Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zelfs StarF*cker is een beetje blij

Bukt u even?Opwinding alom in ons kleine kikkerlandje over het nieuwe koningskinneke. Hoewel ver hier vandaan, ontgaat zelfs weekend-columnist StarF*cker de Hollandse truttigheid niet die op dit soort momenten de kop op steekt. Tijd voor een extra column dus, waarin uiteraard ook aan bod komt hoe goed de geboorte Beatrix uitkomt. "Vergeten is even het misdaadliefje dat het volk en de majesteit voorloog over haar bedcapriolen met maffiabazen en al die andere incidenten rond het Koninklijke Huis. Beatrix weet als geen ander dat geboortes en huwelijken de populariteitsmeter van Oranje opstuwen."Máxima redt Beatrix

Natuurlijk was het weer 'koningin glimlach' die gisteren dat Bronovo Ziekenhuis binnenschreed. Buiten stonden de bloemetjesjurken van de plattelandsvrouwen uit Schubbekutteveen te juichen alsof zij zelf waren bevallen en de dames en heren van de royalty-pers klapten hun handjes blauw.

Ik prijs de de Heer dat ik deze bonte karavaan vanuit Canada maar oppervlakkig hoef te volgen, want de geboorte van de jonge prinses is natuurlijk weer een door Hare Majesteit zorgvuldig geregiseerd blijspel. Vergeten is even het misdaadliefje dat het volk en de majesteit voorloog over haar bedcapriolen met maffiabazen en al die andere incidenten rond het Koninklijke Huis. Beatrix weet als geen ander dat geboortes en huwelijken de populariteitsmeter van Oranje opstuwen.

Maar goed: wat zal het voor de kleine telg schrikken zijn geweest toen ze het paardenhoofd van die arrogante Laurentien boven het wiegje zag verschijnen. En niet te vergeten juffrouw Mabel. Wat dat betreft hoop ik nu al dat de kleine Oranje het vurige temperament van haar Argentijnse familie zal hebben en niet de kilte van het Huis Oranje. Máxima is wat dat betreft uit een ander hout gesneden dan haar twee schoonzusters die met een angstige precisie hun carrièreplanning richting Huis ten Bosch hebben ingevuld. De kroonprins heeft het getroffen met zo'n echtgenote die niet alleen een smakelijke schoonheid is, maar ook een krachtige persoonlijkheid.

Die heeft het niet nodig om, zoals meisje Laurentien, ineens koninklijk te spreken of haar naam te veranderen of om via een cosmetisch proces iets van warmte te creëren. En dan hebben we het nog niet over dame Mabel, die niet alleen de majesteit maar het hele Nederlandse volk uit volle borst voorloog over haar bedcapriolen met maffiabaas Klaas Bruinsma.

Het kwam de majesteit dus allemaal verdomd goed uit. Nederland vergaapt zich aan het schattige prinsesje en in Staphorst worden de truitjes gebreid. Wie durft er dan nog kritisch te zijn over ons kille vorstenhuis waar iedere glimlach zorgvuldig gepland is en Beatrix zit opgescheept met twee mallotige schoondochters. Voorlopig zal de populariteit van het Huis Oranje alleen maar toenemen. En om te kotsen is natuurlijk ook hoe Nederland door de middenstand en het bedrijfsleven allerlei Oranjeprullaria door de strot geduwd krijgt voor veel te veel euri.

Een felicitatie van mijn kant voor de trotse ouders, dat is de sympathieke tak van de Oranjes, maar ik dank de Heer op mijn blote knieën dat ik de komende week meer dan tien uur vliegen van het vaderland verwijderd ben. Maartje van Weegen. Breipennen. De roddelbladen. Oranjekoek. Beschuit met Oranjemuisjes. Brrrrrrrrrr...

Ik wens u allen veel sterkte toe!

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino