Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten: Nuclear Stupidity Summit

feynmanenoffeiten.jpgNederland heeft alle regeringsleiders uitgenodigd. Accepteert een langdurig verkeersinfarct midden in de Randstad. Geeft soevereiniteit & burgerrechten weg. Koopt het failliete World Forum en lapt het op, terwijl 400.000 vierkante meter rijksgebouwen in Den Haag leegstaat. Laat Nederland zonder politie achter. Dat zijn offers, die ik begrijp, gegeven Hiroshima & Nagasaki. Naar huidige capaciteits-maatstaven twee kleine, bijna schattige kernbommen. Maar wat schetst mijn verbazing? De top is vooraf beperkt tot alleen het voorkomen van diefstal van hoog radioactief materiaal door terroristen. Die zag ik niet aankomen. Rusland dreigt op staatstelevisie met kernwapens. Sinds de val van de Sovjet-Unie is een fors deel van de wapens, inclusief nucleaire, vermist geraakt. Mochten terroristen een vuile bom willen maken, dan hebben ze daar al decennia het materiaal voor. Verouderde kerncentrales staan op instorten. Allemaal onbelangrijk, blijkbaar. Erger nog, Poetin komt helemaal niet. Dit wordt een interventie zonder alcoholist. voorwaarde dat haar landsgrenzen door alle grote kernmachten gegarandeerd werden. Oekraïne is nu zoals Polen ooit was: verdeeld tussen Oost en West. Voor Iran en Noord-Korea zijn kernwapens op hun beurt de enige manier om zelfstandig te blijven. Kortom. De NSS gesprekspartners hebben iedere geloofwaardigheid verspeeld, de belangrijkste partner komt niet en daadwerkelijke problemen worden niet besproken. Tijdens het Manhattan project was er slechts 1 natuurkundige die halverwege het onderzoek wegens gewetensbezwaren de poort uit liep, de woestijn in: de latere winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, professor Joseph Rotblat. Voor de eerste atoombom besefte hij al dat deze wapens totaal immoreel zijn. De rest van zijn leven heeft hij samen met anderen geprobeerd duidelijk te maken dat kernwapens fout zijn. De duidelijkste poging, samen met twintig andere geleerden, was de film Threads, een docudrama over het effect van een kernoorlog op de maatschappij. Volledige versie in de embed hieronder:
In de jaren tachtig was deze kennis reden om er langdurig en met 550.000 mensen over te demonstreren. De reactie van Lubbers was een voorraadje kernwapens op luchtmachtbasis Woensdrecht. Decennia later wordt de JSF gekocht, omdat een Amerikaans toestel vereist is om deze Amerikaanse kernwapens te kunnen 'vervoeren'. Er is dus op zijn zachtst gezegd een bepaalde afstand tussen onze belangen, onze uitgesproken mening en het zinloze, gevaarlijke haantjesgedrag van alfamannetjes. Tsar Bomba Het begon in Hiroshima & Nagasaki met 16 en 21 kiloton TNT-equivalent aan 'kleine' explosies. Honderdduizenden burgerdoden en in beide steden een kaalgeslagen gebied van vele kilometers doorsnede. Deze acties zijn niet te verantwoorden, maar een herhaling van D-Day ook niet. Oorlog is nou eenmaal het ziekste product van de menselijke geest. Wel was het genoeg om het Japanse keizerrijk te laten capituleren, maar het was niet genoeg voor de architecten van de Koude Oorlog. Zij wilden groter, veel groter. Toen Rusland ontevreden was over de nauwkeurigheid van hun dronken piloten ontwierpen ze de 100.000 kiloton zware Tsar Bomba. De test was zonder derde trap van Uranium en gaf ruim 50.000 kiloton - tien keer al het wapengebruik van WOII samen in 1 klap. Levert derdegraads brandwonden op ruim 100 km afstand. Dan maakt het niet meer uit of je 'm op Utrecht of Den Haag gooit, je raakt altijd beide steden. De fall-out is een wereldwijd probleem, dus gedeeltelijk gooi je zo'n ding altijd op jezelf. De zotte Belgen bewaken de voedselveiligheid door in het gehucht Dessel de straling van verse koemelk te bestuderen. Wat blijkt? De grootste bron van radioactieve neerslag was niet Fukushima. Het was niet Tsjernobyl. Het waren de lange reeks bovengrondse proeven met kernwapens. Kernexplosies aan de andere kant van de planeet. De grootste nucleaire ramp was geen ongeluk, maar militair onderzoek. Het had zo mooi kunnen zijn Een halve eeuw ontwikkeling, productie, testen en verspreiding van kernwapens. Straks is de olie op. Haar vervanger staat nog niet klaar. Dan gaan we ons afvragen waarom we academisch onderzoek, tijd, uniek materiaal en grof geld verspild hebben. Kerncentrales hadden veiliger kunnen zijn, elektrische energie tien keer zo goedkoop en het kernfusieproject Iter had voltooid kunnen zijn. Deze top is zinloos. Uraniumerts ligt in bijvoorbeeld Iran gewoon op maaiveld-niveau. Net zoals er puur Uranium rond Tjsernobyl slingert. Een vuile bom is louter dit radioactief materiaal verspreiden als fijnstof. Iedereen kan het. De echte kernbom werd zelfs moeiteloos nagemaakt door een vrachtwagenchauffeur. Duitsland sloot zijn veilige kerncentrales, terwijl elf kerncentrales van het Tsjernobyl ontwerp nog gewoon aanstaan. Kortom. De tunnelvisie van het NSS op terrorisme geeft alle andere kernrampen vrij spel. [Noot van de redactie: Coole #NSS pica's & intel bij @FMCnl. En de Telegraaf heeft een reporter op kernenergie, qua onvermoeibaar: Alexander Bakker.]

Reaguursels

Inloggen

@Necrosis,9.22 u. Ik bedoel dus "te" los van wat er na komt,dus geen tevreden.En zeker niet "tegoed",want schuld is absoluut niet bevorderlijk in menselijke relatie's.

Dolphi | 23-03-14 | 17:55

Waar ging het over? Ik zag alleen dikke tetten

das_Freudenmädchen | 23-03-14 | 15:17

First world problems.

kicktherabbit | 23-03-14 | 13:34

Is men er nu al uit met de slottoespraak? Dat je die van te voren al kunt maken geeft toch wel aan dat het niets meer dan poppenkast is.

noerg | 23-03-14 | 11:33

Fall out probleem is heel erg afhankelijk van welke hoogte je zo'n ding laat exploderen btw. En met de neutronenkorrelbom was fall out sowieso opgelost.

Andersom dag | 23-03-14 | 11:30

Eigen schuld Feyman had je maar niet zo bij de hand moeten zijn in het Manhattanproject nu zitten we met die shit kernwapens opgescheept.

Andersom dag | 23-03-14 | 11:27

Geschreven door (weer) iemand die de materie niet snapt. "Uranium op maaiveldniveau"??? Ga alsjeblieft een boekje "kernbommen voor dummies" kopen voordat je mensen bangmaakt. Jouw soort mensen is de exacte reden dat we nu olie en kolen stoken, iedereen bang is voor dat "verschrikkelijke" nucleaire afval (en bij millioenen doodgaan aan fijnstof door fossiele olie / kolenverbranding).

Bottom line:

-Kernwapens bestaan, daar kunnen we niks meer aan doen. We zullen ons tegen agressors met die wapens moeten kunnen verdedigen en de enige manier waarop dat kan is met... kernwapens.
-Zonder kernwapens hadden we nu al minimaal 1, mogelijk 2 extra oorlogen gehad die WOII tot een lachertje hadden gemaakt.

Ik vind het diep triest dat sommige journalisten hun macht gebruiken om mensen bang te maken, zonder zich goed te verdiepen in de materie en consequenties van hun oprispingen. Ondanks mijn liberale geloof denk ik dat we mensen die zich hier schuldig aan maken zouden moeten verbieden om hun vak nog langer uit te oefenen, je bent als een chirurg zonder diploma, oetlul.

Homer P. Simpson | 23-03-14 | 11:12

Afgezien van de bedragen die met dit onderonsje gemoeid zijn, schattingen lopen uiteen tussen de 50 en 200 miljoen, personele inzet, economische schade etc. is het bedenkelijk dat deze summit in het dichts bevolkte deel van Europa gehouden wordt, zeker als je bedenkt dat de maatregelen die genomen worden ter beveiliging erop gericht zijn ter voorkoming van een aanslag, met andere woorden met houd rekening met een aanslag al dan niet met nucleair materiaal wat dus ook een potentieel risico vormt voor de wijde omgeving van dit treffen. Beetje vreemd dat deze summit dan gehouden word in het dichts bevolkte deel van Nederland en op zijn beurt dichts bevolkte deel van Europa gerekend naar landen boven de 15 miljoen inwoners.
Is er bewust gekozen voor deze locatie om die reden? de randstad als menselijk schild? Let wel deze summit gaat dus om de wind uit de zeilen te nemen van terroristen die er dus alle baat bij hebben dit te laten mislukken en dus en reëel risico vormen. De inzet van zeer zware middelen als luchtafweer, F16s etc kent zijn gelijke niet in de Nederlandse geschiedenis vanwege het in potentie zeer grote risico, Maar waarom uitgerekend deze summit in zo'n onoverzichtelijk gebied plannen? en daarmee een groot deel van de bevolking in gevaar brengen?
waarom niet op een overzichtelijk eilandje in de stille Zuidzee dat vele malen beter te beveiligen is en minder slachtoffers eist als het dan toch fout gaat?

trivius | 23-03-14 | 10:40

VanBukkem | 23-03-14 | 10:22

Is natuurlijk ook wel weer te verklaren dat voor de meeste mensen er niets anders opzit dan te leven naar de Norm: een eigen auto, een eigen huis, en meer van dat soort dingen.
En ik denk ook dat de grote bulk van de bevolking, waartoe ik mezelf ook reken, gewoon ook opgesloten zit in de maatschappij en geen alternatief heeft dan te leven volgens de regels.
Eventuele kennis over de onhoudbaarheid van het maaschappelijke model is dan ook uitermate bedreigend.

Rest In Privacy | 23-03-14 | 10:37

Lenco | 23-03-14 | 10:18 | + 0 -
De test met de Tsar Bomba had een dummy loden kern waar in het ontwerp een derde trap met hoog verrijkt Uranium zit. Test met deels lood is dus ruim 50 Megaton, ontwerp met Uranium 100 megaton. Wat ik in de tekst vertaald heb naar 100.000 kiloton en niet naar 100.000 kilo zoals in jouw tegel. www.atomcentral.com/tsar-bomba.aspx

"If detonated at full scale the yield of 100 megatons (100Mt--equal to one hundred million tons of TNT). The explosive force of this bomb would have been approximately 6,500 times the 15-16 kiloton bomb detonated at Hiroshima. It would have increased the world's total fission fallout since the invention of the atomic bomb by 25%."

"A scaled down version of the original is produced by replacing the uranium fusion tamper (which amplifies the reaction) with one made of lead to eliminate fast fission by the fusion neutrons, hence reducing the power of the original version. A 50 megaton bomb was now ready to be detonated."

Feynman | 23-03-14 | 10:32

@Van Duyvenbode | 23-03-14 | 09:38
Ik ben bang dat u helemaal gelijk heeft. Maar leg dit voor aan de gemiddelde Nederlander en die zegt "ach, dat zal toch wel meevallen...?" En ondertussen hobbelen ze doodleuk als lemmingen richting de afgrond. "Je moet niet zo negatief doen."

VanBukkem | 23-03-14 | 10:22

Ter correctie:
De Tsar Bomba was 50 Megaton.
Dat is dus 50 Miljoen Ton TNT en dus NIET 100.000 kilo TNT zoals in het stukje van Feynman.

Lenco | 23-03-14 | 10:18

Nou en, water zit bij mij gewoon in de kraan....
necrosis | 23-03-14 | 10:02 | + 0 -

ieder zijn meugh my friend. *doet steelse blik naar de de fonkeling in mijn steen*

Centauri3 | 23-03-14 | 10:07

necrosis | 23-03-14 | 09:58

Reserves zijn niet belangrijk. Het gaat om productie. En daar zit het probleem: de teerzanden in Canada halen slechts een fractie van de productie van de conventionele olie. Teerzanden redden misschien Canada, niet de rest van de wereld.

Rest In Privacy | 23-03-14 | 10:07

@Centauri3 | 23-03-14 | 09:58
Nou en, water zit bij mij gewoon in de kraan....

necrosis | 23-03-14 | 10:02

@Einde van de Domheid | 23-03-14 | 09:56
Die schijnt wel een biertje te lusten, maar hij is er niet bij tijdens de top in Den Haag.

necrosis | 23-03-14 | 10:00

@Van Duyvenbode | 23-03-14 | 09:46
Niet zo somber, alleen al de teerzandvelden van Canada omhelst een geschatte totale reserve van 2500 miljard vaten.

necrosis | 23-03-14 | 09:58

Diamanten dus ook, heb je minimaal 600-800 graden voor nodig, maar bij een forse huisbrand is dat geen probleem.
necrosis | 23-03-14 | 09:51 | + 0 -

"Diamant toont aan dat er water in de aardmantel zit"

www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/wetensc...

dit ie eauk nieuwigh ...

Centauri3 | 23-03-14 | 09:58

Is Putin een innemer?

Einde van de Domheid | 23-03-14 | 09:56

@Centauri3 | 23-03-14 | 09:42
Het nadeel, Carbon kan verbranden.
Diamanten dus ook, heb je minimaal 600-800 graden voor nodig, maar bij een forse huisbrand is dat geen probleem.

necrosis | 23-03-14 | 09:51

scuzi ... wat wildem 'Zij eauk al weer verdedigen/beschermen met een vliegmachien aangedreven op een blokje thorium dragenden that when-the-fatlady-sings-the bleu's-thing (H2 bom), op een combustion van waterstofbell's?

Centauri3 | 23-03-14 | 09:47

De financiële crisis van 2008-2014 is slechts het wijds luidende gerommel van de daadwerkelijke aardbeving: Peak Oil.

Rest In Privacy | 23-03-14 | 09:46

(C) maar dan veel compacter....
necrosis | 23-03-14 | 08:57 | + 0 -

yes my friend ... ALL is Carbon.

Centauri3 | 23-03-14 | 09:42

Die koekenbakkers van wereldleiders hebben zeker nog nooit van skype gehoord?
Hassan_Jassan | 22-03-14 | 22:34 | + 46 -
Ssssssssssst joh lol, anders wordt die neeltje kroest boos!

KannieWaarZijn | 23-03-14 | 09:39

En wat peak oil betreft: de wereldeconomie gaat binnen luttele jaren compleet instorten. De crisis van 2008-2014 was slechts het gerommel hoorbaar in de verte. De echte klapper laat niet lang meer op zich wachten.

Rest In Privacy | 23-03-14 | 09:38

de tunnelvisie op terrorisme heft voor veel meer ellende gezorgd. het erge is dat deze tunnelvisie de terroristen precies geeft wat ze zoeken. Angst, vooral versterkt door onze leiders die deze angst juist te eigen nutte uitbaten

Nebuchednezzar | 23-03-14 | 09:37

Deze Top is weer eens een bewijs dat de zogenaamde "democratie" een wassen neus is. Wat is dan eigenlijk die zgn. democratie dan wel? Democratie is een soort bingo-avond voor het gewone volk georganiseerd door de heersende klasse, een loterij zogenaamd voor het goede doel van de vrijheid.
Democratie is theater. Maar dan letterlijk en niets anders.
Democratie een een schaamlap voor de naakte macht.
De Top maakt dat heel goed duidelijk.

Rest In Privacy | 23-03-14 | 09:36

Tsar Bomba was al een H2 bom,kernfusie dus, 'Hiroshima en Nagasaki' waren nog kernsplijting.
Overigens denk ik niet dat Iter klaar had kunnen zijn. We krijgen nu pas de computerkracht die nodig is om enigszins te begrijpen wat er precies bij fusie gebeurd. Op dit moment kost fusie voor energieproductie nog veel meer energie dan dat het opbrengt.
En even tegengesteld gerendeneerd: zonder ontwikkeling van kernwapens zou de ontwikkeling van computers veel minder snel kunnen gaan. Het Manhattan project was de grote aanjager tot de ontwikkeling van betere/efficiëntere Turing machines.

arie181818 | 23-03-14 | 09:31

Oké, dus die grote bommen gooien we niet omdat we die dan net zo hard op ons zelf gooien. Ze zijn de absolute tegenhangers van de op afstand bestuurbare drones die nog een vlieg van je neus kunnen schieten zonder dat je er een krasje aan overhoudt. We hebben het dus over 'kleiner' spul die dan wel vreselijk veel ellende kan aanrichten op lokaal niveau. Als die troep in handen valt van verkeerde mensen (en dat gaan al lui tijdens de NSS uitmaken, zonder natuurlijk zichzelf als 'verkeerde mensen' te categoriseren), dan hebben we poep in de ventilator. Het is het aloude principe van het uitvinden van troep die later weer tegen je wordt gebruikt. Veel succes in Den Haag, met het bereiken van niks.

henkojenko | 23-03-14 | 09:28

@Dolphi | 23-03-14 | 09:14
Behalve TEvreden....

necrosis | 23-03-14 | 09:22

@uberdude | 23-03-14 | 09:02
En wat verdient Jan-met-de-pet eraan?
Helemaal niets!
Die mag opdraaien voor de 25 mio (excl. beveiligingskosten), terwijl de grote graaiers er met de buit vandoor gaan.
O, en inkomstenderving voor het MKB dat langs 'de route' ligt en in sommige gevallen van maandag t/m woensdag gesloten moet blijven, wordt niet vergoed!

necrosis | 23-03-14 | 09:21

Mijn goede moeder zei altijd: Alles waar TE voorstaat is onzin.Dat geldt dus ook voor geweld en mega-vergaderingen erover.

Dolphi | 23-03-14 | 09:14

@Nivelleermarionet | 23-03-14 | 08:06
Dure top? Nee. Heb je wel eens gerekend wat hij oplevert? 8000 man over de vloer, hotels, diners, hoeren, zakendeals, talloze limo's. Lulkoek. Nog nooit zo'n goedkope handelsreis gezien. En de mannen in groen kunnen weer leuk oefenen ook.

uberdude | 23-03-14 | 09:04

Feyman heeft in ieder geval laten zien dat hij inmiddels helemaal bij Geenstijl hoort. Alleen maar zuur schrijven, ongeacht het onderwerp. Dat het stuk daarna nergens meer opslaat, onsamenhangend is en zelfs de kernboodschap niet zinnig is, is niet belangrijk. Wat de top ons WEL oplevert niet bekijken, wat iedereen hier doet, niet belichten.
Maar dat is niet belangrijk. Alles voor de Google-klicks, hè Feynman? Succes met de nieuwe auto.

uberdude | 23-03-14 | 09:02

@Centauri3 | 23-03-14 | 08:51
Dat is een stuk steenkool (C) maar dan veel compacter....

necrosis | 23-03-14 | 08:57

Vlagverbranding mag tijdens het topoverleg. Ja, natuurlijk mag dat in het zichzelf wegcijferende Nederland. Maar of de andere bezoekende landen dat kunnen waarderen is een tweede, elders in de wereld zijn mensen veel zuiniger op hun land en cultuur. Je moet de antisemitische moslims niet de ruimte geven voor hun agressieve intolerantie.

malin | 23-03-14 | 08:56

"Deze top is zinloos. Uraniumerts ligt in bijvoorbeeld Iran gewoon op maaiveld-niveau. Net zoals er puur Uranium rond Tjsernobyl slingert."
Feynman | 22-03-14 | 22:30 | Link | 210 reacties

scuzi ... "The Jewel of the Nhijl" is eauk geen stuk steen! #KohINohr

Centauri3 | 23-03-14 | 08:51

@Nivelleermarionet | 23-03-14 | 08:06
Over Noord-Korea heb ik mijn twijfels, of liever gezegd, over de absolute heerser van dat land.
Vergeet niet dat zijn vader en (vooral) grootvader nogal extreem waren qua zelfverheerlijking, en Kim Jong-Un verschilt niet veel van ze.
Die vent leeft in een andere wereld, de zijne, met veel wapens, veel soldaten, veel machtsvertoon en een enorm ego!

necrosis | 23-03-14 | 08:33

-weggejorist-

Parcero | 23-03-14 | 08:26

Het grootste gevaar is niet dat landen kernbommen zouden gebruiken. Zelfs Noord-Korea en Iran zijn net niet gek genoeg om dat te durven. Het gevaar komt van terroristen die een heel land kunnen gijzelen. En vooral van islamitische zelfmoordcommando's die het Westen willekeurig en op zo groot mogelijke schaal willen treffen. Niet met atoombommen, maar met nucleaire vervuiling op grote schaal. Hoe zinloos het ook lijkt, het is erg belangrijk om (nog meer) diefstal van radioactief materiaal te voorkomen. Dure top? Ja. Zinloze top? Nee.

Nivelleermarionet | 23-03-14 | 08:06

Omdat je ook over kerncentrales schreef, hier nog een linkje voor patenten en video's met betrekking tot het vrije-energie-concept van M.T. Keshe waarmee alle kerncentrales overbodig worden. Deze man heeft zijn technologie wereldwijd aan allerlei overheden gepresenteerd zodat niemand ermee aan de haal zou gaan, maar is inmiddels met de dood bedreigd door de gevestigde orde. Waarom toch? Zouden ze bang zijn? Zou willen zeggen: maak het viral...
www.wetransfer.com/downloads/5830ec4d...

Good Meuning | 23-03-14 | 07:51

Jeetje, ik ben 67. Houden jelui het nog even rustig. Dan ben ik weg namelijk weg. Je denkt toch niet dat ik in een zorgcentum of een luier ga zitten?
De gekkies doen maar. Een paar honderd Timmerfransen die wat ouwehoeren en snoeren. Sodemieter toch op idioten, mijn wereld neem ik lekker met mij mee ten einde.

eus | 23-03-14 | 07:27

Een land dat daadwerkelijk een atoombom gebruikt kan er op rekenen dat dit land per omgaande er eentje terugkrijgt... op eigen land.
Dat is genoeg reden om een atoombom te hebben maar ook om dit soort zinloze vergaderingen te stoppen.

duitse herder | 23-03-14 | 06:58

Ja maar NL en NL regering staat nu wel op de kaart als zijnde een belangrijk land in de diplomatie. En daar gaat het allemaal om.

Zzzzooooffff | 23-03-14 | 06:44

Er is geen kern afval en kern energie kan veilig en groen zijn.Huidige centrales zijn doorgaans geen goed voorbeeld.

Meneer-reetkever | 23-03-14 | 05:44

@miko | 23-03-14 | 05:09
Trouwens, ik ben pinkpop ganger, heerlijk! Sfeer, regen of zon, joint of niet, bier of niet.... duh....

gedachtespinsel | 23-03-14 | 05:11

@miko | 23-03-14 | 05:09
Nee, de beleving van een concert is nooit als op een CD. Ik heb al zoveel gezien, zelfs MJ hahaha, en nee geen fan van, maar onwijs wat een show!

gedachtespinsel | 23-03-14 | 05:10

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:56
De concerten zijn echter vaak geen toegevoegde waarde.
Zet thuis een cd op.
Ben je ook klaar.
Nee een goed concert was Mettalica in de groenoordhallen
www.youtube.com/watch?v=LutaoIPn4JQ
geweldige intro blijft het.
Biohazard in 92, of anders Pearl jam op pinkpop.
www.youtube.com/watch?v=4q2sIZUSLRA

miko | 23-03-14 | 05:09

@miko | 23-03-14 | 04:53
yup!!! blijft tijdloze muziek ja!

gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:56

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:13
vaak genoeg gezien. Professionals,net pink floyd.

miko | 23-03-14 | 04:53

Iets met lakens en uitdelen.

BSN-nummer | 23-03-14 | 04:37

@BSN-nummer | 23-03-14 | 04:30
Nee, kan nou ook niet blij worden van al die ouwe lullen! :D

gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:32

Met m'n busje vanaf de overtoom richting brug vondelpark. *nog een paar uur onder de lakens* stelletje ouwe wijven hier beetje deep purple luisteren!

BSN-nummer | 23-03-14 | 04:30

@necrosis | 23-03-14 | 04:15
yup

gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:17

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:13
Bejaarden?
Je bedoelt Deep Purple?

necrosis | 23-03-14 | 04:15

@Jan Dribbel | 23-03-14 | 04:07
Als je dover wordt, zet je het geluid toch gewoon wat harder?
*opgelost*

necrosis | 23-03-14 | 04:13

@miko | 23-03-14 | 04:09
Stelletje bejaarden die een feestje kunnen bouwen haha

gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:13

@necrosis | 23-03-14 | 03:57
one of my fav's

miko | 23-03-14 | 04:09

necrosis: 3:57

Af en toe is het een voordeel als je dover wordt.
Het einde, door ouderdom, komt dichterbij, maar wat tegenwoordig uit de luidsprekers komt versnelt het einde
nog sneller.

Jan Dribbel | 23-03-14 | 04:07

@BSN-nummer | 23-03-14 | 04:02
de übertroll volgens het aantal min kudos, pas op! hahaha

gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:04

Ben ik zomaar de gedachtenspiegen vergeten...

BSN-nummer | 23-03-14 | 04:02

@necrosis | 23-03-14 | 03:57 Veel power chords, ik speel maar 1 x per jaar mijn elektrisch triplexje en dat is om middernacht op balkon, om 12 uur 's nachts op oude jaars avond en dan gaat die versterker vol open!!!!! Maar speel dan meestal smoke on the water.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 04:00

@miko | 23-03-14 | 03:54
Maar vorig jaar helemaal uit mijn pan gegaan bij Deep Purple, man man man, ging uit mijn pan!

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:56

@miko | 23-03-14 | 03:35
Ik heb Teun al ruim 2 jaar niet meer voorbij zien komen.
Zou hij het zo druk hebben met zijn handel in stenen?

necrosis | 23-03-14 | 03:55

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:49
Nee? Ow, en ik dacht,...

miko | 23-03-14 | 03:54

@necrosis | 23-03-14 | 03:48
Ja, wat het meest fundamentele deeltje is weet ik niet, en ik weet niet hoe 'denken' ontstaat, is dat een gevolg van elektrische signalen of komt er meer bij kijken. Is het het eerste dan is alles te determineren en bestaat er geen vrije wil, zijn gevoelens en emoties niet meer dan gevolg van stroompjes die voorspelbaar zijn. Vraag me af of we zelf het universum creeeren of dat we er onderdeel van zijn. Was er iets voor de big bang, nee kan niet wat toen was er geen tijd, jawel want ander had heelal niet kunnen ontstaan. Verders weet ik wel iets over programmeren, filosofen, culturen en psychologie. Verder weet ik niks.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:53

@miko | 23-03-14 | 03:43
Niet helemaal mijn muziek....

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:49

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:42
Jij hebt echt overal verstand van, is er iets wat je NIET weet?

necrosis | 23-03-14 | 03:48

@miko | 23-03-14 | 03:39
Oh, volgens mij, en ik heb het niet bekeken, maar laten ze een database ergens anders statistieken en backup draaien (waar je ook je statistieken kunt bekijken). Die is meestal wel online, maar de server die de berichten verwerkt zit nog wel eens in een dipje.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:42

word regaguurderd bende

BSN-nummer | 23-03-14 | 03:41

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:37
Hoe zou dat komen????

miko | 23-03-14 | 03:40

@miko | 23-03-14 | 03:39
Is de tijd dat ik hier het meeste zit. En soms in het weekend in de middag.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:40

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:28
Verdiep je eens in het spookuur!

miko | 23-03-14 | 03:39

@miko | 23-03-14 | 03:37
Verlicht ons!

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:37

@necrosis | 23-03-14 | 03:25
Wat een geprul met zerverts.
10 jaar en dat hebben ze nog steeds niet opgelost.
Gotver we proberen de wereldproblemen hier op te lossen zitten we met spookuur op mijn meest creatieve moment!

miko | 23-03-14 | 03:37

@miko | 23-03-14 | 03:35
Vervelend he dat gemier als verbinding niet lekker loopt...

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:37


@necrosis | 23-03-14 | 03:28
Teun heeft een mooi donker Antilliaans vrouwtje.
Werkelijk, geen grapje, slim vrouwtje ook.
Dat is zijn grootste verdienste.
Hij houd haar goed uit de picture.
Eerlijk gezegd zouden ze al gescheiden kunnen zijn.
Maar dan zou ik mijn bronnen moeten na plegen.

miko | 23-03-14 | 03:35

Minder minder minder !

Shareholder II | 23-03-14 | 03:33

@necrosis | 23-03-14 | 03:28
Teun heeft een mooi donker Antilliaans vrouwtje.
Werkelijk, geen grapje, slim vrouwtje ook.
Dat is zijn grootste verdienste.
Hij houd haar goed uit de picture.
Eerlijk gezegd zouden ze al gescheiden kunnen zijn.
Maar dan zou ik mijn bronnen moeten na plegen.

miko | 23-03-14 | 03:32

@necrosis | 23-03-14 | 03:25
Ik ben er nog schat. oeps zou ik niet meer zeggen :D

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:30

@necrosis | 23-03-14 | 03:03
Vind ik helemaal prachtig, maar als iets me interesseert lees ik er over, probeer het te begrijpen en dan vind ik het eigenlijk wel weer best. Moet altijd weer iets nieuws te begrijpen zijn.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:28

@miko | 23-03-14 | 03:24
Ex-miss van Teun?
Wat heb ik gemist?

necrosis | 23-03-14 | 03:28

@necrosis | 23-03-14 | 03:03
Vind ik helemaal prachtig, maar als iets me interesseert lees ik er over, probeer het te begrijpen en dan vind ik het eigenlijk wel weer best. Moet altijd weer iets nieuws te begrijpen zijn.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 03:28

-weggejorist-

BSN-nummer | 23-03-14 | 03:27

Volgens mij zijn @necrosis @miko en @275645285 03 nog op....

BSN-nummer | 23-03-14 | 03:26

@necrosis | 23-03-14 | 03:23
Gerontofiel zijn? Nee, zo ziek is hij niet. ;)

miko | 23-03-14 | 03:26

Ojeetje, spookuur is weer begonnen....

necrosis | 23-03-14 | 03:25

@necrosis | 23-03-14 | 03:09
Niet dat Mark daar veel mee doet,daar heb je dan wel weer gelijk in.
Zou Greet een beetje rondneuken?
ik denk het wel.
Dat is ook niet bepaald de mooiste.
Misschien heeft hij die ex-miss van Teun er wel eens over heen getrokken?

miko | 23-03-14 | 03:24

@miko | 23-03-14 | 03:17
Dan doet Rutte toch echt iets verkeerd, of zou hij........ nee, natuurlijk niet!

necrosis | 23-03-14 | 03:23

@necrosis | 23-03-14 | 03:09
Meer als we denken. Dit soort posities zijn toch een babemagnet.

miko | 23-03-14 | 03:17

@BSN-nummer | 23-03-14 | 02:51
Ja en die mochten lekker alleen blijven wonen zonder verplicht als fokzeug bij een neef in te wonen.

miko | 23-03-14 | 03:16

@tweetybird | 23-03-14 | 03:03
Samsom zal zich verweren met het feit dat hij seks heeft, in tegenstelling tot coalitiegenoot Rutte.

necrosis | 23-03-14 | 03:09

@niko appels en peren zijn allebei fruit! *zich even verstoppend voor de riot buiten*

BSN-nummer | 23-03-14 | 03:03

@tweetybird | 23-03-14 | 02:31
Lekkende kernbommen zijn niet goed voor je uiterlijk:
images.retecool.com...
necrosis | 23-03-14 | 02:49 | + 0 -

Hmmm in het geval van samson,is dat niet gekomen door het lekken maar is hij zo geboren. Bij geboorte was hij al lelijk als de nachtJa veel heeft hij niet mee. Dat kun je wel stellen. Je zou medelijden met hem krijgen. En dat is waarschijnlijk de reden dat hij bij de pvda zit.

tweetybird | 23-03-14 | 03:03

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 02:56
Pas je wel op wat je schrijft, ik neem aan dat Plasterk (onder de noemer 'veiligheid') het hele internet laat aftappen wegens de NSS top.

necrosis | 23-03-14 | 03:03

@necrosis | 23-03-14 | 00:18
Yup, veelzijdige interesses hahaha

gedachtespinsel | 23-03-14 | 02:56

@necrosis ghehehe ga ik weer... @niko vrije vrouwen waren zonder man en dus alleen... ik hoef je geen geschiedenis les te geven toch.

BSN-nummer | 23-03-14 | 02:51

@BSN-nummer | 23-03-14 | 02:36
Vrouwen waren toenmet hun hoed vrij te gaan waar ze wilde. Daar hoefde niet constant een man met een pet bij.
Appels peren.

miko | 23-03-14 | 02:44

En wat schertstmijn verbazing Urenco staat te koop voor 9 miljard en maakt kleine kerncerncentrales die zo veilig zouden zijn als een windmolen:

www.telegraph.co.uk/finance/newsbysect...

Finn | 23-03-14 | 02:41

Politici vind ik soms te vergelijken met a-muziekale types die een schitterend instrument (de wereld) proberen te bespelen met ongeoefende grove en liefdeloze vingers. Wat helder en mooi zou kunnen klinken verwordt tot een doffe wanklank in hun brute klauwen. Hun ego's zijn als wilde ongetemde brute dieren. Jammer dat zij zichzelf niet eerst willen (leren) kennen alvorens de wereld te kunnen besturen.

AntiSoof | 23-03-14 | 02:38

@miko plaatje zonder src? Ennum je kan er wel gelijk bij hebben dat t een modegril was maar jatten? Laten we 't ff on topic houden *busje vol explosieven op de overtoom zet*

BSN-nummer | 23-03-14 | 02:36

Maar ja aan samson kun je zien dat hij in volkel heeft geteld of alle kernbommen er nog liggen. Ze liggen er nog wel dus nederland is nog veilig,al kun je na die telling wel zien aan samson dat ze enigsinds lekken. Wij hoeven ons geen zorgen te maken,hij wel. Ik had namelijk gelezen dat het wat haaruitval veroorzaakt en je ervan gaat raaskallen,en gaat denken dat je de eerlijke waarheid verkondigt.

tweetybird | 23-03-14 | 02:31

@collegareaguurderTs
Nee en nee.

Jim Lovell | 23-03-14 | 02:30

@miko | 23-03-14 | 02:21
Agritops?
Laat me niet lachen. Die techno-nitwitz hebben m.i. echt nergens verstand van. Die lui zijn puppets on a string.

AntiSoof | 23-03-14 | 02:24

@AntiSoof | 23-03-14 | 02:19
Agritops zijn belangrijker!

miko | 23-03-14 | 02:21

@necrosis | 23-03-14 | 01:53
Ach dat vind ik dan weer wel leuk.
Mijn stem krijgt hij niet(niemand trouwens) maar een beetje roering zie ik wel zitten.
*potje bier toeschuift en wacht op jukebox*

miko | 23-03-14 | 02:20

tsja. Ze doen maar. Maar kunnen ze al dat mannegelul over atoomgedoe niet in hun eigen tijd doen? Ik word toch niet goed van al dat achterlijk gezwam. Idioot vind ik het. We vreten d'r niks beter mee.

AntiSoof | 23-03-14 | 02:19

@BSN-nummer | 23-03-14 | 01:55
En de mannen petten.
Hoofddeksels waren een modedingetje.
Neet als de aarsgeweien nu.
Niks met religieuze plicht(tenminste niet bij allemaal)

miko | 23-03-14 | 02:18

necrosis | 23-03-14 | 02:13

Zijn nucleair "apparaat" is nog in limbo.
Of het overmorgen functioneert weet niemand.

neutron | 23-03-14 | 02:17

@paulvink | 23-03-14 | 02:08

Vooruit dan maar. Ik kan niet bewijzen dat je ongelijk hebt. Noch heb ik die behoefte.

megalul | 23-03-14 | 02:14

@Rien7847 | 23-03-14 | 02:06
Samsom staat niet op de lijst van genodigden.
Zou Rutte trouwens al een harde kernraket hebben, omdat hij straks de handen mag schudden van mensen die WEL belangrijk zijn?

necrosis | 23-03-14 | 02:13

@Jim Lovell | 23-03-14 | 02:10

Nee.

Die van Drion moet je hebben.

neutron | 23-03-14 | 02:12

@Jim Lovell ze zijn er iig niet knapper op geworden. @ paulvink, jaja gelijk zoals altijd, lekker betweteren. Of bestaat dat niet in het ollaends?

BSN-nummer | 23-03-14 | 02:11

De keuze is een Red Pill, Blue Pill of toch maar een jodium pil, nietwaar?

Jim Lovell | 23-03-14 | 02:10

megalul | 23-03-14 | 01:58 |

Wat op taaladvies.net staat, klopt niet. Ze constateren dat veel mensen tegenwoordig die uitdrukking fout gebruiken (met dank aan ons onderwijs) en maken er dan maar van dat het allebei goed is. Dom en jammer.

En ik ben inderdaad een betweter ;-)

paulvink | 23-03-14 | 02:08

Didi Samsom komt ook, met rode rozen en PvdA-affiches. Als die concubine van hem s'morgens z'n lul los wil laten natuurlijk.

Rien7847 | 23-03-14 | 02:06

Wat is er mis met kernwapens, die kutjappen zijn er behoorlijk van opgeknapt.

Jim Lovell | 23-03-14 | 02:02

Had een -2.3 voor duits op de havo, maar mn pun is duidelijk

BSN-nummer | 23-03-14 | 02:01

BSN-nummer | 23-03-14 | 01:55 |

Nee hoor.
En je mag weleens wat beter Duits leren.

paulvink | 23-03-14 | 01:58

@Nanker Phelge | 23-03-14 | 01:01
Ga je effe nat.
even dan.

miko | 23-03-14 | 01:57

Weten jullie allemaal wel dat "der niederlandischen frau" tot 1920 allesmsaals een doekie op der kop droegen?

BSN-nummer | 23-03-14 | 01:55

@BSN-nummer | 23-03-14 | 01:33
Maar voor hoe lang?
*gnehehe*

necrosis | 23-03-14 | 01:55

-weggejorist-

paulvink | 23-03-14 | 01:54

@miko | 23-03-14 | 01:46
Debacle of niet, die stemmen zijn in ieder geval niet naar PvdA of VVD gegaan.
*steekt tong uit*

necrosis | 23-03-14 | 01:53

Zo'n atoomoorlog is natuurlijk een zegen.

Het roeit de kaalvretende mierenhoop die de mensheid is geworden uit en transformeert de aarde van een vuilnisbelt naar het Nirvana wat het ooit was. En Dieren en moeder natuur zullen in harmonie bestaan. Tot in de eeuwigheid.

Ik zeg gooien dat ding.

megalul | 23-03-14 | 01:49

@necrosis | 23-03-14 | 01:00
De feestneus hoogstwaarschijnlijk niet na het debacle van de PVV afgelopen week.
*befaamde knuppel inwerpt*

miko | 23-03-14 | 01:46

@Feynman | 23-03-14 | 00:26
Rusland kreeg de bom toch ook door overlopers??

miko | 23-03-14 | 01:42

Mag trouwens wel hopen dat zo'n kernbom bij volkel niet per ongeluk wel onder een boeing past. Stel dat hij dan toch ineens in nederland wordt gevonden weten wij als enigste niet dat er een kernbom vermist was,en dat het vliegtuig hier ligt.

tweetybird | 23-03-14 | 01:41

Ik kan me nog een docu herinneren waarin dronken Russische soldaten draadjes aan elkaar bonden en zo alternatieve lanceercodes creëerden voor de kernwapens die ze moeten beveiligen.

Dat was in de tijd dat het Westen na de val van de muur hun idee van vrijheid aan het Russische Volk hadden geschonken en alle Russen daar volledig naar de tyfus en aan de illegale wodka hadden geholpen.

Ja onze superieure cultuur heeft een hoop goed gedaan daar dat snapt iedereen met ook maar een beetje geo-politiek benul.

Gelukkig Is Poetin ons daar ook dankbaar voor. Dus dat valt dan weer mee. Want je moet natuurlijk niet zonder gas komen te zitten in deze tijden.

megalul | 23-03-14 | 01:39

De presidenten van de VS en die van China spreken elkaar op de conferentie. Vriendelijkheden worden uitgewisseld, maar ondertussen, met dank aan Snowden:
Wie hackt wie het meest?

www.nytimes.com/2014/03/23/world/asia/...

Jan Dribbel | 23-03-14 | 01:38

@Meeroever | 23-03-14 | 00:03
'Het hebben van uranium alleen is niet genoeg, en opwerking is niet simpel, het gaat iets verder dan het gemiddelde Wikipedia-artikel over het onderwerp'
Gotver, ik had net mijn keuken leeg gehaald om er een te bouwen!
*andere hobby zoekt*

miko | 23-03-14 | 01:38

Maar in Den haag hebben ze er weer een zelfgecreëerd
spook als angstaanjager bij, plus gratis eten en drank uiteraard.
Haloef | 22-03-14 | 23:14 | + 1 -

Ja en dit banket wordt enkel door mannen geserveerd,en niet door dames. De reden,u gelooft het niet. Omdat er ook islamitische leiders aanwezig zullen zijn en die weigeren door dames hun eten geserveerd te krijgen. Hallo we zijn hier in nederland. En hier discrimineren wij niet op mannen of vrouwen. Wij zijn hier een democratie,en zij zijn onze gast,onze wetten.

Dus zoals onze koningin met een kopvod op moest lopen zo passen zij zich maar ons naar onze gebruiken. Maar nee onze slappe kut regering past de gebruiken van nederland wel even aan joh. Dat ze dan daarbij vrouwen discrimineren en uitsluiten,so be it. Weg met ons,zelfs bij een nucleaire conventie. Vind je het gek dat zelfs putin ons uitlacht als timmerfrans komt zeuren en zeiken. We zijn toch gewoon een aanfluiting geworden met zo'n regering. We worden ondertussen over de hele wereld uit gelachen. Die gekke nederanders op klompen met molens en tulpen.

tweetybird | 23-03-14 | 01:36

Ben ik weer...

BSN-nummer | 23-03-14 | 01:33

Nanker Phelge | 23-03-14 | 01:01 |
Door verbazing proberen je hersenen zich juist een beeld te vormen van hetgeen je niet begrijpt. En schetsen doe je dus niet alleen met een potlood.

Ik was in Haren | 23-03-14 | 01:30

@Nanker Phelge | 23-03-14 | 01:01
Maar is het nou "miereneuken" of "mierenneuken"?
Los daarvan is "schetst" volgens mij (ook) correct.

Andy Devins | 23-03-14 | 01:26

@--sql error-- | 23-03-14 | 01:06 | + 0 -

Een dag bruikbaar als in medisch toepasbaar, wat overigens onjuist is, en wordt ook niet met heli's ingevlogen. Zeer bruikbaar voor een bom, het is namelijk niet schade wat het eerst doel van een terrorist is, maar het zaaien van angst en het creëeren van wanorde/chaos en wantrouwen in huidige systemen.

Meeroever | 23-03-14 | 01:24

Krijgt de burger, gedurende de top, trouwens compensatie voor het tijdelijk niet mogen gebruiken van faciliteiten die door ons betaald zijn?
Tenslotte zou deze top ons bakken met geld gaan opleveren.....

necrosis | 23-03-14 | 01:10

Meeroever | 22-03-14 | 23:01 |
wat ze in ziekenhuizen gebruiken is hooguit een dag bruikbaar. Daarom wordt dit type radio-actief materiaal ook vaak met heli's ingevlogen op de dag van de behandeling. Volkomen nutteloos dus voor een bom oid.

--sql error-- | 23-03-14 | 01:06

@reageerbuis | 23-03-14 | 00:50

Nog niet, maar het is wel kernachtig beschreven.

BenBinnen | 23-03-14 | 01:01

Ik zeg het nog een keer. Het is: 'wat scheRtst mijn verbazing'. En daar zeg ik bij dat dit een typische beginnersfout is van een columnist die weinig leest danwel weinig taalgevoel bezit. Want als je deze zin in de juiste spelling eenmaal in je leven gelezen hebt, vergeet je deze nooit meer. Ebru ging er een paar weken geleden ook al nat op, en toen zat Feynman blijkbaar ook niet op te letten. Scherts als in satire weetjewel, want waarom zou je verbazing een potlood oppakken en er een tekening ervan maken?

Nanker Phelge | 23-03-14 | 01:01

@miko | 23-03-14 | 00:56
Ik heb mijn grapjas en lolbroek aan, misschien is dat het....

necrosis | 23-03-14 | 01:00

@Graaf van Egmont | 23-03-14 | 00:44
Al had je geen lontje, kan je reactie goed voorstellen, nu ik er over nadenk.

toetanchamon | 23-03-14 | 00:58

necrosis | 23-03-14 | 00:56 |
Hee, iedere reactie telt mee, topic of offtopic...

Ik was in Haren | 23-03-14 | 00:57

@reageerbuis | 23-03-14 | 00:50
En wat heeft dat met het topic te maken?

necrosis | 23-03-14 | 00:56

@necrosis | 23-03-14 | 00:04
Je zit op je grapjes stoel?
Hij is leuk!

miko | 23-03-14 | 00:56

De pvda is een kutclub. Is dat al benoemd dit toppic? Bij deze.

reageerbuis | 23-03-14 | 00:50

@Feynman | 23-03-14 | 00:26 | + 0 -

Inderdaad, veel werk is al gedaan, en redelijk openbaar beschikbaar. Grondstoffen zullen zeker beschikbaar zijn, op een bepaald moment.

Maar een dergelijk project vereist tijd, kennis, financiën, doorzetting, planning, betrouwbare mensen. Goed de aanslagen op het WTC was ook mogelijk, maar bij het verkrijgen van een kernwapen komt nog wat meer kijken. Deze top is bedoeld om het nog moeilijker te maken, zo niet uit te sluiten.

Maar wat zegt de wereld over de massa's conventionele wapens die dagelijks de wereld over gaan? Die veroorzaken meer leed dan kernwapens tot nu toe hebben gedaan.

Net als de brandbommen die Japanse (houten) steden verwoest hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog meer slachteroffers hebben veroorzaakte dan de bommen op Hiroshima en Nagasaki.

Meeroever | 23-03-14 | 00:45

toetanchamon | 23-03-14 | 00:12
Sorry, ik heb een kort lontje op dit moment als het daar om gaat. Kun jij niks aan doen, maar het hakt er altijd bij me in. Net zoals jij heb ik dus even net iets te vlug getegeld.

Graaf van Egmont | 23-03-14 | 00:44

Ik heb nu heel veel gezien op internet en in mijn buurt betreffende de top. zo top vind ik het eigenlijk niet, maar dat terzijde, maar wat houd die top in voor ons internet. Daar heb ik nog niet veel over gezien. Je kunt mij niet wijsmaken dat er in deze tijd geen waanzinnige hackerfestivals de uitdaging aangaat om de top binnen te komen. Onze overheid en ICT, ik ben bang dat we nog hele rare dingen gaan meemaken de komende dagen.

toetanchamon | 23-03-14 | 00:40

@kloopindeslootjijook | 23-03-14 | 00:25
'they got bigger dicks, bomb them'.
*moehahahaha*

necrosis | 23-03-14 | 00:39

Het grappige van dit verhaal is dat Feynman zelf enthousiast aan het Manhattan project heeft meegewerkt.

Argyronauta | 23-03-14 | 00:39

@Feynman | 23-03-14 | 00:26
Gedachtespinsel wel, hoor.
Die maakt zo'n bom met twee vinger in de neus.
*gnehe*

necrosis | 23-03-14 | 00:38

Informatief draadje over kernwapens, onbekend terrein voor me.

Jim Lovell | 23-03-14 | 00:33

Feynman | 23-03-14 | 00:26
De bom die eventueel door terroristen in elkaar geknutseld zou kunnen worden is niet relevant.
De ontelbare bommen die in het kader van testen reeds tot ontploffing zijn gebracht, blijven nog eeuwen lang hun verwoestende werk doen.

de honden blaffen... | 23-03-14 | 00:33

Meeroever | 23-03-14 | 00:03 | + 0 -
Ik zeg ook niet dat een computer nodig was. Ik zeg alleen dat je het project nu met minder mensen kunt uitvoeren, omdat je meer kunt automatiseren en simuleren. Iets waar Manhattan Project het zonder gedaan heeft.

Het hebben van verrijkt Uranium is wel genoeg. Zie Little Boy. Niet een efficiënt wapen, maar wel effectief. Er zitten op het Uranium na geen componenten in die je niet nu op de Gaza strook kunt krijgen.

Verrijking was voor Manhattan Project 90% van de inspanning. Die inspanning is al achttien keer gedocumenteerd overgeslagen door het verrijkt in te kopen.

Door de Nederlandse overloper heeft Pakistan vrij veel niet zelf hoeven uitzoeken. Maar met 170 miljoen inwoners had Pakistan dat wel uit kunnen zoeken. Dat is immers Rusland, China en India ook gelukt.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 00:14
Dat centrifuge niet haalbaar zou zijn voor een land als Iran, Noord Korea of goed gefinancierde terroristen vind ik te makkelijk. USA kon het midden in een oorlog, zonder de juiste metalen, zonder de specifieke informatie die we nu hebben, zonder zeventig jaar extra ervaring in de procestechniek.

Je doet het niet even in je eigen schuurtje, maar beweren dat het onmogelijk is, kan ook niet.

Feynman | 23-03-14 | 00:26

necrosis | 22-03-14 | 23:02 | + 8 -

Obama: wij hebben nu een bom van 200.000 kiloton.
Vladimir: wij hebben nu een bom van 250.000 kiloton
Obama: wij ontwikkelen een bom van 300.000 kiloton.
Vladimir: wij ontwikkelen een bom van 350.000 kiloton
Bakito: *zegt niets en legt lul op tafel*

Carlin: Prickwaving:
www.youtube.com/watch?v=U1-lw0Xf0ds

kloopindeslootjijook | 23-03-14 | 00:25

@necrosis | 23-03-14 | 00:12 | + 0 -

Op dit moment is de goedkope Duitse energie die wij importeren het goedkoopste. Gesubsidieerd, grotendeels groen en regelmatig grote overschotten. Nederlandse energiebedrijven zetten centrales stil. Essent bouwde twee jaar geleden Eenheid C van de Claus Centrale, wordt buiten werking gesteld: www.essent.nl/content/overessent/het_b...

Kost ze klauwen vol geld, of liever gezegd, kost RWE klauwen met geld, want die namen Essent voor een veel te hoge prijs over van Nederlandse overheden.

Ook Vattenfal (Zweeds), eigenaar van NUON, voor minstens tweemaal de werkelijke waarde van Nederlandse overheden gekocht, laat zware verliezen.

Eneco, de derde en laatste grote stroomproducent, nog steeds in handen van Nederlandse overheden, is spekkoper. Verkocht haar centrales aan buitenlandse bedrijven...

En toen gingen de Duitsers massaal overstag en stroom produceren. Zoveel dat ze het op piekmomenten zelf niet kunnen gebruiken. Polen en Tsjechië sloten stroom import vanuit Duitsland uit, want het maakte hun eigen stroommarkt kapot.

Nederland is de grote profiteur, door de Duitse belastingbetaler gesubsidieerde energie vindt haar weg massaal naar Nederlandse huishoudens.

Tennet, eigenaar van het hoofdnetwerk van Nederland, en een groot deel van het Duitse stroomnetwerk lacht zich ook de ballen uit de broek.

Onderbelicht verhaal, doe jezelf een lol en neem een goedkoop één jarig contract, de bodem is nog lang niet in zicht, de stroomprijs gaat nog verder dalen.

Meeroever | 23-03-14 | 00:24

@gedachtespinsel | 23-03-14 | 00:14
Heb je naast het kweken van rozen ook al verstand van kernwapens?

necrosis | 23-03-14 | 00:18

Als ik de schrijver moet geloven vinden jihadi's zo'n vuile bom dus helemaal niet zo interessant. Het ligt immers voor het oprapen en iedereen kan het! Een vuile bom maken met Ravensburger.

Jihadi's gaan waarschijnlijk liever voor een uitdaging. Dus, miljoeneninvestering, jarenlange voorbereiding, 20 jongeren ronselen, vlieglessen nemen in Amerika, 4 vliegtuigen kapen en die tijdens de ochtendprogramma's in landmarks in NY en Washington parkeren. Dat is pas spektakel!

Logisch dat ze dat verrijkt uranium nog maar even laten liggen in de grot in Tora Bora.

Dat er een top is over het niet in verkeerde handen laten vallen van nucleair materiaal is op zijn minst een betere poging om terrorisme te voorkomen dan de gebruikelijke privacyschendende burgerhaat-reflex waar overheden maar al te graag in vervallen.

Rhynchocyon | 23-03-14 | 00:17

@necrosis | 22-03-14 | 23:15
Ik wist niet dat jij humor had met cynische ondertoon :-)

gedachtespinsel | 23-03-14 | 00:16

@necrosis | 22-03-14 | 23:47
Simpel is het best wel als je achtergrond weet, maar zo makkelijk als Feynman het voorstelt is onzin. De ultra-centrifuge die nodig is om de zwaardere atomen (isotopen met een hogere atoommassa) te scheiden van de lichtere, zijn bijna niet te maken en vergt geavanceerde technologie en energie.

gedachtespinsel | 23-03-14 | 00:14

@ProAsfalt | 23-03-14 | 00:07
Kernenergie is relatief schoon en veruit de goedkoopste bron van energie.
Ik ga er vanuit dat hij voorstander is.

necrosis | 23-03-14 | 00:12

@Graaf van Egmont | 22-03-14 | 23:55
Mijn excuses naar u toe Graaf, ik zal voortaan iets langer proberen na te denken.

toetanchamon | 23-03-14 | 00:12

Damn, 1988 moet dus 1998 zijn. Sorry.

Osdorpertje | 23-03-14 | 00:12

Een Japanner heeft ooit een filmpje gemaakt van alle atoombommen die tussen 1945 en 1988 zijn ontploft.
De lange versie hier youtu.be/LLCF7vPanrY
En de 3 keer versnelde versie voor mensen met weinig geduld hier youtu.be/_W_lLhBt8Vg
2.053, dat zijn er best wel veel (waarbij Frankrijk een grote voorkeur heeft voor idyllische atollen aan de andere kant van de wereld)

Osdorpertje | 23-03-14 | 00:11

Gadverdamme. Waarom moeten mensen die het niet met een mafketel eens zijn allemaal daud met honderdduizend tegelijk. Ga lekker op een eilandje elkaar de hersens in slaan zoals vroegah. We horen wel wie er het laatste woord had. Kunnen wij tenminste gewoon verder met de maatschappij draaiende houden. Moet ook gebeuren.

kloopindeslootjijook | 23-03-14 | 00:09

Zou Wilders voor meer of minder Kerncentrales zijn?

ProAsfalt | 23-03-14 | 00:07

Die hele top is een soort Ocean's twelve: Een groep rijke, decadente collega's/ vrienden die een paar dagen Amsterdam wil doen. De ene groep gebruikte een matige film als excuus, de andere een nutteloze nucleaire top.

Andy Devins | 23-03-14 | 00:07

@Feynman | 22-03-14 | 23:59 |
Kennelijk ben ik niet goed genoeg thuis in deze materie hetgeen ook zo is.
Dank voor je linkjes.

ProAsfalt | 23-03-14 | 00:06

@Graaf van Egmont | 22-03-14 | 23:52
Ken jij Doe Maar nog met hun tekst '.. en als de bom valt'?
Vervang 'bom' door 'kromzwaard', dan is het weer helemaal 2014.

necrosis | 23-03-14 | 00:04

@Feynman | 22-03-14 | 23:42 | + 2 -

Een computer is niet nodig voor geniën als Einstein en Neils Bohr. Dat is een soort foutief terugdenken, hetzelfde als zeggen dat het bouwen van de piramides een wonder is, een onderschatting van het menselijk brein.

Het hebben van verrijkt uranium alleen is niet genoeg voor een kernwapen, daarnaast in de handen van mensen die niet helemaal precies weten wat ze doen, dodelijker voor de maker van een dergelijk wapen dan voor mogelijke slachtoffers.

Was het niet aan slechte screening in Nederland dan had Pakistan nooit een kernwapen gehad, Iran is er nog ver, ver van verwijderd. Het hebben van uranium alleen is niet genoeg, en opwerking is niet simpel, het gaat iets verder dan het gemiddelde Wikipedia-artikel over het onderwerp.

Het vermoeden is daarnaast dat veel deals vooral zijn opgezet om landen als Iran en Noord-Korea een hak te zetten.

Ik zelf zie een veel groter gevaar komen van de chemische wapens die jan-met-de-pet thuis of in zijn schuurtje in elkaar kan knutselen. Of de vele conventionele wapens die voor het oprapen liggen.

Meeroever | 23-03-14 | 00:03

ProAsfalt | 22-03-14 | 23:45 | + 0 -
Om van een normale kernbom een waterstofbom te maken hoef je alleen maar een pingpong balletje ruimte te laten in een deel van de kritieke massa en daar zwaar waterstof in te doen. Deuterium of Tritium. Meer verschil is er niet. Voor de rest volg je en.wikipedia.org/wiki/Little_Boy#Assem...

De wiskundige waren nodig de juiste verhoudingen te voorspellen, maar die staan nu doodleuk op internet. en.wikipedia.org/wiki/File:Teller-Ulam...

Feynman | 22-03-14 | 23:59

Graaf van Egmont | 22-03-14 | 23:52 | + 0 -
'We moeten wel bang blijven hè?'

Je zou er bijna iets achter zoeken inderdaad. Een onzichtbare macht die er belang blij heeft.

kloopindeslootjijook | 22-03-14 | 23:59

toetanchamon | 22-03-14 | 23:54
Toch had ik liever wat politiek in mijn longen ipv de uitzaaingen die er nu zitten. Wat een vergelijking weer.

Graaf van Egmont | 22-03-14 | 23:55

@de honden blaffen... | 22-03-14 | 23:47
Politiek en kanker zijn gelijk, beide zaai uit tot dat de patiënt of land er aan bezwijkt.

toetanchamon | 22-03-14 | 23:54

kloopindeslootjijook | 22-03-14 | 23:49
Links uit de 80ies is hetzelfde als links nu. Zelfde opvattingen. Alleen speelt het probleem niet meer sinds de val van de muur. Daarom wordt nucleair terrorisme er met de haren bij gesleept. We moeten wel bang blijven hè?

Graaf van Egmont | 22-03-14 | 23:52

@necrosis | 22-03-14 | 23:09
Het klopt wel wat ie zegt. En ja, de buitenkern is vloeibaar, daar komt ook het aardmagnetisme vandaan. Overigens hoeft een element niet vloeibaar te zijn om te vervallen en hitte te produceren (zie ook het stukje in de link hieronder over mars). En instabiele elementen als thorium en uranium vervallen continue.

Dat de binnenkern niet vloeibaar is, komt niet omdat het niet warm is, maar daar is het een gevecht tussen de druk en temperatuur (hoe hoger de druk, hoe hoger de temperatuur moet zijn om vloeibaar te zijn).

Ander mooi weetje: waarempel hele kerncentrales aan het aardoppervlak hebben bestaan:
en.wikipedia.org/wiki/Natural_nuclear_...

La Bailaora | 22-03-14 | 23:52

@delangeleen | 22-03-14 | 23:42
Dat is niet zo moeilijk te bedenken, politici duikt altijd tussen het volk en gebruikt hun als menselijk scherm. Er is geen oorlog ter wereld waar die lafaards vooraan staan of zelf de held gaan uithangen.

toetanchamon | 22-03-14 | 23:52

@kloopindeslootjijook | 22-03-14 | 23:49
In de jaren '80 riepen ze 'weg met de kernbom' en 'geen woning, geen kroning'.
Nu roept links 'weg met ons'.....

necrosis | 22-03-14 | 23:52

sorry mensen maar ik kan me niet concentreren op dit stukje , er komt me hier toch een boeing 777 laag overvliegen zeggen.

nemeton | 22-03-14 | 23:52

@Feynman | 22-03-14 | 23:42 |
Ik geloof dat ik ook maar een kernbom in elkaar ga knutselen als het zo simpel is.
Dan vallen de vuurwerkbommetjes in het niet (waardoor een brug is opgeblazen).

Nu maar hopen dat na deze tekst de FIOD, NSA, CIA, FBI, BVD, KGB niet achter mij aan komt zitten.
Ik zal zorgvuldig de zwarte auto's moeten ontwijken.

ProAsfalt | 22-03-14 | 23:51

"Voor de eerste atoombom besefte hij al dat deze wapens totaal immoreel zijn. De rest van zijn leven heeft hij samen met anderen geprobeerd duidelijk te maken dat kernwapens fout zijn"

Ik was er niet bij, maar weet wel dat in de jaren 80 met die demonstraties deze houding als anti-navo en linksig werd gezien. En door rechts dus als niet ok. En professor Joseph Rotblat was blijkbaar iemand van de morele elite. Links uit de 80ies is niet het links van nu blijkbaar?

kloopindeslootjijook | 22-03-14 | 23:49

.. mijn suggestie: vrijdag rond een uur of 19/20.00, "facts and figures with Feynman".
Of voor mijn part in plaats van dat vrijmibo gedoe, ding.

photto | 22-03-14 | 23:48

@Feynman | 22-03-14 | 23:42
Dat is voor mij te hoog gegrepen.
*zich dom voelt*

necrosis | 22-03-14 | 23:47

Kanker is de laatste tijd een van de meest voorkomende doodsoorzaken.

de honden blaffen... | 22-03-14 | 23:47

"Kerncentrales hadden veiliger kunnen zijn, elektrische energie tien keer zo goedkoop en het kernfusieproject Iter had voltooid kunnen zijn."

Wil de Linkse Kerk niet. Die spenderen liever 16G aan windmolens.

"De echte kernbom werd zelfs moeiteloos nagemaakt door een vrachtwagenchauffeur."

Website niet gelezen maar lijkt mij overdreven. Je knutselt zo'n ding echt niet zomaar in elkaar. Daarnaast schijnt verrijkt uranium nogal te stralen.
Een waterstofbom knutsel je al helemaal niet zomaar in elkaar. Voor de eerste waterstofbom had men niet genoeg aan natuurkundigen maar waren wiskundigen nodig om zo'n bom te kunnen maken en dat zegt genoeg. De druk om tot fusie te komen moet wel overal gelijk zijn en dat schijnt een moeilijke klus te zijn.

ProAsfalt | 22-03-14 | 23:45

Klopt het trouwens dat Nederland geen deel uitmaakt van de NSS-top?
Ik kan het nergens vinden.

necrosis | 22-03-14 | 23:44

Meeroever | 22-03-14 | 23:01 | + 0 -
De eerste kernbommen zijn gemaakt voor het computertijdperk. Tijdens een oorlog waardoor vele materialen niet beschikbaar waren voor een experiment. Binnen het Manhattan Project zijn alle geleiders en centrifuges uit Federal Reserve zilver gemaakt, omdat koper en aluminium richting de oorlogsinspanning moest.

Het was uitzonderlijk dat zonder de huidige kennis toen zaken zijn bepaald zoals kritieke massa, het verrijkingsproces en verwachte opbrengst kettingreactie tijdens kettingreactie. In slechts drie jaar tussen concept en eerste drie kernbommen. Maar vandaag hoeft je niets uit te vinden, je hoeft alleen iets na te doen.

In achttien gepubliceerde gevallen van smokkel die door de IAEA zijn onderschept gaat het om verrijkt Uranium. Dan zit je niet meer in de sfeer van vuile bommen, maar in die van kernwapens. 50 kilo is genoeg.
en.wikipedia.org/wiki/Enriched_uranium... Ik weet niet of IAEA alle smokkel in beeld heeft én ik weet niet of IAEA alles netjes publiceert.

Iran alleen al heeft bekend 17000 kilo gewoon Uranium uit de grond gehaald te hebben. Ik hoor al jaren rond Iran dat ze maar een korte tijd verwijderd zijn van een kernwapen. Hetzelfde werd verteld over Irak. Als Iran de bom echt gewild heeft, dan hebben ze deze allang.

Uranium verrijken is ook geen hogere wiskunde. Kies een willekeurige reactant zodat je een Uraniummolecuul krijgt die gasvormig is en centrifugeer deze zodat de zwaardere afvallen. Het basisprincipe van de Dyson stofzuiger. 90% zuiver is zat.

Een kernwapen is niet zo moeilijk. Erger nog, er zijn in de beginjaren meerdere incidenten waar per abuis kritieke massa en ongecontroleerde kettingreactie bereikt werden. en.wikipedia.org/wiki/List_of_military...

Het ontwerp is altijd de kritieke massa opdelen en met behulp van conventionele explosieven bij elkaar brengen. Met het Gun-type design hoef je zelfs die conventionele explosieven niet volledig te begrijpen. IKEA Handleiding: en.wikipedia.org/wiki/Little_Boy#Assem...

Dat laatste design werd zo simpel geacht, dat het ONGETEST op Hiroshima is geworpen.

Feynman | 22-03-14 | 23:42

Why the fuck houden ze deze top in ons kikkerlandje? Dit is nu de 3e top?, en na Zuid Korea en Amerika (zwaar beveiligd), Nederland.. because fuck logic!

delangeleen | 22-03-14 | 23:42

@VanBukkem | 22-03-14 | 23:26 | + 0 -

Er zijn al meerdere versies van gemaakt, ze vervangen is redelijk simpel, een gewone vrachtwagen valt totaal niet op. Wijzigingen waren trouwens vooral bedoelt om ze veiliger te maken. Er is daarnaast constant een team Amerikanen aanwezig die ze beveiligt en onderhoud pleegt.

Vrijwel alle kernwapens zijn oud, er wordt geteerd op de arsenalen van de Koude Oorlog. Die arsenalen krimpen en sinds lange tijd, de Amerikanen en Russen hebben al meerdere keren afspraken gemaakt over beperking van hun arsenaal.

Vermoedelijk ook om kostenbesparingen teweeg te brengen, die krengen zijn redelijk duur.

De beweging naar steeds groter is trouwens al een tijdje geleden stopgezet. Lang niet effectief, accuraat en goedkoop genoeg.

Hoe radicaal anders er in sommige kringen door kernwapens werd gedacht demonstreet dit artikel: en.wikipedia.org/wiki/Operation_Plowsh...

Civiel gebruik van kernwapens, u verzint het niet.

Meeroever | 22-03-14 | 23:33

@frank87 | 22-03-14 | 23:21
Ja ach, dat is het welzijn van de meute; waar GS zich ook schuldig aanmaakt, schuif hun iets toe en men doet er niets mee.
In het "Oostblok" zijn bedrijven werkzaam die in NL een postbus hebben, demense daar worden opgeroepen om "daar" te werken, op NL contract, en na hun werktijd kunnen ze een NL uitkering aanvragen, ook al hebben ze nog nooit een voet op NL bodem gezet..

photto | 22-03-14 | 23:31

@Meeroever | 22-03-14 | 23:19
Ouwe meuk dus.
Ik vraag me af of ze het nog wel doen.

VanBukkem | 22-03-14 | 23:26

Uranium is op dit moment trouwens wel een mooie investering... de goede mijnen dan.

blabam | 22-03-14 | 23:25

Maar de F35 is toch ook de vervanging van de stokoude harrier jump jet, een versie die wij dan weer niet krijgen maar een klantenversie.

Miezerig | 22-03-14 | 23:23

Ik bedenk me nu: let vooral op dat terrorisme.
Er wordt volgende week een wereldomvattende bewakingsoperatie opgezet om alle terroristische gedachten op te sporen: Skynet

frank87 | 22-03-14 | 23:21

ITEACHYOU | 22-03-14 | 23:09
Bakito kan altijd nog losgaan op Supermatthijs.
Die is wel in voor een verzetje.

Ommezwaai | 22-03-14 | 23:20

necrosis | 22-03-14 | 23:15 | +
Wees blij met de bakitos op GS, of wil je alleen maar ja knikkers? Blijft grappig.

ITEACHYOU | 22-03-14 | 23:17

Aha, Feynman..
Zoals elke keer weer een goed doorregen stuk, al heb je voor- en tegenstanders, overall, kan dit nu niet eens op een andere tijd of dag?

photto | 22-03-14 | 23:16

@Meeroever | 22-03-14 | 23:09
U heeft er verstand van.
Worden die kernwapens op Volkel trouwens wel eens vervangen? Of ligt daar nog steeds diezelfde ouwe meuk van 30 jaar geleden?

VanBukkem | 22-03-14 | 23:15

necrosis | 22-03-14 | 23:02 |
Welke van de twee genoemde?

Ik was in Haren | 22-03-14 | 23:15

@ITEACHYOU | 22-03-14 | 23:05
Ik bedoelde het ook grappig, maar met een bittere cynische ondertoon.

necrosis | 22-03-14 | 23:15

Maar in Den haag hebben ze er weer een zelfgecreëerd
spook als angstaanjager bij, plus gratis eten en drank uiteraard.

Haloef | 22-03-14 | 23:14

necrosis | 22-03-14 | 23:02
Meer, meer en nog eens meer!

Ommezwaai | 22-03-14 | 23:13

@VanBukkem | 22-03-14 | 23:03 | + 0 -

Ligt iets anders, de wapens vallen tijdens vredestijd onder Amerikaans gezag. Nederland mag volgens afspraken namelijk geen kernwapens hebben. In tijden van oorlog worden de kernwapens echter onder Nederlandse F16's gehangen en door Nederlandse piloten gedropt op Nederlands bevel (al zou het militair bevel dan de NAVO komen, en daar is altijd een Amerikaan militair de baas, in vredestijd is een Europeaan de baas).

De Saab-Gripen is niet het beste toestel, dat is de F22 raptor. De F35, de JSF, was bedoelt als goedkopere broertje, dat ook geschikt zou zijn voor export. De Amerikaanse senaat blokkeerde export van de F22, want te geavanceerd. Echter is een F35 toestel nu duurder dan een F22, kan me niet voorstellen dat ie ook niet geavanceerder is.

Ik vermoed dat zowel de F22, de F35 als de Saab-Gripen een kernwapen kan droppen.

Maar militair zijn we vriendjes met de Amerikanen, daarom hebben we de F16, de Chinook, de Apache en exporteerden we op grote schaal pantserwagens naar Amerikaans model (staan nu o.a. in Egypte).

Is gewoon een deel die we ooit sloten, militair zijn we een Amerikaanse vazalstaat.

Meeroever | 22-03-14 | 23:09

Lekker dan, er is geen hoer meer te krijgen door die top, aldus Bakito

ITEACHYOU | 22-03-14 | 23:09

@Miezerig | 22-03-14 | 23:05
Volgens mijn bescheiden mening is er geen 'constante kernenergie' in het binnenste van de aarde.
De kern van de aarde bestaat uit vast/ vloeibaar ijzer.
www.sterrenkunde.nl/index/encyclopedie...

necrosis | 22-03-14 | 23:09

Oorlogen worden gestart door mensen die geen gelijk hebben, maar hun gelijk moeten afdwingen.

Ik was in Haren | 22-03-14 | 23:06

necrosis | 22-03-14 | 23:02 | + 0
Lmfao

ITEACHYOU | 22-03-14 | 23:05

De op twee na grootste centrale die wij kennen is geothermische warmte.
Het binnenste van de Aarde is zo heet door constante kernenergie.
Op IJsland zijn ze al heel ver met geothermale energie.

Miezerig | 22-03-14 | 23:05

Dus die (Amerikaanse) kernwapens die op vliegbasis Volkel liggen opgeslagen kunnen alleen door Amerikaanse toestellen afgeworpen worden, en daarom hebben wij de JSF nodig?! Dacht het niet! We kunnen ook gewoon onze eigen atoombom ontwikkelen en die onder de veel goedkopere Saab-Gripen hangen!
Het is zo simpel.

VanBukkem | 22-03-14 | 23:03

Obama: wij hebben nu een bom van 200.000 kiloton.
Vladimir: wij hebben nu een bom van 250.000 kiloton
Obama: wij ontwikkelen een bom van 300.000 kiloton.
Vladimir: wij ontwikkelen een bom van 350.000 kiloton
Bakito: *zegt niets en legt lul op tafel*

necrosis | 22-03-14 | 23:02

@Feynman | 22-03-14 | 22:52 | + 0 -

Goed goed. Maar een kernbom is wat anders dan een vuile bom. Daarnaast is een vuile bom vooral een middel om angst te zaaien, de daadwerkelijke schade zal echter veel kleiner zijn.

Overigens is het verkrijgen van radioactief materiaal nog niet zo moeilijk, dat bewezen een stel Mexicanen toen ze een busje met (radioactief) ziekenhuisafval overvielen.

Dat soort afval wordt echter geproduceerd door ziekenhuizen over de hele wereld.

Daarnaast is het maken van een kernwapen geen makkelijk proces, er is nogal wat kennis voor nodig. Feit blijft, conventionele wapens zijn schadelijker en velen malen makkelijker te verkrijgen.

Meeroever | 22-03-14 | 23:01

Obama gaat maandag rustig een dagje Amsterdam doen. Dat zegt toch al genoeg?

watergeus | 22-03-14 | 23:00

@Kris | 22-03-14 | 22:47
En 3 x dezelfde spelfout!
*betaalT*

necrosis | 22-03-14 | 22:55

Sjors_Carlin | 22-03-14 | 22:39 | + -1 -
Maakt u zich geen zorgen, de vrouw die u verleidt om de embedded video te starten maakt geen deel uit van de film. IMDB 8.1 & RottenTomatos 93% BTW

EduardNL | 22-03-14 | 22:40 | + 1 -
Het antwoord op die vraag is geen enkele.

Meeroever | 22-03-14 | 22:41 | + 2 -
Het ging me in die link met name om deze zin:
"The International Atomic Energy Agency (IAEA) has reported more than a hundred nuclear smuggling incidents since 1993, eighteen of which involved highly enriched uranium, the key ingredient in an atomic bomb and the most dangerous product on the nuclear black market."
Ik was zo lui om niet de archieven van het IAEA zelf door te werken en direct daaruit te linken.

Feynman | 22-03-14 | 22:52

"Straks is de olie op. Haar vervanger staat nog niet klaar."
Ze willen de kernenergie van de grootste kerncentrale die we kennen beter gaan benutten.
www.wired.com/dangerroom/2014/03/space...

Causa Sui | 22-03-14 | 22:50

Kernwapens zijn juist de meest morele wapens. Het is het enige wapen dat een oorlogszuchtige politicus raken kan. Daarom wordt er geen oorlog gevoerd tussen kernmachten.

vansuyle.com | 22-03-14 | 22:50

wat een onzin. Ze kunnen invulling geven aan deze summit hoe ze willen. Gezien de huidige situatie zal deze ontmoeting deels in het teken staan van Oekraine. Ze zijn ambitieus, dus ik neem aan dat ze hun tijd nuttig besteden. Het officiele programma doet er niet zo veel toe. Dit soort bijeenkomsten wordt maanden van te voren zorgvuldig geplanned door de aanwezigen; het gaat dan ook niet zozeer om wat er tijdens het officiele gewauwel wordt gezegd, maar wat er tussentijds wordt besproken.
Feynman zou iets beter tussen de regels door moeten leren lezen.

--sql error-- | 22-03-14 | 22:49

allemaal lafbekken, niemand drukt op de rode knop, zelfs Islam weet dat

d' 8hØker | 22-03-14 | 22:49

Post ik nou 3 x? Sorry!

Kris | 22-03-14 | 22:47

-weggejorist-

Kris | 22-03-14 | 22:47

-weggejorist-

Kris | 22-03-14 | 22:47

Wie betaald al deze onzin ? :-)

Kris | 22-03-14 | 22:46

Ironisch gewoon hebben juist kernwapens een derde wereldoorlog voorkomen. Als het niet voor de Amerikanen waren geweest met hun arsenaal, dan hadden we nu zeer waarschijnlijk Russisch gesproken en waren we een extreem verpauperd landje geweest.

Kosmos | 22-03-14 | 22:44

Niets doen werkt, hopelijk dit toch een beetje...

gedachtespinsel | 22-03-14 | 22:43

De reden waarom wij Uranium in onze kerncentrales verstoken is omdat wij er plutonium en dus kernbommmen mee konden maken.
Heel die techniek is ontwikkeld rondom kernsplijting van uranium.
Thoriumreactoren zijn veiliger en is veel voorradiger alleen kun je daar geen kernbommen mee maken.
eoswetenschap.eu/artikel/thorium-kerne...

Miezerig | 22-03-14 | 22:42

Als je op de "vermist" link klikt is de term "loose weapons" helemaal niet gelijk aan vermiste wapens. Het betreft dan wapens met vermoedelijk slechte beveiliging, zoals onder- of niet betaalde beveiligers, geen camera's en zelfs hekken in slechte staat. Met name Rusland en Pakistan worden als risico gezien.

Hoewel een kernwapens in feite een slecht wapen is, is het zo slecht dat het bestaan ervan oorlogen heeft voorkomen, en daarmee, hoe vreemd het ook klinkt, levens heeft gered.

Meeroever | 22-03-14 | 22:41

Ze komen niet voor de top, maar voor de top-prostituees... Oh, shit, daar mocht niks over gezegd worden!

davimore | 22-03-14 | 22:40

Op welk minuut staat die vrouw in ondergoed met masker op?

EduardNL | 22-03-14 | 22:40

Hé Feynman... fijne gozer.
Wil je me niet afleiden door een dikke-tetten-filmpje bij je zeer gewaardeerde stuk te plaatsen?

Sjors_Carlin | 22-03-14 | 22:39

Maar wat zou er zijn gebeurd als niet de USA maar Duitsland de eerste atoombom zou hebben ontwikkeld? Als ik goed nadenk over het antwoord op deze vraag krijg ik al de bibbers. Misschien dat we er later nog een keer een topic aan kunnen wijden, het liefst van onze terecht gepromoveerde reaguurder F....

eerstneukendanpraten | 22-03-14 | 22:38

Hier wordt straks voor geweldige kosten een zinloze bijeenkomst gehouden. Ondertussen zetten de Chinezen zwaar in op thorium. Die slimme rakkertjes!
www.theguardian.com/world/2014/mar/19/...

Godsammekraken | 22-03-14 | 22:38

de mensen die ons leiden, de regeringen, zijn tegenwoordig ook gewoon de representanten van de grote bedrijven en de rijke elite. zij organiseren deze top om hun onderlinge belangen te bespreken en regelen, de kosten komen bij de gewone burger te liggen, en ze bedenken er een verhaaltje omheen over terroristen die atoombommen willen stelen, zodat wij het allemaal goed vinden.
wij zijn het voetvolk.

zeeman73 | 22-03-14 | 22:37

Die koekenbakkers van wereldleiders hebben zeker nog nooit van skype gehoord?

Hassan_Jassan | 22-03-14 | 22:34

Da's een lang verhaal. Terwijl iedereen al snapt dat vergaderen met 5000 man sowieso niet gaat werken.

Godsammekraken | 22-03-14 | 22:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl