Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Voicemail. Hallo Jeugdzorg Gelderland

triiiiiiiiiiing.jpg Dat de stijlloze mailbox hedenmorgen zou uitpuilen met Jeugdzorgleed van de mensen in het land naar aanleiding van dit topic, zagen we wel aankomen. De helft van alle punt.nl-weblogs in Nederland gaat namelijk over het regels zijn regels-leed dat achter de kinderdiefstalmachine van de overheid schuil gaat. Maar Jeugdzorg zelf hadden we niet meteen verwacht. Die mogen namelijk niets zeggen over lopende zaken. Zitten ze ineens toch in de voicemail. Niet om spijt te betuigen over hun gedrag. Niet eens om ons van smaad of laster te beschuldigen. Maar om te vragen of dit filmpje offline mag. Iets met geen toestemming om te filmen en inbreuk op portretrecht. Leun achterover en bereid een glimlach voor. Zo klinkt bureaucratie aan de telefoon: haa tee tee pee dubbele punt slash slash wee wee wee punt geenstijl punt en el slash em tee slash archieven slash tweeduizendtwaalf slash nul drie slash video underscore jeugdzorg underscore en underscore politie underscore hou punt haa tee em el hash comments. Bij dezen ons antwoord, in enkelvoud en eenmalig verstrekt: Sodemieter op, Jeugdzorg. Filmpje is opgenomen in een privé-omgeving waar jullie NIET welkom waren. Maker filmt zijn eigen woning en de openbare weg en beide zijn gewoon toegestaan. Dat er medewerkers van u op te zien zijn die de waarheid naar eigen wens hebben aangepast (lees: hebben gelogen) om twee kinderen bij hun moeder weg te kunnen halen, is dikke vette jammerrr. Groetjes! *klik*

Reaguursels

Inloggen

Ik denk dat jeugdzorg hier een goede kans heeft om er een succesvolle zaak van te maken op grond van portretrecht.
Het maken van de video is geen inbreuk op portretrecht, maar het publiceren van de beelden zonder toestemming van de personen die herkenbaar zijn is dat wel. Dus het is weer eens jammer voor geenstijl, maar de video zal verwijderd moeten worden, al dan niet na tussenkomst van de rechter.

Belfastchild | 29-03-12 | 10:11

Ik kan me overigens goed voorstellen dat de overheid ze geprivatiseerd heeft.
Met dat soort volk wil niemand in verband gebracht worden.

Fiat Lux | 28-03-12 | 19:51

@azoturie | 27-03-12 | 12:42
Jeugzorgmedewerkers zijn geen ambtenaren boonhoofd.
pius | 27-03-12 | 12:46 | + -1 -

Een prive organisatie die met behulp van de politie bij mensen binnenvalt.
Tuurlijk zijn dit gewoon ambtenaren.
Ze zijn alleen hun job zekerheid kwijt en worden nog effe erger door hun superieuren uitgemolken en daardoor zijn ze mogelijkerwijs nog groffer, giftiger en gemener maar voor de rest denken en handelen ze gewoon als ambtenaren en daarom mag iedereen ze ambtenaren noemen.
Hoe wil jij ze noemen dan?

Fiat Lux | 28-03-12 | 19:03

glimkuiken | 28-03-12 | 12:14
Kun jij mischien ook eens uitzoeken wat de stichting 'Lucifer' (what's in a name) eigenlijk uitspookt. Zelf zeggen ze in hun schaarse verklaringen dat ze bezig zijn met hulp aan zwerfjongeren maar dat doen ze dan wel heel erg op de achtergrond. Ze bestaan al sinds minstens 1985 maar vallen, zelfs met een naam als Lucifer, niet op.
Het was destijds 1 van de 2 organisaties die officieel in de Kluwer disc werden genoemd i.v.m staatssteun.
Of ze nog bestaan weet ik niet.

Fiat Lux | 28-03-12 | 18:52

Alle mensen die problemen hebben of hebben gehad met deze para instantie BIZ roep ik op tot demonstratie voor en in het parlement, er moet eindelijk een publieke vuist gemaakt worden, anders blijven zij doorgaan.

The Russian | 28-03-12 | 15:58

Ik heb in de afgelopen dagen bijna het hele draadje gelezen, alsmede de eerdere draadjes hierover. Ook een deel van de online geplempte documentatie heb ik gelezen. Ik kom nog even speciaal terug om hier te reaguren: ik ben al eerder slechte verhalen tegengekomen over bjz en ben door deze en andere verhalen geschokt. Ik hoop dat GS later nog een topic aan dit onderwerp besteedt, ik hoop ook dat in dat topic een positieve uitkomst voor het hele gezin naar voren komt, waarbij de kinderen zelf gehoord zijn, en waarbij de kinderen bij hun eigen moeder kunnen zijn, eventueel met begeleide omgang met hun vader. Misschien kan the Russian zijn moeder overhalen zich zo op te stellen dat ze niet door bjz genaaid wordt. (welwillend overkomen is soms heel belangrijk en strategisch gewoon handiger.)

Ik wist niet wat voor een eng clubje bjz is: toen ik klein was konden wij bijzonder slecht met onze buren opschieten, en die hebben wel eens gedreigd mijn vader en moeder aan te geven bij de kinderbescherming. Toentertijd snapte ik niet waarom mijn moeder daar zo overstuur van was. Ik dacht, ik zeg gewoon dat papa en mama heel lief voor mij zijn, dan gaat de kinderbescherming wel weer weg. Achteraf blijkbaar maar goed dat onze toenmalige buren nooit daadwerkelijke pogingen gedaan hebben om bjz als een wapen te gebruiken...

fyi, mijn ouders zorgden heel goed voor ons, geen mishandeling en altijd goed orde en ritme in het huishouden. Maar ik begrijp nu dat een 'klacht' al genoeg kan zijn om een hoop ellende te veroorzaken...

the Russian, sterkte!! Groeten aan je moeder en haar andere twee kinderen. Onthoudt dat een iets meer welwillende houding van je moeder strategisch handiger kan zijn vanuit jullie eigen belang. Ook al doet ze niets fout, als ze niet welwillend overkomt op die bjz-miepjes, dan verlies je al voor de helft.

gruzelement | 28-03-12 | 14:32

Het is nog veel gruwelijker dan dit topje van de ijsberg dat we zien, hier komt meneer Demmink om de hoek kijken:
www.argusoog.org/oproep-aan-alle-burea...

Zie ook:

Nationale ombudsman, dr A.F.M. Brenninkmeijer, beroering wekte met zijn ‘De Jeugdzorg lijdt aan een gedragsstoornis’.

Symposium Het kind centraal

Den Haag, 27 november 2009 - Op dinsdagmiddag 17 november jl. vond in de Haagse rechtbank het symposium ‘Het kind centraal’ plaats. Het symposium werd georganiseerd omdat per 1 januari 2010 de sector familie- en jeugdrecht 'nieuwe stijl' van deze rechtbank officieel van start gaat. Vanaf dat moment zullen alle zaken waarbij jeugdigen betrokken zijn, zowel op het gebied van jeugdstrafrecht, als op het gebied van het jeugdbeschermingsrecht en het familierecht door de sector worden behandeld.
Het symposium is bezocht door ruim 150 vertegenwoordigers van de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, het Openbaar Ministerie en de advocatuur, leden van de rechterlijke macht en leerplichtambtenaren.

Dagvoorzitter was de President van de rechtbank. Wegens plotselinge verhindering van de Minister van Justitie, dr E.M.H. Hirsch Ballin in verband met het wekelijkse vragenuurtje, werd het symposium geopend door de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, mr. J. Demmink. Vervolgens presenteerde de sector bij monde van haar voorzitter, mr R.G. de Lange-Tegelaar, haar nieuwe werkwijze. Daarna gaven sprekers met prikkelende inleidingen vanuit het perspectief van hun organisatie hun visie op het thema 'Het kind centraal'.

De algemeen directeur van de Raad voor de Kinderbescherming, mevrouw drs M.L. van Kleef, stelde in dit verband de vraag ‘Het kind centraal, wie anders?’. De algemeen directeur Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland, mevrouw drs M.K. Groenberg, kwam met een krachtig: ‘De oplossing centraal’, terwijl de Nationale ombudsman, dr A.F.M. Brenninkmeijer, beroering wekte met zijn ‘De Jeugdzorg lijdt aan een gedragsstoornis’. De procureur-generaal, portefeuillehouder Jeugd, mevrouw mr H.W. Samson-Gerlings, volgde met een genuanceerd betoog onder de titel ‘Less is more, ook in de jeugdketen’. Ten slotte werd door de heer mr E.J.P. Nolet, advocaat in het arrondissement, de rol van ‘goede huisvader’ van jeugdrechtadvocaten belicht en werd er aandacht gevraagd voor de nieuwe Haagse Vereniging voor Jeugdrecht Advocaten.

De middag werd afgesloten met een geanimeerd paneldebat tussen de genodigden en de sprekers. Een aantal van de besproken stellingen: “Kinderen met ernstige en/of complexe problemen vallen buiten de boot omdat het huidige stelsel niet uitnodigt tot maatwerk”, “Vermindering van de bestuurlijke drukte in de jeugdketen is een absolute voorwaarde om de zorg voor kinderen beter te regelen”en last, but not least: “Het belang van het kind is gediend met duidelijkheid, snelheid en zorgvuldigheid: ketenpartners moeten elkaar daarop kunnen aanspreken.”

Tijdens de feestelijke borrel na afloop werd nog lang nagepraat. Hoe ziet u bijvoorbeeld de jeugdrechter: staat hij aan het begin of juist aan het einde van de keten van jeugdzorg?

De sector familie- en jeugdrecht ‘nieuwe stijl’ kijkt terug op een geslaagde middag!

glimkuiken | 28-03-12 | 12:14

Nina Boersma heeft 'r LinkdIn al discreet verwijderd...

glimkuiken | 28-03-12 | 12:05

@ lisa8888: 22.40

Geweldig dat Geenstijl het misplaatst hoogmoedige en infame beleid van bjz aan de kaak stellen. Vaak zijn de medewerkers van jeugzorginstanties uit politieke motieven en of correctheid aangesteld. Opgeblazen ego`s die de kwaliteiten niet hebben om iets voor te stellen en te bereiken maar wel een gesubsidieerde "wereldredder" willen acteren. Bij elke kritische noot naar hun beleid en handelswijze schieten zij in de jokmodus en zijn ouders en de leraren van school per direct ongeschikt voor de zorg en behoefte van het kind.
Het meest frappante is dat een bepaalde jeugdgroep welke structureel de fout ingaat, school niet afmaakt en totaal geen toekomstperspectief hebben in Holland, altijd buiten de arm van jeugdzorg blijft. Wellicht is dat het electoraat van de politieke partij welke zorgt dat het subsidieinfuus aangesloten blijft bij jeugdzorg en de instanties welk opereren onder haar mandaat.

pluizigkroeshaar | 28-03-12 | 08:41

kom wees niet zo simpel....
lisa8888 | 27-03-12 | 23:38
Ik kom niet en ik ben niet simpel.
Jij zult best wel goede bedoelingen hebben, die hadden de nazies ook en Jack the Ripper ongetwijfeld ook.
Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig goede bedoelingen en dat die bedoelingen vaak voor anderen wat minder goed uitvallen lijkt niemand echt te deren.
Jij lijkt je moeilijk te kunnen verplaatsen in een moeder die van haar kinderen gescheiden wordt. Je hebt dus waarschijnlijk geen kinderen anders zou je de spreekwoordelijke heilige band tussen moeder en kind wel erkennen.
Waarschijnlijk heb je ook zelf niet zo'n leuke moeder gehad anders had je mischien op enig moment beseft war het voor een kind betekent om met geweld bij zijn moeder te worden weggesleurd.
Jij hebt alleen oog voor de positie en het imago van jeugdzorg en hier ben je weinig gematigd. Dat zou ik ook simpel kunnen noemen maar dat doe ik lekker niet.

Fiat Lux | 28-03-12 | 00:23

@lisa8888 | 27-03-12 | 22:40 |
Die leerkrachten ontkennen op die audio file zeker wel de zaken die jeugdzorg heeft genoemd in het rapport en niet zoals jij zegt: 'niet letterlijk gezegd' (ook wel een paar zaken maar zeker niet alle). Er zijn zaken verdraait maar ook gewoon onwaarheden opgeschreven door jeugdzorg.

gz | 27-03-12 | 23:51

@arikanari | 27-03-12 | 12:24
Ik voel een complot aankomen. Vertel!
An die ARBEIT | 27-03-12 | 12:26 | + 0 -
Ari weet duidelijk teveel. Als hij begint te zingen komen er continenten in beweging.
Eens gaat ie het ons allemaal vertellen.

Fiat Lux | 27-03-12 | 23:49

In een geval met kinderen zou ik wat voorzichtiger zijn.
En als straks blijkt dat jullie fout zaten, wat dan? Excuses?
Kirth Gersen | 27-03-12 | 12:19 | + -32 -
Hoe voorzichtig zou jij dan zijn? Jij zou de kinderen met geweld en leugens van hun moeder scheiden en ze ergens opsluiten?
Voorzichtigheid voor alles, nietwaar?

Fiat Lux | 27-03-12 | 23:42

@FiatLux de echte wereld is soms heel hard, maar dat filmpje is blijkbaar die echte wereld, het gebeurt soms zo. Waarom? Omdat BJZérs er lol in hebben omdat dat zo te doen, kom wees niet zo simpel....

lisa8888 | 27-03-12 | 23:38

lisa8888 | 27-03-12 | 22:40
Ach hou toch op.
We hebben toch allemaal het filmpje gezien.
Als je ouders en kinderen op die manier scheidt en je trekt gezinnen uit elkaar zonder een greintje spijt of berouw dan ben je wat mij betreft een beest en je kunt je geweten wel in slaap sussen door jezelf te vertellen dat het nu eenmaal je baan is en dat een befehl een befehl is maar als je na aan zoiets meegewerkt te hebben nog rustig kunt slapen dan heb je geen geweten.
Dit filmpje toont zonneklaar aan dat de zorg voor jonge Nederlanders faliekant in verkeerde handen is. Sadisten mogen nooit iets over de zorg van onze kinderen te zeggen krijgen.

Fiat Lux | 27-03-12 | 23:20

Hoe een instantie die helemaal de weg kwijt is hun falen en bedriegen weer weg probeert te moffelen zien we in deze zaak. Het zou helpen om amtenaren persoonlijk aansprakelijk te kunnen stellen voor het opzettelijk bedriegen en bedreigen van burgers. Hen gewoon voor de rechtbank te kunnen slepen en in geval van een bewezen schuld te kunnen veroordelen. Nu zijn ze gewoon onaantastbaar en kunnen ze zich verschuilen achter het staatsapparaat. De gewone burger heeft dit allemaal te slikken terwijl het echter tuig er gewoon mee weg komt, die dreigen met de kogel en hup alles kan doorgaan en gelden opeens heel andere regels, de voorbeelden komen hier op GS genoeg voorbij, Roma, motorclubs, kampers enz..

krem | 27-03-12 | 22:41

@pluizigkroeshaar nou nou nou, wat een verbale diarree (zoals men hier echt pleegt te zeggen.) Nee ik ben geen "bjz muts "die uhp schrijft.
Een opname van een wanhopig iemand die weet dat hij dit opneemt en leerkrachten: (weten die mensen dat zij worden opgenomen? ) Hij geeft zijn (gekleurd) verhaal over het gebeuren, rechters, instanties, de vader etc etc, daarnaast hoor ik de leerkrachten uiteindelijk niets onkennen van de de zaken als genoemd door BJZ, alleen is het soms "niet zo letterlijk"gezegd... Sterker nog, ze geven voorbeelden van waar dingen in de samenwerking met de moeder/ouders niet goed liep...... Het vraagt blijkbaar een goede luisteraar..........


lisa8888 | 27-03-12 | 22:40

lisa8888 | 27-03-12 | 21:13 |
Het lijkt erop dat u werkzaam bent in de jeugdzorg. Typisch inderdaad dat u het heeft over 'een klus', en over een ieder zijn handen niet aan durft te branden. Het gaat toch niet om het ego van die 'hulpverleners'.

gz | 27-03-12 | 22:06

@ lisa8888 21:13:

Of u bent zo`n abjecte jeugdzorgmuts of u roept maar wat zonder deze draad te hebben gevolgd! Schrijft u zo ook altijd de aanvragen voor de U.H.P aan de kinderrechter zonder u eerst objectief te hebben ingelezen? Dat verklaard een hoop en u onderschrijft het structureel en opzettelijk falen van subsidiespons B.J.Z.

pluizigkroeshaar | 27-03-12 | 21:38

PETJE AF voor de jeugdbeschermers van bureau jeugdzorg. De klussen opknappen waar een ieder zijn handen niet aan durft te branden, maar altijd (bij ingrijpen of niet ingrijpen) van de kant staat te roepen dat het anders had gemoeten!

lisa8888 | 27-03-12 | 21:13

Ik bedoel: "Lezers Geenstijl redden ontvoerde kinderen" is toch en mooie scoop en zo laten we zien dat wij net zo gevoelig zijn als de lezers van het AD waar het leed en onrecht aangaat.
Wie weet kunnen we samen genoeg geld bij elkaar krijgen om enkele ambtenaren bij jeugdzorg om te kopen of mischien heeft er iemand een goedkoper plan.

Fiat Lux | 27-03-12 | 20:24

fuck the system.
la ze lekker de pleuris krijge.
nederland gaat naar de klote met dit systeem.
misdaad stijgt, ook bij DIE klootzakken.

pinkypink | 27-03-12 | 19:53

Na een derde topic moge duidelijk zijn dat een zekere Geenstijlcoryfee zaken uit zijn persoonlijke leefomgeving via dit weblog aan het uitvechten is. Eenzijdig gezeur de hele tijd. Het lijkt hier wel Joop..

Snoodl!cht | 27-03-12 | 18:22

Yes!* Ik kon even geen grote glimlach onderdrukken.
begin een hekel te krijgen aan deze faal organisaties zoals jeugdzorg.

Funbagos | 27-03-12 | 18:13

Was al behoorlijk onpasselijk geworden van dat filmpje, en ook van de vele reacties die het voor jeugdzorg opnamen, wat in dat filmpje te zien was, was traumatiserend voor die kinderen, jeugdzorg medewerkers en politie hadded daar duidelijk lak aan.
Verder wist ik al dat jeugdzorg een eng zooitje is (ken verhalen) dus ben blij dat geenStijl hier op deze manier aandacht aan besteed, hopelijk leidt dit tot iets goeds, al denk ik van niet. Ook hier zal er weer een glas worden gedronken en een plas gedaan.
En kinderen blijven de dupe.

me,myself and IK | 27-03-12 | 17:45

Nou laat nu maar eens kijken hoe goed de nederlandse rechtstaat is. BJZ zal ook zeker goede dingen doen ben ik van overtuigd, hulde daarvoor. Maar nu wil ik wel eens zien welke koppen gaan rollen indien hier duidelijk gefaald is. Tuurlijk maken mensen hier fouten, maar we hebben het hier gvd wel over kinderen. Net als een dokter... je kan dus geen fouten permitteren. Dus welke spin gaat hieraan gegeven worden door BJZ. En Geenstijl/Powned word Rutger nog op pad gestuurd om hier nog meer aandacht en wellicht duidelijk te krijgen.

radbraker | 27-03-12 | 16:17

deskundigen bedoelt pielewaaier. www.scheiding-omgang.nl...
seven | 27-03-12 | 15:14 | + 0 -
Deze overigens voortreffelijke site,tenminste als je met de problematiek te maken heeft,heeft echter één ding vergeten te melden en dat is dat je als direct betrokkene bij alle contacten met de Raad van Kinderbescherming je het recht hebt om een vertrouwenspersoon mee te nemen;die zien ze bij de Raad liever niet,maar dat recht kunnen ze je niet ontnemen.. en men is verplicht je op dar recht te wijzen.het is niet de bedoeling dat de vertrouwenspersoon zich in de gesprekken mengt.. maar dat is dan weer ter beoordeling van de aanwezige Raads-medewerker.
En in bepaalde gevallen kan het erg nuttig zijn als de vertrouwensman wèl aan het gesprek deelneemt.
Ik zelf heb dit verhaal uitgeprint en nauwkeurig uitgevlooid.. en dan kom je al snel tot de ontdekking dat je... op papier tenminste... de kans krijgt om behoorlijk wat tegengas kunt geven als er zaken plaats vinden die je niet aanstaan.

pielewaaier | 27-03-12 | 15:57

Wat is belangrijker? Portrecht van een medewerker of een kinderleven omzeep helpen? Dikke vette -1 voor BJZ

Chicka | 27-03-12 | 15:51

2 dingen. Raad vd K eruit flikkeren of ze laten dwingen aan waarheidsbevinding te doen. Verder alle overhead/management eruit tiefen.

Naall | 27-03-12 | 15:44

haha die url die ze uitspreekt incl. "/comments" lol

vip33 | 27-03-12 | 15:37

"Ambtenaren HEBBEN geen privacy zolang zij voor ons allemaal werken - de burger is niet ondergeschikt aan de overheid,de overheid is ondergeschikt aan de burger. "

Ik snap niet waarom dat zoveel punten krijgt want het is een complete illusie. De 'burger' is er voor de staat en nooit andersom.

JensDensen | 27-03-12 | 15:31

@John Muts | 27-03-12 | 15:02 | + 0 -
Waarom wordt er in CAO onderhandelingen met verplegers niet afgesproken wat het maximaal aantal patienten per medewerker is?

Waarom wordt er in CAO onderhandelingen met docenten niet afgesproken hoeveel leerlingen er in een klas zitten?

Kijk er wordt zeker over gepraat, maar toch echt niets mee gedaan.

Feynman | 27-03-12 | 15:15

choorsteenveger | 27-03-12 | 13:51 & pielewaaier | 27-03-12 | 15:03
Deze Niet-commerciële site gemaakt door ervaringsdeskundigen en oprechte deskundigen bedoelt pielewaaier. www.scheiding-omgang.nl/

seven | 27-03-12 | 15:14

@The Russian | 27-03-12 | 13:18
Waarschijnlijk kan je wel een inzamelingsactie starten als dat echt nodig zou zijn. Denk dat veel mensen erg blij zijn dat dit nu een keer echt duidelijk en gedetailleerd wordt uitgelicht.
.
Het verhaal komt ook niet over alsof het van iemand is die ongegrond klaagt met gebrek aan Nederlands, dus is het serieus te nemen :)

Nifilheim | 27-03-12 | 15:14

The Russian | 27-03-12 | 13:18 |
'Mijn moeder heeft een advocaat ( een goeie ) maar al 3 jaar lang'
Weet je dat zeker? Vooralsnog blijkt uit de resultaten het tegendeel. Het belang van jullie (ws rechtsbijstand ) advocaat is een andere dan die van haar& de kinderen. Zij (het is vast een zij) houdt jullie strijd al 3 jaar warm, stookt het vuurtje op en heeft er een leuke boterham aan. Jullie zitten 3jaar met stress, en middenin een juridisch doolhof.
Misschien was & is proberen er toch weer gezamenlijk uit te komen (desnoods met hulp van een mediator) een snellere route naar een gelukkiger leven voor iedereen.

seven | 27-03-12 | 15:07

(p.s. vergeet niet de audiobestanden te bleepen voor de kinderen)

Nifilheim | 27-03-12 | 15:05

Oud bekend probleem, hoop dat jullie echt de aandacht hierop blijven vestigen. Hoop ook dat ze niet aangeklaagd worden vanwege portretrecht in hun eigen woning. Wetsvoorstel iemand?

Nifilheim | 27-03-12 | 15:04

Macht corrumpeert, en op dit niveau is dat dus ook het geval. Men heeft vrijheid, gebruikt die vrijheid, misbruikt die vrijheid op den duur.
Schoorsteenveger | 27-03-12 | 13:51 | + 0 -
Helemaal mee eens... en gecorrumpeerde macht wil het niet nog verder corrumperen moet je een halt toeroepen.
Om te beginnen kun je gebruik maken van de beklag- en de klachten-mogelijkheden die in het systeem zijn ingebouwd,juist om dat misbruik van macht tegen te gaan.
Die mogelijkheden worden wat betreft de Raad van Kinderbescherming in de door@seven genoemde link over scheiding uitvoerig vermeld.. ik heb deze link ervaren als neutraal en bijzonder informatief;iets waar je echt iets aan kunt hebben.

pielewaaier | 27-03-12 | 15:03

Feynman | 27-03-12 | 14:51 | + 0
Werkdruk is in veel branches, zeker zorg-gerelateerd, onderdeel en zelfs prioriteit in de CAO-besprekingen. Als je dat raar vindt, moet je bij de bonden zijn. Het zal de werkgever aan zijn reet roesten of hij 10.000 euro over 5 of 6 mensen moet verdelen om dezelfde hoeveelheid resultaat te krijgen. bedrag erin->resultaat eruit is all that counts voor hem. Dus als er dan gulle bonussen worden gegeven terwijl er personeel te weinig is, weet je wat de achterban van de onderhandelaars écht belangrijk vond.

Een oplossing lijkt me in elk geval niet om mensen die al van gemeenschapsgeld betaald worden óók nog eens van dat geld op cursus te sturen!! Incompetenten eruit, competenten erin.

John Muts | 27-03-12 | 15:02

@John Muts | 27-03-12 | 14:41 | + 0 -
Noem 1 COA waar de werkdruk met een meetbare maat verlaagd is? Dan bedoel ik niet die arbeidtijdverkoring geneuzel van 36 of 38 uur in de week. Dat is een sigaar uit eigen doos omdat het meestal om je minst productieve uren gaat en niet met extra werknemers opgelost wordt.

Daarnaast, waarom is dat voer voor een CAO bespreking? Is het niet de minister of 1 van de beleidslagen onder hem die zou moeten weten dat een case load van 26 kinderen per voogd onwerkbaar is? Of in ieder geval tot zielige resultaten leidt?

Als we goede zorg voor kinderen willen hebben, moeten we kijken wat er nodig is de wereld te veranderen en dat vervolgens toepassen. Strafbare feiten worden in deze casus niet onderzocht, de reactie van Jeugdzorg laat zien dat een simpele internetcursus al een goed idee is, tolken worden niet geregeld, kinderen en allementatie kunnen zonder ingrijpen onderdeel worden van het spelletje en ga zo maar door.

Feynman | 27-03-12 | 14:51

@John Muts | 27-03-12 | 14:38

Ik verwoord het neutraal aangezien het niet altijd mis gaat.

Mediation heeft in een aantal gevallen wel degelijk resultaat.

Reinaert | 27-03-12 | 14:49

Ik zie het positief: eindelijk hebben we een goede instantie gevonden om op te bezuinigen!
*op weg naar Catshuis gaat*

kraaghaar | 27-03-12 | 14:47

seven | 27-03-12 | 14:36 |
.
@Die teleurstelling projecteer je hopelijk niet op je ex stiefvader@
.
Oh nee hoor, de reden dat ik hekel heb aan mijn stiefvader is dat hij mij meerdere malen heeft mishandeld en mijn moeder dreigde met uitzetting als zij naar politie zou stappen.
.
En nee mijn moeder onthield mij geen contact omdat mijn echte vader mij nooit mishandelde of iets schadelijk aandeed.
.
Mijn echte vader was gewoon pleite toen ik 8 was. Ik ging toentertijd zelfs bij zijn huis langs, maar de huis bleek te zijn verkocht ( daar woonden al andere mensen ), en hij was nergens te bekennen.

The Russian | 27-03-12 | 14:44

Feynman | 27-03-12 | 14:26 | + 0 -
Blijkbaar hebben de vertegenwoordigers van die voogden bij de CAO-besprekingen toch gekozen voor meer centen ipv lagere werkdruk.

John Muts | 27-03-12 | 14:41

Reinaert | 27-03-12 | 14:27 | + 0 -
"Juridisch ingrijpen zet de boel vaak nog verder op scherp". Je verwoordt het neutraal, maar laten we het beest gewoon bij de naam noemen: advocaten die als botte technocraten aan de slag gaan met als enige doel hún reputatie en hún bankrekening. Ex-rechtenstudenten maken meer kapot dan je lief is.

John Muts | 27-03-12 | 14:38

Dit is de eerste actie van Geenstijl die ik een beetje triest vind...

LHX | 27-03-12 | 14:36

The Russian | 27-03-12 | 14:13
Die teleurstelling projecteer je hopelijk niet op je ex stiefvader. A&N hebben iig een vader die zich wel herinnert kinderen te hebben en probeert contact te houden. Misschien is het ondanks alle steeds groter wordende verhalen of incidenten wel goed, dan hoeven jouw halfbroertjes niet helemaal zonder vader op te groeien en wrok te koesteren..
Misschien blijkt ooit wel dat jouw vader ook pronbeerde contact te houden maar je moeder ook toen (n=2) daar een stokje voor stak. Tig jaar terug was de juridische positie van vaders 0. Laat staan als moeder emigreert naar NL waar lange tijd de positie van moeders ver boven die van vaders uitstak.

seven | 27-03-12 | 14:36

seven | 27-03-12 | 14:21 | + 0 -
Prima suggestie... maar wat dan te doen met al die Jeugdzorg en Kinderbeschermingspaleizen hun medewerkers,de rechters en natuurlijk niet te vergeten het advocaten-gilde?... dat wordt massa-werkloosheid en griekse toestanden.

pielewaaier | 27-03-12 | 14:33

@seven | 27-03-12 | 14:21

Eensch. De gang naar de rechter zou eigenlijk het allerlaatste (red)middel moeten zijn: al het écht niet meer in goed overleg gaat dan maar naar de rechter. Ik heb het niet zo op praatsessie en dergelijke maar in dit soort situaties zijn die vaak wel een redmiddel.

Juridisch ingrijpen zet de boel vaak nog verder op scherp, en da's nou precies wat je niet zou moeten willen. Maar aan de andere kant: gebrouilleerde ouders stáán vaak al op scherp en op het punt van ontploffen.

Daar is in vele gevallen al niet meer in redelijkheid mee te lullen, zelfs wanneer je slechts mediator bent. Complex dus.

Reinaert | 27-03-12 | 14:27

@John Muts | 27-03-12 | 13:56 | + 0 -
Budgettaire incompetentie is iets anders dan geld gebrek. Een voogd verdiend leuk, het management idioot leuk. Waarom moet een baan als interim manager Jeugdzorg beter betalen als de minister president en waarom is er geen enkele controle op die functie?

Alleen hebben we ruwweg de helft van de voogden die nodig zijn samen met vier a vijf keer de managers. Het geld is er, maar het leeuwendeel haalt de uitvoerende laag niet. Een uitvoerende laag die het te druk heeft om na te denken. Het loon per voogd wordt dan oninteressant. Iemand die beter betaald wordt heeft niet meer uren in een dag of dagen in de week. Leuk dat voogden een extra maand per jaar boeren, maar wie heeft daar wat aan? Geef liever een extra voogd per voogd.

Feynman | 27-03-12 | 14:26

Reinaert | 27-03-12 | 14:09
Wat JZ, RvdK etc vaak onderschat is dat ze ouders feitelijk in een juridische boksarena zet met als inzet de kinderen. Die situatie brengt ouders in een staat van paniek (waar advocaten soms een slaatje uit slaan en lekker mee gaan escaleren ipv de-escaleren, meer strijd=$$) Ouders zouden standaard (50/50 of weekenden etc [tenzij een rechter zwaarwegende redenen heeft om] etc opt out ipv opt in dus..) recht moeten hebben op omgang, zonder enige rechtsgang vooraf, dan voorkom je dat een ouder om omgang af te dwingen een rechtsgang moet maken en de boel daardoor onnodig op scherp wordt gezet. Dan hebben beide ouders vanuit een gelijkwaardige jur. positie de kans om op natuurlijke wijze afspraken te maken.

seven | 27-03-12 | 14:21

Schoorsteenveger | 27-03-12 | 13:51

Eens. Je beschrijft het accuraat. En voeg aan die coctail nog wanhoop en onkunde toe en de gifbeker is klaar.

We weten beiden wie die uiteindelijk leeg gaat drinken;)

pius | 27-03-12 | 14:21

Wat een mateloze arrogantie en een nog matelozer gebrek aan inzicht hoe de hazen lopen in de wereld van BJZ en de anti's... door zoiets bij Geen Stijl aan te kaarten.
Prachtig GS dat u ons daarvan mee laat genieten... het geeft des te meer de naieviteit en onkunde aan van dat bureau... ze hebben daar geen flauw idee van wat er in de samenleving gaande is en leeft... nee ook geen wonder als uw dagelijkse leven bestaat uit protocollen en praten.. praten.. praten... net zo lang tot dat iedereen platgeluld is.

pielewaaier | 27-03-12 | 14:16

@Prof_Bukmaar idd, het uit huis halen moet het aller aller aller laatste middel zijn
die mevrouw Ginger is echt niet goed bij haar hoofd, wereldvreemd
en GS, als vader van 2 kids zeg ik... blijf Jeugdzorg in de picture houden
ik krijg hier koude rillingen van, dit gun je niemand

vip33 | 27-03-12 | 14:13

seven | 27-03-12 | 14:03 |
.
Mijn echte vader woont in Rusland, en na een bezoek aan hem ( in 2010 ), hij dook na 16 jaar weer eens op omdat hij zich herinnerde dat hij een zoon had ).
.
En ik kan maar een ding zeggen, wat ben ik blij dat mijn moeder mij alleen heeft opgevoed ( aan die vader van mij ga ik geen woorden vuil maken, is ie niet waard ).

The Russian | 27-03-12 | 14:13

@Strangetown | 27-03-12 | 14:02

Mwah. Cliënten werken over het algemeen wel mee als je met de juiste "argumenten" aan komt. Zachte dwang doet over het algemeen wonderen: in verreweg de meeste van dit soort gevallen is er namelijk ook sprake van financiële problematiek en dat is altijd een prima insteek om dergelijke cliënten te "masseren".

"Ik doe iets aan jouw schulden maar dan moet jij ook iets doen aan (vul maar in)". "Ik regel iets met de woningcorporatie zodat jij volgende maand niet op straat staat maar dan moet jij (vul maar in)".

Chantage roeleert grote tijd. Zeker wanneer het een goed doel dient.

Reinaert | 27-03-12 | 14:09

Ok, paps en mams zijn gescheiden en de kids mogen van mams niet meer naar paps. Oud zeer, vreemdgaan, vermeende mishandeling en een verzorging door paps die, vanwege diverse redenen, niet op het juiste niveau is en niet binnen de juridisch aangegeven geografische grenzen plaatsvindt. Klinkt als een standaard voogdij verhaal...

Omdat er regelmatig een dwaze vader op de Erasmusbrug te vinden is, is er nu echter meer aandacht voor de rechten van paps en moet de omgangsregeling gehandhaafd worden. Is ook goed voor de ontwikkeling van de kids, alhoewel je daarover kan discussiëren als je het verhaal van mams hoort. Mams werkt naar inzicht van jeugdzorg niet lekker mee en de gezinsvoogd heeft schurft aan de zoonlief. Na wat strubbelingen eindigen wij nu in een uit huis plaatsing van de kids.

Op de een of andere manier klinkt dit niet als een goede oplossing en hadden de HBO-truusjes van jeugdzorg dit wat slimmer kunnen oplossen. Is de relatie met paps een uit huis zetting waard? Zo te lezen niet en is er nu, ik doe een gok, een kleine 50k Euro verstookt aan een situatie die niet te redden was en nu grondig geëscaleerd is.

Prof_Bukmaar | 27-03-12 | 14:08

The Russian | 27-03-12 | 13:18
Jij bent dus de oudste volwassen zoon uit de eerdere relatie van je moeder, ergo de halfbroer van A&N en zelf geen zoon van Iwan. Vraag: Heb jij wel contact met jouw (=dus een andere ) biologische vader?

seven | 27-03-12 | 14:03

Reinaert | 27-03-12 | 13:52 |
1 en 2 zouden geen probleem moeten zijn, echter blijkt dit in de praktijk vaak een probleem te zijn om tot een structureel overleg te komen.

Uiteraard valt daar veel winst te behalen en dan moet je vervolgens ook nog meewerkende cliënten hebben, anders ben je zo maar weer een paar weken verder.

Strangetown | 27-03-12 | 14:02

´Er wordt niet gefilmd meneer´
Zulke agenten moeten standaard ontslagen worden. In je eigen huis nog wel.

Hank Nozemans | 27-03-12 | 14:00

Jeugdzorg is 1 groot kankergezwel. En dat is niet even uit mijn duim gezogen maar ik kan wat mensen die ermee te maken hebben of hebben gehad. Waar ze echt nodig zijn zie je ze niet.

monaco | 27-03-12 | 13:59

Feynman | 27-03-12 | 12:55 | + 9 -
Geldgebrek bij jeugdzorg? Laat me niet lachen! Die mensen krijgen volgens hun CAO elk jaar een eindejaarsbonus van 8,5% van hun jaarsalaris plus vakantiegeld! 8,5 procent voor alle medewerkers!!! Ik werk in de commercie en draai goed , maar dat krijgen wij niet rondgerekend hoor.

John Muts | 27-03-12 | 13:56

Hebben we al gegevens over die mederwerkers?

pleurtop | 27-03-12 | 13:55

@Strangetown | 27-03-12 | 13:28

Dergelijke bijeenkomsten organiseer je op regelmatige basis dus die zijn eenvoudig te agenderen. Iedereen weet waar 'ie aan toe is en als iedereen tijdig de onderliggende stukken ontvangt (en die vervolgens ook leest natuurlijk) dan lukt dat allemaal best,

Daar gaat dus helemaal niet zo veel tijd mee verloren, al loop je soms wel achter "nieuwe" feiten aan, dat is waar, maar die nieuwe feiten moeten natuurlijk ook gesignaleerd worden en ter vergadering ingebracht worden, daar zit je tenslotte óók voor bij elkaar.

Tijd is in verreweg de meeste gevallen bijzaak. Gezinnen met een meervoudige problematiek moeten meestal toch door een lang traject heen voordat alles weer koek en ei is. Acute situaties vereisen uiteraard acuut ingrijpen maar dat is meestal een stuk adequater en effectiever wanneer de situatie bij alle betrokken instanties bekend is.

Ik zie het probleem niet. Al kan er altijd iets mis gaan maar dat hou je toch, geen enkel systeem is 100% waterdicht. Was. Het. Maar. Zo.

Reinaert | 27-03-12 | 13:52

pius | 27-03-12 | 13:17 |
Wilde ik ook niet insinueren. Het is voor ons volstrekt onmogelijk om hier partij te kiezen. Ja, je wilt partij kiezen voor de kinderen, maar dan zit je meteen midden in een fel gevecht en word je van alle kanten beschoten.
Maar het filmpje is en blijft schrijnend om te zien. Ouders die kennelijk een loopgravenoorlog zijn begonnen en instanties die uiteindelijk ook maar zijn gaan vechten en hun eigen wapens in gaan zetten, inclusief leugen en bedrog, óók ten koste van de kinderen.
Macht corrumpeert, en op dit niveau is dat dus ook het geval. Men heeft vrijheid, gebruikt die vrijheid, misbruikt die vrijheid op den duur.

Schoorsteenveger | 27-03-12 | 13:51

Superior Bastard | 27-03-12 | 13:42 |
Correct.

Strangetown | 27-03-12 | 13:47

Raad_maar_raak! | 27-03-12 | 13:40

En van die 40% heeft 95% zich niet ingelezen in het verhaal.

The_Challenger | 27-03-12 | 13:46

Strangetown | 27-03-12 | 13:28 |
En vooral, niet te vergeten, de medewerking van de cliënt(en).

Superior Bastard | 27-03-12 | 13:42

Driewerf Hoera voor GS. Hulde mensen. Trek die beerput open en zet ze op het schavot. Waar ze het gore lef vandaan halen. Portretrecht? Zo'n kutkop is geen portret, da's een nachtmerrie en nou ongezien de tyfus voor iedereen bij Jeugdzorg.

Terpetijnzeikert | 27-03-12 | 13:41

@Sjeempie | 27-03-12 | 13:37
Ow nee hoor. Ik lees in de comments 60% medestanders van moeders en 40% medestanders van het wachten op het hele plaatje. Dat is beter dan de onderbuikkroeg. Waar iedereen met elkaar meepraat. Lees de laatste 30 comments maar eens.

Rest In Privacy | 27-03-12 | 13:40

Zo zie je ook weer verschil in mensen die op basis van een eenzijdig verhaal op GS gelijk een mening hebben en iedereen vanalles toewensen en mensen die verder proberen te denken dan een stukje verhaal voor de kijkcijfers op deze site.
Prima dat er misstanden aan de kaak worden gesteld, maar om dit op zo'n manier te doen...

Sjeempie | 27-03-12 | 13:37

@ seven

Ik sluit me aan bij jouw visie. Als toevoeging raad ik een ieder die ermee te maken krijgt, nooit maar dan ook nooit de zaken te juridiseren.
Salomo wist precies wat hij deed, allebei de helft dan maar :-)

Molenmeldpunt | 27-03-12 | 13:34

zeg maar jansen | 27-03-12 | 13:32 |
De meerwaarde van uw tegel is?

Strangetown | 27-03-12 | 13:33

Ze had zelf bij d'r ouders weggehaald moeten worden.

Je kind Ginger noemen.

zeg maar jansen | 27-03-12 | 13:32

Jeugdinrichting Harreveld te Almelo. Wilde wel eens proefdraaien om te kijken of dit een baan voor mij was. Geen al te groot probleem; eerst werdt mij nog gevraagd of ik een bewijs van goed gedrag kon overleggen, maar als ik de volgende dag al kon mocht ik wel komen. Keiharde muziek, volle asbakken en constant ruziende meiden. Het was in juli en achteraf hoorde ik dat ik de plusminus 650ste was dat jaar.... personeelsbeleid wist zich geen raad. Op een middag werd mij gevraagd of ik de wasdroger leeg wilde maken en de handdoeken op wilde vouwen. Toen ik opmerkte dat het raar was tussen zoveel jonge meiden die straf hadden werd er gezegt dat ze daar niet voor waren en dat er dan niets van terecht kwam. Ik, man van 45 jaar destijds stond handdoeken op te vouwen, terwijl de ontspoorde dames verder rookten en krijsden. Ik kan nog veel meer vertellen maar ik zeg u: ze snappen er helemaal niets van.

Normpje | 27-03-12 | 13:31

pius | 27-03-12 | 13:18 |
Het systeem met casemanagers bestaat idd en ook worden er ronde tafel bijeenkomsten gehouden om beleid te maken, waarbij de neuzen de zelfde kant opstaan.

Het lastige is dat zo'n bijeenkomst organiseren tijd kost (ieder heeft ook zijn eigen agenda), waardoor helaas tijd verloren gaat om een proactief plan van aanpak te kunnen maken en wordt het meestentijds achter de feiten aanlopen.

Strangetown | 27-03-12 | 13:28

@pius | 27-03-12 | 13:18

Het werkt wél. Maar dan moeten alle deelnemende instanties het natuurlijk wel eens zijn over nut en noodzaak van een dergelijke casemanager. En da's dus weer precies het grote probleem in dit land.

Zie ook mijn comment @Superior Bastard hierboven.

Reinaert | 27-03-12 | 13:28

Er is heel heel veel jeugdzorg en-bescherming nodig in Nederland. Er loopt een hele horde totaal onverantwoorde ouders rond die er een teringzooi van maken. Of BJZ dat moet en doen en als ze het doen of ze het dan goed doen, daar is idd discussie over mogelijk.

CtrlAltDel | 27-03-12 | 13:27

Portretrecht???
Het gore lef...

da wizard | 27-03-12 | 13:26

@The Russian | 27-03-12 | 13:18
+1 voor jou dan maar. Sowieso dankbaar voor alle russen en hun filmpjes/audio.

Als ik naar die website van uw vader kijk zie ik een sekte oprichter die van de realiteit afleeft ("de realiteit is stuurbaar"/ www.fomat.nl/psychose.html).

Hoewel ik wacht op een reactie van alle partijen om een goed en genuanceerde mening te kunnen geven, wens ik je alle sterkte toe.

Rest In Privacy | 27-03-12 | 13:26

@Superior Bastard | 27-03-12 | 13:17

Het is allemaal niet zo moeilijk maar het kost geld en betrokken instanties moeten een stukje "macht" inleveren. Er wordt in dit land veel teveel vanaf kleine geïsoleerde eilandjes gedacht - en gewerkt - en dat is een doodzonde.

Maar goed, samenwerken kost wellicht banen en/of soepsidie - en geen instantie die wil inleveren natuurlijk. Puur eigenbelang. Eigen toko eerst! Helaas.

Reinaert | 27-03-12 | 13:25

Necrosis 13:10
Ik heb hulp nodig, ik raak compleet over de rooie als ik er zelfs maar aan denk.
De enige genoegdoening zou voor mij een proces zijn tegen jeugdzorg. Het is een ongelooflijke beerput!
Mijn verhaal is TE erg, te ongelooflijk, maar ik zweer dat ik de waarheid zeg als ik beweer dat jeugzorg een smerige moordmachine is.

Terpen-tijn | 27-03-12 | 13:22

Deze sekte is de 3de reden waarom mijn moeder hem het huis uit heeft getrapt.

Even een paar dingen waar hij de kinderen toe dwong met die sekte:

Alleen eten van rouwe groente en fruit ( hij verbood vlees, brood, zoetigheden, sauzen. Eigenlijk bijna alle voedsel dat gefabriceerd was ).
Alleen water drinken ( hij verbood het drinken van sappen, frisdranken ).
Daarnaast hij verbood toentertijd mijn moeder om de kinderen in te enten ( wat zij later natuurlijk alsnog had gedaan )

Zie ook in het stuk van verklaring van de kinderen over hun weekend in België. Ze komen overeen met zijn sekte retuelen.

The Russian | 27-03-12 | 13:22

Ja mensen de jeugdzorg is een linkse hobby. Die Henk & Ingrid diens kindertjes wil afpakken. Oké, dat ze hun eigen kinderen voorzien van blauwe tijdelijke tatoeages en daarmee toekomstige Breivikjes & Merahs aan het creëren zijn daar praten we gewoon niet over. Want linkse hobby is altijd onzinnig en kost altijd geld. En dat moeten we niet willen met zijn allen.

Eduard-Khil | 27-03-12 | 13:21

seven | 27-03-12 | 13:02 |
Hier aan toe te voegen: die halfbroer is geen belanghebbende in deze casus en terecht dat BJZ met hem geen zaken wil doen.
Ook ontbreekt de rapportage van BJZ en in een lopende zaak en belang van de kinderen ook geen mededelingen wil doen.

Strangetown | 27-03-12 | 13:21

@Reinaert | 27-03-12 | 13:15

Dat systeem met casemanager bestaat. Alleen het werkt niet:)

Sterke tegel overigens.

pius | 27-03-12 | 13:18

Zoals sommige hier vragen, waarom maak je er geen grote zaak van met een advocaat.
.
Mijn moeder heeft een advocaat ( een goeie ), maar al 3 jaar lang worden wij door rechtbanken letterlijk genegeerd. Alle zittingen die tot nu toe waren geweest mocht ik niet bijwonen ( let op, iedere keer op verzoek van mijn ex-stiefvader ).
.
Rechtbank vond het bij de meeste keren zelfs niet nodig om een tolk aan te bieden ( terwijl daar om gevraagd werd ), dus bij de meeste zittingen kon mijn moeder niets goed toelichten, en begreep zij de helft niet.
.
Omdat wij nu niets meer te verliezen hebben ( onze dierbaarste is van ons ontnomen ) zijn wij naar de media gestapt.
.
Vanaf het begin zag ik al dat het de rechters geen moer kon schelen dat de vader al eerder al andere kinderen mishandelde ( waar alle papierwerk er nog van is, en aan hun was voorgelegd ) en ook dat hij deze kinderen had mishandeld. Hij is een ouder ( die geen alimentatie betaald en moeder opzadelde moet alle huwelijkse schulden en hem naar het buitenland heeft gesmeerd ) en wat hij ook op z'n geweten heeft hij moet en zal uitgebreide omgangsregeling krijgen ( en of de kinderen dat nog willen doet er niet toen, want ze zijn nog te jong om voor zichzelf te beslissen zegt de rechter ).
.
Om jullie even een beeld van de vader te geven van wie mijn moeder de kinderen beschermde ( onder dreiging van in het gevang gegooid te worden ), zet ik een link naar zijn website waar hij zijn nieuwe geloofsovertuiging propagandeert ( SEKTE ).

transurfingcenternetherlands-nl.blogsp...

Zijn foto staat erbij.

Ook even voor de duidelijkheid, moeder zorgt voor de kinderen compleet uit eigen zak, zij krijgt al vanaf het begin van de scheiding geen cent van de ex-man ( terwijl hij in België een fijne inkomen geniet ).

Ook al hebben de rechters 2x per een beschikking aangegeven dat ex-man ook schulden moet betalen doet ie dat alsnog niet, en niemand die hem er op aanspreekt.

Enne jeugdzorg gaat nu aangifte van bedreiging, smaad en belediging tegen mij doen, audio van die mededeling is al onderweg naar redactie.

The Russian | 27-03-12 | 13:18

Reinaert | 27-03-12 | 13:15 |
Je moest eens weten hoe hartgrondig ik het met je eens ben.

Superior Bastard | 27-03-12 | 13:17

CoffeePatch | 27-03-12 | 13:03 | + 1
Om te KOTSEN, mensen lees dit!

John Muts | 27-03-12 | 13:17

@Schoorsteenveger | 27-03-12 | 13:13

Doe ik ook niet. Ik ken de beide kwaden als geen ander.

En er zijn duidelijke problemen bij jeugdzorg.

pius | 27-03-12 | 13:17

@Superior Bastard | 27-03-12 | 12:59

Nu je het geval Savanna toch aanhaalt: dat was nou nèt ook een geval waarin achteraf bleek dat er niet alleen sprake was van een meervoudige problematiek binnen het gezin maar ook van een niet-gecoördineerde aanpak van die problemen door diverste hulpverleningsinstanties die volstrekt langs elkaar heen werkten.

En dat is nou precies waar ik me in dit soort situaties zo druk om maak: vaak wordt een probleem onnodig gecompliceerd gemaakt juist door de stortvloed aan hulpverleners die vaak tegenstrijdige oplossingen aandragen.

Buurtmaatschappelijk werk zegt dit, BJZ doet dat, wijkagent denkt er weer anders over, GGZ heeft haar eigen aanpak, schuldhulpverlening heeft z'n eigen prioriteiten, woningcorporatie is er vaak ook nog bij betrokken, enzovoorts.

Er zijn te veel instanties betrokken bij dit soort dossiers. Op zich is dat geen ramp zolang die instanties wel overleg met elkaar plegen. En daar wringt de schoen: dat gebeurt in de meeste gevallen niet of slechts informeel.

Gezinnen met een meervoudige problematiek verdienen een casemanager, met de nadruk op één. Één persoon die het dossier beheert en de overige toko's aanstuurt. Daarmee voorkom je een hoop ellende - maar het kost natuurlijk wel weer geld. Alles heeft z'n prijs.

Al vermoed ik dat je dat geld dubbel en dwars terug kunt verdienen en bovendien het welzijn van betrokkenen verbetert, alleen is dat laatste dan weer niet in geld uit te drukken want priceless.

Reinaert | 27-03-12 | 13:15

Waarom horen we in vredesnaam een hond op het kantoor van de Jeugdzorg? Huisdier dat is afgepakt van de eigenaren omdat Jeugdzorg graag weer haar sadistische trekjes moet bevredigen?

Broodje Pindakaas | 27-03-12 | 13:14

pius | 27-03-12 | 13:08 |
Juist. Maar het wordt hier ook glashelder hoezeer Jeugdzorg de neiging heeft om die waarheid naar eigen goeddunken bij te kleuren. je hoeft terzake geen partij te kiezen om dat waar te kunnen nemen.

Schoorsteenveger | 27-03-12 | 13:13

@Terpen-tijn | 27-03-12 | 13:00
Is er enig belemmering waarom je dat boek niet IRL zou kunnen schrijven?
Je weet maar nooit hoeveel mensen zichzelf erin herkennen, eventuele namen kan je natuurlijk vervangen door verzonnen namen.

necrosis | 27-03-12 | 13:10

Waar het om gaat met dat filmpje is dat ze willen voorkomen dat er een randdebiel, opgefokt door de totaal eenzijdige berichtgeving hier op GS, los gaat op zo'n herkenbare medewerker.
Ik ben meestal oneens met Superior Bastard, maar het gaat hier inderdaad om één kant van het verhaal gebracht door iemand met een belang.
En ja, zo'n filmpje met krijsende kinderen is naar. Nog naarder is niets doen en dalijk een dood kind hebben, dan wordt er ook los gegaan op jeugdzorg.
Eerst alle kanten horen voor er een oordeel is.
En werkelijk, sommige mensen hier met hun conspiracy theories zijn echt totaal krankzinnig.

Kirth Gersen | 27-03-12 | 13:09

@seven | 27-03-12 | 13:02
Je hebt je waarschijnlijk als 1 van de weinigen goed ingelezen, waarvoor hulde!

Toch getuigt het van zelfkritiek van de informatieverstrekker om ook deze info naar GS te sturen. Natuurlijk worden kinderen te vaak naar de moeder gestuurd ipv de vader. Absoluut oneerlijk.

Maar zoals je zegt weten we nu alleen de mening van de moeder en niet van de vader en JZ. Ik dacht zelfs heel even kort aan afpersing en manipulatie van moeders kant. Toch denk ik dat ze zich oprecht benadeelt voelt. Of dat ook in het voordeel van de kinderen is of de mening van de rechtbank durf ik niet te zeggen.

Ik denk dat dit nog niet het einde van het verhaal is.

Rest In Privacy | 27-03-12 | 13:08

@seven | 27-03-12 | 13:02

Dit topic en jouw sterke inhoudelijke tegel laten maar weer eens zien waar je mee te maken krijgt als jeugdzorgmedewerker. Vaak is de waarheid meerkleurig en de knoop Gordiaans.

Een niet te onderschatten probleem.

pius | 27-03-12 | 13:08

Hier een schokkende docu over jeugdzorg in de VS. Hoogtepunt: een vrouw wiens kinderen zijn weggehaald stapt naar de rechter. Uit wraak neemt jeugdzorg óók de kids van haar zus én van haar advocaat weg(!!!).
Kijk en huiver www.youtube.com/watch?annotation_id=an...

John Muts | 27-03-12 | 13:07

Groot gelijk! Een middelvinger kunnen ze krijgen en als dat niet genoeg is, een middelvinger in dat oog van die "Ginger" of hoe die omhooggevallen communicatiedoos ook mag heten. Dat idiote opratelen van al die websiteletters slaat werkelijk alles. Bovendien zouden de "medewerkers" van "Jeugdzorg" ook op mijn vakantiefoto's kunnen staan, daar hoor ik ze niet over zeuren. Het wordt tijd, dat die Satansclub eens ontmaskerd wordt.

Teleborian | 27-03-12 | 13:07

seven | 27-03-12 | 13:02 |
Blijft de vraag open of je, om uit de impasse te komen, die kinderen op een dergelijke wijze tegen hun wil bij hun moeder weg moet gaan trekken.

Schoorsteenveger | 27-03-12 | 13:06

seven | 27-03-12 | 13:02
hear hear hear

ITEACHYOU | 27-03-12 | 13:06

@Feynman | 27-03-12 | 12:55

Je snijd een zeer valide punt aan. Het zijn vaak hele complexe zaken die zelfs met voldoende tijd al moeilijk te doorgronden en monitoren zijn.

Laat staan zonder.

pius | 27-03-12 | 13:05

Ik geef het je te doen. Moeilijk moeilijk moeilijk. Als mensen nu eens gaan nadenken voordat ze een kind maken of gaan trouwen.....

ITEACHYOU | 27-03-12 | 13:04

@Feynman | 27-03-12 | 12:55
BJZ zou juist moeten draaien om gezinscoaches, of hoe je dat ook moet noemen.
Het is niet de eerste instelling waar vele nutteloze managementlagen rondlopen en doen alsof ze onmisbaar zijn.
Je kunt ze missen als kiespijn en slokken een groot deel van het budget op.
Zodra ik 'manager' of 'interim' hoor krijg ik spontaan kotsneigingen!

necrosis | 27-03-12 | 13:03

Commissie 'geschokt' over meldingen en ernst misbruik jeugdzorg. In totaal kreeg de commissie rond de 500 meldingen van misbruik in de jeugdzorg. Groepsleiders en pleegvaders vormen de meerderheid van de daders.
www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenlan...

CoffeePatch | 27-03-12 | 13:03

Ben vaak kritisch over jeugdzorg, en ook in dit geval gaat het uit huis halen weinig tactvol. Toch heb ik mijn twijfels of moeder hier in dit geval echt zo brandschoon is. Uit de documentatie blijkt dat haar 2 jongste kinderen A & N zich niet positief over hun vader mochten spreken. Zelfs begeleiding daarbij www.geenstijl.nl/archives/images/gewij... wees ze af.
Dat moeder (en haar oudste zoon uit een andere eerdere relatie) hier moeite mee heeft zegt veel. Kinderen die niet positief over hun vader mogen denken. Wellicht is het goed om te beseffen voor moeder dat deze houding niet goed is voor de ontwikkeling van haar kroost. Je grootst kunnen opstellen en iig kinderen omgang met hun vader gunnen is uiteindelijk vaak beter. De 'eis' normaal over vader te spreken is logisch & om latere psychische problemen bij kind te voorkomen. Zie
www.scheiding-omgang.nl/kinderen/ouder...
users.telenet.be/SBO/SBO/het_pas_syndr...
(Ws is het handig voor JZ om de achterliggende redenen voor bepaalde doelen ook goed uit te leggen, met begrip waarom iets nodig is volgt nml eerder medewerking aan doelen die iedere ouder uiteindelijk wil, nml psychisch gezonde kinderen met ouders die niet via de kindren een harde strijd voeren.)

Uit andere delen blijkt dat de kinderen zelf (iig A. ) contact willen, moeder & haar zoon uit n eerdere relatie willen dat verhinderen en de kinderen bag maken voor hun vader door spookverhalen over meenemen naar België.
'vond het wel leuk bij haar vader, zij vertelde dat zij het jammer vond dat N bang was dat vader hem zou willen meenemen. Zij wist dat vader hem niet zou meenemen en hoopte hem snel weer te zien'
Onderaan @ www.geenstijl.nl/archives/images/4van7...

Kortom, jeugdzorg probeert het contact tussen een vader en kinderen te realiseren en treft een nu nog wraakzuchtige moeder die dat ten koste van alles, ondanks een rechtelijke uitspraak uit 2010(die GS niet linkt, maar waaraan in de andere docs wel aan wordt gerefereerd ) wil verhinderen. Uiteindelijk beslist moeder niet alleen of kinderen recht hebben om hun vader te kennen, dat JZ dit na decennia opeens wel serieus neemt is wellicht wennen voor moeders en de advocatuur van moeders die ooit beloond werden voor weigeren omgang, maar kennelijk is die tijd voorbij. Dat is imho, ondanks de gewenning hieraan en het leergeld, voor vele kinderen op de langere duur een goede zaak. Immers het weigeren van omgang zullen volgende moeders minder snel overwegen.

seven | 27-03-12 | 13:02

De redactie kent natuurlijk het aloude spreekwoord: *blaffende honden bijten niet*.

Rest In Privacy | 27-03-12 | 13:01

Geen stijl.
Jullie hebben zooooooo gelijk, veel meer dan dat je nu denkt!
Jeugdzorg is een koele kille moordmachine!
Geloof me! Ik kan alles uitleggen, maar dat wordt dan een boek.

Terpen-tijn | 27-03-12 | 13:00

peter1953 | 27-03-12 | 12:45

Je werkt er dus niet, dat scheelt uitleg en maakt logisch redeneren makkelijker.
Jij stelt dus dat niemand opnamen mag maken in zijn eigen huis als hij/zij wordt geconfronteerd met misstanden van een instelling.
En de reden is omdat die instelling het al moeilijk heeft?
Het aanmerkelijk belang van Ginger lijkt groter te zijn dan die van de kinderen aangezien ze daar met geen woord over rept.
De uit huis geplaatste kinderen zullen van het filmpje minder last hebben dan van de RAID die jeugdzorg uitvoerde.
Lees alle rapporten en aangiftes die op geenstijl zijn gepubliceert en vorm dan je mening.

The_Challenger | 27-03-12 | 13:00

Reinaert | 27-03-12 | 12:50
Er zal altijd wel iets mis gaan, helaas, en omdat het hier kinderen betreft is dat meteen ook erg, en terecht. Dit zijn dan ook de gevallen die in de media terechtkomen. Bijv. het geval Savanna, waar BJZ juist teveel terughoudendheid werd verweten. Juist omdat je vaak met multiproblemgezinnen hebt te maken lijkt het me lastig om alle relevante informatie boven water te krijgen, laat staan bepaalde informatie op waarde te schatten vanwege de bron.
Ga er dan maar eens aan staan om een gedegen oordeel te vormen.
Nogmaals, bovenstaand verhaal is op basis van één bron met een belang. Voor mij een reden om enige terughoudendheid te betrachten ipv heel BJZ maar af te fakkelen. Die organisatie moet draagkracht onder de bevolking hebben juist in het belang van hun kwetsbare doelgroep. Waarmee ik niet wil suggereren dat misstanden dan maar in de doofpot moeten. In tegendeel, een vergrootglas af en toe is dan juist gewenst.

Superior Bastard | 27-03-12 | 12:59

Zal wel iets met doelstellingen en geld te maken hebben

Dr.Thorvaldt | 27-03-12 | 12:59

En hun dan straks weer de schuld geven, na het eerst volgende gezinsdrama? Erg kinderachtig dit GS!

Paulkruger | 27-03-12 | 12:58

Volgend jaar valt de jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid van de gemeentes. Even kijken of het dan beter word.

Wie zal het zeggen.

pius | 27-03-12 | 12:57

Ik zie een mooie beltrolo aankomen van de rijdende rechter naar deze mevrouw

Ikwashet | 27-03-12 | 12:57

Volg de geldstromen (miljarden) van deze instanties en het kwaad komt vanzelf boven water. Bij hun moet de schoorsteen ook roken, en natuurlijk bij de honderden bureaus van ex werknemers en ´vrinden´. En ja, iedereen mag altijd vrij in zijn eigen huis en op de openbare weg filmen, en de beelden ook online zetten.

Piet van Schwaffelen | 27-03-12 | 12:56

Is de mevrouw van de voicemail een notoire rookster van zware shag?
Ze liep behoorlijk te 'blaffen' toen ze haar telefoonnummer insprak

necrosis | 27-03-12 | 12:55

Het beleid van Jeugdzorg heeft geen enkele kans van slagen. Gemiddeld 26 kinderen per voogd levert op dat voogden alleen kunnen administreren wat misgaat.

Vanuit een jarenlang opgebouwd gevoel van machteloosheid gaan voogden de kantjes er vanaf lopen. Ze hebben geen keuze, ze hebben geeneens anderhalf uur per kind per week. Dit leid tot excessen zoals verzonnen of slecht onderbouwt bewijsmateriaal, tunnelvisie en het meisje van Nulde.

Wanneer een voogd geen tijd heeft om haar bevoegdheden te overwegen, te overdenken blijft alleen de tijd over haar bevoegdheden op de gok te gebruiken. Dat kan leiden tot misbruik als het misgaat en leiden tot goed gebruik als ze het bij louter toeval een keer goed hebben.

Voor de kwaliteit van de handelswijze van bureau Jeugdzorg houd ik iedere management laag boven de voogd verantwoordelijk. Iedere laag moet kunnen zien dat de voogd geeneens te tijd heeft zich fatsoenlijk te informeren of een band op te bouwen met de kinderen waar zij verantwoordelijkheid voor draagt. Bij gebrek van deze band kan een voogd zich onmogelijk correct informeren via de kinderen. Alleen papier vol kotsen in een zinloos kantoorpand behoort nog tot de mogelijkheden. Waarom zit er eigenlijk geen laag onder de voogd?

Met name de minister hou ik verantwoordelijk. Hij weigert een voogd een reële caseload te geven, te voorzien van ondersteunend personeel om aan de juiste informatie te komen of jeugdgevangenissen om te vormen tot voldoende crisis opvang. Werkloze psychiaters genoeg, maar die mogen vanwege budgettaire incompetentie niet aan het werk.

Het geld wat bespaart wordt in de Jeugdzorg en het onderwijs wordt een grotere financieel probleem dan onze staatsschuld of de mediterrane bancaire crisis. Jaar op jaar zullen we betalen voor kinderen die geen plek in onze maatschappij hebben kunnen veroveren door gekloot van volwassenen.

Feynman | 27-03-12 | 12:55

gewoon laten staan, mijnheer heeft thuis gefilmd en zijn bezoek is onaangekondigd en ongevraagd binnengetreden.

john-m | 27-03-12 | 12:53

Die jeugdzorgers zijn toch behoorlijk wereldvreemd...

basweetutwel | 27-03-12 | 12:53

Wil GS nou niet snappen dat opnamen maken en openbaar maken twee totaal verschillende dingen zijn of doen ze maar alsof?

dugo | 27-03-12 | 12:52

@Superior Bastard | 27-03-12 | 12:45

Ik pretendeer helegaar niet van de hoed en de rand te weten maar ik volg de media wel, en wie dat een tijdje doet blijft toch zitten met een bepaald beeld van de Firma Jeugdzorg.

En da's nou niet bepaald het beeld van een vlekkeloos opererende organisatie. Incidenten genoeg die ik niet eens wil gaan benoemen wegens geen tijd om de bronnen er op na te slaan maar wat mij betreft is het een horrorclub.

Neemt niet weg dat er ook wel eens iets goed zal gaan. Met de doelstelling is helemaal niks mis, de uitwerking is alleen zo kudt, althans voor het oog van de argeloze domme burger.

Reinaert | 27-03-12 | 12:50

De bewijslast vraag is altijd een mooie. Toon maar eens aan dat BJZ faalt. Nee, BJZ moet maar eens aantonen dat ze niet falen.

Parel van het Zuiden | 27-03-12 | 12:49

Sjeempie | 27-03-12 | 12:37

Heb je je al ingelezen in al die rapporten over dit topic?
Of is het gewoon een onderbouwd commentaar van je?

The_Challenger | 27-03-12 | 12:48

IgNOraNcE | 27-03-12 | 12:46
Dus niets met BJZ te maken.

Superior Bastard | 27-03-12 | 12:48

Gek dat je niets hoort van kinderen die mishandelt/misbruikt/verwaarloost worden door ouders.

Oh wacht, die zijn onder de hoede van BJZ geplaatst en daar manipuleren en beliegen ze boel dat het gedrukt staat.

Dus schijnbaar een fabeltje: www.huiselijkgeweld.nl/feiten/feiten/l...

Strangetown | 27-03-12 | 12:47

@azoturie | 27-03-12 | 12:42

Jeugzorgmedewerkers zijn geen ambtenaren boonhoofd.

pius | 27-03-12 | 12:46

Herstel, meid was 20.. niet 22 :(

IgNOraNcE | 27-03-12 | 12:46

Heb t ook gehad met jeugdzorg en ggz. Kreeg tijd geleden belletje om 22:15 dat een meid van 22 die ik ken die bij de GGZ opgenomen was in een gesloten afdeling i.v.m. een urgenter geval op straat werd geflikkerd. Zoek het maar uit en oh ja, op papier heb je een adres: Dat van haar ex waar alle ellende begonnen was. Ik stond op ontploffen...

IgNOraNcE | 27-03-12 | 12:46

De privacy van de kinderen is geen issue?
Jammer dat aan de hand van deze ene casus van BJZ blijkbaar helemaal niets meer deugt. En idd wat hebben we ineens een hoop experts in de panelen die allemaal met BJZ te maken hebben gehad. Werpt wel een ander licht op "de reaguurder".
Gezien de toename van het aantal Tokkies ben ik iig blij dat er een dergelijke instantie is. En laten we ook niet vergeten dat BJZ nooit op eigen houtje tot een uhp overgaat. Dit wordt besloten door een Rechter icm de Raad voor Kinderbescherming.
Voor de rest is er, ondanks het monnikenwerk van van Rossem, maar een eenzijdig verhaal bekend. Gevaarlijk om op die basis te oordelen.

Superior Bastard | 27-03-12 | 12:45

Met excuses voor de hier en daar verkeerd geplaatste woorden dan wel letters.

Ik probeer op dit moment te multitasken. Dom. Waarvan akte.

Reinaert | 27-03-12 | 12:45

ik zie weer diverse hoax achtige opmerking voorbij komen; bonus per UHP pfff;
Het is volkomen terecht van de JZ mevrouw dat ze opkomt voor de privacy vd medewerker(s); ze moeten al vaak optreden in de beerput van de samenleving en met regelmaat worden ze fysiek / verbaal bedreigd; dus als goed werkgever moet BJZ hun mensen tegen malloten beschermen. Trouwens het lijkt me ook niet goed voor de kinderen zelf als ze ergens in de (nabije) toekomst met dit soort filmpjes worden geconfronteerd. het feit dat de filmer dit zo post is voor mij een bevestiging dat er sprake is van een bord voor de kop en puur eigen belang
Het feit dat BJZ slechts zelden overgaan tot een UHP geeft al aan dat dit met zorgvuldigheid gebeurd; dat er fouten gemaakt worden is helaas niet te voorkomen maar dat in de meeste gevallen ouders zelf er een puinzooi van maken wordt hierboven niet vermeld;
voor de duidelijkheid: ik werk niet bij BJZ

peter1953 | 27-03-12 | 12:45

Wanneer iemand mijn kinderen komt ophalen dan zal dat niet zo soepeltjes verlopen als in dit filmpje. Goede ouders laten zoiets niet zomaar gebeuren. Als je je kinderen zo makkelijk laat afpakken dan ben je als ouder geen knip voor de neus waard.

wat is fatsoen? | 27-03-12 | 12:45

Ik weet het niet meer, het is allemaal moelijk te beoordelen. Ik zie liever een topic over de mooiste vrouwen van rokjesdag 2012.

Boeriboerivogel | 27-03-12 | 12:45

@An die ARBEIT | 27-03-12 | 12:35

Yup. De verhalen gonzen al jaren rond - en waar rook is, daar is ongetwijfeld ook wel vuur - maar als je 't mij vraagt wordt er met grote regelmaat het nodige uit de dikke duim gezogen om het eigen gelijk nog maar weer eens te onderstrepen.

Dat er bepaalde personen op 'hoge' posities rondlopen die ik daar ook liever niet zou zijn: klopt. Al was het maar om alle schijn te vermijden.

Dat Jeugdzorg een soort staatspooier annex mensenhandelaar zou zijn: bewijs het maar dan. Dat ze niet functioneren: eensch. De rest is slechts speculatie.

Reinaert | 27-03-12 | 12:42

Ambtenaren worden door ons allemaal betaald.
-
Belastingbetalers hebben het volste recht om het handelen of nalaten van hun ambtenaren tijdens de uitoefening van hun functie waar te nemen, te allen tijde.
-
Ambtenaren zijn publieksdienaren. Zij dienen.
-
Zij dienen in stilte, bescheidenheid en bovenal: openheid.
-
Wij willen nameijk van ze weten of zij het werk waarvoor ze door ons allemaal zijn aangenomen wel naar behoren doen.
-
Wij willen weten of wij voldoende arbeidsprestatie terugkrijgen voor het niet onaardige salaris dat ambtenaren krijgen, gemeten in prestatie, productiviteit en gedrag.
-
Wij willen van onze amtenaren weten of zij niet corrupt zijn, geen willekeur aan de dag leggen of hun bevoegdheden niet misbruiken.
-
En bovenal willen wij weten of ambtenaren niet bezig zijn om hun vaak overbodig geworden ambtelijk bestaan te compenseren door nodeloos 'noodzaak' aan te tonen in ambtelijke kippendrift, overijver en onzinnig ambtelijk handelen.
-
Ambtenaren zijn niet 'onschendbaar',zolang er kennelijk nog ambtenaren rondwaren die aan onschendbaarheid een eigen uitleg menen te mogen geven.
-
Ambtenaren HEBBEN geen privacy zolang zij voor ons allemaal werken - de burger is niet ondergeschikt aan de overheid,de overheid is ondergeschikt aan de burger.
-
Wij burgers hebben met zijn allen laten gebeuren dat er een machtskaste is opgestaan - waarbij de uitoefening van bevoegdheden maar al te vaak is toevertrouwd aan niet op hun werk berekende en niet over de nodige opleiding of ervaring beschikkende minkukels.
-
Alweer een stapje verder naar tweede-wereld land.

azoturie | 27-03-12 | 12:42

Ko Reander | 27-03-12 | 12:36 | + 2 -
En christenfundi's weten wel raad met uit huis geplaatste kinderen, weten we inmiddels.

John Muts | 27-03-12 | 12:41

Soundboard iemand?
Moeder van Ginger dacht zeker dat de Spice Girls allemaal zussen waren, wegens dezelfde achternaam.

Jos Tiebent | 27-03-12 | 12:38

@Reinaert | 27-03-12 | 12:26
Ja. Ginger heeft een achternaam. Google maar op jeugdzorg Gelderland;)

Niks-neem | 27-03-12 | 12:38

Paternalistische FAAL!

Plebsies | 27-03-12 | 12:38

@arikanari | 27-03-12 | 12:35
Dat zijn nogal aantijgingen. Maar waarom horen we dan nooit iets van ouders wiens kinderen in zijn geheel verdwijnen?

An die ARBEIT | 27-03-12 | 12:38

jeugzorg, wanneer komt dat eens een keer onder de loep?

doemeeenlul | 27-03-12 | 12:38

Wat een kenners van jeugdzorg zitten er hier ineens zeg. Allemaal met een wel onderbouwd commentaar...

Sjeempie | 27-03-12 | 12:37

Beng! Nice one GS. Zuig daar maar op stelletje kinderverziekende leugenaars.

bello | 27-03-12 | 12:37

Er werkt inderdaad ene Ginger Becu bij Jeugdzorg Gelderland.

Willianus Wortelus | 27-03-12 | 12:37

Dit krijg je als je een gristenfundie als Rouvoet, met zijn belachelijke Ministerie voor Jeugd en Gezin, de Jeugdzorg laat hervormen naar een soort van Nazi-afdeling. En met diezelfde fossielen die denken dat de aarde maar 6000 jaar bestaat gaan Rutte en consorten nu in zee. Hoe gek kan je land er uit gaan zien. En dan nog maar te zwijgen over de PVV.

Ko Reander | 27-03-12 | 12:36

Als het om het filmpje gaat: zorg dat het op zoveel mogelijk plekken terecht komt. Youtube heeft geen ruggegraat. Voor de rest ben ik bang dat ze gaan uitzoeken welke rechter powned op de knieën heeft gekregen met dat wesley filmpje. Ik ben bang dat de link boven het artikel over een paar dagen niet meer werkt.

hotnot | 27-03-12 | 12:36

@Reinaert | 27-03-12 | 12:30
Dit dus blijkbaar: Vero Legata | 27-03-12 | 12:30

Kinderen worden gestolen door jeugdzorg en aan pedofielen gegeven... Het feit dat de kinderen helemaal niet echt verdwijnen is een slechts een feit dat Vero als "niet ter zake doende" beschouwt.

An die ARBEIT | 27-03-12 | 12:35

@Vero Legata | 27-03-12 | 12:30
precies wat ik bedoel

arikanari | 27-03-12 | 12:35

@pius | 27-03-12 | 12:29

Uit huis? In huis. Huis van bewaring dat is. Da's voor iedereen het beste, vooral voor de "cliënten" van jeugdzorg.

En voor de samenleving in het algemeen, maar da's een open deurtje.

Reinaert | 27-03-12 | 12:33

@Arikanari 12:24
Oeee spannond. Zal mij benieuwen.

Ashtrey | 27-03-12 | 12:32

En wat komt mij dit wederom weer erg bekend voor. Goed zo, GeenStijl, laten staan dit filmpje.

nope | 27-03-12 | 12:31

En boven deze mevrouw zitten een paar boven-Balkenendegraaiers heel hard aan de touwtjes te trekken.
Een bonus per uit huis geplaatst kind, zieker kan zorg niet worden.
De politiek luidt ook al de noodklok over het tomeloze gegraai bij jeugdzorg trouwens:
www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieu...

John Muts | 27-03-12 | 12:31

@arikanari | 27-03-12 | 12:24

*Aluhoedje in stelling brengt. Anti-Bilderbergcrème smeert. Rothschild-verdrijver inschakelt. Portret Koningin B. preventief verwijdert*.

En nu?

Reinaert | 27-03-12 | 12:30

Dit is de nieuwe werkelijkheid. Het is technisch niet meer moeilijk en ook niet meer duur om gebeurtenissen op een videootje vast te leggen. Gewoon je telefoontje erbij pakken. En daar moet dit soort instanties gewoon nog een beetje aan wennen.

Schoorsteenveger | 27-03-12 | 12:30

-weggejorist-

Vero Legata | 27-03-12 | 12:30

Ik wou even zeggen dat de WOEF WOEF WOEF... snap je?

Freakster1986 | 27-03-12 | 12:30

@Reinaert | 27-03-12 | 12:26

Onvoorstelbaar hilarisch hoe mevrouw de echtelevenautist het webadres opnoemt. Een geweldige manifestatie van de kern van het probleem van jeugdzorg. Een wereldvreemde doch van zichzelf overtuigde leiding. Hele domme slimme mensen.

Die zouden ze eens uit huis moeten plaatsen.

pius | 27-03-12 | 12:29

Achterover leunen na gedane arbeid is u gegund van Rossem.

Strangetown | 27-03-12 | 12:27

Leuk, dit wordt weer genieten. Lijkt me een leuk item voor Pownews.

Krokodil Gena | 27-03-12 | 12:26

Als die wouten ooit hier komen met BJZ kunnen ze beter met getrokken pistool komen.
Er wordt in eigen huis gefilmd wanneer men dat wil. Schijtwout.

jvlaam2 | 27-03-12 | 12:26

@arikanari | 27-03-12 | 12:24
Ik voel een complot aankomen. Vertel!

An die ARBEIT | 27-03-12 | 12:26

Ginger (zou ze ook nog een achternaam hebben of is dit weer zo iemand die alleen maar groot is zónder?) maakt zich eigenlijk alleen maar druk over heur eigen medewerkers.

De rest interesseert niet. Kapodstukmaken van kinderen en gezinnen is tenslotte core-business bij deze club maar voor de rechten van medewerkers maakt men zich dus wel verdoemd hard.

Hypocrisie ten top. Maar da's geen nieuws.

Persoonlijke noot aan Ginger: lieverd, mocht je dit lezen, neem contact met me op want mijn hond is spontaan verliefd op je geworden. Een berichtje in de panelen volstaat, ik lees mee. Zodra ik mijn hond van de monitor heb getrapt dat is.

Reinaert | 27-03-12 | 12:26

uit ervaring, een woord: zorgmaffia.

9-buts | 27-03-12 | 12:25

ugh ik had dat filmpje nog niet gezien, maar als dat mijn kind was geweest waren er wat tan den uit geweest. En die mongolen wout ook nog zeggen: er wordt niet gefilmd"

fifi23 | 27-03-12 | 12:25

Ah, in plaats van actie om deze zaak nog enigszins naar een einde te brengen waarbij feiten op tafel komen, en geen verzinsels, gaan ze bellen.
Joehoe! Jeugdzorg! Doe eens beter je best!

BeunDeHaas | 27-03-12 | 12:25

@ GS
Jeugdzorg is een instituut die voor een reden op deze manier werkt. (Gaat totaal niet om gezinnen, kinderen oid). Die achterliggende reden is te groot om aan te pakken en als daar mee door blijven gaan gaat jullie het niet overleven.
Dat zeg ik niet (ik heb er niets mee te maken), maar ik weet het 100% zeker: die strijd gaan jullie niet overleven, no way.

arikanari | 27-03-12 | 12:24

ROFL @voicemail. Ik ken de types.

The stupidity of smart people.

pius | 27-03-12 | 12:24

Geenstijl heeft een beerput opengetrokken die haar weerga niet kent met Bureau Jeugdzorg. Ze zijn of bezig met zaken die prima zonder hun kunnen worden afgehandeld (Laura Dekker om maar een schrijnend voorbeeld te noemen) of grijpen te laat of niet in bij zaken waar ze nou juist WEL hun tanden hadden moeten laten zien.
Deze organisatie valt qua irritatie-niveau en prutserig amateurisme in dezelfde categorie als Buma-Stemra.
Waarvan akte!

Sunabalk | 27-03-12 | 12:22

Hulde voor de dikke vinger. Laat ze maar zweten in hun poging waarheden te verdraaien.

blinde kip | 27-03-12 | 12:21

Ik hoop dat GS een Jeugdzorgverzekering heeft. Zonder al teveel eigen risico.

Bart_Bart | 27-03-12 | 12:20

Mooi GS heel mooi mijn oprechte complimenten ....

kingorgasmo | 27-03-12 | 12:20

Is "ga deaud!!" gepast? Bij deze.

Stroopdoos | 27-03-12 | 12:20

Binnenkort kan niemand meer die salarissen betalen van jeugdzorg. Hoepelen die apparatjiks vanzelf op. Lang leve de crisis! Nederland wordt weer normaal.

wat is fatsoen? | 27-03-12 | 12:20

Op zich best zorgwekkend dat Jeugdzorg überhaupt een dergelijke poging waagt bij geenstijl. Dat ze niet in de gaten hebben dat dit soort acties alleen maar het tegenovergestelde effect bereikt, zeg maar.

Den Meester | 27-03-12 | 12:20

Je hoort al dat ze er geen vertrouwen in heeft. Lekker verhaal. Ben benieuwd wat de next move is. Want uiteindelijk wint de overheid altijd! Dat weten jullie toch?

Rest In Privacy | 27-03-12 | 12:19

Nu pas het filmpje durven kijken. What has been seen cannot been unseen...

Petrus de Rewa | 27-03-12 | 12:19

Typerend. Jengelen over zogenaamd portretrecht van de medewerkers. Niks over de kinderen, natuurlijk.

vetkleppert | 27-03-12 | 12:19

Geenstijl, altijd lachen. Maar nu niet meer. Zonder enig idee van de andere kant (jeugdzorg, vader) hebben jullie je oordeel al klaar. In een geval met kinderen zou ik wat voorzichtiger zijn.
En als straks blijkt dat jullie fout zaten, wat dan? Excuses?

Kirth Gersen | 27-03-12 | 12:19

Sodemieter op Jeugdzorg met jullie eigenbelang eisen. Typisch zo'n hulpverleningsinstantie praat me er niet van, ik heb er gewerkt in een soortgelijke instantie, gatverdegatver.

gz | 27-03-12 | 12:18

Als ik dat mens hoor babbelen heb ik de indruk dat ze op een dildo zit of het zitvlak van haar draaistoel ontbreekt. o.t.: TRUT

Ik woon hier niet | 27-03-12 | 12:18

Die "hashtag comments" doet het 'm.

Pasta-saus | 27-03-12 | 12:17

Ik zie geen punt om dat filmpje off line te halen, ze kennen daar bij Jeugdzorg toch de weg naar de rechter toch, nou veel succes zou ik zeggen, oh en eh.. meineed is strafbaar, denk daar even aan als je de edelachtbare te woord moet staan.

Ranja Drinker | 27-03-12 | 12:16

Mijn hemel net fragment beluisterd. Die doos zegt het echt. Ha Te Te Pe slash slash etcetera.
#manman

Diareeremmer | 27-03-12 | 12:16

Dat mens moet eerst haar eigen hond eens onder controle krijgen. Wat een gewaf!

Jeempie.

Bart_Bart | 27-03-12 | 12:16

Jeugdzorg is gewoon een inkse hobby. Van Rossem een rechtse.

Kutmug | 27-03-12 | 12:15

Zou van Rossum ook ooit bij zijn moeder weggehaald zijn?

Niet echt nee... | 27-03-12 | 12:15

Bam! Idd, grootste faalinstantie ooit #opnsna

mwiz | 27-03-12 | 12:15

De schaamte en het onbeschofte gedrag van instellingen na zo'n klokkenluidschandaal is altijd heerlijk wanhopig

Ordentelijk | 27-03-12 | 12:15

Zolang de prioriteiten maar duidelijk zijn, aldus BJZ...

Parel van het Zuiden | 27-03-12 | 12:15

Lekker laten staan, fuck jeugdzorg!

nickossz | 27-03-12 | 12:13

Jeugdzorgwekkend.

pius | 27-03-12 | 12:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl