Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Olieboycot Iran = Zeeslag + Dure Benzine

johncstennis.jpg Kim Jong Il weg, nu Ahmedinejad nog. Geen probleem, denken de Verenigde Staten. Gewoon een pokerspelletje rond olie beginnen en dan komt de aanleiding om Iran plat te nuken bombarderen vanzelf wel. Zo begon de Golfoorlog ook. Iran dreigt met een blokkade van de Straat van Hormuz en dat zou de oliehandel uit alle stinkend rijke sjeiklandjes lam leggen. Straatje is namelijk heel belangrijk. Gelukkig is de Amerikaanse Vijfde Vloot paraat in die regio. Dat is ie altijd, maar Iran heeft de USS John C. Stennis op zien stomen richting Hormuz dus dat kon nog wel eens gezellig worden daar als de Iraanse marine met mijnen gaat strooien om olietankers tegen te houden. Check die tot onderzeeër samengesmolten ouwe kruiwagens op GigaPica Al Jazeera en luister naar Admiraal Akbar, dubbelganger van een gevierd acteur in de VS. Vooralsnog constateren de matrozen van de Stennis dat het nog all quiet is on the Eastern front. Zeeslag-website Stratfor is alvast down for maintenance (oh wacht) dus u mag niet meer zien welke Amerikaanse bootjes waar precies ronddobberen maar ze verzamelen zich dus ongeveer hier. Ondertussen mag u zich voorbereiden op exploderende olieprijzen: 100 dollar nu wordt 250 dollar straks. Zegt Iran dus niet geloven hoor. Het enige waar u zich wél zorgen over moet maken is de Amerikaanse oorlogspropagandamachine die op stoom komt. 31 december weg uit Irak, 1 januari aankloppen bij Iran?

Reaguursels

Inloggen

@bailora en @alle mensen die denken dat amerika niks fout kan doen. Zie deze link www.youtube.com/watch?v=3dXyD8rHmq4

"iran propaganda debunked in less than 6 minutes. If only this was on ABCNNBCFOX-NEWS!"

Ik was toch vooringenomen, of niet bailora?

Maar goed, ik iedereen alvast een gelukkig en propagandavrij 2012!

RoyalWithCheese | 31-12-11 | 20:34

Mensen moeten idt hilarische artikel maar eens lezen om te weten waarom de Amerikanen geen schijn van kans hebben:

www.exile.ru/articles/detail.php?ARTIC...

Anno 2011 zijn vloten een anachronisme. We zagen in 1980 al dat de enige reden waarom de Argentijnen niet tegen Engeland konden winnen omdat ze nergens meer exocet raketten konden kopen. Anders hadden ze wel gewonnen tegen de 'task force'. Want 1 exocet betekent voor 90% kans dat het schip naar de kelder gaat. Tegenwoordig zijn er MACH10 raketten van Chinese en Russische makelij. De Amerikanen geven achter de hand toe dat ze daartegen geen verweer hebben. Een Amerikaanse carrier is in vijf minuten naar de kelder als Iran dat wil. En Iran weet dat.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 31-12-11 | 17:42

Prof. Dr. Ir. Toeter | 31-12-11 | 16:22 | + 2 -

Goed geschreven! En de "kratje-pils-CNN-holy cow"-mentaliteit hier op GS is van alle tijden. Niet alleen op GS hoor, maar de meeste zitten helaas zo in elkaar. En het trieste is dat je het ze niet eens heel kwalijk kan nemen. Met de sleur vh dagelijkse leven hou je nauwelijks tijd over om écht kritisch na te denken over de gebeurtenissen in de wereld en alle dogma's die daarmee gepaard gaan. Maar het begint gelukkig steeds meer te gebeuren, aangezien iedereen het tegenwoordig steeds meer in de portemonnee begint te voelen. Ik weet niet of je al mijn comment hebt gelezen, maar de kern van dat verhaal draaide puur om mensen in de toekomst wat kritischer te laten zijn. En niet alleen in wat ze lezen, maar ook wat ze zien.

RoyalWithCheese | 31-12-11 | 17:32

Nou wil ik niet meteen de moraalridder uithangen, maar ben wel een ietsiepietsie geschokt door de "kratje-pils-CNN-holy cow" mentaliteit hier. En ook die Amerika-kan-niets-fout-doen gedachte. Wacht maar tot de blije rijers alhier straks met de fiets hun NL commuter gemiddelde van 37 km/dag mogen gaan afleggen. Nog maar te zwijgen als Rusland en China het niet gaan pikken, dat voortdurende landje-pik met ik weet niet hoeveel doden. De controlerende atoominspectie organisaties zeggen dat ze Iran niet kunnen betrappen op illegale activiteiten, maar gaan toch in elkaar getremd worden, gewoon omdat het kan (denken ze).

Prof. Dr. Ir. Toeter | 31-12-11 | 16:22

Hybride auto bestellen doet.

enohPi | 31-12-11 | 15:25

Even calculeren... Amerika kan ongehinderd Iran platgooien, maar volgens mij kan Iran *tot-in-lengte-van-dagen* verhinderen dat olietankers vertrekken uit de golf. Een vrachtwagen met een rocketlauncher erop is voldoende en Iran heeft een zeer lange kust. Er hoeft maar een schip op een mijn te lopen en geen reder die zich meer in de Golf waagt. Dwz dat de tijd in het voordeel werkt van Iran en niet in die van het toch al bankroete Amerika. Als de olie niet meer komt dan is het hier elke dag autoloze zondag. Moet je dan eens kijken hoe populair Amerika/Israel dan nog zijn in Europe. Al helemaal niet als de beelden uit Iran naar Europa worden getwitterd.

Gelukkig hebben we de Russen nog. Die hebben nog zat olie en vooral gas.

Kortom: ik zet in op het einde van het Westen en het begin van Noorden (EU en Rusland dikke maatjes). Het voordeel van de benaming van Het Noorden is natuurlijke het impliciete reisadvies aan de aangespoelden uit het Zuiden: go home.
Amerika weg, multikul weg.
Zo, en nu een oliebol.

Prof. Dr. Ir. Toeter | 31-12-11 | 14:35

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:33 | + 0 -

Ja, ok, maar wat als China en Rusland niet te overtuigen zijn (grote kans, die partijen werken bijna nooit mee; ook volgens mij vanuit een Koude Oorlog-reflex: wij kunnen nog steeds één blok vormen tegen 'Ameuropa')?

En je kan natuurlijk ook op een andere manier binnen vallen dan de 'hard way' (à la Irak). Ik denk dat het mandaat voor zo'n interventie er niet meer is. Maar volgens mij moet er wel iets geforceerd worden via andere wegen dan diplomatie. Iran zwicht toch niet (voor 'satan' en consorten) en zoals we het al eens waren: het volk hunkert naar bevrijding.

Ik vraag me ook af of dat Sjiïtisme zo belangrijk wordt voor die regio. Volgens mij heeft de Arabische regio vooral behoefte aan een soort secularisering, en is daar nu in de Arabische lente vruchtbare grond voor, maar misschien is dit wel 'wishful thinking'.

M-Bozz | 31-12-11 | 14:31

Ik heb zo mijn bedenkingen bij die wensdromen over oorlog met Iran. Helemaal bij die over het uitlokken ervan. En nog helemaler bij klaarstoomargumenten als dat de bevolking van het aangevallen land de agressor met bloementapijten zal verwelkomen.
Ontdek vanuit dit perspectief de trekjes van figuren als de ooit-nuttige idioot Saddam in jezelf. Met als grote verschil dat de meesten onder ons nooit zo klaarblijkelijk zullen beseffen dat ze in het ootje zijn genomen als die Saddam.

WirMachenMusik | 31-12-11 | 13:08

@kungvoest. als het tot een gewapend conflict komt,zal het helemaal niet meer gaan om olie-uitvoer uit Iran.Net als 10 jaar geleden met Irak gaat het om de veilige doorvaart en de atoom-fabrieken.Het olie verpompen over land is zeer beperkt en levert op korte termijn te weinig op voor Iran.Mammoet-olie-tankers zijn veel lucratiever.Ook als je ze met benzine vult zijn het mammoet-molotov-cocktails.Sadam heeft dat ook geprobeerd in 1990,de Amerikanen zullen hem wel te snel af geweest zijn,nooit meer wat van gehoord.De brandende olie-bronnen waren wel een probleem,maar met een oude MIG-straalmotor kregen Tjechen de fakkels wel uit.

Dolphi | 31-12-11 | 12:29

Ik ben al aan het afwachten wanneer Iran per ongeluk een afzwaaier produceert die iets te dicht land bij de USS schepen. Pats,.. de poppen aan het dansen. Obama is ook een stuk realistischer geworden, denk ik.

Het_leuke_zuiden | 31-12-11 | 12:19

goed topic, er gaat ook veel olie van Iran naar China en Rusland over land, dus bij een blokkade van de zeeweg komt er meer vrij voor die landen. Dat maakt het complexer voor de Yanks om resoluties bij de VN te krijgen.

Ik hoop op een vervolg topic.

kungvoest | 31-12-11 | 12:05

Van mijn part olie naar de 1000 euro. Fuck you kleine huftertjes. En dat jullie allemaal je baan mogen verliezen in 2012!
Allah Akbar! Allah Akbar!

oplichter | 31-12-11 | 12:01

Het zou toch ook jammer zijn om eerst helemaal terug te varen naar de VS en dan weer om te kunnen keren richting Iran. Gewoon op de terugweg even meepakken...

bugboy | 31-12-11 | 11:23

@ RoyalWithCheese, De agressor in een oorlog is ALTIJD degene die het eerst schiet.Of het nu om de moord op aartshertog Ferdinand,het eerste schot op de zendmast van Gleiwitz of het Tonkin-incident ging : Grote oorlogen met miljoenen betrokkenen zijn het gevolg. Maar het gaat ook om het beëindigen van oorlogen,eigenlijk veel complexer als het begin.Daarbij doel ik dus op de atoom-aanvallen op Japan,die de agressor dus definitief uitschakelde.Hoewel ook de Stalin-orgels in Berlijn en de bombardementen op Hamburg en Dresden afdoende waren.

Dolphi | 31-12-11 | 11:20

Laat het maar aan de US of A over om weer een oorlog te beginnen zonder rechtvaardiging en alleen voor hun (zieke) eigenbelang.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_inv...
Het foutste land evahr.

thispissesmeoff | 31-12-11 | 10:49

Aangezien mijn eerste comment maar liefst 23 kudo's kreeg dacht ik laat ik hem even kopiëren plakken voor de wat latere reaguurders.

"Beste van rossem,

Ik merkte op dat je aan het eind van het artikel iets schreef over de 'amerikaanse oorlogpropagandamachine'. En hoe luidde ook alweer de definitie van propaganda? Juist ja: 'zeer eenzijdige berichtgeving over dikwijls politieke onderwerpen die als doel hebben de PUBLIEKE OPINIE te smeden en te sturen.'

Maar nu heb ik een paar opmerkingen over jouw artikel.

Opmerking #1

Je schreef bijvoorbeeld dit: 'Iran dreigt met een blokkade van de Straat van Hormuz en dat zou de oliehandel uit alle stinkend rijke sjeiklandjes lam leggen... etcetc'. Ik heb echter nergens kunnen lezen WAAROM de iranezen die straat willen dichtgooien. (ik weet t natuurlijk wel, maar JIJ! hebt het achterwege gelaten; dus eenzijdig.)

Opmerking #2

Je schreef: 'Gelukkig is de Amerikaanse Vijfde Vloot paraat in die regio. Dat is ie altijd, maar Iran heeft de USS John C. Stennis op zien stomen richting Hormuz dus dat kon nog wel eens gezellig worden daar als de Iraanse marine met mijnen gaat strooien om olietankers tegen te houden.'

Ow ja? 'gelukkig' is de Amerikaanse vloot paraat? Nu begin je voor mij te denken. Waarom zou ik daar blij mee moeten zijn? Wat is de reden precies waarom zij ALTIJD een vloot daar hebben? Waarom? Waarom? Waarom? (olie, macht, imperialisme etc) En op basis van welke informatie baseer jij de veronderstelling dat Iran maar met mijnen gaat lopen strooien? Ow die heb je niet? Hoe noemen ze dat nou ook alweer? Ow ja, LEUGENS! Je zei toch iets over propaganda, of niet Van Rossem?

Opmerking #3

'Ondertussen mag u zich voorbereiden op exploderende olieprijzen: 100 dollar nu wordt 250 dollar straks. Zegt Iran dus niet geloven hoor. Het enige waar u zich wél zorgen over moet maken is de Amerikaanse oorlogspropagandamachine die op stoom komt.'

Ow, dus Alles wat Iran zegt moeten we niet geloven? Je gaat toch niet weer voor mij proberen te denken, of wel? Voor zo ver ik weet heeft iran behoorlijk veel olie. En hun economie is er voor 80% afhankelijk van. En als zij met onterechte en overdreven redenen 'sancties' opgewerpt krijgen die hun olie-export ondermijnen, kan ik best begrijpen dat ze een beetje boos worden. Want rapport na rapport wijst uit dat iran GEEN atoombommen maakt. Kijk maar op YouTube via RussiaToday of via deze links: www.youtube.com... en www.youtube.com... Ik zeg altijd, een kat in het nauw maakt rare sprongen. En iran is de kat. En van rossem, jij mag raden wie de kat in het nauw aan het drijven is.

En om dit schoolvoorbeeld van propagandajournalistiek af te sluiten zeg je op het laatst tussen neus en lippen door dat we beducht moeten zijn voor amerikaanse oorlogpropaganda! Haha. Van rossem, dit hele artikel van jouw IS oorlogpropaganda! Heb je het echt niet door, of hou je je voor t domme?
RoyalWithCheese | 30-12-11 | 22:23 | + 23 -"

Ben je het niet me eens? Mooi! Wellicht dat we t dan kunnen hebben over de rol die (mainstream) media spelen bij oorlogen.

RoyalWithCheese | 31-12-11 | 10:49

@dolphi

Maar lijkt die zeeoorlog je nou een goede of slechte zaak? Wie is volgens jou de agressor? Wie heeft er meeste belang bij die oorlog? Dat usa wint staat buiten kijf.

RoyalWithCheese | 31-12-11 | 10:39

Ach,een zeeoorlog waarbij de USA betrokken is wordt ALTIJD door de USA gewonnen. Een paar mega-vliegdekschepen,maar bovenal de atoom-onderzeeërs en lange-afstand-wapens als drones,B52,B2 doen het destructieve voorwerk,zelfs vanuit bases in Amerika,via de satellieten, AWACS en spionage-vliegtuigen.Kortom de hele marine incl. bases en... atoom-fabrieken van Iran worden in UREN opgeruimd.En... het is meteen een goede oefening en machtsvertoon om N-Korea aan te pakken.

Dolphi | 31-12-11 | 10:29

La Bailaora | 30-12-11 | 22:55 | + -1 -

Je schreef: "Ja natuurlijk, er zijn een heleboel die dat (oftewel: dat iran GÉÉN nucleaire wapens bezit òf maakt) beweren.

Het is niet of dat waar is of niet, maar dat je de schrijver van dat stukje van vooringenomenheid beschuldigt, terwijl je met die bewering keihard aantoont dat je dat zelf ook doet. (O JA??)

Want of het een nou waar is of niet, als je objectief bent zou je zeggen dat er naast mensen zijn die beweren dat ze geen kernwapens maken, ook mensen zijn die beweren dat ze dat wel doen."

Hmm ok fair enough. Dus ik ben nou net zo Vooringenomen als die propagandajournalist Van Rossem? Jij noemt het misschien Vooringenomen, maar ik noem het "ONSCHULDIG TOT HET TEGENDEEL BEWEZEN IS". Zo gaat dat (gelukkig) volgens de internationale wetgeving. En als er géén zwart op wit bewijs is dat Iran kernwapens heeft of maakt, dan moet Amerika gewoon wachten tot ze wèl bewijs hebben. PUNT! En dit heeft helemaal niks! met vooringenomenheid te maken, maar puur met logica en een gezond gevoel voor rechtvaardigheid. Want zeg nou zelf, hoe zou jij het vinden als de staat jouw in de gevangenis kan gooien bij enkel een verdenking? Waarschijnlijk zou je je behoorlijk genaaid voelen. En terecht! Want dat zou ingaan tegen Alles waar onze rechtstaat voor staat.

Is het nu duidelijk waarom datgene wat ik zei over Iran helemaal niks met Vooringenomenheid te maken heeft? En laat staan te vergelijken is met dat oorlogsartikel hier helemaal boven. Die van rossem heeft géén flauw idee waar die t over heeft. Want als je verslag probeert te doen van een mogelijke oorlog, moet je naar mijn mening heel voorzichtig zijn in wat je schrijft. Er staan immers duizenden, misschien wel miljoenen levens op het spel. Ik heb zelfs sommige (chinese) media horen beweren dat china en rusland niet een WW3 uit de weg zullen gaan als iran of syrië een tweede libië wordt Dus waarom zou je daar in godsnaam luchthartig over doen? Als journalist zijnde zou je toch de onderste steen boven moeten proberen te halen? Maar wat doet van rossem? Zie bovenstaand artikel maar :s TOTAAL GÉÉN BESEF! Hij denkt dat t allemaal een spelletje is of zo. Nee, dit is géén call of duty of battlefield. Dit is 'RL'

Zie tot slotte nog deze link, en lees wat presidentskandidaat Ron Paul zegt: www.presstv.ir/detail/218416.html .

RoyalWithCheese | 31-12-11 | 10:26

U bent 1 ding vergeten: Amerika is het oude Rome in een nieuw jasje. Ho wacht, U bent 2 dingen vergeten: Amerika is het oude Rome in een nieuw jasje en WO2 is nooit afgelopen: zo'n 60.000 Nazi's zijn via 'rattenlijnen' naar Noord- en Zuid-Amerika gevlucht en hebben hun werk daar voortgezet. De NSA, NASA, CIA, CFR, NATO, VN, TC en EU zijn daar, onder meer, de wrange vruchten van.
.
Of nee, U vergeet 3 dingen: al het bovenstaande en dat U wordt gepiepeld waar U bij staat. Want U kent Uw geschiedenis niet en moet het daarom hebben van de waan van de dag. Alvast een heel gelukkig 2012 gewenst. En sterkte. Heel veel sterkte. Gratis gouden tip: alle, maar dan ook alle wegen leiden naar Rome.

o)+ | 31-12-11 | 10:21

@ nonkel frituur gisteravond

Ik heb een type- diploma...

eerstneukendanpraten | 31-12-11 | 09:43

Nou heb ik altijd geleerd, op=op en als er niet meer is ga je iets anders bedenken en gebruiken.

deraderendraaien | 31-12-11 | 09:10

@Sjeng de helle | 31-12-11 | 09:06
Ook voor jou sjeng!

deraderendraaien | 31-12-11 | 09:08

Luitjes tot volgend jaar, een goed uiteind en een goed begin voor ons allemaal, ondanks de waan van de dag, OUT!

Sjeng de helle | 31-12-11 | 09:06

Men gaat het zelfde trucje uithalen als in Irak. Boel plat gooien, Halliburton er tegen aan om voor grof geld de boel "te regelen". Vervolgens vanwege de hoge olie prijs enorme winsten opstrijken. Deze oorlog gaat er gewoon komen, kernbom of niet. Gehaaide Yanks.

petros666 | 31-12-11 | 09:01

necrosis | 31-12-11 | 08:45
laat di Prozac maar zitten, neem liever een glaasje of vier Schotse vanavond, bezopener als de toestand kan ik toch niet worden en van die vier blijf ik nog nuchter onder de gang van zaken.

Sjeng de helle | 31-12-11 | 08:59

@Pasta-saus | 31-12-11 | 08:41
En waar komen wij dan wel zo laat vandaan jongeman?

*met strenge ogen en handen in de zij naar pasta-saus kijkt*

deraderendraaien | 31-12-11 | 08:55

goóóód morning Viëtnam!.. ohw.. wacht! ehh, liggen die sheikerts al plat?

Of moeten we weer een handje helpen!

deraderendraaien | 31-12-11 | 08:48

Tja, wat wil je ook. Hier "kiezen" we toch met ons allen voor?

Joris D. | 31-12-11 | 08:45

@Sjeng de helle | 31-12-11 | 08:40
Daar heb je meerdere punten en dat stemt me droevig.
'Het systeem' is ondertussen zo onoverzichtelijk, dat ik me afvraag wie er nog te vertrouwen is.
*kilo Prozac kopen gaan doet*

necrosis | 31-12-11 | 08:45

Zo, ik ben net thuis. Tijd voor slaap.

Pasta-saus | 31-12-11 | 08:41

necrosis | 31-12-11 | 08:23
Competente mensen zijn er plenti in dit land, mensen met het hart op de goede plaats en een realistische kijk op zaken, maar die lui worden structureel gehinderd.
Waarschijnlijk omdat er anders teveel stront naar boven komt drijven, die inherent aan het "Systeem" is.
Denk maar eens aan het declaratie gedrag bij de DNB, zonder RTL 5 wisten we daar ook niets van of internationaler aan het lekken bij WIKILEAKS.
Enigszins wordt het duidelijker als je beseft dat veel van de leiders op internationaal niveau dezelfde opleidings achtergrond hebben, zo hebben o.a. onze Jan Peter en Sarko dezelfde cursus gevolgd bij hetzelfde Internationaal instituut( naam ben ik kwijt).
Dezelfde afstemming van benadering, handelen en bestuur is dus niet zo vreemd, althans rekening houdend met de "locale" rariteiten.

Sjeng de helle | 31-12-11 | 08:40

@NLse alloch in Italy | 31-12-11 | 08:23
Ik heb heel wat Amerikanen meegemaakt.
Vergeet dat 'one nation under god', de VS is niet zo 'verenigd; als je denkt.
Ook daar is de samenleving niet 'maakbaar'.

necrosis | 31-12-11 | 08:31

Ik heb liever een Amerikaan in mijn huis dan een muzzelbaard. Mutch more fun in the west.

NLse alloch in Italy | 31-12-11 | 08:23

@Sjeng de helle | 31-12-11 | 08:03
Ik hoop dat in 2012 de bezem eens stevig door de NL politiek gaat, alle dinosaurussen zoals Donner eruit gegooid worden en er eindelijk mensen aangesteld worden die niet uitblinken in ordinair bekvechten, maar gewoon met ideeën komen om van dit dit kikkerlandje een paradijs op aarde te maken.
En daar heb je competente mensen voor nodig, niet van die stakkers die een 'tulp eiland' voor de kust van NL willen realiseren.

necrosis | 31-12-11 | 08:23

@LibertasSimplex | 31-12-11 | 07:58
Ik heb de originele advertentie nooit kunnen zien (was reeds verwijderd) maar volgens het spiegeltje was die 'Lizzy' op zoek naar 'Necrosis'.
Je kent mijn standpunt wat betreft hoofdlettergevoelige zaken.
En reaguurders kunnen me afzeiken op dat front, feit is dat wachtwoorden en inlognamen vaak ook hoofdletter gevoelig zijn.
Dus volgens mijzelf ben ik de lachende derde (weliswaar zonder 'wip') maar met het gelijk aan mijn kant.
Dus: doe er je voordeel mee.

necrosis | 31-12-11 | 08:10

necrosis | 31-12-11 | 07:59
Zo werkt de Nederlandse politiek.
Een groot cabaret met elk jaar weer nieuwe fratsen en grollen.
Graaien snaaien en baantjes voor de dicipelen binnenhalen.
Het is inderdaad lachwekkend als je er niet voor kon opdraaien.

Sjeng de helle | 31-12-11 | 08:03

@necrosis | 31-12-11 | 07:42
Zolang er dit soort lijsten bestaan, nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_goden_... , heeft de oorlogsindustrie volop handel.
De gene met de smerigste wapens verteld u en mij hoe vrede er uit ziet.

toetanchamon | 31-12-11 | 08:03

@Sjeng de helle | 31-12-11 | 07:50
Ik heb meer respect voor van Uhm dan voor welke politicus (m/v) ooit.
Ik kan me nog een topic herinneren waarin duidelijk werd dat de meeste huidige politici nooit onder de wapenen hebben gediend (slappe rug of knieën), maar vervolgens minister werden met bevoegdheden over oa de krijgsmacht in NL.
Je zou je toch kapotlachen als het niet zo in- en intriest zou zijn.....

necrosis | 31-12-11 | 07:59

necrosis | 31-12-11 | 07:45
Lol. Die heb ik geplust.

LibertasSimplex | 31-12-11 | 07:58

zeefert | 31-12-11 | 07:51
ROFLOL

Sjeng de helle | 31-12-11 | 07:52

5 keer per dag met je hoofd op de grond slaan beïnvloed wel je denkvermogen zo te zien.

zeefert | 31-12-11 | 07:51

necrosis | 31-12-11 | 07:42
Ben ook geen hippie en beslist geen pascifist,
maar door de leugens en onwaarheden die we voor en tijdens de Irak oorlog voorgeschoteld hebben gekregen is het vertrouwen in informatie van betrokken partijen onder nul gezakt.
Generaal van Uhm verwoordde in zijn toespraak eigenlijk mijn gedachtengang vrij goed.
De enige rechtvaardige reden is zelfverdediging en aangezien we in een wereld leven met idioten en fanaten, "Si vis pacem para Bellum" .
Maar daar is in Nederland ook al geen sprake meer van gezien de structurele afbraak van Defensie.
Dus: laat maar waaien.

Sjeng de helle | 31-12-11 | 07:50

@LibertasSimplex | 31-12-11 | 07:33
Verander je nick in 'Necrosis' (met hoofdletter dus).
Suc6.

necrosis | 31-12-11 | 07:45

@Sjeng de helle | 31-12-11 | 07:19
Schijnbaar is oorlog een lucratieve business, vergeet niet dat de NRA een grote vinger in de pap heeft in de VS.
Niet dat mij dat interesseert, ik denk toch liever in termen als "hoe houden we het een beetje leefbaar op aarde".
En nee, geen verstokte hippie, slechts een realist die alle ellende van vandaag de dag met lede ogen moet toezien.

necrosis | 31-12-11 | 07:42

necrosis | 31-12-11 | 07:15
Mijn goede voornemenn is dat ik mij voorgenomen heb geen goede voornemens meer te hebben omdat de voorgenomen goede voornemens altijd de mist in gingen.

Sjeng de helle | 31-12-11 | 07:37

Goede voornemens:
Minder zuipen.
Een keer neuken.

LibertasSimplex | 31-12-11 | 07:33

necrosis | 31-12-11 | 07:07
Mogge necro.
je hebt goed gegokt.
En de figuren die daar zo gemakkelijk mee omgaan zijn beslist geen vrienden van me.
Dat idiote gedoe heeft nog nooit iets goeds opgeleverd.
Zover ik weet is een van de NATO doctrines het vrijhouden van de vaarwegen en het veiligstellen van de daarmee gepaard gaande economische belangen.
Dus als die gekken daar in Iran doorgaan met hun spelletjes en de "Warmongers" hun zin krijgen kon het wel eens een "Heet" 2012 worden.
Meestal lijden dictators aan chronische zelfoverschatting.
Wat niet wil zeggen dat de anderen een haar beter zijn met hun kanonneerboot politiek.

Sjeng de helle | 31-12-11 | 07:19

Om dit draadje weer een beetje vlot te trekken: zijn er reaguurders (M/V) met goede voornemens voor 2012?
De mijne is reeds bekend.

necrosis | 31-12-11 | 07:15

@Sjeng de helle | 31-12-11 | 06:45
Mogguh Boeng, helaas hebben wij als 'pionnen' (als in: burgers) niet zoveel in te brengen op het wereldtoneel.
Maar als je de kans had: zou je dat willen?
Beslissen over leven en dood van anderen die je waarschijnlijk niet eens kent?
Ik gok op 'nee'.
Helaas zijn er mensen die daar schijnbaar geen problemen mee hebben, dat zijn trouwens geen vrienden van mij.

necrosis | 31-12-11 | 07:07

Mogguh @ All,
Het gaat weer lekker op het grote wereldtoneel.

Sjeng de helle | 31-12-11 | 06:45

TE PAARD, TE PAARD, WE ZIJN VERRADEN!

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:40

Het regent hier nogal hard. Ik moet morgen nog dingen doen. Ik kom slaap tekort. Conclusie: ik maak er voor nu een eind aan. Gewoon omdat het kan!

Later vandaag iets met oudjaar en nieuwjaar, ik weet niet of ik er dan ben maar ik wens u allen toe wat u mij toewenst. Een (contra-)productief 2012 dusch!

*Plop* doet en via achterdeur verdwijnt.

Reinaert | 31-12-11 | 05:33

@DANNY3960 | 31-12-11 | 05:21

Ik ben van ná de eerste Spoetniks. Dat dan weer wel.

Gagarin was in de ruimte voordat ik werd geboren. Niet veel voordat ik werd geboren maar dat doet verder niet ter zake. Rekenwonderen aller landen verenigt u.

Reinaert | 31-12-11 | 05:28

De Dansende Kater ® | 31-12-11 | 05:20

Bis Morgen?
Du meinst bis nächstes Jahr..

t.e. stikel | 31-12-11 | 05:24

1957 om precies te zijn.

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:23

@De Dansende Kater ® | 31-12-11 | 05:09

Er komt ongetwijfeld nog wel eens een oorlog maar dan toch niet in de traditionele zin, vermoed ik. Oorlogen worden anno tegenwoordig toch op de beurs en/of financiële markt uitgevochten en niet meer op het bloedrode slagveld.

Maar dat is wellicht mijn pacifistische inborst, die heb ik.

Reinaert | 31-12-11 | 05:22

Reinaert | 31-12-11 | 05:17


Pffff ik vertel ook niks. Men had het erover dat ik met de Spoetnik ter aarde kwam...... Tsja.

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:21

Ik ga even m'n oor likken en vaag voor me uit staren.
Toedelz und bis morgen!

De Dansende Kater ® | 31-12-11 | 05:20

t.e. stikel | 31-12-11 | 05:09

Man,man, absoluut compu-analfabeet....... gelukkig heb ik een zoon die mijn errors kan herstellen ook meer dan 2000km. verder weg.

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:18

@DANNY3960 | 31-12-11 | 04:57

Mijn geboortejaar? Da's al een tijdje terug. Moet ik hier nu gaan bekennen dat ik al een jaartje of 50 meeloop? Nee toch? Daar begin ik niet aan. Stel je voor..... Voor je 't weet denken ze dat je een ouwe zak bent!

Dus: nee. Ik ontken alles. Alles. Maar dan ook alles!

Reinaert | 31-12-11 | 05:17

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:11

Iran, met zijn bezeten mahdi-verwachtende islamistische malloot aan het bewind (en gesteund door de ayatollas), staat natuurlijk garant voor welk worst case scenario dan ook.

t.e. stikel | 31-12-11 | 05:15

euh, wordt er nog geplempDt, gaan we te bedde, of nemen we nog een

"one for the road?"

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:11

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:07

Je had waarschijnlijk abusievelijk F11 aangetikt.
Nogmaals F11 en hey, it's OK.

t.e. stikel | 31-12-11 | 05:09

Reinaert | 31-12-11 | 04:56
Dat laatste zinnetje van je, dat was de strekking van mijn comment.
Ik weet niet of het nog in onze levens zal gebeuren but the shit will hit the fan, hardcore, ja een derde wereldoorlog gaat komen.
Ik hoop dat ik over 50 jaar deaud ben.

De Dansende Kater ® | 31-12-11 | 05:09

t.e. stikel | 31-12-11 | 04:54


Thanks. Ik deed retstart.

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:07

De Dansende Kater ® | 31-12-11 | 04:49


Noord-Korea is een spierballenrollennatie (3xww) laat ons hopen dat het zo blijft. China keeps an eye on it.

DANNY3960 | 31-12-11 | 05:05

of....... je weet veel

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:58

Reinaert | 31-12-11 | 04:51


Ik lees je comments al een poosje en.... schat je geboortejaar rondom mijn, ik kan me vergissen.....

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:57

@De Dansende Kater ® | 31-12-11 | 04:49

Status quo wordt wel gehandhaafd. Voorlopig. Totdat andere belangen zich opdringen of er intern macht getoond moet worden, dan hebben we met z'n allen een probleem.

Niet dat ik verwacht dat er op korte termijn iets gebeurt overigens. Zelfs in Noord-Korea zijn ze niet gek. Wel gek, maar niet zó gek.

Reinaert | 31-12-11 | 04:56

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:45

F11

t.e. stikel | 31-12-11 | 04:54

@DANNY3960 | 31-12-11 | 04:41

Geen oorlog is compleet zonder compleet onschuldige slachtoffters.

Wen er maar aan, de bugerij is sowieso altijd de Sjaak.

Reinaert | 31-12-11 | 04:51

Reinaert | 31-12-11 | 04:37
Het is sowieso een pat-stelling; niemand, zelfs de Koreanen niet, durft het aan.
Want het betekent totale vernietiging, niet meer dan dat ouwe rekel.

De Dansende Kater ® | 31-12-11 | 04:49

HELP?

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:45

Grrrrr, heb ik weer. Adresbalk verdwenen. I know, ik ben een nitwit. :(

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:44

Reinaert | 31-12-11 | 04:37


I know, in elke oorlog vallen onschuldige slachtoffers.

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:41

@DANNY3960 | 31-12-11 | 04:04

Iran vraagt er inderdaad ook wel om. Blijft de vraag natuurlijk wel staan of ingrijpen in Iran zinvol dan wel gerechtvaardigd is. Iets zegt mij dat het wel kan maar aan de andere kant heb ik dan ook acuut medelijden met de bevolking aldaar die ook maar (gedwongen) achter een dictator aanloopt.

Helse keuzes, als je 't mij vraagt!

Reinaert | 31-12-11 | 04:37

OOps,.......2.30 dan komen de dubbel, trple posts.

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:06

Sorry Joris. Nog nooit gehad. Iets met Internal server error.

Jarre Tell | 31-12-11 | 04:04

Reinaert | 31-12-11 | 03:23

Pyrrhus-overwinning voor de VS.


Alweer mee eensch. maar hadden ze hem moeten bezig zijn waar hij mee bezig was? NEIN. Maar om nu de USA de schuld te geven is ook niet correct. Die andere idioot in Iran vraagt er gewoon om, krijgt dan Israel en de US op zn dak, gevolgd door NAVO die er ook weer miljarden aan oorlogstuig inpompen en so on. Dat zal doorgaan tot enkele gematigde Arabische staten het een halt toeroepen, wanneer dat is..............???? Ik denk niet dat we dat nog meemaken.

DANNY3960 | 31-12-11 | 04:04

@ Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55
"Precies. We installeren ze, zetten ze af en wat schieten we op? Niets. Het westen had zich beter in kunnen spannen om de welvaart in die landen te verhogen".

"Het Westen" kan veel, maar niet de welvaart in die landen verhogen. Dat is namelijk volstrekt onmogelijk. De twee belangrijkste redenen zijn het daar vigerende geloof dat wetenschap beoefenen volledig verstikt. Maar de belangrijkste reden is demografisch. Ze fokken daar zoveel kinderen dat daar geen economische groei tegenop kan.
Ze proberen de ouderwetse technieken van landen veroveren nog wel, maar daar kom je tegenwoordig niet meer zo ver mee. De tweede methode is wat succesvoller. Emigratie naar west Europa en de Afrikaanse landen. Soms lukt dat zie Ivoorkust, maar in Nigeria gaat dat toch een stuk minder vlot. Kortom, het blijft een levensgevaarlijke situatie. Van jezelf vinden dat je verreweg superieur bent aan de kafirs, maar wel in steeds vollere zandbakken steeds verder de stront inzakken.

Jarre Tell | 31-12-11 | 04:02

@ Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55
"Precies. We installeren ze, zetten ze af en wat schieten we op? Niets. Het westen had zich beter in kunnen spannen om de welvaart in die landen te verhogen".

"Het Westen" kan veel, maar niet de welvaart in die landen verhogen. Dat is namelijk volstrekt onmogelijk. De twee belangrijkste redenen zijn het daar vigerende geloof dat wetenschap beoefenen volledig verstikt. Maar de belangrijkste reden is demografisch. Ze fokken daar zoveel kinderen dat daar geen economische groei tegenop kan.
Ze proberen de ouderwetse technieken van landen veroveren nog wel, maar daar kom je tegenwoordig niet meer zo ver mee. De tweede methode is wat succesvoller. Emigratie naar west Europa en de Afrikaanse landen. Soms lukt dat zie Ivoorkust, maar in Nigeria gaat dat toch een stuk minder vlot. Kortom, het blijft een levensgevaarlijke situatie. Van jezelf vinden dat je verreweg superieur bent aan de kafirs, maar wel in steeds vollere zandbakken steeds verder de stront inzakken.

Jarre Tell | 31-12-11 | 03:51

@ Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55
"Precies. We installeren ze, zetten ze af en wat schieten we op? Niets. Het westen had zich beter in kunnen spannen om de welvaart in die landen te verhogen".

"Het Westen" kan veel, maar niet de welvaart in die landen verhogen. Dat is namelijk volstrekt onmogelijk. De twee belangrijkste redenen zijn het daar vigerende geloof dat wetenschap beoefenen volledig verstikt. Maar de belangrijkste reden is demografisch. Ze fokken daar zoveel kinderen dat daar geen economische groei tegenop kan.
Ze proberen de ouderwetse technieken van landen veroveren nog wel, maar daar kom je tegenwoordig niet meer zo ver mee. De tweede methode is wat succesvoller. Emigratie naar west Europa en de Afrikaanse landen. Soms lukt dat zie Ivoorkust, maar in Nigeria gaat dat toch een stuk minder vlot. Kortom, het blijft een levensgevaarlijke situatie. Van jezelf vinden dat je verreweg superieur bent aan de kafirs, maar wel in steeds vollere zandbakken steeds verder de stront inzakken.

Jarre Tell | 31-12-11 | 03:50

Reinaert | 31-12-11 | 03:23

Pyrrhus-overwinning voor de VS.


Alweer mee eensch. maar hadden ze hem moeten bezig zijn waar hij mee bezig was? NEIN. Maar om nu de USA de schuld te geven is ook niet correct. Die andere idioot in Iran vraagt er gewoon om, krijgt dan Israel en de US op zn dak, gevolgd door NAVO die er ook weer miljarden aan oorlogstuig inpompen en so on. Dat zal doorgaan tot enkele gematigde Arabische staten het een halt toeroepen, wanneer dat is..............???? Ik denk niet dat we dat nog meemaken.

DANNY3960 | 31-12-11 | 03:48

Reinaert | 31-12-11 | 03:23

Pyrrhus-overwinning voor de VS.


Alweer mee eensch. maar hadden ze hem moeten bezig zijn waar hij mee bezig was? NEIN. Maar om nu de USA de schuld te geven is ook niet correct. Die andere idioot in Iran vraagt er gewoon om, krijgt dan Israel en de US op zn dak, gevolgd door NAVO die er ook weer miljarden aan oorlogstuig inpompen en so on. Dat zal doorgaan tot enkele gematigde Arabische staten het een halt toeroepen, wanneer dat is..............???? Ik denk niet dat we dat nog meemaken.

DANNY3960 | 31-12-11 | 03:46

Reinaert | 31-12-11 | 03:23

Pyrrhus-overwinning voor de VS.


Alweer mee eensch. maar hadden ze hem moeten bezig zijn waar hij mee bezig was? NEIN. Maar om nu de USA de schuld te geven is ook niet correct. Die andere idioot in Iran vraagt er gewoon om, krijgt dan Israel en de US op zn dak, gevolgd door NAVO die er ook weer miljarden aan oorlogstuig inpompen en so on. Dat zal doorgaan tot enkele gematigde Arabische staten het een halt toeroepen, wanneer dat is..............???? Ik denk niet dat we dat nog meemaken.

DANNY3960 | 31-12-11 | 03:45

@HY78 | 31-12-11 | 03:30

Olie-afhankelijke landen doen alles voor die olie. De VS voorop, dat moge duidelijk zijn. Heeft niets met overtuiging, geloof, beleid of wat dan ook te maken maar alles met puur opportunisme.

En de bereidheid daartoe de nodige (mensen-)offers te brengen.

Reinaert | 31-12-11 | 03:35

@Reinaert | 31-12-11 | 03:20
Eens. Het Midden Oosten heeft waarschijnlijk wel genoeg van amerikaanse inmenging, in de USA zelf zullen ze ook wel eens een generatie ongeschonden willen laten opgroeien (hoop ik).
Maar welke prijs heeft olie, prestige, 'heilige overtuiging', een conflict, een (veelvoud van een) mensenleven, in de ogen van veilig verschanste malloten aan beide zijden?

HY78 | 31-12-11 | 03:30

@DANNY3960 | 31-12-11 | 03:26

Syrië is een drama. Mooier kunnen we het niet maken, toch?

Assad die krampachtig vasthoudt aan z'n macht en de islamisten die met hun kettingen rammelen. Keuze tussen twee kwaden, als je 't mij vraagt. Wederom.

Reinaert | 31-12-11 | 03:30

Reinaert | 31-12-11 | 03:20


Syrië? Of zou het zo zijn dat men daar de straat opgaat om vuurwerk af te d¡steken nu New-Year eraan komt?

DANNY3960 | 31-12-11 | 03:26

@La Bailaora | 31-12-11 | 03:06
Wow, tijdens de hadj naar Mekka, dat moet een belevenis zijn!

*aan lijstje toevoegt*

Hoe heeft ze het gehad?

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 03:24

Parsons | 31-12-11 | 03:14 |

Kwa schulden pas ik in geen enkel rijtje. Ik heb zelfs geen hypotheek. Griezelig.

boeglul | 31-12-11 | 03:23

@DANNY3960 | 31-12-11 | 03:17

Saddam was natuurlijk een smeerlap pur sang maar zijn *kuch* "aftreden" heeft nou ook niet bepaald tot significante verbeteringen geleid, zeker niet voor Achmed Modaal.

Pyrrhus-overwinning voor de VS. Al zal dat nooit toegegeven worden.

Reinaert | 31-12-11 | 03:23

@HY78 | 31-12-11 | 03:16

Op malloten kun je sowieso niet bouwen maar iets maakt dat ik denk dat velen in het Midden-Oosten op dit moment geen enkele behoefte hebben aan buitenlandse - laat staan Amerikaanse - inmenging. Men is immers veel te druk met het vieren van de Arabische Lente, wat dat dan ook zijn moge (behalve veel geweld, veel latente sharia en ander ongemak).

Iran is ook in de Arabische wereld een buitenbeentje en de meeste landen in de regio zullen daar hun vingertjes niet graag aan willen branden. Om vigerende redenen.

Reinaert | 31-12-11 | 03:20

Reinaert | 31-12-11 | 03:06


L'histoire se repète. Perpetuum mobile.


Mee eensch hoor, edoch, had men Saddam Hoessein-hoe fout gehandeld ook- moeten laten zitten waar hij zat? Next isn't Iran, Noord Korea is veel gevaarlijker.

DANNY3960 | 31-12-11 | 03:17

@Reinaert | 31-12-11 | 03:06
Weet u dat zeker?
Ten eerste is er een verschil tussen 'vrienden' en 'landen die belangen hebben in Iran/USA/etc'.
Ten tweede hoeft er maar één malloot erin te slagen om een eventueel conflict over de boeg te gooien van 'aanval op de Islam' en er zijn opeens een heleboel vrienden (dan wel voor het Westen minder betrouwbare partners) gecreeerd. En manipuleren van de publieke opinie is nu net een tak van sport, waar ze in die regio weinig bijles meer in hoeven te krijgen.

Maar ten derde: het is 03.00uur geweest, daar heeft u wel een punt.

HY78 | 31-12-11 | 03:16

Ach, waar hebben we het over, Iran heeft toch geen "vriendjes", niet in de eigen regio en zéker niet daarbuiten. Niet dat de VS veel "vriendjes" over hebben gehouden na al hun strafexpedities en andere ongein maar per saldo zullen de schoothondjes toch wel weer gehoorzaam volgen als er weer eens een oorlogje uitgevochten moet worden.

L'histoire se repète. Perpetuum mobile.

Reinaert | 31-12-11 | 03:06

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 03:03
Dat laatste hoeft nou ook weer niet hoor. Zo erg zijn ze daar nou ook weer niet. Mijn zus spreekt geen arabisch, maar die heeft gewoon de hadj in Mekka gedaan. En daarvoor moet toch echt moslim zijn. Een vriendje of vriendinnetje die uitlegt dat jij moslim bent is gewoon genoeg, wel effe meebidden bij het ochtendgebed he (en verder nog 4x per dag :-).

La Bailaora | 31-12-11 | 03:06

@La Bailaora | 31-12-11 | 02:52
Zeggen dat ik christen ben zou een even grote leugen zijn als zeggen dat ik moslim ben. Voor het laatste zou ik wel de islamitische geloofsbelijdenis in het klassiek Arabisch uit het hoofd moeten leren, anders val ik door de mand.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 03:03

Leo_154 | 31-12-11 | 02:51


Het zal me eerlijk gezegd verder aan de aars oxideren, mijn directe nazaten ook hoor. Zoals het er nu naar uitziet wordt de europese wereld ingepalmd door de islam binnen een paar honderd jaar.

*naar keuken stapt en borrel inschenken doet*

DANNY3960 | 31-12-11 | 03:01

Parsons | 31-12-11 | 02:48

Pardon, ik heb het niet over je persoonlijke situatie maar gemiddeld horen wij toch echt bij de rijkste mensen op deze bol. U heeft het misschien minder getroffen maar dat ligt toch echt aan u zelf.

*VVD modus uitzet*

boeglul | 31-12-11 | 03:00

hatari | 31-12-11 | 02:54
Ik weet niet waar u naar refereert. Nergens meld ik dat ik kennis heb van Iran of van het Iraanse regime. Je moet wel blijven lezen natuurlijk he, en helemaal mensen geen dingen in de mond leggen.

La Bailaora | 31-12-11 | 02:57

Zullen ze dus ook niet zo snel doen.
mygfisbrazilian | 31-12-11 | 02:50
Tis te hopen dat ze zo verstandig zullen zijn, en het is overigens ook te hopen dat de VS verstandig blijven en geen domme dingen doen als 'zomaar' Iran aanvallen.

La Bailaora | 31-12-11 | 02:56

@La Bailaoara | 02:45
Als uw moslimfamilie zulke goede contacten heeft met het bewind in Teheran mag ik u feliciteren. Dan weet u dus alles.

hatari | 31-12-11 | 02:54

Leo_154 | 31-12-11 | 02:51


Godfried Van Bouillon trok ten strijde........

DANNY3960 | 31-12-11 | 02:54

Topjaar geweest; mooie cliffhanger!
CUT!
It's a wrap...

prekert | 31-12-11 | 02:53

boeglul | 31-12-11 | 02:43


1.5 miljoen? man,man, man.......... dat is waar Nederland onder zucht. Lees eens iets anders dan waar je mee bent grootgebracht.

DANNY3960 | 31-12-11 | 02:52

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:49
Als je het linkje goed leest valt het in SA nogal mee, je bent als christen een hoop meer waard dan een hindoe. Desalniettemin zou ik in ieder geval geen bijbel meenemen in het vliegtuig als ik jou was. Dat is echt heel onverstandig.

La Bailaora | 31-12-11 | 02:52

@DANNY3960 Zou ik je even mogen herinneren aan de kruistochten?

Leo_154 | 31-12-11 | 02:51

@La Bailaora | 30-12-11 | 23:47
Het eerste dat failliet gaat als de Straat van Hormuz dichtgegooid wordt is Iran zelf! Zullen ze dus ook niet zo snel doen.

mygfisbrazilian | 31-12-11 | 02:50

@La Bailaora | 31-12-11 | 02:40
Ik ben het nogal met je eens.

Parsons | 31-12-11 | 02:50

@La Bailaora | 31-12-11 | 02:44
LOL! Dan zullen wij atheïsten ook wel 1/15 waard zijn van een moslim. Ik zal er aan denken om als mij in Saoedi-Arabië naar mijn religie wordt gevraagd altijd "moslim" te antwoorden. Maar ja, dan is een biertje er ook niet meer bij.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:49

@ Stormageddon 2.39

Als het bij 18 miljard blijft. Nog een beetje buitenproportioneel, maar je hebt gelijk.

nicks nuttig | 31-12-11 | 02:49

@boeglul | 31-12-11 | 02:36
100% onzin.

Parsons | 31-12-11 | 02:48

hatari | 31-12-11 | 02:43
Kan zijn dat mijn moslimfamilie me niet goed voorlicht natuulijk, maar dat betwijfel ik. Welterusten.

La Bailaora | 31-12-11 | 02:45

@Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:35
Eens.

Parsons | 31-12-11 | 02:45

@nicks nuttig | 31-12-11 | 02:39
Zij doen dat in één jaar, in Nederland doen we dat in 4 jaar. #nuance.

Stormageddon | 31-12-11 | 02:43

@La Bailaora | 02:40
Met name dat laatste vraag ik mij af. Nochtans: Een goede nacht.

hatari | 31-12-11 | 02:43

DANNY3960 | 31-12-11 | 02:39

Bang voor 1.5 miljoen? Get a live!

boeglul | 31-12-11 | 02:43

Leo_154 | 31-12-11 | 02:27

Arabieren??? NEEN, MOSLIMS!!!


DANNY3960 | 31-12-11 | 02:43

hatari | 31-12-11 | 02:37
Ik slaap heerlijk. En bang ben ik helemaal niet, alleen maar goed ingelicht.

La Bailaora | 31-12-11 | 02:40

@neemjemoederindemali | 31-12-11 | 02:36
Ik las je comments gisternacht/vanmorgen. Heftig. Maar goed, gebouwen kun je herbouwen. Leuk is anders.

Stormageddon | 31-12-11 | 02:39

Leo_154 | 31-12-11 | 02:27
boeglul | 31-12-11 | 02:21


Ik hoef het niet te duiden , trek een paar geschiedenisboekjes open. 500 jaar heerschappij in Zuid Europa, kom op zeg. El Cid is je misschien bekend als een film, man, lees je in. Jouw en mijn nazaten spreken Arabisch, je kan het ontzien, edoch ...... its a fact.

DANNY3960 | 31-12-11 | 02:39

@La Bailaora | 31-12-11 | 02:36
Nou goed, ik weet er ook niet genoeg van. Het een sluit het ander niet uit.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:38

@Stormageddon | 31-12-11 | 02:30

Voel me megakudt maar ben geen slachtoffer, een beetjuh heel erg dubbel dus.

neemjemoederindemali | 31-12-11 | 02:37

@La Bailaora | 02:24
Uit al uw reacties spreekt angst. Angst voor verlies van welvaart, angst voor de islam, angst voor hoge brandstofprijzen, slaapt u wel lekker?

hatari | 31-12-11 | 02:37

Parsons | 31-12-11 | 02:31

In de praktijk hoor jij bij de rijkste mensen op Aarde.

boeglul | 31-12-11 | 02:36

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:31
Nope, het gebrek aan democratie komt doordat de SA wet gebaseerd is op de sharia.

Niet voor niets is in SA een moslima de helft waard van een moslim man, een christen man een derde, en een christen vrouw daarvan weer de helft. En de hindoe vrouw in SA, tja de hindoe, die heeft een 'waarde' van ongeveer 6% van die van de moslimman.

La Bailaora | 31-12-11 | 02:36

@Stormageddon | 31-12-11 | 02:30

Nope, wel een pand die 3 generatie's id familie was #ooit

neemjemoederindemali | 31-12-11 | 02:36

@Parsons | 31-12-11 | 02:31
Er is een verschil tussen noodhulp en ontwikkelingshulp. Het eerste is kortdurend en gericht op het lenigen van acute nood, het tweede is langdurig en komt meestal ten goede aan slecht functionerende regeringen die daardoor geen enkele prikkel krijgen om iets in hun land te veranderen. Ergens te vergelijken met olieinkomsten.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:35

@Rammstein | 31-12-11 | 02:27
Mensen uit de cultuur- c.q. muzieksector maken nu eenmaal niet zo snel ruzie met andere nationaliteiten.

Daarom kom ik graag hier, om ook dat stukje van mezelf te kunnen uiten. ;)

Bakito | 31-12-11 | 02:32

@boeglul | 31-12-11 | 02:26
In principe wel ja. In de praktijk dus niet.

Parsons | 31-12-11 | 02:31

@La Bailaora | 31-12-11 | 02:24
Het gebrek aan democratie in Saoedi-Arabië komt doordat alle rijkdom uit één bron komt, nl olie, en de koninklijke familie in het zadel houdt. Heeft niets met de islam te maken.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:31

@DANNY3960 Onzin, alles wat die oliesjeiks willen is op hun gat zitten en de bevolking negeren.

Ik zou eerder eens kijken naar de EU dictatuur die zich aan het vormen is onder Duitsland & Frankrijk

Leo_154 | 31-12-11 | 02:27

Bakito | 31-12-11 | 02:23 | + 0 -
Dank u voor uw antwoorden.

Rammstein | 31-12-11 | 02:27

Parsons | 31-12-11 | 02:23

In principe werkt ontwikkelingshulp zo.

boeglul | 31-12-11 | 02:26

Wat de islam er mee te maken heeft zie ik niet.
Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:13
Nou, dan zou ik me toch maar eens in de islam gaan verdiepen, want als dat nou nog niet weet dan is het weel ernstig met je gesteld. Gewoon even de koran openslaan.

La Bailaora | 31-12-11 | 02:24

@boeglul | 31-12-11 | 02:10
Dat bestond uit honderd miljoen miljard jaar in jaar uit in een bodemloze put storten? Of was dat het idee van Marshall om na een wereldoorlog enkele economieën te herstarten met wat financiële injecties om er uiteindelijk zelf beter van te worden?

Parsons | 31-12-11 | 02:23

@Rammstein | 31-12-11 | 02:18
Verspreiden van muziek uit die landen. Zowel Arabisch als Klezmer. En nog veel meer.

Verder ontmoet ik door mijn werk mensen van over de hele wereld.

Bakito | 31-12-11 | 02:23

DANNY3960 | 31-12-11 | 02:17

Je hebt niet eens één argument in je reactie staan.

boeglul | 31-12-11 | 02:21

Bakito | 31-12-11 | 02:14 | + 0 -
En wat doet u nog meer uit solidariteit naast het uitwisselen van kennis en inzicht ? En met welke nationaliteiten houdt u nog meer contact ?

Rammstein | 31-12-11 | 02:18

zoisut | 31-12-11 | 01:59


Vergeet Iran en houdt het simpel, wereldheerschappij, dat is wat de haatbaarden zoeken. Ik kan hier nog tientallen argumenten aan toevoegen, ik weet het, jij weet het en iedereen weet het. Ze hebben tijd, ..... en maken er gebruik van, wij zullen ht niet meer meemaken , doch onze nazaten spreken arabisch in 2200.

DANNY3960 | 31-12-11 | 02:17

@Rammstein | 31-12-11 | 02:06
Ik heb tijdens mijn studie enkele mensen uit het Middenoosten, m.n. Israëliërs overigens, ontmoet met wie ik nog regelmatig contact heb. Solidariteit zit 'm wat mij betreft in uitwisseling van kennis en inzichten.

Bakito | 31-12-11 | 02:14

Toch is Iran een prachtig land met veel vriendelijke mensen.

Gier | 31-12-11 | 02:13

@La Bailaora | 31-12-11 | 02:00
Wat de islam er mee te maken heeft zie ik niet. Saoedi-Arabië is inderdaad weinig democratisch, maar wel vredig en stabiel. Het zou beter zijn als er geen absolute machthebbers zouden zijn die alle rijkdom in beheer hebben.

boeglul | 31-12-11 | 02:00
Dat bedoel ik niet. Eerder het stimuleren van een gezonde, dwz gereguleerde, markteconomie.

Parsons | 31-12-11 | 02:02
Inmiddels is de situatie te moeilijk om helemaal niets te doen. Het is waarschijnlijk wel verstandig om terughoudend te zijn en pas in te grijpen na zorgvuldig afwegen van de kosten en de baten.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:13

Ik heb het er wel voor over om tijdelijk met de fiets te gaan.
Als die Ahmedinejad maar de volgende is die uit een
kuil wordt getrokken aldan niet met een stok in zijn bips.

Haloef | 31-12-11 | 02:12

@Parsons | 31-12-11 | 02:02

Ter herinnering zeg ik even "Marshallplan". Vergeten?

boeglul | 31-12-11 | 02:10

@Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:04
Nederland is al zo'n tien jaar overspannen van één enkele politieke moord.

Toch verwachten sommigen van b.v. Egypte dat het na decennia dictator en onderdrukking, marteling en corruptie binnen enkele maanden een beschaafde democratie presenteert. Dat zoiets niet lukt, is voor mij logisch, voor anderen bewijs dat er sprake is van inferieur volk. Zo rollen ze.

Bakito | 31-12-11 | 02:10

Bakito | 31-12-11 | 02:04 | + 1 -
En doet u dat via het internet, ter plaatse, met donaties ?

Rammstein | 31-12-11 | 02:06

Fuck Iran; nuken die zooi. Het gelul van 'de meeste iraniers willen vooruitgang!' ligt naast alle andere fabels in een ondiep graf weg te rotten.

dlseth_ | 31-12-11 | 02:06

@Rammstein | 31-12-11 | 02:01
Aardig doen en begrip tonen in plaats van haat te zaaien en atoombommen opperen.

Bakito | 31-12-11 | 02:04

@Bakito | 31-12-11 | 01:58
Het is verschrikkelijk. Nu in het Midden-Oosten, maar in de koude oorlog deed het westen het zelfde in Zuid-Amerika. Al die misdadige régimes, de mensenrechtenschendingen, allemaal met medeweten en vaak openlijke steun van onze gekozen leiders. Maar op 4 mei staan ze vroom op de Dam, met hun obligate praatjes over hoe slecht oorlog is, en mensenrechtenschendingen, en onderdrukking.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 02:04

@La Bailaora | 31-12-11 | 02:00
Dat bedoel ik - laat ze het lekker zelf uitzoeken daar. Fuck 'm.

Parsons | 31-12-11 | 02:03

@Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55
In mijn optiek kunnen "we" ons beter helemaal nergens mee bemoeien.

Klinkt hard, maar laat ze het lekker zelf uit zoeken.

Hebben wij ook gedaan.

Parsons | 31-12-11 | 02:02

Bakito | 31-12-11 | 01:58 | + 0 -
Wat doet u zoal, om de bevolking van die kuch landen te helpen ?

Rammstein | 31-12-11 | 02:01

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55 |

Ontwikkelingshulp? We leven bijna in 2012!

boeglul | 31-12-11 | 02:00

Welvaart leidt tot vrede en stabiliteit, en op den duur tot vrijheid en democratie.
Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55
Welnee, weleens van islam gehoord? Wel eens van SA gehoord?: zo'n beetje de rijkste staat op deze aardbol. Maar democratie?

La Bailaora | 31-12-11 | 02:00

*Na de kaarten van dat werelddeeel nader bekeken te hebben en zichzelf in dit kleine landje iewat nederig te hebben bevonden besluit ik, reaguurdergenoten met een welgemeend welterusten*

AntiSoof | 31-12-11 | 01:59

Het oliespelletje voor uitbreiding van de enige ware godsdienst die de arabieren beleiden op het spel zetten? De invloed van het Westen gaat inderdaad tot en met Irak, in ruil voor onbeperkte immigratie, DE deal van de naoorlogse "welvaart". Laat Iran, die speelt met islamitisch nationalisme dat maar op spel zetten. Gaan ze niet durven, laat ze maar, worden de Amerikanen misschien ook es wakker en kunnen de olietankers met 20 miljoen moslims weer terug.....

zoisut | 31-12-11 | 01:59

@Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55
Die dictators zaten er voor ónze welvaart, niet voor de plaatselijke bevolking.

Daarom zijn we ook zo solidair *kuch* met die landen.

Bakito | 31-12-11 | 01:58

Mijn God, ik lijk wel een VVD'er.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:58

@Parsons | 31-12-11 | 01:52
Precies. We installeren ze, zetten ze af en wat schieten we op? Niets. Het westen had zich beter in kunnen spannen om de welvaart in die landen te verhogen, niet alleen voor de kliek rond de machthebbers, maar voor het hele volk. Welvaart leidt tot vrede en stabiliteit, en op den duur tot vrijheid en democratie.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:55

@Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:49
Het afzetten van dergelijke dictators helpt overigens ook geen fuck. #arabischelente

Parsons | 31-12-11 | 01:52

@vrouwonvriendelijk | 31-12-11 | 01:37
Groot gelijk. Het zou je wereldbeeld wel eens kunnen beïnvloeden. Blijf maar lekker dom.

Bakito | 31-12-11 | 01:49

@M-Bozz | 31-12-11 | 01:14
Ook moet de invloed van Iran in de regio beperkt worden. Sjiïtische minderheden in buurlanden worden gesteund door Iran. Sjiïeten kunnen binnenkort aan de macht komen in Irak - waar ze in de meerderheid zijn - waarna Irak een bondgenoot van Iran zou kunnen worden.
Irak was een belangrijke militaire macht in de regio om Iran in toom te houden. Daar is nu niets van over. De VS bewapenen Irak wel, maar hebben ook niet alles te zeggen over wie er aan de macht komt. De wapens die nu door de VS aan Irak worden verkocht zouden dus binnenkort Iran sterker kunnen maken. Een oplossing zou zijn een soennitische dictator in Irak, maar het installeren van meedogenloze dictators is wat uit de tijd, immoreel en pakt op de lange duur nooit goed uit.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:49

Avond allemaal

neemjemoederindemali | 31-12-11 | 01:47

De Golfoorlog begon in Januari, de temperatuur in die regio is nu beter dan in de zomer. Als ik dit lees www.telegraaf.nl/buitenland/11217475/_... krijg ik de indruk dat Iran in 2012 de mooiste vuurwerkshow gepresenteerd krijgt.

toetanchamon | 31-12-11 | 01:43

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | je lult te veel. 2de zin. niemand wilt oorlog. de rest van je gebrabbel heb ik niet gelezen.

vrouwonvriendelijk | 31-12-11 | 01:37

Zware zeemijnen kun je (mits goed voorbereid) onopvallend leggen met normale schepen: speciaal omgebouwde viskotters/bulkcarriers/veerboten etc. En als ze eenmaal op de gewenste plek liggen kun je ze activeren indien er een conflict is. Als er genoeg liggen kun je zo veel schade aanrichten waar de yanks weinig aan kunnen doen. Vergt wel veel voorbereiding..

Avant | 31-12-11 | 01:36

@M-Bozz | 31-12-11 | 01:14
Het Iraanse volk zou beter af zijn zonder Ahmedinejad. Steeds meer Iraniërs zien dat in, maar in het geval van een oorlog zou de meest voor de hand liggende reactie zijn zich eensgezind achter de regering te scharen. Wat zou u doen als uw familie en vrienden door een vreemde mogendheid gebombardeerd zouden worden?

Er is een hoop te winnen met soft power. Zowel de VS als de EU hebben al een gedeeltelijke boycott van Iran, en deze kan weinig strakker.
Rusland en China hebben nog belangen in Iran die niet overlappen met die van de VS en de EU. Om deze reden nemen die landen het nog vaak voor Iran op. Ook hier valt dus nog wat te winnen, bij voorkeur met diplomatie en economische middelen. In internationale betrekkingen komt het er op neer dat andere landen er zelf belang bij moeten hebben te doen wat wij willen.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 01:33

@Antisoof & Antisofia | 01:06
Nee hoor, helemaal niet vaag. En ja, daar kunnen we natuurlijk urenlang over doorfilosoferen. Best gezellig trouwens. Kom eens langs (als m'n boerderij er nog staat na het carbidgeweld van morgen).

hatari | 31-12-11 | 01:28

zovoklets | 31-12-11 | 01:02

Welnee, maar wat ik lees maakt me dronken.

DANNY3960 | 31-12-11 | 01:28

Amerikaans militair industrieel complex heeft dringend behoefte aan nieuwe orders, ondanks de slechte financiele toestand van 't land. Bezuinigingen zijn iummers slecht voor de optie-en bonusregelingen van het topmanagement. En dankzij hun vele duurbetaalde lobbyisten doen corrupte Amerikaanse politici wat ze willen..

Avant | 31-12-11 | 01:25

"Eindoordeel

De uitspraak is niet waar. Hoewel niemand weet wat er gebeurt wanneer Iran een oorlog begint." (DePers)

Ik acht het waarschijnlijk dat de olie dan even erg duur gaat worden. Iran kan de oorlog echter nooit winnen en na de dramatische verliespartij daalt de olieprijs weer. Weten ze in Iran, VS en Europa ook.

Trusten.

boeglul | 31-12-11 | 01:24

... maar de reden voor al dit wapengekletter is niet mensenrechten of democratie maar OLIE!
Leo_154 | 31-12-11 | 01:12
.
De reden voor het wapengekletter is niet de olie, maar ten diepste pure hebzucht en machtswellust. Je geeft het zelf al in je voorspelling aan: 'behalve als Ron Paul president wordt, want? Is de westerse verslaving aan olie dan ineens minder geworden? Nope. Ron Paul, lijkt uit ander hout gesneden. Lijkt that is.

Bertus Betonsloper | 31-12-11 | 01:21

Leo_154 | 31-12-11 | 01:12 |

Het gaat om de U.S.dollar. En olie in dollars is de facto wereldmacht voor de U.S.

Ik weet niet of Iran plannen heeft/had om olie in euro's af te rekenen, maar door een dergelijk feest halen de yanks ie-de-re streep die nodig is.

zovoklets | 31-12-11 | 01:17

Noord-Korea word vreemd genoeg veel minder hard gehamerd....
Leo_154 | 31-12-11 | 01:12
Die dreigen ook geen straat van Hormuz af te sluiten, en dat is waar de hele discussie hier het hele draadje over gaat.

La Bailaora | 31-12-11 | 01:16

Dmitri Dmitrievitsj | 30-12-11 | 20:50 | + 5 -
Oké, interessant. Verklaar je nader aj.b.?

Mijn idee is juist dat ze gebaat zijn bij een ommekeer. En onder Ahmedinejad gaat die er niet komen. Een invasie à la Irak zou i.d.d. niet slim zijn. Maar er moet wel iets van buitenaf geforceerd worden. Volgens mij heeft Iran (de regering en geheime dienst) de touwtjes zelfs steviger in handen dan Syrië, waar het ook al extreem moeizaam gaat.

M-Bozz | 31-12-11 | 01:14

Mag ik mensen even op de volgende feitjes wijzen,

A.Het laatste IEAE rapport zegt dat Iran 'mogelijk' kernwapens ontwikkeld, de enige bron hiervoor is een confidential CIA source. (zoek voor je plezier eens meneer Curveball op, de CIA informant die de Iraq oorlog 'legitiem' maakte)

B.Er hangen camera's van het IEAE in Iraanse kerncentrales, er zijn tot nog toe geen aanwijzingen dat er Uranium weggesluisd word voor een kern bom.

C.Israel heeft +/- 200 nukes en heeft nog nooit inspecteurs toegelaten in tegenstelling tot Iran welke dat wel heeft gedaan.

D.Noord-Korea heeft nukes maar geen olie, Iran heeft 'mogelijk' nukes maar wel olie, op Noord-Korea word vreemd genoeg veel minder hard gehamerd....

E.Waarom Iran Amerika niet vertrouwd? Zou iets te maken kunnen hebben met de Shah van Iran, een CIA stropop die het woord mensenrechten niet in z'n woordenboek had staan.

Iran is zeker niet onschuldig maar de reden voor al dit wapengekletter is niet mensenrechten of democratie maar OLIE!

Ik voorspel dat binnen 2 jaar Iran aangevallen word behalve als Ron Paul president word.

Leo_154 | 31-12-11 | 01:12

AntiSoof | 31-12-11 | 01:09
Heb zo'n 100.000 knaller gekocht.
Daar moeten die kwade geesten het mee doen.

zovoklets | 31-12-11 | 01:11

^Oeps, conclusie bedoelde ik

AntiSoof | 31-12-11 | 01:11

@zovoklets | 31-12-11 | 01:04
Jij gaat wel knallen?

AntiSoof | 31-12-11 | 01:09

@hatari | 31-12-11 | 01:01
Ik snap. Maar toevallig hadden Antisofia en ik deze avond een discussie hieromtrent. Onze conculie was dat het heel belangrijk is hoe iets gezegd wordt. De toon is minstens zo belangrijk als de rede. Maar ja, dit wordt vaag hè?

AntiSoof | 31-12-11 | 01:06

AntiSoof | 31-12-11 | 01:02 |
Duidelijk.

In jou geen medestander in de strijd tegen kwade geesten.

zovoklets | 31-12-11 | 01:04

@zovoklets | 31-12-11 | 01:00
Nee.

AntiSoof | 31-12-11 | 01:02

DANNY3960 | 31-12-11 | 01:00

Ben je nou alweer dronken?

Proost en de beste wensen!

zovoklets | 31-12-11 | 01:02

@Antisoof | 00:55
Semantiek is leuk, maar ik ga in dit geval meer voor de inhoud van de discussie. Met andere woorden: niet hoe het gezegd wordt, maar wat er gezegd wordt.

hatari | 31-12-11 | 01:01

@Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 00:55
Mooi gezegd. Mee eens.

AntiSoof | 31-12-11 | 01:01

@Antisoof

Nog vuurwerk gekocht?

zovoklets | 31-12-11 | 01:00

Right, de oudejaars- borrel hebben we gehad,*hips* ik ga echt niet teruglezen.

Alvast een .... juist ja,

PROOST!

DANNY3960 | 31-12-11 | 01:00

@M#K0 | 31-12-11 | 00:44
Niet?

AntiSoof | 31-12-11 | 00:56

@AntiSoof | 31-12-11 | 00:41
Taal is inderdaad lastig. Reden te meer om ons zorgvuldig uit te drukken, om zo duidelijk mogelijk te zijn.

hatari | 31-12-11 | 00:49
Geen ergernis hier; hooguit verwondering.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 00:55

@hatari | 31-12-11 | 00:49
Geen semantische discussie? wat voor EEN discussie dan wéL? Welke taal? Of zonder taal?

AntiSoof | 31-12-11 | 00:55

@M#KO | 00:44
Denk van niet.

hatari | 31-12-11 | 00:50

@Lewis Lewinsky | 31-12-11 | 00:21
Ben je er wel eens geweest dan?

nuckin*futs | 31-12-11 | 00:50

@Dmitri | 00:38
Ik begrijp uw irritatie. Maar laten we er hier geen semantische discussie van maken. Daar is het onderwerp te ernstig voor.

hatari | 31-12-11 | 00:49

Als de olieproductie om welke reden dan ook sterk zou verminderen, en exporteurs niet meer exporteren omdat ze het spul zelf nodig hebben, zouden de V.S. daar dan vrede mee kunnen hebben?

M#K0 | 31-12-11 | 00:44

@Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 00:38
Hij bedoelde vast; 'en als je heel erg omwetend of tegendraads bent niet'. Taal is zó lastig.

AntiSoof | 31-12-11 | 00:41

Lijkt me logisch... | 31-12-11 | 00:35 | + 0 -
Hoe vaak heb je dat al gezegd de afgelopen jaren ?
The easiest remark on earth.

Zeg dan niks.

Rammstein | 31-12-11 | 00:41

@Lijkt me logisch... | 31-12-11 | 00:35
Welke betekenis heeft de phrase "Mark my words" gevolgd door de ultieme modificatie "Of niet"???

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 00:38

@Zegmaar | 00:31
Jongen, dat weet ik toch. Maar wat maakt het uit, of we volgende week zonder olie zitten, of over 20 jaar. Het gaat toch een keer gebeuren. En daar moeten we niet zo dramatisch over doen. We moeten ons er alleen een beetje op voorbereiden. Anders wordt het echt Mad Max.

hatari | 31-12-11 | 00:37

@M#K0 | 31-12-11 | 00:19
Ok.

AntiSoof | 31-12-11 | 00:35

WOIII in de maak. Mark my words. Of niet, maar in tijden van wereldwijde crisis is het gevaarlijk oorlogje voeren. Zeker als je niet meer zeker bent van je "bondgenoten".

Lijkt me logisch... | 31-12-11 | 00:35

@Lewis Lewinsky | 31-12-11 | 00:21
De meeste Iraniërs ken ik niet, toegegeven. De Perzen die ik wel ken zijn allemaal ofwel areligieus ofwel zeer gematigd moslim en naar hun zeggen zijn al hun vrienden en familie dat ook. Natuurlijk is het een geselecteerde populatie: ontwikkelde mensen uit de stad, vaak van vrij goede komaf en in beginsel niet afwijzend tegenover het westen.

Dmitri Dmitrievitsj | 31-12-11 | 00:32

hatari | 31-12-11 | 00:30 Dat verrekte zeestraatje is enorm belangrijk voor álle olietransporten per schip. En dan maakt het niet uit waar die olie gewonnen is. In welk land.

zeg maar jansen | 31-12-11 | 00:31

@La Bailaora | 00:17
Ja, maar dat gaat toch een keer gebeuren. Met of zonder afsluiting van de Straat van Hormuz. En met die lullige AK's kunnen ze toch niet op tegen mijn TLV die hier fijn gecamoufleerd naast mijn boerderij staat.

hatari | 31-12-11 | 00:30

Nee, Fridjof Capra is daarbij vergeleken een kind. Mooi.

AntiSoof | 31-12-11 | 00:29

Lewis Lewinsky | 31-12-11 | 00:21 En stenigen en ophangen en zo dat is allemaal zwaar overdreven.

Zo'n Ayatollah predikt vrede, elke dag.

zeg maar jansen | 31-12-11 | 00:29

Gu wát een genieën passeren hier soms de revue hè? Die hebben óók nog verstand van natuurkunde. Geniet.

AntiSoof | 31-12-11 | 00:25

@Dmitri Dmitrievitsj | 30-12-11 | 20:43
*Iran zit vol met gematigde moslims*.
Hahaha! Met jouw gevoel voor humor kun je zo bij de VARA terecht. Briljant!

Lewis Lewinsky | 31-12-11 | 00:21

Energie halen uit zon, wind, mais of algen is leuk voor tijdens verjaardagen maar daar blijf het voorlopig bij.
M#K0 | 31-12-11 | 00:15
Natuurlijk, alternatieven zijn er nog niet. Allemaal gerommel in de marge. Misschien wordt cold fusion wat, maar zolang dat niet bewezen is, is het niet meer dan ijdele hoop.

La Bailaora | 31-12-11 | 00:21

@AntiSoof | 31-12-11 | 00:13
Dat als de olieproductie in de golf stopt de wereld zulke enorme problemen krijgt, dat de huidige financiële crisis echt een lachertje is. We kunnen jammer genoeg niet 1-2-3 stoppen met zonder langzaam naar een alternatief over te schakelen. Ik zou zeggen, bekijk deze docu eens: www.nzbindex.nl/search/?q=collapse+200... en je begrijpt waar ik het over heb.

M#K0 | 31-12-11 | 00:19

hatari | 31-12-11 | 00:03
moet je eens opletten hoe snel ze met AK-47 door de straten gaan schieten.

La Bailaora | 31-12-11 | 00:17

@La Bailaora | 30-12-11 | 23:52
EROEI (en.wikipedia.org/wiki/Energy_returned_...) is waar de minder inlezen onder ons zich vaak in vergissen inderdaad. Energie halen uit zon, wind, mais of algen is leuk voor tijdens verjaardagen maar daar blijf het voorlopig bij.

M#K0 | 31-12-11 | 00:15

@RoyalWithCheese | 30-12-11 | 22:23

Aan de ene kant, u kunt, mag en zult weldra geen babyhoofd meer hebben. Waarvoor mijn dank.

Aan de weer andere kant: draag het (voorlopig) als een trofee, iets om zeer trots op te zijn.

Aan de laatste, andere kant: beetje luguber om een babyhoofd als trofee te dragen.

Cor Rupteling | 31-12-11 | 00:14

@M#K0 | 31-12-11 | 00:09
Nou, dan is olie dus erg mensvriendelijk hè? Maar dat bedoelde je dus niet? Want wat bedoelde je? #Durf te vragen.

AntiSoof | 31-12-11 | 00:13

@ad melkert | 00:03
De Amerikaanse agenda wordt gezet door Amerikanen. In het geval van de staat Israël wordt de agenda voor een belangrijk deel bepaald door Amerikanen van Joodse afkomst. Een behoorlijk stevige lobby. Vooral financieel.

hatari | 31-12-11 | 00:12

Van Rossem | 30-12-11 | 20:30 |
Thank U ! Je hebt mijn favoriete SNL clip gevonden !!!

Rammstein | 31-12-11 | 00:11

@ad melkert | 30-12-11 | 23:49
De belangen van Israel op Grenada en in Nicaragua zijn inderdaad niet te onderschatten.

Stormageddon | 31-12-11 | 00:10

Als men wil voorkomen dat de megalomane mullahs geen kernwapens krijgen begint de tijd te dringen. Ken veel Iraniers maar denk niet dat ze bereidt zullen zover voor hun haatbaarden te gaan als in de oorlog tegen Irak.

sjipsknip | 31-12-11 | 00:09

Waarom heeft @vraagstaart een foto van Achmedinedjad op zijn twitter? Weet hij iets dat wij niet weten?

Lewis Lewinsky | 31-12-11 | 00:09

Misschien zouden we van 390BBL/D naar 290BBL/D kunnen gaan qua olie productie. Dat zou kunnen inderdaad. Ik heb hier nog een mooie grafiek waarin het aantal inwoners op de aarde afgezet wordt tegen de olieproductie: www.paulchefurka.ca/World%20Population...
Combineer dit met het feit dat elke calorie voedsel geproduceerd ongeveer 10 calorieën aan petroleum producten kost. Vraag jezelf dit af: hoeveel jaar kunnen we leven met 7 miljard mensen op aarde zonder 390BBL/D? Zoals M. Ruppert al zei: Those (2miljard+) people only exist because of oil.

M#K0 | 31-12-11 | 00:09

necrosis | 30-12-11 | 23:03 | + 0 -
Lijkt wel een plemp voor Sting om een liedje over te schrijven.

Rammstein | 31-12-11 | 00:05

ad melkert | 30-12-11 | 23:49 |
Lul, doe eens niet zo denigrerend over Joden. Voor WO2 heersten zij ook over de zeeen, het land, de dieren en goden op aarde en omstreken.
zovoklets | 30-12-11 | 23:56 | + 0 -

Ik doe niet denigrerend over de joden, ik ben alleen huiverig over de situatie dat Amerika zijn agenda laat zetten door niet-Amerikanen. Dus door belangen die eigenlijk vaak niet specifiek Amerikaanse belangen zijn.

ad melkert | 31-12-11 | 00:03

@La Bailaora (Wat betekent dat toch?) | 23:59
Moet je eens opletten hoe snel mensen gewoon weer gezond gaan eten en drinken, zonder al die supermarkten.

hatari | 31-12-11 | 00:03

M#K0 | 30-12-11 | 23:43 Zeeslagje.

D-4

zeg maar jansen | 31-12-11 | 00:01

@zeertegendradig | 30-12-11 | 23:44
"Want Nederland voor 1917 was een dictatuur?"

Ja. En dat is het nog steeds. Maak je geen illusies.

Maar goed, daar gaat het nu niet om: jij beweerde dat de CIA stelselmatig democratisch gekozen leiders in het Midden Oosten afzet dan wel afschiet. Dat doen ze niet, om het simpele feit dat er (op één na) geen democratisch gekozen leiders zijn in het Midden Oosten.

Daarop gewezen kom jij met één voorbeeld van 60 jaar geleden. Daar valt veel, zo niet alles op af te dingen: te beginnen met het feit dat Mossadeq allesbehalve democratisch gekozen is. Hij is gekozen. Door een parlement dat zelf gekozen is uit een kleine minderheid van de bevolking (niet alleen vrouwen kozen niet, de grote meerderheid van het volk koos ook niet). Noem dat niet "democratisch".

Nog even afgezien van het feit dat de nationalisatie van Anglo-Iranian Oil een rechtstreekse aanval was op de belangen van de VS, zeker in het licht van de koude oorlog, de Suez-crisis en de rollback doctrine van Foster Dulles. Andere tijden, absoluut onvergelijkbaar met nu.

Stormageddon | 31-12-11 | 00:00

hatari | 30-12-11 | 23:56
Mensen zullen letterlijk omkomen van de honger, want supermarkten zullen snel leeg zijn.

La Bailaora | 30-12-11 | 23:59

@La Bailaora | 23:47
So what? Tandje minder, zoals ik daareven al zei. Of misschien wel een paar tandjes minder. Een beetje tegenslag, daar is nog nooit iemand slechter van geworden. Integendeel, ik gun iedereen de ervaring.

hatari | 30-12-11 | 23:56

ad melkert | 30-12-11 | 23:49 |

Lul, doe eens niet zo denigrerend over Joden. Voor WO2 heersten zij ook over de zeeen, het land, de dieren en goden op aarde en omstreken.

zovoklets | 30-12-11 | 23:56

M#K0 | 30-12-11 | 23:43
Daarvoor hoef je geen 'milieu-lul' te zijn. Peak oil is zeer waarschijnlijk gewoon real. Ik had het er vorig jaar over met een topman van Repsol, die voorheen bij Shell werkte. Hij had er een publicatie over geschreven. Er is dus nog wel olie, maar het wordt wel steeds moeilijker om het in die grote hoeveelheden naar boven te krijgen, en we moeten ons steeds meer keren naar minder rooskleurige voorkomens als idd. de teerzanden. Die leveren maar 3x meer energie dan je erin pompt, dat was in de gouden tijden natuurlijk wel 99x: gaatje in de grond en spuiten maar. Dat gaat sowieso idd. vervelende consequenties opleveren in de toekomst, zelfs terwijl er geologisch nog voldoende olie in de grond zit.

La Bailaora | 30-12-11 | 23:52

@Zeertegendradig | 23:44
Volkomen eens. Mossadeq was (voor zijn tijd) behoorlijk vooruitstrevend. Helaas een gevaar voor de VS, dus opzij gezet door het Westen.

hatari | 30-12-11 | 23:51

@CoffeePatch

Ik weet in ieder geval wel dat 80% van de dictators in het midden-oosten aan de macht zijn gekomen door toedoen van het westen en ook zijn geholpen deze macht te behouden. (Mubarak, Musharaf etc., je kent ze zelf wel)

zeertegendradig | 30-12-11 | 23:49

Ik kom er steeds meer achter dat alle Amerikaanse post WOII-oorlogen initieel vanuit Jeruzalem gestart worden.

ad melkert | 30-12-11 | 23:49

@M#K0 | 30-12-11 | 23:45
Nee, die bedoelde ik niet. Ik bedoelde een insider. Maar hij is een goed mens. (vind ik). Ik zoek zijn naam nog...

AntiSoof | 30-12-11 | 23:48

hatari | 30-12-11 | 23:38
Daar hoef je echt niet voor bij Shell te werken hoor, gewoon je verstand gebruiken. Lees anders even de discussie hier over de teerzanden van oa. M#K0 | 30-12-11 | 23:35 en zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:37, daar praten ze over de 'onmogelijkheid' van enige alternatieven voor de straat van Hormuz.

Wanneer de straat van Hormuz wordt afgesloten dan is het echt gewoon schluss met de wereldhandel: Europa en Amerika storten dan echt in elkaar: banken gaan failliet, het hele kaartenhuis dondert om. Daarna volgt Azie.

La Bailaora | 30-12-11 | 23:47

@Stormageddon

Want Nederland voor 1917 was een dictatuur? Vrouwenkiesrecht is erg nieuw in de wereld en dat nog niet elk land dat had 40 jaar nadat het was ingevoerd in het westen lijkt me niet een reden om het Iran van Mossadeq meteen als ondemocratisch te beoordelen. Ik snap die houding sowieso niet zo goed, dat wij als westen alles moeten beoordelen wat er in andere landen gebeurd. (ik zou het namelijk ook niet fijn vinden als die landen dat bij ons deden)

zeertegendradig | 30-12-11 | 23:44

@Gentle Giant |23:19
Vrij verkeer van handel en goederen = welvaart?
Voor wie? Kijk om je heen.

hatari | 30-12-11 | 23:43

@zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:37

Gehele stukken grond worden gestripmined, en lucht en water vervuild inderdaad. Maar dat heb ik er voor nu maar even tussenuitgelaten omdat peakoil toch al een omstreden onderwerp is en ik mijzelf niet als een of andere D66 milieu lul wil neerzetten. Maar daarnaast kan je ook zeggen dat het onbruikbare grond is met weinig inwoners. C-8?

M#K0 | 30-12-11 | 23:43

@M#K0 | 30-12-11 | 23:35
Er is een dominee op de Internets die dat ook al zei. Winsley of zo.

AntiSoof | 30-12-11 | 23:40

@La Bailaora
Er zou in 2012 'een verandering' komen. Geen mens weet wat dit betekent. Maar de tekenen wijzen wel degelijk op een 'soort van' verandering. In ons denken? In onze welvaart? In onze omgang met het milieu?
Toen ik bijna tien jaar geleden in Turkije ging wonen (geen idee...), verbaasde ik mij over het antwoord op mijn vraag: waar kan ik de lege batterijen inleveren? Dát was een domme vraag! Gewoon, in een van de grote containers die langs de weg staan. Nu, tien jaar later, hebben veel huizen in steden en dorpen daaromheen een groene, gele, blauwe, rode en ik weet niet wat voor kleur kliko om het afval gescheiden aan te bieden. Niet dat het werkt, maar het begin is er.

Van Dikhout | 30-12-11 | 23:39

Dat zou weer reden zijn voor Shell om nog wat extra marge te verwerken in de verhoogde benzineprijzen.
Zoals Shell het beaamt is het altijd de schuld van de overheid en de oliemarkt, echter frappant genoeg worden er in het boekjaar er na altijd flinke winsten opgestreken.

Rest In Privacy | 30-12-11 | 23:39

@La Bailaora | 23:28
Blij om eindelijk eens een inhoudelijke discussie met een echte olieman te hebben. Werkt u wellicht bij Shell?

hatari | 30-12-11 | 23:38

M#K0 | 30-12-11 | 23:35 Het exploiteren van zandolie is enorm schadelijk voor het milieu.

C-8

zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:37

@necrosis | 30-12-11 | 21:13

Die canadian tarsands kunnen momenteel maar maximaal 1-2BBL/D opbrengen qua productie, vergelijk dat eens met de momenteel zo'n 390BBL die de wereld per dag verbruikt. Infrastructuur om tarsands te transporteren en verwerken zijn enorm gecompliceerd en prijzig en bouw je dus niet zomaar even bij in een paar jaar. Daarnaast zijn er ook enorme hoeveelheden schoon water en aardgas nodig. Bekijk deze documentaire over peak-oil maar eens www.imdb.com/title/tt1503769/ voordat je andere alternatieven neerplempt die de olie productie zouden kunnen opvangen.

M#K0 | 30-12-11 | 23:35

B-6 Trouwens.

zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:35

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:32 Nee. Het is andersom. Als je een hufter bent dwing je je vrijheid af.

zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:34

@zovoklets | 30-12-11 | 23:32
Dank voor het compliment!

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:33

@zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:31
Vrije mensen zijn hufters, volgens de slavendrijvers, of ze nou in Korea, de DDR of Den Haag wonen.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:32

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:29 |

Brutale vlerk!

zovoklets | 30-12-11 | 23:32

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:29 Hufters zijn vrij.

zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:31

@zovoklets | 30-12-11 | 23:27
Overdreven, zei hij, zovoklets.

AntiSoof | 30-12-11 | 23:30

@zovoklets | 30-12-11 | 23:27
Yep. Vrije mensen zijn brutaal. Altijd.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:29

necrosis | 30-12-11 | 23:25 Jan met de pet moet een volkstuintje.

En daar dan harken en schoffelen. Dan heeft ie ook geen tijd om dure benzine te verstoken in z'n statussymbool.

zeg maar jansen | 30-12-11 | 23:28

hatari | 30-12-11 | 23:24
Nee, joh dan doen we niet tandje minder. Vandaar dat je het niet begrijpt.

En nee, die olie is niet van 'ons', nergens waar ik dat beweer (overigens ook niet van Iran, tenminste niet de Iraakse, Koeweitische, Saoudische en VAE olie). Enne, overigens, daar wordt ook nog eens gewoon voor betaalt.

Maar als je denkt dat we dan 'gewoon' een tandje minder doen en gewoon door leven, moet je nog maar effe verdiepen wat olie in onze maatschappij doet, en wat de straat van hormuz in deze betekent.

La Bailaora | 30-12-11 | 23:28

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:19

Dus beleefdheid is geen opvoeding maar slavernij? Brutaliteit is vrijheid!
Man man man.

zovoklets | 30-12-11 | 23:27

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:15
Wat ik een beetje triest vind, is dat jan-met-de-pet altijd de lul is tijdens de strijd tussen 'supermachten'.

necrosis | 30-12-11 | 23:25

Van Dikhout | 30-12-11 | 23:22
Ja dat zou ook wel eens kunnen :-) Ben benieuwd wie er dan nog lacht, want dan zijn de supermarkten ook heel gauw leeg.

La Bailaora | 30-12-11 | 23:25

Tijd om in te prikken voor de nightshift. En teveel reaguren brengt je alleen in lijstjes waar je niet in wil... Vredige nacht samen...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:24

@La Bailaora | 23:15
Jawel, dan doen we gewoon allemaal een tandje minder. Jij begrijpt, zoals zovelen, met de Amerikanen voorop, nog steeds niet dat die olie niet ons eigendom is.

hatari | 30-12-11 | 23:24

@hooliganica hollandi | 30-12-11 | 23:21
ja, is een begin(netje)

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:22

@La Bailaora
Ik dacht meer aan een hele week. Tot kerst en dan weer opnieuw.

Van Dikhout | 30-12-11 | 23:22

bommetje hier en bommetje daar,
en de rest van de wereld geen commentaar

Antibezembrigade | 30-12-11 | 23:21

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:09: Amerika doet al heel veel op diplomatiek niveau , als grootste democratie ( sorry India ) hebben ze die taak ook . Die waarnemers van de Arabische Liga kwamen niet uit zichzelf naar Syrië , Amerika had in die beslissing een zeer groot aandeel c.q. druk .

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 23:21

de honden blaffen... | 30-12-11 | 23:19
Ik heb echter eerder het idee dat Obama zich achter het Saoudische karretje laat spannen. Het spel Iran-Syrie versus Soennieten-Sjiieten is in volle gang.

La Bailaora | 30-12-11 | 23:21

@zovoklets | 30-12-11 | 23:15
Dat was in de DDR ook zo. De verkoopster in de Hema kan een dwangarbeidster zijn, of de man die de post in je bus gooit. Je kunt ze gemakkelijk herkennen als je weet waar je op moet letten. Want slaven zijn altijd overdreven beleefd. Enfin, dat hoef ik jou, als man van de wereld, niet te vertellen.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:19

@hatari | 30-12-11 | 23:09, Het gaat om vrij verkeer van handel en goederen, daarmee creëer je welvaart.
(theoretisch).
Daar kwam die Sjah nog goed weg trouwens.
Maar wij hebben ook grote leiders.

gentle giant | 30-12-11 | 23:19

Van Dikhout | 30-12-11 | 23:15
Dat zal wel een autoloos weekend worden deze keer :-)

La Bailaora | 30-12-11 | 23:19

Gaat Obama de historische vergissing van zijn voorganger Carter, namelijk het aan de macht brengen van Khomeini, eindelijk rechtzetten?

de honden blaffen... | 30-12-11 | 23:19

Zolang de Chinezen olie krijgen doen de Amerikanen ook niets.

sockeye | 30-12-11 | 23:18

La Vie En Rose | 30-12-11 | 23:13 |

Klagen lucht op. Veel mensen willen helemaal niks veranderen, alleen een paar meier meer per maand en gehoord worden.

zovoklets | 30-12-11 | 23:18

Wellicht komt er in Europa wel weer een autoloze zondag. De eerste duurde van 25 november 1956 tot 20 januari 1957. De oorzaak was de Suez-crisis en de Hongaarse Opstand. In 1973 werd in opdracht van Joop den Uyl een tweede reeks autoloze zondagen ingevoerd. De oorzaak was dat Nederland ten tijde van de Jom Kippoeroorlog de zijde van Israël had gekozen, waarop enkele Arabische olieproducerende staten de oliekraan naar Nederland dichtdraaiden. Velen vonden een autoloze zondag wel geinig, maar het had geen effect op het reduceren van het benzineverbruik omdat men zaterdags extra ging rijden...

Van Dikhout | 30-12-11 | 23:15

@necrosis | 30-12-11 | 23:03
Ik denk (het is hier al meer geopperd) dat Achmadinejad heel druk bezig is zelf te overleven. Als ie daarvoor duizend Necrosisjes om zeep moet helpen zal ie daar geen seconde over twijfelen...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:15

maar om een soort van eergevoel.
hatari | 30-12-11 | 23:09
Begrijp jij wel wat het betekent wanneer de oliestroom komt stil te liggen? Nee, zo te lezen begrijp jij daar werkelijk helemaal niets van.

La Bailaora | 30-12-11 | 23:15

@Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:08
Nee, je vergist je niet. Ik had het alleen over steun aan Europa. Daar zijn ze tegen.

La Vie En Rose | 30-12-11 | 23:15

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:04 |

Ik lees geen kranten en kijk op televee alleen naar Discovery en NatGeo, dus dat zal het niet zijn. Ben wel her en der geweest op de aardbol en er heerst in Nederland vrijwel geen institutionele paranoia, armoe, honger e.d. Ik zie hier veel mensen met 'swaqgger' en het hoofd hoog.

zovoklets | 30-12-11 | 23:15

@Petrus Poortwachter | 23:09
Het vervelende is dat zo'n duwtje van de Amerikanen (of van wie dan ook) in de meeste gevallen juist een heleboel burgerslachtoffers kost.

hatari | 30-12-11 | 23:14

@gentle giant | 30-12-11 | 23:06
De huiseigenaren gaan meer woonbelasting betalen. Best wel fijn voor de elite.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:13

@zovoklets | 30-12-11 | 23:06
De discussie ging over laf zijn. Mensen die opstaan tegen hun regime zijn niet laf.
Wij zitten alleen maar over van alles te kankeren en daar blijft het bij. Dat noem ik laf.
Jij kennelijk niet.

La Vie En Rose | 30-12-11 | 23:13

@Gentle Giant | 22:55
Het gaat hier -maar dat begrijpen wij als olieverslaafde westeringen niet- allang niet meer om geld, maar om een soort van eergevoel.

hatari | 30-12-11 | 23:09

@hooliganica hollandi | 30-12-11 | 23:05
Het zou naar mijn bescheiden mening zowel de bevolking van Syrië als die van Iran in grote mate helpen indien de Amerikanen of wie dan ook ze een flinke duw in de goede richting zou geven. Het zou ook heel veel burgerslachtoffers kunnen schelen.

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:09

@gladstoned66 | 30-12-11 | 23:06
Daar houdt de elite rekening mee. En dan moeten wij, uit vrije wil uiteraard, tranen plengen, eindeloos.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:09

@La Vie En Rose | 30-12-11 | 23:04
Ik vertrouw die CU voor geen cent. Die zaten toch in het slechtste kabinet ever? Balkenende de islam-knuffelaar, Bos de bankenkoper (zullen we met winst verkopen, volgens deze idioot) en Rouvoet jeugd en gezin (CU toch?) waren de bendeleiders. Of vergis ik me?

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:08

La Vie En Rose | 30-12-11 | 23:00 |

Wat is er mis met continuiteit?
Sommige mensen zijn behoudend maar niet bang voor wat verbouwing, anderen willen eerst alles opblazen en dan alles nieuw bouwen zonder rekening te houden waar intussen te wonen.
Ben jij hebberig qua idealen?

zovoklets | 30-12-11 | 23:06

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:04

Gaat Bea het loodje leggen ?

gladstoned66 | 30-12-11 | 23:06

@zovoklets | 30-12-11 | 22:59, we-are-fucked.
Tenzij je von Amsberg heet of lid bent van een politieke partij.
Heb jij de laatste weken enig economisch feit gelezen waaruit je enig optimisme kan halen?

gentle giant | 30-12-11 | 23:06

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:01: ik heb geloof ik niet gezegd dat Amerika het probleem van Syrië moest gaan oplossen , daar is de Syrische bevolking nu zelf mee bezig , en ik hoop dat het vuurtje van de revolutie
doorgaat naar Iran.

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 23:05

@zovoklets | 30-12-11 | 22:59
Je hebt geen enkel contact met de onderkant van de samenleving. Je gelooft wat de staatstelevisie, de staatsradio en de staatscouranten ons willen laten geloven. Ze zijn trouwens net begonnen met langdurige educatieve programma's over hoe wij ons moeten gedragen als een grote leider overlijdt, door zo ongeveer live de gebeurtenissen in Noord-Korea te verslaan. Waarom denk je dat ze dat doen?

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 23:04

@Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 22:55
Mee eens. Maar de CU hoort niet in het rijtje thuis.
Heeft tegen de Europese grondwet gestemd en is ook niet voor hulp aan Griekenland.(banken)

La Vie En Rose | 30-12-11 | 23:04

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:54
Wellicht zou ik willen dat Achmadinejad begrijpt dat ik ook maar een mens ben en geen onderdeel van een wapenwedloop.
Die politieke (en verbale) wapenwedloop ben ik inmiddels spuugzat.
Na een week werken wil ik graag wat positief vermaak, mensen die oorlogstaal als hobby hebben kunnen wat mij betreft ongezien jeuk tot ver achter hun oogballen krijgen.
Ik snap niet dat sommige mensen 'angst' als grootste drijfveer hebben.

necrosis | 30-12-11 | 23:03

@hooliganica hollandi | 30-12-11 | 22:54
Nee hoor, in Syrië is niets te halen behalve mensenleed en daar doen amerikanen niet aan. Btw. dat bommentapijt dat is iets van vroeger. Ik betwijfel of de Iraanse bevolking veel zal merken van het uitschakelen van de luchtverdediging, de marine en de bevelsstructuur van de Iraanse strijdkrachten. Het is nogal een ruim bemeten land...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 23:01

@zovoklets | 30-12-11 | 22:54
Niet van onderwerp veranderen. Bovendien zijn en worden politici onderdeel van het systeem.
Veranderingen komen nooit van de politiek maar van het volk dat het niet meer pikt.
Dat kan hier wel even duren, vrees ik.

La Vie En Rose | 30-12-11 | 23:00

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 22:55 |

Je drijft over. Hoe doet het huidige regime in Nederland jou onderdrukken? Wil je een perfect land, volgens jouw specifieke idealen?

Nederland blijft een mooi land .

zovoklets | 30-12-11 | 22:59

@KapiteinClaus | 30-12-11 | 22:52
nou kapitein von Clausewitz, dan zou je het boek 'de derde wereldoorlog' van generaal Samuel Hacket eens moeten lezen. Die beschrijft op een aardige manier hoe Russiche generaals dat zien. Helemaal niet zo fatalistisch hoor...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:59

KapiteinClaus | 30-12-11 | 22:52 | + 0 -

Dit is ook het probleem , als je het Israël overlaat wordt Iran 1 grote krater .
Amerika zal nog een beetje doelgericht aanvallen en natuurlijk steun verwachten uit Europa.

Eurotokkie | 30-12-11 | 22:59

@La Baileaorea | 22:45
De Kunst van het Oorlog Voeren. Sun Tzu. Lees het. Het is zelfs verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling.
Een citaat: "de hoogste vorm van oorlogvoering bestaat niet uit aanvallen, vechten en veroveren, maar uit het breken van de tegenstand, zonder werkelijk te vechten.

hatari | 30-12-11 | 22:59

@gentle giant | 30-12-11 | 22:57
Thanx, zachtmoedige reus.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 22:59

It's a trap

hearair | 30-12-11 | 22:58

@Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 22:55, Kop, spijker, raak.
Spread the word.

gentle giant | 30-12-11 | 22:57

@Charles Bukowski | 30-12-11 | 22:46
Ik schiet en sla altijd raak. Vinden ze niet leuk.

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:56

RoyalWithCheese | 30-12-11 | 22:39
Ja natuurlijk, er zijn een heleboel die dat beweren.

Het is niet of dat waar is of niet, maar dat je de schrijver van dat stukje van vooringenomenheid beschuldigt, terwijl je met die bewering keihard aantoont dat je dat zelf ook doet.

Want of het een nou waar is of niet, als je objectief bent zou je zeggen dat er naast mensen zijn die beweren dat ze geen kernwapens maken, ook mensen zijn die beweren dat ze dat wel doen.

Dus hou op met anderen te beschuldigen van iets waar je je zelf schuldig aan maakt.

La Bailaora | 30-12-11 | 22:55

@necrosis: De VS zijn toch aardig uit de 2e Wereldoorlog gekomen lijkt me. Uiteindelijk bleek dat ze zowel economisch als militair superieur waren aan hun grote vijand, de Sovjet-Unie. Voor de oorlog liep het bij die Amerikanen op zijn zachtst gezegd niet best.

KapiteinClaus | 30-12-11 | 22:55

@hatari | 30-12-11 | 22:48 De boze buitenwereld die de olie afneemt en daardoor zorgt voor de welvaart in de regio?
Kromme gedachtengang m'n beste.

gentle giant | 30-12-11 | 22:55

@zovoklets | 30-12-11 | 22:49
De huidige elite gooit ons geld weg. Griekenland. Rinkelt een bel? En er zijn op dit moment naar schatting 100.000 dwangarbeiders in Nederland. Maar kijk gerust de andere kant op. Naar Iran, oftewel Perzië, bijvoorbeeld, waar een soort gelijke elite, die enkel een beetje voor ligt in ontwikkeling, de bevolking daar op een afgrijselijke manier terroriseert. In dat stadium komen wij ook nog wel, als het aan de VVD, het CDA, de PvdA, D66, Groenlinks en de CU ligt.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 22:55

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:47: oh ja en of de Iraanse bevolking er blij mee zal zijn daar heb ik geen twijfels over , maar toch zie ik liever een soort van revolutie ipv. een bommentapijt. moeilijk , maar we zien wel wat de toekomst brengt, eerst Syrië.

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 22:54

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:51 |

Dan ga je toch de (gemeente) politiek in? Wat let je?

zovoklets | 30-12-11 | 22:54

@necrosis | 30-12-11 | 22:48
dat komt omdat jij als mens naar de mensen kijkt. Strategen kijken zo niet. En zeg nou eerlijk, als de hele westerse economie op z'n kont gaat door het (zelfs maar tijdelijke) gebrek aan het zwarte goud, omdat een dwaas als Achmadinejad het in z'n kop krijgt om letterlijk (u.s.s.)Stennis te gaan trappen, dan wil jij toch ook dat daar iets aan gedaan gaat worden...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:54

@gladstoned66 | 30-12-11 | 22:32
Nee. Gestrekt been het is. En dat zal ook zo blijven.

Parsons | 30-12-11 | 22:53

Moet zeggen dat heel die retoriek van Iran (VS kunnen er ook wat van) mij nooit onzeker heeft gemaakt. Nu is dat gemakkelijk gezegd als je zover van Iran vandaan woont, want voor een Israëliet zal het totaal anders liggen. Israël heeft zeker kernwapens en heeft steun van de VS. Ook hier geldt weer dat er voor Iran niets te winnen valt. Doet me denken aan het M.A.D. scenario uit de koude oorlog: elke slag waarbij beide partijen kernwapens hebben, is bij voorbaat zinloos.

KapiteinClaus | 30-12-11 | 22:52

@hatari | 30-12-11 | 22:45
Dus? De enige democratisch gekozen leider van het Midden Oosten wordt niet door de VS afgezet, dat betekent dat @zeertegendradig uit zijn nek lult.

Stormageddon | 30-12-11 | 22:52

@zovoklets | 30-12-11 | 22:45
Wij zijn laf jah, en bang. Dat ook. Zo niet dan had een grote groep 'kwajongens' nooit de kans gekregen om hele wijken te terroriseren en had er geen volksverhuizing uit zoveel wijken plaatsgevonden.

Kankeren dat doen we, over alles, veilig vanachter ons beeldscherm.

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:51

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 22:46 |

Heb je geld tekort dan? Houdt de staat je tegen meer geld te verdienen?

zovoklets | 30-12-11 | 22:49

zeertegendradig | 30-12-11 | 22:38
gelukkig geen islamiet, maar commi... Want islamieten is de facto anti-democratisch. Anders zijn het geen islamieten he?

La Bailaora | 30-12-11 | 22:49

@zeertegendradig | 30-12-11 | 22:38
Indirect gekozen door een parlement dat zelf door tenminste 50% van de bevolking (namelijk de vrouwen) niet was gekozen. Noem dat maar democratisch.

Stormageddon | 30-12-11 | 22:49

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:29
Je kunt Irak moeilijk vergelijken met Iran, Irak onder Saddam was een minderheidsregering van Soenieten, Iran is merendeels Sjiiet, de onderdrukte meerderheid in Irak.
Wat ik me afvraag: wat drijft sommige 'mensen' tot het voeren van een lokale oorlog die zelfs buiten de landsgrenzen lijdt tot gewapend verzet/ oorlog?
Hebben die mensen niets beters te doen?
Ik ben absoluut geen 'peace' hippie, maar oorlog voeren is zo weinig constructief.
En zoals ik al eerder heb laten weten: oorlog heeft nog nooit een winnaar opgeleverd, alleen maar verliezers....

necrosis | 30-12-11 | 22:48

@Gentle Giant | 22:35
Ik geil niet op oorlogsbodems, als je dat bedoelt. Ik gun alleen elke natie haar eigen manier om met de boze buitenwereld om te gaan.

hatari | 30-12-11 | 22:48

@hooliganica hollandi | 30-12-11 | 22:40
Misschien doen ze er veel Iraniërs zelfs wel een plezier mee?

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:47

Tot nu toe gaat alles volgens plan , dat Iran de volgende stap is staat al zwart op wit .
Alleen nog een verhaaltje verzinnen om Iran aan te vallen .

Eurotokkie | 30-12-11 | 22:47

*AK4 laden gaat om een paar bontkraagjes af te gaan schieten*
La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:43 |
Hope it backfires.

Charles Bukowski | 30-12-11 | 22:46

@zovoklets | 30-12-11 | 22:39
Het Nederlandse volk heeft alle reden om bang te zijn voor de door en door verrotte elite die uitbuit, slavendrijft en hun geld verspilt.

Lewis Lewinsky | 30-12-11 | 22:46

hatari | 30-12-11 | 22:33
Tjemig man, moet ik jou nog serieus nemen? Denk het niet. Ik zie het al: toet toet he tanker, nou stoppen, want 'wij Iran' willen dat je stopt... Niet, u wilt uw miljoentjes cashen, jammer dan, we gaan eerst effe theedrinken.

'goed', zegt de kapitein, omdat jullie niet met bommen gooien gaan wij zomaar doen wat jullie zeggen. We komen thee drinken.

Man o man o man, wat ben jij verder niet meer serieus te nemen.

La Bailaora | 30-12-11 | 22:45

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:44 |

Omdat je niet bang bent ben je laf?

Laat jij jezelf eens nakijken.

zovoklets | 30-12-11 | 22:45

@Stormageddon | 22:30
Nee, natuurlijk wordt Netanyahu niet door de CIA omgelegd. Hij is daar met toestemming van de VS neergezet. Dus wordt hij beschermd.

hatari | 30-12-11 | 22:45

zeertegendradig | 30-12-11 | 22:38
Ok, dat is 1953. Zijn er nog meer democratisch gekozen leiders in het midden oosten?

CoffeePatch | 30-12-11 | 22:44

@zovoklets | 30-12-11 | 22:39
Percies. Daarom zijn Nederlanders en Belgen laf.

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:44

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 22:40 |

Iran deed het de bevolking van Irak wel aan. Amerika ook bij Irakezen. Waarom Iraniers niet? Zijn ze extra speciaal of zo?

zovoklets | 30-12-11 | 22:43

We zullen wel zien waar het op uit draait. Voorlopig worden wij reeds dagenlang gebombardeerd met Pools vuurwerk des doods.

*AK4 laden gaat om een paar bontkraagjes af te gaan schieten*

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:43

RoyalWithCheese | 30-12-11 | 22:39 |

Als Kwaadhaffie (mini)nukes had gehad zou hij ze aan terroristen hebben gegeven.

zovoklets | 30-12-11 | 22:41

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:35: mocht er weer oorlog in de golf komen dan is het een oorlog onder de vlag van de VN en de rol die Amerika daarin speelt zal groot zijn ja , maar zover komt het hopelijk niet , dat doe je gewone Iraanse bevolking niet aan.

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 22:40

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:36 |

Onzin. Nederlanders en Belgen hebben geen reden bang te zijn voor het regime.

zovoklets | 30-12-11 | 22:39

La Bailaora | 30-12-11 | 22:27 | + 0 -

Bekijk de links maar die ik achterliet zou ik zeggen. En zelfs als ze bezig waren er één te maken, dan zou je het ze niet eens kwalijk kunnen nemen. Kijk maar wat er is gebeurd met hun buurlanden... en recentelijk Libië. Toen kaddafi in de jaren 80 kernwapens wilde ontwikkelen, heeft het westen hem daar uit gepraat. En zie wat er met hem is gebeurd... als hij kernwapens had zou die er waarschijnlijk nog zitten.

RoyalWithCheese | 30-12-11 | 22:39

@hatari | 30-12-11 | 22:33
Dreiging is betekenisloos als je niet bereid bent torpedo's (of in het geval van Iran eerder Exocet-raketten) te gebruiken tegen onbewapende koopvaardijschepen.

Stormageddon | 30-12-11 | 22:38

@CoffeePatch

Mossadeq destijds als communist weggezet door de vs en door middel van een staatsgreep (ook geïnitieerd door de vs) afgezet. Deze man was democratisch gekozen.

zeertegendradig | 30-12-11 | 22:38

@salonsocialist | 30-12-11 | 21:37
Nederlanders en Belgen laf noemen daar ben ik het mee eens. Maar het Iraanse volk? De Groene revolutie gemist? Al die jonge mensen die de straat opgingen waarvan een groot deel nu in Iraanse gevangenissen ligt weg te rotten?
Iraniërs zijn niet laf maar bang voor het regime.

Eerst nadenken voor je wat brult.

La Vie En Rose | 30-12-11 | 22:36

@hooliganica hollandi | 30-12-11 | 22:30
uiteraard no. 2 (gezien de referentie van necrosis naar het in brand steken van de olievelden)

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:35

@hatari | 30-12-11 | 22:33, waarom geil jij daarop? mis ik ff.

gentle giant | 30-12-11 | 22:35

La Bailoara | 22:28
Afsluiten betekent de doorgang verhinderen. Daar heb je niet persé torpedo's voor nodig. De dreiging is meestal voldoende.

hatari | 30-12-11 | 22:33

hatari | 30-12-11 | 22:22 |
Weet je dat zelf niet?

CoffeePatch | 30-12-11 | 22:32

Parsons | 30-12-11 | 21:33 |

Dat u het hele midden oosten dood wenst, is daar in tegen volstrekt normaal.

Een gematigde Parsons , zou die bestaan ?

gladstoned66 | 30-12-11 | 22:32

Grondoorlog? Ach nee toch niet weer hè. Als het moet dan gooi er maar een paar atoombommen op, het is toch al maar een grote zandbak. paar keer goed raak gooien en ze gooien de eerste 300 jaar niets meer terug, stelletje theedoeken

Ffiver | 30-12-11 | 22:32

Ja, de marine moet ook het budget veilig stellen. Anders gaat alles naar de zandhazen of de eikels van de luchtmacht, met hun high tech 'drones' en zo.
Tis gewoon niet eerlijk.

zovoklets | 30-12-11 | 22:31

@hatari | 30-12-11 | 22:22
Nee, maar daar gaat het nu even niet om. @zeertegendradig beweert dat de VS middels de CIA democratisch gekozen leiders in het Midden Oosten afzet. Nu ja, ik ken in het Midden Oosten maar 1 land met een (min of meer) democratisch gekozen leider en die is nog nooit door de CIA afgezet of afgeschoten.

Bovendien is het maar beter om online niks over heure nationale dictatrix te zeggen. Voor je weet stuurt ze je voor een jaar het gesticht in.
zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?...

Stormageddon | 30-12-11 | 22:30

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:29: welke Iraakse toer ? de 1e of de 2e .

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 22:30

@necrosis | 30-12-11 | 22:23
Dat impliceert wel een grondoorlog. Zover zijn we nog lang niet, en ik denk ook niet dat de amerikanen zo'n toertje nog een keer uit willen halen (zo goed is Irak nu ook weer niet bevallen)

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:29

@hatari | 30-12-11 | 22:22 de majesteit neemt geen politieke beslissingen, moet je er niet bijhalen, dat is armoe.

gentle giant | 30-12-11 | 22:29

hatari | 30-12-11 | 22:25
Afsluiten zonder torpederen? Hoe gaan ze dat doen dan? Leg dat effe uit (zonder bommen...).

La Bailaora | 30-12-11 | 22:28

Want rapport na rapport wijst uit dat iran GEEN atoombommen maakt.
RoyalWithCheese | 30-12-11 | 22:23
Dat maakt de rest van uw betoog totaal ongeloofwaardig. Jammer, het begon leuk.

La Bailaora | 30-12-11 | 22:27

La Bailaora | 22:21
Torpederen? Dat maakt het Westen er weer van. Zij hebben het -zij het voorzichtig, als optie- over afsluiten.

hatari | 30-12-11 | 22:25

@Jaimy Fox | 30-12-11 | 22:20
De yanks gaan al een stuk verder. Serieus wordt ingegaan op de dreiging van Iran dat deze een vloot richting de Amerikaanse kust gaan sturen...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:24

@KapiteinClaus | 30-12-11 | 22:06
Je hebt een punt wat betreft de slagkracht van de US.
Ik heb destijds echter de documentaire 'fires of Kuwait' gezien.
Irak paste toentertijd de 'tactiek van de verschroeide aarde' toe.
Ik kan me niet voorstellen dat een normaal denkend mens hierop zit te wachten.

necrosis | 30-12-11 | 22:23

Bomb bomb bomb, bomb bomb Iran!

henkdekanarie | 30-12-11 | 22:23

Beste van rossem,

Ik merkte op dat je aan het eind van het artikel iets schreef over de 'amerikaanse oorlogpropagandamachine'. En hoe luidde ook alweer de definitie van propaganda? Juist ja: 'zeer eenzijdige berichtgeving over dikwijls politieke onderwerpen die als doel hebben de PUBLIEKE OPINIE te smeden en te sturen.'
Maar nu heb ik een paar opmerkingen over jouw artikel.

Opmerking #1
Je schreef bijvoorbeeld dit: 'Iran dreigt met een blokkade van de Straat van Hormuz en dat zou de oliehandel uit alle stinkend rijke sjeiklandjes lam leggen... etcetc'. Ik heb echter nergens kunnen lezen WAAROM de iranezen die straat willen dichtgooien. (ik weet t natuurlijk wel, maar JIJ! hebt het achterwege gelaten; dus eenzijdig.)

Opmerking #2
Je schreef: 'Gelukkig is de Amerikaanse Vijfde Vloot paraat in die regio. Dat is ie altijd, maar Iran heeft de USS John C. Stennis op zien stomen richting Hormuz dus dat kon nog wel eens gezellig worden daar als de Iraanse marine met mijnen gaat strooien om olietankers tegen te houden.'
Ow ja? 'gelukkig' is de Amerikaanse vloot paraat? Nu begin je voor mij te denken. Waarom zou ik daar blij mee moeten zijn? Wat is de reden precies waarom zij ALTIJD een vloot daar hebben? Waarom? Waarom? Waarom? (olie, macht, imperialisme etc) En op basis van welke informatie baseer jij de veronderstelling dat Iran maar met mijnen gaat lopen strooien? Ow die heb je niet? Hoe noemen ze dat nou ook alweer? Ow ja, LEUGENS! Je zei toch iets over propaganda, of niet Van Rossem?

Opmerking #3
'Ondertussen mag u zich voorbereiden op exploderende olieprijzen: 100 dollar nu wordt 250 dollar straks. Zegt Iran dus niet geloven hoor. Het enige waar u zich wél zorgen over moet maken is de Amerikaanse oorlogspropagandamachine die op stoom komt.'
Ow, dus Alles wat Iran zegt moeten we niet geloven? Je gaat toch niet weer voor mij proberen te denken, of wel? Voor zo ver ik weet heeft iran behoorlijk veel olie. En hun economie is er voor 80% afhankelijk van. En als zij met onterechte en overdreven redenen 'sancties' opgewerpt krijgen die hun olie-export ondermijnen, kan ik best begrijpen dat ze een beetje boos worden. Want rapport na rapport wijst uit dat iran GEEN atoombommen maakt. Kijk maar op YouTube via RussiaToday of via deze links: www.youtube.com/watch?v=_HrqZXtWMLs en www.youtube.com/watch?v=bdXwMSZtXpg. Ik zeg altijd, een kat in het nauw maakt rare sprongen. En iran is de kat. En van rossem, jij mag raden wie de kat in het nauw aan het drijven is.

En om dit schoolvoorbeeld van propagandajournalistiek af te sluiten zeg je op het laatst tussen neus en lippen door dat we beducht moeten zijn voor amerikaanse oorlogpropaganda! Haha. Van rossem, dit hele artikel van jouw IS oorlogpropaganda! Heb je het echt niet door, of hou je je voor t domme?

RoyalWithCheese | 30-12-11 | 22:23

@hatari | 30-12-11 | 22:17
Zeker mogen ze dat, En dat doen ze ook. Anders wordt het als dat voor anker gaan een blokkade van de straat gaat inhouden. De consequenties daarvan zijn door de Amerikanen al luid en duidelijk kenbaar gemaakt.

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:22

@Coffeepatch
@Stormageddon
Is ons staatshoofd democratisch gekozen?

hatari | 30-12-11 | 22:22

hatari | 30-12-11 | 22:17
Voor anker laten gaan, of olietankers torpederen?

La Bailaora | 30-12-11 | 22:21

De corporate media zal beginnen met Iran is erg gevaarlijk wat moeten we er tegen doen. Ingrijpen is niet meer onbespreekbaar. Iran wordt nog enger, ingrijpen is een optie maar de kans is klein. Iran zijn een stel barbaren! We moeten nu serieus gaan nadenken over ingrijpen, de kans is 50/50. Iran heeft nucleaire wapens! Ingrijpen is de beste optie! Iran richt zijn raketten op Israël en Saudi Arabië, ingrijpen is onvermijdelijk!!!!

De geschiedenis zal zich zelf weer herhalen. De kernkoppen zullen niet gevonden worden en een paar jaar later zal de media weer zijn excuses aanbieden dat ze niet onafhankelijk genoeg waren en dat ze geen onderzoek verrichten. www.youtube.com/watch?v=H-zOj1jeq7E

Jaimy Fox | 30-12-11 | 22:20

De Westerse arrogantie druipt weer of van van de meeste comments hier. Als de Straat van Hormuz tot de Iraanse territoriale wateren behoort, dan mogen ze daar gewoon een paar oorlogsbodems voor anker laten gaan.

hatari | 30-12-11 | 22:17

@zeertegendradig | 30-12-11 | 22:04
Ik ken maar één (min of meer) democratisch gekozen leider in het Midden-Oosten en dat is Benjamin Netanyahu.

Stormageddon | 30-12-11 | 22:15

@illuvatar | 30-12-11 | 22:07
Maar Achmaardiejatjat heeft z'n paypal-account nog niet geactiveerd...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:14

@zeertegendradig | 30-12-11 | 21:59
Hoe lullig het ook klinkt: Iran is een grote speler op de oliemarkt en de toenmalige oliecrisis heeft bewezen wat een stel Arabische/ islamtische landen kunnen doen om het Westen te ontwrichten.
De OPEC heeft genoeg macht om het de westerse landen flink moeilijk te maken.
Zolang Saoedi-Arabië bondgenoten zijn van de VS, zal het allemaal wel meevallen, maar wanneer S-A 'de kraan' dichtdraait, hebben we hier een groot probleem.

necrosis | 30-12-11 | 22:13

@KapiteinClaus | 30-12-11 | 22:06
Speelt op de achtergrond nog wel dat geintje met die atoomwapens die Iran niet schijnt te ontwikkelen. Met de grote bezorgdheid van Israël (en dus ook veel van de financiële grootheden in de states) zouden onze armerikaanse vrienden wel eens twee vliegen in één klap kunnen willen slaan... De marketing-machine daarvoor is al enige tijd erg actief...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 22:13

zeertegendradig | 30-12-11 | 22:04 |
Democratisch gekozen leiders in het midden-oosten Praat me ff bij, aan wie moet ik dan denken?

CoffeePatch | 30-12-11 | 22:08

@CoffeePatch | 30-12-11 | 22:00
Ja, staan op Marktplaats (bieden). Wordt momenteel het meest op geboden door 'Ahmedinejad'.
Verzendkosten € 6,50 pst

illuvatar | 30-12-11 | 22:07

De marine van de States is volgens wiki groter dan de volgende 13 grootste marines van de wereld bij elkaar. M.a.w. de Amerikanen vegen Iran met gemak van de kaart. Maar de VS heeft niet zoveel te winnen in zo'n slag. Iran al helemaal niet. Iran heeft alleen de dreiging om de straat van Hormuz te sluiten, maar niet de power om dit daadwerkelijk te doen. Kortom, Iran kan een beetje dreigen maar de weg zal open blijven. Voorlopig nog geen olie van $250.

Het is anders als Rusland en China ook dan achter Iran blijven staan, maar daar schieten ze ook niet veel mee op, aangezien China zijn spullen ook ergens moet slijten en militair zijn ze beide niet je van het.

KapiteinClaus | 30-12-11 | 22:06

*rutte :")^

zeertegendradig | 30-12-11 | 22:05

En mensen vergeten nog wel eens dat het westen zich door middel van geheime diensten al jaren manifesteert in het midden- oosten, waarbij democratisch gekozen leiders worden afgezet of afgeschoten of omgekocht door diensten als de CIA. Als Iraanse spionnen nu onze geliefde Rutten zouden afschieten of afzetten door middel van een staatsgreep, dan zouden wij daar ook niet blij van worden.

zeertegendradig | 30-12-11 | 22:04

@hooliganica hollandi | 30-12-11 | 21:53
Natuurlijk niet, dat zou ik nooit doen ^^....

necrosis | 30-12-11 | 22:01

@illuvatar | 30-12-11 | 21:52, ik denk dat je met hybride mijntreintjes best een hoop steenkool naar boven kan halen.
En dan de liften op windenergie.

gentle giant | 30-12-11 | 22:01

Dit wordt geen oorlog. Iran wilt gewoon laten zien dat ze bestaan en heel stoer zijn. De VS komen dan aanvaren met wat bootjes en ze showen elkaar wat ze hebben. Is altijd om de paar maanden daaro.

Moonwarrior | 30-12-11 | 22:01

Nederland heeft nog 4 mijnenvegers in de aanbieding.

CoffeePatch | 30-12-11 | 22:00

Laat ze lekker daar in Iran, het land is zo goed als failliet en heeft een leger dat nog uit de koude oorlog stamt. Ook de raketten hebben nauwelijks bereik, met een beetje mazzel kunnen ze er eentje in de dode zee mikken naast Israël en tegen die tijd kunnen we altijd nog de oorlog verklaren. Waarom zouden we in vredesnaam weer een heel land in de hens zetten voor een paar olievaten? En ja er is een islamitisch regime, maar so what als ze ons lekker met rust laten wat is dan het probleem, ze kiezen er zelf voor. En als men er in het land van af wil dan komt er vast wel een keer een revolutie.

De huidige crisis komt trouwens ook niet uit de lucht vallen , het is niet toevallig dat de crisis zich in alle hevigheid ontaarde toen het Amerikaanse defensie budget verdubbelde. Ook landen als Griekenland die nu omvallen hebben miljardeninvesteringen gedaan in het leger van al dat EU geld. De EU en de VS kunnen zich beter bezig houden met het beveiligen van de eigen grenzen en het versterken van de eigen economie, met een dusdanige technologische en economische voorsprong kunnen zelfs Islamfundi's ons niks maken.

zeertegendradig | 30-12-11 | 21:59

@illuvatar | 30-12-11 | 21:52
Dat is hartstikke vervuilend volgens GroenLinks, heeft Limburg geen plek voor windmolens?

necrosis | 30-12-11 | 21:58

@ToFuck Dibi | 30-12-11 | 20:50
Het is de MPT-9, een onder licencie van H&K geproduceerd wapen. Dus gelijk aan de MP5 maar dan zonder de kwaliteitsgarantie.

Moonwarrior | 30-12-11 | 21:57

Iran's Navy Commander Habibullah Sayari is stiekum Jean Reno

tzalwel | 30-12-11 | 21:55

@illuvatar | 30-12-11 | 21:52
Dat gaat de Arbo nooit goed vinden: geen zonlicht op de werkplek, geen rookvrije omgeving om over dat fijnstof nog maar te zwijgen...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:55

@necrosis | 30-12-11 | 21:52: niet gaan vloeken hé^^.

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 21:53

@hooliganica hollandi | 30-12-11 | 21:42
Bottehond, ben jij het?

necrosis | 30-12-11 | 21:52

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:45
Die mijnen gaan geweaun weer rendabel worden op deze manier, het zwarte goud uit Limburg is weer de toekomst!

illuvatar | 30-12-11 | 21:52

@illuvatar | 30-12-11 | 21:43
en genoeg werkloze limlanders om ze te vegen...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:45

Dus de oliebollen worden duur volgend jaar?

GS Jeweetzelluff | 30-12-11 | 21:45

@Parsons | 30-12-11 | 21:35
Waarschijnlijk was Lizzy een Hoax, bovendien was de advertentie op marktplaats reeds verwijderd toen ik mijn intrede deed tijdens het topic.
Maar evengoed heb ik toch gelachen om een hoop comments.
En verder bestuur ik een bescheiden auto die minder drinkt dan de eigenaar, zo ben ik minder afhankelijk van olie-producerende landen met 'zeer bedenkelijke' regimes.

necrosis | 30-12-11 | 21:45

Boek "Wervelwind" alweer een jaar of 20 geleden gelezen. Best een aanrader om het ontstaan van Iran als islamitische staat mee te maken.

illuvatar | 30-12-11 | 21:44

@Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:42
Mooi, we hebben nog wat van die verlaten dingen in zuid-Limburg over.

illuvatar | 30-12-11 | 21:43

@salonsocialist | 30-12-11 | 21:37:de studenten en jongere generatie in Iran staan nou niet bekend als laf , ze sterven of zijn gestorven door marteling/executie voor hun zaak in zeer grote getale. De zwaar onderdrukte Iraanse bevolking laf noemen is verre van juist.

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 21:42

@bavarois | 30-12-11 | 21:39, en Jan Kees en de moeder van Mark, há!

gentle giant | 30-12-11 | 21:42

@bavarois | 30-12-11 | 21:39
Dat klinkt wel erg knus en retro. Ach, weer eens leuk zo'n geboortegolf om de statistieken te f*cken.

illuvatar | 30-12-11 | 21:42

@illuvatar | 30-12-11 | 21:40
wat niet geheel ondenkbaar is hoor, zeker niet als die arabieren met mijnen gaan spelen op straat...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:42

geen europa=geen islam,deal
knale ma

ziende blind | 30-12-11 | 21:41

@bavarois | 30-12-11 | 21:39, wij hebben Job en Alexander.

gentle giant | 30-12-11 | 21:41

@bavarois | 30-12-11 | 21:39
En waar branden die olielampen dan op Mr Know it all?

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:41

Heeft Barack al een beroep gedaan op de Nederlandse marine voor bijstand?

illuvatar | 30-12-11 | 21:40

Arrogant commentaar allemaal. Een oorlog met Iran betekent de definitieve nekslag voor Europa. Dan wordt de economie opgeblazen en zitten we straks aan het politieke en economische infuus van landen die hun zaken wél op orde hebben, zoals China, Brazilië, Turkije, India en Rusland. Europa zal het eerste slachtoffer van een aanval op Iran zijn.

Dan wordt het straks geen chips, cola en bier voor een groot plasmascherm, maar bloembollen en gortenpap voor een zwart-wit beeld, met olielampen en steenkool voor de warmte en verlichting.

bavarois | 30-12-11 | 21:39

Heb verschillende iraniers meegemaakt zijn niet achterlijk laatse wat ze willen is oorlog tenzij ze er beter van worden wat volgens mij in de geschiedenis van oorlogvoeren zelden gebeurt is.
Nee denk dat ahmimafkees zijn greep aan het verliezen is..

lidlbier | 30-12-11 | 21:37

Iran is toch een land waaar ik een zwak voor heb. Niet vanwege de regering(stelletje idioten), maar gezien het feit dat naar verhouding een grote meerderheid niets van de islam moet weten.
Helaas krijgt elk land de regering welke zij verdienen; wij hebben jarenlang de Pvda gehad en nu de VVD,in Belgie zelfs weer een Albert Mol utivoering als president, zij hebben Ahmejadijadijadijad. Helaas is het Iraanse volk net zol laf als het Nederlands en Belgische volk. Veel klagen op Geen Stijl(in Iran heet die site Geen Fatwa)maar de macht naar zich toetrekken, ho maar.

salonsocialist | 30-12-11 | 21:37

@necrosis | 30-12-11 | 21:23
Nee, iets waar Lizzy geil van zou worden.

Parsons | 30-12-11 | 21:35

@Stormageddon | 30-12-11 | 21:10
Ik hou ook niet van "mensen" die mij doodwensen. Heb ik gewoon vrij weinig mee. Ik kan er de zere vinger niet op leggen, maar zo voel ik dat.

Parsons | 30-12-11 | 21:33

Zo, ook daar binnenkort oud/nieuw?

Mr_Pikibelly | 30-12-11 | 21:31

@de Bree | 30-12-11 | 21:29
Klopt, zag ik net ook... Maar de enige uitzonderingen zijn Reagan die al stierf voordat het schip in zijn thuishaven was en Bush die eigenlijk altijd al een dooie l*l was... Dan schat ik jou toch hoger in hoor...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:31

Al een tijdje geen Shock and Awe meer gezien. En een president in oorlogstijd wordt altijd herkozen. Klinkt als een prima scenario dus.
Obama nog een termijn, die clown uit Iran onsterfelijk door verzet tegen de duivel. Ook aan die kanten klinkt het niet gek.

uberdude | 30-12-11 | 21:26

Het meest indrukwekkende oorlogsschip om te zien was ongetwijfeld de USS Missouri. i.pbase.com/g3/35/806635/2/89342328.I6...
Daar is ook de enige film van Steven Seagal opgenomen die te pruimen was.

de Bree | 30-12-11 | 21:26

@de Bree | 30-12-11 | 21:17
daarbij noemen ze zo'n schip pas naar je als je al bij mij bent... Dat moeten we toch niet willen met z'n allen?

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:26

@Parsons | 30-12-11 | 21:15
Een Toyota Trio?
*grinnik*

necrosis | 30-12-11 | 21:23

Je hebt gelijk Petrus, lol.
De mooiste naam aller tijden voor een oorlogsbodem was "HMS dreadnought"
Alleen die naam al boezemt angst in.
en.wikipedia.org/wiki/HMS_Dreadnought_...)

de Bree | 30-12-11 | 21:17

eerstneukendanpraten | 30-12-11 | 21:09
Dank u, en proficiat met uw 7572 reaguursels in 2011 (inmiddels al enkele méér). Je moet het maar doen.
Eerst reaguren, dan neuqen ? Wat heeft voorrang ?

Nonkel Frituur | 30-12-11 | 21:16

@necrosis | 30-12-11 | 20:42
Nee, iets dat 1 op 2 rijdt. #care

Parsons | 30-12-11 | 21:15

@ongelovigehond | 30-12-11 | 20:52
Bij een olieprijs van $35 per vat is Canadese olie al rendabel, dus reken maar uit wat men gaat doen bij een prijs van $250.
De bewezen reserves schijnen zo immens te zijn dat je geen Einstein hoeft te zijn om te bedenken dat je miljarden kan verdienen.
En dan staan die Arabieren zwaar buitenspel.

necrosis | 30-12-11 | 21:13

@de Bree | 30-12-11 | 21:09
klinkt (op z'n yanks) wel erg naar USS Debris... Zullen ze waarschijnlijk niet echt enthousiast van worden...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:12

@Parsons | 30-12-11 | 21:05
Die gematigde moslim die wensen dat alleen maar. De radicalen voeren die wens uit.

Stormageddon | 30-12-11 | 21:10

Ik heb deze. Rijdt super. www.genepax.com/

Paupertje Uberlutser | 30-12-11 | 21:10

Ben benieuwd hoe westerse demagogen de illusie van het superieure westen hoog gaan houden nu al die 'enge' landen op hun bek gaan. Zo meteen is het volk nergens meer bang voor. En dan?

Bakito | 30-12-11 | 21:10

Toch wel mooi als er zo'n carrier naar je wordt vernoemd.
"U.S.S.de Bree"
*verder fantaseert*

de Bree | 30-12-11 | 21:09

@ nonkel f 21:04

Geniaal comment! Plus oneindig...

eerstneukendanpraten | 30-12-11 | 21:09

Nou, oorlog, oorlog... De beschieting van Iran zal je bedoelen...

Petrus Poortwachter | 30-12-11 | 21:09

Die gematigde moslims met een iq van 80 en de rest van 50

ziende blind | 30-12-11 | 21:08

Mijn hoofd loopt nog over van de man; die de Amerikaanse belastingbetaler netto $ 1000.000.000.000 heeft gekost, naar wie 15 jaar 24/7 is gezocht & die na executie binnen 10 uur in zee dreef. Muhaha

Charles Bukowski | 30-12-11 | 21:06

-weggejorist-

Parsons | 30-12-11 | 21:05

Wel vreemd dat er via Google Earth geen duidelijke beelden zijn van die straat, geblurred lijkt me

vandezijlijn | 30-12-11 | 21:04

Fijn, d'r is tenslotte toch niks op de kijkbuis
En die oudejaarsconferences kunnen me gestolen worden

Tobi | 30-12-11 | 21:04

Het is alweer een paar jaar geleden. De Amerikaanse wapenindustrie moet zijn producten natuurlijk kwijt.

Bakito | 30-12-11 | 21:04

Zolang de automobilisten maar niet overschakelen op frituurolie, want dan ben ik de volgende die een groot probleem heeft.

Nonkel Frituur | 30-12-11 | 21:04

nog snel naar de wc,dan boem

ziende blind | 30-12-11 | 21:03

Heeft dat ook gevolgen voor mijn bootje in de Volvo Ocean Race Game?

--neus-- | 30-12-11 | 21:02

Een oorlogship genaamt USS John C. Stennis? Moet.. Woordgrappen, met.. stennis schoppen... weerstaan.. Aaargh!

Pisvlucht-Airlines | 30-12-11 | 21:02

Het is wel weer de tijd van het jaar voor vuurwerk, als de amerikaanse marine en luchtmacht weer een hoop spullen hebben waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verlopen is dan zou........

GamesBond | 30-12-11 | 21:02

Laten ze wel opschieten ben alleen volgende week nog vrij, schips en bier voor CNN.
olie kopen???

dwar | 30-12-11 | 20:58

yes we can
never marry a railroadman

ziende blind | 30-12-11 | 20:57

Staat de Sjah al klaar om de troon te reclaimen?

illuvatar | 30-12-11 | 20:56

Iran heeft wel het voordeel dat ze niet terug naar de Middel Eeuwen gebombardeerd kunnen worden.

paost712 | 30-12-11 | 20:54

66 miljoen Iranezen? Da's best een hoop PvdA-stemvolk dat straks voor het loket staat.

illuvatar | 30-12-11 | 20:54

Gelukkig vaart het zeilmeisje daar niet langs, die zeilt erg ruim westelijk van Afrika richting de Caribbean.

vandezijlijn | 30-12-11 | 20:54

@necrosis | 30-12-11 | 20:38

Die teerzanden zijn een leuke bron van inkomsten voor Canada, maar met een paar miljoen vaten per dag is het ontoereikend om wegvallende olie uit Midden Oosten mee te compenseren.

ongelovigehond | 30-12-11 | 20:52

Zit Peter Arnett al in Teheran?

illuvatar | 30-12-11 | 20:51

nootjes jamjam

ziende blind | 30-12-11 | 20:51

necrosis | 30-12-11 | 20:46
Nee, de stekkerblokaangeefdame was van Gent, dat is op mijn netvlies gebrand.

Ze kan hem echter wel uit Sap haar tasje hebben gehaald. Zou wel typisch iets voor Groenliegt zijn, interessant lopen doen met andermans spullen.

Cuyahoga | 30-12-11 | 20:51

De golf blokkeren is een garantie dat de VS aanvalt. Dom gebluf van Iran. Binnen 48 uur is de straat weer schoon en de hele marine van Iran uitgeschakeld.

Canis Spurcus | 30-12-11 | 20:51

En heel toevallig heeft Amerika zijn laatste militairen uit Irak weggehaald zodat er een huge legermacht weer beschikbaar is..

De Zwijger | 30-12-11 | 20:50

Gebruiken die Iraanse matrozen een H&K MP5?
Kunnen ze dat niet zelf maken?
Toch westerse technologie gebruiken.

ToFuck Dibi | 30-12-11 | 20:50

Altijd die kleine oorlogjes, kunnen ze niet in een keer gewoon goed doorpakken?

Conan de Rabarber | 30-12-11 | 20:50

@M-Bozz | 30-12-11 | 20:44
Het régime in Iran heeft al problemen. Er zijn, mede door de economische boycott, economische zorgen en het volk mort. Een oorlog zou averechts kunnen werken en er juist voor zorgen dat het volk eensgezind achter de regering gaat staan.

Dmitri Dmitrievitsj | 30-12-11 | 20:50

@GamesBond | 30-12-11 | 20:48
Maar het is geen fijn gevoel.

illuvatar | 30-12-11 | 20:49

Schiet een beetje op AUB,die nootjes,chips en cola die al heel het jaar klaar staat zit tegen de UVD aan.

K.Zwellever | 30-12-11 | 20:49

Dat benzine duur is danwel wordt is slechts een gevoel

GamesBond | 30-12-11 | 20:48

De gehele zwaar verouderde Iraanse vloot ligt binnen 5 minuten op de zeebodem als de Yanks er zin in hebben. Maar zover zal het niet komen aangezien Iran er alles aan doet om tijd te winnen voor hun nucleaire ambities. Dit is gewoon zoveelste rookgordijn van Ahmedinejad , pure blufpoker.

hooliganica hollandi | 30-12-11 | 20:48

@Cuyahoga | 30-12-11 | 20:41
Ben je niet in de war met Jolande Sap?

necrosis | 30-12-11 | 20:46

halejulia,vergeet de oliebollen niet

ziende blind | 30-12-11 | 20:46

Vragen om een pak slaag.

Kingeef1975 | 30-12-11 | 20:45

Prima. Pak maar aan. Als het volk zelf geen Perzische lente kan ontketenen dan moeten we ze maar een handje helpen. Als die gevaarlijke gek maar opkrast!

M-Bozz | 30-12-11 | 20:44

@Cariyla | 30-12-11 | 20:38
Sorry, daarvoor had ik slechts tijd toen ik nog tot de rendabelen behoorde. Ach, top 100 is ook prima toch?

illuvatar | 30-12-11 | 20:44

2 januari,popcorn met ijs

ziende blind | 30-12-11 | 20:43

@Parsons | 30-12-11 | 20:33
Ik ken veel Perzen in Nederland en in de VS die het jammer zouden vinden als hun familie en vrienden in Iran gebombardeerd zouden worden. Iran zit trouwens vol gematigde moslims en er zijn er zelfs velen die van religie niets moeten hebben.

Dmitri Dmitrievitsj | 30-12-11 | 20:43

DE oorlog van 2012 komt steeds een stukje dichterbij.

OpperGek | 30-12-11 | 20:43

Dood aan Ahmadinejad
die onze benzine jat.

Zoiets?

rara | 30-12-11 | 20:43

@Parsons | 30-12-11 | 20:33
Heb jij soms een Prius?

necrosis | 30-12-11 | 20:42

Mensen maak je niet druk, als de olie op is zorgt Ineke van Gent er wel voor dat we allemaal electrisch gaan rijden.
Ze heeft niet voor niks standaard een stekkerblok in haar handtasje mee.

Cuyahoga | 30-12-11 | 20:41

Hopelijk hebben ze dan nu wel een plan voor ná de oorlog. Dat zijn alle vorige keren vergeten, waardoor het een beetje oorlog bleef, zeg maar.

Stormageddon | 30-12-11 | 20:40

@Parsons | 30-12-11 | 20:33, 'kansencontinent'.

gentle giant | 30-12-11 | 20:39

Hij lijk´n beetje op d´ouwe Drees.
Soms kijk´k alleen de plaatjes.
Gaat ´t nog ergens over.
Algemene ontwikkling enzo ?

Ratzing. | 30-12-11 | 20:38

@illuvatar

Alvast je plek in De Lijst van volgend jaar aan het veiligstellen?

Cariyla | 30-12-11 | 20:38

Maar wij hebben Job ...

gentle giant | 30-12-11 | 20:38

mmm het lijkt erop dat iran ook oorlog wil met de usa en niet alleen andersom. Dit word een probleem. de gewone man word hier de dupe van.

LordNobady | 30-12-11 | 20:38

Bij een prijs van $250 per vat zijn de teerzandvelden van Canada enorm rendabel, en de geschatte reserves liegen er niet om.
Ach-lik-me-gat: eat your hart out.

necrosis | 30-12-11 | 20:38

@eerstneukendanpraten | 30-12-11 | 20:36
Blijkbaar zijn er nog zat overgebleven om de grote baardleiders hun bestaansrecht te geven deze dagen.

illuvatar | 30-12-11 | 20:37

Tijdens de oorlog Iran-Irak werden kinderen vrijwel ongewapend op de vijand losgelaten met een plastic sleutel om hun nek om in de hemel te komen. Sterven voor Allah dus!
Fijn land, dat Iran...

eerstneukendanpraten | 30-12-11 | 20:36

Pff, de vijfde vloot, is dat zoiets als het vijfde elftal opstellen?

illuvatar | 30-12-11 | 20:35

2012, mooie naam voor een film die het einde van de wereld aankondigt.....
Dit keer geen golfoorlog, maar een complete tsunamikrieg.

illuvatar | 30-12-11 | 20:34

Huwat. Een Oliebollencot? Waar?

Pasta-saus | 30-12-11 | 20:33

-weggejorist-

Drs. D. | 30-12-11 | 20:33

Van mij mag die hele kansenzooi in het Midden Oosten platgegooid worden.

I couldn't care less.

Of zijn er "mensen" die die haatbaarden zullen missen?

Parsons | 30-12-11 | 20:33

In tijden crisis moet je oorlogvoeren, is van alle tijden. Als de kanonnen bulderen stijgen de koersen.

Superior Bastard | 30-12-11 | 20:33

En als dit allemaal achter de rug is mogen ze Desi B. ook eens de das omdoen....

Drs. D. | 30-12-11 | 20:33

Even wat benzine inslaan en de jerrycans in mijn schuurtje opstapelen. Man man, Geenstijl, bedankt voor deze beleggingstip!

illuvatar | 30-12-11 | 20:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland