achtergrond

Geenstijl

VIDEO. Gerard de Getuige over London Attack - May: 'Het is de schuld van islamitisch extremisme'

Getuige Gerard vertelt in zijn überbritse accent hoe de jihadi's 'Dit is voor Allah' riepen en 'tien, vijftien keer' op een meisje instaken, en hoe hij en andere pubgangers stoelen en flessen naar hen gooiden toen de daders op Borough Market de kroegen in gingen. "It's a silly thing to do, but I just tried to save people's lives." Ruw vertaald zijn verhaal: Gerard kwam aanlopen bij London Bridge toen hij gewonde mensen zag en hoorde roepen dat er mensen werden neergestoken. Hij zag de daders met zijn drieën insteken op een meisje terwijl ze 'Dit is voor Allah' riepen. "Ze riep 'help me, help me, maar ik kon niks doen." Maar toen de daders doorliepen richting Borough Market heeft hij ze achtervolgd terwijl hij waarschuwingen schreeuwde. Bij pubs en restaurants gooiden hij en anderen met stoelen, krukken, flessen en glazen naar de nog steeds op mensen instekende daders. "Ze zullen op de CCTV camera's kunnen terugzien hoe ik ze achtervolgde en glazen naar ze gooide. Ik geloof dat ik er eentje tegen z'n kop geraakt heb met een kruk" - waarop ze achter Gerard aan kwamen. "Als ik ergens over was gestruikeld, was ik dood geweest." Maar deze Britse baas kwam gelukkig ongedeerd weg van de zoveelste islamitische aanslag in Europa.
En zo deed de politie: Brrrt, brrrt, brrrt.
En dit zei premier May net, met een snik in haar stem: De bomgordels waren overigens nep, bevestigt May, 'bedoeld om paniek en angst te verspreiden'. De politie heeft de islamitische moslimmohammedanen binnen acht minuten geconfronteerd en gedood. Zeven burgers dood, drie daders ook, 48 mensen gewond. "Many have life threatening conditions." May benoemt ook hardop het probleem, want volgende week zijn er immers verkiezingen en die wil ze graag winnen: "While the recent attacks are not connected by common networks, they are connected in one important sense. They are bound together by the single evil ideology of islamist extremism that preaches hatred, sows division, and promotes sectarianism." Zie je wel. ZO MOEILIJK WAS DAT TOCH NIET?
En wat zeggen onze polderpolitici? Keer op keer op keer op keer... (opklik voor de Obligate Almanak van Copypastecondoleances) KopieercondoleancesArrestaties: In het onderzoek naar hoe groot de troep eenzame wolven ditmaal is, zijn de eerste vijf arrestaties TWAALF arrestaties verricht in Barking, in het oosten van London.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.