Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Video. Meer slappe argumenten. En GeenPeil

Sja. Je kan er lang en breed over ruziemaken, maar het GeenPeil-referendum van 6 april gaat *niet* alleen maar over een associatieverdrag met een land. Het voor-kamp probeert met alle krampachtigheid te doen alsof het referendum over Oekraïne gaat, omdat ze willen dat het alleen maar over dat 'handelsverdragje' gaat dat 'goed is voor Nederland en Europa'. Maar voor heel veel mensen gaat het om de bereidwilligheid van de politieke en eurocratische kaste om te luisteren naar de bevolking. Het volk kiest haar eigen leiders, die hun baan dus enkel te danken hebben aan het vertrouwen van de kiezer en zich daarom volledig in dienst van deze burgers moeten stellen. Dat doen ze niet. In de Europese Unie kiezen ze inmiddels elkaar, zonder enige tussenkomst van de kiezer. Dat wringt, want zo werken democratieën niet. Het gevolg is dat je elke dag meer ziet dat politici niet meer luisteren naar hun volk. En dat het volk daar in toenemende mate over mort. Terecht. Democratie is van ons allemaal. Niet alleen van hullie. Enfin. Voordat we er liberale theorieën van John Locke, Thomas Jefferson en Benjamin Franklin bij gaan halen: De meneer hierboven kan het allemaal veel simpeler, beterder en logischer uitleggen. Kort gezegd: 6 april 2016 is een herkansing voor 1 juni 2005. (Deze nuchtermans was overigens eerder al hier en daar te zien.)
Zie Je Wel Update 17u00: Ook de MinPres doet net alsof het referendum niet over Brussel en Den Haag gaat. Dat gaat het dus wél. Gelukkig roept ie wel op om te gaan stemmen.

Reaguursels

Inloggen

Albert5000 | 25-03-16 | 09:55
Als jij denkt dat onze cultuur een solide apparaat is, heb je er totaal geen kijk op. Er is weinig meer fluïde dan een cultuur. De jaren 50 zou je als Nederlander niet meer terug herkennen. De jaren 70 ook niet. Nederland verandert constant, en de cultuur verandert mee. Dat is al sinds het begin van de beschaving het geval. En elke generatie heb je mensen die de hakken in het zand zetten en zich willen vasthouden aan een vals gevoel van nostalgie. Alsof het 'altijd zo was'.
De mens is ontwikkeld door het vermogen zich aan te passen aan de veranderende omgeving.
En praat nou niet over 'wij als burgers' alsof jij voor het volk spreekt. Er is nogal veel diversiteit en er zijn bijzonder veel verschillende opvattingen over de multiculturele samenleving. Lang niet allemaal negatief overigens.

ikzalhandhaven | 25-03-16 | 11:02

De controverse bestaat uit de droom van politici van 1 groot en verenigd Europa. Versus de angst van de burgers voor miljarden donaties aan corrupte mensen in de Oekraïne en massale arbeidsmigratie uit de Oekraïne waardoor de werkgelegenheid voor onszelf in ons eigen land steeds minder wordt en de kans op een woning in ons eigen land ook steeds minder wordt. Daarnaast zien burgers dat 'gasten' in ons land ons steeds meer dwingen afscheid te nemen van onze eigen normen, waarden en cultuurkenmerken om plaats te maken voor de normen, waarden en cultuurkenmerken van onze 'gasten'. Daarnaast snappen wij als burgers, integenstelling tot politici, dat de multiculturele samenleving niet bestaat en 1 grote mislukking is.
Deze controverse, daar gaat het tijdens het referendum om. Meer niet. Het gaat om vertrouwen, of liever gezegd wantrouwen en onderbuikgevoel.

Albert5000 | 25-03-16 | 09:55

De uitkomst wordt toch totaal genegeerd straks. En dat gebeurd niet transparant Geenstijl heeft nog topics voor een jaar na het referendum.

Omdat het allemaal zo ongekaderd is in dat verdrag kan de machthebber natuurlijk totaal willekeurig straks kaders plaatsen waar gewenst - ongeacht de uitkomst. Die shit gaat toch door... door die 20.000 EU-bobo's in Brussel en alle mensen die daar ooit willen werken en/of er financieel afhankelijk van zijn. Die achterban woont niet in Nederland, en als ze dat al doen zijn het geen Nederlandse staatsburgers.

Het zogenaamde onderscheid tussen gelukszoekers en vluchtelingen dat nu actueel is, is nog frapanter. Iedereen zoekt geluk. Maar als je vanuit Syrie zover door blijft rennen dat je twaalf keer de afstand heb afgelegd die je had moeten afleggen om uit het conflict gebied te komen.

Dan ben je volgens mij gewoon een opportunist die alleen aan zichzelf denkt. Daar woon ik liever niet naast...

Pompenkoning | 25-03-16 | 02:08

> Ook de MinPres doet net alsof het referendum niet over Brussel en Den Haag gaat. Dat gaat het dus wél.
Nee, dat gaat het dus niet.
Als het je te doen is dat politici naar het volk luisteren dan moet het volk wel een mening hebben om naar te luisteren. Dankzij GeenStijl wordt ons om een mening over het associatieverdrag met Oekraïne gevraagd. Geef dan ook een mening over dat associatieverdrag!
Als wij de vraag niet serieus nemen, hoe kunnen we dan van de tweede kamer verwachten ons antwoord serieus te nemen?

koeberg | 24-03-16 | 23:19

moutardeaprèslerepas | 24-03-16 | 18:12
Het geld dat naar Oekraïne gaat kost Nederland(ers) geen cent extra. Het is een portefeuille waaraan Nederland hoe dan ook bijdraagt. Als 'Nee' doorgaat, ben je het geld aan andere dingen kwijt.
Daarnaast wordt er niet slechts gealludeerd naar sancties. Het IMF stelt zelf als harde voorwaarde dat Oekraïne corruptie bestrijdt en dreigt nu met het stopzetten van geldstromen.(http://nos.nl/artikel/2086000-harde-waarschuwing-imf-voor-oekraine.html). Mocht de corruptie niet te bestrijden zijn, dan gaat de uitvoer van het verdrag ook niet door. Sancties volgen er wel degelijk.
En het is inderdaad een langetermijn investering. Daar is niks mis mee. Feit is wel dat er een volk van 45 miljoen inwoners is, die op den duur veel geld kunnen uitgeven aan Nederlandse waar.
Dit is een overstijgend verdrag. De afspraken tussen EU lidstaten en Oekraïne onderling zijn onderhevig aan dit verdrag. Een centraal verdrag lijkt me veel overzichtelijker, eerlijker en beter te controleren.

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 22:58

Het beste voor NL is NEE stemmen, of het iets uitmaakt.. JA !! De leugen dicteert. Ga aub stemmen, wat uw keuze ook is.

Plantje-1 | 24-03-16 | 21:22

Ik zie liever een verdrag wat om bestwil van NL gaat. En daar gaat dit verdrag zeker niet over.

ET007 | 24-03-16 | 21:07

beetjemoe | 24-03-16 | 17:13
Excuus.

Ci Ty33 | 24-03-16 | 19:20

Nigeria; 182 miljoen inwoners. Land met enorm potentieel, rijk aan grondstoffen + gratis noord-zuid burgeroorlog. Economie stort in elkaar. Corrupt tot op het bot. Bevolking snakt naar veranderingen maar het land wordt geregeerd door enkele oligarchen.

Kortom de gedroomde kandidaat voor een EU associatieverdrag, gezien de omstandigheden die op die in Oekraïne lijken.

moutardeaprèslerepas | 24-03-16 | 19:02

Dus als je heel solidair bent met een verscheurd land en weer een vracht belastinggeld in de toekomst die kant op wil dragen zeg dan vooral;JA

geertje4g63 | 24-03-16 | 18:40

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 17:23

Je kunt het een rare gedachtenkronkel noemen maar hulp aan landen kan vele vormen aannemen. Kijk maar naar het Marshall plan na WOII. Ook daaraan waren strikte voorwaarden verbonden o.a. waar het het politieke klimaat en terugbetalingen betrof.

Echter het associatieverdrag met Oekraïne (en ik heb het -met veel moeite- doorgeworsteld) is veel meer dan dat met verregaande commitments onzerzijds. Wij verbinden ons aan behoorlijke economische en sociaal-politieke investeringen in Oekraïne die zullen worden geleverd aan de huidige politieke structuren. Wat een mogelijke misbruik van die hulp betreft worden weinig garanties geëist en wordt alleen gealludeerd naar sancties.

T.o.h. zijn er al grote geldstromen vanuit het IMF en de EU naar dat land gegaan en het staat nu al vast dat een groot deel van deze geldstromen -ondanks de strikte voorwaarden die hier aan gesteld waren- niet meer zijn te achterhalen en ook niet meer terug zullen worden betaald. Je hoeft mij niet te geloven maar kijk maar eens naar wat het IMF en de EU rekenkamer hierover te melden heeft.

Voor wat het 'enorme' potentieel van Oekraïne betreft zullen er vele tientallen jaren overheen gaan voordat de handel met Oekraïne en de lidstaten van de EU überhaupt boven de 1% van de Europese handelsstroom zullen uitkomen. En om dit te bereiken zullen we ook een of Griekenland structuur moeten verzinnen waarbij Oekraïne leningen kan afsluiten tegen lage rente om eenige Europeesche Waar aan te kunnen schaffen. Met een zo instabiel en economisch nietszeggend land is een mogelijk Griekenland bail-out scenario een aanwezig risico.

Blijkbaar vindt jij het niet erg dat jij daarvoor vele Euro's zal moeten ophoesten. Er zijn vele andere manieren om Oekraïne bilateraal te ondersteunen. Doen we al met heel wat landen. Maar om ons nu al met Oekraïne te associëren door het vehikel EU met haar tendentie om geld te smijten naar doelen die het 'grote ideaal' bevorderen is voor mij nu nog een brug te ver.

moutardeaprèslerepas | 24-03-16 | 18:12

@Sano | 24-03-16 | 17:43
Door mensen die JA willen stemmen "tegenstanders" te noemen maak je het ook niet minder ingewikkeld.

GifKikkert | 24-03-16 | 17:46

Ja dat is dus het argument van mensen tegen een referendum stelletje droppies. Nl dat mensen niet stemmen voor het daadwerkelijke issue maar voor of tegen de huidige regering.
Geef tegenstanders nog even wat extra munitie... >.<

Rest In Privacy | 24-03-16 | 17:43

Chow | 24-03-16 | 17:28
Iedereen weet nu onderhand wel dat dit referendum aangegrepen wordt om meer onvrede uit te drukken dan alleen het associatieverdrag. Dat verdrag staat alleen maar symbool voor de door denderende uitbreidingshonger van de EU en het minimale democratische gehalte daarvan. En kom me niet met het verhaal dat we daar een volksvertegenwoordiging voor hebben. Zelfs Pechtold is een fervent voorstander zonder het verdrag gelezen te hebben. En zo zullen er nog wel 140 parlementsleden zijn.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 17:34

Sja. Je kan er lang en breed over ruziemaken, maar het GeenPeil-referendum van 6 april gaat *niet* alleen maar over een associatieverdrag met een land.
Van Rossem | 24-03-16 | 15:03 |

In dat geval ben je dus af democratisch gezien. Een referendum hoort over het aangevraagde onderwerp te gaan. Geen erbij verzonnen zaken die lekker bekken bij je reaguurders. Dan gebruik je een referendum en het gedoe eromheen als clickbait voor je adverteerders. Niet zuiver naar mijn mening.

Chow | 24-03-16 | 17:28

Ik vind het trouwens geen enkel probleem dat andere mensen een andere mening hebben. Ik heb nergens ook maar gezegd dat ik mij verheven voel t.o.v. iemand met een andere mening.

Ik vind alleen dat de gedachten en motivaties die ten grondslag liggen aan het NEE kamp bekrompen zijn. Dat is mijn mening, daar hoef je het niet mee eens te zijn.

beetjemoe | 24-03-16 | 17:23

moutardeaprèslerepas | 24-03-16 | 17:11

Dat is een verschil in inzicht. Je geeft Oekraïne helemaal nog geen Maserati. Je maakt afspraken met ze over hoe ze het beste voor een Maserati kunnen zorgen, zodra ze die krijgen.
Je stopt je kind ook niet in een hok en wacht tot hij zichzelf deels opgevoed heeft, voor je zelf gaat helpen opvoeden, als we jouw gedachtekronkels maar even volgen.
Een land in een crisis heeft juist hulp nodig. Dat associatieverdrag is in die zin een handreiking. Oekraïne heeft een enorm economisch potentieel. Een land met 40 miljoen inwoners, de graanschuur van Europa, moet enorm kunnen groeien. Ze in de stront laten zakken is wat dat betreft erg dom.

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 17:23

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:34
Asjeblieft zeg. Wat een opmerking. Een EU trol genoemd worden alleen omdat ik mijn mening hier verkondig.

Ik ben gewoon van mening dat dit hele referendum een farce is om mij moverende redenen.

Ik heb zelf gewoon een hekel aan mensen die alleen naar zichzelf en hun eigen belangen kijken. Die nooit ook maar een concessie willen doen ten behoeve van anderen.

Maar goed, ik wist dat ik op deze manier aangevallen zou worden hier. Ik ben trouwens gewoon een reaguurder van het eerste uur hier.

beetjemoe | 24-03-16 | 17:13

beetjemoe | 24-03-16 | 16:26

Jij bekritiseert mensen omdat ze in jouw optiek bekrompen zijn, c.q. in een begrensde wereld leven. Vervolgens stel je dat Nederland uitsluitend door de EU (en sorry, dat is niet 'Europa') enige invloed kan uitoefenen.

Invloed is een rekbaar begrip. Nederland als 18e of 19e economie ter wereld heeft een behoorlijk grote economische, militaire en geopolitieke invloed in de wereld, zeker als je dit afzet tegen het inwoneraantal/oppervlakte. Dit hadden we al voordat de EU de, best goed functionerende, EEG opvolgde. M.a.w. Nederland kon haar zaakjes aardig zelf regelen en zat (zit nog wel) sociaal en infrastructureel vrij goed in elkaar.

In jouw geschriften proef ik duidelijk de 'EU is onontbeerlijk & zonder de EU gaat het licht uit/breekt de oorlog uit' propaganda -anders kan ik het niet noemen- die de laatste decennia de plaats heeft ingenomen van het publieke en politieke debat.

Wat Oekraïne betreft zijn er prangende vragen: waarom zouden wij ons moeten associëren met een land wat zijn zaakjes niet op orde heeft qua corruptie, politieke stabiliteit, waar een de facto burgeroorlogssituatie heerst, een economie heeft die in elkaar stort en waar geopolitieke belangen van derden (VS, Rusland) enig voordeel wat wij uit de minieme handelsstromen zouden kunnen behalen volledig ongedaan maken. Oekraïne zal dit zelf op orde moeten krijgen.

Wat ik nu continu hoor uit het JA kamp is een hoogst vreemde omkeringsberedenering van de voorwaarden waaraan zeer expliciete associatieverdragen als die tussen de EU en Oekraïne zouden moeten voldoen.

Het JA kamp koestert de misvatting dat alleen door het aangaan van het verdrag Oekraïne in de loop van (vele) jaren aan de voorwaarden zou kunnen gaan voldoen. Dat is de omgekeerde wereld. Met zo'n land kun je eenvoudigweg niet een zo uitgebreide associatie aangaan.

Je geeft een 7-jarig kind tenslotte ook niet eerst een Maserati en een berg geld om er vervolgens vanuit te gaan dat hij/zij t.z.t. zijn/haar rijbewijs haalt en in de tussentijd geen brokken zal maken en dan op zijn/haar 18e zich tot een volwaardig verkeersdeelnemer heeft ontwikkeld.

Het zal ongetwijfeld tegen de maakbaarheidsidealen van velen ingaan maar a priori is de organisatie en inrichting van een soevereine staat zaak van die soevereine staat zelf, en niet die van Nederland of de landen waarmee Nederland al samenwerkt.

Pas als Oekraïne meer een 'echt' land is geworden zou een associatie kunnen worden overwogen. Niet nu.

moutardeaprèslerepas | 24-03-16 | 17:11

Landelijke verkiezingen... LOL. Jij bent dus af.
Mark_D_NL | 24-03-16 | 16:48

Nee hoor, ik ga vrolijk ja stemmen voor het referendum. En jij bepaalt niet wie af is en wie niet. Je hebt een keuze om te stemmen toch? Stem op de PVV als je het er niet mee eens bent.
Mag je me nu uitleggen waarom ik af ben.

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 17:11

@ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:43 "Betrekken bij de EU zorgt voor een veel beter draaiende economie. De uitvoer van Nederland naar Polen is sinds toetreding tot de EU verdrievoudigd."
.
Om te beginnen was Polen niet bezig met een burgeroorlog en het uitlokken van een wereldoorlog, het had niet de eigen economie geruïneerd en het was ook niet bankroet. Dat scheelt nogal een slok op een borrel.

ben kokhals | 24-03-16 | 17:08

GifKikkert | 24-03-16 | 16:45
Je selecteert een beetje de krenten. Argument is heel makkelijk onder uit te halen. Ben het wel met je eens hoor, wat betreft de representatieve democratie. Die referendumwet had er nooit mogen komen. En inderdaad gaat dit verdrag gewoon door. Diegene die denken dat dit referendum bindend gaan worden zullen hevig teleurgesteld raken.

mr. coffee | 24-03-16 | 17:07

@erikrugzak | 24-03-16 | 15:34 "Democratie brengt echter in alle vormen ongemak met zich mee. Dat is onvermijdelijk. Dit is echter geen reden om een volk in de steek te laten dat wil leven in vrijheid, veiligheid en voorspoed..."
.
Haho ho... Een staatsgreep is geen democratie nieuws.tpo.nl/2015/11/25/canadees-oekr... een vuile oorlog tegen de oppositie is ook niet erg democratisch ic.pics.livejournal.com/zergulio/14338... en je eigen kinderen veiligheid en voorspoed wensen en andere kinderen bommen en schuilkelders www.youtube.com/watch?v=aHWHqj8g7Bk maakt de wens in veiligheid en voorspoed te willen leven er ook al niet geloofwaardiger op.

ben kokhals | 24-03-16 | 16:58

GifKikkert | 24-03-16 | 15:29
In beginsel een consistent verhaal en zo zou het moeten zijn. Echter is ons vertegenwoordigend parlement weliswaar niet gebaseerd op emotie, maar op partijbelangen, jacht op leuke baantjes, wegkijken, niks oplossen en je kunt er zelf nog wel een paar bij verzinnen. M.a.w. de politici hebben onze democratie naar hun eigen hand gezet, partijbelang tot staatsrecht verheven en dus verkwanseld.

Graaf van Egmont | 24-03-16 | 16:57

Als mijn moeder vroeger zij dat iets 'goed voor je' was, dan was het meestal niet te vreten.

Stijlicoon | 24-03-16 | 16:51

Hoe dichter de datum van 6 april wordt genaderd, hoe smeriger, venijniger en geraffineerder er wordt gespind en getrold.
Stink er niet in.
Allemaal met de bedoeling om vooral niet naar die stembus te gaan. Wat dat aangaat kwam de aanslag op Brussel prachtig uit natuurlijk. Hoeveel mooier was het geweest als het op 2e Paasdag was gebeurd. Ik denk iets minder kans op collateral damage, immers zo druk als op een doordeweekse spitsdag/doordeweeks spitsuur (dinsdag 08:00 uur), zou het denk ik niet geweest zijn.
Ja, de Europese landen hebben een serieus verdedigingsprobleem na al die jaren van bezuinigingen op defensie. Het prettige is dat je als land zelf kunt besluiten hoe je dan roeit met de riemen die je nog over hebt. Alles liever dan én constateren dat je geen roeispanen meer hebt én je niet eens meer zelf een oplossing mag aandragen maar je moet overgeven aan idioten, wier enige belang hun slappe reten zijn waarvoor zachte blauwe kussentjes moeten komen. Ulk.
2013 was bout. 2014 was klote, ik dacht echt het dieptepunt. 2015 ging down-the-drain. En 2016 is nog geen 3 maanden voorbij maar streeft de vorige vier jaar al weer in incompetentie en loos gelul voorbij.
Het is en blijft een NEE over twee weken.

JoyCee | 24-03-16 | 16:49

GifKikkert | 24-03-16 | 16:41
Dat is een ander onderwerp voor de volgende keer.

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:48

@ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:18
Landelijke verkiezingen... LOL. Jij bent dus af.

Mark_D_NL | 24-03-16 | 16:48

Juni 2016, de voorlopige handelsakkoorden zijn terug gedraaid.
Oekraïense boer: "Het contract met dat Poolse bedrijf dat ik ben aangegaan in het kader van het associatieverdrag is niet meer geldig?"
> Klopt. Nederland heeft het verdrag niet geratificeerd. Er is een referendum gehouden.
koeberg | 24-03-16 | 16:21
Het handelsgedeelte gaat gewoon door, ondanks alles.
Of wij nu ratificeren of niet.
Daarnaast, die boer mag nog steeds handelen met die polen, daar heb je geen verdrag voor nodig. Het verdrag regelkt qua handel een aantal zaken integraal, maar is geen vereiste. Want ook in 2015 handelde Europa al met Oekraine.
.
Helaas, u scoort geen punten.

Nuchternederland | 24-03-16 | 16:45

@mr. coffee | 24-03-16 | 16:40
Dat de referendumwet er is wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben toch? En als je de nadruk wil leggen op "raadgevend" dan moet je ook niet vreemd opkijken als de regering die "raad" naast zich neerlegt en anders besluit. Al heb ik zo het vermoeden dat op deze website de pleuris uitbreekt als dat mocht gebeuren. Wat denk jij?

GifKikkert | 24-03-16 | 16:45

Vout | 24-03-16 | 16:36
Leuk dat je dat zegt. Ik heb hetzelfde artikel als jij gelezen, en wat blijkt? Betrekken bij de EU zorgt voor een veel beter draaiende economie. De uitvoer van Nederland naar Polen is sinds toetreding tot de EU verdrievoudigd. De economie van polen is in 10 jaar tijd twee keer zo groot geworden. Het kan dus toch.......

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:43

@Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:22
Oh je bedoelt de westerse techniek en medicijnen die we daar gratis of tegen zeer gereduceerde (kost)prijzen naartoe hebben gestuurd in het kader van de ontwikkelingssamenwerking? Of de scholing die we verzorgen zodat de locals bijvoorbeeld onze westerse landbouwmethoden daadwerkelijk kunnen toepassen? Zodat we ze én helpen hun economie te stimuleren én er zelf ook nog wat aan terugverdienen? Want wist je dat van elke euro aan ontwikkelingshulp zo'n 70 á 90 cent weer gewoon terugvloeit in de Nederlandse economie? www.iob-evaluatie.nl/sites/iob-evaluat...

GifKikkert | 24-03-16 | 16:41

GifKikkert | 24-03-16 | 15:29
Je praat jezelf tegen wat betreft het argument dat we een vertegenwoordigende democratie hebben en dat Den Haag dus moet beslissen. Maar de Referendumwet is ook voortgekomen uit diezelfde vertegenwoordigende democratie. Zij hebben beslist dat het volk een referendum mag houden om hen 'raad te geven'. Daar zit de knijp.

mr. coffee | 24-03-16 | 16:40

beetjemoe | 24-03-16 | 16:14
Dus als ik het goed begrijp vind jij het wel prima dat de complete bodem en drinkwatervoorzieningen vergiftigd gaat worden door het winnen van schaliegas? Duidelijk. Wat een klapmongeaul ben je dan zeg. We kunnen de oekraine beter laten voor wat het is en de banden met Rusland weer aanhalen. Daar is veel meer handel mee te drijven. De economie van oekraine is kleiner dan die van noord-holland. Wij moeten ons vooral niet mengen in dit conflict. De kosten zullen vele malen hoger zijn dan de baten.

Vout | 24-03-16 | 16:36

beetjemoe | 24-03-16 | 16:26
Wat énig dat we hier van doen hebben met een heuse door de EU betaalde EU-trol.
Ik heb nieuws voor u: ook voor WO I was heel Europa voor iedereen toegankelijk. Pakt u de Wikipedia er maar bij. Waar woonde Karl Marx zoal? En Bakoenin?
En Van Gogh?

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:34

Wees toch eens blij dat je op dit hele continent zonder beperkingen kan wonen en werken waar je maar wilt in alle vrijheid en voorspoed.
beetjemoe | 24-03-16 | 16:26
Hahaha dikke lol.
Ik denk dat je het nog meent ook.

OudeNederlander | 24-03-16 | 16:32

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:21
Verhoging van productie betekent weldegelijk verhoging van welvaart (of het ook altijd verhoging van welzijn is, dat is een ander verhaal). Ja, dat staat in de economieboekjes. Ik heb nu even geen zin het uitgebreid uit te leggen. Als door technologische verbetering er minder arbeiders nodig zijn, dan kunnen die hun tijd gebruiken met het maken van andere producten die het leven veraangenamen of die door verkoop geld opleveren. Dat was b.v. bij ons in de 19de eeuw toen de mechanisatie en andere bemesting in de landbouw arbeiders vrij maakte om in de industrie te gaan werken.

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:30

Denk wel even aan de Oekraïense bevolking bij elke poster die je plakt. Want hun kans op een beter leven slinkt elke keer een héél kleine beetje elke keer je dat doet.

beetjemoe | 24-03-16 | 15:47

Die Oekraïense bevolking kan mij eerlijk gezegd geen ene barst schelen. Een grotendeels homofobe en seksistische namelijk, met vaak ook nog eens nazi-sympathieën. Nee dank je.

Ik denk wel aan onze eigen bevolking, althans het gedeelte daarvan dat nu al decennialang door de eigen overheid genaaid wordt. Zieken, ouderen, zeer werkwillende en zich suf solliciterende werklozen. De uitgeknepen belastingbetalers. Díe, ja.

EefjeWentelteefje | 24-03-16 | 16:28

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:11
Ik wens je heel veel succes met het leven in het verleden waarin het volgende dorp de grens was van je belevingswereld.

De wereld is globaal tegenwoordig, mede dankzij de invloed van het medium waarop wij nu met elkaar discussiëren. Nederland is zo'n ongelooflijk klein nietszeggend landje op de wereldkaart en toch zijn wij dankzij Europa nog enigszins in staat om wat invloed te hebben.

Wees toch eens blij dat je op dit hele continent zonder beperkingen kan wonen en werken waar je maar wilt in alle vrijheid en voorspoed.

beetjemoe | 24-03-16 | 16:26

GifKikkert | 24-03-16 | 16:12
De vermindering van kindersterfte, minder honger, heeft te maken met de voortgang van de westerse techniek, het ontwikkelen van allerlei medicijnen en vaccins, de zaden van dat vreselijke Monsanto, de mobiele telefoon die internetbankieren, het op de hoogte zijn van prijzen op de wereldmarkt etc.

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:22

@beetjemoe | 24-03-16 | 16:14
Dat geloof ik niet maar daar ben ik heilig van overtuigd.
Sinds 2000 is de belastingdruk voor de mensen met 17% gestegen. Na de twee bodemloze putten in Brussel en Athene niet nog een derde in Kiev.

Piet Karbiet | 24-03-16 | 16:22

Juni 2016, de voorlopige handelsakkoorden zijn terug gedraaid.
Oekraïense boer: "Het contract met dat Poolse bedrijf dat ik ben aangegaan in het kader van het associatieverdrag is niet meer geldig?"
> Klopt. Nederland heeft het verdrag niet geratificeerd. Er is een referendum gehouden.
Oekraïense boer: "Nederlanders willen niet dat ik handel drijf met Polen?"
> Sommige Nederlanders niet nee. Maar de meesen interesseert het geen bal.
Oekraïense boer: "Maar waarom hebben ze dat verdrag dan weggestemd?"
> Een website wilde de Nederlandse referendumwet gewoon eens uitproberen. En kijken of politici zouden luisteren wanneer er tegen gestemd wordt.
Oekraïense boer: "Wat heb ik met een democratisch experiment in Nederland te maken??"
> Tja..

koeberg | 24-03-16 | 16:21

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:17
Nou snap je wel dat productie, iets anders is dan welvaart toch?
Dat het moeilijk is een land te helpen, wil niet zeggen dat je ze niet moet helpen. Ze tonen zelf de intentie om te veranderen. En wat is de andere optie? Niks doen? Wat voor goeds gaat daar van komen?

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:21

"De Juiste Kanelen". Noem eens 1 kanaal wat je kan gebruiken om de richting van de EU te beïnvloeden? En wanneer je de Europese Verkiezingen noemt dan ben je af.
Mark_D_NL | 24-03-16 | 16:09

Landelijke verkiezingen. Onze Europese koers is tot nu toe gewoon een gevolg van ons eigen stemgedrag. Als je het er niet mee eens bent, stem je op een partij die andere standpunten heeft. Daarvoor is er democratie: als politici liegen, heb je de macht als bevolking om ze af te zetten. Als genoeg mensen het met je eens zijn, wordt je wens ingewilligd. Daarvoor hoef je geen referendum over een ander onderwerp te misbruiken.
Je kunt ook een lobbypartij oprichten, de straat opgaan, handtekeningen verzamelen, een boze brief sturen.

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:18

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:09
De drie Baltische staten zijn tegelijk met de Oekraïne zelfstandig geworden. Die hebben wel bijtijds de bakens verzet. Na de Tweede Wereld Oorlog was de industriële productie in NL al in 1947 op het peil van voor de oorlog. En dat was vóor de Marshall hulp. Dat zelfde geldt plm voor bv Engeland en België. En die Oekraïne is nu al 25 jaar verder. Het gaat ze niet lukken. Wij moeten n.m.m. eens ophouden met dat superioriteitsgevoel dat we de hele wereld kunnen verbeteren. Zelfs op de Antillen hebben we geen vat, het wordt daar steeds corrupter.

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:17

Gewoon pas op de plaats met die hele gekke EU en eerst schoon schip maken.

Henk de Nippel | 24-03-16 | 16:16

Ik blijf persistent. "Het volk kiest haar" -> "Het volk kiest zijn"

smoelwerk | 24-03-16 | 16:15

@swassannuf | 24-03-16 | 15:32
Wat zijn de namen van de mogelijke Vaders?

Mark_D_NL | 24-03-16 | 16:14

@P. V. Dory | 24-03-16 | 16:05
Geef maar aan wat je wilt schrappen en mail je favoriete Kamerlid met het verzoek om er een voorstel over doet voor de begroting voor 2017: www.rijksbegroting.nl...
www.tweedekamer.nl...

GifKikkert | 24-03-16 | 16:14

-weggejorist-

beetjemoe | 24-03-16 | 16:14

@Ci Ty33 | 24-03-16 | 15:59
"Hulp aan Afrika heeft helemaal niets opgeleverd"? Waar baseer je dat op? Er is in Afrika minder honger, minder armoede, minder kindersterfte, meer geneeskundige zorg, sterkere economische ontwikkeling, meer en beter toegankelijk onderwijs en minder oorlog dan pak m beet 25 jaar geleden. Er spelen te veel factoren mee om aan te geven welke specifieke rol ontwikkelingssamenwerking daarin speelt; evengoed kan jij niet kunt aantonen dat ontwikkelingssamenwerking daarbij helemaal geen rol heeft gespeeld. www.undp.org/content/dam/rba/docs/Repo...

GifKikkert | 24-03-16 | 16:12

beetjemoe | 24-03-16 | 15:47
"Het feit alleen al dat jullie denken dat wij zouden moeten stemmen over zoiets belangrijks voor zoveel mensen buiten Nederland is een belachelijk iets. ".
En passant geeft u hier goed aan waarom we de hele EU moeten opdoeken en /of gaan voor Nexit.
Het is nl even belachelijk dat in het EU parlement mensen mogen stemmen over wetgeving die voor ons geldt, terwijl ze 1500 km verderop wonen. Ons land heeft in EU parlement slechts 3 % van de stemmen, we zitten daar volstrekt voor spek en bonen. En ook politiek klopt er niets van: in NL zijn de 'liberalen' de grootste partij, in het EP zijn ze een onbeduidende vierde partij, die alleen door het geschreeuw van Verhofstadt opvalt. polderland.wordpress.com/2013/12/28/l...

Ci Ty33 | 24-03-16 | 16:11

@Mark_D_NL | 24-03-16 | 16:09
Kanelen = Kanalen.
--
En Europese Verkiezingen moet zijn EU verkiezingen.

Mark_D_NL | 24-03-16 | 16:10

@ikzalhandhaven | 24-03-16 | 15:54
"De Juiste Kanelen". Noem eens 1 kanaal wat je kan gebruiken om de richting van de EU te beïnvloeden? En wanneer je de Europese Verkiezingen noemt dan ben je af.

Mark_D_NL | 24-03-16 | 16:09

Ci Ty33 | 24-03-16 | 15:59

Je moet een keuze maken. Ga je dat land laten stikken, of ga je ze helpen? Dat associatieverdrag is totaal niet te vergelijken met nutteloze hulpverlening aan Afrika. Dit gaat namelijk over veel meer schijven. Oekraïne heeft zelf aangegeven meer samenwerking met Europa te willen. Wie zijn wij dan om dat niet te doen. Heb je overigens bewijs voor je implicatie omtrent die 30 mld?
Als Oekraïne zoveel potentie heeft, zoals jij aangeeft, hoe dom is het dan om ze niet te betrekken en ze aan onze regelgeving te laten voldoen?

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 16:09

-weggejorist-

erikrugzak | 24-03-16 | 16:08

@beetjemoe
Goed gesproken!

erikrugzak | 24-03-16 | 16:08

@ikzalhandhaven | 24-03-16 | 15:54
Helemaal eens, ieder woord!

koeberg | 24-03-16 | 16:05

Die crimineel , genaamd Rutte , heeft de persconferentie, zgn over de Ministerraad, misbruikt om propaganda te maken voor het Referendum . Of de mensen JA willen stemmen, want de Oekraïners gaat het dan beter en bla bla bla... Wat een vreselijk mens .

edelweiss | 24-03-16 | 16:05

-weggejorist-

P. V. Dory | 24-03-16 | 16:05

@beetjemoe | 24-03-16 | 15:47
Bij het posters plakken denk ik liever aan mijn ouders en de toekomst van mijn kinderen. Dat die ondemocratisch bureaucraten die kinderen straks niet naar de loopgraven in Donetsk sturen. Voor de belangen in schaliegas van Verhofstadt en zijn Oekraiense vrindjes.

Piet Karbiet | 24-03-16 | 16:03

Het feit alleen al dat jullie denken dat wij zouden moeten stemmen over zoiets belangrijks voor zoveel mensen buiten Nederland is een belachelijk iets.
@beetjemoe | 24-03-16 | 15:47

Als Nederland ervoor mag betalen, mogen we er dan misschien ook over stemmen?
Of ben jij iemand die al die steunpakketten aan Griekenland ook zo'n goed idee vond?

necrosis | 24-03-16 | 16:00

beetjemoe | 24-03-16 | 15:47
Dat lijkt me allemaal niet. Hulp aan Afrika heeft helemaal niets opgeleverd, terwijl landen als Zd Korea en Taiwan ondanks alle politieke troubles in hun regio wel welvarend zijn geworden. En ook sloten met geld aan mensen uit achtergebleven regio's die thans in ons land en bv in Molenbeek wonen, hebben niets geholpen aan vooruitgang.
Het associatie verdrag impliceert ook allerlei hulp bv al 30 mld toegezegd, dat is gemiddeld 60 E per inwoner van EU, maar voor nu nog rijke landen zoals NL het dubbele. Is er voor u een morele rechtvaardigingsgrond dat ons geld met geweld via de blauwe envelop wordt afgepakt t.b.v. mensen die volstrekt gezond zijn, in een land wonen dat na NL het vruchtbaarste is van de hele wereld, met belangrijke bodemschatten. Ze maken er zelfdoor corruptie een puinhoop van, en dat zullen wij niet voor ze kunnen oplossen, want ook de corrupte maffia van Zuid Italië heeft na 60 jaar EEG-EU nog steeds de touwtjes in handen.

Ci Ty33 | 24-03-16 | 15:59

beetjemoe | 24-03-16 | 15:47

Je hebt helemaal gelijk. De meerderheid van de Oekraïense bevolking heeft aangegeven meer in de Europese invloedssferen te willen verkeren. Vervolgens wordt het land afgerekend door het Nee-kamp op de huidige situatie, terwijl dat verdrag er juist is om die situatie te verbeteren op meer dan alleen economisch gebied.
Een welvarend Europa is volgens mij in iedereens belang. Als je dan de keuze hebt om Oekraïne in haar sop te laten gaarkoken, of hun hulpvraag accepteert, lijkt mij die keuze niet zo moeilijk.
Ja er zitten nu genoeg corrupte gasten, maar dat is geen reden om niet dat verdrag aan te gaan. Je kunt beter meer, dan minder invloed hebben...

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 15:59

Ik snap dat ik met deze post wordt afgemaakt hier, maar boeien. Ik heb mijn zegje gedaan.

beetjemoe | 24-03-16 | 15:47
Hulde! Aan u zal het niet meer liggen als wij Nederlanders persoonlijk verantwoordelijk zijn voor alle ellende die Oekrainiers op ieder denkbaar vlak kunnen meemaken.

Nuchternederland | 24-03-16 | 15:57

@Piet Karbiet | 24-03-16 | 15:47
Minder belasting betekent dat we minder problemen kunnen oplossen, of problemen minder kunnen oplossen. Over welke "linkse hobby's" heb je het? De sociale zekerheid? Infrastructuur? Defensie? hier, geef maar aan wat je wilt schrappen en mail je favoriete Kamerlid met het verzoek om er een voorstel over doet voor de begroting voor 2017: www.rijksbegroting.nl/2016/voorbereidi...
www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_ka...

GifKikkert | 24-03-16 | 15:56

GifKikkert | 24-03-16 | 15:29
Oh, ging dit item over Wilders?
Ik snapte het al niet, zag iets met een aso-verdrag ofzo.

Nuchternederland | 24-03-16 | 15:54

Het referendum hoort juist alleen maar over het associatieverdrag te gaan. Op die manier bedrijf je eerlijke politiek. Dat het in Europa ondemocratisch is kan een blinde nog zien. Maar die last moet niet op het referendum komen.
Dat het referendum er uberhaupt is, is een overwinning op zich. Maar laat het referendum zelf over de inhoud gaan. Als je wilt protesteren tegen het Europees democratisch stelsel, moet je dat via andere middelen doen.
Ik krijg sterk de indruk dat Geenpeil op deze manier meer macht wil uitoefenen dan alleen het houden van een referendum en dat is fout. Ik ben sterk voorstander van een eerlijk democratisch proces, maar laten we wel de juiste kanalen daarvoor gebruiken.

ikzalhandhaven | 24-03-16 | 15:54

Het gaat eigenlijk allang niet meer over een referendum, laat staan een verdrag.
Een systeem met een volk en daarboven leiders waar ze niet voor gekozen hebben noemt men een tyrannie.
Vroeger ging alles via schild en zwaard, nu via giraal geld. Maakt het ballenknijpen net zo makkelijk.

Korneel Kafka | 24-03-16 | 15:52

Nee, No, Nein, Non, Ei, &#908;&#967;&#953;, He, No, Nej, Nem, Níl, N&#275;, Ne, Ei, Neen, Nei, Nie, Não, Nu, Chan eil, Ez, Nie, Ne, Na, Ne !!!

Thomas333 | 24-03-16 | 15:49

-weggejorist-

P. V. Dory | 24-03-16 | 15:49

Ze zuipen al genoeg. Dat land gaat nog meer naar de klote met zo'n vrijgevige barman als europa achter de tap.

RickTheDick | 24-03-16 | 15:48

Rot toch eens op met dat klote Geenpeil gezeik van jullie en dat klote associatieverdrag. Het feit alleen al dat jullie denken dat wij zouden moeten stemmen over zoiets belangrijks voor zoveel mensen buiten Nederland is een belachelijk iets.

Ik vind dit echt het absolute dieptepunt in de geschiedenis van deze website.

Het brengt ongetwijfeld wat onrust en wat nadelen voor meerdere partijen op de korte termijn, maar waarschijnlijk zijn over 20+ jaar dankzij deze eerste stap die gemaakt wordt voor meer samenwerking tientallen miljoenen mensen beter af. Wie zijn jullie om dat zo met hand en tand te willen tegengaan?

Er zijn talloze voorbeelden in de geschiedenis waar landen zich het er makkelijk vanaf hadden kunnen maken door niet op te komen voor landen die in een moeilijke positie zaten zowel economisch of politiek. Ook wij als Nederland zijn een van die landen die in moeilijke tijden geholpen zijn door anderen.

Het is in de eerste plaats nog altijd vooral aan de Oekraïense bevolking met wie zij graag willen samenwerken in de toekomst en het is hun toekomst die op het spel staat en echt niet de onze zoals door Geenpeil wordt gesteld.

Gefeliciteerd hoor met het feit dat jullie met deze site 'het democratisch recht' nastreven. Ik wens ook alle posterplakkers veel succes. Denk wel even aan de Oekraïense bevolking bij elke poster die je plakt. Want hun kans op een beter leven slinkt elke keer een héél kleine beetje elke keer je dat doet.

Ik snap dat ik met deze post wordt afgemaakt hier, maar boeien. Ik heb mijn zegje gedaan.

beetjemoe | 24-03-16 | 15:47

@GifKikkert | 24-03-16 | 15:29
Wat is er erg aan minder belasting?
Doe maar wat minder van die onzinnige linkse hobbies.
Of betaal ze zelf maar.

Piet Karbiet | 24-03-16 | 15:47

Nederland is van oudsher aristocratie/theocratie. Democratie is nooit volledig ingevoerd, is dat een klap op de wassen neus?
Benoemde bestuurders, ons gedrag ten aanzien van klokkenluiders, de brave verzuiling en het bijbehorend stemgedrag... Alles gestoeld op gezagsdragers, vroeger vanuit de kerk, later ook vanuit communisme/liberalisme(kapitalisme) en nu nagenoeg alleen de grote corporaties.

DeBouselaere | 24-03-16 | 15:42

@erikrugzak | 24-03-16 | 15:34
Hoeveel doden vielen er in Irak dankzij de VS?
Hoeveel doden vielen er door de door het westen geïnitieerde Arabische lente?

necrosis | 24-03-16 | 15:41

-weggejorist-

gerrie de perrie | 24-03-16 | 15:39

als de overheid beschuldigt wordt van downplayen... dan meot Geenstijl hier toch wel ff beschuldigd worden van "het groter maken dan het is" de waarheid ligt in het midden.... daarom moet iedereen ook voor zichzelf uitmaken wat ze willen....
.
een Ja tegen het referendum is alleen maar een Ja voor dit referendum... en een Nee is alleen maar een Nee tegen het referendum... en helemaal geen nee tegen de EU!

bArAbAts | 24-03-16 | 15:34

Het is echt heel erg wat de EU en Oekranine hebben gedaan. Stel je voor ze hebben zomaar een handelsverdrag afgesloten, een associatie verdrag! Het moet niet gekker worden. Dat dit zomaar kan! Waar moet het heen met de wereld? Laten we respect hebben voor de ingehouden reactie van de Russen. Slechts 9000 doden of zo ging gepaard met hun invasie in de Krim en Oost Oekranine. We moeten ook niet zeuren over die paar honderd Nederlanders die per ongeluk uit de lucht zijn geschoten door de soldaten van Putin. Dit valt in het niets bij, ik durf het woord bijna niet meer te zeggen.. bij het sluiten van dat .. overdag. Respect voor de Russiche zelfbeheersing nu ook weer met hun goede werken voor de vrede in Sirie.
Het is wel duidelijk wie onze steun verdiend.

Veel kritiek op de EU is terecht. Democratie brengt echter in alle vormen ongemak met zich mee. Dat is onvermijdelijk. Dit is echter geen reden om een volk in de steek te laten dat wil leven in vrijheid, veiligheid en voorspoed. Wees geen Chamberlain. Stem niet of stem voor.

Met respect overigens voor iedereen die er anders over denkt

erikrugzak | 24-03-16 | 15:34

Waar blijft Nigel?

John nie | 24-03-16 | 15:33

Koblenko is zwanger,dan hebben we Oekraine dus niet meer nodig,toch?
Of begrijp ik het niet.

swassannuf | 24-03-16 | 15:32

Wij hebben een representatieve democratie om te voorkomen dat "het volk" op basis van emoties, sentimenten en de waan van de dag het land een richting in duwt. Emoties waar bijvoorbeeld Geert Wilders handig gebruik maakt. Als je alles aan "het volk" overlaat dan wordt het een teringzooitje. Klassiek voorbeeld: "Willen we meer of minder belasting betalen? "minder minder minder!!" "willen we dat de regering meer of minder problemen oplost?""meer, meer, meer!" Je snapt zelf wel dat dat botst.

Daarom hebben we volksvertegenwoordigers, waarvan we mogen verwachten dat ze over de waan van de dag heen kunnen kijken en weloverwogen beslissingen kunnen nemen op grond van feiten en cijfers. En als je vindt dat die hun werk niet goed doen, dan kiezen we na vier jaar een nieuwe ploeg die het mag proberen. Door besluiten die een volksvertegenwoordiging, die we immers met zn allen hebben gekozen, te gaan bekritiseren middels een raadgevend referendum, maak je het land feitelijk onbestuurbaar. Maar goed; dit is het precedent dat jullie zelf scheppen; mocht Wilders ooit in de regering komen dan referenderen we hem uiteraard helemaal de moeder. Want zo werkt het natuurlijk ook.

GifKikkert | 24-03-16 | 15:29

De expansiedrift van de EU hangt samen met de isolatiestrategie wat betreft Rusland die de VS op het moment uitvoert. Als je je dan ook realiseert dat de puinhoop in het midden oosten rechtstreeks covert beleid van de verenigde staten is om de shi'ieten te ontwrichten, juist omdat ze bondgenoot van Rusland (en de soennieten - waaronder schurkenstaten Saudi-arabie en turkijke) dus van de VS en de facto van ons. Daarom: Steun Trump. Stem Wilders. Stem NEE op zes april. Kleine stapjes, maar oh zo belangrijk.

Adversary | 24-03-16 | 15:27

@Nuchternederland | 24-03-16 | 15:10

Dat idee had ik dus ook ja.

overVecht | 24-03-16 | 15:24

Je kan nou niet echt de democratie van de VS vergelijken met de Nederlandse. In de VS worden namelijk zeer regelmatig referenda gehouden. Op 4 november 2014 mocht men in DC zich via een referendum uitlaten om wiet tot 2 gram legaal moest worden. Daarnaast kiezen wij in de VS ook onder andere de burgemeester, openbare aanklager (DA) en korpschef. Zelfs het aanwijzen van een rechter gaat via het politieke process. Of zoals Lincoln het zo mooi verwoorden: the government of the people, by the people, for the people..

In de VS mag je ook gewoon zonder vergunning demonstreren. Is namelijk vrijheid van meningsuiting. Ook die is in de VS absoluut. Zolang je met jouw mening anderen niet tot geweld aanzet mag je alles (en dan ook echt alles) roepen. Je mag de holocaust ontkennen, je mag zeggen dat Mexicanen dieven en verkrachters zijn en je mag ook gewoon kruizen in brand steken.. Een moslim mag in Amerika gewoon roepen dat de VS kut is. Hij mag echter niet anderen oproepen zich aan te sluiten bij de jihad..

Maar landen (regio's) welke regelmatig referenda organiseren hebben eigenlijk geen last van mensen welke tegen de huidige macht stemmen, maar echt een antwoord geven op de vraag. Het Nederlandse referendum zal vooral gebruikt worden als statement naar de politiek dat zij beter naar de burgers moet luisteren. Slechts een klein deel zal stemmen over de inhoud van het verdrag..

TuurlijkNiet | 24-03-16 | 15:23

Goede column voor handel heb je trouwens ook een handelspartner nodig die iets heeft waarmee je kan ruilen maar dat heeft de Oekraïne helemaal niet

rode peper | 24-03-16 | 15:23

Maar testen of de leiders luisteren naar het volk kan alleen door tegen te stemmen. Immers, als het volk voor het associatieverdrag is weten we al dat de politici naar het volk gaan luisteren.
Dus als het je te doen is om een democratisch principe en de politici daarop te testen moet je tegen stemmen zelfs als je voor het associatieverdrag bent.
Wat willen jullie nou Geenstijl? Twee vragen in één referendumvraag stoppen?

koeberg | 24-03-16 | 15:23

En zo is 't maar net.Hij vergeet nog even het geld dat in de bodemloze put Griekenland is gestort.En nu nog zo'n put erbij. Nee, bedankt.

Von Mutzenbacher | 24-03-16 | 15:22

@Cuyahoga | 24-03-16 | 15:21
LOL

Lewis Lewinsky | 24-03-16 | 15:22

Tuborg øl | 24-03-16 | 15:10

Neuh maar enig historisch besef zou je de reaguurders hier niet kunnen ontzeggen, u misschien wel.
De beste man heeft ook iets meer gedaan dan alleen voetbal.

Behangdelul | 24-03-16 | 15:22

Zo gooi ik mijn aardappelschillen altijd over het hek bij de buren.
Mijn hond en kat schijten in heel de straat en ik laat mijn auto 's ochtends om 6 uur een kwartier stationair draaien met Motörhead op volume 66.
Ook sla ik mijn vriendin, dat ze jankt dat ze het aan het eind van de straat kunnen horen, heb in de winter altijd de vuurkorf aan en probeer mijn 15-jarige buurmeisjes te lokken met breezer's.

Ik zou wel graag mijn gedrag willen veranderen, maar tja, geen verdrag hè.

Cuyahoga | 24-03-16 | 15:21

@Zoon van Boer | 24-03-16 | 15:10
Na 150 jaar 'samenwerken' met Oekraïne zullen ze een schuld hebben die minstens het 100-voudige is van wat we nog tegoed hebben van Griekenland.
En aan gezien de rente richting nul gaat, hebben je achter-achterkleinkinderen er ook geen reedT aan.
Aangezien het geld wat NU nodig is, uit MIJN zak moet komen, zeg ik NEE!
De arme bevolking van Oekraïne wordt er geen cent beter van, ik vele Euro's armer.
Dus is er een groepje mensen die er wél beter van wordt.
Misschien kan die Soros dat eens uitleggen?
(en nee, dat kan/ wil hij niet!)

necrosis | 24-03-16 | 15:20

De PvdA heeft al toegezegd de uitslag van het referendum te volgen, dat zou dus een crisis betekenen ??
( tenzij dit kabinet vanavond al valt, dan is de PvdA weer "vrij" of i.i.g. hoeft de VVD zich dan niet te conformeren aan deze PvdA belofte.

Berthe | 24-03-16 | 15:20

Krijg hier net in Haaksbergen een flyer in de bus maar was te laat de bezorger persoonlijk te complementeren. Bij deze!

Leptob | 24-03-16 | 15:20

Echt iedereen die ik ken stemt tegen.
Niet dat het zal helpen want de uitslag wordt toch terzijde geschoven.

janmetdepet | 24-03-16 | 15:17

Uitstekend gedaan, plurk85 aka Bewiseman!

Lewis Lewinsky | 24-03-16 | 15:16

Volgens mij hoeft geenstijl geen stemadvies meer te geven, iedereen die hier regelmatig komt stemt toch NEE.
Verder eens met Behangdelul.

pibasso | 24-03-16 | 15:14

Ik stem tegen, om de mensen in Ukraine te beschermen tegen de EUNI.

stenenbeen | 24-03-16 | 15:14

@Tuborg øl | 24-03-16 | 15:10
Ik wacht eigenlijk op de eerste reaguurder die een stille tocht gaat organiseren voor Cruijff.

sinar2 | 24-03-16 | 15:13

@ Openbaar Mysterie | 24-03-16 | 15:09
Tuurlijk, zeg maar uit welke achterstandsbuurt jij komt en ik gooi het met plezier door de schredder. Je hoeft er niet te komen.

TheseDays00 | 24-03-16 | 15:12

Tegen de EU dus tegen dit verdrag. Simpel

gestopt | 24-03-16 | 15:11

Behangdelul | 24-03-16 | 15:08

Je zou het bijna niet durven zeggen, maar er zijn mensen die niet zo dol zijn op voetbal en alles wat er omheen hangt.

Tuborg øl | 24-03-16 | 15:10

Wij moeten 150 jaar samenwerken met Oekraïne om het verlies van de laatste 3 jaar embargo tegen Rusland terug te verdienen. Er van uit gaande dat die sancties morgen worden opgeheven.

Zoon van Boer | 24-03-16 | 15:10

in dat kader is het verstandig het item over de wildplakker uit Bussum nog eens goed te analyseren. Lijkt me de zaak niet te steunen.

Nuchternederland | 24-03-16 | 15:10

Democratie is de minst slechte regeringsvorm al ben ik aan het twijfelen geslagen dankzij onze democratische bestuurders.

Tuborg øl | 24-03-16 | 15:09

asosiejatieverdrag, rare jongens die westfriezen, kunnen we daar ons verdrag mee opzeggen eigenlijk?

Openbaar Mysterie | 24-03-16 | 15:09

-weggejorist-

Behangdelul | 24-03-16 | 15:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl