Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brief van de Week. "Blij in de Bijstand"

pwease.jpgGeachte redactie, Verbijsterd en vol ongeloof tik ik even dit stukje. Zojuist een artikel in het Volkskrant Magazine gelezen over 3 blije bijstandsmoeders met kindertjes. Nu ben ik redelijk geconditioneerd door de tranentrekkende betogen van Agnes en Femke over de schrijnendheid van onze minima en hoe Asociaal het zou zijn deze groep ook maar met een vinger financieel aan te raken. Hoor ik bijstand, dan zie ik voedselbanken, Wibra-kleren en Lidl-tasjes. Ik zie schurftige kindjes, bleke gezichtjes en tweedehands kleertjes. Afblijven dus, zelfs in deze tijden van crisis. Wat schetst mijn verbazing: Deze "trotse" bijstandsdames vangen even netto zo tussen de 1600 en 1700 euri netto per maand. Ik ga dit niet meer omrekenen in guldens, maar ik doe het toch; zo'n kleine 4000 gulden netto!!!! 1700 euri netto om zoals ze zelf zeggen, leuke dingen doen, bioscoopje pakken, shoppen, dagje uit. Ja je moet wat om godverdoemme de hele week door te komen als de kids naar de opvang zijn... Dus menig Antilliaans tienermeisje vangt netto 2x zoveel als menig AOWer die zich vanaf zijn 14de zich kapot heeft gewerkt. 1700 euri netto, das volgens mij meer dan lijstrekker van de SP zelf netto overhoudt...

Reaguursels

Inloggen

Stukje van Pritt is overigens redelijk uit het verband gerukt. Ik neem ook maar even aan dat 98% van de reacties hier van mensen zijn die het artikel ook niet gelezen hebben.

drivebyposter | 05-10-09 | 11:00

Niet om het een of ander, maar ik zie hier mensen mekkeren dat vakantie simpelweg niet mogelijk is als je maar 1600 eurie per maand KRIJGT. Even alles in perspectief de definitie voor vakantie is jaarlijks toegekende vrije tijd voor werkenden. Dus eerst werken en dan zullen we eens na gaan denken of je hard genoeg gewerkt hebt om op vakantie te mogen.

Dan is het verder ook nog zo dat een gemiddelde starter op de arbeidsmarkt in zijn handjes mag klappen als die 1200 eurie schoon verdiend. Mijn inziens zou een uitkering daar ruim 20% onder moeten zitten. Je moet mensen immers wel enigzins stimuleren om zich eens op de arbeidsmarkt te gaan begeven.

creditgame | 05-10-09 | 08:04

Op dit moment tel ik 841 reacties en ze zeggen allemaal ongeveer hetzelfde: opjagen die bijstandsparasieten en het Haagse gajes dat dit in stand houdt de zee injagen. Zonder trouwens recht op zwembandejessubsidie. Dan kan onze met werk bijeenverdiende belastingpoet worden besteed aan waar het voor bedoeld is: een mooier land en zorg voor wie er aan bijdragen of dat gedaan hebben en aan de jeugd, die dat nog moet gaan doen. En als ik graag geld wil weggeven voor iets liefs of leuks dan komen ze maar aan de deur en dan kan ik zelf kiezen of ik ze een euro of twee wil geven. Ik wacht trouwens nog steeds op een bijstandstrekkert die voor een paar tientjes mijn voortuin wil opknappen.

david de boude | 05-10-09 | 00:07

1600 Euro is inderdaad niet veel met 3 kinderen, maar ook niet echt weinig.

Waar je echter rekening mee moet houden is dat er van dit bruto salaris ook veel minder afgaat dan bij de gemiddelde nederlander.

Zit je rond de 2000 euro bruto val je net buiten:
huursubsidie, aftrek gemeentelijke reinigingskosten, tegemoedkoming ziektekosten en zo kan ik wel even doorgaan.
Ik betaal voor 2 volwassenen en een kind rond de 300 euro aan ziektekostenverzekering. Kijk maar wat zij betaald.

Kortom, ik verdien wel een stukje meer, maar ik denk dat ik netto niet eens zo veel meer overhoud.

Neem ik haar dat kwalijk? Nee, tuurlijk niet. Ze maakt gewoon gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Dat is slim, meer niet.

wolfjemidas | 04-10-09 | 23:48

slakkenzout | 04-10-09 | 22:17
We doen hetzelfde werk. Laten we volgende week eens een klant zwaar te pakken nemen. Echt liegen dat het bijna verboden is. Laten we wraak nemen op die kleadtzakken die ons altijd met huiswerk wegsturen en dan toch "nee" zeggen. Laten we ons eigen bedrijf eens vet door de modder kruipen met excuses naar de klant. Wat kunnen ze ons maken? Ontslaan? De headhunters staan in de rij voor ervaren sales.

funkyd | 04-10-09 | 23:42

"..... En nee een in Nederland geboren Marokkaan is en blijft een Marokkaan, we moeten wel eerlijk blijven....."
--
Ik zou persoonlijk niet weten waarom een autochtone Amsterdammer recht heeft 50% van mijn bloed zweet en tranen, terwijl dezelfde sprinkhaan uit riffkakka dat niet heeft. Beidde kankerluizen moeten hun bloedzuigende hoektanden uit mijn halsslagaders trekken godverdomme!!

ApacheIndian | 04-10-09 | 23:31

"... Enne, moet je die kinderen dan de dupe laten worden van het feit dat hun ouders niet werken?..."
--
Die moeder kan een baan zoeken ipv de beroepswerkeloze uithangen, (zeker als haar kinderen oud genoeg zijn zelf naar school te fietsen)
Als ik daarvoor de helft van mijn graanoogst elk jaar aan de socialisten in Den Haag moet geven dan zeg ik, "Moeder ga zelf maar werken, in de jungle is ook geen sociale dienst en zelfs apen overleven aldaar"

ApacheIndian | 04-10-09 | 23:27

de bijstandsmoeders hier in 010 redden zich wel met hun zoldertuintjes
o ja in de berekeningen is nog niet de toeslag meegerekend voor een huisdier ( schijthond ) iedere bijstandsmoederheeft er een die vergoed wordt.

caravaggio | 04-10-09 | 22:20

Uitgewoonde sales-slet doet verslag:
Zit ik dan, half naar de klote door burnout.
Elke dag opgejaagd, vette stress, op de kop staan, m'n tong uit m'n bek lullen, schuimbekkende tranentrekkende verhalen oreren en geil naart de klant kijken om m'n target te halen. Als dat allemaal gelukt is proberen de binnendienst aan het werk te krijgen en m'n baas de woeste bouvier van me af zien te houden. Want de bouvier wil geld zien, en als je niet genoeg geld binnen haalt dan gaat de bouvier bijten, of hij verscheurd je en schopt je op straat. Aan het einde van elk jaar wil de bouvier afrekenen, target niet gehaald, zuigt ie je ingewanden eruit. Ja als verkoper ben je een hoer, maar hoeren zijn dames van plezier. Ik heb geen plezier, ik ben een verkoophoer. Een stresskip, wiens veren zijn uitgevallen, die bleek ziet en kokhalst bij de gedachte dit nog 25 jaar te moeten doen. En als het dan allemaal wel een keer mee zit is er nog de snelweg Gestapo. Heb ik eindelijk een een overwininng bij de klant geboekt en dan staan die stijfnekken weer te flitsen. En als ik niet geflitst wordt komt dat alleen maar omdat ik stil sta in m'n stinkdiesel van de zaak. Omdat ik niet door kan rijden, elke dag weer en weer en weer. En dat voor een riant salaris van (nadat de Haagse Mafia hun deel voor auto van de zaak en priverijden en zelfs voor het privebellen op die stinkmobiel heeft opgeeisd) 1850,- euries die eigenlijk nep guldens zijn. Godverrrrrrrrr ik wil in de bijstand, denk ik...

slakkenzout | 04-10-09 | 22:17

Geen idee wat ik hier nou op moet zeggen, maar het lijkt er op, dat veel baantjes minder doen dan de bijstandsnorm. Hoewel in die bijstands-Euro 1600 het maximum aantal toeslagen zit: huursubsidie en heffingskortingen voor een alleenstaande ouder. Vooral die laatste is royaal. Oh ja, de kinderbijslag komt er ook nog bij.
Zodra de kinderen de deur uit zijn, is het alleen maar de bijstand en dan is het niet zo heul veul meer.

pee petersen | 04-10-09 | 22:08

Niet te vergeten huursubsidie, kwijtschelding op gemeentelijke belastingen, gratis bibliotheek, sportclub, lcd tv, sociale huur, etc etc...

Hek van Dam | 04-10-09 | 21:43

Ik kom zelf uit een 1 ouder gezin. Mijn moeder heeft altijd gewerkt en heeft nog steeds een stuk minder te besteden.
Ik leef ook nog, dus zo slecht kan dat nooit zijn.

Mijn moeder heeft overigens bewust voor haar baan gekozen. Ondanks de onderbetaling doet ze dit al vele jaren met plezier.

eigen-mening | 04-10-09 | 20:59

Zo heel veel vind ik 1600 euro niet als je voor 3 kids moet zorgen.
Enne, moet je die kinderen dan de dupe laten worden van het feit dat hun ouders niet werken? Ik ben blij dat ik toen fatsoenlijk eten had, daardoor heb ik kunnen studeren en nu een goed betaalde baan. Da's nou juist waar ik zo trots op ben aan dit land, en ik gun ieder ander hetzelfde recht!

Mollycat | 04-10-09 | 20:13

@Jan Boule | 04-10-09 | 17:11
De samenleving accepteerd het steed minder. Balkenende heeft daar echter totaal geen boodschap aan.
Dus daar zijn we lekker mee.

eigen-mening | 04-10-09 | 19:06

Is er al eens uitgezocht hoeveel % van die bijstandsuitkeringen naar onze lieve medelanders gaan?
Of dat percentage wel helemaal gelijk is met het aandeel wat ze uitmaken op onze bevolking?
En nee een in Nederland geboren Marokkaan is en blijft een Marokkaan, we moeten wel eerlijk blijven.

TiSNiX | 04-10-09 | 19:03

*kijkt naar buiten en verwacht volksopstand*

zoals iemand hierboven zei, soms lijken we hier wel een roepende in de woestijn

hmm das dus ongeveer een modaal inkomen netto, en dat met helemaal niks doen. En dan zijn er behalve bijstand, zorgtoeslag, huursubsidie, kinderbijslag, kindgebonden budget ook nog tal van andere waanzin waar ze een beroep op kan doen. Een nieuwe flatscreen tv bijvoorbeeld.

Wanneer worden de socialisten nou eens afgezet in dit land.

het allerergste is dat ze nog hardleers is ook, kinder leeftijden: 14, 16 en 1!

ik krijg op eens een idee, de pil wordt vergoed door de staat en afschaffen van kinderbijslag en "kindgebonden budget".

bah

Ir. Wilhelmus | 04-10-09 | 18:34

word tijd dat al die toeslagen , kinderbijslag enz. worden afgeschaft

arjan1180 | 04-10-09 | 17:57

niet helemaal in de context maar alleen al dit jaar zijn er tot nu toe 15.000 importbruidjes uit oa. Turkije en Marokko naar ons land gekomen. Ook deze vrouwen zullen per direct zwanger worden en een beroep doen op kinderbijslag e.a. Zelfs van der Laan vindt het nu te gortig worden ( Telegraaf gisteren) maar vergeleken met deze groep nieuwe moeders is de situatie zoals beschreven in de topic peanuts. Het is onvoorstelbaar dat wij als samenleving dit alles tolereren.

Jan Boule | 04-10-09 | 17:11

Het stukje hierboven klopt. Ik heb het artikel (compleet met foto's van uiterst blije moeders) ook gelezen.

Ik wil er geen oordeel over vellen. Maar mijn moeder (89) krijgt, omdat ze een heel klein pensioentje (waar ze ook nog heel veel extra inkomstenbelasting over betaald) boven op haar AOW heeft, nèt geen huursubsidie meer. Huur: 504 euro per maand.

grote haas | 04-10-09 | 16:55

I feel a change coming on. Ik vermoed dat de PVV hoge ogen gaat gooien, het is niet mijn partij maar bij zo'n bericht lijkt elke verandering acceptabel.

hypocratie | 04-10-09 | 16:21

Ik vang er 830 in de WAO en ben al heel erg blij dat ik dat krijg.

Nifelheim | 04-10-09 | 15:25

1200 euro en nog wat..... ze krijgen huursusidie... zo`n 250 euro.... dan zit je al aan de 1500 euro.... geen gemeentelijke belasting en hoogheemraad schap.... zo`n 400 in het jaar.... tel dat bij de 1500 ... zit je op de 1530.... en bijzondere bijstand die ze krijgen per jaar.... hebben ze het beter als een agent... die 1400 tot 1600 euro verdiend,,,daar gaat niemand voor werken

donetta | 04-10-09 | 14:32

och als ze drie hardwerkende/studerende jongvolwassenden afleverd dan is haar gesubsidieerde bestaan geen verlies geweest maar misschien gewoon de tering naar de nering zetten. in dat geval RESPECT !
indien moeders stoned op de bank zit en justitie/hulpverlening kind aan huis is :JAMMER!

lidlbier | 04-10-09 | 13:24

ADO-Le-Cent | 04-10-09 | 13:04
Halloooo, het betreft hier 3 kinderen! Volgens de tabel kom ik dan op € 250 per maand. Klopt dus wel bijna.

JanRap | 04-10-09 | 13:21

Ach zeur niet Pritt.

Hölzenbein | 04-10-09 | 13:09

Camiel Zeurlinks | 04-10-09 | 12:53
"...12 jaar feest..."
nee, klopt niet helemaal, de ontheffing is maximaal 6 jaar.
Stemt ook overeen met het verhaal: 10 jaar eenoudergezin en in de bijstand met een onderbreking van 4 jaar. 10 - 4 = 6.
Maar mevrouw moet eens goed verder lezen, want je kunt dus ook bijzondere bijstand krijgen voor onvoorziene uitgaven (wasmachine, bril, kunstgebit) en ook nog een langdurigheidsuitkering (jawel!) en ook een bijzondere bijstand voor gezinnen met kinderen voor deelname aan maatschappelijke activiteiten en ontwikkeling. Daar kan ze die cello van betalen voor het muzikale kind.
Maar hoe dan ook, als ze 43, 49, 55 en 61 jaar oud is moet ze nog een kind zien te fokken, dan kan ze de bijstand tot haar 67ste uitzitten.
Over doorwerken gesproken...

JanRap | 04-10-09 | 13:05

Het artikel in de Volkskrant bevat een fout.
De berekende kinderbijslag per kwartaal is bij het maandinkomen opgeteld.
Maar dan nog.
Zie;
"Moeder met kind kan beter thuisblijven in de bijstand dan werken"
.
denhaagtekijk.blog-city.com/bijstand_e...
.

ADO-Le-Cent | 04-10-09 | 13:04

De kindertoeslag is pas in 2007 ingevoerd,en de zorgtoeslag in 2006,de zorgtoeslag is een compensatie omdat je nu zoveel kwijt bent aan premie,100 euri zeker per maand plus eigen risico per persoon boven 18,de lage inkomens zijn er niet op achteruit gegaan vergeleken met pakweg 5 jaar terug,maar verdien je wat meer ben je er netto op achteruitgegaan omdat alles duurder is geworden,zoals zorgpremie(geldt niet voor de vroeger particulier verzekerden) en energiebelasting ,de modale inkomens zijn dus de pisang.

angelique6763 | 04-10-09 | 13:03

Laatste kind is ongetwijfeld uit economische motieven geboren. oudeste twee vliegen binnen paar jaar de kinderbijslag uit, verder zal er meer reden tot werken komen. Kortom one night stand er tegen aan en het is weer 12 jaar feest.

Wat mij betreft, in ieder geval werken zodra kids op school zitten. Mocht er geen werk zijn, ga dan maar in een verzorgingshuis koffie schenken, voor je uitkering. Voor wat hooort wat, die mensen in zo'n tehuis hebben meestal zich het hele leven het leplazerus gewerkt.

Camiel Zeurlinks | 04-10-09 | 12:53

Deze mevrouw is al 10 jaar alleenstaande ouder en heeft 3 kinderen van 1,14 en 16 jaar. Dat kind van 1 jaar is dus buitenechtelijk. Zó doe je dat dus, met een kind van 1 jaar word je dus nog niet aan het werk getrapt. Handig hee, als je op het punt staat om uit de bijstand gegooid te worden, fok er dan een kind bij.
Un-fucking-believable.

JanRap | 04-10-09 | 12:44

Als je je voort wilt planten is een kostwinner vereist. Zo werkt de wereld al een tijdje (sinds we holbewoners waren zo ongeveer) en met die natuurwet moet je niet op grote schaal gaan lopen fukken. Dat doen wij in sosialisties nederland wel. Als wij de weggelopen of achtergelaten ouder niet financieel medeverantwoordelijk stellen en toch de éénouder-met-kids een gratis leven geven, kun je wachten op serious shit.

We kunnen gewoon niet volhouden het immer slinkende productieve deel van nederland te dwingen op te draaien voor het immer groeiende deel improductieven. Dat productieve deel verdwijnt dan geheid en dat is wat je ook ziet gebeuren, nu nog sneller omdat het economisch tegen zit.

Eénouderbijstandsgezinnen hebben het zwaar, geen twijfel aan. Maar als het niet loont om te werken, waar komen we dan uiteindelijk uit?

Van8er_t_behang | 04-10-09 | 12:24

@lala, biomassa en nog wat oenen
Lees goddomme dat volkskrantartikel eens waarnaar verwezen wordt voordat je gaat spugen. Het verhaal is correct en goed onderbouwd. Ik word kotsmisselijk van geblaat van mensen die de werkelijkheid ontkennen of onterecht zielig gaan lopen doen.

Van8er_t_behang | 04-10-09 | 12:24

Zag in dat artikel staan 50 euro kleding per maand. Nou was ik gisteren toevallig in Bijenkorf, broek en trui samen 268 euro. Dus je moet het artikeltje wel even goed beschouwen, het is helemaal geen vetpot. En tegen de rest van de huilebalken hier zou ik willen zeggen zoek zelf dan een beter betalende baan, ik neem toch minstens 2 tot 3 netto dat bedrag per maand mee naar huis en doe dan ook geen huillie.

60CX | 04-10-09 | 12:10

Merlot | 03-10-09 | 13:39
LOL. Gelukkig maar, zou me toch bezwaard voelen om van jouw geld m'n huis te stofzuigen.

Jean | 04-10-09 | 12:02

hee als je werkt en niet tonnen (maar wel flink meer dan deze dame) verdient heb je ook recht op huursubsidie en kinderbijslag hoor.

wat een onzinstatement, 1600 euro is fucking weinig om jezelf en 3 kinderen mee te onderhouden. dat deze mevrouwen het daarmee kunnen rooien is juist fantastisch.

de salonsocialist | 04-10-09 | 11:46

Korten die gasten. Ik ken academisch geschoolde mensen die maar 200 euro meer verdienen!

johnny6619 | 04-10-09 | 11:36

kortom: omlaag ermee, werken voor je geld.

SaNDR | 04-10-09 | 11:35

Zou ik ook zeggen, dat je ex geen alimentatie betaalt. Met alimentatie erbij komen deze parasieten boven de 2000 euri netto. Hoog tijd dat de grens dichtgaat voor low budget Polen. Verder weer de werkvoorziening invoeren.

Remington.223 | 04-10-09 | 10:54

Makkelijk oordelen over een situatie die je niet kent.
Dat soort reactie's staat het hier vol mee.
Misschien eens research gaan doen of dit verhaal klopt?
Tuurlijk zijn er misbruikers van uitkeringen,dubbel trekkers,zwart werkers en mensen die niet willen werken.
Maar iedereen word hier over een kam geschoren na aanleiding van een verhaal dat niet klopt.
Bel morgen allemaal even jullie eigen gemeente en vraag naar de waarheid hoe hoog een uitkering werkelijk ligt.
Verder weleens gedacht aan mensen met ernstig chronische zieke kinderen?
Of die zelf chronische ziek zijn?
Of die heel hard op zoek zijn naar werk?
Of bijvoorbeeld door psychische problemen echt niet kunnen werken?
Dat er wel degelijk mensen zijn die zich schamen een beroep te moeten doen op een uitkering?
Welnee het zijn allemaal tokkie's die enkel willen profiteren en die maar mooi 1700 euro vangen. (wat niet op de waarheid berust)

lala2157 | 04-10-09 | 10:52

Wat een onzin 1300 max met vrouw en kinderen meer is het echt niet.
Daarmee kan je net aan rondkomen dus die nieuwe kleren voor het helegezin kan je wel vergeten.

Braakbal | 04-10-09 | 10:34

@lala2157

Wellicht kunt u overwegen uw internet-abonnement op te zeggen. Dat levert toch al gauw zo'n 29 euri in de maand op. Dat is zo'n 7 euri per week, u gaat er 10% op vooruit! Ik zeg biefstuk!

Daarnaast kunt u dan de tijd die u nu doorbrengt met mij te vertellen hoeveel van mijn belastingcenten u wekelijks overhoudt nuttiger besteden.

www.werk.nl/portal/page/portal/werk_n...

Bollux | 04-10-09 | 10:28

Liever hen gelukkig in de bijstand dan dat ze mijn autoradio jatten omdat ze geld nodig hebben. Enne menig hoge heer krijgt exorbitant veel geld, en die doen ook niets. En kom dan niet aan met verantwoordelijkheid en zo want daar trekken ze zich geen h0l van aan. Dus. Wael vind ik dat ze voor wat ze krijgen iets mogen gaan doen. Vuil rapen, of boodschappen voor hen die dat nodig hebben doen (om maar wat te noemen). Prettige zondag verder.

Leiphuizen | 04-10-09 | 10:22

Ik vind al die toeslagen inderdaad onredelijk. Al mijn buren betalen voor een identieke woning véél minder dan ik die geen huurtoeslag krijg en de volle mep moet betalen. Met het gevolg dat als ik mijn baan verlies, ik uit mijn woning wordt gegooid, wat hen beslist niet zal overkomen. Dit maakt dat ik in feite hetzelfde heb als zij, terwijl ik me de lamlazarus werk, maar met veel minder zekerheid. Inactieven worden beloond, harde werkers worden genaaid.

peeppeep | 04-10-09 | 09:58

wat dacht je van een beetje Islamiet in Slotergaza met twee vrouwen en een rits kinderen ? Zon' gezin beurt algauw €8.000 (acht duizend) per maand aan 3 bijstandsuitkeringen, kinderbijslag en huursubsidie en wat nog meer. Zie verder de vele zeer dikke bakken die daar rondrijden.

Is wel onze schuld, wij hebben tenslotte aan de slavernij gedaan en in Marokko en Turkije grondstoffen geroofd en nu komen die mensen hun spullen terughalen, aldus de linkse logica die dit verschijnsel goed moet keuren.

wlodek | 04-10-09 | 09:38

heb geen bijstand, krijg wel net als mijn vrouw een wa-jong uitkering, met toelagen voor kids en ziektekosten zitten we dan op zon 1900 euri p maand met 2 kids ( verder krijgen wij geen subsidie of toelagen). Als je dan alles betaald hebt aan vaste lasten is het echt geen vet-pot..
Nee wij krijgen geen kortingen etc want we zijn geen bijstand...:S
Nee alsof ik voor dit leven gekozen heb.. geef me aub een kans en ik ben gisteren aan het werk om mijn stukje voor de maatschappij te doen en ook iets bij te dragen

VampLord_Leviathan | 04-10-09 | 09:29

Hier zo'n uitvretende op andermans zak terende tokkie Mama.
Aller eerst wil ik even melden dat het idd geweldig is zo'n uitkering,kan het iedereen aanraden! Vraag me alleen hardop af in welke gemeente deze vrouwen wonen dat ze 1700 euro hebben. Hier is er na vaste lasten 70 euro per week over om ALLES van te doen. En das genieten hoor!

lala2157 | 04-10-09 | 09:16

Precies de reden waarom deze mensen niet willen gaan werken; want als je gaat werken dan ga je er op achteruit.
Dus is het veel beter in de bijstand te blijven zitten en andere voor je te laten werken .
.
En dat is de mentaliteit die door de linkse kerk is "gekweekt" .
.
Het afschuiven van de eigen verantwoordelijkheid naar de maatschappij ( de ander)

kuifje. | 04-10-09 | 08:58

Het gaat er niet zo zeer om dat deze mevrouwen netto net zo veel overhouden met niets doen als dat iemand die zich uit de naad werkt. Het gaat er om dat het brutodeel van het salaris, waarmee deze bijstand betaald wordt, uit de zak van de ondernemers wort geklopt. Of kleine zelfstandigen die niet eens een flatscreen kunnen betalen of niet eens tijd hebben om tv te kijken.

Offshore tax evasion constructies worden nog eens heel populair bij het mkb.

Nederland is inmiddels een sanatorium van lamlendingen geworden. Hier wordt het nietsdoen beloond, gesubsidieerd en gesponsord terwijl hard werken en werk geven wordt afgestraft, gefrustreerd en ontmoedigd.

R. Pankaurowasmetomo | 04-10-09 | 05:50

Dat noemen ze "solidariteit" toch? Ik vind het zelfs weinig wat ze krijgen, voortaan moet iedereen die werkt meteen 90% van zijn salaris inleveren, moet ie maar niet zo asociaal zijn om te werken.

K.Ontgat | 04-10-09 | 05:01

Misschien moet Pritt Stift zijn huiswerk nog een keertje overdoen, voordat hij hier zijn valse en stigmatiserende leugens op dit forum kwakt!
Mocht Pritt Stift desondanks zijn persoonlijke "kwakkie" moeilijk kwijt kunnen, dan raad ik hem aan om eens bij de eerste de beste bijstandsmoeder op bezoek te gaan; er zijn inmiddels voldoende bijstandsmoeders, die helaas (!) uit opperste nood naar het middel van prostitutie grijpen om zodoende hun hoofd boven water te houden..
Misschien voor Pritt Stift een mooie combinatie om zichzelf van zijn vooroordelen te ontdoen én zijn dwarszittende "kwakkie" te lozen op en andere manier dan hier op dit *kuch* forum..
Pritt, ik hoop dat er ooit een moment aanbreekt waarbij je zelf op die "bijstand" bent aangewezen.. Ik wens je van harte toe dat je vanaf dat moment door anderen op dezelfde manier gestigmatiseerd wordt..!!
Eigenlijk ben je gewoon een kleinzielige L... oh nee, dan kom ik op hetzelfde niveau als Pritt, dus laat maar.. Gelukkig zijn een hoop mensen een stuk slimmer dan Pritt.

Biomassa | 04-10-09 | 03:34

Dit verhaal klopt echt voor geen ene meter!! Ik ken zelf een alleenstaande moeder in de bijstand en ik kan iedereen melden dat je het dan met een bijstandsuitkering echt niet meer trekt!
Ik moet zelf regelmatig bijspringen, omdat alleen al die 120 euro premie ziektekosten voor veel bijstandsmoeders niet meer op te brengen is! Ik ben hier dus degene die dankzij het feit dat ik het wel nog redelijk goed heb, bij moet springen voor alles wat de overheid inmiddels niet meer wenst te doen, terwijl ik daar wel mijn belastingen voor afdraag! Ik vind het een schande, Nederland laat armoede doelbewust toe en stuurt mensen voor hun eten naar de voedselbank!
En geloof me, ik ben niet makkelijk om de tuin te leiden en uiterst kritisch! Maar voor veel alleenstaanden in de bijstand is het simpelweg niet meer te doen! Helemaal niet als je weinig werkervaring en/of opleiding hebt.. Dan wil men best (graag zelfs) werken, maar er zit simpelweg geen werkgever op je te wachten!

Biomassa | 04-10-09 | 03:13

@boeglul o1:13

Het allesbeslissende kenmerk van de PVV stemmert is dat hij nooit iets leest en
vooral niks wil weten.

mark twain | 04-10-09 | 02:17

Dat krijg je nou als je jarenlang Jan Marijnissen, Wouter Bos, Wallage, Hamer, Kant etc. gelooft
Jij werkt en betaald belasting, zij zitten op hun luie ....
Zij krijgen alle toeslagen en subsidies, jij krijgt niets
Binnenkort wordt de kinderbijslag ook inkomensafhankelijk, het nivelleren houdt niet op
Het erge is dat dit gezin niet alleen 1700 euro beurt maar ook niets bijdraagt aan de werkelijk kosten van hun ziektekosten verzekering, toch gauw 300 euro/maand die een werkende zelf moet ophoesten

En denk niet dat er nog rijken zijn die de crisis kunnen betalen, dat zijn er veel te weinig, Jan Modaal die werkt gaat de crisis betalen en deze "steun"trekkers ontspringen de dans

GoPhillies | 04-10-09 | 02:09

Ik heb het ook gelezen, de basis bijstand is niet eens zo hoog maar deze moeders weten elk subsidie potje te vinden om hun inkomsten op te krikken. En elk bijstandsvoordeel uit te buiten om de kosten te drukken.

Kaboutermans | 04-10-09 | 01:30

ROFL! Bluto Blutarsky | 03-10-09 | 12:36

Jolly Jumper | 04-10-09 | 01:23

Wat maf... ik ben eens gaan rekenen en omdat ik mn stufi er op de uni doorgejast heb zonder een papiertje te halen, werk ik nu 20 uur p/w naast mn full time hbo cursus.
Daardoor kan ik met wat hulp van paps aardig rondkomen van de +- 850 euro per maand salaris.

Als ik nu stop met werk en school, op mn reet ga zitten en bij het cwi aanklop, gaat de overheid mij nieuwe stufi geven omdat ik een opleiding moet hebben?? of snap ik het niet?

Leuke anekdote trouwens: ik ben als een naar het cwi gegaan omdat ik dacht dat ze je hielpen een baan te krijgen. Die kerel was al bezig een uitkering voor me aan te vragen voor ik op mn stoel zat. Keek me raar aan toen ik zei dat ik eigenlijk een baan wilde hebben.... op mn weg naar buiten met een lijstje uitzendbureau's loop ik langs 2 jonge meiden en hoor ze zeggen dat ze nu vmbo af hebben, dus zich gaan aanmelden voor een uitkering... :/

Het lijkt me toch niet zo moeilijk, tenzij er iets mankeert aan je handjes, beentjes of hoofd, kun je aan het werk. Er is altijd vraag naar Callcenter medewerkers.

nimmer | 04-10-09 | 01:13

Op dit moment hebben 2.8 miljoen mensen een AOW uitkering funkyd. Deze kosten vormen de grootste uitdaging voor de komende jaren. De PVV is de partij van paupers die niets willen weten van beperking van hypotheekrente aftrek, klimaatproblemen, vergrijzing enz. De PVV stemmer is van het type Bottehond en
Petra Faile. www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/...

boeglul | 04-10-09 | 01:13

Sommige mensen weten het systeem te bespelen, anderen niet.

P.C.M. Baas1309 | 04-10-09 | 01:06

-weggejorist-

Boris Poepnagel | 04-10-09 | 00:51

Gosat | 04-10-09 | 00:06
Zorg- en huurtoeslag ? Daar heb je al heel snel geen recht meer op als je ietwat meer dan minimumloon verdient. Het enige waar iedereen recht op heeft is de basis kinderbijslag, recht op meer verlies je al heen snel als je werkt.

despecialist | 04-10-09 | 00:43

Die € 1.700 is dan wel incl. heffingskorting, huur- en zorgtoeslag en kinderbijslag. Volgens mij is het best krap, om van € 1.700 met kinderen rond te komen.

chr!!s | 04-10-09 | 00:36

Als hobby nueq ik tienermeisjes die dan meteen zwanger worden, van school af gaan en een uitkering aanvragen. In steden als Lelystad en Almere zijn zelfs hele wijken vol met van die alleenstaande ho*ren. Als ik daar met de leasebak de straat in rij, word je zowat uit elkaar getrokken.
Ik denk dat we allemaal weten wat we aan deze vorm van luiheid die bijstand heet moeten doen. Gewoon effe anders stemmen dan de vorige keer en zorgen dat PvdA, CDA, D66 en VVD een keertje niet mee doen.

funkyd | 04-10-09 | 00:27

Van de 16 en een half miljoen mensen in Nederland hebben ruim 4 miljoen een uitkering... althans als ik de cijfers goed lees. statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...

GS maakt zich druk over drie dames: pure discriminatie en stigmatisering!
*verder gaat met sorteren van de was*

boeglul | 04-10-09 | 00:21

@Jopie2009 | 04-10-09 | 00:11
LOL, dat of een koortsaanval.

blinde kip | 04-10-09 | 00:15

is het account van die Bijstandslutser gekraakt ofzo.... of voelt hij zelf de hete adem in de nek van dit soort tokkies die het misschien voor hem gaan verpesten?

Jopie2009 | 04-10-09 | 00:11

Erg flauw om zomaar alles netto te rekenen. Ook iedereen die 40 per week werkt en minder verdient, heeft ook recht op zorg, huur en kindertoeslag! Dan zit je over die 1700 heen!!!!!

Gosat | 04-10-09 | 00:06

@behringer | 03-10-09 | 23:52
En zoals al vaak opgemerkt vanavond, er zijn ook die voor 270 euro boodschappen doen per maand en daarbij 40 uur of meer werken. Daar gaat het om.

blinde kip | 04-10-09 | 00:02

Best netjes, als je van 270 euro per maand boodschappen kan doen voor jezelf en drie kinderen.
Lees het artikel eerst eens goed door, vóór al dat ge-ver-oordeel, reaguurderts.

behringer | 03-10-09 | 23:52

Tja, het is helemaal niet zo slim van deze dames dat ze zo pontificaal in de krant komen met hun optelsommen. Hele volkstammen zullen in verzet komen tegen deze constructies.

Wat me vooral stoort is de gemakzucht en het afschuiven in de trant van: "Het was niet mijn keuze om te scheiden." De conclusie is dus dat de maatschappij de brokken dan mag opruimen?
Ave, Evocatus

Evocatus | 03-10-09 | 23:45

Weten we het nog?
Jij komt naar Nederland, krijgt een kind en Bos geeft jou een uitkering.........
Zo werkt dat dus.

leefbarbaar | 03-10-09 | 23:40

Het is verdomme de helft meer dan ik in 4x40 uur per maand verdien.

Robbie Rotten | 03-10-09 | 23:32

@Bijstandskoning | 03-10-09 | 22:50

Jij negeert die bijstandvrouwen alleen omdat je toch al weet dat ze je niet zien staan.

azijnseikerT | 03-10-09 | 23:31

Bijstandsnorm is hooguit 1240 Euro, dus 1700 euro is lulkoek. De rest is zwart bijverdiend. Klaar.

Jan Gordelroos | 03-10-09 | 23:25

sterf met je stemmingmakerij

IDSMadDog | 03-10-09 | 23:23

Alleen die witgoedregeling al. Effe een plasma TV van 400 euro cadeau krijgen omdat het een essentiele levensbehoefte is. Toen ik nog student was en ik geen enkele subsidie kreeg (op een lullige 100 euro stufi na) kochten we gewoon een 2e hands TV-tje voor 50 euri, een koelkastje uit de Via Via voor 30 euri.
Het probleem met tokkies is (en dat blijkt wel weer) NIET dat ze niet genoeg krijgen. Het probleem is vaak dat ze :
* Roken
* Drinken
* Lenen
* Gokken
* Gewoon niet met geld kunnen omgaan.

despecialist | 03-10-09 | 23:14

Nu nogmaals de vraag, mag je een frauderende bijstandstrekker melden?
Ik vind van wel.
Ga eens voor de lol op een zondagmiddag op een rommelmarkt controleren, daar zitten vaak honderd b.trekkers te beunen op profi-basis.
Thuiskapsters, schoonheidsspecialistes, schoonmaaksters, bouwvakkers met wao die staan te metselen of het een lieve lust is.
Ik kom het allemaal tegen.
Lontekikker | 03-10-09 | 22:38

Als je een frauderende steuntrekker ziet, meld je dat natuurlijk direct. Die dieven stelen van iedereen. Een dief geef je toch ook gewoon aan. Direct bellen met de gemeente, en NAW doorgeven.

Bijstandskoning | 03-10-09 | 22:51

Tja, ik wil niet lullig doen, maar opvoeden van drie kinderen is niet acht op je luie reed zitten.
wcrol | 03-10-09 | 21:33

Daarom juist. Dat wijf is zo gezond van lijf en leden dat ze drie kinderen in haar eentje kan opvoeden. Sorrie de porrie dan, maar in dat geval moet je werken voor je geld. Je kunt niet zeggen 'oeps ik heb kinderen, ik kan daarom niet werken.' Op die manier kunnen alle vrouwen kappen met werken, en dan zitten we weer in 1920.

Daarnaast krijgen die kinderen zo ook een slecht voorbeeld. Ze zeggen ook in het artikel: werken is stom als je moeder bent, dat doe ik later ook niet. Met kinderen opvoeden alleen bewijs je de maatschappij in dit geval dus geen dienst, omdat ze net zo worden als hun ouders. Losers dus.

Die bijstandsmoeders zijn bovendien geen allochtonen, maar Echte Nederlanders. Die zouden echt beter moeten weten en kunnen. Dat ze hun ogen niet uit de kop schamen.

Naar mijn mening zijn die bijstandsvrouwen zielig en sukkels, omdat ze willens en wetens niet voor zichzelf willen zorgen. Als ik ze zou kennen zou ik ze gewoon keihard negeren op straat. Omdat het nullen zijn die er niet toe doen.

Bijstandskoning | 03-10-09 | 22:50
-weggejorist-
Lontekikker | 03-10-09 | 22:38

Dit beleid kan geen toeval zijn, het is opzet. Immers iemand in de bijstand is afhankelijk geworden van de staat en een afhankelijke van de staat stemt voor de PvdA wat weer gunstig is voor die andere PvdA stemmers de ambtenaren die gemiddeld 9400 euro per jaar meer vangen dan iemand die werknemers is in de particuliere sector.. statline.cbs.nl...

seven | 03-10-09 | 19:13

Met jou is er echt iets goed mis.
Je hebt zeer veel behoefte aan om allerlei leugens te verspreiden om mensen tegen elkaar op te zetten.

baatstra | 03-10-09 | 22:22

Als dit waar is, dan is dat een vieze vuile gore kudtschande!

Popcake | 03-10-09 | 22:19

Lontekikker | 03-10-09 | 22:11

Precies, dat kost weer meer belastinggeld, dus mijn medewerkers willen meer salaris. En dan willen de minima weer compensatie en de ambtenaren ook. Inflatie heet dat.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 22:15
-weggejorist-
Lontekikker | 03-10-09 | 22:11

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 20:12
Bijstands subsidie als je werkt ? Kwijtschelding van belasting ? Witgoed toeslag ? Sport contributie ? Heffingskorting ? Haha. Ze zien je al aankomen. Kom op zeg, je weet zelf ook dat je tig subsidies verliest zodra je aan het werk gaat en als je (iets onder) modaal verdient heb je echt NERGENS meer recht op (op kinderbijslag na).

despecialist | 03-10-09 | 22:10

De Volkskrant geeft altijd een vertekend wereldbeeld met hulpverlenersfantasie.

juriste | 03-10-09 | 22:10
-weggejorist-
Lontekikker | 03-10-09 | 22:09

Het is wel handig dat bijstandsmoeders een tegemoetkoming voor kinderopvang krijgen, dan kunnen ze overdag nog wat liggend bijklussen.

R. Pankaurowasmetomo | 03-10-09 | 22:02

Pffff holllllaaannnnd

dalouiman | 03-10-09 | 21:54

Net als met een eigen huis; eerst de koters verkopen voordat je in aanmerking komt voor bijstand!

KrakerJack | 03-10-09 | 21:40

Mijn oplossing, max uitkering van 1000,-- no matter what. Geld wat over is inzetten voor gezond eten op school voor de kinderen en computergebruik op school en sport enz. En de kinderen bij 2 ouders waarvan 1 wel werk heeft standaard toewijzen (of minimaal 50 procent) aan ouder met werk ivm voorbeeldwerking.

seven | 03-10-09 | 21:38

sorry acht = echt

wcrol | 03-10-09 | 21:34

Tja, ik wil niet lullig doen, maar opvoeden van drie kinderen is niet acht op je luie reed zitten.

wcrol | 03-10-09 | 21:33

Bijstandskoning | 03-10-09 | 21:31
Nou proost dan maar! *plop*

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 21:33

Sorry hoor, maar als ik dit lees rijzen zelfs mijn haren te berge. Die vrouw is gezond van lijf en leden, maar fokt 16 jaar lang kinderen op kosten van de belastingbetaler?! Dat kan en mag dus echt niet.

Ik denk dat dit bericht bij een boel mensen het verkeerde keelgat in zal schieten. En gelukkig voor haar staat ze niet met haar adres in de krant, want anders zou wel eens een ruitje kunnen sneuvelen.

Mensen die zich iedere dag nuttig maken voor hun geld worden geplukt, terwijl het in de bijstand kennelijk goed toeven is voor zulke legkippen.

SCHAN-DA-LIG.

PS Ja dit meen ik.

PPS Dat hadden jullie niet gedacht zeker.

PPPS Ik ben niet gek.

PPPPS Vooruit een beetje dan.

Bijstandskoning | 03-10-09 | 21:31

Voor iedereen op deze Topic...

Wie een gerechtvaardigd belang heeft met een uitkering.... Profiteer er van.... U heeft er waarschijnlijk lang premie voor betaald....
Het gaat er om dat er uitzuigers binnen de landsgrenzen zitten die de regels beter kennen dat de uitvoerders ervan..... en die de interpretatie van die regels dusdanig kennen dat zij een vrijbrief krijgen het volledige NIETS te doen..... met een inkomen...... En de goedwillende sukkel krijgt een bekeuring voor foutparkeren op 2 straten van zijn/haar werk...
DAAR GAAT HET DUS OM!

pinda35 | 03-10-09 | 21:30

Dat wisten we al mijn vrouw waar ik nu mee getrouwd ben en hiervoor in de bijstand zat, zei me al dat ze het financieel beter had als met mijn salaris

ground control | 03-10-09 | 21:25

R. Pankaurowasmetomo

Briljante opmerking..... Mijn weekend kan niet meer stuk....
Maar... Wat gaan we hier aan doen?

pinda35 | 03-10-09 | 21:23

iedereen zou het systeem zoveel mogelijk moeten misbruiken. net zo lang tot het hele zaakje onder gaat. laat de staat maar lekker failliet gaan, een kale kip kun je niet plukken.

Ron_Paul | 03-10-09 | 21:21

Mijn zus Sowhatta is getrouwd met Eddie Wokpannitengo. Deze uitvreter zit al decennia in de bijstand, maar handelt elke maand op de automarkt in Utrecht voor zes ruggen zwart bij elkaar.

R. Pankaurowasmetomo | 03-10-09 | 21:13

Sturen mensen ( Fossielen niet meegerekend ) nog brieven tegenwoordig ??

Skitzo | 03-10-09 | 20:59

Gisteren pleitte ik al voor het herintroduceren voor de juiste term probleemwijken ipv kanswijken. Laten we nu ook de juiste term hanteren en socialisme afschaffen en het kleptomanisme noemen of eventueel asocialisme.

Het_leuke_zuiden | 03-10-09 | 20:59

Een modaal inkomen netto: € 1614,96,-- inclusief vakantietoeslag of € 1495,33 exclusief vakantietoeslag.
Iris de bijstandmoeder vangt 1850,00 per maand. netto. en heeft nog allerlei gratis dingen en vrijstellingen gemeenteheffingen en sportclubs school enz enz kamervragen aub..

seven | 03-10-09 | 20:54

Ik ben voor gratis kinderopvang voor bijstandsmoeders en vervolgens de moeder aan het werk.

Wie stemt tegen en wie stemt voor !

Jippiekajee | 03-10-09 | 20:51

ps en uit je link.. nog wat voorwaarden.. over inkomen en vermogen..(ergo spaarrekening voor studie oid) Als dat inkomen of vermogen van uw kind voldoende was om van te leven, krijgt u geen alleenstaandeouderkorting of aanvullende alleenstaandeouderkorting.

seven | 03-10-09 | 20:51

doe eens niet | 03-10-09 | 20:21
Dat is een heffingskorting op de belastingheffing, dus is al meegenomen in de bruto netto verhalen.

seven | 03-10-09 | 20:48

ze kunnen 345,-- euro sparen!!! Dat hebben ze dus "OVER". En als ze een beetje bezuinigen op boodschappen en kinderen wel 500,-- euro per maand "OVER".
Dat is 6000,-- per jaar, volgens het artikel is ze 36 jaar, dus ze mag nog 31 jaar uitkering genieten (als de aow om hoog gaat). Is dus 36x6000=216000,-- ,met een beetje rente 250000,-- , mooi pensioen, toch?

murciano | 03-10-09 | 20:48

In de bijstand vang je nooit en te nimmer 1700 euro netto. Eerder de helft. Maar er komen wel een boel subsidies bij. Huursubsidie, sportsubsidie, kinderbijslag, computersubsidie, studeersubsidie.

KlunsJohannus | 03-10-09 | 20:45

@Cinq-Marquis:
JE BAZELT. En je cijfers kloppen niet.

CBS zegt: GEMIDDELD besteedbaar inkomen huishouden (netto) = 33,5k/jaar = 2790/maand.

Alleen, GEMIDDELD boeit niet (statistiek en zo). Je wilt MEDIAAN hebben (=50% meer, 50% minder). En dat is... ff zoeken... 27k/jaar = 2250 EURI per maand.

Alex5366 | 03-10-09 | 20:44

Zit ik te zappen, zie ik die Joling bij een K3(?) verkiezing.
Groetjes aan de mensheid.

Zo jammer! | 03-10-09 | 20:31

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 20:19
Als je de moeite neemt om de rest van mijn posts te lezen zie je dat ik het daar ook niet mee eens ben.

doe eens niet | 03-10-09 | 20:25

Hoopt op briefschrijver over mensen met een royale WAO uitkering, je weet wel van die babyboomers / ambtenaren met een relatief hoog salaris die daarna 15 jaar in de WAO zitten en dan doorstromen naar de VUT, zonder ooit gekort te zijn oid. Dan krijg je pas echt protest in dit land, want WAOers daar hebben we er bijna een miljoen van en die vangen, zeker in het geval van een hoger loon toen ze er instroomde (denk ambtenaren / oudere leraren voor hos-wet ) blijvend een hoge uitkering, vaak veel hoger dan modaal.

seven | 03-10-09 | 20:25

lul toch allemaal niet, als jullie in die situatie zouden zitten ozu je het ook pakken. Zelf je lul uit boks lachen als je belasting kan tillen maar als een ander weet wat er aan regelingen is mag het niet ?
Kut Hollanders !
ps : al generaties lang hier !

paardmans | 03-10-09 | 20:24

Bloemkool87 | 03-10-09 | 13:09
Man flapdrol. Al die domme wichten die zich graag zonder condoom laten neuken door gangsternegerts en dan voor de komende 60 jaar de bijstand in gaan. Ze zijn te dom om door te hebben dat het gewoon ronduit asociaal is en dat de rest van Nederland gewoon tot zijn 67e mag gaan werken ipv tot 65 jaar. Iemand moet hun geluk betalen. Ze gaan maar gewoon werken. Mijn pa is ook alleen omdat mijn moeder is overleden en hij kan gewoon 2 kinderen opvoeden en fulltime werken. Dus geen gelul, gewoon doen. Ze zijn lui en dat is heel wat anders dan dat het zo moeilijk is.

omwenteling | 03-10-09 | 20:22

seven | 03-10-09 | 20:04

Kom nergens tegen dat alleenstaande ouderkorting en aanvullende alleenstaande ouderkorting inkomensgebonden is. Tenzij ik wat mis dan zie ik graag waar ik dat kan vinden.
www.belastingdienst.nl/particulier/voo...

doe eens niet | 03-10-09 | 20:21

Merugop | 03-10-09 | 20:14
Inderdaad: inzet en succes wordt bestraft. Luiheid wordt gestimuleerd.

doe eens niet | 03-10-09 | 20:14
Dat is rondpompen van geld. Elke keer dat een euro via de overheid (overhead) gaat, wordt er weer iets afgeroomd. Werkenden betalen belasting en krijgen er iets van terug. Maar ze werken er wel voor. En ze krijgen maar een beetje terug. Is heel wat anders dan je handje ophouden en niets bijdragen aan de maatschappij, behalve nog meer verwende kinderen die niet leren dat je moet werken voor je geld.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 20:19

mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:05
Mijn zus is 21 en heeft een Wajong uitkering en ze wil heel graag een dagje of 1,5 in de week werken, maar dat is gewoon nadelig voor haar uitkering dus dat nodigt echt niet uit om iets te gaan doen. Ze doet 2 dagen per week vrijwilligerswerk. Mijn pa moet best wat bijleggen om haar een leuk bestaan te geven en zo kan ze ook een autootje rijden en dat is wel zo handig als je gehandicapt bent.

Dat artikel is zo tenenkrommend. Smerige paupers die alleen maar willen profiteren. Vast bezwangerd door een neger met een grote lul maar die er wel snel vandoor ging en wij mogen het gelach betalen. Kinderen instrumenten, 2 sporten en dagjes uit. JE MOET GODVERDOEMME OP EEN HOUTJE BIJTEN OF GAAN WERKEN. Het is echt niet te geloven dat er zulke vuile profiteurs zijn en dan die dochter die het later ook zo wil gaan doen. En dan niet 1 kind, maar 3 of 4, want je moet wel fokken als konijnen en wel al 3 kinderen op je 24ste natuurlijk in plaats van rond de 30 zoals de werkende Nederlanders dus het worden er meer en ze zijn net zo achterlijk.

Ik wordt hier zo kwaad van he.

omwenteling | 03-10-09 | 20:18

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 20:12 doe eens niet | 03-10-09 | 20:14
Alleen kinderbijslag. Verder niets. Veel toeslagen vervallen nml allang als je een modaal inkomen hebt.

seven | 03-10-09 | 20:17

seven | 03-10-09 | 20:04

Je vergeet wederom dat de werkende modale ouder ook echt heeft op heffingskorting en zelfs een aanvullende omdat het een werkende alleenstaande ouder betreft.
www.heffingskorting.com/alleen-met-kin...

en de kinderbijslag heeft de werkende alleenstaande ouder ook recht op.

doe eens niet | 03-10-09 | 20:14

Dit is socialisme voor je: wie zorgeloos leeft en zich in de nesten werkt, wordt beter verzorgd dan wie zich de tering werkt. Armoe is een keuze. Leef slecht en je zult het nooit krap hebben. Werk hard en ze zullen van je eisen alleen maar harder te werken. Opdoeken dat hele systeem!

Merugop | 03-10-09 | 20:14

Klopt geen reet van wat hier beweert wordt .
geenstijldweil krijgt langzamerhand een weekend-story-prive gehalte .

kingorgasmo | 03-10-09 | 20:13

@despecialist | 03-10-09 | 19:00
Bizar zoals jij je als demagoog tentoon stelt...

Dus alles op een rijtje dat je kan pakken als je b.v. WEL werkt:
2) Bijzonder bijstands subsidie
3) Heffingskorting
4) Huurtoeslag
5) Zorgtoeslag
6) Kinderbijslag
7) Kindergebonden budget
9) Witgoedregeling
10) Sport contributie
11) gemeentelijke kwijtschelding van belastingen
12) Hypotheek aftrek
13) Woonwerkverkeeraftrek
14) Arbeidskortingaftrek
15) Werkkleding
16) Bijzondere ziektekosten
17) Kilometervergoeding
18) Oudedagsreserve
19) Pensioenvoorziening
20) Stakingskorting
Etc.
Mis ik nog wat ?

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 20:12

dasdaan | 03-10-09 | 20:05
Lees het artikel eerst eens voor je gaat miepen, ze krijgen bovenop die uitkering nog heel veel extra aan potjes en toeslagen.
www.volkskrant.nl/vk-online/VK/2009100... midden onderaan voor staatje
en hier linksonder en blz 2 www.volkskrant.nl/vk-online/VK/2009100... (vooral deze staat is interessant en ze houd meer over dan er staat want ze spaart ook nog 200, voor Investering toekomstig bedrijf dus ze krijgt uiteindelijk 332 pm niet eens op.. zie ook 14:22

seven | 03-10-09 | 20:12

dasdaan | 03-10-09 | 20:05
Goeiesmorgens. Klik even op het linkje in het artikel of zie 1 post boven je.

despecialist | 03-10-09 | 20:06

Brief van de week????? klopt geen flikker van het stukje

Bron:http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=22819

Hoogte bijstandsuitkering voor een alleenstaande met kind (klik voor meer)

Een alleenstaande ouder met een kind jonger dan 18 jaar, die recht heeft op een volledige bijstandsuitkering, krijgt een netto-uitkering van € 861,22 per maand (70% van het minimumloon) en een vakantietoeslag van € 45,33 per maand (bedragen gelden per 1 juli 2009).

Als u uw (woon)kosten niet met iemand anders deelt, krijgt u een toeslag van maximaal € 246,06 per maand (20% van het minimumloon) en daarbij een vakantietoeslag van € 12,95 (bedragen per 1 juli 2009). Het vakantiegeld ontvangt u één maal per jaar, in juni.

Denk dat ik ook maar es een stukkie ga schrijven........

dasdaan | 03-10-09 | 20:05

Monkeyman | 03-10-09 | 19:47
Jouw cijfers en die in het VK kloppen als een bus. Helaas maar waar.

Een modaal inkomen is per maand Bruto € 2660,83 - inclusief vakantietoeslag
Per maand is dat netto: € 1614,96,-- inclusief vakantietoeslag of € 1495,33 exclusief vakantietoeslag.
www.apporte.nl/modaal_inkomen.html

Kasboek Bijstandtrekker Iris
in
Bijstand (incl. vakantiegeld en
woontoeslag) 1.010
Heffingskorting 106
H u u r / z o rg t o e s l a g 350
Kindgebonden budget 125
Kinderbijslag 222
Langdurigheidstoeslag 37
--------
1.850

Dus bijstandstrekkster Iris vangt met alle toeslagen 1850,00 netto ! En heeft dan nog talloze vrijstellingen van heffingen , schoolkosten en gratis clubs enz.. www.denhaagtekijk.blog-city.com/werken... *logisch dat ze na alle uitgaves incl eten en kleding toch nog elke maand 345 over heeft..

Ergo iemand met een modaal inkomen zit uiteindelijk netto echt onder bijstandsniveau.

seven | 03-10-09 | 20:04

@captainobvious | 03-10-09 | 19:57: Ga eens deaud.

Melchior C Balthasar | 03-10-09 | 20:04

Crusher | 03-10-09 | 20:01
Captainobvious trekt geheel terecht de conclusie dat als je minder dan 1700 euro verdient je maar beter thuis kan gaan zitten en je hand ophouden. Zo dom is dat (helaas) niet.

despecialist | 03-10-09 | 20:02

Wat een gezeik zeg dit, terug rekenen naar guldens, heb je de koers van de gulden ook al die jaren nog bijgehouden dan?

Als je in de bijstand zit heb je het niet breed en als je 1700 euro per maand krijgt zul je wel een aantal kinderen hebben te onderhouden.
Dan is 1700 euro niet bepaald veel.

Ik walg van dit soort lui, doe die oogkleppen af en wordt eens wat minder egoistisch en gun een ander een normaal leven.
Je had dus liever zielige kindertjes gezien en een moeder met financiele problemen?

Deaude_Lutser | 03-10-09 | 20:02

* Subsidies zich op stapelen zonder dat dit integraal bekeken wordt

In het voorbeeld van Iris maakt ze nog niet eens gebruik van alle subsidies. Ik vind het TE gek voor woorden dat ze in de bijstand netto boven de 2000 euro uit kan komen.
despecialist | 03-10-09 | 19:47
.
Ja eens: bijstand en toeslagen zou meer maatwerk moeten worden. Ik vind dat met name de kinderbijslag herzien kan worden zodat mensen eens nadenken alvorens te fokken. Bijvoorbeeld een normaal bedrag voor het eerste kind, de helft voor het tweede kind en daarbij stopt het. Ik ken ook een bijstandmoeder die rustig jarenlang haar kinderen thuis opvoedde terwijl haar ouders op de drie kinders pasten en haar autootje betaalde terwijl zij aan de zwier was. En ik maar werken en mijn kind naar de bso brengen (geen ouders meer). Moet er wel bij zeggen dat mijn kennis nu door middel van re-integratie weer fulltime werkt. Dus stimulans helpt wel. Maar ik zie ook hoe kort de weg is voor alleenstaande werkende moeders (die meestal een kleine baan hebben op minimum of modaal) van je baan verliezen naar WW en de bijstand. Moet er niet aan denken dat je dan uit je woning moet (er zijn namelijk geen goedkope woningen en als die er al zouden zijn dan zeker niet ad-hoc) en dat je toeslagen dusdanig gekort worden dat je financieel verzuipt.

doe eens niet | 03-10-09 | 20:01

@ captainobvious | 03-10-09 | 19:57.
Gefeli, je hebt vandaag een prijs gewonnen voor de meest stompzinnige post (en nee, ik verdien niet 1700,- of minder).

Crusher | 03-10-09 | 20:01

Jezus, is een salaris echt zo belachelijk laag?
Dus er zijn mensen die werken voor minder dan 1700 in de maand??
Ben je dan dom.....

captainobvious | 03-10-09 | 19:57

CoJoNes | 03-10-09 | 19:46

Ik ben voor een 'belastingvrije dag'. Één dag per jaar geen belastingen betalen. Om het volk te laten beseffen hoeveel belasting ze eigenlijk wel niet betalen. Dus voor alle diensten en transacties op die dag:

Geen BTW voor consumenten
Geen accijnzen op brandstof, tabak, alcohol
Geen importbelasting
Geen heffingen op nutsvoorzieningen, energie
Geen winstbelasting
Geen dividendbelasting
Geen omzetbelasting
Etc.

Bij voorkeur op Koninginnedag. Om twee redenen:
1) Het Koningshuis betaalt immers geen belastingen.
2) Op die dag mogen Amsterdammers belastingvrij op straat handelen. Onze wet kent een gelijkheidsbeginsel dus geldt dit recht op deze dag voor elke Nederlander.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 19:57

Schande dit. Dat komt omdat SP, GroenLinks en PvdA de partijen van de profiteurs zijn. Politici die zakkenvullen en kiezers die niet werken. En dat mogen wij opbrengen. Ik stel voor dat we allemaal stoppen met werken.

Dit is gewoon parasitair gedrag van die uitkeringstrekkers.

anti020front | 03-10-09 | 19:56

@despecialist | 03-10-09 | 19:36: Dat heet nou de 'armoede'val.

Melchior C Balthasar | 03-10-09 | 19:56

Wel GVD!!!! en ik maar werken!

TiSNiX | 03-10-09 | 19:51

dus als enige verdiener binnen mijn gezin verdien ik ongeveer net zoveel als iemand die niet werkt? Alleen mag ik wel zelf voor alles betalen? ik huur, dus geen hypotheek rente aftrek. ik kan trouwens geen echte cola betalen. en starters loon voor HBO=er ligt rond de 2.500 bruto. En mensen die gratis van alles nog wat krijgen zoals een complete makeover van hun appartement, die gevallen zitten bij mij in de flat. is geen onzin.

Ron_Paul | 03-10-09 | 19:51

seven | 03-10-09 | 19:36
Ik heb een ander plan. Ik heb mijn bijdrage aan de maatschappij meer dan geleverd. Zowel inhoudelijk door prachtige, innovatieve producten en diensten in de markt te zetten, door werkgelegenheid te creëren. Geen ambtenaar of subsidieslaaf die me het goede gevoel daarover kan afnemen. Bovendien heb ik heel veel geld in de staatskas mogen dumpen.

Nog even doorwerken, dan cashen. Het geld waar ik jarenlang keihard voor heb geknokt ga ik dan volledig buiten de Nederlandse staat om veilig parkeren. Met een beetje geld kun je solide constructies opzetten. Het koningshuis is een goed voorbeeld. Ik heb genoeg bijgedragen aan de flauwekul van onze overheid, meer krijgen ze domweg niet.

En misschien dan nog eens de politiek in. Wie weet. Ik zou graag een jaartje carte blanche hebben om te gaan snijden bij de overheaid.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 19:50

@doe eens niet 19:29. Dat bestaat al, men noemt het reïntegratie. Als er iets een geldverslinde machine is.... Gemeenten hebben twee budgetten voor bijstandstrekkers; een inkomensdeel en een werkdeel. Uit dit laatste wordt de reïntegratie gefinancierd. Klauwen met geld wordt er besteed.

knutsel | 03-10-09 | 19:50

Ik heb ook met verbijstering van deze bijlage kennis genomen. Let u ook op de verklarende factoren "raakte per ongeluk zwanger ".... of als excuus "ja, ik heb er niet voor gekozen te scheiden"... holy moses ja, je zou eens voor jezelf verantwoordelijk moeten zijn. Ik zal er aan denken als ik maandag weer aanschuif in de file, terwijl deze dames nog prinsheerlijk in hun bijstandsbedjes liggen, no worries, er zijn er genoeg van mijn soort die dit soort types nog op hun bagagedrager dulden... maar voor hoelang nog.....

Overigens is modaal rond de 30k bruto, dat zal dan idd rond 1.500 netto pm uitkomen, misschien iets meer maar niet veel. Dus met wat zieligheidstoeslagen kom je dan al met al op een modaal inkomen. Wie t nog begrijpt mag t zeggen, of kloppen de Vk Magazine cijfers niet....?

Monkeyman | 03-10-09 | 19:47

doe eens niet | 03-10-09 | 19:40
Het probleem zit 'm er in dat:
* Niet gecontroleerd wordt of de kinderbijslag en het extra budget ook daadwerkelijk naar het kind gaan (in het voorbeeld van Iris doet ze er hele andere dingen mee zoals het opzetten van een onderneming)
* Subsidies zich op stapelen zonder dat dit integraal bekeken wordt

In het voorbeeld van Iris maakt ze nog niet eens gebruik van alle subsidies. Ik vind het TE gek voor woorden dat ze in de bijstand netto boven de 2000 euro uit kan komen.

despecialist | 03-10-09 | 19:47

@seven | 03-10-09 | 19:36
Ben ik vorig jaar al mee begonnen. Ik verdom het nog langer.
Ik betaal hier nog precies en exact alle belasting die ik moet betalen, maak geen gebruik van wat voor regeling dan ook en heb de hele handel weggetrokken uit dit afpersende kudtland. Jammer dat ik de taal zo mooi vind.

De allermooiste en simpelste John Galt actie zou zijn, om een maand lang, op advies van de overheid, allemaal met het OV naar het werk te gaan en de auto te laten staan.

CoJoNes | 03-10-09 | 19:46

Ben blij dat we niet in de bijstand zitten,als die moeders de kinderen 5 hebben zijn ze sollicitatieplichtig,als je werkt zoals mijn man en ik partime baan ben je niet afhankelijk en hoef je je hand niet op te houden.Ken ook 2 bijstandsmoeders waarvan kinderen 18 of ouder zijn,dus alleenstaande uitkering 1 heeft zoon,zoon werkt toen hij nog thuis woonde kreeg moeder 550 euro per maand bijstand en geen huursubsidie,zoon werd meegeteld,nu haar zoon op zichzelf woont krijgt moeder 800 in de maand,nog geen 50 euro over per week voor eten kleding etc,de ander precies hetzelfde,als ouder(s) werken zijn er ook kinderen van hun die bij ons op de bso zitten,4 jaar 8 uur s morgens bso,school,overblijven,en om 17.30 weer opgehaald 5 dagen in de week,is ook niks voor de kinderen,alleenstaande moeders die werken kost weer veel geld aan kinderopvangtoeslag,minimumloon betaald 40 cent per uur per kind eigen bijdrage rest toeslag,opvang kost 5.50 per uur bij ons,met meerdere kinderen tel maar uit.

angelique6763 | 03-10-09 | 19:41

Kortom, als je werken nou niet zo leuk vindt en je het minimumloon verdient kan je beter per direct stoppen.

despecialist | 03-10-09 | 19:36
.
Nee maar dat zeg ik ook he: bijstand geen hangmat en het werken moet meer lonen dan de uitkering. Dat is iets wat aangepakt moet worden.

doe eens niet | 03-10-09 | 19:40

doe eens niet | 03-10-09 | 19:34
werkenden hebben niet recht op al die toeslagen (wel op een paar) en inderdaad, je zal dan ongeveer netto gezien op hetzelfde bedrag uitkomen. Kortom, als je werken nou niet zo leuk vindt en je het minimumloon verdient kan je beter per direct stoppen.

despecialist | 03-10-09 | 19:36

despecialist | 03-10-09 | 19:29

*zucht* jij denkt nog steeds dat die werkende alleenstaande geen recht heeft op toeslagen. Die komt met toeslagen op exact hetzelfde uit. Waar overigens wel wat bij mag ja dat vind ik wel.

doe eens niet | 03-10-09 | 19:34

p.s. daarom roep ik er ook niet echt toe op... liever door te stemmen. Maar ook een combi van VVD (slappe partij) en PVV (veel roepen maar geen plannen) kan hier niets tegen doen. Er zijn domweg teveel politici en ambtenaren afhankelijk van de inkomstenstromen... Ik zie alleen dat voor heel veel mensen de maat vol is. De politiek zou er goed aan doen de boel flink door te bezemen. Als het zo doorgaat knapt uiteindelijk de boel een keer...

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 19:29

seven | 03-10-09 | 19:24

Mijn punt is val je dan over het bijstandsgedeelte of over de toeslagen (waar werkende alleenstaande ouders ook recht op hebben) want dat zijn twee verschillende zaken die nu door bijna alle reaguurders op een hoop gegooid worden. Dat bijstand een vangnet moet zijn en geen hangmat dat staat voorop en mijns inziens moet het beleid erop gericht zijn om mensen zo snel mogelijk uit de bijstand naar passende arbeid te krijgen.

doe eens niet | 03-10-09 | 19:29

doe eens niet | 03-10-09 | 19:21
Verwijzingen naar bovengenoemde subsidies zijn allemaal in deze thread te vinden.

despecialist | 03-10-09 | 19:29

doe eens niet | 03-10-09 | 19:18
Kijk naar het geval van Iris:
www.volkskrant.nl/vk-online/VK/2009100...
Zonder kids verliest ze de kinderbijslag en het budget (370 euro) en haar bijstandsuitkering (incl toeslag) gaat van 1010 naar 900 euro (www.internetwerkt.nl/uitkeringen/bijst...)
Kortom, ze gaat er 480 euro op achteruit zonder kids, houdt ze 1370 NETTO over. Iemand met miniumloon houdt netto ongeveer 1190 euro over: financieel.infonu.nl/geld/11030-minimu...

Een Iris in de bijstand ZONDER KIDS krijgt dus 200 euro netto MEER dan iemand die 40 uur per week werkt zonder kids. En dan heb ik het dus nog niet eens over de situatie MET kinderen.

despecialist | 03-10-09 | 19:28

CoJoNes | 03-10-09 | 19:19
Ik ben werkgever. Ik krijg mijn werknemers wel zo ver dat ze er aan mee willen werken omdat zij dit net zo scheef vinden als ik. Twee praktische problemen:
1) het werkt niet als maar een paar bedrijven dit doen: hoe krijg je alle werkgevers zover, en;
2) oproepen tot het niet betalen van belasting kan je heel veel ellende opleveren, opruiing, staatsondermijning, bla-bla-bla, dus moet het een dusdanig massaal protest zijn dat de overheid niemand meer kan en wil aanpakken.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 19:25

doe eens niet | 03-10-09 | 19:21
Lees de volkskrant (en dat uit mijn mond) het 2e voorbeeld daar komt al aan de 1850 en daar zijn de kortingen op gemeentelijke heffingen niet eens meegeteld, dus in feite al 2k pm.

seven | 03-10-09 | 19:24

@ shaydyami

Dat is dan ruim 1263 euro teveel. Nog doen alsof dat weinig is ook. Je hoeft voor dat geld helemaal niks te doen. Vervelend dat je partner ziek is, maar jij kan toch gewoon werken?

SprechenSieDeutsch? | 03-10-09 | 19:23

despecialist | 03-10-09 | 19:19

Je lult uit je nek, ga je eens goed informeren.

doe eens niet | 03-10-09 | 19:21

CoJoNes 18:12
Nu ligt alles wel op straat toch? (zie ook je mail)

seven | 03-10-09 | 19:21

shaydyami | 03-10-09 | 19:05
Zie het lijstje dat ik net postte:
Dus alles op een rijtje dat je kan pakken als je niet werkt:
1) Bijstandsuitkering
2) Bijzonder bijstands subsidie
3) Heffingskorting
4) Huurtoeslag
5) Zorgtoeslag
6) Kinderbijslag
7) Kindergebonden budget
8) Langdurigheidstoeslag
9) Witgoedregeling
10) Sport contributie
11) gemeentelijke kwijtschelding van belastingen
12) Internet vergoeding

Een beetje je best doen en je komt al snel aan 2000 euro netto. Veel plezier ermee !

despecialist | 03-10-09 | 19:19

@mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 19:12
En hoe zie je dat voor je? Hoe wou jij als werknemer je stoppen met besteling te betalen, als de werkgever gedwongen wordt als onbezoldigd incassobureau op te treden?

Er is wel een mogelijk en die is meer dan valide en legitiem: Een massale wegenbelastingstaking, al was het maar om het kwartje van Cock terug te vorderen. Gewoon een jaar lang. Geen wegenbelasting. Simpel.

CoJoNes | 03-10-09 | 19:19

despecialist | 03-10-09 | 19:10

Zonder kinderen zie ik alleen een basisuitkering rond de 800 euro en een huurtoeslag die dan nog maar 150 ofzo zou bedragen. De rest zijn kindgebonden toeslagen waar werkenden ook recht op hebben. Overigens geven ook niet alle gemeenten kortingen op sport- en muzieklessen. Dus dat is ook niet standaard.

doe eens niet | 03-10-09 | 19:18

despecialist | 03-10-09 | 19:04

Dat is wat iemand krijgt. Tel daar bovenop wat iemand kost:

- Ambtenaren voor het innen van belastingen (belastingdienst)
- Ambtenaren voor het beheren en distribueren van geld (diverse overheidslagen)
- Ambtenaren van de sociale dienst
- Ambtenaren van het CWI
- Subsidies naar woningbouwcorporaties
- Subsidies op openbaar vervoer
- Bureaucratie en regelgeving
- Op alle bestuurlijke lagen diverse raden, adviescommissies, werkgroepen, welzijns-stichtingen, met elk hun eigen subsidie stromen.

Dit noemt men de Zielepietenindustrie.

Ruwweg mag je aannemen dat een bijstandstrekker bruto hierdoor 2 tot 3x zoveel kost als dat hij krijgt.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 19:17

Dit beleid kan geen toeval zijn, het is opzet. Immers iemand in de bijstand is afhankelijk geworden van de staat en een afhankelijke van de staat stemt voor de PvdA wat weer gunstig is voor die andere PvdA stemmers de ambtenaren die gemiddeld 9400 euro per jaar meer vangen dan iemand die werknemers is in de particuliere sector.. statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...

seven | 03-10-09 | 19:13

Mmmm gek! Ik zal niks tegen mijn baas zeggen!

BNormaL | 03-10-09 | 19:12

RepubliekNederland | 03-10-09 | 19:02
Er is geen politieke partij die dit wil stoppen. Ook al staat het in hun programma. Ze zijn veel te bang als asociaal te boek te staan. Terwijl de huidige situatie asociaal is. Ze kunnen niets doen aan het groeiende ambtenarenapparaat dat afhankelijk is van deze zielepietenindustrie, omdat je in Nederland altijd met CDA of PvdA in een regering zit, die deze industrie hebben uitgevonden. En anders moet je het met GL, D66, SP doen... Geen echte democratie dus.

*dream mode aan* De enige manier om dit te stoppen is door te staken. Arbeiders en ambtenaren mogen staken. Laten nu de belastingbetalers eens ditzelfde recht gebruiken en hun bijdrage gaan staken. In een democratie heb je het recht het bestuur te verwerpen als het bestuur niet (meer) democratisch is. Geen enkel middel is doeltreffender dan massaal geen belasting meer betalen, en het is nog een geweldloze revolutie ook. *dream mode uit*

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 19:12

BNormaL | 03-10-09 | 19:09 Dat is bruto, blijft netto ruim 1600 van over. zie seven | 03-10-09 | 16:58

seven | 03-10-09 | 19:10

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 19:03
Iris zou zonder kinderen recht hebben op 1500 euro NETTO (eigenlijk nog meer want ze pakt nog niet alle subsidies die er zijn). Minimum loon voor een WERKENDE zonder kids is 1381 BRUTO. Leg me nu nog eens uit waarom ik appels met peren vergelijk ?

despecialist | 03-10-09 | 19:10

@seven

Startende leraar vangt 2157,- euro! Niks mis mee.

BNormaL | 03-10-09 | 19:09

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 19:03
Eenoudergezinnen met werk!!!! ja dat bestaat zie 19:06

seven | 03-10-09 | 19:08

despecialist | 03-10-09 | 18:56
Nooit gehoord van werkende eenoudergezinnen denk ik. Terwijl ik er talloze ken die gewoon keihard werken in een eenoudergezin en daarnaast dus nog een stel bijstandstrekkers moeten onderhouden. Er zijn in NL 615 753 eenoudergezinnen en toch maar 300k bijstandtrekkers, waarvan een groot deel niet eens eenoudergezin is.

En netto zijn de werkende eenoudergezinnen dus niet veel beter af. Sterker de startende leraar is slechter af qua netto inkomen en het wel moeten betalen van allerlei gemeentelijke heffingen en ook nog sparen voor de koelkast want bijzondere bijstand bestaat niet voor hen. Dit land is ziek.

seven | 03-10-09 | 19:06

despecialist | 03-10-09 | 19:04
Hmm volgens mij krijg je ook nog korting op je internetaansluiting, weet niet of dat uit een apart potje komt ...

despecialist | 03-10-09 | 19:05

Gratis geld!

BNormaL | 03-10-09 | 19:05

hallo mensen

ik zit zelf in de bijstand met mijn gezin en 3 kinder....
wij krijgen 1263 euro per maand dus wie deze onzin gelooft is echt gek.... en ja mijn partner is ziek heeft in de zw gezetten en erna in de ww maar die vonden geen baan i.v.m ziekte moet hij een baan hebben wat hij kan doen ... hij is altijd stgratenmaker geweest en heeft zich kapot gewerkt.... ik ben nu met het uwv hard aan het werk voor een baan wij zitten pas 1 maand in de bijstand en wij krijgen niet meer dan 1263 euro ... dus er moet niet zo dom geluld worden

shaydyami | 03-10-09 | 19:05

Dus alles op een rijtje dat je kan pakken als je niet werkt:

1) Bijstandsuitkering
2) Bijzonder bijstands subsidie
3) Heffingskorting
4) Huurtoeslag
5) Zorgtoeslag
6) Kinderbijslag
7) Kindergebonden budget
8) Langdurigheidstoeslag
9) Witgoedregeling
10) Sport contributie
11) gemeentelijke kwijtschelding van belastingen

Mis ik nog wat ?

despecialist | 03-10-09 | 19:04

@despecialist | 03-10-09 | 18:56
Nee, jij blijft bijstandgerechtigden met kinderen vergelijken met singles zonder kinderen op het min.loon.
Dat zijn dus appels en peren !

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 19:03

Sommige mensen vergeten wel eens dat alleenstaande moeders door vele redenen alleenstaand kunnen worden. Overlijding van partner bijvoorbeeld.

Daar vraagt men dus niet om.

eigen-mening | 03-10-09 | 19:02

Bijstand netto met kinders is 1100 euro zonder kinders zo'n 800, afhankelijk van of er kinderen zijn of niet. De rest is toeslagen waar werkenden die op of nabij die grens zitten ook recht op hebben. Wonen zonder toeslagen is bijna niet meer mogelijk voor aleenstaande minimumloners en bijstandsmoeders vanwege het gebrek aan betaalbare huurwoningen (die zijn allemaal gesloopt en vervangen door duurdere woningen). Een mens moet toch een dat boven het hoofd hebben anders wordt de stap naar werk helemaal niets. Het struikelblok in het verhaal is dus niet de toeslagen maar hoe beweeg je mensen op een duurzame manier richting arbeidsmarkt en het bouwen en behouden van betaalbare sociale huurwoningen waar geen bakken subsidie opmoet. Subsidie die nu rechtstreeks in de zakken van de woningcoöperaties verdwijnt.

doe eens niet | 03-10-09 | 19:02

Op welke partij moet ik stemmen om dit te laten stoppen?

RepubliekNederland | 03-10-09 | 19:02

seven | 03-10-09 | 18:55
"Gemeentelijke kwijtschelding van belastingen"
"Bijzondere bijstand" voor fysiotherapie
"witgoedregeling" voor een nieuwe TV of koelkast"
"sport contributie"

Volgens mij kan je minimaal op 2200 euro/maand netto uitkomen als je 't een beetje handig aanpakt ?

despecialist | 03-10-09 | 19:01

@gokiburi | 03-10-09 | 12:34

Even voor de duidelijkheid! Een gulden is inderdaad zo 1999 maar ook nog 2000 en 2001!

BNormaL | 03-10-09 | 19:00

El Vato loco | 03-10-09 | 18:48: Dat zijn normbedragen. Er kan dus van afgeweken worden. Bovendien heeft de Volkskrant de woontoeslag er bij opgeteld.

Melchior C Balthasar | 03-10-09 | 18:58

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:47
Je blijft maar de single bijstandstrekkers vergelijken met samenwonenden en niet met werkende singles. Je blijft ze maar vergelijken met jouw eigen situatie terwijl je het zou moeten vergelijken met de situaties van single werkenden. En dan beticht je anderen in deze thread appels met peren te vergelijken :) Goed, ik heb gezien dat je niet vatbaar bent voor rede, laten we maar over dit punt ophouden.

despecialist | 03-10-09 | 18:56

@seven | 03-10-09 | 18:49
Zelfstandig...

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:56

@seven | 03-10-09 | 18:49
Privaat !

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:56

"Ook dankzij heffingskortingen en belastingtoeslagen lukt het Gerber het hoofd financieel boven water te houden. Die leveren haar per maand meer dan 400 euro op. Ook weet ze de gemeentelijke potjes voor minima goed te vinden. ‘Ik krijg kwijtschelding van gemeentelijke- en waterschapsbelastingen en een paar jaar geleden kreeg ik bijzondere bijstand voor het betalen van fysiotherapie. Ik kan ook bijzondere bijstand aanvragen als mijn koelkast of wasmachine het begeeft.’ Gerber gaat met haar kinderen gratis naar musea, theatervoorstellingen, de stadsspeeltuin, de bioscoop en het zwembad. Ze krijgt per maand een bijdrage van 30 euro voor sportcontributie. ‘Ik vind het fijn dat mijn kinderen een leven kunnen leiden als ieder ander. Ze hebben weinig te klagen.’

seven | 03-10-09 | 18:55

@despecialist | 03-10-09 | 18:37
Nee het tegenovergestelde ! Alleenstaanden betalen altijd al onevenredig veel aan huur, belasting en hebben onevenredig weinig aftrek of subsidie, dat heb ik zelf ook jaren gehad.

@LeonLibertijn | 03-10-09 | 18:38
Dumpen als vriendin kan ook hoor. Het woord "dumpen" is niet expliciet gereserveerd voor iemand waar je een sexuele relatie mee hebt...

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:54

Ik vind die langdurigheidstoeslag ook interessant. Een bonus voor als je 5 jaar in de bijstand zit? Felicitaties met taart op het gemeentehuis?

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 18:52

ps dat is Netto dus

seven | 03-10-09 | 18:52

El Vato loco | 03-10-09 | 18:48
Doe es link klikken en lezen! Op de Volks(kuch)krant staat een sommetje.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 18:51

El Vato loco | 03-10-09 | 18:48
Kasboek Iris Wildeboer
in
Bijstand (incl. vakantiegeld en
woontoeslag) 1.010
Heffingskorting 106
H u u r / z o rg t o e s l a g 350
Kindgebonden budget 125
Kinderbijslag 222
Langdurigheidstoeslag 37
--------
1.850

seven | 03-10-09 | 18:51

Iris heeft per maand 25 eur overblijf kosten?? Das echte moederliefde om je kinderen over te laten blijven terwijl je thuis zit :)

boehoe1976 | 03-10-09 | 18:50

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:47
Zou je willen delen in welke sector je werkt? Particulier of overheidssector / semioverheid / welzijnssector?

seven | 03-10-09 | 18:49

necrosis | 03-10-09 | 15:52
Kinderbijslag is foktoeslag en mag van mij meteen worden afgeschaft. Dit soort dames laat zich zwanger schoppen en houdt vervolgens hun hand op. Waar is de verwekker? Laat hem meebetalen. En als je zo'n domme gans bent dat je alleen een kind wil opvoeden, betaal het dan zelf. Alle respect voor moeders die de eindjes aan elkaar knopen door er wel voor te werken. En alle respect voor huishoudens waar werk en opvoeding wordt verdeeld.

Maar inderdaad zit er een grefo op het ministerie van voortplanting. Wat op zich wel een grote grap is. Want voorplanting is evolutie = Darwin. Het enige creationisme dat bij voorplanting komt kijken is een goede, of slechte, maar in elk geval successvolle neukpartij. En ik hou er niet van om mee te blijven betalen aan de gevolgen van een anders ketsfeestje.

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 18:49

Wat een kul bericht. Lekker zonder na te denken geplempt op geen stijl. Hier de feiten:
De netto normbedragen voor mensen van 21 tot 65 jaar die een uitkering krijgen op grond van de
Wet werk en bijstand:

Gehuwden of ongehuwd samenwonenden

per maand € 1219,67
vakantie-uitkering € 64,19
totaal € 1283,86

Alleenstaande ouders
per maand € 853,76
vakantie-uitkering € 44,94
totaal € 898,70

Alleenstaanden per maand € 609,83
vakantie-uitkering € 32,10
totaal € 641,93

Maximale toeslag voor mensen van 21 jaar tot 65 jaar:

Alleenstaande ouders en alleenstaanden

per maand € 243,93
vakantie-uitkering € 12,84
totaal € 256,77

El Vato loco | 03-10-09 | 18:48

@eigen mening 18:39. En dan te bedenken dat de kinderopvang meestal ook nog volledig vergoed wordt door de gemeentelijke sociale dienst.

knutsel | 03-10-09 | 18:47

@despecialist | 03-10-09 | 18:32
Werken of niet heeft er niets mee te maken, het gaat om de minimale kosten die je als alleenverdiener hebt (b.v. met kinderen) t.o.v. het gemniddelde NL huishouden.
.
Kijk het is zzzimpel. Een mens heeft in NL b.v., 1.200 euro nodig voor de basisbehoefte en 200 per ega/kind extra. Iemand die dus 5.000 euro nto heeft (neem mijn geval) heeft 1200 + 2 x 200 = 1600 nodig voor een 'basisleven'.
De rest is luxe, reken even mee... 5.000 -/- 1.600 = 3.400 !!!
.
Relatief gezien zitten wij met z'n drieën dus als spekkopers te kijken naar de buren...
.
Die buurvrouw heeft ook een gezin met 3 personen (2 kinderen) op een bijstandsuitkering en heeft dus ook om enigszins rond te komen die 1.600 nodig. Precies wat ze krijgt.
.
Zie je het grote verschil ?

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:47

Was er niet een aantal jaren geleden zo'n grefo die vond dat meisjes kinderen voor een opleiding moesten kiezen. Dit omdat we zo hard vergrijzen?

Dus bovenstaande bijstandsmoeders doen het helemaal goed.

eigen-mening | 03-10-09 | 18:39

@Cinq-Marquis
"Ik zou haar dumpen... wat mot je met een leugenachtige teef ?"
Ha ha, nou, moet je niet boos worden. En ik kan haar niet dumpen, want ze is niet mijn vriendin maar -een- vriendin. Stond er toch duidelijk in.

LeonLibertijn | 03-10-09 | 18:38

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:32
Waar het eigenlijk dus op neer komt: jij merkt (terecht) op dat singles hogere kosten hebben. Alleen nu vindt jij vervolgens dat singles in de bijstand hier WEL voor gecompenseerd moeten worden en single werkenden NIET. Vat ik je betoog zo goed samen ?

despecialist | 03-10-09 | 18:37

Tssss... en dan nog poseren ook. Uitvreters zijn het. Omdat ze het zo leuk vinden om kinderen op te voeden wil nog niet zeggen dat wij daar allemaal maar aan moeten meebetalen. Omlaag met de bijstand en weg met die subsidies!!!

Ali Chemicali | 03-10-09 | 18:37

Mensen(waaronder ik) zitten maar over verdienen te blaten.

Bovenstaande bijstandsmoeders verdienen niets. Ze krijgen het gewoon.
Werkende mensen verdienen een stuk meer en krijgen een stuk minder.

eigen-mening | 03-10-09 | 18:32

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:29
Ok, dus je bent nu zo ver dat je vindt dat een single, ONGEACHT of ze werken of niet, onredig hoge kosten heeft. Goed. Op dat punt trek je ze gelijk. Alleen rest nu nog het punt dat jij een single in de bijstand vergelijkt met een samenwonende en een single die werkt .... Da's een geval apart en het is zijn/haar eigen domme schuld dat hij/zij minder verdient dan de single uit de bijstand ? Zoiets dan ?

despecialist | 03-10-09 | 18:32

@Cinq-Marquis
Die onzin haal ik van een vriendin die bij de Rotterdamse CWI werkt als consulent.
LeonLibertijn | 03-10-09 | 18:2
.
Ik zou haar dumpen... wat mot je met een leugenachtige teef ?

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:32

@Ome Gijs | 03-10-09 | 18:27
We kunnen dus concluderen dat er bij de volkskrant veel grootverdieners werken. ;)

eigen-mening | 03-10-09 | 18:31

@despecialist | 03-10-09 | 18:22
Nee hoor dit meen ik. Het is al eeuwen bekent dat een single, al dan niet in de bijstand onevenredig veel aan kosten heeft.... b.v. huur, energie, transport etc.
Als ik kook voor mij en mijn verloofde en zoon en deel dat door drie dan is het een schijntje. Als je kookt voor 1 persoon ben je 60 tot 70% van dat zelfde bedrag ook kwijt.
Als het licht hier brand in de huiskamer, kan ik dat delen door 3, niet door 1 !
De autorit is met 3 personen slechts 15% duurder dan met 1 persoon.
etc.
.
Vergelijk nu eens de juiste grootheden met elkaar...

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:29

€1600 netto maar vergeet niet dat als je witgoed of tv stuk gaat, je die bij de gemeente kan declareren en je voor sportclubs bijna niks hoeft te betalen.

Het is dus nòg erger dan in dit verhaal verteld wordt. En dan durft de Volkskrant als subkop er nog boven te zetten: "Met weinig tevreden". Hoe halen ze het in hun zotte koppen. Werkelijk ongelovelijk.

Ome Gijs | 03-10-09 | 18:27

@Cinq-Marquis
Die onzin haal ik van een vriendin die bij de Rotterdamse CWI werkt als consulent.

LeonLibertijn | 03-10-09 | 18:26

despecialist | 03-10-09 | 18:22
trouwens = trouwen

despecialist | 03-10-09 | 18:23

Werkelozen in Rotterdam krijgen hun eigen 'wehkamp' gids mogen ze elk jaar iets leuks uitkiezen.
LeonLibertijn | 03-10-09 | 18:17.
Waar haal je dergelijke onzin toch vandaan ? Je bent mentaal verdwaald !

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:23

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:20
Ok. En wat zeg je dan tegen singles die gewoon een baan hebben maar minder verdienen dan deze bijstandstrekkers ? Ga trouwens ofzo ? Ben je nou serieus of zit je nu schuddenbuikend van het lachen achter je PC ?

despecialist | 03-10-09 | 18:22

baatstra | 03-10-09 | 18:16
"bijzondere bijstand" ? Daar heeft niemand (en ik het al helemaal niet) over. Het gaat om de zgn 'witgoedregeling'. Een voorbeeld: www.noordenkwartier.nl/nl/pagina/92/Wi...

despecialist | 03-10-09 | 18:20

@despecialist | 03-10-09 | 18:08
"Dus nogmaals, jij vindt dat je single moeders niet met andere single (werkenden) moet vergelijken ? Want die singles zijn dan geen huishoudens ofzo ?"
.
Klopt je moet altijd naar huishoudens kijken, niet naar pp nto inkomens. Een werkende met 2 jonge kinderen op min.loon zonder toeslagen bestaat nl niet.
Kijk naar reële situaties, niet naar opgefokte cijfers die het leuk doen om je onderbuikgevoelens weer te geven.
.
Kijk dan kan ik ook roepen dat het een schande is dat het plebs tegenwoordig al snel 1.500,= tot 2.000,= nto binnen sleept en nog een grote bek heeft ook, stemrecht en fokrecht .... een affront ! Het is wat mij betreft de reden voor de hufterigheid in de zzzamenleving.
.
Maar goed mijn mening daarover staat los van het feit dat ik kan rekenen.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:20

@the nipster | 03-10-09 | 18:13

Dat betekend dus emigreren of zwart geld succesvol witwassen.

In Nederland houd het daar al snel mee op. Of je nou wel of niet in het bezit bent van een goed stel hersenen.

eigen-mening | 03-10-09 | 18:19

@baastra
Leugens?
www.zibb.nl/10238813/Nieuws/Nieuwsover...

Gratis Televisie. Kadootje van de SP, opdat de werkelozen de volgende verkiezingen weer op hun partij gaan stemmen. Groningen is niet de enige gemeente die dat soort kadootjes uitdeelt. Werkelozen in Rotterdam krijgen hun eigen 'wehkamp' gids mogen ze elk jaar iets leuks uitkiezen.

LeonLibertijn | 03-10-09 | 18:17

Misschien moet ik volgende keer maar de [sarcasme] tabs gebruiken.

Schlagreaumtaerdt | 03-10-09 | 18:17

Ik ga ook de bijstand in, moet ik wel even regelen dat ik moeder kan worden.
Maar daar is ongetwijfeld ook wel subsidie voor aan te vragen.

Zo jammer! | 03-10-09 | 18:17

despecialist | 03-10-09 | 18:06

Bijzondere bijstand

Voor wie?
Voor wie is bijzondere bijstand?

Bijzondere bijstand is voor mensen met een laag inkomen en met weinig of geen eigen vermogen. Dus niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Bijzondere bijstand is ook voor iedereen met een inkomen op of rond het bijstandsniveau, zoals een minimumloon of een AOW-pensioen.

U kunt bijzondere bijstand krijgen als u noodzakelijke, extra uitgaven hebt die het gevolg zijn van bijzondere omstandigheden. Het moet duidelijk zijn dat u voor deze kosten geen andere vergoeding kunt krijgen, zoals een vergoeding door de zorgverzekering of de WMO.

U kunt hierbij denken aan:

* bijzondere extra kosten als gevolg van een ziekte of handicap, die niet worden vergoed via de WMO, (aanvullende) ziektekostenverzekering of AWBZ. Bijvoorbeeld extra waskosten of verwarmingskosten of de kosten van vervoer. Veel gemeenten geven hiervoor overigens een standaardbedrag per jaar. Dit is de zogenoemde categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken en gehandicapten;
* een uitzonderlijk hoge ziektekosten- of arbeidsongeschiktheidspremie;
* kosten voor scholing of een studie die u als onderdeel van een re-integratietraject volgt;
* de bijdrage aan het schoolfonds van de school waarop uw kind zit, of de kosten voor schoolzwemmen;
* eigen bijdragen voor bijvoorbeeld noodzakelijke kinderopvang, medische hulpmiddelen of rechtshulp.

Voor grote aankopen die voor iedereen noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine, kunt u over het algemeen geen bijzondere bijstand krijgen. U moet deze spullen van uw eigen (spaar)geld betalen. Het is soms wel mogelijk hiervoor leenbijstand te krijgen. Dit kan dan bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine omdat uw oude het van ouderdom heeft begeven, of voor de inrichting van een babykamer. Die lening moet u altijd terugbetalen.

baatstra | 03-10-09 | 18:16

Dat was porfardoemme een rete eigenwijs stukkie.

the nipster | 03-10-09 | 18:14

CoJoNes | 03-10-09 | 18:12
Jup, ik las Seven's comments betreffende A.O. ook lang voor de hetze. Hulde.

despecialist | 03-10-09 | 18:13

1700 euri brobbelt the Nipster er hier aan de costa al sinds jaar en dag door in 1 week.Ga lekker armoedzaaien daar in het noorden.Gebruik eens wat meer % van je hersencapp. en ga ook voor het grotere geld."doet nog maar eens een slingert aan de bel geven vanavond in stamcafe". adios

the nipster | 03-10-09 | 18:13

@CoJoNes | 03-10-09 | 18:00
"Je zou helemaal niet over gemiddelde inkomens moeten praten, blijkt wel als je in de bijstand zoveel inkomen hebt. Het mediaan inkomen zou de norm moeten worden."
Precies wat ik bedoel ! je moet uitgaan van het gemiddelde inkomen per huishouden en dan vergelijken naar specifieke situaties.
.
We komen er wel ;)
.
@ZSU-23-4 | 03-10-09 | 18:00
Dat zit dus in mijn verschil tussen 325 en 375 pcm, oftewel ~ 50 euro.
.
@seven | 03-10-09 | 18:03
"Je vergeet voor het gemak dat er ook bijstandtrekkers zijn die samenwonen. "
.
Maar die worden gekort. Mijn buurvrouw heeft zo maar een basisuitkering van nto 765,= (o.i.d.) omdat ze bij haar dochter inwoont.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 18:13

Al jaren roep ik: afschaffen die bijstand. Luiheid mag niet beloond worden. Iedereen met gewoon twee handjes en twee voetjes en een beetje grijze massa kan aan het werk. Al die miljarden die hier jaarlijks gaan naar lui die te beroerd zijn om hun klauwen uit hun door ons betaalde mouwen te steken kunnen beter benut worden. Bv door de AOW op 65 te houden. Voor mensen die ervoor gewerkt hebben, natuurlijk. Welke taal naast Nederlands heeft als officieel woord bijstandmoeder in zijn woordenboek staan? Te gek voor woorden. Wel een kind (of meer) en geen kerel is geen reden om niet te werken. Er zijn ook genoeg alleenstaande moeders die wel kunnen werken. Dan al die Daisy en Onslows die hun hele huwelijkse leven samen op de bank weten te parasiteren op andere stellen, die beide hard werken en dus hun bank zo goed als nieuw houden. Die krigjen dan ook niet van die zelfde bijstand om de zoveel jaar een nieuwe bank omdat de ouwe versleten is.
Alles mag de bijstaander inleveren, schrijft Baatstra. Gunsjt. Vreet eerst je eigen poen op, voordat je aan het mijne begint. Jij zeker lekker erven in je luie tijd, terwijl ik me vanaf mijn 17e tot mijn 67e mag kapotwerken; sowieso 40 uur per week. En pas vakantie mag opnemen als het werk dat toelaat. 28 graden en wie zit op het werk? Niet Baatstra, die kan aan de Floddermanse Plassen zijn dagen doorbrengen. WK op tv? Leuk hoor: voor oudjes en luie bijstaanders. Uitverkoop? Wie heeft tijd vooraan te staan in de plunderrij? Niet de werkman en -vrouw; die kan pas om half 6, als de vakken al leeg zijn. Nee; alle Baatstra's: niet klagen van mijn centen. Handjes laten wapperen en rap! En dan samen met 65 op de bank; welverdiend.
En dat Haagse gajes dat dit allemaal in stand houdt? Afschieten, want dat zijn uiteindelijk de grootste graaiers van allen. Willen lief gevonden worden door de massa's zoals de Romeinse keizers dat al wilden, en voor het plebs brood en spelen leverde.
Ziet u dat lijstje zware beroepen al samengesteld zijn, om toch eerder in de AOW te kunnen?
1. kamerlid
2. minister
3. gemeenteraadslid
4. provinciale statenlid
5. commissaris der koningin
6. burgemeester
7. gedeputeerde
8. wethouder
9. ambassadeur
10. o ja glazenwassers.
Alle bijstaanders de uitkering afnemen en dat in de AOW pot storten. En wie echt wat mankeert en niet kan werken kan wat mij betreft een dubbele WIA krijgen. En de rest: aan de schop.

david de boude | 03-10-09 | 18:13

@seven | 03-10-09 | 18:09
Trouwens hulde voor de kneejerk die je A.O. hetze heeft opgeleverd, knap werk.

CoJoNes | 03-10-09 | 18:12

Wanneer dit bedrag realistisch is dan stimuleert dat niet bij het zoeken van werk zullen we maar zeggen.

natte krant | 03-10-09 | 18:10

despecialist | 03-10-09 | 18:08
Ctrl f op seven, en daarna weer op Cinq , ik heb het opgegeven.. blij dat jij het wil overnemen..

seven | 03-10-09 | 18:09

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:53
Dus nogmaals, jij vindt dat je single moeders niet met andere single (werkenden) moet vergelijken ? Want die singles zijn dan geen huishoudens ofzo ?

despecialist | 03-10-09 | 18:08

Schrok hier well ff van,maat gebeld met uitkering.krijgt 885 euro als single.zegt dat als alle rekeningen betaald zijn,dat ie dan 250 heeft voor eten/drinken en kleding e.d.
Dit zullen wel uitzonderingen zijn die elk potje weten te vinden,lijkt me niet dat we nu moeten denken dat elke werkloze nu in rijkdom leeft.

sjarko | 03-10-09 | 18:05

ps en dan heb ik het nog niet over de illegaal samenwonende die dan meer vangen waar ze recht op hebben.

seven | 03-10-09 | 18:04

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:53
De meeste huishoudens met kinderen in NL draaien ook op een inkomen met eventueel een half partime inkomen erbij. Je vergeet voor het gemak dat er ook bijstandtrekkers zijn die samenwonen. zie ook vergelijkingen @ www.denhaagtekijk.blog-city.com/werken...
en dat de bijstand feitelijk te hoog is in vergelijking met mensen die wel werken voor een redelijk vaak voorkomend salaris. Waarom zou een bijstandsgezin meer moeten overhouden per maand (de 2 bijstandsvoorbeelden uit de VKzie verwijzing @ seven | 03-10-09 | 14:28 hier houden bv circa 340 per maand over na alle kosten inc eten enz! ) dan iemand die voor een minimumloon of gemiddeld loon (wat lager is dan modaal btw), of modaal werkt en ook kinderen heeft en ook gescheiden kan zijn enz..?

seven | 03-10-09 | 18:03

Het loont in dit land nu eenmaal om je met kind te laten schoppen door de een of andere uitvreter die zijn vaderlijke plicht vervolgens rustig doorschuift naar de belastingbetaler.

Ad Hominem | 03-10-09 | 18:02

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:50
Dat doet u erg goed, alleen vergeet u wel de gemeentebelastingen (o.a. OZB, riool en afvalstoffenheffingen e.d.), ziektekostenverzekering en nog wat kleine dingetjes. Niettemin netjes geregeld.

ZSU-23-4 | 03-10-09 | 18:00

@e.t. | 03-10-09 | 17:52
Waarom geen eenmanszaak? Onder de 80.000 (winst) is dat de betere optie, aldus mijn accountant.

Volidioot | 03-10-09 | 18:00

@Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:53
Je zou helemaal niet over gemiddelde inkomens moeten praten, blijkt wel als je in de bijstand zoveel inkomen hebt. Het mediaan inkomen zou de norm moeten worden.

CoJoNes | 03-10-09 | 18:00

Sorry, kan het niet laten: AOW telt pas vanaf je 15de (voorlopig t/m 65ste), niet van de 14de verjaardag... :-)

Yor | 03-10-09 | 17:59

waarom werk ik?
KHK Power | 03-10-09 | 17:31

Omdat het leuk is. (tenminste, mijn werk wel, rij er elke dag fluitend danwel zingend heen)
Om de collegae. (ik heb, wederom, hele leuk)
Om je nuttig te voelen.
Om het gevoel dat je je geld hebt VERDIEND aan het eind van de maand.
Om scherp te blijven en te blijven leren.
Om een goed voorbeeld te zijnvoor je kind.
Om niet afhankelijk te zijn van wie dan ook.

Hoop dat bovenstaande ook voor jou opgaat. Als het allemaal alleen maar om de centen zou gaan.... dat zou pas echte armoe wezen.

Awan | 03-10-09 | 17:59

Het mooiste voor de gemiddelde vrouw is kinderen hebben. Deze vrouwen hebben dat bereikt. Daarnaast hoeven ze niet te werken voor hun modale inkomen, ze zijn elke dag vrij.
Geen wonder, die aanzuigende werking.

michello | 03-10-09 | 17:58

On a side note, weet iemand of het waar is dat gehandicapten subsidie krijgen om naar de hoeren te gaan?

Randy McRanderson | 03-10-09 | 17:58

Je vergeet nog de regeling dat bijstandstokkies recht hebben op een gratis plasma TV
despecialist | 03-10-09 | 17:24

Hoe in vredesnaam kom je daar bij?
Wat zijn dat voor leugens?
Als je in de bijstand zit mag je alles inleveren,alles wat je aan vermogen krijgt moet je inleveren,erfenis... alles mag je inleveren.
------------

Een alleenstaande van 21 jaar of ouder die recht heeft op een volledige bijstandsuitkering, krijgt een netto-uitkering van € 615,16 per maand (50% van het minimumloon) en een vakantietoeslag van € 32,28 per maand (bedragen per 1 juli 2009).

Als u alleen woont en uw (woon)kosten niet met iemand anders deelt, krijgt u bovenop uw bijstandsuitkering een toeslag van maximaal € 246,06 per maand (20% van het minimumloon) en daarbij een vakantietoeslag van € 12,95 (bedragen per 1 juli 2009). Het vakantiegeld ontvangt u één maal per jaar, in juni.

Alleenstaand zijn wil zeggen dat u geen partner hebt waarmee u een gezamenlijke huishouding voert. Woont u met anderen samen zonder dat er sprake is van een partnerrelatie, bijvoorbeeld in een studentenhuis of bij uw ouders thuis, dan wordt u beschouwd als een alleenstaande. Maar waarschijnlijk kunt u dan toch geen, of slechts een gedeeltelijke toeslag krijgen. U kunt immers bepaalde (woon-)kosten delen met anderen.

baatstra | 03-10-09 | 17:57

@der Einzige | 03-10-09 | 17:52

Goh, met dure woorden komt de boodschap wel aan?

eigen-mening | 03-10-09 | 17:55

@despecialist | 03-10-09 | 17:49
Het gaat om huishoudens, niet om pp inkomens.
Iemand in de bijstand met 1 inkomen (bijstand) en 1 of 2 kinderen, moet je niet vergelijken met de anderen huishoudens in NL waar dus nto gemiddeld 3.500,= besteedbaar inkomen binnen komt.

@Hockey | 03-10-09 | 17:49
Een academicus die niet kan rekenen hoort ook niet veel te verdienen.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:53

Obelix | 03-10-09 | 17:44
helemaal mee eens. je werkt alleen voor de rekeningen.knap van je dat je dit aandurft. want daar hebben ze ook zat regels voor bedacht om het je moeilijk te maken. het beste is nog een bijstand uitkering dan pas je in een hokje.

dikkedeur | 03-10-09 | 17:53

Volidioot | 03-10-09 | 14:42
Ik heb een bv, volidioot (excusez le mot, no offence etc)

Ik praktijk ben ik toch meer dan de helft kwijt en met aftrek van het deel van de beroepskosten dat domweg niet meer aftrekbaar is kom ik dus op bijstandsniveau zelfs als er per jaar 60.000 zou binnen komen.

Tel daar het risico bij op dat ik als ondernemer neem. Te weinig opdrachten en ik haal dat bijstandsniveau dus niet. Dus kan ik mezelf geen volwaardig salaris betalen soms. Dus moet je lenen van je bxv, creeer je aldus een rekenigcourantschuld die je dus weer vanuit je netto moet gaan terug betalen.

Kleine ondernemers worden niet gestimuleerd om dat ook te blijven. Slecht voor de economie want ik creeer wel veel banen voor derden.

En zoals ik zijn er velen...

e.t. | 03-10-09 | 17:52

Schattig,al die humanitariërs hier.Wat opervlakkig gezien een sociaal vraagstuk lijkt te zijn is feitelijk een bio-fysisch vraagstuk en dient ook als zodanig te worden aangepakt.In concreto:het bevorderen van eugenese en het tegengaan van dysgenese.En niet meteen over de nazi's beginnen:is ook in Scandinavië toegepast tijdens het interbellum en ze plukken er nog steeds de vruchten van.
Bovendien:de uitvoeringspraktijk is nu wat subtieler en de"doelgroep"kan nu beter worden gescreend.
@jan boul:wat dacht je van niet samenwonen,trouwen of het kind erkennen?We kunnen niet allemaal zo braaf zijn.

der Einzige | 03-10-09 | 17:52

Nederland is zo ver doorgeschoten in een politiek correcte linkse reflex dat het niet eens meer grappig is.

Randy McRanderson | 03-10-09 | 17:51

@Obelix | 03-10-09 | 17:44
Same here, heb m'n bedrijf opgedoekt. Geen box 1 meer hier, nooit.

CoJoNes | 03-10-09 | 17:51

Op nivellering zou de doodstraf moeten staan, zeg ik als 'ja hall, het is weekend'-er notabene.

CoJoNes | 03-10-09 | 17:49

Rekent u even mee?

In mijn eerste baan verdiende ik bruto 2000 euro. Dat leverde me netto minder dan 1400 euro op. En ik ben acadeem. Dus mijn salaris steeg en stijgt nog steeds.
Had ik vrouw en kinderen gehad dan had ik dus minder gekregen dan deze dame.

Ik heb ook oit in een fabriek gewerkt. De laagstbetaalde productiemedewerkers kregen bij ons ruim 1.550 euro bruto. Sommigen hadden kinderen.

Kunt u mij uitleggen waarom een bijstander dan zoveel meer geld heeft?

Hockey | 03-10-09 | 17:49

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:46
Dus maw, jij vergelijkt single bijstandsmoeders NIET met andere singles maar met samenwonenden ? Bizar. Niet alleen dat je 't allemaal zo krom ziet maar ook nog eens deze idioterie DURFT te verdedigen. Mensen als jij zijn echt slecht voor mijn bloeddruk, ben echt weg nu.

despecialist | 03-10-09 | 17:49

dat die mensen zich schamen, zielige uitzuigers van de werkende bevolking.
Met dank aan, wie anders, Links Nederland. sterf

tristy | 03-10-09 | 17:47

@despecialist | 03-10-09 | 17:42
Wederom statistiekjes lezen bij het CBS !
NL huishouden is 2.2 personen en b.v. in R'dam is dat 1.9 personen.
.
@seven | 03-10-09 | 17:40
Ja zo ken ik ook berekeningen waarbij er maar twee mensen werken in NL, daar ik geen zin heb moet jij het dan maar doen. Kijk eens naar de echte wereld en ga bij het CBS op zoek naar NETTO besteedbaar inkomen per huishouden in NL.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:46

Vinnie85 | 03-10-09 | 17:38
en zalm had ons toch echt anders beloofd.

dikkedeur | 03-10-09 | 17:45

Ha Ha Ha, welke gek gaat er nog werken? alles wat je verdient wordt door de overheid afgenomen. belasting op belasting en van wat je overhoudt betaal je nog eens belasting. Als dank mag je 2 jaar langer blijven werken.
Nee ik heb het licht ook gezien, en ben gestopt met werken. Weliswaar zonder uitkering, maar ik betaal dan ook geen belasting meer. bekijk het maar regering.

Obelix | 03-10-09 | 17:44

Maar ach, waar maak ik me druk om, ik woon er niet meer, ik HAAT Nederland met zijn socialistische heilstaat en kom ook nooit meer terug.
Nou, ik spring m'n zwembad in, het is 30 graden hier, veel plezier nog daar met z'n allen.

despecialist | 03-10-09 | 17:43

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:38
Wat een onzin, je doet alsof iedereen samen woont. NL kent steeds meer alleenstaanden en DIE mensen verdienen dus vaak minder door te werken dan deze bijstandsmoeders.

despecialist | 03-10-09 | 17:42

@CoJoNes | 03-10-09 | 17:23

Ons verbruik zit tussen de 1 op 8 en 1 op3(afhankelijk van de situatie en de gasvoet).

De belastingdienst zou mij een medaille moeten geven.

eigen-mening | 03-10-09 | 17:42

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:38
Alles vergeleken,.. www.denhaagtekijk.blog-city.com/werken... scroll door naar onderen voor meer situaties en vergelijkingen. Gemiddelde conclusie de gemiddelde loonslaaf is niet beter af dan een bijstandsgezin.

seven | 03-10-09 | 17:40

@redactie:

en besteed HIER maar eens aandacht aan:
www.eurobench.com/beursnieuws/7582089/...

stelletje criminelen, die Notarissen, met hun aardappels in de keel in hun veels te dure statige panden, documentjes word-mergen met de naam voor 500 euro... Hoe statiger het pand, hoe groter het varken... En dan willen deze heren en dames niet concurreren want daar zijn ze te goed voor... Begin maar op een zolderkamertje, net als een normale ondernemer.

disclaimer | 03-10-09 | 17:40

Minimamama hahaha +1
Omrekenen naar guldens -1
1700 euro is ondertussen gewoon 1700 gulden.

Maar altijd nog meer dan wat ik verdien dus ik neem ontslag en ga maar de bijstand in.
Minimapapa

Vinnie85 | 03-10-09 | 17:38

@CoJoNes | 03-10-09 | 17:28
Ik vergelijk mijzelf niet met Jan Modaal. Het was slechts een voorbeeld om aan te geven hoe het soms heel anders zit in het echte leven (mijzelf als voorbeeld). Waarbij het een al in mijn belastingplaatje zit en het ander onder 'vaste lasten' valt. Ik bouw dus bv ook geen eigen vermogen op door de aftrek van hyporente t.o.v. de waardevermeerdering van mijn huis (dat slokt mijn misgelopen rente/roi op investeringen op) iets wat Jan Modaal wel heeft.
.
Maar ja jullie blijven een eenoudergezin op een bijstandsniveau (basis 70% van het min.loon) vergelijken met het inkomen van een willekeurig persoon met een baan en gaan voorbij aan het feit dat je een huishouden met een individueel inkomen vergelijkt.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:38

@yohan, @Zware guy,

Er is wel een libertarische partij in Nederland maar die is erg klein en onbekend.

LeonLibertijn | 03-10-09 | 17:37

despecialist | 03-10-09 | 17:32

Ben al een paar jaar weg hoor, alleen nog nu en dan in NL, hahaha!

disclaimer | 03-10-09 | 17:37

Hahaahha ik zie nou de onderkop pas van het artikel:

"met weinig tevreden"

Stelletje kuthoeren.

disclaimer | 03-10-09 | 17:35

disclaimer | 03-10-09 | 17:31
Als je echt zo ziek van NL wordt, waarom ga je dan niet gewoon weg ? Heb ik ook gedaan en bevalt heerlijk.

despecialist | 03-10-09 | 17:32

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:24
man 325 per maand dat kost het ziekenfonds alleen al per maand.

dikkedeur | 03-10-09 | 17:31

Schijtziek word je van dit land, en maar neuken neuken neuken. Zelf heb ik gewacht met kinderen tot ik het kon betalen, dat leek mij wel fatsoenlijk... En waar zijn de vaders van deze kinderen? Ik zou die vaders korten tot ze d'r bij neervallen, stelletje asociale hufters.

disclaimer | 03-10-09 | 17:31

waarom werk ik?

KHK Power | 03-10-09 | 17:31

Ik sta weer eens met mijn bek vol tanden...
De verzorgingsstaat is een groot goed in mijn ogen en het principe van de verzorgingsstaat staat wat bij betreft buiten elke discussie, maar het schaamteloos misbruiken en uitmelken ervan zou toch eens keihard aangepakt moeten worden. Dit is schandalig, en natuurlijk is het logisch dat die mensen dan niet willen werken. Zou ik ook niet willen als ik vervolgens voor een minimumloontje aan de gang zou moeten.

CoJoNes | 03-10-09 | 17:17
Tja.. Ga het eens uitrekenen hoeveel van je inkomen uiteindelijk op wat voor manier dan ook naar de staat gaat. Dat is toch snel een goede 85%. En nog kunnen ze (de staat) er niet van rond komen. Dat is toch te zot.

Heau even | 03-10-09 | 17:29

@Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:24
Jij vergelijkt ook niet zuiver, je vergeet voor het gemak dat Jan Modaal hypotheek lasten heeft en je haalt zelf heel gemakzuchting je bijdrage VvE, eigenwoningforfait en WOZ uit je vaste lasten plaatje.

CoJoNes | 03-10-09 | 17:28

Hartekreet....
Ik ben zelfstandig, werk 100 uur per week en heb het niet slecht....
Heb een vriendin gehad... Kind gekregen (mijn schatje) en de realiteit werkt niet.... Ok, je gaat een afspraak aan. Ik draag bij (uiteraard). Ex werkt niet en wil niet. Gevolg... Scociale Dienst klopt aan. Je hebt tenslotte je kind erkend (basis fatsoensnorm)... Gevolg.... Je mag van je netto besteedbaar inkomen 60% inleveren aan de Sociale Dienst.... Let wel..... Dat betaal je aan de afdeling Verhaal . De afdeling verstrekking doet niets cq. LEES: van ons hoeft niemand te werken..... Dat is namelijk duurder dan verhalen op pappa...... De meeste pappa's zitten al op de Antillen dus dat werkt niet.....
Gevolg? Zinloze uitgaven doen in het kader van je bedrijf om de winst te drukken.... > zinvol? NEE!

Conclusie: als je een kind maakt draag je verantwoordelijkheid, geen twijfel.....
Uitkerende instanties dragen ook een verantwoordeljkheid.... Namelijk het dienen van een algemeen belang cq. rechtvaardigheid...

Als ik vaag ben moet je maar zeggen.... Ga een fles wijn opentrekken....

pinda35 | 03-10-09 | 17:25

@dikkedeur | 03-10-09 | 17:15
Dat heet de armoedeval, het verschil tussen werken en een uitkering. Maar je vergeet allerlei belastingvoordelen voor werkenden voor het gemak.
De bedoeling is zuiver vergelijken, als je dat niet wilt ... OK, blaat dan maar wat.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:24

Delphin | 03-10-09 | 17:20
Je vergeet nog de regeling dat bijstandstokkies recht hebben op een gratis plasma TV en vergoedingen krijgen als apparatuur als hun koelkast kapot gaat.

despecialist | 03-10-09 | 17:24

@eigen-mening | 03-10-09 | 17:21
Klopt, ik ken mensen die dit jaar voor maar 6 bijstandstrekkersjaarinkomens BPM hebben afgedragen.

CoJoNes | 03-10-09 | 17:23

@alle nietwaar roepers:
LEES het artikel. Als je in de bijstand zit heb je ook recht op allerlei toeslagen en kortingen. Je kunt dan best op 1700 uitkomen.

Stir Glenfarclas II | 03-10-09 | 17:23

anti-hoertjes; snollen die voor onze fijne eilandengroep-bewoners gaan...

no_luts_no_glory | 03-10-09 | 17:22

Autobezitters betalen veel te weinig belasting als we het kabinet mogen geloven.

eigen-mening | 03-10-09 | 17:21

en nog trots poseren ook !
Hoofdschuldigen zijn uiteraard de lui van uwv etcetera, maar zit er dan echt geen greintje zelfrespect bij deze (l/m)oeders ?
Ik kan me nog een soortgelijk stukje herinneren omtrent anti-hoertjes, vonden het niet erg dat swatje weg was, uitkering volstond en het is toch zo mooi? van die gemengde kids

no_luts_no_glory | 03-10-09 | 17:20

Ja, de bijstand is veel te hoog. Vergeet namelijk niet dat er ook nog: huursubsidie, gratis naar de sportclub, vrij zijn op het moment dat de Aldi open is, zorgverzekeringssubsidie, korting op internet, geen autokosten, geen 'representatieve kleding' kosten zijn en De bijstander is rijker dan ik als 50-60 uur werkende 'high potential' met een bovenmodaal inkomen. Ik heb daarom groot respect voor de gewone werkman/vrouw die voor 10 euro bruto per uur hier de economie aan de gang houdt. De bijstand kan makkelijk naar 600 euro: 300 euro om een kamer te huren, 100 euro verzekeringen 100 euro om te eten en 100 euro voor de rest (fiets/kleding)

Delphin | 03-10-09 | 17:20

Ook in de Volkskrant maar dan een week of twee terug (www.volkskrant.nl/binnenland/article12...) : bij inwoners van Utrecht is een onderzoek gedaan naar uitkeringsfraude. Dat bleek het geval bij 341 van de 383 onderzochte personen. Dat is dus volgens Bartjens een fokking 89% due fraudeert!

Wladimir Harkonnen | 03-10-09 | 17:20

Het lijkt wel of we hier in andersomland zitten met zijn allen. Als je werkt en je best doet word je bestolen en als je te lui bent om uit je ogen te kijken word je beloond. Go Nederland, woooh!

Randy McRanderson | 03-10-09 | 17:19

Euri ?? Ooit van Guldi gehoord als meervoud ? Doe toch normaal!

HIL | 03-10-09 | 17:17

Ik bedoel, BTW over accijnsen is misselijkmakend schokkend.

CoJoNes | 03-10-09 | 17:17

@seven | 03-10-09 | 17:09
Discussies over afschaffing van bealsting of subsidies zijn vaak zo zinloos, dan komt het sterkste schouders dogma weer om de hoek kijken.
Je zou dat soort discussies moeten gooien op de waanzin van dubbele heffing, de meeste mensen weten niet eens dat ze belasting over belasting betalen.

Stel een verbod in op dubbele heffing, veel mensen zullen het met je eens zijn. Scheelt je toch al snel een procent of 30% in besteedbaar inkomen.

CoJoNes | 03-10-09 | 17:16

seven | 03-10-09 | 17:09
Ja oké, maar die belasting omlaag gaat hierin NL niet lukken denk.

Ohm | 03-10-09 | 17:16

"Kindgebonden budget", wist niet eens dat het bestond, maar dat is dus per 1 jan 2009 een EXTRA subsidie bovenop de kinderbijslag voor mensen met een laag inkomen. Rouwvoet legt 't mooi uit in het volgende filmpje: www.jeugdengezin.nl/dossiers/kindgebon... en zegt "Er zit geen controle op WAAR het aan wordt uitgegeven maar we gaan er vanuit dat het met name wordt aangewend om kinderen te voeden,te kleden en te laten sporten". OH JA JOH ! Denkt ie nou echt dat bijstands tokkies dat doen ? "Iris" uit het voorbeeld zet er mooi haar eigen internetonderneming mee op: www.volkskrant.nl/vk-online/VK/2009100...
Wat ben ik blij dat ik niet meer in NL woon.

despecialist | 03-10-09 | 17:16

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:10
afvalstoffenheffing,gemeentelijke belastingen,waterschapsbelastingen,provinciale belastingen.bij ons al snel 100 euri per maand.

dikkedeur | 03-10-09 | 17:15

Maak een paar kinderen, en je leeft als God in Frankrijk - zelfs op een uitkering.

denwop | 03-10-09 | 17:12

Smegma_kanon | 03-10-09 | 17:09
Briljante blogpost. Werkende mensen vs bijstandtrekkers in diverse inkomens en gezinssituateis in tabellen.
www.denhaagtekijk.blog-city.com/werken...

seven | 03-10-09 | 17:12

Kets22 | 03-10-09 | 17:02
kan nooit lang meer duren!

dikkedeur | 03-10-09 | 17:11

CoJoNes | 03-10-09 | 17:0
+
CoJoNes | 03-10-09 | 17:0
.
Tel nou eens door ik kwam op 250,00 + 75,00 VVE = 325,00 (van de 375,00) en de huurwaardeforfait zit reeds in box 1.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:10

Met mijn vier keer modaal voor 32 uur per week heb ik geen probleem dat iemand 1700 voor niets doen krijgt. Boeie.

BozeMan | 03-10-09 | 17:10

Ohm | 03-10-09 | 17:06
Je vergeet dat werkende mensen die subsidies aan de achterkant dubbel (dubbel de door bureaucratie en uitvoerings en belasting-ambtenaren en overhead) betalen via belastingen. Als je het afschaft kan direct de belasting met dat deel en meer omlaag.

seven | 03-10-09 | 17:09

-weggejorist-

Smegma_kanon | 03-10-09 | 17:09

270 euro p/m boodschappen vind ik wel krap, hoe kan dat nou met drie kinderen?

Ed71886710 | 03-10-09 | 17:09

@yohan | 03-10-09 | 16:48
Het wordt inderdaad tijd voor een echt liberale (en dus politieke-incorrecte) partij in Nederland, naast de PVV. En niet langer het kleinburger-socialisme dat partijen als de VVD of de D66 als 'liberaal' proberen te slijten.

De PVV lijkt de laatste tijd sociaal-economisch erg conservatief te worden (aanschurken tegen de FNV en de SP), blijkbaar probeert Wilders zo de autochtone onderklasse te paaien.

Zware Guy | 03-10-09 | 17:08

als ze nu eens alle toeslagen en bijslagen wegstrepen tegen de diverse belasting dan wordt e.e.a. een stuk duidelijker, kunnen ze gelijk een paar 1000 ambtenaren wegstrepen.
Iriteer ik me al aan sinds m'n stufi; paar duizend gulden collegegeld betalen en vervolgens elke maand weer wat terugkrijgen via de stufi.

Jan Kaas | 03-10-09 | 17:07

@topleuning | 03-10-09 | 17:04
Beide natuurlijk. :)

eigen-mening | 03-10-09 | 17:07

En dat domme vette wijf zit er nog bij te lachen ook.
Wat een kudtland hebben we toch, waar de regering mensen geen strobreed in de weg legt als ze hun leven lang op kosten van een ander op hun dikke reedt gaan zitten. Wat een slappe regering, wat een achterlijke ideologie dat socialisme.

lekker wijf | 03-10-09 | 17:06

Kan iemand mij misschien uitleggen waarom iemand die niet werkt op vakantie moet? Als je niet werkt, hoef je ook niet op vakantie (dus ook niet naar Landal 1x in de 5 jaar).

Wil je op vakantie, zul je ervoor moeten werken punt.

DrieNationaliteiten | 03-10-09 | 17:06

seven | 03-10-09 | 17:02
Het is wel waar wat iemand al eerder opmerkte, dat er veel werkende zijn die ook in aanmerking komen voor een hoop van deze subsidie's. Dus die zijn wel de sjaak

Ohm | 03-10-09 | 17:06

@seven | 03-10-09 | 17:02
Het grappige is dat iedereen die zelf door de "versoepelde arbeidsmarkt" van Ome Donderse Donnert zelf als eenoudergezin op een hypo/huur van 678,= pcm en na 6 maanden in de bijstand belandt het heel anders ziet...
Ik vergelijk dus inkomen per huishouden in NL, niet per persoon.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:06

*Going John Galt*

seven | 03-10-09 | 17:05

@Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:50
Geen huurwaardeforfait?

CoJoNes | 03-10-09 | 17:05

Bij het lezen van dit soort berichten lijkt het of onze verzorgingsstaat Jan Modaal nog altijd probeert te ontmoedigen gewoon te blijven werken voor de kost. Kennis van me zit al jaren in de ziektewet. Af en toe via het uitzendbureau ff werken voor de goede vrede om vervolgens weer zsm de bijstand in te gaan. Gebrek aan moraal, motivatie en ruggegraat zorgen ervoor dat betrokkene na maximaal 2 maanden weer een beroep doet op zijn uitkering. Wanneer ik vervolgens braaf om 0600 ontwaak voor die arbeit denk ik aan die kennis en vraag me af; is hij nou een ASO of ben ik gewoon krankzinnig dat ik blijf werken?

topleuning | 03-10-09 | 17:04

@Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:50
Geen WOZ? Hoe doe je dat?

CoJoNes | 03-10-09 | 17:04

kinderbijslag eens in de maand? sinds wanneer????

straatkat | 03-10-09 | 17:04

-y

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:03

Hier komt vanzelf een einde aan als nederland failiet is.

Kets22 | 03-10-09 | 17:02

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:57
Daar gaat het mij juist om, iemand met werk let op de kosten en dat is logisch, bijstand is kennelijk zo royaal dat ze niet eens letten op de kosten, en dan nog 340 euro over houden, na alle kosten. Feitelijk kan je per direct de huur en zorgtoeslag afschaffen zonder gevolgen voor die groepen.

seven | 03-10-09 | 17:02

@Ron_Paul | 03-10-09 | 16:43
Je moet nodig gaan solliciteren, HBO kan makkelijk 2500 - 3500 nto verdienen. Ik zity met universitair laag...
.
@Ohm | 03-10-09 | 16:54
Klopt daar gaat 75,= pcm naar toe. Geen servicekosten maar een bijdrage aan de VVE.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 17:01

e leraren in het basisonderwijs beginnen
in salarisschaal LA. Deze schaal start op een
bruto bedrag van 2270 euro per maand.
Ieder bedrag in je salaris wordt als bruto
bedrag genoemd. Het netto bedrag is een
stuk lager. Een startende leraar zit op ongeveer 1600 euro netto.

Iris ontvangt met alle toeslagen 1850 netto..

seven | 03-10-09 | 16:58

het zweedse model,is gewoon zakgeld.vaste lasten worden betaald en ze worden te werk gesteld in de bosbouw.man en vrouw.
nou we hebben hier in NL nog wel wat dijken te verhogen dus iedereen aan de schop..!!!

dikkedeur | 03-10-09 | 16:58

@seven | 03-10-09 | 16:52
Dank je ... ik ben ook iets slimmer, althans geknijster in het goed uitkienen van kosten.
ADSL is top van xs4all 39,95 (8000kbs) de TV is digitenne 7,50 (ipv UPC 16,=) en wij hebben geen vaste tel meer, daarvoor in de plaats hebben we een mobiel abo van 20,= en ongelimiteerd internet voor 10,= op mobiel (en dus voor mijn netbook) + een prepaid dat ~ 10,= pcm is.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:57

*blaat*

bierschaap | 03-10-09 | 16:57

Géén service kosten voor die flat trouwens?

Ohm | 03-10-09 | 16:54

@Ohm | 03-10-09 | 16:47
Het is dat mijn grootouders met relatief succes een bedrijf hadden opgestart en daar een goed pensioen mee hebben opgebouwd.

Anders hadden ze het nu toch behoorlijk slecht gehad.
Bezuinigingen op de zorgsector zijn in mijn ogen not done.

eigen-mening | 03-10-09 | 16:54

Een land besturen kunnen ze niet, maar socialisten zijn altijd zeer bedreven geweest in agitprop - vandaar ook dat Lenin die afdeling als eerste oprichtte toen de socialisten aan de macht kwamen. Hier in Nederland is het oplichten van het klootjesvolk onder de vlag van solidariteit decennialang voortvarend ter hand genomen, en de balkanisering van de maatschappij is met multiculti succesvol als 'culturele verrijking' verkocht.

De activiteiten van de DSB zijn kruimelwerk vergeleken met wat een beetje sociaal-democratie in West-Europa dagelijks presteert. Maar gelukkig heeft de Tweede Kamer nu een bankje om zeer verontwaardigd over te doen.

Zware Guy | 03-10-09 | 16:54

yohan | 03-10-09 | 16:48
Ja dat stoort mij ook aan de PVV de laatste tijd, maar eerst maar eens de instroom beperken en dan lossen we rest wel op. Het heeft weinig doel om deze uitkeringen te verlagen als er elke maand enkele duizenden bijkomen.

N.O. Brains | 03-10-09 | 16:53

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:50
Goed gedaan zou ik zeggen!

Ohm | 03-10-09 | 16:52

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:50
Je geeft minder uit aan adsl/tv/tv dan beide bijstandtrekkers Zie 14:22 en 14:21

seven | 03-10-09 | 16:52

@ZSU-23-4 | 03-10-09 | 16:44
Dus niet !
Ik kocht in 1989 dit 90m2 appartement met schitterend uitzicht op de Maas in R'dam, voor 55.000 gulden zonder hypo (nu in Euro waard een lullige 178.000,=).
Mijn overige kosten zijn alleen Energie 111,= ADSL/Tel/TV samen 78,= Wegenbelasting 33,= Verzekeringen 28,= en nog wat div klein spul of 'af-en-toe' kosten, samen gemiddeld 375 pcm.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:50

Even een gekke vraag: Waarom gaat dat wijf niet gewoon werken? Je wordt ook niet echt gemotiveerd als je iedere maand zo een maandbedrag. WTF is dit?

anti-hangtiet | 03-10-09 | 16:49

Toen ik na 7 jaar werken(waarvan 5 jaar meer dan 80uur per week) een keer werkloos raakte en echt geen baan kon vinden(ik stond er versteld van) heb ik een keer uit noodzaak een uitkering aan moeten vragen.
Na maanden was de aanvraag rond. Ik was in de tussentijd alles verloren en officieel dakloos geraakt.
Op vrijdag kreeg ik bericht dat de uitkering rond was. De dinsdag erop moest ik bij een integratiebureau komen.

Deze fijne man probeerde mij te dwingen om 40 uur te werken voor een daklozenuitkering(toen zo'n 230 euro per maand).
Hierbij kreeg ik de melding dat ik dit moest doen omdat iedereen anders dwars zou gaan liggen.

Na een weekje toegegeven te hebben vond ik dit wel genoeg.
Ze konden allemaal de kolere krijgen was mijn motto.

Na een paar moeilijke maanden ben ik er zelf weer bovenop gekomen. Helaas wel een tijdje schulden mogen afbetalen.

Moraal van het verhaal.. Bij het CWI zijn ze nogal selectief.

De een krijgt alles en de ander niets.

eigen-mening | 03-10-09 | 16:48

Veel mensen hier roepen op om op PVV te stemmen. PVV stemt in de kamer veelal mee met SP: de uitkeringen mogen niet omlaag, ontslagrecht niet versoepelen etc. Als je van dit soort toestanden afwilt, moet je dus vooral níet PVV stemmen.

yohan | 03-10-09 | 16:48

@eigen-mening | 03-10-09 | 16:36
Dat babyboemers gelul van "wij hebben het land opgebouwd" is in NL zo'n beetje het laatste spookje wat nog niet echt goed tegen het licht is gehouden. Ik heb met niemand medelijden in NL wat financien betreft, maar iemand die van zijn of haar bijstand €200 per maand kan sparen voor een toekomstig bedrijf is ronduit schokkend, in vergelijking met BV de trieste toestanden in de ouderenzorg. want dat hebben die oudjes zeker niet verdiend.

Ohm | 03-10-09 | 16:47

seven | 03-10-09 | 16:22
Mooie berekening, applaus.
*staande ovulatie doet*

k-schaaf | 03-10-09 | 16:46

ps en hun berekening geeft het ook aan, ze houden beide ruim 300 euro over.. (als je het sparen voor een bedrijf door de 2e buiten beschouwing laat, want dat is geen uitgave)

seven | 03-10-09 | 16:46

Pardon ?? De ex-en van Iris Wildeboer betalen geen partner- en / of kinderalimentatie ? Hoe krijgen deze mannen dit voor elkaar ? Als ik ook maar één weekend te laat ben met het betalen van bovengenoende gelden krijg ik een e-mail van mijn ex met het dreigement à la minute het LBIO ( landelijk bureau incasso ouderschapsbijdragen ) te Gouda in te schakelen voor incasso en / of loonbeslag. Nu draait de samenleving voor de spruiten van Wildeboer op en niet de verwekkers van hen. Mw. Wildeboer bel het LBIO te Gouda en niet Sociale Zaken in uw woonplaats die kennelijk ook zitten te slapen.

Jan Boule | 03-10-09 | 16:46

ps er zijn ook zat mensen met een modaal inkomen met kinderen zonder partner..
Je weet wel de wel werkende eenoudergezinnen..

seven | 03-10-09 | 16:44

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:36
Tenzij je een bezemkast huurt of bij moeder woont heb je geen vastelastenpost van maar 375,-.
Alleen al aan zorgverzekering, huur, gas, water, licht, gemeentebelasting e.d. betaal je vast per maand als snel het dubbele.

ZSU-23-4 | 03-10-09 | 16:44

Ik hou zelf iets van 3.400,= nto over en mijn verloofde nto ~1.600,= in deeltijd, samen dus een leuke 5.000,= nto en dat met een vaste lasten van slechts 375,= :)
Nu jij weer !
Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:36

nogmaals, ik ben de enige kostwinnaar en verdien dankzij mijn HBO studie 2.000 euro netto. een dubbel inkomen vergelijken met een alleenstaande moeder is appels met peren vergelijken.

Ron_Paul | 03-10-09 | 16:43

Las laatst nog dat de woning markt zo op slot zat, onder andere doordat uitkeringstrekkers dankzij de huursubsidie voor een schijntje in de mooiste huizen op de beste locaties konden wonen. Waarom de huursubsidie niet afschaffen en deze mensen helpen verhuizen naar goedkopere huizen die wel in hun budget passen. Dan komen die huizen die ze nu beztten beschikbaar voor mensen die wel werken voor hun geld.

Osdorpertje | 03-10-09 | 16:43

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:36
Een modaal inkomen is per maand Bruto € 2660,83 - inclusief vakantietoeslag
Per maand is dat netto: € 1614,96,-- inclusief vakantietoeslag of
€ 1495,33 exclusief vakantietoeslag.
www.apporte.nl/modaal_inkomen.html

seven | 03-10-09 | 16:42

Godverjoekels....

Survival of the fittest wordt om zeep geholpen zo!
Mensen die niet werken zouden niet meer moeten krijgen om net mee rond te komen, droog brood enzo.
Dan hebben ze tenminste een motiverende reden om te gaan werken en onze maatschappij op te bouwen!
Serieus t mag wel iets strenger hier. Eigenlijk ben ik van mening dat mensen alleen kinderen zouden mogen krijgen als ze t geld hebben om ze op te voeden.
Dan krijgen we ook weer betere natuurlijke selectie en uiteindelijk zal de wereld er beter van worden.

Maargoed ik weet dat die praktijken op de ubermensch gedachten van de nazis lijken, ze zijn ook bijna niet uit te voeren.
Maar kom op zeg, een uitkering zou minimaal moeten zijn!

- meer motivatie om te gaan werken = goed voor de economie
- minder uitgave voor de overheid omdat A) de uitkering lager is B) minder minsen in de uitkering willen zitten

2 vliegen in 1 klap!

TeeWee | 03-10-09 | 16:42

Het grootbrengen van kids is hard werken en in de regel onderbetaald. Over AOW gesproken, gesteld dat het nog bestaat tegen de tijd dat ik (41) het krijg, dan wordt dat bij elkaar verdiend door de kids van nu. Daar mag best wel een beetje in geinvesteerd worden.

Galgenrad | 03-10-09 | 16:39

Broeder | 03-10-09 | 16:36
Kinderbijslag wil je natuurlijk wel houden. Een alleenstaande kan niet werken en voor de kinderen zorgen tegelijk. Gewoon uitkeringen omlaag en al die kwijtscheldingen en subsidies weg.

Timooooo | 03-10-09 | 16:39

Conclusie van het verhaal imho: ze krijgen niet te veel geld, maar veel te weinig echte prikkels om aan het werk te gaan. CWI achtige instellingen moeten vanaf de grond opnieuw opgebouwd worden, want die zitten nu vol met incompetente en softe linksdraaiers.

zum kotzen | 03-10-09 | 16:38

De Bondscoach | 03-10-09 | 12:30
Er is maar 1 bondscoach en die werkt er ook nog is voor (een soort van)

Jimpy | 03-10-09 | 16:37

Tussen 1600-1700 e, you got to be fucking kidding me right?

Timooooo | 03-10-09 | 16:37

@Ohm | 03-10-09 | 16:25
Schijnbaar zijn er te weinig mensen versleten na 40 jaar werken. Te veel mensen halen de 65 en blijven daarna gewoon een tijdje leven.

Dat is schandalig en kost teveel geld voor de samenleving. Dus daar moest wat aan gedaan worden. Vandaar dat je tot je 67'ste mag blijven werken.

Het leukste is dat de mensen die dit soort fijne regeltjes bedenken dit allemaal aan de oudjes te danken hebben. Die hebben meegeholpen aan de wederopbouw na de oorlog.
Dus zon Balkenende benadeelt graag de mensen die mede verantwoordelijk zijn voor zijn succes.

Leuk hè, Nederland.

eigen-mening | 03-10-09 | 16:36

Toen ik mw. Buffart zag wist ik het.... Een hele makkelijke laissez-faire moeder die ruggengraatloos overal met haar glimlach tussendoor laveert. 3 kinderen en niet werken en je daar goed bij voelen.... Prikkels wegnemen niks subsidies, kortingen of kinderbijslag (zeker niet als je al bijstand ontvangt). Dit is onuitstaanbaar fout, fout, fout en nog eens fout. Lekker voorbeeld voor die kinderen, vadertje staat betaald wel.

Broeder | 03-10-09 | 16:36

@seven | 03-10-09 | 16:28
Ik ben blij dat je eindelijk inziet dat het om netto bedragen gaat. En ook al dat het bedrag van deze bijstandsmoeders per huishouden zijn ! Eenverdieners en niet zoals de gemiddelde Nederlander 2.235 verdieners per huishopuden. Jij en anderen vergelijk hun eigen loonstrookje met de totaalopsomming van Truus bijstand terwijl ze even voor het gemak het nto salaris van vriendin, verloofde, vrouw weglaten of man, met wie ze dan ook de kosten delen, vergeten.
.
Stemmingmakerij dus.
.
Ik hou zelf iets van 3.400,= nto over en mijn verloofde nto ~1.600,= in deeltijd, samen dus een leuke 5.000,= nto en dat met een vaste lasten van slechts 375,= :)
Nu jij weer !

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:36

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:28
Het gaat erom hoeveel uur je bezig bent om een x bedrag naar binnen te hengelen, wat de risico's zijn, en hoelang je dat vol kan houden. hoeveel van dat geld je weer af moet staan aan de overheid, die op hun beurt weer minder bedeelde bijstand verlenen en hoe zich dit vervolgens tot elkaar verhoud.

Ohm | 03-10-09 | 16:36

t ziet ernaar uit dat ik zwanger moet worden, en dan weer en weer en weer en weer..
waar kennen we dat toch van?

Ik zou wel graag dat t minimum loon omhoog gaat als t ff. mag Mr Bos.
Men krijgt meer betaald voor niets doen an 6 dagen per week werken.. lol?

OomAgentFactcheck. | 03-10-09 | 16:35

ik ben de enige kostwinnaar. je moet een alleenstaande moeder niet gaan vergelijken met een gezin met een dubbelinkomen.

Ron_Paul | 03-10-09 | 16:34

Kinderbijslag is trouwens iets minder dan 60 euro per kind per maand, in kwartalen uitgekeerd. Heb je een gehandicapt kind dan kun je aanvullende kinderbijslag aanvragen.

zum kotzen | 03-10-09 | 16:33

zum kotzen | 03-10-09 | 16:27
Wat er op tafel komt is overwegend Biologisch...... misschien ben jij er niet in thuis, maar boodschappen doen bij de natuurvoedingswinkel is echt duur! Ik kan echt niet geloven dat deze vrouwen zo weinig verantwoordelijkheidsgevoel hebben dat ze dit doodleuk en met zekere trots verklaren in de krant, met hun poffertjesporem in de happy-stand.

Biep | 03-10-09 | 16:33

ps Cinq Marquis Modaal 32500 per jaar, dus 2708,00 per maand is BRUTO .http://www.cpb.nl/nl/prognoses/nlinfo.html

seven | 03-10-09 | 16:33

't Is leuk geld, maar als je werkt, kun je carriere maken. En dan streef je die 1600 pleuro's in de maand al snel vet voorbij. Dat zal deze moederkes nooit gebeuren. Die hebben dit, en die houden dit.

Niet voor Jan | 03-10-09 | 16:30

Het hoort toch gewoon kut te voelen als je in de bijstand zit? Met wat soort instelling gaan deze kinderen opgroeien: het komt vanzelf aanwaaien als je maar een goede neus hebt voor het opsporen van subsidiepotjes.
Dat kán toch niet?

Biep | 03-10-09 | 16:29

Ik pleit voor een volledig onderzoek met uitkomt ergens in het 2de kwartaal van 2010

dunc | 03-10-09 | 16:28

@Ohm | 03-10-09 | 16:25
Ga je nu piepen dat mensen naar hun werk moeten reizen en dat dat niet binnen de werktijd van de baas valt ?
Als je bij mij wilt werken interesseert het mij niet of je om de hoek woont of het werken bij mij zo leuk vindt dat je 50Km reist...

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:28

@ maagwand | 03-10-09 | 15:55
Waar hebben ze in China dan te kort aan? Het enige wat ik kan verzinnen is schroot en ijzer. De Chinezen zijn sinds hun omarming van het kapitalisme in hoog tempo bezig rijk te worden. De middenklasse groeit als kool.
Alleen qua politieke vrijheid is het kut daar maar ik gaf het als een voorbeeld van mentaliteit.

Willem VanDer Decken | 03-10-09 | 16:28

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:22
Jij hebt het over huishoudens, ik heb het over een modaal inkomen. Je weet wel waar de meeste werkende mensen in NL het mee moeten doen.. Het voorbeeld gaat uit van eenoudergezinnen, dus per definitie een werkende per gezin toch? Daarbij de cijfers zijn van het CPB www.cpb.nl/nl/prognoses/nlinfo.html
en zijn hier www.apporte.nl/index.html ook netto weergegeven

seven | 03-10-09 | 16:28

@Biep | 03-10-09 | 16:24

Wat ze overhoudt mag ze inleveren wat mij betreft en ze moet aangeboden werk aanpakken, maar heft beeld dat ze stapels met geld krijgen voor leuke dingen klopt niet helemaal, ze leeft erg zuinig (zuiniger dan zum kotzen i.i.g.)

zum kotzen | 03-10-09 | 16:27

Tieftering. Waar werk ik goedverdoeme nog voor? Zodat ik 52% belasting kan blijven betalen voor mensen die ook echte cola willen drinken en een huur kunnen betalen die twee keer zo hoog is als mijn hypotheek? Cellolessen, badminton, hulp om internetondernemer te worden, noem de hele tiefteringse bende maar op. En dan ook nog met die voldane uitgestreken gezichten op de foto gaan staan, van 'zie mij eens goed zijn'. Kappen die hap en werken. Als je ondernemer wilt worden, klop je maar aan bij je familie en vrienden om geld. Als het een goed plan is, stappen ze er wellicht in. Anders naar de bank. Lukt het je niet, is het ook geen goed plan.

FrankVeer | 03-10-09 | 16:27

@Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:09
Als je gaat vergelijken, moet je het wel goed doen! Iemand die 36-40 uur werkt, moet ook naar zijn werk toe en weer terug. Dan kom je er niet met 36-40 uur. En dit zal je op de bank niet over komen www.telegraaf.nl/binnenland/4985103/__... En dan praaten we ook niet over al die mensen die letterlijk versleten zijn na 40+ jaar werken.

Ohm | 03-10-09 | 16:25

zum kotzen | 03-10-09 | 16:20
100% vrijetijdsbesteding : gratis en voor niks, hallo! wordt 's wakker. Dat is toch puur egoïsme?

Biep | 03-10-09 | 16:24

@seven | 03-10-09 | 16:16
Stemmingmakerij, je doet opzettelijk je IQ tonen door te pretenderen dat je niet kan rekenen.
Je gaat uit van verkeerde cijfers.
Een huishouden in NL heeft gemiddeld Euro 3.500,= NETTO BESTEEDBAAR INKOMEN.
.
€ 1.495,33 exclusief vakantietoeslag. + vakantietoeslag x 2.2135 = Euro 3.500,= per maand netto besteedbaar !
.
Leer nu eens rekenen !

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:22

Ergo iemand met een modaal inkomen zit onder bijstandsniveau

seven | 03-10-09 | 16:22

doe ik toch iets fout dat ik met 3.100 bruto net boven de 2.000 netto ovehoud. ik heb geen 13e maand, en werk 40 uur.

Ron_Paul | 03-10-09 | 16:22

" Buffart voelt zich er niet schuldig over dat de maatschappij voor haar betaalt."
" Van mijn consulent bij de Sociale Dienst ervaar ik geen druk weer aan het werk te gaan."

Aldus de samenvatting van dit verhaal.
*Naar Valium grijpt*

verraad van links | 03-10-09 | 16:22

@despecialist | 03-10-09 | 15:29
Die wijze man van jou, gaat dan wel uit van een land dat bestaat bij gratie van belastingheffing. Het volk wil altijd z'n gestolen spullen terug op termijn, da's zonneklaar. Hence.
Hij beschrijft de standaard socialistische maatschappij zoals die over de hele wereld bestaat. UIteraard is een democratie een gedrocht, een constitutionele republiek is de hoogste staatsvorm, democratie is daarbinnen slecht een marginaal instrument.

CoJoNes | 03-10-09 | 16:21

Bruto modaal inkomen in 2009
Het bruto modaal inkomen is volgens het CPB in 2009: € 31930,- per jaar, 8% vakantietoeslag meegerekend.
Per maand is dat bruto: € 2660,83 - inclusief vakantietoeslag of
€ 2463,73 excl. vakantietoeslag.


Netto modaal inkomen in 2009*
Het netto modaal inkomen is in 2009 ongeveer: € 19379,52- per jaar, 8% vakantietoeslag meegerekend.
Per maand is dat netto: € 1614,96,-- inclusief vakantietoeslag of
€ 1495,33 exclusief vakantietoeslag.


En de Bijstandstrekker Iris www.volkskrant.nl/vk-online/VK/2009100... vangt met alle toeslagen 1850,00 netto !

seven | 03-10-09 | 16:21

Even naar het rekensommetje van 1 van de dames gekeken, maar dat ziet er helemaal niet raar uit. 50 euri voor kleren (incl. kind) en 270 voor boodschappen, die leeft niet op grote voet ofzo.

zum kotzen | 03-10-09 | 16:20

Wat ze over houden mogelijk ze ook weer inleveren dan.

DeDart | 03-10-09 | 16:19

Briefschrijver zwakt het nog af, het is feitelijk 1.850 netto met alle toeslagen erbij voor de 2e met langdurigheidstoeslag blijkt in het artikel bij de 2e geinterviewde www.volkskrant.nl/vk-online/VK/2009100...
1850 netto dat is meer dan Jan Modaal netto overhoud... die vangt nml 2300 bruto en voordat dat netto is is het zeker lager (en zonder recht op allerlei regelingen)

Netto modaal inkomen in 2009*
Het netto modaal inkomen is in 2009 ongeveer: € 19379,52- per jaar, 8% vakantietoeslag meegerekend.
Per maand is dat netto: € 1614,96,-- inclusief vakantietoeslag of
€ 1495,33 exclusief vakantietoeslag. www.apporte.nl/index.html
*Nu begrijp ik waarom ze beide gemiddeld ruim 300 euro per maand overhouden, Jan modaal heeft dat zelf niet eens om te besteden)

seven | 03-10-09 | 16:16

Dat geld gaat wel allemaal weer naar onze economie, min de belasting dan.

Moeder Gans | 03-10-09 | 16:15

ik word hier kotsmisselijk van. En dan zo'n blij artikel in de Volkskrant, ik wordt niet goed, gewoon 345 euro overhouden aan het eind van de maand, gvd.

Ik ga wat minder Geenstijl lezen want ik word alleen maar boos en depressief van dit soort verhalen.

Jan Kaas | 03-10-09 | 16:14

@saugleistung 16:07: lees mijn post van 15:38 even. Met bijfokken creeer je een nieuw probleem. Wat we moeten doen is meer mensen aan het werk zetten. Niet bij de overheid trouwens; ambtenaren doen vaak werk dat nuttig of zelfs nodig is, maar we hebben er al meer dan genoeg. Ik heb het over banen die iets aan het BNP bijdragen.

Muxje | 03-10-09 | 16:12

Klopt geen reet van, tenzij je iets van 4 kinderen hebt... Maar dan heb je het ook wel nodig

N1ckname | 03-10-09 | 16:12

Nederland luilekkerland. Al die prachtige regelingen en vangnetten zijn een open uitnodiging aan mensen om maar aan te klooien, en hebben uiteraard een aanzuigende werking voor gelukszoekers van over de grens. "Nederland luilekkerland" wordt omgeroepen via mond-op-mond-reclame.
Het is leuk voor de bijstandsmoedertjes en geluksvinders, maar aan deze rare toestand moet een eind komen. Het mag niet lonen om met kinderen werpen, profiteren, aanrotzooien en niksen een riant leven te kunnen leiden. De werkende klasse wordt tot slaaf van de niet-werkenden. Langzaam wordt het een absurde en onhoudbare toestand:
www.vrijspreker.nl/wp/2008/06/flatgebo...

Fijnstoffer | 03-10-09 | 16:11

Drs.. Gelul | 03-10-09 | 12:45
als je wasmachine stuk gaat KRIJG je een nieuwe van de gemeente en je KRIJGT er meteen een computer bij want je kindjes moeten toch met hun tijd mee gaan. Werk je daarentegen voor 1700 per maand is het lekker puh en pis je met alles nét naast de pot. Zo gaat het in NL, zo ging het 40 jaar geleden al, weet ik uit ervaring. Naast zijn fabriekswerk werkte mijn vader nog op het land voor wat extra's maar de buurman in de zijstraat werkte niet en kreeg alles van de gemeente. Agnes Kant, kom er maar in met je geschreeuw over de minima. De mensen erboven laat je gewoon barsten!

moe de loos | 03-10-09 | 16:10

@seven | 03-10-09 | 15:27
Dat het verschil br/nto weinig is doet niet ter zake, min.loon is ook 1.397,= br en ~ 1.286,= nto.
Je moet de juiste grootheden met elkaar vergelijken, niets meer niets minder.

@Ron_Paul | 03-10-09 | 15:30
"3.500 bruto, dat is netto net boven de 2.000 Dan krijg je geen huursubsidie, geen zorgtoeslag en amper kinderbijslag. werk je dus 40 uur per maand voor een lousy 400-450 euro."
.
Lees nu eens wat je schrijft: peop !
Ten eerste is 3.500,= voor de gemiddelde Nederlander ~ 2.625,= plus een 13 maand en hogere vakantietoeslag.
Ten tweede vind ik dat je veel krijgt (te veel) voor 40 uur per maand, de meeste mensen werken 36-40 uur per week !
Dat is dus nto ongeveer Euro 1.000,= tot 1.400,= meer per maand en dan ook nog eens de mogelijkheid om te kunnen lenen, stel 2 tot 3 maal een nto maandsalaris en of een hypotje te krijgen van 3 tot 4 keer je bruto jaarsalaris.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 16:09

Blitz klikt op link, bliz ziet foto 1 en weet al genoeg. Blitz heeft gelijk al een hekel aan dat wijf en haar getinte kutkinderen. Domme tyfusteef je eerst vol laten blaffen door Quincy die er vervolgens vandoor gaat (goh, het was zo'n lieve man) en dan je handje ophouden voor geld, zodat je die kinderen van je vol kan hangen met gouden sieraden.
Blitz logt maar weer uit voordat hij dingen stuk gaat maken.

Blitz20VT | 03-10-09 | 16:09

Bijstandstrekker Willem de Vette en zijn vrouw Maxima de Hebberige kunnen dus ook voor pak-m-beet 1700 euri pp per maand.
Oh nee, een van beiden met de kindjes voor 1700,- als alleenstaande ouder. De ander als zogenaamd alleenstaande voor nog wat minder (de fraude van samen wonen zullen we dan maar negeren, we zijn van die twee wel wat gewend).
En bijstandsoma Von Amsberg Sr in de AOW, eventueel aangevuld met huurtoeslag.

moneypenny | 03-10-09 | 16:07

Het aantal kinderen per gezin moet juist omhoog, dan blijft de AOW en andere zaken zoals de ouderenzorg betaalbaar. Dus de pil uit de zorgverzekering.
Ik vind het eng als mensen gaan roepen dat je maar 1 of 2 kinderen mag hebben, we leven toch niet in China? Wat een k*t mentaliteit.

saugleistung | 03-10-09 | 16:07

Check de bijstandsnormen:

home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=137...

Daarnaast hebben ze dan nog wel recht op zorgtoeslag, kinderbijslag, en huurtoeslag. Vergeet de bijzondere bijstand niet wanneer de vriezer stuk gaat. Het zou dus kunnen dat ze wel in die buurt uitkomen. Maar de bijstand zelf is niet in die orde van grootte.

Overigens vind ik het wel schandalig wat uitvreters krijgen voor het thuiszitten.
Ik heb geleerd dat je werkt voor je geld. En dat ze niet zo slim zijn, blijkt ook maar weer: door erover te lopen pochen staat iedereen op zijn achterste benen en schieten zij zichzelf in de voet.

rhythm | 03-10-09 | 16:04

@serialchiller | 03-10-09 | 12:34;
'Minimamama' wil ik namens U rechtstreeks nomineren voor in plekje in het Stijlloze Jargon Jaaroverzicht...

Stijlloze bezoeker | 03-10-09 | 16:04

Al maanden reaguur ik niet meer, soms kijk ik nog wel eens naar GS zoals nu. Ik wond me teveel op en.... ach laat ook maar.

Tiscali | 03-10-09 | 16:03

als je vriendin nou ook werkloos is: alletwee een huurwoning, 1tje onderverhuren aan studenten, wel huursubsidie vangen (allebei) 2 maal minimum, kinderbijslag, zorgtoeslag (x2)
beetje ondernemer kan goed boeren zo. dan nog zwart bijverdienen. als je vriendin nou een allochtoon is (=zielug) dan maak je nog kans op een gratis makeover van je appartement.

Ron_Paul | 03-10-09 | 16:03

Het enige wat echt werkt als bezuiniging, is gezinsplanning. Geen kinderbijslag voor meer dan 2 kinderen en over twee generaties zijn we uit de problemen.

Het CDA | 03-10-09 | 16:02

Tendentieuze brief. Als je in de WAO zit, of een laag loon hebt, en in dezelfde omstandigheden verkeert als het voorbeeld, krijg je net zoveel.

Het CDA | 03-10-09 | 16:00

maagwand | 03-10-09 | 15:55
Oh, ik heb altijd gedacht dat het rijk van Mao de hemel op aarde was:-)

N.O. Brains | 03-10-09 | 15:58

Dat domme wijf heeft zich 3 keer vol laten blaffen, en werd werkeloos. Toen kwam ze erachter in wat voor een paradijs je dan terecht komt. Je kunt ook nog wat zwart bijverdienen als je slim bent. Verdien je meer dan menigeen. En aangezien dit toch zo'n kansloos geval is, zou ik zeggen: blijf maar lekker in de bijstand, want verder dan de assistent van de overbetaalde locale museumdirecteur kom je toch niet, met die instelling.

koreapassie | 03-10-09 | 15:57

necrosis | 03-10-09 | 15:52
Niks tegen moslims! Duidelijk wel tegen christenen! LOL zoek de verschillen.

Ohm | 03-10-09 | 15:56

In plaats van gewoon te beginnen met werken, 'spaart' een van die wijven voor een bedrijfje. Met zo'n instelling wordt dat natuurlijk niets, maar dat weet ze zelf ook wel, want ze zal altijd een beroep blijven doen op haar vermeende 'recht' op bijstand. Het is heel eenvoudig. Ieder jaar de bijstand met 10% korten, dan gaan ze vanzelf snel aan de slag. Maar nee hoor, dankzij de PvdA en het FNV blijkt een van die wijven nog een 'langdurigheidstoeslag' te vangen. Dus hoe langer je blijft uitvreten, hoe meer je wordt beloond door de Staat.

jospeh6085 | 03-10-09 | 15:56

Willem VanDer Decken | 03-10-09 | 15:47
Ik zag laatst op canvas de burgemeester van de grootste stad ter wereld, ik had er nog nooit van gehoord en ben de naam alweer vergeten maar hij ligt in China, en die zei "In het westen zijn ze niet goed bij hun hoofd, die geven geld aan mensen die niets doen .

Tuurlijk.. China als grote voorbeeld.waar is je historisch besef? ... lutser.
Een land waar miljoenen worden uitgebuit door een kleine minderheid,Een land waar ze aan alles een gebrek hebben behalve aan menskracht.Dat land is jouw lichtende voorbeeld?

maagwand | 03-10-09 | 15:55

hier is maar één, erg lang woord voor: AAAaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!
Hiervan rijzen me echt de haren op de rug. Mag je binnen ook nog 2 jaar extra werken om die k#t uitvreters te voorzien van meer geld dan menig wel normaal werkend mens.

Negentropy | 03-10-09 | 15:54

Dit bijstandsparadijs blijft alleen in stand omdat het gemiddelde gemeenteraadslid totaal geen kennis van zaken heeft. Alleenstaande ouders hebben al een hogere uitkering en kinderbijslag en andere budgetten en krijgen desondanks extra potjes met geld toegestopt. Vervolgens gebeurt er ook nog eens bij de re-integratie bijna niks en blijven deze moedertjes fijn in de bijstand. Voor alleenstaanden en gezinnen is het een ander verhaal; daar is het besteedbare inkomen al jaren aan het afnemen.

Paulusdebosbouter | 03-10-09 | 15:54

Biep | 03-10-09 | 14:33
snap ik, no problemo.
;)

Teun van het Tuinpad | 03-10-09 | 15:53

@mail cheauvinist pic 15:35
Mooie woorden, helemaal mee eens maar helaas zit er een grefo op "gezinszaken".
Die zal helemaal niets doen met jouw woorden, die wil alleen dat er flink wat kindjes bijgeneukt worden die blank zijn om het geloof weer wat adem in te blazen.
Wat mij betreft worden er de komende 10 geen kinderen bijelkaar geneukt om te zorgen dat de gggrefo's snel zullen uitsterven.
En om de balans een beetje heel te houden: geen kinderbijslag na het tweede kind, hopelijk houdt zo'n maatregel in dat de moslims geen 8 kinderen op de wereld dumpen.
En persoonlijk heb ik niets tegen moslims, ik ken er een hoop en dat zijn prima mensen (met een baan).
Ik heb echter iets tegen kinderen, ongeacht hun ouders.

necrosis | 03-10-09 | 15:52

Nou weet ik tenminste waarom ik steeds meer moet betalen voor mijn benzineslurper.
En ik maar denken dat het om het milieu ging.

eigen-mening | 03-10-09 | 15:51

Langdurigheidstoeslag.
Heel belangrijk.

tipo | 03-10-09 | 15:51

Ben jij soms H Westbroek?

Ohm | 03-10-09 | 15:50

ik werk geweaun: 19uur/week voor 2800 netto/maand

DikBen(het)Zat | 03-10-09 | 15:50

Jullie moeten eens een krant kopen, dan weet je dat er daadwerkelijk 1600 tot 1800 getoucheerd wordt. Maar dat is inclusief kinderbijslag en huurtoeslag, en exclusief gratis breedbeeld HD TV.

koreapassie | 03-10-09 | 15:50

rosebud
ik heb sinds 4 maanden een kindje. wat betreft de ins en outs van de kinderbijslag ben ik niet zo op de hoogte. en zonder de auto kom ik never nooit niet op mijn werk. dat hij zo zwaar is komt doordat vrouw, kind en hond erin moeten. plus kinderwagen natuurlijk.

Ron_Paul | 03-10-09 | 15:50

@rosebud | 03-10-09 | 15:37
Er zijn genoeg plekken in NL waar het lastig is om geen auto te hebben! Dus als jij zegt nooit een auto te hebben gehad, en daar blijkbaar genoegen in vind woon jij duidelijk niet in de polder!!

Ohm | 03-10-09 | 15:50

@zeg maar jansen | 03-10-09 | 15:33.

Normaal gesproken heb je daar een goed punt. In de huidige tijd gaat die vlieger echter niet altijd op.
Een toekomstperspectief hangt een beetje samen met zekerheid. Laat nou die zekerheid tegenwoordig een groot probleem zijn.

1 Economisch briesje kan je complete zekerheid en toekomstperspectief vernietigen.
Dan heb je dus nog steeds voor niks geknokt. Hoewel eigenwaarde ook erg kostbaar is.

eigen-mening | 03-10-09 | 15:49

En dit alles gebeurt op de pof. De staatsschuld is torenhoog en die politici maar denken dat het niet erg is.
Ik zag laatst op canvas de burgemeester van de grootste stad ter wereld, ik had er nog nooit van gehoord en ben de naam alweer vergeten maar hij ligt in China, en die zei "In het westen zijn ze niet goed bij hun hoofd, die geven geld aan mensen die niets doen ". En dat land wordt de belangrijkste economie van de wereld en hier gaat de boel in elkaar donderen. De geboortegolfers hopen dat dat gebeurt als ze onder de zoden liggen maar ik denk dat het al over een jaar of 10 gaat plaatsvinden. Met dank aan kudthoeren als mevrouw Buffart, en haar politieke broodheren van de PvdA.

Willem VanDer Decken | 03-10-09 | 15:47

@ADO-Le-Cent 15:37: Godverdegodver...

Ja reuze zielig allemaal, en het is vast geen lolletje om bijstandsmoeder te zijn. Maar wat mij betreft wordt de bijstand gekort tot maximaal 85% of zo van het minimumloon inclusief alle extraatjes (uiteraard wel met hetzelfde recht op kinderbijslag en huursubsidie, waar we eigenlijk maar helemaal van af moeten, maar dat is een ander verhaal). Oh, mogen de kinderen daar niet de dube van worden? Als je een echte moeder bent doe je daar dan dus wat aan: wapperen die handen.

Muxje | 03-10-09 | 15:47

seven | 03-10-09 | 14:52
Ook dat nog...

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 15:47

rosebud | 03-10-09 | 15:32
Poeh, da's een goeie, daar ga ik later in 't weekend eens wat research naar doen, geen idee hoe het bijvoorbeeld met oude oostbloklanden en zuidamerikaanse landen voor hun dictatorschap zat. Vond het overigens gewoon een mooie quote, je ziet dat het hier in NL momenteel ook met een regering die steeds meer belastingen voor de grootverdieners komt of voorstellen hiertoe doet, omdat dat het goed doet bij hun kiezers. De rijken vertrekken naar het buitenland (waar ze nog WEL gewoon een huis boven het miljoen mogen hebben zonder extra belasting, waar ze gewoon nog 40% inkomstenbelasting betalen ipv 60% etc) en de overgebleven kiezers vreten maar meer en meer uit de staatsruif. Dat dat niet goed kan blijven gaan is volgens mij niet zo moeilijk te zien.

despecialist | 03-10-09 | 15:46

koerbagh ® | 03-10-09 | 15:00
Inderdaad, ook dat nog. En die hebben maar wat belang bij deze zielepietenindustrie. Stekker eruit...

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 15:43

Had ooit een vriend die een kamer 'huurde' bij een vrouw(lees vriendin). De vrouw had een uitkering en verhuurde op papier voor 100 euro een kamer aan een man(lees: haar vriend)
Maar hij was niet van gisteren. Hij had inderdaad een eigen kamer ingericht in haar(lees:hun)huis. Ze kregen controle(getipt?) De ambtenaar kon inderdaad niets vinden dat ze samen woonde want hij had zijn eigen kamer. Toen de ambtenaar vroeg dat het wel leek dat in haar bed 2 mensen sliepen, kreeg hij de opmerking dat hij er geen zak mee te maken had en toen de opmerking dat haar kind wel eens naast haar ligt.
Zij kreeg met subsidies en verschillende potjes 1500 euro netto en hij verdiende netto 2000 euro inkomsten van zijn werkgever.
Moet ik nu rechts gaan lullen? Nee, ze zijn gewoon slim geweest en ik dom. Ze maken gewoon gebruik van de dommigheid van dit k*t kabinet

geert trilders | 03-10-09 | 15:42

zeg maar jansen | 03-10-09 | 15:28
Er is geld zat, maar de babyboomers willen hun teveel aan welvaart ten koste van jongere generaties behouden. Daar zit het probleem, teveel aan ambtenaren, en al die overheidsvutters en onnodige WAOers op kosten van mensen onder de 45. Daarna de overdadige pensioenregelingen indirect op kosten van de staat, alsmede de hypotheekaftrek voor mensen die ooit hun eerste gezinswoning gekocht hebben voor 90.000 gulden! Maar door flink extra hypotheek op te nemen kunstmatig verhoogt hebben met aftrek (afschaft voor nieuwe gevallen btw) natuurlijk aardgaswelvaart die ze verjubeld hebben www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Aardgas/bate... (nu niet meer mogelijk btw)
Het zou goed zijn om de welvaartstaatjes tussen generaties eens aan te passen aan wat de babyboom *1946-1965) allemaal voor royaals heeft gehad, en niet gunt aan jongere generaties.
www.elsevier.nl/web/Opinie/Sturm-und-D...

seven | 03-10-09 | 15:41

Lex Trumbauer | 03-10-09 | 15:36 U is ambtenaar?

snokkertje | 03-10-09 | 15:40

Ik roep het al hele lang: op naar een libertarische samenleving. Niet in plutocratische vorm, maar een maatschappij vol kleine en middelgrote bedrijven. Wedden dat deze bijstandskneuze pisang goreng kunnen bakken en roti kunnen koken? Wel, breng die maaltijden op je fietsje naar bedrijven in de buurt. Werk je ook 'ns voor je geld.

En-el Hak | 03-10-09 | 15:39

@zeg maar jansen 15:28: Nee. Ten eerste is het niet nodig dat we tot 67 jaar blijven doorwerken, het is een flutmaatregel die een paar miljard oplevert; geld dat ook on ontwikkelingshulp of een reorganisatie van de AWBZ gevonden kan worden. Ten tweede is de vergrijzing een tijdelijk iets; het gevolg van een geboortegolf na de oorlog, een zure appel waar we even doorheen moeten bijten. Als we nu bij gaan fokken doen we niets anders dan het volgende vergrijzingsprobleem creeren.

De oplossing is arbeidsparticipatie. Om te beginnen zou ik *alle* WAO'ers met "psychische klachten" herkeuren met als doel om 95% van die lui weer aan het werk te helpen. Inmiddels is het deel van de WaJongers dat er wegens psychische klachten inzit al meer dan 85%. Allemaal vage, niet aan te tonen of te ontkrachten aandoeningkjes. Is onze jeugd collectief schizofreen geworden van het blowen? Wat gebeurde er vroeger met deze groep, zijn die allemaal in de goot beland? Kom nou toch...

Muxje | 03-10-09 | 15:38

@Ron Paul: kinderbijslag is niet afhankelijk van inkomen, waarmee je in één keer duidelijk maakt dat je geen kinderen hebt. De kosten voor je 'zware' auto zijn je eigen schuld. Ik heb nooit een auto gehad, dus kan ik met hetzelfde nettobedrag als jij vaker uit eten. Het ligt er maar aan waar je je geld aan wilt besteden.

rosebud | 03-10-09 | 15:37

als je je hele leven kapot gewerkt hebt, dan hoef je heus niet alleen van de AOW rond te komen. Dan heb je pensioen. Of je bent dom geweest.

Lex Trumbauer | 03-10-09 | 15:36

WTF, 1700 netto per maand?
Da's pure disciminazi naar alleenstaande mannen met een buikje (maar geen kinderen).
Die kindertoeslag moet worden afgeschafd, ik ben geen voorstander dat alleen rijke mensen kinderen kunnen fokken, ik ben gewoon tegen mensen die neuqen zonder condoom en vooraf de risico's van het opvoeden van kinderen niet kennen of wensen te kennen.
Kinderen zijn sowieso hinderen, het zou echter belast moeten worden zodat men beseft waar men aan begint.
Ik weet dat ik een gevoelig punt raak en ga vast in mijn schuilklelder zitten voordat de strontkar voorbijkomt.
*zwaait naar Rammstein*

necrosis | 03-10-09 | 15:36

Oftewel, de mensen die bij mij in dienst zijn en keihard werken voor hun salaris, moeten 42% inleveren (en verkapt nog veel meer) en houden maandelijks gemiddeld minder over dan deze vrouwen in de bijstand. Hoe sociaal is dat nog?

Nu kan ik als werkgever wel wéér meer salaris gaan geven. Maar daarmee ondermijn ik mijn internationale concurrentie positie. En dat kost banen. Bovendien betekent het alleen maar meer geld dat de staatskas in stroomt.

Het wordt tijd dat de overheid dit grote ASOCIALE ONRECHT rechtzet. Het is asociaal dat mensen 40 uur per week moeten werken en het merendeel van hun hardverdiende geld moeten inleveren, zodat anderen lui thuis kunnen uitvreten. De eerstvolgende keer dat ik een politicus tegenkom die het nog durft te hebben over solidariteit die kan een knal verwachten.

Het wordt GODVERDOMME tijd dat werknemers en werkgevers (en dan heb ik het over die in de echte economie, niet de publieke sector) de handen ineen slaan. Als de politiek dit bizarre onrecht niet nu aanpakt dan gaat de kraan dicht. Geen belastingen meer!

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 15:35

eigen-mening | 03-10-09 | 15:30 Plus dat er in werken nog zicht is op opbouw, opbouw van salaris, opbouw van functie in de vorm van promotie en dergelijke.
In de bijstand zit je aan je plafond, dat wordt nooit meer dan dat.
Geen toekomstperspectief dat het ooit beter wordt dan wat het is.

zeg maar jansen | 03-10-09 | 15:33

@despecialist: Heb je historische voorbeelden? Welke democratie is dan a.g.v. 'loose fiscal policy' de afgelopen 50 jaar veranderd in een dictatuur? Ik ken alleen maar dictaturen en totalitaire staten die a.g.v wanbeleid de afgelopen decennia in een democratie zijn veranderd.

rosebud | 03-10-09 | 15:32

Geen van de exen betaalt alimentatie en het wordt als normaal gezien dat de gemeenschap dan maar voor de kosten van de kinderen opdraaien. Stel je eens voor dat je de vaders op hun verantwoordelijkheid zou moeten wijzen, daar moet je toch niet aan denken.

spanarchist | 03-10-09 | 15:32

Per persoon is de bijstand niet zo hoog. Maar stiekem met zijn tweetjes of nog wat huursubsidie en kinderbijslag erbij kom je al een heel eind. Je moet het wel willen, want je bent niks en je wordt niks. Als je een zinloos gemakkelijk leven voor ogen hebt, is de bijstand prima. Maar dan had je net zo goed niet kunnen leven, want meer waarde dan een luis heb je niet (eigenlijk net als een ambtenaar). Ja je zet wat koters op de wereld. So what? Met zo'n achtergrond is dat niets om trots op te zijn. Ik zou me als kind rotschamen als ik dat soort tokkies als ouders thuis had zitten. Als ik doodga wil ik dat mijn laatste gedachte is dat ik iets aan de maatschappij heb toegevoegd. Daarom heb ik een bedrijfje en draai met mijn vrouw heel wat uren voor 2000 euro in de maand. Maar ik doe het met plezier.

koffieboer | 03-10-09 | 15:32

@Neon | 03-10-09 | 15:25
Groot gelijk, this isn't about the figures. Alz zou ik dertig miljoen winnen, dan nog stop ik niet met werken. Voor mezelf, dat dan wel.
Wellicht schuilt daarin tevens een deel van de onwil van deze mensen om aan de slag te gaan, want laten we eerlijk zijn, werken in loondienst is negen van de tien keer niet interessant. Het werk is tot daaraan toe, maar de nare collega's, het gekonkel, de talentlozen met wie men zich dient te omringen, maken het leven van veel goedwillende loonslaven miserabel.

En-el Hak | 03-10-09 | 15:32

Tja, in Nederland schaamt niemand zich om het handje op te houden, dat is het grote probleem. En dat terwijl je als je jong en gezond bent, je je er kapot om zou moeten schamen. Verder ontvangen ze inderdaad teveel. Het vangnet zou alleen gebruikt moeten worden om te overleven, dus water/brood/onderdak. Wil je meer, dan ga je maar werken. En hier betaal ik en vele andere werkende Nederlanders dus ontzettend veel belasting voor. Nog even, dan ben ik gelukkig weg hier.

Galamagalam | 03-10-09 | 15:31

Die vrouw doet het goed. Waarom gaan werken als je met doen waar je zin in hebt netto hetzelfde, of zelfs meer, overhoudt.

Lets Kuttekrap | 03-10-09 | 15:31

Kijk, dat is de prijs om het tokkie-volk een beetje onder de duim te houden. We leggen ze aan het overheidsinfuus, zodat de krimpende meerderheid van werkenden nog een beetje een normaal leven heeft. Probleem is alleen dat al deze nakomelingetjes van deze tokkies hetzelfde gespuis wordt als hun ouders. Idiocracy in full effect aan het werk, zeg maar.

Jopie2009 | 03-10-09 | 15:30

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 13:19
3.500 bruto, dat is netto net boven de 2.000 Dan krijg je geen huursubsidie, geen zorgtoeslag en amper kinderbijslag. werk je dus 40 uur per maand voor een lousy 400-450 euro.

ik verdien 2.000 netto en houd niks over aan het eind van de maand. niet alleen wordt meer dan een derde van mijn loon gestolen, daarnaast betaal ik enorm veel geld voor mijn zware auto, benzine, hondenbelasting etc.

echt om misselijk van te worden al dat PC gelul. Dat mensen het soms zo moeilijk hebben komt omdat ze schulden moeten af betalen. Dat heeft niets te maken met de hoogte van de bijstand welke normaal gesproken veels te hoog is.

Ron_Paul | 03-10-09 | 15:30

Ik ken mensen die inderdaad niet aan werken vanwege het kleine verschil met hun uitkering.

Dit zijn echter laaggeschoolde kansarme mensen die door te gaan werken minder over houden.

1700euro is met subsidies misschien haalbaar. Echter wel optimistisch.

Heel de dag niks doen laat veel mensen juist meer geld uitgeven. Simpelweg om de verveling tegen te gaan.

Mijn vriendin en ik hebben beiden een stukje meer te besteden.
We hebben echter dure hobbies en een duurder levensonderhoud.
Uiteindelijk houden we daardoor maar iets meer over.

In Nederland hangt er ook een hoop van je inkomen af. Hoe meer je verdient, hoe meer je gaat betalen. Begint al met een huisje huren..

Uiteindelijk heeft de bijstandsmoeder daardoor een hoop voordelen ten opzichte van de hard werkende moeder.

Dus geheel ongelijk kun je die bijstandsmoeders niet geven.

eigen-mening | 03-10-09 | 15:30

Tja. Zoals een wijze man ooit zei:
"A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship."

despecialist | 03-10-09 | 15:29

Kratman | 03-10-09 | 15:25
Ik heb dat er niet bij zien staan maar de gemeente betaald het krantenabonnement.
Meestal gaat de krant naar de buren en laten ze zich daarvoor betalen.

N.O. Brains | 03-10-09 | 15:29

@snokkertje 15:19: Misschien moeten ze maar op jouw kinderen gaan passen?

@Bos Hout 15:19: Ayn Rand voorspelde al zoiets in '57, in Atlas Shrugged.

Muxje | 03-10-09 | 15:29

seven | 03-10-09 | 15:21 Dat is het ook. De bevolking neemt toe. En dat moet ook. Dat werknemers in de toekomst tot 67 jaar moeten doorwerken komt doordat de bevolking niet genoeg toenam de afgelopen jaren. De werkenden van nu brengen het geld op voor de A.O.W. van de gepensioneerden, dat is altijd zo geweest.
Met de huidige vergrijzing zijn er meer pensionado's dan dat er premiebetalers zijn. Er ontstaat dus een tekort.
Het enige wat zou kunnen helpen stuit op ernstige bezwaren, dat is actieve euthanasie. Geen nut meer voor de samenleving? Niet meer werken? Zit je vijf jaar A.O.W. erop? Spuitje dan maar.

zeg maar jansen | 03-10-09 | 15:28

Kinderen hebben tenminste normale bezigheden. Geld goed besteed. Antilliaans tienermeisje ? Die Lana ziet er autochtoon uit. Iris wildeboer klinkt ook niet Arubaans. Beiden over de 30. Jullie site is zeker bang voor te weinig reacties.

RomaNrsOne | 03-10-09 | 15:28

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 15:24
Het staatje in de Volkskrant in netto, het staatje wat ik linkte zijn brutocijfers. (immers het verschil tussen bruto en netto is bij de bijstand nihil)

seven | 03-10-09 | 15:27

Tsjee wat een schijnheiligen hier, miljoenen voor bonus graaiers who cares, maar over 1700 louzy Euri mekker mekker mekker.

bakoenin | 03-10-09 | 15:27

@Niko Beliæ | 03-10-09 | 15:05
yeah right, de VVD gaat ze aanpakken LOL!

Jopie2009 | 03-10-09 | 15:27

@zegmaarjansen 15.17: En dat hoge percentage dat volgens allerlei onderzoeken beweert heel gelukkig te zijn, kunnen we kennelijk ook met een korrel zout nemen. Hoewel? Misschien is dit gekanker en afreageren dankzij GeenStijl wel een geluksbevorderend middel.

rosebud | 03-10-09 | 15:26

"Ik zou het stom vinden als mijn moeder na school niet thuis was. Later wil ik ook bij mijn kinderen blijven."
Laat het de dames die vinden dat er een quotum van 40% vrouwen in de top opgelegd moet worden dit maar niet horen.

spanarchist | 03-10-09 | 15:26

Mis in het artikel een belangrijke tip om toch wat meer over te houden en iets gelukkiger te leven:
Volkskrant abo opzeggen.
Verder is het natuurlijk net wat je netto noemt en erbij wilt optellen als inkomen. Ook met ruim modaal of meer komt er gewoon kinderbijslag bij en soms zelfs huursubsidie en dergelijke, als je maar weet te verbergen wat je echt binnenkrijgt op die Zwitserse rekening.

Kratman | 03-10-09 | 15:25

Kop van het artikel: Blij in de bijstand.

Het gaat hier niet om de getalletjes, dames heren ook. Het gaat om een getoonde mentaliteit. Al die mensen die hier roepen "ik stop ook met werken"... Is dat echt zo? Wil jij die mentaliteit ook aannemen? Een echte uitvreter zijn? Een parasiet, en er nog trots op zijn ook?

En als het allemaal net even te moeilijk wordt met het geld, op je rug gaan liggen voor een extra centje? (10 jaar single, kinderen van 14, 16 en ...1? Kijk eens aan. Gescheurd rubbertje?)

Ik heb nog mijn trots. Mijn hand ophouden? Never. Er is werk zat.

Neon | 03-10-09 | 15:25

seven | 03-10-09 | 15:09
Dat is dus netto !
Kijk maar naar die gemiddelde persoon in de bijstand... minder dan 12.000 p.a. dus minder dan 1,000 euro pcm.
De meesten hier halen bruto en netto door elkaar.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 15:24

Als ik 1700 euro netto kan vangen voor niets doen, denk ik dat ik maar kap met werken. En mijn vrouw ook. Verkopen een auto, scheelt weer een bak geld. Dan regelen we wat extra subsidietjes en verkopen we ons huis en gaan we lekker voor 400 euro huren. Tis gvd niet normaal. Kan toch niet waar zijn dat mensen die keihard werken minder overhouden (je, dus ook om leuke dingen te doen in het weekend.....). Gelukkig houd ik wat meer over, maar dan nog...

Bovendien hebben werkende mensen veel meer kosten aan dingen als vervoer, boodschappen (hebben geen tijd om wat aanbiedinkje af te lopen) en betalen gvd overal te veel voor...

Ik wil ook vrijstelling van belastingen, een nieuw wasmachine en tijd om met mijn kinderen door te brengen ipv de file...

Sparky79 | 03-10-09 | 15:24

Grote vraag blijft waar zijn de ex-partners van deze mensen? En wat dragen die bij?

Ohm | 03-10-09 | 15:23

... misschien lees ik het wel verkeerd. Beetje rommelige rekensom.

CoJoNes | 03-10-09 | 15:22

zeg maar jansen | 03-10-09 | 15:19
Dat klinkt als een piramidespel.. Op een bepaald moment is een land economisch gezien vol.

seven | 03-10-09 | 15:21

@Bos Hout | 03-10-09 | 15:19
En daarom zijn CDA en CU eveneens socialistische partijen.

En-el Hak | 03-10-09 | 15:21

Bos Hout | 03-10-09 | 15:19 Dat moet ook, dat is tegen de vergrijzing.

zeg maar jansen | 03-10-09 | 15:19

@Ohm en Lion: Dat zijn wel goede argumenten. Voor zover ik weet hebben die bijstandsmoeders gewoon sollicitatieplicht (zeker als de kinderen ouder dan 4 of 5 zijn). En ook de ontbrekende pa's horen bij te dragen. Aan die dingen schort zeker wat, maar het gaat erom dat een uitkering met de extra's nou ook geen overbodige luxe zijn. Alleen zouden gemeentes en uitkeringsinstanties gewoon de regels moeten naleven wat betreft de plichten van uitkeringstrekkers en ontbrekende vaders. Dat ben ik met u eens.

rosebud | 03-10-09 | 15:19

Allemachtig..... grow up! Nog steeds azijnpissen over bijstandmoeders, kutmarokkanen, ontwikkelingshulp , moslims enz enz?
Bijstandmoeders dienen dus in het vervolge deemoedig in armoede te leven omdat een loser die een brief instuurt barst van de jaloezie? Had ie maar een vak moeten leren.
Slap gelul zeg...*zucht*

Opa-Buiswater | 03-10-09 | 15:19

De prikkel om kleintjes te fokken is zo wel groter dan de prikkel om eens te gaan werken.

Bos Hout | 03-10-09 | 15:19

MIjn kinderen gaan slechts 2 dagen per week naar kinderdagopvang. Daarvoor mag ik als hardwerkende ondernemer iedere maand 1600 euro aftikken. Kan iemand mij uitleggen waarom dat eerlijk is, terwijl deze dames 1600 euro krijgen om niet te solliciteren?

Ga godverdomme werken met je luie reedt.

snokkertje | 03-10-09 | 15:19

rosebud | 03-10-09 | 15:12
Het punt is natuurlijk dat ze er als alleenstaande met kinderen beide ruim 4000.--per jaar overhouden na alle kosten inclusief voedsel en kleding zo blijkt. 4000,00 Euro wat dus feitelijk teveel aan bijstand is. In het artikel, wat ik wel helemaal gelezen heb zie ook seven | 03-10-09 | 14:17, staat ook duidelijk dat ze er royaal van kunnen leven en dat de probleemgevallen vooral plaatsvinden bij mensen die vanwege persoonlijke omstandigheden niet met geld kunnen omgaan. *circa 1/3 van de bijstandtrekkers en dus schulden maken. Maar dat ligt niet aan de hoogte van de bijstand, hoewel die gevallen in de schuldsanering altijd graag gebruikt worden als voorbeeld wat een armoe het is in de bijstand terwijl het gewoon een luxe uitkering is. En dat is de laagste basale uitkering in NL, kan je nagaan wat WAO ers Vutters enz vangen.

seven | 03-10-09 | 15:18

En ondertussen leer je weer wat. De gemiddelde geenstijlert zat toch op minimaal twee keer modaal? Blijkt nu uit de reacties dat het overwegend loonslaafjes zijn met nét iets meer dan minimum.

zeg maar jansen | 03-10-09 | 15:17

@miker3605 | 03-10-09 | 15:14
Waarom doe je dit?
Wel, zou zijn antwoord moeten zijn, wel, omdat werken in dit land zwaar wordt belast. Hard werken en veel verdienen is daarenboven een ontzettende schande in dit land. Herstel, cryptocommunistisch land.

En-el Hak | 03-10-09 | 15:17

Toen ik nog minimumloon verdiende had ook ik recht op allerlei subsidies. Van elke jaarlijkse loonsverhoging merkte ik dat ik ongeveer 50% daarvan in moest leveren aan verminderde subsidies. Vond dat wel goed geregeld.

landlopertje | 03-10-09 | 15:16

Hoe langer in naar dat glimmende smoelwerk van dat middelste wijf kijk hoe bozer ik word! Zit lekker met haar luie reedt in de duinen terwijl ik de hele week mn benen uit mn reedt moet lopen op kantoor en de helft van mijn salaris linea recta kan inleveren.

Hein73 | 03-10-09 | 15:16

o ja, meen te herinneren 1700 p/m met zijn 2, + natuurlijk allerlei toeslagen en subsidies

miker3605 | 03-10-09 | 15:16

Kan ook beter de bijstand in, werk 42u per week en krijg zo rond de 1000 euro per maand >_> (19 jaar)

vossejongk | 03-10-09 | 15:16

@seven 15.09
Interresant staatje, bewijst alleen maar dat de dames beter in de Bijstand kunnen blijven als ze gaan "werken " en ambtenaar worden, worden ze helemaal onbetaalbaar.

Uw Verzekeringsadvis | 03-10-09 | 15:15

Ik moet godgloeiende voor 1350 netto iedere ochtend mijn nest uit om naar de baas te gaan. Terwijl ik ook wel liever vrij ben! Verdoeme! Hier zakt je broek toch vanaf!

paterfapschuur | 03-10-09 | 15:14

Ik kap ermee! Ik ga ook in de bijstand. Mijn vrouw in de bijstand. We kappen met werken en zien wel waar het schip strandt. Vadertje staat zorgt hier toch wel voor parasieten die het vertikken voor zichzelf zorgen. Die subtitel van dat artikel ook: als je inventief bent en de subsidiepotjes weet te vinden. Waarom staat er niet wat het echt betekent: als je lui bent, geen arbeidsmoraal hebt en graag van de samenleving steelt!

Hein73 | 03-10-09 | 15:14

ik woon in een "achterstandswijk", op zich ok huisje. ik ken dus mensen hier in de buurt die 1 kind hebben, beiden in de bijstand. grote flatscreen, xbox, playstation, nieuwste pc, alle luxe enz enz. wasmachine stuk? no prob, gratis een nieuwe. alles wordt betaald. hij verdient btw niks illegaals bij. hele dag beetje blowen, films kjiken en gamen. waarom niet he? omdat het kan schijnbaar.
uiteraard staan ze onder curatele. werken beide al jaar of 4-5 niet, hij moet af en toe solliciteren maar zorgt wel dat die niet aangenomen wordt. ik doe t met 1000 p/m parrtime werken met studie, en ik kijk naar n ouderwetse tv met 36cm doorsnee;)... en het is nog n aardige gozer ook! waarom doe je dit? waarom niet is zijn antwoord....

miker3605 | 03-10-09 | 15:14

@seven 15.05: In het rechterrijtje van ene Lana staat 270 (en niet 370) aan boodschappen. Daarmee zijn de dagelijkse boodschappen bedoelt. Per week heeft zij dus 65 euro te besteden. Ik beschrijf wat Wildeboer zegt: 90 euro te besteden aan boodschappen per week (ca. 380 per maand). Boodschappen zijn voedsel, wc-papier, afwasmiddel ed. Dus eigenlijk besteed Wildeboer nog minder dan 90 aan voedsel, wat ik per ongeluk beschreef. Dat is mijn enige leesfout geweest. Lezen is een vak.

rosebud | 03-10-09 | 15:12

@Porrello | 03-10-09 | 15:04
Dat lijstje klopt niet, bijna wel maar niet helemaal. De huur is niet in mindering gebracht bij de bijstandsuitkering.

CoJoNes | 03-10-09 | 15:11

HBO-niveau, 40 uur p/w werken, 8 jaar werkervaring, netto 2100 euro p/m.

Van die 400 euro verschil kan ik dan precies een auto rijden om op mijn werk te komen.

du Roi Soleil | 03-10-09 | 15:11

@Rosebud:
Ze hebben luxe uitgaven, hoge kosten en schulden. Allemaal zaken waar ze iets aan kunnen doen, gegeven dat ze die kinderen al hebben en alleenstaand zijn geworden. Zie ook mn vorige posts.
Insteek is verder meer dat iedereen vindt dat zij niet moeten klagen ipv dat 'wij' zo graag klagen.

BralaapStan | 03-10-09 | 15:11

@ rosebud .....

Ja maar iemand die 40u per week werkt en met 1700euro thuis komt en 2 kinderen heeft zal ook die 90 euro over houden .
Verschil is dat de 1 zich er het schompes voor moet werken terwijl de ander om 11 uur uit z`n nest komt zetten en zich afvraagt wat voor leuks hij/zij `zal gaan doen vandaag .

Ajuus ......

lion070 | 03-10-09 | 15:11

rosebud | 03-10-09 | 15:00
Ga nou geen mensen die 40 uur of meer per week werken vergelijken met mensen die dat niet doen!! Waar is de man van die vrouw met drie kinderen!!??

Ohm | 03-10-09 | 15:11

Wat roepen die sukkels in den haag ook weer?
De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen?

Volgens mij moet het vanaf nu zijn:

De sterkste schouders moeten vooroverbuigen en zich verplicht keihard door de parasieten in de reedt laten nueken!

Hein73 | 03-10-09 | 15:09

Lekker toch, meiden geniet er van !
En doe ze de groeten bij de Voedselbank.

Uw Verzekeringsadvis | 03-10-09 | 15:09

Veel erger is, in Ierland is de zon onder gegaan met een opkomst van 25 %, en wij zullen hem niet meer zien opkomen.
Heel een contignent in de greep van de dictatuur.
Mocht er een god zijn, dan heeft hij geen compassie met de mensheid.

bakoenin | 03-10-09 | 15:09

Goh wat grappig dat iemand zich hier nog over verbaast.
Heel Amsterdam zit -vol- met 'alleenstaande' moeders die uit de staatsruif vreten.
Een kind is een garantie voor een woning, huurtoeslag, kinderopvang en een continue inkomen en dat is meer dan dat je van de 'vaders' mag verwachten, daarom hebben ze ook allemaal kinderen van 2, 3 of 4 verschillende vaders.
Daarnaast nog een beetje zwart in een coffeeshop of bar werken en geloof mij: ze streven modaal vet voorbij.
Als het zwart werken niet meer gaat dan onmiddelijk een goeie chronische 'ziekte' opdoen! Daarmee nog meer voorrang op de woningmarkt, nog meer rechten, gesubsidieerd vervoer, parkeerkaart en wat al niet meer.
Welkom in het luizen paradijs Nederland!

mokum | 03-10-09 | 15:07

Bijstand voor alleenstaande is trouwens 800 euro.

Niko Beliæ | 03-10-09 | 15:06

rosebud | 03-10-09 | 15:00
Misschien zelf ook de moeite nemen om het goed te lezen. Er staat al boodschappen 370 euro wat er al vanaf is.. dus dat is er al vanaf en dan blijft er structureel per maand 332 / 345 euro over is nadat alle kosten betaald zijn. (investering bij de 2e neem ik dan mee als sparen)
zie seven | 03-10-09 | 14:28 en voor de staatjes 14:22 en 14:21

seven | 03-10-09 | 15:05

En de Linkse PVV en SP willen de Uitkeringen niet aanpakken.

Daarom alleen al stem ik VVD

Niko Beliæ | 03-10-09 | 15:05

ongelooflijk stukje weer. Ook die wijven in dat artikel zeg: jaren uit de staatsruif vreten en dan ook nog eens het vuile lef hebben om met je gluderend, glimmend, smoelwerk ongegeneerd in de zaterdag editie te verschijnen! Ga toch werken vuile parasieten!

Hein73 | 03-10-09 | 15:05

Werken moet lonen, maar uw fatsoen kost iets meer. Mág dat?

http://www.denhaagtekijk.blog-city.com/werken_moet_lonen.htm
-het overzicht

Porrello | 03-10-09 | 15:04

F*ck! Had ik nou maar geen vak geleerd!

kassa2 | 03-10-09 | 15:04

1800 netto? Dat houdt ik nauwelijks over met een 40-urige werkweek :?

frickY | 03-10-09 | 15:03

Ons Koningshuis beurt jaarlijks € 137.000.000,- (HONDERD ZEVEN EN DERTIG MILJOEN Pleuro's)en dan krijgen al die niet meer te tellen bij gefuckte miniprinsjes/prinsessjes ook nog kinderbijslag bij.... Voor 25 vakanties per jaar en dagelijks maar wat lopen wauvelen over water is dat iets, om flink te korten. Dit is GROTE SCHANDE/DIEFSTAL ten voeten uit. Begrijp steeds beter waar WA +M hun toevlucht zoeken in Mozambique, daar de kans om hier eerdaags gelynct te worden steeds groter wordt.
Laat die jonge moekes maar genieten van die 1600/1700 eurootjes...
Doei

JoepMeloen | 03-10-09 | 15:03

lol @ gemotoriseerd rechtspopulist

Porrello | 03-10-09 | 15:02

De werkelijke schande is dat achter elke bijstandstrekker minimaal 3 ambtenaren staan met een salaris op staatskosten.

koerbagh ® | 03-10-09 | 15:00

En opnieuw neemt bijna niemand de moeite even het artikel te lezen dat erbij staat. Lekker kankeren, meer behoefte heeft de gemiddelde geenstijler kennelijk niet. Eén van de vrouwen met drie kinderen houdt per week 90 euro over om eten van te kopen. Je kunt hoog of laag springen, maar dat is verdomd weinig met z'n vieren. De genoemde1600 á 1700 euro zijn maximumbedragen, vooral dankzij huursubsidie, kleine bijdrages van de gemeente, kwijtscheldingen en kinderbijslag. Iemand die het mininumloon verdient - en dus meer dan de bijstandsuitkering - heeft bijna altijd ook recht op diezelfde extra uitkeringen en extraatjes.
Modaal en bovenmodaal krijgt bijna altijd elk jaar geld terug van de belastingen - vaak via hypotheekrenteaftrek. Kortom er wordt weer eens gekankerd om het kankeren. En GeenStijl verdient zijn geld aan het voeden van dit soort frustraatjes.

rosebud | 03-10-09 | 15:00

Misschien kunnen we die bijstandsmoeders laten werken in door de staat opgezette werkkampen in de achtertuin van Roy van Zuipenstein.Verder moeten ze verplicht gesteriliseerd worden en de kinderen die al geboren zijn onmiddelijk naar tuchthuizen.
Na hun 50e allemaal verplicht euthaniseren want dan produceren ze niet zoveel meer.Alle toekomstige untermenschen preventief aborteren zou ook een goede oplossing zijn.We houden dan een krachtig en schoon Nederland over houzee!

maagwand | 03-10-09 | 15:00

-weggejorist-

theo4116 | 03-10-09 | 14:58

Dat is meer dan mijn vriendin met haar Educational Master verdient (netto). Ik denk dat ik ook in de bijstand ga.

quadtuning | 03-10-09 | 14:57

ik weet niet hoor, maar ik zie een roomblanke vrouw op die foto. Mijn vriendin is Antilliaans, afgestudeerd biologe en heeft een fantastische baan. Betekent dit nu dat ALLE Antilliaanse meisjes afgestudeerde biologen zijn met goeie banen?

Lebowski Achiever | 03-10-09 | 14:55

CoJoNes | 03-10-09 | 14:38
Grappig, ik had een opa, met 10 kinderen die dat ook deed.
Zijn argumentatie was toen ik het nodig had, was de overheid er niet, en toen het kwam had ik het niet nodig.. (Hij was trouwens wel een rijke boer)

seven | 03-10-09 | 14:54

Ik zat gisteren naar Pauw en Witteman te kijken en volgens de gasten F. Wester en D. Samson heerste er grote oneenigheid zowel binnen het kabinet als binnen het cda, dus met een beetje geluk kunnen we voor de kerst nog naar de stembus om een fatsoenlijke regering te kiezen.

Karel Kruizenruiker | 03-10-09 | 14:52

@Martinspire | 03-10-09 | 12:40
De auto eruit als je geen werk hebt lijkt me niet zo heel moeilijk. Persoonlijk gebruik ik m'n auto voornamelijk voor het werk in elk geval.

Sir Hackalot | 03-10-09 | 14:52

@JeGrootmoeder | 03-10-09 | 14:48
Kijk nu eens wat je als ondernemer na aftrek van alle, maar dan ook alle, kosten, daadwerkelijk per maand overhoudt, bedenk hoe veel tijd je in de zaak steekt en zet dit af tegen het inkomen én het werkeloos leven van deze bijstandsopvreters. Treurig, niet?

En-el Hak | 03-10-09 | 14:52

@LeonLibertijn 14:44: Lekker verantwoordelijk gedrag, inderdaad. Onze vriendjes in de VS, die in hun uitdrukkingen wel vaker blijk geven van gezond verstand, hebben het ook niet voor niets over "family planning", in plaats van wollig gezeik over de kinderwens en dat iedereen er toch recht op heeft,

Muxje | 03-10-09 | 14:52

@Biep
Ik vind geweaun niet dat als je 40 uur werkt met een minimum inkomen je iedere euro hoeft om te draaien om rond te komen, trouwens: mensen die erg weinig verdienen kunnen ook huurtoeslag, zorgtoeslag, vrijstelling waterschapsbelasting etcetera krijgen.
*
Maar dan hou je wel drie keer je hand op, voel je je dan geen bedelaar?
Van al die subsidies wordt alleen de baas blij, want die betaalt gewoon minder.

Analia von Solmsch | 03-10-09 | 14:52

JeGrootmoeder, nooit van ondernemersaftrek gehoord?

Volidioot | 03-10-09 | 14:52

Mag toch godverdomme hopen dat dat niet klopt...

Harvester | 03-10-09 | 14:51

-weggejorist-

Slipsnifter | 03-10-09 | 14:51

Veel mannen hier trouwens die de voordelen van een goede jeugd onvoldoende begrijpen.

En het artikel niet lezen!!!1

Volidioot | 03-10-09 | 14:50

O ja, nog iets: Je hoeft dat van alle subsidies e.d. niet zelf uit te zoeken, hoor: Maatschappelijk werk staat al voor je klaar om die lastige formuliertjes e.d. voor jou in te vullen! En de foldertjes zijn desnoods in het Turks of arokkaans te verkrijgen!

JeGrootmoeder | 03-10-09 | 14:49

ik heb in loondienjst, met HBO-diploma, met 35 jaar, ook € 1.700 verdiend! Als ik dit lees, springen de tranen me in de ogen! we worden genaaid!
Nu, als zelfstandig ondernemer trek ik heel wat meer geld binnen, maar ja, dan komt de Belastingsienst, he? Die wil even vangen om dat soort uitvreters te kunnen betalen! Schande!

JeGrootmoeder | 03-10-09 | 14:48

-weggejorist-

Videoclips Kreatorr | 03-10-09 | 14:47

Mijn dochter werkt fulltime als leerkracht groep 8 op een zogenoemde zwarte school en verdient daarmee netto 1650 euro. Haar leerlingen komen veelal uit bijstandgezinnen. Voortaan kijkt ze toch met wat andere ogen naar hun moeders die, nadat ze op hun gemak hun kroost op school hebben afgeleverd, het belangrijkste deel van de opvoeding verder aan haar overlaten omdat ze zélf leukere dingen te doen hebben.

Krim | 03-10-09 | 14:46

Analia von Solmsch | 03-10-09 | 14:43
(bijstands) uitkeringen zijn te hoog.

Biep | 03-10-09 | 14:45


Dit is het resultaat van Rouvout's discriminerende pro-gezinnen (=anti-alleenstaanden) beleid.

denwop | 03-10-09 | 14:45

-weggejorist-

Videoclips Kreatorr | 03-10-09 | 14:44

Even de volgende argumenten weerleggen:
- Per ongeluk kind krijgen. Je krijgt geen kind per ongeluk, daar moet je toch echt wat voor doen hoor. En als je niet goed met voorbehoedsmiddelen kan omgaan dan ben je ook bewust stom bezig.
- Gescheiden moeder: Ja relaties gaan stuk, dat kan je soms inderdaad niet voorzien. Maar kinderen nemen is grote verantwoordelijkheid en dan moet er voordat er kindjes worden gemaakt er ook bij worden stil gestaan dat dit soort dingen gebeuren. Het is ook de verantwoordelijkheid van de partner om voor het kind te betalen ook na scheiding.
- Moeder, full-time job: Je bent er alleen non-stop mee bezig tot dat ze naar school moeten. Er zijn genoeg mensen die echt full-time werken en ook kinderen hebben. Wil je full-time moeder zijn? Prima, maar niet op andermans kosten.

In dit voorbeeld zit de moeder praktisch non-stop in de bijstand. Dat is niet de bedoeling, de bijstand moet er zijn voor tijdelijke (minimale) steun. En daar hoort naar mijn mening geen duur appartement, kosten voor telefoon,computer,internet,televisie bij. Ze mogen van mij een gratis abonnement voor de bibliotheek krijgen (maar dat krijgen ze waarschijnlijk al).

Waarom wordt ik gedwongen door de staat om mee te betalen aan (en in stand houden van) andermans zelf veroorzaakte problemen.

LeonLibertijn | 03-10-09 | 14:44

Toch fijn om te zien dat er hier zoveel VK lezers zijn.

Gekke Geert | 03-10-09 | 14:44

@Analia (over Vrije School):
Neeeej, eerst leren tekenen en zingen zonder respectievelijk potloden of instrumenten, dan wordt je makkelijker kunstenaar later.
Rekenen is iets voor de rechte Westerse materialistische maatschappij joh, waarzonder er nooit een crisis was geweest. ;)

BralaapStan | 03-10-09 | 14:43


@dePadvinder | 03-10-09 | 14:33: Conclusie, minimum-loon is veel te laag.
*
Jij hebt het door... Hulde!

Analia von Solmsch | 03-10-09 | 14:43

e.t. | 03-10-09 | 14:39
het is niet scheef, het is zo krom als een hoer.

Biep | 03-10-09 | 14:42

@e.t.,
Tot 30.000 euro per jaar betaal je 41,85%

Volidioot | 03-10-09 | 14:42

Bijdrage vrije school EUR 27,--
*
dat is een vrijwillige bijdrage die je niet eens HOEFT te betalen
(veel scholen "vergeten" dat er bij te vertellen, maar dat terzijde)
*
Leer wel je kind lezen EN schrijven aub en stuur ze naar een reguliere school!

Analia von Solmsch | 03-10-09 | 14:41

e.t. | 03-10-09 | 13:00
Ik heb een vrij beroep. Afhankelijk van opdrachten en initieer ook eigen projecten voor derden, waar tientallen anderen steeds weer maanden van kunnen werken.

Een deel van dat werk is overigens wel gesubsidieerd. Maar daar blijven wel veel mensen voor aan het werk en het genereerd meer geld.

Het is in de creatieve sector. Deels subsidie maar grootste deel komt binnen via commerciele opdrachten.

Maar raar blijft dat je met je vaak zestig uur per week als ondernemer toch meer dan de helft kwijt ben en netto dus blijkbaar op bijstandniveau zit.

Moet er wel bij zeggen dat ik itt tot de dames nog geen kinderen heb. Maar toch. Scheef is het wel een beetje.

e.t. | 03-10-09 | 14:39

En wij weigeren principieel kinderbijslag. Waarom? vraag ik me steeds vaker af.

CoJoNes | 03-10-09 | 14:38

Lees het boek "Afri" van Jutta Chorus, het is allemaal nog veel erger. De allochtoon wordt vetgemest, de autochtoon moet het betalen. Onze regering verraad ons al jaren!!!!

leefbarbaar | 03-10-09 | 14:37

En het is niet alleen in de bijstand, ook in de WAO is het lachen. De lokale fietsclub die maakt elke zondag een ritje van dik 200 km. Daar zit er een bij die is 100% afgekeurd voor zijn knie en een ander voor zijn longen. En de rest van de week doen ze "vrijwilligerswerk".

N.O. Brains | 03-10-09 | 14:37

Hoog tijd om àlle subsidies en àlle uitkeringen in natura, (wasautomaat, koelkast om het bier koel te houden, sport en biebabonnement.etc.), te bruteren.
Alles bruteren en bij het loon optellen.
Dan pas kun je goed vergelijken en wordt zichtbaar dat je met je hand ophouden meer krijgt dan met hard werken. Wie voor het minimumloon werkt is een sukkel.
Lang leve de socialistische heilstaat.

Dostranamus | 03-10-09 | 14:37

Wellicht ben ik niet de enige die het opmerkt, maar de zin 'Ja je moet wat om godverdoemme de hele week door te komen als de kids naar de opvang zijn...' kan ik niet helemaal rijmen met bijstandsmoeders. Als bijstandsmoeder heb je geen werk en hoor je 7 dagen per week met je kind(eren) thuis te zitten. Ik zeg: die kinderen met terugwerkende kracht aborteren, de lelijke moeders aan de lopende band zetten en de MILF's achter het raam. Hoppa!

LokfietsNL | 03-10-09 | 14:37

De doelgroepmarketeers van de Volkskrant zien ook meteen het potentieel van de bijstandsmoeders:
-Advertentie om goud aan te schaffen.
-Advertentie voor cruises rond de wereld.
Dus daar gaat het geld voor de leesmap (de Story lezen op t voordek) en 'eigen bedrijf' (in Zuid-Afrikaanse goudhandel) heen?

BralaapStan | 03-10-09 | 14:36

Waarom gaat iedereen voorbij aan het feit dat tenminste een van deze moeders zowel scholing als werk erbij doet?

Ik heb 'Probleemwijken' (SBS) ook eens gezien (Google video, goed), maar deze moeder komt er toch een tienvoud beter vanaf.

De filosofie; hogere druk zorgt voor meer resultaat werkt denk ik niet. Natuurlijk weet je niet of moeder 2 idd internetondernemer wordt (zie artikel), maar repressie is geen goede katalysator voor creatieve input.

Die loterij tokkie is verder vogelvrij.

Volidioot | 03-10-09 | 14:36

blinde kip | 03-10-09 | 14:34

sorry, eisprongetje is niet goed voor relativeringsvermogen (ik zag er even niet de humor van in, sorry)

Biep | 03-10-09 | 14:36

@ alle schreeuwers die roepen dat het bedrag niet klopt:
Lees eerst het artikel eens.

pb.ning | 03-10-09 | 14:35

Om je kapot te ergeren. Niet dat ik me nu kapot hoef te werken, maar ik werk in ieder geval nog voor m'n centen en dan nog heb ik minder dan die graaiers.

Lovehandles | 03-10-09 | 14:34

Hahahahahahahahahaha
.
En jullie dit allemaal maar betalen.

James Lastig | 03-10-09 | 14:34

@Biep | 03-10-09 | 14:23
Was ook maar een grapje. Zelf ook al een paar keer post gekregen en opengereten zonder te checken. Daar is de postbode voor. En inderdaad een leerzaam moment als je dergelijke dingen leest over wat andere kopen, aan schulden of krediet hebben uitstaan. En zeker als je erachter komt dat sommige mensen lang niet zo zielig zijn als ze lijken. Daarom, voor mijn geestelijke gezondheid, lees ik tegenwoordig wel wat op de envelop staat.

blinde kip | 03-10-09 | 14:34

Teun van het Tuinpad | 03-10-09 | 14:18
abject en affreus gedrag?
Tja, ik ben geen heilige ofzo.
't ging pronggluk.

Biep | 03-10-09 | 14:33

Conclusie, minimum-loon is veel te laag.

dePadvinder | 03-10-09 | 14:33

Algemeen:
Als je gaat rekenen in die staatjes, kom je toch uit op een bijstand die redelijk hoog is inderdaad. Alle andere inkomstenbronnen lijken me reeel of zelfs mager.

Vergelijking:
Alleen die eerste moeder vind ik acceptabel. Een normale huur en geen rare uitgaven.

Huur:
Die andere moeders wonen in een kasteel of zo? Ik betaal 320 per maand aan huur in de hoofdstad en ik kan echt wel een 4k-woning voor ze vinden van 400 (ex huurtoeslag)(of 300, in de Bijlmer)! Zo te zien zitten ze in gemeenten waar ik geld bij zou willen krijgen om te komen wonen...

UItgaven overigen:
Als je nog mee kunt doen aan loterijen (oplichting en niet leuk), een leesmap (oplichting en niet leuk) hebt, mag je echt niet zeuren. Daarnaast; als je anderen kunt helpen (goede doelen) dan heb je het zelf niet keihard.

BralaapStan | 03-10-09 | 14:33

@Jelotchka | 03-10-09 | 14:30

Knettergek dan toch?

Ze moeten dit soort bijstandsuitkering echt gaan aanpakken want dit is de wereld op zijn kop.

a.n.alvabeet | 03-10-09 | 14:33

Biep | 03-10-09 | 14:29
Ik ben het volkomen met jouw posts eens, jij hebt bijna alles al gesschreven wat ik ook wilde schrijven.

Dunnepoep | 03-10-09 | 14:33

is @Bijstandskoning al wakker?
Hij zal toch wel weten hoe het zit?

El_Guapo | 03-10-09 | 14:32

Met dank aan links Nederland

catchem | 03-10-09 | 14:32

Uiteraard is onze welvaartsstaat vooral onrechtvaardig tov de werkende arme. Die mag uit solidariteit meebetalen aan mensen die niks doen maar het financieel wel beter hebben dan hijzelf. Leve de verzorgingsstaat! Dat gezegd hebbende, voor 1700 euro netto ga ik ook niet werken.

sjaakdeslinksesul | 03-10-09 | 14:31

@ mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:28

Jazeker, als mensen uit de gemeenschappelijke ruif vreten dan hoort daar onlosmakelijk verantwoording bij. Als je aanspraak meent te kunnen maken op het geld van anderen, dan hebben anderen ook het recht om te weten waarom dat zo is. Simpel. Nix Stasi.

DeRoyVanZuipensteijn | 03-10-09 | 14:31

a.n.alvabeet | 03-10-09 | 14:26
Heeft je vriendin 3 kinderen?

Volidioot | 03-10-09 | 14:31

mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:28
Nee hoor, postbode kon de acht niet van de zes onderscheiden: pleur op, ik heb het net uitgelegt, ga 's lezen.

Biep | 03-10-09 | 14:31

Ik ga hier niet eens meer serieus op reageren; hoe de babyfabriekje worden gesubsidieer door de staat. Het wordt tijd voor verkiezingen en wel nu!

fjordman | 03-10-09 | 14:30

Als het zo is dat je in de bijstand 1700 kan vangen dan wil ik graag een cursus van die chicks...
Mamsen zit ook gwoon in de bijstand en die vangt dat echt niet, het is gewoon elke week weer oppassen welke boodschappen er gehaald worden en iets simpels als een nieuwe broek is gwoon een grote uitgave waar voor gespaard moet worden..
Dat je iets van een tegemoetkoming krijgt als een keer je wasmachine kapot gaat klopt, maar je krijgt 'm heus niet van JP in je schootje geworpen hoor. Dat duurt net als alles in ons fijne landje zo lang dat je in de tussentijd voor heel de randstad de was had kunnen draaien...

Fredster | 03-10-09 | 14:30

a.n.alvabeet | 03-10-09 | 14:26
De eerste tien jaar van mijn werkzame leven verdiende ik minder dan 1600 netto met voltijd werken in het bedrijfsleven, en ik vond toch dat ik het niet zo slecht deed.

Jelotchka | 03-10-09 | 14:30

Dunnepoep | 03-10-09 | 14:23
Nou, dunnepoep (je zou het er van krijgen) zo zit er hier óók eentje, die begon op z'n zestiende.
Werken is voor paupers, dat zie je maar weer:
Dom, arm, geen gevoel voor cultuur : gekke mensen die werkenden.

Veel sterkte.

Biep | 03-10-09 | 14:29

Biep | 03-10-09 | 14:16
Dat zijn dan eigenlijk ook weer zaken waar jij niets mee te maken hebt. Moeten we echt zo iedereen gaan bespieden? Beetje stasipraktijken.

mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:28

ps op 14:22 en 14:21 Als je de overbodige investering toekomstig bedrijf bij de 2e meeneemt zie je dat beide structureel per maand 332 / 345 euro over hebben.
Geld wat ze niet opkrijgen.. Dat is per bijstandtrekker ruim 4000 per jaar wat ze niet nodig hebben. Wouter lees je mee? Met 300.000 bijstandtrekkers maakt dan een bezuiniging van 1,2 miljard mogelijk zonder echt verschil in leefstijl voor die huishoudens.

seven | 03-10-09 | 14:28

KNETTERGEK!!!

Mijn vriendin werkt 50% en verdient GVD ook maar 1500 netto.. En die graftering uitvreters hebben geweaun meer. Wat een verrot kutland is dit toch aan het worden.

a.n.alvabeet | 03-10-09 | 14:26

seven | 03-10-09 | 14:22
ik zie wel dat we het met z'n allen helemaal verkeerd doen............

Biep | 03-10-09 | 14:25

Bijdrage vrije school EUR 27,--

Tsss, dit stel uitvreters brengt hun kinderen ook nog eens de rassenleer van Steiner bij.

CoJoNes | 03-10-09 | 14:25

@ angelique6763 | 03-10-09 | 14:03

Wat een onzin. Toeslagen, subsidies en bijstand zijn het failliet van onze economie. Als je het niet kunt betalen, dan koop/huur/lease je het toch gewoon niet? Waarom moet ik betalen omdat een uitvretert een te groot huis huurt dattie niet kan betalen? Als je geen zin hebt om te werken dan verdien je niet beter. Het wordt tijd dat er hier ook gaarkeukens komen, opdat de uitvreters een goedkope afgemeten maaltijd krijgen en niet met subsidiebonnen en wasmachinebonnen en weet ik waar voor gratis onzin nog meer biefstukken kopen en naar de Costa Del Sol trekken. Vakanties alleen nog maar in groepsverband, in een tent op de Ginkelse Hei, dan kunnen ze zich 's ochtend verdienstelijk maken bij het onderhoud van de natuur en 's middags kunnen ze zich dan storten op hun reguliere dagtaak: uitvreten.

DeRoyVanZuipensteijn | 03-10-09 | 14:24

Ik werk nu al 30 jaar, heb een kut baan met bijbehorend kutsalaris, en ja had ik op school maar beter mijn best moeten doen en niet op mijn 17e moeten gaan werken.
Ik heb nog nooit de een of andere uitkering gehad, geen subsidies of kwijtscheldingen .
Ik ben een van die sufkutten die zich de pleuris werkt en alleen maar moet betalen.
Ik heb geen zin om tot mijn 67e te moeten gaan werken.
Ik vind het nogal een kut vooruitzicht om 50 jaar van je leven gewerkt te hebben (als ik tenminste zo oud word).
Wanneer ik nu (47 jaar oud ) ontslagen zou worden ga ik profiteren van waar ik al 30 jaar aan betaald heb en moet je van goede huize komen wil je mij nog aan het werk krijgen.

Dunnepoep | 03-10-09 | 14:23

blinde kip | 03-10-09 | 14:18
Dat is geen gluren man/ vrouw, we hebben het afschrift keurig bij haar persoonlijk afgegeven. Ik rats de post gewoon open zonder echt te kijken voor wie die is.
Maar ik viel wel even van mijn stoel ja, toen ik zag wat die zielepoot even opgespaard heeft. Sparen? dat kunnen wij al járen niet meer.

Daarbij komt nog dat het een akeligheid van een wijf is waar alle erotiek al jaren geleden uit weggevlucht is.

Biep | 03-10-09 | 14:23

Kasboek Iris Wildeboer
in
Bijstand (incl. vakantiegeld en
woontoeslag) 1.010
Heffingskorting 106
H u u r / z o rg t o e s l a g 350
Kindgebonden budget 125
Kinderbijslag 222
Langdurigheidstoeslag 37
--------
1.850
uit
Huur, gas, water en licht 760
Ziektekostenverzekering 140
Overige verzekeringen
(WA, inboedel, uitvaart) 50
Boodschappen 370
Internet, telefoon en tv 101
Overblijf 25
Leesmap 14
Natuurmonumenten 2
Investering toekomstig bedrijf 200
Kleding 50
Schoolgeld 6
--------
1718
------------------
over 132

seven | 03-10-09 | 14:22

@seven | 03-10-09 | 14:17
De vraag is nu: zijn deze steuntrekkers zo creatief dat ze overal korting en geld weten te krijgen of worden ze geholpen? Ik denk dat ik het antwoord al weet.

blinde kip | 03-10-09 | 14:22

Er was een tijd dat iemand met een bijstandsuitkering een geheim nummer moest nemen: het was verdacht als je je de luxe van een vaste telefoonaansluiting kon veroorloven.

Heeft Plaatsgevonden | 03-10-09 | 14:22

Kasboek Lana Buffart
in
Bijstand (incl. vakantiegeld) 906
H u u r / z o rg t o e s l a g 288
Kindgebonden budget 125
Kinderbijslag 266
--------
1.585
uit
Huur, gas, water en licht 584
Ziektekostenverzekering 106
Overige verzekeringen
(WA, inboedel, uitvaart) 30
Boodschappen 270
Internet, telefoon en tv 81
Muzieklessen en huur cello 35
Sport kinderen (incl 50%
korting) 12
Zakgeld kinderen 45
Kleding 50
Bijdrage Vrije School 27
--------
1240
------------------
over 345

seven | 03-10-09 | 14:21

Seven en Berserker Nr.1 zijn weer uitstekend op dreef, lees ik. Wie moet ik nou als eerste nomineren als reaguurder van het jaar?
Zelf stel ik voor on bijstandtrekkers verplicht te laten werken, de ww te privatiseren en alle subsidies af te schaffen. Asielzoekers moeten eerst 25 jaar gewerkt hebben voordat ze ook maar ergens recht op hebben en moeten eveneens verplicht te werk worden gesteld. Ook het 'begeleiden' van werklozen door de overheid kan worden afgeschaft, want daar hebben we in de vrije markt betere alternatieven voor. Sollicitatieplicht heb je dan ook niet meer nodig, wat weer ambtenaren scheelt.
Ik hou wel van radicale maatregelen, zijn nodig ook.

Jelotchka | 03-10-09 | 14:21

DeRoyVanZuipensteijn | 03-10-09 | 13:52
Ik stimuleer geen bijstandtrekkers maar jouw oplossingen zijn wel erg simplistisch.
Ik zit zelf gelukkig niet in de bijstand maar ik ken een aantal mensen die daar vaak tegen hun zin in zijn terechtgekomen.Doorgaans is het een hard leven,veel rekenen,weinig ruimte voor "luxe".Als de kinderen een baantje als vakkenvuller hebben worden de verdiensten ook weer afgetrokken van het bijstandsbedrag.Zo zijn er talloze voorbeelden waaruit blijkt dat het geen sinecure is.
Uiteraard zijn er weer mensen die de zaak bedonderen en er een zwart inkomen bijklussen maar dan moeten we de controle verbeteren zodat alleen de echte crepeergevallen een uitkering krijgen.

maagwand | 03-10-09 | 14:21

blinde kip | 03-10-09 | 14:16
Een sociaal vangnet is prima, maar waar is de contrôle en het toezicht?
Het klopt toch niet dat iemand die niet werkt het net zo goed- of beter heeft dan iemand die werkt?

Ja, ze moeten het altijd een beetje slechter hebben: dat motiveerd namenlijk!

Biep | 03-10-09 | 14:19

En maar werken, gelukkig kunnen de echte ondernemers nog wat zwart doen en gaat niet alles in de bodemloze put.

Paupertje | 03-10-09 | 14:19

Ik weet ook uit ervaring dat die rondneukende anti's allemaal bij hun moeder ingeschreven staan zonder werk en ondertussen de dijen van de steuntrekker lekker warm houden.

Cian | 03-10-09 | 14:18

@Biep | 03-10-09 | 14:16
Zo zie je maar dat gluren in de post van je buren nooit goed kan zijn.

blinde kip | 03-10-09 | 14:18

"Het enige waarvan zij balen is dat ze nog nooit op vakantie zijn geweest."
.
Flikker even heel snel een eind op. Er zijn mensen die keihard voor minder geld moeten werken en alle centen om moeten draaien om rond te komen per maand (zonder die vieze potjes waar jullie op leven). Zij kunnen ook niet op vakantie.
.
Ow en hier even een quote van Bos:
"Bos belooft op dit moment te kijken naar alle opties met betrekking tot bezuinigingen en daar hoort volgens hem ook zeker de studiefinanciering bij."
.
Hoe zit het met de bijstand en alle potjes dan?

Leucopterus | 03-10-09 | 14:18

Nou, het is duidelijk waar Bos z'n sterke schouders uithangen,
op de bank.

vander F | 03-10-09 | 14:18

€ 1.650,-- per maand aan bijstandsuitkeringen ????? Wij geloven dat niet zomaar, hoor !
Kaster | 03-10-09 | 12:36
Klopt wel ongeveer hoor.
basisuitkering € 906 per maand
huurtoeslag € 258 per maand bij huur van € 500 (normale sociale gezinswoning)
kindertoeslag € 82 per maand
zorgtoeslag € 46 per maand
kinderbijslag € 250 per maand geschat voor 3 kinderen, maar kan ook € 324 worden bijv
vrijstelling € 40 gemeentebelasting
kortingen € 40 sportclubjes, stadspasdingessen e.d. wegen laag inkomen ?
Totaal ong. 1620,- maar kan ook gemakkelijk oplopen tot ruim 1700,-

Niet meegenomen zijn toeslagen voor kinderdagverblijf e.d.

ZSU-23-4 | 03-10-09 | 14:18

Biep | 03-10-09 | 14:16
Krijg nou wat.

Teun van het Tuinpad | 03-10-09 | 14:18

"Ook dankzij heffingskortingen en belastingtoeslagen lukt het Gerber het hoofd financieel boven water te houden. Die leveren haar per maand meer dan 400 euro op. Ook weet ze de gemeentelijke potjes voor minima goed te vinden. ‘Ik krijg kwijtschelding van gemeentelijke- en waterschapsbelastingen en een paar jaar geleden kreeg ik bijzondere bijstand voor het betalen van fysiotherapie. Ik kan ook bijzondere bijstand aanvragen als mijn koelkast of wasmachine het begeeft.’ Gerber gaat met haar kinderen gratis naar musea, theatervoorstellingen, de stadsspeeltuin, de bioscoop en het zwembad. Ze krijgt per maand een bijdrage van 30 euro voor sportcontributie. ‘Ik vind het fijn dat mijn kinderen een leven kunnen leiden als ieder ander. Ze hebben weinig te klagen.’

Niet iedereen heeft het vermogen al deze extra’s te benutten. ‘Je moet goed op de hoogte zijn van alle regelingen en je moet kunnen omgaan met bureaucratische rompslomp. Hoe hoger je opleidings- en denkniveau, hoe makkelijker dat vaak gaat’, zegt hoogleraar Engbersen. Volgens hem zouden veel meer bijstandsgerechtigden makkelijker kunnen rondkomen als de voorzieningen automatisch werden toegekend of in ieder geval eenvoudiger konden worden aangevraagd."
Ergo, naast de bijstand kost het ook nog een leger aan ambtenaren die deze potjes en uitkeringen beheren..

seven | 03-10-09 | 14:17

Zo, en nu is het genoeg.
Genoeg gemekkert.

Biep | 03-10-09 | 14:17

@mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:05
Maak daar maar 1 op de 11 van
de beroepsbevolking in Nederland is 10,5 miljoen

CoJoNes | 03-10-09 | 14:16

Socialisme is een perverse ideologie.
Door Pamela Hemelrijk haarscherp beschreven:
www.degezonderoker.nl/antisosialistisc...

Off topic vraag:
Pamela Hemelrijk is pas overleden. Heeft GS daar enige aandacht aan gegeven?

Swaantje | 03-10-09 | 14:16

Wat de neuk?????

dikkegek | 03-10-09 | 14:16

Wat een geweldige manier om elk draagvlak voor het sociaal vangnet zo onderuit te trappen. Ook fijn om te weten natuurlijk dat uw belastinggeld, beste reaguurder, straks niet meer gebruikt zal worden om u te ondersteunen in mindere tijden. Hoezee, hoezee, hoezee!

blinde kip | 03-10-09 | 14:16

Waar je ook niet vrolijk van word:
Wanneer de postbode per abuis het bankafschrift van de werkloze nep-invalide buurvrouw bij ons door de bus heenkiept en je die eens bekijkt:

14.000 euro, gewoon op de betaalrekening in de plus, omdat het kan!

Biep | 03-10-09 | 14:16

Het verstrekken van bijstand, uitkeringen en toeslagen is helemaal geen staatstaak, dus waar hebben we het eigenlijk over?

Worden allemaal gefinancierd door diefstal.

Berserker Nr. 1 | 03-10-09 | 14:13

Prachtig verhaal. Krijg er tranen van in m'n ogen. Repsect voor Jamal (elephant song?), Latisha en de nakomeling Ismael. Hier doe ik het allemaal voor.
Ik neem aan dat papa weer bij 'n ander vrouwtje 'n paar lovebabies aan het verwekken is?

Cousin Eddie | 03-10-09 | 14:12

angelique6763 | 03-10-09 | 14:03
Daar heb je gelijk in, maar het kan wel iets meer in balans worden gebracht als ik het zo lees in dat Volkskrantartikel. Ik gun die kinderen van bijstandsmoeders echt wel een gezonde en onbezorgde jeugd (zij kunnen er per definitie niets aan doen dat hun moeder in die situatie is beland) maar het lijkt nu wel of het leuk is om in de bijstand te zitten. Die kinderen groeien straks op met het idee dat er niets mis is met bijstand en dat je daar uitstekend van kan leven.

mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:12

Ik betrapte mezelf er ooit op een beetje jaloers te zijn op mijn vriendin: gescheiden, bijstandsuitkering, zwart bijklussen.

Ze heeft een heerlijk sociaal leven, gaat lekker uit, heeft een ruime huurwoning voor een prikkie bijna in de binnenstad , ohja... brommertje, en bezig met haar rijbewijs.
Zoontje op gitaarles en voetballen! heerlijk!

Biep | 03-10-09 | 14:12

damm, eerste staatje vergeleken met wat ik gekregen zou hebben als ik in de bijstand was gekomen.
zij krijgt 677 euro meer per maand omdat ze kinderen heeft.
kindgebonden budget+kinderbijslag+hogere uitkering.

Dus als kinderloos alleenstaande ben je gewoon de l*l. of je nou in de bijstand zit of werkt.

EliseD | 03-10-09 | 14:12

Oke dus als ik mij ff laat volblaffen met piemelpap dan krijg ik 100 euro minder dan waar ik nu 40 uur voor werk?
Daarnaast kan ik in mijn beroep makkelijk 200 per dag zwart bij-beunen.
Misschien niet zo heel gek idee alleen is het dat ik zo niet in elkaar steek en bovenal ben ik niet in het bezit van een kudt.
Helaas dus maar gewoon werken voor mijn centen, wel jammer dat die sletjes daar dan van betaald worden.
een pvv stemmert.

pokkeland | 03-10-09 | 14:11

Co-assistenten werken 60+ uur per week, en zijn voor simple *en vuile) klussen practisch artsen... En verdienen €0.00
Ze krijgen 10% korting op eten uit de kantine.

En die werkeloze broedkippen in hun slachtoffer rol verdienen een fortuin.

Crak-ho | 03-10-09 | 14:11

Hup laat je maar met jong douwen en je hoeft de rest van je leven niet meer te werken wat een fantastisch land is dat Nederland...
Ook fijn dat het lekker breed wordt uitgemeten in de media "als je de subsidie potjes maar weet te vinden" mens ga toch werken...

retezweeds | 03-10-09 | 14:11

_ILT_ | 03-10-09 | 13:53
Vergelijkbaar met de tirannie van de helft +1.
De calculerende socialist zal altijd de armste 51 mensen verenigen om de rijkste 49 mensen kaal te plukken. Waar "oud" socialisme wellicht rechtvaardiging vond in het bestrijden van extreme exploitatie, is "nieuw" socialisme niets anders dan geperverteerd graaisocialisme.
Wie maakt zich sterk voor introductie van het principe "wie betaalt, bepaalt"?

Zeddegeizot | 03-10-09 | 14:11

Antizanic, Dat willen veel hardwerkende mensen ook. Helaas hebben die vaak veel te veel, door de overheid opgedrongen lasten om een dagje weg te kunnen met de kinderen.

Lopke | 03-10-09 | 14:09

Oh ja.. wat hoeven ze nog meer niet te betalen?

Waterschapsheffing
Verontreinigingsheffing
Afvalheffing
Huursubsidie (tegemoedkoming in de huur)
Onroerendgoedbelasting bestaat alleen voor huiseigenaren sind een paar jaar
gratis computers
gratis wasautomaten
korting bioscoopbezoek
korting zwembaden
vakantiegeld (?)
korting sportverenigingen

nou ja, d'r zal nog meer zijn.

Biep | 03-10-09 | 14:08

Ik kan me nu natuurlijk kwaad maken over dit soort toestanden, maar omdat ik in een goede bui ben het volgende:

*Advertentie on*
Potente man blaft graag toekomstige steuntrekkers vol.
Wil je ook graag op je luie reet zitten? Geld van de overheid voor het niks doen?
Met kids erbij kom je makkelijk op 1700 Euri netto!!!
Dus mail mij voor een date linksekerk@pvda.nl - Ik doe je zo lang tot je zwanger bent.
Kosten - ik doe het graag voor jou en het land. Dus je hoeft mij niet te betalen.

*Advertentie off*

acac | 03-10-09 | 14:08

Frau Antje | 03-10-09 | 14:03
thanks.
Het zijn geen handophouders, dat scheelt.
;)

Teun van het Tuinpad | 03-10-09 | 14:08

23.59 | 03-10-09 | 14:03
Nog een verschil: iemand die werkt is minder afhankelijk van het politieke klimaat voor wat betreft zijn inkomen. In de bijstand zit je lijkt me nooit echt lekker, er zou zomaar een kabinet aan de macht kunnen komen die het hele zaakje op de helling zet.

mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:07

goh, overgepend uit de papieren krant. De kale bijstand is niet zo hoog. De dames gebruiken handig de aanvullende voorzieningen die gemeentes en overigen beschikbaar stellen om te zorgen dat de kinders ook eens een dagje leuk hebben. Zouden meer mensen moeten doen.

antizanic | 03-10-09 | 14:06

@23.59 | 03-10-09 | 14:03

Tja kost veel geld he een hele dag uit je neus vreten......

De La Puerco | 03-10-09 | 14:06

zoveel verdien ik met 5 dagen in de week werken, op HBO-niveau

boerepatat | 03-10-09 | 14:05

angelique6763 | 03-10-09 | 14:03
Zo, in de race om de Jank-Award of the Year?

Berserker Nr. 1 | 03-10-09 | 14:05

k-schaaf | 03-10-09 | 13:33
Van dat aantal Wajong stat ik echt te kijken is dat echt zoveel? bijna 1 op de 16 Nederlanders zit daar dus in en kijkend naar alleen de jongeren nog veeel meer. Ook daarbij loont werken absoluut niet omdat alles dat je verdient van die wajonguitkering af wordt gehaald. Dat is opzich niet onterecht (anders is het helemaal lekker cashen voor die jongeren) maar het motiveert echt totaaal niet natuurlijk.

mayor_pickwick | 03-10-09 | 14:05

@Jinxed | 03-10-09 | 13:25
Even zelf de moeite nemen om naar www.cbs.nl te surfen en de cijfers te bekijken aleer je dommie dingen zegt !
.
Die 3.500,= Euro pcm is netto besteedbaar inkomen... voor het gemmiddelde NL huishouden.
.
Iedereen mag een eigen mening hebben, maar over de cijfers moeten we het eens zijn, die zijn nl het uitgangspunt voor je mening...
.
3Met 3 kinderen, voto laat zien dat dochter ook al een baby heeft, is het echt geen vetpot op 1.585,= nto want voor die 270,= pcm eten en 50,= pcm aan kleding kom je er niet.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 14:04

dan zegge ze nog: de sterke schouders moeten de zwakke dragen.
helaas zijn die zwakke wel van die vetgemestte figuren, die niet te tillen zijn

zakslag!! | 03-10-09 | 14:04

luckor | 03-10-09 | 14:00
Dat motto is inmiddels veranderd in:
De goeden moeten onder de slechten lijden.

N.O. Brains | 03-10-09 | 14:04

jesus wat een tenenkrommend verhaal dit. Ik werk me eigen 5 dagen per week de pleuris in het voorgezet onderwijs met pubers van 14-15 jaar oud voor ongeveer hetzelfde bedrag netto. Als je iets niet goed doet wordt je door die tokkie ouders ook nog voor alles en nog wat uitgemaakt en slaap je 2 nachten niet van de stress. Belachelijk dus dat je voor helemaal niets doen toch zoveel geld krijgt

klantvriendelijk | 03-10-09 | 14:03

Teun 13:40,
Mooi, met de peerdjes en dametjes.
Ermelo,
's niet zo moeilijk te vinden.
Kiek maor vanaf Harskamp usw.
Oh, maar jij komt vd 'andere' kant natuurlijk...
Nou, good luck.
Eerst dan maar met de visite.

Frau Antje | 03-10-09 | 14:03

In duitsland gaan tweeen een half miljoen Kinderen naar de gaarkeuken,daar zijn ze afhankelijk van,er zijn ruim 870.000 daklozen,de uitkering voor een alleenstaande is 350 euro voor een gezin 850 euro.Ben blij dat dat hier niet is .zelf kunnen we ons goed redden gelukkig,hebben geen recht op huursubsidie maar dat is alleen maar gunstig.De bedragen zijn gewoon op te zoeken op internet,bv bij toeslagen en bijstand en bijzondere bijstand,ibg etc.Dan kom je echt op die bedragen,bijstand moet je toeslag vragen,alleen als er iemandin huis woont met inkomen bv kind,zus of ouder krijg je die niet.

angelique6763 | 03-10-09 | 14:03

OPGELET, mede reagerende (wannabe) bijstand lutsers, gewoon voor de onderbouwing van het bedrag op de link naar de volkskrant klikken en daarna ons hier verschoond laten van wanhopige pogingen om bijstandsmoeders toch zielig te vinden. Je zit in de bijstand, bent een lutser en een uitvreter OK, maar dan hier Artikelen in de Volkskrant in twijfel trekken is onverdraagbaar.

De La Puerco | 03-10-09 | 14:03

Geef ze gewoon voedselbonnen, en voer weer armenhuizen in; bijstand moet niet te aantrekkelijk zijn natuurlijk.

blinks | 03-10-09 | 14:03

Klein verschilletje met de mensen die wel werken. Als je dat iig goed doet. Dan bestaat de kans dat je gedurende je carriere meer gaat verdienen. En dat zie ik hier niet zo snel gebeuren.

En dan is 1700,- met 3 kinderen ineens bijzonder weinig kan ik je vertellen.

23.59 | 03-10-09 | 14:03

Verzorgingsstaat afschaffen, asap. Is voor kleuterTs en uitvreterTs.

Ik wil meer bedelaars op straat zien, zodat duidelijk wordt wat er gebeurd als je te bedonderd bent om te werken.

Berserker Nr. 1 | 03-10-09 | 14:02

Sjeesus. En de verzekering wordt betaald (1080 per jaar) en de huur wordt betaald (6000 per jaar) en de wat al nog niet meer wordt betaald.
En Wouter maar pesnioen van ouderen - die zich de pleuris hebben gewerkt - afromen.

Boomschade | 03-10-09 | 14:02

Frau Antje | 03-10-09 | 13:53
Daar gaat het niet om, de alimentatie hoort een bijdrage te zijn in de opvoeding van de kinderen. Alhoewel geld geven wel een hele makkelijke, goedkope oplossing is.
Weet je,ik vraag me weleens af waarom mensen nog kinderen krijgen: het lijken wel statussymbolen. Het is gewoon zielig.

Biep | 03-10-09 | 14:00

-weggejorist-

luckor | 03-10-09 | 14:00

Het is heel eenvoudig we zijn allemaal calculerende burgers.
En als je het niet bent of weet is er altijd wel een sok die het aan je uitlegd of eventueel zelf de subsidie voor je regelt.Toegegeven als je minimum loon verdient heb je ook recht op allerlei fiscale toeslagen,kwijtscheldingen etc en je bouwt misschien en klein pensioentje maar dit stelt niet veel voor
je krijgt nooit zoveel als in de bijstand
Want je hoeft geen 36 uur te werken en houd ook nog meer over
Dit te hebben gecalculeerd is het dus beter om in de bijstand te proberen te blijven.. En wat er grootschallig in de praktijk gebeurd is een uurtje of wat bijbeunen elke week met wat schoonmaak of tuinier werk a 10 Euro per uur als je dit 12 uur doet dan kom je uiteindelijk zonder toeslagen al om een inkomen van 1680 Euro(modaal) met de voordelen erbij kom je dan op 2180 Euro Dit is GVD gewoon een boven modaal inkomen en dan ook geen enkele schaamte hebben en je eten gewoon bij de voedselbank halen schei toch uit.OPLOSSING Ik vind dat de mensen in de bijstand gewoon elke ochtend 5 dagen per week bijvoorbeeld van 9 tot 12.30 in centra moeten werken voor de gemeenschap en/of daar iets leren alleen vrij met de kerst en 3 weken zomervakantie Zelfs als je kinderen hebt kan dit gewoon je brengt ze naar school en als ze nog niet naar school gaan moet er een opvang in deze centra zijn maar deze kan eenvoudig weer gerund worden door diezelfde bijstandsmoeder die hier voor opgeleid is.
Dan hebben ze s,middags nog tijd om een baan te zoeken.Niks liefjes doen gewoon aan de gang.

navman | 03-10-09 | 13:59

Zoiets heet armoedeval, is achterlijk, maar niets nieuws. Socialisme werkt gewoon niet, stem gewoon PVV of VVD.

blinks | 03-10-09 | 13:59

DeRoyVanZuipensteijn | 03-10-09 | 13:52
hulde!

Biep | 03-10-09 | 13:57

Het is veel geld.
En toch ben ik blij dat er een sociaal vangnet is in ons mooie land.
Dat het van heinde en verre allerhande parasieten aantrekt is minder. Maar goed.
Ook voor vrouwen is het fijn om te weten dat ze niet persé afhankelijk zijn van hun echtgenoot, dat ze niet slaafs en hoofs bij een vreemdgaande vent met thuis losse handjes hoeven te blijven.

zeg maar jansen | 03-10-09 | 13:56

Een van die bakfietsenwijven geeft ook nog eens EURO 50,- per maand aan een (zelfbenoemd) goed doel. In werkelijkheid betaalt een werkende NLer dat voor haar, en dan niet EURO 50, maar EURO 200. Dat moet die werkende NLer voor haar verdienen, afdragen aan de Staat, waarna zei dan kan bepalen naar welk ´goed´ doel die 50 EURO dan wel moet gaan.

jospeh6085 | 03-10-09 | 13:55

Alimentati; welke vrouw wil dat nou?
Je hebt toch nog wel een beetje Überlebenskunst in je flikker?

Frau Antje | 03-10-09 | 13:53

@ "Het ware gezicht van socialisme: Misbruik van democratie door stemmen te kopen met doorgedraaide herverdeling.
Zeddegeizot | 03-10-09 | 12:44"

Je hebt m.i. geheel gelijk met dit standpunt. Maar de schuld ligt net zoveel bij democratie als bij het socialisme. Daarom noemen we de Westerse landen ook sociaal-democratieën, wat hetzelfde betekent als democratisch-socialistische staten. Het hele mechanisme van democratie bestaat er uit steeds verschillende willekeurige minderheden te laten betalen voor iets van de meerderheden. Wil niet zeggen dat de bijstand een meerderheid is op de gehele bevolking maar dat het electroraat zo bespeeld wordt dat ze denken een positive sum game te spelen. Mooie analyse van dit alles kun je vinden in het boek "Democracy: The God that Failed" van Hoppe.

_ILT_ | 03-10-09 | 13:53


Merk op: groot deel van het geld is omdat ze zoveel kinderen heeft

Een alleenstaande krijgt geen 906 euro netto.
Een alleenstaande krijgt ook geen
* Kindgebonden budget:125euro
* Kinderbijslag:266euro

Daarboven komt nog
* de "gratis" ziektjeverzekering van kinderen (laat de alleenstaanden betalen)
* korting voor kinderen
* enzovoorts

denwop | 03-10-09 | 13:52

Frau Antje | 03-10-09 | 13:40
Goed.
Net terug van de paardjes en klaar voor de visite die komen gaat.
*Ermelo in navigatie toetsen doet*
;)

Teun van het Tuinpad | 03-10-09 | 13:52

Kirstalhelder waar mijn 52% inkomstenbelasting naar toe gaat. En als je tegen de uitvreterts zegt dat ze eens van hun dikke luie reet af moeten komen om hun bijdrage aan de maatschappij te leveren, dan heb je binnen no time een Tokkie Kliko door je woonkamerraam en is je hond verkracht.

Wat mij betreft mogen zie gasten keihard afknijpen. Hoe halen ze het in hun vette hagses om te zeiken als ze maar 2 keer per jaar met vakantie kunnen?! Dat is het gevolg van de Linksche Kerk die jarenlang Sinterklaas heeft gespeeld van onze portemonnee om maar stemmen te winnen. Linkse ambtenaren die grif geld uitdelen aan minderheden en andere zielige groepen.

Gelukkig zijn we de tijd voorbij dat er nix van gezegd moest worden omdat dat niet politiek correct was (heeft wel een aantal doden gekost).
En maar roepen dat het steunen van de zwakkeren in de samenleving door de sterkste schouders getuigt van beschaving... BRAAK. Het getuigt van beschaving dat wanneer je je hand ophoudt bij je medeburgers, je je ogen uit je hagses schaamt en alle taken die blijven liggen zonder gemekker ende gezeur uitvoert (opruimen zwerfvuil, bejaarden helpen, helpen oogsten, etc.). We zijn in dit land echt volledig van God los dat we accepteren dat er een grote groep uitvreters op de bank zit en geen zin heeft om iets te doen (hoeft ook hoor, als je geen zin hebt dan blijf maar lekker zitten, je hebt immers een zware jeugd achter de rug) terwijl het werk wordt uitgevoerd door import medewerkers die zich hier niet te goed voor voelen.

Als je geen zin hebt om een bijdrage te leveren aan de maatschappij, tief dan een heel end op.

DeRoyVanZuipensteijn | 03-10-09 | 13:52

-weggejorist-

Slipsnifter | 03-10-09 | 13:51

Die bedragen geloof ik niks van, of ze krijgen heel veel alimentatie ofzo.

Ik dreigde zelf even bijna in de bijstand te komen en voor een alleenstaande was de uitkering dan 620 euro. Doe daar 200 euro huursubsidie bij en ik zou dan ongeveer 820 euro per maand hebben. Da's minder dan m'n huur/gas/water/licht/verzekering.

alleen staande met 2 kinderen zou zo'n 1250 moeten krijgen volgens mij.
Of ze geven de alimentatie niet op, want dat zou weer gekort worden op hun bijstand.

EliseD | 03-10-09 | 13:49

Ons sociale systeem stort nog eens in.

adolfchen | 03-10-09 | 13:49

Hoi Modelburger,
Bedankt voor je reactie. Ik denk dat dit een groot maatschappelijk probleem is, waar helaas veel te weinig (zeker bij de politiek) aandacht aan wordt besteed.

Lopke | 03-10-09 | 13:47

verbijsterend...

Een parasiet en dan nog gewoon blij in de krant gaan staan... ga werken wijsneus!

Nickel Son | 03-10-09 | 13:47

JantjeSmit | 03-10-09 | 13:25
Ik vind Pritt ook nogal ongenuanceerd, maar met je betoog bewijs je toch vooral dat de Socialisten het onderwijsch vakkundig om zeep hebben geholpen.
Een hoop grondrechten zoals je ze beschrijft hebben we helemaal niet aan de socialisten, maar aan de liberalen te danken (algemeen stemrecht, kinderwetje van Van Houten, vrijheid van onderwijs etc.). Het valt echter ook niet te ontkennen dat Drees destijds in de jaren '50 puik werk heeft geleverd met het invoeren van zijn sociale wetgeving. Den Uyl is dan weer een heel ander verhaal. De Socialisten hebben hun nuttige bijdrage geleverd in het verleden, maar dat was altijd in samenwerking met anderen, en vaak juist met de liberalen, dus die verschrikkelijke kapitalistiese rechtse rukkers waarover je het hebt. Het is overigens een heel naar trekje van de socialisten om op hardwerkende burgers die het ook goed voorhebben met de samenleving maar de dingen iets anders zien af te geven.

Mijnheer Pastoor | 03-10-09 | 13:47

stonedt | 03-10-09 | 13:39
V.D.

Biep | 03-10-09 | 13:46

't gaat best wel hard/snel hier;
Ik doe een gok en zeg méér dan..... uhm,....... mìnstens 500 reacties..
Oder?

Frau Antje | 03-10-09 | 13:46

Cortes | 03-10-09 | 13:42
Ze hebben allemaal de ferme hand van een supernanny nodig.
Laat mij maar even ....

Merlot | 03-10-09 | 13:46

Dit soort verhalen werkt als een magneet voor nieuwe Afrikaanse gelukszoekers in Nederland. Als je zo makkelijk aan geld kan komen wordt het wel erg aantrekkelijk om hier asiel aan te vragen onder het mom van leugens.

Ondertussen kunnen de belastingen verder omhoog om al deze kansloze analfabeten + hele aanhang te voeden. Een logische ontwikkeling lijkt dan het zelfs voor werkenden aantrekklijker wordt om de bijstand in te gaan.

Waarom je nog letterlijk kapot werken als je via de sociale bijstand op hetzelde netto inkomen uitkomt.

Rest In Privacy | 03-10-09 | 13:44

Overigens, de vrouw op de laatste pagina doet het niet slecht...

Volidioot | 03-10-09 | 13:44

rovertje | 03-10-09 | 13:42

Haha hier ook.... altijd lastig...

Freddy Friemel | 03-10-09 | 13:44

Lopke | 03-10-09 | 13:34
Zelfde verhaal gehoord van een ex van de vriend van mijn vriendin. Kreeg jarenlang zwart en cash de alimentatie, totdat zij op een goede dag besloot naar de rechter te stappen omdat zij zogenaamd nog nooit alimentatie had gekregen. Met terugwerkende kracht (3 jaar) alimentatie betalen voor hem, anders was het bezoekrecht weg. Blijkt nu (lekker voor de hoer) dat ze wit een stuk minder alimentatie overhoudt.
panadol | 03-10-09 | 13:32
Het rekensommetje staat gewoon in het artikel.

de modelburger | 03-10-09 | 13:43

Merlot | 03-10-09 | 13:36
" Going John Galt "

"John Galt staat symbool voor de productieve burger die middels de belastingen zodanig kaal geplukt wordt, dat het leveren van arbeid, creativiteit en het nemen van risico, niet of nauwelijks nog de moeite lonen.

Het belangrijkste conflict in het boek, begint wanneer de “productieven” besluiten te gaan staken. Zij weigeren om nog langer de rest van de wereld te laten profiteren van hun uitvindingen, kunstwerken, ondernemingen, wetenschappelijk onderzoek of wat dan ook.

Zij zijn ervan overtuigd dat de samenleving hen hindert met zn verstikkende bureaucratie en hen in feite onderbetaald, door de opbrengst nagenoeg geheel weg te belasten. De samenleving heeft de inspanningen van dit soort mensen hard nodig, maar tegengewerkt, miskend en onderbetaald, beginnen zij langzaam maar zeker te terug te trekken uit de samenleving. De stakers geloven, dat zij onmisbaar zijn voor de samenleving die hen exploiteert. De uiteindelijke langzame ineenstorting van deze samenleving tengevolge van hun staking,toont vervolgens hun gelijk aan. meerrr erdebe.blogspot.com/2009/08/staking-de...

seven | 03-10-09 | 13:43

rovertje | 03-10-09 | 13:42
Ja en blijven lachen naar die collectant he?

k-schaaf | 03-10-09 | 13:43

Volidioot | 03-10-09 | 13:40
Inderdaad.
Die uitspraak is dé rechtvaardiging van een voorstel om de bijstand te halveren, en bijverdienen tot €500 vrij te maken.

Merlot | 03-10-09 | 13:42

Tsja, dat noemen we socialisme...

Hoebahop | 03-10-09 | 13:42

Vandaar die blauwe-enveloppen-collectes de hele tijd !

rovertje | 03-10-09 | 13:42

Ach, weer een leuk, lekker asociaal verhaal in de Volkskrant, het PvdA clubblaadje ? Laat me raden, er is zeker weer geen kritische noot te vinden ? Ik heb onlangs mijn jarenlange abonnement op die krant opgezegd vanwege het hoge PvdA postbus 51 gehalte. Ik kreeg af en toe de indruk dat ik de Pravda van de PvdA zat te lezen. En over dat Volkskrant Magazine, ja, je kunt misschien nog beter de Story gaan lezen als je bij de Kapper zit, dan lees je wellicht nog iets substantieels. Wat een flinterdun, nietszeggend, hol onderdeel van de Zaterdag editie is dat. Lieve hemel, een kwaliteitskrant ? Ja lapperdepoepie ! Om nog maar te zwijgen over de redactionele commentaren, werkelijk onbegrijpelijk slecht.

Marcus Porcius Cato | 03-10-09 | 13:42

Stakkers! laat dat volk is werken, kinderen van 14 en 16 en dan ineens hoppa aangezien er toch geld zat is nog 1tje van 1.... walgelijk....

Hoe ging dat ook alweer met in argentinie? Vliegtuig + lastige mensen = probeem opgelost!

Freddy Friemel | 03-10-09 | 13:41

pfffffffffffff

en ik werk me de tyfus , laat in de nacht ,vroeg in de morgen tot in de avond weekends etc en wat heb ik netto ?
1500 euries kan ook beter thuis blijven is danhet eerste wat in me hoofd opkomt.

maar ben toch liever aan het werk om voor mij en mijn vriendin te zorgen als dat ik me handje op moet houden.

greatone | 03-10-09 | 13:41

"Voor dat geld kom ik mijn bed niet uit!"
het leven is zinloos | 03-10-09 | 13:37
===========
Die dames ook niet.

Merlot | 03-10-09 | 13:41

Dat is wel een beetje veel mij moeder moest het vroeger doen met 800 euro en 3 kids dus snap niet hoe zij aan 1700 komen... of ze maken elke week gebruik van de Rechtopbijstand regel. daarmee kan je zelfs een 42inch fullhd tv mee krijgen zolang je je oude kapotslaar fototje maakt en hupa 500 euro op je rekening..

lefute | 03-10-09 | 13:40

Nou Teun 13:34,
Ik weet er wel 1,
in Ermelo...
Hoeps, zitten we gelijk goed op de veluwe;)
(Hoest met de peerden, en de dames natuurlijk?)

Frau Antje | 03-10-09 | 13:40

"Wel geeft ze maandelijks circa 50 euro aan goede doelen en loterijen. 'Zo help ik ook nog anderen die iets nodig hebben. En wat betreft die loterijen, tja, 'wie niet waagt, die niet wint'"

OMG!!!1

Volidioot | 03-10-09 | 13:40

Terug naar bonnen en stempels! Goedverdoemme!

blinde kip | 03-10-09 | 13:40

Die wijven leven nog best zuinig... en ze zijn niet allemaal even triest. Ik heb me wel gestoord aan die gekleurde-broekendrager die het foute voorbeeld geeft aan haar kids, aangezien die dochter zegt dat ze ook niet wil werken als ze kinderen heeft.
Leuk en aardig allemaal die vrije, open opvoeding met multiculturele kids en je biologische voer, maar de vanzelfsprekendheid en het gebrek aan schuldgevoel waarmee je in de staatskas zit te graaien spreekt me niet aan!
Bah bah bah, dan was het systeem in de voormalige Sovjet-Unie nog eerlijker dan dit, daar werd je zelfs als alleenstaande moeder gewoon de fabrieken ingetrapt(kinderopvang was wel geregeld) en lieten ze geen traan om een zielig verhaal.

jeanmondo | 03-10-09 | 13:40

Jean | 03-10-09 | 13:35
Hangt er van af.
Als je roze, wetsgetrouw, enkelpaspoorthoudend en/of belastingebetalend bent: jij.
Als je ambtenaar, werkloos, extreemlinks, crimineel, moslim en/of bruin bent: ik.

Merlot | 03-10-09 | 13:39

Tranen in z'n ogen van alle brave burgers hier.

stonedt | 03-10-09 | 13:39

Lopke | 03-10-09 | 13:34
600.000 kinderen zien inderdaad hun vader niet in NL. (Bijna de helft van alle kinderen uit een verbroken relatie, (trouwen en samenwonen) ter vergelijking in Zweden is dit rond de 2 a 3 procent)

seven | 03-10-09 | 13:39

Merlot | 03-10-09 | 13:36
1. laten ze nu eens beginnen met die belachelijke kinderbijslag af te schaffen. Als ík het toch verdomme niet nodig heb... wie dan wel.

Biep | 03-10-09 | 13:37

Het is al een verloren zaak. Aangezien de uitkeringstrekkers in dit land al in de meerderheid zijn, zullen de PvdA en het CDA voorgoed aan de macht blijven. Met die 1700 EURO netto per maand te stelen van werkenden en weg te geven aan hun 'doelgroep' zullen ze de meerderheid van de stemmen kopen.

jospeh6085 | 03-10-09 | 13:37

60 jaar PvdA, daar komen we deze generatie niet meer vanaf

tismaareenmening | 03-10-09 | 13:37

Voor dat geld kom ik mijn bed niet uit!

het leven is zinloos | 03-10-09 | 13:37

Wat een stelletje kudtprofiteurs! Zeggen dat je nog barst van de energie en een hoog IQ hebt, en dan lekker al jaren op kosten van de staat geen reedt doen!! Je zou ook eens kunnen gaan werken, desnoods begeleid. Maar nee, daar wordt je zo moe van he??? En ik fiets zo weer effe naar mn werk op mn vrije zaterdag. Ongezien de tyfus met die klaplopers! Volgende X stemmen wordt VVD!

rintelman | 03-10-09 | 13:37

da wizard | 03-10-09 | 13:35
Aangezien het huis van mijn moeder is wordt het wel nog eens van mij:-)

N.O. Brains | 03-10-09 | 13:37

Zo, ik zal maandag eens gaan werken aan mijn gedwongen ontslag. Even het vrouwtje volblaffen en cashen maar.
.
Dit is te zot voor woorden. Die dame krijgt, nog afgezien van de gemeentelijke belastingen die ze niet hoeft te betalen, meer binnen dan menig werkende! En den werkenden mensch komt NERGENS voor in aanmerking.
.
Ze heeft gelijk. Waarom zou je werken als je zeer goed kan leven zonder iets te doen? Zum Kotzen.

koyt | 03-10-09 | 13:37

Frau Antje | 03-10-09 | 13:34
Ik doe met je mee.
Het liefst voor een Griffo kerk, a.u.b
Slaan we 2 vliegen in 1 klap.
;)

Teun van het Tuinpad | 03-10-09 | 13:36

Jean | 03-10-09 | 13:35
Je moeder?

Biep | 03-10-09 | 13:36

Wat gaan de "zwakkeren-beschermende" socialisten trouwens roepen, wanneer de belastingebetalers definitief "de zwakste schouders" van het land geworden zijn?
Kappen met immigratie, importhandophouders repatrieren, sociale hangmatten aanpakken, subsidies inperken, ontwikkelingshulp snoeien, Zieligheidsindustrie decimeren, ambtenarij inkrimpen, fokpremie afschaffen, productiviteit belonen, belastingen verlagen?
Zoals meer vooruitziende mensen dus al jaren zeggen?

Merlot | 03-10-09 | 13:36

M'n stofzuiger is kapot. Wie gaat dat betalen?

Jean | 03-10-09 | 13:35

Toen ik begon met werken had ik zo'n kleine 2300 gulden in de maand, met huursubsidie en een tegemoedkomst deeltijdstudenten erbij 2600 gulden.. Nu kan ik me voorstellen dat 1700 eur netto veel lijkt voor een gezin maar dat is het echt niet. Zelfs met bijna 3500 eur netto (1 hoofdinkomen, een parttime inkomen, 2 kinderen) is het nog steeds flink opletten...

huismerk | 03-10-09 | 13:35

@N.O. Brains | 03-10-09 | 13:34
Huurtoeslag is altijd lekker als de zaken even wat minder gaan.
Huizen zijn ook erg duur, en waarom zou je meer betalen voor iets dat niet van jou is of het nooit wordt...

da wizard | 03-10-09 | 13:35

Ik zag de bedragen staan bij het artikel in de Volkskrantmagazine en was vol ongeloof hierover. Als we willen dat mensen gaan werken moet men niet zoveel geld weggeven aan mensen die te lui zijn om te werken. Nu vindt ik dat een moeder wel voor haar kinderen moet zorgen, maar als die kinderen naar school zijn kan ze makkelijk achter de kassa gaan zitten, post rondbrengen, telemarketing e.d. Dan verdien je misschien minder dan dat je aan uitkering binnen zou krijgen. Maar dan heb je het tenminste eerlijk verdiend met hard werken. In plaats van andere mensen hard te laten werken omdat jij er te lui voor bent.

Cadzand | 03-10-09 | 13:35

@Slipnifter 13:32,
't is toch ook van de knotse.?!
Ik ga morgen staken!

Frau Antje | 03-10-09 | 13:34

Slipsnifter | 03-10-09 | 13:32
Uw comment is met andere woorden door andere reaguurders al eerder geplempt, maar de zogenaamde 'genuanceerden' gaan daar toch niet op in.
Wat je zegt is een waarheid als een koe.

Biep | 03-10-09 | 13:34

Ze zochten toch naar bezuinigingen bij het kabinet?
In dit staatje rechts staat een voorbeeld wat er netto binnenkomt 1585 en wat er uit gaat 1240 (incl boodschappen) daaruit blijkt dat er ondanks de royale leefstijl toch nog 345 overblijft.. dus ergens is 345 per maand per bijstandtrekker te bezuinigen zonder nadelige effecten (immers ze zeggen duidelijk dat ze het goed hebben)
www.volkskrant.nl/vk-online/VK/2009100...

seven | 03-10-09 | 13:34

da wizard | 03-10-09 | 13:29
Ja deze ook, maar ik woon lekker gehuurd in het pand van mijn moeder en als het even niet loopt krijg ik lekker huurtoeslag, haha.

N.O. Brains | 03-10-09 | 13:34

Oh, ik zag dat ik in mijn bovenstaande reactie nog iets vergeten was. Mocht de vader, die maar al te vaak zijn kind(eren) niet mag zien, de alimentatie vergeten te betalen, dan kan deze groep ook nog voor +-100 EUR een met behulp van een advocaat de vader voor het gerecht slepen.

Even ter vergelijking, een normaal full time werkend mens (Inkomen vanaf +-23.000 EUR) per jaar, mag dit volledig zelf betalen. Een advocaat kost minstens 200 EUR per uur.
Dus stel, je ex die in de bijstand zit, geeft je geen gelegenheid om je kinderen te zien, dan ben je minstens 2.500 EUR kwijt. Verzekeren kan immers niet bij gezinsrecht en de overheid laat je als hardwerkende burger ook in de steek. Voor veel vaders, die vaak een nieuw gezin hebben (waar ze hard voor moeten werken), is deze drempel dan ook veel te hoog. Hun kinderen zien ze dan ook, meer dan vaak, niet meer.

Lopke | 03-10-09 | 13:34

Wat trouwens wel relativeert: nl heeft 300.000 bijstandsuitkeringen, maar die zijn het probleem niet echt. WAO en Wajong: ca 900.000. Ambtenaren: 1.000.000. Laatstgenoemden zijn veel duurder.

k-schaaf | 03-10-09 | 13:33

Bijstandskoninginnetjes.

Ploertendodert | 03-10-09 | 13:33

Vergeet niet dat hier ook nog zwaar gesubsideerde muzieklessen en sportschool bijzitten. Dat zijn activiteiten die voor normaal verdienenden (lees werkenden) niet te betalen zijn maar wel voor sociale dienst klanten! En als hun magnetron of wasmachine kapot gaat dan wordt die ook nog ff helemaal vergoed.
Een auto hebben ze niet nodig want met de deeltaxi rijden ze voor één hele euro de stad rond van winkelcentrum naar winkelcentrum.

En deze jongeren moeten in de toekomst onze natie vooruit helpen en de AOW opbrengen?!?!? Onder welke paddestoel komen PvdA, SP en GL eigenlijk gekropen?

knight03 | 03-10-09 | 13:32

uh hoeveel kinderen hebben ze dan? ik geloof nl. niet de biistand zelf in welke situatie ook zo hoog is, want dat is volgens mij zelfs bovenmodaal..
Wel geloof ik dat als je 12 kinderen hebt dat wel lekker aantikt in de kinderbijslag. En dan die kinderbijslag lekker verbrassen in de kroeg..

panadol | 03-10-09 | 13:32

Vooral voor lager opgeleiden is het financieel gunstiger om in de bijstand te zitten. Als je werkt, vallen diverse kortingen weg waardoor je netto op hetzelfde uitkomt. En dan moet je ook nog eens kinderopvang regelen.
Kromme toestand, werken moet gewoon meer opleveren dan thuiszitten (hoe simpel het werk ook is).

Rest In Privacy | 03-10-09 | 13:32

JantjeSmit | 03-10-09 | 13:25

En zo is het.

Drs.. Gelul | 03-10-09 | 13:32

-weggejorist-

Slipsnifter | 03-10-09 | 13:32

@Slomo | 03-10-09 | 13:27, Internetbelasting, yes, grijp ze ... vooral die nachtploeg die overdag geen tijd heeft.

gentle giant | 03-10-09 | 13:31

Ik werk me de pleuris, maar 1700 in de maand hou ik niet over hoor! Maar goed, ik heb dan ook geen kinderen.

Dafman | 03-10-09 | 13:31

Drs.. Gelul | 03-10-09 | 13:25
Niet 'alle' maar neem van mij nou maar aan dat ik er veel ken die lachend door het leven gaan.
btw, ik verloor mijn baan een maand nadat ik zwanger was (11 jaar geleden) dus ik had een uitkering kunnen aanvragen waar ik recht op zou hebben. Ik heb het niet gedaan destijds, uit principe, omdat ik toch van plan was om mijn kind zelf op te voeden.

Biep | 03-10-09 | 13:31

-weggejorist-

Jenne | 03-10-09 | 13:29

€ 1700,- Daar moet deze ondernemer erg hard voor werken...

da wizard | 03-10-09 | 13:29

Masturwasbeer | 03-10-09 | 13:26
Of laat de vaders betalen.
Of dat toch maar weer niet?

Merlot | 03-10-09 | 13:29

Het gaat er niet om in dit voorbeeld dat ze zuinig aan doen maar wat er NETTO binnenkomt. Ik kan niet geloven dat ze naast de 900 euro bijstand zoveel subsidie krijgen dat ze maandelijks 1700 euro NETTO binnen krijgen.

Die kinderbijslag van 266 euro klopt volgens mij al niet. want die krijgt ze niet maandelijks maar per kwartaal.

En die huurtoeslag. krijgt ze bija de helft terug van haar huur? Lijkt me sterk.

Dit krantenbericht is een gewoon stemmingmakerij. Wel opvallend dat de Volkskrant daar aan meedoet.

Artwido | 03-10-09 | 13:29

@Slomo | 03-10-09 | 13:27
LOL, 3.999.999 sowieso.

kapotte_stofzuiger | 03-10-09 | 13:28

kamikaze | 03-10-09 | 13:24
Wij 400 meer, de buurvrouw die nog geen minuut heeft gewerkt en invaliditeit simuleerd had zes jaar eerder dan wij een flatscreen.
Daarentegen hebben wij er nu ook eentje en is die van haar een oude kutkast met korrelbroadcast (haha)
UPDATE : ze heeft alweer een nieuwe.

Biep | 03-10-09 | 13:28

Heb je je blender al terug, JantjeSmit?

Gary Glitter | 03-10-09 | 13:28

fail | 03-10-09 | 13:26
Denk je echt dat hij het niet weet?
Of dat hij denkt dat jij het niet weet?

Merlot | 03-10-09 | 13:27

We hebben in Nederland een sociaal stelsel waar we best trots op mogen zijn. Zo'n 4 miljoen werkenden maken de welvaart voor 16 Miljoen mensen. Dat die 4 Miljoen mannen en vrouwen gaan zeuren over files, boetes, hoge belastingen en weken van 60 uur of meer is een klein offer voor iets heel moois. Zolang de werkenden tijd hebben voor reacties op GS heb ik geen medelijden met ze. De zweep er over!

Slomo | 03-10-09 | 13:27

@Aatje | 03-10-09 | 13:25
Hulde! Een quote die bewust niet meer gebruikt wordt, he Wouter?

kapotte_stofzuiger | 03-10-09 | 13:26

Stomme wijven. Eerst je zwanger laten naaien en dan de bijstand. Schrob de vloer of speel de hoer maar ga niet van gemeenschapsgeld leven. Misselijkmakend gewoon.

Masturwasbeer | 03-10-09 | 13:26

Merlot | 03-10-09 | 13:23
dan is het tijd om hem daar op te wijzen toch?

fail | 03-10-09 | 13:26

@ik kom van rechts | 03-10-09 | 13:16
Ik probeer hem ook niet tegen te spreken.
Overigens kan die maat van Writhen ook aanspraak maken op huurtoeslag, kgb en ontvangt hij so wie so kinderbijslag.
Als zijn gezinsinkomen beneden niveau is kan hij overigens ook op veel van dezelfde vergoedingen aanspraak maken als de bijstandsmoeders.
Werkenden zijn er alleen niet zo goed in om dat uit te pluizen.
Bijstandsmoeders hebben al te maken met sociale instanties vanwege hun uitkering en krijgen dus "automatisch" al deze vergoedingen al.

vagehond | 03-10-09 | 13:25

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 13:19
3500 Euro is BRUTO, uitkeringen en extra's zijn netto, lekker aan het goochelen met cijfers om je gelijk te halen?

Jinxed | 03-10-09 | 13:25

Muxje | 03-10-09 | 13:22
Ik pleit voor censuskiesrecht.
Wie betaalt bepaalt.
Want met de hoeveelheid belastingopmakers die ons land tegenwoordig "rijk" is, wordt algemeen kiesrecht gewoon "theft by majority vote".

Merlot | 03-10-09 | 13:25

* Voelt zich een beetje licht in het hoofd worden *

light | 03-10-09 | 13:25

@Cortes | 03-10-09 | 13:20
De genoemde (Volkskrant) voorbeelden lijken me niet echt religieus. Waren ze het maar, dan had de priester/imam kunnen waarschuwen dat je eerst een stabiele relatie moet hebben c.q. getrouwd moet zijn, voordat je aan kinderen mag beginnen.

kapotte_stofzuiger | 03-10-09 | 13:25

Beste Pritt Stift,
Je ongenuanceerde commentaar op een’Brief’ die voor geen reet klopt (qua cijfers dan) geeft wel weer aan hoe laag het journalistieke niveau van deze website is.
Rechtse propaganda die alle bijstandsmoeders en ander zogenaamde socialistische minderheden in de hoek zet van graaiers & zakkenvullers.
(En ik maar denken dat we deze crises te danken hebben aan kapitalistische bankiers die nooit genoeg hebben)
Je cijfers kloppen simpelweg niet en ik vindt het toch wel heel kwalijk dat jij zo een groot platform tot je beschikking hebt om deze bullshit verhaaltjes de wereld in te strooien.
Je bent waarschijnlijk vergeten dat die socialistische maatschappij, waar jij zo op spuugt, jou van je wieg tot aan je kistje verzorgd en er ook voor verantwoordelijk is dat jij in alle vrijheid deze menig kan rondstrooien.

JantjeSmit | 03-10-09 | 13:25

Biep | 03-10-09 | 13:21

Als partner van iemand die werkt heb je geen recht op een uitkering dus dat je die niet ontvangt is logisch. En neem van mij aan dat alleenstaande vrouwen met kinderen nou niet echt de middelen hebben om leuke leventjes te leiden.

Drs.. Gelul | 03-10-09 | 13:25

Niet zeuren, na 40 jaar werken en bijdragen aan dit soort volk binnenkort twee jaar langer werken om de bijstandsmoeder echte Cola te kunnen laten drinken.

Alexander de Kleine | 03-10-09 | 13:25

Ik heb hier eigenlijk niet zoveel problemen mee. Zoveel geld is dat niet hoor 1600 euri. Ik zou er niet rond van kunnen komen.

coolnation | 03-10-09 | 13:25

Wen er maar aan...

Aatje | 03-10-09 | 13:25

Men vergeet dat die extra Euries (kinderbijslag, zorgtoeslag, huursubsidie en korting voor minima) ook gelden voor mensen die met werken weinig verdienen.
Dus dat zijn niet per se bijstands extraatjes.
Eur 900 voor een moeder met 3 kinderen is normaal.
Ze is alleen slim om de potjes te vinden waar ze recht op heeft.
Laten die minimum jeugd typjes dat dan ook doen - dan krikken ze ook hun inkomen omhoog.

Miss Diction | 03-10-09 | 13:25

Daar gaat dus een dikke 800 euries belastingpoet per maand van mij naar toe...

En dan maar niet te spreken over de gemeentelijke aanslag van dik 600 euro hier in 050... en als je de gemeente Groningen nog eens lief aankijkt, dan krijg je er ook nog eens per 5 jaar een LCD-tv.

kamikaze | 03-10-09 | 13:24

Laat ze er nog maar even van genieten en wat geld opzij leggen want hier gaan na 2011 harde klappen vallen. Dit is echt niet te handhaven als overal snoeihard op bezuinigd moet gaan worden en alle 'heilige huisjes' ter discussie staan.

mayor_pickwick | 03-10-09 | 13:24

Ach, ik zeg maar zo: we kunnen niet allemaal als 'onze jongens' naar Afghanistan

De Boogie Man | 03-10-09 | 13:23

fail | 03-10-09 | 13:20
Lieve schat, de VVD van Markje is één van de partijen die het zo geregeld heeft.

Merlot | 03-10-09 | 13:23

Wel toevallig dat de pil schijnbaar NIET gedekt wordt voor die mutsen.

IJsqueen | 03-10-09 | 13:22

@Bloemkool87 13:09: Wij betalen dit dus met zijn allen. Me dunkt dat we ons er dan wel een mening over mogen aanmatigen.

Muxje | 03-10-09 | 13:22

@Frelis Inna | 03-10-09 | 13:17
10 jaar geleden kreeg met 1600 gulden. Een verdubbeling van het "salaris" in 10 jaar tijd, elk jaar er 7% bij. Dat lukt het FNV niet.

kapotte_stofzuiger | 03-10-09 | 13:22

k-schaaf | 03-10-09 | 13:11
Zelf werk ik niet, maar ik heb nog nooit in mijn hele leven een uitkering of wat dan ook ontvangen. Ja, kinderbijslag voor één kind, ieder kwartaal.
Uit principe en in overeenstemming met mijn werkende partner.
Later toen kind groter was wel vanalles geprobeerd, maar (ik ben 38) onvoldoende werkervaring of.... de leeftijd (snik.) Toch leiden we een redelijk gelukkig leven met z'n drieën. Om de drie jaar één keer op vakantie en twee keer per jaar uiteten. Een pauperleven? tsss....écht niet.
Wij regelen ons leven liever zelf op eigen wijze, het went wel, en je waardeert een vakantie weer ten volle omdat deze niet een vanzelfsprekendheid is.
Maar die kutjes die lekker leven van wat jij en mijn partner en de rest van de werkende bevolking ophoesten kunnen van mij ongezien de tiefus krijgen.

Biep | 03-10-09 | 13:21

*forward topic naar M. Rutte

fail | 03-10-09 | 13:20

Stempt péé péé véé mensuhhhh!

Albert K. | 03-10-09 | 13:20

Tsja, het is maar hoe je telt ...
Bij haar netto inkomsten Euro 906,= tellen ze alles op, zoals vakantiegeld (~54,=), -zorg-toeslagen (288,=), Kinderbijslag (266,=), kindgebonden budget etc.
De mensen die hier piepen kijken alleen naar hun eigen netto inkomen op salarisstrook. Die moeten voor een eerlijk vergelijk daar ook alle andere zaken bij optellen.
.
Vergeet niet dat het gemiddelde inkomen per huishouden in NL Euro 3.500,= is ! 3,7 miljoen hh verdienen dus meer en 3,7 miljoen minder. Dat minder valt in NL ook wel mee want slechts 5% van de beroepsbevolking heeft het min.loon als salaris....
.
Piepen mag, maar dan wel de juiste grootheden met elkaar vergelijken.

Cinq-Marquis | 03-10-09 | 13:19

ik vraag me af waarom ik nog werk...

polt | 03-10-09 | 13:18

Peop gepraat. De bijstand zelf is maar 900 euries, verder moet ze het hebben van huursubsidie en kan zelfs die 'arme' sp lijsttrekker van jouw nog wel krijgen. Verder kosten kinderen zat om de andere posten te verwaarlozen.
Dat ze zich nu rijk voelt is omdat ze nu geen schulden meer hoeft te betalen. Maar dat wil nog niet zeggen dat de daarmee ook rijk is of haar zakken vult. Mijn overgrootmoeder heeft van 1 gulden in de week rond moeten komen omdat ze geen man meer had en 4-5 kinderen op moest voeden. Dat toen de AOW ingevoerd werd ze geld overhield wil niet zeggen dat de AOW verlaagt moet worden. Ze heeft nou eenmaal niet de hebberigheid gehad invergelijk met vilawonende figuurtjes.

qweetnietveel | 03-10-09 | 13:18

Merlot 13:14
Dat zijn weer wijze woorden.
Maarre,
Ik ga even kijken of ik die knots van een boom hier voor het huis tegen kan houden. (hoe????)
't waait hier als een gek in 't oosten.

Frau Antje | 03-10-09 | 13:18

Dacht je dat dit verhaal erg is.

Bij dit verhaal wordt niet verteld dat deze groep geen gemeentebelasting (vrijstelling) hoeft te betalen. Als de wasmachine stuk is, krijgen ze met dank aan de belastingbetaler een nieuwe. Ook krijgen ze royale tegemoetkoming voor het inrichten van hun woning. 1 keer per jaar een meerjarige minima (vroeger +-200 EUR). Huursubsidie, woonlastenfonds, gratis cursussen met reiskostenvergoeding, GRATIS KINDEROPVANG en gratis schuldhulpverlening.

Mocht je dan denken dat je er op vooruit gaat als je een fulltime baan hebt, vergeet het maar. Vaak val je in een diep gat. Niet alleen financieel ga je er vaak flink op achteruit, ook veel van de bovenstaande voordelen vervallen. Gevolg, je komt in de schulden, en er is opeens niemand meer die je helpt. Je zou de mensen die in de bijstand zitten, en blijven, haast geen ongelijk geven. Het Nederlandse systeem maakt het er zelf naar.

Lopke | 03-10-09 | 13:17

What's new? Dit was toch 10 jaar geleden ook al zo?

Frelis Inna | 03-10-09 | 13:17

Er zijn nog steeds mensen die denken dat het bedrag dat ze aan bijstand ontvangen het hele verhaal is zie ik de reacties, tel daar ook de zorgtoeslag, huuurtoeslag, kwijtschelding van gemeentelijke heffingen bij en alle extra's daarnaast op en je schrik je rot. Dat deze mensen vaak beweren dat ze in armoede leven komt door hun uitgavenpatroon en ligt niet aan de hoogte van de inkomsten. De alleenstaande werkenden met een baan zijn onderhand de nieuwe armen van Nederland, maar daar heeft niemand het over.

Jinxed | 03-10-09 | 13:16

@ vagehond | 03-10-09 | 13:13
Dat bedoelt Writhen dus ook, je kan tegenwoordig beter je handje ophouden, dan dat je 50 uur in de week tegen een kudtsalaris aan het werk bent.
Als je werkt krijg je de belasting/lasten.
Doe je niets krijg je de subsidies/lusten.

ik kom van rechts | 03-10-09 | 13:16

@ De StoorZenDer

dat mag ik hopen.

Writhen | 03-10-09 | 13:15

'k heb nog wel extremere dingen gehoord. Een mocromoeder die van d'r kerel wegloopt met 4 kansenjongeren, daar lopen onze linksmenschen van te kwijlen. Woning werd (na renovatie) compleet ingericht wasmachine, meubilair, bedden, t/m hoogpolig tapijt. De mocrozoontjes moesten af en toe de bijstandsambtenaar met een bezoekje vereren om 'm bij de les te houden. Die man wil 's avonds ook rustig op z'n fietsje naar huis. Ander verhaal, een Irakeze asielzoeker was in het geheel niet content met z'n karige ijskastje verstrekt uit de bijzondere bijstand, kon z'n vlees niet kwijt of zoiets. Dit werd, geheel tot tevredenheid opgelost. Er werd nl. door BCC een Amerikaanse dubbeldeurs ijskast bij het heerschap afgeleverd. Zomaar twee verhaaltjes "van de straat". Leuk om te weten dat er nog goede en nuttige dingen worden gedaan van uw belastingafdracht.

sugbo | 03-10-09 | 13:14

Verheerlijking en facilitering van afhankelijkheid.
Bestraffing en ontmoediging van zelfstandigheid.
Precies wat je van een zich ontwikkelende dictatuur mag verwachten.

Merlot | 03-10-09 | 13:14

als taxichauffeur in loondienst ving ik in 2006 800 p/maand netto met een fulltime baan. Ik heb er met 2 kinderen altijd alles van kunnen doen zonder sociale dienst, voedselbank en wat voor narigheid dan ook. Maar ik kan dan ook rekenen en budgetteren. En 1x per jaar vakantie (gespaard!) was genoeg.

jan-lul-de-behanger | 03-10-09 | 13:14

@Bloemkool87

mensen met minimum loon houden minder dan 345 euro per maand over. Leg dat maar eens uit.

Mijn moeder was jaren lang in de bijstand, maar goed eindelijk vond ze een baan (minimum loon) en ging ze er netto 200 euro op achteruit per maand. Leg maar eens aan haar uit waarom dit zo is.

Writhen | 03-10-09 | 13:13

Ben behoorlijk liberaal maar wat willen jullie nou ?
Tevreden als die vrouw aan de geeuwhonger ligt ? Ik wil best ( doe ik ook fors ) betalen voor deze mensen. 99% gaat onmiddellijk terug de economie in. Ga je toch ook lekker de bijstand in als het zoooooooooo geweldig is.
Zal best wel zuur zijn in bepaalde gevallen maar ik vind het altijd nog beter dan een leger van mensen ( inclusief kinderen ) die onder de armoedegrens komen te zitten.
Verplicht ze maar tot vrijwilligerswerk ( 4 uur per dag of zo ) en ik ben dik tevreden met het systeem.

marsipulami | 03-10-09 | 13:13

Om het even in capslock te zeggen: EERST NADENKEN, DAN NEUKEN! Scheelt dus zo'n 69.000 uitkeringen.

kapotte_stofzuiger | 03-10-09 | 13:13

@Writhen | 03-10-09 | 13:08
De standaard bijstand is 906,- incl vakantiegeld.
Daarbij komt nog: kindgebonden budget, kinderbijslag, huurtoeslag, zorgtoeslag etc.
En ze hoeven geen geld aan de kant te leggen, als er iets kapot gaat kunnen ze bijzondere bijstand aanvragen.
Tel daarbij op dat je schoolgeld, sportverenigingen en tijdschriften vaak ook vergoed worden en je komt op een behoorlijk netto resultaat.

vagehond | 03-10-09 | 13:13

en de werkende mogen door tot 67 terwijl sletjes zoals deze onze potjes leegtrekken.... nice

Roachz | 03-10-09 | 13:13

@Bloemkool87 | 03-10-09 | 13:09
Je wordt niet als ongeschoolde tienermoeder geboren, daar KIES je zelf voor.
Anderen kiezen ervoor om hard te leren en pas kinderen te nemen als ze er op alle terreinen klaar voor zijn.

de Bree | 03-10-09 | 13:12

ramses snaptnie | 03-10-09 | 13:10
Tsja, ergens geef ik die meiden nog gelijk ook.
Waarom doen ze het? OMDAT HET KÁN.

Biep | 03-10-09 | 13:12

Verhaal klopt niet en valt onder de noemer: 'stemmingmakerij'. Schaf de bijstand af - ook voor de toekomstig hier reagurende aanstaande werklozen en wat heb je dan? Leuk? Ga maar vast kranten verzamelen om onder je kleding te stoppen.

dubber | 03-10-09 | 13:12

Deze uitvreters krijgen netto meer dan werkende jongeren bruto verdienen!

OversteKarremans | 03-10-09 | 13:12

Enige weken geleden was er een uitzending van "Dubbeltje op z'n kant": mijnheer verdient netto iets van 1200, mevrouw 600 en onze vriendelijke overheid vult dat vrolijk aan tot €3000 (netto!!), want gut gut, wat zijn deze mensen zielig als ze zich geen koopwoning, plasmascherm, auto, meerdere mobieltjes en vakantie kunnen veroorloven.
Het komt er per saldo op neer dat deze mensen geen belasting betalen...
Ik snap inmiddels wel waarom ik meer dan de helft van mijn verdiende centjes mag inleveren.

Deipnosophist | 03-10-09 | 13:11

Biep | 03-10-09 | 13:06
Mijn idee. Vlgs mij verdien ik redelijk maar daar werk ik dan ook 50 uur per week voor. Daarnaast ben je altijd de lul met belastingaanslagen, verzekeringen en dergelijke. Vrouw en kind willen ook graag eten. Dus dan krijg je verd... wel even kromme tenen als een of andere kudt 345 euro per maand over houdt terwijl ze niets doet. Oh ja, en ik betaal ervoor.

k-schaaf | 03-10-09 | 13:11

Dus, neem kinderen en ga de bijstand in zou ik zeggen. Wat een farce. Als die vrouwen voor hetzelfde inkomen (1200 euri) achter de kassa gaan zitten, vallen alle subsidies en toeslagen en weet ik het wat allemaal af, en zijn ze slechter af. Dan vind ik het niet gek dat ze in de bijstand blijven zitten.

Ik moet zeggen, de dames houden hun huishoudboekje goed in de hand.

ramses snaptnie | 03-10-09 | 13:10

@k-schaaf 13:02
Zou het niet willen weten
Wat die e.t.,
tegenwoordig doet;)

Frau Antje | 03-10-09 | 13:10

@Writhen | 03-10-09 | 13:08

Het klopt ook voor geen meter dat verhaal.
Pure stemmingmakerij.

De StoorZenDer | 03-10-09 | 13:10

Mensen denken veel te makkelijk hierover. Ik ken zelf een bijstandsmoeder en geloof me, elke cent wordt omgedraaid. Leuk optelsommetje maar mensen met een inkomen kunnen net zo goed huur en zorg toeslag en kinderbijslag krijgen. Ik vind de 345 euro per maand overhouden vind ik niet veel. Zelf wil je ook weleens wat leuks doen. Serieus een kind opvoeden in je eentje is een fulltime baan en ongelooflijk hoe nonchalant sommige mensen hier erover kunnen doen. Probeer maar eens werk te vinden (als ongeschoolde tienermoeder) waarbij je tijd hebt om 's ochtends je kind naar school te brengen en smiddags weer op te halen, want je kind van smorgens vroeg tot savonds laat in de bso, nso, vso, kdv laten zitten is ook onverantwoord als ouder.
Bah misselijk hoe sommige mensen hier het geluk van anderen misgunnen. Maak het eerst eens mee van dichtbij voordat je je oordeel klaar hebt.

Bloemkool87 | 03-10-09 | 13:09

fart majeur | 03-10-09 | 13:01
Zo, wat je zegt.
Ik wil ook wel een woning huren voor 500 euro per maand, ik zou meteen de hele tiefuszooi verkopen hier. Maar ik weiger om 1200 per maand neer te tikken voor iets dat nooit bezit wordt.

Biep | 03-10-09 | 13:09

1700 euro? toch wel per week mag ik hopen, anders kan je nooit rondkomen lijkt me.

ik kom van rechts | 03-10-09 | 13:09

"‘Zet ik alle inkomsten onder elkaar, dan kom ik op ongeveer 1.700 euro netto per maand. Daarvan kan ik redelijk leven, mits ik zuinig doe’, zegt Gerber." Daarvan kun je twee keer per jaar op vakantie.

3*links=rechts | 03-10-09 | 13:09

Zeddegeizot | 03-10-09 | 12:44
Wat kort door de bocht maar toch spot on

Semmo | 03-10-09 | 13:09

Ik werk voltijd en verdien 1500 Euro netto. Heb 6 jaar gestudeerd, en heb een baan dat bij mijn opleiding past. Ik zal vanzelf wel meer gaan verdienen dan de gleuven hierboven.. dus oke... maar goed nu situatie 2: mijn maat, die niet gesturdeerd heeft krijgt 1050 Euro netto, werkt 40 uur per week en heeft een kind (moeder is er niet meer). Heeft zijn mobiel en internet laten afsluiten omdat het te duur word. Leg nou maar eens aan mij uit waarom deze dames zoveel 'verdienen'?

Writhen | 03-10-09 | 13:08

1700 netto?!!
en dan 270 euro in de maand boodschappen en dan NOG STEEDS 360 over houden?!
Ik zit op 3400 bruto, wat niet slecht is, en hou dat nog niet eens over.
En waarom VAKANTIEGELD?!
Why?
Je hebt de hele dag vakantie.

Trouwens..
Het zijn weer allemaal vrouwtjes in de bijstand...

Weeraanmelden | 03-10-09 | 13:08

Terwijl de gemiddelde in de private sector werkende Nederlander voor 1700 EURI netto 60 uur per week werkt of in de file staat, zijn baas hetzelfde bedrag afstaat aan de Staat + nog eens 1700 Euro per maand kosten maakt aan loonadministratie, ziekte, regeltjes, regeltjes en regeltjes; zitten enkele miljoenen bijstandtrekkers, uitkeringstrekkers en (kuch) 'zieke' WAOers met hetzelfde bedrag voor de plasma TV + krijgen overal SOEPSUDIE en korting op + klussen nog wat zwart bij. Dat vinden de PvdA en het CDA al 50 jaar lang 'sosjaal'.

jospeh6085 | 03-10-09 | 13:07

@Pantheist

1700 bruto, daar hou je dan misschien net 1000 euro van over. DIe 700 aftrek gaat deels hier naar toe...

Waarom bereik je meer doen met zielig doen, zeuren, je kwaad maken of je achtergesteld voelen dan gewoon met WERKEN?

marcelgroningen | 03-10-09 | 13:07

De mensen die nu geen cent te makken hebben hebben schulden,hoge hypotheken etc.Deze mensen lopen ook bij de voedselbank.Als je man voor minimumloon werkt krijg je de toeslagen ook plus nog 170 euri aanrechtsubsidie .
Het gaat er vaak niet om wat er binnen komt omdat je hier in nederland recht hebt op een sociaal minimum maar om wat er uit gaat aan vaste lasten en schulden,leven moet je van wat je overhoud als je kosten eraf zijn.Alleen als alleenstaande is het moeilijk als je in de bijstand zit.met zijn tweeen zonder kinderen heb je al ruim 1200 netto plus zorgtoeslag en huursubsidie,je huur is dan 228 euro in de maand en je zorgtoeslag 128,ken een stel alle vaste lasten betaald door gemeente krijgen ze ruim 500 per maand van gemeente en de zorgtoeslag 128 en langdurigheidstoeslag 40 per maand hebben ze 700 euri vrij te besteden per maand met zijn tweeen.ze zitten al 25 JAAR in de bijstand.EEn gezin met 3 kinderen waarvan de man alleen werkt heeft minimaal 1900 euro inclusief toeslagen zonder huursubsidie of vakantiegeld ,loon zorgtoeslag kindertoeslag kinderbijslag en aanrechtsubsidie is dan 1900 euri,bij minimumloon maar 228 euri huur.als er een werkt in gezin maakt dat dus 200 euri netto in de maand verschil als je minimumloon hebt.

angelique6763 | 03-10-09 | 13:07

Ik vraag me werkelijk af wat de redactie van de azijnbode dacht toen ze dit stuk bespraken. Feitenlijk wekken ze nu een, terechte, negatieve reactie op van hard werkende mensen die het met MINDER moeten doen.

Door dit aan de kaak te stellen op deze manier, gooit de azijnbode dus eigenlijk de ruiten in van haar eigen achterban.

anywaytjes, ik ga weer verder, hier wordt op zaterdag gewoon gewerkt.

De StoorZenDer | 03-10-09 | 13:06

e.t. | 03-10-09 | 13:00

Inderdaad, je houdt geen kloten over, Bruto op papier lijkt het nog heel wat, maar Netto is het treurig wat je uiteindelijk overhoud. Huren is geen optie omdat je alleen in het duurste segment terecht komt, je verzekeringen... de hele rattaplan.
Weken word niet beloond in Nederland..... tenzij je wee buitensporig veel geld verdient: dan weer wel.
Modaal is allang geen modaal meer. Tweemaal modaal en je bent ook nog zwaar de lul. Je zou toch uit arremoede de bijstand ingaan?

Biep | 03-10-09 | 13:06

Trots zijn op uitvreten - doe mij dan toch die VOC-mentaliteit maar.

Jean | 03-10-09 | 13:06

@Cortes

Denk om je bloeddruk, we moeten nog tot 67 jaar voor dit schuim der aarde ons ballen uit de broek werken

marcelgroningen | 03-10-09 | 13:04

270 euro voor boodschappen per maand. Moeder met 3 kinderen waarvan 2 tieners. Dat is 8,70 per dag? Hoe kan dat?

taxidermist | 03-10-09 | 13:03

@k-schaaf

Idd, kijk maar 's bij de gemiddelde supermarkt, hoeveel briefjes er hangen over zwart schoonmaakwerk, thuiskappers en oppassen. Allemaal zwart en allemaal extra op dit belachelijk hoge bedrag.

marcelgroningen | 03-10-09 | 13:03

Wat is Nederland toch een fijn sociaal land, bij de bijstand horen ook nog is alle toeslagen waar ze "recht"op hebben. Zou er mijn Boerka ook niet af voor willen doen. De grenzen nog even verder open om de vergrijzing tegen te gaan (bedankt Lubbers) en de werkende sukkels lekker tot hun 70ste de pot laten spekken. Je hoeft dus niet meer jarig te zijn om kadootjes te krijgen. Ik ben der stil van zo mooi

Mellorenz | 03-10-09 | 13:02

e.t. | 03-10-09 | 13:00
Mag ik vragen wat u doet?

k-schaaf | 03-10-09 | 13:02

Bij deze uitvreters mankeert er iets fundamenteels aan de mentaliteit. Ennuh, ook al vang je 1800 netto voor niets doen: je bent nog steeds een pauperT.

fart majeur | 03-10-09 | 13:01

Mijn schoonzus heeft ook een tijd buiten haar schuld om in de bijstand gezeten met twee kinderen.
Voordeel was dat ze geen schulden had en het dus prima kon redden. Af en toe sprongen wij bij voor iets extra's.
Tegenwoordig nog steeds, ze krijgt deels WAO en woont in een leuk huurhuis met een tweedehands auto voor de deur.
Enige nadeel was dat ze uiteindelijk door de hele toestand van het Fonds Geweldslachtoffers een vergoeding van zo'n 25.000,- kreeg, zodat ze weer bijstand moest terugbetalen.
Vermogen opbouwen is vrijwel onmogelijk in de bijstand, wat eigenlijk ook wel logisch is.
Vanuit mijn werk heb ik ook te maken met "bijstandtrekkers", maar die hebben vaak zo'n buitensporig uitgavenpatroon dat ze het met bovenmodaal inkomen nog niets eens zouden redden.
Dat zijn de types die je altijd hoort klagen dat ze te weinig krijgen.

vagehond | 03-10-09 | 13:01

@dreamingman

Dat denk ik zeker. Ik ben al een tijdje arts en verdien wel wat meer natuurlijk. Maar wat ik over zou houden als ik kinderen zou hebben scheelt niet zo veel. Zeker niet als die ook nog gaan studeren (minimale stufi, lesgeld volledig betalen etc.)
Ik zal niet teveel zeuren omdat mijn salaris nog groeit. Maar voor Jan Modaal is dit een veel bittere zaak. Demotiverend. Ik stel voor om in tijden van crisis de netto uitkeringen te linken aan de koopkracht van de minimumloners.

InitialG | 03-10-09 | 13:01

@Specy

Idd, 1700 netto in NL is 3k per maand, 36k per jaar. Dan ben je door de bank genomen een HBO-er met een paar jaar werkervaring. Die ook nog eventueel een studieschuld heeft en zich de rambam werkt (voor dit soort opvreters)

marcelgroningen | 03-10-09 | 13:01

Tsja Slagreaumteardt 12:51
Potjanpiemols;
Het leven is een pijp kaneel.
(@redaxie, groeten aan mijn naamgenoot!)

Frau Antje | 03-10-09 | 13:00

@Dreamingman | 03-10-09 | 12:54
De zorgtoeslag zou ik nog eens opnieuw uitrekenen, in 2006 kreeg ik niks maar sinds 2007 wel en daar kwam ik pas dit jaar achter en helaas het werkt niet met terugwerkende kracht. Toch "fijn" om te lezen waar de helft van mijn bruto inkomen naar toe gaat.

voldemort | 03-10-09 | 13:00

Ik ga binnenkort beginnen met mijn nieuwe baan waar ik zeker meer dan 40 uur in de week ga werken voor 1300 netto. Misschien moet ik ook gewoon een kind fiksen en op mijn luie reet gaan zitten!

Technoflow | 03-10-09 | 13:00

Reactie op verkeerde topic op 12;56.

Nu on-topic:

Ik heb bv. Moet 4500 euro per maand bij elkaar verdienen. Elke maand verre van zeker. Hangt van opdrachten af. Houdt er 2600 netto van over. Lang niet alle beroeps gerelareerde dingen zijn tegenwoordig aftrekbaar voor ondernemer. Die kosten komen neer op zo'n 800euro. Blijft over 1800.
Deze ondernemer leeft dus op bijstandsmoederniveau.

e.t. | 03-10-09 | 13:00

Als Wilders dit als kamervraag neerlegt, heeft dat linkse tuig daar ongetwijfeld ook wel een mooi uitleg voor.

- teruggejorist - | 03-10-09 | 13:00

Wat Contino (12:42) schrijft is correct maar dat zijn dan alleen nog maar de landelijke regelingen waar betrokkenen gebruik van maken c.q. 'recht' op hebben. Daarnaast hebben alle gemeenten ook nog lokale regelingen waardoor bijstandstrekkers korting kunnen krijgen op contributie voor sportclubs, culturele zaken, vrijstelling van lokale belastingen etc. Bij mij in de gemeente kan je een PC + printer in natura krijgen als je in de bijstand zit met kinderen (want dat is nodig voor huiswerk). Kortom: het is nog een graadje erger. Dat noemen we dus de armoedeval.
Wel grappig: enkele maanden geleden was er een voornemen van de regering om de huurtoeslag aan te passen. Dat zou sommige bijstaanders een hele euro per maand kunnen gaan kosten. Effect: kamervragen van de SP. Zegt die SP-tuthola tijdens het debat letterlijk; "Ja, ik weet ook wel dat het nergens over gaat, maar ik wou het toch gezegd hebben'.
Ziedaar, Nederland in een notedop.

Wladimir Harkonnen | 03-10-09 | 12:59

KLF | 03-10-09 | 12:54
Zeg, er staat toch godverdomme niemand met een pistool op je kop die je dwingt kinderen te krijgen?
Ik had er ook wel twee gewilt, maar je moet je kinderen wel iets te bieden hebben in het leven: financieël, opvoedkundig, ruimte enz.
Kinderbijslag mag van mij ook op de schop, net als gratis (want dat is het, zo goed als..)kinderopvang.
Maar hier in Nederland ben ik de geschoffelde en de profiteurs hebben de wijsheid in pacht.

Biep | 03-10-09 | 12:59

Dit is toch werkelijk ongelovelijk.

Die op de rechter pagina heeft geld voor natuurmonumenten, 200 euro voor een toekomstig bedrijf en houd dan nog 132 euro over!! Hoe kan dit in vredesnaam?

Als deze mensen gaan werken gaan ze erop ACHTERuit...!? En het kost en energie, en waarschijnlijk halen ze ook het argument er nog wel even bij dat ze dan de kinderen niet op kunnen voeden.

Op deze manier kan een economie toch niet functioneren? Ronduit belachelijk!

marcelgroningen | 03-10-09 | 12:59

Nederland, Nederland, politiek correct en tolerant.

open.deur.intrapper | 03-10-09 | 12:59

Per ongeluk zwanger en voor scheiden heeft ze niet zelf gekozen. De uitkering kreeg ze ook door haar strot geduwd?
Alle uitkeringen uit 1 pot betalen. Nu gaat het dus langs elkaar heen.

Handboek | 03-10-09 | 12:59

1700 euro,moeten ze daar van rondkomen???? is de bijstand echt zo laag???

kees2790 | 03-10-09 | 12:58

Stemmingmakerij.

Het is wel vreemd dat de azijnbode dit zo publiceert.

De StoorZenDer | 03-10-09 | 12:58

Je kunt blije bijstandstrekkers hebben of weinig bijstandstrekkers; maar niet allebei tegelijk. Dat heeft met verantwoordelijkheid te maken

vanlinknaarrecht | 03-10-09 | 12:58

Die brievenschrijfsterst liegen dat ze barsten. Ze krijgen 1200 bijstand + kinderbijslag + weet ik wat voor andere uitkeringen. Maar zeker geen 1700 bijstand. En als dat wel zo is hebben ze een aardig gat in het Systeem gevonden.

De Schorpioen | 03-10-09 | 12:57

Gloeiende god. Dat komt wel overeen met een normaal BRUTO salaris van dik over de 3000 euro per maand. Voor NIKS doen.

Kan dan iedereen die 3000 bruto verdient nu ook aanspraak maken op gratis vervanging van kapotte apparaten enzo? Lijkt me een goeie om eens uit te proberen, en als je dan wordt afgewezen een rechtzaak aanspannen. Ben benieuwd...

Specy | 03-10-09 | 12:57

Ik heb de bijstand eerlijk gezegd ook wel eens overwogen... beetje bijklussen en je komt een verdomd eind, terwijl je kwijtschelding voor van alles en nog wat krijgt

k-schaaf | 03-10-09 | 12:56

-weggejorist-

e.t. | 03-10-09 | 12:56

Niet zeiken jullie hebben hier zelf voor gekozen. Jullie vinden het kennelijk normaal dat je van de vijf dagen die je per week werkt je er 2,5 a 3 voor een ander bezig bent.
.
Er is in de hele EU geen land te vinden waar je zo zwaar belast wordt als in NL maar jullie blijven er allemaal vrolijk aan meebetalen. Af en toe een beetje mopperen maar straks weer gewoon dezelfde dievenbende in Den Haag kiezen waardoor er niks verandert.
.
Wil je iets veranderen? Stop dan met dit circus te sponsoren. Hoe? Door een paar honder km verderop te gaan wonen en een veel beter leven te hebben.

James Lastig | 03-10-09 | 12:56

Van dat bedrag klopt geen fluit. De bijstand is rond de 1200 euro's. En ja hier zit vaak een voedselbank bij maar dat is niet permanent, alleen een tijdelijke oplossing. Moeders worden gewoon ook aan het werk gezet , zodra de jongste 4 is en naar school gaat. En zo hoort het ook.

tummie | 03-10-09 | 12:56

En kijk eens wat een huurtjes.... voor de werkenden is het zo: weinig verdienen = klein wonen. Voor niet-werkenden gaat dat niet op, gewoon groot blijven wonen natuurlijk, anders is het zielig!

John McClane | 03-10-09 | 12:56

Daar valt nog wat te halen ipv bij de werkenden.
Wel uitkijken dat je de ECHTE minima niet te grazen neemt.

robert39 | 03-10-09 | 12:55

@Schlagreaumtaerdt | 03-10-09 | 12:51
U maakt een grapje neem ik aan?

Amazing_Mark | 03-10-09 | 12:55

@Schlagreaumtaerdt | 03-10-09 | 12:51
U is werkelijk geestelijk terminaal. Rot toch op mongeaul.

Dalai Drama | 03-10-09 | 12:55

Zeventienhonderd euro?
Of dat bedrag klopt betwijfel ik echt. Als het waar is, word ik nu even niet goed.
Zelf moeten wij het hier doen met z'n drieën en een koopwoning, voor gemiddeld tweeduizend per maand. That's it. Geen subsidie, geen voordeeltjes, geen gemeentelijke bonnenboekjes of kortingen bij bioscopen, zwembaden en dat soort shit.

Komen die kinderen uit de lucht vallen ofzo, laat die vaders eens even schuiven.
Of komt die bijstandsuitkering nog bovenop de alimentatie?
Kortom: verwarring alom.

Biep | 03-10-09 | 12:55

Hmm, weer een potje selectieve verontwaardiging hier en daar; dit is geen nieuws en verklaarbaar door hun persoonlijke situatie: aantal kids voornamelijk. Vind dat sommigen nog best strak met hun financien omgaan en was is daar verkeerd aan?

Wel apart dat mijn ma ondanks de zorg voor 2 kids wel een ft baan had. Die kreeg minder uitbetaald voor haar werk dan bijstand met kids nu is blijkbaar, maar had wel veel meer voldoening van hetgeen ze presteerde in werk en kids. En dat is erg belangrijk.
Waarom heeft trouwens de hele wereld ADHD trouwens?

KLF | 03-10-09 | 12:54

Tsja het is heel makkelijk die 1600 euro is gewoon alles bijelkaar opgeteld.

Een normaal persoon die een normale baan heeft modaal verdiend ongeveer net zoveel als iemand in de bijstand. Het slaat echt werkelijk nergens meer op.

Iemand met een normale baan betaald volledige huur en krijgt geen zorg toeslag. Als zijn spullen kappot gaan moet hij dat zelf betalen. Moet voor zijn dagjes uit altijd zelf betalen. Trek dat alles maar eens van die 1600 euro af. Dan blijft er nog minder voor je over dan in de bijstand.

Iemand in de bijstand krijgt misschien 900 euro en met kind 1200 euro. Maar tel daar alle potjes eens bij op die ze krijgen. Huur subsidie, kinderbijslag, zorgtoeslag, Als iets kappot gaat wasmachine/tv is daar een potje voor. Kwijtschelding afvalstoffen heffing, kwijtschelding rioolrecht. Als je dat allemaal bij elkaar op telt. Ben je in de bijstand misschien nog wel beter uit dan dat je een normale baan hebt.

Dreamingman | 03-10-09 | 12:54

Waarom sta ik hier niet van te kijken. Als je tegenwoordig aan het werk gaat, ben je slaaf in eigen land. Niet doen dus, het gezeik begint pas als je je energie gaat gebruiken.

Auweyida | 03-10-09 | 12:53

Dat is veel geld voor niks doen. Echter moet ze er wel 3 kiddo's van onderhouden... Overigens doet ze het best goed, ik als student heb ongeveer hetzelfde bedrag aan inkomsten, alleen liggen mijn uitgaven wat hoger...

Piet Snot | 03-10-09 | 12:53

lijkt me een wel heel erg flink bedrag, kloppen de bedragen wel? Het is toch de Volkskrant, dus altijd eerst ff checken. Lijkt me een mooi klusje voor Pritt, of is het al weekend op de redactie?

ZotteLotte | 03-10-09 | 12:52

-weggejorist-

Atteveld | 03-10-09 | 12:51

geef mij maar extra stufi dan

NanneMan | 03-10-09 | 12:51

Hallo zeg, net alsof dit erg is. Mensen die zeggen dat ze 365 dagen per jaar vakantie heeft, denk je dat kinderen opvoeden zomaar gaat? Dat is toch echt wel een fulltime baan hoor. En werken zou een optie zijn, maar dan zie je je kinderen niet meer én loop je al je subsidies mis dus uiteindelijk ga je er dik op achteruit.

Chapeau voor de Nederlandse bijstand en subsidies!

Schlagreaumtaerdt | 03-10-09 | 12:51

@Martinspire 12:40: Dat is het probleem juist: als deze dames weer aan de slag gaan, is de kans groot dat hun besteedbaar inkomen flink daalt. Je bent niet goed bij je hoofd als je 38 uur per week gaat werken, elke dag vroeg op in plaats van lekker relaxed met de kids thuis te zitten, als je er financieel ook nog eens op achteruit gaat. Het probleem wordt overigens veroorzaakt door de gemeentelijke extraatjes; het wordt tijd dat de overheid daar eens paal en perk aan gaat stellen. Ook de extraatjes in natura... of geef ze aan iedereen die onder een bepaald bruto-inkomen zit.

Wel een leuke mogelijkheid voor als Agnes weer met die flauwekul in de Kamer komt: "ik heb hier een brief van een zielige bijstandsmoeder blablabla". Nou, wij hebben drie brieven.

Muxje | 03-10-09 | 12:50

fuckje | 03-10-09 | 12:47
lol

Teun van het Tuinpad | 03-10-09 | 12:49

Fuck zeg. Mevrouw houdt 345 euro de maand over. Korten!

mail cheauvinist pic | 03-10-09 | 12:49

Heb het lef om dàt eens aan de orde te stellen bij je sosjalistiese vrindjes, JP.
Iemand die werkt zou ALTIJD meer onder de streep over moeten houden dan full time handophouders. Het is zo onrechtvaardig.

de Bree | 03-10-09 | 12:49

Hou op met al die getallen,
Mathematisch ben ik een kluns,
Maar zie wel dat dit land naar de Kloten gaat.
Stem PVV!

Frau Antje | 03-10-09 | 12:48

Ze moeten de vaders van die kinderen verplichten bij te dragen aan het levensonderhoud van hun koters....
Zodat niet de samenleving opdraait voor het rondneuqende pipa gespuis!

number668 | 03-10-09 | 12:48

en dan ook nog te bedenken dat ze vakantiegeld krijgen terwijl ze 365 dagen per jaar vakantie hebben

Amazing_Mark | 03-10-09 | 12:47

Ik ken Antilliaanse tienermeisjes die dat bedrag in een weekje kermis verdienen.

fuckje | 03-10-09 | 12:47

Wilde net emigreren, maar daar ga ik nu eens een nachtje over nadenken. En wellicht voortaan op de P.v.d.Allochtonen stemmen ? Het wordt zo wel moeilijk gemaakt. (Geintje!)

Kamervraag | 03-10-09 | 12:46

mmmm lijkt veel maar met 3 kinderen....
en het is geen 1600 euro bijstand laten we geen appels met peren vergelijken hier. Wil je dan dat ze gaat werken en hierdoor haar jonge kinderen krimineel worden.......
Een discussie in dit geval kan maar wel een beetje genuanceerd graag.
Je kan beter stellen dat de AOW te laag is maar dat niet koppelen aan dit verhaal.

eric@fuall | 03-10-09 | 12:46

Zelfs de verhouding rijk en arm in de bijstand zijn dus blijkbaar erg groot. Mijn vader zat in de bijstand en gelooft u mij maar, dat was géén pretje. Maar deze moeders hebben kinderen die ook geld kosten, dus daarom krijgen ze meer. Wat ze vervolgens met dat geld doen, is hun eigen verantwoording.

Timnie | 03-10-09 | 12:46

bijstand + 2 a 3 keer kindersoepsidie + hoersoepsidie,
en ik mis vast nog een beetje geld wat er via een regeling nog te krijgen is,
denk dat je een eind komt,
en dan is er natuurlijk nog de buurtwerker die ze helpt met het verkrijgen en invullen van de papieren,
maar die betalen ze dan weer niet...

viva la revolition | 03-10-09 | 12:46

Als je drie kindjes hebt is 1600 eurie niet echt een vetpot, lijkt me. Maar laat een ieder die zegt dat het veel is gewoon lekker van 1600 euro proberen rond te komen. Niet zeiken als je wasmachine stuk gaat of dat je en keer per 5 jaar es op vakantie gaat (naar landal-greenparks, that is).

Drs.. Gelul | 03-10-09 | 12:45

En toch zou ik voor geen goud willen ruilen. Je staat gewoon compleet stil.

DE secretaresse | 03-10-09 | 12:45

Walgelijk. Ze hebben geen trots?
Uitvreters

Strotgrondel | 03-10-09 | 12:45

Het ware gezicht van socialisme: Misbruik van democratie door stemmen te kopen met doorgedraaide herverdeling.

Zeddegeizot | 03-10-09 | 12:44

Leuk om te weten. Gaat toch niks aan veranderen, maar goed

Nietvoordekat | 03-10-09 | 12:44

Verkoopsters in een winkel gaan met 1300 1400 naar huis als ze het goed doen,daarvoor werken ze 38 uur per week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en nu wordt er geroepen dat ze voor dat geld ook op zondag en avonden moeten gaan werken.
ik ken mensen .. die zwaar GESCHOOLD werk doen, nachturen draaien , gezin met 3 kinderen onderhouden , extra uren draaien, 2 weken per jaar met moeite op vakantie in een tentje.. en daar werken ze dan 1 jaar lang voor om dat net aan te kunnen betalen.. en die verdienen 1700 schoon.
Hoe was het ook alweer ? Bos ? Hamers ? Halsema? de sterke schouders moeten het meeste dragen .. dat de sterkste schouders nu al progessief het meeste belasting betalen.. dat maakt niet uit.. nog zwaarder belasten diegene die werken !! leve de rooie leve Joop den Uijl , leve Wouter Bos.. ga zo door en het land is naar de koloten.

Baron de laclou | 03-10-09 | 12:44

Mag een student ook al in de bijstand? Want ik kan die euro's best gebruiken.

verpauperaar | 03-10-09 | 12:44

Aanschouw, linkse hobby nummer 17283.

Lord_Crapsalot | 03-10-09 | 12:44

Iets zegt mij dat die rekensom niet klopt.

Artwido | 03-10-09 | 12:44

Godsklere dat volk is rijker als mijn ouders die 70 uur per week werken

japsol | 03-10-09 | 12:43

ik ga stoppen met werken.

Amazing_Mark | 03-10-09 | 12:42

Mensen die zeggen dat de bedragen niet kloppen hebben volgens mij het huishoudboekje niet bekeken, dus voor wie niet verder leest, hier komt een voorbeeld;
Bijstand (incl. vakantiegeld): 906euro
Huur/zorgtoeslag:288euro
Kindgebonden budget:125euro
Kinderbijslag:266euro

Contino | 03-10-09 | 12:42

Je bent in dit land beter af in de bijstand. Je krijgt geld waar je geen slag voor hoeft te werken, allerhande subsidies, kortingen en noem maar op.
Daarna nog wat bijklussen en je hebt meer inkomen dan Jan Modaal. En als je dan als wijf je eerst nog getrouwd bent geweest en een paar kutkinderen heb rondlopen, krijg je van je ex nog bakken met geld en daar bovenop nog eventjes kinderbijslag, kindergebonden budget en alleenstaande ouder korting.

AWACSone | 03-10-09 | 12:42

Hoewel het inderdaad aan de hoge kant is (en er maar 1 dame is die zoveel krijgt), gaan ze er wel goed mee om. Ze geven niet veel geld uit aan nutteloze zooi, maar kunnen toch hun kinderen tevreden houden.
Wat ik daarnaast in het artikel lees is dat ze geen auto hebben. Dat scheelt ook enorm in de kosten. En dan kun je inderdaad redelijk leven.
Toch wel knap van de dames dat ze zo goed ermee om gaan. Al zou ik toch liever zien dat ze gewoon gaan werken.

Martinspire | 03-10-09 | 12:40

@Kaster | 03-10-09 | 12:36. Als je nou es het fokking LINKJE aanklikt....

John McClane | 03-10-09 | 12:40

1700 euro voor niets doen? Klinkt lekker, ik ga straks m'n ontslagbrief schrijven denk ik =)

Dutz0r | 03-10-09 | 12:40

@MichaelWSU nep-AOW'ers? Leg 's uit. Of bedoel je WAO'ers?
Dan even ontopic; ik ga hier niet op reageren, word alleen maar uitermate chagrijnig van dit soort verhalen. En daarbij komt; parasiet zijn is een, maar het vol trots met je kop in de krant vertellen is twee.

Contino | 03-10-09 | 12:40

@lijstnegen
Klopt. Bijstand is echt niet tussen de 1600 en 1700 eurie. Dan doen ze er toch echt nog een werkhuisje bij.

DE secretaresse | 03-10-09 | 12:39

Iemand die single is geen kinderen heeft krijgt max iets van 800 netto, dus hoe komen die tokkies aan zoveel?

legionaire | 03-10-09 | 12:39

Mijn vader zei vroeger al altijd: "De ene helft van het land moet werken voor de andere helft die geen zin heeft om te werken"

En dat is nog steeds heel erg actueel....

Storman | 03-10-09 | 12:38

Je gewoon laten volblaffen met zaad is dus blijkbaar de makkelijkste manier om een acceptabel inkomen te genereren...

Zaad Jan | 03-10-09 | 12:37

*naar bloeddruk verlagende pillen grijpt en verder wijselijk mond houdt*

Jimmie Dimmick | 03-10-09 | 12:37

Heeft de redactie dit wel op waarheid onderzocht alvorens dit zo te plempen op de site?!

bwahaha | 03-10-09 | 12:37

Ik werk me iedere week suf en verdien minder dan dit. Heb wel een leuke baan, dat dan weer wel, zou voor geen goud in de bijstand willen zitten. Met kinderen lijkt dat me ook niet echt handig, en een beetje luxe moet kunnen, die kinderen kunnen er ook niets aan doen dat mams in de bijstand zit?

Aan de andere kant is het wel te absurd voor woorden ;)

paradoxical | 03-10-09 | 12:37

@lijstnegen | 03-10-09 | 12:33

tel daar de div toeslagen bij en je zet zo aan die 1700. Niet gek dat sommige mensen denken waarom zou ik in vredesnaam 40 uur per week gaan werken voor 500E meer.

Er is al jaren geen sprake van een sociaal vangnet maar van een sociale hangmat.

Bluto Blutarsky | 03-10-09 | 12:36

Toevoeging: Als je in de bijstand zit krijg je zelfs kortingen op voetbalvereniging, en als je wasmachine kapot gaat krijg je die vergoedt.

Dus voor die mensen in de bijstand zou het pas lonen om te gaan werken als ze een behoorlijk stuk meer dan het minimumloon gaan verdienen.

MichaelWSU | 03-10-09 | 12:36

€ 1.650,-- per maand aan bijstandsuitkeringen ????? Kan Pritt Stift dat even onderbouwen graag !! Wij geloven dat niet zomaar, hoor !

Kaster | 03-10-09 | 12:36

Als krantenjongen verdien ik +- 100 euro per maand, die uitkeringvangers zouden dat ook makkelijk kunnen doen. En voor de rest bij de plaatselijke supermarkt achter de kassa werken dan is die uitkering allang niet meer nodig.

de kudtkrantenjongen | 03-10-09 | 12:36

Kaumen ze van de tv auk je huis nog verbouwen!

bhtriks | 03-10-09 | 12:35

Mijn zusje is net aan de slag als HBO verpleegkundige en krijgt 1700 bruto en ze werkt zich kapot... Lang leve het socialisme zullen we maar zeggen.

Pantheist | 03-10-09 | 12:35

Guldens zijn zo 1999.

gokiburi | 03-10-09 | 12:34

Veel te veel, als ze deze nu al eens wat lager zouden doen, al die nep AOW-ers terug de arbeidsmarkt opgooien hoeven ze die pensioensgerechtigde leeftijd niet te verhogen, en toch genoeg mensen te hebben.

Verzorgingsstaat +1
Het uitmelken/overdrijven ervan -1

MichaelWSU | 03-10-09 | 12:34

Geen wonder dat ze niet willen werken voor het minimumloon, dan gaan ze er immers honderden euro's op achteruit.
*Nog een blik Polen opentrekt voor het werk dat gedaan moet worden*

Tepelstreeltje | 03-10-09 | 12:34

Gewoon dikke klap op de Ding Flop Bips van die Antilliaanse minimamama's...

serialchiller | 03-10-09 | 12:34

-weggejorist-

lijstnegen | 03-10-09 | 12:33

Zonder kinderen is het gewoon 900 euro.

Jan Aaldrik | 03-10-09 | 12:33

Soms heb ik het idee dat we hier schreeuwende in de woestijn zijn.

doskabouter | 03-10-09 | 12:33

-weggejorist-

Hercules | 03-10-09 | 12:33

omrekenen in (naar) guldens - 1

Manu | 03-10-09 | 12:31

als bondscoach vang ik 300k netto per jaar, dus waar praten we over

De Bondscoach | 03-10-09 | 12:30

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl