Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zondag Statement

Ies discriminasie!In the words of the Somali-born Dutch politician Ayaan Hirsi Ali, the integration of Muslims into European societies has been sped up by 300 years due to the cartoons. Helaas voor jullie, stelletje oorlogshitsers: WOIII gaat NIET door. Zo. Nu eerst een Carlsberg, en dan gaan we eens een geyle Fatima aan stukken scheuren. Ies integrasie.

Reaguursels

Inloggen

@ ChristenUnie 19-02-06 @ 23:24
Goed idee Christen Unie, met name dat Christenfascisme moet maar eens met wortel en tak uitgeroeid worden. Gooi de treinen maar alvast vol met hete kolen...

WillemIII | 20-02-06 | 20:12

@onderbuik: precies, het is louter een aanname..
ik heb een jaar aardrijkskunde gestudeerd, daar werden 2 gelovigen afgeblaft omdat zij in god enzo geloofde, het was verplicht om de evolutietheorie aan te nemen... best raar eigenlijk ook al is dat het gene wat het meest voor de hand ligt.

Prego | 20-02-06 | 16:14

@Pannie
wat ik bedoel is: de evolutie-theorie is niet wetenschappelijk bewezen, en mist een wetenschappelijke basis. Alhoewel het al jaren op scholen wordt onderwezen als zijnde een feit.

Onderbuik | 20-02-06 | 16:10

Geen enkele theorie is een wetenschap.

Pannie | 20-02-06 | 12:19

@crixus 20-02-06 @ 00:57
goede morgen, een belangrijk punt is dat de evolutie-theorie geen wetenschap is maar een levens-filosofie. Vandaar dat het m.i. ook niet thuis hoort bij biologie/geologie/etc maar bij een vak als levensbeschouwing o.i.d.

Die dr.dino (Dr. Kent Hovind) waar ik het over had is bovendien wel degelijk een wetenschapper. En sinds wanneer ben je pas wetenschapper als je de mening van de "main-stream" vertegenwoordigt? Dát zou pas onwetenschappelijk zijn.

Onderbuik | 20-02-06 | 11:17

@Kicktheirarses
Overigens heeft de Koran an sich weinig met het probleem van doen. Het wordt echter steeds als document voor legitimering van wandaden gebruikt. Daarnaast heeft een vertaling pas zin als iemand kan lezen en analfabetisme is in de islamitische wereld groot. Dat was in de Middeleeuwen hier ook het grote probleem.
Daarnaast is de invloed van de gemeenschap veel groter en belangrijker dan de tekst in het document. Denk je nu werkelijk dat elke moslim de koran kent en leest? Denk je nu echt dat ze naar de moskee gaan uit geloof? Dat is allemaal peer-pressure. Tekenend vond ik laatst een 10jarig islamitisch kind dat in reactie op een vraag over de Profeet Mohammed vroeg: "Mohammed, wie is dat?"

Contino | 20-02-06 | 11:11

@Kicktheirarses
De 10 geboden staan inderdaad ook in de koran. Er staan echter heel veel tegenstrijdigheden in. Jij geeft aan dat imams bepaalde zaken aan elkaar koppelen met alle gevolgen van dien. Daarop zeg ik: "EENS!".
Toch staan er ook zaken in de koran die wel degelijk aanleiding tot dat soort gedachten geven, bijvoorbeeld:
"Wanneer u de ongelovigen (in oorlog) ontmoet, treft dan hun nek en wanneer u overwinnaar bent, bindt hen dan vast. En wanneer de oorlog opgehouden is, laat hen dan vrij uit gunst of voor een losprijs. Zo zij het. En indien Allah wilde, had Hij hen Zelf kunnen bestraffen. Maar Hij wilde sommigen uwer door anderen op de proef stellen. En degenen die terwille van Allah worden gedood, hun werken zal Hij zeker niet vruchteloos maken."

Contino | 20-02-06 | 11:06

Dat zal wel mee vallen hoor. Ik ben zelf ook een diepgevovig katholiek, en ik heb op zijn tijd ook wel geprobeerd mensen te bekeren, ik heb 8 maanden in Congo geleefd. Maar heb ik daarom een zieke geest? Nee.

Je weet zelf toch ook wel dat de meerderheid van de moslims niet zo gek is? Ok ze komen er niet tegen in protest, maar ze doen ook niet mee. Die mensen die vlaggen verbranden zijn ofwel net als de imams die werkelijk geloven dat het zo is, dat zijn de mensen met een zieke geest, en ja die zou je kunnen proberen op te ruimen. De rest dat zijn zeg maar de LWO'ers van de Moslimwereld, de makkelijkst beinvloedbare, het minst ontwikkelde/zelfstandige gedeelte van de Moslims. Die zullen zodra ze een keer iets anders te horen krijgen als er normale Imams op de preekstoel zitten zelf ook overschakelen naar normale geloofsovertuiging hoor.

Kicktheirarses | 20-02-06 | 10:24

Om wat geloofszieken anderen aandoen iedere dag.

Het gaat allang niet meer om die boeken zoals de Koran of de Bijbel, het gaat puur om de zieke geesten die dus alles op eigen wijze geintepreteerd hebben en dat willen opleggen aan anderen, en koste wat kost een eigen overtuiging beschermen, hoe belachelijk ze ook ermee overkomen.

Zelf ben ik erg voor vrede en diplomatieke-oplossingen, maar tegenover mensen die zo'n zieke nare overtuiging hebben de ongelovigen dood te moeten maken, daarmee kan je niet meer volstaan met de woorden: Foei, niet doen, alsjeblieft!
Geweld is helaas dan nog de enigste optie...

zinloosgekweld | 20-02-06 | 10:16

Oh nou sorry hoor verkeerd gelezen. ZInloos gekweld dan. Vanwaar die naam eigenlijk?

Kicktheirarses | 20-02-06 | 10:08

Wat wil je dan doen? Kruistochtje beginnen? Als klein kind oorlogje spelen? Dan zijn dus 550 van de 600 miljoen moslims onnodig de lul.
En hoezo zou het te laat zijn? We hebben deze onzin van ze al 900 jaar overleefd, sinds de gevechten om Jerusalem zijn we al in aanraking met ze. En als we even dat ding laten vertalen door wat gematigde moslims en moslimkenners en mensen die die taal gestudeerd hebben, dan zal er heus wat verzet zijn, maar langzaam aan na een paar jaar zal die Koran zich heus wel door de moslimwereld verspreiden hoor. Als het gewoon een vertaling is waar geen woord aan veranderd wordt kan je hem voorleggen aan een imam en die kan dan echt moeilijk beweren dat we een valse vertaling hebben hoor.

Kicktheirarses | 20-02-06 | 10:07

En lees mijn naam wat beter, misschien dat er wat meer respect is dan.
Tenminste als iemand die de koran respecteerd en leuk vind nog een normaal besef van respect heeft..

zinloosgekweld | 20-02-06 | 10:04

Daar is het wat te laat voor he, als je nu de Koran gaat vertalen, dan krijg je weer een hoop problemen, de gevestigde idiote moslims zullen dat als een aantasting van hun eigen geinterpreteerde gelijk zien...

zinloosgekweld | 20-02-06 | 10:02

Hey zinloos geweld, hier nog wat leesvoer voor die schreeuwmuil van je.
Die sukkels moeten de koran gaan lezen i.p.v. die extremistische teringimams achterna lopen. Ze lijken net ons in de Middeleeuwen, zelf gaan lezen en verlicht worden jongens.
Ik heb die koran gelezen. Weet je wat er staat?
Geen enkel teringwoord over hoofddoekjes. Die hebben moslimas in de 8e eeuw overgenomen van Christelijke vrouwen uit Syrie, en dat was een modeverschijnsel. Vreemd genoeg was het 3 eeuwen later verplicht voor alle moslimas. Achterlijk toch?
Oorlog voeren in naam van Allah? Mooi niet. Er staat dat het een doodzonde is om mede-gelovigen te vermoorden, net als dat er staat dat elke moslim zich onvoorwaardelijk in moet zetten voor de verpsreiding van het geloof. Die K*timams linken die twee en zeggen dat het vermoorden van ongelovigen niet erg is zolang de islam maar verspreid wordt.
Raad eens wat er ook nog in de Koran staat? ;) Gedeeltes van de Bijbel, waaronder de 10 geboden die door Allah ( of God of hoe de f*ck je hem ook noemt aan Mozes zijn gegeven ), en één daarvan was toch echt nog dat je de medemens niet moet vermoorden.
The End. De grootste angsten voor de Islam zijn klotemisverstanden. Vertaal de Koran naar hedendaagse talen die ze kunnen lezen ( laat de vertaling gedaan worden door mensen waarvan zei de vertaling zullen accepteren ) en dan moeten ze hem allemaal maar gaan lezen.
Je zult er eens van opkijken hoe snel de Islam weer normaal wordt. Hopelijk (A).

Kicktheirarses | 20-02-06 | 09:59

Bottomline is, dat moslims dom, aggressief en levensgevaarlijk zijn , en dat er gewoon niet meer geluisterd moet worden naar zulke achterlijken.
Mensen dood willen maken iut eigen geloofovertuiging heeft nergens meer wat mee te maken , maar de imams en alle volgelingen blijven dat volhouden , en blijven zich zelf gelijk geven.
Jammergenoeg zijn het dus ook de zielige mensen die excuses aanbieden na wat dreigementen van moslimkant af, dat is dus ook de zieke gedachten van de islam gelijk geven.

zinloosgekweld | 20-02-06 | 09:56

Klopt, ik had het ook niet direct tegen jouw. Jij zei wat er gebeurde als Leefbaar Rotterdam het uit ging voeren. Ik quotede jouw omdat ik hier tegen Leefbaar Rotterdam en de hersenloze volgelingen ( zo ongeveer 75% hier zijn van die sukkels ) hier reageerde.
Kom op zeg die gasten moeten eens nadenken. Heb ook even een post gemaakt bij die quiz over de Islam. Komop zeg, de fout zit niet in de Godsdienst, maar bij die kloteimams die hun volk dom houden om de macht te behouden. Klinkt wel erg zoals het hier in Europa ook ging he?

Kicktheirarses | 20-02-06 | 09:56

@Kicktheirarses Als je nou eens ff goed leest dan zul je zien dat ik dat niet geschreven heb. Oen.

lijn5 | 20-02-06 | 09:48

[quote]@Lijn 5: Mocht Leefbaar Rotterdam meer of hetzelfde aantal zetels halen dan vermoed ik dat Antillianen en kaapverdianen speodig in een prachtig ghetto zullen wonen. Daar haal je namelijk verkiezingssuccessen mee: kijk, alle negertjes zijn van de Coolsingel en van het station af! precies zoals wij beloofden!
En die nare pauluskerk gaan ze ook sluiten natuurlijk. Al die kudtdaklozen mep je gewoon weg, zoadat ze ergens anders gaan rondhangen. Resultaat: centumpje schoon, blank en veilig!
je ziet de gelijkenissen al?[/quote]
Ja en dan wonen ze in ghetto's, zonder werk, depressief, kinderen groeien klote op enz. enz. En opeens zijn ze het zat en gaan ze auto's in de fik steken. Rinkelt er al een belletje? Frankrijk?

Tering wat posten hier allemaal een groep kutmongolen zeg, allemaal van die dom schreeeuwende nieuw-rechtssukkels zeker. Langer nadenken dan 3 seconden voordat je post voortaan jochies. Of luisteren naar slimme mensen :X

Niet ophokken in ghetto's, beetje integreren voor de mensen die hun best willen doen ( die hebben dat vaak toch al een beetje gedaan ), de werklozen krijgen 6 maanden de tijd om werk te zoeken, als nodig met subsidie voor omscholing, en de criminelen kunnen meteen op een vlot terug naar mama's landje toe.
Dat zijn oplossingen ;)

Groeten,

Rob

Kicktheirarses | 20-02-06 | 09:42

@ Defcon 20-02-06 @ 05:06,

met je eens :)

Maniak | 20-02-06 | 08:35

Waarom zou een land nog überhaupt bij de E.U. willen horen?
Een lachertje op het mondiale toneel.

Harige Bangmaker | 20-02-06 | 07:15

en in turkistan waren ze ook al aan het protesteren en flaggies verbranden, en dan willen ze ook noch bij europa horen jajaaah.
stom volk.

roelofw | 20-02-06 | 07:10

Tees 20-02-06 @ 05:02
Uhmmm, Trees, je bedoelt waarschijnlijk Levereter....?!

preacher | 20-02-06 | 05:35

Applaudiseert, eerst langzaam, wijfelend en tenslotte enthousiast voor Defcon!!
Slaap ze !!

preacher | 20-02-06 | 05:21

Ik denk dat alle racisten en fascisten hun eigen zooi die ze niet vanzichzelf accepteren en ontaard in minderwaardigheid complex, moeten spiegelen op anderen daar ze te dom zijn om naar zichzelf te kijken.
En altijd is er wel een groep die dan de lul is.
Vind alleen jammer dat mensen die gestudeerd hebben en in onze beschaving wonen niet zien dat ze dus eigenlijk hun dierlijkheid naar boven laten komen, dezelfde dierlijkheid die ze in anderen denken te zien maar wat gewoon hun eigen spiegelbeeld is.
Daarom kan levereter de hele wereld rondreizen zolang hij niet vrede met zn eigen shity leven sluit hij dat altijd meeneemt en overal zal blijven zien.
Duidelijker voorbeeld is er niet thnx lever. Hoop dat je anderen de ogen opent die net zo bekrompen en blind over zichzelf zijn.
En dat geldt ook voor moslims joden en wie dan ook, dus heeft niks met bevolkingsgroep te maken maar met jezelf.
En wat ik het westen dan wel voorgeef is dat hier steeds meer mensen dat besef krijgen. Jammer genoeg nog steeds te weinig maar ach, ook dat heeft en rede.

Defcon | 20-02-06 | 05:06

Owjah, Bob Plop.
Misschien wel eens gehoord van NSDAP?
Ik rangschik jou een van de geloofsgenoten.
Ik zou zeggen, kniel voor Islam, vuile hypocriet, (lees: gore hond).

Tees | 20-02-06 | 05:02

"@Tees, vergeet jij je afspraak morgen niet bij het hersendonatiecentrum? "

Tuurlijk, als jij je vivisectie afspraak niet vergeet ?!...

Tees | 20-02-06 | 04:47

Bob Plop 20-02-06 @ 03:35
Haha, damagecontrol...?! Been there, surfed that...;-)

preacher | 20-02-06 | 04:39

Geachte heren (en dames), Weltrusten!
Kusje ;-)

Tees | 20-02-06 | 04:39

plop
Daar heb je ook weer gelijk in en vind het ook goed dat je het zegt.
Ben alleen bang dat deze personen hier geen oor voor hebben, en wat levereter zelf al aangeeft het liever bij zn vooroordelen te houden dan verder te kijken.
Maar gelukkig is dat ook maar een klein groepje sukkels die je zo omver blaast als het erop aan komt. Maar om ze de kop in te drukken vind ik wel een plicht als mens dat weer wel.
trusten.

Defcon | 20-02-06 | 04:36

@ defcon: Zoalng het nodig is moet het gezegd blijven worden. Als er hier gezegd wordt dat het wel meeviel, dan is het Dachau nog maar een klein voorbeeld. Auswitz kreeg 1,5 miljoen mensen te verwerken. Allemaal tijdens of als gevolg van de periode '33-'40, die zo meeviel.
@Tees, vergeet jij je afspraak morgen niet bij het hersendonatiecentrum?
@lever. probeer ook eens iets te lezen dat geschiedkundig of op een andere wetenschappelijke wijze onderbouwd is. Het zal je de ogen openen en je vooroordelen kunnen ontkrachten. Het wegnemen van je vooroordelen zal, vrees ik, pas mogelijk worden op de hele lange termijn.
-
Slaap ze allemaal!

Bob Plop | 20-02-06 | 04:30

Het probleem is dat wij als europeanen ons hebben weten los te maken van de christenreligie en onze vrijheid daarin hebben verworven.
Dat wij hierin een weg zijn aant zoeken waar ik steeds betere ontwikkelingen zie is een feit.
Dat de islam daarop achter ligt en ons wil bekeren is logisch.
Het enige wat we daar aan kunnen doen is wetten maken om ons daartegen te beschermen, zodat iedereen weet wat wel en niet kan.
De amerikanen misshien idd wel meer gestuurd door de joden, gaat het niet eens om religie maar om macht en olie.
En dan is nl makkelijk om een hele religie op te stoken tegen een vrijheid en dat is ze goed gelukt.
Maar wie hier echt achter zit dat weet alleen het geselecteerd groepje zelf.

Defcon | 20-02-06 | 04:28

plop
Dat jij je de moeite nog doet om zoiets nog een keer te zeggen denk je nou werkelijk dat lever en tees dit niet weten?
Erger nog ze prijzen dit dus anders zou je nooit zo kunnen denken.

Defcon | 20-02-06 | 04:25

Levereter
Daar was ik al achter, wat je wil zien blijf je zien. Jammer voor je. trusten

Defcon | 20-02-06 | 04:20

Bob, wel dit zijn nou net de toestanden waar dagelijks om gebruld waar aan de voorkant, god weet maken we het nog mee.

Levereter | 20-02-06 | 04:20

Defcon, ben op heel veel plaatsen geweest, toegegeven, vaak airport-hotel en dan weer terug, maar steeds opnieuw werd ik bevestigd in mijn vooroordelen.
Truste.

Levereter | 20-02-06 | 04:15

@ lever en Tees
Eerst ter aanvulling op de eerdeer genoemde vervolgden. Ik was de jehova's en de homo's vergeten en zal ongetwijfeld zo vloeken omdat me weer een groep te binnen schiet.
-
En over jullie "het viel wel mee tussen '33 en 40'" even ter informatie:
-
Op 30 maart 1933 maakt Himmler op een persconferentie de oprichting van het concentratiekamp Dachau bekend.
Bericht in de Münchener Neuesten Nachrichten: "Een concentratiekamp voor politieke gevangenen bij Dachau. In dit kamp, met een capaciteit van 5.000 personen, zullen alle communisten en socialisten die de veiligheid van de staat in gevaar brengen, worden samengebracht." In 1938 komen de eerste buitenlanders; Oostenrijkse en Tsjechische communisten die direct na de annexatie van hun land worden opgepakt. In de jaren 1933 tot 1945 zijn in totaal 206.000 gevangenen in Dachau.
-
Komt nu een naar rekensommetje:
13 jaar open , maal 5000 capaciteit = 65000
In totaal 206000 gevangenen? Ja, ja, die 65000 vielen mee. Die andere 141000 vielen waarschijnlijk nog veel meer mee.
-
Ik ben hier wel klaar mee voor vandaag.

Bob Plop | 20-02-06 | 04:12

Levereter
Maar wat is jou punt met de joden dan waar ben je bang voor? Dat ze de wereld gaan overnemen?

Defcon | 20-02-06 | 04:11

Levereter
Nou ja heb gewoon veel gereisd kom je veel mensen tegen van verschillende religies en culturen zou je ook eens moeten doen en niet te veel propaganda lezen ga het zelf eens ervaren zal je in een keer anders gaan denken. Of je moet wel zo doorgeroest zijn in denkbeelden maar dan ga je ook zo weer naar huis.

Defcon | 20-02-06 | 04:09

Bob Plop 20-02-06 @ 03:58, ik meende dat het over Nederland ging!

Levereter | 20-02-06 | 04:06

Defcon, Tuurlijk heeft niemand het over "vernietigen" enzo, ik heb het alleen over een fenomeen dat nog te weinig begrepen wordt, en nader onderzoek wordt ook actief ontmoedigt.
Vertel trouwens eens wat meer over je "Reizen"

Levereter | 20-02-06 | 04:05

@ Lever 03:47
Dit is weer heel fout door de bocht. Al vanaf de beginjaren dertig begonnen de pesterijen, beschimpingen, knokploegen, een kristalnachtje tussendoor, bekladden van winkels, woningen en gebedshuizen en begraafplaatsen. Discriminerende cartoons over Joden werden schering en inslag. En dan heb ik het alleen nog maar over de Joden. Er waren natuurlijk ook nog de communisten, de Roma, de vrijmetselaren, de intellectuelen die protesteerden etcetera, etcetera.
@ Tees 03:50 Lees jij het hierboven staande ook even?

Bob Plop | 20-02-06 | 03:58

Levereter
Dit soort propaganda is van toepassing op elke religie. Denk je soms dat ik de joodse religie geweldig vind ofzo?
Het verschil is dat ik de mensen persoonlijk niet ga aanvallen of wil vernietigen of wat dan ook, en dat ik ervan overtuigd ben dat het maar steeds om een klein aantal gaat dat nog werkelijk zo leeft.
Ben tijdens mijn reizen ook israeliers tegengekomen. Praat daar maar eens mee dan die zijn real en komen niet uit een boekje en denken echt niet zoveel verschillens als ons hier. Maar dat geldt voor de meeste moslims net zo.

Defcon | 20-02-06 | 03:57

plop
haha ok is je vergeven ;)

Defcon | 20-02-06 | 03:52

plop
Heb ik gezegd dat alle moslims moeten branden in de hel? Ben je niet goed bij je hoofd of is je bril beslagen.

Defcon | 20-02-06 | 03:51

Sorry Defcon. Die vergelijking over vooraanlopen was uiteraard voor Tees bedoeld.

Bob Plop | 20-02-06 | 03:50

@ Levereter, true true...

Tees | 20-02-06 | 03:50

Levereter
Dat is bij de moslims en de hindoes idem dito. Daarbij zijn er genoeg joden met niet joden getrouwd. En dat een religie al eeuwen in een bevolkingsgroep zit wil niet zeggen dat dat altijd zo moet blijven. Verandering gaat nou eenmaal langzaam, maar als mensen daar rcistisch opo reageren zal dat juist een averechts effect hebben. Maar daar zijn racisten te dom voor om dit te snappen anders was je geen racist :)

Defcon | 20-02-06 | 03:48

Ah, Defon, daar zeg je iets verstandigs. Elk geloof is in aanleg intolerant jegens andere geloven. Het is de individuele interpretatie van mensen die een geloof gewelddadig maakt door het hersenspoelen vanaf de geboorte van hun kinderen en de superieuriteit van het eigen geloof er in te stampen. Dat geldt voor alle religies. Ook in ons joods-christelijk gebied. Jouw eerdere uitlatingen dat Moslims maar moeten branden in de hel toont aan dat jij, in het geval je in een Islamitisch land gewoond had, een van de vooraanlopers zou zijn geweest bij het ophitsen zoals dat nu gebeurt.

Truste Preach!

Bob Plop | 20-02-06 | 03:47

@Tees, nou in 1930-1940 viel het allemaal nog wel mee, in 40-45 werd het wat lastiger :)

Levereter | 20-02-06 | 03:47

Vrijheid van menigsuiting houdt in Iik heb mijn mening, u heeft recht op uw menig". Dat vind ik belangrijk. Als je dingen niet mag zeggen (religieuze zaken) gaan we terug naar 1930-1940, dat vind ik niet betamelijk.
Je moet mensen gewoon niet de mond snoeren, ook al bevalt de boodschap niet.

Tees | 20-02-06 | 03:45

Ik ga hier verder niet over met je in discussie LeverT. Ik denk er zo over , jij denkt er zo over ... Klaar... Ik vind jou een racist omdat jij een hele bevolkingsgroep in een specifiek hoekje douwt, maar ik hoop dat je ooit eens van gedachten verandert en daar vanaf stapt en inziet dat ieder mens een uniek individu is...
Truste mensen !!
Plop!

preacher | 20-02-06 | 03:40

Dus zou je kunnen zeggen dat een religie in gronde eigenlijk een fascistisch bolwerk is. Behalve de boedhisten dan maar dat is ook geen echte religie.
Daarom snap ik die moslims ook niet dat ze niet een beetje met de tijd meegaan. En wel zeuren over spotprentjes terwijl ze in afghanistan eeuwen oude boedha beelden hebben vernietigd. En daar hoor je niemand over.
Ik hoop dat alle religies zullen verdwijnen dan zijn we een stuk verder als mensheid lijkt mij zo.

Defcon | 20-02-06 | 03:40

@Preach 02:29
Vond ik overigens ook geen sterke link. Staat bol met veronderstellingen die niet onderbouwd kunnen worden. Een Nostradamus in een notendop.

@Teem,
Waarom moet mijn turkse buurman, die een eigen bedrijf heeft, actief is op de school van zijn kinderen en in de wijk actief is branden in hel? Omdat hij een Moslim is? Dat (figuurlijk) branden in hel heeft mijn buurvrouw aan de andere kant veel meer recht op. Die vreet de hele dag geen zak uit, komt alleen op zondag de deur uit om naar de kerk te gaan en heeft ruzie met de hele buurt.

Bob Plop | 20-02-06 | 03:35

Tees 20-02-06 @ 03:19

Wat wil je daarmee zeggen dan? Dat de islam niet zuiver is weet iedereen toch al. Overigens geldt dat voor alle religies.
De ergste zijn nog steeds de christenen, en het idiote ervan is is dat de kern van alle religies hetzelfde is.

Defcon | 20-02-06 | 03:32

preacher, maar dat is een feit, 'n jood die met een nbiet jood trouwt is een schande voor de familie, in Amerika wordt met man en macht geprobeert dit te stoppen. Een joodse vriend die met een niet joodse vrouw ging samenwonen kreeg onderhuidse problemen met z'n familie.

Levereter | 20-02-06 | 03:31

Ik ben geen racist, ik heb iets tegen mensen die een geloof propageren (welk geloof dan ook) dat geweld verheerlijkt. Zoiets als "Europe is the cancer, Islam is the anwser".
Lijkt me duidelijk.

Tees | 20-02-06 | 03:29

Ik heb het gelezen voor zover ik het nodig vond om te lezen...
Misselijk and all..
Deze zin geeft de sleutelwoorden voor heel die verworpen tekst.
'Jews are Hyperethnocentric'
Als je zelf niet begrijpt dat dat racistisch is, dan stel ik shock-treatment voor.

preacher | 20-02-06 | 03:26

Als je mensen oordeelt op religie of wat dan ook ben je wel degelijk een racist. Wat ik niet snap is dat die mensen die zo tegen de islam zijn omdat deze fascistisch is het met dezelfde fascitische denkbeelden willen bestrijden. Dat zal dus nooit werken.

Defcon | 20-02-06 | 03:24

Tees, elke zaterdag lees ik de column van Ellian, ben het vaak met hem eens, mar hij doet me soms denken aan een van mij tante die uit het klooster trad, en toen de grootste criticaster van Rome werd.

Levereter | 20-02-06 | 03:23

Tees is ook geen racist. Die wil immers de bezem door alle rassen halen. Ik vraag mij af hoe hij alle Moslims denkt te herkennen. Misschien dat Tees ook al aan kan geven wie er na de Moslims aan de beurt zijn? Paus-adepten? Hindu's? Atheisten? Wie mogen er van jou uiteindelijk overblijven? (en heb je al wel goed uitgezocht of die jou dan nog wel accepteren?)

Bob Plop | 20-02-06 | 03:20

Gewoon informatie inwinnen over een achterlijke cultuur en geloof.
nl.wikipedia.org/wiki/Afshin_Ellian
Ik kan zeggen wat ik wil, je hoeft me niet te geloven.
Lees gewoon de dingen die een ERVARINGSDESKUNDIGE erover te melden heeft.

Tees | 20-02-06 | 03:19

preacher, heb je wel een speld onder je nagel gestoken nietwaar? lees het nou eerst eens, en dan praten we weer.

Levereter | 20-02-06 | 03:17

preacher, je gelooft me toch niet, maar ik ben ook niet racistisch.

Levereter | 20-02-06 | 03:09

@Tees, waarom niet die hele hap vergassen?

Levereter | 20-02-06 | 03:07

He LeverT, fantastisch kan op meerdere manieren uitgelegd worden...;-)
Ben in ieder geval niet racistisch...

preacher | 20-02-06 | 03:06

Tees
Vergeet jij morgenvroeg niet je donorhersens op te halen? Je huidige zijn overduidelijk opgebruikt. Voelt dat nu lekker aan, meer dan 2 miljard mensen over 1 kam scheren? Zie je je eigen kortzichtigheid niet? Of probeer je even een lekker stoer te doen?
*morgen! preach en levert*

Bob Plop | 20-02-06 | 03:06

Kom der maar in Tees, en geef je verhelderende visie op dit probleem.

Levereter | 20-02-06 | 03:05

Als de Moslims toch zo voor de Sharia zijn, vooral toepassen op Moslims (lees:uitsluitend Moslims). Branden met dat volk.

Tees | 20-02-06 | 03:05

Dus nou zijn het opeens "Fantastische denkbeelden?" denk dan toch dat ik een stuk realistischer ben.

Levereter | 20-02-06 | 03:02

"Och, als ik hier alle drek lees die over de moslims wordt uitgestort"
Totaal terecht. Mogen ze branden in de hel die ze voor anderen hebben uitgestippeld.

Tees | 20-02-06 | 03:00

Ach LeverT, ik zie ons niet als laf..
Ons goed functionerende administratieve systeem heeft veel mensen de das omgedaan ten tijde van de tweede wereldoorlog....
En geloven in een Joods complot om deze wereld te overheersen is gebaseerd op racisme itt. mijn fantastische denkbeelden.....

preacher | 20-02-06 | 02:59

Och, als ik hier alle drek lees die over de moslims wordt uitgestort, vind ik het niet meer als normaal dat er ook beschaafd andere aspecten van het probleem mogen worden verg\kondigt.
Alleen Nederland is zo gefrustreerd over z'n meer dan laffe rol in WWII wat betreft de joden, dus als je maar iets ten nadele van hen zegt ben je automatisch een "Fascist".

Levereter | 20-02-06 | 02:54

Crowley bedoel je waarschijnlijk...
www.geocities.com/athens/Acropolis/189...
Ja, die mag er van mij ook nog wel bij...;-)
Al 'n beetje bijgekomen van je coming out gisteren ? ;-)

preacher | 20-02-06 | 02:48

Oh ja Alistair Crowley, ook zo'n licht.

Levereter | 20-02-06 | 02:48

Who cares about dead camel jockeys??

Tees | 20-02-06 | 02:46

Haal er dan meteen Madame Blavatsky bij, en de laatste Satanist, ben even z'n naam kwijt, dit is zulke spirituele lulkoek!

Levereter | 20-02-06 | 02:45

Tegenargumenten, LeverT ?

preacher | 20-02-06 | 02:42

preacher, dat geloof je toch niet echt hè?

Levereter | 20-02-06 | 02:32

Ik hoop overigens dat iedereen hier nog steeds het verschil ziet tussen Moslims die morgen weer meehelpen ons landje draaiende te houden, en ingepolderd zijn, en degenen die zich van ons afkeren. Ik vind Pritt's stukje dan ook op het randje balanceren en hoop niet dat hij een Dutch disease onder de leden heeft.*Kuch* Waarom hij perse 'n Fatima wil stukscheuren en niet bijvoorbeeld een Truus, is me 'n raadsel en ik vind het erg flauw om het intonatie verschil tussen het Nederlands zoals gesproken door autochtonen en dat gesproken door allochtonen te gebruiken voor 'n goedkope lach bij dit topic. De toon die hierdoor gezet wordt, schijnt ook steeds meer neo-nazi's naar deze site te lokken.
Om jullie maandagochtend helemaal te verzieken: Die derde wereldoorlog komt er toch wel ! In gang gezet door deze man
www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?I...
en zijn plan wordt in stand gehouden door macht-en geldlustige mensen over de hele wereld.
*Doet nog 'n stervende zwaan ter afsluiting en scheurt uit z'n maillot.*
Oops !

preacher | 20-02-06 | 02:29

@fuckje
Wel een beetje laat maar je was ijzersterk vandaag!!!!!!!

schaamstreek | 20-02-06 | 02:12

@preacher 20-02-06 @ 01:07:
Altijd tot uw dienst... Iedere onzin-uitkramer die het serieus bedoelt kan een uithaal van me verwachten. Ik voel me op GS dan ook zeer op m'n plaats :-)

crixus | 20-02-06 | 01:53

Applaus Crixus ! Ben blij dat jij dat varkentje even gewassen hebt...;-)

preacher | 20-02-06 | 01:07

@Onderbuik 20-02-06 @ 00:41:
Creationisten zijn alleen te weerleggen als ze algemene logica en een aantal fundamentele wetenschappelijke feiten accepteren, en dat doen ze nu juist niet. Dat is het hele probleem met creationisten. Op die manier kan ik ook geld uitloven. Wie mijn eigen drogredenen als feit aanneemt en kan aantonen dat mijn theorie volgens mijn regels niet klopt, krijgt een miljoen... Lekker makkelijk!

crixus | 20-02-06 | 00:57

@crixus
ik geloof dat hij geld uitlooft (ik meen 250.000 dollar) als je zijn beweringen met argumenten kunt weerleggen, ik geloof niet dat hij fanatiek in de verkeerde zin van het woord is.
Tja en kinderen worden m.i. áltijd geindoctrineerd, ook als ze naar een vrije-school e.d. moeten.
maar ik ga slapen, welterusten. leilah tov dus :-)

Onderbuik | 20-02-06 | 00:41

Alweer een bericht van geen stijl wat bol stat van de SENSATIE ,ik ga deze site steeds meer mijden. Het is net de telegraaf ,sensatie,sensatie!,oeps wat zeg ik noe !!!!!,gna ,gna

sjannie | 20-02-06 | 00:40

@Onderbuik 20-02-06 @ 00:24:
Hè gatver... creationisten zijn nog fanatieker dan welke wetenschapper dan ook... En verkopen nog grotere onzin dan meeste moslims, wat van mij mag zolang het maar geen kinderen mee geindoctrineerd worden.

crixus | 20-02-06 | 00:36

ok drdino is m.i. de moeite waard, vind ík althans.
mazzeltov

Onderbuik | 20-02-06 | 00:33

@onderbuik
boker tov is goede morgen, erev tov is goede avond en leilah tov is goede nacht.
dit even ter lering ender vermaak.

Isser | 20-02-06 | 00:32

Ik ben niet Joods, Onderbuik, maar mazzeltov en la chaim !
Zal je site later nog eens goed bekijken.... maar op het eerste gezicht wekt het niet echt m'n interesse, sorry..

preacher | 20-02-06 | 00:29

@preacher
ok kan ik me voorstellen, ik heb wel dr dino www.drdino.com/ "leren kennen" ben nu zijn films aan het downloaden, ze kopen op zijn site vond ik wat duur. Maar wel een interessant iemand, geeft tegengas tegen allerlei wetenschappelijke fanatici.

bokker tov of was het nou erref tov, (ik heb ooit op een kibbutz gewerkt)

Onderbuik | 20-02-06 | 00:24

@Onderbuik
Wel 'n mooi arisch gezinnetje op die site... Niet echt mijn zender denk ik...;-)

preacher | 20-02-06 | 00:20

@preacher
dit is family7, nieuwe christelijke zender. www.family7.nl/ niet fassistisch, ik vind het wel interessant, er zijn ook arabische christenen op die zender.

Onderbuik | 20-02-06 | 00:17

@Cu
Elke dag staat er nieuwe onzin op deze site wat betreft het ' zionisme' en dergelijke...
www.memritv.org/Search.asp?ACT=S6#
Het mag dan wel van oorsprong uit Israel komen en natuurlijk daardoor vet onderstreept, maar toch is dit wat veel speelt in de Arabiche wereld.
En ik mag iedere dag, als ik wil, kritiek spuien op de Islam als vrij burger in 'n vrij land. Ik kies ervoor om dit niet te doen omdat ik niet graag mensen beledig... Das wat anders...

preacher | 20-02-06 | 00:10

@preacher ik praat de excessen niet goed van de islam ik ben fel tegenstander van het islam extremisme ik veoordeel dan ook elke denkwijze van ontkenning van de holocaust. Maar hoop mensen eraan te herinneren te herkennen wanneer er beledigt wordt en wanneer men zijn kritiek tegenover de islam mag uiten,

ChristenUnie | 20-02-06 | 00:04

@preacher
ok, jodenhaat lijkt mij een duidelijke term inderdaad. Moslims zijn net kleine kinderen: als je ze confronteert met hun gebreken kunnen ze dit niet goed verkroppen en moeten ze andere mensen ook belachelijk maken.
Ik betwijfel trouwens of Sadam Hoessein wel bestaan heeft...

Onderbuik | 20-02-06 | 00:02

Tjeez en gezogd is gezorgd, beetje te snel getikt, sorry jongens... Maar wat is Family7 in godsnaam, klinkt fascistisch...;-)

preacher | 20-02-06 | 00:00

Haha, vamn is van en ervor is ervoor, naturellement...;-)

preacher | 19-02-06 | 23:58

@Onderbuik
Er is heel veel moslim-fascisme, om CU's woorden maar eens te gebruiken.. Laten we het anders Jodenhaat noemen en het kleineren vamn de holocaust, omdat die ervor gezogd heeft dat de staat Israel er kwam.. De eeuwige doorn in hun zij...
Ik lees goed, voor zover het gebrabbel te begrijpen is...

preacher | 19-02-06 | 23:57

@preacher
ik geloof dat je niet goed leest, overigens is Family7 wél een leuke en goede zender.

Onderbuik | 19-02-06 | 23:52

linkse fascisten, rechtse fascisten, communistische fascisten, theocratische fascisten, sociaal democratische fascisten, nationalistische fascisten, streek fascisten, wijn fascisten, hondeshow fascisten, feministische fascisten, zionistische fascisten.
En dan ook nog gewone facsisten,
maar die zijn heel saai.

vander F | 19-02-06 | 23:46

*Geeft Christenunie z'n pilletje en raadt hem aan wat meer Memri-TV te kijken. Vindt hem het prototype Christen, die zelfs bereid is om de excessen van de Islam goed te praten, om de subsidiekraan naar z'n eigen geloof maar open te houden.*
switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=214...

preacher | 19-02-06 | 23:45

btw het is @rosalie sorry

ChristenUnie | 19-02-06 | 23:29

@ rosalina, er is haast geen moslim facisme dat is juist het mooie, facisme berust op het beledigen discrimineren van een ras in dit geval verwezen naar de Joden. Jood zijn, daar kun je niks aan doen het discimineren van het feit dat je Jood bent is strafbaar (art.discrimineren op grond van ras) omdat je jezelf tegen deze beledigingen niet kan verdedigen als Jood. Vaak zijn deze beledigingen ook ongegrond bewezen en argumentloos. Moslims daarintegen worden (niet eens) beledigd *(maar zo vatten zij en veel anderen het op) gebaseerd op weerlegbare argumenten en kunnen zich ook verweren. Maar wat gebeurt er nou,, linkse drollen en wat dommere mensen gaan dan rondroepen dat dit moslimfacisme is, wat natuurlijk belachelijk is. Want als dat zo zou zijn zou er ook een wet tegen christenfacisme, boedhafacisme, hindoefacisme etc moeten komen.

ChristenUnie | 19-02-06 | 23:24

Trusten Defcon!

rosalie | 19-02-06 | 23:12

Defcon @ 22:58
Is deze bijdrage als grap bedoelt?
De USA heeft vanaf december 1941 meegevochten. Ruim daarvoor steunde ze de UK en de nog vrije westerse wereld. Ik kan mij levendig voorstellen dat indien de USA direct in 1939 de oorlog aan de nationaal-socialisten had verklaard dat vandaag de dag gebruikt zou worden als argument om aan te tonen hoe trigger happy de us wel niet zijn. HET IS OOK NOOIT GOED.

Wat die geschiedenis boeken betreft. Correct die zijn gekleurd. Het is nml niet zo dat de communisten ooit iemand of een land bevrijd hebben. Her Bezetting is een betere omschrijving.

Warrior4freedom | 19-02-06 | 23:12

rosalie 19-02-06 @ 23:06
Mooi gezegd, zo is dat hier krijg je van mij een kus voor.. lol ;) doeii

Defcon | 19-02-06 | 23:11

knuffelpoes: >>>Dat is een algemeen probleem met geloven, de gelovigen kunnen het zelf niet relativeren.
Je hebt "hun" toch niet nodig om er doorheen te kijken.<<<
.

Er doorheen kijken heb ik 'hun' niet voor nodig, correct.
Iets aan 'hun' exorbitante agressiviteit en verbetering van hun algemene IQ zullen ze zelf moeten doen.
.

Theodor Holman is de laatste der Mohikanen.
Wàt voor een vergelijk hij ook trekt: HIJ durft.

filter | 19-02-06 | 23:06

@Defcon

Nee niet alles is zoals het lijkt, nergens, nooit en ooit kom je er achter of niet...maar doe wat je moet doen, pik eruit waar je wat mee kunt en laat de rest over je heen komen alsof het je niet raakt....meer kun je niet doen.

rosalie | 19-02-06 | 23:06

rosalie 19-02-06 @ 22:58
Hier zal de grondwet voor aangepast moeten worden komt wel, maar de vraag is hoeveel slachtoffers het nog moet kosten en hoever we ons willen laten overspoelen.
Ze durven het nog niet aan.
Voor mij mag het NU!!
Gaat ook kappen.... mazzel iedereen

Defcon | 19-02-06 | 23:05

welterusten knuffelpoes... mooie naam trouwens ;)

Defcon | 19-02-06 | 23:01

Dames heren ook , op het pad blijven ;-)
Sterke argumentatie van Flemming Rose (is dat een deense naam?). Het wachten is op een culturele tegenreactie vanuit het "westen" en wat mij dan nieuwsgierig maakt is hoe daar op gereageerd gaat worden.
De pot en de ketel, weetuwel ???

larie | 19-02-06 | 23:00

Nog iets dat de jonge agenten mij meegaven: strengere straffen! Iemand zei: ?Ik ben blij dat ik vaak niet weet hoe iemand gestraft wordt.? Oftewel: als ik zou weten hoe makkelijk sommige criminelen er van af komen zou ik met veel minder plezier aan het werk gaan. Allemaal kennen ze drama?s van de veelplegers die al weer op straat rondlopen als de agenten de verbalen nog zitten uit te tikken. Petje af voor de dienders die gewoon doorgaan, terwijl de politiek ze in de steek laat.

Daarmee zijn we meteen weer terug bij het debat van over straatterreur. Al die mooie softe praatjes over buurthuizen en subsidies doen het misschien goed bij de PvdA, maar ik ben toch een voorstander van repressie. Dus al dat volk dat onze wijken onveilig maak: graag afvoeren naar werkkampen of desnoods terug naar het land van herkomst. Zachte heelmeesters maken Franse wonden.

www.geertwilders.nl/index.php?option=c...

ChristenUnie | 19-02-06 | 22:59

vander F 19-02-06 @ 22:55

maar ook tegen specifiek "moslimsfacisme"? Want dat is nog niet bekend volgens mij bij de overheid en wetten....zij zien dat anders ben ik bang....

rosalie | 19-02-06 | 22:58

Warrior4freedom 19-02-06 @ 22:46

Waarom heeft het 5 jaar geduurd dan? Waarom zijn ze niet in 1940 al komen bevrijden dan?
En daarbij ik geloof de propaganda geschiedenis boeken ook niet.
Dat zijn details maar niet de eigenlijke oorzaak die waarschijnlijk ook niet aant licht zal komen.
Verdiep je maar eens in de rol die de free masons hierin speelden en wat ze nu nog steeds doen.
Misschien gaan je ogen dan wel een beetje open en zul je zien dat niet alles is zoals het lijkt.

Defcon | 19-02-06 | 22:58

@ knuffelpoes: welterusten. Ik ga zo dadelijk ook mijn parallele universum opzoeken. En iets oneindigs kruisen.

poppermotje | 19-02-06 | 22:58

En natuurlijk ook Defcon welterusten.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:56

poppermotje is scherp vandaag, maar das zijn specialiteit, denk ik..:)

rosalie | 19-02-06 | 22:56

@rosalie 19-02-06 @ 22:50,
tegen fascisme, ongeacht de wortels van het kwaad.
Vrijheid van meningsuiting is zo'n wet.

vander F | 19-02-06 | 22:55

@poppermotje
Juist ja. De boodschap is duidelijk.
Tevens een dikke nachtzoen want morgen is er weer een dag.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:54

knuffelpoes 19-02-06 @ 22:43
Tuurlijk, doe ik ook.
En je zegt zeker geen onzin.

Defcon | 19-02-06 | 22:53

@ knuffelpoes: ik heb wel eens horen beweren dat twee parallellen elkaar in het oneindige kruisen, maar dat kan een hoax zijn. Of gezichtsbedrog. Niet te verwarren met kiezersbedrog, dat is weer een parallel met democratie namelijk. Als je begrijpt wat ik verzwijg.

poppermotje | 19-02-06 | 22:52

vander F 19-02-06 @ 22:18

Sorry voor de late reactie, maar....zijn er al wetten tegen het "moslimfacisme"?

rosalie | 19-02-06 | 22:50

Defcon 19-02-06 @ 22:33
"De enige rede waarom de Amerikanen ons bevrijd hebben is omdat hitler het aflegde tegen de russen anders weet ik het zo net nog niet".

Defcon, wil jij zo vriendelijk zijn deze aan mij uitteleggen. Weet niet goed hoe ik hem moet lezen?

Warrior4freedom | 19-02-06 | 22:46

@poppermotje, defcon
Dat van dat duits spreken was parafraserend, als illustratie hoe er op fascisme-argumenten gereageerd wordt. Is wat mij betreft ook geen discussie waard.
En inderdaad ik zie ook paralellen tussen de fascistiesche beweging en het huidieg amerikaanse buitenlands beleid, en al dan niet door de VS in het zadel geholpen islamitische regimes.
Ik geeft er toch de voorkeur aan om het bij parallelen te houden als je het niet erg vindt.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:43

iek sein so seer dankubarr vor mai,
3oo jahr opguschotun, ies super race kameel!

steen_geil | 19-02-06 | 22:43

@rosalie
Ja klopt maar als je kan verhinderen dat er "verkeerd" gekozen wordt zou ik dat ook niet iedereen willen onthouden, maar gebeurt op het moment ook wel dus ik heb er ook wel vertrouwen in.

Defcon | 19-02-06 | 22:42

"verkeerd" dus

rosalie | 19-02-06 | 22:37

@filter
Dat is een algemeen probleem met geloven, de gelovigen kunnen het zelf niet relativeren.
Je hebt "hun" toch niet nodig om er doorheen te kijken? Ik had je hoger ingeschat.

En theodoor holman is gek. Beledigen en een distributiekantoor overvallen. Is nogal een vergelijking.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:36

@Defcon

Wat de massa denkt te moeten gaan kiezen door propaganda is aan de massa. Iedereen kan kiezen; en als die massa dan "verkeert" kiest heet het toch democratie. Daarom is onderwijs, kennis vergaren en voorlichting bijv. zo zinvol.....voor de mensheid

rosalie | 19-02-06 | 22:36

knuffelpoes 19-02-06 @ 22:25
De enige rede waarom de Amerikanen ons bevrijd hebben is omdat hitler het aflegde tegen de russen anders weet ik het zo net nog niet.
Maar volgens mij denken we niet echt verschillend hoor.
Heb me dan ook lang ingehouden om deingen als fascistisch te zien maar daar kom je niet meer onderuit bij amerikanen op het moment en bij de islam al helemaal niet.
En dit is het enige wat ik heb benoemd.

Defcon | 19-02-06 | 22:33

@ knuffelpoes: het aardige met geschiedenis is dat deze altijd schrijft dat het goede het kwade heeft overwonnen. Als we vandaag de dag Duits hadden gesproken, dan had in ons Duitse geschiedenisboek gestaan dat de slechte Amerikanen verloren hadden. En we zouden het er allemaal roerend mee eens zijn. En als jij en ik in Iran waren geboren dan zouden we het er roerend over eens zijn dat de profeet niet beledigd dient te worden.

poppermotje | 19-02-06 | 22:30

Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 22:16:
Ik zou zeggen: Neem er een pààr en stap dan op je Sedgeway.
.

knuffelpoes 19-02-06 @ 21:59 schreef:
>>>Accepteer gewoon dat 1,2 miljard mensen mosllim zijn en als je even door het debiele geloof heen kijkt zie je dat ze net zo handelen als ieder mens in een vergelijkbare situatie.<<<
.
Klein probleem:
ZIJ kunnen/willen niet door hun debiele geloof heen kijken.
Hoe moeten WIJ dat dan doen?
.

Dit is waar IK het mee eens ben.
100%:
.

Zelfbeheersing, wat Cohen wil, is nietszeggend; lafheid kan je altijd uitleggen als 'zelfbeheersing'. De discussie draait er juist om dat in een open debat alles mag. Zonder enig voorbehoud. Je moet joden, moslims, atheïsten tot op het bot kunnen beledigen. Is het feit dat Mohammed en Allah niet afgebeeld mogen worden tijdens carnaval, een vorm van zelfbeheersing? Kom op!
.
Ik behoor tot de Amsterdammers die trots zijn op de mede-Amsterdammers die tijdens de Tweede Wereldoorlog ruzie gingen maken in cafés waar bordjes hingen 'Voor Joden verboden'. Er zijn er geweest die de ruiten van die cafés hebben ingegooid. Dat waren pas Amsterdammers! Simon Carmiggelt die de ruit ingooide bij De Waarheid - zo hoort het! Hij kende geen zelfbeheersing. Goddank!
.
Ik zou tot die Amsterdammers willen behoren die de februaristaking begonnen, en geen zelfbeheersing kenden. Ik behoor tot die Amsterdammers, hoop ik van harte, die overvallen pleegden op distributiekantoren. Zij kenden ook geen zelfbeheersing. Zelfbeheersing heeft nooit tot vrijheid geleid. Zelfbeheersing bestaat niet naast de totale vrijheid van meningsuiting. Er moeten meer 'Ik pik het niet langer' - Amsterdammers komen.
.

Theodor Holman 'Het Parool'
.
Krek.

filter | 19-02-06 | 22:29

rosalie 19-02-06 @ 22:20
Dat vind ik ook wel, alleen wat is democratie als je door propaganda een richting ingeduwd wordt waar de massa dan in een keer op denkt te moeten gaan stemmen?
Daarom hoop ik maar altijd dat mensen waakzaam blijven.

Defcon | 19-02-06 | 22:29

zie dus rosalie 22:20

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:26

@defcon
Net zoveel of net zo weinig als het nut heeft om over mohammed-cartoons te discusseren. (Ik noem maar even een volstrekt willekeurig onderwerp). Maar even serieus, ik denk eerlijk gezegd niet dat je een duidelijk beeld schept als je onzorgvuldig met begrippen omgaat. Het werkt aleen maar vertroebelend, juist omdat de term fascisme als zo vaak te pas en te onpas is gebruikt. Bovendien kan het altijd tegen je gebruikt worden. Zometeen zegt er weer iemand: "amerikanen fascisten???, als de amerikanen ons niet bevrijd hadden van de fascisten spraken we nog steeds duits" of zo iets.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:25

Lucas heb je ook chippies? cheese onions het liefst......

rosalie | 19-02-06 | 22:24

@Defcon

Je kunt de Amerikaanse wijze van optreden wel facistisch vinden, maar waar zij voor staan is zeker niet facistisch: democratie vind ik een van de beste samenlevingsvormen.

rosalie | 19-02-06 | 22:20

knuffelpoes 19-02-06 @ 22:15
Wat heeft het voor nut om te discussieren wat fascisme is wanneer het voor mij een duidelijk beeld schept wanneer ik alleen maar kijk wat er op het moment in de wereld gebeurt.
Maar als jij een andere mening hebt gun je die zeker wel. Ook al is het de mijne niet.

Defcon | 19-02-06 | 22:19

@rosalie 19-02-06 @ 22:11,
die wetten zijn er al,
die staan niet iedereen aan, maar dat is weer wat anders.

vander F | 19-02-06 | 22:18

@Lucas
Ja doe mij er een met boter. In duitsland geweest?

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:17

@rosalie
Precies daarom hoop ik nog steeds dat europa nu wakker gaat worden en zich beschermen tegen islamverovering maar zeker ook van die falliet rotte amerikanen die alleen aan zichzelf denken en ons gebruiken als battlefield.
Ik kots op dit soort praktijken. En zo te zien laat de massa zich weer mooi leiden.

Defcon | 19-02-06 | 22:17

Pretzel iemand?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 22:16

@Defcon
Als je voortaan zelf bepaald wat bepaalde begrippen inhouden is dat niet altijd bevordelijk voor de communicatie. Tenzij je het alleen tegen jezelf hebt.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:15

@WillemIII
Het geen plaats gunnen aan niet-gelovigen zoals dat in grote delen van de islam voorkomt is precies waarom de islam niet helemaal mijn ding is zeg maar.
In de koran staan, net als in de bijbel, dingen die wat mij betreft direct door de plee kunnen. Wat niet wegneemt dat de gemiddelde gelovige hier in de praktijk geen enkele boodschap aan heeft. Sterker nog, er zijn bosjes theologen die telkens weer nieuwe uitleggen verzinnen waarom de soep niet zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend. En geloof mij, dat is niet alleen binnen het christendom het geval. Voor 90% van de gelovigen van wat voor geloof dan ook ben ik daarom ook niet bang dat ze ongelovigen gaan vermoorden. Anders zou het ook veel meer en op groet schaal gebeuren.
Neemt niet weg dat er gevaarlijke gekken genoeg zijn die met een beetje pech de massa opzwepen om bepaalde passages (zeer selectief gekozen uit het desbetreffende heilige boek) letterlijk te nemen.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:13

@Defcon

Helemaal mee eens die wetten moeten er zeker komen, want anders komt er (als het goed is) een oorlog van....

rosalie | 19-02-06 | 22:11

knuffelpoes 19-02-06 @ 22:05
Als je niet weet wat fascisme is en dat dat voor mij niet betekend dat iemand die anders denkt.
Moslims willen iedereen moslim maken zoniet vernietigen das behoorlijk fascistisch.
Amerikanen doen er alles aan om de wereld democratisch te maken en doen dat op een behoorlijk geweldadige manier om andersdenkenden uit te roeien en haat te zaaien.
Is ook behoorlijk fascitisch.
Ik weet dus niet zo goed wat je wil zeggen maar wat fascisme is en hoe het wordt uitgevoerd bepaal ik toch liever zelf en of je het daar mee eens bent zal mijn pijp roesten.

Defcon | 19-02-06 | 22:10

@knuffelpoes

de islam is facisme ten top!: autoritair, nationalistisch en alleen hun ideologie telt, daarbij ook nog een een militant geloof!

rosalie | 19-02-06 | 22:09

@ knuffelpoes 22.05: onder 't zand, dáár zit het echte fascisme.

poppermotje | 19-02-06 | 22:08

rosalie 19-02-06 @ 22:01
Ja, maar dat niet alleen. Er moeten wetten komen die ons tegen het moslimfascisme beschermen.
En die Amerikanen die moeten het maar zelf uitzoeken en handelen echt niet in ons welzijn.

Defcon | 19-02-06 | 22:06

@Defcon
Wat nou " wir haben es nicht gewust?" ALles maar fascisme noemen lost niks, maar dan ook niks op. Je wilt niet eens zien wat het probeleem is en daarom noem je het maar fascisme, want daar zal iedereen wel tegen zijn, en zo niet istie een Nazi.
Dooien bij een demonstratie tegen cartoons, kutmarrokaantjes al dan niet op scooter, afgesneden clitorissen, vrouwenonderdrukking in Saudie Arabie onder goedkeuring van de VS, terreur gesteund door Hamas, of wat dan ook hebben niets, MAAR DAN OOK NIETS te maken met het fascisme. Het zijn allemaal behoorlijke kutverschijnselen, die allemaal hun geheel eigen historische dynamiek kennen. Als je alles fascisme noemt ben je niet voor oplossingen maar steek je je kop in het zand.

knuffelpoes | 19-02-06 | 22:05

@krakeling 19-02-06 @ 22:00,
hahaa, en jij maar denken "hoe doen ze dat toch?!?"

vander F | 19-02-06 | 22:01

@Defcon

Ik kan je best volgen in je gedachtengang hoor.

Ze zouden gewoon moeten vragen aan alle buitenlanders/vluchtelingen en vooral de moslims: Waartoe zijt gij hier? En wat is uw doel?

rosalie | 19-02-06 | 22:01

knuffelpoes. Hulde voor je oproep naar de oorzaak te kijken. Maar wat nu als de oorzaak voor de woede om de cartoons ligt in een diep-gewortelde levensovertuiging waarin voor mensen die niet in Allah geloven geen plaats is? Sterker nog, wat nu als het boek dat men beschouwt als 'heilig' in vele passages oproept tot moord en doodslag? Wat als de man die men beschouwt als de oprichter van de geliefde religie meer legeraanvoerder (ter vertrapping van de 'ongelovigen') was dan profeet?

WillemIII | 19-02-06 | 22:01

ow, t linkje gaat vanzelf zo..:D

krakeling | 19-02-06 | 22:00

Onderhandelen over Identiteit, Farish Noor. Te bekijken via deze link nmo.omroep.nl/cgi/nmo/ (links plaatsen zoals jullie dat doen kan ik niet..) Interessant en informatief voor degenen die 'goede' moslims over 1 kam scheren. Jah, er bestaan wel moslims die voor zichzelf kunnen denken en zich nuttig maken in de wereld..
En anders is er een herhaling op 25-02-2006 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 1
Grtz,

krakeling | 19-02-06 | 21:59

@Heinzz
Ja precies wat je zegt. Degenen die het meest lijden onder moslim terreur zijn doorgaans zelf ook moslim.
Ik ik vind persoonlijk iedereen die in God, Allah, Sinterklaas of wat dan ook gelooft zwaar debiel. Bijna alles wat er misgaat in de wereld kan ik zeggen: typisch weer die gelovigen. Dat is bijna altijd waar want 98% gelooft.
Maar daar schiet je natuurlijk niets mee op. Accepteer gewoon dat 1,2 miljard mensen mosllim zijn en als je even door het debiele geloof heen kijkt zie je dat ze net zo handelen als ieder mens in een vergelijkbare situatie.

knuffelpoes | 19-02-06 | 21:59

Fascisme is net als Luxaflex of Aspirine.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-02-06 | 21:57

Goed m'n Carlsberg is op, ik ga nu naar bed, met Fatima.

Heinzz | 19-02-06 | 21:57

Ik vind Marcel van Dam eerder fasinerend
fascinerend
fas?ci?ne?rend
/flsin?erfnt/
bijv. naamw.; -er; -st
1 ? zeer boeiend
een fascinerende film
1 ? fascinerend vertellen

Fr@nky | 19-02-06 | 21:57

Fascist, ook al zo'n kapotgebruikte term die onderhand allerlei ladingen dekt,
maar niet heus.

vander F | 19-02-06 | 21:56

Het probleem is dat ondertussen fascisme zo wordt goed gepraat door tegen de andere (moslim) fascisten te zijn, dat weinig mensen nog zien wat daar de gevaren van zijn.
En later weer massal ropen das haben wir nicht gewusst.
Weer herhaling? Triest gewoon. Blinde vinken.

Defcon | 19-02-06 | 21:56

Een fascist is een aanhanger van fascisme toch?
fascisme
fas?cis?me
/fls?ismf/, /fls?ismf/
het
1901-1925 ?It. fascismo, gevormd van Lat. fasces (bundel roeden met bijl)
1 ? politiek systeem berustend op ultranationalistische, corporatistische, autoritaire en onverdraagzame (m.n. anti-communistische) beginselen
fascisme staat in ons taalbewustzijn voor alles wat gruwelijk is in de organisatie van de menselijke samenleving: geweld, onderdrukking, marteling, dood
(Balk-Smit Duyzentkunst)
2 ? heerschappij van het fascisme (1)
tijdens het fascisme
3 ? politieke filosofie of richting die het fascisme (1) voorstaat, resp. probeert te verwezenlijken

Fr@nky | 19-02-06 | 21:55

@ poppermotje @ 21:51
*van Dam de fascist, want met hem ben ik het niet eens*
Nou, dan moet dat wel waar zijn!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-02-06 | 21:54

@ JJJJ 21.43: in ieder geval is van Dam de fascist, want met hem ben ik het niet eens.

poppermotje | 19-02-06 | 21:51

@Knuffelpoes
tuurlijk zijn het mensen, maar meestal geleid door TBS ers. Die hebben nou eenmaal de macht. Man in de straat moet volgen. Een van de oorzaken is ook het feit dat vele moslims door beginnen te krijgen dat het in hun land niet zo jofel is. Daar tgen protesteren is niet mogelijk, de cartoonrellen bieden heirvoor een mooie uitlaatklep. Interessant toch dat de rellen het ergst zijn in de 'zware'dictaturen.

Heinzz | 19-02-06 | 21:51

knuffelpoes 19-02-06 @ 21:48
Iedereen? heb ik dat gezegd?
Had het over fascisme en wanneer dit merkbaar is bij welke groep dan ook vind ik dat je dat zeker op een hoop mag gooien en de fik erin.

Defcon | 19-02-06 | 21:51

@Defcon
Vrij kort door de bocht denk ik

@WillemIII
Marcel van Dam heeft wijzere woorden dan dit soort quotes. Hij zal dit zelfs niet cynisch aanhalen denk ik

Fr@nky | 19-02-06 | 21:50

@ JJJJ: precies. Alsook Friezen, Groningers, Zeeuwen, Brabanders en de rest.

poppermotje | 19-02-06 | 21:48

@Heinzz
Je noemt hier een aantal problemen die ook in de moslimwereld wijd verbreid zijn. Zal ik niet ontkennen. Dit neemt niet weg dat het verstandig is naar de oorzaken te kijken in plaats van aleeen boe te roepen. Moslims zijn nl. net mensen.

@Defcon
Idereen een fascist noemen? hoezo?

knuffelpoes | 19-02-06 | 21:48

@JJJJ
en..... met jou

Heinzz | 19-02-06 | 21:47

De Van Dammen van deze wereld zijn heel links. Totdat ze macht krijgen.

WillemIII | 19-02-06 | 21:47

@rosalie
Ik vind de reaktie van de Moslimgemeenschap in bepaalde landen ook erg vreemd. Neemt niet weg dat ze er wel zijn.

Fr@nky | 19-02-06 | 21:47

WillemIII 19-02-06 @ 21:44
Idem dito dan maar, weet niet waar je dat op baseert maar ik denk jij zelf ook niet :)

Defcon | 19-02-06 | 21:47

met = men

poppermotje | 19-02-06 | 21:46

@ Heinzz @ 21:39
En dat geld driedubbel en keihard ook voor 'verzorgingsstaat hollanders'!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-02-06 | 21:46

@ Plonk:
fas·cist (de ~ (m.), ~en)
1 aanhanger van het fascisme
2 iemand waarmee met het niet eens is
@ knuffelpoes 21.38: de duvel schijt altijd op één hoop. Daar zit 'm de kneep.

poppermotje | 19-02-06 | 21:45

@Defcon
dank je

Heinzz | 19-02-06 | 21:45

Defcon, doe toch niet zo dom joh

WillemIII | 19-02-06 | 21:44

@ WillemIII @ 21:37
Zo vraag ik mezelf al lang af: 'Wie was nou het meest rechts; Van Dam of Fortuyn?'

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-02-06 | 21:43

Heinzz 19-02-06 @ 21:39
Je begon goed, maar wijzen dat de moslims dat alleen doen vind ik weer een zeer domme uitspraak eerlijk gezegd.

Defcon | 19-02-06 | 21:42

Euh, knuffelpoes, sorry dat ik het zeg, maar behalve het gebied dat de renonquista tot slagveld koos is ook het zuidelijk deel van Italie oorspronkelijk (v.a. 500 n. Chr) gekoloniseerd door Moslims. Komt het toch weer allemaal op een grote hoop terecht ben ik bang.

WillemIII | 19-02-06 | 21:40

knuffelpoes 19-02-06 @ 21:38

Ik denk dat het tijd wordt dat we dat juist wel eens gaan doen.

Defcon | 19-02-06 | 21:39

@Knuffelpoes
Altijd wijzen naar de ander, altijd de schuld van de ander, nooit eens kijken naar jezelf, nooit eens zelf je problemen oplossen. Het bekende probleem met de moslim.

Heinzz | 19-02-06 | 21:39

@Defcon... iedereen waar je het niet mee ens bent 'fascist' noemen is zoooo 1980...

Plonk | 19-02-06 | 21:39

@Defcon
Fascisten komen doorgaans uit Italie en kwamen voor in de jaren '30 en '40. Uiteraard zijn er altijd en overal overeenkomsten aan te wijzen met de fascistische beweging, maar laten we nu weer niet alles op 1 hoop gooien.

knuffelpoes | 19-02-06 | 21:38

Marcel van Dam zou zeggen: 'Moslims zijn een heel minderwaardig soort mensch. Gelieve opgehokt in uw moskeeen te blijven wanneer u Volkskrant humor niet begrijpt. Dergelijke zurige en net de plank misslaande humor is immers een voorwaarde voor succesvolle deelname aan deze oh zo moderne maatschappij. En terwijl jullie moslimmetjes je lekker druk maken om van alles, neem ik nog een whiskey op mijn miljonairsschap.'
-
Chapeau

WillemIII | 19-02-06 | 21:37

poppermotje
shit

doktersnuggles | 19-02-06 | 21:35

@poopermotje
Ik geloof zeker dat er lui zijn die de reconquista nog steeds niet lekker zit, almede de kruistochten. Ik vind het vrij dom om daar in te blijven steken. Op het ogenblik worden moslims overal ter wereld getreiterd. Ze worden niet serieu s genomen, hun landen worden met kutsmoesjes aangevallen, kortom er zijn best wel dingen waarbij je je kan voorstellen dat, als je je met het moslim gebeuren identificeert steeds kwader word op het westen. Zo kwaad dat je een bommengordel omdoet en in de bus stapt. ALs je iets minder heldhaftig bent ga je fijn stenen gooien naar de politie, niet omdat je die cartoons nu zo erg vind, maar omdat het hele moslim-gebeuren collectief kwaad is op het westen, en daar doe je dan aan mee.
Terecht hoor je mij niet zeggen. Maar als je problemen wilt oplossen is het soms verstandig naar de oorzaak te kijken in plaats van kutmoslims roepen en / of andere blonde opmerkingen maken..

knuffelpoes | 19-02-06 | 21:35

De schuldigen zijn niet de tekenenaars of de moslims of de Amerikanen.
Maar een ieder die zn kleur laat zien op de manier waarop men oplossingen denkt aan te dragen.
De meesten hier zijn daarin nogal fascistisch, net dat wat ze de islam verwijten.
Dat de islam een fascistisch geloof is weten we al.
Maar de Amerikanen zijn geen haar beter.
Ik mag ze allemaal niet ben ervoor om elke fascist te bestrijden waar ie ook vandaan komt.

Defcon | 19-02-06 | 21:35

@ snuggles: LPF negeren? Ies discriminasie!

poppermotje | 19-02-06 | 21:33

Ja Schyzo JJJJ Hai!

rosalie | 19-02-06 | 21:29

@Fr@nky 19-02-06 @ 21:23:
Ik sta nergens tussen. Ik voel me ver verheven boven iedereen die boos wordt vanwege een tekeningetje, en elke geestelijke die oproept de tekenaar af te slachten en er een beloning op zet kan ongezien de tyfus krijgen wat mij betreft. En ik ben geen stuurlied, ik kan niet zingen. Ik ben wel eens bezongen, maar da's een ander verhaal.

crixus | 19-02-06 | 21:28

Hé! Rosie is d'r ook!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-02-06 | 21:27

@ Fr@nky @ 21:19
*voor discussie inzake dit onderwerp ... , etc., etc., etc., De pufjes ...*
Uhm ...?!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-02-06 | 21:26

Ok, vrienden, ik ga Rome kijken. Welterusten

BASinnic | 19-02-06 | 21:23

Ja Franky, maar dat vonden de mo-(slim)-s ook van die cartoons of erger nog....de profeet-lasterend!

rosalie | 19-02-06 | 21:23

@crixus
Je spreekt alsof je ertussen gestaan hebt. Ik denk dat je een van die stuurlieden aan wal bent. Ik heb er zelf niet tussen gestaaan, maar beelden van het journaal gezien over deze Islamitische hooligans (straatschenders).

Fr@nky | 19-02-06 | 21:23

@Franky,
ik ben zooo blij dat je voor mij vertaalt!
Van die intervieuws met schaatsers snap ik ook geen bal
en dan ben ik zo blij dat Mart nog even uitlegt wat ze gezegd hebben!

missy impossible | 19-02-06 | 21:23

@poppermotje: Ok, doe jij dan met die Engelse croquet ball iest creatiefs bij Franky?

BASinnic | 19-02-06 | 21:21

ik dacht dat we hadden afgesproken de lpf te negeren, hou je daar dan ook aan!

doktersnuggles | 19-02-06 | 21:21

@BASinnic
Ik ga niet voor het laatste woord, wel voor duidelijkheid en enigszins erkenning van mijn commentaar. Bovenal ga ik voor discussie inzake dit onderwerp. Als je niet weet wat je doet, denk ik dat jezelf voor het laatste woord gaat. LPF-pufjes bedoel ik mee dat deze partij de zgn. onvrede in Nederland on een loep heeft genomen en daarmee discriminatie heeft bevorderd. De pufjes zijn dus discriminerend van aard.

Fr@nky | 19-02-06 | 21:19

@ BASinnic: neem jij het laatste woord, dan neem ik de laatste Engelse kroket.

poppermotje | 19-02-06 | 21:18

@Fr@nky 19-02-06 @ 21:10
HO STOP! Correctie. Niet de cartoons zijn gebruikt om "LPF-pufjes" vol te laten stromen. Hier moet toch even krachtig op de rem gesprongen worden. Het zijn de cartoons die aanleiding waren tot kritiek op islam op dit of enig ander blog: Het zijn de muzelmannetjes die "Halal Hakbar" roepen, priesters vermoorden en ambassades in de hens steken die daarvoor zorgen. En die vrije mening uiten op een blogje is heel wat onschuldiger dan de straat op gaan als een woedende menigte en mensen vermoorden, dan wel aanmoedigen om te gaan moorden (fatwa).
En nu rap even je hok in en goed nadenken voor je weer iets doms zegt.

crixus | 19-02-06 | 21:17

@ knuffelpoes 20.59: zo is er bijvoorbeel de reconquista. Zit ze natuurlijk nog steeds niet lekker. nl.wikipedia.org/wiki/Reconquista

poppermotje | 19-02-06 | 21:16

Wat doe ik nu precies?
Wat voor soort reacties?
Wat zijn LPF-pufjes?

Je vertaling was, alhoewel eenzijdig, best helder. Nu begin je te raaskallen. Is het de druk om het laatste woord te hebben?

BASinnic | 19-02-06 | 21:14

@BASinnic
Klopt, dat doe jij nu. Ik heb mijn vertaalslag gegeven.

Deze Deense krant heeft nooit de intensie gehad om dit soort reakties los te maken. Hier in Nederland wordt het echter wel gebruikt om alle LPF-pufjes te laten stromen. Vooral op weblogs natuurlijk

Fr@nky | 19-02-06 | 21:10

Krachtig stukje van de moeder aller redacteuren

Nooit meer slapen | 19-02-06 | 21:10

Nou weet je wat, als ze net zo hard gaan demonstreren als er weer iemand onthoofd wordt uit naam van Allah, is wat mij betreft alles vergeven en vergeten.

doktersnuggles | 19-02-06 | 21:07

@Franky. Ik zie gewoon een vertaling en niet een stuk waarbij je b.v. aantoont hoe bepaalde zinnen in het Engels verschillend vertaald kunnen worden.
Bijvoorbeeld: "exercising restraint" betekent niet zozeer "grenzen bespelen" maar "beperkingen toepassen". "Commissioning" betekent meer opdracht geven en niet goedkeuren, etc.
Op deze wijze wordt je bedoeling meteen duidelijk en niet nadat je achteraf een alibi moet verzinnen voor je gekoketteer.

BASinnic | 19-02-06 | 21:06

@fuckje
je woorden hebben een vrij blond karakter

Fr@nky | 19-02-06 | 21:00

Wat een onzin over Mohammed niet te mogen af beelden: vanaf 1300 verschenen al in de islamitische wereld afbeeldingen van Mohammed: waarvan in 1307 de eerste.

rosalie | 19-02-06 | 20:59

@Fr@nky,
lekker he, dat kommaneuken en microbenverkrachten! Misschien dat Femke jou in haar geytenwollensokkenclubje kan gebruiken met je geneuzel. Waar gaat het nu eigenlijk over????

fuckje | 19-02-06 | 20:59

@Fr@nky,
ach ja, natuurlijk, een cartoon van de profeet, ach ja je hebt gelijk!! Vreselijk toch? De dood aan alle verdoemden!!!

fuckje | 19-02-06 | 20:56

@crixus
Je begrijpt mijn punt, je zegt hetzelfde. Voor mij was er echter nog een vertaalslag: Deens-Amerikaans... hoe goed de Denen ook Engels spreken, ze denken Deens

Fr@nky | 19-02-06 | 20:55

16 doden in India bij rellen. Ook al rellen in Nigeria... Volgend jaar ook in Belgie?

Think | 19-02-06 | 20:52

@fuckje
'het westen' heeft hard toegeslagen en daardoor deze haat gezaaid

Fr@nky | 19-02-06 | 20:52

@fuckje
Misschien zou je laatste zin ook kunnen zijn: "Het is allemaal een kwestie van tijd, "zeker als het westen nu eens hard toe slaat."

knuffelpoes | 19-02-06 | 20:51

@Fr@nky 19-02-06 @ 20:42:
Hooguit 1 vertaalslag, de jouwe namelijk... En zoals reeds gezegd: alles is interpretatie en vertaling, in welke taal dan ook.
En die "meerderen" was ironisch bedoeld... En dat is het precies het punt, zowel van Flemming Rose, als van deze webzijde, als van het hele fenomeen spotprent. Als je het snapt, maak je je er niet zo druk om. Als je het niet snapt steek je een ambassade in de fik. De vraag is heel simpel. Waar wil je als moslim bij horen: bij de groep die het snapt of die het niet snapt.

crixus | 19-02-06 | 20:51

@BASinnic
Mijn bedoeling is niet om te koketteren met Engelse kennis. Mijn bedoeling is zoals ik al aangegeven heb: subjectiviteit in vertaalslag proberen te laten zien.

Fr@nky | 19-02-06 | 20:51

@poppermotje. In het Holland House. Kroketten en Bier!!!

BASinnic | 19-02-06 | 20:51

@ BASinnic: riep daar iemand kroketten?

poppermotje | 19-02-06 | 20:50

@crixus en Fr@nky,
of die krant het nu wel of niet wist maakt allemaal geen f*ck uit. Als het deze cartoons niet waren geweest was er wel wat anders gebeurd. Haatzaaiende fundamentalisten liggen voortdurend op de loer op welke manier ze het domme volk weer eens kunnen opjutten tegenover het decadente westen. Het is allemaal een kwestie van tijd, tenzij het westen nu eens hard toe slaat.

fuckje | 19-02-06 | 20:48

@Franky. Waarom zit je zo te koketteren met je kennis van Engels? Je had het ook gewoon onvertaald kunnen plaatsen, de meesten hier lezen en spreken waarschijnlijk goed Engels.

BASinnic | 19-02-06 | 20:47

On topic:
Ik begrijp uit het interview dat deze krant iets wilde bereiken, maar dat het verkeerde is losgekomen. Deze krant was bekend dat de profeet Mohammed niet mag worden getoond.

Fr@nky | 19-02-06 | 20:44

@crixus
Je geeft nu zelf een voorbeeld: meerderen in mijn vorige post was bedoeld als meerder mensen, niet in rang.
Mijn punt blijft 2 vertaalslagen. Dat heeft een subjectieve invloed

Fr@nky | 19-02-06 | 20:42

@Fr@nky 19-02-06 @ 20:32:
Ik heb geen meerderen, ik kan voor mezelf nadenken. Bovendien is dat interview waarschijnlijk afgenomen in het Engels en ik ben genoeg bekend met het Deense onderwijs dat ik weet dat er Denemarken uitstekend Engels wordt onderwezen, zodat die Deen echt wel wist wat hij zei. Bovendien ben ik zelf het Engels ook op een redelijk hoog niveau machtig, dus ik hoef het echt niet in jouw Nederlands hertaald te lezen. Dus helemaal begrijpen doe ik je niet. Die Deen snap ik overigens prima.

crixus | 19-02-06 | 20:37

"en willen we naar de dam, dan GAAN we naar de Dam!!!"

Onderbuik | 19-02-06 | 20:35

Humor is de sleutel tot integratie. Zolang de moslims geen cartoons kunnen waarderen mogen zij niet integreren. In de wachtkamer durmee. Lekker geiten neuqen.

doktersnuggles | 19-02-06 | 20:35

300 years? mm dat maakt dan samen 900

TheWi | 19-02-06 | 20:34

@crixus
Als ik dit in 2 regeltjes had kunnen zeggen, had ik het gedaan.
Een Deen geeft een interview aan een Amerikaans dagblad, wat ik als Nederlander weer moet terugvertalen in mijn taal. Dat is zoiets als een adsl abonnement nemen in China.
Interpretatie is niet alleen door mij, maar meerderen

Fr@nky | 19-02-06 | 20:32

Fr@nky 19-02-06 @ 20:18:
Als je dat dus in 2 regeltjes kan zeggen, waarom doe je dat dan d.m.v. het hele stukken van interview zoals jij het begrijpt te vertalen? Je mening vormen n.a.v. nieuws, teksten hangt altijd af van je interpretatie en belang van een tekst. Dus alle publicaties, in elke taal, kunnen misleiden in iemands meningsvorming.

crixus | 19-02-06 | 20:24

Alle gelovigen zijn het zelfde ook 'onze' ghristenen zijn niks beter en verdelen ook de hemel en verdoemen ieder anders denkende naar de hel. ook zij minachten andere mensen

rikus | 19-02-06 | 20:21

@vander F> ik dacht dat alleen ghanezen en liberianen dat deden, maar Hassan hobbyt dus gewoon lekker mee met zn kippebotjes. Of zou tie geitenbotjes gebruiken?

superjan | 19-02-06 | 20:21

@crixus
Dan nog snelbegrijpende gaven bezitten.
Wat ik probeer te zeggen is dat dit soort publicaties ons kunnen misleiden in het opbouwen van een mening erover.

Fr@nky | 19-02-06 | 20:18

19:48 @ Editor,
blijf me toch link houden..

Kudtkip | 19-02-06 | 20:14

@Fr@nky 19-02-06 @ 20:12:
Of kan snellezen...

crixus | 19-02-06 | 20:13

@crixus
Dit lees je niet in een minuut, tenzij je dislectisch bent

Fr@nky | 19-02-06 | 20:12

@Fr@nky 19-02-06 @ 20:08:
Doe je huiswerk engels ergens anders wil je?

crixus | 19-02-06 | 20:09

@a.nekschot 19-02-06 @ 20:06:
Het fluff-meisje van VVD fractie

crixus | 19-02-06 | 20:08

Ik heb geprobeerd om een stukje van deze publicatie te vertalen. Mwja. Ik ga Engelse expressie verder.

Childish. Irresponsible. Hate speech. A provocation just for the sake of provocation. A PR stunt. Critics of 12 cartoons of the prophet Muhammad I decided to publish in the Danish newspaper Jyllands-Posten have not minced their words. They say that freedom of expression does not imply an endorsement of insulting people's religious feelings, and besides, they add, the media censor themselves every day. So, please do not teach us a lesson about limitless freedom of speech.

?Kinderachtig?. ?Onverantwoord?. ?Haatuitingen?. ?Een provocatie om het provoceren?. ?Een PR stunt.?
Critici van de 12 cartoons van de profeet Mohammed, waarvan ik besloot deze te publiceren in de Deense krant ?Jyllands-Posten?, zijn ongezouten hard in hun woorden. Deze critici zeggen dat vrijheid van meningsuiting geen vrijbrief is om mensen op grond van religieuze overtuiging te beledigen, maar daarnaast laten deze critici zelf hun media elke dag censureren. Dus.. geef ons aub geen lesje in vrijheid van meningsuiting.

I agree that the freedom to publish things doesn't mean you publish everything. Jyllands-Posten would not publish pornographic images or graphic details of dead bodies; swear words rarely make it into our pages. So we are not fundamentalists in our support for freedom of expression.

But the cartoon story is different.

Ik ben het ermee eens dat de vrijheid van publiceren niet betekent dat je alles moet publiceren. Jyllands-Posten zal geen pornografisch materiaal of details van dode lichamen publiceren, haatdragende woorden halen zelden onze publicatie. We zijn dus geen fundamentalisten van vrijheid van expressie.

Maar het verhaal achter deze cartoons is anders.

Those examples have to do with exercising restraint because of ethical standards and taste; call it editing. By contrast, I commissioned the cartoons in response to several incidents of self-censorship in Europe caused by widening fears and feelings of intimidation in dealing with issues related to Islam. And I still believe that this is a topic that we Europeans must confront, challenging moderate Muslims to speak out. The idea wasn't to provoke gratuitously -- and we certainly didn't intend to trigger violent demonstrations throughout the Muslim world. Our goal was simply to push back self-imposed limits on expression that seemed to be closing in tighter.

Dit zijn voorbeelden van het ?grens bespelen? van ethische standpunten, maar ook smaak; noem het werken aan de weg. Ter verduidelijking: ik heb publicatie van de cartoons goedgekeurd als reaktie op diverse incidenten binnen Europa m.b.t. angstverspreiding en intimidatie vanwege Islam gerelateerde onderwerpen. Ik geloof nog steeds dat dit kan bijdragen om gemiddelde/gematigde moslims uit te dagen te spreken. Het idée hierachter was niet om nodeloos uit te dagen ? en we wilden zeker geen gewelddadige demonstraties in de Moslimgemeenschap starten. Ons simple doel was om tegen de onszelf opgelegde barrieres van (mening)uiting in te gaan, omdat deze uitingen aan het vernauwen zijn.

Fr@nky | 19-02-06 | 20:08

En wie is Ayaan Hirsi Ali ?

a.nekschot | 19-02-06 | 20:06

@ kudtkip 19.08: Check! Ik zeg altijd maar 'bemint eer ge bezint'. Proost.
@ Nemo 19.01: Jawel. De Caraïbische.

poppermotje | 19-02-06 | 19:48

@rozalie
Ik volg je niet helemaal...
Mijn punt is dat er voor we aan verkiezingen toekomen al een gigantische oorlog is uitgebroken. Dan praten we niet meer in hokjes als D66, PVDA etc.
Als het aan mij lag was het afgelopen met de pappen en nathouden cultuur. Punt is alleen dat ik geen flauw benul heb hoe dat dan moet gaan lopen. Aan de ene kant is niemand bereid het voortouw te nemen. En elke keer als iemand z'n bek lostrekt wordt 't weer gebagatelliseerd...

Contino | 19-02-06 | 19:44

@Sjeen
?

Nemo | 19-02-06 | 19:42

@ nemo je bedoelt de aandoening die je voelt als je maar braaf genoeg bent?

Sjeen Koe | 19-02-06 | 19:13

Volgens GS komt er helemaal geen oorlog! Wie zijn wij dan om daar aan te twijfelen...
En nee, 'we' moeten die oorlog niet met mij winnen. Onze vrienden de Amerikanen komen ons toch gewoon helpen!

Think | 19-02-06 | 19:11

@ Poppermotje,
'raincheck' geaccepteerd ;-)

Ik zou bijna zeggen, be-mín de goden, dus Nemo komt ook mee.

Zeaulang proost op Timmer?

*kloeink!*

Kudtkip | 19-02-06 | 19:08

@Think....

Daarom mijn vraag.....

rosalie | 19-02-06 | 19:04

@Rosalie. Nee, aan vrouwen heb je veel in een oorlog ;)

Think | 19-02-06 | 19:02

@Sjeeeeeennnnnn
Mooi gesproken, vanwaar die grote O in nemO? Heb je eindelijk in de gaten wat je krijgt, als je mijn naam andersom zet?
@Poppermotje
Jij ook al?

Nemo | 19-02-06 | 19:01

@Contino. Bij elkaar houden is toch het devies? Als je wilt dat het kabinet valt, zal je je hoop moeten vestigen op D66. En dat is behoorlijk kansloos...

Think | 19-02-06 | 19:00

Jezus, Think en Contino..moeten we nou met jullie de oorlog winnen?

rosalie | 19-02-06 | 19:00

@ kudtkip 18.30: grappig dat je dat zegt. Mede als gevolg van het feit dat ik en vooral mijn ouders zijn geboren op een plek waar het nooit vriest heb ik nooit leren schaatsen. Fietsen heb ik pas op mijn 8e geleerd, skieën op mijn 32e. En schaatsen ga ik ook nog leren. Dat rondje houd je tegoed.
@ Nemo: dat is toevallig, ik ben ook al een God in het diepst van mijn gedachten. Bovendien geboren uit het zonnegloren en een zucht van de ziedende zee..

poppermotje | 19-02-06 | 18:58

haha nemO, piroutettes draaien op een beeldscherm en duizelig als een godheid begripvol zijn

Sjeen Koe | 19-02-06 | 18:57

@Think
Ik help je hopen dat we aan verkiezingen toe gaan komen in 2007. Als het op de huidige voet verder gaat zullen het een lange anderhalf jaar worden...

Contino | 19-02-06 | 18:54

LOL@Rosalie
Topic, tropic. Ik snap 'm...

Nemo | 19-02-06 | 18:52

@crixus

None? heeft met klimaat en sport te maken...denk ik

rosalie | 19-02-06 | 18:51

@Contino 18:04. Tsja, ijdele hoop, waarschijnlijk wel, maar het is de enige vreedzame oplossing. We kunnen ook wel alles negeren a la gevallenverstand, maar dan komt de uitbarsting toch ook, alleen dan later en heftiger.
Ik zie gewoon geen oplossing. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel moslims onder ons, dat het onmogelijk hun aan onze wil te onderwerpen. Het moet vanuit hun zelf komen, maar dat zie ik inderdaad ook niet zomaar gebeuren.
Het worden belangrijke verkiezingen in 2007 denk ik...

Think | 19-02-06 | 18:51

Hoeveel hakbarretjes zullen naar 't schaatsen kijken?

crixus | 19-02-06 | 18:49

En schaatsliefhebbers moeten naar een ander topic, net als andere mensen, maar dan heet het tropic.....

rosalie | 19-02-06 | 18:48

alleen dus

rosalie | 19-02-06 | 18:43

TIMMERRRRRRRRR!!!
---
Nou nou, het resultaat mag er zijn. Ik heb nog nooit zulke geïntegreerde mensen gezien.
@Head Honcho
Ik ben ook een God. Ik wil niet dat er ook maar iemand mij belachelijk maakt.

Nemo | 19-02-06 | 18:42

@Defcon

Natuurlijk zijn wij westers: we zijn hier geboren en daarom westers....behalve als je weggaat naar het oosten of i.d.:) Maar wat betreft bullshit (facsime) uitbannen hier heb je gelijk en sta je (wat mij betreft) niet aleen.

rosalie | 19-02-06 | 18:42

Grunn heerscht!!!!

fuckje | 19-02-06 | 18:39

ik vraag me af hoe ze aan die 300 jaar komen. Niettemin blijf ik erbij dat je niet met andermans goden moet spotten.

head honcho | 19-02-06 | 18:38

mooie race van timmer.

G-unite | 19-02-06 | 18:37

*edelgoud!*

Kudtkip | 19-02-06 | 18:37

GOUD!!!!

crixus | 19-02-06 | 18:36

@Defcon 19-02-06 @ 18:26
"En iedereen heeft het maar over het westen wij zijn niet westers wij staan er gewoon ongevraagd middenin"

mooi gezegd, hoezo ik 'westers' ?
wat is dat weer voor een non-term.

vander F | 19-02-06 | 18:36

Brons is binnen...

vander F | 19-02-06 | 18:33

18:12 @ Defcon,
het hele idee opzouten heeft me nooit aangestaan, gewoon omdat het niet kan. Wij aardbeweauners hebben maar één 'huis' op een paar werelddelen. En daarmee spelen ?we? de olympics.

Het is leuk uitgedacht om (net als tegengesteld wegdraaiend water in een putje) de halfronden op levenskwaliteit te her-kwalificeren (vrij naar Vander F), maar qua algemene medewerking is dat ondoenlijk.

We zullen er evenwel een manier voor moeten zien te vinden om gezamelijk zorg te dragen voor ?ons? domicile. Wellicht door overleg?

@ Poppermotje,
rondje schaatsen?

Kudtkip | 19-02-06 | 18:30

Think 19-02-06 @ 18:21
Precies, maar omdat het niet ons gezeik is krijgen we het wel op ons dak.
Slaat toch nergens op. En iedereen heeft het maar over het westen wij zijn niet westers wij staan er gewoon ongevraagd middenin. Dus aan ons om die bullshit te bannen. Van beide kanten oost en west. Ben ik nou de enige verstandige hier? haha

Defcon | 19-02-06 | 18:26

@poppermotje 19-02-06 @ 18:21,
waar is die mooie overzichtelijke tijd gebleven?
En lekker blijven, juist nu.

vander F | 19-02-06 | 18:25

Rose is duidelijk, respekt OK, maar onderwerping (submission) nee. Zelf-censuur is de eerste stap naar onderwerping, en dat nog wel op eigen terrein. Het probleem is dat 'onderwerping' de kern van de islam is, zoals het woord 'islam' zelf in vertaling 'onderwerping' betekent. Dit sluit de erkenning van seculiere vormen van gezag uit. Zoals AHA het begrip heeft overgenomen duidt het ook op de 'onderwerping' (van vrouwen) binnen de islam.
Tja, verder de vergelijkoing met totalitaire systemen, interne kritiek is dan verraad, externe kritiek een aanvalsdaad.

Kortom we hebben een probleem.

elten | 19-02-06 | 18:24

@gevallenverstand. Waarom de Denen? Die imam heeft die prenten met wat aangedikt materiaal naar het MO verstuurd. In Denemarken waren er nergens rellen of iets dergelijks.

Think | 19-02-06 | 18:21

@ kudtkip: niet geboren maar wel getogen, ben hier vanaf mijn zesde. Toen ik hier kwam was ik een bezienswaardigheid. Ik was de enige allochtoon op de hele basisschool. Vandaag de dag is die zelfde basisschool een zwarte school geworden en de wijk een ghetto. Vooralsnog heeft nog niemand die mij persoonlijk kent gezegd dat ik hier niet thuis hoor, maar het is wel onaangenaam dat steeds meer mensen vinden dat bijvoorbeeld alle buitenlanders maar beter weg konden zijn en niet meer in integratie geloven. De meeste kennen het verschil ook niet tussen Arubanen en Antillianen, net zo min als ze het verschil kennen tussen Soennieten en Shi-ieten. En ik kan het ze niet eens kwalijk nemen. Ik begrijp de doorsnee xenofoob heel goed, want ik voel dezelfde weerzin tegen groepen die onaangepast gedrag vertonen. En voor mij geldt net zo goed dat buurman Hassan (ik weet niet of hij zo heet maar het is wel een Turk) wel OK is. Enerzijds voel ik mij steeds minder thuis door de 'andere' vreemdelingen, anderzijds doordat ik mijzelf steeds meer als vreemdeling voel bekeken, maar ik zo lang ik tegenwicht kan bieden door mijzelf te zijn blijf ik hier. En volgend jaar maar weer eens op vakantie naar Denemarken.

poppermotje | 19-02-06 | 18:21

jiha 19-02-06 @ 18:08

Bedankt voor je bijdrage! Een eyeopener als zodanig!

@gevallenverstand

Hij heette niet meer Cat Stevens en dat was z'n probleem, logisch toch?

rosalie | 19-02-06 | 18:17

Nou ja Fuckje, dat bedoel ik nou. Turkije en Egypte zijn de meest gematigde Islamlanden (en een grote markt voor de EU) dit soort reacties hebben die Denen dus voor elkaar. Need I say more. (Ben ff eten...)

gevallenverstand | 19-02-06 | 18:16

@fuckje 19-02-06 @ 18:13,
maak je niet druk, Moslims slaan vnml elkaar de kop in en dat blijft nog wel even zo.

vander F | 19-02-06 | 18:16

Kan dat schaatsen niet even heel snel deaud gaan?

Harige Bangmaker | 19-02-06 | 18:15

@gevallenverstand 19-02-06 @ 18:12:
Cat Stevens heet geen Cat Stevens meer maar Yusuf Islam... Overigens had die bekeerde daardoor ook een gewone Europese band te laat voor een optreden laten komen... (nou ja gewoon... Marillion zat in hetzelfde vliegtuig)

crixus | 19-02-06 | 18:15

2 more down!

vander F | 19-02-06 | 18:15

@vanderF,
vandaag hebben weer tienduizenden Turken gedemonstreerd tegen de cartoons , poppen verbrand, vlaggen verbrand, anti-westerse leuzen gebrald, need I say more?
Ik wacht trouwens op Ireen, een kanjertje!!!

fuckje | 19-02-06 | 18:13

Kudtkip 19-02-06 @ 18:05

Zekerheid heb je nooit in het leven. Maar iedereen kan toch zien datw e nu anders heel langzaam onder de voet worden gelopen door gevaren die zich al jaren aankondigen en waar het naar uit ziet dat ze hun doel nog gaan bereiken ook nog.
Zij het het amerikaans of het islamfascisme.
En beide moeten opzouten willen we hier een europa waar we het zelf voor het zeggen willen hebben.
Denk dat we daar toch naartoe willen? Al zou je het niet zo snel kunnen zeggen nee.

Defcon | 19-02-06 | 18:12

Rosalie en VanderF Ja, ik lach er ook om, hartelijk zelfs maar je zal maar Cat Stevens heten en van je vliegtuig gehaald worden terwijl je een afspraak hebt.

gevallenverstand | 19-02-06 | 18:12

@ Vander F: wie weet Wüst, wie weet (in vorm) Friesinger.

Kudtkip | 19-02-06 | 18:11

Go Timmer!
Ik denk dat de winnaar onder de 1.16 gaat rijden,
maar wie?

vander F | 19-02-06 | 18:08

even copy-paste van ad.nl, was wel een eye-openert: islam is dus gewoon een enge sekte, zoals ik al dacht, en 'mo de pro' was gewoon een pedo!

de Islam

Het woord Islam bestond ook al voor Mohammed. Het betekende oorspronkelijk : doodsverachting, heldendom, sterven in gevecht. In Islam werd het verbonden met het begrip overgave.

De religieuze gewoontes van de Arabieren vòòr Mohammed werden gekenmerkt door verering van idolen, bomen, stenen en bronnen. De heilige rotssteen van Mekka, de Ka'ba, werd beheerd door de stam van Mohammed, de Qoeraisj . Er werden kinderen aan de goden geofferd. Mensenoffers werden later vervangen door besnijdenis. Leden van de stammen waren verplicht om drie maal daags richting Mekka te bidden. Daar werden in de Ka'ba 350 afbeeldingen van goden, waaronder Allah, bewaard. Drie keer per jaar werd er gevast. Een van de vastentijden duurde een maand

Wie was Mohammed:

Mohammed rond 570 AD geboren werd en opgroeide in een nomadische polytheïstische cultuur waar de meeste mensen analfabeet waren. De stammen moesten voortdurend strijd voeren om hun bezittingen te bewaken.
Hij was een handelaar, die o.a. rijkdom vergaarde uit het plunderen van vijandige karavanen. In zijn voordeel mag gezegd worden dat hij bescheiden leefde.
Hij had veel vrouwen. Maar zijn eerste (rijke) vrouw Khadidja speelde de belangrijkste rol in zijn leven. Sommige bronnen vermelden dat hij tien vrouwen in zijn leven had, maar de geleerde Ali Dashti noemt er 22, waarvan hij er 16 huwde. Één daarvan, A'ishah, was slechts negen jaar oud.
Afgaande op beschrijvingen van zijn kwalen veronderstellen sommige deskundigen dat hij aan pathologische aanvallen leed. Sommige neurologen komen tot de conclusie dat hij leed aan een vorm van epilepsie. Hier wijzen de symptomen van visuele hallucinaties, het zien van gigantische figuren (de engel Gabriël) en geluidsbegoochelingen zoals het horen van dwingende stemmen, op. De Koran werd door hem in trance ontvangen (wahi). Hij transpireerde hevig als dit gebeurde, zelfs als het koud was. In een hadith wordt vermeld dat hij ondragelijk pijnlijke geluiden hoorde, alsof er op metaal gehamerd werd. Hij dacht zelfs de pijn niet te zullen overleven.
Bovendien zou hij aan een kleine tumor aan de hypofyse: acromegalia, later in zijn leven geleden hebben.
Hij bracht tegenstanders zonder medelijden om. Soera 8:67 luidt namelijk: Een profeet kan geen gevangenen maken voordat hij tot geregeld vechten in het land komt. ". Onder zijn slachtoffers waren: al Nader, die zich laatdunkend over Muhammed uitgelaten had; dichteres Asma bint Marwan; Abu Afak en Kab ibn al-Ashraf. Duizenden slachtoffers zouden nog volgen. Na de slag bij de greppel beval hij de onthoofding van 700 joden en was daarbij aanwezig. Bovendien beval hij het uitbranden van ogen met gloeiende brandijzers (Hadith vol. 1, no. 234) en liet mensen omkomen van dorst. (Hadith vol. 8, 796).

De qoessâs = vrome verhalenvertellers, hebben het leven van Mohammed verfraaid met traditionele heidense overleveringen uit de oudheid

De Koran

De geheiligde verzamelde schat van bladeren en andere materialen waarop de transcripties van Mohammed's openbaringen werden neergeschreven werden door een van de kaliefen net opzet vernietigd, omdat hij niet wilde dat het werkelijkheid naar buiten kwam.
Daarom zetten geleerden vraagtekens achter de authenticiteit van de Koran zelf. De enige beschikbare delen die genoemd worden door Ibn Hisham dateren twee honderd jaar na de dood van de profeet. Het merendeel van de tradities zijn geen documenten uit zijn tijd, maar het product van eeuwenlange ontwikkeling en manipulatie.

Dit zijn onderwerpen over de Islam die voor een Moslim verboden zijn er over te praten of zelfs over te denken.

jiha | 19-02-06 | 18:08

Iedereen die hard werkt, iedereen die iets gelooft en daar veel voor doet zou kunnen denken een beter mens te zijn (en doet dat ook meestal). Het gaat er alleen om dat men zich NOOIT gewelddadig tav anderen opstelt. De Amsterdamse school zegt dat je wel alles mag ZEGGEN. Dat mag van mij ook, maar dan moet je er niet vreemd bij opkijken dat iemand wel eens kan doorfikken.
Vervolgens: Zowel de Bijbel als de Koran zijn nogal ge-edit, maar de quote die jij aanhaalt wijst niet op doden maar gevangenneming. Op onze tijden geprojecteerd zou dat betekenen; Als je Bin vind geef hem dan levenslang.

gevallenverstand | 19-02-06 | 18:07

vander F 19-02-06 @ 18:04

LOL!

rosalie | 19-02-06 | 18:07

*Juicht!!!*

Kudtkip | 19-02-06 | 18:06

@Contino 19-02-06 @ 18:04,
ik zeg Macchiavelli, dat wordt ruzie tussen de Turken en Arabieren,
who's the boss?

vander F | 19-02-06 | 18:05

17:33 @ Defcon,

nou begeef ik me op glas ijs, maar samenwerken met de Chinezen en wetten aanpassen dát lijkt me geen onaardig plan. Maar voorkomen dat je daarmee onder de voet gelopen wordt?

*volgt Timmer op de voet*

Kudtkip | 19-02-06 | 18:05

Nou, even de FBI aan het werk zetten dan maar:
gevallenverstand is planning to kill Bush, bomb, attack the US, terror, Islam, gevallenverstand our leader, airplane, capitol hill, white house destruct.
Zeau, dat houdt ze wel even bezig...

vander F | 19-02-06 | 18:04

vander F 19-02-06 @ 17:58
Klopt, daarom hoop ik steeds dat Nederland een voorbeeld gaat geven. Met Pim omdat die naam toch al genoemd is waren we een aardig eind in die richting kunnen komen.
En om een eenheid te vormen die idd nog niet stabiel is zullen er wetten moeten worden verandert. Em ik weet ook wel hoe moielijk iets te veranderen is dat al eeuwen zo gaat maar wanneer je wakker wordt moet het toch kunnen lijkt me. Of pas weer als het te laat is ik hoop deze keer niet.
Maar zie zeker ook wel goeie ontwikkelingen.

Defcon | 19-02-06 | 18:03

@gevallenverstand

Bin Laden....Allahs hel....FBI......
Je zegt het allemaal.....ik denk dat daar meer op gelet wordt.....oeps!

rosalie | 19-02-06 | 18:02

@vanderF. En? Heeft dat essentie voor de toekomst?

Think | 19-02-06 | 18:00

vander F 19-02-06 @ 17:58

LoL
Paar jaar?

Harige Bangmaker | 19-02-06 | 18:00

@Defcon 19-02-06 @ 17:50,
Europa is zich nog aan het herdefinieren.
Verkijk je niet op de uitbreiding van de EU,
gigantische klus die nog wel een paar jaar duurt.

vander F | 19-02-06 | 17:58

Persoonlijk vind ik dat we door de babyboomgeneratie worden gedomineerd en gedicteerd. Het enig alternatief is de boekhoudersclub zalm/balk. Qua gedachtenpolitie gaan die veel verder dan dat kwijnend clubje van Bin Laden die vele levens in Allahs hel door zal brengen. Dat durf ik gerust te zeggen, ook in her openbaar. Ik heb alleen geen zin in de scanner te komen van de FBI en daar 20 jaar mee bezig te zijn om dat te ontrafelen. Capice?

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:58

@gevallenverstand
Grappig dat jij Hitler erbij haalt en zijn raszuiverheidsgedachten. De vergelijking gaat heel erg sterk terug. Hij plaatste namelijk de ariër op een voetstuk, net als de moslim zichzelf op een voetstuk plaatst boven de ongelovigen. Overigens zal een moslim zeggen dat Allah hem op een voetstuk plaatst en niet hijzelf.
Maar even terugkomend op m'n eerdere verhaal; was je blij met mijn kwalificatie? Je hoefde nu immers niet inhoudelijk te reageren. Misschien wil je even over mijn misstap heenkijken en alsnog inhoudelijk reageren. Bedankt!

Contino | 19-02-06 | 17:57

@gevallenverstand 19-02-06 @ 17:48:
Trrrsm wordt ook gescand hoor! Het betekent iets in 't Arabisch geloof ik... Wnt dr hbbn z gn klnkrs n dt kdttltje vn z

crixus | 19-02-06 | 17:56

@gevallenverstand

Nee, we zijn niet alert genoeg hier t.a.v. van het echte gevaar en dat heeft dan even niks met terrorisme te maken hier in treinen, maar alles met een overname van onze vrijheid in welke vorm dan ook.
Dat jij terrorisme niet durft te typen, zegt dan al precies genoeg!

rosalie | 19-02-06 | 17:54

@gevallenverstand. Over paranoia gesproken (je laatste 2 zinnen).

Think | 19-02-06 | 17:51

Geen islam christenen of voor vorm van fascisme dan ook. Geen Amerikaans fascisme, laten we onze eigen weg gaan en eens een europa met ruggegraat tonen dat is wat de meeste mensen toch willen zien.

Defcon | 19-02-06 | 17:50

@vander F 19-02-06 @ 17:44:
Zo is het... we staan nog steeds op zilver... zal wel niet lang duren, maar Barbie de Loor heb d'r best gedaan, maar 't zal toch van Ireen of Timmertje moeten komen.
Dat zou pas het toppunt van integratie zijn: Fatima El Moedjahedin die voor Nederland de 1000 meter wint en Prins Pils die haar op het middenterrein neemt terwijl Maxima met de koters op de tribune toekijkt.

crixus | 19-02-06 | 17:50

rosalie 19-02-06 @ 17:43
Als een van de eerste was ik voorstander van war on trrrsm. Nog steeds. Me dunkt dat we niet alert zijn. Zelfs als een man die zich wast met een djellaba aan word het treinverkeer stilgelegd. Wat wil je nou? Integratie, paranoia of alsnog een wit superras? PS het feit dat ik trrsm zo schrijf komt omdat al ons emailverkeer word gescand en opgeslagen. Hoe wakker wil je dat we zijn?????

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:48

@rosalie
Zo is dat. En als er geen maatregelen worden getroffen betreffende wetswijzigingen dan vallen er alleen maar slachtoffers. Bovendien vallen die al.

Defcon | 19-02-06 | 17:46

@Crixus. Nee, zonder doodsbedreigingen voel ik me toch wat veiliger...
Voor die jeugd is er zowieso weinig hoop, maar ik hoop dat een gedeelte toch nog ergens wat ongebruikte herseninhoud weet te vinden. Als ze zich nu nog verder tegen onze maatschappij gaan afzetten, gaan we grote problemen krijgen. Dan kunnen mijn aandelen Pickwick nog wel eens rigoreus gaan dalen...

Think | 19-02-06 | 17:46

Wat een gezeur.
De Islam kan zich niet en zal zich nooit kunnen vereenzelvigen met vrije meningsuitingen.
Net als het Christendom hoor, religie eigen.
Islamisten zullen ten alle tijde zich verzetten, desnoods met geweld.
Om zelfs maar die Christenen uit de politiek te krijgen is een enorme krachttoer geweest en maar half gelukt, er is nu een soort gewapende vrede tussen Christenen en de geseculariseerde politiek in Europa.
Die kleine minderheid van Moslims kunnen zich alleen maar manifesteren met geweld, ze zijn in een democratische omgeving als groep, voor zover ze zichzelf als groep zien, volstrekt kansloos.

En nu weer schaatsen..

vander F | 19-02-06 | 17:44

Contino 19-02-06 @ 17:12
'Zoals goed inteeltproducten betaamt'.
Je maakt met deze redenering een einde aan dialoog omdat je een kwalificatie uitspreekt die je niet hard kunt maken. Hitler was met zijn Uebermenschtheorie op inteelt uit. (Zoveel raszuiverheid leid alleen maar tot inteelt..)
Mag ik je uitnodigen hier even zelf op door te redeneren.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:44

Snap niet we in Europa midden in een strijd staan tussen twee vuren in die we allebei niet willen. Tenminste hetgrootste deel van de bevolking dan.
Misschien moeten we wel met de chinezen gaan samenwerken en een nieuwe weg inslaan en eindelijk eens wat wetten gaan aanpassen voor onze eigen vrijheid. Voordat we dalijk weer eens een keer onder de voet worden gelopen.

Defcon | 19-02-06 | 17:44

@gevallenverstand

Het gevaar is al onder ons, maar we willen het niet zien....
Een drogreden waarschijnlijk volgens jou, maar als we er nu niet alert op zijn en maatregelen nemen, dan weet ik niet hoe duidelijk het gevaar zich nog moet tonen.

rosalie | 19-02-06 | 17:43

@ Poppermotje,
en nu weer (meer) serieus.
Jij als niet geboren en getogen Hollander hebt de afgelopen week blijk gegeven weg te willen uit dit land. Terwijl je alle blijk geeft eigenlijk prima op je plek te zijn. Niet in de laatste plaats op dit log.

Dáár maak ik mij wel degelijk zorgen om. Ik hoop dus maar dat je salade met feta je gewoon lekker gesmaakt heeft. Met proost nog enzeau. Of santé zoals ik volgens m'n stamboom 'hoor' te zeggen.

Verder (uit de losse pols) beter gierputten openen en leegpompen, dan knallen met harde keutelraketten?

Kudtkip | 19-02-06 | 17:42

@ crixus 17.39: Er is een verschil tussen praten over een beerput enerzijds en er in springen anderzijds.

poppermotje | 19-02-06 | 17:41

@Think 19-02-06 @ 17:36:
Ga je dat op marokko.nl, maghreb.nl en al die andere geytenneukerforums ook even uitleggen? Zoveel nuance lees je daar niet...

crixus | 19-02-06 | 17:39

Der is nog voor 50 jear eaulie, niet zeuren dat het eerdaags op is dat kan ik nu even niet wachten.

..Whatever | 19-02-06 | 17:39

@gevallenverstand Als je je eigen woorden verzint alsmede nieuwe betekenissen geeft aan bestaande woorden, wordt het wel erg lastig voor ons om je bij te houden. Maar ik zal het onthouden: "Een drogreden is een mentale tactiek gebaseerd op onzin." Houden we der in.

lijn5 | 19-02-06 | 17:38

Was het overigens geen imperialisme? Even in mijn beerput kijken..

poppermotje | 19-02-06 | 17:38

crixus 19-02-06 @ 17:34
De cijfers werden gecheckt door het Parool en sowieso niemand kan zeggen dat Cohen de grenzen niet al stevig had dichtgetimmerd, de instroom van asielzoekers nam vanaf zijn beslissingen jaarlijks af. F's hype was een hoax wat dat aangaat.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:38

@Contino. Ik vrees dat je gelijk hebt met je ontwikkelingsniveau, maar je kan moeilijk de fase van confrontatie en discussie overslaan. Nu moeten ze gaan nadenken over de richting die de Islam in Europa in gaat slaan. Laten we hopen dat ze in gaan zien dat ze onze recht(s)staat en normen en waarden moeten accepteren willen ze hier nog een aangenaam kunnen verblijven.

Think | 19-02-06 | 17:36

Dat fascisme de wereld dreigt over te nemen is geloof ik een open bewering.

poppermotje | 19-02-06 | 17:35

Angst is overal en angst voor de Islam is groot. Dat is ook de bedoeling want zo werkt radicalisme. In London en Amerika zegt men trots: 'Als we toegeven aan de angst zijn we al verloren.' Wat dat betreft kan ik dan niets anders zeggen als 'dialoog'. Dit roept natuurlijk alle multkultilol en cynisme op die er te bedenken is. OK Vraag dan eens aan een Islamiet: 'Wat vind U van Bin, of van de rellen, of van de cartoons?'
Lijn 5 Een drogreden is een mentale tactiek gebaseerd op onzin.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:35

Zou europa er niet een stuk beter uitzien zonder islamfascisme dreiging en zonder amerikaansfascisme invloeden. Lijkt me heerlijk.

Defcon | 19-02-06 | 17:35

@gevallenverstand 19-02-06 @ 17:29:
Joh, jij je zin... Blijf je mening vooral baseren op BvD ipv CBS, d'r moet toch ook iemand GroenLinx stemmen.

crixus | 19-02-06 | 17:34

gevallenverstand 19-02-06 @ 17:23
Droogrede? Mygod hoe groot zijn jou oogkleppen dan wel niet?

Defcon | 19-02-06 | 17:32

crixus 19-02-06 @ 17:27
P was bij BvD en kletste uit zijn nek wat betreft aantallen. BvD lieten zich van de tafel vegen omdat ze de cijfers niet bij de hand hadden.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:29

@gevallenverstand Een drogreden is volgens de definitie een redenering. Maar waar is de redenering en dus de drogreden. De opmerking 'Fascisme dreigt de wereld over te nemen' is dus geen drogreden.

lijn5 | 19-02-06 | 17:27

@gevallenverstand. Jij vind dus dat we niet moeten provoceren. Heb je die opsomming gelezen in het stuk van Rose op pagina 1? Er is een sfeer ontstaan waarin niemand zijn naam durft te zetten onder publicaties die over de Islam bestaan. Dit is geen goede ontwikkeling lijkt me. Dit was alleen maar erger aan het worden. Dit is de reden van de publicatie van die spotprenten. Je kan je ogen er toch niet voor sluiten dat steeds meer mensen bang zijn voor de Islam? Je kan het wel negeren en onder een vloerkleed schuiven, maar de discussie aangaan is nog een van de minst radicale manieren om deze ontwikkeling te kenteren.

Think | 19-02-06 | 17:27

@gevallenverstand 19-02-06 @ 17:23:
In de tijd van Pim was dat ook zo, kun je gewoon nazoeken bij het CBS. Van feiten een smeiig verhaal maken is geen drogreden, maar rethoriek. Ook een vorm van volksverlakkerij, maar toch anders...

crixus | 19-02-06 | 17:27

poppermotje 19-02-06 @ 17:22
Yes, en Freud zegt, roeren in die pot, alles analyseren en herleiden, confronteren en sturen en dan word het beter, en anderen zeggen; 'laat maar bezinken, over een paar maanden is het hard en stinkt het minder'.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:26

@ contino: "jullie god heeft.." moet natuurlijk zijn "jullie God heeft..", anders beledig je mijn christelijk religieuze gevoelens en dan moet je eerst op de mestkar en dan op de brandstapel.

poppermotje | 19-02-06 | 17:25

Defcon: 'Fascisme dreigt de wereld over te nemen?' Waar heb je het over?
Je klinkt een beetje als Pim Fortuyn die maar bleef roepen dat er steeds meer asielzoekers kwamen. Dat is een klassieke drogreden.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:23

@ gevallenverstand: stel iemand trekt het deksel van een beerput. Dat wordt natuurlijk stinken geblazen. En dan ontspint zich altijd de discussie of het deksel er niet beter op had kunnen blijven zitten en wie de bagger nu moet opruimen.

poppermotje | 19-02-06 | 17:22

@Think
De dialoog is pas mogelijk als je ontwikkelingsniveau gelijk is. Aangeleerd gedrag is heel moeilijk af te leren. Ik geef een voorbeeld; als iemand als kind geleerd is om een andersdenkende te haten, dan is het heel moeilijk om dat er weer uit te krijgen. Zeker als degene die je verteld dat het verkeerd is, niet degene is die je ooit geleerd heeft dat het goed is.
En het typische is, dat de - wat wij noemen - foute of in elk geval minder wenselijke normen en waarden, ook binnen onze maatschappij worden meegegeven aan jonge islamitische kinderen. Waarom anders hoor ik op basisscholen dingen als: "Jullie god heeft ruzie met Allah en Allah gaat winnen" of "Nu zijn we nog met minder, maar straks niet meer" of de vraag "Hoef je niet te geloven in Nederland?". Nog nooit heb ik iets gehoord als "Allah zegt dat we allemaal lief voor elkaar moeten zijn.". Er zit altijd een ondertoon in van "jullie tegen ons".

Contino | 19-02-06 | 17:20

Het cartoon issue KAN een 'blessing in disguise' zijn, maar om dat nu als zekerheid in een Amerikaanse krant te schrijven vind ik arrogant. Voorlopig is het meer een vonk in een kruitvat en koren op de molen van de kwijnende radicalen.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:18

gevallenverstand
Het probleem in deze is alleen dat de grote grzijze moslimmassa zich verplaatst naar gelang de energie is.
Voor een groot deel werken ze zich zelf tegen met hun geloof, wat ze altijd zullen moeten volgen. Zolang daar geen grondwetsverandering in komt zal het altijd een onvoorspelbaar fenomeen blijven. Wat zeker in het nadeel van de moslims zal zijn maar gelijk ook die van ons.
En de andere fascisten lachen zich rot.
Het gaat niet om geloof maar om fascisme wat op het moment de wereld weer dreigt over te nemen.
En de een is geen haar beter dan de ander.

Defcon | 19-02-06 | 17:16

@ Poppermotje,
precies, de dames straks moeten vandaag het vuur uit de schaatsen klappen!

Kudtkip | 19-02-06 | 17:13

@gevallenverstand 17:01. Eh nee, ik schreef alleen dat moslims in Denemarken zich distantieren van radicalen. De rest heb je zelf bedacht.
Ik ben het met poppermotje eens dat we de discussie moeten zoeken. Die cartoons zijn misschien wel een heel goede manier geweest om de dialoog aan te gaan. Dit losgezien van de primitieve reacties in het Midden-Oosten uiteraard.
En ja, moslims moeten zich nu verantwoorden. Nu worden ze gedwongen om na te denken over hun plaats in onze samenleving. Ik zie niet in waarom dat nu slecht is. Wij willen duidelijkheid over wat voor vlees we in de kuip hebben en zij integreren mogelijk versneld in onze samenleving. Of ben ik nu te naief?

Think | 19-02-06 | 17:12

@gevallenverstand

Wat een hoop onzin kraam je uit. Over iedereen en alles wat of wie je je maar kunt indenken worden spotprenten gemaakt. Feit is, dat de spotprenten zelf nooit deze reactie veoorzaakt hebben of hadden kunnen hebben. Het zijn mensen die deze reactie hebben veroorzaakt. Mensen die aan groepen volgelingen te kennen hebben gegeven: "Dit kan niet! Jullie moeten dit op alle mogelijke manieren, koste wat kost bestrijden!". Ze hebben dus eindelijk een aanleiding gevonden.
En zoals het goede inteeltproducten betaamt geven ze maar wat graag gehoor aan die oproep.
Grote verschil tussen de Westerse samenleving en de Islamitische samenleving, is dat wij nog het gevoel hebben dat we iets te verliezen hebben door ons te verzetten. Het gevoel dat we juist iets te verliezen hebben door ons NIET te verzetten is nog niet genoeg doorgedrongen. Dit terwijl de Islamitische samenleving zich heel bewust is van het feit dat ze toch niets te verliezen heeft. Bovendien wacht ze een geweldig leven in het hiernamaals wanneer ze ons weten te "bekeren of vermoorden".
Ik zal maar eens even citeren uit de koran "Wanneer u de ongelovigen (in oorlog) ontmoet, treft dan hun nek en wanneer u overwinnaar bent, bindt hen dan vast. En wanneer de oorlog opgehouden is, laat hen dan vrij uit gunst of voor een losprijs. Zo zij het. En indien Allah wilde, had Hij hen Zelf kunnen bestraffen. Maar Hij wilde sommigen uwer door anderen op de proef stellen. En degenen die terwille van Allah worden gedood, hun werken zal Hij zeker niet vruchteloos maken. "

Ik bedoel maar...

Contino | 19-02-06 | 17:12

Hoor ik tuborg? yeah...

Defcon | 19-02-06 | 17:11

Op de eerste plaats Jan denk ik dat doordat er geen Moslimachtige partij is dat dat al een belangrijk teken aan de wand is. Vervolgens haalt je demonstratie de pers niet zonder geweld of enorm ludiek uiting. Vervolgens interesseert de pers de gewonen man niet, maar uit CBS rapporten zou je veel kunnen halen. Verder zie ik niet in waarom welke Moslim dan ook solidair zou moeten zijn met iemand die hun profeet beledigd. Reve vind ik ook een blasfemist. Iedere Moslim die ik ken heeft afstand genomen van de moord op van Gogh. Leven de dood blijft het domein van Allah of God. Iemand die het heft in eigen hand neemt, neemt ook nadrukkelijk afstand van zijn geloof.

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:11

@ gevallenverstand 17.03: nou eh jij en ik met elkaar zeg maar. Je weet wel. Monoloog, dialoog, epiloog. Eind goed al goed. Ik was al begonnen met te zeggen dat jij ongelijk hebt. Jij moet nu zeggen dat ik ongelijk heb. En dan gaan we kibbelen. Zo hoort dat.

poppermotje | 19-02-06 | 17:09

@Harige Bangmaker 19-02-06 @ 17:03:
Heb je ook Tuborg?

crixus | 19-02-06 | 17:08

@ kudtkip: gewoon hard tegen schoppen en daarna in brand steken!

poppermotje | 19-02-06 | 17:05

Het probleem is toch niet de moslims.
Het is de wetgeving die niet veranderd wordt waardoor het in het voordeel van de Amerikanen alleen maar een grotere kloof wordt.
Wij zitten er middenin.
Wij moeten beide fascistisch ingestelde kanten weren.
Hoop dat europa dan ook een keer wakker gaat worden.

Defcon | 19-02-06 | 17:05

@gevallenverstand>ik ben een nieuwsjunk. kijk alles, hoor alles. Ik heb bij rondom tien wel ens een gematigde moslim aan het woord gezien en wellicht wat straatinterviews met jongens en meiden van marrokaanse afkomst. Die waren gematigd of eigenlijk... ze beleidden hun geloof niet meer en hadden zich bekeerd tot het gouden kalf van het kapitalisme. Maar goed laten we het omdraaien. GV, toon mij een link van een moslimorganisatie die zich solidair verklaart met de befatwaade caroonisten, toon mij een website waarop moslims zonder ja maar, afstand nemen van de moord op van gogh. of laat iets zien waarvan jij denkt dat het de mening der gematigde moslims uitdraagt. kom maar kom maar kom maar.

superjan | 19-02-06 | 17:05

poppermotje 19-02-06 @ 17:00
Met wie moesten we de dialoog eens zoeken?

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:03

"Rechtsstaat" is met dubbel "s". Als in "S.S.".
Tenzij je het over "de pik die rechtstaat" hebt.

Goed, aan de wijn dan maar.

Oh en on-topic:
Carlsberg???

Harige Bangmaker | 19-02-06 | 17:03

Er moet meer ontmanteld worden. Tot de naakte harde core er op volgt. Want wie zonder profeet is werpe de eerste radicaal.

poppermotje | 19-02-06 | 17:03

Think 19-02-06 @ 16:58
Je bedoelt dat nu Moslims zich verwijderen van radicalen en dat landen die gewelddadig en georchestreerd reageren ineens worden ontmanteld als schurkenstaten?

gevallenverstand | 19-02-06 | 17:01

@ gevallenverstand 16.50: ik begrijp wat je bedoelt en ik denk dat je het goed bedoelt, maar ik ben het niet met je eens. We moesten de dialoog maar eens zoeken. Of anders print ik je reaguursels maar eens uit, steek ze in brand en stamp er op. Of andersom, dat weet ik niet precies want mijn hersens zitten in mijn Deense kruis.

poppermotje | 19-02-06 | 17:00

@gevallenverstand.
Zoals jij het zegt moet iedere moslim nu een keuze maken tussen radicalisering en aanvaarden van een seculiere rechtstaat. In Denemarken is nu een discussie op gang gekomen. En wat blijkt(doe dat roze bovenaan eens aanklikken)? Veel gematigde moslims distantieren zich van de imams en willen niet door hun vertegenwoordigd worden. Degenen die de keuze maken voor fundamentalisme gaan inderdaad terug in de tijd. En waarom zouden wij deze mensen hier dan nog willen. Laten we dan degenen koesteren die onze rechtstaat wel accepteren.

Think | 19-02-06 | 16:58

*ook nog zoiets, die schaatstenues: ik kan geen Hollandse race bekijken zonder afgeleid te worden door die puck in het kruis, aanstootgevend gewoon!*

Kudtkip | 19-02-06 | 16:58

@superjan 19-02-06 @ 16:55:
Valt mee hoor, 't was totaal ON TOPic ...

crixus | 19-02-06 | 16:57

@crixus>wat ben je toch een naaktspammertje.

superjan | 19-02-06 | 16:55

Weet je wat ook integrasie is? Een Hollandse vrouw die door haar moslimman inmekaar getrapt word, das pas integrasie.

kruT | 19-02-06 | 16:55

is=in

superjan | 19-02-06 | 16:54

-edit voor de priveverzameling. dank-

crixus | 19-02-06 | 16:54

@gevallenverstand> ik heb amper een gematigde moslim gehoord is de questies van de afgelopen jaren.

superjan | 19-02-06 | 16:53

@ vander F 19-02-06 @ 16:32,

Moslim bashen is ook zo 2005, schaatsen volgens mij ook... hup terug naar het heden, moslim bashen blijft hip. schaatsen ook :/..

Maniak | 19-02-06 | 16:53

De Islam is in de armen van de fundamentalisten gedreven. Iedere gematigde Islamiet moet zich verdedigen tegen de belediging van zijn profeet en tegen de ziejewel reactie van de baardapen. Ook het immer knagende gevoel bij de gematigden en geintegreerden -ze willen ons eigenlijk niet- word versterkt. De cartoons en AHA drijven de gematigden geintegreerden weer de middeleeuwen in zeg ik. -300 jaar. Bewaren die Denen hun verstand soms in de buurt van hun kruis?

gevallenverstand | 19-02-06 | 16:50

@vander F 19-02-06 @ 16:44:
Tuintje op de buik, dat soort vrede wel...
Dus geyten en begraafplaatsen (vermits ze de stukjes bijeen weten te rapen) gaan samen met moslims... D'r zit een spotprent in, ergens.

crixus | 19-02-06 | 16:49

@ gevallenverstand: lachen is belangrijk. Zolang je niet in mijn huiskamer over mijn exemplaren van die boeken plast, zal ik niet achterlijk reageren. En óók niet in mijn achtertuin, natuurlijk.

poppermotje | 19-02-06 | 16:48

Waarmee ik denk te bewijzen dat een stone and flame bij iedere tokkie, hooligan, of pfer uit te lokken is. Zijn dat dat ook allemaal Gristenen?

gevallenverstand | 19-02-06 | 16:46

@crixus 19-02-06 @ 16:41,
vrede,
je weet tog?

vander F | 19-02-06 | 16:44

poppermotje 19-02-06 @ 16:39
Ik heb om je reactie gelachen maar ik vrees dat provocatie van PFers nog steeds heel goed mogelijk is. Daarin verschillen zij niet in achterlijkheid.

gevallenverstand | 19-02-06 | 16:42

@vander F 19-02-06 @ 16:39
Behalve geyten, wat gaat wel samen met moslims?

crixus | 19-02-06 | 16:41

@poppermotje> nee hoor wij hebben straks kolengascentrales en een fijne nieuwe kerncentrale. Niks aant handje, En fransico van Jeaule liet gisteren een auto op lucht lopen. En daar hebben we genoeg van hier in Nederland.

superjan | 19-02-06 | 16:41

@Pannie 19-02-06 @ 16:34:
Maar dat meisje is dan toch op z'n minst verstoten door de familie...

crixus | 19-02-06 | 16:40

@poppermotje 19-02-06 @ 16:36,
auto's op alcohol,
komt helemaal goed.
Moslims en alcohol gaan niet echt samen, dat dan weer niet.

vander F | 19-02-06 | 16:39

@ gevallenverstand 16.36: ik begreep uit het artikel dat een grappenmaker eventueel wel over de bijbel wilde zeiken, maar over de boeken van Fortuyn zeiken gaat natuurlijk te ver.

poppermotje | 19-02-06 | 16:39

@ superjan: Als de olie op is gaan wel allemaal terug naar het stenen tijdperk. Worden we allemaal moslims.

poppermotje | 19-02-06 | 16:36

De publicatie van de cartoons is nu ineens een pre-emptive war om de evolutie van de Islam te bespoedigen. Ayaan is de enige die dat ook inziet. Waarom is dan niet de aanval geopend op de iconen van de foute Islam (liever 'misbruikers') als Bin, Al Z, Mo B? Hebben we daar ooit een cartoon over gezien? (Over angst gesproken?) Hebben we ooit statements gezien als TRRRSM is NO ISLAM? Ik in ieder geval nooit. Eigenlijk denk ik dat links en rechts het eigenlijk heel erg met elkaar eens is in hun superioriteitswaan. Theo van Gogh neemt een radicaalrechtse vervalsing over (iets met Khomeiny en geiten) en het hek is van de dam. Wie heeft er behoefte om over de Islam, of de boeken van Fortuyn te zeiken? Doet het ertoe of iemand dat durft? Heeft dat iets met mening of uiting te maken? Rot toch op!

gevallenverstand | 19-02-06 | 16:36

@EdHockery 19-02-06 @ 16:28,
was te verwachten, maar die prenten zijn vorige week toch al verwijderd?

vander F | 19-02-06 | 16:35

crixus 19-02-06 @ 16:23

Je schijnt er hier in Rotterdam een te hebben zo gaat het gerucht althans
;)

Pannie | 19-02-06 | 16:34

@pannie>moslims doen wel eng enzo, maar ze vechten eigenlijk een kansloos achterhoedegevecht. Ze zijn amper gewapend en staan qua "natie" alleen en zijn (onderling) versnipperd. De 5 machtsblokken us, Rusland, China, india en de EU komt het geen van allen goed uit als de moslims de overhand krijgen hier. of waar dan ook. niet qua geloof niet qua wetgeving cultuur en tradities. Als wij te laf en te slap zijn om die gasten tegen te houden, dan grijpt de opvolger van Poetin, de opvolger van Bush of misschien president ping pong weg yong wel in. Moslims kunnen niet winnen wel schade toebrengen. En [cynisme] als de olie op is wordt het heeeel stil aan de overkant. Dan hebben ze geen geld meer, geen macht meer, hebben ze zichzelf nog gehater gemaakt en rest ze de zandbak en eeuwige bittere armoede. [/cynisme]

superjan | 19-02-06 | 16:32

En nu schaatsen kijken.
Even geen zin in Moslimbashen.

vander F | 19-02-06 | 16:32

-weggejorist-

EdHockery | 19-02-06 | 16:28

(yoy = you)

poppermotje | 19-02-06 | 16:28

@ LLL 15.36: a small step for yoy but a giant leap for mankind. (poppermotje óók engels blaten)
@ LLL 15.59: dat moet ik eens aan mijn vrouw vragen. Denk van wel.
@ LLL 15.27: nou zeg, zoekt targent de dialoog is het weer niet goed.
.
.
Zo nu gaat het poppermotje een frisse salade met veel Deense feta in elkaar flansen. Uitje erbij.

poppermotje | 19-02-06 | 16:26

@Pannie 19-02-06 @ 16:18:
Dat laatste zinnetje maakt het totaal ongeloofwaardig...

crixus | 19-02-06 | 16:23


16:00 @ Superjan,
jij hebt precies gedaan waartoe het emailadres onder de 2 a-4tjes me ook toe uitdaagde, maar wat ik niet deed. Misschien later nog een steunbetuiging.
*piekert een beetje mismoedig en wat schieten we daarmee op?!*

Nijpende vraag blijft nu wel hoe deze onwikkeling te kenteren. Want de kracht waarmee deze censuurgolf uitrolt, is gewoon niet wenselijk. Voor niemand niet.
En dan wil ik ook nog wel een kanttekening plaatsten bij het door AHA pas gedane statement dat vrijheid van meningsuiting ook inhoudt ?het recht te kwetsen?. Dat vind ik namelijk geen recht, maar een attitude.

Kudtkip | 19-02-06 | 16:22

@Romanus,
in de ogen van " goede"moslims zijn "gematigde" moslims " foute " moslims.

fuckje | 19-02-06 | 16:19

crixus 19-02-06 @ 16Tuurlijk, en die geven dan ons Nederlanders het goede voorbeeld op het gebied van vriendelijkheid, medemenselijkheid, mededogen enz.
En ze komen in een enkele misdaadstatistiek meer voor en staan in de tram op voor oude vrouwtjes. En ze verstaan Nederlands.
En af en toe zie je zelfs een Marokkaans meisje met een Nederlandse verloofde ;)

Pannie | 19-02-06 | 16:18

@targent
Duitsch is diets he, maar dat wist wel he

Heinzz | 19-02-06 | 16:15

@Pannie, over 50 jaar weet niemand nog dat ze bestaan heeft, behalve enkele noordelingen, die fluisteren er over in een donker hoekje, en weer 50 jaar later heeft ze nooit bestaan, geschiedenis herschrijven kent men in de zuidelijke landen al meer dan 6000 jaar, en over 20 jaar hebben wij hier ook de sharia of hoe dat kreng heet en zijn we allemaal halve moslims.

3bier1melk | 19-02-06 | 16:14

@Pannie.
Een standbeeld ja, in de vorm van een dichtgekitte doos.

MAXIMO | 19-02-06 | 16:14

@Fuckje
Gematigde moslims zijn: gematigd-radicaal, gematigd-extreem, gematigd-fundamentalistisch, gematigd-soennitisch enz. enz. (En ze roepen geen "vuile, vieze hoer"). Denk je dat dat zou kunnen kloppen?

Romanus | 19-02-06 | 16:13

@Pannie 19-02-06 @ 16:09:
Is er over 50 jaar nog een moslimgemeenschap in NL denk je? Pessimist...

crixus | 19-02-06 | 16:11

@Fuckje. Ik weet het, argumenteren is niet zijn sterkste kant gebleken. Zijn one-liners schijnen hem voldoening te geven, maar journalistieke waarde heeft het nooit gehad...

Think | 19-02-06 | 16:10

MAXIMO 19-02-06 @ 16:04

Over 50 jaar heeft ze hier een standbeeld, waarschijnlijk betaald door de moslimgemeenschap zelfs.
"Met dank dat je ons dmv een flinke schop onder onze hol uit de steentijd hebt getrokken"

Pannie | 19-02-06 | 16:09

Fijn Superjan.

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 16:07

Groetjes allemaal. Ik denk dat ik maar eens naar mijn eigen gezeik ga luisteren.

lijn5 | 19-02-06 | 16:06

@godfried> joh dat kan toch iedereen. Tja ik heb het net verstuurd. ik hou je op de hoogte.

superjan | 19-02-06 | 16:06

@ superjan 19-02-06 @ 16:00
.
Leuk dat je Engels kunt, je wacht nog op antwoord neem ik aan?

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 16:05

Lucas: Heerlijk, gelukkig heb ik daar geen last van!

Romanus | 19-02-06 | 16:04

@Think,
er valt met hem niet normaal te praten,vergeet dat maar.Lees zijn reacties van de laatste jaren maar eens door als het regent.

fuckje | 19-02-06 | 16:04

Leuk geprobeerd maar iemand die AHA een veer in d'r sterretje douwt kan ik niet serieus nemen, al staat het in de Washington Post.

MAXIMO | 19-02-06 | 16:04

Abortus is zowiezo moord, ingevoerd door de PVDA kliek.

Pannie | 19-02-06 | 16:04

ik vind het een zeer sterk weerwoord van Fleming Rose. Het is toch te gek dat uit angst voor repraisailles heel veel dingen niet gezegd kunnen worden.
En Lucas, blijf een beetje on-topic a.u.b. Niet weer beginnen over aborteren van Antillianen, wat je zelf bedacht hebt en gebruikt om makkelijk te kunnen scoren.

Think | 19-02-06 | 16:02

@Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 15:58:
Ik denk dat hij vandaag z'n eerste geyt heeft gehad... Ies natuurlijk veliefd nu weetje... Beetje de weg kwijt, weetje

crixus | 19-02-06 | 16:01

@Romanus: ik heb gee bril. Mag niet van de Grote Roerganger (awbz).

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 16:01

er staat een mailadres onder, dus ik dacht kom...

Dear mister Rose ,

With much respect and admiration i, ve read your article in the Washington Post. It was posted on geenstijl.nl, Hollands greatest news weblog.
Your article is a great piece of work.
But it also makes me feel ashamed.
I wish our Dutch gouvernment would have had the courage to stand by you, your paper and your gouvernment more.
The essence of our culture is at stake here. But in Holland our somewhat flexible "leaders" still think that we can bargain with our values. They are cowards. You and Ayaan are heroes.

Kind regards,

superjan | 19-02-06 | 16:00

negers met blonde vrouwen... Loverboys?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:59

Lucas 15:53
Hoeveel brillen heb jij?

Romanus | 19-02-06 | 15:59

lijn5 19-02-06 @ 15:50

Zijn trouwens ook Nederlandse jongens met donkere meiden hoor..

Pannie | 19-02-06 | 15:58

Heeft Targent sex met Fuckje gehad?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:58

@Romanus
Het geeft wel te denken als je het stuk leest

het witte schaap | 19-02-06 | 15:57

Targent heeft zeker net een mislukte tasjesroof achter de rug?
Ps ;)

Pannie | 19-02-06 | 15:57

Overigens eis ik de onmiddelijke terechtstelling van de bedenker en opdrachtgever van Hoog Catharijne. Is het dan zo moeilijk te bedenken dat grijs beton heus geen monumentale waarde krijgt?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:56

lijn5 19-02-06 @ 15:50

Mooi man!!! Versmelting der culturen!

Pannie | 19-02-06 | 15:55

@rattekop 19-02-06 @ 15:45:
Nee targent is een beetje "emotioneel" vandaag... D.w.z. Teveel dope gebruikt vanmiddag, nog vreemder in z'n hoofd dan anders, dus ik denk niet dat hij iets gaat weerleggen vandaag

crixus | 19-02-06 | 15:53

- dutchdiseasemodus -
We krijgen een derde wereldoorlog! Kijk maar, in dit stukje van een vaag magazine ergens uit Saoedi Arabie zuidoost centraal staat een uitspraak van een enorm gevaarlijke imam! En onze overheid doet helemaal niks! Dat is de schuld van Den uyl-Kok-Socialisme!
- /DutchDiseasemodus -

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:53

Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 15:48

Eindelijk gerechtigheid! ;)

Pannie | 19-02-06 | 15:51

Stukjes van DutchDisease... Welja, gooi er maar wat nuance in...

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:51

@pannie We weten wel dat je een chauvinistische Rotterdammer bent. Maar om nou al trots te zijn op negerts die met blonde meiden lopen. Tja, dat bedoel ik nou met de armoe in R'dam. De bootwerkers zijn al blij met niks of met de laatste trein naar Rotterdam.

lijn5 | 19-02-06 | 15:50

Grappen met buitenlanders, kansarmen en overige problematiek in combinatie met het kaptitale pand van Marcel van Dam zijn altijd leuk. "kom kom meneer Van Dam, het is door de meerderheid besloten. u weet wel, democratie, zoiets als Het Lagerhuis, maar dan echt."

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:50

Misschien is het voor Godfried en sommige anderen toch wel nuttig om ook nog even kennis te nemen van dit stukje, dat ik heb gekopieerd van Dutchdisease.nl onder het kopje Italiaanse minister treedt af.

Gadhafi had het volgende te zeggen:

In his first public statement after the braking out of the scandal with the cartoons with Prophet Muhammad the Libyan Leader Col. Muammar Gaddafi announced that one day the Islam will disseminate its power over the European countries, the web edition of Libya Today reports.

In his statement Gaddafi calls those who had published the cartoons ?slanderers who disseminate religious hatred?. He went on criticizing European schools that teach the children that the Muslim Prophet was not a messenger of Allah but a liar.

According to Gaddafi the riots in the poor suburbs of Paris last year were ?only the beginning of the armed struggle of the Muslims against discrimination in Europe?. ?Probably one day Europe will be subordinated to the Islam?, Col. Gaddafi claimed, cited by the publication.

Romanus | 19-02-06 | 15:48

volo pace para bellum
Nederlanders indien u vrede wilt bereid u voor op een oorlog tegen het totalitaire gevaar dat loert. We hebben de eerste slag al verloren we zijn eigenlijk al te laat.

Weisse rose | 19-02-06 | 15:48

@pannie: die hangen nu nog op Hoog catharijne rond. In 2012 (lees: 2036) als het projectje Hoog Catharijne klaar is komen de nergertjes en marokkaantjes vanzelf naar de binnenstad.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:48

Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 15:45

Een Somalisch Qatpandje naast het huis van Marcel van Dam, dat is mijn droom. ;)

Pannie | 19-02-06 | 15:48

@Brusselamns: waar zijn anders die ovens voor? Pizza's?
@pannie: nee in Belgie mag ik niet naar binnen, zie ik nog niet genoeg wrakhout voor uit.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:47

Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 15:42
ik moet de eerste Marokkaan of Negert in de Utrechtse binnenstad nog tegenkomen.

Pannie | 19-02-06 | 15:47

volgens mij ben ik de 4e persoon die gaat zeggen dat het door Brusselmans geciteerde stukje de spijker op de kop van de discussie slaat. Nu is het hopen dat Targent dit argument gaat weerleggen; pas dan komen we verder

rattekop | 19-02-06 | 15:45

Die Pauluskerk in Aerdenhout blijft er in trouwens. Ik zie op zn minst een knettergoede hoax. gewoon ff voor de grap een bouwverguninkje aanvragen en dan Brinkheurst om een reactie vragen of ie blij is met die verschoppelingen in z'n backyard: "Afreus! Ongeheurd dit seurt lieden op mijn geulfbaan!"

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:45

Jezus Lucas, blijf eens ff ontopic! Pritt plempt hier een Zondag - fuckin'- Statement en jij staat hier ongegeneerd vergaste kinderlijkjes in de ovens te scheppen.

Brusselmans | 19-02-06 | 15:45

Een "slechte"moslim gaat naar zijn/haar werk, neemt deel aan de nederlandse gemeenschap, heeft contact met de buren, vindt het geen probleem als zijn haar zoon/dochter met een niet-moslim(a) thuiskomt, kan lachen om een cartoon, kortom heeft zich aangepast.
Een "goede" moslim is een haatzaaiert.
Voor de duidelijkheid, ik heb het over moslims in nederland.

fuckje | 19-02-06 | 15:44

Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 15:26

Bovendien heeft zeker 5% van alle 'blanke' Rotterdammers een niet-blanke partner. Moet je eens in Of Corso of iets dergelijks kijken, zo'n multiculti mix vind je nergens ter wereld.
Maarja jij komt alleen in cafe Belgie natuurlijk, daar mogen alleen blanken binnen inderdaad, maar daar is het dan ook Utrecht voor.

Pannie | 19-02-06 | 15:44

Heel fijn dat ze Nederland er ook even bij betrekken, dat hebben we echt nodig. Gaan die gekken straks ook Nederlandse vlaggen branden om Baviaan Ayaan....

MiRRoRMaN | 19-02-06 | 15:44

Hee Pannie! Al een abortus gehad? Ja, liever aborteren dan kansarm enzo. Die kansarmen halen de waarde van je huis naar benden, getsie!
Spekaing of kansarmen: in Utrecht gaan ze volgend jaar beginnen met het slopen van Hoog Catharijne. Duurt een paar jaar en kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Wat denk je, zouden al die Marokkanen dan in het centrum gaan rondhangen? vanaf 2012 verwacht ik een monsterzege voor Leefbaar Utrecht.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:42

Ik vind het geen gelukkige ontwikkeling westerse verworvenheden, als satire bedrijven, ingeperkt te zien. Een schande dat kunstenaars met een maatschappijkritische blik niet meer vrij durven te verbeelden uit angst voor geweld.

Het is precies zoals in het door aangehaalde Brusselman?s citaat: rekening houden met elkaar is één ding, daartoe gedwongen worden door een ander vanwege ?religieuze etiquette? (om het maar zo te noemen) is en blijft kwalijk. En de agressie waarmee (zoals eigenlijk helder geïllustreerd door Targent?) helemaal.

Kudtkip | 19-02-06 | 15:41

Ik hoef verder niet te weten wat Fuckje zou willen doen tegen "die kanker in de samenleving". Laten we maar blij zijn dat Fuckje in Fleur Woudstra-Groningen woont (en stemt) en niet in Abortus Is Ok-Rotterdam...

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:39

@lucas
Links en rechts is een gezonde tegenstelling voor een discussie

het witte schaap | 19-02-06 | 15:39

Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 15:26

Lul niet vent jij hebt het over PVDA beleid:
Negertjes wegstoppen, zie Amsterdam.
In Rotterdam zijn ze de blanken naar de zwarte wijken aan het halen, niet de zwarten uit de blanke buurten aan het jagen, zowiezo heb je hier nauwelijks voornamelijk blanke wijken, alleen Hillergesberg misschien.

Pannie | 19-02-06 | 15:38

moslims willen gewoon aandacht hebben

reade romke | 19-02-06 | 15:38

@Lijn 5: Now we're talking! De Pauluskerk in Aerdenhout lijkt mij echt HET moment dat ik vredig kan sterven! Hilarisch!

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:38

Van "abortus voor Antillianen" naar "trams in de spits alleen voor hardwerkende blanken" is slechts een kleine stap.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:36

@LLL Ik zei niet dat de armoe in Rotterdam door de zwarten veroorzaakt wordt. R'dam is sinds 1890 al een armoeval geweest met snel gebouwde bootwerkerswijken zoals Crooswijk, Spangen en Feijenoord. Als we de armoe in Nederland wat beter willen verdelen (rijkdom valt er niet te verdelen), zou het misschien een goed idee zijn om de Pauluskerk maar eens in Aerdenhout of Bloemendaal te plaatsen.

lijn5 | 19-02-06 | 15:36

@lijn5,
Om even on-topic te blijven; er is niets mis met de meeste negers, net zoals met de meeste blanken. Het probleem ligt idd bij de "goede"moslims, die van hun ouders leren om Nederlanders te haten, op school leren ze dat van de gesluierde juf en de bebaarde meester, in de moskee van de Imam en op de altijd gezellige huiskamerbezoekjes. Die "goede"moslims zijn als kanker, die zich uitzaait binnen onze maatschappy. En daar moeten we iets tegen doen.

fuckje | 19-02-06 | 15:36

@Riina: Targent is emtioneel en dus gaat ie met uitroeptekens strooien. Zo denkt ie dat zijn teksten harder bij ons binnenkomen dan normale teksten. Wes blij dat hij niet gaat denken want dan wordt het pas echt aborteren voor beginners.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:35

Separate but equal.

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 15:34

@het witte schaap: ooooh, dus de mensen met kinderen en/of zonder baan die hier al zijn mogen wel de schatkist plunderen? Schattig hoor. Laat me raden: "Die waren hier eerder" en "eigen volk eerst?"

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:33

@ targent : laat dat denken maar aan ons over zo te zien aan je commentaar kunnen wij dat veel beter dan jij !!

Salvatore Riina | 19-02-06 | 15:33

@Lijn 5: ja, zwarten zat inderdaad. Maar wat dat nou met ghetto en armoede te maken heeft ontgaat mij vooralsnog. Misschien is in jouw geval een bordje met "alleen blanken" in de tram iets?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:32

staan is staat, vergeef mij mijn zonden

Brusselmans | 19-02-06 | 15:32

lucasdelinkselul
Ik bedoel mensen die hier komen om onze schatkist te plunderen

het witte schaap | 19-02-06 | 15:31

Wouter Bos is meer de Musser van 2006, denk ik. Altijd bereid in ruil voor een bestuurfunctie wat bruinhemden te wassen en strijken.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:30

@LLL Rotterdam is al lang een ghetto, wat een armoe.
Ben je de laatste tijd nog wel eens in R'dam geweest? Ooit in de tram geweest of op de Lijnbaan? Bijna geen witte te zien, al jaren niet. Soms wat uitstervend wit.

lijn5 | 19-02-06 | 15:30

@ Lucas

De lokale vertegenwoordiging van de bejubelde sociaal Democratie staan anders te springen om samen met die zgn. Bruinhemden de stations schoon te vegen.

Wouter Bos de Goebels van 2006?

Brusselmans | 19-02-06 | 15:29

ja ben een beetje emotioneel vandaag!

targent | 19-02-06 | 15:29

@ Lucas
.
Ik zie meer gelijkenissen met Engeland tijdens de industriele revolutie

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 15:28

@Targent: is dat de reden dat je zo aan het raaskallen bent en met uitropetekens aan het smijten bent?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:27

@Lijn 5: Mocht Leefbaar Rotterdam meer of hetzelfde aantal zetels halen dan vermoed ik dat Antillianen en kaapverdianen speodig in een prachtig ghetto zullen wonen. Daar haal je namelijk verkiezingssuccessen mee: kijk, alle negertjes zijn van de Coolsingel en van het station af! precies zoals wij beloofden!
En die nare pauluskerk gaan ze ook sluiten natuurlijk. Al die kudtdaklozen mep je gewoon weg, zoadat ze ergens anders gaan rondhangen. Resultaat: centumpje schoon, blank en veilig!
je ziet de gelijkenissen al?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:26

he lucas ik vind je lief !!!!!!!!!en menselijk!

targent | 19-02-06 | 15:25

@Lucasdelinkselul 19-02-06 @ 15:20
Ik snap dat ook niet. Zo'n vrouw zou m.i. eigenlijk zelf toch ook geen kinderen moeten krijgen.

blawablawa | 19-02-06 | 15:24

@ targent
.
Mooi man, fijn dat jij voor ons denkt.

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 15:24

"Dat soort volk". Je bedoelt mensen met kinderen en werkzoekenden?

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:22

ebbenhouten poepert of niet, mijn lul schuif ik iig zeker niet in die anorexiareet van 'r.

blawablawa | 19-02-06 | 15:22

@LLL Rotterdam: een blanke stad na 7 maart? Je hebt echt een goede duim.

lijn5 | 19-02-06 | 15:22

Als jullie zo dorgaan dan gaan ik de nederlandse FLAG in de fik sTeken!!!!!!!!!!!!!!EN DAARBIJ GAAN JULLIE OLKSLIED ZINGEN
iets van dat jullie van duitse bloed zijn en ook nog iets van spanje.
bla nla nla

targent | 19-02-06 | 15:21

Het vrijevolk heeft gelijk uitkeringen en kinderbijslag werkt als een magneet op dat dat soort volk

het witte schaap | 19-02-06 | 15:21

Persoonlijk vind ik uitspraken over verplichte abortussen door een wethouder die lid is van een groepje populisten met als enige agendapunten criminaliteit, weg met daklozen, en Antillianen oprotten, een stuk meer gelijkenissen tonen met de jaren '30 in Duitsland. Niet dat ik er minder om slaap, ik woon godzijdank niet in die afvoerput die 030 heet. Na 7 maart kon Rotterdam wel eens het Antwerpen van Nederland blijken te zijn. Een gezellige blanke stad, met politie die graag wat klappen uitdeelt.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:20

ik vind dat het westen meester is in het bevechten van een vijand.
achter de ellebogen.
bla bla bla maar ondertussen zijn jullie evil!!!!!!!!!!!!!!!!!
en dom!!!!!!!!

targent | 19-02-06 | 15:18

Mijn Carlsberg is alweer op. Snabbt hytta för nya!

glebber | 19-02-06 | 15:17

@ lijn5 19-02-06 @ 15:09
.
Dat er nou een paar i-vbo Marokkanen op Neude een papiere Deense vlag in de fik steken en er op gaan staan springen vind ik geen indicatie voor een wereld oorlog die jij zo graag ziet komen. Gelukkig heb jij een lijntje met een peloton deskundigen die dit voor jou concluderen, maar ik zie met helder verstand in dat het niet zo escaleert. Maar de toekomst zal uitwijzen wat er gebeurt.

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 15:17

@lijn5: dezelfde informatie als in de jaren 30?
Maak ons eens gek en overtuig ons even van de treffende gelijkenissen, wil je.

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:12

@brusselmans Ben het helemaal met je eens. Ik vond dat ook het fraaiste stukje. Vooral het woord submission is erg goed gekozen. Zou ook een goede titel zijn voor een film.

lijn5 | 19-02-06 | 15:11

@Godfried Zoals ik al zei: slaap rustig verder. We ontvangen dezelfde informatie, ook in 1939 was dit het geval, maar de een concludeert dit en de ander concludeert dat. De een zegt je overdrift, en de ander zegt je moet beter opletten. Natuurlijk gaat het niet alleen over een stripje, dan had je gelijk, lees het artikel nog maar eens.

lijn5 | 19-02-06 | 15:09

hhahahahah
whohhhahahah GS is leuk!

targent | 19-02-06 | 15:06

"Has Jyllands-Posten insulted and disrespected Islam? It certainly didn't intend to. But what does respect mean? When I visit a mosque, I show my respect by taking off my shoes. I follow the customs, just as I do in a church, synagogue or other holy place. But if a believer demands that I, as a nonbeliever, observe his taboos in the public domain, he is not asking for my respect, but for my submission. And that is incompatible with a secular democracy."

Te mooi om niet uit te citeren. Wat een afschuwelijke onmensen toch die Denen. Ies RespeK!

Brusselmans | 19-02-06 | 15:06

@ GodfriedV.Bouillon

Dat is exact wat er in Iran gebeurd (behalve dat het geen Duitser is..)

verbatim | 19-02-06 | 15:06

@utopiad: wacht nog even 500 jaar en je zult het zien!

Lucasdelinkselul | 19-02-06 | 15:05

@ lijn5 19-02-06 @ 14:58
.
Jij bent iemand waar ik op doel met overdrijven, ik vind een stripje niet te vergelijken met een Duitser die aan de macht komt en dreigt de wereld onder de voet te lopen en haar bevolking uit te moorden, laten we reëel blijven.

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 15:04

Ik zie nog steeds niet in hoe die moslims nou ooit nog serieus genomen kunnen worden na de vertoningen van de afgelopen weken....

Utopiad | 19-02-06 | 15:04

@Godfried Heel veel Joden bleven in 1939 in Duitsland wonen, want het zou allemaal wel zo'n vaart niet lopen. Het is wat anders gelopen, niet waar. Ga maar rustig slapen: het is allemaal overtrokken, niet waar.

lijn5 | 19-02-06 | 14:58

Heb ik dan voor niks die kutschuilkelder zitten uitgraven??

Neon | 19-02-06 | 14:55

"sped up by 300 years"
.
Goh, waarom wordt het allemaal zo overtrokken? Het is gewoon een klassiek 'van een mug een olifant maken' iets. Juist de media doen het voorkomen alsof er een WOIII komt, maar overdrijven is ook een vak.

GodfriedV.Bouillon | 19-02-06 | 14:55

Precies!! dankbaarrrrrr zijn, ondankbare HakbarrrrHonden!!

fuckje | 19-02-06 | 14:54

beste Ayaan: OPHOKKE! wellicht dat je dan tevens je ei kwijt kan

no-show | 19-02-06 | 14:53

Hoezo, we zijn toch wel een beetje angstig geworden: "At the end of September, a Danish standup comedian said in an interview with Jyllands-Posten that he had no problem urinating on the Bible in front of a camera, but he dared not do the same thing with the Koran."

Albert Heijn | 19-02-06 | 14:52

Muhahahaha "sped up by 300 years". En nog steeds een paar eeuwen achter.

DeKeet | 19-02-06 | 14:47

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken