Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Lijkenpikkers van NUON

lijken in zeeland1863 Nederlanders en heel veel lieve koeien verdronken in die februarinacht van 1953. Beelden van De Ramp gebruikt Nuon om u energie aan te smeren. Met een ten hemel schreiende reclame-uiting, waar twitterende marketingboys harde piemels van krijgen. MAARRR! De Watersnoodramp werd veroorzaakt door een noordwesterstorm en springtij. Dat en de combinatie van slecht onderhouden dijken zorgde voor De Ramp. Met CO2-uitstoot, global warming en klimaatsverandering had De Ramp geen moer van doen. In 1953 reden er slechts 188.000 (cijfers: CBS) personenauto's in Nederland rond. (De MobiliteitsExplosie kwam pas in 1957.) Al Gore was een kleuter van 4, en piste nog in zijn bed en Femke Halsema moest zelfs nog geconcipieerd worden. Ja, mooi was die tijd. In 2007 probeert Nuon over de ruggen van verdronken Zeeuwse kindertjes u groene stroom aan te smeren. Online klagen over dit lijkenpikkende spotje van Nuon kan bij de Reclame Code Commissie. U mag het zeggen...

Reaguursels

Inloggen

ja ja ja ja, eerst vertellen dat het door onze co2 uitstoot komt en vervolgens in dat verlate hoge noorden ff nieuwe KOLENcentrales uit de modder trekken..
Beetje jammer

toproy | 21-08-07 | 19:12

-weggejorist-

agentorange | 21-08-07 | 12:13

De volgende spot gaat over over Auschwitz. Winter '44-'45. Dat dat pas klimaatneutraal was: niet stoken!
En dat de barakken zo tochtig waren. Dat de mensen -3 hoog opgestapeld- het zeker niet koud gehad hadden met tochtstrips. En dat alle doodgevroren mensen dat aan zichzelf te danken hadden. Hadden ze maar groene stroom van Nuon moeten nemen.

Firefoxy | 20-08-07 | 22:20

JA!!!!
"De Reclame Code Commissie zal deze klachten in haar vergadering van 4 september a.s. behandelen. Om de behandeling van deze klacht te bespoedigen heeft de Voorzitter van de Reclame Code Commissie bepaald dat níeuwe klachten niet meer in behandeling worden genomen."

BassieNietAdriaan | 20-08-07 | 21:50

Goede actie, als ik ergens schijtziek van wordt is de milieuhype en vooral van de term klimaatneutraal krijg ik een enorme hanglul.
Mooi dus ff een klacht ingediend, en voor de luie honden onder U, het te gebruiken artikel voor de klacht is MRC Art. 2

BassieNietAdriaan | 20-08-07 | 20:56

@His Goofness 20-08-07 @ 18:18
Solly, late reactie. Moest even Cillit Bang bij Appie halen, hehehe. Neuh, nooit Cillit gekocht. Maar als... als ik roest van munten af wil halen dan ga ik naar de supermarkt en graai ik Cillit uit de schappen!
Over het effect van reclame kun je boeken vol schrijven. Waarschijnlijk rent niemand naar de supermarkt om het product te kopen dat hij drie minuten eerder in een tv-spot zag. Reclame draagt bij aan trendvorming en kan de taal verrijken of verarmen. 'Foutje, bedankt!' is een bekend voorbeeld. Maar voor welke maatschappij dat nu was... Verder gebeurt het regelmatig dat een band een hitje scoort dankzij een reclamespot waarin haar muziek is gebruikt.
Als ik naar mezelf kijk, heeft tv-reclame naar alle waarschijnlijkheid weinig effect. Veel dagelijkse producten mogen van mij merkloos zijn en de duurdere aanschaffen doe je vanuit ervaring, omdat een specialistisch blad er lovend over schrijft of door mond-tot-mondreclame.

Murdockyoufool | 20-08-07 | 20:39

Zeddegeizot 20-08-07 @ 18:48
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat IK zuinig ga doen het is natuurlijk wel de bedoeling dat jullie dat gaan doen.
En ik hopelijk bij mijn nieuwe werkgever als persvoorlichter met 2 maal modaal aan de slag kan.
Kan ik tenminste die SUV bestellen bij mijn plaatselijke dealer.
En van Noorse trollen heb ik nog nooit gehoord wel van Noorse dellen.

Nuon kom er maar in !!

Ronnie | 20-08-07 | 19:52

Lijkenpikkers?
Necrofielen?
Van mij mogen ze zo'n reclame maken, als je daarna laat zien hoe dom et is heeft het meer effect dan dat je voorkomt dat de reclame uitgezonden wordt.
Die reclame van GroenePies met smeltende ijsbergen heeft mij laten blijken hoe dom die lui eigenlijk zijn.

HoiIkBenBoy | 20-08-07 | 19:51

@Ronnie 20-08-07 @ 16:37
Ik dacht dat je een persiflage van jezelf was. Geloof je ook in de grote verschrikkelijke sneeuwman, Noorse trollen, dat de Stig een vrouw is en dat Chinese vrouwen een overdwarsche flamoes hebben? Ga maar gauw het klimaat redden: Paar spaarlampjes indraaien, thermostaat paar graden lager, kraantje dicht bij het tandenpoetsen en hoppakee, weer een crisis minder. Rot toch op achterlijke randdebiel.

Zeddegeizot | 20-08-07 | 18:48

Ronman2k 20-08-07 @ 17:30
Ja inderdaad dit is toch een aardig platform om mijzelf als Nuon dominee te profileren.
Kijk alles voor de vette Euro,s Nuon kom er maar in.

Ronnie | 20-08-07 | 18:43

Murdockyoufool 20-08-07 @ 17:54
Is inderdaad zwaar irritant die pay-off. Maar je kent hem wel. Vraag blijft dan alsnog... Heb jij nu Cillit Bang in huis? Kocht jij toen je voor het eerst de mateloos irritante Persil/Robijn/Ariel reclames zag meteen dat product. Ik denk dat reclame inmiddels een self-sustaining prohecy is. Het effect is moeilijk meetbaar (behalve dus als het gaat om nieuwe producten of informatie verschaffing) maar je kan als producent niet achterblijven. Het uiteindelijke effect ligt mijns inziens dan ook niet bij de consument, maar bij de producent en wel in de volkomen logische gedachte: "als ik geen rtv doe, dan kent men mijn product sowieso niet, en alle anderen doen het ook, dus ik moet wel".
Maar het zijn niet alleen rtv commercials die goed blijven hangen. Ben niet zo'n radio-fan maar liep laatst tot mijn eigen irritatie de hele dag: "profiel... de fiets specialist!" te zingen. Ben er nog nooit geweest (ik koop mijn fiets als elke rechtgeaarde amsterdammer bij een junkie) maar ik ken het wel....

His Goofness | 20-08-07 | 18:18

Toch zit er wel een waarheid in het Nuon-filmpje, als je kijkt wat er nodig is om de uitstoot van CO2 dusdanig te verminderen dat het mischien wat uit zal maken dan moeten we terug naar 1953, dus minder als 10 miljoen inwoners (dat betekent wel dat er ook nog een x hoeveelheid nederlanders moet vertrekken, buitenlanders alleen is niet voldoende), 200.000 auto's (dus alleen de doktor, politie en meneer de directeur van de bromtollen fabriek), geen internet, geen gameconsoles, geen tv, beperkt radio, beperkt telefoon (alleen vaste lijnen, mobieltjes zijn uit den boze (kunnen ook gelijk de alu-hoedjes voor de zendmasten weer in de kast, of beter inzamelen die hoedjes voor de negerkindertjes in Afrika) enz. enz. En dan de rest van de wereld nog, dus toch een leugen.

RobertJ | 20-08-07 | 17:55

@His Goofness 20-08-07 @ 17:30
Hahaha, schitterend. 'k Kende 'm niet eens. Toch is de vraag welke actie de kijker naar aanleiding van de commercial moet ondernemen. Natuurlijk gaat het om de bewustwording, maar wat kan de kijker verder doen? Windmolens plaatsen? Windenergie nemen? De clip vereist daarnaast concentratie, waardoor je een grote groep niet bereikt.
Nuon mag hopen dat de clip zo blijft hangen als die van Cillit. Bang en het vuil is weg! Irritante, maar pakkende pay-off.

Murdockyoufool | 20-08-07 | 17:54

Murdockyoufool 20-08-07 @ 17:15
Het is inderdaad niet een volumestijging, het is een dynamische stijging audio-technisch gesproken. Door middel van compressie... Laat maar! Dat is niet interessante materie. Daarbij worden sommige commercial ook gemaakt om naar te zijn. Zoals Cillit Bang. Die is express zo irritant dat men het er later over heeft hoe fucking irritant die commercial niet is. Bad publicity is free publicity too. Helaas gaat dat nu ook gelden voor de Nuon commercial. Ze hebben GS in ieder geval al.
Ik hoop dat het lukt 'm van de buis te halen, zou me echt geweldig lijken.

Nog een keer voor de liefhebber:

www.youtube.com/watch?v=2mTLO2F_ERY

Zo kan het dus ook!

His Goofness | 20-08-07 | 17:30

Ronnie 20-08-07 @ 17:02
Je hebt je wel aardig in moeten likken daar bij Nuon of niet?
Misschien kun je later ook nog wel flink je zakken vullen daar als je zo door gaat

Ronman2k | 20-08-07 | 17:30

kuttekrap 20-08-07 @ 17:03
Aan de ene kant wel... Maar dat maakt niet zoveel uit. Als mensen je slogan kennen, dan komt dat wel goed als je ook nog andere reclame uitingen de deur uit doet. Even Apeldoorn bellen op de enveloppe van de mailing en klaar is kees weer. Daarbij, ze hebben de tijd en het geld om de tijd te nemen. Maar iedereen weet inmiddels dat het CB is.
Lange adem...

His Goofness | 20-08-07 | 17:20

@His Goofness 20-08-07 @ 16:52
Reclame is sowieso een glibberig fenomeen. Naar mijn weten werken kortingsbonnen in huis-aan-huisfolders en -krantjes als een tierelier, terwijl tv- en radioreclame gebaat is bij herhaling, herhaling, herhaling. En dan nog... In tv-reclame schuilt bovendien het gevaar dat ze irriteert. Om te beginnen gaat de volumeknop omhoog (volgens ingewijden is dat niet zo, maar heeft het te maken met de wijze van doorgeven van geluid, niettemin blijft het een takkeherrie) zodra de commercials hun intrede doen. Verder is het een vervelende onderbreking en is zeker de helft van de spots niet om aan te zien.

'k Weet niet of is vastgesteld dat hoger opgeleiden minder vatbaar zijn voor reclame (even geen tijd om te googelen). Feit is dat ze minder naar commerciële stations kijken. Van Audi- en Lexuscommercials kun je evenwel zeggen dat ze niet op Mien en Bert uit Overvecht zijn gericht.

Centraal Beheer had prachtig gemaakte reclames, maar het duurde even voordat de kijker 'Apeldoorn bellen' kon koppelen aan de bedrijfsnaam, Centraal Beheer. Wat dat betreft waren ze niet effectief.
Talking about effectiviteit. In de jaren tachtig, toen we nog niet werden overspoeld door commercials, was Fa natuurlijk de topper. Elke man die om de boodschappen werd gestuurd trok Fa uit de schappen. Aaaaah. Met limoentjes...

Murdockyoufool | 20-08-07 | 17:15

@His Goofness 20-08-07 @ 16:52
Schoot die reclamecampagne niet zijn doel voorbij?
De filmpjes zijn grappig en de meeste mensen kennen de slogan "even Apeldoorn bellen" wel, maar weten niet wat de naam van de bijbehorende verzekeringsmaatschappij is.

kuttekrap | 20-08-07 | 17:03

Murdockyoufool 20-08-07 @ 16:56

Ja hoor klik hier ---->>http://secure1.bencom.nl/form/default.asp?id=494&l=nl&ref=4

Ronnie | 20-08-07 | 17:02

Ronman2k 20-08-07 @ 16:54
Dat zal het zijn ja misschien is mijn intelligentie niet toereikend om jou ontkennende fase t.o.v het milieu te ontkrachten.
En dat Nuon daar het voortouw in wil nemen.
Jammer een gemiste kans.

Ondergetekend: toekomstig voorlichter Nuon

Ronnie | 20-08-07 | 17:00

@Ronnie 20-08-07 @ 16:37
'k ben overtuigd! Kun je me aanmelden voor Groene Stroom van Nuon?

Nuon is werkelijk een club van wereldverbeteraars. Ze is zo goed dat ze geld bijlegt ten behoeve van een frisse en reine aardbol. www.nuon.nl/veelgesteldevragen/?org=zo...
De SStaat mag trouwens ook een schop in haar zelfvoldane aarsch krijgen.

Murdockyoufool | 20-08-07 | 16:56

Wat is er duur aan de woorden indoctrinatie en propaganda?
Volgens mij doodnormale woorden die ik op de basisschool al kende.
Maar misschien ben jij juist wel erg vatbaar voor dit soort idiote commercials door je gebrekkige intelligentie

Ronman2k | 20-08-07 | 16:54

Murdockyoufool 20-08-07 @ 16:36
Goed punt over die effectiviteit. Ik vind de reclames van Centraal Beheer ook geweldig maar ben er niet verzekerd. De enige garantie die Centraal Beheer van deze commercials heeft is de naamsbekendheid. En iedereen weet waar het over gaat als het gaat om Even Apeldoorn bellen. Dus aan die kant zitten ze goed.
Ik denk dat commercials sowieso voor de mindere snuggere mens en gezinnetjes onder ons is. De hoger opgeleide medemens heeft zijn vaste merken en denkt er meer over na voordat hij/zij iets koopt. Ik vond die Bavaria commercials vroeger ook leuk... maar ik krijg het met geen mogelijkheid mijn strot in (Grolsch!!). Daarbij kijken hoger opgeleide mensen ook minder televisie.
Ik denk dat het effect alleen maar grootscheeps geboekt kan worden als het een goed nieuw product is.

His Goofness | 20-08-07 | 16:52

Ronman2k 20-08-07 @ 16:47

Wat een dure woorden zeg jij bent zeker al ergens voorlichter?

Ronnie | 20-08-07 | 16:51

@RedBill 20-08-07 @ 15:14
Tsjek!
Ik heb geen groene stroom.

kuttekrap | 20-08-07 | 16:47

@Ronnie
Toevallig aandeelhouder van Nuon?
De propaganda en indoctrinatie heeft bij jou in ieder geval goed gewerkt.

Ronman2k | 20-08-07 | 16:47

Jullie zijn allemaal in de ontkenningsfase dat jullie met je buitensporige consumptie meedragen aan wereldwijde klimaat verandering.
Nuon laat precies zien waar het in de toekomst op uitdraait en groene stroom schrik niet kost geen stuiver meer.
Nee beter is het om het te blijven ontkennen dat er een probleem is Noun probeert de wereld te verbeteren zonder daar een stiuver aan te willen verdienen.
Dat daar alle middelen gebruikt voor mogen moeten worden is natuurlijk vanzelfsprekend.
Wat dat betreft is de commercieel zeker niet overdreven maar zeer naar de waarheid het muziekje past er ook lekker bij.
De nieuwe kolencentrales worden ook naar de laatste normen gebouwd en er wordt met schone kolen gestookt de uitstoot word met speciale filters schoongemaakt.
Het is nog schoner dan kern energie want dat geeft gevaarlijk afval

ps:Nuon zoeken jullie nog een voorlichter?

Ronnie | 20-08-07 | 16:37

@Biff Eagleburger 20-08-07 @ 16:04
@His Goofness 20-08-07 @ 16:19
Je kunt vraagtekens zetten bij de algehele effectiviteit van tv-reclame. Naast de bekende plaspauzes en koffiehaalmomenten, filteren mensen reclames. Commercials zijn een noodzakelijk kwaad en fungeren negen van de tien keer als behang. Zelfs als het goed gemaakte producten zijn, is het maar de vraag of ze effect hebben. Zo genoot ik van de Apeldoorn-commercials, maar had nooit de behoefte om me bij Centraal Beheer te verzekeren.
Maar als je dan via tv adverteert, zorg dan dat je de consument op geloofwaardige wijze een poot probeert uit te draaien. Nuon is daar in elk geval niet in geslaagd.

@His Goofness 20-08-07 @ 16:19
Waarom specifiek deze commercial? Energiebedrijven staan momenteel te boek als de grootste volkverlakkers. Het nieuws over gigantische bonussen en salarissen (over de rug van de klant) en het berekenen van te hoge gasprijzen is daar debet aan. Op de achtergrond spelen ook de fusies (Nesent) tot megaleveranciers, terwijl de consument is beloofd dat hij een keuze zou krijgen. Nuon denkt dit eventjes met een mileubewust imago weg te poetsen. Een heel foute keuze. Nuon maakt op dat gebied wel meer uitglijders. Was die pathetische reclame met het Elvisnummer Always on my mind ook niet van hen? Maybe I didn't treat you, quite as good as I should have. Wilde ze dat tegen de klant zeggen, of moest de klant dat tegen hen zeggen? Wat een bagger!

Murdockyoufool | 20-08-07 | 16:36

"Met CO2-uitstoot, global warming en klimaatsverandering had De Ramp geen moer van doen. "
Dat zegt NUON toch ook niet?? De reclamespot suggereert enkel dat ons CO2 uitstoot in de toekomst voor meer water kan zorgen dan onze sinds 1953 sterk verbeterde dijken aankunnen.

koeberg | 20-08-07 | 16:21

Murdockyoufool 20-08-07 @ 15:55
Nou ja, dat is slechts het topje. Het allerergste is nog wel dat de budgetten voor reclame aan de uitvoerende kant drastisch dalen. Dus veel meer werk, in veel kortere tijd voor veel minder. Aan de ene kant goed omdat je creatiever te werk moet en het professionalisering stimuleert (er werken zoveel prutsers) aan de andere kant wordt het op zo'n manier echt vechten om nog iets moois aan te leveren.
En inderdaad, de goudkleurige wikkel om de drol... Men denkt nog steeds dat het roepen van krachttermen (gezond/ambachtelijk/vers/nieuw yeggedi-schmeggedi-bla-bla-bla) en schrikbeelden werken. Terwijl ik echt het idee heb dat als je een goede, geestige, mooie commercial maakt de impact veel groter is... Begrijp echter nog steeds niet waarom deze commercial tot op z'n veters wordt afgefikt en anderen (en er zijn er legio) niet... Ik begrijp dat ie hypocriet is... Maar dat valt ook te zeggen voor een hoop andere commercials. Hmmm... duss.... :P

His Goofness | 20-08-07 | 16:19

@ mezelf
multitask overload, verkeerde topic

Harry Turtle | 20-08-07 | 16:12

Smartie had altijd zon grappig doosje

Harry Turtle | 20-08-07 | 16:11

Ik vind dat de overheid, gas water en licht moet aanbieden aan iedere Nederlander tegen kostprijs en niet zoals nu gebeurt, dat er eerst managers en direkteuren € 700.000 / € 800.000 aan inkomsten kunnen opstrijken, voordat er 1 m3 gas en of water geleverd is, ( hoe heet dat ook alweer.. oh ja marktwerking... Nuon, zoiets heet excorbitante geldklopperij over de rug van clienten) zodat we deze ronduit beschamende-ranzige en onnodig bangmakende commerciel niet hoeven te zien.

Karel Kruizenruiker | 20-08-07 | 16:10

@Murdockyoufool 20-08-07 @ 15:55

Genau. Precies de reden waarom ik eigenlijk geen TV meer kijk en al helemaal niet naar reclames. Ik bepaal zelf wel wat ik koop en wat ik vind en als er zo'n NUON-lul probeert om mij zijn groene stroom te verpatsen adh allerlei drogredenen dan werkt dat eigenlijk precies tegenovergesteld, want ik wil dan namelijk geen flikker met zo'n bedrijf te maken hebben.

Biff Eagleburger | 20-08-07 | 16:04

@His Goofness 20-08-07 @ 15:41
Yep, ik weet (helaas) hoe het werkt. Daarom benadrukte ik in de vorige post de financiële aantrekkingskracht -zo'n opdracht laat je niet liggen- en had ik het over 'enigszins schamen'. Voor het eindproduct, that is. Het zou een zegen zijn als pr- en kommunikaasiemensjes van grote bedrijven gaan leren dat de kijker/luisteraar/lezer tegenwoordig niet meer onder de indruk is van een krijsende windbuil. WE ruiken de strontwalm. dus stop met je diarree in goudpapier te verpakken. Bureaus dansen echter naar de pijpen van de grote opdrachtgever. U vraagt wij draaien. Terwijl een 'opvoedkundige taak' Nuon-misbaksels kan voorkomen...

Murdockyoufool | 20-08-07 | 15:55

Vind het wel meevallen, goede commercial

Krekwakwou | 20-08-07 | 15:47

Murdockyoufool 20-08-07 @ 15:30
Ik neem geenszins verantwoordlijkheid en ga me al helemaal niet schamen. Ik heb het niet bedacht, slechts uitgevoerd. Ga natuurlijk niet zeggen waar ik verantwoordelijk voor ben, kan je uit de adfo halen waar ik werk, geen trek in.
Ik werk danwel in de reclame, maar dat wil nog niet zeggen dat ik hier erg vrolijk van wordt. Dit soort klussen. Check dan die link die ik naar youtube heb gepost, er is een nieuwe commercial van Audi, de R8, ook waanzinnig vet. De nieuwe Holland Casino met die gorilla's is echt een staaltje (technisch gezien dan) en dan heb je ook nog de "even Apeldoorn bellen" reclames. Die zijn allemaal te pruimen of echt te gek.

Maar dit is wat de klant (lees Nuon) wil, wie is reclame land (lees: productie & reclame-bureau) dan om daar geen gehoor aan te geven..? Dat het bagger is weet waarschijnlijk iedereen daar ook wel...

His Goofness | 20-08-07 | 15:41

-weggejorist-

Emigrant | 20-08-07 | 15:40

@vander F 20-08-07 @ 13:34

Juist

Stuutter | 20-08-07 | 15:40

Werkelijk schofterig. Als dit niet misleidend, demagogisch en inspelend op angst is weet ik het ook niet meer. Maar wedden dat die softe politiek correcte lullo's van de RCC niet tegen de stroom in durven zwemmen met een uitspraak dat deze reclame van Nuon ontoelaatbaar is?

Upperkut van rechts | 20-08-07 | 15:37

@His Goofness 20-08-07 @ 14:45
Jij, en het bureau waar je werkt, moeten zich enigszins schamen voor die schaamteloze verkoop van gebakken lucht. Van financieel oogpunt is het natuurlijk een aantrekkelijke opdracht, maar inspelen op de gemoederen van Nederlanders om de kas van Nuon te spekken, is niet chique. Nuon presenteert zich in de spot als hoeder van het milieu, nobele bestrijder van de CO2-uitstoot. Ze heeft werkelijk het beste met ons voor... maar eigenlijk is het gewoon een op geld beluste klote-club. Snap je het probleem nu?

Murdockyoufool | 20-08-07 | 15:30

en voor een voorbeeldje van een echt goede groene stroom reclame:

www.youtube.com/watch?v=2mTLO2F_ERY

Waanzinnig cool bedacht en gemaakt... Dat houdt reclame maken leuk :P

His Goofness | 20-08-07 | 15:25

kuttekrap 20-08-07 @ 14:53
tja... It's a dirty job, but hey... someone's gotta do it. Gelukkig zijn er ook een hoop echt goede reclames, houdt m'n werk leuk :P

Shopgirl 20-08-07 @ 15:01
Dat is dus ook mijn punt... Ik snap het verband tussen groene stroom en springtij ten tijde '53 niet helemaal. Dat lag niet aan de opwarming, dat lag aan gebrekkige waterwerken.

Maaier 20-08-07 @ 15:03
Nee lul, dat zeg ik helemaal niet... LE-ZEN! Ik vraag me af waarom wel over deze reclame vallen en niet over anderen?

His Goofness | 20-08-07 | 15:22

@Dr Denker.

Heb ik ook meegenomen in de klacht (het paniek gedeelte).
P.s. bedankt voor de tip.

marco tjatja | 20-08-07 | 15:19

Mooie reclame, mooi gemaakt en propaganda voor een goed doel. Misschien wel wat verkeerde beelden gebruikt, maar het doel blijft sterker.

Een beter milieu begint bij jezelf, dus gewoon doorlopen mensen.

Hamster_69 | 20-08-07 | 15:18

*zellef reactor hebt, de tyfus voor de kommersjelen*

hallevvezool | 20-08-07 | 15:17

@kuttekrap 20-08-07 @ 14:04
Dan pak je even twee stukjes ijzerdraad. Die steek je allebei in een verschillend gaatje van je stopcontact. Als je vervolgens groen aanloopt heb je groene stroom. Loop je paars, zwart, blauw of rood aan dan heb je geen groene stroom.

RedBill | 20-08-07 | 15:14

Wanneer krijg ik nu eindelijk 100 % kernenergie. Lekker goedkoop, afval doen we naar zoutkoepels in bulgarije. Of Drenthe maakt ook niet zoveel uit eigenlijk. Geen CO2. Green peace lieden eindelijk neer mogen schieten bij hun inbraken. Iedereen blij. Ja toch? Niet dan?

Maxiswaarlijkgroot | 20-08-07 | 15:06

klacht is ingedient.

Sven8 | 20-08-07 | 15:03

His Goofness 20-08-07 @ 14:45

Je vertelt ons nu dat je in reclames wordt voorgelogen? Oei, m'n wereldbeeld valt uiteen.

Maaier | 20-08-07 | 15:03

His Goofness 20-08-07 @ 14:45

Ik vind de reclame best mooit hoor, mooie beelden. Maar aangezien zowel de familie van mijn vader als mijn moeder uit het Zuid-Hollandse dorpje hebben moeten vluchten en mijn ouders nog elk jaar de kelder moeten witten omdat het brakke water er nooit meer uit trekt is dat het enige waar ik aan denk. En daar mist het spotje iets, want hoewel ik het heel erg voor mijn familie vind dat zoiets toen plaats vond mis ik totaal het verband om daarom nu groene stroom te nemen.

Dat reclamemakers mij voorliegen in reclames, dat weet ik heus wel. Maar dan moeten ze het liegen wel goed doen en me overtuigen.

Shopgirl | 20-08-07 | 15:01

De Roemenen in mijn kelder lopen allang op kool en zaad.

Guantanamo Airways | 20-08-07 | 15:01

Jongens, gaan jullie nu alweer zitten azijnpissen over mijn winstuitkering?

RedBill | 20-08-07 | 15:00

-weggejorist-

Ezzzie | 20-08-07 | 15:00

sorry verkeerde topic

ADO-Le-Cent | 20-08-07 | 14:57

-weggejorist-

ADO-Le-Cent | 20-08-07 | 14:56

@His Goofness 20-08-07 @ 14:45
Dapper van je om toe te geven dat je hebt meegewerkt aan deze crap.
Gooi het maar in de groep, dan laat ik een paar thermoskannen koffie aanrukken.

kuttekrap | 20-08-07 | 14:53

marco tjatja 20-08-07 @ 14:17
Afgezien van de milieu-aspecten waar jij op gezocht hebt is het volgens mij ook mogelijk om dit spotje aan te pakken vanwege het zaaien van paniek. Kan mij herinneren dat er ook iets dergelijks in de bepalingen van de RCC staat.

Dr Denker | 20-08-07 | 14:52

Mooi is ook dat de grootaandeelhouders van al die energiebedrijven ook nog steeds de staat, Gemeentes en provincies zijn, als de recordwinsten zijn afgeroomd door topmanagers, is de rest gewoon extra belasting, om te huilen gewoon. Ik vind deze reclame overigens erg misplaatst en Ravoo-esque, bijna net zo erg als het meisje met de prei strikken om groene stroom te pushen. Cheap shots allemaal, helaas is het gros van Nederland infantiel en idioot genoeg om deze bagger als zoete koek te slikken. Beam me up Scotty, there is no intelligent life down here...

Overigens is het trollerige semi-intellectuele gebazel bij Dutch Cowboys ook erg tenenkrommend.

F5

1 Punch Pikey | 20-08-07 | 14:49

Ehm weet niet of het een goed idee is om dit te roepen, maar he, wtf. Ik heb mee gewerkt aan deze commercial, begrijp niet waarom er over deze wel moeilijk gedaan wordt... Maar over commercials als "gezondere melk" van Campina bijvoorbeeld niet. Melk kan je niet gezonder maken, je kan de koe gezonder maken. Maakt nog geen gezondere melk. Of de Volmer reclame, de koeien eten dit "zilte gras"... Tuurlijk, zilt gras... Jij wel hoor! Ook bij die wordt je snoeihard voorgelogen. En zo heb ik hier wel meer commercials in de kast staan waar je tenen krom van gaan staan. Ok, toegegeven, het nummer is volkomen ruk! Maar wat denk je dan van Fluitsma en van van Teijn? Ooit meer van ze gehoord dan dat kattengejank oiver 15 miljoen mensen?

Dus lekker makkelijk weer dit...

His Goofness | 20-08-07 | 14:45

@Amen 20-08-07 @ 14:40
Helemaal gelijk!
Ik zit opgescheept met een maandtermijn bedrag van 190!!!!! euro
terwijl ik alleen woon.
En dat is al naar beneden gezet vanaf 290 euro.
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat al die energiebedrijven gewoon 1 pot nat zijn!
En dan nog zoiets, alsof elke woning een aparte stroomleiding heeft vanaf de centrale en dat ze dus de groene stroom kunnen splitsen van de "normale" stroom. Het is toch niet te geloven...

Fonta | 20-08-07 | 14:45

welke mafkees in die reclame trapt mag van mij terug af naar de basisschool. Hypocriete NUON met hun fonkelnieuwe kolencentrale

MTB | 20-08-07 | 14:41

//offtopic
ook klein puntje:
BIJNA 60000 LEDEN!!!! :)

Fonta | 20-08-07 | 14:41

@Fonta 20-08-07 @ 14:28
Wat ik maar wil zeggen genaaid worden we iig. zie: Murdockyoufool 20-08-07 @ 14:37

Amen | 20-08-07 | 14:40

NUOFF

hekkesluiter | 20-08-07 | 14:39

Al Goor gaat de nobelprijs krijgen, als we niet oppassen.
En volgend jaar wordt de NUON genomineerd.

bloody honky | 20-08-07 | 14:38

Aanschouw de zegeningen van de privatisering. Klanten krijgen te dure stroom door hun leidingen gepompt en mogen voor veel te lange, geldopslorpende en bovenal irritante en leugenachtige reclames betalen. Zo heb ik nog wat te goed van die Eneco-zusjes...

Murdockyoufool | 20-08-07 | 14:37

die meikever is laat dit jaar, of komttie niet meer ?

Brasser | 20-08-07 | 14:36

Artikels 1, 2, 4, 6, 7, 8 en 9. Hoppa!

TomSurf | 20-08-07 | 14:35

Dus eh... ik wil stroom, Nuon levert smerige zooi waar ze het milieu mee vervuilen, van mijn centen maken ze een spotje om mij te dwingen 'groene stroom' te kopen zodat zij het milieu minder vervuilen, terwijl ze ook 'groene stroom' hebben.... volgens mij klopt er ergens iets niet!
Lever dan gewoon groene stroom, stelletje smerige hypcriete oplichters en sterf verder af... en haal als de wiedeweerga -blijft een mooi woord, zo uit 1953- die k-reclame van mijn tv af..

* gaat verder werken aan spamfilter voor televisie *

Cunegho | 20-08-07 | 14:32

*Knetter, Trekt de stekker uit de nuon.*

eRenKa | 20-08-07 | 14:29

@Amen 20-08-07 @ 14:27
Ik hoef niet eens over te stappen, zit bij eneco lol

Fonta | 20-08-07 | 14:28

@Rara "je bedoelt de vet profiterende betrokkenen die nog jaren na de ramp hun eigen gebed hadden: "geef ons heden ons dagelijks brood, en over 5 jaar weer een watersnood"?"
........ Dat wel natuurlijk

kees2 | 20-08-07 | 14:28

@HoerenSloep 20-08-07 @ 14:17
jup........
@ed..
ja!haha, maar dat was misschien nog wel het meest vervelende van alles. Echt wat een lutser was het zeg.
ot:
Heb gehoord dat Nuon aan het bekijken is of ze een kunstgras veld gaan aanleggen. Heeeeeeel milieu vriendelijk... proest

overVecht | 20-08-07 | 14:27

Walgelijke reclame van Nuon idd. maar we hebben toch een "vrije" energie markt, dus we kunnen altijd overstappen naar een ander energiebedrijf.
Kwa prijs maakt het niet zoveel uit, alleen hebben we nu de keuze hoe we worden genaaid, (Nuon angstzaaierij, Oxxio afpersing)

Amen | 20-08-07 | 14:27

@ meq 20-08-07 @ 14:18
Wie is dat, Dries Roelvink?

Bad Pritt de Tweede | 20-08-07 | 14:26

De relatie tussen CO2 en zeespiegelstijging is wel heel kort door de bocht en niet eens 100% aangetoond.

Dat Nuon een puur commercieel bedrijf is dan net als andere bedrijven niets anders dan geld weer verdienen blijkt wel uit onderstaand artikel:
www.gelderlander.nl/dgeconomie/article...

Nuon is nu naar mijn mening echt te ver gegaan, over de rug van 2000 dode Nederlanders geld gaan verdienen... Bangmakerij van het domme Nederlandse volg.

henkiedenkiedenkie | 20-08-07 | 14:23

Walgelijke reclame!

tomba | 20-08-07 | 14:23

Je kan toch ook de NAW gegevens van iemand anders invoeren?
Zoek even in de telefoon gids naar Jansen en voila.

Fonta | 20-08-07 | 14:21

@marco tjatja: U heeft er werk van gemaakt, hulde!

HoerenSloep | 20-08-07 | 14:20

Dat doet me er aan denken, is er al bekend wanneer de makers van de karwei-spotjes voor het vuurpeleton moeten verschijnen?

Snijbonenmolen | 20-08-07 | 14:20

@overvecht
je moet hem wel nageven dat ie rap was met zijn zouteloze commentaar en razendsnel met nieuwe nick's / lidmaatschap, dat dan weer wel...

ed.. | 20-08-07 | 14:19

@Allez_Didier 20-08-07 @ 14:14

Dat noemen ze een legging Allez_Didier....

Biff Eagleburger | 20-08-07 | 14:18

ff offtopic: Er is vandaag weer beslag gelegd op de bezittingen van dries roelvink!!!!!!

meq | 20-08-07 | 14:18

Ik heb zoiezo een hekel aan de mileu-hijp en mensen die het milieu beter willen maken en daarvoor geld vragen. De kanker kenne ze krijgen, allemaal! En Nuon al helemaal... de een z'n dood is de ander z'n brood, Nuon dood krijge dus

Schapenmelker | 20-08-07 | 14:17

ok hier dan de reclame codes
ik heb een klacht ingediend bij de reclame code

MILIEU RECLAME CODE (MRC)

Artikel 1: toepasselijkheid.
Deze Milieu Reclame Code is van toepassing op alle milieuclaims, dat wil zeggen op alle reclame-uiting
waarin im- of expliciet wordt gerefereerd aan milieuaspecten verbonden aan de productie, distributie,
consumptie of afvalverwerking van goederen of diensten (tezamen te noemen : producten).

Toelichting bij artikel 1
De toepasselijkheid van de Milieu Reclame Code is ruim geformuleerd. Onder reclame wordt verstaan:
iedere openbare aanprijzing van goederen, diensten, of denkbeelden (tezamen: producten). Onder
reclame wordt mede verstaan het vragen van diensten. (zie artikel 1 Algemene Code).
De Reclame Code Commissie legt ”iedere openbare aanprijzing” ruim uit. Zo geldt de Milieu Reclame
Code niet alleen voor print- en etherreclame, maar ook voor alle andere vormen van openbare
aanprijzing, zoals verpakkingen en etiketten, buitenreclame, bioscoopreclame, reclame via elektronisch
media, etc. De Code is van toepassing op de gehele levenscyclus van alle goederen en diensten,
derhalve van productie (inclusief grondstofverwerking) tot en met afvalverwerking. Over de grensgebied
van de toepasselijkheid zullen de Reclame Code Commissie en het College van Beroep oordelen.
Hierbij dient men zich te realiseren dat iedere reclame-uiting wordt getoetst aan de Algemene Code oo
indien deze niet wordt bestempeld tot milieuclaim, en de Milieu Reclame Code dus niet van toepassing

Artikel 2: geen misleiding.
Milieuclaims mogen geen mededelingen, afbeeldingen of suggesties bevatten waardoor de consument
misleid kan worden over milieuaspecten van de aangeprezen producten, of over de bijdrage van de
adverteerder aan het handhaven en bevorderen van een schoon en veilig leefmilieu in het algemeen.

marco tjatja | 20-08-07 | 14:17

@overVecht: *Off Topic* Ach, Overvecht, het wijkje waar ik in onschuld opgroeide en waar het grootstet vergrijp in de buurt was dat Marcel G. mijn schepje in de put had gegooid. Weemoed...
*On Topic* Aargh! De Nuons en de Essents en zeau. Quasi Semi Overheid met grootheidswaanzin. Alleen het idee al: reclame maken voor een Nuts voorziening. Bedankt hè, Kok! Voor de zegeningen van de marktwerking.

HoerenSloep | 20-08-07 | 14:17

@superjan
kortom, 60.000 keer een emailadres verstrekt...

ed.. | 20-08-07 | 14:17

@ed.. 20-08-07 @ 14:11
goedver houd KeesBs erbuiten! Ik ben net bijgekomen man! straks leest ie het en komt ie weer terug ;)

overVecht | 20-08-07 | 14:16

Busjekomtzo 20-08-07 @ 14:11
Hoho NUON is een commercieel bedrijf en gebruikt dit soort 'historische' waarheden in te zetten om meer te verdienen. Daar is reclame voor.
Als we minder stroom gaan verbruiken (dus iets aan het milieu willen doen) dan verhogen ze de prijs.
Bovendien steken ze miljoenen in een rotte BVO en laatst kreeg ik een brief dat door een fusie de prijzen wel eens konden gaan STIJGEN (?!).
Terug naar de staat, iedere provincie z'n eigen stroom.

small_town_dude | 20-08-07 | 14:15

Biff Eagleburger 20-08-07 @ 14:03

Hoho, ik heb een strakke groene broek...

Allez_Didier | 20-08-07 | 14:14

@ed..>dat lijkt me een (terechte) vraag voor de grote bazen. Niet voor een eenvoudige raeaguurdert.

superjan | 20-08-07 | 14:13

@ kuttekrap 20-08-07 @ 14:04
Dat heb ik toevallig op televisie gezien: je moet even aan het stopcontact ruiken.

Bad Pritt de Tweede | 20-08-07 | 14:13

Wel opschieten met aangifte bij de Code Commissie, want een (overigens niet bindende) uitspraak (altijd tgv klager) duurt enkele weken en in die tijd probeert Nuon Fluitsma en Van Thijn terug te verdienen.

Frank Culemborg | 20-08-07 | 14:13

De reclame gaat er ook alleen maar over dat Nederland een geschiedenis heeft van vechten tegen het water. NUON wil zeggen dat we nu, met de opwarming van de aarde, nog steeds tegen het water vechten. Daarom komen ze met Groene stroom e.d.
Flauwe actie van GS, slaat nergens op.

Busjekomtzo | 20-08-07 | 14:11

@superjan
maar hoe gaat GS om met trollen zoals keesbs alias franZ alias claudia_Nee? en betekent een ban ook leden minus een?

ed.. | 20-08-07 | 14:11

@Bigi Bana Boy: Dat is ook niet the Point; het gaat er om dat oneigenlijke argumenten (what else is new in marketing land) gebruikt worden voor -mind you- de schadelijkheid van hun eigen producten. Die ramp had nix met de Global Swindle te maken, maar wordt wel zo verkocht...

HoerenSloep | 20-08-07 | 14:11

je ziet wel heel grappig dat het tegenwoordig zo lang duurt om een campagne te maken, dat de hype eigenlijk alweer voorbij is wanneer de adverteerder eindelijk los kan gaan.
Ik weet zeker dat deze spot in april raak had geschoten, waar hij er nu echt volkomen naast zit.

superjan | 20-08-07 | 14:11

HoerenSloep 20-08-07 @ 14:07
was ik gister nog......

overVecht | 20-08-07 | 14:10

Grr!! Wilders!!! Grrr!!! Jami!!! Grrr!!! Rechts!!! Grrr!!! Links!!! Grrrrrr!!!!

JasperdePiPaPasper | 20-08-07 | 14:09

HoerenSloep 20-08-07 @ 13:59

Ja, dat is waar. Ik verdedig de NUON's ook niet hoor, maar GS moet ook nu niet ineens gaan stellen dat de wereld in 1953 zo'n maagdelijke schone omgeving was.

Bigi Bana Boy | 20-08-07 | 14:08

@LibertasSimplex: Been there, done that. Die van mij woont Istanbul Alley a.k.a. Amsterdamsestraatweg te 030...

HoerenSloep | 20-08-07 | 14:07

Groene stroom is ook duurder. Oplichters zijn het.

LoL @ S?v?ke | 20-08-07 | 14:07

maar de vraag van vandaag is uiteraard. wie wordt de 60.000ste?
wat gaat hij of zij feestelijk ontvangen G unite?

superjan | 20-08-07 | 14:06

Allez_Didier 20-08-07 @ 14:01

Vrij naar Oboema's vrouw José : "Dood moeten jullie hippe marketing boys", "Dood, Dood" !

Bigi Bana Boy | 20-08-07 | 14:06

Nou, de klacht is ingediend hoor. Het wordt wat moeilijk de afhandeling te volgen. Hoewel iemand in Langatabbetje de komende tijd weer eens iets te lezen gaat hebben

LibertasSimplex | 20-08-07 | 14:05

Reclame niet gezien
Maar zal wel zwaar zielig zijn om op die manier geld te verdienen

AN! | 20-08-07 | 14:05

Hoe kan je controleren of je groene stroom hebt?
Ik bedoel, ik heb hier stroom maar zou bij god niet weten wat voor kleur het heeft.

kuttekrap | 20-08-07 | 14:04

@ Upperkut van rechts 20-08-07 @ 14:00
En ik maar denken dat reclame allemaal waar is. Maar ja, wat wil je in tijden waar TellSell het meest boeiende kanaal is van de dertig.

Bad Pritt de Tweede | 20-08-07 | 14:03

@Allez_Didier 20-08-07 @ 14:01

Heb je er bezwaar tegen als ik even over je paarse broek vomeer?

Biff Eagleburger | 20-08-07 | 14:03

Ronman2k 20-08-07 @ 13:47

Neeeeeeeee, is die reklame van Old Amsterdam NIET echt ? Dat kan ik niet geloven, het leek zo authentiek. Alsof Jacob Olie nog zelf de beelden had geschoten. Ik kan er niet over uit.

Bigi Bana Boy | 20-08-07 | 14:03

@Allez_Didier: Vervelend hè, kritiek. Past niet in je denkkader...

HoerenSloep | 20-08-07 | 14:02

Goh wat ben ik blij dat we in Limburg nooit last van dat water hebben :)

voetvolk | 20-08-07 | 14:02

deze twitterende marketingjongen vindt het de meest tenenkrommende spot ever. (op die concentratiekamp-europa spot van de VVD na dan)

superjan | 20-08-07 | 14:02

Karel Kaalmans 20-08-07 @ 13:32

ik behoor zelf tot die groep... En wij marketingboys laten ons niet graag negatief bejegenen. Dus ik denk ik waarschuw vast vooraf!

Allez_Didier | 20-08-07 | 14:01

@HoerenSloep 20-08-07 @ 13:59
ja maar toen rookten er nog veel meer mensen hoor!

overVecht | 20-08-07 | 14:01

Oud nieuws: Er wordt gelogen en misleid.

Upperkut van rechts | 20-08-07 | 14:00

@Bigi Bana Boy: Dan ook wel even het e.e.a. in perspectief zien. Nederland (en de wereld, for that matter) zagen er toen nog wel ff iets anders uit. De stroom die werd opgehoest voor dat anderhalve peertje en dat Salamandertje voor de wintertenen na de zoveelste 11-stedentocht staat in schril contrast met de huidige energie-honger. In 1953 kon men megawatt nog niet eens spellen en nu moet ieder huishouden er 1 per half uur door jagen...

HoerenSloep | 20-08-07 | 13:59

@Reinaert 20-08-07 @ 13:57
ja precies, maar dan zou je denken dat de sterkere het overleven, maar als JP een sterke zou zijn hoe zouden die andere gedrogten dan er hebben moeten zien als ze niet door het putje waren gespoeld.
.
valt het evengoed niet onder 'natuur'lijke selectie?

overVecht | 20-08-07 | 13:59

Ik vind het wel een leuk filmpje, en geen fin te zien.

kneuterzak | 20-08-07 | 13:59

Is dit nu selectief moralisme, heren GS?

Suffie | 20-08-07 | 13:59

Nuon teruggeven aan het water?

henkiedenkiedenkie | 20-08-07 | 13:58

Inderdaad, weg met die reclame, typisch geval van hypocriet handelen van Nuon. Aan de ene kant verwijten plaatsen over het stijgende CO2 probleem, aan de andere kant zelf ook een kolencentrale neerpleuren. Komt niet bepaald dennengeur vanaf.

RollingThunder | 20-08-07 | 13:58

@Bad Pritt de Tweede 20-08-07 @ 13:55

Dat was ook de laatste keer dat er iets spannends is gebeurd in Zeeland.

Biff Eagleburger | 20-08-07 | 13:58

@overVecht 20-08-07 @ 13:52:
Ja, een voorloper van de "Nederland Schoon"-campagne.
-
En tegelijk een poging van God zelf om de ouders van de toen nog niet geconcipiëerde J.P. Balkenende door het putje te spoelen. Hetgeen zoals wij allen weten niet erg succesvol is afgelopen.

Reinaert | 20-08-07 | 13:57

@Bad Pritt de Tweede 20-08-07 @ 13:55
heeft mijn opa met een andere periode...

overVecht | 20-08-07 | 13:56

Ik heb een tijdje in Zeeuws-Vlaanderen gewoond. Geloof me; de oudere inboorlingen hadden die februariramp voor geen goud willen missen. Ze lullen nergens anders over en tróts dat ze er op zijn...

Bad Pritt de Tweede | 20-08-07 | 13:55

Femke Halsema had beter vloeibaar kunnen blijven.

Certified prutser | 20-08-07 | 13:55

maar is die watersnood dan ook een marketingstunt misschien?

overVecht | 20-08-07 | 13:52

Schandalig inderdaad, zag m vanochtend. Nuon is sowieso smerig bezig, door al dat geld in een voetbalclub te investeren. Ophangen die lui.

Stijlloos|Superieur | 20-08-07 | 13:51

@kees2 20-08-07 @ 13:47
je bedoelt de vet profiterende betrokkenen die nog jaren na de ramp hun eigen gebed hadden: "geef ons heden ons dagelijks brood, en over 5 jaar weer een watersnood"?

rara | 20-08-07 | 13:49

ten hemel schreiende..... Hoe poëtisch!

Jayke | 20-08-07 | 13:49

@ Ronman2k 20-08-07 @ 13:47
Weer een illusie armer....

Bad Pritt de Tweede | 20-08-07 | 13:49

@Ronman2k 20-08-07 @ 13:47
die reclame is nie nep!!!kheb zelf gezien dat ze ervoor filmde en met acteurs enzeau!leg jij mij maar es uit hoe je die via de computer zou willen maken!

overVecht | 20-08-07 | 13:49

Nou en, mijn piemel is per slot van rekening ook geen 25 cm lang, ik heb geen IQ van 140k, ik verdien geen driemaal modaal en ik rij niet in een jaguar, maar daarom mag ik er toch nog wel in geloven?

sjaakdeslinksesul | 20-08-07 | 13:49

Om eerlijk te zijn vond ik de spotjes van het staatvoedingspropagandacentrum erger temeer dezen volledig met belastinggeld betaald zijn.

alpha_mannetje | 20-08-07 | 13:48

@Bad Pritt de Tweede

Die reclame van old amsterdam is nep, dat hebben de makers later uirtgelegd. De beelden zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof ze heel oud zijn.

En wat de Nuon reclame betreft, absoluut tenenkrommend schandelijk

Ronman2k | 20-08-07 | 13:47

agentorange 20-08-07 @ 13:35

Ik zou mijn linkerbal geven voor een beavershot reportage van Postbank's Ellen in een hardcore porneaublad.

Bigi Bana Boy | 20-08-07 | 13:47

Wil je nog meer weten over de ramp van 1953 lees dan het boek van Kees Slager :Onthutsend ! Vooral die eerste nacht Nederland gaat dicht om 11:00 radio sluit af met volkslied en in Zeeland voltrekt zich een ramp.
En met deze beelden reclame maken ,reclame makers ga naar Zeeland en praat eens met de betrokkenen ! Of had beter opgelet tijdens de geschiedenis les !

kees2 | 20-08-07 | 13:47

Jan-Joris-Jaap-Joop 20-08-07 @ 13:45
het gepeupel krijgt zijn aflaat via de meterkast.

waskuip-admiraal | 20-08-07 | 13:46

owww daarom het het zeeland.

overVecht | 20-08-07 | 13:46

Ik zag vanmorgen een billboard van Beemster. Met als tekst 'Ook de buik vol van kebab?' met daaronder een foto van een bruine boterham met kaas. Buitengewoon kwetsend richting onze Noord-Afrikaanse medelanders. Doe daar eens wat aan!

Bad Pritt de Tweede | 20-08-07 | 13:46

Een kleine korrektie, rond de jaren vijftig was er wel degelijk sprake van een behoorlijke uitstoot van verkeerde stoffen. Ten eerste was er geen sprake van enige milieumaatregelen bij de industrie en ten tweede stookte praktisch alles en iedereen kolen en olie, zowel de industrie als de burgers voor de verwarming thuis. Wat dat aan luchtvervuiling opleverde laat zich raden.

De NUON reklame is inderdaad tenenkromend maar feiten zijn wél feiten.

Bigi Bana Boy | 20-08-07 | 13:45

NUON is ook één van die clubs die zwaar chemisch verontreinigd sloop- en tuinhout verbrand en dat dan doodleuk verkoopt aan milieuminnende klanten onder de noemer 'Groene Stroom uit Biomassa'.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 20-08-07 | 13:45

* rijdt ondertussen rondjes door Venlo in zijn iets te grote PC hooft tractor om te zorgen dat de Wilders aanhangers eersterang zitten als DE RAMP komt *

joop-dirk | 20-08-07 | 13:45

@agentorange, dat moet je juist wel doen. Als we allemaal achterover leunend wegzappend denken van "het zal wel" dan worden onze kinderen de verkeerde zaken aangeleerd en dat is wat ik niet wil!

Ik heb wel even bezwaar gemaakt tegen die kudt reclame, ben alleen benieuwd of er een uitspraak komt voordat de reclame van de buis is......

Pale Rider | 20-08-07 | 13:44

wel een mooi liedje

joop-dirk | 20-08-07 | 13:43

Is dat ook die reklame waarbij ze dat irritant "muziekje" van internet gejat hebben? Dan kunnen ze zeker de (ontbladerde) boom in.

Days-Of-Wild | 20-08-07 | 13:41

@badprittdetwee
en dat is nu het trieste. Het land wordt nu zelfs met terugwerkende kracht om zeep geholpen.

waskuip-admiraal | 20-08-07 | 13:38

@agentorange 20-08-07 @ 13:35:
De socialist Mulder dealt niet met imperialistische bankjes als de Postbank.
Mulder heeft een charmant account - met dito manager - bij van Lanschot.
Rekening courant bij een ander zakenbankje ( zoiets als voorheen ABN was), klaar is Jan!
Postbank is voor lutsers.
* Logt in op Mijn Postbank *

Reinaert | 20-08-07 | 13:38

Ik vind het juist een prachtig spotje. Nederland toen Nederland nog Nederlands was. Net als die commercial van Old Amsterdam.

Bad Pritt de Tweede | 20-08-07 | 13:37

Ik kijk nooit reclame, maar voor de goede orde: Nuon sterf!

Biff Eagleburger | 20-08-07 | 13:35

Als ik me druk moet maken over valselijke voorlichting in reclame, kan ik de godganse dag door gaan. Het is toch ALLEMAAL leugenachtig, nietwaar BECEL en BlueBand en KPN en Tele 2 en gaat u maar door! En vraag eens aan die jongen van Mulder of hij nou echt in die Postbank gelooft met die blauwe Leeuw. Wat een oplichters met hun rentepunten. Geef echte rente, sufkoppen! Hij gelooft wel in dat stuk wat ie bij zich heeft, (ik ook, yam yam) met die helle ogen. Of zou dat ook gefotoshopt zijn? Daar geef ik hem het voordeel van de twijfel, maar of moeders Mulder het nou ook zo leuk vindt?

agentorange | 20-08-07 | 13:35

De scene met die paarden is eveneens misplaatst. Was ook een storm, maar de boer had zijn paardjes niet op tijd binnen.

Schoorsteenveger | 20-08-07 | 13:35

Voor het geval er Duitsers meelezen: Zum kotsen!!!

Hyppo Kriet | 20-08-07 | 13:34

Doorsteken en afzinken dat NUON.
Wilgetenen matten er overheen, rotsblokken storten en een stevige dijk d'r op.
Problem solved, 2 vliegen in 1 klap.

vander F | 20-08-07 | 13:34

Misselijkmakende reclame.
-
Wat nog erger is dat je dit dus moet bekijken op Nederland 1, 2 en 3 maar ook op RTL 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en natuurlijk de Campingzender. En dan bij voorkeur simultaan uitgezonden eauk nog als 't ff kan.
-
* Neuriet "Zappen helpt niet meer" (vrij naar "Vluchten kan niet meer") *.

Reinaert | 20-08-07 | 13:33

Ik zei net tegen een buurman dat vroeger het dagen achtereen regende, en niemand iets zei over 'klimaatveranderingen', maar dat je je 'laarsjes' aan moest doen. Maar dit erg zeg, NUON kan de boom in met dit soort reclamecampagnes. Straks krijgt de automobilist er nog de schuld van dat het eigenlijk door hun komt dat er nu oorlog in Irak is...

Hyppo Kriet | 20-08-07 | 13:33

@ Allez_Didier 20-08-07 @ 13:26
Verklaar je nader.

Karel Kaalmans | 20-08-07 | 13:32

Volgens mij is dit een slinkse truc van GS om onze NAW-gegevens te achterhalen.

Tiepfout | 20-08-07 | 13:29

Het lijkt wel die holocaust reclame van de VVd...

da wizard | 20-08-07 | 13:28

stap2; Uw Gegevens, dacht het effe niet..

Tubifiks | 20-08-07 | 13:26

Géén kwaad woord over Marketingboys aub!!!

Allez_Didier | 20-08-07 | 13:26

Groene Stroom? Mijn hamsters doen hun werk al jaren uitstekend!

4LXS | 20-08-07 | 13:26

Goeie aaactie, walgelijke reclame.
Nuon gewoon opkopen, onderbrengen in n stichting en geld voor dure spotjes teruggeven aan de stroomgebruiker.

waskuip-admiraal | 20-08-07 | 13:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen