Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

WTF Video. Agent schiet zwarte man zomaar dood

Pas op. Misselijkmakende moordscene. Een universiteitsagent (!) in Cincinnati, Ohio, USA stopte begint deze maand een zwarte man die zonder voorste kentekenplaat door een wijk rijdt. De man reageert een beetje terughoudend en aloof op de blanke agent, Ray Tensing. Op de vloer van de auto ligt een fles gin en de man kan of wil geen rijbewijs tonen. Dat is allemaal circumstantial evidence: afgezien van de ontbrekende kentekenplaat aan de voorzijde van de wagen, heeft de zwarte man nog niets aantoonbaar verkeerd gedaan. Als hij vervolgens weigert zijn gordel af te doen en het portier dicht trekt als de agent het probeert te openen, trekt Tensing zijn wapen en vuurt onmiddellijk één keer in de auto. Het slachtoffer scheurt er vandoor en crasht een stukje verder. De 43-jarige Samuel Dubose is dood. In zijn oorspronkelijke verklaring beweerde de campus cop dat hij meegesleurd werd door de verdachte. Bovenstaande bodycam-beelden ontkrachten dat verhaal volledig. De aanklager noemt het nu een "chicken crap stop", een zinloze staandehouding om klein bier, en de agent wordt vervolgd voor moord. Gezien de beelden, is daar helemaal niets op af te dingen.
Full body cam footage:

Reaguursels

Inloggen

@Kudtkip | 31-07-15 | 05:55
Bombardement en nog met veel foute conclusies Is goed kippie. Nooit in de US vertoeft dat is duidelijk!

Hoe weet de agent dat hij geen kenteken voor heeft? Man ben jij echt zo dom? Ja dus! Ga er niet eens op in want nutteloos. Waarom hij het vroeg? Omdat in het merendeel van de US het strafbaar is. Toevallig niet in deze situatie maar gaan zij nu aanpassen. Lul jij muppet jezelf even klem nu! Context niet begrijpen. Maar goed ben nog LANG niet klaar met een debiel die niks anders dan de Spaanse kust gezien heeft.

Lullen over een fles drank die er niet toe doet! Overduidelijk dat hij dicht zit en dan mag het. Open is probleem! Geen Nederland daar. Niet dat jij dat ooit begrijpt muppet! Gaat jouw pet te boven. Jij denkt dat onze wetten overal gelden. Wederom vooral lekker naar je Costa Del Sol jaarlijks gaan want de rest is te ENG voor jou.

Wederom ben jij een stom idioot varken die niks begrijpt. Stomme lutser! Hij vraagt inderdaad of het zijn auto is. Ja zegt hij maar de agent had het al nagetrokken en bleek dat het op de naam van een vrouw stond. Waarop hij ook reageert nee van mijn vrouw. Of mijn aanstaande (man zou gaan trouwen). Wederom toon jij je focking IQ van een waterplant weer! Ook op uitgeluld luster prutser en debiel! Ikke niette begrijpe.... Ja duidelijk bij jou. Kudt!

Lullen over tegenstrijdigheid. Selectief lezen. STelde eerder al dat die hele traffic stop compleet amateur gedoe was. Maar dat helpt niet je gezeik niet dus lees jij overheen PRUTSER (jeetje ga los LUSTER)

Verder lul jij allemaal shit in een fantasie wereld. Man kan geen rijbewijs tonen. Waarom niet? RIJONTZEGGING! Met je Mac verhaal. Jij bent een Trutte stemmert dat blijkt wel. Zo snel misleid. EN JIJ lult jezelf vooral flink tegen. Je kent het niet maar oordeelt wel met je gebrekkige kennis waarbij jij Nederlandse wet als maatstaaf neemt? Ga eens deaud en rot eens op! Idioot! Ooit het continent wel eens verlaten? Wedden van niet!

Palaverende gek. Nu verder het vakkundig gesloop van een niet halal geslachte kip, waar jij met zit. Want ik stelde eerder in een tegel ook al dat hij het gewoon kon vragen. Maar daar las jij als muppet even voor het gemak overheen. Cherry picking! Zo'n nutteloze lul ben jij! Lekker stoer doen! Nee lul jij bent niks! Stom en achterlijk! Buiten proportioneel? Ha gaan we mijn tegels kopiëren en vervolgens niet begrijpend willen lezen? Oh nee! Jij bent zo'n sukkel die Oost Indisch doof is! Wat jij wil zien toch! Blijkt maar weer Kudt geval.

Een gok dat het automaat is! Bewijst WEDEROM MIJN PUNT! Stomme loser. Nooit van het continent geweest. EN jij oreert tegen iemand die er gewoond heeft? Sukkel achterlijke kudtkip! meer dan 90% is automaat lutser! Schakel is lastig te verkrijgen. WEDEROM!!! KUDTKIP LUTSER!!! een tegel gemist. Weer selectief lezen want ook daar staat een tegel van mij over! Ja jij knijpt hem he nietnut! Ben nog niet klaar met een kudtkip fileren! Mocht je willen!

Niks begrijpen en veel lullen? Overigens de echte toedracht negeer jij! Ja zo'n lafbek ben jij wel! Man vluchte omdat hij reedt zonder geldig rijbewijs. Ondanks dat campus agent (ook al eerder gesteld maar een loser als jij leest selectief) niet volgens het boekje ging maakt het niet ok dat hij ook fout zat.

Hij vluchte! Maar om daar iemand een headshot mee te belonen gaat mij gewoon tever! Nooit door een autoraam springen. Zelfs in Nederlands is dat protocol (Wederom tegels niet lezen STOMME KUDT minderwaardige KIP) Hou gewoon je muil orerende idioot!

Alles in jouw tegel is lachwekkend slaat nergens op. Zeker de US media ook niet gevolgd? Oh wacht jouw wereld stopt bij NOS! Die agent is fout! punt. Het slachtoffer had ook iets op zijn kerfstok! PUNT! Nu jij weer alhoewel ik je zo gefileerd heb dat jij alleen maar stuiptrekkingen kan maken. Tief weer op naar costa brava ofzo met je budget shit.

Bubba mag bij jouw ook wel langskomen.


Vageling | 02-08-15 | 00:59

@Sano | 30-07-15 | 12:16

Hmm, dat heb ik nou bij jou... Zal ik maar schieten dan?

Ballenman | 31-07-15 | 09:58

Waarom helpen ze die kerel niet ? Beetje EHBO was fijn geweest

Rest In Privacy | 31-07-15 | 08:35

Vageling | 30-07-15 | 21:05
Familie of vriendje van die schietgrage agent?
Op één eenvoudige vraag van Bolder om 20:55 u. zo buitensporig losgaan deed dit vermoeden.
Totdat ik terug las naar je reply van 30-07-15 | 18:47.
Die staat haaks op je furie jegens Bolder - heel vreemd dit. Doch ter zijde.

Wat mij na alle beelden en geluid eerder vandaag gezien en gehoord te hebben opvalt, zijn een paar dingen.

Burger Samuel Dubose wordt in een woonwijk in zijn auto langszij de weg gedirigeerd.
Hij volgt dat order op en van achter stopt agent Ray Tensing zijn wagen (met overigens idioot veel apparatuur, zelfs een opengeklapte laptop op onverantwoorde plek nabij het stuur - wat meerdere politiewagens blijken te hebben...) en komt vanuit die positie Dubose tegemoet lopen.

Eerste onderwerp: front licence plate. Kenteken aan de voorzijde auto, welke ontbreekt aan de auto van Dubose.
Hoe weet deze agent dat, als hij achter hem reed?
Dubose geeft vervolgens kalm aan dat hij inderdaad daar geen kentekenplaat heeft zitten, maar het ook niet wist aldaar nodig te hebben voorop. Hij wil ernaar zoeken in z'n 'cabine' - "no need to look for that, sir".

"Is this your car?"
"Yeah", antwoordt Dubose overtuigd, met een zweem van "why asking?".

Dan de herhaalde vraag "heb je een rijbewijs, en bij je?".
Rijbewijs zegt Dubose te hebben, alleen niet bij zich, of toch wel.
Hij zoekt opnieuw. Of naar die kentekenplaat. Alles laid back.

Dan komt een fles drank tevoorschijn die hij zonder morren aan Tensing overhandigt. Tensing houdt de fles overduidelijk voor z'n body-cam en geeft 'm vervolgens niet terug, maar zet de fles op het dak van de auto.

Ook dit is een merkwaardige handeling van de agent.
Er volgt een vraag: "Are you annoyed?"

En hier rinkelde bij mij de bel die ook af ging toen Sandra Bland om een futiele verkeersovertreding door de aanhoudende agent extra irritatie begon te kweken met niet ter zaken doende vragen en opmerkingen.

De Amerikaanse wetten ken ik niet (allemaal), maar het is nooit verplicht om voor een lichte verkeersovertreding de boete buiten de wagen in ontvangst te nemen.
Die kan gewoon als een Happy Meal van Mc Donalds Drive door het open raam van het portier meegegeven - and have a nice day.

Nee, waar deze agent ver de volgende fout inging, was ongerechtigd het portier proberen te openen. Hij had het moeten verzoeken, of Dubose zelf gewoon even uit wilde stappen.
Ongeacht of hij dat al dan niet gedaan had, was de actie van het headshot door het al open raam tegenover Dubose's reflex zijn portier terug dicht te houden, buiten proportioneel.

Ja, de body-cam van de agent vertoont vervolgens chaotische beelden.
Echter niks van meesleuren door de wagen van Dubose.
Hoe trouwens ook?

Het raam waardoor geschoten op korte afstand stond al open, en was het ook kort daarna toen z'n wagen verderop een paal ramde.
De body-cam van agent-pikkie Tensing toont juist aan dat hij achter de auto aanrende en niks niet meegesleurd werd.

Ergo, de ramen van beide voorportieren waren open en daardoor is duidelijk via die body-cam te zien dat de gecrashte auto een afgeknalde man herbergt.
Een lijk dat niet eens door de crash naar voren is geboost met z'n kop tegen de voorruit.
Nee, Dubose is vanuit drivers seat omver geblazen met een kogel, heeft uit welke reflex dan ook nog gas gegeven (gok - 'n automaat?) op één pedaal en eindigde 100 meter verderop definitief hellend over de passagiersstoel.

Bezie de lange versie van de bodycam nog maar eens goed, desnoods vaker.
Alle opgetrommelde en diverse collega's van dat pokkejong Ray Tensing vertonen tijdens het onderzoek ter plekke blikken en twijfels over zijn eigen verklaring wat daar in vredesnaam gebeurd zou zijn.

Meegesleurd? Laat je arm eens zien? Oh nou, beetje dikke pols, als het een naam mag hebben.
Gewoon het gevolg van vreselijk fout je schietgrage klauw door het open portier steken en schieten. Tsja, als de auto dan toch nog 'spontaan' vaart maakt, dan is je eigen fysiek te traag, met je schietgrage arm.

May you rot in jail.
With Bubba as a snail in yer ...

Kudtkip | 31-07-15 | 05:55

Nogal onduidelijke beelden. Maar op 3:08 beweegt de chauffeur zijn rechterhand naar een plek die voor de agent niet te zien is. Agent denkt waarschijnlijk dat hij een vuurwapen wil pakken. Volgens de -compleet achterlijke- 'stand your ground law' mag er dan geschoten worden.

His Lordship | 30-07-15 | 23:09

Maar... was hij ook gepopt als het een chinees, vietnamees, blanke amerikaan, latino etc was geweest. In exact dezelfde situatie.

Dan is het toch geen 'racisme' maar een kwestie van een 'trigger happy finger' gecombineerd met weinig skills in het vak politieagent

Tha Analyzer | 30-07-15 | 22:45

@Bolder | 30-07-15 | 20:55
SUKKEL! Nooit in de US geweest jij, snapt niks met je NL roze bril. Houden zo! Ik heb in Seattle gewoond. Koste mij veel aanpassingsvermogen. Om JOUW dom gezwets (wat jij had kunnen googlen loser!) had jij beter geweten. Hier luie roeptoeterende prutser!

abcnews.go.com/US/wireStory/ohio-requi...

Een opgerot toegewenst.

Vageling | 30-07-15 | 21:05

Sinds wanneer heb je in de USA een voorste kentekenplaat op je auto nodig?

Bolder | 30-07-15 | 20:55

@De gelukszoeker | 30-07-15 | 13:35
Scheinbaar willen enkele reaguurders dit soort taferelen:

www.dumpert.nl/mediabase/6663685/5b978...

Lijkt meer op een executie zoals filmpje in dit topic dan recht. Afijn. Brazilie is een emigratie optie. Kijken of zij na 10 km/h te hard het nog steeds fijn vinden.

Vageling | 30-07-15 | 20:45

@Sano | 30-07-15 | 12:30
De realiteit is hetzelfde, beide kijken teveel TV waardoor ze bang zijn voor hun eigen schaduw. En bij het geringste al beginnen te knallen.

En dat bange gedrag zie je hier ook, angstbijters of vieze agressieve psychopaten. Het is maar zelden dat er terecht wordt geschoten.

SmegmaSmeer | 30-07-15 | 20:18

@PedroN | 30-07-15 | 19:52
Lastig want het speelt. Ook met een reden. Pauper wijkjes zijn eng daar. Overigens beter kijken. Hij opent deur. Rechter hand naar contact, linkerhand deur. Daarna het schot. Man schoof amper levend tot compleet dood vooruit want inderdaad. Verslapt met voet op het pedaal. De auto blijft 'revven' (toeren maken) nadat hij tegen iets geramt heeft. Overigens kan het omgekeerde ook gezegd worden. Beetje met aanvalsgeweren politie van het leven beroven. Zullen wij het bij dit incident houden? Zonder alles erbij te grijpen?

Vageling | 30-07-15 | 20:11

Voor de reaguurders hier die vinden dat hij had mee moeten werken. Waarschijnlijk is het moeilijk om in de belevingswereld van een zwarte Amerikaan te kruipen. Maar na alle zinloze zwarte doden door de arm der wet, is iedere African-American als de dood voor politie. Waarschijnlijk daarom de terughoudendheid en misschien eerder angst. Wat niet te zien is in de video is de non-verbale communicatie tussen beiden. Ondertussen circuleren er video's op het internet in slow-motion en volledige ongeëditeerde versies waar in duidelijk te zien is dat er geschoten werd voordat de man wegreed. De auto vertrok doordat hij direct in zijn hoofd werd geschoten en zijn lichaam verslapte. Aangezien het een automaat betrof was er niet veel nodig om de auto te laten vertrekken. In slow motion zie je het slachtoffer vrijwel direct sterven.

PedroN | 30-07-15 | 19:52

@Tutanchamon | 30-07-15 | 17:29
Op zich mee eens. Want hij wilde er ook vandoor. Staat vast op beeld. Immers campus cop had het bij het juiste eind qua rijbewijs. US media berichten dat hij al een dozijn ontezeggingen heeft. Man was niet geweldadig en greep geen wapen. Overmoedig door het raam springen terwijl protocol dat verbied. Op deze manier een wapen trekken en schieten? Hoe dom ben je? Mwah ongelukkig had valide geweest mits hij niet een hele valse verklaring omtrent het incident gaf. Man had een strafblad gevult met 'non-violence' crimes. Agent is niet eens 'echte' politie. Meer bewapende BOA (lastig uit te leggen, daar werkt het anders).

Vageling | 30-07-15 | 19:43

University Policy. Het is de 'commodisation of policing'. En juist daarom moeten hier BOA's *geen* extra geweldsmiddelen krijgen. Te laag IQ, te dom en dat soort volk moet geen macht krijgen.

postmodernismisdead | 30-07-15 | 19:35

Tja redelijk fout schot.

Maar als ie mee had gewerkt had er niks gebeurd

En waarom schieten ze hier altijd mis en daar altijd raak ?

msgambler | 30-07-15 | 19:21

Ik zie geen enkele aanleiding voor deze executie zonder rechter en vonnis.

IQmin100 | 30-07-15 | 18:59

RugOp81 | 30-07-15 | 18:40

Wat jij wel of niet ziet is niet de maat der dingen.

Canis Spurcus | 30-07-15 | 18:49

Man man man. Ja de man werkte niet mee. Gezeik hier. Weet iemand een reden? Ik wel. Hij had wéér een rijontzegging sinds januari. Vandaar dat hij geen rijbewijs kan tonen. Verder niet aggresief. Hij nam de verkeerde keuze door het erop te wagen. De campus agent had het juiste vermoeden. Over die muppet. Wat een slechte 'traffic stop'. Man kan kastjes openen enzo. Meest verbaasde ik mij dat hij door het raam sprong. Alles behalve textbook en zie ik Nederlandse agenten ook niet doen. Hij had het moeten melden want was al buiten zijn gebied bezig. Achtervolging volgt. Wordt klemgereden en mag voor de rechter uitleggen. Nee een headshot. Om rijden met rijontzegging.

Altijd lachen als recalcitrant tuig kennis maakt met de 'sterke arm' alleen dit gaat alle proporties te buiten. Zelfs agenten daar hebben geen licensce to kill. Door zijn kop geschoten om rijden met een rijontzegging.

Zijn er maar weinige hier die dat afkeuren? Lul springt zelf in het raam. En duidelijk wel waarom. Gezien het gelieg achteraf.

Vageling | 30-07-15 | 18:47

Ik heb echt niks onreglementairs gezien.
Ja, hij schiet hem wat ongelukkig door het hoofd.
Maar meneer kiest er zelf voor om aangehouden te worden, niet mee te werken en nog te vluchten ook.
Ik zie hier geen moord en ook geen racisme. Maar daar zullen de meningen ongetwijfeld over verdeeld zijn.

RugOp81 | 30-07-15 | 18:40

We gaan binnenkort zonder enige twijfel vernemen, dat die neger meneer een strafblad heeft van een paar meter en net in een slijterij drank had gestolen.

vanhetvarken | 30-07-15 | 18:11

In de USA worden circa 400 afro's doodgeschoten per jaar door de politie en circa 50 politie agenten door afro's.

De USA politie wordt circa 50.000 keer aangevallen per jaar, aangezien de afro's daar goed zijn voor meer dan 50% van de criminaliteit, extrapoleer ik dus, 25.000 keer door afro's. 1 op de 10 agenten wordt per jaar geconfronteerd met geweld.

In dit licht moet je de zenuwachtigheid van deze agent zien.

vanhetvarken | 30-07-15 | 18:05

-weggejorist-

Justin Bieber | 30-07-15 | 17:53

Moord, Geenstijl, heus? Wie zou zich in deze situatie niet bedreigd voelen door deze engnek die alles doet behalve meewerken? Hij creëert zelf een chaotische situatie waarin voor de agent niet langer duidelijk is hoe groot het gevaar is - en de agent kiest vervolgens terecht voor z'n eigen veiligheid. Ik geef het jullie allemaal te doen, agent zijn in het land waarin iedereen met een wapen rond kan rijden en waar de meesten weinig te verliezen hebben.

LaPetite | 30-07-15 | 17:34

Tweede filmpje:
3:12: agent vraagt gordel af te doen en wil deur openen. Bestuurder houdt deur dicht en beweegt hand richting startsleutel.
3:14: agent vraagt nog een keer om de gordel af te doen maar de bestuurder doet dit niet, blijft de deur dichttrekken en start de auto.
3:15: de auto is gestart en de agent roept stop.
3:16: de agent schreeuwt nog een keer stop. Dan een schot.
3:17: de auto is al enkele tientallen cm's vooruit gegaan.
Ik zeg: de agent schoot op het moment dat de bestuurder meerdere bevelen niet opvolgde en probeerde te vluchten. VOor mij hoefde hij totaal niet dood. Hij had wel gewoon zijn papieren kunnen laten zien als hij die had. De deur dichthouden, de auto starten en gasgeven zijn niet erg handig........... blijkbaar. Ik heb niet echt signalen uit deze film dat deze agent een blanke anders behandeld zou hebben maar de fatsoensrakkers en racismeschreeuwers hebben dat bewijs blijkbaar wel. Misschien iets voor een rechter om te beoordelen ?

Rest In Privacy | 30-07-15 | 17:29

Misschien was de agent wel verward. Dat is tegenwoordig toch het excuus om met alles weg te komen ?

Rest In Privacy | 30-07-15 | 17:22

Waarom start die vent de auto en probeert hij er vandoor te scheuren als iemand hem om zijn papieren vraagt ? Kijk naar het tweede filmpje. Die agent vraagt om een rijbewijs, die vent start de auto en op het moment dat hij gas geeft vuurt de agent. Ik zeg niet dat die bestuurder dood moet, maar je kunt er ook gewoon voor kiezen om mee te werken. Als mensen gebaseerd op dit filmpje racisme schreeuwen, dan zijn ze nog enger, viezer en fouter dan Quincy Garion, de PVDA en JOOP bij mekaar. Maar goed, dat soort lui loopt nou eenmaal ook rond hier.

Rest In Privacy | 30-07-15 | 17:20

@Suubi Musajja | 30-07-15 | 16:48
Je bent zelf een dwaas. Lees de reactie van Gaul maar eens goed, want dat is spijker kop raak. Deze blanke agent schiet niet op de inzittende omdat het een neger is, maar omdat hij trigger happy is en op een totaal verkeerde manier optreedt tegen iemand die een paar kleine overtredingen begaat. Het schieten is een -onterecht en misselijkmakend- gevolg van de overtreding, niet van het feit dat het een neger is. Rot toch op met je racismekaart.

Boerkablaffer | 30-07-15 | 17:17

Gaul Shaarad | 30-07-15 | 16:41
Ruim 2500 shootings dit jaar in de USA waar een officer bij betrokken is. Valt me op zich nog mee als ik naar het totaal kijk. Ik snap wat je zegt. Ok, laat ik het dan geen fascisme noemen, maar op zijn minst een door angst ingegeven intimidatie cultuur. Er valt wat voor te zeggen dat die Amerikaanse agent statistisch gezien een veel grotere kans heeft, dat de automobilist een gun trekt, dan een Nederlandse agent in dezelfde situatie. Maar dat is dus de kip en het ei verhaal. En ik vraag me oprecht af, wanneer Amerika gun-vrij is, of de politie dan opeens de vriendelijke oom agent wordt. Ik denk het niet.

Boerkablaffer | 30-07-15 | 17:08

@vaas klaak | 30-07-15 | 16:18
In een land van 320 miljoen Amerikanen is niet iedereen zo slim als jij bent. Er komt nog eens een dag waarom jij ook een beetje de weg kwijt bent. Als je iemand hebt verloren, ontslagen bent of je vrouw is bij je weg. Daar moet een agent mee om kunnen gaan zonder die categorie mensen direct te executeren.

i-Wonder | 30-07-15 | 17:07

@Suubi Musajja | 30-07-15 | 16:48
Die racismekaart van u is nonsens, uit dit filmpje kan ik nergens uit opmaken dat er een racistisch motief achter deze doodslag zit. Wel grote incompetentie van die betreffende agent, waarvoor hij (hopelijk) streng bestraft wordt. die racismekaart en het woord moordlust wat u gebruikt is onnodig aanwakkeren van haat tussen verschillende bevolkingsgroepen. Alsof die agent er werkelijk op uit was om die dag te lekker eens te gaan moorden..

Gaul Shaarad | 30-07-15 | 17:05

Slim Pickens | 30-07-15 | 16:13
Je loopt -eigenlijk- te mierenneuken over woordkeuzes. Wat je daarna zegt, daar ben ik het mee eens. Als ik je redenering volg, faalt de agent toch? Of vind je het dan geen verliezer?

Boerkablaffer | 30-07-15 | 16:58

@TheEgg | 30-07-15 | 12:05
Ja, het ligt inderdaad vast aan de gin dat hij niet zo scherp achter het stuur zit nadat hij in z'n hoofd is geschoten. Dwaas.

Suubi Musajja | 30-07-15 | 16:51

@Sano | 30-07-15 | 12:16
Je bent totaal gestoord. Echt afschuwelijk dat jij (en vele anderen in dit draadje) dit goed praten. Het is moordlust, aangejaagd door racisme en de straffeloosheid die hand in hand gaat met de door jullie gewenste harde aanpak van alles wat niet in de pas loopt.

Suubi Musajja | 30-07-15 | 16:48

@KlaasVaakStrooit | 30-07-15 | 15:49
Exact, dat is het punt.

Suubi Musajja | 30-07-15 | 16:45

@--sql error-- | 30-07-15 | 11:58
Die krampachtige angst voor het predikaat racisme. Flikker toch op - natuurlijk is dit een resultaat van racisme.

Suubi Musajja | 30-07-15 | 16:44

@Arkan Sonney | 30-07-15 | 15:51
Met dit betoog van u ben ik het overigens wel mee eens. Dit voorval kent inderdaad alleen maar verliezers, door de door u al genoemde oorzaken.
en inderdaad, soms is de politie zelf ook ronduit irritant, heb ik zelf ook ooit meegemaakt. Maar fascistisch, lijkt me toch wat overdreven. Maar Nederland is dan ook (nog) geen USA wat betreft trigger happy figuren die daar overal zijn, in inderdaad alle lagen van de bevolking, dus dat ze dat dan bij de politie ook zijn is niet zo verwonderlijk. Die agent kan dus een lange straf tegemoet zien doordat hij zo trigger happy was, en onprofessioneel heeft gehandeld. Maar ja het recht op een eigen gun is voor veel Amerikanen nou eenmaal ontzettend belangrijk.. dus ook veel excessen met shoot-outs aldaar. www.gunviolencearchive.org/

Gaul Shaarad | 30-07-15 | 16:41

@eelko1976 | 30-07-15 | 12:06
Ik zou mijn deur ook dichthouden als er een Amerikaanse agent voor staat. Er zijn zat voorbeelden van mensen die wel meewerken en worden vermoord door Amerikaanse agenten. 500 tot 1000 per jaar volgens de ACLU.

vansuyle.com | 30-07-15 | 16:21

Al die mensen die het over politiestaat hebben ga aub in Rusland de politie een grote bek geven of in Egypte, China of Saoudie Arabie kun je zien wat een echte politiestaat is. Die Feyenoord tokkies kwamen in Rome ook van een koude kermis thuis en dan huilverhalen dat ze zo onrechtvaardig werden behandeld.

bijna_raak | 30-07-15 | 16:20

Excessief geweld van de agent. Bestraffen. In his defence, te veel totaalmallotige burgers met een minderwaardigheid en opstandigheidscomplex én een gun in de auto. Wat resteert; als die 40 plusser in zn rooie trainingspakkie gewoon had meegewerkt, in plaats van in eerste instantie ALTIJD OPSTANDIG te zijn, had ie nu nog geleefd.
Mooi man, zo'n fight the power cultuur. Bling, Dope, rap, Ho's, Fuck the police, get rich or die trying. Qeelle suprise, dood is ie. Levert aan het einde dag weer eens niets op.

vaas klaak | 30-07-15 | 16:18

Eigenlijk is het een feit dat beide partijen hier falen.
Arkan Sonney | 30-07-15 | 15:51
Feiten zijn niet eigenlijk. En het is ook een onjuiste conclusie. Als agent dien je te weten hoe je met dit soort situaties om moet gaan. Het doodschieten van niet meewerkende of zelfs dronken, vervelende en vluchtende burgers is iets wat niet in een westers land thuis hoort.

Slim Pickens | 30-07-15 | 16:13

MI:
Die agent schiet te snel, zonder vuurwapen dreiging.
.
De verdachte had natuurlijk niet weg moeten gaan rijden terwijl hij gesommeerd werk om uit te stappen.
Maar een kogel door de kop is crimineel te veel.

hotmint | 30-07-15 | 16:09

Gegokt en verloren.

sjoost | 30-07-15 | 16:00

Afgaande op de video heeft het er alle schijn van dat meneer toch iets te verbergen heeft in de auto en als je dan rare bewegingen gaat maken dan gaan de triggerhappy cops meteen los.

Balletje Mayo | 30-07-15 | 15:58

Door niet goed mee te werken creëer je een situatie waarin het risico wordt verhoogd.
Dat wil niet zeggen dat de doodstraf op niet meewerken staat . Het zegt alleen dat je meer risico neemt dan nodig. Beetje semi Darwin zeg maar.Voor de vrijheidsstrijders hier die tegenwerking zien als een verworven recht of een geuzendaad. Ga zo door en er komt een dag dat het misgaat. Uw principieel gelijk kunt u dan halen aan de hemelpoort.

Goatboy2014 | 30-07-15 | 15:56

Ik merk trouwens dat er hier twee kampen zijn: het 'blanke-racist-met-kleine-piemel-en-IQ-van-70-moet-levenslang' kamp en het 'ongehoorzame-neger-eigen-schuld-dikke-bult' kamp. Eigenlijk is het een feit dat beide partijen hier falen. De agent vanwege zijn geknakte ego en autoritair optreden en de arrestant/dode vanwege zijn recalcitrantie en irritante reactie. Het was buigen of barsten, Barsten dus met alleen maar verliezers.

Boerkablaffer | 30-07-15 | 15:51

Kameroudste | 30-07-15 | 15:36

En dat van dat rijbewijs, dat is natuurlijk echt waar. Hij is helemaal niet aan het tijdrekken ofzo om te proberen er tussenuit te knijpen. Die agenten hebben helemaal geen enkele reden om aan te nemen dat dit misschien wel een gezocht figuur kan zijn, want hij doet geen enkele moeite om z'n identiteit geheim te houden! Toch? Nu snap ik het toch?

ElChombo | 30-07-15 | 15:50

Anoguurder | 30-07-15 | 11:59
Oh dus op niet meewerken met de politie staat de doodstraf tegenwoordig ?

KlaasVaakStrooit | 30-07-15 | 15:49

Gaul Shaarad | 30-07-15 | 14:17
PS: Gaul, ik heb geen ervaring met Latino- of Aziatische Amerikaanse agenten. Alleen met blanke en zwarte agenten en ja, dat vind ik over het algemeen beide fascisten. Mijn betoog heeft ook niets met ras of racisme te maken. Het Amerikaanse politieapparaat gedraagt zich gewelddadig, intimiderend en vertoont superioriteitstrekjes. Dat noem ik aardig gelijkwaardig aan fascisme.

Boerkablaffer | 30-07-15 | 15:41

@Strongbow | 30-07-15 | 15:02
Dat stuk stront heeft moeite met lúisteren. Hij vraagt hem meerdere keren of hij een rijbewijs heeft, en de man antwoordt keer op keer dat hij dat wel heeft, maar dat hij het niet bij zich heeft. Ik wist niet dat een ontbrekende nummerplaat en een fles gin tegenwoordig al voldoende was om door je kop geschoten te worden als je je rijbewijs niet ter plekke kunt tonen. Moet ik even onthouden.

Kameroudste | 30-07-15 | 15:36

Raar dat mijn eerder bericht is weggejorist.
Ik zei alleen iets met de strekking dat het gedrag van die triggerhappy agenten niet is goed te praten, maar dat uiteindelijk ieder slachtoffer van de afgelopen tijd het in beginsel over zichzelf afroept door niet mee te werken.
Het gedrag van de politie ligt onder een vergrootglas, daardoor worden de slachtoffers ineens weggezet als engelen en vergeten we maar even dat ze allemaal iets op hun kerfstok hadden, van inbraken tot verzet bij arrestatie.

Captain Pervert | 30-07-15 | 15:36

Gaul Shaarad | 30-07-15 | 14:17
Een Godwin is het gevolg van een langlopende discussie waar nazi's bij worden gehaald op het moment dat je er met een normale dialoog niet uitkomt. Mijn stelling is dat ik de Amerikaanse politie PER DEFINITIE fascisten vind. Niks geen Godwin dus, gewoon een stelling die ik zie als de oorzaak van veel politie ellende in de USA.

Boerkablaffer | 30-07-15 | 15:35

"He was trying to run me over" - Gadverdamme wat een incompetent stuk vreten. Hij was zwart, zat in een auto, er werd direct aangenomen dat die auto vast niet van hem was en dat hij vast geen rijbewijs zou hebben. Racistisch stuk stront. Ik ben geen Quinsy, maar dit soort racistisch uitschot mag van mij levenslang krijgen als de doodstraf daar niet bestaat.

Kameroudste | 30-07-15 | 15:34

@SLIM Pickens
Dat is wel heel kort door de bocht. Het is niet zo dat de agent naar de auto loopt en hem afknalt. De man heeft moeite met zijn rijbewijs te geven, terwijl daar meerdere keren om wordt gevraagd. Er is reden om het rijbewijs te vragen, want hij rijdt zonder nummerplaat voor en er ligt een geopende fles gin in de auto.
Strongbow | 30-07-15 | 15:02

Op niet mee kunnen/willen werken staat geen doodstraf.

P5ycH0 | 30-07-15 | 15:25

allemaal mooie reacties maar feit is dat politie in VS geen afspiegeling is van de maatschappij. Met alle gevolgen van dien.

meid | 30-07-15 | 15:15

De man heeft moeite met zijn rijbewijs te geven, terwijl daar meerdere keren om wordt gevraagd.
Strongbow | 30-07-15 | 15:02

Jeetje, echt? moeite met zijn rijbewijs? Dan had de agent groot gelijk, eigenlijk zouden ze deze zware crimineel aan een lantaren paal moeten hangen als voorbeeld voor het andere tuigh!!1!!

Slim Pickens | 30-07-15 | 15:09

Weet je waar je ook snel moet 'meewerken' aan de waan van een halve gare zwakstroomarm der wet? In een totalitaire politiestaat. Zo eentje begrijpt niet of iemand niet fris reageert uit onwil of bv door hebben van tia of epilepsie of diabetes of gewoon beetje dom en traag is begrip.

Leidt in combinatie met zwakstroom armen der wet wel tot het doodschieten.

Tijdje terug hier in de rest van Nederland nog zo'n halve gare uit de politie gepleurd. Schoot tussen winkelend plubliek op rijdende scooter. Crime was de kogels niet waard, laat staan de mensenlevens van onschuldige omstanders. Koekoek!

Canis Spurcus | 30-07-15 | 15:03

Psstt pstt man in rood waarschijnlijk lid van bloodz, in Muricah draag je niet zomaar rood in bepaalde buurten.

Geloof je me niet? dan mag je zelf keer netjes in het rood door een ghetto lopen daar, veel plezier.

Man had gewoon niet weg moeten rijden, politie was te dom om vinger op de trekker te houden tijdens het voorval, waarschijnlijk pistool getrokken om te intimideren zodat beste man niet weg rijd maar vanwege de schok dat hij toch gas geeft trekker overhaald OEPS..

Ten eerst moet politie bij dit soort gevallen om de sleutels vragen of vragen of deze er netjes uit gehaald worden.

Verder zie je het maar weer, gewoon netjes meewerken is kans kleiner dat er iets gebeurd.

Racisme? Ik zie geen motief waaruit blijkt dat de politie agent denk dat een ras superieur over een ander is.

Dus racisme wijzers en beschuldigers moeten een goed zelf reflecteren.

En de eeuwen oude excuus van [bla bla] is geen doodstraf of executie waardig. We get it dat klopt, en niemand zegt hier dat het wel zo is. Echter is het feit dat meneer meerdere wetten overtrad niet weg genomen. Kenteken ontbrak, geen papieren bij, fles drank in auto (america is hier streng in), weg proberen te rijden...

Mijn conclusie? Speel de beelden af op langzame snelheid realiseer dat politie domme fout heeft gemaakt, we kunnen niet concluderen of hij opzettelijk de trekker heeft overgehaald of niet. Maar meneer had ook niet zo'n stomme actie moeten uithalen zoals weg rijden...

Bla bla dat is geen executie waardig bla bla.. tuurlijk.
bla bla.. banden schieten... kijk nog meer actiefilms.

Feit is politie was stom, is het racisme? Kan niemand weten. Was het expres? Kan niemand behalve agent weten.

Nu is iedereen opeens CSI en super detective en ook nog eens helderziend en rechter en jury. Ja ja..

Misschien netjes aan de wet houden en vrijwel 80% van dit soort ongevallen zijn voorkomen.

Loempo | 30-07-15 | 15:03

@SLIM Pickens
Dat is wel heel kort door de bocht. Het is niet zo dat de agent naar de auto loopt en hem afknalt. De man heeft moeite met zijn rijbewijs te geven, terwijl daar meerdere keren om wordt gevraagd. Er is reden om het rijbewijs te vragen, want hij rijdt zonder nummerplaat voor en er ligt een geopende fles gin in de auto.

Strongbow | 30-07-15 | 15:02

Het merendeel hier lijkt het prima te vinden om mensen die niet meteen meewerken maar te executeren en hebben veel respect voor de agent die dat doet. Het wordt tijd dat de bouwvak voorbij is en u weer putjes mag gaan scheppen.

Slim Pickens | 30-07-15 | 14:53

Heeft volgens mij niks met racisme te maken. Groot respect voor deze agent dat ie in beginsel dat eeuwige geduld op kon brengen en de simpele klojo tobber netjes behandelde,dat het hem op den duur rood voor de ogen werd kan ik heel goed begrijpen,maar ja ik zal de enige wel zijn in dit inmiddels ook door en door verrotte landje die er zo overdenkt.
gelukzoeker | 30-07-15 | 14:27

Dan mag ik toch hopen dat jij geen agent bent. Dat "eeuwige geduld" van jou duurt namelijk 3 minuutjes. Dus na 3 minuten van matig meewerken ga jij mensen in hun hoofd schieten omdat het je rood voor de ogen wordt?

Gbeg | 30-07-15 | 14:49

gewoon meewerken .. is toch te moeilijk voor sommigen, als die dan uit de genenpoel verwijderd worden, OK.

het gaat er niet om waarom je tegen gehouden wordt, het gaat erom hoe je je gedraagt, als agent heb je het niet makkelijk en zeker niet in de states waar letterlijk iedereen gewapend is zelfs kleine kinderen, ik denk dat hier een zondebok is gevonden.

gentle_giant_58 | 30-07-15 | 14:47

Zwarte burgers menen zich de laatste tijd na alle ophef rondom schietende agenten steeds meer te kunnen veroorloven want de blanke agent zal wel te bang zijn geworden om op ze te schieten. En dat is in de meeste gevallen nu ook zo maar sommige agenten denken daar nog steeds anders over.

sinar2 | 30-07-15 | 14:39

Wonderful-Life | 30-07-15 | 14:30
Stel je niet zo aan. Rubbertegelwatjes kunnen niet tegen een stevig debat.

Iepjesziekte | 30-07-15 | 14:33

In ieder geval, ik ben wel blij dat reaguurders geen wapens mogen hebben, want zo te lezen van heul veul reaguursels, dat gaat wel een bloedbad worden als reaguurders wapens mogen bezitten.

Terwijl ik toch het wapenbezit als een mensenrecht beschouw, want ik vind dat men zichzelf, gezin en eigendommen best mag verdedigen, want zelfverdediging is ook mensenrecht. Maarrrr, na het lezen van al die rare reaguursels, begin ik nu echt te twijfelen of in Nederland verstandig zou zijn wapenbezit te legaliseren!

Wonderful-Life | 30-07-15 | 14:30

Heeft volgens mij niks met racisme te maken. Groot respect voor deze agent dat ie in beginsel dat eeuwige geduld op kon brengen en de simpele klojo tobber netjes behandelde,dat het hem op den duur rood voor de ogen werd kan ik heel goed begrijpen,maar ja ik zal de enige wel zijn in dit inmiddels ook door en door verrotte landje die er zo overdenkt.

gelukzoeker | 30-07-15 | 14:27

Vredige libertariër | 30-07-15 | 13:38

Corrigeren op sociale factoren? Dat zou waanzin zijn. Misdaad is misdaad.

Feit is vooralsnog dat zwarten 2x meer crossraciaal leed aanrichten, en los van ras nog veel meer crimineel gedrag vertonen.

Het categoriseren van risicogroepen veroordelen lijkt mij onterecht en zeker onnatuurlijk. Een hert kijkt bij het drinken bij de beek de leeuw meer in de gaten dan de zebra.

guurderdanguur | 30-07-15 | 14:21

Uiteraard moet de man, dronken zo lijkt het, meewerken, maar om hem dan meteen neer te schieten come on. Gewoon die auto uit sleuren en in de boeien. Was de agent alleen?

Apollo | 30-07-15 | 14:21

Gewinflipt | 30-07-15 | 13:00
www.fbi.gov...
Gelul, blanke daders + zwarte slachtoffers 189, zwarte daders + blanke slachtoffers 409.
Vredige libertariër | 30-07-15 | 13:05

Kan aan mij liggen, maar wat gewinflipt tussen haakjes heeft gezet klopt niet nee.De rest van zijn stelling is zo gek nog niet. Als je kijkt naar die aantallen die vredige liberatiër hier post, dan kan je namelijk wel stellen dat er >200% meer blanken worden gedood door de zwarte medemens.189 = 100% 409 = dan afgerond naar beneden 216%. Het is dus maar hoe je ernaar kijkt. Je ziet wat je wil zien. Je leest wat je wil lezen... etc. Ik ben van mening dat de zwarte daar niet zo moeten klagen. Verpesten het voor iedereen.

hadsjikidee | 30-07-15 | 14:20

@Arkan Sonney | 30-07-15 | 13:46
De Amerikaanse politie is enorm fascistisch.
US Gestapo
Dankzij nazi's zoals hij..
.
Man, man laat die Godwins ff achterwege.
Agent moet wel vervolgd worden overigens voor doodslag en excessief nodeloos geweld. Maar om meteen gelijk weer de racismekaart te trekken is onnodig en stupide. En de vele zwarte en Latino agenten zijn dat ook nazi's en fascisten?

Gaul Shaarad | 30-07-15 | 14:17

Hufters heb je overal, dus ook bij de politie.

Maar laten we nu niet gaan doen alsof het doodschieten van een zwarte man ineens veel ernstiger is dan het doodschieten van een blanke man (want ook dat gebeurt). Een moord is een moord en moet als een moord bestraft worden, klaar.
Ongeacht de huidskleur van het slachtoffer.
Ongeacht de huidskleur van de dader.
Ongeacht het beroep van de dader.

De veelgehoorde beschuldiging dat bijna 0,01% van de Amerikaanse agenten bijna half zo racistisch is als zwarte nationaalsocialistische bewegingen zoals de (new) black panthers en cs is de zoveelste linkse leugen.

Dandruff | 30-07-15 | 14:12

Lekker voor m, opsluiten die kut racist, politie is je beste vriend, misschien de jouwe maar niet de mijne!

Izbut | 30-07-15 | 14:09

Nee, Koning één oog | 30-07-15 | 13:24, dit is geen glijdende schaal. Die agent kent zijn pappenheimers en houdt hem staande omdat hij vermoedt (neger met raar rood negerhoedje, geen kenteken) dat er iets aan de hand zou kunnen zijn.
Iedereen die zich normaal gedraagt, heeft niets te vrezen. Laten we eens ophouden met meehuilen met hysterische beroepsactivisten.
Goed dat het voorkomt. Afgezien daarvan is wel duidelijk dat deze agent naar de bijscholing had gemoeten: communiceren met saboterende negers en schiettechniek.

Iepjesziekte | 30-07-15 | 14:08

Op moord valt wel degelijk wat af te dingen. Je kunt niet bewijzen dat deze agent deze man op voorhand wilde doden.

Doodslag daarentegen zal het wel worden. Iemand doodschieten omdat hij wegrijdt is een veel te zware straf voor dat misdrijf (want wegrijden van een agent die je staande heeft gehouden is een misdrijf).

Steen | 30-07-15 | 14:01

Sinds het gezag is afgeschaft (prof. Smalhout) schieten we in een kleuterpuberale kramp als een een agent iets vraagt.
Arkan Sonney | 30-07-15 | 13:46 schreef: "ik zou ook niet meewerken als er een US Gestapo naast mijn voertuig staat te intimideren".
Tjongejonge zeg. Gaat het weer een beetje met het gebutste egootje?
Verder wat Strongbow | 30-07-15 | 13:45 zegt.

Iepjesziekte | 30-07-15 | 14:01

what the fuck, ik ben normaal de eerste die roept dat ze niet moeten janken die zwarte pieters, maar dit slaat echt alles. Echt what the fuck was hij denkende.. gelijk schieten voor helemaal niks, bam

eightfour | 30-07-15 | 13:58

"Je leeft in een vrij land toch niet in een dictatuur?"... hou vast die mentaliteit in de USA en grote kans dat je ook een kogel kopt. Wat is je belangrijker je leven of je macho mening als je in een pistoolloop kan enm/of staat te turen?

Rene7559 | 30-07-15 | 13:51

De Amerikaanse politie is enorm fascistisch. De bestuurder werkt inderdaad niet mee, ik zou ook niet meewerken als er een US Gestapo naast mijn voertuig staat te intimideren en vooral te irriteren met 'gonna ask you again, gonna ask you again, gonna ask you again'. Alsof ik een autistische mongool ben. Je mag in Amerika niet zonder toestemming van de agent uitstappen, ook dan kun je een kogel voor je flikker krijgen. Er is weinig verschil tussen de Amerikaanse politie en de Iraanse Basidj religieuze politie. Allemaal mannen met zeer kleine piemels die zich willen laten gelden met hun staatspistooltje hun dertien-in-een-dozijn nikszeggende muil.
Inderdaad, als de man had meegewerkt, was er niets aan de hand geweest. Maar ik wil niet leven in zo'n politiestaat. De agent had geen enkele reden om te schieten, want zijn leven is geen moment in gevaar. Dankzij nazi's zoals hij vernaggelt onze samenleving.

Boerkablaffer | 30-07-15 | 13:46

Ik snap mensen af en toe niet. Oom ageng heeft altijd gelijk, accepteer dat, antwoord de man en geef waarom hij vraagt al vind je het de grootst mogelijke onzin.

Hij wordt aangehouden vanwege ontbreken kentekenplaat, dus kan zijn dat de auto is gestolen. Kentekenregistratie wordt netjes gegeven. Vervolgens wordt er een fles gin ontdekt en wordt er gevraagd of de man zijn rijbewijs bij zich heeft en vervolgens wordt het één groot drama. Waarom niet je rijbewijs geven?

Strongbow | 30-07-15 | 13:45

Man man man wat een walgelijke hoeveelheid politiestaatlovers hier. Nee ik heb ook niks met racisme-roeperts, laat staan racisme-rellerts, maar dat te oas en te onpas ondervraagd worden door de overheid is sowieso al een gotspe. Dat dermate veel staatsagressie en zelfs moord zo makkelijk wordt rechtgeluld!? *kots*

mygfisbrazilian | 30-07-15 | 13:41

Ok. Dan is een mea maxima culpa en de grote verdwijntruc wel op zijn plaats. Tot nooit weer ziens, kerel.

Jim Lovell | 30-07-15 | 13:38

guurderdanguur | 30-07-15 | 13:23
2x zoveel, en al veel minder als je corrigeert voor sociale factoren. En al was het daadwerkelijk 2x zoveel, dat is absoluut geen reden om aan te nemen op basis van huidskleur dat iemand iets kwaads in de zin heeft.
Overigens vind ik juist dat de media eerder bang probeert te maken, en de hoeveelheid criminaliteit zwaar overdreven wordt. De criminaliteit in de VS is extreem gedaald over de afgelopen 30 jaar, de media-aandacht voor criminaliteit is juist eerder gestegen. Mensen zijn niet zo slecht als je denkt.

Vredige libertariër | 30-07-15 | 13:38

Nietvoordekat

Dat klopt niet: hij start doodleuk de auto om weg te rijden. Erg eigenwijs allemaal, waarop Cartman een reden wordt gegeven los te gaan. Dat de zaak voorkomt lijkt mij wel goed.

guurderdanguur | 30-07-15 | 13:35

Grapje zeker? Een fles drank in de auto, ontwijkend zenuwachtig gedrag, niet willen meewerken, wegrijden terwijl de agent aan de auto hangt, en dat noemt van rossem zonder reden?

ElChombo | 30-07-15 | 13:35

Gezien de vele misselijk makende reacties hier zouden velen zich wel erg thuis voelen in een totalitaire politiestaat waar je voor een lullige overtreding al afgemaakt kan worden door de politie.

- EDIT: +1 -

De gelukszoeker | 30-07-15 | 13:35

Op basis waarvan schieten die agenten bin Amerika zo snel (op zwarten)? Zijn er gegevens waaruit blijkt dat agenten vaak door (zwarte) arrestanten worden beschoten? Of wordt het gedrag van agenten veroorzaakt door onterecht onderbuikgevoel?

delije | 30-07-15 | 13:33

@Nietvoordekat | 30-07-15 | 13:02
Wat die man verklaart en wat hij dacht daar kan verschil in zitten. Erg dom dat die man dat verklaard heeft, en is overduidelijk niet waar. Die verklaring werkt zeker tegen hem. Afgaande op de video beelden was schieten echter niet zó erg gek.

Het gaat er om dat die man niet meewerkt en vervolgens bewegingen maakt. Voor hetzelfde geld had die man een pistool tevoorschijn getoverd.

"jarenlange reeks van letterlijk honderden mensen (voornamelijk gekleurde mensen) die door politiegeweld om het leven komen"
Belachelijk aantal en volstrekt niet waar.

Met deze belachelijke ideeën: woon jij soms ergens ver van de randstad en/of in een roomblanke enclave? Alleen mensen die niet geregeld in aanraking komen met de zegeningen van de multiculturele samenleving denken zo positief er over.

Peter_K | 30-07-15 | 13:31

-weggejorist-

verdrietigNederland | 30-07-15 | 13:30

Lijkt op eerste gezicht toch vooral per ongeluk gelost schot, pistool trekken is in Amerika op zich normaal in die situatie, maar het schieten was foutje/paniek/safety was er per ongeluk af. Daarna probeert hij dat misschien in verdere paniek wel een beetje te rechtvaardigen met overrijden etc. Allemaal erg en agent moet ontslagen, maar moord is het natuurlijk niet. Agent was te rustig de hele tijd, die was hier natuurlijk niet op uit. En GS: de man deed natuurlijk WEL dingen verkeerd, geen nummerbord, ontwijkend antwoorden en portier dichttrekken.

een_mike | 30-07-15 | 13:25

- EDIT: Geen enkele argeloze bestuurder van welke kleur dan ook lokt een headshot uit -

Le Roi | 30-07-15 | 13:24

Al die reaguurders hier die de mond vol hebben over het meewerken met de politie en anders.. Hypocriet populistisch geneuzel!

Je leeft in een vrij land toch niet in een dictatuur? Weet je wie er ook prat op gingen dat de bevolking luisterde en anders pang? juist...

Waarom!Zou je moeten vrezen voor je leven als je wordt aangehouden door een agent? waarom!? Goed, dan werk je niet gelijk mee maar een bedreiging was deze man ook zeker niet. We zijn tenslotte niet allemaal roomser dan de paus.

Dit mensen, is geen normale gang van zaken maar de wereld op zijn kop. Dit is een glijdende schaal, mark my words

Koning één oog | 30-07-15 | 13:24

Vredige libertariër | 30-07-15 | 13:11

Ook uit de door jou aangehaalde cijfers blijkt dat zwart op wit crime nog steeds 2x vaker plaatsvindt dan wit op zwart crime.

Dat zou je niet zeggen aan de hand van de media aandacht.

guurderdanguur | 30-07-15 | 13:23

Ik durf zelfs te stellen dat het hier om een ongeluk gaat. Buiten de discussie of de agent wel of niet zijn wapen mocht trekken, bestaat er iets zoals een 'reflex' theorie. Hier worden agenten in NL ook op onderwezen. Het blijkt nml mogelijk te zijn dat als jij met getrokken wapen in rechterhand, met je linkerhand een portier wil openen (je 'knijpt' dan in deurhendel)je automatisch ook je rechterhand gaat knijpen. En als je in die rechterhand een pistool met vinger aan de trekker hebt .... Pang!!! Zich bewust van deze fout gaat deze agent smoesjes verzinnen ... tja, en dat is niet slim!

drs. S. Lim | 30-07-15 | 13:17

Is dit een Amerikaanse campus trouwens? Wat een pauperzooi. Lijkt me eerder een achterbuurtje.

johoost | 30-07-15 | 13:14

Moord? Hij probeert een vluchtende verdachte te stoppen. Lijkt me excessief geweld maar zonder enige racistische intentie. Wederom een geval van niet opvolgen van een een order van de politie. Kap daar nu eens mee. Van iedere verdachte die vlucht mag het slechtste worden uitgegaan. Niet dat je ze moet neerschieten, maar onschuldig is hij zeker niet.

johoost | 30-07-15 | 13:13

i-Wonder | 30-07-15 |
"De tijden van "äuf flug erschossen" liggen alweer een tijdje achter ons."...

De tijden van bij elke auto niet weten wat je te wachten kan staan, nog lang niet, getuige dit filmpje:

www.youtube.com/watch?v=IfABaIfmpWE

Flatulent | 30-07-15 | 13:13

Geen kenteken voor was de aanleiding. Ok. Ongeopende fles niks mis mee. Geen rijbewijs bij je? Dat is niet handig.

Maar dan gaat die agent grof de fout in. Nou ja 'agent'? Soort campus agent geen politie agent. Hij kan toch ook vragen of hij wil uitstappen? Alleen nee. En een FUBAR situatie ontstaat. Hij probeert te vluchten. De agent gaat zichzelf in gevaar brengen. En daar schiet je iemand voor neer? Wat! Versterking achtervolging? Opties waren eindeloos.

Kan helaas niet anders concluderen dat die campus agent onnodig zijn wapen gebruikt heeft.

Vageling | 30-07-15 | 13:11

(80% van de slachtoffers van zwarte daders is blank) dan andersom.
Gewinflipt | 30-07-15 | 13:00
Dit is overigens niet eens waar ik op in ging, waarschijnlijk maakt ik een fout, omdat jouw stelling nog stompzinniger was dan ik voor mogelijk hield. 80% van de slachtoffers van zwarte daders is blank zeg je, lekker mensen bang maken voor mensen die een andere huidskleur hebben. De cijfers:
www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-i...
409 van de 2698 slachtoffers is blank. 15% dus. Je zat er maar een procentje of 65 naast dus. Maar je bent verder niet racistisch hoor, dat je feiten verzint om zo mensen bang te maken voor het gevaar van mensen met een andere huidskleur. Gewoon een eerlijke vergissing.

Vredige libertariër | 30-07-15 | 13:11

Direct een kogel door de kop is natuurlijk compleet overdreven. Maar werk verdomme gewoon mee als je aangehouden wordt.

SlagerSjenk | 30-07-15 | 13:10

Waarom werd hij aangehouden? Wat heeft er zich eerder afgespeeld? Heefttie iemand omver gereden onder invloed van alcohol?

BarneyBoner | 30-07-15 | 13:09

Lange tijd vrij gaat het vrij rustig tussen die twee, nauwelijks spanning en dan ineens Ron Burgundy't het

Tobi | 30-07-15 | 13:08

@bijna_raak | 30-07-15 | 13:04
Het is heel erg dat je zo bang moet zijn voor de politie. In dit geval was de man in de auto niet een gevaar voor de agent. De tijden van "äuf flug erschossen" liggen alweer een tijdje achter ons.

i-Wonder | 30-07-15 | 13:06

Gewinflipt | 30-07-15 | 13:00
www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-i...
Gelul, blanke daders + zwarte slachtoffers 189, zwarte daders + blanke slachtoffers 409.

Vredige libertariër | 30-07-15 | 13:05

Die negers in Amerika zijn ook wel een geval apart. Ze maken ongeveer 15% van de populatie uit en zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de zware criminaliteit. Wijken waar veel negers wonen zijn ook echt no-go areas. Wanneer een blanke agent een neger aanhoudt, dan weet hij gewoon dat er een grote kans is dat hij zelf neergeschoten kan worden. Alsof die agenten voor de lol iemand gaan neerschieten met het risico om zelf in de gevangenis te belanden.

Trekvogel12 | 30-07-15 | 13:05

@Ko Ranzig | 30-07-15 | 12:58
Als je niet precies doet wat de agent wil mag je geëxecuteerd worden?

i-Wonder | 30-07-15 | 13:04

Heb het filmpje niet gezien, maar het is heel aardig dat er blijkbaar in te zien is wat je erin wilt zien. Wat wel het geval is dat politie in de VS altijd zich erg scherp bewust is dat burgers gevaarlijk kunnen zijn, patrouilleren daarnaast ook alleen. Dus ga niet dronken achter het stuur zitten, bij aanhouding volg de copcar, zet de auto uit, raampje naar beneden, laat ze zoveel mogelijk je handen zien, wees beleefd, spreek de man/vrouw aan met officer, vraag of je uit de auto mag/ moet komen, als je papieren moet pakken zeg waar ze zitten en vraag of je ze mag pakken, eventueel ga je maar op de grond liggen en laat je je boeien. Misschien niet allemaal even macho en/of rechtvaardig/burger rechten enzo, wel minimalisatie van de kans op het ten onrechte koppen van een kogel. Ook bij carjacking (altijd deuren en ramen dicht) uit de auto zo snel mogelijk, niet heldhaftig doen.

bijna_raak | 30-07-15 | 13:04

Gewoon moord. Wat een hufter die smeris.

De waard zijn gast | 30-07-15 | 13:02

@Peter_K | 30-07-15 | 12:52
"Kennelijk denk jij te weten wat die agent dacht."
Klopt, ik kan namelijk gewoon lezen. "In zijn oorspronkelijke verklaring beweerde de campus cop dat hij meegesleurd werd door de verdachte."

"Als iedereen die niet meewerkt hard aangepakt wordt, houdt je vanzelf alleen nog mensen over die wèl meewerken."
Inderdaad. Twee keer iemand niet verstaan als hij iets zegt? BOEM gummyknuppel tegen je knieschijf. Een agent een beetje vies aankijken? KLABAM op de grond geflikkerd in een wurggreep. Een agent pennenlikker noemen? OP DE GROND en maak je maar klaar voor een standrechtelijke executie. In wat voor wereld leef jij?

Misschien hebben jij en ik trouwens andere prioriteiten als het aankomt op dingen erg vinden, maar wat ik vooral erg vind is de jarenlange reeks van letterlijk honderden mensen (voornamelijk gekleurde mensen) die door politiegeweld om het leven komen. 't Is maar waar je prioriteiten liggen.

Nietvoordekat | 30-07-15 | 13:02

Is trouwens wel zo dat zwarte mensen in de VS gemiddeld veel vaker blanken doodschieten (80% van de slachtoffers van zwarte daders is blank) dan andersom.

Gewinflipt | 30-07-15 | 13:00

Misschien als je dit soort dingen vaak genoeg meemaakt, je minder risico neemt met licht of donkergetint tuig...

www.youtube.com/watch?v=q1gYEG1TzBk

Flatulent | 30-07-15 | 13:00

Sorry, had gewoon meegewerkt, dan bestond dit hele filmpje niet. En hoe vaak heeft die agent niet heel correct iets gevraagd?? En dan wegrijden, nou dan weet je wat het gevolg is.

- EDIT: Dus je rijbewijs niet tonen, maakt schieten zonder waarschuwing gerechtvaardigd? Je bent een idioot -

Ko Ranzig | 30-07-15 | 12:58

Ze hebben de doodstraf in Ohio, waar Cincinnati ligt, en ze voeren hem ook uit. Maar doodstraf voor moord krijg je voor zover ik weet alleen als er verzwarende omstandigheden zijn, en dat lijkt hier niet het geval. Dit was geen poging tot beroving of zo.

Gewinflipt | 30-07-15 | 12:58

Knap gele gin, maar niet echt een reden om iemand af te knallen.

wiener mit pommes | 30-07-15 | 12:57

Waarom kunnen mensen niet gewoon meewerken als de politie iets vraagt.

Dutch_Holland | 30-07-15 | 12:57

Heeft niets met de gunwet in Amerika te maken maar alles met het schietgrage karakter van bepaalde bevolkingsgroepen. Kijk naar Nederland: Hier mag je geen wapen dragen maar elke dinsdagavond zie ik het ene na het andere schiet tafereel voorbij komen, en in Amsterdam ben je je leven tegenwoordig al helemaal niet meer zeker sinds elke mafiaruzie op straat wordt uitgevochten.

The7thGuest | 30-07-15 | 12:57

Ik ben vorig jaar omdat ik in een beetje opvallende bestelbus reed, binnen een periode van twee maand wel vijf of zes keer staande gehouden. Gewoon netjes meewerken, rijbewijs laten zien, in je bus laten kijken. Niets aan de hand. Die gasten doen ook maar gewoon hun werk. En sterker nog: ze moeten altijd rekening houden met het gegeven dat er een levensgevaarlijke crimineel of een lunatic voor ze staat; ze stellen zich wel elke keer op in the line of fire.
Oke, misschien was de agent een beetje een onzeker gastje - of triggerhappy - maar ook heel dom van de bestuurder. Zeker als je in een 'verdachte' auto rijdt.

Aristotalloss | 30-07-15 | 12:56

De bestuurder was duidelijk niet dronken en die fles was vol.

Ik kan me de onzekerheid van de agent voorstellen, maar hij en zijn collega logen over wat er gebeurd was. Kennelijk wisten ze zelf al dat het foute boel was.

Janloel7282 | 30-07-15 | 12:52

@Nietvoordekat | 30-07-15 | 12:39
Kennelijk denk jij te weten wat die agent dacht.
Als iedereen die niet meewerkt hard aangepakt wordt, houdt je vanzelf alleen nog mensen over die wèl meewerken.
Een en ander betekent overigens nog niet dat in dit geval correct gehandeld is. Wat mij tegen de borst stuit is het tegenwoordige vooroordeel dat blanke politie agenten zo maar voor de lol zwarten zouden vermoorden.

Peter_K | 30-07-15 | 12:52

Amerika is gewoon ruk.punt.

baard van troje | 30-07-15 | 12:52

Niet zo sensatiegeil doen van Rossem!
Niemand kan zien of de man in kwestie wellicht een pipa onder z'n stoel vandaan trok?
.
Bovendien was het een soort van op scherp gezette boa de zogenaamde "politieagent".
Hij was in diens van een universiteit.

"The university does a great job educating people … that should be their job, being police officers should not be their role."

Ommezwaai | 30-07-15 | 12:51

-weggejorist en opgerot-

Brodus | 30-07-15 | 12:51

@Wonderful-Life
Mijn doel was de oorzaak van dit probleem proberen te duiden ipv alleen maar de symptomen zoals in de media gebeurd.
Agent is een bangebroek, compleet ongeschikt voor zn vak dat is duidelijk, deze persoon had nooit een wapen op zak mogen hebben.
Dat is het probleem in US mensen met wapens op zak die die nooit zouden mogen hebben omdat ze psychisch niet in staat zijn met die macht om te gaan.

Rest In Privacy | 30-07-15 | 12:50

@betweters hier... Hij negeert toch instructies van een agent, trekt de deur weer dicht en doet alsof ie naar iets grijpt? (ook al is dat een fles gin, een agent weet dat niet?)

www.liveleak.com/browse?q=officer+shoo...

Bedoel in de US zijn er zoveel verscrikkelijke shootouts, dat ze gewoon geen risico meer kunnen nemen. Mensen mogen vuurwapens dragen, het is de normaalse zaak van de wereld daar. Zelfs al passeer je iemand z'n 'property' is dat al licence to shoot...

trek je conclusies van bovenstaande link. WAAROM werkt men gewoon niet mee? Er zal een reden voor zijn waarom die staande gehouden wordt. Ga het dan ook niet opzoeken.

Anoguurder | 30-07-15 | 12:50

@--sql error-- | 30-07-15 | 11:58

Een mogelijke veroordeling neemt racisme toch niet weg.

Skunk57 | 30-07-15 | 12:48

De man trekt zijn deur dicht start zijn auto en wil wegrijden. Dat is wat ik zie. De agent is wel trigger happy en schiet zonder waarschuwing. Maar de man wilde duidelijk niet meewerken en wilde er tevens vandoor gaan.

StijlvolRechts | 30-07-15 | 12:48

Ik vraag me ook af wat er eerst gebeurde, schieten of rijden.

Gewinflipt | 30-07-15 | 12:46

Cops in de US weten niet of iemand een gun heeft, en schieten dus snel.
Maar ze verwachten gevaar wel eerder van de zwarte medemens, die dus ook vaker slachtoffer is.
Net als men hier misdragingen eerder verwacht van (iemand die uitziet als) een kansenparel/moslim. Racial profiling heet dat.
Vast verklaarbaar uit misdaadstatistieken, maar daardoor niet minder fout.
Voordeel hier zijn we wat minder triggerhappy zijn, en het houden bij het afreaguren van de onderbuikgevoelens op Geenstijl.
En dat scheelt flink in de bodycount.
Waarvoor hulde.

hipocritisch | 30-07-15 | 12:44

Je hebt foute mensen en foute agenten. Meewerken bij een staandehouding zorgt er in ieder geval voor dat je het na kan vertellen.
Antitheïst | 30-07-15 | 12:37
.
Zelfs daar ben ik niet zeker van. Ik heb behoorlijk wat video's van Amerikaanse agenten gezien. Het lijkt vaak alsof ze net zo lang provoceren en doorzuigen tot iemand knapt. En wil iemand dan niet MEER meewerken of zegt iemand IETS terug, dan ziet de US-politie dat als voldoende om geweld te gebruiken.

Hans Hillen | 30-07-15 | 12:43

@Sano | 30-07-15 | 12:30
Ik ben wel van harde straffen hoor, en ik ben ook voor "wie niet luistert moet maar voelen", agenten mogen van me best keihard optreden, maar dan moet er duidelijk een reden voor zijn, ik ben niet voor dat een agent zijn macht misbruikt om zomaar alles en iedereen neer te schieten, dat is niet rechtvaardig.

Wonderful-Life | 30-07-15 | 12:41

-weggejorist-

Captain Pervert | 30-07-15 | 12:41

Het is gewoon bezopen dat agenten daar bang moeten zijn om beschoten te worden. Dat maakt ze zelf ineens gevaarlijk.

Ik haal ook helemaal niet uit het filmpje wat er wordt besproken op CNN.
Die man grijpt niet naar zijn veiligheidsriem hij start de auto en wil weg rijden.
Dat lukt hem zelfs nog. Dat die klotten-klapper van een agent dan als eerste reactie heeft iemand door zijn kop te schieten is ook bizaar.

denosisveelbeter | 30-07-15 | 12:40

@Peter_K | 30-07-15 | 12:34
Alleen schoot die agent niet omdat hij dacht dat die zwarte man een pistool had. Dus je loopt een beetje bullshit te verkondigen. En een welverdiende kogel omdat je een beetje niet meewerkt? Tuurlijk, je moet meewerken, maar als agenten iedereen neer gaan schieten die een klein beetje hinderlijk is houden we al heel erg snel niemand meer over.

Nietvoordekat | 30-07-15 | 12:39

@Fundament | 30-07-15 | 12:06
Dat is geen reden om iemand direct dood te schieten, zo te zien was ie bang van die agent. En als je agent bent, dan is natuurlijk niet de bedoeling om zomaar alles en iedereen neer te knallen.

Wonderful-Life | 30-07-15 | 12:39

Als hij naar zijn gordel greep had hij net zo goed naar een wapen kunnen grijpen en aangezien wapens daar veel voorkomen en je ontieglijk lang de bak in draait voor kleine vergrijpen (3 strikes and you're out) zou het maar zo kunnen dat iemand bij een verkeerscontrole extreem reageert om maar de te voorkomen dat hij gepakt wordt.

Maar in de Nederlandse context zou dit vrij gestoord gedrag zijn van die agent.

Gewinflipt | 30-07-15 | 12:37

Je hebt foute mensen en foute agenten. Meewerken bij een staandehouding zorgt er in ieder geval voor dat je het na kan vertellen.
Dat alle politieagenten over een kam geschoren worden is hetzelfde als de vooringenomenheid ten opzichten van de gehele zwarte bevolking.

Antitheïst | 30-07-15 | 12:37

@guurderdanguur | 30-07-15 | 12:33
Maar die man gaf pas gas toen hij neergeschoten was. Als ik neergeschoten zou worden in een auto zou dat ook mijn eerste reactie zijn, wegrijden.

Meneer de triggerhappy agent heeft gewoon een zwarte man neergeschoten, en dacht toen weg te kunnen komen met liegen. Als die body cam footage er niet was, was hij er mee weg gekomen ook.

Nietvoordekat | 30-07-15 | 12:37

Ice T. | 30-07-15 | 12:26
Ik kan wel uitleggen waarom het zou lijken alsof ik niet meewerk, als ik in deze situatie zou zitten. Ik heb ASS, en dat maakt dat ik overkom alsof ik niet meewerk, en alsof ik verward ben, terwijl dat sociale onhandigheid is, en ik begrijp ook niet altijd direct wat iemand bedoelt. Als ik reaguursels zie van het type "had hij maar moeten meewerken", dan lees ik dat ook altijd als "alle autisten moeten gewoon geexecuteerd worden", want daar komt het wel op neer als agenten zo makkelijk tot geweld overgaan.

Vredige libertariër | 30-07-15 | 12:36

Die agent moet aangeklaagd worden voor moord. Laat 'm maar een goed aantal jaren in de cel wegrotten.

Nietvoordekat | 30-07-15 | 12:35

smerige moordenaar [x] ongeschikt

(c)ZWITSUL | 30-07-15 | 12:35

Wat een enorme sympathie toch weer voor een figuur die op geen enkele manier meewerkt. Hoe vaak heeft die agent wel niet om zijn drivers license gevraagd? Maar geven ho maar. En als hij die niet (bij) heeft, is dat al de tweede overtreding.
Als je in de USA aangehouden wordt door de politie dien je te allen tijde je handjes te laten zien. Continu, beide handen in het zicht, en dat geldt voor ALLE inzittenden, dus ook al degenen die op de achterbank zitten.
Je handen uit het zicht brengen kan een welverdiende kogel opleveren.

Peter_K | 30-07-15 | 12:34

@swassannuf | 30-07-15 | 12:31
Ja, maar in die filmpjes wordt dan de politieagent neergeschoten omdat hij zo respectloos/discriminerend is om betrokkene aan te houden.

Jan Passant mk2 | 30-07-15 | 12:33

Aan de andere kant: als de man die geen rijbewijs of kentekenbewijs kan tonen en met drank in de auto zit vlucht om 200 meter verderop een overstekende schoolklas te overrijden, is het ook weer niet goed.

guurderdanguur | 30-07-15 | 12:33

Heeft vaak te maken met dommigheid.Men kan niet meer luisteren,laat staan dat er begrepen wordt wat er wordt gezegd.
Over vijf jaar zijn de zelfde filmpjes wekelijks in Nederland te zien.

swassannuf | 30-07-15 | 12:31

@Wonderful-Life
Eens dat de agent flink gestraft moet worden en dat het compleet buiten proportie was maar je bent te hard je NLse waarden aan het projecteren, de dagelijkse realiteit van een US agent is compleet anders dan een NLse.

Rest In Privacy | 30-07-15 | 12:30

Dit is gewoon moord, de man was totaal niet aggressief en liet geen teken van gevaar zien in mijn ogen. Het wegrijden was gewoon reactie dat hij een pistool opzich gericht krijgt. Hij had geen nummerplaat voor, maar wel achter en die was waarschijnlijk gewoon genoteerd. De agent had hem gewoon kunnen laten rijden, dan hadden ze hem alsnog wel een keer gevonden.

TeGekVeurWeurden | 30-07-15 | 12:29

Je hoort de wagen wegrijden terwijl de agent half in het raam hing. Toen heeft hij geschoten.

Brodus | 30-07-15 | 12:28

Weer een white-cop v random-black-guy

De hoeveelste?

Mike Oxlong | 30-07-15 | 12:27

Zo Joris, Meneer Zwitsal maar liefst twee keer opgerot. Vond het trouwens niet terecht en ook die andere niet. Gewoon wegjorissen was toch genoeg geweest, ik heb ook wel eens een mindere dag...

eerstneukendanpraten | 30-07-15 | 12:27

-weggejorist-

eelko1976 | 30-07-15 | 12:26

Wederom een incident wat voorkomen had kunnen worden. Kan mij iemand uitleggen waarom die chauffeur niet gewoon meewerkt maar een grote bek opzet? Laat me sterk denken aan wat mijn goede moeder vroeger pleegde te zeggen: 'eigen schuld dikke bult'...

Ice T. | 30-07-15 | 12:26

@Anoguurder | 30-07-15 | 11:59
Nee, in dit geval is het geen kwestie van "niet meewerken", de man reageerde netjes en beleefd op alle vragen, van deze beelden is duidelijk te zien, dat die "agent" echt een gore moordenaar is, of ie racist is, dat weet ik niet, maar hij is duidelijk een moordenaar. Er was geen enkel reden om te schieten. Levenslang met water en brood voor die klote "agent".

Wonderful-Life | 30-07-15 | 12:25

-weggejorist en opgerot-

Tukker69 | 30-07-15 | 12:24

-weggejorist-

ditotje | 30-07-15 | 12:24

Die agent mag lekker zelf brommen de komende jaren, maar apart dat de media dit als een zwart/wit incident neerzet. Onnodig.

martymcfly | 30-07-15 | 12:22

-weggejorist-

Flatulent | 30-07-15 | 12:22

.. hoe dan ook, de kansarme bevolking van Cincinnati, Ohio, USA, kreeg hiermee een prima reden om de winkels te plunderen en de stad in brand te steken. Dat is dan wel weer een meevallertje.

Jan Passant mk2 | 30-07-15 | 12:22

Meneer Zwitsal | 30-07-15 | 12:12
Dit is wel heel overdreven. Hij vreest voor zijn eigen leven? Kom nou, hij vuurt al een kogel door zijn kop binnen twee seconden nadat de motor is gestart. Hij had ook gewoon los kunnen laten, en dan was zijn 'levensbedreigende' situatie al voorbij geweest.
-
Moord? Nee, zeker niet. Doodslag? Absoluut. Het was niet nodig om te schieten. Niet in het minst. Kon het slachtoffer dit voorkomen? Absoluut. Fucking domme actie van die kerel.

Asmodean | 30-07-15 | 12:22

Establishment, dus lief.

Itastijl | 30-07-15 | 12:22

Ondenkbaar dat het Nederlandse OM zich zo zou uitlaten over een diender, ongeacht de omstandigheden.
Maar dat komt misschien ook wel omdat de Nederlandse diendertjes een andere functie hebben dan in de USA.

jemagookniksmeer | 30-07-15 | 12:22

@Repetitive Beats | 30-07-15 | 12:14

Je kan in de VS maar beter niet bijdehand doen tegen een blanke agent met wapen op zak als je zwart bent ! Wanneer leert men dit nu eens? Ghehe.

eelko1976 | 30-07-15 | 12:21

Momenteel op LiveLeak allemaal berichten over Turkije dat Koerdische militanten bombardeerd in plaats van ISIS.
Beetje off-topic, maar goed, sinds dit ook van Liveleak komt.

LangeTijdGeleden | 30-07-15 | 12:20

@Meneer Zwitsal | 30-07-15 | 12:05
.
Volgens het OM:
.
"It is our belief that he was not dragged. If you slow down this tape you see what happens, it is a very short period of time from when the car starts rolling to when a gun is out and he’s shot in the head"

ElizaEhrlich | 30-07-15 | 12:18

De agent staat ineens VOORBIJ de putdeksel! De agent is wel degelijk een aardige hoeveelheid meegesleurd door de auto!
Meneer Zwitsal | 30-07-15 | 12:05
.
Agent houdt de auto zelf vast. Als hij de handgreep had los gelaten, dan was hij helemaal niet meegesleept. Een trigger-happy BOA (universiteitspolitie) die ook eens stoer wil doen. Pfffffffffffff. Weer een Amerikaan dood voor een onzin-overtreding. Ik las onlangs dat de politie in de US maar liefst 1.200 mensen dood schiet per jaar.

Hans Hillen | 30-07-15 | 12:18

@Asmodean
Ik zag hem zeker aan als het type verwarde man die potentieel een gun op een campus leeg kan schieten. De agent hws ook.

Rest In Privacy | 30-07-15 | 12:16

-weggejorist-

terazino | 30-07-15 | 12:16

-weggejorist-

Willianus Wortelus | 30-07-15 | 12:15

Overigens had iedere andere agent m al gepopt toen hij voor z'n dashboardkastje ging of onder z'n stoel reikte.

PopperFlopper | 30-07-15 | 12:15

@IJzeren Hein | 30-07-15 | 12:01
Of hij nou wel of niet bevoegd is om mijn portier open te trekken. Zodra hij een pistool op mijn hoofd richt mag hij best met de deur spelen als dat hem blij maakt.
Ik ben niet zo iemand die bijdehand gaat doen als ik ergens 'recht' op meen te hebben.

Repetitive Beats | 30-07-15 | 12:14

@Vredige libertariër
Het is niet goed wat de agent deed, en moet daar voor veroordeeld worden. Maar ik vind het niet rechtvaardig dat je als journalist of geïnterviewde op TV waar miljoenen mensen naar kijken, een grote leugen verteld (@4:24) alleen maar om de verdacht nog meer onschuldig te laten lijken wat door 80% van de kijkers als waarheid word overgenomen. De agent was fout maar de verdachte ook.

Grzl-II | 30-07-15 | 12:14

WAAROM werkte die klootzak niet gewoon mee?
HOEZO wegrijden?

Ahasveros | 30-07-15 | 12:14

-weggejorist-

Brodus | 30-07-15 | 12:14

-weggejorist-

ditotje | 30-07-15 | 12:13

Gedood worden omdat je de verzoeken van een agent niet opvolgt. Da's redelijke dom.

Rest In Privacy | 30-07-15 | 12:13

-weggejorist en opgerot-

Meneer Zwitsal | 30-07-15 | 12:12

@TheseDays00 | 30-07-15 | 12:09 Die fles was nog gevuld.

Zwitsallevengevoel | 30-07-15 | 12:11

Nou ja op "moord" is wel het e.e.a. af te dingen. Op doodslag misschien niet.

John McClane | 30-07-15 | 12:11

Schieten lijkt mij niet nodig, maar dat is wel de mores in de VS. Nooit gaan kloten als je aangehouden wordt. Niet uitstappen, niet wegrijden.

Wel moet worden gezegd dat de man achter het stuur wel erg raar handelt. Geen antwoord geven op normale vragen en als een dronkeman brabbelen.

guurderdanguur | 30-07-15 | 12:10

@IJzeren Hein | 30-07-15 | 12:01
Hij werkt overduidelijk niet mee! En toon mij even aan waar staat dat een agent een portier niet mag openen ?! Bullshit. Zeker als er gegronde reden voor is (niet meewerken, overgaan tot arrest).

eelko1976 | 30-07-15 | 12:09

"Gezien de beelden, is daar helemaal niets op af te dingen."
Maar dat zal enkele reaguurders van fascistische persuasie er niet van weerhouden het toch uit alle macht te proberen hoor.

Vredige libertariër | 30-07-15 | 12:09

Vergrijp staat niet in verhouding tot gevolgen (ook al kun je met drank kwalificeren als poging tot doodslag). Moord is het dan wel, en ook al is hij meegesleurd is de dreiging niet meer direct. Foute agent.

TheseDays00 | 30-07-15 | 12:09

De man heeft -nog- niets verkeerd gedaan, maar verhindert de agent om te onderzoeken of hij inderdaad kwaad in de zin heeft gezien het circumstantial evidence. In het licht van de diverse aanslagen die zijn gepleegd de laatste tijd waarbij mensen willekeurig beginnen te schieten. Aangezien meneer zich verdacht gedraagt wil agent hem stoppen voordat hij mogelijke schade aanricht. Helaas raakt de kogel hem op een vitale plek. Niet van dit alles was echter gebeurd als verdachte meneer gewoon had meegewerkt. Dus 'murder' misschien. maar wil met een hele berg verzachtende omstandigheden.

Sunabalk | 30-07-15 | 12:08

Volgens mij rijdt hij weg en schiet de agent in paniek. Fout, maar moord? Eerder doodslag lijkt me.

PopperFlopper | 30-07-15 | 12:07

waarom komt die kerel niet gewoon zijn auto uit??

Fundament | 30-07-15 | 12:06

@het filmpje hierboven zegt hij @4:23 "He was moving for his seatbelt" klopt ook niet want meneer startte de auto en probeerde weg te rijden. Op dat moment lag meneer agent half in het raam om hem tegen te houden.

Grzl-II | 30-07-15 | 12:06

-weggejorist-

YMMMV | 30-07-15 | 12:06

-weggejorist-

Iepjesziekte | 30-07-15 | 12:06

@Asmodean | 30-07-15 | 12:02
Passief agressief, niet meewerken, deur dichthouden en er vandoor willen gaan.

eelko1976 | 30-07-15 | 12:06

Ik zet er 100 dollars op, dat ie nog had geleefd als ie keurig zn rijbewijs had laten zien. Maar nee; gewoon negeren die agent, want als ie je gaat slaan, is dat toch racisme en dan kom je er waarschijnlijk wel mee weg....
.
En dan KUdT; die agent trekt gewoon zn wapen en schiet me neer....
.
Blijkbaar voelde de agent zich bedreigd of onveilig (of het is een racistische kneus) en zag daar aanleiding in om zijn wapen te trekken en te schieten. En al blijkt die agent een megaracist te zijn..; als de weigernegerT had geluisterd was er niks gebeurd!
.
Ergo: luisteren naar een agent kan je leven redden.

KazVandam | 30-07-15 | 12:05

Nekklem toch zo slecht niet

Lifecanbesimple | 30-07-15 | 12:05

"een zinloze staandehouding om klein bier"
Tja. Maar waarom werkt die kerel niet mee? Halflege fles Gin onder zijn stoel. Als ie bezopen is, doorrijdt en vervolgens iemand doodrijdt moet ie ook aan de hoogste galg.
Geen reden om te schieten, maar zo te zien schiet hij ook niet op de bestuurder. Lijkt meer dat dat schot per ongeluk gelost is. Dat de bestuurder iets verderop crasht spreekt ook niet in het voordeel van de bestuurder.

TheEgg | 30-07-15 | 12:05

-weggejorist en opgerot-

Meneer Zwitsal | 30-07-15 | 12:05

Overigens is het mij onduidelijk wat er nu eerst gebeurde, reed de man tijdens de worsteling weg, en werd hierna een schot gelost, of andersom...

eelko1976 | 30-07-15 | 12:03

Ik heb nu een paar keer gekeken; je hoort de motor meerdere seconden voor het schieten versnellen.

thorrrr | 30-07-15 | 12:03

En weer een dode dankzij een tokkie die rijdt zonder rijbewijs. Dit keer is het slachtoffer niemand minder dan de tokkie zelf. Het had erger kunnen aflopen.

rectormagnificus | 30-07-15 | 12:02

Sano | 30-07-15 | 11:59
De kerel in de auto was er zo een? Ik zie geen agressie bij hem hoor.

Asmodean | 30-07-15 | 12:02

Waarom geeft die man niet gewoon zijn licence, en waarom trekt hij zijn deur dicht... Het zal allemaal wel, maar het begint weer bij "niet meewerken"...

Mark_D_NL | 30-07-15 | 12:02

Meneer had gewoon moeten meewerken. Ja agent, nee agent. Zo moeilijk is het allemaal niet.

JackGS | 30-07-15 | 12:01

-weggejorist-

Godsammekraken | 30-07-15 | 12:01

hij werkt mee. je mag niet zomaar een portier openrukken, Anoguurder.

laat staan vervolgens executeren.

IJzeren Hein | 30-07-15 | 12:01

Snap ook niet dat die man dan niet gewoon mee werkt als je weet hoe snel agenten schieten in de VS... Tragisch weer.

eelko1976 | 30-07-15 | 12:00

Heeft meer met US wapenwet te maken, cops daar weten nooit wanneer ze met iemand te maken hebben die in een gesticht hoort te zitten met een wapen op zak.
De kerel in de auto was er zo een.

Rest In Privacy | 30-07-15 | 11:59

Ligt het aan mij of had dit voorkomen kunnen worden als men gewoon 'meewerkt' ?

Anoguurder | 30-07-15 | 11:59

Gevolg van jullie domme guncultuur.

Bluebook | 30-07-15 | 11:59

ook al wordt hij veroordeeld voor moord, men zal dit nog steeds aangrijpen om te rellen en 'racism' roepen.

--sql error-- | 30-07-15 | 11:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl