Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dobberdebat: Snotneus probeert Greet te verzuipen

Filmpje. De kern van het #Dobberdebat in 25 minuten haarfijn in beeld samengevat. Achter het spreekgestoelte: Geert Wilders, die met een uitgeprint GeenStijl-topic in de hand (ROFLOL) de goed werkende Australische Aanpak aan de man probeert te brengen. Hij wil vluchtelingenboten onderscheppen en de mensen aan boord in betere, veiligere schepen retour afzender sturen, teneinde nog meer tragiek en verdrinkingsdoden te voorkomen en om Europa te ontlasten van de influx aan kansarme uitheemsen die zich nooit zullen invechten in de Westerse samenleving. BAM! Daar duikt Jesse Snotneus (GroenLinks) op om te liegen dat Wilders de vluchtelingen dus liever ziet verdrinken. Meteen erachteraan spoelt Sharon Gesthuizen (SP) aan, om met dikke krokodillentranen te snikken dat Geert Wilders 'een gevaar is voor de mensheid'. Als Pechtold dan ook nog aan komt dobberen, is de Haagse klucht weer compleet. Emotie zet voet aan land, waar de ratio verzuipt. En wij dachten het politieke dieptepunt du jour vanmorgen al gehad te hebben met Hero Brinkman. Overigens zegt Pieter Omtzigt even later het volgende: "Iedereen toelaten klinkt humanitair, maar zou een enorme crisis veroorzaken" en "Er moet voorkomen worden dat de bootjes aan de kust kunnen komen." Ook pleit het CDA voor een terugkeerbeleid. Inhoudelijk hetzelfde verhaal, wat ook door Kees van der Staaij (SGP) wordt verteld. Maar in tegenstelling tot bij Wilders, ditmaal geen emotionele stampij bij de interruptiemicrofoon... Meer politieke steekspelletjes zonder oplossingen op de Dobberdebat Livestream. CDMpUKrUkAALz4p.png Instant BedBadBrood: Akkoord over Bed, Bad & Brood ondertussen bereikt, weet RTL Nieuws: Vijf grote steden (010, 020, 030, 040, 070) krijgen illegalenopvang. De rest moet dicht (en dat zijn er nogal wat). RTL: "De sobere bed-bad-en-brood-opvang in de grote steden wordt een eerst e opvangpunt waar uitgeprocedeerde asielzoekers terecht kunnen en kunnen uitrusten. De bedoeling is dat ze binnen enkele weken weer vertrekken naar een terugkeerlocatie van de Dienst Terugkeer en Vertrek. Als ze niet willen meewerken, worden mensen alsnog op straat gezet." Lolwut?
Ophef: Boze (voornamelijk links-) mensen verzamelen zich op #BBB en #BedBadBrood.
Hap: Deze door Kees Berghuis (RTLVVD) "gelekte" kaders van het akkoord zijn natuurlijk lokaas van PvdA en VVD. Het CDA in Nijmegen hapt. GroenLinks ook. Evenals D66. Dus zal opvang Nijmegen vanavond in het definitieve akkoord ook wel open mogen blijven.
Paternotte: D66 Amsterdam is ook tegen dit akkoord.

Reaguursels

Inloggen

Ik denk dat ik een roeiboot koop en mijn Oma vanuit Libie naar de EU roei. Kan ze dan in ieder geval in aanmerking komen op dagelijks bad,bed en brood. Nu moet ze soms een week wachten voordat ze tijd hebben om te laten douchen.

roadking51 | 23-04-15 | 12:50

MMM in plaats van BBB.
Media aandacht, Media Markt, Miele wasmachine.

Banno22 | 23-04-15 | 12:11

Nee Mallekater, het loopt niet vol, waar haal je dat verzinsel vandaan ? De hele reeks van landen omvat zo onnoemelijk veel ruimte en mogelijkheden, daar kunnen vele miljoenen vluchtelingen terecht.

Zo niet, dan | 23-04-15 | 10:05

Eén ding geldt: Asielindustrie.
Blijkbaar verdienen allerlei clubjes hier goed geld mee.
Van onze belastingen. Trouwens allemaal te danken aan de vreedzame islam, t/m het vermoorden van christenen op die bootjes. Hoor daar maar erg weinig over.

Kamervraag | 23-04-15 | 09:31

Terugsturen ALLEMAAL die 5e colonne soldaten allemaal jonge kerels met capuchons op en nikes aan,klaar voor dat enige grote doel de vernietiging van het verderfelijke westen. En terwijl zij wachten op het sein voor de jihad ,worden zij door de linkse kerk in de watten gelegd.

blauwe zander | 23-04-15 | 09:02

Blaater, jokkebrok. In Europa zeggen alleen zwartbruine clubs als Pegida en FN dat soort dingen.De rest heeft zich vastgelegd in een Europees Sociaal Handvest, onlangs nog ondertekend door onze eigen MP.

mallekater | 23-04-15 | 08:34

Wilders verhaal is dan ook te zot voor woorden.Waarom denkt Mr. Onnozel dat die mensen de moeite nemen hun leven te wagen om aan hun thuisland te ontsnappen?Wil hij ze terugbrengen naar de plek waar ze net aan zijn ontsnapt?
Wat betreft opvangen in de regio: meer dan 05 % WORDT al opgevangen in die regio, daar loopt het namelijk ook aardig vol.
Maar wat blondkopje niet wil zien ziet hij niet.

mallekater | 23-04-15 | 08:29

@JackHair | 22-04-15 | 23:27
“Wilders spreekt zichzelf tegen. We hebben zogenaamd geen geld om ze op te vangen. Maar hij gaat ze wel boten met voedsel en airco e.d. geven.” Een zo’n boot kost waarschijnlijk minder dan wat je per jaar aan één asielzoeker kwijt bent. En in zo’n boot kunnen er meerdere. Dat is dus een stuk goedkoper. Dus nee hij spreekt zichzelf absoluut niet tegen.

"Bovendien kan hij niet op een normale manier een debat voeren. Hij loopt constant op de man te spelen." Op welk moment dat dan precies?” Het zijn toch vooral de andere partijen en hun achterban waarbij het om de man of anders in ieder geval de partij gaat. Als Wilders iets roept is het eigenlijk per definitie fout. Als je zou laten stemmen op de beste politicus dan zou Wilders ergens in de top 5 belanden, maar zou je nou mogen stemmen op de beste en op de slechtste dan zou Wilders onderaan belanden omdat rationeel Nederland op een wat genuanceerder overal na kijkt, maar links heeft zo’n hekel aan die man dat ze hem per definitie onderaan zullen zetten.

“Dat zielig figuur moet maar als eerste naar zijn eigen land oprotten. Die geblondeerde mafketel.” Lol, kijk dat is dus precies wat ik bedoel.

Reacties als de jouwe tonen maar weer perfect aan dat mensen die op partijen als de PVV stemmen toch echt aan de ‘juist’ kant staan. Eerst laat je zien er geen zak van te snappen en baseer je daar dan wat commentaar op (toch positief dat je wel een poging doet een inhoudelijk antwoord te geven, dat moet gezegd worden), daarna beschuldig je hem van op de man te spelen terwijl hij dat niet doet om vervolgens hem op de persoon aan te vallen.

DerUnterMensch | 23-04-15 | 08:28

hopenlijk geen langzaamaanactie van illegalen vandaag.. mazzel

(c)ZWITSUL | 23-04-15 | 06:38

En wat zeggen ze op Europees niveau, hetzelfde als wat Wilders zegt. Nou, GL en SP, met jullie gefakete krokodilletranen, wat is nu jullie reactie?
Jullie kunnen er gewoon niet tegen dat de PVV en Wilders zo nuchter tegen zaken aankijkt. In plaats van jullie huichelachtig gedrag en zienswijze. Ga toch huilen.

blaater | 23-04-15 | 05:57

Man oh man, een vervelende kleuterklas is er niks bij.

Rest In Privacy | 23-04-15 | 05:39

Ik zit elke keer weer met open mond te kijken hoe extreem laag het daadwerkelijke denk-niveau in de Kamer is. Hoe slecht links kan luisteren. Hoe vastgeplakt ze zijn aan hun anti PVV reflex. Die SP is gedebiliseerd sinds Marijnissen weg is. Heerlijk hoe dat domme wijf die louter onzin uitkraamt, en dus maar in de hormonen-emo modus schakelt, gedist wordt. En wat triest eigenlijk dat Geert Australie als voorbeeld en ondersteuning moet nemen. Als hij dat niet had gedaan en zelf zijn betoog had gedaan op basis van dezelfde logica, waren de vuurspuwende oogjes van Pechtold weer volop vd partij geweest. Nu kunnen ze hem nauwelijks tackelen ermee, het bewijs ligt er en het idee is niet van hem, je ziet de radeloosheid toenemen in het debat van deze spartelende linkse dobberpolitici. Mooi moment om ze definitief af te zinken.

Koettoerk | 23-04-15 | 03:10

Nog niet zo lang geleden was alles pais en vree tussen de EU en Libië : www.timesofmalta.com/articles/view/201... Libië was op dat moment het meest welvarende land van Noord Afrika. Toen kwam de door twitter en facebook aan-gezwengelde Arabische lente met vervolgens daaroverheen de genadeloze blitzkrieg van NATO onder leiding van het Pentagon en het US State Department. Gadaffi werdt uiteindelijk in opdracht van Hillary Clinton vermoord : www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y

Conclusie : stuur de bootjes maar door naar New York en Washington D.C. De veroorzaker betaald en is verantwoordelijk. Ook de financierders van ISIS/ISIL onder aansturing van Senator McCain en Saudi Arabie mogen een duit in het zakje doen.

rmstock | 23-04-15 | 02:54

Zag het verschil tussen Wilders en van Klaveren op 20.00min.
Geert: "Dat wil het volk niet!" (spijker, kop, raak! en daarmee basta.)
van Klaveren: jatatatatatatablablablabla. het volk? *hm.. blablabladiebla..

OT:
Ik heb niemand iets over "de wil van volk" in dit debat horen zeggen dan behalve Geert.

Geert heeft gelijk! Het gros van demense wil al die bemoeizucht niet.

Waarom moeten wij altijd de grootste verantwoording nemen in verwegistan en de omringende landen niet?
Schei toch uit jongens, het zijn geen baby's meer!

Wij zijn dat qua oppervlak en in de 2e kamer wel, dus een beetje eigenbehoud en respect voor onze landsgrenzen is geen overbodige luxe in deze fluctuerende tijden. Geert lijkt de enige te zijn die zich hier wel mee bezig houdt en de rest van de partijen allang is afgestorven aan dromen en gedachtes over de zinloze wereldverbetering met softpoppe maatregelen.

Rest In Privacy | 23-04-15 | 02:11

Dit heeft niet alleen met incompetentie te maken maar met een duidelijk gebrek aan hersencellen! Wie denken jullie die al die christenen uit de boot hebben gegooid? Lees dit maar, dan weten jullie het! eunmask.wordpress.com/2015/04/22/the-...

Predictor | 23-04-15 | 02:03

Jezus allemachtig, wat zou ik graag op Wilders stemmen nu. Maar ja, vrouw met Wajong, dus enigszins SP gebonden :(

LevyT | 23-04-15 | 01:54

je kunt ze gewoon beter laten verzuipen, allemaal..

B00 | 23-04-15 | 01:14

Wat een totale onzin praat die vrouw zeg,diegene die vermoord worden zijn christenen door moslims en wat komt er voor 80% binnen... juist moslims want christenen worden gewoon overboord gegooid ook... dus ze weet ten eerste helemaal niks,ze liegt ook nog en dat moet ons land besturen.... geef haar maar een enkeltje die kant op!!!!

tim2608 | 23-04-15 | 00:44

The usual suspects schoten weer in de collectieve NEE-TEGEN-PVV stuip, terwijl Europa nu precies dat gaat doen waar Greet toe oproept:
www.theguardian.com/world/2015/apr/22/...
Mooi. Uiteindelijk wint het gezond verstand.

michello | 23-04-15 | 00:00

Zag op de TV Alexander Pechtold die een woedeaanval probeerde te faken toen hij in de gaten kreeg dat hij nadrukkelijk door de NOS in beeld werd gebracht tijdens spreektijd Wilders. Schitterend één-tweetje NOS-Pechtold. Boris van der Ham zal hem wel geleerd hebben, dat je vanzelf rood aanloopt, als je 30 seconden je adem inhoudt. Camerawerk in dienst van de politiek en dat is de manier waarop men bij de NOS gaarne te werk gaat. Over A.P. zullen we het maar niet hebben: die is helemaal "zo valsch als goed van een cent een el" zoals mijn goede oude moeder placht te zeggen.

oliebolletje123 | 22-04-15 | 23:52

Als je ze daar niet kan later zitten.
Importeer dan meteen heel Libie.
Of de rest van de wereld als je die allemaal moet helpen.

Pak het bij het probleem aan, de landen zelf.
We kunnen ze niet hier opvangen. Niet op deze manier.

Eens met Wilders.

Tomboeg | 22-04-15 | 23:51

Wat is dat toch een vreselijk domme tuthola van de SP, die daar in dat debat in de Tweede Kamer optreedt.

vivaldi | 22-04-15 | 23:46

Maar goed, uiteindelijk ben ik ook voor dat goede idee van Greet, zoals Australië het aanpakt; allemaal terugsturen in betere schepen, het probleem moet daar worden aangepakt, laten we desnoods meer Rode Kruis hulpmissies daarheen sturen, het leger inzetten, maar hou de vluchtelingen in het land waar ze vandaan komen.

Zo niet, dan | 22-04-15 | 23:33

Verbetering: mijn gedachte is, door dat te doen, te zullen doen en te blijven doen, zullen de minima hier ook op vooruitgaan.

Zo niet, dan | 22-04-15 | 23:30

Als de Nederlandse regering zo door gaat met het accepteren van vluchtelingen, en dat gebeurt nog steeds, komen zij zeer in het krijt te staan bij de ouderen die moeten leven van een AOW, alleenstaande moeders (en vaders) zonder inkomen, en tel de allerarmsten van onze samenleving daarbij op, mijn gedachte is, dat doen, zullen doen en blijven doen, uiteindelijk zullen de minima hier ook op vooruitgaan, want door dat niet te doen, lijdt de regering gezichtsverlies, en dat is wat ze tegenover het Nederlandse volk niet wil, daar zullen de verschillen de partijen in de Kamer de regering aan blijven herinneren. Kortom, laat maar komen die vluchtelingen, want het schuldgevoel wordt daardoor alleen maar groter, en dus gaan de minima daar uiteindelijk ook op vooruit.

Zo niet, dan | 22-04-15 | 23:28

Wilders spreekt zichzelf tegen. We hebben zogenaamd geen geld om ze op te vangen. Maar hij gaat ze wel boten met voedsel en airco e.d. geven. Bovendien kan hij niet op een normale manier een debat voeren. Hij loopt constant op de man te spelen. Dat zielig figuur moet maar als eerste naar zijn eigen land oprotten. Die geblondeerde mafketel.

JackHair | 22-04-15 | 23:27

Geert: "Er zijn genoeg andere landen veel dichterbij waar de gelukzoekers zonder gevaar naar toe kunnen vluchten; waarom maken zij de gevaarlijke overtocht naar Europa die door deze tsunami van immigranten al is overspoeld”

De reden is toch heel eenvoudig! Dat komt doordat een stel oeverloze dombo’s (zoals degenen die in dit debat hun semi-ideologische mening geven), in feite zeggen: “Laat nóg meer miljoenen in dit uitpuilende land binnen, het Nederlandse volk betaalt met liefde al die miljarden voor gratis Bed en Breakfast, gratis zorg, gratis kleding, betaalde geheel ingerichte woningen, gratis voedsel, gratis smartphones, enz. enz.”

Dit soort randidioten zijn de oorzaak dat Nederland ZELF verzuipt!

Predictor | 22-04-15 | 23:15

@vanbukkem 16.06
Wilders os een Eikel.
Waarom???
misschien toevallig omdat hij gelijk heeft, en u daar niet tegen kan!

vatoz | 22-04-15 | 23:13

Wilders is de enige die zich bekommert om het lot van Nederland en de Nederlanders. Al die anderen maken zich druk over Libië, Syrië en nog allerlei andere buitenlanden en geven geen niets om Nederland.

Lewis Lewinsky | 22-04-15 | 23:08

Geweldige speech van de meneer van de PVV! Stem op die man!

Lewis Lewinsky | 22-04-15 | 23:05

Pechtold: "Je vrouw wordt verkracht en daarom vlucht je"

Wel vreemd dat, gezien het grote aantal jonge mannen dat alleen komt, veel van die mannen dan kennelijk hun vrouw en kinderen tussen die verkrachters achterlaten.

Economische vluchtelingen, bestaan kennelijk niet voor Pechtold en Klaver. Economische vluchtelingen kunnen in principe veilig terug. Maar ja, als Pechtold en Klaver dat zouden toegeven, kunnen ze Wilders niet meer op zo´n theatrale wijze demoniseren.

Trieste bijwerking van deze toenemende stroom gelukszoekers is dat er weinig ruimte meer overblijft voor de echte vluchteling die je uiteraard wel moet opvangen.

miss error | 22-04-15 | 22:39

Hulde Geert!

ikheberookgenoegvan | 22-04-15 | 22:24

Wilders kwam met een duidelijk plan.. EU schepen bewaken de kusten en slepen op een humane manier alle dobbernegers terug .. wij kunnen geen miljoen gelukszoekrs erbij hebben.
Mannetje Pechtold kwam niet verder dan wat verontwaardiging... en veel schelden op Wilders, net als de SP en PvdA mutsen en snotneus Klaver.

(c)ZWITSUL | 22-04-15 | 21:57

Je hoeft de vluchtelingen ook helemaal niet op de kust van Libie achter te laten. Sluit een verdrag met Marokko of Egypte, geef die overheid 100 euro per persoon om iedere vluchteling te repatriëren en klaar. Binnen een jaar heb je het probleem geminimaliseerd. De meest economische uitkomst is regelmatig ook de meest morele uitkomst.

stampertje85 | 22-04-15 | 21:56

Er loopt wel een hele simpele rond daar in de kamer, Pechtold, tjonge jonge wat een windvaan!

lanexx | 22-04-15 | 21:50

De kleingeestige Nederlandse politiek. Wilders steunt een plan, dus dan is de rest automatisch tegen. We gaan het toch niet met WILDERS eens zijn? Je eigen politieke ego profileren ten koste van een dramatisch en urgent probleem. Hoe schaamteloos. Het ergste zijn nog wel de krokodillentranen van juist deze mensen als ze denken aan al die arme zielige mensen in de Mediterranae... Zum kotsen.

stampertje85 | 22-04-15 | 21:49

@peterdh | 22-04-15 | 19:58

Het gore lef van die omhooggevallen VMBO'er.
Dat passieve-agressieve toontje ook.
Dit stuk verdriet is de personificatie van de gefeminiseerde man; de nagel aan onze doodskist.
Het ergerlijke is dan ook dat het blijkbaar verder niemand opvalt.

Desmoulins | 22-04-15 | 21:40

pluk-87 | 22-04-15 | 20:11
Dat zou je inderdaad denken. En toch wordt zo'n motie van Wilders met een praktische, bewezen en realiseerbare oplossing, weggestemd door onze "volksvertegenwoordigers". Ik weet wel wat eruit zou komen als dit per referendum zou worden voorgelegd...... Dit land kan alleen nog gered worden door directere vormen van democratie. Want van de beroepspolitiekers ins ons hopeloos versnipperde bestel hoef je geen greintje gezond verstand te verwachten.

Gen. Maximus | 22-04-15 | 21:39

Ook grappig dat Pechtold het idee van Wilders simplistisch noemt. Nee Pechtold. Het idee dat je ze alleen maar moet toelaten 'want zielig' dat is pas dom en simplistisch en vooral ook heeft vooral ook alle gevoel voor realiteit verloren.

DerUnterMensch | 22-04-15 | 21:15

Je vrouw is verkracht in het vluchtelingen kamp... dus je laat je vrouw daar om zelf verder te reizen om later pas die vrouw over te halen. Heel logisch ja.. al is juist dat laatste stukje dus wel de realiteit, de vraag is of dat eerste stukje dat ook is. En zelfs als dat zo is, dan zou je die verkrachters zelf dus ook hierheen halen. Dus in beide scenario's (het enge verhaal van de vlucht omdat het zo erg is, of het klopt wel maar je haalt de personen schuldig voor die gruwelhelden ook hierheen) zou je het niet moeten willen als je nog een beetje helder kunt denken.

DerUnterMensch | 22-04-15 | 21:12

Over het door elkaar gebruiken van asielzoeker en gelukszoeker (gebruikte Wilders eigenlijk de termen wel zoals Pechtold zei?) dat is helemaal correct om het door elkaar te gebruiker.

Het is juist wat dommig maar zeker naïef om dat niet te doen. Als jij daadwerkelijk puur naar een ander land gaat omdat het onveilig is, dan ga jij niet de halve wereld over maar dan ga je naar de dichtstbijzijnde plaats.

Dan zou je de oversteek op zich nog kunnen verwachten al zij andere landen in de regio logischer omdat je dan niet die gevaarlijke toch over het water hoeft te maken. Echter is de oversteek voor die mensen slechts een tussenstap onderweg naar onder andere Nederland.

Op dat moment kun je dus niet meer gewoon over vluchtelingen spreken. De rotzooi in hun land was dan hooguit de laatste zet die ze nodig hadden om naar een ander land te gaan in hoop daar meer te verdienen, uitkeringen te krijgen, gratis opleidingen te krijgen enz (gelukszoekers dus). Dus die termen kun je prima door elkaar gebruiken.

Daarbij wordt hier nou zo gejankt alsof het echt zo gevaarlijk daar is en daarom mensen vluchten. Maar als het echt zo'n chaos is dan kun je zo'n boottochten amper organiseren, daarbij komt nog dat veelal mannen hierheen komen met de bedoeling vrouw en kinderen later over te halen. Als het echt zo extreem gevaarlijk is zou je dat natuurlijk nooit zo doen. Ik wil zeker niet zeggen dat het niet gevaarlijk is, maar wel dat het beeld dat hier wordt geschetst misschien toch ietwat overdreven is.

Tenslotte vind ik het wel prima als je wat geld gebruikt om in die regio de opvang wat beter te regelen. De opmerking die er werd gemaakt over de bezuinigingen zijn daarbij irrelevant. Er wordt nog altijd enorm veel... te veel zelfs, aan ontwikkelingsgeld uitgegeven. Je kunt prima wat geld daarvan gebruiken om de opvang daar beter te regelen. Ik snap dat links het direct zou zien als een reden nieuw geld vrij te maken, maar dat is niet nodig. Zelfs als we nog extra erop bezuinigen hebben we nog genoeg over om specifiek hiervoor wat dan dat geld te besteden. Dan wordt het ook nog eens goed besteed.

DerUnterMensch | 22-04-15 | 21:09

Dus volgens snotneus Klaver is heel Noord-Afrika een oorlogsgebied waar het onveilig is voor Donkere Negers. Laten we wel wezen, Noord-Afrikanen zijn lichtgetinten. Wat we in die boten zien zijn donkere Negers uit Midden Afrika.

lulleficatie | 22-04-15 | 21:07

Hmm, die meneer van GroenLinks zou wel eens vervelend kunnen worden.
Ik was van plan nog een paar jaar flink aan zelfverrijking te doen en dat mag niet van hem.
En als ik daar mee klaar ben, wilde ik eigenlijk richting Spanje ofzo vertrekken, beetje niksen met m'n zelf verdiende poen, wedstrijdje Madrid kijken, live enzo. De zaak tot de laatste cent weer verbrassen.
Maar als het aan die meneer van GroenLinks ligt, barst het daar dan van de gevluchte Libiërs en die vinden vast dat ze m'n geld moeten hebben, want zielig en arm enzo. Dus die gaan het verbrassen voor mij.
Verdories jammer.
Maar 't is wel een mensenvrind hoor, die meneer van GroenLinks, alleen niet mijn vriend als ie zo doorgaat met zijn grijpgrage vingertjes.

Vileinimov | 22-04-15 | 21:05

"Vluchtelingen" uit Senegal, Gambia, Bangla Desh die jaren gespaard hebben voor een bootovertocht.... Ja ja asielzoekers.... Het zijn dus gewoon gelukzoekers. Ja jammer dat je niet in Europa geboren bent, maar in een arm land. That's life. We kunnen niet allemaal in Nederland geboren worden....

lulleficatie | 22-04-15 | 21:00

Geert heeft natuurlijk weer gelijk, zoals hij altijd gelijkk heeft. Alleen duurt het 10 jaar voor de rest van de politici daar achter komen.

lulleficatie | 22-04-15 | 20:56

Geert, Geert, Geert.. wat heb je gelijk,

RobberenRukkie | 22-04-15 | 20:53

Geert, Geert, Geert.. wat heb je gelijk,

RobberenRukkie | 22-04-15 | 20:53

Linkse politici zijn een gevaar voor de mensheid. Dat klopt dan weer wel. Ga maar na.

lekker wijf | 22-04-15 | 20:43

@Verbelgd | 22-04-15 | 20:24
Klopt, prima All Inclusive resorts in Egypte of Tunesie, lekker snorkelen etc. als we die lui daar in stoppen zijn we goedkoper uit.
Een weldenkende NL er vertoond zich daar toch niet meer.

Uw Verzekeringsadvis | 22-04-15 | 20:33

Staan nog wel wat huizen leeg, want veel marokkanen zitten hier (en belgie) in een uitkering.

Verbelgd | 22-04-15 | 20:25

Zoals Geert het al zegt, ze kunnen hun veiligheid ook in egypte of marokko vinden.

Verbelgd | 22-04-15 | 20:24

De stro man, iemand aanvallen op iets dat hij niet zegt maar jij er van maakt gebeurt aan een stuk door in de tweede kamer (en het politieke gehad). Vooral richting de PVV en vanuit link. Maar dat is gewoon weer zo'n geval van als de feiten en logica niet aan jou kant staan dan val je maar terug op zo'n technieken. Voor een gedeelte is het overigens ook niet eens bewust, dit is serieus wat hun eigen hersens ervan maken. Zo kun je natuurlijk nooit een realistisch beeld en dus goed beleid bedenken maar daarom zijn het dus ook vaak van die linkse politici. Het toont meer over de zwakte van de andere politici. Wilders komt hier met een prima uitwerking, in principe geen nieuw idee maar nu kun je verwijzen naar een beschaaf land dat dat ook zo doet. Het linkse spul vind het gewoon niets, niet perse onderbouwd ze vinden het gewoon niets. Je zet die mensen niet terug, en dat dat feitelijk onwerkbaar, onrealistisch en zelfs gevaarlijk is om dat NIET te doen blijft dat voor hun gevoel gewoon niet kunnen. Komt dus iemand met een prima manier om die mensen terug te zetten, waar je niet zo gemakkelijk met net zo goed onzinnige smoesjes als (het land neemt ze niet terug) onderuit kunt komen dan komt de stro man gewoon weer tevoorschijn.

DerUnterMensch | 22-04-15 | 20:16

De linkse droom spat toch onderhand uiteen? Alleen een imbiciel wil al die kansloze gelukszoekers hierheen halen. Kunnen we Nederland niet splitsen in een links deel en een rechts deel, dan mogen die hippies alle gelukzoekers opvangen en wij niets. Iedereen blij.

pluk-87 | 22-04-15 | 20:11

@Godsammekraken | 22-04-15 | 16:05

Behalve "hij heeft geen oplossingen".. even een stukje tenenkrommende interuptie van snotneus:

Wilders: Ze kunnen naar de golfstaten, ze kunnen naar het zuiden van afrika, ze kunnen naar andere delen van de kust van afrika.

Snotneus: U zegt niets. Waar kunnen ze heen, het is nergens veilig en benoemd niet waatt ze heen kunnen.

Wilders: Ze kunnen naar Egypte, een buurland van libie, laat ze naar egypte gaan, is een veilig land.

Snotneus: Nu benoemd u weer niet waar ze wel heen kunnen, er is niets veilig daar. Allemaal oorlog en ellende.

Jahhhhhh... En dan vervolgens mekkeren, want dat is het, dat er niets benoemd word. Je zou het toch de neiging krijgen het met een hamer zn voorhoofd in te timmeren....

peterdh | 22-04-15 | 19:58

Laten ze eerst eens uitzoeken waar die mensen allemaal vandaan komen ipv aan te nemen dat het allemaal echte vluchtelingen zijn.

Vout | 22-04-15 | 19:55

Een lintje voor de heer de Poel.
Het woord snotneus kan niet meer kapot.

Banno22 | 22-04-15 | 19:47

Volgende keer Loeske uitprinten Wilders, niet zo'n gare boot van gevangeniseiland Australië.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 19:47

-weggejorist-

Campinggastje | 22-04-15 | 19:34

Men weet het hier zo goed betreft de boodschap van Wilders. Waar wachten jullie eigenlijk op?
Ga dan zelf de Kamer in en verkondig het geluid dat zeker 100 zetels zal gaan opleveren.
Men heeft werkelijk geen idee hoe de verhoudingen liggen in dit land. Wij zijn een tweepartijenstelsel you dumb fucks!

Desmoulins | 22-04-15 | 19:28

stunter | 22-04-15 | 18:03

Dit soort D'66-achtig marketinggelul klinkt aardig maar betekent niets.
U bent niet in geïnteresseerd in de inhoud slechts in de vorm.

Desmoulins | 22-04-15 | 19:23

Er staan 1 miljoen migranten te trappelen om op de PvdA cs. te stemmen. Natuurlijk zijn die van harte welkom in Nederland. En dan komt die vervelende Wilders het feestje versjteren.

medusa324 | 22-04-15 | 19:21

sosialiceer | 22-04-15 | 18:33

Zolang wij onze ouderen laten wegrotten en geen B, B en B aanbieden aan de hier levende daklozen en ontheemden beschikken wij dus niet over voldoende welvaart. U heeft werkelijk geen idee wat de gevolgen zijn van uw onbegrensde naïviteit. Klinkt nobel maar is werkelijk levensgevaarlijk voor de toekomst van dit land en al de inwoners die zich nu al niet kunnen invechten.

Desmoulins | 22-04-15 | 19:20

-weggejorist-

oakmont | 22-04-15 | 19:17

Dat emotionele linkse gewauwel was weer eens tenenkrommend maar helaas allesbehalve verrassend. Echter sloeg de logica van PvdD werkelijk alles.
De onrust in het Midden-Oosten vanwege klimaatverandering... Ze menen het echt.
Dit land is reddeloos verloren. Wat een zooitje in de Kamer. Natuurlijk is de oplossing van Wilders de enige realistische en tevens de meest humane. Het idee alleen dat wij delen van het gebied zouden moeten veiligstellen, is ronduit gestoord.

Desmoulins | 22-04-15 | 19:16

Arrogander en Snotneus hebben kennelijk nog nooit gehoord van de term 'aanzuigende werking'. Hulp aanbieden is prima, maar dan wel in de regio. In ons land hebben wij al problemen genoeg.

roverheid | 22-04-15 | 19:16

10:30 Libanon vangt geen vluchtelingen op, dat land verkeerd in oorlog en is onderverdeeld in kampen qua geloof. De situatie is daar net als ie elk ander islamitisch arabisch land.. verrot.

De libanese regering is nu zelf met aardsvijand Israel aan het onderhandelen om hun macht te behouden dmv militaire steun aan locale groeperingen om in ieder geval in bepaalde regionen tot de orde van de dag over te kunnen gaan.
Helaas zijn al deze landen onderheven aan streng islamitische idioten die nog geld aan de vluchtelingen willen verdienen ook.

Het probleem is dus de door en door verrotte sameleving in arabische landen, de afgunst van de locale bevolking en de wens om zo veel mogelijk te verdienen aan menselijk leed.
(wij hadden er daar ook een hoop van in nederland btw.)

Dus hoe lossen wij dit als europa op?
Moeten wij als europa dit wel op willen lossen?
En waarom doen alle landen in de regio niets?

Dat zijn belangrijkere vragen dan "wil jij dat ze allemaal verdrinken dan?" kortzichting gelul.

Libie: verkeerd in oorlog.. dankzij de EU btw

Arabische lente , remember?

11:30 Pechtold maakt een punt, het probleem is dat deze vluchtelingen (eco of poli) allen dezelfde manier gebruiken om de oversteek te maken.
Men kan op andere manieren deze politiek vluchtelingen eruitpikken. Er zijn genoeg veilige gebieden om deze op te vangen en vervolgens hun aanvraag, die ze doen bij een tijdelijke ambassade van nederland in de regio, te beoordelen. (in minder belastend voor europa)
Marokko lijkt mij toch wel een veilig gebied, Egypte ook.

En fuck it, als Tunesie zo corrupt is dat het BNP omhoog gaat door de bevolking NSB-er te laten spelen. Dan voeten aan de grond in Tunesie en in dat land orde op zaken stellen als ze dat zelf niet kunnen.

Trouwens alle tegenspraak die ik hoor in dit debat vanuit de zaal is toch om te janken.
Het mooiste vind ik de bevestiging vanuit de zaal dat men vervolgd word om religieuze redenen en vervolgens de islam niet zien als een reel probleem. (iaw ze bevestiging wilders standpunt over islam door hun eigen argumentatie)

Maar geen woord over alle andere landen in de regio (Turkije en Jordanie uitgezonderd) die deze vluchtelingen weren voordat ze een voet binnen kunnen zetten.
UNCH heeft ook cijfers over de opvang in de regio en er is geen enkele reden om deze vluchtelingen (economisch vooral, want de syrische vluchtelingen zijn niet het grootste deel)
niet in de regio op te vangen. De enige reden is dat men denkt dat europa fantastisch is. (is het ook) maar niet voor economische vluchtelingen.

Politiek vluchteling? no problem kom binnen zou ik zeggen. maar de enorme toeloop heeft gezorgd voor polarisatie in de optiek van politici en burgers,
waardoor men zich onder humanitaitre redenen en utopisch denken ( niets mis mee als je je realiseerd dat het utopisch denken is) een nieuwe definitie van vluchteling heeft aangemeten.
Humanistisch is het zeker, en ik zou ook graag hulp bieden als ik daar de middelen voor had. Maar die middelen zijn door de enorme toeloop deze decennia en de afbraak van het sociaal stelsel, "crisis" door deze toeloop zo geslonken (iig in NL)
dat dit denken en een utopisch oplossing simpelweg niet haalbaar meer zijn.
Gevalletje Oorzaak - gevolg.

Italie kan de stroom niet aan en word eerlijk gezegd door de EU in de steek gelaten , net als griekenland. (deze landen zijn alleen goed voor het opkopen van infrastructuren een eerste economische behoefte van de bevolking door Duitsland) maar goed.

De politici die naar de microfoon toekomen om wilders een veeg te geven zijn niet serieus aan het denken over reele oplossingen deze politici zijn zichzelf aan het profileren op de meest simpelistische manier die we momenteel hebben hebben in de huidige politiek, en dat is over de rug van Wilders.

groetjes

de realiteit.

tldr..
fuck jou lezen zal je.

oafc | 22-04-15 | 19:14

Ik vind dat Groen Links mensen moeten worden opgevangen in hun eigen regio (Noord Korea) en daar met gammele bootjes mogen verzuipen in hun eigen krokodillen tranen.

Banno22 | 22-04-15 | 19:06

@tipo | 22-04-15 | 18:57
Misschien heb je gelijk. Ikzelf vond het verhaal van Bontes duidelijker dan dat van Wilders.
 
Verder: Kamerleden, gebruik verdomme eens nietjes in de blaadjes van je. Dat geschuif en geschud met die papiertjes staat zo amateuristisch.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 19:02

No guts no glory | 22-04-15 | 16:12
Da's rot voor u. Een vraag: u heeft dus kennelijk contact met IND. Klopt volgens uw ervaringen mijn beeld dat daar nogal wat mensen werken uit de groep die vaak met 5e colonne aangeduid wordt? Bovenop de ongetwijfeld forse bezetting aan collaborateurs. Ik ben zo benieuwd naar wie er tegenwoordig bepalen wie er in NL mogen blijven en wie niet. Na dat gedoe met die haatimams die visa kregen, haatcongressen waar toestemming voor wordt gegeven en al die 5e colonne raadsleden maak ik me grote zorgen over de bezetting van de ambtenarij. Bezoek aan een gemiddeld stadhuis neemt de onrust niet echt weg....

BlowingBubbles | 22-04-15 | 19:01

@Jérôme kan Vlaveren 18:43
De Tweede Kamer doet alsof er enkel de keuze is tussen levenslang kanslozen opvangen of ze laten verdrinken. Wilders biedt een oplossing waardoor mensen niet verdrinken en ze tevens niet levenslang in Europa opgevangen hoeven te worden. Dat is de enige werkzame oplossing.

tipo | 22-04-15 | 18:57

Top plan van Wilders, stopt ook de inkomstenbron die IS Libië heeft aan de mensensmokkel.

heldheino | 22-04-15 | 18:54

Stemmingsronde
Motie Pechthold- verworpen.
Volgende motie Pechthold Idem
Motie wilders/Fritsma Australisch model-verworpen.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 18:51

Snotneus had vanmiddag tijdens zijn inbreng het plan opgevat om alles wat maar enigszins drijft hier in Nederland te zenden naar de middellandse zee. Niet om te voorkomen dat deze gelukszoekers fort Europa niet illegaal zouden binnenkomen.Neen voorzitter; om te voorkomen dat zij verdrinken tijdens hun halsbrekende toeren het lalala gratiesh geld te bereiken. Tsja, en Pechthold knikte instemmend over zoveel naastenliefde.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 18:45

socialiceer: jij krijgt een plaatsje naast de almachtige,wie dat ook moge zijn.

Rest In Privacy | 22-04-15 | 18:43

@tipo | 22-04-15 | 18:34
Ik vind het nemen van verantwoordelijkheid een menselijke oplossing in deze. Stel dat Etiopië zijn piraten niet in bedwang weet te houden. Dan neem je die piraten aan boord van een marineschip, zet ze gevangen op een booreiland of gevangenisboot, en stuur ze daarna terug. Veiliger voor piraat en commerciele vaart.
Wat Rutte zegt van: Dit is een Afrikaans probleem, geen Europees probleem, daar ben ik het dus ook niet mee eens. Het probleem is van Afrikaanse origine, maar een welvarende wereld heeft écht een probleem als mensen nog steeds als ratten verdrinken. We noemen de Westerse samenleving graag ontwikkeld, maar als wij nooit onze verantwoordelijkheid durven te nemen, dan zijn we geen knip voor de neus waard. Verantwoordelijkheid nemen is ook ISIS bombarderen als deze Koerden of Christenen aanvallen.
Het gaat mij niet eens zozeer om juridisch waterdichtheid. Waar een wil is, is een weg. De wet kan worden aangepast om een goede menserende oplossing te laten werken. Illegale vluchtelingen wegsturen in een oranje bootje is niet verantwoordelijkheid nemen. Die proberen dan ergens anders aan land te gaan tot het wel lukt. Je dropt ze dan misschien niet op een niet-Europees land, maar indirect dwing je dat wel af.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:43

sosialiceer | 22-04-15 | 18:33. Prima als jij wilt helpen, maar verwacht niet dat ik daar een cent aan wil uitgeven.

knutsel | 22-04-15 | 18:42

Het niveau van de tegenstanders van Wilders is zo tenenkrommend slecht, dat het knap is dat Geert het volhoudt.

schoneslapert | 22-04-15 | 18:39

sosialiceer | 22-04-15 | 18:33
Jezus wat ben jij een slechte trol. Nee we happen niet.

XaleX_2 | 22-04-15 | 18:37

@Jérôme kan Vlaveren 18:27
Zolang je bootvluchtelingen maar niet aan boord van een schip neemt met een Europese vlag er op, vind ik alles best. Want dan heeft dat Europese land ook opeens een verantwoordelijkheid over die vluchtelingen. En dan kun je niet zomaar naar een niet-Europees land varen om ze te droppen.

Wilders plan is juridisch waterdicht, humaan, levensreddend en het stopt deze manier van mensensmokkel op den duur.

tipo | 22-04-15 | 18:34

@knutsel. Veel mensen zijn gevlucht omdat wij bijvoorbeeld het regime in libie omver gegooid hebben. En dit is slechts 1 voorbeeld.

Als je familie in gevaar is heb je weinig keus. En als jij ooit in de problemen komt wie helpt jou dan? Wij zijn in staat om te helpen. Leef nit alleen voor jezelf. Bij mij is iedereen welkom voor eten, een warm bed enz. Dit hoef jij natuurlijk niet te doen. Maar we leven hier in een welvarend land. Degene die willen helpen moeten dat kunnen doen.

sosialiceer | 22-04-15 | 18:33

@Finn | 22-04-15 | 18:30
Omdat Europa zichzelf heeft vastgeketend aan haar eigen regelgeving. Handige regels voor wanneer duidelijk wordt dat je beleid niet deugt of de conclusie moet trekken dat je eigenlijk iets moet doen. Een soort van veiligheidsclausules om vooral niets te hoeven doen.

Lafayette | 22-04-15 | 18:33

Dijkhoff heeft het lastig, terwijl het toch een simpel programma is:
10 Ontraden motie
20 GOTO 10

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:33

"Vanwege de situatie in Libie die niet veilig is om dit te doen"

Ze kunnen toch de NATO overal inzetten? Ze hebben libie zelf toch lope bombardere? Er wonen toch ruim 6 miljoen mensen in Libie, wat moeten die dan?

Finn | 22-04-15 | 18:32

Om dit hele circus te kunnen blijven betalen:
* verlaging pensioenen
* verhoging huren
* verhoging eigen bijdrage
* afschaffing zorgtoeslag
* verhoging btw.
enz. enz.
Niks aan de hand Jan Lul heeft maar te betalen!

meneer Q | 22-04-15 | 18:32

Yep Dijkhoff; ontraadt vooral de motie Wilders/Bontes om alle vluchtelingen niet te laten verdrinken. Opvang regio...

bij gelegenheid | 22-04-15 | 18:31

"Pushbacks zijn niet mogelijk" WAAROM DAN NIET?

Finn | 22-04-15 | 18:30

Afgezien van het tenenkrommend lage nivo van het debat is het ergeniswekkend om vast te moeten stellen dat Sjors en de Rebellenclub hier over iets te lopen discussieren waar ze helemaal niet over gaan: EU beleid m.b.t. de zuidgrens.

DebraCadabra | 22-04-15 | 18:30

Prima als je als vluchteling je heil zoekt in dit land, maar dan wel eten wat de pot schaft, en dat is deze maand varkensvlees, eens kijken hoe dat bevalt, probleem opgelost.
geen compromis of torentjesoverleg nodig.

hovawart | 22-04-15 | 18:28

@tipo | 22-04-15 | 18:22
Wilders plan is: "Stuur ze weg" ipv "Stuur ze terug"?
Mij lijkt het terugsturen aan de Libische kust beter werkt dan terugsturen als die mensen al een maand op een boot hebben gezeten en de Europese kust in zicht is.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:27

@sosialiceer | 22-04-15 | 18:20

Waarom moet je je land ontvluchten? Je zou ook kunnen proberen om het beter te maken.

En als ik geen zin heb om 10 procent van mijn salaris af te geven voor gelukszoekers? Ik moet helemaal niks.

knutsel | 22-04-15 | 18:26

Hahahah. We zijn nu bij een telepathisch kabinet. Mijn got. Laat dit kabinet verdrinken in de hofvijver.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:24

-geïnstitutionaliseerd- will do.^^

bij gelegenheid | 22-04-15 | 18:24

@zeauzitdat | 22-04-15 | 18:06

Daarom moest Fortuyn ook dood...
Parel van het Zuiden | 22-04-15 | 18:11
--
Auw. Nu 13 jaren later kom je dus? tot de conclusie dat mensen als een Fortuyn geen bestaansrecht meer hebben. Dit dan geïnstutionaliseerd door de EU-luyden. De bovenonsgestelden met hun NWA-gedoe. Yikes.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 18:22

@Jérôme kan Vlaveren 18:10
Terugsturen is niet aan de orde in Wilders'plan. Je houdt ze enkel uit Europees water, van het Eurpese vaste land en in leven. Dan is het juridisch toelaatbaar. Waar ze heen gaan is vervolgens hun eigen keuze, levend en wel.

Bontes stapt in het juridisch onmogelijke kader van Rutte en loopt daarin vast. Dat is niet slim. Wilders is wel slim. Zijn plan heeft zich elders ook bezwezen.

tipo | 22-04-15 | 18:22

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 |
duitsland is veel minder dichtbevolkt (heeft een historische reden). Nederland is echt te vol. En de problemen in Zweden met immigranten kan men ook nog maar nauwelijks aan.
En ook al zou NL daar een voorbeeld aan nemen, dan nog is er niets opgelost, want er komen daarna gewoon weer een miljoen nieuwe immigranten die een huis en uitkering eisen.

--sql error-- | 22-04-15 | 18:21

Erg denigrerend hoe jullie over d66, gl etc praten. Precies de partijen waar veel mensen hun baan aan te danken hebben.

Te term dobbernegers zou verboden moeten worden, waar moeten die mensen anders heen? Hoe zouden jullie het vinden als je je land moest ontvluchten en in een vreemd land als Nederland minimaal een jaar moet wachten voor je je familie weer ziet. Zsm ophalen! Dit kan natuurlijk niet. Nederland is rijk genoeg om vluchtelingen te verzorgen. Er zijn 16 miljoen nederlanders. We kunnen best 1,6 miljoen asielzoekers bbb geven. Dit is slechts 10% van je inkomsten die je anders toch zou uitgeven aan hogr voetbalsalarissen.

Iedereen moet gewoon 10% meebetalen of iemand in huis nemen want geen mens is illegaal ".*

sosialiceer | 22-04-15 | 18:20

Valt mee dat er nog geen motie is ingediend dat onze regering zich moet inspannen voor het aanleggen van een brug/tunnel tussen Libie en Malta.

Lafayette | 22-04-15 | 18:19

zijn er soms Joop suporters hier ??????
dan heb ik hier een lekke kano leggen voor een oversteek , een vijver volstaat .
de enige die een zinnig antwoord heeft is weer Geert Wilders de rest ziet liever iedereen verzuipen vooral de partij van de beest D666

witchmaster | 22-04-15 | 18:16

@zeauzitdat
@XaleX_2
Als niemand in de Tweede Kamer oren heeft, heeft het ook geen zin om scherp van de tong te zijn.

Niemand hoort wat Wilders zegt in de Kamer. Dat ligt niet aan Wilders. Dat ligt aan die nobody's.

Als je nu aan Van Klaveren zou vragen wat Wilders vandaag gezegd heeeft, dan denkt ie echt dat Wilders boten lek wil schieten, vrouwen naar hun verkrachters toestuurt, kinderen in de handen van IS jaagt, en zo voort. Terwijl Wilders als enige met een oplossing komt die werkt en humaan is. De rest van de Kamer is voor moord op vluchtelingen by proxy door mensensmokkelaars.

tipo | 22-04-15 | 18:15

wie zijn al die salonpolitici? die utopisten? die "Ik ben verkozen op plaats 20" carrieremakers die wilders zijn betoog onderbreken met stomzinnige vragen en aannamen?

jezus..

oafc | 22-04-15 | 18:11

@zeauzitdat | 22-04-15 | 18:06

Daarom moest Fortuyn ook dood...

Parel van het Zuiden | 22-04-15 | 18:11

@tipo | 22-04-15 | 18:05
Het één sluit het ander niet uit. Terugsturen, of overzetten in een veilige boot en terugsturen.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:10

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:08
Azmani heeft een oortje. Hij herhaalt uw woorden. lolz.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 18:09

zeauzitdat | 22-04-15 | 18:06
Eensch. Wilders heeft juiste principiële standpunten, maar draagt het uit op MAVO niveau.

XaleX_2 | 22-04-15 | 18:09

"Duitsland en Zweden zijn landen waar veel meer mensen welkom zijn. Waarom vergelijken we Nederland daar niet mee?"
Duitsland en Zweden hebben de grootste problemen met de multi-culti. Vooruitstrevend? Onderhevig!

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:08

Wilders heeft erg sterke punten, maar komt ernstig tekort in het debat.
Een meer begenadigd spreker zou c o m p l e e t de vloer aanvegen met zulke zwakke tegenstanders. Ze zijn verschrikkelijk makkelijk te pakken op hun eigen onnozele woorden, maar Wilders vervalt helaas telkens in dezelfde retoriek.
Een type als Pim Fortuyn zou in deze tijd 100 zetels kunnen halen met een normale uitleg van de meeste PVV standpunten.

zeauzitdat | 22-04-15 | 18:06

Wat wil mannetje Pechtold toch graag geld aan het buitenland geven.

Heinzz | 22-04-15 | 18:06

@Jérôme kan Vlaveren 18:02
ondoordacht plan van Bontes, want als je een boot terugstuurt, dan laten de opvarenden hem kapseizen, zodat er de plicht om levens te redden ontstaat.

De reddingsboten van Wilders bieden dan uitkomst, want die kun je wel terugsturen. Want die zinken niet.

tipo | 22-04-15 | 18:05

En hoort u dat Pechtold zegt op de vraag van Wilders dat je de vluchtelingen niet naar de oliestaten kunt sturen omdat het daar niet zo leuk is voor hen volgens P. En daarom wil hij ze bij u thuis hebben. Dat zegt hij namens u.

J.Slavink | 22-04-15 | 18:04

Pechtholte redeneert zo kortzichtig net als die puistenkop. Greet is op dreef maar zo grillig en onevenwichtig door het gebruik van woorden als "onnozelheid". bovendien debatteert hij evenals zijn tegenstanders dat de zijn groter is dan de hunne.
Hij moet redelijkere beschrijvingen vinden voor zijn ideeën.
Zijn marketing zuigt kort samengevat.

waarom moet ik nou opeens aan the walking dead denken?

stunter | 22-04-15 | 18:03

Zolang men zich maar moreel superieur voelt, tot de laatste cent.

realiteitswaanzin | 22-04-15 | 18:03

@MRF2739 17:57
Er vluchten juist mensen naar Libie toe om een boot naar Europa te kunnen nemen, druiloor. Maar met de reddingsboten van Wilders kunnen ze prima naar Egypte of Tunesie varen, mochten ze dat een beter plan vinden. Eigen keuze.

tipo | 22-04-15 | 18:02

Bontes, ik ga u missen bij VNL. In anderhalve minuut, zonder wollige taal, of wegkruipen achter de complexiteit van het probleem gewoon komen met een keiharde 3-traps oplossing:
- Boten vroegtijdig terugsturen bij de kust voorkomt meer illegalen en voorkomt meer drenkelingen.
- Het maken van safe-havens in de regio, in internationaal verband, zorgt dat er ook iets is om terug te keren. Bed, bad en brood, maar in de regio.
- Mensensmokkelaars keihard aanpakken. Als Italië vraagt om hulp bij aanpak van deze criminelen, dan moeten wij bijdragen. Maak die infra kapot.
 
Sterker verhaal dan Wilders. Geen interruptie. Maar ook geen zetel volgend kabinet. Enorm jammer. Ik vindt Moskovitch wel leuk in de kamer, maar zeker niet beter dan Bontes. Helaas. Maar goed dat Bontes blijft beunen.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 18:02

oplichter 1.1 | 22-04-15 | 17:55
Mede danzij de opjektiefe berichtgeving van o.a. de NPO, de spreekbuis van de PvdA-vara etcet, is slinks nederland er alles aan gelegen een ander geluid in de kiem te smoren. Een PVV-poster aan de binnenzijde van het vensterglas opplakken kan rekenen op stenen door de ruit.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 18:00

@MRF2739 | 22-04-15
Noemt u ook even waarom die vluchtelingen en Christenen in Libie terecht zijn gekomen?
Moslimfundamentalisten kunnen hun gang gaan in Libie omdat Europa de staat en de infrastructuur die daar bij hoort volledig hebben vernietigd. Vervolgens hebben we het land volkomen aan haar lot over gelaten.

Lafayette | 22-04-15 | 18:00

Wilders had al het plan om de Nederlandse grenzen te sluiten en de douane terug in te voeren. Maar dat stuit op problemen met een vloeiende afwikkeling van de interne markt binnen de EU en die vertraging kost geld. Dus sluit Wilders een compromis, door de open grenzen binnen de EU even als politiek gegeven aan te nemen als vaste parameter.

Wat doe je dan met mensen die je uit het water vist en van de verdrinkingsdood redt, onderweg naar Europese natiestaten? Die geef je een boot die drijft en die geef je het roer in eigen handen. Een libertarier zou vooral dat laatste aan moeten spreken.

tipo | 22-04-15 | 17:58

Die snotneus moet je niet in je klas hebben al leraar zijnde.

J.Slavink | 22-04-15 | 17:57

Wilders gaat wat mij betreft nu echt te ver. Hij gaat er helemaal aan voorbij dat in Libie een burgeroorlog woedt waar dood en verderf wordt gezaaid door IS. Onlangs zijn daar nog tientallen Christenen door IS aan het strand vermoord. Ik zou daar ook zo snel mogelijk uit wegvluchten.

De bron van alle ellende is het moslim fundamentalisme van IS die middels extreem geweld van het gehele Midden Oosten en de rest vd wereld een kalifaat wilt stichten om te beginnen in Syrie en Irak,welke nu is overgeslagen naar Libie, Nigeria, etc. Het is overgeslagen omdat de hele wereld met name,de EU, niet heeft willen inzien en ingrijpen hoe ernstig het moslim fundamentalisme is van IS. Volgens arrogander Pechtold is het allemaal borrelpraat. Dit soort wegkijkers, maar ook de imams en de sponsors van terrorisme en IS(Saodie Arabie, Qatar, etc.) hebben in wezen een monster gecreeerd.

De vluchtelingenstroom kan alleen stop gezet worden wanneer de gehele wereld met militair geweld ingrijpt in het Midden Oosten en IS vernietigd wordt alsmede de sponsors van dit soort orgieen van geweld.

MRF2739 | 22-04-15 | 17:57

Bontes. Man naar mijn hart.

Lafayette | 22-04-15 | 17:57

dit word leuk de komende maanden met alle nieuwe aanvragen etc.. De grote steden staan al op springen qua toeloop.
Maar goed.

lang leven de uitverloop!

oafc | 22-04-15 | 17:56

Wilders heeft grotendeels gelijk. Hij vergeet alleen even het grotere plaatje. In Libië is wel degelijk een chaos, dus wil je mensen daar terug naartoe slepen, dan moet het land, of ten minste een deel ervan, wel enigszins stabiel zijn.In Libië moet de NAVO daarom orde op zaken stellen en een nieuwe, westers gezinde dictator installeren. Liever vandaag dan morgen.

KlunsJohannus | 22-04-15 | 17:56

Jesse Klaver heeft de aanname en persoonlijke overtuiging dat nergens ter wereld vluchtelingen opgevangen kunnen worden behalve in Nederland. #onedayfly

First Contact | 22-04-15 | 17:55

-weggejorist-

oplichter 1.1 | 22-04-15 | 17:55

Er wordt een Kuiken gefileerd. En Wilders denkt "nooit ingrijpen als de kippen in de hen zelf haar kinderen slachten." Wat een aanfluiting is die vrouw.

Lafayette | 22-04-15 | 17:55

Als dit werkelijk het akkoord is gaat de PvdA enorm nat. En heeft de VVD een enorme overwinning behaald.
Ik kan me niet voorstellen dat de PvdA fractie hiermee akkoord gaat. Alhoewel, de slijmdieren zullen wel weer kruipen.

bakoenin | 22-04-15 | 17:53

Is ook een boeiende de moties van D'66 en Co zetten in op het redden van meer levens, terwijl de motie van Wilders inzet op het redden van alle levens.

Zal mij benieuwen wat men stemt.

ProAsfalt | 22-04-15 | 17:52

Als Wilders aardbeienijs zegt, dan hoort Van Klaveren nog steeds genocide. Wat een klucht.

tipo | 22-04-15 | 17:51

Wilders roept " alles terug zonder onderscheid, iedereen terug, terug terug " waarop snotneus tot de conclusie komt dat Wilders geen antwoord geeft en niet duidelijk is .

Brandende hoofdpijn .

Castor12 | 22-04-15 | 17:49

tipo | 22-04-15 | 17:44
Dit weet u, weet ik, weten met ons een miljoenmiljard anderen(alhier). Gesthuizen, Kuiken, snotneus, en Voordewind willen dit maar niet onder ogen zien.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 17:47

Tip voor combitwitlinkjes: #BBB OR #bedbadbrood lang:nl

Jadaag | 22-04-15 | 17:47

@Stormageddon 17:40
Die ferry zal enkel varen, zolang er nog negers verdrinken. Het plan van de D66/Groenlinks en SP is dus om negers te laten verdrinken, zodat de asielzoekersstroom op stoom blijft. Misdadig tot op het bot.

tipo | 22-04-15 | 17:47

Zei Pechtold nou: "ontwikkelingsgelden om de huidige problematiek te voorkomen?" Whahaha

First Contact | 22-04-15 | 17:46

Wilders een gevaar voor de mensheid te noemen gaat wel heel erg ver. Sharon Gesthuizen mag zich gaan schamen voor die opmerking.

huistuinkeukenlul | 22-04-15 | 17:46

@tipo | 22-04-15 | 17:24
Zulk soort hysterische meiden als Gersthuis moet je de TK uitschoppen, dat zijn de slopers van NL, maar goed ze moet wel een hele zieligheidsindustrie verdedigen, linkse handel is ook handel.

Uw Verzekeringsadvis | 22-04-15 | 17:45

@Parel van het Zuiden | 22-04-15 | 17:37
Hear, hear!

First Contact | 22-04-15 | 17:45

@bij gelegenheid 17:39
Als je een onzinkbare boot uitleent aan drenkelingen, dan kunnen ze zelf beslissen waar ze heen willen varen, zolang het maar geen Europees water is. Wilders stuurt die drenkelingen dus niet terug naar oorlogsgebieden, maar houdt ze levend en buiten Europese wateren.

tipo | 22-04-15 | 17:44

Blonde Satan heeft -zoals meestal- gewoon gelijk, like it or not.

Onze man in Mockba | 22-04-15 | 17:43

Leuk dat akkoord.
Echter, ik denk dat de PvdA-achterban ZWAAR zit te morren en het TOTAAL niet eens is met de -feitelijke- reductie van het aantal opvangplaatsen én het concentratievenant in de grote steden.

Tegen het einde van de week is het weer hommeles in de coalitie.

Boris Poepnagel | 22-04-15 | 17:42

Er bestaan al daklozen in grote steden zo lang als de weg naar Rome oud is. Daar werd (behoudens vrieskou) nooit moeilijk over gedaan.

Rest In Privacy | 22-04-15 | 17:42

Als binnen nu en 30 jaar de meeste Nederlanders zijn vertrokken en hier alleen nog maar de linksch- en goedmenschen wonen met hun Afrikaanse buurtjes aan hun zijde dan feliciteer ik ze hierbij van harte !

enkelereisretour | 22-04-15 | 17:40

Dus als ik het goed begrijp wil Groen Links (alsmede de SP en D66 etc.), om te voorkomen dat er nog meer negers verzuipen in de Middellandse Zee, een door een de EU opgezette en betaalde ferry voor elke asielzoeker en (economische) vluchteling zonder enige paspoortcontrole, zonder enig voorbehoud. Dat is het "linkse alternatief" voor het plan Azmani om te voorkomen dat er mensen in gammele bootjes stappen en mogelijk verzuipen?
Begrijp ik dat nou goed?


Wat lost dat precies op, anders dan dat er geen negers meer verzuipen voor de kust van Europa maar Europa verzuipt door de zee van immigratie? En mogen die asielzoekers allemaal bij Jesse Klaver in zijn snotneuzen-kamertje blijven slapen? Hoe moet ik dat precies zien?

Is er een nog een joloïde Bakitoachtige met een socialistische afwijking die me dat kan uitleggen?

Stormageddon | 22-04-15 | 17:40

Stas Dijkhoff beargumenteerde zojuist dat het onmenselijk is vluchtelingen middels de search&rescue te willen terugsturen naar oorlogsgebieden. waar hij aan voorbijgaat; niet enkel via Libië zoeken dobbernegers de poort van Europa doch tevens via landen als daar zijn: Egypte, Turkije, Marokko, Tunesié. Landen die je niet zo 1, 2 3, als oorlogsgebied zou willen/kunnen bestempelen. De hypocriet.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 17:39

@exkoppijn 17:26
.
Ik stoor me ook ernstig aan de newspeak van Wilders. Europa is nota bene een continent. En hij blijft hier maar in mee gaan, in plaats van een onderscheiding aan te brengen tussen de EU en Europa.
.
Een van de vele redenen waarom ik serpent Wilders voor geen ene meter vertrouw!! Een waarlijk EU tegenstander behoort zich hier van bewust te zijn en onder geen beding in de verkapte propaganda mee te gaan.

De Libertariër | 22-04-15 | 17:39

Wat een schijnvoorstelling weer. Gasten zoals Jesse Klaver zijn walgelijke figuren die juist ZELF meewerken aan het in stand houden van het probleem. En ook hier gaat het weer over emotie ipv politieke oplossingen.

First Contact | 22-04-15 | 17:38

@exkoppijn | 22-04-15 | 17:26

Tapt uit hetzelfde vaatje als de andere kant. Waar halen die toch elke keer vandaan dat wij verantwoordelijk zouden zijn, dat wij ons land naar de klote moeten helpen, dat wij maar moeten betalen, dat wij....
.
Begint u het te begrijpen?
.
Grappig wel dat u juist bij dit debat Wilders een onnozele hals noemt. Immers, hij is de enige die een concrete, werkbare, reeds in de praktijk geteste oplossing voorlegt.
.
Er is overigens niets dat u stopt om gul te doneren uit uw eigen geldbuidel. Waarom zouden wij u daarin moeten volgen?
.
Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling, hè. Politiekcorrectjes hebben nou eenmaal graag dat anderen opdraaien voor hun "idealen" toch...

Parel van het Zuiden | 22-04-15 | 17:37

Er zijn ook geen juridische bezwaren tegen het lenen van een onzinkbare boot aan drenkelingen, met bed, brood en bad.

Er zijn ook geen juridische bezwaren om zo een boot rechtsomkeer te laten maken, als ze in jouw nationale water komen.

Dat mag en kan allemaal prima. Je redt mensen van de verdrinkingsdood en je bewaakt je grens.

Wilders'plan kan morgen ingevoerd worden, als Nederland honderd van die boten uitleent en af en toe weer ophaalt van de Libische kust.

tipo | 22-04-15 | 17:36

Wilders heeft gelijk maar hij beargumenteert het zo ongelooflijk slecht. Waarom bijvoorbeeld niet geantwoord op al die huilverhalen over dat die mensen op de vlucht zijn voor geweld dat de meerderheid van de asielzoekers moslim zijn en dus deel uitmaken van de groep die daarvoor juist verantwoordelijk is?

Borakh | 22-04-15 | 17:33

Okay, laat ze maar komen die arme vluchtelingen, allemaal, en ook allemaal hier blijven... en wij maar werken tot 67 (of nog langer, wie weet?) *zucht*

EA 827 | 22-04-15 | 17:32

Die snotneus vindt zichzelf wel erg goed, dood eng die linkse luchtfietsers.

Uw Verzekeringsadvis | 22-04-15 | 17:32

Precies de Australische oplossing en dat gezeik van links over Libië is de grootste onzin, de "vluchtelingen" kiezen er zelf voor om naar Libië te gaan omdat daar de mensensmokkelaars zitten.

Links laat de mensen verzuipen, raar maar waar.

GerMonster | 22-04-15 | 17:32

exkoppijn | 22-04-15 | 17:26
-
Wij staan allemaal achter Wilders, hij heeft gelijk.

behangtafel | 22-04-15 | 17:31

en.wikipedia.org/wiki/Libyan_Civil_War...

Waarom moest Irak ook al weer worden binnengevallen? Waarom Libya?

De regering neemt blijkbaar toch ook geen enkele verantwoordelijkheid voor de vele doden die daar sindsdien gevallen zijn? Men wist toch zo goed hoe geopolitiek bedreven moest worden?

Wat gaat er dan gebeuren om het conflict in Libya zelf op te lossen of gaat het er alleen maar om zoveel mogelijk mensen europa binnen te halen?

Al dit gelul over hoeveel mensen men bereid is te laten verzuipen om politieke fondsen vrij te maken voor nog meer immigratie. Zijn die mensen dan erbij geholpen als ze worden aangemoedigd om op halfgare bootjes te springen?

Bootjes terugsturen, allemaal. En tegelijkertijd de landen aldaar op hun verantwoordelijkheden wijzen. Bovendien komen die mensen vaak niet eens uit Libya zelf, maar is het inmiddels een transitland.

"Trafficking in persons:
current situation: Libya is a destination and transit country for men and women from sub-Saharan Africa and Asia subjected to forced labor and forced prostitution; migrants who seek employment in Libya as laborers and domestic workers or transit Libya en route to Europe may be subject to forced labor; private employers also recruit migrants from detention centers as forced laborers on farms and construction sites; some sub-Saharan women are reportedly forced to work in Libyan brothels, particularly in the country’s south; militia groups and other informal military units allegedly conscript children under the age of 18
tier rating: Tier 3 - the Libyan Government does not fully comply with the minimum standards for the elimination of trafficking and is not making significant efforts to do so; the government failed to demonstrate significant efforts to investigate and prosecute trafficking offenders in 2013 or to identify and protect trafficking victims; authorities continued to treat trafficking victims as illegal migrants, punishing them for unlawful acts that were committed as a result of being trafficked; no public anti-trafficking awareness or education campaigns were conducted (2014)"

Europa is niet verantwoordelijk voor mensen die in Afrika doelbewust levensgevaarklijke risico's nemen.

Libya is voor 97% islamitisch.

Finn | 22-04-15 | 17:30

hypocrisie alert! Pechtold gaat praten.

Lafayette | 22-04-15 | 17:28

Ik heb Greet nog nooit zo vaak WIJ horen zeggen, waarbij WIJ niet slechts Holland behelsde, maar WIJ toch duidelijk op Europa sloeg. Waar haalt deze onnozele hals het lef vandaan om namens Europa te mogen spreken?

exkoppijn | 22-04-15 | 17:26

Wat bezielt die linkse gütmenschen?! We moeten ons hysterisch druk maken om gelukszoekers en we willen ze allemaal!

doskabouter | 22-04-15 | 17:26

@Juul Tankuul | 22-04-15 | 17:06:
Uw post is mij uit het hart gegrepen. Hier dezelfde verbazing, al begint die bij mij wel af te vlakken aangezien ik deze teneur (een totaal gebrek aan constructiviteit) telkens terugzie in Tweede Kamerdebatten.

soggert | 22-04-15 | 17:25

Wat jammer die snotneus van groen links of beter gezegd die snot neuzen van groen links wilde eigenlijk de hele marine opheffen. De nl marine is niet meer wat het is geweest. We hebben beschikking over 1 fergat om de nl kustvte beschermen. Onderzeeboot dienst staat dankzij dit kabinet onderdruk. Politiek verwacht van defensie onmogelijke dingen zowel het helpen van vluchtibgen als de bijdrage aan de NAVO. Wilders heeft gelijk we kunnen het niet aan. En het vervelend voor landen als Italië die steun vragen maar er kan niet geleverd worden omdat nl de capaciteit niet heeft. Marine loopt op zijn tenen met piraten missie in de golf. En andere missies. Politiek sloopt dit land. Idealen zijn goed maar kijk uit naar de werkelijkheid. We kunnen het niet aan ondanks alle tragedie.

franck7020 | 22-04-15 | 17:25

Wilders is inderdaad de enige die ten minste een plan heeft wat werkt en humaan is.

Gersthuizen en die snotneus parasiteren enkel over de rug van verdronken negers. Het kan ze niet erg genoeg zijn, want het levert ze een baantje op.

Pechtold maakt er een soort fabeltjesland van om het allemaal vooral niet af te laten stralen op de goedmensen, deze massaverdrinkingen. Waarmee Pechtold de facto weer enkele negertjes kopje onder duwt en enkele Nederlandse bejaarden hun zorg ontgunt. Lachend.

En Rutte zegt gewoon dat hij er helemaal geen zeggenschap meer over heeft en geen idee heeft wat hij hoort te doen. Behalve schaapachtig lachen en geld innen.

tipo | 22-04-15 | 17:24

Laten we de marine er naar toe sturen en de bootjes terug duwen.

O nee wacht, wil links niet.
Kennelijk zit Links om werk verlegen.

Wellicht zitten de VVD'ers wel te wachten op gratis arbeidskrachten vandaar de juridische belemmering.

ProAsfalt | 22-04-15 | 17:22

Ticket, warm nat washandje, vliegtuigprak. Hoe moeilijk kan het zijn..

dugo | 22-04-15 | 17:22

Het schijnt voor deze "sociale" politici een echt probleem te zijn om te begrijpen dat als het in Afrika duidelijk wordt dat ze Europa niet inkomen het ook geen nut meer heeft duizenden dollars te betalen voor een plaatsje op een gammele boot.
... of proberen ze hun "vluchtelingenhulp" subsidie industrie achterban tevreden te houden?

Moi2 | 22-04-15 | 17:20

Teveel softe metro-seksuele mannen en emotionele huilvrouwen zitten er hier in de politiek of dienen er als stemvee, of het nou in Den Haag, Berlijn, Brussel of Parijs is. Iedere vorm van rationeel denken is er door de rubberentegel 'zet-achter-iedere-boom-een-flitscamera' generatie uitgestapt.
Xirdalan | 22-04-15 | 17:12
---
tijdsgeest en welvaart afhankelijk, denk ik.
In Syrie, Rusland en andere landen die hardcore leven zie je geen jankwijven (waaronder Pechtold en snotneusje). Zou er een harde oorlog uitbreken dan blijven alleen de Churchills over.

appeltjesgroeneweide | 22-04-15 | 17:20

Dus eindigen ze allemaal op straat want ze willen niet terug, ergo ze verwachten dat wij ze gaan verzorgen. Dus nog meer berovingen en plunderingen daar in de grote stad

myrna1965 | 22-04-15 | 17:19

Wij hebben mensen met een verstandelijke beperking in de regering hoera!
De enige die het snapt is Wilders.

gijs geluk | 22-04-15 | 17:18

Niet omdat ik van wilders hou hoor, maar Wilders heeft gewoon gelijk i.v.m. het tegenhouden van deze islamitische invasie.

Ik zei het lang geleden ook, als je voor de linkse idealen bent, dan moet je juist rechts gaan stemmen, om de linkse idealen te beschermen, zoals mensenrechten, het helpen van anderen die hulp nodig hebben, gelijkheid man en vrouw, gelijkheid hetero en homo, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geloof etc... dan moet je echt rechts stemmen om al deze mooie linkse idealen te beschermen. Want, als het aan naïef links ligt, moeten wij IEDEREEN knuffelen, dus OOK de islamitische vijand, maar helaas, de realiteit is niet rooskleurig, want zodra de islamitische vijand Europa overneemt, dan zullen al die mooie linkse idealen door de islam in de prullenbak gegooid worden, dus juist om de linkse idealen te beschermen, stem ik graag op Wilders.

Wonderful-Life | 22-04-15 | 17:17

Ik denk dat het grote verschil tussen Joop-politici en realisten zoals Wilders is dat de Joop-politici feitelijk geen land kan leiden. Hij kan in het geheel van stemmen functioneren omdat hij daarin nooit echte verantwoordelijkheid hoeft te nemen. En ik zie Wilders als iemand die wel een stam kan leiden. Die beslissingen durft te nemen terwijl anderen dit niet durven te doen. Zo iemand als Pechtold zie ik als een bestuurslid die een groepsbeslissing maakt. Lekker veilig. Maar alleen kan hij de boel niet runnen. Iemand als Wilders kan dat wel, denk ik.
Daarom moet Wilders minpres worden. Maar da's heel persoonlijk natuurlijk.

appeltjesgroeneweide | 22-04-15 | 17:17

'Je vrouw wordt verkracht en daarom vlucht je...' Juist. In die boten zitten vrijwel uitsluitend mannen. Als die wegvluchten wordt hun vrouw vast niet meer verkracht.

Lonestarr | 22-04-15 | 17:14

Juul Tankuul | 22-04-15 | 17:06
Ghe, maak eensch een vergelijk tussen wat de npo je dagelijks als 'nieuws'voorschoteld en welke de feitelijkheden behelzen. Zoals op een vaag weblogje dag in, dag uit onder de loep komt. Een wereld van verschil.

bij gelegenheid | 22-04-15 | 17:14

Hehehe, prachtig weer om die wereldvreemde bullshit van de SP en GroenLinks te zien, maar het sterkt me helaas ook weer in de gedachte dat mijn toekomst (blank, man, geen uitkeringstrekker) NIET meer in West-Europa ligt.

Teveel softe metro-seksuele mannen en emotionele huilvrouwen zitten er hier in de politiek of dienen er als stemvee, of het nou in Den Haag, Berlijn, Brussel of Parijs is. Iedere vorm van rationeel denken is er door de rubberentegel 'zet-achter-iedere-boom-een-flitscamera' generatie uitgestapt.

Xirdalan | 22-04-15 | 17:12

@Juul Tankuul | 22-04-15 | 17:06

Ja.

balustrade | 22-04-15 | 17:11

Wanneer Klaver de DobberSloeber een kans geeft, gaarne dat te doen in zijn eigen tuin. De DobberSloeber komt van ver om via de paar overgebleven oversteekplaatsen hun leven te wagen. Voor economische redenen. Dus niet alleen vanwege religie.
Er zijn FundiDobberSloebers die anders gelovigen overboord kieperen. Deze schepen dienen rechtstreeks teruggestuurd te worden. Paar blikken SPAM en water geven. De rest gaan in betere boten terug. In zicht van reddingsvaartuigen worden de wrakken tot zinken gebracht.

We kunnen het ons niet veroorloven dat onze ouderen geen zorg krijgen. Linkschmenschen moeten stoppen met andermans geld uit te geven. Vandaag ook weer een grote thuiszorgmaatschappij die 600 man eruit wil kieperen en salaris van de werknemer wil korten..

nieuwsflits | 22-04-15 | 17:08

Altijd al gewaarschuwd voor de SP en gezegd dat het gewoon een opvang partij is voor weglopende PvdA ers ,maar nu blijkt het nog erger te zijn SSP is een betere benaming.

blauwe zander | 22-04-15 | 17:08

En ik weet een plek voor ze, voor die moslims; Jemen, want SA stopt met oorlogvoeren en Iran gaat het keurig oplossen met woorden... veel succes, laat maar zein dat ze het kunnen, Jemen is the place to be waar je als vluchteling perfect kunt wonen.

Dibe | 22-04-15 | 17:08

Bekijk het ook eens van deze kant.
Dit vluchtelingenprobleem komt een aantal partijen goed uit. Om te beginnen met IS en aanverwante extremisten. Misschien maakt het zelfs deel uit van hun strategie. Het verzwakt niet alleen Europa, ze duwen ook een 5de colonne voor zich uit.
Dan de USA, jaja. Geopolitiek gezien is een zwakker Europa, een 'betere' bondgenoot voor de USA, maar economisch gezien een concurrentievoordeel....

Lafayette | 22-04-15 | 17:08

Wat een slappe hap is dit land geworden..

MartinLeuterKingsize | 22-04-15 | 17:07

Als 85% in de regio wordt opgevangen, dan kan dat ook met de overige 15%. Einde discussie.

tipo | 22-04-15 | 17:07

Peggold en arabieren... ik wil onderhand wel eens weten hoeveel % van al die vluchtelingen daadwerkelijk CHRISTELIJK is, wat DAT hoor je niet, nooit, omdat het er waarschijnlijk minder dan een paar % zijn.

Dibe | 22-04-15 | 17:06

even helemaal los van welke mening je er op na houdt of van welke politieke kleur je bent, waar de neuq gaat dit over en hoe kan je zo'n debat serieur nemen?! vrij vertaald:

GW - ik stel voor ze uit zee te halen en ze een andere, betere boot te geven, zodat ze zonder risico op verdrinking terug gestuurd kunnen worden.
SN - dus u wilt ze allemaal late verdrinken?
GW - nee, ik zeg juist dat ik ze een betere boot wil geven en ze zo zonder risisco op verdrinking terug wil sturen.
SN - ik had een hoop van dhr Wilders verwacht, maar niet dat hij zomaar mensen wil late verdrinken!!
GW - nee, ik zeg juist dat ik zonder risico op verdrinken, namelijk met een betere boot terug wil sturen. Dan verdrinken ze dus juist niet en op termijn stoppen ze dan met komen en verdrinkt er dus niemand meer.
SN - ok. dan stellen we dus bij deze vast dat dhr. Wilders alle vluchtelingen wil laten verdrinken.

Dan kan je toch net zo allemaal naar huis gaan, geen vragen stellen, laat staan beantwoorden. Dit is de eerste keer dat ik naar zoiets kijke en ik sla echt stijl achterover. Is dit wat die mensen daar altijd doen?

Juul Tankuul | 22-04-15 | 17:06

DrakenEi | 22-04-15 | 17:00
Wilders zijn (gejatte) idee is niet volledig genoeg. De andere partijen hebben wel gelijk dat je daarmee niet de migratiestroom oplost, maar slechts een drempel oplegt. Het Westen heeft Kadaffi om zeep geholpen waardoor het daar nu een complete anarchie is. Er moet een gedeelte van Libië veilig gestelt worden (de gehele kust)en daar basisopvang regelen voor de gelukszoekers en verder moeten er harde afpraken gemaakt worden met de Afrikaanse en Arabische landen dat ze zich actief inzetten om die migratiestroom te stoppen/beperken, zo niet dan geen zakelijke deals meer en geen ontwikkelingspoet.

XaleX_2 | 22-04-15 | 17:06

Aan de ene kant de bevolking bang maken voor terristen en aan de andere kant kijken hoe je zoveel mogelijk mensen uit afrika kan laten immigreren, zogenaamd uit 'humanitaire overwegingen', zelfs als daar doelbewust terristen tussen worden gezet door Isis.

Afrika is groot genoeg, en daar komen deze mensen vandaan.

www.nationsonline.org/maps/north-afric...

Finn | 22-04-15 | 17:05

"Je vrouw is verkracht..", dus ga jij naar de Eu en laat haar achter in het kamp?
Peggold was net gescheiden en ik vind dat logisch als ik hem hoor, wat een druiloor.
En het is totaal irrelevant of de vluchtelingen al dan geen gelijke redenen hebben om te vluchten, het gaat om de aantallen verdomme... hele hordes hebben geld en opleiding gehad en die komen hierheen, de arme onderontwikkelden (de brain drain gevolgen!!)blijven achter in de handen van IS en IS wordt schat- en schatrijk.
En opvang in de regio.. als hier misgaat.. heb ik ook liever Dutisers, Belgen, Fransen, Denen, Zweden etc als vluchteling, maar geen arabieren, en Afrikanen die in 99% molsim zijn. gek he, peggold.
Het vrije, rijke westen???
Met een miljoen islamitische gelukzoekers is dat snel voorbij.

Dibe | 22-04-15 | 17:05

De politie gaat er weer een hoop bekenden zonder vaste woon of verblijfplaats bijkrijgen dit jaar.

WillemRuis | 22-04-15 | 17:05

Binnenhof is een islamitisch bolwerk: tafeltje.

Minus schaapgoat/zwartschaap Greet die er werkelijk als roepende in de woestijn staat.

@Snotneus: Alexandria, Ezbet el-Borg, Mersa Matruh, Port Said, snotneus.

"Mandrake, do you recall what Clemenceau once said about war?"

hallevvezool | 22-04-15 | 17:04

@Aristotalloss 16:58: ISIS is gewoon aan het trollen.

Muxje | 22-04-15 | 17:03

@tipo | 22-04-15 | 16:57

Het is ook mooi als Rutte dat hardop zegt. Daarmee geeft hij dus plenair toe dat er soevereiniteit is overgedragen. Oftewel hij bevestigt dat de afgelopen vijf kabinetten hebben gelogen over soevereiniteitsoverdrachten.
.
Mooi startpunt om alle besluiten inzake de EU te vernietigen. Immers soevereiniteitsafdrachten vergen grondwetswijzigingen. Die hebben niet plaatsgevonden waarmee deze afdrachten ongrondwettelijk en niet legitiem zijn.
.
Slechts de volgende bevestiging dat veel politici meineed hebben gepleegd en klaar zijn om vervolgd te worden.
.
Als de revolutie begint is er geen enkele discussie mogelijk over de legitimiteit van die revolutie. Moreel, constitutioneel, en volkenrechtelijk volkomen gelegitimeerd.
.
Nou moet de rest van Nederland alleen nog even wakker worden.

Parel van het Zuiden | 22-04-15 | 17:03

Klaver, de kinderversie van Rosenmöller. Bah bah..

Fernando Alonso | 22-04-15 | 17:02

Vanmiddag heb ik een ruim deel van de sprekers beluisterd. Zinnige analyse, argumentatie plus oplossingen kwamen van Omzigt, Wilders en Azmani.
Wat KleinLinks allemaal krokotraant, is om te huilen.

De Vrijlansier | 22-04-15 | 17:01

De oplossing van PVV is de enige juiste en mensvriendelijke.
Voor de opvang-fetish van links is er maar 1 doorslag gevend antwoord mogelijk. "We hebben de middelen niet, sorry" Geen geld (lees staats schuld) en geen ruimte. Einde discussie

DrakenEi | 22-04-15 | 17:00

"Eerst BBB, daarna mogen ze kiezen of ze uitgezet willen worden". WTF, WTF?
Dat betekent dus ook dat criminelen zelf mogen kiezen of ze hun straf willen uitzitten. En dat wanbetalers zelf wel beslissen of ze de rekening voldoen?
Of belastingbetalers, waarom zou je eigenlijk belasting betalen?

Dhr. de Wit | 22-04-15 | 17:00

Zolang die pikzwarte negers van in de 20 uit Syrië die absoluut niet kunnen zwemmen zonder hun in het kamp verkrachtte vrouwtjes op het " ms. Klaar voor onder water" stappen geloof ik niet zo heel bijster veel van de beweegredenen die onze parlementariërs aandragen. Ik denk dat een Miele een grotere aantrekingskracht heeft dan menigeen doet vermoeden.

Texacoballletje | 22-04-15 | 17:00

Wie zijn eigenlijk de grote jongens achter de mensensmokkelaars?
ISIS heeft de infidels de oorlog verklaard en hun nieuwe geheime wapen is 'dobbernegers'. ‘We zullen Rome veroveren’. Eerst chaos creëren en vervolgens zich onder de gelukzoekers mengen en terreur verspreiden.
Zal niet eenvoudig zijn maar we stoppen beter maar asap de gelukszoekersstroom!
NO WAY. You will not make Europe home!!!

Aristotalloss | 22-04-15 | 16:58

@Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 16:30

Akkoord! Maar dan ook niet komen zeiken bij de grenzen van onze mooie, veilige, sociale en welvarende vrijstaat.

balustrade | 22-04-15 | 16:58

Had dat fuckkabinet nou niet gewoon kunnen ploffen? Ik kots echt van die grijnzende mongool die zijn eigen moeder nog anaal zou uithoereren om aan de macht te blijven. GADVER, ga eens deaud.
NACademicus | 22-04-15 | 16:25
Maakt geen reet uit of er een nieuw Kabinet komt. Bijna de hele Kamer is gevuld met simpele zielen die met een primitief emotionele kleindenkende blik naar de wereld kijken. Die zitten er ook weer met een nieuw Kabinet.

XaleX_2 | 22-04-15 | 16:58

En wat is die Pechtold toch smerig met zijn jij-bakken. Hij zet daarmee niet alleen Wilders in de hoek, maar ook al de Nederlanders die op de PVV gestemd hebben.
Tot zover de democratie in Nederland, wie doet het licht uit?

Dhr. de Wit | 22-04-15 | 16:58

@Parel van het Zuiden 16:54
De Nederlandse Staten Generaal maken blijkbaar niet de wetten in dit land, omdat we geen soeverein land zijn.

'We' zitten daar als EU-28, zegt Rutte zelfs. Hij is geen eens Nederlander meer.

tipo | 22-04-15 | 16:57

Ze moeten en zullen Wilders ongelijk geven, al moeten ze daar heel Afrika voor importeren. Het is pure jaloezie en opportunisme.

Dhr. de Wit | 22-04-15 | 16:55

@tipo 16:50: Dus moet je wellicht proberen dat juridische kader aan te passen. Daarvoor zitten ze verdomme in de volksvertegenwoordiging, de regering, Europa en de VN.

Muxje | 22-04-15 | 16:55

Echte linkse multiculti propaganda en gewoon keihard liegen.
mevr "geesthuizen'of hoe dat wijf heet moet beseffen dat die mensen er ZELF heen gaan.
Ze doet net of al die negerts die zelf hun eigen keuzes maken PER DEFINITIE onder curatele van de SP staan.

Dibe | 22-04-15 | 16:54

Niet in juridisch kader...? Wie zitten daar godverdomme nou. De uitvoerende en wetgevende macht. U maakt dat kader maar in orde!!!!!

Parel van het Zuiden | 22-04-15 | 16:54

Naschrift.
Wat zijn Joop-politici toch zwakke mensen. Slim zijn ze wel, verbaal zeer sterk. Maar inzake het denken van oplossingen blijken het allemaal simplistische korte termijndenkers te zijn. Geen enkele uitgezonderd. Ook niet mevrouw Uilskuiken.

appeltjesgroeneweide | 22-04-15 | 16:53

Het zijn voor aankomst al Nederlanders heur ........... ALLES GRATIS AAN DE OVERKANT !!!!!

NB-Stb | 22-04-15 | 16:52

Korte samenvatting van debat. KOEKOEK!!!
.
Wat een intellectueel beperkten bij elkaar, zeg...

Parel van het Zuiden | 22-04-15 | 16:51

Terugsturen zit niet in het juridisch kader.
Zegt Rutte. Dus mogen negers en Nederlanders verzuipen. Wat een onzin.

tipo | 22-04-15 | 16:50

Wat een leugens, ze doet net voorkomen of de moordende partijen in Libië waar wij al dei vluchtelingen heensturen... de oorzaak zijn dat ze hierheen komen... wat een leugenares, ze komen gvd overal uit Afrika vandaan en gaan juist naar Libië om daar op de boot te stappen.

Dibe | 22-04-15 | 16:50

de grootste denkfout van de Joop-mens: er mag geen leed in de wereld zijn en als dat er al wel is, dan is dat iets wat wij moeten oplossen.
--
Spijtig genoeg is er overal geweld in de wereld tot aan onze mocro moorden in de hoofdstad aan toe. Ook in Nederland wordt er verkracht en geroofd. Dit is des mensch. Geweld gebeurde vroeger, het gebeurt nu en zal in de komende 1000den jaren elke seconde van de dag ergens in de wereld gebeuren.
-
En met dit in het achterhoofd is het terecht om te zeggen dat een vrouw die verkracht wordt, vreselijk is. Net zo als een jonge gast met dromen die verdrinkt. Allemaal vreselijk maar des mensch. Geen reden om ze daarom hierheen te laten komen. De verkrachting of de verdrinking wordt er simpelweg niet minder om. En hoe hard -nee, realistisch- dit ook is, mensen dienen tegen gehouden te worden.
-
Overigens moet ik erg vaak denken aan de tijden van de grote volksverhuizingen (400-700 nC). Zelfde reden.

appeltjesgroeneweide | 22-04-15 | 16:50

Lafayette | 22-04-15 | 16:48
second dat.

Creaguurdert | 22-04-15 | 16:50

Godverdomme, weer dat hysterische emo-geleuter van dat linksvolk. En met oplossingen komen, ho maar. En dat komende van de kant die dat over het algemeen Wilders verwijt. Mag ook weleens genoteerd worden.

soggert | 22-04-15 | 16:49

@ lady blabla | 22-04-15 | 16:36
Die hebben elkaar allemaal uitgemoord in bende-oorlogen in Amsterdam. Daarom hoor je er nooit meer wat van.

Nee, de meeste zijn goed geïntegreerd, taal geleerd en aan het werk gegaan. Anderen zijn weer teruggegaan toen het veilig voor ze werd.

TheseDays00 | 22-04-15 | 16:49

@ProAsfalt | 22-04-15 | 16:44
De politici die nu de situatie in Libie als argument van niet terugsturen aanhalen zijn dezelfde lui die vonden dat Libie totaal ontwricht moest worden en er een burgeroorlog moest komen. Deze gore hypocrisie gemengd met de arrogantie dat zij het morele gelijk hebben brengt mijn bloed aan het koken.

Lafayette | 22-04-15 | 16:48

@Lafayette | 22-04-15 | 16:42
Nu je 't zegt… ik had een Bosnische kapster (kapper?) die uitstekend Nederlands sprak, hard werkte voor d'r geld en gewoon beleeft was. Eigenlijk precies wat je mag verwachten van elke Nederlandse burger én immigrant. 't Was echt een ontzettend aardige dame die gewoon fatsoenlijk geintegreerd was. Alleen de berbers, Afrikanen en andersoortige landen die qua economie, democratie, opleidingsniveau e.d. decennia achterlopen… daar kún je gewoon weinig van verwachten omdat er vaak gewoon niets van terecht komt. En dan voel je je als loyale linksluller nog schuldig als we die mensen terug naar hun eigen land willen sturen? *vinger omhoog steken doet*

kanon0503 | 22-04-15 | 16:46

Zucht, blijkt keer op keer dat ons kosmopolitische gutmensch clichématig begaan is met gansch het onrecht den wereld. Maar totaal geen notitie heeft van dat z,n bloedeigen opoe al drie dagen in d,r strontluier ligt, zoals recent nogal pijnlijk duidelijk werd met die staatssecretaris M. van Rijn Zorg&Welzijn!

william7055 | 22-04-15 | 16:46

Als Pechtold gelijk heeft en niet gewoon probeerde gelijk te halen dan maakte hij Wilders uit voor een verkrachter-by-proxy. Jesse Klaver probeerde het nog "netjes": Wilt u dan dat ze verdrinken? Maar Pechtold doet een maagdenvliesgodwin: "Je vrouw wordt verkracht in het opvangkamp en daarom vlucht je. En dan wil de PVV je terugsturen naar dat opvangkamp.". Ook speelt Pechtold met vuur: "We hebben hier brandweermannen, maar als jij waagt uit een brandend huis te komen, dan duwt de PVV jou weer terug in het vuur.".
Tuurlijk Wilders is lomp en bot en loos. Maar hij heeft hier een punt. We laten onze ouderen wegkwijnen in de pis. We laten onze ouderen overvallen worden op straat en thuis. We laten onze ouderen het verval van de samenleving meemaken, daar waar zij jaren voor gewerkt hebben en de enige troost het achterlaten van je kinderen in deze hel is. Maar Wilders is de boeman. Wilders wil dat negers verdrinken en verkracht worden en verbrand worden. Omdat? Hij lokale opvang wil? Hij illegale vluchtelingenstromen wil blokkeren en legale vluchtelingenstromen voorrang wil geven? Laat hem volgende keer geen uitgeprint Geenstijl-topic meenemen, maar een week-lang-gedragen pisluier. En als Pechtold dan populismepopulist gaat uithangen dan slinger je dat vod zijn kant op en vertelt de voorzetter dat je zijn vraag net beantwoord hebt.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 16:46

@ Muxje | 22-04-15 | 16:37

Jij hebt echt 0,0 mensenkennis. Ieder mens verkiest een gratis veilige, schone slaapplek incl. maaltijd boven een onzeker bestaan waarbij je iedere dag moet knokken om te overleven. Maar als volgevreten Nederlander die recht heeft op van alles is dat kennelijk een wereld die je je niet kunt voorstellen.

En wat de VVD betreft: die hebben gewoon weer de kaas van het brood laten eten door de dramsocialisten die schijt hebben aan het regeerakkoord. Want de VVD heeft zo te zien van alles ingeleverd maar geen ene fuck teruggekregen.

très cool | 22-04-15 | 16:46

hahahahahahaha het Nederlandse kabinet is net de comedy capers. Het is te zot voor woorden en toch moet je weer lachen... je weet zelfs wat er gaat gebeuren en ik blijf maar lachen. hahahahahahahahahahahahaha

deEerlijkeLeugenaar | 22-04-15 | 16:44

Oplossing van Wilders is de enige juiste alleen duurt het een jaar of 5 voordat de overige partijen dat ook inzien. Dat is vaker gebleken.

ProAsfalt | 22-04-15 | 16:44

een groot staatsman Dhr.Wilders

jopie1 | 22-04-15 | 16:42

@lady blabla | 22-04-15
Klopt. Ik ken er een paar, waarvan een echtpaar is terug gekeerd (Bosnie) en een ander werkt als expat nu in het Midden Oosten werkt.
Verschil. Die mensen waren zeer bekend en verwant met de Europese cultuur, goed opgeleid, bereid te integreren en heel wat minder 'gelukzoeker'. Velen zijn overigens getrouwd met Nederlanders en van een verdere instroom na de Bosnische oorlogen is amper sprake. De groep is dus heel klein. Bij grotere etnische groepen zie je dat men samenklontert en er amper integratie (nodig) is...

Lafayette | 22-04-15 | 16:42

.. maar goed. Moet Afrika niet meer opgebouwd worden? Als alle jonge kerels na het vervullen van hun dienstplicht bij Boko Haram hierheen dobberen, wie gaat dat doen?
Een stel overbetaalde linkse lummels van een dure linkse NGO?
Met een piepklein waterputje dat de volgende dag alweer stuk is en een paar miljoen kost?

Jan Passant mk2 | 22-04-15 | 16:42

Ik blijf erbij, deze menselijke drama's voor anders- en nietgelovigen op die gelukzoekboten, zijn geheel aan te rekenen op het aanzuig- en importbeleid van CDA, CU, PVDA, GL, SP, D66 en VVD.

Zij beloven gouden bergen, zij beloven apartheidsstatussen voor gelukszoekers en islamisten.
En zij geven voorrang op zorg, kost, onderwijs en inwoning, boven de oorspronkelijke bevolking. Werkende burgers, die zijn weer verplichten de gelukszoekers en onzaligen op te nemen en er diep voor in de buidel te tasten en hun zorg, ondrwijs en sociale stelsel op te geven.

Dit moet stoppen en dat doe je alleen door alle grenzen te sluiten, geen uitkeringen en rechten meer te geven, gratis kost, zorg en inwoning in te trekken. En alleen nog maar plichten op te leggen aan gelukzoekers/vluchtelingen.

Want ook door de schuld van CDA, CU, PVDA, GL, SP, D66 en VVD komen de echte vluchtelingen in nood niet meer aan bod, want daaraan kan de zieligeheidsindustrie van CDA, CU, PVDA, GL, SP, D66 en VVD en andere gutmenschen niets aan verdienen.
Stel je voor zeg, dat je eens echte vluchtelingen opneemt, die wel, na even wat bijkomen hier, wèl wat van hun leven willen maken en willen meeedoen met onze maatschappij en onze grondwet onderstrepen en de taal willen spreken.

- Deze situatie was er al bij de Hutsi’s en Tutsi’s afslachtingen.
De afslachters, die hun ticket hadden verkregen door zoveel mogelijk afslachtingen, kwamen hier hun leven, vrijheid en geld opeisen, maar de afgeslachte vluchtelingen, bestaande uit verminkte vrouwen en kinderen moesten maar opbokken, geen plaats meer etc.

Creaguurdert | 22-04-15 | 16:41

@lady blabla: om één of andere reden mag ik Joegoslaven wel, ik heb er een aantal in mijn vriendenkring (gehad) (vrouw/man) en allen waren het sociale types, hard werkend, nooit last van ze, prettige mensen en 100% geintegreerd. Als je ziet hoe hun mening is t.o.v. andere buitenlanders, vinden ze dat al die zogenaamde arme buitenlanders die zich gediscrimineerd voelen hun mond moeten houden en gewoon mee moeten draaien en beter hun best doen.

Wybe Wabes Abbema | 22-04-15 | 16:41

De facto zegt Pechtold dat iedere bootvluchteling maar tot Europa moet worden toegelaten, daarmee een constante instroom veroorzaken.

Finn | 22-04-15 | 16:41

"en als ze niet willen meewerken aan uitzetting, worden ze alsnog op straat gezet." Dan zijn we toch weer terug bij af? Dan gaat LINKSCH toch gewoon verder met zaniken over mensenrechten en regelingen? Dan is het grote wachten tot het volgende generaal pardon dan toch gelijk weer begonnen? Dit lost geen REET op!

Adversary | 22-04-15 | 16:40

Zucht... flikker op met die uitgeprocedeerden uit mijn stad...

Uitvindert | 22-04-15 | 16:40

Ik zeg het niet gauw maar Wilders komt op dit punt wel met de beste oplossing die de aanzuigende werking teniet zou doen en het risico op drenkelingen minimaliseert. De Australische aanpak zou prima werken.

De facto lijkt het net of de hele opvangindustrie al verlekkerd uitkijkt naar de nieuwe klandizie.

Mensen die willens en wetens hun eigen leven in de waagschaal willen zetten om in europa terecht te komen zijn er 1 miljoen dit jaar, en volgend jaar 5-10 miljoen. DAt is geen duurzame oplossing.

Het gevolg zal grote onrust in Europa zijn.

Wat is er dan voor nodig om de situatie in Libie zelf beter te maken?

Finn | 22-04-15 | 16:38

Mwah, het linkse debat heeft altijd al van emotie Godwins verdachtmakingen en jijbakken aan elkaar gehangen.

Desnoods aangezet met poeptaart & kogel. Met de ratio heeft dat allemaal niets van doen, dat weten ze zelf ook wel. Vandaar de hysterische toon.

Jan Passant mk2 | 22-04-15 | 16:38

Wilders weer in topvorm met de enig mogelijke oplossing. Hulde

geur_aars | 22-04-15 | 16:38

Dat gezwam over Syrië, Irak en Libië slaat nergens op want 99 % van de bootvluchtelingen zijn Afrikanen uit donker Afrika.

PrinsesStoepje | 22-04-15 | 16:37

Goed gezegd van Wilders +1

Als je ingeeft in het blijven opvangen van vluchtelingen die de laatste 20 jaar hebben laten zien daar enorm veel onrust en ellende van gekomen is in europa dan blijven zielige bootjes met verdronken mensen komen. De aanpak van australie is dan ook als enige de juiste. Terugsturen, op een veilige manier. Er is geen plek hier in Europa en men kan deze toestroom ook niet aan.

Oh wat een feelgood project weer. Laten we allen vluchtelingen opvangen met daarin verkapte terroristen. Men kan in eigen land vaak zelf al niet eens meer het hoofd boven water houden. Het lijkt wel alsof europa die oorlogen en vluchtelingen ineens wel goed uitkomt. Zorgt weer voor meer stemmen voor socialistische partijen die meer en meer europa zullen doordrukken met meer weg met ons.

Anoguurder | 22-04-15 | 16:37

@très cool 16:33: Die daklozenopvang is niet bepaald iets waarvoor men de oversteek (in gammele bootjes) gaat wagen, of waardoor men besluit toch maar in Nederland te blijven, die opvang is beter dan onder een brug slapen, maar niet heel veel beter. Kortom: voor het immigratiegebeuren doet het er nauwelijks toe, en het is dan ook verstandig dat de VVD op dat punt gewoon heeft toegegeven. Richt je liever op dingen die er wel toe doen.

Muxje | 22-04-15 | 16:37

Snap eurofiel Pechtold ook niet helemaal. Als je nou wil dat landen een nog grotere hekel krijgen aan Brussel, dan moet je vooral asielzoekers gaan herverdelen.
Afgelopen jaar een paar weken in Polen op reis geweest, wat mij het meest is opgevallen is het lage aantal niet westerse allochtonen in Polen.
We moeten niet als West-Europa de landen in Oost-Europa naar de knoppen helpen met kansloze migranten uit Afrika.

Duifmans | 22-04-15 | 16:37

"Als ze niet willen meewerken, worden mensen alsnog op straat gezet."
_
Juist. Probleem. Waarom op straat gezet? Zodra dat gebeurt ben je ze uit het zicht verloren namelijk, en dan weet je zéker dat ze geld gaan kosten zonder dat je er enige vorm van controle over houdt. Als ze niet mee willen werken zet je ze, indien nodig hardhandig, op een vliegtuig of boot, en drop je ze 100 meter voor de kust. Uitgeprocedeerd = opbokken. Uitzuigers en andersoortige gelukzoekers die meer kosten dan een minimum inkomen hebben we hier al genoeg. Deportatie poepelepatie.

kanon0503 | 22-04-15 | 16:37

Geert Wilders, de enige die er staat voor de Nederlander.
Ik hou van die man!

DrakenEi | 22-04-15 | 16:37

Mijn buurman vertelde mij dat in de jaren 90 veel Joegoslaven asiel in Nederland hadden.

Zijn die allemaal teruggegaan na de oorlog daar?
volgens mij heb ik er nog nooit 1 gezien.

Of zijn ze gewoon goed geïntegreerd?

lady blabla | 22-04-15 | 16:36

Wat Fons zei was zo gek nog niet

Den Meester | 22-04-15 | 16:36

Wie stonden er ook weer te juichen bij die arabische lente? En nu is er geen plaats meer veilig?

klaas.heitinga | 22-04-15 | 16:35

Vijf Nederlandse gemeenten krijgen voorzieningen waar uitgeprocedeerde illegalen kunnen worden opgevangen. Zij mogen daar echter maar tijdelijk blijven. Dat is de uitkomst van dagenlang crisisonderhandelingen tussen VVD en PvdA.

(c)ZWITSUL | 22-04-15 | 16:35

Worst_kaas_scenario | 22-04-15 | 16:32 De asiel-industrie is ook een belangrijk stuk werkgever.

zeg maar jansen | 22-04-15 | 16:34

Daar waar zij op de boot stappen, is het kennelijk veilig genoeg want anders waren zij daar al doodgeschoten, verkracht, noem maar op.

ProAsfalt | 22-04-15 | 16:34

De suggestie dat deze mensen het geweld in Libie ontvluchten is zo ontzettend verkeerd. Het overgrote deel van deze 'vluchtelingen' komt niet uit Libië. De situatie in dat land was voor deze lui bekend, maar dat neemt men, net als de riskante overtocht, op de koop toe. Het probleem is de open poort naar Europa, niet de situatie in Libie. Sluit die poort en mensen beginnen niet eens aan de barre tocht naar dat land.

Lafayette | 22-04-15 | 16:34

Mensen maak u de borst maar nat, nog meer gelukzoekers in Nederland, nog meer monden te voeden.
Dit betekend automatisch nog meer korten op de zorg, nog meer kort op ouderen, nog meer korten op scholing nog meer korten op veiligheid.

Flipus | 22-04-15 | 16:33

@ Muxje | 22-04-15 | 16:23

En die daklozen houden het aardig vol, vind je niet? Jij bent kennelijk zo wereldvreemd dat je de aantrekkingskracht van een gratis dagelijkse maaltijd niet snapt.

très cool | 22-04-15 | 16:33

"We kunnen de problemen in Afrika niet oplossen. Een kabinet met de PVDA overleven is al moeilijk genoeg."

Aantastelijk | 22-04-15 | 16:33

@zeg maar jansen | 22-04-15 | 16:29
Asielzoekers komen in de tienduizenden. Kamerleden zijn er maar met 150.

Worst_kaas_scenario | 22-04-15 | 16:32

Bereid U maar vast voor op het volgende Generaal Pardon. Want dat gaat er komen,te beginnen met Bed Bad Brood figuranten.

mierus | 22-04-15 | 16:31

Ik pleit om PVV'ers op te vangen in de eigen regio zoals Limburg. Het is daar veilig en dat scheelt ons weer het verdrinken in krokodillentranen.

Jérôme kan Vlaveren | 22-04-15 | 16:30

Misselijke snotneus die de stelling van onze Geert probeert te verdraaien.
Arnold Karskens moet hem ook zeker meenemen in zijn aanklacht.

Toontje-lager | 22-04-15 | 16:30

necrosis | 22-04-15 | 16:03 En dan? Jouw liefje gaat niet winnen, niemand gaat winnen.

Dus dat wordt weer een coalitie, dat wordt weer uitruilen, dat wordt weer allerhande loze beloften en een hoop ruifeters in de wachtgeldregeling.

Een asielzoeker kost volgens Wilders zo'n 26 mille per jaar, een weggestemde politicus kost een veelvoud van dat bedrag.

zeg maar jansen | 22-04-15 | 16:29

Ik werk bij een buitenlandse firma met een buitenlandse manager die 1 x 5 jaar wordt opgevolgd. Alles volgens de regels van de IND en 100% legaal. Wij tikken elke keer 5 mille af voor de benodigde vergunningen voor werk en verblijf. Dat land heeft met NL een belastingverdrag. Maar je komt er niet zomaar in, veel te legaal joh, en er valt geld te snoepen.

Banno22 | 22-04-15 | 16:29

Mijn gereaguur wordt hevig tegengewerkt door een of andere donkere band over het scherm, waar ik verder niets op zie of mee kan doen. Wat is dit?

BekiekUtMoar | 22-04-15 | 16:29

"Vijf grote steden krijgen illegalenopvang. De rest moet dicht. "De sobere bed-bad-en-brood-opvang in de grote steden wordt een eerste opvangpunt waar uitgeprocedeerde asielzoekers terecht kunnen en kunnen uitrusten. De bedoeling is dat ze binnen enkele weken weer vertrekken naar een terugkeerlocatie van de Dienst Terugkeer en Vertrek. Als ze niet willen meewerken, worden mensen alsnog op straat gezet."

Het is nog geen mei 2015 maar de prijs voor het lelijkste politieke akkoord mag er dit jaar al uit.

Godsammekraken | 22-04-15 | 16:28

Volhouden Geert! Je bent onze enige reddingsboei. En idd wat iemand hier boven al meld: ongestelde-wijven-praat van links daar in de kamer, elke dag weer.

drs. P | 22-04-15 | 16:28


Cor Zakov | 22-04-15 | 16:21

Menig reaguurder waaronder ik-zei-de-gek roepen dit al jaren maar in Den Haag zijn ze Oostindisch doof.

eerstneukendanpraten | 22-04-15 | 16:27

Als het aan Sharon Gesthuizen ligt komt er een soort Stena-line tussen Libië en €uropa.

de uitbater | 22-04-15 | 16:27

Bed, bad en boot.

levend fossiel | 22-04-15 | 16:26

Werkelijk om te kotsen hoe die politici (met name Pechtold) elke keer weer die valse tegenstelling poneren: alsof het óf opvangen óf ze laten verzuipen is. De tegenstanders doen elk argument af met "ja maar ze zijn zielig".

Muxje | 22-04-15 | 16:26

Had dat fuckkabinet nou niet gewoon kunnen ploffen? Ik kots echt van die grijnzende mongool die zijn eigen moeder nog anaal zou uithoereren om aan de macht te blijven. GADVER, ga eens deaud.

NACademicus | 22-04-15 | 16:25

echt een snotneus herhalen waar Wilders al antwoord op gegeven heeft en maar door blijven zeuren dat noemen we sukkel gedrag , ik vond hem aardig op dreef met de anb/amro hufters maar nu overspeel je meteen je hand en maak je jezelf totaal belachelijk , aan de andere kant 26000 euro per vluchteling en onze ouderen 13000 per jaar zijn we helemaal van god los hier zorg eerst eens voor je eigen volk de mensen die het geld opbrengen voor de vluchtelingen dan ben je als regering goed bezig , nu is het uitzuigen en naschoppen .

rukkieduck | 22-04-15 | 16:25

Onze oosterburen noemen iemand als Klaver een "Vollidiot".

knutsel | 22-04-15 | 16:25

Het is een bizar lastig onderwerp. Maar om nu als taxi te gaan spelen? Dat gaat ook niet werken. Illegalen hier opvangen? Meer ellende. De enige oplossing is idd terugsturen met betere boten. En een 'intake' aan boord om zo de echte vluchtelingen tijdelijk op te vangen, prima.

Rest In Privacy | 22-04-15 | 16:24

Het ergste is nog dat wij moeten toekijken terwijl deze non valeurs ons land naar de afgrond richten... wakker worden mannen Nederland vernietigt zichzelf als we zo doorgaan,straks is er helemaal geen bad bed en brood meer op de plank..

arretje | 22-04-15 | 16:24

De bedoeling is dat ze binnen enkele weken weer vertrekken naar een terugkeerlocatie van de Dienst Terugkeer en Vertrek. Als ze niet willen meewerken, worden mensen alsnog op straat gezet."

Tuulk. Gaat vast gebeuren.

Godsammekraken | 22-04-15 | 16:23

Sterke optreden Wilders. Zwakke Klaver en anderen die wanhopig Goebels-methoden uit de kast halen. Helaas voor hen vergeefs. En ach, beseffen ze nu bij linksch ineens welk tuig verantwoordelijk is voor de dobberellende? Juist "mevrouw van de SP", moslims die andere moslims met een zwaard het hoofd willen afhakken. Moslims, dat zijn toch fijne mensen? Hoe kan dat nou, mevrouw van de SP?

levend fossiel | 22-04-15 | 16:23

@très cool 16:20: BBB is zoiets als daklozenopvang. Letterlijk niets meer dan een bed voor de nacht, een bad (of douche) en een maaltijd. En wellicht wat advies. En dan 's ochtends weer wegwezen; er is geen sprake van een eigen kamer, dagbesteding of wat dan ook.

Muxje | 22-04-15 | 16:23

Het paard van Troje binnenhalen.... daar zijn we mee bezig. Is er dan echt niemand die dat in de gaten heeft???

Cor Zakov | 22-04-15 | 16:21

Jesse Klaver is een simpele brabant MBO-er met typische GL kwaliteiten.

Intellect VEINZEN, niet hebben.

Groen Links mag van mij ook de oversteek wagen, met Klaver voorop. Nietszeggende snotneus.

Snackbar van Allah | 22-04-15 | 16:21

BBB-Akkoord: "tijdelijke opvang" om "uit te rusten". Uitrusten van het procederen zeker. En tijdelijk my ass. Zo kom je nooit van die gasten af en komen er alleen maar meer bij. Er reken maar dat er een hele horde aan PvdA burgemeesters klaar staat om dit akkoord aan hun laarzen te lappen.

très cool | 22-04-15 | 16:20

Wilders is niet +1, niet +10 maar +1.000.000.

ProAsfalt | 22-04-15 | 16:20

Bijna alle dobbernegers blijken mannen. Ze lieten hun vrouw, zus, moeder, dochter en nichtje achter. Dus zijn het geen "vluchtelingen", maar kolonisten.

cocalola | 22-04-15 | 16:20

@TheseDays00 | 22-04-15 | 16:14
Bij ons moet alles wat je vindt naar het gemeentehuis. Belachelijk, maar dat geheel terzijde.

Driewerf Hoezee | 22-04-15 | 16:19

Geert Wilders is een hufter!
VanBukkem | 22-04-15 | 16:06

Want…..?

Wat ik Wilders tot nog toe heb horen zeggen over deze kwestie vind ik een realistische gedachtegang.

Ik wil Jesse Klaver nog wel eens een keer horen als zijn riante inkomen niet volledig naar hem gaat, maar dat 80% direct naar hulpverlening voor die bootvluchtelingen gaat, dan houdt hij overigens nog over de een AOW-er.

JI-HAAT | 22-04-15 | 16:19

I hate looney lefts, snotneus, milf, gilf, of gewoon een lekker stuk, I hate them all...........

gamlakuk | 22-04-15 | 16:18

wat zitten die politici nou over Syrie te liegen...
De meeste van die mensen komen helemaal niet uit Syrie, maar trekken juist (vrijwillig) nar Syrie omdat daar mensensmokkelaars zijn. Het grootste deel heeft al duizenden kilometers gereisd om in Syrie een bootje te pakken. En de politici maar liegen over dat het oorlogsslachtoffers en vluchtelingen zijn. Ik zie dit soort immigranten hier dagelijks in de parken (duitsland), ze komen niet uit Syrie, maar uit landen als Nigeria, Kameroen, etc. (eenvoudig te herkennen aan hun roetzwarte kleurtje. dat verschil zou zelfs Peggolt kunnen zien).

--sql error-- | 22-04-15 | 16:17

Mensen, het probleem heet overbevolking, aangewakkerd door de asielindustrie en ontwikkelingshulp. Het is de PvdA die met haar beleid deze situatie eerst heeft veroorzaakt, nu proberen ze het "onze schuld" te maken. Laten we om te beginnen alle PvdA'ers op een bootje terug zetten.

cocalola | 22-04-15 | 16:17

Geert heeft gewoon gelijk. Onderscheppen en sturen of terug slepen naar de kust van Libië of de kust van herkomst.

Simpeler kan gewoon niet.

Wat wil de Linkse Kerk? 1,1 miljard Afrikanen importeren in Koninkrijk der Nederlanden.

ProAsfalt | 22-04-15 | 16:16

Was na minder minder minder op Wilders uitgekeken. Maar zoals ik hem hier zie vlammen wint hij toch weer veel geloofwaardigheid.

i-Wonder | 22-04-15 | 16:15

Mooi ook weer, die vanzelfsprekendheid waarmee Gesthuizen stelt dat wat Wilders beweert ("terugsturen is de oplossing") niet waar is, en dat de feiten voor zich spreken. Die feiten spreken inderdaad voor zich: niemand zet voet aan wal in Australië, en niemand verzuipt.

Muxje | 22-04-15 | 16:15

Het is bij Wilders al net zo druk als bij mij in de collegezaal. Politici zijn net zo dol op Wilders als studenten op Wiskunde.

klaas.heitinga | 22-04-15 | 16:15

Syrie een hel? Hoe zou dat nou toch komen Peggold?

knutsel | 22-04-15 | 16:15

Valt mee dat Hitler en de w.o.II er niet bij gehaald worden, wat een stel losers en vooral inhoudsloos gebler.

behangtafel | 22-04-15 | 16:14

Wilders (PVV) had gewoon een heel goed verhaal. Ook Pieter Omtzigt (CDA), van der Staaij (SGP) en Azmani (VVD) hadden een goed verhaal. Vooral het stuk van Omtzigt om niet iedereen een permanente verblijfstatus te geven is een goed punt. Allemaal hooguit een tijdelijke status en weer weg als het kan.
Ergens tussen deze heren zal de oplossing liggen.

Duifmans | 22-04-15 | 16:14

@ Driewerf Hoezee | 22-04-15 | 16:12
Wat hij vindt moet hij eens naar de politie gaan brengen.

TheseDays00 | 22-04-15 | 16:14

Kindergarten Binnenhof heeft weer vacatures voor het verzorgen dementerende Gutmenschen. Ervaring met dwangbuizen strekt tot aanbeveling.

XHannibalX | 22-04-15 | 16:12

Wat een baas is Wilders toch. +100

shibalnom | 22-04-15 | 16:12

De sluizen uit Afrika staan wagenwijd open.
.
Het trieste is dat ik mijn Cubaanse vriendin niet voor 3 maanden naar Nederland kan halen omdat de IND bang is dat ze zich hier zal vestigen.

No guts no glory | 22-04-15 | 16:12

@Aoxomoxoa | 22-04-15 | 16:06
Egnie. De vraag is: wat vindt Petor R. de Vries?

Driewerf Hoezee | 22-04-15 | 16:12

Als een land geen grenzen heeft, is het dan een land?

adminitor | 22-04-15 | 16:11

De man heeft gelijk.

Toen na dat incident (waarbij 300 doden vielen; toen nog een unicum) de EU landen communiceerden dat mensen gered zouden worden, heeft dat als effect gehad dat de stroom mensen sterk vergroot is. Immers: de overtocht naar Europa is nu veiliger (relatief gezien). Ook voor de mensensmokkelaars is dit business: Dat is namelijk iets waarmee ze adverteren kunnen, om zodoende meer winst te maken.

Die reddingsoperaties zijn een typisch geval van "goed bedoeld met slechte uitwerkingen".

Balsaq | 22-04-15 | 16:11

VanBukkem | 22-04-15 | 16:06

Ja, het is gewoon een verschrikkelijke man en daarom heeft hij ook 24/7 bescherming nodig want zo gaat dat nu eenmaal bij hufters...

eerstneukendanpraten | 22-04-15 | 16:10

Een paar miljoen dergelijke opvreters lopen nu in Europa rond. Die vreten ongeveer 1% (voorzichtig geschat) van het Bruto Europese Product op. We zouden er dus 1% groei BNP bij kunnen krijgen als ze morgen weg waren. Met die groei waren we al lang de crisis uit.

Godsammekraken | 22-04-15 | 16:08

Dat Wilders dit volhoudt.... Man, man, man, je zal maar elke dag met dit soort ongestelde-wijven-praat te maken hebben. Telkens als je wat zegt komt er weer een sneuneus vertellen dat je 'stom' bent en jouw mening daarom niet telt.
Geert (je leest vast wel mee): kudos!

ole guapa | 22-04-15 | 16:08

De linkse gutmensch wil er maar niet aan dat ieder mens van nature lui en inhalig is. Zoveel gure realiteit past nou eenmaal niet in het infantiele wensdenkbeeld van de socialist. En dan krijg je dit soort emotioneel gehuil, boterzacht heelmeesterschap en een stinkende wond die zijn weerga niet kent.

très cool | 22-04-15 | 16:07

Geert Wilders is een hufter!

VanBukkem | 22-04-15 | 16:06

de vraag is, wat vindt fons de poel.

Aoxomoxoa | 22-04-15 | 16:06

Van Wilders wordt gezegd dat ie geen oplossingen heeft.
Dat lijkt me nog altijd 100x beter dan de hier voorgestelde linkse "oplossingen".

Godsammekraken | 22-04-15 | 16:05

Zielige gevallen benoemen en helpen, zorgen juist voor een aanzuigende werking. Net zoals het vrijkopen van iedere gijzelaar, die zielig is, zou leiden tot een toename van het aantal gijzelingen.

(Vrij naar iets wat Kees van der Staaij zei)

Driewerf Hoezee | 22-04-15 | 16:05

Volgens snotneus moeten Europa alle vluchtelingen die aan de Libische kust de oversteek willen nemen zelf maar ophalen. Dat zijn er dus dit jaar misschien wel een miljoen maar volgend jaar zeker twee miljoen of meer.

eerstneukendanpraten | 22-04-15 | 16:05

Figuurlijk gezien hoop ik dat het slechtste kabinet ooit verzuipt, of minstens fors onder water komt te staan.
Mijn rode potlood is reeds geslepen......

necrosis | 22-04-15 | 16:03

De bezettingsgraad van het pluche geeft aardig weer hoezeer dit topic echt leeft bij de volksvertegenwoordiging.

Muxje | 22-04-15 | 16:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl