Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Iemand nog een fatwa voor Hafid?

Fear and lothing in 020-CentrumSchrijver Hafid Bouazza is cool. Hafid rookt, zuipt, klaploopt en slikt alle dope die er voorhanden is. Zeuren we niet over. Zolang hij maar niets steelt of vernielt, vinden we het prima. Daarbij heeft Hafid een ontzettend lekker Nederlands wijf, die het niet erg vindt dat Hafid af en toe naar de hoeren gaat en eye-liner rond zijn ogen smeert. Vandaag op de Forum-pagina van de Azijnbode mengt deze getalenteerde levensjunk zich in het Islam-debat. Is verder een heerlijk vaag artikel, maar lovenswaardig wegens de snedige observatie. "Wat dieren voor Marianne Thieme zijn, zijn moslims voor de PvdA" en "Nederland heeft geen knieën meer; het lijkt wel of het massaal aan het bidden is geslagen, richting Mekka - het zitvlak naar de toekomst gekeerd." Zo, onze dag is weer goed.

Reaguursels

Inloggen

@ van Maerlant 08-06-07 @ 09:02
Vergeet vooral de Rode Duivels niet.
Doe ze maar een extra rantsoen, ze kunnen het gebruiken.
;)

wachtmeester de bruy | 09-06-07 | 06:01

wachtmeester de bruy 08-06-07 @ 08:02

Et pour les flamands, la même chose.

van Maerlant | 08-06-07 | 09:02

Alle moslims, pvda-erts, groenlinks-erts, d66-erts, pvdd-erts en cda-erts verplicht aan de absinth.

wachtmeester de bruy | 08-06-07 | 08:02

Kijk Pharos, je legt zelf de vinger op de zere plek. Als niet alleen in de statistieken maar ook in de politierapporten blijkt , dat tweede en derde generaties marokkaantjes de zaak naar de godverdomme helpen, moet je het lef hebben om MAN en PAARD te noemen. En als dat betekent dat 'kutmarokkaantjes' inderdaad 'kutmarokkaantjes' zijn, moet je het lef hebben om ze zo te noemen. En nog even wat, waar haal je de illusie vandaan om te denken dat ze thuis afdoende worden gecorrigeerd? Welke roze wolk leef jij op? In de eerste plaats is het alleen pa die kan corrigeren, want van ma (=vrouw) nemen ze na een jaar of tien, elf niks maar dan ook niks meer aan. Pa leeft in zijn eigen wereld (temidden van zijn vrienden) en heeft echt niet de intentie om zoonlief veel aandacht te schenken, zodanig dat hij zoonlief ook bereikt met zijn woorden. Zoonlief heeft een eigenwijsheid als een sluisdeur, dus pa kan niets anders doen dan af en toe de stok te pakken. Maar zoonlief leest erg veel in de Koran, laat zich niks meer vertellen door iemand voor wie hij geen respect heeft of rolmodel voor hem is. Respect KRIJG je niet in Noordafrikaanse landen, dat moet je of verdienen OF afdwingen. En aangezien de Noordafrikaanse cultuur ietsje anders in elkaar steekt dan de onze, heeft zoonlief en kornuiten alleen maar respect als dit hardhandig wordt afgedwongen door een samenleving, die ingrijpt waar de familie eindigt. En juist mensen zoals jij, die denken dat alles met praten kan worden opgelost, maken stinkende wonden door NIET achter afdwingen te staan. En DAT weten die gassies maar al te goed, vandaar dat ze inderdaad niet geremd worden. Als ze ook maar het gevoel hebben gecorrigeerd te worden, gillen ze om jullie "Sjakies', die vervolgens zich de poten onder het lijf vandaan lopen om maar te zorgen dat ze zich heel erg 'wel' hopen te voelen. Nou, afgrendelen die wijk en een groep MP naar binnen of anders stoottroepen.. En geen greintje respect hebben voor gegil of gejank van die gaqssies...

fokkenmast | 08-06-07 | 00:03

Hammar 07-06-07 @ 21:35
Scherp en waar.
-
Hafid is een Nederlander met Arabische roots. Hij vernieuwd daarmee ook onze literatuur (pompeus en met weirde, oude woorden durven komen). Dat ie ook dit soort columns schrijft, vind ik zeer waardevol.

Roer | 07-06-07 | 22:18

Ze staan er echt niet bij hè, ik zie ze toch niet over het hoofd, ik bedoel Abos, Gestoorde Mocro, Bilo, Bijstandskoning en Gorbatsjov, ze geven echte niet thuis, wel? Waarom zou dat nou toch zijn? Durven ze niks tegen Hafid te zeggen soms? Moet wel. Kan Hafid dan misschien elke dag wat zeggen, schrijven of zo, tot genoegen van velen, behalve blijkbaar van genoemde vijf? Zou mij deugd doen.

Hammar | 07-06-07 | 21:35

Geniaal stuk, jammer dat we niet meer van dit soort geluiden uit de marokkaanse gemeenschap horen. De islam vertegenwoordigd de middeleeuwen, dat kan ook niet anders. De Koran is naar de mening van de moslim geschreven door Allah zelf (may he rott in hell) en is derhalve niet aan te passen aan de huidige tijd.

religion is war | 07-06-07 | 21:19

Totale uitroeiing van de islam is alles wat de beschaving rest.

blikbier | 07-06-07 | 21:06

Goed stuk, nog mee eens ook, maar ik ben het wel meer eens met de stukken uit de Azijnbode, hier ten onrechte vaak onderuit gehaald, maar dat zal kinnesinne zijn van de eigenaar...

bubkanl | 07-06-07 | 20:48

Kan hij geen column op GS krijgen?
Enige fijnbesnaardheid kan hier bepaald geen kwaad.
En al helemaal niet als het een stijlvorm is die scherpe inzichten onthuld.

bidlip | 07-06-07 | 20:44

Pharos 07-06-07 @ 19:58
Die kudtmarokkaantjes leren thuis dus de foute dingen. Trouwens, wat dondert het wat ze thuis leren, zolang ze zich buiten misdragen?
Dat die k-marokkaantjes ook toevallig moslim zijn is bijzaak. Al vind ik de islam de waardelooste van alle godsdiensten.
En waarom leg jij dat niet uit, dat die Marokkanen in de top van de criminaliteitsstatistieken staan? Als dat zo is, enkeltje Riff, oprotten.

Maar goed, je geeft wel aan dat we geen of relatief weinig last hebben van andere minderheden/moslims. Zal wel een genetisch defect zijn, al kun je daar pas op de lange termijn over oordelen. Laat het hele concept 'Marokkaan' maar los: iemand die crimineel is gewoon behandelen als een criminineel, no matter what. Al branden dan ook de voorsteden.
Wat hier nog wel eens zal gebeuren.
Gelukkig zijn ze debiel genoeg om hun eigen auto's in de hens te steken.

nattebever | 07-06-07 | 20:07

@Fokkenmast, 19.21:
ik schreef:
'Dat betekent dus óók dat iedere zaak individueel behandeld dient te worden. Terroriseren idiote individuen in groepsverband een straat of wijk, hoppa: ME en Luchtmobiele Brigade erin, wijk 5 dagen afsluiten, en lens rossen tot de idiote individuen "OK, ik ga me gedragen!" roepen en klaar.'
.
Vervolgens geef jij MIJ een preek over wat te doen met gassies die een hele wijk terroriseren.
.
Wat heb je niet begrepen?
.
En overigens: ik ben geen ambtenaar. Nooit geweest en zal het (waarschijnlijk) nooit worden. Woon zelf in 'de' Diamantbuurt in Amsterdam. Juist ja, DIE buurt.
.
Nog een denkfout. 'Kutmarokkaantjes', zoals jij ze noemt, worden thuis juist enorm gecorrigeerd. Gaat tot bewerken met tafelpoten e.d. aan toe en thuis zijn ze dus ook heel netjes, lief ende correct. Maar buiten mag Oom Agent ze nog met geen paperclip aanraken. Dus leert men: Ah! Buiten mag ik doen wat ik wil. Binnen gevangenis, buiten vrijheid. Vervolgens worden kleine jongetjes groot, leren het e.e.a. van emancipatie en vrijheid, en zodra de spierballen groot genoeg zijn en papa ouder wordt, is het van: "Go ahead, get that tafelpoot, punk. Make my day..."
.
Maar dat 'kutmarokkaantjes', he. Het gaat de hele tijd over Marokkanen, en ze duiken (niet voor niets) buitensportig vaak in de criminaliteitsstatistieken op. Vervolgens maken veel mensen de rekensom 'Marokkaan = moslim, dus moslim = Marokkaan = moslims zijn FOUT!"
.
Leg mij dan eens uit waarom het al-tijd Marokkanen zijn. Turken, Saoedi's, Pakistanen, Algerijnen, Tunesiers, Egyptenaren, Indonesiers - ook allemaal moslim, maar waarom zijn het dan altijd de Marokkanen in de top van de statistieken?
.
Leg mij DAT nou eens uit.

Pharos | 07-06-07 | 19:58

fokkenmast 07-06-07 @ 19:21
En Pharos maar denken...
Misschien is de Donald Duck (een vrolijk weekblad!) al iets te hoog gegrepen voor hem.

nattebever | 07-06-07 | 19:56

Islam = Supreme!

RooKuuU | 07-06-07 | 19:52

Prachtig stuk en lang leve die mensen die tegen de islam strijden en alles waar het voor staat!

Wheeler | 07-06-07 | 19:39

Pharos 07-06-07 @ 18:28
Pharos, in welke wijk ben jij ambtenaar. je lult net zo dom als Sjakie uit Flodder en ik denk dat jullie collega's zijn. Welkom in de ECHTE wereld, Pharos. Waar kutmarokkaantjes hele wijken terroriseren omodat ze thuis geen correctie kregen en onze samenleving te laf is om het te doen. Leve de grote bek, maar o wee als je eentje uit de groep te hard aanpakt. Dan krijg je hele volksstammen over je heen, die net zo krom en onrealistsich lullen als jij. Maar toevallig nooit in de buurten wonen die geterroriseerd worden.... Waarom denk je dat de PVV en vroeger LPF onder Fortuyn zo'n aanhang kregen? Omdat ze man een man en een paard een paard durven noemen. En DAT wordt herkend door de autochtoon, die zich langzamerhand in zijn eigen land, zijn eigen buurt en zijn eigen straat een gediscrimineerde minderheid begint te voelen.
Gediscrimineerd door mensen als jij, die te laf zijn op het probleem te zien en liever wachten tot je hier ook 'Franse' toestanden gaat krijgen. En geloof me, er zijn mensen in dit land die niet werkeloos gaan toekijken hoe hun auto's en huizen in de brand worden gestoken, maar terugslaan. Harder dan jij ooit hebt wilen geloven in jouw dromen. Dank jullie wel, Pharossen van dit land. Nog niet in staat om een hamster op te voeden, maar wel denkend een fundamenteel cultuur- en gedragsprobleem op te lossen met zachtheid, lieve woordjes en voor al veel schul bij autochtonen neerleggend! Weg met ons, beginnende met de Pharossen in dit land.

fokkenmast | 07-06-07 | 19:21

Hafid is goet, Hafid moet blijvuh... Hafid is moesliems aan denken zet.. Leve Hafid!

fokkenmast | 07-06-07 | 19:11

Schoorsteenveger 07-06-07 @ 18:54
Neemt natuurlijk niet weg dat het ook sprookjes zijn.
Scherper: leugens.
Wat die sprookjes delen met de meeste religies.
Wat dan het mechanisme is en de uiterste houdbaarheidsdatum is van zeer secundair belang.
Lees maar eens wat boeken van mensen die socialistisch zijn opgevoed. De psychologische terreur waaraan zij werden onderworpen verschilt in niets van de gemiddelde CU-stemmerT. Kinderen kun je alles wijsmaken, triest genoeg.
Schaf die vrijheid van onderwijs dus maar af en, maar dat is meer mijn stokpaardje, de helft van dat bespottelijke artikel 1 van de grondwet dat discriminatie verbiedt.

nattebever | 07-06-07 | 19:01

koerbagh 07-06-07 @ 18:27
"Een blind geloof in een sprookje waarbij het individu wordt geknecht."

De mechanismen zijn verschillend. Religies gaan tot op het bot, tot in de ziel, tot in de laatste hersencel. De seculiere religies, socialisme, marxisme, maoïsme, ze komen nog niet in de buurt en hebben veel bottere repressiemechanismen nodig om de boel in stand te houden.

Schoorsteenveger | 07-06-07 | 18:54

@Pharos 07-06-07 @ 18:28
Ja och, een 15-jarige jongen. Ben jij ooit wel eens terecht de klas uitgestuurd? In mijn beleving toen nooit, maar ik denk met terugwerkende kracht dat het waarschijnlijk in alle gevallen wel terecht was.
Punt is dat Mohammed Allach en alle politici (marokkaans of autochtoon) weer de behoefte voelen om de boel kort en klein slaan door randmongolen uit te leggen als een sociaal protest. Punt is dat bv Roku hierboven het nodig vind om Hafid een marokkaanse dronkelap te noemen, omdat hij zich aanmgesproken voelt. Terwijl daar nou net de crux ligt: Hafid Bouazza is WEL een individu die toevallig nederlander is van marokkaanse afkomst is en ex-moslim, maar hij is GEEN marokkaan, GEEN (ex-)moslim en GEEN nederlander, hij is gewoon Hafid Bouazza. The eimer van de andere kant snapt dat evenmin.
Er zijn gewoon zeer weinig Marokkanen en vrijwel geen moslims in dit land die in staat zijn om zich als individu te profileren. En met alle rotzooi die de leden van hun groep uithalen moet je de hele trucendoos openhalen om jezelf en de zg autochtonen gerust te stellen: ontkennen, vergoeilijken, ja-maren en vooral de autochtonen allerlei kwade dingen in de schoenen schuiven.
Zo'n defaitistische houding die die jongen ook tentoonspreidt is een ontstellend zwaktebod, voor dit soort zelfmedelijden kan ik geen medelijden opbrengen (evenmin overigens voor het calimerogelul van sommige hollanders, net zo achterlijk).

sjaakdeslinksesul | 07-06-07 | 18:53

ligt m/z wordt, typeautjeauh

nattebever | 07-06-07 | 18:45

Pharos, je redeneert een beetje theologisch. Een overtreding of misdrijf is een overtreding of misdrijf, je overtreedt dan dus de wet of een verordening etc. en je bent dus crimineel.
Zo werd in de middeleeuwen inderdaad gedacht.
Je voorbeeld is ook vrij onnozel. Iemand die 100 km/u over een woonerf rijdt (gesteld al dat dat kan) en geen letsel veroorzaakt, berokkent niemand schade. Het woord zegt het al.
Een Marokkaan, jood of Nederlander die een ander aftuigt berokkent een ander wel letsel.
Zeer concreet letsel.
Dat lijkt mij 'a very big difference'.

Ben zelf ook tegen het veroordelen van groepen, zeker in de strafrechtelijke sfeer. Maar juist in het serieuze strafrecht (niet in verkeersovertredingen en andere kul) zie je toch een oververtegenwoordiging van bepaalde groepen. Hebben wij daar om gevraagd? Welnee, dat doen ze zelf, cultureel verward als ze zijn. Then again, het maakt het slachtoffer niet uit of hij beroofd of mishandeld wordt door een keurige autochtoon of door iemand die vanachter de schapen in het Riffgebergte hier aanpassingsproblemen heeft en 'maar wat aankloot'.

Als jij weet dat, ik heb het wel eens vaker gezegd, honden van een bepaald ras 9 van de 10 keer bijten, dan ga jij ook een blokje om. Dat er gebeten ligt, ligt uitsluitend aan de hond c.q. zijn opvoeders. En dan wil het wel eens gebeuren dat al die honden over 1 kam geschoren worden. Maar hee, this is planet earth. Dat proefterrein kun je ook verleggen naar Noord-Afrika - wat mij wel een mooie plek lijkt.

Het gezeik dus van Marokkanen dat ze bevooroordeeld bekeken en beoordeeld worden door Vrouwe Justitia (als dat al waar is - thee drinken), hebben ze dus aan zichzelf te danken. Waarom zijn er met andere minderheden nauwelijks problemen? U think about that.

nattebever | 07-06-07 | 18:44

@Koerbagh, 17.27:
Wat IK vind? Ik vind dat we in een land wonen waar De Wet regeert. En ik vind (want geloof) dat iedere groep mensen uit individuen bestaat, die allen - net als jij & ik - de wet moeten naleven.
.
Dat betekent dus óók dat iedere zaak individueel behandeld dient te worden. Terroriseren idiote individuen in groepsverband een straat of wijk, hoppa: ME en Luchtmobiele Brigade erin, wijk 5 dagen afsluiten, en lens rossen tot de idiote individuen "OK, ik ga me gedragen!" roepen en klaar.
.
Maar we hebben het dan nog steeds over individuen en Vrouwe Justitia heeft niet zomaar een doek voor haar ogen. Dat betekent dus dat iedere zaak individueel, en zonder aanziens des persoons, afgewogen dient te worden, Pleegt een individu een overtreding: hoppa, veroordeling en straf. Pleegt een groep individuen een overtreding: hoppa, individueel veroordelen en straf. MAAR: zonder aanziens des persoons, want nogmaals: mevroi is blind.
.
En natuurlijk vóór Zero Tolerance. Zijn verder een heleboel mensen ook voor, maar kennelijk maken velen van hen dan tóch weer onderscheid. Zo heb je VMBO randdebielen die het hartstikke jofel vinden om met hun opgefokte Volkswagen Golf '94 met 100km/u door een woonerf te crossen maar helemaal door het lint gaan als ze daarvoor aangehouden worden en hun rijbewijs ingenomen. Dan is het land te klein want hoe kan DAT nou crimineel zijn vergeleken met die Marokkaan die een lerares afgetuigd heeft?
"Nou, domme lul," denk ik dan, "met 100km/u kun jij heel wat kinderen doodrijden." Maar dat dringt dan niet door, want: "Marokkaan die lerares aftuigde is Marokkaan en IK NIET, dus Zero Tolerance alleen voor hen, en niet voor mij!"
.
Zo denken er veel. Heel veel, en dat is omdat die domme VMBO-lul zich 'veilig' waant in de wetenschap dat heel veel mensen denken zoals hij: zero tolerance ja, maar mij bekeuren omdat mijn achterlicht het niet doet...!? "Ga boeven vangen!" hoor je dan. Nou, dat doet die smeris juist door die boete uit te delen omdat het achterlicht het niet deed. Dan ben je namelijk óók in overtreding van de wet danwel een lokale verordening, en ben je dus - op dat moment - een crimineel. Klaar.
.
Gelijk voor de wet, dus. En ja, het werkt mbt die VMBO-eikel ook de andere kant op: Marokkanen die zich 'veilig' weten in de wetenschap dat zij met velen zijn. Onderdrukt, nagestaard, gestigmatiseerd, in het achterhoofd van velen bij voorbaat al verdacht. Dus waarom zouden zij die vooroordelers teleurstellen? Al wat ze doen is bij voorbaat toch al kut, want ze geloven in de islam. "Niks is goed, alles is kut, dus waarom zou ik mijn best doen? Ik ben toch altijd weer 'die Marokkaan'".
.
En dat laatste is een uitspraak die ik letterlijk moest vernemen vanuit de mond van een 15-jarige jongen van Marokkaanse afkomst in een jongerencentrum. Die jongen, en velen met hem, geloven oprecht dat Vrouwe Justitia in Nederland blind is voor iedereen, behalve voor Marokkanen. Dus waarom Vrouwe Justitia teleurstellen?
.
Het gaat mij er dus om dat ook *zij* weten dat alleen zij die zich niet aan de wet houden een probleem hebben in dit land, en niet omdat je toevallig vanwege je afkomst(!) deel uitmaakt van een bepaalde minderheid.

Pharos | 07-06-07 | 18:28

"Er is naar mijn stellige overtuiging een fundamenteel onderscheid te maken tussen wereldgodsdiensten en hun leiders enerzijds en ideologieën als het marxisme en stalinisme en maoïsme en hun leiders anderzijds."
@Schoorsteenveger 07-06-07 @ 17:54:

Naar mijn stellige overtuiging is er geen fundamenteel verschil. Het is in alle gevallen een geloof. Een blind geloof in een sprookje waarbij het individu wordt geknecht.

koerbagh | 07-06-07 | 18:27

Lavrenti_Beria 07-06-07 @ 16:46
Er is naar mijn stellige overtuiging een fundamenteel onderscheid te maken tussen wereldgodsdiensten en hun leiders enerzijds en ideologieën als het marxisme en stalinisme en maoïsme en hun leiders anderzijds.
Wereldgodsdiensten drijven op een eeuwenlang stap voor stap opgebouwd en verfijnd mechanisme dat zeer nauwkeurig is afgestemd op de menselijke psyche. Sterker nog, de menselijke psyche is integraal deel van het totale bouwwerk. De gelovige is de spiegel van het systeem, en het systeem is de spiegel van het gelovige individu. Het een voedt het ander. Probeer een wereldgodsdienst in één klap onderuit te halen, zoals de socialisten, marxisten en maoisten hebben geprobeerd, en je zult merken dat de wortels veel dieper zijn dan je vermoedde en het een schier onmogelijke taak is om alle wortels door te snijden.
Systemen als het marxisme zijn nooit in staat geweest eenzelfde stabiliteit te creëren, simpelweg omdat ze véél te unidimensionaal waren vormgegeven en véél misten van wat een godsdienst zo aantrekkelijk maakt.
Het Christendom is nog steeds zeer levend, maar heeft geleerd, na eeuwen van knechting en zeker niet zonder slag of stoot, zich redelijk koest te houden en aldus de maximale ruimte in te nemen die in onze moderne samenleving mogelijk is. De Islam daarentegen heeft de illusie nog lang niet opgegeven de absolute heerschappij over het aardrijk te bewerkstelligen, ter meerdere eer en glorie van die ene, ware Allah etcetera etcetera. En dat maakt de Islam anders en gevaarlijker dan welke andere wereldgodsdienst dan ook. Want het systeem is aanmerkelijk krachtiger en veerkrachtiger dan wij willen toegeven, en zal elke millimeter ruimte die wij geven meteen innemen en niet meer afgeven, niet in dank voor de gegeven vrijheid, nee, als noodzakelijke stap in de richting van het eeuwige licht.

Schoorsteenveger | 07-06-07 | 17:54

Dit Marokkaans gespuis moet je niet zo serieus nemen, net zoals hij eerlijk toegeeft, het is gewoonweg een zuiplap.

RooKuuU | 07-06-07 | 17:42

@ v M 14.23;
Ha, ha, dat uit de bocht vliegen viel wel mee.
Laten we de wijze woorden van pvda adept Arie van der Zwan uit de vorige eeuw maar memoreren waarin hij stelde dat niet-integreerbare groepen allochtonen uiteindelijk Nederland zullen desintegreren.
Een beetje antropoloog zou dat nu na dato volmondig kunnen beamen.
Je zou de mate en ernst van deze desintegratie kunnen aanvechten, elkaar van nepotisme kunnen beschuldigen zelfs van ranzige nazieiedeen,maar dat lost geen enkel probleem op.
En ja, zo als Brulkikker het zo treffend verwoord in zijn 15.08 poosting;
we zien het wel na 20 jaar.

The eimer | 07-06-07 | 17:29

@Pharos @ all times:
Het zijn allemaal mooie lappen tekst, en ik ben het er a priori ook niet mee oneens, maar het blijven allemaal een beetje relativistische beschouwingen.
Wat vindt JIJ nu eigenlijk?
Principieel gezien zou je slechts de conclusie kunnen trekken dat alle overheidsteun voor alle religie moet worden ingetrokken, art 23 Gronwet moet worden afgeschaft etc...) Lijkt me... Of heb ik je niet goed begrepen?

koerbagh | 07-06-07 | 17:27

Pharos 07-06-07 @ 16:57
Leuk geprobeerd, Pharos. Jammer voor jou voel ik me niet aangesproken.
Ik constateer slechts de manier waarop er met kritische geluiden richting zaken als immigratie, integratie en Islam wordt omgesprongen door de meerderheid in de media, de "intellectuele klasse", en de politiek. Uiteraard zijn er daarop uitzonderingen en uiteraard is het nu beter dan pre-Fortuijn. Kan ook moeilijk anders.
Is het je misschien opgevallen dat iemand die kritisch is richting bijvoorbeeld de Islam, nog steeds niet helemaal veilig over straat kan lopen?
Zie jij mensen die een mening over Wilders, Fortuijn, en ga zo maar door ventileren die eens moeten gaan denken aan het inhuren van een peleton beveiligingsmensen?
Hou dus alsjeblieft op te pretenderen dat de zaak inmiddels gelijkgetrokken is, als je serieus genomen wilt worden.
Ja, het is nu beter. Daar is ook gelijk alles mee gezegd.
...
Dat er continu vergelijkingen worden getrokken tussen de Islam en andere religies is ook niet iets wat makkelijk te ontkennen valt. Het inhoudelijke van religieuze teksten wordt vaak als drogreden aangevoerd om aan te geven: Kijk Eens, die Gristenen kunnen er ook wat van. Lees dat oude testament maar eens.
Moet ik nu de hele rits wandaden en wangedrag weer gaan opsommen van moslims vis-a-vis Gristenen en ja, Hindoestanen? Er zullen best hindoestanen zijn die zich wangedragen, maar het valt duidelijk in het niet, want ook de persoonlijk anekdotes rond die al-dan-niet bestaande problematiek me.b.t. Hindoestanen zijn vrijwel nihil.
Het zal, met andere woorden, dus nogal MEEvallen. En daar komt het relativisme dus om de hoek kijken. Is niet het zelfde als totale ontkenning van mijn kant.
...
Voor de rest lees je tussen mijn regels iets dat jouw misschien helpt om mijn karakter aan te vallen, maar waar geen reet van klopt.
Ik voel mijzelf geen slachtoffer van iets dat er niet is, en ik heb geen "complot-theorieen".
Ik weet zeker dat die politiek correcte en moreel/cultureel relativistische "intellectuelen" en onderzoekers hun eigen riedel geloven. Dat is meestal zo met ideologen. Probleem is alleen dat ze denken dat een ander dat dan ook maar moet doen.
Daar zitten ze dan fout.
...
Mag ik tot slot nog even zeggen hoe Calimero-achtig het is om bij mij een poging tot "onderdrukken van andere meningen" te zien, simpel omdat ik mijn vraagtekens zet bij de geloofwaardigheid van de cultuurrelativisten e.d.?
Ik kan me waarlijk niet herinneren in deze discussie iemand tot "fascist" of "racist" gebombardeerd te hebben om een politiek incorrecte mening, in tegenstelling tot een andere bekende groep mensen in het verleden.

brulkikker | 07-06-07 | 17:22

@Brulkikker, 16.30: Het is dus GEEN relativisme. MBT hindoes en hun extremen: er wordt gewoon niet-over-bericht, punt. En geloof me, in die hoek gebeurt ook genoeg waar het op vrouwen etc aankomt.
.
Verder neem je nogal het een en ander voor waar aan. Je bent duidelijk een slachtoffer van het Calimero-complex, en daarnaast ga je blijkbaar ook nog eens gebukt onder een conspiracy theory-syndroom, want je vindt jezelf kennelijk onderdrukt en kleingehouden ('het domme volk') en je insinueert dat er een Nederland-omvattend komplot is dat daden & acties uitgevoerd door overduidelijke idioten expres stil houdt. Oh, en daarnaast vind je jezelf ook nog eens een 'gemiddelde Jan Lul'. De bescheidenheid siert je, heus, maar een bezoekje aan een psych zou je niet misstaan.
.
Want niets is minder waar, vrind. Haal je kop 's uit je reet en kijk om je heen.
Als de 'linkse kerk' mensen als jij vroegah inderdaad onderdrukte en zaken stil hield, dan is die tijd nu al lang voorbij. Over alles wordt gesproken en met vingers wordt gewezen naar pijnlijke plekken. Al wat je hartje begeert is nou dus 'out in the open' en laat zich niet meer terug in de fles stoppen.
.
Het grappige is alleen dat jij & de jouwen nu eigenlijk *exact* hetzelfde doen als wat jij & de jouwen de 'linkse kerk' al die jaren verweten hebben: het proberen te onderdrukken van andere meningen, andere overtuigingen. Je reageert net zo agressief als een verstokte PvdA'er in het pre-Fortuyn-tijdperk.
.
Dus: wake up & smell the coffee.
Calimero.

Pharos | 07-06-07 | 16:57

Pharos 07-06-07 @ 16:40 Ik denk dat je niet alle ellende in de wereld op het conto van religies kunt schrijven. Stalin zou je in zekere zin ook een atheïstische fundamentalist' kunnen noemen.... Mao, Pol Pot

Met andere woorden, een hoop die een stellig dogma aanhangen gunnen de ander het licht in de ogen niet, en dat is waar alle ellende begint. Daar waar leiders anderen voorschrijven hoe ze denken moeten.

Mijn mensbeeld is heel somber.
We zullen het nooit leren...

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 16:46

Ach, van mij mogen alle geloven direct bij het grofvuil en nu ik dit zeg, kan ik in principe dus ook beschouwd worden als een 'atheïstische fundamentalist'. Het zij zo.

Pharos | 07-06-07 | 16:40

@piddy @ 15:46
Je bent een dom blondje
Hafid's vriendin is dat overigens niet

Tobi | 07-06-07 | 16:36

Lavrenti_Beria 07-06-07 @ 16:20
Geen.
Het is relativisme. Net zoals de vergelijking met Gristenen.
Men wil het zg. domme volk voorhouden dat er geen verschil is tussen het een en het ander, terwijl de dagelijkse feiten voor iedere blinde kip duidelijk waar te nemen zijn.
Je kunt je bijvoorbeeld ook afvragen hoeveel radicale hindoestanen betrokken zijn bij gewelddadige conflicten in de wereld, en hoeveel radicale moslims.
Het zijn uber-doorzichtige "intellectuele" taktiekjes waarmee men denkt de gemiddelde Jan Lul voor aap te zetten.
Back in the Matrix.

brulkikker | 07-06-07 | 16:30

Aangezien het ook hier over groentemannetjes gaat, maken we een kort uistapje naar de zuiderburen, mag wel hé ?

België: Allochtone tiener tuigt lerares af

donderdag 7 juni 2007 15:21

Een 52-jarige lerares uit het Belgische Lokeren is in elkaar geslagen door een allochtone jongen. Hij had de vrouw herhaaldelijk voor 'hoer' uitgescholden en pikte het niet toen zij hem daar uiteindelijk op aansprak.

De Elsevier weet er meer van

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 16:28

Pharos 07-06-07 @ 15:41
Nu ga je te diep in op iets dat veel eenvoudiger ligt. Het ging mij meer om de onderzoeksmethodiek.
De betreffende onderzoeker uit Utrecht die nu ook weer in een project van Engbersen zit (zoek zijn naam wel op als je wilt) heeft destijds bij NOVA nogal boude uitspraken gedaan over de beeldvorming van moslims onder autochtone jongeren. Omdat ik nergens dit onderzoek kon terugvinden en terloops gemeld werd dat ondervraging had plaatsgehad op een paar scholen, ging ik zoeken op internet en daar vond ik van dezelfde onderzoeker een onderzoek naar beeldvorming van politici onder jongeren van een halfjaar eerder, met vrijwel dezelfde schokkende resultaten en exact volgens de in mijn vorige reactie beschreven onderzoeksmethodiek.
"Politici vullen hun eigen zakken" en vervolgens mochten de puberende schoolkinderen een groene of rode kaart de lucht insteken en werd er geturfd, je weet wat voor antwoorden je dan krijgt met 15-16-jarige jongens. Nutteloze informatie en selffullfilling uitkomsten, waaruit dat een "gunstige" uitkomst wordt gepostuleerd.
Dat staat nog helemaal los van de vraag hoe een oordeel over een geloof tot stand komt, als wij enkel de extremisten horen en daarop ons oordeel baseren. Los daarvan, ik heb de koran gelezen, voldoende kennis opgedaan en uiteiendelijk kom ik tot dezelfde conclusie als mensen als Ayaan Hirshi ali, Ehasan Jami, Nahed Selim of Hafid Bouazza. Dat is geen onwetendheid bij deze mensen noch bij mij en toch ben je dan blijkbaar in de ogen van iemand als Engbersen een onwetende islamofoob als je de zuivere islam niet als een menswaardige geloofstroming beschouwt en daarom afwijst.

sjaakdeslinksesul | 07-06-07 | 16:25

Pharos 07-06-07 @ 15:41

Een en ander over de Bhagavad Gita nagelezen zonet, Welke excessen hebben we van hindoestanen( in dit land) gezien dan ?

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 16:20

Ik moet zeggen dat ik het geen "vaag" artikel vind. Kraakhelder en volledig waar.

L. Oser | 07-06-07 | 16:19

Pharos 07-06-07 @ 14:54

Precies, bij nader inzien ben ik het het met je eens, die scheiding is in Nederland alleen iets formeels. Dat stemt inderdaad tot nadenken, en niet alleen omdat er nogal wat christelijke politici zijn

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 15:48

Ik zal wel een dom blondje zijn, maar ik begreep geen fuck van dat stukje.. Wel nieuwsgierig naar zijn vriendin......

piddy | 07-06-07 | 15:46

@sjaadeslinkselul, 15.14: Da's nou toevallig, ik ken een onderzoeker die bij dat project van Engbersen (Rijksuniversiteit Leiden) betrokken is en ik kan je zeggen dat er veel meer achter steekt dan jou kennelijk is opgevallen.
.
Het gaat nl inderdaad om onkunde, een gebrek aan kennis. Als je gelovigen (van welk geloof dan ook) op excessen van hun geloof wilt aanspreken, dan is het wel handig om het een en ander te weten over dat geloof - en dus niet alleen de tot in den treute geëxtrapoleerde excessen.
.
En "nogal suggestieve vragen", ja dank je de koekoek: fundamentalistische moslims zijn óók alleen maar suggestief bezig (want zij extrapoleren ook maar 10% van wat er in de koran en de haditen staat) terwijl mensen aan de andere kant van het spectrum - de Geert Wildersjes van deze wereld - in hun straatje exact hetzelfde doen. Als je dan die fundamentalist bent of Wilders c.s. en de informatieontvangers - de moslims, maar ook het grote publiek - krijgen alleen maar die geëxtrapoleerde, maar in de basis dus minimale informatie en baseren daarop hun oordelen, dan spreek je vrijwel automatisch over vooroordelen. En dus herkent je alleen de suggestieve vragen, want hoe kun je van iemand een antwoord verwachten over een onderwerp waar hij/zij niets vanaf weet?
.
Stel dat dit proces de afgelopen 10 jaar niet de koran, maar de Hindoeïstische Baghavat Ghita centraal had gesteld, en de excessen in dat geloof. Dan waren nu niet de moslims, maar hindoes de lul geweest. Over de Baghavat Ghita en het hindoe-geloof weten de meeste Westerlingen immers ook weinig tot niets.

Pharos | 07-06-07 | 15:41

Hadden we maar meer van die mooie lekkere appels :)

CipherNL | 07-06-07 | 15:34

van Maerlant 07-06-07 @ 15:11

Over The eimer? Nee, dat is flauw en te rancuneus. Ok, zand erover.

Flodder | 07-06-07 | 15:24

@widtvoet 07-06-07 @ 14:14
De betreffende onderzoeker Godfried Engbersen was ook betrokken bij dat onderzoek van de Universiteit Utrecht (sociale wetenschappen) over de beeldvorming over moslims onder autochtone scholieren. Hij gaf in een gymzaal pubers een rode en groen kaart (eens of oneens) en ging daarna nogal suggestieve vragen stellen. Logisch dat er vrij schokkende uitkomsten uit rolden. De conclusie, herhaald in Nova, stond ook al bij voorbaat vast: autochtonen kennen geen moslims en weten niks over de islam (itt natuurlijk tot de wijze onderzoekers) en daarom bezitten ze vooroordelen. Gek genoeg werd deze hypothese helemaal niet getest of gestaafd door de betreffende onderzoekers. men wist het natuurlijk al.
Dezlefde Engbersen heeft net een project opgestart om islamofobie meetbaar te maken. Hoe de man iets kan meten waarover hij gezien zijn recente publicaties niets van afweet (hoe denkt een islamofoob) is mij een vraag, maar de subsidie is al binnen.
Het is natuurlijk ook geen toeval dat RADAR bij Engbersen beland en niet bij pak hem beet, Sjaak. De uitkomsten moeten wel "kloppen". Het grootste schandaal natuurlijk is dat lieden als Engbersen met hun minderwaardige vorm van wetenschapsbeoefening een academisch keurmerk verschaffen aan de drogredenen van de multikulindustrie. Engbersen is geen wetenschapper en hij zal het ook nooit worden omdat hij geen zelfkritiek bezit.

sjaakdeslinksesul | 07-06-07 | 15:14

Flodder 07-06-07 @ 15:09

lol, best eerlijk. Zand erover?

-

brulkikker 07-06-07 @ 15:08

Yeah, whenever the pigs fly over. ;)

van Maerlant | 07-06-07 | 15:11

@widtvoet 07-06-07 @ 10:15

En voor je het weet komen ze jou en je vriend neuken!!

geertjewilders | 07-06-07 | 15:10

van Maerlant 07-06-07 @ 15:05

Ja, maar jij begon.

Flodder | 07-06-07 | 15:09

Pharos 07-06-07 @ 15:01
Laat ik het anders formuleren: je kunt nogal moeilijk uitgaan van een UITZONDERING op de regel en daarmee min of meer de Islam gelijkstellen aan andere religies in politiek. Uiteraard laten Gristenen in de politiek nogal wat te wensen over, maar dat heb ik ook met socialisten, en socialisten ongetwijfeld met (neo)liberalen. Me dunkt dat dat niet vergelijkbaar is met de Islam als Indonesie een zeldzame uitzondering is op de regel van totalitarisme, onderdrukking, mensenrechtschendingen en dictatuur.
...
Laat de moslims in liberaal Nederland eerst maar eens loyaliteit aan Nederland, de Nederlandse samenleving EN de Nederlandse grondrechten-en wetten verklaren voordat we ze vertrouwen met aanwezigheid in de 2e kamer.
---
Dan spreken we elkaar over 20 jaar weer... misschien.

brulkikker | 07-06-07 | 15:08

Flodder 07-06-07 @ 15:02

Jij doet wat jij wil en idem dito ik. Je bezondigt door mij te vertellen wat wel en niet te doen aan het aanmatigende dat je mij verwijt. Maarre: jij maakt dan ook graag ruzie hè?

van Maerlant | 07-06-07 | 15:05

@Lavrenti Beria, 14.37:
Overigens, en nog even over 'scheiding kerk & staat' in NL: Dit land is nog steeds een van de weinige landen waar geloofsscholen (christelijk, islamitisch danwel andere geloven) overheidssubsidie krijgen. Dus of je het nou leuk vindt of niet, ook jij betaalt mee aan die geloofsschool in jouw wijk.
.
Daarnaast krijgen geloofsgemeenschappen hier in NL enorme actieve en passieve belastingvoordelen. Hoezo, scheiding kerk & staat?

Pharos | 07-06-07 | 15:04

@Pharos

Ook Indonesie kreunt onder de druk van radicaliserende moslimgroeperingen. De kans is dan ook groot dat het dezelfde weg opgaat als het eens zo roemrijke Egypte, dat sinds het in de greep van de moslimbroederschap is de mondiale gemeenschap nog maar weinig meer te bieden heeft. Overal zie je dat in conflicten tussen orthodoxen en 'anderen' de orthodoxen aan het langste eind trekken. Als het er in Indonesië ook zo aan toe zal gaan, dat is dat land hetzelfde lot beschoren als Egypte: stilstand en dus achteruitgang. Islamisme leidt tot wat Houellebecq noemt 'versteende samenlevingen'.

van Maerlant | 07-06-07 | 15:04

van Maerlant 07-06-07 @ 14:52

En ik stel gewoon vast dat jij er graag werk van lijkt te maken om hem in bescherming te nemen. Als iemand jou onterecht het verwijt maakt dat je jezelf tegen spreekt, ga je daar toch ook op in? Dus loop eens niet de beschermende vader uit te hangen, is aanmatigend.

Flodder | 07-06-07 | 15:02

@Brulkikker, 14.59:
Atlas? Euh, niet? Is een algemeen bekend feit. (Hoewel, op dit blog waarschijnlijk niet)

Pharos | 07-06-07 | 15:01

Pharos 07-06-07 @ 14:54
Zeg eens eerlijk: hoelang moest je zoeken in de atlas voor je met een "werkend" voorbeeld kwam?

brulkikker | 07-06-07 | 14:59

@Lavrenti Beria, 14:37:
"Ik durf te stellen dat staat en kerk in dit land nog redelijk goed gescheiden zijn.
Ik ken geen enkel islamitisch land waar die scheiding wel goed geregeld is."
Ehm, flitsscheiding wordt waarschijnlijk afgeschaft in NL, beschikbaarheid van de morning after-pil staat ter discussie... etc etc Heel verneukeratief: aangedrongen wordt op een 3 daagse wachttijd voordat je een morning after pil kunt krijgen. Maar tegelijkertijd stelt de ChristenUnie dat er na drie dagen tijd van 'zwangerschap' gesproken wordt over een abortus zodra je na die periode de 'zwangerschap' af wilt breken. En jij ziet geen patroon?
.
Indonesie, zou ik willen stellen, is een land dat - ondanks al zijn gebreken - toch een volwaardige democratie is. Tegelijkertijd is het 't land met de meeste moslims. Dus het kan wél.

Pharos | 07-06-07 | 14:54

Lavrenti_Beria 07-06-07 @ 13:45
Trek een cirkel van tienduizend kilometer om Mekka heen en ga ergens op de rand staan. Zeker weten dat er zich héél wat 'westen' tussen je kop en Mekka kan bevinden en veel muzelmannenland tussen je kont en Mekka.

Schoorsteenveger | 07-06-07 | 14:53

Wie Jami wil steunen sture een email aan: e.jami@live.nl

Tekkeldief | 07-06-07 | 14:52

Flodder 07-06-07 @ 14:49

Nee hoor, denk dat niet, stel gewoon vast dat je er graag werk van lijkt te maken.

van Maerlant | 07-06-07 | 14:52

van Maerlant 07-06-07 @ 14:42

Onzin, hij valt mij persoonlijk aan, daar reageer ik dan op. Hoef van jou trouwens ook geen stempel van goedkeuring, mocht je dat denken.

Flodder | 07-06-07 | 14:49

Flodder 07-06-07 @ 14:37

Zoveel morele klasse straalt die gretigheid en zorgvuldigheid van je anders ook niet uit.

van Maerlant | 07-06-07 | 14:42

van Maerlant 07-06-07 @ 14:23

Het mag, maar dan moet hij daar wel eerlijk voor uitkomen, als een echte vent. Anders blijft het een kleinzielig dom kaalkopje. Hij moet zich niet in stilzwijgen hullen of zelfs in de verdediging schieten door anderen onterechte verwijten te maken. Dan heb je er blijkbaar niet van geleerd. Hopelijk leest hij de volgende keer eerst voordat hij zijn onderbuik leegschijt.

Flodder | 07-06-07 | 14:37

@pharos

Een gggristelijk-fundamentalistische partij accepteren we dus, maar o wee als een moslimpartij in het parlement komt...
Toch de SGP op de vingers getikt, en is de subsidie ingetrokken.
Ik zie net als jij per definitie niet veel in fundamentalisme
-

Toch kun je niet vermijden dat er christelijke politici in het Nederlandse parlement ziiten, Balkenende, Donner, tot voor kort de Geus., Rouvoet
Allemaal brave gereformeerde mannenbroeders, die - al was het onbewust- hun christelijke achtergrond toch laten meespelen bij het maken van de wetten.
-
Op zich is dat niet vreemd, ons hele culturele erfgoed wordt immers bepaald door christelijke, humanistische, en joodse invloeden.
Die hebben zich kennelijk democratisch kunnen inbedden-.
-
Mijn grote probleem met de islam is dat we uitermate tolerant staan tegenover een doctrine die totaal niet democratisch is.

Ik durf te stellen dat staat en kerk in dit land nog redelijk goed gescheiden zijn.
Ik ken geen enkel islamitisch land waar die scheiding wel goed geregeld is.
In Turkike moet nota bene het leger daarover waken.

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 14:37

Wat vaag artikel? Geweldige column heel duidelijk en honderd procent mee eens.
Omdat hhij zelf een groetenmannetje is mag hoij dit in de Volkskrant schrijven als het iemand was geweest van de rechterkannt van het midden was ie gelijk uitgemaakt voor een fascist!
En die Eddy terstal is een vies hypocrietr pvda mannetje.
EEn ecgte artiest sluit zich niet aan aan een politieke beweging zeer zeker de pvdea niet wat eigenlijk natuurlijk een heel conservatieve burgelijke partij is .
Schande war ze uitrichten met die Jami.
Hersi ali had ze ook gelijk door een grote oplichtersbende die Pvda.
Jami niet weggaan! Maak de Pvda van binnen uit kapot AUB

barones | 07-06-07 | 14:34

brulkikker 07-06-07 @ 14:25

Hm, ik voelde al wat nattigheid. Verder grossomodo eens met je comment!

van Maerlant | 07-06-07 | 14:32

ad. @14:14

exi...
exhibisto...
exhibitionistische...

"De strekking van de wijzing bestond en bestaat er danook uit dat door enge gemeenschapsgeldvretende kabouterblafclubjes ten onrechte geboerd wordt dat Aisha de Marokkaanse zich gediscrimineerd weet obv. haar (tweede) nationaliteit, daar waar de eventuele schoenwring 'm zit in haar zeau exhibitionistische geloofsbeleving."

[Goed zeau @widvoet, we komen d'r wel!]

widtvoet | 07-06-07 | 14:26

vind het wel treffende conclusies van die meneer

overVecht | 07-06-07 | 14:25

van Maerlant 07-06-07 @ 14:23
Het was ook maar grappig bedoeld, waerde van Maerlant.
Alhoewel ik het in de verste verte niet met zijn ranzige comments over ALLE Marokkanen eens ben. Marokkanen zijn best cool... zolang het maar geen moslims zijn.

brulkikker | 07-06-07 | 14:25

lol@widtvoet

-

brulkikker 07-06-07 @ 14:15

Kunnen we nu dan kappen met kappen op The eimer? Pro memorie: GS is niet voor mietjes. Jà, The Eimer ging te ver, maar we hebben bijna allemaal onze buik vol van het gros van de Marokkaanse fine fleur *NOT* die hier rondloopt. Na de zoveelste escalatie van boevenstreken, toegedekt door jammerklachten, wil een mens wel eens uit de bocht gaan.

van Maerlant | 07-06-07 | 14:23

@Van Maerlant: Excuses, dat schrijft hij idd niet in zijn alhier gelinkte artikel maar ergens anders.

Pharos | 07-06-07 | 14:19

The eimer geeft geenstijl een slechte reputatie.

brulkikker | 07-06-07 | 14:15

@The eimer 13:23

Kvermoed dat u niet geheel de strekking van mijn wijzing heeft meegekregen. Een slinkse soepsidiespons te Rotterdam heeft zojuist een "rapport" aangeboden waarvan de centrale conclusie luidt dat "Marokkanen" in onze werkstad zwaar gediscrimineerd worden. En zich zwaar gediscrimineerd voélen bovendien. (Eigenlijk zich louter gediscrimineerd voelen maar dat mag de pret van het vingerwijzen en klagen, klagen en janken niet drukken uiteraard.)

Een *kuch* niet te verwaarlozen deel van de "klachten" (zoekt en gij zult vinden) heeft betrekking op het feit dat men zich "als Marokkaan(se)" verkeerd aangekeken voelt in oa. het OV en supermarktwezen. Dit vanwege het feit dat men graag tot op het opdringerige af te koop loopt men smens Geloof.

De strekking van de wijzing bestond en bestaat er danook uit dat door enge gemeenschapsgeldvretende kabouterblafclubjes ten onrechte geboerd wordt dat Aisha de Marokkaanse zich gediscrimineerd weet obv. haar (tweede) nationaliteit, daar waar de eventuele schoenwring 'm zit in haar zeau exibistionistische geloofsbeleving.

widtvoet | 07-06-07 | 14:14

@Lavrenti_Beria, 13:39 (leuke naam trouwens, wist je dat die mafkees het liefst 15-jarige maagden in stukken trok en de overblijfselen in de kelder van een van zijn vele huizen begroef? maar ik wijk af):
.
Fundamentalisme en de uitingen wanneer in den vreemde zijn echt niet alleen voorbehouden aan moslims. Zie bijvoorbeeld Waco, zie de 'People's Temple' in Guyana, zie de veelheid aan fundamentalistisch-christelijke sektes in de VS die bergen wapens in de kelder hebben liggen, etc etc.
.
Wij hier in Nederland hadden ook heel wat te stellen met Franse Hugenoten, later katholieke fundi's, en nog steeds herbergt Nederland christelijke fundamentalisten. We hebben zelfs fundamentalisten in ons parlement die niet veel anders over vrouwen denken dan fundamentalistische moslims, maar dat is kennelijk geen probleem. Een gggristelijk-fundamentalistische partij accepteren we dus, maar o wee als een moslimpartij in het parlement komt...

Pharos | 07-06-07 | 14:10

Het zal een kwestie van tijd zijn voor de PvdA Hafid Bouazza als ijlende Absinth-drinker/LSD-hallucinist zal afserveren. Jammer, want hij slaat de spijker op z'n kop in dit alles behalve vage artikel. Misschien verwart de redactie vaag met de hier en daar wat archaïsche (maar trefzekere!) woordkeus van Hafid. Ik ga maar eens een boek van hem kopen.

Klaverjas | 07-06-07 | 14:10

Lavrenti_Beria 07-06-07 @ 13:57

Zoals hij zelf aangeeft (vrij vertaald): ik leefde zeven jaar ginder en vierentwintig hier, en voel me als een jongen van hier. Arabische kunst? Enkele jaren geleden stond de Frankfurter Buchmesse in het teken van de Arabische literatuur, en ze hadden de grootste moeite om iets bijeen te scharrelen dat in z'n geheel op een expositie leek. De opening werd ook nog eens ontsierd door heibel tussen de deelnemers: it says it all. De verenigde Arabische literatuur, door de eeuwen heen, representeert qua volume wat Spanje op één jaar van z'n persen laat rollen.

van Maerlant | 07-06-07 | 14:09

en laat zijn lekkere wijf erbuiten, ze is niet eensch ons lekker wijf.

hallevvezool | 07-06-07 | 14:07

van Maerlant 07-06-07 @ 13:42

Ik ben blij dat je dat aspect er uit pikt.
Ooit een groep marokkanen stil zien worden bij de portretten van Vermeer of Rembrandt in het Rijks?
Kun je ,- al was het maar een - arabische klassieke violist noemen, een kunstschilder,?
Ooit een marokkaan gezien die tot tranen toe geroerd was bij de Chaconne van Bach?

Vermoedelijk niet Ze hebben, laat ik het eufemistisch stellen, een andere interessesfer4 , en het gros van de uitvoerende artiesten is Joods, dat schijnt niet zo te boteren.

Iemand die me kan vertellen wat arabische kunst meer voorstelt dan wat filigrain, beslagen koperwerk, her en der wat calligrafie, en recepten voor couscous, als mede een ellenlange klaagzang over vermeend aangedaan leed, mag het zeggen.

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 13:57

Pharos 07-06-07 @ 13:33

Goed verhaal, maar waar stelt Bouazza dat de verlichting in de islam van de Europese imams moet komen?

van Maerlant | 07-06-07 | 13:53

Pharos 07-06-07 @ 13:33
Ben het wel voor het merendeel eens met je betoog. Het is dus een kwestie van de liberale moslims empoweren en dat kan inderdaad met media-aandacht voor deze groep. Of het starten van een Nederlandse imam-opleiding. Geen achterlijke baarden meer laten invliegen die totaal geen binding hebben met Nederland of de westerse wereld in het algemeen. Volgens mij kan je wel een gematigde islam in Europa vormen.
.
Je zegt ook:
"Daarnaast ruimen veel media slechts weinig ruimte in voor de meningen van die liberale moslims in, want islamitische fundamentalisten die oproepen tot geweld e.d. verkoopt nu eenmaal meer kranten en/of trekt meer luisteraars en kijkers."
.
Daarmee ben ik het niet met je eens. Kijk hoe Hirshi Ali is omarmd in de media. Juist ex-moslims of uitgesproken liberale moslims zijn zeker zo interessant als de fundamentalistische.

Flodder | 07-06-07 | 13:52

20 tegen -30 voor Bouazza

magic mike | 07-06-07 | 13:51

Als deze man zo'n begenadigd schrijver is, (ik kan geen fout ontdekken in zijn taal gebruik) waarom dan geen column op GS? Er is hier op GS iemand die een column heeft, waar geen doorkomen aan is. Ik noem hier verder geen namen omdat ik het over Kouwes heb, maar deze man zou een prima vervanger voor hem zijn.

Karel Kruizenruiker | 07-06-07 | 13:49

@ lavrenti:
Ook dat even. pharos geeft uidelijk aan er een scheiding tussen de zg. liberale en conservatieve moslims ophanden is.
Dat is geen verrassing, maar heb je het woord autochtoonbelangen gelezen in zijn commentaar? Not!
Nee, wij kiezen straks partij voor een moslimstroming zonder zelf betrokken te zijn in die batle. Kortom, het nutteloze idiotendom is weer aktueel geworden in de strijd om de hegemonie in een een geloof.

The eimer | 07-06-07 | 13:47

Schoorsteenveger 07-06-07 @ 13:05

Het is maar dat we het even weten :-) Alles over sterrenkunde

Waar ligt Mekka?
Mihrab, of gebedsnis, die de richting naar Mekka aangeeft.
-
Het lijkt een triviaal geografisch weetje, maar voor ruim een miljard moslims over de wereld is de richting naar Mekka een kwestie van het grootste belang. Immers, de verplichte gebedsrituelen die iedere moslim vijf keer per dag moet verrichten moeten gebeuren met het gezicht naar Mekka gericht (Koran, soera 2:142-152). Moskeeën zijn vaak georiënteerd naar Mekka en in gebedsruimten wordt de gebedsrichting altijd aangegeven door de mihrab, de gebedsnis. Hoe bepaal je de richting naar Mekka zelf?

Enthousiast ?
Lees verder op
allesoversterrenkunde.nl/content.shtml...

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 13:45

De interviews gelezen via de links van Niet voor Jan 07-06-07 @ 10:57 en Lavrenti_Beria 07-06-07 @ 12:44. Die liefde voor de kunst in het algemeen en de taal in het bijzonder, de achtergrondkennis die daarbij hoort, het passionele in z'n vertellingen: petje af! Hoe hij Ovidius leest in vier vertalingen, de kwaliteiten van Gustav Mahler bezingt, Burton beschrijft: heerlijk. Nederland, druk deze gozer aan je borst.
-
@Bouazza (je moest dit zo 's lezen): als ik zie hoe je geniet (genoot) van woorden als grimmelend en morselen, dan hoop ik dat je Stijn Streuvels al ontdekt hebt of anders alsnog je aandacht gunt.

van Maerlant | 07-06-07 | 13:42

The eimer 07-06-07 @ 13:37
duidelijk

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 13:41

Lavrenti_Beria 07-06-07 @ 12:44

Bedankt voor de link. Mooi interview.

Flodder | 07-06-07 | 13:40

"'t Vreemde is dat veel imams in Europa juist conservatiever - of fundamentalistischer, zo u wilt - zijn dan in veel islamitische landen. Heeft te maken met het feit dat veel moslims zich in de judeo-christelijke cultuur alhier bedreigd voelen; de hang naar bescherming van hun (religieuze) cultuur is daarom des te groter

@Pharos 07-06-07 @ 13:33

Daar heb je zeker een punt
Mijn in de jaren 30, en 50 naar Canada geemigreerde familieleden zijn veel orthox-christelijker dan de gemiddelde Canadese of Nederlandse kerkganger.
Het is kennelijk een universeel verschijnsel dat een minderheid in den vreemde toevlucht zoekt tot fundamentalistische religieuze waarden.
Onnodig te zeggen dat de Nederlandse emigranten zich verder naadloos aan de Canadese normen en waarden hebben aangepast, en geen enkele bedreiging voor de samenleving vormen.

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 13:39

@ Lavrenti;
Toegegeven dat ik bepaalde items wat scherp stel, maar ik erger mezelf aan sommige halfslachtige commentaren.
Maar persoonljk zie ik geen heil van islam of immigratiedissidenten om problemen op te lossen die door diezelfde groepen zijn veroorzaakt.
Dat toont de slapte aan van de eigen argumentering om zelf die problemen afdoend aan te pakken. Dat is de kern van mijn betoog en niet anders.

The eimer | 07-06-07 | 13:37

't Vreemde is dat veel imams in Europa juist conservatiever - of fundamentalistischer, zo u wilt - zijn dan in veel islamitische landen. Heeft te maken met het feit dat veel moslims zich in de judeo-christelijke cultuur alhier bedreigd voelen; de hang naar bescherming van hun (religieuze) cultuur is daarom des te groter.
.
Hetzelfde zie je omgekeerd trouwens ook; kijk maar eens hoe diplomaten en zakenmensen zich in hun wijken in islamistische landen opsluiten. Het kerkbezoek is in die wijken ook vele, vele malen hoger dan het kerkbezoek in een (bijvoorbeeld) wijk in een grote Nederlandse stad. Daarbij zie je in die diplomatenwijken ook alleen maar satellietschotels.
.
Dat Bouazza stelt dat 'de' Islamitische Verlichting daarom moet komen van imams in Europa klopt niet, en kan ook niet kloppen: conservatieve / fundamentalistische moslimorganisaties in Marokko, Tunesie, Algerije etc sturen juist zeer conservatieve imams naar moskeeën in Europa om hun macht onder de minderheden in die landen te behouden danwel uit te breiden.
.
Gek genoeg helpt een al te harde opstelling van politici en opiniemakers tégen de islam in de Europese landen juist die conservatieve imams; het stelt hen in staat om 'zie je wel, men wil de islam te gronde richten!' te roepen tegen hun kudde, en dat dan nog gestaafd door de Ayaan Hirsi Ali's en Hafid Bouazza's van deze wereld.
.
Toch is de - door 'liberale' moslims aan de ene kant, en conservatieve moslims aan de andere kant - ingeslagen weg één waarvan niemand meer kan afwijken. Het gevolg zal daarom naar mijn idee zijn dat er misschien een scheiding gaat ontstaan tussen de moslims zelf; één groep die zich achter de Bouazza's en Ehsin Jami's van deze wereld schaart, en een andere groep die de weg van het conservatisme volgt.
.
Het lastige is alleen dat zoveel liberale moslims zich nog niet durven te uiten. Daarnaast ruimen veel media slechts weinig ruimte in voor de meningen van die liberale moslims in, want islamitische fundamentalisten die oproepen tot geweld e.d. verkoopt nu eenmaal meer kranten en/of trekt meer luisteraars en kijkers.
.
't Zou daarom te prijzen zijn als Geenstijl.nl op dit vlak juist die weg zou inslaan - op een iets minder confronterende manier, dat wel. Dus, GS, ik zou zeggen: benader Bouazza en Jami voor een columnschap :)

Pharos | 07-06-07 | 13:33

moge vrede en liefde Hafid Bouazza bijstaan op zijn weg.

hallevvezool | 07-06-07 | 13:28

@Eimer

voortschrijdend inzicht van jouw kant ?
Verzet je de bakens in deze topic?
Ik kan je maar moelijk volgen

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 13:28

@Widtvoet 12.50;
Nee, het is koren op hun eigen molen en wij horen daar z.g. respect voor op te brengen. Dat is los van de realiteit en dat weten we allemaal.
Het zou dwaas zijn om daarmee een waardeoordeel af te dwingen als er genoeg reden zijn om te twijfelen aan het nut van een marokkanenpopulatie in NL.
Of ziet u het anders?

The eimer | 07-06-07 | 13:23

The eimer 07-06-07 @ 12:58

Waar spreek ik mijzelf tegen dan? Ben je nu echt zo dom of probeer je een troll te zijn? Ik ageer helemaal niet tegen hoofddoekjes. Die meisjes kunnen er ook niet altijd iets aan doen dat ze met een symbool van vrouwenonderdrukking op hun hoofd lopen. Ik ageer tegen mensen die zeggen dat het oprichten van een comitié voor ex-moslims polariserend zou zijn. Blijkbaar is zo'n comité nodig en dat mogen deze gelovigen zich aanrekenen. Zo niet, gedragen ze zich als verderfelijke fundamentalisten. De meisjes van Halal doen daarnaast ook nog eens allerlei intolerante uitspraken over homo's, niet-moslims, en so on. De ergernis die dat bij mij oproept, sprak ik uit. Dus kom niet aanzetten met die bullshit van: "Maar mocht je liever blijven ageren tegen hoofdoekdraagsters en daar de multiculeelende wil mee oplossen zal dat mij een worst zijn." Dan heb je namelijk echt shit for brains.
.
Jij bent een discriminant omdat je een hele bevolkingsgroep of mensen van een bepaalde etniciteit als inferieur bestempelt. Je gaat zelfs zover dat je een standpunt waar je het eigenlijk mee eens bent, niet kun ondersteunen omdat die mening van een Marokkaan is. Voor de rest, verwijs ik je graag naar de post van Tyler-Durden 07-06-07 @ 12:32. Je maakt je op deze draad onsterfelijk belachelijk. Ga gerust verder.

Flodder | 07-06-07 | 13:18

"een perfect scherm om zachtmoedigheid en begrip op te projecteren. Een gevaarlijke vorm van sentimentaliteit." Ondanks zijn onnodig ingewikkelde manier van formuleren heeft hij dit toch wel helder neergezet. Het grootste probleem van nederlands in een helder zinnetje, goed artikel.

JimiHendrix | 07-06-07 | 13:15

Hmm, ik moet toch maar eens wat boeken gaan lezen van deze man.

kuttekrap | 07-06-07 | 13:10

Lavrenti_Beria 07-06-07 @ 12:44
Toch een klein probleempje hier. Met de kop naar Mekka betekent lang niet altijd met de kont naar het westen. Ligt er helemaal aan waar je je als muzelman bevindt. Echter, het is wél altijd met de kont naar de toekomst. Overigens, heel wat westerse biddende ggggristenen staan met hun kont naar de toekomst, whatever de windrichting.

Schoorsteenveger | 07-06-07 | 13:05

Prima artikel. Behalve dat geheel NL ligt te bidden. Als hij bedoeld links Den Haag dan ben ik het er zeker mee eens. Overigens vond ik het zeker geen vaag artikel. Hij heeft alleen een nogal duur vocabulair. :)

Stalen Bijl | 07-06-07 | 13:03

@Jeb said:

"... Precies een demente, die om de minuut moet zoeken naar de juiste woorden."

Maar hij weet ze keer op keer wél te vinden.

widtvoet | 07-06-07 | 13:00

@ flodder:
Ja, je spreekt jezelf wel degelijk tegen.
Prima geciteerd, maar ik mis ieder inhoudelijk commentaar op mijn beweringen, maar dat komt zeker nog wel.
Als een Sarkozy een bod doet om honderd duizenden noord-afrikanen met een vertrekpremie probeert te lozen naar hun thuislanden is hij dus in jouw ogen ook een rascist/ discriminant?
In feite denk ik niet dat hij noord-afrikaanse schrijvers nodig heeft gehad om tot de conclusie te komen dat het binnenlaten van zoveel nuttelozen fout is geweest en dat die fout hersteld moet worden .
Over voortschreidend inzicht gesproken, daar liggen ze in Franrijk een groot streepje voor op het hopeloze gemodder in NL.
Maar mocht je liever blijven ageren tegen hoofdoekdraagsters en daar de multiculeelende wil mee oplossen zal dat mij een worst zijn.

The eimer | 07-06-07 | 12:58

@ Jeb: "Precies een demente, die om de minuut moet zoeken naar de juiste woorden.zoekt "

Even had ik nog de hoop dat Jeb hier blijk van zelfinzicht zou geven.

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 12:54

Had iemand iets eauver absinth? Ik gebruik het nu al weer een jaar of 5 en dan eauk nog zeer verschillende soorten/merken. Ies heel interessant spul, vrijdagsmiddags de eerste volgens de originele rituelen (lepel suiker etc) en dan zondags ergens in de avond de laatste. Zeau blijf je de hele werkweek door lekker hersenloos en snapt je baas niet meer wat je zegt. (dan worden bovenonsgestelden altijd zeau lekker bang van). Beauvendien maakt dat het commenten hier eauk een stuk eenvoudiger dus ik zeg '' NL is klaarder dan ooit voorrrr... Absinth. Oh ja, off-topic zeker?

gigi gorgonzola | 07-06-07 | 12:52

Nederland heeft geen knieën meer.... En hafid Bouazza heeft geen neusbeen meer van al dat coke snuiven.
Die man is geen fatwa waard. Men heeft geen teroristen nodig om hem naar de andere wereld te helpen. Dat doet ie zelf wel met zijn overmatig zuipen, neuken en snuiven.
Heb je al zijn interviewen gezien? Precies een demente, die om de minuut moet zoeken naar de juiste woorden.

Jeb | 07-06-07 | 12:52

volgens mij zit ie aan de geestverruimende middelen. zouden meer moslims moeten doen!

Patrick Zweedsey | 07-06-07 | 12:51

Zeg @eimert, over een klein kwartiertje is het volledige rapport van Radar via 't linkje van @widtvoet 11:52 te bekijken. Daarin zult u lezen dat veel Marokkanen zich als Marokkaan gediscrimineerd voelen omdat zij moslim zijn. Met name zij die hun godsdienst graag uitdragen door zich bijvoorbeeld met clubkleding te tooien.

Koren op uw molen? Of juist niet...

widtvoet | 07-06-07 | 12:50

Zeer scherp stuk van Bouazza, zoals altijd. Niets vaags aan. Elke zin gaat als een mes door de weke ranzige stinkende politiek correcte boter heen.
Toch jammer dat PrittStift, en ettelijke reageerders dat niet snappen.
-
Naar Mekka bidden, dat is niets anders dan laten zien wat je denkt : 5 X per dag met je kont naar het westen.

Dit interview maakt een heleboel duidelijk
www.leonverdonschot.nl/content/view/17...

Lavrenti_Beria | 07-06-07 | 12:44

Over zijn lezenswaardigheid geen enkele twijfel. Hij behoort m.i. tot de beste schrijvers van Nederland dus ik zou hem van harte welkom heten (wat een upgrading na Joost eerdmans) maar hij zou bij de volkskrant een gloeiende doorn in het oog van de pijprokende corduroypakken zijn.

chinaski | 07-06-07 | 12:38

Flodder 07-06-07 @ 12:34

Ging iets fout in mijn post. 'Meisjes van Halal' mag weg. Erg graag zelfs.

Flodder | 07-06-07 | 12:36

The eimer 07-06-07 @ 12:13

Ik spreek me helemaal niet tegen, lutser. Ik spreek me uit over godsdienstwaanzinnige. Meisjes van Halal Jij loopt hier gewoon de rascist/discriminant uit te hangen met je anti-marokkanen praat.
.
"Ja, ik vind dat marocs hier niets te zoeken hebben.
Als groep zijn ze inferieur, als invidu sporadisch succesvol.
Bijelkaar genomen zijn ze absoluut geen aanwinst voor NL.
Ook een een critische dissident van die groep is dat niet."
.
"Maar naar de mening van een gedegenereerde zuipende marokkaan op zijn nog ergere gedegenereerde soort en geloofsgenoten is een godsspee van de eerste orde."
.

Flodder | 07-06-07 | 12:34

PS

En wat Lebowski Achiever 07-06-07 @ 10:51 zegt

Tyler-Durden | 07-06-07 | 12:34

topper.

succesvol | 07-06-07 | 12:33

@ The eimer

Ik dacht me vandaag nergens aan te hoeven storen, maar jij bewijst mijn ongelijk.

Komt ie:

A)
"@ Flodder 11.50:
Je spreekt jezelf tegen in 1 kwoot. "

Dat doet Flodder niet - jij hebt je alleen verslapen voor de les 'Begrijpend Lezen' op de lagere school.

B)
Lees eens het stukje voordat je gaat commenten. Echt, het scheelt een hoop misverstanden.

C) Kun jij je niet opgeven voor de donorshow ? Zo maak je je nog nuttig.

En nou heel snel sorry zeggen tegen LB, kleaut en Flodder met je ongeëvenaarde gebrek aan interpretatieve vermogens.

Tyler-Durden | 07-06-07 | 12:32

Flodder 07-06-07 @ 11:50 De meisjes van halal haal ik altijd met dat rare EO programma door de war: je weet wel, waarin mensen (jongeren) die geloven en niet geloven tegen over elkaar worden gezet (en waar dan meestal zo'n happy bij-elkaar geredigeerde conclusie uitkomt - ik ben vergeten hoe het heet). Gelukkig zijn ze mij nog niet tegengekomen (de meiden van halal of die Flevojongeren), want die confrontatie zou je met de beste editor van de wereld nog niet tot een blij poldergeheel kunnen samensnijden. Maar gevaarlijk vind ik ze niet. Eenkennig en halstarrig en enigzins hautain, dat zeker.

Niet voor Jan | 07-06-07 | 12:25

@chinaski 12:16

Lieve broodjes worden slechts zelden gebakken bovendien handhaaft de wet van de communicerende vaten zichzelf. Ook via GS zal zijn geluid dus *kuch* best doorkomen, vermoed ik.
Verder is hij mi. over 't algemeen gewoon zwaar lezenswaardig. Past prima op GS dus...

widtvoet | 07-06-07 | 12:24

Hafid Bouazza komt uit Arkel en daar is niemand bang voor moslims en zegt men elkaar de waarheid naast de Familie Bouazza heeft men er geen export kunstzinnige allochtonen meer behalve Elvis die daar nog leeft, ik snap ook niet wat hij daar dat 020 dorp uithangt hier is veel meer te beleven, pas bestond de visclub nog 60 jaar en binnen kort vieren we Arkel 1020 een hele week feest in feesttent met doldwaze artiesten en gezelschapspelletjes en natuurlijk doet Hafid weer gezellig mee net als zijn knappe zus Hasjna.
Of geeft Hafid een lezing, ja gezellig dan weten ze in Arkel dat er ook wat buiten het dorp gebeurt ! kom as zaterdag naar het grote voelbaltoernooi bij ASV.

magic mike | 07-06-07 | 12:24

Fatwa's zijn zooo 1428...

Patrick Bateman | 07-06-07 | 12:22

@Chinaski. Je hebt volkomen gelijk. Voor eigen parochie preken is zinloos.

H_C_Q | 07-06-07 | 12:20

Hulde voor Hafid!!!!!!!!!

shalom | 07-06-07 | 12:20

Hafid Bouazza moet geen columnist worden op GS maar juist bij de azijnbode of de nrc. Dan bereikt hij de mensen die doelbewust ontkennen en bagatelliseren. Coole gast en niet vies van een glaasje absinth.

chinaski | 07-06-07 | 12:16

@ Flodder 11.50:
Je spreekt jezelf tegen in 1 kwoot.
Dat vind ik knap.
Ach ja, de ene kaalkop is de andere niet.
Gelukkig hebben we Boezzzer nog om ons de juiste weg te wijzen.

The eimer | 07-06-07 | 12:13

Partij voor de Allochtonen... zullen we dat maar officieel maken dan?

Het Oordeel | 07-06-07 | 12:12

Geweldig stuk van Bouazza. Las het gisteren op Frontaal naakt en hoopte van harte dat een van de kranten het zou durven afdrukken.
Heerlijk in your face van al die oogklepdragende kontkruipers van de 5de colonne. Hij staat natuurlijk wel direkt op de hitlist van de strijders voor allah.

chinaski | 07-06-07 | 12:10

"vaag" als "uit de Televaag".

Lekker Belangrijk© | 07-06-07 | 12:07

Vaag? Niks vaag! Ja, okee, te moeilijk voor de marokkaanse fruitvliegjes, dus die zullen voor de zekerheid maar weer gewoon "discriminatie" en (inderdaad, nieuw woord geleerd mocro's?) "polarisatie!" gillen. Kunnen we verder negeren.

Neon | 07-06-07 | 12:04

Een leuk taalgebruik heeft hij wel:
"Ik zapte snel door: het fragment gaf mij het geestelijke equivalent van een slok bier uit een blikje dat als asbak is gebruikt."

Pepp1 | 07-06-07 | 12:03

nieuwnieuws is er gelukkig weer...

Onderbuik | 07-06-07 | 11:55

@Flodder 07-06-07 @ 11:50
klopt, pvda moet eens goed onder de loep worden genomen, en daarna met de billen bloot.
Deja vu heb ik ook af en toe in dit draadje, bovendien kan ik niet op nieuwnieuws...

Onderbuik | 07-06-07 | 11:54

@Allochteen 11:46

Onderschat de inventiviteit van de jankende blafkabouters niet! Er is altijd wel 'n scheet te ruiken die stinkt: www.radar.nl/read/8002

widtvoet | 07-06-07 | 11:52

Krijg een beetje een deja-vu gevoel als ik door het draadje scroll.
.
Hafid Bouazza heeft natuurlijk helemaal gelijk. Pvda moet eens een duidelijk standpunt nemen tov geloofsafvalligen. En de meisjes van Halal zijn verderfelijke fundamentalisten. Trek ze het kleurige hoofddoekje van de kop geef ze een baard en een hoedje op. Laat ze niet meer constant lief lachen in de camera en dezelfde teksten niet met lacherige verwondering maar met serieuze stelligheid uitspreken. Kijken of de mensen ze dan nog zo'n leuk geïntegreerd groepje vinden.
@ The eimer
Je bent een triest kaalkopje. Met je white power-praat.

Flodder | 07-06-07 | 11:50

Servert kapoet?

H_C_Q | 07-06-07 | 11:48

@ da wizard 07-06-07 @ 10:51, boodschap begrepen, ga eens lekker met jezelf spelen.

make my day, Punk | 07-06-07 | 11:47

hear here! En nu valt er niet 'ies diekriemenasie' te roepen!

Allochteen | 07-06-07 | 11:46

Ayaan was alleen. Toen hadden ze een mooi en duidelijk doelwit. Nu is er een blik opengetrokken. Hoe meer er op staan hoe veiliger het wordt om het te zeggen. Hulde aan deze pioniers!

Desoeverein | 07-06-07 | 11:45

@ The eimer 07-06-07 @ 10:34

"of openlijk die slam een veeg zou geven."
Jij hebt het stukje echt niet gelezen hè? Verder wat Lebowski Achiever (07-06-07 @ 10:51) zegt. Pannekoek.

kolonel klootoog | 07-06-07 | 11:44

Mooie baas!!

lalo | 07-06-07 | 11:44

Sluit me graag helemaal aan bij het voorstel om Bouazza GS-columnist te maken.

van Maerlant | 07-06-07 | 11:43

ies kapot! kan iemand lijkie ff roepen?

Lekker Belangrijk© | 07-06-07 | 11:40

Ik ben er een voorstander van om die auteur die schrijver is een eigen hoekje op GS te geven. Beter dan die droplul van D66.

dr.spin007 | 07-06-07 | 11:40

Wat dachten jullie ervan om Hafid stukjes te laten schrijven op GS. slechter dan die kale van Democraten 66 zal hij het niet doen.

Teen | 07-06-07 | 11:36

Hafid als columnist op GS? Voor!

widtvoet | 07-06-07 | 11:35

@da wizard
Misschien is het een leuk ide om Hafid een column te geven op GS, is al snel beter dan Boris van der Ham.

CoJoNes | 07-06-07 | 11:34

@ van Maerlant 07-06-07 @ 10:40

'De vrijheid laat ik me niet afnemen. Ik ben schrijver, ik mag en zal mijn mond niet houden. Het mag nooit gebeuren dat we hier in Nederland islamitische regels moeten accepteren.'

Heeft Boezzzer zeker nimmer van de PvdA gehoord? Het zou mij niks verwonderen als de PvdA op termijn de boerka zou verplichten.

DJTriest | 07-06-07 | 10:57

Als ik het goed begrijp, is de vergelijking tussen de 'dierenpartij' en de 'allochtonenpartij' is des te opmerkelijker, daar de 'dierenpartij' de dieren geeszins gelijk wil stellen met de mensen. Met andere woorden, baardmensen behoren envenzo tot deze of enig andere vergelijkbare orde als de dieren.

Even wat middelbare school wiskunde:

dierenpartij : dier = allochtonenpartij : moslim

classNotFound | 07-06-07 | 10:57

Als ik het goed begrijp, is de vergelijking tussen de 'dierenpartij' en de 'allochtonenpartij' is des te opmerkelijker, daar de 'dierenpartij' de dieren geeszins gelijk wil stellen met de mensen. Met andere woorden, baardmensen behoren envenzo tot deze of enig andere vergelijkbare orde als de dieren.

Even wat middelbare school wiskunde:

dierenpartij : dier = allochtonenpartij : moslim

=>

moslim = (dier * allochtonepartij) / dierenpartij

classNotFound | 07-06-07 | 10:57

Hafid Bouazza heerscht!

Mayakovnik | 07-06-07 | 10:57

@ van Maerlant 07-06-07 @ 10:40

'De vrijheid laat ik me niet afnemen. Ik ben schrijver, ik mag en zal mijn mond niet houden. Het mag nooit gebeuren dat we hier in Nederland islamitische regels moeten accepteren.'

Heeft Boezzzer zeker nimmer van de PvdA gehoord? Het zou mij niks verwonderen als de PvdA op termijn de boerka zou verplichten.

DJTriest | 07-06-07 | 10:57

@ The Elmer
De helft van de Nederlanders is geen aanwinst voor NL, dus als je zo gaat denken zaijn we snel klaar.
Het weldenkende gedeelte van NL...??? Een heel vergaderzaaltje vol, zeker... En daar hoor jij zeker bij.

pannekoek lekker verder

Lebowski Achiever | 07-06-07 | 10:51

Hafid is inderdaad een lijmsnuivende beroepsdronkaard, maar dat was Theo ook. Nu ja, dan met wat coke. Veilig -want dorpsgek- is hij dus allerminst. Verder heeft onze allochtone Theo helemaal gelijk. Dood aan fokking dhimmitude, leve de uitdrijving van de maandemon!

Murdockyoufool | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

@ van Maerlant 07-06-07 @ 10:40

'De vrijheid laat ik me niet afnemen. Ik ben schrijver, ik mag en zal mijn mond niet houden. Het mag nooit gebeuren dat we hier in Nederland islamitische regels moeten accepteren.'

Heeft Boezzzer zeker nimmer van de PvdA gehoord? Het zou mij niks verwonderen als de PvdA op termijn de boerka zou verplichten.

DJTriest | 07-06-07 | 10:51

@ The Elmer
De helft van de Nederlanders is geen aanwinst voor NL, dus als je zo gaat denken zaijn we snel klaar.
Het weldenkende gedeelte van NL...??? Een heel vergaderzaaltje vol, zeker... En daar hoor jij zeker bij.

pannekoek lekker verder

Lebowski Achiever | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Als ik het goed begrijp, is de vergelijking tussen de 'dierenpartij' en de 'allochtonenpartij' is des te opmerkelijker, daar de 'dierenpartij' de dieren geeszins gelijk wil stellen met de mensen. Met andere woorden, baardmensen behoren envenzo tot deze of enig andere vergelijkbare orde als de dieren.

Even wat middelbare school wiskunde:

dierenpartij : dier = allochtonenpartij : moslim

classNotFound | 07-06-07 | 10:51

gelukkig, iemand die doorziet hoe de pvda zelfs met knuffelmoslims z'n eigen graf aan het graven is.
spartel spartel hehehe

FidelZandro | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

PvdA: 33 zetels
Marianne: 2 zetels

stelling:
nederlanders houden meer van marokkanen dan varkens....

Octavianus | 07-06-07 | 10:51

@ vM:
Wat een verbluffende feitenkennis heeft U onder pet.

Maar ik zat toch met mijn conclusie niet zo ver weg van de wensrealiteit.
( ik moet minder aandacht aan beleggen besteden en meer Boezzers lezen)

The eimer | 07-06-07 | 10:51

@ Teen 07-06-07 @ 10:26: Driewerf Hulde voor Hafid! Een realistische analyse! MoSSlims: zij zijn, wat zij niet eten! Alloeah hakbarrrr? Biggetje Knor heerscht wreed in Mekka! M'leikum salaam, effendi!

Mayakovnik | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Gisteren dacht ik nog dat eimer gewoon de plank mis sloeg, maar het blijkt toch een bord voor z'n kop te zijn.

Lekker Belangrijk© | 07-06-07 | 10:51

Hafid is inderdaad een lijmsnuivende beroepsdronkaard, maar dat was Theo ook. Nu ja, dan met wat coke. Veilig -want dorpsgek- is hij dus allerminst. Verder heeft onze allochtone Theo helemaal gelijk. Dood aan fokking dhimmitude, leve de uitdrijving van de maandemon!

Murdockyoufool | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

@ van Maerlant 07-06-07 @ 10:40

'De vrijheid laat ik me niet afnemen. Ik ben schrijver, ik mag en zal mijn mond niet houden. Het mag nooit gebeuren dat we hier in Nederland islamitische regels moeten accepteren.'

Heeft Boezzzer zeker nimmer van de PvdA gehoord? Het zou mij niks verwonderen als de PvdA op termijn de boerka zou verplichten.

DJTriest | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Rare Infantalie Antisociale Geenstijlreaguurder had me beter gestaan.....

Optimus P. | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Geef die man eens een collum.
Als het kan meteen na die lutser van D666...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Geef die man eens een collum.
Als het kan meteen na die lutser van D666...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Geweldig stukje! Scherpe analyse, ook nog geestig gebracht. En bovendien: goed dat dit in Volkskrant staat, waar linkse opinie meer ruimte krijgt. Hulde! Meer van de man op www.peterbreedveld.com/

Rest In Privacy | 07-06-07 | 10:51

Als ik het goed begrijp, is de vergelijking tussen de 'dierenpartij' en de 'allochtonenpartij' is des te opmerkelijker, daar de 'dierenpartij' de dieren geeszins gelijk wil stellen met de mensen. Met andere woorden, baardmensen behoren envenzo tot deze of enig andere vergelijkbare orde als de dieren.

Even wat middelbare school wiskunde:

dierenpartij : dier = allochtonenpartij : moslim

=>

moslim = (dier * allochtonenpartij) / dierenpartij

classNotFound | 07-06-07 | 10:51

Geef die gast een collum op GS.
Alles beter dan die D666 lutser...

da wizard | 07-06-07 | 10:51

Geweldig stukje! Scherpe analyse, ook nog geestig gebracht. En bovendien: goed dat dit in Volkskrant staat, waar linkse opinie meer ruimte krijgt. Hulde!

Rest In Privacy | 07-06-07 | 10:51

@ van Maerlant 07-06-07 @ 10:40

'De vrijheid laat ik me niet afnemen. Ik ben schrijver, ik mag en zal mijn mond niet houden. Het mag nooit gebeuren dat we hier in Nederland islamitische regels moeten accepteren.'

Heeft Boezzzer zeker nimmer van de PvdA gehoord? Het zou mij niks verwonderen als de PvdA op termijn de boerka zou verplichten.

DJTriest | 07-06-07 | 10:51

@ kolonel..:

Natuurlijk is hij een moslim. en ex- moslims bestaan niet, dat weet je.
Ja, ik vind dat marocs hier niets te zoeken hebben.
Als groep zijn ze inferieur, als invidu sporadisch succesvol.
Bijelkaar genomen zijn ze absoluut geen aanwinst voor NL.
Ook een een critische dissident van die groep is dat niet.
Het weldenkend gedeelte van de NL zijn echt wel in staat een pvda te beoordelen op hun wanstaltig beleid en daarnaar handelen.

The eimer | 07-06-07 | 10:44

Wel grappig dat de roodslinkse schrikreactie op dergelijke nog altijd deviante geluiden van "dalijk rijden de treinen weer Oostwaarts" aan kracht heeft ingeboet nu Paultje Rozenlul de winst hoogstpersoonlijk aan het afromen is als commissaris bij de NS.

widtvoet | 07-06-07 | 10:42

Vertel mij wat er mis is met naar de hoeren gaan? Misschien is het wel zijn "Slijpsteen voor de Geest"....

Lebowski Achiever | 07-06-07 | 10:42

Die man kan mooi schrijven

Tuurlijk | 07-06-07 | 10:42

Optimus P. 07-06-07 @ 10:37

Ik laat gemakshalve die eerste G van geestelijke weg. Ik wilde je niet onnodig en stigmatiserend kwetsen:-)

Regionale instelling voor de Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg

kwarko01 | 07-06-07 | 10:42

Hulde! Hulde!

godsammekrake | 07-06-07 | 10:42

Die Boezzzer zou pas indruk op me maken als hij voor de terugkeer van Hirsi naar NL pleitte, of openlijk die slam een veeg zou geven.

The eimer 07-06-07 @ 10:34

At your service:

'Ik sta voor honderd procent achter Ayaan en haar aanpak, omdat ik vind dat het onrecht dat zij wil bestrijden vele malen belangrijker en groter is dan de gekwetstheid van een bevolkingsgroep of de eer van een religie. Dat de vorm die zij kiest soms niet goed zou zijn, vind ik een loze discussie die voorbijgaat aan waar het werkelijk om gaat: de bevrijding van de moslimvrouw'
-
Hafid Bouazza waarschuwt al jaren voor het moslimextremisme. De schrijver van Marokkaanse afkomst is echter somber. 'De agressie onder Marokkaanse jongeren is huiveringwekkend, het vermogen tot zelfkritiek ontbreekt totaal.'

'De vrijheid laat ik me niet afnemen. Ik ben schrijver, ik mag en zal mijn mond niet houden. Het mag nooit gebeuren dat we hier in Nederland islamitische regels moeten accepteren.'

van Maerlant | 07-06-07 | 10:40

Al dat gewauwel en geschrijf is zo oneindig zinloos.. Preken voor eigen parochie. De gevaarlijkste baardmannen kunnen immers niet lezen, niet schrijven en spreken de taal niet. Heldere cartoons! Die maken pas indruk!

DJTriest | 07-06-07 | 10:39

wie is zijn lekkere wijf dan ?

precisiebommetje | 07-06-07 | 10:38

Wat ik me zomaar afvraag: in welke windrichting hebben moslims thuis de wc-pot eigenlijk staan?

Maggot King | 07-06-07 | 10:37

@kwarko01 07-06-07 @ 10:33
Bel jij het riag maar, dan loop ik zelf wel even langs bij het riaGG.....;)

Optimus P. | 07-06-07 | 10:37

The eimer 07-06-07 @ 10:34

Dus jij spuugt ook gewoon naar een agent?

kwarko01 | 07-06-07 | 10:37

Hafid dan he, niet The eimer.

holtor | 07-06-07 | 10:37

Voordeel van het zitvlak naar de toekomst is dat het raakvlak richting het verleden groter is.

Van Oekel | 07-06-07 | 10:37

coole gast. alleen dat naar de hoeren gaan is minder. Ik hoop dat het een grap is.

Nifelheim | 07-06-07 | 10:36

Een persoon met visie.

holtor | 07-06-07 | 10:35

@ Optimus;

Die Boezzzer zou pas indruk op me maken als hij voor de terugkeer van Hirsi naar NL pleitte, of openlijk die slam een veeg zou geven.
Dan heeft hij wel persoonlijke bewaking nodig, zolang je die niet nodig hebt ben je gewoon een grote zeur in de marge.

The eimer | 07-06-07 | 10:34

Optimus P. 07-06-07 @ 10:30

Zal ik het Riag even voor je bellen, of ga je op eigen gelegenheid naar Marokko? :-)

kwarko01 | 07-06-07 | 10:33

Misschien kan de PvdA bij monde van zeg Samira Bouchibti (of Abbos, daar wil ik vanaf wezen) eens Kamervragen stellen of dit allemaal wel zomaar moet kunnen. Hier worden mensen nodeloos gekwest, gestigmatiseerd en in het verdomhoekje geduwd. Door dergelijke intelligentia maar de ruimte te gunnen voor hun opruiende praat ziten we natuurlijk dalijk met bevolkingsgroepen die met de rug naar elkander toestaan. Waarom, om maar es met de woorden van PvdA-bestuurder Fatima Elatik te spreken, zou je een schrijfsel niet kunnen verbieden?

widtvoet | 07-06-07 | 10:31

@kwarko01 07-06-07 @ 10:28

Ow, dus ze bestaan toch niet?
* zeepbel uit(t)een ziet spatten *

Optimus P. | 07-06-07 | 10:30

Het enige goede aan de islam is dat ze de beste ex-gelovigen weten te produceren. Niks vaag maar heldere taal. Go Hafid!

Pittybrad | 07-06-07 | 10:30

Oftwel, met Hafid hebben 'ze' en 'we' weer een nieuw soort Marokaan erbij: eentje die ook zeikt, maar dan op zijn eigen achterban. Maar aandacht hebben ze. Lekker polarisatie dagje. Is Rutte al rechtsbekeerd?

JudgeJuly | 07-06-07 | 10:30

sjaakdeslinksesul 07-06-07 @ 10:28
Sorry, ik had geen zin om na te denken over mijn reactie.

Teen | 07-06-07 | 10:30

@ The eimer 07-06-07 @ 10:10

Een beetje de weg kwijt jochie?

SirDrinkaLot | 07-06-07 | 10:29

@Teen 07-06-07 @ 10:26

lol

eric@fuall | 07-06-07 | 10:28

@ The eimer 07-06-07 @ 10:21

Owww, je hebt gewoon een hekel aan de Marokkaan in het algemeen. Zeg dat dan. Hafid Bouazza is trouwens geen moslim, maar eens ex-moslim als ik het wel heb. Maar dat natuurlijk compleet terzijde.

kolonel klootoog | 07-06-07 | 10:28

Optimus P. 07-06-07 @ 10:26

Hij is geen moslim (meer).

kwarko01 | 07-06-07 | 10:28

@Teen 07-06-07 @ 10:26
Sterf dhimmi sterf!

sjaakdeslinksesul | 07-06-07 | 10:28

Zo, die zit! Zal wel lekker vallen bij de Machiavelli's van de PvdA, inmiddels een partij in deconstructie.

PreventiefRuimen | 07-06-07 | 10:26

Zie je dat ze wel bestaan, normale moslims.

Optimus P. | 07-06-07 | 10:26

Hafid is in de war en verwart zijn eigen negatieve ervaringen met de Islam in zijn totaliteit, net zoals Ayaan in de war was en Jami in de war is.

Teen | 07-06-07 | 10:26

Wel een suicidaal mannetje moet ik zeggen.. Die mag binnenkort lekker naast Theo gaan liggen.

DJTriest | 07-06-07 | 10:26

@sjaakdeslinksesul 07-06-07 @ 10:22

erg goed geformuleerd en idd dit zou een pvda reactie kunnen zijn.

eric@fuall | 07-06-07 | 10:25

Laat ik nu Hafid's lekkere wijf nog goed kennen van vroegah
En ja, ze was toen ook al erg lekker
Zonder eye-liner en andere opschmuck
Groetjes aan de vrouw, Hafid

Tobi | 07-06-07 | 10:25

Zo die zit!!!! Iemand nog een pica linkje van mevrouw Bouazza?
(Nee niet jij, Klootoog)

Lekker Belangrijk© | 07-06-07 | 10:23

Het morele failliet van de PvdA: een roerend en tegelijk vermakelijk schouwspel. Je zou bijna willen dat de partij het wat langer volhoudt.

Maggot King | 07-06-07 | 10:23

@The eimer
die vorige reactie van mij was sarcastisch bedoeld.

sjaakdeslinksesul | 07-06-07 | 10:23

@eric@fuall 07-06-07 @ 10:18
Hafid is in de war en verwart zijn eigen negatieve ervaringen met de Islam in zijn totaliteit, net zoals Ayaan in de war was en Jami in de war is.

sjaakdeslinksesul | 07-06-07 | 10:22

Wanneer hij zo'n lekker wijf heeft waarom dan geen foto ?

in de regenjas | 07-06-07 | 10:22

@kolonel/ sjaak:

Jawel. Maar naar de mening van een gedegenereerde zuipende marokkaan op zijn nog ergere gedegenereerde soort en geloofsgenoten is een godsspee van de eerste orde. Ook alle Nederlanders over een islamkam halen vind ik meer dan ergelijk.

The eimer | 07-06-07 | 10:21

Deze gaat in mijn documentie map over de ondergang van de PVDA..
Kunnen we over 10 jaar nog 's lezen waarom deze partij ook al weer niet bestaat..

Swedish Chef | 07-06-07 | 10:18

als een nederlander dit zou zeggen zou de hele linkse meute er bovenop duiken en hem/haar voor fascist uitmaken en het liefst stenigen cq verbranden op de brandstapel, nu echter zijn ze in verwarring en raken ze in paniek want wat nu?

eric@fuall | 07-06-07 | 10:18

The eimer 07-06-07 @ 10:10

Elmer begrijpt het niet helemaal. Beter blijf je konijnen zoeken 8P

@ Hafid
Heerlijke raak geschreven.

The Dude Abides!

Lebowski Achiever | 07-06-07 | 10:16

Daar zit geen woord Spaans bij.
Een belangerijk verschil tussen de dieren van Thieme en de moslims van de PvdA echer is wel dat de laatste een steeds grotere groep stemvee vormt.

widtvoet | 07-06-07 | 10:15

The eimer beetje in de war?

Frits Bom | 07-06-07 | 10:15

vooral dat "ze hebben weer een nieuw woord geleerd" zit lekker ;)
na 'diskriminasie', 'respekt', 'ze moeten dit en dit voor ons regelen' en 'jeweettog ' is het nu de beurt aan 'polarisasie'.

Jazzper | 07-06-07 | 10:15

Nou, die haalt de Kerst niet. Of haal ik nou weer twee wereldgodsdiensten door elkaar?

Schoorsteenveger | 07-06-07 | 10:14

Toch eens een boek lezen van deze Fin

Djep Stem | 07-06-07 | 10:14

@T'o Malaak spijker op zijn kop, wie is dan toch die beste meid?

mallebabbe | 07-06-07 | 10:13

@ The eimer 07-06-07 @ 10:10

Jij hebt er niet heel veel van begrepen he?

kolonel klootoog | 07-06-07 | 10:13

@The eimer 07-06-07 @ 10:10
Lees jij die links of de andere reaguursels eigenlijk wel?

sjaakdeslinksesul | 07-06-07 | 10:12

van het ritueel geslacht, LOL!

Leuk stukje en helemaal niet vaag.

Buck Naked | 07-06-07 | 10:11

Een prachtig tegengeluid zo vroeg op deze zonnige morgen.

Generaal van Heutsz | 07-06-07 | 10:11

"Daarbij heeft Hafid een ontzettend lekker Nederlands wijf"
En wie mag dat dan wezen?

T'o Malaak | 07-06-07 | 10:10

Bo! @ Hafid Bouazza en LOL @ Baudelaire 07-06-07 @ 10:08

kolonel klootoog | 07-06-07 | 10:10

Die boezzza is compleet gestoord als hij wauweld dat heel NL met z,n kont omhoog zit te bidden naar mekka.
Dat laten NLers over aan lieden die eigenlijk hun bidmatje 5000 km naar het oosten op de zandgrond moeten leggen.
Rotgek. Ga je imam pesten, maar laat ons met rust.

The eimer | 07-06-07 | 10:10

@-edit: Voor een poète maudit bent u vroeg wakker-

Dat ziet u verkeerd, mijn beste, de nacht is nog jong!

Baudelaire | 07-06-07 | 10:08

Ah, "de auteur is schrijver". Vandaar dat er wat te lezen viel!

Lepo | 07-06-07 | 10:07

Hafid heerscht. Is groot fan van Absint.

Rest In Privacy | 07-06-07 | 10:06

Vaag? Niet zoveel lijm snuiven, Stift.

Xixulon Gralgrathor | 07-06-07 | 10:05

Daar kan Johan Derksen een puntje aan zuigen!

gLITZ | 07-06-07 | 10:05

Hafid - Absinth - Bouazza is een baas!
-edit: Voor een poète maudit bent u vroeg wakker-

Baudelaire | 07-06-07 | 10:03

Ik heb nog wel wat voor m.......

Criticaster | 07-06-07 | 10:03

Bijzonder geestige auteur.

Frits Bom | 07-06-07 | 10:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland