Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Explosieve situatie in 020-Gaza

En Achmed. Wat is jouw nieuws van de dag?Het altijd zo gemoedelijke Amsterdamse stadsdeel Slotervaart Overtoomse Veld krijgt een heuse radicaliseringsspecialist. De nieuwbakken stadsdeelvoorzitter Achmed Marcouch is zich namelijk de tiefus geschrokken van het grote aantal Samir Aatjes dat er rondwandelt. En voor een PvdA’er is dat al heel wat. Tien jaar lang was Marcouch pliesieagent, maar sinds mei dit jaar zwaait hij de scepter in 020-Gaza. “Het is veel erger dan ik had verwacht. Ik wil u ervan doordringen dat het voor Overtoomse Veld vijf voor twaalf is,” aldus Marcouch vanochtend in de Azijnbode. Volgens Marcouch stikt het van de Samir-look-a-likes, die alleen maar slechte en onmenselijke dingen brengen. “En het zijn er geen twee, ik vrees dat we het hier over enkele tientallen moeten hebben in Overtoomse Veld. Je ziet hun groep steeds groter worden. Ze verachten me en bestoken de imam met briefjes, dat hij niet streng genoeg zou zijn.” Dank je wel Achmed. Neem je wel even contact op met je oud-collega’s voor politiebescherming. Ze hebben het namelijk niet zo op afvalligen...

Reaguursels

Inloggen

@Lagonda
Zo! Jij kan schrijven zeg! Hopelijk neem je me het niet kwalijk als ik het voor het gemak wat korter houd.
Je hebt gelijk, wat dat betreft loopt Nederland ver achter.
Ook in de politiek, waar je toch zou denken dat ze het voorbeeld geven; zelfs in Iran zitten er meer vrouwen in het parlement dan hier, in Nederland.
Misschien is dat wel omdat vrouwen hier veelal, omdat ze de keus hebben, eerder stoppen met werken om kinderen op te voeden.
Is toch ook mooi? Tenminste; als daar geen dwang aan vooraf gaat.
Ben het ook met je eens dat immigratielanden als Canada en Amerika over het algemeen een betere immigratie-politiek voeren dan hier in ons landje. Vind die naturalisatie-ceremonie wel iets mooi's hebben, jammer genoeg wist Verdonk dat niet goed te kopiëren.
Het is in ieder geval wel een stap in de goede richting, nu nog afstappen van de woorden "allochtoon" en "autochtoon", het beestje bij de naam noemen en we zijn al een heel eind de goede kant op.

MAXIMO | 20-09-06 | 12:22

?????????????????????????????????
Wat een "radiostilte" sinds 19-09-06 na 22:09 uur.
Nog even en Lagonda wordt -weggejorist-.
Hij/zij maakt Geenstijl kapot.
Tenminste als het over de islam gaat.
En daar gaan toch de meeste topics over.
Iedereen zowel ter linkerzijde als aan moslimzijde is geschubd, van ingewanden ontdaan en gefileerd.
En ter rechter zijde ; wat valt hier nog aan toe te voegen?
Een vraag Lagonda:
Je verwijt Nederlandse cabaretiers (op je weblog) lafheid als het de islam betreft, terwijl je zelf achter het "masker" Lagonda schuilgaat?
Vind je dit gek na de laffe moord op Theo van Gogh ?
Wie wil leven als Geert Wilders met steeds bewaking om hem heen?
En eigenlijk word ik woedend dat dit anno nu in Nederland mogelijk is.
Ik denk dat als jij je identiteit bekend zou maken je je nooit geen "kopzorgen" meer hoeft te maken.
Ik las ergens een uitspraak van iemand die zei:
Onze Westerse vrijheid houdt op, daar waar de islam zijn intrede doet.
Afgelopen avond zei op de Duitse tv iemand( politicus of schrijver?), dat als we nu weer toegeven aan de georganiseerde moslimdreigementen wat betreft de uitlatingen van de paus we verloren zijn.
En of we er nu voor of tegen zijn , de oorlog in Afghanistan (en Irak) zal door het Westen gewonnen moeten worden, anders komen ze helemaal in the winning mood.
Zie hoe de islam zich na 9/11 manifesteert.
Ze zien het als een overwinning op het Westen.
Ook bij de moslims in Nederland was het feest.
De enige die niet bang was voor het tuig heeft het met zijn leven moeten bekopen.
IN ONS EIGEN NEDERLAND!wachtmeester de bruy | 20-09-06 | 06:44

@MAXIMO: Ik had het in mijn eerdere posts over moslims, omdat het hoofdartikel daarover gaat. Binnen de integratieproblematiek vormen moslims een bepaalde groep, niet alleen omdat (zoals bij andere immigranten) hun (geloofs-)cultuur afwijkt van de onze, waardoor het eerder omschreven "aansluitingsprobleem" optreedt, maar ook omdat deze groep extra gevoelig is voor het islamitisch réveil dat wereldwijd plaatsvindt, waardoor het gevaar bestaat dat deze groep niet alleen geen aansluiting vindt, maar zich zelfs gaat afzetten. Juist voor deze groep is het van belang dat zij wel een goede aansluiting vindt, en zich dusdanig ontwikkelt dat ze hoger kan insteken in onze samenleving.

Nederland heeft zijn best gedaan, maar is naief geweest waar het immigratie en gastarbeidersschap betrof. Jaja, ik weet dat de VVD destijds dacht dat allemaal met een contractje te kunnen regelen. Dat was simplistisch gedacht. Maar: de hele linkse knuffelsector heeft het proberen te regelen met jarenlang ontkennen van het probleem, en het zoveel mogelijk vrijpleiten van de immigranten waar het onaangepast gedrag betrof. Dat was ook simplistisch gedacht, en is nog veel funester geweest.

En ik ben het met je eens: WIJ hebben het probleem laten ontstaan, al denk ik dat de gemiddelde burger zich jarenlang zeer welwillend heeft opgesteld jegens nieuwe nederlanders --- zo ken ik bijvoorbeeld heel wat doodgewone mensen die in de jaren 80 Turks hebben leren spreken. Eventuele dissonanten in het integratiebeleid zijn alleen jarenlang expres van de politieke agenda weggehouden --- precies de strekking van het hoofdartikel overigens. Ik denk dat de burgers eventuele weeffouten in het integratiebeleid al veel eerder hebben geconstateerd, maar er is ze altijd van hogerhand verteld dat het wel los zou lopen, en dat deze aanpassingsproblemen zouden verdwijnen. De enkele burger die aan dat verhaal twijfelde, kon alleen op een politieke outsider als Janmaat stemmen, wat natuurlijk geen serieus te nemen politicus was.

Er is maar weinig wat de burger kan doen, overigens. Hij kan zich welwillend opstellen, en that's it. Je kunt niet met iedereen rekening gaan houden --- in Rotterdam wonen 110 verschillende nationaliteiten. Je kunt toch moeilijk van een burger verwachten dat hij exact de ins & outs & gevoeligheden van al die nationaliteiten kent, en daar rekening mee houdt? Nogmaals: het kan onmogelijk een 50/50-verdeling in moeite zijn. De grootste inspanning zal van de immigrant af moeten komen.

Onzin overigens dat er in Amerika geen echte cultuur bestaat. Ook alweer zo'n raar idee over dat land. Amerikanen hebben een zeer sterk gevoel voor tradities. Juist omdat er zo weinig historische cultuur is, beleiden ze hun korte geschiedenis met hart en ziel. De Amerikaanse maatschappij kent een aantal zeer sterke kernwaarden, die van hoog tot laag bekend zijn. Het is waar dat in Amerika het individu heilig is, en dat er niet aan identiteit wordt getornd; tegelijkertijd is de openbare ruimte heilig, en wordt er, ondanks al je individuele eigenaardigheden, oplettend burgergedrag van je verwacht.

Immigranten kunnen in Amerika tot een bepaalde hoogte assimileren omdat ze knaken kunnen verdienen. Zo simpel is dat. Geen knuffelbeleid van de overheid; als je hier komt, zul je je handen uit de mouwen moeten steken. Hard werken wordt beloond. En DAT is de reden dat immigranten het goed doen in Amerika. Overigens dezelfde reden waarom Amerika verreweg de meeste vrouwen in topfuncties heeft. Jaja, dat rottige reactionaire grristelijke Amerika is als het er op aankomt geemancipeerder dan zelfverklaarde feministische paradijzen als Nederland en Zweden. Men houdt er de boel niet aan het handje met allerlei gesubsidieerde lul- en integratie- en stimuleringstrajecten. Nee. Jij wil je bewijzen als vrouw? Jij wil een carriere? Dan werk je maar de neten, en je zult beloond worden. En dat werkt, zoals het ook voor immigranten werkt.

Lagonda | 19-09-06 | 22:09

@Maximo, geen probleem alles in orde.Ik ga nu lief doen en zet wel wat kanntekeningen maar laat je met rust, nogmaals geen probleem ik ga zelf de helpende hand bieden aan de (zich) vervelende/verveelde blerbertjes van de zwarte kousen moskee.In dit land kennen wij een bal masque(een verkleedpartij met maskers) dus wat let de heren (en dames) een bal moskee te organiseren met boerka's uiteraard.Enigzins netjes natuurlijk anders lijkt het te snel op fetjish of islamo-sm en dat is niet de bedoeling.Ik zal uiteraard langskomen en zal niet zo provocerend zijn om een keppeltje te dragen daar dit nogal wat irritaties schijnt te wekken in wat Gretta de westbank van Islamsterdam noemde, U heeft mijn respect.Mocht mijn lesbo zuster die ook in die stad woonachtig is langskomen met wellicht mijn nicht(nou ja neef is meer van toepassing) zullen ze zich koest houden onder hun boerka.Het kan wel zijn dat mijn zus zich voorstelt als Pandora ten teken dat ze handjes schudden ziet als het openen van haar doos.Roku zou een bandje kunnen beginnen bijvoorbeeld de Wahabeatles of de flying fazwa's(fatwa's van Fawaz).Paul weller schreef ooit rocking the kashba en maak daar rocking the kafir van desnoods.Voor het carnaval "er is een (b/p)aard in gang" of als variant op de LUV-act van Waldolala maakt men er Hezbolala van.Zelfs de kaalkopjes zouden zouden graag in vrede langskomen indien er maar genoeg Qatbladeren zijn om te kauwen zodat de Qat(de arabiese drug ook bekend als Betha-Oxy-N-Methyl-Amphetamine) zijn werk kan doen.Sorry Mo4life het bestaat de combinatie drugs en arabieren maar legaal. Voor wie trouwens legaal bij klukkluk uit zijn plaat wil gaan hier een link nl.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca maar ben nog bezig met de Samir-atjes uit Islamsterdam.Met alle respect ik hielp U zelfs, aub stop met Jihad da's zooooooo ouderwets.Jiheeft is het tegenwoordig zelfs mijn kinderen zijn Halal(HALf ALlochtoon en ik antoon).Voor wie het nou nog niet doorheeft dat de ettertjes uit Islamsterdam toch lieve schatjes zijn een lucebert-achtig fröbeltje.Arabier,Kafir,Belijden,Doorsnijden,Takfir.De ADO-fans onder ons raad ik aan om ook te integreren en eenmaal binnen in het stadion groengele boerka's aan te trekken, daar je als arabier vrijwel ongestraft "Hamas joden aan het gas" mag roepen en na Ajax-provocaties en Ado-fan mag dat niet.Ook dat is integratie.

ANTOON | 19-09-06 | 21:52

@Lagonda
Mooi geschreven maar niet mee eens.
"OMDAT in Amerika veel meer de nadruk wordt gelegd op taal, inburgering, assimilatie, burgerdom en -plicht, de eigen identiteit etc. etc. "

Voor immigranten in Amerika is het in ieder geval makkelijk tot een bepaalde hoogte te assimileren aangezien er bijna geen echte cultuur bestaat daarzo, op de Mc-cultuur na dan. Het zijn allemaal, op die paar indianen na, immigranten.
Iedereen mag zijn wie hij of zij wil, juist, aan de eigen identiteit wordt niet getornd.
Dat bepaalt het succes, niet of zij wel of niet bij de hand worden genomen.
Verder vind ik dat je veel dingen telkens op één hoop gooit, je hebt het in je eerdere posts bijv. over Moslims en nu nuanceer je al iets meer en geef je aan dat het vooral aan analfabeten uit bepaalde streken te wijten valt dat het allemaal zo moeilijk gaat hierzo betreffende integratie (of dat de reden is laat ik in het midden).
En weer kijk je enkel naar de "anderen" hun rol in het geheel en zie je niet dat degene waar jij wellicht toen op hebt gestemd zoals de VVD met deze mensen contracten hebben afgesloten.
Daarom vind ik je betoog wel goed geformuleerd maar eenzijdig.

MAXIMO | 19-09-06 | 21:32

Hulde Lagonda! Zeer goed geschreven en dan nog de waarheid ook ;)

dt_spawn | 19-09-06 | 18:50

Lagonda 19-09-06 @ 16:39

Begrijp ik helemaal.

v Maerlant | 19-09-06 | 17:44

Hmja --- ik ben eerlijk gezegd niet direct op zoek naar meer exposure. Zodra je in een blad staat, ben je ook ineens een publiek figuur, en daar heb ik geen reet zin in.

Lagonda | 19-09-06 | 16:39

Lagonda 19-09-06 @ 15:56

lol Dat is wel een erg visueel gevoelig medium, dus hangt ook een beetje van je verschijning af ;)

Nee, jij moet toch ergens een column kunnen versieren, HP/ De Tijd, waarom niet in VN - om dat pluralisme nu 's waar te maken? Toegegeven, 'oude media', maar met een niet te versmaden bereik...

van Maerlant | 19-09-06 | 16:11

@Sjaak: Dank! En have fun met lezen!

@van Maerlant: Tsja. Ik schrijf alleen maar een beetje. Maar wat stel je voor? ABRI-campagnes?

Lagonda | 19-09-06 | 15:56

Lagonda 19-09-06 @ 15:15

Ook van mij een welgemeende wauw. Is het geen tijd om het wat grootser te zien Lagonda, dan wel 'alleen maar' een blog?

van Maerlant | 19-09-06 | 15:45

@Lagonda 19-09-06 @ 15:15
Fuck, wat ben jij goed! Ik ga je website vanavond eens doorneuzen.

sjaakdeslinksesul | 19-09-06 | 15:35

@MAXIMO: Rara, hoe zou dat komen? Nou, precies om de redenen die ik beschrijf. OMDAT in Amerika de immigranten op hun eigen verantwoordelijkheden worden gewezen. OMDAT het de bedoeling is in Amerika om zo snel mogelijk je eigen broek op te houden. OMDAT in Amerika veel meer de nadruk wordt gelegd op taal, inburgering, assimilatie, burgerdom en -plicht, de eigen identiteit etc. etc.

En verder: je hoeft geen einstein te zijn om te snappen dat een hogere graad van analfabetisme er voor zorgt dat je hier geen aansltuing vindt. En ja --- Nederland heeft over de gehele linie wel degelijk een intellectuele cultuur als je hem vergelijkt met de ontwikkelingsgraad van de bevolking in het rif-gebergte, of Anatolie. Jaja, als gemiddelde Nederlander krijg je natuurlijk maagkramp bij het idee dat we "zomaar" ineens "boven" een ander zouden staan --- toch is het niet reeel om dat te ontkennen. Ja, je kunt jezelf opsluiten in lala-land, waarin iedereen gelijk is, en iedereen rete-christus-veel van elkaar houdt --- de realiteit is dat wij een sterke, op taal en informatie gerichte (arbeids-)cultuur hebben, en dat mensen die daarin niet zijn gepokt en gemazeld daar minder goed aan mee kunnen doen, onderaan de ladder blijven staan, en zich hierdoor vernederd voelen.

Als twee mensen tegen elkaar hardlopen, en een van de twee verliest, wiens schuld is dat dan? Heeft de verliezer zijn nederlaag aan zichzelf te danken omdat hij niet snel genoeg was? Of heeft de winnaar zijn tegenstander in een onterechte verliezersrol *gedwongen* door harder te lopen? Het eerste, zegt het gezond verstand. Het laatste, zeggen de multiculturalisten. We moeten onze voorsprong juist inleveren, en terug lopen naar de persoon die achterop ligt, en gedwee met hem meelopen, zodat hij vooral niet het idee krijgt dat hij misschien wel eens de mindere sporter is. En we moeten de langzame loper vooral niet proberen uit te leggen dat er misschien iets mis is met zijn conditie, of dat hij wel eens aan zijn techniek zou mogen werken, nee nee! We moeten vooral onze mond houden, en blijmoedig ons tempo aan de langzame loper aanpassen. Als hij terugvalt tot een sukkeldrafje, moeten we ons nog verder inhouden. Als hij koppig op de grond gaat zitten, moeten we geduldig naast hem blijven wachten. En als hij zich omdraait en vloekend terugloopt naar de startlijn, dan moeten we ons schamen voor zijn vernedering.

Het is niet anders; het westen is de vaandeldrager van de menselijke beschaving, en loopt voorop in het ontwikkelde denken. Wij hebben onze middeleeuwen gehad, wij hebben onze religieuze onderdrukking gehad, wij hebben monomane ideologieën van ons afgeworpen. Wij hebben de hoogste levensstandaard en levensverwachting. Wij worden het oudst, wij zijn het gezondst. Wij hoeven het minst te werken, wij kunnen het meeste van ons leven maken. En ondanks het gepruttel van links, heeft het westerse kapitalisme de wereld op sleeptouw genomen, en is het die verfoeide commercie die wereldwijd zorgt voor vooruitgang, ontwikkeling en welvaart, en uiteindelijk ook voor meer rechtvaardigheid. Moslims zijn niet voor niets hier naartoe gekomen. In islamitische landen leeft het gros in een plaggenhut op de armoedegrens; Allah is immers een slechte boekhouder. Uit schaamte voor onze welvaart heeft men voor de immigranten een pleister op de wonde bedacht: integratie met behoud van cultuur. Klinkt mooi, maar het is gelul. Het is een verkooppraatje, een slogan voor dieetpillen: lekker slank en toch alles blijven eten wat je wil. Inmiddels blijkt echter hoe enorm stupide het is geweest om te veronderstellen dat een geloofscultuur uit het jaar nul een volwaardige plek binnen de 21ste eeuw kan innemen. Het loslaten van die geloofscultuur is de eerste en enige juiste stap in de goede richting.

Onzin ook om het niet over "allochtonen" te hebben --- goed, er zijn wellicht betere woorden denkbaar, maar dat is enkel een semantische kwestie. Waar het om gaat, is dat een grote groep mensen vanwege hun culturele afkomst en/of bagage relatief meer moeite hebben om hier mee te komen. Die groep mensen, en die problematiek, dient benoemd te kunnen worden. Niet om te discrimeren, maar om het probleem te identificeren zodat het opgelost kan worden.

Als Nederlanders niet tolerant zijn, dan ben ik reuze benieuwd van je te horen wat Pakistanen of Saoedi-Arabiers dan wel niet zijn. De gemiddelde Nederlander heeft altijd open gestaan voor immigranten, maar is nu, 30 jaar later, waarin de eventuele grieven nooit zijn gehoord, aan het terugkomen van die openheid --- ik zie daarin geen intolerantie, maar een begrijpelijke reactie op zaken die te lang onbesproken zijn gebleven.

Wat die discriminatie op de arbeidsmarkt betreft; er IS geen sprake van structurele discriminatie op de arbeidsmarkt. Zijn er cijfers waarmee dat wordt aangetoond? Worden al die racistische werkgevers bij bosjes veroordeeld? Nee, nee en nee natuurlijk niet. Oh, er zullen heus werkgevers zijn die om oneigenlijke redenen geen Marokkaan in dienst willen nemen, maar een kind kan begrijpen dat de grote hiaten in taalbeheersing, opleidingsniveau en maatschappelijke integratie in veel hogere mate bijdragen aan de achtergestelde positie van de allochtoon op de arbeidsmarkt. Dit heeft (ik herhaal het nog maar eens) onderzoek recentelijk uitgewezen.

Want hoe kan verwacht worden dat allochtonen een gelijke kans op de arbeidsmarkt hebben als de schooluitval binnen deze groep al zo hoog is? Hoe kan men verwachten dat moslims een goede aansluiting op een openbare middelbare school kunnen maken, als ze hun jeugd in het isolement van een dichtgeplakte islamitische basisschool hebben doorgebracht? En wat is in hemelsnaam het nut van anonieme sollicitaties, als steeds meer allochtone jongeren niet eens een diploma van de middelbare school hebben, en dus sowieso geschoolde arbeid op hun buik kunnen schrijven?

Maar u mag deze vragen helemaal niet stellen. U moet dom blijven. U moet *geloven* dat de achtergestelde positie van de allochtoon enkel en alleen is te wijten aan de discriminatie die hem ten deel valt in ons nare land. En daarom dient deze boodschap middels suggestie direct in ons onderbewuste geplant te worden, zonder dat ons kritische bewustzijn lastige vragen gaat stellen. Hoe doe je zoiets? Nou, ongeveer zoals een goochelaar dat doet: met behulp van afleiding. Het publiek kijkt naar de bezwerende gebaren van de lege hand, terwijl de andere hand stiekem de speelkaarten wegmoffelt.

Lagonda | 19-09-06 | 15:15

Hehehe,
"De gemiddelde Nederlander is helemaal niet tolerant, dat is een fabel zoals je zelf al bewijst in het citaat."
He, da's stigmatiseren! Omdat Lagonda en jij toevallig niet tolerant zijn, geldt dat toch niet opeens voor alle nederlanders.
"En dat "allochtonen" op de arbeidsmarkt worden gediscrimineerd is gewoon algemeen bekend, dat er een grote groep is die niet voldoende is opgeleid ook. Wederom 2 kanten."
Gelukkig, hier ben je weer op het juiste spoor. Ik vind het ook belachelijk dat laagopgeleide autochtonen worden gediscrimineerd door de overheid vanwege de positieve discriminatie.
"Je doet overigens alsof Nederlanders ubermenschen zijn die op een intellectueel hoog niveau staan, kan ik mij ook niet in vinden aangezien de simpliciteit overheerst bij het merendeel."
Nu doe je het weer, omdat jij simplistisch denkt, geldt dat niet voor alle nederlanders.
"Wist je trouwens dat Moslims in Amerika helemaal geen last hebben van deze problematiek? Rara, hoe zou dat komen?" Juist, daar is geen linkse kerk!
Je bent al redelijk geherprogrammeerd MAXIMO, maar zo af en toe kost het je nog moeite. Doe je best en je komt er wel.

sjaakdeslinksesul | 19-09-06 | 15:04

@van Maerlant 19-09-06 @ 14:49
Hehehe, Jupiler discrimineer ik ook altijd positief.
En die komt ook uit België.

MAXIMO | 19-09-06 | 14:59

MAXIMO 19-09-06 @ 14:41

Verdorie, 't is weer waar (denk ik)! Ben door jou al meer dan eens positief gediscrimineerd!

van Maerlant | 19-09-06 | 14:49

@Lagonda
"gewoon het simpele feit dat een cultuur *anders* is, zorgt er gewoon voor dat je gedoemd bent om hier in de laagste maatschappelijke regionen te blijven steken."
De gemiddelde Nederlander is helemaal niet tolerant, dat is een fabel zoals je zelf al bewijst in het citaat..
Daaruit kun je proeven dat je nooit een "allochtoon" als gelijke zal zien.
En dat "allochtonen" op de arbeidsmarkt worden gediscrimineerd is gewoon algemeen bekend, dat er een grote groep is die niet voldoende is opgeleid ook. Wederom 2 kanten..
Je doet overigens alsof Nederlanders ubermenschen zijn die op een intellectueel hoog niveau staan, kan ik mij ook niet in vinden aangezien de simpliciteit overheerst bij het merendeel.
En dat noemen ze dan "nuchterheid".
Overigens zeg jij dat een voorwaarde voor integratie assimilatie is.
Hopelijk kom je zelf eens in de gelegenheid (emmigratie naar een land met andere cultuur) om te zien dat dat je reinste onzin is.
Wist je trouwens dat Moslims in Amerika helemaal geen last hebben van deze problematiek?
Rara, hoe zou dat komen?
@van Maerlant
Niet jokkebrokken.
Ik heb je meer dan eens gewezen op je afkomst :')

*gaat weer verder met werken*

MAXIMO | 19-09-06 | 14:41

'En je spreekt van de houding van Nederlanders: ik denk dat Nederland zich voldoende tolerant heeft opgesteld'

Lagonda 19-09-06 @ 13:07

Ik denk dat dit zelfs nog een eufemisme is, en dat je Nederlanders, samen met Zweden allicht, tot het meest tolerante volkje van Europa mag rekenen - wellicht zelfs wereldwijd.

-

Om het even uit de context van 'vreemde culturen' te lichten: als Belg spui ik hier nu zo'n maand of vier geregeld m'n mening, en nog geen één reaguurder - noch 'links', noch 'rechts' - heeft me daar ooit op aangesproken. Het heeft m'n respect voor de Nederlanders alleen maar doen toenemen. De eerlijkheid gebiedt me erop te wijzen dat het andersom, als 0031'er op een 0032-forum, waarschijnlijk niet waar zou zijn.

-

Er is een mysterieuze begrenzing aan deze tolerantie, een schijnbaar onverklaarbaar plafond. Voor de meest vreemde en uiteenlopende culturen en gebruiken kan de Nederlander begrip opbrengen. Mààr... als het over de Nederlandse cultuur, gebruiken, mensen gaat, dan ontpopt menig Nederlander zich met sneltreinvaart tot gecerticifeerd kuitenbijter. Het lijkt wel alsof de verloochening van de eigen aard een soort van geijkte omgangsvorm is die je in Nederland moet en zal koesteren op straffe van uitsluiting uit de maatschappij.

van Maerlant | 19-09-06 | 13:18

Lagonda 19-09-06 @ 13:07
Hearhear! en nogmaals dank voor het herprogrammeren van MAXIMO, er gaat straks een wereld voor hem open.

sjaakdeslinksesul | 19-09-06 | 13:18

@MAXIMO: Het grootste probleem van de mislukte integratie ligt bij de niet-Nederlandse cultuur die immigranten met zich meedragen --- ze zijn, om duizend redenen, gewoon niet toegerust om hier in Nederland succesvol maatschappelijk mee te draaien. Je hoeft niet eens de vraag te stellen welke cultuur "hoger" of "lager" of "beter" of "slechter" is --- gewoon het simpele feit dat een cultuur *anders* is, zorgt er gewoon voor dat je gedoemd bent om hier in de laagste maatschappelijke regionen te blijven steken.

Men heeft altijd gedacht dat het leren van de Nederlandse taal (let wel: van de agogen in de jaren 70 *hoefde* dat niet eens!) de oplossing is, maar Nederlands leren is pas het begin. Je zult ook Nederlands moeten leren denken, leren lachen, leren discussieren. We hebben een hoogontwikkelde denk-, lees- en debatteercultuur, we denken naar compromissen, we houden van gematigdheid, we hebben geleerd afstand te nemen van onze overtuigingen --- zelfs de christenen hebben dat geleerd. En mensen die hun halve leven achter een kudde schapen hebben aangelopen, die nauwelijks kunnen lezen en schrijven, die niet de regels kennen en begrijpen van het sociale discours in Nederland, en die (in het geval van islamitische immigranten) door hun religie nog eens worden wijsgemaakt dat er geen ruimte kan zitten in religieuze standpunten; dat een belediging van de religie een belediging van de persoon is --- die mensen hebben het zwaar hier, en zullen hier keer op keer de boot blijven missen.

En je spreekt van de houding van Nederlanders: ik denk dat Nederland zich voldoende tolerant heeft opgesteld, en genoeg op de hurken is gegaan om mensen bij het handje te nemen. Je kunt niet veel meer verwachten van burgers --- uiteindelijk zal het de immigrant zijn die de grootste inspanning moet leveren. En dat gelul over "discriminatie op de arbeidsmarkt" --- dat is onlangs ontkracht. Het ligt met name aan het opleidingsniveau; allochtonen haken veelvuldig voortijdig af. Niet omdat ze gediscrimineert worden, maar omdat ze simpelweg niet mee kunnen komen --- de redenen waarvoor ik hierboven heb beschreven.

Lagonda | 19-09-06 | 13:07

@MAXIMO
Alweer goed, links de turken en rechts de marokkanen! Juist MAXIMO, je hebt het licht gezien! Hoera!

sjaakdeslinksesul | 19-09-06 | 13:05

@Oxazepammetje 08:56
Heu, daar hebben we ruimdenkende, tolerante pammetje weer met haar sterke, inhoudelijke posts. Allochtonen zijn volgens jou geen volwaardige burgers die zelf tot hun keuzes komen en op dezelfde wijze gestraft moeten worden als ze de fout in gaan. Nee, het zijn eigenlijk zielepieten die door goedwillende blanken zoals jij geholpen moeten worden en door allerlei vage omstandigheden belemmerd worden en daarom maar een aparte behandeling verdienen. Dat noem ik dus racisme en jij bent in mijn ogen een raciste.

sjaakdeslinksesul | 19-09-06 | 12:51

sjaakdeslinksesul 19-09-06 @ 12:45
Niet zo selectief lezen.
Heb toch al in eerdere reacties duidelijk gemaakt dat het van 2 kanten komt?
Mocht het nog niet tot je doordringen; het komt van 2 kanten.

MAXIMO | 19-09-06 | 12:51

MAXIMO 19-09-06 @ 12:42

Maximo! Maar dat is wààr! Helemaal waar!

-

sjaakdeslinksesul 19-09-06 @ 12:45

Sjaak, zullen we Lagonda de eer van deze bekering gunnen?

van Maerlant | 19-09-06 | 12:50

@MAXIMO 19-09-06 @ 12:42
Juist MAXIMO! Hehe, ik heb er lang op gewacht maar nu eindelijk een fatsoenlijke post van jou. Het komt altijd door discriminatie en uitsluiting, altijd hebben de blanken het gedaan, het ligt nooit aan de buitenlanders zelf!

sjaakdeslinksesul | 19-09-06 | 12:45

Lagonda 19-09-06 @ 10:17
Bedoel dus dat voor een succesvolle integratie onze houding ook uitermate belangrijk is. Reflectie is daarvoor nodig aangezien vaak toch enkel het 'correct-benoemende' vingertje maar één kant uitwijst waardoor de echte problemen niet worden herkent.

MAXIMO | 19-09-06 | 12:42

Jez 18-09-06 @ 18:07
Mensen zijn hierarchische dieren.
Ze willen een sterke leiding hebben en lopen dan aardig in gareel.
Zwakke en incompetente leiders, zoals bv een Cohen, zorgen ervoor dat er lieden zijn die gaan uittesten of ze die leiding over kunnen nemen.
Slappe, "ik ben toch zo lief", reacties van de leider geven alleen maar het signaal dat de leiding slap is en dus overgenomen kan worden.
-
Dit zie je dus in Amsterdam gebeuren.
Cohen is al lang niet meer de baas in Amsterdam.
Hij weet het nog te verbergen omdat hij duidelijk hoge vrienden heeft die hem een hand boven het hoofd houden.
-
Een sterke leider houdt ook die kutmarokkaantjes echt wel onder controle.
Vergeet niet dat deze marokkaatjes zeer laf zijn en het alleen maar met velen tegen een enkeling durven op te nemen.
Zo'n slappeling als Cohen heeft natuurlijk geen kans.

Moi | 19-09-06 | 10:55

Jez 18-09-06 @ 17:41
Sorry voor het late reageren, ik moest gisteren weg.

Allochtonen is ook een verkeerd woord. Ik roep met zekere regelmaat dat we inderdaad geen allochtonen probleem hebben maar, zoals elk land in Europa, een Moslim probleem.

Turkse moslims zijn niet zo erg als Marokkaanse maar ze zijn ook oververtegenwoordigd in alle negatieve lijsten

Moi | 19-09-06 | 10:42

Toch nog eens even aan herinneren dat die goeie Marcouch er ons na de dood van Theo Van Gogh op de staatstelevisie aan kwam herinneren dat Islam vrede betekent.

-

controle 18-09-06 @ 16:28

En ja hoor: hij is er weer afgeflikkerd.

-

Lagonda 19-09-06 @ 10:17

The pleasure is mine.

van Maerlant | 19-09-06 | 10:26

@MAXIMO: Misschien is 'beschuldigend' het verkeerde woord. Het 'correct-benoemende' vingertje zou beter zijn. En waarover zouden wij de hand in eigen boezem moeten steken?

@v. Maerlant & De Bruy: Bedankt voor de reclame!

Lagonda | 19-09-06 | 10:17

wachtmeester de bruy 19-09-06 @ 05:15

Jacob kwam Lagonda tegen via via en was meteen verkocht. De eerste tekst die ik van haar las kan ik zo meteen niet meer vinden, maar in deze herkende ik mezelf:

lagonda.blogspot.com/2006/01/cabaret.h...

Ik zou zeggen, gevallenverstand - niet dat het veel zal uithalen - : lees eens, en have a Lebbis & Jansen - feeling...

van Maerlant | 19-09-06 | 10:06

@ANTOON
Dit wil ik niet op mijn geweten hebben; sorry.
*kruist vingers*
Lagonda 19-09-06 @ 09:48
Enkel met het beschuldigende vingertje wijzen helpt niet.
De hand in eigen boezem steken is ook een voorwaarde voor succes.

MAXIMO | 19-09-06 | 09:59

@Oxazepammetje: wat klets je nou? De boel escaleert toch wel degelijk? Daar gaat dit artikel nou juist over --- het probleem is juist dat er de afgelopen dertig jaar *niet* met de beschuldigende vinger is gewezen.

Lagonda | 19-09-06 | 09:48

Mordax 18-09-06 @ 16:21
Ik heb het artikel gelezen in de volkskrant en dit is volgens mij nou echt een goeie marokkaan. Het kan dus wel!
RASIST!
.
ps job doet tenminste iets zonder de boel te laten escaleren, dit probleem speelt al iets langer dan vandaag, is het niet een beetje te simplel om maar direct met de beschuldigende vinger te wijzen?

Oxazepammetje | 19-09-06 | 08:56

Terwijl we hier lachen en grapjes maken worden er plannen gesmeedt om ons dood te maken en onze vrouwen te neuqen.

Roy Orbitol | 19-09-06 | 08:35

maar islam is toch vrede?

brullioo | 19-09-06 | 07:55

ANTOON 18-09-06 @ 21:42

looooooooool lekker wakker worden, lig in een deuk hier, topper!

ja man | 19-09-06 | 07:17

-weggejorist en opgerot-

Mulatin Rome | 19-09-06 | 06:35

@ANTOON
Denk aan je bloeddruk.
Het is zinloos om met hakbars in discussie te gaan.
Als je van jongs af aan zo medogenloos gehersenspoeld bent, is elke rede ver te zoeken.
Je kunt nog beter met een vegetariër argumenteren hoe je een biefstuk het beste kunt braden.
Eigenlijk is het triest.

wachtmeester de bruy | 19-09-06 | 05:46

kapoerewiet 18-09-06 @ 17:19
Zo iets noemt men narcisme, oftewel moslimo is zelf een narcist 1e klas.En een 1e klas facist bovendien maar dat heeft hij zelf niet in de gaten.

ANTOON | 19-09-06 | 05:21

bubka 18-09-06 @ 23:53
Zelfs al kwamen de joden uit Ur der Chaldeeen of Urk der Chaldeeen het maakt niet.Als de joden dan in Ur der Chaldeeen hun heimat willen hebben zullen er op zeker mensen en vermoedelijk voornamelijk moslims problemen heben met het feit dat die rotjoden dat gebied willen inpiken.
Ook dan loopt crazyfool etc de facist uit te hangen en probeerd desnoods via de psychiater zijn gelijk te krijgen terwijl hij er zelf rijp voor is.

ANTOON | 19-09-06 | 05:18

@ v Maerlant (Jacob?)
Volgens mij is het jou ook al opgevallen dat er een reaguurder is bijgekomen die een zeer realistische kijk heeft op de onze cultuurverrijkende vredelievende islam en zijn gehersenspoelde aanhangers.
Voor alle medereaguurders die zich ernstig zorgen maken, maar vooral voor diegenen die de islam misschien zien als een afsplitsing van Lou de Palingboer, verwijs ik naar de side van reaguurder Lagonda.
lagonda.blogspot.com/
Daar staat geen woord arabisch bij.

wachtmeester de bruy | 19-09-06 | 05:15

Achmed Marcouch ken ik nog van 10 jaar geleden uit Amsterdam-Oost, Bureau Balistraat, waar hij agent was. Hij heeft me meerdere keren bij de kladden gehad vroeger, maar ik moet eerlijk zeggen het was een toffe Agent. Hij moest ook een verklaring van me afnemen daarna, maar wel peukie en bakkie koffie erbij en welgemeende adviezen om nou maar es te stoppen met de drugs...... of op straat ook altijd een praatje maken, niet zo zeiken van je moet dit niet , je moet dat niet, maar gewoon "Hey, hoe gaat ie nou, ben je al gestopt met die troep?" ...... aardige vent.

Tomahawk33 | 19-09-06 | 01:11

Da's ook bullshit. De PVDA is juist onder paars erin meegegaan met de VVD en de hele bende om alles wat er was en wat allemaal ook de goede kant opging, met een hele nieuwe generatie, totaal af te breken en om zeep te helpen. Alle sociaal cultureel werk is in die tijd belachelijk gemaakt en afgeschaft en omgevormd naar slechts 'hulpverlening' met alleen aandacht voor probleemgevallen waardoor er een hele generatie moslim en niet moslim evengoed in de steek gelaten is en daar plukken we nu de wrange vruchten van. Niet meer en niet minder.

sanspareille | 19-09-06 | 01:01

bubka 18-09-06 @ 23:53

Welke initiatieven??
In 020 hebben ze gewoon alles laten versloffen.
Die 020 pvdaers zijn énorm multiculti totop het moment dat hun kids bij Maroks op school dreigen te komen, dan brengen ze ze liever een uur per dag naar een 'betere' school die engerds

Pannie | 19-09-06 | 00:50

@ANTOON

De hele Talmoed is facistisch ondergoed, zal ik Leuke teksten citeren?

israel is een land met een facistisch regime.

RooKuuU 18-09-06 @ 17:31

@RookuuU. Ja, en zoals de waard is vertrouwt ie zijn gasten, want weet je, in mijn geloof zijn er maar een piepklein handjevol extentrieke baarden die die teksten volkomen letterlijk neemt en er geen rekening mee houdt dat dat duizenden jaren geleden is bedacht allemaal. En niet de meerderheid, zoals in jouw debiele doodscultus. De rest in-ter-pre-teert die teksten, er is steeds dis-cus-sie- over en hele delen worden ook gewoon achterwege gelaten. Israel heeft geen facistisch 'regime' want de regering is democratisch gekozen. Jij weet nog wat facistisch is, noch wat een regime is. Doe es opleiding afmaken!

sanspareille | 19-09-06 | 00:43

@Kreezyfoel
O, dan kom jij uit de achterbuurt van onze toch ook zo mooie hoofdstad, jochie toch! Maar ook voor jou ligt er nog wel een baan klaar bij de mac als eindelijk eens die lagere school afmaakt...

bubka | 19-09-06 | 00:17

bubka 18-09-06 @ 23:56

Heb nieuws voor je: ik bent al in Rabat voorheen Amsterdam, hahahaha.

KreezyfoeL | 18-09-06 | 23:59

ANTOON 18-09-06 @ 22:58

Je bent ook manisch depressief, laat je eigen behandelen gek. Anders heb ik wel een medicijn voor je: het zwaard

KreezyfoeL | 18-09-06 | 23:57

@KreezyfoeL
Als je opschiet kun je nog net het eerste vliegtuig Rabat halen, jij gelukkig, wij gelukkig...

bubka | 18-09-06 | 23:56

@ANTOON
Eerst eens de bijbel goed lezen, vriend. De Joden werden inderdaad door de Romeinen eruitgegooid, maar als ik me niet vergis, kwam volgens de bijbel Abraham uit Ur der Chaldeeen, ging toen naar palestina en z'n nageslacht moordde dat leeg, een nieuw land was gevonden...
Hoezeer ik de Joden ook een land gun, t'is op kosten gegaan van de oorspronkelijke inwoners...
Verder vind ik het zo frapant dat juist in een stad waar de Pvda aan de macht is, en Job Cohen er volgens de meesten hier alleen maar thee drinkt, er wel dit soort initiatieven plaatsvinden en er naar oplossingen gezocht wordt, Leefbaar rotterdam kreeg vier jaar carte blance, maar niets van dit al...

bubka | 18-09-06 | 23:53

Gewoon korte metten mee maken; verklaar ze tot staatsgevaarlijk persoon en met familie en al uitzetten.... einde discussie en probleem opgelost!

Het is net een door etterende zweer in Amsterdam, je moet het zieke weefsel ruim uitsnijden, anders blijft het dóóretteren

Mallebroodje | 18-09-06 | 23:47

Hoe meer radicalen hoe beter, we hebben iedereen nodig voor de strijd tegen het westen.

KreezyfoeL | 18-09-06 | 23:37

@Maximo je voelt hem al aankomen oude islamofreud het lekkerst het laatst.Hier spreekt de Haagse klaagmuur/Thorafreud tegen de Koolrabbi.Je hebt wel een erg vreemde kijk op te veel zaken.Hadden de lastpakken JODEN geweest dan had je het van alle daken/minaretten uitgeschreeuwd en nu heb je een wel erg zuinig selectief mondje cryptojodenhater!De fucking klerelijer die je bent liep hard te gillen dat je voor Darfur op de bres zou staan maar iedere keer als het tevoorschijn komt als toppic geef je niet thuis.Afgelopen zaterdag was er trouwens in Den Haag een demonstratie, was je er?Wat ik nog walgelijker vind is het keiharde feit dat je op een bepaald moment stelde dat dit de consequentie was van meerdere volkeren gevangen te houden in 1 gebied.Hiermee probeerde je wat de praktijk betreft de janjaweed te verontschuldigen over de rug van het uiteraard abjecte smerige westen.De janjaweed hoeft geen eigen geweten te hebben uiteraard ze zijn van het uitverkoren volk de moslims.En Moslimo maar zeuren over het feit dat die JODEN denken dat ze het uitverkoren volk zijn, wat skinny by the way ook flikte.Zoals je begrijpt om het maar met skinny's beeldspraak te gebruiken dit is mijn Auswitch en daar is geen ontkennen aan.
Niet te lang geleden begon je te zeuren dat de fucking kankerwahabiet Samir A. toch zo zielig is het was de schuld van Wilders en of Pim F.Zou je dat willen herhalen tegen die kankerjodenhatertjes in Islamsterdam of is dat te veel gevraagd. het sterft daar van de Samir A-tjes en je smoel blijft wel erg zuinig dicht maar ik ben nog niet klaar, het einde het lekkerst ouwe Islamofreud.Nu dus DSM4 vanwege de Lithium aanbevolen door de islamofreud moslimo en nu ga ik pas los.Eerst had ik een lage eigen dunk of was narcist volgens islamofreud moslimo. ik mocht kiezen uit te weinig of te veel eigen dunk omdat moslimo op zijn nummer gezet was en geen argumenten meer over had en het dan maar onder de gordel probeert.Als er gekankerd kan worden over hitler=christen=facist of katholiek=zuid-amerika=facist dan is moslimo nummerro uno, maar als ik zeg dat moslims dezelfde jodenstreken kunnen hebben ben ik manies depressief is het niet herr Führer moslimo.Ik ben uiteraard niet manies depressief maar moslimo vergeet een klein dingetje.Julia(heb ik altijd mijn mond over gehouden maar nu niet) is bijna afgestudeerd in de Psychologie en deed dit terwijl zij mijn collega was.Julia heeft mijn respect en ze heeft me prima geholpen om een RIAGG in het stof te laten bijten bij een klachtenafhandeling.Helaas mocht ze haar afstudeeropdracht niet doen omdat ze gespecialiseerd is in "de psychologie van de allochtone vrouw in de westerse samenleving" en hoewel Julia hoogbegaafd is valt zij voor een afstudeeropdracht buiten de boot.Ze is niet allochtoon en dus jammer dan moslimo, die alleen maar opkomt voor moslims en te laf om te zeggen dat hij moslim is.Julia is trouwens van 100% friese afkomst en voor mij allochtoon genoeg.Maar ik vrees dat moslimo daar anders over denkt.Hij kermt over het recht dar Palestijnen maar begrijpt niet dat dat land in feite ingepikt is door de Palestijnen(om het maar cru te stellen) nadat de JODEN er door de Romeinen uit gedonderd waren.Net zo als er best een allochtoon geweest zal zijn die Julia's afstudeeropdracht inpikt.Ik geef toe dat het ultra-rechts klinkt maar moet tot mijn spijt toegeven dat Faustus zijn verhalen soms botweg kloppen en dat moslimo een vies achterbaks manneke is.

ANTOON | 18-09-06 | 22:58

Auke 18-09-06 @ 16:22
[quote]zit net ff op Google deze film te bekijken:
video.google.com/videoplay?docid=-1211...

erg goed (en ontluisterend![/quote]

Inderdaad heel indrukwekkend (net gekeken), maar ook schokkend hoe er met kinderen wordt omgegaan en de vergelijking met Nazi-Duitsland.

Assemargalismagalles | 18-09-06 | 22:11

Iemand al Marok.nl gecheckt??

Pannie | 18-09-06 | 22:09

@Roku/RookuuU/Rukker/Randdebiel het leven zit niet mee, blijken die "zielige" moslims ineens radicale ettertjes en jij vraagt je af wat radicaal is.Toegegeven je bent maar maar 17, zit op het VMBO en hebt naar eigen zeggen een slecht geheugen.Je gaat me nou toch niet weer vragen op te zoeken dat je ooit in een posting beweerde dat je een slecht geheugen hebt.Ik ben je slaafje niet maar het is Allahschandalig dat je met je 17e nog op het VMBO zit.Op mijn 16e had ik al mijn MAVO af. lui varken.Maar goed je wou weten wat radicaal is en het antwoord is simpel en ik gebruik min of meer een oude dialoog die ik met je had.Ik heb je er op gewezen dat volgens voorzichtige schattingen er zo'n 150.000 MEDEMOSLIMS opgeknoopt zijn door de ajatola's in Iran.In feite een schijntje vergeleken met wat Israel maximool(vanwege moslimo) vermoord zou kunnen hebben.Een gedeelte was trouwens minderjarig net als jij, een ander gedeelte was gewoon andersdenkend(zie mijn vriend Neo) en een ander gedeelte was homo of lesbo.Jouw reactie was toen duidelijk homofoob maar je bent dan ook een vrome moslim.Een homo opknopen omdat hij homo is mag ik redelijk radicaal noemen.Ik ben joodsgeboren en voor jou een JOOD daar dring ik op aan, mijn zus is trouwens lesbo en geen maagd en heb nog een nicht die lesbo is.Mijn nicht noem ik wel weleens een neef maar van mij hoeft ze niet te hangen.

ANTOON | 18-09-06 | 22:03

gevallenverstand 18-09-06 @ 21:27
Ik vind dat je toch teveel door een roze bril kijkt aangaande de overlast van finnen. Wat de andere jeugd aangaat heb je natuurlijk ook gelijk en daar moet zeker wat aan gedaan worden. Voor mijn gevoel heb ik alleen veel meer overlast van rovende finnen dan van dronken jongeren, Dat neemt niet weg dat er wel degelijk stevig opgetreden moet worden tegen die jongeren anders hebben we straks alleen nog meer overlast.

Wishbone | 18-09-06 | 21:47

@superjan
Nogmaals dank dat je me het 1-2-tje gaf om moslimo aan zijn eigen woorden op te hangen.Mocht die neocon Bush hopen op zijn Pearl Harbor dit is mijn Auswitch en ik zou gek zijn er geen gebruik van te maken. Alispeak.com kan mijn rug op dit keer gooi ik mijn mond open.Om op het woord neocon tot in den treure terug te komen, de preocons (de tegenstanders van Bush) komen Allahvergeten uit de prehistorie en zijn Allahverdomme nog erger dan sprinkhanen of een van de 7 plagen.Moslimo moge klagen over de neocons, hier is een volledige bashing van een hakbar door mijn goede vriend Neo(geen neocon) daar gaat hij "Soldaat van Allah schreef " IK HAAT DEZE KANERMAATSCHAPIJ " 'Kaner' van ... 'kaantjes'? Ben je soms uit de frituurpan gespâtterdespètterdespâht? Maarre ... je bent niet de enige, hoor, troost je. Er zijn altijd 'mensen' geweest die iets wat buiten hen was - en waar ze geen invloed op konden uitoefenen - 'haatten'. Hier, elders, overal.
So ... what's new? Je wijkt niet áf, hoor, je klinkt juist heel normaal. Zijn gewoon groeistuipjes. Oftewel: puberderuahtijd.Soldaat van Allah schreef " ALLE JODEN GAAN DOOD " Ook alle niet-Joden gaat dood. Eens.C'est la condition humaine. Soldaat van Allah schreef " ALLE IDIOTEN DIE 1 VAN DE MONOTHEISTISCHE GODSDIENSTEN BELEDIGT GAAT DOOD " Ook zonder één van die kutkankertyphustering godsdiensten te 'beledigen' gaat men dood.
Zelfs níet-idioten die die kutkankertyphustering godsdiensten 'beledigen' gaan dood.Besteed je tijd nuttiger: you only live twice. Soldaat van Allah schreef " IEMAND DIE DE ISLAM BELEDIGT GRAP OF NIET ZIJN KEER WORD DOORGESNEDEN " Ik wil niet tegen de keer zijn: maar waarom?
Enne: door wíé wordt die 'keer' doorgesneden?De Grote Tirannieke DwingeLandse DwangDjinn? Soldaat van Allah schreef " WIJ JONGEREN ZULLEN JULLUIE VARKENS DODEN "Werk je in een abattoir?Maar die beesten móéten toch dood? Ooit?"Tot zo ver mijn vriend Neo die een zware stoorzender was op een haagse site.Ik ga zo verder met moslimo met mijn Auswitch in het ver-schiet, wat rijmpt op sji-iet.Voorlopig even de naar de WC en om de rest nog even flink op te stangen, bedankt en met respect.

ANTOON | 18-09-06 | 21:42

Wij zijn het niet met elkaar eens, ik wil de dingen niet mooier maken dan ze zijn, maar weiger ze in verband te brengen met de oorsprong van de Islam. Ook hoed ik me ervoor een focus op een enkel probleem te richten. Dat klinkt zooo 1935. Het is een culturele clash. Ongetwijfeld ben je het wel met Wafa eens. Je bent intelligent genoeg om Freudianisme, THC, overmatig alcoholgebruik, geestelijke en culturele armoede eveneens te analyseren. Daar zul je mij zij aan zij mee op je pad vinden.

gevallenverstand | 18-09-06 | 21:27

gevallenverstand 18-09-06 @ 20:47

Het is je volste recht om dat te vinden. Op mijn beurt vind ik dat jij minimaliseert, ontwijkt, vergoelijkt en negeert. Da's dan mijn volste recht. 40% van de Marokkaanse jongeren verwerpt de Westerse waarden: het staat met zoveel letters in het laatste integratierapport van de PVDA. Een kleine groep? (Hoeveel keer hebben we deze discussie nu al niet gevoerd? How about agree to disagree? Het wordt zo... monotoon.)

v Maerlant | 18-09-06 | 21:05

add-on: En is cannabis in mijn ogen een hardere drug dan sommige harddrugs.
(Oja Fred is Freud)

gevallenverstand | 18-09-06 | 20:48

v Maerlant 18-09-06 @ 20:33
Mijn betoog was een reactie op het statement 'de integratie is mislukt'. Ik denk dat een meerderheid gewoon meedoet en een kleine groep radicaliseert. Dat is een kwalijk iets, maar proportioneel is dat dus niet dat de legers voor de grens staan en dat de iedereen die uit een Islamitisch land komt een 'slapende spion of Trojan horse' is. Een dominante focus daarop vind ik eenzijdig, monotoon, gemakkelijk, ontkennend. Zo zijn de gedachten van Fred veel schadelijker voor de Westerse samenleving dan cannabis. (Om maar eens wat te noemen.)

gevallenverstand | 18-09-06 | 20:47

@Sjaak

Wat is je punt?

Dat ik kritisch ben op de koran ben ik mn hele leven geweest, maar het leuke daarvan is, is het openstaan voor uitgebreid uitleg, en die krijg ik en dan denk ik erover na en dan bepaal ik of ik het goed genoeg vind, en tot nu toe heb ik geen problemen gehad met het kritisch zijn op de quraan, en ook de bijbel, daar ben ik ook kritisch op en ik heb niet mn antwoorden, de trinity klopt niet, je krijgt dan altijd als antwoord van een christen, je bekijkt het met een andere context, dan vraag welke context moet ik pakken dan?

Sjaak, wat is je punt nou?

RooKuuU | 18-09-06 | 20:41

gevallenverstand 18-09-06 @ 19:32

Ik deed wat je me vroeg, googelde, en inderdaad: die van Oost zijn ook echte stouterds. Maarre... zoals superjan als suggereert: zei je ook niet dat de integratie in A'dam doorgaans goed is? Dit is... euh... de spreekwoordelijke uitzondering?

v Maerlant | 18-09-06 | 20:33

'T is gezegd en het is voorspeld,maar het was toch niet waar?Dit is nog maar het begin.

de honden blaffen... | 18-09-06 | 20:06

Ai, dat zal Cohen niet leuk vinden. Daar gaat zijn wekelijkse kopje thee...

cybernijntje | 18-09-06 | 19:52

'Radicaliseringsexpert' Slotervaart lijkt me wel een geschikt baantje voor RooKuu.

Karel kwakbol | 18-09-06 | 19:47

Marcouch was ook een van de kandidaten voor Amsterdammer van het jaar. (GS dacht dat Cohen dat wel weer zou worden.) Voor Machmoud eindigde Regina MacNack, die vanwege een onverklaarbare genezing voedsel aan armen verstrekt. Verder was er nog een kunstenaar die gedichten voorleest voor anonime doden, de oprichter van het muziekgebouw aan 't IJ, Jan Wolff, een vrouw die jarenlang voor de gemeente met 'moeilijke clubs' onderhandelde, dat soort mensen. Een Oom op een kinderboerderij.... noem maar op...

gevallenverstand | 18-09-06 | 19:38

Ssst RooKuu slaapt al Sjaak, het is al 7 uur geweest hoor

dt_spawn | 18-09-06 | 19:34

Ojee, Rookuu heeft weer aan de drugs gezeten en dat mag toch helemaal niet van Bassie, ik bedoel allah?

Theo Braakspijkers | 18-09-06 | 19:33

v Maerlant 18-09-06 @ 17:45
Stropopdebattechniek heet dat in goed geenstijls van Maerlant. Tja, dat (bromfietsclub oost, google er een op) was ook een moeilijke. Een straatterreurbende uit de jaren 70 heeft zich opgewerkt tot een wat grotere organisatie. Ze zeggen geen plof meer ofzo, maar hun enterprises zijn wat groter geworden inmiddels, zeg maar marktleidend. Daarnaast had ik het over het alcoholprobleem bij jonge kaaskoppen. Dat is alarmerend. Vind ik idd belangrijker, een breder en dieper probleem dan een paar fanatiekelingen. Ik zeg liever tegen dat soort mensen dat ze instrumenteel voor de djins zijn, dat neemt wat af van de heroiek waarin ze zich denken te bevinden.

gevallenverstand | 18-09-06 | 19:32

Die gasten willen maar één ding: onze maatschappij verstoren (met behoud van uitkering hè) dus mogen ze kiezen: óf een werkkamp of lekker terug naar dat Marokko.

Theo Braakspijkers | 18-09-06 | 19:29

Stuur eens wat fotografen naar die wijk om te testen hoe samir die gastjes zijn....

ZonderNaam | 18-09-06 | 19:27

superjan 18-09-06 @ 16:26
Ben er! 10 Samira's in de knollentuin? Zijn er wel vrije plakzuilen? Als het daaraan ontbreekt breekt de pleuris natuurlijk snel uit...

gevallenverstand | 18-09-06 | 19:24

@CoJoNes 19:14
Ik doe mijn best maar schijn niet altijd tot hem door te dringen. Nu gaat Roku waarschijnlijk antwoorden dat de kennis van de Islam van moslims al op een zeer hoog nievau staat en dat ie tegen de moord op van Gogh was, omdat je niet mag doden van de islam.

sjaakdeslinksesul | 18-09-06 | 19:22

*zucht*
Voor jullie allen tesamen en voor Achmed in zijn eentje; hier wederom de oplossing van July, mede mogelijk gemaakt door het Dick Bruna Fonds en de kinderzegelactie van stadsdeel Overtoom Slotervaart:
Neem een vangnet, vang alle Samiertjes, stop ze in het gekraakte gebouw bij Bos en Lommer (en vis daar nog wat verder met je net), doe de deur op slot, en maak het gebouw met de grond gelijk.
In 1 klap 4 problemen opgelost:
- Samiertjes weg
- Krakers weg
- Leeg lelijk gebouw weg
- A10 moet verlegd worden via Halfweg naar Schiphol, waardoor we weer minder smog in Westerpark hebben.

JudgeJuly | 18-09-06 | 19:18

Is dat niet die gast die door Marokkanen als NSB'er word uitgemaakt?

Ik wens Marcouch veel succes met het maken van vriendjes.

paranoia | 18-09-06 | 19:15

@sjaak

Prima uiteenzetting, ben benieuwd naar het antwoord van Rookuu.

CoJoNes | 18-09-06 | 19:14

Erg fijn om te zien dat mijn favoriete stukjesschrijvert het woord pliesie weer in ere hersteld.

CoJoNes | 18-09-06 | 19:11

touche!

Repperdeklepklepklep | 18-09-06 | 19:04

@Roku
Moest geloof ik op vrijdag en vandaag ook eerder weg, maar ik kan me nog een reactie van jou herinneren op een paar vragen van mij, sorry dat ik niet direct reageerde maar ik hoop dat ik het nu goedmaak. Dat had helemaal niets met hoofddoekjes te maken zoals je zelf dacht (wat denk je wel niet van mij ;)), ik wou wel van jouw weten wat jij van de denkbeelden van de paus (want dat waren ze dus) vond.
Het eerste ging om de vraag of je van andere gelovigen en ongelovigen kunt leren over je eigen geloof. Jij zei van niet (metafoor van fietsenmaker en groenteboer), de paus vindt van wel. Ik zou zeggen dat jij en de niet-liberale moslims het dus aan het verkeerde eind hebben. Het wordt dan net als een bijbelclubje van de Jehova's: lezen en herlezen en steeds maar hetzelfde zeggen als de persoon die net voor jouw het boek gelezen heeft. Je kunt ook aan kritische tekstanalyse doen en koppelingen maken naar de geschiedenis van die tijd zoals westerse islamologen doen, en natuurlijk leren van historici, filosofen, arabisten en theologen om beter je eigen geloof te doorgronden. Nu staat jullie kennis van je eigen godsdienst eigenlijk op een veel te laag peil, omdat je al die kansen laat liggen.
Tweede punt (niet dus hoofddoekje) ging om de vraag of je zelf tot je geloof moet komen of door anderen (je ouders bijv) gedwongen mag worden. Protestanten zeggen het eerste, jij hebt een direct band met Jezus en God en niets kan daar tussenin staan. Het is dus aan jou alleen om te geloven. Moslims, joden en katholieken zeggen iets anders: besneden, geboren of gedoopt, je bent voor altijd moslim, jood of katholiek. Nu zegt de paus dus iets wat heel protestants en verlicht klinkt. Want stel je eens voor: Roku valt van zijn/haar geloof af (wat ben je eigenlijk jongen/meisje?) en is dus een afvallige. Hierom mogen moslims (hangt geloof ik weer af van de interpretatie die aan enkel soerahs wordt verleend) jou doden, want je keert je af van Allah. Maar wie zegt dat jij je niet alsnog onderwerpt aan Allah alleen nu door er goed over na te denken en volledig uit vrije wil? Niemand die dat weet, want jij bent er dan niet meer. Iemand die misschien wel nooit echt geloofd heeft heeft jouw dan gedood en hij vindt van zichzelf waarschjijnlijk nog dat hij iets heel goeds gedaan heeft (remember v Gogh en Mo B). SNap je het nu?

sjaakdeslinksesul | 18-09-06 | 19:01

"Helaas zijn jullie niet meer het volk van God, dat fabeltje is allang geen feit meer, en daarom mag israel ook niet bestaan, hoelaang geef je israel nog tijd? elke man die daar komt leven word gedwongen te moorden en geweld te plegen, lekkere land is dat man, denk je nou echt dat dat land ooit vrede zal kennen? Nee denk het niet, Net zoals God dat heeft gezegd in de Bijbel, jullie zijn het volk dat nooit vrede zal kennen, Accepteer het nou maar, jou achterlijke volk vermoord mensen en dan zeggen ze dat het verdediging was, hahaha yea right!"

-Kennelijk is het niet alleen Lonsdale-galore, maar ook Al Qaeda thema-avond.

zum kotzen | 18-09-06 | 18:48

Sorry de naam vergeten,De islamofreud heet jozef Labuche.

ANTOON | 18-09-06 | 18:39

In Amsterdam West wonen toch echt veel en veel meer "Finse" gangstas dan hakbars.
Je ziet er nauwelijks streng gelovig uitziende jongeren... eerder jongeren die er uitzien alsof ze uit de gemiddelde The Box rap muzak video komen lopen.

ssoass | 18-09-06 | 18:38

Zo te zien maken we ons druk om niets en er is een oplossing.In den Haag is een ex-politieker die zich te pas en voornamelijk te onpas kwaad maakt over kinderen(zoals Roku) die in het gevang zitten ipv een inrichting.Deze man is trouwens een echte freudliefhebber en post onder diverse namen maar is herkenbaar aan de kreet "doodsdrift en zelfdestructie" dus verstoppertje hielp niet veel bij zijn postings.Hij heeft de bijnaam islamofreud en zal het ongetwijveld goed kunnen vinden met moslimo.
Voor meer info zie www2.denhaag.org/news/comments.php?cat...

ANTOON | 18-09-06 | 18:37

v Maerlant 18-09-06 @ 17:45
*LOL*

Ik heb ook al zitten kijken waar die bleef en ik schoot dan ook gelijk weer in de lach toen ik je comment las. Hij wist zo goed te vertellen dat het allemaal wel meeviel hier in A'dam West.

Wishbone | 18-09-06 | 18:36


Mijn god, het is weer Lonsdale Galore vanavond.

Tuig | 18-09-06 | 18:33

Goed dat ze 2 nationaliteiten hebben, vroeg of laat, wanneer de politiek doordrongen is van de ernst (wat wij burgers al weten) van de situatie zetten we ze uit wegens landverraad.

Rubberen regenburka | 18-09-06 | 18:32

de eerste zijn die stelling nemen voor hen die het goed bedoelen zou sieren.

spooky 18-09-06 @ 18:19

srry, gelijk heb je!

ja man | 18-09-06 | 18:21

Dhr. Marcouch wil ik bij deze graag in het zonnetje zetten. De vuile was van eigen gemeenschap buitenhangen ter bescherming van Nederland vind ik het toppunt van intergratie en bij deze; hulde aan de man! wij zijn de eerste die wijzen op problemen met onze finnen, de eerste zijn die stelling nemen voor hen die het goed bedoelen zou sieren.

spooky | 18-09-06 | 18:19

Mariniers, commando's, rode baretten en alle andere vechtjassen laten trainen op deze wannebe hakbars voor uitzending naar een of andere haatstaat... En nu maar hopen dat al deze Samir A tjes ook allemaal een stoma krijgen om in te schijten... kudt mongeaulen!

Lachende Scheerkwast | 18-09-06 | 18:15

Ik begin me af te vragen wat doen 30 jarigen + hier op GS?

RooKuuU 18-09-06 @ 18:03

gelukkig woon ik er niet meer , maar mijn bedrijf is daar nog wel,en mischien werken jou matties wel bij mij , ( kan ik ze lekker uitbuiten),
en is 40 jr te oud voor gs?
hier spreekt een ervarings deskundige over 020 gaza, !
o ja:Je bent Jaloers op de arabieren, zij hebben de zeger der profeten gekregen!
loooooool volgers van een pedo profeet ( ad, je weet waar je potentiele volgelingen zijn), uit een mislukt sprookjes boek!
wahahahahah, te triest voor woorden!

ja man | 18-09-06 | 18:11

RooKuuU 18-09-06 @ 17:58
Ze hebben de "profeten"gejat mijn lieve jongen, ze hebben ALLES van overal bij elkaar gejat en er maar de qur'an van gemaakt.
Kijk om je heen, mensen zijn spuug en spuug zat van het gelieg en gejat jongen, de tijden veranderen!
En nog maals, er is geen woord of letter veranderd aan de torah, alleen door de muslims die het gevouwen, ferkakt en gekronkeld hebben!
Let maar goed op, jij weet presies wat ik bedoel, jullie zijn het die geen rust kennen, wij JUIST wel, er vallen heus geen legers in Israël binnen jongen, maar in alle kloten muslim landen wel, waarom zou dat nou zijn hea, als islam toch zo een vredes religie is, nonnen killen, mensen steniggen en martellen, kinderen kleineren, vrouwen mishandellen, dat zijn jullie kenmerken, VAN DE DUIVEL ZELF!
Wij doden niemand zoals jullie dat doen, om een paar woorden of om een idee en halve waarheden!
Kijk je verkakt met je heksevinger weer terug naar mij wijzen, ik beschuldig JOU ervan te citeren uit on-belangrijke boeken, en wat doe jij, presies wat een moslim altijd doet, ja maar... ja maar roepen en de boel weer terug wijzend afdoen alsof het onbelangrijk was wat een ander zegt maar jou repliek van oddelijk belang is. Het helpt niets meer, mensen eten goed zijn intelligent geworen en jullie zijn erbij! Gesnapt en weldra de klos.
het moest toch komen, die dag is aangebroken ruko, de waarheid is eruit!
mensen "weten" nu beter!

LifeCatcher | 18-09-06 | 18:09

@Moi
Ik vraag me trouwens sterk af of het had geholpen om die Rif-Tokkies van het begin af aan de regels van t spel ui te leggen. Dat soort is gebouwd op vijandschap. Hadden we ze gebruiksaanwijzingen gegeven, hadden ze weer geroepen dat ze betutteld waren en gekleineerd. Ik zeg je, er zitten gewoon hele hompen bij die léven voor vijandschap: dan kun je linksom of rechtsom of springen tot je een ons weegt - ze blijven gewoon de confrontatie opzoeken en vinden overal wel wat. Waar ter wereld kom je in een goddelijker paradijs dan in Nederland? Hele Rif-stammen worden door ons gehuisvest, onderhouden, gevoed, van medische zorg voorzien - alles gratis en voor niets. Ze kosten ons miljarden en tóch blijven ze gillen en krijsen. Het is ongehoord.

Jez | 18-09-06 | 18:07

Ik begin me af te vragen wat doen 30 jarigen + hier op GS?

RooKuuU | 18-09-06 | 18:03

IK zie het nog als gisteren voor me, het eerste turkse gezin kwam bij ons in de straat wonwn 30 jaar geleden, ( v mourik broekmanstraat 020 gaza)
12 man sterk, en het gewoonlijk mongooltje erbij ( mussshi genaamd)
bedoel ik niets mee, want er woonde ook nederlandse grote gezinnen met mongeaultje ( wel toeval eigenlijk, want waren grote christelijke gezinnen, maar enfin)
paar jaar drna begon het op te vallen dat bij de gemeente alle folders en voorlichting in meerdere talen ( lees turks /marokaans) aangeboden werd.
en wij ( autochten ) ons toen afvroegen, waarom leren die gasten geen nederlands, en waarom bieden de gemeentes het in hun taal aan?
en toen, ach laaat ook maar zucht..................................

ja man | 18-09-06 | 18:00

En ik woon nog wel in Amsterdam! Levensgevaarlijk!

Eva75 | 18-09-06 | 17:58

@Lifecatcher

Je bent Jaloers op de arabieren, zij hebben de zeger der profeten gekregen, en toen is jullie torah gelijk gewijzigd, o.a. niet meer het woord van GOD, maarja ik heb geen zin om hier daarover te discuseren.

Jij bent een Liegbeest, Jij gebruikt een Boek, jij Citeert een tekst alleen het je goed uitkomt, Helaas zijn jullie niet meer het volk van God, dat fabeltje is allang geen feit meer, en daarom mag israel ook niet bestaan, hoelaang geef je israel nog tijd? elke man die daar komt leven word gedwongen te moorden en geweld te plegen, lekkere land is dat man, denk je nou echt dat dat land ooit vrede zal kennen? Nee denk het niet, Net zoals God dat heeft gezegd in de Bijbel, jullie zijn het volk dat nooit vrede zal kennen, Accepteer het nou maar, jou achterlijke volk vermoord mensen en dan zeggen ze dat het verdediging was, hahaha yea right!

RooKuuU | 18-09-06 | 17:58

Eva75 18-09-06 @ 17:56
Ook al zo een die echt geen toekomst heeft......
Hoe je ooit 31 bent geworden is me een raadsel..

LifeCatcher | 18-09-06 | 17:57

RooKuuU Heerscht!

Eva75 | 18-09-06 | 17:56

Ik had trouwens eens in de qurán gelezen dat als je geen water hebt om je neus uit te spoelen van de duivel, mag je ook kamelen pies gebruiken.
zie je, dat kan ik ook wel, roddellen!

LifeCatcher | 18-09-06 | 17:56

Ik zeg ha ha. Koekje eigen deeg.
Dat we in zo'n situatie zijn aanbeland.
Stemt Pastors!!
Het is veel erger dan hij dacht en dan zit hij er nog met zn neus bovenop.

Onpeilbaar onvermogen.

vinque | 18-09-06 | 17:54

Ha, die Ahmed Marcouch gooit de schouders eronder, klasse. En ach, driemaal ach, het afgelopen weekend was het weer zover. Ja, beste lezer, zoals een stadssafari in de grachtengordel zich laat gelden, trof ik in onze hoofdstedelijke straten een gaaf politiek-correct exemplaar aan. En volgens het boekje, hè. Het is dat parmantig opgeheven kut vingertje in combinatie met het eeuwige opgesmukte en bovenal arrogante GroenLinks gelul dat 't 'm doet. Vergeeft u mij de frustratie.

Dit soort enge lieden, die het klaagzang der racisme zingen, weten niet wat er onder hun neus gebeurd. Nee, geen pseudo progressieve en trendgevoelige melkmuilen op het August Allebéplein. Het is een zelfgekozen onwetendheid waarmee dit soort sujetten zich omgeven.

En waarom.? Omdat de getergde egootjes van teergevoelige moraalridders met trendy bakfiets tot opgezwollen proporties moet worden opgeblazen. En daarvoor betalen wij allen een zure prijs, en vooral degene waarmee men zogenaamd solidair mee pleegt te zijn. Tolerantie door onverschilligheid. Wie belt stadsreiniging.? Er loopt nog steeds conservatief ongedierte rond.

Zoals ik altijd pleeg te zeggen, 't is Femke noch Geert, 't is niets en niets in de politiek. Of maar toch maar weer sociaal Democratisch.?

Hannalore | 18-09-06 | 17:53

RooKuuU 18-09-06 @ 17:41
Jongen, we zijn al wel 20 keer van topic veranderd, ik leg je 20 keer dit uit, NEEE en NEEE en NEEE dat is niet waar!
kap eens met je onzin en ga wat doen met je leven , je hebt alleen maar n de zin oom Joden zwart temaken met je onzin propaganda!
het echte duivelswerk is zowiezo de qur'an , alles wijst er op, de christennen weten het, de Joden weten het, edereen weet het en alles wat jullie kunnen doen is met je heksenvingertje terug wijzen op afgedankte boeken waar niemand gebruik van maakt.
De BABYLONISCHE talmoed is net zoveel waard als elk harry potter boek knul!
Ja, in die tijd hadden ze ook roddelbladen en yellow papers. het ENIGE wat wij leren is van de JERUSALEM talmoed.
En nou gou je neus uitspoelen eer de duvel je op je afgedankte ferkakte halve hersenscel piest!

LifeCatcher | 18-09-06 | 17:52

Met alle respect voor Ahmed Marcouch. Maar de laatste zin in het artikel bezorgt me een paar kriebels: "Ahmed Marcouch is een realist. Hij denkt dat het minstens vier generaties zal duren voordat de door hem gedroomde civil society ook tot het Amsterdamse Slotervaart is doorgedrongen". Nog 4 generaties en in Amsterdam woont geen Nederlander meer.

namensmijnhond | 18-09-06 | 17:46

Hold your horses guys, het kan nog even niet. Volgens gevallenverstand moet eerst dringend iets gedaan worden aan het probleem van de scooterclub in Amsterdam-Oost.

v Maerlant | 18-09-06 | 17:45

Avondklok voor jeugdigen in zulk soort wijken.
Dat scheelt de meeste overlast wat mij betreft.

Treger | 18-09-06 | 17:45

@Felix

O.a. je kan me niet beantwoorden, en je weet niet eens wat radicaal inhoud, tot ziens, je bent de zwakste schakel.

RooKuuU | 18-09-06 | 17:42

@Lifecatcher

het leuke is jou Broeders in pisrael omhelsen die talmoed alsof het de torah is!

RooKuuU | 18-09-06 | 17:41

@Moi
Ik vind het ook geen allochtonenprobleem. Met Surinamers, Indonesiers gaat het goed, ondanks onze behandeling (niet fraai), met andere immigranten ook. En ook Turken weten zich best wel te handhaven. Het integratievraagstuk is écht het probleem van die Riffijnen - en die geven NL immigratieland een bijzonder rottige bijsmaak. Er komt gewoon pokkevolk uit die streek, tis niet anders: er zijn ook Marokkanen die zover mogelijk bij dit soort Marokkanen uit de buurt wil blijven. Schandalig!
Ik blijf vasthouden aan een referendum om het geteisem eruit te mogen mieteren. M'n kop eraf als er niet vooral Marokkanen hier vóór gaan stemmen, want er zijn ik weet niet hoe veel mocro-pappies die hun gebroed zélf al naar Marokko sturen, in de hoop dat ze daar tot bezinnig komen. Wij zouden dan dus gewoon politiek beleid maken van wat die mensen zélf allang doen.

Jez | 18-09-06 | 17:41

@ RooKuuU

Ga maar lekker met de rosalie's van GS een boompje opzetten daarover.
Bij mij ben je aan het verkeerde adres.

Een van de grootste misverstanden in NL is dat oeverloze gelul over dialogen met lieden die in wezen alles hier ten diepste verachten. De tyfus dus voor je.

Felix Laband | 18-09-06 | 17:40

rukootje
Kom je weer aanhuppellen met je babylonische talmoed?
hoe lang gaat het duren eer je doorhebt dat je uit een afgedankt boek citeert?
Hoe vaak moet ik het hethalen? je blijft het steeds weer proberen, hopende dat iemand niet zoveel weet ervan hea.
propaganda dweil die je bent! je maakt misbruik vn mensen hun onwetendheid, ZOOOO muslims is dat hea, gore ****
Echt zo dom en misbruikend als maar kan, citter eens iets uit de Jerusalem talmoed, of uit de torah, maar daar heb je waarschijnlijk nog nooit iets in gelezen ook.

LifeCatcher | 18-09-06 | 17:37

@Felix

Je hebt een totaal verkeerde beeld van me, Helaas.

Hier vraag ik nog een x, wat is Radicaal in jou ogen?

Explain Plzz

RooKuuU | 18-09-06 | 17:37

-weggejorist-

Wouter Boslim | 18-09-06 | 17:36

@ RooKuuU

Natuurlijk Roku. Zoals je ook nergens staat te juichen als er weer een hakbar zich opblaast, is het niet?

Jij bent een typisch voorbeeld van een polderradicaal zoals Marcouch ze schetst. Met dien verstande dat zo'n 11 jarig kutmarokkaantje nog de ballen heeft die Marmouch IRL uit teschelden. Jij komt niet verder dan wat stokende comments op GS.

Felix Laband | 18-09-06 | 17:33

Jez 18-09-06 @ 17:14
Tja, als je een hond eerst toestaat op de bank te liggen wordt het heel moeilijk om hem dat weer af te leren.
-
Door het slappe beleid van Cohen zitten we nu met een groot probleem.
Maar we hebben geen keuze dan nu hard op te treden.
-
Hadden we in het begin even duidelijk gemaakt wat de grenzen waren dan hadden we nu het probleem niet gehad.
Maar ja, PvdA ging liever de naam veranderen dan het probleem op te lossen.
Bv. Je hebt een "allochtonen" probleem. PvdA Oplossing ... geef ze een NL paspoort en dan zijn het ineens "Nederlanders" en is het alochtonen probleem opgelost.

Moi | 18-09-06 | 17:32

kapoerewiet 18-09-06 @ 17:09

Geweld werkt goed in hun cultuur!. Zag laatst een mocro documentaire waarin zo'n heethoofd een aanrijding had veroorzaakt en een beetje moeilijk deed. De mocro agent trok zijn gelijk zijn stok en trommelde even een drum solo van van halen op hem en voila hij was weer de oude.

puntkop | 18-09-06 | 17:31

@ANTOON

De hele Talmoed is facistisch ondergoed, zal ik Leuke teksten citeren?

israel is een land met een facistisch regime.

RooKuuU | 18-09-06 | 17:31

@fELIX

Dat zeg ik toch nergens?

Ik vraag om iets, eve kijken hoe de gemiddelde GSer op mijn vraag een antwoord wilt geven.

RooKuuU | 18-09-06 | 17:27

sjaakdeslinksesul 18-09-06 @ 16:50
Je mag die arme maximo niet te hard in de tang nemen.Hij zegt dat er katholieken in Zuid-Amerika zijn die facist zijn.Als ik dan zeg dat er ook moslims zijn die facist zijn dan begint meneer te blerren dat de Islam toch geen facisme is.Op die zelfde manier kan ik dan ook stellen dat het katholieke geloof van mijn vrouw dan ook geen facisme is, kwestie van wederkerig denken maar dan ben ik ineens een narcist(en mijn vrouw facist?).Vreemd genoeg ben ik later dan een manies depressief persoon die aan de Lithium moet.Het RIAGG zal het maar druk met mij hebben als de islamofreud gelijk zal hebben.Vandaag aan mijn collega's gevraagd of er wat mis met mij is maar het antwoord was nee.Sommige moslims(nee niet alle Maximo) in amsterdam beginnen dus toch echt op facisten te lijken hoe lullig dat ook moge klinken.Maak je maar geen zorgen Maximo er zullen ongetwijveld joodse facisten bestaan, christelijke, hindoes en wellicht ook eskimo's die de fout in gaan.

ANTOON | 18-09-06 | 17:26

kapoerewiet 18-09-06 @ 17:19
Kan je voorbeelden noemen?
Of wil je je niet schuldig maken aan Godwin's law?
*pakt zijn spullen en gaat naar huus*

MAXIMO | 18-09-06 | 17:24

Ik vertrouw die Achmed Marcouch zelf ook voor geen meter. En wat betreft die samir aatjes in het Overtoomse Veld,bloedworst in die reet en terug schoppen naar riff-land.

braadlap | 18-09-06 | 17:22

Ow leuk, het minderjarige VMBO'ertje Roku gaat uitleggen dat Marcouch het helemaal verkeerd ziet.

@ Roku

Denial is NOT a river in 020!!

Felix Laband | 18-09-06 | 17:22

@ Jez 18-09-06 @ 17:14

Gelijk heb je, zie mijn post van 17:09. Het is een teken van beschaving als je niet overal meteen op gaat rammen, niet andersom. Heb ook geen zin om die klok terug te draaien.

kapoerewiet | 18-09-06 | 17:21

Wat zien jullie in radicalisering?

Als iemand de Islam praktiseert en erge intresse in heeft?

Dus elke Evangelist is een radicale?

RooKuuU | 18-09-06 | 17:20

@Maximo - 'Hoe Sjaak my name in vain gebruikte' - kan je ook gewoon in het Nederlands schrijven: Hoe Sjaak mijn naam ijdel gebruikte. Of ben je bang dat het dan te duidelijk is dat je jezelf voor god aanziet? Je bent de enige niet hoor, de geschiedenis heeft ons helaas geleerd dat idealistjes hier vaker last van hebben, met alle gevolgen van dien...
Misschien helpt het als je in ieder geval eens je nick in kleine letters gaat schrijven, anders loopt 't zo uit de hand...

kapoerewiet | 18-09-06 | 17:19

Nou, oplossing lijkt me duidelijk.

Sociopaat. | 18-09-06 | 17:18

Goeie vent, geef hem een kans, hij steekt zijn nek echt uit.
Eerst politieagent en dan nu dit. Wie durft dit nog tegenwoordig en van tevoren weten dat je eigen volk je scheef aan gaat kijken.
Heb er een goed gevoel, ook bij die Iman, opvallend dat hij zoveel mensen trekt, terwijl hij niet bepaald radicaal is. Het betkent dat veel marocs tegen extremisme zijn maar het zelf niet kunnen overbrengen, dat is wel jammer

drelleke | 18-09-06 | 17:18

vander F 18-09-06 @ 17:09
Inderdaad, ga niet knarsentandend en met lede ogen toezien hoe Sjaak my name in vain gebruikte. Je kent me :)

MAXIMO | 18-09-06 | 17:15

@Moi
Maar het is toch van de gekke dat wij onze zachte waarden zoals op school moeten laten varen vanwege gebroed dat hier naartoe is gekomen? Nederlanders moeten zich aanpassen, wordt er altijd geroepen. Maar als dat inhoudt dat wij net zo gewelddadig moeten worden als de immigranten uit de Rif, dan pas ik daarvoor.

Jez | 18-09-06 | 17:14

Tja, "de boel bijelkaar houden" is een kreet die incompetente leiders gebruiken om hun incompetentie te verbergen.
-
Het suggereert dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de puinzooi die ze eerst zelf gemaakt hebben.
Omdat Cohen geen vuist durft te maken zullen die moslim pubertjes steeds verder de macht in handen nemen.
-
Denk eens aan die slappe leraar op school die probeerde met smeken en lief doen zijn de klas onder controle te houden.
Niemand die ook maar enig respect voor deze man had en zijn klas was dus een puinzooi.
-
Cohen is een voorbeeld van zo'n slappe leraar
En net als die leraar heeft Cohen zijn klas ook niet onder controle.

Moi | 18-09-06 | 17:12

@sjaakdeslinksesul 18-09-06 @ 16:50

Ik weet in ieder geval op wie ik moet gaan stemmen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Wat Marcouch zegt is zo waar. Mijn man is ook opgegroeid in een land waar een geweldscultus heerst en het opvoeden (in gezin en leger) met de vuist gaat. Nu hij daarop terugkijkt, schudt hij vermoeid zijn hoofd, en begrijpt hij dat het de oorzaak is geweest van alle problemen die hij vroeger had, en hoe gelukkig je bent, en helemaal geen watje, als je het met woorden af kunt. We hadden het er pas nog over, toen we die heethoofden in het Midden-Oosten weer Pauspoppen zagen verbranden.

kapoerewiet | 18-09-06 | 17:09

@MAXIMO 18-09-06 @ 17:08,
LOL,
je kunt het niet laten hè?

vander F | 18-09-06 | 17:09

@Sjaakdelinksesul
Dat is een vd problemen inderdaad, die harteloze opvoeding. Er wordt niet met die kinderen gespeeld, hun creativiteit wordt niet ontwikkeld/gestimuleerd, ze leren niet hun speelgoed te delen of te luisteren naar elkaar, ze worden niet gecorrigeerd (wat een dagklus is bij kinderen), ze krijgen geen goede raad en verhaaltjes lezen voor het slapen gaan is al helemáál uit den boze. Het is alleen maar slaan slaan slaan en reciteren uit de koran. Wat een eenzame, eenzame mensen zijn het. Gefrustreerd tot in hun ziel natuurlijk.

Jez | 18-09-06 | 17:09

@sjaakdeslinksesul 18-09-06 @ 16:57,
yep, de Grote Blanke Meester mag dit soort denigrerendfe opmerkingen noooit maken (wat inherent weer rete racistisch is maar onze socialistische medemensch is daar volstrekt blind voor)
Maar goed, zoals RDJ134 18-09-06 @ 16:59 zegt,
nu wordt Marcouch weer in eigen kring gesloopt,
want loopt Grote Blanke Meester achterna.
(gaan we weer)

vander F | 18-09-06 | 17:08

sjaakdeslinksesul 18-09-06 @ 16:50
Begrijp je het artikel wel en die quote wel?
Hij geeft aan dat de jongeren steeds meer radicaliseren.
Niet dat ze daarom per definitie crimineler zijn, dat maak jij daarvan :)
Overigens ben ik het met je eens dat het een cultureel probleem is, van ons en van hun.

MAXIMO | 18-09-06 | 17:08

Dus als ik het goed begrijpt zien ze hem als een soort van oom tom??

RDJ134 | 18-09-06 | 16:59

@vander F 18-09-06 @ 16:55
Ja dat wordt lastig voor onze linkse kerkgangers uit 020. Hoe kun je als blanke uit de middenklasse nu een marokkaan uit een achterstandswijk demoniseren zonder zelf een racist te zijn?

sjaakdeslinksesul | 18-09-06 | 16:57

@sjaakdeslinksesul 18-09-06 @ 16:50,
schande sjaak!
je mag niet stigmatiseren, hier hoor je te liegen, de waarheid te verdoezelen en diegene die het heeft gezegd dient gedemoniseerd te worden!

Althans op goed socialistische wijze dan,
zeg maar des Meulenbelts.

vander F | 18-09-06 | 16:55

Integreren geen probleem, maar dan wel in hun eigen land!! ;)

aanrecht_slet | 18-09-06 | 16:53

@Sjaak @ 16:43

Inderdaad, liever Marcouch en Abou in plaats van die onbeduidende kwebbelaar Elatik.
Marcouch heeft trouwens altijd wel redelijk veel ruggegraat getoond

FNV-lidaf | 18-09-06 | 16:51

-edit spamhoerrrrrrr-

De Paal | 18-09-06 | 16:50

En ik moet nu nog een keer terugdenken aan al die discussies met MAXIMO, veest van pim en al die andere liefhebbers van de multiculturele samenleving. Zou er dan geen culturele oorzaak achter de oververtegenwoordiging van marokkanen in de cirminaliteit kunnen zitten. Nee, nee, nee, ik zag het allemaal verkeerd. Het woord is dus aan Marcouch:
"Turkse, Surinaamse, Molukse en Somalische gemeenschappen, brengen veel minder radicale, haatdragende jongens voort dan Marokkanen. ‘Hoe dat komt? Ik heb gemerkt dat in veel Marokkaanse gezinnen de jongens te hard, te liefdeloos worden opgevoed. Ze worden groot gebracht om te overleven. Ze moeten snel volwassen worden, desnoods met harde hand. Zij zien hoe hun moeder wordt vernederd. Als hun vader binnenkomt, lopen ze naar buiten. Daar komt agressie van."

sjaakdeslinksesul | 18-09-06 | 16:50

@Kingeef1975 18-09-06 @ 16:43
Laat ze dat dan wel doen in die achterlijke zandbak van ze, en niet in ons *kuch* gezellige kikkerlandje... Er is hier al gezeik genoeg..

de melkboer | 18-09-06 | 16:46

Heb best bewondering voor die Marcouch om zo het finnenprobleem aan de kaak te stellen.
Als een autochtoon dat kind had aangesproken en bij zijn kin had gepakt dan stond de straat meteen vol met BMW's en Mercedessen en was betrokkene een messenblok geworden.
Opmerkelijk dat een "harde aanpak" niet werkt bij 11 jarigen... mischien een heropvoedings kamp met lijfstraffen dan?.

puntkop | 18-09-06 | 16:44

-weggejorist-

Kingeef1975 | 18-09-06 | 16:43

Laat de PvdA in A;'dam echt werk maken van integratie en Asscher en Cohen plaats laten maken voor Aboutaleb en Marcouch. Maar goed deze heren zijn ervaringsdeskundigen en (s)preken daarom dus een geheel andere taal dan politieke dieren, zoals Elatik.

sjaakdeslinksesul | 18-09-06 | 16:43

Nog 4 generaties? Of Nederland dus svp een eeuw langer het grenzeloze geëtter en getreiter van die gefrustreerde snertjochies wil verdragen. Dacht 't niet. Als dit ons als fait accompli wordt gesteld, zijn we weer een stukje dichter bij de enige oplossing: busje volgooien met dat gespuis en afleveren bij die Rif-zandbak waar ze vandaan komen. We zijn nou al decennia bezig met allerlei geldverslindende projecten om het tij te keren, maar niets helpt. Sterker nog: als dank gaan ze zich met de dag dreigender opstellen. Dat pas niet in Nederland, daar zijn wij de mensen niet naar om de confrontatie met geweld aan te gaan. Ik wil helemaal niet dat NL-ouders hun kinderen traptechnieken gaan bijbrengen zodat ze maar kunnen overleven in die wilde jungle die hierheen is gekomen.

Jez | 18-09-06 | 16:40

Nou het is niet zeker of hij wel oprecht is Hodja, tegen ongelovigen mag je immers liegen. Zou me niks verbazen als hij een wolf in schaapskleren blijkt te zijn.

Multikuli | 18-09-06 | 16:39

Discrimi-nazie, hoe ken je dat nou zeggen, over die arme rot jongens.. Zeg je alleen maar omdat het Marokkanen zijn..

Maar goed, gelijk heeft die dus, want tja… "rot jongens is een understatement"zijn gewoon &*#$&*# honden zonder sociaal gevoel, veelal geveld met het idee, dat alles alleen slecht gaat, door hun huid kleur of door de intolerantie betreffende hun geloof.

Immers zei maken nooit!!! Problemen of fouten(zijn perfect geboren), en iedereen weet toch dat het altijd die Nederlanders zijn, die zo discrimineren.
BS natuurlijk, "je weet toch!!!".

szol2001 | 18-09-06 | 16:36

Een remigratiespecialist zou beter zijn!

Big Pete | 18-09-06 | 16:35

Marcouch zegt dat we nog vier generaties moeten wachten op de Civil Society in Slotervaart. Ik denk dat de wachttijd snel tot 1 generatie afgekapt gaat worden als het zo langer doorgaat

BASinnic | 18-09-06 | 16:34

Ik heb het interview net gelezen.
Goeie kerel, die Marmouch

Hodja | 18-09-06 | 16:31

@LuckyLuciano; zeau moet ut inderdaad, alleen zou ik graag alles met zo'n theedoekjes paspoort naar het land van herkomst willen uitzwaaien!

rita-fan | 18-09-06 | 16:31

@De melkboer
Snap ik dus ook niet. De burgers schijnen veel beter op de hoogte te zijn van wat er speelt dan de ambtenarij die er beleid op moet maken.

Jez | 18-09-06 | 16:31

Vertel eens iets wat we nog NIET wisten... kneus...

de melkboer | 18-09-06 | 16:30

lol@ QB -> daiscutter testgebied

Naar verluidt is er een spoedoverleg gaande omtrent onze zeer gewaardeerde medelanders die 24/7 om respect & tasjes zitten te hengelen.

Jez | 18-09-06 | 16:30

Namens Mijn Don AlCaps:
Wat dacht je van stadsvernieuwing. Lekker die ouwe tering bende slopen om er vervolgens koopwoningen te bouwen ( die zijn voor die doelgroep toch niet te betalen, dus kunnen we ze lekker door het land verspreiden)

Lucky Luciano | 18-09-06 | 16:29

De StoorZenDer 18-09-06 @ 16:26
Goed iets langer dan ff, maar meer dan de moeite waard
;)

Auke | 18-09-06 | 16:28

@auke 16:22
Wees maar snel met kijken. Deze film is al tig keer van google afgegooid. Sommigen zeggen vanwege copyright maar het is al langer bekend dat dit een linkse kliek is.

controle | 18-09-06 | 16:28

Jezus wat zijn ze er snel bij van de PvdA... Dit had nou echt niemand durven vermoeden... Laat Cohen MET SPOED een kopje koffie gaan drinken in de moskee, dan komt t allemaal goed!

Horizontal Jack | 18-09-06 | 16:27

Eigenbelang, als je net radicaliseringsspecialist bent geworden is het niet handig om te roepen dat het wel meevalt, ben je gelijk je budget kwijt.

hekkesluiter | 18-09-06 | 16:27

Marcouch zal binnenkort ook wel een fatwa aan zijn broek krijgen. Want negatief zijn over elementen binnen je eigen groep, dat kan natuurlijk niet.

fluxie | 18-09-06 | 16:27

Die haalt dus de 38 niet. En de daders mogen bij Job Cohen op de thee.

Professor Plons | 18-09-06 | 16:26

@gevallen verstand> in casu onze vorige discussie... Breaky breaky kom dr maar in.

superjan | 18-09-06 | 16:26

@Auke 18-09-06 @ 16:22

"ff" ?

De StoorZenDer | 18-09-06 | 16:26

@Auke 18-09-06 @ 16:22
Van Joden willen ze 't bestaan niet weten, maar 't begint wel met een Israëlische Uzi!?

bad to the bone | 18-09-06 | 16:25

Goh, het dringt eindelijk door. Ennuh.... gaat er nu ook iets structureels gebeuren? Preventief ruimen of zo lijkt me wel effectief. Ach, het is Cohenland dus het zal wel weer theedrinken worden.

Zuipkeet | 18-09-06 | 16:25

Ik ken een kale man die hier al voor waarschuwde. Hij mocht het bekopen met de dood maar gelijk had ie www.youtube.com/watch?v=tMxS_xSKujU (youtube alert)

karmahead | 18-09-06 | 16:25

Voor oplossingen kan ie altijd GS nog raadplegen
*mompelt iets over: enkeltje naar het zuiden en slechts éen paspoort toestaan en aangezien je dat marokkaanse paspoort schijnbaar nooit weg kan doen..........*

collapse | 18-09-06 | 16:24

Vraag me af wanneer mensen als Marcouch en Aboetaleb (of zoiets) in de gaten krijgen dat bij de pvda er nou niet echt een podium is om zware stellingnames te betrekken ivm mogelijk kiezersverlies.

controle | 18-09-06 | 16:24

Vergunning en een jachtgeweer svp......

Witte de With | 18-09-06 | 16:24

Da's een goeie, dus hij zal ook wel vroegtijdig stoppen met roken.

bad to the bone | 18-09-06 | 16:23

Ach, Slotervaart doet straks *boem*?

Achtertuyn | 18-09-06 | 16:22

Ja hallo, dat soort doemdenkerij wordt niet op prijs gesteld natuurlijk
Een erntige berisping van oom Job en een karrevracht verwensbrieven van de jurkendragerts zullen je deel zijn, Achmed

Tobi | 18-09-06 | 16:22

Ik heb het artikel gelezen in de volkskrant en dit is volgens mij nou echt een goeie marokkaan. Het kan dus wel!

Mordax | 18-09-06 | 16:21

Toch mooi dat ze het zelf in eigen kring doorkrijgen :D

Traag | 18-09-06 | 16:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen