Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pliesie moet de kinderen hebben

Hangjongere, doe eens VALLENDe pliesie heeft het voorzien op bReEzAhdrinkertjes. Er worden dagelijks talloze boetes uitgedeeld voor de meest onnozele 'overtredingen'. En niets is makkelijker om je boetequota te halen dan dagelijks even de plaatselijke hangjongeren op te zoeken. Veel voorkomende situaties: Zo, jongeman, is dat een Breezah? Boete! Hé, je hebt geen identiteitsbewijs bij je? Boete! Oh, wat zeg je nou? Ik een nazi? Boete! En nu hup, naar huis. Ho, stop maar weer, je achterlicht doet het niet. Boete! Jullie staan hier trouwens met zijn vieren, dat is samenscholing. Boete! En wat doen jullie daar zo dicht bij de vensterbank? Boehoetuh! Bij deze dan ook onze welgemeende excuses aan heel bReEzAh-Nederland. Wij zaten fout en doen nu boete...

Reaguursels

Inloggen

@Muxje:
"De man in de straat wil dat helemaal niet; ik zou maar niet al te veel waarde hechten aan die veiligheidsmonitors."

Zeg jij weet wél wat de man in de straat wil? Praat dan geen onzin.

"De man in de straat is het probleem niet; hij wil dat uitwassen en verloedering worden aangepakt... "

Het CDA is toch echt de grootste geworden door zero tolerance en het einde van gedogen, niet door het bestrijden van "de uitwassen", wat dat ook mogen zijn. De enige die het trouwens heeft over "uitwassen" is Geert "anderhalve zetel in de peilingen" Wilders. Ik denk dat je wat de gewone man wil verwart met wat je zelf wilt. Jij hebt misschien geen last van wildplassen, fietsen zonder licht, asociaal rijgedrag en openbare dronkenschap, maar anderen wel.

JSK | 02-12-05 | 14:11

Beste www.geenstijl.nl ik zou graag een keer over Koos SS Spee willen schrijven. Ik ben een van de weinige intellectuelen in Nederland die hem anaal aan gort wil neuqen. Ik heb van 2000 tot 2005 onder Koos' juk geleefd.

Dr. R. Clavan | 02-12-05 | 10:17

Beste www.geenstijl.nl ik zou graag nog een keer over JOOP LITH willen schrijven. ik ben een van de weinige intellectuelen in Nederland die in de A-junioren hebben gevoetbald. Ik heb in 1986-1988 onder Joop Lith bij Elinkwijk gevoetbald.

Viktor | 02-12-05 | 00:17

NOG EEN KEER JOOP LITH. Beste vrienden, ik heb nog iets belangrijks te melden over de gebeurtenissen met betrekking tot Joop Lith. Onder de betrokken Joop Lith berichten kan er niet meer gereageerd worden. Na het horen van zoveel smerigheid veroorzaakt door Lith kan ik niet stil blijven. Ik ben er goed ziek van geweest. Ik ben twee jaar gevoetbald onder leiding van een pedofiel en moordenaar. Schokkend vind ik dat! Ik ben een van de weinige intellectuelen in Nederland die op een hoog niveau gevoetbald hebben. Ik speelde in 1986-1988 in de A-junioren van Elinkwijk onder Joop Lith gespeeld. In 1987-1988 speelde ik interregionaal. Ik heb de foto van het elftal in mijn handen en jawel daar staat Joop Lith als trainer. Van links naar rechts: staand: Tony Grutters; Rob Stam, Dirk de Nooijer, Wolfgang Armand, Rob Daalhuizen, Ruud Vos, Ad van Kessel, Joop Lith; zittend: Henny van der Hoeven, Pieter Strating, Laszlo Maracz (dat ben ik tegenwoordig F.C. Universiteit van Amsterdam bekend van de TROS Nieuwsshow, Buitenhof, etc. als politiek commentaar op het gebied van Europa), Glen Somer, Chiel, Renes. (www.geenstijl.nl, ik stuur jullie deze foto als je hem plaatst). Eerlijk gezegd mocht ik Joop Lith niet zo. Ik vond het geen sterke trainer. Hij kon niet goed omgaan met jeugdspelers tussen de 16-18. Hij schiep er af en toe een genoegen in om talentvolle spelers onder de mat te schoffelen. Of hij liet het smerige werk doen door een corrupte, boeverige elftalleider. Een zekere Strating die dolgraag zijn zoon in de A-junioren wilde laten voetballen. Lith gaf hem de ruimte en genoot ervan als jeugdspelers kapot gemaakt werden. Lith heeft bijvoorbeeld de carriere van Ad van Kessel verhinderd, een geniale rechtsbuiten. In mijn ogen had de man perverse en sarcastische trekjes. Ik ben niet verwonderd dat hij een killer blijkt te zijn want karaktermoord heeft hij verschillende malen gepleegd. Ik kwam jeugdvriend en speler uit die tijd Ruud Vos anderhalf jaar geleden tegen. Ik vroeg hem of Joop Lith nog steeds jeugdtrainer was bij Elinkwijk. Tot mijn stomme verbazing antwoordde hij bevestigend. Die man heeft vanaf 1986 tot aan zijn dood hetzelfde elftal getraind. Nu weten we waarom. Wat een schurk! Maar ook Elinkwijk draagt grote verantwoordelijkheid in deze. Hoe is het mogelijk dat deze meneer 19 jaar op dezelfde post is gebleven. Ik hoop dat de bazen van Elinkwijk Hans Kraay, Peter Vogelenzang en Cees Loffeld zullen besluiten om een trainer nooit meer zo lang op zijn plek te laten zitten. Dit is te gek voor woorden. Na vijf jaar een functie te bekleden wegwezen. Het is te simpel om alle schuld in de schoenen van Lith te schuiven. Elinkwijk heeft hem ook zijn gang laten gaan. Ik ben blij dat ik dit kwijt ben. Laszlo Maracz

Viktor | 02-12-05 | 00:15

-weggejorist-

its-hammertime | 01-12-05 | 23:11

Het is al vele generaties mis met de jeugd van tegenwoordig.......

laardepul | 01-12-05 | 19:49

k lach me helemaal gek en ben zeer benieuwd wat de hersenloze horde zwevende kiezers de volgende verkiezingen voor zichzelf in petto heeft.

Commentaarder 01-12-05 @ 15:40

@Commentaarder
En wat heb jij voor jezelf in petto bij de volgende verkiezingen?

prettything | 01-12-05 | 19:40

jaaa, laten we gezellig met z'n allen gaan zitten zeuren over al die stoute pubertjes. want de jeugd van tegenwoordig is me er toch eentje!!
beste mensen van de pliesie, als jullie toch bezig zijn doe dan is iets goed. los bijvoorbeel moordzaken goed op etc. zonder een kind van elf jaar af te zeiken (shiedammer parkmoord Nienke Kleis).

gootje | 01-12-05 | 19:24

@ Dakota: De juiste spelling is 'mierenneukers'. Even wat hoofd- en bijzaken benoemen hier.

poppermotje | 01-12-05 | 18:52

Weten jullie waarom er quotum regels zijn ingevoerd? Dat is omdat de politie teveel door de vingers zag en niet van plan was om te gaan bekeuren. Door de "linkse"politiek was dat not done geworden. Goed dus dat er weer veel bekeurd wordt, misschiuen gaan de inwoners van dit land dan weer eens gewoon naar de regel van de wet leven en niet zelf uitmaken wat je wel en niet wil naleven. En verder zijn de "gewone" straatagenten er helemaal niet voor het oplossen van moorden en steekpartijen maar om de directe openbare orde te handhaven en er op toe te zien dat de regels zoals gesteld in de wet worden nageleefd. Voor het oplossen van de "echte" misdaad is er het rechercheteam.

Black is beautiful | 01-12-05 | 18:51

wat hij zei...

GutterMouth | 01-12-05 | 18:29

Gewoon terecht: regels zijn regels, daar heb je je maa aan te houden. Niet met de regeltjes eens, ga je maar ergens anders naartoe als politiek vluchteling ofzeauw.

Als ik gepakt zou worden voor het rijden door rood of te hard kan ik alleen maar zeggen "stom van me, dat ik niet goed opgelet heb." Jaarlijks vallen er veel meer doden door door-rood rijders, bumperklevers en al die kleinigheidjes dan door bellerts.

Daarbij de kans dat ik als best gewoon en burgelijk persoontje gebeld word is nog steeds extreem klein en ik voel me dan ook niet onveiliger op straat dan pakweg 10 jaar gelee.

Probeer je eens een werksituatie voor te stellen: je hebt een opdracht en die voer je naar behoren uit (lees: lasergamen) Een eind verderop wordt er gebeld. De mensen die aan het lasergamen zijn kun je niet zomaar van hun opdracht afhalen. Wat wel vragen oproept is waarom er geen personeel beschikbaar is om terug te bellen binnen een passende tijd. Een schietpartij mag natuurlijk nooit 50 minuten op zich laten wachten... Tegen die tijd is de dader uiteraard allang gevlucht... Net als de ambulance zou de poltie de opdracht moeten hebben om binnen afzienbare tijd op elke plek aanwezig te kunnen zijn in geval van voldoende nood. Naast de eventuele quota's (waar ik ook het doel niet heel goed inzie, maar goed) zou in het prestatiecontract ook opgenomen moeten worden hoe snel de politie reageert (aanwezig is) bij spoedgevallen... Een wettelijke norm van pakweg 15 minuten lijkt me haalbaar (ambulance moet dat ook kunnen geloof ik, dus de pliesie ook)

The Hedge | 01-12-05 | 17:16

Schande al die verplichte boetetargets van onze oom agenten. De Nederlandse Staat is een bedrijf geworden dat winst moet maken. Wanneer schudden wij het juk van ons af?

matahari | 01-12-05 | 16:49

gelukkig woon ik in een kudtdorp waar de plisie nog op varkens rijdt
kan ik gerust tegen vensterbanken aan leunen :)

taakberg | 01-12-05 | 16:36

Je bent pas hangjongeren als je met z'n 7'en staat. Stelletje miereneukers.

Dakota | 01-12-05 | 16:28

@Commentaarder. De man in de straat wil dat helemaal niet; ik zou maar niet al te veel waarde hechten aan die veiligheidsmonitors. De identificatieplicht is een wens van Donner en consorten, die het leuk aan het volk verkocht hebben als zijnde een effectieve antiterreurmaatregel.
De man in de straat is het probleem niet; hij wil dat uitwassen en verloedering worden aangepakt... maar de politiek vertaalt dat in gemakkelijke symptoombestrijding. Ze kunnen nu achterover leunen en zeggen: "we hebben naar jullie geluisterd en er wat aan gedaan". Maar de echte problemen blijven, daar heb je zeker gelijk in. De man in de straat vraagt: "doe nou eens iets aan die hangjongeren die ons bespugen en zo'n herrie maken". De politie komt vervolgens en geeft de jongens een boete omdat ze geen licht op hun brommer hebben, en pakken hun biertjes af.

Muxje | 01-12-05 | 16:28

90% procent van die boetes zal heus wel terecht zijn. Zelf vind ik het een goede zaak want niets is irritanter dan sávonds in je wagen rijden en opeens die fietser voor je bumper krijgen die je niet gezien hebt omdat ze geen licht voeren.

GroenGras | 01-12-05 | 16:26

@Omnivoor
Aardige vent inderdaad, maar hij zag er altijd uit alsof hij uit de vuilnisbank was gekropen. Informeerde eerst 'is hier ergens ook een plee' alvorens de werkgroep aan te vangen.

Der Icebear | 01-12-05 | 16:19

rotfl!!!!!

nu is de boete die je kreeg voor het door rood licht rijden ineens een gevaarlijke ontwikkeling!

Ik schreef meteen al:"
En kom niet aan met "ja maar wat hij deed is erger" of dat soort nonsens. De politiek praat de bevolking na die vraagt om het aanpakken van de kleine ergernissen en het teruggeven van de straat aan fatsoenlijke mensen.

Lees er de "veiligheidsmonitors" maar op na. De man in de straat wil fietsverlichting, identificatieplicht, weg met alcohol op straat, optreden tegen wildplassers en nasluitingstijdschreeuwers etc.

De huidige politiek voert regels in en controleren de naleving. Weer niet goed....

Meer blauw op straat. Het volk wilt het!
Als agenten een overtreding of misdrijf constateren moeten ze ingrijpen!! Het volk wil het!

Het is natuurlijk kul om te denken dat je straatroof zo zou verminderen maar dat maakt geen flikker uit. Want datzelfde volk roept dat de politiek naar hen moet luisteren, of ze nu poep praten of niet.

Met andere woorden. Waarom lach ik me rot?
Dit is een van tevoren voorspelbaar effect van door de klagende klasse zelf opgeroepen krachten.

Commentaarder | 01-12-05 | 16:14

Ik wil mezelf overigens wel even graag in de Pim hoek zetten. Verder heb ik een fiets, mét deugdelijke verlichting, waarmee ik voor rode verkeerslichten pleeg te wachten totdat ze weer op groen springen. Dus waarom de jeugd niet? Is beter voor ze. Bij mij om de hoek staat ook altijd zo'n groepje hangjeugd met scooters en auto's een berg herrie te maken. Ik zeg hinderlijk volgen die nozems.

poppermotje | 01-12-05 | 16:09

@Pagan, dat klopt wel, maar het echte probleem zit hem in de beeldvorming. De politie is blijkbaar niet in staat om haar kerntaken te vervullen, maar steekt nog steeds energie in het handhaven van flauwekulregeltjes. Die twee feiten staan misschien los van elkaar maar het schept een heel raar beeld. Burgers die met die onzin lastig worden gevallen terwijl ze zien dat de echt belangrijke zaken niet goed worden aangepakt, verliezen snal hun respect voor het hele systeem van rechtshandhaving. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling.

Muxje | 01-12-05 | 15:59

@Commentaarder, gelukkig kan er nog iemand om lachen. Je opmerking dat mensen willen dat "de straat aan fatsoenlijke mensen wordt terguggegeven" is juist. Maar fietsen zonder licht, rondlopen met een open biertje of zonder paspoort op zak, of 8km/h te hard rijden vallen dus niet onder de ergernissen waar mensen mee zitten.
Iedereen hier wil dat de regels gehandhaaft worden, maar dan wel met de juiste prioriteiten. Je gaat ook geen lekkende kraan repareren als het huis in brand staat.

Muxje | 01-12-05 | 15:55

Je zou verwachten dat het corrigerend werkt zo'n boete voor breezertjes, ik bedoel, dat is toch de bedoeling van de plisie, of zou 't ...
Laat ook maar.

adfundum | 01-12-05 | 15:54

@ pagan bastard

Omscholen dan die boeteschrijvers!

SanchezdeSanchez | 01-12-05 | 15:51

@ commentaarder:

Ten eerste: Ik laat me door niemand in de Pim-scheithoek zetten.. geloof me dat is niet echt mijn ding. Ten tweede: Die boete was idd terecht, heb hem ook netjes betaald, maar wat ik eigenlijk wilde zeggen: Maatregelen zoals de lampjescontrole etc zijn er alleen maar om een vals gevoel van veiligheid te creeeren. ' Kijk eens hoeveel blauw we op straat hebben' terwijl om de hoek nummer 4 en nummer 5 worden afgeknald.

SanchezdeSanchez | 01-12-05 | 15:50


Dat doen de ouders al multomap, ze betalen de boetes.

Multikuli | 01-12-05 | 15:45

@sanchezdesanchez
Voor het uitdelen van een boete voor fietsverlichting heb je ook geen team van 15 rechercheurs nodig. Voor een liquidatie wel. Je bent nu appels met peren aan het vergelijken....

Pagan Bastard | 01-12-05 | 15:44

Veel boetes en toch ontsporen die hangjongeren nog.
Als de ouders nu eens hun verantwoordelijk nemen en de jeugd eens behoorlijk opvoeden dan hoeft de pliesie dat niet te doen.
Naar argumenten luisteren die puistkoppen niet en dan vind ik een financiele sanctie niet ongepast.
Zie het als betaling voor opvoeding.

Multomap | 01-12-05 | 15:42

Het viel me laatste tijd al op dat de pliesie enorm vaak staat te controleren op fietsverlichting. In mijn jeugd deden ze dat 2 keer per jaar, in oktober en in maart. En nu komt er in 8 van de 10 gevallen ook nog een bekeuring voor het niet kunnen tonen van ID bij...

zum kotzen | 01-12-05 | 15:40


@ Omnivoor, de werkelijkheid lijkt hem toch te steunen. Ik zou geen moeite hebben met onzinnige boetes als de politie enig nut had, maar dat hebben ze dus niet. Waarom denk je dat bijna niemand nog aangifte doet van een misdrijf, je kan net zo goed limonade uit beton persen.

Multikuli | 01-12-05 | 15:40

Zooool leuk!

De fortuyn stemmers hier krijgen de politie waar ze om vroegen en klagen zich vervolgens een ongeluk.

Het was te voorzien, na het nekschot van Pim al en een assortie aso's in driedelig die het binnenhof bestormden. Maar dat t nu uitkomt is soms zooo leuk.

De patjepeeers en eikels die denken dat ze zelf wel zullen bepalen wat er mag en wat niet, worden achter elkaar aangepakt. Nooit vergeet ik onze edele minister die de rokers voor zn ministerie aso vond maar er wel zn wagen foutparkeerde...

Sanchez:
FYI Als je door rood rijdt en de politie ziet het wordt er gewoon niet meer gedoogd. Gek he?

GS is 1 grote roep om handhaven van regels. conservatief reactionair tot op t bot. Dat wilden ze hier toch, de roepers om krachtiger optreden en het geschop tegen de linkse kerk die alles maar toeliet?

Zeur niet.

En kom niet aan met "ja maar wat hij deed is erger" of dat soort nonsens. De politiek praat de bevolking na die vraagt om het aanpakken van de kleine ergernissen en het teruggeven van de straat aan fatsoenlijke mensen.

Ik lach me helemaal gek en ben zeer benieuwd wat de hersenloze horde zwevende kiezers de volgende verkiezingen voor zichzelf in petto heeft.

Commentaarder | 01-12-05 | 15:40

@multiculti 15:00, tijd terug maten van me trammelant met een stel asielers -deze hangen zaterdag avond voor de kroeg wachtend op een reden of beter er één creërend ? om het kort te houden er werd met een wagen op de vriendin van een maat van me ingereden (net gemist) en korte tijd later kwam er een negert even gedag zeggen met proppenschieter (overigens niet benut), er is dezelfde avond nadat de rust wedergekeerd was nog even met de politie gesproken over aangifte en dergelijke.
Volgende dag komt de politie uit hen eigen bij me maat op bezoek om hem te vertellen dat hij beter geen aangifte kan doen daar dit het enkel verergerd vervolgnes bemoeid de pa van me maat zich er nog even mee dat dit uit de hand loopt, dat ze machteloos staan (lees de ballen niet hebben) kreeg hij als respons.
Me pa en ma wonen aan een doorgaande straat daar kun je de mannen wel geregeld vinden, staan ze scooters en fietser van de straat te koppen.
Respect? Nee dat val6t wel mee van mijn zijde voor de jongens en meisjes bij de plisie.
Of laat ik het anders zeggen, in dergelijke gevallen verwacht ik geen adequate ondersteuning van justitie in Nederland.
Wanneer ik Nederland bezoek en een wagen van een cliënt mee krijg, zit ik op weg naar me maten wel gefixeerd op me teller te loeren dat weer wel.
En bij het stevig doorrijden op de A27 A6 naar het noorden, constant die vangrail in de gaten houden he (cameras) dan wel je spiegels voor lichtbakken, jaja daar staan "we" niet machteloos namelijk.

..Whatever | 01-12-05 | 15:38

@Pagan Bastard:

Wat mijn punt is? Natuurlijk die boete is terecht, MAAR het staat niet in proportie met de misdaden die ieder moment ergens in dit land gebeuren. IK bedoel maar te zeggen: regel eerste de grote zaken en zet daarna de puntjes op de i! Ik denk dat de gemiddelde Nederlander het namelijk vervelender vind dat er een liquidatie voor zijn huis plaatsvind dan dat er iemand door rood rijd met zijn fiets.

SanchezdeSanchez | 01-12-05 | 15:37

@ Multikoeli

Je snapt dat jouw stelling het nooit zal houden he? De politie is er alleen voor de cash?

Omnivoor | 01-12-05 | 15:33


@Illumi, de politie is er om de veiligheid van de burger te beschermen, niet om geld te innen; de politie is in haar huidige vorm niks meer dan ongehoorzaamheidsbelasting. Ze zijn ook nog eens vreselijk bot tegen normale hardwerkende mensen, en wanneer ze nodig zijn dan heb je niks aan ze. Het gaat alleen maar om $$$ en niks meer.

Multikuli | 01-12-05 | 15:31

Die Buruma is wel een geschikte kerel, zijn colleges strafrecht waren altijd lachen...
Ben wel geen minderjarige, maar ook mij pakken ze voor flutdelictjes als te snel rijden en geopende flessen bier op straat. Voor zonder licht fietsen hebben ze me alleen nog nooit kunnen pakken;
Als de agent te voet is zou hij achter me aan moeten rennen, en dat geeft ie dus snel op.
Als ie met zijn gestreepte kar komt zal hij toch moeten uitstappen... ja of me met de bumper rammen.

Omnivoor | 01-12-05 | 15:31

@SanchezdeSanchez
En terecht! Wat is je punt?

Pagan Bastard | 01-12-05 | 15:28

@fuckje: Ik woon in Bangladesh. :) En de juten komen hier dus echt niet snel. :D

MiRRoRMaN | 01-12-05 | 15:27

Ik kreeg laatst een boete omdat ik door rood reed... OP de Fiets! Om elf uur 's avonds! Ik weet nie maar het lijkt er verdacht veel op dat die boetes een soort accijnzen aan het worden zijn!

SanchezdeSanchez | 01-12-05 | 15:26

@Illumi:
Ga ook lekker in de berm liggen met een blauw pak en een lasergun. Als jij er geil van loopt is het mij prima! Maar doe nou niet net alsof er nog sprake is van rechtvaardig politie optreden, want als je dat beweert ben m.i. ongelooflijk wereldvreemd! In ieder geval veel plezier in Droomland........... Gaap!

Tinky-Winky | 01-12-05 | 15:25

Hahaha. Die link...
"APV-overtredingen zijn kleine strafbare feiten die door gemeenten worden gemaakt. Personen die deze feiten overtreden zijn strafbaar. De politie kan die personen - op heterdaad - aanhouden en proces-verbaal opmaken. Denk bijvoorbeeld aan de vuilniszak die te vroeg buiten wordt gezet."
Welke rasmongeaul heeft dat geschreven? Dus de gemeente maakt overtredingen. Personen kunnen feiten overtreden. En da's dan zelfs strafbaar. En een vuilniszak is een persoon :D. Juistem.

bwahaha | 01-12-05 | 15:23

Lijkt parkeerbeheer wel.

Lepo | 01-12-05 | 15:13

What's new, goedkoop scoren hè. 25 jaar geleden lag oom agent ook al op de loer om brugklassertjes met kapot achterlicht te bekeuren, terwijl er op 5 meter afstand van hem horse, coke, speed enz werd gedeald. En toen was er nog geen Koss S. en geen "Prestatiecontract" voor de pliesie...

burnie | 01-12-05 | 15:12

heb ook nog een leuke;
Pliesie staat te controleren op snelheid,
300 meter verder wordt bij een sportvereniging de politie gebeld vanwege een bedreigende situatie met ca. 50 kaalkopjes... Pliesie komt na 40 minuten opdagen... Pliesie HQ gebeld, ja meneer maar die agenten die op snelheid aan het controleren waren konden niet komen want die hadden een andere taak op dat moment (?!!!).
En of dat lekker overkomt voor de gemiddelde burger! Was overigens politieteam Leijdal/Tilburg Zuid voor de kenners.

Quadrofoglio | 01-12-05 | 15:09

Inderdaad die boetes zijn (vrijwel altijd) terecht. Of het nou een lullige overtreding is of een misdrijf waar de doodstraf op staat. Als je zo'n bloedhekel aan die boetes heb, moet je geen overtreding maken!! en anders bek dicht.

Illumi | 01-12-05 | 15:07

@MiRRoRMaN,
Valtherzandweg, achter in Angelso of in Gribus Bargeres?

fuckje | 01-12-05 | 15:05

Is dit nieuws? Het is toch veel makkelijker om bekende 'criminelen' nog een keer op te zoeken dan echt speurwerk te verrichten en de meer mobiele criminelen te visiteren. Maar wat willen we dan? De overheid heeft per korps een quotum ingesteld dat gehaald moet worden... Misschien is dit de laatste oplossing voor de politiekorpsen om voor 31/12/2005 nog even het quotum te halen.

Maar wat het licht op de fiets betreft! EENS! die boete kan niet hoog genoeg zijn. Hoe vaak dat ik niet fietsertjes bijna door de voorruit heb omdat ze met 5 naast elkaar in het donker, zonder licht. in de regen een onoverzichtelijke rotonde verkeerd om nemen.

eL-diABLo | 01-12-05 | 15:04

@Tinky-Winky: Precies. En nee Illumi ik zou willen dat ik overdreef. Ik woon dus in Emmen en vond eerst de politie in Haarlem al traag, waar ik 23 jaar van mijn leven heb gewoont, nou ik kan je wel vertellen vergeleken bij de politie Emmen is de politie in Haarlem met 20 minuten nog ubersnel.
Je hoeft me niet te geloven hoor, maar vraag het elke willekeurige Emmenaar en hij / zij zal je hetzelfde vertellen. 50 minuten, dat is toch wel de minimum wachttijd bij een schietpartijtje of overval in Emmen op de politie.

MiRRoRMaN | 01-12-05 | 15:01


Had er laatst een omdat ik om 11:05 door de stad fietste, mocht maar tot 11. Ze hebben me nog uitgelegd dat het om de veiligheid ging, en de mededeling dat mijn geld op de bank erg veilig is werd beloond met een extra boete omdat ik geen fietsbel heb. Maar toen mijn oma aangifte deed van bedreiging(niet dat het echt terecht was maar dat kan die snor ook niet weten) wilden ze niet dat de boel ging escaleren.

Multikuli | 01-12-05 | 15:00

"En niets is makkelijker om je quotum te halen dan dagelijks even de plaatselijke hangjongeren op te zoeken."
Nee hoor. Struikroven is nóg makkelijker. Maar ja, als het eGt hard regent kan een bezoekje aan een station vol Breezah's natuurlijk weinig af.

bwahaha | 01-12-05 | 14:59

@tinky-winky,
brothers, wat hebben de angels hier nou mee te maken ?

adfundum | 01-12-05 | 14:58

dat petje past ons allemaal....

kuifjes | 01-12-05 | 14:58

MiRRoRMaN 01-12-05 @ 14:54
Of overdrijven is je beroep, of je woont in verweggistan.

Illumi | 01-12-05 | 14:57

@MiRRoRMaN:
Logisch toch? Anders moeten ze zelf kogels koppen............... En jij en ik snappen allebei dat je met zo'n Walther niet veel uitricht tegen Brothers met Bazooka's ;-))

Tinky-Winky | 01-12-05 | 14:56

@MiRRoRMaN:
Logisch toch? Anders moeten ze zelf kogels koppen............... En jij en ik snappen allebei dat je met zo'n Walther niet veel uitricht tegen Brothers met Bazooka's ;-))

Tinky-Winky | 01-12-05 | 14:56

@Tinky-Winky: Ik zie die stadsknurften hier ook zo vaak bekeuren. Laatst zag ik letterlijk 3 agenten zo'n breezerkutje op straat bekeuren omdat er iets mis aan haar fietsje was.

Wat een helden zeg. Ondertussen als je hier dus belt wegens een schietpartij of overval (letterlijk wel mee gemaakt hier) komen ze pas na 50 minuten opdagen.

MiRRoRMaN | 01-12-05 | 14:54

Typisch geval van; buger(tjes) pesten.

Better Than You | 01-12-05 | 14:53

@MiRRoRMaN:
Als ze uitscheurt is het zeker ook nog bevuiling van het trottoir? Zou mij niks verbazen met die BoPo in dit land. (BoPo = Boeren Politie)

Tinky-Winky | 01-12-05 | 14:51

ach,... goede zaak .... ik zet net zo min op kut opmerkingen van de hangjongeren te wachten als de goed bedoelde adviesum van onze hangouderen ... pak die laatste ook maar aan ...

kozze | 01-12-05 | 14:51

@GlobalRiot : Ff heerst!

pieterjan | 01-12-05 | 14:48

Breezerkutjes ja, bij Marokkanen durven ze dat dus echt niet. Al staat zo'n marokkaan tegelijkertijd met zijn pik in de kont van een breezerkut met zijn vriendjes te gangbangen dan krijgt die breezerkut een bon voor gillen in het openbaar.

MiRRoRMaN | 01-12-05 | 14:48

Het is al vaker gezegd en ik zeg het nog maar eens : Pliessie is niet vervelend, de heertjes die de wetgeving maken zijn vervelend. Of ben ik dan de enige die nog nooit zomaar is bekeurd maar altijd als ik een overtreding maakte.

Illumi | 01-12-05 | 14:48

In de VS lopen ze altijd met een fles in zo'n papieren zak op straat, misschien werkt dat bij onze dienders ook wel.......

prestodegekste | 01-12-05 | 14:46

Tja... kinderen..... een beetje 't niveau van de plisie van tegenwoordig.... kinderachtig !!

PiaH | 01-12-05 | 14:46

Moet van Koos S. Anders halen ze hun quota niet..................... Zal mij benieuwen wanneer de milieu politie zuigelingen gaat bekeuren voor de 'chemical waste' die ze produceren.

Tinky-Winky | 01-12-05 | 14:43

Nou, niet alleen de kinderen. Iedereen die gewoon normaal is, loopt risico gepakt te worden. En de reden is heel simpel: dan hoeven ze geen echte boeven te vangen. Worden ze niet moe.

zweefvlieger | 01-12-05 | 14:42

@GlobalRiot
Gast, ga ergens anders zeiken over de banners. Probeer info@geenstijl.nl eens.
@deBeer_Int
Waar haal jij die 10 vandaan?

Stijlloos persoon nr | 01-12-05 | 14:41

@Willem Alexander
En dat is nou precies het probleem. (btw ik ben 15, afzeiken jongens!)

Stijlloos persoon nr | 01-12-05 | 14:39


@ Muxje,

Criminaliteit boeit ze niet zo, ongehoorzaamheid maakt ze echter woedend.

Multikuli | 01-12-05 | 14:37

@stijlloos persoon nr. 10

maak je niet druk

deBeer_Int. | 01-12-05 | 14:37

-edit: ik ben eigenlijk een heel zielig jongetje met puistjes en het lukt me maar niet om zelf iets op te zetten-

GlobalRiot | 01-12-05 | 14:36

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST !

Willem Alexander | 01-12-05 | 14:36

@deBeer_Int
Wat lul jij nou zwak, is dit na first post en koekje erbij het nieuwe irri wannabe-eerste postje?

Stijlloos persoon nr | 01-12-05 | 14:36


Ze zijn niet gek, ze weten heus wel dat pap en mams betalen.

Multikuli | 01-12-05 | 14:35

Klinkt toch wel problematisch. Allerlei onbenulligheden worden aangepakt, maar veel erger gedrag van jongeren (straatterreur, winkeldiefstal) blijft vaak ongestraft. Zo wordt de volgende generatie al een ongezonde minachting en afkeur voor de wetshandhaving aangeleerd.

Muxje | 01-12-05 | 14:35

laat die kinderen maar lekker lappen, houdt oom agent wel bezig en heeft ie geen tijd om mijn rijsnelheid te laseren. Kinderen moeten respect hebben voor ouderen en wat voor de man met de auto overhebben.

deBeer_Int. | 01-12-05 | 14:33

Hulde @ pliesies,
pak je kansen ook nog ff in o.a. de Schilderswijk en 020 ZO/Bijlmer!

.grover | 01-12-05 | 14:32

Hoxha, hoe bedoel je dat jullie fout zaten? De algemene indruk is helaas correct en tevens zeer juist. En die lieten jullie zien.
Maar welke idioot gaat er met dit weer (paar graden boven nul) dan ook buiten zitten? Bovendien is neuqen lekkerder in een warm bed dan in de vriezende kou op het gras.

Stijlloos persoon nr | 01-12-05 | 14:32

gereageerd

deBeer_Int. | 01-12-05 | 14:32

"De huidige samenleving kan volgens hem "te weinig hebben van jongeren die hun grenzen verkennen"."

Is dat niet over dat korte lontje? Lijkt me wel een commentaar waar de gemiddelde GS-er iets mee kan.

Commentaarder | 01-12-05 | 14:32

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken