Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Donnertje, Donnertje

Groeten uit AmsterdamGecondoleerd. De invoering van de sharia in Nederland is weer een stukje dichterbij gekomen. Tweeënveertig meter om precies te zijn. Zo hoog wordt namelijk de minaret van de nieuwe Westermoskee in Amsterdamse wijk De Baarsjes. Buurtbewoners hebben nog geprobeerd om die enorme Bajonet van Allah tegen te houden. Maar helaas. Volgende week dinsdag om 1600 uur geeft Piet-Hein Donner het startschot voor de bouw van het gevaarte. Eh... WIE? Juist Donner. Piet Hein. Zijn naam is fijn. Onze minister van Justitie. Moeha! En iedereen maar roepen dat GeenStijl stigmatiserend bezig is. Je zou toch denken, zo'n Donner (van Justitie!) moet Palen Slaan en Eerste Stenen leggen bij gevangenissen in plaats van islamcentrales. Uit het papieren Parooltje van afgelopen zaterdag: Jeugdige draaideurcriminelen tot 25 jaar plegen gemiddeld 42 misdrijven per jaar. Ouderen die niet verslaafd zijn 36 misdrijven per jaar, verslaafden maar liefst 88. Maar het is duidelijk, excellentie. Electoraal volstrekt niet interessant, die veelplegers.

Reaguursels

Inloggen

@Brullio. Als blijkt dat moslims met geweld de Nederlandse rechtsstaat omver willen werpen, wat HIER in ieder geval NOG niet zo, is er tijd genoeg om die luitjes een enkele reis Arabistan te geven. De benaming ethnic cleansing is niet demoniserend bedoeld, staat simpelweg voor het zuiveren van een bepaald gebied van een bepaalde bevolkingsgroep.
Tis belangrijk dat we waakzaam zijn en blijven, maar die vriendelijke Achmed van Turks Groentwinkel mag van mij blijven.
@Kaan78. Dat Turkije massaal gemoord heeft in Armenie is een feit waar velen zich in het westen op baseren. Als jij zegt dat de Armeniers zelf ook geen lievertjes zijn, neem ik dat graag van je aan.

LJBrinkhorst | 22-02-06 | 13:18

@ Brinkhorst
Ik wil het best aan Armenen vertellen, maar niet in Armenië.Ze hebben een dictatuur. Christelijke donaties van overal ter wereld zijn de import product nr 1 in Armenië. Mensen hebben geen recht op vrijheid van meningsuiting, geloof en er is een totale dictatuur en de rijke gebruiken de donaties van andere landen voor hun prive doeleinden in Armenië. Het resultaat is een volk dat niet eens kritisch durft te zijn op zijn verleden. En de andere partij van alles uitmaakt. Als je mij niet gelooft kan je altijd nog een Armeen raadplegen die wel kritisch is. Hij komt juist op voor zijn mening.

Richard Hovannisian, in his "Armenia - Secrets of a 'Christian' Terrorist State." I put Dennis Papazian under the magnifying glass of integrity on this site, along with so many other Armenian reports.

Wat te denken van Edward Tashji
Een oprechte Armeen die wel de waarheid durft te spreken over wat er is gebeurd. Google maar eens op zijn naam en zie wat hij allemaal te vertellen heeft.

Kaan78 | 21-02-06 | 18:45

@knuffelpoes
Een godsdienst verbieden is op geen enkele manier te rijmen met de Nederlandse grondwet.

o ja? geloofsvrijheid, zolang dat BINNEN de wet valt. Dus snijden in kinderen (normaal niet wettig), is binnen en geloof ook niet wettig. Verbieden dus.
oproepen tot moord mogen niet. Staan wel in de koran. verbieden dus.

geloofsvrijheid is ook alleen gegarandeert mits de openbare orde niet in gevaar komt. Het lijkt mij dat het bloed van theo, de angst van de nederlander, het geweld van de islamieten, een mogelijke burgeroorlog in de toekomst, reden genoeg zijn om het geloof te verbieden.

wanneer mag je een geloof verbieden?
1) als het oproept tot geweld/moord/discriminatie (doet de koran alle 3)
2) als gelovigen ongelovigen VERPLICHTEN zich ook aan de geloofsregels te houden, via de politiek, of (in het geval van de islam) met geweld.

een dergelijk geloof, dat in strijd is met de democratische grondwaarden, dat oproept tot geweld en moord, dat ook daadwerkelijk kunstenaars, vrijsprekers en tekenaars naar het leven staat om wat ze zeggen, moet verboden worden.

Vrijheid van godsdienst? BINNEN De wet!
vrijheid van meningsuiting? MITS geen oproep tot moord/discriminatie!

hallo? waar zijn de wetshandhavers? die zitten lekker kopjes thee te drinken met de gelovigen.. ik moet braken...

@brinkhorst, btw:
het gebruik van de term 'etnic cleansing' is tendentieus en demoniserend. Het suggereert dat ik een moordpartij gebaseerd op afkomst wens. Ik ben tegen geweld. Tegen discriminatie. Nu de islam nog. Islamieten kunnen veelal terug naar hun eigen land. Waar kunnen de nederlanders heen?

Brullio | 21-02-06 | 16:27

@LJBrinkhorst
lees jij kranten? besef jij dat het weinig scheelde of in GBR was eenzelfde toestand ontstaan als in nigeria, waar pockets of islam plaatselijk de sharia alvast hebben ingevoerd?

jij kent de sharia? ies niet grondwettig! klopt! eruitskuppen dus!

etnic cleansing? etniciteit heeft er niets mee te maken. Europa zuiveren van de mohamenazies noem ik dat. Het zit namelijk in de moslims hun hoofd. Wij worden gekoloniseerd door de islam. Verzet is geboden.

overigens was karadzic een held. Hij deed wat nodig was om het volk te vrijwaren van de gewelddadige islam. Maar daar hoor je de media niet over.

heb je wel eens met een sbrenica soldaat gepraat? die zeggen veelal dat de moslims boter op hun hoofd hebben. Wel zelf geweld gebruiken, om, als de tegenstander eens terugslaat, de eigen vrouwen en kinderen in de steek te laten, zodat er mooie filmiese slachtpartijen volgen, waarna de moslims de handen ten hemel kunnen heffen: wat een gemenerts!

als de islam geen geweld had gebruikt, als ze ons niet de wetten van de islam op wilde leggen, als de islam niet zo'n belachelijk moordadig geloof was , als de islam geen monocultuur was, maar andersdenkenden ook het licht in de ogen gunden, dan was het anders.

maar de islam is de grootste bedreiging voor de vrije samenleving op dit moment. Wil jij onder de sharia? wil jij ons land overleveren aan de mohamenazies? vertrouw jij op de goedheid van de islam, als je overal moord en doodslag en geweld ziet, in naam van allah?

nederlanders weten intussen beter. Met lieden die geweld gebruiken om hun visie door te drukken kun je niet praten.

die moet je eruit skuppen. zonder geweld/moord etc overigens. Wij moeten ons niet verlagen tot dergelijke tactieken, TENZIJ de moslims herhaaldelijk geweld tegen ons gebruiken, waarna wij, tenslotte, als laatste redmiddel, onszelf uiteraard met geweld mogen verdedigen.

Als de overheid dat nalaat, zal de burger het zelf moeten regelen.

Brullio | 21-02-06 | 16:05

@Brullio: Nog ff en je gaat oproepen tot ethnic cleansing. Vink wel erg Karadzic-achtig. Het lijkt me sterk dat Moslims in het westen er de Sharia doorheen krijgen. Ies nameliek niet grondwettig. 't Enige dat de euverheid moet doen is het handhaven van de wet.

LJBrinkhorst | 21-02-06 | 13:52

nu al willen de islamieten in de UK op plekken waar ze de meerderheid vormen de SHARIA invoeren.

de sharia, ik help even herinneren, schrijft voor dat je bijvoorbeeld op het beledigen van de proleet of zijn heilige handleiding ter dood gebracht MOET worden. Ook als je als meisje je 'onzedelijk' gedraagt (als een moslimman geil word, zeg maar) kan je de dood wachten.

precies zoals ik het voorspelde: zodra ergens de moslims 51 procent halen, is het afgelopen met de vrijheid. Voortaan moeten ook wij ons houden aan de belachelijke islamwetten.

mgoen we geen grapjes meer maken over de belachelijke profeet, of zijn belachelijke handleiding. We mogen ons niet verzetten tegen de belachelijke volgelingen van allag. Geweld in naam van allag mag wel. Daar grapjes over maken mag dan weer niet.

waar moslims komen, is het einde van de vrijheid een kwestie van TIJD. een kwestie van neuken. een kwestie van 12 moslims per gezin uitpoepen.

moslimvrouwen die als baarmachines worden gebruikt. Als wapens.

de teller staat op 2 miljoen.

Ik noem die 2 miljoen een invasie van ons vijandig gezinde moslims.

Stop de instroom. Start de uitstroom. Als nederland je lief is, zuiver dan ons mooi land van het verderfelijke islam-geloof.. als je vrijheid je wat waard is, kom dan in verzet. Laat de islam niet winnen. Lach ze uit!

Brullio | 21-02-06 | 12:44

een moskee is een plek waar haat gezaaid word.
een plek waar mensen gehersenspoelt worden
een plek waar mensen de koran moeten slikken, waarin opgeroepen word ons te doden.

ik snap niet dat de islam in nederland niet verboden word.

noem mij EEN goed, mooi ding, dat uit de islam is ontstaan...

@kaan78:
er staan nog wat vragen open:
1) snij jij zelf in je kinderen, of laat je dat een ander doen
2) hoe oud was aisha, toen ze door de profeet gepaalt werd?
3) heb jij er zelf voor gekozen islamiet te worden, of is van vrije keuze geen sprake?
4) als jij niet langer moslim wil wezen, komen je geloofsgenoten je dan je keel doorsnijden?
5) als nederland zo kut is, en turkije zo prachtig, WAAROM GA JE DAN NIET?

Brullio | 21-02-06 | 12:33

@Kaan78: Zeg dat eens tegen de Armeniers...

LJBrinkhorst | 21-02-06 | 11:38

Leuk zo'n raket in je straat zeg... je zal er maar wonen.

Brederodekater | 21-02-06 | 09:47

Tja, wat moet je anders met zo'n naam, Piet-Hein Dönner Kebab.

Aap3s | 21-02-06 | 09:27

@wachtmeester de bruy 21-02-06 @ 02:48
we gaan niet zo maar ten onder, tenminste ik niet.
ga zelf zorgen voor een hoop nageslacht, is nog leuk ook om te doen :-)

De Zuid-Limbabwaan | 21-02-06 | 03:05

1815-1839 moet zijn :
vereenigd koninkrijk der nederlanden

wachtmeester de bruy | 21-02-06 | 02:50

839-1581 diverse graafschappen
1581-1795 republiek der zeven verenigde nederlanden
1795-1806 bataafsche republiek
1806-1810 koninkrijk holland
1810-1813 frans keizerrijk
1813-1815 vereenigde nederlanden
1815-1839 konkrijk der nederlanden
1839-heden koninkrijk der nederlanden
10-10-2010 kroning koning willem alexander
2015 oranjes vluchten naar argentinie
2015- islamitische republiek hollandstan onder ayatollah abu jah jah

wachtmeester de bruy | 21-02-06 | 02:48

@vander F:
Klopt niet. Over 50 jaar: half NL islamitisch. Reken maar uit: NL gezin: gemiddeld 1,5 kind. Islamitisch gezin: gemiddeld 3 kinderen. DUS na 50 jaar en rekening houdend met een flinke afvlakking van de curve door wie weet wat: HALF NL MOSLIM. En dit is een REËEL BEELD (helaas).

poktor | 21-02-06 | 01:47

@vander F 20-02-06 @ 23:38
zal niet over aantallen gaan zeuren.
feit is dat nederland zal islamiseren.
wellicht sharia in de randstad binnen niet al te gek lange tijd?
lijkt mij zorgwekkend genoeg.

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 23:59

@knuffelpoes

Sinds 1935 is een facistische partij al verboden in Nederland.
De Islam kan zich niet aan onze wetten houden omdat ze als geloof militant is, ze willen ons hun politiek opleggen en hun geloof, dat alleen al is tegenstrijdig met onze wetten van vrijheid van godsdienst en meningsuiting.

rosalie | 20-02-06 | 23:38

1 miljoen Islamieten in Nederland,
hoogstens 2 miljoen over 50 jaar.
Op 17-18 miljoen.
Lijkt me nogal meevallen.

vander F | 20-02-06 | 23:38

knuffelpoes 20-02-06 @ 23:01
Idd, dan maar een gevangenis in de vorm van de Kaäba (die zwarte blokkendoos in Mekka): kunnen ze lekker rondjes lopen en een paar doden meer of minder doet er ook niet toe

Nooit meer slapen | 20-02-06 | 23:21

Hier Ali Sina's analyse in een notendop: "This is in nutshell why westerners fall prey to Islam. It is because of these two structural flaws. Political correctness and immorality will make the Western society crumble. It is not enough to be on the offensive. We must also shore up our own defenses and make our society immune to attacks. Sadly we are doing neither. "

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 23:09

@Barbapoeppa
oh, dat is het. Je deed niet genoeg je best zeker vroeger;)

knuffelpoes | 20-02-06 | 23:08

@Barbapoeppa 20-02-06 @ 22:59
Wat betreft het gebrek aan innerlijke veerkracht binnen onze samenleving moet ik je helaas gelijk geven...
Dat betekent overigens niet dat iedereen gristen moet worden, als atheist/humanist kun je jezelf ook prima ontwikkelen tot een veerkrachtig persoon.
Hier een interview met Ali Sina over de gebreken in het westen waar de islam van weet te profiteren: www.faithfreedom.org/oped/sina60219p3....
Goed artikel!

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 23:08

@Rosalie
Googel even een wetsartikel waarin het fascisme verboden is? En sinds wanneer houd de islam zich in nederland niet meer aan de wet?

knuffelpoes | 20-02-06 | 23:06

@Knuffelpoes
Als ik mijn best doe wil het nog wel eens gebeuren dat ik zinnige dingen ga zeggen.

Barbapoeppa | 20-02-06 | 23:05

@Barbapoeppa

Ok, dan is hier de veerkracht niet om het moslimgeloof aan te kunnen. Daarom moet het hier niet zijn nog, misschien over honderd jaar als we het aan kunnen, maar nu niet.

rosalie | 20-02-06 | 23:05

van www.vvdleiden.nl

Omari: "We hebben gekeken hoeveel moslims hier over 50 jaar wonen. Op basis van die cijfers hebben wij 5700 vierkante meter vloeroppervlakte nodig."

iemand echt realistische cijfers van hoeveel moslims hier over 50 jaar wonen? Waarschijnlijk 95% maar wellicht hebben we geluk en zijn het er minder.....

Wordt leuk met koninginnedag als Koningin Amalia de troonrede begint met "allah zij met u, mijn ongelovige ouders zijn naar Canada gevlucht, ik veracht hen...."

jottum | 20-02-06 | 23:04

@knuffelpoes

Of ik weet waar ik het over heb, laat je maar aan mij over.
Je kunt wel provoceren met jouw denken en doen, maar dat wil niet zeggen dat ze hier toegestaan zijn.
De islam is duidelijk een politiek geloof en militant. Mein Kampf is hier verboden. En facisme is hier ook verboden. De meeste godsdiensten hier in Nederland houden zich aan onze wetten of ze nou te rijmen zijn of niet.

rosalie | 20-02-06 | 23:02

@nooit meer slapen
Nee dat kan niet. Dan wordt iedereen weer boos dat we het de gevangenen teveel naar hun zin maken. Bovendien blijven ze dan onder invloed van het fundamentalisme.

knuffelpoes | 20-02-06 | 23:01

@Rosalie
De wens om een verschijnsel uit te bannen heeft inderdaad niets met zwakte te maken. Maar de reden om de islam uit Nederland te verwijderen wel. Als het Nederlandse volk de innerlijke veerkracht had dan zou onze maatschappij als het ware de moslim dwingen zich te gedragen. En zij die zich niet willen aanpassen aan onze maatschappij zouden gillend weglopen. Maar die innerlijke veerkracht hebben we hier niet! Onze vragen gaan niet dieper dan 'hoe financier ik mijn nieuwe inbouwkeuken, maak ik een zover mogelijke vakantie om op mijn vrienden en kennissenkring indruk te maken, hoe laat begint de voetbalwedstrijd en natuurlijk de allerallerbelangrijkste vraag die de Nederlander bezighoudt: valt er nog wat te neuken? En voor de rest is het nihilisme troef.

Barbapoeppa | 20-02-06 | 22:59

Als we nu eens gevangenis maken in de vorm van moskee, dan voelt meer dan de helft zich in ieder geval aardig thuis

Nooit meer slapen | 20-02-06 | 22:59

Heel gek, maar steeds vaker moet ik toegeven dat Barpaboeppa niet dom lult.

knuffelpoes | 20-02-06 | 22:58

@ weisse rose Ik heb nog geen terrorist in levende lijve gezien. Misschien kom ik er 1 tegen, misschien ook niet. Misschien word ik wel overvallen, misschien ook niet. Op dit moment niet en ik denk dat ik mijn leven verarm door angst voor een ander. Vanuit het provinciale heb ik meegekregen dat ik iemand groet op straat. Misschien denkt zo'n iemand 'bemoei je met je eigen zaken'. Nah, dat recht heeft zo'n iemand, ook al loopt ie met een chagrijnige kop rond. Maar dan nog, dat zijn mensen en torens zijn torens.

De Boogie Man | 20-02-06 | 22:56

@rosalie
Het is niet verboden om fascist te zijn zoals het niet verboden is om wat voor gedachtengoed dan ook aan te hangen. Het enige wat verboden is, is inderdaad mein kampf en in sommige getraumatiseerde landen ook het ontkennen van de holocaust. Een godsdienst verbieden is op geen enkele manier te rijmen met de Nederlandse grondwet. Je weet duidelijk niet waar je het over hebt.

knuffelpoes | 20-02-06 | 22:53

@Weisse Rose
Het wordt hoog tijd dat symboolwetgeving als het verbieden van Mein Kampf wordt opgeheven. Iedereen die er kennis van wil nemen kan dat toch wel. Ik ben er ook eens in begonnen, maar op de helft viel ik in slaap.
De Islam als zodanig als politieke stroming zie ik niet zo zitten. De islam wordt op 100 manieren door foute politici gebruikt. Er bestaat niet zoiets als DE islamitische politiek. Sommige vormen ervan die best antiwesters zijn, zoals in Saoudie arabie en Koweit worden actief door het westen gesteund. Hetzelfde geldt voor Saddam Hoessein ten tijde van de Golfoorlog.

knuffelpoes | 20-02-06 | 22:49

@Barbapoeppa

Er zijn overal grenzen aan ook aan innerlijke krachten, dus moet je je gewoon niet inlaten met gevaar als dat al duidelijk is, als het al aanwezig is moet je het uitbannen. Heeft niks met zwakte te maken.

rosalie | 20-02-06 | 22:48

Als aanvulling op hetgeen ik eerder schreef wil ik nog zeggen ons land zich juist wel in een identiteitscrisis bevindt en de gemiddelde Nederland absoluut niet weet waar hij voor leeft, laat staan 'hogere idealen' heeft. De islam openbaart onze zwakheid.

Barbapoeppa | 20-02-06 | 22:47

@knuffelpoes

Heel duidelijk: het schaadt de vrede, mensheid, vrijheid enz. dus verbieden.
Net als facisme en zijn gedachtengoed (boeken) enzo verboden zijn. Daar zijn duidelijke wetten voor.

rosalie | 20-02-06 | 22:44

De islam verbieden in Nederland is een zwaktebod. Dat wil zeggen dat wij als maatschappij de innerlijke kracht missen om de problemen aan te pakken. Als een land een sterke eigen identiteit heeft en er een breed draagvlak is onder de bevolking om die te handhaven dan is er niets aan de hand. Dus je moet bereid zijn de confrontatie aan te gaan daar waar het nodig is, maar niet onnodig provoceren. Dus niet zeuren over hoofddoekjes op straat. Maar een moslima moet ook niet zeuren als ze bij de politie wil werken en haar toch haar burka wil aanhouden.

Barbapoeppa | 20-02-06 | 22:44

@knuffelpoes 20-02-06 @ 22:40
En toch geldt er in Nederland een dergelijk verbod. Het aanhangen en uitdragen van het fascistisch gedachtengoed is strafbaar,Mein Kampf is niet voor niets verboden. Wanneer de Islam als politieke stroming gezien gaat worden is een soortgelijk verbod niet onmogelijk.

Weisse rose | 20-02-06 | 22:44

@fuckje
Het scenario dat jij schetst althans suggereert is inderdaad niet denkbeeldig. Voordat het zo ver komt is het beste dat je kunt doen de gematigden niet in de handen vande fundo's drijven, de fundo's de mond snoeren en verder iedereen lekker laten geloven wat ie wil. (hoewel ik diep in mijn hart alle geloof zou willen verbieden)

knuffelpoes | 20-02-06 | 22:43

De Boogie man
Dat is nu juist het punt. Hier kun je lekker anoniem je mening spuien, doe ik ook, maar ik geef toe dat ik niet zo idioot zal zijn om met zo'n shirtje door 010 of 020 te lopen. Ik wil nog langer leven. Je weet van te voren wat er gaat gebeuren.

Weisse rose | 20-02-06 | 22:40

@rosalie
het verbieden van geloof cq gedachtengoed is nog veel minder te verenigen met de nederlandse wetgeving dan de hele islam bij elkaar. Hoe denk je dat op te lossen?

knuffelpoes | 20-02-06 | 22:40

@knuffelpoes
Klopt, niet elke moslim is een fundamentalist. Maar in de ogen van de echte fundamentalisten zijn die gematigde moslims afvalligen, ongelovigen, en als de spanning hier om wat voor reden dan ook zou oplopen, wat doen die gematigde mensen dan? Kijk naar de Islamitische staten in het oosten. Een kat in nood.....

fuckje | 20-02-06 | 22:39

@knuffelpoes

Ik begrijp je redenering wat betreft isoleren en fundamentalisme aanwakkeren, maar de islam is gewoon niet te verenigingen met onze wetgeving, dus moet het een verboden geloof cq. gedachtengoed worden in Nederland.

rosalie | 20-02-06 | 22:37

@weisse rose Ik zie geen reden om zelf dat soort shirtjes te dragen. Zoals je kunt zien, kan ik heel goed mijn mening uiten zonder dat iemand hier weet wat ik uberhaupt voor kleren draag :)

De Boogie Man | 20-02-06 | 22:33

Als je toch bang bent voor de Islam, kan je beter een turkse moskee in de buurt krijgen.

"No doubt the strongest and most reliable protector of European civilization is the Turkisch Army."

President Dwight D. Eisenhower.

Kaan78 | 20-02-06 | 22:32

@fuckje

Ze zouden dat soort mensen nooit mogen nationliseren hier, zodat als het nodig is, we ze en masse kunnen uitzetten.

rosalie | 20-02-06 | 22:30

@Rosalie
Mij hoef je niet te vertellen dat het moslimfundamentalisme gevaarlijk is. Maar je moet alleen niet doen alsof iedere moslim een fundamentalist is. "normale" gelovigen hebben ook conflicten tussen hun geloof en de wetten of regels van het land waar ze wonen. Maar ze weten daar mee om te gaan zodat het voor iedereen acceptabel is. Voor immigranten (ook van de zoveelste generatie) levert dat meer problemen op dan voor degenen die er al waren, omdat ze zich in de nieuwe situatie meer richten op hun geloof. Dat is behoorlijk beroerd voor de samenleving, maar het lost zich in de loop van de tijd op. Het heeft ook helemaal niets met fundamentalisme te maken. Of toch wel: hoe meer je de groep isoleert van de samenleving, des te meer grip krijgen kwaadaardige fundamentalisten erop.
De westermoskee heeft overigens niets met fundamendalisme te maken. De joodse architect heeft hem wel erg lelijk gemaakt.

knuffelpoes | 20-02-06 | 22:29

@De Boogie Man 20-02-06 @ 22:21
Ga maar een keer wandelen met een shirtje aan met de bekende Deense cartoons door Amsterdam of Rotterdam. Kijken in hoeverrre je dan nog bang bent voor mensen die alleen kent van de TV.

Weisse rose | 20-02-06 | 22:28

@ristretto
Daar zijn ze toch ook mee bezig de regels dusdanig bijstellen dat ze bij de Islam passen de cartoon rellen zijn daar een mooi voorbeeld van.
In Brussel is er al een wijk waar vrouwen zonder hoofddoek niet meer op straat durven. En in verschillende Belische steden wordt de Sharia al actief toegepast.

Weisse rose | 20-02-06 | 22:22

@weisse rose 21:52 nah... Dan proef ik toch iets van een oprukkende islam, wat moet worden tegen gehouden en in dit geval gaat het dan om een toren. De gedachte "ze mogen me van mij wel proberen op te blazen om hun oorlogje te winnen" zal wel niet hip zijn ofzo :). Anyway, ik ga er niet in mee om bang te zijn voor mensen die ik alleen maar van de televisie ken.

De Boogie Man | 20-02-06 | 22:21

@ristretto,
vind jij dat mensen in een land mogen wonen waarvan ze de grondwet niet kunnen erkennen vanwege hun geloof?

fuckje | 20-02-06 | 22:20

Dan staan ze voor de keuze: of de regels zo bijstellen dat je dit wel kunt, of de consequentie nemen. Verhuizen naar een land waar je dat wel kan verenigen.

ristretto | 20-02-06 | 22:18

@knuffelpoes

Je weet toch zelf ook wel dat het moslimfundamentalisme sowieso gevaarlijk is en nooit onze normen/waarden en wetten zal aannemen?
Van de rest van de geloven (en atheisten) in Nederland hebben we weinig te duchten omdat ze weten dat ze de Nederlandse wetten moeten aannemen om hier in vrede te leven.

rosalie | 20-02-06 | 22:17

Dat is minder dan 40% van moslims in england dat voor de invoering van de Saria is.

Weisse rose | 20-02-06 | 22:16

Journaal nu! 1 op de 5 moslims in Duitsland zegt de Duitse grondwet en de regels van de koran niet te kunnen combineren.

fuckje | 20-02-06 | 22:14

@ristretto 20-02-06 @ 22:00
Dank je
@fuckje 20-02-06 @ 22:01
Het grootste probleem met de Islam is dat moslim nu de Koran zie als een absolute waarheid, het woord van god dat onfeilbaar is. Dat maakt een vrije interpretatie (idjihad, moslim stroming tot ca 1600 met veel vrijheid van gedachte ook de bloei peiode van de islam met veel mooie proza en poëzie, wetenschap) onmogelijk.

Weisse rose | 20-02-06 | 22:13

Iedere godsdienst heeft iets fundamenteels in zich wat gevaarlijk is voor andersdenkenden en gematigden. Sterker nog, ook het atheisme heeft iets in zich wat gevaarlijk is voor andersdenkenden en gematigden. Mensen die normaal met hun geloof omgaan zijn niet gevaarlijk, ongeacht in wat voor gevaarlijke onzin ze geloven. Van de mensen van de westermoskee (ik ken ze) heb je niets anders te duchten dan een oerlelijk gebouw en parkeeroverlast.

knuffelpoes | 20-02-06 | 22:05

@Fuckje, is goed, zwart wit stellen maakt dat je zaken scherp ziet.
Je haalt de blinden er wel meteen uit....

ristretto | 20-02-06 | 22:05

@karatekid, zit niet op de bouw van wat voor religieus gebouw te wachten, vind wel dat dit mogelijk moet zijn en worden gemaakt. Het gaat erom wat de gevolgen zijn van die religies.

ristretto | 20-02-06 | 22:03

@ristretto,
ik weet waar je op doelt. Soms moet je wel even extra chargeren om mensen los te krijgen. Ik bedoelde ( en dat zei ik even later ook ) dat die 1,2 miljard beter RK, Gereformeerd, Hindoe of Jood hadden kunnen zijn. De Islam heeft iets fundamenteels in zich wat gevaarlijk wordt voor andersdenkenden en gematigden.

fuckje | 20-02-06 | 22:01

@Scholl, we zijn het eens, mooie nick, een met historie en karakter.
Je doet hem eer aan...

ristretto | 20-02-06 | 22:00

@ristretto 20-02-06 @ 21:51
Ik zeg ook niet dat ik het er mee eens ben ik vind ook dat het school systeem afgeschaft moet worden.
Ook ben ik het met je eens dat dit een onacceptabele vermenging van belangen is.

Weisse rose | 20-02-06 | 21:57

Ben weer even terug, maar @moderators hierzo;
mag ik even weten wat hier in vredesnaam gebeurd???
.
iemand genaamd "fuckje" schreef :
"in een MOSKEE wordt niet in een voor ons onverstaabare taal haat gezaaid."
.
Dus MOSKEE, niet KERK!!!!!
.
Mijn antwoord was dus:
.
"Ben ik het niet mee eens, moet je eens in discussie gaan met zo'n gelovige...."
.
Waarom wordt hier een andere zin van gemaakt?????
.
Dit zal wel weer hier uit de comments gehaald worden, maar kunnen de moderators at least mij een mailtje sturen over wat hier gaande is???
.
*blijft bij zijn punt*

tct | 20-02-06 | 21:54

ies verkierd verstjaan, ies Raket, nie Minar(ak)et. Waai gaan ruimtestasjon bouwe.

zeiksmurf | 20-02-06 | 21:54

@De Boogie Man 20-02-06 @ 21:44
Mee eens ik heb ook al woorden van die strekking gebruikt. Maar als je echt goed had opgelet dan had je ook geweten wat appeasement oplevert. En dat is wat er nu in het westen gebeurt.

Weisse rose | 20-02-06 | 21:52

@weisse rose, omdat een baronvan zijn paard was gelazerd en er toen nog hoofdelijke aanwezigheid verplicht was is dit geldverslindende systeem nog steeds intact. Dit zou nu als voorbeeld voor vrijheid moeten staan en de echte scheiding van kerk en staat bevorderen. Het is een schande dat een minister dit gebouw gaat openen. Pure machtspolitiek van de religies onder elkaar.
Over stemadvies: De partij die de afschaffing van de onderwijsvergoeding voor confessionele scholen in zijn program heeft staan krijgt mijn stem.

ristretto | 20-02-06 | 21:51

Beetje stupide om de bouw van een moskee met de invoering van de sharia te associeren. Net zo stupide alsof met de bouw van een nieuwe kerk de christenfundamentalistische Ku Klux clan meer macht zou krijgen. Rechtse Rukkertjes 'journalistiek'.

Kyokushinkai | 20-02-06 | 21:48

@Fuckje, dit was het enige waarin de draaikonten van D66 het eens waren met Rogier van Boxtel voorop. Dit had Paars echt in 8 jaar moeten regelen.
Sorry van vanmiddag, maar zo ongenuanceerd had ik je nog niet meegemaakt..

ristretto | 20-02-06 | 21:45

De onderwijswet is begin vorige eeuw tot stand gekomen in ruil voor kiesrecht voor vrouwen. Een compromis tussen de confessionelen en de liberalen.

Weisse rose | 20-02-06 | 21:45

@ weisse rose 20:39 Ik hield van geschiedenis. Vooral van de spreuk: van geschiedenis kun je leren en niet dezelfde fout maken.

Als er een bevolkingsgroep is in Nederland, die tot zondebok wordt, dan zet ik me in om die bevolkingsgroep te steunen. Dat is volgens mijn ideologie. Het verschil tussen nu en toen (nazi-duitsland) is dat de leider (Pimmetje) die ermee aan kwam zetten om moslims aan te vallen, nu al dood is. De media echter moesten volgens mij doordraaien, dus die pakten het onderwerp tot uit den treure op. Volgens mij is dat laatste niet zien, het maken van een nieuwe fout in de geschiedenis. Maar dat is mijn mening. Overigens is het niet zien, dat de mensen die zich bij de grote groep aansluiten ook iets te lijden hebben, ook een fout naar mijn mening.

Dan komt Ruud uit Big Brother met zijn "even knuffelen" "gewoon jezelf zijn" en "laat je niet gek maken" volgens mij toch als beste ideologie uit de bus :)

De Boogie Man | 20-02-06 | 21:44

@Ristretto

Ik vond het altijd wel veilig dat het hier christelijk was in Nederland, maar wat blijkt nu? Die christelijkheid van de partijen gaat net zo makkelijk een fundamentalistische geloof aanhangen, wat dus echt niets meer met veiligheid te maken heeft, maar ze doen dat waarschijnlijk om geloof als zodanig sterk te houden in de politiek. En dat is hun fout. Dus ik wil helemaal geen geloofachtige politiek meer hebben in Nederland omdat ze er niet mee om kunnen gaan. Humanisme is nog het enige dat Nederland kan redden van die Islam.

rosalie | 20-02-06 | 21:44

Geert Wilders is een goed alternatief.

monaco | 20-02-06 | 21:40

@ristretto,
zelfs hierover is de VVD onderling hopeloos verdeeld. En zolang het CDA in een regering zit krijg je dit nooit van de grond. De PvdA? Die heeft geen mening, je weet tog?

fuckje | 20-02-06 | 21:40

@rosalie
De partij van Johan Vlemmix, weet je wel die van ter landter zee en in de lucht. Ben de naam van de partij even kwijt.

Weisse rose | 20-02-06 | 21:35

@Fuckje en Rosalie, helemaal mee eens. Openbaar onderwijs zou in nederland het enige soort onderwijs moeten zijn. Wil je je kinderen in een bepaalde religie opvoeden, doe dat in je eigen tijd en hou kerk en staat echt gescheiden.
In Nederland worden de belastingcenten van iedereen gebruikt om ALLE scholen ongeacht religie VOLLEDIG te bekostigen. Ongekend in de wereld. Wat mij betreft morgen afschaffen.

ristretto | 20-02-06 | 21:33

@fuckje
Mee eens het wordt moeilijk kiezen. Ik ben het absoluut niet eens met Jan Marijnissen en zijn ideeën maar voor zover ik het kan inschatten is hij integer. Maar ook hij heeft geen goede ideeën om de verschillende bevolkingsgroepen dichterbij elkaar te brengen. Het zal toch echt vanuit de moslim bevolking zelf moet komen. Maar die kunnen het nog niet eens worden over de kleur groen. Laat staan dat ze met een standpunt kunnen komen dat besproken kan worden en dat is hetgeen wat echt nodig is. Zoniet dan zal de situatie verder polariseren. Dat zal extreem rechts en extreem links een goede kans geven. Want angst is een slechte raadgever, zie de verkiezings uitslagen in de Weimar republiek.

Weisse rose | 20-02-06 | 21:33

@fuckje

Juist, in die impasse zit ik ook...dus SP dan maar voorlopig.....

rosalie | 20-02-06 | 21:31

Nou een partij voor ouderen bestaat al....een kinderpartij nog niet....alles wat er tussen inzit werkte niet. Dus een Partij voor Kinderen lijkt me alles te omvatten wat betreft een humane samenleving.
Naief :)?

rosalie | 20-02-06 | 21:28

Om Ayaan en Rita zou ik VVD willen stemmen, maar dan heb je gelijk die Zalm en Hogervorst in hun zetel geholpen. Geert is geen optie, PvdA, Groen Links al helemaal niet, dan begint het knuffelen en subsidie uitdelen weer overnieuw, de SP vind ik eerlijk, nuchter en betrouwbaar maar die zal het nooit voor het zeggen krijgen, dus......?.......

fuckje | 20-02-06 | 21:25

Niet echt allemaal veel geblaat weinig wol

Weisse rose | 20-02-06 | 21:22

@Weisse rose

Die partij bestaat nog niet ...heb jij een goed alternatief?

rosalie | 20-02-06 | 21:21

@fuckje

zelfde gedachte.....

rosalie | 20-02-06 | 21:20

@fuckje
Roosje heeft nog mening dat weet je toch

Weisse rose | 20-02-06 | 21:19

@Weisse rose

Weet jij een goede keuze wat dat betreft?

rosalie | 20-02-06 | 21:19

@Weisse rose,
wat mij betreft geef je nu een stemadvies.........

fuckje | 20-02-06 | 21:18

@rosalie
We kunnen binnenkort weer kiezen laat ons allen wijs zijn. Misschien dat we dan een regering krijgen die voorop gaat tegen de verdere islamisering van Nederland.

Weisse rose | 20-02-06 | 21:17

@Weisse rose

sorry, ik interpreteerde jouw zin anders, maar je hebt gelijk: een godsdienst als de islam, die zo fundamenteel en overheersend en ook nog niks met het westerse denken te maken heeft ons beknot, dan is het het logisch dat het hier geweerd, zo niet uitgeroeid wordt. En daar moet onze regering in voorop lopen.

rosalie | 20-02-06 | 21:14

@rosalie
Ik ben atheïst geen moslim. De godsdienst die mij beknot in het publieke domein is de islam ik zou wel gek zijn om nu met een t-shirt met bepaalde plaatjes rond te gaan lopen.

Weisse rose | 20-02-06 | 21:08

@Weisse rose

Je mag best trots zijn op je achtergrond, maar als je manier van uiten van jouw godsdienst beknot wordt, dan moet jij misschien je godsdienst meer voor jezelf alleen beleven i.p.v. het te uiten in je gedrag als het aanstoondgevend is voor de samenleving.

rosalie | 20-02-06 | 21:03

@lenteman
Ik heb alleen maar de grote conflicten geteld. Als je alle doden vanwege ideeën en ideologiën zou tellen zou je wel eens op 1 miljard uit kunnen komen. Denk ook aan het niet willen vaccineren in de Nederlandse zwarte kousen gordel. Argentijnse junta, tamils, kasmiri, vietnam, korea etc

Weisse rose | 20-02-06 | 21:00

@rosalie
Vrij naar de deense redacteur. Ik heb respect voor godsdienstige gebruiken en gewoonten, in de moskee doe ik mijn schoenen uit, in een synagoge bedek ik mijn hoofd, in een kerk niet. Maar in het publieke domein zou een godsdienst mijn manier van uiten en gedrag niet mogen beknotten.
Gedurende mijn leven heeft mijn allochtone (niet westerse) achtergrond intergratie en acceptatie van westerse normen en waarden niet in de weg gestaan. Toch ben ik en kan ik trots zijn op dat stukje van mijn achtergrond.

Weisse rose | 20-02-06 | 20:56

@Fuckje

Ja, dan hoort dat godsdienstonderwijs bij je algemene ontwikkeling....net als filosofie etc. Meer niet, noooit om het de kinderen te leren als ware het het enige en ware. Dat mogen ze later zelf kiezen en dan voor zichzelf houden als een verrijking van hun leven.

rosalie | 20-02-06 | 20:53

angst is ontdaan van elke idee en dus ook ideologie

Lenteman | 20-02-06 | 20:53

wit roosje, niet zo genuanceerd....
denk je echt dat tijdens het 5 jaren plan iedereen voor zijn ideologie de kampen in trok? of dat mensen op grond van hun ideologie anderen in kampen stoppen? volgens mij draait het om angst, mensen die hier hun angst tonen zijn de risicogroep die anderen straks in kampen gaat stoppen, en er dan langs heen en weer marcheren met een geweertje hopende dat ze stoer zijn en eindelijk een lekker wijf kunnen neuken toch? of ligt het allemaal veel gecompliceerder? zoals we op school geleerd hebben? iedere historische beschouwing lijkt niet meer van toepassing op deze tijd, we rellen om cartoons en we cartoonen om een rel lijkt het wel vorige eeuw (100 jaar) en 150 miljoen doden? dat zijn er 1,5 miljoen per jaar. Denk dat het netto aantal doden per jaar door geweld nu vele malen hoger ligt (zonder officiele oorlog of ideologie). Kweet het ook niet meer, ik laat mijn baardje maar staan :)

Lenteman | 20-02-06 | 20:52

@rosalie,
alweer met jou eens. Ik ben dan ook voor het Franse model van openbaar onderwijs, vanaf de peuterspeelzaal. Een uurtje godsdienstonderwijs hoort dan bij je algemene ontwikkeling, net als handvaardighid.

fuckje | 20-02-06 | 20:49

@Fuckje

Multiculturele samenleving is ok, maar laat dan in godsnaam..:) het geloof ondergeschikt zijn aan de samenleving en nooooit de boventoon mogen voeren. Daar komt alleen maar ellende van, zie: als het fundamentalistisch wordt.....en andere mensen er dus mee wil aan onderwerpen.

rosalie | 20-02-06 | 20:46

@ De Boogie Man 20-02-06 @ 18:20
Zeker niet opgelet op school in de vorige eeuw al een slordige 150 miljoen
The right to bear arms VS
WO I Europa
WO II Europa/
GROTE SPRONG VOORWAARTS China
CULTURELE REVOLUTIE China
VIJF JAREN PLAN USSR
HOLOCAUST Europa
EERSTE GOLF OORLOG Irak Iran
Deze eeuw Ruanda,Congo
Allemaal vanwege een idee of ideologie

Weisse rose | 20-02-06 | 20:39

@rosalie,
ik doelde op jouw post van 20.01u.

fuckje | 20-02-06 | 20:19

@rosalie,
wat jij zegt klopt helemaal volgens mij, ik zeg het al bijna 2 jaar. Alleen mag je kennelijk zulke zaken niet hardop zeggen, ook niet tegen sommige GS reaguurders. Soms word je gelijk als xenofoob beschouwd, terwijl dat er niets mee te maken heeft. Het is ( nog steeds ) vechten tegen de bierkaai.
Over het algemeen vind ik een multiculturele samenleving een verrijking van ons bestaan hier, alleen hadden die moslims van mij wel katholiek, joods, gereformeerd of hindoe mogen zijn. Je snapt me.

fuckje | 20-02-06 | 20:18

Het wordt tijd dat alle politieke partijen met geloof in hun propaganda verdwijnen in Nederland. Humanisme en Welzijn lijkt me een goed alternatief. En dan ook zonder die milieufreaks met hun solicialisme als achtergrond. Weg ermee, alleen mens en welzijn telt toch echt alleen?

rosalie | 20-02-06 | 20:13

De Aap is nu uit de mouw.Donnert is een Moslimmamiet.Wat doet hij bij het CDA?Nou nog een fatwa van Bedonndert.

monaco | 20-02-06 | 20:03

@Deense Postbode

Juist, wij komen aan alle kanten vast te zitten, door de gang van zaken die nu gaande zijn. En de regering werkt daar hard aan mee. Of ze het nou doen om de lieve vrede te bewaren of omdat ze te dom zijn om in te zien dat het zo de verkeerde kant opgaat....whatever...ze zijn niet weldenkend bezig voor Nederland, dat is zeker.

rosalie | 20-02-06 | 20:01

Maar nu mijn eindconclusie.

Wanneer ik niet meer mag roken in MIJN bar, dan sta ik erop(en anders doe ik het zelf wel) dat men niet meer mag bidden in kerken, moskeen etc.
En als men MIJN belangrijkste symbool, mijn geliefde GULDEN afpakt dat sta ik erop dat men ook alle kerken en moskeen vernietigt.

bitkrieg | 20-02-06 | 19:39

@rosalie Wat ik door middel van een grapje wilde uitdrukken, was het idee dat zo'n toren het symbool is van de betekenis die men er zelf aan geeft.

De Boogie Man | 20-02-06 | 19:29

Waarom Donner dit doet?

1. Hij is misschien intelligent maar tegelijkertijd net zo blind als een vanaf de prille jeugd gehersenspoelde moslim
2. Met deze tunnelvisie is het enige waar hij zijn intelligentie op richt vanzelfsprekend het verdedigen van zijn religie. Als intelligent maar blind mens beseft hij dat zijn religie het ook zal moeten ontgelden(denk aan bijzonder onderwijs en zijn religieuze politieke partij) wanneer we de islam structureel maar binnen de wet willen aanpakken.

En daarom besluit Donner dus dit islamitische veroveringssymbool extra waarde toe te kennen want hij weet dat daarmee de kans kleiner wordt dat religie verder uit het politieke, publieke en educatieve domein zal worden verdrongen middels wetten en regelgeving.

bitkrieg | 20-02-06 | 19:28

Ik ben niet tegen zo'n geloof zolang ze die totalitaire psychotische ideologie op eigen grondgebied aanbidden.
Dit wurgmodel der waanzin is bewezen onverenigbaar met het Westen te zijn.
De drie verraders Cohen, Donner en Boslim zouden wel een schattig homo-triootje vormen. Kunnen ze mooi langs de nieuw moske paraderen.
O nee doe dat maar niet, dan gaan de gelovigen rellen, dat mag namelijk dat is nou geloof.
Als de Russische gay-parade doorgaat in het voorjaar, komen er nog meer rellen dan nav. de cartoons, heeft één of andere moeftie beloofd.
Sjongejonge wat toch een vredelievend geloof.

Deense Postbode | 20-02-06 | 19:22

Dank aan allen voor de relaxte reakties! Mag eauk wel eens gezegd worden vind ik...

@Rosalie : We zitten ook niet zo ver uit elkaar maar ik wil graag zo nauwkeurig mogelijk overkomen. Anders heb ik ZO een fatwa op mijn nek... ;) Overigens is alle wetgeving altijd overal gebaseerd op de ideeen van de bestaande bevolking, da's logisch zou meneer Cruyf zeggen. Alleen verschil ik van mening met jou als je zegt dat die wetgeving er is gekomen voor christelijke gelovigen en atheisten en zo. Die wetgeving was algemeen, dus ook voor moslims, boedhisten en mensen die denken dat de maan van blauwe kaas is gemaakt. Alleen is een gedeelte van de instroom van latere jaren daar(hopelijk nog) niet mee in het reine gekomen. En dan denk ik inderdaad voornamelijk aan de islamitische medemens.

Anyway : Ik zeg alleen dat je geen wetten kunt laten gelden voor verschillende groepen want dan krijg je willekeur. Pas dan dus de wetgeving aan, maar HoHo! : Dat zou kunnen betekenen dat men MIJN vrijheden wellicht terugdraait om de wet voor iedereen acceptabel te laten zijn. En die vrijheden hebben we(mijn voorouders) wel zelf verdiend hier in Nederland. En dan kom ik dus op MIJN fundamentalisme; dat van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid om je eigen geloof te belijden(of niet natuurlijk). Dat is dan mijn grens. Ik stel de vrijheid van meningsuiting boven die van de vrijheid van het verkondigen van godsdienst maar het een houdt wel het ander in ja. Echter: als er vrijheid van meningsuiting is houdt dat automatisch de vrijheid in om je godsdienst te belijden. Als je de vrijheid van het verkondigen van je eigen godsdienst krijgt, dan heb je het echter nog niet over vrijheid van meningsuiting. A = B maar B =/ A. Om het zo maar te zeggen.

@LJB : goed punt. Als het gaat om het uitzicht heb ik ook liever geen moskee of kerk recht tegenover mijn huis. En ik vind dik 45 meter een tikkie overdreven. Ik zou het alleen geen reden vinden om de bouw van moskeeen te gaan verbieden. En ik denk dat GS dit topic niet plaatst om over het uitzicht te babbelen... ;)

TM | 20-02-06 | 19:21

@poffertjeskop,
en boven die behaarde harses de reclame: find sexy singles in Heerlen.

fuckje | 20-02-06 | 19:19

@De Boogie Man

Die toren verkondigt juist heel veel. Een moskee is niet zomaar een gebouw, het is net als een groots westers bouwproject een heel sterk symbool waar bovendien doordat het hier een min of meer(onterect mijns inziens) erkende religie betreft een soort van onaantastbare uitstraling vanuit gaat.
In die zin is het weldegelijk een kazerne van de islam, dat is ook exact waarom moslims niet massaal vertrekken terwijl ze zich hier eigenlijk helemaal niet thuisvoelen in dit verderfelijke gebied der ongelovigen.

De islam is niet alleen middeleeuws, de veroveringsstrategien zijn exact hetzelfde als die van het christendom in die periode.

Daarom hoef je dus ook helemaal geen moslimhater, racist of xenofoob te zijn om de walchelijke veroveringsstrategien van de islam(terreur maakt daar deel van uit) te veroordelen of zelfs letterlijk aan te vallen.

bitkrieg | 20-02-06 | 19:10

@Boogieman LOL?

Wat wil je nou? dom ouwehoeren of zinnig praten?

Nee idd, zo'n toren is geen symbool van dat er een kermis is, want die is maar een paar keer per jaar voor diegene die er van houden, verder niks...

rosalie | 20-02-06 | 19:05

torens en doden, het is ook altijd hetzelfde liedje!

Lenteman | 20-02-06 | 19:00

@rosalie hmmmmja. Die toren zelf verkondigt niks, lijkt me. Toch roept de bouw van zo'n toren angstgevoelens op, merk ik. Mensen kunnen overal haat prediken en niet alle haatpredikers zijn moslims. Voor wie is die toren welk symbool?

Voor mij is die toren het symbool van het feit, dat het geen kermis is btw :)

De Boogie Man | 20-02-06 | 18:47

@Boogieman 18:28

Wat er verkondigt wordt is denk ik meer de issue?
Dat weet jij ook.
Die torens zijn mooi, maar daar blijft het niet bij: ok, voor elke nieuwe moskee een nieuwe kerk? Komt het hier gauw vol te zitten met zulke geloofsgebouwen ben ik bang.....

rosalie | 20-02-06 | 18:33

@rosalie kort samengevat is de stelling dan: leidt de bouw van een toren tot vele doden in Nederland? Zelf denk ik van niet, tenzij ie omvalt ofzo :)

De Boogie Man | 20-02-06 | 18:28

@TM

Jij denkt dus dat de vrijheid van godsdienst een vrijheid van meningsuiting is? Ok, tis misschien een verlengde ervan en moet dus zeker aangepast worden!!

rosalie | 20-02-06 | 18:28

@Boogieman

Nog niet....en dat is het punt hier...dat te voorkomen.

rosalie | 20-02-06 | 18:23

@ TM: "Christen Zeloten" bouwen allang geen megalomaan grote kerken meer, in ieder geval in dit mooie schone land niet. Veel kerken zijn thans in gebruik als dixo of winkel. Om maar eens aan te geven dat Nederland in rap tempo ontkerkelijkt. Natuurlijk hebben moslims recht op een gebedshuis, maar je kunt toch ook een beetje rekening met het Hollandsch landschap? What happened to de voormalige schoolgebouwen die vroeger stijlvol werden verbouwd tot moskee? Er staan BTW zat kerken leeg die moslims ook prima zouden kunnen gebruiken. Maar neen, Nederland moet en zal er uit gaan zien als Istanboel aan de Neurdzee. Dat Donnert zich hier voor leent als ware Christen Zeloot verbaast me overigens niets. De weinige Christenen die hier nog over zijn, kunnen zich over het algemeen goed vinden in de mening van moslims. Zolang het vrouwtje maar strak op de bank blijft en veur de kindertjes zorgt, is Donner alles best.

LJBrinkhorst | 20-02-06 | 18:22

@ Weisse rosse en waar gaan die vele mensen dood? Hier in Nederland?

De Boogie Man | 20-02-06 | 18:20

@TM 18:15

Volgens mij zeg ik precies hetzelfde als jij:

quote: "dan begrijp je toch ook wel dat die Nederlandse wet van de vrijheid van godsdienst vnl. en vooral voor Nederlanders bedoelt was toen het indertijd gemaakt werd".
Dus toen er nog hoegenaamd niet moslims waren hier.

rosalie | 20-02-06 | 18:20

@De Boogie Man 20-02-06 @ 18:12
Aan ideeën en ideologieën gaan meer mensen deaud dan aan het verkeer. Dat fallus symbool moet het Uber denken van de is lam uitbeelden.

Weisse rose | 20-02-06 | 18:18

@ChristenUnie 20-02-06 @ 17:53 : Vanuit jouw standpunt mag je dat rustig zeggen. Overigens moet je mijn posting wel goed lezen want wat jij beweert heb ik niet zo gezegd. Nog een keer en dan nog duidelijker : JA! Ik voel mij veel intelligenter dan een fundamentalist. Van welke godsdienst dan ook. Die streepjes die ik voor en achter het woord fundamentalistisch zet zijn er ter nadruk. Vanwege het volkeaumen gebrek aan opmaak-mogelijkheden hier op GS dus... ;)

En kijk trouwens eens hoe snel er wordt gereageerd als ik dat zeg over die superieuriteit! Briljant! Voor de duidelijkheid : wat doen al die fundamentele(!!!) gelovigen(en niet alleen die trouwens) anders dan wat ik hier doe? Mezelf superieur verklaren? Leg DAT nou eens een keertje uit. Zing ik ondertussen nog even met de Positivo's mee "Onze God die is de beste. Onze God is Kampioen!".


@rosalie 20-02-06 @ 17:54 : Hoe kom je daarbij ? Volgens mij is die vrijheid van godsdienst ontstaan toen er nog geen moslims in Nederland rond liepen. Dat is iets anders dan wat jij zegt. En een goede wetgeving overleeft veranderende tijden. Zo niet dan moet je de wet aanpassen lijkt mij zo.

In 1 ding kan ik(denk ik) met je meegaan : het oude westerse model van verdraagzaamheid en vrijheid van meningsuiting *vereist* dat alle partijen blijven praten. En die grens wordt de laatste tijd regelmatig overschreden.
Dus wellicht is het verschil tussen Europa en het Midden-Oosten niet zozeer de vorm van de godsdienst, maar nog meer het verschil in bereidheid om de dialoog aan te gaan. De 'Dialoog' is voornamelijk een westerse traditie. Het is volgens mij zelfs een Grieks woord... ;)

TM | 20-02-06 | 18:15

@rosalie

En toch he... op de een of andere manier gaan er meer mensen dood aan het verkeer dan aan terrorisme. Wat maakt zo'n toren nou precies levensbedreigend?

De Boogie Man | 20-02-06 | 18:12

@De Boogie Man 20-02-06 @ 17:57

Wetten die overtreden worden en levensbedreigend zijn voor de andersdenkende mensen gaan boven andere wetten van welke vrijheid dan ook.

rosalie | 20-02-06 | 18:02

Tot en met knuffelpoes 20 02 06 is van klotsdoos, niet van mij he:-)

bottehond | 20-02-06 | 17:59

Die fallus van 42 meter komt bijna in mijn achtertuin (maar ik heb helemaal geen tuin). Ik zit er niet mee. Of ik nu tegen de westertoren of een minaret aankijk maakt mij niet uit.

knuffelpoes 20-02-06 @ 17:05

Typische slinxe truc: gewoon liegen! snuffeldoos: jij mag niet liegen van je mama... je woont niet eens in islamsterdam!

bottehond | 20-02-06 | 17:58

Ja maar Rosalie, als die wetten zo belangrijk zijn... Mag dat verzet dan ook tegen die wetten indruizen? Vrijheid van meningsuiting wordt ook beperkt door de wet you know.

De Boogie Man | 20-02-06 | 17:57

Ik snap er niets meer van. Past zo'n lelijke moskee nou ineens in het Amsterdamse straatbeeld tussen alle andere modernere gebouwden die daar geplanned zijn? Er zijn juist commissies opgericht om te zorgen dat het er een beetje ordelijk blijft uit zien en dan krijg je dit.

Een moskee prima maar een torentje van 42 METER!!!! en zo'n koepel? Waarom niet gewoon een moskee in een modern kantoorgebouw?

eL-diABLo | 20-02-06 | 17:56

@TM

Als je dan zo'n VEEL beter mens dan een - fundamentalistische - moslim bent dan begrijp je toch ook wel dat die Nederlandse wet van de vrijheid van godsdienst vnl. en vooral voor Nederlanders bedoelt was toen het indertijd gemaakt werd.
De Islamgelovigen met alles wat er bij hoort...(is teveel om op te noemen) pakken dit aan, met medewerking van de regering, om nu ons te overspoelen met hun geloof. Dit loopt dus falikant uit de hand op deze manier. Moskeeën zijn mooi om te zien misschien, maar wat er gepredikt wordt gaat weer tegen andere wetten van Nederland in. Vandaar het verzet ertegen, snap je?

rosalie | 20-02-06 | 17:54

@TM je voelt je te goed voor iedereen of niet? maar als je alles zo goed wist dan was je christen en dat ben je niet dus er mist bij jou toch nog wat kennis en inzicht. conclusie je bent in mijn ogen hetzelfde als ieder andere die zijn mening vanuit 1 oogpunt belicht.

ChristenUnie | 20-02-06 | 17:53

Eens kijken of ie in FlightSimulator 2006 komt, dan kan ik er een paar boeings in laten duiken!

eL-diABLo | 20-02-06 | 17:46

wat vrselijk wat erg zo,n gebouw, hoeven die zich niet aan regels te houden? Nederland is mijn land niet meer.

lara | 20-02-06 | 17:38

@righteousness 20-02-06 @ 17:09 :

Punt 1 : Beste righteousness : Neen, ik ben volbloed blanke nederlander, zelfs in de verte nog van adel, er is zelfs rond 1400 AD ergens nog een rotgat naar onze familie genoemd. Dus jouw opmerking is er weer zo een van velen. Zometeen zul wel met woorden als 'landverrader' en 'heulen met die-en-die' aan komen zetten. En dat Pim voor niets is gestorven, enzovoort.

Punt 2 : Jij laat je bangmaken door anderen, jij gedraagt je hier als stemvee/klapvee dat gebruikt kan worden door sluwere mensen. Je denkt in zwart-witte one-liners die je dag na dag worden ingeprent en sorry: daar voel ik me te intelligent voor. Daar strijd ik net zo tegen als tegen die kudt-godsdiensten. Denk je niet dat ene Osama Bin Laden GIEREND van het lachen in zijn stoel ligt door alle idiote reakties? Van Iraanse ayatollah-hitlers via George DubbelJoe tot en met die hier op GS?

En nu mag je me best elitair en arrogant noemen, ga je gang. Maar ik probeer toch echt liever origineel te denken dat iemand na te praten.

Punt 3 ; Waar is die grote veer van mij in de reet van de islamitische samenleving dan? Al naar de blogicaltimes op blogspot geweest? Of om het duidelijk te zeggen : LUL NIET ZO UIT DE NEK! Als je wel weet waar ik die veer insteek dan zie die informatie GRaaG tegemoet!


Ik voel mij een VEEL beter mens dan een - fundamentalistische - moslim. Ik voel mij mijlen ver boven die religieuze waandenkbeelden verheven. En ik heb dus geen zin om hun voorbeeld te volgen. Ik gedraag mezelf graag volwassen. En dat betekent dat de oplossing van een ander nog niet die van mijzelf hoeft te zijn. het betekent ook niet dat ik over me heen zal laten lopen. Het betekent wel dat ik uiteindelijk nog liever een glazen parkeerterrein maak van het Midden Oosten, dan dat ik HIER onder een islamitisch regime moet leven of HIER vele levens ga opofferen in de 'strijd tegen de islam'. Niet met allerlei oorlogen beginnen wat mij betreft, in dit geval is de enige oplossing die van de 'afschrikking', net zoals in de koude oorlog. Hier is de enige oplossing het verschaffen van duidelijkheid : je kunt wat tegen ons proberen maar we beginnen met een nuke bovenop je hoofdstad.


Maar goed, deze discussies lopen nooit uit op overeenstemming, zeker niet op GS. Laat ik je verzekeren dat als het zover komt dat er daadwerkelijk religieuze onderdrukking dreigt te komen in Nederland, ik de eerste zal zijn die op de barricaden zal staan. Want ik ben de laatste 20 jaar afgegleden van 'tolerantie voor religie' naar 'laat me verdomme met rust met die rotzooi'... Gristenen, Moslims, whatever.

TM | 20-02-06 | 17:32

@Klaverjas
Goeie reactie en goeie link!

Romanus | 20-02-06 | 17:30

Zolang die moskee niet op tv komt, geloof ik er niks van dat het ding uberhaupt bestaat!

De Boogie Man | 20-02-06 | 17:22

Hier staat wel wat nuttige info: www.nieuwsuitamsterdam.nl/2006/0602180...

Volgens mij komt er een prachtig maar potentieel omstreden gebouw te staan. Allemaal als gevolg van een paar duizend goed georganiseerde Milli Görüs-mannen, enkele theedrinkende PvdA'ers, een eurotekens ziende woningbouwvereniging, een bange politieman, een paar afkoopbare buurtbewoners en een slecht georganiseerde buurt die nu pas wakker wordt. Met name die grote parkeergarage is een meesterzet om de gemoederen te bedaren, want de buurt staat elke zondagavond helemaal vol en is tegen twaalven ineens weer half leeg.

Ik woon er niet zo ver vandaan. Als ze maar niet 5x7 keer per week van dat gejank de wijk in gaan blèren. Een menselijke stem leidt namelijk tot veel meer irritatie dan wat kerkklokken.

Als je het mij vraagt hoor je dit soort megalomane wethoudermasturbatieprojecten (zie ook NoordZuidlijn en glasvezel voor elke Amsterdammer) ALTIJD te koppelen aan een volksraadpleging, bijvoorbeeld door een bijstemming tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ik denk dat er veel 'NEE', een beetje 'MAAKT NIET UIT' en weinig 'JA' omhoog was gekomen. Maar ja, dat is wel érg democratisch gedacht natuurlijk. Gelukkig verdien ik genoeg om weg te gaan als ik het niet meer leuk vind in de buurt.

Klaverjas | 20-02-06 | 17:22

@TM

Kijk wat ik ook zo raar vind waarom moet je in NL nou kerken afschaffen (ben niet gelovig), is dat de angst voor je zelf dat je niet durft te zeggen dat moskeeen afgeschaft moet worden dus dan ook automatisch kerken wat is dat dan altijd voor gelul, er is toch wel degelijk verschil tussen die arabs en christenen. En ook TM er zijn ergens (naald in hooiberg) ook nog goeie bij

righteousness | 20-02-06 | 17:16

@righteousness

Inderdaad. Het staat vast dat de boel gaat escaleren dus daar kun je op twee manieren op anticiperen, vertrekken of zorgen dat je er klaar voor bent.

bitkrieg | 20-02-06 | 17:16

TM
Er zijn genoeg landen en landjes in de wereld waar het zo goed als onmogelijk was en is, dat er invasies plaatsvinden zoals wij de hebben gehad en hebben. Dat heeft alles te maken met wat een bepaald land wel of niet wil, c.q. wat voor beleid het voert mn t.a.v. immigratie. De meeste landen doen daar zeer moeilijk over, zekere nietwesteuropese landen. Wie naar Sri Lanka, Rusland, Pakistan etc. wil emigreren krijgt in 99% van de gevallen nul op het rekest b.v., dus van gezinshereniging is al helemaal geen sprake.

Romanus | 20-02-06 | 17:12

@righteousness 20-02-06 @ 16:56 : JIJ zorgt voor je eigen angst. Dat laat je zelf toe. Jij verwart volgens mij 'bezorgdheid' en 'voorzichtigheid' met 'angst'. Wat nou 'angst'? Ze kunnen een slaghout in de nek krijgen zodra ze te ver gaan!

Dicht mij dus alsjeblieft geen zienswijze toe die ik niet heb. Vooral niet die 'kop-in-het-zand'-verwijten die zo vaak gemaakt worden. Da's storend en nuttloos. Voor mijn eigen supervervelende rants over dit onderwerp kun je terecht bij blogicaltimes op blogspot. You might be amazed.

Anyway : Ieder geloof mag in Nederland gewoon worden beleden zolang dat binnen de wet gebeurt. En het lijkt mij bijzonder contra-productief om die moskeeen en kerken maar te verbieden. Dat dwingt ze de illegaliteit in en dan weet je *helemaal* niet meer wat er wordt verkondigd.

TM | 20-02-06 | 17:09

@ TM

Ben jij toevallig van islamitische afkomst, je mag gewoon eerlijk zijn hoor. Want ik ken Hollanders die nog steeds een gigantische veer in de arabische wereld steekt, maar jij steekt toch wel boven alles uit. Tenzij je natuurlijk weer arabisch bent en het weer opneemt voor je volkje of het nu goed of slecht is, goedschiks of kwaadschiks moet. Kom maar weer met je reactie.

righteousness | 20-02-06 | 17:09

@knuffelpoes

Maar daar ligt ook geen heilig boek waarin geschreven staat dat jij een minderwaardig mens bent dat bekeerd en anders bestreden dient te worden.

bitkrieg | 20-02-06 | 17:09

Die fallus van 42 meter komt bijna in mijn achtertuin (maar ik heb helemaal geen tuin). Ik zit er niet mee. Of ik nu tegen de westertoren of een minaret aankijk maakt mij niet uit.

knuffelpoes | 20-02-06 | 17:05

@ bitkrieg

Ik ben het met je eens dat ze een soort spelletje spelen en kijken hoe lang de (europese) bevolking het volhoudt. Het ergste is zij zijn aan zet en wij moeten een beurt overslaan en hele lange beurt. Ik zie EUROPA als een appel en de islam als een worm, ze vreten van binnen uit, steeds verder en verder. Ze zitten zelfs al in de politiek en ze wonen naast je, ze zitten bij je op de sportclub, overal. Ook al weet ik dat er niks meer aan te doen is, maar het is verdomde moeilijk om Europa langzaam maar zeker naar de klote te zien gaan.

righteousness | 20-02-06 | 17:04

@fuckje
Ook in de kerk en de kroeg worden dingen gepredikt die ik niet wil.

knuffelpoes | 20-02-06 | 17:04

@Romanus;
"brallend , lallend drankorgel uit een kroeg komen is (...)"
.
Als jij dat doet moet je dat zelf weten, ik loop daar in m'n eentje zonder iets te zeggen....
.
*gaat nu echt bier drinken*

tct | 20-02-06 | 17:03

@Romanus 20-02-06 @ 16:42 : In dat geval heb jij een probleem met de globalisering, lijkt mij zo.
Je kunt de wereld niet 'kleiner maken' en dan alleen de lusten willen hebben. Dit is een typisch probleem van de globalisering, van het ontstaan van Marshall McCluhan's 'Global Village'. Alles komt binnen handbereik, ook de rotzooi. Wil je dat niet dan zul je het waarschijnlijk ook moeten doen zonder internet, zonder internationale groothandel, en bijvoorbeeld zonder olie.

Wat mij betreft : als ze aan mijn 'way of life' en mijn overtuiging komen, als ze mij willen dwingen om iets te denken/geloven, dan kunnen ze de borst nat maken. Geef mij Thomas Jefferson maar.

Maar vooraf hele bevolkingsgroepen stigmatiseren vind ik veel te gemakkelijk. En veel te laf. En het lost uiteindelijk toch geen moer op tenzij we overal muurtjes omheen gaan zetten.

Met groet,

TM.

TM | 20-02-06 | 17:00

@fuckje;
Vanuit een gebedshuis van wat voor geloof dan ook worden dingen gepredikt waar ik het niet mee eens ben, maar je doet er geen zak aan.
.
Maar ik geloof niet dat we hier uit gaan komen, dus ik ga wat nuttigs doen
.
*gaat naar de kroeg*

tct | 20-02-06 | 16:59

tct
Tja, zondagsmorgens om bij negenen als brallend , lallend drankorgel uit een kroeg komen is natuurlijk veel minder erg dan mensen die dan naar de kerk wandelen, nietwaar? En dat je dan met een meewarige blik bekeken wordt, betekent dat ze je lastig vallen met hun geloof. Nee, het is helemaal duidelijk, hoor. Ga zo door, amice. Aan jou heeft de wereld wat!

Romanus | 20-02-06 | 16:58

@ TM

Je zegt dat Fuckje voor een angstbeeld zorgt ik word juist angstig van lui die nog steeds niet door hebben wie hier nou voor een angstbeeld zorgt.

righteousness | 20-02-06 | 16:56

Weet je wat het echte probleem is, men gaat ervan uit dat wij dit allemaal maar over ons heen laten komen. Die gore christenen proberen inderdaad een slagje te slaan uit de islamisering van europa, over de lijken van het eigen volk wel te verstaan.

Het is bijna alsof men een soort van spelletje speelt met de europese bevolking, kijken hoe lang de autochtone bevolking het allemaal kan opkroppen maar vooral kijken hoe gigantisch hard die bom uiteindelijk zal exploderen.

bitkrieg | 20-02-06 | 16:56

@righteousness that was

tct | 20-02-06 | 16:56

@tct,
kerkgangers ergeren zich aan jou als je net de kroeg uitkomt, jij ergert je weer aan de kerkklokken, maar daar valt over en weer mee te leven.
Vanuit de moskee worden dingen gepredikt die jij en ik niet willen, en dat is nog maar 1 verschil.

fuckje | 20-02-06 | 16:55

Dat kan allemaal wel zijn, maar een geloof met weet ik hoeveel aanhangers kan je nu eenmaal niet ontkennen cq. negeren, het beste is er een dialoog mee aangaan (zal wel lastig worden, maar dat terzijde)

tct | 20-02-06 | 16:54

@LJBrinkhorst 20-02-06 @ 16:37 : Tsja, dat de meeste kerken er al eeuwen staat zal best. Geeft dat die gristen-zeloten speciale rechten of zo?

@Fuckje : mensen zoals jij(en dat is niet zozeer lullig bedoeld maar zal wel zo overkomen) zorgen zelf wel voor een angstbeeld dat uitmondt in een verkrampte en superbeveiligde samenleving. De beste manier om een democratie op stille wijze om zeep te helpen is een algemeen angstbeeld creeeren dat al het andere overschaduwt en de basis vormt, een vrijbrief vormt, voor de overheid om de democratische burgerrechten aan banden te leggen. Jouw postings zijn af en toe een toonbeeld van dat kunstmatige angstbeeld. Die van mij niet. Ook ik ben regelmatig bezorgd, dat heb je ook vaak zat in mijn postings kunnen lezen, maar ik ben niet van plan om in angst te gaan leven. Jij komt over als een ongelofelijk conservatief persoon. Overal problemen zien, die allemaal op dezelfde grote hoop flikkeren onder het motto 'Als 15 procent niet deugt dan deugen ze geen van allen' en HopPa!!! op naar het Vierde Duizendjarige Rijk. Yes, ik chargeer nu, maar dat maakt het alleen maar duidelijker denk ik zo.

En heb jij OOOOOOOOOIT wel eens gehoord wat die KUDT-gristenkerk allemaal uitkraamt als jij de andere kant uit kijkt? Ach, maar dat is meer tegen homo's gericht dus daar heb je geen last van natuurlijk... Ik bedoel maar, die hele gristenkerk is ook al 1 grote beerput. Anti-abortus in alle opzichten, anti-anti-conceptie want de gristen-kindertjes moeten blijven komen, anti-alles dat ook maar RUIKT naar zelf nadenken over de vragen des levens. Want dat doen WIJ wel voor je hoor. Je denkt toch niet dat Gristelijke Kerk Uit Eigen Beweging een stapje naar achteren heeft gedaan? Je denkt toch niet dat iedere werkelijk devote christen niet veel liever terug wil naar 1924, naar met zijn allen weer buigen voor de pastoor?

@righteousness 20-02-06 @ 16:30 : Tell me, who is using the family braincell at the moment? Wel eens naar die KANKER-KERKKLOKKEN geluisterd als je na een lange zaterdag op zondag om 10:00 uur in je nest ligt??? Nee, want daar ben je vast al aan gewend.

@zum kotzen 16:46 hrs. : O.k. daar heb je een punt. Pannie is niet Fuckje... ;)

@Zbrodje : vaarwel, het gaat je goed.

TM | 20-02-06 | 16:53

@ tct

Ok dat ben ik met je eens maar toch zie ik een nog groter verschil. Een heel belangrijk verschil.

righteousness | 20-02-06 | 16:52

@righteousness;
vriendelijke vriend, ben jij weleens om 9.00 uur op zondagmorgen nadat je uit de kroeg kwam rollen, langs een kerk gelopen? Die mensen zien je dan ook liever terplekke doodvallen....
.
Maar goed, religie was, is en zal blijven... als al die religieuzen nu lekker hun religie gaan beoefenen, dan moeten ze dat allemaal lekker zelf weten, het enige nadeel aan al die religies is, is dat ze iemand anders er zo graag mee lastig vallen. Dat is feitelijk het probleem.

tct | 20-02-06 | 16:48

Overigens kan de verbazing van Pritt Stift misschien wat getemperd worden als hij zou weten dat kerkgenootschappen vanouds onder het ministerie van justitie vallen. Kijk maar bij de jaarlijkse lintjesregen: mensen uit kerkelijke hoek die een onderscheiding krijgen, worden altijd onder justitie vermeld. Donner is dus binnen de raad van ministers de aangewezen persoon om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn.

Heer Oetgens | 20-02-06 | 16:48

Een prachtig object om zodra het klaar is een vliegtuig in te parkeren. Iets met "boontje komt om zijn loontje" of "oog om oog, tand om tand" en zo kan ik er nog wel een paar bedenken.

DeKeet | 20-02-06 | 16:47

@TM
Hoezo doen "we" dat zelf? Actie roept reactie op, weet je wel? Als die invasies aan vreemdelingen er niet waren geweest, dan was geluk nog heel gewoon geweest in Nederland (en Europa). En "ons" is zeker in de periode onder het regime van Kok en vooral de PvdA, mn in Rotterdam en Amsterdam, de mond gesnoerd geweest, Als die nl wel echt democratisch waren geweest hadden ze gedurende al die jaren naar de bevolking geluisterd. Dan had ook de Vara wat meer positieve aandacht aan de gewone bevolking gegeven ipv alleen de vreemdeling als zielig en hulpbehoevend af te schilderen en waren de zaken niet zo uit de hand gelopen.

Romanus | 20-02-06 | 16:42

NEE raar he dat ik vind dat die moskee er niet mag komen, je begrijpt het nog steeds niet he. Ik wordt door die lui raar aangekeken op vrijdagmorgen als ik die lui weer wankelend in zo'n jurk naar de moskee zie gaan en dat gebleeerrrr. Ik Voel me een GODVERDOMME een vreemdeling in eigen land egt waarom wordt dit verkochte land steeds harder en rechtser, ik mis vroegahhh, maar voor sommige lui begrijpen dat gewoon niet dat dit nederlandse landje van Willem van Oranje, rembrandt en bassie en adriaan omgetoverd is in een harde half islamtische wereld is veranderd. Onbegrijpelijk maar TCT, die arabs zijn blij met dat soort lui als jou hoor.

righteousness | 20-02-06 | 16:41

@TM 20-02-06 @ 16:34

Da's flauw want Pannie weet over het algemeen waar-ie het over heeft, zonder overdreven te reageren.

zum kotzen | 20-02-06 | 16:41

En laat die Nostradamus liever m'n voetbal toto voorspellen, daar heb ik meer aan.

Lekker Belangrijk© | 20-02-06 | 16:41

@fuckje;
"in een kerk wordt niet in een voor ons onverstaabare taal haat gezaaid."
.
Ben ik het niet mee eens, moet je eens in discussie gaan met zo'n gelovige....

tct | 20-02-06 | 16:40

@TM,
en hoe komt dat dan, dat " wij "daar zelf uitstekend toe in staat zijn? Leg eens uit?
Jouw reactie over de verschillen tussen een kerk en een moskee ga ik verder niet uitgebreid op in. 1 ding; in een kerk wordt niet in een voor ons onverstaabare taal haat gezaaid.

fuckje | 20-02-06 | 16:38

@righteousness 20-02-06 @ 16:30 Copy and pasten is een vak wat kennelijk niet voor jou is weggelegd. Doe es alleen een linkje voortaan. Scroll me helemaal debiel nu.

Lekker Belangrijk© | 20-02-06 | 16:37

@TM: De meeste kerken staan er in Nederland al eeuwen. Moderne Christelijke kerken hebben ook moeten voldoen aan allerlei welstandsregeltjes. Waarom zouden Moskeeen daar niet aan moeten voldoen?
De Nederlandse democratie helpen we inderdaad prima zelf om zeep. Door alles maar te gedogen...

LJBrinkhorst | 20-02-06 | 16:37

LOL! en dan niet te vergeten "beam me up, pimmie"...

tct | 20-02-06 | 16:36

Ze worden steeds krankzinniger hier. Binnen 50 jaar is NL een Islamitisch land. Denk dat ik maar emigreer.

Zbrodj | 20-02-06 | 16:36

Addendum : GeenStijl moet wel heel erg blij zijn met Fuckje, Pannie, en zo nog een paar reaguurders. Het zijn net hondjes van Pavlov...

Voorbeeld-bBerichtje : "Er zijn twee Marokkanen gesignaleerd in Groningen en er is in Assen een auto gestolen"

Pavlov-reaktie : "KUDT_Moslims!!! Het is allemaal de schuld van de MAROKKANEN!!!! EN DE TURKEN!!! OH LEEFDE PIM NOG MAAR!!! EN THEO DEED OOK NOOIT WAT SLECHTS DUS OH WAAROM IS IE NOU DEAUD!???"

Echt gewoon Pavlov in the wild. "Fascinating captain", zou Mr. Spock zeggen...

TM | 20-02-06 | 16:34

@sjaak; omdat het geloof in "sjaak" (nog) niet erkend is, de rest daarentegen wel. Dus ik zou zeggen ga wat pamfletten maken, een boekje schrijven, mensen werven en hop, je subsidie is binnen ;)

tct | 20-02-06 | 16:33

-edit linkje is voldoende-

righteousness | 20-02-06 | 16:30

@tct16.10
Absoluut waar, maar waarom betaal ik wel gewoon belasting als ik een stulpje neerzet ter meerdere eer en glorie van Sjaak, maar niet als iemand het voor Jahweh, God, Allah of Vishnu doet. Het is toch hun eigen hersenspinsel, niet de mijne.

sjaakdeslinksesul | 20-02-06 | 16:30

Is Donner nu een volksverrader ?

Kees-D | 20-02-06 | 16:29

Fuckje : heb je je dagelijkse portie lithium al ingenomen lieverd? Doe niet zo mal... De democratie wordt in Nederland niet om zeep geholpen door 'de binnenvallende moslim'. De Nederlandse democratie helpen we zelf al heel aardig om zeep, daar zijn geen moslims voor nodig. Daar zijn we zelf uitstekend toe in staat.

Anyway : als atheist moet ik bekennen dat ik niet inzie waarom een kerk wel het landschap mag vervuilen, maar een moskee niet.
Want dat is niet democratisch Fuckje, dat je verschil maakt.

Dus wie verneuqt er hier nu 'de democratie'?

TM | 20-02-06 | 16:28

@righteousness
"DE DEMOCRATRIE HELPT ZICHZELF OM ZEEP!!!"
.
Nee lul, daar ben jij nou juist mee bezig. Volgens jouw normen mag die moskee er dus niet komen, lekker democratisch...

tct | 20-02-06 | 16:28

@tct,
niet was, maar ben studente. En heel wat realistischer dan jij.

fuckje | 20-02-06 | 16:27

Wat een stelletje pacifisten zijn het toch in Den Haag... die lui worden echt onze ondergang...

trat | 20-02-06 | 16:24

"democratie is hier met Pim en Theo gestorven"
.
Whahahahahahahahahahahahahahahahaha
.
Vergeet dan ook niet de über-retro uitspraak "zo had Pim het niet gewild" erbij te zetten en het is mij weer helemaal duidelijk...
Ik dacht dat jij een student was....

tct | 20-02-06 | 16:22

@ tct

We leven in een democratie, maar de democratie helpt zichzelf om zeep. Vrijheden worden beperkter en beperkter, aan iedere hoek van de straat moet je je paspoort tonen er komen steeds meer regeltjes en regeltjes zodat de vrijheid beperkter word en dat komt echt voornamelijk door die moslims in ons land. Als die moskee er niet komt word het weer gezien als discriminatie, ze komen steeds een stap dichter bij de overwinning. Maar vaak wordt je weer gezien als een rechtse flikker als je weer een mening(feit) geeft over de moslims die bij veel lui weer niet lekker in de oren klinkt. Wanneer dringt het nou is in jullie botte hersens door hoe lang wil je nog wachten. DE DEMOCRATRIE HELPT ZICHZELF OM ZEEP!!!

righteousness | 20-02-06 | 16:20

@Romanus,
tenk joe tenk joe!

fuckje | 20-02-06 | 16:18

@Fuckje
Wat prachtig gezegd!

Romanus | 20-02-06 | 16:16

ie=is.

fuckje | 20-02-06 | 16:16

@tct,
democratie ie hier met Pim en Theo gestorven. We leven nu in een Islamocratie, uit angst voor excessen, en we aanbidden de theepot.

fuckje | 20-02-06 | 16:15

@tct 16:10
Dat is helemaal waar. Maar die grondwettelijk gegarandeerde vrijheden hebben nooit een moslim invasie, dus een compleet andersoortige cultuur voorzien.

Romanus | 20-02-06 | 16:14

@Righteousness
Het pc gewauwel is altijd op hetzelfde stramien gestoeld: terugkoppeling.
Gaat het over de islam, dan wordt meteen het christendom aangevallen, zo ook de eigen geschiedenisfeiten etc. etc. Die zinnen beginnen dan ook heel vaak met "Maar wij.... ook of Maar ook het christendom.... of Het zijn ook mensen.... Verdonk deugt niet en Bush ook niet, daarom..... Verdiep je eens in de islam.... etc. etc.
Allemaal gezeur en geleuter! Het enige waarover het gaat is de ons wezensvreemde cultuur van de islam met alles wat daarbij hoort.
En verder niks !

Romanus | 20-02-06 | 16:11

@righteousness
Ik ben noch links, noch moslim/arabier, maar het enige punt dat ik wil maken, is dat je hier in een democratie leeft. En nu heeft die democratie bepaald dat men vrij is is zijn/haar religie, dus daaruit voortvloeiend mag men ook een gebouw bouwen dat schijnbaar noodzakelijk is voor het uitvoeren/beoefenen van dat geloof.
Of dat nou een kerk, een tempel, een grot of een moskee is, dat doet niet terzake

tct | 20-02-06 | 16:10

@righteousness,

thanks.....!!!

Smigol | 20-02-06 | 16:09

@ smigol

Sterke argumenten, sterke argumenten. Wat een mafkees maar goed, je neemt het wel op voor de "werkloze volksbuurt bewoners" alleen dan diegene met een islamitsche achtergrond. Maar goed die moet je ook hebben toch? Het maakt toch niet meer zo veel uit, femke

righteousness | 20-02-06 | 16:06

@righteousness,

integendeel....... het zijn JUIST de mensen als jij die er voor zorgen dat nederland nog nooit heeft gewonnen van vlaanderen bij het spel 10 voor TAAL.... wuhahahahaha

wie is er hier kansloos..?? jij of ik..... ik durf te wedden dat je niet eens een CV foutloos kan schrijven.....

Weer zo'n werkloze volksbuurt bewoner.......

Smigol | 20-02-06 | 16:01

@ tct

Ik vertel waarom neem je het toch op voor die lui PLEAZE hoeveel druppels water wil je nog hebben voordat de emmer overloopt want echt dat eeuwige linkse gelul van je met die vergelijkingen van je t.o.v. tot de kerken. Jij bent er natuurlijk zo een van "er zijn ook nog goeie bij" het is het kleine grut die het verpest voor de hele groep. "val niet terug in negativisme" of misschien ben je wel arabier/moslims dat weet ik niet. Maar haal die roze bril toch aub van je harses of wacht nog ff en jaartje of 4, 5 dan ben je het ook zat ZEKER WETEN, maar bij sommige lui duurt het gewoon heeeel lang die zijn nog positief in hun bolletje.

righteousness | 20-02-06 | 16:00

Toen er jaren geleden nog sprake was van witte, zwarte, groene en weet ik wat voor illegalen, verbleven die in een KERK voor hun acties. Daar werden ze nog op allerlei manieren verzorgd ook. Ik vraag mij nog steeds af waarom ze toen niet in moskees zaten, hoewel ik het antwoord eigenlijk wel weet natuurlijk.

@Warriorforfreedom: zelfs als die het wel goed zouden vinden, en de uitkomst zou zijn, wat iedereen natuurlijk al jaren vermoedt, dan nog zou er niets gedaan worden vanwege allerlei verdragen die onderdeel uitmaken van de europese Grondwet, die wij hebben verworpen. Maar al die verdragen en overeenkomsten blijven wel bestaan totdat NL die opzegt.

Romanus | 20-02-06 | 15:56

@LJBrinkhorst 20-02-06 @ 15:47

Zo gepiept is 10 jaar. Hoelang doe jij in godsnaam over het plaatsen van een dakkapelletje?

Kaan78 | 20-02-06 | 15:56

Heh... het is maar goed dat GeenStijl niet bestond in de Middeleeuwen. Duizenden beroemde kerken hadden dan niet bestaan... Of gaat het weer alleen om de moslims, stelletje tendentieuze hypocrietjes?

Ishamael back again | 20-02-06 | 15:55

@prego; sterk punt, sluit ik me volledig bij aan.

tct | 20-02-06 | 15:55

In de Turkse gemeenshap in Nederland hebben de soenietische moslims al 5 verschillende stromingen. Daarnaast heb je nog verschillende alewitische stromingen.
Ik weet niet hoeveel verschillende moslimsgemeenschappen er zijn in Amsterdam. Maar bij wijze van spreken, iedereen die denk dat de profeet een paarse broek aan had in plaats van een gele broek begint een nieuwe stroming. Moet ook kunnen, alleen moeten we niet raar opkijken als er straks 400 verschillende moskeeen zijn in Amsterdam.
Dit kan je voorkomen door de moskeeën zoveel mogelijk te centraliseren. Zo heb je meer grip op alle moslims. En minder radicalisering. Kies je voor groot en centraal. Of veel en overal?

Kaan78 | 20-02-06 | 15:55

Wie financieert dat clubhuis eigenlijk?
@ikwordnietgoed 20-02-06 @ 14:08, heerschende preek man!! maar zonder gekheid, bepaalde dingen had die geytenneuqer wel goed gezien.

Lekker Belangrijk© | 20-02-06 | 15:54

gaat het hier nou om de moskee, of om de mensen die er heen gaan?

ik ben zelf niet gelovig maar veel kerken vind ik ontzettend mooi. zo zijn sommige moskees ook mooi. de discussie of het in het straatbeeld past vind ik weer iets anders, ooit in een willekeurige stad geweest in nederland? oude gebouwen gemengd met moderne gedrochten.. en dat wordt weggegzet onder een slechte architect, en niet onder provocatie van de gemeente of wie dan ook.

Prego | 20-02-06 | 15:51

@ChristenUnie 20-02-06 @ 15:47
van enige vorm van wederkerigheid tussen islam en anders/niet-gelovigen is al helemaal geen sprake.
van turkije tot saoedi arabië nergens niet.
respect voor niet-moslims heeft de islam al helemaal nooit gehad, alleen als je je onderwerpt aan de islam als andergelovige zullen ze je kop er niet afhakken (moet je wel belasting betalen omdat ze je beschermen tegen een mogelijke onthoofding).
zie je nu ook bij christenminderheden, die zijn er vlug bij de cartoons te veroordelen. onderwerpen aan de islam of anders gedood worden

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:50

@ de zuidlimbabwaan (whatever that may be)
.
"waarom meteen een fallussymbool van 42 meter oprichten"
.
Om dat dat hún cultuur is, daarom...

tct | 20-02-06 | 15:48

Als je een dakkapelletje wil plaatsen moet je 67 gemeentelijke commissies door, als er een moskee met minaretten van 42 meter hoog gebouwd moet worden, is dat zo gepiept. Ik vraag me trouwens af of protesteren hiertegen helpt. De bouw zal waarschijnlijk wel plaatsvinden op een lokatie waaraan weinig regeltjes zijn verbonden.
Dat er een moskee komt, prima, maar waarom moet het altijd op zo'n megalomane schaal? Zie ook de nieuwe moskee in de buurt van Stadion Feijenoord.

LJBrinkhorst | 20-02-06 | 15:47

@Dericebear je hebt het hier over beledigen maarals ik als christen met een kruisje op straat loop overtreed ik al de wet in S arabie word ik al in de gevangenis gepleurd en krijg ik 40 zweepslagen. Weet je hoe het daar aan toe gaat als de buurman erachter komt dat je als moslim bekeerd bent tot het christendom dan word je door je buurman aangegeven en gaat dat je hoofd kosten. Dat is wel wat anders dan in polen hoor. En mishandeld worden is overdreven gesteld ijsbeer je krijgt een boete als je de paus beledigt en wat ik ook wel belachelijk vind hoor.

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:47

OK
en nu wij ergens in een hoofdstad een kerk bouwen van die afmetingen...

The Beasjt is er wee | 20-02-06 | 15:46

@de razende chileen 20-02-06 @ 15:42
t gaat hier om symboolwaarde. tuurlijk zal zo'n minnaret er niet voor kunnen zorgen dat homo's gedood worden als ze seks met elkaar hebben...

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:46

ow zo'n kansloze smigol die op je taalgebruik gaat letten ow ow ow ow dat zijn de mensen die nog erger zijn als die moslims door dat soort mensen gaat je land naar de klote

righteousness | 20-02-06 | 15:45

Romanus @ 15:41

Ahhhh... natte droom. Een referendum over immigratie!
Zal vast niet mogen van pvda.

Warrior4freedom | 20-02-06 | 15:44

@tct 20-02-06 @ 15:41
tuurlijk moeten die turkies ergens kunnen knielen voor allah, maar waarom meteen een fallussymbool van 42 meter oprichten voor de maangod die dagelijks wordt aangeroepen als er ergens in de wereld weer mensen worden opgeblazen...??

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:43

@The Truth
Ik ga hoe dan ook geen kerk bouwen. Ga jij eens naar Polen en zeg dat de paus een ezel/hond/varken is. Je krijgt klappen en je gaat de gevangenis in. Om godsdienstwaanzin te ervaren hoef je dus helemaal niet naar S.Arabië. Daarbij kan ik nog opmerken dat de staatsgodsdienst in S.Arabië wordt opgelegd door 1 heersende familie, die naast de godsdienst de politiek, rechtspraak en media controleert. In Polen heeft iedereen kennelijk voor zich in vrijheid bepaald dat iemand die de paus beledigt mag worden mishandeld en van overheidswege straf verdient.

Der Icebear | 20-02-06 | 15:42

@ De Zuid-Limbabwaan 20-02-06 @ 15:34
De islam ís een geloof als alle andere, zowel Christenen (Amerika, Europa) als zoveel anderen gebruiken vandaag de dag nog geweld om hun heerschappij in stand te houden. Ik ben een gelukkig atheïst, het enige waar ik in geloof is dat er altijd mensen zijn die een geloof misbruiken voor macht etc.
Wat betreft "politieke doelen nastreven": ik zie niet in wat de bouw van een moskee hier bij helpt. Ook al staan er duizenden kerken in Nederland, ik geloof dat wij kerk en staat goed gescheiden houden. In tegenoverstelling tot wat Bush doet in Amerika, waar kerken en scholen van het christelijk geloof wel door de staat worden gespekt.

de razende chileen | 20-02-06 | 15:42

Och, Christenunie zit in Havo 5.... nou jongen, ik sla werkelijk achterover hoor...
.
Maar om even op je relaas terug te komen; "Eigenlijk zijn mensen als jij mijn argumenten niet waard maar ik zal het toch maar aangeven.", klinkt m.i. vrij ongenuanceerd, maar dat terzijde.
.
Een moskee bouwen voor een enorme bevolkingsgroep is natuurlijk exact hetzelfde als een kerkje bouwen voor de "baptistengemeente"
.
Ik zal mij verder maar niet uitlaten over uw taalgebruik, zinsbouw, spellingsfouten en ongefundeerde uitspraken, daar ben je gezien je reactie nog niet helemaal aan toe.

tct | 20-02-06 | 15:41

Straks besluit ome Sjors Boesj om het front van Irak en Afghanistan te verleggen naar Nederland....... ik heb altijd al eens een Hummer en een Navy Seal van dichtbij willen zien.......

Flathead | 20-02-06 | 15:41

Zuid-Limbabwaan 15:25
Verreweg de meeste Nederlandse mensen ergeren zich groen en geel aan die enge gebouwen en willen ze gewoon NIET ZIEN. Dat zal ook wel de reden zijn waarom er nooit referenda e.d. over dit soort dingen gehouden worden.

Romanus | 20-02-06 | 15:41

@truth thnks :)

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:38

@ Der IceBear: true, de Nederlandse voorvaderen waren zeker niet fris, maar dat is passé en daar kan niets meer aan gedaan worden. Anno 2006 wordt onder het kopje "vrijheid van meningsuiting" de vrijheid om zeep geholpen en daar wens ik niet aan mee te werken

FonyTonie | 20-02-06 | 15:38

O fijn nog zo,n gebouw erbij in 020.De timing is ook erg goed om nu nog een moskee van dat formaat te bouwen.Kunnen in ieder geval die kanslozen van het mercatorplein daar hun hasj gaan roken.

kruisridder | 20-02-06 | 15:36

@de razende chileen 20-02-06 @ 15:30
als de islam simpelweg een religie is als alle anderen (waar je nooit iets over hoort omdat ze gewoon hun ding doen en geen politieke doelen nastreven, de wereld willen beheersen, geweld gebruiken etc.) dan bestond een terechte zorg voor de ambities van de islam niet.
snap nu dat het probleem niet zit bij de critici van de islam maar bij die doctrine zelf.

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:34

@ smigol

Jou zusje is zeker al moslim !!!

righteousness | 20-02-06 | 15:34

Is dit het forum van nieuw-rechts geworden ofzo?

Ik vind dit een prachtige moskee, gelukkig mooi opgetrokken in passende architectuur, veel beter dan wat er bijvoorbeeld in Lombok in Utrecht aan komt. Gewoon een mooi gebouw in mooi architectuur (ben zelf er gek op amsterdamse school).

En de opmerkingen die sugereren dat iedere moslim een uitkeringstrekker is, is natuurlijk helemaal bezopen.

"Hey ze pikken onze bannen in" "Hey ik moet belasting betalen voor hun uitkeringen" welke is het nu?

Dhr.A.J.Kwak | 20-02-06 | 15:34

@Der Icebar
Dat de islam moeiteloos moskees bouwt in NL heeft inderdaad te maken met onze christelijke waarden. Dat duidt tevens het verschil aan tussen Christenen en Moslims. Wij staan het toe dat mensen een ander geloof hebben. Maar laten we de boel eens omdraaien en ga jij maar naar een instantie in Saoedie Arabië om te vertellen dat jij een kerk wilt bouwen. Gaan we zien hoe snel je 'verdwijnt'. Helaas begint iedereen in te zien dat Nederland gebaseert op een vredelievende godsdienst ten onder dreigt te gaan door een manipulatieve en agressieve godsdienst als de islam. Iemand trouwens een idee waarom er zo veel moslims bereid zijn te sterven voor allah? Dat komt omdat dat de enige manier is om er zeker van te zijn dat je naar de hemel mag. En om dat maar te vergelijken met de christenen. Die hoeven alleen maar te geloven dat Jezus voor hun zonden is gestorven en ze gaan naar de hemel. Kortom ik hoef jullie niet op te blazen ;-) PEACE

The Truth | 20-02-06 | 15:33

En o ja, "een wereld zonder geloof" bestaat niet, een ieder die niet in de bestaande religies gelooft, gelooft ook ergens in, nl. het niet bestaan van dié goden.

tct | 20-02-06 | 15:32

@tct 1. ik schrijf geen sollicitatie brief 2. ik zit op havo5 dus ik ben wel wat verder ontwikkeld als ik zo kijk naar je kinderachtige replies. Eigenlijk zijn mensen als jij mijn argumenten niet waard maar ik zal het toch maar aangeven.Ik zelf ben protestant evangelisch christen en ik ga regelmatig op de zondag naar de kerk. Maar mijn kerkdienst is niet in een kerk maar in een aula van een schoolgebouw hiervoor hebben wij heel veel moeite moeten doen. De baptisten gemeenten in onze omgeving ook. Als het aan de gemeente ligt willen ze het liefst dat onze diensten gehouden worden in vrij lege kantoor/aula ruimtes. Door het ruimte gebrek in de steden krijgen wij als christenen geen kans om nieuwe initatieven door te drukken zoals de bouw van een mooie moderne protestantse kerk, nu sta ik er versteld van dat de overheid een 42m hoge moskee wel even toelaat terwijl amsterdam vol staat met gebouwen die verhuurd worden en 52 moskeeen in amsterdam genoeg moeten zijn lijkt me.

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:32

Onze kerktorens zijn de megafallussymbolen voor sexueel gefrusteerde gristenen. Vul zelf maar in wat in wat die minaret inhoudt.

sjaakdeslinksesul | 20-02-06 | 15:32

Toch heeft Donnert deze keer gelijk. Het definitieve antwoord op het leven, het heelal en de rest is 42.

Knip | 20-02-06 | 15:32

@FonyTonie
Ja, de kerken zijn onderdeel van onze cultuur. De vrijheid van godsdienst ook. De kerk heeft op het gebied van financiering van haar gebouwen ook een prachtig track-record. Gejat over de hele wereld en met de verkoop van slaven. Aflaat, inquisitie, inbeslagname, samenspanning met misdadige heersers, misbruik van het onbenul van mensen vanaf het begin van het christendom tot heden, teneinde het bezit te behouden en te vergroten.

Der Icebear | 20-02-06 | 15:31

@righteousness

Pas maar op dat je zusje geen moslim wordt......... want dan hoort ze ook bij de 'klootzakken'.....

Smigol | 20-02-06 | 15:31

Wat een islamfobie hier. In de Baarsjes wonen heel veel mensen die dat geloof beleiden, laat ze lekker die moskee bouwen. Vergeet niet dat meer dan 99 procent van die mensen prima volk is. Daarbij, een torentje hier en daar is erg leuk.

Het feit dat de moskee is ontworpen door een Joods (!) architecten stel, zegt mij wel dat hier vast en zeker over is nagedacht. Ik geloof niet dat het lukraak afschieten van elk initiatief uit de islamitische hoek een oplossing voor het probleem dat jullie blijkbaar het meeste steekt: de integratie van die mensen. Die hoeft namelijk niks met het geloof te maken hebben.

Persoonlijke voetnoot voor zinloosgekweld: Ik ben het op geen enkel punt met je eens, eigenlijk vind ik je gewoon een naar ventje.

de razende chileen | 20-02-06 | 15:30

@FonyTonie
Ja onze kerktorens zijn de pilaren van onze geschiedenis, maar daar houdt het dan ook op ben ik bang.

spooky | 20-02-06 | 15:28

@FonyTonie - ach over 200 jaar zijn de moskeeen ook Nederlands erfgoed...

NOYB | 20-02-06 | 15:27

De Zuid-Limbabwaan @ 15:23
Maar ja... Erdogan is ook al niet extreem volgens de pvda-nos doctrine.
Die nieuwe arabier van hamas heet nu officieel pragmatisch.
Gaat volgens links allemaal goedkomen

Warrior4freedom | 20-02-06 | 15:27

@righteousness 20-02-06 @ 15:26
naarmate een moslim minder zijn geloof belijdt is hij een beter mens!
dus je hebt gelijk, gelukkig ken ik veel goede mensen/slechte moslims!!

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:26

En iedereen weer kankeren zoals altijd en zelf wachten tot het einde zoek is of liever gezegd laat een ander het maar opknappen ik kijk wel toe. Wat dit is gewoon niet om te lachen morgen gaat iedereen weer naar ze werk of school en iedereen is het weer vergeten. En dan weer kankeren over het volgende probleem wat die klootzakken veroorzaken. OH JA!!! ER ZIJN OOK NOG GOEIE BIJ

righteousness | 20-02-06 | 15:26

@poktor 20-02-06 @ 15:23
ja die minaretten staan voor een verwerpelijk gedachtengoed. ben dan ook niet blij met al die groteske bouwwerken waar de mohammed b's blij van worden.
gebedsruimtes prima maar symbolen van de "politieke islam" (of hoe je gevaarlijke moslims ook wilt noemen) moeten we niet in ons straatbeeld willen hebben.

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:25

@De Zuid-Limbabwaan:
kudt, je was me net voor. ah, het waren bajonetten, geen geweren. ach, het blijven tiefustorens :-)

poktor | 20-02-06 | 15:25

@Pannie, jaren in de Baarsjes gewerkt, weet hoe het zit.

ristretto | 20-02-06 | 15:23

@Ice Bear: akkoor, maar je begrijpt dat er wel enige Nederlandse historie achter die kerktorens schuilt

FonyTonie | 20-02-06 | 15:23

@De Zuid-Limbabwaan:
"onze minaretten zijn onze geweren, de hoofddoek van onze vrouwen zijn de vlag van de islam" en meer van dat soort opruiende herrie ? bedoel je dit?
Denk het wel eigenlijk.. ;-)

poktor | 20-02-06 | 15:23

"Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze barakken en gelovigen onze soldaten"

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:23

Kaan78 @ 15:18

Maar succesvolle - eerlijke - turken zijn niet dom en ik weet zeker dat juist die groep niet bijdraagt aan een achterlijk bijgeloof van een pedofiele woestijnkrijger. Dus...

Warrior4freedom | 20-02-06 | 15:22

@bottehond,

het is maar waar je voor kiest........

Smigol | 20-02-06 | 15:22

@ristretto:
Klopt, de meeste overlast wordt veroorzaakt door de marocjes. Turken houden zich meer gedeisd.

poktor | 20-02-06 | 15:21

telkens als ik minaretten zie moet ik aan die bekende uitspraak van islamist en turkse president erdogan denken...

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:21

zinloosgekweld 20-02-06 @ 15:15

Ik denk juist na, je bent erg verward. haalt feiten erg door elkaar. Informeer je een goed man, voordat je iets terugpost.
Nee ik ben niet dom, dat patent lijk jij te hebben..

ristretto | 20-02-06 | 15:21

FonyTonie 20-02-06 @ 15:00
NL is geen Ned.Hervormd land. Al was het alleen maar omdat er meer katholieken wonen. NL is een land waarin de mensen die een godsdienst aanhangen lange tijd een sleutelpositie in de regering hebben ingenomen en waarin de primitieve veehoudersethiek van de bijbel (in combinatie met een scheut schijnheiligheid) het vaak heeft gewonnen van de rede. Dat de Islam moeiteloos kerken bouwt en kinderen op scholen de fabel van de godsdienst mag inpeperen is direct te wijten aan Christelijk Nederland.

Der Icebear | 20-02-06 | 15:20

@Flathead
Wat is er slap aan om in de huidige tijdsgeest de bouw van een moskee te starten? Schandalig is het wel.

spooky | 20-02-06 | 15:19

@Pannie
Ze zijn geen katholieken. Dus kunnen ze hun schuld niet eens afkopen.:))
Er zijn naar Pooiers, Drugdealers en uitkeringtrekkers ook succesvolle turken in Nederland. Alle twee bestaan echt! :)))

Kaan78 | 20-02-06 | 15:18

@Christenunie ;
.
"Belgiaan je praat onzin als ik het vind dat het onnodig is dat er een 42 meter hoge moskee wordt gebouwt dan vind ik dat (om hele goede argumenten) en als jij vind dat ik een islamofoob ben dan leef jij maar lekker in je eigen rare wereldje ;)"
.
En uw goede argumenten zijn???
.
En "gebouwt" schrijf je met een d, "vind" in dat geval +t
.
Had ik toch gelijk met dat VMBO

tct | 20-02-06 | 15:18

FonyTonie 20-02-06 @ 15:15
Alweer mis, van de Turkse gemeenschap hebben we in nederland minder last dan andere bevolkingsgroepen. Doe eens feitenonderzoek.

ristretto | 20-02-06 | 15:18

Een door een frans-joods paar ontworpen moskee.
Die branden de moslims zelf toch wel af ?

hAl | 20-02-06 | 15:17

@christenunie dan zijn we het niet oneens en ik had het ook niet over jou
@multikuli nagel op de kop

Belgiaan | 20-02-06 | 15:17

ristretto 20-02-06 @ 15:10
Waar heb jij vandaan dat dit van spaargeld is??
Een klein deeltje, meer niet denk ik.

Pannie | 20-02-06 | 15:17

@Kaan78 20-02-06 @ 15:10
Je kunt zien wat die "geestelijke" begeleiding heeft opgeleverd. De moord op de vrijheid van meningsuiting, verhoogde criminaliteit bij de 2e en 3e generatie. Je had beter zwakzinnige begeleiding kunnen schrijven, want dat is nodig.

Weisse rose | 20-02-06 | 15:16

@De Zuid-Limbabwaan 20-02-06 @ 15:13
Nou dan moeten we maar alle moskeeën sluiten :)) Foei!
Reactie a la GS -> Moet je maar ook niet bidden in Friesland.

Kaan78 | 20-02-06 | 15:16

@tct: is het streven naar een wereld zonder schijnwetenschap als theologie en een wereld waarin niet wordt gemoord om reden van religie van vmbo-niveau? Intellectuele pauper!
@ZuidLimbabwaan: thnx voor de bijval.

Breinstein | 20-02-06 | 15:15

@FonyTonie 20-02-06 @ 15:07
Gezond Hollands betoog? Praat over jezelf, niet over het holland waarin vrijheid voorop staat. Typisch nederlands ben je de regels voor een ander stellen, maar jezelf de eerste uitzondering vinden. Gebruik geen ziektes, wil je, doe ik bij jou ook niet.

ristretto | 20-02-06 | 15:15

@bottehond: die toeristen komen wel de turkse kas spekken en gaan daarna weer terug naar huis, volgens mij is het hier andersom: de kas wordt geplunderd en niemand gaat naar huis

FonyTonie | 20-02-06 | 15:15


ristretto 20-02-06 @ 15:01
.
"Die moskee wordt na tien jaar sparen met eigen geld van de mensen gebouwd. "
pardon , ik geloof dat belastingbetalers die UItkeringen mogelijk maken hoor...
.
" Vrijheid betekend ook vrijheid van godsdienstbeleving. Niets aan de hand dus."
Dat betekend dus gewoon haatzaaien, islam is gewoon niet in de haak (zie maar dat filmpje van die ZIEKE IMAM)
.
"gematigde Turkse moslims van Amsterdam"
Die bestaan niet, ben je dom ofzo?
.
"De gemiddelde kerktoren vervuilt al jaren doelloos menig uitzicht."
Dat IS ONZE CULTUUR lummel ! En niemand heeft daar last van, en Bovendien in die Kerktorens wordt meestal opgeroepen tot vrede en begrip voor iedereen ipv. haat en dood en ongelijkheid. Vrouwen en mannen zitten zelfs gemengd in hun bankjes en doen dat vrijwillig.
Moslims doen alles gescheiden , prediken haat en verdeling etc. vrouwen , moeten dienen ongelovigen moeten dood, homo's mogen niet bestaan..
.
Doe eens nadenken man!

zinloosgekweld | 20-02-06 | 15:15

Kaan78 20-02-06 @ 15:10
Drugshandel!

Pannie | 20-02-06 | 15:14

En dan willen ze het clubhuis van de Hells Angels opdoeken....... geen stijl

Flathead | 20-02-06 | 15:14

@tct geef jij me een site waarin staat dat er minstens 25 kerken bijgebouwd zijn na 2000 ? een klein plusje tegenovestaande van de rond de 115 moskeeen die erbij zijn gebouwd na 2000. dan mag je van mij zo stoer praten

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:14

@Kaan78 20-02-06 @ 15:10
en komt er eens een keertje een illegale afrikaan meebidden in een friese moskee, wordt hij disrespectful behandelt door de gelovigen en de imam, zodat hij ze een klap op de bek moet verkopen.

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:13

TJaa....... Marx zei het al "Religie is opium voor het volk"
Valt me tegen dat politici zich daar door laten bedwelmen......
Donnertje, Donnertje aan de wand.... wie is de slapste politicus in het land....

Flathead | 20-02-06 | 15:12

@ de melkboer - absoluut. Het is logisch dat wij kritisch kijken naar elk geloof. Het probleem dat ik hiermee heb is dat er hier niet 'kritisch gekeken' wordt, maar 'hysterisch afgezet' tegen de islam.

Ik ben het niet eens met een hoop van hun ideeen, maar ik woon dichtbij een aantal islamieten en kan het gemiddelde sentiment hier toch niet onderschrijven. De meeste zijn hardwerkend, vriendlijk en niet opdringerig. Als ik hierboven lees, dan wordt er geschreeuwd om het schreeuwen.

Bijvoorbeeld (scroll scroll) Bep Handicap en fuckje...

NOYB | 20-02-06 | 15:12

Heeft iemand het telefoonnummer van Donner dan vraag ik of hij ook het startschot komt geven voor de bouw van onze kerk.

The Truth | 20-02-06 | 15:12

@Pannie, eens, dus in de gaten houden. Dat is wat ik bedoel. Veeg niet alles op de hoop, doe jij ook niet. Blijf je informeren.

ristretto | 20-02-06 | 15:11

bla bla bla....... hey jongens lul maar weer raak he...
van de zomer weer gezellig met z'n allen naar turkijen.....
stelletje hypocrieten....!!!!

Smigol 20-02-06 @ 15:04

Aanschouw een schitterend voorbeeld van de geconditioneerde reacties van slinx nederland. volgens mijn telling is de stemming hier zo'n beetje 50/50 inde "muzelmanquestie". dit parvenue komt even op GS, leest over de helft heen en roept dan zonder gene dat de bloggers hier "stelletje hypocrieten"zijn. Dit geeft nu eens een keer feilloos aan dat slinx in een dodelijke spagaat verkeert in deze kwestie en zich a priori van alle discussie en/of kritiek ontdoet door dit soort onbenullige reacties te geven.....

bottehond | 20-02-06 | 15:11

Smigol @ 15:04
Fatsenlijke mensen gaan niet naar die dikke-mensen-pretparken met die kansloze vreetschuren. Bah.
Echte mensen gaan naar Berlusconie.

Warrior4freedom | 20-02-06 | 15:11

Naast kebab en textiel uit het land van herkomst hebben ze zo ook hun geestelijke begeleiding meegenomen. Marokkanen nemen Marokkaanse imams mee, Turken nemen Turkse imams mee. Een moskee is voor iedereen toegankelijk. Dat wil niet zeggen dat er geen overwegend Turkse moskeeën en Marokkaanse moskeeën zijn.

@Pannie. Je vergeet dat er ook mensen zijn die 50 K euro doneren aan een Moskee. Dat trekt het gemiddelde omhoog. Het gaat me te ver om hier verantwoording af te legen over hoeveel ik doneer aan een moskee. Maar ook ik draag mijn steentje graag bij.

Kaan78 | 20-02-06 | 15:10

Zuid, we hebben het over extremen. Mensen van Turkse afkomst en van de gematigde tak bouwen na tien jaar van hun eigen geld een moskee. Deze mensen bedreigen en op een hoop gooien met de uitwassen is net zo dom als je kop in het zand steken voor de gevaren van extreme uitingen. Doe ik ook niet.
Deze reacties zijn ongenuanceerd en ronduit extreem. Alle 1,2 miljard weg en zo.
Daar keer ik me tegen.

ristretto | 20-02-06 | 15:10


Belgian, het woord islamofoob is net zo hol als het woord populisme. Links afschuifgelul.

Multikuli | 20-02-06 | 15:10

ChristenUnie 20-02-06 @ 15:06

@tct en wist je dat er na 2000 geen 1 kerk is gebouwd!?!

Typisch dat iemand die zich zo noemt dat niet eens weet, wel eens van een krant gehoord? Of om het je iets makkelijker te maken, Google.nl ???

Vreselijke prutser

tct | 20-02-06 | 15:09

Belgiaan je praat onzin als ik het vind dat het onnodig is dat er een 42 meter hoge moskee wordt gebouwt dan vind ik dat (om hele goede argumenten) en als jij vind dat ik een islamofoob ben dan leef jij maar lekker in je eigen rare wereldje ;)

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:09

@fuckje 20-02-06 @ 15:06
ben wel eens geweest daaro
de martinitoren is wel handig, kun je zien hoe laat het is (verlichte klok bovenin) als je bezopen de kroeg uit komt.

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:08

@NOYB - precies wat er staat - een islamofoob is ook een in het leven geroepen woord om iemand die zich kritisch uitlaat over de islam te bestempelen als racist.. al wordt het niet zo gezegd..
Mij hoor je overigens niet schelden want dan had ik het wel wat groffer geformuleerd.
Dat "wij"overigens 60 jaar geleden inderdaad hebben gestreden voor de vrijheid die wij nu genieten op verschillende vlakken ; sexualiteit, godsdienst, meningsuiting etc.... Lijkt het mij toch ook logisch dat "wij" kritsch kijken naar een geloof dat dit alles wil terugdraaien zodat we bijv. met zn allen straks in sluiers naar het werk kunnen gaan..

de melkboer | 20-02-06 | 15:08

@ristretto: dus mijn gezonde hollandse kritische houding zorgt ervoor dat deze turken extremistisch worden... lekker is dat, op deze manier wordt dus verkapt mijn mond gesnoerd en heb ik dat kromzwaard in mijn rug aan mezelf te danken... typh toch op man

FonyTonie | 20-02-06 | 15:07

Oh , dus de MOSKEE wordt ALLEEN VOOR TURKEN?
Wat een goede continué van de integratie..

zinloosgekweld | 20-02-06 | 15:07

Heb ik weer, ik citeer een onderzoek uit de Volkskrant www.ad.nl/binnenland/article161563.ece... en ik word door de ene uitgemaakt voor moslimhond en door de andere voor Vlaams Blokker. @christenunie: islamofoob betekent toch echt bang voor de islam, moet jij me eens uitleggen waarom dat mij een moslimhond maakt
@pannie: hou jij je maar bij Nederlandse politiek over Vlaanderen weet je blijkbaar niet veel

Belgiaan | 20-02-06 | 15:07

Ha! Daar hebben we Lucas weer, de hele dag ligt ie op de loer om een k*topmerking te kunnen maken!! :-)

fuckje | 20-02-06 | 15:06

@tct en wist je dat er na 2000 geen 1 kerk is gebouwd!?!

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:06

ChristenUnie 20-02-06 @ 15:03
Tuurlijk wel, alle burgers, dus niet alleen degene die jij uit wil sluiten.

ristretto | 20-02-06 | 15:05

@ristretto 20-02-06 @ 15:01
ben het niet helemaal met je eens. wil jij dat iedereen zijn kop over de islam houdt om te voorkomen dat ze allemaal terrorist worden? als dat risico bestaat dan is de islam inderdaad het gevaar waar ik het voor aan zien. een "religie" is toch bedoelt voor positieve zaken als spiritualiteit en geweldloosheid ipv geweld en haat?? ik heb geen respect voor haatdoctrines en boeken die mij tig keren de hel in wenst.

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:05

@ zum kotzen:
2 miljard mensen zouden heel wat beter af zijn als ze niet waren geïndoctrineerd met de valse religie die christendom heet. Let wel, als jij als dochter van een lokale gristenhond geboren was, dan was je nu ook bezig spotprenten te tekenen.

NOYB | 20-02-06 | 15:05

@ristretto ; een kerk met een parkeergarage eronder moet jij nog zien???
Misschien moet je eens een bril opzetten en jezelf eens in je eigen cultuur gaan verdiepen, vrijwel elke na 2000 gebouwde kerk heeft er een parkeergarage onder.... en o ja, weet je wie die kerken mede heeft betaald?? juist , jij ja !

tct | 20-02-06 | 15:05

@tct 14:53
In het kader van meten met gelijke mate (lees je mee Kaan): alle kerktorens in NL moeten plat!

sjaakdeslinksesul | 20-02-06 | 15:04

bla bla bla....... hey jongens lul maar weer raak he...
van de zomer weer gezellig met z'n allen naar turkijen.....
stelletje hypocrieten....!!!!

Smigol | 20-02-06 | 15:04

@pannie gaat die ook niet want de minaretten mogen niet gebruikt worden

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:04


@Ristretto, de gemiddelde kerktoren vervuilt al eeuwen doelloos het uitzicht. En van eigen geld natuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurlijk, als dat zo is dan kunnen de uitkeringen omlaag.

Multikuli | 20-02-06 | 15:04

valt toch vrij makkelijk te dwarsbomen zoiets... paar varkens slachten op de geplande plek... is die 7 jaar lang onrein... ;-)

The Hedge | 20-02-06 | 15:03

Fuckje heeft lekker makkelijk blaten vanuit Groningen. Het enige wat daar boven de aardappls en suikerbieten uitkomt is de Martinitor'n.

Lucasdelinkselul | 20-02-06 | 15:03

belachelijk de burgers hebben ook niets te zeggen in dit land.

ChristenUnie | 20-02-06 | 15:03

poktor 20-02-06 @ 14:50

Ik weet niet zeker of deze moskee zoveel herrie gaat maken hoor, lijkt me sterk eerlijk gezegd.

Pannie | 20-02-06 | 15:02

sorry betekend=betekent

ristretto | 20-02-06 | 15:02

Wat een ongelooflijke reacties. Die moskee wordt na tien jaar sparen met eigen geld van de mensen gebouwd. De voorwaarde was dat er een parkeergarage onder moest, *moet ik nog eens zien onder een katholieke kerk* De gemiddelde kerktoren vervuilt al jaren doelloos menig uitzicht. Vrijheid betekend ook vrijheid van godsdienstbeleving. Niets aan de hand dus. Jullie zijn degene waar ik bang voor ben. Je stelt je zo belachelijk aan Fuckje! Blijf lekker in je Groningse hol met je racistische opmerkingen. Dit zijn dus de gematigde Turkse moslims van Amsterdam. Moet je lekker zo doorgaan, gaan ze ook over naar de extremen.

ristretto | 20-02-06 | 15:01

@poktor

Je vergeet dat de meeste kerken ook een carillon hebben. Die mikken er elk kwartier een deuntje bij, en elk uur een nog langer deuntje. Daarnaast komt er op zaterdagochtend nog een jostie-beiaard anderhalf uur lang z´n geluidsterreur over de stad uitstrooien. Laatst was ik bij de Dom, krijg je Rene Froger op je trommelvliezen. En ik mag helemaal geen Rene Froger van de dokter GVD.
BTW, wat is nou 42 meter? Gemiddelde kerk is hoger.

Iko Nal | 20-02-06 | 15:01

Kaan78 20-02-06 @ 14:49
Het is zo te googelen wie dit financiert maar ik was te lui... ;)
Grootste gedeelte zal Amsterdam wel betalen neem ik aan (parkeergarage, woningen, gemeenschappelijke wijkruimtes)
En 3000 euri's de man, geloof je het zelf???
Je zou dan van gezinnen moeten uitgaan, een turkse familie van 6 man, man vrouw zonen dochters legt dan volgens jou 18.000 euri's op tafel??
33% zal zowiezo niets betalen omdat ze nooit in een moskee komen.
Zou jij zelf 3000 euri's betalen??

Pannie | 20-02-06 | 15:01

"vuur kan helaas alleen met vuur worden bestreden. En die kudtkerkklokken mogen van mij ook weg. Net als ALLE gelovigen."

Nou dat is wel zo'n enorme VMBO reactie, daar ga ik niet eens op in

tct | 20-02-06 | 15:00

Die "hinderlijke" kerkklokken hangen al effetjes in ons vaderland. Nederland is (ondanks de leegloop van kerken) een Nederlandsch Hervormd land. Ongeacht of je het christendom beleid zijn dat nu eenmaal de roots. Om gebeier gelijk te stellen aan mohammedaans gejammer is volkomen misplaatst. Sterker je verloochent je afkomst.

FonyTonie | 20-02-06 | 15:00

@tct 20-02-06 @ 14:58
prima, maar wel geen 5x per dag vreed verstoren van de lieve vrede

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 15:00

Het bouwen van een moskee is toch niet direct een uitwas van de islam? Ietsje vriendelijker dan gefantaseer over varkenskoppen en sportvliegtuigjes kan geen kwaad.
@Kaan
Is deze moskee voor turken en marokkanen? Is er nog een andere binding tussen deze groepen dan die van het geloof?

Der Icebear | 20-02-06 | 14:59

@zum kotzen,
klopt. Dan voelde ik me niet thuis in dit land en ging ik terug naar mijn roots.

fuckje | 20-02-06 | 14:59

@tct: vuur kan helaas alleen met vuur worden bestreden. En die kudtkerkklokken mogen van mij ook weg. Net als ALLE gelovigen.

Breinstein | 20-02-06 | 14:59

Maar wat zou iemand het nou boeien of dat ding daar komt?
Blijkbaar woont daar geen normaal mens, dus WHO CARES?
Laat die lui ook hun kerk hebben

tct | 20-02-06 | 14:58

@ de melkboer - een anti-europafoob? wat is dat?

Lekker tendentieus weer, even schelden op de Islam. Godsdienstvrijheid, ooit van gehoord? Daar hebben we dus 60 jaar geleden voor gevochten Alea iacta est...

Als je het een lelijk gebouw vind of er niet naast wilt wonen, allah, maar verder is het net als een gewone kerk en daar hoor je niemand over zeuren.

NOYB | 20-02-06 | 14:58

@zinloosgekweld:
Als je maar genoeg geld op tafel legt, dan mag het boven een x bedrag ineens wel.. :-)

poktor | 20-02-06 | 14:58

"Wat zou jou dat interresseren, je woont er toch niet?"
tsja toegegeven ik kom ook uit de provincie. probeer alleen de achtergebleven autochtonen een beetje hart onder de riem te steken...

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 14:57

@spooky; u bedoelt ??

tct | 20-02-06 | 14:57

@fuckje 20-02-06 @ 14:54

1,2 miljard mensen zouden heel wat beter af zijn als ze niet waren geïndoctrineerd met de valse religie die islam heet. Let wel, als jij als dochter van een lokale hakbar geboren was, dan was je nu ook bezig Deense vlaggen te verbranden.

zum kotzen | 20-02-06 | 14:56

@tct:
Ze zetten daar heus geen moslim bovenin hoor, al decennia lang hangen ze enorme PA-systemen in die tiefustorens, met een dikke versterker eraan. Horen en zien vergaat je in de buurt van zo'n kudtfallus.

poktor | 20-02-06 | 14:56

@tct
Ga eerst eens lezen dan..

spooky | 20-02-06 | 14:56

"kan niet iemand in de buurt zelf ook van die megafoons ophangen en er 5x per dag een muziekie uit laten komen ofzo?
hoef je dat gemekker alvast niet meer te horen..."

Wat zou jou dat interresseren, je woont er toch niet?

tct | 20-02-06 | 14:56

Dat gaat wel ver hoor fuckje, het zijn er maar een paar biljoen die het verpesten voor Ali B.

Multikuli | 20-02-06 | 14:56

PJ Dommer

Vogelbeest | 20-02-06 | 14:55

kan niet iemand in de buurt zelf ook van die megafoons ophangen en er 5x per dag een muziekie uit laten komen ofzo?
hoef je dat gemekker alvast niet meer te horen...

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 14:55

Echt VREEMD en SCHANDALIG!
ik mag niet eens een dakkapel plaatsen van 1,30 cm. hoog.
En dat wil ik met mijn EIGEN geld gaan bekostigen en niet van de gemeenschap.

zinloosgekweld | 20-02-06 | 14:54

De wereld zou heel wat beter af zijn met 1,2 miljard moslims minder.

fuckje | 20-02-06 | 14:54

Ach ja, volkomen misplaatste hoogmoedswaan is zoooo typisch islam... dus deze moskee past heel goed in de ideologie van de maangod-aanbidders.

zum kotzen | 20-02-06 | 14:53

Nou zit iedereen hier wel te zaniken over zo'n torentje waarvan één of andere moslim gaat zitten schreeuwen, ik hoor hier niemand over die godvergeten kerktorens die OVERAL staan en waar nou ook niet bepaald een zacht geluid vanaf komt. Buiten dat, vervolgens begint men hier over het opblazen van dat gebouwtje, met vliegtuigen erin vliegen, brandbommen, varkensbloed en ga zo maar door...

Maar dan weer wel zitten zeiken als die randebielen van een extremisten dat dus doen, m.a.w.; vrij hypocriete reacties hier weer...

tct | 20-02-06 | 14:53

Iemand een idee hoe die korstverlorenvaart aan zijn naam komt? Een heel duur project een vaart dat eeuwen geleden zinloos bleek, want door een dam was de vaart niet bevaarbaar. ( de korst verlorren= niet meer te vreten hebben) Kortom een historisch uitstekende plaats voor een geldverslindend megalomaan project als dit.

spooky | 20-02-06 | 14:52

@kaan78
Het volgens jouw ongeciviliseerde gedeelte van de bevolking schiet niemand dood omdat die zeggen dat er in in Nederland geytenneuqers rond lopen of omdat de proleet een pedo is. Het volgens jou geciviliseerde gedeelte van de bevolking doet dat wel. Maar ja moorden is ook civilisatie je zult dus wel gelijk hebben.

Weisse rose | 20-02-06 | 14:52

@ Pannie:
Kerkklokken hoor je enkel op zondag, 1 hooguit 2 keer en dat is het. De Hakbar tiefusherrie uit dit gedrocht hoor je 5 x daag, 7 dagen in de week. Ga jij er naast wonen?

poktor | 20-02-06 | 14:50

viezeric: omen est nomen.
soms vraag ik me af .... die indymedia huhren (ik neem aan dat iedere geregelde GS bezoeker ze inmiddels wel kan identificeren?) met hanekammen , die zitten daar toch ook ergens op zon voormalig fabrieksterrein onze belastingcenten op te vreten en het pad te effenen voor de islamisering van Nederland? Een groot deel van waar die lui mee bezig zijn bestaat uit het lastigvallen van allerlei webogs en discussiesites om ons domme rednecks te bestoken met hun puberale menatle superioriteitswanen over de "allochtonekwestie". Ik wilde dat ze snel een nieuw thema uit een van die ouwe sloten van ze zouden vissen om zich op te storten. Te gek voor woorden: 60 jaar geleden was Nederland blij dat het bruine geteisem de grens overgejaagd werd: nu leggen verraders uit vooral linkse/progressieve (dat waren ze 30 jaar terug ja, nu vormen ze zelf het establishment, de Nazarskis en Samsons) graag de rode loper uit voor een sekte die in Afghanistan bv. televisies executeerde. He... links crapuul: ga je zelfhaat en cultuurrelativisme ergens anders etaleren. Je lijkt wel een exhibitionist........

bottehond | 20-02-06 | 14:50

@Pannie.

Hoeveel Turken wonen er alleen in Amsterdam? Als we uitgaan van gem 3000 euro per inw. 50.000 * 3000 = 150.000.000 euries
Dat moet makkelijk haalbaar zijn.

Kaan78 | 20-02-06 | 14:49

Net bekomen van die tafreeltjes op de Dam waar al die hakbars met hun reet omhoog richting mekka lagen, nu weer fijn nieuws uit de baarsjes waar een fallus van de profeet opgericht gaat worden. Dames, opgepast: de mijne is 42 meter. Nog even en de skyline van Islamedam is als die van pakweg Marrakech.

heau, heau | 20-02-06 | 14:49

@Breinstein :
Iedere vergunning die de bouw van dit monster in de weg stond is met rijkelijk oliegeld afgekocht. Niet voor niets komt Donnerke de bouw van dat kudtding hoogstpersoonlijk starten. Dit geeft een indicatie van de enorme hoeveelheid corrupt oliegeld die hiermee weer wordt witgewassen. Job Cohen ziet zichzelf al theedrinken op de bahama's met een bankrekening van pak 'm beet 7 of 8 cijfers (vóór de komma)...

poktor | 20-02-06 | 14:48

Het is meer dan schandalig!. Wie zijn dakkapelletje wil veranderen of een tuinhuisje wil plaatsen keeg daar vaak geen vergunning voor van de gemeentelijke schoonheids- of welstandscommissie, omdat iets dergelijks niet in de omgeving zou passen.
Welke moskee past er in een westerse omgeving?! Nog even en dan krijgen we ook overal allah-gejank en muzelmannetjes op straat die plotsklaps naast voor of achter geparkeerde auto's hun achterwerk opheffen op bevel van dat allahgeroep. En De Donnert en het CDA wil dat kennelijk bevorderen. Alsof er nog niet genoeg van die grimmige spinhuizen zijn. Ook het CDA is pc en verraadt de eigen bevolking. Politeike, culturele en visuele vertontreiniging is het.
Bah, bah en nog eens bah!

Romanus | 20-02-06 | 14:47

@Multikulti
- zo is het maar net inderdaad!

de melkboer | 20-02-06 | 14:47


@Kaan78, inderdaad, zij die het voor ze opnemen.

Multikuli | 20-02-06 | 14:45

@Framoes 20-02-06 @ 14:42:
Ies te ver lopen... Ies te duur met trem...

crixus | 20-02-06 | 14:44

Waarom adopteren we niet het Islamitische strafstelsel voor islamieten die zich niet naar ons rechtsstelsel willen aanpassen !

dommo | 20-02-06 | 14:44

poktor 20-02-06 @ 14:41
Nee die kerklokken zijn lekker.

Pannie | 20-02-06 | 14:44

@Lenteman 20-02-06 @ 14:03
Ik heb altijd nog liever een leegstaand kantorencomplex dan een volle moskee.
En als er zoveel panden leegstaan, waarom gaan ze daar dan niet in bidden? Of zit er geen oostkant aan die gebouwen?

Framoes | 20-02-06 | 14:42

nee het is echt waar dat als iemand dus een varkenshoofd door de ruiten van die moskee gooit. dat de moskee dus gesloten moet worden omdat de plek dan ontheiligt is.

ChristenUnie | 20-02-06 | 14:42

@ledwatcher:
"Ik kom uit de provincie... wordt er van die toren ook daadwerkelijk opgeroepen tot gebed?"
JAZEKER! KNEITERHARD en 5 x daags, 7 dagen in de week schalt het "ALLAH HAKBAR" door de ganse wijk! Je zal er gvd wonen...

poktor | 20-02-06 | 14:41

@Multikuli 20-02-06 @ 14:37
Lol Multikuli
Door dit soort reacties, weet ik hoe geciviliseerd de moslimbevolking is in Nederland. Er zijn dus mensen die achterlijker zijn dan de achterlijke islamieten.

Kaan78 | 20-02-06 | 14:41

@Viezeric: islamofiel!!!!

Ahasveros | 20-02-06 | 14:41

Kaan78 20-02-06 @ 14:34

En jij denkt dat zo'n moskeetje 2 of 3 miljoen euri's kost ;)
Ik denk dat dat ongeveer het honorarium van de architect is.

Pannie | 20-02-06 | 14:40

@ multikuli: of gewoon een varken er laten snuffelen in de grond; das wat plezieriger voor het zicht :p

Spetsnaz | 20-02-06 | 14:39

Oh, oh, oh beminde stijlleauzen toch!
Zie het eauk es van de zonnige kant:

In islamitische(totalitaire) landen, is de sex 'underground' en dus hartstikke Supergeyl! Net als NL, Jaren 50..
Ben zelf ooit eens heerlijk gekleauven in Marokko door dame-met-heaufddoek. Je wilt NIETS andere meer man! Zeau PHAT spannend was me dat! Haar broers stonden enkele tientallen meters verderop...
Schitterend, toch?

A)Hoertjes worden weer illegaal dus eerder illegeyl!

B)Krijgen we leuke vieze verboden maar wél spannende nieuwe carnavalsliedjes met titels als:

Onder jouw boerkaatje...
Rondje achter de moskee.
Mep de meid, naai de geyt!
Knijp me in mijn kashba!

C) Kim Holland kan wel inpakken.
D) Porno gaat weer ondergronds dus... zakken vullen (én legen!) maar!

Enne... wat die megalomane minaret betreft: Alles van waarde is weerloos, geldt ook voor hun!
Stel je de klap, de sensatie, én de spanning voor als dat ding daadwerkelijk omflikkert door een aanslag...

Hoop het echter niet.... Krijgen WIJ er natuurlijk weer de schuld van!

Ahasveros | 20-02-06 | 14:39


Als we nou eens de plek kats onteren met wat varkensbloed.

Multikuli | 20-02-06 | 14:37

@viezeric...
lekker makkelijk om iedereen die het niet op heeft met de islam direct een islamofoob te noemen. De waarheid is gewoon hard en wat krom is kan je niet recht lullen. Volgens mij lopen er meer gefrusteerde 'anti-europafoobjes" rond in deze wereld (zie nieuws en berichtgeving over die leuke cartoons kwestie) Nu zal dat natuurlijk wel weer gewoon een volslagen natuurlijke reactie zijn, nee hoor maak je niet druk .. ze bedoelen het allemaal niet zo slecht... Wat een bull-shit, het is toch logisch dat mensen zich steeds kritischer uitlaten over de islam.

de melkboer | 20-02-06 | 14:37

Zo, gespierde taal hoor, Viezeric! (14:18) Alsof je een partijmanifest uit 1955 uit de DDR leest. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam dus heb ik wel enig recht van spreken, dunkt mij, wanneer ik signaleer dat de komst van vooral de islam het sociale weefsel van de stad geen goed heeft gedaan. Mijn hemel, wat bazuin ik hier nu weer rond, ik lijk wel op, op, op... Göring!

Onbevlekt blazoen | 20-02-06 | 14:35

In politiek correcte welstandstermen omschrijf je deze landmark van de westbank als volgt: Een minaret met de hoogte van 42 meter, gelegen op deze plek aan de Kostverlorenvaart, zal de leesbaarheid en oriëntatie in de stad ( m.n. m.b.t. het stadsdeel) bevorderen.

spooky | 20-02-06 | 14:35

@Pannie 20-02-06 @ 14:31
Ja grappig he.
Denk je dat een gemeenschap van 10.000 moslims niet 2 of 3 miljoen kan ophoesten? Vergeet niet, ze zijn niet gierig.

Kaan78 | 20-02-06 | 14:34

het vlaams blok doet het beter dan pvda of groenlinks

ChristenUnie | 20-02-06 | 14:31

Kaan78 20-02-06 @ 14:24

Eigen middelen jij grappenmaker.

Pannie | 20-02-06 | 14:31

Hebben haatfabrieken ineens geen milieuvergunning meer nodig? Lijkt me een ernstig stukje horizonvervuiling. En een regelrechte provocatie naar het gastland. Nou ja, hebben we straks in ieder geval een redelijk makkelijk te raken doelwit. De dag dat we een burgeroorlog gaan krijgen is immers aanstonds... (Breinstein, 20 februari 2006)

Breinstein | 20-02-06 | 14:31

Zo lang ze die dingen niet hier in Buitenveldert bouwen vind ik het prima.
Een normaal mens heeft toch niets in de Baarsjes te zoeken.

Hodja | 20-02-06 | 14:31

De Aya Sofia is een kerk gvd!

De Zuid-Limbabwaan | 20-02-06 | 14:30

Belgiaan 20-02-06 @ 14:26

Voorlopig hebben wij in 0031 nog geen vlaams Blok, laat staan dat er hier ooit iemand op zo'n partij zou gaan stemmen in tegenstellig tot de Belgianen.

Pannie | 20-02-06 | 14:29

Dat Donner die eerste steen werpt.. euh... legt is niet verwonderlijk. De garistelijke kudde Nederlandsch voelt zich al decennia lang niet serieus genomen en gemarginaliseerd. In die zin wakkeren ze zelf vaak die prietpraat over achterstelling van de muzelmannen (platjes zijn met hen) aan, aldus een wel heel gevaarlijke en dubieuze bondgenoot aangaandmet een bende barbaren. Donner was er als de kippen bij om ten tijde van de slachting van de iets minder goddelijke vetzak zijn slag thuis te halen door te suggereren dat de vrijheid van meningsuiting, waar die als kwetsend ervaren kan worden, ingeperkt zou moeten worden. Met andere woorden: moorden is niet hallal, maar die dikke had het echt wel verdiend. En dat allemaal om voor eigen parochie te preken en revanche te halen op al die losgeslagen Nederlanders die maar doen waar ze zin in hebben in plaats van de Here Heerschaar te dienen. In die zin is Donner net als Hitler: ook die maakte gemene zaak met de muzelmannen als Izetbegovitsch en zijn islamitische Ku Klux Klan. Donner is een naar, verbeten mannetje vol wrok tegen de Vrije Wereld. Hij is daarin zo verblind van frustratie dat hij wolf in schaapskleren gebruikt tegen zijn eigen volkje. Hij zal nog raar opkijken als zijn maangodaanbiddende hulpje over een tijdje in zijn fikken bijt. Dat de islamieten (cartoons zijn met hen) zich steeds meer tonen als de achterlijke broertjes van de mensheid en nog wel een met dodelijke waanideeen ontgaat Donner kennelijk. Ik vond hem altijd iets autistiforms hebben.

bottehond | 20-02-06 | 14:29

@kaan78
eigen financiële middelen....?? kom nou man.. lekker naief hoor...
Je bedoelt zeker de financiële middelen die worden gestuurd vanuit S.Arabië of andere islamstaten... die hun centjes met de olie hebben verdiend...
En daarbij ; over smaak valt niet te twisten maar die hakbartempels in onze groene polders vind ik nou niet bepaald een schoonheidsprijs waard..

de melkboer | 20-02-06 | 14:29

volgens mij is belgiaan een hondje van de moslims

ChristenUnie | 20-02-06 | 14:27

@ Flip

He, ik heb zelf ook wel een appeltje of twee te schillen met Allah, maar als je zegt dat veel islamieten hun godsdienst gebruiken als excuus voor crimineel gedrag ben je echt een hele domme kakkerlak. Iedereen die ooit in een islamitisch land is geweest kan denk ik bevestigen dat de lokale mufti in ieder geval ervoor zorgt dat die gekke Arabieren met hun pootjes van andermans spulletjes afblijft. Of die Pastors een competente politicus is laat ik ff buiten beschouwing, maar "islamofoob" lijkt mij een redelijke kwalificatie.

viezeric | 20-02-06 | 14:27

Wel een mooi parkeervak voor een vliegtuig die toren.

Totaal belachelijk, het past totaal niet in het stadsbeeld. De gemiddelde burger moet eerst 2500 instanties langs om zijn dakkapel te kunnen plaatsen. En dan mag je hopen dat je het voor elkaar krijgt. Maar zo'n k* toren vormt geen probleem.... Maar natuurlijk mis ik dan ook een stukje inzicht en begrip gok ik zo.

Hellsmurfje | 20-02-06 | 14:26

Arnie 20-02-06 @ 14:24

Daar is over nagedacht.
Volgens mij is dit gewoon een prima moskee.
En voor de inwoners van de Baarsjes: "wake up and smell the tea"

Pannie | 20-02-06 | 14:26

@Eraser "Zet een paar beschermde diersoorten op de plaats van die nieuwe moskee, de verschillende dierenorganisaties doen de rest wel..."
 
Welnee. Al zaten er driedubbelgestreepte salamanders, dan maken geytenwollen sokken, roze brillen en linkse domoren nóg eerbiedige uitzonderingen voor de islam.

~Johan | 20-02-06 | 14:26

@ viezeric islamofoob = letterlijk bang voor moslims, zoals bijna de helft van Nederland dus...

Belgiaan | 20-02-06 | 14:26

dat geld komt niet van de medelanders maar van 1 of andere reike olie sjeik die ook de alqaida van geld voorziet

ChristenUnie | 20-02-06 | 14:25

Past wel bij het nieuw historische beeld van Islamsterdam. Oud Mokum ligt in Almere.

Jan Passant | 20-02-06 | 14:25

Wel grappig trouwens dat een jood het gebouw heeft ontworpen.

"Het ontwerp (in Amsterdamse School-stijl) is van Frans-joodse architectenechtpaar Breitman"

Arnie | 20-02-06 | 14:24

verschrikkelijk! Weer een haatkazerne erbij

vieze rik | 20-02-06 | 14:24

Zo'n Moskee is best mooi.
Bovendien denk ik dat het plaatsen van een moskee geen invloed heeft op het aantal draaideurcriminelen.
Mensen die andere gebouwen willen, kunnen misschien wat leren van de Islamitische medelanders die dat soort gebouwen uit eigen financiële middelen uit de grond stampen.

Kaan78 | 20-02-06 | 14:24

ja maar fransen zijn pro moslim

ChristenUnie | 20-02-06 | 14:24

@Hodja

dan vrees ik voor de dakconstructie

hetkansnellerofniet | 20-02-06 | 14:23

42 meter? kan je toch niet missen met je sportvliegtuigje gevuld met boem-boem poeder...

MILF | 20-02-06 | 14:23

De architecten van de moskee zijn joden!
Haha

Hodja | 20-02-06 | 14:22

Donnert gaat i.v.m. de PR campagne van het CDA. Het CDA wil namelijk de partij zijn van alle gelovigen, ook hakbarren. Zolang het CDA een deel van deze mafketels achter zich aan krijgt is de kans op een hakkenbarpartij kleiner.
.
Gewoon ordinaire PR dus.

Professor Plons | 20-02-06 | 14:22

@Viezeric: Pastors een Islamofoob?? Volg het nieuws eens... Hij is de enige 010-er die ik mag. Op zo`n man mag iedere gemeente trots zijn. Wat hij in 010 voor elkaar heeft gekregen leek vooraf onmogelijk. Die gast verdient godverdomme een lintje! Onze Amsterdamse sufferds kunnen nog wat van hem leren. Een paar workshopjes kunnen geen kwaad....

Flip Fluitketel | 20-02-06 | 14:21

@ Der IceBear

Vroegah hadden we nog een kerk hiero die je elke zondagochtend om 10 uur wakkerbeierde. Ik heb god geprezen toen het laatste schaap van die vergrijsde christelijke kudde eindelijk de pijp uitging. Ik begreep nooit waarom een religie die alcohol toeliet mij mijn kater niet gunde :-P

viezeric | 20-02-06 | 14:21

www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xm...
Het is idd maar een kwestie van tijd voor ze hier ook de sharia invoeren in bepaalde wijken. Kan je met de tram terug naar de middeleeuwen reizen, als je durft toch...

Belgiaan | 20-02-06 | 14:21

Startschot ? ik hoop dat Donner daar zo'n Ali Snakbar een neqschot geeft

nederbelg | 20-02-06 | 14:20

stelletje provocateurs, dan ook nog het lef hebben om het onding naar een ontdekkingsreiziger te vernoemen. Het wordt tijd dat er meer croissants gegeten worden. Ik ga op vliegles.

hetkansnellerofniet | 20-02-06 | 14:19

Maar dit is dan weer godgeklaagd. Eerst het besluit van de arbitragecommissie over de hoogte van de woningbouw:
"De commissie constateert dat door de 6e (extra) bouwlaag ter plekke de stedenbouwkundige doorsnede op een breed front ernstig wordt verstoord. Een enkel hoogteaccent had naar ons oordeel gekund."
En nu over de hoogte van de minaret: "Rest natuurlijk een oordeel over de meest passende bouwhoogte van de minaret. Karakteristiek voor Ottomaanse moskeeën is de verhouding tussen minaret en hoofdmassa van het gebouw. Daarbij geldt als uitgangspunt dat bij Ottomaanse moskeeën, voorzover wij hebben kunnen nagaan, vrijwel altijd een hoek van minimaal 45 graden of meer wordt gehanteerd. Deze hoek dan gemeten tussen de spits van de minaret en de tangentiaal van de koepel. Dit is een wezenlijk onderdeel van de architectuur van moskeeën (de proportieleer is een belangrijk onderdeel van de ?schoonheidsbeoordeling? van gebouwen).De commissie heeft zich ook een oordeel gevormd wat er gebeurt als er een hoek met minder graden wordt aangehouden. Wij kunnen niet anders dan tot de conclusie komen, dat dit wel degelijk ernstig afbreuk doet aan de compositie van het geheel."
tsja, zelfs de welstandcommissie in 020 meet met twee maten.

sjaakdeslinksesul | 20-02-06 | 14:19

Multikuli 20-02-06 @ 14:16

Vogens mij zijn ze in 010 groter.
In ieder geval een paar verdiepingen hoger.

Pannie | 20-02-06 | 14:18

@ Onbevlekt blazoen

Jij bent er in ieder geval niet welkom idioot.

@ Pannie

Pastors is ook een islamofoob en een uberracist. En die vrouwelijke Dr. Mengele is nog erger. Hadden allemaal geaborteerd moeten worden.

Ik woon al tig jaar naast het Riva-terrein en ik ben blij dat er eindelijk gebouwd wordt. Die moskee ziet er ook wel okee uit. Helemaal in Amsterdamse School stijl ontworpen. Beter dan zo een prefab plastic biddoos. Wel jammer dat Donner zijn schijthoofd hier laat zien, maar ja, je kan niet alles hebben.

Die locals die lopen te janken over de hoogte van de minaret zijn een paar trailer-trash mongolen die niks beters te doen hebben dan inspraakavonden te torpederen en de Sociale Dienst te terroriseren. Voor de Wilders-adepten onder u: een soort van allochtonen, maar dan blank.

viezeric | 20-02-06 | 14:18

Volgens mij is het ; Piet H. Dönner... ipv Donner...
De politici reiken de bouwstenen zelfs aan voor de haat tegen het westen!
Ik krijg hier een zeer "onbestemd" gevoel van. /.lees - pré - anale depresie!!
-
Ik ben benieuwd wanneer de eertse Islamitische minister in Nederland een kerk laat slopen voor de bouw van een nieuwe hakbartempel....
Alles in het kader van intergratie natuurlijk... je weet respekt ...!!
-

de melkboer | 20-02-06 | 14:17

@Nummertje: Pas je op mongeaul! Als je het niet mag zeggen, zeg het dan ook niet!

Flip Fluitketel | 20-02-06 | 14:17

@lekkerkoekje
Minnaret is maar 1x per week, op vrijdagmorgen 12 uur. Wie dan nog niet wakker is verdient het om de rest van zijn natuurlijke leven in de Baarsjes te blijven wonen.
@fuckje
Eeen beetje Amsterdammert heeft niets te zoeken in de baarsjes.
@teerling
De verschillen tussen islam en christendom zijn minder groot dan hier zo vaak is gesuggereerd. Het CDA probeert nadrukkelijk een representant te zijn de monotheistische godsdienst en niet alleen van je zus. Hoe dan ook is het feit dat NL de godsdienst an sich niet eerder heeft verworpen en de confessionelen gedurende 100 jaar met de staatsmacht heeft bekleed, een fout van de autochtonen en niet van de moslims. Dat gaat nog pijn doen.

Der Icebear | 20-02-06 | 14:17


Jippie, grootste haatkazerne van Europa.

Multikuli | 20-02-06 | 14:16

Wat een kutland is dit. Kunnen we niet gewoon gelijk er een hek omheen zetten zo op vrijdagmiddag dat scheelt weer een heleboel draaideur crimi's en erger

derks | 20-02-06 | 14:15

-weggejorist-

nummertje | 20-02-06 | 14:15

Zet een paar beschermde diersoorten op de plaats van die nieuwe moskee, de verschillende dierenorganisaties doen de rest wel.

Eraser | 20-02-06 | 14:14

Leuk dat bijbouwen, maar procentueel gezien lopen moskeen sneller leeg dan kerken. Absoluut groeit het nu nog, maar met de afnemende migratie vanuit moslimlanden zal over circa 10 jaar het aantal praktiserende moslims zeer snel dalen ..... en heb je mooie ruimtes voor fototentoonstellingen van bv beroemde naaktfotograven.

Roberto Fransisco | 20-02-06 | 14:10

42 meter hoog ... dat zal een herrie geven als ie wordt opgeblazen.

Professor Plons | 20-02-06 | 14:10

hoe voel jij je over vrouwen ikwordnietgoed?

Lenteman | 20-02-06 | 14:09

De iman die gaat preken in de baarsjes is al bekend.
Let vooral op wat dit heerschap over vrouwen zegt.
Kopieer de link hieronder in je browser:
mms://s39wm.castup.net/server12/14215815-61.wmv#0;1.000;0;0;1:2;2:2

ikwordnietgoed | 20-02-06 | 14:08

sjaakdeslinksesul 20-02-06 @ 14:06

Als je erin woont hoef je er niet tegenaan te kijken...

Pannie | 20-02-06 | 14:08

Toen Pastors opperde dat de minaretten van de Essalaam moskee op Rotterdam zuid wellicht wat minder hoog zouden kunnen worden dan de oorspronkelijke 50 meter was hij volgens de Amsterdamse grachtengordelkliek een islamofoob en uberracist en maakte hij zich druk om niets.
En wat hebben die Amsterdammers nu zogenaamd voor reden eigenlijk, 'past niet in het wijkbeeld' ofzo??

Pannie | 20-02-06 | 14:07

Kerken in de fik en een moskee erbij

het witte schaap | 20-02-06 | 14:06

in Almere komt er binnenkort ook nog één...:(:(:( of twee, of drie....

nudieboi | 20-02-06 | 14:06

Dat die moskee ontworpen is door een Frans-Joods echtpaar maakt het dan wel weer leuk. Nog leuker wordt de verkoop van nieuwbouwwoningen die in het project zitten. Gaat vast een groot succes worden met de gootste moskee van 020 voor de deur.

sjaakdeslinksesul | 20-02-06 | 14:06

wie is er hier bang?

Lenteman | 20-02-06 | 14:06

@crixus 20-02-06 @ 14:04
Was dat maar waar, dat lijkt me helaas een te mooi utopisch beeld...

Gies van Agt | 20-02-06 | 14:05

-weggejorist-

ikwordnietgoed | 20-02-06 | 14:05

De zoveelste fout, en het kabinet van Nederland slaapt weer lekker verder!! kk mongeule

Bep Handicap | 20-02-06 | 14:05

Grappig dat het ontwerp van Joodse afkomst is..... Dat is pas integratie!! Maar ik ga er denk ik even met wat accuzuur langs. Denk dat een bodemonderzoekje dan wel op z`n plaats is..... MOSKEE?? NO WAY!!!

Flip Fluitketel | 20-02-06 | 14:05

wie stopt de islamisering van onze cultuur? Weer een haatpaleis erbij. De hoge noodzaak van een leitkultur in Nederland. De Islam mag nooit de dominante cultuur worden van dit land. wilders.web-log.nl/

nudieboi | 20-02-06 | 14:05

Ach, over een jaartje of 20 als het moslim bijgeloof is uitgeroeid maken we er een mooie concertzaal à la Paradiso van.

crixus | 20-02-06 | 14:04

@ framoes, waarom staan er dan zoveel leeg?

Lenteman | 20-02-06 | 14:03

@Lenteman 20-02-06 @ 13:51
Een modern kantorencomplex is goed voor de economie, uitkeringstrekkers en (deels) met subsidie gebouwde Moskeeen zijn dat niet.

Framoes | 20-02-06 | 14:03

Kop naar het Oosten en kont naar het Westen! *zucht* Wanneer wordt de basiliek van Riyaad eauk alweer opgeleverd?

FonyTonie | 20-02-06 | 14:02


Nou ja, geen weldenkend mens komt in De Baarsjes, dus niemand die daar last van heeft. Het zou anders zijn als die islamitische erectie in Oud-Zuid of Buitenveldert kwam; daar kijk je er ook echt tegenaan.

Onbevlekt blazoen | 20-02-06 | 14:02

Lekker wakker worden in de wijde omgeving lijkt me, met die takkeherrie die uit zo'n minaret wordt geschreeuwd, not

lekkerkoekje | 20-02-06 | 14:01

iedere vrijdagavond aan de integratiewaterpijp in deze nieuwe toko!

Lenteman | 20-02-06 | 14:01

Ik kom uit de provincie... wordt er van die toren ook daadwerkelijk opgeroepen tot gebed?

ledwatcher | 20-02-06 | 14:01

En daarmee heeft ook de Autochtone bevolking eens een doel om op te blazen. Hullie hebben Schiphol, Tweede Kamer (!!, ja graag!!), De arena inclusief Ajax selectie (nog beter). Wij hadden tot op heden niet echt veel. En nu dus een echte moskee. Joepie, C4, Semtex, legeflessen-drogelappen-slokkieShellEuroloodvrij, allemaal naar de moskee.

ErachterKijkerd | 20-02-06 | 14:00

Opperlaaf Donner van Kebabzaken zegent deze qua vormgeving en afmetingen ronduit provocerende haatkazerne als het ware dus eventjes in... khoop dattie d'r in blijft, die blasfemiefetisjist.

widtvoet | 20-02-06 | 14:00

@fuckje 20-02-06 @ 13:52
Ja, maar Job Cohen heeft zoveel thee te drinken tegenwoordig, dat kan beter in 1 keer in 1 gebouw. Anders komt hij natuurlijk niet meer aan z'n *kuch* gewone werk toe...

crixus | 20-02-06 | 14:00

Wie betaalt dit allemaal? Inclusief parkeergarage, toe maar...

Gies van Agt | 20-02-06 | 14:00

Ik ga er maar vanuit dat de plaatselijke bevolking het bouwproces met een paar jaar verlengen, doormiddel het even gebruiken van de bouwmaterialen

Luckyluuk | 20-02-06 | 14:00

Haha echt geniaal dit!
Die blanke amsterdammers maar afgeven op Rotterdam, maar zodra ze een beetje normaal formaat moskee naast de deur krijgen willen ze allemaal ineens verhuizen.

Pannie | 20-02-06 | 13:59

Bij veel kiesgerechtigde draaideurcriminelen met bepaalde geloofsovertuigingen snap ik dit electoraal gezien wel. Begrijpen doe ik het echter niet.

Tobus | 20-02-06 | 13:56

t is weer kiezertrektijd.... wat een publiciteit eerst zalm, daarna donner ik zeg morgen verklaard Balkenende gaat voor 3e termijn....

generatieloos | 20-02-06 | 13:54

Ik heb hier geen woorden voor.
Of toch..

Donner ga eens deaud kankermongeaul.

zeauuu Stijlloos | 20-02-06 | 13:53

Een beetje Amsterdammert houdt dat toch wel tegen zou ik zo denken vanuit het vrije Groningen.

fuckje | 20-02-06 | 13:52

Dat die donner nog steeds minister is is echt een schande...

Utopiad | 20-02-06 | 13:52

of toch maar liever een modern kantorencomplex?

Lenteman | 20-02-06 | 13:51

das toch mooi?

Lenteman | 20-02-06 | 13:49

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken