Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verhalen. Het voetbal is volkomen verrot

tiefustuig.jpg.jpg Zondag was er de schok en de verbazing, daarna kwamen de verhalen over de B1 van Nieuw-Sloten los en gisteren schreeuwde een wanhopige en machteloze KNVB om hulp. Want de voetbalbond is de strijd tegen voetballertjes die buiten de lijnen van de maatschappij leven en dus ook op een voetbalveld niet binnen de lijntjes kunnen blijven, aan het verliezen. Zie het ongemakkelijke interview met KNVB Chef Amateurvoerbal Anton Binnenmars in Nieuwsuur (vanaf 8.50) waarin hij om de hete brij heen draait, terwijl Jeroen Pauw een uur later dapper probeerde om Het Probleem alsnog te benoemen. Vandaag is het de beurt aan scheidsrechters, vrijwilligers en ouders langs de lijn om met gestrekt been de volkssport voetbal onderuit te halen. Want er deugt echt helemaal niets op 's lands knollenvelden met kalklijnen. Testosteronbommetjes aller provinciën veranderen in totaaltuig met een rode waas voor de ogen zodra ze met z'n elven op kicksen tegenover elf anderen komen te staan. Dat zou gezonde competitiedrang genoemd kunnen worden, als de jongens niet door iedereen opgeruid zouden worden om de tegenstander (en de wedstrijdleiding) te SLOPEN. Het publiek joelt, de ouders langs de lijn schelden, teamleiders jutten hun jochies op, clubleidingen straffen niet bij wangedrag en als voetbal een afspiegeling van de samenleving is, is de KNVB een afspiegeling van de falende overheid, qua bureaucratie, papierwerk en de steeds kleiner wordende pakkans voor overtredingen. Vrijwilligers geven een voor een de moed op - net zo lang tot het tuig van de pleintjes en uit de portiekjes ook op het veld het laatste woord heeft. Een jaar na dit 'incident' en het voetbal is alleen maar verder verrot.

Reaguursels

Inloggen

Als de profscheidsrechters ballen hebben leggen ze de wedstrijden in het weekend van de Eredivisie ook ff stop. Dan geef je een sein af!!!

Metale Sjaak | 06-12-12 | 09:35

Haaaaahaha, het voetbal heeft nog NOOIT zo weinig hooligans gekend. Niks rot. Puur het tuig wat in sommige buurten gaat voetballen is rot.

Rest In Privacy | 06-12-12 | 00:05

@Willianus Wortelus
Voor 100% mee eens.
Foutief opgevoede marokkanen terug naar Marokko!

Alexei | 05-12-12 | 22:03

Compleet nietszeggend dit stuk. Voetbal is kut...... ja dus, heb je een suggestie ter verbetering?

mr.knetter | 05-12-12 | 21:24

Is het belangrijk om te weten dat de drie jeugdspelers van Nieuw Sloten die afgelopen zondag de grensrechter van BuitenBoys doodtrapten Nederlandse Marokkanen waren? In de berichtgeving in de meeste gevestigde media bleef dat feit ongenoemd. De media zoeken zich blijkbaar een weg tussen maatschappelijke taak, politieke correctheid, adequate berichtgeving en eigen verantwoordelijkheid. Moeten media het nou wel of niet melden? Ik denk van wel:
georgeknightlang.wordpress.com/2012/12...

George Knight | 05-12-12 | 20:23

-weggejorist-

coos7267 | 05-12-12 | 20:13

Verslag van een adequate scheidsrechter in De Telegraaf:

Ik ben verbaasd, verbaasd over de reactie van de KNVB naar aanleiding van het geweld op de voetbalvelden dat voor een tweede dode heeft gezorgd in korte tijd. Ik ben voetbalscheidsrechter bij de KNVB en zonder overdrijven word ik gemiddeld eens per 3 weken bedreigd of de huid vol gescholden. En hoe moeilijk het ook valt te zeggen over jezelf, ik ben echt niet een slechte scheidsrechter.
Het probleem is dat je altijd een eenling blijft, ook binnen het apparaat dat KNVB heet. Ik heb de afgelopen jaren genoeg meegemaakt, maar denkt u dat ik nog melding maak als ik na een wedstrijd weer eens bedreigd wordt? Wel nee! Waarom niet, vraagt u zich waarschijnlijk af. Nou, dat heeft dus alles met de opstelling van de KNVB te maken.
Ik wil als recent voorbeeld aanhalen een wedstrijd die ik afgelopen seizoen floot in de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal. Het ging tussen de nummers 2 en 1 waarbij de thuisclub moest winnen om het gat van 5 punten terug te brengen tot 2. De thuisclub was de bovenliggende partij en stond, ondanks het missen van enkele goede kansen, vlak voor tijd met 2-1 voor. Dan gebeurt het onvermijdelijke. In de blessuretijd wordt er duidelijk een tegenstander met twee handen om het lichaam vastgepakt in het strafschopgebied. Op dat moment denk je er niet aan wat er zou kunnen gebeuren als je een strafschop geeft, nee je fluit gewoon en de bal gaat op de stip. Ik zal u besparen wat mij toegewenst is door spelers van de thuisclub, maar feitelijk zou je er een stuk of 7 direct een rode kaart moeten geven. Maar we zijn inmiddels al zover dat we al snel zeggen dat dit nou eenmaal bij de eerste emotie hoort.
Nadat de strafschop wordt benut wordt er cynisch voor je geapplaudisseerd en vraagt men of je blij ben dat het 2-2 is geworden. Maar dan, als affluit, moet je nog naar je kleedkamer zien te komen. Maar dat gaat niet zomaar. Na eerst weer de huid vol gescholden te zijn door spelers en trainers en begeleiders moest ik langs een groep fanatieke supporters. Ook van deze mensen zal ik niet herhalen wat zij mij toewensten, maar tevens werd ik diverse malen in mij gezicht gespuugd, ik werd met bier overgoten en kreeg, weliswaar plastic, glazen naar mijn hoofd geslingerd. Maar het ergste was nog de haat die uit de ogen puilden van dat stelletje supporters.
Uiteraard heb ik van het voorval rapport opgemaakt voor de KNVB. Je zou verwachten dat men na het lezen van zo'n rapport even een belletje geeft om te vragen hoe het met je gaat. Maar nee hoor, zoals het de KNVB gewoon is geen enkele reactie! Niet de vraag of ze wat voor je kunnen doen, niet de vraag hoe het met je gaat, niet de vraag of je het allemaal wel kunt verwerken, niet de vraag of het beter is om even een weekje niet te fluiten. En hoewel de thuis spelende vereniging wel met het voorval in de maag leek te zitten en weliswaar direct excuses heeft gemaakt, was men vooral ook bezig met de vraag wat voor straf zij door dit voorval zouden kunnen krijgen. Zowel de thuis als de uit spelende vereniging heeft na de wedstrijd nimmer de moeite genomen om mij even te bellen hoe het met me ging. Zover zijn we dus al lang in Nederland, waarom zou je je bekommeren om je medemens?
Hoewel ik de KNVB nog niet officieel op de hoogte heb gebracht ga ook ik stoppen aan het eind van het seizoen. Deze beslissing had ik al genomen voor het verschrikkelijke incident in Almere zich aandiende. Laatst floot ik op zaterdag een tweede klasser. Na afloop wilde iemand mij wel even wat aandoen. Op dat moment sprongen bij mij de stoppen en wilde ik hem te lijf gaan. Ik moest op afstand gehouden worden en ik zei hem het direct met hem uit te willen vechten. Toen ik later in de auto zat, met spijt van mijn daden, dacht ik echt: "Frank, je bent een jaar te lang door gegaan!"
Uiteraard valt hetgeen ik in de loop van mijn scheidsrechterscarrière in het niet bij wat hetgeen hier is gebeurd. En nee, ik ben niet zielig of wat dan ook. Ik ben alleen heel verbaasd over de reactie van de KNVB, zij zijn er in eerste instantie verantwoordelijk voor dat wij in Nederland het gezag van een scheidsrechter kunnen ondermijnen. En als het dan uit de hand loopt geeft de nationale voetbalbond niet thuis. Ook niet toen ik 10 jaar geleden op het veld in elkaar geslagen werd en ook niet toen de bedreigen aan mijn adres zo hevig werden dat ik er maar wel melding van maakte.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van dingen die ik heb meegemaakt, maar geloof me als ik zeg dat dit slechts een topje van de ijsberg is. En weet u wat ik het ergste vind? Ik krijg mijn zoontje, die net 8 jaar is geworden, maar niet uitgelegd dat hij niet met zijn vader mee mag als ik een wedstrijd moet fluiten. Mijn hobby is mijn hobby niet meer en met mij velen. Maar laat de KNVB vooral in de spiegel kijken of ze het wel zo goed doen. Ik kan er in ieder geval een boek over schrijven....

DrBowned | 05-12-12 | 18:17

@ANGEL70 | 05-12-12 | 09:41
Heb niks met voetbal te maken, maar alles met Marokkanengeweld

Wijze Uil | 05-12-12 | 17:02

Als een minister president in dit land al loopt te liegen en te bedriegen als je om je heen alleen nog maar graaiers door de mand ziet vallen dan meen je dat je zelf ook wel dit gedrag ten toon mag spreiden
probleem is dat we geen echte leiders meer hebben die weer eens een daad stellen iedereen denkt het zal mijn tijd wel duren

Freek6720 | 05-12-12 | 16:46

Altijd maar weer dat gebruik van het woordje ´incident´ om de zaak te sussen...

dekoningvandepolder | 05-12-12 | 16:43

<a href="http://imgur.com/p2Rya"><img src="http://i.imgur.com/p2Rya.png" title="Hosted by imgur.com" alt="" /></a>

Bruwalda | 05-12-12 | 15:52

Conclusie naar aanleiding van programma Nieuwsuur, de KNVB is net als de PvdA en doet NIETS.

Goofy Goofball | 05-12-12 | 15:03

Ik heb geloof toch liever dat mijn zoon wielrenner met welke doping dan ook wordt dan voetballer...

Grasshopper66 | 05-12-12 | 14:46

Sport heeft oorspronkelijk de betekenis van sportief vermaak, waarbij meedoen belangrijker was dan winnen. Yegenwoordig is het een afspiegeling van de maatschappij en draait het om winnen.
Memsen, leer relativeren, zonder verliezer is er geen winnaar en geen spel.

Watapatja | 05-12-12 | 14:40

Waarom wordt het voetbal zo in de mangel genomen? Het is gewoonweg de grootste volkssport in NL.
Daarbij gedrag op de voetbalvelden staat niet los van de maatschappij. Die gastjes die iemand doodtrappen om misschien een twijfelachtig buiten spel kunnen ook los gaan als iemand ze aanspreek of corrigeert ergens anders om wat voor reden dan ook.
.
Dus we kunnen wel roepen dat de KNVB iets moet ondernemen en dat de sport verrot is, maar dan hou je je zelf voor de gek.
Gedrag op de voetbalvelden is een afspiegeling van de maatschappij. De maatschappij is verrot. Schaffen we die nu ook af? Of gelasten we alles af in de maatschappij bij een incident?
.
Laten we ook gewoon benoemen dat de cultuurverrijking in Nederland onze maatschappij per saldo nu niet verbeterd heeft. Natuurlijk moet ik dan ook een disclaimer plaatsen en zeggen dat NLse tokkies ook zulk gedrag vertonen. Absoluut waar. Maar dit geval als ook van vorig jaar worden wel door mensen afkomstig uit andere culturen gepleegd. Dat maakt deze mensen niet minder of slechter dan 'ons' autochtonen, maar laat het op z'n minst een indicator zijn dat er op dat vlak ook iets behoorlijk mis zit.
.
Vanuit biologisch standpunt is het ook helemaal niet verstandig om populaties zo te mengen als wij dat doen. Zo lang er een dominante populatie is en kleine gemarginaliseerde subgroepen geef je het 'systeem' de kans deze te adapteren. In deze tijden met massaimigratie wordt het te snel een grote smeltkroes en krijg onrust en wrijvingen.
Dat is niet omdat ik dat vind maar dat is omdat ook de natuur zo werkt en wij mensen zijn soms toch nog bij de beesten af, nietwaar!

iustus | 05-12-12 | 14:11

Ik heb een werkelijke pleur*shekel aan voetbal. Aan de ene kant ben ik voor volledige afschaffing van dit afvalputje van de samenleving, alleen is het probleem dat wanneer je het putje weghaalt de rotzooi overal heen loopt. Nu weet ik tenminste wel waar ik NIET wil zijn. Zonder voetbal kom je deze excessen bij elke sport tegen...

Bram_Bram | 05-12-12 | 14:10

Voetbal heeft hier slechts zijdelings mee te maken. Geweldsdelicten zijn aan de orde van de dag binnen de Marokkaanse gemeenschap. In de bus, in het ziekenhuis, gewoon op straat, in de disco, tegen de brandweer, de agent, de huisarts, de ziekenbroeder en ga zo nog maar even door. Marokkaans tuig is de enige gemeenschappelijke deler hierin. Niet het voetbal.

Wijze Uil | 05-12-12 | 13:08

Dat het voetbal mede dankzij de voorbeelden van de helden op het veld grotendeel verworden is tot een tokkiesport voor scheldende en tierende toeschouwers of erger, mag niet afleiden van het feit dat binnen dat wereldje (maar vooral ook daarbuiten) een Marokkanen-en-Turken probleem speelt dat het inherente agressieniveau nog eens gepotentieerd heeft.

WirMachenMusik | 05-12-12 | 13:01

moet zijn : en links ondanks alles nog steeds niet

Cousin Eddie | 05-12-12 | 12:46

@Axolotl 12.23

Eensch. en mag ik daar nog aan toevoegen dat rechts al jaren geleden tot inkeer is gekomen en ondanks alles nog steeds niet.
Ze gaan nog liever kapot dan dat ze t toegeven

Cousin Eddie | 05-12-12 | 12:45


Van incidenten kan allang geen sprake meer zijn. Dit is een structureel probleem wat zich voordoet in heel West-Europa. De autochtone bevolking is te laks en te laf om zich te organiseren. Het wachten is op een charismatische ultra rechtse leider.
Heeft links Europa dan eindelijk zijn doel bereikt?

van Nazareth | 05-12-12 | 12:39

@ Axolotl | 05-12-12 | 12:23
Grotendeels eens, plusje. Ik word er soms wel somber van dat er bijna niet meer normaal over gediscussieerd kan worden zonder dat men met termen als fascist gaat smijten. De hele familie uitzetten vind ik overigens wel drastisch. Ben zelf meer van de goedkope werkkampen.

You-On-A-Gin | 05-12-12 | 12:38

Waanzin. Er zijn zat voetballers die niet grensrechters doodslaan. Het ligt niet aan voetbal. Er zijn nog nooit zo weinig hooligans geweest als nu. Het ligt aan die groep die de grensrechter doodsloeg. Maar je mag niet zeggen welke groep het is. Zelfs bij Pauw en Witteman werd gedaan alsof het normale Nederlandse jongens waren. De waarheid is dat het hier een groep betreft waarvan de ouders nauwelijks Nederlands spreken, de hele dag in de oitkering voor de skotel hangen enb de kinderen de straat op sturen.

Rest In Privacy | 05-12-12 | 12:37

De KNVB gaat echt niet drastisch ingrijpen om voetbal weer een leuke sport te maken.
Een strenge selectie van spelers zorgt alleen maar voor een afname van spelers en dus inkomsten voor de KNVB.

Johanvb | 05-12-12 | 12:36

Als ik voor mezelf spreek; ik wil gewoon normaal kunnen leven. De mensen om me heen zien als broeders en zusters, als mensen. Niet als potentiële vijanden, maar dat is wel hoe ik de omgeving om me heen beschouw, steeds vaker... Helaas.
Durotar | 05-12-12 | 11:43 | + 1 -
Wel een heel erg nuttige eigenshap voor de komende 50 jaar.....

Grachus | 05-12-12 | 12:33

Kotsmisselijk wordt je ervan. Nu moet het hele voetbal er onder lijden, terwijl in 9 van de 10 keer het niets met voetbal te maken heeft, maar wel met de kleurrijke verrijking die ons is aangedaan.
Zorg gewoon dat je aan de witte vlucht meedoet en ga in een beschaafd dorp wonen. Dan kom je dit soort zaken veel minder tot niet tegen.

Grachus | 05-12-12 | 12:30

Niet voetbal is verrot, het is de grote meerderheid die er aan doen die verrot is. Loop vaak op en langs andere sportvelden/evenementen, ook vechtsport, daar hoor je alleen gepraat en gesport. Kom je langs een voetbalveld: alleen maar achterlijk gebrul van een losgeslagen bende debieltjes.
Dat zegt genoeg.

KarelMarks | 05-12-12 | 12:25

@You-On-A-Gin | 05-12-12 | 10:54
Je hebt een punt. Alleen is rechts inmiddels tot inkeer gekomen en gaat links vrolijk door. Bovendien blokkeren ze nog steeds elke zinnige discussie. Als je veel chocoladevla eet ben je in hun ogen al een racist.In dit soort extreme gevallen (de moord op grensrechter) is paspoort afpakken en met gezin en al uitzetten m.i. wel degelijk een oplossing (zou in bijv. USA of Australie ook gebeuren). Je hoeft dit maar een paar keer te doen en de rest zal in het gareel gaan lopen, omdat ze kost wat kost willen voorkomen dat ze terug moeten naar hun fantastische land.

Axolotl | 05-12-12 | 12:23

Skunk57 | 05-12-12 | 12:08
DE DADERS HEBBEN HET GEDAAN!!! Voetbal was hier alleen maar een laf smoesje om geweld te plegen. Bij voetbal is het de bedoeling dat de bal geschopt wordt, geen grensrechters. Iedereen die dat wel doet is ziek in z'n kop. Hoe denk je dat deze etters hadden gereageerd als je perongeluk tegen ze aan zou lopen in de kroeg? Of zijn kroegen ook door en door verrot? en scholen? en...?
.
Ik ben het wel met je eens, voetbal haalt het slechtste in hun naar buiten. Macho gedrag, de beste willen zijn, iedereen kijkt naar ze, angst voor afgang, alles wat een ziekeling kan laten flippen. Maar iedereen krijgt nu eenmaal zoveel moeilijke sitaties voor zijn kiezen in zijn leven, en als de eerste reactie agressie is dan ben je ziek en hoor je niet in de maatschappij.

hysteria | 05-12-12 | 12:21

als individu kun je deze sport maar het beste de rug toekeren. all genoeg mensen dat doen, lost het probleem zich vanzelf op. dan blijft het tuig over, en die mogen elkaar dan met plezier doodschoppen.

mijn advies: zeg je lidmaatschap op, stop met je vrijwilligerswerk, doe je kinderen op een andere sport.

zeeman73 | 05-12-12 | 12:21

@Skunk57 | 05-12-12 | 12:08
En jij denkt dat het wegzetten van 1.125.091 (exclusief niet voetballende vrijwilligers) als "leeghoofden" een mooie start biedt voor de oplossing van dit probleem? Ik denk dat jouw bijdrage exemplarisch is voor één van de oorzaken van ditzelfde probleem.

Kloof2012 | 05-12-12 | 12:12

hysteria | 05-12-12 | 10:56

Als de voetbal cultuur van hard spelen, schreeuwen, commentaar, geweld op en buiten het veld niet had bestaan, dan had deze scheidsrechter nog geleefd.
Dus hoe je het ook draait; voetbal is een verrotte sport voor leeghoofden.

Skunk57 | 05-12-12 | 12:08

@Schweinchen Dick | 05-12-12 | 11:53
"Daarbij zouden Marokkaanse belangenorganisaties een grote rol kunnen spelen"

Zouden ál die jaren van subsidieverstrekking dan tóch iets concreets gaan opleveren???

*traantje wegpinken doet*

Kloof2012 | 05-12-12 | 12:08

Gelukkig beginnen ook zo langszamerhand bij de Linksche Kerk de schellen van de ogen te vallen.

Hoewel het door de VARA, en dus van gemeenschapsgeld betaalde Joop.nl om opportunistische redenen het bericht van de doodgeschopte grensrechter een hele dag uit het nieuws probeerde te houden, is de geest nu toch uit de fles bij dit doot Geen Stijl geliefde zusterforum.
Meer dan 225 reacties zijn er nu op dit gruwelijke nieuws en op een paar verzuurde oudlinkse politiek correcte Multiculti's na die de schuld net als Peter R. bij de autochtone Scheidsrechters leggen, zijn deze verder allemaal realistisch.
Sommige verwijten de linkse media zelfs wegkijkgedrag en politieke correctheid, in ieder geval wel een verademing.
De azijnbode, lees Volkskrant, stelt zelfs in haar commentaar dat de daders van (voetbal)geweld toch wel erg vaak uit de niet westerse allochtone hoek komen en ook in het Gristelijk linkse Trouw draait men, hoewel met moeite , niet langer om de hete brij heen.
Het wachten is nu nog op een gemeenschappelijk plan van aanpak tegen deze buitenproportionele jongerenagressie.
Waarschijnlijk opvoedondersteuning gecombineerd met snoeihard straffen, zoals bijvoorbeeld langdurige gevangenisstraffen gecombineerd met (jeugd)TBS.
Daarbij zouden Marokkaanse belangenorganisaties een grote rol kunnen spelen.
Helaas zijn deze tot nu toe erg weing zelfkritisch en hebben een naar binnen gerichte cultuur.
Maar het is natuurlijk ook veel gemakkelijker om de schuld altijd bij anderen te leggen, bijvoorbeeld de zionistische samenzwering, de autochtone scheidsrechters, in plaats van bij jezelf.

Schweinchen Dick | 05-12-12 | 11:53

Weerzinwekkend hoe krampachtig de "onpartijdige" politiek correcte rooie NOS in zijn berichtgeving over dit drama, de achtergrond van dit tuig probeerde te verbloemen. Alleen daarom was het al duidelijk dat het om Marokkaans tuig ging. Stygmatiseer ik nu? Ik denk het niet, dat tuig stygmatiseert zichzelf en de Marokkanen die wel deugen. Marokkanen van goede wil, doe eens knalhard tegen jullie eigen tuig optreden.

h.a.k. blok | 05-12-12 | 11:45

Ben geen deskundige op dit vlak en praat nu wat uit mijn onderbuik. Maar ik denk dat het wel een keer klaar is. En dat er binnenkort initiatieven zullen opduiken waarbij mensen zich gaan organiseren om dit soort geweld tegen te gaan... met geweld. En alhoewel we dit niet willen met zijn allen (vandaar dat internet nog steeds een goede manier is om je woede te uiten)willen we ook niet langer dit soort verschrikkelijke moorden meer zien. Als ik voor mezelf spreek; ik wil gewoon normaal kunnen leven. De mensen om me heen zien als broeders en zusters, als mensen. Niet als potentiële vijanden, maar dat is wel hoe ik de omgeving om me heen beschouw, steeds vaker... Helaas.

Durotar | 05-12-12 | 11:43

@Bigi Bana Boy | 05-12-12 | 10:09
Er moet (ook) lik op stuk beleid komen. Het is belachelijk dat die jongens zich na hun geweldsuitbarsting gewoon konden omkleden, in de kantine een drankje drinken en weggaan.

landlopertje | 05-12-12 | 11:37

Verdere segregatie gaat het gevolg zijn. Welwillende autochtone medemensen worden afgetuigd voor hun inspanningen en goede wil om het tuig te helpen en geven het op. terecht en begrijpelijk. Gaat steeds vaker gebeuren. Maar dat ligt natuurlijk helemaal niet aan het tuig maar aan de mentaliteit van de autochtoon. Want we zijn niet tolerant genoeg. Vandaar ook dat die Sire campagne zo broodnodig is. *slikt walging weg*

doenormaal! | 05-12-12 | 11:36

@BASinnic | 05-12-12 | 09:26
En wat te denken van onenigheid over een beslissing van de wedstrijdleiding (baancommandant) bij een schietvereniging?
Gelukkig kennen ze daar het VOG dat als filter werkt.

Toine Tussenbeen | 05-12-12 | 11:34

@ Willianus Wortelus: Op de politiek en justitie hoeven we niet te rekenen.
We zullen het zelf moeten aanpakken.

joemiejas | 05-12-12 | 11:34

Toen men de oude Churchill ooit vroeg waar het geheim van zijn ouderdom in school,antwoordde hij : No sport. En terecht: Bij "just sport" krijg je te maken met nijd,
haat,primaten (apen),subsidie,afreageren,rif-tokkie's , weer-korpsen,fluit-concerten,agitator-gebulder en tenslotte slacht-velden.

Dolphi | 05-12-12 | 11:31

De eerste de beste Diederik Stapel is het er absoluut over eens:
.
Zoals jongetjes (meisjes niet) van 10 tot 16 zich gedragen zullen ze dat de rest van hun leven blijven doen.
.
Dat uit zich al te vaak in:
pesten, voetbal, (dood)schoppen, drugs, studie, CEO, Porsches, 020Skybox, meer drugs, advocaten, taakstraffen.
.
Ook, volgens de Stapels, wordt bij dit soort jongetje hetzelfde hersengedeelte geactiveerd als bij castraten.
.
Als de KNVB doet wat ze moet doen wordt het straks weer mooi in de opera.

Musset | 05-12-12 | 11:16

Voetbal is een tokkiemagneet. Een uitlaatklep voor gefrustreerde ouders die hun koters opjutten naar een nieau dat ze vroeer zelf nooit hebben kunnen halen...

Air van Boven Dorens | 05-12-12 | 11:07

Het probleem is niet voetbal. Het probleem is immigratie: De komst van mensen die vanuit hun cultuur of religie onze samenleving afwijzen. Wij hebben geen waarde voor hen. Het geweld van Marokkanen tegen Nederlanders is altijd excessief, bij overvallen, berovingen, gewoon op straat of op de sportvereniging. Er ligt een diepgewortelde haat en afgunst aan ten grondslag. Op het journaal gisteren een Marokkaanse welzijnswerkers: "het zijn tegen mij beleefde jongens". Maar die jongens selecteren op basis van etniciteit tegen wie ze aardig zijn. Dit probleem is gigantisch want de echte oplossing (ontvlechting) past niet in onze tolerante traditie. We dragen liever de loodzware last van de immigratie tot we er dood bij neer vallen.

chosenignorance | 05-12-12 | 11:02

Skunk57 | 05-12-12 | 10:44
Want buiten voetbal waren dit symphatieke jongens, altijd aardig tegen de buurt, nooit te beroerd om een kind of een oma te helpen over te steken?
.
Kom op, toen de eerste artikelen in de media kwamen hierover werd het niet genoemd en toch wist iedereen het. Allochtonen! Binnen een paar uur werd iedereen in het gelijk gesteld. Natuurlijk legt voetbal pijnlijk hun zwakte bloot, namelijk geen enkele beheersing, en geen respect voor wie dan ook. Maar daarmee ligt het niet aan voetbal.

hysteria | 05-12-12 | 10:56

@ Axolotl | 05-12-12 | 10:26
Niet-(per sé)-linkse mensen zagen ze vroeger wel degelijk als verrijking. Personeel dat werkt voor een karig loontje, de eigen rechten niet kent, of de taal genoeg beheerst om moeilijk te gaan doen (of naar de vakbond te stappen). Klinkt als muziek in de oren voor iedereen met een bedrijf die kosten wil drukken.

Overigens waarschuwden de SP (en zelfs PvdA) destijds voor botsingen vanwege extreme cultuurverschillen.

Het naar Arabisch en Turks vertalen van folders, pamperen, subsidieclubjes, noem maar op, da's onmiskenbaar links. Maar binnenhalen? Daar waren ze allemaal bij, destijds. Misschien is het 'links' wat nu koste wat kost de kraan wil openhouden, maar niemand hoorde de 'rechtse' partijen toen klagen over de gastarbeiders.

You-On-A-Gin | 05-12-12 | 10:54

Dit is gewoon het geweldsprobleem met allochtonen dat zich doorzet op het voetbalveld, heeft helemaal niets met voetbal zelf te maken. Al dat gezeik over 'voorbeeldgedrag'. Dat nu een groepje Marokkanen een grensrechter doodschopt komt zeker doordat Gert-Jan Verbeek weleens flapdrol naar een scheidsrechter heeft groepen ofzo...

mayor_pickwick | 05-12-12 | 10:50

diepe haat jegens blanken komt niet uit de lucht vallen.
Het wordt tijd dat de ouders aangepakt worden.

poli | 05-12-12 | 10:44

Natuurlijk heeft dit van alles met voetbal te maken.
Iedereen die ontkent dat het gedrag (buiten het bafranselen van de arme man) van prof spelers soortgelijk is aan het in alle media beschreven gedrag van deze 3 idioten is blind.

Skunk57 | 05-12-12 | 10:44

Nederlanders dood slaan is het liefste wat ze doen.

Want het mag van Allah. Je mag te allen tijde, waar ook ter wereld, alle kaffirs doodslaan die je maar wil. Dat is die schijdtbakken met de paplepel ingegoten. Hoe meer je er verrot hebt geslagen hoe beter je het hebt in het hiernamaals.

Badr Hari voorop. Badr is het grote voorbeeld van de hersenloze inteeltmarokkaan. Badr heeft ALLES wat de marokkaantjes aanspreekt.

- Een blonde Hoer
- Criminele vrienden
- Strafblad
- Dikke auto's (Okok, geleend van P. Steenbakkers)
- Schijdt aan alles.

We kunnen nog twintig scheidsrechters laten molesteren en nog 20 stille tochten gaan lopen: we gaan die kutmarokkanen er NIET mee bereiken en hun mentaliteit er NIET mee veranderen. Deze incestueuze instabiele bevolkingsgroep is niet "normaal" en "volgzaam" en "netjes" te krijgen.

Wanneer stappen we eindelijk eens af van die kaaskop-waanzin en gaan we over op paspoorten afpakken en terugsturen?

Willianus Wortelus | 05-12-12 | 10:38

@Bigi Bana Boy | 05-12-12 | 10:30
Hahaha, ja inderdaad. Dat zie ik ook wekelijks. Maar waar het om gaat, Hans Teeuwen zei het al in zijn optreden bij de huppeltutjes van Halal, de grens ligt bij geweld. Altijd.

Kloof2012 | 05-12-12 | 10:37

Men zou de voetbalsport aan de zelfde strenge regels moeten leggen als de schietsport. Voetbal veroorzaakt ieder weekend aantoonbaar vele malen meer overlast, ellende en criminaliteit dan de schietsport. Bewijs van goed gedrag voor iedereen die wil gaan voetballen, Bij iedere voetbalclub zijn er procentueel meer mensen met een strafblad lid dan bij een schietvereniging .Psychologisch onderzoek voor iedereen die wil gaan voetballen. Vergunning hebben om te mogen voetballen. Zijn er aanwijzingen dat iemand een risico kan zijn voor zichzelf of zijn omgeving bv door een echtscheiding of problemen met de buren voetbalschoenen afpakken en niet meer laten voetballen. Dit word voor de schietsport ook normaal gevonden dus waarom ook niet voor voetbal?

Dunnepoep | 05-12-12 | 10:37

Al die kudtmarokkaantjes en die luie antillianen in dienstplicht naar Kunduz ofozo sturen. Een multiculti legertje, voordeel die kudtmarokkaantjes spreken misschien ook goed moslimiaans.

John Doorzon | 05-12-12 | 10:37

niet alleen de wieler wereld is tot op het bot verkankerd, de voetbal wereld ook...

chique ouwe nicht | 05-12-12 | 10:37

@Notarislamp | 05-12-12 | 10:23
Houd nu eens de spiegel voor uzelf. Wat kunt U doen om dit tegen te gaan? En dan bedoel ik in bredere zin; ook uw middelvinger in het verkeer, het aanspreken op straat van rukkertjes die over de schreef gaan, het opvoeden van uw kinderen. Het is wederom wijzen naar anderen. En bij dat wijzen gaat het al mis.

Kloof2012 | 05-12-12 | 10:35

@La Bailaora | 05-12-12 | 10:23 |

Het is multicultureel bepaald. Als het falen van de multiculturele samenleving inmiddels breed wordt geconstateerd, waar zijn dan de initiatieven tot het bewerkstelligen van een monoculturele samenleving?

Bruno Alaska | 05-12-12 | 10:32

landlopertje | 05-12-12 | 09:17
/simplisme

niet voor de hond | 05-12-12 | 10:32

@ N=1 | 05-12-12 | 09:04 | + 9 -
"Het probleem is dat er geen alternatief is voor de primaten uit onze natie."
.
Ja, zo is het ook. Primaten zijn er nou eenmaal altijd geweest en zullen er ook altijd blijven. Dat kún je niét wegknuffelen, dus moet je een zinvolle taak verzinnen als overheid voor deze mensen.
.
Daarom was er ook dienstplicht, vreemdelingenlegioen en oorlog. Oorlog is een uitstekende uitlaatklep voor mensen met teveel agressieve energie.
.
Ronsel die gasten, begin een legioen en ga lekker knokken in zo'n apenland in Afrika, Timboektoe bijvoorbeeld. Er bestaat gewoon een enorme behoefte aan bij die gassies, voor de kick. Kijk maar naar al die vrijwilligers die zich aanmelden voor jihad kampen. Als overheid moet je daar tussen zitten en in die behoefte voorzien.
.
Een wereld zonder oorlog bestaat niet, lieve pacifisten, want deze energie moét eruit bij deze mensen, daar kunnen ze zelf ook niks aan doen.

Greetje Duisenberg | 05-12-12 | 10:31

-weggejorist-

kees_t | 05-12-12 | 10:30

Achterhooker | 05-12-12 | 10:21
Zeker. Clubs moeten investeren in opleidingen voor assistent-arbiters(=grensrechters). Want je wilt niet weten hoe vaak ik als scheids commentaar krijg van zo'n (goedwillende) vader die vlagt bij buitenspel bij een ingooi en het dan niet toegekend van mij krijgt. Woedend zijn ze dan. En dat heeft alles met gebrek aan spelregelkennis te maken. En daa noem ik maar één voorbeeld.

Bigi Bana Boy | 05-12-12 | 10:30

Ik heb nooit op voetbal gezeten maar ik vermoed dat het vooral allochtonen zijn die veel te ver gaan. Genoeg verhalen gehoord van clubs hier in mijn stad die dubieus zijn.

MBeen | 05-12-12 | 10:29

-weggejorist-

blaaskaak83 | 05-12-12 | 10:29

-weggejorist-

blaaskaak83 | 05-12-12 | 10:29

Notarislamp | 05-12-12
Té makkelijk om een sport af te doen als proletensport. Ik kom wel eens bij de Koninklijke HFC, Swift en AFC en dat zijn alles behalve proletenclubs. Ik vind dat zo'n goedkoop argument. Het is een brede volkssport die dus ook proleten aantrekt, vooral omdat het laagdrempelig en goedkoop is. Daarmee is het nog geen proletensport.

Bigi Bana Boy | 05-12-12 | 10:27

@You-On-A-Gin | 05-12-12 | 10:15

Linkse mensen zien allahtonen als een verrijking voor ons land, rechtse mensen niet...

Axolotl | 05-12-12 | 10:26

Het probleem van het opvoedkundig falen van veel allochtone maar toch ook aardig wat autochtone ouders lijkt mij nu wel duidelijk. Ik vlag zelf regelmatig bij de c'tjes dus ik spreek uit ervaring.
Toch wil ik graag meer duidelijkheid over de invloed van kickboksen en andere vechtsporten met dodelijke technieken. Natuurlijk kun je met de blote boerenvuist ook iemand het ziekenhuis inslaan maar dit is een andere wapenklasse zeg maar. We sturen toch ook geen hormoonbommetjes met semi-automatische vuurwapens de straat op? Oh ja ik woon zelf in Alphen aan den Rijn, was ik even vergeten. En ja het kan altijd gebeuren want gekken heb je overal. Laten we die dooddoener maar even overslaan.
Zullen we hier vanaf GeenStijl en hopelijk ondersteund door de redactie nu maar eens gaan oproepen tot een algeheel wapen en vechtsportverbod? Uiteraard ga ik er van uit dat u zo flexibel van geest bent dat we aardappelschilmesjes, klapperpistooltjes en judo in een toegestane klasse indelen.

Bergverzet | 05-12-12 | 10:24

Het is en blijft een proletensport voor mensen met een gemiddeld IQ van 85. Natuurlijk krijg je dan problemen met geweld.

Tot we met agressieve mensen hetzelfde gaan doen als met agressieve honden, verandert er niets.

Dus het is maar beter dat we voetbal als verzamelplaats/afvalputje voor de intellectuele onderklasse van de samenleving in stand houden. Beter dat ze daar voor ellende zorgen dan elders.

Notarislamp | 05-12-12 | 10:23

@Bigi Bana Boy | 05-12-12 | 10:09
Het is niet etnisch, maar cultureel, bepaald. En het is niet een probleem specifiek van voetbal, voetbal is alleen maar waar we nu een deel van het probleem naar buiten zien komen. Morgen is er weer een opstoot in een wijk als Culemborg.

La Bailaora | 05-12-12 | 10:23

Een hoop commentaar op arbitrage , zowel van binnen als buiten het veld, komt naast gebrek aan respect ook door gebrek aan regelkennis, zie kalklijn.nl/2012/12/04/kennisgebrek/

Achterhooker | 05-12-12 | 10:21

Het is een maatschappelijk probleem, het is een allochtonenprobleem, het is een voetbalprobleem.......... en de KNVB (en de EUFA)geeft met haar eredivisie het slecht(st)e voorbeeld.
Tot mijn 12e was het nog leuk balletje trappen, daarna ging elke tegenstander professioneel omharken en natrappen en de scheids belagen...... want dat doen de profs, hun helden, ook.
Slecht voorbeeld doet goed volgen.

IQkulliku | 05-12-12 | 10:19

@Cousin Eddie | 05-12-12 | 10:01
Het gevoel van "oh kijk Pauw heeft het licht gezien, was bij mij weg oen hij even later Frits Barend terug floot die een vraag had over Israël aan de Syrische dame aan tafel.
Wat Samsom betreft denk ik dat hij na het einde van dit Kabinet uit de politiek gaat stappen, omdat hij na dit ingezette beleid nooit meer hoger kan scoren dan op 12 September het geval was.

deraderendraaien | 05-12-12 | 10:18

-weggejorist-

nowayjose! | 05-12-12 | 10:15

Axolotl | 05-12-12 | 09:30

Interessant, dus VVD/CDA zijn links?

You-On-A-Gin | 05-12-12 | 10:15

Allemaal (KNVB voorop) zo schijnheilig als de pest. Alleen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam al zeker 50 amateurclubs waar WEKELIJKS sprake is van intimidatie van tegenstanders, begeleiders en "officials". Onzinnige acties als "voor voetbal, tegen racisme" en "geen geweld op en rond het voetbalveld" is niet meer dan spandoeken symboliek, de cash machine van de KNVB moet blijven draaien. Iedereen die wel eens op het complex geweest is (de AAA+++ miljoenen locatie in het Zeisterbos) weet dat het daar draait om twee dingen, geld en nog meer geld. Maatschappelijke betrokkenheid ligt daar op het niveau van Blatter en Berlusconi; "het plebs Naaien waar je Naaien kan"! (naar eigen voorkeur N vervangen voor gr)

ox | 05-12-12 | 10:14

Harry Turtle | 05-12-12 | 09:13
De pakkans zou inderdaad omhoog moeten, maar zo lang dat niet het geval is, moet je dat naar mijn mening compenseren door heel hoog te straffen.

Het is namelijk gewoon een kwestie van kansberekening: levert mijn daad meer op dan dat ik kwijt kan raken? Op dit moment is het antwoorden daarop een volmondig 'JA!'. Lage pakkans, lage strafmaat.
Loop je echter het risico om 10 jaar in een strafkamp te zitten voor een winkeldiefstal of 20 jaar zwaar fysiek werk te moeten doen (bijv. het verhogen van de dijken) voor het plegen van een overval, dan verandert die balans en weegt de opbrengst niet meer op tegen het risico.

de Meelman | 05-12-12 | 10:11

Het zijn inderdaad geen incidenten en het probleem is structureel. Ik weet uit ervaring ook dat het bepaalde clubs uit bepaalde wijken uit bepaalde steden zijn waar de grootste problemen zich voordoen. En ja dat is sociale klasse en/of etnische afkomst bepaald. Ik denk dat je op twee zaken moet inzetten. Een intensieve scholings/voorlichtingscampagne voor vrijwilligers om mee te beginnen. Bestuurders, coaches, trainers en (assistent)arbiters moeten zich van hun morele plichten bewust zijn en hun teams opvoeden. Dat moet een doorlopende taak worden. Je kunt een totaal gebrek aan opvoeding niet in de drie uur dat je ze per week ziet corrigeren, maar je moet iets natuurlijk. Verder moeten clubs en de KNVB keihard optreden tegen (verbaal)geweldsplegers. Wie iemand fysiek aanvalt dient in bepaalde gevallen voorgoed van het voetbal uitgesloten te worden. En dat kan met het systeem van voetbalpasjes heel goed. Heel zal even duren en het zal ook niet waterdicht zijn, maar dan ben je in ieder geval van bewezen tuig af. Clubs kennen allemaal de problemen met losgeslagen jeugd. Als je het geweld even buiten beschouwing laat moet je dan denken aan niet afmelden bij wedstrijden en trainingen, spullen niet op orde hebben, (vooral allochtone) ouders die je nooit ziet, vervoersproblemen bij uitwedstrijden, vervuiling van velden en kleedkamers en ga zo maar door. Maar we moeten iets doen willen we de sport niet laten afpakken door tuig. Clubs en de KNVB moeten veel harder worden. Misdragen is (zware) sancties.

Bigi Bana Boy | 05-12-12 | 10:09

De club met 143 verschillende nationaliteiten.

Even voor de goede orde:

Volgens Achmed Filali (jeugdwerker nieuw sloten) zijn het nette jongens, die netjes groeten. We hebben het dus over "de verdachten die de rechter hebben dood geschopt".

www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1...
Volgens Achmed Baadoud (Voorzitter stadsdeel nieuw-west) begint het bij de opvoeding
en moet de vraag gesteld worden: "waar komt het van daan?"...

www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1...

Sleutelwoord... Achmed
de rest mag je zelf invullen
En succes daar in Allahmere.

tim7686 | 05-12-12 | 10:07

@hysteria | 05-12-12 | 10:04
Je moet niet denken, maar weten. Het is niet misschien, het is simpelweg de islamitische cultuur.

Het is niet alleen in het voetbal, ook bij opsporings verzocht kun je zien wie de beelden bepalen. In Frankrijk heeft men soortgelijke problemen, niet met Marokkanen, maar met Algerijnen, in Duitsland met Turken, in Engeland met Pakistani en Somaliers.

In de islam worden wij gezien als kufar, ongelovigen die geen hol waard zijn. Wordt eens wakker joh.

The trouble is the west:
reason.com/archives/2007/10/10/the-tro...

La Bailaora | 05-12-12 | 10:07

Die Frits Barend. Kotsmisselijk word ik van die man.

dutchbasterd | 05-12-12 | 10:06

Strohond | 05-12-12 | 09:49
Misschien ligt het wel gewoon aan een stel ettertjes die in koele bloede iemand dood getrapt hebben? En is het onderliggende probleem dat er nog heel, heel veel van die ettertjes rondlopen die elkaar alleen maar opjutten? niet alleen in Amsterdam en Almere. En niet alleen bij het voetbal.
.
Denk alleen eens in hoeveel scholieren dag in dag uit getreiterd, geintimideerd en geterroriseerd worden door dit soort tuig die kennelijk niet eens moeite heeft om iemand zomaar dood te trappen? Daar is geen voetbal voor nodig.

hysteria | 05-12-12 | 10:04

Dat gezegd hebbende ga ik nu even aan het werk voor onze Griekse vrienden
Have a nice da-ay!

Cousin Eddie | 05-12-12 | 10:03

@1st Male Lesbian | 05-12-12 | 09:57 |
Geloof maakt maar kapot dan je lief is ?

Kamervraag | 05-12-12 | 10:02

Pauw vraagt in P&W "Doet het er toe dat het Marokkanen zijn?" De gesprekspartners haasten zich om te verklaren dat het er niets toe doet.

Het doet er natuurlijk wel toe. De in Nederland aanwezige Marokkanen produceren te veel van dit soort klootzakjes. Daar moet de Marokkaanse gemeenschap consewuent op worden aangesproken. Dat is misschien niet zo leuk voor de Marokkanen die wel deugen. Maar exposeren, aanwijzen, benoemen en onder de aandacht brengen is vele malen effectiever dan de softe neutraliteit die door het politiek correcte denken aan ons wordt opgedrongen. We mloeten daarbij tevens beseffen dat dit type van denken mede wordt veroorzaakt door het permanente slachtoffergedrag van de Marokkaanse gemeenschap.

In Nederland zijn (waren) we gewend gemeenschappen verantwoordelijk te stellen. Het is gewoon te idioot voor woorden dat het niet mag als het om autochtonen gaat. Ik zie dat als volstrekt contra-productief.

Islamofiel | 05-12-12 | 10:02

Waar het aan schort is handhaving van de wet. Het systeem van de scheiding der machten dateert uit eind 18e eeuw en is niet langer geschikt om orde en veiligheid te garanderen. Zowel de wetgevende, uitvoerende en de rechterlijke machten zijn geinfecteerd en verlamd door het politiek correcte virus.

Zelfs een kind kan zien dat het hier gaat om losgeslagen marokkanen en antillianen. Noem dat dan ook eens in plaats van het te verhullen met een waas van abstractie en te zoeken naar oorzaken die er in feite niet zijn. Begin eens te denken in termen van oplossingen.

TunaTown | 05-12-12 | 10:01

@deraderendraaien

kerel (?), ik kan er niet meer naar kijken.
Naar die hufters.
Vind ik bijkans erger dan het "incident".
Maar reken erop dat pauw en z'n vriendjes als eerste het koffertje pakken (van onze belastingcenten) om te vertrekken zodra ze de zaak definief verkloot hebben.
Een achterhoedegevecht is het.
Maar die-de-rik en die andere fluim Asscher gaan ons redden hoor!

Cousin Eddie | 05-12-12 | 10:01

99,9999% van wat er op de velden loopt kan er helemaal geen ene hout van. Het fanatisme slaat gewoon helemaal nergens op, vooral die verschrikkelijke ouders die denken dat hun kind een groot talent is. Of het voetbal van hun kind misbruiken om eens lekker langs te lijn middels schelden te ontstressen van een week aan spanningen op het werk.

mijntweecent | 05-12-12 | 10:00

Beschaving verwachten van half-beschaafden.. succes.

Bruno Alaska | 05-12-12 | 09:59

Die Binnenmars is een lachertje. Goedpraten, Stille Tocht, vooral niet zeggen dat het allochtonen waren. Logisch: zij leveren geld op; contributie, advertenties, sponsors. Wat een naïevelingen bij die KNVB.

Kamervraag | 05-12-12 | 09:56

In de afgelopen dagen is vaak gewezen naar de rugby sport. Waarom gebeurt daar niets terwijl dat een veel ruigere sport is dan voetbal. Niemand heb ik horen zeggen dat dit wellicht komt doordat een rugbyspeler in Nederland over het algemeen niet uit de lagere sociale klasse komt, meestal autochtoon is en niet uit een vogelaarwijk komt.

Sky Lukewalker | 05-12-12 | 09:54

Jarenlang werd alles met de mantel der liefde toegedekt.
Je mocht niks negatiefs over dat kut-voetbal zeggen.
ook niet hier op GS.
Kreeg je meteen repliek van een aantal voetbaltokkies.
En nu zou opeens het roer om moeten?.... weer te laat.
Het voetbalgeweld heeft zich al in onze samenleving genesteld en is gewoon niet meer weg te denken laat staan uit te roeien.
Wie zou dat trouwens moeten doen... politiek, politie, justitie... hahahahahah

joemiejas | 05-12-12 | 09:52

@John McClane
..."Wat zou het mooi zijn, als we nog een nieuw continent ontdekten. En dan allemaal stilletjes weggaan, en die gasten alleen achterlaten. Lijkt me echt een mooi experiment."

U bent een vluchter...? Wist u dat dat continent al lang bestaat (de zandbak van Afrika) en dat daar plaats genoeg is om al het onaangepaste riftuig van NL te dumpen.

Vulgaris | 05-12-12 | 09:51

Misschien zou er ook eens gewezen kunnen worden op de voetballers van de ere-divisie die elkaar elke week voor rot slaan en schoppen. Niet echt het goede voorbeeld, zeg maar.

triasenergetica | 05-12-12 | 09:50

Iedereen denkt dat het probleem ligt aan de Marokkaanse koeltoer, maar het zit veel dieper. Het is namelijk een direct gevolg van de eeuwige fitties tussen Amsterdammers en nep-Amsterdammers uit Almere. De uiteindelijke verantwoordelijke voor dit geweld is Cornelis Lely met zijn waanzinnige Zuiderzeeplan.

Strohond | 05-12-12 | 09:49

Spijker op zijn kop. Herkenbaar allemaal.
.
Voetballen doe ik graag met een groepje vrienden, het is leuk om te doen. Omdat mijn groepje vrienden niet altijd in de gelegenheid is om op vaste dagen een potje te komen voetballen ben ik vorig jaar ook bij een voetbalvereniging lid geworden. Bij een derde elftal van een kleine, lokale club; een erg goede voetballer ben ik niet.
.
Lang ben ik niet lid geweest van de vereniging, want ik was het niveau van de mensen waar ik daardoor mee in aanmerking kwam al snel spuug en spuugzat. Het gros van mijn eigen teamgenoten, mijn coach, de mensen die aan de kant staan te kijken bij trainingen en wedstrijden, de scheidsrechters, de grensrechters, enzovoorts. Het leek wel of ik in een wereld beland was waar mensen simpelweg niet op een normale (lees: beschaafde) manier met elkaar konden communiceren. Voor het gering waren er opstootjes, scheldpartijen, kinderachtig gedrag en andere geneuzel. Als er een bal 'uit' ging was er ruzie over voor wie de ingooi was, als er een duel was dan was er ruzie over dat één van de personen de regels zou overtreden of te ruw te werk zou zijn gegaan, als de scheidsrechter of grensrechter floot dan was er ruzie over dat dat onjuist/onterecht zou zijn. Op werkelijk ALLES zag men wel aanleiding om heisa te maken. Walgelijk dat cultuurtje.
.
Na een paar maandjes heb ik me afgemeld bij de vereniging en ben ik een vechtsport gaan beoefenen als recreant. Nu staat deze vechtsport (of de beoefenaars daarvan) ook wel eens negatief in het nieuws, maar het niveauverschil tussen de mensen waar ik bij het voetbal mee in aanmerking kwam, en de mensen die ik bij deze vechtsport leerde kennen, was enorm! Er wordt bij deze vechtsport, ondanks dat het er stukken "ruwer" aan toe gaat, vele malen respectvoller met elkaar omgegaan dan bij het voetbal. Ik ga nog steeds met plezier 2 keer per week naar mijn training.
.
De 'voetbalwereld' is door en door verrot door de vele mensen met een overschot aan testosteron en een veel te kort lontje die er deel van uit maken.

Le Roi | 05-12-12 | 09:49

@Cousin Eddie | 05-12-12 | 09:43
Idd! En wat schertste mijn verbazing dat diezelfde Pauw het gisteravond tegen die wethouder opeens had over Allochtonen en inconvenient truth.

Zouden bij Pauw opeens nu wel ogen open zijn gegaan?

deraderendraaien | 05-12-12 | 09:48

Gezien het aantal minkudo's moet ik concluderen dat velen eigenlijk vinden: KNVB doet het prima, pas je maar aan!
Lees nog eens wat ik schrijf: 'Hoe HOGER in de voedselketen, hoe meer de scheidrechter van de tegenpartij meewerkt met het eigen team!!!'

Einde van de Domheid | 05-12-12 | 09:48

Helaas is niet alleen het voetbal door en door verrot. het is een kankergezwel dat steeds verder woekert, vandaar dat deze gasten ook zo graag met kanker schelden.
Er moet eens een flinke chemokuur op los gelaten worden als het al niet te laat is.

LostSandWich | 05-12-12 | 09:47

@The_Black_Knight | 05-12-12 | 09:33
Juist, de grensrechter leek niet van zins om aangifte te doen bij de politie, hij ging in eerste instantie gewoon terug naar het veld.

landlopertje | 05-12-12 | 09:45

Idontgiveafunk | 05-12-12 | 09:37

Deze mannetjes moet je hun Nederlanderschap afpakken en uitzetten. Dan is het gauw afgelopen met het wangedrag van de overblijvers. Als ze nl. iets niet willen is het land dat ze haten te moeten verlaten.

Axolotl | 05-12-12 | 09:45

Ik constateer dat ook. Met name bij de B en A jeugd (15-18) lopen enorme eigenwijze klootzakken rond die een fluitsignaal tegen hen persoonlijk opvatten. Is een maatschappelijke tendens die thuis en op school ook moet worden aangepakt.
Het begint met de opvoeding.

Zeg maarKaas_Cuevara | 05-12-12 | 09:44

@watsinneneem | 05-12-12 | 09:37
Bijna goed, want het is vaak zelfs niet te ontlopen.. sterker nog, vaak zoekt het je zelfs op!
De enige manier om dit gedrag te stopen is radicaal uitzetten van dit tuig, en zwaar straffen waar het autochtonen betreft.

deraderendraaien | 05-12-12 | 09:44

Het zijn gewoon de bekende problemen van de samenleving: verrotte verwende jeugd, multi-cul, een zwakke babyboom generatie die nooit iemand aanpakt. Dit keer manifestmanifesteert zich dat op het voetbalveld. Natuurlijk is dat wel een proletarisch risicogebied met al die zwakbegaafde losers (ook ouders) die niet kunnen verkroppen dat ze ook nog eens niet kunnen voetballen.

Jackie Chiles | 05-12-12 | 09:44

types als pauw en ander links media tuigh heeft er voor gezorgd dat we jarenlang alles uit de hand hebben laten lopen.
Alles viel wel mee. Altijd de verkeerde gasten bij de verkeerde onderwerpen
Mensen die er goed kijk op hebben wegzetten als racisten, xenofoben, etc
Dus nou niet zo verbaasd doen aub met die opgetrokken wenkbrauwtjes Jeroen

Cousin Eddie | 05-12-12 | 09:43

STOPPEN met die rot voetbal.
Het is niks anders dan ellende, Het word allen maar steeds erger.
Het zal toch je vader, man, vriend of ander familielid maar zijn die je kwijt bent.

ANGEL70 | 05-12-12 | 09:41

@hysteria | 05-12-12 | 09:26
U doet uw naam eer aan.

landlopertje | 05-12-12 | 09:41

Jongens jongens , voetbal is een tokkie sport waar het barre en niet beheersbare prive leven eruit wordt geschopt. Gun ze dat , voor prematuren een "way of life" en om de 1ne hersencel te kalmeren. Als je je in je leven goed en zeker voelt , heb je geen balsport nodig om je te reflecteren.

ewout56593235 | 05-12-12 | 09:40

Ook hier is weer te lang gewacht met ingrijpen.
Waarom gaat iedereen er steeds vanuit, dat problemen wel vanzelf overgaan?

Johannes D. | 05-12-12 | 09:39

We moeten er vanaf.

van_de_pot_gerukt | 05-12-12 | 09:38

Ik ben 20 jaar geleden al met clubvoetbal gestopt omdat er met de komst van allochtonen elftallen ieder jaar wel een paar wedstrijden bij waren waar je helemaal verrot geschopt werd en er na afloop bovendien vaak problemen waren.
Het voetbalveld mag dit gajes voorlopig hebben maar mijn land zullen ze mij nooit uit weten te jagen.
Dan nog liever oorlog.

Haarkopje | 05-12-12 | 09:38

@Axolotl | 05-12-12 | 09:30

Het gaat niet om de vraag wie er verantwoordelijk is voor het binnenhalen, hier hebben zowel links als rechts aan mee gewerkt.

Het gaat er om hoe er nu mee om te gaan en de schade te beperken voordat we overspoelt worden met deze kansen mentaliteit en dit een wekelijks verschijnsel is en de Nederlandse normen en waarden totaal verdwenen zijn.

Idontgiveafunk | 05-12-12 | 09:37

Dit geweld van dit soort klootzakjes staat los van het voetbal .
Het gebeurt op het schoolplein , in de stad , bij het winkelcentrum , tijdens het uitgaan , overal, het zijn de verrotte genen van bepaalde groepen mensen , niet nader te noemen door de media, Leuk ook hoe niemand het probleem daar durft te leggen, jeroen probeerde het even , maar niemand durfde er aan.
In sommige "culturen" heeft men gewoon minder problemen met het gebruiken van geweld, en is een mensenleven iets minder waard, klaar!
sterker nog , het wordt juist aangemoedigd en als "normaal gedrag" beschouwd, en, en om frustraties te compenseren waarschijnlijk.
Dit is niet te veranderen, behalve dan door dit soort te ontlopen of op te sluiten.
het zit in de genen , of mag ik dit niet zeggen?

watsinneneem | 05-12-12 | 09:37

Mouth Of The South | 05-12-12 | 09:33 |

Wij hebben geen groepscultuur ten eerste. En we zijn domweg zo beschaafd dat we eerder te verbijsterd zijn dan dat we optreden.

Chow | 05-12-12 | 09:37

Ik hoop dat het artikel ironisch is bedoelt. Want dit 'incident' heeft verder weinig met voetbal te maken maar vooral met het feit dat jeugd uit bepaalde groepen totaal geen respect meer heeft voor mensenlevens. Laat staan enkele vorm van respect tegenover regels en/of autoriteit. Maar dat is ook niet zo vreemd in een balloos, gecastreerd politiek correct land als NL.

Mika6101 | 05-12-12 | 09:35

Wat ik uit de publicaties lees, is dat de daders na het incident gewoon nog in de kantine zijn geweest en vrolijk konden weglopen.
Dat lijkt een signaal dat, als dit drama niet had plaatsgevonden, ze er mee waren weggekomen.

The_Black_Knight | 05-12-12 | 09:33

Wat ik uit de publicaties lees, is dat de daders na het incident gewoon nog in de kantine zijn geweest en vrolijk konden weglopen.
Dat lijkt een signaal dat, als dit drama niet had plaatsgevonden, ze er mee waren weggekomen.

The_Black_Knight | 05-12-12 | 09:33

Hoe komt het toch dat Nederlanders van die slapjanussen geworden zijn? Vroeger waren wij een wereldmacht, beheersten wij de oceanen, voerden handel met de hele wereld. Waren we een trots volk. Nu laten wij ons koeioneren door minderjarig riftuig. We saan erbij en we kijken ernaar. Letterlijk.
Een grensrechter wordt afgetuigd, in eigen huis nota bene. Tientallen staan er omheen en doen niets. Wat is er godverdomme toch aan de hand?

Mouth Of The South | 05-12-12 | 09:33

Zolang het probleem niet echt benoemd wordt, zie de KNVB gisterenavond in Nieuwsuur en P&W, gaat er niets veranderen.
Zonder uitzondering ligt het probleem gewoon bij de niet westerse allochtonen in de voetbalsport.
Gewoon als nederlanders niet meer tegen dit soort multikulti elftallen voetballen, dan lost zich het probleem op den duur vanzelf op . . .
En 's maandags kun je dan ook weer gezond van lijf en leden op je werk verschijnen.

De Laureaat | 05-12-12 | 09:33

@jonneke | 05-12-12 | 09:31
Ik stem voor allebei.

Magnum Force | 05-12-12 | 09:32

Waar waren al die schreeuwende voetbal Sjonny en Anita's toen die grensrechter dood gemept werd?
In de kantine de overwinning van hun eigen bloedjes aan het vieren?
Ik wil maar zeggen dat dat hufter tuig wel gewoon ongestoord z'n gang kon en kan gaan zolang er alleen maar op GS de held wordt uitgehangen ipv nu zelf eens een riffer aan te pakken; "Ze" doen het echt niet voor ons,we zullen er zelf eens wat aan moeten gaan doen.

K.Zwellever | 05-12-12 | 09:32

Er is maar 1 oplossing : voetbal verbieden of Mocroc's uitsluiten.

jonneke | 05-12-12 | 09:31

Linkse mensen hebben niet het recht om verontwaardigd te reageren op de dood van de grensrechter. Zij wilden nl. de allahtonische tuig-daders zonodig ons land binnenhalen en zijn medeverantwoordelijk voor de ontwrichting van ons land.

Axolotl | 05-12-12 | 09:30

"... terwijl Jeroen Pauw een uur later dapper probeerde om Het Probleem alsnog te benoemen.."

Jeroen Pauw of all people!
jarenlang alles downplayen. nu ze zelf inzien dat ze de hele zooi mede hebben verkloot 'n beetje kritisch worden ???
hou es ff op joh

Cousin Eddie | 05-12-12 | 09:29

Dit heeft geen donder met voetbal te maken, maar met een beangstigend snelle toename van een totaal disrespect van andermans lijf en leden, geest en goederen. En met een gebrek aan zelfreflectie van heel veel Nederlanders; wat is MIJN rol hierin, en mijn verantwoordelijkheid? We wijzen altijd naar een ander.

Kloof2012 | 05-12-12 | 09:28

Ik hoop niet dat deze mensen ooit de golfsport gaan oppakken

BASinnic | 05-12-12 | 09:26

Het ergste is gewoon, over een paar maanden gebeurt het gewoon weer! En dan nog een keer. En weer... etc...

hysteria | 05-12-12 | 09:26

Het valt me nog mee dat er nog geen mensen zijn die roepen "dit gebeurde vroeger ook". Tergend langzaam sijpelt het besef dus binnen.
Wat mij veel zorgen baart is het feit dat deze groep kansenparels niet kleiner wordt. Sterker nog, we zitten voorlopig in een crisis. Wat kunnen deze jongens "als ze later groot zijn", ik denk niet dat we mirakels hoeven te verwachten. En ondertussen komen er steeds meer jonkies bij in de kansen-poel. Het wordt dweilen met de kraan open als de politiek niet snel ingrijpt. Geboortebeperking door afschaffen van kinderbijslag hoort daar wat mij betreft bij.

datzouzomaarkunnen | 05-12-12 | 09:26

De afschuw is uitgesproken... de stille toch staat reeds gepland, en ook de minuut stilte voor de profs is aangekondigd.
Maar wanneer... wanneer gaan we eens beseffen dat dit niks te maken heeft met voetbal, maar alles met islamitisch terreur gebezigd door niet opgevoede islam prinsjes die weten dat z hier alles kunnen uitvreten onder bescherming van multiculti goedpraters als Peter R de Vries, A. Pechtold en heel rood gekleurd Nederland die niet verder komen dan geschokt reageren en geen duidelijke stappen durven of willen nemen tegen deze waanzin. Hun tegen argumenten dat Autochtonen dit ook doen gebruiken ze om deze foute islam ideologie te verschonen, en gaan er voor het gemak aan voorbij dat de autochtone tokkies (zoals zij die noemen) een product zijn van beleid dat binnenhalen en voortrekken van allochtonen heeft gezorgd dat deze autochtone in een tokkiestatus zijn vervallen, doordat de kansen en hulp gedeeld dienden te worden met de allochtoon.
Misschien wordt het nu toch tijd om aan intrekken van Nederlanderschap en uitzetting te gaan denken, voor deze onaangepaste medelanders en keihard straffen richting over de schreef gaande Nederlanders. En niet alleen omdat deze daden, die te gruwelijk zijn om in de geschiedenisboeken te melden als schaamte van een samenleving, maar ook om de autochtone kansarme een kans te geven van zijn tokkiestatus af te komen door de verspilde hulp en aandacht die tot nu gegeven werd aan de allochtonen aan onze eigen zwakker groep te geven.
Misschien dat de samenleving dan weer enigszins normaliseert, en voetbal weer veilig en leuk gaat worden.

deraderendraaien | 05-12-12 | 09:24

Sorry hoor, wat een kutland toch. Waarom de fuck krijgt het voetbal nu de schuld ? Het ligt gewoon aan OPVOEDING en KOELTOER. EN niks anders.

Katte Nut | 05-12-12 | 09:23

Ik zeg OMPLOEGEN en bouwland van maken!!
Nu wordt er zielig gedaan en als de wedstrijd begint staan ze 10 later alweer de volgende grensrechter of scheids verrot te slaan.

HeppyHarrY | 05-12-12 | 09:22

Heeft Peterrrrr de Twitter al aangeslingerd?
yespur | 05-12-12 | 09:18

Nee, die ligt nog in coma met zijn bakkes in een pak coke en een dildo in zijn hol.

Botte Hork | 05-12-12 | 09:22

Zeur toch niet zo het is tokkiesport voor tokkies. En als je de idioten bij het betaald voetbal al ongezien ziet wegkomen als ze een trein of stadion of wat mensen verbouwen wat denk je dan dat er gebeurd als ze niet achter hekken zitten?

Andersom dag | 05-12-12 | 09:22

@harry poster | 05-12-12 | 09:18

Een leerkracht moet onderwijs geven, zich niet met opvoeden bezighouden. Daar heeft hij ook niet voor gestudeerd.

roze_bril | 05-12-12 | 09:21

Je bent veel beter af bij de watersporten. Allochtonen hebben een hekel aan water en die zul je dan ook niet vinden bij zwemmen, waterpolo. zeilen, surfen etc. Dit zijn de blankste sporten die er zijn. In het water hoef je je dan ook geen moment onveilig te voelen en scheidsrechters krijgen soms wat over zich heen, maar dat loopt altijd met een sisser af.

Merkava | 05-12-12 | 09:20

Twan , Marcel?

dedwarsligger | 05-12-12 | 09:20

Heeft Peterrrrr de Twitter al aangeslingerd?

yespur | 05-12-12 | 09:18

@Harry Turtle | 05-12-12 | 09:13
Zet politie op 4 en de leerkracht op 3. Mooi punt. Politie en de nummers 1 t/m 3 zouden meer moeten samenwerken op dit gebied. Laat de politie op de achtergrond meedraaien en ouders/leerkrachten/sporttrainers wijzen op het niet toelaatbare gedrag van de koters op bijv. twitter. Als voorbeeld deze tweets. Politie constateert (of in dit geval dat blog), trainers/leraren pikken dit op en spreken hen 1op1 aan (en betrekken ouders erbij).

harry poster | 05-12-12 | 09:18

Wat zou het mooi zijn, als we nog een nieuw continent ontdekten. En dan allemaal stilletjes weggaan, en die gasten alleen achterlaten. Lijkt me echt een mooi experiment.

John McClane | 05-12-12 | 09:18

@niet voor de hond | 05-12-12 | 09:07
OK, we geven alle voetballertjes deze week de opdracht om naar zichzelf te kijken. Probleem opgelost. (/ironie)

landlopertje | 05-12-12 | 09:17

Clubs die de fout ingaan gewoon na 1 waarschuwing permanent uit de competitie gooien lijkt me. Dan is het probleem snel opgelost.

Chow | 05-12-12 | 09:16

Tja, iedereen moet toch ook echt alles kunnen zeggen, gewoon omdat het kan?
Loop dan nu ook niet te janken. You asked for it, you got it.

mr. coffee | 05-12-12 | 09:16

Ook al ben ik geen voetbalfan, voetbal an sich is het probleem niet, het probleem is dat dit soort rotjochies vaak jarenlang gewend zijn om overal mee weg te komen. Dat zie je overal terug in de maatschappij.
.
First line of defense zou de opvoeding moeten zijn, ouders die hun gebroed corrigeren. Probleem bij ongeïntegreerde en geen nederlands sprekend ouders is dat ze niet tot nauwelijks op de hoogte zijn van wat hun kinderen buiten de deur doen.
.
Second line of defense, coaches bij de voetbalvereniging. In plaats van corrigeren bieden die de jongens volgens PvdA mantra een kickbox training aan "waar ze hun energie" kwijt kunnen.
.
Third line of defense is uiteindelijk de politie, en we weten allemaal hoe verschrikkelijk laag de pakkans is. Zeuren om hogere straffen helpt niks zolang de die niet drastisch omhoog gaat.

Harry Turtle | 05-12-12 | 09:13

Dit heeft weinig met voetbal te maken, het had ook een Kiosk medewerker in de trein kunnen zijn.
Het zit hem meer bij de primates.
Vele malen heb ik Marokko bezocht, de bevolking aldaar is een van de vriendelijkste die ik ken en het is ook een mooi land ook nog qua natuur. Dan heb ik het puur over de marokkanen die ook daadwerkelijk echt in Marokko wonen.

Wanneer we het over de Marokkanen in Nederland hebben scheer ik even niet alles over 1 kam. Ik ken hele fijne marokkanen die participeren in de maatschappij en die hoogopgeleid zijn.

Maar het probleem zit hem in de overige 90% van de Marokkanen. Primaten zoals de jongens van Zondag. Dit zijn hardleerse jongens die niet snel wijken voor iemand en ook al zijn ze een minderheid, de Nederlandse maatschappij opzadelen met haatgevoelens en opgekropte agressie jegens hun. Nederlanders accepteren veel, misschien wel te veel. Ik verwacht de komende jaren een groei van deze onderbuikgevoelens bij de nederlander en op een gegeven moment zal het echt genoeg zijn en zijn de gevolgen voor die primaten niet te overzien, wel voor ons.

Delhibelllie | 05-12-12 | 09:12

Tot 10 december bla bla bla bla dan gaat het gewoon weer verder zoals het was.

ikdenkwat | 05-12-12 | 09:12

Verbaast dit iemand nog??

Flinders | 05-12-12 | 09:11

Ook gisteren bij DWDD werd er met afschuw over gesproken, maar over oplossingen wilden ze het maar niet hebben. Twee oplossingen waren zeker niet bespreekbaar: het aanhalen van het maatschappelijke probleem die heerst onder zeer slecht opgevoede kansenjongeren en het verharden/verhogen van de straffen.

Nederland wil niet beter worden. Er is makkelijk een dokter te vinden, maar men laat zich tegenhouden door het gedreutel van voornamelijk PvdA volk dat blijft aanhalen dat het om incidenten gaat en we vooral eens naar onszelf moeten kijken. Doe ik niet meer. Ik weet waar de schoen wringt. Tijd dat de politiek zich daar eens mee gaat bemoeien. Lafaards.

harry poster | 05-12-12 | 09:11

rara | 05-12-12 | 09:06
Misschien wel een goeie naam voor een nieuwe sport: Kicksen.
Pleur alle primaten in een kooi + een bal zonder regels.

Botte Hork | 05-12-12 | 09:09

Iemand al de schuld hiervan bij Wilders in z'n schoenen geschoven? Niet? Nou komt-ie dan in 3,2,1.....

sir Its-a-shame | 05-12-12 | 09:09

Zal blij zijn wanneer de voetbal topics weer over zijn en we bijvoorbeeld wat 'best of 2012' topics gaan krijgen

Idontgiveafunk | 05-12-12 | 09:08

De ouders die langs de lijn staan te schelden zijn niet het grootste probleem.
Die komen voornamelijk voor in SIRE-spotjes, gemaakt door mensen die nog nooit op zaterdagochtend op een voetbalveld zijn geweest.
Het grootste probleem zijn de ouders die hun kroost niet opgevoed hebben, omdat het ze geen bal interesseert, omdat ze vinden dat ze er niet verantwoordelijk voor zijn, omdat dat niet gebruikelijk is in hun cultuur. Die ouders staan meestal niet eens langs de lijn.

Voetbal op zich heeft hier niks mee te maken, de drie pareltjes hadden ook een tramchauffeur kunnen dood schoppen, of een leraar.

Cuyahoga | 05-12-12 | 09:08

Ah, gelukkig. We kunnen de overheid weer de schuld geven. Dan hoeven we gelukkig niet naar onszelf te kijken.

niet voor de hond | 05-12-12 | 09:07

Het is ook bij hockey zo dat de thuisspelende partij voor de scheidsrechters zorgt. Hoe hoger in de voedselketen (en hoe dieper in de provincie) hoe partijdiger de 'eigenpfeiffer' de '12e man', de 'fluit hem erin dude'.
KNVB en KNHB beiden molochs zouden er goed aan doen om een systeem te ontwerpen waarin beide teams grens- en scheidsrechters leveren, en deze met elkaar in discussie kunnen en een beslissing aan de bond kunnen overdragen.

Einde van de Domheid | 05-12-12 | 09:07

@Botte Hork | 05-12-12 | 09:05
Nog sterker: als je de voetbalschoenen 'kicksen' noemt dan werk je die verwarring in de hand.

rara | 05-12-12 | 09:06

de boekhouders van de amateurclubs moeten op cursus .. de moordenaars kunnen er niets aan doen dat er noppen onder hun schoenen zitten.

(c)ZWITSUL | 05-12-12 | 09:06

Een belangrijk aspect is de cultuur binnen het voetbal. Als je op TV ziet dat je als speler helemaal geen respect voor de tegenstander of scheidsrechter hoeft te hebben, waarom zou je dat als klein jochie dat dan wel hebben? Smerige overtredingen, het zeiken op de scheidsrechters en externe factoren de schuld geven van nederlagen is het voorbeeld wat de kinderen te zien krijgen.

Als je kijkt naar de structuur binnen de rugbywereld, dan zou je daar nog wat van kunnen leren. Daar heb je bikkels die fair spelen en kunnen incasseren.

Daarbij is de hele samenleving natuurlijk verrot. Los van het feit dat de jeugd een beter voorbeeld zou kunnen hebben in de sport, geloof ik niet dat dit een aanleiding is om mensen in elkaar te trappen. Om dat over je hart kunnen te verkrijgen heb je sowieso al een steekje los. En mensen met een steekje los hebben we er momenteel in overvloed, zo blijkt dagelijks.

Absoluut niet waar | 05-12-12 | 09:05

De opvoeding en normen en waarden zijn verrot!

WhenShitHitsTheFan | 05-12-12 | 09:05

Dat je moet trappen is het enige wat de tokkies en cultuurverreikers snappen aan deze sport. Dat het om een bal gaat ipv iemands hoofd interesseert ze geen hol.

Botte Hork | 05-12-12 | 09:05

Stel een daderprofiel op en treed daar actiever tegen op, als je hoort dat de KNVB de daders drie jaar schorst ie dat veel te weinig. Ze hebben iemand vermoord, nig buiten de strafrechterlijke vervolging hoort zo iemand natuurlijk levenslang uit het Europees georganiseerd voetbal verbannen te worden.

supah | 05-12-12 | 09:04

Een goede frisse wereldoorlog maakt vast een eind aan al het, al dan niet, opgekropt weekend-terreur.

Simon de Danser | 05-12-12 | 09:04

Het probleem is dat er geen alternatief is voor de primaten uit onze natie.

N=1 | 05-12-12 | 09:04

We gaan praten, hebben we nog niet genoeg gedaan, is dat niet genoeg soms? (/ironie)

landlopertje | 05-12-12 | 09:04

GeenStijl doet toch wel weer het beste journalistieke werk van alle nieuwssites. Complimenten daarvoor!

keppie1.0 | 05-12-12 | 09:03

-weggejorist-

Andre7745 | 05-12-12 | 09:02

Tsjah, het staat iedereen vrij een andere sport te kiezen. Maar soort zoekt soort.

Godsammekraken | 05-12-12 | 09:02

Voetbal wereldje lijkt net Nederland, kleine pakkans en als je wordt gepakt gebeurt er bijna niets.

Idontgiveafunk | 05-12-12 | 09:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl