achtergrond

Geenstijl

WTF. Amnestie dreigt voor daders neerhalen MH17

Welja, nóg een filmpje. Omdat je de woorden van een minister het beste tegen hem kan gebruiken, door hem ze zelf uit te laten spreken. Want Koenders stond de pot weer te belazeren in de plenaire MH17-bijeenkomst vanmorgen. Leggen we uit, in drie minuten, in de video hierboven. Omdat Onderste Steen. Omdat Nederland recht heeft op openheid & eerlijkheid over MH17. En omdat het lang uitgesponnen politieke schimmen- en schaduwspel ertoe leidt dat we nu geconfronteerd worden met een staakt het vuren-akkoord van Poetin & Poroshenko waarin een wet is opgenomen die "vervolging en bestraffing verbiedt van personen in verband met de gebeurtenissen die plaatsvonden in bepaalde rayons van de regio's Donetsk en Loehansk." Dat betekent: Amnestie dreigt voor alle oorlogsmisdadigers in het oosten van Oekraïne. Als dat waar is - en dat wordt op dit moment uitgezocht - heeft Nederland tweehonderd mensen geofferd om Wereldoorlog III te voorkomen. AIDS-wetenschappers, PC-redacteuren, senatoren, militairen, leraren en tientallen mooie meiden aan boord van MH17: als Poetin zijn zin krijgt, gaat hun dood nooit gewroken worden via het internationaal oorlogsrecht. Hoe klein de kier naar vervolging ook was, de deur helemaal dicht smijten kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. MinPres Mark, word nou eindelijk eens WOEDEND, man.
UPDATE: "In het akkoord dat Rusland en Oekraïne op 5 september 2014 sloten stond de amnestie-afspraak ook al." (Via TPO, update 16:01) Als dit zo is, hebben Timmerfrans en Koenders duchtig zitten slapen.
BRIEF: Een deel van de verenigde nabestaanden eist opheldering.
Update: ANP-persalarm: Daders MH-17 vallen niet onder amnestie, aldus Oekraiense president Petro Porosjenko. Hij heeft het premier Mark Rutte gegarandeerd.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.