achtergrond

Geenstijl

Het Volk, Vaderland en Delinquenten LIVEBLOG II

Gegeten (pindakaas met nootjes). Gedronken (volle gifbekers). Klaar voor de tweede termijn. Eerste termijn hierrr, maar we zullen even samenvatten: iedereen is BOOS. Wilders bepaalt het volume. (Hoog.) Pechtold voert de oppositie aan. (Nee, niet om het kabinet om te duwen. Enkel om stemvee bij de VVD weg te drijven.) Zijlstra wist de aanvallen tot dusver redelijk te pareren. (Met als dieptepunt pertinent gelul over de dalende misdaadcijfers die Fred & Ivo voor elkaar gecrimefight zouden hebben.) En voorzitter Van Miltenburg (VVD) is weer eens niet onpartijdig. (Maar dat wisten we al.) Nu is de MinPres aan de beurt. Die heeft z'n gebit een uurtje in de Kukident gelegd en gaat nu zijn krachtigste wapen inzetten: alles weglachen. En over lachen gesproken: Onze Van Leeuwen probeerde de bedompte en bedrukte boel aan het Binnenhof vanmiddag ook nog een beetje op te vrolijken en dat is 'm aardig gelukt. Nou ja, behalve bij Ton Elias dan. Video hierboven. Vervolg van het Volk, Vaderland & Delinquenten-debat om 19u15 op NPO of RTL Unilever.
Verslag: Kamer wil een verslag van Teeven met Justitiebaas. Rutte ontkende voor de pauze het bestaan en erkent het nu alsnog, maar zegt dat er een 'persoonlijke aantekening' van een ambtenaar in staat en het *dus* niet openbaar kan worden: "Dat vind ik te ingewikkeld." TL;DR: Semantisch gelul om transparantie te voorkomen.
Cees H.: Vanaf Aruba (lol) tegen Nieuwsuur: "Maak mijn deal maar openbaar." Hij wil niet worden afgeschilderd als informant van justitie. Pechtold leest het bericht voor in de Kamer, Rutte weigert te reageren 'op berichtjes in de media'. Pechtold: "Nou, dat soort berichtjes hebben u gisteren twee bewindslieden gekost." Audio Helman hieronder:
Schorsing: Pauze tot 21u15. Het Kukident Pantser van de MinPres vertoont nog geen barsten. Want slappe oppositie met peilingsvrees voor Greet. Motie: De MinPres wilde het niet, maar het meisje uit de GSTV-video weet toch te melden: oppositie wil onafhankelijk onderzoek naar Het Bonnetje. Oftewel: Commissietje, onderzoekje, rapportje, onderste laatje, glas, plas, witwas.
Klaarrr: Zoals gepeild & voorspeld: Glas, plas, witwas. Rutte - Foppositie: 1 - 0. Troostprijs: Jos van Rey om 23u bij Pauw op Nederland 1.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.