Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Weg met Oekraine

bassiehof100xxx.jpg “De verdragsorganisatie betuigde solidariteit met Kiev en zal president Petro Porosjenko volgende week verwelkomen op een top in Wales. Rasmussen zei het volledig te respecteren als de Oekraïense leider besluit om te toetredingsprocedure van de NAVO te starten.” Dat de EU gek is geworden wisten we al. Exhibit A, exhibit B. Het lijkt er op dat secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen inmiddels ook kierewiet is, met hun nieuwe Europese NAVO-bases en NAVO interventiemacht. Waar komt die enorme drang vandaan om Oekraïne bij het Vrije Westen te betrekken? Kiev is volstrekt onbetrouwbaar gebleken. Recent nog moest Nederland de onderzoeksmissie in het rampgebied van de neergeschoten MH17 afbreken omdat president Porosjenko zich niet aan de met Frans Timmermans gemaakte afspraken hield: er werd gewoon doorgevochten in het gebied. Oekraïne, wat moet je er mee? Eerst een kaartje ter verduidelijking, na de breek. Duidelijk kaartje, niet? De NAVO is een militaire alliantie, de kern van het verdrag is artikel 5: een aanval op één van de staten betekent een aanval op allemaal. Oekraïne ligt mooi tussen Europa en Rusland in als buffer. Het gebrul van Verhofstadt, Van Baalen en Rasmussen draagt bepaaldelijk niet bij aan rust in de regio. Aan Oekraïne de kans (of hoop) bieden op Europese- en NAVO-toetreding, speelt Rusland alleen maar in de kaart: “Zie je wel”, zal Poetin zeggen. “Het Westen probeert de grenzen richting het oosten te verleggen.” Daarbij: zinspelen op een lidmaatschap van de NAVO betekent dat Rasmussen eigenlijk zegt dat het Vrije Westen bereid is om een oorlog met Rusland aan te gaan. Het zou helpen als Europa een eenduidig sanctiebeleid laat horen aan de Russen maar dat lukt niet. Beste voorbeeld zijn de socialistische Fransen die gewoon doorgaan met de verkoop van oorlogsschepen aan de Russen. Aansturen op een handelsoorlog middels sancties over en weer zou het beste zijn omdat je dan zeker weet dat alle partijen uiteindelijk weer om de tafel gaan zitten: regeringen worden inschikkelijker wanneer ze zien dat hun standpunten toch wel erg veel geld kosten. De Russen ervan overtuigen dat rust in Oekraïne in ieders belang is, zou de belangrijkste prioriteit van het Westen moeten zijn: er moeten zaken worden gedaan met Moskou, niet met Kiev. Oekraïne mag meedoen met het Eurovisie Songfestival. Maar daar zullen ze het voorlopig mee moeten doen.

Reaguursels

Inloggen

Hoe is het mogelijk dat Merkel zegt dat de Oekraine kredietwaardig is? De Oekraine heeft een schuld van hier tot Tokio aan Rusland voor het gas wat ze geleverd hebben gekregen en nooit betaald hebben. Iedereen in de EU mag dan daaraan betalen om een crimineel te helpen die z'n eigen mensen in het oosten van de Oekraine vermoord.
Ze moeten eens wakker worden in Brussel, die alleen hun zakken zitten te vullen en geen belastingen hoeven te betalen.
Het is zo makkelijk om Poetin van alles te beschuldigen.
De grootste agressor is toch Amerika, die de EU aanzet om sancties tegen Rusland te voeren, en wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.
Nederland blijft aan het handje lopen van Amerika en doet alles en gelooft alles wat Amerika zegt.
De NAVO zegt dat er oorlogs materiaal door Rusland geleverd wordt. Het zijn de tanks en gevechtsvoertuigen die de militairen van de Oekraine achterlaten in het oosten van de Oekraine. Dit zijn voertuigen die nog uit de tijd van de USSR stammen.

baere1 | 01-09-14 | 22:18

geef dat achtergebleven stuk grond toch aan de Russen.

waarom moet dat land zo nodig bij de EU??

Hierom: de Oekraine voor de EU Nederland BV een nieuwe afzetmarkt.. en daar is het allemaal om te doen!

ikbenwakker | 01-09-14 | 06:56

"De Russen ervan overtuigen dat rust in Oekraïne in ieders belang is, zou de belangrijkste prioriteit van het Westen moeten zijn…"
.
Sjonge. Prioriteit van het Westen. Nou, dat is nu net waar die Russen al veel langer op aandringen, maar geen gehoor voor vinden in het gedebiliseerde, zelfbevlekkende Westen. Wie geen televee-zombie is, en dus nog bij zinnen, weet dat men juist het Westen moet overtuigen dat rust in Oekraïne in ieders belang is. Want wie begon ook weer met deze cluster-ellende, die bloedige nazi-staatsgreep en vuile oorlog tegen de eigen oppositie? Precies, de VS en f*ck de EU. In het kielzog daarvan Rasmussen, die voor zijn pensioen nog even NAVO-raketinstallaties in Oekraine moet planten ("first strike") en nu volledig aan het doordraaien is. Op de achtergrond hijgen de neoconsdie hun laatste kans voor hun NWO zien, en koste wat kost Rusland ondermijnen www.globalresearch.ca/the-eurasian-che...
Het Westen heeft vrijwel geen verstandige, beschaafde politici meer, en is vol van verwende, kwaadaardige en hypocriete kleuters www.paulcraigroberts.org/2014/08/30/we... Het zappende gepeupel laat zich intussen opjutten door hele en halve low-brow idioten die zich voordoen als reporter, ruslandkenner of historicus. Wat een dieptepunt.
Begrijpelijk dat de Russen--na een kwart eeuw aansluiting te hebben gezocht en geïncasseerd--zich in walging afkeren van de onwelriekende beerput die "het Westen" heet. Oekraïne is simpelweg de brug te ver. Game-over. Wie dat nog steeds niet begrijpt, kan beter gaan bordenwassen of zoiets.

ben kokhals | 01-09-14 | 02:51

@More Than Happy | 31-08-14 | 11:35
Er wordt wel hard gefaald idd. Maar het gaat hier over de NAVO, niet over de EU. Waarom mag Oekraine niet bij de NAVO? Dat zorgt er dan toch voor dat er eindelijk eens actie ondernomen gaat worden?

Ik snap het niet helemaal. Oekraine grenst aan 4 NAVO landen en heeft gewoon te maken met een oorlog. Waarom grijpt de EU niet in om daar vrede te stichten? Het is nu oorlog op het Europese continent. Hoe kunnen we dat nou laten gebeuren?

Ja Rusland zit er inderdaad achter, maar zolang die niet openlijk ervoor uitkomen, wat gaan ze doen dan? Sancties helpen niet, dat blijkt nu al weken (werkt eerder averechts), tanks, vliegtuigen en hevig geschut sturen werkt wel. De separtisten zijn georganiseerd, maar ook niet zo heel goed. Kom op Brussel, laat je nou eens horen!!

Martinspire | 31-08-14 | 23:53

@Nederlanddraaitdoor | 31-08-14 | 13:04
Bij de val van de muur in 1989 was onderdeel van de deal met Gorbatsjov dat Rusland niet zou ingrijpen bij een opstand in DDR en het Oostblok zou opgeven op voorwaarde dat NAVO niet verder naar het oosten zou uitbreiden. De NAVO is deze afspraak niet nagekomen, vanuit deze context is dit één van de verklaringen dat voor Rusland m.b.t. de Oekraïne een grens bereikt is.
@bijna_raak | 31-08-14 | 20:35
Ik heb desbetreffende avond dat Twitteraccount ook gevolgd, een substantieel deel van zijn berichten teruggaand tot 2012 hadden betrekking op de Oekraïne en ook zijn werk als luchtverkeersleider. Ik heb geen reden aan te nemen dat het een vervalsing betreft.

#enpassant | 31-08-14 | 22:46

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:29

Het is onvermijdbaar helaas. Het is nu ook zo dat de volkeren die er leven onder Russisch bewind er geen zak te vertellen hebben. Wist je dat Crimea vroeger een islamitisch kalifaat was? Oud klasgenootje van het Ottomaanserijk en hof leverancier van slaven. Weet je wat de Russen gedaan hebben met de oorsponkelijke gouden horde en tartaren? juist gedeporteerd en grotendeels afgeslacht. Slechts 12% vertegenwoordigd nog de oorsprong. Ik ben alles behalve totalitair. Ik kijk graag terug in de geschiedenis om de toekomst te begrijpen.

Koning Radboud | 31-08-14 | 22:34

Lafayette | 31-08-14 | 15:57

-vraag geen GS wat de betekenis is van 'vrije meningsuiting'
-de vermeende vrijheid betreft uitsluitend ISIS en de onder dwang geimporteerde xenoculturen en xenosapiens, zie von Arschen, zie Opsouten en zie Rötte
-we hebben geen welvaart, we hebben bijna een triljard schuld
-iedere werkende gaat er al jaren op achteruit, de burocraten kennen hun geroofde miljoenen niet eens meer kwijt en klotsen tegen de klippen op
-levendige binnensteden verpauperen al jaren, winkelleegstand, vernietiging handel dmv Ruslandboycto, Saoudi Arabie boycot en Israelboycot, dit alles gaat dadelijk ook de debiele burger die achter het behang langs nog steeds de enorme olifant in zn kamer niet ziet, opvallen.
-Actieve politiek om autochtoon zo snel mogelijk tot minderheid te reduceren
Het is anders, we leven op een schuldenbelt waarbij nog steeds de VERKEERDE beslissingen worden genomen waarbij het geld omhoog gepompt wordt ipv naar beneden, lees, alles naar de eurofiele elite, en de inkomensongelijkheid gigantisch toeneemt, gaat de fik in de tent..

G. Raayer | 31-08-14 | 22:15

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:16
Dat kan ik wel. Of het klopt of niet, dit is wel de redenering die gevolgd wordt. Jammer voor jou en de Koreaanse Slet. De Russen houden zich niet aan jullie boekjes en regeltjes.

Overigens geef ik in mijn comment duidelijk aan dat de Russen daarna hebben huisgehouden als wraak. Lezen is dus ook niet je sterkste punt.

ristretto | 31-08-14 | 21:54

@bijna_raak | 31-08-14 | 20:35
Laat ik dan maar even bijten. De EU loopt zichzelf natuurlijk niet te verrijken! Doe effe normaal man.

More Than Happy | 31-08-14 | 21:12

Putin is een mafioos en een ex KGB'er die zichzelf en zijn kliek helemaal rijk gestolen heeft, hij heeft gebieden geannexeerd van soevereine staten, die als dusdanig ook door Rusland erkend zijn, anti homowetten uitgevaardigd en ieder kritisch geluid gesmoord. Er was een Spaans sprekende verkeersleider die in Kiev gestationeerd zou zijn, helaas bleek hij te twitteren vanuit London. Lekker geloofwaardig, hoor je dan ook weinig meer van. De Putin fanboys geven als bewijs linkjes van Russia Today, Putin's eigen engelstalige propaganda zender. Tsja eigelijk de moeite van het reageren niet meer waard.

bijna_raak | 31-08-14 | 20:35

Ik moet persoonlijk wel altijd een beetje lachen om mensen die eenmaal ge-emigreerd hier zowat dag en nacht posten. Get a life there.

binthuys | 31-08-14 | 18:24

@Watching the Wheels | 31-08-14 |
Er zijn dus mensen die keuzes maken.
Voor de beeldvorming er emigreren dus altijd veel mensen. Het is dus niet een toename van 140.000. Onder hen bevinden zich, remigranten, expats, studenten, pensionados etc. En er komen ook elk jaar weer flinke aantallen terug.
Desalniettemin is er een aanzienlijke toename van Nederlander die weg gaan. Overigens draagt de EU hier wel in bij. Het is gewoon makkelijker geworden.
Als de keuze voor mij ooit aan de orde zou komen: Zuid-Amerika.

Lafayette | 31-08-14 | 18:15

@Lafayette | 31-08-14 | 17:00
Ken diverse oudere mensen die nog op hun oude dag (bijvoorbeeld naar Duitsland) vertrekken. 140.000 mensen per jaar is niet gering (10% van de bevolking in 10 jaar). Ben met je eens dat het elders ook tegen zal vallen. Prettige avond allen. 'CBS: meer ontevreden Nederlanders emigreren' www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2013/1...

Watching the Wheels | 31-08-14 | 18:10

@Lafayette | 31-08-14 | 16:55
FGTH start met Nixon :), liegen en bedriegen om de macht te houden en de slechteriken weg te houden.
.
Maar wel 40% van het gas afnemen bij Poetin en daarmee het hele circus financieren. Goed voor de 1500 miljard doe jaarlijks wereldwijd aan defensie wordt uitgegeven, bijna 4 miljard per dag. Keep the peace :) !

Watching the Wheels | 31-08-14 | 17:54

@Lafayette | 31-08-14 | 17:00
De belangen van veel mensen en bedrijven liggen in 'elkaars' verlengde. Volkomen begrijpelijk daarom dat ze Oekraïne (koste wat kost) bij de EU willen hebben, dan valt er weer wat te groeien, je kunt weer wat euro's printen zonder teveel gevolgen, nieuwe afzetmarkten, bouwbedrijven lekker aan de gang, 'goed voor de mensen'. Het is gewoon een andere wijze van benaderen, ze willen er een eenheidsworst van maken.
.
Persoonlijk vind ik het systeem, waarin wij vandaag de dag leven onrustig en onvrij, noodzakelijk begrijpelijk omdat ze even door willen pakken.
.
Dat houden individuen niet tegen, je ziet het lokaal ook (ze vervangen gewoon een burgemeester door de volgende stroman en gaan verder met schulden maken en geld uitdelen aan vriendjes), de schuld (geld) regeert.
.
Ik heb steeds minder met de EU en ook met de landelijke overheid en ben niet de enige.

Watching the Wheels | 31-08-14 | 17:48

@De Koreaanse Slet | 31-08-14
Omdat Putin en zijn clan uiteindelijk niet anders zijn dan andere autocraten/dictators, te weten ongelimiteerde zakkenvullers. Putin alleen al voor meer dan $50 miljard. Niet slecht voor een middenkader KGB agentje. Het verschil met China is de natuurlijke rijkdommen van Rusland. Dat camouleert de 'rijkdom' van Rusland. Het 'verdiende' geld is inderdaad nooit voldoende geinvesteerd om onafhankelijk te worden van de delfstoffen. Kortom, uiteindeljk is Rusland meer van haar olie en gas afhankelijk dan het Westen.
Voor de Golfstaten geldt hetzelfde, hoewel die in ieder geval nog behoorlijk elders in de wereld belegd hebben.

Lafayette | 31-08-14 | 17:46

Lafayette | 31-08-14 | 17:24

Het is voor mij onbegrijpelijk dat Poetin zijn miljarden niet heeft geïnvesteerd in infrastructuur, economie, productie en ga zo maar door. Rusland had een democratische natiestaat moeten zijn geen corrupte autocratie. Het is zo kortzichtig. Nu staat het volk massaal achter hem maar ze hebben dezelfde problemen die ze al hadden. Vroeg of laat slaat de vlam in de pan. Ik voorspel dat een oorlog met het westen weleens het einde van Rusland kan betekenen het is immers na China zo'n beetje het laatste imperium ter wereld. Gemaakt uit talloze staatjes en volkeren die potverdikkeme allemaal de grondstoffen bezitten.

Volgens mij weet Poetin dat ook.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 17:39

@De Koreaanse Slet | 31-08-14
Juistem. Ukraine is helaas een gebied waar twee stromingen samenkomen.
Aan de ene kant Het Westen en Europa, die op wil schuiven naar het Oosten, onder het mom van democratie, vrijheid en handel....
Aan de andere kant Rusland die sinds de ontmanteling van de USSR aan een minderwaardigheidscomplex leidt. Groot, trots, maar telde niet meer mee. Voor Putin en zijn regime is het van levensbelang dat hij nationale en patriotische successen boekt.
Kortom. De ellende is het gevolg van de Koude Oorlog en de oude USSR. Zo veel sentiment, wrok en frustratie die opengereten wordt.

Lafayette | 31-08-14 | 17:24

ik denk dat ze wellicht gelijk kunnen hebben, Oekraïne bij de NAVO laten komen lijkt mij de enigste manier om Poetin op andere gedachte te brengen, om hem te laten inzien dat hij te ver is gegaan, ik denk dat zelf het grote Rusland niet zit te wachten op een oorlog met de NAVO, dat zou hun ook te ver gaan. die economische sancties die nu worden uit gevoerd maken totaal geen indruk. als er niet gedaan wordt wat er gedaan moet worden dan blijft dit door gaan.
Haal Oekraïne erbij en dan zal Poetin 2x of misschien wel 3,4,5,6x nadenken voor hij weer manschappen of wapens erheen stuurt.. en als hij daar nog niet van onder de indruk is, dan hoop ik dat het NAVO Raketschild 100% af is en werkt. www.nu.nl/buitenland/2799617/navo-rake...

Monar | 31-08-14 | 17:21

beetjemoe | 31-08-14 | 17:03

Behoorlijk. De Kazachen zijn op hun pik getrapt. En ik heb ook al reportages gezien over Wit-Russen die willen strijden voor Oekraïne omdat ze bang zijn dat zij het volgende broedervolk zijn wat geknecht wordt door Poetin.

De hele oostgrens hermetisch afsluiten, gas en olie afsluiten en diplomatieke betrekkingen aanscherpen met Wit-Rusland en Kazachstan.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 17:10

Lafayette | 31-08-14 | 17:00

Op de Krim delen ze massaal Russische paspoorten uit of je nu wil of niet. Dus dat kan een optie zijn voor mensen die het niet meer zien zitten in het decadente westen.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 17:05

Ofzo2 | 31-08-14 | 16:30
Er is op geen enkele manier sprake van landjepik. dat snap ik dus echt niet he? Waarom men dat op die manier vergelijkt. Er is sprake van een EU handelsverdrag, dat was alles. Na 10 jaar protesten waren de Oekraïners ook wel een keer klaar met corrupte politici, die hebben ze dus mooi het land uitgejaagd. Ook prima. Rusland verliest zelf de invloedssfeer, dat komt echt niet door de EU. Misschien moet Rusland eens naar zichzelf kijken waarom landen niet zo gelukkig zijn onder hun invloedssfeer. Rusland is enorm zwak met een extreem zwakke leider. Zwakke leiders kunnen geen verbonden sluiten, politieke invloed uitoefenen en kunnen geen stemmen voor zich winnen. Dat doen zwakke leiders door middel van onderdrukking, dreiging met geweld en verregaande propaganda en het uit de weg ruimen van politieke tegenstanders of journalisten. En dan nog zijn er mensen die in Poetin een voorbeeld zien. Poetin eindigt uiteindelijk als elke andere fascist: zijn macht en erkenning ontleedt hij aan zijn nationalistische retoriek en het annexeren van zogenaamd broeder volk gebieden die hij bestempelt als Russisch grondgebied. Dit moet hij volhouden totdat ergens door iemand een grens wordt getrokken. Dan wordt hij of vermoord of afgezet. Liever vandaag dan morgen wat mij betreft. Walgelijk ook de laatste beelden van hem waaraan hij aan schoolkinderen uitgelegd dat Oekraïne geen bestaansrecht heeft als land en het eigenlijk Russische mensen zijn. Hetzelfde zegt hij nu over Kazachstan. Hij is volgens mij gek geworden.

beetjemoe | 31-08-14 | 17:03

@Watching the Wheels | 31-08-14
Ik wacht niet hoor, maar ik maar me niet meer zorgen dan vorig jaar, of het jaar ervoor. En zelfs als het morgen een financieel debacle wordt, dan heb je het zeer waarschijnlijk nog steeds beter dan gemiddeld in de rest van de wereld.
Echter adviesje. Als je het echt niet ziet zitten: neem dan vooral actie. Niets erger dan blijven zitten terwijl je er geen geloof meer in hebt. Als een soort mak lammetje.

Lafayette | 31-08-14 | 17:00

Zouden jullie eens onderzoek kunnen doen naar de flight recorder? Waarom zijn de gesprekken in de cockpit niet openbaar gemaakt? Dit was bij andere rampen wel het geval. De zwarte dozen zijn allebei onbeschadigd overhandigd. Waarom krijgen we hier helemaal niets te horen? Ook al was het alleen het geluid van de inslag zelf.... Is er dan niet één journalist ergens in de wereld die hier eens achteraan zou kunnen gaan. Een search op Google news levert alleen resultaten van eind juli op..

Ron_Paul | 31-08-14 | 16:59

La Bailaora | 31-08-14 | 11:38

HAHA HA.. hahahaa hahaahaha

"Het lijkt er op dat Goebbels trucjes niet meer werken". Laat me raden waar u die info vandaan heeft: Russia today?

Maline Genie | 31-08-14 | 16:55

@Gräf&Stift | 31-08-14 |
Inderdaad.
Als tiener in de jaren '80 bij ik in zekere zin opgegroeid met 'totdat de bom valt', Stings 'Russian' en de grote anti-kruisraket demonstraties.
Ik moest overigens niets van die demo's hebben. "Liever een kruisraket in de tuin dan een rus in de keuken" was het devies. Het valt allemaal wel mee.

Desalniettemin voor de nostalgie:
Sting: www.youtube.com/watch?v=wHylQRVN2Qs
FGTH: www.youtube.com/watch?v=K2QAMqTgPKI
DoeMaar: www.youtube.com/watch?v=Jw9i0bu7PyQ

Lafayette | 31-08-14 | 16:55

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 16:48

Overigens is het nog maar heel erg de vraag of die partij de kiesdrempel haalt bij de aanstaande verkiezingen de gemiddelde Oekraïners zien ze als landverraders die hun ziel verkocht hebben aan de Russen terwijl ze voor het oog bezig waren met de EU.

Ja het is wennen voor de mannen van de oude stempel het volk laat zich niet zo snel meer besodemieteren.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 16:52

wij = bij (sorry voor de tikfouten ook in het eerdere stukje)

Watching the Wheels | 31-08-14 | 16:51

@Lafayette | 31-08-14 | 16:13
Wacht maar tot de economie het volgende tikkie krijgt, dan 'spreken' we elkaar weer ;). Je zult nu waarschijnlijk net als ik aan de goede kant zitten (op tijd huis gekocht, voldoende 'overwaarde', lekker aan het aflossen, niks te klagen). De situatie van mensen om je heen, de volgende generatie, is minder plezierig (of dacht je dat kids die nu op school zitten straks de overwaarde die wij in de schoot geworpen kregen additief kunnen financieren?).
.
Balkenende en zijn bouw- en bankenvriendjes (Brinkman en nu weer Verhagen) hebben de nieuwbouwprijzen opgepompt (concurrentie op belminuten, niet op 'wonen', 'bouwfraude 2'). Feitelijk een legaal kartel tussen overheden, banken en bouwers, die er allen belang wij hadden om snel veel geld in omloop te brengen (hypotheek is geld uit het niets in omloop brengen, logisch dat het dan goed draait).
.
Momenteel wordt 16 miljard afgelost per jaar, terwijl tot dusver 25 miljard hypotheek werd genomen. Geld gaat momenteel 'uit' de economie. De verkeerde mensen lossen af (jij en ik waarschijnlijk, terwijl we het geld beter in omloop zouden kunnen houden ;) ).
.
Blok doet er liberaal nog een schepje bovenop door huurders met wat inkomen hun huizen uit te jagen (die moeten ook gaan kopen), zodat je straks nog meer aan de wijk kunt zien hoe goed of slecht mensen verdienen. Detail: Juist die mix (zo nu en dan een hoogleraar in een volkswijk) voorkomt bijna automatisch dat een wijk een zooitje wordt.
.
De belangen van mensen staan in geen van die systemen voorop, het gaat alleen om cijfertjes (en zelfs daarbij staan belangen van mensen niet voorop).
.
Als hun kaartenhuis mis gaat, kunnen mensen banken redden. Omgekeerde van Robin Hood.
.
Hun manier om de economie kunstmatig op te pompen (hypotheek = geld uit het niets in de economie laten stromen) is vergelijkbaar met een gewone lening nemen, je kunt je even van alles veroorloven.
.
Er komt een enorme ellende aan als de volgende generatie de huizen van de huidige 50+ moeten gaan financieren.
.
Onze leiders zijn bezig met de korte termijn bedrijfswinsten, ze zijn er niet voor de bevolking.
.
Wat ze zouden moeten doen? Zorgen dat de lasten van de bevolking omlaag gaan ipv. omhoog. Bijvoorbeeld door BTW af te schaffen op zonnepanelen, bijvoorbeeld door leningen van 2% ofzo te verstrekken op zonnepanelen. Dan krijg je banen in die sector, dan word je minder afhankelijk van Russen. Elke nieuwe wijk met aardwarmte aanleggen, minder afhankelijk worden en kosten voor mensen omlaag brengen.
.
Ze zullen het niet doen, want het is niet in het belang van Shell en andere multinationals. Energie moet je goedkoop maken en duurzaam, dan kun je groeien, anders is het dood spoor.

Watching the Wheels | 31-08-14 | 16:49

@Ofzo2 | 31-08-14 | 16:30
Het klopt natuurlijk dat de EU wil uitbreiden, maar dit is vooral de NAVO (Yanken) die de EU hier toe aanzet. Militair strategisch is er ook wel iets voor te zeggen om de grenzen zo ver mogelijk Oostwaarts te leggen. Wat niet wil zeggen dat je het moet doen.
Overigens geldt voor de Russen exact hetzelfde, maar dan Westwaarts.

Lafayette | 31-08-14 | 16:48

trip666 | 31-08-14 | 16:17

Och ik ken mensen die vroeger PvdA stemden. Iedereen maakt foutjes.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 16:48

frotteurist frenkie | 31-08-14 | 13:55
-
Die nucleaire oorlog komt er denk ik niet zo snel. Je moet je af vragen wat de Russen met een dergelijke oorlog te winnen hebben: niets. Ze offeren liever miljoenen mannen op om hun punt te maken dan het schieten van nucleaire wapens, denk ik. En wat die economische achteruitgang betreft: wellicht moeten we onze groei niet baseren op corrupte staten zoals Rusland. Het volgende gezeik is met Kazachstan en Wit-Rusland die de afgelopen weken enigszins afstand hebben genomen van hun buurland.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 16:44

trip666 | 31-08-14 | 16:17
Wat wil je daarmee zeggen? Dat ze dan ook gelijk stemmen voor een invasie van Rusland? Nogal kromme redenatie.

beetjemoe | 31-08-14 | 16:41

beetjemoe | 31-08-14 | 16:13

Oekraïne is ons geen oorlog met Rusland waard en ook geen nieuwe recessie door de voorafgaande economische oorlog met Rusland. Daarnaast heeft Oekraïne ons niet opgezocht maar wij hun. Vergeet ook derhalve even niet dat de zittende regering een coup heeft gepleegd op een democratisch verkozen regering en dat wij dat hebben gesteund (lekker democratisch als wij zijn).

Wedden dat Kiev de opnieuw uitgestoken hand vandaag van Rusland opnieuw negeert (mede door de EU ingefluisterd) en de EU nog meer olie op het vuur gooit om de sancties nog verder te laten escaleren met alle schade aan Europa die daarop volgt. Europa kan dat nu echt niet gebruiken. Alle handel waar nu een boycot op staat zijn we voorgoed kwijt.

Het is de EU die ten koste van alles zijn territorium wil verruimen. Het oosten is nog de enige optie. In het noorden is niets. In het westen heb je de VS en in het zuiden Turkije. Ook dat hebben we geprobeerd (en nog steeds) maar dat gaat (gelukkig) niet lukken. Dan maar landjepik van wat onder de invloedsfeer van Rusland valt.

Ofzo2 | 31-08-14 | 16:30

beetjemoe | 31-08-14 | 16:13 Kan jij mij dan uitleggen waarom in de blauwgekleurde delen op onderstaand kaartje in 2012 en daarvoor de meerderheid van de kiezers op op Rusland georienteerde partijen stemden? en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_parlia...

trip666 | 31-08-14 | 16:17

Watching the Wheels | 31-08-14 | 16:04 +1

trip666 | 31-08-14 | 16:15

Mike Gaatjeniksaan | 31-08-14 | 13:21
Oekraine is ons niks waard??? Ben je helemaal gek geworden? Het land heeft ten eerste 45 miljoen burgers waarvan het overgrote deel gewoon soeverein wil blijven ipv in de totalitaire tentakels van Rusland belanden. Daarnaast zoeken ze meer samenwerking en toetreding tot de EU waar de mensenrechten, vrijheid en democratie een stuk beter geregeld zijn. Daarnaast heeft Oekraïne veel gas en een enorme voedselproductie capaciteit. We zijn al afhankelijk qua gas van een fascistisch regime. Laten we niet ook nog afhankelijk worden qua voedsel van een fascistisch regime in de toekomst. Er komen er op deze planeet meer dan 200.000 mensen per dag bij. Dat moet in de toekomst allemaal brood hebben. Het lijkt mij dus ook economisch gezien heel belangrijk om goede betrekkingen met Oekraïne te hebben.

beetjemoe | 31-08-14 | 16:13

@Watching the Wheels | 31-08-14 |
Dat zou best kunnen, en dan misschien lijdt jij aan een 'slavenmentaliteit'. Stap er uit zou ik zeggen. Stop er mee. Dien je slavendrijvers niet meer... kom achter die pc / tablet vandaan. Revolutie? Of toch liever niet?
Afijn. Ik woon toch liever hier dan in Rusland. Op zich heb ik een prima leventje. Dan maar een 'slaaf'.

Lafayette | 31-08-14 | 16:13

@beetjemoe | 31-08-14 | 12:19
Onder valse voorwendselen de eerste en de tweede Golfoorlog in gerommeld www.youtube.com/watch?feature=player_d... .
.
Let even op de lachende Bush bij een serieuze boodschap 'either you're with us, or you're with the terrorists' (hoe simpel kun je zijn) www.youtube.com/watch?v=-23kmhc3P8U
.
Elco Brinkman (Bouwend Nederland, ABP, Rabo Vastgoed) verloor tijdens zijn voorzitterschap 30% van alle ambtenarenpensioenen aan rommelhypotheken.
925.nl/archief/2009/02/05/abp-paus-par...
.
En het bedankje van Bush aan Balkenende en De Hoop-Scheffer in de Oval Office, de overbekende, beetje zielige vertoning www.youtube.com/watch?v=rnSXLX9V5Dg
.
Op woensdag 1 juni 2005 vond in Nederland een landelijk raadplegend referendum plaats over het voorstel voor het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa. 61,5 % van de kiezers stemde tegen het aanvaarden van het grondwettelijk verdrag. Slechts in 26 van de 467 gemeenten bleek er een meerderheid voor het verdrag te zijn. nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_refer...
.
Pieter van Vollenhoven, scheidend voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is ontevreden over de manier waarop die benoeming tot stand in gekomen.
nos.nl/artikel/216327-van-vollenhoven-...
.
Porosjenko werd al in 2006 'our insider' genoemd wikileaks.org/plusd/cables/06KIEV1706...
.
Top-10 olieproducerende landen bij allemaal onder controle an 'ons' of 'in oorlog' www.alletop10lijstjes.nl/top-10-landen...
.
Schaliegasdeal Shell Rutte Oekraine www.youtube.com/watch?feature=player_d...
.
Victoria Nuland: 'Fuck the EU' www.youtube.com/watch?v=CL_GShyGv3o
.
En ze moeten ook wel met al hun schuld en hun en 'onze' belangen.
.
Zo kun je nog uren doorgaan, we leven niet in een democratie, we zijn slaven.

Watching the Wheels | 31-08-14 | 16:04

"De EUSSR is zonder twijfel het grootst misdadige kwaadaardige Reich dat ooit bestaan heeft in de menselijke geschiedenis: de apotheose van het fascisme."
@G. Raayer | 31-08-14
Ik ben tegen de huidige EU, maar u lult verder poep.
Hoe verklaart u dat de instroom van zo veel 'vluchtelingen' en zelfs Russen die in Europa willen wonen?
Bent u onlangs nog vervolgt of gemarteld?
Opgepakt om uw mening?
Heeft u misschien informatie over Europese death camps en Gulags?
Leeft u liever in Westerse luxe of ambieert u 10 hoog 3 achter aan de rand van Jakoetsk?
Ik zou zeggen ga eens in Rusland wonen en post daar op de lokale GeenStijl een aantal anti-Putin berichten. Ik denk dat u snel naar uw 'Vierde Reich' terugverlangt.

Lafayette | 31-08-14 | 15:57

Ik vind het moeilijk om in deze kwestie partij te kiezen ivm. vals voorlichten van beide zijden.
En ja, de grote stilte rond bewijzen over die ramp met dat vliegtuig geeft zwaar te denken.
Bizar dat je Rutte en Timmermans daar totaal niet meer over hoort.
Ik zou als nabestaande toch heel graag willen weten wie mijn familielid of familieleden heeft vermoord.
Maar even iets anders, stel dat een meerderheid van inwoners in een provincie in Rusland morgen graag bij de USA zouden willen behoren, denken jullie dan dat Putin daar toestemming voor geeft of zelfs maar een referendum in die provincie zou toelaten ?

binthuys | 31-08-14 | 15:54

Dit plan ligt al jaren in de kast. Anders kan ik het niet verklaren dat Victoria Koblenko een carriere heeft.

Afgeschminkte Bassie | 31-08-14 | 15:52

Het hele gebeuren doet me sterk denken aan een soundbite van de film Alien "The option to override automatic detonation expires in T minus 10 minutes". Hup snel in een vliegtuig naar australie voor de idioten van de EU / NAVO samen met Poetin op de knop gaan drukken.

GerMonster | 31-08-14 | 15:50

Als je een beetje kan Risken, dan zie je dat Ukraine een heel belangrijke strategische ligging heeft.
Ukraine mag het liefst die buffer blijven... maar dat gaat niet gebeuren. Of Het Westen of de Russen krijgen het daar voor het zeggen.
We moeten ons echter meer zorgen maken om de Baltic.

Vooralsnog zijn de enige NAVO landen die grenzen aan Rusland, de Baltische Staten en Polen. De eerste genoemde hebben grote groepen etnische Russen dus daar kan Putin's trucje makkelijk opgespeeld worden. De laatste (Polen) zullen op basis van het recente verleden de Russen nooit vertrouwen.

Lafayette | 31-08-14 | 15:46

op Russisch grondgebied in UA --> op Russisch grondgebied gericht op UA.

trip666 | 31-08-14 | 15:30

Iemand al de moeite genomen om het "bewijs" van de NAVO over Russische invasie zoals gisteren gepresenteerd te bestuderen? Ik wel: www.nato.int/cps/en/natolive/photos_11...

Te kansloos voor woorden, 2 van de 5 foto's dezelfde lokatie, 3 van de vijf betreft artillerie (niet schietend op de foto) op Russisch grondgebied in UA. Een ander zegt: "die artillerie op UA gebied staat zo netjes opgesteld dat moeten wel Russen zijn" en op de laatste (eerste) staat een kolonne, maar zijn dat partisanen met buitgemaakt materiaal? Ukies?
En op basis daarvan vormen we nu een interventiemacht en gaan we extra bases openen? Pure escalatie!
Extra Googletip: "Hunter Biden Berissa".

Zoas ik het zie:
a) Rusland pleegt een invasie (aanname 1)
b) Het regime in Kiev is de legitieme machthebber in soeverein Oekraine (aanname 2)

Op basis van zeer dubieuze aannames worden wij een oorlog ingerommeld.

Beter om de OVSE een centrale vredesstichtende rol te gunnen. De splitsing van Oekraine is inmiddels onvermijdelijk: de mensen in het Oosten zijn letterlijk tot vijand gebombardeerd van het huidige Regime op Kiev.

Een Regime dat toelaat dat paramilitaire bataljons met het rechterhandje hoog in de lucht en een wolfsangel op hun bruine hemdje gespeld mee te strijden in haar burgeroorlog/strafexpeditie tegen civiele doelen verdient geen enkele sympathie, zeker niet van het mede door Duitsland gedomineerde Vierde Europese Rijk.

trip666 | 31-08-14 | 15:29

La Bailaora | 31-08-14 | 12:01
ah, je denkt dat een vliegtuig van zwaar gelaagd metaal gemaakt is. ok, dan weten we gelijk hoe serieus we je 'onderzoek' moeten nemen. ;)

--sql error-- | 31-08-14 | 15:26

Dostranamus | 31-08-14 | 15:15

Sommige willen liever geloven dat Putin het grote kwaad is en wij de reddende engelen ook al bewijst alles juist het tegenovergestelde.

Ofzo2 | 31-08-14 | 15:23

Nee, dan dit;http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/08/Council-Foreign-Relations-Crisis-met-Rusland-is-schuld-van-Westen

Dostranamus | 31-08-14 | 15:15

WaarDeWindWaait

Links bestaat niet, my friend, joop is zelfs neo nazies (links nazisme)

G. Raayer | 31-08-14 | 15:10

Ik heb de Russische invasie gevonden! twitter.com/NSDC_ua/status/5056602235... National Security and Defense Council van de Ukies: "Because of @OSCE will to work in Novoazovsk, Russians and terrorists decreased amount of vehicles there and replaced them with old one" de Russen zijn weer vertrokken omdat ze bang waren ontdekt te worden!

trip666 | 31-08-14 | 14:54

More Than Happy | 31-08-14 | 14:22 De stilte van het front van Oekrainse zijde is weer zo veelzeggend. Eerst heel hard "Invasie Invasie" piepen als je leger door een stel fanatiek vechtende partisanen in de pan wordt gehakt. Maar een paar dagen later: staan er Russen op het plein in Kiev? Ik zie ze niet. Luchtsteun? Hellikopters? Honderden T-72 tanks? Ik zie ze niet. Terwijl het Russische leger toch echt in staat is om overmorgen de Russische vlag op het stadhuis van L'vov te hangen.

trip666 | 31-08-14 | 14:46

@ G.Raayer

De EU links noemen en dan fan zijn van de communisten in het Kremlin. En de Amerikanen zijn zeker ook links? Je hebt vroeger niet echt lekker opgelet toen ze politiek en geschiedenis op school gaven, is het wel? Ik zou mijn medestanders zoeken bij Joop.nl, daar zitten altijd de Amerika/kapitalisten haters.

www.joop.nl/opinies/detail/artikel/283...

WaarDeWindWaait | 31-08-14 | 14:41

Ben ervandoor trouwens. Zondag houden :)

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 14:29

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:47

In Kiev heb je ook zulke extremisten rondlopen. Verdienen ook een long stay.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 14:28

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 14:03
Ach alsof de VS niets op z'n kerfstok heeft (ik gooi gewoon een voorbeeldje in de lucht en.wikipedia.org/wiki/Nicaragua_v._Uni... ).

Over dat filmpje: Ziet eruit als een van de producties speciaal gemaakt om Putin zwart te maken. Je weet bv ook dat alle buitenlandse donaties vooral uit de VS verboden zijn? Ze werden vooral gebruikt om Rusland van binnenuit te ondermijnen (via stichtingen, belangenorganisaties) . Ik begrijp daarom wel de ingrepen die de Russische regering gedaan heeft (Berezovski, media, RT) want het land werd georganiseerd aangetast van binnenuit met hulp van buiten. Het belang is natuurlijk wel voor Rusland Rusland.
Ik snap niet dat je je laat opwinden door dit filmpje met een hoog complottheorie ingredient. Schat jou toch rationeler in.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 14:28

@More Than Happy | 31-08-14 | 14:16
"Putin believes the sanctioned European countries might find it hard to return to the Russian market. He expects new importers from Latin America, China and Russia’s eastern neighbors to secure the market during the year, and then it would `very difficult, almost impossible to budge them.`"
Dat is precies wat ik ook al dacht. De sancties zijn niet alleen op korte termijn contraproductief, maar vooral ook op lange termijn. We zitten opgescheept met ongelovelijke nono's en crooks als onze leiders.

La Bailaora | 31-08-14 | 14:27

De EUSSR is zonder twijfel het grootst misdadige kwaadaardige Reich dat ooit bestaan heeft in de menselijke geschiedenis: de apotheose van het fascisme. Misschien voorbij gestreeft door de VS die het echter lekker neoliberaal op afstand doet en zich verbergt achter haar koloniaal calimero attitude.
Het 4e Reich is het Linksche Kalifaat, en net als hun collega's in Irak en Syrie (ISIS) hebben zij slechts een doel: hun Reich tot aan de Stille Oceaan uitbreiden, lees annexatie Rusland. Putin heeft dit nog niet door, deze fascistische tactiek die rechtstreeks gekopieerd is van het 3e Reich. Putin vermoedt het nog slechts maar zal weldra wakker worden en dan kunnen we eind gaan maken aan onze eigen Röttejes, Pechthölzjes en Samssohntje, Zimmerfranzies, von Bahlensteins en Dijsselblümpchens van deze wereld..

G. Raayer | 31-08-14 | 14:26

China wijst vrije verkiezingen Hongkong in 2017 af.

(c)ZWITSUL | 31-08-14 | 14:22

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 14:20
Ja, de onzichtbare Russische troepen en tankdivisies worden teruggetrokken uit Oekraïne. Hopelijk wordt het verschil gezien tussen Russische militairen en geen Russische militairen, want ze zijn immers onzichtbaar.

More Than Happy | 31-08-14 | 14:22

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 14:12
Dus je geeft nu eindelijk toe dat je jaren 50 verhaaltje op totale b*llshit berust?

En ja, Stalin heeft er heel veel gedeporteerd, net zoals de Tataren dus miljoenen Russen tot slaven heeft gedreven.

Desalnietemin hebben de Russen de meeste historische claim + hebben ze de huidige meerderheid van de bevolking.

Het grote probleem met heel Europa is is dat elk gebied door anderen geclaimd kan worden, behalve dan de Nederlandse polders die uit de zee zijn gewonnen. Zo hebben de islamieten een claim op Spaans Al Andalus, en zo hebben de Turken een claim op de gehele Balkan, maar de Serven weer op Kosovo...

Alleen mensen die hun gelijk willen halen door alleen hun eigen deel van het verleden als absolute waarheid te willen verkondigen en geen status quo willen accepteren zorgen voor nieuwe oorlogen.

La Bailaora | 31-08-14 | 14:22

Putin wil werken aan vrede en reparatie van de schade om te voorkomen dat aankomende de winter burgers zullen doodvriezen omdat de infrastructuur is vernietigd.
More Than Happy | 31-08-14 | 14:16 | | Reageer+ | 0

Ah mooi dus hij gaat zijn troepen en huurlingen terugtrekken alle rebellen ontwapenen en de Krim teruggeven. Eindelijk. Hij komt tot zijn verstand.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 14:20

rt.com/news/184040-ukraine-putin-peace...

En let de komende dagen goed op. Dit zul je niet in ons zogenaamd objectieve, onpartijdige en altijd propaganda-vrije nieuws zien. Ook zullen onze "leiders" proberen om verdere escalatie in de hand te werken op elke mogelijke manier.

Putin wil werken aan vrede en reparatie van de schade om te voorkomen dat aankomende de winter burgers zullen doodvriezen omdat de infrastructuur is vernietigd.

Maar onze idealistische, democatisch gekozen leiders zorgen voor verdere escalatie van het conflict door legerbases op te zetten en wellicht een false flag operatie uit te voeren in of rond de baltische staten.

Nieuwe sancties komen er toch wel, het maakt daarbij weinig uit wat Rusland doet want de EU bedient zich van de eigen agenda. Uiteraard zorgvuldig geregisseerd door de altijd fijne (en vooral rechtvaardige) US of A.

More Than Happy | 31-08-14 | 14:16

@La Bailaora | 31-08-14 | 14:06
De meerderheid waren Krim Tataren tot Stalin ze allemaal mannen, vrouwen en kinderen deporteerde zo'n 60 jaar geleden.

Maar goed dat maakt allemaal niet uit. Rusland heeft afgesproken in ruil voor de kernwapens van Oekraïne dat ze haar soevereiniteit inclusief de zal erkennen en verdedigen. Dat hebben ze niet gedaan. Gaan ze die kernwapens nu teruggeven?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 14:12

Het wordt oorlog tussen het kapitalisme en het communisme: Het kapitalistische Rusland en het communistische Europa.

lulleficatie | 31-08-14 | 14:11

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:58
Klopt, dat is dan een puntje voor jou. Doe er je winst mee.

La Bailaora | 31-08-14 | 14:10

@Ares | 31-08-14 | 14:05
Welke afspraak?

Zoek die er eventjes voor me bij ik heb hem namelijk nog niet kunnen vinden.

Daar komt bij we hebben het hier over soevereine staten die zelfbeschikkingsrecht hebben dus lekker zelf mogen bepalen bij welke allianties ze willen horen of niet.


Welke illegale machtsgreep? Het gekozen parlement heeft Janoekovitsj afgezet als president en nieuwe verkiezingen uitgeroepen daar is niets illegaals aan.

En verder heeft de EU en de VS niets anders gedaan als gezegd als je bij ons wil horen dan gaan we je helpen maar je moet dan wel dit en dat doen.

Geen Europese tanks gezien op de Krim en geen Europese soldaten. Jij wel?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 14:09

We kunnen ook Rusland uitnodigen om Navo lid te worden. Ben benieuwd wat Poetins reactie dan zal zijn....

lulleficatie | 31-08-14 | 14:07

De Russen zitten (in grote getallen) daar pas sinds de jaren 50.
@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:57
Nee. Verschrikkelijke bullshit. Ongelooflijke onzin:

"The Khanate was conquered by the Russian Empire under Catherine the Great in 1783."
en.wikipedia.org/wiki/Crimea

Dus sinds Catherina de Grote is het Russisch. Maar lees ook even de rest van het verhaal: "Later occupiers included the Romans, Goths, Huns, Bulgars, Khazars, the state of Kievan Rus', the Byzantine Empire, the Kipchaks, and the Golden Horde. In the 13th century CE, portions were controlled by the Republic of Venice and by the Republic of Genoa."

Dus he, het is door de geschiedenis heen in heel veel handen geweest, oa. dus ook van Kievan Rus. Belangrijkste is is dat het al 300 jaar Russisch is en dat het meerendeel van de hedendaagse bevolking Russisch is.

Lees ook even mee over de tijd dat het onder de Ottomaanse bezetters viel: "Until the late 18th century, Crimean Tatars maintained a massive slave trade with the Ottoman Empire, exporting about 2 million slaves from Russia and Ukraine over the period 1500–1700."
Van Rusland? Dat zou toch onmogelijk zijn als er geen Russen waren in die tijd? En he, die Ottomanen en die Tartaren zijn toch van die gezellige jongens? Vooral steunen hoor die meuk.

La Bailaora | 31-08-14 | 14:06

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:53
Zoals de NAVO ook de afspraken van februari '90 heeft geschonden waarin werd overeengekomen dat de NAVO zich niet verder naar het oosten van Berlijn uit zou breiden?

Los daarvan kan je ook stellen dat Kiev door EU/VS ingrijpen al niet soeverein meer was. Er is daar een illegale machtsgreep gepleegd en door die internationaal te erkennen heeft het Westen gefungeerd als een agressor in het land. Daar stapt u te makkelijk overheen.

Ares | 31-08-14 | 14:05

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:55
Dit is al de tweede keer dat Oekraine weg wil uit de invloedssfeer van Rusland. De laatste was de Oranje revolutie. Je weet het misschien nog wel die arme Joeshenko die (door een FSB agent) werd vergiftigd. De grootste nederlaag voor Poetin werd het genoemd. Maar Poetin sloeg keihard terug. Gas afgesloten. Algehele boycot. En Joesjenko moest macht inbinden en Janoekovitsj accepteren als premier en dus de facto leider van het land. Poetin strikes back.

Kijk dit anders eens en zie waarom ik me zo opwind over dit onderwerp. www.youtube.com/watch?v=m5Rkom1RpKA

Hij heeft zelfs een eigen Poetin-jugend. You do the match.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 14:03

@ très cool | 31-08-14 | 13:05
Van Baalen en Verhofstadt dachten te 'scoren' om de Oekraine binnen het EU-Reich te krijgen/halen en als 'staatslieden' van formaat de geschiedenis in te gaan, met een standbeeld in de grote hal van het EU-clubhuis.
Maar vergis je niet, dat dit voor Putin wel de trigger was om te denken: "Shit als ik nu nix doe, dan gaat het bij de EU komen". Dus deze twee domme schreeuwers hebben wel degelijk schuld aan de escalatie daar. Oboema cs. zitten op de achtergrond te gniffelen en sturen trekpoppen als Rasmussen aan om het vuurtje aan te wakkeren. Zo van laat de pleuris maar uitbreken daar want dat is lekker ver van de USA. De USA vindt het maar wat leuk dat Rusland economische schade oploopt(= verzwakking van de oponent). Ben beslist geen fan van Putin, want dat is ook een etterbak van de hoogste orde. Putin ziet hier een kans om a) te voorkomen dat Oekraine bij de EU/Westen komt en hij wil de geschiedenis 'ongedaan' maken, zoals het weggeven van de Krim door Chroestjov.
En ja, dan ons Markje, die kruipt achter Merkel en Oboema aan. Een zielig juichaapje dus, die zich ook bij de grote der aarde waant, omdat hij door Merkel en Oboema af en toe gebeld wordt of hij / Nederland ook mee doet... De trieste conclusie is dat een handje vol eikels en kruipers (aan beide zijden) aansturen op hele grote problemen. En zoals te verwachten valt zijn de burgers (aan beide zijden) de echte slachtoffers. Ongelooflijk dat dit in 2014 nog kan gebeuren.

Gemeen Mosje | 31-08-14 | 14:00

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:54
Het zijn overigens Tataren niet TaRtaren.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:58

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:52
De Russen zitten (in grote getallen) daar pas sinds de jaren 50. Dat ze de Krim-Tataren geknecht hebben in de 18de eeuw betekent dat de Krim onder Russisch bestuur stond niet dat daar overwegend Russen woonden. Krim Tataren woonden daar dus al 600 jaar volgens jouw bewering en de Russen zijn pas mondjesmaat in de laatste 2-300 jaar gekomen en pas in grote aantallen medio vorige eeuw.

Niet dat dit verder uitmaakt want Rusland heeft belooft met zijn poten van de Krim af te blijven en dat heeft Poetin dus niet gedaan.

Volgens mij haal jij jouw kennis uit revisionistische propaganda boekjes van mensen zoals Alexander Doegin. Klopt dat?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:57

De koreaanse slet is wel heul erg anti rusputinland, gewoon niet leuk meet

Abu Koop Dan | 31-08-14 | 13:57

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:21
Er zijn geen beloftes gedaan over militair geweld er is al wel een economisch boycot aan de gang. We doen wel wat. Overigens zegt Rusland dat ze geen overeenkomst hebben geschonden vanwege sociale onrust etc. Natuurlijk hebben ze dat wel gedaan maar de kaarten zijn anders geschut en de VS (met EU) heeft dit naar mijn mening veroorzaakt (pre-maidan).
Uiteindelijk is het ordinaire landjepik geworden tbv invloedssferen.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:55

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:35

Heb jij een vette oorlog die hier op zijn best tot een enorme economische achtuitgang en op zjin slechtst tot een kernoorlog gaat leiden over voor dat stelletje corrupte nepotistische met nazisymphatieen overladen zooitje ongeregeld uit Kiev?

We moeten gewoon stoppen met dat alfamannetjesgedrag van de EU. Dit is vragen om ongelukken. Vergeet niet dat de EU zelf dit vuur heeft aangestoken

frotteurist frenkie | 31-08-14 | 13:55

"dat dat de Russen en dus ook de Tartaren niet is gelukt"
La Bailaora | 31-08-14 | 13:52
ik bedoel natuurlijk dat dat de Turken en de Tartaren niet is gelukt.

La Bailaora | 31-08-14 | 13:54

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:44
Nee. De Tartaren kwamen in de 13e eeuw vanuit Mongolie. Dat is, in tegenstelling tot de Russen (Kievan Rus), dus ook import.

Die streden samen met de Ottomanen (en Turken) tegen de Russen om zo het Ottomaanse Rijk uit te breiden. Diezelfde Turken, die ook al uit Midden Azie komen ipv Turkije. En dat nog niet lang geleden, Istanboel is bezet in 1453, nog maar zo'n 5 eeuwen geleden. Daarna heeft men geprobeerd het zuiden van Rusland te bezetten. Omdat ik weet dat je het niet zo hebt met islam zou je er ontzettend blij mee moeten zijn dat dat de Russen en dus ook de Tartaren niet is gelukt, oa. omdat ze bij Wenen door de Polen zijn verslagen, maar dus ook door de Russen in oa. de oorlog in de 19e eeuw:
en.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Makov...

La Bailaora | 31-08-14 | 13:52

-Beste voorbeeld zijn de socialistische Fransen die gewoon doorgaan met de verkoop van oorlogsschepen aan de Russen. -

Ik denk dat dat onder 'defensie' van de Navo valt. Niks zo grappig als een oorlogsschip dat doelloos ronddobbert vanwege een stukke motor of afzinkt vanwege een roestgat.

germ | 31-08-14 | 13:51

@hebbuh | 31-08-14 | 13:06
Welke afspraken? Heb je het over de uitbreiding van NAVO en de EU? Nou. Als Litouwen zegt wij willen nooit meer iets met die Russen te maken hebben wij willen bij jullie komen. En ze voldoen aan alle eisen. Wie is Rusland om te beslissen dat het niet mag. Het is een soeverein land. Erkent door alle VN lidstaten. Dus ook door Rusland.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:49

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:37
Ja maar dat is wel een prominent figuur. En hij steunt Poetin.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:47

Hee Bassiehof, ga eens met Feynman om de tafel zitten en maak ook zo'n handig kaartje voor Poetin met duidelijke labels "Russia" en "Not Russia". Stelletje Kremlintrollen!

Ooit_huisregelneef | 31-08-14 | 13:47

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:39
Nee dat is niet waar. Lees je eigen bronnen maar.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:46

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:37

Zoals de Schotten het doen zeg maar. Praten, onderhandelen, referendum, nog een referendum voor en nadelen afwegen etc.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:46

Jan de Schot | 31-08-14 | 13:41
-
Vraag is of die kernoorlog er gaat komen. Met nieuwe sancties op komst zal de Russische economie wel weer een klap krijgen. En annexeren (alleen al 2,5 miljard dollar om de pensioenen gelijk te trekken) en oorlog voeren kost miljarden.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:45

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:37
Jij kent je geschiedenis niet. Daar woonde tot voor kort Krim-Tataren. Die zijn gedeporteerd, toen kwamen de Russen en Oekrainers. Toen werd het aan Oekraine geschonken wegens logistieke redenen want landbrug. Toen werd belooft dat Rusland nooit en te nimmer de soevereiniteit van Oekraine zou aantasten.

Als de Krim onafhankelijk wilde worden of aansluiting bij Rusland dan hadden ze dat om democratische wijze moeten doen.

Niet met Russische soldaten. Niet met een haastig flutreferendum zonder dat ze de voor en nadelen konden evalueren.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:44

Sinds wanneer is de Secretaris-Generaal van de NAVO de policy-maker van de NAVO? Het is de Communistische Partij toch niet?

Als je je beschermt wilt hebben voor de Russen, dan ligt de NAVO wrg voor de hand als partner. Maar de andere kant op moet dat ook gelden. Ofwel, wie is hier bereid om een kernoorlog te riskeren voor de Oekraine.

Niemand, want het is momenteel geen behoorlijke democratie. Niet zozeer omdat er allerlei nazi's aan de macht zouden zijn, maar gewoon omdat het land alleen maar dictators aan de macht heeft gehad. Eerst stabiliseren, daarna verder praten.

Jan de Schot | 31-08-14 | 13:41

@ZZP-er | 31-08-14 | 13:32
Niemand wil oorlog. Wie wel? Maar soms heb je geen keuze. Of had jij liever Duits of Russisch gesproken? Was jij nu liever opgegroeid in een (nationaal)socialistische heilstaat onder het toeziend oog van Berlijn of Moskou?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:40

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:20
Luister elk land is bezig met zijn belangen. Ook Rusland dus. Waar Amerika bezig was om Oekraïne richting het westen te trekken was Rusland bezig met het tegengestelde. Het enige wat rest is de vraag had het westen de Krim geannexeerd en was later begonnen om een burgeroorlog te stoken in het westen van Oekraïne? Ja of nee. Ik gok van nee. Rusland deed dat overduidelijk wel terwijl elke peiling, enquête e.d aantoonde dat de meerderheid van Oekraine wel oren had naar dezelfde economische vooruitgang als hun buren in Polen etc.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:39

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:26
Tijdens Kievan Rus was Moskou geheel onbetekend. Novgorod was tijdens Kievan Rus lange tijd hoofdstad van Kievan Rus, gewoon nog steeds (altijd) Russisch.

La Bailaora | 31-08-14 | 13:39

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:34
-
Eens. Heb je een link van die geruchten? Tot nu toe heb ik vooral gelezen over Kazachstan dat heeft gedreigd uit de Euraziatische unie te stappen.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:38

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:23
Jij hebt niks zo te zien met de wens van een volk, en ook niks met de geschiedenis van de Krim. Daar wonen Russen en was Russisch, tot dat het administratief door een Oekrainer onder Oekraine werd gebracht. Dus nee, de krim is gewoon Russisch, ook al omdat de mensen die er wonen in grote meerderheid dat willen, ook al omdat het voornamelijk Russen zijn.

Volgende probleem van die houding is is dat wanneer men niet accepteert dat de krim onder Rusland valt dat het echte begin is van de 3e wereldoorlog, met miljoenen en miljoenen doden. Wat denk je nou zelf, dat Rusland gaat pikken dat het land wordt aangevallen? Dat begrijp je toch zelf ook wel he? Maar goed, er zijn nou eenmaal mensen die dat geen r**t kan schelen zo te lezen.

La Bailaora | 31-08-14 | 13:37

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:35
Die mogen ze ook naar de afdeling psychiatrie voor een long stay sturen.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:37

frotteurist frenkie | 31-08-14 | 13:31
-
Nee, we moeten gewoon toestaan dat Rusland gebieden annexeert en de lokale bevolking terroriseert...

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:35

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:05
Hoe zit het met die gast in de Doema die opriep tot de totale annihilatie van het Oekraïense volk? Lijkt me toch een gradatie erger? Of niet?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:35

@Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:08
Overigens iets heel anders er gaan geruchten de ronde in het Kremlin dat Poetin zichzelf afzondert toespraken op het laatste moment afzegt en steeds meer trekjes begint te tonen van instabiliteit. Toen ik dat hoorde moest ik denken aan die vreselijke kop die hij trok toen hij Porosjenko de hand schudde in Minsk. Het deed mij aan 'the Joker' denken uit Batman om maar een vergelijking te trekken. Als hij echt aan het doordraaien is dan is dat iets om je ernstig zorgen over te maken.

Zijn commentaar dat je niet moet fucken met Rusland want het is de grootste kernmacht ter wereld is erg zorgelijk in die optiek.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:34

@Jim Lovell | 31-08-14 | 13:22
Wat is er niet waar aan dan? Ontken je de berichten van Bloomberg en New York times? Interessant.

La Bailaora | 31-08-14 | 13:33

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:16
Mens, wat lul je nou over oorlog? Dat slaat helemaal nergens op. Ja, misschien bij een paar EU ophitsers, maar niemand wil dat.

ZZP-er | 31-08-14 | 13:32

Ome Vlad is een pragmaticus. Die denkt: 1 of 2 kernbommer erop en hoppa, Westen weer terug in zijn hok.

We moeten ons er gewoon niet mee bemoeien. We hebben er niets te winnen.

frotteurist frenkie | 31-08-14 | 13:31

ons Nederlandse Koninkrijk hebben grotendeels landen hun zelfstandigheid terug gegeven.
@Koning Radboud | 31-08-14 | 13:09
In tegendeel, we maken nu onderdeel uit van het nieuwe EU rijk. We zijn geheel niet meer zelfstandig, we gaan sinds de ESM niet eens meer over ons eigen geld. Kan je nagaan.

La Bailaora | 31-08-14 | 13:30

zonder een "moedermacht" aka Mother Russia
@Koning Radboud | 31-08-14 | 13:09
Ik ben van mening dat jij dat niet hoort te bepalen, maar de volkeren die er wonen. Zoals de krimmers zelf vroegen voor aansluiting met moeder Rusland. Je toont nogal wat totalitaire trekjes, om het maar zacht uit te drukken, met je drammerij.

Net zoals ik van mening ben dat juist de EU, die niet luistert naar referenda en ongekozen koningen neerzet:
www.bbc.com/news/world-europe-28989875...

Juist zou moeten worden ontmanteld, omdat het ondemocratisch is, althans dat is mijn wens, ook al omdat ik er onderdeel vanuit maak. En zolang wij onze zaakjes zo slecht op orde hebben en zelfs nazi's steunen in Kiev is het meer dan aanmatigend om je te gaan bemoeien met complexe zaken in Oost Europa. Ik zei al daar komt oorlog van. Zo te zien vind je dat geheel niet erg.

La Bailaora | 31-08-14 | 13:29

Weet je wat? Zullen we de euro invoeren in Oekraine? Dat verweeft het land zodanig met Europa dat Poetin niets meer kan. Bovendien helpen we dan de failliete economie van Oekraine er bovenop en geven we onze handel een enorme boost. Of heeft Van Baalen dat plan al gelanceerd?

dr. P. von Orno | 31-08-14 | 13:29

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:02
Ja zo ongeveer 60 dagen na het voorlopige rapport bekeken en bestudeert te hebben zal het bekend gemaakt worden aan het publiek. Daarna zal het nog 1 a 2 jaar wachten zijn op het definitieve rapport. Misschien langer. Dit is een hele lastige zaak.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:27

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:01
Fout. Het volkje wat daar woonde waren de Oost-Slaven die zich later opsplitste in distincte sub-volkeren waaronder de Russen. En de Russen komen en kwamen uit Moskou, niet uit Kiev. Dat is geschiedvervalsing door ultranationalistische griezels zoals Alexander Doegin.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:26

@zelf
-zijn

Jim Lovell | 31-08-14 | 13:23

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:03
Nee dat denken ze. Maar ze zijn nog steeds aan het zoeken.

En nee, Kiev kan en mag Donbass en de Krim niet opgeven. Het is contractbreuk van de Russen en dat kan je niet pikken. Daar valt niet over te discussiëren dat jij een 'Chamberlain' mentaliteit hebt is op jouw conto en geweten. Maar in de echte wereld moet je tegen dictators opstaan voordat het te laat is.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:23

@Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:11
mwah ik vind toch van wel. Zie verder laatste paragraaf Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:20

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:23

@La Bailaora | 31-08-14 | 13:03
Die meningen over materie die jij ventileert zijn nog niet op waarheden gebaseerd en zijn noemt men dus leugens.
Het disproportioneel bekritiseren en de-legitimeren van het Westen en het NAVO bondgenootschap vind ik dan ook niet kunnen. Gelukkig maakt U de stap van het ridiculiseren en kleineren van deze instanties niet, zoals sommigen dat wel doen.
Moet ik er wel bij zeggen dat tegen jezelf in reaguren in deze niet helpt om een mening te vormen over de gevormde en geuite standpunten.
Maar wat U zegt vind ik wel interessant, zeer interessant zelfs.

Jim Lovell | 31-08-14 | 13:22

Het wordt hoog tijd dat de NAVO en de EU eens het deksel echt keihard op hun neus krijgen. Als er één iemand daartoe in staat is, is het meneer Poetin. Maar helaas zullen de consequenties gevoeld worden door de gewone burgers en niet door de laffe ratten van EU-politici. Die zullen hoogstens een keer vaker moeten rouleren in de EU-baantjesmachine.
Oekraïne is ons helemaal niets waard, ik snap werkelijk niet waarom de EU en NAVO daar hun kop voor uitsteken. Het is een beerput van corruptie, ultra-nationalisme, racisme, antisemitisme en neonazisme. Ik durf te wedden dat geen enkele NAVO/EU-burger bereid is om voor Oekraïne te sterven (al geldt dat waarschijnlijk voor heel veel NAVO/EU-landen). Maar dat is wel de kern van Artikel 5 van het NAVO-verdrag. Ironisch genoeg heeft de ramp met MH17 ons een kijkje gegeven in hoe wij als land omgaan met een kleine 200 doden. Dat was al een behoorlijke schok. Kun je nagaan wat ons te wachten staat als er duizenden van onze amateuristische (want kapotbezuinigd) militairen in een kist terugkomen uit Oost-Europa!
Voor Rusland blijft de geschiedenis zich herhalen. Eens in de 50 jaar rukt een Europese mogendheid op richting Moskou. Het enige verschil is de kleur van de pet van de leider. Er was eens Napoleon, toen was er Hitler en nu hebben clowns als Verhofstadt, Van Baalen en Rasmussen zich vermomd als generaal. Meneer Poetin, doe ons een lol en maak het af. Laat onze tinnen generaals gaarkoken in hun eigen vet en herstel de duidelijke scheidslijnen tussen oost en west. Dank u.

Mike Gaatjeniksaan | 31-08-14 | 13:21

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:01
Dat was al zo toen er 'kleine groene mannetjes' op de Krim stonden. Dat was evident feit toen Poetin de Krim annexeerde.

Daar komt bij dat zowel het VK als de VS er ook voor hebben getekend en die hebben ook belooft de integriteit en soevereiniteit van Oekraïne te handhaven en te beschermen. Kortom vanuit dat oogpunt moeten ze wel iets doen anders loopt Poetin lachend rond te dansen met twee middelvingers in de lucht en denkt hij dat hij alles kan maken. En staan wij met z'n allen met onze broek op onze enkels. Wat betekenen onze afspraken dan nog? Wat betekenen onze beloftes dan nog? Wie stellen we dan nog voor in de wereld als we niet doen wat we beloven te doen.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:21

@très cool | 31-08-14 | 13:05
Het gaat er niet alleen om wat Verhofstadt en zijn hofnar van Baalen op het plein schreeuwde ('Het is ons gelukt!') maar wisten ze van de Amerikanen en hun destabilisatie strategie in Oekraine?

vierde paragraaf ronpaulinstitute.org/archives/featured...

Denk niet dat ze verantwoordelijk zijn voor Kiev maar vlak Verhofstadt en zijn lobby kracht niet uit. Ik verwijs even naar zijn onvermoeibare gelobby inzake de Navo aanval op Libië. Need I say more?

Uiteraard kun je je afvragen of het ons belang op lange termijn dient. Misschien juist wel. Ik overzie ook niet alle geo politiek belangen.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:20

"Zullen we de aanleiding van het conflict nog even kort met u nalopen? Op een top in Parijs, in september 2008, werd de beslissing genomen om te beginnen aan onderhandelingen over een associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne. Met deze associatieovereenkomst wil de EU haar politieke invloedssfeer verder uitbreiden. Tijdens de initiële besprekingen kwam de EU echter tot de conclusie, dat Oekraïne nog niet voldeed aan de onvolprezen 'Europese Waarden'. Zo bleek 'gaskoningin' Gulia Timosjenko zichzelf enorm te hebben verrijkt uit de (Russische) gasleveranties. Miljarden werden schaamteloos in eigen zak gestoken in plaats van dat het geld besteed werd aan de verbetering van de economische infrastructuur van het land. Intussen zegde de EU in het kader van die Associatieovereenkomst alvast € 610 miljoen 'hulp' toe aan het corrupte regime.

Eén-en-ander belette beide partijen niet om ook maar alvast 'vrijhandels besprekingen' op te starten, op initiatief van de EU overigens. Dit was natuurlijk zeer tegen de zin van Rusland, dat Oekraïne bij haar Euraziatische douane unie wil trekken. Dit was in Brussel genoegzaam bekend, maar dat weerhield de EU er niet van om tot deze provocatie over te gaan. Men had ook kunnen kiezen voor een tripartite overleg, waarbij zowel de Russische en Oekraïnse belangen, als de belangen van de EU gerespecteerd zouden worden, maar dat heeft men om EU moverende redenen dus niet gedaan. Een eerste ernstige inschattingsfout, die natuurlijk bij de Russen tot irritatie en wantrouwen heeft geleid."

De aanstichter is de EU met haar eigen expansiedrift!

De EU en Oekraïne willen helemaal niet om tafel met de Russen om te praten. Men gaat liever door met het bombarderen van Oost Oekraïne en olie op het vuur gooien dmv sancties en agressieve taal vanuit de NAVO.

Toen de sepetaristen een wapenstilstand voorstelden werd dit meteen door Kiev van tafel geveegd. Elk verzoek tot dialoog overigens ook.

Ofzo2 | 31-08-14 | 13:19

@Koning Radboud | 31-08-14 | 13:09
Mocht er oorlog komen dan zullen onze geheime diensten enorm veel gebruik maken van separatistische sentimenten onder de tientallen geknechte landen en volkeren die al eeuwen smachten naar vrijheid en zelfbeschikking.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 13:16

ristretto | 31-08-14 | 13:04
-
Je praat over 3 generaties terug... en bovendien kun je je ook afvragen wat de Oekraïeners is aangedaan door Stalin. De reden dat Oekraïne (en andere landen) meevochten met de Duitsers ligt in het gegeven dat het allemaal door Rusland onderdrukte volkeren betrof. Je kunt niet zomaar willekeurig wat historische gebeurtenissen oplepelen en daar conclusies aan verbinden!

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:16

Word het niet eens tijd voor een workshop op geenstijl, hoe je een ballistische helm over je aluminium hoedje draagt. Dit petrodollar conflict loopt gierend uit de klauwen.

Bertus Brulbroek | 31-08-14 | 13:16

Allemaal aanhangers van de antichrist OBAMA

EARP | 31-08-14 | 13:15

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:05
-
Kom op, het zijn 2 politici. Die vertegenwoordigen geen enkel beleid. Als Rusland daar moeilijk over gaat doen, dan is het einde echt zoek. Ik bagatelliseer niets, ik zeg alleen dat hun 'inbreng' grovelijk wordt OVERschat. Iets waar ze volgens mij alleen maar trotser van zullen worden.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:11

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:46

Ik ben van mening dat een land zelfstandig behoort te regeren zonder een "moedermacht" aka Mother Russia. Die brengt NIKS goeds voor een land is ook alleen maar uit op het leegzuigen van de grondstoffen en bevolking. Als je de geschiedenis van de afgelopen 1000 jaar terug kijkt zie je dat op grote schaal landen hun zelfstandigheid terug hebben. Britse rijk, Spaanse rijk, Portugese koloniën, ons Nederlandse Koninkrijk hebben grotendeels landen hun zelfstandigheid terug gegeven. Kijk nu naar Rusland van Moskou naar Vladivostok zie hoe ze in 300 jaar tijd tekeer zijn gegaan. Ik weet het zeker, dit land lazert compleet uitelkaar. Onhoudbare situatie. nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van...

Koning Radboud | 31-08-14 | 13:09

Nederlanddraaitdoor | 31-08-14 | 13:04
-
Volgens mij is de actieve Russische inmening in Oost-Oekraïne en de annexatie van de krim al een escalatie te noemen. Tit-for-tet op dat geleuter uit het Kremlin. Zelfs Wit-Rusland en Kazachstan beginnen al te morren over het beleid van Poetin. Gisteren heeft de president van Kazachstan gedreigd de Euraziatische Unie te verlaten als het hem niet zint.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:08

Toen de Berlijnse muur viel zijn er afspraken gemaakt deze afspraken worden nu geschonden, maar dat weet iedereen toch?

hebbuh | 31-08-14 | 13:06

En dat achterlijke geloei over Van Balen en Verhofstad komt me ook m'n strot uit. Ze mochten willen dat ze met één toespraakje en wat vuistjes een heel volk tot oorlog zouden kunnen manen. Je moet wel een heel serviele oen zijn om zoveel macht aan een paar 'leiders' toe te kennen.

très cool | 31-08-14 | 13:05

@Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:02
Als die dikke en die dunne (zo dun is ie nu ook weer niet) samen over europa staan te schreeuwen en ze beiden in dienst zijn in Brussel. Dan weet ik genoeg. Het bagatelliseren van dit soort issues is hetzelfde als wegkijken en de confrontatie niet willen aangaan.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:05

Overigens, ik zie het nergens terug in de NL-media, rommelt het ook al in Wit-Rusland en in Kazachstan. Kazachstan heeft gisteren gedreigd zich terug te trekken uit de Euraziatische unie, nadat Poetin zich nogal laatdunkend uit had gelaten over het Aziatische land. Komende jaren moeten we dus ook kijken naar deze twee landen, want de kans is groot dat de liefhebber van militaire spelletjes, Poetin, ook ineens een leger 'vrijwilligers' en 'vredesactivisten' die kant op stuurt. Iedereen buiten Rusland is dat autoritaire gelul van het Kremlin zat, dat is duidelijk.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:05

Deze open deur van de NAVO om toetreding van Oekraïne te verkennen is best een escalatie van het conflict te noemen. Formeel zou Oekraïne nog aan een heleboel voorwaarden moeten voldoen voordat het Überhaupt zou kunnen toetreden, maar voorafgaande zouden al heel wat MOU's getekend worden, waaronder het aanbieden van de "artikel 5" paraplu. Met Russische eenheden actief in Oekraïne, zou deze direct in werking treden. Het zou dus een directe oorlogsverklaring richting Rusland inhouden. Met Obama's binnenland-gerichte politiek en besluitloosheid jegens Rusland in het achterhoofd, en de dramatische staat van de overige krijgsmachten van de NAVO na alle bezuinigingen in acht nemend twijfel ik ten zeerste of de NAVO die broek wel past, en op kan houden.......
Het neerschieten van MH17 kan wel eens de "moord op Aartshertog Ferdinand" van deze eeuw zijn geweest.

Nederlanddraaitdoor | 31-08-14 | 13:04

Oekraïne was fout in de oorlog en niet zo'n beetje ook. Regelrechte fascisten en nazi sympathisanten. Grootste aantal joden zijn daar gejaagd en overgeleverd aan de Duitsers. Logisch dat de Russen ze niet vertrouwen. Na de oorlog hebben de Russen huisgehouden en wraak genomen. Oplossing; verdeling in oost en west Oekraïene. Oost en de Krim naar Rusland en west kan bij de Eu. Alhoewel ik niet sta te springen.
De volgende keer dat die idioot van Balen ergens staat te brallen meteen arresteren wegens vervuiling.

ristretto | 31-08-14 | 13:04

De industrie is zwaar gesubsidieerd door Kiev. Of er schaliegas zit weten ze niet eens zeker.
@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:56
Mooi toch als dat zo zou zijn kan Kiev dat geld in zijn zak houden. En Shell doet niet voor niets boren daar. En dat er veel shale gas zit is al langer bekend hoor:
www.nytimes.com/2013/11/06/business/in...

Maar ga lekker door met ontkennen.

La Bailaora | 31-08-14 | 13:03

@Wim Venijn | 31-08-14 | 13:00
De waarheid komt een keer boven.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:02

"Het gebrul van Verhofstadt, Van Baalen en Rasmussen draagt bepaaldelijk niet bij aan rust in de regio."
-
Op Rasmussen na: het staat iedere politicus vrij om zijn of haar verhaal te doen. Wat een flauwekul, wie vertegenwoordigen Van Baalen en Verhofstadt nu naast hun eigen politieke kleur. Er zijn Russische politici die ergere dingen zeggen. Maar het zijn politici en geen functionarissen.
-
"Aan Oekraïne de kans (of hoop) bieden op Europese- en NAVO-toetreding, speelt Rusland alleen maar in de kaart: “Zie je wel”, zal Poetin zeggen. “Het Westen probeert de grenzen richting het oosten te verleggen.”"
-
Dat kan zijn, maar Oekraïne is een soeverein land dat zelfstandig die beslissing kan maken. De vraag is of oud zeer uberhaupt een reden is om moeilijk te doen.
-
"Daarbij: zinspelen op een lidmaatschap van de NAVO betekent dat Rasmussen eigenlijk zegt dat het Vrije Westen bereid is om een oorlog met Rusland aan te gaan."
-
Bas, ook al is het een betoog. Het één volgt niet uit het ander. Als de NAVO Oekraïne bij het bondgenootschap wil betrekken dan impliceert dat niet noodzakelijkerwijs oorlog met Rusland. Nogmaals: Oekraïne is geen Rusland.
-
Het zou helpen als Europa een eenduidig sanctiebeleid laat horen aan de Russen maar dat lukt niet. [...] Aansturen op een handelsoorlog middels sancties over en weer zou het beste zijn omdat je dan zeker weet dat alle partijen uiteindelijk weer om de tafel gaan zitten: regeringen worden inschikkelijker wanneer ze zien dat hun standpunten toch wel erg veel geld kosten.
-
Tot nu toe is de Russische economie aardig bezig om in te storten. De sancties werken dus afdoende om de schade in Europa te beperken.
-
"De Russen ervan overtuigen dat rust in Oekraïne in ieders belang is, zou de belangrijkste prioriteit van het Westen moeten zijn: er moeten zaken worden gedaan met Moskou, niet met Kiev."
-
Probleem is dat Rusland een eigen agenda heeft en niet echt zit te wachten om overtuigd te worden. Dat is precies de hele crux, Bas. Je loopt maanden achter. Punt is dat een soeverein land haar eigen keuzes wil maken en dat Rusland vervolgens onrust stookt. Dat verschillende landen als de VS, GB, Canada en andere EU-landen daar o.a. via de NAVO op reageren is niet meer dan logisch gezien dit document: en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memoran...
-
Kortom, een weinig overtuigend stuk. Er zijn allerlei objecties om Oekraïne bij de EU of de NAVO te voegen, maar in het stuk van Paternotte lees ik er geen een terug. Is het nou werkelijk moeilijk om je even te verdiepen in de materie en ten minste wat basisregels logica te hanteren voordat je een stuk typt.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 13:02

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:53
Het lijkt mij dat als er officieel een Russische invasie in Oekraïne is dat je dan kan stellen dat Boedapest is geschonden.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 13:01

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:52
De vikingen waren het groepje leiders. Het volk dat er woonde waren Russen, net als vandaag. Zoals vroeger Nederland werd geleid door de Bourgondiers...

La Bailaora | 31-08-14 | 13:01

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 12:55
En de bevolking pikt dat. Knap toch wat voor tam, mak en eenvoudig te manipuleren volk we eigenlijk zijn.

Wim Venijn | 31-08-14 | 13:00

Oekraïne in de NAVO ? Laat me niet lachen.Amerika is oorlogsmoe en gaat absoluut al geen oorlog met Rusland aan. En de NAVO alleen met de EU-landen ? Allemaal fictie,ga dan eerst maar de defensielasten 20 x verhogen.Lukt niet,zijn ze failliet,tenzij... de kernwapen/brandbommen productie verhogen en een enkele raket ermee afschieten voor de nodige afschrikking. Zijn Engeland of Frankrijk daartoe in staat ? In uiterste nood,zoals in 1945 misschien.

Dolphi | 31-08-14 | 12:58

@très cool | 31-08-14 | 12:53
Zo'n twintig procent van de burgerbevolking

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:58

@Ofzo2 | 31-08-14 | 12:48
Zonder inmenging van Poetin was er waarschijnlijk geen dode gevallen. Heb je jezelf dat wel eens afgevraagd?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:57

@ITEACHYOU | 31-08-14 | 12:48
Als Oekraïne die heeft gemaakt, hebben ze handig Europa bij hun oorlog betrokken. Daarom, maak die gegevens van de black boxes openbaar. Waarom die geheimhouding? Boeit het mij of het Rusland of Oekraïne was. Mijn boeit de waarheid.
We lijken wel een dictatuur, door het onthouden van gegevens en informatie.

Wim Venijn | 31-08-14 | 12:56

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:51
De industrie is zwaar gesubsidieerd door Kiev. Of er schaliegas zit weten ze niet eens zeker.

Het is altijd al het meest corrupte en armlastige gedeelte geweest. Het wemelt er van de criminaliteit en corruptie en het is maar heel erg de vraag of ze zichzelf überhaupt kunnen bedruipen. Desalniettemin is het onderdeel van de soevereine staat Oekraïne en daar heb je met je poten vanaf te blijven. Als ze zo graag onafhankelijkheid willen dan doen ze dat maar politiek en vreedzaam nooit door terrorisme. Dat kan geen overheid pikken.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:56

Oekraïnse lidmaatschap aanvraag NATO is net zo iets als het verzekeren van een brandend huis.
Risicodrager dient zulks eenvoudig af te wijzen.

paost712 | 31-08-14 | 12:56

Fijn..., zouden we ergens rustig kunnen praten zonder dat er iedere keer een grote bek van een overheidstrol er tussendoor komt. Ik ben afgehaakt.

Pimp my Voortuin | 31-08-14 | 12:56

@Wim Venijn | 31-08-14 | 12:41
Geheimhouding : informatie die niet bestemd voor ons is. De waarheid mag je dus niet weten.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 12:55

@Ofzo2 | 31-08-14 | 12:48

Je doelt op Putin in Tsjetsjenië neem ik aan? Maar dat waren er heel wat meer dan 2500 hoor.

très cool | 31-08-14 | 12:53

@Bad Ass Justice | 31-08-14 | 12:46
Niet echt. Want Rusland verbreekt de afspraken eenzijdig. Boedapest memorandum. Daarnaast verbreekt Rusland alle internationale afspraken omtrent soevereiniteit.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:53

De enige oplossing is een Europees leger!. De bankenunie hebben we al. Stapje voor stapje...

impy | 31-08-14 | 12:53

@Bassiehof

Het sociaaleconomische westerse model, gebaseerd consumptie en schulden, loopt op haar einde. Er is dus een oorlog nodig om de lei met schulden schoon te vegen.

Geopolitisch moge het toch inmiddels overduidelijk zijn wat de VS en haar Europese vazalstaten aan het doen zijn? Het Midden Oosten is door Obama bewust (!) in brand gezet, Iran wordt oogluikend toegestaan om verder te knutselen aan atoomwapens, de door de EU instigeerde crisis wordt bewust op de spits gedreven, en Poetin moet en zal gedemoniseerd worden.

Ik zal het voor de reaguurders spellen: O.O.R.L.O.G.

Xirdalan | 31-08-14 | 12:52

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:39
Stuitend om te zien dat jij een deel uit de Oekraïense geschiedenis aanhaalt zonder te begrijpen waar je het over hebt.

Lees dit eens? en.wikipedia.org/wiki/Rus_(name)

De Vikingen hebben de naam Rus gegeven aan de toenmalige inwoners. De huidige Russen die die naam hebben overgenomen kwamen pas eeuwen later op de proppen rond Moskou. Geschiedvervalsing dus.

Als er een volk recht heeft op de erfenis van Kievan Rus' dan zijn het de Oekraïners.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:52

"Kiev is volstrekt onbetrouwbaar gebleken. Recent nog moest Nederland de onderzoeksmissie in het rampgebied van de neergeschoten MH17 afbreken omdat president Porosjenko zich niet aan de met Frans Timmermans gemaakte afspraken hield: er werd gewoon doorgevochten in het gebied."
-
Wat een eenzijdige belichting weer van kennelijk nog zo'n Rusland-freak. Valt me tegen van Bas Paternotte. Simpelweg even de moeite doen om het totaalplaatje te belichten zit er kennelijk niet in, maar het zou je betoog wel gelijk geloofwaardiger maken.

Gräf&Stift | 31-08-14 | 12:51

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:45
Oost Oekraine is nou juist waar de industrie zit en schalie gas...:
www.bloomberg.com/news/2014-06-03/ukra...

Dus die gaan zich nou juist heel goed zelf kunnen bedruipen. Vandaar ook de wilde drang van het westen en de vele trollen op internet om niet te accepteren dat het oosten zich afsplitst en zich richt op Rusland.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:51

beetjemoe | 31-08-14 | 12:35
Ik steun liever geen regeringen die hun eigen volk bombarderen en inmiddels al meer dan 2500 doden op hun naam hebben staan.

Ofzo2 | 31-08-14 | 12:48

@Koning Radboud | 31-08-14 | 12:44
Hij heeft helemaal gelijk natuurlijk met zijn vergelijking. Voordat Nederland onderdeel was van Spanje was het onderdeel van Bourgondie, dat nu onderdeel is van Frankrijk. Volgens jouw redenatie moet Nederland dus weer Frans of Spaans worden.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:48

Wim Venijn | 31-08-14 | 12:41
Hoe schrijnend ook, 300 mensenlevens is niks als je het bekijkt vanuit puur geopolitiek standpunt.

ITEACHYOU | 31-08-14 | 12:48

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:45
Kiev kon die rekening toch al niet betalen. Voor hun een win situatie in deze kwestie.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 12:46

@Koning Radboud | 31-08-14 | 12:43
Goed dat je niet ontkent wat ik zei. En ja, Lukasjenko is een dictator.

Dat geeft ons niet het recht om hetzelfde op nog vreselijkere wijze te gaan toepassen, zoals we hebben gedaan in Oekraine. Afgezien dat de Oekrainers van de regen in de drup zijn gekomen, leidt het ook nog tot oorlog waarbij miljoenen zullen sterven. Wees er maar trots op.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:46

De VS en de EU financierde en regelende de opstand in Kiev. Daar zijn zat aanwijzingen voor (ronpaulinstitute.org/archives/featured... en ronpaulinstitute.org/archives/featured...) .

De VS regelde bv ook het media circus in de VS over de moeders van Russische soldaten: ronpaulinstitute.org/archives/peace-an...

Toch weer iets met banken die tot hun nek in Oekraine zitten? ronpaulinstitute.org/archives/featured...

Of het slecht of goed is laat ik in het midden. Just saying dat er meer kanten aan het verhaal zitten.

Bad Ass Justice | 31-08-14 | 12:45

@--sql error-- | 31-08-14 | 12:38
Belgie is wel een goede vergelijking. Als Donbass zich afsplitst van Kiev heeft dat hele nare gevolgen Donbass teert op subsidie vanuit Kiev en het is het meest vergrijsde deel van Oekraine. Die pensioenen en uitkeringen moeten ook allemaal betaald worden? Gaat Poetin dat doen? Die zit al met sancties aan zijn broek een een prijskaartje van de Krim wat makkelijk in de tientallen miljarden per jaar gaat kosten. Het levert wel zo'n 2 miljard per jaar op maar dan nog loop je miljarden te verliezen jaar op jaar op jaar.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:45

070 12.28: Wat is er toch met die MH17? Eergisteren las ik het bericht dat dit vliegtuig inderdaad maar liefst 1.000 m lager en veel langzamer vloog dan gepland. Wel met allerlei vergoelijkende verklaringen er bij. Dat dan weer wel. Maar eigenlijk voor alerte luchtafweertechnici niet herkenbaar als de MH17, dus schieten maar want weer een Oekraïnse bommenwerper boven onze kop.
Ik snap niet waarom de goedmenende meute Poetin daarvan de schuld moet geven, tenzij ik moet denken dat het allemaal wel heel toevallig is.

bruin kikkertje | 31-08-14 | 12:44

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:40
Ja, in de Donbass massaal. Kan je wel ontkennen, maar zo is het. En ja, er zijn in het oosten ook Oekrainers van niet Russische afkomst die niet zo gediend zijn van de nazi's in Kiev. Overigens in het westen en Kiev zelf ook steeds meer, deze maand in Kiev nog:
www.youtube.com/watch?v=OjrnajfULG4

Of:
www.youtube.com/watch?v=J_R9-LCwd54

La Bailaora | 31-08-14 | 12:44

@Wim Venijn | 31-08-14 | 12:41
Euh. 70 jaar vrede. Rekenen is niet mijn sterkste kant ;)

Wim Venijn | 31-08-14 | 12:44

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:18

Lukashenko de huidige president aldaar is een puppet en muppet van Moskou. Hij is leider van dat nep land om chauvinisme de kop in te drukken en de bevolking aldus tam te houden. Op het moment dat deze Nationalistische trekjes gaat vertonen is HIJ de eerste die het land uitvlucht.

Koning Radboud | 31-08-14 | 12:43

Waar twee vechten om een been.... Dus binnenkort spreken ze Chinees in Oekraïne

ITEACHYOU | 31-08-14 | 12:43

@Van Duyvenbode | 31-08-14 | 12:27
Het Oekraïense volk bestaat al EEUWEN. Het feit dat zij door allerlei andere volkeren zijn gepiepeld door de eeuwen heen doet daar niets aan af.

Slowakije bestond ook niet tot zo'n 23 jaar geleden. Maar het Slowaakse volk bestaat al EEUWEN. Mogen die niet hun eigen land hebben?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:42

Goed artikel Bas Paternotte!
 
En jammer dat er nog steeds zoveel mensen zijn, die blind achter de VS/Kiev/EU staan, zonder ook maar één kritische vraag te stellen. Doe je dat wel, dan ben je meteen 'Putin lover'... (zucht)

saintinel | 31-08-14 | 12:41

Ik wil weten waarom de MH17 naar beneden is gestort. Maak alle gegevens openbaar. We leven in een democratie. Waarom die geheimhouding? Een democratie kan niet functioneren met geheimhoudingen. Zeker niet bij een vlucht waar burgers dood zijn gegaan.
Is het Oekraïne die het vliegtuig heeft neergeschoten? Of toch de separatisten met een buk-systeem van de Russen?
Feit is wel dat de Europa-clan, steeds meer landen bij Europa wil betrekken. Ook op militair gebied blijkbaar. En dat bevalt me niets. En weer zo'n land erbij, waar we weer krom moeten voor liggen. Terwijl we al een crisis hebben. Zorg eerst maar dat Europa op orde komt met de financiën. En nog beter, stop met de EU. Dus uit Europa. Terug naar de EEG. Alleen voor de economie en handel. Meer niet. Als we daaraan vast hadden gehouden, hadden we deze ellende ook niet. 40 jaar vrede door Europa? Nobelprijs zelfs voor de vrede. Mijn reedt. Ze lokken een oorlog uit, dit EU ophitsers.

Wim Venijn | 31-08-14 | 12:41

@--sql error-- | 31-08-14 | 12:38
Belgie bestaat alleen nog door het bestaan van Brussel, beiden willen dat niet opgeven. Vandaar. Het is een gekunseld land waar niemand echt gelukkig mee is. Vandaar ook dat Joegoslavie en Tsjechoslowakije wel uiteen zijn gevallen.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:41

De EU rommelt ons eerst een al 6 jaar durende recessie in. Nu rommelen ze ons ook nog een conflict met Rusland in. De kans dat het uitdraait op een oorlog is behoorlijk groot. Hoe kunnen mensen nog verdedigen wat ons in 2005 in onze maag is gesplitst. Ik heb mezelf nog nooit zo onveilig gevoeld.

doskabouter | 31-08-14 | 12:40

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:26
Massaal? Die mochten niet eens kiezen van de terroristen. Er is een niet erkend (zelfs door Rusland niet) flut-referendumpje gehouden. That's it. Ze hebben nooit een fatsoenlijke politiek oplossing gezocht. Daar komt bij. En nogmaals 60% van de bevolking in Donbass is niet Russisch of etnisch Russisch. Dus zou het dan zo zijn dat al die etnische Oekraïners ook bij Rusland wilde horen? Dat lijkt me stug. Een beetje alsof alle Hollanders in Friesland gaan kiezen voor aansluiting bij Duitsland. Ik dacht van niet.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:40

Ik wou dat EUrofielen, NAVO baasjes, Obama's en de rest van "onze" regenten eens ophielden met het verbeteren van de hele wereld. Het organiseren van een kinderfeest ligt al buiten hun "span of control"!
Door al dat betuttel is ons eigen land inmiddels hard aan verbetering toe.
Hier wonen inmiddels zo rond de 2 miljoen moslims, waarvan 73% onlang ISIS nog van harte steunden. Pas nu blijkt dat hun subsidie daarmee gevaar kan lopen maken wat "voorgangers" andere geluiden.
Ik mag hier straks niet eens meer Sinterklaas vieren zoals ik dat wil, intussen moet ik WEL enthousiast worden om te gaan vechten tegen tsaar Poetin, omdat meneer wat anders denkt over den wereld als "mijn" regenten?

Misschien hebben wij tsaar Poetin nog wel nodig, die kijkt hoofdschuddend toe hoe West-Europa een demagogische zelfmoord aan het plegen is.

Jan Passant mk2 | 31-08-14 | 12:39

Je kunt alleen eenzijdig een oorlog (tijdelijk) vermijden door niets te doen en alles af te staan aan de Russen, dat is ook geen optie, als het aan Putin ligt gaat hij zelfs door t/m Finland.

Boobystrap | 31-08-14 | 12:39

Hopelijk is de column van mijnheer Paternotte bedoeld als zelfspot.

De comments laten in ieder geval duidelijk zien dat Nederland eigenlijk een principeloos kudtland is. Lekker onafhankelijk zijn en als landen om hulp vragen tegen dictators en fascisme vinden we het vooral hun eigen probleem.
De volgende keer als de Duitsers op bezoek zijn en we op hun verzoek onze Joodse landgenoten per ommegaande hebben geëxporteerd zouden landen die moraal en ethiek wel belangrijk vinden ons misschien maar aan ons lot overlaten.

MrWorf | 31-08-14 | 12:38

La Bailaora | 31-08-14 | 12:31
zo is Belgie ook ooit begonnen. En dat heeft gewerkt.
De twee-deling van het land geeft wat problemen, maar voorkomt wel oorlog (mits erkend door beide partijen).

--sql error-- | 31-08-14 | 12:38

@--sql error-- | 31-08-14 | 12:31
Niet eigenhandig nee. Maar hij is wel verantwoordelijk voor die brute oorlog. Daar komt bij dat er heel veel signalen wijzen naar de FSB wat betreft de aanleiding van die oorlog.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:36

eens met Bas

larie | 31-08-14 | 12:36

Ofzo2 | 31-08-14 | 12:26
jij hoeft mij echt niets te vertellen over de geschiedenis van Oekraïne. Daar heeft meneer Poetin ook zo zijn ideeën over. Die vind het namelijk zijn Slavische broedervolk. Alleen wil dit broedervolk niet bij de fascistische grote broer horen. Daar gaat het om. Stuitend hoe sommige mensen hier over de rug van de Oekraïners maar ff bepalen dat zij historisch gezien bij Rusland horen.

beetjemoe | 31-08-14 | 12:35

A gossie, ze hielden zich niet aan de afspraken met Frans Timmermans en lieten hun landsbelang voorgaan. Nou dat zullen wel een paar keiharde garanties geweest zijn. *proest*.

Bassie duidelijk helemaal nat in zijn broekje van die halfnaakte tuinkabouter op zijn pony, maar iedereen met gezond verstand weet dat je zo'n wannabe tsaar die al 15 jaar aan de macht is moet mijden als de pest. Dus de bewegingen van Oekraïne, Kazachstan en Wit-Rusland (weg van Rusland) zijn goed te begrijpen. En alleen de allerlafste tirannenzwichters buigen voor de terreur en de leugens vanuit het Rode Plein en gaan daar zaken mee doen.

très cool | 31-08-14 | 12:35

CoffeePatch | 31-08-14 | 12:17
De EU heeft de Nobelprijs voor de vrede gekregen en dankzij de EU krijgen we nooit meer oorlog.

Zolang Rusland geen deel uitmaakt van de EU is die Nobelprijs prematuur en wellicht onverdiend. Net zoals de Nobelprijs voor de Vrede voor Obama. Het is de laatste decennia niet zo'n oorlogsbende geweest als onder zijn presidentschap. Het zou hem sieren als hij aan het eind van zijn termijn die prijs terugstuurt naar Oslo, met excuses.

medusa324 | 31-08-14 | 12:32

@Van Duyvenbode | 31-08-14 | 12:27
Precies, sowieso zou opsplitsing de beste optie zijn. Historisch gezien is Oekraine zowieso een gekunseld land. Het bestaat pas een eeuw, en daarvan 70 jaar binnen de USSR. Het westen was historisch gezien onderdeel van het Austro-Hongaarse rijk, het oosten van het Russische tsarenrijk. Vandaar ook de ellende daar:
motls.blogspot.com.es/2014/02/split-co...

La Bailaora | 31-08-14 | 12:31

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:15
ik bedoel dat het raar is dat je zegt dat putin dat allemaal zou hebben gedaan.

--sql error-- | 31-08-14 | 12:31

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:10

Breuk tussen de walen en Vlaanderen is onvermijdelijk idd. Aannemelijk dat Vlaanderen weer een provincie wordt van NL. Idd nep land dus.

Koning Radboud | 31-08-14 | 12:31

Ik begrijp dat de familie en vrienden veel verdriet hebben om het verlies van de slachtoffers van MH17. Maar zij, en specifiek zij, kunnen veel meer druk zetten op het vrijgeven van de data en de waarheid.
Waarom doen ze dat niet? Ik begrijp dat niet. Ga desnoods massaal naar Den Haag, enz...

070 | 31-08-14 | 12:28

@Ofzo2 | 31-08-14 | 12:26
Ja, de hypocrisie onder de nazi-Kiev lovers is ongekend.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:28

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:23

Oekraïne is een verdeeld land, dat simpelweg niet kan spreken met één stem. Federalisatie lijkt mij de enige oplossing.
West-Oekraïne kan wel bij de EU willen, maar ik wil dat niet.
Ik mag er weer voor betalen namelijk.

Rest In Privacy | 31-08-14 | 12:27

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:23
Het oosten koos niet. Die kozen ook massaal voor een andere koers, en dat is ze als antwoord op een massale granaatregen komen te staan. Tot zover de Kievse 'democratie'.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:26

beetjemoe | 31-08-14 | 12:19

Lees je eerst eens een beetje in de geschiedenis van Oekraïne. En dan vervolgens hoe dit conflict tot stand is gekomen. En ga dan nog eens vertellen dat Rusland dit allemaal veroorzaakt heeft en het niets met de expansiedrift van Europa heeft te maken. En daar wil je je economie voor opofferen of erger een oorlog voor beginnen?
Zullen we dan ook maar Amerika de oorlog verklaren? Die bemoeit zich en intervenieert nog het meest van iedereen in allerlei landen waar ze niets te zoeken hebben.

Ofzo2 | 31-08-14 | 12:26

"Kiev is volstrekt onbetrouwbaar gebleken. Er werd gewoon doorgevochten "
Wat een lul argument, als de tegenpartij schiet schiet je uiteraard terug. Ofwel alleen afspraken met beide partijen zou zin kunnen hebben gehad, als ze niet dronken waren.

louis6227 | 31-08-14 | 12:25

En wie gaat het decadente westen straks helpen als de islamistische hordes weer voor de poorten van Wenen staat? Het is als een potje risk. De twee grote spelers dobbelen zich kapot en de derde wacht af. Er komt nog een tijd dat jullie de Russen zullen vragen de multi kul komen opruimen. De zuidelijke moerassen in belarus zijn trouwens een prima plaats voor een toekomstig vluchtelingenkamp

Zatkniss | 31-08-14 | 12:24

Slecht stuk.
Alleen het feit al dat Rusland de grenzen van Oekranie niet respecteerd, is al een goede reden om voor de NATO een troepenmacht paraat te hebben.
En ook basis gaan bouwen in Polen etc.
Immers wat moeten andere landen als Polen en Finland nu gaan denken dan?
**
Dat Rusland misschien een punt heeft qua zwarte zee vloot, en bang is voor US invloeden (terecht), is een ander topic.
En om Kiev zo weg te zetten in het artikel slaat nergens op.
Maw, wat zou de NATO anders moeten doen?

Free Fall-ing | 31-08-14 | 12:24

Duitsland wordt de komende 9 jaar alleen maar afhankelijker (tot totaal afhankelijk) van Rusland, vanwege die deals.
Opvallend is dat er een of twee reactors in stand-by modus zouden blijven, 'om te kunnen anticiperen op knelpunten in de energievoorziening'.
Wat een geluk..
Ze kunnen dus blijkbaar ineens heel goed aarbevingen voorspellen in Duitsland, de rest .. tja daar is het net zo'n gemeengoed als in Japan natuurlijk...
Alles draait om geld en dus macht.
Ook dit.
En Duitsland is zo kut bezig door zich in Ruslands tentakels te werpen.
De sancties waren tegen 'specifieke personen en bedrijven'maw ze raken niet degnen die hier veel geld aan verdienen, dat zijn de grote staatsbedrijven nl.
Het wordt winter immers.

Boobystrap | 31-08-14 | 12:24

@Van Duyvenbode | 31-08-14 | 12:20
Mogen die mensen zelf niet kiezen? Als zij als land zouden stemmen voor een pro-Russische koers had je niemand erover gehoord.

Zij (44 miljoen mensen) kozen recentelijk met een ruime meerderheid voor een pro-westerse koers. That's it. Nu moet Poetin opbokken en kunnen zij (44 miljoen mensen) keihard gaan werken om de corruptie aan te maken en het land gezond te maken. Dan misschien over tien of vijftien jaar zijn ze ready om toe te treden tot de EU.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:23

Rusland hoort ook bij Europa. Azië begint pas achter het Oeralgebergte.

Conan de Rabarber | 31-08-14 | 12:23

@hebbuh | 31-08-14 | 12:19
Ja, als je alles op een rijtje zet is het duidelijk een false flag.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:23

bosmaloot | 31-08-14 | 11:55
Tuig zoals jij zouden ze dit land uit moeten schoppen. Trieste vent dat je bent.

beetjemoe | 31-08-14 | 12:22

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:15
Ik vind het meest overtuigende de bewijsstukken van de foto's van het vliegtuig zelf, maar als je alles optelt is het idd. geheel en overduidelijk een false flag. En als je alle andere leugens erbij optelt die het rijtje zijn gepasseerd, zoals die door Timmermans in de VN gehouden speech, waar je kan zien dat er echt helemaal niets klopte van zijn tirade tegen de Russen:
www.youtube.com/watch?v=s9Z50GU3dj0

Er wordt dus niet 1 keer gelogen, maar structureel. Dat is overigens zeer verontrustend. Het duurt even voordat de massa dit gaat zien, maar er klopt zoveel niet dat het gaat komen. Delen zijn al wakker.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:22

More Than Happy | 31-08-14 | 11:35
"... We zullen falen. Steeds maar weer...."

Dat falen is nog niet zo erg, maar het niet durven toegeven dat je gefaald hebt, dat gaat dit conflict tot een uiterst onplezierig iets maken.

Dit conflict (falen) gaat uiteindelijk een grens stellen die jaren zoniet tientallen jaren ons 'burgers' enorme vervelende concequenties gaat opleveren.

Sumato | 31-08-14 | 12:21

Meeroever | 31-08-14 | 12:13

Wat is erop tegen dat Rusland een eigen invloedsfeer heeft?
Het Westen (VS, EU, NAVO) handelen uit overmoed: hubris.
De EU omvat inmiddels 28 staten - and counting. De VS vindt zichzelf "the indispensable nation", over arrogantie gesproken.
De vraag is ook of "het Westen" nog langer in het voordeel van de modale burger is. Maar dat is weer een heel ander verhaal.
Tuurlijk is Poetin een keiharde figuur, en is Rusland geen paradijs. Maar Rusland is nog altijd een macht om rekening mee te houden, en verstandige politiek doet dat ook. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, ook Rusland. Onze "leiders" spelen Russische roulette met ons leven. Ik eis dat ze daar onmiddellijk mee ophouden. Stelletje totaal-malloten.

Rest In Privacy | 31-08-14 | 12:20

Oekraïne is never nooit een WO III waard. Het zijn daar allemaal halve of hele Russen en toetreding tot de EU maakt dat niet anders. En daarbij, je kan niet eerst je legers wegbezuinigen en dan lekker oorlogje gaan spelen met de Russen. Ze zijn gek geworden bij de NAVO.

medusa324 | 31-08-14 | 12:19

Het is werkelijk waar ongelooflijk. We kijken naar een nieuwe rise of Hitler op elke denkbare manier, die een land binnenvalt dat meer toenadering tot de EU zoekt uit vrije wil. En mensen durven gewoon hardop te roepen dat we dat maar zijn gang moeten laten gaan. Het is toch niet te geloven. Dat zit maar achter hun bureau in hun door Amerikaans, Brits, Canadees en zelfs Pools bloed betaalde vrijheid te zeiken dat ze de Russen geen strobreed in de weg willen zitten. Je zal maar een Oekraïner zijn en moeten toekijken hoe je land door een totalitair regime wordt binnengevallen terwijl de wereld maar toekijkt. Het zelfingenomen stuk vreten dat dit stuk geschreven heeft en zich net als vele anderen hier te goed voelt om de Oekraïners te helpen tegen het kwaad omdat het hem of haar niet aanstaat, of het misschien wat geld gaat kosten of omdat men bang is voor een oorlog met Rusland. Nou, ik zal je zeggen: wordt eens wakker. Welkom in de echte wereld waar elke paar decennia een fascist als Hitler, Poetin of Mussolini opstaat. En dat eindigt altijd in oorlog, bloedvergieten en ellende. We kunnen er nu op tijd iets aan doen, of het lekker nog een paar jaar aankijken zoals jullie graag zien. Maar dan staat hij intussen aan de grens met Roemenië of Duitsland, zijn er duizenden extra doden gevallen en is hij niet meer te stoppen. Het lijkt mij heel gezond om een NAVO land direct grenzend aan dat fascistische land te hebben, want dan kan je hem ten minste in de gaten houden en af en toe terug zijn hok in slaan als hij zich niet aan de regels houdt. Zo moet je met dit soort figuren omgaan.

beetjemoe | 31-08-14 | 12:19

Ik zit nog steeds op het harde bewijs te wachten maar dat zal er denk ik niet meer komen itt de Russen die vrijwel direct hun bewijs op tafel gooiden.
Zet je alles op een rijtje dan kan het haast niet anders dat er heel veel mensen in de EU bloed aan hun handen hebben.

www.express.co.uk/news/world/492329/Na...

hebbuh | 31-08-14 | 12:19

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:13
Dan nog vliegt zo'n ding veel te langzaam om een 777 te onderscheppen. Een 777 vliegt ietsje sneller. Het is niet mogelijk zie dat toch eens een keertje. Een SU-27 flanker aan de andere kans zou het prima kunnen. Maar dan nog komt de schade en de verspreiding van de brokstukken niet overeen met een vliegtuig wat is neergeschoten door een boordkanon.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:18

Rusland wil olie en grondstoffen in roebels gaan afrekenen, niet meer in dollars. China lijkt ook op deze koers te zitten. Dit is het begin van de val van de dollar en de VS pikt dit niet.

drammerd | 31-08-14 | 12:18

van Litouwen al sinds de 13e eeuw.
@Koning Radboud | 31-08-14 | 12:06
Daarvoor van Kievan Rus, de voorloper van Rusland, dat overigens Kiev als hoofdstad had. Dus wat is je punt?

La Bailaora | 31-08-14 | 12:18

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:16
First bomb!

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:17

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:08
Ik zie jou eerder als Drone piloot. Lekker met je dikke pens in je bureaustoel aan je joystick frummelen.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:16

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:13
Meest overtuigende argument is dat 1 BUK systeem er 3 minuten over doet om een lock te krijgen, terwijl er maar een "window" tot lock van 1,5 minuut was.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:15

@--sql error-- | 31-08-14 | 12:05
Wat bedoel je precies? Er waren wel criminele bendes en later ook jihadisten. Maar 20% van de burgerbevolking uitmoorden is wel een beetje gortig. Vind je niet?

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:15

@Zatkniss | 31-08-14 | 12:12
Dat is niet waar, toen hadden we te maken met een feodaal stelsel. Je zou bijna kunnen zeggen dat Nederland 1 van de eerste natiestaten was. Het toenmalige Groot Nederland had ook Vlaanderen in zich.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:14

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:09
Waarschijnlijk om de SU25 gemakkelijker bij de boeing te laten komen. Hoewel geclaimd wordt dat de SU25 niet tot op 10000 meter zou kunnen komen (kruishoogte zou 7000 meter zijn), heeft dat vliegtuig de 14 km als tophoogte bereikt. Desalniettemin is zo'n hoogte een probleem voor de SU25. Bekijk de film maar over alle zaken die spelen rondom de MH17, en dan kan er geen andere conclusie zijn dan dat het niet de separatisten waren.

Er is er ook maar 1 met een motief, en dat is Kiev. Voor de separatisten is het neerschieten van zo'n vliegtuig alleen maar nadelig.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:13

Het Westen, en de Westerse waarden en normen, staan boven Rusland. Het zwakker maken van Rusland is vanaf de oprichting van de NAVO haar belangrijkste doel. Westerse hegemonie in Europa en in de Wereld is ook een belangrijk doel. Rusland speelt het hard, het Westen ook, ik hoop niet op oorlog, want kernwapens, doden enzo. Maar alsnog steun ik het brengen van Oekraïne binnen de Westerse invloedssfeer.

Meeroever | 31-08-14 | 12:13

We moeten de Russen op afstand houden. Die stoppen anders niet en geaan gewoon door, desnoods tm alle baltische staten zijn geannexeerd. Dan hebben ze controle over land, lucht en water.
Alleen Duitsland-laten-we-de-kerncentrales-sluiten-deal-met-Rusland blijft vastzitten.

Boobystrap | 31-08-14 | 12:13

Misschien moet Rusland Cuba maar weer eens van kernkoppen voorzien. Moet je eens kijken hoe men vervolgens tekeer gaat in het Witte Huis. Mijn vermoeden is dat de gewone Amerikaanse burgers ook geen oorlog meer willen. Ze zijn de manipulaties en oorlogshitserij van hun eigen "leiders" meer dan zat.

ad melkert | 31-08-14 | 12:12

Koning Radboud | 31-08-14 | 12:06
Hoe vaak ben je al in belarus geweest alwetende goeroe? Nederland is nep is al onderdeel van Spanje in de 15 eeuw. Tsss dom geblaat

Zatkniss | 31-08-14 | 12:12

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:00
Dat hoeft ook niet. Zolang je maar weet welk gevaar er schuilt als je Poetin niet afstopt.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:12

@HotPotato | 31-08-14 | 12:05
Je bent zelf een hex.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:11

@WaarDeWindWaait | 31-08-14 | 11:54
De socialisten in Slowakije liggen ook dwars. Altijd weer die socialisten. Dwazen.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:10

@Koning Radboud | 31-08-14 | 12:06
Belgie is ook nep. Wanneer gaan we Vlaanderen terugkrijgen?

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:10

@HotPotato | 31-08-14 | 12:05
Bij mij is dat plaatje goed zichtbaar, een gecompileerde foto van een su25 die de boeing beschiet via de vleugel, als uitleg van wat er gebeurde. Lijkt erop dat die link niet goed doorkomt. Zal daarom ook wel weggejorist zijn.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:10

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:07
Blijkbaar vloog MH17 lager dan eerder aangenomen. Nu jij weer.

Waarom? Geen idee. Speculatief.
-False flag operatie
-Denken dat het Russisch regeringsvliegtuig was

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:09

@De Geus | 31-08-14 | 11:52
Als je weet hoe het werkt vanwaar de twijfel? Een boordkanon en/of een Air-to-Air raket kan zoveel schade niet aanrichten. Wel een SAM.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:09

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:56
Dat is Rusland

"De eindprijs. 20% onschuldige burgers afgeslacht en de opmars van fundamentalistische jihadisten uit Arabië naar Rusland. "

Die offeren zonder problemen burgers op als ze hun doel maar bereiken, en die zijn wij aan het tarten. Ik ga niet naar het front. Trouwens mijn onderbuik past niet in een loopgraaf.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:08

@La Bailaora | 31-08-14 | 12:01
Begin je nu alweer over die SU-25. Zo'n ding kan niet hoog genoeg en vliegt langzamer dan een 777. Het is technisch niet mogelijk om een 777 te onderscheppen met een SU-25. Het kan niet.

Ook is het absurd om te denken dat zo'n piloot die het veel te druk heeft met separatisten bombarderen denk goh ik ga eventjes 300 onschuldige mensen uit de lucht knallen. Met welk doel? Dat de NAVO zou ingrijpen? Dat zou toch niet gebeuren iedereen wist dat. Verder is het helemaal nonsense want Oekraïne was aan het winnen tot de afgelopen week er plots uit het niets versterkingen verschenen.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:07

Begin die pro Russiche houding ook behoorlijk zat te worden. Ga is op streetview van Moskou naar Vladivodstok en check de uitgestorven dorpen en steden die je onderweg tegenkomt. Complete Zombie regio`s vreselijke infrastructuur. Tel daarbij op de achterlijke mentaliteit en ethos die er heerst (zie dashcams)Maar wel een stoere leider aka Putin, yeah fckn right. Stelletje angstige meelopers. De hele linker helft van Ukraine behoort tot Polen, de Oostelijke rechter helft kunnen ze beter afstaan. Belarus is inderdaad next, heel aannemelijk ook wat dat hele land is nep en is gewoon grondgebied van Litouwen al sinds de 13e eeuw.

Koning Radboud | 31-08-14 | 12:06

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:47
In wit Rusland zijn geen grondstoffen anders dan hout. Ik zie Koreaanse slet tzt wel in de loopgraven bij brest als de NAVO hordes naar Minsk willen

Zatkniss | 31-08-14 | 12:05

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:03
Ze vliegen rondjes om de JSF.

Maar goed Rusland, zal Rusland zijn. Ik zie nou niet zo 1,2,3 ooit daar een bloeiende "vrije" democratie komen, maar ook in Oekraïne niet.
Het Westen steunt oligarchen en fascisten, dat moet je toch ook niet ontgaan zijn?
Waarom doen we dit, voor het volk? Nee om Rusland te fucken. Goed... ik wil Rusland niet fucken.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:05

@La Bailaora | 31-08-14 | 11:59
Ja nu is het wel duidelijk, in je andere post zat ik naar binaire code te kijken.
Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:02
Was hex.

HotPotato | 31-08-14 | 12:05

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:56
ow, het waren niet de moslim milities en criminele bendes (clans) die daar zijn gaan moorden? Dat is nieuw; heb je daar bewijs voor?

--sql error-- | 31-08-14 | 12:05

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:41

Als uit onderzoek is gebleken dat Oekraïne MH17 heeft neergehaald, zouden onze leiders ons dat dan vertellen?
Dat zou rampzalig zijn voor hun hele Rusland-hetze.

Rest In Privacy | 31-08-14 | 12:04

@De Geus | 31-08-14 | 12:01
Ik dacht in het begin ook dat het waarschijnlijk een BUK fout van de separatisten was, maar na onderzoek is er maar 1 conclusie mogelijk: het was de Kiev overheid.

Dat weten we niet alleen na onderzoek van het vliegtuig zelf, maar ook door een optelsom van alle andere zaken rond het vliegtuig, in het volgende filmpje worden die zaken die stinken van hier tot in gunder op een rijtje gezet:
www.youtube.com/watch?v=b67OGUsQC44

La Bailaora | 31-08-14 | 12:03

Nog een rijtje van landen dat eigenlijk bij 'not NATO' zou moeten horen: Estland, Letland, Litouwen. En wat mij betreft ook: Roemenië, Hongarije, Bulgarije, _Albanië_, Kroatië en Slovenië. Wat moet je ermee?

VanBukkem | 31-08-14 | 12:03

Kiev politici zijn corrupt tot gestoord, Russen zijn nationalistisch en licht gestoorde propaganajunkies, EU-politici zijn machtswellustelingen die met geld van een ander hun ego oppompen. De burgers van de Oekraine zijn het slachtoffer van al die gestoorde gasten. Voorlopig vertrouw ik Moskou het meest. Die houden zich nog steeds in en stellen de juiste vragen. Lachende derde is het meest agressieve en op macht beluste land ter wereld: de VS. Droevige zooi is het.

Graaier | 31-08-14 | 12:03

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:59
Het is niets veranderd hoor. Poetin heeft de absolute macht naar zich toegetrokken maar het is er niet echt beter op geworden. Nou ja, door gas en olie lijkt Rusland een machtige economie. Feitelijk klopt daar geen reet van. Het is het sprookje van keizer Poetin die op een gasbel en oliemeer zit en flink loopt te cashen terwijl de rest van de economie in een slop zit. Innovatie? Productie? Diensten? Het bestaat niet of nauwelijks in het Rusland van Poetin.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 12:03

@La Bailaora | 31-08-14 | 11:59
Ja nu is het wel duidelijk, in je andere post zat ik naar binaire code te kijken.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:02

@--sql error-- | 31-08-14 | 11:58
Nee, dat doen ze niet altijd. Zeker niet als de kogels onder een hoek het vliegtuig raken. Dat zie je prachtig op de vleugel, daar zijn ze onder zeer kleine hoek ingeslagen, en dan worden ze automatisch langwerpig. Komt bij dat de SU-25 beschikt over een anti-tank gun van 30mm die speciaal erop gericht is door zwaar gelaagd metaal te slaan.

La Bailaora | 31-08-14 | 12:01

-weggejorist-

De Geus | 31-08-14 | 12:01

@la bailaora

Met mijn beperkte blikveld houd ik er nog steeds ernstig rekening mee dat het inderdaad een separatisten-Buk was. Maar het labbekakkerige onderzoek, het uitblijven van bewijs en het verstoppen van onderzoeksresultaten wekken toch zo langzamerhand heel veel wantrouwen. Niet bij de pers.
Hopelijk komt er ooit duidelijkheid.

De Geus | 31-08-14 | 12:01

Rusland is een leugenachtige criminele en terroristische organisatie die zowel haar eigen bevolking als buurlanden onderdrukt.
dimitrivisser | 31-08-14 | 11:57
En dit vindt u geen dom schrijfsel ?

HotPotato | 31-08-14 | 12:00

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:58
Geen idee, ik heb het kaartje niet gekeken want ik vind het ook niet ter zake doen. Poetin is niet mijn held, maar dat betekent niet dat ik als Nederlander elke onzin van mijn Staat of Verdragsorganisaties met open armen ontvang.

Ik sta hier pragmatischer in.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 12:00

De NATO heeft zijn tijd gehad. Geen tomaten leveren aan Rusland maar wel in Frankrijk geproduceerde oorlogs schepen . Laat me niet lachen.

Lichtstadfan | 31-08-14 | 12:00

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:53
Hoezo? De kogelgaten op de vleugel zijn toch duidelijk? Terwijl ze op andere stukken nou juist ontbreken (kijk maar naar het RD stuk onder de cockpit), of doe je onderzoek naar andere stukken van de romp:
www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/c...

Bij een bom zouden ook andere stukken vol met gaten zitten, en dat zit het nou toevallig net niet. En he, het stuk van de vleugel is echt het linkerstuk van de vleugel richting de cockpit:
farm4.staticflickr.com/3840/147474317...

La Bailaora | 31-08-14 | 11:59

@necrosis | 31-08-14 | 11:48
Om dat ze fraudeerden. Laat dat een wijze les zijn.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:59

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:56
Onder 2de termijn kan Jeltsin kan je stellen dat Rusland een dictatuur van de Oligarchen was geworden. Poetin stelde orde op zaken, tja en hoe langer in de macht... hoe corrupter ze worden (zie ook babyboomers).

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:59

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:56
Dat is walgelijk maar dat daar gelaten.

Geef eens antwoord op mijn vraag en vertel me welke onderdelen uit dat kaartje niet van toepassing zijn op Poetin?

Ik wil dolgraag een partner als Rusland. Maar niet met Poetin en zijn fascistische regime. Voor mij is dat als een pact sluiten met Hitler. Om maar eens te beginnen met Godwinnen.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:58

La Bailaora | 31-08-14 | 11:51
kogelgaten zien er anders uit (rond, op gelijke afstand, zelfde richting, etc). en lees inderdaad die wiki-pagina even.

--sql error-- | 31-08-14 | 11:58

Beetje een dom pro Russisch schrijfsel. Ukraine is een zelfstandig land dat het recht moet hebben zich aan te sluiten bij welke organisatie dan ook als ze daar zin in hebben. Rusland is een leugenachtige criminele en terroristische organisatie die zowel haar eigen bevolking als buurlanden onderdrukt. Als je je daar niet tijdig tegen verzet dan loopt het uit de hand. Wat er gebeurd als je niet krachtdadig optreed tegen fascistische dictaturen hebben we in WW2 kunnen zien.

dimitrivisser | 31-08-14 | 11:57

Helemaal gek geworden.. we worden een oorlog in gerommeld die we niet willen!!! Mijn vader en ik hebben nog geen oorlog in eigen land meegemaakt en dit wil ik zou houden voor mijn eigen kinderen!! Het gaat GVD!!! om een klein stukje land waar de meesten ook nog eens russen zijn!!

WellusNietus | 31-08-14 | 11:57

@La Bailaora | 31-08-14 | 11:49
En terecht het is een fascistische staat geworden onder Poetin. Het enige wat te betreuren valt is dat we veel te laat de wolf hebben horen huilen. Al vanaf de tweede Tsjetsjeense oorlog waarin 20% van de burgerbevolking is afgeslacht (genocide?) hadden we al moeten weten dat Poetin een onbetrouwbare massamoordenaar is. Daar komt nog bij dat er bij die bomaanslagen op flatgebouwen - de aanleiding voor de oorlog - 3 FSB agenten zijn gepakt die een bom aan het plaatsen waren in een flatgebouw. Ja je kan het niet bewijzen maar het heeft er enorm de schijn naar dat dit inderdaad een beruchte valse vlag was. De eindprijs. 20% onschuldige burgers afgeslacht en de opmars van fundamentalistische jihadisten uit Arabië naar Rusland.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:56

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:53
Je moet de geopolitiek los zien van de democratische keuze in Oekraïne.

Ik weet dat is een beetje vreemd, maar elk weldenkend mens wist dat Poetin nooit Oekraïne Westers zou laten worden en zo hun basis in de Zwarte Zee langzaam op te geven. Een van de weinige basis van Rusland overigens. Amerika heeft er 100den over de wereld verspreid.

Kan je Poetin wel een lul vinden, en dat zal hij zeer zeker wel zijn, maar ik vind dat het Westen het spel zeer dom speelt.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:56

@De Geus | 31-08-14 | 11:50
De uitkomsten zijn zeer ongunstig voor Kiev en voor het westen. Dus moet het de doofpot in... Daar hoor je niks meer van. Men heeft al zoveel fouten gemaakt dat die hele false flag een mislukking is. Vandaar. Het probleem is alleen dat de massa nog steeds de MSM gelooft, alleen wordt dat steeds minder. Op het moment dat het punt bereikt wordt dat de massa gaat zien dat het door de MSM wordt voorgelogen is het spel over en out.

La Bailaora | 31-08-14 | 11:56

Laat Rusland aub heel Oekraïne annexeren. Scheel in de toekomst weer oostblokkers die hier het werk komen inpikken. Go Putin

bosmaloot | 31-08-14 | 11:55

@klaas de vries

Onbegrijpelijk ook dat de mainstream media braaf aan het handje van Rutte en Timmermans blijven lopen.

De Geus | 31-08-14 | 11:54

Als de Russen de Oekraïne bezetten, dan is er dus geen buffer meer tussen ons en de Russen. Bovendien kan je er op wachten dat na Georgië, Moldavië en Oekraïne er een 4e land aan de beurt is? Hoe lang gaan we dat toelaten, totdat de Russen weer in Oost Berlijn staan misschien?

Dat de Franse socialisten dwarsliggen is geen wonder, die hebben al lang een sterke band met de communisten in het Kremlin. Dat wil niet zeggen dat we ons zonder slag of stoot aan het rode gevaar hoeven over te leveren.

WaarDeWindWaait | 31-08-14 | 11:54

@La Bailaora | 31-08-14 | 11:51
Nou deze puzzel vind ik knap lastig.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:53

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:49
In Wit Rusland gaat het westen proberen het trukje van Oekraine te herhalen. Je moet wel een grote moron zijn om dat spel niet door te hebben. Dat afgezien van het feit dat Loekasjenko een dictator is. 2 fout maakt geen goed.

La Bailaora | 31-08-14 | 11:53

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:47
Beiden. Natuurlijk zijn economische en geopolitieke belangen. Maar als zo'n 75% van de Oekrainers die naar de stembus zijn gegaan voor een pro-westerse koers hebben gekozen kan je wel stellen dat zij dat willen. En daar heeft Poetin zich niet mee te bemoeien. Het is ook nog enorm hypocriet, er wordt gehuild over de vermeende inmenging van de EU maar Poetin die eventjes de Krim annexeert en hard op weg is om Donbass in te pikken met grof geweld daar moeten we voor oppassen.

Know your enemy: springerclasses.wikispaces.com/file/vi...

Vertel mij eens welke onderdelen niet van toepassing zijn op het Regime van Poetin.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:53

@dekoreaanseslet

We weten heus wel hoe een Buk werkt. Vandaar dat er zoveel twijfel is of het wel een Buk was.

De Geus | 31-08-14 | 11:52

Zoals eerder opgemerkt: Fuck Rasmussen is een lakei van de VS. VS is de grootste betaler aan NATO, dus de grootste mond. Bij de VS is nog steeds: Wie betaalt, bepaalt. Dat zijn ze inde EUSSR vergeten. Gooien geld weg aan allerlei regimes, maar verder bek houden. Maar dat we zo laten blijken, dat we de achtertuin van Obama zijn, valt me wel erg tegen. Obama naait de zaak op en zijn trekpoppen volgen.

Rest In Privacy | 31-08-14 | 11:52

@De Geus | 31-08-14 | 11:50
Rusland en de Seperatisten zijn stout en schuldig.

Waarom zijn die audiotapes niet vrijgegeven? Dit moet dit verhaal toch ondersteunen? Ik vind het onbegrijpelijk.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:52

Er zijn een aantal hele simpele vragen die maar niet beantwoord worden en ook onze 'ik zal niet rusten voordat' premier schijnt niet geinteresseerd:
Waarom moest MH17 noordelijker vliegen? de simpelste vraag en nog geen antwoord:
deepresource.wordpress.com/2014/08/11/...

kees1960 | 31-08-14 | 11:51

-weggejorist-

La Bailaora | 31-08-14 | 11:51

@La Bailaora | 31-08-14 | 11:46
Ik heb je het al drie keer uitgelegd. Ga eens kijken hoe een SA-11 werkt. Dat verklaard die 'kogelgaten' namelijk perfect.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:50

@la bailaora

Waar dat cruciale doorzeefde wrakstuk eigenlijk. Waarom zijn de resten van het vliegtuig niet onmiddellijk veiliggesteld?

De Geus | 31-08-14 | 11:50

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:38

Oh maar niets van geopolitieke spelletjes is in het belang van de burger. Ik vind het vergelijk van bassie idioot. Even voor de goede orde, we zijn al ~ 60 jaar lid van de NAVO. Ik zie nog steeds geen NAVO dictatuur.

Parel van het Zuiden | 31-08-14 | 11:50

@La Bailaora | 31-08-14 | 11:44
Er is helemaal geen draagvlak om lid te worden van NAVO of EU in Wit-Rusland. Loekasjenko heeft de touwtjes stevig in handen. De hele oppositie is in de bak gegooid en pas nadat ze hun 'spijt' publiekelijk betoogde mochten ze weer naar huis. Eentje zit nog steeds vast. Hij weigert zijn 'spijt' te betuigen.

Volgens mij heb je echt niet door waar je mee onder de lakens wil kruipen.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:49

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:47
Dat is de voornaamste reden niet, de grondstoffen. De voornaamste reden is dat Rusland moet worden geisoleerd.

La Bailaora | 31-08-14 | 11:49

La Bailaora | 31-08-14 | 11:43
en wat bewijst die foto precies? ik zie het niet.
(trouwens, denk je niet dat een ander vliegtuig op alle radarsystemen wereldwijd te zien zou zijn? of zitten alle luchtverkeersleiders ook in het complot?)

--sql error-- | 31-08-14 | 11:49

@one-ten | 31-08-14 | 11:45
Ja, en dat betalen WIJ. Nederland als land is door onze landverraders voor wat salaris en pensioen verkocht.

La Bailaora | 31-08-14 | 11:49

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:45
Dat deed Griekenland ook niet en werden vervolgens lid van de EU.....

necrosis | 31-08-14 | 11:48

Kan je je ergens aanmelden om te laten weten dat al deze provoceeracties van de NAVO, EU (nog meer sancties) en de VS niet in mijn naam zijn? Heb helemaal geen zin in oorlog met Rusland, en al helemaal niet voor dat fascistische en corrupte regime in Kiev. Laat die Russen Oost-Oekraïne lekker hebben. Ons broos economisch herstel wordt door de sanctieoorlog meteen weer de kop ingedrukt en ik hoef de kernwapens van Rusland niet op mijn huis en gezin gericht te hebben. Blijf liever vrienden met ze.

Ofzo2 | 31-08-14 | 11:48

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:41
Daarom dat gebeurt niet? Waarom niet? Omdat de EU/Westen graag belangen in Oekraïne willen vergroten, niet dat ze democratie willen brengen.

Ik hoop voor Wit Rusland dat er geen grondstoffen te delven zijn.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:47

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:44
Lullig he, dat bewijs van de kogelgaten op de vleugel richting de cockpit?

La Bailaora | 31-08-14 | 11:46

EUropese leiders met hun vuige, smerige grootheidswaan! Brussel ligt midden in een piepklein landje waar na meer dan een eeuw de bevolking NOG niets van elkaar moet hebben vanwege een andere taal.
Hef dat gedrocht van de EU op, de "eenheid" leeft alleen maar in de hoofden van gevaarlijke EUrofielen, die er alleen maar in slagen grote geldstromen naar hun eigen bankrekening te sluizen!
Bemoei je vanuit zo'n zwakke situatie al zeker niet niet met een onduidelijke ruzie tussen de corrupte Russen van tsaar Poetin enerzijds - en de corrupte Russen van de Oekraïne aan de andere kant.

Daar valt niks te winnen, wel heel veel te verliezen.

Jan Passant mk2 | 31-08-14 | 11:45

Rusland is samen met de BRICS uit het IMF gestapt.
De petrodollar is in gevaar.
Daarom: Bombama / NATO / EU wil RU destabiliseren door de EU als karrepaard te (mis)gebruiken.
Ja, tot aan de bedelstaf. Putin (RU) laat niet met zich sollen, Anders Fuck Rasmussen.
Stop this crazy expansionism, it will only bring death and destruction.

one-ten | 31-08-14 | 11:45

@necrosis | 31-08-14 | 11:43
Oekraïne voldoet bij lange na niet aan de basiseisen om aspirant lid te worden laat staan volwaardig lid. Die hele discussie is veel te voorbarig. Er is slechts sprake van een associatieverdrag.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:45

Deze Oekraïne-klucht heeft steeds meer weg van een omgekeerde Cuba-crisis, de uitkomst zal dezelfde zijn: de agressor zal op het laatste moment zich moeten terugtrekken. De NAVO en de EU zijn bezig met een uiterst gevaarlijke en kansloze strategie.

smdyasc | 31-08-14 | 11:45

er wordt gewoon aangestuurd op oorlog. Amerika lacht in zijn vuistje. Europa en Rusland in recessie en EU landen gaan weer meer wapens kopen

kees1960 | 31-08-14 | 11:44

@De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:41
Dat Wit Rusland de volgende strategische zet van de VS wordt kan je vanaf een kilometer afstand aan zien komen.

La Bailaora | 31-08-14 | 11:44

Ik denk dat de EU meer angst moet hebben voor dat omhoog gevallen NAVO baasje uit Denemarken dan voor Poetin.

Therapietje | 31-08-14 | 11:44

@De Geus | 31-08-14 | 11:39
Voor mij is het belangrijk om te weten of Oekraïne een netto betaler of ontvanger is.
Landen die hun eigen broek niet kunnen ophouden, zouden geen lid van de EU mogen kunnen worden.
Ik heb geen trek in een tweede Griekenland....

necrosis | 31-08-14 | 11:43

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:41
Rusland is aan het trollen en jij trapt erin.

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:43

@Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:41
Natuurlijk zwijgt men, want als je zelf op internet onderzoek doet naar bewijsmateriaal, is er maar 1 conclusie mogelijk: het vliegtuig is door een ander vliegtuig neergeschoten. En dat moet nu de doofpot in:
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/ima...

La Bailaora | 31-08-14 | 11:43

Rusland breidt haar invloed uit over Wit-Rusland. Wit-Rusland is een bufferzone tussen de NAVO en Rusland. Dit moeten we niet pikken laten we Kaliningrad annexeren en een burgeroorlog in Wit-Rusland beginnen. Die fascist van een Loekasjenko en zijn nazi's in Minsk moeten verslagen worden!

De Koreaanse Slet | 31-08-14 | 11:41

De "Elephant in the room" is natuurlijk MH17.

Hoe kan het zo zijn dat een democratisch land zoals Nederland instemt met een geheimhoudingsplicht aangaande het onderzoek hiernaar? Wat voor doel kan dit hebben anders dan het verhullen van een waarheid die ons / het Westen niet uitkomt?

Maar iedereen zwijgt, behalve Rusland, die hamert er op dat de audio tapes vrijgegeven worden. Zij weten namelijk wat er opstaat, zodoende zie je ook waarom Rusland nu wat meer druk kan zetten en alles wat je nu ziet gebeuren in het Westen holle frasen zijn, want zij willen die audiotapes geheim houden.

Geopolitiek, is het moeilijk of is het juist makkelijk?

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:41

West-Oekraïne binnen het westerse kamp halen is dan weer wellicht de enige manier om Putin op andere gedachten te brengen t.a.v. Oost-Oekraïne.
Het tot op zekere hoogte afhankelijke, maar verenigde Oekraïne van weleer wordt dan een veel aantrekkelijker optie voor onze oosterse potentaat.

Svarga | 31-08-14 | 11:39

De drang om Oekraïne bij het Westen te betrekken komt voort uit geldzucht. Oekraïne moet bij de EU zodat bedrijven en daaraan gelieerde corrupte politici hun zakken kunnen spekken. Dat is het hele eieren eten.

De Geus | 31-08-14 | 11:39

@Parel van het Zuiden | 31-08-14 | 11:36
Aangaande Oekraïne worden de stemmen tot het bijvoorbeeld toetreden tot de EU gewoon gekocht. Is dat wel eerlijk. Weet je in Settlers 4 kon je op 2 manieren je gebied uitbreiden. Met geweld en met omkoping.

Het is een tactiek die allebei indruisen tegen de belangen van de bevolking, maar de bevolking ziet dit niet in.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:38

Hoe zit het met de geruchten dat MH-17 is neergehaald door een SU van Oekraïne?

necrosis | 31-08-14 | 11:38

Het is natuurlijk nog veel erger dan dit. VS/EU is de aanstichter van dit alles. Men heeft de coup gefinancieerd (Victoria Nuland's eigen commentaar), men heeft de nieuwe regering samengesteld (Victoria Nuland's eigen commentaar: 'we are in play'):
www.youtube.com/watch?v=Ix__lWBuJ1E

En nu CIA agent Poroshenko tot hoofd van die 'regering' gemaakt:
wikileaks.org/plusd/cables/06KIEV1706...

En dan hebben we het er nog helemaal niet over dat de nieuwe Kiev regering bol staat van de nazi's, dat in Oost Oekraine met GRAD granaten steden worden bestookt waarin massa's burgers om het leven komen, enz...

En nu dan de agressieve manier waarop Nederland meent te moeten gaan optreden met de nieuwe interventiemacht. Om te kotsen. Het enige geruststellende is dat ik zie op de fora bv. telegraaf dat de lezers wakker zijn gezien de reacties. Zelfs na de harde anti-Putin propaganda van de MSM, waaronder ook de telegraaf.

Het lijkt erop dat de Goebbel trukjes niet meer werken, en dat komt omdat we internet hebben.

La Bailaora | 31-08-14 | 11:38

"Het lijkt er op dat secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen inmiddels ook kierewiet is"

Beste Bas, die man is niet kierewiet, de man is staatsgevaarlijk en geopolitiek gevaarlijk. Deze post bij de NAVO heeft hij te danken aan de steun van Denemarken ten tijde van Operation Iraqi Lying.

De man is overduidelijk een trekpop zonder eigen wil.

Ik vind toch dat je korte op de bal moet spelen aangaande Deense politiek.

Kaas de Vies | 31-08-14 | 11:36

Tsja want een annexatie zoals wat Rusland eerder deed is hetzelfde als vrijwillig toetreden tot een verdragsorganisatie als de NAVO.
.
Wat zijn het toch denkers, hè, die Paternotte's...

Parel van het Zuiden | 31-08-14 | 11:36

We zullen falen. Steeds maar weer.

More Than Happy | 31-08-14 | 11:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl