achtergrond

Geenstijl

Kieswijzer Voor Mensen Die Het Niet Meer Weten

blauwerus.gifU bent er klaar mee. Het duizelt u. Lettercombinaties ricocheren door uw hoofd. HRA, PGB, WOZ, ESM, 1VDV, TNS, DWDD, NIPO, LP, VVD, LP, PVV, ZPP. Samsom in de krant, Samsom op de televisie, Samsom op de radio. Iedereen liegt. Iedereen kakelt. Alles is spin & frame, en zelfs die constatering is weer spin & frame. Sywert in de krant, Sywert op de televisie, Sywert op de radio. Vroeger dacht u bij +1 aan een kamelenteen, nu -fuk- aan een extra blauw stoeltje in een plenaire zaal. Stembreker. Stomwijzer. Kieskompas. PVVKieswijzer. Kompaswijzer. Kiesbreker. Rutte in de krant, Rutte op de televisie, Rutte op de radio. Er komt zo vaak Partij van de Dieren uit de stemwijzer dat u overweegt een kitten in de blender te stoppen. Er komt zovaak VVD uit de kieswijzer dat u overweegt op Sargasso te gaan reaguren. U bent numb, politique fatique, u denkt, de fik in dat fokking stembiljet. Ho. Wacht. Stop. Hier is de extraspeciale GeenStijl KiesWijzer®. Eenvoud was nog nooit zo eenvoudig. Niks ellenlange vragenlijsten met suggestieve truukvraagjes. Gewoon de favo muziek van de lijsttrekkerts. Kiezen maarrr.
Muziekjes To Make Up Your Mind Mark Rutte (VVD)
Chill de fuck uit euroshopper trance. Met wat vrinden & een bel witte wijn naar de Dansvallei en dan wappie in de openlucht lichtliberaal heupwiegen op wat cheapass beats. Zeker nu. Geert Wilders (PVV)
Djiezus, Greet. Dit is muziek voor volleyballend HEAO-tuig in grijze Peugeots 307 SW. Mark Knopfler, een Engelsman met een Duitse naam en een haarband. Bah. Haarbanden zijn de Hero Brinkmannen onder de kledingstukken. Diederik Samsom (PvdA)
Deftig. Met je electorale reedt omhoog in PVV-bolwerk Volendam, met een liedje over een overleden meisje. Nog even en de PvdA zet gehandicapte kindertjes in voor zetelwinst. Oh, wacht... Emile Roemer (SP)
Het moet gezegd. Een van de weinige lijsttrekkers die niet lafjes shopte in de playlist van Skyradio. LOLdetail: Metallica is de grootste graaier in the history of rock 'n roll. Daarom hier een cover. Alexander Pechtold (D66)
Je. Verwacht. Het. Niet. Sybrand Buma (CDA)
3JS. Moet van Mona. Aanstekermuziek voor PolderMiLFs. Buma draait liever Krezip. Maar Syb heeft niets in de CDA-melk te brokkelen. Dat wist u al. Hiero, een Pearl Jam-cover. Omdat ons CMS die palingfolk niet trekt. Jolande Sap (GroenLinks)
Volgens Twitter is dit de ultieme GroenLinks-muziek. Springerig okselharig kruidenvrouwtje met een irritante stem, kwelend over eeuwig zingende bossen en rivieren. Klopt. Arie Slob (ChristenUnie)
Kunnen we wel een lullig videootje op YouTube gaan zoeken. Maar ze maken ze gewoon zelf. Volgens beproefd gristelijk recept. Best geil, maar neuken ho maar. Marianne Thieme (Partij voor de Dieren)
Coldplay wordt ook wel het Griekenland van de popmuziek genoemd. Ze kunnen niks, en ze vragen heel veel geld. Kees van der Staaij (SGP)
Wijdbeens plaatsnemen voor de speaker, en u wordt een jaar lang niet zwanger. Henk Krol (50+)
Deze hebben we gegokt. Geen idee wat het favo liedje van die Pornobaron uit Eindje is. Vicky is een door Duitsland opgekochte Griek, en dat maakt het politiek. Dirk Poot (PiratenPartij)
Johoo. En een fles met rum. GeenStijl endorsed helegaar niemand. Maar dit is rocken en bouncen en zoals rocken en bouncen bedoeld is, met rofltrololo Tim Kuik-beginnetje. Met dank aan Q-Music, Twitter, de Volkskrant, Coen en Sandra (3FM), Die Ene Knakker van 3voor12 die Wel Deugt, Jort Kelder, Saar van Bueren, Boris van der Ham, MC Martin (ZeemeeuwFM) en het Jip Golsteijn Museum.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.