Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gezeik om hoofddoekjes. Ook in Iran

I'm a hakbar girlSchreven wij al eerder over de strenger wordende Iraanse kledingvoorschriften voor vrouwen, nu is er dan nog meer beeld opgedoken van de Iraanse modepolitie in keiharde actie. Iraanse kerels mogen gewoon rondlopen in strakke heaumeau T-shirts, vrouwtjes die ook maar een beetje haar flashen worden op straat aangesproken door een styliste from hell. "Hallo mevrouw de hoersnolslet. Wat loopt u er weer ordinair bij. Wij vinden dat dat helemaal niet MAG. Your hair is showing from the back" Nu met handige Engelse ondertiteling. Beelden HIERRR. (En alvast een spiegeltje om te kijken of het staat.) Update: Dat staat je leuk, Kleine Zeemeermin!

Reaguursels

Inloggen

de islam niet verbieden 'omdat die anders ondergronds gaat' is een drogredenatie. Stel nou even dat de islam mensen vermoord. Dat zou je dan TOESTAAN, omdat ze anders 'ondergronds' gaan. dus, in plaats van dat de moordenaars moeten fluisteren, staan jullie toe, dat de moordenaars openlijk hun daden kunnen toezingen in de moskee.

alsof dat al EEN dode heeft kunnen verkomen...... ondergronds kun je de islam moeilijker volgen. Alsof we de islam nu WEL volgen ofzo. We moeten het niet toe staan. We hoeven ook niet 'islam=verboden' te roepen. Alleen: 'handhaaf de wet' en 'oproepen tot moord/geweld/discriminatie is verboden', waarna we alle moskeeën sluiten.

als de moslims dan NOG mensen willen vermoorden, raad ik ze, inderdaad, aan, ondergronds te gaan. Net zoals heroine of wapendealers ondergronds gaan. Omdat ze het DAGLICHT niet kunnen verdragen.

wat wil je dan. De wapenhandel legaliseren, ondanks de doden? om de boel 'bovengronds' te krijgen? we WILLEN de islam helemaal niet bovengronds.

nazies vermoorden mensen. Er zijn mensen die dat willen TOESTAAN, omdat ze anders 'ondergronds' gaan. Slim? ehm...

Jan Hus | 22-05-07 | 08:35

je hoeft de islam niet te verbieden: HET IS AL ILLEGAAL om op te roepen tot moord en geweld. Het enige wat hoeft te gebeuren is dat de grondwet word gehandhaaft. Oproepen tot geweld is illegaal, dus kan je iedere moslim die uit de koran voorleest oppakken wegens aanzetten tot haat/geweld/discriminatie.

toch? het gezeik om het woordje 'geloof'.. als de moslims zich 'groep wilders' hadden genoemd, af en toe iemand zouden vermoorden, en oproepen tot geweld, dan was de hele club allang verboden. Maar omdat ze zeggen dat het van GOD ZELF moet, tja, dan. Respect allom? neen.

ook in naam van GOD mag je mensen NIET vermoorden, en ook niet daarmee dreigen. Elke moslim die doet wat zijn geloof hem opdraagt is een gevaar voor de vrijheid. Onze vrijheid. Waar onze ouders zo voor gestreden hebben, weetjullienog?

Probeer eens een spandoek op je muur te hangen: 'vermoord alle moslims', en kijk hoe lang het duurt voor de pliesie komt. Dan kan je de pliesie meteen het adres van de moskee geven, waar dergelijke teksten als woord van god de ronde doen.

niet alle moslims zijn moordenaars. Wel vermoord de islam mensen. Dat is niet acceptabel. De goegemeente moslims steekt geen vinger uit om de radicale tak, die alleen handelt naar voorbeeld van de profeet, en de haatopdrachten in de koran, tegen te gaan. Ze zitten bij die club, knielen voor de woorden, knikken braaf ja en amen. Kopen videobandjes en boekjes. Geven geld. Af en toe vermoord de islam iemand. Dan staan ze klaar om iedereen die klaagt te vermoorden. En maar roepen dat de islam 'vrede' is.

een groep die mensen vermoord kan je toch niet accepteren in een vrije samenleving. Kom op zeg. hoe 'tolerant' kan je zijn.

'wij zijn zo tolerant, natuurlijk mag je oproepen tot moord, en af en toe terreur hanteren om iedereen je regels op te dringen, natuurlijk krijg je dan respect en zendtijd, subsidie en thee'

lagonda is van het type dat de nazies geld zou geven. Omdat er ook 'aardige' tussen zitten. Omdat de kampbeulen, desgevraagd, allemaal ontkennen ooit zelf een jood te hebben vermoord. Ze deden maar, wat hun 'geloof' ze dicteerde. Net als de moslims. NIemand heeft het geweten. Maar het bloed lift wel op straat. Niemand heeft het gedaan. Maar de dader heet MOHAMMED.

er zijn honderduizenden moslims in nederland. Dat zijn niet allemaal moordenaars. Wel zijn ze ALLEMAAL lid van een CLUB die mensen VERMOORD.

daar zijn ze heel TROTS op, ook nog. Elke keer als een moslim iemand 'allah akbar' vermoord, kijken de moslims heel verbaasd. Of men wringt zich in rare bochten: de amerikanen hebben ZELF die toren opgeblazen, of nee, de JODEN hebben het gedaan...

we moeten een klub die TERREUR en MOORD hanteert geen GELD geven, maar een ROTSCHOP.

Jan Hus | 22-05-07 | 08:02

Mark d'Aviano 22-05-07 @ 00:19

Gewoon openkangoo-en, die gesloten ogen. Kan jij best goed, hehehehehe

bottehond | 22-05-07 | 01:25

@bottehond 21-05-07 @ 22:48
Ik vind dat het belang dat iemand als Wilders veilig over straat kan lopen, groter dan dat van al die lieve moslims om hier hun geloof te belijden.
Wat de praktische bezwaren van een verbod betreft: die worden alleen maar groter, dus het moet bij wijze van spreken vandaag nog. De praktische bezwaren van geen-verbod zijn nog veel groter, maar de meesten sluiten hun ogen ervoor.

Mark d'Aviano | 22-05-07 | 00:19

Mark d'Aviano 21-05-07 @ 19:41

Daar ben ik het met je eensch. Ik denk wel dat het verbieden van de islam op praktische bezwaren stuit. Een ondergrondsche religie ontleent een martelaarsstatus aan een ondergrondsch karakter. Hoezeer het me ook spijt, ben in principe tegen dit seaurt verboden, in het geval van de islam zie ik geen andere mogelijkheid dan een verbod in ieder opzicht en het repatriëren van luiden die zich daar niet in kunnen vinden. De vraag: "hoever mag je gaan om een maatschappijvorm te verdedigen" dient allereerst beantwoord te worden.

bottehond | 21-05-07 | 22:48

Altijd die (politie)man die er bij komt staan om direct in te grijpen zodra een slachtoffer van de islamterreur zich zou willen verdedigen!
Hier hoeft Bush niet binnen te vallen, want de Irani"ers worden vanzelf wel ziek van dat religieuze tuig. Bovendien moeten we een voorbeeld houden van hoe een moslimstaat eruitziet als afschrikwekkend voorbeeld.
the horror.

cugel | 21-05-07 | 22:47

hoogh 20-05 21:28@ leg mij maar eens uit wat er stom is aan de redenering ,ik vind deze redenatie in ieder geval een stuk minder dogmatisch als de jouwe !,trouwens weleens van agnosten gehoord?
En nogmaals het is onmogelijk om te bewijzen dat er iets is maar het is ook niet te bewijzen dat er niks is we weten het gewoon niet ongeloofelijk is het zo moeilijk voor je dat bepaalde zaken waarschijnlijk nooit beantwoord worden!ik zou zeggen wen er maar aan wij mensen weten niks nadda want elk antwoord wat we vinden roept weer nieuwe vragen op!
dat laatste echter wat je zei over dieren daar kan ik het dan wel weer mee eens zijn ik zei ook niet voor niets slimmer ,dat is wat anders als verstandiger!

van de kraats | 21-05-07 | 20:29

@Lagonda 21-05-07 @ 10:55
"verbieden van een religie gaat me te ver."

Nou nou. Waarom wil je nooit een religie verbieden? Omdat het woord met een "r" begint of zo?
Vind je dat terreurbewegingen verboden moeten worden? Ja hoop ik toch. En wat nou als een bepaalde religie een terreurbeweging is (louter hypothetisch). Geldt je principe dan nog, of is het dan geen principe meer?
En wat als de islam een terreurbeweging is ("zaai terreur onder de ongelovigen"). Wat dan?

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 19:41

Tjonge, verbied dan geen religie, alleen de vertolkers er van, dat is wat mij betreft ook best.

Zo jammer! | 21-05-07 | 17:18

@ piquant 21-05-07 @ 15:14
Ja, dat heb ik gezien, maar ik heb alleen tevergeefs gezocht naar de zin waaraan u refereerde (Er is geen posting van mij @ 13.57, misschien was u in de war).

KenniQ? | 21-05-07 | 16:36

@KenniQ@ 14.29

Yes en u ook? Sorry, "haar handen ". Maar u heeft gezien dat ik de discussie, tot aan uw zin waaraan ik refereerde, buitengewoon interessant vond.

piquant | 21-05-07 | 15:14

@ piquant ("heeft hij de zaak uit handen laten glippen")
U bent ook vrouw?

KenniQ? | 21-05-07 | 14:29

De moraal: in plaats van de vrouw een hoofddoek om te binden zouden ze beter de mannen een condoom om kunnen doen. Zoiets?

KenniQ? | 21-05-07 | 14:25

KenniQ? 21-05-07 @ 14:12

Het lijkt me evident dat demografen (nogmaals, het 'Duitse CBS') met kennis van zaken transponeren. Dat jij dat als 'verdacht' moet bestempelen zegt meer over jou dan over mij.
-
piquant 21-05-07 @ 14:15
Dat de lezer zelf z'n oordeel velt. *out*

van Maerlant | 21-05-07 | 14:19

@van Maerlant @ 14.04

De discussie tussen jou en KenniQ was tot op zekere hoogte gelijkwaardig; op het verschil van interpretatie na.
Echter uit zijn laatste post @ 13.57 blijkt dat hij in feiten kennis tekort schiet en van demografische gegevens niet veel begrijpt. Het is jammer want een polemiek kan duidelijkheid verschaffen.

Door zijn escape naar de economie (wat zijdelings een issue is,maar niet in de discussie),heeft hij imho de zaak uit handen laten glippen en is de discussie op het niveau van vanmorgen ,doodgebloed.
Jammer!!

piquant | 21-05-07 | 14:15

@ heavybas 21-05-07 @ 13:57
Je bent nog veel te optimistisch.
"Als de geschiedenis van de twintigste eeuw slechts een eenmalige en niet herhaalbare uitglijer zou zijn, zoals vrome of huichelachtige profeten ons willen doen geloven, dan had de grote catharsis allang plaatsgevonden; dan had de mens, het autonome en geëmancipeerde individu, zijn leven, zijn lot , zijn persoonlijkheid allang van de geschiedenis teruggeëist." (Imre Kerész)
@ van Maerlant 21-05-07 @ 14:04
Transponeren is een verdachte praktijk in de demografie. Lees je geschiedenisboekjes daar maar eens op na.

KenniQ? | 21-05-07 | 14:12

de dynamiek waar jij het over hebt bestaat alleen in jouw misleide breintje.
KenniQ? 21-05-07 @ 13:54
-
Is dat zo? De combinatie van historisch lage geboortecijfers bij autochtonen - voor het instandhouden van de bevolking is minimaal 2.1 nodig, we zitten in Europa aan 1.5, Duitsland 1.35 - , frappant hogere geboortecijfers bij (moslim-)allochtonen, gecombineerd met emigratie van autochtonen en oudere leeftijdsstructuur enerzijds, jongere leeftijdsstructuur bij allochtonen, asielproblematiek, illegalenvraagstuk en gezinshereniging anderzijds maakt dat voor bijvoorbeeld Duitsland door het officiële, Duitse 'CBS' is meegedeeld dat bij onveranderde gegevens in 2050 het aantal Turken het aantal Duitsers zal overtreffen. Gek, nu heb ik toch het gevoel dat ik best gedocumenteerd ben en dat jij maar wat roept.

van Maerlant | 21-05-07 | 14:04

@kenniQ: Ach ja, het is natuurlijk weer allemaal de schuld van dat nare graaiende bedrijfsleven.

Lagonda | 21-05-07 | 14:00

Net als het romeinse rijk valt nu onze samenleving uiteen en staan de barbaren aan de poorten te kloppen.

De huidige structuur van de samenleving maakt dat mensen open staan voor een totalitair regime. Zeventig jaar geleden was het facisme in opkomst, wij beleven een begin van een zomogelijk gevaarlijkere politieke stroming.

Uiteindelijk zal het afhankelijk zijn van onze gezamelijke wil om weerstand te bieden tegen deze onfrisse invloeden.

waarvan akte....

heavybas | 21-05-07 | 13:57

@ van Maerlant
Verhaaltje 2 = even oud als verhaaltje 1
(en bestaat in diverse varianten, over vreemdelingen naar keuze)
Succes met je tsunami fantasietjes, volgens mij is het een ordinaire verplaatsing van onze Europese angsten om overspoeld te worden door de inwoners van landen die wij lange tijd niet tot ons continent hebben gerekend. De lonen en prijzen in Nederland zullen eerder dalen door de toevloed van goedkope arbeid uit Oost- en Midden-Europa dan dat die bouwvakkers moskeeën in Apeldoorn moeten komen bouwen. Het enige dat daarvoor nodig is: dat de Nederlandse werkgevers iets minder van de marge in hun reetzak stoppen en wat meer ten gunste van een normale prijsontwikkeling laten komen. Want dat is de echte basis van onze angst: dat wij allemaal weten dat de inflatie in Nederland zo'n 30% bedraagt en dat onze politieke leiders daarover blijven liegen. Voedselbanken, heb je daar wel eens over nagedacht? Dat is namelijk de dynamiek van nu, de dynamiek waar jij het over hebt bestaat alleen in jouw misleide breintje.

KenniQ? | 21-05-07 | 13:54

van Maerlant 21-05-07 @ 13:19

Diagnose - remedie!
-
KenniQ? 21-05-07 @ 13:34

Tss, had je hoger ingeschat. Doe jij altijd zo mixie-mixie?

Verhaaltje 1: vanaf de 12e eeuw staat de islam stil, sinds Averroës met z'n prijzenswaardige hervormingsplannen de duimen moest leggen voor z'n fundi-opponent. Sindsdien, geen of verwaarloosbare ontwikkeling binnen de islam. Daarom leidt de islam tot statische, versteende maatschappijen.

Verhaaltje 2: we discussiëren over de islam in Europa alsof we alle tijd hebben (statisch gegeven). We vergeten echter vaak de wellicht belangrijkste component in rekening te brengen: de onthutsend snelle aanwas van moslimbevolkingen. Dat maakt het probleem een dynamisch probleem, en daardoor zijn oplossingen vaak al achterhaald voordat ze geformuleerd zijn. Voorbeeld: in 2015 zijn alle 45 grootste Nederlandse steden voor een meerderheid door moslims bevolkt; en meerderheden laten zich niet integreren; iets integreren wil namelijk zeggen het inbedden in een groter geheel. Door de evolutie doorheen de tijd is de klassieke integratiebenadering achterhaald geworden; dat heb je met dynamische problemen. Snappie?

Nou niet meer verhaaltje 1 en verhaaltje 2 door elkaar halen hoor.

van Maerlant | 21-05-07 | 13:43

In December 2006 was ik een paar dagen in Tehran en Esfahan. Moderne dames lopen zo gekleed omdat het moet en niet omdat ze het willen. Ze willen aleen geen problemen met de politie en verwachten dat het over een jaar of 20 wel voorbij is. Moderne jonge engels sprekende mensen daar vertelden mij dat ze geen zin hebben in een nieuwe revolutie met veel doden, het gaat vanzelf wel over als "die oudjes" (islamitiache raad) uit de tijd is.
In Turkije opgetrokken met een stel Iraanse jongelui op weg naar Tehran. Die zopen mij onder tafel met Turkse raki, geen hoofddoek te zien totdat we in de Iraanse trein kwamen. Trouwens, Iraanse mensen zijn zeer vriendelijk en vooral ook eerlijk. Je kan het beter met Iraniers te doen hebben dan dat Turkse oplichtersvolk hoewel ook hier en daar een vriendelijke en eerlijke Turk te vinden is, zelfs in Istanbul. De overige 98,5% mag van mij hangen

De Volvo-rijder | 21-05-07 | 13:35

@ van Maerlant 21-05-07 @ 13:26
1878, achttienachtenzeventig, tis dat je het zelf zegt, erg dynamisch hoor, dat probleem van jou.

KenniQ? | 21-05-07 | 13:34

'Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, dat Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dàt is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen' (1878)
Gustave Flaubert
-
Vet coole urban war - poetry van die ouwe!

van Maerlant | 21-05-07 | 13:26

Lagonda 21-05-07 @ 12:59

Eens met deze post. Nee, je kunt uiteraard niet in iemands hoofd kruipen, maar het faciliteren is een gotspe. Faciliteiten werken segregatie in de hand. Nu ja, we mogen filosoferen wat we willen, het kwaad is geschied. Op dat vlak stap ik mee op met Mark d'Aviano hierboven - en dat is in mijn ogen daarom geen defaitisme. Je kunt pas een diagnose formuleren als je eerst, liefst haarfijn, het ziektebeeld hebt geschetst. Ongegrond optimisme werkt daarbij contraproductief.

van Maerlant | 21-05-07 | 13:19

@vanMaerlant: Je kunt mensen niet verbieden te geloven waar ze in willen geloven. Ik denk wel dat het mogelijk is om met wettelijke middelen de invloed van de islam zoveel mogelijk te beperken, waardoor het mogelijk wordt om de islam in bedwang te houden, en zelfs enigszins te verlichten --- daar slagen zelfs sommige landen in het Midden-Oosten in (waar soms zelfs een volstrekt hypocriete vorm van de islam wordt beleden), dus waarom zou dat in Nederland niet kunnen?

Het grote probleem is dat de islam als vreemde en dus interessante cultuur door het multiculturalisme op een voetstuk is gezet. Daar moeten we dus van af; geen gesubsieerde moskees, geen islamitisch onderwijs, geen ideologische voorrang voor gelovigen uit een andere cultuur, en dus niet de mogelijkheid voor moslims die niet kunnen integreren om zich maatschappelijk af te zonderen. Het multiculturalisme houdt de islam en de moslims in de luwte van deze maatschappij, waardoor de daadwerkelijke ideologische confrontatie met de islam uitblijft; het krijgt de kans niet om verdund of bekritiseert te worden, omdat heel veel moslims buiten onze informatiemaatschappij functioneren --- omdat ze zo slecht geintegreerd zijn.

Lagonda | 21-05-07 | 12:59

KenniQ? 21-05-07 @ 12:07

Kijk, als het een statisch probleem was, dan zou het hilarische van je comment best aan mij besteed zijn. Helaas is het een dynamisch probleem - de demografische evolutie - en dien je je grondwet en daaruit voortvloeiende wetgeving opnieuw tegen het licht te houden van de zich aandienende trends. 'Soft state' - verworvenheden dien je te beschermen tegen hun niet zo softe belagers, en ik vrees dat je daar ferme taal moet spreken (en kordate actie moet nemen). Democratie blijkt niet bestand tegen islamisme; als we ze willen redden, zullen we moeten doorpakken, ook al heeft het niet zo'n leuke consequenties. 'Tolerance for the tolerant'. Anders blijft het spelletje niet duren.

van Maerlant | 21-05-07 | 12:18

Ies niks achterlijks aan die "cultuur" toch?

LEkker jullie daar blijven en wij hier........misschien een leuke muur eromheen?, torentjes met mannetjes met geweertjes zodat jullie daar blijven en niet hier komen?

bloke | 21-05-07 | 12:17

@ van Maerlant 21-05-07 @ 12:04
Zie je, dat is het hele punt. Ik kan zeggen wat ik wil, jouw geslacht wordt er geen millimeter dikker of dunner door. Die vrijheid vieren wij 'samen' en verder gebruiken we dat woord zo min mogelijk.
En als die maanmannetjes met hun zwarte wijffies er anders over denken, gaan we lekker met ze spelen. Maken we ze helemaal gek. Gaan we niet serieus nemen, die onzin. Toch?

KenniQ? | 21-05-07 | 12:07

KenniQ? 21-05-07 @ 11:59

't Is moeilijk spreken met een slechte verstaander. Ik had het over de situatie in Nederland. De Bible Belt stelt demografisch niks voor i.t.t. de belangstelling voor moskeeën waar haat gepredikt wordt. Ik begrijp nu vanwaar de wind komt. Gaap, laat maar zitten dat gezever over de kruistochten en het Oude Testament, we gaan er niet uitkomen. Zeg jij dus nu maar fijn dat mensen van jou moeten (!) ophouden mij serieus te nemen. Aangezien ze dat van jou moeten zullen ze dat zeker doen.

van Maerlant | 21-05-07 | 12:04

@ van Maerlant 21-05-07 @ 11:50
Dus jij denkt dat mensen aanspreken op hun kleding gelijk staat aan het prediken van haat? Dan is er in de Nederlandse bible belt nog een hoop werk voor je te doen. Daar wordt wekelijks haat gepredikt en moet je kijken hoe ze d'r bij lopen!
Kom op zeg, dat kun je toch niet menen. Haat zaaien ziet er echt wel anders uit dan dit hoor. Met jouw regeltje had de gedachtenpolitie onze IP's allang getraced en GS uit de lucht moeten halen.
Wat ik niet mag doen is jou in een auto stoppen waar je niet in wilt. Maar dat heeft niks met de onaantastbaarheid van vrije meningsuiting te maken. Gelukkig mag ik gewoon blijven zeggen dat jij daar helemaal niks van begrijpt, ik mag zelfs zeggen dat andere mensen moeten ophouden om jou serieus te nemen (zolang ik niet je baas ben, of je psychiater).

KenniQ? | 21-05-07 | 11:59

KenniQ? 21-05-07 @ 11:39

Aan 2) waag ik me niet: ik heb niet genoeg info om daar een ander dan een speculatief antwoord op te geven. Wat 1) betreft: de voordelen van het recht op vrije meningsuiting wegen in het door mij geschetste geval niet op tegen de nadelen ervan; of anders verwoord: het recht op het prediken van haat is ondergeschikt aan het recht op veiligheid en fysieke integriteit. Met een beetje goeie wil had je dat ook uit m'n eerste post kunnen halen.

van Maerlant | 21-05-07 | 11:50

@ van Maerlant 21-05-07 @ 11:35
Even een paar vraagjes:
1) die gesprekjes op het filmpje vallen geheel onder het recht op vrije meningsuiting. Dat daar een agentje bijstaat plaatst de gedachtenwisseling wel in een andere context. Dus het gaat niet om die gesprekjes, maar om die scene waarin iemand tegen haar wil wordt afgevoerd. Dat heeft niks met vrije meningsuiting te maken, maar met staatsgeweld. Dus mijn vraag: waarom denk jij nou eigenlijk dat het recht op vrije meningsuiting zou moeten wijken?
2) wie denk jij dat dit filmpje heeft gemaakt?

KenniQ? | 21-05-07 | 11:39

Ik ben een groot fan van de teksten van Lagonda, maar sluit me in deze aan bij Jan Hus. De islam is niet zozeer een religie dan wel een ideologie, en doet zo een onwaarachtig beroep op de vrijheid van godsdienst. Daar waar twee grondrechten in botsing komen, dienen we een afweging te maken. Het lijkt me duidelijk dat in deze het recht op fysieke integriteit voorrang heeft op het recht op vrije meningsuiting (sic). Dat recht geeft nog niet het recht op te roepen tot geweld. Overal ter wereld zie je hoe de hardliners de gematigden in hun greep houden en meesleuren richting het fundamentalisme. We moeten, naar het voorbeeld van Denemarken, àf van de officiële erkenning van de islam. Anders blijft het dweilen met de kraan open.

van Maerlant | 21-05-07 | 11:35

@ Ali 21-05-07 @ 11:29
Nou, ik trek wel ergens de grens. Ik ben een Moslim-fetisjist, OK, maar aan kinderfinnetjes begin ik niet.
^
Weet je waarom niet? Kijk, het hele gedonder begint met een knoert van een misverstand en dat is dat ik vernatwoordelijk zou zijn voor hoe ik overkom op jou (of welk ander dan ook). Wie nadenkt begrijpt dat dat onbegonnen werk is, maar in achterlijke culturen is het hele waardensysteem op deze vergissing gebaseerd. Dus vrouwen moeten zich bedekken, want anders krijgt manlief een tent. Leg het maar uit.
Als je wilt weten hoe ik erover denk: everybody has the right to bare arms.

KenniQ? | 21-05-07 | 11:35

Ja KenniQ? Lekker spannend he, die kinderen in nikaabjes en zo. Wat zeg ik, kleuters moeten zich al bedekken. Een hele vooruitgang!

Ali | 21-05-07 | 11:29

@ heavybas e.a.
^
Ik zal het nog één keertje uitleggen: het is humor, het sterkste wapen in de geschiedenis van de mensheid, iets waar funda's en fana's niet bij kunnen, oftewel de ultieme vrijheid die ons door niets en niemand af te nemen is.
^
Dus zij zeggen dat zij hun vrouwtjes toedekken om ze tegen de geile blikken van mannen te behoeden (er zijn zelfs ninja's die het zelf geloven...) en dan zeggen wij dat we helemaal nat worden van hoofddoekjes en sluiers, we likken onze lippen als we ze zien en vragen via ingezonden brieven om meer en of ze alsjeblieft vaak bij ons langs willen komen lopen omdat we er zo opgewonden van raken. Nee, niet uitkleden, geen rokjes, hè bah, niet je haar laten zien, dat ene spleetje bij je ogen, verder helemaal in het zwart, gothic op z'n Fins... jaaaaaah, ooh jaaaah!
^
Dus niks grenzen stellen aan die moslims, ik hoop dat ze hun hele familie laten overkomen, lekker kijken naar hun kleren, hmmmm! Dat is toch veel beter dan 'respect' - wat een refo-concept is dat nou weer. Fantaseren over die blubberlijven, dat is wat een gezonde Nederlandse jongen wil. Laat zien wat je aan hebt, neeeee, een strakke lap!!

KenniQ? | 21-05-07 | 10:59

@Jan Hus: Ik snap wat je bedoelt, maar het verbieden van een religie gaat me te ver. Er zijn massa's moslims die geen mensen vermoorden, en dat ook nooit zullen doen. Als ze uit hun religie de motivatie halen om een beter mens te worden, en mij daarbij met rust laten, nou, prima.

Ik stel dus dat je tegengas moet bieden aan eventuele totalitaire uitingen en gedragingen, en deze keer op keer moet weerleggen, danwel met de wet in de hand aan moet pakken. Net zolang totdat ze het afleren, en de geweldadige interpretatie van de Koran niet meer gehanteerd wordt. Christenen hebben dat ook afgeleerd.

@KenniQ: In Teheran moeten ze hun goddelijke gang maar gaan --- daar heb ik ook niks over gezegd. Maar ik vind dat we in eigen land wel eens wat duidelijker onze grenzen aan mogen geven. Ik vind het idioot dat moslims mij in eigen land proberen te verbieden wijn op tafel te zetten, en dat niemand daar "omwille van respect" iets van durft te zeggen.

Lagonda | 21-05-07 | 10:55

@ heavybas 21-05-07 @ 10:40
Neehee, beter een paplijf in een ninja-pak dan Katja in een setje van Marlies Dekkers. Begrijp het nou!

KenniQ? | 21-05-07 | 10:44

@ kenniQ

haha... Volgens de gristenen hebben ze in die regio de sex uitgevonden (paradijs enzo) en zijn ze eigenlijk gewoon een stukje verder dan hier.

idee voor een politieke partij AGWIK (AlleGeyleWijvenInKaftan)?

Laten we eerlijk zijn; beter een oosterse schone met hoofddoek dan een uitgezakt carrierewijf met haar op de tanden....

heavybas | 21-05-07 | 10:40

He ja, "Nederlanders moeten zich vermannen", drie glazen melk per dag, ik zie ons alweer een fietsbrigade vormen. Waar komt die zelfingenomen toon toch altijd vandaan? Laat die gasten nou toch lekker hun gang gaan. Wij gaan toch ook in Spakenburg niet vertellen dat ze minirokken aanmoeten? Waarom dan ineens in Teheran wel? Als ze dat nou geil vinden daar.

KenniQ? | 21-05-07 | 10:36

@lagonda
dus je vind wel dat ik mag roepen 'vermoord alle moslims, waar je ze maar vind'?

nee, lagonda, geloofsvrijheid stopt bij de oproep tot geweld. Waarom zouden we een oproep tot moord toestaan? een legitimatie tot geweld? Zou jij het facisme toestaan? omdat je niet zo van verbieden houd? ze VERMOORDEN mensen, gonda! in naam van allah, zoals het gedrukt staat....

hoeveel mensen mogen er van jou nog een mes in de keel krijgen, hoeveel doodsbedreigingen moeten nog volgen, hoeveel mensen moeten nog onderduiken voor het geweld van de islam, voordat jij de neiging krijgt het te verbieden?

Jan Hus | 21-05-07 | 10:34

Nah, verbieden. Houd ik nooit zo van. Verbieden is de methode van scherpslijpers en andere dwingelanden. Nederland moet er aan herinnerd worden wat het te verliezen heeft, en dat onze verworven vrijheden het verdedigen waard zijn. Uitwassen van de Islam die in strijd zijn met de wet moeten gewoon volgens diezelfde wet bestreden worden. Maar ja --- dan moet dat *wel* gebeuren natuurlijk.

Het gaat met name om kleine bewegingen; Nederlanders moeten zich vermannen, en zich durven uit te spreken tegen de bedil- en beheerszucht die er van reli's uit kan gaan. Als een moslim vanwege zijn geloof geen alcohol wil drinken, nou, prima. Maar hij mag mij nooit of te nimmer verbieden een fles wijn op tafel te zetten. Met dat laatste komen moslims in Nederland echter wel weg --- en daar gaat dus een verkeerd signaal van uit.

Verder ook alle discussies tot op het bot voeren. Ik zie veel te vaak moslimgeestelijken wegkomen met halve verklaringen, leugens, verdraaiingen. Ook niet doen. Als een moskeebestuur zegt dat een cabaretier beter doodgemaakt kan worden, en dat staat op band, niet drie dagen later datzelfde moskeebestuur doodleuk laten verklaren dat er nooit iets is gezegd, en het daarbij laten. Nee, bandopname erbij, uitzoeken wie dat nou was, aanklagen etc. etc. We laten veel te veel liggen.

Lagonda | 21-05-07 | 10:31

@ heavybas 21-05-07 @ 10:00
Kenni kloppen - zie mijn post van gisteren @ 23:05
Heerlijk, die doekjes!

KenniQ? | 21-05-07 | 10:26

@Jan Hus 21-05-07 @ 09:48
>een beetje media aandacht zou ook helpen
Ik vernam net dat er een film komt over Marco da Aviano. Meer daarover vanavond op HVV.
>VERBIED DE ISLAM
Helemaal mee eens, maar dit volk wil vandaag rust en een volle portemonnee (met eigen of andermans geld). Morgen is laterzorg.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 10:16

zal wel iedereen over mij heen krijgen...

Een kennis van mij werkt voor Mamoet (van die hijskranen enzo) in de golfregio. Veel vrouwen dragen daar ook een hoofddoek ivm "de aangeboren mannelijke geylheid". Door een hoofddoek en sluier te dragen zijn mannen verplicht de vrouw in de ogen te kijken ipv naar de billen of borsten (naargelang voorkeur).

heavybas | 21-05-07 | 10:00

die lelijke politi vrouwen zijn gewoon jaloers . stelletje hipocrieten, neuqen zich rot en op straat schijnheilig doen

The_Truth | 21-05-07 | 09:51

misschien moeten we hier ook de straat op, en mensen in een pinguinpakje vragen of ze weten waar ze zijn, en of het in overeenstemming is met de hier heersende kledingregels. Als ze dan nog hun pinguinoutfit niet wensen af te leggen, kunnen ze misschien aan iran kado worden gedaan. Of geruild tegen meisjes in iran die niet langer als horige van allah door het leven wensen te gaan.

waarom zegt geen een vrouw 'rot toch op met je gezeik'? o, omdat ze dan AFVALLIGE zijn, en vermoord worden, door hun vredige 'er is geen dwang hoor' geloofsgenoten...

Islam is de enige 'religie' die mensen vermoord, als ze zich niet als pinguin verkleden. Gedachten politie, noem ik dat. Geloofsfacisme.

@Mark d'Aviano
'de politiek doet niets, en de kiezers ook niet'
ehm, pim? geert? rita? ayaan? de ene helft van de politiek doet er alles aan om het geweld van de islam op de politieke agenda te zetten, de andere helft probeert alles om de overname door de islam zo bloedeloos mogelijk te laten verlopen, door het juist NIMMER op de agenda te willen zetten. Het volk is het al lang drie keer zat. Lang leve Pim! Lang leve Theo van Gogh! nu nog wachten op een regering die eens luistert naar het volk (in plaats van ons land opheffen en er een provincie van europa van maken, tegen onze wil in).

deze regering blijft de eigen bevolking naaien en het ware probleem ontkennen, geert doet er alles aan wat ie kan, maar moet knokken tegen een een tsunami sanitaire.

tja. Het wachten is op een geloofsfacist die geweld hanteert tegen pak hem beet prem of cohen ofzo. Als echte moslimknuffelaars gaan klagen over het geweld van de islam, of als de grootste moslimknuffelaars dood op de grond liggen met een mes van allah in de rug, dan zal het hele land het niet langer kunnen ontkennen. Het wachten is dus op meer geweld van de kant van de islam of hun linkse 'bereit zum angriff' vrindjes, waarna nederland ONTWAAKT.

een beetje media aandacht zou ook helpen. Wanneer komt het programma 'de duizend misdaden van de profeet' op tv? of het programma 'hoe de islam van mijn man een moordenaar maakte'? of de serie 'geweld in de koran, heel normaal?'? laat eens aan de moslims zien wat een fijn geloof hun geloof wel niet is. Vertel eens de waarheid over de gewelddadige islam, en laat daarna ook de doodsbedreigingen van de geloofsfacisten horen, die volgen op elke vorm van kritiek op het geweld.

geloofsfacisten roepen: 'ieslaam ies vrede, en wie dat niet gelooft, krijgt een mes in zijn keel'. Ik snap werkelijk niet dat lieden als cohen daarmee aan een tafel gezien wenst te worden. O, om ze tam te houden. Jaja.... job cohen zou de helft van zijn stad uitleveren aan de mohamenazies 'om de lieve vrede te behouden'. We hadden daar vroeger een naam voor, maar het is nog te vroeg in de week om het woord 'nsb'er' in de mond te nemen.

shit. Doe ik het toch. Kutzooi...

recept voor verlichting van de pijn:
lees achter elkaar:
artikel 1 van de grondwet. Discriminatie op grond van geslacht is verboden.
Soera 4:34. Sla je vrouw gerust als ze niet gehoorzaamt.
artikel 6 van de grondwet. Geloofsvrijheid. Behoudens de wet.
Artikel 137c Wetboek van Strafrecht. Aanzetten tot haat is verboden.
extra punten verdienen? zoek het artikel waarin het word verboden op te roepen tot moord.
lees dan naar keuze enkele soera's:
2:191 - 2:216 -3:151 - 4:74 - 8:12 - 9:14 - 9:123 (probeer niet ALLE soera's waarin opgeroepen word tot geweld te lezen - dan ben je dit jaar nog niet KLAAR.)

ok. Wat kan je dus concluderen? de islam roept op vrouwen te slaan, als ze niet gehoorzamen, en tot geweld/haat jegens ongelovigen. Dat is niet in overeenstemming met onze grondwet. Voila. End of story.

VERBIED DE ISLAM.

ah, het is droge letter? maak een grap over de profeet, maak een tekening, stap uit het geloof, en je bent je leven niet meer zeker. Die doodsbedreigingen bewijzen dat de islam geen plaats heeft in een vrije, open samenleving. Omdat het mensen vermoord. Omdat het aanzet tot haat. Omdat islam gelijkstaat aan facisme.

Zegt het voort! Zegt het voort!

Jan Hus | 21-05-07 | 09:48

De meeste papa's zijn hier netzo erg als hun 19 jarige dochter het huis verlaat in een minirok .. dus

Draaitafel Demagoog | 21-05-07 | 08:23

@ Andy Pipkin

Das lekker makkelijk trouwens. Zo werkt dat daar, dus laat maar. Ik heb dat eerder gehoord ergens in de vorige eeuw..... Bush kom der maar in!

blbean | 21-05-07 | 08:15

Laten we de burka draagsters van 0031 lekker ddar heen sturen, kunnen ze meteen werken voor hun centen!

latinha | 21-05-07 | 08:07

Over honderd jaar is het heel normaal in Eurabia, dit soort tafrelen. Gelukkig was ik van dit niet mee te gaan maken.

Zo jammer! | 21-05-07 | 06:44

Dat zijn een stel tering hoeren die vrouwelijke pliesie in Iran. En ze schieten ook graag. Ken de verhaalen van een vrouw die daar is gevlugt naar hiero.

monaco | 21-05-07 | 03:02

-weggejorist-

janoesj | 21-05-07 | 02:43

Ik ben benieuwd of operatie gladio nog bestaat in Nederland voor het geval dat...

bruinspruit | 21-05-07 | 01:59

@Mark d'Aviano 21-05-07 @ 01:19

Goed stuk maar je ziet dat protestanten en katholieken toen bijna niet door een deur konden.
Dat is al een stuk verbetert tegenwoordig en dringend noodzakelijk.
Samen met ongelovigen een front tegen de islam vormen.

solidstate | 21-05-07 | 01:51

Wat een stelletje randdebielen daar in Iran... wordt weer eens tijd voor een revolutie daar!

Templar | 21-05-07 | 01:46

@Lagonda 21-05-07 @ 01:32
Dat Komrij de Ondergang van Nederland schreef geloof ik helemaal niet. Anders zou zijn uitspraak dat je de consequenties moet nemen voor je meningsuiting, wel veel te veel over de top zijn,

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 01:40

@bottehond: Ik mag contractueel alles, want ik heb geen contracten. Ik weet alleen niet of de redactie nou echt op mijn persoontje zit te wachten. Ik bedoel: who the fuck is Lagonda ineens als de figuur die iedereen de mantel wel eens even zal uitvegen? Ik zie dat niet zo --- wat niet wil zeggen dat ik er geen zin in zou hebben, haha.

@Mark D'Aviano: Ow, dat valt me tegen van hem --- en dat van de man die als dichter des Vaderlands de tegenstanders van Fortuyn daags na de moord het vuur aan de schenen durfde te leggen. En die - al jaren geleden - 'De ondergang van Nederland' schreef. Vermoedelijk.

Lagonda | 21-05-07 | 01:32

@Lagonda 21-05-07 @ 01:13:
Of omgelegd...

koerbagh | 21-05-07 | 01:24

@Lagonda 21-05-07 @ 01:13
Die Komrij is intussen ook niet kritisch meer. Hij was een week of 8 geleden bij Pauw en Witteman, en vond dat je als je je mening uit, je de gevolgen maar op de koop toe moet nemen. Zo redenerend: Theo had zijn kop moeten houden over Allah en Mo; dat deed hij niet dus eigen schuld dikke bult. Pauw noch Witteman ging er op in. Alle 3 door en door verrot.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 01:24

Lagonda 21-05-07 @ 01:19

Doe even melen met de redactie of mag je dat contractueel niet.

bottehond | 21-05-07 | 01:22

@CoJoNes: Hoe kon ik die vergeten! Ja, *uiteraard* Hirsi Ali.

@bottehond: Armed & Dangerous, nah, ik zie mezelf toch meer als pesterige agitator. Maar dat kleiduivenschieten lijkt me overigens wel wat, haha.

Lagonda | 21-05-07 | 01:19

@solidstate 21-05-07 @ 01:03
Volgens mij staan we pas aan het begin van een grote hoeveelheid ellende. Maar hoe erg het ook wordt (incl A-bommen), de meesten zullen wel hun kop in het zand blijven steken, of zich onvoorwaardelijk willen overgeven aan de horden.
Mijn realistisch-calculerende houding is volgens mij het beste signaal aan de financieel wat minder krachtige medelanders, die niet zo makkelijk weg kunnen. Voor mijn kinderen ziet het er slechter uit; zij kunnen wel mee op emigratietocht, maar de hele wereld komt nog tijdens hun leven in gevaar als het zo door gaat.
Een groot probleem voor de Nederlandse moraal is de enorme vrijblijvendheid; zie 2 recente artikelen op HVV. Ik probeer met mijn laatste artikel daar in ieder geval nog wat katholieken op te jutten.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 01:19

@Lagonda
Hirsi Ali.

CoJoNes | 21-05-07 | 01:15

@CoJoNes: Zo is dat. CoHoKi kan de pot op. Man, wat erger ik me aan dat neerbuigende moraliserende toontje wat dan wordt aangeslagen. "Heren, ik moet u toch echt even tot de orde roepen!", bleeeh! Ach, wat hebben die lui het toch goed geregeld; alle intellectuelen zijn pseudo-intellectuelen geworden --- prutsers als Geert Mak of Mulish, en wat zijn ze toch deftig en chique, en fatsóenlijk. Ach, ze móeten haast wel gelijk hebben, en wat wordt het dan ordinair om er tegen in te gaan. Nee, de echte kritische denkers zijn altijd uit dit land vertrokken of verjaagd; Komrij, Reve, W.F. Hermans.

Lagonda | 21-05-07 | 01:13

CoJoNes 21-05-07 @ 01:02

Als Lagonda hem geen absolutie geeft heeft locochico een probleem, want lagonda is armed and dangerous. Haha. Ik zie het al voor me: een columndebat tussen Lagonda en een mediafiguur of een politica/us. Om de week een ander potje Lagonda de kleiduivenschieter! haha.....

bottehond | 21-05-07 | 01:06

@Mark d'Aviano 21-05-07 @ 00:33

Deze apatische calculeerede houding is precies waarom nederland eens wakker geschud moet worden. Theo van Gogh was schijnbaar niet erg genoeg. 9/11 7/7 london, mombai , bali overal waar je komt ga je de
wurgslang islam tegenkomen.

Waar wil je naar toe?
Misschien kan jij het in je leven wel ontvluchten maar je kinderen niet.

Wat Botte al zei de vijand heeft ons goed in kaart gebracht en rekent precies op deze apatische houding.

solidstate | 21-05-07 | 01:03

@Mark d'Aviano 21-05-07 @ 00:47
Ik ben daar niet zo zeker van, de recente verkiezingen zijn een mooi voorbeeld, hoewel lastig te analyseren, kan men gerust stellen dat het electoraat verschoven is.
Niet zo zeer, op een klassieke links-rechts schaal, maar wel daar waar het conservatief/progressief betreft. Nederland heeft (imo) een duidelijk signaal afgegeven, door de "grote drie" in het midden allemaal van een conservatievere waakhond te voorzien. PvdA/SP - CDA/CU - VVD/PVV.
De demografische verandering zal inderdaad wel zorgen voor een (toekomstige) groei van GL en D66.

Herman Flipsen | 21-05-07 | 01:02

@Lagonda
CoHoKi doet zelf, waar hij bottehond en jou van beschuldigd: Zichzelf overschreeuwen.
Het meerendeel van de bevoking is geen klootjesvolk, het overgrote deel van de bevolking bstaat uit hardwerkende, belastingbetalende ouders met kinderen die de teloorgang van vrijheden en verworvenheden aan den lijve ondervinden.
Gelukkig maar.
Je hebt volkomen gelijk als je stelt, dat de burgerij geen enkele loyaliteit meer heeft met het establishment, het zijn slechts gelegenheids coalities, bij gebrek aan alternatieven.
Jan met de Pet weet onderbewust dondersgoed, dat MPP aan de orde van de dag is en is hooguit even uit het lood geslagen na de moord op Fortuyn en van Gogh.
Het is een bekend fenomeen, na een tegenslag onstaat een hang naar het vertrouwde, enkel en alleen om na een periode van rouw, de behoefte om nog verder afstand te nemen van de status quo.
CoHoKi kan lullen wat ie wil, het is tegen beter weten in. Dat weet ie best, gun de man z'n cognitieve dissonantie als z'n wereldbeeld op instorten staat.

CoJoNes | 21-05-07 | 01:02

Mark d'Aviano 21-05-07 @ 00:47

Jij snapt hem. Luiden tariq r. denken in lange termijnen. een uitstekende strategie, dat moet je hem nageven. Naast de jihad van de straat en de herislamisering van de moslimkudde, een wahabistenproject. Boumedienne zei het lang geleden al en gaddhafi herhaalde het recent. Het échte probleem is van demografische aard. In dit uitstekend en imho meest kernachtige artikel daaromtrent wordt Boumedienne geciteerd over de policy of the womb. Het is vijf voor twaalf, Menschen. Dat de polikorslaven die geen vuile handen wenschen in deze er zich rekenschap van geven.

www.jfednepa.org/mark%20silverberg/eur...

bottehond | 21-05-07 | 01:02

CoJoNes 21-05-07 @ 00:46

Gretta is de antigrist volgens Jeremia. Ze ziet er wél eng uit.

bottehond | 21-05-07 | 00:55

LaCoHoKi 20-05-07 @ 23:47: Je ziet namelijk dat zodra er iemand opstaat die *wel* luid en duidelijk kan uitleggen waarom de huidige politieke cultuur niet deugt, dat deze figuur direct een groot aantal stemmen trekt. Fortuyn, weet u nog wel? Die werd ook afgeschilderd als een fascistoïde volksmenner --- toch is-ie bijna premier geworden. U praat dus peop --- er kan wel degelijk sprake zijn van een grote beweging in het volk, en het volk is wel degelijk bereid het establishment te laten vallen.

Lagonda | 21-05-07 | 00:52

@Co
daar gaat mijn kans op een prettige droom, dank....

Herman Flipsen | 21-05-07 | 00:48

@Herman Flipsen 21-05-07 @ 00:31
Ik heb me verkeerd uitgedrukt. Nog een poging. Volgens mij verandert er bijna niets relevants in de politieke verhoudingen als de demografie (de moslim/kafir ratio) niet wijzigt. Natuurlijk is er in ons land wel steeds de afwisseling van beetje-linkse regeringen die andermans geldbuidel opentrekken, met beetje-rechtse regeringen die dan weer puin gaan ruimen.
Dat is wel een beetje cyclisch. Maar op lange termijn is dit gerommel in de marge.
Intussen groeit de moslimpopulatie door als een opkomende konijnenplaag (Oriana Fallaci schreef het nog iets scherper). De politiek doet er gemiddeld weinig aan, en de kiezer laat het zo. Je krijgt pas echt een verandering als de demografie verandert (en dat is ook niet cyclisch zoals ik eerder leek te schrijven; excuseer). En die veranderende demografie betekent voor Nederland sharia binnen 50 jaar.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 00:47

@bottehond
erger nog, Ab Gietelink beft Gretta D.

CoJoNes | 21-05-07 | 00:46

CoJoNes 21-05-07 @ 00:36

Ab Gietelink zuigt lullen in de hel.

bottehond | 21-05-07 | 00:44

@LaCoHoKi 20-05-07 @ 23:47: Ach ja, wat een grappige reflex weer. Om het electoraat, waar het establishment zijn macht vandaan haalt neerbuigend met "klootjesvolk" aan te duiden, dat wel "op de camping" zal zitten. Het softe marxisme heeft sinds het mislukken van het communisme toch al niet zo veel meer op met "het gewone volk", en sinds de spectaculaire opkomst van Fortuyn is het dedain voor de burgerman alleen maar groter geworden. Het klootjesvolk; als we jouw redenaties moeten geloven een broedplaats van borrelpraat, racisme en onderbuikgevoelens.

Verder ook een bekende taktiek: niet op de argumenten ingaan, maar op de man spelen. Ik, VanderF en bottehond hebben op een aantal punten aangegeven dat meneer Gietelink pseudo-wetenschappelijke lulkoek uitkraamt. Daar ga je niet op in. Zijn de Universele Rechten van de Mens ook een vorm van verwerpelijk beschavingsfundamentalisme?

Verder snijdt je punt geen hout; er wordt hier beargumenteert dat het "klootjesvolk" zoals jij het noemt een zeer eenzijdig beeld van de waarheid krijgen voorgeschoteld door het establishment. Ja, ze kiezen keer op keer voor het establishment, maar datzelfde establishment zorgt er voor dat er ook geen andere keus gemaakt kan of mag worden. Middels propaganda en leugens, door waarheden te verzwijgen, door critici de mond te snoeren of te demoniseren. Dus die stem die volgens jou het establishment legitimeert, is eigenlijk geen fluit waard; de burger kan/weet immers niet beter --- en datzelfde establishment doet daar zijn uiterste best voor.

Lagonda | 21-05-07 | 00:42

@ Markus

Haha, da's een goeie. Een stuk eefectiever ook. De moraal: leer van je vijand. Hebben "zij" inmiddels uit en te na gedaan. Tariq R. is zielsgelukkig met de hoer 0031. Ergo: er is geen reden voor optimisme, maar wel voor hoop. Can we agree on that one?

bottehond | 21-05-07 | 00:37

gaap

flinkgeschapen | 21-05-07 | 00:37

De reacties zijn wel wat overdreven hier. Typisch Geenstijl. Ik heb echt niks tegen een leuke vrouw op straat, maar de dames uit het filmpje zijn wel heel erg uitdagend bezig. Nauwelijks verhuld haar, een spijkerbroek onder een rok, ik bedoel, dat is toch gewoon heel erg van na 1300. Admit it mensen, dit is gewoon gedrag van ná de Verlichting. In Iran. Dat kan dus niet. En dan krijg je dus dit. Ik begrijp het wel. Je moet grenzen stellen.

hiddy totum | 21-05-07 | 00:37

Kunstenaars, vrouwen, joden en homo's.
Het is het toppunt van decadentie als je tot één van deze groepen behoort en je blijft inzetten voor het multicul drama. Het is een variant op het Stockholm syndroom die zijn gelijke in de wereld niet kent. Of is het?

Wat bezielt de H de Winters en Hanneke Groentemannen om de Israël te kapittelen omdat zij in het verweer komen tegen een terroristische organisatie die als doelstelling heeft, de totale vernietiging van de staat Israël?

Wat bezielt een Boris van der Ham, om met open armen de eerste aanzet tot sharia en politieke taquia te verwelkomen in de Nederlandse democratie?

Wat bezielt Geert Mak, dienota bene een boel schrijft met de in de titel het woord God, om de waarschuwing voor islamofascisme af te doen als xenofobie? Iemand die zelf notabene een boekenweekgeschenkje laat censureren, zodat het in Turkije kan worden uitgegeven?

Wat bezielt Anja Meulenbelt, dieongetwijfeld met een brandende beha op de barricades heeft gestaan voor de vrouwenrechten, om zich nu op te werpen als rechter en beul voor islamitische vrouwen. Als iemand die onderdrukking verheerlijkt en ongelijkheid predikt?

Inderdaad, het klootjesvolk betaalt de hypotheek en trekt met de sleurhut naar Frankrijk in de bouwvak. Maar hoe lang nog? Hoe lang nog, tot de middelmaat onder het nivo van het klootjesvolk is gedaald, ontstaat er dan een nieuwe elite? En dan?

Ab Gietelink legt de vinger op de zere plek, mijne heren. Revoluties beginnen nooit op papier en zelden binnenskamers. Ooit zal er toch echt iemand naar buiten moeten stappen.

CoJoNes | 21-05-07 | 00:36

@ bottehond 21-05-07 @ 00:18

Dat had ik al min of meer begrepen of hij heeft expres een van zijn posts met die naam ondertekend.

solidstate | 21-05-07 | 00:36

@solidstate 21-05-07 @ 00:24
Ik ga nu nog niet, omdat mijn kinderen nog op school zitten, en omdat ik nog wat geld wil verdienen. Bovendien is de situatie nog niet erg genoeg. Ik ben een calculerende burger.
Ik doe wat ik denk te kunnen doen, maar te veel actie roept alleen maar weerzin en weerstand op (elk voordeel heb zijn nadeel). En zoveel macht heb ik niet.
Als je "vechten" letterlijk bedoelt is dat tegen de wet. Die ga ik niet overtreden. Dit volk moet maar zijn vertegenwoordigers wat zorgvuldiger uitkiezen. Anders zoeken ze het maar uit; zonder mij. Ik denk dat ik meer bereik door te vertrekken; als genoeg mensen dat met mij doen, zien de achterblijvers beter in dat de toestand voor hen hopeloos wordt, en komen ze misschien in actie.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 00:33

@Mark d'Aviano 21-05-07 @ 00:25
Dat zegt helemaal niets, over een cyclische democratie.
Standpunten van "links" en "rechts" (op de flanken van het spectrum) liggen dichter bij elkaar dan die standpunten t.o.v. het midden. De demografie zorgt er enkel voor dat er een nieuw "midden" komt.

Herman Flipsen | 21-05-07 | 00:31

@bottehond 21-05-07 @ 00:23
Ik bedoelde dat de democratie nauwelijks cyclisch is als de demografie constant blijft. In Maleisie sloeg de bevolkingssamenstelling door naar een moslimmeerderheid, zodat het land democratisch voor eeuwig onder de sharia is gekomen.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 00:25

Ik ga zelf ook binnen een jaar of 15.

Mark d'Aviano 21-05-07 @ 00:13

----

Waarom ga je niet nu?
Misschien ben je de vrijheid niet waard als je niet eens bereid ben ervoor te vechten met al je macht.

solidstate | 21-05-07 | 00:24

OT. en.wikipedia.org/wiki/Malaysia.
Maleisie had in 2004 ook een Generaal Pardon regeling. 380.000 mensen maakten er gebruik van. Dat wil zeggen, ze mochten het land verlaten zonder de boete te betalen die ze vanwege hun illegale verblijf schuldig waren. Op 1 maart 2005 begonnen 300.000 politiemannen en 560.000 vrijwilligers de overige illegalen op te sporen. Elke arrestant leverde de vrijwilligers 450 Euro op.
Zouden wij hier ook moeten doen.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 00:23

Mark d'Aviano 21-05-07 @ 00:13

Dat van maleisië zou ik niet marginaal noemen. En we moeten reeel blijven. Getalsmatig is er sprake van een enorm overtal. Dat geeft een houvast, hoe moeilijk de odds lijken te liggen. Je klinkt alsof je je neerlegt bij het door jou vermoede toekomstscenario. Klokkenluiden is en blijft zeer hard nodig, maar daarmee kun je tog niet volstaan?

bottehond | 21-05-07 | 00:23

solidstate 21-05-07 @ 00:01

LoKaHochi-minh ís ab gietelink!

bottehond | 21-05-07 | 00:18

LaCoHoKi 21-05-07 @ 00:06

De "Waarheid", ja die ken ik nog uit mijn CPNtijd. Leuk blad maar niet heel hard hoor. Welek "waarheid" bedoel je?

bottehond | 21-05-07 | 00:17

zucht... spacende badlakens

hoe.is.het? | 21-05-07 | 00:17

@ LaCoHoKi 21-05-07 @ 00:06
Waarom ga je nu slapen?
Ga een nader in op het feit dat je schijnbaar niet ziet dat er een grote roze olifant (islam)in de kamer zit die elk moment los kan gaan en mensen als jij in de kunsten als eerste als entartet aangemerkt zullen worden.

Je moest je schamen om in dit land waar je alles zou moeten mogen zeggen je in zwijgen hult en in plaats daarvan mensen die roepen in watvoor gevaar we verkeren als facisten weg probeert te zetten.

solidstate | 21-05-07 | 00:16

@bottehond 20-05-07 @ 23:44
De maatschappijkritikasters zijn een beetje vindingrijk, maar hebben geen macht. Die verscheurende kracht van een woedende massa is er niet; die was er zelfs niet na de moord op Fortuijn (de woedende massa was er wel, maar verscheurde niets). Het establishment is wervend genoeg; niet voor ons, maar wel voor de massa; zie de verkiezingsuitslag. Daar gaat het om. Ook een half jaar geleden stonden blogs vol commentaar op de multikul, maar nog nooit stemde Nederland zo links. Verkijk je niet.
Wat het cyclisch karakter van de democratie betreft: die is marginaal, en gaat alleen op bij een demografische status quo. Maleisie was 30 jaar geleden nog een normaal land; tegenwoordig democratisch onderworpen aan de sharia; gewoon door de voortplantingscijfers van de moslims. Hier hebben we ook nog eens een moslimimmigratie en een emigratie van autochtonen. Ik ga zelf ook binnen een jaar of 15.

Mark d'Aviano | 21-05-07 | 00:13

@LaCoHoKi
je klinkt overigens alsof je zelf nooit en te nimmer een camping hebt bezocht.

vander F | 21-05-07 | 00:12

@bottehond 20-05-07 @ 23:56
De waarheid is hard en daarom wijdt u daar geen woord aan. As usual maakt een kwalificatie van de persoon met de u onwelgevallige mening en blijft lekker dagdromen dat uw digitale revolutie in volle gang is. SlaapT lekker LoserTs.

LaCoHoKi | 21-05-07 | 00:06

Mark d'Aviano 20-05-07 @ 23:32

De meeste linkse reaguurders op Geen Stijl zijn doorgewinterde antisemieten. Openlijke racisten. En toch zeggen nazi's te haten. Erg paradoxaal allemaal.

Ignatius van Loyola | 21-05-07 | 00:02

"Zolang het klootjesvolk de hypotheek op kan hoesten en een keer per jaar naar de camping kan"
Hoelang(gezien de huidige ontwikkelingen)denkt u dat het "klootjesvolk" dat nog vol houdt?

de honden blaffen... | 21-05-07 | 00:01

@ Anarki 20-05-2007 @ 23.01
Hij heeft idd een enge rattenkop!
Ik ben het met je eens dat ze tegen intergratie zijn, zelfs tegen alles wat westers is.
Wat dacht je van deze? Nog zo'n idioot.
www.hln.be/hlns/cache/det/art_286265.h...

Mona Lisa | 20-05-07 | 23:59

solidstate 20-05-07 @ 23:54

* proest *

bottehond | 20-05-07 | 23:58

LaCoHoKi 20-05-07 @ 23:47

Hey, een establishment- likker. Vertel: is het uit ideologische redenen dat je een verraderlijke backstabber geworden bent of is het uit angst. Ik denk het eerste. There is something about you. Jij bent belanghebbend. Ik meen dat ik dat in mijn eerste post aan je in die andere draad schreef. Mijn instinct heeft niet gelogen. As ususal.

bottehond | 20-05-07 | 23:56

@LaCoHoKi 20-05-07 @ 23:47:
Nee, kritiek op de regering en beleid van Israel is heel wat anders dan het steunen van organisaties wier enige doel de uitroeing van de Joden en de staat Israel is op basis van een mythe van een niet bestaand volk.

koerbagh | 20-05-07 | 23:56

@ LaCoHoKi 20-05-07 @ 23:47

Jij bent anders de don quixote hier.
Jammer dat de islam en haar onderhuidse pus iets teveel in de openbaarheid komt via het internet.
Wijd daar eens een paar toneelstukken aan i.p.v. hier de moraalridder uit te gaan hangen.
Misschien kan je hier wat inspiratie op doen.
www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/

www.abgietelink.nl/Projekten/gijsbregh...

solidstate | 20-05-07 | 23:54

@bottehond & Lagonda
Ik denk dat de heren even met de vingers moeten knippen en uit die grootheidswaanzin moeten ontsnappen. U verwijt het (links) establishment dat het het *klootjesvolk* in haar wurggreep houdt en droomt van een revolutie hiertegen (via het internet NB!). Datzelfde klootjesvolk heeft er wel voor gezorg dat een centrum-linkse (establishment) visie de komende vier jaar de dienst uit gaat maken. U bent en blijft een minderheid omdat het klootjesvolk nooit en te nimmer met fascistoïde volksmenners geasocieerd wil worden. Ken uw positie en pas uw gedragingen aan. Het zou u sieren indien u niet continu de indruk wekt dat er een massale beweging op gang is die "het establishment" wel even weg zal vagen. Zolang het klootjesvolk de hypotheek op kan hoesten en een keer per jaar naar de camping kan is een kentering zoals u die voor ogen houdt enkel bestemd voor dagdromers en aluminium hoedjes dragers.
.
@koerbagh 20-05-07 @ 23:12
Kritiek op Israel = antisemitisme? Typerend

LaCoHoKi | 20-05-07 | 23:47

Mark d'Aviano 20-05-07 @ 23:32

Niet zo defaitistisch, Markus. Of meen jij dat de vindingrijkheid onder maatschappijkritikasters geen reet voorstelt? Of dat de verscheurende kracht van een woedende en/of hysterische massa, die door ieder establishment gevreesd wordt, non- existent is. Ik denk oprecht dat je dergelijke krachtenvelden onderschat. Ik stel je een vraag: komt het establishment in al haar verschijningsvormen (polletiek, media, you name it) nog erg wervend over? Ik raad je aan iets te lezen over het cyclisch karakter van de democratie. Datzelfde geldt dan uiteraard voor het gedachtengoed en de moraliteit die de achtergrond vormen voor de maatschappelijke orde op dat moment. Als er een speler bijkomt die zich niet aan de regels, maar integendeel aan zijn eigen spelregels houdt omdat hij geprogrammeerd is om te Siegen en/of te sterven trying, dan is het eigenlijk wel mooi dat het wat lang duurt voordat het westen heel reluctant het swaerd dan maar oppakt omdat het zo écht niet langer gaat. Ik ervaar het establishment als ongeloofwaardig, jij ook. En we zijn heus de enigen niet of meen jij dat wij een soort profeten zijn. Dus niet. Wij zeggen het en diepen het uit, maar voor de rest: nogmaals: je onderschat bepaalde krachten in een samenleving. Hoe het ook zij: over strategieen kunnen we verschillen. Maakt niets uit. Een strijd wordt zelden gewonnen met één wapen. We gaan er tegenaan, jij op jouw en ik op mijn manier. Mag ik als motto voorstellen: Massive Attack. Hehehehehe.....

bottehond | 20-05-07 | 23:44

koerbagh 20-05-07 @ 23:12

Die mot het toneelstuk: "Moffenhoer" van kouwes eens uitvoeren. dat eindigt met de rituele zelfverbranding van de regisseur en het erwtgreaute brein van de grote manitou van het gezelschap. Keiharde kouwes. Dat lijkt me wat veur die ab giertank.

bottehond | 20-05-07 | 23:35

bottehond 20-05-07 @ 22:13
Ik denk dat je wensdenkt. Op GS is men het laatste jaar wat realistisch geworden, maar dat komt IMO doordat de meeste linkerds naar FOK zijn opgerot; de realisten van daar zijn naar GS gekomen. Althans, volgens mij is FOK in een jaar tijd een rooie kliek geworden.
Het etablishment heeft n zeer veel steun onder het volk: 141 zetels bij de laatste kamerverkiezingen; slechts 9 voor de realisten. Voor het eerst in de Vaderlansche Geschiedenis hebben we nu zelfs een linkse meerderheid, die meteen het Pardon erdoor loodste.
De meeste kiezers steken hun kop in het zand voor het multikulprobleem en hebben alleen oog voor het zuurverdiende geld (dwz om het eigen geld te houden, of om andermans geld af te pakken). Er is geen enkele reden voor optimisme.

Mark d'Aviano | 20-05-07 | 23:32

solidstate 20-05-07 @ 23:09

Nuf said en het bevestigt de Putsch van la Huizinga en de gemene saeck die de gristenen maken met de pleitbezorgende trojaansche paardduwers, de pvda. Heb je je al eensch ingelezen op ab klink. Die is fan van één of andere sociologie goeroe uit de VS. Een jeaud, ik ben zijn naam kwijt. Maar daar vindt je de contouren van het nieuwe 0031 in de eaugen van de gristenen, met dan de islam en broeder tariq ramadan als capo en raan vastgeplakt.

bottehond | 20-05-07 | 23:32

@koerbagh 20-05-07 @ 23:12

Als dat hem is dan kan het wel kloppen.
Ik had hem vandaag eauk gezien bij "knoop in je zakdoek"

www.abgietelink.nl/Projekten/gijsbregh...

Dat hij bed deelt met die graftak gretta, brrr net alsof je kort voor je dood staat en een koud graf in moet om te corp(se)uleren.

solidstate | 20-05-07 | 23:22

Wat een heisa, ze kregen gewoon kledingadvies, wat is daar nou zo erg aan?

gekke mocro | 20-05-07 | 23:20

@ Bigi Bana Boy 20-05-07 @ 22:55
Korte broeken en haar dat je vanachter kunt zien zitten, daar knap ik ook helemaal op af. Zo'n spleetje voor hun ogen en de rest er lekker bij fantaseren, dat is mijn ding. Hoe meer d'r op straat verschijnen, des te gekker dat ik ga. Kom maar op met je lekkere paplijfjes, blubber nog eens lekker voorbij?

KenniQ? | 20-05-07 | 23:10

@bottehond 20-05-07 @ 22:57
Ha die Bottehund. Wat vindt je van knevel en van den brink met hun halal tafelvrouw die iedere mogelijkheid aangrijpt om de islam te spammen.
Ik dacht dat die twee een ander geluid moesten voortbrengen dan de gebruikelijke pauw en witteman. Tot nu toe zijn het nog grotere dhimmi's gebleken.

solidstate | 20-05-07 | 23:09

Ik ben er wel voor. Ik geil namelijk enorm op niqaabs.

KenniQ? | 20-05-07 | 23:05

Lagonda 20-05-07 @ 22:41

Ik zou zeggen: op de korrel nemen die Menschen. Het vuur aan de schenen leggen, ze uitdagen tot debat. Ze voor columns uitnodigen. Dan pakt het vulgus de kans om rechtstreeks met ze van gedachten te wisselen. Laat ze maar komen. Ze zullen man voor man en vrouw voor vrouw onderuit gaan en tot beter inzichten komen. Onder het motto: het internet als zelftherapie. Tactisch gezien zeg ik: uit elkaar drijven en "single them out". wat dacht je van zo'n strategie.

Over die ballen en die brains: die Pauw zit daar ver onder zijn niveau te werken. Ik zie hem verslappen. Misschien motten we ayaan vragen een berg geld los te kletsen in de States voor een professionalisering van de maatschappij- en establishmentkritiek in 0031. Vroegah hadden die yanks ook allerlei media die ze moneten gaven als dat hun doel diende. Haha.

bottehond | 20-05-07 | 22:57

CoJoNes 20-05-07 @ 17:01
Ik zie het ook hoor. Wat een uitdagende hoeren. Ik zit hier achter mijn PC na het zien van dat filmpje met een enorme Bigi Bana dus het bewijs is wel geleverd zou ik zeggen.

Bigi Bana Boy | 20-05-07 | 22:55

@Mona Lisa 20-05-07 @ 18:27

Ik krijg zo de schijt van die Imam's in DK, Abu Laban is gelukkig dood nu, maar die smerige rat uit Aarhus, Ahmed Akkari, Wahid Petersen (converteerde deen) en nog een paar verdienen echt neqschoten. Die gasten zijn alleen maar tegen intergratie. Abu Laban was al ruim 20 jaar in DK en sprak nog steeds geen deens. En ze blijven maar eisen, halal vlees in de scholen enzv. enzv.

Anarki | 20-05-07 | 22:49

Dagelijkse praktijk ook in NL.
Saudisch geld wordt gebruikt om de in NL wonenende moslims 'echt islamitisch'te laten worden. No shit.

Fackwa | 20-05-07 | 22:42

@bottehond: Voor balls and brains kopen we niet veel als ze niet gebruikt worden. Maar goed --- *dat* hele gedoetje moet dus eerst eens stevig onder handen genomen worden. Maar wie gaat dat doen? StarF*cker? Of Rutger?

Lagonda | 20-05-07 | 22:41

Lagonda 20-05-07 @ 22:23

Yep. BNN is daar ook geschikt voor, bij uitstek zelfs. Dat zou de vpro moeten doen, maar die zitten zo verschrikkelijk vuistdiep in de SStaatSSsekte dat ze een sta in de weg voor hun emancipatoire idealen geworden. Als ik zo'n bo van erven doris zie en hoe die zich plots breed maakt voor het meljeu, dan denk ik: ook een dolende ziel, zoals heel dat Hilversumse vol zit met dolende zielen. Ik meel soms met zo'n gast, het is daar een complete sekte, waar oppositie genadeloos de kop ingedrukt wordt. Ik meende dat Jeroen Pauw van belang kom worden, maar die heeft zich met handen en voeten aan de foute zaak geklonken. Onder het motto: ben je links, dan ben tegen islam- watchen en algemene maatschappijkritiek uit niet establishmenthoek. Jammer en eeuwig zonde, want die gozerT heeft brains en balls.

bottehond | 20-05-07 | 22:30

Bananasplit

Haaaars | 20-05-07 | 22:29

@bottehond: ja, en het is natuurlijk bij uitstek *het* argument dat links tevoorschijn tovert zodra ze het niet meer weten: de steen des aanstoots is dan rechts/fascistich/racistisch, etc. etc.

Wat dat betreft is het erg jammer dat GeenStijl niet op de TV is --- de beweging zou eigenlijk omgekeerd moeten worden. Dus niet hier op internet gaan zitten wachten totdat de boel aan banden gelegd wordt, maar actief proberen binnen de reguliere kanalen een voet tussen de deur te krijgen.

Zo'n topic als hier een paar dagen terug stond, over hoe milieuorganisaties willen proberen om energie te rantsoeneren -- daar krijg ik dus helemaal de horrors van, want de gemiddelde burger (die doodgegooid wordt met gekleurd nieuws en halleluhjah-reclames over groene stroom) meent hoogstwaarschijnlijk dat die energie-rantsoenering het ei van Columbus gaat zijn, terwijl het juist de opmaat vormt voor weer een poging de Westerse samenleving te knechten naar een marxistisch ideaal, want de macht van het geld moet en zal gebroken worden.

Het zou prachtig zijn als GeenStijl een dergelijk tegengeluid op de TV weet te krijgen.

Lagonda | 20-05-07 | 22:23

@Mokum Kosher 20-05-07 @ 22:15,
nee, het 'opperwezen' heeft mensjes nodig om te bestaan.
Punt.

vander F | 20-05-07 | 22:22

Ik kwam vrijdag voor het eerst een boerka in het echt in 050 tegen. In 'de slegte'. No shit. Ik schrok me wezenloos, dat is toch niet de bedoeling.

knutsel | 20-05-07 | 22:16

Een opperwezen dat mensjes nodig heeft om zijn wetten en orders uit te laten voeren is, ach vul zelf maar in.

Mokum Kosher | 20-05-07 | 22:15

Lagonda 20-05-07 @ 21:43

We zijn het in elkaar geval eens over de vraag waar de kern van het probleem ligt en dus ook waar de oplossing ligt, namelijk bij 0031 zelf. Ik denk dat je gelijk hebt met de hoop die je op het internet gevestigd hebt. In dat verband is me opgevallen dat de pleitbezorgers van het establishment almaar meer klagen over datzelfde internet. Als van jeaule pleit voor het (vrijwillig haha) opheffen van de anonimiteit (dat woord doet me steeds denken aan de anome Mensch, zoals de WRR die wetenschappelijk heeft geïdentificeerd als de échte vijand voor de maatschappelijke vrede, "wij" hier dus, o.a.), dan is dat een teken aan de wand. de pvda, bij monde van aleid wolfsen (die lutser die een beetje laat pleitte voor het intrekken van de bouwvergunning voor de westermosk) en jeroen dijSSelblom ( die als voorzitter van de onderzoekscommissie nu al kritiek uit eigen kring (Witteveen) te pakken heeft omdat die l*l denkt aan damagecontrol voor de pvda te doen door uit te willen zoeken wat er toch fout zat in de beslissingslijn, ergo: het onderwijs zelf en niet de pvda krijgt de schuld voor de ontmanteling van het onderwijs) willen een internetpaspoort. Uit dezelfde koker als jeaule en van van hetzelfde laken een pak: de wens om de kracht van het internet aan SStaatSSbanden te leggen. Ik kom nu een jaar op GS en daar valt me op dat steeds minder luiden dat establishment willen verdedigen. Velen zijn overtuigd geraakt dat een radicaal andere koers gevaren moet worden. Soms weet een reaguurder te melden: "GS is een rechtstremistische site geworden!" Ik denk dat de werkelijkheid is dat het establishment haar grip op de samenleving en de burger, maar inderdaad dus op het internet aan het verliezen is. GS is niet "verrechtst": de argumenten van de voorstanders van de troep die gemaakt is van Nederland hebben geen argumenten meer waarom er niets zou moeten veranderen in de visie op de multikulshit en de islam.

bottehond | 20-05-07 | 22:13

Ik ben gisteren met de auto door Amsterdam West bank gereden (islam safari). Ik moet zeggen dat ik nu nog steeds niet geheel hersteld ben van de weerzinwekkende multicul tafarelen die ik aldaar waar kon nemen. Het straatbeeld dat ik gisteren zag verschilt niet zo gek veel met Teheran.

quasi modo | 20-05-07 | 22:10

@LaCoHoKi 20-05-07 @ 20:40
GVD gast wat wil je nou zeggen met zo'n lap tekst van die nepfilosoof Gieselink? Volgens hem zijn de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van geloofsovertuiging en het gelijkebehandelingsbeginsel niet universeel, maar "westerse beschavingsnormen". Sorry, maar als jij zijn mening deelt ben je een ontzettende luldebehanger.
Moeten wij maar zwijgen als in andere landen mensen gevangen genomen, gemarteld, verkracht of gedood worden, enkel vanwege hetgeen dat zij zeggen, waar zij in geloven of omdat ze een ander(e) geaardheid, geslacht of ras bezitten? Want dat zegt Gieselink!
Ik vraag me alleen af wat hij en jij gaan zeggen als hier in ons land moslims monddood worden gemaakt en het Iraanse regime hiertegen protesteert. Dan hebben de Iraniers natuurlijk het volste recht om uit humane beginselen zich zorgen te maken over de schending van mensenrechten en dan zullen jij en Gietelink opeens geen cultuurrelativist zijn.
Het is weer een fijne boodschap voor alle onderdrukte, verkrachte, gemartelde en vermoorde mensen op deze aarde. Gietelink en LaCoHiKi vinden het wel best. Past nou eenmaal in hun cultuur.

sjaakdeslinksesul | 20-05-07 | 22:07

Nog ff dan ziet men deze modepolitie ook in 031 rondlopen. Met dank aan onze huidige correcte politici...

Werner Beinhart | 20-05-07 | 22:04

Je kunt ervan uitgaan dat deze praktijken ook in Amsterdam West bank voorkomen. Niet zo zichtbaar als in Iran, maar mogelijk wel effectiever

quasi modo | 20-05-07 | 21:59

Dressed to kill

Doodkapje | 20-05-07 | 21:56

Hulde aan het vrije woord!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 20-05-07 | 21:53

Een hoofddoek komt oudsher van uit de hoererij, het is onbegrijpelijk hoe het geloof hier iets mee te maken heeft gekregen. Deze dames zijn de enige NIET hoeren in Iran.

css.... | 20-05-07 | 21:48

@bottehond: Jaja, ik snap precies wat je bedoelt. Daar snij je een teer punt aan --- heb ik wel eens een stuk over geschreven, en toen wist ik het ook niet. Eerlijk gezegd zit ik met mijn handen in het haar, want ik weet het nog steeds niet.

Ik moet altijd denken aan het Romeinse rijk --- dat heet ook aan decadentie ten onder te zijn gegaan, al weet ik niet wat ik heden ten dage decadenter moet vinden; de laat-maar-waaien-en-kan-mij-het-boeien houding van de gemiddelde Nederlander, of de denkgezwellen uit de linkse keuken, waar ze omwille van morele ijdelheid (want iets anders is het niet) alles omarmen wat de burgermaatschappij bedreigt. Ik denk dat met name de laatste mentaliteit het gevaarlijkst is; de gemiddelde Nederlander zal, hoewel lui en gemakzuchtig, als het er op aankomt wel de juiste keuze kunnen maken, met name omdat het linkse establishment zich steeds vaker laatdunkend over hem uitlaat.

Het probleem is dat ik niemand in de politieke arena zie die het verhaal nou eens luid en duidelijk uitlegt, zonder in extremen te vervallen, zonder te gaan schelden, en zonder zijn hoofd te verliezen. De zaken worden niet correct benoemd, en niet in het juiste kader geplaatst. Wilders kan het niet, Pastors kan het niet, Verdonk al helemaal niet. Fortuyn kon het een beetje, maar die beet ook niet door.

Eigenlijk verwacht ik nog het meest van internet, en van sites als GeenStijl. De invloed van de oude media is tanende; steeds meer mensen vinden nieuwe dingen, andere inzichten. Vergeet niet dat een groot deel van linkse conditionering die 60 jaar lang heeft plaatsgevonden mede dankzij die oude media zo succesvol is geweest. Dat machtsmiddel is haar macht aan het inleveren; dat is een hoopvolle ontwikkeling.

Lagonda | 20-05-07 | 21:43

fijne fascistenstaat. hebben de Nederlandse dames ook door dat eens ze ook zo in Nederland worden aangesproken?

kill your God today aub!

Patrick Zweedsey | 20-05-07 | 21:32

Het overgrote deel van de bevolking van Iran bestaat uit mensen onder de 30,terwijl de macht in handen is van ouderen. Jongeren in iran willen meer vrijheid en zijn over het algemeen het regime zat. Vroeg of laat zal de islamitische republiek vervangen worden door een regime dat meer lijkt op dat van de Sjah van voor 1979. De revolutie zal over 5-10 jaat plaatsvinden en dan lost heb probleem zichzelf op.(uit betrouwbare bron vernomen)

tasmaniandevil | 20-05-07 | 21:32

@Rabarbeke, Boeddhi, Ik wist niet dat jullie chotje zoveel stompzinnigheid kon scheppen.

hoogh | 20-05-07 | 21:31

@Lagonda 20-05-07 @ 20:44

Dat "redelijke" dhimmi66 geluid dat hoor ik elke keer als ik naar de publieke omroep luister en kijk. Dat op GS nogeens herhaald nee dank je.
Starfucker zich als marcel van dam cloon ontpopt de laatste keer dat ik met hem in discussie was dus of dat nu weer zo aanwinst is.
Ik heb weinig behoefte aan dezelfde uitgekauwde cliches die de publieke omroep de ether in slingert hier herkauwd te zien.

solidstate | 20-05-07 | 21:29

@vande kraats Waarom is het logisch dat mensen de mogelijkheid openhouden dat er wel iets is? Een stomme redenering. Verder zijn we helemaal niet slimmer dan de dieren die jij noemt. Alleen de mens vernietigt het kostbaarste dat hij bezit: de aarde.

hoogh | 20-05-07 | 21:28

@vanderF: Inderdaad --- De universele rechten van de Mens; dat is dan ook maar een vorm van, eh, "stuitend beschavingsfundamentalisme", waarmee we die vredelievende en niet-expansieve islamitische wereld maar "vijandig vernederen".

Wat heeft het marxisme toch een onafzienbare hoop lulkoek voortgebracht. Mijn hemel. En het erge is nog wel, dat het zich weet te tooien met de deftige veren van de wetenschap --- dan lijkt het namelijk net alsof je gelijk hebt, en alsof je er heel goed over hebt nagedacht. Maar al hun mens-modellen, of het nou communisme, socialisme of multiculturalisme betreft, hebben alleen maar rotzooi en ellende voortgebracht, Niet alleen omdat hun zogenaamd "wetenschappelijke" modellen niet deugen, maar met name omdat deze uilskuikens altijd de vrije hand is gegeven om het geheel naar eigen inzicht aan te pakken. Met alle gevolgen van dien.

En let op: met betrekking tot de klimaatproblematiek gaat precies hetzelfde gebeuren! Daar zal ook een machtige rode kaste voor in het leven geroepen worden, die het allemaal wel even gaat regelen, en *weer* gebaseerd op halve wetenschap die tot politieke waarheid wordt uitgeroepen.

Lagonda | 20-05-07 | 21:28

@ Lagonda

Haha, jij maakt er ook korte metten mee. Op zichzelf heb je gelijk, maar ik constateer dat hetgeen we bereikt hebben ook maar matig begrepen wordt. Zet tegen de westersche havo 4 mentaliteit die onthechte rauwe zelfopoffering van de deaudscultus eens af. We zijn met onze hoogontwikkelde moraal en technocratische middelen niet eensch in staat te voorkomen dat het schitterend bouwwerk van de westersche wereld nota bene van binnenuit wordt uitgehold. Et voila: het probleem in een notendop. Hoe "superieur" onze Vrije westersche samenleving ook lijkt (sic) te zijn. Geef daar je commentaar eens op, want hierin ligt ook de vraag besloten: "wat te doen". Of heb je daar nog geen concrete ideeen over?

bottehond | 20-05-07 | 21:25

Dit is weer de macht van kerels die bang zijn om hun macht kwijt te raken. Dus gebruiken ze geloof maar weer ff om baasje te spelen. Het blijft op deze manier een achtelijke cultuur geschapen door mannen. Heeft niks met de Islam te maken.

jan56 | 20-05-07 | 21:24

Vrijheid heeft nog een lange weg te gaan... Godverdomme kut geloof ook.

M299 | 20-05-07 | 21:22

In die zin zijn de Universele rechten van de Mens ook onzin.

vander F | 20-05-07 | 21:19

‘Ze maken de westerse beschaving uniek; de waarde van de westerse beschaving ligt niet in haar universaliteit maar in haar uitzonderlijkheid. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de leiders van het Westen is dan ook niet om te proberen andere samenlevingen naar het beeld van het Westen om te vormen – iets dat hun afnemende invloed toch niet meer waar kan maken – maar om de unieke eigenschappen van de westerse beschaving te behouden, te beschermen en te vernieuwen.
Deze verantwoordelijkheid rust vooral op de schouders van het machtigste westerse land, de Verenigde Staten.”
(Huntington, Botsende beschavingen, blz. 342-343)

Ook een aardige kijk op de zaak, vooral over 'de waarde van de westerse beschaving'
Uitzonderlijk, dat hoor ik polikolder marxisten nog niet uit hun strot krijgen.

vander F | 20-05-07 | 21:14

"En dan zeggen ze tegen mij, nee dat zin de religies van die mensen dat zijn de tradities van die mensen,
Dat is de manier van leven voor die mensen , dat is de cultuur van die mensen
daar moet je respect voor hebben.

HEB IK GEEN RESPECT VOOR, VIND HET SUKKELS, sorry!"

Hans van Diemen | 20-05-07 | 20:59

Menig baardmans hier in de moskee zou graag met z'n mode (politie) zeugen de straat opgaan.

Vooralsnog beleidt hij integratie met de mond maar beelden als deze behoren tot z'n natste dromen.

Ervarings_deskundige | 20-05-07 | 20:58

@LaCoHoKi: Wat een dom, linksig, van Westerse zelfhaat doortrokken lulbetoog heb je daar nou neergezet? Marxistische pseudo-wetenschap, ter rechtvaardiging van een ideologie, en niet gespeend van enige werkelijkheidszin.

Even wat lichtpuntjes:

"Waar het islamfundamentalisme haar boodschap beperkt tot de islamitische volkeren en landen, betreft de honger van de beschavingsfundamentalist de gehele aardbol. "

Ja, doei! De islam beperkt haar boodschap alleen tot moslims? Tuurlijk --- als ze je eerst te vuur en te zwaard tot moslim bekeerd hebben. Of zit Islam helemaal vanzelf al in 50 landen?

"De generator van die discriminatiepraktijk ligt echter niet bij proto-fascistoïde groepjes ter rechterzijde, maar bij het politieke en intellectuele establishment dat zonder enige terughouding voeding geeft aan vijandschap en vernederingsprocessen tegenover niet-westerse culturen."

Vijandige vernederingsprocessen? Ja, die is goed! De Arabische wereld loopt hopeloos achter op de onze; zelfs ondanks de torenhoge oliegelden komen ze nauwelijks verder dan straatarme dictaturen, waar geen vooruitgang of ontwikkeling plaatsvindt, maar dat is dan op de een of andere manier *onze* schuld? *Zij* lopen niet door, en *wij* wel, maar dat is dus een daad van "vijandige vernedering"?

Lagonda | 20-05-07 | 20:53

@ .. Whatever 20-05-07 @ 20:25
Als je het behandelen van vrouwen als dieren zonder enige eigen vrije wil minder belangrijk vind dan woordjesneuken dan is dat inderdaad 'niet niks'...

Je-zus | 20-05-07 | 20:51

Please nuke this country

Je-zus | 20-05-07 | 20:49

LaCoHoKi 20-05-07 @ 20:40
"Waar het islamfundamentalisme haar boodschap beperkt tot de islamitische volkeren en landen,".
Nonsens.

de honden blaffen... | 20-05-07 | 20:47

@solidstate 20-05-07 @ 18:18: tsja, dat heb ik niet voor het zeggen, en als ik Boris van der Ham zou vervangen, dan zou het redelijke D66-geluid wegvallen bij GeenStijl, en daar is blijkbaar toch behoefte aan. Bovendien zie ik dat Starf*cker weer terug is. En, eh, dat is toch ook leuk? Toch?

Lagonda | 20-05-07 | 20:44

In het spiegelbeeld van het islamfundamentalisme herleeft in de westerse wereld een oud ideologisch virus: het beschavingsfundamentalisme. De drang om de wereld te moraliseren en tot 'beschaving' te brengen heeft haar wortel in vier eeuwen Europees kolonialisme. Eeuwenlang hebben onze koloniale voorvaderen, 'beschaving en christendom' over de aardbol gebracht. In hun voetspoor gaan de moderne missionarissen over tot de verspreiding van "vrijheid en democratie" met in de ene hand het handelscontract en in de andere de mitrailleur. Europa wekt daarmee haar verleden van universeel waardenfundamentalisme opnieuw tot leven. Het beschavingsfundamentalisme heeft in de westerse media en politiek de vorm van een 'mondiaal universeel waardenoffensief'. Na enige decennia van post-koloniale zelfkritiek, lijkt men de moeizame dialoog met andere volkeren en culturen opnieuw te willen verruilen voor een universalistisch patriarchaat onder leiding van het westen. Waar het islamfundamentalisme haar boodschap beperkt tot de islamitische volkeren en landen, betreft de honger van de beschavingsfundamentalist de gehele aardbol. Onze waarden zouden universeel zijn en daarmee zouden wij het goddelijke recht verwerven, deze niet alleen uit te dragen, maar ook af te dwingen, in het uiterste geval met militaire middelen. Alles in naam van een geseculariseerde vorm van religieus denken: 'universele beschaving'. De krachtige terugkeer van dit messianistisch universalisme steunt op subtiele uitsluitings- en discriminatiemechanismen. De generator van die discriminatiepraktijk ligt echter niet bij proto-fascistoïde groepjes ter rechterzijde, maar bij het politieke en intellectuele establishment dat zonder enige terughouding voeding geeft aan vijandschap en vernederingsprocessen tegenover niet-westerse culturen. In relatie met de Islam zou ik willen spreken van de wederopbouw van een vijandsbeeld. De moderne media-intellectueel denkt in zijn islamkritiek solidair te zijn met de verlichte democratische geest in de islamitische landen zelf, maar het tegendeel is het geval. Een kritische analyse is namelijk gebonden aan geografische- en taalgrenzen en de positie van de criticus is van groot belang voor de ontvangstmogelijkheden van zijn boodschap. Laat ik dat met een voorbeeld illustreren. Een islamiet in Iran die een kritisch artikel in een Iraanse krant schrijft over de draconische straffen in het land en pleit voor een grotere mildheid, stelt een moedige en zelfkritische daad ten opzichte van het volk waar hij zelf deel van uitmaakt. Een Nederlander, die vanuit zijn veilige huis met eenzelfde artikel in een Nederlandse krant komt speelt plat in op de collectieve verontwaardiging van het thuisfront, bevestigt het vijandbeeld en levert een bijdrage aan het wantrouwen tegen buitenlanders en minderheden. De plaats van de criticus en de aard van zijn vertoog zijn hier dus van groot belang voor de perceptie van de boodschap. Dat dezelfde mediaboodschappen universeel kunnen worden uitgedragen steunt op een tragische zelfverblinding van de mediaredacties. Het medium waarbinnen het artikel verschijnt, de relatie met andere informatie, de wijze, tijd en land van presentatie is van fundamenteel belang voor de perceptie van de boodschap. In de huidige stand van de media is het voor de moderne mediaconsument echter steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen de "werkelijkheid", de boodschap van de werkelijkheid en de perceptie van die werkelijkheid. Het beschavingsfundamentalisme is het spiegelbeeld van de islamitische revolutie en heeft hiermee belangrijke overeenkomsten. De agressieve haat waarmee respectabele opiniemakers zich in naam van universele samenlevingswaarden tegen islam en fundamentalisme afzetten lijkt te wijzen op de terugkeer van een westers waardenfundamentalisme. De welwillendheid waarmee men in Nederland de anti-islamitische retoriek aanhoort doet verdacht veel denken aan de welwillendheid waarmee men ginds de anti-westerse retoriek opzuigt. De geest van kritiek en verlichting maakt in Europa paradoxaal genoeg plaats voor de deformatie ervan. De westerse beschaving zou te slap zijn en de beschavingsfundamentalisten revitaliseren deze door hun agressie naar andere culturen onder het mom van 'integratie' van minderheden. Hun analyses vormen het verval van een beschaving wiens hoogste waarde bestond uit verdraagzaamheid en respect voor het andere als andere. Ze markeren het einde van een kritische traditie, waarin een provocerende en verlichtende zelfkritiek, de kroon op de civilisatie vormde. Deze traditie verliest terrein ten koste van plat ressentiment en offensief universalisme. De intellectuele vijanden van de Arabische wereld en de islam kunnen zonder noemenswaardige vorm van kritiek in de media hun gang gaan. Hun met haat en agressie doortrokken verhalen worden nauwelijks gekritiseerd of ook maar gerelativeerd. In het licht van een sluipend conflict met de islamitische wereldbeschouwing wordt het universalisme naar 18e eeuws model weer van stal gehaald.
.
Ab Gietelink

LaCoHoKi | 20-05-07 | 20:40

Laten we het er op houden dat als we 20 jaar verder zijn hier niemand meer met een hoofddoek loopt.

realistischer | 20-05-07 | 20:32

@ realistischer 20-05-07 @ 20:20

Als je 'alleen' dat maar vreemd vindt....

Fendergear | 20-05-07 | 20:25

Ik wil niet lullig doen en waarschijnlijk ben ik de laatste welke verbeteringen aan zou moeten brengen, maar is het constant gebruikte “niks” niet “niets”?

..Whatever | 20-05-07 | 20:25

G-unite 20-05-07 @ 20:18, een jezus kater van gisteren, even rustig aan dus, alhoewel een aangetrouwde van de familie van me meiske beloofd heeft vandaag 10 Caipiroskas ,in longdrink, te nuttigen zonder problemen (en dat wil ik wel eens even zien). Straks even limons halen dus.

..Whatever | 20-05-07 | 20:24

Ik vind het alleen vreemd dat een heleboel mensen dit ook willen in NL.

realistischer | 20-05-07 | 20:20

In de tijd van de revolutie tegen de shah zond de vpro iedere vrijdagmorgen een interview uit met een iraans meisje dat gevlucht was voor de shah en hier dus studeerde. De laatste uitzending herinner ik me nog als de dag van gisteren en daarin kondigde ze vol emotie aan dat ze nu eindelijk terug kon naar haar vaderland.
Ik ben altijd benieuwd geweest wat er van haar is terecht gekomen. De vpro reageert niet als ik het vraag en voorstel om daar nog eens een item van te maken. Waarschijnlijk is het onderwerp (en de verdere geschiedenis van dat kind) niet politiek correct genoeg?

duimdrop | 20-05-07 | 20:19

hoogh @ 19:50 ik weet 1 ding in ieder geval bewijs mij eens dat er niks is
dat kun je niet dat is volslagen onmogelijk .evenals er mensen zijn die denken te kunnen bewijzen dat er wel iets is.
Dus is het logisch dat mensen de mogelijkheid openhouden.

O ja nog iets kijk eens een film over een groep apen ze hebben dezelfde geintjes als mensen en ik heb nog nooit een aap naar een godsdienstles zien gaan.
Moraal : rotzooi schoppen zit in de menselijke aard en we zijn er beter in dan apen maar we zijn dan ook wat slimmer.

van de kraats | 20-05-07 | 20:18

Nog te vroeg voor tequilla whatever?

G-unite | 20-05-07 | 20:18

Hoogh, Ben je aan het doen? Vingeren? Kom eens terug, heb er net een bak koffie bij geregeld, toto op de achtergond, AutoCad even weg geklikt. Lekker even er voor zitten.

..Whatever | 20-05-07 | 20:15

.. Whatever 20-05-07 @ 20:09

babel fish ;-)

Boeddhi | 20-05-07 | 20:12

Boeddhi 20-05-07 @ 20:05, Your free translation

This free translation is ideal for instant, draft-quality results. It is a "GISTED" translation, providing a BASIC understanding of the original text.

..Whatever | 20-05-07 | 20:09

*weddenschap Whatever... en Varreke aanneemt*
Zelfverrijking is zooo 1980, en ik kan het missen

King of controversy | 20-05-07 | 20:06

@hoogh

Tsja the perception of a opperwezen as a male or vrouwtje who everything must bear up in the breaches and because of infinitely helaal too far gone zit that are possible illustrates, however, the boundless stompzinnigheid which can people fall to.

Since these form of stompzinnigheid are genetically stipulated you sometimes want that all those wars what more thoroughly conducted products.

Rabarberke 20-05-07 @ 20.01

Boeddhi | 20-05-07 | 20:05

Netjes Rabarberke. Vooral het grondiger voeren van de oorlogen. Sublime. Had even twijfel of je wel terug wilde komen wanneer men over het universum begint en een vrouwtje/kerel welke het in de gaten dient te houden.

..Whatever | 20-05-07 | 20:05

@hoogh

Tsja de perceptie van een opperwezen als een mannetje of vrouwtje die alles in de gaten moet houden en vanwege een grenzeloos groot helaal te ver weg zit om dat te kunnen illustreert wel de grenzeloze stompzinnigheid die een mens ten deel kan vallen.

Aangezien deze vorm van stompzinnigheid genetisch bepaald is zou je soms willen dat al die oorlogen wat grondiger gevoerd waren.

Rabarberke | 20-05-07 | 20:01

een rug op rabarberke.

..Whatever | 20-05-07 | 20:00

@ hoogh 20-05-07 @ 19:50
@ Rabarberke 20-05-07 @ 19:41

*gaat naar bookies en zet 20 euros in op Rabarberke*

Varreke | 20-05-07 | 19:59

Ze kunnen net als Turkije zo bij de EU komen.
***Kom van walging niet door 't filmpje heen***

bad to the bone | 20-05-07 | 19:58

*vermoed dat er ijverig getiept wordt*

G-unite | 20-05-07 | 19:57

@Rabarberke Ik weet nog wel een goede hersenchirurg voor je. Ik denk dat 10 grijze cellen voor jou meer dan voldoende zijn. Als je je oogies goed open houdt en de weinige grijze cellen (als die nog niet door de drank zijn aangetast) ook nog weet te gebruiken en dan eens nadenkt over de miljarden melkwegstelsels en dan weet dat elk melkwegstelsel miljarden sterren en planeten heeft (maar dit gaat je waarschijnlijk al te ver) dan MOET je toch tot het besef komen dat een CHOTJE alleszins onredelijk is.Wat een werk moet zo'n mannetje (!), vrouwtje (!) wel niet hebben om alles in de gaten te houden. Denk ook eens na over al die oorlogen die de kankergelovigen door de eeuwen heen gevoerd hebben. Waarom noem je je ook de Harige Bangmaker? Moeten we dan bang worden, lulletje?

hoogh | 20-05-07 | 19:50

waar gaat het om? om haar haar of kruis haar of haar kruis....

van dal | 20-05-07 | 19:47

Ja de gristenhonden in Nederland vallen wel mee in meerderheid. Die zijn toch ff wat anders dan die gekken in de vs en saoudie arabie.
En niet te vergeten sommige volkomen gestoorde joodse rabbies.

Tekkeldief | 20-05-07 | 19:42

@hoogh

Als jij een vrouwtje bent moet je nodig een keer geneukt worden en daarna de mavo weer eens overdoen. Een atheist is iemand het bestaan van een opperwezen ontkent en een agnost is iemand die stelt dat je niet kunt weten of er een god bestaat en dat het geloven in een god even onzinnig is als het niet geloven er in. Als je doorgaans alleen de vakken van de edah vult moet je niet op zondag plotseling intellectueel willen gaan doen domme doos (m/v).

Rabarberke | 20-05-07 | 19:41

Wat is dit nu weer voor propaganda? Kan iemand aantonen dat het laatste gedeelte van het filmpje een vrouw was die een hoofddoek weigerde om te doen of is die vrouw voor totaal iets anders opgepakt en hebben ze het leuk achter elkaar gemonteerd om morele steun te verwerven voor de aankomende invasie van Iran?

Rovolucion | 20-05-07 | 19:40

Iran is ziek en verrot tot op het bot... mensenrechten???... nergens te vinden en uiteraard in de naam van Allah... druk voor de gein eens "Iran" in op youtube (vb: www.youtube.com/watch?v=qSh2e4E_XaI&am... )... maar helaas is dit niet alleen in Iran aan de gang, later we vooral China (Tibet) en Noord Korea niet vergeten... ben blij dat ik in Nederland woon, want zo slecht hebben we het hiet nog niet...

BroodjeKroketMayo | 20-05-07 | 19:38

metalgrandpa 20-05-07 @ 19:23
Ik ben niet zo anti-religie als jij..... En ik grijp dan ook niet naar tweehonderd jaar geleden omdat.......... Ik kijk naar het nu om heen en ik zie in het Westen met religieusen niet hetzelfde gebeuren als in het oosten met de Islam. Tuurlijk zijn er hier ook orthodoxen, maar zelfs de meest orthodoxe christen zie ik niemand zijn keel doorsnijden als zijn zoon zich bekeert of van het geloof afkeert.

Wishbone | 20-05-07 | 19:37

@Harige Bangmaker Wat klets je toch stom uit je nekharen. Eerst mannetje! Misschien ben ik wel een vrouwtje. En dan ik geloof niks maar MISSCHIEN is er wel wat. Stomme zak. Als je niks gelooft dan is er ook niks. Kiezen moet je, in alle redelijkheid. Of ben je soms bang dat je daarop gepakt wordt. Op die BLO van jou is logica nooit onderwezen. Maar ja vakkenvullers bij ALDI beschikken ook niet over veel grijze cellen.

hoogh | 20-05-07 | 19:29

@ Jan-Joris-Jaap-Joop 20-05-07 @ 19:04

juist en die ontdoe je toch ook van zijn beschermende hoes wanneer je van plan bent de snaren te beroeren ?

Fendergear | 20-05-07 | 19:27

Wishbone 20-05-07 @ 19:18
Ruim tweehonderd jaar na de verlichting? ja! Toch heb ik mijn bedenkingen tegen alle monotheïstische religies tot nu toe:
Judaïsme: zie: www.nobeliefs.com/DarkBible/DarkBibleC...
Christendom: vele eeuwen van kruistochten en inquisitie. In tegenstelling tot veel gedacht had Jezus ook zijn uitingen van racisme, intolerantie en gewelddadigheid ("ik ben hier niet om U de vrede te brengen doch de wapenen")
Islam: zie Koran, met name het uitscheurbare gedeelte, ji-haat)

metalgrandpa | 20-05-07 | 19:23

Had Marijnissen voor deze mensen zijn website aangepast???

Hakbarrr | 20-05-07 | 19:22

Arme dames :( Maar waarom hebben ze onlangs massaal gestemd op die niet vrijdenkers vraag ik me af?

larie | 20-05-07 | 19:21

En liegen dat die lui kunnen.

jantjetrein | 20-05-07 | 19:18

metalgrandpa 20-05-07 @ 19:15
Ja hij is er inderdaad niet erg op vooruit gegaan............. Toch heb ik het idee dat een christen die zich afkeert van het geloof, toch minder bang is om zijn hoofd te verliezen dan elk ander willekeurig moslim die hetzelfde doet.....

Wishbone | 20-05-07 | 19:18

Wishbone 20-05-07 @ 19:12
Heft zich afgekeer dvan de islam. Als dat inhoudt van alle religie oké, voor de gemiddelde GN'er maakt het niet uit of je je afkeert van islam of alle religie, vanaf dat moment ben je vogelvrij.

metalgrandpa | 20-05-07 | 19:15

metalgrandpa 20-05-07 @ 19:06
Salma is een fout voorbeeld want die heeft zich afgekeerd van de religie.... Is dus niet representatief........ En ook al moet een man zich onderwerpen, denk ik dat hij toch geniet van de macht die hij heeft over vrouwen, en zal ook zijn frustraties daar op af zal reageren............ Het is maar hoe je het bekijkt.......

Wishbone | 20-05-07 | 19:12

Toppunt van politieke correctheid: een Barbiepop met Burqa of Niqaab.

metalgrandpa | 20-05-07 | 19:12

In islamitische landen regeren de duivels.
Als dat nou nog niet duidelijk is, wanneer dan wel?

Aromat | 20-05-07 | 19:11

@CoJoNes 17:01, je hebt gelijk, wij hebben hier ook zoiets nodig. paar vrouwelijke stadswachten die op straat andere vrouwen aanspreken: "Mevrouw, komt u even hier. Die hoofddoek kan niet, het haar is helemaal bedekt! U beweert Nederlands staatsburger te zijn, waarom kleedt u zich niet naar onze plaatselijke normen? En die burka moet ook anders, we moeten minstens een navel kunnen zien, of in elk geval de rondingen en maten kunnen inschatten." Verder nog wat stadsmariniers die op straat die vreselijke vlasbaardjes van de kansenjongens afscheren, a la Fahenheit 451. Lijkt me helemaal prima...

Muxje | 20-05-07 | 19:09

Waarom scheren die vrouwen uit protest niet gewoon hun haar af? Britney kan het met d'r dronken kont, dus zo moeilijk zal het niet zijn.

kermitthefrog | 20-05-07 | 19:08

Wishbone 20-05-07 @ 19:03
Uit mijn eigen, niet vrouwelijke oogpunt, heb ik ook gelijk: hoewel in de islam de machocultuur voorop gaat, ook mannen hebben zich in die cultuur te onderwerpen aan de islam (=onderwerping). Meest in het oog lopende voorbeeld is Salman Rushdie, die, na zijn breuk met de islam, en zijn boek Satanic Verses, zich vrijwel nergens meer ter wereld vertonen kon....

metalgrandpa | 20-05-07 | 19:06

@Fendergear 20-05-07 @ 18:57
*in alle naaktheid*

Ik heb een basgitaar maar dat is een Yamaha.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 20-05-07 | 19:04

metalgrandpa 20-05-07 @ 19:00
Ik probeerde het genuanceerd uit het mannelijk oogpunt van de Turk te brengen. Uit vrouwelijk oogpunt heb je voor de volle honderd procent gelijk....

Wishbone | 20-05-07 | 19:03

Wishbone 20-05-07 @ 18:49
Religie beleven? In die cultuur is het meer: religie BEVELEN, opleggen dus. Heeft niks met beleven te maken. Ik weet trouwens ook niet hoe ik überhaupt religie kan "beleven", wat voor religie dan ook....

metalgrandpa | 20-05-07 | 19:00

Ik begrijp al die ophef niet zo hoor, hoofddoek, bourkini, uiteindelijk moet het toch allemaal uit om mij in alle naaktheid flink oraal te bevredigen.

Fendergear | 20-05-07 | 18:57

@Rabarberke 20-05-07 @ 18:47

Turkije is net zo goed instabiel te noemen. Hoe instabiel? Dat zal blijken als de oorlog pas echt gaat beginnen met het aanvallen van Iran.
Het zal sowieso waar ook ter wereld de tegenstellingen de meest duidelijke vorm laten aannemen en het gaat een puinhoop worden.

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:51

Rabarberke 20-05-07 @ 18:47
Net als dat het in Nederland bij sommige vrouwen gebeurt, gebeurt het in Turkije ook. Het heeft dan ook niks met de seculiere staat te maken maar met de manier waarom sommige mensen de religie beleven......

Wishbone | 20-05-07 | 18:49

@ Koekje-d'r-bij 17:49
In een land waar je niet mag filmen zonder toestemming van de overheid, en waar de overheid alle beelden inziet, en waar diezelfde overheid met elk camerateam een 'communicatie medewerker' meestuurt, in zo'n land worden niet zomaar toevallig beelden geschoten en uitgezonden. En als mevrouw dan ook nog teksten gaat uitkramen die volgens mij ingestudeerd zijn, tja, dan denk ik al snel aan overheidspropaganda
Dit filmpje heeft evenveel informatiewaarde als een Postbus 51 reklame.

Toch was ik blij na het zien van dit filmpje. Kijk eens naar de vrouwen die werden aangesproken: allemaal jong (20-30 jaar, schat ik ze zo). En volgens mij kent iedereen hier wel de verhalen over de strenge Republiek met haar bloeiende nachtleven (Amsterdam schijnt er niks bij te zijn). Het lijkt er dus op dat het tij aan het keren is, wat dan ook wel weer zo'n propaganda overheidsfilmpje verklaard.

King of controversy | 20-05-07 | 18:49

@superjan 20-05-07 @ 18:44

Jaja, en de president die hem opvolgt heeft een verentooi op zun kupke.

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:48

@mike

Turkije is een seculiere staat met vrijheid van godsdienst. Niemand bepaalt daar hoe een vrouw zich kleedt, behalve de mode en haar smaak.

Rabarberke | 20-05-07 | 18:47

Tsja, zolang Europese bedrijven zaken blijven doen met die bandieten blijven ze daar ook aan de macht.

Rabarberke | 20-05-07 | 18:46

@doe maar een frikadelmet> Barack Obama wordt de eerste echte world leader. De redder van Amerika en Afrika. Wat een held is dat. Mijn zegen heeft ie.

superjan | 20-05-07 | 18:44

@superjan 20-05-07 @ 18:37

Barach Obama als president?? I have a dream!!!!

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:42

Mja mensen met zo een moreel superioriteitsgevoel hebben wij in het Westen niet. Afgezien dan van boomknuffelaars, 'sociaal-democraten', de thiemides en de klimaatalibani. Oh wait, that covers about 90% of the Western population. Prozac anyone?

ILT | 20-05-07 | 18:41

mooi... weer een extra reden om niet naar zo'n land te gaan... lekker laten creperen die handel

paarden | 20-05-07 | 18:41

@superjan 20-05-07 @ 18:37

Dat betwijfel ik toch echt. Op een vreemde manier ben ik er 100% zeker van dat het aanstaande is. Heeft natuurlijk ook te maken met andere berichtgeving.

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:39

doemaareen frikalmet> nou deze US president gaat t niet meer doen. En Barach Obama zeker niet. Israel zou los kunnen gaan.

superjan | 20-05-07 | 18:37

Marck Burema: Van Propria Cures, PIM en GS. Je weet toch?

CoJoNes | 20-05-07 | 18:36

@bottehond 20-05-07 @ 18:29

Ik heb niet zoveel toe te lichten. Als ik het woord talent hoor of lees denk ik meteen aan Jeroen Latijnhouwer. Heeft hier nx mee te maken.

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:35

Blijkbaar heb je islam en islam.

Daar (in Iran) moeten alle vrouwen "bedekt" zijn.
Maar in Turkije mogen ze gewoon "westers" rondlopen, of je moet op het boerenland komen daar is het anders.

**mike** | 20-05-07 | 18:32

Zijn er inmiddels al Bookmakers aktief waar je kunt inzetten op de datum dat de eerste bommen op Iran gaan donderen?

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:31

Ik hoor het misschien wel niet te zeggen, maar wat een KUTVOLK.

whatisup? | 20-05-07 | 18:31

doemaareenfrkadelmet 20-05-07 @ 18:19
CoJoNes 20-05-07 @ 18:24

Doe eens toelichten?

bottehond | 20-05-07 | 18:29

De Groene, bedoel ik dan...

Harige Bangmaker | 20-05-07 | 18:28

Aussie 20-05-07 @ 18:25

Jort is links liberaal. Een dandy rechts leeft en links voelt..

Boeddhi | 20-05-07 | 18:28

CoJoNes.

Je leest toch niet stiekem Vrij Nederland?

Harige Bangmaker | 20-05-07 | 18:27

@ Anarki 20-05-2007 @ 18.03
Tja, in Denemarken loopt ook een achterlijke iman rond, die zulke uitspraken doet:
Hoofddoek beschermt vrouwen tegen verkrachting volgens iman Denemarken
maart 2007

Een op de tien mannen is bezeten van sex. En alleen de hoofddoek beschermt vrouwen voor verkrachting van door sex bezeten mannen. Een vrouw die ongesluierd gewoon rondloopt brengt mannen 'in verleiding'. Aldus de nieuwe leider van de islamitische gemeenschap in Denemarken, iman Mostafa Chendid.
De uitspraken van deze iman hebben in Denemarken geen beroering gewekt, anders dan in Australië waar een hoge mufti (rechtsgeleerde) eerder hetzelfde verkondigde.

Nettavisen, 28 maart 2007
Akte Islam, maart 2007

Bron: Nieuw Religieus Peil

hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/04/h...

Mona Lisa | 20-05-07 | 18:27

@harige
Het is gewoon bewezen hhor, dat god niet bestaat.
www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfini...
Je moet gewoon eens wat vaker de boekwinkel in, in plaats van de rijksbibliotheek.

CoJoNes | 20-05-07 | 18:26

@CoJo

Ja Sylvain! Goeie!:)

Aussie | 20-05-07 | 18:26

@bottehond 18:16

Heb er zelf ook over gedacht en er schiet me eerlijk gezegd ook niet zo 1 2 3 een naam binnen die er geschikt voor zou zijn. Wellicht Jort Kelder, hoewel ik die ook niet echt serieus meer neem sinds zijn stem op Dierenpoes, omdat z'n vriendinnetje daar lijstduwer voor was.

Aussie | 20-05-07 | 18:25

In Nederland is men bezig om speciale fietsen voor moslimvrouewn te introduceren, en bourkinis, dus het is niet alleen in Iran hoor:
De meiden van halal weten er alles van:
hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/05/u...

zonneschijn | 20-05-07 | 18:24

@doemaareenfrkadelmet 20-05-07 @ 18:19
Hè nee. Ik stel voor Ephimenco en Marck Burema in duo presentatie. Met Bert Brussen als Jan Mulder.

CoJoNes | 20-05-07 | 18:24

hoogh 20-05-07 @ 18:12

Zeg, mannetje. Ik ben ongelovig, maar geen atheist. Misschien is er een hoger iets, misschien ook niet. Ik ben er stellig van overtuigd, dat er niets is. Maar! Ik kan het niet bewijzen. Jij ook niet. Niemand. Of er iets is, of er een God is, zal nooit iemand kunnen bewijzen. Hence de term "geloof". Een atheist is derhalve niets meer waard dan een verstokte SGP-ert. Een agnost denkt na. Ziet in dat 85% vande mensheid gelovig is en legt zich daarbij neer. Heeft niets met watjes te maken. Eerder met gezond nadenken. Misschien moest je dat eens doen. Maar dat heb je op de MAVO niet geleerd waarschijnlijk.

Harige Bangmaker | 20-05-07 | 18:24

"Wilt u zichzelf alstublieft ook verkleden als een pinguin, net als ik?"

RightOfMind | 20-05-07 | 18:22

Aussie 20-05-07 @ 18:04

helemaal mee eens, dat gezeik altijd over de linkse media. Rechtse journalisten zijn gewoon lui en laf. Daarbij zijn rechtse stemmers minder geïnteresseerd in meer diepgaande journalistiek. Ze zijn, zoals dat heet, oppervlakkiger..

Boeddhi | 20-05-07 | 18:22

nuke them before they nuke us!

riek | 20-05-07 | 18:22

@bottehond 20-05-07 @ 18:16

"is er in 0031 onvoldoende talent om een show zoals jij die bedacht hebt tot een succes te maken?"

Ik stel voor: Jeroen Latijnhouwer?

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:19

@Lagonda 20-05-07 @ 18:13

Kan jij Boring van der Ham niet vervangen als columnist?

solidstate | 20-05-07 | 18:18

Aussie 20-05-07 @ 18:04

Kennelijk commercieel niet interessant genoeg. Ik heb overigens niet zo'n hoge pet op van het politiek/maatschappelijk engagement van die commerciëlen. Veel typische vvd-ers, daar motten we het echt niet van hebben. Ik vraag me wel af: is er in 0031 onvoldoende talent om een show zoals jij die bedacht hebt tot een succes te maken? Dat lijkt me toch niet.

bottehond | 20-05-07 | 18:16

@Hadjewat? 20-05-07 @ 18:12

Het is zondag. Zijn gewoon aan het integreren denk ik. Gij zult niet reageren op Zondag.

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 18:15

Wat een klootzakken zijn de reguurders daar. Boycotten dat land, en alle ayatollahs in dat land afschieten. Wat een kudt geloof is dat, die vrouwen zo onderdrukt. Al die mannen die daar achter staan kunnen wat mij betreft de tyfus krijgen. bah!!

Boeddhi | 20-05-07 | 18:15

hoogh 20-05-07 @ 18:12

Wow!

Harige Bangmaker | 20-05-07 | 18:13

@bottehond: Ja, dat is helaas maar al te waar --- het Westen is vergeten wat haar verworvenheden zijn.

@Kenny: ik kan me prima verplaatsen in mensen die minder ontwikkeld zijn. Dat kan ik zelfs zo goed, dat ik zomaar kan stellen dat ze minder ontwikkeld zijn. Een overduidelijk verschil waarnemen, is niet hetzelfde als een veroordeling uitspreken. Dat haalt de politiek-correcte denkpolitie altijd door elkaar.

@jan-joris & superjan: Groet!

Lagonda | 20-05-07 | 18:13

Kijk, dit lul je nooit recht. En dus zie je nou geen enkele reactie van de abos-gezinden.

Hadjewat? | 20-05-07 | 18:12

@LITZ Mensen die niet geloven zijn atheist. Die geloven dus NERGENS in. Halfslachtige figuren, watjes die niet durven kiezen zijn agnost.

hoogh | 20-05-07 | 18:12

Het lijkt wel candid camera.
Met onze westerse ogen denken we wat raar maar deze mensen zijn bloed serieus en niet alleen op kleding gebied maar op het gebeid van alles.

Dus als een islamiet zegt dat de islam de wereld over wil nemen, neem dat a.u.b. serieus en doe het niet af als een geintje, want dat is het dus niet.

solidstate | 20-05-07 | 18:12

Als de gristenhonden hier de kans krijgen, zullen ze net zo optreden. Hoofddoekjes verbieden, al was het alleen maar om die tyfuskerels dwars te zitten.

hoogh | 20-05-07 | 18:06

goed idee, alle in europa wonende marokkaanse badmutsen geheel onder een tent verstopt. integreren doen ze toch niet. en de marokkaanse mannen allemaal een jurk aan. zo'n jurk maakt vluchtmisdrijf weer een stuk moeilijker, dus minder hoge misdaadcijfers.

substance D | 20-05-07 | 18:04

@bottehond 17:56

Ik vind trouwens dat de commerciëlen wel een grote kans laten liggen door niet in te springen op de ruimte die er politiek rechts ligt op tv-gebied. Stel je eens voor, een goede late-night talkshow als tegenhanger van K & VdB op bijv. RTL4.

Aussie | 20-05-07 | 18:04

Ik heb een voorstel:

Laten alle ongelovigen (dat zijn dus ook de mensen die zeggen: ik geloof niet in god maar ik denk wel dat er IETS is..) ook een dresscode aannemen, ik stel voor: Zowel mannen én vrouwen de hele dag in roze pyjama's. Je mag zelf beslissen of je er eentje neemt met opdruk of zonder, welke stof je kiest, of je het combineert met een paar leuke pumps of inschieters, of je er biesjes aan hebt, of je een matching zonnebril en of handtasje neemt etc. etc. zolang het maar die roze pyjama is...
Geef je lekker een signaal af aan alle gelovigen met doomscenario's dat je er geen reet om geeft, en zorgt het gelijk voor wat verbroedering onder de ongelovigen, want het is tenslotte lekker roze.

Who's with me!!?

gLITZ | 20-05-07 | 18:03

Koekje-dr-bij? 20-05-07 @ 17:48

De analyses mogen inmiddels als bekend verondersteld worden. Ergo: er mot een volgende stap gezet worden. De thematiek voor de volgende jaren zou kunnen luiden: "wat te doen? oftwel: "en nu?".

bottehond | 20-05-07 | 17:58

@Hyppo Kriet 20-05-07 @ 17:55
Ik denk dat we dat zelf duidelijk moeten maken, als we daar nu eens mee beginnen.

Kenny013 | 20-05-07 | 17:57

Aussie 20-05-07 @ 17:46

Mee eensch. Echter: de oude scheidslijnen tussen "progressief (ooi: nu zo behoudzuchtig als de pest)" en "conservatief" zijn danig vervaagd. Wellicht heb je een idee hoe de meeste gristenelijke kerken de voorbije decennia ontdaan zijn van hun ziel en in de praktijk meer lijken op de handen en voeten van de mutlikuldoctrine en de sosjaaldemonkartie. Zelfde beeld bij de publieke omroepen (de commercielen noem ik niet eensch, die lijken geen enkele ambitie te hebben dan amusement), de couranten, het onderwijs. De leer van de oude "progressieven" beheerst bijna het gehel publieke leven in 0031.

bottehond | 20-05-07 | 17:56

Follew the social norms of this country...
Kunt u dat ook meegeven aan hen dei dezekant opkomen, dat wij hier in Nederland zo onze egen "social norms" hebben? En dat het niet wenselijk is dat we "social norms" van andere landen krijgen opgedrongen?

Hyppo Kriet | 20-05-07 | 17:55

King of controversy 20-05-07 @ 17:35
"Merci dat jij er bent..." lol@propaganda. Kijk je uit dat je niet in de lach schiet?

Koekje-dr-bij? | 20-05-07 | 17:49

ROFLOL@superjan
Swordfight!!

CoJoNes | 20-05-07 | 17:48

Heeft abos al beweerd dat de vertaling met opzet verkeerd is geplaatst door Zionistische propagandisten van de NOS? Deze vrouwen worden juist aangesproken omdat ze er zo leuk uitzien. Dat gebeurt gewoon in Teheran. Bovendien zijn de huizen van snoep en de straten van goud. Criminaliteit bestaat niet en iedereen voor de sharia is iedereen gelijk.
*neemt zich toch voor om niet meer te drinken vóór het avondeten*
ps. Botte en Lagonda in één topic. Niveau daalt aanzienlijk, discussie zijn gewoon suf als iedereen het bij het rechte eind heeft.

Koekje-dr-bij? | 20-05-07 | 17:48

anja meulenbelt kom er maar in

Heinzz | 20-05-07 | 17:48

Zie ik hier Nederland over 10 jaar?

antidomino | 20-05-07 | 17:48

@Lagonda 20-05-07 @ 17:27
Ik bedoelde dat wij die landen van een dictatuur af wilde brengen, was zielig voor de bevolking. Maar toen ze de vrijheid kregen er één grote puinhoop ontstond, ze waren er niet aan toe.
In Arabië sommige sjeiks voor meer vrijheid zijn maar de bevolking er nog niet aan toe is en ze daarom de veranderingen heel langzaam doorvoeren.
Dus als je zo ontwikkeld bent moet je je ook kunnen verplaatsen in mensen die dat niet zijn.
En niet jou waarden en normen als wereld standaard toepassen.

Kenny013 | 20-05-07 | 17:46

@bottehond 17:39

Politici als Halsema verafschuwen onze cultuur ("Nederland heeft geen eigen cultuur"), enige inspanning voor het in staat houden van onze verworvenheden en ontwikkelingsniveau hoef je van haar soort dus ook niet te verwachten. Progressief 0031 is daarom (wellicht) ook de oorzaak ervan dat wij nauwelijks in staat zijn om bovengenoemde verworvenheden en ontwikkelingsniveau overeind te houden.

Aussie | 20-05-07 | 17:46

Lagonda 20-05-07 @ 17:00

Mee eensch, maar gebleken is dat wij in eigen huis nauwelijks in staat zijn die verworvenheden of dat ontwikkelingsniveau overeind te houden. Anders dan menigeen ben ik van mening dat we echter niet gedoemd zijn tot kwetsbaarheid, maar dat geheel ter zijde. Anderzijds zal een islamist wellicht ook menen dat het ontaarde Westen recht heeft op de zegeningen van de islam. Dat is in ieder geval wat Gaddhafi duck daarover zei in een speech/preek.

bottehond | 20-05-07 | 17:39

En dan die vrouwen hier die zeggen dat die hoofddoek niets met onderdrukking te maken heeft en totaal eigen keuze is. BWAHABWAHA.

Mokum Kosher | 20-05-07 | 17:38

Islam is peace, socialism is freedom and ignorance is strength.

Pittybrad | 20-05-07 | 17:38

@lagonda> goed dat je er weer eens bent.
@Redactie>als ik een verlanglijstje zou mogen maken qua columnisten zou lagonda bovenaan staan.
@cojones> over (in vorig topic) heaumeauerotiese scripts gesproken...

www.youtube.com/watch?v=ZTySgwHG5ZU

superjan | 20-05-07 | 17:38

Lijkt wel op een candid camerashow waarbij de grap uitblijft...

Tommygunner | 20-05-07 | 17:36

Sommige dames verzetten zich tenminste nog een beetje.........
tinyurl.com/2c2cma

Wishbone | 20-05-07 | 17:36

Pff, gezeur weer om niets.
Te duidelijke propaganda filmpje met vloeiend uitgesproken ingestudeerde teksten. Het zou me niets verbazen als de modemevrouw een alternatieve taakstraf aan het vervullen is. Net zoals criminelen in Nederland naar school worden gestuurd, wordt je daar de straat op gestuurd om andere meisjes te wijzen op de gevaren der ontblote pols.
Hoofdvraag is natuurlijk: waarom zou iemand zo'n propaganda filmpje laten maken? Misschien omdat te veel vrouwen zich niet houden aan de Islamitische Gedragscode?

King of controversy | 20-05-07 | 17:35

Misschien een leuke vakantiebestemming voor Hanneke Groenteman, om alvast een beetje de sfeer te proeven.

cheese | 20-05-07 | 17:34

CoJoNes 20-05-07 @ 17:27
Zolang ik dat volk in de bus tegen kom met hoofddoekjes, is het ook mijn probleem.

Heelfijn | 20-05-07 | 17:30

@ Polska
Dat gaat echt helemaal nergens meer over.

Heelfijn | 20-05-07 | 17:29

Welneeeeeee.

Het is helemaal geen achterlijk geloof.

cheese | 20-05-07 | 17:28

Teheran 2007 = Amsterdam 2017

Lavrenti_Beria | 20-05-07 | 17:28

Polska 20-05-07 @ 17:25
Overigens hoort dit in het topic over Homo's zijn geen mietjes. Excuses.

Polska | 20-05-07 | 17:28

@ Aussie 20-05-07 @ 17:26

Whahaha! Thx voor deze mental image! Ik zie in gedachten een paar roodharige shagrooksters met rollen 'beperkt houdbaar'-tape die pinguins intapen :P

ShadowBMX | 20-05-07 | 17:27

@Heelfijn
Niet mee eens. Het is hun probleem, laat ze het zelf oplossen. Democratie is ook dictatuur, zeker in landen als Iran.
Als we nou eerst eens onze eigen vrijheden verdedigen, dan kunnen we ons daarna misschien nog eens druk gaan maken om andere landen.

CoJoNes | 20-05-07 | 17:27

@Kenny: Klets niet. Ontwikkeld zijn wil niet zeggen dat je onfeilbaar bent. Het Westen eert een hoge mate van persoonlijke vrijheid, want wij zijn dermate verlicht, dat wij het voor ons zelfbeeld niet meer nodig hebben dat de buurman hetzelfde gelooft als wijzelf, en dat de buurvrouw zich op een specifieke manier kleedt. Vanuit die hoedanigheid staat het ons vrij het dwangmatige karakter van andere culturen te bekritiseren. En schijt dat het Westen ook zijn fouten heeft --- dat heeft er geen zak mee te maken.

Lagonda | 20-05-07 | 17:27

Misschien is het een ideetje om Bokito eens op deze modepolitie-pinguin los te laten

die hofstadtgruppe | 20-05-07 | 17:26

Joehoe, feministen met jullie grote mond over o.a. plastische chirurgie. Waar blijven jullie nou als voorvechters van emancipatie? Last van selectieve verontwaardiging?

Aussie | 20-05-07 | 17:26

@Bottehond: Zoals altijd zie jij wel gelukkig de ware problemen. Thumbs up!

@de rest: Los ervan dat jullie je op je teentjes getrapt voelen dat ik zeg dat Nederland genoeg problemen in eigen land heeft om zich druk om te maken. Wil ik nog één ding zeggen. Dat betweterig tikken met het vingertje naar andere landen zoals Polen, Rusland, alle andere landen die niet het Linkse mantra volgen, boeit echt geen ruk. Denken jullie nu echt dat zo'n Polen wakker ligt van jullie gehuil. ^_-

Polska | 20-05-07 | 17:25

@ CoJoNes 20-05-07 @ 17:24

Ik zou niet lezen, gewoon klikken... best leuke pica's in het album... ;)

ShadowBMX | 20-05-07 | 17:25

Mokum Kosher 20-05-07 @ 17:21

Die vrouwen kunnen niet in opstand komen. Dan worden ze gedood. Wij westerlingen moeten in opstand komen, wij zijn de enigen met macht om iets te veranderen. Trouwens: iedereen die dat hier in NL wil , die wordt heel gauw politiek afgemaakt.

Heelfijn | 20-05-07 | 17:25

"Een land als beirut..."
En dan verwacht je dat ik verder lees?

CoJoNes | 20-05-07 | 17:24

Het is niet tyisch de arabische wereld, maar juist die landen waar de fundamentalisten aan de macht zijn.
Een land als beirut is compleet anders, wat weer een doorn in het oog is van de fundamentalisten. (zie ook de fapo link):
www.beirutnightlife.com/modules.php?op...

Het zijn de funda's die een achterlijk idee nastreven en dat opdringen aan anderen.

Jehova's tuig | 20-05-07 | 17:22

@doemaareenfrkadelmet 20-05-07 @ 17:18
Sorry, maar het lukt me niet om het er nog vetter bovenop te leggen.
Het was ironisch, stofzak!

CoJoNes | 20-05-07 | 17:22

@ doemaareenfrkadelmet 20-05-07 @ 17:18

Ik kan natuurlijk niet voor CoJo spreken, maar 'kansenjongeren' hebben er beduidend meer moeite mee 'pssst meisje meisje, mag ik je in je kontje neuken?' als ze een broek aan hebben die strak om het achterwerk zit, of 'pssst meisje, ons zaad op jouw tieten?' bij een decolleté...

ShadowBMX | 20-05-07 | 17:21

Lieve vrouwen van de wereld. Kom AUB eens in opstand en geef die geloofshoerenlopers een schop onder hun halal / koshere reet en zeg GENOEG IS GENOEG! Kom in opstand!!

Mokum Kosher | 20-05-07 | 17:21

ShadowBMX 20-05-07 @ 17:17

Ik ben ook niet voor het kunstmatig in stand houden van ellende in derde wereld landen. Maar ik probeerde Polska in te laten zien dat ze niet logisch kan nadenken.

Heelfijn | 20-05-07 | 17:20

De gggristenen spitsen hun oren en openen hun ogen, hoewel orenspitsen en ogenopenen op de Dag de Heere uiteraard verboten ist, maar iedereen weet dat ze de rustdag ook gebruiken voor onschuldig geknuffel met hun kinderen, dus een gespitst oortje en geopend oogje kunnen er wel bij. Goed plan, denkt Rou, maandagochtend, stipt acht uur, staan Tineke en Mirjam op Amsterdam Centraal. En op donderdag, als de temperatuur tot boven de 24 graden stijgt, controleren ze op het strand van Zandvoort. God heeft het zo gewild.

Murdockyoufool | 20-05-07 | 17:20

De hel op aarde bestaat. Elke vrijheid word je ontnomen. Wie kan er achter zo'n godsdienst staan in hemelsnaam.... Ziekelijke afwijking is het.

derkcs | 20-05-07 | 17:19

Ze ziet er ook gewoon te geil uit met dat plukje haar onder de theedoek vandaan.

blaffer | 20-05-07 | 17:19

@Jawel
Nah, Iraniërs die hier asiel aanvragen zijn politieke/religieuze vluchtelingen, mensen die ofwel het oneens zijn met de gang van zaken (en er behoorlijk westerse ideëen op na houden) of handtasjes die over het algemeen ook veel meer op hebben met het westen en haar geloofsvrijheid.

Rhun | 20-05-07 | 17:19

@CoJoNes 20-05-07 @ 17:13

"..... maatschappij zet dusdanig hard door, dat een vrouw niet meer veilig is in al te onthullende kleding."

Niet veilig?? Voor mannen als dat jij bent? Ik zie ze ook lopen en vergaap me er soms aan. Tot nu toe heeft het me nog niet aangezet tot ongepast gedrag.

Daar heb jij meer moeite mee?

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 17:18

@ Heelfijn 20-05-07 @ 17:13

Dat lijkt mij dan wel weer heel fijn! Overbevolking van deze aardkloot, omdat 'wij' zo nodig de halve wereld 'ontwikkelingshulp' moeten geven. Die bol raakt er alleen maar rapper door uitgeput. Denk je eens in hoeveel beter (oh kut, de Wouter Bos-phrase) het onderwijs hier wordt als we een jaar de ontwikkelingshulp-poen in het onderwijs stampen. Of het fileprobleem, heel simpel, meer wegen = meer ruimte per auto = minder files = minder stilstaande auto's met draaiende motor = minder milieuproblematiek. Hoeveel km wegen denk je dat er voor die miljarden die richting ontwikkelingshulp gepompt worden aangelegd kunnen worden? Ik heb ok geen concreet idee, maar het zijn een heeeeleboel kilometers!

ShadowBMX | 20-05-07 | 17:17

Het word tijd dat de jongeren daar in Iran ff gaan rebellen, Westerse Revolutie 2007.
Mijn steun hebben ze.

Ronnie M. | 20-05-07 | 17:16

Zeg maar Dag met het handje! De eerste steen is al gelegd.

Schoorsteenveger | 20-05-07 | 17:15

@Polska

Mensen zoals jij noemt men kortzichtige egoïsten.

Don Knieschot | 20-05-07 | 17:14

ach wederom wordt de verachterlijkheid van de religie aangetoont.
onderdrukking van de vrouw ten top.
misschien kan femke halsema en de linkse meute zich hier eens druk over maken

Tinus de Hakker | 20-05-07 | 17:13

En Polska:
Dus we moeten ook geen ontwikkelingshulp meer geven? Omdat er hier genoeg op te knappen is? Hou je alsjeblieft buiten (alle) discussies.

Heelfijn | 20-05-07 | 17:13

@ Polska

Precies. Net als in het vorige topic. Zouden de Peaulen nog lang zo blij blijven met de eu nu ze de knoet van de fluwelen dictatuur zelf gaan voelen?
En over die problemen waar je op doelt: deze elsevier columnist gaat even god los en bevestigt jouw gelijk.

www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp...

bottehond | 20-05-07 | 17:13

@frikspec
Pardon? Mijn vrendin is nu net de deur uit, maar zonder deugdelijke hoofd-, arm- en enkel bedekking gaat de voordeur niet van het nachtslot. Kijk, het hedonistisch verval van de maatschappij zet dusdanig hard door, dat een vrouw niet meer veilig is in al te onthullende kleding. Normen en waarden houden niet op achter de voordeur, beste frik, sterker nog, dan beginnen ze pas.

CoJoNes | 20-05-07 | 17:13

Polska 20-05-07 @ 17:09
Zoals : mensen die hier met hoofddoekjes rondlopen.

Heelfijn | 20-05-07 | 17:11

@ Polska 20-05-07 @ 17:09

Zoals taalachterstanden?

ShadowBMX | 20-05-07 | 17:11

Elke vorm van individualiteit moet blijkbaar ontkend worden, te beginnen met de kleding maar het gaat natuurlijk om zelfstandig denken. Dat is de echte bedreiging.

Tarak | 20-05-07 | 17:10

Ik vind het wel grappig dat mensen zich zo druk maken om wat er in een ander land gebeurt, terwijl er genoeg maatschappelijke problemen op te knappen is in dit land zelf.

Polska | 20-05-07 | 17:09

Aanschouw de Vroomheids Gestapo.

Don Knieschot | 20-05-07 | 17:09

@Lagonda 20-05-07 @ 17:00
"Ontwikkelde Westerlingen" Dachten het ook beter te weten in Joegoslavië en Irak.
Dus: Ja, wie zijn wij om daar iets van te zeggen.

Kenny013 | 20-05-07 | 17:07

.. en naar het westen vluchten is geen optie. Met burgemeesters als Cohen krijgen dit type figuren ook hier wat over je te zeggen, mevrouw de moslimalosbol.

Jan Passant | 20-05-07 | 17:05

Ach nog een paar jaar, dan heb je die onzin ook hier.

ik_was_hier | 20-05-07 | 17:04

Dit is Islam, dit is achterlijk.

Heelfijn | 20-05-07 | 17:04

@CoJoNes 20-05-07 @ 17:01

Ja? Laat ze. Er zijn er genoeg die het niet doen. Ga daar met je Cojones achteraan sjokken.

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 17:03

Toe maar. Is er dan niemand hier die ziet dat ze gewoon gelijk hebben? Zelden heb ik vrouwen sletteriger over straat zien lopen.

CoJoNes | 20-05-07 | 17:01

@ Woka 20-05-07 @ 16:59

Mja, met zoveel links in het kabinet? Vrees van niet :(

ShadowBMX | 20-05-07 | 17:00

"tja zo werkt dat daar blijkbaar. wie zijn wij om daar iets van te zeggen."

Ontwikkelde Westerlingen die geleerd hebben dat het leven een stuk aangenamer wordt zodra we niet de hele tijd elkaar onze religieuze of ideologische inzichten op proberen te dringen.

Lagonda | 20-05-07 | 17:00

Kenny013 20-05-07 @ 16:56

Dacht toch wel dat het een vrij recente verordening betreft.

Maar je hebt gelijk, IRAN gaat hoe dan ook tegen de vlakte en de inleiding bestaat inderdaad uit beelden waar onze tenen van krommen.

We moeten wel ontzettend bang worden als het zover is! Wordt WO3.

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 17:00

"When you go out, please follow the social norms of this country" , eindelijk de gerechtigheid voor een totaal hoofddoekverbod in Nederland! Het fimpje is voldoende bewijs daarvoor...

Woka | 20-05-07 | 16:59

Binnenkort kunnen in Amsterdam dezelfde filmpjes worden gemaakt. Mark my words !!

bijtertje | 20-05-07 | 16:57

over het eerste deel: OMG!
over het einde: OMFG!!

Ben toch blij dat ik hier zelf mag bepalen wat ik aantrek en niet een hoer ben als mn kleren niet aan de voorschriften voldoen, maar pas als ik achter het raam zou staan...

Queen of Chaos | 20-05-07 | 16:56

@doemaareenfrkadelmet 20-05-07 @ 16:52
Nee hoor, gewoon in Iran.
Maar het is geen nieuws dit is al jaren zo. Dus waarom nu in beeld brengen?

Kenny013 | 20-05-07 | 16:56

Zo, ik krijg steeds meer geloof en vertrouwen in de islam, daar wordt nederland zeker een stuk beter van !

Weeraanmelden | 20-05-07 | 16:55

Als het niet zo immens triest was, zou je er nog om kunnen meesmuilen. Dit is echter te triest voor woorden.
-
En dit laten we dus ook gebeuren in Nederland als die griezels hier ongezien asiel krijgen en toegelaten worden.

Jawel | 20-05-07 | 16:54

Helemaal de weg kwijt in hun Ninja pakken.

Polska | 20-05-07 | 16:54

Mmmm.. en de arabische wereld staat op zijn achterste poten als een westerse regering zich met "kledingvoorschriften" bemoeit.

fender05 | 20-05-07 | 16:52

je zou bijna gaan denken dat het een verborgen-camera-grap is,
maar het is helaas echt waar.
dieptriest landje.

rylands | 20-05-07 | 16:52

@Kenny013 20-05-07 @ 16:51

Hihi.... opgenomen op een set ergens in de Nevadadessert?

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 16:52

@ fuckje 20-05-07 @ 16:50

Dus dan hoorde ik het toch goed! Wel een doortastende aanpak, via de portofoon meneer agent dirigeren wie hij naar ze toe moet brengen, en dan ff hup, de bus in...

ShadowBMX | 20-05-07 | 16:52

OMFG
waar maken ze zich druk om ?
het is deaud zonde dat iraanse vrouwen niet mogen showen wat ze in huis hebben, het zijn namelijk bloedmooie vrouwen !

preston spears | 20-05-07 | 16:51

Ja, en wat is hier nieuws aan?
[samenzwering modus]Vast onderdeel voor het klaarmaken van de Westerse bevolking voor een aanval op Iran[/samenzwering modus]

Kenny013 | 20-05-07 | 16:51

Die ondertiteling klopt niet! Die dames willen geweaun geyle bi-neuqksex!

fuckje | 20-05-07 | 16:50

tja zo werkt dat daar blijkbaar. wie zijn wij om daar iets van te zeggen.

-Andy Pipkin- | 20-05-07 | 16:50

Vrouwelijke NSB-ers. BBbbrr.
Maar ze houden het toch niet tegen.
Iran verwesterd hoe dan ook...

da wizard | 20-05-07 | 16:50

Sinds wanneer zijn hoeren niet toegestaan in Iran? Er bestaat toch zoiets als een Sigeh Huwelijk?

BP Richfield | 20-05-07 | 16:50

Wat een ongelooflijk eng land is dat!

doemaareenfrkadelmet | 20-05-07 | 16:48

Die 'slet' die achterin die politie-auto gevouwen wordt, die krijgt zeker een heul streng kruis-'verhoor'? In het kader van 'als je dan toch al een slet bent mogen wij gefrustreerde bromsnorren wel ff over jou heen'?

ShadowBMX | 20-05-07 | 16:48

Whahahaha! De modepolitie goes Iran!

ShadowBMX | 20-05-07 | 16:46

jaja

Herreman | 20-05-07 | 16:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl