Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Autochtone jongeren zijn cybercrimineel. Allemaal

boekiek.jpgHet CBS heeft nieuwe staafjes, taartjes & schijven getekend met daarin de criminaliteit van jongeren tussen de 12 en 25, tussen 2006 en 2013. Wat blijkt? Autochtone jongeren zijn vermoedelijk cybercriminelen. Allemaal. Die zie je bijna niet, want die zitten allemaal anoniem in onzichtbare delen van het internet. Ze zijn daarom lastig aan te pakken en ontspringen iedere keer de dans, zoals dat zo mooi heet. Maar het is wel heel zuur voor analoge allochtone jongeren. Want omdat hun digitale leeftijdsgenootjes onzichtbaar zijn in de misdaadcijfers, vormen allochtone jongeren nu de helft van het aantal verdachten op de totaalcijfers. Dat was voor 2006 nog slechts een schamele veertig procent. OK, nog een paar verzachtende omstandigheden, voordat uw onderbuik weer lelijke vooroordelen begint te spuien: er zijn relatief meer allochtone jongeren dan in de periode vóór 2006, dus dan is het cijfermatig volkomen logisch dat er meer allochtone jongeren in de criminaliteitsstatistieken opduiken. Meer jongeren = meer kans op crimineeltjes. Een ander verschil is dat autochtone jongeren eigenlijk gewoon mietjes zijn, die na 1 aanraking met Bureau HALT nóóit meer over de schreef durven gaan en er dus ook geen proces-verbaal naar de OvJ gestuurd wordt, waardoor ze niet in de CBS-taartjes opduiken. Laffe duikers. Allochtone jongeren zijn tenminste doorzetters: die laten zich door één aanhouding en een paar uur maatschappelijk onderwijs in een HALT-lokaal niet tegenhouden. Nadeel is dus wel, dat ze daarmee vaker in de CBS-diagrammen terecht komen. Vertekend beeld! Enfin, zo ziet u maar. Genoeg handvatten om je aan vast te grijpen om te bagatelliseren dat de helft van de misdaden onder jongeren door allochtonen wordt gepleegd.

Reaguursels

Inloggen

Er wordt hier niet gesproken van het percentage jongeren van bepaalde afkomst dat crimineel is maar van het percentage criminele jongeren dat van bepaalde afkomst is. In 2006 waren er 127 duizend criminele jongeren waarvan 40 % allochtoon is dus pakweg 51 duizend de totale populatie allochtone jongere was 651 duizend we praten grofweg over 1 op 13 In percentage iets onder de 8. In 2013 waren er 79 duizend criminele jongeren waarvan 50 procent allochtoon dus pakweg 40 duizend er waren in 2012 (sorry verkeerd geselecteerd) 698 duizend allochtone jongeren, dus grofweg 1 op 17 of 18 In percentage onder de 6. Dus ook onze kansenparels gaan vooruit

bijna_raak | 10-09-14 | 17:31

Een haast voorspelbaar en totáál niet racistisch onderzoek.
Hoe kun je eigenlijk vaststellen of cybercriminelen autochtoon of allochtoon zijn wanneer ze volledig anoniem opereren?
Verteld dit onderzoek dan misschien niet eerder dat autochtonen cybercriminelen nonchalanter zijn betreffende anonimiteit op het internet?
Als je alleen je cijfers hebt door aanhoudingen en veroordelingen, dan is niet de juiste noch de gehele doelgroep onderzocht. en kun je allerminst spreken over een volwaardig onderzoek.
Om maar weer even terug te komen in de realiteit denk ik dat de waarheid eerder is dat de meeste criminelen groeperingen al lang weten dat geld verdienen in de echte wereld naast de eenvoud een stuk lucratiever is, en dat de pakkans met die paar procent nagenoeg nihil is.
Hoe er met de vrijheid van het Internet wordt omgegaan is uiteindelijk gitzwart voor de toekomst van alle mogelijke autoriteiten die totaal afhankelijk zijn geworden van de informatie die (nu nog) ongehinderd via het Internet gedeeld wordt.

Replaceable | 10-09-14 | 15:41

Textbook oefening uit z'n verband trekken, hulde...
Ik snap dat het hier allemaal, dwangmatig, wat groffer en tendentieus moet maar dit is niet eens grappig meer.

In niets lijkt dit meer op het originele artikel. Misschien dom van mezelf, om te denken dat Geenstijl in beginsel een nieuws-site is.

Octanoz | 10-09-14 | 14:40

Oorzaak van zgn laag inkomen, waar makkelijker criminaliteit uit voorkomt is slap argument. Nogal eens wordt i.p.v. voor een baan gekozen voor een uitkering i.c.m. crimineel werk.

louis6227 | 10-09-14 | 13:41

Ook een vergelijking van niets. Cybercriminaliteit vergelijken met gewelddadige overvallen, roof en inbraak. En op één hoop gooien met de statistieken over criminaliteit.
Sjah. Je moet ergens die statistieken een beetje recht lullen met links. Anders krijg je zo'n beeld dat alle criminelen, Marokkaan zijn.

Wim Venijn | 10-09-14 | 13:05

Wat ik lees is dat het totaal aantal als verdacht aangemerkte jongeren daalt, dat de autochtone groep sneller daalt en daardoor de verhouding verschuift.
Wat ik daaruit op maak is dat het politieapparaat steeds harder valt en autochtone crimineeltjes slimmer zijn dan allochtone crimineeltjes.
Oh en wat "de helft is allochtoon" betreft --> Blijven vergelijken met de totale verdeling van de samenleving. Zo lang de verhoudingen daar nog anders zijn, kunnen we veilig blijven onderbuiken dat alles met een kleurtje met grotere waarschijnlijkheid crimineel tuigh is en bovendien dat crimineel tuigh met grotere waarschijnlijkheid een kleurtje heeft.

Den Heerscher | 10-09-14 | 12:48

Het schijnt dat de autochtone jongeren zelfs virtuele moorden plegen in zgn. cybergames.

hovawart | 10-09-14 | 12:45

Die autochtone jongeren zijn autochtonen van allochtone afkomst.

www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarl...

Quote:
Om de aanpak van de overvallenproblematiek een hoge urgentie te geven, werd de Taskforce overvallen en straatroven opgericht. Die ging op de eerste plaats eens kijken naar het daderprofiel.

Veertig procent van de daders is van Nederlandse afkomst. Van die autochtone daders is het grootste deel van oorsponkelijk Marokkaanse of Turkse afkomst. Zestig procent van de daders is van andere, niet-Nederlandse oftewel allochtone afkomst.

me,myself and IK | 10-09-14 | 12:34

pluk-87 | 10-09-14 | 11:21
Het zal niet gebeuren, maar het is goedbeschouwd wel de oplossing.
Het tribale karakter daagt uit en moet op zijn nummer worden gezet. Dat gebeurt niet en daarom worden ze brutaler.

Hier wordt dat wat beter uitgelegd dan ik kan:
hoeiboei.blogspot.nl/2014/04/de-tribal...

Citaat: "Het voordeel van de eigen stam is als regel leidend en wanneer de Nederlandse ‘stam’ niet aan de wensen voldoet, volgt het repertoire van afschrikking, dreiging en vergelding. Het juiste antwoord daarop is nog steeds niet gevonden."

Om de zaak ik evenwicht te brengen is er meer verbaal en fysiek geweld nodig. Maar daar zijn we nog niet aan toe

Islamofiel | 10-09-14 | 12:01

rdoetjes | 10-09-14 | 11:14
Enig idee hoeveel beta's gebruik maken van statistische databases bij hun onderzoek?
Daarnaast lul je maar wat in de ruimte mbt containerbegrippen op het gebied van beveiliging.

Kloof2012 | 10-09-14 | 11:27

Ah, Nigerianen, Pakistani, Roemenen enz. die proberen via internet uw bankrekening te plunderen, zijn in werkelijkheid autochtone jongeren? Althans volgens vermoedens van CBS-ambtenaren.
Gegoochel met harde cijfers, gelardeerd met nooit aangetoonde veronderstellingen leveren de door onze Haagse policor zo gewenste uitkomsten.
We worden al jaren bedot, voorgelogen. Door onze overheden, zogenaamd onafhankelijke instituten, adviesorganen, en propaganda-NPO/ MSM
Hij/zij die geen stront in ogen en oren heeft en zich niet (meer) laat bedotten krijgt een lelijk label: racist, nazi, xenofoob, rechts-extremist. Realisten, die de lelijke werkelijkheid zien en durven verwoorden, worden verketterd door zwevers, laffe wegkijkers en dwaallichten.

appelvink | 10-09-14 | 11:22

Wanneer marcheert de marine door de wijken?

pluk-87 | 10-09-14 | 11:21

De meeste autochtone jongeren kunnen nog niet eens een regel code programmeren laat staan dat ze een deukje in een pakje boter kunnen hacken. Ik zie die jongeren vaak genoeg als stagiare "business security" maar weten nog niet eens wat symmetrische en a-symmetrische encryptie is. Kunnen geen POP3 of HTTP protocol via telnet simuleren (sterker nog weten niet eens wat telnet is).

Dus nee... De autochtoonse jongeren zijn zelden cybercriminelen.
Bovendien zou dat vreemd zijn want waar zouden zij de kennis moeten hebben opgedaan? Op die uitgerangeerde donkere scholen, waarvan het onderwijs dommer is gemaakt door de overwegende meerderheid van zwak sociale jongens van Turkse en Marokkaanse ouders? De autochtonen jongeren zitten op overwegend zwarte scholen die het curriculum flink naar beneden hebben bijgesteld... (sorry Arrogander Pechtold ik zal dat nuanceren, overwegend 'donkere' scholen).
Dus ik weet niet waar de sneeuwvlokjes en de noughties kids hun hacking kennis hebben moeten op doen maar niet in scholen.
En voor de duidelijkheid een fucking script kiddy is geen hacker!!!

Ik maak mij juist zorgen dat kids die van school komen en zich security expert mogen noemen alleen papiertijgers zijn en werkelijk technisch niets op waarde kunnen schatten en alleen met utopische security ideeen komen.
Daarom is onze overheid (en ja zij is 1 van mijn klanten) veelal zo enorm slecht beveiligd. Er zijn hele protocollen die zo ideologisch zijn als een Jihad strijder in Irak maar geen praktische invulling hebben dus is de zaak zo slecht beveiligd als een kleuterschool.

Dus conclusie uit die onderzoek is KUT zoals de meeste onderzoeken van het CBP.
Maar ja dat krijg je als idiote alfa-wetenschappers die alleen maar statistiek kennen een onderzoek mogen doen. Onderzoeken moet je aan beta-wetenschappers en engineers overlaten en niet aan papieren-wetenschappers.

rdoetjes | 10-09-14 | 11:14

Ben benieuwd welk deel van de bevolking substantieel het meest slachtoffer zijn van deze misdaden, allochtonen of autochtonen?
Ik ben bang dat ruim 80% van de slachtoffers autochtoon is...

number668 | 10-09-14 | 11:09

Julia | 10-09-14 | 10:32
Eigen groep eerst, zo zou je het kunnen samenvatten. Etnocentrisme. De tribale achtergrond is verdwenen achter de muur van politieke correctheid. Wetenschappers durven niet, bang om uitgemaakt te worden voor racist.
Vond nog wel een redelijk artikel waarin het tribalisme als verklaringsgrond wordt aangevoerd:
Julia | 10-09-14 | 10:32

Islamofiel | 10-09-14 | 11:01

eerstneukendanpraten | 10-09-14 | 10:43
Herkenbaar. En ze eindigden de ´brief´ met ´Giroblau past bij jau´.

chicago river | 10-09-14 | 10:57

Ik lees: Experts van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) herkennen de stijging en zien een aantal mogelijke verklaringen. Zo zijn er relatief meer allochtone jongeren in Nederland.

Ik ben ook een expert. Bij een percentage gaat het om een percentage en niet om het nominale aantal, eikels.
Dus als het % is gestegen komt dit omdat meer rifapen omaatjes beroven. Ze zijn in NL geboren, dus zijn ze officieel ook nog eens allochtoon. Maar er maar 80% van, dus.

Piet Karbiet | 10-09-14 | 10:56

En dan is er ook nog een definitiekwestie. Wat is een allochtoon? Er zijn genoeg bontkraagjes die hier geboren zijn, in de statistieken worden deze dan Nederlanders genoemd.

deluiegriek | 10-09-14 | 10:53

Iemand die uit een oorlogsgebied komt/is gevlucht, jarenlang onderdrukt is, getraumatiseerd is, de meest vreselijke dingen heeft meegemaakt... kent die niet gewoon een andere definitie van goed/kwaad dan de gemiddelde autochtone Nederlander? Kijkt die niet heel anders aan tegen het gebruik van geweld, bezit/diefstal? En zit daar niet ook een deel van de problematiek?

Kloof2012 | 10-09-14 | 10:50

Dienstplicht terug invoeren. Moet toch binnenkort in verband met Rusland, IS en andere klootzakjes. Kindjes flink afknijpen en discipline bij zien te brengen. Dan gaat het misschien wat beter met de kindjes en anders met een flink eind hout eroverheen. Het is hier te soft geworden. Iets met pedagogisch verantwoord en zo.

vrijdaggehaktdag | 10-09-14 | 10:48

Moi2 | 10-09-14 | 10:23
Links Nederland komt niet met feiten en cijfers om hun multiculturele droom te verdedigen of te verwezenlijken. Links Nederland komt met emoties, net zoals Unicef je een envelop stuurt met een hongerig zwart afrikaans kindje die bijna aan de hongerdood sterft, maar net niet wanneer u nu geld stort! Andere culturen zijn beter, buitenlanders en allochtonen zijn zo zielig, arm, getraumatiseerd, gediscrimineerd, laten we vooral lief tegen deze mensen doen.Gooi er bakken geld tegen aan, dan zullen ze uiteindelijk ook lief tegen ons gaan doen!
Laten we vooral niet kijken naar de feiten en cijfers die de multiculturele droom tegenspreken en iedereen die niet in die droom gelooft, uitmaken voor kille harteloze racist en xenofoob! Links maakt enkel gebruik van emoties.

Julia | 10-09-14 | 10:46

Cuyahoga | 10-09-14 | 10:04

Wat toevallig, ik kreeg laatst een brief van een Nigeriaan die de beschikking had over de nalatenschap van een oude Jood die met zijn hele familie was omgekomen bij een ongeluk met een helikopter. En die Jood was ook schatrijk! Moest alleen nog wat administratiekosten overmaken en dan zou ik ook een deel hiervan mogen opstrijken. Verder kreeg ik laatst een mail van de Postbank met de waarschuwing dat iemand had willen inbreken op mijn rekening via telebanking en of ik even mijn wachtwoord en password wilde geven en dat zouden zij alle inbrekers van mijn rekening af jagen. Wel vreemd dat het webadres van de Postbank eindigde met 'ru". Wist niet dat ze ook een vestiging in Rusland hadden maar gelukkig houdt het CBS dit allemaal voor ons in de gaten!

eerstneukendanpraten | 10-09-14 | 10:43

Relatief meer allochtone jongeren houdt in dat hun aantal harder stijgt dan het aantal autochtone jongeren. Allomoeders baren nu eenmaal meer kinderen dan automoeders. Een zorgelijke ontwikkeling, omdat moslims het bewijs leveren dat ze ons via hun baarmoeders zullen onderwerpen. Nog twee generaties zo doorgaan en we hebben de weinig autochtone agenten om allochtone criminelen op te pakken. Het alsmaar stijgende aandeel van allochtonen in de bevolking, zal hen in de gelegenheid stellen om hier de macht over te nemen. In iedere gematigde moslim brandt namelijk een extremistisch waakvlammetje.

haidewietska | 10-09-14 | 10:42

Vooruit dan maar:

Minder, minder, minder!

(Criminaliteit dan, he!)

Dick Luyenlomp | 10-09-14 | 10:40

Ik wist het wel, we zijn schorriemorrie. Tijd voor een kalifaat, die weten wél raad met zulk schuim van de aarde als ons.

LeakyLeak | 10-09-14 | 10:39

Lullig, én doorzichtig, argument om de misdaadcijfers onder jong allochtoons tuig met criminele neigingen proberen te bagatelliseren. CBS: u vraagt, wij fabriceren.

natte krant | 10-09-14 | 10:38

Gegoochel met cijfers is het. 20% van de Nederlandse bevolking (allochtoon) levert 50% van de criminelen.
80% autochtoon levert de overige 50%. Een simpel rekensommetje leert ons dan dat de allochtoon 4 keer meer criminelen levert. Gaan we dit verder corrigeren omdat de zoveelste generatie als autochtoon wordt geregistreerd dan komen we waarschijnlijk uit op factor 5. Kortom de allochtoon is in vergelijking tot de autochtoon tenminste 5 maal vaker crimineel. Uiteraard komt dat door hun sociale achterstand, even vergetend dat er ook onder autochtonen sociale achterstand bestaat dat niet 1 op 1 leidt tot criminaliteit maar dat past niet in het multikul plaatje uiteraard en wordt verzwegen.

juntatiger | 10-09-14 | 10:37

Bij ons bestaat de criminele allochtoon vooral uit lieden met Pl en Lt op hun auto.

eerstneukendanpraten | 10-09-14 | 10:35


Weerduivel | 10-09-14 | 09:28
Jij bent echt het toppunt van intelligentie.....

ITEACHYOU | 10-09-14 | 10:34


Aaaah... Vermoedens en mogelijkheden!
Alles wat in geval van allochtonen als discriminazi wordt afgedaan wordt hier aangegrepen om de autochtonen jongeren er ook 'bij' te betrekken, opdat ook zij, eventueel slechts virtueel, niet meer de dans ontspringen!

Boobystrap | 10-09-14 | 10:34

Islamofiel | 10-09-14 | 10:09
Kijk bv. naar het geval Haifi. Haifi zat in het comite herstel van vertrouwen want die jongens in de Schilderswijk hadden het zo zwaar en werden gediscrimineerd door de politie. Nou, we weten allemaal de uitspraken van Haifi. Ook Mohammed Ghay die daarin zat, had een uitspraak over Joan Rivers. Met 2 van zulke voorbeelden gaat het herstellen van vertrouwen de goede kant op. Vandaag een bericht over het feit dat de politie jongens zoekt uit de Schilderswijk, de mensen daar lachen de politie uit want ze weten allemaal wie het zijn. Maar denk maar niet dat ze de politie zullen helpen. Het is wel interessant om te zien, ze gebruiken het collective groepsdenken van hun achterlijke cultuur en geloof in combinatie met het individuele denken plus rechten en plichten van de Nederlandse cultuur. Op een of andere manier ben je dan nooit zelf verantwoorderlijk voor je daden. Wanneer je wordt aangehouden ben je een individu en wordt je gediscrimineerd want Marokkaan, wanneer je gezocht wordt in de Schilderswijk wordt je hand boven het hoofd gehouden door je medemarokannen want je bent onderdeel van een groep.

Julia | 10-09-14 | 10:32

Islamofiel | 10-09-14 | 10:09
Het is veel simpeler en inherent aan de islam.
Criminaliteit tegen niet-moslims is volgens de islam geen criminaliteit.
Vandaar dat de ouders ook totaal niet ingrijpen
Voor deze ouders doen hun kinderen toch helemaal niets wat niet is geoorloofd.
-
Heeft niets met niet opvoeden te maken maar is gewoon de islam.
Multiculti met islam is domweg onmogelijk... zoals we zullen gaan zien.

Moi2 | 10-09-14 | 10:29

polt | 10-09-14 | 10:14

In absolute zin is de jeugdwerkeloosheid onder autochtonen groter dan onder allochtonen. De laatsten zijn minder crimineel. Een sociaal economische verklaring gaat dus niet op en ziet heel veel andere dingen over het hoofd

Islamofiel | 10-09-14 | 10:26

Het is al jaren zo dat Links Nederland de uitzondering te regel maakt om te doen alsof hun "mooie multiculturele samenleving" ook echt bestaat.
-
Was goed te zien tijdens het Marokkanendebat.
PVV praat over duizenden en duizenden Marokkaanse criminelen en Links Nederland ging dat zonder problemen goed praten met hun ene (waarschijnlijk ook nog fictieve) "Marokkaanse vriend" die het allemaal ook zo erg zou vinden.
Voor hun was die ene "Marokkaanse vriend" de hele Marokkaanse gemeenschap.
-
... en dat zijn mensen die zichzelf veel intelligenter dan de rest vinden... tja, een ruime fantasie hebben is mooi.

Moi2 | 10-09-14 | 10:23

Was zelf vroeger ook zo´n autochtone computercrimineel. Bouwde op de Commodore 64 mn eigen galgje en hing daar cyberNigerianen en cyberChinezen aan op. Je moet weten, destijds kon de C64 namelijk de toekomst voorspellen als je maar lang en hard genoeg op ¨press play on tape¨ drukte totdat het zwart voor je ogen werd.

Als je dan wakker werd omdat iemand riep ¨aan tafel¨ had je de mensheid weer een hoop problemen bespaard. Mooie tijden.

chicago river | 10-09-14 | 10:21

Knap van het CBS, cybercriminelen zijn vooral autochtoon, hoewel ze vooral buiten beeld zijn, maar toch ziet het CBS dat het autochtonen zijn..., hellup wat een voorgeprogrammeerde flauwe kul produceren die gasten en zo vreselijk dom en doorzichtig.

louis6227 | 10-09-14 | 10:19

Als cyberovertreder zal ik geen stenen gooien of cameras slopen.
Ik zou wel lachen.

GateKeeperNL | 10-09-14 | 10:19

@Bernard Couperus | 10-09-14 | 09:56
je zou er bijna een nieuw woord voor verzinnen, het nietstoevoegende naamwoord.

GekkeDave | 10-09-14 | 10:19

@Igor Putkin | 10-09-14 | 09:59
idem in mijn stad (Lees: Utrecht) We hebben inmiddels al klein Marokko hier (lees: kanalenweiland).

GekkeDave | 10-09-14 | 10:18

De helft trap vol in van Rossems kwinkslag. Grappig.

Willianus Wortelus | 10-09-14 | 10:17

Lijkt me interessant om de sociaal-economische achtergrond van autochtonen en allochtonen te vergelijken en te bekijken in hoeverre de sociaal-economische situatie te onpas gebruikt wordt als excuus voor crimineel gedrag.

polt | 10-09-14 | 10:14

Blijkbaar is de ernst van een overtreding nergens in de statistieken meegenomen. Dus een autochtoon die The Pirate Bay bezoekt, telt even zwaar mee als een allochtoon die een 88-jarige vrouw berooft.

Russells Teapot | 10-09-14 | 10:14

Ik weet niet of het cybercrime genoemd kan worden, maar internet, websites, facebook etc. zijn vergeven van verbale jihad.

Islamofiel | 10-09-14 | 10:13

Je hebt domme criminelen en cybercriminelen, zo zie ik dat.

rara | 10-09-14 | 10:11

De belangrijkste verklaring voor het verschijnsel komt zelden in beeld. Het is de opvoeding in de tribale cultuur die gericht is op het ontwikkelen van fysieke en verbale dominantie, vaak in groepsverband. In de jeugdjaren vindt er op straat als oefenterrein een soort selectieproces plaats. Een van de manieren om je te bewijzen is de 'andere'stam in verlegenheid brengen of schade doen. De 'andere' stam is die van de blanke ongelovigen. Die mag je beschimpen, beroven, benadelen en de belangrijkste vijanden in de andere stam zijn targets.
De islam maakt gebruik van deze tribale cultuur

Islamofiel | 10-09-14 | 10:09

Ja als je het niet rechtsom kunt verklaren, dan maar linksom. Een politiek correcte verklaring MOET en ZAL er komen. Dus dan verzinnen we maar dat iedereen net zo schuldig is, ook al is dat onzichtbaar en ongrijpbaar, behalve als in het voordeel kan uitpakken voor een blanke Nederlander! Ja hohoho wel na blijven denken he, dat kan dus niet. Blank plus NL's paspoort plus baan (zelf geld verdienen! Hoe durf je!) plus auto plus huis = zo crimineel als de pest en derhalve laten betalen en pesten tot aan het graf. Alles wat een kleurtrje heeft daarentegen is tandjeslievvvv en kan niets verkeerd doen.

Beaulefermier | 10-09-14 | 10:06

@Igor Putkin | 10-09-14 | 09:59
In mijn straat wel.

Kaas de Vies | 10-09-14 | 10:05

Dat cybercrime meestal dooe autochtonen wordt gedaan, zou best kunnen, ik heb namelijk met allochtonen alleen maar positieve ervaringen.
Zo werd ik laatst gebeld door Danny uit Californië van Microsoft.
Hij had een zwaar Indisch of Pakistaans accent maar ik begreep gelukkig wat hij bedoelde, mijn computer was besmet met een virus en dankzij hem kom ik er binnenkort mooi vanaf.

Via Dimitri uit Oost-Europa heeft mijn vriendin mooi een part-time baan als thuiswerk gevonden.
Enige wat ze hoeft te doen is zo nu en dan wat geld via haar eigen rekening overboeken of naar Western Union brengen.

En als klap op de vuurpijl heb ik een half jaar geleden kennis gemaakt met een Nigeriaanse prins die een mega-miljoenen erfenis heeft, maar er niet bij kan vanwege, eh.. nou ja, doet er niet toe.
Anyway, ik stuur hem nu iedere maand duizend euro, en straks is 20% van dat geld van mij.
En dan is het toedeledoki bitches, dan gaat ome Cuya met zijn reedt op een zonnig eiland in de stille zuidzee liggen.

Dus allochtonen die aan cybercrime doen, nee, daar kan ik me helemaal niks bij voorstellen.

Cuyahoga | 10-09-14 | 10:04

Leid vooral de aandacht naar iets anders, CBS. Kom met een 'vermoeden' over autochtone jongeren. Kom met een verhaaltje over andere registratiemethode.... En voila, het valt met allochtonen best wel mee. Best wel lastig wanneer feiten en cijfers je multiculturele droom tegenspreken.

Julia | 10-09-14 | 10:02

Staan bijvoorbeeld Roemenen en Bulgaren te boek als autochtoon of als allochtoon? Of wordt het onderscheid "niet-westers" gemaakt? Vragen, vragen...

Kloof2012 | 10-09-14 | 10:02

@frank87 | 10-09-14 | 09:55
Wat dacht je van het consumeren van alcohol? Straks wordt dat gewoon illegaal verklaard en dan is opeens 98% van de autochtone, blanke mannen een crimineel en valt het allochtone aandeel in de criminaliteit volledig in het niet.
.
Ik zou maar vast een drankvoorraad aanleggen, want deze overheid zal er alles aan doen om het multiculti-drama te verdoezelen...

Brou Is Back | 10-09-14 | 10:02

Alles hangt af van de waarden en normen van de wetgever. En die is gelukkig nog autochtoon. Als het kalifaat de macht grijpt en het aanhangen van het Christendom strafbaar stelt, dan zijn plotseling de autochtonen veel crimineler dan de allochtonen uit Arabierië. Kippling zei het al: east is east and west is west and never the twain shall meet.

Ci Ty33 | 10-09-14 | 10:00

Volgens CBS zijn cybercrimminelen autochtoon, ze zien ze wel niet, want zijn buiten beeld en dus geen cijfers, maar gewoon omdat DISCRIMINATIE MAG, wat MOET !

louis6227 | 10-09-14 | 09:58

Tja, je kan er omheen-lullen (let op het koppelteken) wat je wilt. Maar 1 blik op 'Opsporing Verzocht' zegt mij dat 80-90% van alle straatberovingen, inbraken, diefstal, geweldspleging en dergelijke gepleegd worden door de ..... Medelander. Nou, vul maar in zeg ik. Typ: het betreft een bijvoeglijk naamwoord.

Bernard Couperus | 10-09-14 | 09:56

En kijk eens naar de cijfers als we het kalifaat invoeren:
Beroven van kaffirs: legaal
lastigvallen van vrouwen die buiten komen: legaal
varkensvlees eten: illegaal
kerkbezoek: illegaal

Zie: 100% van de misdaad door autochtonen.

frank87 | 10-09-14 | 09:55

En met een oplossingspercentage van tussen de 5 en de 10% is het werkelijke probleem dus nog veel groter. Maar wie kijkt daar nog van op? Wat ik nog mis is hoe dit alles onze schuld is maar daar zullen de linksche gutmenschen de komende tijd wel antwoord op geven.

The Kwisatz | 10-09-14 | 09:54

Daarnaast wordt 400% van de niet bestaande misdaad door autochtonen gepleegd, opdat wij niet vergeten!

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar definitie allochtoon en autochtoon want we krijgen nu te maken met de verplaatsing van derde generatie is autochtoon (ook al spreken ze gebrekkig Nederlands en zijn ze onaangepast).

Kaas de Vies | 10-09-14 | 09:52

Ik denk eerder dat om meer dan 90% allochtonen gaat maar dat het door gerommel met definities op 50% gehouden wordt. Van een derde generatie Marokkaan zijn immers beide ouders in Nederland geboren dus die is volgens de definitie autochtoon.

Borakh | 10-09-14 | 09:51

Kan wel kloppen, want de gemiddelde allochtone jongere heeft een IQ van rond de tachtig en dan is een carrière als cybercrimineel toch echt te hoog gegrepen. Een oude dame van haar handtasje beroven lukt dan een stuk beter.

Brou Is Back | 10-09-14 | 09:51

Die cijfers kloppen toch, de helft van Nederland is toch ook allochtoon en dan geven deze cijfers toch precies weer wat de demografische samenstelling van Nederland is? Oh...... Wacht.

TheStef | 10-09-14 | 09:50

CBS is een ambtenaren club. Die ambtenaren zijn politiek links. Zeg maar vrienden van de NL overheid.

En dat lees je dus.

duitse herder | 10-09-14 | 09:50

Daarom moet films downloaden illegaal gemaakt worden, want dan vallen de allochtonen niet meer zo op in de cijfers.

frank87 | 10-09-14 | 09:49

Logisch dat iedere niet-zichtbare cybercrimmineel niet als allochtoon wordt bestempeld want: slim.

De waard zijn gast | 10-09-14 | 09:48

En dan mogen we ook niet vergeten dat allochtonen vanaf de derde (?) generatie al officieel autochtoon worden genoemd. Kans is dus groot dat onder de 'autochtone' verdachten ook nog eens een hoop allochtonen zitten. Gelukkig zijn er altijd weer mensen die dit soort statistieken haarfijn weten uit te pluizen en dan tot de conclusie komen dat het allemaal best hartstikke meevalt: www.flipvandyke.nl/2012/12/marokkanen-...

FrankVeer | 10-09-14 | 09:47

CBS produceert geen cijfers maar onderbuikgevoelens als het gaat om cybercrime, want cijfers ontbreken. Cijfers eikels, daar worden jullie voor betaald, geen vage vermoedens en slappe waaroms !!!!

louis6227 | 10-09-14 | 09:46

Ik zeg Wijf, Woning, Werk! - maar daar moeten we dan wel met zn allen de schouders onder zetten. Deze jongens moeten stevig worden aangesproken op hun gedrag. Het is ook goed dat het benoemd wordt, zodat we kunnen gaan bouwen. We moeten er voor zorgen dat ze onderwijs krijgen en zinvolle daginvulling. Je kunt in buurthuizen activiteiten organiseren die aansluit bij hen beleving en interesses. Denk daarbij aan rap of kickbokslessen. Ook denk ik dat je de moskee moet betrekken bij de begeleiding. Programma's vanuit de moskee moeten actief door de overheid ondersteund worden. Zie daar: De oplossing. Is het nu echt zo moeilijk?

chosenignorance | 10-09-14 | 09:44

Advertenties van allochtonen vallen dan ook helemaaal niet op , op marktplaats.

Alfa 75 | 10-09-14 | 09:44

De meeste cybercriminelen zijn autochtoon?
Vreemd, dat zou je niet zeggen bij het lezen van de talloze mailtjes die mij namens de bank waarschuwen tegen cybercriminelen.
Maar goed. Ik denk dat "onze" regenten, hun staatsmedia en hun Joop.nl alle reaguurders van GS zeker en vast meetellen als cybercriminelen".

Jan Passant mk2 | 10-09-14 | 09:43

-weggejorist-

kopje zwarte thee | 10-09-14 | 09:43

@ Bernard Couperus | 10-09-14 | 09:36

juist, die cijfers wil ik ook zien. Dat plaatst de boel in beter perspectief.

Dan corrigeren voor inkomen ouders (kinderen arme ouders vervallen vaker in criminaliteit)

Dan kunnen er harde conclusies getrokken worden. Welicht nuanceert dit het beeld iets, maar ik denk het niet.

De Treinende Rechter | 10-09-14 | 09:43

Met andere woorden als het illegaal downloaden van een filmpje niet als criminaliteit wordt aangemerkt stijgt het aandeel van de allochtone jongeren in de criminaliteitcijfers naar 98 procent.

Roodneus | 10-09-14 | 09:41

Triest om te zien hoe het CBS (!) dat zich bezig dient te houden met feiten en cijfers het VERMOEDEN uitspreekt dat autochtone jongeren zich dan maar bezig zal houden met cybercrime! Vermoeden.. Waarop gebaseerd? Het gaat niet goed.

Claude_Vieaul | 10-09-14 | 09:41

Kortom: alle jongeren zijn crimineel.
Ik zou nog iets over opvoedingskampen kunnen wauwelen maar dat is al niet origineel meer.

jemagookniksmeer | 10-09-14 | 09:39

Spoeddebat om het CBS af te schaffen nu ze discrimineren en aan vreselijke racisme doen. Je MAG niet zeggen, onderzoeken, en zien dat allochtone jongeren crimineel zijn in 50% van de criminaliteitcijfers.

BeunDeHaas | 10-09-14 | 09:38

Gossie, autochtone jongeren minder betrokken bij criminaliteit dan allochtone jongeren (joh). De overheid schiet meteen weer in een kramp in dit laffe multikul landje en verzint gewoon een onzichtbare criminaliteit voor autochtone jongeren. Linkse klootzakken in Den Haag.

Stilleven | 10-09-14 | 09:38

In ander brekend nieuws gaat het CBS volgende week bekend maken dat kippen meer eieren leggen dan hanen.
Bij gebraden kipen en gebraden hanen is het aantal eieren echter bijna gelijk.
Krokodillen leggen ook eieren en de paashaas gebruikt rode verf voor zijn eieren en die is weer gemaakt van luizen.
Krokodillen hebben minder luizen dan kippen, maar dat komt vooral omdat ze in Australië meer kangaroes hebben.

Cuyahoga | 10-09-14 | 09:36

Als je het in het juiste perspectief plaatst wordt het nog 'mooier'.

Er is geen 50/50-verdeling van allochtone en autochtone jongeren. Stel dat dit 20/80 is. Met andere woorden de 50% van de criminele allochtonen jongeren komen voort uit een minderheid van de samenleving.

Met andere woorden: de vraag zou niet moeten zijn 'welk percentage van de criminele jongeren' is van allochtone afkomst, maar 'welk percentage van de allochtone jongeren' is crimineel? Die laatste is door de onevenredige verdeling van de basis automatisch een heel stuk hoger dan die 50%.

Hè lekker, ff wat theoretisch geneuzel op de woensdagochtend. Zo, ik ga nu verder met weg-kijken, oplos-knuffelen, en er-om-heen-lullen.

Bernard Couperus | 10-09-14 | 09:36

Cybercriminaliteit is een film van Piratebay downloaden???

Roodneus | 10-09-14 | 09:36

Als iets in percentages uitgedrukt wordt, dan maakt het niet uit hoeveel allochtone jongeren er nu meer zijn dan in 2006. Een stijging van 10% is hoe dan ook een stijging.

Rest In Privacy | 10-09-14 | 09:35

Cybercriminaliteit zoals het illegaal downloaden van wat films en muziek, ja dat is eigenlijk wel net zo erg als het beroven van bejaarden op begraafplaatsen. Schande!

witwas | 10-09-14 | 09:35

CBS: Centraal Bureau Staatspropaganda.

wakkere_nederlander | 10-09-14 | 09:34

Cybercriminaliteit heeft NIETS met het Christendom* te maken!
*vul aan
Zo dat klinkt eigenlijk best wel stupide...

atheïstisch stemvee | 10-09-14 | 09:33

Nou, dat schiet dan lekker op. Toch zo'n 50,000 per jaar, en dat op een totaal 350,000 marrokanen in ons land. Het is om te huilen. Ik zou zeggen: genoeg gepampert, de roe er over, in de zak ermee en niet stoppen in Spanje.

Bamboojay | 10-09-14 | 09:33

Gvd autocorrectie.

kleuterleider | 10-09-14 | 09:31

Jet Bussemaker heeft in een reactie al gemeld extra geld uit te trekken voor computercursussen voor allochtonen, want ze moeten wel gelijke kansen krijgen om aan cybercriminaliteit te doen.

Cuyahoga | 10-09-14 | 09:31

Dit is wat ik leuk vind ASN GS: lekker door de PR praatjes herbekijken.

kleuterleider | 10-09-14 | 09:30

Ik geloof het pas als het op Joop.nl staat !!

wielmoer | 10-09-14 | 09:29

Hoeveel allochtonen of autochtonen misdaden plegen zegt nog niet zoveel. Je weet daarmee niets over de totale aantallen en de percentages.

Je moet eens zien hoeveel percentage van het totale aantal allochtonen en autochtonen betrokken is bij criminaliteit. Dat geeft een veel beter en nog schokkender beeld geef ik op een briefje.

Realism Is All | 10-09-14 | 09:29

De allochtoontjes zijn nu eenmaal te dom voor cybercriminaliteit.

Weerduivel | 10-09-14 | 09:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl