achtergrond

Geenstijl

LOL. Brussel openbaart naheffingsdocumenten die @J_Dijsselbloem al een half jaar verdijsselbloemt

Fucking grappig, maar wel een duur grapje. Al ruim een half jaar lang liegt Jeroen Dijsselbloem (dat is die man met die dubbele petten die altijd op zondag de boekhouding van Nederland komt doen) dat hij van Brussel de correspondentie over de EU miljardennaheffing niet mag openbaren. En vandaag MAAKT BRUSSEL ZELF DE DOCUMENTEN OPENBAAR, naar aanleiding van een Eurowobje van Brenno en de Telegraaf. Sta je dan ff mooi met je pik in het zand, als Jeroen Dijsselbloem zijnde. In de geopenbaarde documenten staat namelijk zwart op wit dat Nederland op 17 oktober 2014 het naheffingsverzoek kreeg opgestuurd uit Brussel. Maar op 24 oktober acteerde Dijsselbloem nog grote verbazing. Hij moest wel, want hij had in april 2014 nog in de Kamer aan Tony van Dijck (PVV) beloofd dat er geen naheffing zou komen. Die kwam er dus wel en in de door Brussel geopenbaarde documenten staat vandaag het bewijs van wat we al lang wisten: de verbazing van Dijs op 24 oktober is een leugen. Op 22 oktober had Nederland de naheffingsberekeningen al ontvangen bij (onder andere) BuZa en op het MinFin, en op 23 oktober schrijft een ambtenaar van MinBuZa terug naar Brussel dat de naheffing 'a serious political difficulty' kan worden in de Tweede Kamer. Rutte wist toen (zogenaamd) nog van niks, en Dijsselbloem acteerde dus een dag later, op de 24e, zijn verbazing over de naheffing in het fragment hierboven. Sja. Dijs zei het laatst zelf al: we hebben eerlijke politici nodig. Al straalt deze kwestie vooral slecht af op Jeroen 'Dubbele Pet' Dijsselbloem zelf...
Documenten: Nog niet alle documenten zijn geopenbaard. De officiële naheffingsaankondiging die op 17 oktober van Brussel naar Den Haag ging, zit er niet bij. En ook het geheimhoudingsverzoek dat Nederland in Brussel indiende om de correspondentie in de Dijsselpot te houden, zit er niet bij.
Terugkijken: 2 juni: Fragmentje naheffings-clash tussen Omtzigt en Dijs, waarin Dijsselbloem blíjft ontkennen dat er een probleem is. Fragment hoort bij de onderstaande tweet van Omtzigt, waarin hij een screenshot van het verslag bij deze botsing twittert.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.