Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Koenders konkelt in de Kamer over GeenPeil

geenpeil100x100magenta.png Om 10 uur in een achterafzaaltje van de Tweede Kamer: een algemeen overleg met MinBuZa Koenders over wat EU-dingetjes. Ook op de agenda: "Actuele stand van zaken relatie EU-Oekraïne en het Associatieverdrag na het Nederlandse referendum." Koenders schreef eerder deze week een briefje aan de Kamer waarin hij schreef dat de regering de uitslag van het GeenPeil-referendum (61% TEGEN) wil bespreken in de Europese Raad van eind juni. Want Rutte wil pas ná het Brexit-referendum (23 juni) bepalen wat het Nederlandse "NEE" eigenlijk betekent. Opvallend: op de (voorlopige) agenda van de Europese Raad staat nog helemaal niets (pdf) over het Nederlandse referendum. (Er is al wel een kopje ingeruimd voor het Britse referendum.) Niet Koenders, maar Tusk bepaalt of GeenPeil de agenda haalt en Brussel heeft bar weinig boodschap aan de wens van de Nederlandse kiezer. Ondertussen probeert Koenders in eigen land dan maar om de organisatoren van het referendum een achterkamertje in te lokken. BuZa stuurde een hoge ome op ons af om te paaien: om 16u30 op - oh ironie - 23 juni mochten we aantreden op het ministerie om in overleg te gaan over de uitslag van het referendum. Koenders wil praten over aanpassingen aan het associatieverdrag. Zodat hij GeenPeil de schuld kan geven als het niet lukt. En als het wel lukt, kan Koenders tegen de kiezer zeggen: "Niet mee eens? Dan moet je bij GeenPeil wezen." Maar we tuinen d'r niet in. GeenPeil heeft vanaf het begin gezegd: geen gesprek, want geen mandaat en geen behoefte. Er valt niks te praten. Er ligt al een uitslag. Die is binair. De regering moet zelf kiezen tussen honoreren, of kapotnegeren - meer smaken zijn er niet. Het wordt uiteraard het bittere smaakje B. Maar dat durft de regering niet hardop te zeggen. Dus Bertje zit met een enorm probleem. Meekijken naar de modderworstelende minister kan op NEXIT24. Update: AO afgelopen. Koenders wist moedig zijn mond te houden. "De regering regeert en we komen bij u terug" - en daar moet u het mee doen.

Reaguursels

Inloggen

Wat is nou de boodschap?
-
Probeert ie nu gewoon te zeggen: "We zoeken een manier om het toch gewoon door te laten gaan. Maar zoeken ook naar een manier om het zo te zeggen dat het overkomt dat iedereen denkt we de uitkomst van het referendum volgens onze eigen belofte toch zijn nagekomen".
-
Tja, best lastig zo'n baan. Hoog niveau kan niet anders zeggen.
Ik heb wel een tip ga eens te rade bij een collega van GroenLinks die zijn niet anders gewend dan hun boodschap iedere keer te herzien nadat ze zijn ingehaald door de werkelijkheid. Ze kunnen je vast verder helpen, droeper!

bananabanana | 09-06-16 | 22:01

Aan het werk in Engeland; de meerderheid van mensen die ik spreek gaan toch echt voor de "Brexit". Maar eens zien hoe rubberen Mark daarop reageert.

Plebejus | 09-06-16 | 20:23

Welvaart, de EU beloofde ons welvaart. De schulden stapelen zich op. Welvaart, er worden miljarden geinvesteerd in nieuwe EU lidstaten. Welvaart, de DNB zegt dat de lonen omhoog kunnen. Vervolgens verschijnen er artikelen dat 50-plussers loon in moeten leveren en dat de veiligheidsnormen op de arbeidsvloer versobert dienen te worden en de secundaire arbeidsvoorwaarden (verlofuren, atv/adv/sr. regelingen) teveel geld kosten. Ondertussen gaat de pensioenleeftijd naar 70 jaar. Welvaart en gigantische staatsschulden, de leugen regeert.

OR-lid | 09-06-16 | 19:39

He wacht even. We zijn nu ruim een maand verder en dit is alles wat hij te vertellen heeft??

Munchhausen | 09-06-16 | 17:41

Morgen in het nieuws: Brexit kost Nederland niet 10 miljoen miljard, maar 100 miljoen miljard! Godmiljaar!

Waskraan | 09-06-16 | 17:37

-weggejorist-

Poldergek | 09-06-16 | 16:38

Het is mooi om te zien dat de leugens en propaganda uit Brussel steeds minder indruk maakt op de europese burger.

accijnstoerist | 09-06-16 | 14:13

We hebben al gestemd. De kiezer is tegen en heeft verder ook niet om aanpassing van het verdrag in welke vorm dan ook gevraagd. De vraag is alleen nog maar of de Nederlandse regering de stem van de kiezer volgt van wie ze een mandaat heeft, en zo dit tuigland op een armlengte afstand houdt, of de wens van de ongekozen elite in Brussel. In het laatste geval geeft de regering aan niet verder te willen regeren na de verkiezingen van volgend jaar en zullen de laatste restjes van het vertrouwen in de eu nog verder afbrokkelen. Dit is een win-win voor de kiezer en onze nexit komt sowieso weer een stap dichterbij.

accijnstoerist | 09-06-16 | 14:10

Alquest | 09-06-16 | 13:15

Je begreep al niet dat een associatieverdrag toch echt niet hetzelfde is als lidmaatschap en dat Griekenland dus niet relevant is in deze.

Totaal andere situatie.

Je begreep tevens niet dat dat 'Nederlandse' geld toch naar Oekraïne gaat als de EU dat wil.

Of dat als de regering besluit om een paar miljoen over te maken dat het dat dus doet.

Wat is dat toch dat mensen hier schijnen te denken dat je zeggenschap hebt over de manier waarop je contributie uitgegeven wordt? Je betaalt X% van je inkomsten aan de belastingdienst, die geeft dat aan de regering die gekozen is door de meerderheid van het volk en als dat je niet bevalt stem je anders de volgende keer of je vertrekt of zoiets.

Maar goed. Je begrijpt of weet dus ook niet dat Rusland Oekraïne middels corrupte politici in Oekraïne Oekraïne al jaren afperst met exorbitant hoge gasprijzen die rijkere landen zoals Duitsland niet eens hoeven te betalen. Die maffiapraktijken van Rusland zijn zo smerig dat je het niet anders dan eens kan zijn dat Oekraïne weigert te betalen. Wist je dat Russisch gas uit Slowakije goedkoper voor de Oekraïner is dan Russisch gas uit Rusland? Je hebt geen idee hoe smerig het Kremlin stinkt en hoelang en hoe erg ze Oekraïne onderdrukken met corruptie, oorlogsdreiging en maffiapraktijken. Het Kremlin is precies datgene en erger waar menig anti-EU fanaat Brussel van beticht. Raar dat diezelfde mensen heulen met het Kremlin en erger de agitprop praatjes van het Kremlin overnemen als waarheid terwijl er keer op keer feitelijk niets of nauwelijks iets van blijkt te kloppen.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 13:43

H. Caulfield | 09-06-16 | 12:49

Apples and oranges vergelijken. Oekraïne heeft duidelijk en democratisch gekozen (minus een percentage Russen) om een pro-westerse koers te varen omdat ze denken dat het dan, gelijk als bijvoorbeeld Polen, het beter voor ze wordt qua alles.

Dat is dus geen junk. Dat is 'het volk' wat zegt rot op met je corruptie wij willen een beter leven. Jij en mensen zoals jij zeggen 'fuck you' en komen met allemaal, vooral Russische agitprop, drogargumenten waarom niet die allemaal stuk voor stuk niet of nauwelijks blijken te kloppen.

Goed alsof dat al niet erg genoeg is loop je dan ook nog eens Nederlandse ondernemers voor de voeten. Waarom?

Je zou toch echt zeggen dat 'het volk' hier juist toe zou juichen dat een volk afrekent met hun corrupte elite en zichzelf losbreekt van corrupte maffiose invloeden vanuit een ander land. Zaken weer in eigen handen nemend etc. Maar als dat al niemand een hol kan schelen dan zou je toch minstens zeggen dat de parel van ons landje, namelijk het bedrijfsleven dat er al decennia voor zorgt dat wij een van de meest welvarende landen ter wereld zijn, gesteund kan worden in hun zakelijke avontuurtjes middels afspraken met Oekraïne opdat we veiliger en beter meer geld kunnen verdienen.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 13:28

Koenders: een aftreksel van Timmermans.
Beiden achten zich onaantastbaar in hun veilige linkse elitaire clubjes.
Koenders die huilde van geluk toen hij minister kon worden, macht en invloed zou kunnen gaan gebruiken waar hij zn hele leven als ambtenaar al naar had gehunkerd.
Zijn kwaliteiten?
Nihil, hij lult maar wat met iedereen mee.
Hij presteert niks dan alleen maar ergens aanwezig te zijn.
In Oekraïne wordt hij door de politbureau commissarissen uitgelachen en zij nemen hem niet serieus.
Inzake die vliegramp daar , krijgt hij niks voor elkaar.
Waardeloze man.

Maar o wee, als hij met buitenlands bezoek met Willem en Maxima niet op een goede plek staat en ook in hun nabijheid niet pontificaal op de foto komt te staan.

Dan scheld hij het mannetje van de veiligheidsdienst en de ambtenaar ( zn vroegere collega) van de RVD, hélemaal verrot.

Wat een egotripper, wat een salonsocialist en dan het hele erge:
wat een slechte bestuurder.
De zoveelste miskleun bij de pvda deze man.
Ik erger me rot aan dit soort meelopers c.q. "bestuurders"
Op dit gebied zakt Nederland naar een heel laag niveau klojo's. Daar verlies je elk respect voor.

joost2 | 09-06-16 | 13:17

@De Koreaanse Slet
"Door dit verdrag gaat er veel Nederlands belastinggeld naar Oekraïne.​"
-Ten minste ontneemt het sturen van geld naar de Okraine de andere mogelijke keuzes. Bovendien in Oekranie een wanbetaler; zie bijvoorbeeld gasrekening van Rusland. Gas wat overigens NOG STEEDS geleverd word. Kan je ook dankjewel voor zeggen.

"Het associatieverdrag belemmert de handel en relatie met Rusland en vergroot de spanningen met president Poetin."
-Dat klopt. Als zij dat zo ervaren, dan neemt spanning toe. En vooral: WIJ hebben een afspraak gemaakt nav eenwording van Duitsland. Wellicht groter: oost-west tegenstelling is een luxe geworden die niet te betalen is. Het is al 10 jaar noord-zuid en het wordt tijd dat we ons daar op richten.

"Nederland hoort zich niet in te laten met zo'n corrupt land als Oekraïne." Zie Griekenland. Die liegen al heeeeel lang en blijven dat doen. Zie Italie; daar kan ook ook (bijna) alles onderhands. Corruptie stopt alleen als het volk de straat opgaat en 'straatrecht' toepast.

"Oekraïne is een land in oorlog, daar moet je niet mee willen samenwerken." Omdat oorlog duidelijk is. Voor of tegen. Voor Oekraine is dan tegen Rusland. En waarom? Als Poetin stopt met zijn Sinterklaas gasleveringen heeft hij komende winter geen probleem meer.

En alles betreffende 'kosten'... tja... Die miljarden zijn voor de megastallen; winst op oneigenlijk voordeel. En stel je voor wat het geringste 'incident' zal kosten. MH17 gehad, doe nog 's een vliegtuig en alle defensiebudgetten schieten omhoog.

Na 1989 hebben we jaren en jaren kunnen zien hoe graag de russen wel niet met 'ons' mee willen doen. De omringende landen zijn corrupt, zwalkend en vreemd, wel democratisch. Niet geheel functionerend, maar ja, daar kunnen wij niks meer van zeggen, maar democratische wetten. Een enorme, historische vooruitgang.
Zonder Rusland geen Europa dus beter zetten we in op Poetins nalatenschap. En wellicht begrijpen we over een jaar of tien dat het toetreden van een min of meer democratisch rusland tot een daadwerkelijk democratie unie noodzakelijk is om de idee van Europa in stand te houden. Dus eerst Rusland, dan Oekranie. Rusland wil graag een buffer met Duitsland. Geef ze eens ongelijk.

Alquest | 09-06-16 | 13:15

Heerlijk toch dat pretentieloze gebabbel van Bertje met constant in het achterhoofd... hoe kan ik lullen zonder mijzelf te beschadigen. Democratie anno 2016.
Bertje ( ook PvdA)"koppelt terug"... "zo snel mogelijk"..."" procesmatig dit bespreken"...".. argumenten gewisseld .."
Brrrr.. wat een treurigheid!
Opdat wij niet vergeten!

daytripper | 09-06-16 | 13:05

@Xukje | 09-06-16 | 12:33
Als jij als bedrijf weet dat er al meer dan tien jaar onderhandeld word om het ondernemingsklimaat in Oekraïne te verbeteren en geld kunt verdienen en alles rond lijkt te komen dan verwacht je niet dat een marginaal percentage van de bevolking een referendum gaat organiseren over iets waar ze letterlijk niets mee van doen hebben. Bedrijven zaten hem al te knijpen toen Janoekovitsj onder druk van het Kremlin 'NJET' moest zeggen op het allerlaatste moment. Bedrijven zaten al te zweten toen Rusland proxy-oorlogje ging voeren in Oekraine en de Krim annexeerde. Maar geen van dat alles leek roet in het eten te gooien. Dit recalcitrante boe-geroep overigens ook niet want iedereen en zijn grootmoeder weet natuurlijk dat zaken en geld verdienen belangrijker is dan wat professionele tegen-mensen die graag hun stem willen laten horen over zaken waar ze letterlijk niets mee van doen hebben.

Als je echt uit de EU wil dan zal je jezelf daar voor moeten inzetten. Dit gewauwel over een verdrag met Oekraïne schiet daar niets mee op. Echt niet. Wel of geen verdrag we blijven geld overmaken naar de EU en hetzelfde bedrag, Rusland blijft sancties houden en bedrijven zullen zaken doen met Oekraïne.

Wat rest is dus zijn we beter af zonder verdrag? JA of NEE? Het antwoord is dus JA. Omdat alles wat in dat verdrag staat goed is voor handel. Handel is geld. Geld hebben we nodig. Hoe meer hoe beter.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:50

@De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:43: Omdat het de EU ook tot zaken verplicht waar ik geen voorstander van ben. Niet op dit moment in ieder geval. Wellicht over 10 jaar. Ik neem ook geen junks in dienst. Die hun verslaving wellicht gaan afbouwen. In therapie gaan. Of enkel recreatief gaan gebruiken. Nee, gewoon nee.

H. Caulfield | 09-06-16 | 12:49

@H. Caulfield | 09-06-16 | 12:28
"Oekraïne is een door en door corrupt land. Net zoals we geen bloeddiamanten of sneakers van kinderarbeid willen, willen we ook geen onbetrouwbare zakenpartners. Laat ze eerst maar eens zelf goede wil tonen. Kijken we over 10 jaar hoe de vlag erbij hangt."

Dat verdrag met politieke eisen is er dus juist voor zodat de vlag er over tien jaar beter bijhangt. Dat mensen dat niet begrijpen vind ik onvoorstelbaar. Vrijwel het hele verdrag blaat over handel maar juist de niet handelsgerelateerde onderdelen zijn van belang om onze ondernemers nu en straks op een relatief veilige manier te kunnen laten ondernemen.

Het is de zaken om blijven draaien. Willen we geld? JA. Willen we zo veilig mogelijk geld verdienen? JA. Voorziet dit verdrag in het omtoveren van Oekraïne van een door-en-door corrupt land in de klauwen van het Kremlin tot een moderne westers-georiënteerde staat? JA. Willen we dat? Waarom niet? Waarom zouden we dat niet willen?

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:43

@Vanilla | 09-06-16 | 12:24
Volgens mij heb jij niet begrepen dat de grootverdieners betalen voor het luxe verzorgingsstaatje waar wij in mogen leven.

Wat precies de cijfers zijn weet ik niet maar ruwe schattingen zijn dat 90% van alle mensen in Nederland simpel weg niet rendabel zijn in relatie van wat ze kosten gedurende hun leven. Jij waarschijnlijk, waarschijnlijk ik ook - wie weet. Dus dat geld voor jouw AOW-tje, de zorg die je nu of straks nodig hebt en weet ik veel wat je krijgt van de verzorgingsstaat of straks krijgt komt niet voort uit jouw eigen bijdragen. Die zijn slechts een druppel op een gloeiende plaat van wat echt nodig is om jou tot je tachtigste of langer in leven te houden.

Het meeste geld komt dus binnen via de grootverdieners (ongeveer 10%) en als je aan hun inkomsten komt kom je dus indirect direct aan je eigen welvaart. Dat is dus ook socialisme. M.a.w. als ons bedrijfsleven lijdt onder de 'wil' van 'het volk' lijdt datzelfde volk want elk bedrijf dat het zwaar heeft of krijgt kost werkgelegenheid, kost belastingsinkomsten ofwel zaken die jouw overeind houden aangezien je niet meer een moestuintje, drie varkens en dertig kippen hebt om jezelf en je familie te onderhouden en rond je veertigste of vijftigste komt te overlijden. Die jaren van aardappeletertjes zijn wilden we niet meer.

Dus ja. Wat het verwerpen van het verdrag ons gaat kosten is wel degelijk van belang omdat dit slechts gebaseerd is op de 'wens' van een deel 'het volk' niet op cijfers en dus kosten en baten.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:38

@De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:14
Bedrijven nemen risico, dat heet ondernemen. Dat bedrijven investeren in Ukraine is hun eigen keuze geweest. Ik heb ze er niet om gevraagd. Die bedrijven hebben mij ook niets gevraagd en eventuele winsten komen ook niet mijn kant op, zelfs niet in de vorm van belasting (zie NL belastingparadijs). Ik heb er dus geen enkel belang bij. Waarom zou ik die belangen dan mee moeten laten wegen?

Xukje | 09-06-16 | 12:33

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:27
Mijn olifantengeheugen is uw scheldkannonade aan mijn adres nog niet vergeten EU trolleke.

Anyway, onderbouw eens waarom dat er niks mee te maken heeft.

Uw manier van discussieren is vaak een stelling poneren, iemand geeft een antwoord waarop u zegt: das nie! Poeting fanboi etc etc. Erg volwassen inderdaad

Vanilla | 09-06-16 | 12:31

@De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:14: Op je eerste vraag kan ik geen antwoord geven. Maar het feit dat er ruim voor het verdrag een innige relatie was tussen MHP en Rabo/ING zegt me dat die niet ineens zal ophouden. Handeldrijven is niet het breekpunt. Men wil het verdrag niet juist vanwege alle andere componenten in dat verdrag. Het zijn juist de militaire, politieke, visumvrij reizen aspecten die de burger tegen staan.

Oekraïne is een door en door corrupt land. Net zoals we geen bloeddiamanten of sneakers van kinderarbeid willen, willen we ook geen onbetrouwbare zakenpartners. Laat ze eerst maar eens zelf goede wil tonen. Kijken we over 10 jaar hoe de vlag erbij hangt.

En we kunnen best een bijdrage doen, maar niet middels dit verdrag dat de EU tot van alles verplicht. Ik doneer ook wel eens vrijblijvend aan het Leger des Heils, maar teken geen contracten die me verplichten die zwervers thuis op te vangen of zo'n mal hoedje te dragen.

H. Caulfield | 09-06-16 | 12:28

@Heinzz | 09-06-16 | 11:56
Wat is dit? Hoe toon ik aan in vier regels dat ik er helemaal niets van snap voor dummies?

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:27

@Vanilla | 09-06-16 | 11:58
'EU trol' wat een mooie discussietechniek Poetin fanboy! Niet gaan huilen dat ik onbeleefd ben he!

Niets van wat je beschrijft heeft iets te maken met dit verdrag. Gewoon helemaal niets.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:27

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:14
200 miljoen is peanuts voor die banken. Banken zijn, of zouden eigenlijk, particuliere organisaties moeten zijn. Het interesseert me geen ene reet wat de ING of Rabo in dat kut land heeft geinvesteerd met "hun eigen" centen, bedrijfsrisico. Iets met voor de muziek uitlopen, vel verkopen voordat de beer geschoten is, enfin, u snapt hem wel.

Verder kunt u er gif op innemen zodra dat verdrag fully operational is het ons als burgers nog velen malen meer gaat kosten om die corrupte bende daar "up to par" te gaan brengen. En daar passen veel mensen voor door hun nee stem te laten gelden.

Wat ik over Koenders allemaal te melden heb hou ik maar wijselijk voor me, voordat ik straks ergens een cel ingesmeten wordt.

Vanilla | 09-06-16 | 12:24

@MistrX | 09-06-16 | 12:15

Dat kan je doen maar dat slaat nergens op. Hier is waarom:
1.) Nee het kost Nederland geen cent extra omdat Oekraïne middels dit verdrag enkel onder voorbehoud aanspraak kan maken op potjes voor ontwikkelingssamenwerking en die worden gevuld door contributiegelden van alle lidstaten. Zo is dat afgesproken en dat houdt dus in dat enkel de regering kan beslissen om op eigen houtje geld te storten. Maar nogmaals dat heeft niets met het verdrag te maken. Je snapt er dus echt helemaal niets van.
2.) Rusland heeft al sancties aan zijn broek, wel of geen verdrag Rusland is al het pispaaltje van de EU en dat hebben ze aan zichzelf te danken. Ook hier pis je dus naast de pot.
3.) We doen/deden gewoon zaken met andere mega-corrupte landen zoals Rusland. Je punt?

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:22

@Koenders, @Rutte:
'bepalen wat het Nederlandse "NEE" eigenlijk betekent.'
Nou, laat ik het kort uitleggen, dat betekent: "NEE"!
Dus voor NL geen associatieverdrag, dat was namelijk de vraag.

hotmint | 09-06-16 | 12:20

@Ome Gijs | 09-06-16 | 12:07
Dan is alleen punt 1 van belang voor je en punt 1 heeft dus geen flikker te maken met het verdrag.

Met of zonder het verdrag zitten we nog steeds in de EU en gezien het stemgedrag van de Nederlander zal dat ook niet veranderen op de korte termijn. M.a.w. we blijven het afgesproken percentage afdragen en kleine deeltjes van dat afgesproken percentage zullen naar Oekraïne gaan. Wat is je winst dan? 40 miljoen armer en er is geen stap naar voren gezet. Niet eens een marginaal millemetertje.

Je bent dan dus gewoon voorgelogen.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:18

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:52
U spreekt over "Irreële angst" maar geeft zelf niet aan wat er dan zo irreëel aan is.

Ik kan hem namelijk ook omdraaien:

1.) Irreëel vertrouwen dat het Nederland niet zoveel geld zal gaan kosten.
2.) Irreëel vertrouwen dat de Russen niet 'boos' op ons zullen worden.
3.) Irreëel vertrouwen in het zaken doen met een corrupt land.

Rest In Privacy | 09-06-16 | 12:15

@H. Caulfield | 09-06-16 | 12:10
Kwantificeer die 'beer' op de weg. Dat wil ik wel eens weten. Vandaar dus mijn vraag: "Ik vraag me eigenlijk af wat het gaat kosten als de regering het 'advies' van het NEE-kamp overneemt?"

Dat kan jij wel weghonen maar die 200 miljoen plus alle andere gerelateerde zaken vertegenwoordigen allemaal een cijfer die een risico loopt. Welk risico? Wat zijn de consequenties? Wat kost het?

We weten (hopelijk) al dat het verdrag an sich niets extra kost. Dus dat 'men' het verdrag niet wil omdat 'men' het niet wil want ... euh want...? Maar wat kost dat 'niet willen' nu eigenlijk? Wat zijn de financiële en politieke implicaties? Daar hoor je niemand over.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:14

@Mark_D_NL | 09-06-16 | 12:02
Niet echt. Welke ondernemer schat nu in dat een deel van het volk zich helemaal gek laten maken door een paar druktemakers om een verdrag te frustreren waar letterlijk geen van de druktemakers of het volk last of hinder van zal ondervinden?

Men is al meer dan tien jaar bezig om de zakelijke relaties met Oekraïne aan te halen hoor. Nederlanders zijn vooral een volk met durf en moed als het om handel gaat. Zo zijn we rijk en invloedrijk geworden.

Leuk hoor dat je gniffelend 'NEE' mocht stemmen om de EU, Nederland en Oekraïne te trollen. Maar wat levert het jou op? Niets dus. Wat zijn de risico's voor ondernemingen en dus mensen die wel profijt kunnen hebben van het verdrag? Daar dacht je niet over na. Dat is best ernstig.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:10

@De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:00: Het gaat om een kleine 200 miljoen in de periode 2008-2018. Het wel of niet ratificeren van dat verdrag zal best een beer op de weg zijn, maar geen deal breaker. Kom met goede argumenten, geen FUD.

H. Caulfield | 09-06-16 | 12:10

@Koreaanse slet:
1: alles kost Nederland geldt in de EU. We zijn donor en nivelleren langzaam maar zeker naar beneden met ons goede gedrag.
2: Niemand is bang dat Putin boos op nl wordt. Qua veiligheid zitten we prima dat in de NAVO.
3: zakendoen zijn bedrijven nooit bang van. We doen ook zaken met België en Italië dus me dunkt dat ons bedrijfsleven ervaring heeft met corruptie.

Ome Gijs | 09-06-16 | 12:07

@H. Caulfield | 09-06-16 | 11:54
Yep. Een handelsverdrag met politieke voorwaarden. Jammer u gaat niet door naar start en krijgt geen 200 euro.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:05

Nederlandse ondernemers hebben of zijn miljarden aan het investeren in handel met Oekraïne met het oog op dit verdrag"
@De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:21
Domme ondernemers dus. Zaken gaan doen wanneer je teveel onzekerheden hebt. Die jezelf niet kan controleren. Dan ben je dus een hele domme ondernemer. Zeker kennissen van jouw... ;-)

Mark_D_NL | 09-06-16 | 12:02

@Maaiveld | 09-06-16 | 11:33
Volg jij het nieuws niet? Alleen de Rabobank en ING investeren al 200 miljoen in 1 Oekraïens bedrijf te weten MHP... TWEEHONDERD miljoen euro. Welke consequenties heeft afwijzing van het verdrag voor die twee Nederlandse bedrijven?

Datzelfde bedrijf gaat overigens weer een joint-venture aan met een ander Nederlands bedrijf om een uitsnijderij te bouwen in Nederland voor de export. Wat weer gebouwd wordt door een Nederlands bouwbedrijf met machines geleverd door Nederlandse machinemakers wat weer werkgelegenheid creëert voor Nederlandse werknemers. Dan gaan de export-producten van dat nieuwe bedrijf weer op transport met Nederlandse logistieke bedrijven via een Nederlandse haven etc. etc. etc.

Om hoeveel geld denk jij dat dit project uiteindelijk al gaat? Een paar ton?

Stuitend dat je FERVENT tegen wil zijn maar dit soort zaken niet eens in ogenschouw neemt. Dan ben je echt ongeschikt om een mening te hebben in mijn ogen.

Ik wil het niet omdat ik het niet wil. Wat de gevolgen zijn is verder niet belangrijk. Kleutergedrag dus.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 12:00

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:52
Wat dacht je van: we hebben al genoeg staten die er miserabel voor staan binnen de EU? Die op zeer korte termijn nog ettelijke miljarden kunnen gaan ontvangen om de banken aldaar overeind te houden? Is dat wel steekhoudend genoeg of ben je bang dat je EU baantje in het gedrang komt. EU trol.

Vanilla | 09-06-16 | 11:58

@De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:52
Alles kost Nederland geld. Is dus geen irreële angst. Iedereen word altijd boos op ons en iedereen is corrupt.
Helemaal geen irreële angsten dus.

Heinzz | 09-06-16 | 11:56

Oeps

Neut | 09-06-16 | 11:55

Mochten ze eruit stappen staan ze zwak bij de nieuwe prijs verdragen/ afspraken. Als buurland zullen we er eerder geld uit weten te slaan denk ik..

Neut | 09-06-16 | 11:54

@De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:21: Het is enkel een handelsverdrag? Dan heb ik destijds het verkeerde vakje ingekleurd. Hoe naïef...

H. Caulfield | 09-06-16 | 11:54

@Gelatineridder | 09-06-16 | 11:27
Want?

Die prachtige 'one-liners' blijven toch verbazingwekkend leeg qua inhoud.

Feitelijk komen alle argumenten van de tegenpartij waarom Nederland het associatieverdrag zou moeten afwijzen neer op 3 punten:

1.) Irreële angst dat het Nederland geld zou kosten.
2.) Irreële angst dat de Russen 'boos' op ons zullen worden.
3.) Irreële angst om zaken te doen met een corrupt land.

Dat zijn geen realistische argumenten. Dat is angst en angst is een emotie zonder logica.

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:52

Betekent dat ze geen zin hebben in meer rotte appels in de ton denk ik..

Neut | 09-06-16 | 11:49

Gaat het nou alweer over onderhandelingen/ aanpassingen van het verdrag.
61% zei nee, er hoeft dus niets aangepast te worden, het hele verdrag moet gewoon in de vuilnisbak!

necrosis | 09-06-16 | 11:46

Sjaakyuitbijlmer | 09-06-16 | 10:27

Nu al van het padje af ? Nou ja, Bijlmer, zegt al alles .

edelweiss | 09-06-16 | 11:41

@Hartgrond | 09-06-16 | 11:33
Mooi voorbeeld van een hielenlikkend ja-knikkertje.

Heinzz | 09-06-16 | 11:37

Die man naast Koenders heeft voortdurend dat ongepaste zelfvoldane nerdy reflexlachje, wat steeds abrupt stopt, nadat iemand hem er steeds (regie?) op wijst.

Hartgrond | 09-06-16 | 11:33

De Koreaanse Slet 11:21
"Nederlandse ondernemers hebben of zijn miljarden aan het investeren in handel met Oekraïne met het oog op dit verdrag..."

Miljarden? Bron? Duim?

Maaiveld | 09-06-16 | 11:33

Ik ken een Noord Europees land dat net zo groot is als Nederland met een betere economie. Dat land heeft per 15 november 2015 zijn grenzen dichtgegooid.
Het aantal 'vluchtelingen' bedroeg in het 1e kwartaal 2016: 3018.

duitse herder | 09-06-16 | 11:28

Al met al kunnen we hier kort over zijn.
Onze regering probeert middels een spelletje tot een JA te komen. GS/GP proberen ze hier ook in te trekken, maar die zijn wakker genoeg om hier niet in te trappen.
Het eind van het liedje zal zijn dat Rutte cs het verdrag toch willen ratificeren.
Aan de burger de taak om hier alsnog tegen in verweer te komen, maar dan in desnoods in fysiek protest.
Hopelijk willen Geen peil,Burger comité en forum voor de democratie hierin wederom de organiserende partijen zijn en het voortouw hierin nemen om een groot protest op het malieveld op poten te zetten. 24 juni lijkt mij een geschikte datum hiervoor, omdat we dan desnoods de rest van het weekend daar kunnen blijven om meer mensen daar ook heen te bewegen.

deraderendraaien | 09-06-16 | 11:28

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:21

U is onwetendheid ten top.

Gelatineridder | 09-06-16 | 11:27

Politiek = het omkopen van vertegenwoordigers van achterbannen.

van heinde en verre | 09-06-16 | 11:26

Koenders heeft ervaring met miljarden naar Afrika sturen.

Misschien miljarden naar grensbewaking in Zuid-Europa?

Heinzz | 09-06-16 | 11:25

Niet alleen wordt er alles aan gedaan om ons referendum te negeren tot na het Brexit referendum, het is inmiddels ook duidelijk dat er niets over MH17 naar buiten mag komen tot beide 'opgelost' zijn. Waar het OM in februari nog sprak over bewijs 'in de zomer' is dat inmiddels 'na de zomer' geworden.
Maar dat zal allemaal wel toeval zijn..

Ogre | 09-06-16 | 11:24

Ik vraag me eigenlijk af wat het gaat kosten als de regering het 'advies' van het NEE-kamp overneemt?

Iemand?

Nederlandse ondernemers hebben of zijn miljarden aan het investeren in handel met Oekraïne met het oog op dit verdrag dus wat zijn de consequenties voor handel en dus voor Nederland als het verdrag niet geratificeerd wordt?

Je kan wel mooi praten over 'het volk' maar 'het volk' wat de sterkste mening hierover heeft ondervind geen positieve of negatieve effecten van dit verdrag. Niet linksom, niet rechtsom. De NEE argumenten blijven dus lachwekkend.

Deze bijvoorbeeld:

"Door dit verdrag gaat er veel Nederlands belastinggeld naar Oekraïne.​"

Neehee. Nederland draagt een percentage af aan de EU, dat geld gaat in ontwikkelingssamenwerking-potjes. Wel of geen verdrag dat geld gaat toch naar de EU. Het kost dus geen cent extra. Als het niet naar Oekraïne gaat dan gaat het wel naar Gaza o.i.d.

"Het associatieverdrag belemmert de handel en relatie met Rusland en vergroot de spanningen met president Poetin."

Neehee. Poetin heeft sancties aan zijn broek gekregen door zijn handelen in Oekraïne. Wel of geen verdrag die sancties blijven toch voorlopig.

"Nederland hoort zich niet in te laten met zo'n corrupt land als Oekraïne."

Neehee. Het verdrag is juist opgesteld met het oogmerk dat als Oekraine de lusten wil dat ze corruptie moeten bestrijden met hand en tand. Dat zit er dus JUIST in om Nederlandse investeringen te beschermen tegen corruptie.

"Oekraïne is een land in oorlog, daar moet je niet mee willen samenwerken."

Waarom niet?

"Het associatieverdrag is een duidelijk opstapje naar volledig EU-lidmaatschap van Oekraïne."

Neehee. Nederland en vrijwel alle EU-leden zijn hier op tegen. Maar zelfs al zou het verdrag Oekraïne 'ready' maken voor een mogelijk lidmaatschap en alle 28 leden hiermee akkoord gaan. En dan?

De Koreaanse Slet | 09-06-16 | 11:21

Ah, het plan om miljarden te geven aan Afrika om vluchtelingen te stoppen. Heeft altijd gewerkt, dus gaat nu ook werken.
Niet wat bedoelt is natuurlijk, maar er wordt iemand beter van.

Heinzz | 09-06-16 | 11:20

Die Koenders heeft tieten zag ik net.

deraderendraaien | 09-06-16 | 11:14

Nederland is voorzitter van de EU maar Juncker bepaalt wat er op de agenda wordt gezet. Dat is vooralsnog geen TTIP. En Nederland legt zich daarbij neer.

Maaiveld | 09-06-16 | 11:13

@Ome Gijs | 09-06-16 | 11:08
Maak liever concrete plannen dat die gasten die je net beschrijft gaan emigreren.

Kaas de Vies | 09-06-16 | 11:11

Wat hebben wij in Nederland pech dat we als calvinisten nota bene roomser dan de paus moeten zijn qua politici.
We zitten vast in het web van de euro, in de EU en bureaucratische baantjesjagende politici, ambtenaren en 'journalistiek'.
Het volk wil met 2/3e meerderheid van deze maffia af maar er is slechts één politieke partij die deze wens weerspiegelt die vervolgens zo gedemoniseerd wordt dat geen mens er op durft te stemmen. De eerste middenpartij (eigenlijk is alles links alleen de gradatie verschilt) die dit issue oppak en tijdelijk de grenzen volledig sluit, krijgt 50+ zetels. Maar geen leuke politieke baantjes later. Dus gebeurt het niet.
Ik maak nu concrete plannen om te emigreren.

Ome Gijs | 09-06-16 | 11:08

@fingers | 09-06-16 | 11:05
Phone in de pot geflikkerd?

Heinzz | 09-06-16 | 11:07

@deraderendraaien | 09-06-16 | 11:00
Juist, waarheid als een koala!

Kaas de Vies | 09-06-16 | 11:07

niet mijn partij, maar hij is wel goed Bert, van Ernie.

geeftnix | 09-06-16 | 11:06

-weggejorist-

fingers | 09-06-16 | 11:06

-weggejorist-

fingers | 09-06-16 | 11:05

"In de Verenigde Staten, ehh.. Europa."

En aldaer zie je heel mooi hoe deze volksverlakkers denken.

Balsaq | 09-06-16 | 11:01

@Muxje | 09-06-16 | 10:52
Het blijft lastig.
Ik had het ook wel tof gevonden als GS even Jan Roos bij Bertje langs stuurt voor een "Gesprek op niveau". Wij houden niet van achterkamertjes dus stream dat dan ook maar direct!

Mastermattie | 09-06-16 | 11:00

Waarom gaat dit steeds over bespreken met EU collega's
Het was, en is een Nederlands stukje politiek waar de rest van de EU geen donder in te zeggen heeft.

deraderendraaien | 09-06-16 | 11:00

Je begrijpt nu nog beter waarom GS niet met deze staatsman in gesprek gaat. Man man man, die kerel ouwehoert nog langer en slapper dan Den Uyl.

Piet Karbiet | 09-06-16 | 10:58

Er wordt op voorhand al afstand genomen van referenda in andere landen.
Mooi hé, zo'n dictatuur.

Mastermattie | 09-06-16 | 10:57

Ze proberen het geheel in de vergetelheid te brengen en dan stilletjes alsnog volledig te ratificeren.
Gelukkig blijven de tegenstanders er bovenop zitten om dit te voorkomen.

sinar2 | 09-06-16 | 10:56

Bertje, het is niet DÈ Oekraïne", jongen. Leer dat nu eens.

Mark_Pugner | 09-06-16 | 10:55

@Mastermattie 10:09: Het is verleidelijk... Maar met deelname aan zo'n gesprek verleen je hoe dan ook legitimiteit aan welk standpunt de minister ook meent in te moeten nemen, en aan het (in de politiek breed levende idee) dat het paaien van een actiegroep een acceptabele aanpak is. Men zegt wel: ga niet met een idioot in discussie; je verlaagt jezelf daarmee tot zijn niveau en dan wint hij op ervaring. Dat geldt dubbel voor politici.

Bovendien legitimeer je daarmee het uitblijven van een besluit over het referendum, terwijl de bal toch echt bij de regering ligt. Die kunnen met duidelijke opties komen en daar dan over praten, maar niet dit gedoe in achterkamertjes. Het is verleidelijk, ik zelf zou ook geneigd zijn om een keertje aan te schuiven aan de grotemensen-tafel, maar het is gevaarlijk... en Koenders doet dit niet omdat hij zo in de mening van GS/GP geïnteresseerd is.

Muxje | 09-06-16 | 10:52

Desintegratie van Europa door de populisten gebruikt om Europa uit elkaar te slepen. De populisten, het gepeupel bedoelt Bert. Geen EU baantjes meer: dat zou echt erg zijn, echt heel erg voor Bert

flat out | 09-06-16 | 10:51

@Mastermattie | 09-06-16 | 10:39
Alleen op de stream van GS dus, en nog niet eens op NPO politiek live.
Wat dus laat zien dat de meerderheid van de stemmer hier niks van meekrijgt.

deraderendraaien | 09-06-16 | 10:49

Hoe meer het naar de verkiezingen gaat hoe pijnlijker het wordt wanneer Bert en Mark de shredder gebruiken voor onze democratie, Dus slim is dit niet maar ja we wisten al dat Rutte2 niet veel iQ bezit.

Lichtstadfan | 09-06-16 | 10:49

IK zegt Bert lekker vaak: laat het Britse VOLK kiezen wat zij belangrijk vinden, natuurlijk ondervinden wij daar wel de impact van.

flat out | 09-06-16 | 10:49

@Mastermattie | 09-06-16 | 10:41
Het is als een verkrachter die vraagt hoe je geneukt wil worden. Als je daarin meegaat geeft het alleen maar legitimiteit aan de verkrachting.

head_pend_jervin | 09-06-16 | 10:49

@Maaiveld | 09-06-16 | 10:46
Ja, die hoorde ik ook. Hij lult maar wat.

Piet Karbiet | 09-06-16 | 10:48

Forse scheiding: natuurlijk geen twijfel over!! Niet over speculeren, maar toch: daar weet Bertje wel meer over te zeggen dan het referendum. EEn risico! voor de economie: dan MOET er gereageerd worden. Dan wel Bertje. Lul met vingers

flat out | 09-06-16 | 10:47

Bert kon er niet veel extra over zeggen maar is nu al 10 minuten in een monoloog verdwaalt.

Piet Karbiet | 09-06-16 | 10:47

@marcoplarco | 09-06-16 | 10:44

Idd, kan ik me niet herrineren, Nederland heeft NEE gestemd.

Wat een bananenrepubliek

swagmachine | 09-06-16 | 10:46

Koenders:"Stel dat de Britse bevolking zou kiezen het Verenigd Koninkrijk te verlaten..." ???

Maaiveld | 09-06-16 | 10:46

-weggejorist-

1920 | 09-06-16 | 10:46

De arrogantie straalt gewoon van die volgevreten kop af, blergh!

Mastermattie | 09-06-16 | 10:45

CBP alarm over Brexit!!! Voorlezen maar. Propaganda time! Kennelijk heel belangrijk voor onze groei!

flat out | 09-06-16 | 10:44

Wanneer hebben wij, het volk, een mandaat afgegeven om te gaan onderhandelen? En wat is de inzet van die onderhandeling??

Bert, lul. Je hebt maar één ding te doen. Kies! Je kiest voor lak aan Brussel of lak aan de Nederlander. Kom maar...

marcoplarco | 09-06-16 | 10:44

Bertje vindt de uitslag wel belangrijk hoor maar het kan beter in de achterkamertjes worden geregeld, openbaar heeft geen zin. OK Bert

flat out | 09-06-16 | 10:43

Misschien kan Bert Koenders beter in een circus gaan werken. Clown was 'ie al maar met dit gekonkel kan ie ook prima door als slangenmens.

Mastermattie | 09-06-16 | 10:43

Bertje zit niet met een probleem. Hij en zijn baasje Mark negeren alles lachend weg. Een volgend lui en lucratief baantje komt er toch wel, en anders is het wachtgeld riant. De schaamte zijn ze al lang voorbij.

Guido | 09-06-16 | 10:43

Onderhandelingen? Daar was niet overgestemd Bertje flapdrol Koenders.

swagmachine | 09-06-16 | 10:42

@Mastermattie | 09-06-16 | 10:41
Ah dank.

Kaas de Vies | 09-06-16 | 10:42

Yes! ze zijn geschorst!
Of begrijp ik nu iets verkeerd?

Nuchternederland | 09-06-16 | 10:42

Een Nexit is slecht voor de handel

stipjes | 09-06-16 | 10:42

@Kaas de Vies | 09-06-16 | 10:36
Nee, even op dat pijltje in het midden klikken.

Mastermattie | 09-06-16 | 10:41

Nee Bert, er valt niet te onderhandelen. Je gaat akkoord of je doet het niet. De bevolking heeft aangegeven er niet mee akkoord te gaan.

Mastermattie | 09-06-16 | 10:41

Kijk 'em konkelen..

marcoplarco | 09-06-16 | 10:40

Doe ff een recap achteraf, ik ben aan 't werken
Alvast bedankt

niemand specifiek | 09-06-16 | 10:39

@deraderendraaien | 09-06-16 | 10:31
Ze zijn weer begonnen!

Mastermattie | 09-06-16 | 10:39

10 minuten geschorst na opmerking van Omtzigt over TTIP

flat out | 09-06-16 | 10:37

Well done Van Rossem! Hit'm in the balls till they like it. Over and over again. Bloody masochists.
Goed gezien, regeren door anderen voor hun karretje te spannen en zo een beleid afstemmen. Schaamteloze "volksvertegenwoordigers" en ze beseffen het waarschijnlijk zelf niet eens hoe ongeloofwaardig ze zijn.

Een vrije paling | 09-06-16 | 10:37

Tja, log ik net in en zie meteen het schermpje "geschorst".
Nou dat schiet lekker op maar heb ik eigenlijk al iets gemist?

Lupuslupus | 09-06-16 | 10:36

Ik zie niets, ben ik te laat?

Kaas de Vies | 09-06-16 | 10:36

De Nederlandse positie inzake wordt dus bepaald in een EU-orgaan? Nationale soevereiniteit was ook al zoooo 1648.

Vreetkonijn | 09-06-16 | 10:35

Marit Maij (dochter van Hanja) was in 2012 van het CDA overgelopen naar PvdA. Foute carrière inschatting. Heb je ook altijd bij rijen voor de kassa. Praat wel veel en snel. Omtzigt weer prima to the point.

geeftnix | 09-06-16 | 10:35

@deraderendraaien | 09-06-16 | 10:31
Geen idee, dat had ik even gemist.

Mastermattie | 09-06-16 | 10:35

Dus als GB het niet inkoopt gaan ze het zelf maken? Goed voor de werkgelegenheid aldaar.

ikdenkwat | 09-06-16 | 10:34

@1920 | 09-06-16 | 10:30
Omdat je als individu jezelf wel op de kieslijst van de tweede kamer kan zetten maar daarmee niet eens genoeg stemmen zal halen voor één zetel.
Dus sluiten mensen zich aan bij de lijsten van bestaande partijen om zo meer kans te maken op die plek. Het probleem is echter dat je dan volgens de partijlijn moet handelen en dus uiteindelijk nog weinig gedaan krijgt.

Omtzicht doet het leuk als criticus.
Maar hoe is zijn stemgedrag tijdens hoofdelijke stemmingen.
Zonder hoofdelijke stemmingen telt jouw stoeltje per definitie al mee met de keuze die de fractie maakt.

Mastermattie | 09-06-16 | 10:34

De ander heeft het toch wel gedaan. Of je nu wel komt of dat je niet komt. Ze geven het idee dat ze luisteren, ondertussen drukken ze hun eigen wil door. Al is de meerderheid tegen. En blijkt de doorgedrukte beslissing achteraf fout te zijn dan is de politicus weg (naar Brussel)of hij heeft het wel gezegd en heeft de ander het toch gedaan.
Maar welkom in de on de bananen republiek Nederland.

Boe!! | 09-06-16 | 10:33

@Mastermattie | 09-06-16 | 10:28
Tot hoe laat is die als ik vragen mag?

deraderendraaien | 09-06-16 | 10:31

-weggejorist-

1920 | 09-06-16 | 10:30

Huh, na 27 minuten al een schorsing? Een kleuterklas houdt het langer vol.

Piet Karbiet | 09-06-16 | 10:30

Mastermattie | 09-06-16 | 10:28

Ja ze werken daar zo hard, het is echt niet te geloven. Ik schakel net in en er is nu al een schorsing.

swagmachine | 09-06-16 | 10:29

Even werd het geluid uitgezet en toen was het schorsen geblazen. WTF het begint steeds meer op een toneelstuk te lijken. Souffleurs, regisseurs, acteurs: wie is wie

flat out | 09-06-16 | 10:29

Omtzigt zojuist, en ik parafraseer: 'Goed om te weten dat het CPB berekend heeft wat een Brexit kost voor Nederland, maar niet het huidige ECB beleid voor onze pensioenen.'

Hulde!

Rest In Privacy | 09-06-16 | 10:29

Is dat overleg nu al voorbij op Polletiek24 zie ik geen Koenders.

deraderendraaien | 09-06-16 | 10:28

Krap een half uurtje bezig en nu al schorsing.
Man, man, man. Gaat een lange zit worden zo...

Mastermattie | 09-06-16 | 10:28

-weggejorist-

Sjaakyuitbijlmer | 09-06-16 | 10:27

Tha Man | 09-06-16 | 10:04

Damn ... je hebt gelijk: Geen bier :S

JeSuisErKlaarMee | 09-06-16 | 10:27

@Maaiveld | 09-06-16 | 10:26
Scherp!

mvdwarsligger | 09-06-16 | 10:27

Omtzigt: Het is vreemd dat het CPB al wel berekend heeft wat de gevolgen zijn van een Brexit maar nog steeds niet weet wat het ECB beleid doet met de pensioenen.

Maaiveld | 09-06-16 | 10:26

Omzigt go for it!

flat out | 09-06-16 | 10:22

Zwijg mens

flat out | 09-06-16 | 10:20

Zo mevrouw Mulder: als je slaapproblemen hebt, wandel maar mee in haar bullshitpraatjes, 3 minuten luisteren en je bent helemaal weg. Medelijden met de mensen daar in die ruimte die slecht geslapen hebben, wat een gevecht moeten die nu leveren, onvoorstelbaar

flat out | 09-06-16 | 10:20

Respect voor GeenPeil.
Het is wat als je als bewindspersoon meerdere goden moet dienen.
Degene die jouw mandaat heeft gegeven wordt dan per definitie verraden.
Dag Bert!

diddley2 | 09-06-16 | 10:19

De uitslag is een Boolean, toch ?

fart majeur | 09-06-16 | 10:18

Ik zie Omtzicht daar ook zitten, zou hier net zo hard in gaan als rondom de MH17?

Mastermattie | 09-06-16 | 10:16

Oekraine. Dan Nederland; de gevolgen van de Bosbelasting zijn voor huurders desastreus, het aantal beschikbare huurwoningen is met 30% gedaald EN er worden jaarlijks 50.000 woningen te weinig gebouwd, vooral door de komst van vluchtelingen. Goh. Is het soms de bedoeling dat wij in Oekraine moeten gaan wonen?

Piet Karbiet | 09-06-16 | 10:14

@Tha Man | 09-06-16 | 10:04
Idd wie ontbijt er nu bier met chips? Ontbijt met bier met cornflakes zoals een normaal mens.

Rest In Privacy | 09-06-16 | 10:13

Kreeg net te horen dat Juncker met z'n zatte kop op de alarmbel in slaap was gevallen. Met excuses.

kwark001 | 09-06-16 | 10:13

Wie belt er? Juncker wil naar binnen

flat out | 09-06-16 | 10:11

Bertje Bilderberg's ego past net niet een een vliegtuighangar.

rechtsdwalendeautist | 09-06-16 | 10:11

Hoe kan trouwens deze meeting nu gaande zijn terwijl men pas de 23e op gesprek wil met de initiatiefnemers?

Oh en kan iemand die wekker uitzetten?

Mastermattie | 09-06-16 | 10:11

Jesus, halfvolle glas, wat een slecht Nederlands!

halfvolle glas | 09-06-16 | 10:11

Wel meepraten --> Geenpijl heeft geen realistische oplossingen, dus helaas kiezer we doen niets met de uitslag, verdrag wordt getekend
Niet meepraten --> Tegenstanders van het verdrag met Oekraïne diskwalificeren zichzelf door niet met de beleidsmakers te willen praten. Verdrag wordt getekend.

A-om of b-om zullen ze het recht proberen te praten om het verdrag alsnog te tekenen.

mvdwarsligger | 09-06-16 | 10:11

Ik die Bier en chips klaarzet......
nope | 09-06-16 | 10:03
Het is tien uur, wellicht dat u een probleem heeft.
Tha Man | 09-06-16 | 10:04

Hij bedoelt dat 09.00 beter... een weggegooid uur bierdrink kwaliteit.

halfvolle glas | 09-06-16 | 10:10

Ik begrijp dat GS/GP aan haar standpunten vasthoudt m.b.t. het referendum (ja, zij wel) Maar het zou toch wel mooie (Dumpert)TV opleveren als iemand daar heen ging en het hele gesprek (met verborgen camera) vastlegt.

Mastermattie | 09-06-16 | 10:09

Hij kan nog steeds jullie de schuld geven omdat je niet op kwam dagen.

jip_86 | 09-06-16 | 10:09

Ik hoop dat er in ieder geval recht wordt gedaan aan de mensen die niet zijn komen stemmen en dat hun wensen zeker worden ingewilligd.

Teen | 09-06-16 | 10:09

Bij het vorige referendum werdt er ook niet over gepraat.Gewoon de uitslag negeren,en de kiezers moeten veder hun muil houden.

van stampij | 09-06-16 | 10:08

nope | 09-06-16 | 10:03
Ze vergaderen in de Suze Groenewegzaal. Suze Groeneweg, een vurig drankbestrijder. U gaat er wel met een gestrekt been in hè?

Eparchus | 09-06-16 | 10:08

Bertje Koenders is de nietsnut van het kabinet.

dogbitedog | 09-06-16 | 10:07

@Tha Man | 09-06-16 | 10:04
Klopt, ik heb altijd een probleem als ik lulzak Koenders kijk....

nope | 09-06-16 | 10:06

Is al eens uitgerekend hoeveel belastinginkomsten verloren gaan door mensen die halve dagen werken met bier en chips om alle debatten in achterafkamertjes van liegende politici te volgen? Dat zou wel eens meer effect op de economie kunnen hebben dan een Brexit of Nexit.

Watching the Wheels | 09-06-16 | 10:04

Ik die Bier en chips klaarzet......
nope | 09-06-16 | 10:03
Het is tien uur, wellicht dat u een probleem heeft.

Rest In Privacy | 09-06-16 | 10:04

Ik die Bier en chips klaarzet......

nope | 09-06-16 | 10:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl