Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Deze dag = AF. Kinderombudstrut doet aangfite

Pauw heeft de SCOOOOOOP. De Kinderombudstrut gaat aangifte doen. Want boehoe boze mails van boze mensen. Kan de politie weer lekker kostbare diensttijd wegpissen aan een serie dreigende huisbezoekjes met vier man sterk bij een handjevol Boze Facebookers. De Kinderombudskip heeft namelijk het gelijk aan haar zijde. Ze heeft met "De Kinderen" gesproken en die zeiden haar: 'Volwassenen moeten niet zo stom doen over Zwarte Piet want hun discussie verpest ons feetje'. En DUS besloot ze vanmorgen maar meteen een moreel bindend maar juridisch alsook wetenschappelijk volstrekt ondeugdelijk Deugrapport te publiceren waarin staat 'Nu ophouden met die Zwartjoekel, racistische kutnederlanders'. Alleen dát pakte dus even anders uit voor de GroenLinks-griet, die met open ogen in de venijnige valkuil van het vastberaden volk stapte. Jeroen Pauw zei nog: 'als je aan Zwarte Piet komt, dan komen de dreigmails en haatmails om je oren, waar ben je aan begonnen', maar ja. Nu is het te laat en eindigt de Kinderombudskoe op het politiebureau. Huilend. Om niks. Stomme ombudsmuts! Einde*.
*Voor vandaag, althans. Morgen de couranten met hun columns en katernen tegen een kinderfeest.

Reaguursels

Inloggen

Ik ga een klacht indienen bij de kinderombudsman over clown Bassie. Met zijn witte huid en rode haar is hij overduidelijk een karikatuur van een ginger. En door zijn domheid worden veel gingers uitgescholden voor Pipo en Bassie. En dan hebben ze geen leuke jeugd. En alle kinderen hebben recht op een jeugd zonder uitgescholden te worden. Dus Bassie moet DOOD.

Koning Willy | 03-10-16 | 14:50

Zeg van Rossum, ga jij zo een discussie aan, die mevrouw helemaal verrot schelden, en dan vergeten er wat goede argumenten bij te zetten? Vrijheid van meningsuiting waar de gs zijn/haar ongenuanceerde muil altijd vol van heeft?
Nu even niet want, trut. Het zou wat zijn als je haar ook nog sletje of hoer zou noemen, maar dat komt volgende keer wel, want ja, zo gaat dat met schreeuwers.Kijk jongens en meisjes: Een Verbale Kopschopper.

Hè Bah | 02-10-16 | 13:03

Dus met slechts 20!?!klachten ligt er direct een rapport waar heel Den Haag "wat mee moet".

Is het al niet sinds April dat Den Haag 2.5000.000 Tegen stemmen negeert?

Biertjerbij | 02-10-16 | 10:35

Dus met slechts 20!?!klachten ligt er direct een rapport waar heel Den Haag "wat mee moet".

Is het al niet sinds April dat Den Haag 2.5000.000 Tegen stemmen negeert?

Biertjerbij | 02-10-16 | 10:35

Over geschminkte Pieten gesproken. Ik zie dat deze mevrouw haar ogen en lippen heeft geschminkt. Laten we het daar eens over hebben. Vrouwen die make up gebruiken. Staat dit symbool voor vrouwelijkheid niet op gespannen voet met de heilige leer van onze nieuwe parels die hun vrouwen verbieden hun vrouwelijkheid te tonen?

heilgeil | 02-10-16 | 07:27

-weggejorist-

BluRay | 02-10-16 | 00:35

Item niet gezien. Zwarte piet is natuurlijk wel een stereotype, en voor sommige mensen onder ons een negatieve. Roet, amehula, al is het een mooie vinding om onze kinderen dat te vertellen. Want wie bepaalt de betekenis nou eigenlijk. Maar die krulletjes, die lippen, die oorringen. Het was oorspronkelijk een negerslaaf, een hulpje. Dat is vast niet het beeld dat we nu willen neerzetten. Dan maken we er toch roet van? Daar hoeft geen VN aan te pas te komen. Of zijn we zo ver gezonken?

KhaledB | 01-10-16 | 23:25

Black life matters. Dat geldt dus ook voor Zwarte Piet.

IndoFortuyn | 01-10-16 | 18:56

Wel weer grappig, dat een volwassene bedenkt hoe een kind zou kunnen denken. Misschien zouden ze een 1000 kinderen moeten vragen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar, hoe ze denken over zwarte piet?

Ik weet zeker, dat geen kind iets zal zeggen over racisme en discriminatie. Dat benul hebben kinderen in die leeftijd niet eens. Zwart of blank is geen issue op die leeftijd.

Het in een kinderfeest en ook niet meer dan dat. Zelfs in de historische context is het niet racistisch. Dat er volwassen mensen zijn die steeds nadrukkelijk hun stempel hierop willen drukken zegt meer over die mensen, dan over Sinterklaas en zwarte piet. Last de kinderen bepalen welke kant dit feest opgaat en niet de volwassenen. Zelfs over dit onderwerp wordt racisme en discriminatie er bij gehaald.

Ik zie ook geen blanke mensen boven de 65 met baard een demonstratie houden over het feit, dat zo iemand als een halve gare demente oude gek wordt neergezet en als je nog iets verder denkt met pedofiele neigingen. Waarom gebeurd dit niet? Deze mensen hebben namelijk het benul en het inlevingsvermogen, dat kinderen dit beeld namelijk niet hebben van Sinterklaas. De beleving van een kind tot 7 jaar is heel primair en denkt echt niet na over een situatie. Misschien moeilijk te begrijpen voor de tegenstanders van zwarte piet, maar is een feit.

Dat krampachtige gedoe van de tegenstanders zegt meer iets over deze mensen zelf en zijn misschien met hun goed bedoelingen een voorstander van een denkdictatuur. Zelfs kinderen hebben zich aan te passen aan een groep mensen die zich benadeeld voelen, maar niet zijn.

Echter het bedreigen van een tegenstander van zwarte piet, slaat de andere kant op. Hoe dom een mening ook is, bedreigingen slaan nergens op en geeft aan, dat het niveau van de voorstanders van zwarte piet, minimaal net zo dom zijn. Ook de voorstanders hebben niet het monopolie op zwarte piet en zoals die er uit moet zien.

Het feit, dat deze ombudsvrouw het verhaal niet heeft begrepen, is geen reden om haar te bedreigen. Ze heeft niemand iets aangedaan of schade berokkend. Ze heeft alleen een afwijkende mening en die moet absoluut kunnen. Zo niet, dan hoor je niet thuis in Nederland en moet je oprotten.

De vrijheid van meningsuiting is heilig, ook als ik daarbij iemand moet steunen, waarvan ik de mening niet onderschrijf. Dus mevrouw de ombudsvrouw, doe aangifte en ik hoop dat ze elke persoon te lpakken krijgen en ook zwaar zullen straffen.

jezusisonzin | 01-10-16 | 18:06

Daar gaan we weer, waarom ervaren die kinderen die zwarte piet als discriminatie ervaren, zwarte piet als discriminatie?!

Komt dat misschien door de opvoeding van hun ouders!

Zijn die ouders er wellicht schuldig aan dat de kinderen die zwarte piet als discriminatie ervaren, zwarte piet als discriminatie ervaren.

En zouden dan juist die mensen niet door de kinderombudsvrouw op hun gedrag moeten worden gewezen, in plaats van dat de kinderombudsvrouw oa mij weer allerlei verwijten komt maken met haar deugdzame maar infantiele mening.

Ik heb namelijk een opvoeding genoten van mijn ouders, en in die opvoeding is er geen enkele ruimte geweest voor discriminatie.

Zo kon het dan ook gebeuren dat toen het gezin in 1979 een jaar op Curaçao kwam te wonen, ik als nog in Sinterklaas gelovend kind, er van overtuigd was dat Sinterklaas niet op Curaçao was. Ik had namelijk nog geen enkel zwarte piet gezien, en dat terwijl ik op een eiland vol met niet blanke mensen woonde. Ik dacht ook niet in termen van blanke en niet blanke mensen. Mensen waren gewoon mensen. Dieren waren gewoon dieren, of dat nou honden, katten, leguanen, of vissen waren. Onee, vissen waren vissen. Waarom vissen, vissen waren en geen dieren zat geen enkel logica in.

Net als dat er voor een normaal denkend mens geen enkele logica zit in waarom zwarte piet discriminerend zou zijn. Zwarte piet is een verzonnen figuur uit een kinder feest. Net zoals Sinterklaas, die Sinterklaas is, en niet een blanke man welke de leiding heeft.

Zwarte piet heeft dus niets met mensen te maken, en elk normaal nadenkend persoon snapt dit. Ik heb ook nog nooit gehoord dat er bijvoorbeeld mensen zijn die hun kinderen hebben opgevoed met het idee dat negroïde mensen hun huidskleur hebben te danken aan het kruipen door schoorstenen.

De kinderombudsvrouw is overduidelijk ook gewoon 1 van de volwassenen die op moet houden met hun vervelende mening geven. Vooral ook omdat ook zij niet door heeft dat zij geen enkel recht heeft om mijn opvoedkundigheid ter discussie te stellen als mijn opvoeding niet schadelijk is voor mijn kind. Als zij dat namelijk wel doet, schaad zij de rechten van mijn kind, doordat zij de opvoeder van mijn kind, onterecht een racisme verwijt maakt.

En ik kan de kinderombudsvrouw vertellen, ik zal nooit van mening veranderen. Niet omdat ik te bekrompen, te simpel, niet inlevend genoeg, of gebrekkig qua emphatie ben. Maar omdat ik weiger, om net als de ombudsvrouw zelf, negroïde mensen te gaan zien als zwarte pieten.

Want dit is wat er is gebeurt! Mevrouw de ombudsvrouw, is na herhaaldelijk, infantiel gedram van een minderheid van de mensen, zwarte piet gaan zien als discriminatie. Want mevrouw de ombudsvrouw gaat mij toch niet vertellen dat zij als kind zich al afvroeg of zwarte piet niet als racistisch kon worden ervaren.

Stop met het schaden van mijn en mijn kinds rechten, namelijk de rechten op mijn opvoeding. Er is niets mis met mijn opvoeding, net als dat er niets mis was met de opvoeding van mijn ouders. Hou op met het beledigen van de normaal denkende mensen, en stop nu eindelijk met de massa boos maken met je infantiele gezeur.

Daar hebben alle volwassenen, en kinderen recht op!

Dr.Tatta.Macamba | 01-10-16 | 17:54

Dat zwarte piet in de loop der tijd negroïde trekjes heeft gekregen is alleen maar menselijk. Wodan (Odin) trok met raven en zwarte wolven door het land. In principe zouden de pieten er dus uit moeten zien als een wolf of een raaf, maar tradities veranderen nou eenmaal. Dat zou iedereen (voor- en tegenstanders) moeten inzien!

PulpFiction | 01-10-16 | 17:31

Ebru zei het al. Beledigd zijn is een keuze, een persoonlijke mening. Waarom zou je daar rekening mee moeten houden? Het geeft de beledigde het recht anderen te vervolgen omdat ze een andere mening hebben. Dat is dictatuur en gaat in tegen alle rechtsprincipes.

van heinde en verre | 01-10-16 | 17:19

Ze kan niet eens Nederlands spreken "wat kindener zije" (12:04)

Roelke | 01-10-16 | 16:55

Is dat wijf nog singel?lijkt me wel want daar wil je toch niet mee gezien worden toch?

storm op komst | 01-10-16 | 16:32

Dat hele onderzoek is totaal niet geloofwaardig. Dat achterlijke linkse wijf verzint haar eigen resultaten en zet hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op! Opsluiten dat kreng.

ILF2 | 01-10-16 | 16:03

Waarom was het bij de vorige ombudsman geen issue en bij deze vrouw haar eerste stap in die functie. Je zou bijna denken dat zij om die reden voor die functie gekozen heeft... heb je lekker de macht om je frustratie te uiten. Geert heeft wederom volstrekt gelijk met het benoemen van uithuwelijken van kinderen. Als die Magrite zich daar nou voor zou inzetten, dan had ik een diepe buiging gemaakt. Maar nee, de makkelijkste weg... walgelijk.

salsaparilla | 01-10-16 | 14:58

Op Curaçao is het feest geen enkel probleem met klassen vol schatten van kinderen met een heerlijk tintje en zwarte pieten zonder schminck vanwege een eigen tint. Wat is het probleem dan in Nederland? Juist ja, een stelletje enornme zeikerds die te serieus worden genomen. En internationale instanties die een verbinding leggen met slavernij die totaal niet herkend wordt door een overgroot deel van de Nederlanders zelf, maar bij een zeer beperkte groep met hun gehersenspoelde kinderen. Te belachelijk voor woorden dit. Een beetje rechter zou dit van tafel kunnen vegen.

Jan, Leiden | 01-10-16 | 14:17

Gewoon helemaal kappen met sinterklaas en overstappen op kerst, dat is de oplossing. Het feestje is nu onderhand verpest, maar dit ongelofelijke gezuig gaan we natuurlijk niet belonen door ons feest aan te passen. Het is met Zwarte Piet of helemaal NIET.

Panos88 | 01-10-16 | 14:17

Als nou de ouders van 20 kinderen die een bril dragen en daarom het hele jaar gepest worden een brief sturen naar mevrouw de Ombudsmuts, komt van die Groen Linksmuts misschien een aanbeveling om brillen te verbieden in het publieke domein. En zullen ook Blokker, Hema etc. nog langer weigeren om brillen te verkopen. Opticiens moeten natuurlijk helemaal stoppen.

knerf | 01-10-16 | 14:09

Even serieus, DAT IS DE OPLOSSING! Iemand moet aangifte doen, als zijnde "Zwarte Piet," tégen al die idioten die een kinderfeest willen misbruiken om een slachtofferrol aan te nemen! Wie-o-wie heeft geen leven en is bereid zijn/haar identiteit te wijzigen in dhr/mvr "Z. Piet" ?

automobilaterealist | 01-10-16 | 13:51

@George6550 | 01-10-16 | 10:23: "wat maakt het uit als zwarte piet verdwijnt?"
Alles dus. Want denk je nou echt dat dan het probleem is opgelost? Dan vinden ze wel weer iets anders wat zogenaamd racistisch is. De moorkop moest al weg, en de negerzoen ook. De Gouden Koets is ook al niet meer oké. Dus het stopt nooit. Uiteindelijk komen ze uit bij jou; jij deugt dan ook niet meer en of je je even wil aanpassen aan hen.

12ejordan | 01-10-16 | 13:34

Zolang we ons over zoiets totaal onbenulligs druk maken hebben we geen echte zorgen.

priwax | 01-10-16 | 13:33

Sinterklaas en zwarte piet afschaffen? Dat kan. Maar.. dan ook niet laf geld willen blijven verdienen met afgeslankte versies!

Admiraal Balthasar | 01-10-16 | 13:32

mallekater | 01-10-16 | 12:21

besnijdenis niet te vergeten

Rest In Privacy | 01-10-16 | 13:31

@Mannes | 01-10-16 | 11:25
Dat moet je dan wel van twee kanten bekijken, want iedere keer is er voor de tegenstanders alle ruimte in de media (en krijgen ze tonnen subsidie), maar zodra er mensen voor zijn, wordt dat opeens niet meer geaccepteerd en moet er worden gedemonstreerd, opgeroepen tot geweld en regent het aangiftes tegen zogenaamde racistische uitspraken van voorstanders. Maar dáár hoor je nooit iets over op het nieuws.
Ze had beter aangifte kunnen doen tegen de mensen die kinderen verkopen om als seksslaaf te werken of om uitgehuwelijkt te worden en die in armoede opgroeien. Dat is heel wat zinniger dan eerst te roepen dat Zwarte Piet niet mag en dan zogenaamd verbaasd te zijn als je een golf van protest over je heen krijgt.

12ejordan | 01-10-16 | 13:23

PulpFiction | 01-10-16 | 08:15
Het gaat erom dat een paar mensen vinden dat zij gekwetst zijn door Zwarte Piet en dat daarom maar een compleet land diens eeuwenoude tradities aan moet passen. In ieder ander land wordt je uitgelachen als je daar voorstelt om de cultuur, normen, waarden, tradities, omgangsvormen en dergelijke aan te passen, maar hier krijgen ze gehoor door onze linkse overheid, linkse regering en linkse media die allen of te bang zijn om voor hun eigen land op te komen of het wel interessant vinden staan dat zij kunnen zeggen dat ze géén racist zijn en een multicultiburger.

12ejordan | 01-10-16 | 13:17

Zullen we maar voortaan Sint laten vergezellen door Krampus?

Oh nee, kan niet! Die is ook zwart...

Reaguurder009 | 01-10-16 | 12:57

-weggejorist-

Takki Yah | 01-10-16 | 12:54

Ik begrijp niet waarom links - wat dit soort betuttelfascisme komt alleen aan die kant van het politieke spectrum voor - zonodig een positief hulpvaardig, aanspraakbaar, goedgemutst, eerlijk en ijverig zwart rolmodel wil wegwerken? Straks rest de kindertjes vooral nog opsporing verzocht als huiskamerblik op een gemultikultiveerde buitenwereld?

Takki Yah | 01-10-16 | 12:54

en dan nu de nieuwe liedjes...."en we zingen en we springen en we zijn zo blij want er zijn geen zwarte pieten bij..."
want stoute kinderen is ook discriminatie.... net als foute politici en frauderende bankiers...
allemaal niet waar en dus kwetsend....

vertelnogeens | 01-10-16 | 12:53

Frank Lamers moet morgen zijn medewerking aan die anti Nederlandse geldverdieners kliek van Jumbo direct opzeggen.

Tof Frank.

Dus mensen: ik roep U allen op om die Jumbo te boycotten.

joost2 | 01-10-16 | 12:42

Zie het al helemaal voor me.

Na gedegen onderzoek onder de kinderen is gebleken dat de huidskleur van sinterklaas de kinderen allemaal maar in verwarring brengt want de kinderen vinden het heel discriminerend dat sinterklaas altijd maar wit is.
Alsof er ook geen goede zwarte sinterklazen zouden kunnen zijn zeiden de kinderen.
Dus bij deze adviseert de ombudsvrouw dat de witte sinterklaas in strijd is met het kinderrechtenverdrag.

komtdatschot | 01-10-16 | 12:33

Kan deze niet objectieve ombudstrol nog geruild worden voor een andere??
Blijf met je tengels van de Nederlandse cultuur af. We leveren al genoeg in! Sinterklaasfeest is een kinderfeest en als er in december weer snoep en cadeautjes uitgedeeld worden dan hebben daar ook de kindjes, met een andere huidskleur, geen enkele moeite mee.
Het discriminatiegedoe wordt door de ouders aangepraat. En als men zich dan door een kinderfeest gediscrimineerd voelt blijkt al dat men dus niet geïntegreerd is. Ga dan ook maar terug naar je eigen (ei)land!

waarmotdatheen | 01-10-16 | 12:32

Ik kende dat mens helemaal niet maar nu ben ik overtuigd dat het een overbodige functie is die alleen maar geld kost en zoals nu een hoop rumoer veroorzaakt.

doskabouter | 01-10-16 | 12:30

Bijtendehond | 01-10-16 | 11:09
Je slaat de spijker op de kop (wellicht onbedoeld).
Niemand zegt toch dat het Sinterklaasfeest afgeschaft moet worden. Denk je dat de katholieke processies door de eeuwen heen niet zijn veranderd?
Met het aanpassen van een traditie verloochen je echt niet je eigen cultuur, sterker nog, deze zal in de loop der tijd alleen maar sterker worden, maar daar gaan misschien tientallen jaren of zelfs eeuwen overheen. Dit is bij alle tradities zo geweest en zal altijd zo gaan. Je kont tegen de kribben gooien is wel lekker natuurlijk. De samenleving verandert, of je dat nou wilt of niet. En nee, ik ben niet tegen zwarte piet, maar de discussie slaat te ver door op deze manier!

PulpFiction | 01-10-16 | 12:25

@Mannes | 01-10-16 | 11:25
Ze krijgen helemaal de gelegenheid niet zich uit te spreken, op de NPO hoor je alleen de kritikasters van Zwarte Piet. Dat is geen discussie en dan maak je automatisch mensen boos.

Dat spreekt overigens bedreigers niet vrij, maar het toont wel het smerige spel van de overheid + NPO aan.

La Bailaora | 01-10-16 | 12:23

Sorry voor de tikfouten, tabletschrijven in de trein valt niet mee.

mallekater | 01-10-16 | 12:22

Eerst 99 % van de aurochtone Nederlanders keihard tegen de schenen trappen en je daarna opwinden over het feit dat die mensen dat niet waarderen, aangezien kinderrechtentrut wel -volgens hen-iets belangrijkers te doen heeft.

Ik noem maar een paar boerenkermissen op:
kindermisbruik in religieuze gemeenschappen
kindhuwelijken
kinderarbeid
geweld tegen kinderen in de huiselijke omgeving
discriminatie van kunderen inhet onderwijs
verplichte dracht van enge religieuze kleding, niet alleen bij moslims maar ook bij refoos

mallekater | 01-10-16 | 12:21

Gezeik over Nederlandse tradities door nieuwkomers, werk discriminatie in de hand.
En terrecht

Veritas Splendor | 01-10-16 | 12:10

Ach, ik zie nu pas dat het geen echte zwarte piet was maar een verklede Irakees die hiertoe gedwongen werd door zijn schaamtecultuur. Daar moet ik even aan wennen... Aan mijn nieuwe cultuur, als de weg-met-ons-cultuur niet meer kan omdat er geen ons meer is.
www.tubantia.nl/regio/hengelo-en-omgev...

Rommelende Onderbuik | 01-10-16 | 11:57

"De ombudsman".
Da's toch een uitvinding van de Vara?

'Kinderombudsman'(/vrouw') klinkt zelfs nóg meer Vara. Of GroenLinks.

Zoals "Derde Wereld-kinderen".
"Kinderen voor kinderen".
"De Kinderkrant"
"Kinderrechten"
Of "Het Jeugdjournaal".

Ik raak er steeds meer van overtuigd dat alles wat met kinder-educatie te maken heeft in dit land, in linkse handen is. In de handen van linkse vrouwen, voornamelijk. En dan vooral linkse vrouwen van het activistische soort; als ze zich al niet bezig houden met het welzijn van walvissen, dolfijnen en zeehondjes of met duurjjjzaamheid en het 'muljeu', dan zijn ze wel gigantisch druk met het linksom draaien van kindertjes.

Kerels zijn in het kleuter- en basis-onderwijs sowieso niet meer te vinden. Afgezien van dat handjevol over-gefeminiseerde natte theezakjes met slobbertruien en knotjes in hun haar.

Peter Emile | 01-10-16 | 11:57

Ja zag ook deze mevrouw. Ze wilde zich blijkbaar in Nederland "op de kaart zetten". Dat is ze gelukt.
Mevrouw is"prof.dr.mr.".
Daar zou je toch een zekere intelligentie van mogen verwachten en zou zij zich derhalve tevoren hebben moeten realiseren ( getuige de puinhopen over zwarte piet van voorgaande jaren)dat het een teer onderwerp is.
Haar rapport klopt ook van geen kanten.
16 jarigen over sinterklaas vragen stellen????

Je komt aan een oer oude Nederlandse traditie, die nu weg moet van een een kleine groep anti Nederlanders van vreemde komaf, vergezeld door een stelletje linkse radicalen, die zo wie zo altijd tegen alles wat Nederland is zijn die bij de vara structureel een podium krijgen om hun vergif te spuien.Met Pauw aan het roer als vergiftmenger lukt dat vaak.

Ik verdenk Kalverboer ook van linkse sympathieën, wat een foute zaak is omdat ik vind dat een ombudsman/vrouw neutraal moet zijn, gezien haar taak.
Dus luisteren naar en rapporteren over de "andere"kant, mevrouw , had geen kwaad gekund.
Nu vind ik uw rapport een flut rapport wat zo de prullenbak in kan.
Het zgn. rascisme in zwarte piet alsmede de vergelijking dat e.e.a. met de slavernij te maken zou hebben is een poging van de anti Nederlanders om geld te krijgen, of om zichzelf te profileren. ( Simons b.v.) En is ook nergens op gestoeld.

Heeft U als kind , vroeger, thuis of op school ooit racistische gedachten gehad toen sinterklaas en zwarte piet er daar kwamen?
Ik denk niemand in Nederland. DAT is pas een historisch feit en zou een wetenschappelijke conclusie moeten zijn wat echter door de ombudsvrouw genegeerd is.

Goed het sinterklaasfeest zal, gezien de linkse elites indoctrinatie in Nederland weinig meer gaan voorstellen.
Laffe supermarktzaak Jumbo ( waar ik dus nooit meer zal komen)
heeft Sinterklaas al afgeschaft en suikerfeest ingevoerd.
Boycotten maar, die kleffe geldverdieners bij Jumbo dus.

Volgt hierna de kerstman?
Gaan we Pasen en Pinksteren afschaffen?
Nederland ontwaakt svp?

Oplossing?
Die is er.

De politiek is verantwoordelijk en moet dit gezwel uitsnijden en definitief oplossen. Anders blijft dit zeuren.

De Nederlandse regering, die er nu nog zit ( over 50 jaar is alles hier islamitisch) moet het Sinterklaasfeest en Zwarte Pietfeest wettelijk vastleggen, dat dit Nederlands erfgoed is en dat in Nederland altijd de originele uitvoering behouden moet blijven.

Maar ja, welke politicus durft dit, gezien de komende verkiezingen, waar ook honderd duizenden NIET Nederlanders van origine gaan stemmen.
Mensen die helemaal niks met ons land hebben, dan alleen alle vele rechten claimen.

Het spijt me, aan het eind van dit betoog moet ik concluderen, dat er maar een politicus is die echt voor Nederland vecht.
Wilders.

joost2 | 01-10-16 | 11:53

Wat er ook verder uitkomt en hoe de discussie ook verder wordt gevoerd, de groep altijd gekwetsten heeft bereikt wat ze wilden bereken. Het zo mooie Sinterklaasfeest waar alle kinderen een mooie herinnering aan hebben is totaal verziekt en het zal ook nooit meer goed komen. Mijn mooie herinneringen zijn bezoedeld door de antizwartepietzeikerds. Je zou er bijna racistisch van worden.
Wat deze mevrouw betreft, ik heb er geen goed woord voor haar over. Ik vind haar echt een ontzettende domme doos. Ga eens aan het werk en bescherm kinderen tegen die achterlijke Islam, dan ben je nog van enig nut, muts.

catomar | 01-10-16 | 11:52

janmetdepet | 01-10-16 | 11:40
Ssst... U geeft de hatorz nog meer redenen om onze vriendelijke boeman de zwarte piet toe te spelen:
www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gez...

Rommelende Onderbuik | 01-10-16 | 11:52

Zo en wat was de aard van de bedreigingen?

Ik vraag het maar want de weg met ons psychopaten maken al snel van een mug een olifant om maar zielig over te kunnen komen.

komtdatschot | 01-10-16 | 11:46

Zwarte pier heeft nog nooit een auto in de brand gestoken,geen roofoverval gepleegd geen oude vrouwtjes beroofd geen vrouwen kankerhoeren genoemd geen schaap onverdoofd geslacht heeft geen bom in de zak, heeft geen aanslagen gepleegd heeft geen hoofddoek om,werkt hard en zo kan ik oneindig doorgaan

janmetdepet | 01-10-16 | 11:40

Gaat ze net als Sylvana met een stapel printjes naar de politie en laat die het lekker uitzoeken? Van de zogenaamde duizenden 'dreigmails' blijven er geen 10 over. Dat er er een paar gekken zijn is helaas niet te voorkomen. Beetje eelt op je ziel mag je van een ombudsman wel verwachten.

Rest In Privacy | 01-10-16 | 11:39

deksel op de neus.
waarom moest ombudsvrouwtje zo nodig interessant doen.
zo van ja ,ik ga ook eens effe meedoen met die pietpraat (en niet lullen over zwarte kindertjes die bij haar kwamen klagen).
waarom moest deze miep dit vooral aan de pers zeggen.
juist,lekker belangrijk doen !

pejoar | 01-10-16 | 11:36

-weggejorist-

Fisccon | 01-10-16 | 11:28

Terecht dat ze aangifte doet. Er is een sfeer ontstaan dat mensen vinden in het kader van de vrije meningsuiting zelf alles te kunnen zeggen, maar een afwijkende mening van iemand anders niet accepteren. Als gevolg van de doorgeschoten individualisering geldt het "Ik heb gelijk" principe. Discriminatie/racisme moet worden aangepakt. Het is jammer dat Zwarte Piet hier het slachtoffer van wordt, maar dat is nu eenmaal het tijdsbeeld.

Mannes | 01-10-16 | 11:25

@necrosis

Gefeliciteerd met uw verjaardag. Ik heb dorst.

ballenkraker | 01-10-16 | 11:23

@-=PyP=- | 01-10-16 | 00:06
De strekking van het Sinterklaas-feest is nog niet geheel bij je doorgedrongen hé, quinsy?

Maar ik begrijp gerust dat het heerlijk vertoeven is aan die kant van de scheidslijn die jullie boe-roepers in de maatschappij willen trekken.

Alleen niet komen huilen als het op een gegeven moment genoeg is geweest en het serieus back-fired.

OT: Ombudsdametje krijgt waarschijnlijk in haar ivoren torentje weinig mee van het dagelijks leven.Als je je zo expliciet uit, krijg je ook duidelijke antwoorden.
En nee, daar horen bedreigingen etc. niet bij, maar die maffies heb je helaas ook...

Hollander01 | 01-10-16 | 11:23

Als deze onnozele hals daadwerkelijk is bedreigd dan is het terecht dat ze aangifte doet. Geloof me, ik ben door de pietendiscussie racist geworden. Ik heb nooit iets tegen de donkere medemensen gehad.

ballenkraker | 01-10-16 | 11:11

PulpFiction | 01-10-16 | 08:15

Want dan bind je in ten opzichte van de beroepsgekwetsten.
Het gaat er helemaal niet om HOE het gevierd wordt, maar de groep (import)die het probeert te veranderen.
Zegt het woord "cultuurbarbarij" je iets?

Ik kom zelf bijvoorbeeld graag in Portugal. Dat is een overwegend katholiek land en elke zondag is er daar wel ergens een of andere processie.
Moet ik dan met een groepje atheïstische Nederlanders (die in Portugal wonen) gaan mekkeren in Portugese tv-programma's dat ik vind dat die processies afgeschaft moeten worden, omdat ik toevallig protestant ben? (Ik heb een katholieke achtergrond, maar dat was even voor het voorbeeld)

Die Portugezen zien me al komen. Ik denk dat ik een "Se esse não gosta te aqui, tu vas voltar à Holanda" (spel- en grammaticafouten voorbehouden) naar mijn hoofd geslingerd ga krijgen.

Bijtendehond | 01-10-16 | 11:09

Merkwaardig mens, want opvallend veel vrouwen houden wél van een zwarte piet.
Van een uitgedroogde kwal gesproken, en dat wordt dan met gemeenschapsgeld betaald.
Zou dat hele 'onderzoeksteam' niet beter nu verwaarloosde ouderen gaan verzorgen ?

Mo teddybeer | 01-10-16 | 11:03

Ook al had ze wijselijk haar kop gehouden over dit onderwerp had ik haar nog een kudtwijf gevonden die zo nodig in het zadel geholpen moest worden ten koste van wel competente mensen. Ok wijkagent kom dur maar in ! Ik zeg Kudtwijf !

Lichtstadfan | 01-10-16 | 11:00

Niet te geloven dat het handjevol zwarte piet haters gewoon gelijk gaat krijgen. Ik had nooit verwacht dat Dieuwertje Blok zou muteren in een zwarte piet haatster en nu heb je dit mens ook nog. Bah wat een betuttelend land zijn we geworden, walgelijk gewoon. Mijn vertrouwen in de ombudsman is ook weg nu.

Megazand | 01-10-16 | 10:54

Het gaat al fout bij het hebben van een ombudsman die alleen voor kinderen is en dan ook nog eens een vrouw. Daar zit al een leeftijds- en een geslachtdiscriminatie. En die gaat dan namens andersgekleurden spreken als witmens zijnde.

Ik dacht altijd dat de buurman bepaalde hoe Zwarte Piet en Sinterklaas er uit zien. En niet een heel overheidscommitee met nonvaleurs.

tipo | 01-10-16 | 10:51

Deze Oostgroningse kalverboer heeft het over "hoogopgeleide"en"laagopgeleide"kinderen...
Kinderen zitten op die leeftijd waarin ze nog geloven op de lagere school, trut!
Wat een schijnheiligheid, dit hele verhaal!En het gaat maar door.

Foezela | 01-10-16 | 10:50

Kerstmis is ook rascistisch trouwens. De kerstman is wit en de rendieren bruin. Krijgen we nu gele, groene & blauwe rendieren? *wacht op eerste rendier dat zich gekwetst meld bij MarjanTthieme*

croque monsieur | 01-10-16 | 10:46

Nuchter Nederland, alleen wanneer je haar bedreigd hebt loop je enig risico.
Deed je dat?
mallekater | 01-10-16 | 07:52
Nee, vergeten. En nu is het een beetje mosterd na de maaltijd. Volgende keer maar weer.

Nuchternederland | 01-10-16 | 10:43

De moraal van het verhaal; als iemand zich maar gediscrimineerd en gekwetst voelt, dan moeten anderen zich aanpassen.
Ik had liever gezien dat de oorzaak van het kwetsen onderzocht zou worden. Zowel racistische mensen als gevoelige mensen met een minderwaardigheidscomplex die overal over vallen, zul je altijd wel blijven houden. Liever dat ze dan je even Zwarte Piet noemen dan je uitschelden voor een Quinsy.

Hoe gaat het eigenlijk met de kindjes in Aleppo of bijvoorbeeld Oeganda? Zullen we ons daar eens druk over maken ipv dat enkelen van de rubberen stoeptegelgeneratie de slavernijfetisj van zijn paranoide papa of mama overneemt:
www.mo.be/wereldblog/ivan-godfroid/een...

Rommelende Onderbuik | 01-10-16 | 10:40

Dat doen linksche mutsjes. Ze doen het. Altijd.

croque monsieur | 01-10-16 | 10:38

@Ardbeg | 01-10-16 | 00:02
De Kinderombudsman is niet een willekeurige andersdenkende. Het is een politiek instituut, en als dat een omstreden standpunt inneemt mag het volk daar best duidelijk over zijn.
Straks komt Quinsy Gario nog op het idee dat kerstmis afgeschaft moet worden omdat een van de drie Wijzen traditioneel zwart is en Jezus een blank jongetje in plaats van en Palestijn ...

Synecdoche | 01-10-16 | 10:38

Wat was er ook alweer aan de hand met de vorige kinderombudsman? Die was toch wel goed bezig?

Hypno2050 | 01-10-16 | 10:35

De kleurenpiet is toch een prima oplossing waar de zwarte piet ook onder valt? Iedereen blij.

martymcfly | 01-10-16 | 10:33

Kinderombudszuredoos

Morris Stockwood | 01-10-16 | 10:33

20 klachten van allochtonen zijn dus voldoende om een miljoen kinderen hun feestje te ontnemen. Wat een onvoorstelbaar walgelijk standpunt. Ik neem aan dat er nog wel ergens een baantje als toiletjuffrouw of zoiets voor dit mens te vinden is? Kan ze daar ook weer rapporten over schrijven op kosten van de belasting betaler.

jan-lul-de-behanger | 01-10-16 | 10:29

Het gaat werkelijk om niks, en uk begrijp daarom ook niet de mannier waarop Geenstijl het weg zet. Vroeger toen ik klein was, was zwarte piet zwart, had niks met rasisme te maken, want.. ik kende geen negers, die liepen niet in ons dorp, had ook niet het besef dat het racistisch kon zijn. Nu kwetst het mensen, wat maakt het uit als zwarte piet verdwijnt? verliezen we wat van ons zelf, of was het misschien toch wel wat vreemd, zwart sminken... Ik denk dat de kern van het feest niet veranderd.
Beter kunnen we vasthouden aan kernwaarden, en die sterk vast houden. Zwarte Piet is echt geen kern waarde.

George6550 | 01-10-16 | 10:23

Het gaat werkelijk om niks, en uk begrijp daarom ook niet de mannier waarop Geenstijl het weg zet. Vroeger toen ik klein was, was zwarte piet zwart, had niks met rasisme te maken, want.. ik kende geen negers, die liepen niet in ons dorp, had ook niet het besef dat het racistisch kon zijn. Nu kwetst het mensen, wat maakt het uit als zwarte piet verdwijnt? verliezen we wat van ons zelf, of was het misschien toch wel wat vreemd, zwart sminken... Ik denk dat de kern van het feest niet veranderd.
Beter kunnen we vasthouden aan kernwaarden, en die sterk vast houden. Zwarte Piet is echt geen kern waarde.

George6550 | 01-10-16 | 10:23

Dat vieze ombudsmanwijf zegt ook nog eens met droge ogen dat ze 10 klachten heeft gehad. Er zijn dus 10 achtergestelden of verstandelijk beperkte kinderen en daarom moet deze discussie gevoerd worden? Wat een onzin!

BluRay | 01-10-16 | 10:19

Kinderombudsman/vrouw praat met ouders van kinderen, daarna met de kinderen. Deze kinderen is door de ouders aangepraat dat ze gediscrimineerd worden. Wat een elitaire bitch.

Dutch_Holland | 01-10-16 | 10:17

Heb net een discussie met de kikkers in de vijver gehad, groen van Groen links vinden ze nogal rassies, of we er snel wat aan kunnen doen.
Groen is voor de kikkers , niet voor dwangbuisrijpe wegkijkers en weggevers.Oh ja,( en of ik ook dit jaar weer die nootjes in de vijver wilde gooien ,lekker..

medelmo | 01-10-16 | 10:16

Toch een leuke opmerking van Pauw: 'Sommige mensen geloven nog steeds in god, dus weet ik veel tot wanneer kinderen geloven in sinterklaas' hahah! Verder blijft de hele discussie natuurlijk onzin. Niemand die ooit zwarte piet als een neger zag, totdat er een paar negers zeiden dat zwarte piet teveel op een negerslaaf lijkt. Maar het feit dat iemand zegt te worden 'uitgescholden' voor zwarte piet is natuurlijk onmogelijk. In wat voor zin kan zoiets leuks en positiefs als een scheldwoord gezien worden? En wat voor rare kronkel heb je in je hersens als je je daardoor beledigd ofzelfs gekwetst voelt? Alsjeblieft zeg, die ombudsman had tegen die kinderen moeten zeggen dat het geen pesten is maar dat het komt door de Quincy Gario's die donkere mensen vergeleek met zwarte piet en dat de andere mensen dat nu dus voor de grap ook doen. Einde discussie jongens er zijn slechts honderd rare negers tegen zwarte piet. De rest van Nederland ziet zwarte piet als een karikatuur/sprookjes/stripfiguur en heeft totaal geen associaties met negers.

BluRay | 01-10-16 | 10:15

Zouden ze nou écht niet snappen dat demense boos worden, of zitten ze gewoon te hopen/wachten op de tirades om vervolgens de inhoud volledig links (!) te laten liggen en dan volop de 'ik ben bedreigd' registers open te trekken ? Zal vast wel ergens een hoofdstukje in een HBO communicatie boekje aan gewijd zijn. Soort schwalbe maar dan anders.

Vesta | 01-10-16 | 10:08

Kinderen kopieren ouders. Als ouders discriminerende woorden gebruiken, zoals roetmop, dan nemen de kinderen dat over.
Als ouders vinden dat de kinderen gekwetst zijn, nemen de kinderen het over.
Kinderen discrimineren niet, ouders wel.
En dat heeft niets te maken met zwartepiet, maar met ouders.
Andrs kunnen we kerst ook wel afschaffen vanwege de zionistische uitlatingen in de samenleving bla bla.
Of pasen, want er lopen genoeg gekleurde "eitjes" In de samenleving.
Zorg nu maar dat je wat bijdraagt in de samenleving, dan verdien je respect.

boerk | 01-10-16 | 10:02

Wat verwacht je anders van een vieze GroenLinkser die zich wel hard maakt voor importvolk en de kinderen in Nederland laat barsten.

Uw Psychiater | 01-10-16 | 10:01

Wat een vies en lelijk kutwijf is het eigenlijk. Daar mag van mij wel een burka overheen. Wat een ellende. En ze moet haar rare bek ook houden, met haar leugens over kinderen die niet meer van zwarte piet zouden houden.

du Roi Soleil | 01-10-16 | 09:58

HouseMaster | 01-10-16 | 08:55
Genoeg schrijvers, stand up comedians, politici etc die provoceren en die mogen dus daarom bedreigd worden? Logisch......

Risingson | 01-10-16 | 09:57

PS. Meestal zijn die kinderen dan bang voor zwarte konijnen en niet de witte. Ik dacht, ik zal het grapje zelf nog maar maken.

Barbarous_Relic | 01-10-16 | 09:54

Wat er onder de aangehaalde tweet van Geert Wilders stond paste niet in het straatje van de npo op dat moment: kindbruidje naast islamitische pedofiel. Zou de stoere ombudsmuts daar ook onderzoek naar doen? In ieder geval is de tweet weer lekker uit het verband gerukt op deze manier, maar ja dat is de gasten van joop.nl wel toevertrouwd.

Murk Ratte | 01-10-16 | 09:53

Ardbeg | 01-10-16 | 00:25 Excuses, mijn commentaar betreft uw post van 00:25

DonBasco | 01-10-16 | 09:50

Ik zou bijna een vlog willen gaan maken en 1000+ kinderen vragen over Zwarte Piet. Wedden dat het een heel ander schept dan mevrouw hier vertelt. Ja, er zullen kinderen gekwetst zijn. Ja, er zijn ook kinderen die bang zijn voor konijnen, maar de meeste vinden ze toch echt lief.

Barbarous_Relic | 01-10-16 | 09:50

Het is verschrikkelijk naief om te denken dat het jongetje dat Zwarte Piet genoemd wordt, niet meer gepest gaat worden als Zwarte Piet er iets anders uitziet. Wie dat denkt heeft echt geen mensenkennis. Pesters hebben echt het verschijnsel Zwarte Piet niet nodig om te pesten. De kinderen van Femke Halsema weten er alles van.

Ivoren Toren | 01-10-16 | 09:48

Dit stopt pas als meer mensen hun TV op zolder zetten, of alleen aansluiten op de playstation/DVD-speler.

Zonder TV hebben de zeurpieten alleen een website waar geen hond naar kijkt en staan ze met een groep je van 5 en 2 spandoekjes op een verder lege Dam te protesteren, omdat de rest van Nederland overdag gewoon aan het werk is.

W_F | 01-10-16 | 09:48

Een ayatolla van de policor, een moefti van de multikul.

Rest In Privacy | 01-10-16 | 09:48

Ardbeg | 01-10-16 | 00:02 Vandaar natuurlijk ook dat de moordenaar van Pim Fortuyn kei en keihard is aangepakt?

DonBasco | 01-10-16 | 09:47

Ik moet altijd een beetje glimlachen om linksigen die het over fatsoen of deugen of moraal hebben.
Pure compensatiedrang voor hun eigen goddeloosheid.

postmodernismisdead | 01-10-16 | 09:47

Weet je waarmee volwassenen (m.n. Groen links) moeten ophouden, dat is indoctrineren van kleine kinderen met het idee dat Zwarte Piet een negatieve connotatie heeft. Ik heb nog nooit een blank kind gehoord dat zich gediscrimineerd voelt vanwege wit-geschminkte domme clowns met rode lippen en een rode neus. Waanzin zo'n kinderombudsvrouw !

krelus | 01-10-16 | 09:41

Eng mens dom kalv

Toontje-lager | 01-10-16 | 09:41

-weggejorist-

Gags Beasley | 01-10-16 | 09:38

Opslag Medium.
Helemaal mee eens.Zo krijgt men een gevoel van opgestookte kaart.Want het is nu September begin Oktober dus het wordt weer eens tijd om te beginnen zeuren over zwarte piet.Arme mensen en 20 kindertjes die zich gepest voelen.Hier in Brabant hele scharen aan kinderen die zich gepest voelen.Door opgevoede kindertjes van anti pieten.

altijdfeest | 01-10-16 | 09:37

Dat met belastinggeld betaalde mens bedreigt ZP, maar daar wordt niet tegen opgetreden.

maar toch | 01-10-16 | 09:32

Is er iemand die niet denkt dat dit in zijn geheel geensceneerd is? Dit is gewoon het openingssalvo in de Zwarte Pieten oorlog, editie 2016. De Gutmenschen hebben hun eerste schot gelost, wetende dat het een reactie op zal roepen. En ja hoor - en nu kan de voorstander van dit prachtige stukje cultureel erfgoed voortaan weggezet worden als "die doodsbedreigende racisten". Wat uiteraard betekent dat Sinterklaas nu ongeveer gelijk mag worden gesteld aan een feestje van de Ku Klux Klan.
.
Als dit niet werkt, reken er dan maar op dat er volgend jaar een tegenstander van Zwarte Piet mishandelt of zelfs vermoord wordt. Net als in Engeland met het referendum, een of andere aaibare politica met kinderen. "Zie je wel hoe slecht die aanhangers van dit zogenaamde kinderfeest wel niet zijn", zullen ze zeggen.
.
Vraag me niet waarom, maar dat feest moet kapot. Is het te Nederlands? Is het probleem dat we daarmee een stukje eigen identiteit behouden en daarmee het Grote Europese Project bedreigen, of is het meer dat het niet islamitisch genoeg is en dat er ruimte moet komen op de kalender zodat we allemaal het suikerfeest kunnen gaan vieren?

Opslag Medium | 01-10-16 | 09:30

@piet, de horlepiep voor beginners met gouden speld zeker?

ristretto | 01-10-16 | 09:29

Er zijn dus 20 kinderen in Nederland die zich gediscrimineerd voelen door Zwarte Piet en dat komt "doordat ze vaak intelligenter zijn dan hun ouders".
Je moet het maar uit je bek weten te krijgen.

Is vanaf nu dan zo dat, mocht je politiek iets voor elkaar willen brengen in dit land je genoeg hebt aan 20 medestanders? Dar zou ik wel willen weten van dat jankmens.

me,myself and IK | 01-10-16 | 09:28

Er was nog gelazer over het niet verlengen van de vorige kinderombudsman (schrijf ik dat goed, is dat echt een bestaand woord?) door Reinier van Zutphen. Hij heeft deze mevrouw benoemd. Een mevrouw die erg diep in het vlpuchtelingen/gutmensch/weg ons circuit zit, vuistdiep: htts://nl.wikipedia.org/wiki/Margrite_Kalverboer
en zelfhaat.

Wat e
Belangrijker vraag: was ze ooit een hertje.

DebraCadabra | 01-10-16 | 09:27

VonPaulus | 01-10-16 | 09:22
Gek

Panos88 | 01-10-16 | 09:26

God zij dank, de trut heeft haar podium! Aandachtshoer.

langzullenweleven | 01-10-16 | 09:22

-weggejorist en opgerot-

VonPaulus | 01-10-16 | 09:22

Heel simpel neem het als vraag mee bij de volgende verkiezingen

Groffert | 01-10-16 | 09:21

Zwarte Piet is een cult figuur die bij Nederland hoort. Waarom moet Zwarte Piet veranderd worden? Onzinnig dat daar rapporten over gemaakt worden en dat volwassen mensen daar zo nodig een mening over moeten hebben.De samenhang van een land is gebaseerd op de cultuur en Zwarte Piet is onderdeel van de cultuur in Nederland.

Toetsiemonster | 01-10-16 | 09:15

-weggejorist-

VonPaulus | 01-10-16 | 09:13

@Simon_GS | 01-10-16 | 08:55
Kinderen associëren zwarte piet met het uitdelen van snoepgoed en het 'bezorgen' van cadeautjes.
Daar worden kinderen vrolijk van, net zoals de volwassenen die met een oranje opblaaskroontje langs de route van de gouden koets gaan staan zwaaien.
Die overdreven make-up en kleurige pakjes hebben geen reet met racisme te maken.
Het is een traditie, net zoals men in het zuiden des lands carnaval viert.
Ik zou tegen Margrite willen zeggen: 'mens, ga koken', maar ik denk dat zij nog in staat is om water te laten aanbranden.

necrosis | 01-10-16 | 09:08

Deze mevr weet verdomd goed.dat ze niet verder komt.Daarom komt ze nu met de media en de politiek en de school.Dus dat wordt dan gekleurde pieten in de kranten ? De schooljuf begint met ,we kunnen de pieten ook een kleurtje geven.En deze mevr hoopt dat de politiek ingrijpt tegen racisme.Dan wordt het eens tijd dat de Nederlanders ( blanke ) aangifte gaan doen.Het wordt de hoogste tijd.Voor 200 anti pieten in de minderheid ,tegen zowel heel Holland die de zwarte piet wel wil.Als je,je kind opvoed met zwarte piet is racistisch ja dan geloven kinderen dat.Want de ouders is voor hen het voorbeeld.Maar diezelfde ouders hebben vroeger ook pepernoten en geschenken gekregen.Dan moeten de burgers ook alle cultuurfeesten afschaffen Gelijk recht voor alle.

altijdfeest | 01-10-16 | 09:08

@redactie
necrosis is vandaag jarig. Graag - on golden pond- uploaden.
Oh ja, en voor Miko nog wat expliciete homo-porno. Bedankt.

RickTheDick | 01-10-16 | 09:07

@Piet Karbiet
Staan ze nou te pissen met een stijve?

RickTheDick | 01-10-16 | 09:02

Mevrouw heeft orthopedagogiek gestudeerd, idiote studie en dat gecombineerd met recht. Dan weet je het wel. Mevrouw denkt mensen te kunnen kneden.

succesvol | 01-10-16 | 09:01

anders = vaders sterf autocorrectie

roze_bril | 01-10-16 | 08:55

Dat die hele discussie rond zwarte piet het feestje verpest voor kinderen vind ik ook oprecht erg triest. Maar het Utopia van de VN kinderrechten kan je eigenlijk bij ieder issue waar kinderen elkaar pesten uit de kast halen. En men kan om tafel bij Pauw wel suggereren dat kinderen erg wijs zijn maar ze zijn ook erg hard en sluiten elkaar uit. Dat is van alle tijden en bijvoorbeeld ook in mijn jeugd toen die hele zwarte piet discussie nog niet speelde.

Simon_GS | 01-10-16 | 08:55

Akkermans zou zeggen: "Ik bén bedreigd!".

HiddenAgenda | 01-10-16 | 08:55

@Risingson | 01-10-16 | 08:54
Omdat zij zelf degene is die provoceert.

HouseMaster | 01-10-16 | 08:55

En waarom zou ze geen aangifte van bedreigingen kunnen doen?

Risingson | 01-10-16 | 08:54

boycot dez`e shit dan ook, je gaat toch geen NPO meer kijken na alle bewijs dat ze het slechtste met ons voorhebben. Net alsof je de scheldlijn gaat bellen en dan aangifte gaat doen tegen belediging.... Je wist dat dit soort troep gepropagandeerd wordt. Zet... het... gewoon... uit...

HouseMaster | 01-10-16 | 08:54

Maar jezelf wel Grún Linksch noemen heh huichelaars.

Theo-Pim-Riv | 01-10-16 | 08:53

@Ravissant, zo, we hebben even een inkijkje gekregen van de bagger in uw hoofd. Bizarre metafoor over voetbal anders. En dat mensen niet willen dat dit wijzigt, duidt er wellicht op dat mensen minder mondiaal zou zijn dan u wilt geloven. Mondiaal heeft ook verder niks te maken met het behouden van locale tradities. Ikzelf heb een vriendin in het buitenland, maar we zijn erg trots op onze eigen gebruiken. Zonder daar op af te geven als dit niet met elkaar correspondeert.

roze_bril | 01-10-16 | 08:53

Spijker, kop, raak! Koketteren met je deugmening en dan hopen op een paar debiele tweets. Aandachtshoer.

HiddenAgenda | 01-10-16 | 08:53

Heb de oplossing doorgekregen in een droom. Maak van zwarte Piet -negerpiet-. Laat hem op een neger lijken. Bruinig als poep. Verder niets veranderen. Behalve die oorbellen.
Nu snel pissen met een stijve.

RickTheDick | 01-10-16 | 08:52

een reden zijn om

botbot | 01-10-16 | 08:51

Tuurlijk, gewoon aangifte doen. Er zijn toch geen grotere problemen in dit terminale land. Straks eerst ff boodschappen bij eh... niet jumbo..

Karelklep | 01-10-16 | 08:50

Wat een leugenachtig type met haar zogenaamde gesprekken over zwarte piet met kinderen. Alsof kinderen die uitspraken doen die zij zegt... oh wacht het zijn 10 - 16 jarigen... maar die geloven helemaal niet. Je moet de groep 4 - 8 jarige hebben, maar die zeggen niet dat het moet worden veranderd.... jammer hoor!

Al_Bundy | 01-10-16 | 08:49

@Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:41
*fluistert*
Ik ben jarig vandaag, maar niet verder vertellen anders staan er straks 20.000 reaguurders op de stoep die mijn voorraad bier komen opzuipen.

necrosis | 01-10-16 | 08:48

@istretto | 01-10-16 | 08:34
Ho ho ho, die wethouder heeft wel voor Dans gestudeerd, heur.

Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:47

Haar woorden zijn in strijd met de rechten van het kind. Daarvoor moet ze op het schavot. Ze wil de kinderen een leuk feest ontnemen, dat hen ook nog eens van jongsaf aan een wijze les meegeeft: dat er moet worden afgerekend met goedgelovigheid en onnozelheid.

Fijnstoffer | 01-10-16 | 08:47

Bij mij op het platteland heeft verleden jaar de odernemersvereniging al besloten om Piet zwart te houden.
Piet is zwart door het roet en dat heeft niets met racisme te maken.
Door er een veeg of regenboog Piet aan toe te voegen zouden we dan kenbaar maken dat er iets aan Zwarte Piet mankeert en de racistische toer op gaan hetgeen we absoluut niet willen.
Tot slot wil ik dit opmerken, deze dame gedraagt zich nogal racistisch maar er kan nooit een reden om iemand te bedreigen.

botbot | 01-10-16 | 08:46

Geef mensen die akelige associaties hebben met die blackface eens een sinterklaascadeau
@Ravissant | 01-10-16 | 08:37

wat denk je van een 'gagball' zodat ze niet meer van die onzin kunnen uitkramen?

necrosis | 01-10-16 | 08:45

-weggejorist-

cheiz | 01-10-16 | 08:45

-weggejorist-

cheiz | 01-10-16 | 08:45

@Ravissant | 01-10-16 | 08:37
Cultuur verandert, ja. Maar niet dwingend van hogerhand en wegens een minieme minderheid. Denk eens na. Kwakoe ook maar afschaffen omdat er iemand zich gekwetst voelt?

Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:44

De reden, beste Pauw, dat men zo tekeer gaat is omdat ze niet gehoord worden. Als 100 man roept DISCRIMINATIE, moet het hele land maar op z'n kop?

Speertjespunt | 01-10-16 | 08:43

Wilders lijkt in zijn tweet een punt te hebben: zoeken op de website van de Kinderombudsman met het trefwoord 'kindhuwelijk' levert alleen een stuk op over vechtscheidingen. Het trefwoord 'huwelijk' levert acht stukken op, maar geen ervan wijst op onderzoek naar praktijken waarbij minderjarige meisjes worden uitgehuwelijkt aan volwassen mannen (want is de sekse ook wel eens omgekeerd?).

En dat terwijl kindhuwelijken toch leiden tot - en uiting zijn van veel ernstiger schendingen van kinderrechten dan het gebruik van een zwart geschminkt gezicht in een volksfeest. Als mijn zoekslag de goede resultaten heeft getoond, mag De Kinderombudsvrouw hier best eens beleefd over bevraagd worden.

prakkezeerder | 01-10-16 | 08:41

-weggejorist-

langzullenweleven | 01-10-16 | 08:41

@necrosis | 01-10-16 | 08:26
Oef. Die heb ik gemist. Vertel!

Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:41

De Kinderombudsman werkt van uit het Nederlands Jeugd Instituut. Dat is een publieke instelling die een overheidstaak uitvoert. Je kan dus via de ombudsman een klacht indienen tegen de kinderombudsman.

En zo rond 5 december zou ik het leuk vinden als elke actie van het Nederlands Jeugd Instituut die naar zwarte Piet refereert als klacht bij de ombudsman wordt gedeponeerd tegen de Kinderombudsman en haar standplaats.

Pompenkoning | 01-10-16 | 08:40

Gaan we nu weer maandenlang huilen en bashen om een bijfiguur in een feest voor de kleinste kinderen? Als de vaders die staan te schelden en schreeuwen langs het voetbalveld waar de F-jes een lekker potje willen spelen.

Nederland verandert. Cultuur verandert. Onze cultuur is mondialer. Zwarte Piet past daar niet meer in. Alle zwarten hun bek laten houden is een (vreemde) utopie. Zwarte piet gaat er vroeg of laat toch wel uit. Geef mensen die akelige associaties hebben met die blackface eens een sinterklaascadeau en stop met zeiken.

Ravissant | 01-10-16 | 08:37

Omdat ze geen Margriet maar Margrite heet staat er boven dit artikel zeker "AANGFITE"?
Dit is nu een fantastisch praktijkvoorbeeld hoe de linkse elite rolt en er maar steeds maar weer mee wegkomt. Focussen op problemen die er niet zijn en de echte problemen zoals bijvoorbeeld het feit dat 70% van de kinderen in de Bijlmer opgroeit in schuldenlast en armoede en zich niet kan ontwikkelen, leger je geen aandacht. Tja, die kinderen schrijven geen brieven toch?
Wat een truthola. Weer een fantastisch voorbeeld van een vrouw in een topfunctie. Met dank aan die andere linkse muts die haar prioriteiten ook niet helemaal op een rijtje heeft. Ondertussen tikt deze non-valeur 150.000€ weg met haar flutrapportje. Net als die andere muts op de wethoudersstoel van onderwijs in Amsterdam. Ook zo'n omhooggevallen licht.
Organiseert wel aansprekende zaken voor het volk. Een onderwijsgala, jaha! Een gala. Pffft.

ristretto | 01-10-16 | 08:34

De eerste ombudsman schoot zijn eigen Exotafles aan flarden. Deze vrouw heeft zo'n fles niet eens nodig om haar reputatie om zeep te helpen.

Rest In Privacy | 01-10-16 | 08:33

@franck7020 | 01-10-16 | 07:57
Ik vraag me af of dat ze überhaupt wat interesseert, ik zie eigenlijk twee type activisten: de vingerwijzende potentaten(o.a. Sunny, Margrite, Doutzen en Pauw zelf) en de aandachtshoeren(Prem, Anouscha, Sylvana en Waldemar Torenstra) beide groepen zijn overmatig bezig hun persoonlijke tekortkomingen te compenseren met de activisme. De eerste groep geniet van het gevoel om door middel van sociale druk andere mensen hun mening op te leggen, de tweede groep heeft een chronische behoefte aan exposure. Beide groepen compenseren zo het gevoel minder goed te zijn dan andere mensen; de Zwarte Pieten discussie is bijzaak.

Panos88 | 01-10-16 | 08:32

En de druk is weer van de ketel. De woede om de verhoogde zorgpremie is weer lekker geneutraliseerd.

Verdeel en heers.

Durereaguurder | 01-10-16 | 08:32

ik ben het eens met het de ergste bedreiging... kan ik ook verhoord worden ?

cheiz | 01-10-16 | 08:32

De cultureel Marxisten, zijn te gretig, ze denken momentum te hebben, maar ze willen te snel,
te veel weg met ons.Dergelijke acties zijn alleen maar olie op het vuur, en werken juist volledig averechts. Tot zover de intelligentie van die beroeps jankers en aanhangers van het omkatten van de Eurpese autochtone bevolkingsgroepen en culturele gebruiken. Juist op het punt van dit kinderfeest gaan ze zich vergalopperen, mensen worden alleen maar koppiger. En inderdaad speelt deze discussie nauwelijks buiten de Randstad, er is nog een lange weg te gaan voor de beroepshaters;)

Batavi Magistralis | 01-10-16 | 08:31

@Donkersloot | 01-10-16 | 08:26
En als Krampus niet komt, zet ik 'Sint' van Dick Maas nog even op.
*gne*

necrosis | 01-10-16 | 08:30
-weggejorist-
tintel | 01-10-16 | 08:30

kapitein_iglo | 01-10-16 | 08:15
Je zou bijna denken dat de overheid bewust dit soort onrust creëert om de aandacht af te leiden van de economische malaise, MH17-faalrapportjes, en wat komt er nu nog meer aan... een nieuwe "lening" aan Griekenland en een extra vette nana-naheffing vanuit Brussel?

Rommelende Onderbuik | 01-10-16 | 08:30

Laat sinterklaas Krampus maar meenemen dit jaar.
Want Krampus neemt vervelende kinderen WEL mee naar Spanje!
Reden | 01-10-16 | 08:18

Sterker nog; in de Originele Uitvoering eet hij de kinderen op!

Donkersloot | 01-10-16 | 08:26

@Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:17
Uiteraard met mosterd, je eet toch ook geen broodje worst zonder 'kledder'?
En hopelijk krijg ik ook een topic vandaag, ik heb gisteren al verteld waarom.
*plop*

necrosis | 01-10-16 | 08:26

-weggejorist-

Weerduivel | 01-10-16 | 08:25

Ze heet Margrite en niet Margriet. Dat geeft al aan uit voor nest ze komt en met wat voor wereldbeeld ze is opgevoed.

Mubbenschonster | 01-10-16 | 08:22

@Donkersloot | 01-10-16 | 08:16
Jij krijgt een extra boterletter in je schoen voor de Kromste vergelijking van de Dag.

Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:21

Ik wordt er zo moe van. In Nederland wonen en dan samen met witte histirische knechten Nederland willen verrijken tot het ontwikkelingsland waar je vandaan komt. Met die tsunami van mensen uit, in onze ogen, achterlijke culturen zal die roep om een achterlijke maatschappij alleen maar toenemen. En het verzet uiteindelijk ook .....

EdwinM. | 01-10-16 | 08:18

Laat sinterklaas Krampus maar meenemen dit jaar.
Want Krampus neemt vervelende kinderen WEL mee naar Spanje!

Reden | 01-10-16 | 08:18

@necrosis | 01-10-16 | 07:58
Gezellie. Met mosterd?
Ik reken er wel op dat deze dag helemaal in het teken staat van het misbruik van minderjarige asielkinderen in Ter Apel, door Mohammedaanse bejaarden via hun legale kindhuwelijk. Toch?
Dat is hunze cultuur en dan mag dit.

Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:17

Mooi. Strijd tegen het nieuwe Hysterische Patriottisme is altijd goed. Het geschuimbek over ''onze'' traditie en vooral de hufterigheid omheen is al een paar jaar stuitend. Zullen we in het kader van 'traditie' de galg weer op het dorpsplein zetten en weer ouderwets gezellig gaan katknuppelen en gansonthoofden? Kinderen deden daar trouwens ook heel leuk aan mee!

Donkersloot | 01-10-16 | 08:16

Kunnen we er niet gewoon voor zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben tijdens Sinterklaas? Met of zonder zwarte piet? Wat een frustraties komen er weer naar boven zeg! Trauma opgelopen toen je hoorde dat Sinterklaas niet bestond ofzo?

Deze hele discussie werkt alleen maar averechts.
Mensen met een kleurtje die openlijk durven te zeggen dat ze er last van hebben worden (ook hier) uitgekafferd en mensen die voor zwarte piet zijn worden vaak weer weggezet als racist. De tegenstellingen en ergernissen worden zo alleen maar groter. Kap daar nou mee!

Het lijkt wel alsof sommige mensen (ook hier) op deze discussie zitten te wachten, zodat ze hun ware (racistische) aard kunnen tonen. En als dit zo doorgaat zal dat alleen maar erger worden. Daar heeft helemaal niemand wat aan!

PulpFiction | 01-10-16 | 08:15

Excuus dubbelpost

kapitein_iglo | 01-10-16 | 08:15

-weggejorist-

kapitein_iglo | 01-10-16 | 08:15

franck7020 | 01-10-16 | 07:57
Deze vrouw beseft dat ze olie op het vuur gooit net zoals die vrouw van de vn. Timing is juist piecies gepland.

kapitein_iglo | 01-10-16 | 08:15

Een kleine minderheid wordt gekwetst en gepest omdat een seizoenskaart van hun favoriete voetbalclub te duur is. Mogen zij dan gratis naar binnen of moet de seizoenskaart afgeschaft worden? Dacht, ik vraag het maar even.

Piet Karbiet | 01-10-16 | 08:11

Zuidlaren, wij hebben dat soort problemen nuiet.
Mijn schoonzoon is - kuch - nogal donker en speelt met succes ZP.... Oh, god, mag dat straks ook al niet meer?

mallekater | 01-10-16 | 08:06

Carlitros | 01-10-16 | 00:38
Ik ben voor!

nemoj me jebat | 01-10-16 | 07:59

Niet te veel aandacht aan besteden. In Noord Nederland vieren we gezellig Sinterklaas met Zwarte Pieten. We hebben op school afgelopen jaar wel de zwartste schmink gekocht i.p.v. bruin. Je wilt toch meedoen tegenwoordig enigszins.

Zuidlaren | 01-10-16 | 07:58

Nog meer reden om de vorige terug te willen. Die deed tenminste wat nuttigs. Zich met echte kinderen met èchte problemen bemoeien teneinde die problemen op te lossen. Wat een pokkewijf is dit zeg!

Robin Hood | 01-10-16 | 07:58

@Piet Karbiet | 01-10-16 | 07:51
Voeg ik er aan toe dat Erdosnor een Ottomaanse dictator is.
Wie weet, delen we straks een cel.
Ik neem bier mee, regel jij de bitterballen?

necrosis | 01-10-16 | 07:58

Nogmaals. Vroeger had men nog het fatsoen dit soort berichten na 20.00 uur op het nieuws de vermelden. Als de kindertjes sliepen. Nu knalt het al om 7.00 uur de radio uit als je met de kindertjes aan het ontbijt zit. Ziek volk, dat journaille.

Piet Karbiet | 01-10-16 | 07:57

Deze vrouw beseft niet dat ze olie op het vuur gooit net zoals die vrouw van de vn. Timing is slecht. Vraag mij sterk af hoe lang dit onderzoek heeft geduurd. Onderzoek op basis van 20 meldingen. Komt niet erg als representatief over. Pauw die geen kritische vragen steld. Het onderzoek als waarheid aanneemt. Het is al geëscaleerd en het kan nog erger worden zo. Tradities veranderen met de tijd mee en dat is goed. Maar met dit soort onderzoeken bewerk je het tegengestelde. Succes mevrouw met de aangiftes hoe zal het nog druk krijgen met uw onderzoekjes. rascimedebat is dood omdat alles onder rascisme wordt toegestopt, zelfs een kinderfeest.

franck7020 | 01-10-16 | 07:57

Alleen al de waanzin dat er een kinderombudsmens is.
Logisch dat er nu een hele generatie millenials aan het opgroeien is die denkt dat ze heel bijzonder zijn en geen enkele tegenslag in het leven kunnen doorstaan.

sinar2 | 01-10-16 | 07:55

Wat ik ernstig vind is dat de MSM elk jaar opnieuw vanaf september zendtijd geven aan de soort.
Ach ja, bij gebrek aan eigen initiatieven of nieuws maar weer een de ZP discussie van stal gehaald.

Overigens, mevrouw heeft geen poot om op te staan.
Het "onderzoek"is nauwelijks representatief te noemen, laat staan wetenschappelijk.Maar ja, in deze tijd van het jaar wel een inkoppertje voor mevrouw, natuurlijk.

Elk jaar hetzelfde gesodemieter en elk jaar opnieuw vliegen de beledigingen over en weer.

mallekater | 01-10-16 | 07:55

@altijdfeest | 01-10-16 | 07:49
Pauw is een buikspreekpop van PvdA.
Gelukkig heb ik geen tv meer en linkjes naar Pauw klik ik niet aan.

necrosis | 01-10-16 | 07:55

Nuchter Nederland, alleen wanneer je haar bedreigd hebt loop je enig risico.
Deed je dat?

mallekater | 01-10-16 | 07:52

Ik heb ook meerdere malen de Proleet beledigd. Hoi Pliessie, kunnen jullie dit misdrijf bundelen met de belediging van die Kutkoe? Scheelt weer tijd. Dank u.

Piet Karbiet | 01-10-16 | 07:51

Langzaam bekruipt mij het gevoel dat ik al die jaren voor de gek ben gehouden,bestaan ze niet echt dan?

Fedopiel | 01-10-16 | 07:50

Ze zullen alleen maar kindjes hebben gevraagd van anti zwarte pietjes.Er wordt teveel naar links geluld ,het wordt aangestuurd ook door Jeroen Pauw.Hij had ook kunnen zeggen,begrijpt u mevr de ombudsman dat er meer Nederlanders zijn ,die zwarte piet wel willen.Die zijn nu eenmaal er door grootgebracht worden.Nee J Pauw gaat er helemaal mee in.Dit is geen politiek thema.Zwarte piet zal bij de meeste zwart blijven.Want Nederlandse ouders brengen hun kinderen dat bij, dat feest.En blanke kindjes worden net zo gepest door getinte of zwarte kindjes.Dat terzijde.Oudere worden door grote getinte kinderen gepest,door overvallen en mishandelingen.Nu staat er een artikel bij de NOS dat moslims vaker aangifte doen tegen discriminatie.Nederlanders hadden al decennia lang aangifte kunnen doen .Kijk naar de statistiek en opsporing verzocht .Ik denk dat het pesten andersom,wel meer zal zijn.

altijdfeest | 01-10-16 | 07:49

Wat je standpunt in de zp discussie ook is, (dreigen met) geweld hoort niet. Vrijheid van meningsuiting wordt hier regelmatig aan de kaak gesteld (en is en groot goed) alleen zijn de meningen van dezelfde reaguurders toch niet helemaal in 1 lijn als geert iets zegt vs de ombudsman iets zegt.

skoennie | 01-10-16 | 07:49

Zwarte Pieten zijn niet geknecht omdat ze neger zouden zijn, het zijn geknechte Moren, mohammedanen dus. Na de reconquista zijn die schavuiten onder toezicht van de belangrijkste heilige, Sint Nicolaas, gesteld.

Guido | 01-10-16 | 07:48

De kerstman buit elfjes en kabouters uit en laat zijn slee trekken door rendieren.
Volgend jaar krijgen we protesten van de kabouter/ elfen hoek en van Dierenpoes.
ALS het tenminste nog kerstmis heet en niet 'winterfeest' vanwege de langtenigen in de samenleving.
Ik vraag me trouwens af hoe lang het nog duurt voordat suikerfeest een officiële feestdag is op de nationale kalender.
En niet te vergeten de 'presidentsdag' wegens de verjaardag van Erdosnor.
*gaat teiltje zoeken*

necrosis | 01-10-16 | 07:42

Aangifte doen. Het gaat nog eens heel groot worden in Nederland

batvoca2 | 01-10-16 | 07:40

@zeertegendradig | 01-10-16 | 07:30
Ik ben niet zo kieskeurig wat oudere vrouwen betreft, maar in dit geval moet ik je gelijk geven.
Als zij naakt voor me staat, krijs ik het hele internet bij elkaar.

necrosis | 01-10-16 | 07:35

De hele zwarte pietendiscussie is al 200 keer van de rails gelopen en onderhand een ware self-fulfilling prophecy geworden. Ik kan geen uitspraak doen over de betrouwbaarheid en waarde van dit onderzoek, maar wat mij betreft is zwaar verwerpelijke racistische pestgedrag helaas niet ondenkbaar gezien alle spanningen. We moeten ons daarbij wel bedenken of het dat ons allemaal waard is.
Ik koester een diepe haat jegens het groepje activisten, moralistische bemoeials en journalisten die deze discussie doelbewust dag in dag uit hebben aangewakkerd. Ik begrijp het gevoel van onrecht en woede dat bij veel mensen leeft als ze voor de zoveelste keer voor racist worden uitgescholden of wanneer een stel bemoeizieke mediafiguren even menen de 'fatsoensnormen' te kunnen bepalen. Maar ondertussen moeten we er wel voor waken dat we niet over de hoofden van kinderen deze onzin gaan uitvechten.
Gaat een verbod op Zwarte Piet deze gepeste kinderen ook maar enigszins helpen? nee natuurlijk niet. Dit soort pesterijen zijn een directe afspiegeling van het verslechterende klimaat in onze samenleving, Zwarte Piet is een aanleiding, geen oorzaak. Er nadert een moment dat het feestje niet meer leuk is, dat is dan wel grotendeels dankzij NPO, NRC en Volkskrant, maar dat verandert de trieste status quo niet.
Dus laten we nog even onze uiterste best doen het leuk te houden en als het echt niet meer gaat kappen we wat mij betreft gewoon helemaal met Sinterklaas en stappen we over naar de Kerstman. Niks geen regenboog of stroopwafelpieten. We halen onze gram nog wel via een andere weg, voor nu hebben helaas te accepteren dat buitenstaanders bruut ons feestje hebben verstoord.

Panos88 | 01-10-16 | 07:32

Al zou ik een miljoen krijgen, nog zou ik mijn lul niet in die mevrouw hangen.

zeertegendradig | 01-10-16 | 07:30

Je zou moeten voorstellen om dezelfde bescherming te gevn als Geert Wilders, ook van staatswege. Dat is poepduur dus dan zal de aap wel uit de mouw komen, en blijken het niet veel meer te zijn dan mailtjes als "ik schiet je kapot garnalenhersens!". Wat onbeleefd is, daar niet van.


Overigens goed gespeeld van de smeerlappen. Nu lijkt het net of de kindertjes geen zwarte piet willen.

omanders | 01-10-16 | 07:28

Heerlijk oorlogje is weer gekomen.
Weer 3 maanden de loopgraven in tegen de dramnegers en blanke wegmetonzers.
Fijne afwisseling op de oorlog met de Islam.

de Voorzittert | 01-10-16 | 07:25

@Boris die Sauertopf | 01-10-16 | 07:08
Geloof me, die voelt er niets van.
Ze voelt zich gesterkt in haar eigen gelijk vanuit haar ivoren toren die zó hoog boven de maatschappij staat dat ze niet kan zien wat er leeft onder de bevolking.
Iets waar sommige politici ook last van hebben.... .

necrosis | 01-10-16 | 07:25

warmeballen | 01-10-16 | 02:51
Er zijn reaguurdertjes, zoals ik, die niet zoveel plaatsen, maar wel veel, héél veel reaguursels lezen. Dus ook die van jou heeft mijn netvlies bevlekt.

redje70 | 01-10-16 | 07:25

Kleine minderheid maakt er een hele poeha van Zwarte Piet.
De ouders leren de kinderen aan dat Zwarte Piet "fout" is, waardoor juist het hele discriminatie gehalte naar boven wordt gebracht, daarnaast kijken een heleboel kinderen naar de televisie, die ook het kind doet geloven dat het inderdaad discriminatie is, wat natuurlijk zwaar overtrokken is.

Hoe meer mensen hierover gaan zeiken en zeuren (zoals deze Kinder ombudsman, het jeugd journaal, etc..), juist hoe meer hier mee gegooid wordt om er meer poeha van te maken, en deze kinder ombudsman is compleet de weg kwijt...

Kinderen zeggen letterlijk ? Nee mevrouwtje, de media zegt het...
Echt heel sneu dat mensen de kinderfeest kapot hebben gemaakt, deze mevrouw gooit inderdaad helaas olie op het vuur, helaas dat buitenlanders en de tegenwoordige "Nederlanders" het cultuur kapot wil maken, snap ik ook dat een boel mensen die juist pro Nederlandse-cultuur zijn hier kwaad over zijn.

De multi culturele samenleving heeft de Nederland zoals we het vroeger kende, kapot gemaakt. Zo jammer...

Dag Sinterklaasje :/

Power2All4Ever | 01-10-16 | 07:21

Zou Margrite Kalverboer al spijt hebben? Om zo de geschiedenis boekjes in te gaan, moet best wel heel erg pijnlijk zijn.
Alhoewel, zonder empathisch vermogen voel je daar natuurlijk weer niet zo heel erg veel van.

Boris die Sauertopf | 01-10-16 | 07:08

@pjisonline | 01-10-16 | 06:58
Ik ben blij dat ik geen kinderen heb, want deze waanzin is gewoon niet uit te leggen.

necrosis | 01-10-16 | 07:02

-weggejorist-

Leffe Blonde | 01-10-16 | 07:01

Mijn hemel, krijgen we dit weer. Moet dit gezeur nou echt weer elk jaar? Pfffff.

pjisonline | 01-10-16 | 06:58

Zonet de herhaling van Pauw bekeken, ze hadden haar rimpels met stopverf bijgewerkt. Erg knap van de visagiste. Mevrouw probeert de samenleving te kneden dat doet ze maar in een migrantenwijk, liefst als krantenbezorgster, wel een burka aantrekken mevrouw.

succesvol | 01-10-16 | 06:19

@kakkerlakgod | 01-10-16 | 05:46
In Oostenrijk vieren ze ook sinterklaas (Krampus):
www.mauterndorf.at/blog/wp-content/upl...
Misschien een ideetje om in Nederland te introduceren?
*gnehe*

necrosis | 01-10-16 | 06:12

XaleX_2 | 01-10-16 | 03:19
De gouden koets is in de garage, er staan zwarte pieten op en die worden nu met verfafbeit preventief geruimd.
Zwart zijn mag kennelijk niet, als ik zwart zou zijn zou ik aangifte doen bij de sint. Het wachten is op een verbod op de staf wegens pedo neigingen want tenslotte gaat het nergens meer over. Muts tieft op uit mijn land en neem je afbraak mensen mee.

Implants | 01-10-16 | 05:50

-weggejorist-

Kok Blekemolen | 01-10-16 | 05:49

Nieuwkomers kunnen proberen wat ze willen maar Echte Nederlanders kan je NIET veranderen die blijven altijd Echte Nederlanders.( met nieuwkomers bedoel ik ook de doorreispaspoortprofiteurs die eigenlijk naar Great Britain willen )

alshetware | 01-10-16 | 05:48

Zwarte Piet is uit de tijd, gewoon vervangen door Turken en Marokkanen die ipv pepernoten stenen en eieren gooien en kanker roepen en de kinderen drugs geven. Dat is meer in de stijl van de oorspronkelijke "zwarte duivel" die die Zwarte Piet heeft geinspireerd.

kakkerlakgod | 01-10-16 | 05:46

@Short | 01-10-16 | 05:33
Kortom: haal je plunjebaal van zolder, poets je kisten nog een goed en controleer je wapens.
Dit wordt een burgeroorlog.

necrosis | 01-10-16 | 05:45

Gewone mensen worden constant getergd met deze en andere onzin. Na dat treiteren en zuigen kan ik me best voorstellen dat sommige mensen emotioneel reageren. Het hoort natuurlijk niet, maar het wordt systematisch uitgelokt. Ik denk dat dit gedoe discriminatie en radicalisme in de hand werkt en de tegenstellingen alleen maar groter maakt.

Short | 01-10-16 | 05:33

Prima om pieten niet meet zwart te maken voor het kinsderfeestje maarrrrrr, dan wil ik wel een groots gevierd feest terug waarin we ons eens per jaar allemaal zwart schminken om de bozen geesten uit te drijven. Terug naar de Germaanse oorsprong van Zwarte Piet.

Rest In Privacy | 01-10-16 | 04:54

Komt van het RUG. De universiteit die tegen de Nederlandse maatschappij is. Behalve het geld. Dat niet. Ze zit voor minimaal 150.000 euro te cashen.

duitse herder | 01-10-16 | 04:29

Dat een gerespecteerd ambt als ombudsman aan deze muts wordt toevertrouwd, bewijst dat de elite vastberaden is om alles wat mooi is kapot te maken.

o vos omnes | 01-10-16 | 04:28

20 klachten; no shit

12pints | 01-10-16 | 04:05

Die Pauw ,kan ieder jaar een huis kopen van 5 Ton.....
Die decadent staat totaal buiten de realiteit.
Alleen al het feit dat deze man het normaal vindt dat hij 6 Ton p/j verdient bij een socialistische Arbeiders Omroep..... en dat geenstijl dit gelul in zijn Pro(paganda)gramma overneemt als nieuws,laat zien hoe DOOR en DOOR verrot onze Media is!

Torquemada | 01-10-16 | 03:40

-weggejorist-

Torquemada | 01-10-16 | 03:31

Ik voel een verbod op Sjors & Sjimmie stripboeken aankomen. Een Gouden koets met hippe multiculturele afbeeldingen op de zijkanten. Het verdwijnen van standbeelden en afbeeldingen van Nederlandendse helden uit de Gouden eeuw. Ahmed Aboutaleb als Premier van het land, omdat we moeten deugen. Nederland is van ieder1 en een beetje meer van minderheden.

XaleX_2 | 01-10-16 | 03:19

Jan Dribbel | 01-10-16 | 03:07
"Besneden kindmeisjes tellen niet mee,"

Maar dat ze jongetjes besnijden vind je wel ok, een beetje hypocriet vind je zelf niet.

the Jackdawn | 01-10-16 | 03:12

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:42
"Ik dacht, 's lands wijs, 's lands eer, waarom dus geen Zwarte Sinterklaas."

Omdat in Nederland een blanke priester met de kindjes speelt, Commissie Deetman ring a bell.

the Jackdawn | 01-10-16 | 03:10

raymondva | 01-10-16 | 02:45
99,99% van de kinderen klagen niet, dus die tellen niet mee.
Kindbruidjes tellen niet mee, want moslims en die staan boven de wet.
Besneden kindmeisjes tellen niet mee, want moslims en die staan boven de wet.
Kinderen in achterstandswijken, autochtone kinderen, die dagelijks gepest en getreiterd worden door allochtonen tellen niet mee, want moslims, die staan boven de wet.
Onder het motto: weg met ons.

Jan Dribbel | 01-10-16 | 03:07

Niemand leest dit want dit is al comment 300+ maar wat is die Pauw een enorm zuigertje, hij kan alleen maar grappen maken die kwetsend zijn en niet eens on topic zijn, Joris zou even binnen moeten wandelen met een knuppel daaro.
Wat een vuile arrogante pisvlek is die Pauw met z'n "er zijn ook nog steeds mensen die in god geloven."
Echt alles voor de kijkcijfers blijkbaar.
Ik kijk er nooit naar, zie het toevallig op Dumpert en ben ineens intens blij dat ik er nooit naar kijk.

warmeballen | 01-10-16 | 02:51
-weggejorist-
raymondva | 01-10-16 | 02:45

Die kinderen praten hun ouders na. En wel in die zin dat ze zeggen dat het wel goed is dat de kinderombudsman voor gepeste kinderen opkomt. Let wel, dat is een donker kind dat dit zegt. De verslaggever zou dan aan dit kind moeten vragen of zij ook gepest wordt. Dat gebeurde niet. Gemiste kans. Die kinderen worden helemaal niet gepest. Die kinderen praten hun ouders na. Jammer dat de verslaggever / interviewer niet doorvroeg. Als dat gedaan zou worden zou de hele problematiek tot nihil worden gereduceerd.
Sowieso een probleem dat mensen politici napraten, zonder te wijzen op hun eigen ervaringen. Dat zou de norm moeten zijn, wat zijn je eigen ervaringen. In plaats van anderen napraten. De zwarte pieten discussie bestaat helemaal niet. De protesterende mensen zijn enkel napraters. En ergens heeft iemand een non existent probleem geschapen. Voor wellicht subsidie of in the picture te komen. Meer niet.

klanker | 01-10-16 | 02:14

Waarom maakt deze kinderombudsvrouw zich zo druk over een Nederlands kinderFEEST, terwijl mohammedaanse kinderen worden gedwongen zich te kleden volgens een woestijntraditie, kinderen worden gedwongen tot vasten tijdens ramadan, het aan mohammedaanse kinderen wordt verboden vriendschap te sluiten met "ongelovige" kinderen. Mohammedaanse meisjes stiekem worden besneden, worden uitgehuwelijkt aan neef of oom. Mohammedaanse meisjes worden opgehokt in huis, of kunnen rekenen op een mohammedaans pak rammel van vader of broer wanneer zij opstandig worden tegen onderdrukking.
Waar is het verzet, de aanklacht, van deze Kinderombudsvrouw tegen de door COA en overheid gedoogde import van islamitische kindbruidjes in Ter Apel? Zeer jonge meisjes die zich op slaafse wijze moeten onderwerpen aan vunzige oudere kerels, tw mohammedanen met een voorkeur voor kleine meisjes en veelwijverij? Ik walg alleen al bij de gedachte!
.
Ogen zijn de spiegel van de ziel, zo luidt een gezegde. Deze vrouw heeft een valse blik in haar kille ogen.
Dit mens is niet oprecht begaan met het welzijn van kinderen. Dit mens voert een onfrisse agenda. Weg met ons!

appelvink | 01-10-16 | 02:12

Want ze heeft maar liefs twintig (!) klachten gehad. WTF?

Afgeschminkte Bassie | 01-10-16 | 02:12

Het zal de grimmigheid alleen maar aanwakkeren. Maar 't kinderfeestje met zwarte Piet zal altijd doorgaan. Negerkindjes moeten leren, dat niet iedereen die zwart is 'n neger is. Zoals blanke kindjes ook moeten leren, dat niet iedereen Dik Trom is; of Bulletje en Bonenstaak. Of Pokemon. Dát leren alle kindjes heel snel hoor.
Ondertussen gaan de slachtoffer-verdedigende-trollen en nep-dominees als deze ombudsvrouw door de mand vallen.
Dan blijkt, dat ze inderdaad tot die kliek mensen behoort, die desnoods toneelstukjes willen 'faken' om 't goede doel dichterbij te brengen. (heeft ze 'n echt wetenschappelijk onderzoek gepleegd onder alleen maar zwarte kindjes (?), of ook onder Aziatische kindjes, blanke kindjes, Arabische kindjes en gehandicapte kindjes als controlegroep (?), of heeft ze d'r verhaaltje uit d'r dikke duim gezogen?)
We zien al deze collaboreurs bij islamitische klagers.
We herkennen dezelfde collaboreurs bij slavernij-klagers.
De rode draad is telkens, dat die zich progressief wanende wereldverbeteraars, namens 'n groep van klagers, zo graag 'iets' goed willen doen voor hun strijd namens de klagers.
Zoals dat dertig jaar geleden ook al de feministische klagers waren.
Zoals dat twintig jaar geleden ook al de homofiele klagers waren.
En zoals er over tien, twintig jaar weer 'n nieuwe groep klagers zal zijn, die ook geholpen willen gaan worden door de zich progressief voordoende wereldverbeteraars.
Als ze maar ergens met emotie over kunnen roepen.
Als ze maar anderen 'iets' kunnen verwijten.
Als de klagers hén, de te hulp komende progressieven willen helpen bij de illusie, dat die wereldverbeteraars eigenlijk behoren tot de beste groep mensen op aarde.
De psychologie van 'voor-wat-hoort-wat'.
De groep klagers gaat ergens mee geholpen worden. De groep wereldverbeteraars wordt omgekeerd geholpen, liever met de klagers bezig te zijn, en door begaan met hén te zijn, zodat ze de leegte van hun eigen bestaan niet hoeven te merken. 'Omdat ze helemaal niets hebben om trots op te zijn, en daarom maar eer willen leggen in de illusie, 'te strijden voor de betere zaak van de klagers'.
Sorry, ombudsvrouw. Die vlieger gaat niet op. Je klinkt als holle vaten. Wat je zegt is helemaal niks. De wereld wordt niet door jou verbeterd. Fortuyn zei 't al over jouw zeur-type: 'Ga toch koken mens'. Volgende week ben je vergeten. Of anders over 'n maand. Next.

Der Paulie | 01-10-16 | 02:11

@Carlitros | 01-10-16 | 00:38
Sow die is raak! Dank u!
Пока! Evocatus

Evocatus | 01-10-16 | 02:11

Overigens wil ik alle voorstanders oproepen om een demonstratie te organiseren op het Malieveld.
.
Het thema zal dan zijn: Zwarte pieten zijn zwart en blijven zwart. Niet tornen aan de huidskleur van zwarte piet.

-=PyP=- | 01-10-16 | 02:06

Een rapport van het kinderombudswijf n.a.v. 20... (let that fucking sink in...) TWINTIG klachten. Niet van kinderen, nee... van OUDERS. Van types als Kwin Sigario en Sunny Bergvrouw dus, als die al kinderen hebben. De kids zelf geven geen fuck, de ouders maken over de ruggen van hun kroost een politiek statement bij het ombudswezen.
En dan moet er een rapport komen en perspoeha en dus dreigmails en dus aangifte en de hele kutzooi. Zullen even fokking normaal gaan doen?! Weg met dat incompetente wijf. Daar krijg je toch eczeem op je net- en trommelvliezen van, zoveel stompzinnig geouwehoer?

Stormageddon | 01-10-16 | 02:05

Heb het aangehoord bij Pauw.

Waar zijn de representatieve cijfertjes? 20? Gotstokkieallejezus, heel NL dus aan de racismeschijt, ja dan moet wel aan het ombudsvrouwen.
Hoeveel kinderen gesproken? Ook representatieve aantallen?

In hoeverre praten kinderen hun ouders c.q. andere identificatiefiguren na?

Welke oetviool zei daar bij Pauw ook al weer dat kinderen betere oplossingen hadden of slimmer waren? Ook weer zo'n gemeenplaats tbv eigen kijkmijnesgoedzijne.

GeenStijl moet maar eens een Krampusfestival organiseren. Leuke grachtentocht. Krampus, da's pas een Zwarte Piet!

Overigens zouden de mannen in bepaalde delen van de meer getinte gemeenschappen zich eens wat meer op vaderlijk gebied positief moeten manifesteren als ik aan al die alleenstaande moeders denk, wier kinderen in mijn klassen zaten. Laten ze zich dáár eens druk om maken!
Komt dat schot! Evocatus

Evocatus | 01-10-16 | 02:00

Nou gelukkig heb ik nog net geen persoonlijke bedreigingen gehad met mijn "andere mening". Pffffff....

-=PyP=- | 01-10-16 | 02:00

Was er bij Pauw ook niet een wegens drugsgebruik afgedankte Moscovitch, die tussen de regels de pro Zwarte Pietenbrigade weg zette als hebbende weinig intellect, lees dom? Alle ingrediënten waren dus rijkelijk aanwezig aan tafel.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:50

Vraag aan iedere partij die meedoet met verkiezing in maart naar hun zwarte pieten standpunt, dan hoeft je de rest van het partijprogramma niet meer te lezen, makkelijk kiezen dan, ook voor de armen van geest.

corbiere | 01-10-16 | 01:46

Szuz | 01-10-16 | 01:40
Graag een komma die gevolgd wordt door een spatie en dan het volgende woord. Leest zoveel beter. Bedankt.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:45

Mevrouw: U verdient een partij kontjekoek met de roe! En daarna in de zak mee naar Spanje. Voorgoed.

Rest In Privacy | 01-10-16 | 01:43

Ik moet nog steeds denken aan het Sinterklaasfeest op Curacao in de bioscoop West End. Een of andere spaghetti western met Clint. Komt in de pauze Sinterklaas op het podium met zijn Pieten. Allemaal zwart. Ook Sinterklaas. De kinderen juichten en werden, net als hier, voorzien van e nodige versnaperingen. Ik dacht, 's lands wijs, 's lands eer, waarom dus geen Zwarte Sinterklaas. Ik hoorde geen enkele blanke schreeuwen dat die Sinterklaas een racist was.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:42

Goed leuk allemaal ,

De slavernij vreselijke de blanke dit dat ,maar om het even voor de sylvanas en de quensies,als jullie zo druk maken over het verleden wat jullie bruin gekleurde mens is gebeurd ,en gooi het niet op zwart want dat zijn jullie niet,eerder licht bruin,waarom zwarte piet een fictief figuur,maar niet om de kinderarbeid in India Pakistan Afrika ,etc,zijn jullie zo achterlijk als een stoplicht,je hoort mensen hedendaags ook niet zeiken over de Duitsers,Spanjaarden,Franse die godshemel Nederland hebben leeg geplukt,blijf lekker hangen in het verleden ,maar de slavernij in India Pakistan Afrika etc, gaat lekker door ,te stom om je school af te maken blijkt,ga door om mensen tegen elkaar op te zetten.. zwarte piet blijft klaar uit ,niet leuk,terug naar Suriname ooh wacht.lopen ze ook als,soz aruba.. Nee wacht pleurt gewoon op...

Szuz | 01-10-16 | 01:40

Kerstmis heet binnen 10 jaar winterfeest. Wen er maar aan mohikanen.

RickTheDick | 01-10-16 | 01:40

Maar waar kan ik klagen over de om ombutsmuts?

Astroturfer | 01-10-16 | 01:39

@Laag_opgelijdt | 01-10-16 | 01:34
Dat is geen toeval. De EU is bezig de nationale culturen aan te vallen.

La Bailaora | 01-10-16 | 01:38

-=PyP=- | 01-10-16 | 00:06
Tjeee, wat ben jij onnozel. Zwarte Piet hoort bij ons Sinterklaasfeest al sinds de tijd lang voor er donkergepigmenteerden in ons land woonden. Zwart-Roet-Schoorsteen, begrijp je?
Hoezo racisme??? Waar discriminatie???
Mijn (reeds lang overleden) vader (geb. 1914) kende Sint en Zwarte Piet al toen hij nog een peuter was.
De eerste donkergetinte mens ontmoette hij tijdens de bevrijding in 1945, een amerikaanse neger genaamd Harold. Volgens mijn vader een vriendelijke sympathieke gast waarmee hij vriendschap sloot.
Opgegroeid met de prachtige traditie van Sint en Zwarte Piet, een familiekinderfeest bij uitstek, verzet ik mij heftig tegen alle valse aantijgingen als "racisme, discriminatie, verheerlijking van slavernij" en verdere schaamteloze onzin.
Ik weiger mijn familietraditie, het vieren van het Sinterklaasfeest MET Zwarte Piet, op te geven voor zielige onbenullen en racismeschreeuwers. Noch ik, noch mijn voorouders, hebben ooit ook maar iets te maken gehad met de verkoop en uitbuiting van negerslaven. Integendeel, mijn moeder deed vroeger altijd een royale duit in het missiezakje tbv de zielige Afrikaantjes.

appelvink | 01-10-16 | 01:34

@Jan Dribbel | 01-10-16 | 01:29
Haha, een variatie op de jidzah en die weer een variatie op de kopvoddentax. Ik ben dan eigenlijk ook voor een politici-tax.

La Bailaora | 01-10-16 | 01:34

-weggejorist-

Laag_opgelijdt | 01-10-16 | 01:34

Liefe Swarte Piet,

Graag wil in voor Sinterklaas een nieuwe kinderombudsman.

Want dese is kapodt.

De wortel is foor het paard.

Lewis Lewinsky | 01-10-16 | 01:33

Mahatma | 01-10-16 | 01:25
Als het al bedreigingen zijn. Scheldkanonnades zijn niet persé bedreigend. Misschien beledigend dat wel. Maar voor bedreiging komt heel wat meer voor kijken. Oa de aannemelijkheid dat de dader zijn bedreiging tot uitvoer wil of kan brengen. Als hij niet eens weet waar ze woont of werkt, dan is dat al een zwaktebod. Daarbij, voelt ze zich echt bedreigd of slechts beledigd. Gezien haar hautaine houding vermoed ik het laatste.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:33

Prima allemaal hoor. Ik ken veel mensen die last hebben van de islam, waarom veranderen we hier ook niets aan. Ik bedoel maar als we toch aan culturen gaan schaven dan...

INH.30CL | 01-10-16 | 01:31

Duidelijk zo'n gevalletje van een 'je bent welkom in mijn land' deugwijf.
De motivering die ze gebruikt deugt al niet, jonge kinderen praten niet op zo'n niveau over dit soort zaken.
Gebruiken hier valse argumenten om over de rug van kinders hun Shine momentje te pakken.

slipsniffer | 01-10-16 | 01:30

@ -=PyP=- | 01-10-16 | 00:06

"Ik zag in een klas met zwarte kinderen een kind aan het woord dat zwarte piet wordt genoemd in de november/december maanden. Ik vind dat best wel triest."

Wat nou triest? Hij wordt dus 10 maanden geen zwarte Piet genoemd. Best wel positief eigenlijk.

Elessir | 01-10-16 | 01:30


La Bailaora | 01-10-16 | 01:22
Laatst dacht ik: er moet een haatbaardentax worden ingevoerd.
Een gedachtenspinsel.

Jan Dribbel | 01-10-16 | 01:29

Je meer opwinden over een buds dan over dreigmails. Want ach. Het is maar een muts.

Hoen | 01-10-16 | 01:28

ProAsfalt, daar moet de kinderombudsman zich eens druk om maken. Hij heeft hier al maanden genoeg klachten ingediend, de een nog kinderachtiger dan de andere. Ik zou zeggen dat die 20 klachten over Zwarte Piet peanuts zijn in vergelijk met het leed dat ProAsfalt wordt aangedaan. Terwijl de oplossing zo simpel is: intrekken van de gehele bijstand en hem een bedrijf intrappen.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:27

De FB-bedreigers zijn even laag als doodsbedreigende moslims na een Mohammed-prent.

Mahatma | 01-10-16 | 01:25

Kan iemand trouwens die 20 brieven even WOB-en?
Wel geanonimiseerd uiteraard, maar ik ben benieuwd hoe die geschreven zijn. Ik gok dat er taal in wordt gebruikt die kinderen niet gebruiken.
Aangezien de kinderombudshaas van ons geld betaald wordt vind ik dat het onderzoek publiekelijk en open moet zijn.

crankshaft | 01-10-16 | 01:23

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:18
Juist, en daarom geraakt hij nooit aan een baan.
En blijft hij maar klagen dat hij zweepslagjes krijgt van Jette Klijnsma.

Jan Dribbel | 01-10-16 | 01:22

@12ejordan | 01-10-16 | 01:12
Sterker nog, het is de overheid die voor die ondermijning zorgt. Want niet alleen komt dit weer van de overheid, mevrouw is door de 2e kamer aangesteld, en zie @Lewis Lewinsky | 01-10-16 | 01:10, maar ook zien we bij veel meer cultuurondermijnende zaken de hand van de overheid, oa. de massaimmigratie en de islamisatie. En zie maar dat bijvoorbeeld bij aangifte tegen Geert de formulieren bij de politie al klaarliggen. En zo zijn er nog een hele rits voorbeelden te noemen. Zo worden haatimams geen strobreed in de weggelegd, enzovoort.

La Bailaora | 01-10-16 | 01:22

Gewoon blanke pieten met blonde kroeshaar pruiken.Wordt het een exclusief blank feestje.
Probleem opgelost.

linus | 01-10-16 | 01:20

@Lewis Lewinsky | 01-10-16 | 01:10 "Het initiatief-wetsvoorstel [Kinderombudsma] van Tweede Kamerlid Khadija Arib ..."
.
Zouden ze ook zoiets in Marokko hebben?

ben kokhals | 01-10-16 | 01:20

Gewoon blanke pieten met blonde kroeshaar pruiken.Wordt het een exclusief blank feestje.
Probleem opgelost.

linus | 01-10-16 | 01:20

lingo star | 01-10-16 | 01:10
ProAsfalt weet nog een discussie over de fabricage van lucifers te betrekken op Jette. De man is ziek, erg ziek.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:18

@druipsmurf | 01-10-16 | 00:47
De docu 'Wild geraas' mocht er inderdaad niet komen van de overheid want: geen subsidie en geen zendtijd, maar Sunny Bergman kreeg wel 150.000 eurootjes om in Engeland te vragen wat ze daar van Zwarte Piet vonden. Ze was wel even 'vergeten' dat er in haar Engeland (waar haar moeder vandaan komt en zijzelf ook gewoond en gestudeerd heeft) er ook voor bepaalde feesten mensen hun gezicht zwart schminken.

12ejordan | 01-10-16 | 01:18

Zijn die cultureel marxisten nu eens klaar met dat gezeur?

ben kokhals | 01-10-16 | 01:17

"Klik hier om de video in hoge kwaliteit te bekijken".
Geklikt, maar Pauw stelt nog steeds dezelfde voorgekauwde vragen en vergeet nog steeds kritisch te zijn.

Verder veroorzaakt de discussie over Zwarte Piet bij mij dat ik mensen met een donkere huidskleur ga vergelijken met Zwarte Piet. Of zij een goede Zwarte Piet zouden kunnen zijn qua uiterlijk. Dat zal de bedoeling toch niet zijn?

Zupschufter | 01-10-16 | 01:17

Twintig brieven en we schenden kinderrechten?
Kan dat mens terugwerkend haar diploma worden afgenomen? Dat is toch in geen velden of wegen een indicatie voor wat dan ook, ontzettende theemuts.

crankshaft | 01-10-16 | 01:17

Dirk III | 01-10-16 | 00:53
Deze ombudsvrouw heeft waarschijnlijk 0 klachten op haar bureau liggen van kindbruiden. Komt dat mooi even uit. hoeft ze ook niet actief op zoek te gaan naar dit fenomeen. Alle tijd dus voor zoiets belangrijks als Zwarte Piet. Wel 20 klachten op een hoeveelheid van hoeveel kinderen?

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:16

La Bailaora | 01-10-16 | 01:04
Ja, er is inderdaad geen democratie meer in Nederland. Onze cultuur, feesten, tradities, normen en waarden worden continu bedreigd, maar van dergelijke bedreigingen liggen de media of politici niet wakker van.

12ejordan | 01-10-16 | 01:12

Of, hoe een paar klaagnegers de gehele NL elite achter zich krijgen.
Van kindbruidjes in de AZC's ontvangt deze huilmuts geen klachten, dus is er geen probleem.

Jan Dribbel | 01-10-16 | 01:10

@Dr.Dushkind | 01-10-16 | 01:06
Dankbetuigingen kunnen naar Arib.
*Het initiatief-wetsvoorstel van Tweede Kamerlid Khadija Arib tot het instellen van de Kinderombudsman is op 22 april 2010 aangenomen door de Tweede Kamer*.
nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_ombud...

Lewis Lewinsky | 01-10-16 | 01:10

ProAsfalt
Heeft u een zweepjesrelatie met de tandemdiva

Rest In Privacy | 01-10-16 | 01:10

Ik heb ook met kinderen gesproken, mijn kleinkinderen, en ze zeggen allemaal dat ze met Zwarte Piet geen probleem hebben. Aldus is hierbij het bewijs geleverd dat Zwarte Piet moet blijven.

Ikreaguuralzesjaar | 01-10-16 | 01:09

Wat is het salaris van deze mevrouw eigenlijk en je gaat me toch niet vertellen dat dit uit belastingopbrengsten komt?

Dr.Dushkind | 01-10-16 | 01:06

Doorzichtig spelletje. Bij haar aantreden van deze ombudsvrouw lagen er sinds april 20 aanklachten over Zwarte Piet. Waren dit klachten van kinderen? Natuurlijk niet. Dat waren klachten van ouders van kinderen, waarschijnlijk uit de grachtengordel en omliggende wijken.
En wanneer de ombudsvrouw met deze kinderen gat praten, lullen ze dus hun ouders na, in bijna dezelfde bewoordingen die de ouders gebruiken. Een gestudeerde vrouw als deze ombudsvrouw, zou dan alle alarmbellen op rood moeten hebben. Een gemiddelde rechercheur trapt ook niet in verklaringen die exact op elkaar lijken en in bewoordingen worden gedaan die niet bij de leeftijd van de klager passen.
Iedereen kent het voorbeeld van het kind in de trein die aan zijn/haar moeder vraagt: "mama, is die mijnheer nou een nikker?" Dat kind praat slechts na wat hij van zijn ouders heeft gehoord. En moeder maakt zich er dan met een vuurrood hoofd vanaf door te zeggen: "Foei Kees, dat mag je toch niet zeggen".

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 01:05

"Zwarte piet is nooit bedoeld geweest om 'leuk en aardig' gevonden te worden. Nog niet zo lang geleden mepte hij nog op de stoute kindertjes. Had hij plezier in."
@druipsmurf | 01-10-16 | 00:47

Net zoals vandaag de dag Jetta Klijnsma (PvdA) jegens de bijstandsgerechtigden. Pats, pats, pats!!

ProAsfalt | 01-10-16 | 01:05

@12ejordan | 01-10-16 | 00:59
Media en ombudsman worden beide door de overheid gestuurd, in ieder geval de NPO. De overheid is dus een zwarte pieten hater, anders zouden ze inderdaad ook anderen aan het woord laten. We zien hier een prachtig voorbeeld van indoctrinatie, manipulatie en propaganda.

La Bailaora | 01-10-16 | 01:04

Als deze opportunistische tuthola werkelijk verandering wil, dan had ze haar pukdalig uitgezakte mond moeten houden.
Nu mobiliseert ze mensen die haar en haar mening verafschuwen.

Bolhoed | 01-10-16 | 01:03

@12ejordan | 01-10-16 | 00:59
Media en objectief worden dat is tegenwoordig een contradictio. Het beste voorbeeld hetgeen 200 miljard of meer gaat kosten betreft het klimafaat.

ProAsfalt | 01-10-16 | 01:01

Miko
Net Pauw gezien Ik denk wel dat deze mevrouw een irritante activistische betweter is met nul gevoel voor wat de niet elitaire mens bezielt Maar ja dat heb je met ex Vindicatters al gauw...

Rest In Privacy | 01-10-16 | 01:01

Ex minister Rita Verdonk, één van de beste ministers die wij ooit hebben gehad, waarschuwde al tijdens de promotie van haar nieuwe politieke partij Trots op Nederland dat zelfs het Sinterklaasfeest (met Zwarte piet dus) ons wordt afgepakt.

Zij had (en heeft) een voorspellende gave en krijgt tot mijn grote spijt gelijk.

ProAsfalt | 01-10-16 | 01:00

En waarom wordt er altijd maar zendtijd gegeven aan Piethaters zoals de ombudsvrouw terwijl de meerderheid van Nederland gewoon nog steeds voor Zwarte Piet is? Dat mensen haar bedreigen is fout, maar geef die mensen dan eens zendtijd in plaats van ze weg te zetten als racist alleen maar omdat ze hun eigen volksfeest willen behouden.
Niet iedereen is even welbespraakt om op een nette manier zijn ongenoegen kenbaar te maken en in veel wijken is de taal nogal ruig en die taal gebruiken ze onderling maar dus ook op Facebook in de mails.
Het is niet Zwarte Piet die van kleur moet veranderen, maar de media; die moeten eens objectief worden in plaats van de Piethaters alle ruimte te geven en de voorstanders van Piet de mond te snoeren.

12ejordan | 01-10-16 | 00:59

@druipsmurf | 01-10-16 | 00:47
Het is volgens mij een historische mengelmoes, maar het is zeker dat het niet een verzinsel uit de 19e eeuw is. Een deel komt van krampus, die inderdaad de 'slechterik', de duivel was, en nog steeds in de Alpenlanden met Sinterklaas optreedt. Een deel komt mogelijkerwijs van de zwarte raaf van Odin, die op een paard rondreed. Een deel komt van de moren die in Spanje leefden toen wij nog een kolonie waren. Maar bv. het verhaal dat je meegenomen wordt in de zak van Zwarte Piet als je stout bent komt weer van de Janizaren, die juist, omgekeerd aan wat men foutief beweert van de 'afkomst' over slavernij van Zwarte Piet, nou juist de blanke (Europese) kindertjes op de balkan ontvoerden en als slaaf aanstelden in het Ottomaanse rijk.

La Bailaora | 01-10-16 | 00:58

-=PyP=- | 01-10-16 | 00:43

Aah. Daar komt de trol uit de mouw. :')

TheBurnerMan | 01-10-16 | 00:57

Druipsmurf
Twee vliegen in een klap vangen Zwarte piet vervangen door een hulp groene piet die de kinderen geen kadootjes maar de roe geeft!

Rest In Privacy | 01-10-16 | 00:56

Ik had al een pesthekel aan kinderen en nu nemen ze ook nog een advokaat in de arm om mij te jennen. De vergrijzing zal ze leren!

Dr.Dushkind | 01-10-16 | 00:56

Zeg, Tweede Kamer, zet dat ombudsmens eens even gauw af.

Lewis Lewinsky | 01-10-16 | 00:56

Snapt deze dame nou echt niet dit dit allemaal een glijdende schaal is?
Zwarte piet -> wegwezen
Goude Koets -> wegwezen
Standbeelden -> wegwezen
Carnaval -> wegwezen

Stapje voor stapje wordt de Nederlandse identiteit uitgehold tot dat we gaan betalen tot in de fucking eeuwigheid want het is allemaal "onze" schuld. De schuld van de Witte!!!

Wat dacht je er van om je kinderen op te voeden en ze discriminatie af te leren? Nee dat te lastig. We moeten alles uitbannen wat "ons" kwetst.

fifi23 | 01-10-16 | 00:55

Het is ook diskriemienaasie, om zo'n swarte man door de sgoorsteen te jagen. En die Klaas blijft maar lui op zijn schimmel zitten. Sgande. Zeker omdat hij wit is en swarte piet swart. Tiepies voorbeeld van slavernij. Net als die negerzoenen. Swarte mense sijn altijd het slagtoffer. Laat die Klaas self in de sgoorsteen kruipe!

j.m.de graaff | 01-10-16 | 00:55

-=PyP=- | 01-10-16 | 00:06

Spreek voor uwzelf achterlijke debiel! Met uw "alle mensen met een kleurtje zwartmaken".

Debielen zoals u zijn o.a. de oorzaak van racisme. :r

TheBurnerMan | 01-10-16 | 00:54

Maar even serieus... Ik wil actie tegen kindbruiden. Gedoogde pedofilie hier in NL zoals.... Wilders ook aanstipt. Dit is toch gewoon een open deug-deur intrappen en makkelijk scoren voor haar.
Als je zulke onderwerpen kiest en de olifant in de kamer mijdt dan ben je gewoon af en niet geschikt bevonden voor deze functie.
Pak die kindbruiden pedofilie aan.
Pak die gemeentes aan die bezuinigen op opvanggezinnen voor kinderen.
Pak kindermishandeling aan.
Maak je sterk voor minder digitale afleiding voor de kids.
Kortom doe wat met je baan en vergooi je tijd en onze belastingcenten niet met deze onzin.

Dirk III | 01-10-16 | 00:53

@lingo star | 01-10-16 | 00:45
Ben ik met je eens,maar je weet dat bij een stelling als dit de idioten boven komen drijven.
Je aangifte aan de klok hangen laat bij mij ook weer zo een gevoel achter van: Mjah,komt het misschien ook wel goed uit met je agenda?

miko | 01-10-16 | 00:53

Eh? Kinderen zeggen letterlijk deze discussie wordt over onze ruggen heen gevoerd. Ik geloof haar.
Munchhausen | 01-10-16 | 00:33

Een kind dat letterlijk zegt: "deze discussie wordt over mijn rug gevoerd", zeer geloofwaardig.
Binnenbaan | 01-10-16 | 00:35

Ik sluit me aan bij Binnenbaan. Ik ken geen enkel kind dat zo praat, ondanks dat de kinderen die ik ken behoren tot de betergeletterden. Ik vermoed dat madam niet weet wat "letterlijk" betekent.

the sable guy | 01-10-16 | 00:52

@Carlitros | 01-10-16 | 00:38
Je hebt helemaal gelijk!
Broeva haro!
Kinderen terroriseren me ook al jaren. En dan een feest geven??
Weg met dat feest!

miko | 01-10-16 | 00:51

Het lijkt wel of de VARA knettergek is geworden.
Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?!
Deze ombudsmuts kraamt de grootste onzin uit en Jeroen Pauw zit alleen maar instemmend ja te knikken.
Geen ènkel puntje van kritiek.
Journalistiek van het niveau likmevestje!

keestelpro | 01-10-16 | 00:49

Er bestaat helemaal geen discussie over Zwarte Piet. Het wordt als zodanig gebracht door mensen als de kinderombudsman.
@Graaf van Egmont | 01-10-16 | 00:30
Inderdaad. De agenda is duidelijk.

La Bailaora | 01-10-16 | 00:49

Dus de kinderen zeggen kappen met dat zeuren over zwarte piet en ze legt het uit als "stop met deze harde toon van het debat".
Ben ik nu gek of zij een GL gekkie met dezelfde tandarts als Femke H.?

Dirk III | 01-10-16 | 00:48

Waarom draait men die hele discussie over zwarte piet niet eens de nek om met een betere voorlichting, en eventueel onderzoek, over de oorsprong van zwarte piet?
Die schoolmeester uit 1800-zoveel heeft echt niet de zwarte piet bedacht hoor. Hooguit een oud historisch figuur opnieuw vorm gegeven. Te weten een zwarte demon die het goede, een bischop, vergezelde.

Zwarte piet is nooit bedoeld geweest om 'leuk en aardig' gevonden te worden. Nog niet zo lang geleden mepte hij nog op de stoute kindertjes. Had hij plezier in.

Zend toch eens die documentaire 'Wild geraas' uit! Maar ja.. die is nu eenmaal niet door die linksdraaiende NPO Sunny-kut gemaakt.

druipsmurf | 01-10-16 | 00:47

@General McAuliffe | 01-10-16 | 00:24
Ja, mogelijkerwijs wel, want ik denk dat de overheid niet begrijpt hoe sterk die traditie in de cultuur zit, en het zou zo maar eens kunnen zijn dat ze zich nu gaan vergalopperen.

La Bailaora | 01-10-16 | 00:47

Moet zo iemand, in die functie, niet boven de partijen staan en álle kinderen zo veel mogelijk tegemoet komen? Dus ook de kinderen die ongevraagd een van de hoogtepunten van het jaar door de neus geboord zien worden doordat een hele maatschappij buigt en zwicht voor amper honderd man, terwijl 90 procent van de Nederlanders (en dus ook hun kroost) dat feest gewoon wil behouden?
Wat kunnen überpolicors toch verheven en egoïstisch zijn. Bah.
Ik maakte me heus geen illusies, het was toch al een aflopende zaak met Zwarte Piet in dit land van ruggengraatlozen, maar hier krijg ik toch wel een zeer vieze smaak van in mijn mond.

Lewis | 01-10-16 | 00:46

Miko
Het is goed als mevrouw er ontspannen mee kan omgaan maar bedreigingen zijn altijd heel naar Mensen die bedreigen weten niet wat ze een ander aandoen

Rest In Privacy | 01-10-16 | 00:45

Zwarte Piet klinkt nogal pejoratief.

Dr. Frambozenjam | 01-10-16 | 00:44

@Carlitros | 01-10-16 | 00:38
Hear Hear.
Opzij met die oude traditiemeuk.
En dan gelijk die commerciele bende van kerstmis met die nepsinterklaas op de trein zetten.

-=PyP=- | 01-10-16 | 00:43

In 2002 zijn er twee van Gogh's gestolen.
Een oplettende buur zag het gebeuren en belde 112 en de plesie vertelde: we hebben het genoteerd en deed niets.
Zo werkt de politie.
Nu werken ze zich natuurlijk wel uit de naad, want pleur op schrijven aan een GL-muts kan natuurlijk niet.
Vanavond heb ik het ombudsvrouwtje gemaild met de mededeling: welkom bij de weg-met-ons clubjes.

Jan Dribbel | 01-10-16 | 00:43

@Bram van Ojik | 01-10-16 | 00:17
Juist door dit gejel van 'anti Zwarte Pieten' wordt het racisme gevoed.

La Bailaora | 01-10-16 | 00:41

@knerf | 01-10-16 | 00:16
Er moet wel verschil blijven tussen de overheid en het klootjes volk.

La Bailaora | 01-10-16 | 00:38

Ach, het is tijd dat we ons realiseren dat Zwarte Piet in de huidige vorm door de deugmensen en Quinsies niet meer mogelijk zal zijn. Prima, maar laten we dan gelijk DOORPAKKEN, en die ouwe lul van een Sinterklaas ook gelijk een make-over geven.

Ik, als nazaat van vrome Protestanten, beleef elk jaar een pijn gedurende de november / december maanden als die Spanjool weer zijn schijnheilige hoofd laat zien, waar die van de Quinsy Guario's van deze wereld bij verbleekt (pun intended).

Ja, die slavernij was natuurlijk geen pretje, maar laten we eerlijk zijn, die lui leefden wel in een klimaat met een lekker zonnetje, met veel frisse buitenlucht, en een gezellige sing-a-long met je kameraden tijdens de arbeid. Mijn voorouders werden door de landgenoten van de Sint langzaam gaar geroosterd op de brandstapel.

Mijn voorouders kregen een gloeiend hete ijzeren staaf in de rectum, terwijl Quinsies voorgeslacht slechts de genotsknots van de blanke baas kreeg te verwerken. En laten we eerlijk zijn, als we de verhalen mogen geloven, valt die in het niet bij de gemiddelde Afrikaner paal, dus echt gevoeld zullen ze dat niet hebben.

Ik denk dus alle redenen te hebben om te eisen dat de Sint vanaf heden geen Spanjaard meer is. En waarom moet het perse een blanke oude man zijn?

Beseffen we dan niet hoe pijnlijk dit voor de vrouwen moet zijn, alweer een oude blanke man aan de top?

Tijd voor een Sintesse! Ik stel voor een 20 jarige Sintesse uit Zweden.

En waarom moet het godverdomme perse een kinderfeest zijn? Geef de Sint twee tepel piercings, en gooi 'r in een tangaslip met een paar veren uit haar reet, dan heeft papa ook een leuk feest.

En om het compleet te maken, en onze mosselmannen ook betrokken te laten voelen bij dit grootse feest, vervangen we de zwarte pieten door een stel kk hoeren. Maar dan wel van alle kleuren en smaken. Wij blij, zij blij, en heel politiek correct Nederland blij.

Verdomme, ik heb er nu al zin in.

Carlitros | 01-10-16 | 00:38

Verder zou ik als ik mevrouw was er niet zo zwaar aan tillen.
nieuwe Nederlanders schreeuwen het voortdurend.
Mi ta mata bo! of zo iets!

miko | 01-10-16 | 00:37

Bereid je maar vast voor. De volgende echte stap van de hele "links vs rechts" discussie gaat zijn dat "een bestuurde samenleving" (of dat nou een dorp/stad/provincie/staat/land is) zichzelf keihard vastbijten in een van de twee richtingen en hierdoor het leven van "de andere kant" in hun "samenleving" zo ondragelijk gaan maken dat er genoeg doden en gewonden gaan vallen dat omringende "samenlevingen" ook in het conflict betrokken raken en een kant moeten kiezen.

DaJonkel | 01-10-16 | 00:36

Een kind dat letterlijk zegt: "deze discussie wordt over mijn rug gevoerd", zeer geloofwaardig.

Binnenbaan | 01-10-16 | 00:35

De Nederlandse cultuur is in staat van ontbinding. En dit is wat de machthebbers voor ogen hebben. Ontbindt en heers.

heilgeil | 01-10-16 | 00:35

Zelf zegt Kalverboer dat zij het rapport over de kinder GPB veel erger vond. Kinderen die nu al met torenhoge schulden worden opgezadeld. Maar daar was geen belangstelling voor.
Zij had dus tegen Pauw kunnen zeggen dat ze wel naar de show wilde komen, als het om het kinder PGB zou gaan. Dat deed ze bewust niet. Ik vraag me dus af of deze dame wel alle prioriteiten op een rijtje heeft staan.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 00:34

Maar wat is een aangfite?

Lefgozer | 01-10-16 | 00:34

ik zie liever de goede zwarte piet van 5 december dan alle foute zwarte pieten op opsporing verzocht

mmkk | 01-10-16 | 00:33

Naar aanleiding van de polarisatie tussen Zwarte Piet en Sint voor- en tegenstanders stel ik voor een ieder1 Pepernoot festival te houden voor de noodzakelijke verbinding met de zwijgende meerderheid

Rest In Privacy | 01-10-16 | 00:33

Eh?

Kinderen zeggen letterlijk deze discussie wordt over onze ruggen heen gevoerd. Ik geloof haar. Maar waarom zwengelt Mevrouw Kalverboer nu zelf juist de discussie aan??

Jammer. Nederland heeft inderdaad een Kinderombudsman nodig. Bijvoorbeeld voor de problemen met PGB. Maar de functie wordt nu (nog verder) uitgehold en tot een grap gereduceerd.

Ik kan me niet voorstellen dat wat hier gebeurd in het belang is van de kinderen.

Munchhausen | 01-10-16 | 00:33

Er bestaat helemaal geen discussie over Zwarte Piet. Het wordt als zodanig gebracht door mensen als de kinderombudsman. De meerderheid in Nederland is tegen het geflikflooi met andere kleurtjes, want dat is niet het karakter van het Sinterklaasfeest. En dan voert ze kinderen, die allang niet meer geloven in Sint, als diegenen die het feest veranderd willen zien, Bullshit dus. Sinds wanneer gaan in Nederland de volwassenen in discussie met kinderen. Misschien in Paarsebroekenland, met Sterre en Merel, maar daarvan weten we dat dat de kutjeugd van morgen wordt.

Graaf van Egmont | 01-10-16 | 00:30

-=PyP=- | 00:06
Dus we mogen mensen met een kleurtje, en straks ook de mensen zonder kleurtje, niet meer zwart maken.
Er is dus iets mis met de kleur zwart als ik het goed begrijp?

Siegmar | 01-10-16 | 00:28

En over het ombudsvrouwtje, het is een hard gelag, als illusies botsen met realiteit.

de honden blaffen... | 01-10-16 | 00:27

-weggejorist-

Dinand | 01-10-16 | 00:27

Raar mens, eerst zwengelt ze de discussie over zp weer aan en dan bij Pauw klagen dat kinderen vinden dat de discussie over hun ruggen wordt gevoerd.

Kaft | 01-10-16 | 00:26

-weggejorist-

miko | 01-10-16 | 00:25

knerf | 01-10-16 | 00:16
Ja schandalig natuurlijk, dat ontken ik ook niet. Maar jij zegt dat ze het vuur uit hun sloffen gaan lopen. Ik zeg dat er tenzij iemand zijn eigen naam en mailadres heeft gebruikt niks mee gebeurd. Al mag een bedreiging van een politicus of ombudsman ook wel iets zwaarder wegen dan een aangifte van mij. Zij zal de komende dagen niet lekker slapen kan ik je zeggen. Vanwege wat ze namens haar organisatie heeft gezegd. Schandalig.

Ardbeg | 01-10-16 | 00:25

Sinterklaas en Zwarte Piet gaan ons land nog eens redden als het zo doorgaat.

General McAuliffe | 01-10-16 | 00:24

Uiteraard, bedreigen mag als je iets zegt over -god- zwarte piet.
Wilders en Ayaan moten ook niet zo zeuren.
Kom op zeg. Ik kan me prima voorstellen wat een mongolen weer los zijn gegaan.
Ik vind het te gek voor woorden dat vragen stellen bij een rare traditie bedreigingen oplevert.
Zeg niks over het zuipen tijdens carnaval want dat is een vrijbrief voor lim- en Brabos om je even te vertellen dat je leven op een vastgesteld tijdstip stopt.

miko | 01-10-16 | 00:23

dan maken we de clowns wel zwart, en de pieten wit.
wat een gezeur zeg, je hoeft hier niet te zijn , als onze cultuur je niet aanstaat !
doeiiiiii

umeli | 01-10-16 | 00:22

Was er een paar jaar geleden niet een dure sollicitant Grotemensenombudsman die uiteindelijk geen GMO mocht worden omdat hij iets (waars) over Marokkanen had gezegd en 'dus' niet 'onpartijdig' was?
Deze linksdraaiende dame is ook niet onpartijdig, maar mocht wel Kinderombudsvrouwmens worden. Gek hè, hoe dat altijd één kant op werkt, die (on)partijdigheid.

De Vrijlansier | 01-10-16 | 00:19

Ik werd vanmorgen wakker met dit mens op de radio. In een paar minuten werd mij duidelijk dat mevrouw POEP lult. Nog immer lult men vanuit het perspectief van een volwassene die de gevoelens van een kind zo verwoord dat het in hun straatje past. In april was ze een onderzoek begonnen, IN APRIL !!!!!

Mijn hele dag naar de klote door 5 minuten dom gelul van een Libelle trut. Mens ga toch koken denk ik dan.

Terpetijnzeikert | 01-10-16 | 00:19

Laat de politie maar komen!

TheBurnerMan | 01-10-16 | 00:19

Nogmaals ik ben het niet met die wereldverbeteraar van een ombudsvrouw eens maar je gaat niemand bedreigen hoe irritant iemand ook is

Rest In Privacy | 01-10-16 | 00:19

-weggejorist-

Ardbeg | 01-10-16 | 00:17

-=PyP=- | 01-10-16 | 00:06
*gaap*
Hoe gaat dat pesten precies? Voor een kind is ZP een idool, juist een eer om zo genoemd te worden. Niet dat het gebeurd, kindjes zien ZP als een andere entiteit, niet als een gekleurd mens. Tevens weten kinderen niks van slavernij en ander racisme, dus die connotatie zou ook niet zitten aan een ander kind ZP noemen.

Bram van Ojik | 01-10-16 | 00:17

Ardbeg | 01-10-16 | 00:10

Lees je wel wat ik schrijf?
Ik word fysiek bedreigd op straat en bel de politie maar die wil niet komen.
Deze dame wordt alleen per mail bedreigd maar dan loopt de Hermandad zich het vuur uit de sloffen. Want tsja, Ombudsmuts hè....

knerf | 01-10-16 | 00:16

Nou Quinsy, je wordt bedankt, imbeciel.

de honden blaffen... | 01-10-16 | 00:16

Tja kinderen, welke stomme volwassenen zijn nu eigenlijk begonnen met het verpesten van jullie feestje?

deoudererijperevrouw | 01-10-16 | 00:14

Buiten de groten steden speelt de discussie ook nauwelijks tot niet.

Muggenmepper | 01-10-16 | 00:14

@-=PyP=- | 01-10-16 | 00:06
Kindertjes zoeken altijd naar name-calling, als het niet zwarte piet is, dan wordt het wel 'biafraan' of zo. Dat vermijd je dus niet met het verbieden van Zwarte Piet.

Zwarte Piet heeft ook nog eens een positief imago bij kinderen. Ze krijgen er immers snoep en kadootjes van. Waarom zou jij een positief imago van zwart om zeep willen helpen?

La Bailaora | 01-10-16 | 00:12

knerf | 01-10-16 | 00:06
Nou dat valt ook vies tegen kan ik je uit eigen ervaring vertellen want zo'n anoniem eitje of tijdelijk aangemaakt hotmail accountje is al niet op te sporen. Of je moet er een team opzetten wat nu achter jihadi's aanzit en dat heeft (uiteraard) meer prioriteit. Maar niks doen is ook geen optie. Dat tuig moet niet denken dat het normaal is om andere mensen te bedreigen vanwege hun mening.

Ardbeg | 01-10-16 | 00:10

Kalverboer = Spuit 11. Een discussie waar tegenstanders al jarenlang met gestrekt been invliegen. Waar de commercie allang "neutraal" Zwarte Pier wegjoriste en de massamedia consequent repte over "de discussie" waardoor we het Sintfeest toch wel moeten aanpassen. Die discussie, die al een beetje saai werd, die greep onze kinderombudsman aan om zelf eens in de spotlights te staan. Walgelijk.

de Voorzittert | 01-10-16 | 00:09

-weggejorist-

knerf | 01-10-16 | 00:09

Als ze een rapport had geschreven dat hartje zwarte piet was, dan had de andere kant haar bedreigd...

waarisdelol | 01-10-16 | 00:08

Pauw zelf komt veel te positief naar voren in dit artikel. Want wat een linksch-populistisch interviewtje was dat. En dan erna met verbaasde kop een gesprek over wantrouwen naar de media voeren. Wat een slang.

Bram van Ojik | 01-10-16 | 00:08

Wat ben ik eigenlijk racistisch opgevoed achteraf gezien. Toen sloegen ze ook nog met de roe

Mark van Leeuwen | 01-10-16 | 00:08

Wat een domme muts.

rijk | 01-10-16 | 00:08

-=PyP=- | 01-10-16 | 00:06

> Achter de rug om alle mensen met een kleurtje zwart maken

Speak for yourself, griezel.

très cool | 01-10-16 | 00:08

De minderminderminderheid zal zich eens aanpassen aan de meerderheid die er niks, maar dan ook totaaaaal niks, racistisch in zwarte Piet ziet.
.
Heb nu al zwaar het kotsbeu van die hele zwartepieten discussie en het is nog maar 1 oktober. The best is still yet to come. Wanneer zou Qwinsel onder zijn steen vandaan kruipen?

Veni_Vidi_Vici | 01-10-16 | 00:06

Ardbeg | 01-10-16 | 00:02

Ben ook wel eens op straat bedreigd. Toen ik de politie belde, wilde die niet komen. Er moest eerst iets gebeurd zijn werd er gezegd.
Wat raar dat dat voor ombudsvrouwen en andere boven-ons-gestelden niet geldt. Dan rennen die smerissen ineens het vuur uit hun sloffen.....

knerf | 01-10-16 | 00:06

Ik zag in een klas met zwarte kinderen een kind aan het woord dat zwarte piet wordt genoemd in de november/december maanden. Ik vind dat best wel triest.
.
Verder zag ik alleen maar blanke ouders die voor de camera aangeven dat ze niet racistisch zijn.
.
We zijn fucking hypocriet. Achter de rug om alle mensen met een kleurtje zwart maken en als er dan een stereotype van een zwarte neger als feest wordt gemaakt zeggen dat je niet racistisch bent.
.
WTF Nederland. Kijk eens in de spiegel.

-=PyP=- | 01-10-16 | 00:06

Wens die kakmadamme niks dan vervelends toe, genoeg is genoeg en genoeg was het al lang

Bokito ergo sum | 01-10-16 | 00:03

Nee, Ombudsmuts. Dat onderzoekje was niet representatief dat heeft u zelf al toegegeven. U durft zelfs geen cijfers te geven over hoeveel kinderen u heeft geinterviewd.
Die kinderen doen niet zelf aangifte dat doen ze op gezag van hun ouders. En die geinterviewde kinderen waren 10 to 16 jaar oud. Niet bepaald de doelgroep die in Sinterklaas geloofd.

Opzouten, Groen Linkse badmuts.!

knerf | 01-10-16 | 00:03

En terecht. Bedreigingen en intimidatie jegens andersdenkenden zijn een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Als mensen zich niet meer vrij durven te uiten uit angst voor een orkaan van bedreigingen en scheldpartijen moet er actie ondernomen worden. Of het nu mevrouw de Ombudsman is die onderzoek heeft gedaan naar de knecht van een sprookjesfiguur of een kritische columniste die wordt bedreigd door Nederturken. Veel mensen durven hun mening over dit onderwerp niet eens te uiten vanwege dit soort gekken.

Ardbeg | 01-10-16 | 00:02

"Kalverboer ontving bij de schriftelijke stemming in de Tweede Kamer 78 van de 91 geldige stemmen.":
nl.wikipedia.org/wiki/Margrite_Kalver...

Weet dus dat de meerderheid van de 2e kamer voor deze madam gekozen heeft. De overheid staat niet aan de kant van het volk.

Zouden ze dit met verve uitvoeren, we moeten immers de nationale homogeniteit afbreken?:
www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

La Bailaora | 01-10-16 | 00:00

Alsof er geen echte problemen zijn. Politie inzetten voor 'belediging' van de activistische verpester van een Nederlands kinderfeestje. Bah. Naar mens.

Dr.Dexter | 30-09-16 | 23:59

Er is dus helemaal geen ZP-discussie. Alleen maar het jaarlijkse gedram van racistische minderheden en zelfhatend linksvolk.

très cool | 30-09-16 | 23:57

Shiiiit, ik heb haar een idioot genoemd. Nou jommes en meiden, het was gezellig. See you in court.

Nuchternederland | 30-09-16 | 23:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen