Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dieudonné doet "quenelle". Met Hezbollah-sjaal

Wij de wegkijkers van Joop.nl deze week uitlachen omdat ze de quenelle angstvallig mijden. Zij voorspelbaar terugfluffen met een hele oude fotoo van EU-antisemiet Jean Marie Le Pen. Tsjonge. Poe poe. Nu wij weer. Hiero. Fotoo. De Franse kleinkunstenaar en "anti-semiet en racist" (aldus de Franse BiZa-minister Manuel Valls) Dieudonné M'bala M'bala doet weer zijn beroemde omgekeerde Hitler-groetje "tegen het establishment". Met om z'n hals een dundoekje Hezbollah. Inderdaad. Haatbollaas. Die zijn statutair uit op de vernietiging van de staat Israël, het per raket en snelkookpan doodmaken van random inwoners van Tel Aviv, Beer Sheva, Sderot en Ashkelon, o.a. verantwoordelijk voor de moord op 85 joden in Argentinië, en sinds vorig jaar officieel op de EU-lijst terroristische organisaties. Leuke grap, Dieudonné! Vanavond werd de kleinkunstvoorstelling van de Franse komiek alsnog VERBOTEN, wegens gevaar voor de openbare orde. Het theaterpubliek van Nantes kon weer naar huis. Wat voor mensen dat nou zijn die Dieudonné-shows bezoeken leest u bij Ephimenco. Kaalkopjes, Kopvodjes, Baardapen en hoornen brillen + zwarte coltruien schijnen gebroederlijk naast elkaar in het theater te zitten. Lachen om ♫Sho-ananas♫. Nadat de voorstelling eerder vandaag wel werd toegestaan door een lagere rechter, sprak de advocaat van M'bala M'bala van een klinkende overwinning. Dat klopt niet. Dit verbod is een veel grotere overwinning voor provocateurs. Verder wat die jongen van Reve zegt. "Nu moeten slimme mensen op de bres voor die gek." Iemand?

Reaguursels

Inloggen

WirMachenMusik | 10-01-14 | 21:29

Bedankt voor je duiding. Ik had graag wat meer achtergrond gehad over die quenelle, meerbepaald de eerste introductie ervan in één van zijn shows (Youtube?). Op die manier krijg ik ook meer een beeld van de manier waarop die ingang krijgt.

belgaar | 11-01-14 | 11:00

knerf | 10-01-14 | 14:36 |
Je klinkt als de oude Le Pen met je "minor incident". "Een detail van de geschiedenis" noemde hij de shoah. Dat leverder hem een veroordeling op. Hierbij veroordeel ik jou voor het relativeren van massamoord.

gutgutgut | 10-01-14 | 23:02

Ik heb de afgelopen weken de schermutselingen rond Dieudonné gevolgd en daarbij zodanige leugens, verdraaiingen en intimidaties van zionistische organisaties en de MSM gezien, dat ik het niet zou hebben geloofd als ik het niet zelf had beleefd.
Dieudonné is dus een cabaretist (grootste toeschouwersaantal in theaters het afgelopen jaar in Frankrijk) die zowat alles op de korrel neemt christendom, islam, pigmeeën, Afrikaanse leiders, politici van rechts, maar vooral linkse politici, soixante-huitards, gutmenschen (bien-pensants).
Toen hij ook de israelische bezettingspolitiek begon te bekritiseren werd hij door zionisten en de Franse MSM onder vuur genomen. Een geste, La Quenelle (Frans voor Knödel) die een jaar of tien geleden werd geïntroduceerd en zoveel betekende als ‘Stik toch, gevestigde orde/gutmenschen’ werd zo’n twee jaar geleden door de voorzitter van de LICRA (Ligue Internationale Contre le Racisme et l'Antisémitisme), Alain Jakubowicz, omgeduid tot omgekeerde nazigroet. Daarbij werden uit de duizenden foto’s met Quenelle-gestes steeds weer drie getoond voor ‘n synagoge, ‘n joods monument en Auschwitz.
Sindsdien werden mensen die op foto’s herkend werden als gewone Quenelle-doeners bedreigd en mishandeld door actiegroepen van zionistische jeugdorganisaties. Met als gevolg dat de Quenelle verboden werd. Deze week nog werden twee gymnasiasten in Lyon op school gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst.
Maar goed, zowat iedereen hier weet dat als je de Israelische regering bekritiseert, je vroeg of laat het stempel (crypto)antisemiet krijgt. Als je dus als scherpe voor niemand halt makende, populaire humorist het zionisme en de holocaust-industrie op de korrel neemt is het onvermijdelijk dat je boven alle twijfel verheven als antisemiet wordt bestempeld.
De socialistische regering van Hollande die het ene historische populariteitsdiepterecord na het andere breekt, zag op aandringen van zionistische organisaties wel iets in het verbieden van de voorstellingen van Dieudonné en liet zijn minister Valls de voorstellingen verbieden. Dat ging niet met gewone wetten dus kwam Arno Klarsfeld (meteen na zijn dienstplicht in Israel door Sarkozy benoemd in het hoogste Franse rechtscollege dat nu dus de voorstellingen van DD verbiedt) met het voorstel om het te verbieden via de omweg van verstoring van de openbare, door zionistische actiegroepen te laten demonstreren en provoceren bij voorstellingen.
Dat a-priori verbod werd dus afgewezen door de districtsrechter van Nantes. Daarna besloot de Conseil d'État (die normaal maanden nodig heeft voor een beslissing) binnen een dik uur (omdat dan de advocaten van DD die nog in Nantes waren, er niet bij konden zijn) om de voorstelling toch te verbieden.
Nog nooit vertoond in Frankrijk.
Trouwens zo'n 80% van de Fransen in polls van Le Monde tot Le Figaro waren tegen een verbod. Dus je kunt er vergif op nemen dat door dat verbod en nog wat andere recente schandalen, het antisemitisme in Frankrijk is toegenomen. En ik kan niet anders dan vermoeden dat ook die rechters inclusief Klarsfeld dat weten.
Overigens gedroegen de duizenden toeschouwers die voor de voorstelling van DD waren gekomen zich voorbeeldig. Ondanks provocaties van honderden tot de tanden gewapende actievoerders. DD had tot kalmte gemaand en opgeroepen om als antwoord op de provocaties niets anders te doen dan de Marseillaise te zingen. Wat ook gebeurde.
Ondertussen wordt ook de eigenaar van het thuistheater "Theatre de Main D'Or' van DD in Parijs door het LICRA en Valls onder druk gezet om het huurcontract met DD te beëindigen.
Valls heeft zelfs al alle internetproviders van Frankrijk uitgenodigd voor een vergadering om de internetpresentie van Dieudonné, die daar miljoenen toeschouwers en verdedigers heeft, te blokkeren.
Noem me maar wat je wilt maar ik vind dit een schandalige machtsdemonstratie van de zionisten in Frankrijk. En dan heb ik het niet eens over wat zich de afgelopen weken afspeelde op de Franse openbare omroepen.
Om jezelf te informeren hier de FB-pagina en de verdedigingsvideo van Dieudonné. Daarnaast twee commentaren een van bekendste Franse cartoonist Plantu en 'n andere van de niet-zionistische joodse schrijver Jacob Cohen die zelf slachtoffer van agressie door de zionistische jeugdorganisatie LDJ werd.
www.facebook.com/dieudonneofficiel
www.youtube.com/watch?v=0r4YQ54PazA&am...
www.youtube.com/watch?v=YODdfx7nHBk
www.youtube.com/watch?v=XrmMCsTb5a4

WirMachenMusik | 10-01-14 | 21:29

Tekstbalonnetje bij de feauteau:
-
'Hooooi lieverd! Mijn naam is Dieudonneuk en dit zijn mijn vriendjes.
Wij vinden fistfuck lekker.
Tot hier kunnen we hem hebben! *doet quenelle*
Tot gauw dan! Hoooi-hooi!

Ahasveros | 10-01-14 | 16:46

@TB2318 | 10-01-14 | 12:00 |
Om uw 'conclusie' volledig omver te blazen, volstaat het verwijzen naar de foto waar een jonge moslim met kromzwaardhangertje de quenelle brengt...
-
Verder nog:
Le Pen is een racist. Dus WAT heeft deze zwarte DBB daar te zoeken?
En HOEZO voelen hipsters met vlotte kapsels en hoornbrilletjes zich thuis tussen dit schorremorrie?
-
Antwoord:
EEN gemeenschappelijk 'vijand':
De Joden!
Eehh, ach nee, wacht ff..*ahem*
De 'Zionisten' natuurlijk...

Ahasveros | 10-01-14 | 16:30

toon2 | 10-01-14 | 13:56 | + 0 -

En niet alleen in Syrie maar ook in Afrika zijn christenen massaal het doelwit van agressieve moslims.

In Nederland "beperkt" het zich nog tot berovingen,overvallen en mishandelingen van blanke autochtonen.

Maar ook bij inbraken gaat men selectief te werk onder het motto "eigen volk niet!".
En schuwt geweld tegen eventuele klagers bij de politie niet.

nos.nl/artikel/595547-eisen-tegen-jeug...

knerf | 10-01-14 | 14:44

TB2318 | 10-01-14 | 14:24 | + 0 -

Dus Breivik was een oorlogsmisdadiger?
Je argumentatie begint lachwekkend te worden.
In Afrika zijn duizenden mensen het slachtoffer van agressieve islamieten.
Daar bij vergeleken was Breivik een minor incident..

knerf | 10-01-14 | 14:36

TB2318 | 10-01-14 | 14:24 | + 0 -

Op kleinere schaal dan:

nos.nl/artikel/595547-eisen-tegen-jeug...

Lees goed. De Marokkaanse gezinnen werden met rust gelaten.
De verachting voor autochtonen spreekt boekdelen.
In dit land zijn blanke autochtone al jarenlang het slachtoffer van geweldadige allochtonen en dit gebeurt wekelijks.
Door de jaren heen zijn er waarschjnlijk al enige tientallen mensen gedood of zwaar gewond geraakt door toedoen van met name Marokkanen en ook Antillianen.
Het omgekeede gebeurt niet in dit land.

Had je al een antwoord op mijn eerdere vraag of is dat te moeilijk voor je?

knerf | 10-01-14 | 14:33

toon2 | 10-01-14 | 14:00 | + 0 -
www.youtube.com/watch?v=QgAcXLSVSGg

Zo zie je maar weer: islamitisch geweld en christelijk geweld (Breivik, Koni, etc etc) één pot nat.

TB2318 | 10-01-14 | 14:24

Als ik hier reacties lees bij stukjes over corrupte politici, of global warming, of privacy issues, dan denk ik: "er is hoop voor het land, hier heeft de linkse kerk niet van terug"!

Als ik hier reacties lees over stukjes mbt Israel dan denk ik "jezus wat een stelletje lemmingen, het establishment kan trots zijn".

Istrilyin | 10-01-14 | 14:13

Wat dacht je van diet verhaal!!?? het
gebeurt Toch echt!
Islam is liefde!!??
Lees:
Op dit moment zijn veel Christenen in Syrië het doelwit van Moslim extremisten.

Hun bloed brengt in Saoedi Arabië ongeveer 100.000 Dollar per fles op.

Syrië is misschien tegenwoordig wat minder prominent in het nieuws dan enkele maanden geleden toen er sprake was van een aanval door Amerika in combinatie met andere NAVO landen.

De interne burgeroorlogen en verschrikkingen in het land gaan echter onverminderd door.

Zo is er nu de onderstaande video verschenen van een Duitse non die een boekje opendoet over de verschrikkingen die zij aantrof en dan met name onder de Christenen in het land.

Dankzij de steun van de CIA bevinden zich nu in Syrië talloze fundamentalistische groeperingen die niet alleen elkaar bestrijden, maar ook uiteraard mensen die een ander geloof aanhangen. Wat wreedheden betreft lijkt het alsof daar ieder record wordt verbroken. Wreedheden waarvan je je eigenlijk niet voor kunt stellen dat ze door mensen worden begaan.

Zo wordt het doden van bijvoorbeeld Christenen gezien als een offer aan Allah. Het bloed dat hierbij vrijkomt wordt dan ook nog als het ware gerecycled zodat het nog een keer als een tweede offering kan worden gebruikt.

Vrij kleine flesjes bloed van Christenen worden vervolgens verkocht aan fanatici in Saoedi Arabië die grif 100.000 Dollar per stuk hiervoor betalen. Zij gebruiken dit bloed dan om hun handen in te wassen, waardoor ze niet alleen gereinigd worden van hun zonden, maar ook tegelijkertijd een offer aan Allah brengen.

toon2 | 10-01-14 | 13:56

Wie kan er nog verbaasd zijn over de voortschrijdende
macht van de islam in Europa? De jodenhaat van de hier neergestreken moslims is overgeslagen op laffe, domme,onwetende mensen die nu een nieuw wapen tegen Israel hebben en denken hiermee de wereldvrede dichter bij te brengen. De ware aard van de Islam geïllustreerd met enkele citaten:
"Staat Israel is incarnatie van kwaad dat in het wezen van elke Jood is verankerd" ((AbdulHamid Attiya al Dibani)
"Joden kunnen alleen maar van hun slechtheid worden
genezen als zij met geweld worden onderworpen" (Kamal Ahmad Own)
Nu Europa steeds verder WORDT geïslamiseerd, wordt ook steeds duidelijker,dat Israel een voorpost en
voorbeeld is hoe de Islam en zijn aanhangers te weerstaan. Alles wijst op een uiteindelijke clash
tussen het liberale Westen en de Islam.

xavier | 10-01-14 | 13:41

B2318 | 10-01-14 | 13:00 | + -1 -

Wat ga je toch selectief om met je bronnen.
Hij heeft dus ooit zegge en schrijve 1 Mullah bespot en dan noem jij hem universeel in zijn keuze voor slachtoffers.
Lees dan het stuk goed. Hij vindt dat Bin Laden meer charisma heeft dan Bush, demonstreert in Parijs tegen de maker van de spotprenten van Mohammmed ( dat mag blijkbaar niet van hem, hoe onverdraagzaam kan je zijn), haalt een Holcaustontkeer in zijn show en wordt zelf ook Holocaustontkenner.
Uiteindelijk wordt hij steeds meer anti-semiet en aanhanger van de Hebollah moslim of niet dan interesseert mij niet.

Je shopt wel erg selectief met zaken uit dat verhaal op Wikipedia.

En geef nou eens antwoord op mijn vraag:
Denk je nou echt dat een joodse komiek zo makkelijk zou kunnen optreden in Frankrijk en hetzelfde enthousiasme zou ontvangen van dat publiek?
Een joodse komiek zou zelfs in Nederland zijn leven niet zeker zijn...
En dat zegt alles over de verdraagzaamheid onder de islamieten vergeleken bij die van de christen/joden/atheisten/etc.

knerf | 10-01-14 | 13:39

Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Gewoon laten optreden en dan wat drones met hellfire raketten laten overvliegen.. die we daarna richting het hoofdkantoor van de PVDE laten vliegen want die hebben ook rare ideeen over zwemmen opvoeding en onderwijs..

Horze | 10-01-14 | 13:11

knerf | 10-01-14 | 12:40 | + 2 -

Kijk op: en.wikipedia.org/wiki/Dieudonn%C3%A9_M...

Dieudonné refused to apologize and denounced even more "zionism" and the Jewish lobby, arguing that he had "mocked a Mullah in [his] previous show and that [he] should be allowed to make fun of zionist extremists in the same manner.

Hij heeft dus ook een Mullah beledigd.
Dus is/was(?) hij wel universeel in zijn slachtoffers.

TB2318 | 10-01-14 | 13:00

TB2318 | 10-01-14 | 12:34 | + 0 -

Tsja, maar die voeden die incidenten wel.Links met haar dhimmi houding en de moslims lijken deze komiek maar al te graag te omarmen.

Of dacht je dat een joodse komiek met grappen over de islam, boerka's en muzelmannen ook zo'n aanhang kreeg en ongestoord zijn grappen kon maken?
Die lag binnen de kortste keren gestrekt....

knerf | 10-01-14 | 12:40

knerf | 10-01-14 | 12:18 | + 1 -
Op menige site ging men er al bij voorbaat vanuit dat Dieudonné moslim is. Dat feit alleen al bewijst de tunnelvisie dat alles wat aan anti-semitische incidenten zich voordoet, alle schuld bij de moslims en "links" wordt gelegd.

TB2318 | 10-01-14 | 12:34

Ach, we kunnen erop rekenen dat hij hier uitgenodigd wordt om zijn kunsten te vertonen, hier zijn ze niet vies van fascistische haatbaarden!

lanexxx | 10-01-14 | 12:23

TB2318 | 10-01-14 | 12:05 | + 0 -

En dan nog dit:
Grappen ok, maar meneer toont zich ook nog met een Hezbollah sjaal.
Je weet wel die vredelievende beweging afkomstig uit Libanon...

knerf | 10-01-14 | 12:18

TB2318 | 10-01-14 | 12:00 | + 0 -

Goed leuk allemaal die feitjes maar wat wil je er mee bewijzen?
Dat het geen anti-semiet is omdat hij ooit een Joodse kennis had, zijn dochter als peetvader Le Pen heeft( ziet hij die dochter nog wel eens?) en meer van die nietszeggende zaken?

Feit is dat:

Hij vanochtend in het Journaal werd getoond met deze "grap" doelende op een Joodse journalist:
"De gaskamer, hè? .... Jammer!"

Genoeg?

knerf | 10-01-14 | 12:14

Peter Emile | 10-01-14 | 12:02 | + 0 -
Is Jean Marie Le Pen je nog niet opgevallen?
De leider van de zusterpartij van Geert's PVV?
En die andere die je omschrijft? Ken je die allemaal als moslims of linksen?

TB2318 | 10-01-14 | 12:05

Die foto zegt eigenlijk alles; een deprimerend gezelschap bestaande uit lieden van bekend allooi, allemaal met baarden, en de voorste met een islamitisch kromzwaard om zijn nek.

Het publiek van deze malloot - die eigenlijk veel te veel aandacht krijgt - laat bovendien zien dat gehoornbrilde linkse hipsters, neo-nazistische kaalkoppen en beroepsmoslims, allemaal dezelfde agenda er op na houden.

Maar dat wisten we al.

Peter Emile | 10-01-14 | 12:02

Gewoon even wat feiten:

De komiek Dieudonné.
Vader: buitenkerkelijk blank
Moeder: Een zwarte New Age Boeddhist
Gaat naar een katholieke school.
In de 90'er jaren werkt hij samen met de Joodse komiek Élie Semoun.
Vanaf 2003 worden zijn shows anti-semitisch of anti-zionistisch.
Eén van zijn dochters heeft als peetvader Jean Marie Le Pen.
Dieudonné introduceert de Hitlergroet 2.0 (de quenelle).
Ook Jean Marie Le Pen is een liefhebber van deze groet.
De familie Le Pen (Vader en Dochter) regeren een partij, het Front National.
Dat Front National is inmiddels een zusterpartij van de PVV van Geert Wilders.

Oke, dat was het.
Ga nu maar weer verder met moslim-bashen.

TB2318 | 10-01-14 | 12:00

De situatie omtrent zwarte piet is toch veel ernstiger dan dit, toch...?

Zephyr | 10-01-14 | 11:43

gimme a beat,rix | 10-01-14 | 11:17 | + -3 -

En dan nog even dit:

Hoe zou het komen dat er geen enkele cabaretier is die soortgelijke grappen durft te maken over de islam, de hoofddoekjes, muzelmannen, boerka's etc.?

A. - Die zijn er niet
B. - Die zijn er wel maar bang om doodgestoken te worden zoals Theo van Gogh
C. - Alle cabaretiers zijn links en policor

Doorstrepen wat fout is...

knerf | 10-01-14 | 11:33

@bieder | 10-01-14 | 09:26 |
LOL!
Idd mooi gebaar die 'quenelle':
Afhakken vanaf hier...

Ahasveros | 10-01-14 | 11:33

voor mij betekent dit gebaar "tot zo diep erin"... idioten, allemaal! Ga wat zinnigs doen met je korte leven!

Rene7559 | 10-01-14 | 11:30

gimme a beat,rix | 10-01-14 | 11:17 | + -1 -

Goed omdat jij vindt dat het allemaal wel mee valt deze even:

Diezelfde Dieudonne zag ik op het journaal een grap maken over een joodse journalist:
"De gaskamer hè?...... Jammer!....."

Hoezo niet anti-semietisch?

knerf | 10-01-14 | 11:28

De beste man krijgt dankzij jullie en de rest alleen maar meer aandacht... daardoor ben ik op youtube gaan kijken,en ik vind het allemaal wel meevallen.. theo en hans zijn groffer..
Kijk zelf voordat je oordeelt

gimme a beat,rix | 10-01-14 | 11:17

De eens zo trotse wereldmacht Frankrijk plukt ook nu nog de wrange vruchten van haar (post)koloniale beleid. De import van sociaal zwakke lieden uit Afrika leidt nergens tot vreugde.

LJBrinkhorst | 10-01-14 | 11:15

funkyd | 10-01-14 | 10:59 | + 0 -
Zo knap is dat niet. Er loopt een rechtstreekse lijn tussen Le Pen (die duidelijk de quenelle maakt) en Wilders. En deze lijn loopt via politieke eensgezindheid, en niet via afkomst, ras of geloof.

TB2318 | 10-01-14 | 11:14

ik begin langzamerhand te denken dat niet die mekka's achterlijk zijn, maar diegene die het laten gebeuren zoals ik zelf.

Bill Cosby | 10-01-14 | 11:14

Het wordt steeds harder tijd voor een algeheel verbod op openbaar beleiden van religies

Oskaar Blafzuur | 10-01-14 | 11:12

Op Joop probeerden ze het te koppelen aan Wilders. Knap he? Trouwens die ene hater op de foto heeft een kromzwaardje aan zijn ketting hangen...

funkyd | 10-01-14 | 10:59

-weggejorist-

Coyote | 10-01-14 | 10:48

Het Paard van Troje nu definitief binnen onze Westerse grenzen. In remembrance of Oriana, Forza Geert.

Coyote | 10-01-14 | 10:48

TB2318 | 10-01-14 | 10:31 | + 0 -

Nee hoor.
Er zitten ook nogal wat dhimmi's bij.
Verder wat Franse haantjes met het verstand op nul en bevriend met muzelmannen.

Kortom, het anti-semietische geteisem verenigd.

knerf | 10-01-14 | 10:44

Kijk eens naar al die foto's van mensen die de quenelle maken?
Je ziet dat het allemaal moslims zijn?
Of niet dan.
Wat goed dat we Wilders hebben!
En goed dat hij zijn macht uitbreidt door samen te werken met het Front National van Le Pen!

TB2318 | 10-01-14 | 10:31

Deze matige clown, met zijn hak hier mijn arm af teken speelt toch een hoog spel. Zeer waarschijnlijk is dit de zoveelste poging , door verontwaardiging en evt verbod , om vrije meningsuiting en kritiek over de islam te stoppen. Hoe walgelijk je het ook mag vinden.

nan6896 | 10-01-14 | 10:11

Ik denk dat ik maar weer eens de neutrale padvindersgroet ga brengen...

knerf | 10-01-14 | 10:08

Niemand serieus nemen die geen lef hebben om een echte groet te doen.

Mac The Ripper | 10-01-14 | 10:06

quantumcollider | 10-01-14 | 09:37 | + 1 -

OK. Helemaal gelijk.Ben er helemal voor om alles toe te staan.

Dus laat de eerstkomende cabaretier die uitsluitend grappen gaat maken over de islam, hoofddoekjes, geitenneukers en muzelmannen ook zijn werk doen.
En vertel dit even door aan wat aanhangers van de islam.

Wedden dat die cabaretier binnen de kortste tijd dood op straat ligt? En misschien jij ook wel als je je steun betuigt aan die caretier?

knerf | 10-01-14 | 10:00

Het wordt heel interessant hoe de joodse leden van de PVDA, waarvan er vooral in Amsterdam redelijk veel zich bevinden in de hogere echelons, hierop gaan reageren.
Misschien gaat dit ooit tot een schisma leiden in die partij.
Want als je de muzelmannen in deze stad blijft belonen met subsidies, graaf je letterlijk je eigen graf.
Heeft het grote licht Leon de Winter al gereageerd op deze nieuwe Hitlergroet of onze sportjournalist Frits Barend?

Zeggen dat je niet anti-semietisch bent maar anti-zionistisch is natuurlijk een gotspe.
Diezelfde Dieudonne zag ik op het journaal een grap maken over een joodse journalist:
"De gaskamer hè?...... Jammer!....."

Hoezo niet anti-semietisch?

knerf | 10-01-14 | 09:53

Zie hier, de fascisten anno 2014.. Mede mogelijk gemaakt door de "godgegeven" haatcabaretier.

Fratello | 10-01-14 | 09:44

Aan de andere kant: 5 miljoen moslims in Frankrijk is een serieuze doelgroep.
Hans Teeuwen zou ook niet verboden moeten worden.
Ik vind dat de theaters zelf moeten beslissen wat ze op de planken willen hebben.

dat is pech | 10-01-14 | 09:44

Jimmydepimmy | 09-01-14 | 23:06 |
Waarom gaan mensen naar Theo Maassens oudjaars'conference'? Een aaneenschakeling van goedkope smerigheden en daarmee de lachers op je hand krijgen. Onlangs gooide hij nog een camera stuk op de grond van een fotografe, onder luid gejoel van het publiek.

milky bar | 10-01-14 | 09:37

"Nu moeten slimme mensen op de bres voor die gek."

Goede uitspraak. Want het benadrukt de essentie van vrijheid van meningsuiting. Zoals (toegekend aan) Voltaire:

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.”

Vrijheid van meningsuiting moet gewoon absoluut zijn (zolang er niet wordt opgeroepen tot geweld). Anders gaat iemand anders straks voor je bepalen wat je wel of niet mag zeggen. De Franse overheid heeft nu bepaald dat Dieudonne antisemitisch is. Straks bepaalt het dat kritiek op de behandeling van vrouwen in de islam 'islamofoob' is. Of kritiek op de regering 'staatsgevaarlijk'. Of kritiek op Europa 'Schenden van internationale belangen'.

Wil je Dieudonne uitschakelen? Laat vrijheid van meningsuiting zijn werk doen. Laat komieken hun mening ventileren over deze mafkees.

"Ik vroeg laatst aan Dieudonne: 'HOE diep zat je in je holmaatje?'"

quantumcollider | 10-01-14 | 09:37

Ik vind die argumentatie ook heerlijk.

Ik ben niet anti-moslim; ik ben anti-salafistisch! Vandaar dat ik vind dadt ze allemaal dan maar het land uit gepleurd dienen te worden. Levend is optioneel.

En denk eraan Joris, ik ben niet tegen moslims, ik ben tegen salafisten!

*maar dan weer niet tegen salafistfucken*

dlseth_ | 10-01-14 | 09:36

"Kaalkopjes, Kopvodjes, Baardapen en hoornen brillen + zwarte coltruien schijnen gebroederlijk naast elkaar in het theater te zitten"

Kopvodjes en Baardapen mogen niet naast elkaar zitten toch...

Ben_online NL | 10-01-14 | 09:36

@Bigi Bana Boy. Ik ook! Israël heeft met de vrijlating van de Palestijnse gevangenen t.b.v. de vredesbesprekingen weer laten zien dat zij heel veel over heeft voor de vrede. En wat komt er vanaf de palestijnse kant? Helemaal niets!

Maria.1 | 10-01-14 | 09:27

Volgens mij geven ze aan waar het mes moet snijden.

bieder | 10-01-14 | 09:26

Ik zie hier één oplossing: dat een prominent lid van de Joodse gemeenschap of e.o.a. opperrabbijn zich hard maakt voor deze gek en stelling neemt tegen het verbod. Dat zou pas een morele overwinning zijn en een totaalvernedering voor deze mafketel.

Carpa | 10-01-14 | 09:24

Ik zelf ben oa in Bergen-Belsen geweest en heb sindsdien volledig begrip voor het zionisme. Sterker nog ik ben er zelfs voor. Een volk als de Joden is, na eeuwen vervolging, alleen veilig in een eigen land met het zwaard in hun hand. Of ik eens ben met de dikwijls keiharde en soms onrechtvaardige politiek van Israel is een tweede, maar ik sta achter het land Israël.

Bigi Bana Boy | 10-01-14 | 09:08

@Necrosis. Ook zoiets walgelijks. Het druist in tegen artikel 1 van onze Grondwet.

Maria.1 | 10-01-14 | 09:07

@Schoorsteenveger. Ergens heb je gelijk dat het zichtbaar moet zijn, zodat er oogjes open gaan. Aan de andere kant heb ik er moeite mee dat er weer een bevolkingsgroep openlijk gebasht wordt. Roepen we niet steeds over WOII en de Jodenvervolging: dit mag nooit meer gebeuren! Laten we dan nu wijs zijn en het ook daadwerkelijk niet meer laten gebeuren.

Maria.1 | 10-01-14 | 09:04

@ Schoorsteenveger
En opdat de Jopen zien welk publiek DD trekt. Franse Jopen en islamitische haathoofden.

malin | 10-01-14 | 08:54

Ignatius Barracuda | 10-01-14 | 08:15


Grappen over de gruweldood van 6 miljoen mensen heeft niets met een mening te maken.

malin | 10-01-14 | 08:43

OrgulloTulipano | 10-01-14 | 08:29 |
Er is een subtiel verschil tussen enerzijds belachelijk maken en anderzijds niet geheelde wonden openrijten en getuigen van rabiaat racisme. Die discussie wordt elke keer weer gevoerd, ook hier. In beginsel moet je alles kunnen zeggen, maar de samenleving heeft hier en daar wat kleine gebieden gedefiniëerd die je maar beter niet zou kunnen betreden. Een van die gebieden is het zwartste zwart van de Jodenvervolging en de vernietiging van zes miljoen mensen. Dat aan die gebieden getrokken en geduwd wordt, dat sommigen hun voordeel willen doen metverwijzingen naar die gebieden, allemaal waar. Ach, het slijt wel op den duur.
Overigens, deze grappenmaker mag wat mij betreft het toneel op, overal, om zijn haat te spuien. Het kan maar zichtbaar worden, hoe diep het zit en hoe gemakkelijk al dat racisme aan de oppervlakte komt. Opdat ook de Jopen van deze wereld kleur moeten bekennen en moeten erkennen dat de wereld iets ingewikkelder in mekaar zit en veel grimmiger is dan ze zouden willen.

Schoorsteenveger | 10-01-14 | 08:42

Desmoulins | 09-01-14 | 23:34 | + 40 -
Een medereaguurder schreef laatst dat wie de Franse taal beheerst -en dat doe ik redelijk in geschrift, zich beter zou moeten inlichten betreft de achtergrond van dit zeer populaire gebaar onder Franse jongeren. Het was volgens hem een vrij onschuldig gebaar dat men niet al te ééndimensionaal moest benaderen.

Heb het nagetrokken bij Parijzenaren. Archifaux! Het gebaar is 1000% antisemitisch bedoeld en heeft niets te maken met het zijn tegen het establishment.

Madame Bonbon | 10-01-14 | 08:38

Die baard heeft schijt aan die blocktaktieken uit jerusalem. Hardste gebaar in ruim 75 jr trouwens, die quenelle. Alleen jammer dat ie nu niet langer undercover is.

AnaalVandaal | 10-01-14 | 08:36

@ Bigi Bana Boy
Elk continent is doordrenkt met bloed, man.
In Nederland zouden we het anders best gerooid hebben met de Surinamers, Indo's, Chinezen en zelfs met Turken en Koerden.

malin | 10-01-14 | 08:34

Onderschrift bij de pica:
Ik heb hem er zó diep ingekregen!

necrosis | 10-01-14 | 08:33

Mijn excuses, de laatste zinnen van het stuk verkeerd geïnterpreteerd. Dacht dat GS voor verbod pleitte. Gooi maar weg.

OrgulloTulipano | 10-01-14 | 08:31

Ik vind het eigenlijk best schattig, 3 van die rifaapjes die hetzelfde kunstje doen.

Morris Stockwood | 10-01-14 | 08:30

-weggejorist-

OrgulloTulipano | 10-01-14 | 08:29

@Ignatius Barracuda | 10-01-14 | 08:15
Mee eens, zolang andermans vrijheid van meningsuiting MIJN vrijheid van meningsuiting niet belemmert.
En daar zit vrijwel altijd het probleem!

necrosis | 10-01-14 | 08:24

De wal zal uiteindelijk het schip keren. En ze hebben hun krediet totaal verspeeld. Ik had bijvoorbeeld nooit durven denken dat in ons land een partij als de PVV zo groot zou worden. Europa is een continent dat doordrenkt met bloed is en ik heb niet de illusie dat dis traditie in 60 jaar definitief weg is. Push de bevolking maar ver genoeg en het bloed stroomt weer door de straten. En dan betalen we allemaal de prijs, goedwillend of kwaadwillend. Dan is er geen plaats voor nuance en subtiliteit meer. Ik als negert vrees dat moment zeer maar zie het op ons af komen.

Bigi Bana Boy | 10-01-14 | 08:19

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:11 | + -4 -
Absoluut met u eens. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed dat voor een ieder beschikbaar moet zijn.

Ignatius Barracuda | 10-01-14 | 08:15

Het is een walgelijk gebaar. Sneue lieden!

Maria.1 | 10-01-14 | 08:14

@ Mortimerr 07:31

Maar als ze recht menen te hebben op ons geld dan zijn onze wetten opeens wél belangrijk.

eerstneukendanpraten | 10-01-14 | 08:08

Roken, zuipen, keihard rijden enz.. Weet je wel.....

ikdenkwat | 10-01-14 | 08:07

@hotmint | 09-01-14 | 23:23 | + 11 -
Dat had Hitler wel degelijk. Zoek maar eens op Husseini en Hitler. Dit was onder het mom van: onze gezamenlijke vijand maakt jou mijn vriend.

Blote Bertus 2000 | 10-01-14 | 07:45

Als een autochtoon dat doet, mag ie mee wegens haatzaaien.

Pikkestrijder | 10-01-14 | 07:35

Om triest van te worden. Met de instroom van veel moslims is het antisemitisme enorm versterkt. En wat je ziet is dat links, extreem rechts en veel moslims elkaar vinden in deze gezamenlijke Joden haat.
.
De instroom van moslims heeft Europa niet veel goeds gebracht en deze slechte invloed van de Islam in Europa zal in de toekomst alleen maar toenemen vrees ik.
.
"Moslimfundamentalisme in West-Europa geen marginaal fenomeen"
.
www.nrc.nl/nieuws/2013/12/13/moslimfun...

Mortimerr | 10-01-14 | 07:31

Arabieren en joden zijn allemaal broeders die gewoon weer terug moeten naar palestina . Hebben niks te zoeken in europa .

el che | 10-01-14 | 06:35

Oh ja, GS, wat Larry Cook | 10-01-14 | 04:21 |
Zegt. Regel die handel eens. Ga maar auto's wassen ofzo, neem een lening met die 4 jaar oude Audi' als onderpand en bel die betere hardwarestore.

Stelletje fragiele pisnichten!

Houtbar | 10-01-14 | 06:17

@ KoninginWildemina | 10-01-14 | 04:39 |
Pak een megafoon en ga dat nu eens door de straten schallen. Dan ben je net zo'n halalburger als die dwazen.. maar... dan word je wel gehoord! En dat is wat je wilt neem ik aan. Toch?

Houtbar | 10-01-14 | 06:09

Overigens mogen er wat mij betreft best mensen worden geliquideerd, maar dat is het natuurlijke zoogdier als mens in mij, niet de macht in een "democratische" rechtstaat.

Houtbar | 10-01-14 | 06:03

Laat ze toch vuilspuiten. Diegene die het een podium geeft zou zich wellicht eens achter de oren willen krabben. Leuk die olie constant de haard in flikkeren maar hou toch op. Bescherm je eigen gezin en je buren en hou op met "ik ben zielig" onder het mom van de zg "weg met ons" kreet.

Volwassen mensen als dreinende kinderen gaat nog eens een groot luxeprobleem worden hier.

Ook uw part heer Stift.

Houtbar | 10-01-14 | 05:57

Vandaag of morgen staat er een islamitische partij op, met een islamitische Hitler aan het roer, die "Juden raus!" en "homos raus!" roept. Dat wordt een giga allochtone stemmen magneet, gesteund door de islamofielen van links en de staatsmedia. En voordat u het weet is het weer 1930.
De vraag is niet óf dit gaat gebeuren maar wanneer.

KoninginWildemina | 10-01-14 | 04:39

Geef die losers toch geen aandacht.

Hersenloze mongolen verdienen dat niet.

Torero | 10-01-14 | 04:26

Ik denk dat alle Afrikaantjes hier eens aan hun verstand gepeuterd moeten krijgen dat ze hier hun onzin achterwege mogen laten. Anders krijgt het programma Terug Naar De Rimboe een hele aparte betekenis.

Larry Cook | 10-01-14 | 04:23

En ruil die servert nou eens in voor een echte.

Larry Cook | 10-01-14 | 04:21

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:15
Het aantal verkeersdoden is in islamitische landen vele malen hoger dan in het westen. En, hoe verrassend, ook het aantal alcoholgerelateerde verkeersslachtoffers. Waarom is dat? In het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn geen wetten die alcohol in het verkeer verbieden, omdat de islam alcohol al verbiedt. Dus dan gaan ze er vanuit dat sowieso niemand dronken rijdt. Maar er wordt in die landen net zoveel gezopen als in het westen (zo niet meer).
Voordat je iets beweert zou je er goed aan doen om de feiten ook even te checken.
www.who.int/gho/road_safety/en/index.h...
www.jpost.com/Middle-East/Cars-trump-g...
wikiislam.net/wiki/Muslim_Statistics_-...
Dus de kans dat je in een islamtisch land doodgereden wordt door een dronken automobilist is waarschijnlijk groter dan hier.

Stormageddon | 10-01-14 | 02:46

is dat nu twee keer of vier lettergrepen verdomme? zo kan je toch geen hints spelen...

asiangrrrrrrrl | 10-01-14 | 02:13

@lady blabla | 10-01-14 | 01:53
de meesten doen al ssssst, waarschijnlijk meer dan 1,5 miljard, het vervelende is dat er een paar fundamentalisten anders over denken en doen, en vooral dat doen heeft behoorlijk vervelende consequenties...

gedachtespinsel | 10-01-14 | 02:13

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:46
nee, jij verzint dat ter plekke. Jij vertikt het met de feiten te leven.
Zij zijn geen mensen, zij zijn zielen die het hiernamaals nastreven, zij zien jou ook niet als mens maar als vervuilde ziel.
Leer nou eens iets over religies voordat je reageert.

tattooboer | 10-01-14 | 01:59

De Koran draagt muslims expliciet op het oordeel over geloofsdisputen over te laten aan God.

"En als een groep van jullie gelooft in dat waarmee ik gezonden ben een een groep niet gelooft, weest dan geduldig totdat God tussen ons oordeelt want Hij is de beste van hen die oordelen." (Koran 7:87)
"God zal op de opstandingsdag tussen jullie over dat waarover jullie het oneens waren oordelen". (Koran 22:69)

Wanneer een muslim oordeelt over het geloof van anderen, stelt hij zichzelf gelijk aan God, zet hij met andere woorden zichzelf op als partner van God, verbreekt hij het meest centrale geloofspunt dat er geen god is dan God, en catapulteert hij zichzelf uit de Islam. Muslims mogen niet oordelen over geloof en ongeloof. Er bestaat in de Islam ook geen excommunicatie.

Dus moslims doe eens sssst.

lady blabla | 10-01-14 | 01:53

-weggejorist-

PSV. | 10-01-14 | 01:52

@Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:46
slaapze! geeft rust, en dat lijkt me logisch :D

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:48

DaughtersofLot | 10-01-14 | 00:53
Reactie van Soltan Salah geconfronteerd met Matzes-filmpje:
hoeiboei.blogspot.nl/2010/05/ben-kok-h...
Want antisemitisme is voor de eigen parochie. Niet voor publiek of de A'damse gemeenteraad waar zijn lijfwacht Elforkani goede contacten mee heeft.

PrinsesStoepje | 10-01-14 | 01:47

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:41
Hmm, ja, kromme zin.

18 uur gewerkt vandaag.
Ik ga maar eens slapen.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:46

@tattooboer | 10-01-14 | 01:42
Ik blijf het niet uitleggen, de islam zowel als hardcore christendom en jodendom hebben hun fundamentalisten, dogma's! Maar merendeel is daarnaast gelukkig ook MENS!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:46

@ikdenkwat | 10-01-14 | 01:41
waar komt nu ineens de term zelfdestructie vandaan?????? Wie zou dat willen? Sorry, maar ik zie echt je punt niet....

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:43

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:39
Ze willen dat allemaal. heb je de qur'an ooit gelezen dan? Die is gebaseerd op het pure feit dat er alleen moslims overblijven op aarde. Elke moslim staat hier achter. Gematigdheid bij hun staat gelijk aan bevrediging van de meerderheid tot die een minderheid is.

tattooboer | 10-01-14 | 01:42

@Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:40
onlogisch Nederlands.... Maar begrijp ik dat er eenduidigheid moet komen in het vrije woord?

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:41

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:34 | + -2 -
Zelf destructie vergelijken met moorden gedreven door sprookjes prima jongen.

ikdenkwat | 10-01-14 | 01:41

Ik merk op dat het vrije woord nogal eenduidig van karakter gewenst is.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:40

@tattooboer | 10-01-14 | 01:37
omdat niet iedere islam gelovert dat wil! Dank voor het compliment van slimme hoofd!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:39

@shiptar | 10-01-14 | 01:35
Hij heeft nooit een massa of een k9ind vermoord, dat hebben de christenen gedaan terwijl hij belichting regelde om dat juist tegen te gaan. ken je feiten.

tattooboer | 10-01-14 | 01:38

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:34
Stel je voor dat er plotseling iedereen die alcohol aanraakt dood gaat, dat is het doel van de islam. Waarom wil dat niet in je slimme hoofd..

tattooboer | 10-01-14 | 01:37

tattooboer

Gaat die massa- en kindermoordenaar eindelijk dood? Ik ga rustig slapen.

shiptar | 10-01-14 | 01:35

@Rémy Martin ® | 10-01-14 | 01:34
kom ik dan eerst bij je langs op de maan? :D

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:35

@shiptar | 10-01-14 | 01:32
Meh.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:35

@ikdenkwat | 10-01-14 | 01:26
oh nee! wat mij betreft bepaalt de context en die is altijd verschillend, maar wat wil je vergelijken dan? Absolute aantal doden? Of aantal doden door religie ten opzichte van aantal doden door alcohol misbruik of doden door roken, vooral die laatste zou misschien eens kunnen leiden tot echte aanklacht van sigaretten producenten.

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:34

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:31
"oh, doe eens bron naar het onderzoek?"

Bron: planeet Aarde. Kom er gerust eens op bezoek.

Rémy Martin ® | 10-01-14 | 01:34

translate.google.nl/translate?hl=nl&am...
Er word wel gesproken over de dood van ariël Sharon, maar dat zijn klaarstaande nieuwsberichten voor als het gebeuren gaat, internet is best gemeen wat dat betreft, je kan in de toekomst kijken.

tattooboer | 10-01-14 | 01:33

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:29 | + 0 -

Zing jezelf in slaap met dit lied man. Je bent duidelijk toe aan slaap.

shiptar | 10-01-14 | 01:32

@Rémy Martin ® | 10-01-14 | 01:15
oh, doe eens bron naar het onderzoek?

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:31

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:24
Ik heb het nog steeds over jouw plempsel van 00:44 uur, en dat weet jij heel goed, islamfanaticus.

*de mohammedaanse moord op Theo niet vergeten doet*

Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 01:30

Zet God op de pot,
stop de profeet maar in je reet,
en dans voor het vrije woord.
En als je dan wordt doodgeschoten,
heb je van dit lied genoten.

De een die wordt verdreven,
de ander wordt vermoord,
hiep hiep hoera het vrije woord.

Christenhonden, geiteneukers,
iedereen doet mee.
Jezus en Mohammed op een openbare plee.
Nee ik mag niet kwetsen mijn excuses en ik zal,
voor straf me laten pijpen door de meiden van Halal.

Het vrije woord gaat nooit verloren,
al vliegen de kogels om je oren.
Maar als zo'n baard me dood wil schieten,
hoop ik dat ie mist,
want ik ben een bon vivant,
ik ben geen zelfmoordterrorist.

Je bent moeilijker te raken,
als je bereid bent af te slanken.
In die zin had Van Gogh het allemaal aan zichzelf te danken.

Zet God op de pot,
stop de profeet maar in je reet,
en dans voor het vrije woord.
En als je dan wordt doodgeschoten,
heb je van dit lied genoten.
De een die wordt verdreven,
de ander wordt vermoord,
hiep hiep hoera het vrije woord.
Hiep hiep hoera het vrije woord.
Hiep hiep hoera het vrije woord.

Jezus, bedankt. Dat zal die leuk vinden.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:29

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:15
Maar goed als ik je goed begrijp als de doden in het verkeer & algemene moorden lager ligt dan de moorden door religie dan wordt er verder gedacht over deze kwestie? Anders niet?

ikdenkwat | 10-01-14 | 01:26

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:15
Maar goed als ik je goed begrijp als de doden in het verkeer & algemene moorden lager ligt dan de moorden door religie dan wordt er verder gedacht over deze kwestie? Anders niet?

ikdenkwat | 10-01-14 | 01:25

@Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 01:19
Hoe kom je erbij?????? Lees eens goed! Die man had nooit vermoord mogen worden, zoals NIEMAND vermoord mag worden!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:24

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:21
"euh, wat is nu het statement? ik ben nog geen kalashinikof of TNT of wat voor offensief wapen tegengekomen in Indonesie......"

Kijk eens in Algerije, Syrië, Libië, Tsjaad, Mali, Soedan, Noord-Nigeria, Somalië, Mauretanië, Niger, CAR, Irak, Yemen, Pakistan of Afghanistan dan, wegkijkende wijsneus.

Rémy Martin ® | 10-01-14 | 01:24

@Desmoulins | 10-01-14 | 01:14
Da's een beetje de essentie van het vrije woord ja.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:24

@shiptar | 10-01-14 | 01:17
En als dat boek nou eens het vrije woord juist verbied?

tattooboer | 10-01-14 | 01:23

Vrij onschuldig gebaar de qeunelle. Behalve als een stel booslims ermee op de gevoelige plaat staan. Dan weet je dat er stront aan de knikker is.
Datzegiktoch | 09-01-14 | 23:11
En wat als het een anti-neger of anti-moslim gebaar zou zijn? Dan zouden de antidiscriminatie-fora ontploffen.

PrinsesStoepje | 10-01-14 | 01:22

@Rémy Martin ® | 10-01-14 | 01:18
euh, wat is nu het statement? ik ben nog geen kalashinikof of TNT of wat voor offensief wapen tegengekomen in Indonesie......

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:21

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:18
Je draait er om heen. Jammer.

tattooboer | 10-01-14 | 01:21

@shiptar | 10-01-14 | 01:17
Ik tel er twee (waaronder ikzelf).

Blijkbaar weet je wat ik ga stemmen?

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:21

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:10
Je probeert de moord op Van Gogh goed te praten. Daar zou je je voor moeten schamen, Rachid.

Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 01:19

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:15
Als je het equivalent van moslim-slachtoffers zou willen halen moet je heel NL volgieten en de weg op sturen. En dan heb je een klein percentage, als je kunt rekenen.

PrinsesStoepje | 10-01-14 | 01:19

@tattooboer | 10-01-14 | 01:13
dan ben je toch niet helemaal goed ingevoerd, de bijbel en tora zeggen evenzoveel dogmatische zuiveringen te moeten doorvoeren, of zie ik dat verkeerd? Indonesie als voorbeeld, voor grootste gedeelte islamitisch, grootste bron van inkomsten, toerisme uit het westen, meestal overleven de toeristen het....!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:18

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:15
"wauw, een wakkere! in islamitisch georienteerde landen veel minder doden door alcoholische misbruikers in autos.... hmmmmm, wel een vreemde balans eigenlijk..."

Het aantal doden in die landen als gevolg van mensen met TNT, Semtex, handgranaten, bomgordels, UZI's en Kalasjnikovs achter het stuur daarentegen is weer een veelvoud van die in niet-islamitische landen....

Rémy Martin ® | 10-01-14 | 01:18

Vele hypocrieten hier zijn zogenaamd voor het vrije woord, terwijl ze massaal (1 miljoen mensen) op een gedrocht stemmen dat een religieus boek wil verbieden.

shiptar | 10-01-14 | 01:17

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:08
"oh, dan ken je helaas niet alle islamieten en ben je net zover als de fundamentalistische islamiet! Niet veel anders dan de fundamentalistische christen waar er ook zat van rondlopen!"

Met dat verschil dat het aantal aanslagen, doden en gewonden uit naam van Allah die uit naam van de Bijbelgod met een factor honderdduizend overstijgen. Ik geef toe, het is een conservatieve schatting en ietwat naar beneden afgerond.

Rémy Martin ® | 10-01-14 | 01:15

@PrinsesStoepje | 10-01-14 | 00:56
wauw, een wakkere! in islamitisch georienteerde landen veel minder doden door alcoholische misbruikers in autos.... hmmmmm, wel een vreemde balans eigenlijk...

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:15

@Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:11

Het omhelzen van intolerantie vanwege een ongebreidelde tolerantie, kan gevaarlijk aflopen.
Juist niet verbieden maar monitoren.

Desmoulins | 10-01-14 | 01:14

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:08
Er bestaat nogmaals geen fundamentalistische islamiet..
Elke moslim moet alle woorden en elke opdracht in de qur'an tot de letter volgen. Dat er slapers tussen zitten die wachten tot de ummah gesticht is is deel van de taqijja opdracht, het maskeren van de oorsprong tegenover de ongelovige kuffars. Ik ken alle islamieten want ik ken hun boek, hun opdracht en hun werkwijze. Ik ben ingedekt tegen alle kulargumenten die jij of een ander mij aan kan slepen.

tattooboer | 10-01-14 | 01:13

Ik moet het verzamelde werk van de beste man nog bekijken en wellicht is 'ie inderdaad gewoon een klootzak. En ja ik verzet me tegen het echte anti-semitisme.

Maar ik kan me ook nog goed herinneren dat men de film 'Submission' wilde verbieden.
Ik herinner me een caberetier die onlangs in Zomergasten vertelde dat 'ie niet voor z'n mening uit durfde te komen.

Ik ben hard op zoek naar de verschillen. En het vrije woord is de drijfveer.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:11

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:55 | + -2 -
Het verschil is dat als je het uit een ideologie doet heet dat voorbedachte rade. Gebeurt het omdat je een lapzwans eikel bent heet dat dood door schuld. Een enorm verschil. Bij het eerste geval heb je ook geen berouw. Sterker nog je bent een held in die kringen. Goed gedaan jongen! In het tweede wel niet dat je daar wat aan hebt trouwens. Fiets je er 2 minuten later had je nog geleefd..... Eerste geval werd er even op je gewacht.

ikdenkwat | 10-01-14 | 01:10

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:55 | + -2 -
Het verschil is dat als je het uit een ideologie doet heet dat voorbedachte rade. Gebeurt het omdat je een lapzwans eikel bent heet dat dood door schuld. Een enorm verschil. Bij het eerste geval heb je ook geen berouw. Sterker nog je bent een held in die kringen. Goed gedaan jongen! In het tweede wel niet dat je daar wat aan hebt trouwens. Fiets je er 2 minuten later had je nog geleefd..... Eerste geval werd er even op je gewacht.

ikdenkwat | 10-01-14 | 01:10

@Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:01

Mijn empirisch onderzoek was aan een conclusie toen ik dit gebaar zag nabij de Joodse school in Toulouse en na het zien van de Hezbollah sjaal en het lezen van zijn zogenaamde afkeer van het zionisme.

Desmoulins | 10-01-14 | 01:10

@Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 01:05
elke moord is afschuwelijk! of het nu vanuit een denkbeeld is of vanuit dronkenschap! En schamen voor het benoemen van het feit dat er sowieso mensen zijn die anderen doden lijkt me niet zo nodig....

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:10

Jah man, te gek man, hartsjtiekke grappig man. He, alla-oe-akbar dan maar he, mazzel man.

Spielmacher | 10-01-14 | 01:09

@tattooboer | 10-01-14 | 01:02
oh, dan ken je helaas niet alle islamieten en ben je net zover als de fundamentalistische islamiet! Niet veel anders dan de fundamentalistische christen waar er ook zat van rondlopen!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:08

DaughtersofLot | 10-01-14 | 00:53
Onze held Arik hoefde ook niet meer mee te maken dat de door hem "teruggegeven" Gazastrook nog anderhalve oorlog zou opleveren. Maar ja "nederzettingen" is een vies woord terwijl ze daar in no time agrarische innovaties doen waar de palestijnen al eeuwen niet verder komen dan hun geiten te laten grazen. Hij had de Nobelprijs echt verdiend maar dat zou eigenlijk beneden zijn stand zijn, want hij staat niet in hetzelfde rijtje als al die andere halfzachten.

PrinsesStoepje | 10-01-14 | 01:05

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:00
Je batatelliseert hierboven de afschuwelijke moord op Theo van Gogh, met je stompzinnige gelul over dat er meer mensen dood gaan in het verkeer. Ga je schamen, debiel.

Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 01:05

@Stormageddon | 10-01-14 | 00:54
Hij is er dichtbij maar in mijn kringen, en die zijn ook aardig close, staan er nog een paar uur voor.

tattooboer | 10-01-14 | 01:04

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:48
Zeker weten, de intentie van eend rinken alcomobilist is thuis komen maar toch zijn sores verdrukken en de intentie van een islamiet is de rest van de wereldbevolking uitmoorden zodat hij thuis komt in zijn ummah, zoek de verschillen.

tattooboer | 10-01-14 | 01:02

@Desmoulins | 10-01-14 | 00:53
Precies mijn punt.

We gaan er maar even blind vanuit dat we hier *niet* met de Franse Hans Teeuwen te maken hebben omdat de redacteur van dienst dat zo vindt omdat Ephimenco een middag niets te doen had.

Ik moet dat empirisch onderzoekje zelf nog doen en tot die tijd ben ik sceptisch.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 01:01

@Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 00:49
om iemand te willen doden lijkt me sowieso een intentie die geboren is uit programmering van een ego waarbij hoogste waarden van het leven gerespecteerd worden. In mijn optiek mag niemand een ander doden!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 01:00

Kunnen ze Dieudonné (door God gegeven?, klaarblijkelijk niet z'n beste geschenk) niet weer in z'n kennel zetten als hij z'n grappige quenelle-gebaartjes doet.

IndoFortuyn | 10-01-14 | 00:58

als we toch geen joden hadden !!
dan duurde het journaal nog maar 5 min (waarvan 3 min. over het weer

rocco tevredi | 10-01-14 | 00:58

maar er gaan meer mensen dood door dronken automobilisten dan door mensen met islam achtergrond. Of zie ik dat verkeerd?
gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:44
In o.a, Syrië, Somalië, Nigeria, Kenia, Pakistan, Kenia, Irak, Iran en Afghanistan liggen die cijfers iets anders.

PrinsesStoepje | 10-01-14 | 00:56

Ben ik nou echt de enige die verwacht dat Hansie Teeuwen morgen op Youtube staat met de Nederlandse versie van Shoah Ananas?

Smakeloos? Jah. Humor? De beste humor is smakeloos.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 00:56

@Parsons | 10-01-14 | 00:51

Inderdaad, vandaar ook dat ze allemaal steun betuigen voor een terugkeer van alle zogenaamde vluchtelingen, maar ondertussen wel Israël het leven zuur maken binnen de VN.

Desmoulins | 10-01-14 | 00:55

@ikdenkwat | 10-01-14 | 00:51
elke 'moord' is er een teveel! Maar om meteen iedereen weg te zetten om een wat hij vindt of achtergrond lijkt me wat overdreven. En of je nu iemand voor zijn denkbeeld vermoord of omdat je te bedondert bent om een glas te laten staan voordat je gaat rijden, wat is het verschil?

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:55

Lees op Twitter dat de toestand van Sharon een kwestie van kwartiertjes is. Verwacht, maar toch tragisch, was een man naar m'n hart. Slaap lekker Ariel, gelukkig hoef je de Quelle niet meer mee te maken.
-
@PrinsesStoepje | 10-01-14 | 00:38 Helemaal eens, bedankt voor het filmpje. Ben Memri-fan maar deze kende ik nog niet.

DaughtersofLot | 10-01-14 | 00:53

@Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 00:50

Vrijwel niemand oppert hier voor een verbod.
Alleen wel het beestje bij de naam noemen, dat is alles.

Desmoulins | 10-01-14 | 00:53

@lady blabla | 10-01-14 | 00:49
ik wens u ook een prettig nacht, maar zou zomaar kunnen zijn dat mijn partner allochtoon is met boeddistische achtergrond en die zie/hoor ik nu nooit doelbewust anderen kwetsen... beetje nuancering zou prettig zijn!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:52

Het voordeel van die Palestijnen (bestaan trouwens niet, maar goed) is dat ze ook door de gehele islamitische wereld worden uitgekotst.

Parsons | 10-01-14 | 00:51

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:44 | + -2 -
Zo heb ik het nooit bekeken, dat bezopen onbehouwen crimineel gedrag en ideologie was. Ja dat maakt de moord op van Gogh wat dragelijker.... Prima vergelijk!

ikdenkwat | 10-01-14 | 00:51

@wakkere_nederlander | 10-01-14 | 00:13
Ben maar eens gaan kijken...

Inderdaad ontzettend niet grappig. Maar hij doet in essentie niets anders dan Hans Teeuwen, ware het niet dat ik die wel grappig vind.

Leve het vrije woord!

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 00:50

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:39 | + 0 -

Als u het verband niet ziet, niet weet welke groep allochtonen ik bedoel, en niet ziet welke mensen hiermee gekwetst kunnen worden dan bent u gewoonweg niet slim genoeg om het te kunnen begrijpen. Dus ga ik het ook niet voor u verduidelijken omdat dit geen zin heeft bij u.

Een prettige nacht.

lady blabla | 10-01-14 | 00:49

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:48
Geef eens antwoord op de vraag.

Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 00:49

@Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 00:48
Het zal ongetwijfeld consequenties hebben lijkt me

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:48

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:4
Bedoel je dat iedereen jou nu mag doden?

Lewis Lewinsky | 10-01-14 | 00:48

@tattooboer | 10-01-14 | 00:46
oh, het is de intentie die belangrijk is? hmmmm.... weg met dronken automobilisten!

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:48

@gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:44
Ja dat zie je verkeerd. Alcohol en verkeer spannen niet expres samen om de ongelovigen in de toekomst uit te roeien, daar ligt een klein doch relevant verschil.

tattooboer | 10-01-14 | 00:46

@Enderman | 09-01-14 | 23:21
en waar maak je dat uit op? criminaliteitscijfers van bontkraagjes of welk onderzoek heb je het over? De wet is van toepassing op elk persoon op Nederlands grondgebied lijkt me. Oh, natuurlijk van Gogh, nee, had nooit mogen gebeuren, maar er gaan meer mensen dood door dronken automobilisten dan door mensen met islam achtergrond. Of zie ik dat verkeerd?

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:44

@wakkere_nederlander | 10-01-14 | 00:13
Dat heb ik ook gelezen ja.

Maar bij Hans Teeuwen of Theo Maassen lacht de zaal ook gewoon hoor, als ze een "foute" grap maken.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 00:42

Brekend (en niet eens off-topic):
Ariel Sharon is gestopt met alles (roken, ademen, leven, de werken).
(Bron: twitter)

Stormageddon | 10-01-14 | 00:42

@Desmoulins | 10-01-14 | 00:40

@ Shiptar 10-01-14 | 00:34

Desmoulins | 10-01-14 | 00:42

''Kritiek op neo- kolonialistische zionisten in de 21ste eeuw, dat is waar het hier om gaat''

Lees mijn tegel nog maar eens.
Het is een belachelijke vorm van kritiek.
Alles kan tegenwoordig onder de noemer 'Israëlkritiek of antizionisme', maar het is een afleidingsmanoeuvre.
Zionisme heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met neokolonialisme. Wat een gotspe.
Zionisme is het zelfbeschikkingsrecht van het joodse volk ontstaan in een periode eind 19e eeuw waarin deze gedachte zeer populair was onder volkeren die streefde naar een eigen staat, dus zelfbeschikking over het eigen lot. De oorlogen die zich na de vorming van de staat Israël hebben afgespeeld waren verdedigingsoorlogen met consequenties voor de verliezende partij.

Desmoulins | 10-01-14 | 00:40

@lady blabla | 09-01-14 | 23:18
wat is het verband? of is elke allochtoon islamiet? en wie zijn dan die andere mensen? ik heb nergens last van, beetje vreemde uitspraak...

gedachtespinsel | 10-01-14 | 00:39

DaughtersofLot | 09-01-14 | 23:08
Nee zuster het gaat natuurlijk om anti-Zionisme en dat vinden linkse intellectuelen heel mooi want onderdrukte palestijnen enzo. Vandaar ook het opblazen van 85 joden in Buenos Aires die niks met Israël te maken hebben. Islamieten mogen graag klagen over de vijandige houding tegenover moslims na 9/11, alsof hoofddoekjes in de tram werden afgerukt. In mijn tram zit 80% allochtoon dus dat laat je wel uit je hoofd. Moslims voelen zich nu eenmaal graag aangevallen, net zoals Mohammed die de joden vervloekte omdat ze zijn onzin niet geloofden. Toen was er ineens een jodin die hem wilde vergiftigen, jaja. Wij lachen erom, maar voor moslims zijn joden echt heel eng.
www.youtube.com/watch?v=R1Ng4Ql3B2I

PrinsesStoepje | 10-01-14 | 00:38

Desmoulins

Het heeft alles met legitieme kritiek te maken. Meneer dieudonne noemt zichzelf antizionist en geeft daarmee eigenlijk aan het verschil antizionisme en antisemitisme. Er zijn zelfs joden die antizionist zijn. Antisemitisme is gelijk aan racisme en dus verre van legitieme kritiek. Antizionisme is wel gegrond en doordacht. Kritiek op neo- kolonialistische zionisten in de 21ste eeuw, dat is waar het hier om gaat. Het heeft allemaal betrekking op het midden-oosten problematiek. En het zijn dus niet alleen franse moslims en kaalkoppen, maar ook doodnormale franse burgers die het beginnen te snappen. Elke moslim die dit onderwerp aangrijpt om antisemitische en dus racistische uitlatingen te doen, heeft het verkeerd begrepen.

shiptar | 10-01-14 | 00:34

al zijn eigenlijk de verenigde staten de eerste seculiere republiek, maar toen bestond het feodale stelsel hier nog.

minimá-armezusvan.. | 10-01-14 | 00:30

@patatjihadi | 10-01-14 | 00:09

Hij zou dapper zijn geweest als hij de islam aan zou durven pakken, maar dat doet hij niet, want hij wil leven.
Alan Partridge maakte laatst een grapje in zijn laatste film 'Alpha Papa' over de islam, en het kwam erop neer dat je alles en iedereen mag beledigen vooral christenen, joden ook maar net iets minder, maar moslims of islam absoluut niet.
'Ben je soms gek geworden', was zijn typerende afsluiting.

Desmoulins | 10-01-14 | 00:29

Dieudonné is geen antisemiet maar een anti-zionist volgens eigen zeggen. En dat legitimeert voor hem om 'grappen' te maken over de gaskamers van nazi Duitsland.

Eigenlijk zou heel Israël massaal naar Parijs moeten verhuizen. Gewoon om te zien hoe Dieudonné zijn standpunten bij gaat stellen.

Face it: hij is gewoon de grote smurf der haatbaarden.

wakkere_nederlander | 10-01-14 | 00:26

@patatjihadi
frankrijk is het eerste seculiere land ter van na het feodale systeem en de laicité wordt als een nationale verworvenheid beschouwd. dat is op zichzelf merkwaardig in een land dat volstaat met kloosters en kerken, maar het anti-klerikalisme was met name in de 19e eeuw zeer sterk. juist ook omdat frankrijk geen politieke inmenging vanuit het vaticaan wilde. in zoverre niets nieuws onder de zon want de franse koningen hadden ook altijd mot met de paus. die laicité gaat uit van gelijkwaardigheid van burgers en van gelijke kansen ongeacht gezindte. geloof is iets privé wat niet in de openbaarheid wordt beleden. daarom heeft frankrijk ook een joodse president gehad, en wordt er in de franse synagoges gebeden voor het welzijn van de republiek. het instituut frankrijk is dus neutraal en kent geen jodenhaat. de privé personen daarentegen kunnen dit wel hebben, zeker gelet op het overwegend katholieke gehalte van de samenleving vroeger, het vichy-régime en de grote afstand tussen burger en staat. met name die laatste leidt op zijn tijd tot ongenoegen en oproer. de massale import van moslims versterkt de antagonistische krachten, maar in frankrijk heeft men nog steeds geen idee hoeveel allochtonen er zijn, simpelweg omdat dit niet wordt geregistreerd. de staat onhoudt zich van religie, ethniciteit of achtergrond. overigens kan je in frankrijk een soort burgerschapbelofte rond je twaalfde doen die de religieuze initiatie zoals vormsel, belijdenis, bar mitzwa vervangt. een seculiere staatsideologie is de norm van de elite. het volk doet een beetje mee op zijn tijd.

minimá-armezusvan.. | 10-01-14 | 00:24

patatjihadi | 10-01-14 | 00:09 | + -2 -
Tja met jouw nieuwsgierigheid moet natuurlijk ook rekening mee gehouden worden. Gelukkig vindt je het begrijpelijk dat er mensen aanstoot kunnen nemen van het gedrag over de rug van miljoenen vermoorde onschuldige kinderen, vrouwen, mannen.

ikdenkwat | 10-01-14 | 00:20

@patatjihadi | 10-01-14 | 00:09

Anti-nazi?
Vichyregime, zegt dat u niets?
Dreyfus affaire, nog een voorbeeld.
Frankrijk en heel christelijk Europa zijn altijd vanwege het toenmalige(!) christendom zeer antisemitisch geweest.
Pogroms waren gebruikelijk in Europa.

Betreft bekritiseren zijn er ethische grenzen.
Mijn opvallende gok, gierigheid etc. Prima, maar de Holocaust getuigd van een zeer nare, vieze smaak.
Ik zou het persoonlijk allemaal niet verbieden, maar het heeft niets met legitieme kritiek te maken.
Bovendien Joden assimileren, immigranten met een islamitische achtergrond vrijwel niet.

Desmoulins | 10-01-14 | 00:19

Lijkt me interessant om deze vetgemeste haatbaard eens zijn kunstjes te zien doen in een theater in Duitsland..
Kunnen we wellicht een poultje maken hoe lang ie rechtop blijft staan.

Ommezwaai | 10-01-14 | 00:19

Niet zeiken, we hebben dit zelf in Europa gelaten. Hun zijn in oorlog/jihad nu moet de westerling er nog achter komen dat ze in gevaar zijn en de oorlog inziet. Hup PvdA .

Kobie | 10-01-14 | 00:17

Ik had iets meer verwacht van de verdedigers van het vrije woord. Het liedje shoa-ananas is een reactie op de 30.000 euro boete die hij had gekregen na een sketch over een nieuwe wet in Frankrijk. Zie link.

www.youtube.com/watch?v=BSkUq-3JF3M

Ik ga niet ontkennen dat antisemitisme populair is onder moslimjongeren. Jood word vaak als scheldwoord gebruikt binnen deze groep. Door de koran word dit niet verhinderd maar eerder aangewakkerd. Dat dit soort gekkies hier ook op afkomen verbaasd me dus niet.

Even om te laten zien dat die niet alleen grappen over joden maakt. Stukje over de MOSLIM-terroristen van 9/11.

www.youtube.com/watch?v=iMthCGhByWE

Lang leve het vrijewoord.

readbetweenthelines | 10-01-14 | 00:16

@Rémy Martin ® | 09-01-14 | 23:57

Hier worden ze zelfs van het bed gelicht.
Een cartoon, youtube video, spotprent, South Park episode etc. Waar hebben we het in godsnaam over...
Zéér vredelievend ja: www.thereligionofpeace.com/

Het moet eerst op gruwelijke wijze aan de oppervlakte komen voordat men het überhaupt ter sprake wil brengen in dit land. Deze ideologie is al bijna tot een ras
verheven, dus ik ben vrij pessimistisch over wat de toekomst te bieden heeft betreft de islam.

Desmoulins | 10-01-14 | 00:14

@Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 00:00
Je hebt er geen donder van begrepen.
Sylvain Ephimenco is vooral geschokt over het volk dat op de conferences van Dieudonné afkomt.
Het gaat hier niet over kleinkunst met gedoseerd engagement zoals in Nederland lutser.

wakkere_nederlander | 10-01-14 | 00:13

@Ommezwaai | 10-01-14 | 00:06
Mooie titel voor een cabaretvoorstelling; van patatje tot puree.

Causa Sui | 10-01-14 | 00:13

@Causa Sui | 10-01-14 | 00:06
Een grap is een grap als 'ie grappig is.
En die mag overal over gaan, zelfs als 'ie heel ver over "de grens" is.

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 00:11

het lijkt daar wel de lokale PvdAllah in amsterdam

denoorman | 10-01-14 | 00:10

Desmoulins | 09-01-14 | 23:52 |
Klopt. De Islam is zeker een stapje erger, ik vind alleen dat we ook niet te lichtzinnig over Joden moeten doen. Ik vind dat alle Abrahamistische religies de neiging hebben om gevaarlijk te zijn.
(ik ben niet islamitisch, mijn pseudoniem is een grapje)

Laat ik me anders verwoorden: ik ben nieuwsgierig waarom er onder de autochtone Franse bevolking ook een anti-Joodse golf heerst. Frankrijk is het derde land ter wereld qua Joden en is altijd sterk anti-nazi geweest. Dat is dan toch vreemd?

Mensen schrikken altijd heel erg van anti-semitisme, begrijpelijk na de gebeurtenissen uit de 2de wereld oorlog. Maar ook Joden, net als Moslims en Christenen kunnen Abrahamistische psychopaten zijn. Alleen hebben ze verhoudingsgewijs als volk meer geld en macht en zijn ze zowat onschendelijk. Men mag nooit Joden bekritiseren, en dat an sich vind ik zorgwekkend.

Overigens is Dieudonne een slechte komiek, maar ik vind zijn actie wel dapper.

patatjihadi | 10-01-14 | 00:09

Hezbollah is geen mainstream-islam maar staat recht tegenover het soennitische Kalifaat-ideaal. Maar islamieten buiten de Levant vinden elkaar in gezamenlijke Jodenhaat. (Oh het is Zionisten-haat zodat ze de linkse weldenkende intellectuelen ook aan hun kant vinden) Gelukkig hakken shia's en soenni's elkaar in Syrië de kop af en kan ik nog veilig naar Israël.

PrinsesStoepje | 10-01-14 | 00:07

Causa Sui | 09-01-14 | 23:52
Nee, die gaat heus niet.
Veel te bang om zijn veilige leventje hier op te geven.
En als ie het al zou doen, kakt ie binnen no-time zijn djellaba vol....

Ommezwaai | 10-01-14 | 00:06

Een grap is alleen een grap als er een kern van waarheid in wordt ervaren.
Zegt genoeg, denk ik, over de 'cabaretier' en zn publiek dat eindelijk eens ongeneerd lol kan hebben.

Causa Sui | 10-01-14 | 00:06

@hobbit | 09-01-14 | 23:58
'Je mag alles zeggen. Behalve als het over joden gaat.'

Onzin. Je mag alles zeggen. Over Joden, over christenen oven hindoes en zelfs over moslims.

Maar bij laatstgenoemde moet je niet gek opkijken als je *pats* tegen de verkeerde aanloopt.

wakkere_nederlander | 10-01-14 | 00:05

patatjihadi | 09-01-14 | 23:33 | + -9
Welja joh de groet brengen voor de poort van Auschwitz is louter gekkigheid. Verder niet kwetsend ofzo waar miljoenen de dood hebben gevonden. Oogkleppen op en verder lopen.

ikdenkwat | 10-01-14 | 00:03

Palaiologos | 09-01-14 | 23:59

verdeeldheid is fun, niet meer dan dat.

Worstjes | 10-01-14 | 00:02

tattooboer | 09-01-14 | 23:59
+1
En iets van 'groink groink' roepen erbij.

Zzzzooooffff | 10-01-14 | 00:02

Mooi stukkie van Ephimenco, maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat, mocht een buitenstaander naar willekeurig welke grof gebekte Nederlandse caberetier luisteren (we hebben er ongeveer twee) hetzelfde relaas zal klinken.

Het verschil: de één neemt de Joden op de hak (blijkbaar niet grappig en heel erg gemeend), de ander de Islam (soms volledig oprecht gemeend) en soms de Islamiet (maar dan meestal sarcastisch, ironisch of satirisch).

Ik vraag me vooral af waar de grens ligt als dat de vraag nou eenmaal is. Want die vraag roept deze post wel op.

Je mag tegenwoordig (gelukkig) als Nederlander weer een beetje kritiek hebben op, laten we het de multiculturele samenleving noemen. Je mag in je grappig betoog zelfs racistisch zijn als dat binnen jouw stijlvorm past en je daarmee bovendien de spanning wat verlicht.

Ik kan niet zo goed beoordelen of Dieudonné niet exact hetzelfde doet maar dan bij een volk slash bevolkingsgroep die een heel stuk lastiger ligt.

Vragen, vragen, vragen...

Of in de woorden van Hans Teeuwen: "Ze hebben het wel altijd over die Joden he, maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes"

Lijkt me logisch... | 10-01-14 | 00:00

Zzzzooooffff | 09-01-14 | 23:57 |

Zo ongeveer alles. Ze zijn heel fijn gevoelig qua hun eigen kwetsgevoeligheden.

Smaalpapil | 10-01-14 | 00:00

@Zzzzooooffff | 09-01-14 | 23:57
Vinger op de neus, die naar boven drukken alsof je een varkensneus maakt en dan heel hard alluh snackbarrrr roepen.

tattooboer | 09-01-14 | 23:59

Niks mis met een Hezbollah sjaaltje op het moment. Hezbollah is geweldig bezig met het uitroeien van wel heel enge moslims in Syrië. Ik sta volledig achter ze in hun strijd tegen de extreem fundamentalistische moslim groeperingen die strijden voor een Sharia staat in Syrië.

Palaiologos | 09-01-14 | 23:59

haat verbroedert kennelijk.

De Treinende Rechter | 09-01-14 | 23:58

Je mag alles zeggen. Behalve als het over joden gaat.

hobbit | 09-01-14 | 23:58

(uit de column van Sylvain Ephimenco)

'Nu wil de Franse regering Dieudonné's aanstaande tournee preventief verbieden ... Men is vooral bang van wat hij zichtbaar maakt: het neo-antisemitisme'

Niets verbieden!
Nooit dingen verbieden!
Geef slechte dingen zoveel mogelijk podium.

wakkere_nederlander | 09-01-14 | 23:58

Weet iemand een gebaar waarmee je booslims over de zeik krijgt?

Zzzzooooffff | 09-01-14 | 23:57

Joden zijn niet per definitie de aardigste mensen op aarde, net zo min als Italianen, Russen of Nigerianen. De defensief/agressieve houding aan de Israëlische grens drijven mij ook wel eens tot wanhoop. Maar eenmaal binnen herken ik de vrijheid en voel me enorm veilig. Geen Jood die erover denkt mijn hoofd af te zagen.
Het antisemitisme van minkukels als Dieudonné heeft niks met Israël te maken maar alles met Jodenhaat. Anders maak je geen grappen over gaskamers. Hij kan minister Timmermans de hand schudden, die huizenbouw in "bezette" gebieden meer veroordeeld als de wereldwijde islamitische terreur.

PrinsesStoepje | 09-01-14 | 23:57

@Desmoulins | 09-01-14 | 23:34

Ik heb ruim een jaar in Frankrijk gewoond en daar staan de kansenparels er net zo goed op als in Nederland. Verder is opvallend dat deze meneer Dieudonné nog gewoon zonder bodyguards over straat kan en niet hoeft onder te duiken. Vergelijk dat is met de makers van onschuldige Mohammed-cartoons.

Yep, islam is vrede.....

Rémy Martin ® | 09-01-14 | 23:57

@patatjihadi | 09-01-14 | 23:45
De eerste talmoed, de jerusalmi, is verbannen, omdat die in oorlogstijd is geschreven.
De babylonische talmoed is vreedzaam en word nu nog gehanteerd, de mishnah en de gemara ervan zijn juist open en cultureel gericht heel behulpzaam bij veel conflicten. Dus praat niet over dingen waar je geen weet van hebt.

tattooboer | 09-01-14 | 23:57

Mooi!
1.500.000.000 moslims schijten in de broek voor 35.000.000 joden.

Niet onterecht. Hun moslimgodje is duidelijk inferieur.

Smaalpapil | 09-01-14 | 23:56

patatjihadi | 09-01-14 | 23:45
Alleen de Talmoed of Tenach bestonden al ver voor de Koran en de Bijbel.
De Bijbel en de Koran zijn slechts beroerde kopieën..
En dit alles onder het motto:"Beter goed gejat dan slecht verzonnen."

Ommezwaai | 09-01-14 | 23:53

@patatjihadi | 09-01-14 | 23:33
Moet jij niet naar t ware slagveld onderhand?
Sterven voor t goede doel en de maagden waar je je patatje in kan steken en zo?
Ik zeg dit natuurlijk als grap, maar meen t wel. :)

Causa Sui | 09-01-14 | 23:52

@patatjihadi | 09-01-14 | 23:45

Inderdaad, veel haat jegens de 'gojim'.
Maar het Jodendom is een grote innerlijke, individuele strijd met het schrift en God en bracht ons onder andere ethiek.
En in de realiteit, vandaag de dag, speelt de haat jegens de niet-jood geen enkele rol meer, enkele zwakzinnigen daargelaten.
De islam daarentegen is massahysterie.
Heel gevaarlijk.

Desmoulins | 09-01-14 | 23:52

wakkere_nederlander | 09-01-14 | 23:40

Uit het boek: "De vijand van mijn vijand is mijn vriend" en andere opportunistische bondgenootschappen.

YMMMV | 09-01-14 | 23:51

Ziehier verder het resultaat wanneer je islam met humor probeert te combineren....

Rémy Martin ® | 09-01-14 | 23:51

@patatjihadi | 09-01-14 | 23:45
2 wrongs don't make a right...

La Bailaora | 09-01-14 | 23:50

Het zijn me een grappenmakers die rasechte Fransen.

IndoFortuyn | 09-01-14 | 23:49

Het blijft toch een merkwaardig fenomeen dat de usual suspects over elkaar heen struikelen om hun verontwaardiging over de verschrikkelijk racistische Zwarte Piet via de zelfbenoemde kwaliteitsmedia met het volk te delen, terwijl de steeds sterker wordende jodenhaat door dezelfde mensen, en door dezelfde media, bijna volledig doodgezwegen wordt.

spanarchist | 09-01-14 | 23:49

Desmoulins | 09-01-14 | 23:34 |

(joden)haat, domheid en jalozie zijn inherrent aan de islam.

Jan Dribbel | 09-01-14 | 23:48

@La Bailaora | 09-01-14 | 23:41

Inderdaad, en u weet als geen ander dat het woord in de Koran onfeilbaar is. Daarbij komt het gegeven dat er één democratische Joodse staat is die, omringt door louter dictatoriale islamitische staten, onder andere technologisch uitblinkt en aantoont dat het niet afhankelijk hoeft te zijn van het zwarte goud om een gedegen infrastructuur neer te zetten of een goed functionerend watertoevoersysteem te realiseren.
Zoiets zet natuurlijk kwaad bloed.

Desmoulins | 09-01-14 | 23:48

Het gaat om de vrijheid van meningsuiting van de artiest. Blijkbaar is die voor de vrijheidslievende Geenstijl van nul belang.

Mark Krachtwijk | 09-01-14 | 23:46

@La Bailaora | 09-01-14 | 23:41

Haat voor iedereen die niet-Joods is komt direct uit de Talmoed.

patatjihadi | 09-01-14 | 23:45

@uuuu | 09-01-14 | 23:35
'Trouwe fan van geenstijl maar word beetje islam moe...'

Tja ze moeten toch aan hun allochtonen-quotum voldoen.

wakkere_nederlander | 09-01-14 | 23:45

@Desmoulins | 09-01-14 | 23:34
Jodenhaat in islam komt regelrecht uit de koran...

La Bailaora | 09-01-14 | 23:41

'Kaalkopjes & Kopvodjes'

Wie had ooit gedacht dat ze elkaar zouden vinden?
Jodenhaat bracht hen bij elkaar.

wakkere_nederlander | 09-01-14 | 23:40

Domme neger. Als de armzwaaiertjes het voor het zeggen krijgen zit als eerste in de trein.
zeg maar jansen | 09-01-14 | 23:05 | + 11 -
Staan, mijn waarde. Dan gaan er meer in.

Freddie Stobart | 09-01-14 | 23:36

Trouwe fan van geenstijl maar word beetje islam moe...
Elke dag wel een artikel er over.

uuuu | 09-01-14 | 23:35

Een medereaguurder schreef laatst dat wie de Franse taal beheerst -en dat doe ik redelijk in geschrift, zich beter zou moeten inlichten betreft de achtergrond van dit zeer populaire gebaar onder Franse jongeren. Het was volgens hem een vrij onschuldig gebaar dat men niet al te ééndimensionaal moest benaderen. Mijn onderbuik vertelde mij toen al dat het antizionisme argument vooral ter misleiding diende, maar ik gaf het een kans aangezien ik de beroerdste niet ben.
Het was inderdaad niet eenvoudig om aan te tonen dat het een vrij onschuldig fenomeen is. Al die lachende 'selfies' op Instagram en Twitter maakte het een nogal dommig maar blijkbaar trendy iets.

Het tegendeel is nu echter eindelijk aan de oppervlakte gekomen en ik vind het eerlijk gezegd behoorlijk treurig dat ik mijn onderbuik weer gelijk moet geven.
Jodenhaat is inherent aan de islam en tevens een steeds groter wordend fenomeen onder veel jongeren met diverse etnische achtergronden. En juist hij, die deze massa aanstuurt, geeft nu blijk van zijn motivatie.

Het is tegenwoordig zeer bon ton onder vrijwel alle gelederen van het volk een onevenredige aandacht te hebben voor het leed van de Palestijnen, en dit fenomeen wordt alleen maar verder gevoed door een media en politiek die uitblinken in het tonen van een onbegrensde selectieve verontwaardiging betreft het conflict in het Midden-Oosten.
Het is een steeds dunner wordende scheidingslijn die met de huidige belangstelling van de popcultuur voor leed in de meest breedste zin van het woord, weer snel de verkeerde kant op kan vallen. De aanwezigheid van een steeds machtiger wordende ideologie, de islam, kan als een katalysator werken in dit proces.
Daarom is de verontwaardiging van bijvoorbeeld Niemöller betreft het versluikt antisemitisme van D'66 meer dan terecht.

Desmoulins | 09-01-14 | 23:34

Als het maar bij gebaren en taal blijft. Geweld moet hard aangepakt worden. Maar de hypocrieten hierboven moeten niet de Mohammed cartoons toejuichen , en dan verbaasd gaan doen als Moslims het nu op joden en de holocaust gemunt hebben. Het is juist een goede ontwikkeling dit, die dieudonne kan een trend in gang zetten dat juist zulke maatschappijlijk gewortelde haat en afkeer onder de moslimgemeenschap nu tot uiting komt in vorm van cabaret en 'humor', en dus niet in doodsbedreigingen , vlaggen verbrandingen etc. Hij heeft nog wel een lange weg te gaan en moet ook het goede voorbeeld geven.

shiptar | 09-01-14 | 23:34

Het vrije woord, man die gast is gestoord. Vanaf volgende week gaat hij moslims op de hak nemen.

ikdenkwat | 09-01-14 | 23:34

lol, de islamzweep die CDA/VVD stemmers als jullie nodig hebben.

Worstjes | 09-01-14 | 23:33

Gewoon door laten gaan die voorstellingen en Mossad inseinen. Kunnen ze de jodenhatende-pro-hesbollah-import-noord-Afrikanen gelijk onder surveillance plaatsen.

Overigens maf volk wat ik op het nieuws voorbij zag komen. Van dat noord-Afrikaanse/Arabische kudtvolk. Gadverdamme wat heb ik een hekel aan dat hypocriet jodenhatende gespuis. Mijn advies voor dat islamitisch gespuis: pleur lekker op naar de andere kant van de Middellandae

HaatAth3ist | 09-01-14 | 23:33

Zeg, Joden zijn ook geen heilige boontjes hoor. Volgens mij probeert hij vooral aan te tonen dat je iedereen en alles mag beledigen, maar als je commentaar hebt op Joden of zionisten, dan krijg je me een toch machtspartij over je heen die er alles aan doet om je de mond te snoeren en je failliet te sue-en. Maar Joden zelf komen met de meest smerige streken weg, en kunnen altijd zeggen als je ze op hun misdragingen wijst: ja maar holocaust jij vuile anti-semiet.

De gewone Fransman is deze Joodse privilege die overmatig misbruikt wordt ook beu. Het zijn niet alleen moslims die achter hem staan. Google maar eens die groet en je ziet ook hele (blanke) Franse gezinnetjes op bruiloften dit doen.

patatjihadi | 09-01-14 | 23:33

Tja. En als een blanke, typisch cynische Franse komediant een omstreden grap maakt over de genocide in Algerije in de trant van "Onze opa's waren in ieder geval niet bang om het juiste te doen" o.i.d. dan worden er weer kinderen en wachthoudende militairen in Toulouse en Parijs afgeslacht en zullen de schadekosten tot in de honderden miljoenen lopen door nachtenlange rellen in Franse steden.

Pisvlucht-Airlines | 09-01-14 | 23:33

Hoor hoor!
Het koddige stemmetje van onze Ebru op televee!
#KvdB

wakkere_nederlander | 09-01-14 | 23:32

Ach, als je die annanas'grap' ziet weet je toch genoeg; pulp. t Enige waarmee hij de pers haalt is z'n groetje (die ananas alleen had t nooit gered), een beetje cabaretier schaamt zich dan dood voor zo'n gebrek aan humor, maar nee, deze fluim heeft publiek van t zelfde kaliber; volkomen saaie shit, allemaal.
Dat ze allemaal hun arm mogen verrekken.

Causa Sui | 09-01-14 | 23:31

Volgens moslims is de quenelle net zozeer een verkapte Hitlergroet als dat de hoofddoek staat voor onderdrukking van de vrouw. Zo rollen ze. De achterbakse honden.

Mocht een rechts politica zoals Verdonk destijds en Agema nu ooit een toegereikte hand geweigerd worden door een imam of andere islamist dan weten zijn wat ze te doen staat. QUENELLE in your face!

wakkere_nederlander | 09-01-14 | 23:30

Snap niet dat links niet op z'n achterste benen staat, dat valt me overigens wel vaker op in het rode nest. Vroeger was racisme en jodenhaat reden voor aanvallen uit linkse hoek, vraag maar aan Aad Kosto. Kom daar maar eens om als het een etnische minderheid betreft, man man man. Vieze, vunzige, virulente, door de woestijnreligie van een kamelendrijver ingegeven Jodenhaat duikt overal op in Verlicht Europa, maar we blijven gewoon zitten waar we zitten en doen niets. Want nog liever herinvoering van de Neurenberger rassenwet dan toegeven dat je teer beminde culturele importproject is mislukt. Nog liever een exodus van de Joden dan paal en perk stellen aan een ideologie die elke dag weer voor dood en verderf zorgt. Niet dat alle gelovige moslims zo zijn, maar hemel wat zijn ook al die 'gematigde'moslims weer eens stil. Dat de geschiedschrijving deze Chamberlains 2.0 maar ongenadig moge zijn. Bah!

DaughtersofLot | 09-01-14 | 23:28

Dat gebaar moeten ze eens in een darkroom maken, wedden dat ze het dan niet meer zo leuk vinden.....

necrosis | 09-01-14 | 23:27

@tattooboer | 09-01-14 | 23:23 | + 1 -

Bah wat een eng tegeltje van u.
Maar ik denk dat u weleens gelijk kunt hebben.

lady blabla | 09-01-14 | 23:27

@zeg maar jansen 23:18
Wordt een oorlog helemaal op de hippe manier: zonder grenzen, religieus van aard en gaat lang duren denk ik.. Maar eerst gaan we nog lekker een jaar of 10 naar het kookpunt met zijn allen...

de Voorzittert | 09-01-14 | 23:27

Dit soort mislukte, haatbaarddragende Arabieren hebben al sinds jaar en dag een pestpokkepleuris hekel aan het joodse volk.
Waarom? Hun geloof heeft ze oerdom gehouden terwijl de joden altijd stukken slimmer zijn geweest.
Aangezien haatbaarden last hebben van een ziekelijke jaloezie (anders schuif je je vrouw niet in een burka), zit de haat diep bij die gasten.
.
Vandaar dat ze Europa overspoelen... Ze willen rijkdom maar zijn te achterlijk om zelf een welvaartsstaat te creëren.

Ommezwaai | 09-01-14 | 23:24

Weet de beste man dat Hitler het ook niet zo goed kon vinden met negers?

nielsjuuh23 | 09-01-14 | 23:24

Voor de nachtploeg: www.youtube.com/watch?v=Drc8CAwMEhI 73 minuten lang POV jihadisten aan de arbeid. Zwalkend door de zandbak, met de AK47 tegen het regeringsleger van Assad. Laat zien dat oorlog nergens over gaat. Veel heen en weer schieten, geen overleg en veel schoten die boven het doel langs gaan.

Zonder bloed, zonder visie, zonder effect, zoals Gonzo Journalism bedoelt is.

Feynman | 09-01-14 | 23:24

De enige keer dat ik het grappig zou vinden als iemand een Ajax sjaal om zou hebben.

Your interpretation | 09-01-14 | 23:24

Ik neem aan dat die 2 lutsers voor hem Sam en Moos zijn? Zo begint een jodengrap meestal

Tsjernodebiel | 09-01-14 | 23:24

Ik neem aan dat die 2 lutsers voor hem Sam en Moos zijn? Zo begint een jodengrap meestal

Tsjernodebiel | 09-01-14 | 23:24

Hebben jullie wel door dat dit niet lang meer gaat duren voordat dit echt wel in no time om gaat slaan?
Binnen een paar maanden van nu kijkt de wereld anders naar de laatste tijd omdat de signalen er allemaal wel waren. Oorlog is komende, de gebaren worden gedeeld, de symbolen gedragen en de methodes geoefend.
Maak u klaar mensen, behoed en beheers technieken.
Moge u allen wijsheid vinden en de juiste kant kiezen.

tattooboer | 09-01-14 | 23:23

Toch wel "grappig" dat Hitler het helemaaaal niet zo had op deze typjes, die nu zijn groet nadoen.

hotmint | 09-01-14 | 23:23

Misschien moet ik een handeltje beginnen in van die volle baarden, als je die jeugd daar zo ziet met dat dons op de kin worden ze nog niet voor vol aangezien. Elke morgen voor de spiegel om te kijken en meten is een hel natuurlijk.
Ik maak ze wel van schapenhaar, lekker grijs.

joyriders | 09-01-14 | 23:23

In Nederland zouden ze er juist subsidie voor krijgen. Behalve als het door een blanke autochtoon werd gedaan natuurlijk.
@Botte Hork | 09-01-14 | 23:18
Die laatste wordt in Nederland eerst netjes doodbedreigd, en als hij zich dan nog niet weet te gedragen opgewacht door een gewapende haatjurk bij het groene lover van het Oosterpark.

Professor Superhirn | 09-01-14 | 23:23

Ik doe liever een omgekeerd weesgegroetje.

Causa Sui | 09-01-14 | 23:22

Datzegiktoch | 09-01-14 | 23:11
Elk gebaar verliest z'n onschuld als het met de verkeerde denkbeelden in verband wordt gebracht.

Jimmydepimmy | 09-01-14 | 23:22

Moslim varkens op de foto. Check ook dat kleine onthoofdingszwaardje van die gast rechts.
De booslims zullen langzaam maar zeker meer momentum krijgen in Europa. Ik voorspel voor de komende jaren steeds meer en zwaardere incidenten. It's happening RIGHT NOW.

Enderman | 09-01-14 | 23:21

Overigens heb ik vanavond een bord champignonsoep met een quenelle van spek en ui verorberd.

Professor Superhirn | 09-01-14 | 23:21

@de Voorzittert | 09-01-14 | 23:15 | + 1 -

Met groet van een paar kilometer verder aan de sloot ;-)

DebraCadabra | 09-01-14 | 23:21

De allochtoon heeft weer iets gevonden om andere mensen doelbewust te kunnen kwetsen.

zucht...

lady blabla | 09-01-14 | 23:18

de Voorzittert | 09-01-14 | 23:15 Duur van de oorlog? Ongeveer een uurtje. Daarna is alles stuk.

zeg maar jansen | 09-01-14 | 23:18

In Nederland zouden ze er juist subsidie voor krijgen. Behalve als het door een blanke autochtoon werd gedaan natuurlijk.

Botte Hork | 09-01-14 | 23:18

Ach, in de jaren 30 van de vorige eeuw keek heel Europa ook gewoon toe terwijl de antisemitische haters zich opmaakten voor de jodenvervolging. Het is kennelijk een Europees dingetje om geen actie te ondernemen tegen jodenhaters zolang ze nog geen tienduizenden joden hebben gedeporteerd, mishandeld en vermoord.

Professor Superhirn | 09-01-14 | 23:18

@Godsammekraken | 09-01-14 | 23:06 | + 7 -

Ja.

DebraCadabra | 09-01-14 | 23:16

Wij denken dat we het hier in NL slecht hebben wat Islam betreft, maar daar in Frankrijk kunnen de mosseltjes er ook wat van hoor..

willem653 | 09-01-14 | 23:16

Nog deze eeuw: weer oorlog in Europa.

de Voorzittert | 09-01-14 | 23:15

jodengrappen met een baard

nemeton | 09-01-14 | 23:14

volgens de definitie van fascisme op wikipedia is islam een fascistische opvatting over wereldordening. dat is geenszins opmerkelijk voor een ideologie die een waarheidsclaim neerlegt gebaseerd op een wereldbeeld uit de late bronstijd. fascisme is overigens de militaire tak van de katholieke kerk, maar de ideologische opmaak kom je een op een bij islam tegen, hetgeen niet verwonderlijk want christendom en islam tappen uit hetzelfde vaatje. beide hebben ook hun virulente jodenhaat gemeen, met dien verstande dat in de westerse seculiere samenlevingen deze uitwas van christendom niet wordt getolereerd. daarnaast is uiteraard het instituut christendom volledig van haar politieke en economische macht ontdaan, met uitzonderingen als italië, duitsland en polen. opvallend is het des te meer dat linksch de islam omarmt in het kader van multicul en groot-europese gedachte. alsof de pyromaan bij de vrijwillige brandweer gaat. maar dat is wel de realiteit en domme reflex is dat iedereen die daarop wijst een racist, fascist of oorloghitser is. typisch geval van de splinter in andersman oog en de balk in het eigen oog. maar het probleem van islam is er wel, en de enige oplossing daarvoor is het secularisme loskoppelen van linksch, en rigoreus westerse waarden opleggen en integratie afdwingen. verder de ongewenste elementen gewoon verbannen. zoniet, dan kunnen we over pakweg 20 jaar getuige zijn van burgeroorlogen in europa. dit waait niet over, daar helpt geen brusselse bureaucratie tegen. het tegendeel eerder.

minimá-armezusvan.. | 09-01-14 | 23:14

va te faire enculer sale fils de pute

joyriders | 09-01-14 | 23:12

Vrij onschuldig gebaar de qeunelle. Behalve als een stel booslims ermee op de gevoelige plaat staan. Dan weet je dat er stront aan de knikker is.

Datzegiktoch | 09-01-14 | 23:11

van heinde en verre | 09-01-14 | 23:09 Ook de vrijheid van meningsuiting heeft grenzen.

Als je die 'vrijheid' misbruikt om mensen te beledigen is het geen vrijheid meer.

zeg maar jansen | 09-01-14 | 23:10

@zeg maar jansen | 09-01-14 | 23:08
Wat is er rechts aan die methoden als degene die ze toepassen telkens linkserts blijken?

Godsammekraken | 09-01-14 | 23:10

Vrijheid van meningsuiting en Joden. Blijfr een apart verhaal...

HesselWorst | 09-01-14 | 23:10

De quenelle lijkt nu nog onschuldig in sommige kringen.
en.wikipedia.org/wiki/Quenelle_(gestur...)
Dat leek de hitlergroet ook voor WOII.
Maar het is een smakeloze uiting van antisemitisme.
Discriminatie is *nooit* grappig of aanvaardbaar.

wakkere_nederlander | 09-01-14 | 23:09

Dieudonne kan nu op toer langs al de kleinere, niet openbaar toegankelijke zaaltjes van moskeeen en ander gesubsidieerde "instellingen van maatschappelijk nut".

Godsammekraken | 09-01-14 | 23:09

Vrijheid van meningsuiting? Iemand? Wanneer gaat Brussel dat voorgoed afschaffen? De nationale parlementen weten er wel raad mee kennelijk.

van heinde en verre | 09-01-14 | 23:09

Ach, dankzij de joden heeft hij werk en hoeft hij geen uitkering te trekken. Hij realiseert het zich echter niet.. Stûmpèr!

Mokum Kosher | 09-01-14 | 23:09

De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, deze uitspraak is een schande. Maar ik begrijp het zo verdomd goed, je mag het niet zeggen, maar de invloed van islamitische culturen levert mij iets te vaak een plaatje van jodenhaat en radicalisme op. Nu wordt godverdomme nog aan toe de Hitlergroet verheerlijkt, en niet louter als grap, de boodschap is duidelijk. Mij iets té duidelijk, dit is oprukkend fascisme in de zuiverste vorm.

DaughtersofLot | 09-01-14 | 23:08

Godsammekraken | 09-01-14 | 23:06 Ze beseffen wel meer niet. Ze zijn eigenlijk rechts.

Het is namelijk meestal vanuit links dat men de zin en de leer doordramt met behulp van geweld. Vraag maar aan GroenlinkserT Duijvendak.

En dat is een rechtse methode.

zeg maar jansen | 09-01-14 | 23:08

Dezelfde steen en toch weer aangestoten.

gladstoned66 | 09-01-14 | 23:06

"tegen het establishment"

Dat gaat er bij de linkse kerk natuurlijk in als koek. Niet beseffende dat zij dat inmiddels zelf zijn: het establishment.

Godsammekraken | 09-01-14 | 23:06

Mensen moeten echt gaan stoppen met dat gebaar... Stelletje kanslozen.
Maar het ergste zijn nog de figuren die naar die shows van zo'n baard gaan. Wat heb je daar te zoeken?

Jimmydepimmy | 09-01-14 | 23:06

Domme neger. Als de armzwaaiertjes het voor het zeggen krijgen zit als eerste in de trein.

zeg maar jansen | 09-01-14 | 23:05

Terug naar land van herkomst s.v.p.

ZZP-er | 09-01-14 | 23:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen