Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

D66 en de regeergeilheid

Buigt u even?Premier Balkenende heeft onmiddellijk na het laatste fluitsignaal bij Roemenië - Nederland meegedeeld dat zijn kabinet eruit is. D66 blijft uiteraard gewoon meedoen en gaat nu op zoek naar een opvolger voor Thom de Graaf, die als chef bestuurlijke vernieuwing sneuvelde in de Eerste Kamer. En niet alleen door Ed van Thijn en de PvdA. Senatoren van VVD en CDA hebben achter de gordijnen Van Thijn bedankt voor bewezen diensten. In Den Haag regeert wederom de achterkamertjespolitiek. Volgens StarF*cker heeft bij de als een appeltje glimmende Boris Dittrich de regeergeilheid het gewonnen van het nuchtere verstand.


D66 opnieuw genaaid...

Het schijnt lachen te zijn geweest in de rookkamer van de Eerste Kamer. Het vertrek waar het journaille niet binnen mag. Daar hield PvdA-senator Ed van Thijn receptie na zijn trap onder het hol van minister Thom de Graaf. CDA-ers en VVD-ers drukten hem lachend de hand. "Bedankt Ed!" . Het maakte de scherpe taal van Van Aartsen en Verhagen hoogst lachwekkend. Met instemming van prominente CDA-ers en VVD-ers stak Van Thijn de lont in het kruitvat.

Vandaag schoven CDA en VVD lachend aan tafel en boden de onnozele ijdeltuit Boris Dittrich een, let wel, onderzoek aan naar bestuurlijke vernieuwing in Nederland en 800 miljoen Euro voor Onderwijs en de Kenniseconomie. Zoals de verslaggever op Radio 1 terecht opmerkte: "Onderzoeken kan je alles". Grijnzend keken de CDA en VVD-fractievoorzitters toe hoe Boris D allerlei superlatieven bedacht om de D66 leden maar te overtuigen van de noodzaak, dat er iets fantastisch bereikt is.

Premier Balkenende noemde en passant ook nog dat D66 haar zin krijgt op het terrein van het mediabeleid. Ik durf de voorspelling aan dat PvdA en CDA nooit maar dan ook nooit de aanval op bastion "Hilversum" zullen openen. Hoeveel goede redenen er ook te bedenken zijn. Jammer Medy van der Laan.

Samenvattend: staatsrechterlijke vernieuwingen en burgemeestersverkiezingen van tafel. Wel een onderzoek in die richting, maar dat is Haags voor op de lange baan schuiven. Concreet heeft D66 een impuls van 800 miljoen gulden voor Onderwijs binnengehaald. Bravo. Maar gezien de te verwachten economische groei afgezet tegen tal van achterstanden in het onderwijs is er sprake van slechts een trendmatige aanpassing. Bovendien zal de mediagenieke en zeer politieke VVD-staatssecretaris Mark Rutte er alles aan doen om onderwijssucces te verzilveren. Dat zal de club van Dittrich geen stemmen opleveren.

Kortom: na Thom de Graaf is D66 weer genaaid. En goed ook. Bestuurlijke en staatsrechterlijke vernieuwing is verder weg dan ooit. Om Dittrich en zijn clubje er bij te houden, is er wat geld naar Onderwijs geschoven. De Democratische kroonjuwelen zijn verkwanseld en dit keer hebben ze er zelf bij gezeten. Daar kan Ed van Thijn niets aan doen. Het politieke vakwerk is vanavond geleverd door Jozias van Aartsen en Maxime Verhagen. Die kunnen nog twee jaar verder met een partij voor wie vanavond de terminale fase is ingetreden. Wie komt er aan stervensbegeleiding doen? Waar is Hans van Mierlo? De partij is gesneuveld op de ijdelheid van poseurs als Boris D. en Lousewies van der L. Ze zijn verder alleen nog getalsmatig een factor. Politiek zo goed als dood. Gaat het D66 congres dit pikken?

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

@ Pharos 28-03-05 @ 18:16
Wat ik heb begrepen van de nieuwe financieringstructuur voor de gezondheidszorg is dat je straks wel veel meer keus krijgt in verzekeraar en in zorgaanbieder. Er is een hoop op dit kabinet aan te merken, de hervormingen die worden doorgevoerd voor om je als burger te verzekeren zien er goed uit en een verzekeraar mag je straks niet meer weigeren. Ook kan je zelf kiezen welke huisarts je wil en naar welk ziekenhuis je wil.

Sunnygirl | 29-03-05 | 20:06

Ik ga ervan uit dat de laatste kans voor D66 op geloofwaardigheid verprutst wordt door dit kabinet in leven te houden.

sjonnie | 29-03-05 | 12:14

Maar goed, wat MIJ heel erg tegenstaat bij D66, en wat mij heeft doen besluiten om mijn lidmaatschap van die club op te geven, is eenvoudig dat de partij altijd claimt dat zij opkomt voor het 'individu en zijn keuzevrijheid'. Welnu, de kosten van mijn levensonderhoud zijn alleen maar gestegen, en dat terwijl mijn keuzevrijheid nog even beperkt is, of - zoals met de ziektekostenverzekering - alleen maar meer beperkt is.
Tot nu toe is er geen kaderlid uit het D66-kamp dat mij heeft kunnen uitleggen waarom D66 dit laat gebeuren. Dat was voor mij aanleiding om te beseffen dat D66 een van haar kern-ideeën (en wat mij betreft een waar kroonjuweel), keuzevrijheid, eveneens 'gearchiveerd' heeft in ruil voor regeringsdeelname.

Pharos | 28-03-05 | 18:16

D66 heeft nog steeds bestaansrecht en loopt zelfs de kans om electoraal heel succesvol te zijn, juist omdat D66 zo'n middenpartij is. Dat zie je steeds weer zodra middenpartijen PvdA en CDA leeglopen om de een of andere reden (zie 1994).
Wat nu gebeurt is in feite een paleisrevolutie binnen D66. Een vrij groot clubje ex-Jonge Democraten heeft een groot deel van de fractie ervan overtuigd dat blijven vasthouden aan bestuurlijke vernieuwing e.d. uiteindelijk suicide is omdat in tijden van polarisatie tussen links en rechts - zoals nu het geval is - D66 door haar genuanceerdheid 'onhoorbaar' is tussen al het retorische geweld tussen links en rechts. Als een Wilders of Van Aartsen roept dat 10,000 asielzoekers het land uit moeten worden gezet en Wouter Bos daar keihard tegen is, is een mening als 'nou, zowel uitzetten als binnenhouden zijn geen optie, dus we moeten nadenken over...' totaaaaaal niet interessant.
Vandaar dat D66 nu de kroonjuwelen even 'archiveert' en hoopt dat het electoraat D66 nu ook gaat identificeren met andere zaken, zoals onderwijs en kenniseconomie e.d.

Pharos | 28-03-05 | 18:11

Die regeergeilheid was er al tijdens de samenstelling van dit f*cking kabinet!!!

speromeliora | 27-03-05 | 21:45

"Volgens StarF*cker heeft bij de als een appeltje glimmende Boris Dittrich de regeergeilheid het gewonnen van het nuchtere verstand."
Ik ben het zo verschrikkelijk met je eens deze keer dat het gewoon niet leuk meer is.
:

Dicky ! | 27-03-05 | 19:28

Blijkbaar heeft verkiezingsangst het gewonnen van het zelfbewustzijn bij Dittrich. D66 wordt gewoon een laagpittertje, net als CU en SGP, áls ze nog in de kamer komen.

drnomad | 27-03-05 | 19:16

> het is weelde *gecreëerd* door jouw arbeid.
-
En dat is de leugen van rechts. De waarheid ligt in het midden. Zonder de creperende uitpuilende oogjes en de vingervlugge kinderhandjes stijgen bepaalde inkomens van bepaalde niet nader te noemen personen niet met 280% en zou jij wellicht voor 4 euro aan de lopende band staan.
Een ander punt die economische groei mogelijk maakt en heeft gemaakt is de lening die momenteel afbetaald wordt door de langzaam maar zeker slinkende natuurlijke hulpbronnen.

blawablawa | 27-03-05 | 15:40

@zinvol geweld: welnee. Dat is nu juist een van de linkse leugens, dat de economie een 'zero sum game' is. Jouw winst is dan altijd ten koste van een ander. Dat is nou juist iets dat de Amerikanen goed begrepen hebben met hun zegswijze: "to *make* money". Jouw salaris is niet het resultaat van één of andere herverdeling; het is weelde *gecreëerd* door jouw arbeid. En onze winst hier is over het algemeen dan ook niet ten koste van een ander (enkele gevallen van protectionisme of uitbuiting daargelaten)
.
Bah. We moeten in Nederland héél, héél nodig een grote mentaliteitsomslag maken. Links Nederland beloont falen, waar ieder verstandig mens juist succes zou belonen. We focussen te veel op de mislukkingen: als je uit het buitenland terug komt valt je op dat het nieuws hier één grote klaagzang over WAO, ziektekosten, asielzoekers, werkelozen en andere Schrrrrrijnende Gevallen is. Laten we weer focussen op de motor van onze economie, en succes de kans geven. We moeten in Nederland ons talent weer de ruimte gaan geven in plaats van het met allerlei regels en belastingen een molensteen om de nek te binden.

Muxje | 27-03-05 | 15:11

@ Galileo 14.36

Zeer juiste analyse. Alleen dankzij andermans verlies maken wij winst. Harde realiteit!!

zinvol geweld | 27-03-05 | 14:45

@ Jackrandom

Dat doorrekenen van programma's gaat wel van enkele premissen uit. Zodra die Groen Links/sp types de macht hebben zal het ondernemerschap als een bierkraagje doodslaan. Waarom zou jij je nog voor 100 uur per week uit de naad werken, als je met 36 uur (inclusief 50 adv dagen per jaar) per week hetzelfde kan verdienen door met je handen op je rug door een winkelstraat te lopen en noteren wie zijn vuilnisbak te vroeg heeft buitengezet??
Sommige dingen kun je nu eenmaal als staat en politiek niet reguleren. De economie heeft zijn eigen wetten. Het socialisme heeft zijn diensten in het verleden bezewezen, (afschaffen kinderarbeid etc.) maar is nu dood, omdat zoals capo al zei, iedereen een dak boven zijn hoofd heeft, brood op de plank en een auto voor de deur.
Daar waar dit heilzame expiriment langer heeft doorgezet (sovjetunie en andere heilstaten) is het failliet gegaan. Ga eens in Noord Korea kijken hoe fijn het is als alles genivelleerd is. Daar verdient iedereen niets. Alleen een klein topje baadt in weelde, maar dat zijn dan ook de grootste verkondigers van die heilstaat. Waarom liepen alle west-duitsers niet massaal naar Oost- Duitsland toen de muur wegviel??? Die stond er toch om de kapitalistische hordes buiten te houden?

zinvol geweld | 27-03-05 | 14:38

@Jack:
Je vergeet dat de vakbonden van bijvoorbeeld China àls ze al bestaan hele andere prioriteiten hebben dan die van Nederland. Hier wil met met prepensioen op je 55e en in China wil men overleven. Dat zijn zùlke tegenstrijdigheden, die zullen eerst overwonnen moeten worden voordat men in China zich druk zal gaan maken of we nou op ons 55e of 57e stoppen met werken. Of de gotspe dat we slechts 36 uur werken en zelfs dàt nog met tegenzin.
.
Het probleem van links is de ongelijke solidariteit die knelt. Er zijn zùlke grote verschillen in de wereld dat de enige manier om de huidige levensstandaard overeind te houden hier in het westen paradoxaal genoeg de verouderde oplossing van rechts is : Sluiten die grenzen en een protectionistische staat opbouwen. Daarom is men ook zo fel tegen polen die hier komen werken, de dienstenrichtlijn etc. etc. Links is wel solidair, maar alleen met het eigen volk. Zo krijgt "eigen volk eerst" ineens een heel links tintje, want wèrkelijke solidariteit zou afbraak van de westerse levensstandaard betekenen.

Galileo | 27-03-05 | 14:36

@Galileo: De geschiedenis laat zien dat het werken voor een hongerloontje juist wel te stoppen valt. Als werknemers zich maar bundelen, en niet uit elkaar laten spelen. Dat laatste gebeurt aan de hand van de globalisering: een ondernemer kan tegen een werknemer hier zeggen 'ga jij maar voor 4 euro per uur werken, want dat kan ik een arbeider in Oost-Europa ook betalen'. De vakbonden zullen over de grenzen heen moeten kijken, en internationaal hun krachten moeten verenigen. Het is tijdens de Industrialisatie ook gelukt de bar slechte werkomstandigheden door acties om te zetten in fatsoenlijke arbeidsverhoudingen, en dat gevecht zal weer opnieuw gevochten moeten worden.

JackRandom | 27-03-05 | 14:31

@JackRandom
Bij nader inzien denk ik dat jij gelijk hebt, laat maar komen dat GL-SP-PvdA kabinet.
Het liefts voor een jaar of acht.
Daarna, als die waanzin afgelopen is, koop ik voor een prikkie het inmiddels genationaliseerde koninklijke olie op, koop van de revenuen daarvan twee vliegtuigen, drie jachten en mijn favoriete voetbalclub. Aangezien ik tegen die tijd dan in Monaco resideer mag jouw favoriete politbureau dan weer aan de macht.
Zie eea. ineens in een heel ander perspectief, hup Jan, hup Femke!

capo | 27-03-05 | 14:28

@vast goed
Dat is het hele eieren eten met een weblog he...

Amsterdammer | 27-03-05 | 14:26

Starf*cker 26-03-05 @ 22:49:
"D66 is vlees noch vis"
"Ik ben op sommige onderdelen rechts en op andere onderdelen weer links. Stem dus nooit. Blijf altijd waarnemer."

Dit is de kern van SF's verhaal. Als je niets doet, kun je ook geen fouten maken. Regeren in Nederland is compromissen sluiten. D'66 heeft daarmee partijen in beweging gebracht die uit zichzelf niet aan bestuurlijke vernieuwing begonnen waren en meer op onderwijs hadden bezuinigd. En als ze daarmee hun handen vuil maken, worden ze beschimpt door holle vaten als SF. Terwijl het de grote partijen VVD, PvdA en CDA zijn die stil blijven zitten.

vast goed | 27-03-05 | 14:17

@Jack:
"En nog even, en ook wij werken hier voor een paar euro per uur."
.
Dat kan helaas noch rechts, noch links tegenhouden. Dat komt omdat er té veel mensen zijn die wèl voor een paar euro per uur willen werken en zo langzaamaan alle baantjes van de hoge lonen afpakken. Bereid je daar maar vast op voor, want dat is helaas onvermijdelijk.

Galileo | 27-03-05 | 14:17

@capo: Flauwekul. De SP en GL laten hun verkiezings-programma's, net als alle andere grote partijen, doorrekenen bij het CPB. En hoe kun je weten of links geen gedegen financieel beleid kan voeren, zonder dat links dat ooit heeft mogen proberen. Het is niet Den Uyl, maar het kabinet Van Agt geweest dat er een financieel zooitje van heeft gemaakt.

JackRandom | 27-03-05 | 14:16

@ Capo

Mee eens. De "wij-hebben-het-niet-begrepen" priesters van de linkse kerk a la Jan Pronk. Deze grote linkse denker die de wijsheid in pacht heeft. Ik hoop dat de JaJa-weed milities in Darfur erg veel van dit orakel kunnen opsteken. Zodra die hen verteld over de internationele solidariteit, de geneefse conventie, de zegeningen van het socialisme, de mensenrechten etc. zal een luid applaus hem ten deel vallen. De schellen vallen deze schurken van de ogen en het "ontwaakt verworpenen der aarde" zal uit vele kelen klinken.
En die achterlijke rechtse rakkers maar denken dat ze alleen de taal van geweld begrijpen!

zinvol geweld | 27-03-05 | 14:10

@JackRandom
"@Capo: Wie had er tijdens Paars ook alweer een groot gat in zijn hand, en moest elke euro naar lastenverlichting? Ene Gerrit Zalm misschien?"
Kan wel zijn maar dit ging over jouw bewering dat het een mythe was dat links geen gedegen financieel beleid kan voeren, daarvoor gaf ik je een voorbeeld wat jouw mythe ineens heel echt maakt.
Ooit weleens een financieel beleidsplan van SP of GL gezien wat niet op luchtfietserij is gebaseerd?

capo | 27-03-05 | 14:08

@JackRandom
Ach anders kan Agnes Kant of een van die andere ondemocratische maoisten toch als minister van financien Joh. Enschede opdracht geven de gelddrukpers te laten draaien. Wat nou geen geld dan drukken we er toch gewoon geld bij?

capo | 27-03-05 | 14:05

@zinvol geweld
De problematiek van links in een notendop.
De "arbeider" van vroeger bezit nu een koophuis en twee auto's, dit is nu de grote grijze groep die door bijna iedere partij als grote melkkoe gezien wordt.
Deze mensen hebben namelijk geen tijd om al stenengooiend hun mening duidelijk te maken op het Malieveld. Triest is wel dat de meeste mensen uit deze groep uit gewoonte PvdA stemmen, tenzij zoals niet zo lang geleden is gebeurd iemand opstaat die verwoord wat voor deze mensen wel belangrijk is. Links staat dan gelijk klaar met het vingertje en de beschuldiging van Populisme. Ook zijn de kiezers dan dom omdat ze volgens deze salonsocialisten geen flauw idee hebben waarop ze stemmen, net alsof deze mensen jarenlang zeer doordacht wel op deze despoten gestemt hebben.

capo | 27-03-05 | 14:01

@Capo: Wie had er tijdens Paars ook alweer een groot gat in zijn hand, en moest elke euro naar lastenverlichting? Ene Gerrit Zalm misschien?

@zinvol geweld: Ja, de rijken in Nederland worden onder dit kabinet inderdaad rijker. Iedereen met 2x modaal en meer gaat er zelfs op vooruit, terwijl iedereen met modaal en minder het moeilijk heeft. En nog even, en ook wij werken hier voor een paar euro per uur.

JackRandom | 27-03-05 | 13:58

@JackRandom
Bestek 81 ? Na jarenlang financieel destructief beleid van meneer Den Uyl?

capo | 27-03-05 | 13:49

@ Jackrandom

Aangezien jij het gemist lijkt te hebben, zal ik je maar vertellen dat het socialisme dood is. "de rijker worden rijker".... zucht. Je gebruikt ook nog de term arbeiders... Welke arbeiders? De arbeiders die ik ken werken in Azie voor een euro per uur. Wij betalen hier alleen voor gesubsidieerde welzijnswerkers, stadswachten, anti-discriminatiepunten, milieucontroleurs. De enige echte "arbeid" wordt in Nederland nog (ook gesubsidieerd) in sociale werkplaatsen gedaan. We hebben geen scheepsbouw, textielindustrie, etc. meer. We hadden tot voor kort een voorsprong in de ICT en kennis industrie, alleen nu blijken ze in India ook dat kunstje te kunnen, en veel goedkoper.

zinvol geweld | 27-03-05 | 13:48

@Da Wizard
"En ik heb liever en schuld bij de bank dan een krepeerende bejaarde in een tehuis..."

Probleem is alleen dat op een gegeven moment zelfs de wereldbank niets meer wil lenen tenzij er redelijke kans van aflossing bestaat, dat houdt weer in dat na jarenlang links gat in je hand beleid er door anderen een keihard impopulair bezuinigingsbeleid moet komen want de bank wil niets meer aan de B.V. Nederland lenen. Maxima gaat zich wel nog meer thuis voelen dan want we verworden dan tot een 2e Argentinie.
Wellicht dat we enorm kunnen bezuinigen op de rioolwerken en afvalwaterzuivering, aangezien tegen die tijd iedereen van de sociaal zwakkeren tot 2x modaal van de honger geen ontlasting meer zal hebben.

capo | 27-03-05 | 13:46

(woops, verkeerd knopje)
.
Zelfs al had D66 helemaal nìks gekregen was in het kabinet zitten nog beter dan het alternatief : verkiezingen.
.
Dat de D66 ideologisch dood is wist ik al een tijdje, en dat de partij nu aan een wederopstanding bezig is onder leiding van de jongere generatie komt op dit moment niet slecht uit.

Galileo | 27-03-05 | 13:43

Het alternatief is nog vervelender. Eerst allerlei bezuinigingen gedaan zodat de burgers een hekel aan je hebben, de potjes laten vrijvallen in het tweede deel van je regeertermijn (goed afgekeken van philips topmannen) en dan net als de oogstperiode eraan zit te komen stoppen?
.
Zelfs al had D66

Galileo | 27-03-05 | 13:41

@SF: dat links niet in staat is om met geld om te gaan, is een mythe, in het leven gehouden door rechts, om mensen bang te maken voor links... En volgens mij zijn we nu al hard op weg om richting Albanie te gaan... De werkloosheid loopt steeds verder op, mensen moeten steeds langer werken, voor steeds minder geld, zodat de elite rijker en rijker kan worden. Het is ook een fabeltje dat links niets van ondernemers moet hebben. Er is nix mis met ondernemers. Er is wel wat mis met ondernemers die alleen maar aan de poen denken, en rijk willen worden over de ruggen van de arbeiders...

JackRandom | 27-03-05 | 13:39

@Jack En dan 4 jaar Nederland op niveau Albanie? Links is niet in staat om zonder tegenwicht de geldstromen zo te reguleren dat Nederland niet veranderd in een heilstaat waar hardwerkende ondernemers niet meer worden gestimuleerd omdat heel het land nivelleert. Die heks van een Agnes Kant heeft niet een begin van een analyse in huis over de huidige economische problemen die helaas alleen door forse ingrepen kunnen worden opgelost. Anders is er inderdaad straks geen financieel antwoord op de vergrijzingsproblemathiek en hebben de babyboomers het geld verjubeld.
Amen en zalig pasen!

capo | 27-03-05 | 13:39

Zinvol Geweld,
Het waren wel de partijprogramma's van alle partijen (m.u.v. Wilders) die het mogelijk hebben gemaakt dat Nederland is verworden tot de achterlijkste provincie van Europa.

Bunt | 27-03-05 | 13:39

@ Muxje

Ben het met je analyse eens. Je zou het zelfs niet moeten beperken tot de politiek, maar ook tot de bestuurders en ambtenaren, waarbij de politiek natuurlijk (vanwege het feit dat die de laatste twee groepen horen aan te sturen) een leidende rol zou moeten krijgen.
Alleen door een verkiezingswinst van Geert Wilders zal de gevestigde orde weer wakker geschud worden. Zodra deze dwaas weer op aarde is teruggekeerd en een behoorlijk partijprogramma in elkaar knutseld, zal hij een factor van betekenis worden die denk ik niet moet worden onderschat. ALLE partijen hebben er belang bij het kabinet nu te laten vallen, omdat Wilders nog geen georganiseerde achterban (zo'n beetje als het Vlaams Belang) heeft. Waarom zijn Nederlanders zo anders dan Belgen en Fransen?? Het electoraat is mijns inziens na de dood op Pim Fortyun niet wezenlijk veranderd.

zinvol geweld | 27-03-05 | 13:29

@Zinvol geweld: het gebrek aan rust en orde is deels te wijten aan de manier waarop ons land bestuurd wordt. Bezinning op wat de rol van de politiek zou moeten zijn, en nadenken over de bijbehorende staatsinrichting, zijn nodig om deze problemen op te lossen. Je moet eerst het rotte fundament aanpakken voordat je de scheuren in je muur dicht. Helaas is het wel zo dat D66 zich alleen maar werpt op bestuurlijke vernieuwing, en niet op de rol van politici in het algemeen.

Muxje | 27-03-05 | 13:22

Kijk, soms zegt Starf*cker hele vestandige dingen :)
.
@Wizard: Aha, daar is dat monstrum van de linkse retoriek weer: het Zielige Geval.

Muxje | 27-03-05 | 13:17

Nieuw-paars? Alleen als Geert minister van Integratie mag zijn ;)

rzer0 | 27-03-05 | 13:16

Jongens, we discusieeren hier over D66.... Waar gaat het dan over? Zoals door velen al opgemerkt is dat de vlees gweorden grijze muis uit de Nederlandse politiek. Eens opgericht om middels staatrechtelijke vernieuwingen de politiek bij de burger te brengen. Als middel dus om een doel te bereiken. Nu is dat middel (burgemeester, districtenstelsel) tot doel verheven, omdat pluche wel errug lekker op je achterwerk plakt.

Mij lijkt het zinvoller om over andere, wezenlijker, zaken te discusieeren.

Zo'n discussie over plussen en minnen, staatsschuld, belastingen, makro economie heeft alleen zin als er op de eerste plaats rust en orde in de Nederlandse samenleving is. Als je weer veilig over straat kunt lopen. Als je je loon of uitkeringsgeld zonder beroofd te worden uit de muur kan trekken, als er winkels in je buurt zijn die goederen verkopen waar je dat geld kan betseden, en niet wegtrekken omdat ze elke week overvallen worden, als je huis wat waard is omdat dat door de politie beschermd wordt

zinvol geweld | 27-03-05 | 13:11

Grotere autisten dan Van Dam, Melkert, Wallage etc zijn er niet te vinden...
Weer allemaal PvdA-ers die ervaring hebben met internationale politiek.
En ik heb liever en schuld bij de bank dan een krepeerende bejaarde in een tehuis...

da wizard | 27-03-05 | 12:44

In de krant moest ik lezen dat leden van D66 zulke hartelijke gezellige mensen zijn. Alsof mensen van andere partijen chagerijnen zijn.
Van mij mogen ze gaan.

tiswat | 27-03-05 | 12:33

@Jack En dan 4 jaar Nederland op niveau Albanie? Links is niet in staat om zonder tegenwicht de geldstromen zo te reguleren dat Nederland niet veranderd in een heilstaat waar hardwerkende ondernemers niet meer worden gestimuleerd omdat heel het land nivelleert. Die heks van een Agnes Kant heeft niet een begin van een analyse in huis over de huidige economische problemen die helaas alleen door forse ingrepen kunnen worden opgelost. Anders is er inderdaad straks geen financieel antwoord op de vergrijzingsproblemathiek en hebben de babyboomers het geld verjubeld. Bovendien hebben nog SP noch GL politici van nationale allure in huis. Femke minister? Marijnissen? Nee toch!Bovendien staat links niet per definitie voor politiek met het hart bedrijven. Grotere autisten dan Van Dam, Melkert, Wallage etc zijn er niet te vinden.

Starf*cker | 27-03-05 | 12:30

@JackRandom,
Dank je wel...

da wizard | 27-03-05 | 12:20

Heren, leg dan eens uit waarom een kabinet PvdA-SP-GL zo'n nachtmerrie zou zijn? Waarom zou een links kabinet in Nederland niet mogen, terwijl dit rechtse kabinet er zo'n zooitje van maakt. Toegegeven, als je 2x modaal of meer verdient, heb je wat te vrezen van een links kabinet, maar iedereen met modaal of minder heeft baat bij een daadkrachtig links kabinet. Waarom niet 4 jaar proberen, en pas daarna kankeren?

JackRandom | 27-03-05 | 12:19

SP-GL-PVDA kabinet is ook mijn ultieme nachtmerrie
Starfucker toch, slechter dat dit kabinet kan toch niet. En volgens VVD zijn alle belanrijke finaciele hervormingen nu gedaan dus tijd voor een kabinet met een hart???

da wizard | 27-03-05 | 12:06

@Capo Het moet niet gekker worden, maar jouw analyse deugt. Zo'n SP-GL-PVDA kabinet is ook mijn ultieme nachtmerrie. Dat niet niet-aanvalsverdrag tussen Hitler en Staling, het Von Ribbentrop-Molotov-pact, was eigenlijk de verdeling van Polen. Hitler heeft inderdaad in Rusland enorme strategische blunders gemaakt.

Starf*cker | 27-03-05 | 11:52

Samenvattend (en niet geheel objectief ;) )...

Winnaars van de week: CDA en VVD, die verder kunnen met hun afbraakbeleid, zonder zich ook maar iets van D66 aan te hoeven trekken.

Runner-up winnaar van de week: De PvdA/Ed van Thijn, die D66 een ferme tik op hun neus hebben gegeven, welke ze na de formatie van 2003 verdienden.

Derde plek winnaar van de week: Boris Dittrich/D66 Tweede Kamerleden, die nog 2 jaar lang een vette, goed verdienende baan hebben zonder iets te hoeven doen.

Derde plek verliezer van de week: Thom de Graaf. Lijkt me duidelijk. Door vriend en vijand voor lul gezet.

Runner-up verliezer van de week: De Nederlandse bevolking, die nog 2 jaar lang moet zuchten onder dit asociale kabinet.

Verliezer van de Week: D66. Volstrekt overbodige partij, die totaal niets krijgt voor haar regerings-deelname, en helemaal met de billen bloot gaat als de regentenpartij die zelfs niet met een sloophamer van het pluche is af te rammen.

JackRandom | 27-03-05 | 11:29

Zo, het is wel gelopen als te verwachten was, Boris is blijgemaakt met een licht vibrerende buttplug, doet niet echt veel maar geeft hem voor de resterende twee jaar een gelukzalig gevoel al zittend op het pluche bankje. Het congres van D66 gaat na zogenaamde heftige discussies akkoord, doen ze dat niet dan weten ze dat ze nooit meer een congres zullen hebben. Coalitie partijen plukken over twee jaar de vruchten van het economisch herstel en het gevoerde beleid, alleen te hopen dat we dan inderdaad echt paars ( Wiegel-Bos ) gaan krijgen. Sociaal beleid onder rechtse regelgeving en handhaving zodat iedereen die het echt nodig heeft een beroep kan doen op de sociale voorzieningen.
Voor alle WOII adepten, was er niet zoiets als een niet aanvalsverdrag tussen Hitler en Stalin?, de enige die er voor gezorgd heeft dat het Oostfront er kwam was Adolfje zelf en als Adolfje zijn generaals operatie Barbarossa had laten uitvoeren volgens plan was het afgelopen geweest met Stalin. Gelukkig vond Adolfje zichzelf een groot strateeg en stuurde zijn hordes de verkeerde kant op. Daarmee kreeg Stalin de kans om complete fabrieken inclusief arbeiders naar het Oosten te verhuizen en kon moedertje Rusland de zwarte hordes terugdringen.
Verder is het opvallend dat al die socialistische leiders uiteindelijk de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis zijn geworden ( Stalin, Pol Pot, Mao ). Begrijp wel dat links zwaar teleurgesteld is dat het kabinet niet gevallen is, het is namelijk een ideale tijd voor GL-SP-PvdA, binnen de EU is onder druk van de grote landen de 3% regel aan de dijk gezet dus kan het geld met scheppen tegelijk de staatskas uit, laten we hopen dat het nooit zover komt want de druiven zijn daarna wel zeer zuur, herinnert u zich deze nog : Bestek 81.

capo | 27-03-05 | 10:10

@Squire Have fun met dat zoodje humorloze wereldverbeteraars.

Starf*cker | 27-03-05 | 09:45

Moet ik nu Gvd nederland weer redden. Pfff, toe maar dan. Het is zo simpel. In nederland hebben we ongeveer 1 miljoen WAO'ers. Hiervan hebben ongeveer 100.000 mensen echt recht op een ziekte uitkering. De overige 900.000 gewoon aan het werk schoppen. De 100.000 echt zieken geven we er 40 % uitkering bij. (lager of hoger mag ook) Vervolgens het aantal ambtenaren even reduceren met 90 %. 1 jaar wachtgeld, en dan naar de sociale dienst. Mensen met een uitkering van de sociale dienst moeten zich elke morgen om 8 uur melden en gaan gewoon werk voor hun uitkering doen. Nu gaan we de loonbelasting omlaag gooien naar 10% oid. BTW omlaag naar een procent of 5. Vennootschapsbelasting ook naar een procent of 10. Nu nog even 90 procent van de debiele regeltjes schrappen en we zijn klaar. Eindresultaat: iedereen gaat weer gewoon werken, en het werk wordt eindelijk eens weer eerlijk verdeeld. Iedereen gaat erop vooruit, eindelijk echt handen aan het bed in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Eindelijk weer leraren voor de klas. In 1 klap onze concurrentie positie super stevig. Pliesie achter het bureau wegschoppen en de straat opsturen. Pliesie heeft een hoop minder werk nu iedereen weer werkt, dus hier kunnen we ook 80 procent de laan uitsturen. Alle problemen opgelost, Nederland nog welvarender. Wat willen we nog meer?

neemjemoederindemali | 27-03-05 | 06:51

@ starfucker

nee, niet direct naar Femke
Naar Groen Links
Kees Vendrik is de man met brein en ballen.

squire | 27-03-05 | 04:13

Weinig postings het laatste uur.

Bunt | 27-03-05 | 03:04

Maar goed, deze jongen gaat de klokken even vooruit zetten. Een genoeglijke avond allemaal, op Sunnygirl na dan!

Big Willem | 27-03-05 | 03:01

Ik sta pal voor mijn hamer en snikkel.

Lucasdelinkselul | 27-03-05 | 01:52

@Lucas: Jij staat ergens voor. Of je het nu met je eens bent of niet, dat verdient respect. SunnyKut daarentegen waait met alle winden mee.

Big Willem | 27-03-05 | 01:51

*wappert met rode vlag*
Ze mailde net dat ze op bed lag te huilen. Ze is nu een oude jaargang VIVA aan het lezen en chocolade aan het eten. Jullie hebben het goed voor elkaar mannen!

Lucasdelinkselul | 27-03-05 | 01:50

@SF: En wat betreft jou vraag omtrent D66: Ik vind helemaal niks van D66. Nooit gevonden ook. Groot gemaakt door een kinderboekenschrijvert en zal daarmee ook de geschienisboeken ingaan als partij met kinderlijke verlangens.

Big Willem | 27-03-05 | 01:49

@Lucas Dat probeerde ik ook uit te leggen. Sunny deugt absoluut.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:47

Sunnygirl is heel gevoelig. Zo naar als jullie tegen haar doen, doen jullie nog niet tegen mij. Durven jullie wel tegen zo'n meisje?
Moet je mij es proberen, stuur ik zo de rode hordes op je af.

Lucasdelinkselul | 27-03-05 | 01:46

@Big Dat was nou ook weer niet de bedoeling.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:46

@SF: Mijn dank is groot, die mailbom is nu haar kant op. En voor alle spiders nogmaals het adres: stijlloze.meid@gmail.com. SPAMMEN DIE HANDEL!

Big Willem | 27-03-05 | 01:45

Het voordeel van d66 is inderdaad dat jullie het laten afhangen van de leden. ik ga me maandag meteen aanmelden ;). En nogmaals, de enig die weet waarom Thom de Graaf is opgestapt is hijzelf. En volgens zijn brief was het de onwil van de coalitiepartners (zie ook hierboven). C.partners hebben er dus wel degelijk schuld aan. Bovendien heb je als partij ook te waken over je geloofwaardigheid, iets wat hoe langer hoe verder te zoeken is bij d66.

King of controversy | 27-03-05 | 01:45

@Big Maar Willem wat vind je nou van D66?

Starf*cker | 27-03-05 | 01:44

@Big stijlloze.meid@gmail.com

Maar wel een beetje aardig mailtje. Volgens mij hebben jullie haar diep geraakt. Arme Sunny ...

Starf*cker | 27-03-05 | 01:43

@BW Wat een agressie. Schreeuw es niet zo hard?

enzodus | 27-03-05 | 01:42

@AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH: jezus SF wil je dat nooit meer doen. Maar goed fles is onderweg in de mail. EN NOU NOOIT MEER TERUGKOMEN SUNNYKUT!

Big Willem | 27-03-05 | 01:40

@KoC: Dat was een belangrijke maar niet de enige reden. D66 heeft meer geld gekregen voor het onderwijs, terwijl in principe het de PvdA, een oppositiepartij was die de gekozen burgemeester heeft opgeblazen. Ik weet niet wat je had verwacht maar het is weinig reëel om te denken dat het CDA en de VVD nu opeens zeggen: 'ach gut, nou goed, dan krijgen jullie pak em beet het referendum cadeau.'

Tuurlijk hadden we meer willen krijgen maar D66 zit in een moeilijke situatie en dat komt niet door D66. De afweging wat we daarmee gaan doen is aan de leden. En zelf denk ik dat we moeten blijven zitten.

BramFokke | 27-03-05 | 01:40

@Foppe Precies!

Starf*cker | 27-03-05 | 01:39

@Starf*cker: dat is een cirkelredenering zonder kop of staart

foppe123 | 27-03-05 | 01:38

@Big Willem Kijk ff bij de url onder haar comments.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:38

@Foppe Alleen daarom al krijg je mij niet weg.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:37

@SF: Kom maar door met mailadres. Stuur ik haar ook een flesje van het huis. Gratis! Definitief wegblijven van gs betekent een forse kwaliteitsimpuls in de comments.

Big Willem | 27-03-05 | 01:37

@KOC Vanwege dat congres prezen Balkie en Dittrich het akkoord als iets historisch. Niks van dat alles. Het zijn stinkende scheten in een netje.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:37

Big Willem@ nu starfucker nog en ik betaal die fles

foppe123 | 27-03-05 | 01:36

@sf Wat hadden ze dan moeten doen? Waren er veel opties? Hoor je alleen miepen, maar kom es met 'n ander plan dan?

enzodus | 27-03-05 | 01:36

@ Bram
wezenlijke concessie, m'n neus. Ze zijn afgescheept met een lekkere worst (snap je ook waarom dittrich akkoord ging) die van binnen hol zal blijken te zijn. Op die democratische congressen van jou werd volgens mij de democratische leden verteld dat d66 met dit kabinet moest meedoen vanwege de democratisering van onze democratie.

King of controversy | 27-03-05 | 01:35

oh, het is pasen!!!

ganzo | 27-03-05 | 01:35

@Ganzo Sunny (((..

Starf*cker | 27-03-05 | 01:35

@Big Volgens mij is Sunny definitief afgehaakt. Ze reageert zelfs niet meer op sms-jes. Maar je kan haar een mailtje sturen dat je het zo niet bedoeld hebt.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:34

Wie zit er morgen aan tafel bij buitenhof?

ganzo | 27-03-05 | 01:33

@Bram Wat ik ze verwijt is dat ze zich met een kluitje (onderzoek en onderwijsgeld) in het riet hebben laten sturen. Wat ik ze ook verwijt is dat ze niet staan waarvoor ze ooit opgericht zijn. Dat is een andere bestuurlijke cultuur in Nederland als antwoord op de regentencultuur in de jaren '60.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:32

Begrijp ik nu goed dat Sunnygirl exit is. Mag ik bij deze iedereen een fles Cristal Champagne aanbieden?

Big Willem | 27-03-05 | 01:32

@Foppe: Dan zullen we het helaas zonder jouw inspirerende bijdrage moeten doen.

@KoC: Omdat er op andere punten wèl wat is bereikt. Omdat er een wezenlijke concessie voor is teruggedaan. Maar of dat voldoende is, wordt komende zaterdag besloten op ons congres. Zoals het democraten betaamt.

BramFokke | 27-03-05 | 01:31

@Foppe123 Alleen is een krant geen uitwisseling van meningen en is er pas sinds vanavond een akkoord.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:29

@foppe123. Er heeft de afgelopen dagen bijna niets in de NRC over deze crisis gestaan. De media is muisstil geweest.

ganzo | 27-03-05 | 01:29

@SF: Dat D66 een leider met charisma nodig heeft lijkt me duidelijk. Zelf ben ik erg gecharmeerd van Terlouw, maar die is natuurlijk te oud. Rogier van Boxtel is wat mij betreft een optie, beter dan Dittrich in ieder geval. Maar D66 staat zeker voor die bestuurlijke vernieuwing, alleen is het niet het énige punt.

Sommigen (zoals jij :) beschuldigen D66 nu van regeergeilheid, maar dat is niet terecht. D66 blijft alleen zitten als het congres die deelname steunt. En D66 zit in die regering met een mandaat dat twee keer eerder is gegeven door D66'ers. Eén maal tijdens de verkiezingen en éénmaal tijdens het congres in Rotterdam. De fractie is alleen verantwoording schuldig aan het congres. Als de leden zeggen: opstappen, dan gebeurt dat.

BramFokke | 27-03-05 | 01:28

papagaai?

enzodus | 27-03-05 | 01:28

@KOC Dat is inderdaad de belangrijkste vraag.
@Foppe Ik wacht gaarne jouw hoogstaande inbreng af. Voorlopig is hier een aardige discussie gaande.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:27

mensen, lees gewoon eens een krant. In nrc en volkskrant al het bovenstaande al lang gelezen vandaag. Alleen beter en met onderbouwing en zonder taalfouten ook nog. kutpapagaaien!

foppe123 | 27-03-05 | 01:26

Ach, het referendum over de europese grondwet hangt als eens zwaard vna damocles boven het kabinet; Wat gaat het kabinet doen als de bevolking dit referendum gebruikt om tegen dit kabinet te stemmen. Positief denken ganzo, positief denken ganzo!!
Twee opties zijn mogelijk dit referendum voorkomen, door het kabinet te laten struikelen, of de bevolking het gevoel geven dat het positief met het land voorstaat.

ganzo | 27-03-05 | 01:26

@ Bram
Het zal best dat onderwijs belangrijk is voor d66, en het is ook mooi dat ze daar extra geld voor heeft gekregen ( waar meneertje Rotte en van der hoeven goede sier mee kunnen maken, erg slim gedaan), maar dat neemt niet weg dat jullie, als Democraten, niets op democratisch gebied hebben bereikt. Waarom ziten jullie er nog?

King of controversy | 27-03-05 | 01:25

Weer 209 comments aan slap gewouwel. Dat denkt hier op het scherpst van de snede te discussieren. Maar er is hoop! 1 down 100 to go! nog even en het is hier weer leuk.

foppe123 | 27-03-05 | 01:24

@KOC Ik was verbijsterd toen ik gisteren en vandaag van mensen die erbij waren hoorde dat Van Thijn door veel CDA ers en VVD ers werd gefeliciteerd. Ik sluit niet uit dat het een ordinaire coup was van Boris D, het heeft veel weg van een echte nichtenstreek.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:24

@SF Maar wie dan wel?

enzodus | 27-03-05 | 01:24

@Bram Volgens mij moet D66 die maatschappelijke onvrede koppelen aan een brede aanpak van bestuurlijke vernieuwing. Zoals Pim ook deed. Met een politiek aanvoerder met charisma. Geen Boris of Lousewies bij voorkeur of Medy.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:21

@fleisch dat stelt me gerust.
@starfucker schoorvoetend instemmen is ook instemmen, niks mis mee, iedere partij zijn eigen identiteit maar akoord is akoord. Dat spreekt mij meer aan als de boel onnodig en op een wel heel onnozel onderwerp op scherp zetten. De rest van de wereld kiest al 50 jaar een burgervader, alleen nl nog niet, want van Thijn was tegen. Proficiat!

polderklootzak | 27-03-05 | 01:20

@SF
Waarom denk jij dat Van Thijn de trekker heeft overgehaald? Volgens de enige die het echt kan weten, De Graaff, waren dat de VVD en het CDA. Bovendien stond er iets in de Volkskrant dat Dittrich al veel eerder had gepraat met de coalitiepartners over oa de gekozen burgemeester

King of controversy | 27-03-05 | 01:20

Starf*cker: "De PvdA in het kabinet is voor GS prijsschieten."
-
Dan is de PvdA uiteindelijk nog ergens goed voor.

Bunt | 27-03-05 | 01:19

@KoC: Je zegt dat D66 niet zal worden gezien als one-issue partij maar tegelijkertijd moeten we wel uit het kabinet stappen omdat een bestuurlijke vernieuwing onderwerp is gesneuveld. Onderwijs is ook een belangrijk onderwerp voor D66 en 250 miljoen structureel + 500 miljoen van de eerste meevallers is een aanzienlijk bedrag.

@SF: D66 heeft hard gevochten voor bijvoorbeeld het referendum en dat is uiteindelijk gesneuveld. Niet omdat D66 het niet wilde, maar omdat het werd opgeblazen door Wiegel. Als er inderdaad een dergelijk reservoir kiezers was dat die bestuurlijke vernieuwing wèl wilde, dan hadden die daarna toch zeker wel op D66 gestemd?

Geloof me, ik wil graag dat regenten als van Thijn aangepakt worden. Wat mij betreft wordt de eerste kamer gisteren afgeschaft. Maar momenteel is dat niet het onderwerp waarop mensen stemmen. Dat zijn eerder onderwerpen als terrorisme en de multiculturele samenleving. En wat dat betreft heeft D66 een goed verhaal. Geen zinloze repressie, maar goede oplossingen.

BramFokke | 27-03-05 | 01:19

@Squire Naar Femke?

Starf*cker | 27-03-05 | 01:18

D66 heeft voor mij voorgoed afgedaan.
Was lid, dacht dat ze fatsoenlijk zouden opereren.
Wat nou , milieupartij?
Deze meneer gaat naar Groen Links

squire | 27-03-05 | 01:18

@Polder Ik heb nog nooit gestemd. Volg het schouwspel langs de zijlijn en soms ben ik het met de PvdA en soms met de VVD eens of de SP. Die hokjesgeest bestaat voor mij niet en ik ben het met Fleisch eens. De PvdA in het kabinet is voor GS prijsschieten.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:16

@Polderklootzak: Heeft niks met politieke voorkeur te maken. De PvdA in het kabinet betekent namelijk gouden tijden voor GS. Wouter en zijn kornuiten doortrekken is veel leuker dan Jan Peter en Piet Hein

Fleischbaum | 27-03-05 | 01:13

@Polder Die term "burgemeester maken" ken ik. Maar goed. Natuurlijk, Van Thijn heeft de trekker overgehaald maar met stilzwijgende instemming van veel CDA-ers en VVD-ers.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:13

Had toch stiekem op reuring in de toko gehoopt.

enzodus | 27-03-05 | 01:11

@BramFokke 27-03-05 @ 00:59
Ik denk niet dat als d'66 nu de stekker uit het kabinet trekt, ze voortaan worden gezien als een one-issue partij. Net zoals men de SP niet als een one-issue partij ziet. Dat neemt nog niet weg dat als een van de bestaansredenen van de partij onder je reet worden weggevaagd dat je dan maar gewoon op de grond gaat zitten.

King of controversy | 27-03-05 | 01:11

@ starfucker column
Toch wel heel creatief en vooral selectief om de zwarte piet uit te spelen naar vvd/cda, het is en blijft de pvda met als voorganger, zeg gerust dominee van Thijn en zijn stemvee in de eerste kamer die de boel hebben opgeblazen. Wouter Bos werd mooi 'burgermeester gemaakt' (ik hoop dat je de uitdrukking kent, kort gezegd in zijn kloten gezet) door zijn salonmaatjes uit de senaat. Dit is gewoon een vette schop onder de gordel van de pvda naar de regeringsfracties toe, zelfs een slijmbalcolumnist als starfucker moet dat onder ogen zien. Verder verbaas ik mij over de politieke voorkeur van Fleischbaum, pvda??????????
Heb jou collums toch altijd anders begrepen of schrijft er toch een ander onder dit alias sinds de wederopstanding van Geenstijl, zoals van Jole ook al eens heeft verteld?

polderklootzak | 27-03-05 | 01:10

@Bram Ik heb niets met D66 maar zou ze toch adviseren de ontevreden burger bij te staan. Het gaat niet om sec issues maar om het totale gesloten politieke circuit. Daar ligt een enorm potentieel aan kiezers. Daaruit is in 1966 Van Mierlo ook begonnen. Pak de regenten aan. De ondoorzichtige besluitvorming. Schaf de eerste kamer af. Doe wat meer aan veiligheid op straat.

Starf*cker | 27-03-05 | 01:09

@Fleischbaum: Mijn excuses, maar dit moest even. En ik moest allang in het café zijn. Dat zouden meer mensen moeten doen. Laters

Jedebielebroertje | 27-03-05 | 01:09

Mensen roepen heel erg hard dat ze genoeg hebben van achterkamertjespolitiek, maar toch is de achterkamerkampioen nog een derde van de stemmen. Dan moeten we toch concluderen dat het draagvlak voor bestuurlijke vernieuwing niet zo groot is als we eigenlijk zouden willen.

BramFokke | 27-03-05 | 01:08

Ik denk dat die bestuurlijke vernieuwing hard nodig is, maar dat je niet tegelijkertijd kan vergeten dat andere vraagstukken belangrijker zijn. En het is duidelijk dat momenteel het politieke klimaat er niet naar is om die vernieuwingen door te voeren het CDA en de VVD hebben het nooit echt gewild en laten we het vooral niet hebben over de PvdA.
Dat betekent niet dat D66 niet voor die vernieuwingen moet blijven gaan. Ja, die gekozen burgemeester moet komen. En ook de gekozen formateur. Maar er zijn meer gebieden waarop D66 een goed verhaal heeft die ook belangrijk zijn.

BramFokke | 27-03-05 | 01:06

Heren graag ontopic, off topic kunt u terecht in ons stamcafé...

Fleischbaum | 27-03-05 | 01:04

@Debielbroertje: IDD, holle vaten klinken het hardst!

Big Willem | 27-03-05 | 01:03

@Bram Maar is bestuurlijke vernieuwing niet erg hard nodig? Het bestrijden van regenten. De gekozen formateur. Dat raakt de kern van de samenleving. Dat was in de basis ook de onvrede van de Pim-stemmers. De autistische politiek. Daar ligt toch meer een D66 taak dan bij onderwijs waar anderen met de eer gaan strijken?

Starf*cker | 27-03-05 | 01:02

Tis stillllll, aan de overkant! (3x) En nu maar hopen dat we haar nooit meer terug zien. Nogmaals: veel geblaat, weinig wol. Kunnen we missen als kiespijn hier.

Jedebielebroertje | 27-03-05 | 01:01

@SF: Wat nou saaier? GS wordt saai door dat vingertje van Sunnygirl. Overal maar commentaar op geven en likken naar GS. Ga bij Van Jeaule slijmen ofzo. Echt waar andere commenters hebben het al gezegd, maar ik sluit me er graag bij aan. Dat betweterige toontje van dat mens hangt me de keel uit.

Big Willem | 27-03-05 | 01:00

@SF: Tuurlijk gaat het lastig worden. Maar als we nu uit het kabinet stappen dan heeft de PvdA zijn zin en zal D66 voorgoed als one-issue partij door het leven gaan. Er blijven gewoon veel mensen die D66 een sympathieke partij vinden, alleen missen ze vaak een duidelijk signatuur of vinden ze de nadruk op bestuurlijke vernieuwing overdreven. Ik hoop dat we dat kunnen veranderen. Ja, dat klinkt idealistisch maar er is niets mis met een beetje idealisme in de politiek :)

BramFokke | 27-03-05 | 00:59

@Big en Je Jongens, jongens. Je kan het niet met Sunny eens zijn. Ze heeft inderdaad een priemend vingertje, maar deugt wel. Kortom: laat haar gewoon meepraten. Anders word het toch saaier.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:57

@SF: Ik denk het niet, maar het gaat close worden. Binnen D66 zijn er veel mensen die een beetje moe zijn dat D66 puur alls bestuurlijke vernieuwings-partij wordt gezien. Dat beeld wordt gehandhaafd door partijcoryfeeën als van Mierlo, Wolffensperger en Pechtold. Maar onder de leden worden vaak andere prioriteiten gesteld; onderwijs, duurzame ontwikkeling en persoonlijke vrijheden. Ik denk dat het op het congres uitdraait in een soort 'strijd' tussen die twee groepen: de jongere leden, die voor deelname zullen zijn vanwege de concessies op het gebied van onderwijs en de oude garde die puur voor bestuurlijke vernieuwing gaat.
Ik hoop dat die eerste groep het wint en ik acht de kans daarop vrij groot.

BramFokke | 27-03-05 | 00:56

@Sunnygirl: Kun je dat nog een keer herhalen?

Big Willem | 27-03-05 | 00:56

Er bestaat dus toch een god

Jedebielebroertje | 27-03-05 | 00:55

@Bram Maar ze zullen daar nooit de credits voor krijgen. Met een succesvol onderwijsbeleid gaat Rutte aan de haal. Met mediabeleid is met fossielen als Joop Atsma (CDA) in de kamer geen eer te behalen en met milieubeleid gaat die Van Geel scoren. Ze hebben D66 in de tang. Ook met succesvol economisch beleid gaat de bonus naar Zalm.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:55

Heren, ik zal jullie van mijn kennelijk stinkende aanwezigheid verlossen!

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:54

Hoezee Bravo: Eindelijk opstand tegen dat mens dat al tijden de comments hier bij GS loopt te verzieken met een vingertje dat nog erger is dan dat van Melkert, Van Dam en de Graaf bij elkaar. Nogmaals Sunnygirl, get a life, ipv 24/7 op GS te vertoeven. Laat je eens hard neuqen ofzo.

Jedebielebroertje | 27-03-05 | 00:53

@Bram kabinet=congres

Starf*cker | 27-03-05 | 00:52

@SF: Ik ook, maar zolang er een eerste kamer vol regenten bestaat zal ook die vernieuwing er wel niet komen. Maar goed, de politieke wil is er niet bij andere partijen om dat gedaan te krijgen en er is nog meer te doen. Dus ik ben blij dat D66 zich daar ook op richt.

BramFokke | 27-03-05 | 00:52

@Bram Verwacht jij trouwens dat het D66 kabinet de stekker eruit trekt bij het kabinet?

Starf*cker | 27-03-05 | 00:51

Sunnygirl: "uit de verkiezingsuitslag kan je concluderen dat de Nederlandse stemmer PvdA in een kabinet wilde."
-
Je zou ook het tegendeel kunnen concluderen.

Bunt | 27-03-05 | 00:51

@Fleischbaum: Idd zo is het maar net. Kun je mens nu aub bannen. Ik ben dat geschurk en geslijm echt volledig zat. Was getekend: een commenter van het eerste uur.

Big Willem | 27-03-05 | 00:51

Kennelijk is het vanavond nationale Sunny bash avond, ik heb de aankondiging daarvan gemist

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:50

@ Bigwillem
Wat is je probleem? Bang voor vrouwen met een beetje met enig intellect?

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:49

@Bram Persoonlijk ben ik wel voor een gekozen formateur. Daar hecht ik meer aan dan een burgemeester.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:48

@Sunnygirl: Je hebt blijkbaar het historisch besef van een wijkagent. De PvdA is altijd al een voorname speler geweest op de verkiezingsmarkt. Dat zij toevallig (en helaas) nu niet in het kabinet zitten, wil nog niet zeggen dat we daarmee voorbij gaan aan de wens van de kiezer.

Fleischbaum | 27-03-05 | 00:48

Wel fijn dat er hier een redelijk inhoudelijke discussie gevoerd wordt, moet ook kunnen zo af en toe :)

Ik ben tegelijk Dr Strangelove aan het kijken maar het schiet niet op in dit tempo :)

BramFokke | 27-03-05 | 00:48

@Big Willem Het zit wel diep bij je. Maar het drinken met Sunny en Lucas gaat niet door. Dat zou alleen gebeuren als het kabinet zou vallen. Een soort weddenschap. Bovendien kom ik de kraaktenten van Sunny en Lucas niet in.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:46

@SF: Helemaal mee eens. En het is ook knap goor hoe het CDA het destijds geregeld heeft. Maar dat is iets dat je D66 niet kan verwijten. Zolang we geen gekozen formateur hebben, heeft iedere coalitie met meer dan 75 zetels in principe evenveel democratische legitimatie.

BramFokke | 27-03-05 | 00:45

@ Bramfokke
Ik bedoel niet dat het kabinet een minderheid heeft, uit de verkiezingsuitslag kan je concluderen dat de Nederlandse stemmer PvdA in een kabinet wilde. Alleen wilde de partijen niet met de PvdA samenwerken en zit nu aan de zijlijn zonder enige rol van betekenis. Dat is wat ik er mee bedoelde

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:43

@Starfucker: als jij wat gaat drinken met die sunnygirl, kom ik hier nooit meer. Ik ben het dan ook volledig eens met dat debiele broertje. Een ban voor die beroepswerkloze. Ga maar op Viva online posten

Big Willem | 27-03-05 | 00:43

@ kalief

Ik bedoel meer het zwaartepunt. Voor het niet lukken van een gekozen burgemeester treedt thom af, maar een met "mitsen" en "maren" doorspekt referendum, waar iedereen omheen kan negeren ze volledig.
Een partij die Democarie in haar naam heeft staan moet er een halszaak van maken dat het referendum bindend is, en niet alleen een "voor" campagne moet komen met overheidsgeld.

Democratie is niet alleen mogen stemmen, maar ook de burger eerlijk van informatie voorzien, ook al strookt het niet met de plannetjes van het zittende kabinet.
Als deomcratie alleen stemmen is dan had de Sovjet Unie ook een democratie. Iedereen mocht stemmen, maar er was maar een partij......

wcrol | 27-03-05 | 00:43

@SF: Het budgettair beleid van Zalm is ook iets te strict naar mijn smaak maar ligt m.i. dichter bij het ideaal dan aanjaagpolitiek. Waar heeft dat ooit gewerkt? Het is precies de taktiek die ze in de VS gebruiken [1] en het heeft desastrueuze gevolgen voor de economie daar.

[1] Ironisch om te zien dat overmatige bestedingen in Nederland vaak voorkomen in een kabinet van een links signatuur, terwijl het in de VS juist de republikeien zijn die zich hieraan schuldig maken.

BramFokke | 27-03-05 | 00:43

@Bram Klopt! Alleen waren de twee winnaars CDA en PvdA en had het dus in de rede gelegen dat die waren gaan samenwerken.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:42

@Sunny Misschien wil ik het wel helemaal niet weten.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:41

@ kalief 27-03-05 @ 00:36
Was een reactie op de Foutlinkse borrelgrapjes van SF.

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:40

@Sunny: Het huidig kabinet heeft meer dan 75 zetels en heeft daarmede dus een meerderheid. Zo makkelijk is het.

BramFokke | 27-03-05 | 00:40

@Bram Je kan kiezen voor een strikt budgettair beleid (Zalm) of je kan proberen de bestedingen aan te jagen (Wellink). Het laatste is vaak effectiever in een kabinetsperiode.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:39

Jedebielebroertje 27-03-05 @ 00:37
Sla de verkiezingsuitslag er dan nog eens op na.

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:39

Echt GS, tracteer dat mens nou eens op een ban. Gek word ik van die holle frasen.

Jedebielebroertje | 27-03-05 | 00:39

@ Starf*cker 27-03-05 @ 00:34
Leg het je wel samen met Lucas in de kroeg uit!

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:38

@JR: Hoezo maakt het kabinet de crisis erger? Keynesiaans denken werkt al niet meer sinds de jaren 30. We hebben nou eenmaal een ontzettend transparente economie. Dat betekent dat als het goed gaat, dat het heel goed gaat met nederland maar helaas ook dat het heel slecht gaat met nederland, als het slecht gaat met de wereldeconomie.

@Zinvol: Er is weinig reden om aan te nemen dat de politiek in het Verenigd Koninkrijk daadkrachtiger is dan die in Nederland.

BramFokke | 27-03-05 | 00:38

Zucht Sunnygirl, je praat poep. "We hebben een kabinet wat niet de de wens was van het overgrote deel van de kiezers" Dus we hebben een minderheidskabinet?

Jedebielebroertje | 27-03-05 | 00:37

@Sunny (00:32): ????????

kalief | 27-03-05 | 00:36

@ BramFokke 27-03-05 @ 00:27
Dat is het voordeel wat ze hebben nu ze in de oppositie zitten, uiteindelijk wilde ze de verantwoordig wel nemen maar wilde het in een formatie niet lukken. Dus laat anderen dat vieze klusje maar opknappen als ze zo graag willen. We hebben nu eenmaal een kabinet wat niet de wens was van het overgrote deel van de kiezers en dat voordeel wordt niet te niet gedaan.

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:34

@wcrol: hoezo? D66 wil toch een Europareferendum? En de VVD hield het correctief referendum tegen (Wiegel). Voor een partij die zich Democraten noemt is een accent op een gekozen burgemeester niet overdreven. Het is niet zo belangrijk, maar het moet gewoon een keer geregeld worden.

kalief | 27-03-05 | 00:34

jongens discussier ze! Zinvol gaat naar bed

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:34

@Sunny Af en toe kan ik je niet volgen. Daar ben ik dan ook weer tevreden over. Af en toe ben je de Spuit 11 van GS.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:34

@ Jack Random

Das waar, maar dat heb je nu ook al (neem zoiets als het koningshuis. Ik geloof dat alleen de SP tegen is) Wat ik van een duaal stelsel verwacht is daadkracht. Geen compromissen, niet polderen, maar gewoon je zin doordrijven en maatregelen nemen!! Als ons dat niet bevalt, kiezen we de volgende keer die andere luitjes.

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:32

@ Starf*cker 27-03-05 @ 00:27
@ Starf*cker 27-03-05 @ 00:27
Wat heb je aan relativeren als je niet hebt leren waarderen. Aan relativeren heb je als loveprutser niet zoveel. ;-)

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:32

@Bram En de werkgevers en CDA en VVD kroonleden die meetekenden? Waaronder de niet babyboomer Robin Linschoten?

Starf*cker | 27-03-05 | 00:32

@BramFokke: Je kunt bezuinigen, en je kunt kapot bezuinigen. En dat laatste is het kabinet aan het doen. We zitten in een economische recessie, die dankzij dit kabinet langer duurt en erger uitpakt dan noodzakelijk.

JackRandom | 27-03-05 | 00:31

@Liberte Onzin. Wouter heeft zich meteen uitgesproken. Net als Achmed Aboutaleb en andere PvdA-ers. Het zal je pijn doen, maar Wouter en Van Gogh konden het prima vinden.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:30

@SF: Tuurlijk werd het betreffende voorstel breed gedragen. De veranderingen werden in dat voorstel zo traag doorgevoerd dat de babyboomers (in groten getale vertegenwoordigd in de vakbond) nog net van de moddervette WAO konden profiteren. Solidariteit werkt twee kanten op.

BramFokke | 27-03-05 | 00:30

A Sunnygirl en alle andere linksdragenden...

Wouter Bos is een jong fossiel uit een tijdperk wat niet meer terug komt. Zolang ze nog wat sukkels met beloften van 200 lousy euro kunnen paaien, zingen die PvdA'ers het nog wel uit....

Aangezien hun aanwas alleen uit 60 plussers of kansarmen bestaat, is de kans groot dat ze geen lang leven beschoren zijn. Die babyboomers sterven uit, het nieuwe proletariaat keert zich af en stemt in geval van de Nederlandse kleine man op Wilders c.s en qua buitenlanders op een nieuwe, nog op te richten maar zeker in de stijgers staande, moslimpartij!

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:29

@ zinvol geweld 27-03-05 @ 00:23
Was geen funtripje, was er drie dagen na de Coupe op Mihail Gorbat?ov. Was in het kader van het omvormen van de militaire industrie naar civile industrie. Een tijd waarin je vooral veel van jezelf leert. Het rusland van die tijd was armoedig en zeer gespannen.

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:29

@zinvol geweld: Het duale stelsel is de dood in de pot. Wat moet je als zowel partij A als partij B voor of tegen een issue zijn welke voor jou zeer belangrijk is? De kracht van de Nederlandse democratie is dat er voor iedereen wel een partij(tje) is waar men een deel van zijn of haar denkbeelden in terug kan vinden. En zo niet, dan richt je er zelf een op :)

JackRandom | 27-03-05 | 00:28

@Sunny Met oud-links is het goed borrelen. Kunnen prima relativeren. Beter dan jij. (LOL).

Starf*cker | 27-03-05 | 00:27

@Sunny: Als de PvdA in het kabinet had gezeten, hadden ze ook moeten bezuinigen. Het ging economisch gewoon niet goed en je kan niet meer uitgeven dan je hebt.
Nu gaat het economisch weer beter en kan het kabinet inderdaad puinruimen. Maar het is niet het puin van het kabinet, maar het puin van de slechte economische situatie.

BramFokke | 27-03-05 | 00:27

Ik vind het accent op de gekozen van D66 burgemeester overdreven. Ze willen lekker democratisch zijn, maar een fatsoenlijk referendum uitschrijven kunnen ze niet.
Het mag alleen als er "voor" propaganda geschreewd wordt en als de uitkomst de heren niet bevalt dan mogen ze het in de wc doorspoelen. Voor een democratische partij een blamage.

wcrol | 27-03-05 | 00:26

@Sunny: dit is toch gewoon een bezuinigingskabinet? PvdA of whatever hadden net zoveel gemor over zich heen gekregen. Bezuinigen is nooit leuk.

kalief | 27-03-05 | 00:25

@Bram Dat kwam omdat het kabinet afweek van het breed gedragen voorstel vanuit de SER en minister De Geus zelf met een voorstel ging knutselen waarvoor geen maatschappelijk draagvlak was. Dat was stom.Ik vind het al een keuze dat hij genuanceerd oppositie voert en zegt dat ook een kabinet met de PvdA pijnlijke keuzes zou moeten maken. Dat deed Den Uyl of Melkert nooit.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:25

En dat profiel van Lexa was geinspireerd op StarF*cker. Onlangs nog een borrel gedaan met foutlinks?

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:24

@Zinvol: Is in jouw comment van 00:19 D66 niet in te wisselen voor elke willekeurige partijnaam? Net als een bedrijf richten partijen zich naar de grootste doelgroep: het midden. Zelfs de SP of Wilders.

kalief | 27-03-05 | 00:24

@ JackRandom 27-03-05 @ 00:12
Het enige wat dit kabinet, m.i., heel goed heeft gedaan is de PvdA als oppositiepartij bijna geheel buiten spel zetten. Ondanks hun grootte zitten ze er voor spek en bonen bij. Op de nacht van Van Thijn na. Volgens mij kunnen ze geen enkele rol van betekenis spelen. Ze zijn vakkundig buiten spel gezet. Het enige wat ze kunnen doen is wachten tot de 2 jaar om is of het kabinet valt.

@ BramFokke 27-03-05 @ 00:12
Ik had geen vertrouwen in dit kabinet en het is er niet beter op geworden. Het wordt na 2 jaar gewoon puinruimen. Helaas is vooral Jan Modaal degene die het slecht heeft onder dit kabinet. Dit kabinet heeft zijn inspiratie van een verkeersbord: "uitholling overdwars"

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:23

Misschien staat die Sunny rood gewoon goed, of een uniform met zo'n grote pannenkoek daarboven. Misschien heeft ze vroeger een che guevarra poster boven haar bed gehad, wie zal het zeggen. Het lijkt mij niet een stad waar je naar toe gaat om iets te leren. Cultuur opsnuiven prima, maar voor de rest....

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:23

@SF: Maar tegelijkertijd ston Bos ook tussen de demonstrerende vakbondsleiders te roepen dat de hervorming van de WAO asociaal was. Hij leunt op geen gedachten en heeft nog geen serieuze keuze gemaakt tijdens deze kabinetsperiode.

BramFokke | 27-03-05 | 00:22

@Zinvol Sunny heeft daar dezelfde training gehad als Agnes Kant en Ina Brouwer. Recht lullen wat krom is. (LOL)

Starf*cker | 27-03-05 | 00:19

@Liberte Roep nou eens wat meer dan domme one-liners.Je lijkt wel een oud wijf.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:17

@Bram Ik vrees van wel. Op basis van een breed gedragen voorstel van de SER en de commissie Donner, waarin links EN rechts waren vertegenwoordigd.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:16

@ Sunny

In het kader van de internationale kommitern?

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:16

@SF: Ik ben prima in staat om mijn eigen mening te vormen, dank je wel :)

Of denk je dat de WAO hervormingen erdoor waren gekomen met de PvdA in de regering?

BramFokke | 27-03-05 | 00:15

@Bram Niet alles geloven wat Boris zegt. Wat een bullshit.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:14

@SF: Daar heb je helemaal gelijk aan... hoe abject het regime van Stalin ook was, we hebben het mede aan hen te danken dat we hier geen duits spreken.

BramFokke | 27-03-05 | 00:14

@Bunt Als de Russen, zoals Jack terecht opmerkte, niet waren aangevallen dan hadden de Duitsers hun hele militaire potentieel op het westen kunnen richten, inclusief Engeland. Dan was er een reele kans op een vrede geweest a la het Jalta-verdrag en was Europa verdeeld en waren wij een Duitse provincie geweest. Dan hadden de Duitsers EN de Geallieerden Stalin kunnen bestrijden.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:12

@SunnyGirl: Het is niet genoeg, inderdaad. Maar het is wel voldoende om in de regering te blijven. Als D66 nu uit de regering stapt, dan wordt de WAO nooit hervormd en zijn er voor ons (als in: jongeren) geen sociale voorzieningen meer over.

BramFokke | 27-03-05 | 00:12

Ik heb het al eerder gezegd, maar PvdA en VVD kunnen alleen samen regeren als het economisch goed gaat, en er dus geld is voor ieders plannen. In economische tegenspoed moeten er keuzes gemaakt worden, en dan komen de ideologische verschillen naar voren. Overigens wordt ik steeds pissger over het gebrek aan ideologie bij de PvdA/Wouter Bos. Durf eens keuzes te maken, man! Je bent leider van de grootste oppositie-partij, ik wil Bos verbaal ongenadig hard uit zien halen tegen dit afbraak-kabinet, en vervolgens een plan voor hoe het anders moet. Formeer een schaduwkabinet, of zoiets. Maar hij blijft maar zwijgen en vriendelijke lachen, en zeggen hoe moeilijk het allemaal wel niet is. Het leven van Wouter Bos moet een regelrechte hel zijn: hij kan geen keuzes maken. Bij de bakker: neem ik wit of bruin brood. In geval van bruin brood: maanzaad of grof volkoren. Volle melk of halfvolle melk... Lul, maak en keuze, en ga ervoor!

JackRandom | 27-03-05 | 00:12

@ zinvol geweld 27-03-05 @ 00:09
Nee, het is veel erger. Het resultaat van anderhalve maand werken in Moskou.

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:12

@Liberte Met stilzwijgende en minder stilzwijgende instemming van veel CDA en VVD-ers. Van Thijn is uitgebreid door diversen gefeliciteerd. Kreeg ook een "well done"-smsje van diezelfde Wiegel.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:10

@Sunny: laat het politici-bashen even voor wat het is. Stel je een VVD fractie voor met Wiegel aan het hoofd. Grote bek, kan verder niks. Kan geen dossierkennis opbouwen, kan geen goede van slechte deskundigen onderscheiden, geeft interviews met meningen die tegen die van de fractiespecialisten ingaan, etc. De politiek is sinds de jaren 70 veranderd, Wiegel past daar niet meer in. Misschien kan hij een VVD aan een overwinning helpen, voor de resulterende fractie wordt hij een sta in de weg.

kalief | 27-03-05 | 00:10

@ Starf*cker 27-03-05 @ 00:02
Moet toch bekende kost zijn na het lezen van Europa in telefoonboekpocketformaat van Mak. Of heb je hem nog niet uit?

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:09

@ Sunyygirl

Krijgen we nu lessen geschiedenis? Avondje discovery achter de rug?

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:09

Starfucker,
Bij mijn weten waren het toch de Canadezen, Amerikanen en Engelsen die hier over de vloer kwamen.
De door jouw aangehaalde denkbare variant was niet aan de orde en is dus niet ter zake doende.

Bunt | 27-03-05 | 00:09

@ JackRandom 27-03-05 @ 00:01
Die onverzettelijkheid van de Russen had zijn fundament al in 1812. Daar werd Napoleon al eens naar huis gestuurd aan de russische oostgrens. Het slagveld van Borodino is nog altijd zoals het in 1812 was. En is nog altijd een belangrijk Russische symbool van onverzetelijkheid.

@ Door het cyrrilische schrift lijkt het heel ingewikkeld maar het Russisch staat bol van de Nederlandse en Duitse woorden. Valt in praktijk reuze mee.

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:07

Mooi samengevat.

Karel kwakbol | 27-03-05 | 00:07

@ karel Kwakbol,

Niets en D66 in een zin says it all!!

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:06

@Ganzo Volgens mij vanwege de voornaam van die Jack Russel van D66, die Dittrich.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:05

Nu nok ik want dat heeft niets meer met d66 te maken

Karel kwakbol | 27-03-05 | 00:05

@karel, Ik neem nog een tequila, met 5 schijfjes citroen.

ganzo | 27-03-05 | 00:05

@Jack En dan heb ik het nog niet over de anti-communistische sentimenten bij leidende politici in Amerika en Engeland. Zelfs Churchill. De Stadhoudersbrief van Prins Bernard zou ook vanuit dat perspectief geschreven zijn.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:04

Gaat het over de tweede wereldoorlog??? Mijn specialiteit! Zo op het eerste gezicht geef ik JackRandom gelijk, alhoewel de VS de oorlog verklaren ook geen slimme zet was!

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:04

is ook al laat

Karel kwakbol | 27-03-05 | 00:03

Ik snap het ook niet wat de gezever over Stalin, etc hiertoe doet.

ganzo | 27-03-05 | 00:02

@Sunny Ken uw klassiekers.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:02

@ kalief 26-03-05 @ 23:58
als politiucs hoef je per definitie niet veel te kunnen. Als je in staat bent om goede mensen om je heet te vergaren kan je heel succesvol zijn. Dat heeft Arnold Schwarzenegger de afgelopen tijd wel in California bewezen. Iedereen lachte zich kapot, nu blijkt dat de beste man het prima doet. Wiegel is ook zo iemand die in staat is een goed team om zich heen ter verzamelen. In eerste instantie gaat het om stemmen vergaren, daar is hij zeker goed in.

Sunnygirl | 27-03-05 | 00:01

@Bunt: Als er geen langdurig Oostfront zou zijn geweest, de Soviet Unie niet aan de oorlog hebben deelgenomen, of snel onder de voet was gelopen, dan had Hitler al die troepen op het Westen kunnen richten. Dan hadden de andere geallierden het nog verdomd moeilijk gehad, Daar doelde ik op, door zijn wreedheid was Stalin ook onverzettelijk, en die onverzettelijkheid (geinspireerd door angst voor Stalin) maakte dat het Russische volk Hitler in het Oosten kon afstoppen. En nee, die zin loopt niet, maar het is na twaalven, mijn batterij is bijna leeg, maar he begrijpt wat ik bedoel, hoop ik.

JackRandom | 27-03-05 | 00:01

@Kalief Ik denk dat Bos en Wiegel juist de passende tegenpolen zijn. Bos is meer een Libertijn en kan relativeren. Wiegel is er voor de publieke tribune en de politieke aansturing. Overigens was Wiegel een meer dan voortreffelijke oppositieleider en een redelijke minister. Zeker oud-links, Den Uyl en Van Dam met name, respecteerden Wiegel zeer.

Starf*cker | 27-03-05 | 00:01

Nee

Karel kwakbol | 27-03-05 | 00:01

Hier zit iedereen!!! Er stiekum tussenuit knijpen he!!! Heb ik wat gemist? Kan iemand in het kort alle bovenstaande comments samenvatten? Is het weer Lucas en Sunny tegen de rest?

zinvol geweld | 27-03-05 | 00:00

LOL@Sunnygirl: voor mij is dat gekwaak van die Fransen ook een soort Russisch.

kalief | 26-03-05 | 23:59

De PVDA is onbetrouwbaar. Een hond die onbetrouwbaar is wordt afgemaakt. Begrijp niet waarom ik dit in de peilingen terug zie. Als het kabinet blijft zitten en het referendum over de europese grondwet kan doorgaan, moet maar weer eens blijken welke partijen, zich houden aan uitspraken.
En tja, het is toch van de gekke dat een partij (D66) die coalitie in gevaar brengt ook nog eisen stelt, om verder te gaan.

ganzo | 26-03-05 | 23:59

@Liberte Bij jou is het vaak de klok en de klepel. Volgens mij was het de allesbehalve linkse Hans Wiegel die in de Eerste Kamer in 1999 het referendum wegstemde.
@Kalief Gerrit Jan W. was de voorganger van Bruins Slot.

Starf*cker | 26-03-05 | 23:58

@Starf*cker: Paars heeft aangetoond dat PvdA en VVD samen kunnen werken. Destijds was D66 daar nog voor nodig, nu weten we het wel.
Bos/Wiegel is problematisch. Bos is erg introvert, Wiegel extrovert, met de PvdA als grootste partij gaan zij zich aan elkaar ergeren.
Wat ook wel eens wordt vergeten is dat Wiegel eigenlijk niet zo veel kan. En tegenwoordig neemt niemand genoegen met een symboolfiguur, bestuurders moeten toch iets in huis hebben (De Graaf en Van der Laan waren topambtenaren).
Met PvdA/VVD kunnen we milieu en natuur definitief in de geschiedenisboekjes bijzetten. Daar geef ik GL/FH wel gelijk in.

kalief | 26-03-05 | 23:58

Was ook een historische blunder van Hitler om Rusland aan te vallen

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:57

@ Jack
Zo lusten we er nog wel een. Als in 1812 de slag bij Borodino anders was gelopen dan hadden alle Russen wellicht ook frans gesproken.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:56

@Bunt Ik ben het met Jack eens. Door het Russische tweede front verloor Hitler WO11. Anders was een variant denkbaar geweest van Amerika/Duitsland tegen het Rode Gevaar (stalin) en was een Duitse bezetting als noodzakelijk kwaad geaccepteerd. Daar is in de oorlog bijvoorbeeld via Rudolf Hess in 1941 informeel op topniveau over gesproken.

Starf*cker | 26-03-05 | 23:56

Je weet dan ook wat uiteindelijk de afloop is.

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:55

De PvdA doet nu het zelfde wat Van Mierlo deed tijdens het laatste kabinet Lubbers (CDA-PvdA). Rustig blijven zitten en oogsten door redelijkheid.

Starf*cker | 26-03-05 | 23:53

800 miljoen gulden ?

Jeroen.FM | 26-03-05 | 23:51

JackRandom: "Stalin was een wrede dictator, maar zonder Stalin hadden wij nu toch echt allemaal Duits gesproken..."
-
Ik dacht niet dat de Russen Nederland bevrijd hadden, maar ik kan het mis hebben natuurlijk.
Overigens ben ik wel benieuwd wat in de toekomst de voertaal wordt in Nederland.

Bunt | 26-03-05 | 23:50

@ kalief 26-03-05 @ 23:46
Alleen nu hebben ze de zekerheid dat PvdA de grootste partij is en de komende 2 jaar kan er nog veel gebeuren. PvdA staat als oppositiepartij helemaal buitenspel, behalve met dit akkefietje. Verder heeft het nog geen enkele rol van betekenins kunnen spelen als echte oppositiepartij. De vraag is of ze dus na 2 jaar inactiviteit die zetels kunnen vasthouden. En als inderdaad D'66 het loodje legt, zijn er toch weer een hoop kiezers te verdelen. Cijfermatig is er dus over 2 jaar een hoop mogelijk.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:50

@Starf*cker: ik bedoelde Wolfensperger, wat was die dan?

kalief | 26-03-05 | 23:50

@Kalief Als ik deze stumpers zie, dan krijg ik heimwee naar Paars 1. Een van de beste kabinetten van na de oorlog. Paars 2 was een zoodje. Een Paars 1 achtige variant zou een kabinet Bos/Wiegel kunnen zijn met amice Hans in de Bolkenstein-rol in het kabinet.

Starf*cker | 26-03-05 | 23:49

De Graaf heeft een enorme inschattingsfout gemaakt. Als hij had ingestemd met 2010 en 2006 voor die gemeenten die zelf eerder wilden dan hij hij de gekozen burgemeester binnen gehaald!
Hij dacht dat de PvdA uiteindelijk toch voor zouden stemmen.
Daarom is hij ook opgestapt, de confrontatie met de tweede kamer durfde hij niet aan.

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:48

@liberte: Leg eens uit, waar staat D66 dan voor. De enige twee buzzwords die D66 heeft, zijn bestuurlijke vernieuwing en democratisering. Voor de rest is die partij gewoon de grootste gemene deler van CDA, VVD en PvdA. Voor wie geen keus durft te maken...

JackRandom | 26-03-05 | 23:48

@Sunnygirl: klopt, maar nog 2 jaar D66 laten doormodderen zal de positie van CDA/VVD tov PvdA er misschien niet beter op maken.

kalief | 26-03-05 | 23:46

@Kalief De baas van de publieke omroep, Bruins Slot, is een CDA-er. Dus ...

@Liberte Fijn dat je er weer bent met je altijd deskundige en weloverwogen en niet op de man gespeelde oordelen.

Starf*cker | 26-03-05 | 23:45

Links is gewoon ruk!!!!

ganzo | 26-03-05 | 23:44

Eh mensen, Stalin was een wrede dictator, maar zonder Stalin hadden wij nu toch echt allemaal Duits gesproken...

JackRandom | 26-03-05 | 23:44

Het is damagecontrol van D66 en de twee andere coalitiepartijen. Ben ervan overtuigd dat deze coalitie niet verder wil gaan.
Volgende week mogen de leden van D66 bepalen of deze coalitie verder gaat. De partijen komen er makkelijk van af en wijzen met het vingertje naar de leden van de D66. Ook binnen de partij, Brinkhorst, van der laan. Wat gaan zij doen?
D66 heeft hoog ingezet, en de coalitie in gevaar gebracht. Door van dit issue een non issue te maken, had deze tramalant voorkomen kunnen worden.

ganzo | 26-03-05 | 23:43

Sunnygirl,
Denk je dat de Linkse Kerk door haar stemgedrag geen averij heeft opgelopen.
Ze hebben zich wederom totaal ongeloofwaardig gemaakt.
Maar wat wil je ook anders.
Dat ze zich de moeite getroosten om zich thans sociaal-democraten te noemen, doet niets af van het feit dat we het toch met aanhangers van de socialistische heilsleer te maken hebben.
Afkomst verloochent zich nu eenmaal niet.

Bunt | 26-03-05 | 23:43

@ kalief 26-03-05 @ 23:37
Vooral CDA en VVD hebben geen baat bij vervroegde verkiezingen. Ook al krijgt PvdA de schuld van deze crisis. Ze zijn nog steeds de grootste partij. Beide partijen hebben het meeste belang bij verkiezingen over 2 jaar.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:42

Nou, dat was dus de laatste keer dat dat ik op D66 gestemd heb.............. tenzij het congres de partij terugfluit.
Ik heb zo langzamerhand geen zin meer in stemmen.

vander F | 26-03-05 | 23:38

De baas van de publieke omroep is dacht ik een D66-er. En D66 kan vanaf nu op elk moment uit de coalitie stappen als ze vindt dat ze haar zin niet krijgt.

Dus die publieke omroep -aanpak is misschien niet zo onrealistisch. CDA/VVD gaan een onzekere 2 jaar tegemoet. In hun plaats had ik D66 uit de coalitie laten gaan.

kalief | 26-03-05 | 23:37

@ Starf*cker 26-03-05 @ 23:33
In vergelijking met Stalin was Lenin een kruimeldiefje.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:36

@ Farshad 26-03-05 @ 23:30
Stalin heeft vooral de intellectuelen om zeep gebracht. Daar hebben ze in Rusland nog vele jaren de zure vruchten van geplukt.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:35

@Farshad Lenin was mijn beste geen haar beter dan Stalin. Onder de tsaar was er meer democratie. Lenin roofde en moorde er ook maar op los.

Starf*cker | 26-03-05 | 23:33

@ Bunt 26-03-05 @ 23:22
het kabinet heeft flinke averij opgelopen. En zo'n deuk is niet 1-2-3 weggepoetst. Daarnaast moet het D'66 congres zich nog uitspreken. Daar wordt erg aan de kroonjuwelen gehecht en uiteindelijk is D'66 met een "jodenfooi" afgescheept.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:30

@Karel Dat heet dansen om het lijk.

Starf*cker | 26-03-05 | 23:29

Ik denk dat onze kinderen nooit van D66, LPF en wilders gehoord zullen hebben.

Wees blij, ze missen niets... nu alleen nog CDA en VVD afschaffen en klaar is kees. VVD was al hard op weg om een klein partijtje te worden. CDA gooide een reddingboei uit en hierdoor hebben we dankzij het CDA twee zwaar verliezende partijen in de politiek terug.... Zo werkt het.... niet stemmen op een partij omdat je het niet met ze eens bent maar hen toch wel in de regering terug zien.... en wij maar denken dat we niet in een bananen republiek wonen......... Ik meen dat ze daar ook niet de gewenste politieke het land laten lijden.

paranoia | 26-03-05 | 23:29

Ook Pechtold wil nog een graantje meepikken voordat D66 zich zelf opblaast.
Pragmatisch mannetje.

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:29

Ach het is Pasen, leven na de dood zullen we maar zeggen..

Ben eens benieuwd hoe Balkie het neen stemmen tegen de europesche grondwet gaat uitleggen,, van de andere kant is het zo Nederland's,,, Na Kapitein Westerling waren er al geen Nederlanders meer met balle,,, Sorry, Willem Oltmannnns misschien.

Wanneer komt trouwens Machiavelli eens uit zijn graf?? Je weet dan, tenminste waar je aan toe bent.

BenBack | 26-03-05 | 23:27

Mijn god, 800 miljoen extra voor onderwijs (wat niet echt D66's is, maar daar is iedereen toch voor), en wat vrijblijvend onderzoek naar bestuurlijke vernieuwing en iets met kennis en innovatie. Moesten ze daar 11 uren lang voor vergaderen? D66 is nu *DE* regenten-partij, die koste wat kost wil vasthouden aan de macht. Krijgen we binnenkort Dittrich in de bus van Thom de Graaf, op tournee door Nederland, met de leus 'Bestuurlijke vernieuwing, dat moet je doen!' Hoeveel eigenwaarde heeft die Dittrich nog? Dit kan het D66-congres toch niet slikken? Trouwens wel een slimme zet om die voorzitter Pechtold bij de onderhandelingen te betrekken, en hem de nieuwe minister te maken. De beste manier om een criticus de mond te snoeren, is om hem in je kamp op te nemen...

JackRandom | 26-03-05 | 23:27

@farshad
Ik begrijp dnu at alle grote roergangers fascisten zijn geworden. Er is in de praktijk inderdaad weinig verschil tussen extreem links en extreem rechts.

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:26

@Farshad
Dus dan kan maoisme best een liberaal iets zijn maar het blijkt niet te werken, omdat machtsgeile idioten er gebruik van maken, zonder dat daar tegen opgetreden wordt.

ZI | 26-03-05 | 23:25

In ieder geval hebben de socialisten het niet voor elkaar gekregen het huidige falende kabinet te laten vallen.
De enige die hier garen bij spint is Wilders.

Bunt | 26-03-05 | 23:22

@farshad
Nooit gelezen zeker hoeveel chinezen er om het leven zijn gekomen tijdens de culturele revolutie?

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:20

Als je niets gelezen hebt hoe weet je dan dat het Maoisme het meest liberale systeem is. Zelf bedacht zeker tijdens het denken.

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:18

@ Jedebielebroertje 26-03-05 @ 23:11
Is al gebeurd. En nog wel met mijn blote knietjes op het kokosmatje. Helaas heeft Ad verstek moeten laten gaan. Maar een andere linkse rakker heeft de honneurs waargenomen

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:16

@ BramFokke 26-03-05 @ 22:42
Met meer geld voor onderwijs geef je inderdaad de kenniseconomie een impuls maar dan is 800 miljoen Euro veel te weinig. de laatste jaren is ook onderwijs helemaal uitgehold. Daar is veel meer geld voor nodig om weer op het gewenste nivo te komen.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:15

@ farshad
Rode boekje ook gelezen?

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:13

De stakkers gewoon weer ff in de achterkamer, en maar babbelen tot ze er uit zijn. Wel alles op alles zetten dat het kabinet maar niet valt. Allemaal bange schijtlijsters. Als D66 nou zijn partijstandpunten had willen verdedigen dan hadden ze uit de regering moeten stappen. Daar hadden ze respect mee afgedwongen. Nu hebben ze bewezen dat het echte slappepappolitiek is wat ze drijven! Maarja als je slappe eikels als ditrich, brinckhorst en de graaf in je partij hebt of had, kan je natuurlijk niet anders dan pappen en nathouden.

folio | 26-03-05 | 23:12

He daar is Sunnygirl weer. Moest jij je niet laten spanken?

Jedebielebroertje | 26-03-05 | 23:11

ja hoor, droom maar lekker verder

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:10

moet zijn: die 800 miljoen euro, komt toch vrij omdat er - geen - bestuurlijke vernieuwing plaatsvind.

ganzo | 26-03-05 | 23:10

die 800 miljoen euro, komt toch vrij omdat er bestuurlijke vernieuwing plaatsvind.

ganzo | 26-03-05 | 23:09

800 miljoen Euro voor vernieuwing? Klinkt wel lekker maar in verhouding tot de totale begroting is dat een tip van een 10 eurocent na een rondje bier voor de hele zaak.

Sunnygirl | 26-03-05 | 23:07

heb nog geen reactie van brinkhorst gehoord, ook van van der laan. willen deze nog wel doorgaan. ach ja, a.s. zaterdag mogen de leden een oordeel vellen over deze coalitie. wat kan democratie toch mooi zijn

ganzo | 26-03-05 | 23:07

Get your kicks with D66!

Carlisle Jones | 26-03-05 | 23:06

De oorsprong van de SP is maoistisch.

Karel kwakbol | 26-03-05 | 23:06

D66 heeft nu totaal geen bestaansrecht meer, opheffen die hap. Ze zijn nu echt het domste jongetje van de klas.

verwend pokkejong | 26-03-05 | 23:05

@starf*cker
D66 heeft altijd al een probleem gehad met de eigen identiteit. Eerst waren ze pragmatisch. In de praktijk bleek dat "de waan van de dag".

D66 noemt zich nu links-liberaal. Dat is toch net zo iets als rechts-socialistisch?

Karel kwakbol | 26-03-05 | 22:59

De PvdA staat voor een sociaal-democratische overtuiging? Dat hebben we wel weer gezien de afgelopen week. Wat een democraten lopen daar rond...

'Vlees nog Vis' klinkt leuk maar waar zie je dat concreet terug? Het milieu verhaal is beter dan dat van de linkse partijen en de rechtse partijen, ja, die hebben geen milieuverhaal. Dat noem ik vlees EN vis.

BramFokke | 26-03-05 | 22:53

"Bovendien is D66 de enige partij die momenteel opkomt voor grondrechten als die door de anti-terrorisme maatregelen in gevaar worden gebracht." Dat kunnen ze binnen het kabinet en in de Kamer ook gemakkelijk. Die ruimte krijgen ze, omdat de reservebank (LPF) per definitie op deze onderdelen het kabinet steunt. Balkenende regissseert dit feilloos. Ach en wat die sociaal-liberale verhalen betreft: de PvdA staat voor een sociaal-democratische overtuiging en de VVD is een liberale partij. D66 is vlees noch vis en had eigenlijk alleen maar een rol op het terrein van bestuurlijke vernieuwing. Dat had Van Mierlo in 66 en Terlouw in 82 goed gezien. Dat is nu over en wat rest is euthanasie. Ik voorspel dan ook het einde van die club. Met dank aan Boris.

@ZI Ik ben op sommige onderdelen rechts en op andere onderdelen weer links. Stem dus nooit. Blijf altijd waarnemer. Volg met belangstelling politieke vernieuwers.

Starf*cker | 26-03-05 | 22:49

@Farshad: Wat maakt het nou uit wat voor kabinet een bepaalde maatregel neemt? Meer geld voor onderwijs is meer geld voor onderwijs en dat is goed!

@Starfucker: Je hebt gelijk dat vooral de VVD de PvdA stiekempjes op hun blote knieën bedanken dat ze het vuile werk hebben opgeknapt. En ik blijf erbij... D66 heeft een sociaal-liberaal verhaal dat zowel de VVD als de PvdA niet kunnen bieden.

Dat er behoefte is aan dat verhaal lijkt me duidelijk. Het is niet voor niets dat zowel het nieuwe beginselmanifest van de PvdA als het liberaal manifest van de VVD aardig wat D66 standpunten hadden.

Alleen is de VVD een makelaarspartij zonder oog voor het milieu en de PvdA is een stelletje regenten die verdomd weinig hebben gedaan om de overheid kleiner te maken.

Bovendien is D66 de enige partij die momenteel opkomt voor grondrechten als die door de anti-terrorisme maatregelen in gevaar worden gebracht.

BramFokke | 26-03-05 | 22:42

@Farshad
De illusie dat meer geld problemen oplost. Weet je wat problemen oplost? Restructureren. Die cirkelregeltjes aanpakken, en ik kan mij nog wel een partij herinneren die het in 8 jaar zover heeft laten komen. En ergens staat mij bij dat dit geen rechtse partij was.

@SF
Ik begin me nu zachtjes aan wel af te vragen welke partij op dit moment jouw voorkeur geniet. Wilders moet je niet. D'66 is toch dood... wie doet het wel goed?

ZI | 26-03-05 | 22:42

dittrich is een valse nicht..

tsja.. | 26-03-05 | 22:32

alles goed en wel maar die bak ellende heeft veel ellende op zijn rijk belegde boterham gehad (hij heeft het keurig verzilverd )
en een aantal jaartjes terug heb ik in de catering gewerkt op toen nog Landbouw Natuur beheer en Visserij . die hebben een fijne kelder !!! tap en alles erin ik weet weinig (niks ) van dure wiskey en cokhalsnak , maar het was er elke vrijdag middag en maar praten over bezuinigen.. Mijn mening opzouten met die zakkenvullers REVOLUTIE / BURGEROPSTAND de tijd is rijp Partij van de eerlijkheid gvd

web_grazer | 26-03-05 | 22:29

D66 bestaat nu bijna 40 jaar in al die tijd hebben ze niets bereikt.

Logisch dat de oprichter van D66 aan de drank is geraakt.

Karel kwakbol | 26-03-05 | 22:28

Hoera Hoera

De stasi ist wieder da.

Nog even en we kunnen met de cccp verder gordijn hangt al klaar .
Hoogovens draaien over uren voor het staal .

Ant | 26-03-05 | 22:28

@Bram De PvdA heeft slechts met zwijgende instemming van CDA en VVD in de Senaat de trekker overgehaald. Ik vind nog steeds, met Van Mierlo en Wolfensperger, dat D66 haar bestaansrecht ontleent aan bestuurlijke vernieuwing. Het aanpakken van de regentenmentaliteit. Daarom heb ik er ooit een keer op gestemd. Onderwijs is scoren voor VVD en CDA.

Starf*cker | 26-03-05 | 22:26

@StarFucker: Tuurlijk, het is een begin, maar er moet nog meer geld naar onderwijs. Maar ik ben blij dat duidelijk is geworden dat niet alleen bestuurlijke vernieuwing belangrijk is voor D66. Bovendien verdient de PvdA niet de monsterzege die ze cadeau zouden krijgen als het kabinet zou vallen.

BramFokke | 26-03-05 | 22:24

@Lucas Een kinderhand is gauw gevuld.

Starf*cker | 26-03-05 | 22:20

Voordeel van D66 is dan weer wel dat ze met een blikje bier en een tientje tevreden zijn.

Lucasdelinkselul | 26-03-05 | 22:20

@Far Dat accepteert Brinkhorst niet. Die vind Dittrich een boterletter eerste klas.

Starf*cker | 26-03-05 | 22:20

@Bram En daar gaat de VVD mee scoren. Bovendien op de totale begroting is het een druppel op de gloeiende plaat. Niet meer.

Starf*cker | 26-03-05 | 22:19

Pappen en nathouden, lef hebben ze in ieder geval niet

Mellorenz | 26-03-05 | 22:18

En weer is er een partij door de PvdA in zn kont genaait.

Bananenbeffer | 26-03-05 | 22:16

Lekker boeiend dat er geen concessies zijn gedaan op het gebied van Bestuurlijke Vernieuwing.

750 miljard euro naar onderwijs, dát gaat ergens over. Ik ben (als D66 lid) er blij mee!

BramFokke | 26-03-05 | 22:14

D66 is gelijk de lever van Hans van Mierlo. Aanvankelijk vann redelijk normale prorties, vervolgens ernstig uitdijenn om hierna ineen te schrompelen en z'n functie verliezend

Inpakken en wegwezen dat D66.

Style Councillor | 26-03-05 | 22:13

r.i.p D66

Hop-SaSa | 26-03-05 | 22:06

Zij dronken een glas, zij deden een plas en alles bleef zoals het was.

<off topic>
Nou nu is het wachten weer op die slijmkut van een Sunnygirl.

Jedebielebroertje | 26-03-05 | 22:03

Flauw zeg. Ik hoopte dat ze elkaar eens flink op hun bek zouden timmeren.

Josina K | 26-03-05 | 22:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl