Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

26.000 Dooie Mussen

wij blijven hierrrHelaas Kinderpindakaas. Er komt geen Generaal Pardon voor asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland zijn. Zojuist heeft het kabinet in al haar wijsheid besloten dat het feestje niet doorgaat vandaag. Geen heerlijk avondje dus voor al die lieve lieve mensen. En niet nog eens die schokkende beelden van een Wouter Windvaan die La Kaakklem vol op de tochtklep neemt, na een eclatante 75-74 overwinnig. Overigens: het besluit is nog niet officieel, de brief moet nog geschreven worden. Maar een hoestende man in een regenjas heeft het tegen De Televaag verteld. Dus is het zo. De motie is om "staatsrechtelijke, technische en inhoudelijke redenen niet uitvoerbaar." Dat wordt dus een motie van wantrouwen. Mocht die worden aangenomen dan stapt de gehele VVD uit het toch al demissionaire kabinet, dus waar hebben we het over. Ernstiger zijn nu de gevolgen voor de formatie. Want een coalitie CDA, PvdA en SP lijkt nu verder weg dan ooit. Dit land kan echt zo veel beter. Riep daar iemand nieuwe verkiezingen...

Reaguursels

Inloggen

@Brouhaha 06-12-06 @ 17:03
Ach, jij gelooft alles wat de Goddelijk Blonde Geert allemaal uitkraamt en je draagt Rare Rita op handen, dus wat dat betreft is iedereen hetzelfde. Men gelooft wat men wil horen :-)
Waarom zou het verhaal van Sergei niet waar kunnen zijn? Je moet niet overal een complot of iets dergelijks achter zien. Wat minder luisteren naar je rechtse goeroes, die maken je paranoïde.

chloorhexidine | 07-12-06 | 11:09

-weggejorist-

de grote boze wolf | 06-12-06 | 23:05

@de grote boze wolf
Okeeee, we wachten op een rechtse meerderheid en dan draaien we alles terug wat links heeft geflikt...... Ja,ja, en dat is jouw essentie van democratie... En als ik je dan een beetje help en zeg dat ook het CDAsmaldeel intern enorm verdeeld is, sterker nog, je hebt ook uiteraard gevolgd dat in Twente niemand meer ausradiert word, gezegd door de gezamelijke burgevaders, en als ik jou nou zeg dat er ook diverse CDAburgervaders tussen zitten, waar is jouw meerderheid dan op gebaseerd?
@bottehond
Ik had en heb je aardig hoogstaan, maar kom, als je een goedgeintergreerde halve rus wil gaan weigeren mee te doen aan onze sinterklaas moet het die sterke wodka geweest zijn....
ps: m'n nick komt uit oekraine, give me a break....

bubka | 06-12-06 | 22:26

-weggejorist-

de grote boze wolf | 06-12-06 | 19:21

Sergei T 06-12-06 @ 12:23

Sergei, ik gun je van harte een Generaal Bonjour! Houdoe! Zwaai! Hardvochtig. Tuurlijk. Ies niet leuk, wél noodzakelijk. Jij wordt helaas vermalen in een probleem dat 0031 tot op het bot gespleten heeft. Neem ik jou niet kwalijk, don't worry. Als er geen honderduizenden gelukszoekers het draagvlak voor vreemdelingen uitgehold hadden zouden we wellicht de hand over het hart strijken, maar helaas voor jou is dat wél gebeurd. Niet beaus zijn op ons, wees beaus op je honderduizenden voorgangers. En zeg eens eerlijk... "gevlucht" uit de Ukraïne.... Uhu..... denk eens aan je terminologie. Niet iedereen is slecht op de hoogte, dude. Extra- graties tip: richt GeenStijl.ua op. Je lijkt me een slimme en leuke gozerT met verstand en humor. Moet lukken. Jammer, dude. Het is niet anders.

bottehond | 06-12-06 | 19:14

Hoi sergei zie je nou wat ik bedoel met copy and paste? alles wat jij zegt,schrijft,of denkt is je door anderen ingegeven! daarom hoor je niet in mijn land thuis, omdat je niet voor jezelf kunt denken en dus ook nooit productief zal worden in onze samenleving.
En als de tijd komt dat verdonk je komt opzoeken (en die tijd komt), wees dan verstandig en rot op, want we zijn jou soort meer dan zat.

baggerboer | 06-12-06 | 18:51

Hallo naive reaguurdertjes. Toevallig is Sergei T een hele goede vriend van mij en ik vind het nogal jammer dat jullie meteen zijn brief afbranden. Ik vind het persoonlijk een geniale brief die ook nog eens de nodige humor bevat. Origineel was deze brief bedoelt voor de Spits maar die kudtkrant heeft het vast niet geplaatst. Anyway Sergei, als de tijd komt dat verdonk je komt opzoeken mag je bij mij onderduiken.
May the force be with you ^^! :D

Kiril van der L | 06-12-06 | 18:22

chloorhexidine 06-12-06 @ 16:05
Dat is nu het lastige met al die linkse types: die geloven alles! Dit is gewoon geschreven door een vazal van vluchtelingenhulp die voor zijn inkomen en/of hobby afhankelijk zijn van een gestage toevoer van zielepoten!

Brouhaha | 06-12-06 | 17:03

@Baggerboer 06-12-06 @ 14:54:
Waarom schrijft Sergei T onzin? Hoe kom je tot die mening?

chloorhexidine | 06-12-06 | 16:05

Ik hoop dat dit de laatste keer is dat die asielzoekers me geld kosten.
@Sergei, bespaar ons je meelijwekkende copy and paste onzin.

baggerboer | 06-12-06 | 14:54

De taalbeheersing van Sergei T is dusdanig hoog dat menig GS-reaguurder zich een Nederlands woordenboek aanschaft teneinde te weten te komen wat Sergei zegt. Want dat hij Nederlander is dat bewijst hij mijns inziens al zeer goed met zijn betoog. Sergei, wat mij betreft mogen ze je de verblijfsvergunning geven.

chloorhexidine | 06-12-06 | 14:45

@Sergei T 06-12-06 @ 12:23

kennelijk heeft niemand hiervan terug

laverend over zee | 06-12-06 | 14:07

Nederlanders zonder rechten

Ja, ik ben een van die 26.000 Nederlanders, geïntegreerd en in bezit van Nederlandse vriendjes, vriendinnetjes en een zwemdiploma. S'ochtends sta ik vroeg op en eet ik een boterham met pindakaas. Fluitend fiets ik tegen de wind in naar school. Tijdens deze dagelijkse tocht langs de wei bewonder ik de zwart-witte koeien die mij inspireren. Op een warme herfstdag, die blijkbaar veroorzaakt was door het broeikaseffect of de man die voor me fietste, vroeg ik me af hoe erg het zou zijn als ik verplicht terug moest naar Oekraïne. Mijn wereld stortte in toen ik realiseerde dat er in Oekraïne geen drop is, lekkere Hollandse drop, ik kan geen dag zonder. Mijn angst verdween toen er een mooi blond meisje langs me fietste en me zachtjes penetreerde met haar warme en vertrouwde blik. Het liefst zou ik haar meenemen naar de warme stranden in Spanje. Tijdens de zonsondergang dicht naar elkaar toe gekropen zou ik haar gedichten voorlezen en onder de sterrenhemel zou ik haar de grote beer tonen. Helaas is mijn vrijheid beperkt en ben ik verplicht in Nederland te blijven.

Het feit dat ik in hart en nieren een Nederlander ben, maar officieel een niemand, kom ik dagelijks tegen. De wekelijkse meldplicht bij de vreemdelingenpolitie. Het verbod op betaalde arbeid (niet te vergelijken met aardbei) en het feit dat ik 45 euro per week krijg om er alles van te betalen behalve de huur. Als ik de boodschappen doe bij de Aldi kan ik me geen kauwgom met extra xylitol veroorloven, laat staan in de kroeg een meisje op een biertje trakteren. Voor een asielzoeker die net aan zijn dood is ontsnapt zijn deze luxe problemen de hemel op aarde, voor de 26.000 vernederlandse mensen die al langer dan een decennium in deze omstandigheden verblijven is dit een hel. Minderjarigen worden volwassen, volwassenen worden bejaard. Mijn broer die samen met mij vluchtte was 18 jaar, hij is nu 29. Wij kennen Herman Brood, Pim Fortuyn, Theo van Gogh en Andre Hazes, toen ze ons verlieten zagen wij onze levens aan ons voorbij gaan terwijl wij deze jaren graag wilden besteden aan wederopbouw ervan. Ik voel me net een Afro-Amerikaan in de jaren vijftig, beperkt in recht en vrijheid.

Nederland heeft een totaal grondoppervlakte van 41.526 km2. Het aantal asielzoekers dat in aanmerking wil komen voor een generaal pardon is ongeveer 26.000. Door een simpele berekening kun je nagaan dat na een mogelijk generaal pardon iedere asielzoeker gemiddeld 1.6 km2 van elkaars leefgebied verwijderd zal zijn. Dat een enkeling binnen deze enorme ruimte verantwoordelijk zal zijn voor alle vandalisme, fietsdiefstallen, zinloos geweld en burenvervreemding lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk. In de tijd van nood heeft Nederland mij een onderkomen en scholing gegeven. Als dank ben ik bereid om aan het land waarin ik leef en trots op ben een eigen bijdrage te leveren, dit kan alleen als ik officieel tot de belastingbetalers behoor en dus in bezit ben van een Nederlandse paspoort. Ik verzoek mijn Nederlandse broeders, skaters, gothiks, rappers, hippies, studenten en de trotse nationalisten om eventjes rijdend in de trein, tram, metro of een eigen kogelvrije BMW over de hierboven staande punten te mediteren.
May the force be with you!

Asielzoeker
Sergei Tochtarov, Voorburg


Sergei T | 06-12-06 | 12:23

@ capo 06-12-06 @ 11:01
Doe eens ophouden met je oorlogsretoriek. Gaat natuurlijk nergens over. Beetje angst en paniek zaaien. Onlogische gevolgen trekken over eventueel uitvoeren van een Generaal Pardon. Weet je überhaupt wel wat dat is?
En daar gaat het ook niet over in de huidige discussie. Dat generaal pardon komt pas in een volgend kabinet en over de invulling ervan moet nog worden vergaderd. Dus wees maar niet bang dat ineens iedere asielzoeker die hier aanklopt binnen mag komen.

Kan hier nu niemand nuanceren?

chloorhexidine | 06-12-06 | 11:34

Langzaam wordt duidelijk waar die nieuwe banen gaan komen, onze socialistische kameraden gaan de IND fors uitbreiden zodat de gegarandeerde toeloop van *kuch* zielige vluchtelingen zonder problemen behandeld kan worden. Eerst de 26.000 zieligerds, dan ongebreidelde gezinshereniging toestaan en als klap op de vuurpijl laten we iedere achterlijke onbeperkt zijn importbruidje invliegen.
En de Boslim en Femke elkaar maar aflikken in die theaterzaal.
Pas over een tiental jaren terwijl het land in een verkapte burgeroorlog is beland komt er een schuchter " Wir haben es nicht gewust" als dooddoener voor de door hun veroorzaakte bende uit de zoenende mondjes van de Boslim en Femkut.

capo | 06-12-06 | 11:01

Verdonk trekt een rookgordijn op.

Het is ronduit schandalig dat de minister beweert dat het hier om tweehonderdduizend mensen gaat. Iedereen weet dat het om rond de 26.000 mensen gaat. De minister wil alleen maar angst zaaien.

De IND heeft de dossiers van alle mensen van Verdonks eigen Project Terugkeer. Dus is heel makkelijk te controleren of iemand in aanmerking komt voor de pardonregeling.“

Verdonk concentreert zich in haar brief aan de Kamer volledig op een generaal pardon, waar een Kamermeerderheid slechts heeft gevraagd om het opschorten van de uitzettingen tot een nieuw kabinet de zaak regelt.

commentaarderer | 06-12-06 | 10:49

Best weer een baggerbakkie geworden dit topic. Complimenten aan de redactie.

Antira | 06-12-06 | 10:27

@ Iedereen die denkt dat 'Het Volk' Verdonk steunt:
Volgens de immer betrouwbare, onkreukbare Maurice de Hond wil een meerderheid van de Nederlandse bevolking dat Verdonk de motie uitvoert:
http://binnenland.nieuws.nl/441038/Nederlanders__Verdonk_moet_motie_uitvoeren

Patrick Bateman | 06-12-06 | 10:00

Zie je wel dat tijdelijk opschorten van uitzettingen geen probleem is:
http://www.ad.nl/binnenland/article879122.ece
Dus nu niet meer zeuren over staatsrechtelijk onmogelijk!!!

Patrick Bateman | 06-12-06 | 09:37

Hoor wie klopt daar klootjesvolk? De grote billentikker komt er weer aan.

q18 | 06-12-06 | 04:16

[slechte imitatie-alert] Uit de bundel smerige politieke spelletjes de gedigt Generaal Pardon
.
GENERAAL PARDON
.
En
het is
er
Woutertje
alleen maar
om te doen
om Rita
en de VVD
te disqualificeren
voor de
regeringsonderhandelingen
[/slechte imitatie-alert]
.
@mezelf: kudtgedicht! Maar het nadert wel asymptotisch aan de waarheid. Een korte analyse. Daags voor de verkiezingen claimt Wouter in het TV-debat al meerdere malen de overwinning. Daags na de verkiezingen claimt hij de linkse overwinning. Dit is pronken met andermans veren, aangezien de PVDA 9 zetels verloren heeft.
Om dit enigzins te verdoezelen belooft Wouter prompt een Generaal Pardon aan ´de kiezers´, wat helemaal geen noemenswaardig issue was in de PVDA compagne. Wouter weet hier een meerderheid in de nieuwgevormde kamer voor te krijgen; 75 tegen 74 stemmen (150 zetels... was Wilders zijn haar aan het verven of was Remkes op vakantie?). Dit brengt, zoals vantevoren verwacht, Rita en daarmee de VVD in de problemen. Wouter stuurt met deze motie indirect aan op het uiteendrijven van CDA en VVD. De timing van de motie is zeer bizar te noemen. Zover ik weet worden er tijdens de formatieperiode door de (ex)regering geen nieuwe zaken meer behandeld.
Dit is zoals Balkenende al zei ´schaken aan twee borden´. De ´troef´ Generaal Pardon behoort aan de onderhandelingstafel gespeeld te worden en niet in de kamer (lees media). Als die kiezer dit wil en dit gespiegeld wordt in de Tweede Kamer, dan komt dit aan de orde na de vorming van een nieuw kabinet. Zoals Tineke Huizinga vanavond zei in Paul & Witteman `het is een politiek spelletje´, maar wel een hele smerige!
Het is te hopen dat het CDA nu vasthoudt aan wat het in haar campagne zei te ambiëren, namelijk een coalitie met de VVD vormen en niet meegaat in het smerige maar o zo gevaarlijke spel van Wouter.

Think | 06-12-06 | 02:34

En al hebben we nu een strengere wet, wie garandeert mij dat als er over 4 jaar er wéér 26.000 illegalen zijn, er niet wéér een generaal pardon komt???

copy to dev null | 06-12-06 | 00:57

de grote boze wolf 05-12-06 @ 23:37

Hoe komt het tog dat jij en ik het vrijwel altijd eens zijn?

bottehond | 06-12-06 | 00:56

@de grote boze wolf
Nogmaals, indien we deze wolvenwens moeten inwilligen kunnen we stoppen met de democratie zoals we die al even kennen...
Dan zou het volgens jou zo moeten gaan dat alleen wensen uit een bepaald kamp met een kamermeerderheid kunnen worden aangenomen, beetje rare vorm van regeren, lijkt meer op dat uiteindelijke dictatuurtje waar je net aan leek te refereren, die trouwens ook niet zoveel ophadden met buitenlanders, legaal of illegaal....
En of rechts het nu leuk vindt of niet, de komende vier jaar zul je meer van deze "toevallige" meerderheden tegenkomen...

bubka | 05-12-06 | 23:52

-weggejorist-

de grote boze wolf | 05-12-06 | 23:37

Democratie is dood.

Shareholder | 05-12-06 | 23:07

Staatsgreep? Hoorde ik mijn naam roepen???

killermiller | 05-12-06 | 22:34

@de grote boze wolf
Als jij het een kamermeerderheid voor je standpunt zoeken "drammen" noemt kunnen we stoppen met onze parlementaire democratie. Jij zou het misschien anders willen maar het is hier in den lande vrij gebruikelijk dat een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging met meerderheid van stemmen beslist over het al dan niet doorvoeren van een wetswijziging, de betreffende ministers zijn slechts uitvoerders van die besluiten...
Rita ziet dat, zo hebben we laatst weer gezien, soms anders, misschien is het ook daarom wel tijd om haar weer gevangenisdirecteurtje te laten spelen of whatever....

bubka | 05-12-06 | 22:27

Terecht, wegwezen maar. En iedereen die loopt te drammen dat ze graag uitkeringen willen uitdelen en de komende 30 jaar nog meer geld in de "integrasie" willen verkwanselen kunnen meteen mee. De 10% van deze groep die enigszins iets kan presteren is een typisch geval van jammer dan. De rest is alleen maar aan het procederen geweest en belastinggeld aan het verkwanselen. Mensen die blijven zeuren moeten ze eruit pleuren.

Captain Diehard | 05-12-06 | 22:09

-weggejorist-

de grote boze wolf | 05-12-06 | 21:57

Ik een gemaksdenker? Wanneer ik iemand om een argument vraag, dan vraag naar het waarom van een mening. Daarom ga ik kritisch in op sommige uitspraken van dezen en genen. En ja, misschien zijn die gewend dat ze hun one-liners en bijdehante opmerkingen lekker kunnen spuien. Dan schrikt men wellicht (jij ook?) .
Maar goed, als jij je punt hebt gemaakt. Is het ook voor mij duidelijk :-)

Fijne avond.

chloorhexidine | 05-12-06 | 21:16

uitgeprocedeerder dan dit kunnen deze asielzoekers nu toch echt niet meer zijn lijkt me.

SuperrrNiFF | 05-12-06 | 21:05

chloorhexidine 05-12-06 @ 20:50

Ik heb mijn punt gemaakt. Je bent een gemaksdenkerT en daar verspil ik as of now geen letter meer aan. Ik geef vje wel een tip hoe je een nuttiger bijdrage kunt leveren aan draadjes: vraag gewoon eens aan reaguurderTs waarom ze iets vinden. Ik heb je nog zelden op een beetje aansprekende inhoud kunnen betrappen. Zie mijn stekeligheid geweaus als een extra- graties advies. Verders ga ik geen kinderachtige sjaron kroes- discussie houden. Lijkt me nogal pointless.

bottehond | 05-12-06 | 20:59

Ik vraag me af of de meerderheid van de nederlanders hiervoor is.
referendum? Ojee d66....

easy | 05-12-06 | 20:54

@bottehond, prima geef het maar op. zo kom je er wel.

chloorhexidine | 05-12-06 | 20:50

Don Quichote 05-12-06 @ 20:40

De reden waarom ik er over doorzaag is dat het leeghoofdig en buitengewoon gratuite bezigen van betreffende termen mij zo langzamerhand de keel uithangt. Niet vanwege de term op zich, kan mij het rotten, maar omdat de reaguurders die zich er aan bezondigen zichzelf in feite positief wensen te positioneren tov reaguurders die zij in een negatief daglicht willen stellen. Geheel en al ter meerdere glorie van hun ego- gefap. Ik vind dat gemakzuchtig, het slaat een discussie op voorhand al dood. Ik ga ook wel eens aardig tekeer, maar ben altijd aanspreekbaar op wat ik zeg, met andere woorden: ik kan mijn gespierde taal altijd onderbouwen. Dat mis ik vrijwel altijd bij deze domoren. Waarvan acte en verders wil ik er eigenlijk niets meer over horen. Wie de schoen past trekke hem aan.

bottehond | 05-12-06 | 20:50

Gaan we nuanceren? Rechtse, botte rakkers zijn kaal, linkse reaguurders zijn krakers. Ik schaam me na alle comments gelezen te hebben, ooit het woord bruinhemd te hebben gebezigd.

Don Quichote | 05-12-06 | 20:40

chloorhexidine 05-12-06 @ 16:32

Geen inhoud, veel er om heen gedraai. Het debat ontlopen. How bloody typical. Ik ben wel klaar met jou.

bottehond | 05-12-06 | 20:25

MAXIMO 05-12-06 @ 15:08

Bon. Wie zijn de reaguurders in dit topic die het predikaat kaalkopje verdienen. Ik zie dat je almaar vager wordt over dat woord, waarmee je wel onderstreept dat het gebruik van dat woord te pas en te onpas gebruikt wordt.

bottehond | 05-12-06 | 20:22

Aan de christenen onder ons: is massa-immigratie een straf van God?

pek en veren | 05-12-06 | 19:56

Weg met de democratie! Ten koste van alles!

Shareholder | 05-12-06 | 19:33

Heerlijk, lijkt me een goede zaak. Geert kom er maar in!

Daemonis_666 | 05-12-06 | 19:12

En dan had Balkie nog pech ook, want die huurliberalisering, die hij er ook graag nog gauw even, demissionair uiteraard, erdoorheen wilde stampen gaat niet door... De eerste kamer, met ook een rechtse meerderheid, had het fatsoen die hij niet had, heeft of ooit zal krijgen, door dat uit te stellen tot de nieuwe kamermeerderheid een kabinet geformeerd heeft...
Misschien een leermomentje, JanPetertje?

bubka | 05-12-06 | 19:04

Nou,nou, wat een democratisch landje zijn we de laatste jaren toch geworden, onze premier bekritiseert een kamermeerderheid omdat die op een lang vervulde wens van links stemt, zelf heeft de goede man nog leiding gegeven aan een stelletje dat, demissionair en al, nog gauw even een peperduur straaljagertje aanschafte , en de enige manier om dat aan een meerderheid te helpen was door de "erfgenamen" van een erkend tegenstander daarvan aan te spreken, onsaller LPF... Nee, fatsoen moet je doen, Balkie....

bubka | 05-12-06 | 19:00

Lijkt me overigens wel kut als je vlak voor de kerst een land uitgeflikkerd wordt.ha ha

baggerboer | 05-12-06 | 18:48

*besteld alvast een muziekkorps om de asieligezoekers nog voor de kerst met een vrolijk deuntje uit te zwaaien*

Stijlloze Aarsfistel | 05-12-06 | 18:32

@sybaerc 05-12-06 @ 18:24

Kom kom, gelukkig zijn ze allemaal niet zo dom en kortzichtig als jij. Anders had zelfs ik Verdonk gesteund.

Bijstandskoning | 05-12-06 | 18:31

@ Nil desperandum 05-12-06 @ 17:46.
Blijkbaar heb jij het ook gebruikt ?

Kom maar met inhoudelijke discussiepunten, hebben we hier meer aan...

chloorhexidine | 05-12-06 | 18:31

-weggejorist-

sybaerc | 05-12-06 | 18:24

chloorhexidine 05-12-06 @ 16:42

Chloorhexidine is sinds het bestaan van GeenStijl internationaal op de markt. Het is verkrijgbaar in zuigtabletten, mondspoeling, mondspray en voor op de huid in crème, gel, lotion, spray, zeep en applicatievloeistof. Voor ontsmetting van de mond is chloorhexidine te verkrijgen in mondspoeling, mondspray en tandgel.

De bijwerkingen zijn plaatselijk:
- de tong kan branderig aanvoelen;
- het mondslijmvlies kan droog worden;
- verder kunt u smaakveranderingen ervaren
- leidt tot slap ouwehoeren en/of ongenuanceerde praat op websites zoals bv. GeenStijl
Mijn advies: iets minder vaak gebruiken.

Nil desperandum | 05-12-06 | 17:46

Kom op jongen niet zeuren.
Nederlanders en FINNEN zijn de gelukkigste volken in Europa:
http://www.nu.nl/news/908074/10/Nederlanders_gelukkigste_volk_van_Europa.html

Patrick Bateman | 05-12-06 | 17:45

LOL @ Brouhaha 05-12-06 @ 17:19
Nou ja, het was maar een theorietje...

Patrick Bateman | 05-12-06 | 17:43

chloorhexidine 05-12-06 @ 16:42

Het enige verschil tussen overheid en bedrijfsleven is dat je als burger ervoor kunt kiezen je niet te laten leegzuigen door een bedrijf. Helaas heb ik die keuze niet waar het de overheid betreft....

Verder: natuurlijk generaliseer ik, chargeer ik en badineer ik; dat is ook een beetje de GeenStijl-stijl, toch? Maar de geldigheid van mijn eigen waarnemingen wordt vaak bevestigd door de waarnemingen van anderen! Lees HP-De Tijd maar eens. Die hebben wel met onderzoeken onderbouwd dat onderwijs, ambtenarij en journalistiek linkse bolwerken zijn.

Brouhaha | 05-12-06 | 17:27

Patrick Bateman 05-12-06 @ 15:35
ALLE capabele Afrikanen? Bedoel je ALLEDRIE?!?!

Brouhaha | 05-12-06 | 17:19

HCJ 05-12-06 @ 15:59

Wij zijn ook allemaal blij dat je niet meer in NL woont, hoor.
Maar wél iedere dag GS en de Telegraaf enzo lezen he ?
Je was toch zo blij dat je er vanaf bent ?

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 16:53

26.000 - 16 = 25.974 nog te gaan!
05 December 2006
16 arrestaties voor relatiefraude
De Amsterdamse politie heeft zestien mensen gearresteerd voor relatiefraude. Zij waren betrokken bij schijnrelaties om aan verblijfsvergunningen te komen.

De verdachten zijn vijftien vrouwen en een man, tussen de 20 en 45 jaar. Zij komen uit Suriname, Egypte en Marokko. De vier vrouwen die als hoofdverdachte worden gezien, verdienden volgens de politie duizenden euro's met het ronselen en koppelen van kandidaten.

De verdachten vervalsten documenten en verzonnen verhalen over duurzame relaties. Vervolgens vroegen zij bij de IND een verblijfsvergunning aan. De verdachten zijn na verhoor vrijgelaten.

Johannes Gerbrand | 05-12-06 | 16:42

"Ik ken heel veel, bovenmatig intelligente mensen die op Wilders stemmen.
Alle PABO-klanten die ik ken geloven heilig in de socialistische idealen en in een grote overheid. "

Tsja, ik ken ook veel mensen die hun handen niet wassen na het plassen. Maar betekent dat dat heel veel mensen, of een halve samenleving dat niet doet? Je kunt pas een conclusie trekken wanneer je onderzoek goed onderbouwd of wanneer iemand anders cijfers heeft geproduceerd uit degelijk onderzoek waarin staat dat vooral veel bovenmatig intelligente mensen op Wilders stemden. Kijk, wat is bovenmatig intelligent? En wat betreft PABO-klanten, tsja dat is ook niet echt een betrouwbaar cijfer en ook iets generaliserends.
----------------------------

"In het bedrijfsleven kom je weinig socialisten tegen omdat men hier begrijpt dat geld eerst moet worden verdiend voordat het kan worden uitgegeven, en dat er grenzen zijn aan financiele middelen."

Ach ja, datzelfde bedrijfsleven zuigt mensen uit door ze leningen aan te bieden. Mensen die geld lenen en dat nooit kunnen terugbetalen. Dus men profiteert ook van de mentaliteit dat geld eerst uitgegeven wordt om daarna op wat voor manier dan ook door een ander kan worden terugbetaald.
------------------------------

chloorhexidine | 05-12-06 | 16:42

@Nil desperandum : ik ben gescheten ja en goed gelukt ook ,maar even terugkomend op hetgeen ik zojuist tikte. oke als ze zich normaal gedragen en meewerken aan een beter land dan mogen ze van mij er zijn er ook geneog die normaal doen en gewoon neerlandsche burgers zijn , maar die vuile gore heaumeau marok...... en die tering tur...... ach u weet wel wie ik bedoel , geen vergunning geven gewoon opteringhoeren ermee en niemand meer toelaten zonder echt bijzonder goede reden .

Ik heb gesproken

bulderbak | 05-12-06 | 16:38

Dziekuje, dziekuje, praca jest dobrze wykonana!! Dank je wel, dank je wel, het werk is goed hier. Leve de Polen. P.s. de overgebleven woningen van onze 26.000 illegalen die nu het land verlaten, zijn deze te huren voor mijn Poolse vrienden?? Jestesmy zadowoleni.

Johannes Gerbrand | 05-12-06 | 16:33

@ bottehond 05-12-06 @ 14:52
Als jij meent dat Links rechts niet serieus neemt en rechts belachelijk maakt, dus jij dat ook terug gaat doen laat zien dat er zowel bij links als rechts kinderachtige lieden rondlopen die elkaar verwijten dat ze aan het schelden zijn.

chloorhexidine | 05-12-06 | 16:32

Veroordeeld en toch de buit mogen houden, als je maar lang genoeg ondergedoken blijft. De salon socialisten hebben weer iets gevonden om onrust te stoeken. Gelden voor socialisten wetten niet? Nou daar zijn we dan mooi klaar mee!

meurbaal | 05-12-06 | 16:28

dlseth 05-12-06 @ 15:42
Tssssk! Zwak, dacht dat je met overtuigend bewijs zou komen..
Dikke vette peop dus van je...

MAXIMO | 05-12-06 | 16:27

dlseth 05-12-06 @ 15:42 'alle GSerts zijn xenofobe kaalkopjes!'

Houd je gemak, hij zegt alleen maar de waarheid =]

Bijstandskoning | 05-12-06 | 16:25

@bulderbak 05-12-06 @ 15:18

Zeg stront, wie heeft u gescheten?
U is het onderpoepen nog niet waard.

Nil desperandum | 05-12-06 | 16:19

Ben ik blij dat ik niet meer in NL woon met zo'n parlement. Nieuwe verkiezingen, links wegstemmen, dan komt het allemaal weer goed met NL. Succes met het linkse drama in NL.

HCJ | 05-12-06 | 15:59

@BoerKoekoek 05-12-06 @ 15:42
Hé boerkoekoek, ik heb bij je in de straat gewoont, in Bennekom! Alles flex in het hiernamaals?

Stijlloos Superieur | 05-12-06 | 15:53

@MAXIMO 05-12-06 @ 15:32
Nee, ik anticipeer gewoon je mening uit je houding zoals je die hier op GS er op na houd. Doe jij overigens ook heel goed met je 'alle GSerts zijn xenofobe kaalkopjes!' prietpraat.
.
Ik zou zeggen, blader er 'es doorheen! www.google.com/search?q=site%3Ageensti...

dlseth | 05-12-06 | 15:42

@ patrick bateman Nee hoor dat komt toch echt door de afrikanen zelf. Toen de "koloniale machten" rond het midden van de vorige eeuw verplicht afscheid moesten nemen van hun protectoraten hadden op dat moment bijna al die landen een redelijk goed werkende gezondheidszorg, onderwijs, rechtssysteem, overheid en bedrijfsleven.
Zodra wij onze kont hadden gekeerd koos de bevolking van die landen voor een regering die sinds die tijd niets anders heeft gedaan dan zichzelf verrijken (en nu nog steeds overigens)
Ik zou zeggen : eigen schuld, dikke bult. Wij moesten weg, jullie wilden het allemaal zo nodig zelf doen. Alsjeblieft, veel plezier ermee.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 15:42

@ Brouhaha 05-12-06 @ 15:25
"Ben je weleens in Afrika geweest? (...) Geweldig hoe alles daar functioneert!"
Misschien komt dat wel omdat alle capabele Afrikanen híer zitten ;-)

Patrick Bateman | 05-12-06 | 15:35

dlseth 05-12-06 @ 15:18
Wat een dikke vette peop komt er daar uit je vingers. Dat ik kritiek heb op sommige extreem-rechts georienteerde bezoekers is duidelijk.
Maar wat jij stelt heb ik NOOIT getypt, bewijs het maar zou ik zeggen, succes.

MAXIMO | 05-12-06 | 15:32

nieuwe verkiezingen, zeker weten. de gevestigde partijen hebben nog campagne budget over, de kleine nieuwe partijen niet.

ganzo | 05-12-06 | 15:32

nduss 05-12-06 @ 14:34

We hebben gelukszoekers nodig? Uit Afrika? Ben je weleens in Afrika geweest? Topcontinent he? Geweldig hoe alles daar functioneert! Super wegen, schoon drinkwater, geen oorlogen of corruptie, iedereen kerngezond, iedereen komt op tijd en houdt zich aan afspraken. Zo intelligent ook, Afrikanen. Hebben bijna alles uitgevonden, alleen pijl en boog niet. Nee, laat maar komen die gelukszoekers uit Afrika!

Maar even serieus: de Amerikaanse 'gelukszoekers' kwamen eerst uit Europa, en wat er nu nog binnenkomt uit alle werelddelen wordt streng geselecteerd! En dat is precies het verschil. Wij laten alles toe als ze maar een zielig verhaal hebben!

Brouhaha | 05-12-06 | 15:25

MAXIMO 05-12-06 @ 15:13

Jij ziet in iedere rechts georiënteerde mensch een 'kaalkopje'

Salvatore Riina | 05-12-06 | 15:22

ZUCHT.......... zouden ze in Den Haag nu eindelijk eens gaan nadenken !!! Zal wel weer niet maar goed , Strak plan opgesodemietersteend met die achterlijke mongeaulen die alleen maar geld kosten , stel je voor als wij op vakantie gaan in hun land wordt ons bij voorbaat al gezegd , dat we maximaal 3 maanden mogen blijven, hie mogen ze dan vervolgens 33 jaar blijven om ons land economisch ten gronde te richten en de werkloosheid even te bewerken .
Eindelijk gerechtigheid ,maar waarschijnlijk komt er wel weer een of andere Heaumeua die zonodig iedereen wil laten zien dat hij/zij de barmhartige samaritaan is en dat er voor gezorgd wordt dat ze alsnog mogen blijven ,
Eerlijk gezegd denk ik dat ze gewoon de grens moeten sluiten voor iedereen die uit een ander land komt alleen maar om hier asiel te zoeken , wij hebben ons best gedaan en ze hebben aleen maar misbruik gemaakt van onze goedheid .
ik kots op die buitenlanders die nu nog niet weg zijn

bulderbak | 05-12-06 | 15:18

@MAXIMO 05-12-06 @ 15:15
Toch wel frappant dat je altijd dag en nacht op GS zit te schelden als een bolwerk van latente kampbewaarders en Waffen-SS reincarnaties incluus de redactie... Tot ze iets posten waar je het eens mee bent.
.
Woutert Windvaan is trots op je! ... Voorlopig.

dlseth | 05-12-06 | 15:18

@ Zeddegeizot 05-12-06 @ 14:46
"Waar is de Nederlandse Berlusconi? Doe een beetje Italiaanse slag in de polder: Die weten wat ze moeten doen als links iets te dominant wordt..."
Ja, (bijna) doodgaan aan een hartaanval bijvoorbeeld!!!

Patrick Bateman | 05-12-06 | 15:18

chloorhexidine 05-12-06 @ 14:26

Ik ken heel veel, bovenmatig intelligente mensen die op Wilders stemmen.

Alle PABO-klanten die ik ken geloven heilig in de socialistische idealen en in een grote overheid. In het bedrijfsleven kom je weinig socialisten tegen omdat men hier begrijpt dat geld eerst moet worden verdiend voordat het kan worden uitgegeven, en dat er grenzen zijn aan financiele middelen. Mensen die bij de overheid werken, hebben dat besef totaal niet. Geld wordt makkelijk uitgegeven, want het is immers hun geld niet en ze worden nooit op hun geblunder afgerekend. Incompetentie is immers de norm bij de overheid!

Je stelt dat er in Amsterdam veel hoogopgeleide mensen zijn; dat zal kloppen, maar opleiding heeft vaak niets te maken met intelligentie of denkvermogen! Dat is precies wat ik bedoel met PABO-elite: mensen die wel kunnen leren, maar niet analytisch of abstract kunnen denken. Volgens mij zijn er aan de hoofdstedelijke universiteiten veel van dit soort leerstudies (politicologie bijvoorbeeld).

Je constatering dat er in Amsterdam niet veel Wilders-stemmers zijn klopt inderdaad, en het is ook niet zo gek in een stad die grotendeels (op de grachtengordel na) door steuntrekkers wordt bevolkt en verder door die zogenaamde linkse elite, zoals journalisten en artiesten; vooral deze laatsten zijn natuurlijk ook weer grotendeels afhankelijk van de staatsruif.

Helaas heb ik nu geen tijd om op e.e.a. dieper in te gaan!

Brouhaha | 05-12-06 | 15:17

kapoerewiet 05-12-06 @ 14:52

Goeie analyse kapoerewiet. Ben het helemaal met je eens maar kom weinig mensen tegen die het ook zo zien. Het is na WWII natuurlijk onmogelijk om het NS los te zien van Hitler en zijn misdaden, maar puur als sociaal-economisch systeem was het zo gek nog niet. Zoals gezegd kan 99,99% van de mensen die ik spreek het niet loskoppelen van de ontsporingen van de Nazi's en dat begrijp ik ook wel, maar academische hersengymnastiek is het een interessante gedachte. Racisme en anti-semitischme zijn niet noodzakelijkerwijs een onderdeel van het NS, vergeet niet dat men in de rest van Europa voor WWII ook een flinke duit in het anti-semitische zakje heeft gedaan, maar dat men dit na de oorlog graag even vergeten is.

Dat gezegd hebbende besef ik wel dat NS een dode en begraven ideologie is en misschien is dat gezien de zwarte historie ervan ook maar goed ook.

Maar toch, goeie analyse .....

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 15:16

dlseth 05-12-06 @ 15:13
Ach, een goed standpunt moet je vanwege je politieke kleur nooit afwijzen, toch?

MAXIMO | 05-12-06 | 15:15

Salvatore Riina 05-12-06 @ 15:08
Klopt, volgens kapoerewietje is extreem-rechts links dus jij als rechtse zal wel navigeren op.... op.... wat eigenlijk?

MAXIMO | 05-12-06 | 15:13

@MAXIMO 05-12-06 @ 15:00
Onder het motto van "GS is rechte bullshit... Tenzij ze iets neerzetten waar ik het mee eens ben, dan is het de waarheid zelve!" dan maar weer?

dlseth | 05-12-06 | 15:13

@kapoerewiet 05-12-06 @ 15:09

Ik links?

Hitler links?

laverend over zee | 05-12-06 | 15:12

@laverend over zee

Ik snap niet hoe jij er bij komt dat ik voor ieder voor zich ben of dat ik iedereen die hier werkt de grens over zou willen flikkeren. Ik heb er alleen maaar op gewezen dat een generaal pardon bij uitstek onrechtvaardig is en dat Hitler niet rechts, maar links was. Ik wijs graag op denkfouten, maar heb in dit forum nog geen uitspraak gedaan voor of tegen het hier verblijven van asiel/gelukszoekers. Nee hoor, kom bij mij niet aan met je linkse demagogische truukjes van de ander woorden in de mond te leggen.

kapoerewiet | 05-12-06 | 15:09

MAXIMO 05-12-06 @ 15:00

Hey Maxi, dat ik rechts ben en het niet eens ben met dat linkse gepeupel wil nog niet zeggen dat ik van stromfront afkomstig ben.

Salvatore Riina | 05-12-06 | 15:08

MAXIMO 05-12-06 @ 15:00

Kinderachtige reactie, dus ik stop er maar over.
Welk stukje was dat van Pritt? Heb ik inderdaad gemist. Maar goed, ik heb geen tijd om alles te lezen op GS.

bottehond | 05-12-06 | 15:04

@Maximo : Wilders is toevallig wel een democratisch gekozen parlementarier met 9 zetels in de kamer. Niet iedereen die rechtser is dan Jan Maorijnissen of Kabouter Bos is direct een kaalkopje ! *Boer Koekoek strijkt met zijn hand door zijn volle haarbos *

BoerKoekoek | 05-12-06 | 15:04

Ben Gestoord 05-12-06 @ 14:44
Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Amen.

MAXIMO | 05-12-06 | 15:03

@kapoerewiet 05-12-06 @ 14:52

Als jij zo voor 'ieder voor zich' bent, waarom wil je dan grenzen sluiten, mensen die hier willen wonen en werken eruit flikkeren, etc?

De echte liberaal laat dat allemaal vrij en laat het aan de markt over.
Er zijn hier heel veel mensen die zich liberaal noemen maar dat niet zijn.

Zij die de grenzen willen sluiten zijn pas echte rechtserts of echte linkserts !

laverend over zee | 05-12-06 | 15:02

dlseth 05-12-06 @ 14:31
We hebben het hier over politici, niet over het anticiperen in ons leven.
En wat dat betreft heb ik liever een kamerlid die anticipeert dan een regeringsleider die stug 4 jaar lang voet bij stuk houdt bij slecht beleid.
@Bottehond
"- dat kaalkopjes gedoe is onzinnig, op GS zitten vrijwel geen kaalkopjes"
Tssk! Waar was jij gister?
Pritt heeft zelfs een topic geschreven over de opkomende stormfronters op GS>
Overigens, een kaalkopje hoeft niet persé kaal te zijn, in de hierarchie d'r kaalkopjes hebben degene met haar altijd de hoogste positie, zie Wilders bijv.

MAXIMO | 05-12-06 | 15:00

Patrick Bateman 05-12-06 @ 14:41

Geheel eens met dat laatste. Het strategisch inzicht van de SP is ongeëvenaard. Maar vergeet niet dat Jan Tomaat gezegd heeft dat die 31.000 voor de SP geen breekpunt zijn. Hijzelf zegt dat hij wél wil regeren. Vreemd genoeg heb ik geleerd Jan Tomaat op zijn woord te vertrouwen.

bottehond | 05-12-06 | 14:54

@Zeddegeizot 05-12-06 @ 14:46

Flauwvallen?

kapoerewiet | 05-12-06 | 14:54

@BoerKoekoek 05-12-06 @ 14:49
Vind je 't gek dat ie voor dat generaal pardon is? Echt gestoord die man.

stekelige | 05-12-06 | 14:53

chloorhexidine 05-12-06 @ 14:34

Even nog over dat demoniseren: ik vind dat daar een grens wordt overschreden. Verders is en blijft GS natuurlijk "niet voor mietjes". Mijn pleidooi is niet gericht op mietisering van GS. Ik zal hem nog even resumeren:

- dat kaalkopjes gedoe is onzinnig, op GS zitten vrijwel geen kaalkopjes
- walter en kaakklem polariseren terwijl zij doen alsof Wilders et. al de enige veroorzakers van het polariseren zijn
- demoniseren is levensgevaarlijk, zeker als daarbij nog hints gegeven worden over de gebrekkige beveliging.

Al met al: zolang links rechts niet serieus neemt en gaat beseffen dat zij net zo hard meedoen aan het polariseren zal de impasse zich verdiepen. Daar maak ik me grote zorgen over.

bottehond | 05-12-06 | 14:52

@chloorhexidine 05-12-06 @ 14:31

Toch heeft Broehaha absoluut gelijk met zijn bewering dat het Nationaal Socialisme in wezen een linkse ideologie was. Hitler was wars van de industrielen en grootkapitaal, hij nationaliseerde de grote bedrijven, was voor geleide loonpolitiek, zette de fundamenten voor een verzorgingsstaat (gek he?) introduceerde de auto voor het volk en wilde een natuurzuivere, ideale mens creeeren met een sterke gemeenschapszin. Rechts = ieder voor zich, en streeft nooit naar het creeeren van een ideale mens+dito samenleving. De reden dat het woordje socialisme niet meer terug te zien is in de term 'nazi' (nationaal-socialisten) is omdat het communisme (Stalin's SU) hen versloeg. In het eenvoudige zwart/witdenken klopt het niet dat gelijkgestemden elkaar bestrijden (dat was aanvankelijk, in '38, ook nog niet het geval!) - en toen het socialisme in de naoorlogse jaren zo populair werd, was het al helemaal uit den boze om te wijzen op Hitler's linkse trekken. Wat jij, zoals zoveel linkse NL-ers moet doen, is even de hersenspoeling van een halve eeuw uit de kop schudden.

kapoerewiet | 05-12-06 | 14:52

Er zijn nou eenmaal grenzen. Helaas zijn die in het verleden niet allemaal even goed bewaakt, maar inderdaad, laten we onze fouten uit het verleden nu maar alsnog goedmaken en alsnog die 31000 mensen uitzetten. het heeft al veel te lang geduurd. En we zullen er nu zeker voor zorgen dat er NOOIT meer zoveel "asielzoekers" ons land zullen gaan bezoeken.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:51

@Ben Gestoord 05-12-06 @ 14:44, moet jij een grote BoeHoe doen omdat het je niet aanstaat..... ach toch arme stakkerT.

QB (ja die.....) | 05-12-06 | 14:51

Kan iemand Ben Gestoord per onmiddelijke ingang in een vliegtuig zetten ? Liefst naar Noord-Korea als daar nog plek is.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:49

precies, je kan van de slinkse partijen zeggen wat je wil (enne: ga dat maar een doen in landen waar die 26000 mensen vandaan komen!) .... ze hebben toch het lef om hun fout toe te geven en nu te gaan repareren. Mensen die ingeburgerd zijn het land uitsturen... hoe verzin je het.
Nee, dat geeft een goed signaal naar anderen die we zeggen dat ze op cursus moeten om aan de bak te komen hier...

tja...maar | 05-12-06 | 14:49

Dus als je ze nu allemaal zo snel mogelijk uitzet, dan blijven er dus minder over als dat generaal pardon er komt.

RedScorpion | 05-12-06 | 14:47

@Tja Maar : Gedogen en pappen en nathouden. Volgende argumenten van (Groen) Links over een jaartje of zo;"Wat zeuren jullie nou, er zijn maar 3000 asielzoekers bijgekomen dit jaar, dat is toch helemaal niks, die kunnen we toch nog wel toelaten ? Maar dan is het echt de laatste keer hoor, beloofd."

Als je voor de rechter komt en veroordeeld wordt tot uitzetting en vervolgens dat niet doet is dat dan crimineel ? ja, net zo goed als criminelen die worden veroordeeld wegens inbraak oid en zich vervolgens moeten melden op een bepalde datum bij de gevangenis. Niet komen opdagen ? Op de telex. En dan ben je dus wel een crimineel, terwijl iemand anders die ook is veroordeeld en niet het land verlaat dat niet is ?

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:47

Wat een prachtig politiek spel. Ik ga vanmiddag maar eens naar het vragenuurtje.

pek en veren | 05-12-06 | 14:47

Waar is de Nederlandse Berlusconi? Doe een beetje Italiaanse slag in de polder: Die weten wat ze moeten doen als links iets te dominant wordt...

Zeddegeizot | 05-12-06 | 14:46

Ik schaam mij om te leven in de bananenrepubliek die Nederland heet en waar een meerderheid blijkbaar geen meerderheid is, zolang Bak Ellende aan de macht is. Graag laat ik mij vrijwillig uitzetten en hoop nooit meer iets van dit kabinet te horen. Dan kom ik wel weer terug als, dankzij falend milieu beleid, Capelle aan den IJssel is omgedoopt in Capelle in Zee. Las net dat er duizenden doden vallen als de dijk aldaar doorbreekt.: Heeft Bak Ellende wat mij betreft de juiste woonplaats gekozen.

Ben Gestoord | 05-12-06 | 14:44

@Marc Rutte 05-12-06 @ 14:41
Tuurlijk Marc. Zoals ik zei: Dream on.

stekelige | 05-12-06 | 14:42


Wat betreft de 26.000: het is Rita met haar 'daadkrachtige' beleid in de afgelopen 4 jaar ook niet gelukt ze uit te zetten.
Zelfs Harry Potter kan geen mensen compleet laten verdwijnen, mensen die niet terugkunnen naar hun thuisland verdwijnen in de illegaliteit, waarschijnlijk ook vaak de criminaliteit, maar ze bestaan nog steeds.
Stelletje kop-in-het-zand-stekers, die kiezen voor schijn-oplossingen en cijfermatige camouflage.
In ieder geval heeft 'links' de onderhandelingen op scherp gezet, en terecht gezien de kunstjes die het huidige kabinet nog op de valreep heeft geflikt inzake JSF en huurliberalisatie.

Zeurders | 05-12-06 | 14:41

Sorry voor de d aan het eind van de loods. Plakvingers denk ik

stekelige | 05-12-06 | 14:41

@ bottehond 05-12-06 @ 14:25
Volgens mij wil Jan Tomaat helemaal niet regeren.
Hij wil véél liever oppositie voeren terwijl de PvdA in de regering zit.
Dan kan hij na de volgende verkiezingen met een blok van min. 35 zetels regeringsmacht éisen.
Jan kijkt verder dan vandaag, je mag het met zijn denkbeelden niet eens zijn maar met zijn strategie is niets mis!

Patrick Bateman | 05-12-06 | 14:41

Nieuwe verkiezingen!
SP van 25 naar 75 zetels...

Marc Rutte | 05-12-06 | 14:41

@tja... maar 05-12-06 @ 14:36
Wie heeft die regeltjes ook alweer door de 2e en 1e kamer geloodsd?
Uhhhhhhhm......... Cohen of zo?

stekelige | 05-12-06 | 14:39

Ach... rechts is nog steeds harteloos en links zuigt nog steeds ezelskloten. Whatever. Maar in elk geval is de politiek vandaag de dag niet saai meer!

Muxje | 05-12-06 | 14:39

@nduss 05-12-06 @ 14:34

Hulde! Ben het geheel met u eens.

laverend over zee | 05-12-06 | 14:37

In de gevangenis zit je omdat je iets crimineels hebt gedaan, in een land zijn, gewoon zijn ... dat is illegaal... tja.. maar is dat ook crimineel, dan?
ik heb erg moeite met dit taalgebruik. Die mensen hadden uitgezet moeten worden als daar goede regels voor waren, maar ja, die waren er niet.
En volgens mij hebben de schrijvers hierboven gelijk. Het hele gebeuren gaat niet meer over de argumenten, maar over hun 'onderhandelingspositie'. Op argumenten zijn we allemaal best voor een pardon, denk ik. Tegenargument: precedent en Aanzuigwerking? Niet met nieuwe toelatingsregels en actief uitzettingsbeleid, toch?
Verder, een pardon is toch 1 grote knieval van alle partijen die hiermee hun fouten (o.a. slap uitzettingsbeleid) toegeven!

tja...maar | 05-12-06 | 14:36

BoerKoekoek 05-12-06 @ 14:30
Mea Culpa beste Boer.Maar waar jij de inside info vandaan hebt dat zij tegen zullen stemmen...?
Hoe dan ook ,dat generaal pardon komt er, met of zonder Rita.
De asielzoekers die nu in uitzettingskampe zitten zullen er misschien niet meer van profiteren omdat tante Rita haar laatste xenofobe stuiptrekkingen vertoont, maar voor de rest zal het nog baat hebben.
Hoe dan ook, van Rita en haar onmenselijke beleid zijn we over eeen paar weken voorgoed verlost.

LoudAndProud | 05-12-06 | 14:34

@bottehond 05-12-06 @ 14:18: Jazeker, je mag best iemand aanspreken op zijn/haar gedrag. Maar geef dan als weldenkend mens op zijn minst het goede voorbeeld. Je kunt wel steeds wijzen en roepen "ja, maar hij...." , maar daarmee praat je je eigen gedrag niet goed. Wat gij niet wilt dat ui geschiedt, doe dat vooral een ander niet...

chloorhexidine | 05-12-06 | 14:34

Stelletje stakkers. vinex burgerlullen, bedrijventerreinplebs...

Het gemiddelde IQ en opleidingsniveau van deze groep ligt stukken hoger dan van de gemiddelde Nederlander en al helemaal hoger dan die van de gemiddelde reaguurder. Het zijn dit type mensen dat we nodig hebben in onze kenniseconomie, ondernemend, hard werkend, etc, bla bla... Amerika is het land van de gelukszoekers, en is het sterkste land ter wereld. Dus klaag niet, en pas je aan aan de tijd waairn we leven.

Ik zie hier een hoop nationaal socialistische retoriek. Het mooie is dat ik nu word uitgemaakt voor links, terwijl het toejuigen van mobiliteit en mondialisering redelijk liberaal is..... Joehoe, scheer jullie hoofden eens kaal!!!!!

nduss | 05-12-06 | 14:34

@MAXIMO 05-12-06 @ 14:28
Goedverdomme, das een goeie... "Nee schat, ik zit niet zomaar een andere in der aars te palen, dat anticiperen!" ... "Nee hoor agent, ik anticipeer dat dit binnenkort een snelweg wordt dus ik mag 120 hiero." of nog beter "Ik anticipeer dat 26000 kansloze criminelen geen toegevoegde waarde hebben voor de Nederlandse maatschappij."

dlseth | 05-12-06 | 14:31

@Brouhaha, betreft de Poolse arbeiders:
Juist de ondernemers, die voornamelijk rechts stemmen, nemen maar al te graag goedkope Poolse krachten aan. Dus daarvoor moet je zeiken bij je rechtse vrinden in de politiek.

chloorhexidine | 05-12-06 | 14:31

LoudAndProud : jammer dat je dislectisch bent, dat is best wel lastig op zo'n internet. Er staat PvdV, niet PvdA. Lutser.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:30

BoerKoekoek 05-12-06 @ 14:25
PvdA stemt TEGEN het wegsturen van Verdonk?Enig idee waarom die hele motie laatst de "motie Bos" genoemd werd?

LoudAndProud | 05-12-06 | 14:29

dlseth 05-12-06 @ 14:25
Anticiperen heet zoiets.

MAXIMO | 05-12-06 | 14:28

@ All
Het gezeik moet eens ophouden. De rooie vleugel (ook en vooral binnen GS)met hun Calimerogeest die de macht menen te hebben verworven sinds 22-11. Dream on!
Ik heb 't voorspeld: nieuwe verkiezingen. Tenzij, maar dat wil ik niet geloven, dat den Balk zich farize-isch opstelt; daar schat ik 'm net iets te hoog voor in.
Wat willen jullie - hamer en sikkel aanbidders - nou bereiken met je foute inschattingen voortvloeiend uit opportunisch (vermeend) machtsdenken? Heeft de Boskabouter niet genoeg geleerd van de vorige formatie, waarbij de laml*l ook al buiten de boot viel? Of voelt ie zich nu gesterkt door Maorijnissen en het sissend kaakklemmetje?
Jammerbal!

stekelige | 05-12-06 | 14:27

Overigens las ik in mijn eigen ochtendblad met een ietwat betere reputatie qua waarheidsvinding het volgende:
"Een generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers is voor het CDA bespreekbaar in een nieuw kabinet met linkse partijen.In de HUIDIGE coalitie met de VVD zal de partij echter niet instemmen met een tijdelijk uitzettingsverbod, waartoe de oppositie opriep in afwachting van dat pardon"
Oftewel: dat generaal pardon komt er gewoon, maar de motie Bos wordt door het CDA niet gesteund.Met andere woorden: toedeledokie Rita, die motie van wantrouwen komt er.

LoudAndProud | 05-12-06 | 14:27

Kunnen neit alle Finnen gelijk mee? en alle........ als we het dan toch doen doe het dan goed.

bloke | 05-12-06 | 14:27

@Brouhaha 05-12-06 @ 14:12: Komt 'ie hoor, lees je even mee?

[Precies. Zie ook mijn verhaal hierboven. De meeste en grootste fascistische dictaturen zijn LINKS! Links probeert al jaren fascisme aan rechts te koppelen, maar de Nazi's waren toevallig wel Nationaal-Socialisten en waren tegen het kapitaal. Dat Stalin, Mao en Pol Pot links waren, hoeft verder geen betoog.]
Je hebt gelijk dat Stalin, Mao en Pol Pot van linkse signatuur waren. Het is echter onzin om alles maar op één hoop te gooien. Komt nog bij dat de Nazi's voor de naam 'Socialisme' kozen omdat dat wel vriendelijk klonk. Dat was gewoon propaganda om het volk te winnen. Zelfs jij denkt niet verder en kijkt alleen naar de naam...
Maar goed, je zegt het al zelf:

"Het is natuurlijk ook makkelijker om de losers (=socialisten) van de maatschappij aan je te binden want die zijn dommer en naiever en kunnen alleen in groepen iets bereiken. Individueel betekenen ze niets. Probeer maar eens een dictatoriale staat te beginnen met individualistische, zelf denkende en intelligente liberalen; dat gaat niet werken."

Volgende peopstukje:

[Zo probeert de linkse elite (dat zijn socialisten met een PABO-diploma) ook hardnekkig om klein-rechtsstemmers allemaal te bestempelen als domme kaalkopjes, terwijl er heel veel zeer intelligente Wilders-stemmers zijn. Intelligente mensen zien namelijk haarscherp hoe gevaarlijk de Islam voor een vrije samenleving is, en hoe destructief een te grote overheid voor een land is.]

Kun jij dat aantonen dat de linkse elite socialisten zijn met een PABO-diploma? Waarom een PABO-diploma. Verder zeg jij dat er intelligente Wilders stemmers zijn. Heb jij een statistisch overzichtje? Volgens mij hadden de meeste mensen uit zijn
woonplaats Heerlen op hem gestemd. Heerlen is een van oudsher industriestad, waar dus veel arbeiders wonen en het opleidingsniveau niet bijzonder hoog is. Het grappige was tevens dat bijvoorbeeld in Amsterdam weinig mensen op Wilders stemden. Daar zou je toch veel kiezers verwachten. Wilders heeft immers vooral over de islam-problemen die daar groot zouden zijn... Amsterdam is een grote stad, en ook qua opleidingsniveau toch redelijk hoog, kijk naar de universiteiten en Hogescholen...
En daar stemde bijna niemand op hem....

"Maar we zullen zien als links straks aan de macht komt. Door je eigen neten wordt je namelijk het hardst gebeten, zoals Jan Modaal met zijn moeizaam bij elkaar geharkte eigen huisje binnenkort zal merken als hij werkloos wordt door de toevloed van goedkope Polen en nog meer belasting gaat betalen om het uitdijende legioen uitvreters te onderhouden!"

Ook weer grote onzin. Juist SP is tegen het in dienst stellen van Polen terwijl hier ook genoeg mensen werkloos bij huis zitten. Verder zullen mensen met wat extra geld iets meer belasting moeten betalen. O, o, wat erg. Ik heb er best voor over om iets extra te betalen zodat de onderkant van de samenleving ook aandacht krijgt en het dus weer gezellig op straat kan worden.

chloorhexidine | 05-12-06 | 14:26

bottehond 05-12-06 @ 14:21

welke uitglijder??

laverend over zee | 05-12-06 | 14:25

LoudAndProud 05-12-06 @ 14:22

Jan Tomaat is niet gek, die wil regeren en zal dus meewerken aan een compromis, waardoor walter en kaakklem voor lul staan en ontmaskerd worden als onvolwassen en dus ongeschikte politici. Die twee maken van de Tweede Kamer een Poolse landdag. Het succes van de Balk is de afspiegeling van het onprofessionele gedrag van de pvda en gl.

bottehond | 05-12-06 | 14:25

-weggejorist-

Lachende Scheerkwast | 05-12-06 | 14:25

@MAXIMO 05-12-06 @ 14:19
Gunst, dat socialisme wappert ook snoeihard met alle winden mee dan, als het in zo korte tijd zo vreselijk verandert. Dat verklaart Wouter Bos!

dlseth | 05-12-06 | 14:25

CDA+VVD+PvdV+CU+SGP = kamermeerderheid, en deze partijen stemmen tegen een wegsturen van Verdonk.
Het CDA gaat absoluut niet in een regering zitten met de CU als deze pvda+sp etc. zou steunen tegen verdonk, dus dit is een hele slimme zet van Balk.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:25

bottehond 05-12-06 @ 14:21
Ach, dat mens zegt zelf dat "autochtonen"een dikkere huid hebben.
Overigens, zie ik je het niet opnemen voor Bos als die wordt gedemoniseerd.
Hypocriet, niet?

MAXIMO | 05-12-06 | 14:23

@QB (ja die.....) 05-12-06 @ 14:20

ik heb niet voor niets je advies opgevolgd over dat pilletje...

laverend over zee | 05-12-06 | 14:23

"Zojuist heeft het kabinet in al haar wijsheid besloten dat het feestje niet doorgaat vandaag."
Nou en?
Hier maakt het kabinet zich allen maar onsterfelijk belachelijk mee.Volgende motie wordt een motie van wantrouwen ingediend door Bos en/of Halsema.
De meerderheid van de 2e kamer zal deze motie steunen ,en weg is tante Rita.
De volgende minister van integratie en vreemedelingenzaken zal moeten inbinden of is ook weg.
Maar tegen die tijd is er ofwel een links kabinet of een linkse kamermeerderheid.
Dat generaal pardon komt er dus hoe dan ook, hopelijk blijft Rita nog lang genoeg dwarsliggen om naar huyis gestuurd te worden.
PROOST!

LoudAndProud | 05-12-06 | 14:22

laverend over zee 05-12-06 @ 14:06

Koekje van eigen deeg na het lezen van de draad. You had it coming. De bal terugkaatsen doen kleuters gewoonlijk. Ik geef je mijn mening over jou en de andere linkserTs en nodig je van harte uit hetzelfde te doen als ik over de schreef ga. Bashen en treiteren is okay, maar ik ga niet mijn bek dichthouden als ik mensen evidente uitglijders zie maken. Of ze er iets mee willen motten ze zelf weten. Het zo up front letterlijk demoniseren van Verdonk vind ik onverantwoordelijk. De recente politieke geschiedenis in 0031 opndersteunen mijn waarschuwing.

bottehond | 05-12-06 | 14:21


@laverend over zee 05-12-06 @ 14:03, dat is niet zo mooi dat je 300K€ moet ophoesten, dat is namelijk wat ik er in een paar jaar doorheen jaag.

maarja ben dan ook maar een arme sloeber met een nieuwe A6 en een afbetaald huis.

QB (ja die.....) | 05-12-06 | 14:20

dlseth 05-12-06 @ 14:15
Nationaal Socialisme is geen socialisme.
Nationaal Socialisme is te vergelijken met het mixen van een grote dosis van Wilders zijn ideologie en een heel klein ietsiepietsie beetje, een snufje, van die van Marijnissen.

MAXIMO | 05-12-06 | 14:19

dlseth 05-12-06 @ 14:15

Ach, een grapje ?

(maar serieus, die van dat cockslappen vind ik hilarisch ...)

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 14:18

chloorhexidine 05-12-06 @ 14:08

Ik ben te allen tijde aanspreekbaar op mijn gedrag. Geldt dat ook voor degenen die ik aansprak?

bottehond | 05-12-06 | 14:18

aangezien we vorig jaar minder allochtonen hadden dan dit jaar lijkt het statistisch en volgens de GS-logica redelijk de volgende stelling te plaatsen:

hoe meer buitenlanders in Nederland, des te minder moord en doodslag

www.nu.nl/news/907719/13/rss/Sterke_da...

commentaarderer | 05-12-06 | 14:17

@ Tja Maar; We staan wellicht op de 31e plaats op de wereld qua opvang maar we staan in de top-10 van landen met de hoogste bevolkingsdichtheid van de wereld.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:16

Brouhaha 05-12-06 @ 14:05

De komst van de Polen het vrije verkeer van werknemers en goederen is overigens een stokpaardje van je rechtse vrindjes. Mag ik je herinneren aan de dienstenrichtlijn van de über vrije markt profeet Bolkestein ? En ook aan het kwaad dat die korrupte verlopen ouwe slet van een Smit-Kroes of welke achternaam van een leeggezogen ex-slachttoffer ze tegenwoordig ook gebruikt, in Brussel aanricht ?

Het zijn de LINKSE partijen en vakbonden in Europa die daar tegen in het geweer zijn gekomen hoor. Dus als je ooit je baan kwijtraakt klaag dan bij je liberale helden in Den Haag.

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 14:15

@Bigi Bana Boy 05-12-06 @ 14:10
En ik vind het gewoon leuk om socialisten te vergelijken met socialisten van 60 jaren geleden. Ies humor. Als Mao, Stalin, Hitler en Mussolini konden zien wat Marijnissen met zowel communisme als socialisme heeft gedaan, zouden ze hem alle vier cockslappen.

dlseth | 05-12-06 | 14:15

@Tja Maar Daar is op tegen dat deze mensen volgens een uitspraak van de rechter ook in hoger beroep zijn veroordeeld tot uitzetteing. Als we jouw redenatie volgen kunnen we ook de deuren van de gevangenissen open zetten, tenslotte; Dan kosten die gevangenen geen geld meer voor hun dure opsluiting, maar gaan ze weer gewoon aan het werk en betalen ze belasting etc.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:15

chloorhexidine 05-12-06 @ 14:10
Nou, kom op met je tegenargumenten. Ik hoor ze graag! Of heb je die niet?

Brouhaha | 05-12-06 | 14:12

Tjonge, tjonge @Ronnie D: (de hele wereld opvangen - we vangen niet echt heel veel op hoor, we staan op plek 31 in de wereld). Enne, je omschrijft keruig het nieuwe stenge toelatingsbeleid, we hebben het nu over een reparatie van het oude!
Trouwens @boerkoekkoek: het argument dat ze illegaal zijn is geen argument tegen het generaal pardon: dat is juist een argument voor.
Want dan zijn ze 'gewoon' nederlander, kunnen ze 'gewoon' werken, naar school gaan en inburgeringscurssusen volgen als dat nog nodig is.
Dus, iedereen blij, geen illegalen die profiteren, ect.
Tja, maar ... wat is er dan nog op tegen?
Enne @Muxje, politiek neemt besluiten over een koers... en de uitvoering ervan wordt dan in wetten doordacht (geloof me: zeker dit keer!). Dit pardon is niet 'even' bedacht....

tja...maar | 05-12-06 | 14:10

Bye bye en auf wiederschen! En ik heb heus wel medelijden met iemand die echt erge dingen heeft meegemaakt, maar dit land is gewoon STAMPVOL, en we kunnen niet heel de wereld helpen. Ik pleit voor een wet die zegt: Oprotten als je een erge misdaad hebt begaan. Nederlanders en niet Nederlanders.

Kunera | 05-12-06 | 14:10

Zeg doe es ophouden met dat gezeik over WWII.
Het is inmiddels ruim 60 jaar geleden en het vond plaats in hele andere omstandigheden en in een hele andere wereld dan nu. Hoewel we waakzaam moeten zijn en blijven (links én rechts) zal het nooit meer exact op dezelfde manier gebeuren als toen. Dus hou eens op met die vergelijkingen met Nazi's, NSB'ers, SS'ers en dat soort dingen. Het is een zwaktebod.

Rita met Belial, Asmodeus en Behemoth vergelijken is wél leuk (omdat ik dat leuk vind namelijk ...)

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 14:10

@ Brouhaha 05-12-06 @ 14:05 : Wat praat jij peop!

chloorhexidine | 05-12-06 | 14:10

@ bottehond 05-12-06 @ 14:00:
Nee, uit jouw handen komen subtiele, weloverwogen teksten. Jij spuit je ongezouten mening ook en bezigt ook retoriek die tamelijk polariserend werkt. Meten met twee maten noemen ze dat.
Als jij vindt dat bepaalde soorten mensen ophitserig bezig zijn, waarom verlaag jij jezelf dan ook tot dergelijk praktijken? Nou ja, je doet je naam eer aan en geeft wel aan dat jouw penneroerselen met een grote korrel zout genomen moeten worden.

chloorhexidine | 05-12-06 | 14:08

@Tja Maar : Nou nog maar een keer een uitleg dan, hoe kan je belasting betalen in 0031 als je geeen sofinummer hebt omdat je ILLEGAAL bent ?
Niet dus. En inderdaad, je hebt volkomen gelijk, die te volle klassen op de scholen zouden inderdaad minder vol worden als we de kinderen van de illegalen die hier op onze kosten onderwijs volgen ook zo snel mogelijk weer onderwijs laten volgen in hun eigen land.
Naar aanleiding van jouw bericht stel ik voor dat we met onmiddelijke ingang een legitimatieplicht instellen voor mensen die hun kinderen aanmelden op een school. op deze manier voorkomen we oneigenlijk gebruik van het onderwijs. verder zoduen onderwijzers verplicht moeten worden om aangifte te doen in geval zij een aanmelding van een illegale vreemdeling krijgen.!
Hulde voor Tja Maar.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 14:07

bottehond 05-12-06 @ 14:00

HALLO! Wie begint er hier over de SS????

laverend over zee | 05-12-06 | 14:06

Oké, oké... 1-0 voor rita rechtdoorzon. Ze heeft het voor elkaar hoor.
Een paar van de 26.000 asielzoekers, waarvan er nog maar enkele over waren en die toch hier zullen mogen blijven als gevolg van de aankomende formatie, mag ze nu alsnog even snel uitzetten. Gewoon, voor de leuk.

Het zou ook wel sneu geweest zijn voor d'r als ze - net nu ze haar megalomane ambities in de vriezer heeft moeten leggen - naast haar stijl, menselijkheid en waardigheid nu ook nog haar favoriete hobby kwijt geweest was...

WTF?! | 05-12-06 | 14:06

@popo
Ik zit er ook niet op te wachten, maar ja er valt iets voor te zeggen. Daarbij komt dat ondanks de lange tijd die men reeds in NL verbleef, het risico altijd heeft bestaan dat men teruggestuurd zou worden. Er worden nu pas spijkers met koppen geslagen in Den Haag en dat is veel te laat. Ten tijde van Paars verbleven deze mensen reeds in NL. Dit getuigd wederom van besluiteloosheid van partijen die toendertijd de macht in handen hadden.

Poedelewoepsie | 05-12-06 | 14:06

bottehond 05-12-06 @ 13:47
Precies. Zie ook mijn verhaal hierboven. De meeste en grootste fascistische dictaturen zijn LINKS! Links probeert al jaren fascisme aan rechts te koppelen, maar de Nazi's waren toevallig wel Nationaal-Socialisten en waren tegen het kapitaal. Dat Stalin, Mao en Pol Pot links waren, hoeft verder geen betoog.

Het is natuurlijk ook makkelijker om de losers (=socialisten) van de maatschappij aan je te binden want die zijn dommer en naiever en kunnen alleen in groepen iets bereiken. Individueel betekenen ze niets. Probeer maar eens een dictatoriale staat te beginnen met individualistische, zelf denkende en intelligente liberalen; dat gaat niet werken.

Zo probeert de linkse elite (dat zijn socialisten met een PABO-diploma) ook hardnekkig om klein-rechtsstemmers allemaal te bestempelen als domme kaalkopjes, terwijl er heel veel zeer intelligente Wilders-stemmers zijn. Intelligente mensen zien namelijk haarscherp hoe gevaarlijk de Islam voor een vrije samenleving is, en hoe destructief een te grote overheid voor een land is.

Maar we zullen zien als links straks aan de macht komt. Door je eigen neten wordt je namelijk het hardst gebeten, zoals Jan Modaal met zijn moeizaam bij elkaar geharkte eigen huisje binnenkort zal merken als hij werkloos wordt door de toevloed van goedkope Polen en nog meer belasting gaat betalen om het uitdijende legioen uitvreters te onderhouden!

Brouhaha | 05-12-06 | 14:05

Marijnissen moet dat kutwijf Verdonk nu toch echt snel met die motie uit de Kamer gaan schoffelen. Tijd voor rood spierballenvertoon.

Ik heb geen goed woord voor Rita Racist over. De puissant rijke ondernemer wel paaien met belastingvoordeeltjes, maar mensen die hier al jaren wonen, willen werken, de taal spreken en hun kinderen hier naar school sturen, worden weer teruggeflikkerd naar een negorij. Kutwijf.

Ze krijgt haar verdiende loon nog wel, als ze in haar gepatenteerde megalomane opwellingen nog een coup binnen de VVD gaat plegen. Dan scheidt ze zich mooi af, houdt het misschien nog even vol maar verdwijnt dan net als Pimmetje en Marcootje als roemloze parvenu tussen de coulissen. Al dan niet tussen zes planken.

Bijstandskoning | 05-12-06 | 14:04

QB (ja die.....) 05-12-06 @ 13:55

Dank je, ik heb inderdaad snel mijn pilletje ingenomen.
De belastingaanslag kwam net binnen, daar kan jij een paar jaar vet van leven

laverend over zee | 05-12-06 | 14:03

@laverend over zee 05-12-06 @ 13:58
Pssst, bruinhemden waren NSBers.... Nationaal Socialistische Beweging. Socialisten, jawohl?

dlseth | 05-12-06 | 14:02

-weggejorist-

Ronnie D. | 05-12-06 | 14:00

Een volk dat voor den vijand zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen.

Tropical Guru | 05-12-06 | 14:00

laverend over zee 05-12-06 @ 13:58

Ga zo door, ga zo door. Jij brengt verzoening en oplossingen echt dichterbij. Je bent een onverantwoordelijke hetzer. Ik kots op jouw soort. En dát beweert dat Wilders et. al. polariseren.

bottehond | 05-12-06 | 14:00

Een generaal pardon is per definitie een onrechtvaardig besluit. Vond het commentaar in NRC vandaag wel zinnig, waarin gesteld werd dat je generale pardons vaak in dictaturen ziet, (en inderdaad; dat soort regimes laten op de verjaardag van de Leider vaak opeens een groot deel vd gevangenen vrij etc.) het is een kenmerk van een falende, met mensen sollend systeem. De triomfantelijke reactie op die 75-74 was dan ook opmerkelijk; want zij zijn destijds (mede)verantwoordelijk geweest voor die falende politiek waar deze 26000 nu de dupe van zijn geworden. De krokodillentranen rondom de 26000 zijn een typische perversiteit van de emotiecratie, want diegenen die nu tevergeefs aan de poort kloppen, krijgen we niet te zien. Het is zo makkelijk puntjes scoren.

kapoerewiet | 05-12-06 | 14:00

En maar kankeren die linkse eikels dat de bijstand/ouderen en zieken meer geld moeten hebben, waarom willen ze dan al dat belastinggeld geven aan die bruine gelukszoekers die toch geen kansen hebben in ons land,die kunnen we tot aan hun dood onderhouden!!!
Geef dat geld maar aan de mensen die Nederland hebben opgebouwd !!!!!

Enkele reis voor alle niet werkende/criminele Moslims.

Dr Lector | 05-12-06 | 13:59

@ boerkoekoek: Ik snap je punt wel: je maakt je zorgen of dit grote dorp van mensen niet jouw belastingcentjes opeet. Velen betalen overigens ook gewoon belasting, maar dat terzijde: hallo, velen werken en gaan hier naar school!
Kwestie is da je moet vragen hoe het komt het dat die mensen hier illegaal zijn? Omdat ze konden profiteren van een falend uitzetbeleid (ook door VVD gesteund destijds). En omdat er veel te veel tijd genomen werd door instanties om uit te zoeken of het gelukszoekers zijn of niet.
Enne, tussen de 26000 gelukszoekers zitten veel mensen die best goede redenen hadden om te komen (maar ja, wij vonden het geen reden om als jood te vluchten uit de Oekranie, of als Senegalees met een afwijkend politiek standpunt. En oorlog in Irak, nee dat is nu echt wel velig hoor...
Repareren die oude wond en snel werder ... langere termijnbeleid maken bijvoorbeeld!

tja...maar | 05-12-06 | 13:58

@bottehond 05-12-06 @ 13:47

OK, ik zal voortaan over bruinhemden spreken ipv kaalkopjes

laverend over zee | 05-12-06 | 13:58

@laverend over zee 05-12-06 @ 13:51,

ik armzalig.... dat's een nieuwe.

maarja als jij het zegt dan moet het wel zo zijn, anyway het is tijd voor je pilletje want het uurtje in de multiemediaruimte is alweer voorbij voor je.

QB (ja die.....) | 05-12-06 | 13:55

@bottehond 05-12-06 @ 13:47:
Geef anders even het voorbeeld hoe het dan moet. Je hebt het zelf over SSlinkSS. Wat een typografische grap. Links gelijkstellen aan de SS of iets slinks. Kijk, als er dan mensen Rita al dan niet terecht gelijkstellen aan de duivel moet jij ook niet gaan janken.
Maar goed, dat is natuurlijk de Fortuynistenmentaliteit. Op alles en iedereen schelden, maar wanneer men zelf de wind van voren krijgt is het janken dat men gedemoniseerd wordt.

chloorhexidine | 05-12-06 | 13:54

@Patrick Bateman. Het gaat hier om reeds uitgeproduceerde asielzoekers die na afloop van hun procedure niet zoals verzocht dit land hebben verlaten maar zijn verdwenen in de illegaliteit. Voor het overgrote deel zijn hun procedures allang afgerond en zijn zij hier inmiddels ILLEGAAL.
Dat het land van herkomst niet mee wil werken lijkt mij nauwelijks een bezwaar te noemen, de procedure hier is tenslotte afgerond. ik weet zeker dat met enig creatief vermogen er wel landen te vinden zijn die tegen een kleine betaling deze mensen op willen nemen.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 13:54

De timing is geniaal, 5 december.

Overigens: Zo had Pim het niet gewild!

De StoorZenDer | 05-12-06 | 13:53

bottehond 05-12-06 @ 13:47 spreekt recht !

QB (ja die.....) | 05-12-06 | 13:52

Quote bulk 05-12-06 @ 12:23: "Dit soort niet spoedeisende onderwerpen moeten onder de nieuwe kamer dan ook maar wachten op een nieuw kabinet."

O? Waarom is er vlak voor de verkiezingen dan nog het één ander over wat speelgoedvliegtuigjes erdoorheengejast? Had mijns inziens ook geen spoed. Nu betreft het mensen waar het om gaat. Kijk, het kabinet moet gewoon met haar mening komen en niet met een kutsmoes dat zij daar niet over gaan beslissen nu ze demissionair zijn.
Over het wel of niet uitvoeren van een generaal pardon wil ik me niet uitlaten, maar ik vind wel dat het kabinet met een duidelijke argumentatie komen waarom ze de motie van de TK naast zich neerleggen. Als het kabinet demissionair is en geen besluiten willen/mogen nemen, dan moeten ze juist dan naar de Tweede Kamer luisteren.

chloorhexidine | 05-12-06 | 13:51

@ QB (ja die.....) 05-12-06 @ 13:35

Dat jij nou zo armzalig bent dat je bang bent voor een paar ingeburgerde vluchtelingen wil nog niet zeggen dat ik dat ook ben.
Wie het breed heeft wil het breed delen.
Armoedzaaier!

laverend over zee | 05-12-06 | 13:51

@ BoerKoekoek 05-12-06 @ 13:45
Het gaat hier voor het grootste gedeelte NIET om illegalen maar eerder om mensen waarvan nog één of andere procedure loopt danwel niet uitgezet kunnen worden omdat het land van herkomst niet mee wil werken.
Niet alle illegalen krijgen een generaal pardon!

Patrick Bateman | 05-12-06 | 13:50

Rita moet zich eens druk maken over het inkorten periode van de asielaanvraag!!!

Het is onmenselijk en onbegrijpelijk om iemand 5 jaar of langer te laten wachten.

Een generaal pardon is wat mij betreft oke, indien de periode van de aanvraag drastisch wordt terug gebracht tot b.v 1 a 2 jaar MAX....

Als dit niet mogelijk is dan geen generaal pardon aangezien we dan over 5 jaar weer etc.....

Ook een goede oplossing voor het verkorten van deze periode is als Rita alle asielzoekers die in de aanvraagperiode in aanraking komen met de pliesie of justitie gelijk op het vliegtuig zet.

B2 | 05-12-06 | 13:50

Waarom ben je gelijk een latente kaalkop als je dit besluit goedkeurt? Onzin je neemt gewoon geen besluiten als je de gevolgen nog totaal niet kunt overzien en je niets eens een duidelijk beeld hebt van de uitvoering van zo'n besluit.
Dat gaat op voor uitgeprocedeerde asielzoekers die het hele rechtsysteem al hebben doorlopen, maar ook bij andere dossiers.

wasbeerfan | 05-12-06 | 13:49

Ik ben bang dat we weer vier jaar onder de linkse dictatuur der zielepoten gaan zuchten. De poorten zwaaien wijd open voor het Trojaanse paard van de Islam, voor de horden uit donker Afrika die op de vleeschpotten van Batavia afstormen, en de eigen verantwoordelijkheid van de burger komt weer volledig in handen van de staat die dan volledig bepaalt wat die burger mag, kan en moet. Een afwijkende mening hebben mag niet meer, zoals onder alle linkse fascistische dictaturen (Hitler, Mao, Stalin, Pol Pot, de Kimmetjes, enz.). Tijd om de emigratieplannen weer uit de kast te halen, die er met de komst van Pim ingingen.

Brouhaha | 05-12-06 | 13:49

Een onderwerp dat de Natie zo verdeeld behoeft een oplossing. Mijns inziens was de herbehandeling door de dossiers door het Ministerie al een knieval aan de sslinksse polikor. De "linkse" *kuch* partijen gedragen zich als een ontevreden en rancuneuze kleuter en maken zich voor de islam- watchers en andere massa- imigratietegenstanderTs volstrekt ongeloofwaardig. SSlinkSS stelt zich onverzoenlijk op en wenscht het onderste uit de kan. Daarmee voorziet SSlinkSS de polarisatie van een turbo. Hoe kan sslinkss verwachten van "rechts" dat er nu nog verzoening mogelijk is. Alle vergoelijking voor deze zeer onbezonnen revanchistische komt mij hypocriet over.

De veelvuldige kwalificatie: "kaalkopjes" die aanzienlijk minder frequent gebezigd werd op GS/NN spuit weer rond als diarrhee. Voor de goede orde: de echte kaalkopjes- mentaliteit zit bij links.

Degenen die Verdonk hier als een duivel neerzetten zijn ontstellend (sic) onverantwoordelijk bezig. Shame on you.

bottehond | 05-12-06 | 13:47

Brouhaha 05-12-06 @ 13:36 *LOL*
Kortom: Het regentendom is terug met een political correct masker op en een eeuwenoud dédain t.o.v. het klootjesvolk (lees: de belastingbetaler).
Het "N-word" is dan ook een van hun favoriete fascistoïde propagandamiddelen.

Aktivist | 05-12-06 | 13:47

@tja.maar & pringle, een generaal pardon is prima, maar het kabinet geeft de juiste redenen om het voorliggende voorstel niet uit te voeren. Het is namelijk te vaag. Je moet oppassen dat je geen precedent schept, dat de rechtsgelijkheid niet wordt aangetast, en je moet van te voren weten met hoeveel gevallen je ongeveer te maken krijgt. Dat is allemaal best mogelijk... maar het zijn voor mij wel noodzakelijke voorwaarden om een generaal pardon goed te keuren. Dus niet zoals nu gebeurt even op de eerste achternamiddag van de Kamer er een onbezonnen emotioneel stukje door drukken.

Muxje | 05-12-06 | 13:47

@tja... maar 05-12-06 @ 13:41
Ja, stel je voor dat we ons hier in Nederland per ongeluk aan de wet houden... Zou goedverdomme een chaos worden!

dlseth | 05-12-06 | 13:46

rimineel is niet een inwoner uit Rimini ... letter weggevallen.
..
En Raoul Heertje was niet echt het heertje, vond ik.
Rita is niet een slecht mens denk ik, ze doet alleen streng en stoer, want dat schijnen we nu beter te vinden (soms vergeet je gewoon dat zij ook de minister van integratie is...).
..
Eigenlijk best jammer dat ze niet de minister van zorg is en zich druk maakt over het verdwijnen van duizenden verpleegkundigen.

tja...maar | 05-12-06 | 13:46

@ Tja Maar : Als je illegaal ben kun je niet legaal werken, alleen zwart, want je hebt geen sofinummer. je hebt geen sofinummer omdat je hier niet MAG zijn, dat is besloten door een onafhankelijke rechter, en we zijn hier nog altijd een rechtsstaat. Je maakt echter intussen wel gebruik van onze gezondheidszorg, onderwijs etc. En laat ik het nog maar een keer herhalen, je MAG hier helemaal niet zijn, je neemt plaats in van ECHTE asielzoekers die WEL worden vervolgd en daarom vluchten. Niet van die gelukszoekers dus maar ECHTE vluchtelingen. Die worden dus de dupe van deze ILLEGALE criminelen. En als jij 26000 mensen niet zoveel vindt, dat is een kleine stad vol.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 13:45

Muxje 05-12-06 @ 13:36

In de tijd van Fortuijn (2002) ging het om 6000 mensen toen hij zijn fiat gaf voor een GP, wat is er gebeurd intussen?

rosalie | 05-12-06 | 13:41

Het gaat er hier om om eindelijk eens dat hoodstuk af te gaan sluiten wat het vorige kabinet(ten) jaren lang naast zich neer hebben gelegd. Pim was de eerste die hard riep dat er een generaal pardon moest komen zodat we van het hele geziek af waren en met een schone lei verder konden. Gelijk had ie! Bovendien kost het ook bakken met geld om ze allemaal eruit te mikken en worden ze vaak net zo hard weer teruggestuurd, zie bijvoorbeeld die congolezen. Ze worden door douaniers van die landen teruggestuurd omdat die beseffen dat hun leven in gevaar kan zijn of snel kan komen. Weet je wie ze mogen uitzetten? Die polen die Balk met tienduizenden tegelijk hierheen heeft laten komen om een wit voetje te halen. In Polen is geen vakman meer te krijgen en hier krijg je steeds meer en meer opgeleide werkelozen door die onzin! De Polen (en andere oostblokkers) terug is beter voor die landen en beter voor ons, dan ik er ook ruimte zat voor die generale pardon mensen. Ook komt er weer ruimte vrij in uitzetcentra die weer tot cellen kunnen worden omgebouwt om die 1500 gevangenen die terugkeren uit andere Europese landen.

pringleshapedturd | 05-12-06 | 13:41

koffiepot 05-12-06 @ 13:20
De koffie pot verwijt de ketel dat zij zwart ziet?
Verdonk voert niets anders dan PvdA beleid uit. Voor de tigste keer.

Weisse rose | 05-12-06 | 13:41

Wat een bullshit: Mensen, het gaat hier over veelal gewoon andere mensen. Niks niet crimineel of fundamentalist. Ik verbaas me echt (ja, nog steeds) over dit soort teksten;
- Groot gedeelte van de 26.000 was illegaal in Nederland en dat is strafbaar.
- En volgens een groot gedeelte van de reaguurders zijn ze ook nog eens rimineel, zoals Tyfsleier (zelf gekozen naam) schrijft ..
"Wat moeten wij met 26.000 (plus achterna gereisde familie van ca 9.000) gasten die onze manier van samenleving niet steunen, maar wel onze manier van geldverspillende uitkeringen en zachte regelgeving inzake criminaliteit ?"
...
Waar zijn jullie bang voor? 26000 is nog niet eens wat bij Feyenoord (op zondag) op de tribune zit, waar hebben we het over; ook over mensen die WEL ingeburgerd zijn en werken.
Ik zeg: we hebben nu betere wetten, maar laten we onze fouten repareren. Dan kunnen we weer verder met het land ....

tja...maar | 05-12-06 | 13:41

koffiepot 05-12-06 @ 13:20

Je weet wat Raoul Heertje zaterdag heeft gezegd he ?
Dat je "Rita is een slecht mens" vooral veel moet herhalen ...

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 13:39

Ze kunnen allemaal nog met de pakjesboot mee.... Sint kan wel een paar nieuwe helpertjes gebruiken.

roodwitblauw | 05-12-06 | 13:39

Tja is jammer, 26.000, of eigenlijk 14.000 maar het zouden er ook 250.000 kunnen zijn. 250k toekomstige medelanders, dat zijn al gauw 2 a 3 extra linkse kamerzetels. Geen wonder dat ze er zo op gebrand zijn.

Muxje | 05-12-06 | 13:36

Jack Daniels 05-12-06 @ 13:21
Hoezo, wolk van oprukkend nazisme? Het is gewoon zo dat de mensen, die in dit land het geld verdienen, het zat zijn om voor dat leger profiteurs (ambtenaren, asielzoekers en kansarme allochtonen) te blijven bloeden, terwijl er voor henzelf niets wordt gedaan, zoals bijvoorbeeld fatsoenlijke wegen, fatsoenlijke gezondheidszorg, fatsoenlijke pensoenregelingen, enz.

De ene uitvreterskliek (ambtenaren, linkse politici, pers) houdt de andere uitvreterskliek (gelukszoekers uit alle windstreken) zorgvuldig in stand. De belstingbetaler is het gewoon beu, meer niet. Dat heeft niets met nazisme te maken maar gewoon met grenzen aan gedwongen altruisme!

Brouhaha | 05-12-06 | 13:36

Hoera, dit zal resulteren in minder moorden: www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artik...
Anders gezegd: Een links kabinet zal in een ware moordgolf resulteren, waardoor problemen als de vergrijzing, werkloosheid, cellentekort, volle verpleeghuizen en de wachtlijsten in de zorg allemaal als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen! Stemt Links!

Obleaumov | 05-12-06 | 13:36

@laverend over zee 05-12-06 @ 13:27

jaja, het zal wel een pistoletje voedselbank met een glaasje aldicola zijn....

QB (ja die.....) | 05-12-06 | 13:35

En wederom zegeviert Verdonk.... gna, gna. Er komt geen motie van wantrouwen. Rita blijft gewoon (demisionair) zitten... Heerlijk!

Het Oordeel | 05-12-06 | 13:32

vroeger was het nog zo dat als de meerderheid van de tweede kamer een opdracht gaf aan het kabinet, dit werd uitgevoerd. Bezwaren van staatrechtelijke aard werden toen nog getoetst door de eerste kamer.

Perioden waarin het parlement genegeerd wordt, zijn doorgaans niet de meest vrolijke uit de geschiedenis. Hoezeer de latente kaalkopjes de beslissing van De Balk ook toejuigen...

nduss | 05-12-06 | 13:29

MUAHHAHAHAHAHAHA eat this wouter bos!!!

Behangdelul | 05-12-06 | 13:27

QB (ja die.....) 05-12-06 @ 13:16

nee, ik zit al aan de whisky, ik wacht op het garen van de zelfgeschoten reebout

laverend over zee | 05-12-06 | 13:27

@Jack Daniels 05-12-06 @ 13:21
Nationaal socialisme? Janneman? OH NOES!

dlseth | 05-12-06 | 13:25

@laverend over zee 05-12-06 @ 13:01,

nee, ik zit al aan de whisky, ik wacht op het garen van de zelfgeschoten reebout

laverend over zee | 05-12-06 | 13:23

Een wijs besluit - hoe rot het ook is voor sommige schrijnende gevallen (ik had waarschijnlijk wel anders gesproken als ik een schrijnend geval was), maar als je de gevolgen van dit besluit nog niet helemaal overziet (aanwas gelukzoekers en terecht dat ze dat proberen na zo'n besluit, misbruik van het pardon en de uitvoering ervan) dan moet je dat gewoon niet doen.

wasbeerfan | 05-12-06 | 13:22

Ik zie een wolk van oprukkend nazisme in Nederland ontstaan. Het wordt nog gezellig zo voor de kerstdagen....

Jack Daniels | 05-12-06 | 13:21

Professor Plons 05-12-06 @ 13:13

U draait het om professor!
Een regering krijgt het volk dat het verdient.
Kijk hierboven maar wat een fijne mensen er zoal rondlopen dankzij vier kabinetten Balkenende-VVD
Groeten

laverend over zee | 05-12-06 | 13:20

Rita is een slecht mens.

koffiepot | 05-12-06 | 13:20

-weggejorist-

Koelie | 05-12-06 | 13:20

@ kruT 05-12-06 @ 12:44: heeft u uw oom al naar haar hand gevraagd?

wijsvinger | 05-12-06 | 13:18

Bigi Bana Boy 05-12-06 @ 12:33

Rita ---> Superwoman

Salvatore Riina | 05-12-06 | 13:18

@Adolf: stabiliteit bij de VVD? Die zitten nog volop in hun eigen interne machtsstrijd.

Lobo | 05-12-06 | 13:18

O wat zal wouter tekeergaan. Ziellug doen over de ruggetjes van 26.000 asielzoekers. Als hij het écht goed met die mensen voor had, had ie dit gewoon meegenomen in de formatie. Het CDA was wrs wel overstag gegaan met een of andere pardonregeling. Maar nee, meneer Bos heeft een succesje nodig, logisch, hij is geen minister-president, zijn partij is een berg zetels kwijt... hij moest IETS doen om zich nog enigszins te kunnen handhaven bij zijn achterban.. Ik roep hard: gooi Bos eruit, zet een normaal iemand neer als PvdA leider, niet zo'n emotionele demagoog en ga een regering vormen.

Nee, beste asielzoekers, Bosje denk ook alleen maar aan zijn eigen porum, en heeft jullie lekker gebruikt.

tuut tuut | 05-12-06 | 13:17

Wacht effe, was het niet Wouter Bos en Janneman Marijnissen die liepen te brullen toen het kabinet viel om geen grote besluiten te nemen? Iets met JSFjes en treintjes ofzo. Nou dan, doet Rita eindelijk wat Woutert en Janneman willen, is het nog niet goed. Links tuig is ook nooit tevreden...

dlseth | 05-12-06 | 13:17

@laverend over zee 05-12-06 @ 13:01,

ruik ik daar eikeltjeskoffie en opgebakken tofu....? Bah !

QB (ja die.....) | 05-12-06 | 13:16

VVD = Verdomme Verdonk Dictatuur

Professor Plons | 05-12-06 | 13:15

@ Don Quichote 05-12-06 @ 13:01

Misschien heb je gelijk wat betreft het krimpen van de VVD. Veel zal afhangen van economische ontwikkelingen. Ik denk alleen niet dat de winst naar klein-rechts zal gaan. Na de recente, tamelijk krankzinnige verkiezingsuitslag zal bij een volgende verkiezing weer gekozen worden voor stabiliteit. De labiele en mentaal wat zwakke Nederlandse kiezer kan nooit lang zonder zekerheden.

AdolfJoling | 05-12-06 | 13:14

Een generaal pardon mag er wat mij betreft komen maar daarna dan ook de grenzen dicht. Zo voorkom je een aanzuigende werking. Verder geen beroepsmogelijkheden meer om een asielafwijzing aan te vechten, zo kan iedere asiel aanvraag binnen een jaar worden afgehandeld.

Weisse rose | 05-12-06 | 13:14

Het is nu officieel ... Nederland is een dictatuur.
Misschien dat Balkenende nog snel even naar Chili kan om van Pinochet de fijne kneepjes te leren voordat ie de pijp uit is. En het leuke is ... jullie hebben er zelf voor gekozen.

Ieder volk krijgt de leiders die het verdient.

Professor Plons | 05-12-06 | 13:13

JackRandom 05-12-06 @ 13:00
Balkie en zijn aanhang hebben kort na de verkiezingen te vroeg gejuicht, het was namelijk toen na de uitslag al duidelijk dat hij zijn machtspositie had verloren en dat hij bij elke coalitie veel water bij de wijn zou moeten doen.
Gezien zijn "medewerking" aan het generaal pardon heeft hij het er blijkbaar moeilijk mee.....

MAXIMO | 05-12-06 | 13:13

Die domme Bos ook, hij heeft zijn hand overspeeld; hij had de boer niet en de nel niet, maar wel meteen met een troefkaart uitkomen, de sufferd.

rosalie | 05-12-06 | 13:12

Wat een puinzooi is het geworden zeg. CDA-PvdA-SP gaat er nooit komen omdat CDA niet wil. CDA-Pvda-CU gaat er nooit komen omdat PvdA niet wil. Dus dan wordt het een linkse regenboogcoalitie, of een rechts minderheidskabinet met gedoogsteun van Wilders?

Lobo | 05-12-06 | 13:12

@Middlewight 05-12-06 @ 12:58
Noem jij dat een column? Ik omschrijf het liever als gebral van dronken droppie.

Murdockyoufool | 05-12-06 | 13:12

Illegaal = criminineel. Uitspraak van de rechter geweest ( al lang geleden); U moet weg, u mag hier niet blijven.
Toch blijven als illegaal. Geen sofinummer, geen uitkering. Zwart werken of stelen om in leven te blijven. Illegaal = Crimineel. (2e keer).

In de jaren 60 van de vorige eeuw had Castro het briljante idee om de deuren van zijn gevangenissen en psychiatrische inrichtingen open te zetten en iedereen een gratis kaartje naar de VS te geven. Hier doen we nu precies het zelfde, we sturen 26000 (inmiddels 31000 heb ik begrepen) verordeelde criminelen terug naar hun thuisland.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 13:09

*begint al met uitzwaaien*
Gaat es snel deaud woutert en femkuh!!!

Aktivist | 05-12-06 | 13:08

Het wordt tijd dat ik de hele tweede kamer eens goed ga onderschijten!

Diarree = OK! | 05-12-06 | 13:08

nee by by zwaai zwaai met alle leugenaars die nu lekker optyfen!!

eyerule | 05-12-06 | 13:07

Kunnen altijd nog mee met Sinterklaas.
Zwaai zwaai. Groeten aan de knuffelpieten!

I (8)You fokker | 05-12-06 | 13:07

Hier past maar één woord ...... Gelukkig

Salvatore Riina | 05-12-06 | 13:07

@poedelewoepsie: dit gaat over die mensen die hier kwamen voor de verplichte inburgeringscursus, die mensen die na 5 jaar nog geen nederlands begrijpen
en nog wat oorlogsmisdadigers e.d.

popo | 05-12-06 | 13:07

Wat een zure types trouwens, die rechtse brallertjes... Vijf jaar lang is hun kabinet door de kamer geen strobreed in de weg gelegd om asociaal wanbeleid uit te voeren, maar nu krijgen ze van een nieuwe kamer 1 keer het deksel op de neus, en dan is het ineens niet meer democratisch en rechtvaardig. Slechte verliezers, heet zo iets.

JackRandom | 05-12-06 | 13:05

Beste xenophoben: er is geen linkse meerderheid om de huidige vreemdelingenwet opzij te zetten. Het beleid dat Verdonk nu uitvoert, is door Cohen geschreven. Dus ga nu aub niet doen alsof met dit voorstel de deur wordt opengezet. Het enige wat aan de minister (lees regering) gevraagd wordt, is dat zij gebruik maakt van haar discretionaire (moeilijk woord maar even opzoeken) bevoegdheid om de gevallen van voor 2001 (oude wet) nu even te laten rusten totdat er nieuw beleid is voor die oude gevallen. En ja Open Deur, zo werkt dat dus met een discretionaire bevoegdheid. Als jij te hard rijdt kan er ook besloten worden om geen sanctie op te leggen.

Paulusdebosbouter | 05-12-06 | 13:04

@ Middlewight 05-12-06 @ 12:58

Wat een onwaarschijnlijk slecht geschreven "column". Niet te verteren gewoon. Taalkundig waardeloos, inhoudelijk van een bedroevend niveau.

AdolfJoling | 05-12-06 | 13:03

Waar het om draait is volgens mij of de kamer bereid is (lees: de moed heeft) om te controleren wat ze besloten heeft. Het is de kamer die de motie erdoor heeft gedrukt, en het is de kamer die nu moet controleren of de regering zijn werk doet. Als de kamer het nu, om electorale redenen, laat afweten, is dat een minachting van de kiezer.

Schoorsteenveger | 05-12-06 | 13:02

by by zwaai zwaai zalm, verdonk en de andere vvd bewinslieden haal de witte zakdoekjes naar te voorschijn

wereldVreeeeed | 05-12-06 | 13:01

@AdolfJoling
Iedereen mag natuurlijk dromen maar jouw luchtkasteel heeft zure fundamenten. De VVD zal de komende 8 jaar slechts kleiner worden ter faveure van extreem rechts, zelfs Rita zal daar weinig aan kunnen veranderen. De voorwaarden daarvoor heeft dit kabinet (mn Rita) zelf geschapen.

Don Quichote | 05-12-06 | 13:01

@QB (ja die.....) 05-12-06 @ 12:42

Wegjorissen dat kaalkopje!!

laverend over zee | 05-12-06 | 13:01

@Maximo: En volgens mij zijn D66, PVDD en de CU ook wel te porren voor een beperking van de hypotheekrenteaftrek... Weer een kamermeerderheid! Balkie mag straks een tandeloze premier worden van een kabinet met een overwegend linkse agenda :D

JackRandom | 05-12-06 | 13:00

Balkie is in mijn achting gestegen.

Klukkluk | 05-12-06 | 13:00

Wouter Bos en Femke Halsema zijn slecht voor onze democratie, het enige wat bij hen telt is aandacht in de media. Gelukkig begint het steeds duidelijker te worden zodat het wel niet lang meer zal duren of het duo wordt vervangen, slechter als nu kan het immers niet...

Onderbuik | 05-12-06 | 12:59

Mevrouw Verdonk, een meerderheid vindt dat het beleid moet worden aangepast. Die ("toevallig?") gekozen meerderheid kiest daar op democratische wijze voor. U heeft daar gewoon antwoord aan te geven, want zo werkt democratie nou eenmaal. De meerderheid, die door de verkiezingen worden geidentificeert, hebben het voor het zeggen. 75 kamerleden stemden voor, en 74 tegen.

Het is gewoon een rotstreek van Verdonk dat ze dit nu weigert. Maar goed, niet dat ik van het VVD/CDA-clubje iets anders had verwacht.

Dada_ | 05-12-06 | 12:58

Mensen het is beestachtig om van deze mensen te eisen het land te verlaten. Maar het lijkt tekenend voor een land waar een partij voor dieren in de kamer komt. Hier check deze column,
www.kladder.nl/2006/12/04/generaal-par...

Middlewight | 05-12-06 | 12:58

@ Sytze Vliegen 05-12-06 @ 12:50
Volgens mij was die referendum-wetgeving een proef die geen vervolg heeft gekregen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Referendum

Patrick Bateman | 05-12-06 | 12:57

@ AdolfJoling 05-12-06 @ 12:53

Je drinkt teveel fanta

kneuterzak | 05-12-06 | 12:56

JackRandom 05-12-06 @ 12:55
Daar zouden ze ook op moeten inzetten, kijken hoe er dan wordt gereageerd door het kabinet.

MAXIMO | 05-12-06 | 12:56

Als de uitkomst van een procedure niet bindend is, heeft de procedure geen nut. Geert Wilders heeft dus gelijk dat een generaal pardon van het asielbeleid een grotesk maar vooral abject lachertje zou maken.

Ed Cetera | 05-12-06 | 12:56

Sytze Vliegen 05-12-06 @ 12:48

Ik denk eerder omdat ze de moeder van Beëlzebub en Baphomet is.

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 12:56

Volgens mij is er nu ook wel een kamermeerderheid om de no-claim uit de zorg te schrappen. Go Wouter en Jan, ontneem Balkenende zoveel mogelijk onderhandelingspunten voor bij de formatie, zodat hij nog dieper door het stof moet!

JackRandom | 05-12-06 | 12:55

Geweldig! Rita neemt het roer over van Mark(sorry Mark) en maakt de VVD weer groot. CDA blijft gelijk, PvdA en SP verliezen zetels vanwege deze schrikvertoning rond de afgewezen asielzoekerts. De partij voor de Dieren wordt weer een onbeduidende, maar daardoor niet minder schattige stichting zonder enige gewicht. Wilders wordt kaal en staat al zijn zetels af aan de VVD en dan hebben we gelukkig weer een kabinet Balkenende (CDA, VVD ditmaal) dat nu eindelijk eens korte metten gaat maken met dat schandalige geklaag over voedselbanken.

AdolfJoling | 05-12-06 | 12:53

Shadylololol 05-12-06 @ 12:48
Inderdaad, goede analyse, zelf drukken ze allemaal shit door maar o wee als de democratische meerderheid van de 2e kamer een ander beleid wil.
Balkenende en zijn cluppie zijn gewoon een schande voor de democratie.

MAXIMO | 05-12-06 | 12:53

@Schoorsteenveger 05-12-06 @ 12:41
Bij de peilingen voorafgaand aan het referendum ten behoeve van de Europese grondwet, waren Ja en Nee-stemmers in evenwicht. Iedereen kent de uiteindelijke uitslag, dus ook deze peiling zegt me niet heel veel. Bovendien geven de resultaten bij de laatste vraag -beleid ten aanzien van nieuwe asielziekers- ook te denken: 29 procent wil niemand meer toelaten, 43 procent wil het huidige beleid voortzetten. Slechts 24 procent wil een ruimhartiger beleid!!!

Murdockyoufool | 05-12-06 | 12:53

Komt er vanmiddag nog een debat over deze kwestie ?

kneuterzak | 05-12-06 | 12:51

ik zeg: referendum over een generaal pardon!

Dat daar die krappe meerderheid niet zelf opgekomen is zeg... faalangst?

Sytze Vliegen | 05-12-06 | 12:50

@Redactie

Gevolgen voor de formatie hoeft het niet noodzakelijk te hebben, zeker nu het CDA heeft aangegeven dat een amnestieregeling bespreekbaar is.

www.volkskrant.nl/binnenland/article37...

Cabrónes | 05-12-06 | 12:50

wat een zielig fascistoide benepen xenofoob volkje zijn we toch geworden.

. | 05-12-06 | 12:50

@Bloodzone 05-12-06 @ 12:45
*zwaait* en de groeten zou ik zeggen, vluchten genoeg per dag om uit te zoeken en dit kudtland te verlaten.

stamppot | 05-12-06 | 12:48

QB (ja die.....) 05-12-06 @ 12:42
Jij bent grappig, ben benieuwd wat je reactie zal zijn als dat generaal pardon er komt onder Balkie 4.

MAXIMO | 05-12-06 | 12:48

nou hebben ze toch maar mooi die 26000 weer valse hoop gegeven zeg.
Daar mag toch ook wel wat tegen over staan?
Hoe hard ben je dan.

democratie betekend ook dat de tokkies mee mogen stemmen wat de geslaagdere medemens met z'n centen moet doen.

Vitayalin | 05-12-06 | 12:48

Bigi Bana Boy 05-12-06 @ 12:33

Het zal jouw persoonlijke en natuurlijke angst voor dominantie en leiderschap wel zijn. Ik heb maanden erg prettig met Rita opgetrokken in haar campagne, nooit bang geweest.
Is niet erg hoor, op een gegeven moment groei je vanzelf over je verlegenheid heen ;-)

Sytze Vliegen | 05-12-06 | 12:48

-weggejorist-

Shadylololol | 05-12-06 | 12:48

La-la-lala-la-lala-laaaaaaaaaaaaaaa... pompidom. Hulde!

stamppot | 05-12-06 | 12:47

Ik snap al die commotie niet,... Ze hadden goedverdoemme al weg moeten zijn! Nu moeten ze weg en is het janken geblazen. OPBOKKEN! CIAOO! AUFRAUSEN!

Aatje | 05-12-06 | 12:47

Sytze Vliegen 05-12-06 @ 12:42
Als D66 bij Balk 2 ministers mocht leveren dan mag de Pvdd dat ook voor Bos 1. Overigens lijkt me deze coalitie stabieler dan elke coalitie waar SP en CDA samen inzitten..

MAXIMO | 05-12-06 | 12:46

@Bigi Bana Boy
Dat Verdonk evil is wisten we al langer. Want je moet toch best wel een steen als hart hebben als je een collega het land uit deporteert omdat je dat even goed uit komt bij een lijsttrekkersverkiezing.

koeberg | 05-12-06 | 12:46

@Paulusdebosbouter Dus jij bent van mening dat als er een wedvoorstel komt ter verhoging van de maximum snelheid, dat iedereen tot die tijd zo hard mag rijden als hij maar kan..... Kamer mag natuurlijk proberen een wet langs de 1ste en 2de kamer te krijgen. Maar tot die tijd gaat gewoon de oude wet op.
Het was mensonvriendelijk om de procedure lang te laten duren, blijkbaar is links dus nu mensonvriendelijk bezig, want ze willen de procedure op pauze zetten.

OpenDeur | 05-12-06 | 12:45

superjan 05-12-06 @ 12:37

Dat verbaasde mij eerlijk gezegd ook. Er liep dan wel wat politie rond (op een afstandje weliswaar) en rond Zalm en Verdonk ook wel wat bewakers, maar ik geloof dat een vastberaden idioot ze zonder meer om had kunnen leggen. Eerlijk gezegd leek het mij vrij goed te doen.
Ik ben maar een leek maar die veilighiedsmaatregelen maakten op mij geen indruk in ieder geval.
Wél wrang dat het mij anno 2006 verbaast terwijl het tien jaar terug heel gewoon was om politici gewoon in Den Haag op straat te zien rond wandelen. Wat dat betreft is het er niet leuker op geworden in dit land.
Ik mag het nog zo oneens zijn met Geert en Rita maar het blijft belachelijk dat we moeten tolereren dat ze zo'n leven moeten leiden als ze nu noodgedwongen moeten doen.

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 12:45

WAAR IS NIEUW NIEUWS ??

holistic river | 05-12-06 | 12:45

-weggejorist-

Bloodzone | 05-12-06 | 12:45

@QB
Wanneer ga je een inburgeringscursus volgen? Geez, mijn nichtje van 12 (allahtoon) schrijft nog beter Nederlands.

kruT | 05-12-06 | 12:44

net goed. zo ga je niet met elkaar om. schijnheilige linkse flikkers. bah. Alleen om dat principe is het goed dat het niet door gaat

Harley Quinn | 05-12-06 | 12:44

Heb t van dichtbij meegemaakt dat er totaal geen andere redenen waren voor aantal asielzoekers om nog langer hier in 0031 te blijven, maar ze bleven beroep na beroep aan spannen om zo toch in nl te kunnen blijven.. maw ze bleven maar uitstellen om daarna ook bij de 26000 te komen om dan met zielige k**smoesjes toch in 0031 te blijven, en niet te hoeven werken...

huibie | 05-12-06 | 12:43

-edit doe eens niet RC raddraaiertje -

QB (ja die.....) | 05-12-06 | 12:42

Lijkt me logisch dat de PvdA die lui hier wil houden.
Het is hun achterban tenslotte.

Jim Beam | 05-12-06 | 12:42

Bigi Bana Boy 05-12-06 @ 12:33
Dat heb ik al als ik ze op de TV zie.
Kan me voorstellen dat je je niet erg goed hebt gevoeld gister, sterkte!

MAXIMO | 05-12-06 | 12:42

MAXIMO 05-12-06 @ 12:40

het is maar wat je stabiel noemt ;-) mag de PvdD 0,33 minister leveren?

Sytze Vliegen | 05-12-06 | 12:42

Wat moeten wij met 26.000 (plus achterna gereisde familie van ca 9.000) gasten die onze manier van samenleving niet steunen, maar wel onze manier van geldverspillende uitkeringen en zachte regelgeving inzake criminaliteit ?

TyfusLeijer | 05-12-06 | 12:42

Wees reeel, mensen wonen 15 jaar in 0031, hebben verplicht de taal geleerd, werken en betalen sociale lasten en dan toch zeggen dat ze eruit moeten???? Laat ze blijven, maar sluit de grenzen.

Poedelewoepsie | 05-12-06 | 12:42

www.dailymotion.com/video/xqtjw_jesus-...

Ik had deze link ook al getipt, dit moet iedereen echt zien. Amerikaanse Christenen zijn echt net zo gestoord als extreme Moslims. Heel gevaarlijke ontwikkeling dit, enfin kijk maar gewoon, t'is wel anderhalf uur maar dan zijn je ogen pas echt geopend.

Als je het mij vraagt zijn we met extreme Moslims en extreme Christenen hard op weg naar een 2e kruistocht.

MiRRoRMaN | 05-12-06 | 12:41

@ JackRandom 05-12-06 @ 12:37
Ja, hypocrisie en gereformeerden, een gouden combinatie!

Patrick Bateman | 05-12-06 | 12:41

Murdockyoufool 05-12-06 @ 12:30
Kijk even op n33.noties.nl/peil.nl/ en concludeer dat je misschien nog een extra straatje om moet.

Schoorsteenveger | 05-12-06 | 12:41

"Riep daar iemand nieuwe verkiezingen".
Denk het niet, dan wordt het eerder een stabiel Pvda/GL/SP/CU/D66 en PVDD kabinet.

MAXIMO | 05-12-06 | 12:40

@DaDutchOven .. is naam een afgeleide van DaGermanOven ?

Draaitafel Demagoog | 05-12-06 | 12:40

Stem Rita! 9 mei 2007 mogen we weer

Sytze Vliegen | 05-12-06 | 12:40

@ Zwarte Kool 05-12-06 @ 12:37
Meld jij je aan?
Ahh, toe nou...

Patrick Bateman | 05-12-06 | 12:39

Jamer voor Wouter Bos, die hoopte op 26.000 extra PvdA stemmers extra...

ExtremeExtremist | 05-12-06 | 12:39

Generaal pardon komt er wel, in de formatie. Handreikingen aan CDA staat nu 1-0. Bij de bank der wederdienst staat het CDA in het krijt. Het H woord zal de handreiking van het cda moeten worden.

spooky | 05-12-06 | 12:38

En nou maar hopen dat alle partijen die de motie gesteund hebben ook een motie van wantrouwen steunen om Verdonk eruit te wippen. En ongelofelijk wat een hypocriete zak die Balkenende is. Wel toevallige meerderheden met de LPF gebruiken om de JSF, de huurwet en cadeautjes voor het bedrijfsleven er nog even snel doorheen te drukken, maar gaan jammeren als het tegen hem gebruikt wordt...

JackRandom | 05-12-06 | 12:37

Kunnen ze eindelijk meehelpen hunner eigen land op te bouwen in plaats van hier in 0031 de sociale verzekeringen en sociale woningbouw onder druk te zetten.
Wat het meest vreemde in deze stemming was toch wel de keuze van de Partij voor de Diertjes, wat hebben die in hemelsnaam te maken met geluk... euhm asielzoekertjes?

TyfusLeijer | 05-12-06 | 12:37

Hoezo 26000? Zijn er geen 62000 te vinden die ons land uit kunnen?

Zwarte Kool | 05-12-06 | 12:37

Wat opvallend dat jij als Bigi Bana Boy, zo dicht bij onze regeringstrots mocht komen.

superjan | 05-12-06 | 12:37

Het kabinet is nog niet eens gevormd... kun je zien waar de prioriteiten liggen van een links kabinet!!!!!! Walgelijk.

Wolverine | 05-12-06 | 12:36

@OpenDeur Doe toch maar eens opletten op school. Het parlement maakt de wet en de rechter spreekt recht op basis van die wet. De kamer speelt helemaal geen rechter, maar vraagt de regering om in afwachting van een nieuw te maken wet, de uitzetting te stoppen.

Paulusdebosbouter | 05-12-06 | 12:36

Alleen maar goed dat het kabinet dit niet toestaat. Groot gedeelte van de 26.000 was illegaal in Nederland en dat is strafbaar. En criminele allochtonen moeten juist uitgezet worden en niet alsnog binnengehaald om in de toekomst wat meer zetels te hebben en minder dik de verkiezingen te verliezen woutert

Mailman | 05-12-06 | 12:36

Ik blijf erbij : Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.
Hij gaat gauw retour en jullie moeten gaan.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 12:36

Hoorde ik iemand nieuwe verkiezingen roepen? Om een ramp in dit land te voorkomen kunnen er nog maar twee dingen gebeuren: 1 een staatsgreep of 2 nieuwe verkiezingen, anders gaat dit land ongezien naar de kloten

Mr. Mouskovic | 05-12-06 | 12:35

Terecht dat het CDA en de VVD niet die onzin veroorzaakt onder Cohen en kalsbeek niet willen voortzetten. Nee is nee. Wisten jullie trouwens dat de PvdA onder paars nog fel tegenstander was?

Lucifer | 05-12-06 | 12:35

@ OpenDeur 05-12-06 @ 12:31
Als Rita aan duizenden asielzoekers alsnog 'zomaar' een verblijfsvergunning mag geven is het zeker wel toegestaan de uitzettingen tijdelijk op te schorten!
Over een écht Generaal Pardon gaat de motie niet!!!

Patrick Bateman | 05-12-06 | 12:34

Geloof het of niet maar ik liep gisteravond toevallig echt vlak langs Zalm en Verdonk op het binnenhof en de rillingen liepen mij over de rug. Wat ik precies van die hele migrantenkwestie vind, daar ben ik nog niet over uit maar die Rita is echt evil. Bijgeloof of niet maar dat mens straalt echt het kwaad uit en zeker in die zwarte princess-of-darkness outfits die ze de laatste tijd steeds vaker aan heeft. Een slecht mens zoals Raoul Heertje zaterdag in Dit was het Nieuws zei.

Bigi Bana Boy | 05-12-06 | 12:33

@ bulk 05-12-06 @ 12:23

Niets aan toe te voegen..... Word!!!

26.000 x ongezien de tiefus voor Windvaan & Maorijnissen!

DaDutchOven | 05-12-06 | 12:33

@vinque
De algemene aflaat wordt enkel uitgesteld.

Don Quichote | 05-12-06 | 12:31

Nieuwe verkiezingen zijn de eerste echte nagel aan de doodskist van de PvdA

superjan | 05-12-06 | 12:31

@bwahaha U is blijkbaar rechter? Want staatsrechtelijk kan en mag het namelijk niet. Leuk dat de kamer plots rechtertje gaat spelen. not

OpenDeur | 05-12-06 | 12:31

Nix niet nieuwe verkiezingen. Gewoon roeien met de riemen die je hebt.

Traag | 05-12-06 | 12:30

@Calia 05-12-06 @ 12:21
Kijk, nu ben ik niet Maurice de Hond, maar ik schat dat zestig à zeventig procent van de Nederlanders tegen een general pardon is. Mijn schatting is gebaseerd op 'straatgeluiden'.

Murdockyoufool | 05-12-06 | 12:30

De Leden van de vvd kiezen democratisch een studentje als leider, de ijzeren dame verliest. Tijdens de democratische verkiezingen krijgt de ijzeren dame meer stemmen dan het studentje en wil de leider zijn want de meerderheid beslist.

NU NEEMT DE TWEEDE KAMER EEN BESLISSING EN MEVROUW GEEFT NIET THUIS.

RITA OPHOEREN

Zwifstifdt | 05-12-06 | 12:29

Stelletje lutsers, het gaat helemaal niet om een generaal pardon. Het gaat om het tijdelijk stopzetten van uitzettingen van asielzoekers die hier langer dan vijf jaar zijn. Dat is slechts een onderdeel van het generaal pardon.

En dan de smoes dat het juridisch niet kan... Wie maken hier nu nieuwe wetten. Dat is toch echt de tweede kamer.

JackRandom | 05-12-06 | 12:28

Ik ben benieuwd of de Kwezel-Unie die motie van wantrouwen ook durft te steunen...

Patrick Bateman | 05-12-06 | 12:28

Gewoon doorregeren. Balkenende 3 is het beste tot nu toe.
Laat dat hele linkse huichelachtige zooitje lekker verrekken.
haha de algemene aflaat gaat niet door!!!

vinque | 05-12-06 | 12:26

*zwaait alvast naar de VVDers* Daaag, daaag!

Don Quichote | 05-12-06 | 12:26

En als ze Verdonk op laten tiefen stem ik nog VVD ook.

kruT | 05-12-06 | 12:26

Daar gaat de plek van de vvd aan de formatie tafel ! dooooooooeeeeeeegggggg ...

Draaitafel Demagoog | 05-12-06 | 12:24

gelukkig hadden ze al geregeld dat de verkiezingen 2007 niet op de dag voor hemelvaart zouden plaatsvinden ivm de grote vakantie uittocht....

nu krijgen we En een uittocht, En nieuwe verkiezingen! t Is net luilekkerland... :S

Calia | 05-12-06 | 12:24

Het kán gewoon neit wat kabouter wil. Zomaar een generaal pardon, dan schep je een precedent en voor je het weet zit iedereen die tot 2001 is uitgezet weer binnen. Misschien was dat wel de bedoeling van bosje, want al die nieuwe nederlanders stemmen wél op hem. Deel 1 in "hoe word ik minister-president" (wordt vervolgd)

tuut tuut | 05-12-06 | 12:24

ledroledro 05-12-06 12.09 een rechter oordeelt alleen volgens de wet, als je de wet verandert (hetgeen Paulus de Boskawouter wil) dan kan dat je dingen weer omdraait, terugroept, sorry sorry zegt etc.

holistic river | 05-12-06 | 12:24

Het huidige kabinet heeft groot gelijk. Het huidige kabinet was vastgesteld op basis van een voorgaande kamerindeling. Dit soort niet spoedeisende onderwerpen moeten onder de nieuwe kamer dan ook maar wachten op een nieuw kabinet. Het zou toch van de zotte wezen als we voortaan in de formatieperiode gewoon lomp alle 'gelegenheidsbesluiten' er 'doorheen gaan drukken' met behulp van moties? Sterker nog, waarom hebben we dan nog een kabinet nodig? Gewoon alles laten besluiten door wispelturige, media geile en strict op electorale belangen gefocusde kamerleden.

bulk | 05-12-06 | 12:23

-weggejorist-

F. Wood | 05-12-06 | 12:23

Op zich wel interessant: de twee grootste partijen met een D van democratie in de naam, hebben grote moeite met die democratie als zij niet de meerderheid hebben. Ik ben benieuwd naar de brief die het kabinetsstandpunt moet uitleggen. Een duidelijk standpunt past op één A4-tje, daar hoef je toch niet zo lang over te doen?

gezontverstant | 05-12-06 | 12:22

Ja dat dacht ik ook al, referendums over allerlei onzinzaken (bv het plan voor een referendum over een brabants volkslied?!) kunnen wel, dit lijkt me nou eens een zinvolle! Dus zal de politiek er wel weer niet aan willen...

Calia | 05-12-06 | 12:21

@Maaier
<wel als de kamer daartoe beslist natuurlijk. >

Kijk en dan komen we waar we meoten zijn. Voor de verkiezingen alle grote beslissingen lam leggen waarmee je je tegenstander populairder of jezelf minder populair kunt maken en daarna gewoon gaan backstabben. Plus voor de stemming is de helft plus 1 nodig. Ik tel 149 stemmen, zitten er niet 150 mensen in die bedoeling. Maw heb je geen 76 stemmen nodig?

Nexus87 | 05-12-06 | 12:21

Wat een gedoe allemaal. Hoe vaak moet het hele kabinet wel niet vallen. Zo gaat die hele democratie niet werken he??!! Gewoon luisteren naar de meerderheid, zo werkt een democratie! Het lijkt hier wel of we allemaal zo bezig zijn met de vetes tussen alle partijen, dat de basisprincipe van een democratie wordt vergeten! Gooi je trots opzij en doe wat de meerderheid van de kamer wil, anders hebben we hier binnen de korste keren een dictatuur.

Willy Vanilly | 05-12-06 | 12:21

Nieuwe verkiezingen? Dacht 't niet. Het volk heeft onlangs gesproken en de SP het tomatenkroontje opgezet, die uitslag blijft verdoemme staan. Nieuwe verkiezingen... lijkt Wouter Bos wel, die een nieuw referendum wilde omdat het volka massaal 'nee' tegen de Europese Grondwet zei. Over refendum gesproken: vraag ons 'ns wat we van dat generaal pardon vinden. Ies wel zo eerlijk.

Murdockyoufool | 05-12-06 | 12:20

JA, doe maar nieuwe verkiezingen.
Is goed voor Wilders.

bad to the bone | 05-12-06 | 12:20

als ik vqan de rechter een parkeerbon van 100 piek krijg, en ik weiger 10 jaar lang om die te betalen, krijg ik dan ook een pardon??

jan-lul-de-behanger | 05-12-06 | 12:18

Eruit met die 26000 leugenaars.

Big Pete | 05-12-06 | 12:18

Het was een duidelijk uitvoerbare motie. Alle smoezen zijn evident gelul. Een motie van wantrouwen en Rita Verdonk 'uitzetten' uit het kabinet is een Logisch gevolg. Ze weigert, uit onwil om niet af te gaan, de democratische beginselen te handhaven. (Waar kennen we dat nou nog meer van? Hij was Oostenrijkse Duitser en had een snor.)
En VVD stapt in zijn geheel op; waar hebben we het idd over. Liever nu dan pas over een paar weken.

bwahaha | 05-12-06 | 12:17

Goede Zaak, Rechte rug, Poot stijf etc.etc. Bravooooooo !!!
En nu 3 a 4 maanden ZINLOOS FORMEREN en daarnaaaa!!!
NIEUWE VERKIEZINGEN eind mei 2007/ begin juni 2007 !!!

keesss | 05-12-06 | 12:17

JA JA! Nieuwe verkiezingen! Als de VVD dan wel Rita aan het roer zet stemmen we allemaal VVD, blijft de bril aan het roer stemmen we Wilders!

Vogelbeest | 05-12-06 | 12:16

De uitzetting van Rita ?

hommeles | 05-12-06 | 12:16

gelukkig misdaad loont niet in 0031

de schopper | 05-12-06 | 12:16

En dit dan:
AMSTERDAM - Er komt geen generaal pardon voor asielzoekers die onder de oude vreemdelingenwet van 2001 vallen. Het kabinet voert een motie daartoe van de oppositie niet uit. Mogelijk komt het CDA de oppositie wel tegemoet door het generaal pardon later alsnog in de formatie te regelen. bron:telegraaf..............??

African Postman | 05-12-06 | 12:16

*sluit zich aan bij de feestende massa*

Tilbostan | 05-12-06 | 12:16

75-74, van wie was die laatste stem?

Uifeltje Gnuiffeltje | 05-12-06 | 12:15

Nexus87 05-12-06 @ 12:13

wel als de kamer daartoe beslist natuurlijk.

Maaier | 05-12-06 | 12:15

Steekt zijn armen in de lucht en slaakt een kreet van opluchting... dit land is zoveel beter! Auf nimmer wiedersehen, bye bye, zwaai zwaai...

Cloggy3 | 05-12-06 | 12:14

Sinds wanneer zijn we geen democratie meer?

koffiepot | 05-12-06 | 12:13

Ja dan moet de PvdA maar niet met de SP gaan backstabben! Plus eerst mocht het kabinet niks doen, want grote beslissingen nemen was een ramp :o en nu mag het ineens wel ^o). Stelletje apen

Nexus87 | 05-12-06 | 12:13

Ongezien de tyfus voor Wouter, Femke en Jan! Kom maar naar beneden Geert en sla je slag!

Van Oekel | 05-12-06 | 12:13

Er komen geen nieuwe verkiezingen. Dat zou belachelijk zijn omdat je dan de volksstemming niet serieus neemt.

prohibitandis | 05-12-06 | 12:13

naar verwachting vertrekt er vanavond een stoombood met heel veel vrije ruimte richting spanje vanavond. kunnen we ze geen lift aanbieden?

:-) | 05-12-06 | 12:12

Ik vermoed een grote winsstijging voor air france/klm in het eerste kwartaal van 2007. 32000 tickets enkele reis naar verre warme landen, dat is een mooie omzet daar kun je wel een paar Boeings van bijhuren. Nu is het alleen nog een kwestie van oppakken en afvoeren met de populatie lijkt me.

BoerKoekoek | 05-12-06 | 12:12

Heeft Woutertje Bos zich daar mooi even wat credits door de neus geboord. Staat ie weer wat zwakker tijdens de onderhandelingen. De sukkel!

HJdeT | 05-12-06 | 12:12

yeeej, maandag work 18, kank eindelijk stemmen over een paar maandjes...
eventuele motie: bedankt!
-edit: met jouw analytische vermogens willen we je verzoeken dat toch vooral NIET te gaan doen-

Elmeuw | 05-12-06 | 12:12

Straks valt het demissionaire kabinet...

053 | 05-12-06 | 12:11

Doe maar nieuwe verkiezingen. Ik heb spijt van mn stem op CDA. Geert Wilders ftw

Ephemera | 05-12-06 | 12:11

Hoezo verkiezingen. Dat wordt een minderheidskabinet CDA. Kunnen ze lekker naar 'toevallige meerderheden' zoeken :)

the_Tzar | 05-12-06 | 12:10

Ik denk inderdaad dat dat kabinet er wel is rond 2008..
Met of zonder nieuwe verkiezingen.....

Radar Love | 05-12-06 | 12:10

*zwaait*

Armageddon | 05-12-06 | 12:10

Ik begrijp het niet. Dat die mensen niet meer in Nederland kunnen blijven dat is toch besloten door de rechter. Dat kan de 2e kamer toch niet zomaar overrulen?

ledroledro | 05-12-06 | 12:09

terecht. gewoon voet bij stuk houden. laat ze het maar aan de onderhandelingstafel oplossen.

manna | 05-12-06 | 12:09

Pardon?

Schoorsteenveger | 05-12-06 | 12:08

Populistische linkse snukkels. Kan Bos aan het lijstje met 26000 gezichten worden toegevoegd?

Rho'd Berth | 05-12-06 | 12:08

Ja stemmen. Oprotten met die PvdA en SP dan kan het land nog gered worden :P

Utopiad | 05-12-06 | 12:08

Sorry

Baká | 05-12-06 | 12:07

En nu zo snel mogelijk het eigen land weer op zoeken.

langl8 | 05-12-06 | 12:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl