Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dag van de Arbeid. Belastingen OMHOOG

dagvandearbeid.jpg Dag van de Arbeid, dus de Partijkrant van de Arbeiderspartij pakt eens lekker uit met een interview met Diederik Samsom. De kop: 'Kabinet moet nu belastingstelsel hervormen'. En waar 'hervormen' staat, bedoelt Didi: de belastingen moeten omhoog voor mensen met geld. Want "De vermogensverdeling in dit land is uitermate oneerlijk." En dat mag niet, in het postsocialistische Nederland waarin de meeste banen die men bij de PvdA onder 'arbeid' schaart allang naar lagelonenlanden zijn verscheept, omdat ze daar niet malen om een uitgewrongen arbeider meer of minder. Gisteren probeerde de moreel vervallen VVD al stiekem, op pagina 162 van een 165 pagina's tellende belastingbrief, de belasting op erfgenamen van familiebedrijven omhoog te gooien, maar daar kwam zo veel hoon op, dat de VVD het eigen plan meteen ging ontkennen. Lekker schizofreen weer, maar Didi en de Azijnbode laten het er dus niet bij zitten. "Het uitgangspunt is: vermogen zwaarder belasten om de lasten op arbeid te verlagen." En waar hij 'lasten op arbeid verlagen' zegt, bedoelt hij: 'voor bedrijven, niet voor werknemers'. Want het belastingvoorstel van Didi is een verkapt banenplan (zie ook: het waanzinnig debiele idee voor een 'Europese werkloosheidsnorm' waar de Europese PvdA voor pleit), geen belofte voor minder belastingdruk voor burgers natuurlijk. Nou ja. Fijne 1 mei, hardwerkende belastingbetaler. U zult wel gewoon aan het werk moeten, alleen personeel van rooie bolwerken zoals de UvA is vrij op de Dag van de Arbeid. Nou ja, en de beurzen zijn gesloten. Dat is dan wel weer grappig.

Reaguursels

Inloggen

Even 2 actuele onderwerpen linken:
Hoezo 1 Europa. Op de dag van de arbeid liggen de economieën van de belangrijkste omringende Europese landen plat. En een bruggetje naar het weekend maken ze ook nog wel.

Dat doen wij nog welgeteld 1x per jaar, met Hemelvaart, in België krijgen ze feestdagen (en dat zijn er heel wat meer dan bij ons) die in het weekend vallen op vrijdag of mandag gecompenseerd.

Hard werken, veel betalen aan Brussel en zelfs op de dag van de arbeid het braafste jongetje van de klas zijn, dat doen wij in Nederland.
Ach ja, iemand moet toch al die goederen Europa inschuiven. Dat zou ons echt niet lukken zonder de EU...
Mwhoehaha...

TisNieZoMoeilijk | 01-05-14 | 20:49

Toch heeft Samsom hier helegaar gelijk in! "Voor mensen met een beetje spaargeld is het veronderstelde rendement van 4 procent te hoog, terwijl aan de bovenkant de vermogens alleen maar groeien en renteniers daardoor veel te weinig belast worden. Dat moet andersom." Nogmaals: helegaar gelijk heeft-ie!

lekker wijf | 01-05-14 | 19:39

@s.o.i.a. | 01-05-14 | 15:39
Ik begrijp dat het lastig is. Mentaal/emotioneel sowieso. Maar het "overgekwalificeerd" zijn is natuurlijk een dooddoener die twee richtingen op gaat. Tenslotte hoef je voor een baan als koerier of iets dergelijks niet minimaal een HBO diploma te hebben en bestaat er dus ook geen noodzaak om te schermen met een academisch diploma. Je kan dan gewoon volstaan met zeggen dat je atheneum/gymnasium hebt en een rijbewijs.</p>

<p><br>
Verder kan ik me voorstellen dat het weinig zinnig lijkt als je alleen woont, maar als je een stel bent en je gaat met z'n tweeën tussen de Polen staan om tomaten te plukken tegen minimumloon, dan heb je aan reëel inkomen in de orde €800 netto per maand meer te besteden dan met Bijstand en maximale toeslagen.

Pierre Tombal | 01-05-14 | 19:35

-weggejorist-

ik_wacht_niet | 01-05-14 | 19:05

Gelukkig vindt Rutte het ook een goed plan. Die is wel zo geil op het woord belastingverhogingen.

Moonwarrior | 01-05-14 | 19:01

s.o.i.a. | 01-05-14 | 15:39
Exact, want voor het geld wat nu besteed wordt aan een of andere lamzak van 26 die zijn hele leven wat heeft lopen lamballen en nu met zn stinkpoten omhoog in een gesubsidieerd appartement een uitkering trekt, kan uw vriend, die het op basis van wat u verteld WEL verdient, geholpen worden...
Niks bijgedragen? Kansen niet gegrepen? Geen gratis geld... De voorwaarden hiervoor zijn makkelijk op te stellen en dwingt vooral de jongere mensen om eerst bij te dragen. Het feit dat er hierdoor heel wat onwelwillenden zich niet staand zullen kunnen houden zorgt er automatisch voor dat zij als voorbeeld voor de rest dienen...
Uit ervaring kan ik u overtuigd melden dat waar er een wil is er altijd een weg is... Ik heb ontzettend zware tijden gekend en niet alle kansen gekregen maar heb altijd geweigerd mijn handje op te houden... En dat was vaak zwaar maar is me prima afgegaan en heeft me zelfs positief gevormd! Ik walg van figuren die indien noodzakelijk best hun eigen broek zouden kunnen ophouden maar die ervoor kiezen lekker achterover te liggen en een ander te laten werken. Dit land zit er vol mee en het huidige systeem stimuleert dit... Als puntje bij paaltje komt en de voorwaarden worden bijgestelt zal blijken dat er maar een hele kleine groep mensen is die het echt absoluut niet op eigen kracht redden... Die kunnen we dan tenminste helpen!

TiTi_no_ghost_237 | 01-05-14 | 18:45

Ongelofelijk die gasten hobbelen van de ene clusterfuck naar de volgende en compenseren dat door alles steeds duurder te maken voor de middeninkomens.

lidlbier | 01-05-14 | 18:40

Ah, vandaar die reclame voor dat boek van Piketty gisteren in DWDD. Die pleit daar ook voor. Dat heeft de PvdA/VARA slim gedaan. Eerst de massa laten besodemieteren en kneden voor het idee door Matthijs van Nieuwkerk en dan Didi het officiële proefballonnetje laten lanceren. Dat doet de propaganda-afdeling van de partij heel aardig.

Stormageddon | 01-05-14 | 17:41

Vermogen is geld wat overblijft NADAT de staat ALLE bestaande belastingen over je inkomen heeft geheven. Dat ze dat geld überhaupt nog durven te belasten en zelfs zwaarder willen gaan belasten is totaal van de pot gerukt.

Badderbeest! | 01-05-14 | 16:38

s.o.i.a. | 01-05-14 | 13:33

U heeft helemaal gelijk en ik ben ook van mening dat welwillende mensen, buiten hun schuld in een afhankelijke positie geraakt, ten aller tijde hulp moeten krijgen. Om dat te waarborgen zullen we de rotte appels moeten verwijderen en dat betekent soms dat we keihard moeten zijn. Geen opleiding terwijl dit land op dat gebied alle mogelijkheden biedt? Geen uitkering! geen consistent werkverleden, geen uitkering! Ondernemertje gespeeld maar er een zooitje van gemaakt? Geen uitkering!
Op je 35e met een "burnout" thuis zitten? Dat kan, op eigen kosten! (Hiermee ontken ik de ernst van een burnout niet maar deze komt vaak voort uit een zelf gecreeërde chaos waarvoor de maatschappij niet hoeft te bloeden) Heb je je bewezen in het leven, bewezen dat he welwillend bent dan verdien je hulp... Maar dat kansloze slachtofferschap vanaf de wieg tot de dood betaalt men maar lekker zelf...

TiTi_no_ghost_237 | 01-05-14 | 16:28

Socialisme is een ziekte. Allemaal even arm. Behalve de leiders, want die zijn meer gelijk dan de anderen. Ik hoop dat iedereen in een rode pvda windjack wordt getroffen door de bliksem.

Hjalmar | 01-05-14 | 15:48

@ zelf

een "mee-tje" teveel na "etc."
gulle bui, nu weer uitgezet.

s.o.i.a. | 01-05-14 | 15:43

Pierre Tombal

Begrijp ik volkomen, maar het komt bij niemand op om te bedenken dat er genoeg mensen alle mogelijke moeite doen om een baan te vinden, ongeacht salaris (want je bent eenvoudig verplicht elk betaald werk aan te nemen), maar desondanks toch niet aan de slag komen. Als je ook geen geld hebt/kunt lenen om een bedrijf te starten, dan zit je goed tussen wal en schip.
Een vriend van mij, academisch opgeleid, 41 jaar, 20 jaar werkervaring, gescheiden en co-ouder komt bijvoorbeeld niet eens als orderpicker of koerier/bezorger aan de slag (standaard dooddoener: overgekwalificeerd) maar hij doet zijn stinkende best en wil dolgraag! Voor banen op zijn niveau staan er honderden 28 jarigen in de rij, daar komt 'ie ook niet tussen. Bedrijf starten wil hij graag, maar spaargeld zit in een klein apartementje (was noodzaak, want gescheiden en co-ouder) een lening krijgt hij dus niet bij de bank, want hypotheek. Ga hem maar eens vertellen wat hij moet doen als zijn WW ten einde loopt.
Economisch gezien begrijp ik de noodzaak om te besparen op uitkeringen, maar dat laat zich niet verenigen met nog meer maatregelen die de economie en banenmarkt verder op slot zetten. De enige optie om de economie weer vlot te trekken zit hem nu in het a.s.a.p. dramatisch verlichten van alle lasten voor bedrijven en werkenden en alle overheidsuitgaven tot een absoluut minimum terugbrengen ( en ja, daar horen uitkeringen ook bij). Ook zouden alle overheidssalarissen drastisch omlaag moeten (topambtenaren, bestuurders etc. zitten vaak nog boven Balkenende) en reserves publiek geld nationaal gebundeld moeten worden ( u weet wel, die "potjes" waarmee gemeenten, provincies, woningbouwverenigingen etc. mee speculeren). Want zolang er bij de overheid geld is om ongewenste cultuurpaleizen neer te zetten, wethouders op studiereizen te laten gaan, gedeputeerden met taxi's tussen woon en werkplaats te laten pendelen, oncontroleerbare uitgaven te doen aan ontwikkelingshulp etc. , dan kan de overheid ook geld vrijmaken voor economische stimuli.

s.o.i.a. | 01-05-14 | 15:39

Volgens Samsom is het probleem niet dat de overheid teveel uitgeeft en Brussel teveel kost, maar dat de Nederlandse burger te weinig belasting betaalt!

KoninginWildemina | 01-05-14 | 14:08

@s.o.i.a. | 01-05-14 | 13:33
Misschien vervelend om te horen, maar hele volksstammen MOE-landers hebben geen enkel probleem om hier een baan te vinden, zoals voor hun Marokkanen en Turken dat ook niet hadden. Dat de concurrentie vals is klopt ontegenzeggelijk. Dat de lagere looneisen van de MOE-landers tot lagere lonen voor Nederlanders leidt is daarmee net zo waar. Maar je schiet er niks mee op om dan maar in de Bijstand het laagste van het laagste te accepteren en te hopen dat die wereldbaan er ooit gaat komen.

Pierre Tombal | 01-05-14 | 14:05

TiTi_no_ghost_237

U heeft dus een baan voor mij?
Het is feit dat er wat aan de uitkeringen gedaan moet worden, maar zorg er dan ook voor dat degenen die graag weer aan het werk willen ook aangenomen worden! Het Deense model: baan kwijt > verplicht omscholen > aanname verplichting voor bedrijven, zou een goede start zijn! Er zijn namelijk ook legio mensen die graag aan de slag willen, en daarvoor alles uit de kast trekken, maar desondanks niet aan een baan komen en/of niet de financiële middelen hebben om een bedrijf te starten.
Maar Zelfs dat zou niet afdoende helpen tegen de bodemloze putten die deze regering en de EU zijn.

s.o.i.a. | 01-05-14 | 13:33

Het uitkeringstelsel moet op de schop, de hiermee te behalen winst moet ten goede komen aan onze arbeiders. De mogelijkheid on rijk te worden en te blijven motiveert en zorgt voor innovatie. Daar moeten we niks aan doen.

Mijn vriendin werkt in een, al jaren, ontzettend goed lopend horecabedrijf. Zij word hiervoor netjes beloond. Onlangs heb ik me bezig gehouden met haar belastingaangifte.
Zij heeft over 2013 netto E 6850 afgedragen.

Een vriend van me, onlangs over de kop gegaan met zijn onderneming. Zit in de bijstand (39 jaar, kerngezond) hij is nu bij aan het komen van zijn teloorgang in de bijstand. Hij ontvangt per maand (incl toeslagen, extra's en kwijtscheldingen) E 1180,-

Dit betekent dat mijn vriendin en 1 van haar directe collega's het hele jaar werken voor hem!

Hierdoor ben ik om me heen gaan kijken en kwam ik tot de conclusie dat in mijn, doorgaans zeer productieve, sociale omgeving nog 8 van dit soort figuren zitten. Gezond, jong, capabel maar toch in de bijstand...

Om een en ander tastbaar te maken; het volledige personeel van het horecabedrijf waar mijn vriendin werkt, werkt om die 8 kennissen thuis te laten zitten!!!

En dit is een voorbeeld uit mijn omgeving, waar de meeste mensen ondernemen en rendabel zijn, ik durf nog niet eens te rekenen aan een groep kansenparels uit een achterstandswijk...
Een onhoudbare situatie, dit uitdelen van gratis geld moet stoppen.

Ben je jonger dan 65, heb je geen ERNSTIGE aandoening en werk je niet? Dan hoor je onder een brug i.p.v. een gesubsidieerde woning en iedere maand gratis geld ter grootte van het BNP van een gemiddeld afrikaans land...

Waanzin!! Totale waanzin!!

TiTi_no_ghost_237 | 01-05-14 | 12:53

De Partij van den Arbeid heeft natuurlijk ook patent op het begrip `eerlijk` laten we dat vooral niet vergeten.
De Nederlandse belastingen, accijnsen etc. zijn al van de hoogsten in de wereld en ondanks de gasbaten houdt de overheid een erg groot tekort.
Ergo± de overheidsuitgaven moeten drastisch worden verlaagd!
Das natuurlijk niet leuk voor alle linkse plannetjes die denken dat de samneleving nog steeds maakbaar is....

Big Swinging Dick | 01-05-14 | 12:38

@synchronicity | 01-05-14 | 10:33
Geld stroomt in al zijn eenvoud van iemand die iets wil naar iemand die het levert. Van iemand die veel geld heeft kun je daarmee stellen dat hij iets levert dat door veel mensen gewild is, en andersom dat mensen zonder geld iets leveren dat weinig gewild is of zelfs helemaal niet. Dat is geen bouwfout, maar hoe geld de maatschappelijke verhoudingen kopieert.</p>

<p><br>
Sociale stelsels verstoren dit natuurlijke beeld. De opzet is om hiermee ons geweten af te kunnen kopen en niet zelf de verzorging op ons hoeven te nemen van mensen die niet in de kudde kunnen meekomen - ouderen, zieken en kinderen. Toneelspelers zetten deze stelsels onder druk en proberen de complete kudde vast te binden, waarmee het volstrekte willekeur wordt wie er door de wolf wordt gegrepen. Dat is slecht voor de kudde, die daarmee uiteindelijk zal uitsterven.

Pierre Tombal | 01-05-14 | 12:13

@ s.o.i.a. | 01-05-14 | 11:38

Even een kleine rekensom. 6.000.000.000 kosten voor het rondpompen van geld. 6.000.000.000 kosten inefficiënt ITC beleid overheid. 4.000.000.000 verspild aan ontwikkelingssamenwerking. 18.000.000.000 weggegooid aan windmolens die nooit gaan renderen. Ruim 7.000.000.000 kosten niet-westerse allochtonen. Ik kan nog wel doorgaan maar dat trek ik niet meer. Als die, even gauw opgetelde, 41.000.000.000 nb. per jaar, niet zou worden weggesmeten, zouden de belastingen op alle fronten verlaagd kunnen worden. En diegenen die graag toch van dat soort onzin dingen willen blijven doen hebben dan genoeg geld om dat zelf of samen met gelijkgestemden, te financieren. Maar dan hoef ik eindelijk niet meer mee te betalen aan zaken waar ik vierkant tegen ben. Het zijn de uitgaven van de overheid die ons kapot maken, belastingheffing is slechts een uitvloeisel daarvan.

Elessir | 01-05-14 | 11:59

Inderdaad <150k loonbelastingen ver omlaag >500k op de spaarbank/beleggingen ga eens even lekker meer belasting betalen!

drammerd | 01-05-14 | 11:49

Mythologische sektes moet je niet verwarren met arbeid.

hawie | 01-05-14 | 11:49

De meest verdienenden in loondienst zijn Pvda -ers op mooie posities.
Overigens waarom geen Katten belasting er is nu alleen Hondenbelasting , 7 mio katten maal 150 is mooi een miljard.

Uw Verzekeringsadvis | 01-05-14 | 11:41

De sjaak 09:04 + erg veel

En dan heb je de uitgaven aan: oncontroleerbare ontwikkelingshulp, de EU (Economische Uitholling) en nutteloze militaire inzet nog niet eens vermeldt.

De overheid is het probleem, zowel regering(en) als de beide kamers, want laatste twee vervullen hun kerntaak al decennia niet meer (maar leden zitten wel voor 7 mille p. maand in het pluche)

s.o.i.a. | 01-05-14 | 11:38

Ach ja. Dag van de arbeid. Iedere Nederland moet werken, maar het betalingsysteem van de banken ligt plat.

Abject | 01-05-14 | 11:23

Ongelofelijk eigenlijk dat er geen politieke partij bestaat die hier ten principale op tegen is.

très cool | 01-05-14 | 11:12

Van de VVD en D66 hoef je ook al helemaal niets te verwachten. Als je op die partijen stemt bij de komende EU verkiezingen worden we nog verder uitgeleverd aan Europa en dan blijven de miljarden stromen naar zuid europa ten koste van onze wergelegenheid en ten koste van onze welvaart. Dag pensioen, dag eigen huis, dag spaarcentjes.

denoorman | 01-05-14 | 10:56

Met de PvdA naar de socialistische heilstaat naar model Cuba, de overheid bepaalt alles, iedereen arm, geen werk, de partij elite verdeelt de overheidsbaantjes, voor de rest iedereen in een uitkering, huursoepsidie, kindersoepsidie, voedselbonnen. Je pensioen, je huis en je vermogen wordt je afgepakt. Ik heb nog meer vertrouwen in Putin dat in dat communistische tuig van de PvdA en van de EU.

denoorman | 01-05-14 | 10:52

Je kan ook gaan aflossen,op een huis wat steeds minder waard wordt.En als je afgelost hebt,blijkt het onverkoopbaar,omdat niemand meer een hypotheek kan krijgen.Gaan de kinderen er om vechten,moet de koper de overigen uitkopen,wat dan weer een schuld betekent,doen we dus maar niet. Als een buffer voor je pensioen,maakt de bank wel uit wat de waarde is,en dat is wat je kunt opeten.Niets hebben is volgens mij rijkdom.Het hele zaakje zit muurvast.

Archy Bunker | 01-05-14 | 10:52

Mensen met heel veel geld betalen in praktijk helemaal niets.
Laten ze dat maar eens aanpakken.
En dat de gemeenschap voor een groot deel moet meebetalen aan hun miljoenen villa's is helemaal belachelijk.

bleekkijker | 01-05-14 | 10:51

Mijn vader kreeg laatst een brief waarin stond dat zijn pension met 10% verlaagd wordt. Nu moet hij ook zijn spaarcentjes gaan inleveren. Ik begin me steeds meer af te vragen waar ze op het Binnenhof ik godesnaam mee bezig zijn.
Ze moeten eens echt gaan bezuinigen en niet iedere keer aan geld proberen te komen met belasten, ik ben geen econoom maar dit moet toch een keertje mis gaan.
Lonen ministers en topambtenaren drastisch omlaag, goedkopere dienstauto's etc. Geen grote bouwprojecten die niet nodig zijn zoals bijv. Het Spuifotlrum. Geen vredesmissies, ontwikkelingsgeld en uitkeringen omlaag. En als laatste een keer alle uitkerings en ziektewet fraudeurs opsporen en voor het leven geen cent meer geven. Zelfde geldt voor Turken en Marrokanen die verborgen vermogen in eigen land hebben of daar wonen en een uitkering krijgen. Moet je eens zien wat er dan allemaal overblijft na een jaartje. Kappen met miljarden overmaken naar Europa, we worden er zogenaamd beter van alleen de burger merkt er niets van. En de banken alsnog laten opdraaien voor de crisis die ze veroorzaakt hebben, dan 10 jaar lang maar geen winst en hoge bonussen. Idee?

Gips | 01-05-14 | 10:50

Ach, amper 50 jaar geleden was armoe in Nederland 60 uur werken, net genoeg verdienen voor een sober huisje en een sober maal, radio, geen TV, wassen met de hand,een paar zondagen per jaar naar bos of strand. Nu is armoe helemaal niet werken, eten van de voedselbank, wasmachine, tv, computer en mobiele telefoon, kwijtschelding lasten, gratis sporten etc.
Kijk toch niet zo afgunstig naar de rijken maar kijk hoe de armen erop vooruit zijn gegaan. En het had nog veel beter geweest als we niet een paar miljoen allochtonen hadden toegelaten die nu oververtegenwoordigd zijn in de onderklasse.

witwas | 01-05-14 | 10:42

Nivelleermarionet | 01-05-14 | 10:17
Met je eens. De PvdA richt zijn pijlen te laag. Er is, zoals van Duivenbode al zei, een verschil in tempo dat alleen maar toeneemt. Vermogens groeien veel harder dan inkomen uit arbeid, waardoor geld uit de laatste categorie naar de eerste categorie wordt toegezogen. Het geld uit vermogen "doet" ook niets anders meer, dan voor het grootste deel stilligen, omdat investeringen uitblijven (behalve misschien absurde bedragen die door Facebook en co voor gebakken lucht betaald worden), waardoor het de productiviteit niet meer verhoogt. Je krijgt dus een asociaal rijke, kleine, club die met zijn vermogen niets meer doet, tegenover een grote arme club die zo weinig inkomen heeft dat hij nauwelijks meer in zijn levensonderhoud kan voorzien, en de vooruitgang staat stil.

O ja. De plantages van van Duivenbode voor slaven om op te werken zijn er niet meer. Die zijn allemaal geautomatiseerd, en de winsten worden toegevoegd aan het vermogen.

Er moet iets gebeuren in de komende jaren, maar het ligt bepaald niet eenvoudig.

klaas.heitinga | 01-05-14 | 10:41

Met deze rente wordt sparen al ontmoedigd, daar komen deze maatregelen bij. PvdA wil ook gewoon een samenleving gebaseerd op schulden.

roze_bril | 01-05-14 | 10:35

Feit is dat het gat tussen arm en rijk steeds groter wordt. Het monetaire systeem zit conceptueel gewoon zo in elkaar dat het geld van arm naar rijk stroomt. Dat komt dus door bouwfouten. Samsom wil deze repareren door belasting, terwijl het natuurlijk veel verstandiger is die fouten uit het systeem te halen. Dat vergt zeer drastische hervormingen en die zijn onmogelijk in het huidige staatsbestel. Het is een ethische discussie als het gaat om de vraag of een persoon 100x zo veel recht op de grondstoffen en alles wat daar van gemaakt wordt dan een ander persoon, om wat voor reden dan ook.

synchronicity | 01-05-14 | 10:33

Onze belasting zit inmiddels al op het niveau "bleed them dry", maar het is blijkbaar nog niet genoeg. Het moet eerlijker, iedereen aan de bedelstaf!

Afgeschminkte Bassie | 01-05-14 | 10:32

Als die dwaas eerst eens ging kijken bij de uitgaven van het rijk, dan kan er heel wat gesneden worden. Maar dat gaat niet, want dat zijn de linkse hobbies. En als hij toch bezig is, laat hij maar eens met collega Hollande gaan praten. Een prima voorbeeld hoe een socialist een land naar de filistijnen helpt en zich bemoeit met private bedrijven. En zelfs de term landsverraad gebruikt.

Rest In Privacy | 01-05-14 | 10:24

@MrPan | 01-05-14 | 10:23
Nee, ik kan namelijk niet schrijven dat is mijn grote probleem.

Kaas de Vies | 01-05-14 | 10:24

Ik zie in Kaas een nieuwe stukjesschrijvert voor de GS

MrPan | 01-05-14 | 10:23

Muxje | 01-05-14 | 09:59
Mee eens. De middenklasse, dus ondernemers en beter betaalden moeten bloeden. Helaas lijkt de grens tussen de lagere- en de middenklasse zich steeds verder richting de lagere klasse te bewegen. De PvdA zou het liefst alles tussen de bijstand en de hogere klasse willen platnivelleren. Dat in verheugde anticipatie op de steeds toenemende volksverhuizingen richting Paradijs Nederland. Dat is de blijde boodschap, het eerlijke verhaal van de Partij van de Afbraak. En de VVD kijkt met genoegen toe hoe de Partij van de Achterlijken voor hen de kolen uit het vuur haalt. Want de VVD is geen haar beter dan de PvdA. Alleen zijn ze te laf om dat toe te geven. Je kan zeggen wat je wilt, maar die kale gladglibber heeft meer lef dan dat achterbakse lachebekje.

Nivelleermarionet | 01-05-14 | 10:17

@Pierre Tombal | 01-05-14 | 09:50
Dank... dacht dat in de jaren 70 - 80 er in het parlement iets is gewijzigd waar dit naar voren kwam... ik zal het eens allemaal uitzoeken.

Kaas de Vies | 01-05-14 | 10:11

@Van Duyvenbode 09:42: Ik ben niet zo'n fan van moraliserende belastingstelsels die dingen aan- of ontmoedigen. Maar het is volkomen van de gekke dat arbeid tot 52% belast is, en je op vermogensaanwas vrijwel niets betaalt.

We moeten af van dat fictieve rendement op vermogen, en de werkelijke vermogenswinst gaan belasten. Of dat haalbaar is weet ik niet, vermogen is nu eenmaal uiterst mobiel en zo ergens anders onder gebracht. Maar Samson heeft gelijk dat het stelsel oneerlijk is Niet omdat het niet hard genoeg nivelleert, maar omdat net als bij de winstbelasting de kleine spaarders en ondernemers voor de volle mep worden aangeslagen, en de groten vrijwel niets afdragen. Let alleen wel op: het "eerlijke geluid" draait er bijna altijd op uit dat de middenklasse harder moet bloeden.

Muxje | 01-05-14 | 09:59

De "beurzen zijn gesloten" omdat een groot deel van de (buitenlandse) bedrijven, die er actief op zijn dat zijn, van Rossem.

Verder wens ik Samsom en z'n henchmen ongezien de tievos. Maar dat hou je toch.

baba4oog | 01-05-14 | 09:57

En van de week,stond in de krant dat de inkomensverschillen in Nederland het kleinst waren.Maakt niet uit,het geld loopt maar een richting op,naar degene die het niet nodig hebben,omdat ze al zoveel hebben.In België is de economie met 0,4% gegroeid,hoe zou dat nu komen.Niet omdat die Belgen hader zijn gaan werken.

Archy Bunker | 01-05-14 | 09:53

Hypotheekrenteaftrek is ooit in het leven geroepen om IB te compenseren.
Kaas de Vies | 01-05-14 | 09:16 </p>

<p><br>
Niet. Het is via de rechter bedongen nadat de overheid de vermogensbelasting invoerde (in 1892) en de uitvoering daarvan inhield dat er fictieve huurinkomsten werden belast van mensen die in hun eigen koophuis wonen. De argumentatie van de rechter was dat indien het huis als bron van inkomsten wordt beschouwd, dat dan de investeringen ten behoeve van dat inkomen aftrekbaar zijn.</p>

<p><br>
Inkomstenbelasting zoals we dat nu kennen, bestaat in Nederland pas sinds 1914. We kunnen de heren helaas niet meer vragen wat hun bezielde om de forfaitaire huurinkomsten en daarmee verwante hypotheekrenteaftrek in stand te houden. We kunnen het wel aan de heren Zalm en Kok vragen, die het in 2001 ook deden, en het antwoord zal waarschijnlijk hetzelfde zijn: omdat het financieel gunstig is voor de staat.

Pierre Tombal | 01-05-14 | 09:50

@Barneyboner Volgens mij zijn er bij afschaffen HRA ineens steeds meer huizen onder de 3 ton, zul je net zien.

Finn | 01-05-14 | 09:50

@Van Duyvenbode | 01-05-14 | 09:42 Denkfoutje: wat heeft het voor zin om werken lonender te maken als het vermogen dat je daarmee opbouwt toch in een vloek en een zucht wordt afgeroomd
www.z24.nl/ondernemen/het-verborgen-be...
De overheid moet gewoon kleiner, of het nou linksom of rechtsom is doet er niet toe. Alleen zo kunnen we weer concurreren met het buitenland en kan de werkgelegenheid weer toenemen.

witwas | 01-05-14 | 09:48

Het monster dat overheid heet verslindt een steeds groter deel van de energie van de bevolking, en het blijft maar steeds meer uitgaven doen met gestolen en geleend geld om zichzelf als vraatzuchtig organisme te voede.

70% van bet politieapparaat schijnt op wiettelers te jagen als ze niet aan flitsen zijn.

Ongeveer 150,000 mensen per jaar maken zich ieder jaar uit de voeten en emigreren.

IT verspillingen om complexe wetten uit te voeren die om te beginnen al niet haalbaar zijn, een leger aan ambtenaren die een hekel aan hun werk en dus aan de bevolking hebben, en een snel eroderend politiek draagvlak en dito democratisch gehalte, maar weet je wat we gaan doen we gaan lekker nog eens een keer aan de knoppen draaien om meer belasting te heffen op vermogens, want ja de huren zijn zo hoog. Ze spelen het volk tegen elkaar uit en veroorzaken onrust en problemen in plaats deze op te lossen.

CTRL-ALT-DEL graag. Dit schiet niet op zo. En in een werkelijke democratie zou een opkomst van minder dan 50% van de bevolking slechts een sterk beperkt mandaat mogen opleveren. Ik ben beniewd 22 mei, maar ik schat dat meer dan de helft niet gaat stemmen.

Finn | 01-05-14 | 09:46

"Hij vindt dat met name de pensioenfondsen, die 1.000 miljard euro beheren, het geld moeten laten rollen."
Geweldig, weer een pvda-er die wil besluiten hoe anderen hun geld uitgeven en die graag wil gokken met de pensioenen van de anderen.
Wat kijken die parasieten toch begeerlijk naar de pensioengelden.

spanarchist | 01-05-14 | 09:45

Een progressief, d.w.z. productief belastingsysteem moet werken en investeren belonen, maar rentenieren en financieel speculeren ontmoedigen. Nu hebben we precies het omgekeerde, met alle gevolgen vandien: financiële zeepbellen, gepaard gaande met de-industrialisatie, hoge werkeloosheid (grotendeels verkapt).

Rest In Privacy | 01-05-14 | 09:42

Volgens mij is het doel om zoveel mogelijk bedrijven en mensen die wat kunnen het land uit te jagen om zo in één klap te voldoen aan Kyoto en andere duurzaamheidsidealen. Anders heb ik geen verklaring waarom ze dit land zo grondig kapot willen belasten. Nu al vertrekken 160.000 mensen per jaar, wat denk je wat de overheid daardoor aan inkomsten misloopt?!

witwas | 01-05-14 | 09:42

Bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft de PvdA een gevoelige tik gekregen. Als een groggy bokser slaat Samsom nu in het wilde weg om zich heen in plaats van rust te nemen om achter de werkelijk oorzaak van de problemen bij de PvdA te komen en daar oplossingen voor te vinden.

CoffeePatch | 01-05-14 | 09:40

Nog een mooi plan voor de PvdA: schaf erfbelasting af en laat het vermogen van iemand die stopt met reauken gewoon aan de staat vervallen.
Dat zal zal die gasten die met hard werken een beetje vemogen weten op te bouwen leren.

paost712 | 01-05-14 | 09:40

Niet vergeten mensen, het kan socialisten niet schelen wanneer armen armer worden, zolang de rijken maar iets minder rijk worden...

startrekpdl | 01-05-14 | 09:40

@GekkeDave | 01-05-14 | 09:35
We hebben het nog steeds te goed... En zover gaan ze door...

BarneyBoner | 01-05-14 | 09:39

@Ars Vivendi | 01-05-14 | 09:15
Vind je? Misschien heeft denoorman wel gelijk...

BarneyBoner | 01-05-14 | 09:36

kan iemand mij vertellen waarom er eigenlijk nog geen rellen en een revolutie op komst is? Waarom blijven we dit slikken, zijn we nou zo bang of gewoon achterlijk?

GekkeDave | 01-05-14 | 09:35

@Finn | 01-05-14 | 08:49
Zijn er nog huizen onder de 3 ton?

BarneyBoner | 01-05-14 | 09:35

@daytripper | 01-05-14 | 08:50
Onderkant... verdienen of krijgen?

BarneyBoner | 01-05-14 | 09:33

De belasting op arbeid is zo hoog omdat de overheid er een veel te groot beslag op legt, niet omdat er een paar rijke stinkerds met de poet vandoor gaat. De echte oneerlijkheid zit hem in de inkomensverdeling roverheid/burgers, en niet tussen burgers onderling.

très cool | 01-05-14 | 09:32

Voorstellen van de pvda kan men natuurlijk niet meer serieus nemen. Blijft wel overeind dat de scheve vermogensverdeling een groot probleem is. Want die vermogens hebben sterk de neiging niet productief te zijn. Dat is het probleem. Grote vermogens groeien ook sneller dan iemand kan verdienen met werken. Dus er ontstaat een concentratie van vermogen, een runaway process.
Voor je het weet ben je als gewone jongen weer slaaf op de plantage.
Wat moet je hieraan doen? Schaf de inkomstenbelasting af.
Da's één. Belast winst uit aandelen zwaarder, belast grondbezit, huizenbezit zwaarder. Doe je het niet, creëer je een oligarchie. Niet dat dit de economische malaise oplost, maar maakt wel een einde aan het neo-liberale model van slavernij voor de werkende man, of, veernederende afhankelijkheid van de overheid. Stop de de-industrialisatie.

Rest In Privacy | 01-05-14 | 09:32

@Kaas de Vies
Helemaal mee eens Kaas.
Boks.

swassannuf | 01-05-14 | 09:31

Als ze je tijdens je werkjaren nog niet hebben leeggeroofd dan doen ze dat wel na je pensioen. Waarom zou je eigenlijk nog werken.

doskabouter | 01-05-14 | 09:31

Beste Didi, en rest van de groen/rode kliek van Nederland.

Er is maar 1 groot misstand in dit land en dat is dat parasieten, criminelen en klaplopers onder mantels der liefde worden gepamperd. Ik doel op het misbruik van het stelsel van subsidies, uitkeringen en toeslagen, EN de baantjescarrousel (strijkstokken) dat dit gedrocht (en PvdA) in stand houdt. Zo lang we dit in stand houden blijft onze belastingdruk minimaal zo hoog als nu, worden diegenen die ECHT hulp nodig hebben tekort gedaan. NIEMAND wil dit nog.

Gevolg van deze overregulering en over herverdeling: er is geen economische prikkel meer in NL. Economische/technologische talenten worden niet eens meer gestimuleerd. We hebben geen hoogvliegers meer zoals we een generatie geleden nog wel zagen. De jeugd leert niet meer zelfredzaam te worden/zijn. We worden NU AL links en rechts qua economische kracht, kennis en innovatie ingehaald door de opkomende economische landen die bijzonder goed weten hoe ze hun eigen economie moeten bewaken. Zowel voor immigranten als interne profiteurs. En ja die landen accepteren dat er soms ook mensen buiten de boot vallen. Je Kunt niet iedereen redden zonder er zelf aan onderdoor te gaan.

Schaf (rigoreus) 80% van de uitkeringen en subsidies toeslagen af en voer een vlaktax in die beduidend onder de 50% ligt. Je moet het gevoel hebben dat je zelf het meeste overhoud van je salaris. Het onvolprezen 'Piep'-systeem zal vanzelf de echte behoeftigen scheiden van de profiteurs. Het doet even pijn maar het zal een ongelofelijk reinigend effect hebben.

Maak van de EU een richtinggevend instituut in plaats van een regel/wetgevend instituut. Geef de mens weer een reden om excelleren boven de groep en gun ze de beloning daarvoor.

Dit PvdA/SP Idealisme is als religie: Laat het in nooit de overhand krijgen tenzij je oorlog wenst. Iemand die zich niet ontwikkelt is OF serieus hulpbehoevend OF gewoon lui/laks/tevreden met minder. Ik wil maar 1 groep steunen, u raad vast wel welke.

Woehahahaa | 01-05-14 | 09:29

Een samenleving is gebaat bij een zo groot mogelijke groep van modale verdieners. Juist die groep wordt nu continue gepakt met de meest onzinnige belastingen.
Ondertussen wordt er bij de overheid nooit naar de uitgavenkant gekeken.
Aan de uitgavenkant valt heel veel geld te halen, alleen, dat zou voor de meeste partijen en zeker voor de pvda snijden in het eigen vlees zijn en zal dus nooit gebeuren, simpelweg opnieuw de belasting verhogen is veel makkelijker.

Maar blijf vooral op dezelfde partijen als altijd stemmen, mensen, om daarna lekker door te blijven klagen.

spanarchist | 01-05-14 | 09:29

‘Ontwaakt, verworpenen der aarde…’ of het zinderende refrein: ‘Makkers, ten laatste male…’….. tegen wie hebben ze het eigenlijk in dit lied?

de directeur | 01-05-14 | 09:27

Die dikke vakbondstrol heeft met haar paar Nederlandse zeteltjes HELEMAAL NIETS NUL KOMMA NUL te vertellen in haar Europese fractie.

langsdekant | 01-05-14 | 09:26

@Van Duyvenbode | 01-05-14 | 09:20
Dat heeft Geert weer mooi gedaan. En de nuance die hij aanbrengt is best knap gezien het feit dat het op RT is.

van_de_pot_gerukt | 01-05-14 | 09:24

@necrosis | 01-05-14 | 09:19
Zij sturen altijd een speciale Marokkaanse herverdelingseenheid van de fiscus af op dit soort types.

Kaas de Vies | 01-05-14 | 09:23

Het is duidelijk wat 'gelijk' en 'eerlijk' betekent volgens de PvdA. Dat iedereen evenveel OVERHOUDT, niet dat iedereen evenveel BIJDRAAGT. In een vrije economie kan je het niet zo inrichten dat lange en dure opleiding, hard werken, investeringsrisico wel/niet doen nemen allemaal hetzelfde beloond wordt. Dan krijg je kapitaalvlucht en stopt innovatie en marktwerking.

een_mike | 01-05-14 | 09:22

Kaas de Vies | 01-05-14 | 08:42 Hoog tijd dat de plussen en minnen terugkomen op GS ! Plus 10 voor jou bij deze.

ja,diedus! | 01-05-14 | 09:20

@Mesmer | 01-05-14 | 09:13
Wist je dat de PvdA meeleest op GeenStijl?
En wist je dat vermogensdelicten (zoals het Niet betalen van belasting over de inhoud van je kluis) een zo mogelijk nog ergere misdaad is dan een roofoverval?
En ja, PvdA'ers zijn de grootste roofovervallers, maar tevens politici, en dan mag het....

necrosis | 01-05-14 | 09:19

In het puur materialistische wereldbeeld van de PVDA gaat het niet meer om geestelijke verheffing of de strijd tegen verwerpelijke ideologieën, men is simpelweg geobsedeerd door geld. Alle heil moet komen van transferunies, of het nou lokaal, nationaal of internationaal is. Geld is de oplossing voor alles, want geld - althans het gebrek eraan - is ook de oorzaak van alles, zelfs van verwerpelijke ideologieën. Hoe het verdiend wordt, hoe dingen groeien, weet men niet, ik heb het idee dat men denkt dat het uit de grond komt. Daarom springen ze er ook zo makkelijk mee om, als een stelletje verwende rijkeluisjochies met een Messiasaandoening.
Liberalen hebben dat niet. Liberalen willen gewoon met rust gelaten worden. Geld is daarbij alleen maar een middel, geen doel.
En over PVV-ers/racisten/fascisten/xenofoben kun je zeggen wat je wil, maar ze vinden geld i.i.g. geval niet het belangrijkste. In de jaren zeventig, toen ik opgroeide, was dát het summum van beschaving: geld niet belangrijk vinden.
Het kan verkeren.

Magdatkandat | 01-05-14 | 09:18

Artikel 1 van de grondwet vervangen door een nieuw artikel 1: "Een ieder os gelijk voor de belastingheffing. Discriminatie op inkomen of vermogen is verboden. De netto belastingdruk op een burger mag niet meer dan 34% zijn."

Dit is hard nodig. De enige partij die mee mag regeren en zegt tegen belastingverhogingen te zijn, staat te kijken hoe de graaiers van de PvdA in een Paflov-reactie de belastingen willen verhogen. Totaal incapabel deze mensen.

NiceGuysFinishLast | 01-05-14 | 09:16

@Finn | 01-05-14 | 09:10
Hypotheekrenteaftrek is ooit in het leven geroepen om IB te compenseren.

Hypotheekrente afschaffen, akkoord. Maar dit compenseren via IB.

De winst ligt hem in de 4 of 5 miljard fraudegevallen, bureaucratie en fouten die dan niet meer voorkomen.

Kaas de Vies | 01-05-14 | 09:16

Putin zorgt beter voor zijn mensen dan onze regering en de EU.
denoorman | 01-05-14 | 09:12 | | Reageer+ | 0

'Wij' zijn niet 'zijn' mensen.
En Putin is een eng mannetje.

Ars Vivendi | 01-05-14 | 09:15

Snackbar van Allah | 01-05-14 | 08:54
Alleen de PVDA?
Dat hele zooitje wat er de laatste paar decennia zit is een grote corrupte kliek die alleen naar de pijpen dansen van de Global Elite.
Er zit volgens mij nog geen echte volksvertegenwoordiger meer bij en als die er al bij zitten dan houden ze hun mond wel anders worden ze in de mainstream media vakkundig onschadelijk gemaakt.
Het enigste wat de politiek doet is de schapen compleet afhankelijk maken van de overheid en dit land ontmantelen zodat we mooi op kunnen gaan in de EUSSR.

endofdays | 01-05-14 | 09:15

Ik wil trouwens de gulden niet terug. Ik heb ergens een kluis met contant spaargeld en doe mijn grote aankopen tegenwoordig ook contant (vinden vooral de Duitsers best ok). Alles omwisselen wordt voor mij nogal lastig.

Vroeger vond ik het prima om alle belasting zonder morren te betalen. Nu pak ik elke sluipweg aan om het niet te hoeven doen.

Mesmer | 01-05-14 | 09:13

@necrosis | 01-05-14 | 09:03
Dat lijkt me meer een SP ding. PvdA (en VVD/CDA/GroenLinks/D666) doet het allemaal veel geniepiger met hun toeslagencircus.

Pierre Tombal | 01-05-14 | 09:13

Met deze regering en met de europese unie gaan we naar de kloten. Ideetje: kunnen de russische minderheden in nederland svp aangeven dat ze zich bedreigd voelen, zodat Putin ze te hulp kan komen. Laat Putin hier de boel maar overnemen om deze onderdrukking op te heffen. Hebben wij ook een voordeel van. Putin zorgt beter voor zijn mensen dan onze regering en de EU.

denoorman | 01-05-14 | 09:12

necrosis | 01-05-14 | 09:08
Dacht ik al, je weet het niet dus.

Mark Smith | 01-05-14 | 09:12

@Kaas & Pierre

HRA & Huurtoeslag afschaffen scheelt 17 miljard per jaar aan soepsidies, om van het herverdelingencircus maar niet te spreken. EWF kan dan ook,afgeschaft worden, evenals de WOZ. Dan heb je een markt en tienduizenden minder ambtenaren die in de bijstand-de-luxe regeling van envelopwapperen zitten nodig.

En idd. BTW. Kan ook wel lager gaat lekker zo met het BBP.

Finn | 01-05-14 | 09:10

@Mark Smith | 01-05-14 | 08:59
Pure oogstrelingen van Kaas de Vies natuurlijk. Gelukkig hoeft men daar nog geen belasting over te betalen, nog niet!

Kaas de Vies | 01-05-14 | 09:10

@daytripper

Het probleem is niet zo zeer de 1% van grootverdieners maar de 49% aan mensen die met een minimuumloon 36 uur aan het werk is maar nauwelijks hiervoor beloont word.

De 10% verdienende huishoudens die 30% hebben ingeleverd zijn de mensen die juist werken en de 30 procent die word ingeleverd zorgt ervoor dat juist die mensen minder verdienen dan mensen die geen baan hebben.

Grootste probleem in dit verhaal is dat Diederik het niet bij de super rijken vandaan haalt want dat schiet procentueel geen ruk op, buiten dat deze mensen genoeg constructies kunnen laten bedenken dat ze er nauwelijks iets achteruit gaan. Het probleem is dat het straks dus weer van de modaal en 2 keer modale burger gaat komen.. dat overwaarde of spaarpot nog verder word afgeroomd.

En daarbij komt weer dat al dit geld uit gegeven gaat worden aan "de zwakkeren" van de samenleving via een fraudegevoelig subsidie systeem wat de nut van werken nog verder naar de knoppen brengt dan het al is..

nobody@home | 01-05-14 | 09:09

@Mark Smith | 01-05-14 | 09:00
Je valt in herhaling.....

necrosis | 01-05-14 | 09:08

'tientallen' that is

Kobus Kloothamer | 01-05-14 | 09:07

Echte socialisten zijn zeer bedreven in het geld uitgeven van een ander. Dat hebben ze gedurende tietallen jaren al aangetoond. Stem er dan niet op gvd en ga gewoon aan 't werk! Janken doe je thuis maar.

Kobus Kloothamer | 01-05-14 | 09:07

Ja, het vermogen van dit land wordt op ontstellend oneerlijke wijze verdeeld. Het begon met de Euro, een munt die nog geen gulden waard is. Nederland betaalde er 2,20371 guldens voor.

Weg half vermogen.

De rest van de buit verdwijnt in de organisaties tot weggeven en herverdelen van Nederland. Meestal bestuurd door een stinkend rijke PvdA'er. En natuurlijk krijgen de kansloze kansenmensen er ook nog wat van mee, in ruil voor hun stemmen.

Jan Passant mk2 | 01-05-14 | 09:07

@necrosis | 01-05-14 | 09:03
Niet voor benzine wat die gaat straks op de bon!

van_de_pot_gerukt | 01-05-14 | 09:05

Klinkt leuk, arbeid minder belasten en vermogen meer. Maar waar het uiteindelijk op neer komt, is dat mensen die netjes sparen voor later de dupe worden. Mensen die zonder nadenken alles uitgeven als ze het binnen krijgen en daardoor later afhankelijk worden van de samenleving worden beloond.
Nog los van de zeer vermogende happy few, die waarschijnlijk hun biezen pakken waardoor je helemaal geen belasting meer kan heffen.

logisch | 01-05-14 | 09:05

Hoe lang staat de NL bevolking nog toe dat het ongebreideld geld verspillen (alleen de ICT-verspilling is 5 miljard per jaar, elk jaar) van de Roverheid elke keer gefinancierd moet worden met belastingverhoging?
.
- De roverheid is veel te groot: teveel ambtenaren
- De roverheid verspilt: miljarden en miljarden
- De roverheid investeert verkeerd willens en wetens (dit heet geen verspilling) zonder repercussie zoals het komende windmolenpark. Maar ook: hsl, betuwelijn etc.
- De roverheid heeft geen controle over reguliere uitgaven: bulgarenfraude, declaratiefraudes
- De roverheid heeft geen controle over onderdelen van de roverheid: ROC's die panden neerzetten en daarna failliet zijn; woningbouwcorporaties; provincies; waterschappen....
- etc.

En al dit bunker-falen wordt ''bestreden'' met simpelweg belastingverhogen.
De roverheid heeft geen enkele intentie dit bunkerfalen aan te pakken.

DeSjaak1000 | 01-05-14 | 09:04

@Pierre Tombal | 01-05-14 | 08:57
Als het aan Samsom (en Roemer) zou liggen, ging ons salaris rechtstreeks naar de MinFin.
In ruil daarvoor krijgen we voedsel/ benzine/ cadeaubonnen....

necrosis | 01-05-14 | 09:03

Ik lees overigens op nu.nl dat de PvdA de Europese fondsen wil inzetten voor het creëeren van leerwerkbanen voor jongeren. Dat laat wederom zien dat ze het alleen voor de bühne doen. De jongeren die kunnen werken komen ook aan het werk. De jongeren die dat niet kunnen hebben vooral zorg nodig. De 40+ers hebben op het ogenblik verreweg het grootste probleem. Alleen... Met een aanpak gericht op jongeren score je beter.

Mesmer | 01-05-14 | 09:02

De vermogensbelasting levert maar een paar honderd miljoen per jaar op, tegen tientallen miljarden op arbeid. Dat is op basis van die 1,2%, die al een hoop te doen geeft bij het huidige tarief. Die kloof ga je dus nooit dichten. Daarnaast is belasting op vermogen belasten gewoon een domme en visieloze maatregel. Mensen die echt geld hebben, zullen dat niet pikken en die vertrekken gewoon naar een ander land. Die besteden dus vervolgens verder ook niks meer in Nederland, wat direct gevolgen heeft voor alle andere belastingen. Mensen die niet wegkunnen, zullen hun spaargeld gebruiken om hun schulden af te lossen, bijvoorbeeld hun hypotheek.
.
No way dat mensen meer gaan uitgeven alleen maar omdat de Portemonnee van de Ander ze anders graag verder wil leegschudden voor hun goede gedrag.

Ih8yousf | 01-05-14 | 09:02

Ik heb al gezorgd voor weinig inkomen, nu nog dat vermogen. Dat zal ze leren.

van_de_pot_gerukt | 01-05-14 | 09:00

necrosis | 01-05-14 | 08:43
Hoe zijn de belastingplannen van de PVV zei je?

Mark Smith | 01-05-14 | 09:00

Kaas de Vies | 01-05-14 | 08:44
Ach, de meeste mensen denken toch TL;DR. De rest weet zo langzamerhand wel wat er staat.

Mark Smith | 01-05-14 | 08:59

Figuren die in de jaren '70 een huis hebben gekocht met een royale HRA en die doorverkochten voor VEEL geld en die nu woonlastenvrij wonen, die moeten ze flink pakken; de ECHTE scheefwoners.

meneer Q | 01-05-14 | 08:58

+ 1 voor Kaas. Voor de nieuwelingen. Vroeger lieten we zo eenvoudig weten of iemand steun had in zijn of haar opvattingen of dat hij/ zij alleen stond.

Verder: hoe kan het dat die mensen op het pluche zo enorm snel wereldvreemd worden. Of waren ze het altijd al? Dat kan toch bijna niet? Deze lopen gewoon in een compleet andere dimensie rond.

Mesmer | 01-05-14 | 08:58

@Aantastelijk | 01-05-14 | 08:51
Klopt. Samsom heeft een zeer onzuivere, griezelige uitstraling.

KoninginWildemina | 01-05-14 | 08:58

Schaf de HRA maar af voor huizen boven de 3 ton, ... Want dan moet de belasting over de gehele breedte ook omlaag...
Finn | 01-05-14 | 08:49</p>

<p><br>
Zo te lezen ben jij het volledig eens met de PvdA dat mensen met een huishoudinkomen - dus niet een persoonlijk inkomen - van twee keer modaal of hoger, meer belasting zouden moeten betalen zodat "arme" mensen daarvan kunnen profiteren.

Pierre Tombal | 01-05-14 | 08:57

PvdA is en blijft een criminele organisatie.

Snackbar van Allah | 01-05-14 | 08:54

Goed denk hier nu maar eens over na.

Succesvolle familiebedrijven worden kapot gemaakt omdat hun liquiditeitspositie in het gedrang komt om te voldoen aan successierechten.

Grote internationale corporaties ontspringen de dans.

Het lijkt wel een vooropgezet plan.

Schaf erf-/schenkbelasting af!

Mijn ervaring is dat bij familiebedrijven men goed is voor het personeel, ruimte voor zelfontplooiing en loyaliteit over en weer. Maar ook dat moet kapot, alles wat goed is MOET kapot.

Kaas de Vies | 01-05-14 | 08:54

@wielmoer | 01-05-14 | 08:48
En nu word je keihard van achteren genomen door Didi, zonder glijmiddel wegens wegbezuinigd....

necrosis | 01-05-14 | 08:53

Bij de GR verkiezingen heeft de burger genadeloos afgerekend met de PvdA en Samsom. Democratisch gezien is hij uitgerangeerd. Maar in plaats dat hij een tandje terugneemt, blijft hij als een ware dictator de burger uitknijpen.
Wacht maar tot 22 mei. En alle verkiezingen daarna. We gaan definitief afrekenen met de PvdA!

KoninginWildemina | 01-05-14 | 08:52

@daytripper: deze ongelijkheid is niet veroorzaakt door de 1% die zo rijk is. Ik vind dat een overheid zich niet moet beperken tot de basale zaken, maar niet moet gaan bepalen wie er teveel vermogen heeft.

Dutch_Holland | 01-05-14 | 08:52

@Finn | 01-05-14 | 08:49
Ja.

Maar ze schaffen natuurlijk alleen de hypotheekrenteaftrek af en verlagen natuurlijk nooit de BTW. Leer mij die politici kennen.

Kaas de Vies | 01-05-14 | 08:52

Ik zag gister weer een pvda spotje op tv. Samsom is heel erg eng. Hij straalt geen plezier uit, maar rancune. eng

Aantastelijk | 01-05-14 | 08:51

De vermogensverdeling is uitermate oneerlijk, de werkenden hebben veel meer geld dan de werkelozen.
Wat. Een. Kneus.
Sadomassochristus | 01-05-14 | 08:45

Sadomassochristus | 01-05-14 |
"De kloof tussen arm en rijk is in Nederland de laatste decennia een stuk sneller gegroeid dan gedacht. De onderkant van de inkomenspiramide, de 10 procent minst verdienende huishoudens, is er sinds 1977 qua reëel inkomen 30 procent op achteruitgegaan, terwijl alle inkomensgroepen daarboven er juist op vooruitgingen.
De belangrijkste oorzaken voor de inkomensachteruitgang van de onderste 10 procent, zijn de versoberingen van de uitkeringen".
Hoogleraar en onderzoeker Wiemer Salverda
Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) van de Universiteit van Amsterdam naar inkomensongelijkheid tussen 1977 en 2011."

daytripper | 01-05-14 | 08:50

Deze partij is een partij van abnormale jaloezie, alles wat een ander kan verwerven door hard te werken moet getopt worden voor, ja waarvoor, voor het kiesvee wat altijd aan te staats tiet hangt, en die groep wordt steeds groter dan moet je natuurlijk afvragen waar dat geld dan allemaal vandaan moet komen, makkelijk zat voor Didi, we roven weer de werkende burger Niks makkelijks dan gratis geld verstrekken, maar wel van de ander!

lanexx | 01-05-14 | 08:50

Wat de PvdA eigenlijk wil is dat succesvolle familiebedrijven op het moment van de erfopvolging worden beëindigd om belasting te kunnen betalen over deze erfopvolging. Daar zal de werkgelegenheid bij gebaad zijn.

Osdorpertje | 01-05-14 | 08:49


Het is niet alleen de verdeling van vermogen in dit land welke oneerlijk is, ook bij de verdeling van belastinggeld zijn nog wel 1 of 2 schoonheidsfoutjes te bespeuren. Schaf de HRA maar af voor huizen boven de 3 ton, dan sla je twee vliegen in een klap. Want dan moet de belasting over de gehele breedte ook omlaag en je bespaart vele miljoenen op de uitvoeringskosten. Weg ermee dus, het liefst helemaal. Idem voor de huurtoeslag en huurverhoging, wat een idioterie. Maak dus wonen betaalbaar, want due verdeling klopt ook al niet.

Finn | 01-05-14 | 08:49

*zucht... en mijn dag was net zó goed begonnen met een heerlijke blowjob door mevr Wielmoer !!

wielmoer | 01-05-14 | 08:48

Als Samsom het belastingstelsel had willen hervormen had hij in het kabinet moeten gaan zitten.

Zeetakje | 01-05-14 | 08:48

Zou het niet beter zijn als ik voortaan het banknummer van de belastingdienst op mijn facturen zet, dan kunnen mijn klanten rechtstreeks betalen aan deze nieuwe adel.

Dutch_Holland | 01-05-14 | 08:48

Kaas, ik heb geen zin hier grappig over te doen, je hebt volkomen gelijk.

Febofiel | 01-05-14 | 08:47

"De ongelijkheid tussen rijk en arm in Nederland is tijdens de crisis toegenomen. De rijkste 1 procent van Nederland heeft bijna een kwart van het totale vermogen in bezit. De verdeling tussen rijk en arm behoort dan ook tot een van de scheefste ter wereld. Dat meldt de Volkskrant op basis van cijfers van het CBS. Voor de crisis hadden de allerrijksten nog ruim eenvijfde van het vermogen in handen.

In 2012 had de rijkste 1 procent van Nederland, zo'n 74 duizend huishoudens, ruim 273 miljard euro aan vermogen. Dat is 23,4 procent van het totaal. Per huishouden dus zo'n 3,7 miljoen euro. Het totale vermogen in Nederland was in 2012 1.166 miljard euro.

Het vermogen van de rijkste 1 procent is sinds 2008 gegroeid doordat geïnvesteerd is in (internationale) aandelen en ander kapitaal dat in waarde stijgt. Het vermogen van de 'gewone burger' zit vooral in het eigen huis, dat de afgelopen jaren juist flink in waarde is gedaald."

Volgens de Utrechtse hoogleraar Bas van Bavel zit Nederland met de vermogensongelijkheid in de internationale top.

daytripper | 01-05-14 | 08:45

De vermogensverdeling is uitermate oneerlijk, de werkenden hebben veel meer geld dan de werkelozen.
Wat. Een. Kneus.

Sadomassochristus | 01-05-14 | 08:45

Dus Samsom gaat zelf ook inleveren? Of is dat ineens weer een heel ander verhaal? Wat is precies de definitie van "rijk" zijn volgens de PvdA? Vragen vragen...

OpperGek | 01-05-14 | 08:44

Argh, kan een redacteur mijn taalfouten er uit halen, zucht, komt omdat mijn pa niet mij hielp met mijn huiswerk omdat hij zo hard werkte.

Kaas de Vies | 01-05-14 | 08:44

Als je werkt ben je financieel altijd de lul. Zie ook plan NS: hogere tarieven tijdens de spits.

Ars Vivendi | 01-05-14 | 08:44

@Mark Smith | 01-05-14 | 08:40
Speaking of 'Dag van de Arbeid', waarom ben jij niet aan het werk?

necrosis | 01-05-14 | 08:43

Bezuinigen is lasten verzwaren.
Hervormen is belastingen verhogen.

Zo kennen we de heren politici weer.

Nederland heeft geen inkomstenprobleem, maar een uitgaveprobleem.

Focus op de uitgave. En dan niet zozeer op het uithollen van de verzorgingsstaat. Want dat is minder voor hetzelfde bedrag. Dat mag je alleen doen als je de belastingen verlaagt.

Die hele successierechten moet men afschaffen. We worden weer in een polariserende discussie gezogen die onzinnig is. Schaf die roof af. Gaat nergens over.

Onlangs met een ontkennend Marxist hierover gesproken, en zij zegt dat het oneerlijk is dat het lot bepaalt dat jij meer geld krijgt dan een ander. Want je kan je vader niet kiezen. En wat haar ook steekt dat je zonder tegenprestatie geld krijgt.

Goed... stel dit is waar... waarom is schenken dan ook belast? Mijn vader is vrij om te schenken aan wie hij wil met zijn eigen vermogen, dus waarom wordt dat dan belast? Heeft niets met lot te maken. Kan kiezen mij iets te schenken maar ook de buurman (die is dan zwaarder belast) Blijft alleen argument van geen tegenprestatie over, kom ik zo op.

Daarnaast is het werkelijk toeval dat ik het kind ben van mijn vader, dacht het niet. Dat vermogen dat hij heeft opgebouwd heeft hij over de rug gedaan van mijn vader-zoon relatie. Hij werkte tot 20:00 per dag en ook in de weekenden. Terwijl haar vader de vakbondsleider altijd thuis uit Marx voorlas. Ik ben dus eigenlijk slachtoffer en eis compesatie (slachtofferrol maakt asociaal links altijd confuus gaat dan in pavlov hulprol)

Goed wat hadden we nog openstaan.

Oh ja iets ontvangen zonder tegenprestatie.

Goed... als dat niet mag... kunnen we de verzorgingsstaat wel afschaffen en natuurlijk ontwikkelingsamenwerking.

Die lui willen gewoon dat altijd via de staat iemands geld herverdeeld wordt.

Maar de beste herverdeling geschiedt namelijk door arbeid, uitwinnen van talenten kennis en kunde, want daar wordt men dan voor betaalt. Dat is namelijk de herverdeling in de meest pure vorm, daar hoeft geen overheid tussen te zitten.

Goed, de eerste die nu de internationale aanheft krijgt met mij te maken!!!@@#@@#!

Kaas de Vies | 01-05-14 | 08:42

Mensen met geld, dat zijn (aldus PvdA) toch mensen die modaal + €10 verdienen.....?

necrosis | 01-05-14 | 08:42

Tja, daar is het een socialist voor.
Speaking of which, wat zijn de belastingplannen van de PVV eigenlijk?

Mark Smith | 01-05-14 | 08:40

De Partij van de Afgunst die méér belasting wil binnenharken. Je gelooft het niet.

Magnum Force | 01-05-14 | 08:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl