achtergrond

Geenstijl

Nieuwe trend: bekken met collega's

Eindelijk...U zat er net over te denken de kerstborrel van uw werkgever dit jaar wederom over te slaan? Klinkt redelijk: u gaat immers niet snel voor uw plezier tussen aangeschoten salesmanagers en boekhouders staan. Ach, misschien moet u dit jaar dat patroon maar eens doorbreken. Ruim 27 procent van de Nederlandse werknemers heeft namelijk wel eens met een collega gezoend op een kerstborrel, zo blijkt uit onderzoek van Monsterboard.nl. De helft daarvan zegt dit zelfs elk jaar te doen. Nog eens 21 procent van de werknemers gaf aan het graag te doen, mits hij of zij de kans zou krijgen. Rekent u even mee? Een kans van grofweg één op twee dat u dolgelukkig en zonder problemen de feestdagen met vrouw en kinderen overleeft! In vergelijking met de rest van Europa zijn we in Nederland nog vrij preuts rond de feestdagen: 55 procent van de Ieren heeft wel eens geflippert met een collega, net als 47 procent van de Luxemburgers en 45 procent van de Engelsen. Maar ja: wie wel eens in Ierland is geweest, weet zeker dat ze er de volgende dag allemaal spijt van gehad moeten hebben. (Nog geen link beschikbaar, daarom maar het volledige - zuigende - persbericht...)



Kwart van werknemers zoent wel eens op kerstborrel
13 procent doet dit zelfs elk jaar!

Ruim een kwart van de Nederlandse werknemers (27 procent) heeft wel eens met een collega gezoend op een kerstborrel. De helft daarvan (13 procent) zegt dit zelfs elk jaar te doen - en met veel succes! Dat blijkt uit een opiniepeiling die Monsterboard.nl hield onder zijn bezoekers. Nog eens 21 procent van de 2000 ondervraagden zegt dat hij het graag zou doen als hij de kans krijgt. Wie dit jaar een kerstborrel heeft op zijn werk is dus gewaarschuwd!

Opgeteld blijkt zo dat ongeveer de helft van de werknemers niet onwelwillend staat tegenover een amoureuze kerstborrel. Van de ondervraagden zegt 52 procent het niet te willen ('Nee zeg!').

Onder het Europees gemiddelde
De Nederlandse werknemer 'scoort' overigens nog onder het Europees gemiddelde. Samen met onze ooster- en zuiderburen blijken wij preutser dan de rest van onze Europese collega's. Net als in Nederland zegt ook in Duitsland en België ongeveer een kwart van de deelnemers wel eens gezoend te hebben, terwijl het Europese gemiddelde hiervan op 34 procent ligt. Dit blijkt uit de onderzoeken die het Monster Career Network gelijktijdig uitvoerde in negen Europese landen.

Ieren zoenen het meest
Ierse werknemers blijken er het meest op los te zoenen tijdens een kerstborrel. Meer dan de helft (55 procent) zegt dit wel eens gedaan te hebben en 29 procent zelfs elk jaar. Ook Engelsen en Luxemburgers blijken amoureuze werknemers rond de kerstdagen. Respectievelijk 45 en 47 procent zegt wel eens gezoend te hebben met een collega op een borrel. Luxemburg spant de kroon: 37 procent geeft aan dit elk jaar met veel succes te doen.

Rob Brouwer, Managing Director van Monsterboard.nl: "Werknemers werken vaak nauw met elkaar samen, of zien elkaar in elk geval bijna dagelijks. Dan is het best voor te stellen dat men op speciale momenten zoals een kerstborrel nog een stukje closer met elkaar omgaat. Uit eerder onderzoek van Monsterboard.nl bleek ook al dat de helft van de werknemers wel eens een relatie op het werk heeft gehad."

Resultaten opiniepeiling

Heb je wel eens met een collega gezoend op een kerstborrel?

13% Ja, elk jaar met veel succes!
14% Ja, wel eens
21% Nee, maar als ik de kans had, zou ik het doen
52% Nee zeg!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.