achtergrond

Geenstijl

Belgie vuurwapenland no. 1

AK-47 is da tool!Die Belgen toch. Lekker eten en goed bier jawel, maar ondertussen een relaxte wapenwet zodat iedereen die het wil er eentje kan aanschaffen. De minister van Justitie verklaarde vandaag dat er officieel 669.273 stuks in omloop zijn, maar aangezien de wapenregistratie lek is, zijn het er in werkelijkheid minimaal 2 miljoen stuks Op een inwonertal van 10,2 miljoen zijn dat nogal wat guns... Dus maak geen ruzie met een Belg, ze zijn rustig en soms wat stilletjes, maar dat zouden wij misschien ook wel zijn met een wapenarsenaal in de kelder. In Nederland zijn er trouwens maar 75.000 wapens in omloop, waaronder een kekke AK-47 waar GeenStijl al zo goed als de hand op heeft gelegd, ala Koelmanstijl. zie de mailwisseling:


Beste mijnheer Van der Elst, Bij deze toon ik mijn belangstelling voor de AK-47. Helaas gaat het om een .308 een caliber. Die heb ik persoonlijk nog nooit gebruikt. Dus mijn vraag is nog even van welke fabrikant het toestel afkomstig is. De prijs van 900 is wat aan de hoge kant, gezien het feit dat ze over de grens nieuw voor de helft doen, maar wellicht is hier wat aan te doen? Ik hoor het in ieder geval graag spoedig, ik heb 'm snel nodig! groeten, Charley Da Silva Het betreft: AK47 .308 inclusief 1000 patronen Prijs: 900 euro
goedeavond Charley, Ik heb uw mailtje net gelezen en weet niet wat ze over de grens kosten, maar deze ak is in erg goede staat, wij hebben er zelf op deze baan nog nooit mee geschoten. wij hebben van een lid die bij meerdere verenigingen aangesloten was, en deze stopte met de schietsport, dit wapen met 5 andere overgenomen, onze eigen baan is maar 50 meter en de kogelvanger is niet voor .308 volmantel geschikt, wel softpoint maar die is niet voor de ak te krijgen vandaar, dat alleen deze ak te koop is. dit wapen merk:(norinco) is erg compleet, met een goede kwaliteit kijker, dubbel magazijn en een opbergtas, en 1100 nieuwe patronen, alleen de patronen kosten al bijna € 300,= (268,50 per 1000 bij hes van zweeden) dus alles bij elkaar is de prijs denk ik niet zo hoog. ik ben bestuurslid van de vereniging, en zal morgen even met de rest overleggen wat we met de prijs kunnen doen en morgen ook even een goede foto sturen. met vriendelijke groet Jan van der Elst.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.