Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hilversum calling: waar bent u?

dolfjanssengroen.jpgEn? Al een beetje klimaat neutraal? Al gehersenspoeld door de klimaathysterie? Met SMS’jes die continue door je beeld lopen? Dat je spaarlampen moeten gebruiken, of liever nog kaarsen. Dat je maatschappelijk verantwoordelijk moet ondernemen en dat je als automobilist nog lager op de sociale ladder staat dan een pedofiel. Jawel, het privé feestje voor bezorgd en geëngageerd links is in volle gang. Elders ter wereld wordt gewoon lekker opgetreden door muzikanten die in privé-vliegtuigen de wereld over reizen. Natuurlijk wordt ook daar getracht om de zorgen die er zijn over het milieu onder de aandacht te brengen, maar van drammen is geen sprake. Dat is blijkbaar iets typisch Nederlands, iets typisch publieke omroep ook. Zo is in het Amsterdamse Westerpark zo’n beetje heel oké Nederland aanwezig. We noemen een Ali B, een Giel Beelen, een Sophie Hilbrand, een Froukje van Llink en niet te vergeten Dolf Jansen. Alleen u bent er niet en dat levert pijnlijke beelden op. Stelletje Dries Roelvinken, hup naar de hoofdstad, desnoods in uw SUV, want op dit moment bent u bezig de macht van BNN, de NOS, 3FM, Hier en Nederland 3 te ondermijnen. "Heb jij een idee hoe we het klimaat kunnen verbeteren? Kom het vertellen aan Dolf. Dan krijg je van hem een vaantje." w00t!

Reaguursels

Inloggen

Sinds die donorshow dacht iedereen zeker nu ook dat dit een grap was?

Broodje zalm | 09-07-07 | 00:52

-weggejorist-

Lizzard | 08-07-07 | 21:57

Vergeten we bij deze uiteenzettig over de opwarming global dimming niet.

Global dimming is het effect waarbij de intensiteit van het op de aarde vallende zonlicht wordt verminderd door stoffen in de atmosfeer, die het licht ofwel absorberen, of ook vermeerderd terugkaatsen, waardoor de albedo van de aarde wordt verhoogd. Volgens sommige onderzoekers is de intensiteit van het zonlicht door dit effect in verschillende grote gebieden op aarde de laatste decennia met 10 tot 20% afgenomen. Sinds 1990 is de trend echter omgekeerd en neemt de hoeveelheid zonlicht op aarde weer toe.

Het effect lijkt vooral te worden veroorzaakt door fijne stofdeeltjes die als condensatiekerntjes fungeren, waardoor hierdoor ontstaande wolken uit kleinere druppeltjes bestaan en hierdoor minder snel uitregenen en meer licht terugkaatsen dan meer natuurlijke wolken; ook spelen de condensatiestrepen (contrails) van uitlaatgassen van vliegtuigen hoog in de atmosfeer waarschijnlijk een rol.

Dit vrij recent ontdekte verschijnsel kan mogelijk een vrij grote en tot op heden onderschatte invloed op ons klimaat hebben, dat de mondiale opwarming tegengaat. Als de mensheid dit effect tegengaat door de uitstoot van fijne deeltjes uit allerlei fabrieken en motoren te verminderen (wat vrij eenvoudig is) zou het broeikaseffect van andere typen vervuiling wel eens ernstiger kunnen blijken te zijn dan tot nu toe werd gedacht. Er zijn klimatologen die vermoeden dat de ongewoon warme zomers van het laatste decennium vooral een gevolg zijn van de verbetering van de luchtkwaliteit wat betreft stof, gecombineerd met de toegenomen temperatuur door het broeikaseffect van de gasuitstoot.

bron wiki

firecow | 08-07-07 | 21:39

Elk voordeel hep z'n nadeel sprak een simpel man eens.

Otman | 08-07-07 | 14:46

Brouhaha 08-07-07 @ 10:48
De term "facisme" is verworden tot een label met een erg negatieve connotatie, een algemeen toepasbaar scheldwoord welke voor linkse als rechtse personen bruikbaar is om de tegenstander mee te beledigen. Zo zij het maar het is jammer dat eigenlijk maar weinigen echt goed onder woorden kunnen brengen waar dat systeem eigenlijk voor stond. Wat voor economische beleid stond het voor ? Hoe ging het om met het kapitaal ? Met grootgrondbezit ? Met uitkeringen, subsidies, industriepolitiek ?
Het is ook moeilijk om het fascisme los te zien van figuren als Hitler en WOII maar het is wel een interessante excercitie om het wel eens te proberen.
Verder is het Duitse fascisme ook nog een keer iets heel anders dan het Spaanse onder Franco, wat meer een dictatuur van de kerk en het grootkapitaal was. Toch werden beide systemen net zo makkelijk facisme genoemd. Vreemd vind ik, want het verschilde enorm.
Ik denk dat als je tien mensen vraagt een mening te geven over de topics die ik hierboven noemde, je tien verschillende antwoorden krijgt. De meerderheid weet het dus gewoon niet.
Interessant vind ik altijd dat het in aanleg een "linkse" beweging was. Dat klinkt misschien raar, maar het was in essentie een anti-kapitalistische arbeiders ideologie. Nogmaals het is erg interessant om eens te proberen het
los te zien van de zeer beladen geschiedenis, gewoon als intellectuele oefening voor de hersens, zij het een moeilijke.

Bigi Bana Boy | 08-07-07 | 12:14

@bottehond: de lieden die momenteel zo hard beweren dat de opwarming van de aarde het gevolg is van menselijk handelen en dus met kracht moet worden bestreden, gaan er impliciet van uit dat de huidige temperatuur op aarde (nee, eigenlijk die van een paar jaar geleden) de ideale temperatuur is. En dat door menselijk ingrijpen "dit paradijs" in stand kan worden gehouden. Ziedaar het wereldbeeld van deze bekrompenen van geest...

Rest In Privacy | 08-07-07 | 12:12

spierdalaj 08-07-07 @ 08:09

Matig je niets aan, de meesten zeggen terecht dat de hoax is dat die manmade is. Bovendien zijn er dermate veel parameters die wijzen op manipulatie van de cijfers (heb jij gisteren kritische geluiden gehoord? het leek wel een new religion!) dat slechts een WILLIGE gelovige hier achteraan hobbelt. Ergo: jij maakt een karikatuur van de draad en ik vraag me af waarom. Heb je hem überhaupt goed doorgelezen? Daar begin ik aan te twijfelen.

bottehond | 08-07-07 | 11:48

En restjes onbespoten knolselderij tussen d'r tanden. Ook nog 'ns.

wegmetdebijstand | 08-07-07 | 11:30

Ik vind die Sophie wel een type voor te lang schaamhaar.

wegmetdebijstand | 08-07-07 | 11:25

-weggejorist-

Lizzard | 08-07-07 | 11:19

@Balthasar 08-07-07 @ 10:10: ook mijn statement is verwijderd. Dus nog maar een gepost:

"Ik gebruik agressieve schoonmaakmiddelen, dan heb ik minder water nodig. Ook heb ik al mijn grote spaarlampen vervangen: ik gebruik nu kleine halogeenlampjes. Papier en glas gaat nu gewoon in de vuilniszak, apart wegbrengen hoeft nu niet meer."

Rest In Privacy | 08-07-07 | 11:19

het broeikaseffect is trouwens volslagen verzonnen onzin

tokkie | 08-07-07 | 11:17

De publieke omroep opheffen levert pas milieuwinst op, en ook nog eens een miljard echte cash.
Stelletje grootgraaiers op kosten van de belastingbetaler.
De grond en de gebouwen in de verkoop, personeel eruit schoppen.
hoeven die studios niet meer te worden verwarmt en hoeft het personeel er ook niet meer met hun bovenmodale van de maatschappij gestolen auto er naar toe te rijden.
het opheffen van flauwekulbaantjes in de semi publieke sector is goed voor milieu, portomonnee en minder files

tokkie | 08-07-07 | 11:16

-weggejorist-

Lizzard | 08-07-07 | 11:12

Het gaat er helemaal niet om of het millieu zuigt, maar het gaat erom of Sophie H. zuigt.... :-)

Brouhaha | 08-07-07 | 10:53

@Balthasar 08-07-07 @ 10:10
Links is er aardig in geslaagd om ons te doen geloven dat fascisme iets van rechts is, maar de waarheid is dat het echte, onverdunde fascisme van links komt! Religies dulden namelijk weinig tegenspraak...

Brouhaha | 08-07-07 | 10:48

Ik kan me nog goed herinneren dat we in de seventies te horen kregen dat we allemaal deaud zouden vriezen omdat er een nieuwe ijstijd aan zou komen; in de eighties kregen we te horen dat er in de nineties geen boom meer te bekennen zou zijn op het noordelijk halfrond.

De linkse lutsers hebben weer iets gevonden om te ontkennen dat ze gewoon jaloers zijn op al die mensen die wel een leuke auto kunnen rijden en die niet in de zomer bij 35 gr. C. in de trein hoeven te zitten met de raampjes dicht omdat er een mietje/trut in de coupe zit die bang is om ziek te worden van tocht!

Omdat het linkse deel niet gewend is om zelfstandig na te denken lopen ze als lemmingen achter die volgevreten Yank van een Gore aan. Dat is wat soosjalisten nu eenmaal doen. Achter leiders aanlopen, het kuddedier uithangen.

Onlangs zag ik nog een interview met een (linkse, hoe kan het anders) cabaretier, die beweerde dat als het magnetisch veld van de aarde wegvalt omdat het omkeert (is al vaker gebeurd) we allemaal deaud gaan vanwege de kosmische straling! Had 'ie gelezen. Volslagen quatsch, omdat de atmosfeer gewoon intact blijft en die beschermt ons (equivalent aan 3 meter beton!) tegen kosmische straling. Het vervelende is echter dat het domme volk die cabaretier-clowns met hun PABO-diploma's gelooft. En dan heb je dus weer de volgende hysterie.

Deze week zendt de KRO de "Great Global Warming Swindle" uit; hopelijk helpt dat om de massa weer met beide benen op de grond te zetten. De linkse, zelfbenoemde elite zal toch niet van mening veranderen. Die blijven gewoon met hun vervuilende trein rijden; die zijn zo ongelofelijk dom dat ze denken dat een trein niet vervuilt omdat er geen uitlaat op zit. Net zo dom als kudje Cramer van 'miljeu' met haar gezwets over spaarlampen, die weet ook niet waar ze het over heeft!

Brouhaha | 08-07-07 | 10:42

Gisteren ook even op die site van Live Earth Alert gekeken, bleek dat je daar een statement kon maken.
Dus in nette bewoordingen aangegeven dat ik niet van plan was veel aan het klimaat te gaan doen, omdat het klimaat nu eenmaal al eeuwen verandert, en wij als mensen niet de arrogantie of illusie moeten hebben dat we daar veel aan kunnen doen. Op Mars vindt immers ook gewoon klimaatverandering plaats.
En als we dan wat aan de CO2-uitstoot willen doen, zal dat moeten gebeuren door opkomende industrien als China, en zullen wij geen kolencentrales meer moeten bouwen, maar moeten overstappen op kernenergie.
Zeg maar een net onderbouwd standpunt, geen scheldpartijen of andere aanstootgevendheid.

Maarrrrr toch : de inhoud was blijkbaar onwelgevallig, want mijn statement is gewoon weggehaald. Wat een zielepieten. Mensen met een andere mening censureer je gewoon weg.

Balthasar | 08-07-07 | 10:10

spierdalaj 08-07-07 @ 08:09
Jij maakt een karikatuur van wat hierboven wordt beweerd.
Het gaat er de meeste reaguurders om dat ze niet door lelijke hippies met te veel vrije tijd willen worden lastiggevallen.
Of BN'ers met tien keer zoveel vlieguren achter hun naam dan zijzelf in hun hele leven zullen maken.
Mensen die een misselijkmakende zelfgenoegzaamheid koppelen aan een stuitend gebrek aan relativeringsvermogen (en dat gaat de komende jaren alleen maar erger worden).
Bij de laatste verkiezingsdebatten was 'milieu' nog een vies woord en nu worden we dagelijks toegesproken als zou de ondergang van de wereld aanstaande zijn.
Bovendien heeft die hele milieu-hetze een duidelijk anti-kapitalistisch karakter.Voor mensen uit een bepaalde politieke hoek is dit één groot feest.
Als het zo doorgaat wordt je over een paar jaar door deze figuren moreel gelijkgesteld met een neonazi als je nog benzine durft te tanken.
Er is een gepaste tegenreactie nodig op die milieuhysterie, en gelukkig heeft GeenStijl dat begrepen.
Ikzelf doe overigens in bepaalde gevallen aan klimaatneutraal reaguren: elke keer als ik iemand beledig, ga ik een boompje planten.
* hoort buurvrouw in haar achtertuin zingen *

ga eens deaud jij

monfer | 08-07-07 | 09:26

@spierdalaj

Kijk jij nou maar eens eerst The Great Global Warming Swindle. Natuurlijk verandert het klimaat, maar de menselijk CO2-uitstoot is daar nauwelijks van invloed op. Andere planeten zoals Jupiter hebben ook lichte veranderingen in de atmosfeer onder invloed van de ware oorzaak: een periodieke verhoging van de activiteit van de zon. En daar doe je met je spaarlampen helemaal niks aan. Mensen denken dat ze geinformeerd worden, maar in de linkse TV_wereld helpt de blinde de lamme om het niet te hoeven snappen dat mensen er geen zak aan kunnen doen. Informatie is de key en dat wordt ons door de media en masse onthouden. En zo is deze golbal warming-shit verworden tot een groot podium om een politieke milieu agenda erdoor te drukken wat geen reet gaat helpen.
Ik vraag me wel eens af hoe als die Global warming figuren zouden hebben geadviseerd als er een ijstijd aan zat te komen. Ook zo'n periodiek aards verschijnsel wat je als mens toch niet kan stoppen. Hadden ze dan massaal kolencentrales geadviseerd?
Informeer jezelf nou eens goed voordat ik je ook af kan doen als een kudde-loper die niet weet waarover ie praat.

inquisitra | 08-07-07 | 08:53

ik heb persoonlijk helemaal niets met die hippies uit hilversum .. wat mij toch enigzins verbaasd is hoe stellig er hier velen roepen over de milieu hoax .. dan vraag ik me toch af van hoe blind ben je .. met name de wat oudere onder jullie hebben toch met eigen ogen kunnen zien dat er iets verandert is .. waar zijn die tijden dat als in de winter de winter naar het oosten draaide ,dat de leraar zei over 2 week heb je ijsvrij .. nu kunnen ze in Friesland zeggen dat je op kosten van de staat naar de thialf mag ,want er is in geen 6 jaar genoeg ijs geweest om te schaatsen.. de kinderen verleren te schaatsen .. deze winter bleef het zelfs rond Moskou maar wat rond het vriespunt kwakkelen .. maar niets aan de hand hoor gewoon doorlopen .. draai die spaarlampen er maar uit ,gooi je suv zonder roetfilter nog maar een keertje vol .. beter nog wees principieel en neem alleen maar vuile energie af .. dieselgenerators in de garage en test het gewoon uit op je eigen rozenperkje .. het is goed dat er aandacht is voor het milieu ,dat er personen en bedrijven zijn die gebaat zijn bij het belachelijk maken van klimaatverandering lijkt vrij simpel .. alleen exxon heeft door 40 dochter maatschappyen geld gepompt in pogingen twijfel te zaaien aangaande co2 uitstoot .. zoals ik al zei laat je lekker je ogen zepen ,blijf maar lekker zooi uitstoten tot je kindertjes zwart geboren worden ,niet omdat je wijfie door ali baba volgespoten is terwijl jij in de dagelijkse file stond maar omdat je liever gelooft in niks aan de hand mensen ,gewoon doorlopen

spierdalaj | 08-07-07 | 08:09

giel ga eens deaud

veel vaak en vet | 08-07-07 | 07:34

@bottehond 08-07-07 @ 01:59:
Mooi off-topic verhaal over Cat Stevens (Yusuf Islam)...
Kan ik hier wel even kwijt. In 2004 was ik voor een korte vakantie in Schotland, op bezoek bij Fish in Haddington en dat weekend kwam het bericht dat er een vliegtuig van London naar Washington vanwege terreurdreiging was omgeleid naar Bangor (Maine). De enige reden voor die omleiding was dat Yusuf Islam (Cat Stevens dus) aan boord was. Wie was nog meer aan boord? De band Marillion, (waar Fish dus 18 jaar eerder nog deel van uitmaakte). Om zo'n bericht te horen van Fish, in zijn stamkroeg is onbetaalbaar.
www.commondreams.org/headlines04/0922-...

koerbagh | 08-07-07 | 03:45

@Shareholder 08-07-07 @ 03:16
Nee Amen is zeker geen gristen, *jeg* en ik baal er niet van dat er een aanslag is geweest, dat kwam er idd. wat beroerd uit(bedoelde het meer uit het oogpunt van het 07-07-07gedoe), en nee ik heb niet de hele dag gekeken af en toe een stukje maar wat ik heb gezien vond ik helemaal nx.

Amen | 08-07-07 | 03:25

Metallicaïsch, dat was van de LP "Kill em all" , beste LP-titel ooit.
.
@Amen Jij baalt dat er geen aanslag is geweest? En je hebt dus de hele dag zitten kijken blijkbaar? U bent werkelijk een ubermongool. Wees welkom hier. Gristen?

Shareholder | 08-07-07 | 03:16

Maar goed 07-07-07,

was nx......
-
Kleaute, geen grote boem (ok, in Irak dat dan weer wel, maar da's al geweaun)
-
Zelden zoveel slechte live acts gezien op een dag , en nog nooit zoveel mensen gezien, die zeau... verveelt voor zich uit staan te staren in een heaul groot stadion!
-
Maar vooral helemaal kapodT gespamdT.. we motten geloven in de dream, een CO2 fabel, en als je dat niet wil krijg je straff, dan komt Sofie en Bill!
En wordt je de mond gejorist door de CO2 maffia!!
-
Nou Amen gooit de BBQ nog even vol hoor.

Amen | 08-07-07 | 03:08

@shareholder
"Salman Rushdie hoor je reallife te burnen?" Waar slaat dat op?

Cat Stevens hep't selluf gezegd!
Ik kan ook niets mooiers van Cat Stevens zeggen.
Hij hep 't gezegd!

janoesj | 08-07-07 | 03:06

@Janoesj "Salman Rushdie hoor je reallife te burnen?" Waar slaat dat op?

Shareholder | 08-07-07 | 02:23

@bottehond
Cat stevens, werd gecoverd, ja , door ene James Blunt.
Salman Rushdie hoor je reallife te burnen.
Niet dat zo'n Blunt daar enige cunt van begrijpt!
Zie net ene trut Etheridge vreeslijk groen uitslaan.
Groene Lesbo's gaan voor het ouderwetse handwerk, nix nie batteries, adapters doe maar an blijven staan.

janoesj | 08-07-07 | 02:17

@bottehond:

Eenzijdig artikel, en ik bedoel niet Nederland maar wereldwijd. Mensen voeden is 1 ding maar een mens gebruikt meer dan alleen voedsel.

Utopiad | 08-07-07 | 02:06

bottehond 08-07-07 @ 01:59
Hij heeft een bom in die gitaar denk ik hehe

Amen | 08-07-07 | 02:03

Utopiad 08-07-07 @ 01:54

www.gebladerte.nl/10828f50.htm

@ OT

Is die gekke cat stevens haselhoeff nu op mijn teevee? Die wordt door de VS gezien als een salafist, tog? Die baard, bizar. What ever happened to paineppel ges?

bottehond | 08-07-07 | 01:59

7-7-7 stond bij mij in het teken van de benzine verbranding, lekker de hele dag gescheurd in Nederland en België!

Fuck het klimaatgezeik, overbevolking is het enige dat deze planeet naar de kloten helpt!

Utopiad | 08-07-07 | 01:54

Hmm... Ik zie liever Sophie Hilbrand met haar broek om laag dat had Bart ook graag gewild.

bruinspruit | 08-07-07 | 01:05

@bottehond 08-07-07 @ 00:41
Eigenbelang en nepotisme.
Ze zitten daar niet te wachten op de bakra's (Licht of donker), die doen alleen maar moeilijk. Eeuwig zonde voor dat land, met theoretisch een enorme potentie, maar ze zitten niet te wachten op pottenkijkers.

Herman Flipsen | 08-07-07 | 01:03

Margriet! BROEK OMLAAG!!! Bart had het zo gewild...

ikweetvannix | 08-07-07 | 00:54

Herman Flipsen 08-07-07 @ 00:13

Ik begrijp niet waarom die Surinamers geen braindrain naar 0031 openen, zat luiden die de relaxte way of life daar kunnen waarderen en er geld voor zichzelf en het land kunnen maken. Vreemd.

bottehond | 08-07-07 | 00:41

Ali B. is nog niet begraven ? Jammer volgende keer beter.

nadenkeniseenkunst | 08-07-07 | 00:30

Sorry mannen, Bigi had een beetje een pestbui vandaag.
Ik kan niet zo goed tegen die gore kleur en smaakstoffen uit de Fernandes Green Punch en freak daar soms een beetje raar op. Ik heb er net twee opgedronken bij de Fufu.
Drietabbetje is echt een dom dorp met van die domme luie bosnegers en er is echt helemaal niks te doen.

Bigi Bana Boy | 08-07-07 | 00:28

@kuttekrap 08-07-07 @ 00:07
Paramaribo is inderdaad de grootste stad, maar dat kan je vergelijken met 020.
De mensen die daar wonen, komen amper de stad uit, of ze moeten toevallig naar Zanderij, om een vliegtuig naar Nederland te pakken.
Suriname, is inderdaad een mooi (en vermakelijk land), waar veel mooie verhalen over te vertellen zijn. Ik zou zeggen vraag het de redactie...
BBB, kom er maar in...

Herman Flipsen | 08-07-07 | 00:13

@Herman Flipsen 07-07-07 @ 23:53
Paramaribeau is toch dé metropool van Suriname?
Ik hoop nog steeds dat GS speciaal voor Bigi een Suriname-topic opent, ik vind zijn verhalen over zijn homeland wel vermakelijk.

kuttekrap | 08-07-07 | 00:07

@stuyterkuycken 07-07-07 @ 23:59
Had je ook al geprobeerd om te mollen? Ik kwam er ook niet echt door. Wellicht was m'n post alleen niet zo heel erg on topic.

Cookie v. eigen deeg | 08-07-07 | 00:01

Wat een fuckers @ life earth. Realistische posts (het is een hoax), komen niet door. En daar betaal ik goedverdoemme belasting voor!

stuyterkuycken | 07-07-07 | 23:59

midden in... natuurlijk
*Djogo Parbo aan de mond zet*

Herman Flipsen | 07-07-07 | 23:54

@kuttekrap 07-07-07 @ 23:39
Langatabiki, is dé metropool van Suriname.
Niet te verwarren met Tritabiki (Drietabbetje) wat enorm zuigt... logisch want dat ligt dan ook minden in het oerwoud, ver weg van iedere vorm van beschaving.

Herman Flipsen | 07-07-07 | 23:53

@Lykathea 07-07-07 @ 23:50
D'r WAS wel meer geweldig, maar dat is alweer een paar jaar geleden.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 23:51

SPINAL TAP was fucking geweldig!

Lykathea | 07-07-07 | 23:50

Globale opwarming komt door die Nibiru planeet verdomme (zie@ 20:21) .. die hakbars kunnen maar beter weer zo snel mogelijk terug naar die zandbak,daar is het veilig..

de grote Anti | 07-07-07 | 23:44

@Bigi Bana Boy 07-07-07 @ 23:21
Zijn de hakbars dan niet de schuld van de globale opwarmert? Die indruk begon ik net een beetje te krijgen.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 23:39

@Bigi Bana Boy
Chill Bigi, vertel anders nog een verhaaltje over *gniffel* Langatabbetje.
Het is weekend weet je, time to relax.

kuttekrap | 07-07-07 | 23:39

Those who want to become extinct come to sofII (platinum edition) - server german soldiers.. or rpmpro. Kom maar Kom maar..

de grote Anti | 07-07-07 | 23:37

@Bigi Bana Boy 07-07-07 @ 23:21
Ik begrijp je donker vriend dit is de reden dat ik GS wel eens een dagje oversla. Hum een leugen, laat ik het zo zeggen dat ik dan de comments niet lees. In iedere geval het leeft in Nederland en zelfs mijn donkere vrienden zijn het met me eens. Er is een cultuur schok tussen islam en Nederlanders dat moet je niet uit de weg gaan zoals onze linkse Nederlandse medelanders. Soms ben ik in een goeie bui en maak er grapjes om maar soms ben ik in een minder goeie bui en dan krijgen ze er van langs. capice.

bruinspruit | 07-07-07 | 23:37

En toch, toch... is het een verdomd goed gevoel om aan de top van de voedselketen te staan.
To those who become extinct I say: Vette pech!

CoJoNes | 07-07-07 | 23:28

Eimer, bruinspuit en vrijheid-van-denken. Zullen anders aan de redactie vragen of ze de naam van GS willen veranderen in www.janken-over-de-multiculturele-samenleving... ? Jezus Christus, stelletje Viva wijven ... Zo'n beetje één van de twee topics hier op GS gaat wel over Mocro's en/of andere allochtonen. Mij dunkt dat jullie meer dan genoeg kans hebben om leeg te lopen over jullie favoriete onderwerp .... moet dat dan persé bij ieder topic ?
Lul je er ook over als je je wijf ligt te palen ?

En oh ja, voor we ook dat weer krijgen ... ik ben misschien wel harder en rechtser dan al jullie heaumeaux (inclusief Wilders) bij elkaar, dus je zult met een betere aanval moeten komen.

Bigi Bana Boy | 07-07-07 | 23:27

bruinspruit 07-07-07 @ 20:48
Zal best allemaal, maar mag ik een beetje moe worden van conversaties als

A) : "Wat een slecht weer is het de laatst weken geweest he ? "
B) : "Ja inderdaad, net zo slecht als het in Nederland gaat met die allochtonen"

Kijk, soms heb ik gewoon geen zin in dat gejank. Soms wil ik alleen maar even een praatje over het slechte weer hebben met iemand en heb ik geen trek in weer zo'n Wilders verhaal over hoe klote alles wel niet is.
Het zal allemaal best en ik ontken het ook niet, maar het getuigt van niet veel respekt voor je gesprekspartner als je koste wat het kost je eigen preek wilt afsteken, ongeacht waar iemand anders het over had. Het gaat mij om dat dwangmatige puntje scoren.

Bigi Bana Boy | 07-07-07 | 23:21

@bottehond 07-07-07 @ 17:54
bezuinigen op de zwaksten in de samenleving. O, o, o, wat zijn we toch SOCIAAL, he Boskabouter? Maar niemand protesteert en dat is wel het griezeligste.

Hadjewat? | 07-07-07 | 23:06

@kwarko01 07-07-07 @ 17:50
Ik ken de techniek wel, jij duidelijk niet. Bij kolenVERGASSING heb je net zoveel CO2, dus lul niet als je er geen verstand van hebt!

Hadjewat? | 07-07-07 | 23:04

Toch nog een goed stukkkie muiziek vanavond na al die crap.
Keith Urban en Alicia Keys doen Gimme Shelter van de Stones.

drs Marcel van Dam j | 07-07-07 | 23:02

@Kloothommel 07-07-07 @ 22:36:
Alles tegelijk! Ik heb 3 TV's, 2 dvd spelers, computer, ik heb de verwarming aangezet ('t is frisjes), alle lampen in huis aan... Zometen nog even borrelhapje in de frituur en ook nog wat in de magnetron flikkeren. En dan nog even een wasje draaien... Ik heb nog wel ergens een vuil washandje ofzo...
Flink wat kiloWatts erdoor jagen. Ik heb nog niet genoeg verbruikt, ik ben nog veel te klimaatneutraal vandaag.

koerbagh | 07-07-07 | 22:46

Da kloot gaat even fijn een uurtje douchen en daarna maffen en als kloot weer wakker wordt hoopt ie dat morgen het begin is van een 6 weken durende hittegolf

Kloothommel | 07-07-07 | 22:40

@koerbagh 07-07-07 @ 22:33

Ja wat is het nu?

NGC, Se7en of een DVD?

Kloothommel | 07-07-07 | 22:36

@kuttekrap 07-07-07 @ 22:30
WTF! Straks gaar Henri Purcell zich er ook nog mee bemoeien. Een come-back van een band die niet bestaat, das wel het toppunt.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 22:35

Ik wil wel een beetje energie kwijt aan die nieuwslezeres ;-) :-P
Voor de rest wat een gezeik allemaal...

Fonta | 07-07-07 | 22:25

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 22:23

@koerbagh 07-07-07 @ 22:08
Hij blijft leuk.
Die hele docu is een klassieker.

kuttekrap | 07-07-07 | 22:23

Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe .....
Staatsomroep 2 NOVa komt rechtstreeks uit klimaatneutraal 020.
Met Kutje Cramer. Opvallend trouwens dat Jacqueline Cramer consequent "Minister van Milieu" wordt genoemd.
Ze is "Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer" (VROM). Volkshuisvesting en RO zijn niet meer belangrijk, dat mag een Staatssecretaris doen.

drs Marcel van Dam j | 07-07-07 | 22:21

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 22:18

Die van mij vroeg of ik geen koptelefoon op kon zetten, nee natuurlijk niet dus

Kloothommel | 07-07-07 | 22:20

@Kloothommel 07-07-07 @ 22:15
Over oude doosch gesproken. D'r komt van de bank hier meteen de vraag of de speakerts wat zachter kunnen.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 22:18

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 22:15

@koerbagh 07-07-07 @ 22:09

Was dath?;)

bruinspruit | 07-07-07 | 22:14

@Kloothommel 07-07-07 @ 22:07
Ik wor oud merk ik. Ben na Deep Purple een beetje m'n interesse in harde muziek kwijtgeraakt. Vooruit nog een oudje dan: www.youtube.com/watch?v=Ke-FH8SmvtM

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 22:12

@bruinspruit 07-07-07 @ 22:04:
Alles beter dan die Live Earth crap.

koerbagh | 07-07-07 | 22:09

@kloothommel>minder horrorachtig wel kewl.

superjan | 07-07-07 | 22:09

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 22:03

Hehehe maar niet iedereen vrind.

bruinspruit | 07-07-07 | 22:09

@superjan 07-07-07 @ 22:04

Nah Bauhaus is niet mijn ding, ben zelf meer van Slayer/Sepultura/etc etc

Kloothommel | 07-07-07 | 22:07

@cookie en kloothommel> als je tog hardcore horror rock zoekt, kijk dan eens bij Bauhaus. mooie stukjes youtube,

superjan | 07-07-07 | 22:04

@koerbagh 07-07-07 @ 21:59

Die heeft iedereen toch al tien keer gezien. of niet?

bruinspruit | 07-07-07 | 22:04

@kuttekrap 07-07-07 @ 22:01 - Alle nummers te vinden in de joetoeb
@bruinspruit 07-07-07 @ 21:58 - Ik ben zeau enorm in touch met alles en iedereen, dat geloof je gewoon niet. En peop praten is m'n hobby, wordt ook wel reaguren genoemd.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 22:03

@koerbagh 07-07-07 @ 21:59

Of zit op www.youporn.com

Kloothommel | 07-07-07 | 22:03

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 21:56
Spinal Tap, dát was nog eens een wereldband met een geweldige stage-act.
Stonehenge op het podium enzo.

kuttekrap | 07-07-07 | 22:01

Een beetje zichzelf respecterend mensch heeft natuurlijk nu Patriot Games aan (en straks se7en) op Veronica. Of een DVD'tje.

koerbagh | 07-07-07 | 21:59

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 21:47

Heb je contact met G-unit dan? Zo nee je praat peop...

bruinspruit | 07-07-07 | 21:58

@bruinspruit 07-07-07 @ 21:54
Okay. terug naar het huidige onderwerp dan maar (Topic=Metal toch?)
www.youtube.com/watch?v=kPq0weuycyE

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 21:56

-weggejorist-

janoesj | 07-07-07 | 21:56

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 21:47

Je bent verdwaalt ;)

bruinspruit | 07-07-07 | 21:54

@BotteWoef
Jij krijgt 't nog druk dan. We hebben wat dwaallichten rondlopen hierzeau.
Hoe neem jij 23 uur TV op eigenlijk?

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 21:53

@drs Marcel van Dam j 07-07-07 @ 21:48
Hier heeft het ook de hele dag aangestaan hoor. M'n TV springt vanzelf over naar een kanaal waarop Sophie H in beeld komt.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 21:50

drs Marcel van Dam j 07-07-07 @ 21:41

Ik heb het opgenomen en ga al die dwaallichten die 0031 laten weten wat zíj bijdragen aan de klimaatafgoderij (tanden poetsen met pis enzo) met een persoonlijk bezoekje vereren. Overigens roept de SStaatsomroep hun volgelingen op te schieten op rokerTs, de ultrademonen. Het is hemeltergend en een belediging voor de Menschelijke intelligentie. Goebbels en zijn trawanten zouden onder de indruk zijn van zulke massieve agitprop.

bottehond | 07-07-07 | 21:50

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 21:47

ROFLMAO :D

Kloothommel | 07-07-07 | 21:48

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 21:43: inderdaad volg ik het, maar niet stiekem. Ik ben namelijk ook muziekliefhebber. Alleen vervelend dat mijn kinderen nu die onzin ook al beginnen te geloven. "Anders organiseren ze toch niet zo'n concert, papa ?"

drs Marcel van Dam j | 07-07-07 | 21:48

@bruinspruit 07-07-07 @ 21:44
Dat riepen Karl Noten en Pieter Bouwman ook. Of dwaal ik af.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 21:47

@ambtenaartje 07-07-07 @ 21:44

Alsjeblieft dat overgewaaide VS shit met hun maniertjes schijt ik op.

bruinspruit | 07-07-07 | 21:47

@G-unite 07-07-07 @ 21:44

Hahahahahaha Tankard, die gasten heb ik live gezien :D

En zuipen dat die krengen deden op het podium :D (en na het concert trouwens ook)

Kloothommel | 07-07-07 | 21:46

Heeft Giel Beelen zijn lulletje al weer laten zien?

superjan | 07-07-07 | 21:46

@Kloothommel 07-07-07 @ 21:36
Net een beetje aan het mailen met G-unit geweest en het valt wel mee hoor.

bruinspruit | 07-07-07 | 21:44

@drs Marcel van Dam j 07-07-07 @ 21:41
Je zit het ondertussen wel stiekem te volgen dus.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 21:43

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 21:40

Lol, zo iets ja :D

maar dan zo'n grote negert die op van die drums slaat (zoals op zo'n galei) en dan G-Unite die met de zweep er over heen mept. ;p

Kloothommel | 07-07-07 | 21:43

James Hetfield (zanger Metallica) had net de quote van de dag
"keep thinking for yourselves".
Een heel goede raad voor die duizenden samengedreven kuddedieren !

drs Marcel van Dam j | 07-07-07 | 21:41

@Kloothommel
zo iets: www.extremefunnyhumor.com/pics/lanpart...
Beetje grote belgische kelder voor nodig. Daar zit nog wel eens een artikeltje in, als het niet voor GS is dan wel voor de televaag

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 21:40

@bottehond 07-07-07 @ 21:34

Ik zat er al op te wachten dat er iemand met Napalm Death zou komen, ben zelf niet zo van Napalm Death.

dan liever :
www.youtube.com/watch?v=ZTisv4NfnA8

Kloothommel | 07-07-07 | 21:38

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 21:31

Nee volgens mij gebruikt G-Unite ook de term -- weggejorist -- (soort van plagiaat denk ik).

Al blijf ik er bij dat de echte Joris niet bestaat en dat Joris een synoniem is voor een donkere & bedompte kelder is waar ettelijke 10tallen VMBO'ers vastgeketend aan PC's de hele dag op GS aan het jorissen zijn.
Zullen vast ook wel een prestatiequota hebben anders komt G-Unite (of ander GS lid er met de zweep over heen meppen).

Kloothommel | 07-07-07 | 21:36

* Cookie buikje weer volgevreten *
@Kloothommel 07-07-07 @ 20:35
Dat lijstje is wel gemakkelijk, al is onder de topics vaak aleen Joris vL echt prominent aanwezig met z'n gummetje. Met het topic over de Tour er bij worden ook de lagen er onder wat meer inzichtelijk. Tijd om eens een Whois@GS op poten te gaan zetten.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 21:31

@koerbagh 07-07-07 @ 21:29

ik ben niet zo southpark minded, ik kom eigenlijk nooit verder dan GS en Youporn, dan heb je 80% van het internot wel gehad

Kloothommel | 07-07-07 | 21:31

Het nieuwe seizoen van South Park moet nog beginnen toch.. Laatste was 11 nog wat.Grappige is dat ik S.Park altijd kinderachtig vond,tot ik op een dag een paar afleveringen achter elkaar zag.

de grote Anti | 07-07-07 | 21:30

@Kloothommel 07-07-07 @ 21:27:
Hier staan ze allemaal hoor www.allsp.com/
't Heet niet voor niets ALLsp.com

koerbagh | 07-07-07 | 21:29

Ach, over een aantal jaren lachen we erom. Net zoals we nu lachen om de vrees in de jaren '60 van de vorige eeuw, toen we na een paar hele strenge winters dachten dat er een nieuwe IJstijd aan zat te komen. Da's nog maar een paar decennia geleden, een splitsecond in het bestaan van de aarde...

Breinstein | 07-07-07 | 21:29

@de grote Anti 07-07-07 @ 21:22

Sow da's ook een blast from the past zeg

Kloothommel | 07-07-07 | 21:25

@de grote Anti 07-07-07 @ 21:17

Hup vort naar Senseo White.

Kloothommel | 07-07-07 | 21:19

Wat een herrie @G..

de grote Anti | 07-07-07 | 21:17

Zelfs de toch niet al te rechtse Erik van Muiswinkel veegt nu bij de Vara de vloer aan met alle domheid rond de klimaathysterie

die hofstadtgruppe | 07-07-07 | 21:17

-weggejorist-

EcologyForAll | 07-07-07 | 21:14

MilieuNazi's blijven onintresant!

RooKuuuuU | 07-07-07 | 21:14

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 21:14

Nee dan (tijdens de live uitznding op 3) kan je op:
www.liveearthalert.nl je milieuboodschappen kwijt:
Mijn eerste was:
Ik doe iets aan het milieu door de televisie de deur uit te doen die alleen maar
milieuonvriendelijke programma's uitzendt
Is niet uitgezonden in de balk onder bij nederland 3.
Mijn tweede was:
Minder sex, minder pret, alle spaarlampen uit, minder eten, eigenlijk een beetje doodgaan. De censuur van deze site omzetten in positieve gadachten, namelijk dat er nog hoop is voor die mensen die zich niet gek laten maken door dit soort vreselijke bangmakerij waar ze (ja jullie) genoeg aan verdienen, stelletje walgelijke hypocriete zakkenvullers.
EN DIE IS OOK NIET GEPLAATST.
Nou ja
Leve de ondergang of zoiets.

lunarts | 07-07-07 | 21:13

correctie: gedram en gezeik natuurlijk. Gedrag ook wel, maar niet hier.

Hammar | 07-07-07 | 21:12

Sophie Hilbrand en Froukje van Llink en Dolf Jansen ken ik echt niet, die andere twee heb ik wel eens op de tv gezien, maar gezien het gedrag en gezeik hoop ik deze mij onbekenden ook niet te leren kennen dus het is bij deze byebye, ik wil niks meer horen over de milieu idioterie.

Hammar | 07-07-07 | 21:11

Al die milieufreaks bewijzen toch maar weer dat de mensch altijd op zoek schijnt te zijn naar de antwoorden op hun vragen,en als het ware een 'religie' aanklampen.Hun religie is nu dus het milieu,en zullen zoals het betaamt,anderen daarmee gaan lastigvallen en zichzelf daar beter door voelen.. Hippies,ze kunnen een schop onder de kont krijgen van mij.

de grote Anti | 07-07-07 | 21:11

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 21:10

@koerbagh 21.03:
Ja, het zijn altijd wel de bekende streotype zakkenvullers die soort hype,s opleuken.
En allemaal terugvliegen met de privejet waar de limo klaar staat.
Lachu.
Brrr, voor mij heeft die hele hype al weer te lang geduurd.
.

The eimer | 07-07-07 | 21:09

@bottehond 07-07-07 @ 21:06

Vond het alleen zwaar kut dat Max C. Sepultura verliet :(


Zie nu naar welcome to hell van Venom te luisteren :D

Kloothommel | 07-07-07 | 21:09

Kloothommel 07-07-07 @ 21:01

Aaaaaaaaaaaa... Brazils' Best!

bottehond | 07-07-07 | 21:06

@The eimer 07-07-07 @ 20:57:
Als er nog wat overblijft na aftrek voor de kosten voor propaganda en subsidies aan werkgroepen en stichtingen... reken daar niet te hard op.
En dit Live-Earth spektakel moet ook door de belastingen worden opgebracht (met alle propaganda). Vergeet dat niet. Publieke omroepgelden. Ja, en NUON heeft ook een tentje met rijdende bar gesponsored en stopt Ali Baba en Dolf Jansen misschien ook een extra consumptiebon en een tientje in de broekzak. Hebben zij ook wat.

koerbagh | 07-07-07 | 21:03

@Lizzard 07-07-07 @ 20:56
You're my man, eh... my lizzard. Ik heb het er ook al eens over gehad op m'n werk, als ze weer zeuren over m'n plastic koffiebekertjes. Dan kijken ze je met grote ogen aan en blijven verder stil.

ambtenaartje | 07-07-07 | 21:01

@bottehond 07-07-07 @ 20:54

The Sarge is comming ;p

Kloothommel | 07-07-07 | 20:58

@ brunspruit 20.48 ;
Je hebt gelijk.
Je zal als linkse soepsidieverstrekker maar het godsgeschenk van het CO2 syndroom in je schoot geworpen krijgen om ongelimmiteerd de belastingen kunnen verhogen om je doelgroep, allochtonen, hun zakken te laten vullen.
Voorbeelden? Energiebelasting 50 %. Brandstof auto 75 %.
Accijnzen drank en sigaretten 80 %. en ga maar door.
Waar gaat al dat belastinggeld naar toe?
Naar wegen, windmolentjes en AA instituten?

The eimer | 07-07-07 | 20:57

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 20:56

The eimer 07-07-07 @ 20:40 Sterker nog over 50 jaar is dit land zo overbevolkt dat er niet meer in geleefd kan worden. Tel maar uit 2 a 3 miljoen allochtonen die niet minder dan drie kinderen krijgen, die vervolgens later ook weer niet minder dan drie kinderen krijgen. In het jaar 2050 is dit land onleefbaar overbevolkt, dat is het overigens nu al. Dus mensen maak je lekker druk over het milieu veel belangrijker.

vrijheid-van-spreken | 07-07-07 | 20:50

@Bigi Bana Boy 07-07-07 @ 20:39
Kan wel zijn maar het is duidelijk dat leeft onder de Nederlanders. Dit belachelijk proberen te maken schiet je nix mee mee op, in tegendeel.

bruinspruit | 07-07-07 | 20:48

@ ambtenaartje 20.39.
Allah als muljeugod dan?
Geknipt figuur ervoor, denk ik.

The eimer | 07-07-07 | 20:43

"Een klimaat is een gemiddelde, van data uit het verleden, doorgetrokken naar de toekomst"
@King of controversy 07-07-07 @ 20:21:

En met dat laatste ga je de mist in. Dat KAN namelijk helemaal niet. Dat wil zeggen, je kunt het wel doen, maar het is onzin. Klimaat is niet constant. Nooit geweest, zal het nooit worden. Je kunt het niet zomaar even doortrekken naar de toekomst. Ik vergelijk ook niet "weer" met "klimaat", ik vergelijk de modellen. Wacht, ik zal het even spellen voor je: M-O-D-E-L-L-E-N.
www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?z...
mo·del (het ~)
4 (~len) systeem dat de werkelijkheid nabootst of tracht te beschrijven
Abstracties van de werkelijkheid gebaseerd op een theorie van hoe de werkelijkheid zich gedraagt.

Het gaat erom dat modellen voor het weer, die intrinsiek niet wezenlijk verschillen van modellen voor het klimaat en mathematisch vrijwel identiek zijn, geen enkele voorspellende waarde hebben voor het weer over een maand, volgend jaar of over 10 jaar. Maar de klimaathoaxers beweren nu dat hun modellen, gebaseerd op gelijksoortige meetgegevens met eenzelfde mate van onzekerheid van de variabelen, en een onvolledigheid van de theorie waarop zij zijn gebouwd accuraat kunnen voorspellen wat het klimaat de komende 20-50-100 jaar gaat doen. Tot op tienden van graden, tot op centimenters zeespiegelstijging. Snap je het nu eindelijk, of ben je echt te dom om te kakken?

koerbagh | 07-07-07 | 20:43

@Lizzard 07-07-07 @ 20:41

Serieus?

Kloothommel | 07-07-07 | 20:43

@The eimer 07-07-07 @ 20:40
Die dijken worden afgegraven. Ies niet halal.

ambtenaartje | 07-07-07 | 20:42

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 20:41

@ vrijheid van spreken 20.29;
Inderdaad, waar maken we ons uberhaupt druk om.
Binnen een halve eeuw is er hier geen Nederlander meer te vinden.
Ik zou wel eens weten hoe al die allochtonen dan die dijken bij gaan houden.
Dat wordt natuurlijk een grote puinhoop met al die uitkeringstrekkers met linker handen.

The eimer | 07-07-07 | 20:40

vrijheid-van-spreken 07-07-07 @ 20:29
Ik kom dat soort gasten als jij zo vaak tegen en ik word een beetje moe van jullie. Zo vol van één bepaald probleem dat ze er steeds over beginnen zodra ze de kans krijgen, gepast of ongepast. Topics over de Islam zijn er genoeg op GS wara je je helemaal kan laten gaan. Dit gaat over wat anders. Ga derhalve ergens anders janken.

Bigi Bana Boy | 07-07-07 | 20:39

@The eimer 07-07-07 @ 20:29
Een god moet wreed zijn, onvoorspelbaar en medogenloos.

ambtenaartje | 07-07-07 | 20:39

*zet cv op 30 graden en de airco tandje lager*

Karnemelk | 07-07-07 | 20:37

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 20:35

@G-unite 07-07-07 @ 20:28
Hij is fijn. Enige onduidelijkheid over de editor is hiermede wel overboard in ieder geval. Ik blijf d'r bij. Fight the powert.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 20:34

@G-unite 07-07-07 @ 20:28

LOL, hoewel mijn hart ook wel naar metal uitgaat vond ik die van cookie wel goed gevonden :D

Kloothommel | 07-07-07 | 20:31

@vrijheid-van-spreken 07-07-07 @ 20:29
Ik dacht al waar blijft ie. Laten we het er op houden dat ook de smeltende polen gewoon de schuld van de hakbars zijn.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 20:30

Nederland wordt geislamiseerd en dan ga je druk maken over het milieu...

vrijheid-van-spreken | 07-07-07 | 20:29

@drs Marcel van Dam 20.12:
Die muljeuhype is niets anders dan een valse religie, waarbij ongelovigen, dus mensen zonder schuldgevoel, de hel krijgen toegewenst.
Alleen vraag ik me wel eens af hoe de hemel van die muljeugekken er uit zou zien, en uiteraard de hel voor de unbelievers.
Ik mis nog namelijk nog een god in het hele muljeuverhaal.
Al Gore zou een gooi naar die functie kunnen doen, maar diens zoon is een junk. Bovendien is hij een te grote egoistische zakkenvuller om voor die functie in aanmerking te komen, dus wie zou Al Gore geloven en gehoorzamen.


.

The eimer | 07-07-07 | 20:29

De muziek is ietsiepietsie aangepast Cookie.

G-unite | 07-07-07 | 20:28

@Kloothommel 07-07-07 @ 20:25
Of ze nog bestaan? Al sla je me dead. Geen idee. Blijft wel m'n favoriete nummer, ik vraag het altijd aan als we een bedrijfsfeestje hebben.
*Gaat nu even klimaatneutrale TV-dinner wegwerken, laptop netjes op stand-by*

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 20:27

koerbagh 07-07-07 @ 19:54

En zo is het maar net. Eén van de meest vooraanstaande klimatologen Roger Pielke sr. ergert zich al lange tijd groen en geel aan al die klimatologen die voorspellingen doen op de zeer lange termijn en daaruit conclusies trekken wat betreft de opwarming van de aarde. Het probleem begint in zijn ogen al met de definitie van 'klimaat'. Welke elementen betrek je wel en welke niet, en dit alles zal uiteraard invloed hebben op de uitkomsten. Daarbij valt volgens veel wetenschappers heel veel af te dingen op al die computermodellen.
Hij heeft ook zijn eigen weblog waar nogal stevig en wetenschappelijk gediscussieerd wordt over het klimaat:
climatesci.colorado.edu/
Dus mocht je geïnteresseerd zijn dan wens ik je veel leesplezier met deze zware doch boeiende materie.

leo de pejo | 07-07-07 | 20:27

@King of controversy 07-07-07 @ 20:21
Niet boos worden op botte hond hoor, t'is maar een manier van spreken. Eigenlijk is botte heel liev.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 20:26

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 20:22

Damn da's tru old skool man, da's lang geleden zeg, bestaan die gasten eigenlijk nog?

Kloothommel | 07-07-07 | 20:25

@schele henk 07-07-07 @ 20:19
LOL
De manager van Dries?

ambtenaartje | 07-07-07 | 20:22

@ bottehond 19:39
Ik inbinden? Hoe kom je daar nou weer bij?
In m'n eerste post riep ik dat er meer en hogere dijken aangelegd moeten wordenl, en dat roep ik nog steeds.
@ koerbagh
Jij maakt een vergelijking tussen een voorspelling van een klimaat, en een voorspelling van het weer. Jouw woorden: "ze kunnen nog niet eens het weer over 5 dagen voorspellen, laat staan het klimaat over 100 jaar" of iets in die strekking. Dat is een valse vergelijking.
Een klimaat is een gemiddelde, van data uit het verleden, doorgetrokken naar de toekomst. Maar gemiddelde data. Bij weersvoorspellingen gaat het om precieze data. Bij het klimaat gaat het om hoeveel regen valt er de komende 30 jaar, en bij het weer gaat het om hoeveel regen valt er morgen.
Dat verschil snap je toch wel? Alsjeblieft?

King of controversy | 07-07-07 | 20:21

Klimaatverandering valt helemaal niet te stoppen.. want.. Het komt door de Nephilim! Hun planeet Nibiru komt 1 keer in de 3600 jaar tussen de aarde en de zon (tussen nu en 2012 ergens),en door de magnetische aantrekking van de planeet zullen er nog vele natuurrampen plaatsvinden,Aliens proberen ons te waarschuwen! nl.youtube.com/watch?v=O96ZMPXuv1A&...

.
*zet alu-hoedje weer af*

de grote Anti | 07-07-07 | 20:21

-weggejorist-

schele henk | 07-07-07 | 20:19

@Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 20:08

ik heb wel een 'trucje' ontdekt om blanco unban mailtjes te versturen zelfs als je niet geband bent ;p

nu nog een truuk vinden om er toch wat text in te pleuren, kunnen we joris/g-unite/CZ en hun slaven lekker spammen ;-)

Kloothommel | 07-07-07 | 20:19

-weggejorist-

de Bruijn | 07-07-07 | 20:17

@CT Surgeon 07-07-07 @ 20:02
LOL
En de energierekening stuur je door naar...?

ambtenaartje | 07-07-07 | 20:16

@The eimer 07-07-07 @ 20:10
Als we nou CT Surgeon even laten opknappen is het milieuprobleem opgelost lijkt me. Kan GS voortaan ook als klimaatneutraal verder.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 20:14

9 minuten en 30 seconden weer in het Staatsjournaal. 1e item uiteraard.
Philip Freriks tegen verslaggever: "Word jij ook omringd door schuldbewuste mensen ". De spijker op de kop: we moeten ons schuldig gaan voelen.
Anders gaan we maar vragen stellen over nog meer ecotax.
In christelijke kringen bestaat hetzelfde mechanisme, daar moet je overal "dankbaar" voor zijn. Zelfs als je rochelend je laatste levensadem uitblaast.
Schuldbewuste en dankbare mensen stellen geen vragen, ze gehoorzamen.

drs Marcel van Dam j | 07-07-07 | 20:12

zit via de T.V. naar deze groene suikerspinnen te kijken vanuit mijn strandhuisje in Wijk aan zee,als ik mij een kwartslag draai zie ik de gezellige pluimen rook en roet van Corus.

dodgepowert | 07-07-07 | 20:11

@ CT Surgeon 20.02:
Heb je nog niet je kachel op 35 graden en geen airco aangezet?

The eimer | 07-07-07 | 20:10

@Kloothommel 07-07-07 @ 20:05
Ook even ander topic volgen: www.geenstijl.nl/mt/archieven/946201.h... en alles wordt nog veel inzichtelijker. Er worden volop unbankudo's uitgezet vandaag.
-edit overdrijven is ook een vak -

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 20:08

verdomd nu ziek ik het pas,
G-Unite is co-moderator van joris, en ik altijd maar denken dat joris gewoon een club van VMBOerts was aangestuurd door zo'n slaven drivert met 2 van die grote drum waar hij het ritme op aangeeft.

ik moet eens wat vaker op die links klikken

Kloothommel | 07-07-07 | 20:05

Heerlijk, ben vandaag al vijf keer met de auto naar de overkant van de straat gereden. Heb drie tv's aanstaan in alle kamers waar ik niet ben. Heb de borretti oven op 220 graden staan om er niets in te bakken. Alle kranen open, en het bad is al drie keer vol gelopen met heet water. Het zespits fornuis brand goed, zonder pannen erop.

Neuk de linkse doctrine.

CT Surgeon | 07-07-07 | 20:02

@koerbagh 07-07-07 @ 19:54
Daar ging het vandaag ook nie om toch. Het model voor vandaag is simpel:
(Aantal spaarlampen*(Sophie op tV+Giel B opTV))*Ali B= Goed gevoel=Beter Milieu

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 20:02

@Kloothommel 07-07-07 @ 19:46
Eerst wat minder regeltjes, daarna minder ambtenaren.
Ik moet je echter teleurstellen, dat gaat met deze regering zeker niet lukken. Alleen die nieuwe milieuwetgeving al...

ambtenaartje | 07-07-07 | 19:55

@King of controversy 07-07-07 @ 19:29:
Nee joh, het weer heeft helemaal niks met klimaat te maken.
*slaat zichzelf voor het hoofd*
Stupid me.

Je snapt het nog steeds niet hè? Een model is een abstractie gebaseerd op een theorie van hoe de werkelijkheid werkt. Dat geldt voor het weer en voor het klimaat. Daar pomp je meetgegevens in en dan ga sleutelen met de variabelen zoals je verwacht, of vermoedt dat die in de toekomst zullen zijn. In een chaotisch systeem als het weer en het klimaat kan een hele kleine verandering al grote gevolgen hebben. De voorspellende waarde van een model (elk model, maakt niet uit wat voor eentje) over een langere periode van decennia/eeuwen, met grote onzekerheid over de juistheid van de variabelen is vrijwel nihil.

koerbagh | 07-07-07 | 19:54

als je echt iets voor de natuur wil doen deaud dan jezelf en neem iemand mee in je graf als het ff kan. amen

Patrick Zweedsey | 07-07-07 | 19:52

Bigi Bana Boy 07-07-07 @ 19:47

Fellatio laat ik doen en over de rest doe ik geen mededelingen.

bottehond | 07-07-07 | 19:51

@drs Marcel van Dam j 07-07-07 @ 19:17
Geen kwaad wooord over Sophie H alstublieft. Sophie is het beste dat het milieu en ons allen de laatste jaren is overkomen.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 19:48

bottehond 07-07-07 @ 19:30
Blow en pijp jij eauk dan ?

Bigi Bana Boy | 07-07-07 | 19:47

@ambtenaartje 07-07-07 @ 19:42

wat dat je van wat minder ambtenaartjes, dat scheelt een hoop papierverkwisting en dus bomen.

Kloothommel | 07-07-07 | 19:46

@looprekje 07-07-07 @ 19:31
Ja dat is zo. Maar de hoogovens zijn relatief schoon en over 50 jaar niet meer nodig.
En die bomen vinden wat meer CO2 in de lucht echt niet erg, integendeel. Wat wel moet gebeuren is het ontbossen in zuid-amerika tegen gaan. En meer van dat soort grote zaken. Wat dacht je van geboortebeperking.

ambtenaartje | 07-07-07 | 19:42

King of controversy 07-07-07 @ 19:29

Je bindt al in, as usual. Men behoeft slechts jouw laatste twee bijdragen in een draad te lezen om te weten hoe je er ongeveer over denkt. Wel zo overzichtelijk. Oooops: I just gave you away. Jij most eens met die aalgladde glibberjanus sjaron kroes een duodraad maken. Ik wed je dat die wereldkampioen aalglad kleppen makkelijk verslaat. Voor inhoud deug je nauwelijks, maar de vorm heeft een prima amusementswaarde.

bottehond | 07-07-07 | 19:39

Het milieu ook zo beu? En het geblaat erover?

schijtaandeplaneet.hyves.nl

zoekt leden!

EcologyForAll | 07-07-07 | 19:36

hulde voor looprekje!!!

djiezuskrijst | 07-07-07 | 19:36

Ik denk dat er een essentieel verschil is tussen klimaatsverandering enerzijds en mileuproblematiek anderszijds. Kijk, het klimaat veranderd toch wel, daar doe je niks aan. Zolang dat de aarde bestaat is het klimaat aan het schommelen van koude naar warme periodes. So be it. Aan de andere kant zijn 'we', de mensen dus, er wel verantwoordelijk voor dat de atmosfeer en het mileu vol zit met troep die er niet thuishoort. En dat is ongezond. En voordat het gros hier nu die ene hersencel laat kraken en zegt 'Kan mij die kutboom verrekken', het doet wel afbraak aan je leefomgeving omdat die ongezonder wordt. Je wil toch liever in frisse lucht wonen dan onder de rook van Pernis of hoogovens? Nou dan.

looprekje | 07-07-07 | 19:31

drs Marcel van Dam j 07-07-07 @ 19:17

Stel je niet zo aan, man. Wat heeft dat met links te maken? Niets.

bottehond | 07-07-07 | 19:30

@ ambtenaartje 19:08
Leer lezen. Ik pleit helemaal niet voor spaarlampen (het zou wel goed zijn ja). Ik zeg dat we de dijken moeten verhogen, ongeacht wat de oorzaak van global warming is, het gevolg blijft hetzelfde.
@ koerbagh
Of er morgen regen valt of niet is afhankelijk van
wind, lage en hoge druk gebieden, luchtvochtigheid ect.
Die zaken hebben helemaal niks met klimaat te maken. Dezelfde satelieten, andere data.

King of controversy | 07-07-07 | 19:29

Die Sophie Hilbrand, wat een sloerie is dat !
Cursus pijpen op de tv, blowen, het maakt niets uit.
Als je links bent kun je je kennelijk van alles verooloven.

drs Marcel van Dam j | 07-07-07 | 19:17

@King of controversy 07-07-07 @ 19:02:
En jij toont per comment je domheid nog meer aan. Weermodellen zijn minstens 10x zo ingewikkeld als elk bekende klimaatmodel. Bovendien moeten die weermodellen met evenveel (zo niet meer) data en metingen van diezelfde atmosfeer van de klimaathoaxers werken. Een model is niets meer dan een theoretische abstractie in een computer waar je getallen in voert en berekeningen laat uitvoeren. Het soort model maakt niet uit, het gaat om de voorspellende waarde van een model. Meteorologen hebben hun model decennialang zo verfijnd in dat ze met enige zekerheid 5 dagen het weer kunnen voorspellen. (Alhoewel dat ook nog steeds regelmatig misgaat). Voorspelling van modellen zijn hoogst onbetrouwbaar. Zeker als het over de atmosfeer en de oceanen gaat en je voorspellingen wilt doen die verder gaan dan jaren. Sommige klimaathoaxers zijn zo arrogant dat ze het voor de komende 100 jaar al bijna zeker lijken te weten. En jij praat dat braaf na.

koerbagh | 07-07-07 | 19:16

@-edit geen beter leven dan een goed leven..- in Kloothommel 07-07-07 @ 19:04

Mijn leven zou nog completer zijn als ik niets vermoedende GS reageerdurs het leven zuur kon maken ;-)

wanneer komt er eindelijk eens een topic van Joris zijn hand.

Kloothommel | 07-07-07 | 19:16

@Bigi Bana Boy 07-07-07 @ 19:11
We krijgen het er warm van.

ambtenaartje | 07-07-07 | 19:14

Er koos zojuist toch een lading CO2 de vrijheid via mijn achteruitgang ...
Sweet Jezus !!! Wilde dat even met jullie delen. Je kent dat wel he ? Laddish behaviour.

Bigi Bana Boy | 07-07-07 | 19:11

@King of controversy 07-07-07 @ 19:02
En jij denkt dat wij invloed kunnen uitoefenen op het klimaat door spaarlampen te kopen? Het is zo opportunistisch allemaal. Denk logisch na. Over 50 jaar is de olievoorraad op. We moeten zowiezo iets. Dus dat gelul met die spaarlampen en de straatverlichting, dat gaat het echt niet worden. En de vegetarisch hamburger... wat maakt dat nu voor verschil. Er wordt gewoon teveel gevraagd en dat ook nog eens door mensen die zelf ook een auto hebben en veel reizen. Trap er niet in.

ambtenaartje | 07-07-07 | 19:08

@-edit nee hoor.- in Kloothommel 07-07-07 @ 18:57

Dan is G-Unite een lid van de inner circle van GS

Ik wil verdomme ook edit-power hebben, ik ben een prima Joris, narcistisch, machtsgeil en bovenal een echte kloothommel.
-edit geen beter leven dan een goed leven..-

Kloothommel | 07-07-07 | 19:04

-edit niet zo schreeuwen, kost te veel co2 -

treiter | 07-07-07 | 19:02

@ koerbagh 18:59
Je zinkt steeds dieper.
"Man, ze kunnen het weer nog niet eens accuraat 5 vooruit dagen voorspellen"
Het dagelijkse weer is iets totaal anders dan een klimaat. Dat weet jij toch ook wel?

King of controversy | 07-07-07 | 19:02

@King of controversy 07-07-07 @ 18:48:
Welke waterstijging? Ik ben laatst weer eens aan zee geweest. Het water zakte. Binnen 6 uur nog wel!

koerbagh | 07-07-07 | 19:02

@King of controversy 07-07-07 @ 18:52:
Die modellen hebben geen enkele voorspellende waarde. Klimaat is continu veranderd in de geologische geschiedenis van deze planeet, maar ook van die klimaatveranderingen is geen enkele overeenstemming over de oorzaak van die veranderingen. Theorieën zat, en modellen zat, maar op basis van die modellen is geen enkele voorspelling te doen. Man, ze kunnen het weer nog niet eens accuraat 5 vooruit dagen voorspellen. Zelfs de modellen die het KNMI gebruikt schieten tekort.

koerbagh | 07-07-07 | 18:59

@G-unite 07-07-07 @ 18:56

Jij bent joris he.
-edit nee hoor.-

Kloothommel | 07-07-07 | 18:57

check.

..Whatever | 07-07-07 | 18:57

20.00 mexicaanse tijd.
Check.

Mocht ik pitten, hasta mañana.

G-unite | 07-07-07 | 18:56

@Frikandel Speciaal 07-07-07 @ 18:37:
Waar ik op tegen ben is heel simpel: Iedereen die om wat voor reden dan ook, onzin verkoopt met als doel om mijn vrijheid van doen en laten te beknotten, geld van me te jatten om zijn/haar ideaal te bekostigen.
"Iets goeds" proberen te doen gebaseerd op flauwekul is onzinnig. Zolang het mij niks kost en ik er niet mee lastig gevallen wordt mag iedereen zijn idealen hebben, houden en koesteren. Deze hoax probeert mij en anderen te indoctrineren met een kulverhaal, mij en een ander vrije keuze te ontnemen en op kosten te jagen. En dáár heb ik het niet zo op.
En verder heb ik helemaal geen kudtleven, maar ik wil dat ook graag zo houden. Als het aan de muljeu-fascisten ligt krijg ik wel een kudtleven. Daarom kraak ik het af.

koerbagh | 07-07-07 | 18:54

@ .. Whatever
Een snel bombardement op de haven van Monaco tijdens de GP en weg is de zeespiegelstijging. Goed plan.
@ koerbagh 18:46
Toch wel, want klimaatsveranderingen zijn niet heel abnormaal in de geologische geschiedenis van de aarde. Er is veel onderzoek gedaan naar temperatuurstijgingen, en op basis van die gegevens zijn modellen ontwikkeld, en daarmee kun je voorspellingen doen. Niet precies natuurlijk

King of controversy | 07-07-07 | 18:52

*Gaat de douche verder slopen...*

..Whatever | 07-07-07 | 18:49

@ Whatever 18:41
Juist, dat ben ik helemaal met je eens.
Maar wat het probleem momenteel is, is dat de wereld verdeelt is over wat nu precies de oorzaak is van die waterstijging, en daarom weigert maatregelen te nemen.
Is hetzelfde als Iran een raket op ons afschiet, en de tweede kamer in spoeddebat het heeft over waarom Iran die raket precies afschiet, welke politieke acties daarvoor gezorgd hebben, maar niet hoe die raket tegen te houden, danwel de gevolgen te beperken voor de inwoners.
De politiek en wetenschap doen precies hetzelfde. Ze lullen over de oorzaken van die waterstijging, maar doen er verder niks aan.
Verhoog de dijken NU!

King of controversy | 07-07-07 | 18:48

Het is nog maar de vraag of het water stijgt door opwarming. De beroeps scheepsvaart is ook aardig gegroeid, hoeveel water verzetten die met zijn allen? Eh?

..Whatever | 07-07-07 | 18:47

@King of controversy 07-07-07 @ 18:26:
De enige reden om dijken te verzwaren is omdat ze sowieso onderhoud behoeven en omdat gemiddelde stormkracht de laatste 30 jaar is toegenomen. Zeespiegelstijging is vooralsnog niet bewezen.
Je hebt me nooit, nergens -ook in dit draadje niet- horen pleiten om geen onderhoud aan dijken te doen, als we het er als totale bevolking van Nederland over eens dat de mensen die beneden ANP wonen, droge voetjes moeten houden. Maar zelfs over de wenselijkheid daarvan kun je, met de demografische ontwikkeling in het westen van dit land in het achterhoofd, best over twisten.

"Zelfs de adviseurs van meneer de president van Amerika Bush zijn het erover eens dat de aarde warmer wordt".
Correctie, het enige dat die advideurs met zekerheid kunnen zeggen is dat de gemeten temperatuur over de periode van de afgelopen 10-20 jaar is gestegen. Daar kun je niks uit voorspellen voor de toekomst.

koerbagh | 07-07-07 | 18:46

Ik vraag mij nog alijd af hoe ze Beauneau buiten de deur hebben weten te houden ?

Bigi Bana Boy | 07-07-07 | 18:45

de nos is er erg druk mee. moet je eens kijken op hun forum;

www.nosforum.nl/forum.php/list_topics/...

welgeteld 54 items over klimaat met 1740 reacties
nos verheft doordrammen tot een olympische sport
vraag is, kunnen wij dit beter of niet ?

saidfred | 07-07-07 | 18:45

We kunnen ook meer vis vreten met zijn allen, en de japanners op walvissen laten jagen. Stijgt het wat minder snel. Kunnen we relaxed wat stenen op de dijken schoppen.

..Whatever | 07-07-07 | 18:43

Ik probeer, en met enig succes, dat hele gebeuren te mijden als de pest. Helemaal mij ervan afsluiten lukt niet maar ik kom een heel eind. Ik doe gewoon alsof het er niet is. Bovendien heb ik als stelregel op ieder gegeven moment minimaal 15 kilometer van die Giel Beelen imbeciel te willen blijven.

Maar die beelden van dat lege terrein zijn nu al een klassieker. Om je lul uit je broek te lachen, wat een kansloos gebeuren.

Bigi Bana Boy | 07-07-07 | 18:43

King of controversy 07-07-07 @ 18:40, waarom dan een discussie over wat het water doet stijgen? geweaun die dijken omhoog dus, zal rotten dan wat het doet stijgen.

..Whatever | 07-07-07 | 18:41

@ .. Whatever
Nee, ik pleit hier er helemaal niet voor om zuiniger met energie om te gaan. Inderdaad omdat dat never nooit niet gaat gebeuren. Ik zeg dat we de dijken moeten verhogen. Klaar.

King of controversy | 07-07-07 | 18:40

@Kloothommel 07-07-07 @ 18:15
Pinguins zitten überhaupt niet; zij staan of liggen enkel. Als zij al een op "zitten" gelijkende houding aannemen dan is dat op de kniëen en wel oostwaards gericht. Aldus het laatste rapport van Das VonFrikschoten Gehirn Institut.

VanFrikschoten | 07-07-07 | 18:38

ik schiet godverdomme geen donder op met me douche zo, en die compressor staat maar te pompen. doe er eens wat aan .GS... doe eens een tijdelijke ban tot een uur of 2000 Mexican time.

..Whatever | 07-07-07 | 18:38

Hahahaha hippies!

fluh | 07-07-07 | 18:38

@ Koerbagh
Wat mij opvalt is dat jij tegen iedereen bent die idealen heeft en zich daarvoor inzet. Wat een kudtleven heb jij volgens mij, totaal nergens voor staan in het leven, gewoon alles en iedereen die iets goeds voor de aarde probeert te doen, afkraken.

Frikandel Speciaal | 07-07-07 | 18:37

King of controversy 07-07-07 @ 18:26, laat ik het even heel simpel voor je stellen. Er even van uitgaande dat de aarde naar de kloten gaat door ons toedoen. De vooruitgang houd jij niet tegen, alles moet luxer hence in de toekomst zal het energie verbruik ongetwijfeld hoger liggen, laat ik de bevolking groei buiten beschouwing evenals de hulp aan derde wereld landen want wanneer die ook nog eens beginnen… Jij wilt nu wat relaxter met energie omgaan, punt blijft dat het verbruik desondanks zal blijven groeien. En daar het al op een niveau zit wat de aarde naar men zegt niet meer kan verwerken, is het dus zinloos. Het enige, en ik herhaal, het enige wat hier bereikt wordt is omzet. Als energie de oorzaak is, is er maar één manier om de aarde te redden, terug naar basic (wat never nooit niet zal gebeuren) en per direct hulp aan achtergestelde gebieden stoppen, want als die miljarden personen erbij komen qua verbruik, is het per direct gebeurd.

..Whatever | 07-07-07 | 18:36

-weggejorist-

Lizzard | 07-07-07 | 18:30

@ koerbagh
Zelfs de adviseurs van meneer de president van Amerika Bush zijn het erover eens dat de aarde warmer wordt. Ze vechten alleen de oorzaak aan.
Als zelfs zo'n denkclub onderstreept dat de aarde warmer wordt, dan zal er toch wel een kern van waarheid inzitten.
Maar goed, we hebben nu 3 stromingen over klimaatsverandering.
De VN zegt dat het warmer wordt vanwege CO2, Bush en consorten zegt dat het warmer wordt vanwege natuurlijke oorzaken, en dan hebben we nog de stroming van internetarcheoloog Koerbagh, die stelt dat de aarde helemaal niet warmer wordt.
In het geval van scenario 1 moeten we onze dijken ophogen
In het geval van scenario 2 moeten we onze dijken ophogen
In he geval van scenario 3 moeten we onze dijken ophogen (want momenteel is slechts 50% van onze dijken in goede staat).

King of controversy | 07-07-07 | 18:26

Het wordt vervelend. Is er al ergens een onheilsprofeet in de orkestbak gevallen?

Jan Passant | 07-07-07 | 18:22

Cookie v. eigen deeg 07-07-07 @ 18:17, een puik stukje stereo... ook belangrijk. .. Whatever overdoet ook wel eens wat, maar enkel daar waar het nagenoeg 24/7 wordt benut en van genoten.

Avalon 07-07-07 @ 18:15, de wereld is één grote verkwisting, en men ziet het niet eens meer. Het kan allemaal stukken meer basic, en geloof me het leeft net zo lekker. Kijk eens om je heen wat er allemaal eigenlijk niet hoeft in je keet, wat je eigenlijk een jaar al niet benut hebt of naar omgekeken. Het moet wel duur gefabriceerd worden, en erger je moet er voor buffelen bij een kudt baas.

..Whatever | 07-07-07 | 18:21

Ali B erbij, sjee.. straks ziet hij kans het milieu te stelen en hebben we niks meer

djiezuskrijst | 07-07-07 | 18:21

@.. Whatever 07-07-07 @ 18:14
Basic leven: Een hok, een pilsje en een laptop met verbinding met GS. Meer heeft een mens toch niet nodig...

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 18:17

Als je die reacties leest bij dat laifeet gebeuren lach je je echt rot. Eten ze geen vlees meer om bewust bezig te zijn. Tuurlijk! Een genetisch gemanipuleerde sojaboon importeren en verwerken tot macrobiotische vegaburger vergt vast minder energie dan een lekkere lap vlees van een opgehokt beest uit NL.

Mammoth | 07-07-07 | 18:16

@m3taverse 07-07-07 @ 18:07

Piguins zitten niet op de noordpool maar op de zuidpool

Kloothommel | 07-07-07 | 18:15

@.. Whatever 18.08: terechte opmerking over verkwisting. Maar het is nog veel erger: kijk eens naar de kwaliteit van wat wij gebruiken. Voorbeeld: vroeger kon een huis 200 jaar mee, nu mag je blij zijn als je na 3 jaar de eerste grondige renovatie nog niet nodig hebt gehad.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 18:15

Een ventilator op de plee, want het kon eens wat meuren, ja und? beuk er twee stenen uit ja. Als we nou met zijn allen eens wat meer basic gingen leven. Kun je direct wat minder werken en weer echt gaan leven.

Het is nu toch overwegend zo dat men niet meer werkt om te leven maar leeft om te werken om hier rotzooi van te kopen welke feitelijk niets toevoegt. Die rotzooi verneuqt het milieu en moet ook nog eens geproduceerd worden. En waarom? Omdat de kapitalisten het je de strot door duwen, dezelfde kapitalisten welke geen ruk om het milieu geven.

..Whatever | 07-07-07 | 18:14

Wat is dat rot jong toch lelijk!!!!!!!!

joloe | 07-07-07 | 18:13

@miko 07-07-07 @ 18:02:
Nee, satellieten (zoals gebruikt in jouw linkje) meten alleen de oppervlakte-temperatuur van het water. Ze zeggen niets over de temperaturen in diepere lagen.

koerbagh | 07-07-07 | 18:12

@3*links=rechts 07-07-07 @ 18:05
idd. En als zelfs Snoop zich zorgen gaat maken over het miljeu ipv over ho's en bitches dan zitten we wel echt in de nadagen van onze cultuur.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 18:08

Het is ook typisch mens… zeiken over wat gloeilampen een relative basis behoefte (licht). Ondertussen moet elk stukje meuk met een elektriciteit draadje een zinloos display hebben. Op naar de beeldtelefoons, kun je zinloos kijken naar dat waar je overwegend toch al zinloos mee belt. Lego en Meccano… nee kudt transformers en andere batterij slurpende meuk voor de kudt koters. Hey maar die gloeilamp moet uit. De mensheid is één grote lacher. Hoeveel zinloze meuk wordt er wel niet gefabriceerd en geaccepteerd, bijkans 50% van wat er gefabriceerd wordt is zinloos, neem flippos… hoeveel energie worden er in de je smijt ze direct weg rotzooi gepompt eh. De maatschappij en nadenken, tsjj, ow ja.

..Whatever | 07-07-07 | 18:08

Als het minister Cramer echt ernst is met de opwarming van de aarde en het milieu dan moet ze de zaken rigoreus aanpakken in plaats van symboolpolitiek bedrijven zoals het verbod op gloeilampen. Laten we bijvoorbeeld stoppen met de export van bloemen. Dat scheelt heel veel energie en waterverspilling en ook nog eens vele dagelijkse vluchten vanaf Schiphol om die snijbloemen te transporteren naar alle delen van de wereld. Want na een paar dagen gekeken te hebben naar een bossie bloemen kun je ze al weggooien. Nutteloze bedrijfstak. En laat haar samen met minister Verburg van Landbouw ook de tomatenteelt aanpakken. Die waterzakjes hebben nauwelijks voedingswaarde evenals komkommers. Dan hebben we gelijk een paar Hollandse paradepaardjes om zeep geholpen. Maar een schoon milieu en droge voeten vraagt nu eenmaal offers. Toch?

leo de pejo | 07-07-07 | 18:07

Mooi TV format hebben ze bedacht hoor: liedje van een B artiest gevolgd door een mooi fly-over shot van de noordpool. Cue droevige muziek, wacht 10 seconde, cue donkere stem : DE PINGUINS GAAN DOOD! EN HET IS ALLEMAAL UW SCHULD!

Anyway, niks mis met een beetje letten op onze aardkloot. Ik word alleen diep droevig van de anti kapitaal meute die in deze bandwagon een uitgelezen mogelijkheid zien om ons 's effe lekker alles af te pakken.

m3taverse | 07-07-07 | 18:07

Als Ali B. erbij is, dan kan het gewoon niet iets zijn waar ik vóór ben. Hetzelfde geldt voor Dolf J.

3*links=rechts | 07-07-07 | 18:05

@bottehond
Nee maar, u ook hier.

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 18:03

koerbagh 07-07-07 @ 17:37

sattelieten kunnen prima watertemp meten behoorlijk nauwkeurig ook.
KOC.
het verband tussen co2 hogere temperaturen (mogelijke)zeespiegelstijging etc is niet aan getoond.De meeste metereologen branden hun vingers niet aan dit soort voorspellingen.
Drie jaar geleden zou de hoge zee temperatuur schuldig zijn aan de grote hoeveelheid orkanen dat jaar.Het jaar daar op was de temperatuur nog hoger maar had de carribean een van de rustigste jaren sinds decenia.En waarom zouden alle veranderingen slecht moeten zijn als de temperatuur hoger word?

miko | 07-07-07 | 18:02

Avalon 07-07-07 @ 18:00

I stand corrected, my bad! Hehehehe.....

bottehond | 07-07-07 | 18:01

@bottehond: het weer en de files waren anders echt Niederlandisch

Rest In Privacy | 07-07-07 | 18:00

Ik fap altijd met het licht uit. Heb eigenlijk altijd het licht uit, m'n TFT geeft licht genoeg. Verder stap ik bij voorkeur samen met m'n moppie onder de douche. Onkruid laten we staan in de tuin en bij het roken inhaleer ik zo diep dat de CO2 nooooit meer naar buiten komt, en dat dan met homegrown.
Aan mij gaat het niet liggen

Cookie v. eigen deeg | 07-07-07 | 17:59

Bij mij moeten die linkse natuurgriezels niet aankomen.

Zo met de vakantie lekker 6000 km rijden, en ook alleen om het rijden op zich.
Met 14000 toeren tegen het natuurschoon op (dolomieten).

En wat de aardolie reserves betreft: Als ik de benzine niet gebruik doet een ander het wel, dus volgas nu het nog kan!

D675 | 07-07-07 | 17:59

Hadjewat? 07-07-07 @ 17:43

Oberst Cramer van de klimaatjunta was op het SStaatSSnieuws. SStaatSSnieuws? Niet overdrijven,botte, Okay: komt 'ie: het SStaatSSnieuws op radio 1 van half drie vanmiddag:

* SStaatSSsekretärin BuSSenmacher gaat snijden in ouderenzorg
* Minister Crämer opent life hoax
* Kunstwerk op geografisch middelpunt EUSSR onthuld
* Minister Mittelkauf in Afgahnistan

Dat was het.Niets meer. SStaatmededelingen op zijn Ceausceskoe's

bottehond | 07-07-07 | 17:54

Kloothommel 07-07-07 @ 17:52

Zijn ouwe Deutsche kolen.

kwarko01 | 07-07-07 | 17:54

@kwarko01 07-07-07 @ 17:50

Wat hebben die kolen jou misdaan dat ze vergast moeten worden?

Kloothommel | 07-07-07 | 17:52

Hadjewat? 07-07-07 @ 17:43

Het zijn gecombineerde kolenVERGASSINGScentrales. Indien je de techniek niet kent blaat dan niet zoveel.

kwarko01 | 07-07-07 | 17:50

Woehahahahahaha zit naar het live earth concert van snoop doggy dog te kijkien en buiten het feit dat het kutmuziek is draagt die groep zoveel sieraden van goud dat alleen snoop (& band) vernatwoordelijk is voor gigantische milieuverontreineging om al dat goud boven te halen.

Kloothommel | 07-07-07 | 17:49

koerbagh 07-07-07 @ 17:42

Precies zo is dat, we kunnen niets met zekerheid zeggen, behalve dat de Maya-kalender in 2012 afloopt.

kwarko01 | 07-07-07 | 17:48

lol@ambtenaartje
las je versenellingsbak vast in zijn twee..

waskuip-admiraal | 07-07-07 | 17:48

Shareholder 07-07-07 @ 17:04

Ken je het verhaal van het pakezeltje??Nee?
skit 07-07-07 @ 17:19
ik geloof dat de aarde zonder al te veel problemen 16 miljard mensen aan kan.

miko | 07-07-07 | 17:47

Ping of controversy 07-07-07 @ 17:33

Nonsens.Wie achter deze hoax aanloopt zonder het begin van een kritische blik diskwalificeert zichzelf. Critici zijn zonder uitzondering luiden die zich niets zomaar op de mouw laten spelden. Maar volgens mij doe jij slechts aan woordspelletjes. Ik geloof niet dat jij er vannacht wakker van gelegen hebt. Dat vzou je eigenlijk wel moeten doen,eerst en vooralomdat m.n. de EUSSR de klimaathoax misbruikt en aanwakkert om haar voltooïng af te dreigen. Let op je saeck, dauphin,niet alles is een vermakelijk spalletje.

www.richel.org/grk/klimatosoof/?p=14

bottehond | 07-07-07 | 17:46

Tiepvaudje: onze minister is een vleesboomfiguur.

Hadjewat? | 07-07-07 | 17:45

@dolf
"Heb jij een idee hoe we het klimaat kunnen verbeteren? "
Ja hoor. Koop een auto met een grote motor en las je versnellingsbak vast in z'n twee. Want in z'n twee, daar kom je overal mee! Met een beetje geluk haal je de 100 wel, en optrekken lukt ook goed met je koppeling.
Voordeel: een flink hoog verbruik en veel CO2 uitstoot. Dit zorgt voor een fantastisch klimaat, minstens zo mooi als vorig jaar.
Zeg nou zelf, dat oeroude hollandse klimaat met die regen en kou van vorige week wil toch niemand meer?

ambtenaartje | 07-07-07 | 17:44

Dank u wel, mevrouw Fleischbaum! Dank u wel dat u weer de naam Dolf Jansen hebt geschreven. Ik heb een uur lang kotsend boven de pot gehangen. Dus milieu? Niet door wat ik eruit gooide, maar zelf ben ik wel een paar kilo lichter geworden
Ik had net heerlijk gegeten, maar ik ben het nou weer kwijt.
Wilt u volgende keer alstublieft even waarschuwen?

En dan die kudt PvdA-minister: of WIJ even aan het milieu willen denken! Ja hoor, dan kan zij doorgaan met haar kolencentrales. Vleeboomfiguur!

Hadjewat? | 07-07-07 | 17:43

@flying dutchman 07-07-07 @ 16:08
Hollandsch blauwe kan ook wel zuinig vliegen. 53000lbs valt best wel mee :P

Bubbah | 07-07-07 | 17:43

@King of controversy 07-07-07 @ 16:47
Het nummer van mijn dealer? Ik kan mij niet voorstellen dat jij je met hamburgers keren een X5 kunt permiteren, en bovendien verbiedt jouw religie het gebruik van zo'n mooie auto.

Zeddegeizot | 07-07-07 | 17:43

@King of controversy 07-07-07 @ 17:33:
Eh ja... Tot een paar weken geleden dacht ik ook nog dat "global warming" wel eens echt waar zou kunnen zijn - wat de oorzaak dan ook is. En toen ben ik me even gaan verdiepen én (niet onbelangrijk) gaan nadenken. Het is 1 grote kluwen van elkaar tegensprekende data, elkaar tegensprekende modellen. Je kunt niks met zekerheid zeggen, niet over de oorzaak, en je kunt al helemaal helemaal niets voorspellen uit de data. Er zijn modellen... Maar die gaan allemaal à priori van een theorie van de oorzaak uit. En die weten we nu juist helemaal niet.

koerbagh | 07-07-07 | 17:42

Kenker sop met dat miljeu.

Herr Schwanz | 07-07-07 | 17:39

@Mammoth 07-07-07 @ 17:17: ik heb aangekondigd dat ik voortaan meer agressieve schoonmaakmiddelen ga gebruiken, dan heb ik minder water nodig.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 17:38

@miko 07-07-07 @ 17:28:
Satellietmetingen zijn wat anders dan grondmetingen. Satellieten meten infrarode straling en berekenen een gemiddelde temperatuur van de gehele atmosfeer laag. En ja, de afgelopen 10-20 jaar gaan de temperaturen wereldwijd iets omhoog. Maar daar kun je verder niets uit afleiden of voorspellen. Zeker niet als je de oorzaak niet met zekerheid hebt vastgesteld.

koerbagh | 07-07-07 | 17:37

@ koerbagh
"Je blaat na."
Nee, jij wil zeggen dat je zelf alles onderzocht hebt.
Je hebt het me nog nooit zo makkelijk gemaakt.

King of controversy | 07-07-07 | 17:33

koerbagh 07-07-07 @ 16:24

Als op de wereld zeeen niet gemeten word hoe verklaar je dan dat ik sst kaarten kan krijgen waar tot op de 100 meter nauwkeurig de temperaturen staan??En dat die temperaturen ook nog eens tot op de 0.1 graad gemeten kunnen worden
www.offshoresatelliteservices.com/ne.h...
dat de temperatuur wereld wijd omhoog gaat is wel bewezen.Gemiddelde jaar st geven aan dat in de laatste 20 jaar de zee temperaturen omhoog zijn gegaan.Men weet alleen niet of dat door ons komt en of de maatregelen iets opleveren.

miko | 07-07-07 | 17:28

@King of controversy 07-07-07 @ 17:15:
Het is officieel. Je denkt niet na. Je blaat na.
Wij weten helemaal niks van de klimaatgeschiedenis van Mars. Wij weten niets van de geologie van Mars, dar hebben we helemaal geen stenen van Mars (nou ja, een paar die op Antarctica in de Allen Hills zijn gevonden), we hebben geen idee hoe de bodem van Mars eruit ziet. Wij weten ook helemaal niet of het gewone of buitengewone zonne-cycli betreft, wij weten helemaal niet of het warmer wordt over een langere periode. We weten alleen dat het aardse klimaat schommelt. Over welke periode je het ook bekijkt. Over een periode van 10 jaar, 100 jaar, 1000 jaar, 10.000 jaar, 100 miljoen jaar, 1 miljard jaar. Ja, dat weten we uit ijskernen, aardkorstonderzoek en radioactiviteit van de zon op gesteenten. Op aarde; niet op Mars. We weten nu, over een periode van 10 jaar, dat de zon actiever is en dat alle planeten ietsjes warmer worden. Tsja, big deal. Dat kan over 10 jaar weer anders zijn.
Kortom, koning van de contramine, we weten er feitelijk helemaal geen zak van en wat het klimaat precies stuurt; en het is allemaal bangmakerij en doemdenken. De seculiere mens heeft de bijbel met de apocalyps ingeruild voor een ander sprookje met een armageddon-spookbeeld.

koerbagh | 07-07-07 | 17:28

@skit
De bevolking zal altijd blijven groeien tot het punt dat het net wel/niet leefbaar is (alleen beperkt door armoede, oorlogen, honger enz). Zo zitten mensen en dieren in elkaar, en als een deel van de bevolking uiteindelijk inziet dat je beter kan leven met een lagere bevolking en de groei kan stoppen of tegengaan, zal er altijd een meerderheid zijn van achterlijke volken die dat voor duizende jaren nog niet zullen doen.

St. Varken | 07-07-07 | 17:27

Groenlinks bashen, maar dan wel klimaat neutraal!

Pro Nature | 07-07-07 | 17:25

Sterf allemaal met je milieu waar het de gewone man betreft. Oplossingen zoek je niet meer in de huiselijke zweer. Die paar watjes die daar bespaard kunnen worden laat me niet lachen. Onvoorspelbaar de energie welke verspeeld worden op industrieel niveau, en maar zeiken over een gloeilampje. Hoe vaak ik zie dat er serieus energie vreten de meuk zinloos staat te draaien in firma’s. ongelofelijk. daar draait me keet een jaar op. Doe lekker een ander de kop gek maken.

..Whatever | 07-07-07 | 17:25

muxje@17.08 Kernfusie duurt nog 25 á 40 jaar. Uitstootloze auto kan morgen op de weg gebracht worden.
.
widtvoet@17.16 Thanks voor de tip. Ik ben ervan overtuigd dat er in 0031 knappe geesten zijn die ons energie probleem, als die er zou zijn?, kunnen oplossen.

Contra | 07-07-07 | 17:24

Ach, ik wou dat dat die linksjes hun eigen advies m.b.t. de multikul eens ter harte namen in het milieudebat: "angst is een slechte raadgever". maar ja, angst verkoopt. Zelfs nadat alle voorgaande angsten flauwekul bleken te zijn. Nu hebben ze iets gevonden dat misschien wel eens waar zou kunnen zijn: de aarde wordt warmer. DUS dat komt door de mens en DUS moeten we keihard ingrijpen. En het linkse bemoeicircus is weer even gered.

Muxje | 07-07-07 | 17:24

voor alle zonder hersenen: we moeten energie besparen zegt de regering.
goed opletten: de eigenaren van de energiecentrales zijn de gemeente en provincie. als zij minder geld krijgen door uw besparing gaat uw OZB tarief met 1000% omhoog want ze hebben het geld al uitgegeven aan onzinnige dingen.
linksom, rechtsom, je wordt genaaid

Paul Cohen | 07-07-07 | 17:23

King of controversy 07-07-07 @ 17:15, je zou ze de kost moeten geven de firma’s welke s’nachts spanning houden op industriële lijnen. Enig idee wat een gemiddeld lijntje trekt? Zou een ieder firma de meuk afschakelen dan kan de burger geweaun weer gloeilampjes monteren geloof me. AH maar dat is het kapitaal en die doen niet mee, is ook zo.

..Whatever | 07-07-07 | 17:21

Aardbewoners.

skit | 07-07-07 | 17:21

Zou het niet aan de overbevolking liggen?
80 Jaar geleden leefden er +/- 2 miljard (2.000.000.000) mensen op deze zelde Aarde, de Aarde is niet groter geworden in die 80 jaar, maar de bevolking is verdrievoudigd! 6 miljard (6.000.000.000) nu.
Dus over 80 jaar zin er 18 miljard ( 18.000.000.000) Aaedbewoners, kan die zelfde Aarde dat wel aan?
Het is maar 'n vraag.

skit | 07-07-07 | 17:19

LOL @ widtvoet 16:51

die hofstadtgruppe | 07-07-07 | 17:19

.. en hier de inhoud van nova voor vanavond...
va de NPS en VARA.

# Live Earth
Live Earth, een initiatief van klimaatgoeroe Al Gore, is vandaag van start gegaan. Op alle continenten worden popconcerten gegeven met één doel: er moet meer aandacht komen voor het klimaat. NOVA zendt vanavond uit vanuit het Amsterdamse Westerpark, waar Nederland zijn versie van Live Earth viert. Te gast is Milieuminister Jacqueline Cramer.

Met de volgende reportages:

# Texas
'Bigger' is doorgaans 'Better' in Texas maar zelfs in deze conservatieve zuidelijke staat in Amerika waait nu een voorzichtig milieuvriendelijk briesje.
# Licht': Ecohuis
Jan Husslage bouwt in een nieuwbouwwijk in Steenwijk een ecologisch huis van tweedehands bouwmaterialen, voorzien van allerlei energie- en waterbesparende snufjes. Maar de gemeente is niet blij met zijn huis en het zelfbouwproject is vooral de omwonenden een doorn in het oog.

Pesentatie: Joost Karhof.

Meer op deze zender | Meer in dit genre | Uitzending Gemist


waskuip-admiraal | 07-07-07 | 17:18

@LoudAndProud 07-07-07 @ 17:12

wel een Fiets die door kinderarbeid in elkaar is gezet he?

En wel Tofu dat gemaakt is van soya dat verbouwd is op de grond van platgebrand oerbos he?

Kloothommel | 07-07-07 | 17:17

Even allemaal je statement maken: www.liveearthalert.nl/page/stap1
Zo heb ik aangekondigd in december met de Hummer de kerstkaarten rond te brengen ipv te laten bezorgen door die vervuilende postbodes op fietsen.

Mammoth | 07-07-07 | 17:17

Frik, doe nu niet. Loud moet dan een extra rondje trappen.

Jan Passant | 07-07-07 | 17:17

Trekt memory sticks uit computers, misschien dat, dat het hem doet. je weet het niet.

..Whatever | 07-07-07 | 17:16

Alle reaguurder die zo begaan zijn met het milieu: zet je computer uit en ga een boek lezen of zijn jullie soms ook bezig met bewustmaken van een ander?

Nooit meer slapen | 07-07-07 | 17:16

@Contra 16:59

Verhaal is zo oud als de weg naar Kralingen. Manifeste belangen roeleren immer. Oneigenlijkheid troef.

Een aardige lezerT mbt. eea. is trouwens het TWA-nieuws www.twanetwerk.nl/ Een abonnement op dat papieren periodiek is (was?) gratis aan te vragen bij EZ. Absoluut de moeite waard.

widtvoet | 07-07-07 | 17:16

De VanFrikschotens flikkeren alles in de afvalbak: batterijen, papier en glas. Al was het maar om die vervelende artiesten te jennen. Bah!

VanFrikschoten | 07-07-07 | 17:16

@ koerbagh
en als je mijn posts leest, dan lees je dat het mij niet gaat om dat gehele CO2 verhaal. Want de uitstoot van CO2 is het probleem niet. Het probleem is een warmer wordende aarde. En veel mensen (die daar veel meer verstand van hebben dan ik) zeggen dat dat door CO2 komt.
Maar laten we eens zeggen dat het inderdaad de zon is die zorgt voor opwarming van de aarde. Dan blijft het probleem van opwarming nog steeds bestaan. En hoe gaan we dat probleem tacklelen. Dat is de vraag.
@ koerbagh 17:02
"Oh ja.... de mensheid meet de temperatuur buiten de Aarde al zo'n 10.000 jaar."
Koerbagh, meen je dat nu serieus sarcastisch?
Ooit gehoord van onderzoek? Naar stenen, naar lagen in de grond, al dat soort dingen?

King of controversy | 07-07-07 | 17:15

Ik denk dat er zeker iets moet veranderen maar zoals zo vaak gebeurt dat toch niet. Bedrijven denken alleen maar aan $$$$$ en burgers liggen nergens wakker van zolang HUN huis maar niet onder water komt te staan. Zoals mijn oma altijd ze, "Ze dronken een glas, ze pieste een glas en alles bleef zoals het was." Nu is het een hype maar zoals alle hypes gaat ook deze voorbij. Pas als de wereld bijna vergaat zal er wat gebeuren maar dan is het al te laat vrees ik.

Vanmiddag zat ik ff te kijken naar de BBC. Er was een verslaggever die mensen vroeg waarom ze naar het concert gingen. De meeste zeiden dat ze kwamen voor de muziek. Natuurlijk werd er wel snel achteraan gezegd door sommige dat ze de "boodschap" ook belangrijk vinden. Denk dat dat bewijst dat de meeste mensen er niet wakker van liggen.

*BEEP* | 07-07-07 | 17:15

LoudAndProud 07-07-07 @ 17:12
Niet te hard fietsen svp, denk aan je CO2 uitstoot.

Karel kwakbol | 07-07-07 | 17:14

En dan doe je toch nog je best, monitoren op standby naar een minuut of 5. Ik zie er geen flikker van op me energie rekening. Spaarlampen in de hele keet. nada influence. Zelfs de stekker van het koffie gebeuren gaat er na het gebruik uit, plus dat het een termo ding is, dus de warmhoud plaat doet ook niet mee. noppes op de rekening.

..Whatever | 07-07-07 | 17:14

Nog mazzel dat Afrika arm is. Anders had de wereld een echt serieus milieu probleem gehad.

Nooit meer slapen | 07-07-07 | 17:14

Maar goed ik ga even wat extra rondjes op mijn fiets rijden als daad van rebellie, en vanavond eet ik een extra groot stuk tofu.Dat zal jullie leren.

LoudAndProud | 07-07-07 | 17:12

@LoudAndProud 07-07-07 @ 17:10

Tja, wat moet je anders met zulke kudt-topic's

Oh god ik mis de musselkanaalsoap boehoehoe

Kloothommel | 07-07-07 | 17:11

@Kloothommel 07-07-07 @ 17:07
die / streepjes in mijn betoog moet je zien als en/of.
En bashen is niks mis mee, maar een beetje originaliteit zou wel verfrissend zijn.Om elke keer weer dezelfde grapjes over "mijn Hummer groen spuiten"/"ik ga extra rondjes in mijn SUV rijden"/"ik ga vanavond extra vlees bbq'en" te lezen, het wordt wat eentonig.

LoudAndProud | 07-07-07 | 17:10

Maar volgens die hippies is de schuld van die vulkaangassen en rottende veengronden allemaal de schuld van de auto.

Mossad.il | 07-07-07 | 17:10

Kloothommel 07-07-07 @ 17:08

Das een hoax!

kwarko01 | 07-07-07 | 17:10

@Muxje 07-07-07 @ 17:08

Ja, die hebben ze links naast het lijk van Jimmy Hoffa liggen ;-)

Kloothommel | 07-07-07 | 17:09

kwart voor 10, tijd voor arbeit... afstand bediening airco één hup, en twee hup (12Amp). Compressor (10Amp), stukje "achtergrond" muziek, de xti1000 kon niet met me meekomen dus het is nu een xti2000 (7Amp). schopt generator en jerrycan richting compressor, mocht het allemaal wat te heet worden op de bejaarde draden.

Mileu is cool, maar vandaag even niet, kinetisch polsklokje dat wel weer dan. compenseerd mooi voor de 5.5Kw aan voltage regulators. Het wordt weer een prijzig dagje. ach maar dat doen we wel weer vergeten wanneer vanavond 8 kilo vlees op de 4 zakken carbon consumerende BBQ ligt.

Eerst me eigen mileu even reguleren hier, trouwens of het nu 40 of 45 graden is, lekker belangrijk. Het blijft kudt warm.

..Whatever | 07-07-07 | 17:09

@Contra 16:59: Blah. Er wordt een hoop gesjoemeld en stilgehouden, aan beide kanten van de milieudiscussie, maar het idee dat Shell (ohhh!, grootkapitaal!) milieuvriendelijke energieprojecten tegenhoudt is te zielig voor woorden. Of denk je dat ze ook de geheimen van kernfusie en een uitstootloze auto in de kelder hebben liggen?

Muxje | 07-07-07 | 17:08

@kwarko01 07-07-07 @ 17:03

Vervelende voor dew Maya's is alleen dat men onlangs ontdekt heeft dat ons zonnestelsel zich (hoogst) waarschijnlijk niet in de melkweg bevind maar in een ander sterrenstelsel.

Kloothommel | 07-07-07 | 17:08

Lopud: Ah, toch nog goed volk in 020. Al komt het van buiten.

Jan Passant | 07-07-07 | 17:08

Avalon 07-07-07 @ 17:05

Zeker weten! Veel meer onderbouwd dan die slinkse millieushit.

kwarko01 | 07-07-07 | 17:08

@LoudAndProud 07-07-07 @ 17:01

Als je Groen, Links EN Vega bent dan vraag, nee smeek je er ook wel om, om gebasht te worden hoor.

Kloothommel | 07-07-07 | 17:07

Leuk hoor, al die concerten met voornamelijk oude glorie, maar CO2 wordt maar voor een heel klein gedeelte door mens veroorzaakt. Rottende veengronden, vulkanen en stinkende geytenwollensokken veroorzaken veel meer CO2.
*zingt mee met dansen op de vulkaan*

Dwaaaas | 07-07-07 | 17:06

@Jan Passant 07-07-07 @ 16:59
Ja, ongelooflijk rebels!

Mocht je het in Amsterdam gaan doen zal het in ieder geval weinig opvallen ,daar rijdt elke zaterdag het winkelpubliek van buiten de stad rondjes in hun SUVs, wanhopig op zoek naar een parkeerplaats.

LoudAndProud | 07-07-07 | 17:06

Gordels om, kwakje01 voorspelt een grote omwenteling!

Rest In Privacy | 07-07-07 | 17:05

Gelukkig besteed de BBC geen aandacht aan Nederland. Het echte Live Earth - wat nog steeds een zwak aftreksel is van Live Aid/8 - is daar volop te zien.

Niels | 07-07-07 | 17:05

CO2 is dacht ik 0,84% van atmosfeer en dat wordt 0,87% ? Boeiend man..

Shareholder | 07-07-07 | 17:04

Avalon 07-07-07 @ 16:58

Zwever? Alles duid op een grote omwenteling en in 2012 staat ons zonnestelsel precies in lijn met het centrum van de melkweg. Dat wisten die Maya-zwevers toen al. Daardoor wordt het langzaam maar zeker warmer.

kwarko01 | 07-07-07 | 17:03

Ik ben een 48 jarige rokende automobilist.
Maar ik denk dat ik over ga op 16 jarige willige sletjes die stijf van de breezah staan.
Minder gezeik aan je kop en je kan het overal doen.

-- weggejorist -- | 07-07-07 | 17:02

@King of controversy 07-07-07 @ 16:47:
Oh ja.... de mensheid meet de temperatuur buiten de Aarde al zo'n 10.000 jaar. Wij weten precies wat de trend is van alle temperaturen op alle hemellichamen in ons zonnesysteem. Ja, ik ken het linkje, en ja, ik ken de theorie. Aangezien 99,9999% van alle hittestraling in de atmosfeer afkomstig is van buiten de Aarde en de zon het enige hemellichaam is dat daarvoor vernatwoordelijk kan zijn, lijkt het niet geheel onwaarschijnlijk dat schommelingen in de zonne-activiteit verantwoordelijk is voor temperatuurschommelingen op de planeten. En ja, daar valt Mars ook onder.
Reden te meer om aan dat CO² verhaal op Aarde te twijfelen, dunkt me.

koerbagh | 07-07-07 | 17:02

@Pro Nature 07-07-07 @ 16:57

Ja ik verbaas me telkens weer over alle originaliteit als het er op aankomt om groen/links/vegetarisch te bashen, weergaloos knap!

LoudAndProud | 07-07-07 | 17:01

widtvoet@16.47 Er zijn hele mooie eenvoudige goedkope plannen om waterkrachtcentrales te bouwen bij de delta werken. Maar inderdaad shell heeft hier geen belang bij en dus ook de overheid niet.

Contra | 07-07-07 | 16:59

Zie het zo loud, als uit iedere officiele luidspreker en uit elke kwaliteitskrant de prakpraat komt van milieuhogepriesters, dan is het best een daad van rebellie om je tonnetje rond te knagen aan vleesch en met de SUV zinloze rondjes te karren.

Jan Passant | 07-07-07 | 16:59

@kwarko01: ga jij eens naar Schiphol, zwever!

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:58

@tasmaniandevil 07-07-07 @ 16:43 *duim omhoog* Die klimaatverandering zal er best zijn - misschien. Maar dat is een regelmatig terugkerend fenomeen, ik geloof alleen niet zo in de gedachte dat de mensheid daar nou veel invloed op heeft. Die gedachte lijkt me eerder christelijk/religieus: de mens als het toppunt der schepping die het hoederecht heeft over de aarde. Terwijl we m.i. gewoon dieren zijn die ook eens uitsterven.

@ avalon Nee, geen maatstaf - maar wel druppels op een niet door ons te beheersen gloeiende plaat, dat bedoel ik.

@King of controversy 07-07-07 @ 16:47 Toch wel. Lees Veenstra et al. eens op www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/7222...

of www.atmos-chem-phys-discuss.net/7/6143...

@all de barbecue gloeit en mijn bier bijna. Fijn weekend! *vraagstaart out*

vraagstaart | 07-07-07 | 16:58

@LoudAndProud 07-07-07 @ 16:52

Vind je het niet prachtig, jij semi intelligente linkse rakker.

Pro Nature | 07-07-07 | 16:57

Waar maken we ons druk over. In 2012 loopt de Maya-kalender af.

kwarko01 | 07-07-07 | 16:56

Koerbagh is niet liev..

Frikandel Speciaal | 07-07-07 | 16:55

@LoudAndProud 07-07-07 @ 16:52

Een SUV is voor losers, een trabant spuugt veel meer vervuiling de lucht in dan een SUV, ik ga straks dus weer lekker karren in mijn Trabant ;-)

Kloothommel | 07-07-07 | 16:55

Auto`s zijn slecht voor het milieu.
Dolf Jansen`s slecht voor mijn humeur.

Boze Buur | 07-07-07 | 16:55

@Avalon wat ik zeg is dat het achterlijke hoaxonzin is dat de wereld zou zijn vergaan als we dat niet hadden gedaan. Ik ben een groot voorstander van frisse lucht, maar die leugens daar moeten ze echt mee kappen want daar word ik strontziek van.

..zapper | 07-07-07 | 16:55

Hoe voorspelbaar.
Als het topic dierenrechten of vegetarisme is ,dan struikelt iedereen hier over elkaar heen om te roepen hoeveel vlees ze net hebben gegeten/ gaan eten, en als het topic milieu betreft ,ja dan is natuurlijk niks zo geestig als roepen dat je net in je SUV zit met je airco aan/ straks in je SUV gaat zitten met je airco aan.
Wat een lol!

LoudAndProud | 07-07-07 | 16:52

Dit moet toch eigenlijk heel erg zijn voor al die geitenwollensokken & sandalen dragende transportfietsrijders die al 30 jaar lopen te verkondigen dat het milieu naar de klote gaat. Nu zien ze een stelletje leeghoofdige pukkeltieners, mediageile typetjes en zaaddodende energiebedrijven (NUON voorop) er met hun verhaal van door gaan, aangevoerd door een vette nietszeggende amerikaanse ex-presidentskandidaat die voor miljoenen ermee aan lezingen verdiend.

Peking Eend | 07-07-07 | 16:52

Trouwens global warming mijn reet! Het lijkt gvd wel herfst al dan niet winter!

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 16:52

Mijn buurman heeft net z'n Hummer groen laten spuiten.
Als iedereen nou es gewoon zo z'n steentje bij zou dragen...

widtvoet | 07-07-07 | 16:51

@ZwakZinnig: dat weet iedereen. Waar het om gaat in de discussie is niet of de global warming door menselijk handelen wordt veroorzaakt. Als ik het goed heb zijn de meesten het er hier wel over eens dat dat een grote hoax is. Echter, er liggen kansen te over voor overheid, bedrijfsleven en burgers om het milieu èn de portemonnai te sparen.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:51

Ben gewoon lekker thuis, heb de hele regio doorgescheurd, en nu is het tijd voor een lekker afzakkertje.... ja een afzakkertje...
.
@King of controversy
En als ik nu eens rekening hou met minder cfk's, hoeveel minder jij dan of iemand anders?

nummer niet te telle | 07-07-07 | 16:50

BRAVO AAN IEDEREEN.
.
Was even bang dat jeugd en masse zou opdagen. Doch iedereen heeft de boodschap goed begrepen. Behalve politici en oude media, want het is hún speleding.

Shareholder | 07-07-07 | 16:50

Je kan zeggen wat je wil, maar die "groene" gasten weten wel een feestje bouwen is.
Nog nooit zo'n goede sfeer gezien *zucht*.

Herman Flipsen | 07-07-07 | 16:48

@Contra 16:44

Jammer wel dat onze nazionale Wottermanager zich niet bezig mag houden met zaken die het aandelenpakket Shell van Mamma zouden kunnen devalueren...

widtvoet | 07-07-07 | 16:47

@ zapper 16:18
Geen idee, zullen wel geen positieve invloed hebben. Maar vulkaanuitbarstingen kunnen we niet tegenhouden. productie van CFK's wel.
@ vraagstaart
Niet alle stoffen breken O3 af. CO2 doet dat niet. CFK's wel. Kortom, je vergelijking met het luchtverkeer slaat nergens op.
@ Avalon 16:22
De huidige CO2 hysterie gaat over de vraag wat de oorzaak is van de opwarming van de aarde. Dat is de verkeerde vraag. Op het moment dat er een grote komeet wordt ontdekt die recht op de aarde afvliegt, moet je niet gaan ontdekken wat de afkomst is van die komeet, maar moet je ervoor zorgen dat de gevolgen van inslag zo beperkt mogelijk blijven. Zo ook met opwarming van de aarde. Het is nu niet van het grootste belang om vast te stellen wat de oorzaak van de opwarming is (menselijke CO2 uitstoot of bijvoorbeeld een hetere zon), maar wat de gevolgen van die opwarming zijn, en hoe we die gevolgen kunnen beperken waardoor ze minder schadelijk zijn voor de mensheid.
@ koerbagh 16:24
"denk jij überhaupt nog wel na?"
Wow, het valt me nog mee dat je dat nog vraagt. Heb je bijvoorbeeld dat linkje uit de Elsevier gelezen, dat het op Mars ook warmer wordt?
@ Henk Denktank 16:27
Denk je ook even terug aan de maand mei, waarin het 30 graden werd?
@ Zeddezeigot
Doe mij eens het nummer van je dealer?

King of controversy | 07-07-07 | 16:47

-edit 07-07-07 @ 16:41

Over marketing gesproken, heb je dan nog niet in de gaten dat Live Earth eigenlijk gewoon de Al Gore-show is?

ZwakZinnig | 07-07-07 | 16:45

In het kader van de campagne "Elke Chinees 'n tweede auto" mag het voornemen om de asbakverlichting te schrappen niet ongenoemd blijven.

widtvoet | 07-07-07 | 16:44

-edit 07-07-07 @ 16:41

Ik ben het he-le-maal met je eens, -edit. Er liggen enorme kansen voor een shift voor onze kenniseconomie. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is uit diverse oogpunten niet heel handig. In die zin kan Nederland goed garen spinnen bij deze ontwikkelingen. Ik ruik goed geld.

bottehond | 07-07-07 | 16:44

widtvoet@16.38 Waterkrachtcentrales zijn in 0031 vrij eenvoudig te realiseren maar brengen helaas voor de overheid geen geld in het laadtje. Dus komen niet in aanmerking.

Contra | 07-07-07 | 16:44

Kunnen al die millieumongeaulen niet naar donker Afrika verhuizen? Of hebben ze daar geen spaarlampen, waterbesparende douchekoppen en tofuburgers?

VanFrikschoten | 07-07-07 | 16:43

@vraagstaart: wat een ander doet is niet de maatstaf.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:43

vraagstaart 07-07-07 @ 16:35
Terechte kritiek van je. Ik moet soms op mijn tekortkomingen gewezen worden.
Ontkennen van klimaatverandering heeft geen zin. Het klimaat verandert en dat is van alle tijden. Echter was het vroeger een proces dat veel meer tijd in beslag nam,nu is de verandering veel sneller. Is de mens daar debet aan? Ik twijfel of dat wel het geval is. Maar de opwarming is zeer zeker het feit,kijk maar eens naar arctisch Canada en Spitsbergen.

tasmaniandevil | 07-07-07 | 16:43

Al Gore is de grootste hyprocriet op aarde. Lekker makkelijk scoren.
De Amerikanen zijn namelijk de grootste vervuilers op deze aarde.
Weet je wat helpt!
Als ze morgen alle vliegen uit de hele wereld aan de grond houden.
De vliegtuigen slopen dagelijks de dunne hogere luchtlagen.
Maarja, dat kan natuurlijk niet. Maar zij zijn de slopers van het milieu.
Vliegtuigen dat zijn de grootste vervuilers !!

ip | 07-07-07 | 16:43

Ik wilde met een bordje HOAX aan de ingang gaan staan, maar ben blij dat ik me bedacht heb. Voor anderhalve koei en een paardenkop loont dat niet de moeite, lijkt me. Haha: de hoax flopt. In Londen ook. Vanmiddag op de SStaatSSradio: "Shakira heeft waarschijnlijk nog nooit voor zo weinig Menschen opgetreden".

Gisteren luisterde ik naar inquisiteur SSven Cock- el- Mahni, op bezoek twee "experts" die poolexploitant cornelissen en henk brinkhuis. Met name de eerste trok van leer: "het gedrag van de burger moet met wortel en tak uitgeroeid worden, energieconsumptie moet bestraft worden etc etc," zo sprak deze vet aan deze hoax verdienende hogepriester over U en Uw leven. Trendwatcher Adjied Bakas waagde het om de hoax te beschrijven als: "er zitten goeie dingen in en onzin. Het betreft hier een beweging met religieuze kantjes". dat had hij beter niet kunnen zeggen.

bottehond | 07-07-07 | 16:42

@Rabarberke 07-07-07 @ 16:37 Goed plan schat. Doe ik meteen want we gaan met z'n allen goed vlees verbranden bij de buren. En koud bier drinken, nu het nog kan.

vraagstaart | 07-07-07 | 16:41

@monfer 07-07-07 @ 16:20
Ik zeg dat het millieugebeuren niet perse links hoeft te zijn. Dat het nu door de linksigen hoger op de agenda staat dan de rechtsigen klopt. Links haalt er teveel oneigenlijke argumenten bij. Daar moet wat aan gedaan worden.
.
De rechtsigen zouden het 'slaan' van de linksigen onmiddellijk kunnen ontkrachten door met ondernemersinitiatieven te komen. Gebeurt ook wel, gelukkig. Zorg dat het een hype wordt. Zorg dat een millieuvriendelijke auto een hype wordt. Zoals Apple het doet met de iPhone bijvoorbeeld. Niet per se het beste product, wel het meest 'wanna have'. Als de meute het wil, komp het wel goe. Kwestie van marketing

-edit | 07-07-07 | 16:41

@Avalon 07-07-07 @ 16:34 Echt waar? Dus onze Nederlandse filters, verboden op derijfgassen etc. neutraliseren de vervuiling van 2 miljard chinezen en indiers, die hun beurt nog veel minder prut de atmosfeer in keilen dan de uitbarsting van alleen al de Merapi? Wow..... Nederland stelt iets voor!

vraagstaart | 07-07-07 | 16:39

Na ons de zondvloed.

Dan kunnen waterkrachtcentrales eindelijk es werkelijk zoden aan de dijk zetten.

widtvoet | 07-07-07 | 16:38

@brulkikker 07-07-07 @ 16:35

de aarde IS plat, wil jij op de brandstapel of zo?

Kloothommel | 07-07-07 | 16:37

Ik heb wel een idee: We doen allemaal die computers uit.

Rabarberke | 07-07-07 | 16:37

@ King of Controversy
En dan te bedenken dat "iedereen" eens dacht dat de aarde plat was, afgezien dan van die ene recalcitrante debiel die bleef volhouden dat ie rond was.
Vandaag de dag flikkeren boten natuurlijk nog steeds van de rand het grote niets in.
Dat heet dus "argumentum ad populum", zoek maar op onder drogredenen.

brulkikker | 07-07-07 | 16:35

@tasmaniandevil 07-07-07 @ 16:32 net zoals je post van 16:26 een goede, inhoudelijk verrijkende bijdrage die getuigt van respetc voor mensen met een andere mening. Komen er zo nog meer? En zijn ze dan ook zo geestig?

vraagstaart | 07-07-07 | 16:35

@.. zapper: wel degelijk hebben milieu-maatregelen effect! Al genoemd zijn de filters in schoorstenen, verbod op drijfgassen, beperkingen met betrekking tot storten / lozen van afval. Dit alles heeft het milieu ontlast.
En besparing van energie leidt ook tot minder belasting voor het milieu (of dat de opwarming van de aarde nou tegengaat of niet). Onze atmosfeer zit vol met oneigen stoffen; bewuster omgaan met energie zal dit zeker verminderen!

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:34

Staat aardig op het CV'tje van de presentatoren zo'n Live Earthththth

Nooit meer slapen | 07-07-07 | 16:34

The Grim Reaper 07-07-07 @ 16:05

Das een goeie LOL

kruupstruuk | 07-07-07 | 16:33

Als we nu eens Giel vervangen door Dries.....

Karel Kruizenruiker | 07-07-07 | 16:33

Henk denktank 07-07-07 @ 16:27
Als je denkt dat de zogenaamde opwarming betekent dat het elke dag enkele graden warmer is dan kun je beter weer naar het VMBO gaan.

tasmaniandevil | 07-07-07 | 16:32

Des te meer CO2 in de lucht, des te harder de bomen en plantjes groeien.
Ofwel, met een opschroeven van de uitstoot helpt men het milieu.

"Denk zuur. Denk Groen!"

widtvoet | 07-07-07 | 16:32

Minister Cramer: "BBQ verbod!"

Nooit meer slapen | 07-07-07 | 16:31

@King of controversy 07-07-07 @ 15:45
Je denkt blijkbaar ook namens mij te spreken, hetgeen tenenkrommend irritant is. Het hebben van een overtuiging zonder feitelijke onderbouwing heet religie. Het hebben van een absolute overtuiging die iedere afwijkende visie tot volksverraad bombardeert heet fascisme. Dus even ander brekend nieuws, religieuze kenkerfascist, Sinterklaas bestaat ook al niet. Hij is gesmolten door global warming.

Zeddegeizot | 07-07-07 | 16:29

@koerbagh 07-07-07 @ 16:24 Je zou bijna kunnen constateren dat niet een eventuele klimaatverandering het grootste gevaar is, maar de groep mensen die denkt deze onbewezen verandering te moeten en kunnen keren? Zoiets als de zee willen leegscheppen met een theelepeltje?

vraagstaart | 07-07-07 | 16:29

het zou allemaal zo'n stuk minder erg zijn als die lui niet allemaal zo godvergete H.Y.P.O.C.R.I.E.T. waren. Tijd dat daar eens een fijne award voor in het leven geroepen wordt.

waskuip-admiraal | 07-07-07 | 16:28

@Avalon, het gaat er om dat die genoemde maatregelen niets tot weinig hebben bijgedragen, zeker niet gezien het feit dat de grootste vervuilers er niet aan mee hebben gedaan.

..zapper | 07-07-07 | 16:28

Groot respect voor de oprechte Dries Roelvink. Briljant filmpje.

Kleines Arschloch | 07-07-07 | 16:28

Vind het nogal een vreemde actie, als je die lichtshows ziet, en bedenkt hoeveel electriciteit dat wel niet kost… en dan zijn er ook nog verschrikkelijk veel cameraploegen bij, en neehoor, als 2 miljard mensen (zoveel willen ze er bereiken!) hun TV thuis aanzetten, of met de auto (een benzineslurpende SUV?) naar zo'n concert reizen, kost dat ook niks…

En, onze Groote Vriend Al Gore moet al helemaal zijn smoelwerk houden, hij gebruikt zo'n $1000,- per maand aan aardgas , en dan ook nog eens zo'n 220.000 kWh electriciteit per jaar (een normaal Nederlandsch gezin gebruikt zo'n 3500 kWh per jaar…).

En aan Giel Beelen had ik al een hekel, dus die mag van mij sowieso z'n rare kanis dichthouden.

Sgt. Peppers | 07-07-07 | 16:27

@ King of controversy: Jij zit zeker de hele dag te fappen achter je pc'tje. Als ik nu godverdomme naar buiten ga moet ik een jas aantrekken. in Juli! Laat maar komen die (schijnbare) opwarming!

Henk denktank | 07-07-07 | 16:27

@waskuip-admiraal 16.19

Nederland gaat terug in de tijd met 4 kolencentrales (!), omdat boomhippies als Wouter Samsom en Gruwella Cramer bang zijn voor het afval en de veiligheid van kernenergie.

Aussie | 07-07-07 | 16:26

Dat Life Earth wordt meer door sophie e.d. om hun eigen image op te krikken. Jammer.

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 16:26

ik denk dat mijnheer Al Gore (vrede en zegeningen zij met Hem) nog wat missionarissen naar nederland mag sturen, zo te zien was het aardig uitgestorven. Maargoed, als ik naar een indoctrinatie-kamp vermomt als pop-evenement wil gaan dan koop ik wel een kaartje voor de EO jongerendag.

echteneger | 07-07-07 | 16:26

@.. zapper 16.18: als we een vulkaanuitbarsting als een klimaat-negatief verschijnsel zouden moeten beoordelen, is dat dan maar reden om zelf ook ongestoord van alles het mileu in te flikkeren? Dacht het niet....

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:26

In Britse en Amerikaanse kranten ligt Madonna onder vuur omdat ze eens gekeken hebben naar haar andelen parket. Die is normaal niet openbaar maar bij haar wel (heeft iets met de belasting te maken ofzo). Uit dat onderzoek blijkt dat Madonna heel wat aandelen heeft in bedrijven die niet zo goed voor het moeder aarde zijn. Zoals Ford en een bedrijf wat in verschillende landen onder vuur ligt vanwege zijn vervuiling. Ook is ze aandeelhouder van NetJets de grootse prive vliegtuig maatschapij van de wereld. Ze krijgt ook een leuke korting als ze zo'n ding wil huren. En dan huurt ze ook nog eens heel vaak de grootste en meest vervuilende namelijk de BBJ (Boeing Business Jet).

Tja, wat moet je daar nou van vinden? Vond het al niet echt gepast toen mevrouw tijdens Live 8 (dat concert voor die arme afrikanen) sieraden droeg ter waarde van 3 miljoen dollar. Bewijst maar eens dat al die artiesten er alleen maar zijn voor zichzelf.

*BEEP* | 07-07-07 | 16:26

koerbagh 07-07-07 @ 16:24
Even dimmen koerbaghje, King heeft wel degelijk een punt. Jij praat peop.

tasmaniandevil | 07-07-07 | 16:26

Mmmm. Omdat ik toch bang was dat de bossen/bomen vandaag te weinig CO2 zouden krijgen ben ik maar een paar uurtjes met het cabriootje, airco aan, rondjes gaan rijden. Wil niet dat de bomen lijden onder dit soort primitieve geesten.

Contra | 07-07-07 | 16:26

@King of controversy 07-07-07 @ 15:59:
Luister vriend, denk jij überhaupt nog wel na? Hoeveel van de commentaren hierboven en de linkjes geven het feitelijke keiharde bewijs? Wat is het feitelijke bewijs dat de gehele aarde opwarmt en dat dat een trend is? Wat is een trend in de statistiek? Over welke periodes hebben we het dan? 10 jaar, 100 jaar, 1000 jaar? 10.000 jaar? Wat zijn de gegevens waarop men zich baseert? Temperatuurmetingen op het land gebeuren alleen lokaal. Op 70% van het aardoppervlak wordt niet gemeten (de zee dus) is die 30% waar wel gemeten wordt gelijkmatig verdeeld? Nee. Waar staan de meetstations? In steden en dorpen. en.wikipedia.org/wiki/Heat_island
En dan hebben we nog het fenomeen van de oorzaak en gevolg. CO² wordt aangewezen als oorzaak, maar dat wordt nergens bewezen. Het enige bewijs bestaat uit modellen, niet uit obeservaties, niet uit data, modellen. Inaccurate abstracties van een chaotisch systeem.

koerbagh | 07-07-07 | 16:24

Kernenergie is een stap in de richting maar nog niet het geheel. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar kernfusie en de op termijn praktische uitvoering daarvan.

Misschien tijd voor Manhattan project 2?

Woud en IJs | 07-07-07 | 16:23

@King of controversy: bepaalde maatregelen helpen inderdaad. Nog een aanvulling: als je ziet hoe we vroeger met ons afval omgingen: afvalolie en gif werden en masse naar de stort gebracht of het werd geloosd. Wat ik al eerder betoogde: aandacht voor het milieu is prima, maar de CO2 hysterie van dit moment gaat echt nergens over.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:22

@DT71 ja helemaal leuk als die megagrote plasmaschermen in beeld komen en dan de tekst 'Koop geen plasma schermen' onder door het beeld rolt.

..zapper | 07-07-07 | 16:22

Hypocriet kutvolk.

wegmetdebijstand | 07-07-07 | 16:22

@King of controversy 07-07-07 @ 16:17 Ja. Tuurlijk. En de vertienvoudiging van luchtverkeer heeft minder negatief effect gehad dan het heilzame verbod op CFK's. Want het gat krimpt.

vraagstaart | 07-07-07 | 16:21

@lustgeenthee 07-07-07 @ 16:20

U slechte man/vrouw iemand die aan het milieu had gedacht zou een athentieke houthakker uit Canada overvliegen om die boom te vellen.

Kloothommel | 07-07-07 | 16:21

Ik ga niet. Dan moet ik mijn verwarming namelijk uit doen en ik weet niet waar het knopje zit

Ali Fal Salarm | 07-07-07 | 16:21

Heeft Giel Beelen nu een zelfgebreide schaamharen muts op?

sjaakdeslinksesul | 07-07-07 | 16:21

Mooie lichtshows bij Phil Collins. Gave matrixschermen. Wat een hypocriete bende. LOL!

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:20

@lustgeenthee
ouwe bomen kappen is niet leuk. jij ook niet.

waskuip-admiraal | 07-07-07 | 16:20

-edit 07-07-07 @ 16:03
Milieu is WEL een 'links' onderwerp, het is namelijk de ideale stok om rechtse honden mee te slaan.Men mag dit motief niet onderschatten.
Opkomen voor het milieu kan perfect hand in hand gaan met een anti-kapitalistische levensinstelling.
Overigens waren de communistische landen de ergste vervuilers ooit, en de mensen die vroeger met het communisme dweepten zijn nu de ergste milieufanaten.Raarrrrrrrrrrrrr..................

monfer | 07-07-07 | 16:20

De post bracht zojuist de kapvergunning voor die grote eeuwenoude eik in mijn achtertuin waardoor ik in mijn verwarmde zwembad in de schaduw zwom. Die boom hield ook wel de zon uit mijn huis, maar ach ik zet gewoon de airco wat hoger. Gelukkig past die boom in mijn Hummer, dus ik ga zo even met de kettingzaag aan de slag, kan ik hem gelijk naar de milieuvriendelijke boomverwerkingscentrale brengen 60 kilometer verderop. Ja ik denk heus wel aan het milieu. Zou de rest van de reaguurders ook best wel eens wat meer mogen doen.

lustgeenthee | 07-07-07 | 16:20

@.. zapper 07-07-07 @ 16:18

Gewoon een filter in die vulkaan verplichten he

Kloothommel | 07-07-07 | 16:20

daar stoor ik me dus verschrikkelijk aan. Terwijl Frankrijk ermee volgebouwt wordt heeft niemand het in nederland over kernenergie, terwijl het toch een puike optie is.

waskuip-admiraal | 07-07-07 | 16:19

@King, hoe denk je dat die maatregelen in verhouding staan tot de vulkaanuitbarstingen? Gewoon even een gooi om over na te denken...

..zapper | 07-07-07 | 16:18

@ vraagstaart
Zure regen --> filters in schoorstenen -->geen zure regen meer.
Ozonlaag --> verbod op CFK's --> gat in ozonlaag groeit niet meer.
Oftewel, de problemen zijn er niet meer, omdat we maatregelen namen.

King of controversy | 07-07-07 | 16:17

Kernenergie NU!

widtvoet | 07-07-07 | 16:17

@King of controversy 07-07-07 @ 16:13

Iemand die een goed gevoel voor humor heeft?

Kloothommel | 07-07-07 | 16:16

Ik spaar ook mijn oorsmeer en navelpluis op en daarvan boetseer ik 100% milieuvriendelijke kaarsen.

sjaakdeslinksesul | 07-07-07 | 16:16

Kheb me net laten vertellen dat je 140 liter koffie kunt zetten van één kopje boontjes. Bakkie pleur iemand?

widtvoet | 07-07-07 | 16:15

30 jaar geleden koelde de aarde af - was de schuld van de mensheid, een nieuwe ijstijd zou oogsten doen mislukken. 20 jaar geleden was het zure regen - schuld van de mensheid, de bossen zouden massaal sterven en wij dus ook. 10 jaar geleden scheurde de ozonlaag, schuld van de mensheid en alles en iedereen kanker. Nu warmt de aarde op. Ook onze schuld natuurlijk. Te dom voor woorden, als we met z'n allen inclusief industrie, auto's, varkenshouderij etc. etc. 3% van de CO2 uitstoot voor onze rekening nemen. Maar ja: een hele sector slecht nieuws brengers leeft hiervan. Wachten op de volgende hoax maar weer.

O ja: www.globalwarminghoax.com/news.php

vraagstaart | 07-07-07 | 16:13

-Welke nitwit haalt het in zijn godsgeklaagde bolle hoofd om op Live Earth (we gaan de wereld veranderen) Que Sera te gaan zingen?-

King of controversy | 07-07-07 | 16:13

Om te besparen op de productie van katoen en wasuren draag ik sinds kort geen onderbroeken meer. Ieder beetje helpt!

sjaakdeslinksesul | 07-07-07 | 16:13

@-edit ik ben het met je eens, alleen vind ik het jammer dat het milieu tevens een excuus is voor mensen als Al Gore en voor bijvoorbeeld de overheid om groentax te heffen, welke vervolgens op slinkse wijze her en der aan kleefstokken blijft hangen in plaats van dat het in een schoner en beter OV wordt geinvesteerd. Clubs als Greenpeace houden vergassingscentrales tegen, waardoor als puntje bij paaltje komt een smeriger alternatief uit de grond wordt gestampt. Ik vind het jammer dat mensen niet verder denken als hun neus lang is, kijk maar naar de blunder van Greenpeace met de Grant Spar, en zo zijn er vele blunders. En als we ons zorgen moeten maken over klimaatverandering, dan kunnen we ons beter op de klimaatverandering van onze samenleving werpen. Ik zie de smsjes al in gedachte door het scherm lopen 'voortaan spreek ik met twee woorden - het is geen extra moeite om de kliko van de buren ook voor te zetten, ik heb immers twee handen - ik zet mijn lasergun altijd op +15, zodat ik de echte maniaken er uit haal - etc.

..zapper | 07-07-07 | 16:11

@King of controversy 07-07-07 @ 16:03

Hoevaak is de lefstedentocht de vorige eeuw gehouden?

Kloothommel | 07-07-07 | 16:09

Zo, en vanmiddag weer eens een magere 24.000 kilo kerosine verstoken met zon 200+ mensen aan boord onderweg naar een o-zo belangrijke zonvakantie.
.
Gelukkig hebben ze wel hun tv van standby gehaald! oei dat kost anders een hoop energie!

flying dutchman | 07-07-07 | 16:08

@Kris 07-07-07 @ 15:40

plasma zal altijd beter blijven als TFT, kwestie van dynamische resolutie, koopT daarom plasma en niet de poor-mans flatTV (TFT).

TFT is goed, plasma is beter.

QB (ja die.....) | 07-07-07 | 16:08

De enige Inconvenient Truth is wat die groene rukkers met al dat geld doen dat vandaag bij elkaar gejankt wordt. Als dat geld net zo besteed wordt als de tsunami opbrengst van 2 jaar geleden dan worden er vandaag weer een aantal mensen flink wat rijker.

Aussie | 07-07-07 | 16:08

@-edit 16.03: had ik niet beter kunnen zeggen. Amen.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 16:06

Waarom zo negatief? Terwijl dit soort concerten toch echt werken... Kijk naar de vele benefietconcerten voor Afrika, de concerten tegen AIDS, de concerten voor het Amazonegebied... Afrika is inmiddels een paradijs, AIDS bestaat niet meer en het Amazone oerwoud strekt zich inmiddels tot Alaska uit.

The Grim Reaper | 07-07-07 | 16:05

Extragratis Tip: Wilt u uw zonnepanelen eauk snachts groengele energie laten genereren, hangT er dan een stel halogeenlampen boven.

widtvoet | 07-07-07 | 16:05

Ernie?
Bert...................
Hoe vind jij Dries?
Ik vind Dries zijn vrouw wel leuk.
Owh.

ernieenbert | 07-07-07 | 16:04

Er is niks mis met energiebesparen. Er is ook niks mis met een beetje oppassen op onze aardkloot. Maar ga goedverdoeme niet lopen hoaxen dat we iets kunnen doen aan een klimaatverandering, mocht dat uberhaubt van toepassing zijn. Wanneer je mensen voordeel laat behalen door millieuvriendelijker te laten leven (lagere rekeningen etc), zonder in te leveren op kwaliteit van het leven, dan zal het gros millieuvriendelijker doen.
.
De dag wanneer het OV beter en sneller is dan de auto, stapt iedereen in de trein. Daar ben ik van overtuigt. De dag dat de spaarlamp in aanschaf evenveel kost dan de gloeilamp, koopt iedereen spaarlampen. De dag dat het goedkoper is om zonnenpanelen op het dak te plaatsen koopt niemand meer een ketel. Simpel.
.
Maar dat helpt allemaal geen reet tegen de klimaatverandering. Wel helpt het het millieu en de portomonee. En daar zullen weinigen bezwaar tegen aantekenen, denk ik. Nu nog wachten op slimme technologie en ondernemers die het kunnen realiseren. Millieu is zeker niet alleen een 'links' onderwerp. Dat hoeft het niet te zijn.

-edit | 07-07-07 | 16:03

@ Kloothommel 16:01
Voor mijn gevoel ook. Wanneer denk jij dat de volgende elfstedentocht wordt gehouden? Morgen?

King of controversy | 07-07-07 | 16:03

@King of controversy 07-07-07 @ 15:59

Ik ben het er helemaal niet mee eens dat de aarde warmer wordt hoor.

Voor mijn gevoel wordt het alleen maar kouder.

Kloothommel | 07-07-07 | 16:01

De BBC is al va 14.00 uur live aan het uitzenden zonder logo's en zonder reclame met een klein beetje klimaatgezeur af en toe. Kunnen ze dat hier ook niet geweaun doen. Scheemt ons een hoop belastinggeld. Ohw en trouwens, Nuon is een van de hoofdsponsoren dus via die weg betalen wij dit allemaal van alle kanten.

Hiero ff je gal suien;

www.liveearthalert.nl/page/stap1

karmahead | 07-07-07 | 16:00

@ koerbagh 15:56
Heb je de comments hierboven wel gelezen? Iedereen, behalve jij, is het erover eens dat de aarde warmer wordt, en onderbouwt dat met linkjes enzo.(en je weet, de maatschappij, dat zijn wij)
Maar goed, ik begrijp dat we jouw niet hoeven te evacueren vanaf je wierd

King of controversy | 07-07-07 | 15:59

De diesel staat al een paar uur stationair te draaien op de oprit.

Achiel | 07-07-07 | 15:58

@Haegar 15:54

Zou ik niet durven beweren. Kdenk dat daar het politieke klimaat van de afgelopen decennia meer debet aan is.

widtvoet | 07-07-07 | 15:58

Oke, oke, ik ben vandaag heel milieubewust bezig geweest. Heb maar een half uur in bad gelegen in plaats van een uur, hoe goed is dat!

..zapper | 07-07-07 | 15:58

Waarom gaat die Sophie, samen met Chiel Beelen, niet 20 uur meedoen aan een Bukkake marathon om hun rotsmoelen te laten volblaffen door zo'n 10.000 daklozen? dat lijkt me pas leuke TV....

NahUnd? | 07-07-07 | 15:58

@King of controversy 07-07-07 @ 15:45:
Eet eens wat gezonder, die eeuwige macaroni met kaasdraden begint je hersens aan te tasten. Ik ben heus niet de enige op de wereld die er zo over denkt.
newsbusters.org/node/12677
Ik woon ruim boven NAP, die zeespiegel mag nog wel paar meter stijgen (maar ja, dat doet 'ie niet...)

koerbagh | 07-07-07 | 15:56

Zouden vissen trouwens ook in de koplampen blijven staren zoals konijnen en andersoortig ongedierte?

Kloothommel | 07-07-07 | 15:54

@witvoet 15:41
Zouden de klimatologische effecten er ook de oorzaak van zijn dat je steeds meer Marokkanen etc. in Nederland ziet; dat 't gewoon komt doordat het nu hier ook de juiste temperatuur is waarbij ze voort kunnen planten ?

Haegar | 07-07-07 | 15:54

Enneh milieu-activisten, waar is eigenlijk die zure regen uit de jaren tachtig gebleven.....?

KABAAL | 07-07-07 | 15:53

Ik zou Sophie wel eens duurzaam willen nemen. Ze mag zeau op mijn windmeaulen worden gezet.

lammebertje | 07-07-07 | 15:53

-weggejorist-

de Bruijn | 07-07-07 | 15:52

En daarbij, zolang ik nog steeds boven het voorspelde steiging van het water peil van de hoaxende milieustumperds woon zal het me aan me reet roesten, dan ga ik wel met een boot naar me werk.

** zoekt al vast een speedboat met een V8 motor **

Kloothommel | 07-07-07 | 15:52

Als ik Dolf Jansen zie dan krijg ik de kriebels om hem op te pakken en af te leveren bij een psychiatrische inrichting. Wat een griezel is dat.

bijtertje | 07-07-07 | 15:51

Tip voor milieu activisten:
De ultieme vorm van energiebesparing is zelfmoord. Dus als je echt zorg om maakt, maak dan jezelf van kant, en als je dat niet kan/wil, ga jezelf dan steriliseren. Zo maak je jezelf blij, en de rest van de wereld ook die dit ongegrond en ondoordacht zelf-voedende hysterie aan moet horen.

St. Varken | 07-07-07 | 15:51

En dan die schijnheilige milieuminister onzin-uit-Cramer, die ons de gloeilamp wil verbieden en ons sommeert om minder gas te verbuiken, diezelfde geit geeft Essent en Nuon toestemming om drie steenkolencentrales te bouwen......

KABAAL | 07-07-07 | 15:49

"Kijk ons toch eens hip zijn""de wandelende grafzerk Dolf Janssen, die razendpopulaire radio DJ Giel Beelen (geen wonder dat je met zo'n rotkop iets bij de radio doet) en dan al die andere BNN kwalbakken.
Niemand hoeft mij te vertellen wat ik wel of niet moet doen.
Die huichelaars van een artiesten zijn wel allemaal met het vliegtuig gekomen.
Trouwens, ik zit niet te wachten op een optreden van zo'n megasnol als die Madonna, BNN, VARA, enz... ga eens lekker DEAUD!

NahUnd? | 07-07-07 | 15:49

@widtvoet 07-07-07 @ 15:46

Mooi zo, bijkomend voordeel is dat al die kudtfinnen vanzelf verzuipen als de zeespiegel stijgt (meesten wonen toch onder NAP hier in NL).

Kloothommel | 07-07-07 | 15:47

@Kris: ik geloof niet de stijging van de zeespiegel die ons wordt voorgehouden, maar hier moet ik je even corrigeren. Plm 70% van de aardoppervlakte is water. Een grote temperatuurstijging zou ook inhouden dat het water opwarmt en uitzet.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 15:47

@Avalon:
En bovendien; een nauwkeurige weersvoorspelling voor over 1 week heb ik nog nooit gezien. Dat kan men niet. Maar een voorspelling over het totale wereldklimaat over 50 jaar is natuurlijk hartstikke geloofwaardig en accuraat.

Rest In Privacy | 07-07-07 | 15:47

SMUG ALERT!

Davitamon | 07-07-07 | 15:47

@avalon, nee avalon, je mag niet leven.. het is een grote hoax
Volgende week introduceert het kabiniet talloze nieuwe milleutaxen ter bevordering van deze grote hoax..

Oja, wil mijn kwartje terug!

Mr.OFFBEAT | 07-07-07 | 15:46

@Kloothommel 15:35

Eerlijk gezegd heb ik ook 24/7 de laag-rendementsketel aan. Anders wordt 't hier veels te koud door die kudtairco...

widtvoet | 07-07-07 | 15:46

@ koerbagh
Ik weet dat jij het wat hoog in je bol hebt, maar een feit 'zeer discutabel' noemen omdat jij de enige ter wereld bent die er anders over denkt, vind ik zelfs voor jouw doen wat grof uitgedrukt.

Het maakt geen ruk uit of het land daalt of de zeespiegel stijgt. Resultaat blijft hetzelfde, dat de zeespiegel hoger komt te liggen dan het land. En dat kan catastrofale gevolgen hebben voor Nederland.

En heb jij jezelf bekeerd tot het socialisme, dat je die uit Nederland wilt evacuereren, terwijl je de liberalen wilt laten wegzakken in het moeras?

King of controversy | 07-07-07 | 15:45

Wellicht ga ik vanavond nog even buurten daaro, gewoon voor de gezelligheid. Verder hoor ik tot die 8% die menen dat global hoax een warming euh global warming een hoax is.

..zapper | 07-07-07 | 15:44

Alhoewel ik stilletjes geniet van de recalcitrante opmerkingen hier (bos kappen, motor rijden, alle TV's aan) toch het volgende: ik geloof er werkelijk niets van dat mens verantwoordelijk is voor de schijnbare verandering van ons klimaat. Het gehalte aan CO2 in onze atmosfeer is slechts 7%, waarvan plm 4-5% wordt veroorzaakt door menselijk handelen. Het is godsonmogelijk dat dit gaat leiden tot de apocaliptische verschijnselen die ons worden voorgehouden. De opwarming geldt overigens niet alleen de aarde, ook op Mars is het wel 0.7 graden warmer geworden. Het lijkt er derhalve op dat het alles te maken heeft met zonnewarmte en het broeikaseffect een verzinsel is dat een eigen leven is gaan leiden. Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van de (meeste) activisten, zij laten zich eenvoudigweg misleiden en gezonde zelfkritiek is hen vreemd.
Een en ander neemt niet weg dat de mens zich wel bewust moet zijn van zijn leefomgeving en daar goed mee moet omgaan. De hysterie van de jaren '70 waarin het doodgaan van bossen werd gezien als een gevolg van "zure regen" heeft geleid tot maatregelen waardoor de milieubelasting verminderde. Ander voorbeeld: de aandacht voor drijfgassen heeft er toe geleid dat producenten werden gedwongen om alternatieven te vinden. En zo kan je doorgaan.
Het is de taak van overheid, bedrijfsleven en burgers om daar waar mogelijk maatregelen te nemen. En niet hysterisch doen, we mogen tenslotte ook leven...

Rest In Privacy | 07-07-07 | 15:42

GS heeft het altijd over "linkse propaganda", is dit geen propaganda dan? Beetje gaan verkondigen dat milieu activisten lamballen zijn, gelukkig zijn er nog mensen die de wereld willen verbeteren.

Frikandel Speciaal | 07-07-07 | 15:42

Dood aan links! Wat een leugens, wat een gezwam, wat een geldverspilling.

caspert79 | 07-07-07 | 15:42

Eén van de fijnste gevolgen van de opwarming van 0031 is tog wel dat we hier talloze "nieuwe", exotische flora & fauna mogen verwelkomen.

Noord-Afrika aan de Noordzee... Welk een verrijking.

widtvoet | 07-07-07 | 15:41

zeg, 11% van een ijsklontje drijft boven water toch ? dus 89 % ligt onder de zeespiegel. Maar IJS zet toch uit ? Dus dat komt erop neer dat al het ijs zou smelten het volume hetzelfde zou zijn als nu? Of snap ik het niet haha... Oh ja ik heb vandaag een plasma aangeschaft omdat een lcd daar nog niet aan kan tippen haha

Kris | 07-07-07 | 15:40

Dit is zo ongeveer wat Goebbels heeft bereikt in de tijd van Hitler. Een massa hysterie die waar alle ruimte voor nuance en kritiek door de Polizei wordt gecensureerd.
Wat een oplichting die hele man-made global warmin flauwekul.
Lachwekkend te zien hoe volwassen mensen denken dat het een moer uitmaakt of je 10 of 100 liter grbruikt bij het douchen.
Hee stelletje sukkels: water moet stromen door die leidingen anders sterf je de moord vanwege bacterien.
En over dat energie verbruik. Uit niets blijkt dat energie verbuik slecht is voor het milieu. Goed ja, uiteindelijk is de olie op. Nou en. Dan is er wel iets anders. De mens is slim genoeg.
Energie verbuik heeft niets met het mileu te maken, evenmin als er enig bewijs is dat CO2 iets met de opwarmin van de aarde doet. Kletskoek, gelul en onbewezen stellingen. Ingegeven door die fascist Al Gore die niets anders is dan een politician. We weten zo langzamerhand hoe we die moeten vertrouwen.

Masturwasbeer | 07-07-07 | 15:40

Heb zelf ook gepost op hun website ( www.liveearthalert.nl/page/googlemap/ )
als Surtsj in Hilversum, maar dan met dit verhaal:

Ik vraag me af wat de invloed van onze zon is op het klimaat en wat de verhouding is met wat wij verbruiken. Mars kent namelijk ook een klimaatstijging, maar geen extra uitstoot van broeikasgassen. Volgens mij is dit hele milieu gedoe gewoon gelul en baantjesverschaffing voor mensen die een vage studie hebben gevolgd

Kijken hoe lang het blijft staan

Surtsj | 07-07-07 | 15:39

@mezelf @ 15:35:
gloeide = gloeiende

koerbagh | 07-07-07 | 15:36

@Zeeuwsch 07-07-07 @ 15:33

1 konijntje maar?


@widtvoet 07-07-07 @ 15:33

Bent u gek of zo?

Als u dat doet worden de winters vanzelf weer kouder en dat moeten we niet hebben hoor

** zet de thermostaat op 25 **

Kloothommel | 07-07-07 | 15:35

@King of controversy 07-07-07 @ 15:27:
"Feit: de aarde wordt warmer"
Oh ja? Feit?! Dat is zeer discutabel. De aarde koelt zelfs af. Als dat niet was gebeurd, dan was er namelijk helemaal nooit sprake geweest van een aardkorst en was de Aarde nog steeds 1 gloeide bol magma.

"Feit: daardoor gaat de zeespiegel stijgen"
Oh ja? Feit?! Of daalt het land? Stijgt de zeespiegel wel? Groenland smelt, maar de ijskap op Antarctica groeit. Tuvalu en de Malediven bestaan ook nog steeds. De zeespiegel is in 20 jaar geen centimeter gestegen. Niet eentje.

"Hoe beschermen we Nederland?"
Alle klimaat-hoaxers en ander socialistisch tuig het land uit te schoppen. Dat zou een goed begin zijn.

koerbagh | 07-07-07 | 15:35

Met zachtere winters kan de thermostaat 'n graadje lager.

widtvoet | 07-07-07 | 15:33

@Kloothommel 07-07-07 @ 15:29
*proest*
Het is u vergeven.
*gaat nog een konijntje doodtrappen*

Zeeuwsch | 07-07-07 | 15:33

Je zou uit pure weerzin direct een klimaatfukker willen worden. Nee geintje. Waar kan ik me opgeven voor die cursus schijnheiligheid, meeloperij en onwetendheid voor een beter milieu?

Zeddegeizot | 07-07-07 | 15:31

@Zeeuwsch 07-07-07 @ 15:23

Solly, maar ik was ook druk bezig wat milieu te vernielen toen ik dat typte.

Kloothommel | 07-07-07 | 15:29

@Pannie 07-07-07 @ 14:57

Idd, precies wat ik ook dacht!

Ik denk dat ik maar weer eens een stukje ga rijden met mijn 2.3l turbo met het dakje open en de airco vol aan. Niets mooier dan het gefluit van de turbo tegen een achtergrond van de zoem van de airco.

Joost Maghetweten | 07-07-07 | 15:28

Feit: de aarde wordt warmer
Feit: daardoor gaat de zeespiegel stijgen
Feit: Balkenende heeft geld vrijgemaakt om fietsendiefstal tegen te gaan.
Ongeacht de oorzaken waarom het warmer wordt, of het menselijk handelen is, of gewoon een natuurlijk proces, moeten we ons wel wapenen tegen de gevolgen van de opwarming. We moeten dijken gaan bouwen, en sommige wetenschappers zijn zelfs van mening dat we een compleet nieuw eilandenstelsel in de Noordzee aanleggen. Daar moeten we ons mee bezig houden. Hoe beschermen we Nederland?

King of controversy | 07-07-07 | 15:27

Whahaha.
En wat leren we hier: Hippies hate water...

da wizard | 07-07-07 | 15:25

Zolang de aarde bevolkt wordt door opgewarmde lijken als Giel Beelen/Dolf Jansen plank ik nog effe met 180 naar Salou.

Bouwfraudeur | 07-07-07 | 15:23

Ik word kotsmisselijk van al dat politek correcte gezwam. En dan die linkse rakker Giel Beelen. Eerder was dat meisje Hilbrand wel leuk en spontaan maar nu zie je dat wijf echt overal. En om nu te zeggen dat er grootheden optreden... beetje B garnituur. Om een bijdrage te leveren laat ik mijn diesel auto even lekker een uurtje draaien.

hendrikje1 | 07-07-07 | 15:23

@Kloothommel 07-07-07 @ 15:21
Ach So.....
Wees dan wat duidelijker gotdomme :)

Zeeuwsch | 07-07-07 | 15:23

Kloothommel 07-07-07 @ 15:16: nee die kwam met haar prive vliegtuig vol met plasmaschermen, electrische dildo's, koelkasten, kookplaten en moest natuurlijk ook nog even een paar tussenstops maken om te kunnen shoppen.
Heerlijk dat life earth.

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 15:23

man o man hoeveel energie kosten die schermen op de stations wel niet..

Stolker | 07-07-07 | 15:23

Heel links NL trommelt nu elkaar op om naar het Westerpark te komen.
.
"Het kost je maar een kwartiertje; het gaat om de beelden voor het 18:00 uur journaal."

ganglionzero | 07-07-07 | 15:22

@Zeeuwsch 07-07-07 @ 15:21

Ik doelde er meer op dat de verplaatsing van Shakira & aanhang nou ook niet bepaald in lijn is met de gedachte achter de concerten ;p

Kloothommel | 07-07-07 | 15:21

@Zeeuwsch 07-07-07 @ 15:18

Carl Noten?

Kloothommel | 07-07-07 | 15:19

Zeeuwsch 07-07-07 @ 15:15: lol

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 15:19

Valt me overigens op dat er vooral veel ouwe (vergane) glorie optreedt. Zelfbevlekking van deze oude garde om de zoveelste Best of CD te promoten of doelgroepmarketing voor het Greenpeace donateurschap? Valt me dan nog wel mee dat Frank Sinatra niet opgegraven is.

Weest gegroet | 07-07-07 | 15:18

@Kloothommel 07-07-07 @ 15:16
Ik zal wel mis zijn met een andere artiest dan, kan al die b-artiesten niet uit elkaar houden. Gaarne zelf even een arties invullen die er wel was en waar jonge meisjes fan van zijn.

Zeeuwsch | 07-07-07 | 15:18

Overigens ga ik nu mijn motor starten (rijdt 1:10). Om naar mijn dealer te rijden alwaar ik de 17" velgen van mijn nieuwe diesel ga uitzoeken.
Het is een leuke dag vandaag!

Zeeuwsch | 07-07-07 | 15:16

@Zeeuwsch 07-07-07 @ 15:15

Of dacht je dat Shakira is komen lopen/zwemmen vanuit colombia?

Kloothommel | 07-07-07 | 15:16

Milieu activisme zuigt bijna net zo hard als Groen-links. Giel ga eens dood.

Pro Nature | 07-07-07 | 15:16

Commentaar van een Nederlandsche bezoeker van het concert in Duitsland (3fm vanochtend).
"Wij hebben 500 km gereden omdat mijn dochters zo'n fan zijn van Shakira"

Briljant!, echt helemaal in de geest van het concert.

Zeeuwsch | 07-07-07 | 15:15

Wat een sukkelaars zeg, en Al Gore is alleen bezig met de verkiezingen, die boeit het ook geen fluit.

Kloothommel | 07-07-07 | 15:14

Nu even niet storen
Ik ben druk doende een bos te kappen

Tobi | 07-07-07 | 15:14

Met name dolf moet postnataal geaborteerd worden.
En ik geloof oprecht dat een, helaas wel wat co2 producerende, napalmbom op het westerpark de wereld een betere plaats zal maken.
linkse jankers...

hoff | 07-07-07 | 15:13

jammer dat dit niet even leuk gepariodeerd wordt, positivo-style zeg maar..

waskuip-admiraal | 07-07-07 | 15:12

Net een biefstukkie met champignons gegeten. Hoelang moet ik nu samen met Marianne Thieme douchen om dat goed te maken?

HenkY | 07-07-07 | 15:12

Vanavond even op het grote scherm het afsluitende concert van Madonna bekijken, voor de rest geloof ik het wel.

De R. | 07-07-07 | 15:11

Ik ben op de hype ingesprongen en geef een workshop "Klimaatneutraal Masturberen". Vooralsnog alleen voor vrouwen en er zijn nog plaatsen vrij in mijn woonkamer vanavond. Boeken via 06-2357 8845. Ik heb twaalf flessen Liebfraumilch koel staan.

Dirrek | 07-07-07 | 15:11

Ik heb de TV en het surroundsysteem aan in de woonkamer, geluid hard genoeg om het achter het buro in de kamer er naast nog te kunnen horen.

HenkY | 07-07-07 | 15:11

The White Man Has A God Complex zongen the Last Poets ooit. Klopt ook mbt "Het Milieu". Nix natuur, WIJ bepalen wat er gaat gebeuren.

Lepo | 07-07-07 | 15:10

er is gewoon helemaal niemand! Hulde :D

LoL @ S?v?ke | 07-07-07 | 15:10

Geen radio, geen tv vandaag, wij laten deze opruiende linkse prietpraat en baggermuziek mooi aan ons voorbijgaan.

fuckje | 07-07-07 | 15:10

Wanneer begint de nieuw beeldenstorm ?
Neerhalen die iconen van morele onderdrukking , de zelfbenoemde messiassen, de censuurplegers,de........* zoekt naar paracetamol.

Jokkebrok | 07-07-07 | 15:09

'We noemen een Ali B, een Giel Beelen, een Sophie Hilbrand, een Froukje van Llink en niet te vergeten Dolf Jansen.'

Dolf Jansen begint ook altijd standaard ze uitzending zo. Elk jaar het zelfde.

Mossad.il | 07-07-07 | 15:09

Laat heel Hilversum lekker de tyfus krijgen en schakel geweaun over naar de BBC 2. Alles live en ZONDER LOGO'S in beeld. Vanaf half 7 gaan ze verder op de BBC 1.

karmahead | 07-07-07 | 15:07

JONGENS DE WERELD GAAT ERAAN MAN!!!

we kunnen de aarde alleen nog maar redden door klimaat neutraal te handelen zoals het vervangen van gloeilampen en geen biefstuk te eten want, u weet, 1 biefstuk = 1 jaar elke dag douchen. *kuch*

Defibrillator | 07-07-07 | 15:06

-weggejorist-

succesvol | 07-07-07 | 15:05

dik 10000 jaar geleden stopte de ijstijd en werd het warmer? hoe kwam dat dan stelletje mileumaffiosi?
HOAX en $$, meer niet.

vmk | 07-07-07 | 15:04

Ik begrijp het weer eens niet. In de 16e/17e eeuw was een kleine ijstijd begonnen. Is die nu dus afgelopen? Zijn mammoeten al onderzocht of ze teveel scheten lieten zodat de aarde opwarmde en ze daardoor uitstierven? Dat er teveel vervuiling is... Ja! Op de weg, in de lucht, op straat, op tv, op internet. Overal.

Ben ik nou echt de eerste die graag wil kijken hoe het in het verleden is gegaan met de uitsterving van dieren gerelateerd aan de temperatuur. Zijn dino's door een meteorietinslag verdwenen? Waarom groeiden bomen in ongeveer 300 niet? Waarom konden pooldieren als Mammoeten zich niet aanpassen, als de opwarming toen honderden jaren had geduurd hadden we nog steeds sabeltandtijgers op het strand van Scheveningen gespot, met een minder dik jasje, dat dan weer wel. Waarom is de elfstedentocht na de jaren 60 zo lang uitgebleven? Vragen vragen vragen. En de oplossing is niet dat er idioten die niet kunnen zingen wereldwijld op podia gaan staan.

*langste Granaat post ooit, Granaat is boos over zoveel domheid van mensen die zich alles lekker laten voorschotelen als waarheid*

Granaatappel | 07-07-07 | 15:04

geen commentaar , kost te veel energie en is dus slecht vvor t milieux

wat een hypcriet gedoe zegggggggggg
Onder het mom van save the world mag alles he LUTSERSSSSSSSSSS

adhdxl | 07-07-07 | 15:01

Waarom denken zoveel mensen dat wij eventjes in staat zijn een natuurverschijnsel als klimaatverandering tegen te kunnen houden. Wat een arrogantie! Een beter millieu is wel door de mens te realiseren. En daar is opzich niks mis mee. Ik zag Wubbo Ockels vandaag daar wel een goed verhaal over houden. Er kan zelfs lekker aan verdient worden, wanneer goed aangepakt. Maar houd een sop met onzin prietpraat als klimaatneutraal! Misschien dat ik dan nog effe langswip.

-edit | 07-07-07 | 15:00

Een verlaten schoolplein in Hoogeveen-Noord. Vrienden *kuch*, halve liters Arschlocher blikken bier en een mp3 uit de luidspreker van je mobieltje. Obesitas Erica naast je op de schommel. Lekker een beetje vingeren met z'n allen. En dan zou ik naar het Westerpark gaan ?

Dirrek | 07-07-07 | 14:59

Die groene haarverf die zal goed zijn voor het milieu zeker die vuile hypocriete pleurisrat.

Pannie | 07-07-07 | 14:57

Is Dries Roelvink ook aanwezig?

die hofstadtgruppe | 07-07-07 | 14:56

Hoe laat begint de preek van Geert Mak eigenlijk?

widtvoet | 07-07-07 | 14:55

Wat nou vaantje, kom Sophie wel een beurt geven. Is ook goed voor het milieu

mikeymike_nl | 07-07-07 | 14:55

.. en voor passanten, de bruijn. Heerlijk werk, milieuactivisten afzeiken. En ook belangrijk werk. Iemand moet het doen, om hun nare bemoeizucht binnen proporties te houden.

Jan Passant | 07-07-07 | 14:54

Nou ik ben lekker Formule 1 kijken ;-)

Zocalo | 07-07-07 | 14:54

ooow ja.. en dolf jansen is een griezel.. maar dit ff terzijde..

gnarfie | 07-07-07 | 14:54

ik wil niet echt zeiken ofzeau.. maar is de industrie niet een ietwat meer voor die klimaatsveranderingen verantwoordelijk??
neeeej natuurlijk niet.. jan lul uit de straat natuurlijk weer..
pleur toch eens lekker op zeg..

gnarfie | 07-07-07 | 14:53

"dat je als automobilist nog lager op de sociale ladder staat dan een pedofiel."
Oh, echt waar. Dat soort jankerige opmerkingen, daar heb ik toch wel zo ontzettend de ziekte aan. Pleur alsjeblieft een tyfuseind op met je zelfmedelijden. Snotterige onderkruiper.

professor Zuurbekje | 07-07-07 | 14:53

-weggejorist-

de Bruijn | 07-07-07 | 14:52

Het ziet er daar net zo leeg uit als in het hoofd van de gemiddelde Partij van de Armoe stemmer.

Gea Ruurder | 07-07-07 | 14:48

ik lees dit bericht zometeen wel even op mn energieslurpende dpda als ik in de auto zit, met de airco aan...

Fioravanti | 07-07-07 | 14:47

Ik zag me toch een prachtig smsje langskomen.
"Vanochtend gelijk begonnen, ik heb de tv van standby gehaald"
Zucht.
Hoeveel stroom kosten al die concerten eigenlijk?

Badabing | 07-07-07 | 14:47

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl