achtergrond

Geenstijl

Van Bommel

Voetbaljebal op televisie, dus hoogste tijd voor onze SlamDunk! Want op clubniveau doen we het dan niet al te best, wat betreft Oranje gaan we toch maar mooi naar Duitsland toe. En voor het Nederlands elftal bestaan eigenlijk maar twee vraagtekens. Wordt Kalou genaturaliseerd en mag van Bommel mee. SlamDunk is over laatstgenoemde duidelijk: Van Bommel mag de rondvaartboot besturen.


Van Bommel mag de rondvaartboot besturen
Wij gaan naar het WK in Duitsland! Ook ik vraag mij wel eens af of Marco van Basten eerst een blowtje rookt voordat hij spelers selecteert, maar wij gaan gewoon naar Duitsland. Dat laatste is het belangrijkste. Niet verloren, groepshoofd en een aardige impuls voor de (oranje) economie deze zomer (lees: met excuus volgieten voor de tv). In plaats van algemene blijdschap over het feit dat we weer eens bij een WK zijn na de schandelijke misser in 2002 is er een steeds terugkerende golf van verontwaardiging uit het zuiden van het land.
De bondscoach (lees: San Marco) heeft het namelijk in zijn hoofd gelaten om Mark van Bommel thuis te laten. Nu had ik mij voorgenomen om vooral niets over Van Bommel te schrijven. Typisch zo'n voetballer die te groot is voor het servet, maar toch echt te klein voor het tafellaken. Een limbeau natuurlijk, lekker irritant mannetje, ouderwetse schoppert met soms een briljante pegel in zijn poten. De mooiste oranjegoal van de afgelopen 10 jaar komt toch echt van zijn voet. Het was in 2001. Een paar weken voor de uitschakeling door Ierland. In een oefenpot in en tegen Engeland schoot Bommel na een half uurtje van 35 meter stijf in de winkelhaak.
Ondanks dat wilde ik niet meedoen aan de debiele discussie. Maar dit veranderde toen ik dit weekeinde bij de topper PSV-AZ het spandoek "Marco moet weg" zag. De bondscoach selecteert te weinig PSV-ers en de provinciaaltjes zijn weer op hun te kleine piemeltjes getrapt. Nog erger is het dat er een heuse aktiesite is die Van Bommel in Oranje probeert te krijgen. Op het originele www.markmoetmee.nl kun je steunbetuigingen kwijt. Het brein achter de aktie blijkt de ene hersencel van Patrick Kicken. Een oude bekende dus.
De met afstand flauwste DJ van Nederland komt ook uit de handbalprovincie en blijkt bij Van Bommel in de klas gezeten te hebben. Niet gehinderd door enige voetbalkennis vindt hij dat reden genoeg om Bommel in Oranje te willen. De telefoongesprekken tussen beiden op de aktiesite hebben een hoog limbeaugehalte en lenen zich goed voor een dope Audiofuck! Ik stel voor dat Kicken weer gewoon plaatjes gaat draaien en dat ik dan gewoon weer niet ga luisteren. Hou toch eens op met dat ophemelen van Van Bommel. Van Basten gebruikt hem precies goed nu. Hij laat het 'conflict' Van Bommel sluimeren zodat het rond iedere interland de kop opsteekt. Op de persconferenties gaat het steeds weer over Van Bommel. San Marco doet dan weer een stevige Cruyffiaanse uitspraak over Bommel ("Om eigenwijs te zijn, moet je eerst wijs zijn!) en haalt zo heel sluw de aandacht af van andere zaken die spelen rondom Oranje. Nee, laat Marco maar schuiven.
Van Bommel zal de hele maand juni wel opduiken als criticaster in alle lullen-over-voetbal-programma's die er vanuit Duitsland gemaakt worden. En misschien mag hij als dank voor bewezen diensten de boot besturen tijdens de rondvaart op 10 juli. Natuurlijk in 020! Maar ook daar zullen de brabeau's wel weer over vallen. Trouwens wat zeiken ze toch. Ook op de beurs winnen zij tegenwoordig van 020!

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.