Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GS CrisisWatch. Grieken weg & gulden terug

Greecefightson100.jpg Grieken, uit je hangmat en in de kazemat. 71 jaar na de Battle of Metaxas Line staan de Duitsers wederom aan de poort om vetorecht te eisen over het belastingbeleid van Souflakistan. De Grieken doen maar wat namelijk en als de Duitsers ergens niet tegen kunnen, is het wel een gebrek aan Pünktlichkeit. De knoflookpers brengt het wat omfloerst, maar er is 1 dag voor de nieuwe Eurotop nog geen uitzicht op een Griekse redding. Wel op Duitse dreigementen. Ondertussen sticht Merkel een nieuw Vichy door zich met interne Franse aangelegenheden te bemoeien om te zorgen dat haar hervormende kruiwagendwerg Sarkozy op zijn stoel blijft zitten. Maar waar we echt naar uit moeten kijken de komende dagen, is het rapport dat de PVV op liet stellen om een terugkeer naar de gulden te verkennen. Is bijna af. Rutte zag het onderzoek in november met vertrouwen tegemoet, want herinvoering van de gulden is toch te duur. Maar ja. Dat blijkt het oplossen van het Griekse schuldenprobleem nu dus ook. Leest u even mee op Business Insider. Aldaar even voorbij het beleg van Griekenland, het aanstaande overlijden van Portugal, het instortingsgevaar van Italië en Spanje en de totaalvernietiging van de zeehandel in kolen, staal & graan scrollen, tot u bij het stuk komt waar het echt over gaat: waarom Nederlanders en Duitsers een dikke vinger aan de eurozone gaan geven. Samenvatting: zoals in elke relatiecrisis, gaat de discussie (heel) binnenkort teruggebracht worden tot de kernvraag: Zij d'r uit, of wij d'r uit. Koffie en cake: Davos is afgelopen. Europa is een train wreck. Europa is een time bomb. ZeroHedge heeft een post mortem.

Reaguursels

Inloggen

@ Jaimy Fox, als niet behorend tot je schaapjes,wil ik je wel van repliek dienen : Het gedoe over Griekenland zal een bliksemafleider zijn om de rottigheid van de Europese banken en overheden te verdoezelen,want ze hebben allemaal boter op hun hoofd.Het gaat echter altijd om macht van de uitverkoren "booming state":Duitsland.Na Napoleon en Hitler hebben we dus nu een nieuwe parlementaire democratie die iedereen in Europa de (begroting-)wet gaat lezen.Zij heeft geen belang bij een politieke unie,want dat tekent zich Duitsland als zwaartepunt niet genoeg af.De situatie is nu al zo: De banken storten BILjoenen euro's in de kluizen van Frankfurt,2/3 van de Amerikaanse groot-banken handelt niet meer met Europese banken.Want als Griekenland failliet gaat en daarmee meerdere Zuidelijke EU-staten is het kassa voor de grote hedge-funds ,want dan begint het circus van de default swaps,die opgebracht moeten worden door die Amerikaanse groot-banken.Na deze affaire is Duitsland haast oppermachtig,zonder autocratisch bewind en zonder enig wapengekletter. Kortom er komt GEEN akkoord over Griekenland en ook niet over eventuele opvolgers.De euro is de opvolger van de reichsmark. Dit verhaal zal je natuurlijk nooit uit Davos of Brussel horen en zeker niet uit Berlijn of Frankfurt. Al zegt een Duitse groot-bankier vandaag wel eventjes dat Griekenland op moet hoepelen uit de euro-zone.

Dolphi | 31-01-12 | 01:32

'Do, do ist der bahnhoff'

Purno The Great | 30-01-12 | 19:35

Eh, je weet dat Nederland al gecapituleerd had op het moment van het bombardement op R'dam?
rara | 30-01-12 | 07:07 |

Rara, dat hoor ik voor het eerst. Ik heb altijd geleerd dat het bombardement de directe reden tot capitulatie was. Wiki zegt dat ook. Dus kan je het mij uitleggen?

WIKI :
"Desondanks verliep de campagne voor Duitsland te traag. Heinkels bombardeerden op 14 mei Rotterdam om daarmee Nederland sneller tot overgave te dwingen. Generaal Winkelman, de bevelhebber van de Nederlandse Strijdkrachten werd geconfronteerd met zowel een strategisch uitzichtloze situatie als met het Duitse dreigement tot vernietiging van alle grote Nederlandse steden. Woensdagochtend 15 mei 1940 tekende hij dan ook de capitulatie."

mister niet scherp | 30-01-12 | 14:55

-weggejorist-

against to | 30-01-12 | 14:02

@Jaimy Fox 13:10
Een federale staat is te duur voor Nederland, dus moet het weer met no-bail-out-clausule en nationale munten er bij.

tipo | 30-01-12 | 13:40

@Dolphi

Ik moet eerst mijn schaapjes mee leiden. Anders blijft u gevangen in de GS tunnel waar je op het gebied financieel beleid niks wijzer wordt. Het zo toch egoïstisch zijn om jullie hier te laten dolen? Die leugens die je hoort over waarom de Griekse staatschuld zo hoog zijn, zijn volledig uit de duim gezogen, door zowel media en politici. www.ftm.nl/original/stef-blok-en-fact-...

De handelsbalans is het grote toverwoord niet te grote overheden in het zuiden. De euro is 1 grote weeffout geweest. Een monetaire unie aangaan zonder politieke unie is gedoemd om te falen en dat zien we nu.
www.ftm.nl/original/de-euro-en-een-eig...

Je kunt me zien als een soort van Moses die de zee van schijt voor u scheidt en door al de poep heen de waarheid laat zien dat de TMG Mediagroup u niet wil laten zien.

Jaimy Fox | 30-01-12 | 13:10

Wij eten vandaag witte bolletjes met knakworstjes. Een likje majo er overheen en een bordje yogurt. Het hele gezin de buikjes vol voor 2 euro en 85 cent. Zak verder allemaal maar in de stront.

Slomo | 30-01-12 | 12:34

@Jaimy Fox, nou voeg de daad bij het woord en laat je nooit meer zien op deze site,nietwaar ?

Dolphi | 30-01-12 | 12:20

Als je het monetaire nieuws wil volgen moet je GS afsluiten. Toch allemaal misinformeerde onkels die van kanten noch klossen weten. Lees www.ftm.nl en doe echte kennis op in plaats van deze regen aan spetterpoep dat die sukkel van een Van Rossem hier op kwakt.

Jaimy Fox | 30-01-12 | 11:36

T wachten is op het intreden van de rigor mortis.

Hierophantom | 30-01-12 | 11:16

Zelden heeft van Rossem de "onderbuikgevoelens" van ons zo goed verwoord.Linksom of rechtsom zal de booming-state Duitsland het onderste uit de kan krijgen,schat ik in.Oftewel de euro = de nieuwe mark en de rest krijgt zijn oude munten ,enorm gedevalueerd, weer terug en wordt subliem goedkoop vakantieland en winkelcentrum voor de Duitsers,maar bovenal: Het wordt het doel van de komende volksverhuizingen,behalve ... veel jonge Spanjaarden en Italianen,die gaan Z-Amerika over-bevolken.

Dolphi | 30-01-12 | 10:36

@Moonwarrior | 29-01-12 | 22:09
Dat lost het probleem voor nu op maar als er over een jaartje of 20 / 25 (of veel eerder) weer een crisis is komen er weer andere landen in de problemen en dan krijg je weer het zelfde gedoe. Ik blijf erbij dat het voordelen heeft als er een munt is en blijft waarmee we overal kunnen betalen maar tegelijkertijd moet je een eigen munt met een eigen inflatie hebben. Je kunt simpelweg niet verschillende economieën hebben met een munt met een inflatie. De economie en de inflatie zijn namelijk aan elkaar gekoppeld.

Dat betekend dat er dan nog twee oplossingen zijn. 1 Maak van de EU een land met een economie en dus ook een politiek. Dit is waar veel echte pro-EU mensen voor zijn. Denk bv aan D66, de economen die de Euro bedachten gingen hier van uit. Ze wisten dat de Euro niet op de huidige manier kon voorbestaan en wisten dat toen de Euro werd geïntroduceerd er geen draagvlak was te vinden voor een USE. Ze verwachte dat wanneer de problemen gerelateerd aan die koppeling zich zouden voordoen (nu dus) het draagvlak wel zou komen. Dat ze dat zo hadden bedacht staat inmiddels zwart op wit, voor als je denkt dat dit is wat ik denk dat de economen dachten maar niet echt zo is. GeenStijl of Powned heeft het daar ook nog eens in een artikel over gehad al kan ik het zo snel niet terug vinden.

Optie 1 lost in theorie het euro probleem op maar verzekerd niet in de toekomst een goede economie. We hebben dan simpelweg 1 economie en het gaat dan dus of met heel Europa goed of met heel Europa slecht. Het sterkste punt dat we als Europa hadden was juist dat we verschillende landen met verschillende economieën waren. Het gevolg daarvan is dat als het in een land slecht gaat het zich redelijk snel weer kan opwerken doordat het veel rijkere landen om zich heen heeft.

Er is echter totaal geen draagvlak voor optie 1, en hoewel ze al bezig zijn met het invoeren daarvan, zie ook http://www.elsevier.nl/web/Artikel/327016/EU-keurt-begroting-Belgie-af-.htm zorgt dit gelijk voor steeds terechte afkeer van de EU onder de burgers. Dat is ook al te zien aan de peilingen. De PVV en de SP (de enige twee partijen die zich verzetten tegen de EU) hebben nu samen 54 zetels. Bij de verkiezingen waren er dat nog 39. Uiteindelijk kunnen ze met het blijven doorvoeren hooguit een burgeroorlogje mee uitlokken al zullen ze het vast niet zo ver laten komen lijkt me.

Optie 2 is de gulden of de Neuro of hoe je het ook wilt noemen. Waarbij de gulden op de langere termijn beter is. De Neuro zou voor nu heel sterk zijn doordat de landen allemaal redelijk rijk zijn maar ook daarbij loop je ooit tegen het zelfde probleem op. Ooit zal een of meerdere van die landen toch in de problemen komen waardoor het de andere landen mee trekt en we in de zelfde rotzooi komen als nu. Hoe meer landen er mee doen en hoe groter de verschillen zijn hoe sneller je er tegen aan loopt. Vandaar dat we het nu nog geen 15 jaar lijken vol te houden (huidige Euro 1999 – 2012?) bij de Neuro houden we het misschien wel 50/60 jaar of nog langer vol maar uiteindelijke zal het daar ook fout gaan. Ik kan je zelfs al een mogelijk scenario daarvoor geven. Noorwegen komt bij de (N)EU en de NEuro. Het land heeft een socialistische politiek die ze enkel in stand kunnen houden door blijvende inkomsten, in dit geval door de olie. De Olie raakt op of de vraag / prijs daalt doordat andere landen massaal op alternatieven overstappen en Noorwegen wordt het nieuwe Griekenland. Dat is slecht een van de scenario.

Ik ben er dus zelf dus voor iets te zoeken waarbij je de gulden en de euro hebt. Hoe dat precies zou moeten kan ik je ook niet vertellen. Of je de gulden alleen op papier hebt of ook als fysiek geld. In ieder geval is het nodig om te zorgen voor een eigen munt met eigen inflatie.

DerUnterMensch | 30-01-12 | 10:14

Deze quote van de businessinsider LOL

"It's just like in a religion: first they promise you heaven, and if that doesn't work out, they threaten you with hell."

larie | 30-01-12 | 09:37

@Van Rossem
Als ik 1 Euro zou krijgen voor elke onheilstijding welke Geenstijl brengt en die niet bewaarheid wordt dan zou ik binnen de kortste keren rijk zijn.

Bergverzet | 30-01-12 | 08:53

Het Duitse voorstel om Europa de Griekse overheid te laten besturen, is natuurlijk een stap te ver. Maar het kan geen kwaad de Grieken scherp te houden. Ze moeten fatsoenlijk belasting heffen en bezuinigen op de enorme overheid. Voor Italie geldt ook dat ze ontduidking van belasting tegen moeten gaan. Maar centraal staat terecht de Duitse eis dat er meer begrotingsdiscipline moet zijn.

EUgenio | 30-01-12 | 08:46

Commissie-ambtenaar Bernard Connolly schreef een boek over het gedoemde project EMU /euro (The Rotten Heart of Europe), werd ontslagen en verloor rechtzaken. Krijgt hij eerherstel van Brussel, nu oud-ministers van financietjes hem gelijk geven?

doedeljantje | 30-01-12 | 08:46

De dag dat onze regering besloot dat geld door een private bank moest worden uitgeleend is de dag dat de staatsschuld niet meer terug te betalen werd. Je kan geen geleend geld met geleend geld afbetalen!!! Je zou verwachten dat politici dat toch ook snapten? Maar ja, ambtenaren he... Die snappen sowieso niets van de wereld.

Eagle_Eye | 30-01-12 | 08:41

@Pasta-saus | 29-01-12 | 22:38
De oude OPZET van de EEG dus, niet de samenstelling...

Tommygunner | 30-01-12 | 08:22

@DaveDH | 30-01-12 | 07:29
Ja, teken maar uit. Dan ga je het misschien begrijpen.

De Duitsers vielen binnen. Vervolgens capituleerde Nederland, daar was geen D36 voor nodig. Daarna werd R'dam platgegooid, bij wijze van vergissing. Als jouw theoretische D36 gecapituleerd had, dan was R'dam net zo goed gebombardeerd. Je praat dus peop.

rara | 30-01-12 | 08:21

We moeten wat creatiever denken. Gewoon op een of meerdere eilanden een paradijs voor pensionados aanleggen. Lekker golfen en de Groene Amsterdammer lezen terwijl je geholpen wordt door een vlotte Griekse jongen of meid. Denk eens na over hoeveel issues dit voorstel oplost!

Einde van de Domheid | 30-01-12 | 08:08

Blote Bertus 2000 | 30-01-12 | 07:32 |

Wat doe je hier nog? Om 8:00 gaat de start sirene.

DANNY3960 | 30-01-12 | 07:45

Nederland samenvoegen met duitsland, zelfde hardwerkende mensen. Genau!

Blote Bertus 2000 | 30-01-12 | 07:32

De heer Zalm heeft ons bedonderd bij de overgang van Gulden naar Euro. Zalm vond het overbodig de wisselkoers aan te passen (wij hebben destijds allemaal 10 % verloren!). Gaat bij de overgang van Euro naar Gulden de heer de Jager ons opnieuw bedonderen?

Johannes D. | 30-01-12 | 07:31

@rara | 30-01-12 | 07:07
Uiteraard weet ik dat, maar die zou er nooit geweest zijn aangezien zij de Duitsers met open armen hadden ontvangen... moet ik het nu echt uittekenen?

DaveDH | 30-01-12 | 07:29

Ik heb gezegd dat de euro na 2012 niet meer bestaat, en ik denk dat ik gelijk ga krijgen.

Willem VanDer Decken | 30-01-12 | 07:22

@DaveDH | 30-01-12 | 06:54
Eh, je weet dat Nederland al gecapituleerd had op het moment van het bombardement op R'dam?

rara | 30-01-12 | 07:07

Als D66 D36 had geheten was Rotterdam nooit gebombardeerd geweest want voor de eerste kogel hadden die lui NL al overgeven aan het "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" principe

DaveDH | 30-01-12 | 06:54

Alles komt goed.
We doen gewoon weer wat acceptgyros op de post.

ZDEV | 30-01-12 | 06:47

Parsons | 30-01-12 | 03:11 |

En het ging al slecht met je ogen, zo zie helemaal niets meer.

Je wil het niet zien hoor, ik zit net even wat Belgische kranten te bekijken. :(

DANNY3960 | 30-01-12 | 03:19

In dat artikel van BusinessInsider staat dus, en niet eens met te veel woorden, dat het initiatief van Wilders om de relatieve kosten van herinvoering van de gulden door Lombard Street Research te laten schatten, hoogstwaarschijnlijk en op zijn minst een belangrijke katalysator wordt van drastische politieke en vooral financieel-economische hervormingen in Europa.
Mogelijk heeft de auteur twee vluchtroutes niet als zwaar genoeg beoordeeld:
Één is dat het in NL (en Brussel) ondenkbaar is om Wilders die rol toe te kennen. Mogelijkheid is wel het 'Een succesvol idee heeft vele vaders'-scenario, dat ik uit de reclame ken en in het hanteren waarvan beroepspolitici zelfs nog veel bedrevener zijn.
Twéé is dat de discussie, zoals nu trouwens al in Duitsland, volledig wordt omgeleid van financieel-economische argumentatie naar internationale politieke betrekkingen en vergroting van de kans op oorlogen binnen Europa.
Laten we afwachten wat het wordt en wat er als uiteindelijk resultaat uitkomt.

WirMachenMusik | 30-01-12 | 03:19

*het licht uit doet*

Parsons | 30-01-12 | 03:11

Ik vraag me af -i.v.m. de zuiderburen- of je bij zo'n staking dan ook op tijd op je, euh staking moet zijn.

Dat wordt nog lastig zonder OV.

DANNY3960 | 30-01-12 | 02:58

SvennusMax | 30-01-12 | 02:19

14X12=... mucho vino, zeg maar wat ik voor je kan betekenen.

DANNY3960 | 30-01-12 | 02:46

@boeglul | 30-01-12 | 02:25
Nee.
Maar jij wel.

SvennusMax | 30-01-12 | 02:26

necrosis,

Moet je bezopen zijn om voor een federaal Europa te zijn?

boeglul | 30-01-12 | 02:25

Heb eergisteren een weddenschap afgesloten met mijn personeel, maar ook mijn vrienden.
Ik stelde dat dit jaar Griekenland, en hoogstwaarschijnlijk de Euro, zal vallen.
"Een makkie!", denkt de Euroscepticus onder u.
"Zal wel niet...", denkt de passieve consolidant onder u.
"Gelul.", denkt de genetisch bezwaarde linkschmensch onder u.
Heb er zware belangen in momenteel, dus ik wil u allen derhalve vragen om mij mee te helpen deze Europese crash zo spoedig als mogelijk te realiseren, zodat we er samen ook zo spoedig als mogelijk (binnen onze levensspanne) weer uit kunnen knallen.
Alvast bedankt, ook namens mijn 14 toegezegde dozen wijn bij falen.

SvennusMax | 30-01-12 | 02:19

The Anarchist | 29-01-12 | 22:08
Wat hij zegt

blauweleasebaklul | 30-01-12 | 02:18

@boeglul | 30-01-12 | 01:59
Heb je weer gezopen?

necrosis | 30-01-12 | 02:12

-weggejorist-

boeglul | 30-01-12 | 01:59

De president stelde verder dat de maatregelen in de strijd tegen de economische crisis in Europa hun vruchten beginnen af te werpen. ''Europa staat niet langer aan de rand van de afgrond'', aldus de president in het interview, dat ongeveer een uur duurde. ''De financiële crisis is aan het kalmeren.''

aldus za(r)kozy

Samtari | 30-01-12 | 01:58

@Samtari | 30-01-12 | 01:56
Die dure benzine komt door speculanten, een aanstaande olieboycot van Iran en Jan-Kees de Jager.

necrosis | 30-01-12 | 01:57

Is dit een bericht van een maand of wat oud ofzo ? De crissis is toch alweer voorbij. Iedereen koopt zich drie slagen in de rondte. en de beurzen blijven ook maar stijgen (net als die kut benzine trouwens).

Samtari | 30-01-12 | 01:56

@boeglul | 30-01-12 | 01:52
Zou een federaal Europa ervoor zorgen dat mijn zuurverdiende geld niet meer naar die luie kutGrieken gaat?

necrosis | 30-01-12 | 01:54

Na het zogenaamde boerkaverbod ben ik voor een federaal europa.

Fuck de idioten uit de procincie!

boeglul | 30-01-12 | 01:52

@DANNY3960 | 30-01-12 | 01:35
Je kan mijn professie gewoon vinden op het tooltje van atm0s, hoef je slechts 22.778 comments door te spitten.
Voor als je niets te doen hebt......
*grinnik*

necrosis | 30-01-12 | 01:51

@deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:35
Blijf nou nog even, over een half uurtje ben ik weg en mag jij gaan slapen, ok?

necrosis | 30-01-12 | 01:50

necrosis | 30-01-12 | 01:34 |

Mijn fout.... we hadden het er reeds over, ben t vergeten, sorry.

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:35

@necrosis | 30-01-12 | 01:30
*nachtzoen* en werk ze! Ik ga ook maar slapen. Staken doen we maar een andere keer.

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:35

@DANNY3960 | 30-01-12 | 01:29
Je leest toch veel mee, zeg je net zelf?
Dan zou je moeten weten dat ik niet in een controlekamer werk.

necrosis | 30-01-12 | 01:34

@DANNY3960 | 30-01-12 | 01:28
Neu, dat ga ik allemaal niet onthouden, ben je gek. Ik heb trouwens ook een rasechte baan met verdienste, hoef alleen wat later te beginnen.

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:32

@deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:29
Dat weet ik toch!

necrosis | 30-01-12 | 01:30

necrosis | 30-01-12 | 01:26 |

Controlekamer?

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:29

@necrosis | 30-01-12 | 01:26
Ik maak me zorgen om je, dat weet je toch. Overigens maak ik je helemaal niet belachelijk hoor,was gewoon een geintje.

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:29

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:26

Ik plemp niet steeds, doch lees veel mee.

Of is het zo dat u de volgende dag uw eigen reaguursels niet meer weet?

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:28

@deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:22
Ik werk met 8 man en een paar uur later komen er nog eens 9 bij.
Overigens mag je daar niet alleen werken, 3 man is het minimum.
Maar wel lief dat je je om mij bekommert.
*kusje*

necrosis | 30-01-12 | 01:26

@DANNY3960 | 30-01-12 | 01:23
Pardon? Excuse me, belachelijk maken? Ik maak niemand belachelijk! En waarom ben ik niet de juiste persoon?

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:26

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:23 |

Toevoegsel....... die een echte baan heeft.

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:24

@necrosis | 30-01-12 | 01:18
Werkse voor straks, ik ga zo me bed bed in.

toetanchamon | 30-01-12 | 01:23

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:14

U lijkt me niet de juiste persoon om iemand proberen belachelijk te maken.

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:23

@necrosis | 30-01-12 | 01:17
Je werkt toch net alleen hè? Dat is echt te gevaarlijk 'snachts.

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:22

necrosis | 30-01-12 | 01:17

En je hoeft ook niet zo'n gekleurde vuilniszak te dragen.

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:20

@toetanchamon | 30-01-12 | 01:16
Ik heb een kachel in mijn auto, en werk niet buiten.

necrosis | 30-01-12 | 01:18

@deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:14
Ik sta in ieder geval nooit in de file, en wanneer die kantoorslaven lunchpauze hebben, zit ik alweer thuis.

necrosis | 30-01-12 | 01:17

@necrosis | 30-01-12 | 01:09
En dan is ook nog eens koud buiten.

toetanchamon | 30-01-12 | 01:16

@DANNY3960 | 30-01-12 | 01:11
Waarom zou ik, ik verdien goed, dus dat ga ik niet op het spel zetten.

necrosis | 30-01-12 | 01:16

@necrosis | 30-01-12 | 01:13
Exciting!

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:14

@deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:11
Nachtwerk: ja
Nachtzuster: nee

necrosis | 30-01-12 | 01:13

DANNY3960 | 30-01-12
Heel goed, maar pas op, als de bakker een verplichte bijdrage aan je vraagt omdat hij de Francois van 3 straten verderop wil redden, trap er niet in, het is waarschijnlijk een Eurofiel.

bakoenin | 30-01-12 | 01:12

necrosis | 30-01-12 | 01:09 | + 0 -

Wees solidaiar met je zuiderburen...........

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:11

@necrosis | 30-01-12 | 01:09
Nachtwerk hmm...,nachtzuster?

deoudererijperevrouw | 30-01-12 | 01:11

Ik word gewoon depri van de comments.
Ik moet over een dik uur weer naar mijn werk maar ik nu al geen zin meer.

necrosis | 30-01-12 | 01:09

bakoenin | 30-01-12 | 01:03 |

Mij te moeilijk om dit uur, ik koop een stokbrood voor 45ct.

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:08

Dagobert D. | 30-01-12 | 00:59 |

Oh! en mag ik weten de donde estas aan het reaguren?

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:05

Interessante doca "empire wars" op national geographic voor de liefhebbers.

toetanchamon | 30-01-12 | 01:04

Deus Absurdia | 29-01-12
Dat is een vaak gehoord argument.
Wij exporteren naar de club med, dus moeten we ze wel redden want anders stort onze export in elkaar.
Dat zou logisch geweest zijn, ware het niet dat we dus de Grieken geld gaan geven zodat ze onze producten kunnen kopen.
Ziet u het voor u?
Morgen gaat u naar de bakker en u wilt een gesneden volkoren.
Nou zegt de bakker, dat is dan 1 euro en 80 cent.
Mooi zegt u tegen de bakker, kunt u mij dan even 2 euro geven, want dan kan ik direct de rente betalen over het geld wat u mij geleend hebt.
Prima zegt de bakker, want immers als ik het niet doe koopt u mijn brood niet.
Nu is de bakker niet helemaal gek, dus die gaat aan ieder klant die in zijn winkel komt een verplichte bijdrage vragen (belasting) zodat hij geen verlies lijd op die 2 euro.
Snapt u het nog?
Wat als cosequentie heeft dat er steeds meer klanten bij hem komen om een brood te kopen van geld wat hij hen moet lenen.

bakoenin | 30-01-12 | 01:03

tipo | 30-01-12 | 00:45 |

Ik ook niet, zolang aan de playa mijn flesje bier €1,50 kost en een Bacardi-Cola €4,50 hoor je me niet mopperen.

DANNY3960 | 30-01-12 | 01:03

Hier vanuit Spanje zie ik hoe het gaat met Spanje en PT, en dat is niet goed, ze liegen echt alles bijelkaar. Het moment van een ineenstorting van de euro zal nog wel even duren. Die ambtenaren durve.n toch niets, maar ik zit inmiddels alleen nog maar in $

Dagobert D. | 30-01-12 | 00:59

@Blokletter | 30-01-12 | 00:49

*vertwijfeld naar bovenbuuv kijkt*

Houtbar | 30-01-12 | 00:52

De Euro.
Hij kan zomaar vallen..!
(De dollar trouwens ook)

Blokletter | 30-01-12 | 00:49

polt 00:39
Een kopje koffie onder de Eifeltoren is ook duurder dan een kopje koffie in een buitenwijk van Lille. Zelfs in euro's. Ik zie het probleem ook niet.

tipo | 30-01-12 | 00:45

Als alle ingeweken fortuinzoekers op de vlucht zouden slaan voor de armoe die ons zou treffen, dan zou ik er best mee kunnen leven. Even tekenen dat het vaarwel en tot nooit meer ziens is en we komen er wel weer uit.

Aardbewoner | 30-01-12 | 00:43

@tipo | 30-01-12 | 00:34
Heeft alles negatief voor ons uitgepakt?

Hoe had het er anderswijs uitgezien voor ons?
Bunch of cowboys with internet speed?

Houtbar | 30-01-12 | 00:42

@Deus Absurdia 00:34
Thatcher heeft destijd de 'Hard Ecu' voorgesteld, omdat ze het budgetrecht in haar eigen democratisch gekozen parlement wilde behouden. Die 'Hard Ecu' kon wel degelijk. Het enige politieke probleem was, dat het 'reversible' was, terwijl de Euro als single currency zogenaamd 'irreversible' gemaakt is per wet.
www.youtube.com/watch?v=U2f8nYMCO2I

tipo | 30-01-12 | 00:41

@Deus Absurdia | 30-01-12 | 00:34
Bestaat dat fenomeen (dat ik met 1 Euro meer kan kopen in Frankrijk dan in Nederland) nu ook niet, maar dan domweg vanwege de marktwerking? Wat is precies het probleem als ik voor 70 Francs een kilo tomaten kan kopen of voor 1 Euro? En in Nederland een halve kilo tomaten voor 2 gulden of 1 Euro? Zulke verschillen waren er toch altijd al?

polt | 30-01-12 | 00:39

De SP groeit hard. Tijd om het socialisme een kans te geven. Het kapitalisme, in het bijzonder de neoliberale variant, heeft gefaald.

lauwebal | 30-01-12 | 00:37

@Deus Absurdia 00:25
2% wisselkosten? Dat is schromelijk overdreven. Telden ze het geld toen nog met de hand en dan honderd keer voor de zekerheid?
Het wisselrisico is 'a zero sum game'.
De gulden kun je aan de D-mark koppelen.

Wat echter niet kan is dezelfde munt als een ander land nemen, als je de politici in dat land niet kunt kiezen. Daar komt oorlog van, zo heeft Versaille geleerd.

Een paar maanden geleden wilde iedereen Oostenrijk nog in de Neuro, nu niet meer. En wat als Oostenrijk niet uit de Neuro gaat en geen eigen munt heeft? kan niet. Bovendien vindt Frankrijk dit nooit goed, dus gebeurt het niet.

Blijft over een parrallele muntunie, waarbij de nationale munten de sleutel van de no-bail-out-clausule en soevereign defaults zijn. Anders werkt het niet, want monetaire en financiele afsparaken kun je in de eurozone niet maken, zo is gebleken.

tipo | 30-01-12 | 00:34

@tipo
Dat plan werkt niet. Dat plan bestond in Argentinie tot 1999 door een vaste koers tussen dollar en peso, op kleinere schaal maar exact hetzelfde idee. Dat plan kan werken mits je je kapitaalvlucht buiten de eurozone volledig in de hand hebt. Met Zwitserland binnen de grenzen van de EU en de huidige verinternationaliseerde wereld is zoiets niet meer mogelijk.
Binnen de kortste keren zal dat leiden tot een euro die in nederland meer waard is dan in Duitsland, of andersom. Nationale banken zijn nl onafhankelijk.

Deus Absurdia | 30-01-12 | 00:34

Huttentocht?

Houtbar | 30-01-12 | 00:30

Griekenland kan alleen uit de euro als ze daar zelf voor kiezen. De voorwaarden daarvoor worden nu met het Duitse plan geschapen. Zoiets heet schaakmat binnen 2 zetten.

Deus Absurdia | 30-01-12 | 00:27

Het enige wat gaat gebeuren is dat de politieke EU-elite\NL-Eilte ons nog veel banger gaan maken voor de consequenties als we ook maar even roepen dat we het genoeg vinden. Zal wel iets met:

"Wollt ihr den totalen Krieg?" worden o.i.d.

BedrijfsTijgerT | 30-01-12 | 00:27

@tipo
Voor de euro kostte elke nederlands- duitse transactie ongeveer 2% wegens koersverschil gulden, DMark. Dat geld raakt niet kwijt, dat moeten we extra verdienen.

Dat telt aardig op.

Daarnaast is interne concurrentie dan ook weer mogelijk. Gaan die Duitsers gewoon hun koers aan de gulden zodanig aanpassen dat ze hun importoverschot met nederland deels wegwerken. Of denken jullie dat Duitsers onze vrienden zijn?

Deus Absurdia | 30-01-12 | 00:25

*Raclette weer teruglegt en met fle Fendant weer naar de koeler*

Het leven hier in NL is zwaar...

*zwaarmoedig 1.5 liter Fanta Rouge ter papillen neemt*

Houtbar | 30-01-12 | 00:25

polt 00:03
Het heeft zin om de euro te laten voortbestaan, omdat er honderden miljarden aan contracten in Euro's bestaan. Niemand weet in welke valuta je die over moet zetten als de Euro verdwijnt.

Het heeft zin om nationale valuta te hebben, omdat landen dan failliet verklaard kunnen worden. Daardoor kan de no-bail-out-clausule weer gehandhaaft worden. Nationale valuta helpen ook om zuidelijke landen vals te laten spelen, door hun munt af te waarderen en daarin hun ambtenarensalarissen uit te betalen in vaste bedragen uitgedrukt in Drachmes, Lires of Escudos. Dat bezuinigt wat makkelijker in die landen buiten de vakbonden om.

Ondertussen kan de Euro voor de internationale handel binnen de Eurozone handig zijn, omdat je niet hoeft om te rekenen. Maar je kunt uiteraard ook je contract in Guldens of Drachmes afsluiten als je een vrachtwagen olijven bestelt. Hangt er vanaf of je van een gokje houd.

Niet dat nationaal monetair beleid nu zo ideaal is, we moeten echter toegeven dat de PIIGS niet zonder deze lelijke manier van monetair beleid kunnen. Zelfs Milton Friedman en Friedrich Hayek zagen dat. Dan is een parrallele muntunie met 17 nationale en 1 gemeenschappelijke munt te verkiezen boven een single currency of enkel ruilhandel of enkel goud als ruilmiddel.

tipo | 30-01-12 | 00:19

Hoax.
Ga toch hene met je geld-gedoe allerliefste? Geld is toch niet meer dan een ruilmiddel? Dat zeer overvloedig gezegende geesten ermee weten te handelen is fabuleus en vreselijk mooi, en dus zeer goed en fraai. Voor hen alvast zeker. Maar we moeten het in wezen toch blijven zien als een ruilmiddel. Tóch? Daarom zeg ik maar; gewoon is niet apart.
Of zo.

AntiSoof | 30-01-12 | 00:18

*fendant nakijkt*

Houtbar | 30-01-12 | 00:18

@klowiepowie | 30-01-12 | 00:10
En gij geleuvt dat?

*Raclette uit de koelkast haalt*

Houtbar | 30-01-12 | 00:16

De gulden terug is helemaal niet duur.
De persen zijn er nog gewoon.
Dus, niet lullen maar persen.

Smalhout | 30-01-12 | 00:15

De complexiteit van de huidige wereld is niet te besturen. Het besturen gaat uit van een overzichtelijk speelveld. Een nieuwe vorm van democratie, financiële dienstverlening en bestuur is nodig.
.
Het is aan de nieuwe generatie (lees de twintigers), om iets nieuws te bedenken. De ouderen kunnen niet out of the box denken.
.
Ik ben toch behoorlijk geschoold, en kan met mijn 33 jaar nog een beetje denken over nieuwe structuren. Maar ik merk dat ik teveel met beïnvloed door de bestaande structuur.
.
Kom op jongeren, doe je ding! Zoals de babyboomers destijds het pensioenstelsel hebben bedacht moeten wij nu met iets nieuws komen op individueel niveau.

-=PyP=- | 30-01-12 | 00:15

Geld is goudpapier ("zit" in een kluis), wanneer er nog goudzoekers zijn.. denk even 2 keer na. Griekenland hoort te betalen. Staat hun geld op een Zwitserse bankrekening, dan gaan ze dat maar met terugwerkende kracht alsnog het teweinig geïnde belastinggeld halen.

klowiepowie | 30-01-12 | 00:10

Excuus voor de taalvouten, ga direct Zwitserse wijn met Oostenrijkse vrouwen dromen..

*koelkast*

Houtbar | 30-01-12 | 00:10

Wat Wilders lang geleden al zei over het gezeik met die Grieken (dat we niet onze zuurverdiende centjes er heen moesten brengen), wordt nu door meer mensen gedeeld. Toen was het weer gekke Geertje, nu zien meer mensen het in. Zo gaat dat vaker. Iets met dat de aarde niet plat was enzo. Oke dit is een wat theatrale vergelijking maarja, waarom ook niet, dit kan ook grote gevolgen gaan hebben.

rsd87-- | 30-01-12 | 00:10

Had nl zich het koningskleed maar niet moeten afdoen. Ze had tezijnertijd meer oog voor bv Zwitserland moten hebben. Nu zeiken dat alles weg iesch... heikneuters !

Houtbar | 30-01-12 | 00:05

@tipo | 29-01-12 | 22:37
Zoals het ooit begonnen was:

"The currency was introduced in non-physical form (traveller's cheques, electronic transfers, banking, etc.) at midnight on 1 January 1999, when the national currencies of participating countries (the eurozone) ceased to exist independently. Their exchange rates were locked at fixed rates against each other. The euro thus became the successor to the European Currency Unit (ECU). The notes and coins for the old currencies, however, continued to be used as legal tender until new euro notes and coins were introduced on 1 January 2002." (wikipedia)

Alleen bestaat er nu dan wel nog een fysieke variant.

Vraag me alleen af wat voor een economisch nut het heeft als alles zo vastgeroest zit. Wat is dan het verschil met de huidige situatie?

polt | 30-01-12 | 00:03

Ziet u. 50% belasting. 40% gaat naar een Griek, die het op een Zwitserse bankrekening parkeerd. Natuurlijk heeft Griekenland geen geld. De Grieken zwemmen in onze centen. Dat zien we nooit terug. Zoiets noemen we crisis.

klowiepowie | 30-01-12 | 00:01

Spartacus, de TV-serie. Dat is hoe het zal gaan. Grieken zullen harde arbeid verrichten zonder inkomen, met als voorrecht dat ze mogen blijven leven. Oftewel slaven. Zo was het, zo zal het weer zijn.

Crak-ho | 29-01-12 | 23:57

Die Grieken klagen wel over hun soevereiniteit. Nu even de autonomie waarvan zij genieten als het gaat om hun Zwitserse spaarrekeningen. Hoe gaan zij hun schuld inlossen? Al ons geld staat op hun spaarrekeningen. 600 miljard euro. Ons belastinggeld.
Brussel heeft al die tijd gezegd dat het Griekse begrotingstekort ons begrotingstekort is geweest, door hun begrotingstekort in te vullen, door bij ons centen te plukken. Onze centen hadden ook op een Zwitserse bankrekening kunnen staan. Nu staan onze centen via Brussel bij de Grieken op een Zwitserse bankrekening. Gaat Brussel voordat we de gulden herinvoeren, nog even eisen dat Griekenland de autonomie op hun Zwitserse spaarrekeningen (deels of geheel) gaat opheffen, zodat ze hun schulden kunnen afbetalen?

klowiepowie | 29-01-12 | 23:57

Oprotten met Griekenland en die euro. Sinds het bestaan ervan alleen maar ellende gehoord, ik ben het zat!

INH.30CL | 29-01-12 | 23:56

@Houtbar | 29-01-12 | 23:47 |
De invoering van de euro kostte 10 miljard gulden, dus zal de herinvoering van de gulden wel 10 miljard Euro kosten: www.nu.nl/economie/16848/invoering-eur...

De fiscale transferunie kost Nederland 15 miljard/jaar volgens Charles Dumas (Van het onderzoeksbureau dat de PVV ingehuurd heeft)

De Euro kan in een parrallele muntunie naast 17 nationale munteenheden bestaan door een eenvoudige verdragswijziging: www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/een...

tipo | 29-01-12 | 23:56

@blinde kip | 29-01-12 | 23:27

Doet niet echt ter zake op de rest van de column, nee. Maar vanaf daar was het verder helemaal raak.

ZKH EénOog | 29-01-12 | 23:49

We moeten toe naar minder EU in Europa en meer concurrentie met elkaar. Die concurrentie is hetgeen wat er voor heeft gezorgd dat Europa zijn manier van denken, doen en handelen aan de rest van de wereld heeft kunnen opleggen. De filosofie achter de EU is precies de verkeerde. Het merendeel van de Nederlanders heeft nu toch hopelijk wel ingezien dat Griekenland best leuk is om op vakantie te gaan, maar te veel afwijkt van Nederland om een politieke unie mee aan te gaan. Idem dito Frankrijk, Portugal, Italie, Spanje. Op naar meer vrijheid en minder EU.

Domulus Nieuwhaus | 29-01-12 | 23:47

tipo | 29-01-12 | 23:41
Maar nu even serieus. Waar baseer je de uitkomst van deze getallen op?

Houtbar | 29-01-12 | 23:47

@tipo | 29-01-12 | 23:41
Tjeu, dacht ik even kort door de bocht te gaan:-)

Houtbar | 29-01-12 | 23:45

De Neuro, met Duitsland, Nederland, Luxemburg, Vlaanderen, Oostenrijk en Finland. Frankrijk is al verloren.

Cum_Fraude | 29-01-12 | 23:44

Geenstijl toch...
Een link posten met een filmpje daarin van de grootste financiële crimineel ever, George Soros...

NO MORE TEA FOR ME! | 29-01-12 | 23:44

@Houtbar 23:38
Herinvoeren van de gulden naast de euro kost eenmalig 10 miljard Euro en dan heb je geen fiscale transferunie die elk jaar 15 miljard kost.

Lijkt me een makkelijk rekensom, temeer omdat Nederland dan een Staten Generaal met budgetrecht behoud, wat voor een democratie cruciaal schijnt te zijn.

tipo | 29-01-12 | 23:41

@Muxje | 29-01-12 | 23:30
Ik neem aan dat je in Duitsland woont aangezien je het over een max. financiering hebt van 80%? Als hier slecht 90% als eis ingevoerd wat Klaas Knot van de Nederlandsche Bank wil, kun je inderdaad al een slachting verwachten want wie heeft er voor een standaard rijtjeshuis van 235.000 euro al bijna 30.000 gespaard? Dat zijn dus heel weinig mensen en al zeker geen starters.
Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat het huidige kabinet hier mee zit want zo hoeven ze niks te doen aan de HRA. Die wordt door deze maatregel effectief teniet gedaan. De verkiezingsbelofte wordt dus niet verbroken, mits ze Brussel nog even buiten de deur kunnen houden.

blinde kip | 29-01-12 | 23:41

@tipo | 29-01-12 | 23:35
wisselgeld eigenlijk dus

Houtbar | 29-01-12 | 23:38

Volgens Charles Dumas gaat de onvermijdelijke fiscale transferunie Nederland 15 miljard/jaar kosten. Dat is bijna net zo veel als de jaarlijkse Rijksuitgaven aan politie, justitie en defensie samen (17,2 miljard). Dat is iets meer dan de jaarlijkse rentkosten op onze staatsschuld van 400 miljard (13 miljard).

Daarbij is nog geen rekening gehouden met inflatiekosten en terugval in productie.

citywire.co.uk/money/why-germans-and-d...

tipo | 29-01-12 | 23:35

We hebben een prachtig idee door graaiers en multiculturalisme naar de kloten laten helpen.
We stonden erbij en keken ernaar.
Net als nu. Veel geschreeuw en weinig wol en alleen Wilders, die probeert er wat aan te doen en wordt door gefrustreerden tegen gehouden uit misplaatste politieke correctheid en trots.

Mantisomantis | 29-01-12 | 23:34

beter een goeie buur dan een vette *kuch. rr vriend

Houtbar | 29-01-12 | 23:33

Dat rapport van Lombard Street Research gaat Rutte, Wilders en het kabinet in problemen brengen. De strekking van het rapport zal zijn: 'De euro is een zelfmoordpact'. Daarnaast zal er uit komen dat een terugkeer naar de gulden op korte termijn onrust zal veroorzaken maar op de lange termijn goedkoper blijken te zijn dat het zelfmoordpact van de euro. Een voorzichtige inschatting van Charles Dumas, de directeur van Lombard, is dat Nederland nog jaren 15 miljard euro zal moeten storten in het fonds voor armere eurolanden. Duitsland zal zelfs rond de 60 miljard per jaar moeten storten. Voorzichtig omdat in dit scenario Griekenland en Portugal uit de euro zullen moeten starten.
De waarschuwingen van het CPB voor groot welvaartsverlies noemt Dumas niet serieus. "Het is net als bij een religie: eerst beloven ze je de hemel en als dat niet werkt dreigen ze met de hel."
Dumas heeft nog een ander advies voor Wilders: stem niet in met te rigoureuze bezuinigingen.
Vrij uit de papieren AD van zaterdag 28 januari jongstleden.

Ik weet dus eigenlijk niet of Wilders blij is met uitkomsten die hij eigenlijk van te voren had kunnen verwachten; als hij het rapport als leidraad neemt komen de verhoudingen binnen het kabinet op scherp te staan en als hij niets met de uitkomsten van het rapport doet begint zijn eigen electoraat te steigeren.

Niemands Knegt | 29-01-12 | 23:33

De Euro verdwijnt vanzelf wel. Gewoon even wachten tot de komende hyperinflatie zijn werk gedaan heeft.

Lafayette | 29-01-12 | 23:32

@blinde kip 22:33: Goed artikel. Ik roep trouwens al jaren hetzelfde, maar dan omgekeerd: het enige dat de huizenprijs in Nederland bepaalt is het bedrag dat mensen kunnen lenen. Alles wat dat bedrag vergroot doet de prijzen stijgen. De rente, maar ook de HRA, het toenemend aantal tweeverdieners, etc. Het feit dat de huizenprijzen tegen de limiet aanzitten betekent dat zodra mensen minder kunnen lenen de prijzen zakken.

Het lullige is trouwens dat mensen niet eens echt minder kunnen lenen in absolute bedragen. Het is alleen veel moeilijker geworden om een groot gedeelte van de aankoopsom te lenen; vroeger was een hpotheek van 110% geen probleem, tegenwoordig moet je al blij zijn als je 90% van de executiewaarde mag lenen. Geen ongezonde beweging maar de slinger slaat nu wel erg ver de andere kant op. Ik heb vorig jaar een huis gekocht en 80% financieren ging net. Het rare is dat het niet eens uitmaakte hoeveel het huis kostte, ik kon 80% voor een huis van 100k lenen of van 500k. Maar geen 81%.

Kortom, de prijzen dalen omdat mensen de financiering niet rond krijgen, maar die daling maakt het niet makkelijker om de lening te krijgen... ja, totdat de prijs zover daalt dat mensen de resterende 25% (denk aan kosten koper) uit de spaarpot kunnen ophoesten, en in de meeste gevallen moet de prijs dan nog flink zakken. Het kon nog wel eens een slachting gaan worden op de huizenmarkt... tenzij de staat ingrijpt, de staats-ABN opdracht geeft de voorwaarden te versoepelen, en dan volgt de rest vanzelf wel.

Muxje | 29-01-12 | 23:30

D naar boven schupt

kneuterzak | 29-01-12 | 23:30

blinde kip | 29-01-12 | 23:21
Heeft Roemer bij Golman Sachs op de pay roll gestaan ?

kneuterzak | 29-01-12 | 23:28

@ZKH EénOog | 29-01-12 | 23:13
Mooie binnenkomer ook met die opmerking over genocides.

blinde kip | 29-01-12 | 23:27

blinde kip | 29-01-12 | 23:21
Terecht. In tijden van crisis is democratie toch vooral een lastige bijkomstigheid. En bij die pensioenfondsen valt nog steeds heel veel te halen.

spanarchist | 29-01-12 | 23:25

Duitsland, Nederland, Finland, Oostenrijk, Slowakije.
Desnoods de hele Benelux erbij.
Dan hebben we een overzichtelijk en toch stevig blok van landen die weten wat ze aan elkaar hebben.
Zet Polen, de Baltische staten en Denemarken op de nominatie.

Mantisomantis | 29-01-12 | 23:25

@istawa 23:11
Parrallel aan de gulden, d-mark, escudo, drachme, franc, lire, peseta, ja.

tipo | 29-01-12 | 23:21

Men zit hier wel mooi te zeuren dat Griekenland zich moet schikken naar de wil van de EU maar ondertussen negeert Rutte de eis vanuit Brussel om die HRA eens aan te pakken. Stel je voor dat hier de regering wordt weggedrukt voor een kabinet bestaande uit Goldman Sachs vazallen zoals in Italië en Griekenland. Het is geen kwestie van als maar van wanneer dit gaat gebeuren.

blinde kip | 29-01-12 | 23:21

blinde kip | 29-01-12 | 23:07 Huizen kopen op basis van loonstrookjes met een partij overuren en het vakantiegeld werd ook maar even meegenomen in de berekening.

En hoe we er uit komen zien we dan wel.

Nou, ik ben benieuwd.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 23:20

Ach, zo lang de bierprijzen maar niet omhoog gaan!

*plop*

Pasta-saus | 29-01-12 | 23:16

@blinde kip | 29-01-12 | 23:09

Die opscheppers wil ik niet eens als vrienden hebben, dus dat komt dan goed uit.

Verder had Ebru Umar van de week een hele mooie column in de Metro voor dergelijke opscheppers. Ze zat hardstikke raak.

ZKH EénOog | 29-01-12 | 23:13

over een jaar of 70 als deze generatie regluurders zijn uitgestorven is er nog steeds een euro

istawa | 29-01-12 | 23:11

@The Dominator | 29-01-12 | 23:06

Vooruit: de op één na sterkste. Lager ga ik niet...

ZKH EénOog | 29-01-12 | 23:11

@ZKH EénOog | 29-01-12 | 23:02
Met zo'n vraag op verjaardagpartijtjes waar men zit op te scheppen over de virtuele overwaarde van woningen maak je echte vrienden.

blinde kip | 29-01-12 | 23:09

Ben zelf de onder het rijden geknapte distributieriem van mijn auto aan het repareren. Was in de garage anders een fortuin kwijtgeweest, nu nog geen 130 euro. Dat doe ik als consument, gaat er een stuk minder taxpoet naar de Grieken en wachtgeld naar politici. Want dat gaan jullie sukkels extra moeten verdienen. Maar zo heb ik zelf ook werk dus en verdien best veel met al dat uitsparen.

Twee Jeetjes | 29-01-12 | 23:09

@zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:59
Dat men toen al niet ging nadenken over dat er iets niet klopte. Maar nee, men zou het geld er zo uit hebben. "Een woning kopen, is een investering in de toekomst", hoorde je vaak. Nu nog trouwens als ik zo in mijn kennissenkring kijk. Ik heb ze netjes gewaarschuwd en vervolgens veel geluk gewenst toen bleek dat ze me maar vonden raaskallen.

blinde kip | 29-01-12 | 23:07

Overigens compleet mee eens. "Artikel 12" Natie.

Ven1V1d1V1c1 | 29-01-12 | 23:07

Linksom of rechtsom, we blijven geld storten in de put die Griekenland is: als steun om de € te redden of als ontwikkelingshulp.

paost712 | 29-01-12 | 23:07

Ach, binnenkort is Nederland eindelijk van dat verfoeilijke geld af en mag weer gewoon met bonnen betaald worden voor wat strikt nodig is, zonder al die overbodige luxe.
www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/articl...

spanarchist | 29-01-12 | 23:06

@ZKH EénOog | 29-01-12 | 22:53
-
Nee, wat de Gulden betreft sla je de plank toch mis. De Mark was de sterkste munt, en de Gulden was hoofdzakelijk stabiel omdat deze gekoppeld was aan de Deutsche Mark.

The Dominator | 29-01-12 | 23:06

@tipo | 29-01-12 | 22:55
Uit de laatste GS link:
Over Eurofielen:
"Dumas: "It's just like in a religion: first they promise you heaven (fantastisch die Euro), and if that doesn't work out, they threaten you with hell (als we uit de Euro stappen gaan we allemaal deaud, oorlog, enz...)."

La Bailaora | 29-01-12 | 23:04

"een nieuw Vichy"
Als je al Godwinnend gaat schrijven, wat moeten wij dan nog?

Ven1V1d1V1c1 | 29-01-12 | 23:03

@pressna | 29-01-12 | 22:53

Ik denk dat diezelfde lapzwansen ook geen fl 695,- hoefden te betalen voor hun jaarlijkse afvalstoffenheffing. Maar € 315,40...
En dat was een stijging ten opzichte van vorig jaar met € 51,80 (fl 114,15), een stijging van 19,65% in één jaar tijd.

Is er hier iemand, waarvan zijn loon in het afgelopen jaar met 20% gestegen is? Zomaar een vraagje...

ZKH EénOog | 29-01-12 | 23:02

blinde kip | 29-01-12 | 22:58 Nou, tien jaar geleden had je het ook al nodig dat je partner mee verdiende. Al was het toen voor halve dagen.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:59

@pressna | 29-01-12 | 22:53
En toen kon je daarvan een normaal huis kopen, wat nu onmogelijk is.

blinde kip | 29-01-12 | 22:58

Mensen fijne avond nog.... voor zover dat kan met deze Euro ellende die maar niet te stoppen is.

Ik ga mijn mandje in want iemand moet morgen toch weer de centjes voor Jan Kees de sinterklaas bij elkaar sprokkelen ....:-)

Truste

irma zonderboezem | 29-01-12 | 22:57

*stralend*

tipo | 29-01-12 | 22:56

@blinde kip | 29-01-12 | 22:52
Insert 'je' tussen gulden en niet en doe wat rustiger met de wijn.
Waar blijft die edit knop voor reaguurders?

blinde kip | 29-01-12 | 22:56

pressna | 29-01-12 | 22:53 Nee, die hadden toen 1400 gulden.

En dat klopt dus. Want in koopkracht zijn ze niet vooruit gegaan.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:56

@spanarchist 22:46
Die onomkeerbaarheid van de 'single currency' is inderdaad expliciet heilig verklaard door beleidsmakers, om tot een Transferunie te kunnen komen via een grote crisis. Ten koste van de creditcard en de toekomstige zeggenschap van Nederlandse kleuters.

Rutte, Wilders en De Jager hebben geen kinderen wegens omstandigheden. Dat is verontrustend, nu zij het lot van Nederlandse kleuters in hun handen hebben en niet stralen aangekeken worden bij het ontbijt door zulke kleine monstertjes. Want dan waren ze allang Guldens aan het drukken.

tipo | 29-01-12 | 22:55

blinde kip | 29-01-12 | 22:52 En iedereen geeft euro's uit alsof het guldens zijn. In plaats van bijna-knaken.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:53

@Deus Absurdia | 29-01-12 | 22:34

Wow.

Toch maar eerst eens ff voorgerekend zien. Want zo'n voordelige interne markt hebben we niet.

Ja, we hebben één munt, en ja, we hebben vrij verkeer van goederen. Maar dat maakt het niet per definitie voordeliger, aangezien we 27 verschillende vormen van sociaal en fiscaal beleid hebben. Dan maakt het geen ruk meer uit, of je ook nog 27 verschillende valuta hebt, de regels drukken toch wel op je.

Daarnaast valt er weer op ander gebied veel meer te verdienen aan een verscheidenheid aan valuta.

Wat betreft die werkloosheid: we hebben naast onze eigen werklozen ook nog eens een enorme berg Zuid-Europese werklozen, boeren en andere subsidievreters op onze nek. Al anderhalf decennium.

Al sinds 1996 is NL de grootste netto-betaler en Griekenland de grootste netto-ontvanger.
Wanneer we terug zouden gaan naar een gulden, is de stap uit dit moloch een stuk dichterbij. Hetgeen betekend dat we ook een stap dichterbij zijn naar een enorm lager miljoenenaantal van door ons onderhouden mediterranen.

Ik vraag me af, wat goedkoper is. Na het afwegen van ALLE aspecten.

NB Ondanks dat Nederland misschien gezien wordt als 'die kleine Duitse deelstaat' volgens jou, had Nederland toch maar mooi de sterkste munt voor de euro. En als rivierdelta van Noordwest-Europa zullen we heus belangrijk genoeg blijven voor de export, met of zonder euro. Al eeuwen geweest, daar brengt het afgelopen decennium heus geen verandering in.

ZKH EénOog | 29-01-12 | 22:53

Gezeur, we zijn alleen maar rijker geworden door de €! denk niet dat de lapzwansen onder ons fl 3000,- hadden als salaris.. Maar € 1400...

pressna | 29-01-12 | 22:53

@zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:46
En nog zijn er wijsneuzen die beweren dat als je omrekent van euro naar gulden niet goed snik bent. Maar je schatting klopt wel aardig. We zijn in onze koopkracht ongeveer de helft achteruit gegaan wat nog enigszins opgevangen is door verbeterde productie technieken en andere truukjes. Bovendien wordt de inflatie tegenwoordig berekend met een heel andere methode dan 30 jaar geleden. Je kunt wel raden wat de reden daarvan is.

blinde kip | 29-01-12 | 22:52

Deus Absurdia | 29-01-12 | 22:43
Maar als een bank in de problemen komt en gered moet worden met gemeenschapsgeld mag de directie gewoon blijven zitten.
Als dank krijgt de gulle gever overigens wel 4 ton salaris met winstdeling om 4 dagen per week uit het raam te staren, dat dan weer wel.

spanarchist | 29-01-12 | 22:52

Jammer dat ik voor morgenochtend mijn aandelen niet van de beurs kan halen. Die zal omlaag gieren.

knight03 | 29-01-12 | 22:46

tipo | 29-01-12 | 22:37
Dit voorstel werd al vóór de invoering gemaakt, als eventueel achterdeurtje bij problemen. En afgewezen, de gedachte dat een land eventueel terug zou kunnen gaan naar een eigen munt bij tegenslag was voor bepaalde mensen met genoeg macht ondraaglijk, die munt moest nu eenmaal hoe dan ook irreversible ingevoerd worden.

spanarchist | 29-01-12 | 22:46

Toch mooi dat de voorspellingen van de PVV weer uitkomen. Ik heb het rapport gelezen - Weg met de knoflook landen of uit de euro!

funkyd | 29-01-12 | 22:46

Toen we tien jaar geleden aan de Euro begonnen waren de prijzen in cijfers in de winkels als in 1975.

Je kon dus zien hoe de inflatie geweest was in 27 jaar.

Nu zijn de prijzen in Euro's in de winkels zoals ze in guldens waren in 2001.

Met andere woorden, het inflatietraject van 27 jaar hebben we nu in tien jaar afgelegd.

Als we nu uit de Euro stappen gaan we dat nog eens doen maar dan in een jaar, misschien twee.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:46

@King of the Oneliner | 29-01-12 | 22:41
Griekenland wordt inderdaad opgeofferd, en wel tijdens het EK. Zomaar een voorspelling.

blinde kip | 29-01-12 | 22:43

Overigens: als een bank een noodleidende bedrijfvte hulp komt is het de normaalste zaak van de wereld om de financieel directeur aan banden te leggen. Dichter bij huis voor jullie: het is gewoon schuldhulpverlening met onder curatelestelling..

Deus Absurdia | 29-01-12 | 22:43

King of the Oneliner | 29-01-12 | 22:41

Let op nou:

Grieken

Betalen

Nooit

Terug.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:42

Ik denk dat als straks Sarkozy de verkiezingen heeft verloren, de Franse en Duitse banken 80% van hun griekse leningen terug hebben, dat dan plotseling niemand meer geinteresseerd is in de grieken, en ze met een rottrap de EU uitgeschopt worden.
Of, mochten we dat niet halen, slaan de markten op hol, daarna een bankrun door heel Europa, waarbij de banken na een uurtje al gesloten worden, en het volk voor de banken staat te schreeuwen, en dus een implosie van de Euro.
En dit kan zeer binnenkort plotseling gebeuren, ook al sluimert deze ramp natuurlijk al jaren. De trigger kan een kleinigheid zijn, bijv. het gerucht dat men geen geld meer op kan nemen of tot een bepaald bedrag.
Als Duitsland met een nieuwe munt verder gaat, samen met Nederland, Luxemburg, Finlamd, zou die wel eens de Westmark kunnen heten, of Neue Mark, of de RheinMark, of de Germaanse Euro (i.t.t. de Romaanse Euro...

King of the Oneliner | 29-01-12 | 22:41

Gulden terug meteen kon je nog iets verdienen in die tijd 1 dm = 1 gulden hoppa 0,25 cent extra en met de belgen het zelfde 20 frank is een gulden weer wat verdiend.

reppert | 29-01-12 | 22:41

ZeroHedge is inderdaad een website wat leest als een spannende roman... Werkelijk fenomenale inside-info over de wereld van geld en macht. Technisch brilliant, leest als Biggles en Tom Clancy samen.

070 | 29-01-12 | 22:39

vuurwerker1 | 29-01-12 | 22:34 En dan weer netjes tegen die koers van de euro ten opzichte van de toenmalige gulden?

Zeven gulden voor een gewoon biertje en dan komen ze het niet met topless grote tietenmeisjes brengen.

Zeventigduizend gulden voor een Skoda.

Uit eten, honderd knaken minimaal met z'n tweeën en dat is zonder toetje.

Ik denk dat we met de terugkeer van de gulden goed genaaid zijn en ons gaan beseffen hoe we in het pak genaaid zijn destijds door die laaienlichter van een Zalm.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:39

@Tommygunner | 29-01-12 | 22:13
België, Frankrijk, West-Duitsland, Nederland, Luxemburg en Italië. Dan kunnen we inderdaad eens een keer over de toekomst gaan lullen.

Pasta-saus | 29-01-12 | 22:38

@Rutte&Wilders
Geen paniek. Er is een weg terug. De eerste stap is het herinvoeren van 17 nationale munteenheden NAAST de gemeenschappelijke Euro. Deze optie is door het ministerie van Financien en door de Tweede Kamer nooit serieus onderzocht, terwijl er goede redenen zijn om dat wel te doen. We moeten van de 'single currency' af en de Euro omtoveren tot 'common currency' naast 17 nationale munteenheden.

De mogelijkheid van herinvoering van 17 nationale munten naast de Euro geeft ieder land weer de sleutel van de nooddeur, zodat de rest van de landen niet verantwoordelijk worden voor de eigenaardigheden van politici in andere landen, waar wij niet mogen stemmen.

De Euro is niet onderhevig aan 'the rule of law', maar aan de 'rule of man'. Het is op Europees niveau onmogelijk om strict begrotingsbeleid, inclusief neutrale handhaving te regelen. Ook de nieuwe plannen vn afgelopen december die begrotingsdiscipline zou moeten afdwingen zal falen, bij gebrek aan stelligheid, concreetheid en objectieve sancties. Uitzetting uit de Euro is zelfs geeneens een optie in de nieuwe plannen, waardoor Euroland gegijzeld zal blijven worden door de grootste schuldenmakers.

We zitten nu in de 'straightjacket' van de Euro, maar kunnen zelf besluiten of we de sleutel weer terug willen: Een nationale munt, naast een gemeenschappelijke Euro.

Prof Hayek, Prof Friedman, Prof Booth, Prof Ebeling, Prof Bagus, Prof Hankel hebben al die richting in gewezen.

Zie voor uitleg van deze optie met bronnen: www.dagelijksestandaard.nl/2011/11/een...

tipo | 29-01-12 | 22:37

Wat zouden Jules Cesar en Adolf Hitler vinden van het Europa van nu?

toetanchamon | 29-01-12 | 22:37

Ik wil best samen met de Duitsers verder. Hardwerkende mensen, daar kunnen we allemaal in Europa nog wat van leren.
De niet zeiken maar aanpakken mentaliteit, ik hou ervan!!

Klaar met al die uitvreters waar mijn centen heengaan.

irma zonderboezem | 29-01-12 | 22:35

De gulden terug maar dan ook uit de Euro!

doenormaal! | 29-01-12 | 22:34

ZKH EénOog | 29-01-12 | 22:05 | + 1 -
Als de euro 'klapt' klapt de interne markt.
Of dat duur is? Dat ligt eraan of die interne markt dan nog uberhaupt een blok kan vormen tegen dollar en juan. Nietvdus. Voordeel zal er weinig zijn, want 'interne' omrekenkoersen die zo het winstdeel afsnoepen. Net als vroeger dus.

Feit zal zijn dat de knoflooklanden geen spulletjes meer kopen in Duitsland. Dat zal maar 1 effect hebben, nog hogere werkloosheid. Voor nederland geldt hetzelfde, wantbeconomisch gezien zijn we gewoon die duitse deelstaat met die haven.

Die euro - guldenconversie is het probleem niet, dat kost vrijwel niets want dat is gewoon werkgelegenheid en die wordt toch bijna 100% belast.. Dan zeker..
Ik werk in de ict dus laat maar komen. Voor de overige werklozen? Tja..

Conclusie: een stoere bek zonder opleiding? ( denk PVV) ik zou maar uitkijken.

Deus Absurdia | 29-01-12 | 22:34

Heerlijk kort door de bocht.......... weg met dit stelletje opvretende lapzwansen.
Vanaf d8 1 hadden de meesten mensen al een ? maar daar mochten we niet over stemmen. Zie wat er van komt!De normale nuchtere Nederlander moest pootjes geven........... zie wat er van komt.
Is wel mosterd na de maaltijd maar toch!!!!!!
Back 2t Gulden.......... doet ff pijn maar dan staan we weer sterk.

vuurwerker1 | 29-01-12 | 22:34

Milton Friedman schreef in een brief dd 27 april 1999 aan Antonio Martino de volgende profetische woorden:

"What most troubles me as it does you is that members of the euro have thrown away the key. Once the euro physically replaces the separate currencies, how in the world do you get out? It’s a major crisis. As a result, I would strongly agree with your view that the euro should be abandoned before January 1, 2002.

At the same time, the odds are very great that it will not be abandoned. The defects of the euro will take some time to show up; nothing happens very rapidly in this area. There are fewer than three years to go. Even if difficulties deriving from the euro occur in those three years, the political system is unlikely to react quickly enough to end the euro. As a result, I think it would be very desirable for some systematic

thought to be given to devising some way to get out of the straitjacket of the euro after 2002. The least Italy should do is to keep intact the plates which are used to produce lira."

bron (PDF-alert):
www.cato.org/pubs/journal/cj28n2/cj28n...

tipo | 29-01-12 | 22:33

't Is in elk geval wel duidelijk dat Duitsland de 13e provincie van Nederland is. Of Nederland het 17e Bundesland van Duitsland, dat kan natuurlijk ook.

"Wilhelmus van Nassauwe
ben ik van Duitsen bloed..."

Duits, Diets. Ach.

henkvaningrid | 29-01-12 | 22:32

@Perry Vogelbekdier | 29-01-12 | 22:12
The goebel?

miko | 29-01-12 | 22:32

Sacha_A | 29-01-12 | 22:25 Onze eigen euro, de geuro.

Omdat geld toch af en toe stinkt. Al is het vaak naar knoflook.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:31

En zoals bij elke scheiding zal er bonje ontstaan over de spullen.

Bankje van mij, bankje van jou.

zeg maar jansen | 29-01-12 | 22:28

-weggejorist-

Kingeef1975 | 29-01-12 | 22:27

Nu nog even wachten voor NL zelf aan de beurt komt. Er worden al class action lawsuits opgesteld om de troep van ING aan de kaak te stellen. En dan worden we een IJsland in het groot. Het enige wat tot nu toe wordt bewerkstelligd is dat de belastingbetaler de verliezen van grootgokkers (verrassing!)mag opvangen.
Extend and pretend, meer is het niet.

blinde kip | 29-01-12 | 22:27

Het moet juist andersom. Het probleem is dat je een monetaire unie hebt, maar geen politieke. IPV. dan de monetaire unie op te heffen, moet je juist een politieke unie maken.
.
Natuurlijk wél eerst de bestaande uni flink opschonen en ruimen van dood hout, uit de EU top kan zo zeker 75% van de mensen weggesaneerd worden. De 2e kamer en consorten kunnen ook opbokken en worden vervangen door kleinere 'locale' (voor NL) instanties, enz.
.
Verdeel en heers. Dat is wat de Amerikanen aan het doen zijn. Vergeet niet dat de Griekse crisis begonnen is met het afwaarderen van Griekenland door Amerkaanse marktbeinvloedingsinstrumenten.

zik | 29-01-12 | 22:26

Wij de gulden terug, schulden van de Grieken en die ander zakkenwassers blijven staan in euro. Alleen zonder ons inflateert en devalueert die euro als een gek. Gevolg: Grieken lossen fluitend hun schulden af, want die zijn toch niks meer waard. Onze banken zitten met een miljardenstrop en wij zijn alsnog ook failliet. Met of zonder gulden, we zijn de klos. De gulden terug is niet de alles oplossende simpele maatregel.

Sacha_A | 29-01-12 | 22:25

@Bart_Bart | 29-01-12 | 22:21
Nee joh, je doorziet het spel van Brussel en Parijs/Berlijn niet. Griekenland mag niet uit de Euro. Snap je? Een referendum daarover werd getorpedeerd, de regering afgezet. Dat deed Brussel weet je nog? Dat was omdat de Grieken nou juist waarschijnlijk NEE gingen zeggen tegen het 'steun'-plan, waardoor Griekenland dan gewoon failliet zou zijn en waarschijnlijk uit de Euro zou moeten. En het mooie van het hele verhaal is, dat die machtsovername gefinancieerd wordt via het ESM, geld dat vooral van jou en andere Europese burgers afkomstig is.

La Bailaora | 29-01-12 | 22:24

Doen we ook ff de grenzen dicht? Heb genoeg van dat Oostblok spul

reppert | 29-01-12 | 22:23

En meteen een Noord Europees ratingbureau oprichten zodat de pijlen op de USA gericht kunnen worden. Het drama is daar nog 100 keer erger dan hier, maar de aandacht gaat steeds naar europa

Grijpgraag&deStier | 29-01-12 | 22:22

Ziet iemand Jan Kees al zeggen dat we wel kunnen fluiten naar dat aan Griekenland geleende "met rente terug"geld?
Ziet iemand Markje al verklaren dat de gulden terug een goed idee is?
Ziet iemand v.Rompuy al zegge dat de EU een mislukt project is?

Nee,natuurlijk niet,er zal door gelogen worden tot he echt he-le-maal niet meer te ontkennen valt,en als het zover is,zullen ze zichzelf wel van een ander winstgevend baantje voorzien hebben.

K.Zwellever | 29-01-12 | 22:21

@La Bailaora | 29-01-12 | 22:19
Lijkt me niets mis mee met Duitsland als voorbeeld te nemen.

Ze hebben namelijk recht van spreken, doordat ze WEL hun zaakjes voor elkaar hebben.

Bart_Bart | 29-01-12 | 22:21

Invoeren die Margulfra, samenwerking tussen DLD, NL, BE en LUX. Ooit begon de EU hier ook als Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Frankrijk en Italië hoeven deze keer niet mee te doen.

Grijpgraag&deStier | 29-01-12 | 22:21

Griekse Euro's, zijn dat die biljetten met die 6 nullen erachter geschreven? Die blijven ze ook maar bijdrukken die Soeflaki-eters.

illuvatar | 29-01-12 | 22:20

@illuvatar | 29-01-12 | 22:17
Twaalf keer per dag, door meerdere landen.

Dan kan je nog beter die blanke van de Shawshank Redemption zijn.

Bart_Bart | 29-01-12 | 22:20

Wordt tijd dat we hekken om Europa zetten. Niet om de mensen buiten maar juist binnen te houden.

Klouwkikker | 29-01-12 | 22:19

wat de Duitsers eerder niet lukten met legers doen ze nu via de witte boorden truc. Griekenland is binnenkort een vazaalstaat van de Duitsers. Slim, heel slim, en de meesten trappen er nog in ook.

La Bailaora | 29-01-12 | 22:19

@Bart_Bart | 29-01-12 | 22:12
Geven, nemen en genomen worden.

illuvatar | 29-01-12 | 22:17

Als jullie zo goed weten hoe erg het is, dan weten jullie toch zeker hoeveel tumult en discontinioteit een grote verandering teweeg brengt?
Als Jim Rogers zegt (of all people) 'los de problemen op maar blijf bij elkaar', dan ben je met een statement als jet bovenstaande toch een beetje als een Antoine Bodar die de katholike kerk probeert te redden.

Einde van de Domheid | 29-01-12 | 22:16

De Gulden kunnen we vergeten, maar Griekenland uit de eurozone pleuren lijkt me wel een goed plan. Het is toch te belachelijk dat al die pegels die we hier moeten bezuinigen naar die souvlakivreters gaat? Hier korten op speciaal onderwijs waardoor ook het regulier onderwijs in de problemen komt, en daar gewoon door blijven gaan met luilakken. Wanneer gaan ze nou eens failliet? Dan kunnen we stoppen met vingers in gaten van een vierkante meter te steken.

Pearlyan | 29-01-12 | 22:16

"Grieks" betekent niet voor niets "keihard in den Poeperd genomen worden"

illuvatar | 29-01-12 | 22:13

Komtie weer: TERUG NAAR EEG
Op één of andere manier schijnt dat onbespreekbaar te zijn voor een aantal eurofielen om de boel terug te draaien...

Tommygunner | 29-01-12 | 22:13

Nieuwe munt samen met Duitsland vormen. (Gulden was toch altijd al aan de D-mark gekoppeld en de export draait gewoon lekker door). Vooruit, Luxemburg mag ook meedoen. Nu nog een goeie naam voor die dijk van een munt.

Perry Vogelbekdier | 29-01-12 | 22:12

Net als in een relatie is het geven en nemen.

Wij nemen nauwelijks iets van die Grieken, behalve downward social comparison om ons zelfvertrouwen te boosten. Wij geven toeristengeld, gratis hulpgeld en EK-overwinningen.

Bart_Bart | 29-01-12 | 22:12

Nederland (en Duitsland) mag wel oppassen: lagere BTW, lagere loonkosten, lagere bedrijfslasten, maar ook lagere defensie-uitgaven. Per Griek wordt er ruim 2000 euro per persoon per jaar uitgegeven aan tanks, de Fransozen beduidend minder, maar hebben nog altijd een leuke verzameling kernwapens. Wat hebben Nederland en Duitsland...?

kapotte_stofzuiger | 29-01-12 | 22:12

@Verbale diarree | 29-01-12 | 22:08
Idee: Lees het anders maandagochtend?

Crockett | 29-01-12 | 22:12

Dat is het beste ja, maar dan ook gelijk doorpakken en de centrale bank ontmantelen en gewoon zelf geldprinten FTW!!!!

Jaimy Fox | 29-01-12 | 22:09

Geen gulden, dat is te veel moeite. Wel de Grieken en Portugezen de EU uit, dat ze maar een 'poor-mans' euro krijgen todat ze weer kredietwaardig zijn. In het geval van Griekenland nooit overigens.

Moonwarrior | 29-01-12 | 22:09

Moet ik weer een heleboel gaan lezen op zondagavond! Dit is meer een artikel voor de maandagochtend!

Verbale diarree | 29-01-12 | 22:08

Het 1000 jarige, vierde rijk der juistdenkende Europese gedachtenknevelaars gaat haar laatste fase van voltooing in.

The Anarchist | 29-01-12 | 22:08

PVV krijgt geen gulden terug, wat ze ook doen. Misschien gaan de Grieken uit de euro of krijgen we een noordelijke en een zuidelijke euro, maar zelfs Greet weet dat hij zijn maandelijkse storting aan belastinggeld gewoon in euros blijft krijgen.

mokum4all | 29-01-12 | 22:07

Van rossem woont nog niet zo lang in NL? Wij kunnen hier nog jaren doormodderen en halve oplossingen aandragen. Noemen we polderen en zijn we trots op. Wen er maar vast aan.

two ball cane | 29-01-12 | 22:06

Flikker maar een atoombom op dat land, niets aan verloreren...

eerstneukendanpraten | 29-01-12 | 22:06

"... want herinvoering van de gulden is toch te duur..."

In verhouding tot wat? Ik denk dat de ESM meer gaat kosten, met ons ruime 5% aandeel daarin.

ZKH EénOog | 29-01-12 | 22:05

Roep me maar als we echt een middelvinger opsteken naar dat werkschuwe tuig...

Tommygunner | 29-01-12 | 22:05

De Griekse overheid fraudeert en wordt beloond. De Griekse bevolking sluist honderden miljarden naar buitenlandse banken met bankgeheim.
Nederland en Duitsland zijn de melkkoeien van de EU.
Aju paraplu!

drs.Nee | 29-01-12 | 22:04

D66 nog steeds op 16 zetels, met zulke politici heb je geen blitzkrieg nodig.

gentle giant | 29-01-12 | 22:04

Ach ja, het was maar een kwestie van tijd voordat de, voor de hand liggende vergelijking, met Duitse 'veroveringsdrang' werd getrokken. Ik zou als Duitse regering ook nogal gek worden als ik afhankelijk was van een falende politieke elite in Griekenland.

The Dominator | 29-01-12 | 22:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com