achtergrond

Geenstijl

Ruzie in Ankaradam: Cruijff ziet dat het goed is

Een potje knokken 'nota bene op een Cruijff Court' in Ankaradam-Oost met in de rode hoek tagteam Tarkans + Marekkane (die komen graag in court) en in de blauwe hoek een begeleider. Hoezo, nota bene op een Cruijff Court? Even de boel toetsen aan de 14 heilige regels om te zien of deze vleselijke vorm van debat door de Cruijffiaanse boksbeugel kan: 1. Teamspeler: “Alleen kun je niets, je moet het samen doen”.
Met zijn allen tegen één, want alleen had je waarschijnlijk geen schijn van kans gehad. Heel goed tagteam, zo ziet Johan het graag. Met vlag en wimpel geslaagd geslagen! 2. Verantwoordelijkheid: “Wees zuinig op wat je krijgt en waar je gebruik van mag maken”.
Wij hebben dit veld gekregen! Daar hebben we zelf hard voor gewerkt! Wij hebben het echt verdiend! Wij mogen er gebruik van maken! Dit is ons veld! Die beschermen we met onze vuisten! Check. 3. Respect: “Heb respect voor de ander”.
Mwooooaaaah. Niet echt, hè? Minpuntje. 4. Integratie. “Betrek ook anderen bij jouw activiteiten”.
De integratie in Amsterdam-Oost is in casu uitermate goed verlopen: iedereen mag meedoen met de buitenschoolse activiteiten! Hartstikke gezellig, goed voor de sfeer en top voor de integratie. 5. Initiatief: “Durf iets nieuws te doen”.
Een massale kickbokswedstrijd, niet op canvas, maar op het heilige kunstgras van een God die zich in tegenstelling tot al die andere laffe zogenaamde opperwezens wél aan het publiek getoond heeft. Uitermate origineel! +1. 6. Coachen: “In een team moet je elkaar altijd helpen”.
"Kapotslaan! Kapotslaan! Doodslaan!" Let je op, Mike Passenier? Volgende keer bij het coachen van Badr Arie gewoon de aanmoedigingen van de intellectuele voorhoede uit Imamsterdam-Oost kopiëren. "Kapotslaan!" Geen woord Spaans bij. Check. 7. Persoonlijkheid: “Wees wie je bent”.
Je bent nu eenmaal een agressief kutkind, of je bent het niet. Wéér een puntje erbij. 8. Sociale betrokkenheid: “Belangrijk in de sport, maar helemaal daarbuiten”.
Ontegenzeggelijk sociaal betrokken met z'n allen. Weliswaar in eigen gemeenschap, maar ach, dat telt ook. Plus! 9. Techniek: “De basis”.
Beetje laffe suckerpunch, maar verder een prima rechtse. Die dikke vadsige loser die een diss krijgt van Ellie Lust heeft dan wel weer een laf trapje, maar hij is dan ook niet zo atletisch. Nipt voldoende! 10. Tactiek: “Weten wat je doet”.
Ja, gewoon een zemmel in elkaar hameren. Een strak aanvalsplan met de punt naar voren. Lange halen van achteruit. Vol op de aanval. Knallen via de flanken. 11. Ontwikkeling: “Door sport ontwikkelt lichaam en geest”.
Zoek maar op: boksen brengt lichaam en geest in balans. Behalve als je te veel dikke klappen vangt, dan krijg je Parkinson. 12. Leren: “Probeer iedere dag weer iets nieuws te leren”.
Een sportveld is niet per se dé plek voor een matwedstrijd. Met tien tegen één win je. Als je dik bent maakt Ellie Lust een lullige opmerking. Als je mensen in elkaar ramt komt de popo je halen. In Amsterdam-Oost wonen veel Turken en Marokkanen. Goh, allemaal nieuwe dingen geleerd. 13. Samenspelen: “Wezenlijk onderdeel van het spel”.
Wel lullig dat die gozer in de lichtblauwe shirt niet mee mag doen aan de totaalmolestatie van een persoon. Minpuntje. 14. Creativiteit: “De schoonheid van de sport”.
Geef een lijdend voorwerp niet alleen vuistslagen. Doe ook eens aan schoppen. Krabben, haren trekken, dreigen, schelden. Allemaal goed. Eindoordeel: Slechts twee minpuntjes, verder prima gehandeld in de geest van Johan Cruijff. De beste Nederlandse voetballer aller tijden kijkt vanaf een oranje wolkje naar benee en ziet dat het goed gaat met Nederland.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.