Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Burgers vs Politie: "Deur DICHT. DEUR DICHT!"

Burgers versus politie. Achtergrondinfo: Meneer (Haarlemmer) is in het dagelijks leven bijrijder op een dierenambulance. Daarnaast 'bekend' van het occupy'en van een SNS-kantoor. Kent wetboek van strafrecht, burgerlijk wetboek, de verkeerswet, de wet identificatieplicht, 1984 en A Brave New World uit zijn hoofd. Zie ook de sequels: I en II. Kijkersvraag: hoeveel agenten heb je nodig om 1 eigenwijze druktemaker op een verlopen APK te wijzen?

Reaguursels

Inloggen

Dit soort irritante eikeltjes zijn de reden dat ik goede doelen ( helaas ) niet meer steun. Het idee is goed om echte misstanden aan te pakken, maar niet dit soort kinderachtig gedoe. Is alleen maar bedoelt om aan te tonen hoe belangrijk hij is.
Daarom gedraagt hij zich ook als een advocaat voor die bestuurster. De bestuurster is degene die een probleem heeft met de politie door in een auto te rijden die niet APK goedgekeurd is.

En als dat snotaapje te horen krijgt dat de wagen niet APK gekeurd is, is dat ineens volgens hem niet zo belangrijk, daar het een heel eenvoudig technisch detail is....... ( dan geld de wet dus ineens niet meer ).

Verder zegt hij dat de agent het heel eenvoudig daar ter plekke zou kunnen oplossen.
Dat gold dus ook voor hem toen het probleem ontstond, door eenvoudig die bestuurster haar rijbewijs te laten zien.

En als de auto weggehaald moet worden zegt hij ineens alstublieft.

Kots.

helaas nederlander | 28-02-13 | 13:56

De burger (ook de bestuurster uit dit filmpje) heeft NIETS te verlangen van een agent. Er is geen wet die stelt dat de legitimatieWENS van de burger VOOR de identiteitsVORDERING van de politie gaat.

De plicht voor de politie om een legitimatiebewijs te tonen staat derhalve dan ook in de ambtsinstructie. Het enige wat de burger ermee kan is een klacht indienen.

Deze klacht laat onverlet dat het strafbare feit is begaan: niet op eerste vordering van de politie een identiteitsbewijs ter inzage overhandigen.

books.google.nl/books?id=VdCcPapTu6EC&...

Lees 3.29 !

"Pas als verdachte terecht mocht aannemen dat hij met gangster te doen had."

Dat punt houdt dus geen stand bij meerdere geuniformeerde agenten met complete uitrusting zoals koppel met portofoon/vuurwapen/boeien/pepperspray en met een herkenbaar dienstvoertuig.

De burger/bestuurster kan enkel in bezwaar gaan en het niet tonen van de politielegitimatie als reden opgeven. En dan zal de rechter het bezwaar afwijzen.

Pimmetjes | 28-02-13 | 02:27

Ferrari-racer | 27-02-13 | 14:07 |
Ferrari, nog steeds heb je geen benul wie ik ben en toch kan je gedetailleerd invullen hoe ik werk. Het valt me mee dat je niet met 20 linkjes komt aandraven.
Zal ik filmpje en de gebeurtenissen even samen vatten?
- voertuig wordt gecontrolleerd aangezien de APK verlopen is. 100% rechtmatig.
- politie laat geen ID zien aan een 'omstander', 100% rechtvaardig. Ik hoor de bestuurdster niet vragen naar zijn ID. Zij is de enige die daar 'recht op heeft.
- controle had in 5 minuten op straat afgehandeld kunnen zijn. Sterker nog, vriendelijk gedrag had zelfs kunnen resulteren in een waarschuwing ipv een bon want doorgaans beboet het RDW zelfstandig.
- meneer de 'omstander' neemt de regie en gaat opmerkingen maken als: "even filmen, altijd leuk" spreekt zeer kinderachtig en verwacht dan nog volwassen behandeld te worden?
De 'omstander' bemoeit zich hinderlijk met de controle en dwingt de agent om dan maar strak in de procedure te gaan zitten. Niet af te handelen op straat? Mee naar het bureau, geen probleem.
- begin niet over 'jullie filmen altijd anderen'
Flikker op man, ik heb niet eens een camera en de Nederlandse regering is te bekrompen om surveillance wagen uit te rusten met dashcams. Zeur dus niet. Beetje kinderachtig ferrari, jullie dit jullie dat...

ratim | 28-02-13 | 00:18

Gewelding genoten weer van alle commentaren. Wat weten de mensen een hoop van de politie. Ken ik 1 spreekwoord voor: Beste stuurlui staan aan wal. Die mijnheer kan vorderen dat de politie zijn id kan laten zien. Hij is helemaal geen partij in deze zaak. Hij is bijrijder en moet gewoon zijn mond houden. filmen mag volgens mij wel. Daar valt de politie dan weer over. Geef die jongens eens mediatraining. Is helemaal niet eng zo'n camera. Bestuurder moet gewoon rijbewijs geven. Was dat gebeurd, was er niets aan de hand geweest. Had je misschien later een gesprek met de agenten kunnen aanvragen.

jan2806 | 27-02-13 | 21:57

De politie heeft het recht aan zijn kant staan, dat maakt het dat de burger altijd een groot gevecht moet leveren om gelijk te behalen. Dit mannetje is zeker vervelend, heeft ook een punt.

Ik heb zo eens een 7-tal agenten om me heen hebben staan omdat één klap met de pink tegen een prullenbak me € 160 boete opleverde. Het beste wat je kunt doen is kalm je verhaal doen, wachten tot de boete wordt uitgeschreven en de agent jou verhaal bij de opmerkingen/bezwaren op laten schrijven. De meeste mensen vergeten dit helaas, maar de rechter kan jou kant van het verhaal alleen bevestigen door jou verklaring. Stuur ook altijd op tijd je bezwaar in. Er gebeurt dan vaak een van de volgende twee dingen: 1. het proces verbaal met jou bezwaar raakt kwijt en het OM wordt onontvankelijk verklaard (vergeef me als het niet de juiste term is) 2. De rechter leest in jou verklaring dat de agent inderdaad fout gehandeld heeft en is coulant.

Je wist voordat je aangehouden werd al dat je geen APK en slechte verlichting had, het is gewoon te horen in je filmpje. Ja jij zat fout, ja de agent ook. Geen reden om irritant te zijn, je kunt vaak ook gewoon een redelijke conversatie houden. Vooruit van mij krijg je excuses van de agenten in kwestie en ze moeten op cursus, en jij krijgt alsnog je boetes en misschien je auto kwijt als je hem niet weg laat brengen door een bergingsbedrijf.

minderheid | 27-02-13 | 18:10

Ik nodig deze jongeman uit om dat kunstje hier ook een s te flikken. even voor de duidelijkheid. de politie heet hier o.a. guardia civil. succes en sterkte en vooral beterschap valt u hier in zo'n geval ten deel.

the nipster | 27-02-13 | 17:07

ik geef deze jongen gelijk!

arnhemsemafia | 27-02-13 | 16:35

Tja... Aan de stem te horen is het nog een jongetje, wat uit is op sensatie, want als een echte vent klinkt hij niet!

Stijf van de testosteron, heeft wellicht een blowtje achter de kiezen met een flinke neut en is net afgewezen door allerliefst vriendinnetje.
Eén bonk frustratie waar een grote wolk van negativiteit omheen hangt, het zal je kind maar wezen.....

Lastig, als mensen zich vervelend en niet weten wat zij met hun leven aanmoeten.
Waar heb je zin in.........

enk | 27-02-13 | 15:10

@ratim | 27-02-13 | 00:07 | + 2
Daar was u weer, een trending topic waarin de agent weer op de korrel wordt genomen en u hebt weer uw morele plicht om alle vooroordelen over de agenten te ontkrachten. Wat vindt u van een 'aanhouding' omwille een APK-tje en het goede overleg tussen de agenten? Ik denk dat wij even een staandehouding doen? Ehm hoezo. En is het niet zo dat JULLIE altijd filmen met Blik op de Weg, Wegmisbruikers etc vanwege 'jullie veiligheid' en iemand die niks te verbergen heeft mag gewoon worden gefilmd want anders zijt u verdacht? De reactie is immer gelijk, wordt een agent gefilmd is de totale paniek waarneembaar. De opmerkingen van uw collega's dat 'je vriendin is aangehouden dankzij jou' en de meerdere (zal wel een brigadier zijn die met zwaailichten kwam aanrijden) die leuk vroeg, 'Hebt u een leuke avond meneer?' getuigd in mijn ogen van een smerige vorm van intimidatie. Bij Marokkanen blijkt de politie een stuk rustiger maar een dame die zeer rustig en netjes achter het stuur zit van een niet APK-gekeurd voertuig met een lampje stuk is dit optreden te rechtvaardigen? NL is weer een stuk veiliger na dit optreden. Ik WALG van het aantal plusjes die zijn gekomen op de comments met kritiek op de filmer. Ik vind het fantastisch hoe hij alles heeft gefilmd en moet zeggen de jongen heeft ballen en inderdaad lak aan het 'gezag'. U zal een andere mening zijn toebedeeld maar ik vind dat de jongen op een aantal punten na prima heeft gehandeld dat je ineens als burger bent omsingeld door een korps agenten, tsja hij omschrijft het allemaal erg mooi. Gele jassen aan en u zijt een held maar na diensttijd gewoon weer terug in die enorme kudtauto van u want meer kan u toch niet betalen en dan onopvallend naar huis rijden (vaak een woonplaats op 10km - 30km uit uw regio want veiliger en lekker anoniem). Wees er maar trots op de agenten die ik ken uit mijn kennisenkring (2 werkzaam Paardenveld Utrecht) zijn echt te dom om voor de duivel te dansen en tevens Golf gti-look volk. Das een erg soort kan ik u melden maar ja de vader is en blijft een soort van familie. Als ik op een verjaardag zit en ze dan eens tref dan bloed nagel verhaal en rustig opmerken of die wijken Kanaleneiland, Leidsche Rijn etc al iets rustiger zijn geworden. Maar zo blijkt uit dit filmpje ligt de focus nog immer bij een APK-tje en een ventje met camera van NL-se afkomst. De Marokkanen in de BMW M3's rijden lachend over de Kanaalstraat terwijl hun familieleden het huisvuil in deze mooie cultiwijk 24/7 netjes aanbieden op iedere hoek van de straat. Moet ik mijn klikootje een dagje te vroeg aan de poort willen zetten. Prioriteiten het is soms zo lastig.

Rest In Privacy | 27-02-13 | 14:07

Hij had ook gewoon kunnen zeggen: kunt u zich legitimeren? Wat is de reden van aanhouding? Vervolgens een klein beetje moeilijk doen met uit de auto komen en je hebt al een prima case tegen de politie... hoeft echt niet met zoveel bambari. BTW: volgens mij wilde die agent de camera uit om offcamera te zeggen dattie wel met de auto naar huis mocht rijden. maargoed.

een maffiabaas | 27-02-13 | 14:00

Wat ik vooral irritant aan het mannetje vind - en illustrerend voor andere dingen - is de willekeur voor de ene keer de regeltjes letterlijk nemen en de andere keer niet, naargelang het je uitkomt of niet.
Als hij zonder een auto in de buurt door rood oversteekt (als voetganger) zal hij beargumenteren dat het onzin zou zijn om te wachten.
Zoals de filosoof Jezus al zei: "de wet is er voor de mens, de mens is er niet voor de wet". Als we allemaal een beetje praktisch blijven doen is het toch veel gezelliger, in plaats van je verschuilen achter bureaucratie.
Het zal best kloppen dat hij stipt gelijk heeft, maar volgens mij is het helemaal zijn doel niet dat de regels worden nageleefd. Hij weet dat hij gaat balen van de boete voor de APK en wil daarom nog een bepaald moreel overwinninkje halen.
Politie heeft het idd waarschijnlijk een paar steekjes laten vallen in het begin, maar ik geef ze gelijk dat ze hem die morele overwinning niet meer gunnen daarna.
Daarnaast snap ik de agenten ook nog dat ze hun ID niet op de camera willen hebben. Die agent van 3:00 lijkt mij een prima voorbeeld van een type Oom Agent, wil volledig meewerken aan het doel van legitimeren (laten zien dat je echt politie bent en je naam geven uit beleefdheid), maar het op de camera zetten ervan werkt hij terecht niet aan mee.

BV de Dollarfabriek | 27-02-13 | 13:59

Wat een irritant mannetje!

Hij wist al dat die auto niet gekeurd was en er dus een overtreding (geen APK) gepleegd werd.

Zoveel tijd van de agenten vragen terwijl ze die veel beter anders hadden kunnen besteden.

Henk9730 | 27-02-13 | 12:55

hölzenbein | 27-02-13 | 10:15 | + 2 -
Hulde!

gescheurdrubber | 27-02-13 | 12:13

Nekschot.

psfvan | 27-02-13 | 11:57

Zijn wijf wordt door zijn lompe kut gedrag gearresteerd. wat een oetlul!.

[G]eenstijl | 27-02-13 | 11:22

Wat een ongelooflijke randdebiel met bijbehorend schijtwijf.

CMPT | 27-02-13 | 11:04

Het mag misschien wel een irritant ventje zijn... Maar hij heeft wel gelijk..

Helaas zijn de agenten in Nederland veelal lui die gepest zijn vroeger op school en hun macht willen misbruiken..

Izziek | 27-02-13 | 10:58

Ontzettend irritant Montessori lulletje rozenwater.

breakingnews | 27-02-13 | 10:38

Volgende keer als zijn kot in brand staat gaat kakkertje ook aan elke brandweerman vragen of ie zich wil legitimeren alvorens ze gaan blussen??? Wil ik wel eens een filmpje van zien. De kakker wist ook wel heel goed dat de politie-auto's niet van de comedy capers waren. Hopelijk konden ze hem op het buro nog ergens voor oppakken. De irritante kloodtzak.

hölzenbein | 27-02-13 | 10:15

Hulde ende respect voor de bromsnorren (zo veell geduld had ik niet). Kakkertje moest te voet. Krijg je met dat arrogante smoelwerk.

hölzenbein | 27-02-13 | 09:57

Wil dit soort laf sensatie belust sbs6 volk met een hoog "ik ken het recht beter dan meneer agent" gehalte alsjeblieft kappen met het verspillen van de kostbare overheidstijd, wat word ik misselijk van zulke mannetjes!

zeeuwse-tong | 27-02-13 | 09:54

Heeft kakkertje al bezoek gehad van Bubba?

hölzenbein | 27-02-13 | 09:52

@1nfidel
Deze meneer is zwaar irritant. Maar hij staat toch echt in zijn recht. Je merkt het ook aan de politie op het eind. Ze zijn opeens een stuk minder zeker in hun optreden. Een agent hoort zich te legitimeren. Ik snap ook echt niet waarom hij dat niet gewoon doet. Alleen zijn pasje laten zien en je kan verder met je proces verbaal.

kw_nl2 | 27-02-13 | 09:35

Slipsnifter | 27-02-13 | 06:51 | + 1 -
Arschloch schrijf je met een hoofdletter.. DreckSkerl.

hölzenbein | 27-02-13 | 09:33

Wat een irritante vent. Opbokken. Schreeuwen tegen de agent. "Ik heb het recht!" Hij was fout, zijn APK verlopen, niet zeiken. Dit soort gasten kost de samenlevening heel veel geld met stoer gedrag.

1nfidel | 27-02-13 | 08:30

@harry poster | 27-02-13 | 07:56 |
Dat is de hele grap van dit verhaal: die grote bek moest wellicht camoufleren dat de auto niet in orde was. Daarom ben ik het eens met @MisterIk, dit politieoptreden was vleesch noch visch. Aanvankelijk. Want uiteindelijk 'won' de politie: de sneue man mocht verder lopen. Iets met laatst en lachen.

Van Dikhout | 27-02-13 | 08:05

Man man man... inmiddels het hele filmpje gekeken. Die jongen is voer voor psychologen. Beschuldiging kidnapping, brutale toon tegen politie, zo nu en dan een woord schreeuwen, met een semi-hautaine rrrr praten en in een roestige pauperbak rijden. Leuk allemaal om naar te kijken, maar ook dit geeft aan dat NL met rasse schreden achteruit holt.

harry poster | 27-02-13 | 07:56

Agenten sowiezo -1.
Zelfdenkende en opstandige bevolking +1.

kikoman | 27-02-13 | 07:54

@MisterIk | 27-02-13 | 07:27 |
Als je bedoelt dat de agent(en) niet in discussie had(den) moeten gaan, vind ik dat je gelijk hebt.

Van Dikhout | 27-02-13 | 07:51

Die vrouw heeft thuis duidelijk niets te vertellen. Manlief met vrouwenstem hoort zichzelf graag praten en hangt heel graag de wijsneus uit. Sneu, puberaal en zeer vermoeiend.

harry poster | 27-02-13 | 07:49

Alsof legitimatie van de politie je beschermt tegen nep-agenten. Als criminelen een heuse politieauto en dito uniformen kunnen namaken dan is een valse politie ID toch een peuleschil me dunkt. Verder was het mannetje al aan het filmen, dus hij had de identiteit al vastgelegd mocht er later een dispuut zijn. Kortom, deze bal was gewoon aan het trollen met belastinggeld. Door zijn tijdrekken heeft deze (al of niet sterke) arm der wet kostbare tijd verloren die ze beter konden besteden aan boeven vangen.

Mouth Of The South | 27-02-13 | 07:39

En met dit soort optreden moeten wij respect krijgen voor de politie?
Dit is gewoon halfbakken optreden en nijgt naar machtsmisbruik.

Ofwel je legitimeert je normaal vriendelijk naar de burger en vertelt hem waarom hij is staande gehouden. Ofwel je slaat hem direkt keihard in de boeien en duldt geen enkele tegenspraak.

MisterIk | 27-02-13 | 07:27

@Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:42 |
Goedemorgen. Ietwat late reactie mijnerzijds, maar jouw post van 00:42 betekent hier 1.42 uur. Dan pleeg ik doorgaans te slapen.
.
'Het zou onwenselijk zijn als burgers zonder reden in elkaar geslagen zouden kunnen worden door iedere politieagent en de agent daar mee weg zou komen.'
.
In het onderhavig geval is er niemand in elkaar geslagen, hoezeer deze filmster er mijns inziens om vroeg. Nederland is geen Bulgarije waar boeven in een politie-uniform je uitkleden. Hoezo dus legitimatie? Wie in Turkije voor de Officier van Justitie wordt geleid, moet eerst naar de politiearts die in het gerechtsgebouw zijn toko heeft. Hij (m/v) controleert of de verdachte al dan niet is mishandeld, iets waar dit land lange tijd om bekend stond maar vrijwel is uitgebannen.
.
Het is zo eenvoudig: de wet wordt hier normaal gehandhaafd. Aanwijzingen van de politie worden derhalve opgevolgd en daarna wordt er doorgaans volop gediscussieerd, want daar zijn Turken goed in. Maar vooraf wordt niet naar een legitimatie van de beambte (want dat is hij of zij) gevraagd, ook niet hoe het thuis is of hoe het met de schoonouders gaat. Daarmee is toch niets mis?

Van Dikhout | 27-02-13 | 07:27

@hölzenbein | 26-02-13 | 23:07
Dat schrijf je met 1 s, du arschloch aller..

Slipsnifter | 27-02-13 | 06:51

@ die lui die gelijk hadden gepeppersprayed "als ik die agent was"
Daarom zit je ook niet bij de pliesie en zou je ook afgekeurd worden. Het laatste wat we nodig hebben is nog meer gefrustreerde petten die zelf de wet die ze moeten handhaven niet kennen.

You-On-A-Gin | 27-02-13 | 03:59

Wat een held. Geen wonder dat-'ie zo'n lekkere vriendin heeft, ondanks dat stemmetje.

You-On-A-Gin | 27-02-13 | 03:57

@The_Black_Knight
Enige en eerste zinnige reaktie ...

BertusBrulaap | 27-02-13 | 03:04

books.google.nl/books?id=VdCcPapTu6EC&...

Lees 3.29
"Pas als verdachte terecht mocht aannemen dat hij met gangster te doen had."

Dat punt houdt dus geen stand bij meerdere geuniformeerde agenten met complete uitrusting zoals koppel met portofoon/vuurwapen/boeien/pepperspray en met een herkenbaar dienstvoertuig.

Dus gaat de vordering van de politie om 'op EERSTE vordering een legitimatiebewijs te tonen' VOOR op het legitimatieverzoek van de burger.

Pimmetjes | 27-02-13 | 02:56

Wat een flapdrol. Met de bijrijder en zijn wensen heeft de politie in deze NIETS te maken.

De politie hoeft zich niet EERST te legitimeren. Dat staats nergens. In uniform al helemaal niet. Mevrouw krijgt een boete voor het niet op EERSTE vordering tonen van haar identiteitsbewijs. Zij moet voldoen op EERSTE vordering.

Het niet voldoen van agenten aan het verzoek zich te legitimeren doet niets af aan het strafbare feit van de burger. Sterker nog: de burger kan er enkel een klacht over indienen. En gegrond of niet: het strafbare feit blijft bestaan.

In de ambtsinstructie staat:
De ambtenaar legitimeert zich met het legitimatiebewijs dat aan hem is verstrekt:
a. bij optreden in burgerkleding ongevraagd,**tenzij bijzondere omstandigheden dit onmogelijk maken**, en
b. bij optreden in uniform, op verzoek daartoe.

Als dus zelfs bij het optreden in burger er een ontsnappingsclausule is kun je wel nagaan dat de burger niets de willen heeft. Er is jurisprudentie over dat een agent in uniform en met herkenbaar dienstvoertuig in eerste aanleg voldoende waarborg geeft om aan de vordering van politie te voldoen.

Benieuwd of deze wiseguy de boete van mevrouw gaat betalen en zijn ongelijk ook nog op internet plaatst.

Pimmetjes | 27-02-13 | 02:46

@ratim | 27-02-13 | 01:21
Op zijn minst verdient de casus een onderzoek. Juist om de burger te beschermen. Want het is niet uit te sluiten dat de agent gewoon een vuile trigger-happy racist was die zijn kans schoon zag om zo'n voieze zwarte te poppen. En dat zijn collega's uit collegialiteit hun verklaring afstemden om hem uit de wind te houden. Ik zeg niet dat het zo is, maar het kan en daarom zou er in ieder geval een volledig onderzoek moeten komen. Beelden van surveillancecamera's zouden gebruikt kunnen worden. Als de verklaring van de agenten klopt is er niets aan de hand en is de jongen niet ten onrechte doodgeschoten.
Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:33 |
Ik was het, tot je laatste posts, redelijk met je eens.
Ten eerste, het onderzoek HS loopt nog.
Ten tweede, kijk wat minder films, iemand 'poppen' is niet leuk.
Ten derde, als je werkelijk alles doet wat je beschreef dan ontmoeten wij elkaar op korte termijn. Vooral dronkenrijders jaag ik op dus tot binnenkort!
Welterusten voor vanacht.

ratim | 27-02-13 | 02:22

Voor iemand die zo op de wet hamert is hij wel slordig met de regels door zijn APK te laten verlopen.
Wel mooi dat ze hem dat hele eind naar het politiebureau lieten lopen in de kou!

Wat een ongelofelijk irritante betweter, zoiets moet hij eens in Spanje of België doen, daar weten ze wel waar ze dat filmende mobieltje moeten stoppen!

sodomengomorra | 27-02-13 | 02:22

@Emmy Grant | 27-02-13 | 01:36
Dank, hetzelfde.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:38

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:28 |
Mooi
Prettige nacht

Emmy Grant | 27-02-13 | 01:36

@ratim | 27-02-13 | 01:21
Op zijn minst verdient de casus een onderzoek. Juist om de burger te beschermen. Want het is niet uit te sluiten dat de agent gewoon een vuile trigger-happy racist was die zijn kans schoon zag om zo'n voieze zwarte te poppen. En dat zijn collega's uit collegialiteit hun verklaring afstemden om hem uit de wind te houden. Ik zeg niet dat het zo is, maar het kan en daarom zou er in ieder geval een volledig onderzoek moeten komen. Beelden van surveillancecamera's zouden gebruikt kunnen worden. Als de verklaring van de agenten klopt is er niets aan de hand en is de jongen niet ten onrechte doodgeschoten.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:33

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:17
U haalt drie voorbeelden aan over een langere periode.
Deze zijn terecht veroordeeld. In een rechtsstaat hoort het zo. Ik spreek over een systeem dat deze "wantoestanden" normaal vindt.
Enig perspectief lijkt mij nuttig.
Neemt niet weg dat uw reactie van iedere fout is er een teveel een gezond standpunt is.
Ik blijf erbij dat de verloedering van het respect voor de overheid een maatschappelijke kanker is
(Respect, heb ik met moeite uit het toetsensbord gekregen)

Emmy Grant | 27-02-13 | 01:33

Ken de wet niet precies maar als je als burger zijnde voor de minste overtreding op de bon wordt geslingerd mag je ook verwachten dat de politie zich aan de regels houdt.

willem653 | 27-02-13 | 01:30

@ratim | 27-02-13 | 01:18
Dat is grappig dat u dat noemt, want ik rij zelf regelmatig door rood, standaard 50 km/h te hard (op de snelweg, in de bebouwde kom houd ik mij religieus aan de snelheidslimiet), ik rij regelmatig dronken en op de snelweg hou ik links en als het moet haal ik rechts in. Het gaat nooit mis. Een rood verkeerslicht betekent dat alles voorrang moet worden verleend. Als de kruising leeg is, wat maakt het dan uit dat ik niet op groen wacht?
De regel dat men zo veel mogelijk rechts moet houden en niet rechts mag inhalen, het zijn er eigenlijk twee die ahnd in hand gaan, is overbodig. Bij het wisselen van baan moet inalend verkeer voorrang krijgen, of het inhalen nu van links of van rechts gebeurt. Te snel? De kans dat te snel rijden leidt tot een ongeluk is het aantal ongelukken veroorzaakt door te snel rijden gedeeld door het aantal keren dat iemand te snel rijdt. De cijfers zijn er, ik weet ze niet, maar aan de definitie is al te zien dat dit risico nooit groot kan zijn. Het zelfde geldt voor dronken rijden.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:28

Hij heeft zo gelijk!
Zouden we allemaal moeten doen.
Hulde!

LulZig | 27-02-13 | 01:28

In beschaafde landen, zoals de VS, heeft een politieagent die een ongewapende burger doodt heel wat uit te leggen. Niet in Nederland. Echt, zo goed als u denkt is het hier niet geregeld.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:21

En over hollandspoor zou ik niet teveel zeggen. De getuige stond ver weg en zou zo maar een klapgetuige kunnen zijn. Niet alles dat in de krant staat is de waarheid. 3 agenten gaan echt niet lopen liegen onder ambtseed.

ratim | 27-02-13 | 01:21

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:04
Ik snap je vizie alleen dan wordt het een grote chaos. Roodlicht rijders? Linksrijders? Mensen die 50 te hard rijden? Realiseer je dat deze zaken met jouw aanpak ontzien zullen worden. Evenals rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval en rijden zonder rijbewijs. Negeren? Werkt niet man...
De recherche is voor de opsporing. Van elke 20 politie mensen is ongeveer 10 rechercheur en voltijds bezig met opsporing.

ratim | 27-02-13 | 01:18

@Emmy Grant | 27-02-13 | 00:57
Zo is het hier niet? Niet standaard in ieder geval. Er zijn genoeg twijfelachtige casussen waarin niet eens moeite werd gedaan om zelfs maar de indruk te wekken dat de burger enige rechten heeft. Neem die aanvoerder van dat voetbalteam in Amsterdam. Doodgeschoten door een agent die als uiterst gewelddadig bekend stond, hiervoor al eens was veroordeeld en wegens extreme agressie zelfs uit de ME-opleiding was gezet. Verklaringen na het incident werden haastig veranderd toen bekend werd dat er videobeelden van waren en zelfs toen waren ze in strijd met getuigenverklaringen. Er is zelfs geen onderzoek gekomen.
Die 17-jarige jongen die op station Den Haag HS doodgeschoten werd door de politie. Was ongewapend. De politieverklaring, waar ze nog twee dagen op hebben zitten broeden, was in strijd met getuigenverklaringen. Let wel, rechters hechten in het algemeen veel waarde aan getuigenverklaringen, hoe veel er ook op aan te merken is. Geen onderzoek. De jongen was minderjarig en ongewapend. Iets langer geleden. De Turkse jongen die volgens een getuige geboeid in een politiebus ernstig is mishandeld. Op het politiebureau is hij gestorven. Rapport van de patholoog-anatoom (een dokter die onderzoek doet op lijken en weefsel om iets te zeggen over ziektes en doodsoorzaken): ernstig letsel in de geslachtsdelen, overeenkomend met het getuigenverslag, gebroken ribben en een voetafdruk (!) op de borst. Geen onderzoek.
In Nederland zijn we in de praktijk al meer dan wenselijk aan de politie overgeleverd. De regels zijn het enige dat burgers kan beschermen en daarom moet de overheid daar zo veel mogelijk aan gehouden worden.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:17

Emmy Grant | 27-02-13 | 00:57 |
Deze aidstest was na een zo maar oppakking wegens buitenlander, zonder enige reden. Racisme? Ja!
Dit enkel ter duiding.
.

Emmy Grant | 27-02-13 | 01:07

@ratim | 27-02-13 | 00:56
Mooi. Toevallig kan ik ook slecht tegen onrecht en ik heb ook een groot deel van mijn arbeidzame leven besteed aan het helpen van mensen (gezondheidszorg). Van uw slag zijn er nooit genoeg, zeg ik altijd.

Ik denk zelf dat het handhaven van verkeersregels helemaal niet door de politie gedaan zou moeten worden. In de meeste gevallen zijn overtredingen van verkeersregels namelijk slachtofferloze misdaad. Gewoon laten gaan. In de gevallen dat het mis gaat - en het gaat vaker niet mis dan wel - moet bij het bepalen van de aansprakelijkheid meegewogen worden of iemand zich niet aan de regels hield en of dat het ongeluk veroorzaakte. Daar is helemaal geen handhaving voor nodig. Als ik het voor het zeggen zou hebben bij de politie zou ik inzetten op opsporing. Daar zou de politie voor moeten zijn.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 01:04

Bij de invoering van de "ausweiss" plicht gaf men ook in de voorlichtingsspotjes van postbus 151 van de roverheid aan dat ook de vragende overheidsdienaar zich bij vragen moest identificeren.

Als burgerdienaar hadden deze agenten best normaler kunnen reageren, ook als je 'klant" wat opstandig is. hier hoor je boven te staan.

En filmen moet tegenwoordig, blijkt ook hier weer.

gebrokenvleugel | 27-02-13 | 00:59

Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:42
Het zou onwenselijk zijn als burgers zonder reden in elkaar geslagen zouden kunnen worden door iedere politieagent en de agent daar mee weg zou komen.
Juist.! Maar zo is het hier niet.
Ik heb gewerkt in landen waar dit wel zo was.
Ik ken het verschil heel goed, lijfelijk.
Hier spreek ik over Bulgarije in de jaren 80.
En ik had geen grote muil, tegendeel. Wat dacht je over een verplichte aidstest met bloedafname met gebruikte spuiten. Normale procedure voor buitenlanders. Later, veel later na de feiten kon de ambassade tussenkomen.

Emmy Grant | 27-02-13 | 00:57

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:48
Dat wil ik wel maar dat is een lang verhaal.
Kort samen gevat?
Ik kan niet tegen onrecht en wil hulpbehoevende mensen graag helpen. De rest zal het gegele reaguurder bestand zelf wel inkleuren ;)
Zeg nou zelf, wat zouden jouw speerpunten zijn als jij een keer een dag agent zou zijn? Ik denk dat onze speerpunten, zo niet die van alle reaguurders, niet eens zo ver van elkaar liggen.

ratim | 27-02-13 | 00:56

@Emmy Grant | 27-02-13 | 00:33
Nou ja, er is natuurlijk wel wat aan te merken op de politie. Vooral met de prioriteiten is genoeg mis. Het is niet uit te leggen dat politie iemand staande houdt omdat de APK verlopen is. Dat wordt centraal bijgehouden en de overtreder krijgt keurig bericht. Verzekering idem. Alle manuren en middelen die de politie steekt in handhaving van verkeersregeltjes kunnen niet meer gebruikt worden voor het vangen van moordenaars, verkrachters, dieven en vandalen. Het bestrijden van misdaad met slachtoffers dus.

Maar goed, over de regels die zowel voor burgers als voor de overheid gelden zijn wij het eens.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:54

Ik geef je geen plus noch min maar waar jij behoorlijk in dit topic aan voorbij gaat is het feit dat de bijrijder dat niet kan verzoeken. Tenzij de agent hem een bekeuring wil aanzeggen omdat hij bv geen gordel droeg.
Verder heb je gelijk.
Sterker nog, ik hoop dat ze op de toekomstige uniformen ipv de rangen op de schouders, dienstnummers plaatsen. Ben je gelijk van dat gezeur af.

ratim | 27-02-13 | 00:51

@ratim | 27-02-13 | 00:35
Ja, dat impliceer ik inderdaad. Sterker nog, ook onder academici zijn er weinig die het buskruit hebben uitgevonden. Maar ik zeg ook dat de waarde van intelligentie zwaar overschat wordt. Ik zal in ieder geval niemand veroordelen omdat hij dom is.
En dat de keuze om bij de politie te gaan niet met schoolprestaties te maken heeft zei ik ook al ja. Daarmee impliceerde ik dat bij de politie over het algemeen niet de grootste lichten werken. Waarmee dus niets mis is.

Niet dat het iets met het topic te maken heeft, en als u het niet wilt delen begrijp ik dat prima, maar wat was bij u de reden om bij de politie te gaan? In mijn kenissenkring zit geen enkele politieman, vandaar dat ik er wel nieuwsgierig naar ben.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:48

@Van Dikhout | 27-02-13 | 00:33
Plusjes en minnetjes zijn volstrekt onbelangrijk. Als ik iets schrijf is dat omdat het waar is, klopt of om welke reden dan ook verdient om gelezen te worden. Ik krijg genoeg minnetjes en vaak weet ik voor ik op 'post' klik dat ik ze ga krijgen. Maar dat terzijde.

Iedereen moet zich aan de regels houden. De burger moet dat en om de regels voor de burgers te handhaven is er de politie. De overheid, en daarmee de politie, moet zich ook aan de regels houden. Die regels zijn er om de burger tegen de overheid te beschermen. Het vak van politieagent is er een dat zich leent voor machtsmisbruik. Het zou onwenselijk zijn als burgers zonder reden in elkaar geslagen zouden kunnen worden door iedere politieagent en de agent daar mee weg zou komen. Nu zijn rechters ook maar mensen en als het voor de rechter het woord van een agent tegen dat van een burger is, wordt eerder de agent geloofd. Dat is praktisch, maar het zet de burger op een grote achterstand. Daarom is het goed dat burgers filmen, om eventueel voor de rechter hun woorden enig gewicht mee te geven.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:42

Surveilleert met een T natuurlijk..

ratim | 27-02-13 | 00:41

Politie in Nederland kijkt geen films? Waarom lopen ze niet gewoon te pas en te onpas met hun ID te zwaaien? Ze zijn het gewoon verplicht en zo lastig is het toch niet? Je duwt je papiertje in zijn neus en hij heeft het vanaf dan maar gewoon te slikken.
Maar nee, de onrendabelenmilitie heeft veel te veel ego en haantjesgedrag om dat toe te laten. Stel je voor dat de politie betrouwbaar en open zou zijn.

Myrkie | 27-02-13 | 00:41

Jij surveilleerd en je ANPR apparaat bliebt dat het voertuig voor je niet APK gekeurd en dus niet verzekerd is. Moet een agent dat negeren?
Leuk als de bestuurder, geheel per ongeluk natuurlijk, jou verwond. De verzekering betaald dan niet. Daar wel eens over nagedacht?
Daarnaast bekeurd de Politie niet in de eerste verlopen APK maand. Pure nalatigheid eigenaar.

ratim | 27-02-13 | 00:40

Kan men die irritante kerel niet aanhouden voor het 'beledigen van een ambtenaar in functie' ofzo?
Ik had als hem als agent m'n ID getoond en hem daarna z'n kop laten houden. Gaat ie alsnog tussen de politie en z'n vriendin zitten, krijgt ie 'belemmering van politiewerk' erbij. Niet genoeg? Dan een plaatsverwijs (bestaat dat in NL? In Dld wel) en als ie dan nog niet genoeg heeft, mag ie mee .... en gezien z'n gedram zal daar nog wel 'verzet bij aanhouding' bij komen.

PisFinger | 27-02-13 | 00:37

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:12
Dus eigenlijk wil je zeggen dat MBO/HBO volk (70% van de bevolking ofzo?) dom volk is?
En de keuze om bij de politie te gaan heeft weinig met schoolprestaties te maken, niet bij mij in ieder geval.
Holland Olee | 27-02-13 | 00:25
Hardwerkende mensen de dood inwensen? Volwassen hoor.

ratim | 27-02-13 | 00:35

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:16
Juist Dmitri ieder moet zich aan de regels houden.
En ook juist de politie heeft een streepje voor door de rechten haar verleend. Reden extra om het goed te doen.
Maar het komt mij de strot uit dat bijna iedere Nederlander die kan spreken het normaal vindt om de politieagent te pesten waar die energie naar de regulerende overheid zou moeten gaan.

Emmy Grant | 27-02-13 | 00:33

@Dmitri Dmitrievitsj | 26-02-13 | 23:56 |
Ik gun je alle plusjes die er in het apparaat zitten. Maar het begint toch met afspraken? Door het volk gekozen sukkels in de Tweede Kamer stemmen ja of nee in met een wetsvoorstel (of brengen er zelf een in). De Eerste Kamer bekrachtigt deze wel of niet. De afspraak staat; er is een wet. En de politie handhaaft de naleving ervan. Indien mogelijk.
Dan komt er een of andere Jan Jurk met een camera: 'Ik film, dus ik besta.' Ja. Doei!

Van Dikhout | 27-02-13 | 00:33

Hoop dat die agenten snel ergens te water rijden en heel vast in hun gordels zitten. Gewoon hufters.
Veel gezeur om niks, maar ze weten maar 7% van alle woninginbraken op te lossen, over andere ernstiger misdrijven hoeven we het al helemaal niet te hebben.
Overdag en 's avonds helden bij verkeerscontroles, 's nachts bange wezels die in de auto zitten en rondjes rijden.

Holland Olee | 27-02-13 | 00:25

Feynman heeft -zoals vaak- gelijk.

phantom2 | 27-02-13 | 00:25

Dit is echt leerkost voor de politie academie.
Het gaat om het principe: jij houdt mij aan dus legitimeer je je. Daarna vertel je wat ik fout doe.
Maar niets van dat alles, hij heeft volkomen gelijk en terrecht dat ie het filmt ook. (openbare weg)
Die muts van een agent denkt de zaak te doorbreken door meteen op haar te spelen en haar aan te houden. Dat is het mooiste stukje.

Ze hebben volkomen gelijk en de agenten weten het ook wel, alleen is 99,9% na hun optreden al zo geintimideerd dat je het allemaal vreet.

Heel mooi voorbeeld dit.

Mask | 27-02-13 | 00:23

Dit is echt leerkost voor de politie academie.
Het gaat om het principe: jij houdt mij aan dus legitimeer je je. Daarna vertel je wat ik fout doe.
Maar niets van dat alles, hij heeft volkomen gelijk en terrecht dat ie het filmt ook. (openbare weg)
Die muts van een agent denkt de zaak te doorbreken door meteen op haar te spelen en haar aan te houden. Dat is het mooiste stukje.

Ze hebben volkomen gelijk en de agenten weten het ook wel, alleen is 99,9% na hun optreden al zo geintimideerd dat je het allemaal vreet.

Heel mooi voorbeeld dit.

Mask | 27-02-13 | 00:23

@Emmy Grant | 27-02-13 | 00:09
Wij zullen het er over eens zijn dat iedereen, overheid en burger zich aan de regels moet houden. De politie wordt tegen slechte burgers beschermd door allerlei voorrechten, zoals de mogelijkheid tot gepast geweld, gebruik van wapens etc.; de burger wordt beschermd door regels waar de politie zich aan moet houden.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:16

@hölzenbein | 26-02-13 | 23:57 |
Dank. Tijdje niets van u gezien. Ik heb in 2002 Nederland verlaten omdat ik meermalen ben bedreigd door allochtone klootzakjes: 'Hé vriend, jij schrijft hier niets over. We weten waar je kleinkinderen op school zitten!'
.
Ik heb geleerd dat het uitschot niet in Turkije woont, omdat het daar door de sterke arm gewoon de kans niet krijgt zich (negatief) te ontwikkelen.
.
Amnesty International denkt er overigens iets anders over, gezien de mensenrechtenacties. Maar ja, die lui moeten ook een hapje eten...

Van Dikhout | 27-02-13 | 00:16

Zielig paupertype met z'n filmpje. Dergelijke lieden eindigen later in het leven vaak als vaste klant bij de Geestelijke Gezondheidszorg of vroegtijdig door eigen frustratie bij crematorium de asbak.

Nestorix | 27-02-13 | 00:14

Wat is deze gozer een verschrikkelijk stuk verdriet. Zou hij ook nog vrienden hebben ? Dit soort figuren hoort niet thuis in onze maatschappij.

Henk Filius42917254 | 27-02-13 | 00:13

Met name de eerste twee agenten tonen een groot gebrek aan professionaliteit. Ze dienen de regels te kennen (en te volgen!) en zeker als een burger hen daarop wijst, getuigt het van incompetentie door stug te volharden in de weigering om de eigen legitimatie te tonen.
Overstijg de walging die je voor dit mannetje voelt en blijf professioneel. We hebben al genoeg 1- en 2-strepertjes die zich boven de wet wanen...

Deipnosophist | 27-02-13 | 00:13

@ratim | 27-02-13 | 00:07
Caissières zitten ook op MBO-niveau. En HBO wordt zwaar overschat. Niets mis mee verder, intelligentie wordt ook overschat. Maar je kunt zeggen wat je wilt, er zullen weinig agenten zijn die bij de politie zijn gegaan omdat ze op school zo goed konden leren.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:12

Nooit gedacht dat ik nog eens de politiekant zou kiezen maar deze reacties zijn te gortig om rustig te kunnen slapen.

Emmy Grant | 27-02-13 | 00:12

Wat een linkse natte ruft! Meer politiegeweld aub!

mike9187 | 27-02-13 | 00:11

Wat is er mis mee dat de burger zich aan de regels houdt? En dat de politie enige bescherming geniet tegen de klootzakken die zich onvermijdelijk ook onder de burgers bevinden?
En Dimi ik ben geen agent of in overheidsdienst.

Emmy Grant | 27-02-13 | 00:09


Nog een feit: het gemiddelde opleidingsniveau van een nederlandse politieagent is lager dan dan die van een gemiddelde cassiere.
Nissan GT-R | 26-02-13 | 23:13 |
-
Dat feit zal ik gelijk maar even ontkrachtigen. Alle agenten op straat hebben een MBO3/4 opleiding moeten afronden.
Daarnaast zijn er veel agenten die een HBO hebben of volgen.
Er zijn 100 andere manieren om agenten in een hokje te plaatsen. Jij kiest voor deze? Zegt meer iets over jouw opleidingsniveau.

ratim | 27-02-13 | 00:07

Ik hoop voor haar dat hij in bed niet zo is.....
en dus waarom wil jij dat niet, ik heb dat toch ook bij jou gedaan......

Aart Z. | 27-02-13 | 00:06

De politie hoeft niet eindeloos geduld te hebben of discussies te voeren, maar ze moeten zich wel aan de wet houden! De agenten hadden zich moeten identificeren en de reden van staande houding moeten melden. Daarna mochten ze van mij de irritante filmer best de mond snoeren eventueel met geweld als hij niet luisterde, maar zoals het nu is gegaan, houden de agenten zich niet aan wet en horen ze tijdelijk geschorst en cursus gestuurd te worden.

drunkenpaws | 27-02-13 | 00:05

@dBuitenstaander | 26-02-13 | 23:57
Of moordenaars, verkrachters en dieven. Of zeg ik nu iets geks.

Dmitri Dmitrievitsj | 27-02-13 | 00:01

De reden dat het in Nederland niet veilig is is niet dat de politie te weinig mag. De politie doet zijn werk niet naar behoren. Nog geen twee procent van de boeven wordt gevangen. Dat los je niet op door allerlei nuttige regels door de plee te trekken. Dat los je op door juiste prioriteiten te stellen.

Dmitri Dmitrievitsj | 26-02-13 | 23:59

Goedenavond mevrouw, mogen wij u er even op attenderen dat er een lampje van uw auto kapot is. Als u nu belooft dat u hem zo snel mogelijk laat repareren dan wensen wij u een prettige thuisreis, en gaan we weer snel dronken wegpiraten arresteren.

dBuitenstaander | 26-02-13 | 23:57

Van Dikhout | 26-02-13 | 23:50
Gek, als ik zoiets dergelijks verkondig dan word ik uitgemaakt voor rotte vis. U heeft volkomen gelijk.

hölzenbein | 26-02-13 | 23:57

Wat een land... Politie kan de zeer vervelende meneer lichamelijk niet te woord staan ( want daar vraagt die om ) omdat meneer filmt en daarmee de desbetreffende agent aan kan klagen.

De auto wordt staande gehouden, wat niet onnodig is gebleken en de meneer moet gewoon zijn bakkes dicht houden.

Pepperspray in zijn smoel en uithuilen in de politieauto en als de agenten klaar zijn met het uitschrijven van de bekeuring van die kip, mag meneer weer plaats nemen naast zijn mokkeltje.

covadu | 26-02-13 | 23:57

@Van Dikhout | 26-02-13 | 23:50
Politie kan meer doen voor een veilige samenleving door boeven te vangen dan door brave burgers te onderdrukken, te intimideren en wat ze in Turkije allemaal niet doen.

Wat is er mis mee dat de overheid zich aan de regels houdt? En dat burgers enige bescherming genieten tegen de klootzakken die zich onvermijdelijk ook onder de politie bevinden? Dat is precies het verschil tussen een overheid die in dienst staat van de burgers en een overheid die de burgers onderdrukt.

Dmitri Dmitrievitsj | 26-02-13 | 23:56

Hiermede nodig ik deze provocerende klootviool uit om deze kant op te komen voor een heerlijke vakantie onder de zon. Uiteraard in de hoop dat deze op-zijn-rechten-staande-filmfiguur wordt aangehouden door de Turkse verkeerspolitie of Jandarma.
.
Allahallah, mag ik dan komen kijken hoe de sukkel in één les wordt bijgebracht wie de baasch is? En hoe het bijvoorbeeld komt dat glazen bushokjes intact blijven ook na een verloren voetbalwedstrijd? En waarom iedereen gewoon zoals het hoort (in Nederland ooit hoorde) met een geldig OV-kaartje reist?
.
Lang hield ik van de Hollandse vrijheid. Maar het leven in een land waar meisjes en vrouwen zonder hoofddoekje gewoon (lees: veilig) 24/7 single over straat kunnen zonder uitgemaakt te worden voor hoer en waar een steeldief eerst een pak slaag krijgt van het slachtoffer en/of omstanders voordat de politie hem afvoert, bevalt mij steeds beter.
.
Dat de orde wordt gehandhaafd bevalt mij zeer goed. Zeker na het lezen van al die ellende die wordt weggeschreven onder 'rechten'. En dan ook nog iets met mensen. Wees er maar blij mee. Ik had die mongool (Turks: moğol) allang een knal voor z'n hersens gegeven.
En die camera dan?
Welluke camera?

Van Dikhout | 26-02-13 | 23:50

Jammer te zien dat de politie weer naar zinloos geweld moet grijpen door haar uit die auto te trekken. Te dom om hun eigen regeltjes te kennen zelfs nadat iemand hen eraan herinnerd. Het zal me niets verbazen als ze hoopten die dame nog zo lang als wettelijk mogelijk vast te houden.

Ikeatricks | 26-02-13 | 23:49

"Er is maar 1 ding leuker dan agentje pesten, stadswachtje treiteren namelijk."

Waar zijn we mee bezig? Een leuke maatschappij opbouwen?
Dit wil ik mijn kinderen niet leren.

Emmy Grant | 26-02-13 | 23:44

Ben vandaag niet snel in me reaguren maar heb alle tijd filmpje is immers uit 2009 aan de datum te zien. 2009-08-03 zo zie je maar altijd alles filmen anders heb je geen poot om op te staan.

Gangster of love | 26-02-13 | 23:44

Hahaha ik ga helemaal stuk bij het stukje van 'Dit is gewoon geweld gebruiken voor niks.' Terwijl die vrouw heel rustig uit haar auto wordt gezet haha.

rick-gs | 26-02-13 | 23:32

want meneer-de-betweter op de bijrijdersstoel laat zijn vriendinnetje aanhouden.

lafjes anoniem | 26-02-13 | 23:31

gozer zou gelijk hebben als hij niet dronken en strontvervelend geen gelijk zou hebben:
Agent MOET zich legitimeren (maar niet noodzakelijkerwijs op voorhand) aan degene die hij aanhoudt.
En dat is niet meneer-de-betweter op de bijrijdersstoel.

lafjes anoniem | 26-02-13 | 23:28

@Raybor
Ik denk dat de agenten van blik op de weg of wegmisbruikers dit zelf ook wel tenenkrommend slecht vinden.
Je legitimeren en zeggen waarom iemand wordt aangehouden is ook de manier waarop het moet.
En filmen mag inderdaad in het openbaar.

Nissan GT-R | 26-02-13 | 23:27

spikkelpik | 26-02-13 | 20:11 |
Er is maar 1 ding leuker dan agentje pesten, stadswachtje treiteren namelijk. Is toch een vorm van voldoening om zulke mislukkelingen ondersteboven te lullen. Bijna zo goed als een orgasme.
Watapatja | 26-02-13 | 20:16 | + -1 -
Stadswachten zijn inderdaad de laagste diersoort, eensch.

spikkelpik | 26-02-13 | 23:25

standaard cartoon volkskrantlezer

duitse herder | 26-02-13 | 23:25

Mafkees, je mag idd filmen op de openbare weg, maar alleen als je een totaalshot maakt, en niet als je iemand specifiek in zijn gezicht filmt, dat heet portretrecht. dus deze linkse mafketel lult zwaar uit zijn nek. Politie-agent heeft dus volste recht om deze jongen zijn camera af te pakken.

Frank9269 | 26-02-13 | 23:25

Wat ik me altijd afvraag: hoe weet je nu weer of die legitimatie echt is? Geen idee hoe frlegitimatie van de politie eruit ziet.
Zo'n irritante droeftoeter gaat dan vast en zeker zeggen: bewijs maar eens dat ie echt is.

triasenergetica | 26-02-13 | 23:24

Hoe kun je in hemelsnaam aangehouden worden voor het niet (kunnen) tonen van een legitimatiebewijs ?
Illegaliteit , de zogenaamde "ongedocumenteerde"zijn niet strafbaar en dan zou zo'n op en top beschaafd en hier geboren en getogen jongedame hiervoor aangehouden worden ? Wat een heldendaad van de waakzamen en dienstbaren . Als illegaliteit niet strafbaar is , dan is deze exercitie van de gelebrigade totaal over de top omdat een ieder die zich in Nederland bevindt in gelijke gevallen gelijk behandelt dient te worden. Dus of illegaliteit is strafbaar en een ieder dient zich te legitimeren , of niemand hoft zich te legitimeren . Meer smaken zijn er dan niet volgens mij .

ja,diedus! | 26-02-13 | 23:21

Ook al mag het geheel vrij irritant over komen die kerel heeft toch echt wel een puntje, de agenten behoren zich eerst te legitimeren.
En hoe snel laten deze agenten zich opfokken en versterking oprukken omdat een burger met een mobieltje een agent om een ID vraagt.
Wat een verschil met blik op de weg of wegmisbruikers waarbij bij elke aanhouding eerst wordt gelegitimeerd, verteld waarom iemand wordt aangehouden en dan pas om rijbewijs en kentekenpapieren wordt gevraagd.
Wie hier had dit verhaal geloofd zonder video?

RayBor | 26-02-13 | 23:18

Feit: een agent dient zich te legitimeren voordat hij iemand mag aanhouden of bekeuren.
Reden: misschien heb jij bij de plaatselijk feestwinkel wel een politiepak gekocht, en je auto met politiestickers beplakt.
Nog een feit: het gemiddelde opleidingsniveau van een nederlandse politieagent is lager dan dan die van een gemiddelde cassiere.
En dat zie dus wel in dit filmpje, als de beste agent in dit filmpje nu gewoon zijn politie id laat zien, dan heeft de filmer namelijk niks om over te zeuren.

Nissan GT-R | 26-02-13 | 23:13

Zover ik weet (en wat weet ik nou) heeft die blaag gelijk.

Doet echter niets af aan het feit dat de verdorven chemisch fucked-up genen-poel waaruit dat gedrocht ontstaan is gelokaliseerd en vernietigd moet worden, kill it with f*cking fire. Arrogant misbaksel, bah. Houd gewoon je bakkes en je had al lang thuis bovenop dat mormel van je kunnen liggen..

Eerst pils! | 26-02-13 | 23:11

Ik kan niet echt inhoudelijk reageren want het interesseert me geen ene ruk.

Ontheemde_Tak | 26-02-13 | 23:10

Gozer heeft groot gelijk.
De politie moet zich aan de wet houden...

da wizard | 26-02-13 | 23:09

Eerst een verlopen APK.
Dan teveel drinken.
Vervolgens onterecht om ID vragen (agenten moeten zich alleen op voorhand identificeren als hun agentschap ter discussie kan staan, bovendien is hij niet de bestuurder en dus geen partij in dezen)
Daarna zijn vriendinnetje de politiecel inlullen.
En als alle aandacht op is bedelen om een plekje in de politiewagen.
Damn, ik ben een groen-links-stemmende-kraker-sympatiserende-persoonlijke-vrijheid-activist, maar wat een lulletje rozenwater.

lafjes anoniem | 26-02-13 | 23:09

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:45 |

Dan moet je je APK maar op orde hebben. Genoeg reden om haar staande te houden hoor.

a1exs | 26-02-13 | 23:08

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:06 |
Dreckssau..

hölzenbein | 26-02-13 | 23:07

Voor zover ik mij kan herinneren is het verplicht legitimeren in het leven geroepen in het kader van terrorisme. Het moest niet zover gaan dat de "normale" burger hier hinder van zou ondervinden wanneer hij of zij zich niet kan legitimeren. Ik kan het fout hebben.

Tegenwoordig vraagt de politie direct, of bij het minste of geringste, je legitimatie alvorens ze vertellen wie zij zijn en wat de reden is dat jij je moet legitimeren. Het is volgens mij niet heel moeilijk om je even als agent te legitimeren en te vertellen waarom zij staande zijn gehouden. Dan houdt die schreeuwlelijk ook meteen z'n mond. Klaar.

Ik heb mij als burger aan de regels te houden en agenten ook.

ddkz | 26-02-13 | 23:03

Ik weet niet of alle reaguurders dit weten maar in een rechtbankproces gaat het echt zoals die jongen doet, mierenneuken tot op de millimeter. En ik denk dat vrijspraak volgt want die agenten moeten van de grondwet eerst legitimatie tonen en reden zeggen, en ze zeggen die reden niet. Het is om dit soort dingen dat die bontkraagjes zo snel buiten lopen, de wet is heel precies. De overheid mag echt niet van alles met je doen, je hebt ook burgerrechten!

Ikbeneenzelfbouwer | 26-02-13 | 23:03

wipsel | 26-02-13 | 22:45 |
saddist..

Jan de Vries II | 26-02-13 | 22:57

Dit soort zuigend tuig mag van mij, uiteraard nadat zijn camera grondig vernield is, geholpen worden aan zijn nieren middels de gummiknuppel. (onzichtbaar maar zeer pijnlijk)

wipsel | 26-02-13 | 22:45

Not Muhammad | 26-02-13 | 19:15
Exact.

einschtein | 26-02-13 | 22:38

Hopelijk blijft deze Nederlander binnen de landsgrenzen.
Typisch een kereltje welke de vooroordelen voedt als hij in het buitenland zijn bek opentrekt, trouwens de helft van de reaguurders kunnen zo te zien zijn vriendje zijn.
En zich maar afvragen, waarom toch hebben we een slechte naam, die buitenlanders begrijpen niets van onze normen en waarden. Ze weten niet eens wat een gedoogbeleid is.

Emmy Grant | 26-02-13 | 22:37

@ Jan Slot.

Ondanks deze agenten in 'publieke sector' werken, vallen agenten ook portretwet bij verspreiding.

Gewoon blurren dus bij verspreiding.

Polky | 26-02-13 | 22:29

Zal zijn nut hebben hoor, een periodieke keuring, maar waarom niet een periodieke keuring voor iedere mongool op straat die bezopen na het stappen en verlaten van een drankhoudende doch rookvrije kroeg het gore lef heeft om mensen kapot te schoppen?? Waar zijn de jongens met de zwaailampen als je ze nodig hebt??? Vraag me bij het kijken van de video af of de agenten met de vreemde tongval wel helemaal nuchter zijn? Lijken wel te hebben gezopen o.i.d......

Megalomaantje | 26-02-13 | 22:27

@Kromst | 26-02-13 | 19:46
Precies. Dit is een typisch gevalletje intimidatie.

Pffffff | 26-02-13 | 22:27

@Dirkmans | 26-02-13 | 20:01
Er loopt peop langs je mondhoeken. Wat een onzin zeg.

Pffffff | 26-02-13 | 22:25

Ik haat linkse socialisten..

ByBjornstyle. | 26-02-13 | 22:18

als meneer de regels zo goed had geweten had de auto apk gehad en hadden de lichten het gedaan. maar ik kan aan de oldtimer mercedes al wel weer zien dat dit een paar van die kut hipsters zijn.

erik712 | 26-02-13 | 22:17

Deze jongen is gewoon netjes en beleefd het is voor de dienders wel irritant maar dat maken ze er zelf van als ze de eigen legitimeren is er geen probleem.
zo streng moeten ze met andere zaakjes zijn, bv kopschoppers daar hebben ze de media voor nodig hebben ze te weinig mensen voor maar wel 3 politieauto's voor zo iets onbenullig.

Binsberge | 26-02-13 | 22:17

@Eurotokkie | 26-02-13 | 19:37
De burger is helemaal geen probleem. Het zijn de idioten die niet aangepakt worden, want dat is te moeilijk voor dat stelletje schijterds.

Pffffff | 26-02-13 | 22:16

@Polky | 26-02-13 | 22:06
"Als meneer de regeltjes zo goed weet weet hij vast en zeker ook wel dat deze agentjes/mensen niet zonder toestemming gefilmd mogen worden/herkenbaar op internet worden gezet."

Helaas, u heeft het mis. Agenten, of andere ambtenaren, mogen gefilmd worden bij het uitoefenen van hun beroep.
Degene die filmt mag alleen hierbij de agenten niet hinderen of belemmeren bij het uitoefenen van hun werk. Iemand die afstand houdt en anderen niet in gevaar brengt mag dus gewoon agenten filmen. Dit is noodzakelijk voor de controle op de overheid door bijvoorbeeld de pers, en in meerdere gevallen door rechters bekrachtigt.

Jan Slot | 26-02-13 | 22:15

infopolite discussie uit de weg. Bij deze uit de ambtsinstructie wet voor politie, Kmar en Boa

Artikel 2

De ambtenaar legitimeert zich met het legitimatiebewijs dat aan hem is verstrekt:

a. bij optreden in burgerkleding ongevraagd, tenzij bijzondere omstandigheden dit onmogelijk maken, en
b. bij optreden in uniform, op verzoek daartoe

Polky | 26-02-13 | 22:14

@Dirkmans | 26-02-13 | 19:34
Desgevraagd ja en dat mag hij dan ook niet weigeren. En je verzint het van het negeren van een vordering er gewoon zelf bij. Er staat dit nl.
"Voorbeeld:
Indien een agent een gewapend persoon aan gaat houden zal hij op diens verzoek niet eerst zijn legitimatie tonen. Achteraf op het bureau, als er gelegenheid voor is, kan dit alsnog gebeuren."

Of was hij 'gewapend' met een camera? Lul toch niet zo zwak alleen om je gelijk te halen.

Pffffff | 26-02-13 | 22:12

@holzenbein nee een SPér...... ;-)

poelepetaat | 26-02-13 | 22:07

@spooked | 26-02-13 | 19:11
In dat stukje staat dat een agent in burger zich moet legitimeren.

frank87 | 26-02-13 | 22:07

@hölzenbein | 26-02-13 | 21:55
NSB-er..

Slipsnifter | 26-02-13 | 22:06

Leuk verhaaltje. Ik werd ook een keer staande gehouden en die wout trok ook ineens mijn deur open.. Toen hing de mechelaar op de achterbank bijna in zijn armpje :P

Maar goed.
Madam word staande gehouden omdat der barrel niet in orde is, wil zich niet legitimeren. Word aangehouden. Meneer gaat zich ermee bemoeien en moet gewoon zijn bek houden..

Er staan een paar politiewagens en een aantal agenten in uniform en dan nog om legitimatie vragen alleen maar om dwars te liggen.. Droeftoeter.

Als meneer de regeltjes zo goed weet weet hij vast en zeker ook wel dat deze agentjes/mensen niet zonder toestemming gefilmd mogen worden/herkenbaar op internet worden gezet.

Polky | 26-02-13 | 22:06

@Dirkmans | 26-02-13 | 19:17
Je zit er gewoon naast vriend. www.infopolitie.nl/de-schatkist/algeme...
Aangezien zich geen dreigende situatie voordeed, diende de agent zich te legitimeren. Punt.

Pffffff | 26-02-13 | 22:04

Volgens mij was de filmert geen partij in deze; de agent vroeg terecht papieren aan de bestuurster. De bestuurster vroeg de agent niet om legitimatie dus waarom zou een agent doen wat een bijrijder wil ? Door zijn gedrag wordt zijn vriendin afgevoerd naar het bureau (waarom laat hij ze meegaan als hij niet gelooft dat het agenten zijn ?). Als ze even mee hadden gewerkt, hadden die agenten ze wellicht geattendeerd op de verlopen APK en na een toezegging dat binnen een week even te regelen hadden ze wellicht SAMEN verder kunnen rijden in hun verwarmde auto. Maar neej, door zijn gezuig wordt zijn vriendin meegenomen, mag hij niet doorrijden en krijgt hij zelf geen lift. Daar sta je dan, in de kou, te smeken of ze alsjeblieft je auto willen verzetten. Maar door zijn onnodige gezuig kun hij op eigen kosten een takelwagen bellen en daarna een taxi, op zoek naar zijn vriendin. Echt gozur: toppie hoor ! Daar sta je dan, in je eentje smekend in de kou gelijk te hebben. Applausje voor jezelf. Je zult zo iets als collega hebben...

Rest In Privacy | 26-02-13 | 22:04

@CoSZmiC | 26-02-13 | 19:09
Bullshit. Die agenten gedragen zich een stuk irritanter dan die man en zijn vriendin, die volledig in hun recht staan. Teringpolitie in NL.

Pffffff | 26-02-13 | 22:01

Hij zegt twee machts-(onverstaanbaar) idioten. Hopelijk kijkt de politie mee kunnen ze kakkertje alsnog oppakken voor belediging van ambtenaren in functie. Politie kijkt u even mee?

hölzenbein | 26-02-13 | 21:55

@bartjeb1989 | 26-02-13 | 21:42
Als ik jouw reaguursel irritant vind mag ik jou ook taseren?

Slipsnifter | 26-02-13 | 21:54

Wat een ongelofelijk verwend kutventje. RESPECT voor die agenten dat ze zo rustig bleven. Als ie met mij te maken had dan had ik 'm dwars door de voorruit van dei afgekeurde auto geschopt. Er moet dan ook onmiddellijk een verbod komen op het filmen tijdens een aanhouding. Dit slaat helemaal nergens meer op. Je maakt het normaal werken voor de politie gewoon onmogelijk.

Roscoo1963 | 26-02-13 | 21:54

Miereneuken op godlike modus!

Door beide partijen!!

OMG Nederland!!!

boatfolder | 26-02-13 | 21:42

Wat is het toch jammer dat de Nederlandse Politie nog geen taser op zak heeft. Dat had ik deze gast namelijk echt gegund. Wat een irritant ventje.

bartjeb1989 | 26-02-13 | 21:42

een politietopic, ze doen alles voor dat imago op peil te houden heerlijk intellect wederom. De agent is weer iets te DOM volgens mij 1 van de natuurlijke selectieprocedures en dan weer een vergroot ego waarom weet NIEMAND hoe geler de jas hoe meer zij in de rol zitten 'I AM THE LAW' te roepen.

Rest In Privacy | 26-02-13 | 21:39

Heel goed wat hier gebeurt. Ik kreeg een keer een parkeerbon in Tilburg terwijl ik wel betaald had. Ik ben dat gaan aanvechten. Konden ze het besluit van B&W niet leveren dat het parkeerverbodsbord daar mocht staan. Ik ben toen vrijgesproken, heeft twee jaar geduurd. De rechter had het er niet mee maar kon niet anders. Zoiets heette het aanwijsbesluit. Dan zitten ze verkeerd en wordt je opeens gebeld door de griffier om een deal te maken, zulke smiechten zijn het. Wat die jongen doet, iedereen zou dat moeten doen, en filmen natuurlijk, dat is je bewijs.

Ikbeneenzelfbouwer | 26-02-13 | 21:39

De laatste 10 seconden waren dan wel weer lollig, de rest was bloed irritant.

zeertegendradig | 26-02-13 | 21:35

En WEER een agententopic? Hoe vaak moet ik nog zeggen, het zijn HONDEN, LEEGhoofden met een egoprobleempje.

Rest In Privacy | 26-02-13 | 21:34

"machtstrippende idioten" Is dat geen belediging van een ambtenaar in functie? Hadden ze 'm mooi kunnen arresteren maar die kans laten ze glippen.

Willem VanDer Decken | 26-02-13 | 21:33

@Muxje | 26-02-13 | 21:28

Ach, hij had waarschijnlijk zijn tax voor die dag al te pakken, had je gewoon mazzel mee.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:33

@Nonbeliever | 26-02-13 | 21:25

Als ik zo dit filmpje bekijk begint het er toch aardig op te lijken. Maar goed, het echte werk begint dadelijk als eurogendfor opgetuigd is. Dan zul je nog wel een keer aan mijn woorden terug denken.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:31

@neemjemoederindemali 21:13: Kweenie, ik kreeg laatst een waarschuwing, voor door rood licht rijden nota bene. De motormuis vond het maar een onduidelijk geval (een nieuw stoplicht bij een zebrapad, vlak voor een ander stoplicht), en vertelde me dat daar al aardig wat lui de fout in waren gegaan. Het feit dat ik normaal deed tegen die agent heeft wellicht geholpen.

Muxje | 26-02-13 | 21:28

Wat is erger:
A. een burger die zich niet aan de wet houdt
B. een ambtenaar die zich niet aan de wet houdt

Ik snap de logica van sommige reaguurders niet; omdat je bepaalde bevoegdheden hebt sta je automatisch in je gelijk, boven die van een burger? Dat is hetzelfde als in de islamitische cultuur, diegene die het oudst is, heeft gelijk?

Jan de Vries II | 26-02-13 | 21:26

Terecht aan de kant gezet en weer een oude pleurisbak minder op de weg.

Tip voor het filmende ventje:
Is niet handig om spatjes te maken als je aantoonbaar fout zit.

Bo Dreksma | 26-02-13 | 21:26

@elfenstein | 26-02-13 | 21:19

Ik heb verder geen idee, is zo'n speledingetje om in terrein te rijden, maar afijn, ik heb maar betaald. Kunnen ze in Den Haag weer wat meer poen over de balk pleuren aan onzin.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:26

@ neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:20 |
Politiestaat??! NL??! Serieus?! Ga toch fietsen man!

Nonbeliever | 26-02-13 | 21:25

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:22
Dat bevestigd alleen maar dat ik gelijk had in mijn vorige tegel.

hölzenbein | 26-02-13 | 21:25

@hölzenbein | 26-02-13 | 21:10

Sorry, mijn dochter ligt al in bed, bovendien speelt ze niet met barbie poppen.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:22

@allesbestaatal | 26-02-13 | 21:03

Wees blij dat er nog mensen zijn zich nog enigszins verzetten tegen de aanstaande politiestaat.

Trouwens dat *kuch* "kapitaal" dat je morgen gaat gireren naar Apeldoorn, is dat groter of kleiner dan 10 ruggen?

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:20

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:13 | + 0
Nóg sterker, je moet je oude roestbak ieder jaar opnieuw schorsen of hij nou af is of niet. Dat kan automatisch á 15 euri ofzo en als je het vergeet moet het helemaal overnieuw á 30 euri per stuk. O wee als je het vergeet, dan krijg je meteen een boete voor geen apk én voor onverzekerd zijn. Katsjing, kassa!

elfenstein | 26-02-13 | 21:19

Dat ventje heeft vast gelijk, maar de politie houdt zich flink in zeg. Knap. Respect.

kicktherabbit | 26-02-13 | 21:19

Het zal je kind maar wezen.

Nonbeliever | 26-02-13 | 21:19

@nenny | 26-02-13 | 21:00

Volgens mij wilden die agenten hem even laten zien hoe het zit, inclusief een bekeuring voor het niet opvolgen van regeltjes, de regeltjes waar de agenten zich zelf echter niet aan wensen te houden. Een WETsdienaar staat immers boven de wet en hoeft zich niet aan de regeltjes te houden die voor hem gelden.

Hoe bloedirritant dat kudtgozertje ook is, hij staat volledig in zijn recht. Buiten dat, vraag ik me ook nog eens af waarom die ene agent meent te moeten vragen of hij wil stoppen met filmen. Het irritante knaapje heeft het volste recht om te filmen. (Uitzenden is trouwens een ander vraagstuk)

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:17

De politie is er toch om simpel gezegd problemen op te lossen ?!
In dit filmpje worden meer problemen gecreëerd dan dat er opgelost worden.
Altijd hetzelfde gelul met de politie, als je ze nodig hebt zijn ze er niet ... en voor die pietluttige klote dingetjes zijn ze overijverig aanwezig. Daar wordt je toch doodziek van.

Als je nu bij de politie werkt en je ziet dit, zou je je dan niet kapot schamen ?!

RugOp81 | 26-02-13 | 21:17

Die gozer heeft zeker net voor het eerst een wetboek geopend en wil nu even zijn verregaande kennis ten toon te spreiden. Je rijdt rond met een kapot licht, lul! Tuurlijk heb je het recht om te filmen en om legitimatie te vragen, maar je kunt ook gewoon een irritante lul zijn.

Nonbeliever | 26-02-13 | 21:15

Ik vind het wel grappig.

Alleen, als ik die agent was geweest had ik me gelegitimeerd en vervolgens had ik elke controle uitgevoerd die ik zonder aanleiding/vermoeden mag uitvoeren. Het zou een latertje zijn geworden voor die eikel.

Jan Toeternuitje | 26-02-13 | 21:15

@Muxje | 26-02-13 | 20:59

Het mannetje verdiend dan ook niet meer als een standje omdat hij het (APK) "regeltje" niet goed had toegepast.

Helaas weet ik 100% zeker dat hij (zijn vriendin) een bekeuring had gekregen voor die APK, hoe vriendelijk of aardig ze ook geweest was.

Sterker nog, ik kreeg vorig jaar een bekeuring thuis gestuurd omdat ik een auto nog niet APK had laten keuren. Dat het ding met een half motorblok in mijn schuur staat boeit de staat niet. Ordnung must sein, had ik hem maar moeten laten schorsen. (Of zo iets)

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:13

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:06
Moet jij niet gewoon rtl5 kijken? Barbie. Is meer jouw niveau in plaats van hier de smart pants proberen uit te hangen.

hölzenbein | 26-02-13 | 21:10

@hölzenbein | 26-02-13 | 20:54

De agenten hebben de situatie uitgelokt door zich niet keurig aan de regeltjes te houden, jij draait, zoals gewoonlijk, de zaken weer eens om.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:06

@FinFucker,
You are a sick!

r04drunn3r | 26-02-13 | 21:05

FinFucker, jongen, ik mag toch zo hopen dat de volgende agent die jij tegenkomt "Bubba" heet....
Sick fuck ben jij dan, geyle voorstellingen maken hoe die gast z'n wijf gepakt wordt door een stel horkerige eenstrepers terwijl hij een pak rammel krijgt. Brrrrrr. Creep!

elfenstein | 26-02-13 | 21:03

Vanwege dit soort irritante waarschijnlijk (semi) werkloze zijkjurken kan ik morgen gewoon weer een kapitaal aan belasting afdragen om de benodigde politie op de been te houden waar hij onafgebroken tegen staat te zeiken de hele avond. Zorg gewoon dat je apk voor elkaar is, als je aangehouden wordt legitimeer je gewoon hoe moeilijk is het recalcitrante kut-puber.

allesbestaatal | 26-02-13 | 21:03

@GJ76 | 26-02-13 | 20:51

Helemaal geen interessante casus. Het had heel simpel als volgt moeten gaan.

A."Goedenavond mevrouw, mijn naam is Jansen, afdeling verkeersbladiebla regiopolitie Huppeldepup, mag ik uw rijbewijs zien?"

B. "Goedenavond agent, welzeker mag u dat, mag ik eerst uw legitimatie zien en de reden waarom u mij staande houdt?"

A: "Maar natuurlijk mevrouw, kijkt u eens, dit is mijn ID kaart, hier ziet u mijn stamnummer, wilt u het wellicht opschrijven? Verder kan ik u melden dat ik u staande heb gehouden omdat uw APK is verlopen."

Dit was de juiste en correcte manier geweest, juist omdat die dombo's zich niet netjes aan de regeltjes hebben gehouden lokten ze een conflict uit. DOMdomdom.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 21:02

En hem vervolgens dat kudt cameratje op laten vreten. Shit, ik ga me steeds meer opwinden nu.

Supermatthijs | 26-02-13 | 21:01

Irritant kut ventje.
"even filmen, altijd leuk.". Irritant zijn is dan ook gewoon een hobby van hem.
.
Nekharen recht overeind van dit soort types.
Het type wat jou hoe dan ook in alle gevallen wel even gaat vertellen hoe het zit.
Het soort wat alle conspiracy theorietjes voor waar aan neemt zodat ze enigzins minachtend op de onwetende massa neer kunnen kijken, vooraan staan om helemaal los te gaan bij tekenen van falen van " het systeem". (vaak omdat ze zelf zo mislukt zijn in dat systeem)
Het zijn precies dit soort overdreven betwetertjes waarbij het het meest passend is ze recht en duidelijk op de bek te butsen.

nenny | 26-02-13 | 21:00

hölzenbein | 26-02-13 | 20:54 | + -1 -

Goedzo Holzie, zeg het ze maar. Ik ben zelf helemaal niet agressief maar had deze studentikoze hufter een muilpeer gegeven.

Supermatthijs | 26-02-13 | 20:59

@neemjemoederindemali 20:52: Overal, gewoon omdat het een irritant kutventje is. Net als GJ76 twijfel ik... aan de ene kant heb ik een broertje dood aan agenten die hun bevoegdheden en plichten niet kennen, zeker wat betreft dat filmen. Aan de andere kant is het altijd fijn als zo'n vervelend appeltjesgroen mannetje een harde laars in z'n smoel krijgt.

Maar alle gekheid op een stokje... dit is een totaal non-event. Die agenten verdienen een standje omdat ze de regeltjes niet hebben toegepast... maar niet meer dan een standje. En een schouderklopje omdat ze zich verder redelijk netjes hebben gedragen. En dat mannetje verdient de boetes die hij tegemoet kan zien.

Muxje | 26-02-13 | 20:59

Volgens Politiewet art. 9 lid 3 jo. Ambtsinstructie 1994 zijn opsporingsambtenaren in uniform niet verplicht zich te legitimeren; het uniform zelf wordt al als voldoende legitimatie beschouwd. Beleefdheidshalve dienen zij dit natuurlijk wel te doen. En beleefdheid is het halve werk, zeggen we bij ons thuis.
Blijft staan dat agenten zich door een bekakte knor totaal onnodig uit het veld laten slaan en volstrekt onredelijk reageren. Dat is treurig, maar het is niet anders. Ik mag dat gastje wel.

Magdatkandat | 26-02-13 | 20:59

Mega irritant mannetje... Ze hadden met zijn tweeen die meid moeten sandwichen dan had ie wat interresants kunnen filmen. Had als agent die camera afgepakt en hem een pak rammel verkocht.

FinFucker | 26-02-13 | 20:59

Mijn volgende hoax gaat gegarandeerd iets worden met een enorm officieel uitziend politiepak, grote bek richting de "verdachte" en mogelijkheid tot cash betaling "om moeders de vrouw niet ongerust te maken" want anders moet u mee naar bureau....
Sowieso onwaarschijnlijk hoe makkelijk het gros zich laat leiden door alles met een geel hesje aan, ooit voor de lol met een paar vrienden een hele stroom auto's voor lowlands richting niks gestuurd, alleen omdat we een paar wegwerkershesjes gevonden hadden op de parking. "Ja hoor, die kant op, doorrijden maarrrrrr"
Sheeple, gotta love em!

elfenstein | 26-02-13 | 20:55

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:46
Nee hoor. Maar die onzin duurt allemaal te lang. De politie zijn geen clowns waar iedere idioot maar spelletjes mee denkt te spelen. Moet je eens in Duitsland, Frankrijk of Spanje proberen. Overigens als het een Marokkaan was, dan was iedereen het met mij eens. Maar een krentenkakker mag je het bloed onder je nagels weghalen. Kom nou. Die lutser had ik wel even mee 'gesproken'.

hölzenbein | 26-02-13 | 20:54

Prima actie. Je krijgt een boete voor een paar km te hard. Dus je krijgt gezeik als agent als je je niet perfect aan de wet/regels houdt. What comes around goes around.
Moet iedereen (gaan) doen.

Corleone | 26-02-13 | 20:53

@Muxje | 26-02-13 | 20:44

Dat lijkt me toch niet, een WETsdienaar dient zich toch echt meer aan de wet te houden dan een burger die hij aan het controleren is of die zich wel aan de wet houdt.

Maar vertel eens, waar precies is het mannetje met die irritante kudtstem fout volgens jou?

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:52

Zeer interessante casus.. burger lijkt in eerste aanleg gelijk te hebben maar met een geniale twist in het plot komt daar ineens de verlopen APK om de hoek kijken. Brilliant.

De kijker blijft verscheurd achter; tussen afkeer tegen machtstrippende agentjes versus verkeersveiligheid in een witgesneeuwde bebouwde kom. Dit alles geweven op een canvas van links-recalcitrante rechtsbesef.

GJ76 | 26-02-13 | 20:51

@datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:42

Nope, daar mag de pliesie agent alleen mee wachten in een noodsituatie, dat lijkt me een verlopen APKtje toch echt niet.

Als ze een winkeldief achtervolgen mogen ze hem eerst aanhouden, indien nodig boeien en dan moeten ze ook een winkeldief eerst hun legitimatie laten zien, dat is dus een "nood" situatie.

Verder moet oom de plieisie agent een GOEDE !!! reden hebben om jou naar je ID te vragen. Zelf moeten ze zich op 1e verzoek legitimeren. DAT IS DE WET, en niet andersom.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:50

Meneer kan een punt hebben, maar deze GroenLinkser kan zich beter druk maken om het discrimineren van moderne diesel auto's. Je wordt in NL zwaar gestraft voor het rijden met een Diesel. Moderne diesels zijn het schoolvoorbeeld van efficiente motoren, mag niet van NL roverheid maffia.

Rij sinds kort een BPM vrije benzinewagen, had liever een BPM vrije diesel gehad maar daar wordt je in NL zwaar voor gestraft vanaf 2014 met wegenbelasting.

Bo Dreksma | 26-02-13 | 20:49

@hölzenbein | 26-02-13 | 20:41

U bent masochist en blieft een politiestaat? Dan heeft u al bijna uw zin.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:46

hölzenbein | 26-02-13 | 20:41 |
Heimweh nach der Mauer, oder?

elfenstein | 26-02-13 | 20:46

@a1exs | 26-02-13 | 20:39

Ze doen al lastig als ze je aanhouden en je beste vriend zijn ze al vele jaren niet meer.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:45

@neemjemoederindemali 20:38: Je moet je niet afvragen in hoeverre die agenten fout zaten, maar in hoeverre de rechten van dit kereltje daardoor geschonden zijn. In dit geval: nauwelijks. Die agenten zaten fout maar dat mannetje zat fouter.

Muxje | 26-02-13 | 20:44

@hölzenbein | 26-02-13 | 20:41
Zo ging het inderdaad in `40-`45.
je denkt er waarschijnlijk nog vaak weemoedig aan terug..

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:44

@Muxje | 26-02-13 | 20:38

Hoezo gingen ze hun boekje niet te buiten? Ze hadden zich netjes moeten legitimeren en de reden van de staande houding moeten vertellen.

Verder moet een agent een GOEDE reden hebben om naar uw legitimatie te vragen, gewoon vragen om het vragen is dus NIET toegestaan door oom agent.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:44

Het is bijna Koninginnedag, ik zou zeggen: geef de jongeman een lintje. Hij is puberaal irritant maar wel terecht.

Guido | 26-02-13 | 20:43

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:38 |
Waar overtreedt hij de wet dan? Hij hoeft niet onmiddelijk gehoor te geven aan dat verzoek. Toegegeven, hij had dat beter wel kunnen doen, maar volgens mij mag hij daar even mee wachten om de situatie eerst in te schatten.

datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:42

Irritant kakkertje uit autootje sleuren.
Filmpje wissen.
Kakkertje lens slaan met wapenstokje.
Als dat niet helpt tandjes nog wat bijwerken.
Weer in autootje duwen.
Vraag als politieagent in functie nog eens stellen.
Brave reactie gegarandeerd.

Ongeveer zo in die volgorde. Spaart tijd en agentjes kunnen verder boefjes vangen zonder stress.

hölzenbein | 26-02-13 | 20:41

@Zookrates | 26-02-13 | 20:39
Het is jouw feest.

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:41

In breder verband gezien is de verkeerspolitie het enige overheidsorgaan dat nog redelijk geld weet te jatten, naast de belastingdienst.
De overheid als zodanig, met hun volstrekt imbeciele prioriteiten (hallo Demmink), is een totaal verworden herverdelende Moloch op andermans kosten.
Een fatsoenlijke overheid steelt niet meer dan strikt noodzakelijk.

En al die mongolen hier die denken dat de overheid voor hen zorgt - LOL, de verzorgingsstaat is zo goed als dood (terecht), maar het incasseren van geld van burgers blijft gewoon doorgaan. Om de EU te financieren, Griekenland, straks Italië en ga maar door.

Die verkeersagenten zijn bruikbare idioten, meer niet. Vandaar dat je ook die zoveel mogelijk moet verneuken. Einde topic.
Doei.

Itzamná | 26-02-13 | 20:40

@datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:34
Of het zijn opzet was weet ik niet, lijkt mij dat je geen confrontatie met die gasten opzoekt met een verlopen apk.
Wel weet ik dat als iedereen zich aan de regeltjes zou houden er weinig gefilmd zou hoeven worden en er ook geen discussie nodig was.

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:39

Je kan natuurlijk ook gewoon normaal vragen naar een legitimatie. Die politiemensen lijken soms net mensen. Als jij moeilijk gaan doen gaan zij ook lastig doen.

a1exs | 26-02-13 | 20:39

Oelefapper | 26-02-13 | 20:32
Oh ja hoor, regelmatig. ZZP'er hè. Haard aan op 08:15 uur, beetje Händel, goeje sigaar erbij en een fluffy ochtendjas om helemaal comfortabel te zijn en een grote pot koffie ernaast. Het kantoorslavenleven ligt al meer dan een decennium achter me. Nadeel is wel dat ik, tot een jaar of 3 geleden, de haal-en brenglogistiek met kinderen < 10j diende te doen. Nou ja. Als dat alles is. En das war einmal.

FustViking | 26-02-13 | 20:39

@Slipsnifter | 26-02-13 | 20:34
+1 voor mevrouw.

Zookrates | 26-02-13 | 20:39

@Slipsnifter 20:20: Deze burger is niet kritisch maar "krities", een groot verschil. Prima om dwars te liggen en te filmen als agenten hun boekje te buiten gaan, maar dat was hier niet het geval. Dit soort irritante mannetjes doen het er gewoon om

Muxje | 26-02-13 | 20:38

@datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:28

Onze WETsdienaren houden zich niet aan de WET, wat begrijp je daaraan niet?

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:38

Vier woorden: Mijnheer heeft groot gelijk!!

grote haas | 26-02-13 | 20:37

@topic, een wapenwet naar Amerikaans model (ter bescherming tegen de staat etc etc) is helemaal zo slecht nog niet. Het zou, an passant, tof klinken als je de rechter zou kunnen vertellen dat je na een kopstoot of 3 er green houden meer aan zag en je em maar door z'n kokosnoot schoot...

Zookrates | 26-02-13 | 20:37

@datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:23

Kudt ambtenaren kun je niet genoeg tegengas geven. NOOIT.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:36

Als je dit ziet en je houdt dat Brenno de Winter verhaal van vanmiddag er bij, dan kun je niet meer om de conclusie heen dat Nederland een doodeng land is geworden, geterroriseerd door Schalkhaarders die hun macht niet ontlenen aan wetgeving maar aan het sentiment van een repressief regiem.

Jonkheer Wttewaall | 26-02-13 | 20:35

Wat mij wel opvalt is dat hier veel mensen aangeven een grote bek te hebben tegen de politie. Terwijl je hier op straat weinig van terug ziet.
.
Beetje het zelfde als dat het merendeel op internet zegt te zullen ingrijpen als zij een mishandeling zien op straat.
.
De conclusie moet dan zijn dat ze in Oosterhout geen Internet hebben.
Of dat er veel gelogen wordt op het internet.

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:35

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:31 |
Natuurlijk, dat is ook zo. Maar dit is toch peanuts?
Maar dit lijkt gewoon bijna "voor opgezet" door de filmer, zie ook zijn YT kanaal.
Hij zit hier gewoon op te wachten en dit is dan zijn lang verwachte "spannende filmpje": agenten die rustig en beleefd blijven.

datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:34

@StijlvolRechts | 26-02-13 | 20:19

Ik hoop maar dat jij geen agent bent, erg op de hoogte van burgerrechten bent u niet.

Even wat anders, stel dat ik zo'n opzichtig apenpak aan trek zonder dat ik agent ben, en uw portemonnee en legitimatie vraag.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:34

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:27 | + 0
Als ik dat nog moet uitleggen, labiel, sorry hoor.
Ga maar solliciteren bij de verkeerspolitie. Helden zijn het.

Dan nog even uit goede wil. 't Zijn de grootste klootzakken op aarde met een functie waar we prima buiten kunnen. Overtredingen, daar is geen schuld voor nodig. Moet je gewoon betalen, klaar.
Misdrijven heb je als oom agent of als OM bewijslast.
Wat is makkelijker geld verdienen en wat denk jij, goddomme, waar men dus op gefocust is?

Moet er nog een linkje bij?

Itzamná | 26-02-13 | 20:34

@Zookrates | 26-02-13 | 20:31
Dan is het nog altijd "wijvenstelling", analfabeet..

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:34

Vermakelijk. Hij is helemaal niet irritant. Bezit het gevoel voor perfecte timing en heeft volkomen gelijk. Zo pak je laffe dienders aan.

ikweetdatjeditleest | 26-02-13 | 20:33

Het gezeur en gezever van de filmert zijn slechts afleidings manoeuvres. Goed dattie die gepakt is met zijn belastingvrije oude pleurisdiesel. Check de facts van LN-28-NH op rdw.nl.

Koopt in juni 2012 een oude diesel uit 1984 en probeert van alles om onder de APK uit te komen.

Blij dat deze sukkel verloren heeft..

Bo Dreksma | 26-02-13 | 20:32

We got him!

www.facebook.com...
Frontje | 26-02-13 | 20:01 | + 0 -
-----
Hoe weet je dat de man op de foto het joch is?

appeltjesgroeneweide | 26-02-13 | 20:32

@FustViking | 26-02-13 | 20:05

U werkt in een pyjama? Relaxed!

Oelefapper | 26-02-13 | 20:32

-weggejorist-

WMDM | 26-02-13 | 20:32

*hoopte stiekem dat die agenten volledig over de schreef zouden gaan en die ballerige kudthippie met de wapenstok bewerkt zouden hebben*

knutsel | 26-02-13 | 20:32

-weggejorist-

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:31

Verkeersagent is geen rang dus bestaat niet.

Discussie gewonnen.

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:31

@SirHammerlock | 26-02-13 | 19:49

Pardon? De politie stond aan uw deur en wilde uw ID zien zonder zelf hun ID te tonen?

Manmanman, ik had lachend de deur voor hun neus dicht gesmeten.

neemjemoederindemali | 26-02-13 | 20:31

@Slipsnifter

-1 voor een wijfestelling: *nu klaar mee is*

Zookrates | 26-02-13 | 20:31

@datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:28
Ze moeten zich gewoon aan de regels houden, de burger moet ook aan 185.000 regeltjes houden in dit land (en wordt dan nog bestolen maar dat terzijde).

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:31

@chiel_labiel | 26-02-13 | 20:25
Alleen diegene die er later bij is gekomen is misschien een gewone agent ga het filmpje niet nog een keer kijken.
Maar daar ging het niet over, jij beweerde dat er geen verschil is tussen verkeersagenten en gewone agenten, daar ging het me om.
*nu klaar mee is*

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:29

De jongen heeft volkomen gelijk, hoe vervelend sommigen dat misschien ook vinden. Vrijwel iedereen hierboven zou er daarom goed aan doen z' schoolboeken staatsinrichting van de brugklas nog eens open te slaan en -oeh, veelgevraagd- af en toe eens een krant te lezen.

titwawki | 26-02-13 | 20:28

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:20 |
Als die agenten nou onredelijk waren had je een punt gehad. Ze doen toch helemaal niets schokkends?
Van een muis een olifant maken, dat is wat de filmert doet.

datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:28

@iyzamna... Wat is je punt?

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:27

Toegegeven, het ventje is irritant, maar de agenten evenzeer. Waarom niet gewoon ff zeggen wat er is en je legitimeren. Dan ben je van die argumenten alvast af.

Verder zit ik met verbazing te kijken hoeveel mensen vinden dat de agenten prima prima zijn...

Manny Calavera | 26-02-13 | 20:26

Ik ben wel blij dat er zoveel mankracht wordt besteed aan een verlopen APK. Mankracht die we gelukkig niet hoeven in te zetten voor bontkraagjes die juweliers beroven.

Geenstijlfiguur | 26-02-13 | 20:26

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:16 | + 3
Ik heb ze aardig op een rijtje, labiel.
Verkeersagenten, dat is het laagste van het laagste, wat je ook kunt hebben tegen die vent uit het filmpje.

Werd zelf ook eens aangehouden, draaide rechterraam open, begint de zeikerT van dienst iets te mompelen. Ik zeg, ik versta je niet. Begint hij te schreeuwen dat ik m'n radio zachter moet zetten. Ik zeg, wat?
Dat die radio zachter moet!
Wat is jouw probleem, vriend?
Wij reden te hard, had je dat niet door?
Jij ook?
Wat zeik je dan man, donder alsjeblieft op.

Geloof het of niet, hij liep terug, nooit meer wat van gehoord.

En dat zouden meer burgers moeten doen.

Itzamná | 26-02-13 | 20:25

@slipsnifter kijk naar zijn jasje dan.
Nou jij weer

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:25

@feynman de agenten vorderen geen legitimatie. Als je slim wilt doen moet je het ook goed doen.
legitimatie of identificatie is een verschil.

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:23

Ik zie dat bijna iedereen vorm en inhoud door elkaar haalt. Vorm filmertje = hoogst irritant. Inhoud is zo gek nog niet. Wat mij verbaast is dat er zovelen zijn die zich opwinden over de vorm van het mannetje (occupy'er, kutbaardje, kutstem, etc) en *daarmee* legitimeren dat de dienstkloppers in kwestie de zaak niet correct aanpakken. En die wens ik dus een enkeltje DDR of Zandbak toe. Daar wordt ook zo geoordeeld.

Kijk, je superioriteitsgevoel moet natuurlijk wel ergens op gebaseerd zijn, anders dan 'hij is vies dus moet ie dood'. Dan ben je geen haar beter dat de zo verfoeide haatbaard. Die redeneert ook zo.

FustViking | 26-02-13 | 20:23

StijlvolRechts | 26-02-13 | 20:19 |
.
Sinds wanneer is voorlopige hechtenis toegelaten bij verlopen APK ?? Fijne politie staat is dit apenland geworden.

The Russian | 26-02-13 | 20:23

De filmer heeft een punt, maar begeeft zich op het randje van tegenwerken.
Ik vind het allang knap dat de agent niet vol zijn ID in zijn jankende strot duwt. Ja, kom maar met met die minnetjes, maar dit soort types kennen we allemaal. Van die regelneukertjes, plaatshebbend in diverse "overlegorganen", clubjes etc. Waar altijd alles 10x zo lang duurt omdat er over gezeurd moet worden. Iemand die je s nachts wakker kunt maken om te vragen hoe de ziektewet werkt en welke rechten je hebt als je pijn in je linker pink hebt.

datzouzomaarkunnen | 26-02-13 | 20:23

@chiel_labiel | 26-02-13 | 20:18
Verkeersagenten bestaan wel, die zijn alleen BOA en hebben zo`n vlammetje op hun jasje.
Hebben verder geen bevoegdheden.
En nou jij weer.

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:23

@Dirkmans,
People like you make me laugh, you are so dumb!
Tuurlijk heeft de politie een legitimatieplicht, hoe weet je anders dat je met een agent te maken hebt.
.
En dit is wat de RijksRoverheid en van vind.
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspo...

r04drunn3r | 26-02-13 | 20:21

We mogen blij zijn dat er nog een paar kritische burgers zijn in dit land van ingeslapen laffe jaknikkers die niet kunnen wachten om hun broek te laten zakken wanneer ze weer eens zonder vaseline anaal genomen worden.

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:20

appeltjesgroeneweide | 26-02-13 | 20:11 | + 0 -
Volgens de RECHTBANK, zie de link naar Anker & Anker, dient de agent zich EERST te legitimeren. Daarnaast dient de agent een reden te hebben alvorens een legitimatie te vorderen zie daarvoor de WET. Maar ach, andere reacties lezen is voor sukkels ofzo?

Feynman | 26-02-13 | 20:19

Een agent in uniform vragen zich te legitimeren, heeft hij stront in zijn ogen? Wat een engelen geduld. Ik had hem gearresteerd alleen al voor het feit dat dit strontjong ooit geboren is. Die mongool weet dat die auto niet gekeurd is en hij IS de rede dat zijn meisje word gearresteerd. Een paar tyfus klappen kan hij krijgen.

StijlvolRechts | 26-02-13 | 20:19

@slipsnifter.... Verkeersagenten bestaan niet.
.
Die ene is gewoon hoofdagent en kan gewoon meldingen draaien en is gewoon bewapend.

Nou. Jij weer

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:18

Als ze bij elkaar zitten, die verkeerspolities, dan is de mop van het jaar dat ze flitsen op de A2, 5-baans, met een 100 km/u grens.

Voor dat soort sukkels weet ik nog wel iets leuks. Kan ik hier niet plempen, maar heel gezellig zal het niet worden.

Sjeez, wat kan ik me opwinden over die Vollidioten! Meer dan dieven zijn het niet, in dienst van de overheid.
Wat ik al eerder zei, dus het zal wel waar zijn.

Itzamná | 26-02-13 | 20:18

Irritante kereltje dacht een punt mbt APK en auto in buitenland te hebben voor zijn oude Mercedes wrak:
www.youtube.com/watch?v=Zmr3XNy2SCk

Had zichzelf een hoop ellende kunnen besparen met een ritje Sevilla: www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/10/16...

Dat die milieu onvriendelijke Femke Halsema bak maar voor altijd in het depot mag blijven staan..

Bo Dreksma | 26-02-13 | 20:17

Koninging Beatricks | 26-02-13 | 20:14 |
Bij haar wel, dan blijft het niet bij koffie.

Watapatja | 26-02-13 | 20:17

gosertje heeft volkomen gelijk, die klootzakken MOETEN zich legitimeren. Vervolg bekend?

charissa | 26-02-13 | 20:17

Itzamna laat je behandelen man. Kun je je boete niet betalen met je uitkering ofzo? Of ben je nog een puber.

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:16

Koninging Beatricks | 26-02-13 | 20:14

Ik denk het niet. Ik was nog voor het inschenken vertrokken.

brutus68 | 26-02-13 | 20:16

spikkelpik | 26-02-13 | 20:11 |
Er is maar 1 ding leuker dan agentje pesten, stadswachtje treiteren namelijk. Is toch een vorm van voldoening om zulke mislukkelingen ondersteboven te lullen. Bijna zo goed als een orgasme.

Watapatja | 26-02-13 | 20:16

@chiel_labiel | 26-02-13 | 20:12
Verkeersagenten zijn trouwens geen echte agenten, mogen minder en zijn ook niet gewapend.
Dus die komen sowieso niet op een melding af.
Nou jij weer.

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:15

Zouden er mensen zijn die vaker dan 1 keer bij meneer en mevrouw Irritant op de koffie gaan ?

Koninging Beatricks | 26-02-13 | 20:14

" Ik mag filmen!! " klonk een beetje als mijn kleine neefje die niet naar bed wil.

Iknietsnap | 26-02-13 | 20:14

Reken maar dat die verkeersagenten geen Turkenferrari (Mercedes 190D) of een BMW uit het jaar nul aanhouden waarin gaan autochtonen zitten.

Schei toch uit, iedereen weet dat. Behalve dom zijn ze ook nog laf.

Zo'n lul komt 's avonds thuis en zegt tegen z'n vrouw: Weet je schat, vandaag heb ik weer 20 auto's aangehouden, vol met autochtonen. Leverde me een kleine 2K op!

De fucking lutser.

Itzamná | 26-02-13 | 20:13

A.Green | 26-02-13 | 20:11 |
b. Op verzoek daartoe. De filmer verzoekt er meermalen om. Ik zie je punt niet?

FustViking | 26-02-13 | 20:13

@ratim | 26-02-13 | 19:24
zak hooi. houd je bezig met boeven vangen, dan krijgen de burgers vanzelf steeds minder een hekel aan jullie.

GekkeDave | 26-02-13 | 20:12

Kudt wouten, parasitaire eenstrepers.
Oh wat houden die wouten er niet van gefilmd te worden, want dan kunnen zij namelijk niet massaal de regels aan hun laars lappen.

The Russian | 26-02-13 | 20:12

Bloedirritant mannetje, maar hij weet wel wat zijn rechten zijn. We leven wel in een landje waar respect voor de platte petten zeer minimaal is, en daar is een reden voor. De reden is de manier waarop de platte petten hun "dienstverlening" doen. Dit is een pokkeventje.... maar dat pokkeventje heeft rechten.

wim kokring | 26-02-13 | 20:12

@slipsnifter heb jij enig idee hoe weinig politie er bij de weg is? En dan heb ik het niet over de randstad.

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:12

Je weet dat je APK verlopen is, en je weet dat ze je hier hoogstwaarschijnlijk voor aanhouden. Waarom ga je dan nog als een nichterig mannetje ( want dat is de stem, pure homofiele ) zo lopen zaniken om die legitimatie. Het is gewoon even lekker irritant willen doen van "kijk mij ik weet wat mijn rechten zijn". Als iedereen zich maar als deze sneue vent gaat gedragen dan kunnen we maar beter weer de rechten afschaffen.

spikkelpik | 26-02-13 | 20:11

Je moet inderdaad wel de regels volgen. Maar ik had als agent binnen die regels wel net zolang terug getreiterd. Desnoods alles uit de kast om zoveel mogelijk bekeuringen te geven.

roze_bril | 26-02-13 | 20:11

Dit is een sprekend voorbeeld van de communicatieve onvermogens in de Nederlandse samenleving. Het lijkt godverdomme wel of er alleen nog maar autisten onder de Nederlanders zijn. Dit soort clownesk gesukkel in het openbare leven is de reden dat we onder de voet worden gelopen door buitenlanders.
Ik zou zeggen, harden the fuck up!

Mouth Of The South | 26-02-13 | 20:11

@Ratim
Irritant lijertje.. Ja een agent in uniform moet zich desgevraagd legitimeren. MAAR, het moet geen spelletje worden waarin de burger de regie overneemt.
De regie ligt bij de politie. Of je het nou leuk vind of niet.
------
Ik schommel ongelofelijk heen en weer tussen gevoelens van moord en doodslag op dat joch en het feit dat het joch misschien gelijk heeft in dat de politie zich des gevraagd dien te legitimeren. Zo als een andere commenter het al opmerkte: het kan ook iemand zijn die zich voordoet als agent. Overigens zou ik aan de ene kant wel willen dat ik zo overtuigd zou zijn van mijn gelijk dat ik er ook stalen testikels door zou krijgen. Maar helaas. Anyway, hoe onderscheid je 'het spelletje' van het legitimeren? Ik zou graag willen weten wie wat fout heeft gedaan en waarom. Wil je uitleggen?

appeltjesgroeneweide | 26-02-13 | 20:11

De ambtenaar legitimeert zich met het legitimatiebewijs dat aan hem is verstrekt:

a. bij optreden in burgerkleding ongevraagd, tenzij bijzondere omstandigheden dit onmogelijk maken, en
b. bij optreden in uniform, op verzoek daartoe.

Nergens staat wanneer de ambtenaar dit moet doen, sukkel praat dus poep (en iedereen die vind dat hij een punt heeft).

Ik hoor graag van iemand die kan aantonen waar in de wet, regelgeving of casus waar een periode is aangeven wanneer een agent zijn ID moet tonen.

A.Green | 26-02-13 | 20:11

Iemand die bij de verkeerspolitie zit... het laagste van het laagste.
Weten niks, kunnen niks, behalve boetes uitschrijven.

Draagt geen moer bij aan welke veiligheid dan ook. Die sukkels hebben niet eens door dat ze voor het MvF werken.

Ik zie het als tuig van de richel, kan iedereen het mee oneens zijn, prima. Groter gajes is nauwelijks te vinden.
Daarvoor hoef je niet eens sympathie te voelen voor de burgers uit dit filmpje, is totaal irrelevant.

Zet u dat maar in de krant meneer. Verkeersagenten = Tuig.
VMBO-tuig.

Itzamná | 26-02-13 | 20:10

@chiel_labiel | 26-02-13 | 20:04
Komop nou, hoe vaak gebeurt het niet dat ze niet op komen dagen na een melding.
Soms zelfs niet na meerdere keren bellen.

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:09

@Dirkmans | 26-02-13 | 19:17
ja lul, hoe weet je anders of het geen bondtkraagjes zijn die uit zijn op je geld...

Oh wacht!!!

GekkeDave | 26-02-13 | 20:09

Je krijgt toch automatische een acceptgiro toegestuurd als je APK verloopt?

Andersom dag | 26-02-13 | 20:07

fredflange | 26-02-13 | 19:57 |
Ik zou het met je eens zijn geweest als ik niet eens een keer op een middag zat te werken en dacht: Shit, dochter uit school halen (zij toen 5, 2 km verderop). In de auto gesprongen, was toch nog iets te vroeg, parkeer langs de kant, doe gordel af en steek een peuk op. Op dat moment klopt een agent aan die vraagt waarom ik zonder gordel reed. Dat doe ik nóóit. Daarna werden mijn papieren en legitimatie gevraagd terwijl ik een soort van in pyjama in de auto zat. Of ik uit wilde stappen. Ik wilde de peuk uitdrukken in de asbak maar dat ging niet snel genoeg en ik werd uit de auto gesleurd. Op dat moment ging de school uit en de kinderen zagen mij op de grond liggen met twee agenten in mijn nek. Ik had niets gezegd en niets gedaan. Om een lang verhaal kort te maken, kostte dat rondje dochter bij school ophalen mij bijna 700 piek: verzet bij arrestatie, niet kunnen legitimeren, geen autopapieren, beledigen van ambtenaar in functie (ja, ik had inderdaad "godverdeteringknaker" gezegd).

Had ik dát maar gefilmd. Ik word er nu, 6 jaar later, nog giftig om, godverdeteringkanker. En dat in een slaperig dorpje in het Groene Hart.

FustViking | 26-02-13 | 20:05

@itzamna leuk dat je het zegt.
Die agenten waren ook liever in Oosterhout, maar ze waren druk met een dierenambulancebroederbijrijder die zijn recht wilde halen. Helaas waren daar drie politie mensen twee uur druk mee.

Gelukkig waren er nog zat burgers in Oosterhout die getuige waren en die daadkrachtig optraden bij de mishandeling.

Oooh nee wacht.... Ze keken toe hoe iemand bijna dood werd getrapt.

chiel_labiel | 26-02-13 | 20:04

Ik geef hem gelijk, erg leuke vriendin trouwens.

Slipsnifter | 26-02-13 | 20:03

'Bijrijder dierenambulance'......
Is dat een indicatie voor de staat van de natie?

Einde van de Domheid | 26-02-13 | 20:03

Serieus wat een irritant kut gast.... Wel of niet in zijn recht normaal doen kan je ook... Doe niet zo simpel om legitimatie te vragen van die agenten, hij weet maar al te goed dat het gewoon officiële agenten zijn en dan zo irritant doen.... Jezus was een graf kind.

3e Keizer | 26-02-13 | 20:02

Het lijkt mij getuigen van goed burgerschap als je verkeerspolities gewoon negeert, verrot scheldt en overigens alles doet wat hun dag gaat verpesten.

't Zijn gewoon belastinginners, rovers in dienst van de overheid.

Kunnen we prima zonder, oprotten met dat tuig en hun debiele flitscameraatjes.

Itzamná | 26-02-13 | 20:02

Deze lompe, narcistische aansteller had zichzelf, zijn vriendin en deze agenten een boel hoofdpijn kunnen besparen door gewoon mee te werken.

Je kan zeggen dat hij zijn rechten gebruikt, ik opper dat hij deze misbruikt om zichzelf belangrijk te voelen.

En het is nog een druktemakertje ook.

Zure_Kwark | 26-02-13 | 20:02

@ spooked, bewaar dan ook deze link: zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?...

zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?...

vraag die beantwoord dient te worden is of er ten tijde van de aanhouding van de verdachten sprake was van bijzondere omstandigheden.

Een auto langs de weg en een schreeuwende dronken jongeman zou zomaar kunnen vallen onder bijzondere omstandigheden...

kortom, je kan evt later bij de rechter aanvechten of het OM ontvankelijk is. De jongeman in het filmpje heeft verder geen gelijk, want je kan dat niet bij de betreffende agent aanvechten. Je moet evengoed vorideringen opvolgen.

Dirkmans | 26-02-13 | 20:01

Blij dat ik geen agent was. In ieder ander land dat iets Zuidelijker gelegen is in Europa, had zo'n snotneus al een enorme rottrap gekregen. Wat een trieste vertoning...

salsaparilla | 26-02-13 | 20:00

Die irritante gek met zijn cameraatje heeft natuurlijk wel gelijk, maar om je gelijk te bewijzen en dan en passant je wijf mee te laten nemen omdat je zo graag wil laten zien dat je de wet kent, hmmmmmmm

de gouwe gast | 26-02-13 | 19:59

Die burger heeft volkomen gelijk door die onnozele agenten te wijzen op hun plichten. Alsof zij alleen maar rechten hebben.

Waren ze maar zo actief, die agenten, in de buurten waar mensen worden doodgeschopt, oude vrouwtjes van hun tasjes beroofd en elke willekeurige, blanke, vrouw voor hoer wordt uitgemaakt.

NL anno 2013, politie kiest easy targets - op kosten van de easy targets.
Fascisten, meer niet.

Itzamná | 26-02-13 | 19:59

@FustViking, ik ben het helemaal met je eens dat de politie zich gewoon aan de regels moet houden. Maar in dit geval gaat het om een onnozele verkeersboete. Dat moet toch zeker op een vriendelijke normale manier opgelost kunnen worden, zonder gelijk op je strepen te gaan staan.

fredflange | 26-02-13 | 19:57

Hoewel het kereltje waanzinnig irritant is, heeft hij wel gelijk. Het is een beetje zeuren en zuigen wat hij doet, maar de betreffende agenten dienen zich gewoon te legitimeren.

brutus68 | 26-02-13 | 19:57

Eigenlijk moet de APK afgeschaft worden, net als het voeren van verlichting.
Het verkeer wordt veel te veilig en de levensverwachting te hoog.
Allemaal onzin regels. In landen als Rusland of Turkije heb je echt niet meer doden in het verkeer dan in Nederland.
Onzin dat de politie hier tijd in steekt.
En als je kind dood gereden wordt maak je toch gewoon een nieuwe....

chiel_labiel | 26-02-13 | 19:55

Wat een droeftoeter, kereltje! zorg gewoon zorgen dat je verlichting in orde is, en je APK optijd geregeld is, en je papieren bij hebt, dan wordt je ook niet aan de kant gezet en heb je geen probleem.

Sweepr | 26-02-13 | 19:54

"Waarom zet u mij aan de kant?"
"Omdat u zich niet wilt legitimeren."

VMBO'ers bij de politie FTW!

HetMannetje! | 26-02-13 | 19:51

Politie is soms tuig van de richel, ze denken alles uit te kunnen vreten en er mee weg te komen, want iedereen gaat er automatisch vanuit dat het dan wel snor zit, hulde voor de filmer, het machtige wapen van de burger.

Terpen-tijn | 26-02-13 | 19:51

Zelfs die seniele fruitvlieg heeft rechten, waaronder stemrecht. Het moet godverdomme nie gekker worden nie

Yabadabedoe | 26-02-13 | 19:51

Wat een Nazi gedrag van de politie!
Lijkt Duitsland van de jaren 30 en 40 wel!

r04drunn3r | 26-02-13 | 19:50

Het feit dat deze gozer met zijn stemmetje uitstekend op de hoogte is van zijn rechten betekent nog niet dat hij, zoals sommigen hier wensen, een nekschot verdient. Het is namelijk precies dát wat onze rechtsstaat onderscheidt van de zandbakken in het Midden-Oosten en zo nog wat landen: ook de overheid heeft zich aan de regels te houden, anders werkt het systeem niet meer. Deze vent staat volledig in zijn recht en heeft groot gelijk, hoe irritant hij ook moge zijn. Iedereen die het daar niet mee eens is wens ik een enkeltje tijdreis naar de DDR, stelletje lamlullen.

Alsof de popo zich altijd aan de regels houdt... laat me niet lachen.

FustViking | 26-02-13 | 19:50

Aangezien de lange lat erover niet mag 6 uur vastzetten en auto in beslag nemen. Mankeert vast nog meer aan de auto waardoor die de weg niet meer op mag.

Lekker hoor aan je burgerrechten vasthouden.

De prijs voor dit alles:
- 6 uur van je leven verspild op het politiebureau
- Paar stevige prenten
- Stallingskosten wrak
- Ophaalkosten wrak

Gratis tip voor de filmende eikel:
Volgende keer het akkefietje laten afhandelen door je schattige vriendinnetje, hadden jullie vast door mogen rijden na in orde maken verlichting.

Bo Dreksma | 26-02-13 | 19:50

Jezus, wat een irritant dronken ventje. De politie pakt het ook niet echt handig aan. Ze hadden vanaf het begin moeten zeggen dat hij zijn kop moest houden. Ze hadden de bestuurder wat te vragen, en hij moet daar netjes buiten blijven en wachten tot hem wat gevraagd wordt.

denoorman | 26-02-13 | 19:50

@ren-forrest-ren-e 19:46: Ga die gevechten aan die je kan winnen. Niet irritant doen met een leuk "ha ha jij MOET je legitimeren", opzichtig filmen, en op alle manieren tegenwerken. Gewoon meewerken en ondertussen alles ongezien opnemen (op audio). Doe ik altijd als ik met een ambtenaar van doen heb, trouwens. Bijna nooit nodig maar soms razend handig.

Muxje | 26-02-13 | 19:49

Politie heeft in het algemeen vaak moeite met het tonen van ID.
Toen ze eens bij mij aan de deur stonden (voor de vorige bewoner schijnbaar; ze wilden me niet zeggen waarom) waren ze ook niet bereid om mij ID te tonen, toch zelf maar even me ID laten zien want dat gezeik wil ik niet aan me deur. Daarvoor -1 voor politie en -1 voor het misselijke mannetje.

SirHammerlock | 26-02-13 | 19:49

Het was weer druk op de apenrots.

Red mij niet | 26-02-13 | 19:48

Die agenten hebben gewoon keurig gehandeld. Treffen een auto aan met kapotte verlichting en verlopen APK. Dit is hun werk en voorkomt dat u en ik van de weg worden gereden door een lutser zonder remmen of gladde banden. Dus de bestuurster verdient gewoon een bekeuring en moet hiervoor haar ID tonen. En nee, dit is geen spelletje van 'jij eerst'. Dat die balpluis zich er zo mee bemoeit, en allerlei eisen gaat stellen is buiten proporties en maakt de situatie tot een klucht. En nee, dit was niet op initiatief van de keurig blijvende agenten. Alleen heel erg zonde van de tijd die ze in dit tokkie-duo moesten stoppen, maar nogmaals, dit was niet hun keuze.

datzegik69 | 26-02-13 | 19:48

Dit vind ik dus een baas.

Bono | 26-02-13 | 19:48

Adhd-er is z'n ritalin vergeten?? Goejendag, je zult als agent toch zo'n pipo tegenkomen zeg...

Rest In Privacy | 26-02-13 | 19:47

Ik moet wel zeggen dat de politie wel wat ontspannender mag zijn. Als hij wil dat je je legitimeert dan doe je dat gewoon.
Die vrouw heeft er recht op om de legitimatie te zien.

Wie goed doet die goed ontmoet en wie zeurt wordt bekeurd.

chiel_labiel | 26-02-13 | 19:46

Goed dat hij het filmt. Maar hij heeft wel geluk gehad. De laatste keer dat ik dat deed ben ik beschuldigd en bekeurd voor het met de dood bedreigen van een agent. Dit had hij volledig uit zijn duim gezogen, puur omdat hij het irritant vond dat ik aan het filmen was. Helaas was ik op dat moment alleen dus kon ik het tegendeel niet bewijzen. Die agentjes/henneptelertjes/swingers zijn stakkers. Allemaal!

ren-forrest-ren-e | 26-02-13 | 19:46

De agenten hadden ook gewoon een stopteken kunnen geven en bij het eerste contact even kunnen melden dat er een lampje defect was. Ze hadden zich vervolgens netjes kunnen legitimeren en kunnen vermelden dat de APK verlopen was en dat het voertuigje daar even moest blijven staan. Allemaal zonder problemen. Niets aan de hand. Bekeuring uitschrijven en ieder zijn weg.

De volgorde in dit filmpje klopt totaal niet. Zal wel komen omdat tegenwoordig elke opgeschoten vmbo'ert, die graag op een segway wil rondknorren met een gun op de heup, bij de pliesie kan. Vroeger had je er nog gewoon HAVO voor nodig en dat verschil is nog steeds duidelijk merkbaar als je te maken hebt met een oudere agent. Dan is er ineens rust en redelijkheid en een juiste gang van zaken.

Dat die gozurj filmt en irritant doet is niet de issue.

Kromst | 26-02-13 | 19:46

het ventje heeft wel een ontzettend hoge irri-factor.
dat vind ik echter ook van onze sterke arm der incassoparasieten (in het algemeen dan, niet in het bijzonder in dit filmpje).
rest nog de kip-ei vraag...

jemagookniksmeer | 26-02-13 | 19:45

"Vervelende" mensen moet je koesteren.

Liberty Wolfe | 26-02-13 | 19:44

Luiser vanaf 6:15.

Net een klein kind dat zijn zin niet krijgt. Volgens mij heeft hij een geestelijke beperking o.i.d.

Loghuis | 26-02-13 | 19:42

Wat verwacht je dan? Met het gemiddeld maandloontje van een straatagent trek je nou niet bepaald de grootste lichten aan. Vraag me wel af of ze op de politieschool soms ook inHolland praktijken er op na houden?

Binnenbaan | 26-02-13 | 19:42

Hulde voor deze "vervelende" burger. Laat de politie maar zo vervelend doen tegen hoofdschoppertjes, frauderende bankiers of gestresste bontkraagjeugd.

kapotte_stofzuiger | 26-02-13 | 19:40

Slechte reclame voor de mierenambulance

Hans Otjens | 26-02-13 | 19:39

En zo zie je maar weer, we worden allemaal slimmer met de LOI.

Watapatja | 26-02-13 | 19:39

SyntaxError | 26-02-13 | 19:37 | + 0 -

Gelijk hebben is niet altijd gelijk krijgen.

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:39

Wat een super kansloos figuur -_-.

Thomasz | 26-02-13 | 19:39

Inderdaad een irritante mafwaus deze filmert. Echter heeft hij wel een punt. Ik had netjes mijn pasje laten zien, ze uit laten stappen en deze flapdrol aangehouden voor obstructie van een justitieel onderzoek. Nederland wordt steeds slimmer dankzij de LOI. Nu de politie nog!

Tukker | 26-02-13 | 19:39

Jezus, het is net de Brilsmurf. En dan nog het lef hebben om dit online te zetten. Kent hij geen schaamte?

Mouth Of The South | 26-02-13 | 19:38

Filmpje niet gestart, weet het onderhand wel. Tsja.
rechtvaardigerechter | 26-02-13 | 19:13 | + -7
Wat snap de reaguurder niet? Pfff

rechtvaardigerechter | 26-02-13 | 19:38

Dirkmans | 26-02-13 | 19:34 |
Iedereen die namens een organisatie, dus ook de meteropnemer of collectant, optreedt, dient zich op verzoek te legitimeren.

Watapatja | 26-02-13 | 19:38

Wat een irritante lul. Dit is zijn YT account. Moet je zijn antwoorden eens lezen bij die filmpjes. Ventje gaat het nog heel moeilijk krijgen.
www.youtube.com/user/tsmolders?featur...

fredflange | 26-02-13 | 19:37

Ok .. hij is irritant, maar hij heeft gelijk !
Vooral dat laatste stuk waar de wouten die auto niet even op een veiligere plaats willen parkeren en hem geen lift willen geven naar het buro is eigelijk geweldig.

SyntaxError | 26-02-13 | 19:37

Peter_K | 26-02-13 | 19:33 | + 0 -

Burgers zijn ook een probleem geworden want er lopen wat idioten rond in Nederland.

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:37

Voor de rest: een occupy-er heeft nooit gelijk, zelfs niet als hij gelijk heeft.
Muxje | 26-02-13 | 19:33
Het zal wel aan mij liggen, maar de link naar met occupy zie ik niet.

spooked | 26-02-13 | 19:37

Het kan dan wel een iritante eikel zijn, hij heb volkomen gelijk. En als hij het niet gefilmt had was hij gewoon het bokje, want het is hun woord tegen de zijne, dus je verliest het gewoon.

God |Bestaat Niet | 26-02-13 | 19:37

Het joch kan dan wel irritant overkomen, maar de politie maakt de meeste fouten. (deur openen, moeilijk doen over legitimatie en het filmen willen verbieden)

Terpen-tijn | 26-02-13 | 19:37

Altijd eerst legitimatie van agent vragen, dan weet je tenminste zeker dat je boete ook krijgt, ipv mogelijk een waarschuwing.

Gadget | 26-02-13 | 19:37

Nou ben ik geen politievriend, maar kan iemand (liefst een man of 4, 5) die irritante gozer even een schop voor zijn kop geven terwijl hij op de grond ligt, of zo? (in plaats van een neqschot)

Jan Gordelroos | 26-02-13 | 19:36

Enerzijds is hij super irritant, anderszijds snap ik niet dat de agent aan de deur van de dame niet gewoon zijn legitimatie toont en vertelt dat ze aan de kant zijn gezet vanwege een verlopen APK en niet werkende verlichting. Zo moeilijk was dat nou toch ook niet geweest voor de agent??

MDA | 26-02-13 | 19:35

Mensen kennen tegenwoordig te goed hun rechten en te slecht hun plichten en verantwoordelijkheden.
Daarom is het zo'n bende in dit land.

chiel_labiel | 26-02-13 | 19:35

Mensen kennen tegenwoordig te goed hun rechten en te slecht hun plichten en verantwoordelijkheden.
Daarom is het zo'n bende in dit land.

chiel_labiel | 26-02-13 | 19:35

Lol! Hij klinkt een beetje als Arjen Lubach.

Pastor Sippenhaft | 26-02-13 | 19:35

De wet is er ook voor irritante ventjes. En de politie moet de wet handhaven. De politie zit fout.

De Geus | 26-02-13 | 19:35

Wat een idioot die filmer. Denkt hij soms dat het neppe agenten zijn dat hij hun legitimatie wil zien?
Beter stop je met dit soort achterlijke filmpjes maken. Je zet jezelf alleen maar voor schut.

Loghuis | 26-02-13 | 19:34

djoelie | 26-02-13 | 19:30 | + 0 -
Agenten dienen in uniform zich op eerste verzoek aan IEDEREEN te legitimeren en zonder uniform zonder dat verzoek. Dat nalaten is een ambtsmisdrijf. U praat poep.

Feynman | 26-02-13 | 19:34

@watapatja

als je die link van infopolitie bedoelt, daar staat net als in de wet, niet dat een agent zich EERST moet legitimeren, een agent moet zich desgevraagd kunnen legitimeren maar dit kan door feiten en omstandigheden uitgesteld worden door de agent. Bijvoorbeeld de omstandigheid dat ze eerst iemand arresteren of dat de burger een vordering negeert en de agent eerst zorgt dat deze wordt nageleefd.

Dirkmans | 26-02-13 | 19:34

Misschien staat ie in z'n recht en weet ie het hele rechtboek uit z'n hoofd, maar laat hem eerst maar eens leren wat wederzijds respect inhoudt

Willem Drinschoeven | 26-02-13 | 19:33

Dat grietje is aangehouden door het gedrag van deze wijsneus. Politie mag je zonder reden staande houden op grond van de wegen verkeerdswet. Ze mogen dan je papieren inzien.
In dit geval was een verlopen APK de reden.
Dit mannetje heeft waarschijnlijk tegen z'n meisje gezegd nuet mee te werken. Dom, want dan wordt je aangehouden.

ratim | 26-02-13 | 19:33

@spooked 19:26: Een bekeuring voor 7 km te hard is een systeemfout, niet de fout van een agent. Die ga ik dus ook niet lastig vallen met dit soort gezeik als ze me een prent geven.

Voor de rest: een occupy-er heeft nooit gelijk, zelfs niet als hij gelijk heeft.

Muxje | 26-02-13 | 19:33

De politie is allang geen wetshandhaver meer, maar een machtsinstrument van het boeventuig in Den Haag om er nog meer belastingcenten mee uit uw portemonnee te roven. Hoe irritant de cameraman ook mag zijn, de politie is echt je vriend niet. Aanhouden zonder reden te vermelden en weigeren je te legitimeren = opbokken of je miezerige kutbaantje verliezen.

Bertus Betonsloper | 26-02-13 | 19:33

Dit land heeft een groot politieprobleem. Die organisatie kan werkelijk niets.

Peter_K | 26-02-13 | 19:33

Meneer mag irritant ter ore komen, maar heeft gelijk.

Een agent moet zich altijd op verzoek legitimeren, anders zou het ook onmogelijk zijn om een klacht in te dienen bij het slecht functioneren van een agent.

Irritatie terzijde snap ik ook niet zo goed waarom deze agenten zich niet gewoon even legitimeren en, zoals Chesh hierboven al zei, even tekst en uitleg geven. Klaar.

De politie is er voor de burger tenslotte, en de burger dient ook op de hoogte te zijn. Ik zou eerder de kudos aan deze meneer en de bestuurder geven.

Anoniemtje | 26-02-13 | 19:33

Al die reclames die de politie maakt word nu in een keer weer verpest.. Wat zullen die balen zeg!

Hmmja | 26-02-13 | 19:33

Wat een irritant ventje. In Noord-Korea had hij allang een nekschot gehad.

GeForce | 26-02-13 | 19:33

Irritant ventje, met een bijzonder mooie vriendin, dat dan weer wel.

En toch heeft hij volkomen gelijk, het is goed dat er mensen zijn die oom agent af en toe op hun plichten en omgangsvormen wijzen. Al is de wijze waarop wellicht anders dan ik het zelf zou doen.

koolteer | 26-02-13 | 19:33

De politie zoekt steeds vaker de randen van de wet op. Het verschil tussen normale burgers en criminelen wordt steeds slechter gemaakt. Onze vrijheden worden ingeperkt door slecht opgeleide agenten, die getraind worden om zo autoritair mogelijk over te komen zonder zichzelf met de wet te begrenzen of respect afdwingen door zorgvuldig, maar daadkrachtig te handelen.

Filmen door burgers zou verwelkomd moeten worden. Als je niet gefilmd wil worden, loop dan niet in een Westers land over straat en kies geen publieke functie. Filmen is de ENIGE manier voor controle op de gezagdragers van de overheid. Anders krijg je van die onzin acties van agenten die fout zitten en verklaren honderden keren dingen gevorderd te hebben. Als burger sta je 1-0 achter bij de rechtbank door het ambtseed principe.

Geniale Amerikaanse versie van dit filmpje: www.youtube.com/watch?v=Ifv5qfuXmKQ

Feynman | 26-02-13 | 19:33

mothersfinest | 26-02-13 | 19:30 | + 0 -

Hij doet gewoon zijn werk.

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:32

djoelie | 26-02-13 | 19:30
Moeilijk he? lezen.

spooked | 26-02-13 | 19:32

Hij heeft een hoop lol, agentje treiteren, voor € 120 boete.

Watapatja | 26-02-13 | 19:32

Wat een irritant ventje. Vreselijke betweter, alleen maar om te zuigen.

mijntweecent | 26-02-13 | 19:32

@Eurotokkie das zeker waar en je moet ook altijd voor jezelf opkomen. Maar ik handel dingen meestal liever snel af. Kan je weer verder in plaats van de volgende dag een lift vanaf het bureau te moeten gaan regelen.

Chesh | 26-02-13 | 19:31

Agenten hoeven zich niet aan de jongen te legitimeren. Ze hebben niks met hem te maken. Alleen met de bestuurster van de auto. En die vraagt niet om legitimatie, dus hoeven ze dat ook niks te doen.

djoelie | 26-02-13 | 19:30

@spooked gewoon betalen en snel weer vergeten. Boeiend tis maar fucking geld.

Chesh | 26-02-13 | 19:30

-weggejorist-

mothersfinest | 26-02-13 | 19:30

Lachen, dit ga ik morgen bij m'n vrienden van de Gendarmerie proberen! *telt tanden*

KL666 | 26-02-13 | 19:29

Chesh | 26-02-13 | 19:26 | + -1 -

Ach er zijn altijd idioten die denken dat het recht aan hun kant staat.

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:29

Dirkmans | 26-02-13 | 19:26 |
Verwijzing staat in topic.

Watapatja | 26-02-13 | 19:29

Nou lijkt me simpel, vorderen id kaart te geven. Wil hij eerst de legitimatie van de agent zien dan verstrekt hij al niet op eerste vordering zijn id kaart. Hoppa eerste boete weer binnen.
Sneu links volk moet je met hetzelfde regelneuk systeem terug pakken. Controle ruitewisvloeistof/kentekenplaat verlichting/geluid richtingaanwijzers/enz enz enz

chiel_labiel | 26-02-13 | 19:28

@ratim | 26-02-13 | 19:24
Man, ga flitsen.

Dmitri Dmitrievitsj | 26-02-13 | 19:27

De meeste zeiken die jongen wel af, maar ik wil jullie nog weleens horen als er weer een bekeuring op de mat ligt voor 7 km te hard gereden op weg naar het werk.

spooked | 26-02-13 | 19:26

Wat Keihardium al zegt. Een agent hoort eerst aan te kunnen tonen dat hij ook daadwerkelijk een agent is. Die man is irritant maar tegelijkertijd wordt er ook geen poging gedaan om antwoord te geven. Dan zou ik ook een beetje recalcitrant worden.

die ene van daarzo | 26-02-13 | 19:26

Gruwelijk irritante gozer en hij had nog ongelijk ook. Zij was in overtreding en daarmee mag zij om ID vragen hij niet. Had ik als agent wel de eer aan mezelf gehouden en gewoon even tekst en uitleg gegeven met een ID erbij. Maar gelukkig ben ik geen agent.

Chesh | 26-02-13 | 19:26

@ kaas de vies

Wetsartikel graag waarin staat dat de agent in uniform zich eerst moet legitimeren.

Dirkmans | 26-02-13 | 19:26

@XaaD666 | 26-02-13 | 19:22
Ah, op uw nick kon ik even niet meer komen. Was heus een leerzaam filmpje. Een irritant stemmetje is bij mijn weten nog geen reden om alle formaliteiten vanwege de overheid cq de politie maar te laten varen. Maar misschien kunt u het uitleggen.

Dmitri Dmitrievitsj | 26-02-13 | 19:26

Elmauro | 26-02-13 | 19:08 | + 10 -

Ja vluchten is de beste oplossing.

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:26

De enige reden dat die agenten zo 'netjes' blijven is omdat die bloedirritante gast filmt. Doe er je voordeel mee.

CoJoNes | 26-02-13 | 19:25

Tim , ga eens met je auto op vakantie naar de Oekraïne.
Daarna omhels je al deze agenten.

Rijole | 26-02-13 | 19:25

Zo joh, wat een irritante zak stront. Bek houden of een gummiknuppel in je porem, eikel.

John Dough | 26-02-13 | 19:25

@brutus68 | 26-02-13 | 19:24 | + 0 -
Wat maakt dat nou uit? Hij staat in zijn recht.

Kaas de Vies | 26-02-13 | 19:25

Irritant lijertje.. Ja een agent in uniform moet zich desgevraagd legitimeren. MAAR, het moet geen spelletje worden waarin de burger de regie overneemt.
De regie ligt bij de politie. Of je het nou leuk vind of niet.
En die reaguurders die erover vallen dat 'ongevraagd' het portier wordt geopend: zeik niet. Dat mag gewoon, een auto is geen woning.
Het is de toon die de muziek maakt zeg ik altijd.
U vraagt, wij draaien.
Fijne avond verder!

ratim | 26-02-13 | 19:24

Wat een vervelende dreinstem heeft die zeurhippie.

brutus68 | 26-02-13 | 19:24

duitse herder | 26-02-13 | 19:23 | + 0

Dan spoort het hele land toch niet?

ElMatadero | 26-02-13 | 19:24

Dus niet alleen marokkanen gedragen zich zo , die doen ook altijd moeilijk bij een aanhouding.

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:24

Wat een klote stem heeft die gozer, die heeft -ie niet zomaar.

landlopertje | 26-02-13 | 19:23

Als agenten Waldkorn, Artell en die andere intellectueel uitgedaagde reaguurder uit het kopschoppertopic van gisteren klaar zijn met fietsers met knipperend achterlicht bekeuren gaan we horen wat dat meisje fout heeft gedaan.

Dmitri Dmitrievitsj | 26-02-13 | 19:23

Half nederland spoort niet... die andere helft is al vertrokken

duitse herder | 26-02-13 | 19:23

Ik kreeg er de rrrrrrrrrrrr van.

ElMatadero | 26-02-13 | 19:23

Wat een oen, grote bek en dan een verlopen APK.
Maar filmen op de openbare weg MAG.
Altijd!

Terpen-tijn | 26-02-13 | 19:22

Randall Flagg | 26-02-13 | 19:20
En zo is het, politie heeft een voorbeeld functie.

spooked | 26-02-13 | 19:22

@Randall Flagg | 26-02-13 | 19:20 | + 1

Op SBS elke zondagavond inderdaad..

TimmaiP | 26-02-13 | 19:22

Wat een piemel die filmert, met z'n vrouwenstemmetje. Complete tijdsverspilling.

XaaD666 | 26-02-13 | 19:22

@datzegik69 | 26-02-13 | 19:20 | + 0 -
Waarom volgen ze gewoon de regels niet? Zoals ik in een andere post al zei.

Gewoon raampjes dicht, deur op slot en doorrijden naar eerst volgende politiebureau.

Kaas de Vies | 26-02-13 | 19:21

Knap van de agenten dat ze zo netjes blijven. Alleen luisteren naar deze irritante kwal deed mijn bloed al koken.

Rechtsvoorlinks | 26-02-13 | 19:21

@spooked | 26-02-13 | 19:17 | + 0 -
De co-agent mag nooit een auto binnentreden zonder goede reden, vooralsnog zie ik m niet.

Kaas de Vies | 26-02-13 | 19:20

Hoewel een irritante flapdrol, heeft hij wel een punt. Hoe moeilijk kan het zijn als agent: je stelt je netjes voor (gewoon uit fatsoen), je laat je legitimatie zien, noemt de reden van staandehouding en verzoekt mevrouw en mijnheer om uit de auto te stappen. Ik snap die moeilijke houding van die agent niet hoor...

Randall Flagg | 26-02-13 | 19:20

Respect voor die agenten. Wat een geduld met die balhaar. Jammer dat hij met dit filmpje nog een podium krijgt ook.

datzegik69 | 26-02-13 | 19:20

Volgens mij is de filmer bijrijder en heeft er dus in principe niets mee te maken. Tegenover hem hoeven ze zich niet te legitimeren. Hij is dus alleen maar irritant.

The_Black_Knight | 26-02-13 | 19:19

Erjjj... dit is geweaun geweld! Erjjj...

Sjors_Carlin | 26-02-13 | 19:18

@Dirkmans | 26-02-13 | 19:17 | + 1 -
Dat is GEEN onzin.

Kaas de Vies | 26-02-13 | 19:18

En boeven vangen, is dat nog een idee?

Dmitri Dmitrievitsj | 26-02-13 | 19:18

Mooie copy-cat weer...

overVecht | 26-02-13 | 19:18

Dat irritante jochie staat helemaal niet in zijn recht. Hij doet alsof een agent zich EERST moet legitimeren, dat is onzin.

Dirkmans | 26-02-13 | 19:17

bewondering voor die agenten, heb niet verder gekeken dan de eerste 10 seconden en ik begon me al kapot te ergeren aan dat adhd'ertje

inktpot | 26-02-13 | 19:17

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:13
Hoezo? hij vraagt agent om legitimatie,agent weigert en collega opent ongevraagd de deur etc.
Er is geen sprake van een noodsituatie, dus oom agent dient zich gewoon te legitimeren.

spooked | 26-02-13 | 19:17

10 NL cops, 1 dirty harry type zou voldoende moeten zijn.

Andersom dag | 26-02-13 | 19:16

Wat een sukkel 1e klas. Met z'n debiele gedrag, de tering.

TLbuis | 26-02-13 | 19:16

Wat een irritante kloot viool zeg, dat taaltje met die rollende eeehhrrrrrrr. Complimenten voor de agenten, die hebben een geduld zeg, ik had daar inderdaad al lang de peper spray naar binnen gespoten, komende ze er van zelf uitrollen. Houden ze meteen die irritante waffel dicht.

dwar | 26-02-13 | 19:16

Hij heeft volkomen gelijk. Tuurlijk is het een irritant kut ventje. Maar de politie dient de bevolking en moet zich gewoon aan de regels houden.

Zekers zij.

En daar moet je Bakito met een rijbewijs niet op afrekenen.

Kaas de Vies | 26-02-13 | 19:16

WAT een engelengeduld voor deze bijdehante klootzack. Hij provoceert net zolang door totdat meneer agent iets fout doen en dan heeft meneer het op film. Vermoed dat het gedrag van deze maatschappijfobist ook ergens in de DSM-IV staat.

Collateral Piet | 26-02-13 | 19:15

De jongeman staat in zijn recht. Dat is een groot goed, maar op deze manier dergelijke rechten aanwenden is op z'n zachtst gezegd hinderlijk en denigrerend tegenover de agent.

Not Muhammad | 26-02-13 | 19:15

spooked | 26-02-13 | 19:11 | + 0 -

Wel een beetje zielig om op deze manier je gelijk te halen .

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:13

Wat een enorme treurwilg die filmert.. Wees een man en accepteer de boete, je zit zelf fout.. Wat een enorme Lutser.

klapmongeaul | 26-02-13 | 19:13

Heel vervelend inderdaad, maar hij heeft wel gelijk. Politieagent hervat zich later wel, maar het is gewoon de verkeerde volgorde zo. Al met al schijt irritant gedrag van beide partijen. Agent hoort daar boven te staan en netjes te legitimeren. Punt. Het komt gewoon nog te vaak voor dat criminelen zich voordoen als agent.

Keihardium | 26-02-13 | 19:13

Filmpje niet gestart, weet het onderhand wel. Tsja.

rechtvaardigerechter | 26-02-13 | 19:13

Je zal ze vriendin maar zijn

elmowaki | 26-02-13 | 19:12

Vermoeiend dit. Kan hier geen zero tolerance beleid voor worden ingevoerd? 2 tikken met de wapenstok en het gezeik is klaar.

__dictatuur | 26-02-13 | 19:12

Irritant kind.

skoennie | 26-02-13 | 19:12

Agenten zo lang mogelijk bezighouden is burgerplicht, in die tijd kunnen ze geen andere burgers beboeten.

Watapatja | 26-02-13 | 19:11

Het is moeilijk sympathie te hebben voor een eigenwijze schreeuwlelijkerd. Desalniettemin stond meneer in zijn recht, tenzij er al het één en ander is uitgewisseld voordat de camera begon, maar dat betwijfel ik.

Meeroever | 26-02-13 | 19:11

deujr digt.

pijnstiller | 26-02-13 | 19:11

Dju wat een irritante kloodzak.

Dwaaltaal | 26-02-13 | 19:10

Wat een stoere bink zeg. Die hebben we het liefst..

Koosjere Moslim | 26-02-13 | 19:10

ON-GE-LOOF-LIJK irritant ventje... Hulde voor die politie, die zo extreem stress bestendig is.... Blij dat ik daar niet stond

CoSZmiC | 26-02-13 | 19:09

Irritant kudtkind. Beetje pepperspray naar binnen, raampjes dicht en ze zijn er zo uit. Scheelt ook weer een paar collega's, die onnodig langskomen. Binnen 2 minuten opgelost en gelijk naar the next one. Onee, we leven in Nederland. Walgelijk dat discussiëren op dit niveau überhaupt mogelijk is.

PowerRanger | 26-02-13 | 19:09

Er is geen agent in Nl die weet waar de letters APK voor staan.

Watapatja | 26-02-13 | 19:08

cameratuig .

Eurotokkie | 26-02-13 | 19:08

Nu weet ik weer waarom ik uit NL weg ben...

Elmauro | 26-02-13 | 19:08

3?

AshleyJ"Ash"Williams | 26-02-13 | 19:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen