Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bellen met Hezbollah

blablatalk to the handVoorlichters kom je overal ter wereld tegen. Dus ook in Libanon. Je hebt nou eenmaal mensen nodig die na een luchtaanval de bomkraters opleuken met eenogige teddybeertjes, kapotte kinderfietsjes en een hier en daar een stoffig popje. Je zou zelfs bijna gaan denken dat Hezbollah een vrachtwagentje real doll kinderlijkjes klaar heeft staan voor een stukje setdressen naar de media toe. Gooi vervolgens een wit laken over 22 etalagepoppen, en de World Press Photo-geyle knaapjes klikkerdeklikken er op los. In oorlog is waarheid altijd het eerste slachtoffer. En dan kun je maar beter goed personeel in de organisatie hebben. Maakt u kennis met Mohammed en Hussein.

Reaguursels

Inloggen

@starf*cker 08-08-06 @09:31
De reactie op je post is helemaal de mist in gegaan, nadat ik even op het web ben geweest.
Heb geen zin meer om opnieuw te beginnen.
Kortom, hoe gelaagd is Ahmadinejad?
Führer van de Islamitische heilstaat: Das Vierte Reich Iran.
Vrees dat hij nog steeds in de grondverf staat.
Volgens hem is de apocalypse nabij.
Selffulfillingprophecy!
Hezbollah (sjiieten)(kloonen van Khomeiny) willen eerst Israel en daarna het Westen van de kaart vegen.
Dat wil Al Qaida (soennieten) volgens mij ook.
Wordt het toch nog leuk als de islam de wereldheerschappij heeft veroverd.
Gaan ze elkaar onderling afslachten.
Islam=vrede.
En kanker is te vergelijken met een verkoudheid.


wachtmeester de bruy | 09-08-06 | 07:54

er zijn 2 keuzes: OF wij geven toe aan het geweld van de islam, laten een baard groeien, en roepen elke dag allah akbar, OF wij betalen de islam met gelijke munt terug. Wie geweld tegen ons pleegt, wie de oorlog tegen ons reeds begonnen is, hoeft niet te rekenen op begrip. Behalve bij moslimAPOLOGETEN, die het geweld van de islam voor lief nemen, maar elke vorm van verzet als 'gewelddadig' afkeuren.
.
Als wij ons niet verzetten tegen de gewelddadige islam, WINT die islam.
Als wij ons niet verzetten tegen de facisten, WINNEN ze. Snap je? maar jij gelooft, net als chamberlain, dat het allemaal heel aardige mensen zijn, dat, als we maar genoeg toegeven, en NIMMER terugslaan, ze ons vanzelf als gelijkwaardig beschouwen. Echt typisch dhimmigedrag. Ik kniel niet voor het geweld van de islam. Ik sla TERUG.
.
het is tiepisch krom links gedachtegoed, dat WIJ geen geweld mogen gebruiken, terwijl de islam DAGELIJKS geweld gebruikt tegen ons, wat dan ineens (op wonderbaarlijke wijze) WEL mag. Krom, links, stom, chamberlain. Snap je?
.
of nee, wacht, jij bent een moslimvriend, en kan niet wachten tot ons land onder de voet gelopen word door de islamo-facisten. Duh..
.
de islam is de oorlog reeds begonnen. Nu moeten wij een strategie verzinnen waarmee wij de oorlog kunnen winnen. Ik noem er een paar:
-ontken dat er oorlog is. Zing liedjes. Helpt niet. Ze hebben toch hun handleiding. Ze hebben liever tegenstanders die zingen.
-geef toe aan alle eisen van de islam, zodat ze stoppen met het geweld. Zie: overgave.
-vecht terug, met gelijke wapens. Redelijk alternatief.
-schup ze het land uit, en laat de islam maar lekker geweld plegen BUITEN ons land. Mooi! prima! doen we! alle moslims eruit! NU!

brullioo | 08-08-06 | 12:02

... dat de islam dan ineens als bij toverslag vreedzaam word? de profeet was een moordenaar, de oproepen tot geweld staan in de handleiding, moslims ALL OVER the world plegen geweld in naam van ALLAH. Dat is geweld, dat is oorlog. Maar daar horen wij jullie niet over. Oorlog was toch slecht? islam=oorlog. Lees even de koran, dan weet je dat oorlog een van de pijlers van de islam is, dat islamieten altijd geweld zullen plegen, omdat dat nu eenmaal moet, van hun geloof.
.
wat kunnen wij daartegen doen? net als chamberlain de oorlog ontwijken door alsmaar toe te geven aan het geweld van de islam? en dat 'vrede' noemen?

brullioo | 08-08-06 | 11:55

beste starfucker
chamberlain gaf toe aan hitler, om de vrede te bewaren. Het was een stomzinnig plan. Datzelfde plan word nu gevolgd door moslimapologeten. Moslim pleegt geweld, wij passen ons aan, moslim pleegt weer geweld, wij zeggen sorry. NOOIT slaan wij terug, want oorlog is slecht. Als oorlog en geweld slecht zijn, waarom mag de koran daar dan van jou toe oproepen? als wij geen geweld mogen gebruiken om onszelf te verdedigen van jou, wie beschermt ons dan tegen het moslimgeweld? geloof jij echt, dat als wij maar vredig en lief blijven, en toegeven aan alle eisen (

brullioo | 08-08-06 | 11:50

als de islam zijn zin krijgt, kreunen wij binnenkort allemaal onder de regels van de sharia. Inderdaad. Israelies zijn geen hippies. Maar hoe wou je dan de moordaanslagen stoppen? met bloemen? de moslims laten er geen gras over groeien: hun endlosung is duidelijk: alle joden dood, israel weggevaagt. En dan de rest van de wereld nog. Allah akbar!
.
je kunt geweld niet stoppen met lieve woordjes. Wie de islam wil stoppen, zal middelen moeten gebruiken die wij verafschuwen, zoals geweld. Maar het is de enige taal die de islam begrijpt.
.
kijk even wat er gebeurt als we het geweld van de islam ongestraft laten. Denk je echt dat ze ineens 'aardiger' zouden doen, als wij ons verzet staakten? welnee! de oorlog is hun geloof ingebakken, geweld gebruiken doet de islam TOCH.
.
dan zijn er 2 scenarios. Doen wij niets tegen het geweld, dan wint dat geweld, dan wint de islam. Slecht einde... OF wij vechten terug met dezelfde wapens die ze tegen ons opheffen. Oog om oog. Hoe wilden jullie anders de gewelddadige islam stoppen? met lieve woordjes? denk je echt dat ze hun handleiding gaan aanpassen voor een stel hippies? welnee.. dat noemen ze 'naieve sukkels'. Willen wij niet zuchten onder de islam, dan moeten wij de islam bij de deur al weer terugsturen.
.
islam? nee dank u!
.
en mocht de islam hier nog meer geweld plegen, dan moet ons antwoord niet zijn 'sorry, wat deden wij fout? wilt u een kopje thee?' maar 'als u nog een keer geweld pleegt tegen ons, dan zien wij dat als een oorlogsverklaring, en trappen we al uw geloofsgenoten lachend ons land uit.'
.
de islam oogst wat ze zaait: geweld.
.
de israelies zijn ook geen hippies, hun 'bezetting' is een probleem. Maar ze willen niet alle moslims uitroeien, zoals de moslims wel alle ongelovigen/joden willen uitroeien (net als de ? inderdaad. de facisten!). Een groot deel van de israelies is moslim/arabies. Die worden niet vervolgd, vermoord, of gedwongen jood te zijn, zoals in moslimlanden het geval is.
.
de israelies zijn geen lieverdjes, maar geweld is de enige taal die de islam kan tegen houden.
.
vertel mij, moslimaplogeten, waarom wij ons niet mogen verdedigen tegen moslimgeweld? omdat het dan oorlog is? en oorlog is slecht? joh, de moslims voeren al JAREN oorlog tegen het kwade westen. Was jou, als moslimvriend, misschien nog niet opgevallen. En nu iemand durft terug te vechten? dat willen jullie verbieden. De islam mag dus geweld van jullie gebruiken, terwijl TERUGvechten niet mag. Aha.. slim.. not..

brullioo | 08-08-06 | 11:45

@wachtmeester Ik bedoelde bijvoorbeeld op Pakistan dat straks ook Saoedie Arabie voorziet van kernkoppen. De Saoedie's die het moslim-terreur volledig van sponsoring voorzien maar vanuit Amerikaans opportunisme niet worden aangepakt. Olie enzo. India, ook een rommelende natie. Maar goed. Verder zijn we het zo fundamenteel oneens. Arabische retoriek is geen Germaanse retoriek. Het Midden Oosten is een compliceerde 'gelaagde' wereld waarin niets is wat het lijkt. Ik ben geen Israel-hater, integendeel, maar heb niets met de Sharon's van deze wereld. Meer met Rabin, Weizman of Golda Meir. Overigens is de doorsnee-Israelier net zo kritisch op zijn eigen regering. Juist vrienden behoor je scherp te kritiseren. Ik heb hier een en ander maal betoogd dat Israel natuurlijk die gegijzelde militairen moet terughalen en zich moet verdedigen, maar dat is iets anders dan in opdracht van de Yanks disproportioneel aanvallen in Libanon. Beste wachtmeester, leer een probleem eens kantelen en bespaar mij je infantiele Chamberlain-vergelijking.

Starf*cker | 08-08-06 | 09:31

@05;54
dinken moet natuurlijk zijn: drinken.

wachtmeester de bruy | 08-08-06 | 05:57

@Starf*cker 07-08-06 @08:28
Over Iran maken we ons druk...... maar die andere fijne landen die dankzij de YANKS kernwapens hebben....
Welke "fijne" landen hebben van de YANKS kernwapens gekregen?
De kernwapens die bijvoorbeeld hier in Nederland opgeslagen liggen, worden door de Amerikanen beheerd en door het regiment van Heutsz bewaakt.
Dat was zo ten tijde van de koude oorlog;misschien zijn ze inmiddels al weggehaald?

Ik zie in Iran geen bedreiging, dat is een land van typische Arabische retoriek.
Chamberlain zag in Nazi- Duitsland ook geen bedreiging meer.
De redevoeringen van Hitler en Goebbels waren typische uitingen van Germaanse retoriek.

Als je binnenkort weer naar Tel Aviv gaat, print dan even je post van 07=08-06 @ 11:45 uit en deel kopieen hiervan uit in een willekeurig cafe in Tel Aviv.
Je hebt dan gegarandeerd de hele avond gratis dinken.............

wachtmeester de bruy | 08-08-06 | 05:54

Ah, ja.
De goeie ouwe Joris Luyendijk.
Hij schreef:
.
In Saoedi-Arabië leren leerlingen in groep 10 dat ”de moslims loyaal moeten zijn aan andere moslims, en ongelovigen als hun vijand moeten beschouwen”. Ze krijgen studievragen als ”hoe moeten de moslims zichzelf bewapenen om de joden te verslaan ?” ... De leerlingen leren alleen dingen van buiten, analytisch en kritisch denken wordt nergens aangeleerd of gestimuleerd.
(Joris Luyendijk, Ongelovigen zijn de vijand - in : NRC, 15 juni 2002)

.

En uhhhhh: Israëlische propaganda? Hehehehehe. Je bent grappig, Sterrenneuker.
news.google.com/news?hl=en&ned=&am...
.
SPertje, waarschijnlijk?
Hoop hoepla, weinig zinnigs.
Je past precies tussen de reaguurders op Jan Marijnissen's weblog.
.

filter | 07-08-06 | 22:45

@Breur Tja, eigenlijk is het een simpel conflict. Dachten de Yanks ook toen ze Irak binnenvielen. Maar je moet verder kijken dan de Israelische propaganda.

Starf*cker | 07-08-06 | 21:59

We vergeten het punt waar het hier om draait:
Er sterven kinderen daar, dat is waar. maar dat is nog geen reden om ze te gebruiken voor je eigen propaganda doeleinden. dat is gewoon laf.
Plus vergeet niet dat de hezbollah zich verschuilt tussen hun eigen bevolking op plaatsen waar ze weten dat de israelischers eigenlijk niet mogen bombarderen.
Omdat Israel hier schijt aan heeft vallen er burgerslachtoffers. Wat dus eigenlijk de schuld is van de Hezbollah omdat ze hun eigen volk als menselijk schild gebruiken.
Verder is het zo makkelijk om bush en de VS overal de schuld van te geven. Dat doen ze daar ook terwijl hun corrupte regering hun uitbuit.

Breur | 07-08-06 | 21:29

@Filter God, wat zit de wereld toch simpel in elkaar. Het is gewoon een voetbalwedstrijd Goed tegen Kwaad. Laten we maar constateren dat we het oneens zijn. Mijn wereld is de jouwe niet. Lees ook eens Joris Luyendijk.

Starf*cker | 07-08-06 | 21:11

Ach gut.
Starf*cker heeft zich verdiept in de Midden-Oosten problematiek.
.
Waarom laat je dat niet over aan volwassenen?
.
Nog een keer, voor de simple minded:
.
Israël wordt [nog.....]gesteund en bewapend door de VS.
.
De Palestijnen EN Libanezen worden gesteund en bewapend door:
Rusland
China
De EU : ec.europa.eu/comm/external_relations/g...
De VN
Iran
En natuurlijk door de rest van de Islamofascisten in het Midden Oosten.
.
Zoals de Iraanse rat Ahmadinejad al zei:
"Er is maar èèn oplossing voor het Midden Oosten probleem: Israel moet van de kaart geveegd"
.

Als jij - en je pathetische anti-Amerika vrindjes - jullie zin krijgen, zal Ahmadinejad z'n belofte nakomen om terug te gaan naar een streng Islamitische regio.
Als Israël 'van de kaart' is geveegd, is de rest van de wereld aan de beurt.
.
Ik denk dat de islamofascisten daarna beginnen met de 'soft targets' : De kleine Europese landen. [Denemarken, Nederland]
Als wij ge-annexeerd zijn als kalifaat is de rest van Europa aan de beurt.
Eèn grote Europese moslim staat, tezamen met het Midden Oosten, zal een goede tegenstander voor de VS zijn.
.
Dàt is wat er gebeurd, meneer de Midden-Oosten verdieper.
.
[btw: Ik begrijp de attitude van sommige mensen niet. Ik heb altijd gevochten voor de underdog.
De underdog in deze, is duidelijk Israel, zoals je aan m'n lijstje kan zien.
Maar misschien vinden sommige reaguurders het prettig om iemand nog een schop nà te geven, als hij op de grond ligt?]
.
*doet me denken aan bepaalde groepen jongeren......*

filter | 07-08-06 | 17:09

o.g. 07-08-06 @ 15:55
Der Icebear heeft ooit nog eens gelunchd met Teddy Kollek. Hij was toen al oud, maar volgens mij leeft hij nog. De mensen in Israel zijn nu heel anders dan mensen van zijn generatie, maar dat zal in Nederland ook wel zo zijn.

Der Icebear | 07-08-06 | 16:16

@Starf*cker 07-08-06 @ 13:26

Heel goed van je dat je eens gaat kijken in Tel Aviv, ben er zelf meerdere keren geweest en het veranderd (verruimd) je blik op de situatie in het M.O.
Ben erg benieuwd naar je belevenissen...
Ga vooral ook eens naar Jeruzalem, heel anders dan Tel Aviv maar ook erg interessant.

o.g. | 07-08-06 | 15:55

@Starf*cker
Ah, het boekje van Joris Luyendijk gelezen? Ik ook. Verhelderend. Zouden meer mensen hier moeten doen.

Tiepe | 07-08-06 | 15:49

@solidstate Probeer niet onze democratie met de hunne te vergelijken. Dat is precies wat Bush ook doet. Sins de westerse veroveraars, Engeland, voorop daar wat rechte streppen in het zand hebben getrokken zijn volkeren tot elkaar veroordeeld die elkaar naar het leven staan. Kijk de geschiedenisboeken maar na. DE Moslim bestaat ook niet. Maar goed. De koude oorlog. Mijn punt is dat Amerika in het verleden alle 'kanalen' openhield en goed was in pendeldiplomatie. In de Koude Oorlog bijvoorbeeld. Nu zie ik alleen nog dogmatisch tromgeroffel en een oorlog in Irak die ik altijd verdedigd heb, maar door de Amerikanen volledig is verruineerd door hun lompe gedrag en gebrek aan visie. Ik ben absoluut niet anti_israel, binnenkort vertrek ik naar Tel Aviv, maar wil dit conflict graag in de goede contex zien.

@Icebar Ze zijn beide inwisselbaar, omdat de doelen van beiden hetzelfde zijn en die moordpartijen maar een middel.

Starf*cker | 07-08-06 | 13:26

@Der Icebear
Een beetje naief om te denken dat Israël niet moedwillig kinderen vermoord gezien de niet discriminerende bombardementen.
*gaat weer verder met werken*

MAXIMO | 07-08-06 | 13:22

Starf*cker 07-08-06 @ 11:45
Je probeert met cynisme aan te tonen dat oorzaak en gevolg inwisselbaar zijn. Hamas en Hezbollah zijn kindermoordenaars, Israel een kinderdoder. Dat maakt Hamas en Hezbollah slecht en Israel onmachtig. Beide zaken zijn ernstig, maar niet hetzelfde.

Der Icebear | 07-08-06 | 12:14

@starfucker

Maar wordt er de laatste tijd toevallig op je ingepraat door en paar moslims in je omgeving?

Je hoeft niet jaloers te zijn op mijn eenvoud want jij denkt er ook vrij simplistisch over moet ik zeggen. Daar zijn wel good en bad guys.
Democratische rechtsstaten met leiders die een maximum van 2 of 3 termijnen gekozen kunnen worden en islamofascistische staten gebaseerd op de sharia die niks anders nastreven dan de vernietiging van de vrije wereld zoals wij die nu al 60 jaar kennen. Dat zijn hun eigen woorden en niet die van mij. Kijk maar www.memritv.org/

Of amerika of israel een diplomatieke weg kiezen of niet is niet belangrijk.
Het feit dat ze bestaan is al aanstootgevend genoeg voor een zichzelf repecterende hakbar. Als de VS op zijn knietjes ligt kan de hakbar eurabia gaan stichten.

Als jij het gedrag van de VS en europa in de wereld voor de val van het sovjet rijk niet in het licht van de koude oorlog kan bezien dan is een van ons een echte simplist.

solidstate | 07-08-06 | 12:10

@Der Icebar Ach, ik heb in dit geval maar even de Joodse retoriek gebruikt over kindermoordenaars die zij graag hanteren voor hun buren. Ook stuitend?
@OG Ik heb mij de laatste jaren verdiept in de Midden Oosten-problemathiek en heb eigenlijk maar 1 overwegende conclusie: niets is wat het lijkt in het <Midden Oosten. Lees bijvoorbeeld Twisk en Luyendijk. Ik suggereer geen complotten, maar signaleer slechts de dagelijkse praktijk in het Midden Oosten. Zo had begin jaren '80 Amerika Saddam Hoessein bijvorbeeld hard nodig om Iran onder de duim te houden. En wat Syrie betreft: ik zie dat zelfs de Telegraaf Amerika voor gek verklaard dat ze niet met Syrie willen praten/onderhandelen. Het Midden Oosten is altijd al een gebied gewest met mistige coalities.

@Solidstate Daar gaan we weer. Ik probeer alleen maar duidelijk te maken dat er daar geen good en bad guys zijn. Maar vooruit. Het is het oude spelletje. Wie niet jubelend achter Bush, Sharon en de Israelische propaganda aanloopt, is moslim. Godallemachtig, ik ben jaloers op jouw eenvoud. Verdiep je eens in de grote mensen-problemathiek. Ik was voor het Israel van staatslieden als Golda Meir of Yitchak Rabin, niet voor moordenaars als Sharon of goedkope populisten als Netanyahu. Ik wijs er alleen op dat Amerika door het verlaten van de diplomatieke weg en de keuze voor ideologie een levensgevaarlijke doos van pandora heeft opengetrokken.

Starf*cker | 07-08-06 | 11:45

@ starfucker
Heeft onze starfucker onlangs een islamistisch heropvoeding gehad of een aantal opdringerige palestijnse vrouwen in zijn bedje gehad die op hem influisteren hoe boos en gemeen amerika en de zionisten wel niet zijn?

Ik kan me niet aan die indruk onttrekken namelijk. Taqiyya ten voeten uit.
Dat een aantal islamitische leiders er openlijk vooruit komt de wereld te willen domineren met de islam lijkt sterretjeneuker niet te interesseren.
Wanneer wordt je moslim? Denk er om als je eenmaal moslim bent kom je niet meer uit behalve als lijk.

solidstate | 07-08-06 | 11:21

Starf*cker 07-08-06 @ 00:28
Vooralsnog lijkt de hezbollah-propaganda beter te werken. Je omschrijving 'kindermoordenaars uit tel-aviv' is stuitend. Moord veronderstelt opzet. De opzet om burgerslachtoffers te maken zie ik slechts bij hezbollah, overigens niet alleen in de laatste drie weken. Dit topic geeft aandacht voor het ontmaskeren van propaganda. Dat lijkt mij nuttig. De westerse idee van journalistiek is imemrs het brengen van feiten. Roeptoeteren dat Israel veel meer geld aan voorlichting/propaganda uitgeeft is in zichzelf juist, maar suggereert dat Israel ook foto's heeft bewerkt of zaken in scene heeft gezet. Het suggereren van complotten is de pest van het internet.

Der Icebear | 07-08-06 | 10:14

@Starf*cker
Slechte combinatie, fanatiek extremisme en het hebben van kernwapens. Die maken pas veel burgerslachtoffers, die kernwapens.

holtor | 07-08-06 | 09:40

@Starf*cker 07-08-06 @ 08:28

In welke grot heb jij de laatste jaren gezeten?

o.g. | 07-08-06 | 09:32

@holtor EEn volledig door de Israelische luchtmacht platgegooid Teheran en Amerikanen die met pek en veren uit Irak worden gegooid.

Starf*cker | 07-08-06 | 08:59

"Ik twijfel of Iran uit is op een confrontatie met Israel."

En als je het mis hebt, wat is dan de konsekwentie?

holtor | 07-08-06 | 08:58

@wachtmeester Als een microfoon niets anders doet dan propaganda registreren heeft hij dezelfde waarde als een bom in handen van een gek. Maar goed. Maar over Iran maken we ons druk. Maar die andere fijna landen die DANKZIJ de Yanks kernwapens hebben? Ik twijfel of Iran uit is op een confrontatie met Israel. Dat is mij toch te veel Fox TV en Sharon retoriek. Misschien moet je het wel omdraaien. Is Israel straks niet het land dat namens een in Irak worstelende USA met Iran aan de slag gaat en daarom nu al van Bush cart-blanche krijgt in de speeltuin Libanon? Ik zie in Iran geen bedreiging. Dat is een land van typische Arabische retoriek. De as Washington-Tel Aviv vind ik minstens zo agressief.

Starf*cker | 07-08-06 | 08:28

Heeft u allen jodiumtabletten in huis?
Voor het geval dat de wind verkeerd staat.

wachtmeester de bruy | 07-08-06 | 07:13

Hoeveel tv zenders zijn er eigenlijk in Iran?
Ik denk één.
Wat een batterij microfoons tijdens de persconferentie van de gevaarlijkste zeloot van het Midden Oosten (Wilde Oosten) Ahmadinejad.
Het aantal microfoons bepaalt blijkbaar de status.
Gezien de uitspraken van dit heerschap denk ik dat het nu voor Israel de meest bedreigende situatie is/wordt ooit in zijn bestaan.
Daar Iran uit is op een confrontatie met Israel vrees ik dat Israel zich alleen maar kan verdedigen door atoomwapens in te zetten.
Of Amerika moet zich er mee gaan bemoeien.

wachtmeester de bruy | 07-08-06 | 07:11

Bijvoorbeeld, maar er zijn meer voorbeelden. Van beide kanten, want waar twee vechten hebben er twee ruzie. Laat ik het nog simpeler stellen, als je op de rumoerige slaapzaal het licht uit doet, wordt het na verloop van tijd doodstil. Ik wordt een beetje verdrietig als blijkt dat een gerespecteerd instituut dus ook al het nieuws gewoon verneukt met 'feuateau sjoppen', ronduit stuitend, niets en niemand brengt dus meer objectief nieuws. Dat sommige journalisten 'gekleurd' zijn, OK, daar prik je doorheen, maar dat de hele wereldpers net zo beroerd schijnt te zijn als onze lokale kutkrantjes valt me zwaar. Wederom, ik zal dan wel naief zijn, maar laat ze effe in der eige sop gaar koke, zonder publiek is het 'spel' toch zinloos?

Vaginakel | 07-08-06 | 03:05

Die Adnan Hajj is wel stom bezig geweest met z'n fotowinkel gedoe, google er maar eens op. Overal zijn ze nu zijn foto's onder een microscoop ant leggen.

Grote Pier | 07-08-06 | 02:56

Vaginakel 07-08-06 @ 01:57:
Darfour?

Cryptocheilus | 07-08-06 | 02:09

Zolang wij binnen 5 minuten na een aanslag al weer een rokend paar schoenen bij deze of gene bushalte in beeld krijgen, blijven we (=de hele westerse "beschaafde" wereld) ons druk maken, met alle gevolgen van dien. Zijn we nog niet moe van een conflict dat ogenschijnlijk nooit op te lossen lijkt? Houdt het dan nooit op? Waar staan de meeste camera's en hangen de meeste journalisten rond? Pleurt op allemaal, ga lekker om de hoek konijnenfok tentoonstellingen of Fjes voetbal verslaan, laat ze lekker vechten zonder toeschouwers. Zonder publiek zou de lol er toch gauw af moeten zijn?
Ik zal wel naief zijn (of bezopen), maar ik vraag me sterk af hoe het zou gaan als het geen voorpagina nieuws meer zou zijn.

Vaginakel | 07-08-06 | 01:57

Europa/Europesche Unie moet maar eens het voortouw moet nemen. Laten we ons ook eens van onze "goeie" kant zien. Dat is wel even iets anders dan landbouwsubsidie voor de Fransen! De VN is een machteloos apparaat voor zover dit niet duideljik is. Europa/EU (even machteloos?) moet gewoon eens een keer net zo'n grote bek opzetten als de V.S. en contraconsorten, Azie voor zich winnen en vooruit denken i.p.v. achteruit.

Cryptocheilus | 07-08-06 | 01:33

Starf*cker 07-08-06 @ 00:52:waar het allemaal grijs is:
De zwart/wit reacties op dit forum en elders doen het ergste vermoeden wat betreft de uitkomst en realiteitszin van een ieder en de rest van de wereld.
Ik pleit voor het z.s.m. herbeoordelen van de situatie en het conclusies trekken uit vorige conflicten (ze zijn er in overvloed). Geloof zelf (hoe naief misschien) in diplomatieke oplossingen.(er zijn geen andere m.i.).
Er is nog geen partij die heeft "gewonnen"in dit conflict. De hele wereld is m.i. verliezer.

Cryptocheilus | 07-08-06 | 01:10

@prohi Dat zal wel. Ik probeer alleen door de propaganda heen te kijken. Ik begreep aan de andere kant ook de reactie van Israel na de gijzeling van twee militairen. Daar ligt het probleem niet. Ik verbaas me alleen over het amateurisme van de Yanks. En natuurlijk dat Vrije Westen. Dat is voor mij iets anders dan voor jou. Godzijdank. Ik bekijk het liever mondiaal.

Starf*cker | 07-08-06 | 00:57

"(...) het Midden Oosten, waar het allemaal grijs is." In elk geval erg rokerig.

gezontverstant | 07-08-06 | 00:56

@prohi Het is nog maar de vraag wie de Oslo-akkoorden heeft laten mislukken. Niet alleen de Palestijnen maar ook de Joodse hardliners die de buitengewoon bekwame Premier Rabin af lieten schieten en zijn opvolgers de Palestijnen liet provoceren en intimideren. Voor mij is het simpel. De intifadah kwam Israel verdomd goed uit. De propaganda daar ligt voortdurend het accent op de Joodse slachtoffers, maar die vielen ook bij bosjes aan de andere kant. En van die Iran-connectie ben ik niet zo onder de indruk, dat is voor een kwestie van eigen schuld van de Yanks. Door Saddam Hoessein aan te vallen viel iedere controle op Iran weg, want dat deden de Irakezen bekwaam. Amerika heeft verzuimd om de banden met Iran aan te halen op het moment dat het Sjiitische deel van Irak in het zuiden de Yanken nog als bevrijders binnenhaalde. Weer een Bush-blunder. Maar goed. Ik word altijd zo moe van een good-guys-bad guys discussie in een wereld, het Midden Oosten, waar het allemaal grijs is.

Starf*cker | 07-08-06 | 00:52

@Prohibi
Ja haal N-Korea er ook nog bij: 'As van het kwaad'
Heeft Korea de laatste tijd nogal landen aangevallen, bedreigd of terroristische aanslagen gepleegd?
Tsja, Sjors dubbeljoe heeft een A-bom en ziet het liefst dat andere landen die niet heeft. Nix meer / nix minder.
Oooh, en kom niet aan met dat ze daar een 'verdorven' communistisch bewind hebben... doet niet tezake.

Grote Pier | 07-08-06 | 00:44

@Starf*cker 07-08-06 @ 00:31

De terroristen zijn de bad-guys Starf*cker. Relativistisch schuldgevoel en daaruit voortvloeiend pacifisme kan alleen maar de ondergang betekenen van het Vrije Westelijke Europa. Weet je wat het is SF, en ik vind dat eigenlijk al veel langer; jij luistert teveel naar rethorica en te weinig naar dialectica. Het gaat er niet om wie gelijk heeft, het gaat erom wie blijft leven.

prohibitandis | 07-08-06 | 00:39

Starf*cker 07-08-06 @ 00:34:
Israel telt tot honderd zie vorige reactie!

Cryptocheilus | 07-08-06 | 00:37

@Starf*cker 07-08-06 @ 00:28

Het -is- goed tegen kwaad. De palestijnen hebben in aanmoediging van hun supporters de Oslo akkoorden laten mislukken. De Palestijnen hebben tijdens het hele vredesproces de boel laten mislukken, met aanslagen op burgers. Conclusie, ze -willen- geen vrede. De discussie over wie er eerder was en wie het meeste recht heeft is geeneens interessant. Je mist ook de Iran-connection, even wel bezig met een nucleair wapen, en dan ook nog samenwerken met Noord-Korea. De bad-guys zullen die wapens tegen Europa en Amerika gebruiken. Wegens dreiging van eigen lijf en goed, zijn zij de bad guys en wij de good guys. Dat is geen discussie, dat is een keus tussen wiens bloed je het liefste ziet vloeien, en je bent zelf onderdeel van het spel.

En ze weten van Washington tot Theheran, dit is een zeer belangrijke oorlog. Er hoeft wat mij betreft voorlopig ook nog geen vrede komen. Bommen is de oplossing.

prohibitandis | 07-08-06 | 00:36

@crypto Maar Veest heeft dit wel heel scherp gezien.

Starf*cker | 07-08-06 | 00:34

veest van pim 07-08-06 @ 00:20:oorlog heeft geen engelengezicht:
Ontkrachten van des tegenstanders woord is niet je sterkste kant(je kunt wel aan de gang blijven). Als het aan mij ligt concentreer je je op het verkondigen van een nieuwe (heldere) visie. Daarin ligt jou kracht. Niet in het (demagogisch) onderuithalen van andersdenkenden.

Cryptocheilus | 07-08-06 | 00:32

@prohi Daar gaan we weer. Wie zijn in het Midden Oosten de terroristen? De Hezbollah? Die kindermoordenaars uit Tel Aviv? Of de Amerikanen die er zo'n puinhoop van hebben gemaakt dat ze er waarschijnlijk in gaan slagen geschiedenis te schrjven door de aartsvijanden bij de Moslims, Soennieten en Sjiieten, gezamenlijk op te laten trekken. Zeg het maar.

Starf*cker | 07-08-06 | 00:31

@veest van pim 07-08-06 @ 00:20
Een docu waar eea uit de doeken wordt gedaan is over de israelische propaganda machine is 'Peace, Propaganda & The Promised Land'
video.google.com/videoplay?docid=-7828...

Grote Pier | 07-08-06 | 00:28

@Veest Heb ik ook al eerder betoogd. Er zijn daar geen good en bad guys. Heeft Joris goed opgeschreven, maar die durft tenminste te stellen dat niet iedere moslim uit is op het persoonlijk uitroeien van iedere GS-reageerder. Ik verbaas mij altijd maar weer hoe wij in Nederland willoze werktuigen in handen van de Joodse propaganda zijn. Althans heel veel Nederlanders. Voor veel lieden hier is het een voetbalwedstrijd van Goed tegen Kwaad.

Starf*cker | 07-08-06 | 00:28

@Starf*cker 06-08-06 @ 23:03

Ik denk dat je even mist waar het allemaal om gaat... Het kwaad ligt niet in Texas, daar ligt eerder een oplossing. Van alle keuzes die jij kunt maken, zijn het terroristen die Islam misbruiken om ook jouw geliefden over de kling te jagen. Texas en Israël denken daar niet eens aan.

prohibitandis | 07-08-06 | 00:26

De middenoostenkorrespondent van de NOS Joris Luyendijk kan je overigens vertellen dat de pr machine van de palestijnen en hez bollah een lachertje is vergelijken met het legertje gelikte ravoos dat de IDF en de Israëlische regering inzetklaar heeft. Hapklare kwoots, leuke filmpjes, DVD's, persmappen, communiqué's en berichten op maat van het televisiekijkend publiek? Israël heeft 't, 24/7 en all you can eat. www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfini...

veest van pim | 07-08-06 | 00:20

Lul niet. Die kinderen zijn wel degelijk omgekomen door een Israëlisch bombardement, en ze zijn wel degelijk van vlees en bloed. Moeilijk om slikken, ongeacht welke 'kant' je wil kiezen. Maar 't is niet anders. Dus niet gaan hoaxen:
oorlog heeft geen engelengezicht.

veest van pim | 07-08-06 | 00:16

@gezontverstant
Probeer het effe uit zou ik zeggen.
En laat je niet afschrikken door schreeuwerds.
Er zijn genoeg mensen die hier met verstand, tolerantie en wederzijds begrip reageren.
Ik wil niet zeggen dat ik daar één van ben, al ben ik het wel natuurlijk ;-), maar ik laat me weleens verleiden tot gescheld op laag niveau, dat is natuurlijk allemaal afhankelijk van de tegenstander en zijn provocaties.
Actie=reactie zal ik maar zeggen..
En dat hoeft niet altijd virtueel vervelend of onbeschoft te zijn.

MAXIMO | 07-08-06 | 00:12

gezontverstant 06-08-06 @ 23:43:
Hezbollah: wil niet tot tien tellen;
Hamas telt stemmen;
Israel telt tot honderd (omdat ze het kunnen en willen bewijzen);
Amerika kan niet tellen (vietnam!);
Europa telt niet mee!

Cryptocheilus | 06-08-06 | 23:55

@ Cryptocheilus
Ademhalen is hoe dan ook een goede tip. ;-)

gezontverstant | 06-08-06 | 23:43

@Starf*cker 06-08-06 @ 23:03:
@gezontverstant 06-08-06 @ 23:17:
Even ademhalen en tot tien tellen is mij wel eens geleerd. Herinschatting van de situatie lijkt mij geen overbodige luxe (dit geldt voor alle partijen).

Cryptocheilus | 06-08-06 | 23:33

@ Maximo
Dank. Ik doe mijn best, maar realiseer me dat het niet makkelijk is/zal zijn op provocaties niet te persoonlijk te reageren. En GS is natuurlijk de provocatiesite bij uitstek - ben er nog niet zeker van of mij dat echt ligt. Maar nogmaals: dank.

gezontverstant | 06-08-06 | 23:32

Mahmoud heeft anders lekkere broodje shoarma.

Grote Pier | 06-08-06 | 23:29

Al dat overzloze geleuter over Amerika en wie er goed of fout is is slaapverwekkend.De enige les die ik altijd naleef is dat je nooit ruzie moet maken zonder een sterke back-up.Als het kruidvat explodeert eet ik liever een big-mac met ome George dan halal geitenburger met Mahmoud.

trekuenetieg | 06-08-06 | 23:24

@gezontverstant
Misschien kan jij er wat aan doen?
Heb je comments vandaag voor het eerst gelezen en moet eerlijk bekennen dat ik ze wel voorbeeldig vond.
Blijf vooral hangen..

MAXIMO | 06-08-06 | 23:22

@Starf*cker
Skull and Bones. De afspraken die daar gemaakt zijn is een gevaar voor het MO.
Ook voor de rest van de wereld trouwens.

Grote Pier | 06-08-06 | 23:21

Wel fijn te merken dat hier hoog denkniveau, tolerantie en respect de normen zijn - inderdaad een voorbeeld voor de rest van de wereld.

gezontverstant | 06-08-06 | 23:17

@Henk de Denktank
Inderdaad, tijdverspilling, dag mannetje...

MAXIMO | 06-08-06 | 23:13

Juist, helemaal met sterneuker eens.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 23:11

MAXIMO 06-08-06 @ 23:09
Misschien had jij overdag gewoon wat meer onderzoek moeten doen. Nu he bje makkelijk praten. Jij bent er zo een die toch niet te overtuigen is, dus ik ga het ook niet meer proberen. Tijdverspilling...

Henk de Denktank | 06-08-06 | 23:10

@Henk de Denktank
De waarheid kan voor sommige mannetjes irritant zijn...

MAXIMO | 06-08-06 | 23:09

@Starf*cker 06-08-06 @ 23:03
Right !
Weg met de cowboys...;-)

preacher | 06-08-06 | 23:07

MAXIMO 06-08-06 @ 23:02
Kijk eens verder dan je neus lang is, zeg... irritant mannetje...

Henk de Denktank | 06-08-06 | 23:05

@preacher 06-08-06 @ 22:49
Explosief stoofpotje duss....
Er worden daar gevaarlijke spelletjes gespeeld, met een wereldcrisis en heel veel slachtoffers als doomscenario dan.... Als het verkeerd loopt.
Daar zijn 758 doden niets bij.
Niet iedereen lijkt zich dat te beseffen.

preacher | 06-08-06 | 23:04

@Crypto,Preachter Ik herhaal maar. Niets is daar wat het lijkt. Alleen Amerika is de fout aan het maken niet meer practisch diplomatiek op te treden maar te kiezen voor de ideologie. Buitengewoon onhandig. Landen als Syrie en Jordanie hebben meer de pest aan Iran bijvoorbeeld dan de States. Sterkere presidenten als Bush sr. en Clinton wisten dat spel bekwaam te spelen. Praten hier, geheime missie daar en de Jordaanse koning soms als boodschappenjongen gebruiken. Die dan als ruil daarvoor en in ruil voor informatie tijdens de eerste Golfoorlog Saddam Hoessein kon steunen. Bush jr. laat lieden als Cheney en Perle de wereld bestrijden als ware men in Texas of New Mexico. Daar ligt de bron van alle ellende. Amerikaanse diplomaten zijn ingeruild voor havikken die in het Midden OOsten nauwelijks meer informele lijnen onderhouden. Het echte gevaar komt niet uit de moslim-hoek maar vanuit Washington. Ik hoop bijna dat Frau Clinton daar over 2 jaar de Oval Office betreedt.

Starf*cker | 06-08-06 | 23:03

MAXIMO 06-08-06 @ 22:58
De foto stond er toen echt nog. Op Yahoo! News is hij nu ook weg.

Henk de Denktank | 06-08-06 | 23:02

Henk de Denktank, waarom heb je niet effe print screen gedaan en die foto op die site van Reuters gemirrored?
Omdat je die foto nooit op Reuters hebt gezien?

MAXIMO | 06-08-06 | 23:02

@Henk de Denktank
Nou, vanmiddag vroeg ik ook al naar een link en kon niemand mij die geven.
Dus heb ik zelf op reuters.com rondgekeken en ben op die page van jou uitgekomen en niks gevonden. Ook heeft de Intrigant met een dikke grap vanmiddag al gelinkt naar diezelfde page van je op Reuters, zie zijn comment in deze link.
Overigens wil dat natuurlijk niet zeggen dat het niet mogelijk is dat zij die foto hebben weggehaald. Als dat een FF betrof was dat namelijk wel zo netjes geweest. Reuters treft geen blaam en is echt geen onderdeel van de propagandamachine van Hezbollah, hooguit één van de Bilderberg Group :)

MAXIMO | 06-08-06 | 22:58

Starf*cker 06-08-06 @ 22:45
Leuk verhaal heb je getypt, maar dat was helaas tijdverspilling! Het ging mij erom Maximo ervan te overtuigen dat de foto toch echt wel geshopt was. Over propaganda en weet ik veel wat heb ik het nu niet. Jammer van je tijd...

Henk de Denktank | 06-08-06 | 22:51

@Starf*cker 06-08-06 @ 22:45
De perikelen tijdens de koude oorlog verbleken hierbij...
Wat een stoofpotje !

preacher | 06-08-06 | 22:49

Starf*cker 06-08-06 @ 22:30:
Het is ook mijn overtuiging dat er voor wat betreft de inschatting van de moslimwereld van Bush cs., het een en ander schort. Hierdoor stapelen ze m.i.(noodgedwongen) fout op fout. Je had het al over adviseurs als havikken.
Het inspelen op racistische gevoelens Soenniet/Shiiet lijkt mij niet de juiste weg gezien het feit dat je jezelf als democratische staat profileert in het geval van de V.S. (ook hierover valt natuurlijk het e.e.a. te zeggen).
Bush en Cheney zijn gevaarlijk omdat ze over de "middelen"beschikken. Hezbollah en Bin Laden zijn dat vanwege het "gedachtengoed".

Cryptocheilus | 06-08-06 | 22:47

Wat me een beetje verbaast over het geheel: als Reuters een propagandafoto gebruikte, waarom gebruikt Israel dit niet meteen in zijn propagandaverhaal? Werkt toch leuk als underdogpositie ('Zelfs Reuters trapt erin/is onbetrouwbaar/geloof alleen ons)?
Overigens is er nog een veel schandaliger versie van Hizbollah-fake (het verklaart veel van mijn seksleven de laatste tijd):
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-323...

gezontverstant | 06-08-06 | 22:46

@Henk Na und? Denk je dat de Israeliers het anders doen? Het Midden Oosten moet je eigenlijk net zo cynisch bekijken als de beroemde journalist Robert Fisk die geldt als een groot kenner van die wereld. Wat hij hier zegt is de harde realiteit van vandaag en de Duimdroppen en de Denktanken zich in hun Vinex-woning maar opwinden. Ik citeer: "Het Midden-Oosten wordt ons gepresenteerd als een match tussen Goed en Kwaad, maar in feite is het een ongelooflijk complex weefwerk van belangen, contacten, geschiedenissen, tegenstellingen en netwerken, waardoor een zwart-wit tekening van de conflicten daar onmogelijk wordt. Iedereen spreekt met iedereen in de regio, ook al ontkent men dat formeel. De Israëli's praten met Hamas en met de Syrische geheime diensten, de Saudische geheime dienst heeft contact met Al Qaeda, en ga maar door." Nog een kopje koffie mijne heren?

Starf*cker | 06-08-06 | 22:45

MAXIMO 06-08-06 @ 22:17
Klik op de tweede link:
today.reuters.com/news/newssearchresul...

Geen foto? Klopt! Die heeft Reuters namelijk teruggetrokken. Een paar uur geleden stond hij er nog wel netjes. Dit geloof jij natuurlijk ook niet, maar ik kon het proberen...

Henk de Denktank | 06-08-06 | 22:41

Iran binnen gaan, derde zin in mijn reactie. Nog een leuke boektip naast Joris Luyendijk: De Grote Beschavingsoorlog-Robert Fisk.

Starf*cker | 06-08-06 | 22:32

@Cryp Wereldpolitiek is heel cynisch. Alleen die Bush-kliek heeft dezelfde eenvoud van redeneren als veel lieden hier. DE moslim. De dit. DE dat. Ik denk dat president Assad jr. maar wat graag samen met president Bush Iran, Sjiitisch, te lijf zou willen gaan. De Amerikanen hebben door de inval in Irak en hun gebrekkige kennis van de moslimwereld gekoppeld aan diplomatieke blunders alleen maar fouten gemaakt. Alleen maar. In Washington domineren niet meer de verstandige diplomaten maar de havikken met hun eendimensionale kijk op de wereld. Ik vind persoonlijk Bush en Cheney niet minder gevaarlijk dan de Hezbollah of Bin Laden.

@Filter Reuters. Na und? Israelische propaganda werkt niet anders kijk maar naar Fox of CNN. Een liegende woordvoerder niet tegenspreken is minstens zo dom als die knoeiende fotograaf. De Israeliers kunnen op bestelling belden van lijken leveren aangevold met ooggetuige-quotes. Net als Hamas en Hezbollah trouwens. Voor alle fanatici hier: niets in het Midden Oosten is wat het lijkt.

Starf*cker | 06-08-06 | 22:30

@duimdrop
Terwijl jij uitgaat van je hogere feauteauf*ckkennis moest ik het doen met de uitleg van LGF, waar dit allemaal is begonnen.
En hun uitleg is tenenkrommend en, zover zij geen bron plaatsen, leugenachtig te noemen.
Zoals ik eerder al zei, als het al waar is, wat maakt het uit dat er een filter is gebruikt?
Maakt dat de daden van de Israëliërs opeens minder erg?
Dit is gewoon een detail, in deze (propaganda-)oorlog, er zijn belangrijkere zaken die er echt toe doen..

MAXIMO | 06-08-06 | 22:17

@ Preacher
Alles wat je in een kamp plaatst, is in elk geval buiten beeld, opgeborgen en weg. Het is geen reden je betoog niet serieus te nemen: je betoog is voor iemand te gevaarlijk (wordt dus juist wel serieus genomen) en daarom moet je naar dat kamp. Vermoed ik.

gezontverstant | 06-08-06 | 21:56

Starf*cker, jij simpele ziel; Het gaat er niet om wie, wat manipuleert.
Het gaat om het feit dat een gerenommeerd persburo als Reuters een fotograaf in dienst heeft, die bewust propaganda maakt voor een terroristische groepering.
.
Reuters.... Weet je wel?
.

Dommie.

filter | 06-08-06 | 21:53

@duimdrop 06-08-06 @ 20:30
Ik vraag me soms weleens af wat degenen bezielt, die alles wat hen niet zint onder 'linkse kerk' te scharen....
Dit zal dan ook wel door hen gezien worden als 'links', vrees ik...
Alsof het een reden zou zijn om je betoog niet meer serieus te nemen.

preacher | 06-08-06 | 21:52

Ik heb mijn momenten...

gezontverstant | 06-08-06 | 21:47

... fijn

Albert Bauerstein | 06-08-06 | 21:44

Correctie: ik ben geen voorstander van wie dan ook die fascistische methoden gebruikt om zijn doel te bereiken

gezontverstant | 06-08-06 | 21:33

Max
Kijk, kijk, nou gaan we nog schelden ook.
Iedereen die het clonestempel van Photoshop wel eens heeft gehanteerd, kan zie dat er met die foto is geknoeid. Daar heb je geen officiële bron voor nodig.
Dat is in dit topic mijn laatste antwoord, want in ordinaire scheldpartijen heb ik geen zin. Daarvoor beschouw ik mezelf, ondanks mijn simplisme, toch te beschaafd.

duimdrop | 06-08-06 | 21:31

@duimdrop
Zo zielig ben ik niet, zielig zijn de simplisten die in hun idioterie bevestiging zoeken bij hun collega's.
En kom eens effe aanzetten met een officiële bron inzake dat onzinnige FF-verhaaltje...
Idioot.

MAXIMO | 06-08-06 | 21:23

Is Maximo zo zielig dat hij die starfuckert nodig heeft om voor hem op te komen?
Dit zal morgen voor heel wat lachsalvo's zorgen op mijn werk starfuckert: duimdrop is een simplist! WOW!

duimdrop | 06-08-06 | 21:17

Starf*cker 06-08-06 @ 20:58:
Strategisch is dit "pact"misschien juist maar is het niet moreel verwerpelijk?
Zet je zo niet aan tot burgeroorlogen?
Verder vind ik je commentaar erg nuchter en to the point.(je hebt soms niets te maken met bovenstaand stukje?) Dacht iets van de meester te herkennen.

Cryptocheilus | 06-08-06 | 21:15

@ Brullioo
Allereerst: sorry dat ik niet sneller reageerde: was andere dingen aan het doen. En sorry dat ik niet op alles wat je noemt, zal ingaan: daarvoor ontbreekt me de tijd. Naar ik hoop, heb je iets aan mijn reactie (zuiver als reactie: ik verwacht niet dat je het met me eens zal worden, maar daar gaat het niet altijd om).
Voor de zekerheid even op Wiki gekeken wat daar onder fascisme wordt verstaan: een regeringssysteem dat de natie boven het individu stelt, en dat geweld, moderne propagandatechnieken en censuur gebruikt om politieke tegenstand de kop in te drukken. Ik ben niet zo flauw om de stelling islamitisch = fascistisch af te wijzen op puur technische gronden (een godsdienst is geen regeringssysteem en het gaat dus ook niet louter om politieke tegenstand).
Ik zie een fenomeen als de islam breder dan als zuiver een religie (en dus ook niet koran = islam). Het is nauw verbonden met politieke en maatschappijke bewegingen. Op dezelfde manier zie ik het christendom.
Ik trek de lijn even door.
In de bijbel staan diverse racistische, seksistische en homofobe teksten, om het daar maar even bij te houden. Maar de bijbel is niet de enige bron van het christendom (hoe graag sommigen dat ook zouden willen of beweren). Die bron zijn m.i. vooral de christenen zelf en hoe die met de maatschappij, andersdenkenden en die bijbel omgaan. Daarom zie ik het christendom niet automatisch als racistisch, seksistisch en homofoob, omdat ik christenen ken die niet klakkeloos bijbelteksten aanhangen en uitvoeren. De god van díe christenen, is er inderdaad één van liefde.
Islam als religieus, maatschappelijk en politiek fenomeen laat op het gebied van verlichting nog veel te wensen over. Dit geldt zeker ook voor de landen waar dit fenomeen de meeste invloed heeft. Hierdoor zijn indoctrinatie en propaganda een stuk makkelijker uit te voeren. De koran kent, net als de bijbel, ongewenste aspecten. Het is in principe aan islamieten (te leren) hiermee maatschappelijk verantwoordelijk om te gaan. Ik ken persoonlijk één islamiet die niet klakkeloos de koran volgt, maar ook zijn persoonlijke verantwoordelijkheid laat gelden. Zijn god is er niet één van haat, maar van liefde. Helaas is op die manier geloven in zijn kringen vooralsnog een taboe.
Ik weet overigens niet zeker of fascisme altijd automatisch anti-joods is. Volgens de Wiki-uitleg niet, en ik weet niet of bijvoorbeeld onder Franco in Spanje joden zijn vervolgd. Ik weet er niet voldoende van om het met absolute zekerheid te zeggen, maar het lijkt me dat dit een van de verschillen tussen fascisme en nazisme is.
Wat ik in weinig woorden hebben willen zeggen (in dat weinig ben ik niet geslaagd, maar mogelijk in het zeggen iets meer): het hangt ervan af of je de islam ziet als religie of maatschappelijk fenomeen. In het eerste geval geldt de koran als absolute wet, in het tweede geval niet.
Ik verwacht niet dat je met mijn zienswijzen eens bent, maar hoop dat ik mijn denkroute heb kunnen uitleggen. Voor de duidelijkheid: ik ben geen voorstander van welke gelovige dan ook die fascistische methoden gebruikt om zijn doel te bereiken.
@ verder iedereen: excuus voor zo’n enorm betoog. Hebben jullie dat echt helemaal gelezen om uiteindelijk dit excuus te vinden? Schrale troost!

gezontverstant | 06-08-06 | 21:12

Wij kunnen niet zonder pijn. Wij moeten pijn met pijn vullen. Daarom gielen wij op al die berichten over lijken hier en lijken daar. De Arabische en Joodse wereld doet ons goed door te zorgen voor al die lijken en conflicten overal. De media is verovlgens de leverancier van al dat lijdengedoe over heel de wereld. Heel mieuws en duidingsprogrammas vol. Wij kunnen er niet van genoeg krijgen om de pijn van de mantra van het geweld en lijden op ons te laten inwwerken. wij zouden wel een gelukkig kunnen zijn en dan staat het ongeluk weer achter de deur. Neen onze dagen vullen met de mantras van het lijden en de dood, dat houdr ons goed bezig met overleven en niet te kijken wat de westerse machthebbers met ons aan het doen zijn : uitbuiten.

Vreugdevol | 06-08-06 | 21:06

@AIVD De NOS heeft een meer dan uitstekende moslim-correspondent in Amman die ook het Midden Oosten doet, Mustapha Oukbih. Overigens is Eddo Rosenthal genetisch Joods maar geniet geen of nauwelijks populariteit bij het Israelisch Propaganda-collectief in Tel Aviv. Hij heet daar links en pro-palestijns te zijn.

@TRS Ik zie dat grote Islam-conflict tussen Sjiieten (Iran) en Soennieten ook. Daarom kan ik er niet bij dat de Amerikaanse strategen onder het motto íf you can't beat them, join them' geen pact sluiten met de zeer Soennitische Syrische regering. Niets is in het Midden Oosten wat het lijkt. De grootste tegenstanders van een oprukkend Iran zitten in landen als Syrie en Saoedie Arabie.

@Maximo Niet op ingaan. De CIDI heeft de blogkraan weer opengedraaid.

@Duimdrop En jij bent een simplist met een grote bek. Dat is standaard in rechtse kringen.

@Filter Ach gut, die Israelische propaganda manipuleert nooit nieuws. Ha ha.

Starf*cker | 06-08-06 | 20:58

jongens, laat toch met rust. idf, iran, syrie, usa doen gewoon waar ze zin in hebben en jullie mening doet er echt geen k aan af. Blijf dromen, blijf je golf gti of opel astra lekker voltanken en laat de anderen lekker sterven voor jullie vrijheid om met 180 van A naar B te scheuren. Makkelijk roepen vanaf de zijlijn, ofwel: hindsight is always 20/20

openluchtgevangenis | 06-08-06 | 20:48

Maximo. Je bent een slecht verliezer, maar dat is standaard in de linkse kerk.

duimdrop | 06-08-06 | 20:30

@duimdrop en filter.
Nee, geloof er nog geen snars van, al is het natuurlijk best mogelijk.
En geef er niet teveel aandacht aan aangezien jullie zo de dood van honderden burgers bagetaliseren, maar aangezien dat geen Joden zijn vinden jullie dat vast niet erg. Toch?

MAXIMO | 06-08-06 | 20:25

*zet vliegenvanger achter allebei* ;-)

Cryptocheilus | 06-08-06 | 20:18

@koerbagh
Is dat een propagandistisch demagogisch trucje die je hebt geleerd bij het JDL?
Over een totaal andere site beginnen dan waar de feauteaufucks op stonden?
@Flashheart
En die Israëlische propaganda geloof jij?
*zet een vinkje achter Flashheart*

MAXIMO | 06-08-06 | 19:34

Check dit ff: littlegreenfootballs.com/weblog/?entry... Omg, ze hebben dus met fotowinkel zitten knoeien aan foto's van de Israelische bombardementen. Gewoon wat extra rook en schade, voor het effect zeg maar.

Al-Reuters werkt net als veel andere nieuwsmedia met locals die het nieuws voor ze verzorgen en die nogal anti-Israel zijn. Deze keer heeft LGF ze hard te pakken.
Reuters heeft het inmiddels toegegeven.... www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-328...
De propaganda oorlog is zo interessant....

Flashheart | 06-08-06 | 19:06

@filter 06-08-06 @ 17:26 Als je dat zo leest kan dit maar tot een ding leiden: 3e wereldoorlog, alle moslems Europa weer uit en islam tot verboden sekte verklaard. Koran verboden, net als Mein Kampf. Als we geluk hebben...

Shani | 06-08-06 | 18:52

De voorlichter van Saddam Hoessein is trouwens werkloos, zou die hier niet iets kunnen betekenen ??? Dat was die meneer die met een uitgestreken gezicht vertelde 'dat er geen, ik herhaal GEEN amerikaanse tanks in Bagdad zijn'.

QuidProQuo | 06-08-06 | 18:45

Heb inderdaad laatst op een of ander Journaal een gast gezien die
met een stuk of 12 knuffels rondliep tussen de trechters. En op
het NOS Journaal (waar anders) een huilerig propagande filmpje van een vrouwelijke 'journalist' waar ook weer teddyberen e.d. in beeld kwamen..

QuidProQuo | 06-08-06 | 18:38

@grote pier
macht corrumpeert

brullioo | 06-08-06 | 18:12

@stem des volks 06-08-06 @ 17:38
En daar gaat het mij om, mensenlevens voor olie gaat te ver. En steun van Bush voor deze oorlog voor controle van MO ook.
De migrantendiscussie is een hele andere en staat eigenlijk los van de oorlog in MO.
Dat wij het laagste der laagste hebben binnen gehaald met dat zooitje dat zich berbers noemt lijkt me duidelijk.
Grotendeels is het gewoon uitschot maar dat zegt niks over de Marokaanse of Turkse beschaving. De mensen die gestudeerd hebben bleven in eigen land. Bij de turken hetzelfde verhaal.
Maar zulks 'uitschot' heb je nodig volgens het kapitaistisch systeem om lonen laag te kunnen houden en voor het smerige werk. Nederland heeft de VS altijd als voorbeeld gezien en daar hadden ze miljoenen migranten, eerst uit de Europa daarna uit Latijns-Amerika.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 18:01

@SdV
"... ik mij daaraan verantwoordelijk moeten voelen"
Jij had het over dat 'Beschaafde' westen. Ik ook.
"... dat het Westen als geheel dit soort acties niet propageert"
Ooh, dus die wapenfeiten die ik net noemde doen we wel maar propageren we niet? Nu ben ik een beetje in de war.
Zal wel zoiets zijn al onze allerheilige ex-mp zei: We zijn tegen aanvallen van Iraq maar geven wel 'politieke steun' aan een aanval van USA :S
Handen wassen in onschuld?

Grote Pier | 06-08-06 | 17:52

Grote Pier 06-08-06 @ 17:25

Heb jij daaraan meegedaan Grote Pier? Nee??? Ik ook niet, joh. Dus waarom zou ik mij daaraan verantwoordelijk moeten voelen! Wat een verschil is met het Westen en de rest van de wereld is dat het Westen als geheel dit soort acties niet propageert - en het MO zeker wel. Die zijn er zelfs trots op.

stem des volks | 06-08-06 | 17:38

Rechtse_Rukker 06-08-06 @ 17:22

Bush is inderdaad niet in de haak. Gaat naar Irak omdat er 'wapens' zouden zijn. Zijn er niet. Zegt dan: 'Ja, ik kom vrijheid en democratie brengen'. Ik dacht: 'Nou valt ie door de mand'. Maar nee hoor. Iedereen holt er weer achteraan. Natuurlijk was Bush zijn beweegreden: Olie!, daar is zijn familie rijk mee geworden en wordt dat nog steeds. En Saddam stond hem daarbij in de weg. En 'democratie en vrijheid' zou Bush wat interesseren? Nee, natuurlijk niet - maar geef toe: het klinkt goed.

Dat laat echter onverlet dat de Westerse samenleving voor ons - Nederlanders - de meest prettige samenleving is om in te wonen. Prettiger kan altijd, maar het MO, Afrika, Zuid-Amerika, Azie??? Nou nee laat maar. Superieur?? Dat weet ik niet, maar voor ons 'witte dhimmys' wel de samenleving die WIJ en onze VOOROUDERS hebben opgebouwd. En niet de Arabieren, niet de Afrikanen, niet de Aziaten. Ik zie met lede ogen toe hoe wij vooral met de moslims het PAARD VAN TROJE hebben binnengehaald. Dat is nou nog eens een nadeel van het globalisme.

stem des volks | 06-08-06 | 17:35

o ja, en facisten verkrachten de waarheid, net als de fotograaf van qana: de heer Adnan Hajj. Hij gaf eerst deze 'waarheidsgetrouwe versie' van de ontploffingen (straight from palliewood):
littlegreenfootballs.com/weblog/?entry...
.
maar een kind kon zien dat ie het gefaked had. (net als dat gezeul met kinderlijkjes, waarschijnlijk, denk je dan).
.
dit is wat sportfotograven ervan zeggen:
www.sportsshooter.com/message_display....
'Jenna, Yes, non-photographers have notices it. To make matters worse, Mr. Hajj was one of the photographers that covered the Qana apartment complex bombing where some people (incorrectly, I believe) questioned the truthfullness of the images. This photo is going to _really_ pour gas on the that whole issue.'
.
de media moeten de waarheid laten zien. Maar de moslimmedia moeten simpelweg propaganda laten zien, en de gelovigen oproepen tot oorlog. Dat is hun taak. De fotograaf die de qana-serie maakte (waarschijnlijk zeult hij nu nog met dat kinderlijkje) maakt ook mooie fantasie-fotos, de meneer de altijd-ware-moslim aan ons als waarheid probeert te verkopen. De conclusies laat ik aan jullie over.
.
je hebt 2 soorten moslims. Diegenen, die geweld plegen, omdat dat moet van hun handleiding, en diegenen, die dat geweld proberen te verbloemen, ook, omdat dat moet, van hun handleiding. Joh, mooi 'geloof' is dat zeg. (mag ik even braken?)

brullioo | 06-08-06 | 17:26

@stem des volks 06-08-06 @ 17:04
Je bedoelt zoiets 'beschaafds' als:
-Dictators in zuid-Amerika aan de macht gekomen met behulp van USA
-Tot 1990 voorzag heel het westen S. Hoesein van wapens en chemicaliën
-Al jaren veroordeelden zonder enig recht in concentratie kamp Guantanamo
-Martelen van gevangenen in Abu Ghraib
-Nog steeds worden in Vietnam babies met afwijkingen geboren door 72 miljoen ton illegaal gebruikte chemische wapens
-Onvoorwaardelijke steun aan Israel door USA zodat er nooit een oplossing komt
-Steun aan dictators zoals Abdullah van Saudi-Arabië
-Fosfor bommen (illegaal chemische wapen) tegen burgers Fallujah door USA
Moet ik nog ff doorgaan SdV?

Grote Pier | 06-08-06 | 17:25

@Stem des losers
Als je bijvoorbeeld ff terug scrolt zie je dat ik uitleg wat het Ottomaanse rijk heeft gedaan. Jij schreeuwt gewoon maar wat met halve waarheden, met je op wikipedia opgedane kennis inplaats van eens echte gechiedenis boeken te lezen.
Ik heb het niet over de in jou ogen superieure westerse samenleving gehad maar ben tegen een oorlog puur om olie en de daarmee samenhangende radicalisering van moslims in MO. Het Islam bashen is begonnen sinds Bush zijn zinnen heeft gezet op de olie al daar en mongolen zoals jij klakkeloos alle onzin over moslims en de Islam overnemen. Daarvoor hebben christenen, moslims en joden eeuwen vreedzaam naast elkaar geleefd. Ik herhaal duizenden jaren, afgezien van wat kleine oorlogjes.
Je zegt zelf 'succes in het verleden is geen garantie voor de toekomst'. Dit geldt dus zeker ook voor EUROPA en de VS!
De koers van Bush is zeker geen vooruitgang eerder een achteruitgang. Terug naar de Middeleeuwse kruistochten.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 17:22

Ik krijg geen gehoor...

Libertijn | 06-08-06 | 17:17

Rechtse_Rukker 06-08-06 @ 17:01

Joehoe, ik leef nog hoor. Verwensingen hebben weinig zin joh. Ga lekker vechten voor Haatbollah.

stem des volks | 06-08-06 | 17:08

Rechtse_Rukker 06-08-06 @ 17:01

Waar zijn de feiten, Rukker??? Waar zijn je ideeen of overtuigingen? Of kun je alleen maar schelden??

stem des volks | 06-08-06 | 17:05

@gezontverstant
'ik zal het nooit eens zijn met iemand die fascistisch gelijkstelt aan islamitisch '
wat noem jij facisme dan? ik noem een facist: iemand die met geweld anderen zijn mening opdringt, met moord, intimidatie en onderdrukking zijn zin doordrijft, iemand die andere meningen simpelweg abknalt, iemand die van zijn handleiding mensen moet vermoorden.
.
weet jij wat jihad betekend? het betekend 'struggle from within'. Kan jij mij de vertaling van 'mein kampf' geven? o jeetje, het betekent: 'my struggle'?
.
facisten vermoorden joden, omdat dat moest van hun handleiding/fuhrer
moslims vermoorden joden, omdat dat moet van hun handleiding/profeet
.
de islam is niet facistisch. Het is erger, want het moet niet van een leider, de fuhrer, nee, het moet van God Zelve. ALLAH wil oorlog. Lees zijn handleiding dan. 280 keer word de ongelovige de dood gewenst in de koran. Ontelbare keren word opgeroepen tot strijd, oorlog, afhakking, onderdrukking en geweld. Samenleven met andersdenkenden is onmogelijk. Zie facisme. Andere meningen worden met geweld onderdrukt. Zie facisme. Niemand kan ontsnappen aan het alziend oog van allah. Zie facisme. Mensen worden vermoord, onderdrukt en geintimideerd om ook mee te doen. Zie facisme. De islam roept op tot geweld. Zie facisme. De islam wil de wereld veroveren, met geweld. Zie facisme.
.
lees even wat in de koran staat, en vertel me dan dat de vergelijking met het facisme onwaar is:
www.faithfreedom.org/Quran.htm
.
er is geen genade voor ongelovigen/joden. De islam wil de joden van de kaart vegen. Net als? inderdaad. Net als de facisten. Noem mij nog een geloof dat afvalligen vermoord. Inderdaad: de facisten. Noem mij nog een geloof dat oproept tot moord/geweld, o ja, de facisten.
.
ik snap niet dat jij de islam niet facistisch noemt. Hoe noem jij dan de oproepen tot geweld in de koran? poëzie?

brullioo | 06-08-06 | 17:04

Weet je wat apart is Rukker, dat het 'Westen' zich helemaal zelfstandig - zonder voorbeelden - heeft ontwikkeld van naar huidige maatstaven een barbaarse maatschappij naar iets wat wij heden-ten-dage 'beschaafd' noemen. Zonder lijfstraffen, in de meeste gevallen zonder doodstraf, zonder de voortdurende neiging andere landen te annexeren en in veel gevallen (zie Europa) met een behoorlijk sociaal systeem etc. etc. Wij - de witte 'dhimmys' - hadden daar geen voorbeelden van gezien, er waren alleen ideeen. Een visie, zeg maar. Over hoe het beter kon.

Dat dat idee aanslaat zie je o.a. doordat veel Moslims, Afrikanen etc. graag in het Westen willen wonen. Ze staan te popelen. Hoeveel Westerlingen willen graag in Afrika of het Midden-Oosten wonen??? Niet zo veel, toch???

Nu hebben Arabieren een voorbeeld, ze kunnen de kunst afkijken. Ze hoeven het helemaal niet meer zelf te verzinnen. Dat is stukken makkelijker - maar doen ze het ook??? Nee dus. Vreemd hm, terwijl het in jouw beleving vroeger toch zulke geweldig slimme mensen waren. Zo zie je maar - 'succes in het verleden is geen garantie voor de toekomst'. Overigens bestrijd ik ook dat succes in het verleden.

Aan de 'gewone mensen' ligt het trouwens niet per se hoor. Het Midden-Oosten, Afrika en Azie hebben nog slechtere leiders dan het Westen. Louter gericht op zelfverrijking en zonder enig mededogen voor 'hun' burgers. Waarvan akte.

stem des volks | 06-08-06 | 17:04

@Rechtse_Rukker 06-08-06 @ 15:49
"De joden zijn in europa altijd als derderangs burgers behandeld en moesten noodgewdongen hun geld in de financiele sector verdienen waardoor ze rijk zijn geworden."
Idd. Is een woord voor: Pogrom
nl.wikipedia.org/wiki/Pogroms
Do I say more...

Grote Pier | 06-08-06 | 17:03

@stem des losers 06-08-06 @ 16:52
De boel, feiten en de geschiedenis verdraaien. Ga eens heel erg snel dood.
Meer valt er niet te zeggen over die onzin van jou, sterf !

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 17:01

@ Rechtse_Rukker

Turkijke ies vreedzaam land, Rukker. Ga jij eens even snel wat geschiedenis in je hoofd leren, lutser. Nooit van het Ottomaanse Rijk gehoord? Hier een bietje lezen: nl.wikipedia.org/wiki/Ottomaanse_Rijk

Een paar kleine oorlogjes .... Ik kan mij niet eens voorstellen dat iemand dit niet weet.

stem des volks | 06-08-06 | 16:52

@ Rechtse_Rukker
In Europa had je vroeger dierprocessen, de inquisitie, guillotine, lijfeigenen, slaven, martelkamers etc. etc. Daarom zijn Europeanen nog steeds slecht. Erfzonde hé Rukker, vind ik ook hoor. Bloeden zullen we voor de misdaden van het verleden. En omdat onze voorouders dat gedaan hebben, daarom mogen de moslims dat nu ook doen. Toch??? Wel eens gehoord van 'iets bijleren' Rukker? Wel eens gehoord van 'ontwikkelen', Rukker??? Ies moeilijk toch? Nou, je bevindt je in goed gezelschap, jouw moslimbroeders kennen het fenomeen 'ontwikkelen en bijleren' ook niet. Ga nou even snel verhuizen man.

stem des volks | 06-08-06 | 16:46

@ Rechtse_Rukker

Ja hoor, rukker, de moslims waren in het verleden heel aardig. Europeanen waren heel slecht. Daarom zijn moslims nu nog steeds goede mensen en Europeanen niet. Prima hoor. Is logisch.

stem des volks | 06-08-06 | 16:41

@Rechtse_Rukker 06-08-06 @ 16:11:
Staan leuk filmpjes op, van raketinstallaties in woonhuizen enzo.
www.mfa.gov.il/mfa
Grappig dat je als Gretta Duisenberg aarskruiper maar wat hoeft te roepen en dan denken dat je ook gelijk hebt. Iets bewijzen hoeft nooit als je het GROTE gelijk aan je kant hebt. Gewoon gaan schelden en roepen dat het een zionistisch complot is en dat het CIDI alles financiert. Doe eens bankafschriften laten zien dan? Doe eens je onzin bewijzen? Doe er tenminste een poging toe, want maar een beetje wat schreeuwen maakt je beweringen niet sterker.

koerbagh | 06-08-06 | 16:26

@solidstate 06-08-06 @ 15:40: [quote]Het vereist veel interlect op allerlei gebied om simpel te kunnen denken.[/quote]

Dat blijkt maar weer ja.. (o_O)

Stifflers' Mom | 06-08-06 | 16:18

@koerbagh 06-08-06 @ 15:58
Pleur toch in je graf. Israel heeft geen honderden mensen vermoord waaronder kinderen. Israel heeft geen gebouwen opgeblazen, het is allemaal verzonnen propaganda. Te smerig voor woorden.
Hezbollah heeft een PR apparaat waar je u tegen zegt, Israel is daar helemaal niks bij.
Het CIDI financiert GS ook helemaal niet om dit soort stukjes te schrijven,
pure CIDI propaganda hier.
En we moeten nu met z'n allen die stakkers van de Hezbollah bellen (als ze nog leven) om te vertellen dat ze van de aardbodem moeten verdwijnen en dat ze geen recht op leven hebben omdat de Israeliërs daar het alleen recht voor hebben.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 16:11

@belgianbeauty
niet zo goed in sport, maar met een biertje op het strand ben ik een held

openluchtgevangenis | 06-08-06 | 16:08

openluchtgevangenis 06-08-06 @ 15:42

Die contradictio in terminis , is dat niet die verdienstelijke middenvelder die lang bij Fenerbahce heeft gespeeld?

belgianbeauty | 06-08-06 | 16:05

-edit nope -

geef't'op

TRS | 06-08-06 | 15:59

@MAXIMO:
Ik dacht je op vakantie was? Of is de bijstandsuitkering alweer op na dat geyle weekje kamperen in Bakkum?
Hier lutsertje, ga maar eens even aantonen dat de foto's van Israel's propagandamachine ook gephotoshopped zijn. Bewijzen... dus hè.
De bron staat erbij, geen vage linkjes via Yahoo News, Reuters of wat dan ook. De bron extreem duidelijk: "Het verderfelijke zionistische bolwerk van het terroristische IDF". Dat hoef je dus niet meer te gaan roepen, heb ik al voor je gedaan. En nu maar even gaan bewijzen dat de foto's van die site geshopped zijn. Ik wens je veel succes.
www1.idf.il/DOVER/site/homepage.asp?cl...

koerbagh | 06-08-06 | 15:58

@wijsvinger 06-08-06 @ 15:29
"een "heilig geschrift" waarin wordt opgeroepen om andersdenkenden te onderdrukken en zelfs uit te moorden verdient toch zeker wel het predikaat 'radicaal'"

Net zo radicaal of net zo min als de Thora en de Bijbel. Het komt de neo cons toevallig goed uit om de Islam te bashen omdat de moslims boven een goudmijn leven die zij willen leeg roven.


De joden waren volgens jou hier beter af ondanks de 6 miljoen van de holocaust? Als ze in het Midden-Oosten hadden geleefd waren ze niet vergast dus ik weet niet waar ze welvarender waren geworden.
De joden zijn in europa altijd als derderangs burgers behandeld en moesten noodgewdongen hun geld in de financiele sector verdienen waardoor ze rijk zijn geworden.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 15:49

belgianbeauty: contradictio in terminis

openluchtgevangenis | 06-08-06 | 15:42

@ ongezontverstant

Dan ben jij niet bekend met de islam en weet jij ook niet wat fascisme betekend.
Dat soort simpelheden gaan aan alle politiek correct gewauwel voorbij en scheppen duidelijkheid waar iedereen staat. Het vereist veel interlect op allerlei gebied om simpel te kunnen denken. Doe dus niet alsof je het buskruit heb uitgevonden.

solidstate | 06-08-06 | 15:40

Jan des Bouvrie @ 14:46
Inderdaad, een Brokeback Mountain oorlogsdrama met Ronnie en Abou Jah-Jah in de hoofdrol.
En Mel Gibson die toeziet op de inhoud.
Kijk er nu al naar uit.. :)

MAXIMO | 06-08-06 | 15:35

@ Solidstate
Ik kan het hardgrondig oneens zijn met een bepaalde regering, de officiële vertegenwoordiging van dat land. Op hetzelfde moment kan ik hardgrondig aan de kant staan van het volk van dat land. Zo kan iemand anti-Cuba zijn en pro-Cubanen.
Eén ding: ik zal het nooit eens zijn met iemand die fascistisch gelijkstelt aan islamitisch (in elk geval niet op dat punt). De wereld is iets te complex voor dat soort simpelheden.

gezontverstant | 06-08-06 | 15:31

-edit try again -

oh, uhm, topic van Pritt, dus Pritt?
-edit nope -

TRS | 06-08-06 | 15:30

@ Rechtse_Rukker: een "heilig geschrift" waarin wordt opgeroepen om andersdenkenden te onderdrukken en zelfs uit te moorden verdient toch zeker wel het predikaat 'radicaal'. Inderdaad, Joden hebben het in Europa ook niet makkelijk gehad. Van de regen in de drup gekomen. Toch zijn de "westerse joden" vele malen welvarender dan de joden die in arabië zijn achtergebleven. Dat zegt toch wel een en ander!

wijsvinger | 06-08-06 | 15:29

-edit zeg Fok!-er, als je het hier niet bevalt hou de eer aan jezelf en rot op -

Warpie | 06-08-06 | 15:27

@gezontv

Anti-israel = anti joodse thuishaven = anti-joods.

Anti joods = national socialist = extreem rechts = fascistisch = islamitisch.

de cirkel is weer rond

solidstate | 06-08-06 | 15:25

@ Brullioo
Anti-Israel (al zou GroenLinks dat al zijn) is niet hetzelfde als anti-joods.

gezontverstant | 06-08-06 | 15:20

welke nederlandse partij is het felst anti-israel? juist, groenlinks. Wierd toch, dat 60 jaar na de holocaust juist een LINKSE partij anti-joods blijkt te zijn? oh, wacht, het zijn moslimvrienden, en zoals we weten, zijn naast de nazies ook de moslims niet echt gecharmeerd van israel. Mijn conclusie: groen links is ZO moslimvriendelijk, dat ze extreem rechtse denkbeelden beginnen tentoontespreiden.
.
hitler: 'kill all jews'
moslims: 'kill all disbelievers (jews first)'
femka halsema: 'destroy israel'
.
allah akbar!

brullioo | 06-08-06 | 15:18

@ Rechtse Rukker
De waarheid lijkt me dat machthebbers van welke kant ook religies al eeuwenlang gebruiken om te krijgen/te behouden wat ze willen. En het blijft ze lukken: aan beide kanten worden mensen blind van woede. Intussen is het m.i. niet meer zo mega-interessant wie is begonnen en waarom precies - lijkt me handiger eens te kijken hoe het valt te stoppen. En de kans dat die oplossing een raketaanval, zelfmoordaanslag of gijzeling is, lijkt me klein; dat je daarmee indirect of direct je vrouw, dochter of moeder verliest, een stuk groter. Maar als je ziet dat deelnemers op een forum als dit al niet naar anderen kunnen luisteren, al niet even de tijd nemen om na te denken wat die ander zou kunnen bedoelen of voelen, wie kan dan gezond verstand (sorry voor de term) verwachten in een conflictsituatie als die daar?

gezontverstant | 06-08-06 | 15:14

-edit maar jij bent geweaun een achterlijke spamhoerrr -

Warpie | 06-08-06 | 15:13

@wijsvinger 06-08-06 @ 14:19
"In de middeleeuwen zijn veel Joden naar Europa gevlucht omdat ze het zat waren om als 2e-rangsburgers en dhimmies te worden behandeld.
turkije heeft eeuwelang, evenals de moren, geprobeerd om Europa aan het mohammedanisme te onderwerpen."

En vervolgens zijn deze naar Europa geëmigreerde joden door de zo vredelievende Europeanen naar een andere wereld geholpen, dat heb ik de arabieren niet zien doen. En hier leefden de joden ook eeuwenlang als derderangs burgers.
De koran, Bijbel en Thora zijn niet radicaal te noemen, extremistische moslims radicaliseren door de war on oil van Bush en het beleid van Amerika, de diefstal van olie uit Irak. Dat is de werkelijkheid, niet de boel omdraaien.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 15:07

Hahahhaa, je kan ze met voipbuster zo lang je wilt bellen!!

LifeCatcher | 06-08-06 | 15:05

Overigens, in Israel is dit ook een optie:
www.bluestarpr.com/docs/gay.jpg
Wordt misschien eens tijd dat ze elkaar op een andere ontdekken: 'ik doe altijd lelijk tegen je, maar dat is eigenlijk omdat ik je leuk vind, Hussein/David'

gezontverstant | 06-08-06 | 14:58

Tja, en al die maagden zitten in de hemel op hen te wachten, dus dat schiet hier & nu ook niet al te erg op.

gezontverstant | 06-08-06 | 14:55

@gezontverstant ... Inderdaad; dat is een misvatting. Bovendien zijn er bijna geen vrouwen meer in de gebieden waar ze vechten, en om nou te denken dat de heren terroristen lekker zitten te klaverjassen 's avonds is eveneens een misvatting ... denk ik ;-)

Jan des Bouvrie | 06-08-06 | 14:53

@ belgianbeauty: makakken? mijn God, perverser kan het niet!

wijsvinger | 06-08-06 | 14:52

Waarom zou je trouwens een vrouw moeten zijn om seks te hebben met islamieten? Of terroristen? Of vrijheidsstrijders?

gezontverstant | 06-08-06 | 14:51

saaie log dit keer,

komop geenstijl, you can do better...
we willen een mediaschandaal zien :D:D:D

Alphaneder | 06-08-06 | 14:50

@belgianbeauty, precies.

Multikuli | 06-08-06 | 14:49

wijsvinger 06-08-06 @ 14:34

Tja, sta je kritisch tegenover Israël ben je meteen een slet die met makakken slaapt... ja, toch?

belgianbeauty | 06-08-06 | 14:47

W00t Raikonnen eruit. De Fin werd werkelijk bruut van achter genomen.
Damn, het is de 10 kleine negertjes in Hongarije.

G-unite | 06-08-06 | 14:47

@ MAXIMO
LGF = LionsGate Films ;-)? Die gasten zouden wel een kickass verfilming van "IDF - Hizbollah" uitgeven, me dunkt. Kunnen mooi de movie-posters van de feauteaufuck gelicenseerd worden :)

Jan des Bouvrie | 06-08-06 | 14:46

bring it on
.
Reuters employee issues 'Zionist pig' death threat
.
Worker suspended after telling American blogger: 'I look forward to day when you pigs get your throats cut'
.
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-325...

TRS | 06-08-06 | 14:44

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en er zijn weer buitengewoon veel moslimknuffelaars van onder hun steen gekropen. Doe 'ns terug gaan.

Murdockyoufool | 06-08-06 | 14:36

@ belgianbeauty: je nick suggereert dat je een vrouw bent. je hebt vast een relatie met een of ander abu-jah-jahtje.

wijsvinger | 06-08-06 | 14:34

@Flirting With Suicid
Het is gewoon een vette HOAX van LGF, waar dat nietszeggende Israëlische ynet nu vrolijk op inspeelt.
Er zijn natuurlijk mensen die dat geloven...

MAXIMO | 06-08-06 | 14:33

MAXIMO 06-08-06 @ 14:25
Ga eerst even kijken op reuters of je die foto nog tegen komt lutser voordat je je gelijk probeert te halen......

Flirting With Suicid | 06-08-06 | 14:27

Dan ga jij je zachte g-spot eens ergens anders zoeken belgianbeauty

Multikuli | 06-08-06 | 14:26

Flirting With Suicide @ 14:20
is ynet het israëlische LGF?
Waar is de link waar reuters verklaart dat die foto nep zou zijn bijv?

MAXIMO | 06-08-06 | 14:25

LOL@sbs
een fin op een raket!

Z.K.H.Prins Carnaval | 06-08-06 | 14:24

Milosz 06-08-06 @ 14:11

Groot gelijk, de GS pro-Israël inkoppertjes hangen me al lang de keel uit

belgianbeauty | 06-08-06 | 14:22

@McPaladin
Daar heb je gelijk in, ondanks dat ie standaard verslag doet met keppeltje is ie van de 3 qua objectiviteit het beste.
@gezontverstant
LOL! Leuk stukkie...

MAXIMO | 06-08-06 | 14:20

De NOS heeft een jood in dienst als reporter in Israel. Wanneer neemt de NOS een moslim in dienst om te berichten vanuit Libanon?

aivd | 06-08-06 | 14:20

@ rechtse_stakker
In de middeleeuwen zijn veel Joden naar Europa gevlucht omdat ze het zat waren om als 2e-rangsburgers en dhimmies te worden behandeld.
turkije heeft eeuwelang, evenals de moren, geprobeerd om Europa aan het mohammedanisme te onderwerpen. Dat waren geen kleine oorlogjes. Als het presteert om Wenen te bereiken moet je toch wel eerst de hele Balkan hebben veroverd. Het middenoosten wordt niet geplunderd, maar verkoopt de olie aan het westen voor woekerprijzen. mohammedanen radicaliseren niet, omdat hun standpunten, geinspireerd door de koran, zowiezo al radicaal zijn.

wijsvinger | 06-08-06 | 14:19

Milosz, wind je niet op: de visitekaartjes zijn vals.

gezontverstant | 06-08-06 | 14:16

niks te melden GS? wat een belachelijk bericht is dit weer. Ieder land heeft persvoorlichters hoor. Lekker populistisch dit en lekker inspelen op de herzenloze moslimhatende achterban hier.

Milosz | 06-08-06 | 14:11

@ Maximo
Over Sinterklaas weet ik niets, maar dat Elvis leeft (en zelfs een tijdje als Princess Di door het leven is gegaan), bewijst
www.esquilax.com/elvis/index.shtml (of zou dat ook zionistische propaganda zijn?).

gezontverstant | 06-08-06 | 14:09

Mohammeds haat De eerste bron van de islamitische haat tegen de joden ontspringt in de zevende eeuw in de Arabische woestijn, toen de islam nog slechts een obscure sekte was, en Mohammed nog slechts een rovershoofdman die een klein territorium rond Medina terroriseerde met moord, plundering en verkrachting. In het prilste begin had Mohammed gehoopt dat de joden zijn nieuwe religie enthousiast zouden omhelzen, maar toen bleek dat zij hem niet als een profeet erkenden, sloeg zijn aanvankelijke hofmakerij om in bittere haat. De joodse stammen in de oases rond Medina werden één voor één aangevallen en onderworpen. Sommige stammen konden zich redden door hun geloof af te zweren en zich tot de islam te bekeren. Maar wie weigerde werd gruwelijk gestraft. Na de capitulatie van één joodse stam liet Mohammed alle 700 mannelijke gevangenen onthoofden. De meisjes en vrouwen werden als krijgsbuit onder de moslimkrijgers verdeeld. Mohammed zelf nam bij die gelegenheid een joods meisje als slavin. Zij heette Zainab. Haar naam is bewaard gebleven omdat zij probeerde Mohammed te vergiftigen, hetgeen helaas mislukte.
Op het einde van het zijn leven gaf Mohammed zijn opvolgers bevel alle joden, alle christenen en alle andere ongelovigen uit het Arabische schiereiland te verdrijven. In het "heilige land" van de moslims mocht niet één onreine hond overblijven.

Jackxx | 06-08-06 | 14:08

Vlak de AH knakworstjes 288 gram ook niet uit (versvak).
Me likes wet F1 race btw.

G-unite | 06-08-06 | 14:07


Belangerijker, ik heb eindelijk een supermarkt-knakworst gevonden die de juiste bite heeft, en ook heel behoorlijk smaakt. Bockworst 'excellente' van de AH is werkelijk goed te doen.

Multikuli | 06-08-06 | 13:58

@ MAXIMO - Ik vind Eddo Rozenthal nog behoorlijk pro palestijns... op enige pro Israel sentimenten heb ik hem niet kunnen betrappen...

McPaladin | 06-08-06 | 13:55

@McPaladin 06-08-06 @ 13:38
Tijdens WO2 waren de turken eerst neutraal en daarna bondgenoten van de geallieerde. Je haalt de toenadering van Turkije tot Duitsland door elkaar met WO1. Tijdens WO1 zochten de Turken toenadering omdat, zoals je zelf al aangaf, Turkije of het Ottomaanse rijk op instorten stond.
En omdat de Engelsen in rap tempo Turkse gebieden aan het kolonisren waren o.a. Palestina. Duitsland was tenslotte de vijand van Engeland.
Er was nog helemaal geen sprake van Nazi's.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 13:54

@TRS
Ja, heb het allemaal gezien en geloof er geen snars van.
Ben eerder bereid te geloven dat Sinterklaas bestaat en Elvis nog leeft dan het betoog van LGF te geloven.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:51

@maximo

heb je ook even naar beneden gescrollt op LGF ? Daar staat nog meer dan alleen die eerste foto

TRS | 06-08-06 | 13:48

@TRS
De Yanks hebben eerder met hun veiligheidsdiensten heel Midden en Zuid-Amerika in bedwang gehouden met gesubsideerde rechtse dictators in hun strijd om macht tegen de USSR.
Zij zien er niet vies voor om zoiets verschrikkelijks te plannen, dat heeft de geschiedenis al meerdere malen bewezen in het verleden.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:43

Little green Footballs moet je sowieso niet geloven.
Ze zien twee soortgelijke gebouwen staan op een foto en zien dat aan voor een FF omdat dat natuurlijk niet kan in het M-O volgens de arrogante denkwijzes van deze amerikaanse Nerds.
Overigens is de berichtgeving betreffende Israël in het westen ook helemaal niet objectief te noemen met al die Joden die verslag doen.
Ik noem een Conny Mus, Eddo Rozenthal en een Ankie Rechess.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:40

@MAXIMO 06-08-06 @ 13:32

dat is bullshit, daar geloof ik niks van, daar hebben die religieuze fanatici de yanks ook helemaal niet voor nodig; misschien wil je niet zien dat er nogal wat gebrainwashte islamieten zijn die voor niets terugschrikken en dan opeens vergeten dat ze hun zgn. "islamitische broeders" opblazen (de hypocrisie!)

TRS | 06-08-06 | 13:39

Shit met peren, Correctie: "maar dat zei iemand anders ook al..."

McPaladin | 06-08-06 | 13:39

@ Rechtse_Rukker, je verkleint de rol van Turkije. Hun rol was op het laatst uitgespeeld, niet omdat ze dat zelf wouden, maar omdat Turkije intern een zooitje was, met een semi-feodale besturing.

Het is zeker een aantal malen voorgekomen dat joden wel een stad werden uitgedreven, maar ze konden meestal wel redelijk leven. Beter dan in Europa, maar dat betekent nog niet dat het allemaal koek en ei was in de Arabische wereld voor de joden. Ik vind het niet verwonderlijk dat voor de oprichting van de staat Israël, in WO II, een Mufti toenadering zocht met de Nazi's. In veel opzichten heeft het fascisme en de Islam overeenkomsten.

Het is echt een misverstand om te concluderen dat de huidige jodenhaat in de Arabische Wereld toe te schrijven valt aan "Het zionistische bewind".

De conclusie dat Arabische regimes, corrupt zijn, klopt wel en zij maken gebruik van het anti-joodse sentiment om hun binnenlandse problemen te verdoezelen. Uiteindelijk is het maar een kleine elite, die met behulp van westers geld (uit oliewinning), de bevolking onderdrukt of in ieder geval arm houdt. De jodenhaat is begrijpelijk, als je ziet wat voor propaganda er tegen Israël gevoerd word in de Arabische Landen. De oplossing is dat de arabieren meer van hun kinderen moeten houden, dan ze joden haten. Very Simpel... maar dat zij iemand anders ook al...

McPaladin | 06-08-06 | 13:38

@TRS

Ik denk niet dat Iran het al aandurft.

JantjevanHaerlem | 06-08-06 | 13:36

gnif gna gna, mijn link vervangen door een link naar de EO, dat kan er maar eentje zijn he L*cas.
-edit try again -

TRS | 06-08-06 | 13:32

@TRS
Dat is wat de Amerikanen waarschijnlijk ook willen.
Op de olie na was er voor hun geen reden om Iraq te bezetten.
Het zou me niet verbazen als de CIA de gouden moskee heeft opgeblazen die dit alles in een stroomversnelling bracht.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:32

Ach, binnenkort heeft islamitische wereld iets heel anders aan haar hoofd dan de strijd tegen de joden. Irak staat op het punt om uit elkaar te vallen agv. het racistisch-religieuze (de media noemen dit liever sektarisch, omdat ze het begrip "racistisch'" liever bewaren om tegen de kritische westerse seculieren te gebruiken) geweld tussen met name soenieten en sjiieten die elkaar het licht niet in de ogen gunnen. De rest van het MO zal daarin worden meegetrokken omdat Iran als eerste zal gaan meedoen. De derde wereldoorlog zal zich afspelen in het MO tussen islamieten.

TRS | 06-08-06 | 13:28

LOL @ Joris 12:53...

MAXIMO | 06-08-06 | 13:27

@TRS
Hahaha, ook toevallig, die had ik 5 minuten geleden al geklikt.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:25

LOL @De Intrigant @13:15

Lekker Belangrijk© | 06-08-06 | 13:24

Raar, ik zoek in de Wiki op Israëllywood, zal vast ook véél over te vinden zijn dacht ik zo, maar blijkbaar is Wiki nu ook al in handen van het CIDI want ik kan zo snel niks vinden over de constante Israëlische demagogie.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:24

@max

op mijn marginale VKweblog staat een bol.com-linkje voor dat boek (zie linker kantlijn)

TRS | 06-08-06 | 13:23

@McPaladin 06-08-06 @ 13:10
Onzin, van die moordpartijen, de joden hadden minder rechten maar daar is alles mee gezegd.
EN zoals ik al als voorbeeld gaf, Turkije leefde eeuwenlang vreedzaam naast Europa afgezien van een paar kleine oorlogjes, zoals de poging in de 16e eeuw om Wenen te veroveren. Dit is te verwaarlozen gezien de vele onderlingen oorlogen in Europa.
De moslims radicaliseren enkel en alleen omdat het Midden-Oosten geplunderd wordt door de Amerikanen en Europeanen door de war on oil.
Je moet de boel niet omdraaien.
Dat de Arabische regimes, bestaande uit een kleine elite de Islam misbruiken om het volk onder controle te houden is een ander verhaal.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 13:23

LOL! @De Intrigant

MAXIMO | 06-08-06 | 13:19

Michael Totten, een Amerikaanse weblogger/journalist die deels op PayPal-donaties door het Midden-Oosten reist en een half jaar in Libanon hefet gewoond heeft vrij veel over de Hezbollah-communicatieafdeling geschreven. Ook over Naboulsi, die hem semi-bedreigde na een verkeerd begrepen grapje op z'n website..

www.laweekly.com/news/news/guess-whos-...
www.michaeltotten.com/

deTocqueville | 06-08-06 | 13:19

@TRS
Ga dat boek sowieso lezen, als het kan deze week nog, maar ondanks dat heb ik wel het vermoeden dat ik je begrijp hoor.
De rijen worden in geval van oorlog/conflict immers altijd gesloten.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:18

@AIVD Het gaat zover dat er voor Nederlandse journalisten Nederlandse slachtoffers en woordvoerders beschikbaar zijn. Naftaniel is de Joost Ravoo van het Israelisch propaganda-geluid.

Starf*cker | 06-08-06 | 13:13

@maximo

Je gooit nu alles op een hoop. Lees eerst maar het boek van Luyendijk, dan begrijp je wat ik bedoel.

TRS | 06-08-06 | 13:12

@TRS
Bij de Israëliërs is het precies hetzelfde aangezien je wordt verketterd als je wat anders zegt dat niet in de lijn van het algemene zionistische denkbeeld ligt. En dat zelfs hier in Nederland, zie Leon de Winter over Harry de Winter bijv.

MAXIMO | 06-08-06 | 13:11

-edit doe eens zonder caps -

Ridder Schransgraag | 06-08-06 | 13:10

@ Rechtse Rukker : Onzin, de joden werden zeker wel gediscrimineerd en moesten van tijd tot tijd ook moordpartijen doorstaan in de Arabische Gebieden, het gebeurde echter wel minder dan in Europa. De joden moesten meer belasting betalen en hadden minder rechten.

en Turkije heeft Europa wel bijna onderworpen, ze stonden aan de poorten van Wenen, het is maar dat ze verslagen zijn en daarna als militair land geen drol meer voorstelden door interne corruptie... het is pas sinds de hervormingen dat het met Turkije weer wat beter gaat.

Het zijn de moslims die radicaliseren omdat zij de nieuwe, Geglobaliseerde, wereld niet kunnen accepteren en daarom in een middeleeuwse, defensie houding leven. Het anti joodse karakter heeft altijd bestaan in de Islamitische wereld, maar is sinds de oprichting van de staat Israël opgelaaid.

McPaladin | 06-08-06 | 13:10

@misschienlater Nee, maar de Israeli's voeren twee oorlogen. Een in Libanon en een propaganda-oorlog vanuit het Palace Hotel in Jerusalem waar kant en klare filmpjes, video's van Israelische slachtoffers klaarliggen en excursies langs families van doden worden georganiseerd.

Starf*cker | 06-08-06 | 13:10

@starf*cker

Leeswaardig boek van Luyendijk, maar een van de conclusies is ook dat het in dictaturen het onmogelijk is om feitelijke informatie over de mening van de bevolking te krijgen, en volgens mij is Libanon defacto vergelijkbaar met een dictatuur als het om de media gaat (ik breng de scene in het journaal in herinnering waarbij een oud vrouwtje er even op werd gewezen door een Hezbollah agent dat ze haar uitspraken maar beter kon herroepen).

Waarom roepen al die westerse media dan toch dat de oorlog tegen Hezbollah er alleen maar toe leidt dat Hezbollah meer steun krijgt? Waar baseren ze dat op?

TRS | 06-08-06 | 13:08

Wat doet Ronny Naftaniel (CIDI) op dit moment in Isreal? Werkt hij daar als vrijwilliger bij een Israëlische leger-voorlichtingsdienst? Treedt hij daarmee in vreemde krijgsdienst? Is dat strafbaar? Mag hij wel terugkomen in Nederland?

aivd | 06-08-06 | 13:07

@ sill

Klopt als 28 cm. israel heeft niet zomaar een propaganda machientje. israel heeft een ministerie van persvoorlichting. met een perfect airconditioned gebouw alwaar voor iedere hournalist een tolk aanwezig is om in zijn eigen taal vloeiend tekst en uitleg te krijgen, artikelen worden in geuren en kleuren voorgekauwd

DJmarco | 06-08-06 | 13:06

volgens mij is de subtiele hint van Pritt dat jullie dat email adres motten gaan spammen mensen

TRS | 06-08-06 | 12:59

Geenstijl heeft 2 visitekaartjes van Hezbollah voorlichters weten te vinden. Dat is knap. Vermoedelijk kun je 200 visitekaartjes vinden van de Israëlische propagandamachine. Iedereen die in deze comments beweert dat de Hezbollah dat beter geregeld heeft dan Israel, heeft een verdomd beperkte realiteitszin.

Sill | 06-08-06 | 12:55

@MAXIMO 06-08-06 @ 12:41

bedoel je deze?

-edit www.eo.nl/portals/homepage.jsp

doe es klikken op de link beste max.

ps. als ik nu weer een ban krijg ben jij het schuld max!
-edit dont worry -

TRS | 06-08-06 | 12:53

@ Maximo
Het is geen gedachte die ik heb bedacht, maar 'ik hoef geen poep te eten om te weten dat ik het niet lust'. Kan me bovendien voorstellen dat Van Dam genoeg TV heeft gezien in zijn leven om te weten 'voor mij hoeft het niet'.

gezontverstant | 06-08-06 | 12:52

@Lekker Belangrijk© 06-08-06 @ 12:27
Jij hebt duidelijk geen geschiedenis gehad of om het VMBO gezeten. Palestina, het huidige Israel is vanaf de 7e eeuw altijd in handen van moslims geweest, zij waren echter tolerant ten op zichte van de paar joden die daar leefde en die mochten gewoon hun religie beleiden. Na WO1 kwamen de geëmigreerde Europese joden en die hebben met terreur de macht van de Engelse kolonisten overgenomen.
Turkije leeft al heel eeuwenlang als moslimland vreedzaam naast het christelijke Europa, afgezien van paar kleine oorlogjes. Maar als je kijkt naar hoeveel oorlogen de Europeanen onderling hebben uitgevechten is dat te verwaarlozen. Oftwel al eeuwenlang leven de drie grootste monotheïstosche godsdiensten vreedzaam naast elkaar, afgezien van kleine schermutselingen.
Maar sinds de zogenaamde war on oil zijn de moslims tot grote vijand gebombardeerd omdat ze heel toevallig op een 'goudmijn' leven.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 12:47

Zijn de uitbalingen v/h CIDI er de oorzaak van dat we over elke dode Israëli een topic krijgen en over dode libanezen niet?

MAXIMO | 06-08-06 | 12:46

@TRS
Die van Marcel van Dam, over dat ie geen TV kijkt maar toch 90% van wat er op TV komt bullshit vindt.

MAXIMO | 06-08-06 | 12:41

@Maximo

welke Marcel bedoel je? (zou het kunnen zijn dat je niet op het linkje hebt geklikt?)

TRS | 06-08-06 | 12:40

@gevallenverstand 06-08-06 @ 12:06

Je vergelijking gaat compleet mank.Christenen zijn geen levensbedreiging voor het Westen, Islamofascisten zijn dat wel.

prohibitandis | 06-08-06 | 12:40

@TRS
Dat durven ze niet aan.
CIDI is een trouwe donateur, en die willen ze niet kwijt..
Overigens, nu ik je toch spreek, kwam gister geheel toevallig op jouw webloggie terecht, ook zeker niet slecht trouwens..
Die quote van Marcel was leuk..
@Starf*cker
Helaas kon ik me de naam v/d schrijver en het boek niet herinneren toen ik voor mijn vakantie dat boek wou kopen in de Bruna, ben in ieder geval blij om te lezen dat het een goed boek is, en nog wel van jou, ga hem deze week nog aanschaffen.

MAXIMO | 06-08-06 | 12:37

Wat een onzin, IDF vertelt gewoon de waarheid.

prohibitandis | 06-08-06 | 12:37

Ik geloof dat het echt niet nodig is om etalagepoppen in te zetten als lijken. Er vallen ruim voldoende echte slachtoffers in deze oorlog om een paar "mooie" fotos voor de pers te garanderen. Overigens niet alleen in Libanon, de raketten van Hezbollah veroorzaken ook wel voldoende slachtoffers in Israel. Ik zag een foto in de volkskrant van de shiitishe wijk in beiroet voor en na het bombardement van Israel. Een grote rokende puinhoop. De ziekenhuizen in Libanon hebben op het moment een tekort aan stookolie om de generatoren in bedrijf te houden. Het mag duidelijk zijn dat niet alleen de vijand daar last van heeft.

eierdop | 06-08-06 | 12:36

@Maximus @12:24, Je bevestigt dus mijn verhaal. Het opblazen van jezelf en een stadsbus met mannen, vrouwen en kinderen als een heldhaftige verzetsdaad verklaren. Beetje rivella.

Lekker Belangrijk© | 06-08-06 | 12:35

trouwens, als je LGF even naar beneden scrollt dan staat daar de orginele foto van de gefotoshopte versie.

TRS | 06-08-06 | 12:32

U kunt ook contact opnemen met de nederlands vertegenwoordiging p/a partijbureau SP te Rotterdam of met de mediavoorlichter van de SP tweede-kamer fractie.

aivd | 06-08-06 | 12:31

Beste Pritt, Los van dit conflict. De beste voorlichters zitten sowiezo in Tel Aviv of Jeruzalem. Ik heb net dit weekend het nieuwe boek van Joris Luyendijk gelezen over mediamanipulatie in het Midden Oosten en dan zou je hopen dat Hamas en Hezbollah inderdaad goede media-voorlichters zouden hebben. Dit grapje is flauw. Hezbollah, PLO, Hamas, what ever hebben wel voorlichters nodig om de domme massa in het Westen nog een beetje mee te kunnen geven dat Israel niet uit naastenliefde met de UZI en de bommen oprukt naar Beiroet. Zelfs in Nederland heeft de Israelische ambassade reageerders en beinvloeders aan het werk op dit moment die flauwe geintjes als met die Hezbollah-kaartjes gaarne lachend verspreiden. Let maar eens op hoeveel 'nieuwe' reageerders er komenals de vinger naar Israel wordt gewezen. Kortom: makkelijk stukje om dat in Israel dit soort praktijken tot kunst verheven zijn. Ik zal Pritt deze week gaarne de nieuwe Joris Luyendijk "Het zijn net mensen' doen toekomen.

Starf*cker | 06-08-06 | 12:30

@maximo

tip: schrijf en column en stuur 'm op naar de dames van Geenstijl, zoals Brusselmans ook deed een jaar of wat geleden; misschien plaatsen ze hem. Stel je voor max, een topic met als titel "Maximo zegt : foei Geenstijl !"

TRS | 06-08-06 | 12:30

HRW toont alleen aan wat iedereen weet.
In een oorlog bestaan er geen mensenrechten.
Iedereen begaat misdaden in welke oorlog dan ook..
Het is geen potje paintball.

De Intrigant | 06-08-06 | 12:29

@Rechtse_Rukker @12:20, zoveel peop in een reaguursel zie je maar zelden, wat heb jij gedaan tijdens de geschiedenislessen? De donald duck zitten lezen of zeau?
Ik pik er eentje uit: ".. en als je de geschiedenis bekijkt zijn de christenen, moslims en joden altijd tolerant tegenover elkaar geweest..." Tsja, je bedoeld natuurlijk tolerant in de zin van; het is ze inderdaad niet gelukt om elkaar volledig uit te roeien.

Lekker Belangrijk© | 06-08-06 | 12:27

Ik geloof dat Israël ook over een goed geoliede propaganda-machine beschikt.

Lt. Winters | 06-08-06 | 12:26

@lekker belangrijk, je maakt alleen 1 fout in hun ogen zijn het verzetstrijders die vechten voor hun land die al bijna 50 jaar bezet is en wat ik helemaal frapant vind is dat die lui best veel tegenstand leveren en dat ze willen vechten en sterven voor hun vaderland.

Maximus | 06-08-06 | 12:24

Spugen, is dat niet typische fins gedrag?

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 12:22

Ik vind het ook een beetje kortzichtig dit alles.
Een dubieuze foto aanhalen om alles een schwalbe te noemen.
De wens is de vader van de gedachte.
Ik maak me meer druk of er wel een legale versievan Photoshop is gebruikt.

De Intrigant | 06-08-06 | 12:21

kniebelknuistje 06-08-06 @ 12:19
Nee, dat heeft namelijk helemaal niks met de discussie te maken... ik erger me gewoon aan dat 'wilt' (wat in sommige steden toch wel een gewoonte is).
Ik wilt, ik hebt, ik ken (in plaats van kan)... allemaal om te kotsen.

Henk de Denktank | 06-08-06 | 12:20

@TRS
Daar hebben ze niet veel aan aangezien ik hier geen topics plaats.
Een Israël-bash topic heb ik hier ook overigens merkwaardig genoeg nooit gezien..

MAXIMO | 06-08-06 | 12:20

En was er laatst niet op GS een fotocampgane om te laten zien dat het IDF heel lief en menselijk is. Kotsmisselijk werd ik van die foto's waar oa. een Israelische kindermoordenaar een hand geeft aan een kind. En vervolgens een paar ton aan bommen boven Libanon dumpt.
@ssoass 06-08-06 @ 11:58
De moslims zijn ook mensen van het boek en als je de geschiedenis bekijkt zijn de christenen, moslims en joden altijd tolerant tegenover elkaar geweest. Maar helaas zitten de moslims op een goudmijn, miljarden aan olie zit daar in de grond en heel toevallig willen de Amerikanen dat hebben dus worden ze tot terroristen gebombardeerd. Heel het Midden-Oosten moet daarvoor gecontroleerd worden, laat je niet gek maken door de zogenaamde war on terror of andere goedkope onzin. Het draait puur om de diefstal van olie. Als Iran niet snel gaat meewerken in de oliehandel dan worden die ook plat gebombardeerd en de aanval op Libanon is hier de voorbode van.
Zodra finnen hier in NL een scooter beroven of wat dan ook dan roept heel GS moord en brand maar zodra een stelletje op geld beluste moordenaars het Midden-Oosten plat bombarderen om zo'n grootschalige diefstel en misdaad is dat goed, hoe krom.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 12:20

@ Henk de Denktank 06-08-06 @ 12:14

Je doet je naam weinig eer aan. Als de argumenten op zijn, pikken we er maar weer eens een spelfoutje uit? Zielig.

kniebelknuistje | 06-08-06 | 12:19

Jezus wat een stom bericht. Alsof niet iedereen weet dat Israel duizenden van dit soort pipo's heeft. In Nederland kan je CIDI gewoon in de Gouden Gids vinden.

bwahaha | 06-08-06 | 12:16

Het zou naief zijn te veronderstellen dat slechts 1 partij zich zou bedienen van propaganda, echter ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de gruwelijkheid van (zelfmoord) aanslagen -en dat er onschuldige burgerslachtoffers door vallen- door de media als 'normaal' word bestempeld (het zijn immers terroristen en daar kun je dat van verwachten) maar indien er een Israelische bom belandt in een woonwijk of markt, de hele wereld ineens op z'n kop staat. Dat men in Beiroet de Israeliers vervloekt kan ik mij heel goed voorstellen, echter hoor ik ze nooit over hun hezbollah buurman die in het schaapschuurtje gezellig z'n katusha raket in elkaar zit te knutselen, of over Hamas en de president van Iran die vinden dat Israel gewoon van de kaart moet worden geveegd.

Lekker Belangrijk© | 06-08-06 | 12:16

TS 06-08-06 @ 12:13
ik wilt
hij wiltt
wij wilten?

Henk de Denktank | 06-08-06 | 12:14

Er zullen helaas altijd in elke oorlog onschuldige slachtoffers vallen, en elke groepering wil als slachtoffer gezien worden.

har | 06-08-06 | 12:14

Stelletje losers, we hebben het over kinderlijkjes, en dan nog proberen dit te negeren. Ik spuug op iedereen die dit niet wilt zien!

TS | 06-08-06 | 12:13

@gevallenverstand

LOL, geniaal

kniebelknuistje | 06-08-06 | 12:12

@ Henk de Denktank 06-08-06 @ 11:29
Jij leest niet.
Ik heb het over insinuaties, afleidingsmanoevres, nagelbijtende zionistische webloggertjes die klaarblijkelijk vanaf hun computerschermpjes alles weten te ontmaskeren.
Hier wordt geinsinueerd dat er de slachtoffers in Libanon van plastic zijn: niet meer, niet minder.
Daar struikel ik over, want dat gebeurt te vaak op internet: het negeren van overduidelijke feiten en op zoek gaan naar 'verdachte' momentjes - zagen we al bij 9/11 en de holocaust.
Daar spuug ik op. Zo. En nu ga ik me niet meer herhalen voor dovemansoren.

kniebelknuistje | 06-08-06 | 12:11

prohibitandis 06-08-06 @ 12:01
Dus als je tussen een Nederlandse en een Belgische pedofiel moet kiezen kies je voor de Nederlandse neem ik aan?

gevallenverstand | 06-08-06 | 12:06

ssoass 06-08-06 @ 11:58
Dus die foto is niet bewerkt?

Henk de Denktank | 06-08-06 | 12:04

@maximo

hezballo heeft jou toch?

TRS | 06-08-06 | 12:04

@ssoass, liever steun aan Christenen dan steun aan Islamitische fascisten.

prohibitandis | 06-08-06 | 12:01

LGF is een kudt Amerikaanse neocon propaganda site, neem hun alsjeblieft niet serieus.
Het is een site voor de meest geschifte redneck christenen daar, die zichzelf "Warriors Of God" noemen.
Ze steunen Israel ook omdat het "God's people" is.

ssoass | 06-08-06 | 11:58

@Rechtse_Rukker, IDF komt niet met nepfoto's, dus de Israëlische slachtoffers zijn waarschijnlijk wél echt.

prohibitandis | 06-08-06 | 11:58

Weer een *proest* "ijzersterk"gevalletje guerilla-marketing voor het CIDI/Israël. Ronnie zal trots op jullie zijn.
Waar de terroristen van het CIDI de weg naar de GS-bankrekening weten te vinden moet Hezbollah de GS-propagandisten jammer genoeg nog ontdekken.

MAXIMO | 06-08-06 | 11:57

Doet Israel niet aan propaganda? Dan hebben Nederlanders geen sleurhut meer en drinken Duitsers geen bier meer. Gekkerts!

Duitse helm | 06-08-06 | 11:57

ik geloof dat daar ooit un liedje van is gemaakt.. twilight zone

Valpa.tk-Meister | 06-08-06 | 11:55

@Pritt, en de holocaust, is dit ook nooit geweest? Waren dat ook poppen? Vertel ons eens hoe jij daar over nadenkt?

bwahaha | 06-08-06 | 11:46

Moest de GS redactie weer bukken voor het CIDI. Dat er kinderen en duizenden mensen levens worden verwoest is blijkbaar niet erg genoeg.
Het is allemaal een hollywood scenario, sterker nog heel de oorlog is gewoon nep. Allemaal verzonnen door Libanezen.

Rechtse_Rukker | 06-08-06 | 11:45

'k Heb ze nog niet op tv gezien. Heimwee: Waar zijn de tijden van Iraki minister van informatie Al Sahaf gebleven?

Sputterput | 06-08-06 | 11:44

kniebelknuistje 06-08-06 @ 11:19 "Waar ik op wijs is dat deze thread evengoed beinvloedt, en wel op een erg tendentieuze manier" Reaguurders niet verwarren met journalisten s.v.p. Wij dragen geen perskaart. Wij geven onze mening over wat er gebeurt, zij HOREN ons te vertellen/laten zien wat er gebeurt. Als wij moeten gaan reaguren op fictie, waar blijven we dan? *trekt vertwijfeld zijn haar uit zijn hoofd*

Shani | 06-08-06 | 11:37

@kniebelknuistje, d'r is niets mis met invloed, zolang ze maar zeggen dat Hezbolla dood moet.

prohibitandis | 06-08-06 | 11:34

Overigens, kniebelknuistje, dat er geen slachtoffers vallen in Libanon is wat jij beweert.

Henk de Denktank | 06-08-06 | 11:29

kniebelknuistje 06-08-06 @ 11:19
De gefotoshopte foto (die met het gekloonde rook) staat op Yahoo! News. Het is dus geen truukje van die Photoshop website.

Henk de Denktank | 06-08-06 | 11:28

@woefwoefgrr + @Henk dD

Waar ik op wijs is dat deze thread evengoed beinvloedt, en wel op een erg tendentieuze manier: met een linkje naar een vage site die zelf fotoshopt verder matig overtuigt, wordt er geinsinueerd dat er in Libanon helemaal geen slachtoffers vallen.

Daar struikel ik over, want inmiddels heeft het Internet genoeg dergelijke insinuerende sites, vol met spijkers op laag water (ik bedoel dus dat je de overduidelijke bewijzen negeert en op zoek gaat naar 'verdachte' momentjes) over 9/11 en de holocaust geleverd om hele volksstammen te laten twijfelen over die gebeurtenissen.
Daar heb ik weer een broertje dood aan.

kniebelknuistje | 06-08-06 | 11:19

Ze hebben het goed geknutseld in Hezbollywood.

prohibitandis | 06-08-06 | 11:14

voor degene die interesse heeft,ze hebben hun kantoor adres achter gelaten

jododio | 06-08-06 | 11:10

@kniebelknuistje: dus jij denkt niet dat je met krachtige foto's de publieke opinie kunt beïnvloeden? Tiananmen Square, Kim Phuc, Nguyen Ngoc Loan, aan je voorbij gegaan? (Google desnoods even, je kent ze alledrie.)

Als de feitelijkheid van je materiaal ondergeschikt wordt aan de boodschap die je wilt uitdragen, ben je geen journalist meer, maar evangelist.

En dat er aan beide kanten van de kwestie slachtoffers vallen, en ze dus allemaal mesjogge daar zijn, is volgens mij nog door niemand im Frage gesteld, en staat volgens mij los van het hoofdstuk 'mediamanipulatie' dan wel 'manipulerende media'.

Woefwoefgrrr | 06-08-06 | 11:08

kniebelknuistje 06-08-06 @ 10:59
Jij bent ook de draad kwijt. Het ging om de mediafoto die bewerkt is om het allemaal een stuk erger te laten lijken. Het heeft niks te maken met wat wel of niet gebeurd is.

Henk de Denktank | 06-08-06 | 11:06

Misschien begint Israël wakker te worden dat ze iets tegen de vloed van propaganda moeten doen: In de Jerusalem Post (www.jpost.com) staat een artikel "The media war". tinyurl.com/oezar

Shani | 06-08-06 | 10:59

@Henk de Denktank

Even opnemen voor Kapoerewiet.
Want wie is hier precies de draad kwijt? Bijvoorbeeld mensen die op een pro-zionistische site gefotoshopte visitekaartjes downloaden om aan te tonen dat Israel geen blaam treft?
Natuurlijk zal er sprake zijn van geposeer met slachtoffertjes, dat is altijd zo geweest in oorlogen, Israel zelf heeft daar ook een handje van.
Maar het is spijkers zoeken op laag water, als je beseft dat Libanon in puin ligt en er nogal wat onschuldige mensen op de vlucht zijn. Soms zijn dingen zo klaar als een klontje, en is het maar treurig als je met een loep fotootjes moet gaan vergelijken om het tegendeel te bewijzen. Ik dacht altijd dat dit soort methodes populair waren bij mensen die 9/11 en de holocaust ontkenden.
Allemaal afleidingsmanoevres van waar het eigenlijk om gaat.

kniebelknuistje | 06-08-06 | 10:59

vriendjes en vriendinnetjes, het is waarschijnlijk de bedoeling dat u nu collectief ende masaal gaat spammen naar mediarelations123@yahoo.com. Iemand een voorstel voor een standaard briefke?

TRS | 06-08-06 | 10:59

over onze joost gesproken.. hijs de verliezer van de week in de nieuwe nieuwe revu!

Ruk | 06-08-06 | 10:58

@blikjehetenigebierdatertoedoetinNederland: moet je Reuters vragen, de foto verschijnt onder hun verantwoordelijkheid. Die Hajj is trouwens geen kleine jongen: tinyurl.com/g5xau Maar hij zou ook niet de eerste zijn die op zijn smoel gaat: www.poynter.org/content/content_view.a...

Woefwoefgrrr | 06-08-06 | 10:57

Ow, ik dacht dat NOVA de persberichten en reclame voor Hezbollah deed. Ze hebben dus eindelijk concurrentie gekregen, mooi!

gigi gorgonzola | 06-08-06 | 10:55

Tjonge.
Wat een stijlvolle weblog lezers hier. :)

filter | 06-08-06 | 10:55

prit wrkt zeker bij een grote financiele instelling ? hahahaha

Draaitafel Demagoog | 06-08-06 | 10:53

Sjo, toegevoegd op messenger. Jammer dat ze nog geen paspoort hebben.
Heb altijd al een Hezbolliaantje willen hebben.

G-unite | 06-08-06 | 10:51

@woefwoefgrrr: was die foto geen resultaat van outsorcing?

blikjegrolsch | 06-08-06 | 10:49

@kapoerewiet: dat journalisten moeten fotograferen en niet moeten sjoppen. Sorry, daar ben ik ouderwets in.

Woefwoefgrrr | 06-08-06 | 10:47

kapoerewiet 06-08-06 @ 10:44
Jij bent de draad kwijt. Of je bent zelf journalist?

Henk de Denktank | 06-08-06 | 10:46

@woefwoefgrrr - als je maar lang genoeg surft, vind je ook nog wel een samengesprokkeld obscuur website-je dat bewijst dat Israel Lebanon helemaaaal niet bombardeert! Hoax!
Wat wil je nou helemaal beweren?

kapoerewiet | 06-08-06 | 10:44

Ze maken anders wel gebruik van een 'zionistisch' email adres.

Nevermind | 06-08-06 | 10:42

Tsja, de ultieme klassieker, en dat wordt waarschijnlijk nooit meer overtroffen, was natuurlijk Mo Al Saraf tijdens Golfoorlog part 2, met als goede tweede die goser met dat houten been in Afghanistan. Ook in de Sovjet Unie kon men er wat van..

brutus68 | 06-08-06 | 10:42

blikjegrolsch 06-08-06 @ 10:38

uberlol!

CumGranoSalis | 06-08-06 | 10:40

lol @zapper @ 10:31,
Ik zie het 'm al in de vertaler typen:

"???Unghezzin deh tiffezh"

Lekker Belangrijk© | 06-08-06 | 10:38

brutus68 06-08-06 @ 10:33

Ja inderdaad iets in die trant.
Mijnheer is er ( in de functie van PR-lichaam van de NS) net als die terror organisatie's heel erg goed in om alles en iedereen de schuld te geven voor dingen waar zijzelf verantwoordelijk voor zijn.
Kunnen hele leuke persoconferentie's worden.

CumGranoSalis | 06-08-06 | 10:37

Mare @Pritt, vertel eens, in welke parkeergarage hebben ze je die kaartjes overhandigd, ghehe?

..zapper | 06-08-06 | 10:37

@Woefwoefgrrr

Thanx! Altijd al willen hebben!

brutus68 | 06-08-06 | 10:36

Woefwoefgrrr 06-08-06 @ 10:21
Lekker dan. Ik ga voortaan wat beter opletten als ik dit soort foto's zie!

Henk de Denktank | 06-08-06 | 10:34

@CumGranoSalis

hoezo? Gaat ie dan aan de wereldpers uitleggen dat de raketten niet vertraagd zijn, maar gewoon wat later komen? Er nog geen raketten op Tel Aviv zijn geland omdat er blaadjes door de lucht zweven..??

brutus68 | 06-08-06 | 10:33

Dus daar gaan al die teddybeertjes van nicolien 555 naar toe.

Lekker Belangrijk© | 06-08-06 | 10:32

@fuckje, iedereen die een visitekaartje heeft met een wapen in het logo is een terrorist, maar dat terzijde.
Ben benieuwd naar de eerste upload van het eerste belletje..
"Jullie moeten deaaaaaaaaaauuuuuuud!"
-"?huH"
"Jullie moeten deaaaaaaaaaauuuuuheeeeeaaaaaaauuuuuud!"
-"?moeB"

..zapper | 06-08-06 | 10:31

Is er geen columnist bij voor GS ?

bad to the bone | 06-08-06 | 10:30

Ik vind dit wel een geschikte job voor Joost Ravoo eigenlijk.

CumGranoSalis | 06-08-06 | 10:29

Stijlvolle visitekaartjes hebben die jongens trouwens, sterk logo..

brutus68 | 06-08-06 | 10:27

@Annonico, het zou verstandig zijn als Israel inderdaad een propaganda apparaat zou opzetten, die van Hezbollah en Hamas draaien al jaren op volle toeren. Maarja, het NRC neemt die berichten dus duidelijk één op één over van de Hezbollah propaganda ticker.

..zapper | 06-08-06 | 10:27

LOL, Woefwoefgrrr 06-08-06 @ 10:21.
Je bent me net vòòr.
.

Het is wel schandalig dat een bekend nieuwsstation zò partijdig is dat ze foto's vervalsen , huh.
Het lijkt de NOS wel.

filter | 06-08-06 | 10:26

Goh ze hebben structuur... zouden het dan toch niet een stel terroristen zijn maar een georganiseerd geheel gesteund door de bevolking.

de Botte Bijl | 06-08-06 | 10:25

Stond gisteren een heel artikel over het Joodse propaganda-apparaat in de NRC. De vijanden van Israel zouden slim zijn iets dergelijks ook op te starten. Als je de bodycount vergelijkt met de goodwill in veel landen, zit er toch iets goed scheef.

Annonico | 06-08-06 | 10:24

Als je de deur opendoet staat daar opeens onze persvoorlichter uit Iraq..... Ik ben zijn grootste fan trouwens....

Sir Cumalot | 06-08-06 | 10:24

Lijkt me een zeer geschikte baan voor onze Joost!

Demisse_protinus | 06-08-06 | 10:22

Hij heet trouwens Mohamad, niet dat het wat uitmaakt, het is gewoon een terrorist.

fuckje | 06-08-06 | 10:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen