Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

37 ZETELS. WILDERS WINT OP ALLE FRONTEN

minpreskansel534.pngTering. Het kan niet op voor de PVV. Eerder deze week scoorde de RoodWitte Slagboom Partij al 38 zetels in de peilings van TNS/NIPO. Hedenmorgen peilt ook Maurice de Hoax een recordaantal van 37 BLAUWE STOELTJES in ons Nationale Nepparlement. Een absoluut record in de historie van de geschiedenis van het verleden. Zelf zit Geert Wilders momenteel in het zonovergoten Walibi GrensDicht, waar hij deze week gaat speechen voor de broeder- en zusterpartij Australian Liberty Alliance (ALA) die bij de komende verkiezingen 20 procent van de stemmen hoopt binnen te halen. Kan ook zijn dat Wilders asiel aanvraagt down-under. Van de 25 miljoen Australio's zijn er maar 500.000 moslim (1%) in dat non-EU land, dus dat kunnen we gerust een droomvlucht noemen. Nu maar hopen dat-ie spoedig wederkeert. Er valt hier in Nederland nog het een en ander te flyeren... 37zetels.jpg

Reaguursels

Inloggen

Peilen gaat met een uitschuifbare peilstok. Naar believen van de peiler is die wat korter of langer bij een peiling
Ben ik blij dat mijn oliepeilstok massief is.

Kaiser Wilhelm XV | 19-10-15 | 22:34

Ik wil ook naar Australie.

lekker wijf | 19-10-15 | 12:31

Dat GroenLinks en PvdD niets maar dan ook niets aan het ritueel slachten doen is begrijpelijk.......... zo lang Pechtold nog leeft.

Lichtstadfan | 19-10-15 | 11:06

Dat een one-issue partij zoveel stemmen haalt zegt weinig goeds over het stemvolk. Je kunt wel blaten dat moslims moeten opzouten maar tot veel concreets is Wilders niet in staat. Dan kun je zo onderhand net zo goed op de SGP stemmen: de mannenbroeders hebben het ook niet zo op muzelmannen.

Zijn enige andere punt is anti-EU, maar dat is meer om zijn Amerikaanse broodheren tevreden te stellen.

******** | 19-10-15 | 10:42

blauwe zander | 18-10-15 | 23:44
Was dat Mak-Sim el Hartmanni ?

Bigi Bana Boy | 19-10-15 | 10:10

Het duurt niet zo lang meer en de gelukszoekers gaan door ongeduld dingen doen die Wilders nog veel meer stemmen gaan opleveren,straks word het echt koud en eisen ze onmiddellijk huizen en geen containers,zag net op FB een filmpje van een gelukszoeker in Finland die klaagt over het ontbijt dat volgens hem alleen vreten was voor honden en vrouwen.

blauwe zander | 18-10-15 | 23:44

"Van de 25 miljoen Australio's zijn er maar 500.000 moslim (1%) in dat non-EU land"
de rekenmasjien pakken doet

Gare Raap | 18-10-15 | 21:38

euromoron
Zou toch een domper zijn voor je als het kabinet zou vallen nu, toch.. trollie

holy.pig | 18-10-15 | 21:20

Speerpunt van de PVV is moslims weren en foute, hier al gevestigde, moslims terugsturen.
Aantoonbaar zorgt dit volk wereldwijd voor maatschappelijke ontwrichting. Zelfs als vluchteling/geluxzoeker kunnen deze mensen zich niet gedragen.
Als deze ellende door Marsmannetjes zou worden veroorzaakt, mochten die ophoepelen. Van politieke leiders mag worden verwacht dat ze de veiligheid van hun onderdanen zo goed mogelijk garanderen.
MP Pinokkio gedraagt zich niet zoals we van een regeringsleider mogen verwachten en daar zal hij tzt de electorale rekening voor krijgen gepresenteerd.
Hij moet, tot het zover is, er niet vreemd van opkijken als zijn onderdanen zelf hun veiligheid zullen waarborgen.
Hierdoor is hij en niemand anders verantwoordelijk voor eigenrichting en de teloorgang van onze parlementaire democratie.

pennestront | 18-10-15 | 20:47

Raar weet niet waar we naar toe moeten maar een ding staat vast de regering weet het niet. Misschien wel een interesant om het over een andere boeg te gooien. Denk dat Wilders op de lange termijn een uitstekend alternatief is. Maak me enkel heel veel zorgen over zijn leven. Las een goed stuk het heete:
De kracht van keuze
Een keuze hebben, dat is wat mensen tot nadenken zet. Als er geen keuze is dan vervalt de menselijke geest snel in acceptatie van datgene wat hem wordt voorgeschoteld. De prikkel tot nadenken is niet aanwezig omdat het eigenlijk geen zin heeft omdat het toch niks veranderd. Op deze manier zijn we ook geconditioneerd opgegroeid in deze maatschappij.
Doordat de machtsverdeling altijd zo is geweest en de enige keuze die er was om eens in de 4 jaar op leugens en propaganda te stemmen accepteerde mensen deze keuze. Dit leidde tot twee verschillende soorten acceptaties. De eerste groep mensen koos voor een partij die het dichtst bij hun eigen levensstijl stond en ze laten zich dan ook om de vier jaar omkopen met valse beloftes en leugens van deze partij. Uiteraard was er wel woede over de gebroken beloftes maar een maand voor de verkiezingen begint de mediamolen te draaien.
Nieuwe valse beloftes worden gemaakt, er wordt aangegeven dat deze verkiezingen nog nooit zo belangrijk zijn geweest en er wordt een nieuwe strijd verzonnen tussen twee lijsttrekkers die strijden voor het premierschap. Vooral het laatste spreekt mensen erg aan omdat ze het gevoel krijgen dat ze echt een verschil kunnen maken met hun stem op 1 van deze twee regenten. Uiteindelijk gaan deze regenten toch samenwerken.
Deze groep mensen gaat " tactisch" stemmen. Ze stemmen op een partij die niet overeenkomt met hun eigen idealen puur en alleen omdat ze angst is ingepraat door de media. Zelf zullen ze dit altijd ontkennen en nog met een gevoel van trots zeggen dat ze "tactisch" gestemd hebben ook. Ze leven in de illusie dat ze zelf met hun intelligente gedachtegang tot deze daad zijn gekomen.
Deze vorm van acceptatie is datgene wat de mensen die de macht hebben willen zien. Vier jaar lang kunnen ze doen wat ze willen en ze kunnen zich ook nog beroepen op dat ze de wil van volk uitvoeren. De andere vorm van acceptatie is de vorm van het negeren.
De mensen die elke keer zagen dat de geschiedenis zichzelf herhaalde. Ze wisten dat ze geen invloed zouden hebben op de besluitvorming en besloten om helemaal niet meer mee te doen aan deze poppenkast. Alles was dus goed voor de machthebbers de mensen accepteerde dat er geen andere keuze was dan te kiezen voor hen of jezelf uitsluiten van het proces van machtsvorming.
Dit veranderde in 2002 toen de ster van Fortuyn aan het rijzen was. Hij wilde geen valse beloftes maken, hij wilde de wil van het volk uitvoeren. Fortuyn was niet op zoek naar een baantje nadat hij in de Nederlandse politiek had gewerkt, hij wilde de politiek veranderen. Fortuyn wist hoe de macht verdeeld werd en wist ook dat mensen die macht in hun bezit hebben dit niet zomaar zullen overdragen. Hij vreesde voor zijn leven omdat hij een gevecht tegen de bierkaai aanging die hij heel misschien kon winnen.
Maar wat de machthebbers bovenal tegenstond was dat hij de keuze terugbracht bij mensen. Mensen zagen dat deze politieke partij anders was en met oprecht hart streed voor het volk. Doordat mensen weer gingen nadenken over hun keuze zouden ze meer en meer gaan zien hoe de politieke processen in elkaar steken. Dit zou onvermijdelijk leiden tot hun eigen verlies van macht. Fortuyn bereikte als eerste de groep die zich van de politiek had afgekeerd. Dit was een substantieel deel van de kiezers, hiermee zou hij veel zetels en invloed vergaren.
Maar hij schudde ook de wel stemmende massa wakker. Dit is de reden dat er zo fel op hem gereageerd werd en ze van hem een duivel probeerde te maken. Dit had niets te maken met asielbeleid of hun zogenaamde liefde voor immigranten dit was een gevecht voor het behoud van het oude systeem. Ze wilden dat de mensen bleven vaststeken in een keuzeloos systeem waar wel de illusie was van keuze zodat de bevolking rustig zou blijven. Dit alles resulteerde uiteindelijk in de moord van Fortuyn. Hiermee werd de status quo weer teruggebracht in de Nederlandse samenleving.
Voor mij zijn de traditionele politieke partijen een regentenclub die in achterkamertjes onderling de macht verdelen, ze voeren niet de wil van het volk uit. De politici zijn baantjesjagers die andere meesters dienen dan het volk. De media speelt de rol van een dun laagje chroom om het schroot wat ze verkopen aan het volk. Als je programma's als DWDD en het NOS journaal kijkt rond de verkiezingsperiode zie je welke politieke partij(en) ze steunen. Nergens gaat het over slechte besluiten die zijn genomen in de afgelopen vier jaar maar meer over de beloftes die ze maken.
De 1000 euro van Rutte, het inspelen op de angst dat Samson of Rutte premier wordt. Na afloop van de verkiezingen is dit gelijk over. Geen 1000 euro voor het volk, Rutte en Samson die vrolijk samenwerken en niemand die je er ooit nog over hoort in de media. De pen blijkt nog steeds machtiger dan het zwaard omdat hiermee bepaalt wordt waar de mensen over nadenken en debatteren.
Door de angst die de media creëren blijft de "kiezer" meedoen aan een systeem wat de machthebbers een volmacht verleent om te regeren. Mensen zullen er niet over nadenken om het systeem te veranderen omdat het door de angst niet in ze opkomt. Als de media zwarte pieten belangrijk vindt denkt het land daar over na terwijl er belangrijkere beslissingen op de achtergrond worden genomen. Hiermee kunnen ze een deel van het volk "dom" houden. En ook nog eens het verdeel en heers principe toepassen. Alleen als jezelf nog op zoek gaat kan je volgen wat er gaande is.
De media verloochenen zichzelf dus als controleur van de democratie. De meeste mensen zijn geboren in dit systeem en weten niet anders dan te vertrouwen op de reguliere media zoals tv en kranten. Met de komst van het internet kan hier verandering in komen. Mensen kunnen ongecensureerd nieuws krijgen en zelf nadenken over wat er gaande is op dat moment in plaats van een sturing van de geest door de media.
Laten we elkaar dan ook niet meer bevechten om de kruimels die ons toegeworpen worden door de regenten maar laat ons het hele brood pakken. De weg die we moeten volgen moet als gevolg hebben dat de mensen die regeren ons ten dienste staan en niet omgedraaid. Laten we de doos sigaren terugpakken in plaats van dat we blij worden van een sigaar die we hun zelf gegeven hebben.

Dit is een stuk van het hele relaas. Het sprak me enorm aan. Ik vrees met grote vrezen voor het leven van Wilders. Wens hem veel geluk en sterkte. En nogmaals het stuk is niet door mij geschreven al had ik dat graag gekunt.

equal to condell | 18-10-15 | 20:30

Laten we zacht zijn voor de tegenstander van de PVV.
Een groot deel daarvan gaat in de toekomst nog een geruisloze overstap maken naar de PVV.

Dus natuurlijk mogen 'rara-achtigen' zeggen, dat 't maar peilingen zijn. Wel ja joh.
En natuurlijk mogen die verontwaardigden over 't woord 'nep-parlement' in de toekomst zeggen, dat er misschien toch wel iets van waarheid zit in de constatering, dat een parlement alleen maar geloofwaardig het volk vertegenwoordigt, als het volk er langdurig anders over denkt dan de wegkijkende politici in hun stolp menen te willen horen.

Er is niet eens een voorspelling voor nodig. De problemen worden groter en groter. En iemand die minder, minder roept zal het gelijk van de geschiedenis krijgen, zodra de wal het schip keert.

Der Paulie | 18-10-15 | 20:26

-weggejorist-

Bigi Bana Boy | 18-10-15 | 20:17

De feiten. Hoe stemde de PVV in de 2e kamer :

Het stemgedrag van de PVV

- Tegen het opstellen van een armoedebeleid.

S o c i a a l:

- Tegen gelijke rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers.
- Voor bezuinigingen op jonggehandicapten en sociale werkplaatsen.
- Voor het afschaffen van de alleenstaandeouderkorting.
- Voor het korten van de huurtoeslag.(kost laagste inkomens 180 euro p/jr)
- Tegen het invoeren van een Balkenendenorm in de cultuursector en in de zorg.
- Voor de belastingvoordelen van het Koningshuis.
- Gezinnen met een maandinkomen vanaf 1.950 euro niet meer in een sociale huurwoning gaan wonen.
- Lonen in de publieke sector worden dit jaar bevroren.
- Publicatie van de koopkracht ontwikkeling vindt de PVV nu niet meer nodig.

Z o r g:

- Voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op het Persoonsgebonden Budget.
- Voor particuliere investeringen en winstuitkeringen in ziekenhuizen.
- Voor betaalde voorrangszorg via zogenaamde SOSartsen.
- Tegen een meer inkomensafhankelijke premie.
- Tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen.
- Tegen het in stand houden van het wettelijk recht op jeugdzorg.
- Voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op de begeleiding van ouderen in de dagopvang met een IQ boven de 70.
- Tegen een passende indicatiestelling voor AWBZ-verzekerden.

V e i l i g h e i d:

- Belofte voor 10.000 extra agenten verbroken. 500 v.u. bestaande formatie naar de dierenpolitie.
- Tegen extra geld voor financiële rechercheurs tbv afpakken crimineel geld.
- Tegen een voorstel om 3.000 extra agenten aan te stellen.
- Voor bezuinigingen op de politieopleiding.
- Tegen vergoeding voor aspirant-agenten (betekent: geen zij-instromers)
- Voor afschaffen van zg. Montfrans-middelen (geld dat gemeenten gebruiken voor hun veiligheidsbeleid).
- Tegen extra aanpak alcoholverslaafden in het verkeer extra.
- Tegen concrete voorstellen om de oververtegenwoordiging van niet-westerse jongeren in de criminaliteit terug te dringen.
- Voor terugdringen van recidive door bezuinigen op reclassering.
- Tegen snelle re-integratie van ex-gedetineerden.

V e r k e e r e n V e r v o e r:

- Voor betaalde elitetolrijbanen, waarop mensen met geld de files kunnen passeren.
- Tegen tegen mobiliteitsmanagement voor werkgevers en werknemers.
- Tegen tegen geld voor sneller onderhoud van bestaande wegen.
- Tegen maximale sluitingstijden van spoorwegovergangen.
- Tegen het weersbestendig maken van de spoorwegen.
- Voor snellere prijsstijging voor een trein- of buskaartje t.o.v. de kosten voor een auto.
- Tegen een voorstel om het tekort aan fietsenstallingen bij stations op te lossen.
- Tegen een minimumvoorzieningenniveau voor OV in het landelijke gebied.
- Tegen het verbeteren van de verkeersleiding bij Prorail.
- Tegen een inventarisatie van knelpunten op het spoor.
- Tegen een onafhankelijke klachteninstelling voor het openbaar vervoer.
- Tegen verbeteren van reisinformatie en communicatie met reizigers.
- Maatregelen tegen autorijdende alcoholisten mogen uitblijven.
- Voor afschaffen van mobiele snelheidsmetingen op de snelwegen.

D i e r e n M i l i e u:

- Tegen het onder water zetten van vruchtbare landbouwgrond, dus geen verdieping van de Westerschelde.
- Tegen betere controle op de intensieve veehouderij.
- Tegen een voorstel om de dierenwelzijnsregels aan te scherpen.
- Tegen plannen om gaandeweg een einde te maken aan de bio-industrie.
- Tegen een verkoopverbod voor de bedreigde blauwvintonijn.
- Tegen het in stand houden van het systeem van dierenrechten na 2015.
- Voor de plezierjacht op wilde zwijnen op de Kroondomeinen.
- Tegen een vergunningenstop voor megastallen.
- Tegen het voorstel om vervuilende bedrijven te laten meebetalen aan het opruimen van dioxine in onze rivierbodems.
- Tegen een actieplan om zwerfafval aan te pakken.
- Tegen gesprekken met België om te voorkomen dat de Westerschelde
verder zou moeten worden uitgediept.
- Tegen het voorstel om meer openbaarheid te geven over de plannen
voor nieuwe kerncentrales.
- Voor de bouw van nieuwe kolencentrales.

D e m o c r a t i e i n N e d e r l a n d:

- Geen subsidies aan politieke partijen.
- Tegen de verbetering van de informatievoorziening van de regering aan de
Kamer over Europese besluitvorming en de invloed van Nederland daarop.
- Tegen een nieuwe wet die de financiering van politieke partijen inzichtelijker moet maken.
- Tegen openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en hoe zij me die belangen zijn omgegaan.
- Verzet zich ook niet tegen de groeiende Europese bemoeienis met
onze woningcorporaties.
- Voor meer invloed van ‘Brussel’ op de Nederlandse begroting.
- Tegen een onderzoek naar de invloed van de manier van financieren van de rechterlijke macht op de kwaliteit van de vonnissen.

Bigi Bana Boy | 18-10-15 | 20:16

Ik heb wel weer zin in een paar maanden van die zwakzinnige ministers, hoe heette die hysterica van de LPF ook weer?

theking | 18-10-15 | 20:14

Helaas zijn teveel PVV aanhangers te lam om te gaan stemmen.

telelezer | 18-10-15 | 20:08

@ Ingpe | 18-10-15 | 18:40
Les 1 in democratie
Geloof NOOIT het partijprogramma.

@HoogToontje | 18-10-15 | 18:15
Dat gaat u vrees ik nog heel vies tegenvallen.

Belastingontduiking aanpakken door brievenbus firma's
Dat levert pas echt op
Maar dan stemt de pvv tegen...

De gezellige Syrier | 18-10-15 | 19:57

Ingpe | 18-10-15 | 18:40
Ik baseer mij op daadwerkelijk stemgedrag van de PVV fractie in de 2e kamer. Ga er maar eens naar op zoek. Het zal je tegen- danwel meevallen al naar gelang je politieke persuasie. Hoe dan ook, de redder van de onderklasse zou ik hem niet willen noemen.

Bigi Bana Boy | 18-10-15 | 18:53

Ik wens een ieder veel plezier met het maken van een coalitie als dit de uitslag zou worden........

Maar is dit ook niet ene signaal richting de gevestigde orde dat er iets speelt in Nederland waar zij totaal geen weet van hebben omdat ze wereldvreemd zijn en denken dat Den Haag alleen Nederland is ?

@Bigi Bana Boy | 18-10-15 | 18:09 Ik denk dat je dat niet goed ziet, zie ook het verkiezingsprogram van 2012.

Ingpe | 18-10-15 | 18:40

Op naar de 76

Kevin.M007 | 18-10-15 | 18:24

@ Bigi Bana Boy | 18-10-15 | 18:09

Het zou me niet verbazen dat als de grenzen dicht gaan en er op uitkeringen wordt gekort er tóch meer geld beschikbaar komt voor laagopgeleid Nederland. De Derde Wereld importeren is immers nogal een dure hobby.

HoogToontje | 18-10-15 | 18:15

Denk dat laagopgeleid Nederland van een koude kermis thuiskomt met een PVV aan de macht. Men staart zich blind op het migratievraagstuk en beseft niet wat voor keiharde ultraliberaal Wilders is. Het stemgedrag van de PVV liegt niet. Voor uitkeringstrekkers, arbeids"ongeschikten" en huursubsidieontvangers ziet het er niet best uit. De verlosser voor zwak en ziek autochtoon Nederland is hij bepaald niet.

Bigi Bana Boy | 18-10-15 | 18:09

-weggejorist-

I left on time.. | 18-10-15 | 17:55

De partij van de Snotneus 13 zetels. Dat is net zo veel als de acne pukkels in zijn gezicht.

gratias | 18-10-15 | 17:52

Er moet iets gebeuren, maar toch geen PVV. Dat is het einde van de democratie

chariovalda | 18-10-15 | 17:17

@XaleX_2 | 18-10-15 | 16:28
Mee eens, t is over en uit, de partijen zullen een beetje strenger asielbeleid gaan voeren en de PVV links laten liggen.

Uw Verzekeringsadvis | 18-10-15 | 17:10

Groenlinks +9, D66 +5. Als zo'n amateuristische lul als Klaveren met zwakke emotionele argumenten en debatten 9 zetels erbij krijgt en gladde aal Pechthold +5 dan heb ik dus 0% vertrouwen erin dat er ook maar iets zal veranderen in dit land.

XaleX_2 | 18-10-15 | 16:28

@Deus Absurdia | 18-10-15 | 12:52
Gewoon. Grenzen weer bewaken en grenscontroles. Alles wat niet toegelaten wordt via de grenzen heeft geen recht op bed, bad en brood en wordt weer aan de andere kant van de grens gedropt.

Maria.1 | 18-10-15 | 16:23

Het economisch programma van de PVV werd door het EPB als beste bevonden, banen op de korte termijn en niet in bv 2020.

wat de beschuldigingen over een z.g. niet democratische partij betreft: Er is bestaat geen democratische partij, als je niet instemt met de partijlijn dan sta je op een onverkiesbare plaats dus exit. Er is dus geen wezenlijk verschil

declarant | 18-10-15 | 15:43

-weggejorist-

Pandion | 18-10-15 | 15:31

De eeuwige beschuldiging: PVV heeft het kabinet laten vallen door de gedoogsteun in te trekken.

Pure onzin om het kabinet te laten vallen aangezien ze ( Rutte 1 ) binnen de kortste keren gedoogsteun kregen van de zg progressieve partijen Ze regeren nu ook nog steeds met gedoogsteun in de 1e kamer, maar daar hoor je niemand over.

volgens de EU ( zie eur-lex ) moesten er 50.000.000 afrikanen/aziaten (lees moslims ) binnenkomen tegen de vergrijzing. dit punt wordt nu versnelt uitgevoerd om de natie te ondermijnen zoals labour in Engeland reeds 2/3 jaar geleden heeft toegegeven. Dit om een steeds grotere invloed van de EU mogelijk te maken lees de teksten in het verdrag voor de werking van de EU maar op na.

Vraag is : wat en wie spinnen hier garen bij

declarant | 18-10-15 | 15:24

PVV/CDA/SGP/CU/SP = een zeer sterk kabinet met 82 zetels.
Op die manier mijden we partijen die we niet meer willen, zoals vvd, pvda, gl en d66.

De leider | 18-10-15 | 15:08

we leven in een democratie, als de meerderheid van de Nederlandse bevolking kiest voor dhr Wilders, zult u met hem moeten samenwerken en niet kiezen voor Cordon Sanitaire zoals in Belgie het geval was , als u dit niet doet , bent u geen knip voor de neus waard en hoop ik dat uw partij bij de volgende verkiezingen gedecimeerd wordt (voor het cda die weigert met wilders te praten)

witchmaster | 18-10-15 | 14:35

Ja, de mensen maken zich zorgen over de huidige toestand van zoveel influx van uitheems volk, vluchteling of niet, doet er allang niet meer toe, veel mensen zijn het gewoon zat!
Het enige wat je kan doen is een stem van wantrouwen tegen de huidige regering uitbrengen en dat wordt dus massaal gedaan (als we de peilingen mogen geloven!)
We weten allemaal wat de volgende stap zou kunnen zijn!

BadLieutenant | 18-10-15 | 14:33

Hij zet zichzelf buitenspel, dus ja niemand wil echt in zee gaan met Wilders.
Wilders voelt zich prima in de oppositie, regeren en verantwoordelijk nemen is niets voor Wilders.
Eurotokkie | 18-10-15 | 10:57

@Eurotokkie. De brainwash sessies van de huidige regenten en de inpepering door de gesubsidieerde staatsmedia is in ieder geval in die zin nuttig, dat het u niet ongemerkt heeft gepasseerd. Dit is wat ze graag willen horen.

daytripper | 18-10-15 | 13:53

Veel mensen zeggen nu op de PVV te stemmen als protest op het huidige (vluchtelingen)beleid. Ik ben zelf ook zo iemand. Alleen twijfel ik sterk of zij überhaupt echt tot oplossingen zouden kunnen komen wanneer zij in een coalitie (met wie?) zitten. Daarbij heb je eenmaal te maken met Europa en de gezamenlijke afspraken die daar zijn gemaakt.

CS6X | 18-10-15 | 13:41

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:11 Wil jij niet meer uit onze slaapkamer klappen? Straks hebben we het nog wel even over je borstvergroting.

zeg maar jansen | 18-10-15 | 13:35

Wat ligt er toch een enorme potentie voor redelijk rechts. Iets waar eigenlijk D66 zich in zou moeten roeren. VVD is teveel baantjes jagers en oud geld, PVV blijft dom roeptoeteren ondanks dat ze best vaak gelijk hebben. Man, waar blijft een nieuwe Pim? Op dot moment is er echt helemaal geen enkele partij waar ik me thuis voel.

johoost | 18-10-15 | 13:32

1. De Hond zit altijd fout als het gaat om premature Wilders polls
2. Wilders kan beter goed op zoek naar potentiele nieuwe kamerleden met trackrecord voor het geval dat.... het is zijn vorige kliekje dat hem heeft gedecimeerd. En in de praktijk werkt een partij met leden veel beter. Maar goed.

waragainstclimate | 18-10-15 | 13:29

@Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:38

Lees jezelf anders even terug.

blandurego | 18-10-15 | 13:20

De von-Stauffenberg wannabees lopen zich al warm...

Boutschefter | 18-10-15 | 13:17

Die Haagse Hippies hebben er zo een kolerezooi van gemaakt van dit land . Nu denken Ze weer dat als we allemaal maar Islamiet worden dat het allemaal weer Halleluja en Hemels paradijs is met 70 maagden schouder aan schouder voor Je .

liegende lippen | 18-10-15 | 13:14

Wat is dat toch dat iedereen denkt dat Wilders een metershoge muur rond Nederland wil bouwen??
Gesloten grenzen betekent: slagbomen,douane,controle ... Zoals dat 30 jaar gelden dat ook het geval was en prima werkte.

Vraag hier iemand zich overigens ook wel eens af of wat Wilders zo aan het roepen is moet worden uitgevoerd.
Neem: de grenzen dicht.
HOE STEL JE JE.DAT VOOR?
En serieus bedoeld he... Hoe stel je je serieus voor een grens van ons land daadwekrenlijk te slyiten?
Deus Absurdia | 18-10-15 | 12:52

Loebas | 18-10-15 | 13:11

HOE STEL JE JE.DAT VOOR?
En serieus bedoeld he... Hoe stel je je serieus voor een grens van ons land daadwekrenlijk te slyiten?
Deus Absurdia | 18-10-15 | 12:52

jij denkt te fysiek.. hekken, slagbomen en prikkeldraad.
ik denk .. geen opvang, geen bijstand, geen gratis medische zorg, onmiddelijk vastzetten bij arrestatie, mobiele grenswachten, controle in treinen en bussen.
binnen 1 week zoemt dat bericht over het internet en 'ze' komen niet meer (hier naar toe)
jaja ik weet het .. 'mag niet van de EU ', precies, daarom PVV stemmen.

(c)ZWITSUL | 18-10-15 | 13:00

@(c)ZWITSUL | 18-10-15 | 12:31
De 'hoogopgeleiden' die niet op Wilders stemden woonden vooral in goede wijken zonder immigranten. Het waren dan wel 'hoogopgeleiden', maar vooral mensen die niet verder keken dan hun neus lang was, zo van: 'ik heb het toch goed'? Vooral aso's die neerkeken op de 'tokkies' in de prachtwijken.

Werkelijk intelligente mensen in de goede wijken, hoogopgeleiden die wel out of the box konden denken, stemmen al jaren Fortuyn en Wilders, omdat ze intelligent genoeg zijn om de islam te bestuderen en op zijn merites te schatten, en het grote gevaar van de hordes naar Europa al jaren geleden hebben zien aankomen.

Onder dat soort mensen ken ik er een aantal die bv. bij het centraal schriftelijk examen van het Gymnasium niet alleen tot de top 3 van hun jaar in Nederland behoorden, maar dat ook nog eens deden met extra vakken, omdat het anders te saai voor ze was. Of eentje die in 2 vakken afstudeerde aan de Uni, en toen in een 3e promoveerde... Een van die vakken was natuurkunde.

La Bailaora | 18-10-15 | 12:58

@Deus Absurdia | 18-10-15 | 12:52
*daadwekrenlijk te slyiten*.
Dat lijkt mij dan daadwekrenlijk geen probleem. Koud kunstje. Goed haalbaar. Daadwekrenlijk!

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:55

Hup Geert!

RobberenRukkie | 18-10-15 | 12:53

Vraag hier iemand zich overigens ook wel eens af of wat Wilders zo aan het roepen is moet worden uitgevoerd.
Neem: de grenzen dicht.
HOE STEL JE JE.DAT VOOR?
En serieus bedoeld he... Hoe stel je je serieus voor een grens van ons land daadwekrenlijk te slyiten?

Deus Absurdia | 18-10-15 | 12:52

@Golaio | 18-10-15 | 11:31

Golaio, ga jij vooral lekker door met je analyses over welke partijen wel en niet aan jouw studeerkamer-typologieën van een fascistisch bestuursmodel voldoen. Dat is namelijk exact waar 95% van Nederland zich momenteel de allergrootste zorgen over maakt (NOT).
Als er iets momenteel duidelijk wordt, dan is het wel dat het Nederlandse partijen-systeem in z'n totaliteit nu op z'n laatste benen loopt en niet meer in staat is het volk adequaat te vertegenwoordigen, sterker nog zelfs hardnekkig weigert om voor de belangen van de Nederlandse bevolking op te komen. Bij vrijwel alle partijen zijn mensen aan het bewind die totaal opgaan in hun eigen wereldvreemde partij-ideologieën in plaats van het volk te vertegenwoordigen. Het is dan ook uitermate verstandig van Wilders dat hij geen leden toelaat anders zou zijn partij binnen no time ook vol zitten met hetzelfde soort malloten dat je bij al die andere partijen aantreft. De meeste partijen trekken nu eenmaal dat soort volk aan, dol op eindeloos vergaderen, partij-intriges, en natuurlijk op de overbetaalde baantjes in de baantjescarrousel dat dit soort middelmatigen anders nooit op eigen kracht zouden kunnen bemachtigen. Jij zou er vast ook prima tussen passen.

Misschien moet je eens snel op stage gaan naar het Midden Oosten, neem vooral je studieboekjes eerstejaars politicologie mee en ga de mensen daar eens even haarfijn uitleggen wat ze allemaal verkeerd doen in hun politieke bestuursmodel, dan weten we ook wat ons binnenkort te wachten staan als we het beleid hier nu niet snel omgooien. We lezen je reisverslag graag binnenkort hier op GS.

Outsider-Inside | 18-10-15 | 12:51

Jammer dat de PVV economisch gezien erg links is en met een landbouwexport van 80 miljard euro, word ik ook niet vrolijk van PVVer Dion Graus.

Dutch_Holland | 18-10-15 | 12:51

@Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:44
Foruiyn had wel degelijk bestuurlijke functies hetgeen bedoeld werd. Vorodat Fortuiyn in Nederland bekend werd was hij al jaren bekend in bijv. groningen. En daar was hij zeker geen pluche klever... Sterker nog. Hij hield het overal maar een half jaar uit..

Deus Absurdia | 18-10-15 | 12:50

@Eurotokie 09:58|10:01|10:10|10:12|10:14|10:22|10:26|10:29|10:32|10:38|10:57|11:03|11:07|11:14|11:19|11:36|12:09

Naast oppervlakkige zaken als de E-cup van je buurvrouw (10:10) en de slaapkamer van Wilders (10:38), lees ik nooit dat je je druk maakt om het gruwelijke leed van de kindbruidjes.

miss error | 18-10-15 | 12:50

@De gezellige Syrier Trol | 18-10-15 | 12:44
Hoezo moet Wilders opkomen voor *de oorspronkelijke bewoners van Australië*? Wilders komt op voor de Nederlanders.

Ga eens gezellig ergens anders trollen, trollende trol.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:49

Maar hij heeft er 76 nodig... Regeren doen hij anders niet ( maar goed ook.. Hij wil het ook niet, want schreeuwen is 1 ding, beslissingen nemen kan hij niet)

Deus Absurdia | 18-10-15 | 12:48

Peilingen en fopstatistiekjes zeggen helemaal NIETS
De gezellige Syrier | 18-10-15 | 12:41
Volgens mij zeggen die peilingen iets over hoe onder bepaalde omstandigheden de zetelverdeling na het sluiten van de stemhokjes zou kunnen uitvallen. Maar het staat jou vrij om je kop in het zand te steken en heel hard te roepen dat peilingen helemaal niets betekenen, hoor.

Be our guest.

Professor Superhirn | 18-10-15 | 12:47

wilders is nu ongeveer waar hij moet zijn misschien nog een zetel of 10 erbij maar een te grote partij is niet goed voor de nederlandse politiek en laten we hopen dat er nooit 1 partij (ja zelfs mijn eigen sp) de absolute meerderheid haalt

sander koekkoek4745 | 18-10-15 | 12:46

@kicktherabbit | 18-10-15 | 12:21
Nou ja, wanneer ik de politici van de stabioele partijen een beetje volg, dan doen zij niet anders dan onze democratie uit te verkopen aan het "Grootkapitaal". Nu zijn onze industrieën vrijwel allemaal naar de kloten geholpen, dus het "Grootkapitaal" bestaat tegenwoordig uit de nieuwe adel, die de beste toegang heeft tot ons aller belastinggeld. Daar alleen zit nog het echte grote geld (tot het geld van de anderen op is, maar dat terzijde).

De linkse landadel, zeg maar. Met de varkens van George aan het hoofd. Lees die boekjes van meneer Orwell nog maar eens opnieuw. Nu begrijpend, graag.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:45

Ja Geert kom maar eens op voor de oorspronkelijke bewoners van Australië.

Over demasqué gesproken ...

De gezellige Syrier | 18-10-15 | 12:44

*Fortuyn was geen plucheklever zoals Wilders*.
Golaio | 18-10-15 | 10:29

Hij is vermoord. Fortuyn is doodgeschoten door een linkse idioot. Hij heeft de kans niet gehad om te pluche kleven, malloot. Hoezo weet jij dat niet, dude.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:44

Ik weet oprecht niet wat ik zorgelijker vind: het potentiële percentage maatschappij ontwrichtende vluchtelingen op de Nederlandse bevolking, of het potentiële percentage PVV-ers in de volksvertegenwoordiging. Want zelfs al zou de PVV zijn volledige zin krijgen, wat gebeurt er nadat de grenzen zijn gesloten, Nederland uit de EU is, we weer in guldens afrekenen en alle kut Marokkaantjes, gelukszoekers en haatbaarden zijn verdwenen? Welke verworvenheden moeten we daarvoor los laten, niet alleen in termen van vrijheid maar ook in termen van arbeid, zorg en onderwijs? Ik denk dat niemand daar beter, rijker, gezonder of gelukkiger van zal worden. Nou ja, niemand... toch zeker niet diegenen die nu ook al aan het kortste eind trekken. Bovenaan de ladder schop je tenslotte altijd omlaag.

Doctor 660 | 18-10-15 | 12:42

Hoera, weer nieuwe cijfertjes op papier.

En iedereen trapt er weer vrolijk in zo te zien.
Nogmaals lieve mensen
Peilingen en fopstatistiekjes zeggen helemaal NIETS

De gezellige Syrier | 18-10-15 | 12:41

Golaio | 18-10-15 | 10:40
Na je pleidooi voor een hoogopgeleide elite die het land bestuurt middels een politiek die zo briljant is dat de gewone man deze simpelweg niet kan bevatten, begrijp ik niet waarom je je schaart achter partijen die een massale instroom van moslims toestaan die zelf (op zijn minst geneigd zijn te) geloven in een elite van allah en mohammed, de denkbeeldige opdrachtgevers van een bloeddorstige kalief, haatzaaiende imams en fascistisch mohameddaans voetvolk, en die bereid zijn een dergelijke islamitische 'elite' desnoods met geweld in Europa te vestigen.

Dat laatste is al meer dan duizend jaar een bekend gegeven. Zie Poitiers, 732. Zie Wenen, 1683. Anno 2015 heeft de islam de buitenwijken van vrijwel alle West-Europese hoofdsteden ingenomen, terwijl versterkingen met honderduizenden tegelijk het continent mogen betreden, en de toekomstige strijders met drie, vier, vijf tegelijk door miljoenen gehoofddoekte moeders in hun parallelle samenlevingen worden gebaard. Parijs. Londen. Brussel. Amsterdam. Stockholm. En de volledige lijst is nog veel langer.

Iedereen met enig inzicht en besef kan dit met eigen ogen zien gebeuren. Steeds meer van ons durven gelukkig ook te erkennen dat de groei van de islam in Europa op zijn zachtst gezegd op gespannen voet staat met onze vrijheid, grondwetten, veiligheid en welvaart. Wilders is de enige Nederlandse politieke leider die durft te zeggen dat hij de opbouw van een majeure en ons buitengewoon vijandig gezinde populatie in ons midden ziet aankomen en dat actie nu is vereist. Daarom staat hij ook op bijna veertig zetels.

Ik zou als ik jou was je best gaan doen om deze mechanismen te begrijpen, want het is ons voorland.

Professor Superhirn | 18-10-15 | 12:38

@Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:34
Och, Gutmenschen trainen mij dagelijks. Het is niet alles peop wat zij aanraken, eerlijk is eerlijk.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:38

@Golaio | 18-10-15 | 11:31 "Dat er een voor mij een verschil is dat voor fascistoïde aanvoelt, kan ik hier alleen maar zeggen."
.
Jij "redeneert" vanuit je gewenste uitkomst. Dat is de Tilburgse methode (zie 'vleeseters zijn hufters'), en die is typerend voor ongeschoolde randgroep intellectuelen.

ben kokhals | 18-10-15 | 12:38

Laat 'm maar lekker stijgen in de peilingen, Geert kan toch niet regeren. Dat weet 'ie zelf verdomd goed, de enige manier waarop de PVV populair kan blijven is door te schreeuwen vanaf de zijlijn. Is prima hoor, dat werkt gewoon voor zo'n partij. Af en toe nog nuttig ook.

DeZitzak | 18-10-15 | 12:38

-weggejorist-

(c)ZWITSUL | 18-10-15 | 12:37

@Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:33
Zo is het. En heel mooi verwoord ook. Hulde!

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:34

Straks staan ze in de rij om met Wilders te mogen regeren, die moord-en-brand-schreeuwers van nu.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:33

@Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:32
Zo is dat, wij guurrechtse mensen kunnen het ook niet helpen dat woorden met mooie bedoelingen zo'n nare klank krijgen door hun eigen daden of verschijningsvormen.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:33

Verkiezingen op basis van peilingen, wie denkt dat dat een oplossing is, verdient eigenlijk geen stem in onze democratie. Puur en alleen wegens een te beperkt verstandelijk vermogen.
Golaio | 18-10-15 | 10:05
Als verstandelijk vermogen een criterium is in het politieke proces wat doet de met helium gevulde smiley M. Rutte dan in het Torentje?

isitsoornot | 18-10-15 | 12:33

@Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:29
Juist. Het gebruik van het woord Gutmensch is niets anders als Frankfurter Schule. Iemand afmeten aan zijn pretenties. Daar kan niemand bij zijn gezond bezwaar tegen hebben.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:32

Onder hoger opgeleiden wint de PVV aan populariteit. Van hen zou 14 procent nu op de partij van Wilders stemmen, tegen 5 procent in juli. Van de laagopgeleiden zou 37 procent nu een stem op de PVV uitbrengen; dat was 21 procent.
-
gelezen..?? de HOGER OPGELEIDEN :)

(c)ZWITSUL | 18-10-15 | 12:31

Zowel in Gilze als in Almere weigerden de bromsnorren toe te geven dat de vrouwenmishandelaars en aanranders uit het plaatselijke AZC kwamen.

Dus reken er maar op dat de politie er alles aan doet om de misdaden van asieleisers uit de statistieken te houden. Of compleet te verzwijgen.

Alles voor de schone schijn doen ze, de leugenaars.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:30

Buma zit Wilders alweer te bashen bij Buitenhof.
Ze krijgen het benauwd, geloof ik.

Schietmijmaarlek | 18-10-15 | 12:29

@blandurego | 18-10-15 | 12:19
Sinds wanneer is een Gutmensch een Godwin - buiten dat dit wel de meest gebruikte stijlvorm is bij genoemden, om de magere argumentensoep wat vleesch te geven?

Overigens is "Gutmensch" geen scheldwoord. Het is een hooguit wat ironische weergave van wat deze groep ZELF impliceert te ZIJN.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:29

Tja, Nederland wordt dan ook steeds dommer.

dutchdj | 18-10-15 | 12:28

@kicktherabbit | 18-10-15 | 12:09
Ik weet niet van jouw dochter, misschien woont ze op veilige afstand van een AZC en blijft die kans voorlopig klein.
Verder is behoorlijk wat intimidatie van de Gedachtenpolitie nodig om te voorkomen dat mensen via het vermaledijde internet kennis nemen van wat er hier en daar gaande is in de huidige asielindustrie.
Dit is toch echt een nieuw soort "vluchteling" dat binnenkomt met een dure telefoon in de hand om geld en een huis te eisen.

Deze vluchtelingen zijn niet te vergelijken met den vluchteling uit de angst-dagen van meneer Godwin, waarnaar de Gutmenschen zo graag verwijzen. De Anne Frankjes, waar Gutmenschen altijd zo goed sier mee maken, zeg maar.

(Je lijkt mij overigens wel te porren voor een strengere Gedachtenpolitie, als ik kennis neem van je eerste bijdrage?)

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:25

@dontworrybehappy | 18-10-15 | 12:22
Ha! Dat denk ik ook :)

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:24

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:20
Tnx. Ik ga nog veel van mezelf horen;).

dontworrybehappy | 18-10-15 | 12:22

@henk vintage | 18-10-15 | 12:17
500.000 alweer?
Damn... er blijft geen vluchtland meer over op deze manier.
Nieuw Zeeland is dan nog een optie, of zijn die ook al "geintegreerd"..

Slipsnifter | 18-10-15 | 12:22

Dhr. de Wit | 18-10-15 | 12:04
Te lui om autocorrectie uit te zetten en ik zal niet ontkennen dat ik nooit een fout maak. Verder zijn uw opvattingen over wo-onderwijs bekrompen en kloppen ze niet. Als u ze uit eigen ervaring schrijft, zou ik een andere universiteit zoeken.

Golaio | 18-10-15 | 12:22

Normaal met de peilingen valt de zittende regering.

rechtbank | 18-10-15 | 12:22

van_the_man | 18-10-15 | 11:47
Wat een vreemde ,haast apathische manier van redeneren hou je er op na .
Dus op het het moment dat jij een partij/club/vereniging verlaat deugt datgene waar jij afstand van neemt niet meer ??

iopeth | 18-10-15 | 12:21

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 11:58
Ow en daarnaast zit ons land niet te wachten op een politicus die onze democratie wil verkopen aan het grootkapitaal (TTIP) en die onze vrijheid wil opofferen om de Nederlandse Joods-Christelijke traditie vast te kunnen leggen in de grondwet waardoor alles wat niet in onze traditie (aka het verleden) past door de overheid tegengehouden kan worden. Dat is nogal wat. Met die regel hadden Christelijke partijen in het verleden abortus en het homohuwelijk tegen kunnen houden, want dat paste toen niet in onze traditie. Daar maak ik me meer zorgen over dan over die AZC's.

kicktherabbit | 18-10-15 | 12:21

@dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:48
Goed gezegd. Geweldig geformuleerd. Mee eens. En hoi.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:20

@necrosis | 18-10-15 | 11:21
Zal ik het touw maken. Wat is steviger denk je: punniken of macrameeën

Maria.1 | 18-10-15 | 12:19

Het grootste probleem tegenwoordig is de islam. Want de islam verkeert in de waan dat het de westerse wereld kan hebben, kan veroveren, islamiseren. En op zich is deze waan zo gek nog niet, want heel wat politici lijken zich heel erg in te spannen om die verovering te faciliteren. Waarbij dan stap voor stap wordt ingeleverd op alle verworvenheden van de moderne open samenleving, onze vrijheden, onze cultuur, onze wetenschap, onze kunsten. Al dit is in eeuwen gegroeid en mogelijk geworden, en loopt nu allemaal risico om te verdwijnen. Het geeft een vreemde tegenstrijdigheid in de huige situatie. Aan de hand van nieuwe technologie in automatisering, robotica, nanotechnologie, kernfusie, energie uit algen, 3d-printen, quantumcomputers, enzovoort, staan we op het punt een millennium te betreden van ongekende mogelijkheden. Maar ondertussen importeren wij een ideologie die hier niets van moet hebben en die met alle geweld terug wil naar het veronderstelde heil van een 7e-eeuwse barbaarse woestijncultuur. En dit is dus de mentaliteit en wereld die door de huidige poltiek – ‘Wilkommen, Wilkommen’ - wordt binnengehaald. Het is te hopen dat de politiek ooit in staat is realiteitszin te ontwikkelen voor wat er werkelijk in de wereld gaande is wat betreft de islam. Dat het bespreekbaar wordt. Dat het woord genoemd mag worden. Dat misschien, eventueel, toch wel, al die genocidale terreur te maken heeft met bepaalde ideeën die bepaalde mensen vanaf praktisch de geboorte met geweld en indoctrinatie in de hersentjes gepompt krijgen. Als dat zou lukken, als men het voor elkaar zou krijgen, dat men het oorzakelijk verband begrijpt tussen enerzijds ideeën en andersijds de praktische uitwerking van die ideeën, dan heeft de moderne open samenleving misschien nog een kans de islam te overleven. En anders dan ziet het er somber uit voor die moderne open samenleving.

Benedict Broere | 18-10-15 | 12:19

@Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:08

Wie is hier nou de Godwin, met je Gutmensch.

blandurego | 18-10-15 | 12:19

500.000 moslims in Australie zijn er 500.000 teveel.
Ik wilde er heen emigreren, maar begin toch te twijfelen.

500.000 nu zijn er over 20 jaar 4 miljoen.

henk vintage | 18-10-15 | 12:17

@dontworrybehappy | 18-10-15 | 12:10
Ik lijkt wel of het geheugen van de gemiddelde nederlander hooguit een paar maanden bestrijkt.
In het gunstigste geval.
Kijk dan naar de moord op Fortuyn, dat zou HET politieke omslagpunt zijn.
Een paar jaar later was alles weer bij het oude, en zelfs erger dan dat.

Slipsnifter | 18-10-15 | 12:17

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 11:58
Er blijkt nergens uit dat het echt onveiliger wordt in een buurt wanneer er een AZC komt. Dus uitspraken als "mijn dochter ligt straks in het park met een fucking Syriër tussen haar benen is nergens op gebaseerd. Natuurlijk gebeurd er in de grote opvangplaatsen zelf het nodige maar ook weer niet drastisch meer dan op andere plekken waar veel mensen bij elkaar gezet worden. Daarbuiten blijkt de overlast heel erg mee te vallen. Ook in het verleden toen we veel vluchtelingen hebben opgevangen en er veel protesten waren bleek het achteraf allemaal heel erg mee te vallen. Wilders gaat dat niet zeggen natuurlijk maar andere partijen mogen weleens de feiten op tafel leggen, daar zijn het politici voor. Ook al worden ze bedreigd en worden hun ruiten ingegooid want natuurlijk een rechtstreekse aanval op onze democratie is. Niemand heeft gezegd dat het een makkelijk vak is. Hoe meer gemeenten asielzoekers opvangen, hoe meer spreiding er is, hoe minder overlast.
.
Nu lees je alleen alle incidenten in het nieuws omdat alle AZC's onder een vergrootglas liggen. Voordat er veel Syriërs kwamen waren er ook vechtpartijen in AZC's maar toen haalde het niet eens de krant. Nu hoeft er maar eentje een tik uit te delen en het staat op de voorpagina. Het grote plaatje is een stuk genuanceerder. Zie je ook bij festivals: xxx arrestaties tijdens ADE wegens openlijke geweldpleging en drugsbezet. Maar hoeveel mensen er wekelijks aangehouden worden in het normale uitgaansleven hoor je niet. Waardoor het net lijkt alsof ADE een festival is van ongeregeldheden wat het totaal niet is. Mensen laten zich makkelijk gek maken door de media, baseer je liever op de feiten. We hebben in het verleden vaker dit soort aantallen opgevangen zonder grote problemen. Tienduizenden vluchtelingen inmiddels, hoeveel dochters zijn er al verkracht en hoeveel hoofden zijn er al afgehakt?

kicktherabbit | 18-10-15 | 12:16

@kicktherabbit | 18-10-15 | 12:09
In Gilze is een vrouw tweemaal mishandeld, zomaar, door een asielzoeker uit het AZC in Gilze.
In Almere zijn meisjes aangerand door vier asielzoekers uit het AZC daar.

Feiten van de afgelopen weken.

Hoezo weet jij dat niet, dude de konijnenmepper.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:16

@braamstruik | 18-10-15 | 10:47
Veel hoogopgeleiden (hoi goktrommel) moeten nog geheim houden dat zij in het geniep PVV stemmen. Vooral wanneer zij veel ambtenaren en andere machtige personen uit de gesubsidieerde wereld in hun klanten- en vrinden kring hebben.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:13

Ik zet m'n vluchtkoffertje vast klaar voor het moment dat Geert MP wordt.
voorschot | 18-10-15 | 10:30
Mooi,dat er nog velen jouw voorbeeld zullen volgen .

iopeth | 18-10-15 | 12:13

@zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:28
Heel vreemd, maar ik heb de indruk dat je het over jezelf hebt en niet over Wilders. Klopt, hè? Jij bent degene die hem niet meer omhoog krijgt. Geef het maar toe :)
Zoals de waard is, en zo. Je kent het spreekwoord.

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:11

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:59
Een paar jaar is voor veel mensen te lang en dat referendum was een eenmalige gebeurtenis.
De shit waar NL nu mee zit zal wel enige jaren aanhouden. Dat geeft mij en, naar ik hoop, de burger moed. Die AZC's staan er over een paar jaar ook nog wel en die Rutte kan gelukkig niet anders dan liegen - zo rolt hij, hoe heet het. 't Zal steeds meer mensen opvallen.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 12:10

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:39
Dit zou je denken ja, maar ik heb echt nog een leven hoor.
* trekt een biertje open *

Eurotokkie | 18-10-15 | 12:09

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 11:58
Er blijkt nergens uit dat het echt onveiliger wordt in een buurt wanneer er een AZC komt. Dus uitspraken als "mijn dochter ligt straks in het park met een fucking Syriër tussen haar benen is nergens op gebaseerd. Natuurlijk gebeurd er in de grote opvangplaatsen het nodige maar ook weer niet drastisch meer dan op andere plekken waar veel mensen bij elkaar gezet worden. Ook in het verleden toen we veel vluchtelingen hebben opgevangen en er veel protesten waren bleek het achteraf allemaal heel erg mee te vallen. Wilders gaat dat niet zeggen natuurlijk maar andere partijen mogen weleens de feiten op tafel leggen, daar zijn het politici voor. Niemand heeft gezegd dat het een makkelijk vak is. Hoe meer gemeenten asielzoekers opvangen, hoe meer spreiding er is, hoe minder overlast.

kicktherabbit | 18-10-15 | 12:09

@blandurego | 18-10-15 | 11:17
Ja man. Gutmenschen vullen hun gebrek aan geldige argumenten altijd ruimschoots aan met Godwins, beschuldigingen en verdachte psychologische analyses.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:08

@Mini Me | 18-10-15 | 11:47
Oh, ik zit mij ook zo vreselijk op te vreten over @Golaio.
Interessant lullen en doe alsof je defacto bent maar niet eens fatsoenlijk je moers taal kunnen schrijven.
* kots

Dhr. de Wit | 18-10-15 | 12:07

@Golaio | 18-10-15 | 11:45
Bullshit. Je telefoon kiest niet of woorden ott, ovt, vtt, vvt, ottt, ovtt, vttt of vvtt zijn. Of zet autocorrect uit, dat moet toch wel lukken als "hoog opgeleide"?

En dan nog wat over "hoog opgeleid". Dat betekent dat iemand in staat is om stof uit een boekje te onthouden en te reproduceren, maar zegt niets over werkelijke intelligentie. Een goed geheugen hebben wil niet zeggen dat je slim bent. Integendeel. Veel "hoog opgeleiden" praten elkaar alleen maar na, en praten meestal in rondjes. Totaal niet in staat om out-of-the-box te denken want dat hebben ze niet geleerd.

Dhr. de Wit | 18-10-15 | 12:04

En dat alles omdat de andere politieke partijen zich geen reet van de mensen aantrekken. Totaal geen inzicht in wat er leeft in het land. Een gigantische kloof. En vooral omdat ze ook niet willen weten wat er speelt. Ze zien puur elkaar en praten elkaar na over hoe het zou horen. En hoe de mensen zouden moeten denken. Kiezersonderzoek? Vergeet het maar. Doen wat de kiezer wil? Tss, kom nou. Wij weten het wel beter.

Patatter | 18-10-15 | 12:02

Yes! PVV nu op 25%. Op naar de 50 zetels oftewel 33%!

Lewis Lewinsky | 18-10-15 | 12:02

@Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 11:58
Of liever maar niet. Ik heb geen zin in een Arrestatieteam van de Gedachtenpolitie, waar u op doelt.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 12:01

2 jaar later dus..

Slipsnifter | 18-10-15 | 12:00

Volgens de NRC is dit te danken aan www.geenstijl.nl

zie artikel:
http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/10/17/de-machthebbers-zijn-niet-te-vertrouwen-1545979

Professor Kluns | 18-10-15 | 11:59

@dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:49
Kijk maar naar het EU-referdum in 2005, iedereen was ontzettend pissed dat de uitslag -tegen de verkiezingsbeloften in- werd genegeerd.
2 jaar stemde iedereen weer pvda/d66..

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:59

@kicktherabbit | 18-10-15 | 11:55
Doe eens wat "weerleggen", uw regering is daar zo onhandig is want de feiten zijn te zichtbaar voor de kraaloogjes van het volk?

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 11:58

Stel je voor: als Rutte snel valt, er snel nieuwe verkiezingen komen met daarna een snelle formatie, dan kan Geert Wilders in de eerste helft van 2016 voorzitter zijn van de Europese Unie.

simpelman | 18-10-15 | 11:58

@dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:49
Tja, wie nu nog niet doorheeft dat hij belazerd wordt is wel erg ver heen.
Maar demense zijn alles ook weer heel snel vergeten, een nieuwe "charismatische" voorman met prachtige beloftes en een goede mediacampagne, en demense stinken er weer massaal in.

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:55

Aiii PSV, op 37 zetels. Geert weet als geen ander angst gevoelens uit te buiten. Angst gevoelens die met een aantal feiten makkelijk te weerleggen zijn maar waar de normale partijen compleet in falen. "Ik snap de ongerustheid" zeggen ze dan ipv "Ik snap die ongerustheid niet want de feiten tonen aan dat...". Kap eens met dat lieve gedoe.
We moeten serieus gaan vrezen voor onze vrijheid en burgerrechten wanneer de PVV aan de macht komt die de overheid ook al wil laten bepalen wat we wel en niet mogen denken en geloven.

kicktherabbit | 18-10-15 | 11:55

@van_the_man | 18-10-15 | 11:47
Wat is een "stabiele politieke partij"? Een partij die muurvast op een ramkoers zit met de klippen nog voor de rand van de regenboog?
Dan maar liever eerst wat zwalken.

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 11:51

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:33
Mijn indruk is dat steeds meer mensen doorhebben dat ze grotelijks bedonderd worden door PvdA, VVD etc. Het komt namelijk allemaal net iets te dichtbij (waardeloze zorg, ongewenste instroom gelukszoekers, AZC's waar niemand om vraagt naast je eigen buurt, miljarden naar Griekenland, Brussel, onderste stenen die maar niet boven willen komen etc.).

Daarnaast denk ik dat de oude media in de opinievorming steeds meer macht verliezen, o.a. door de steeds sterker wordende invloed van de sosjale mediaas.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:49

@ koosnaam | 18-10-15 | 10:02

GroenLinks(/voorlopers van GroenLinks) is de partij die in de jaren zeventig en tachtig ijverde voor legalisering van seksuele handelingen met kinderen... Allicht dat die partij geen problemen heeft met kindbruidjes, dat is gewoon 'progressief gedachtegoed'.

HoogToontje | 18-10-15 | 11:49

@BlowingBubbles | 18-10-15 | 11:45
En dan krijgt D66 en GL weer de kans om het land 4 jaar te verneuken, waarna de mensen weer teleurgesteld naar de PvdA gaat.
Zo gaat het al tientallen jaren, demense zijn zo dom..

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:49

Wat zegt het over de overige politici dat iemand als Wilders in de peilingen zoveel zetels krijgt? Dat ze op een behoorlijk triest niveau zitten. Ze zitten onder het niveau van Wilders. How low can you go. Niet door het populisme van Wilders maar Wilders geeft de bevolking het gevoel naar ze te luisteren in combinatie met stevigheid van communiceren. Ookal roept ie soms onzin. Mensen hebben een leider nodig en geen slappe dweil.

Drukvandaag | 18-10-15 | 11:48

@Dhr. de Wit | 18-10-15 | 11:42
U bent me voor. Zit me ook al even te verkneukelen maar wacht de reactie van Parel even af.
Met z'n @Golaio 11:31
"kan ik niet op reageren zonder voorbeelden."
Geen nieuws gelezen de laatste jaren?

Mini Me | 18-10-15 | 11:47

Het verbaasd me dat er mensen zijn die serieus denken dat de PVV 76 zetels kan halen en als ze dat al lukt om dan een regering te vormen. Met 15 zetels in de oppositie lukt het al niet om iedereen binnenshuis te houden. Met 76 zetels en concreet beleidsvoorstellen valt de hele boel meteen uit elkaar. Het is altijd makkelijker om ergens tegen te zijn dan om ergens voor te zijn. James Sharpe, Hero Brinkman, Marical Hernandez, Wim Kortenoeven, Jhim van Bemmel, Louis Bontes, Ronald van Vliet, Joram van Kalveren hebben aangetoond dat de PVV nooit een stabiele politieke partij is geweest.

van_the_man | 18-10-15 | 11:47

@BlowingBubbles | 18-10-15 | 11:45
Exact.
In dit huidige politieke klimaat maakt het erg weinig uit waarop we stemmen, het verschil zal nihil zijn.

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:47

Kunst!

Meneer Geert Wilders heeft het maar makkelijk met zijn prognoses. Niet alleen beschikt hij over een (vermeend) koffertje vol geld dat hij gekregen zou hebben van de joden (De Joden!),
hij beschikt over een vrijwel voltallig EUropees parlement om campagne voor zijn partij te voeren.
Ook het Nederlandse parlement loopt dagelijks de PVV te promoten.
Zelfs premier Malik ('hahaha") Ramadan impliceert telkens, wanneer hij zichtbaar is voor het Nederlandse volk (zelden want prioriteiten), dat er geen enkel ander politiek alternatief is - dan juist de PVV en Geert Wilders.

Op straat lopen de jonge mannen van de islam te flyeren voor meneer.

Zo kan ik het ook!

Jan Passant mk2 | 18-10-15 | 11:46

Dhr. de Wit | 18-10-15 | 11:42
Dat kan best eens kloppen, komt vooral wegens het tikken van mijn tegels in bed op een katerige zondagochtend op een telefoon.

Golaio | 18-10-15 | 11:45

Prachtig. Wees nu verstandig en maak een eind aan dit extreemlinkse beleid. Anders doet de bevolking het.

Voor praktisch alle bevolkingsgroepen (hoog- & laagopgeleid, rijk & arm, jong & oud) is Wilders nu een reële optie. Bedenk dan hoe zeer je het verneukt moet hebben als overige politieke partijen.

deepblue | 18-10-15 | 11:45

De PvdA loopt gewoon leeg in D66 en GL, het schiet gewoon niks op zo. Dat zijn de feiten. Als niet snel op grote schaal D66 juffertjes en GL meneren aan den lijve hinder gaan ondervinden van de instromende moslimmannen, dan rollen we gewoon keihard door naar beneden. Het is niet anders.

BlowingBubbles | 18-10-15 | 11:45

@Golaio | 18-10-15 | 10:15
"Ook wanneer Wilders aan de macht komt. Veranderd er weinig."
Jij noemt jezelf hoog opgeleid? Je tegels zitten vol taalfouten, stijlfouten en mist interpunctie. Met je "veranderd er weinig".
Rot een sop!

Dhr. de Wit | 18-10-15 | 11:42

Golaio | 18-10-15 | 11:31
In NL zijn in totaal niet meer dan 300.000 mensen lid van een politieke partij. Grootste is het CDA met iets meer dan 50.000 leden.
Bij een 13 mln stemgerechtigden stelt dat natuurlijk geen zak voor (iets meer dan 2%). Je kunt dus prima zonder leden - wat de meeste partijen dan ook in feite doen.

www.nrc.nl/nieuws/2015/02/25/aantal-le...

dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:39

@Eurotokkie | 18-10-15 | 11:36
Jij zit hier echt 24/7, is het niet?

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:39

Hoe meer vluchtelingen, des te meer PVV. Wilders mag ze wel dankbaar zijn.

Simon_GS | 18-10-15 | 11:37

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:33
Wilders regeren,dan zou die nog meer verkiezingsbeloftes
moeten breken dan Rutte

Eurotokkie | 18-10-15 | 11:36

@dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:28
Al zou de PVV ooit gaan regeren, wat zeer onwaarschijnlijk is, dan zouden de media vol op het orgel gaan en de boel binnen de korste keren laten ploffen.
Want al hoor je nu totaal niets in de media over alle groffe leugens en vuile spelletjes, dan zal ieder klein foutje weer tot epische proporties worden opgeblazen.
Zo rollen we al tientallen jaren in dit land.

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:33

Hoorde ik nou maar eens ruis en af en toe een tik in de huidige charismaloze toespraken van de politici, waaronder die van MinPres Rutte en zijn Kabinet in het bijzonder, dan was er eindelijk de bevestiging naar een grammofoonplaat te luisteren. Halen zij soms toespraken door de shredder, gooien de sliertjes papier in de lucht en plakken deze in willekeurige volgorde tot een wederom "brillant" nietszeggend geheel? Hoe verzinnen ze het toch; of staan hun stembanden op "repeat". Zou zomaar kunnen. Toch blijf ik hoop koesteren op hem/haar die de moed en het vertrouwen heeft dit land echt te gaan leiden. Lang Leve Oranje(ook een dorpje in Drenthe).

Een vrije paling | 18-10-15 | 11:32

Dostranamus | 18-10-15 | 11:29
Het stoort mij nogal dat er altijd wel een gek is die over fascisme begint als een topic (vooral) over Wilders gaat.

Soort van na-oorlogse Godwin, meer niet.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:31

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:55
U heeft gelijk. Wat betreft het trucje dan. Inhoudelijk ben ik het niet geheel met u eens.
.
De partijleiding is altijd verantwoordelijk te houden voor zijn of haar keuzes. Dat zorgt voor een democratisch element. Daarnaast is de leiding zelf ook lid van de partij. Een wezenlijk verschil met de pvv, waar alleen Wilders lid is en de facto alle macht heeft. Dat voor u die leiding geen verschil maakt, kan ik verder niet op ingaan. Dat er een voor mij een verschil is dat voor fascistoïde aanvoelt, kan ik hier alleen maar zeggen. Dat de andere partijen er een potje van maken, kan ik niet op reageren zonder voorbeelden. Het hangt namelijk erg van de cijfers af die u erbij pakt en welke periode.
.
Dat de EU niet goed georganiseerd is, ben ik met u eens. Dat de EU fascistoïde zou zijn minder. Dat komt doordat ik oprecht denk dat dat de enige manier om enige welvaart te behouden of uit te bouwen in ons land door een sterke democratische EU is. Ik zie het huidige proces als de vorming van de nieuwe 'imagined community' de EU.
.
De EU is bovendien geen dictatuur, niet op het nationalisme gericht (tenzij de nieuwe fase al nationalisme genoemd kan worden) en de EU verheerlijkt geen geweld. Dit zijn slechts drie kenmerken van het fascisme waar de EU niet aan voldoet. Ik ben dus benieuwd naar hoe u de EU als fascistisch ziet.

Golaio | 18-10-15 | 11:31

Links nog steeds op 63 zetels, dan zijn PvdD en CDA nog niet meegerekend. Er gaat nog steeds iets ernstig mis.... Bubbles is niet gerust op komende verkiezingen....

BlowingBubbles | 18-10-15 | 11:30

En terecht. Met een regering die haar volk zo minacht en verneukt als de onze doet, gaan mensen volledig terecht op zoek naar een tegenpartij. PVV is momenteel de enige partij die zich verzet tegen dit landverraad. Ik vond het altijd een beetje enge partij., maar PvdA en VVD bleken veel enger te zijn.

panadol | 18-10-15 | 11:30

Dostranamus | 18-10-15 | 11:15
Het gelul in dit draadje over 'een fascistoïde bestuursmodel' vertroebelt alleen maar de discussie en is in feite totaal irrelevant - als het niet al bespottelijk was.
dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:17
*
Juist niet.
Het is de bron van de ellende waar we nu inzitten.

Dostranamus | 18-10-15 | 11:29

ristretto | 18-10-15 | 11:15
"Wilders gaat niet regeren. Dat kan ie niet en wil ie niet. Hij heeft het gedachtegoed in handen maar is een lichtgewicht in regeren en redeneren."

Dacht even dat je het over Rutte had. Die heeft ook nog nooit geregeerd, is een lichtgewicht en, erger nog, domweg een leugenaar en wegkijker - daarin nogal verschillend van Wilders.

't Positieve is dat dit steeds meer mensen opvalt.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:28

@Maria.1 | 18-10-15 | 11:13
Shit, straks krijgen we nog ruzie wie er aan het touwtje mag trekken/ op het knopje mag drukken ^^

necrosis | 18-10-15 | 11:28

Vind je het gek...
Wie nu nog steeds op de gevestigde partijen stemt moet echt volslagen debiel zijn..
En dat soort hebben we helaas genoeg in dit land.
Hoorde mijn buurvrouw van de week al vertellen dat ze gewoon weer op de PvdA blijft stemmen, want de partij "gaat de goede kant op".
Ik ben maar weggelopen..

Slipsnifter | 18-10-15 | 11:28

"Opgelicht", "Opsporing verzocht", "Dubbeltje op z'n kant" allemaal 2x zoveel kijkers als Pauw.

Watching the Wheels | 18-10-15 | 11:28

♪ want kiert gelooft in mij ♪

/whatever

blandurego | 18-10-15 | 11:28

37 zetels een big bing voor de afvalligen,die er voor zich zelf zitten.
cordon sanitair,wilders zou nu bij verkiezing een kabinet moeten samen stellen.
zal een probleem worden,maar de 37 zetels zullen er meer worden.
de strebers die zich als regering volksvertegen woordigers noemen,maar in opdracht van de eu regeren,
kunnen afwachten en dagen tellen.
toch maar doorgaan met afbraak van de sociale voorzieningen,door draghi ecb beleid,kunstmatige rente
komen de ouderen nu in de problemen met hun pensioen.
wie volgt

soledad | 18-10-15 | 11:27

@i-Wonder | 18-10-15 | 11:12
I know. Mijn oudere kinderen zijn al redelijk genezen van het Jeugdjournaal en Nieuwsbegrip. Daar helpen de twee PVV opa's wel aan mee. Mijn punt was dat alle basisscholen in dit land automatisch speelgoed voor de zielige Syrische kinderen gaan inzamelen. Er is geen tegengeluid en het geloof van de linkse kerk zit diep. Vroeger moest je van de kerk blikjes bonen inzamelen voor de zielige kinderen in Afrika. Daar waren we van af. Want het bleek bedrog en een soort moderne aflaat.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 11:27

"Ik vertrek" ook 1,8 miljoen kijkers :)

Watching the Wheels | 18-10-15 | 11:26

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:19
Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. En dus zeker geen 20 keer, dat kunnen alle homonoïden.

Maarten VB | 18-10-15 | 11:26

@necrosis | 18-10-15 | 11:16
Reactie was op uw woorden "... bij Pauw met zijn 2 miljoenmiljard kijkers per dag" dat valt dus heel erg mee. Je denkt altijd dat het programma ertoe doet, maar naar Tros Radar kijken bijvoorbeeld 1,8 miljoen mensen tegen Pauw een miljoen minder. Het zou de politiek te denken kunnen zetten. Hier de maand Top 100, "ik hou van Holland", "heel Holland bakt", "het Hollands elftal" en programma's die onrecht aan de kaak stellen in de top kijkonderzoek.nl/component/com_kijkci...

Watching the Wheels | 18-10-15 | 11:25

@Maria.1 | 18-10-15 | 11:13
Van jou wel!
*alvast koggie zetten doet en sjampoepel koud zet*

necrosis | 18-10-15 | 11:21

Ja mark, er komt een moment dat we die grijns van je muil afkrijgen😁

Steenrijk | 18-10-15 | 11:21

Er wordt nu heel hard gehamert om de onvrede over asielzoekers als de bron voor de winst van de PVV, maar de kiem daarvoor is al veel eerder gelegd. Het establishment heeft al jaren lang de signalen van burgers over islam en alle uitwassen in de wind geslagen. KudtMarrokanen, haathutten, doodwens-imams, halal-dit, voorrang-dat. Het hangt veel Nederlanders al veel langer de strot uit.

De asielzoekers die nu komen, hebben geen enkel krediet, vooral omdat ze hun gehate islam meebregen. Islam is een gezwel dat uit onze samenleveing weggesneden zou moeten worden. In plaats daarvan laten machthebbers nu de poorten wijd openstaan. De misdragingen en minachting die uit het nieuw binnengekomen volk komt is om te kotsen, en weer worden Nederlanders die er wat van zeggen in de -foob en -extreem hoek geduwd. Deze uitslag is niet winst voor de PVV, deze uitslag is protest tegen alles wat meewerkt aan de ondergang van Nederland en de Nederlandse identiteit.

marcoplarco | 18-10-15 | 11:19

ristretto | 18-10-15 | 11:15
Je weet pas of iets nep is als je het echte in handen hebt gehad.

Eurotokkie | 18-10-15 | 11:19

Als Wilders ooit vermoord wordt dan is dat in opdracht van de huidige machthebbers. Die zullen nooit toelaten dat Wilders het voor het zeggen gaat krijgen. Let maar eens op.

Rest In Privacy | 18-10-15 | 11:18

Daarnaast worden Rutte en Samsom uiteraard vervangen door Zeilstra en Asscher die met alle egards in een miljoenmiljard programma's gelanceerd worden.
de Voorzittert | 18-10-15 | 10:00

Mooi, Asscher is ook een volledig ongeloofwaardige PvdA trekpop.. trapt geen mens meer in, met zijn banenplannen en als Zeilstra roept 'rechtsaf , dan gaat die linksaf.
Maar je hebt gelijk, zelf bekijk ik de nieuws berichten momenteel door een filter, let extra op welke mediakanalen staatspropaganda 'verkopen.
Of er een verband is te zien.. :)

(c)ZWITSUL | 18-10-15 | 11:18

Narciscme

Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft opgeblazen gevoelens van eigen belangrijkheid en is steeds op zoek naar bewondering van anderen. Daarbij hebben mensen met deze stoornis een gebrek aan inlevingsvermogen in anderen.

www.psychischegezondheid.nl/narcistisc...

blandurego | 18-10-15 | 11:17

Dostranamus | 18-10-15 | 11:15
Het gelul in dit draadje over 'een fascistoïde bestuursmodel' vertroebelt alleen maar de discussie en is in feite totaal irrelevant - als het niet al bespottelijk was.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 11:17

@Marie Curieux | 18-10-15 | 11:10
Correctie: *zal gaan ontketenen.

Marie Curieux | 18-10-15 | 11:16

@Watching the Wheels | 18-10-15 | 11:11
Die kijkcijfers zijn een complete hoax.
Als ik op mijn werk zie dat met name de jongeren meer bezig zijn met hun mobiel dan met IRL vrouwen, kan ik me niet voorstellen dat Pauw meer dan 500 kijkers trekt.
En nee, die voorgekauwde PvdA propaganda kijk ik als 45+ ook niet.

necrosis | 18-10-15 | 11:16

@eurotokkie,

Dat is even jammer. De E cup van de buurvrouw waar je zo van droomde blijkt nep?
Laat ik je uit de droom helpen. Bijna alles waar je je aan vastklampt is nep.
Één ding geef ik je: Wilders gaat niet regeren. Dat kan ie niet en wil ie niet. Hij heeft het gedachtegoed in handen maar is een lichtgewicht in regeren en redeneren. Helaas. Het gemis van Fortuyn wordt hierdoor alle en maar meer voelbaar. GroenLinks profiteert van weglopende PvdA'ers. SP is geen alternatief want dan moet je echt je salaris afstaan. Brrrr.
Er wil maar geen talent opstaan dat de handen echt op elkaar krijgt. Noch links noch rechts.
Het enige kamerlid zit bij het CDA.

ristretto | 18-10-15 | 11:15

@Nepparlement van Golaio | 18-10-15 | 11:04
Wilders noemt zo omdat het huidige parlement:
- De wensen van de bevolking en de belangen van Nederland op lange termijn negeert. PvdA+VVD zijn een minderheid die er alleen op uit is het kabinet de rit te laten uitzitten. Het parlement gedraagt zich niet als volksvertegenwoordiging.
- De huidige regering slaafs alle bevelen uit Brussel uitvoert en bakken geld stuurt wanneer daar om gevraagd wordt. Wat de meerderheid van het parlement (VVD+PvdA) wel of niet wenst, doet niet ter zake.
.
Wilders wil het parlement niet opheffen. Dat zijn demoniserende suggesties.

Fijnstoffer | 18-10-15 | 11:15

@fikkieblijf! | 18-10-15 | 10:07
U spreekt uzelf tegen. U noemt Pim "de recht op het MP afstevende partijboss" en even later "peilingen en daadwerkelijk erop gaan stemmen ...". Dat laatste gold dus *ook* voor Fortuyn maar dat noemt u niet. Beetje selectief dus.

Lupuslupus | 18-10-15 | 11:15

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:49
Een fascistoïde bestuursmodel gaat uit van 1 persoon die alle macht heeft. Die niet democratisch kan worden gekozen en derhalve niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn of haar functioneren, zonder eruit gezet te worden (kijk naar Brinkman toen hij tegen deze lijm in ging). Daarnaast heeft hij niet veel op met liberale waarden als vrijheid van het individu, omdat deze vrijheden van zijn volgers direct worden ingeperkt door het gekozen model.
*
De EU dus.

Dostranamus | 18-10-15 | 11:15

McMarx | 18-10-15 | 11:13

Je weet, wie hoog klimt kan diep vallen.

Eurotokkie | 18-10-15 | 11:14

"Ondertussen ga ik nog even verder bouwen aan mijn guillotine....

necrosis | 18-10-15 | 11:12"
Hulp nodig?

Maria.1 | 18-10-15 | 11:13

Ook als de PVV 76 zou halen in de peilingen ben ik er nog steeds niet op gerust.

Rest In Privacy | 18-10-15 | 11:13

@Golaio | 18-10-15 | 10:15

"Het land gaat de goede kant op na een ernstige crisis."
Nee. Het had veel beter gekunt. Het gaat nog steeds niet goed. En bovendien is dat geen reden om nu dan maar er kutzooi van te maken. Want dat is wat ze *nu* doen.

"Een crisis waar Wilders gewoon uit wegliep toen hij enige verantwoording had."

Bullshit, de PVV weigerde een mes in de rug van zijn kiezers te steken, iets wat de overige partijen niet nalieten om te doen.

"Ook wanneer Wilders aan de macht komt. Veranderd er weinig. Dan krijgen we Griekse taferelen en vervolgens een netjes aan de eu geconformeerde partij."

Hier praat je jezelf ten eerste tegen, of wil je soms zeggen dat we Griekse taferelen krijgen *als er niets veranderd*... Dat kan wel kloppen ja. Als we deze koers doorzetten dan gaan we op lange termijn helemaal naar de klote. Zo simpel is het.
Ten tweede is het een hoopje FUD geblaat zonder antwoord, zonder oplossing, weet je wel: dat waar je de PVV zo van beticht.

peterdh | 18-10-15 | 11:12

@Piet Karbiet | 18-10-15 | 11:03
Ik leer mijn kinderen zelf te denken en bespreek het geleerde op school nog een keer thuis. Mijn kinderen worden niet door de staat opgevoed.

i-Wonder | 18-10-15 | 11:12

Het is een onvervalste opportunistische narcist.

blandurego | 18-10-15 | 11:12

Ik schets zomaar een beeld van Nederland met al die hoogopgeleide Syriërs die nu al aanwezig zijn (samen met die asieleisers die uit andere landen komen).
Ik voorspel een naheffing van Brussel van minstens 2 miljard.
Krullebol Dijsselbloem kan waarschijnlijk niet wachten om het geld te mogen overmaken aan het 'fantastische' Brussel.
Ondertussen ga ik nog even verder bouwen aan mijn guillotine....

necrosis | 18-10-15 | 11:12

@necrosis | 18-10-15 | 11:02
Naar Pauw kijken nooit meer dan 900.000 kijkers, ze doen alleen alsof iedereen kijkt.

Watching the Wheels | 18-10-15 | 11:11

@Golaio | 18-10-15 | 10:15
In 2012 kreeg deze coalitie het mandaat ook niet. Formeel hadden ze een meerderheid samen, maar de uitslag van de verkiezingen was toen al een totale aanfluiting. Mensen kozen PvdA omdat ze persé de VVD niet in de regering wilden, en andersom kozen heel veel mensen VVD omdat ze koste wat het kost de PvdA eruit wilden houden. Allemaal proteststemmen tegen het establishment. De coalitie die in 2012 gevormd is, fietst al deze kiezers over de bek. Niemand in dit land had van tevoren een PvdA/VVD coalitie gewild. Toen niet, en nu al helemaal niet.

marcoplarco | 18-10-15 | 11:11

De komende tijd zal steeds duidelijker worden wat de gevolgen zijn van het beleid van ons parlement, dat onze soevereiniteit aan de EU heeft verkwanseld en niets meer kan doen zonder toestemming van Brussel, dus idd een nepparlement dan wel een nepkabinet.

De gevolgen van o.a.:
-Ongebreidelde instroom van 'vluchtelingen' (inclusief gezinshereniging) die een religie/ideologie aanhangen die onze vrijheid ernstig bedreigt.
-Het plaatsen van AZC's in dorpen en steden tegen de wens van de bevolking in.
-Het met voorrang toewijzen van woningen aan asielzoekers met een verblijfsstatus.
-De kosten van bovengenoemde punten.
-De onderhandelingen van de EU met Erdogan om vluchtelingen in Turkije te houden: voorlopig kost dat 3 miljard + afschaf visum, waardoor we ook nog overspoeld zullen gaan worden door Turken die graag naar Europa willen. Dat zijn geen tandartsen of ingenieurs kan ik u verzekeren. Voorts gaat er onderhandeld worden over daadwerkelijk toetreding van Turkije tot de EU.

Iedereen met nog een beetje gezond verstand weet dat dit fout gaat.

Nu al haalt de PVV stemmen weg bij de SP, de VVD en het CDA.
Tegen de tijd dat er verkiezingen zijn (voorjaar 2017) en de gevolgen voor ons land steeds duidelijker worden, staat de PVV op 50+ zetels, ongeacht de hetze die policor Nederland, inclusief de MMS en politieke partijen tegen de PVV zullen gaan ontketenen.

Iedereen die ik spreek en voorheen nooit op de PVV zouden stemmen, w.o. veel VVDers, gaan dat dit keer wel doen, omdat ze die incompetente lutsers die er nu zitten helemaal zat zijn.

Marie Curieux | 18-10-15 | 11:10

Kiert gaat echt niet al onze problemen oplossen jongens en meisjes, integendeel zelfs.

blandurego | 18-10-15 | 11:07

@Golaio | 18-10-15 | 11:04
U benoemt exact alle kenmerken van de islam.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 11:07

Golaio | 18-10-15 | 10:40
whahahhaha mensen met een WO opleiding in nederland leren gewoon dat het het slimste is om na te roepen wat voor in de collegezaal geroepen word. En een bepaald iq zegt helemaal niets over de mogelijkheden om verbanden te leggen en ideeen te ontwikkelen.
Geen idee wat je vanmorgen gerookt hebt maar ik wil er ook wel een kilo van.

jack and friends | 18-10-15 | 11:06

Net zoals de Oekraïne referendum een backdoor heeft (art 12) zo zal Rutte en zijn kabinet ook voor Wilders een troefkaart hebben.
Namelijk zijn proces voor het gedoe over 'minder. minder' dat hij pas gaat laten inzetten wanneer zijn kabinet definitief voor de 2e keer met luid geraas in elkaar zal klappen en Wilders aan de macht dreigt te gaan komen.
-
#zovoorspelbaar

appeltjesgroeneweide | 18-10-15 | 11:06

Eurotokkie | 18-10-15 | 11:03
Welke spanning knul? En ik rook niet.......

rokertje | 18-10-15 | 11:06

Eurotokkie | 18-10-15 | 11:03
Neem nog een slokje islamitische onverdraagzaamheid... doe daar een fictief god koekje bij, haal je ribben eruit en ga even jezelf pijpen, gedrocht.

bwest | 18-10-15 | 11:06

De peilingen zijn om mensen bang te maken. En dat Is weer voor de PVV. Weet je nog wat er vorige keer gebeurde toen de SP en de PVV hoog in de peilingen stonden? Precies

deministerpresident | 18-10-15 | 11:05

@Wiggin | 18-10-15 | 10:11
Ohh weet ie zelf ook niet hoor, da's gewoon FUD geblaat.

peterdh | 18-10-15 | 11:05

Hoera! Oh nee, wacht..

blandurego | 18-10-15 | 11:05

@Wiggin | 18-10-15 | 10:11

Ohh weet ie zelf ook niet hoor, da's gewoon FUD geblaat.

peterdh | 18-10-15 | 11:04

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:49
Een fascistoïde bestuursmodel gaat uit van 1 persoon die alle macht heeft. Die niet democratisch kan worden gekozen en derhalve niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn of haar functioneren, zonder eruit gezet te worden (kijk naar Brinkman toen hij tegen deze lijm in ging). Daarnaast heeft hij niet veel op met liberale waarden als vrijheid van het individu, omdat deze vrijheden van zijn volgers direct worden ingeperkt door het gekozen model.

Daarnaast zijn enkele kenmerken van het fascisme waar de pvv aan voldoet de volgende:
Extreem nationalisme, waarbij de angst om nationale zelfstandigheid te verliezen centraal staat. Het niet serieus nemen of minachten van de rechtstaat en het minachten van ons gekozen parlement. Dit heeft hij immers als een 'nepparlement' gekwalificeerd. Het is daarom afwachten wat er gebeurt als Wilders alleen aan de macht komt in zijn 'nepparlement'. Opheffing? Aanpassing aan zijn eigen idee?

Golaio | 18-10-15 | 11:04

Stop met peilingen. Ze verstoren het democratisch proces

deministerpresident | 18-10-15 | 11:04

Het zit veel dieper; als Wilders op TV is gaat mijn dochtertje van 7 helemaal uit haar plaat. Die man met het Witte Haar is heel erg verschrikkelijk en moet dood want hij wil minder Marokkanen. De juffen op school en het Jeugdjournaal hebben haar al helemaal gehersenspoeld. Ze denkt alleen nog dat ie Rutte heet, dat laat ik voorlopig maar zo.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 11:03

rokertje | 18-10-15 | 11:01
Neem nog een sigaret, goed tegen de spanning.

Eurotokkie | 18-10-15 | 11:03

@zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:51
Dat geldt voor de overige partijen ook, of wil je dat ontkennen?
Wilders wil tenminste iets doen voor de Nederlanders, terwijl het uitschot van de politiek goede sier zit te maken bij Pauw met zijn 2 miljoenmiljard kijkers per dag.
Heb je die reportage soms gemist in Purmerend?
Daar werd Geert ontvangen met bloemen, gezoend door de lokale dames.
Hoe verging het Klaas Dijkhoff in Oranje?
Of wil je dat gewoon ontkennen?

necrosis | 18-10-15 | 11:02

slaapkAmer

rokertje | 18-10-15 | 11:01

bwest | 18-10-15 | 10:53
Erger nog, dat Eurotokkie schijnt ook in de slaapkmer van Wilders te komen.....
zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:31
Wilders is nogal een dominant mannetje, al is dit in de slaapkamer soms andersom.
Eurotokkie | 18-10-15 | 10:38

rokertje | 18-10-15 | 11:00

@ zeg maar jansen | Het doet pijn hè bij je, het idee dat de PVV groeit vanwege onvrede van de Nederlandse bevolking omtrent het immigratiebeleid. Doe anders wat sterks door je koffie? Wellicht kan dat de pijn verlichten... Zolang je je maar realiseert dat velen wel over een sterk voortschrijdend inzicht beschikken. Zeg maar naïeve Jansen...

bwest | 18-10-15 | 11:00

Het aantal moslims in Australië was in 2006: 340.000. Als het er nu al 500.000 zijn, is dat nogal verontrustend. Denk maar aan de ellende in vele Europese landen als het percentage moslims 5% of meer bereikt. De oprichting van ALA is een must. Islam is morele kanker. Voorkomen is beter dan genezen.

Fijnstoffer | 18-10-15 | 11:00

Oké, wilders wordt dus binnenkort ook vermoord. Deze maal is het een verwarde man met baard want dierengekkies waren op. En zo'n mossel doet t natuurlijk goed qua sentiment bij de kiezer. Vooral als ze (het haagse verradersclubje) met tranen in de ogen verklaren dat dit nooit meer mag gebeuren. zo worden de verkiezingen voor pro europa, fuck de burger veilig gesteld. De burger stemt weer braaf op de gevestigde politieke kliek en we worden steeds verder europa en de islam in gerommeld.

kaplaarzenverkoper | 18-10-15 | 11:00

@de Voorzittert | 18-10-15 | 10:30

Let maar op. De gevestigde orde vervalt nu eenmaal heel makkelijk in oude reflexen. Zie ook hun neiging on in deze moeilijke tijden de democratie te willen kaltstellen op zwaarwegende onderwerpen. Ze zoeken hun heil in oude instrumenten terwijl de geschiedenis ons leert dat deze instrumenten precies het tegenovergestelde van de doelstelling bewerkstelligen.
.
Yes, they are that dumb. Daarom komt de mensheid ook maar zo moeilijk vooruit, moeten lessen uit het verleden continu worden herhaald.

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:59

Golaio | 18-10-15 | 10:51
Nee het is niet zwart gallig. Het is een vrij simpele redenering. De zwakte van een democratie in nederland is al lang bloot gelegd. We hebben continu coalities die half bakken wetten maken. Geloof is altijd de ondergang geweest van machtige rijken. Voorbeeld het romeinse rijk. Het had de goede kant op kunnen gaan maar Constantijn moest zo nodig het christendom accepteren, gevolg was de middeleeuwen inclusief inquisitie. In Zuid_amerika werd het christendom met alle aggressiviteit door gevoerd waardoor hele stammen werden vernieitigd. Als iets ons uit het verleden osn leert is dat je ideologieen verpakt als gods diensten onder de duim moet houden en moet verplichten onze normen en waarden over te nemen. Gebeurt dit niet, zie eerdere voorbeelden. Overigens zij komen hier, dus onze normen en waarden zijn geldend en dus zijn ze verplicht deze over te nemen, goedschiks of kwaadschiks, anders wegwezen

son of anarchy | 18-10-15 | 10:59

@marcoplarco | 18-10-15 | 10:08

20% , -50 zetels... Ik snap dan ook echt niet waarom Nederland nog niet in opstand komt. Het interreseert ons allemaal blijkbar geen fuck.

Dit kabinet voert dus momenteel dingen uit waar gewoon een meerderheid van de kiezers van dit kabinet NEE tegen zegt: En toch doen ze het.

Als het nou zaken waren die fout waren maar relatief makkelijk herstelbaar. Een reorganistaie screwup bij belastingdienst, of een falende NS ofzo.... Maar dit gaat over zaken waar wij met zn allen nog tientallen jaren, problemen van gaan krijgen, financieel , moreel, cultureel enzovoorts. Op alle fronten.

( ff een mustsee linkje www.youtube.com/watch?v=j8o8OWpfa6E , deed me heeeel erg denken aan de situatie hier)

peterdh | 18-10-15 | 10:59

'Zorgen over imago Nederland door PVV'
aldus voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Hans de Boer
http://www.telegraaf.nl/binnenland/24630903/___Zorgen_over_imago_Nederland___.html

kapitein_iglo | 18-10-15 | 10:59

Maar de PVV zal geen pluche weten te bemachtigen, simpelweg omdat er geen potentiele partners zijn.
Pluspunt is echter dat de thema's waarop de PVV scoort hun weg zullen weten te vinden naar partijen als VVD en CDA. Zij kunnen het zich niet langer veroorloven om weg te kijken.

Buggert | 18-10-15 | 10:58

De grote vraag blijft: Hoe stoppen we die onzin?
Velen verdienen aan de asielindustrie:
- mensensmokkelaars
- advocaten
- COA personeel
- onroerend goed eigenaren
- uitkeringsindustie
- etc. etc.

metagod | 18-10-15 | 10:58

Zo leuk peilingen.... Je hebt er alleen niks aan.
En ik vrees dat het één groot fiasco gaat worden als de PVV een regeringspartij gaat worden......

Hof van Tuinslang | 18-10-15 | 10:58

loze stijl | 18-10-15 | Nee hoor. Gewoon een potje kwartetten en klaar is klara.

Willianus Wortelus | 18-10-15 | 10:58

daytripper | 18-10-15 | 10:52
Hij zet zichzelf buitenspel, dus ja niemand wil echt in zee gaan met Wilders.
Wilders voelt zich prima in de oppositie, regeren en verantwoordelijk nemen is niets voor Wilders.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:57

PVV+SP+CDA+50Plus= 77. Is dat een mogelijkheid?
L. Rakker | 18-10-15 | 10:04

Cijfermatig uiteraard wel.
Kijken we echter naar de standpunten, dan zal er aan alle kanten dusdanig veel water in de wijn worden gezeken dat je die wijn volstrekt probleemloos mag gaan verkopen in Saudi Arabië ( lees: geen wijn meer aan te tonen)
Nee, Als dit de uitslag gaat worden dan voorzie ik formatie tijden waarbij die in België verbleken en meer waarschijnlijk zullen er herverkiezingen moeten plaatsvinden omdat ze er niet uit komen.

loze stijl | 18-10-15 | 10:56

@peterdh | 18-10-15 | 10:47
Niets nieuws.
Tenslotte was CDA degene die Rutte I hebben gesloopt.

necrosis | 18-10-15 | 10:56

Onbegrijpelijk om te zien hoe de policor-club van EU en NL'se politici in, wat is het, een half jaar tot een jaar tijd? gezorgd hebben voor een zelden vertoonde deling en onrust in de maatschappij. Je ziet de stemmen verschuiven van het middenkader naar links en rechts. Men is het het zat en de goedmensen zorgen voor de prefecte voedingsbodem voor uitschieters naar rechts én links. Waarom men hier maar bewust op aan blijft sturen is mij een raadsel, en dan vervolgens verongelijkt gaan roepen hoe rechts rabiaat de samenleving toch is. Vind je het gek beste vrinden! Minus 50 zetels voor de zittende regering, hoeveel signalen wil je nog? Democratie. Pfffffffff.

Dutchbeaurouge | 18-10-15 | 10:56

@Golaio | 18-10-15 | 10:25

Ik denk dat u de verkeerde voor u meent te hebben. U gaat namelijk niet in op mijn tegel, en herhaalt in andere woorden uw stelling. Dat goedkope debattrucje mag u bij anderen proberen. Ik reageer deze keer nog, eenzelfde truc en we zijn uitgediscussieerd.
.
Ik zal het eenvoudig voor u houden. Ik denk dat de organisatievorm van een partij er niet toe doet want in de praktijk is er altijd sprake van een partijleiding die bepaalt. Dat er een klapveedagje georganiseerd wordt is niet interessant.
.
Ik kijk naar wat partijen met dit land doen. De gevestigde kliek maakt er een puinhoop van. Regeringen die de kamer ronduit bedonderen, bestuurlijke willekeur, negeren van de wil van het volk, aan de laars lappen van de rechtstaat en grondwet. U ziet, de zogenaamde "democratische" partijorganisatie heeft niet kunnen voorkomen dat juist de VVD, PvdA, CDA, D66 zich fascistoide gedragen en ons land naar hun gedrag omvormen.
.
Als u echt meent te weten wat fascistoide bestuur inhoudt dan zou u zich zorgen maken over ons land, de EU, niet de PVV. De EU voldoet aan de hele lijst criteria die historici en politicologen voor fascisme hebben gedefinieerd. En welke partijen waren ook alweer onverkort voor deze EU?
.
Oh, en ik zou bij het stemmen een iets wijder blikveld nemen voor een keuze. Hangen op een bijzonder goedkoop mantraatje van concurrende partijen is geen basis voor een besluit. Alleen hele domme mensen pikken een facet uit vele facetten en baseren daar een keuze op.
.
Zoals gezegd. Deze keer een reactie op wat ik zeg en ik reageer, een herverpakking van dezelfde stelling en ik zal niet meer reageren. Die discussievorm laat ik graag aan de simpelen van geest.

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:55

Ik blijf het zeggen: als Maurice belt, dan is een "ik stem PVV" gauw geroepen, maar als er daadwerkelijk verkiezingen zijn, blijkt het toch teveel moeite om naar het stembureau te lopen, als je in dezelfde tijd ook shag kan roken en bier kan drinken.

Captain Pervert | 18-10-15 | 10:55

bwest | 18-10-15 | 10:53 En hebben jullie het gezellig samen? Jij en Rokertje?

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:54

Tjee, het is druk hier onder de anti-Wilders establishment. Voelen de jongens en meisjes zich bedreigd? Als je wil dat minder mensen PVV stemmen, dan moet je naar JOOP.nl smeken of hun achterban wil blijven. Voor degene die zich hier bevinden is het reeds te laat.

heldheino | 18-10-15 | 10:54

Het is me een raadsel hoe PvdA weer een zetel kan stijgen, kennelijk ten koste van dierenpoes. En GL....

BlowingBubbles | 18-10-15 | 10:54

Het Nederlandse volk is helaas zo labiel als de tering, dus de stemming kan zo weer omslaan.

De ene verkiezing wint rechts, verliest links, de keer daarna is het weer andersom. Dit land is compleet in de war, en flink spinnen en lulkoek vertellen helpt altijd in de voorbereiding naar de verkiezingen.

Verder is in de peiling zeggen dat je PVV stemt wel leuk en aardig, maar doen is iets heel anders.

Straks in het stemhokje durven de mensen toch geen PVV te stemmen, omdat ze vooraf bang zijn gemaakt.

Want Wilders aan de macht betekent de Moslims naar de gaskamer, 3e wereldoorlog breekt uit, economie naar de kloten etcetc. Dat zal verteld worden in de media, en een labiel iemand is daar gevoelig voor.

Dus dan maar liever (weer) stemmen op een saaie, niets-presterende kut-partij die alles bij hetzelfde laat en niets oplost, maar die tenminste wel veilig is. Dat is hoe dit land is geworden.

Alles beschaafd, keurig, correct, netjes in het debat.
De inhoud, daar gaat het allang niet meer over.

Realism Is All | 18-10-15 | 10:54

-weggejorist-

Golaio | 18-10-15 | 10:53

'en veel te zwartgallig' mag doorgestreept. Overblijfsel van onder de plakknop.

Golaio | 18-10-15 | 10:53

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:01
Guy Fawkes | 18-10-15 | 10:04
Jullie wonen samen en zitten gezellig met z'n tweeen te reaguren?
rokertje | 18-10-15 | 10:45

Ja wat een losertjes, die twee.

bwest | 18-10-15 | 10:53

@daytripper | 18-10-15 | 10:49,

sinds de eu grondwet in werking is getreden is ons parlement de jure ook gewoon een nepparlement met als enige doel dictaten uit Brussel goed te keuren.

rode peper | 18-10-15 | 10:53

Lupuslupus | 18-10-15 | 10:50
Over de doden niets dan goeds (waarom eigenlijk), maar yep, ik ben dat gezeik over Pim vs. Wilders ook behoorlijk zat. 't Is allemaal zo totaal irrelevant - zelfs laagopgeleiden zoals ik begrijpen dat.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:52

voorschot | 18-10-15 | 10:30

Held!!!!! (op sokken)

caralho | 18-10-15 | 10:52

Overigens : Wilders kan 50 zetels halen, maar wie wil met hem regeren?
Hoe zien wij dat voor ons?

daytripper | 18-10-15 | 10:52

@gerrie de perrie | 18-10-15 | 10:41
Pinokkio is straks de voorzitter van de EU en mag gaan uitleggen waarom het volk van Nederland geen zin heeft in een associatieverdrag met Oekraïne.
Geloof me, Pinokkio krijgt geen baantje bij de EU, behalve als koffiejuffrouw.

necrosis | 18-10-15 | 10:51

son of anarchy | 18-10-15 | 10:40
Voordat ik in ga op de voorbeelden. Eerst even dit: Ik denk dat een sterke democratische EU de enige manier is om stand te houden in een vergaande globaliserende samenleving. Het nationalisme is wat mij betreft in een nieuwe fase beland. De 'imagined community' moet uitgebreid worden naar Europa.

Dan de voorbeelden: 1
Eens wat betreft het voorbeeld van Australië. Enkel zou dit voor de hele EU moeten gelden. Dus zodra een immigrant/vluchteling binnen komt kijken wat hij kan, een verblijfplek geven en eventueel werken aan een terugkeer.

2:
Prima

3:
Dus je gaat mensen in een vrije samenleving dwingen normen te accepteren. Bovendien leggen we godsdienst aan banden, waarmee je oom de levensovertuiging van mensen aan banden wilt leggen. Klinkt tegenstrijdig.

Je voorbeelden zeggen alleen niets over de voordelen die Nederland heeft gehad van zijn tolerantie in het verleden. De voorbeelden zijn niet naar mijn mening geënt op een realistisch toekomstbeeld en veel te zwartgallig.

Golaio | 18-10-15 | 10:51

necrosis | 18-10-15 | 10:48 Als ie niet z'n eigen partij had opgericht had ie buiten gelegen.

Hij zit er vanwege die zeven mille per maand en nergens anders voor.

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:51

er zit altijd een GROOT verschil tussen een peiling en een verkiezingsuitslag, dus waarom deze NEPuitslag zo breed uitgemeten wordt?

Satria | 18-10-15 | 10:51

@Elmer Fudd | 18-10-15 | 10:25
U hebt een glazen bol? Gewoon belachelijk hoe Pim steeds meer verafgood wordt. Ook Pim had water bij de wijn moeten doen àls hij ooit meegeregeerd ha. En ja, ik heb destijds ook op hem gestemd maar sindsdien altijd op Wilders. Wilders wordt tekort gedaan door hem altijd met Pim te vergelijken.

Lupuslupus | 18-10-15 | 10:50

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:10
Uit Europa? En hoe ga je dat zien? we stoppen Nederland in een doosje en pakken het ergens anders weer uit?

rokertje | 18-10-15 | 10:49

@Golaio | 18-10-15 | 10:43
Ik zie geen enkele overeenkomst tussen de PVV en het fascisme. Er is wel een strakke partijdiscipline maar dat zie ik bij de PvdA en de VVD ook. Kom eens met betere argumenten.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:49

Wanneer de heren en dames plucheplakkers hun gezonde verstand zouden gebruiken , zouden ze kunnen zien dat weliswaar niet de jure, maar de facto het huidige parlement inderdaad een nep-parlement is, dat inderdaad ooit is gekozen door het volk, maar dat allang niet meer vertegenwoordigt.
Het komt ze,de regenten, niet uit, vandaar het gekronkel om in het zadel te blijven.
Wat ooit de veel op een democratie leek, is een treurige vertoning geworden.

daytripper | 18-10-15 | 10:49

@zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:40
Moet je er wel bij vermelden dat hij toen bij de VVD zat en pas sinds 2004 (na onenigheid) opstapte bij VVD en verder ging als 'groep Wilders', de voorloper van PVV.

necrosis | 18-10-15 | 10:48

psychonaut | 18-10-15 | 10:44
Die Hans de Boer is ook niet meer dan een bang loopjongetje. Dat soort sloegen we vroeger op het schoolplein in het voorbijgaan verrot, nou ja, bij wijze van spreken dan en alles overdrachtelijk bedoeld.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:48

Er is een duidelijk verschil, de winst van de PVV wordt breed gedragen door alle lagen van de bevolking, ook de z.g hoogopgeleiden tot aan de analfabeet zien dat het in Nederland iets fout gaat. Het succes van geenpeil was een duidelijke voorbode, dat de Nederlanders het beleid van de regenten beu zijn. Er is behoefte om mee te beslissen, vooral in netelige kwesties. Het was aan de lichaamstaal van Rutte tijdens de debatten over de vluchtelingstromen te zien, Rutte voelt en voelde zich niet op zijn gemak, Rutte zag de electorale onweersbui aankomen, Geert Wilders.

braamstruik | 18-10-15 | 10:47

@L. Rakker | 18-10-15 | 10:04

Al die mini partijtjes als CDA erin hebben. CDA zal het niet nalaten om zodra ze in de regering zitten een mes in je rug te steken om het zooitje te laten klappen voordat er ook maar iets bereikt is.

peterdh | 18-10-15 | 10:47

"Als er een definitieve oplossing is of er een einde komt aan de vluchtelingenstroom"
rara | 18-10-15 | 09:53
.
keep dreaming!

Delaware | 18-10-15 | 10:45

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:01
Guy Fawkes | 18-10-15 | 10:04
Jullie wonen samen en zitten gezellig met z'n tweeen te reaguren?

rokertje | 18-10-15 | 10:45

Deze uitslag geeft keurig de houding van NL-ers tov immigranten weer.
Als policor 070 slim zou zijn, brengt men een duidelijk onderscheid aan tussen getraumatiseerde vluchtelingen (veelal Syrische gezinnen) en meeliftende geluxzoekers en (wannabe) terroristen (meestal single mannen 18+; niet afkomstig uit Syrie).
Zolang alles wat zeurt maar wordt binnengelaten hier, vaak ZONDER enige vorm van registratie en verificatie, zal GW alleen maar groter worden.
De combinatie van ruggegraatloosheid, ontbrekende leidersvisie, verkiezingsangst, diepgewortelde corruptie, persoonlijke belangen en hautaine burgerhaat drijft dit land naar een burgeroorlog. Waarbij velen onterecht slachtoffer worden. Waardoor we niet meer in staat zijn echte VLUCHTelingen te helpen. Waardoor de fundamenten van onze parlementaire democratie nog verder worden ondermijnd.
Dit nepkabinet met haar 135 nepparlementariers levert ons zo -letterlijk- uit aan de barbaren.
Nu ophoepelen Mark. Is je beste optie.

pennestront | 18-10-15 | 10:44

Is Wilders nou zo goed of zijn die andere nou zo...?

squadra | 18-10-15 | 10:44

@Klitten | 18-10-15 | 10:34
Heel wat jaren geleden had SP 25 zetels.
Dat was tijdens de periode BakEllende.
Jan-Peuter was toen al in gesprek met PvdA en sloot SP per definitie buiten omdat hij niet teveel 'rood' in zijn kabinet wilde.
Overigens heb ik nooit begrepen waarom Jan-Peuter vier kabinetten mocht aanvoeren.

necrosis | 18-10-15 | 10:44

@yamahaha | 18-10-15 | 09:54
Hij is leuk :) ...

Watching the Wheels | 18-10-15 | 10:43

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:34
Ik zei model, niet partij. De rest van het voorbeeld staaft het model met de ideologie die Wilders steeds meer uitdraagt.

Golaio | 18-10-15 | 10:43

Grappig. Voor iedere verkiezing is Wilders zogenaamd de grootste. Op de dag van stemmen trekt heel getrouw de vaste kliek naar de stembus en wordt t niks. Mag ook niet van de vvd. Hebben em naar voren geschoven als brulboei.

bovenste_plank | 18-10-15 | 10:43

@Joris, sorry dubbelpost #K*tservert

Zaniksmurf | 18-10-15 | 10:43

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:01
Welk feestje? Dit zijn de voorbereidingen hoor, het echte feest moet nog beginnen.

rokertje | 18-10-15 | 10:42

Er zijn ook goedmensen die roepen dat over vijf jaar al die hordes immigranten in de samenleving zijn opgenomen en je er niks meer over hoort. Daar geloof ik niks van. Dat mensen moedeloos worden en dit land verlaten, dat wel. Als je over vijf jaar geen kritiek meer hoort op de massa-immigratie wil dat niet zeggen dat die wrevel weg is.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:42

ad melkert | 18-10-15 | 09:58
Onze plakstaaf was nog niet helemaal wakker...

Zaniksmurf | 18-10-15 | 10:41

Waarom dient Mark het ontslag van het meest rampzalige kabinet ooit niet aan?

necrosis | 18-10-15 | 09:58
Mag pinokkio aan zijn baantje voor de toekomst werken.

gerrie de perrie | 18-10-15 | 10:41

-weggejorist-

Zaniksmurf | 18-10-15 | 10:41

Ik zal niet gauw op Wilders stemmen tenzij de overige politiek niet meer luistert naar het volk en aangezien dat al even gaande is overweeg ik het serieus. De huidige beslissingen komen niet overeen met mijn wensen. Ik zie de grenzen liever potdicht als het om immigranten van buiten de EU gaat en dat is voor mij een buitengewoon belangrijk punt. De wet van de vermenigvuldiging gaan ze maar mooi toepassen in moslimlanden... Uit een aantal interviews blijkt hoe ontzettend NIET ruimdenkend die mensen zijn. En naar mijn mening zijn er al genoeg mensen hier die niet bereid zijn te integreren en respect hebben voor alle geaardheden, vrouwen en ongelovigen hoef je niet te verwachten. Ik ben niet bereid het aantal moslimscholen te zien groeien en het aantal moskeeën te laten toenemen, veelal gefinancierd door rijke moslimlanden. Die nu heel toevallig ook de grenzen liever potdicht houden, zodat ze fijn kunnen doorgaan met het financieren van moskeeën overzees. Nederland heeft geen baat bij mensen die hun gedachtegoed uit een boek halen waarin een fictieve god de boel bepaald... Wij weten beter, de grens is bereikt.

bwest | 18-10-15 | 10:41

voorschot | 18-10-15 | 10:30
Dat zou dan wel weer fijn zijn, dat jij je koffertje pakt als Wilders MP wordt. Mocht je nog geen toevluchtsoord hebben, dan kun je het misschien eens proberen in een van die landen waar het al jaren lente is.

Zit ik hier een beetje in die kutregen - maar al te graag, ik geef om Nederland.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:41

Graaf Monte Cristo | 18-10-15 | 10:35 Geert zit dit jaar 18 jaar in de Tweede Kamer, volgens hem een nepparlement.

Dan zit ie er alleen maar voor de maandelijkse toelage en niet voor jou.

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:40

omanders | 18-10-15 | 10:32
Dat mag. Ik acht mijzelf niet hoogopgeleid. Ik ben het. Daarmee niet beter dan iemand anders. Punt is alleen wel dat laagopgeleide mensen minder goed schijnen in te kunnen zien dat ze ergens geen verstand van hebben. Geopolitiek is daar een van. De gevolgen zijn alleen met een bepaald IQ te overzien.

Dat klinkt heel zuur, maar waar iemand met een wo-opleiding leert om verbanden te leggen, theorieën te koppelen en zelf ideeën te ontwikkelen, leer je op 'lagere' niveaus praktische zaken. Op de HBO leer je bijvoorbeeld te doen als een journalist.

Het verschil merk je ook als je voor de klas staat. Vmbo-leerlingen hebben de grootste moeite met de grote consequenties en verschillende invloeden van de Koude Oorlog, terwijl vwo-leerlingen dit een stuk sneller begrijpen.

Moraal van dit verhaal: Inderdaad lager opgeleide mensen zullen handelingen niet snappen. Dat betekent echter niet dat de slimme mensen dom doen. Ze doen letterlijk iets onbegrijpelijks. Alleen dat niet snappen moeten ze accepteren. Ons land is er de afgelopen 400 jaar niet slechter op geworden met een regerende elite.

Golaio | 18-10-15 | 10:40

Golaio | 18-10-15 | 10:32
Laat me u u één ding uitleggen, want ik heb het gevoel dat u deze opmerking sarcastisch maakte.
We staan op kruispunt in de geschiedenis, op deze weg doorgaan is de weg naar vernietiging en onderdrukking. Als we de andere kant op gaan zoals uitstappen uit deze verrekte E.U kunnen we ons eigen immigratie beleid gaan maken.
Ten eerste : Net als in Australie een vijf sterren systeem in voeen , mensen die in aanmerking komen en een bepaalde vaardigheid meenemen die we kunnen gebruiken mogen blijven.
Ten tweede we maken een omslag in energie ontwikkeling. Zoals veel zonne energie,en water kracht, zodat we van die olie af zijn.
ten derde : we gaan de immigranten dwingen om onze normen en waarden te accepteren, mocht dit niet gebeuren dan kunnen ze direct vertrekken. Er zal geen uitzondering zijn. Dit geld voornamelijk met mensen uit islamitische landen. Ten Vierde, de vrijheid van godsdienst verdwijnt en we maken er tolerantie van godsdienst van, zodat we een stok achter de deur hebben. We gaan er namelijk achter zetten het woordje mits.

son of anarchy | 18-10-15 | 10:40

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:31
Wilders is nogal een dominant mannetje, al is dit in de slaapkamer soms andersom.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:38

Het is echt onbegrijpelijk dat het VVD-topkader en mensen zoals Halbe Zijstra en Klaas Dijkhof zich nog steeds gedwee door Mark Rutte als een soort rattenvanger van Hamelen naar de electorale afgrond laten leiden. Het wordt nu de allerhoogste tijd dat er binnen de VVD eens mensen in verzet komen, anders passen de VVD en de PvdA-fracties straks nog samen rond die GS IKEA eettafel met 8 stoelen. Is er nu werkelijk helemaal niemand meer over binnen de VVD die nog over iets van een ruggengraat beschikt?

Outsider-Inside | 18-10-15 | 10:38

@voorschot | 18-10-15 | 10:30
Neem je Kereltje gelijk mee?

necrosis | 18-10-15 | 10:37

appeltjesgroeneweide | 18-10-15 | 10:31
En bij dat alles is de onderste grafsteen nog steeds niet boven...

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:36

Jeetje, er zitten plotseling een heleboel linkse trollen hier te reageren. Nog nooit gezien. Ze hebben JOOP verlaten en komen (proberen) hier de boel te verzieken. Maar wij trappen daar lekker niet in.

Graaf Monte Cristo | 18-10-15 | 10:35

"Van de 25 miljoen Australio's zijn er maar 500.000 moslim (1%)"

1% van 25.000.000 is 250.000. 500.000 is dus 2%. Jullie moeten eens leren rekenen! Lol

DerWaarheid4 | 18-10-15 | 10:35

Dat de PVV stijgt in dit soort tijden is normaal, maar op basis waarvan stijgen de SP en D66 in deze peiling? Dat zijn toch politieke clubs die nog harder falen dan de VVD en PvdA, terwijl deze verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken en moeten dealen met die 'sterke' oneliners van kereltje en consorten..

Klitten | 18-10-15 | 10:34

PVV een fascistoïde bestuursmodel?
@Golaio | 18-10-15 | 10:25
/
Kunt u dat ook met feiten bewijzen? Knokploegen gezien op straat? Of roept u maar gewoon iets doms?

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:34

Wat ik niet begrijp is dat mensen die zo tegen de PVV zijn zich steeds maar weer hullen in allemaal verhalen waarom Geert zo slecht zou zijn. Mijn vraag is dan ook zien jullie werkelijk niet wat er allemaal gebeurt? dat je geen PVV wil stemmen begrijp ik wel maar je moet toch niet blijven ontkennen dat er op dit moment door de gevestigde orde alles aan gedaan wordt om de boel hier te verkloten.
Steeds meer mensen zien dat en gaan dus denken : weet je wat? Die Geert Wilders benoemt in ieder geval waar ik me in kan vinden.
Als de Andere partijen zich ook zo op hadden gesteld in deze was er helemaal geen zetelwinst voor de PVV.
Maar blijkbaar is het niet politiek correct om het met Wilders eens te zijn en springen ze als idioten in de gracht omdat Brussel dat zo graag ziet.

memyzelfandai | 18-10-15 | 10:33

Het antwoord op al uw problemen is vaak eenvoudig te verwoorden en Geert Wilders doet dat, volkomen oprecht.

succesvol | 18-10-15 | 10:33

@L. Rakker | 18-10-15 | 10:04
Ben je soms vergeten dat CDA het regeerakkoord van Rutte I niet nakwam door simpelweg de bezuiniging van een miljard op OSW niet na te komen?
Ik geef de voorkeur aan SGP, niet bepaald mijn partij maar hun 'nee' blijft 'nee', ook 100 jaar later!

necrosis | 18-10-15 | 10:33

@L. Rakker | 18-10-15 | 10:04
Ben je soms vergeten dat CDA het regeerakkoord van Rutte I niet nakwam door simpelweg de bezuiniging van een miljard op OSW niet na te komen?
Ik geef de voorkeur aan SGP, niet bepaald mijn partij maar hun 'nee' blijft 'nee', ook 100 jaar later!

necrosis | 18-10-15 | 10:33

voorschot | 18-10-15 | 10:30

België
België
België
België

Is er leven op Pluto
Kun je dansen op de maan
Is er een plaats tussen de sterren
Waar ik heen kan gaan..............

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:32

son of anarchy | 18-10-15 | 10:29
Nederland is inderdaad een land dat nog nooit voordeel heeft gehad van zijn open economie, handelsgeest en tolerantie richting immigranten.

Golaio | 18-10-15 | 10:32

@Golaio


"Verkiezingen op basis van peilingen, wie denkt dat dat een oplossing is, verdient eigenlijk geen stem in onze democratie. Puur en alleen wegens een te beperkt verstandelijk vermogen."


Ik hoor dat jezelf zo hoogopgeleid acht dat je jezelf de maat der dingen vind. Maar een groot deel van de stemmers is de immigranten toevloed gewoon zat. En de hoogopgeleiden met een uitgebreid verstandelijk vermogen willen dat grote deel niet ter wille zijn. Ongetwijfeld - ja, ik speculeer nu - omdat ze denken het beter te weten.


Maar ja, dat hele wereldbeeld sodemietert momenteel ineen. Het hoofd van het COA liegt over hoogopgeleide asielzoekers. De Duitsers liegen dat ze het wel aankunnen. Iedereen liegt dat ISIS niets te maken heeft met de islam, of het Midden-Oosten. Dat hele hoogopgeleide wereldbeeld begint aan alle kanten scheuren te vertonen. En weet je? Het feit dat niemand van die hoogopgeleide minkukels ook maar iets van een flauw benul heeft van hoe daar mee om te gaan geeft wel aan hoe dom zij zijn. Ondanks die fabuleuze verstandelijke vermogens van ze.


Daarbij, als slimme mensen dom doen acht ik over het algemeen vele malen verwijtbaarder dan als domme mensen dat doen.

omanders | 18-10-15 | 10:32

Dan kun je als Rutte zijnde toch mooi terugkijken op een glansrijke carriere, me dunkt.

- je eigen partij laten decimeren naar -zetels
- het vertrouwen in de politiek naar 0 gereduceerd hebben
- gehaat en geminacht worden door nb het zogenaamde nette deel van Nederland
- volop antisemitisme binnen gehaald en daarbij consequent hebben lopen lachen
- ons land verkocht aan de EU
- een gigantische werkloosheid en staatschuld hebben veroorzaakt
- en alles in ruil voor een EU baantje.

appeltjesgroeneweide | 18-10-15 | 10:31

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:18
Groot gelijk. Bovendien, die kinderen staan niet te janken omdat ze zo graag naar NL of D willen, maar omdat ze zich ongemakkelijk voelen en naar huis willen...(?) Dus geef ze eten en een ijsje voor onderweg en snel terug naar huis of een veilig land in de regio.

Chief-mate | 18-10-15 | 10:31

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:29 Je kunt je voorstellen hoe dat gaat in de slaapkamer.


Zij: "Meer,meer,meer."
Hij: "Minder,minder,minder.".

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:31

Iedereen valt D66 maar aan, maar dit zijn de intens slechte partijen. nieuwspraak.nl/blog/2015/10/13/groenli...
Dit is niet foute maatregelen nemen met goede bedoelingen, maar gewoon ziekelijk gedrag gedogen. Vreemd dat Wilders niet hen aanviel. Zij zijn een nul en dus niet Pechtold die nog beschaafd is.

PausTokkie | 18-10-15 | 10:31

@Toetsiemonster | 18-10-15 | 10:04
In tegendeel, dan kan Geert laten zien wat hij in zijn mars (no pun intended) heeft.
Achteraf zeiken als hij het niet voor elkaar krijgt is prima, maar de walgelijke manier waarop met name PvdA de PVV in een hoek duwt en zelf geen enkel fatsoenlijk besluit kan nemen is ronduit stuitend.

necrosis | 18-10-15 | 10:31

... Terecht 37 zetels en dat worden er nog VEEL meer !
Nederland verschraalt financieel, verarmt cultureel en komt bloot te staan aan 1400 jaar Middeleeuwse achterlijkheid waarin geen ruimte is voor vernieuwing, laat staan reflectie. ALLES en iedereen moet buigen voor de islam, complete Nederlandse straten afgeplakt om de totale waanzin van de islam niet te kwetsen. Het is een grove schande hoe de Nederlandse bevolking gepasseerd wordt, waar zo'n beetje alles uit de politieke kast getrokken wordt om de eigen bevolking te misleiden, als extremisten weg te zetten of simpelweg de tegenstem te ontnemen en mensen weg te sturen bij OPENBARE vergaderingen.
De tijd nadert om massaal op te staan tegen deze Landverraders, Westerse Cultuurslopers !

Feel Real | 18-10-15 | 10:30

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:12
Als Wilders omgelegd wordt is dat juist de nekslag voor policor Nederland. Op het moment dat er een eloquente, iets sympathiekere leider komt stuift de PVV door naar de 60 zetels. Wilders effent slechts het pad.

de Voorzittert | 18-10-15 | 10:30

Ik zet m'n vluchtkoffertje vast klaar voor het moment dat Geert MP wordt.

voorschot | 18-10-15 | 10:30

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:28
lol.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:29

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:10
Gaan we regelen!

pim achtertuin | 18-10-15 | 10:29

Elmer Fudd | 18-10-15 | 10:25
Fortuyn had inderdaad nog enige opleiding genoten en was geen plucheklever zoals Wilders

Golaio | 18-10-15 | 10:29

Uit de E.U stappen is noodzakelijk. Daarna zeer strenge wetten maken tegen immigratie en het sociale stelsel alleen open stellen voor mensen met Nederlands paspoort.

son of anarchy | 18-10-15 | 10:29

Maurice knutselt dit soort cijfers bij elkaar op verzoek van mevrouw Wilders. Geert wil nog niet aan de viagra.

En zó krijgt ie toch een klein stijfje voor haar zondagochtendwip.

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:28

@Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:25
Bankiers in de cel ... als dat zou kunnen :)!

Watching the Wheels | 18-10-15 | 10:28

Helaas CDA, D66, CU, SGP, dierenpoes en GL hebben samen 52 zetels, dus Greet komt er van zijn lang zal ze leven niet in. Toch heel aardig, volgens de kwaliteitsmedia werd Greet volledig klem gezet door de verenigde anti Greet brigade. Maar ondertussen breekt het besef door dat de gevestigde partijen geen moer doen aan de crises (financieel en vluchtelingen) behalve meer EU mompelen en de hele EU aan Erdogan uitleveren. Nu nog wachten tot de pensioenen gekort worden vanwege het ECB beleid en we kunnen helemaal lachen. Dan lijkt grenzen dicht en uit de EU opeens niet meer zo onaantrekkelijk.

bijna_raak | 18-10-15 | 10:27

@Peace Rider | 18-10-15 | 10:04
-100 is genoeg om ook Kereltje en zijn aanhang uit de TK te schoppen.
Hoe eerder, hoe beter!
En als Wilders het vacuüm dat ontstaat niet kan opvullen, ga ik mijn LnNL weer nieuw leven inblazen.

necrosis | 18-10-15 | 10:26

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:18

Dit verschilt per land, in Nederland hebben we over het algemeen meer weekdieren dan in bijvoorbeeld Hongarije.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:26

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:19
Dus u bent voorstander van een fascistoïde bestuursmodel? Dat is namelijk precies wat de PVV qua bestuursmodel is. Hij moet alleen nog het communisme hard aanpakken. Antiliberaal is hij namelijk geworden met zijn qualificatie van 'nepparlement'.

Golaio | 18-10-15 | 10:25

@+1 | 18-10-15 | 10:04
Pim Fortuyn had minimaal 50 zetels gehad nu. Het redelijke alternatief..

Elmer Fudd | 18-10-15 | 10:25

@Watching the Wheels | 18-10-15 | 10:22
.
Precies. Kijk maar naar IJsland als voorbeeld. Bankiers in de cel, geen crisis, geen EU, geen Euro, wel veel groei. En democratie.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:25

afschaffen van ritueel slachten (ben niet erg in vorm vanochtend ;) )

Watching the Wheels | 18-10-15 | 10:25

van_the_man | 18-10-15 | 10:10
Waarom zou ie dat 'moeten' doen? Gezien hoeveel mensen op hem stemmen denk ik niet dat ie zich veel zorgen maakt. Je weet dat minder dan 2% van de inwoners van dit land werkelijk de behoefte voelt om lid te zijn van enige politieke partij? Volgens mij zoek je gewoon een stok om mee te slaan..

noerg | 18-10-15 | 10:25

caspert79 | 18-10-15 | 10:16
Zit wat in.
Wilders is wat, laten we zeggen, grofgebekter dan het kereltje en veel mensen geloven in een stropdasje dat met twee woorden spreekt. Dat denken ze dan bij het opportunistische kereltje te vinden, intussen niet beseffend hoezeer zij door dat stropjasje in d'n reet worden genaaid.

God, ik lijk Wilders wel. Help!

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:24

@zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:04
Gelukkig heeft jouw telraam de jaarlijkse APK doorstaan...
*gnehehe*

necrosis | 18-10-15 | 10:23

Sateetje | 18-10-15 | 10:17
Vreemd, ik ken ook een aantal PVV aanhangers om me heen maar als puntje bij paaltje komt stemmen ze iets anders, misschien dat er in het stemhokje toch het verstand omhoog komt en het wint
van de onderbuik.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:22

Laten we hopen dat het smerige t*volk hem niet overhoop laat knallen. Stem volgende keer ook eenmalig Wilders, enkele weken geleden besloten en voor mij een hele stap als niet xenofobe Dierenpoes stemmer. Hoop wel dat hij woorden als 'kopvoddentaks' en 'minder' tot het verleden laat behoren, want dat heeft geen niveau. Hoop ook dat hij het afschaffen van onverdoofd ritueel slachten en andere dierenmishandeling op de agenda blijft zetten. Wil m'n oude Nederland niet nog verder verliezen, met name die constante manipulatie van de NPO-media en de voortdurende EU-propaganda, het is een keer genoeg. Dit is momenteel al de dictatuur, waar ze zogenaamd met z'n allen zo bang voor zouden zijn. En bankiers en multinationals vullen nog altijd hun zakken. Als Wilders de bankiers ook nog even aanpakt, heeft hij volgende week 50 zetels. Je moet nu een totaalplan presenteren, weg met die corrupte dievenbende.

Watching the Wheels | 18-10-15 | 10:22

Voor de verkiezingen in 2017 zullen ze proberen de PVV
"kalt te stellen" middels de rechter of een EU-wet.

meneer Q | 18-10-15 | 10:22

In Hamburg is een asielcentrum afgebrand. De politie heeft de dader. Een jonge Egyptenaar.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:22

Dierenpoes stond gelijk met Geert op 2,5x meer maar is nu gezakt naar 2x meer. Groenlinks gat steady naar 3x meer, maar eigenlijk is dat maar 1,3x meer als je van vòòr val van Jolande Sap niet telt. 50Plus doet 't ook niet slecht met 2x meer. Maar je voelt al aankomen dat alles anders zal zijn vlak voor de veriezingen. Gek hè, dat je in een eerlijke democratie zoiets al vooruit kan weten.

Ik reaguur al 5 jaar | 18-10-15 | 10:21

@de Voorzittert | 18-10-15 | 10:02
De meeste getallen lijken me vrij realistisch, die 13 zetels gaat VMBO'er/ snotneusje Klaver echter nooit halen.
Dat kind is pas uit de luiers.

necrosis | 18-10-15 | 10:21

Het is en blijft fascinerend. Als de huidige coalitie blijft zitten dan krijgt geert er meer zetels bij. Gaat de coalitie opstappen is Geert ook de winnaar. Wat een dilemma voor de nep democraten PvDA en VVD.

son of anarchy | 18-10-15 | 10:21

@van_the_man | 18-10-15 | 10:10

Die echte partijen van u, die regeren dit land de grond in. Dat is wat van belang is. Dat die echte partijen van u beschikken over democratische window dressing is niet zo interessant.
.
U dacht werkelijk dat die partijen niet bestuurd worden door de top? Over een gemankeerd intellect, en povere informatiepositie gesproken.
.
U kunt andere mensen beter niet de maat nemen. U heeft er simpelweg geen basis voor. U bent het ezeltje dat zich voor twintigste keer aan dezelfde steen stoot.

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:19

@Oeloeboeloe | 18-10-15 | 09:55


Er is plek genoeg in Turkije. Dat is toch een relatief leeg land.

omanders | 18-10-15 | 10:19

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:14
Ligt eraan. Als je een weekdier bent, zul je de deur misschien open doen.

We hebben decennia een IJzeren Gordijn gehad; dat werkte heel behoorlijk. West-Europa is ook in staat zoiets te bouwen. Ik ben er erg voor het inkomend verkeer te reguleren, jankende kinderen of niet (die kun je natuurlijk wel wat eten meegeven, voor onderweg naar huis).

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:18

Een links meerderheidskabinet incl. PVV is mogelijk als de linkse partijtjes van hun waanidee afstappen dat het steunen van massa-immigratie en islamisering progressief is.

De Geus | 18-10-15 | 10:18

@zeg maar jansen | 18-10-15 | 09:54
Gemeenteraadsverkiezingen waren voor PvdA ook nooit een opmaat voor aankomende landelijke verkiezingen, tenzij ze overal mooie cijfers scoorde.
Het lijkt erop dat PvdA uitgekotst is nadat zelfs die twee opstandige handlangers van Erdogan een eigen partij hadden opgericht.

necrosis | 18-10-15 | 10:18

Wiggin | 18-10-15 | 10:11
Omdat daarom. Verder verwijs ik u verder naar boeken over de werking van onze democratie. Staat bijvoorbeeld in een gemiddeld boek over staatsinrichting als Het Land van Kleine Gebaren. Succes.

Golaio | 18-10-15 | 10:18

Dit kabinet hoopt op een Elfstedentocht, dat kan de boel mooi een beetje afleiden. Of een andere ramp.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:17

Ik had al een aantal PVV aanhangers om me heen, maar hoor steeds meer dat er nog meer mensen overslag gaan, vreemd hè met dit achterlijke beleid van dit toneelkabinet.....

Sateetje | 18-10-15 | 10:17

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:09

Mensen die anti Wilders zijn stemmen op zijn grootste opponent, dat is op zich niet vreemd.

caspert79 | 18-10-15 | 10:16

We hebben geen reet aan virtuele zetels. Net zo veel als aan virtuele wetten, virtuele oplossingen, virtuele verbeteringen en het virtuele einde van de boevenbende in Den Haag. Maar niet opgeven, dat dan weer niet.
LetTheSunshine | 18-10-15 | 10:06

Als reaguurder is voor mij virtueel ook al heel reëel. Ik kom toch nooit buiten.

FrankVeer | 18-10-15 | 10:16

marcoplarco | 18-10-15 | 10:08
Het mandaat is nog altijd het mandaat uit 2012. Het land gaat de goede kant op na een ernstige crisis. Een crisis waar Wilders gewoon uit wegliep toen hij enige verantwoording had.

Ook wanneer Wilders aan de macht komt. Veranderd er weinig. Dan krijgen we Griekse taferelen en vervolgens een netjes aan de eu geconformeerde partij.

Golaio | 18-10-15 | 10:15

Joechei ende Jolijt...
Mijn plucheklevende elitaire Farizeeer is beter dan jouw plucheklevende elitaire Farizeeer part MMMCDLIX.

CumGranoSalis | 18-10-15 | 10:14

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:12
Als de eerste beelden komen met zielige kinderen gaan de grenzen weer spontaan open.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:14

Nog maar 39 te gaan en dan nog de macht in de 1e kamer.

dubbelq | 18-10-15 | 10:13

Ik ken en hoor ook steeds meer mensen die voor de PVV gaan. Het is nu natuurlijk wachten op het moment dat andere partijen wat punten overnemen nu op termijn de verkiezingen weer in zicht komen. Laat iedereen zich in het stemhokje goed beseffen wat er van de beloftes terecht gekomen is bij dit kabinet. Het stuk van Feynman zegt ook al genoeg.

Mr. Neon | 18-10-15 | 10:13

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:09
Deze peiling is net zo echt als de cup E van mijn buurvrouw, totdat je erin knijpt.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:12

Op naar de 50 zetels, gaat zeker gebeuren als dit beleid van gelukzoekers door de strot duwen verder gaat.

adkest | 18-10-15 | 10:12

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:10
Wij zouden niet kunnen wat de Hongaren kunnen? Schei toch uit man.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:12

Wilders vormt met een grote aanhang een enorme bedreiging voor politieke baantjes, geldstromen, en netwerkjes.
.
Blijven deze peilingen zich zo ontwikkelen dan ligt ie gegarandeerd voor de verkiezingen ergens dood op straat.
.
De fatsoenlijke politiek moet door.

Parel van het Zuiden | 18-10-15 | 10:12

@Golaio | 18-10-15 | 10:05

Want?

Wiggin | 18-10-15 | 10:11

Daphinda | 18-10-15 | 10:05
14% hoogopgeleid noem ik ook voornamelijk aanhang onder lager opgeleide mensen.

Golaio | 18-10-15 | 10:11

Maar straks zitten er gewoon weer vier PvdA-ers en een VVD-er bij Buitenhof.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:11

Een zeer ruime meerderheid stemt nog steeds op echte partijen en niet op een neppartij met maar één lid.
Dat nepparlement waar Wilders het over heeft valt dus wel mee. Hij zou beter eerst kunnen zorgen dat zijn neppartij een echte partij met leden wordt zoals de meeste partijen in een democaratie.

van_the_man | 18-10-15 | 10:10

Daphinda | 18-10-15 | 10:05
Welke oplossing bedoel je dan, grenzen dicht of zo.
Dan moet je toch echt uit de EU stappen en Europa.

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:10

Rekenen blijkt zoals altijd maar weer bij de journalisten een moeilijk punt te zijn. 500.000 van 25 miljoen is 2% , Niet 1%. Scheelt maar 100% hoor...

GerMonster | 18-10-15 | 10:10

Dat het meelopende kereltje 5 in de plus staat, onbegrijpelijk. Hij is niet meer dan het hobbelpaard van Rutte en zou zonder Wilders zo goed als niets te zeggen hebben.

Met Wilders trouwens ook niet.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:09

Dostranamus | 18-10-15 | 10:00
als je arrogander bedoelt. Die zat vorige week nog te stralen en te glunderen bij Pauw!
Hij doet zijn naam eer aan.

fikkieblijf! | 18-10-15 | 10:09

Neppeiling.

Piet Karbiet | 18-10-15 | 10:09

@Golaio | 18-10-15 | 10:05 Vast. Maar het geeft wel aan hoeveel mensen het mandaat van Rutte-2 nog steunen. Nog geen 20% van de kiezers voor beide partijen samen. Als het kerels (m/v) waren dan zouden ze hun conclusies trekken en het mandaat teruggeven aan het volk.

marcoplarco | 18-10-15 | 10:08

PVV/VVD/CDA=75 zetels.

Volgende kabinet Wilders met gedoogsteun van VVD en CDA?

tipo | 18-10-15 | 10:08

.
Bij de Volkskrant stemde reeds 96% voor het bewaken van de grenzen.
.

Madame Poitiers | 18-10-15 | 10:07

Correctie, bij -79 staan ze op -100

Peace Rider | 18-10-15 | 10:07

Groenlinks is simpel te begrijpen. Het is een Hollandse polderstamppot van religieuzen, milieufreaks en communisten. Iedere idioot kan zich er thuis voelen, mits ingedijkt en beperkt qua visie. Maar ze doen wel gezellig tegen elkaar (niet tegen andersdenkenden).

rara | 18-10-15 | 10:07

PVV of we daar nu mee opschieten..Hij mag overigens wel oppassen als toekomstige MP, dankzij de gevestigde ontwrichtingspartijen in dit nepkabinet. In 2002 werd destijds de recht op het MP afstevende partijboss met eenzelfde ideologie vakkundig net voor DDay uit de weg geruimd...
Overigens denk ik dat bij gebrek aan iets anders dan wat er nu zit zijn partij zoveel stemmen heeft. Peilingen en daadwerkelijk even erop gaan stemmen is nog steeds iets anders in dit nepland.

fikkieblijf! | 18-10-15 | 10:07

We hebben geen reet aan virtuele zetels. Net zo veel als aan virtuele wetten, virtuele oplossingen, virtuele verbeteringen en het virtuele einde van de boevenbende in Den Haag. Maar niet opgeven, dat dan weer niet.

LetTheSunshine | 18-10-15 | 10:06

L. Rakker | 18-10-15 | 10:04 En dat meen je serieus? Nou ja, het zou kunnen maar dan moet er wel een degelijk hek om dat gesticht heen.

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:06

Een definitieve oplossing voor de vluchtelingenstroom komt er pas als de PVV veruit de grootste wordt bij verkiezingen en in de regering komt. Ook in mijn omgeving ken ik mensen die nooit PVV hebben gestemd, maar dat de volgende keer wel gaan doen. Logisch zoals het kabinet Rutte de Nederlandse bevolking schoffeert, dat is onacceptabel.
Wat Maurice de Hond ook gepeild heeft is de aanhang van de partijen in laag, midden, en hoogopgeleid.
Opvallend dat bij de PVV 14% van de aanhang hoogopgeleid is, vroeger had de PVV alleen voornamelijk aanhang onder laagopgeleiden.
Ook opvallend is dat het vertrouwen in Wilders voor het eerst groter is dan het vertrouwen in Rutte.
Dit zijn allemaal indicaties dat de PVV onder alle lagen van de bevolking een brede aanhang krijgt.

Daphinda | 18-10-15 | 10:05

Verkiezingen op basis van peilingen, wie denkt dat dat een oplossing is, verdient eigenlijk geen stem in onze democratie. Puur en alleen wegens een te beperkt verstandelijk vermogen.

Golaio | 18-10-15 | 10:05

de Voorzittert | 18-10-15 | 10:00

Reken maar dat bij verkiezingen het policore establishment alles uit de kast zal halen om het volk te masseren. Zo gaat dat. Beelden zijn zo verdomde effectief om de publieke opinie te manipuleren, ongelofelijk. Verreweg de meesten van ons baseren onze meningen op beelden uitgezonden door de massamedia.

Van Duyvenbode | 18-10-15 | 10:05

Ach... leefde Pim nog maar.

1+1 | 18-10-15 | 10:04

PVV+SP+CDA+50Plus= 77. Is dat een mogelijkheid?

L. Rakker | 18-10-15 | 10:04

Geert kan beter stoppen. Dit gaat veel te goed, straks moet hij nog regerings verantwoording nemen en kan hij niet meer lekker op het kabinet foeteren.

Toetsiemonster | 18-10-15 | 10:04

@necrosis | 18-10-15 | 09:58
ik ben pas tevreden als er -100 staat.
Zouden ze dus alle2 (PvdA/VVD) op 0 uitkomen.

Peace Rider | 18-10-15 | 10:04

-weggejorist-

Daniel665 | 18-10-15 | 10:04

Maurice de Hoax peilt toch gemiddeld zo'n 500 mensen? Dan zegt zo'n poll vrij weinig.

Ronman2k | 18-10-15 | 10:04

ad melkert | 18-10-15 | 09:58 Rekenen is niet het sterkste punt op de redactie.

zeg maar jansen | 18-10-15 | 10:04

@de Voorzittert | 18-10-15 | 10:02

Ach laat ze toch genieten in het virtuele wereldje van zetels, verpest het feestje nu niet.

Guy Fawkes | 18-10-15 | 10:04

Altijd weer grappig, om de PVV groter te zien zijn dan de hele coalitie bij elkaar.

dontworrybehappy | 18-10-15 | 10:03

Die 13 zetels voor snotneus Klaver doet me wel twijfelen aan de waarde van deze peiling. Dat gaat deze eeuw niet gebeuren.

de Voorzittert | 18-10-15 | 10:02

Groen links op 13 zetels? Vraag me af wat hun kiezers zo progressief vinden aan kindbruidjes.

koosnaam | 18-10-15 | 10:02

rara | 18-10-15 | 09:53
Prima wat mij betreft, dan dwingt het ze te handelen voor de volgende verkiezingen.

noerg | 18-10-15 | 10:01

BTW, tijd voor verkiezingen en tijd om voor altijd afscheid te nemen van de PvdA en tevens de Quislingbode (cq Dagblad de VolksVerrader), de Vara, Joop, etc.

ad melkert | 18-10-15 | 10:01

zeg maar jansen | 18-10-15 | 09:54
Ach laat ze toch genieten in het virtuele wereldje van zetels,
verpest het feestje nu niet .

Eurotokkie | 18-10-15 | 10:01

Dit maakt één ding zeker: de spinnende spindoctors van VVD66/PvdA zitten nu al NPO en RTL te bewerken de vluchtelingenkwestie géén onderwerp van debat te laten worden bij de komende verkiezingen. Prima alternatief is Wilders niet uitnodigen.
.
Daarnaast worden Rutte en Samsom uiteraard vervangen door Zeilstra en Asscher die met alle egards in een miljoenmiljard programma's gelanceerd worden.

de Voorzittert | 18-10-15 | 10:00

Dat valt me eerlijk gezegd nog tegen.
By the way, is die verwarde man,(kereltje genaamd), nog ergens gesignaleerd?)

Dostranamus | 18-10-15 | 10:00

Van de 25 miljoen Australio's zijn er maar 500.000 moslim (1%). Ik zou het zelf als 2% definieren.

ad melkert | 18-10-15 | 09:58

Onder de streep een bloedrode -50 voor Rutte II.
Ik hoop dat 'de kiezer' dat in (uiterlijk) 2017 omzet in daden en dus niet weer op die kutpartijen gaat stemmen.
In ieder geval is 29 zetels zelfs minder dan de helft van een meerderheid.
Waarom dient Mark het ontslag van het meest rampzalige kabinet ooit niet aan?

necrosis | 18-10-15 | 09:58

Geniet er maar van zolang het nog kan.

Eurotokkie | 18-10-15 | 09:58

Plek Voor Vluchtelingen!!

Oeloeboeloe | 18-10-15 | 09:55

Ik ben zeker de enige die moet gniffelen om eem anti islam partij die ALA heet.

yamahaha | 18-10-15 | 09:54

Peilingen zijn geen verkiezingen.

zeg maar jansen | 18-10-15 | 09:54

Als er een definitieve oplossing is of er een einde komt aan de vluchtelingenstroom dan verdampt de winst voor Wilders ook weer. Zo werkt dat al jaren voor de PVV...

rara | 18-10-15 | 09:53

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken