Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Asha Tuinbroeke (VN) mailt met GeenStijl

asha-vuistend.jpgBeste GeenStijl-redactie, Voor Vrij Nederland werk ik aan een artikel over haat en getrol op internet. Daarin spelen jullie een bijrol: ik poneer de stelling dat de manier waarop jullie schrijven over individuen (zoals ikzelf) bij jullie reaguurders vaak een reactie van haat en intimidatie oproept. Bij wijze van wederhoor wil ik jullie graag vragen of jullie willen reageren op deze vragen: - Voelen jullie je verantwoordelijk voor de reacties van jullie lezers, bijv wanneer jullie merken dat iemand na een GS-bericht wordt lastiggevallen door die lezers? Waarom wel/waarom niet? - Doen jullie hier iets aan, en zo ja: wat? - Waarom doen jullie dat eigenlijk, op zo'n manier over mensen schrijven dat het de trollen des internets prikkelt om nog wat meer te trollen? Is het echt niks persoonlijks? Mochten jullie willen reageren, dan graag per mail naar -edit:-@gmail.com en voor 15:00 vandaag, in verband met de deadline. Bij voorbaat dank. Hartelijke groet, Asha ten Broeke

Reaguursels

Inloggen

@vanderF,

Niet GeenStijl, maar Asha kwam met dat voorbeeld van die vakantieliefdes. In haar column wordt leugenarij als iets onschuldigs weggezet ("doen we alemaal"), maar we hebben het hier wel over het zelf fabriceren van wetenschappelijk bedoelde onderzoeksgegevens.
Stapel was niet het slachtoffer van een hangpartij (Asha heeft het 2 keer over "opknopen"), maar werd terecht aangesproken op onaanvaardbaar gedrag. Precies zoals Asha en vele anderen ook regelmatig GeenStijl aanspreken op het beledigen van zowel rechtse als linkse mensen, terwijl volgens de fatsoenspolitie eigenlijk alleen rechtse mensen mogen worden beledigd, belasterd en bedreigd.

Anderen aanspreken op (vermeend) onaanvaardbaar gedrag heeft niks met "aan de schandpaal nagelen" (haar woorden) te maken, het is wezenlijk voor het functioneren van een vrije samenleving.
Bovendien is het afstraffen van mensen die de wetenschap ondermijnen noodzakelijk als we de wetenschap als een betrouwbare bron van informatie willen blijven beschouwen. De door Asha voorgestelde maatregelen bestraffen niet de fraudeur, want dat wil ze niet. Ze weet heel goed dat ze dan zelf ook risico's loopt.

Zo komen we bij haar stukje op kennislink.
Het "white male effect" is vooral dat er meer blanke mannen dan zwarte vrouwen in de exacte wetenschappen zitten. Bij de voorstanders van de klimaathype is dat echt niet anders dan bij de tegenstanders, niet voor niets zwijgt Asha over de verhoudingen in dat kamp.
Het is sowieso irrelevant.
Een argument wordt niet beter of slechter omdat het van een zwarte vrouw of een blanke man afkomstig is. Alleen mensen zonder inhoudelijke argumenten gaan op zulke details hameren. En dat weet jij ook wel, want als het andersom was geweest ("de klimaathype is onzin want vooral zwarte vrouwen beginnen daarover") dan had niemand dat geaccepteerd, jij ook niet.

Asha's verhaal is deels gebaseerd op Slovic zeg je, maar Asha zelf fantaseert er ook vrolijk op los. Over dronken rijden bijvoorbeeld; in Nederland strafbaar, op de Antillen niet. In grote delen van Zuid Amerika, Afrika en Azië is alcomobilisme namelijk acceptabel. In Afrika vallen ook elk jaar tientallen doden door de consumptie va zelfgestookte alcohol.

Ook Slovic praat onzin.
Iedereen die zijn oogjes opentrekt ziet dat de door "blanke mannen" geleide samenlevingen aanzienlijk veiliger zijn dan door niet-blanke mannen geleide samenlevingen. Dat geldt voor zaken als verkeersveiligheid, voedselveiligheid, milieu, arbeidsomstandigheden, etc. Ook risicovolle zaken als criminaliteit, agressie en extremisme zijn hier relatief laag. Sterker nog, ook in door blanke mannen geleide samenlevingen zijn niet-blanke mannen relatief vaak bij risicovol gedrag zoals criminaliteit, agressie en extremisme betrokken.
Misschien allemaal niet zo ernstig als het "blanke" twijfelen aan de vele horrorverhalen over vlees, bruin brood, chemtrails en opwarming; maar goed.

Je stelt dat de tientallen kritische klimaatwetenschappers ongelijk hebben omdat ze net als Galileo en Darwin een minderheid vormen. Wetenschap is kennelijk een democratisch proces, al lijkt me dat om veel redenen onzinnig. Maar los daarvan; juist als we de meerderheid altijd gelijk moeten geven is het van belang te weten dat de besluitvorming tot de verkiezingen helemaal vrij is. Climategate toonde aan dat zelfs binnen het klimaatgeloof elke ketterse gedachte werd afgestraft met spot, laster en uitsluiting; ook van werk en subsidies.
Dat maakt alle toch al irrelevante propaganda over de eensgezindheid in jouw "vrijwel gehele fucking wetenschappelijke wereld" belachelijk. De eensgezindheid wordt afgedwongen, net als bij andere discussies.

Dandruff | 10-12-13 | 22:28

-weggejorist-

nietfransekaas | 10-12-13 | 13:10

Ik zou haar niet doen !

Lichtstadfan | 10-12-13 | 12:25

Ik zou haar niet doen !

Lichtstadfan | 10-12-13 | 12:25

@ Ds. GVD | 09-12-13 | 15:34
ROFLMAO!

En Tuinbroeke is het bewijs dat psychologie en communicatiewetenschappen geen wetenschappen zijn. Appollo penii zijn het.

Willem VanDer Decken | 10-12-13 | 12:04

Lieve Asha, je hebt duidelijk teveel testosteron, dat kunnen ze tegenwoordig goed behandelen. Beterschap!

priwax | 10-12-13 | 10:32

Asha heeft haar favoriete comments verzameld. En de winnaars zijn:http://kusjesenknuffels.tumblr.com/

Dampert | 10-12-13 | 09:13

Voor 15:00 vandaag reageren? Asha ga jij je werk eens plannen. De wereld heeft beter dingen te doen. Dit is een mail om je zelf in te dekken. Dan lijkt het er op dat je "onderzoek" gedaan hebt. Kom eens van die wolk af. De wereld draait niet om jouw.

mr MT | 10-12-13 | 04:57

maar dus niks van de redactie?

Mr. Eindhoven | 10-12-13 | 04:00

" Daarin spelen jullie een bijrol: "

Een BIJROL !, redactie, SCHAAM JE !
Waar is ons beloofde HOOFDROL !
LINKSE draaikonten !, beloven, beloven !
Zijn we daarom GS-reaguurders geworden ?!
Ik wil NU mijn wachtgeld !

Gelaarsdekat | 10-12-13 | 03:49

"Waarom doen jullie dat eigenlijk, op zo'n manier over mensen schrijven dat het de trollen des internets prikkelt om nog wat meer te trollen? Is het echt niks persoonlijks?"

Deze hele mail is persoonlijk, zij is pissed off !

Gelaarsdekat | 10-12-13 | 03:01

Lief meiske | 09-12-13 | 17:09 | + 2 -
Dankjewel!!

TiTi_no_ghost_237 | 10-12-13 | 02:24

Gelukkig is er morgen geen deadline.

jemmetje | 10-12-13 | 02:13

@Dandruff,

 
Dat Trouw stukje?
Ze verwijst enkel naar onderzoeken over liegen in het algemeen en nam het zeker niet voor Stapel op, integendeel, ze verwijt hem bij de 1% werkelijk onderzoeksgegevens fabricerende 'wetenschappers' te behoren, das nou niet bepaald 'het voor hem opnemen' lijkt me.
ze komt vervolgens wel met reele ideen om dit in de toekomst te voorkomen.
 
'de situatie is eerder het product van een overdreven prestatiegerichte wetenschapscultuur dan van een uitzonderlijk zieke geest.'
Hier verwijst ze ook nog eens naar een oorzakelijk probleem heden ten dage, de absurde publiceer druk die er heerst in universitaire kringen, lijkt me correct.
 
Heel leuk om haar in het GeenStijl stuk het een of ander in de schoenen te schuiven, ze haalt echter een onderzoek van ene Paul Slovic aan wat mogelijk wat interessants aan het licht brengt.
Kun je de boodschapper wel afknallen maar het lijkt me dat je dhr Slovic's onderzoeksresultaten moet afschieten,
die overigens met behoorlijk stevig onderbouwde uitspraken komt aanzetten waar ik me wel in kan vinden.
Ik snap dat ook niet, vrijwel de gehele fucking wetenschappelijke wereld is er over eens dat de planeet opwarmt, slechts een miniem, weliswaar hard schreeuwend, aantal mensen is retesceptisch, inderdaad vnml blanke mannen.
Ze zegt daarover echter dit:
'Klimaatsceptici zijn dus niet sceptisch omdát ze blank zijn en een man. Maar dit wil niet zeggen dat het white male effect niet bestaat, of geen rol speelt in ons dagelijks leven of het klimaatdebat. Daar is het wetenschappelijk bewijs te overtuigend voor.'
 
Zij zelf beweert dus niks over 'blanke mannen' an sich, slechts dat er blijkbaar volgens wetenschappers zoiets bestaat als een 'white male effect'.
Dat vervolgens dan in de panelen bij GS een meute brullende mongeaulen daarop reageren als een rode lap op een stier is vervolgens op zich dan eigenlijk weer interessant onderzoeks voer zou ik zeggen.
En dat zouden ook zo maar vnml blanke mannen 'kunnen' zijn ( duh, trap eens een open deur in)
Afijn, Asha versus brullende mongeaulen, 1-0 in deze,
kan er niks anders van maken.
En als ik haar website vervolgens (mèt ook persoonlijke schrijfsels)  lees kom ik geen afkeer van blanke mannen ofzo tegen, in tegendeel zelfs.

Kijk, mevroi is van de sociaal psychologie, en daar ben ik zelf ook niet zo'n fan van, zit enorm veel weinig wetenschappelijk geneuzel tussen maar dat wil nog niet zeggen dat het allemaal gelul is, dat is gewoon niet zo.
Asha zelf houdt het in bovenstaande linksels iig bij wetenschappelijk redelijk verantwoorde schrijfsels van blanke mannen.
Laten wel zijn, de enige reden waarom een aantal gasten volkomen los gaan op haar zijn de twee woordjes 'blanke mannen', inhoudelijk gaat vrijwel niemand op haar in.
Net zo sneu als krijsen dat dé Mart een anti-semiet zou zijn alleen omdat hij 'Amstelveense jood' uit z'n bek durfde te krijgen of dat alle zwarte Piet fans racisten zijn, ook zo'n gelul.

vander F | 09-12-13 | 23:55

Een en ander van Asha net gelezen, met dank aan vander F | 09-12-13 | 21:43 die een linkje gaf.
Best leesbaar, al was ik het ergens zeker niet mee eensch.
Je kunt haar daar overigens gewoon penetreren met een reactie, wat ik dus niet kon laten...

Hendrikaatje | 09-12-13 | 23:03

@vanderF,

Asha schrijft niet slecht, maar ook niet beter dan de gemiddelde student.
Het gaat echter niet om hoe ze schrijft maar om wat ze schrijft. En dat is bizar slecht.

Zo schreef ze een belachelijk stuk over de klimaathysterie, waarin ze ongeveer betoogde dat wie niet meedoet met de hysterici eigenlijk een "blanke man is, en daarom irrationeel onverantwoordelijk bezig".
www.geenstijl.nl/archives/images/blank...

Dat op niets gebaseerde vooroordeel weerlegt of bewijst echter geen enkel punt in de hele klimaatdiscussie. Het zou hooguit als een stukje haat zaaien kunnen worden gezien, net als de werken van oplichter Diederik Stapel die "wetenschappelijk bewees" dat vleeseters asociaal zouden zijn.
En Asha nam het voor Stapel op, met het argument "scholieren liegen ook over vakantieliefdes, dus mogen wetenschappers liegen over onderzoeken".
www.trouw.nl/tr/nl/8367/Asha-ten-Broek...

Toen die idiote redenering op GeenStijl werd afgebroken deed Asha huilie huilie over enkele reacties; ze ging echter nooit in op de column zelf waarin haar ongelijk was aangetoond. Ook dit mailtje is gewoon een aanzet tot haar volgende onzinartikeltje waarin GeenStijl zal worden weggezet als haatzaaiend, terwijl het aanzetten tot haat en geweld door de redactie van de joop.nl weer buiten schot blijft.

Dat heeft allemaal niks met wetenschap te maken. Sterker nog, in feite zijn haar vooroordelen geen haar beter dan die van enkele reaguurders hier. Maar zij presenteert zich als wetenschapsjournalist en schrijft voor Trouw en Kennislink. Naar mijn mening mag ik dan verwachten dat haar algemene ontwikkeling en communinatieve vaardigheden tenminste net zo hoog liggen als die van de gemiddelde reaguurder hier.

Dandruff | 09-12-13 | 22:59

Het zijn de volstrekt idiote teksten die je op Kennislink hebt gezet, die mij woedend maken, Asha ten Broeke.

Nepwetenschappers zoals jij, die moet ik niet.

Lewis Lewinsky | 09-12-13 | 22:52

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 22:02 |
Wij willen haar graag in al haar vooroordelen bevestigen, toch? Je kunt haar maar beter helpen haar wereldbeeld verder in te kleuren. Anders blijft ze niet tussen de lijntjes en wordt het knoeiwerk.

Schoorsteenveger | 09-12-13 | 22:12

Asha is nu die reaguursels aan het selecteren die haar mening gesteld als vraag bevestigen en noemt dat dan onderzoeksjournalistiek. Van enige nuttige uitwisseling kan geen sprake zijn, maar dat is ook niet het doel van Asha, want zij stelt vragen, die slechts retorisch zijn en onderbouwt ze helemaal niet met feiten, die gaat ze achteraf er bij zoeken en zo heeft ze altijd gelijk.

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 22:02

Tja Asha, soms zijn er mensen die je niet liggen. Je ergeren, verbazen en fascineren. Zo eentje ben jij er.
Je hebt het woord pedant een nieuwe dimensie gegeven. Vol van je eigen gelijk met meningen die elke logica tarten en elk gezond verstand beledigen. Je bent de nog absurdere tegenpool van Hans Teeuwen. Volkomen wereldvreemd levend in een andere dimensie. Je kan er niks aan doen. Helaas is alles bij jou nature. Nurture zou mission impossible zijn.

pleemobiel | 09-12-13 | 21:55

campion | 09-12-13 | 21:09 | + 0 -
Volgens mij zie ik bij de reaguursels al voldoende antwoorden staan. Niet degene die jij goed vindt natuurlijk.

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 21:44

@Friedrich Frayek | 09-12-13 | 19:22 ,
nee, maar wel een stel brullende mongeaulen,
zie Eerste Wet van Lucas.

Het is GS weer fantastisch gelukt om te laten zien wat een stel kortzichtige bekrompen eencelligen er rondhangen op GeenStijl.
Blindelings de onderbuik leegschijten op commando van de redactie,
bijna té gemakkelijk hoe de meute reageert op een topicje als dit.

Ik ben eens op mw's site gaan rondneuzen, en verdomd, een redelijk verstandige lekker openhartige tante die nog goed sgreivt ook.
Zie bv haar sex gerelateerde schrijfsels, niks jengelende pot, integendeel zelfs.
ashatenbroeke.nl/category/specialismes...

Verder ken ik deze tante niet, misschien dat ze irritant praat ofzeau, kan zo maar,
maar als ik haar zo lees krijg ik geen visioenen van mannenhatende tuinbroeken.

vander F | 09-12-13 | 21:43

- Voelen jullie je verantwoordelijk voor de reacties van jullie lezers, bijv wanneer jullie merken dat iemand na een GS-bericht wordt lastiggevallen door die lezers?
=> nee

Waarom wel/waarom niet?
=> dat is hun eigen schuld

- Doen jullie hier iets aan, en zo ja: wat?
=> posten

- Waarom doen jullie dat eigenlijk, op zo'n manier over mensen schrijven dat het de trollen des internets prikkelt om nog wat meer te trollen? Is het echt niks persoonlijks?
=> het spekt de bankrekening

van heinde en verre | 09-12-13 | 21:16

Ook een groot probleem met Tuinbroeck heb ik omdat ze me veertig jaar terug de tijd in lanceert. Ooit had ik vriendinnen met een tuinbroek, sterker, droeg ik zelf een tuinbroek.

Alle discussies die Tuinbroekske wil voeren zijn allang gevoerd en ooit beslecht door haar opa's en oma's of vaders en moeders.

Meisjes kunnen tegenwoordig redelijk doen wat ze willen en jongens zoenen elkaar gewoon als ze willen.

Niemand laat zich daarbij van de wijs brengen door wat roze pagina's met meisjes met fornuizen en poppenhuizen van een speelgoedfabrikant.

Als Asha zich ook eens zou richten tot de niet zo heel witte man die gesanctioneerd door zijn ware religie en zijn testosteron het vrouwen beslist niet makkelijker maakt om te doen wat ze willen, dan zou ze stukken geloofwaardiger zijn.

Hirsi Ali heeft daar goeie theorieën over. Maar de gemiddelde Tuinbroecke wilde vooral Hirsi Ali het land uit hebben wegens onwelgevallige meningen.

Peyronie | 09-12-13 | 21:16

Benieuwd wat voor artikel er in dat blaadje van haar komt.

r. guurder | 09-12-13 | 21:13

Redactie, doe es antwoorden dan.

campion | 09-12-13 | 21:09

Doe maar forwarden naar 4chan... Dat mokkel lust wel een pizza of wat..

sobokan | 09-12-13 | 21:06

Asha wie?

lekker wijf | 09-12-13 | 21:00

@Asha in onderzoekland:

Één gek kan meer vragen stellen dan duizend wijzen kunnen beantwoorden..

DoctahDie | 09-12-13 | 20:59

@thom96 Hoi Asha *zwaait*

Proud2Bstupid | 09-12-13 | 20:48

Als Asha in den Olde Tuinbroecke mij niet constant als een opdringerige dominee lastig viel met haar waarden en normen en met gedachten en overtuigingen die ik er van haar op na moet houden, dan zou ik helemaal geen hekel aan haar hebben.
De Goedmensen begrijpen niet dat hun superieure, modieuze moraalridderij verzet en agressie oproept bij mensen die ook reuze intelligent zijn, maar die wat anders naar de wereld kijken. Het is morele dwang. En morele dwang veroorzaakt haat.
Er zou minder haat zijn als opiniemakers oorsponkelijke gedachten zouden toestaan, in plaats van voorspelbare meningen te delibereren.

Peyronie | 09-12-13 | 20:45

Niet te doen. In elke toonaard en opvatting.

Proud2Bstupid | 09-12-13 | 20:43

Mevrouw Tuinbroek wil weer even makkelijk onder links scoren. Gaat dus weer nergens over.

G,I. Jane | 09-12-13 | 20:41

Ik kan haast niet wachten op het artikel, waarin ongetwijfeld op een neutrale wijze de voors en tegens van de hierboven geponeerde stelling aan bod komen.

Hoen | 09-12-13 | 20:13

Dandruff | 09-12-13 | 19:02 |
Tuinbroek zou eerst een moeten pogen om de term 'haat' te definiëren. Daar begint alle ellende, bij de overtuiging dat men weet wat haat is en hoe die waargenomen kan worden. En als men al denkt die haat waar te nemen, dan gaat men meteen ook maar selectief waarnemen, want het gaat helemaal niet om het in den brede identificeren van die haat, het gaat om het vastpinnen van datgene wat die haat zou veroorzaken, de 'achterliggende' oorzaak.
Het gaat ook Tuinbroek om het localiseren van gedachtengoed dat als oorxzaak, liefst als voldoende voorwaarde, van haatgevoelens wordt genomen, gedachtengoed dat in een breder kader reeds tevoren als verwerpelijk, slecht en vooral gevaarlijk is gekwalificeerd, hetgeen opnieuw een waardeoordeel betreft. Geheid dat Tuinbroek in het artikel gaat 'bewijzen' wat altijd al geweten werd, dat het kwaad betrapt zal gaan worden, en vervolgens geduid, teneinde het te kunnen bestrijden.
Ach, het is nooit verkeerd om je zo hier en daar eens af te vragen wat al jouw uitingen bij de ander teweeg brengen. Geldt voor iedereen, voor schreeuwers, vloekers, spugers, maar evenzeer voor wereldverbeteraars, met name voor wereldverbeteraars. Die maken zichzelf namelijk al te gemakkelijk wijs dat ze geen verantwoording hoeven af te leggen, sterker nog, dat ze bij voorbaat het morele recht hebben om op willekeurig welk momeng de rest van de wereld ter verantwoording te roepen.
"Waarom doen jullie dat eigenlijk?" De ingebouwde verontwaardiging is voelbaar, het oordeel is bij voorbaat al geveld.
Waarom, Tuinbroek, doe jij eigenlijk wat je doet? Waarom moet je zo nodig? Wat drijft je? Hoe komt het toch? Wat is er in 's hemels naam gebeurd? Voel je je verantwoordelijk voor de gevolgen van de onzin die je de wereld in slingert? Of vind je dat je mag zeggen wat je zegt, omdat je voor jezelf besloten hebt dat jij met je geleuter géén haat oproept, en als dat al gebeurt dat dan volgens de een of andere duistere morele wet jou geen blaam treft?

Schoorsteenveger | 09-12-13 | 20:00

Ik wil graag nog even "HOERRR" roepen, voordat het topic sluit.

michello | 09-12-13 | 20:00

Asha is van hetzelfde kaliber als mijn collega die denkt dat PVV-stemmers een hekel hebben aan Marokkanen omdat ze teveel SBS6 kijken en te vaak de telegraaf lezen. Ofwel oorzaak en gevolg omdraaien. Het ontgaat hem volkomen vanuit zijn vrijstaande huisje in Varsseveld dat in Kanaleneiland, Utrecht werknemers met een laptop in groepjes naar de parkeergarage lopen om niet een makkelijk slachtoffer van beroving te worden.

pendajo | 09-12-13 | 19:42

@ vansuyle.com | 09-12-13 | 18:34

Wat een goede post. Helemaal raak!

Ik heb Asha wel eens gezien bij Pauw & Witteman en dacht oh daar heb je weer zo'n verzuurde feministe van 40+ maar ze blijkt dus pas 30 te zijn.

Die is inderdaad volkomen geindoctrineerd, precies zoals jij het beschrijft. Dit soort wereldvreemde meisjes uit de provincie zijn daar blijkbaar erg vatbaar voor.

Een paar jaar geleden stapte ik eens tijdens een afspraak op een universiteit per ongeluk op de verkeerde etage uit de lift. Dat bleek de afdeling "vrouwenstudies" te zijn, daar kwam ik al snel achter want ik heb nog nooit zoveel vijandelijke blikken van verzuurde 50-jarige femisten gezien die bijna hysterisch werden dat er uberhaupt een man op hun afdeling durfde te komen. Wat een vijandigheid bij die vrouwen echt niet normaal, precies wat jij beschrijft.

Outsider-Inside | 09-12-13 | 19:30

Lieve Asha,

Jij geeft altijd zo af op die vrouwonderdrukkende, institutioneel racistische blanke boosmannnen. Maar leg mij nou eens uit waarom jij er zelf alles aan doet om er als een kerel uit te zien?

Kusjes van de kaleknicker

He bah, laat die kusjes maar zitten trouwens...

Kaleknicker | 09-12-13 | 19:22

Denkt deze mevrouw dat wij allemaal schapen zijn? Gedachtengoed als dat van GS bestaat omdat GS er propaganda voor maakt (trolt) en daar trappen wij allemaal in? Misschien wel ja, want policor kun je moeilijk volhouden dat mensen verantwoordelijk zijn voor wat ze doen en denken, noch dat ze zo pervers en slecht zijn als op deze panelen. Dus, heel het GS-publiek bestaat uit schapen, Q.E.D.
Misschien kan het ook wel eens gebeuren dat mensen slecht bij anderen in de smaak vallen om wat ze zelf zeggen en doen.

Friedrich Frayek | 09-12-13 | 19:22

-weggejorist-

Bulletje Bloedworst | 09-12-13 | 19:21

Hahahaha, Asha wil een beetje aandacht van GS, dat krijgt ze bij de azijnbode niet!

lanexxx | 09-12-13 | 19:12

Een bezoekje aan websites als joop, vk en maroc laat zien dat er overal trollen rondhangen, en dat er overal anonieme reaguurders zitten die oproepen tot haat en geweld. Dat is dus niet typerend voor GeenStijl.

Veel kwalijker dan wat kansloze reaguurdertjes vind ik het dat zoveel "fatsoenlijke mensen" (met name bekende Nederlanders) regelmatig oproepen tot haat en geweld. En die zijn vrijwel altijd links, op een enkele zelfbenoemde "liberaal" met linkse sympathieën na dan natuurlijk (Pechtold, van Riessen).

Zou Asha de joop ook een mailtje gestuurd hebben?
Natuurlijk niet, het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-linkse ketters ziet ze niet als een probleem. Dat kenmerkt de "fatsoenlijke" mensen die zo moesten lachen om de bijtende kots- en stront-taart in Fortuyns gezicht; dezelfde mensen die hun handen kapot klapten toen Theo Maassen voorstelde de beveiliging van Wilders gauw stop te zetten, omdat hij anders zo blijft leven.

Enerzijds oproepen tot geweld tegen Sinterklaas (Anouk), zwarte Piet (Honing), Wilders (vonderDunk) en vele anderen gedogen; anderzijds doen alsof kritiek op geweld en bedreigingen een vorm van "fascisme" is.
De "fatsoenlijke" mensen klagen dat Pownews provocerend is; en dus mogen verslaggevers van Pownews aan hun taas getrokken of afgetuigd worden. Maar zijn de hyena's bij dewerelddraaitdoor niet net zo provocerend?
Is provocatie de afgelopen 50 jaar niet het sterkste argument geweest van de linkse kerk, na censuur en intimidatie natuurlijk?

Dandruff | 09-12-13 | 19:02

Beste mv Ten Broeke,
U hoeft het niet te lezen.
Als U niet tegen de hitte kan,
blijf dan uit de keuken.

Brandend Zand | 09-12-13 | 18:58

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 18:31 |

Da fuck, ik dacht dat ze pot was...my bad.

Aan de andere kant, hoe word je in godsnaam geil van zo'n droeftoeter...

CornholioNL | 09-12-13 | 18:53

Ik censureerde mezelf eerst, maar het moet eruit: Asha, je bent een tuthola.

Djengo123 | 09-12-13 | 18:49

Die hoofdrol is zeker voor die vanJoloPipo.

legomuis | 09-12-13 | 18:39

Als generatiegenoot van Asha heb ik een tijd lang rondgelopen op een linkse universiteit en een sociale 'wetenschap' gevolgd. Het verbaast mij niets dat Asha overkomt als een jaren '70 feminist, ook al is zij daar veel te jong voor. Veel van die oorspronkelijke feministen zijn, nadat het doel van gelijkwaardigheid der sexen bereikt was, blijven hangen in het radicale femisme om gelijkheid der sexen te eisen. Zij vonden een vruchtbare voedingsbodem voor hun onwetenschappelijke ideaalbeeld op linkse universiteiten. Aldaar zijn ze opgeklommen tot 'hoogleraar vrouwenstudies, diversiteit, gender' of andere kul en hebben daarmee grote invloed op het curriculum. Door de jaren heen zijn ze ook nog wat verzuurd, want het blijkt dat de meeste vrouwen helemaal geen zin hebben om achter de vuilniswagen te staan, loodgieter te worden of het glazen plafond te doorbreken, maar het wel prima vinden dat mannen en vrouwen zij het gelijkwaardig, totaal andere interesses en ambities hebben. Wat trouwens ook nog eens door heel veel serieus nature/nurture onderzoek bevestigd wordt.
.
Dus klampen zij zich vast aan hun laatste hoop: de Asha typejes van deze wereld, naive meisjes vers van de linkse middelbare school die graag de wereld willen verbeteren.
En hun filosofie van slachtofferschap is verleidelijk: boze witte mannen maken de dienst uit, verdelen alle baantjes en onderdrukken de vrouwen. Het is niet jouw schuld (gebrek aan vakmanschap, bekwaamheid en doorzettingsvermogen) dat je de top niet bereikt, nee, het ligt aan de Witte Man.
.
Je ziet het trouwens keer op keer opduiken in verschillende varianten: de 99% die boos zijn op de 1% en het liefste hun rijkdom morgen nog zouden plunderen. Ja de elite buit de 99% uit, maar dat wil nog niet zeggen dat je zelf geen verantwoordelijkheid hebt om werk te zoeken, zelfs al sluit het niet aan bij je opleiding. Dat terzijde.
.
Maar wat doe je ermee, indoctrinatie is zo´n sterk wapen, en vrouwen als Asha geloven daardoor dusdanig in hun eigen gelijk, die zullen tot het einde der dagen hun wereldvreemde visies volhouden. Niet geheel onbegrijpelijk, het vergt karakter om tot inkeer te komen en in te zien dat je vanaf je prille jeugd bent voorgelogen. In zoverre ben je inderdaad een slachtoffer, Asha. Maar je hoeft niet mee te doen aan nog een generatie van hersenspoeling, die keuze heb je wel.

vansuyle.com | 09-12-13 | 18:34

CornholioNL | 09-12-13 | 18:05 | + 2 -
Nee ondanks haar zure schrijfsels is ze geen pot maar getrouwd en heeft een dochter waarvan ze misschien wel hoopt dat die lesbisch wordt.

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 18:31

1) Ga
2) Eens
3) Deaud

Kameroudste | 09-12-13 | 18:29

Zou Asha levertraan zweten?

BadLieutenant | 09-12-13 | 18:22


Alles is te groot aan deze trol te grote kop te grote bril te grote bek zal haar tuinbroek wel te klein zijn .

claener | 09-12-13 | 18:19

Lievehemel, wat is dat voor hork?

Wanne | 09-12-13 | 18:07

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 17:52 |

Precies, altijd als laatste gekozen met gym op school, weinig viendjes en/of vriendinnetjes, een oom met neigingen....dat soort dingen.
Tja daar ga je van vreten en word je een vetklep, kun je helemaal geen vent meer krijgen en word je maar pot zo dat je jezelf toch nog wijs kan maken dat iemand van je houd...

*zwaait naar Annie de tuinbroek*

CornholioNL | 09-12-13 | 18:05

Ziek dat voor iemand als Asha een rol is weggelegd als journalist/opiniemaker. Ik dacht dat ik juist voor dit soort types me blauw betaalde aan belastinggeld voor sociale werkplaatsen.

Rommelende Onderbuik | 09-12-13 | 17:52

306 reakties, and counting. Ik denk dat die Asha gierend van haar leren bank glijdt van al die aandacht.

VanBukkem | 09-12-13 | 17:52

Asha, denk je niet dat jouw stellingnames meer te maken hebben met persoonlijke frustraties dan met feiten ?

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 17:52

Liever een bijrol dan een vetrol ;-)

Rest In Privacy | 09-12-13 | 17:44

Mooie actie, als de mail echt is tenminste. Ze weet (of zou moeten weten) dat GS hier ogenblikkelijk een topic van bakt. Zo geschiede.
Zoniet...
Tja, succes als digibeet.

Fast Forward | 09-12-13 | 17:43

-weggejorist-

nemeton | 09-12-13 | 17:43

@pikkestrijder
wat probeer je nu te zeggen? Er lijkt mij meer lef voor nodig om zo een brief naar de GS redactie te schrijven dan iemand als reaguurder anoniem voor zwitsal uit te maken. Dus als er iemand een zwitsal is, dank uu ja vul zelf maar in :)...

thom96 | 09-12-13 | 17:40

Asha, alsof GS zit te wachten op je mail om die te beantwoorden met je kutdeadline en dan zeker opschrijven dat je gevraagd hebt om een reactie maar die niet hebt gekregen!!?!!?!!
je kunt beter je cud gaan wassen en stoppen met onzin uitkramen, dat is mijn mening

billenbijter | 09-12-13 | 17:37

"Is het echt niks persoonlijks?"
Nee, meneer, het is echt niks persoonlijks. U zoekt de publiciteit als moraalridder, als voorvechter van de een of andere 'goede zaak', wilt vechten tegen windmolens, gaat in op uitnodigingen van keuveprogramma's, afficheert zich als 'wetenschapsjournalist, kortom pretendeert nogal wat.
U wordt vervolgens Aaangesproken op die pretenties. Hoezo persoonlijk? Vrijwel niemand hier kent u persoonlijk en heeft ook waarschijnlijk de behoefte niet om u in welke hoedanigheid ook persoonlijk te kennen. U bent een verschijning, verschijnsel, een positie van waaruit een mateloze pretentie klinkt. That's all. Denk niet dat u als levend mens zo belangrijk voor ons zou kunnen zijn dat we persoonlijk willen worden. Wat een hoogmoed.

Schoorsteenveger | 09-12-13 | 17:36

@Zzzzooooffff | 09-12-13 | 17:18 | + 0 -
Op zich niet eens zo'n rare gedachte, in Japan doen die verzuurde spleten dat namelijk ook, alles onder het mom van Hate speech, dus, vuige pron, mag niet, vunzige manga, mag niet, bewegende plaatjes voorzien van mozaiekjes, mag ook niet want vies en dus haat praat.

Ranja Drinker | 09-12-13 | 17:34

Ik heb ook een stelling: zonder GS had 95% van de reaguurders nooit van Asha gehoord. En die 5% moet zijn/haar tv het huis uit doen. (oeps, sorry, jullie moeten niets)

goktrommelisttot | 09-12-13 | 17:34

Puur voor de Buhne die wederhoor, dat rtikel is waarschijnlijk toch al klaar.

Nee, mensen zijn zelfverantwoordelijk voor hun plempsels.
Moderatie, Iedere reaguurder kent Joris!
Gewoon omdat het kan en vaak gewoon noodzaak is. Er zijn al genoeg meelopers, ja knikkers en gluipers.

Slappehap | 09-12-13 | 17:33

Asha Tuinbroeke wat ben jij een afschuwelijk mens die telkens andere mensen verteld wat zij moeten doen en overal censuur toepast om jouw mening enige betekenis te geven,rot op met je dictatuur.

Hier kunnen mensen tenminste zeggen wat ze willen peace out.

Wenna | 09-12-13 | 17:29

Dit is geen journalistiek van Asha, dit is lekker een ander willen beschuldigen om jezelf een goed gevoel te geven.

Mark Krachtwijk | 09-12-13 | 17:27

Pikkestrijder | 09-12-13 | 17:20 | + 0 -
Zwitsal? Hey pik we gaan toch niet schelden?

Veel Vaak | 09-12-13 | 17:26

thom96  | 09-12-13 | 17:17 | + 0 -
Inderdaad Zwitsal, jouw mening.

Pikkestrijder | 09-12-13 | 17:20

Die Asha vraagt er niet om, ze schreeuwr erom!

VanBukkem | 09-12-13 | 17:19

Ach jee, straks gaat ze het vernieuwde artikel 137 er nog bij slepen.

Zzzzooooffff | 09-12-13 | 17:18

Eindelijk iemand die het eens durft te benoemen. GS is leuk maar overdrijven kan ook wat betreft de manier waarop het spottend niveau in de topics steeds maar weer word verruimd. (naar mijn mening dan he).

thom96 | 09-12-13 | 17:17

-weggejorist-

thom96 | 09-12-13 | 17:17

TiTi_no_ghost_237 | 09-12-13

Ik zag 27 plusjes, het zouden het zeker 327 moeten zijn ! Want precies zo is het ! Hulde.

Lief meiske | 09-12-13 | 17:09

Heheheheh. Leuk mailtje.

WatZalIkErvanZeggen | 09-12-13 | 17:05

-weggejorist-

dimitrios007 | 09-12-13 | 17:01

Het meest beschamende is in mijn optiek dat ze stelt dat de 'manier waarop geschreven wordt' haat en intimidatie oproept. Daarmee stelt ze dat ze GeenStijl als een soort opvoedingsinstantie ziet die het foute voorbeeld geeft aan onderdaantjes. Ten Broeke heeft zich op z'n zachtst gezegd niet verdiept in haar onderwerpje. Wat een knulligheid. Hoewel dat laatste dan weer een hartstikke leuke woordspeling is op mevrouw in kwestie.

E-cards | 09-12-13 | 17:01

@Welles! Nietes! | 09-12-13 | 15:21
Zo is het!

Jim Lovell | 09-12-13 | 17:01

Ruim 270 reacties; als GS er niet op reageert doen die reaguurders het wel; 1-0 voor Asha........

jeaudekoek | 09-12-13 | 17:00

Ja Asha... het is altijd heel vervelend voor Den Linkschmensch met geconfronteerd te worden over pijnlijke waarheden.

meneer Q | 09-12-13 | 16:59

Asha, misschien is het wel je feministische gedram en het podium wat hiervoor gegeven wordt waar de meesten echt kostbeu van worden. Je gezeur representeert wel zo’n ontzettend kleine minderheid en staat wel zo ver van de realiteit dat reacties eenvoudigweg niet kunnen uitblijven.
Het genderneutrale gezever schiet bij veel in het verkeerde keelgat. Het pedante presenteren en het ontbreken van inzicht in de echte wereld wekt natuurlijk spot en hoongelach. Wat jij presenteert is een leuk stuk 70’er jaren feminisme. Maar elke vrouw weet wel beter. Elke man trouwens ook.
En ja, als dat dan wordt als zijn de waarheid dan moet ik je teleurstellen. Het is jouw wereld. En dan kan je verwachten dat dezelfde drammerigheid rechtstreeks bij je terug komt. Je doet mij denken aan mijn lerares Nederlands van jaren geleden. Ver van de realiteit en indoctrinerende flauwekul er met de moker in rammen. Nature-nurture nooit van gehoord en selectief wetenschap shoppen op basis van je eigen frustraties.

Masturwasbeert | 09-12-13 | 16:59

-weggejorist-

Finnenhaaiensoep | 09-12-13 | 16:58

Zo te zien heeft die tuinbroek haar deadline niet gehaald. Het hoofd met bijbehorend huismoedertjes kort kapsel omdat het zo makkelijk is van die doos, dat prikkelt tot meer. Intimidatie? Dat wijf wekt agressie op.

pinkelotje | 09-12-13 | 16:57

Wie denkt dat Asha deze vragen heeft gesteld aan GS in de hoop en/of verwachting dat er door de redactie, cq. de organisatie als geheel, antwoord zou worden gegeven, kunnen worden gegeven, of zelfs willen worden gegeven, is imho een beetje simpel.

Met een deadline van 15:00 alleen al is te herleiden dat ze niet serieus is in die verwachting.

Wat wel wat vertelt over GS, en de trouwe schare aan reaguurders, is wat er met het mailtje gebeurt, en wat de reacties daarop zijn. En, naar verwachting, een hoop afkerige, soms lompe, vaak negatieve, reacties is het gevolg. Over het algemeen wat beschouwd kan worden als 'trollen'. ( Ws. internet idioom dat Asha niet lang hiervoor geleerd heeft )

Asha heeft enkel 'bewijs' nodig voor haar stelling dat GS, en GS-reaguurders, niet deugen. Een haat-forum waar rabiate trollen reageren op haar onschuldige vragen.

Gefeliciteerd Asha. Je kunt nu genieten in een warm bad van zelfvoldaan gelijk over die niet deugende hatorz op GS. In tegenstelling tot jijzelf natuurlijk.

Onnozele kortzichtige muts.

Embla | 09-12-13 | 16:56

Asha-Tuin-Broeke?

meneer Q | 09-12-13 | 16:54

Beste Asha,
Dat (christelijke) schuldcomplex werkt alleen als de hele wereld zich een dergelijk schuldcomplex aanmeet. Dat is dus niet zo. Aanvaard diversiteit en besef dat je immense haatgevoelens aanwakkert.
Bij wie, dat zul je pas begrijpen als het te laat is. Ik, Cassandra, voorspel je dat je weldra, op een kwade dag, de haren uit je hoofd zult trekken.
De generatie voor jou was gewoon dom en naïef en dat kostte ons vooral veel geld, jouw generatie domme naïevelingen spelen met levens.
Het zij zo.

malin | 09-12-13 | 16:54

Toch jammer zo'n bijrol...

Tom_Kroes | 09-12-13 | 16:52

Ik ben geen trol , TROL !

Lief meiske | 09-12-13 | 16:51

Ik zie ook een connectie met Frontaal Braakt, dus dat verklaart het wel.

lachenjoh | 09-12-13 | 16:49

nare baas | 09-12-13 | 16:44
Als jouw stelling klopt, doe ik er nog één bij: Asha is gewoon een aandachtshoer!

Graaf van Egmont | 09-12-13 | 16:49

Die foto bij het artikel, is dat die Asha? Wat een varken zeg. Lijk wel het slankere zusje van biggetje Dijkhuizen.

Let wel: ik zeg slankeRE, niet slanke.

Goofy Goofball | 09-12-13 | 16:48

Nu heeft ze ons (mij om het persoonlijk te houden, hoewel mijn invloed nul is) echt bij de neus genomen. Asha kan nu echt een goed en vernietigend stuk over GS-reaguurders gaan schrijven, onderbouwd enzo. Zeker niet in een uurtje afgeraffeld en vooral op onderbuik gebaseerd.
TheseDays00 | 09-12-13 | 15:43 | + 0 -

En ze heeft een grote onderbuik! Zal een pittig stuk worden dus.

nare baas | 09-12-13 | 16:44

@Supermatthijs | 09-12-13 | 16:40

Wat ben je toch eigenlijk een arme stakker. Bakito je maat noemen. Dan heb je een leeg, heel leeg bestaan.

brutus68 | 09-12-13 | 16:44

Moet leesvoer zijn

HoutekopHarryHendrik | 09-12-13 | 16:43

Heerlijk leefvoer. De tijden van Theater van de lach herleven (ja zo oud ben ik. Met Asha als de nieuwe John Lanting. Ga door, ga door.

HoutekopHarryHendrik | 09-12-13 | 16:41

Jan Passant mk2 | 09-12-13 | 16:24 | + 2 -

Asha slaat eigenlijk de spijker op zijn kop. Mijn maat Bakito en ik zijn hier juist niet de trollen maar jullie. Denk daar maar eens over na.

Supermatthijs | 09-12-13 | 16:40

Mevrouw kort pittig kapsel Asha heeft een zoon lees ik hier. uuhhh
Ten eerste kan dat helemaal niet want daar heb je een man voor nodig die z'n puddingbuks in haar leeg wil schieten.
Ten tweede als die man toch wel bestaat dan, ach laat ook maar.

bralbaas | 09-12-13 | 16:39

@steven paul
Mijn excuses ik was inderdaad in de veronderstelling dat Barbies poppen zijn, maar dat is natuurlijk niet zo.

paradoxical | 09-12-13 | 16:36

@Getson | 09-12-13 | 16:24
Wellicht kun je een oproep doen aan Joris? Misschien willen ze op het roze pluche in de GS HQ de comments uitschakelen?

ZwengelMeister | 09-12-13 | 16:36

Ik ben een man.
Blank.
Geboren en getogen in West-Europa.
Heb een baan.
He! Realiseer me opeens dat ik de hoofdprijs gewonnen heb.
Oh sorry, Asha, wat was je vraag ook al weer?

MyCatIsDoingThis | 09-12-13 | 16:35

@suffie63 | 09-12-13 | 16:13
Heb je gelijk in, gelukkig barst het hier ook van de hoogbegaafden.
Die trekken het gemiddelde omhoog.

Uw Verzekeringsadvis | 09-12-13 | 16:34

Meid wees blij dat je met dat uiterlijk nog lastig gevallen wordt!

irma zonderboezem | 09-12-13 | 16:34

Ook dat peaceteken bij haar site... sjonge jonge... man met che shirtje op de bank. Ik haat dit land en alles waar de maatschappijleerboeken voor staan... dit is niet mijn land.

toonbeeld | 09-12-13 | 16:33

Kan die vetzak haar mond niet houden?

baanaru | 09-12-13 | 16:33

In een a-productief momentje op mijn werk was ik op zoek naar wat afleiding; guess what ..... die heb ik nu gekregen! Mijn god wat een gans is die Asha van ons. Ergens heb ik het vermoeden dat je het woord 'trollen' nog niet eens kan verklaren. Jammer Asha, een gemiste kans zeg maar.

ZwengelMeister | 09-12-13 | 16:33

Ik ben een hele rustige jongen die geen vlieg kwaad doet, maar op een of andere manier lukt het Asha om die irritatie bij mij op te roepen dat ik haar hoofd als boksbal wil gebruiken. Ben ik de enige?

Belan | 09-12-13 | 16:32

Hey! Wie noem je eigenlijk nou een trol, trol (qua uiterlijk). Naar hé, dat iemand zoiets over je zegt. Maar jij begint alle reaguurders weg te zetten als trol, terwijl het meerendeel gewoon lieve bezorgde burgers zijn.. Met je tuinbroek.

frankmeister | 09-12-13 | 16:27

Het zou pas echt grappig zijn als er nul reacties onder stonden. Maarja, probeer je maar eens in te houden.

Getson | 09-12-13 | 16:24

.. werkt aan een artikel over "haat en getrol"?

Beste mevrouw Asha ten Broeke, ik lees onze huistrollen Bakito en Supermatthijs wel eens met een half oog, maar het gaat mij wat ver als u beweert dat u vervolgens bedreigd zou worden door genoemden.

Jan Passant mk2 | 09-12-13 | 16:24

We worden inderdaad voor de gek gehouden;
Dit is Bob de Rooy!!!verdomd zeg!
Leuke streek van de Leeuw!

Foezela | 09-12-13 | 16:23

ROFL 1 min na de deadline van 15:00

Lears | 09-12-13 | 16:22

Beste mensen voor mij is het genoeg geweest ,het is te veel aandacht voor die dikke vingerplant !

Iedereen veel plezier verder.

andjing | 09-12-13 | 16:22

Leest die teut de huisregels niet?...

da wizard | 09-12-13 | 16:22

Ik ben stapelgek op marmotten met een open ruggetje. Nee ... toch maar niet.

Rien7847 | 09-12-13 | 16:20

Ik dacht dat Paul de Leeuw het typetje Bob De Rooy niet meer deed, heeft die er nu een links eitje van gemaakt die boehoe en huilie huilie doet.

vinzDH | 09-12-13 | 16:20

als we door de pijp gaan zijn we allemaal Asha

Cousin Eddie | 09-12-13 | 16:20

Precies. Die zin had de helft korter gekund.
Pimp my Voortuin | 09-12-13 | 15:30 |

Ja, maar freelancers krijgen nog al eens per woord betaald.

Djong | 09-12-13 | 16:19

Een BIJROL??? Wat zullen we godverdegodver nou beleven!?

VanBukkem | 09-12-13 | 16:18

@ Korporaal Banaal | 09-12-13 | 16:12 | + 0 -
Gewoon op haar eigen webpagina's: ashatenbroeke.nl/over-asha-ten-broeke/.... U Twente dus. Wel even door de tranen heen lezen van de ego: 15x ik op haar CV, waarbij ik d-ikke ook even meetel.

TheseDays00 | 09-12-13 | 16:17

@dlseth_ | 09-12-13 | 16:09
Uiteraard. Papiergeld in een anus frotten is volgens de DSM V een ziekelijke afwijking. Muntgeld mag, want pecunia non olet.

steven paul | 09-12-13 | 16:16

Les 1 voor een goed interview cq onderzoek mevrouw de nepjournalist: - Stel geen suggestieve vragen. Wat een domme kudt zeg. Windesheim...?

Datzegiktoch | 09-12-13 | 16:16

En over dikke mensen, een stokpaardje van "onze" Asha... Zonder de sociale druk zouden er veel mensen veel dikker zijn...
Ikzelf heb de aanleg, maar om het gezeik van mn vrienden, familie en vrouw te voorkomen, sleur
Ik mn reet met de grootst mogelijke tegenzin, drie keer per week naar de sportschool.... Waren we allemaal opgegroeid in een samenleving zoals Asha die zich voorstelt zat ik hier waarschijnlijk niet te typen maar was ik, 130 kilo wegend en verblind door zelfmedelijden, mezelf nog wat vetter aan het mesten in de keuken terwijl mn vrouw buiten van de trap lazert tijdens het schoonmaken van de dakgoten...
In mijn vriendengroep zitten twee ernstig obese mensen, één van de twee is ziek de ander gewoon lui.. De luie-zak is nu na jaren van grappen en gezeik over zn dikke pens overgegaan tot actie en 45 kilo in een jaar kwijt, de ander heeft het ook zwaar met ons maar we slepen hem wel overal mee naartoe, hijsen hem scheldend en zwetend met vier man de trap op als het moet maar hij hoort er wel bij... In de maatschappij zoals Asha die zich voorstelt zou de luie-zak niet in beweging gekomen zijn en zou de vriendschap met beide waarschijnlijk niet zo hecht zijn... Als wij allemaal op onze teentjes zouden moeten lopen rondom dergelijke, duidelijk anders gevormde mensen, zouden we er waarschijnlijk op onze teentjes met een grote boog omheen tippelen...

TiTi_no_ghost_237 | 09-12-13 | 16:14

Of ik misbruik (in welke vorm dan ook- politiek, finacieel, seksueel etc-) nu verneem via GS of via welke willekeurige media dan ook: ik zal boos worden.
=
Gs is slechts een van de vele medium waarop nieuws ons bereikt. Dus je hoeft de boodschapper niet te vermoorden.

appeltjesgroeneweide | 09-12-13 | 16:14

@Uw Verzekeringsadvis | 09-12-13 | 16:06
Spreek vooral voor uzelve, niet voor mij.

suffie63 | 09-12-13 | 16:13

Mooi journalistiek werk Asha. Vraagstellingen waaruit meteen blijkt dat je je mening al klaar hebt staan en ieder antwoord dus door je volledig subjectieve kekke hipster bril bekijkt. En dan verwacht je hier serieus antwoord op te krijgen? Laat mij jou een vraag stellen waaruit meteen blijkt hoe ik denk over jouw kwaliteiten als journalist: Waar heb jij je opleiding gevolgd en is jouw diploma nog in te trekken?

Korporaal Banaal | 09-12-13 | 16:12

Asha gaat dus voor de zoveelste keer een artikel schrijven over wat een zielig slachtoffer van de grote boze mannenwereld zij wel niet is. En blijkbaar willen mensen dat weten, want anders publiceerde VN dat gejank niet.

Ik vraag me dan altijd af uit wat voor mensen haar fanclub bestaat. Waarschijnlijk zure, verongelijkte GroenLinks-wijven die niet onder ogen durven te zien dat hun gebrek aan maatschappelijk succes het gevolg is van hun eigen gebrek aan talent, en liever blanke mannen de schuld geven. En blanke mannen met ringbaardjes die met een peinzende blik instemmend knikken bij alles wat feministes zeggen, om zo hun imago als zelfkritisch, intellectueel, ontwikkeld mens in stand te houden.

Russells Teapot | 09-12-13 | 16:12

Hoeft niet snel, als het maar meteen gebeurt.
En wat was jullie reactie?

Draaikolk | 09-12-13 | 16:11

@steven paul | 09-12-13 | 16:01
50 euro, prima.

Maar wel als kleingeld in haar blinde darm.

dlseth_ | 09-12-13 | 16:09

Domme doos.

Kreuner | 09-12-13 | 16:08

beste fascistenvriendinnetje,
het is nogal in de traditie van totalitaire regimes om aan schuldoverdracht te doen. iemands anders verantwoordelijk te houden voor de daden van een ander, omdat je iets niet aanstaat. lees: omdat het niet past in het zelfgedefinieerde imperium van voortreffelijkheid. dan kan je namelijk ook de eigen verantwoordelijkheid van het individu ontkennen en alles gladstrijken onder de dictatuur van het lelijke pottenkapsel-socialisme. ja geen stijlredactie is regelrecht verantwoordelijk in jouw visie voor dit jou onwelvallig commentaar. het hebben van een website faciliteert namelijk het door jou zo ongewenste verschijnsel van vrijheid van meningsuiting. dat kleine jongetje van dat sprookje met die keizer die plotseling zo maar kan roepen dat jij een soepsidiesletje bent dat als misdienette de rode priesters van het policor multicul gelijk op zijn tijd mag bedienen. lieve meid, je hebt de verkeerde kant gekozen. het vrije woord zegeviert altijd en tijdelijke handneukertjes als jij zijn over 4 jaar al weer vergeten wanneer er nieuw vlees in de schappen ligt. dag meiske. dream on.

minimá-armezusvan.. | 09-12-13 | 16:07

Ik vind dat ze op gs best wel redelijk met elkaar omgaan, t kan veel slechter.

Terpen-tijn | 09-12-13 | 16:06

Sorry, mevrouwtje hier reaguren alleen maar randdebielen, niks mee te beginnen met dat zootje tuig.
PS: Kan geen toeval zijn dat u fysiek op een Trol lijkt.

Uw Verzekeringsadvis | 09-12-13 | 16:06

Selectieve verontwaardiging is een heel veel gebruikte techniek onder zuurfeministen om nergens inhoudelijk op in te hoeven gaan (want geen inhoud). Sta hier ook niet van te kijken. En raad Joris aan om eens te kijken naar de IP's van alle beledigende comments te kijken. Zal niet de eerste keer zijn dat een heleboel van dezelfde kant komen.

metalj | 09-12-13 | 16:06

@steven paul | 09-12-13 | 16:01
@dlseth_ | 09-12-13 | 15:57

Ik ga stuk

Ars Vivendi | 09-12-13 | 16:05

Over trollen gesproken, ze heeft er wat van weg.

Polska | 09-12-13 | 16:04

Geloof mij nou maar, die is gewoon Liesbeth.

zetje01 | 09-12-13 | 16:03

@Ars Vivendi | 09-12-13 | 15:36
Nieuwe tussenstand. Eén uur verstreken
De teller staat op 225+ reacties.
Ik gok dat Asha inmiddels haar riante tuinbroek heeft volgescheten van het lachen.

Ars Vivendi | 09-12-13 | 16:02

@dlseth_ | 09-12-13 | 15:57
Dat is inderdaad erg sociaal. De etiquette vereist trouwens wel dat je na wederzijds genoegen 50 euro op het nachtkastje legt.

steven paul | 09-12-13 | 16:01

Die drol werkt dan voor vrij Nederland, ze gaat vast schrijven dat iedereen op gs trolt en niet goed bij zijn hoofd is.
Simpel publiek, te laagdrempelig enzo.
Is er uberhaupt iemand ooit lastiggevallen door de lezers?
Hoe dan?

Terpen-tijn | 09-12-13 | 16:00

Is ze toevallig zelf een trol? Wat is dit voor basisschool opstel?

De Anaalprofeet | 09-12-13 | 16:00

""Asha is een vieze pijpslet!"

Tevreden Asha?

kapotte_stofzuiger | 09-12-13 | 15:03 | + 82 -"
.
.
ik, als man zijnde, vind dit erg diep kwetsend. Als zij een pijpslet is, suggereer je dat ze al verschillende mannen heeft gepijpt en dat vind ik niet kunnen. Schaam je, zo maar iets neerzetten wat suggereert dat er een grote groep mannen is die zich door haar zou laten pijpen ;)

swift1.6 | 09-12-13 | 15:59

Hebben jullie wel een leuke foto van Bakito bij jullie reactie gevoegd?
De juiste illustraties kunnen voor het noodlijdende VN een boost geven als het om losse verkoop gaat.

Kapitein Sjaak Mus | 09-12-13 | 15:58

Wacht maar tot je dochter een jaar of 15 is, Asha.
Die gaat jou haten zoals nog nooit iemand gedaan heeft.
En jij haar waarschijnlijk, omdat ze misschien wel gewoon op jongens blijkt te vallen.
Trut.

Jackanders | 09-12-13 | 15:57

Deadline om 15.00 uur.Pleegt ze dan zelfmoord ? Ik vat het maar even letterlijk op.

Dolphi | 09-12-13 | 15:57

@steven paul | 09-12-13 | 15:50
Ben ik ook. Ik deel graag mijn kolossale Gelderse Worst met menig vrouwelijk gat. Ook dat van Asha. Dat is ook sociaal, toch?

En anders laat je toch gewoon met liefde en respect je knuistje door haar sterretje gieren? Zonder spuug.

dlseth_ | 09-12-13 | 15:57

Vragen, vragen.

Dostranamus | 09-12-13 | 15:56

Als ik die feauteau zie is het net een klein jongetje.

Old_Spice | 09-12-13 | 15:56

@steven paul | 09-12-13 | 15:50
Dank voor het lachen!!!!!

Ars Vivendi | 09-12-13 | 15:56

Ik ben zure linkse wijven als Asha spuug en spuug zat.

StijlvolRechts | 09-12-13 | 15:56

@TheseDays00 | 09-12-13 | 15:43
Daarover gesproken, ze heeft best een forse onderbuik he?

pruisjetschaamluisje | 09-12-13 | 15:55

Zitzak met snor duwt Geenstijl in bijrol... Bad career move

tweeschepjessuiker | 09-12-13 | 15:54

Ach, mevrouw ten Broeke. Op zich heb ik eigenlijk helemaal niks tegen de standpunten waar ze voor staat. De manier waarop ze die ten toon spreidt, daarentegen, brengen wel de kritische lul in me naar boven.

Het feminisme wordt nou eenmaal niet gewonnen door "acceptable targets" op lullige dingetjes te pakken, terwijl de echte idioten met de grootste onzin weg komen. Je met tunnelvisie blind staren op "seksistische" foldertjes haalt geen zier uit zolang vrouwen nog op straat lastig gevallen worden. Of, om het dichter bij huis te zoeken, zolang glossy-bladen nog én populair zijn, én alles Photoshoppen wat er te Photoshoppen valt. Dat zijn toch echt twee dingen die vrouwen (en ook mannen) enorm dwars zitten, maar ipv dat te bediscussiëren gebruikt mevrouw een landelijk platform om over het onrecht van de Bart Smit folder te praten. En dan vooral met veel gehuil, en geen klinkende, wetenschappelijk onderbouwde argumenten waarmee aangetoond wordt dat gender niet binair is (het hele jongensachtige meisjes, meisjesachtige jongens verhaal).

Ik bedoel, ik als rechtse lul, GeenStijl-reaguurder, en blanke man (slecht!) kan een beter argument in elkaar draaien voor hetzelfde standpunt, en er nog in geloven, ook. Om dan keer op keer pure waardeoordelen en drogredeneringen terug geslingerd te krijgen omdat ik me niet nauw aansluit bij de mening (let wel, MENING) van mevrouw ten Broeke. Ja, dan ga je zo iemand snel dom vinden.

Niet dat GeenStijl zo'n voorvechter van de vrouwenrechten is. Ik zie hier met regelmaat ook domme dingen. Maar van de reaguurder heb ik in ieder geval het gevoel dat een goed argument nog in vruchtbare aarde valt. Van de emotionele schreeuwers die de discussie vaak beheersen kan ik niet hetzelfde beweren. In die zin is de journalistiek van GeenStijl en PowNed een reactie op een sfeer die al een tijdje aanwezig was voordat beiden werden opgericht. Het fatsoen is al jaren weg, en tegenstanders worden voor de ergste dingen uitgemaakt ("minderwaardig mens" bijvoorbeeld, tegen Fortuyn). Dus laten we aub niet doen alsof GeenStijl dit heeft uitgevonden, als ze het alleen zonder schaamte doen om een punt te maken.

Godver, wat een tegel weer.

Piet van het Padje | 09-12-13 | 15:54

specialisme: overgewicht.
"Overgewicht wordt grotendeels genetisch bepaald."
.
Bitch, please.
Ga eens kijken hoeveel dikzakken er gewoon verkeerd eten. En dan gaat het niet alleen om de hoeveelheden maar ook om WAT je eet. In je jeugd bepaal je (of je lamzakkerige ouders die te beroerd zijn om gezond te koken) hoeveel vetcellen je lijf aanmaakt. Slecht eten = meer vetcellen die je de rest van je leven meedraagt.
.
En zelfs dan kun je die vetcellen aanvullen en aandikken, of je kan er voor zorgen dat ze niet vol raken door GEZOND TE ETEN.
.
Sprak iemand die door GEZOND ETEN bijna 25 kilo kwijt is.
.
Muts.

wasbeer1860 | 09-12-13 | 15:53

Zelfs als iedereen die haar daadwerkelijk zou doen haar inderdaad gedaan heeft, zou ze nog met te weinig mannen hebben geslapen om het predikaat slet te verdienen. Begrijpelijk dat dat steekt.

spanarchist | 09-12-13 | 15:52

Het is nu natuurlijk wel zo dat ze nu een podium krijgt waardoor haar soort mensen alleen maar meer bevestiging krijgen dat die engerds van GeenStijl verschrikkelijk volk is. Dat speelt ze dan wel slim.

deministerpresident | 09-12-13 | 15:52

@ristretto | 09-12-13 | 15:33
Beter lezen.
Zie: Bluebook | 09-12-13 | 15:21
Parsons | 09-12-13 | 15:22

Stormageddon | 09-12-13 | 15:52

- Voelen jullie je verantwoordelijk voor de reacties van jullie lezers, bijv wanneer jullie merken dat iemand na een GS-bericht wordt lastiggevallen door die lezers? Waarom wel/waarom niet?

Nope want ik doe dat niet

- Doen jullie hier iets aan, en zo ja: wat?

Nope Freedom of Speech en er zijn regels (strafrecht enzo)
- Waarom doen jullie dat eigenlijk, op zo'n manier over mensen schrijven dat het de trollen des internets prikkelt om nog wat meer te trollen? Is het echt niks persoonlijks?

Nah omdat jullie er zelf omvragen, opiniemakend zeggen ze wel eens. Kortom sta je in de branding dan word je wel eens nat. Persoonlijk? Soms wel als het opniemakend stukje op eigen titel is gemaakt en uitblinkt in totale wereldvreemdheid of gutmenscherigheid

Zuma | 09-12-13 | 15:51

brutus68 | 09-12-13 | 15:47 |

Pardon???
Verlangen om geciteerd te worden door een borderline Annie de Rooy...the horror.

*met barbiepoppen verder spelen gaat*

CornholioNL | 09-12-13 | 15:50

@dlseth_ | 09-12-13 | 15:46
Met deze uitspraak is dus bewezen dat reaguurders diep in hun hart erg sociale wezens zijn.

steven paul | 09-12-13 | 15:50

brutus 15:47
Denk het niet, er is geen enkele comment die in haar straatje past.

Terpen-tijn | 09-12-13 | 15:50

- Voelen jullie je verantwoordelijk voor de reacties van jullie lezers, bijv wanneer jullie merken dat iemand na een GS-bericht wordt lastiggevallen door die lezers? Waarom wel/waarom niet?

Nee. Elk mens is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Schuld afschuiven op een groep is namelijk fascistisch. Weet je wie dat ook deed?

- Doen jullie hier iets aan, en zo ja: wat?

Nee. We don't care.

- Waarom doen jullie dat eigenlijk, op zo'n manier over mensen schrijven dat het de trollen des internets prikkelt om nog wat meer te trollen? Is het echt niks persoonlijks?

Natuurlijk is het persoonlijk. Alles is persoonlijk.

Wedervraagje:
Als je zoveel negatieve troll-reacties krijgt, gaat er dan nooit bij jou een lichtje op dat je naïeve mensbeeld niet klopt? Je mensbeeld dat andere mensen allemaal in wezen goed, netjes en fatsoenlijk zijn en het beste met iedereen voor heeft? Maar dat de wereld niet bestaat uit my little ponies die over wolken van suikerspin vliegen en in rivieren van chocolade baden?

Stormageddon | 09-12-13 | 15:50

Beste Asha Tuinbroeke hoe denk je hier dan over ???

Francisco van Jole, racist !
De grote Vara man van Joop.nl heeft het over "spleetogen." en beschuldigt anderen

Van Jole twitterde een fragment plus artikel dolblij rond. Jaja, hij had weer een racist gevonden. Dat is hem wel een Twitter-feestje waard:

En we hebben inderdaad weer een racist gevonden. Jammer genoeg voor progressief Nederland gaat het daarbij niet om de twee BNN'ers, maar om Van Jole zelf. Rámon en Timur ( BNN )gebruiken de term 'spleetogen' namelijk niet, dat doe hij. Rámon maakt slechts een grap over de ogen "half dicht" hebben. Het spleetoog-aspect verzint Van Jole er vervolgens zelf bij.
Blijkbaar is dat scheldwoord het eerste wat bij Van Jole opkomt als hij aan Aziaten denkt. Anders had hij die term nu niet gebruikt.

Zo blijkt maar weer dat racismeroepers hun eigen vooroordelen maar al te vaak op anderen projecteren

Bron >http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/12/francisco-van-jole-racist

andjing | 09-12-13 | 15:50

Gut zelfingenomen prop met bril doet weer kleinerend jegens GS, speelgoed stofzuigertjes waren zeker uitverkocht? Met je bijrol.

eelko1976 | 09-12-13 | 15:49

Leuk proefballonnetje van mevrouw Ten Broeke. Als in: gooi een stuk kaas in een bak vol muizen.

Reykjavik | 09-12-13 | 15:48

brutus68 | 09-12-13 | 15:44 |

Hij is goed....

CornholioNL | 09-12-13 | 15:48

170 comments na 3 kwartier.

Dat moeten we volhouden. Gewoon overspoelen en ze kan er niks meer van maken. Behalve dat haar vriendelijke, niet vooringenomen en genuanceerde verzoek om input veel reacties losweekt.

Tenzij het stukje natuurlijk al geschreven was..... en GS dubbel getrold wordt.

TheseDays00 | 09-12-13 | 15:47

Maar goed, medereaguurders, stiekem verlangen jullie er naar door haar geciteerd te worden in dat stukje van haar.

brutus68 | 09-12-13 | 15:47

@Canis Spurcus | 09-12-13 | 15:02
bijrol wordt: bij-trol

Loofhutjes | 09-12-13 | 15:47

Blijkbaar vindt Asha dat GeenStijl verantwoordelijk is voor het poneren van "haat en getroll" op het internet.
Daarna vraagt ze aan GeenStijl hoe dit nu eigenlijk kan.
Oftewel, ze weet al wat de conclusie is, maar moet nog wel op zoek naar de argumenten.
Typische linkse vrouw. Oorzaak en gevolg totaal omdraaien. Geen rationeel inzicht.
Alles bezien vanuit een linkse emotionele toestand. Vanuit de onderbuik redeneren, dus.
Wat dit land nodig heeft is meer ratio, en minder emotie.

Josefus | 09-12-13 | 15:46

-weggejorist-

dlseth_ | 09-12-13 | 15:46

@asha
Ga eens de vragen stellen die de SP stelt.
Gewoon terug naar het sociale nest.
Hoe sociaal ben je als samenleving zodra MiBuZu beperkte toegang krijgt tot Palestijnse gebieden, Israël de uitvaart van Mandela te duur vindt en intussen "managers" zich op onze kosten verrijken ?
Kun je daar geen antwoord op vinden, lees dan Geenstijl, kijk PowNews. Op die manier hoef je niet te pretenderen aan onderzoeksjournalistiek te doen. Dat doen zij voor je, zo sociaal zijn die trols wel.
Vind, als onderzoeksjournaliste, uit wat de maatschappij beweegt en schrijf daarover in de dodebomenmedia, maar val mij daar niet mee lastig.
Dit soort vragen stellen op de internets is ze beantwoorden, groetjes, suf.

suffie63 | 09-12-13 | 15:46

Niet kinderachtig zijn, gewoon even iets terug mailen. Ze lijkt best aardig in dat mailtje, maar dan moet ik even niet denken aan al die onzin die ze verkondigde op tv bij P&W.

pluk-87 | 09-12-13 | 15:45

Nog even en ze gaat Sjonnie kwit stalken!

Welles! Nietes! | 09-12-13 | 15:45

@brutus68 | 09-12-13 | 15:44 | + 1 -
LoL, huftert!

Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:45

schaamharing 15:39
Kijk maar op het forum van tros radar, daar barst het van de trollen.
Meestal zijn het kwakzalvers of deelnemers van een piramidespel.
Die zijn een triljard keer erger en gvaarlijker als bakito, want commerciele belangen worden eindeloos verdedigd.

Terpen-tijn | 09-12-13 | 15:45

Wedden dat die befheks hier nog subsidie voor krijgt ook...?

CornholioNL | 09-12-13 | 15:45

Asha 'mijn-dochter-van-8-is-lesbisch' begrijpt volgens mij niet helemaal hoe het internet in elkaar steekt... En vooral niet hoe Geenstijl in elkaar steekt...

Waarom zij nog een podium krijgt is mij een raadsel, dit soort idioten van de samenleving zullen alleen maar een verkeerd beeld uitroepen over Nederland.

Aan de andere kant, haar domme en hypocriete uitspraken staan wel elke keer weer garant voor humor en vermaak. Vooral als ze haar eigen familie/kinderen er bij gaat betrekken terwijl ze VMBO biologie nog niet eens begrijpt.

Oh wacht, Sinterklaas is voorbij, Bart Smit was een 'mooi slachtoffer' voor 'sexisme', Islam is ze te bang voor om over te schrijven, terwijl er tientallen vrouwen per dag die afschuwelijke onderdrukking ontvluchten (alleen in NL, raad maar eens hoeveel over de hele wereld), dus dan maar over internet 'trollen' waar ze Geenstijl dus gaat opnoemen als een 'trol', terwijl internet 'trollen' niets meer is dan reactie uitlokken via a-logische uitspraken en argumenten die op niet weer-te-leggen 'feiten' zijn gebaseerd.

LangeTijdGeleden | 09-12-13 | 15:45

Hallo Boppers!

Generaal Tapioca | 09-12-13 | 15:44

@oosteuropijan--> | 09-12-13 | 15:38

Zolang je hier reaguurt weten we in ieder geval zeker dat je niet aan het inbreken bent....

brutus68 | 09-12-13 | 15:44

Nou dat zal me een lekker objectief verhaaltje worden zeg.

très cool | 09-12-13 | 15:44

Mooie timing,is de lijn al dood?

Meneer-reetkever | 09-12-13 | 15:43

Beste Vrij Nederland-redactie, op Geenstijl reaguur ik op toppics over haat en getrol op internet. Daarin spelen jullie een bijrol: ik poneer de stelling dat de keuze die jullie maken in free lance journalisten die schrijven over individuen (zoals ikzelf) bij ons, vaak een reactie van ongeloof en walging oproept. Bij wijze van wederhoor wil ik jullie graag vragen of jullie willen reageren op deze vragen:

- Voelen jullie je verantwoordelijk voor de reacties van jullie lezers, bijv wanneer jullie merken dat iemand na een VN-artikel 3 maanden niet meer in staat is om sex met vrouwen te hebben? Waarom wel/waarom niet?
- Doen jullie hier iets aan, en zo ja: wat?
- Waarom doen jullie dat eigenlijk, op zo'n manier over mensen schrijven dat het de weldenkende mensen des internets prikkelt om te reageren op zoveel achterlijkheid Is het echt niks persoonlijks?

Mochten jullie willen reageren, dan graag per reaguursel op GS, kijk maar wanneer je tijd hebt, wij zijn niet zo moeilijk.

Bij voorbaat dank.
Hartelijke groet,
Cuyahoga

Cuyahoga | 09-12-13 | 15:43

@ pruisjetschaamluisje | 09-12-13 | 15:33 | + 1 -
Ze is echt slimmer dan het hele reaguurderspanel hier bij elkaar.

Nu heeft ze ons (mij om het persoonlijk te houden, hoewel mijn invloed nul is) echt bij de neus genomen. Asha kan nu echt een goed en vernietigend stuk over GS-reaguurders gaan schrijven, onderbouwd enzo. Zeker niet in een uurtje afgeraffeld en vooral op onderbuik gebaseerd.

TheseDays00 | 09-12-13 | 15:43

kicktherabbit | 09-12-13 | 15:14 | + 3 - Koning van de nuance... rechts en koningen gaan niet zo goed samen. Rechtsmensen begrijpen nuance beter...... maar hebben er niet zoveel mee op in hun verwoordingen. Recht, eerlijk en lomp.... recht door zee zo gezegd. (Daar komt toch dat rechts toch vandaan ;)

byebyeholland | 09-12-13 | 15:43

@sinar2 | 09-12-13 | 15:40
Beter als bij Mart Smeets, die heeft dat met zijn onderkin.

pruisjetschaamluisje | 09-12-13 | 15:43

Een bijtrol of een bijt rol voor deze vrouw? Vragen, vragen....

Amsterdamsko | 09-12-13 | 15:42

Heb eens wat gelezen en bekeken over "Asha" wat een eng mens en zoals hierboven al door iemand gemeld; ze vertegenwoordigt alles wat er mis is met dit land...
Moeten alle jongens aan de barbies?? Alle meisjes het voetbalveld op?? Zodat een kleine minderheid zich eventueel niet gekwetst kan voelen.
De overgrote meerderheid van ons Nederlanders hecht waarde aan de man-vrouw manier van leven echter laten we iedereen die hier anders over denkt volledig in hun waarde. Is toch al een topdeal! Waarom dat gedram? Waarom een totale mietjes-cultuur nastreven?? Omdat ze een dik gepest kind was waarschijnlijk...

Bij ons thuis werken we allebei en de taakverdeling is als volgt geregeld.
- Ik kook niet graag, mijn vrouw vind het heerlijk...
-Auto's poetsen haat mijn vrouw, ik heb er geen moeite mee
-Strijken kan ik goed maar maakt me doodongelukkig, mn vrouw draait haar hand er niet voor om...
-De tuin doe ik graag, mn vrouw niet..
-Stofzuigen; prima, dweilen haat ik...
- als we op vakantie gaan pakt mn vrouw in omdat ik alles vergeet, ik zorg dat de auto getankt is, de banden opgepompt en alle vloeistoffen op orde zijn... Andersom zouden we halverwege stranden met maar de helft van de baggage...
Terwijl ik zit te genieten van mn zoontje die met zn graafmachines in de weer is en mn kleine meid met haar barbies, besef ik me dat ons huishouden prima functioneert, wat zou Asha ervan vinden?? En heeft zij hier eigenlijk wel wat van te vinden... Mijn kinderen krijgen een normale gezonde opvoeding, als ze homo, lesbi of bi blijken te zijn hebben ze mn zegen en mn steun... En als die barbies ervoor zorgen dat mn meisje een beetje op haar lijn let in de toekomst en niet zo een vet varken word als Asha. En als de fascinatie voor graafmachines mn zoon helpt beseffen dat er gewerkt moet worden en dat het leven geen vrijblijvende mietjes-speeltuin is, dan zie ik dat als pure winst...

TiTi_no_ghost_237 | 09-12-13 | 15:42

Ik houd van Asha ten Broeke. Een pittige, slimme, moderne meid die midden in de samenleving staat en weet wat er leeft. Daarnaast kan ze tegen een stootje en is het telken weer een genot om haar frisse, open en zorgvuldig onderbouwde mening te horen/lezen.
*gniffel*

Graaisnaaiert | 09-12-13 | 15:42

dlseth_ | 09-12-13 | 15:38 | + -1 -
Succes, ik hou het dan liever bij fappen.

Pikkestrijder | 09-12-13 | 15:42

- Ja, daar voelen we ons geheel verantwoordelijk voor omdat onze reaguurders alleen maar dankzij Geenstijl bestaan. Zonder Geenstijl, geen reaguurder. Dus onze existentie maakt ons per definitie verantwoordelijk.
- Ja, daar doet Geenstijl wat aan middels hun ambulante geestelijk nazorg team. Iedere gekwetste krijgt bezoek, bloemen, een taart, een six-pack bier en een opbeurend praatje. Het is de missie van Geenstijl geen mensen achter te laten met een naar gevoel. Er is immers al zo veel leed op de wereld.
- Uiteraard is het allemaal persoonlijk. Geboren uit frustratie, je kent dat frustratie-agressie model wel.
Nou lieve schat, succes met je artikeltje. We zien er naar uit hoewel zo'n 'bijrol' wel weer balen is natuurlijk. Wie heeft er dan de hoofdrol?

namensmijnhond | 09-12-13 | 15:42

Ik trol helemaal niet, heb alleen last van een regelmatig rommelnde onderbuik.

sinar2 | 09-12-13 | 15:40

@Kris | 09-12-13 | 15:39 | + 0 -
Lang leve de lol!

Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:40

Is zij nou de echte verhevene, of slechts een boodschapper met bijrol ?

Fratello | 09-12-13 | 15:40

"Daarin spelen jullie een bijrol: ik poneer de stelling dat de manier waarop jullie schrijven over individuen (zoals ikzelf) bij jullie reaguurders vaak een reactie van haat en intimidatie oproept."

Laat mij even de volgende stelling poneren.
Elke keer als ik Asha haar stellingen hoor poneren met een air alsof haar stellingen wetenschappelijk onderbouwd zijn en in HAAR visie dus juist zijn,dan is Aha dan een soort van Diederik Stapel aanhanger zonder ladder om het glazen plafond te bereiken,en daardoor steeds op een publieke groentekist stapt om haar visie als feministe de gesubsidieerde ruimte in te tetteren.

Welles! Nietes! | 09-12-13 | 15:39

Waarom heb ik het vermoeden dat GS hier compleet in het o'tje wordt genomen? Dit had ze waarschijnlijk wel verwacht... :)

Kris | 09-12-13 | 15:39

Voor de mensen die inhoudelijk willen reageren, het gmail adres is sweetygurl85@gmail.com.

nare baas | 09-12-13 | 15:39

-weggejorist-

point blank | 09-12-13 | 15:39

Ik weet wat trollen zijn, maar wat is trollen?

Schaamharing | 09-12-13 | 15:39

-weggejorist-

dlseth_ | 09-12-13 | 15:38

Zelfs ik als MOElander ben welkom op geenstijl, waar heeft die troela het over?!

oosteuropijan--> | 09-12-13 | 15:38

Ik volg echt alles maar van Asha heb ik nog nooit gehoord..................... dus

Hetiswat | 09-12-13 | 15:37

Zonder onze huistrollen zouden velen niets te typen hebben, heeft ze daar weleens aan gedacht?

Terpen-tijn | 09-12-13 | 15:37

Je hebt een vraag van Sarah, en een vraag van Asha. Nough said

deministerpresident | 09-12-13 | 15:37

hoeren zijn het?
u is nu blij, of moet het persoonlijker?
damn......

de beer van de meer | 09-12-13 | 15:37

Even de stand bijhouden:
150+ reacties in een half uurtje.
En dat op een zonnige maandagmiddag.
Tuinbroekje heeft wel wat ontketend!

Ars Vivendi | 09-12-13 | 15:36

Het zal je moeder maar zijn.

r04drunn3r | 09-12-13 | 15:35

Bindend advies aan Asha.
Probeer het eens op 4chan.

Rest In Privacy | 09-12-13 | 15:34

Weldenkende Nederlanders wegzetten als trol en tegelijkertijd GS beschuldigen van het aanzetten tot haat en intimidatie.

Ze had net zo goed iedere man in de ballen kunnen schoppen en daar bij vermelden dat het dragen van een broek nu eenmaal agressie bij haar opwekt.

Jonkheer Wttewaall | 09-12-13 | 15:34

Asha Ten Broeke neuken is alsof je een frikandel in een sporthal gooit........

Ds. GVD | 09-12-13 | 15:34

Dat tumblr-feminsten tuig moet je geen podium bieden...

Pot Vol Koffie | 09-12-13 | 15:34

Waarom lees ik nu niet:
"Ik zou haar doen?"

ristretto | 09-12-13 | 15:33

Zoals door meerdere mensen hierboven al aangegeven. De manier waarop de stelling neergezet wordt spreekt inderdaad al boekdelen.

MarinusWA | 09-12-13 | 15:33

@steven paul | 09-12-13 | 15:22 | + 3 -
Ik verdenk Bakito er sterk van, van het andere geslacht te zijn... U weet wel ..... zo eentje zonder Klabanus!

Kobus Kloothamer | 09-12-13 | 15:32

Hoi Trol, neukon?

geouwehoer | 09-12-13 | 15:32

tsja, gevalletje "negatieve aandacht is ook aandacht"?
Ik zou het wel psychologisch kunnen duiden, maar heb er gewoon geen zin an ...

--sql error-- | 09-12-13 | 15:32

Asha ten Broeke,
houd eens op met dat getrol en ga eens heel rap aan het werk. Wel je vragen een beetje aanpassen en aan het parlement stellen. Kom op, je kan het!

Door de komst van Roemenen en Bulgaren zal de werkloosheid en criminaliteit stijgen en de leefbaarheid dalen.

- Voelen jullie je verantwoordelijk over de veiligheid van ouderen bijvoorbeeld wanneer jullie merken dat er nóg meer ouderen beroofd en overvallen worden na de komst van de nieuwe golf 'arbeidsmigranten' waar niemand op zit te wachten?
- Doen jullie hier iets aan, en zo ja: wat?
- Waarom doen jullie dat eigenlijk, op zo'n manier de samenleving ontwrichten? Terwijl uit jullie eigen parlementaire onderzoek uit 2011 duidelijk naar voren komt dat Nederland toch écht geen behoefte heeft aan nieuwe arbeidsmigranten. Vinden jullie dat ook geen vreemde manier van - lessen trekken uit het verleden - om maar eens jullie eigen onderzoekswoorden te gebruiken. Is het niks persoonlijks, dat lonkend ja-knikken naar het Brusselse pluche?

drs.Nee | 09-12-13 | 15:31

Vrij Nederland. Das war einmal.

Afgeschminkte Bassie | 09-12-13 | 15:31

@Bakito | 09-12-13 | 15:28
Hee ouwe troll. Leuk dat je weer van de partij bent!

Ars Vivendi | 09-12-13 | 15:31

ik poneer de stelling dat de manier waarop jullie schrijven over individuen (zoals ikzelf) bij jullie reaguurders vaak een reactie van haat en intimidatie oproept.

En weer wordt alleen de boodschapper aangepakt. Ze kunnen gewoon niets anders dan ageren tegen de vorm. Op inhoud verliezen ze het al-tijd.

Lucifer | 09-12-13 | 15:30

Ze poneert de stelling al, voordat ze hoor en wederhoor heeft toegepast. Dat is dus een gigantische faal en absoluut niet wetenschappelijk. Kennelijk is haar stelling niet te veranderen en doet ze dit inderdaad alleen maar voor de vorm. En dat noemt zicht 'wetenschapsjournalist'.

Maar goed, iedereen die de seksime tumblr heeft gelezen weet dat zij knettergek is. Lekker de schuld bij GeenStijl leggen, terwijl het Asha zelf is die de reacties oproept. Kijk anders even PenW terug en zie de blikken van (de held) Paul Jansen. Die bezoekt GeenStijl niet kan ik je vertellen.

character55 | 09-12-13 | 15:30

-weggejorist-

Terpen-tijn | 09-12-13 | 15:30

Alsof die paar stomme vraagjes een deadline nodig hebben... domding.

Terpen-tijn | 09-12-13 | 15:30

Het is de armoede van de Nederlandse journalistiek dat dit soort tuinbroeken consequent een landelijk platform krijgen om hun geleuter over ons heen te strooien. Remedie is natuurlijk de VN te negeren (zowel blad als racismecommissies) en Flauw & Pik-op-de-Witteman te negeren.

de Voorzittert | 09-12-13 | 15:30

domheid regeert | 09-12-13 | 15:29

super

rooiruier | 09-12-13 | 15:30

Wat een moeite allemaal voor een blad met nog slechts een oplage van 37.000 stuks (-15%). VN wordt alleen nog gelezen door wat boomers op leeftijd.

In de jaren '80 was VN een soort Geenstijl met zeer spraakmakende investigative journalism verhalen en bepaalden ze mede de (politieke) agenda maar daarna is het een oninteressante saaie boomer-bode geworden die is blijven hangen ergens in 1986.

Dat zo'n blad nog steeds mensen kan vinden die deze zinkende dode boom elke week weer vol willen schrijven is op zich al een hele prestatie.

VN is een goed voorbeeld van NLse media die hun eigen graf graven omdat ze maar door blijven gaan met het uitdragen van hun eigen sleetse agenda waar inmiddels echt vrijwel niemand meer in geinteresseerd is. Zullen binnenkort wel gaan jammeren om subsidie.

Oplagecijfers:
www.adformatie.nl/nieuws/bericht/oplag...

Outsider-Inside | 09-12-13 | 15:30

@Djong: Precies. Die zin had de helft korter gekund.

Pimp my Voortuin | 09-12-13 | 15:30

cucaracha | 09-12-13 | 15:28 | + 1 -
Ik ga stuk hier.

joyriders | 09-12-13 | 15:30

We hebben haar optreden bij P&W ook gezien.
Omdat ze volkomen gelijk heeft, hebben we hier in huis wat veranderingen doorgevoerd.
Mijn zoon en ik doen het strijkwerk, mijn vrouw en dochter zijn bij de Gamma geweest en maken een konijnenhok.
Vanaf dat moment loopt iedereen chagrijnig door het huis.
Het strijkwerk wordt afgeraffeld en het konijnenhok is slecht ontworpen en nog scheef ook.
Maar hé, wij doen niet aan stereotypen en gaan stug door.
Bedankt, Asha.

domheid regeert | 09-12-13 | 15:29

Waar heeft dat ding het in jezusnaam over, welke haat en intimidatie.

Bokito ergo sum | 09-12-13 | 15:29

Zow, GeenStijl een bijrol? Meestal zijn jullie de hoofdrol als er gepraat wortd over de slechte kant van het internet

RooiePep | 09-12-13 | 15:29

Ik zou mijn hond er nog van af trappen...

CornholioNL | 09-12-13 | 15:28

Als we nou gewoon eens stoppen met aandacht geven aan dit soort pseudo-intellectuelen.

Poepus | 09-12-13 | 15:28

Hoi Asha,

Een stukje feedback

Ik zie bij je specialismes staan : seks, feminisme, homoseksualiteit en overgewicht. Op basis van je profielfoto wist ik het niet zeker, maar omdat je dus feitelijk alleen maar over jezelf praat moet je dus toch wel een vrouw zijn.

Graag gedaan

mvg,

cucaracha | 09-12-13 | 15:28

rooiruier | 09-12-13 | 15:22 | + 0 -
Parsons heeft groene vingers. Wist je dat niet?

Bakito | 09-12-13 | 15:28

"en voor 15:00 vandaag"
Redactie | 09-12-13 | 15:01

Terecht ook.

Nietvoordekat | 09-12-13 | 15:27

@Parsons | 09-12-13 | 15:22
Serieus? Zouden er echt mannen zijn die spontaan een staande ovatie van haar krijgen?

Ars Vivendi | 09-12-13 | 15:27

Ze is zelf de grootste trol of achtelijk, die meut heeft geen flauw idee van wat ze zegt.
Beiden dus.
Hoge bomen vangen veel wind, ze zit nu vast te soppen, heerlijk die aandacht, heeft ze toch maar weer mooi voor elkaar> gs reageert, de antwoorden doen er niet toe.

Terpen-tijn | 09-12-13 | 15:26

En die is een professioneel collumnist die schrijft voor het meest elitaire krantje van Nederland? Dit is schoolkrantniveau! De teneur van haar vraagstelling wasemt de totale ivoren toren-mentaliteit die het Linkskerkelijke Establishment decennialang beschermd heeft van de boze buitenwereld. Dat arme meisje is ronduit geschokt van alle negatieve reacties die haar wereldvreemde stukjes bij mensen uit de boze buitenwereld oproept. Geschrokken en misschien zelfs wel een beetje bang. Vroeger, toen er nog geen internet was, had je af en toe eens een boze brief of een opzegging maar nu kan iedereen van het achterlijk plebs reageren op wat Asha oreert. Stuitend! Asha is toch Janmaat niet? Of Fortuyn? Asha deugt! Asha verdient applaus en bewondering!

Ales | 09-12-13 | 15:26

Pimp my Voortuin | 09-12-13 | 15:10
Ik zie het probleem niet hoor: Waarom doen jullie DAT, namelijk: op zo'n manier schrijven (...)
Is hooguit een beetje spreektaal.
Anyways: hulde voor Asha voor het vragen naar de bekende weg en hulde voor de reagurken voor de aan de dag gelegde beheersing. Het lijkt waarlijk wel een fatsoensdemonstratie.

Djong | 09-12-13 | 15:26

Bakito | 09-12-13 | 15:20 | + 8

Troll Deluxe.

Oktoberfest | 09-12-13 | 15:25

@Bakito | 09-12-13 | 15:20

Je laat hem weer flink uithangen met je 1,79 euro. Wat ben je toch een vrijgevig mens.

brutus68 | 09-12-13 | 15:25

Ja, Geen Stijl, waarom doen jullie dat eigenlijk? Dat onderzoeken, onderste stenen boven zien te krijgen, rare mensen raar noemen? En waarom geven jullie deze jongen aandacht?

Enrikio | 09-12-13 | 15:25

Asha is een liev meisje.

"Als je van 'trollen' houd"

R0BB3RT | 09-12-13 | 15:25

Asha is leuk.

Elisabeth2 | 09-12-13 | 15:24

Zij is nu het prototype mens welke bewijst dat hebben van een moeilijke bril geen beletsel hoeft te zijn om werkelijk stupide en van iedere realiteitszin gespeende uitspraken te doen.
Waarom is zijn ook al weer zo vaak en veelvuldig op TV?
Toch niet om haar voorbeeldige intelligentie mag ik hopen of haar weloverwogen en goed doordachte meningen?

100pct Testosteron | 09-12-13 | 15:23

Balzakius | 09-12-13 | 15:07 | + 9 -
Niet alleen is er een markt voor, het vertegenwoordigd de mening van veel mensen, alleen bij die superlinksche gutmenschen in de journalustiek wil dat kwartje niet.

Pikkestrijder | 09-12-13 | 15:23

Geen idee wie het is, maar ik weet zeker dat ze al heel lang droog staat.

roze_bril | 09-12-13 | 15:23

steven paul | 09-12-13 | 15:22
Ik wil hem wel zien ik heb maar 11 cm

rooiruier | 09-12-13 | 15:23

-weggejorist-

(c)ZWITSUL | 09-12-13 | 15:23

Asha Tuinbroek:

meh.

who cares.

Oktoberfest | 09-12-13 | 15:23

Asha de bef koningin. Ik vind u een trol maar dan wel letterlijk en figuurlijk.

Veel Vaak | 09-12-13 | 15:23

Parsons | 09-12-13 | 15:22
ECHT ? viezert

rooiruier | 09-12-13 | 15:22

@Bakito | 09-12-13 | 15:20
Trap hier niet in lieve reaguurders! Na de loting krijg je geen echte biologische knakworst, maar gooit Bakito zijn lul op tafel. *huiveren doet*

steven paul | 09-12-13 | 15:22

OK jongens, wie van ons heeft haar nou weer lastiggevallen? Schandalig trouwens van GS dat ze niet weten waar elke reaguurder zich mee bezighoudt. Schande! Jullie zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de NSA, AIVD en Plasterk c.s.!

smoosh_smoosh | 09-12-13 | 15:22

Ik zou 'r doen.

Parsons | 09-12-13 | 15:22

Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:21
LIEF Kaasje

rooiruier | 09-12-13 | 15:22

Wie is hier nou de trol MHOEHAHAHAHA moet je die kop zien. * klap op de knie* Maar goed, ben benieuwd...

ikdenkwat | 09-12-13 | 15:21

Ik zou haar doen. Free Asha!

Bluebook | 09-12-13 | 15:21

Wie heeft er ooit beweerd dat het niks persoonlijks was? Als iemand uit persoonlijke titel domme dingen zegt, dan kun je hem (pun intented)toch ook persoonlijk daarop aanspreken?
Dat mag dan als drogreden worden gezien, het werkt wel in een discussie. Zoals goedmensen om de haverklap de racisme/discriminatie kaart trekken (zo ook mevr. Tuinbroek), spelen populisten vaak op de man.

logisch | 09-12-13 | 15:21

@seven | 09-12-13 | 15:10 | + 2 -
Serieus, jij moet echt van alles een soort bibliotheeksysteem hebben om alles zo snel te reproduceren, waarvoor hulde.

Maar vraagje, onder welke categorie val ik?

Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:21

Kudt waarom nou weer net te laat plaatsen van dit topic.
Had wel even voor drie uur Asha zelf de antwoorden wat betreft trollen willen mailen,en nu gaat mijn antwoord natuurlijk niet mee in haar verhaal wegens deadline overschrijding.
Maar voor de zekerheid(mocht ze niet voldoende op haar fax hebben)toch mijn antwoord.

Beste Asha ik ben geen trol als ik zeg dat je een achterhoede gevecht aan het voeren bent,waar het de zaken die jij zo graag voor het voetlicht pleegt te brengen in het licht van emancipatie.. want beste Asha,een vent wil een zorgende liefhebbende vrouw met een beetje vrouwenhumor om erom en mee te lachen.
Vrouwen daarentegen willen gewoon een echte vent die in staat is om brood op de plank te brengen,het gezin kan en wil beschermen met z'n leven en zware mannenklussen in en om het huis verricht!
Dat jij niet de capaciteit hebt van een echte vrouw,en waarschijnlijk ook geen echte vent bezit is zielig voor je,maar ga ons hier op GS daar lekker niet mee lastig vallen omdat P&W je de laatste keer ook al niet meer serieus namen!

Met vriendelijk verzoek om nooit uit naam van alle vrouwen te spreken.Welles Nietes!

Welles! Nietes! | 09-12-13 | 15:21

Bakito | 09-12-13 | 15:20
+ veel

rooiruier | 09-12-13 | 15:20

Voor een psycholoog is dit een makkie: Wat A over B zegt zegt meer over A dan over B...

duitse herder | 09-12-13 | 15:20

Ze trolt zelf ook, maar dan op de staatstelevisie. Is nog wat opdringeriger dan wat reaguursels op een opiniesite. Ik respecteer haar recht om dat te doen, en ik verwacht hetzelfde van haar. Als je niet voor de vrijheid van meningsuiting van je tegenstanders bent, ben je niet voor vrijheid van meningsuiting.

Max Navelstaar | 09-12-13 | 15:20

Toch zorgt ze regelmatig voor een vrolijke noot in huize Brutus, eerlijk is eerlijk.

brutus68 | 09-12-13 | 15:20

Gniffelt.

Als de doorsnee reaguurder een trol is..... wat maakt mij dat dan?

Antwoord zenden naar bakito@geenstijl.nl Maximaal 3000 woorden. Onder de inzenders wordt een biologisch knakworstenpakket t.w.v. 1,79 euro verloot.

Bakito | 09-12-13 | 15:20

Het verschil tussen het schrijven over iets en het oproepen tot iets blijkt toch weer een lastig punt.

Voorbeeld:
Geval 1) "Asha Tuinbroeke is een humorloze azijnpisser van het morele gelijk."

Geval 2) "Wij roepen mensen op om op Huize Tuinbroeke afgehakte varkenshoofden te laten bezorgen omdat ze een humorloze azijnpisser van het morele gelijk is."

Voor het tweede kun je argumenteren dat Geenstijl verantwoordelijk zou zijn als er daadwerkelijk varkenshoofden zouden arriveren. In het eerste geval echter ligt de schuld toch echt bij de mongolen die alle slagers in het land afrijden, en krom liggen over hun geweldige "Zure zult!" grap die ze er bij geven.

MarinusWA | 09-12-13 | 15:19

Heeft ze de Joop ook een mailtje gestuurd? Daar zitten me toch een stelletje dwangbuispatienten.

joyriders | 09-12-13 | 15:19

Dampert | 09-12-13 | 15:02
Mr_Pikibelly | 09-12-13 | 15:17
als er nog ruimte is kom ik er bij

rooiruier | 09-12-13 | 15:18

Een IRL-troll denkt zich een mening te mogen aanmeten over internet-trollen.
What's next?
Een mail van Volkert die met een artikel over doodsbedreigingen bezig is?

Cuyahoga | 09-12-13 | 15:18

@Dampert | 09-12-13 | 15:02

Schuif 's een beetje op. *pakt bier + popcorn*

Mr_Pikibelly | 09-12-13 | 15:17

Noem mij geen trol. Dan wordt het persoonlijk.

Enne, wie is u? Ik reken erop dat Vrij Nederland het artikel van de volgende Quinsy eens een keer weigert. Potje slachtofferen moeten we maar eens niet doen het komende half jaar.

TheseDays00 | 09-12-13 | 15:17

Wat betreft trollen op het internet zijn ze bij Asha aan het juiste adres idd.

Muggenmepper | 09-12-13 | 15:17

fapfapfapfapfapfap AAAhhhhhh klaar.
Asha afgeserveerd door de zijdeur (=vrouwelijk)

Snippeschieter | 09-12-13 | 15:16

-weggejorist-

2emeREP | 09-12-13 | 15:16

En graag reaguren voor 15.00 uur vanwege de deadline? Zou je godver**mme niet eens eerder beginnen met je werk? Hoeven wij niet zo te haasten.
* toch al te laat ! *

Kobus Kloothamer | 09-12-13 | 15:16

Hallo Asha,
Het klopt dat GeenStijl vaak teksten publiceert die nogal recht voor zijn raap zijn, maar meestal stelt GeenStijl zaken aan de kaak die door andere media doodgezwegen worden. Als minister Plasterk, na zijn onthullingen dat het afluisteren en tappen allemaal legaal is, door GeenStijl Tapsterk genoemd wordt dan vind ik dat zoiets door de beugel kan. De laatste tijd wordt er dermate veel gesold door de politiek dat ik er geen probleem mee heb dat GeenStijl openheid van zaken laat zien.

Zaniker | 09-12-13 | 15:16

Volkskrant... Vrij Nederland... Journaslet!

Kloof2012 | 09-12-13 | 15:16

dit is een prachtig stukje volkstoneel in de categorie "wij Beatrix van Oranje", zelf ben ik tamelijk sprakeloos. Dit niveau van vraagstelling eerder gezien, was dacht ik op de kleuterschool van mijn dochter. Naïviteit is hetzelfde alleen de letters staan beter op volgorde.

Hploos | 09-12-13 | 15:16

Antwoord geenstijl.... nee nee nee.
Wat een domme doos suggereert veel maar komt met 0 feiten. Publieke personen met een uitgesproken mening krijgen gewoon de aandacht die ze willen. Dus Asha wat wil je eigenlijk? Mogen we niets vinden van jouw meninkjes? Je kan de pot op (pun intended).

Veel Vaak | 09-12-13 | 15:15

Interet barst van de trollen, maar onze huistrollen hebben geen commerciele belangen, die zijn nog veel erger.
Zeurkut!
Ook net doen alsof gs trollen prikkelt, alsof daar geen discussie meer over mogelijk is, neuh... wat denkt gs daaraan te doen is de vraag.

Terpen-tijn | 09-12-13 | 15:15

Maar geef toe, het is alweer even geleden dat er geponeerd is!

Einde van de Domheid | 09-12-13 | 15:15

byebyeholland | 09-12-13 | 15:12 |
Want rechtse mensen haten en trollen niet op internet en zijn de koning van de nuance ;)

kicktherabbit | 09-12-13 | 15:14

Ben je trouwens een tuinbrokje Asha? Je geeft me het idee dat je van de dames bent.

pruisjetschaamluisje | 09-12-13 | 15:14

Ik kan dit mens echt niet uitstaan sinds ze haar mond opentrok bij Pauw en Witteman. Type zelfvoldane, hautaine moraalridder die zich moreel ver verheven voelt boven iedereen die het niet met haar hyperbolische stellingen eens is. Overigens ontkent ze ook nog wetenschappelijke feiten gebaseerd op neurologisch onderzoek, maar goed al die feministen zijn tegenwoordig van die enge mannenhatende figuren. Valt me ook op dat ze altijd ontzettend lelijk zijn en een hekel hebben aan elke vrouw die dat niet is.

Pantheist | 09-12-13 | 15:14

@Lijkt me logisch... | 09-12-13 | 15:05
Geouwehoer

Ars Vivendi | 09-12-13 | 15:14

Asha Neukehhhh?

joyriders | 09-12-13 | 15:14

Beste vrije Nederlanders, voor Vrij Nederland werk ik aan een stuk over haat.
Eh…...

Einde van de Domheid | 09-12-13 | 15:13

Ik zou graag schrijven dat ik Asha zou doen.. maar helaas.

Als je denkt dat je GS kent en dan alsnog een dergelijke mail stuurt ben je wel goed bezig trouwens!

pruisjetschaamluisje | 09-12-13 | 15:13

Dat is die malloot die wilde dat Bart Smit foto's ging maken van kleine jongetjes met een pop en een stofzuiger.

Fr08w3 | 09-12-13 | 15:13

een trol die over trollen spreekt...
dik dommertje

een.procent | 09-12-13 | 15:12

🎵daar moet een piemel in,daar moet een piemel in,daar moet een piemel in,daar moet een piemel in🎵
vrijwilliger.... iemand.... hallo????

Boris Badass | 09-12-13 | 15:12

Een linksmens zeker, haat en getrol op het internet. Wij, vrije mensen, willen gewoon kunnen relativeren. Omdat het kan, en omdat het nodig is in onze maatschappij om af en toe even van de negativiteit af te komen. Omdat wij ook een mening hebben, hoe belabberd soms ook deze mening is. Hij is van ons! Omdat we overal worden gecorrigeerd. Maar natuurlijk moet een of andere /#&#/)?#(¤ trol met een #¤(("==!"(# brik die ook nog een veel te &#¤/(/#() is nog meer negativiteit rond moet strooien. Rot op met je haat en laat ons in rust trollen.

byebyeholland | 09-12-13 | 15:12

Asha is een troel.

de Kent | 09-12-13 | 15:12

Ik vind het woord 'deadline' erg bedreigend.

niet voor de hond | 09-12-13 | 15:12

Het zit haar wel dwars he?
Enfin, voor mj is Asha het absolute symbool wat er allemaal mis is in Nederland.
Terwijl de oprukkende horden van de meest onderdrukkende religie aller tijden (en zeker voor vrouwen)steeds meer macht en invloed krijgen (en zonder de naam te noemen weet iedereen over welke religie ik het heb, ja jij ook Asha.
Loopt dat mens zich druk te maken over een Bart Smit folder met rose meisjes speelgoed.

Indianaskywalker | 09-12-13 | 15:11

Eigenlijk ben ik wel benieuwd wat geenstijl hierop geantwoord heeft

gjk4all | 09-12-13 | 15:11

"waarom doen jullie.... schrijven".
Sjesus, is dit een journaliste?

Pimp my Voortuin | 09-12-13 | 15:10

Dom Wijf!! een deadline van 15.00 uur.... dat kan dus niet anders dan broddelwerk zijn in zo een korte tijd bij elkaar geflanst....... so obvious!

arretje | 09-12-13 | 15:10

Jammer alleen dat Asha al het getrol op het conto van GS schrijft, zelfs voor trolling terug in de tijd. Ergo voordat GS überhaupt een onderwerp oppakte.

'Trouwlezers? Nee dat is onmogelijk.'

Voorbeeld uit 2011 storify.com/seven__/gs-topics-reizen-v...
GS topics reizen volgens Asha door de tijd.

Asha schreef een column over (de reacties op ) Diederik Stapel waarin ze z'n gedrag vergoeilijkte & verklaarde (iedereen liegt soms) waarna er kennelijk reacties per mail & twitter loskwamen. Iets waarvan ze GS lezers de schuld gaf. Kijk naar de tijdstippen en volgorde van haar tweets en de publicatie van t desbetreffende GS topic. Conclusie; GS topic reist volgens haar door de tijd, is oorzaak van lading mail en tweets waarover ze al klaagde nog voordat t GS topic überhaupt bestond. Kennelijk zijn haar vooroordelen ( = niet echt wetenschappelijk ) over GS (& eerder over de witte man) sterker dan de realiteit. De realiteit waarin het ws toch echt haar eigen lezers op Trouw.nl zijn die (als eerste) via mail reageerden op haar opmerkelijke column.. mirror img840.imageshack.us/img840/4041/ashas...

seven | 09-12-13 | 15:10

Serieus? Een mail sturen met wat spreekbeurt vragen en dezelfde dag vóór 15:00 een antwoord eisen? Wie is hier nou een troll?

McShamus | 09-12-13 | 15:10

@paradoxical | 09-12-13 | 15:05
Met poppen en niet met barbies. Barbies zijn gif voor jongemensenhersentjes omdat ze er mooi en slank uitzien. En dat moeten we niet willen met z'n allen. Dus een degelijke pop van de derdewereldwinkel met kort haar, shag onder de armen en metzonder middel en tieten maar wel een forse reedt. En volledig gehuld in ongebleekte kleding van plantaardige vezels.

steven paul | 09-12-13 | 15:10

Wat. Ik ben geschokt. Dit blijkt geeneens een stagiaire te zijn. Wat de neuk. Twee studies afmaken en dan dit afleveren. Echt ga koken.

De reageerpanelen bij mevrouw zijn ook wanstaltig. Eerst denk je een bloemenzee van positieve reacties te zien, maar tussen de regels door zie je de stalinistische censuur. ashatenbroeke.nl/over-asha-ten-broeke/...

Ongezouten kritiek en een open debat houdt elkaar scherp. Ik leer hier soms meer van mensen die mij bij de enkels willen afzagen, dan stille aanbidders. Iets wat Asha totaal niet begrijpt.

Feynman | 09-12-13 | 15:10

Hoorde je vanmiddag op R1, Asha. 'Ik vind' en 'we moeten dat niet vinden'.. enzo. Dwingelandje! Ook uit je mailtje blijkt weer een verholen zelfhaat en obsessieve zendingsdrang. Afijn,.je zal wel een alias onder ons, reaguurders, hebben.

horsteknots | 09-12-13 | 15:10

Dom dikkerdje

Einddbaas | 09-12-13 | 15:09

Mailtje naar -edit:-@gmail.com gestuurd maar adres is onbekend.

spanarchist | 09-12-13 | 15:09

En dan op 15:01 plempen. LOL

thapriest | 09-12-13 | 15:09

ze ziet er uit als een trol:)

analcharist | 09-12-13 | 15:09

Ik zie serieus nu pas dat het een man is.

Balzakius | 09-12-13 | 15:09

En @ redactie. Duimschroeven al aan t klaar zetten!
Lol ze zou moeten weten dat dr mail het onderwerp van een topic zou worden.
Suc6 met de deadline.

cobie | 09-12-13 | 15:09

Suggestieve vraagstelling Asha.

Einde van de Domheid | 09-12-13 | 15:09

Ik ken het werkwoord trollen niet.
Die kennis bestaat voornamelijk in de verleden tijd, getrolden kunnen daarover meespreken.

suffie63 | 09-12-13 | 15:09

Zonder GeenStijl had ik niet geweten dat zij bestond.

Oeloeboeloe | 09-12-13 | 15:09

Ga jij eens heel snel terug onder die brug.

Ranja Drinker | 09-12-13 | 15:08

@Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:08
Je bedoelt Azijnkotsende media.

Balzakius | 09-12-13 | 15:08

@dwar | 09-12-13 | 15:07
Ik wens u een fijne nacht samen met Asha in het cachot van Joris toe.

kapotte_stofzuiger | 09-12-13 | 15:08

Ik ben een reaguurder (premium) en ik vind de generalisatie van Asha zeer beledigend.

spanarchist | 09-12-13 | 15:08

Een trol in een tuinbroek

Fundament | 09-12-13 | 15:08

LOL @ ivm de deadline.

Pasta-saus | 09-12-13 | 15:08

Ach ja, aandacht is het verdienmodel van dit figuur, één maandje geen aandacht aan schenken en ze kan naar het UWV.

witwas | 09-12-13 | 15:08

@Balzakius | 09-12-13 | 15:07 | + 1 -
Ik hoop dat eindelijk serieuze media zoals VN mijn naaktfoto's gaan publiceren.

Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:08

Ik vind haar laatste vraag tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.

jemagookniksmeer | 09-12-13 | 15:07

-weggejorist-

dwar | 09-12-13 | 15:07

Beste Asha,

De reden dat hier zo geschreven wordt, is dat er een markt voor bestaat. En nee, daar wordt geen fuck aan gedaan. Jouw fatsoensnorm ligt op een totaal andere plek dan die van bijvoorbeeld mijzelf. En de reden dat iemand lastig wordt gevallen, ook al doe ik dit zelf niet, is vaak een reactie op een actie van degene aan de schandpaal zelf. Als je een dakmoord pleegt, moet je niet gaan zeiken dat mensen op je gaan schelden.

Voor de rest heel veel succes met je artikel. Zorg er de volgende keer wel voor dat je je troep iets eerder in orde hebt, zodat je dit soort fuckmailtjes niet hoeft te spammen. Journalistje.

Balzakius | 09-12-13 | 15:07

@Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:06
Akela, zakenvrouw?
U zet mijn wereldbeeld op de kop.

kapotte_stofzuiger | 09-12-13 | 15:07

Ik vind Asha ook een kanjer! Ga zo door meid! En ik weet zeker dat elke reaguurder wel een warm plekje in zijn hart heeft voor jou.

Dampert | 09-12-13 | 15:06

Brrr. Hoorde haar vanmiddag nog op Radio 1 waar zij het had over dat we geen grappen danwel uitspraken, die als krenkend kunnen worden ervaren, mogen maken over minderheden alsmede godsdiensten die in de minderheid zijn.
Verder had ze het in NCRV Lunch over Witte mannen die zich niet kunnen inleven hoe het voel om niet wit te zijn. Dat soort geneuzel.
Ik zeg. Negeren dit gansje

Diareeremmer | 09-12-13 | 15:06

Stiekem, diep in d'r hartje zou ze ontzettend graag bij GS werken, het arme wicht.

Conan de Rabarber | 09-12-13 | 15:06

Kan iemand Michelin z'n mannetje terug geven?

spijs plettinum | 09-12-13 | 15:06

Asha,
ALLES wat je nu over je heen krijgt is nav je eigen woorden. De roze khmer werkt volstrekt autonoom.

Canis Spurcus | 09-12-13 | 15:06

Als zelf aangewezen leider en akela van de reaguurders, waar doe ik dat? Waar doen andere dit?

Ik vind dit nogal over 1 kam scheren verhaal. Ook mis ik direct causaal verband om de stelling te ondersteunen.

Maar bovenal steekt het mij nogal dat ik nooit zakenvrouw van het jaar kan worden. Doe daar eens iets aan.

Kaas de Vies | 09-12-13 | 15:06

@Feynman | 09-12-13 | 15:05
KudoloverT!

kapotte_stofzuiger | 09-12-13 | 15:06

Is dit die vrouw die haar zoontje dwingt met barbies te spelen? Arm joch..

paradoxical | 09-12-13 | 15:05

Asha Tuinbroeke doet voor de vorm even een hoor en wederhoortje.

steven paul | 09-12-13 | 15:05

Een reactie over deze onzin laat ik over aan Supermatthijs -93,478 en Bakito : -93,433 Wat is het toch mooi dat we na ruim 300 dagen van trollen, maar 45 minkudo`s tussen de nummer 1 en de nummer 2 zit. Trollen is voor deze heren een vak en er zit in deze fotofinish nog maar een half promille tussen de kandidaten. De laatste drie weken van December worden nog spannend.

O Ja, Asha ten Broeke, ren naar buiten. Er valt niets te halen bij VN.

Feynman | 09-12-13 | 15:05

Asha is zelf een trol. Alleen is het in haar geval geen keuze.

Godsammekraken | 09-12-13 | 15:05

Is dit nou hoer en wederhoer?

Lijkt me logisch... | 09-12-13 | 15:05

Dat is niet netjes, persoonlijke emails publiceren. #DEFEMBER

kicktherabbit | 09-12-13 | 15:04

Leuk mens, die Asha ten Broeke. Ik vind de punten die ze bespreekbaar wil maken vaak ook belangrijk. Heel goed ook dat ze een bevriend forum opzoekt wanneer ze steun nodig heeft. Succes met je stuk, Asha.

*Trollbait ontweken heeft*

Sjors W. | 09-12-13 | 15:04

hahahahaha

Rest In Privacy | 09-12-13 | 15:04

Hahahahaha *roflol!

jumboot | 09-12-13 | 15:04

LOL geplaatst 1 minuut na deadline.

Canis Spurcus | 09-12-13 | 15:04

En? Wat voor reactie gegeven?
(p.s. termijn verliep om 15:00 en 15:01 pas online gooien, beetje nalatig anders hadden wij nog onze ongewaardeerde inbreng kunnen geven..)

gakokenmensch! | 09-12-13 | 15:04

@Godsammekraken | 09-12-13 | 15:03
Omdat jij een diplomaloze VMBO-er bent die "wordT ik" schrijft.

kapotte_stofzuiger | 09-12-13 | 15:04

Wat is dat dan voor een trol??

dwar | 09-12-13 | 15:03

Gewoon doodzwijgen dat mens. Wat een stuk onbenul is dat zeg.

Lijkt me logisch... | 09-12-13 | 15:03

Haha,
dit stuurt ze toch niet echt?
Beetje suggestieve vraagstelling voor een journalist.

Paulus de Bk | 09-12-13 | 15:03

"Asha is een vieze pijpslet!"

Tevreden Asha?

kapotte_stofzuiger | 09-12-13 | 15:03

Ik sluit me aan bij wat de heer Hartman eerder in het GeenStijl-programma 'Maxim Live' zei.

Lucille Werner | 09-12-13 | 15:03

- Nee
- Nee
- Daarom

Done.

CoJoNes | 09-12-13 | 15:03

Haat? Waarom wordt ik niet gebeld?

Godsammekraken | 09-12-13 | 15:03

Is dit de wtf van de dag.

Duderoo | 09-12-13 | 15:03

ff schot voor de boeg
1) Neuh
2) Meh
3) Omdat het kan

TheStef | 09-12-13 | 15:03

Asha is zelf een trol in tuinbroek. Niets persoonlijks, ik mag haar gewoon niet.

rara | 09-12-13 | 15:02

hum
don't feed the troll!!!!! :-)

fifi23 | 09-12-13 | 15:02

-weggejorist-

Claude Jacque | 09-12-13 | 15:02

Ik zou geen genoegen nemen met een bijrol.

Canis Spurcus | 09-12-13 | 15:02

Sinterklaas is zeker afgelopen.

OverdrevenGeouwehoer | 09-12-13 | 15:02

Chips, popcorn, bier en cola. Ik zit er klaar voor

Dampert | 09-12-13 | 15:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland