Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wat zijn die Marokkanen stil

Koekje erbij?Trouw, misschien wel de beste krant van Nederland *kuch*, lezen wij van GeenStijl met name om de columns van Ephimenco. Het verbaast ons dat meneer er nog altijd niet is uitgeflikkerd bij het huisorgaan van babyboomend Nederland. Vandaag trekt Sylvain opnieuw hard van leer. Dit maal tegen de Marokkaanse regering, die Afrikaanse vluchtelingen zonder water, zonder voedsel en zonder pardon in de woestijn dropt. En dat terwijl Marokko nooit de kans laat schieten om Europese landen de les te lezen als het gaat om zijn eigen geëmigreerden. “Misschien,” zo schrijft Sylvain Ephimenco, “ligt hier nog een taak voor al die Marokkaanse organisaties die vorige maand in Amsterdam tegen de ’onmenselijkheid’ van Verdonks beleid protesteerden: pak met z’n allen het eerste vliegtuig naar Rabat en ga daar luid en krachtig scanderen ’genoeg-is- genoeg’!” Je kan veel zeggen van hem, maar hier heeft hij wel een punt…

Reaguursels

Inloggen

marrokanen zijn het meest onontwikkelde volk van afrika, dat vinden de buurlanden ook. deze acterlijke cultuur hoort eigenlijk nergens thuis, en al helemaal niet in nedeland.

kritikaster | 14-10-05 | 14:59

@paranoya

"De fout ligt niet bij Marokko, maar eerder bij degene die niet willen dat je vluchtelingen en illegalen humaan moet behandelen en daarom terug moet sturen, dus waarom zeiken indien Marokko ze los laat in de woestijn waar ze ook vandaan kwamen?"
.

Wat kraam jij een tegenstrijdige onzin uit zeg.

F*ck | 13-10-05 | 13:17

*typte dit vanuit een internetcafe, want de huisdealer moest zo nodig onderhoud plegen aan netwerk, spellingsfouten derhalve geheel ligitiem omdat het een volslagen vreemde PC is waaruit dit nog even gezegd moest worden*

Kudtkip | 13-10-05 | 12:49

@ Rababerke,

ja er zijn hele kromme dingen te vinden in onze wetgeving en de dubieuze moraal die je daaruit op kunt maken. Ik zou haast zeggen dat zulks het bestaansrecht van GS typeert.

Over administratie gesproken, m'n boekhoudster die de Poolse naam van haar jong overleden man blijft dragen, is hertrouwd met een 15 jaar jongere Marokkaan met wie ze een nakomertje heeft die speciaal onderwijs geniet omdat het een ijshockeytalent is, heeft mij de kunst van helder bonnenboekhouden bijgebracht, iets wat m'n belastingconsulent deed opmerken: "de meeste artiesten hebben het niet zo duidelijk op een rijtje".

@ Bwahaha,

nu had ik dus aan de lief van m'n financiele heldin kunne vragen hoe dat zat met ramadan, maar gezien ik die nimmer zonder bolknakje aantref en hij verder geenszins sjoegen geeft van geloofsbelijdens, richtte ik me tot jou.

Dat van een deel van je vermogen afstaan aan minder bedeelden, aan het eind met suikerfeest, dat wist ik niet. Hoe nobel dat er in de praktijk aan toegaat, nu ja daar zjn de nodige grappen al over gemaakt.

Klasse dat je deze draad weet af te sluiten (vind ik) met het tegendeel van de bewering en vooroordelen in dit topic.
Uit vervangende spijtbetuiging zou ik morgen voorop staan in de demonstratie, ware het niet dat een van m'n webvrienden m'n zogenaamde expertise wil toetsen in de Kunshal, alwaar een expo over de Romantiek gaande is.

Kudtkip | 13-10-05 | 12:41

@Rabarberke
Waarom zou die Marokkaan de criminaliteit in moeten omdat de overheid zijn zaakjes niet op orde heeft wat betreft het drugsbeleid?
Wat is dat nou voor gelul...
Waarom kiest die Marokkaan er niet voor om gewoon zijn diploma's te halen en te gaan solliciteren naar een legale baan?
Omdat die Marokkaan een criminele inborst heeft. Dat is de enige reden waarom mensen voor de criminaliteit kiezen.
Het staat een ieder vrij om keuzes te maken in zijn leven ook om het criminele pad in te slaan.
Maar ga mij dan niet vertellen dat die keuze wordt gemaakt omdat de gelegenheid zich voordoet of omdat de overheid niet duidelijk is.

Als ik per ongeluk mijn voordeur open laat staan , geeft dat een ander nog niet het recht om spullen uit mijn huis te jatten.

prettything | 13-10-05 | 09:19

@kudtkip

Ik zeg niet dat de overheid een voorbeeld geeft aan het volk om er schimmige praktijken op na te houden. Ik zeg dat de overheid met het half-legaliseren van koffieshops in de valuechain die daar achter ontstaat, dezelfde criminaliteit stimuleert en faciliteert die ze bestrijdt. Bovendien heft ze omzet- en inkomstenbelasting op de verkoop van hash en wiet. Zonder de illegale aanvoer en productie van die meuk zou ze geen belasting kunnen heffen. (De koffieshop eigenaar mag zelfs een fictief bedrag aftrekken voor zijn inkoop . Ik wou dat ik mijn inkoop uit mijn duim mocht zuigen, dan kon ik ook flink wat zwart geld maken. Ik moet van alles bonnetjes laten zien.) . Dit is de economische stimulans die de regering heeft op criminaliteit. Want waar illegaal gedeald wordt, komen ook wapens aan te pas, aanslagen etc.

Maar er is ook een moreel aspect: De Nederlandse overheid verdient aan drugs. Waarom zou een marokkaanse dealer dat dan niet mogen, terwijl hij n.b. zorgt dat die rotzooi bij de koffieshops komt? Dat is een dubbele moraal.

Nou in dit klimaat is het dus zeer welig tieren als crimineel.

Rabarberke | 12-10-05 | 21:56

13:19 @ Rababerke,

precies die laatste zin, eigenlijk zeg je daar: omdat de overheid geen zuivere koffie is, geeft dat het volk het voorbeeld er zelf schimmige praktijken op na te mogen houden. Te makkelijk, wederom (de schijn van) die vrijbrief.
Wel klopt het wat je zoal zegt over moraal en fatsoen. Volgens mij is dat alleen niet zo zeer kwestie tussen overheid en burger, maar juist tussen burgers onderling. Waarmee ik verder niet zeg dat jij dat niet zegt, voodat je zegt van wel.

Ps. ik overweeg een handel in k*dtsculpturen, indien daarmee een bende van natuurbarbaren opgespoord wordt, ben ik vervolgens bereid van m?n geloof te vallen en undercover agent te worden ;-)

Kudtkip | 12-10-05 | 20:27

Nee...

knutsel | 12-10-05 | 18:43

@ knutsel

Jij niet dan?

Brusselmans | 12-10-05 | 18:38

@Brusselmans
Snap jij hem ? Cruyff bedoel ik...

knutsel | 12-10-05 | 18:30

dat oer-nederlandse spel heet dan ook 'mens erger je niet' en niet 'mens irriteer je niet'

Vossie | 12-10-05 | 18:27

@ Rabarberke
"Maar goed we zullen ons eens gaan irriteren aan die slissende s van de Marokkanen."

het moet zijn 'gaan ergeren' aan die slissende s

(heb ik, buitenlander, geleerd op nederlandse les)

Vossie | 12-10-05 | 18:24

Dan moet je twee dingen goed scheiden. Laten we ze dan apart behandelen: het realistische en het idealistische. Realistische kom je dan aan, en dat is dus het waarom je het wel of niet doet. Realistische is dat iedereen wie mij een beetje na staat - in het leren van een taal, buiten het leren van een taal - die hebben op twee basisredenen, dus gezondheid en het prestige in het leren van een taal, eigenlijk 99 procent afgeraden om een taal te leren. Om realistische dingen. Ten eerste de manier zoals men een taal leert. Wat ken je leren, als immigrant, realistisch gesproken, én, allerbelangrijkste, wat krijg je over je heen als het niet lukt. Nou, daar hebben we een klein voorproefje van gehad denk ik de laatste tijd. Dus wat dat aangaat hebben ze geen ongelijk gehad. Kan alleen maar erger worden. En wat zie je dan, kom je aan het positieve, wat ken je wel halen. Er is maar één mogelijkheid, want ik kom direct in het tweede gedeelte. Ten eerste als je praat over taal, en taal is realistisch, dus als je dan een realistische oplossing gaat zoeken, zit ik die kant op te praten, het eerste gedeelte, nog niet het tweede gedeelte. Als je dan op een gegeven moment een taal voor iets moet leren, om op je taal terug te komen, dan praat je dus over voor en tegen, dat is normaal, dan praat je niet over het graag willen, want dat is het idealistische, praat je over het andere. Nou, de andere kant is niks positiefs te vinden, tenzij je dus zegt wat ken je leren, een taal, maar voor de rest dus ook helemaal niks. Alles wat erna komt is afbreken, en nou goed, en dat is één.

Aldus Cruijff..

Brusselmans | 12-10-05 | 18:04

Lol, ik wist wel dat er uiteindelijk iemand vragen zou gaan stellen over wat er nu precies bedoeld wordt met "de taal leren".

knutsel | 12-10-05 | 17:50

@brusselmans

Alle drie voor elke burger?

Verplicht werk vinden binnen een bepaalde termijn zou niet moeten gelden voor autochtonen en mensen die hier al zijn en voor erkende politieke vluchtelingen. Dasj Losgiesj (spreekt Cruyff ook niet met zo'n sj?) Maar gewone nieuwkomers die geen baan vinden kunnen beter weer teruggaan. Dat is ook een motivatie om harder te zoeken naar een baan en eerder werk te accepteren.

En als iemand in het maatschappelijke verkeer zich als een hork gedraagt, wordt ie er vanzelf uitgetikt. En dan is het na een tijdje Insch'Allah en goodbye.

Rabarberke | 12-10-05 | 17:46

@carpa

Niet om het een of ander, maar fatsoen in het algemeen en fatsoen t.a.v. klanten is niet een kwestie van je kunt scharen als integratie in Nederland. Er zijn genoeg hollanders die onbehouwen zijn, en daar hoor ik ook niets over. En een beetje werkgever ontslaat een medewerker die mf zegt tegen een klant op staande voet.

Rabarberke | 12-10-05 | 17:40

@Brusselmans nee niet dus. En ik heb het ook niet over een accent of een tongval, maar over zeg maar de Mo B./Ali B. manier van spreken. En ik heb het ook niet over tieners die hun eigen taal hebben. Alleen als werkgever zou ik liever niet hebben dat een marrokaanse medewerker een klant aanspreekt Yo mothafucka, alles goed met je weet je? En Rabarberke je zegt het zelf, de taal leren dus. En dat over Groningers is natuurlijk een te makkelijk inkoppertje ;-)

Carpa | 12-10-05 | 16:21

@ Rabarberke

Die drie punten houden we erin, ondanks dat ze uiteindelijk voor elke burger gelden natuurlijk.

Brusselmans | 12-10-05 | 16:04

@carpa

Dat is onzin. Gaan we de chinezen ook verplicht accentloos Nederlands laten spreken? Of de Groningers?

De taal leren, een baan krijgen en niet stoute dingen doen die niet mogen, dat is voldoende integratie. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Rabarberke | 12-10-05 | 15:59

@ Carpa

Ja, maar als dat nu het belangrijkste is.

In Cape Town of New York - je ziet het, ik ben niet van de straat *kuch*- kom je duizend en een accenten tegen. Daar kan toch niet veel mis mee zijn.

Brusselmans | 12-10-05 | 15:54

Ik kan in zo verre wel met Icebear meegaan dat het Marokkaanse accent door velen ook wel een beetje gecultiveerd wordt, en dat vind ik geen goede zaak. Maar laat dat maar het laatste puntje zijn op de grote integratielijst.

Carpa | 12-10-05 | 15:45

ror@labalblel!

Carpa | 12-10-05 | 15:42

@ Der Icebear

Nou, dan kan je in vele windstreken je lol op.

Het zal me aan m'n kloten hangen met welk accent iemand spreekt zolang 'ie maar verder komt dan 'jai dieskrieminieren'.

Brusselmans | 12-10-05 | 15:41

@Rabarberke et brusselmans
Ik probeerde de aandacht een beetje af te leiden van dat hasj-stigma naar een wat trivialer topic. Overigens ben ik van mening dat het spreken van accentloos Nederlands meer aandacht verdient.

Der Icebear | 12-10-05 | 15:38

- t
mist = mits
coffeEshophouder

Brusselmans | 12-10-05 | 15:24

@ Der Icebear

Idd een beetje gelul in de ruimte.

Ik vindt - mist niet gecombineerd met mes en/of pistool - een Marokkaans accent wel grappig.

Een goede vriend van mij - en tevens coffeshophouder - kan beter dan wie dan ook vertellen dat 'ie "sssschijt" aan zijn vervelende kutmarokkaantjes heeft.

Brusselmans | 12-10-05 | 15:18

Rotterdammers een rollende r, amsterdamers een holle a (oaa), Groningers een vlakke a (eââ), hagenezen een nog weer andere a, en chinezen kunne geen r zeggen.

Maar goed we zullen ons eens gaan irriteren aan die slissende s van de Marokkanen.

Gloetjes
Labalbelke

Rabarberke | 12-10-05 | 15:15

@Der icebar

En veel limburgers hebben een zachte g.

Rabarberke | 12-10-05 | 15:08

@Brusselmans
Luister maar eens goed de volgende keer. Of misschien ook niet, want als je het eenmaal hebt geregistreerd, hoor je het steeds en dat begint op den duur danig te irriteren. Veel Turken hebben een sj en Marokkanen een ssss.

Der Icebear | 12-10-05 | 14:56

@ Der Icebear

Slissende S?

Ik wist niet dat Rob de Nijs in de hashhandel zat..

Brusselmans | 12-10-05 | 14:40

Het gaat met die geurige toppen wel een beetje over wat nog het minst irritant is. Wat pas echt zum kotzen is, is die slissende s.

Der Icebear | 12-10-05 | 14:22

@ Rabarberke

Overigens staan lieden van allerlei pluimage die geurige toppen te knippen hoor, niet alleen Marokkanen.

Brusselmans | 12-10-05 | 14:17

Inderdaad, het zij zo..

Zo haal ik wel vaker uit pure onverschilligheid mijn schouders op.

Vooral als iemands mening niet de mijne is en er na wat gebabbel over een weer geen effectief resultaat is geboekt.

Brusselmans | 12-10-05 | 14:09

@brusselmans

Of denk jij dat zo'n legale Marokkaanse of Turkse koffieshopeigenaar zijn inkoop- en distributiekanaal laat verzorgen door chinese wasseretebusjes die hij met subsidie van de fiscus heeft geimporteerd uit San Franscisco? Nee, hij schakelt de hele marokkaanse jeugd in. QED.

Rabarberke | 12-10-05 | 14:02

Nu ja, fiscus tillen, wetteloze gedragingen, het is mij om het even maar een dealertje tilt natuurlijk ook in zekere zin de fiscus.

Enfin, ook over het drugsbeleid zijn wij het eens want - zoals je al stelt - is dat een hypocriet systeem. Volledige legalisatie de enige juiste oplossing.

Overigens heeft Marokko ook kilo's boter op het hoofd wanneer ze Nederlandse bewindslieden weer eens een veeg uit de pan geven (ONTOPIC!!)

De opbrengst van hash wordt geschat op 2/3 van de totale export van Marokko hetgeen gelijk zou zijn aan het totale bedrag wat er aan familie in het buitenland naar Marokko wordt gezonden.

Aangezien latere generaties hier steeds minder aan meedoen lopen deze opbrengsten uit o.a. Nederland gigantisch terug. De opbrengst van de handel in drugs in Marokko en onder emigranten compenseert deze terugloop volledig.

De Marokkaanse regering heeft diverse mazen in de wet gecreerd zodat deze gelden witgewassen kunnen worden. Op deze manier vullen drugsgelden meer en meer de gaten op in de economie die eerst door - voornamelijk in europa woonachtige - immigranten werden gevuld.

Brusselmans | 12-10-05 | 14:01

@brusselmans

Natuurlijk had je het niet over de Grondwet, hoe heb ik in die vorige posting in hemelsnaam Stalinist Joop Wolf kunnen missen.

Rabarberke | 12-10-05 | 13:52

@brusselmans

Ik heb het niet over de fiscus tillen gehad. Nergens.

En liberaal drugsbeleid is gelul. Legaliseer het dan helemaal, maar tolereer niet aan de ene kant dat er wordt verkocht aan eindgebruikers, terwijl de handel verboden is. En als de handel dan verboden is, wacht dan even de leveranciers op bij de koffieshop en arresteer hen. Ga niet stoer in de haven een tussenhandelaar oppakken die wat balen hasj heeft verstopt in een container of een of anderee tokkie uit huis zetten omdat hij een wietplantage op zolder heeft.

Liberaal drugsbeleid my ass. Meten met tien maten en boter op je hoofd.

Rabarberke | 12-10-05 | 13:43

Ik ben niet degene die uitgebreid college geeft in rechtspraak. Ik haalde slechts aan dat sinds Stalinist Joop Wolf zich hard maakte voor het genoemde beginsel elke openlijke gedachte omtrent zoiets als 'de Nederlandse identiteit' in een kwaad daglicht is komen te staan.

Ik denk dat er overigens nog een hoop landen zijn waar crimineel gedrag nog velen malen meer loont dan in Nederland. Er zijn echter relatief maar weinig landen waar verdraagzaamheid, tolerantie en de drang compromissen te sluiten zo groot is als in Nederland.

Dit is m.i. waarom iemand in Nederland zou moeten willen wonen.

Dat dit blijkbaar niet meer de moeite waard is te verdedigenen - neen, zelfs moet veranderen om de nieuwkomers het idee te geven dat niet alles kan in Nederland - is treurig genoeg. Dat het ook nog eens moet impliceren dat Nederland haar aantrekkingskracht ontleent aan het feit dat je hier zo goed de fiscus kan tillen is gewoon onzin.

Brusselmans | 12-10-05 | 13:32

*komt weer terug vanwege lekke band, plakt die en ziet en passant Rabarberke nog lastige vragen stellen*

Rababerke,
serieus, ik doe echt uren over antwoorden, zo niet weken.
Krijg ook nog eens bezoek van iemand (anders dan ikzelf) in dat atelier, dus ik kom er later op terug. Beloofd.

Kudtkip | 12-10-05 | 13:32

"Als je als overheid dan zelf het verkopen van hash toestaat en daar ook nog fiscaal voordeel uit haalt, waarom zou een Marokaans crimineeltje dan zelf ook geen carriere ambieren als dealer?"

Aldus Rabarberke.

@Rabarberke

Wat een idiote vergelijking...
Omdat ons land een liberaal drugsbeleid heeft, hoef je je als Marokkaan niet aan wetten te houden.
Quatsch, hij mag wel een coffeshop beginnen maar niet op het schoolplein dealen.

Of wel: (nu mijn ridicule vergelijking volgens jouw opvattingen) Omdat oude vrouwtjes hier op straat los rondlopen, mag je ze ook beroven.
Had de politie maar moeten opletten.

prettything | 12-10-05 | 13:30

@kudtkip

Je moet bij brusselmans zijn als het om het wetboek gaat, hij heeft het met flair in de discussie geintroduceerd.

En wat de religie betreft, ik geloof dat het radiorukker was, een zelfverklaard moslimhater.

Dit is een discussie waarin de één de scope verbreedt en de ander hem weer inperkt. Ik ga gewoon mee, je moet niet bij mij wezen als het om de scope gaat hier.

En ja ik ben inderdaad van mening dat een samenleving als de Nederlandse criminaliteit aantrekt op dezelfde wijze dat een belastingparadijs mensen aantrekt die hun geld liever in eigen zak houden. Of zoals vruchtbaar land boeren aantrekt. Of zoals Indonesie ooit Nederlandse kolonisten aantrok.

Een voorbeeld: Als jij in Nederland feitelijk als koffieshop legaal mag dealen in wat in de rest van Europa verboden is, nl. wiet en hash, dan moet je niet raar staan opkijken dat daarachter een uitgebreid illegaal netwerk in stand wordt gehouden om die meuk aan te leveren en dat stimulerend werkt voor criminaliteit.

En natuurlijk was die illegale handel er ook wel zonder koffiehsops, dat geef ik toe. Maar het is hier allemaal gewoon veel simpeler en lonender om crimineel te zijn dan in andere landen.

Als jij plotseling een smak geld kunt verdienen met het handelen in zelfportretten, zou je als je geld belangrijk vindt, dat ook doen. Geen politie die je tegenhoudt

Als iemand een smak geld kan verdienen met jatten en dealen, dan kan hij dat hier ook doen dankzij de geboden faciliteiten.

Het enige dat iemand hier echt tegenhoudt om crimineel te worden is zijn moraal. Als je als overheid dan zelf het verkopen van hash toestaat en daar ook nog fiscaal voordeel uit haalt, waarom zou een Marokaans crimineeltje dan zelf ook geen carriere ambieren als dealer?

Rabarberke | 12-10-05 | 13:19

jonge ksnap die gast zn gezeik egt niet hoor. De EU mag marokko wel op zn knieën gaan bedanken omdat ze hun vuile werk opknappen. Iedereen zit nu ah wat zielig een stelletje arme vluchtelingen, vergeet niet wat ze doen is ILLEGAAL en dat zijn ze zelf ook ILLEGAAL dus denk na vordat je zomaar medelijden heb me die fuckers. Marokko heeft zelf genoeg problemen. Ik bedoel wat moeten ze anders doen hen in een 5 sterren hotel plaatsen op koste van de marokkaanse belastingbetaler? Als je wil dat ze goeie opvang krijgen laat dat maar op de kosten van de EU gebeuren en niet op de kosten van de marokkaanse bevolking die t al zwaar genoeg heeft. PS: kweet zeker dat rita verdonk marokko erg beneid om het feit dat die een mooie woestij hebben. En nog iets voor de mensen die vinden dat ze te streng is in haat beleid: dikke poep voor jullie, ik weet nie hoe het met jullie zit maar ik heb niet echt zin om mijn zuurverdiende centen uit te geven aan een stel sjonnies die dan lkkr op onze kosten hier lkkr een paar jaar kunnen vertoeven. so dis best een lekker uitlaatklep moek vaker doen :P

Tagna Vor Jou | 12-10-05 | 13:02

@ Rababerke,

ik heb bewust religie (voor zover je daar over kunt spreken als groep) erbuiten gelaten, omdat dit topic daar ook niet over gaat.
Ik proef uit je betogen een al te cynische smaak als het gaat om wat dit land dan voorstelt, dat door ons eigen milde toedoen het faillisement van Hollands cultuurgoed min of meer is aangevraagd. En dat je daarom ?nieuwe? Hollanders niet mag verwijten dat ze er geen kaas van willen eten. Of dat het anderszijds begrijpelijk is dat ?zij? makkelijk criminaliseren.

Toch, ik denk waarlijk dat we niet te veel op het kille wetboek af moeten gaan, maar met een zekere flair de (omgangs)problemen moeten benoemen en aanpakken. Hoe? Ai, complexe materie die je niet even op een middagje uitteenpluist en tot een momument van hoopvolle toekomst kleit.

*stapt op de fiets richting atelier, om nog eens kritisch een zelfportret onder handen te nemen*

Kudtkip | 12-10-05 | 12:50

@Rabarberke dat ging over vlaggetjes die door de jeugd op hun over het algemeen verder neutrale bomberjack werd gedragen. Treehuggend Nederland heeft dit maar mooi de kop in gedrukt.

Te belachelijk voor woorden, ook al wás het provocatief bedoeld. Alsof ze met hakenkruizen op hun arm liepen...

Als ik e.e.a. achteraf bekijk kwamen volgens mij daarna die Lonsdale kleren in zwang.

Carpa | 12-10-05 | 12:45

@prettything

Wat een onzin trouwens dat die vlaggetjes niet mogen... is daar ergens een artikel over? Betrof dat die Lonsdale kleding of zo? Of gewoon echte vlaggetjes?

Een vlag is iets waar je trots op mag zijn. Je hoeft daar niet zo mee te paraderen als ze in de VS doen, maar een verbod op een vlaggetje gaat idd te ver, tenzij...

... die vlaggetjes onderdeel waren van een kledingsstuk dat provocatief was bedoeld...

Ik zie namelijk genoeg kids in oranje t-shirts met nld vlaggetjes rondlopen. Dus hier was iets anders aan de hand.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:39

@brusselmans

Als je wilt dat ik het in een breder perspectief zie, moet je het in een breder perspectief stellen. Als je dan zelf je perspectief beperkt tot het gesuggereerde spanningsveld tussen twee wetten in de Grondwet, moet je niet lopen miepen dat ik kommaneuk als het door jou zelf gekozen perspectief vervolgens uiteenspat als een zeepbel :)

Eet smakelijk.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:33

Oh ja, nu ga ik lunchen..

Libanees om precies te zijn, eetze!

Brusselmans | 12-10-05 | 12:25

@prettything

Ik ben het met je eens hoor. De criminialiteit is niet onder alle bevolkingsgroepen evenredig aanwezig. Chinezen hebben in het buitenland vooral restaurants en wasseretes gesticht. Het zijn hardwerkende mensen die niet geintegreerd zijn in onze samenleving en zelden de taal spreken maar die we met rust laten omdat ze ons ook niet lopen te fucken.

Maar er heerst ook veel criminaliteit onder Joegoslaven, Turken, Surinamers, Antilianen en niet te vergeten onze goed geintegreerde vrienden uit de voormalige kolonie Indonesie. En natuurlijk onder Nederlanders.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:25

@ Rabarbeke

Ik ben geen jurist dus vergeef mij mijn onwetendheid wat betreft wat in welk boek staat. Ik heb zin noch tijd om in juridische getouwtrek te verzanden.

Ik snap wel dat je elk punt tot op de vierkante millimeter wilt uitdiepen maar ik denk dat je mijn vorige post in een breder perspectief moet zien.

Als pleitbezorger van de compromis beangstigd het mij me dat vrijheid van meningsuiting ernstig wordt aangetast door de lange tenen van bekrompen volksdelen. Om deze toch maar vooral niet te beledigen kruipen we in Nederland onder het tapijt.

Toen men in de jaren 60 met de Beeldreligie op de proppen kwam waren ook hele volkstammen gekwetst. Toen kwam er tenminste nog een serieuze tegenreactie van vrijdenkende lieden.

Nu moeten we het doen met oneindig mierenneuken achter de komma.

Brusselmans | 12-10-05 | 12:21

Onze grondwet komt alleen bij de totstandkoming van formele wetgeving aan bod en in het geval een of andere gemeente weer een kutwetje aanneemt dat ongrondwettelijk wordt verklaard door een rechter. Als het inmiddels niet veranderd is.

De grondwet komt bij rechtzaken waar vrijheid van meningsuiting tegenover discriminatie komt te staan niet eens aan bod. Een rechter kijkt dan naar het strafrecht, het arbeidsrecht en internationale verdragen zoals het EVRM. En niet naar de Grondwet.

De reden dat Bolkestein zijn mond niet mocht opendoen over minderheden ligt dus niet aan onze grondwet.

Het ligt eerder aan het collectieve schuldgevoel wat we als nederlanders hebben overgehouden aan WOII.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:16

@Rabarberke
Je gaat gewoon niet in op wat ik zeg over andere bevolkinggroepen die ook uit restrictieve culturen komen en niet overgaan tot criminele handelingen t.o.v. autochtonen.
Derhalve gaat je argument, dat dat de oorzaak van het ontsporen van veel Marokkanen ligt in het afkomstig zijn uit een restrictieve samenleving, onderuit.
Vervolgens probeer je zaak te karikaturaliseren.
Niemand vraagt de Marokkaanse gemeenschap om het Wilhelmus te leren of kennis te nmen van Frans Bauer. Liever niet.
Maar wel of ze na 30 jaar Nederland eens een beetje de taal kunnen spreken zodat de sociale hulpverleners niet voor ieder wissewasje in de bres moeten springen.

Wat die onderdanigheid betreft waarover Brusselmans het heeft in zijn posting van 11.47: die heeft er onder andere toe geleid dat scholieren niet meer met Nederlandse vlaggetjes op hun jas of tas mochten lopen van wereldvreemde rechters.
Dat een Marokkaan gewoon wel met ZIJN identiteit mag paraderen b.v. door een Marokkaans voetbalshirt aan te trekken, toont weer eens aan hoe masochistisch dit land is geworden.

prettything | 12-10-05 | 12:16

@brusselmans

Zie het zo: niemand verbiedt het jou om op straat te staan springen. Dat recht heb je. Maar zodra er iemand onder ligt, mag dat nu eenmaal niet. Zo is het met vrijheid van meningsuiting ook. Ongeveer dan.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:10

Pomdiedom lalalala... ****houdt zich even buiten de discussie over de wetsartikelen*** :-)

Carpa | 12-10-05 | 12:08

stel=stellen.

Maar dit alles wist iedereen natuurlijk al.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:08

@brusselmans

Ook in het wetboek van strafrecht staan de artikelen die jouw grondwetelijk beschermde (en niet grondwettelijk toegekende) vrijheid van meningsuiting niet inperken, maar daar waar zij anderen beschadigt, strafbaar stelt.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:06

@brusselmans
De artikelen die de burger verbieden om te discrimineren staan niet in de Grondwet, maar in het wetboek van strafrecht. En daarnaast staat er nog wat in boek 7 bw als het gaat om arbeidsverhoudingen.

Rabarberke | 12-10-05 | 12:03

@brusselmans

Die artikelen staan niet haaks op elkaar. Grondwetsartikelen zijn gericht aan de wetgever. Het grondwetsartikel over discriminatie dient ter voorkoming dat er wetten aangenomen worden die bepaalde bevolkingsgroepen of religies anders behandelen dan de rest. Het grondwetsartikel mbt vrijheid van meningsuiting dient ter voorkoming dat de wetgever wetten aanneemt waarin de vrijheid van meningsuiting aan banden wordt gelegd.

Dat stokpaardje van Fortuyn, waar jij nu op terugkomt, is juridisch een zeepbel.

Als het grondwetsartikel voor ons allemaal zou gelden, dan zou een katholieke kerk ook joodse priesters moeten aannemen en dan zou je inderdaad in je uitspraken geen onderscheid moeten maken naar b.v. religie.

Dan zou je dus nooit mogen spreken over joden, omdat je daar al onderscheid mee maakt tussen mensen.

Dat is dus belachelijk. De grondwet zegt dat de wetgever niet mag spreken over 'joden' of althans een dergelijke bevolkingsgroep in de wet niet mag onderscheiden.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:59

@kudtkip

Ahh gezegend zij de nuancering dat je groepen kunt aanspreken op het gedrag van een enkeling, maar niet een heel geloof.

Ik stelde overigens dat het hier ten opzichte van Marokko een vrijstaat van tolerantie, milde straffen en veel rijkdom is, een voor criminelen uitstekend klimaat om actief te zijn. Ik zeg niet dat het de oorzaak is :) De oorzaak van criminaliteit is doorgaans hebzucht en onvermogen.

Welnu, in Nederland kan men zijn hebzucht op illegale wijze eenvoudiger bevredigen dan in Marokko.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:50

@ Rabarberke

In Nederland?

Sinds men in het parlement het beginsel "Gij zult niet discrimineren" aan de Grondwet werd toegevoegd - een artikel dat haaks staat op de eveneens grondwettelijk beschermde vrije meningsuiting - is het gaan lopen in de Polder.

Vanaf dat moment is het openlijk nadenken over wat de Hollandse identiteit zou kunnen zijn verdacht.

De suggestie dat tolerantie en verdraagzaamheid de moeite waard zouden kunnen zijn om te verdedigen als een typisch Nederlands cultuurgoed, resulteerde in de ridicule Janmaat en later wellicht - ongewild- Bolkestein.

Die innerlijke onzekerheid over wat eigenlijk Nederlands is, levert in de praktijk een debat op waarbij autochtonen met de pet in de hand - op het onderdanige af- hun eigen cultuur waarnemen.

Te vrezen valt dat Allah geen geduld heeft voor zulke fijnzinnigheden.

Brusselmans | 12-10-05 | 11:47

@rabarberke
Alles wat je met de paplepel wordt ingegoten doet het goed. Waar het meer om gaat is in hoeverre je de kans wordt gegeven om je te ontwikkelen en kritisch te zijn over jezelf en anderen. Het is niet de godsdienst die een goede marketing heeft, maar het gezond verstand dat een reclamebureau of drie kan gebruiken.

Der Icebear | 12-10-05 | 11:45

@ Carpa
Ja, eigenlijk wel een goed idee ;)
@ Brusselmans
Nee, ik ben niet die oude op het zinkende vlot. Ik ben die neger in het kraaiennest; "schip aan bakboo'd"

Zak Chips | 12-10-05 | 11:43

Wat ik me trouwens afvraag is hoe de islam, met tamelijk slechte marketing, als godsdienst zo succesvol kan zijn.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:41

Rababerke,

te traag gebleken voor de webdialoog in het algemeen en in het bijzonder met jou (ongekend assertief), kom ik na het spektakel van hierboven nu pas voor de draad met een inparkeermanoeuvre voor je hobbelende stokpaard:
nóóit een groep aanspreken op de handel en wandel van de eenling.

In dit land zijn wij gewend elkaar aan te spreken op gedrag. Dat is een wezenlijk aspect van de Nederlandse volksaard, elkaar corrigeren. Geen buitenissige trots verder daarover, behalve dat jij haar weergaloos demonstreert. Gezien we van hetzelfde geslacht zijn, bij deze m?n sympathie - nou nog humor en we kunnen de bühne op..

Het discussiepunt hier echter betreft de volksaard der Marokkanen die (voorzichtig gezegd) geneigd zijn de ander aan te véchten op diens gedrag. Misschien ook een kwestie van warmbloedigheid in de aderen.
Daarbij, het schijnt dat de Marokkaans Nederlandse gemeenschap te klein is om een echte gemeenschap te zijn. Kortweg zou er geen sociale controle zijn, waardoor botsingen met lieden van andere gemeenschappen (de mens is nou eenmaal een groepsdier) vaker voorkomen.

Dat is bijvoorbeeld bij Chinezen heel anders. Dat je daar niks over hoort, komt omdat ze intern problemen oplossen. Tussen haakjes, @ Nilfheim: in Holland Casino wordt elke 4 februari het Chinese nieuw jaar gevierd. Weet je waarom? Omdat gokken een onderdeel is van hun cultuur. Heel slim van de staat om hun feestje te integreren ten einde de staaskas te vullen. Heeft iemand in deze groep een gokschuld, dan zorgt de rest van de familie dat die ongezien weggewerkt wordt.

Afijn, stellen dat Marokkanen een vrijbrief krijgen crimineel gedrag ten toon te spreiden omdat de politie te slap is om op te treden, daarmee leg je (haast áls een Marokkaan) de oorzaak van problemen buiten henzelf.
Nee, opvoeding, daar ligt de crux en die krijg je van een groep, niet alleen van je al dan niet ingeburgerde ouders. Derhalve zijn groepen wel degelijk ter verantwoording te roepen voor daden van de eenling. Of op z?n minst mag op bemoeienis aangedrongen worden. Liefst, heel Hollands, in de vorm van dialoog.

Kudtkip | 12-10-05 | 11:36

Is Zak Chips die oude piraat uit Asterix op z'n zinkende vlot?

Brusselmans | 12-10-05 | 11:34

@Zak Chips ga je nu hier ook elk topic mee afsluiten? :-)

Carpa | 12-10-05 | 11:31

@der icebar

80? That's the spirit, op je oude dag gewoon wit werken voor je geld.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:30

@rabarberke
Ik begrijp die verwarring heel goed. Mijn ervaring met kinderen in verwarring is dat je niet alleen begrip moet tonen, maar ook een helder en streng kader moet bieden. Als die helderheid kan worden vergroot door het Wilhelms af te schaffen, graag.
Off topic:
de klusjesman (80) hier op kantoor spreekt zijn vrouw aan met 'mam'. Hilarisch.

Der Icebear | 12-10-05 | 11:26

@ Rabarbeke

Weet ik en ik ben daar ook geen voorstander van.

Brusselmans | 12-10-05 | 11:23

@zak chips

Ja dat zullen een aantal extremistische moslims in het arabisch ook over ons zeggen.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:22

@Brusselmans 11:13
Daar is iedereen het over eens...
@Rabarberke
Ik heb wel bewondering voor de volharding die je hier tentoonstelt en ik ben het voor het grootste gedeelte wel met je eens hoor...

knutsel | 12-10-05 | 11:21

Cetero censeo Islamum esse delendam.

Zak Chips | 12-10-05 | 11:20

@brusselmans

Helaas kunnen we ze de bewindslieden niet zelf uitkiezen. We stemmen op een partijprogramma, krijgen vervoglens een regeerakkoord dat deels uitgevoerd wordt en worden aan alle kanten vier jaar genaaid door mensen die we voor verkiezingstijd voor een deel nog nooit gezien hebben.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:17

@ Rabarbeke

Nou ja, over onze incompetente bewindslieden zijn we het tenminste eens..

Brusselmans | 12-10-05 | 11:13

@Der icebar

Vind je het dan raar dat zo'n moslim zich dan op z'n koppie tikt en nee schudt als ie zoiets hoort? "De Nederlander vraagt ons te integreren maar vindt zijn volkslied zuigen. En dat volkslied bezingt bovendien dat Nederlanders Duits bloed hebben en de koning van Spanje eren."

Ik snap de verwarring bij die mensen wel :)

Rabarberke | 12-10-05 | 11:11

gebeurt met een t uiteraad, djeezus...

Carpa | 12-10-05 | 11:10

Als iets de Nederlandse identiteit wel typeert is het dat onnozele gebrek aan zelfrespect dat zich uit in een angst voor "racist" of "discriminerend" uitgemaakt te worden, voldoende om ondergepist te worden zodra onverdraagzaamheid en intolerantie om de hoek lurken.

Brusselmans | 12-10-05 | 11:10

@Rabarberke
Het Wilhelmus zuigt. Muziek en tekst zijn ongeschikt. Alsof het leren van het volkslied de integratie zou bevorderen. Liedje over god, vaderland, Duits en Spaans bloed, bah, daar word ik nou links van.

Der Icebear | 12-10-05 | 11:09

@knutsel

Als je de indruk heb dat het schelden op de regering vanwege hun zogenaamde christelijke inslag enig effect heeft en we zo van Zalm en Brinkhorst afkomen, dan wens ik je succes.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:08

@Rabarberke volgens mij bedoelde ik dat, met die kanttekening dat dit nu niet gebeurd en zal gaan gebeuren door de gang van zaken van de afgelopen twintig jaar... Misschien verschillen we van mening wie de eerste stap in dit geheel moet zetten.

Offt topic het vlees en de kip bij AH zijn inderdaad om te huilen. Gelukkig heb ik nog een ouderwetse poulier en slager op loopafstand.

Carpa | 12-10-05 | 11:07

@brusselmans

Ja maar mensen bespotten is wat anders dan processen bespotten. Jij bespot een bevolkingsgroep in een topic waarin deze op allerlei wijzen bekritiseerd wordt. Ik bespot een proces wat van die karikaturisering verder weinig last zal hebben. Begint het verschil al door te dringen?

Ik heb nergens gezegd dat het hier vreselijk is. Anders ging ik wel ergens anders wonen, je weet wel waar.

Ik heb uitstekend naar mijn zin in Nederland, al vind ik dat de laatste jaren de bananen in de politiek wel erg hard groeien.

Rabarberke | 12-10-05 | 11:05

@rabarberke
Ik voel me iedere dag beledigd, namelijk door een regering, bestaande uit christenen, die jesus nog niet zouden herkennen als er een kruis op zijn voorhoofd zou zijn getatoeeerd... met andere woorden, ons land wordt geleid door mensen die in iets geloven wat van zijn lang zal ze leven niet te bewijzen valt... wat zeg ik, de grootste leider van het ""vrije westen" geeft aan opdrachten van god te krijgen... en wij worden geacht naar die idioten te luisteren. Waarom, ze luisteren toch ook niet naar ons? Ja dan ga ik inderdaad schelden en beledigen...

knutsel | 12-10-05 | 11:01

@carpa

Nou ik haal liever vlees bij zo'n slager dan de kip die je bij de AH koopt. Misschien hun goede dingen gewoon respecteren?

Rabarberke | 12-10-05 | 10:59

@ Rabarbeke

Volgens mij betrof het in beide gevallen het bespotten door een onevenwichtig beeld te geven.

Ik vraag mij af hoe je van mensen kan eisen zich aan te passen wanneer je - en met jouw een heel leger aanhangers van het cultuurrelativisme - blijft beweren dat het land waarin ze terecht zijn gekomen een vreselijk land is.

Ik zie dat eerder als een bevestiging voor mensen die slecht bezig zijn dat ze op de goede weg zitten.

Niemand vindt het de moeite waard om typische Nederlandse waarden te verdedigen. Sterker nog, alleen al beweren dat deze aanwezig zijn is al voldoende om geridiculiseerd te worden.

Brusselmans | 12-10-05 | 10:58

Daar mag van mij nog bij het niet opdringen en krampachtig vasthouden aan hun cultuur. Eerst integreren, zal je zien dat de doorsnee hollander daarna wel bereid is om eens iets op te steken over hoe je bijvoorbeeld wel lekker eten maakt.

Carpa | 12-10-05 | 10:54

@brusselmans

Ik verweet je dat je moslims karikaturiseerde. Dat is wat anders dan een karikatuur maken over sommige overdreven integratieeisen. In het eerste geval gaat het om een karikatuur van mensen, in het tweede geval om de karikatuur van een proces.

Rabarberke | 12-10-05 | 10:46

Ohja en Rita Verdonk doet idd goed werk. Lullig dat ze dan kritiek krijgt als ze haar werk goed blijft doen in het geval dat het om een voetballer gaat. Dat ze geen kritiek krijgt als er een keer een hier geboren kind uitgezet wordt komt natuurlijk omdat dat kind niet kan voetballen.

Rabarberke | 12-10-05 | 10:43

@ Rabarberke

En dan verwijt jij mij dat ik karikaturiseer!

De drie punten die jij op noemt zijn voor 99% van de mensen hier voldoende wat integratie betreft.

Brusselmans | 12-10-05 | 10:41

@carpa

Mee eens, maar keiharde integratie in de zin dat ze geen hoofddoekjes meer mogen dragen en dat soort onzin, mag wat mij betreft wegblijven.

De taal, werk en geen strafbare feiten lijkt me genoeg. Het moet niet zo ver komen dat marokkanen het gehele wilhelmus achterstevoren moeten kunnen opzeggen terwijl ze een hollandse nieuwe in hun strot moeten laten zakken en verplicht naar Frans Bauer moeten luisteren.

Rabarberke | 12-10-05 | 10:38

@knutsel

Het recht op vrije meningsuiting is niet het recht om te beledigen. Schelden op christenen en marokkanen vanwege hun geloof is net zo fout als iemand de mond snoeren. Wat geeft jou het recht om mensen te beledigen op grond van hun geloof? Niet de Nederlandse wet in ieder geval.

Ik ben het met je eens dat het stikt van de criminele buitenlanders, maar wat ik al zei: als jij graag crimineel wilt worden, in welk land ter wereld kun je het beste carriere maken?

Rabarberke | 12-10-05 | 10:34

@Rabarberke ik deel je analyse van het probleem, alleen niet je conclusie. Je gaat te gemakkelijk voorbij aan waarom de gemiddelde Nederlander inmiddels staat te schuimbekken als het woord Marokkaan valt. Tuurlijk zijn er goede Marokkanen, en ik denk dat iedereen hier dat zal beamen (die eerste die roept ja een dooie Marokkaan is een sukkel) maar er is een onevenredig groot deel 'niet goed'. Tien tot twintig jaar lang mochter niets van gezegd worden of anders werd je meteen als Nazi, fascist of whatever bestempeld. Dit heeft niet geleid tot alleen een steeds groter wordende haat bij de allochtone bevolking, maar ook tot een mentaliteit van wie maakt me wat bij een hele generatie Marokkanen. Dit is doorgeslagen tot een idee dat ze alles voor elkaar kunnen krijgen in dit land (met dank aan de treehuggers onder ons) en daarbij (islamitische)maatstaven gaan hanteren die in hun thuisland niet eens meer geaccepteerd worden. M.i. is de enige oplossing keihard laten integreren (wat naar mijn mening redelijk aardig wordt gedaan door Verdonk), dan zal die haat bij de autochtonen snel verdwijnen. Daarna is er pas plaats voor een eigen cultuur, zodra er geleerd is daar liberaal mee om te gaan. M.a.w. eerst aanpassen, daarna onze cultuur verrijken met hun gewoontes en gebruiken.

Carpa | 12-10-05 | 10:28

@prettything

Wat wij strenge straffen noemen, daar lachen zij om. Ons strafrecht, dat zal je vrouw vast weten, laat nauwelijks streng straffen toe. Misschien kun je viavia een vertaling van Marokkaans strafrecht bemachtigen, volgens mij word je al bang bij 't lezen. Natuurlijk ga je als dief ergens wonen waar je huursubsidie krijgt, een uitkering, waar meer te jatten valt en waar de straffen om te lachen zijn. Snapt niemand dat? Nederland is gewoon een soort vrijstaat voor criminelen geworden. Alles mag hier en bij wat niet mag en wat je dan toch doet, vallen de gevolgen wel mee. De politie mag niks, is met andere dingen bezig of gaat 's nachts een eindje rijden.

En het heeft ongetwijfeld ook met minachting te maken, maar diezelfde minachting voelen buitenlanders sinds hun komst naar Nederland zelf ook, na invitatie.

Dat ze alleen van Nederlanders stelen verbaast me niet. Wij stalen immers ook altijd van buitenlanders, soms hele landen bij elkaar. Dat hier nu wat criminele buitenlanders rondlopen kun je hen wel verwijten, maar het klimaat voor criminaliteit is hier nu eenmaal optimaal.

Ik vind b.v. de term Marokaantjes, die jij bezigt voor volwassen marokkanen minachtend. Het zijn mensen die ik ken en respecteer en ze zijn net als jij gewoon Nederlands staatsburger en geen Marokkaantje.

Rabarberke | 12-10-05 | 10:27

@rabarberke
De christenen profileren zichzelf als dusdanig en hebben klupjes als CU, CDA en SGP. Dus ik zou inderdaad graag zien dat "de moslims" zichzelf ook eens in een politieke klup zouden verenigen. Nogmaals, het geblaat van een net-puber-af-kind op spunk.nl is niet het geluid wat ik wil horen. Mocht je het nog niet doorhebben, de mensen zijn bang, en dat dus inclusief onze leider, JP, die niet weet hoe snel hij "de moslims" een gezegende ramadan moet wensen.
Ok, ik woon niet in de randstad en heb persoonlijk geen last van "kudtmocro's",
maar vrijwel alle berichtgeving over moslims is negatief... hoe moeten wij als boerenlullen nu nog positief over dit geloof denken ? Mag je mij eens uitleggen.
Ik geef graag af op christenen en dat is mijn goed recht als nederlander met vrijheid van meningsuiting. Ik wil ook graag op de moslims en hun achterlijke geloof schelden, maar dat is op dit moment vrijwel onmogelijk.

knutsel | 12-10-05 | 10:15

@rabarberke
Ik bespeur een ruk naar rechts. Hoe kan jij zo laat naar bed en zo vroeg al weer posten?

Der Icebear | 12-10-05 | 10:13

@Rabarberke
Restrictieve cultuur als enige oorzaak? Mwwwwah, merkwaardig dat onder die Marokkaanse crimineeltjes het besef goed leeft dat ze niet van hun geloofsgenoten moeten pikken. Een soort selectieve criminaliteit dus.
Als het iets met restrictie zou te maken hebben dat zouden strenge straffen dus moeten helpen, maar die helpen dus niet.
Ik denk dat het allemaal eerder iets te maken heeft met minachting voor de Westerse cultuur en misplaatste superieuriteit.
Tegenover die ervaring van jou met een of twee goeie Marokkaantjes kan ik wel tientallen foute Marokkaantjes stellen waar mijn vrouw in haar leven als respectievelijk advocate, onderwijzeres en sociaal raadsvrouw mee te maken had.
O ja, ik ken ook wel wat aardige Marokkanen op de voetbalvereniging van mijn zoon, maar dat laat onverlet dat deze bevolkingsgroep wel erg vaak slecht in beeld is in verhouding tot andere groepen die ook uit restrictieve samenlevingen komen (Chinezen, Turken ).

prettything | 12-10-05 | 09:58

@prettything

In jouw perceptie zit verontwaardiging en boosheid.
Zolang mensen zich hier bedienen van allerlei krachttermen en hersenspinsels, mag ik mij bedienen van cynisme. Hoezo slecht verliezer bovendien? Wat heb ik precies verloren? Er zijn een paar mensen die het gelijk aan hun kant blijven voelen, ongeacht welk argument je aanvoert. Ik ben niet boos, ik denk dat velen hier boos zijn vanwege de last die ze ervaren en de onwil van de Marokkaanse gemeenschap om een dialoog aan te gaan. Ik ken een of twee Marokkanen persoonlijk en die hebben een gezin en werk. Ze spreken de Nederlandse taal niet veel slechter dan de hier geboren en getogen overbuurman. We hebben het regelmatig over de problematiek die wederzijds ervaren wordt. Wie wil geen dialoog en met wie niet?

De reden dat er zoveel criminaliteit is onder sommige buitenlandse groepen is simpel. Het zijn vaak mensen uit een restrictieve cultuur die losgelaten zijn in een land waar bijna alles mag wat in hun land niet mocht. In Marakesh staan de deuren van huizen gewoon open en er wordt niets gejat. Waarom niet? Omdat de politie daar niet bezig is met het controleren van fietsers die zonder licht fietsen. Als je daar iets jat, ben je nog niet jarig. Waar kun je dus als dief, wat in zulke landen voor arme mensen nog gewoon een beroep is, het beste naar toe? Naar een land waar je als je iets gejat hebt, na een goed gesprek, weer een vrij man bent: Nederland. Daarnaast krijg je als dief hier een maandelijkse uitkering zodat je als er even niets te jatten is je rustig in je gesubsidieerde huurhuis kunt terugtrekken.

Daarnaast hebben we nog een tweede of derde generatie Nederlanders die m.i.nauwelijks opgevoed zijn. Volgens de Marokkaanse methode opvoeden mag in Nederland niet, want dan kregen die mensen een of ander welzijnswerkersmuts op de koffie en volgens de Nederlandse methode, die bij ons in het ergste geval egoistische kutkinderen oplevert, leidt in hun geval niet zelden tot ergere gevallen.

Naar mijn mening heeft het knuffelbeleid tot deze uitwassen geleid. Aan de politiek nu om het op te lossen. Maar dat ach en weegeklaag van al die verontwaardigde viswijven hier die bij de minste of geringste aanleiding losgaan op alles wat moslim is, kan niet genoeg bestreden worden. De moslimgemeenschap bestaat ook nog altijd uit mannen, onschuldige vrouwen en kinderen. En tweede generatie marokkanen die goed opgeleid zijn en, prima werk hebben, shag roken en belasting betalen. Dat kun je van een hoop mensen hier niet zeggen. En ik zie nog steeds niet waarom die mensen een dialoog zouden moeten aangaan en met wie. Zeker niet met een hoop van de mensen hier, want dat wordt geen dialoog. Dat wordt smijten met drek en zich beroepen op het vrije woord om vervolgens te gaan weeklagen dat je uitgesholden wordt. De dialoog vindt overigens al voldoende plaats tussen politici en moslims. Cohen, die volgens mij maar al te goed weet hoe het is om als bevolkingsgroep opgejaagd te worden door zich aan een andere bevolkingsgroep superieur wanende randdebielen, doet daar goed werk in.

Ik vind het onzin om mensen te vragen te integreren naar een samenleving die van individuen aan elkaar hangt. Wat nou integratie? Gewoon de taal leren en werk vinden. En zo lang wij jonge kuikens in een paar weken vetmesten op een paar vierkante cm leefruimte, mag zo'n moslim van mij op zijn balkon ritueel een schaap slachten. Als je mensen vraagt te integreren, moet er wel iets zijn om naar toe te integreren. En integreer dan ook meteen 20% van de autochtonen, want die zijn het spoor ook aardig bijster, zoals hier regelmatig blijkt.

Rabarberke | 12-10-05 | 09:32

best een nette comlumn,he. Daar zal groenlinks wel wat kamervragen over gaan stellen ,want dit mag niet zomaar gezegd worden natuurlijk. stel je voor dat de Mocro's zich gekwetst voelen.

prestodegekste | 12-10-05 | 09:08

@Rabarberke

Je gedraagt je als een slecht verliezer die z'n gelijk maar wil hebben.In het ironische toontje dat je nu aanslaat zit een hoop verontwaardiging en boosheid.
Hoewel de link religie en criminaliteit (nog) niet bewezen is, zou dat in het geval van de islam best eens een oorzaak kunnen zijn. Gelet op de minachting voor de westerse samenleving die nogal wat islamieten tentoonspreiden en die ook door de imams gevoed wordt in de moskeeen, zie ik in ieder geval het verband wel.
Waar anders komen die in verhouding absurd hoge criminaliteitscijfers onder b.v. Marokkanen vandaan?
Armoede? Laat me niet lachen. Dat is al lang weerlegd. Of zou het in de genen zitten?
Overigens zie ik weinig gematigde Marokkanen zich uitspreken over het islamterrorisme en hoor ook zelden dat ouders massaal bezig zijn om hun criminele zonen weer in het het gareel te krijgen.
In tegendeel, zo lang maar een autochtoon het slachtoffer is van dat terrorisme en die criminaliteit lijkt het allemaal niet zo erg te zijn.
O, en ik geloof ook niet dat er veel mensen zijn die alle Marokkanen weg willen hebben.
Maar zelfreflectie en intergratie onder deze allochtone bevolkingsgroep, nou nee............

prettything | 12-10-05 | 08:50

Iek krijg het cifer nul door...

knutsel | 12-10-05 | 00:44

@knutsel
bekijk het filmpje van Jack Spijkerman en Jomanda nog een keer

vlunk | 12-10-05 | 00:41

oei, vette dooddoener...

knutsel | 12-10-05 | 00:29

Ik wou dat ik gewoon zou kunnen geloven, dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger...

knutsel | 12-10-05 | 00:26

en zojuist zei je nog dat jij weg zou gaan in het andere draadje...
zo gauw jij weet wat je wilt laten wij onze beslissing weten ok willie wortels?

vlunk | 12-10-05 | 00:22

jullie zijn allemaal moslims.
Stap in het vlieg TUIG ! en ik blijf alleen over hier.
Ik maak er dan wat moois van reken daar maar op.

willie wortels | 12-10-05 | 00:18

Dat radicale geblaat heb ik geen zin in. Weltrusten en niet teveel zuurdesem brood!

CaptainGrunn | 12-10-05 | 00:13

Bedoel je Van Tuijl van de SGP?

vlunk | 12-10-05 | 00:13

Ok dan. We zijn dus allemaal tegen moslims. Das in ieder geval duidelijk... toch?

knutsel | 12-10-05 | 00:12

Onzin. We besluiten gewoon iedereen die een religie of politieke overtuiging aanhangt die in strijd is met onze grondwet het land uit te zetten.

Rabarberke | 12-10-05 | 00:10

@knutsel
lach maar.... zo gauw we Nederland om willen vormen tot een woestijn zijn we mooi van hen afhankelijk.

vlunk | 12-10-05 | 00:02

@captaingrunn

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Gewoon alles uitzetten, dan zijn we van al 't gezeik af. Van 't islamitische gezeik en van het oudhollandsgezondverstandharingkargezeik.

Rabarberke | 12-10-05 | 00:02

@Rabarberke
Het probleem is, dat ze gewoon te weinig van zich laten horen. Het lijkt zich tegenwoordig te beperken tot wat gescheld op spunk.nl. Ik zit persoonlijk niet te wachten op een nuancering in onze kennis wat betreft de verschillende a-mee-zing berber stammen. Who gives a shit... als je geen respect verdient, krijg je het ook niet..

knutsel | 11-10-05 | 23:56

@knutsel
sorry, geen idee verder...

vlunk | 11-10-05 | 23:56

nog steeds niet in m'n reet genaaid trouwens door criminele marokkaanse jeugdbendes, maar eh rabarbeke, je hebt gewoon gelijk en Talpa sucks sowieso..

anarchez | 11-10-05 | 23:50

Erg jammer weer die insinuaties op het einde. Mensen die zo denken, ook daar zou je eens naar de achtergronden van moeten kijken. Anyway, natuurlijk snap ik wel dat er ook goede Marrokanen zijn. (ik haal even mijn eerdere voorbeeld aan) Het is alleen dat je ook van hen weinig hoort dat er echt een probleem is, blijkbaar kun je een probleem doen verdwijnen als je erover zwijgt, naar mijn mening is dat geen oplossing. Dus ik vind dat de Marrokaanse gemeenschap in Nederland eens goed naar zichzelf moet gaan kijken en mee moet helpen de probleemjeugd aan te pakken. Vooralsnog gebeurd dit te weinig en word er veel ontkent en probeert men vooral de eigen identiteit zoveel mogelijk te beschermen. Waarschijnlijk wil men het niet toegeven vanwege trots, sociale druk en allerlei andere achterlijkheden. Persoonlijk ben ik niet voor het uitzetten van de mensen, omdat het echte probleem niet oplost. Vooral Islamieten lijken te leiden aan het hunnie doen alles fout en wij niks probleem, en dat heb ik tegen Islamieten, verder gansch nietsch.

CaptainGrunn | 11-10-05 | 23:50

@vlunk
Ik dacht dat het toch meer aanpassingen van indiase rekensystemen waren, maar goed, ze hebben het wel verder ontwikkeld ja. Dat is echter alweer een tijdje geleden.... ik bedoelde een recentelijk positief aspect , in Nederland...

knutsel | 11-10-05 | 23:48

@captaingrunn

Ik riep hier weken terug dat wat mij betreft criminele immigranten meteen met de boot terug mochten naar het land van herkomst. Dat we in de sahara nog best wat norren met aluminium daken konden bouwen met 1/3e van het geld van een cel hier kost.

Ik denk niet dat Nederland is gebaat bij een permanente import van criminelen uit Noord Afrika.

Daarnaast vind ik het leuk dat de gemiddelde vmbo'er heeft leren lezen en schrijven, en dat de oudere lutsers onder ons ook een mening hebben. Maar in de moslimgemeenschap leven ook nog altijd onschuldige vrouwen en kinderen en zelfs onschuldige mannen. Kunt u ondanks het herhaaldelijk in uw reet genaaid te zijn door criminele marokkaanse jeugdbendes zich dan ook eens realiseren dat er onder de moslims ook mensen leven die het wel goed met u voorhebben? Zo niet, einde discussie, allemaal uitzetten en gezellig allemaal Talpa kijken.

Rabarberke | 11-10-05 | 23:41

Alleen waren ze toen nog geen moslims

vlunk | 11-10-05 | 23:39

@knutsel 23.08.... ze hebben de huidige cijfers uitgevonden

vlunk | 11-10-05 | 23:38

Wat een onzin Rabarbekke. Ik zal voor mezelf praten. Ik heb enorm vaak gelezen dat de Marrokaanse jeugd relatief vaak in het criminele circuit zit, ik vind dat dat gezegd moet kunnen worden. Niet omdat ik wil dat ze het land uit moeten maar omdat als het probleem erkent wordt, dat er dan iets aan gedaan kan worden. En aangezien men niet echt vatbaar lijkt te zijn voor het traditionale hulpverleningscircuit zal er toch eens iets anders op poten gezet moeten worden, en dat kan alleen als dit probleem onderkent word en we proberen om creatief met het probleem om te gaan, in dit geval zou dat best eens kunnen lukken met een harde opstelling, ipv. theedrinken en knuffelen.

CaptainGrunn | 11-10-05 | 23:35

Saudi Arabie kan een land als Nederland gewoon kopen, maar de moslims geven de voorkeur aan een internationale organisatie waarin landen als nederland, na jarenlange infiltratie, op zo goedkoop mogelijke wijze worden veroverd van binnenuit. Vrouwen en kinderen voorop voeren moslims een morele hoofddoekjesoorlog en verlammen op deze wijze onze gezonde Hollandse samenleving waarin de haringkar en de patatkraam nog doen herinneren aan vervlogen tijden.

Met smart vrees ik dat het ergste ons te wachten staat. Een paar eeuwen geleden zijn Weaudan en Deaunar verdreven door God en nu zijn we de lul en komen de kromzwaarden Allah' brengen.

Dikke lul drie bier zou ik zeggen. Had ik in deze kroeg nog een rekening staan?

Rabarberke | 11-10-05 | 23:31

Zoals ik bij het andere onderwerp ook al zei: Moslims, maak voort met die moslimpartij zodat jullie mee kunnen doen met de volgende kamerverkiezingen. Grijp die kans, anders is het binnenkort te laat..

knutsel | 11-10-05 | 23:25

Ik bedoel, we zien ook wel wat voor Harrie's het christendom in zijn gereformeerde formatie voortbrengt... het zal bij de islam wel niet anders zijn. Ipv de bekende gereformeerde lege bebrilde blik met ruitjeshemd en licht voorovergeboven houding en een volledig gebrek aan levenslust, kun je analoog stellen dat de islamiet (sorry moslim) een kwade bebaarde donkere blik in zijn ogen voert en vermomd in zijn burqa regelmatig blonde meisjes verkracht en van oude dametjes steelt, waarna hij cocaine en xtc dealt in bejaardentehuizen.

Jezus, hoe heb ik al die jaren zo dom kunnen zijn. Het wordt echt tijd dat we alle moslims het land uitjagen.

Rabarberke | 11-10-05 | 23:20

Wat krijgen we nou? Je hebt toch hopelijk geen bal tegen je hoofd gekregen tijdens het sporten he?

knutsel | 11-10-05 | 23:13

@knutsel

Naja, ik merk dat veel mensen hier de draad aardig kwijt raken als het gaat om de relatie tussen religie, criminaliteit en identiteit.

Dan kun je het land toch maar beter zuiveren van alles wat vreemd en onaangepast is?

Rabarberke | 11-10-05 | 23:11

Ik vind het niet vreemd dat de islam debiliserend werkt. Noem 1 positief aspect...

knutsel | 11-10-05 | 23:08

Eindelijk verlost van alle misdaden, van alle uitkeringstrekkers, van alle vandalen en van alle oplichters en dealers.

Overigens, en dat meen ik serieus, zijn de PvdA en GL en ik weet het niet zeker, maar waarschijnlijk ook de SP, nog niet tevreden met Rita's onderbouwing van versnelde uitzetting van criminele immigranten.

Criminele buitenlanders mogen wat mij betreft met de eerste boot terug.

Maar van vredelievende buitenlanders, of ze nou moslim zijn of taoist, blijf je liever af.

Rabarberke | 11-10-05 | 23:05

Oké ik ben overtuigd. Alle moslims het land uit. Zijn we eindelijk weer veilig onder elkaar. Af en toe samen met de yanks een moslim land binnenvallen om de vrede te bewaren moet kunnen. Het enige wat je hoeft te doen is op de juiste partijen stemmen en het komt allemaal voor elkaar.

Waarom pleurt niet elk land haar grenzen dicht voor immigranten? Dan is er nooit een probleem. Als er dan gewoon weer eens een keer een tekort aan werknemers is, eigen volk (eerst) zich gewoon de pleuris laten werken en de arbo op de helling. Nooit meer immigratie, die grenzen zijn er niet voor niets.

Liever alle moslims naar huis dan toe te kijken hoe half Nederland debiliseert van de xenofobie.

Rabarberke | 11-10-05 | 22:59

@Stretch : Enkel op hun blote witte voeten

AjR | 11-10-05 | 22:30

Wat een hoop Kouwes drukte om niets hier. Het enige dat Marokko doet is die mensen terugzetten in hun natuurlijke leefomgeving. Niets mis mee toch. Sure, ze hebben geen spijs, noch drank. Maar ben es eerlijk; ze zijn hun hele leven toch al niets anders gewend. Naar het schijnt ontstaat daar een ware marathonloop van vluchtelingen. Je hebt ze nog niet vriendelijk edoch dringend verzocht om uit het busje te stappen, of de volgende ronde wordt alweer ingezet. Kwestie van tijd voordat de eerste vluchteling eerder terugkeert dan het busje dat hem weggebracht heeft. Want een ding moet je die Afrikanen nageven; hardlopen kunnen ze als de beste...

stretch | 11-10-05 | 21:37

@knuffelpoes
De vredlievende uitspraken van vermaarde jihadisten afdoen als propaganda is te kort door de bocht. De site zelf heeft citaten zoals deze :
"Islam wishes to destroy all States and Governments anywhere on the face of the earth which are opposed to the ideology and programme of Islam regardless of the country or the Nation which rules it. The purpose of Islam is to set up a State on the basis of its own ideology and programme, regardless of which Nation assumes the role of the standard bearer of Islam or the rule of which nation is undermined in the process of the establishment of an ideological Islamic State."
--Sayeed Abdul A'la Maududi, Jihad in Islam p9
niet zelf neergeplempt maar geeft beknopt weer waar het gevaar binnen de Islam zit.
Dat een rechtgeaard Dhimmy dat graag als propaganda afdoet is niet meer dan logisch.

capo | 11-10-05 | 21:25

@Rabarber
Jammer voor jou dat "dat geloof" ze blijkbaar toestaat om die misdaden te plegen en dat ook nog eens verhoudingsgewijs meer te doen dan andere "geloven".
En dat de politie geen flikker doet, lijkt mij een gotspe.
Tegen zo veel criminaliteit gepleegd door onze Marokkaanse vriendjes valt helaas niet op te rechercheren.

prettything | 11-10-05 | 21:24

@capo
Niet erg sterk om platte propaganda aante voeren om je argumenten kracht bij te zetten.

knuffelpoes | 11-10-05 | 21:13

@labarbe
Ik vermoed dat het woord "zoniet" tussen honderden en duizenden had moeten staan...

knutsel | 11-10-05 | 20:58

@R 11-10-05 @ 16:05

"honderden duizenden mensen afgeslacht, verbrand en gemarteld door de kerk... Dat is nota bene hier op eigen bodem gebeurd..."
Daar sta ik als atheist zelfs van te kijken, terwijl ik de christenen toch wel eens wat wil verwijten.
Het waterhoofdendispuut is hier weer in volle gang

labarbe | 11-10-05 | 20:40

Geweldige columnist die Sylvian Ephimenco.

Taaie | 11-10-05 | 20:32

Hij heeft gelijk. Ze lopen te zeiken als wij er een paar uit willen gooien, maar zelf zetten ze mensen uit in de woestijn. Lijkt me toch erger dan terug naar Marokko (of Belgie of Duitsland).

Framoes | 11-10-05 | 20:28

Waarom beschuldigt iedereen (en sorry maar meestal links die dat doet naar echts) van domheid als er van mening verschild wordt?

Ik vind dat nogal dom. Overtuig me, maar door mij of een gelijkdenkende dan maar dom of erger te noemen lukt je dat niet echt.

Meningen worden vaak gevormd door persoonlijke ervaringen. Tsja en dan is het nogal ogisch dat de grote stadsmens vaak niet echt vrolijk wordt van een moslim (marokkaan). Maar aan wie ligt dat dan?

Ikdus | 11-10-05 | 20:15

@prettything

Ik heb hier een tijd geleden nog geroepen dat veelplegers gewoon terug naar het land van herkomst moeten. Politie en justitie is nu eenmaal drukker met verkeersboetes.

Je kunt een geloof wel gaan verwijten dat er hier veel misdaad is, maar als de politie geen fl*kker uitvreet, gaat iedereen natuurlijk zijn zalige rotgang.

En nu ga ik sporten.

Rabarberke | 11-10-05 | 19:42

Ja, je bent dus tegen de 'uitwassen van de Islam' (c) Raar Kapsel. Dat lijkt me duidelijk, daar zijn de meeste mensen tegen. Het probleem is alleen dat als deze uitwassen vervelende dingen doen (aanslagen, moorden) dat in Nederland ook de 'gematigden' (niet bepaald de minderheid) die daden niet bepaald veroordelen. Als 'uitwassen van het Christendom' dergelijke dingen zouden doen, dan zijn er zat mensen om dat te veroordelen, iig de meerderheid.

CaptainGrunn | 11-10-05 | 19:41

@CaptainGrunn
Ik heb het, althans in dit draadje, niet gehad over Nazi's.
Ik maak hier dus niemand uit voor Nazi en behandel mensen meestal zoals zij mij en anderen behandelen.
Dat kan soms idioot en hard overkomen...

MAXIMO | 11-10-05 | 19:38

@Rabarberke
Ter aanvulling van wat Capo om 19.20 op merkte, graag ook nog een overzicht van: het aantal groepsverkrachtingen van allochtone meisjes door autochtonen, berovingen van oude, allochtone vrouwtjes door autochtone bendes, het vermoorden van allochtone winkeliers door autochtone criminelen,het in elkaar slaan van allochtone homo's door autochtone jochies.

prettything | 11-10-05 | 19:36

@capo

Wij kennen in Nederland geen radicale christenen meer die op grond van hun geloof anderen afmaken. Die tijd is geweest, maar voorbij. In Ierland waren ze er nog tot voor kort. Het is ook niet zo dat alle moslims verantwoordelijk zijn voor de daad van een enkele moslim, net zo min als alle geilewollensokken dierenactivisten verantwoordelijk zijn voor de dood van Pim Fortuyn.

Ik vind de islam een achterlijke godsdienst zoals ik elke godsdienst achterlijk vind. Gelukkig zijn er genoeg moslims en christenen die die achterlijkheid achter zich hebben gelaten en een modernere kijk op de zaken hebben. Misschien dringt dat hier ook eens ooit door.

Rabarberke | 11-10-05 | 19:34

@Rabarbeke
"Verder zou ik graag even gemeld zien dat in de recente geschiedenis de eerste radicale christen uit Staphorst die midden op een drukke straat een moslim kunstenaar afslacht ivm zijn anti christen werk zich nog moet manifesteren, ik bedoel maar."
. capo 11-10-05 @ 17:51
Er werd jouw helemaal niet gevraagd om
een voorbeeld uit de recente geschiedenis te noemen waarin christenen anderen afslachtten, er werd gesteld dat in Nederland in onze vrije en open maatschappij het nog niet voorgekomen is dat een moslim kunstenaar om zijn anti christen werk door een radicale christen is afgeslacht.
Jouw antwoord daarop was Srbenica ?????

capo | 11-10-05 | 19:20

@ MAXIMO
Beste Maximo kameraad, dat heb ik gedaan, en dit is mijn mening geworden. Helaasch, het is niet de jouwe. Zal ik maar gelijk een Ebay advertentie zetten voor een SS uniform zodat je mij kunt stigmatiseren? Ik ben namelijk allezins geen nazi (of enigzins aanverwant), hoe hard dat ook voor je moet zijn. Maar ik heb wel een andere mening en zie een probleem, net als vele andere mensen. Als je die mensen eens in hun waarde laat en niet dom, kortzichtig, nazi en al wat niet meer zij noemt dan kunnen we een volwaardige discussie voeren.

CaptainGrunn | 11-10-05 | 19:20

@Rabarberke
Je klinkt een beetje als een cultuurrelativist.

Even een vraagje: hoe zou het toch komen dat een Marokkaan nooit een andere Marokkaan beroofd maar wel een autochtoon vrouwtje?

prettything | 11-10-05 | 19:17

@CaptainGrunn
Er is nooit 1 enkel beeld van een probleem.
Bekijk het van onder naar boven en van links naar rechts.
Je zult zien dat 'r een wereld voor je open gaat!
Hopelijk bezwijk je niet onder de informatie...

MAXIMO | 11-10-05 | 19:15

Wat capo zegt dus eigenlijk ook.

CaptainGrunn | 11-10-05 | 19:13

Het probleem is dus begrijpend lezen, het verklaart wel veel.
Jij probeert angstvallig tegen te houden wat nou zo belangrijk is dat de moslimwereld zou moeten doen. Zelfbeschouwend de koran proberen te vertalen naar de tegenwoordige maatschappelijk situatie. Je denkt dat iemand die de vinger op de zere plek ligt per saldo tegen de Islam is, dat is jammer maar wat veel jammerlijker is dat bij het "verdedigen" van de onderdrukten jij de slechte kanten van de door jouw zo geliefde onderdrukten en hun geloof niet meer wil of kan zien.
Op zo'n manier komt die noodzakelijke modernisering van de Islam er nooit.

capo | 11-10-05 | 19:10

Welkom shevek, mede schavuit, slechterik, boosaardige en bovenal moslimhater! Want als je mening over een andere bevolkingsgroep hebt die zielig is, dan ben vooral dom en gemeen en diep in je hart eigenlijk een nazi. Dat mensen vinden dat bepaalde bevolkingsgroepen momenteel niet floreren en dat ook gewoon willen kunnen zeggen, zodat het probleem erkent kan worden en opgelost, is blijkbaar eigenlijk gewoon gelijk aan je rechterhand opsteken en je snor laten staan. Ja onze 'tolerante' medemens houd van toedekken, theedrinken en vooral het probleem niet noemen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

CaptainGrunn | 11-10-05 | 19:08

@capo

Overigens werd mij gevraagd om een voorbeeld uit de recente geschiedenis te noemen waarin christenen anderen afslachtten, nalv een betoog dat extremisme niet voorbehouden is aan de islam. Dit voorbeeld is, ongeacht de rest van de discussie over het hoe in wat op de Balkan, dus daarbij gegeven.

Rabarberke | 11-10-05 | 19:04

@capo

Die slachtingen vinden plaats sinds 1300 geloof ik, over en weer, dan is die de boosdoener, dan de ander.

Was Dutchbat toevallig in Srebrenica? Was Karremans toevallig op vakantie daar met zijn manschappen? Of hadden ze als opdracht de mensen in die enclave te beschermen tegen de serviers? Ga dan anders lekker tanks poetsen op de Veluwe of zo, dat kost ook minder.

Ik geef ze niet de schuld overigens, dat lag gewoon bij het internationale commando, maar ze waren daar tamelijk overbodig.

Waaruit trok ik een "getroubleerde conclusie" bovendien? Uit die oneliner "En gelijk hadden ze!", niet uit hoe je het nu motiveert.

Rabarberke | 11-10-05 | 19:00

Die moslimmilitie was net zo goed en/of slecht als de rest van de milities daar.
Ook de moslims en de Kroaten draaiden hun hand niet om voor een goede slachtpartij.
Dat praat de slachtpartij in Srbenica niet goed maar is wel een nuance die je in ogenschouw dient te nemen als je over de beestachtige gebeurtenissen in de Balkan wilt hebben.

capo | 11-10-05 | 18:59

@Rabarbeke
De slachtingen tussen Serviërs, Moslims en Kroaten over en weer zitten in ieder geval complexer inelkaar dan de kern van het topic waar de thread over handelde en raakt dus kant noch wal.
De Dutchbatters die daar toen aanwezig waren hadden naar mijn mening gelijk dat ze niet handelden, als een Franse VN generaal met hot lines naar alle wereldmachten geen grond ziet om de aanwezige F16's in te schakelen om de Servische horden te stoppen waarom moet je als Dutch batter je dan druk maken.
Dus vind ik dat ze gelijk hadden, dat jij daar de getroubleerde conclusie uit trekt dat ik de slachtingen goed zou keuren schetst jouw wat beperkt vermogen om behoorlijk begrijpend te lezen.

capo | 11-10-05 | 18:51

@zak chips

Er was een moslimmilitie in Srebrenica die steeds uitvallen deed naar servische doelen. Die actie van de serven was een smerige vergelding. In een beschaafd land zou je gevangenen die je eenmaal arresteert berechten en opsluiten. Dat afslachten is niet te verantwoorden.

Rabarberke | 11-10-05 | 18:50

@janfortune
Er was iets met 1999. Een van de dingen die eens in een boek over hem heb gelezen.

bethundered | 11-10-05 | 18:49

@janfortune

Nee dat gebeurt hier wel vaak dat mensen het voor de hand liggende over het hoofd zien.

Rabarberke | 11-10-05 | 18:44

@ bethundered

Feest der herkenning?

janfortune | 11-10-05 | 18:44

@ capo 17.51

twelve points.hèhè dr zijn niet veel mensen die ut zien.

janfortune | 11-10-05 | 18:40

@shevek

Ik verschil regelmatig van mening met mensen. Die vind ik dan niet dom. Ik vind de totstandkoming van een mening wel belangrijk. Bij een aantal mensen komen meningen tot stand uit haat en afschuw van alles wat anders is. En dat is gezien de situatie in nederland wel begrijpelijk, maar als je hier dan vervolgens haat en afschuw voor buitenlanders probeert te rationaliseren in termen van hoe slecht ze allemaal wel niet zijn, maak je een nogal domme indruk.

Rabarberke | 11-10-05 | 18:38

@shevek eet smakelijk en het zij je vergeven dat je dom bent.

neuzel | 11-10-05 | 18:38


Zolang we Afrika arm houden, blijven ze naar hier komen.

Naakte Waarheid | 11-10-05 | 18:36

@janfortune
Nostie = Nostradamus?

bethundered | 11-10-05 | 18:35

@Blakc een loverboy komt niet bij jou thuis. hoezo raken ze trouwens hun sterke persoonlijkheid om uit te maken met wie ze ieder weekend wel en niet het bed in duiken ineens kwijt als er een loverboy om de hoek komt kijken? zowel de loverboy als de doorgesnoven boy lult ze het bed in.

neuzel | 11-10-05 | 18:32

Ik denk dat het bovengedreven rottende wrakhout het verder varen in dit water onmogelijk maakt.

Rabarberke | 11-10-05 | 18:29

Mensen zoals Rabarbeke lijden aan een typisch links fenomeen, een soort tunnelvisie die erop neerkomt dat mensen die het niet met ze eens zijn per definitie dom danwel slecht danwel gehersenspeld door de media zijn. Een voorbeeld van het oude marxistische begrip "falsches Bewusstsein". Met andere woorden, de revolutionaire voorhoede weet het altijd beter. Dialoog aangaan? Zinloos. En nu ga ik eten.

shevek | 11-10-05 | 18:28

@ radiorukker 16.42
Das redelijk goed gezien.Die vent met die groene broek gaat helemaal gelijk krijgen.
"Tussen 1993-1999 breekt een oorlog uit die 27 jaar duurt.De hele aarde zal lijden onder overstromingen , hongersnood en nog een paar kleine rampies.En één miljard moslims komen naar het westen."

Aldus in samenvatting mn maat Nostie.
Ik geloof hem wel>

janfortune | 11-10-05 | 18:26

Hier nog een fijn artikel over onze draaikonterige gekke buitenlandse populist: www.gebladerte.nl/10899f57.htm
@Zak Chips.
Toevallig ook zo'n haatzaaiende vluchteling?
Optyfen dan!
@Shevek.
Alles goed met ons, hopelijk ook met jou.
Is je verblijfsvergunning nog geldig?

MAXIMO | 11-10-05 | 18:26

@Zak Chips moslims kunnen met al hun oliegeld allang voor wereldheerschappij gaan. Het is dus de vraag wie wie te vriend houdt. Ze laten jou en je domme shevekvriendjes nog even spartelen en laten straks zien dat ze intussen alle economische macht al bezitten.

neuzel | 11-10-05 | 18:25

@captaingrunn

Brusselmans is helaas te vaak de onbedoelde intellectuele spreekbuis van moslimhatende leeghoofden, terwijl hij het zelf veel milder bedoeld. Het lijkt soms wel Pim Fortuyn, die achtervolgd werd door zo'n busje rent-a-crowd met islamofoben en ander "gezondverstand" -gespuis.

@black is beautiful

Dat verwijt is natuurlijk gericht aan de Nederlandse regering. Niet aan die jongens daar.

Verder moet je niet zo hoog van te toren blazen met je Nederlanderschap, lutser. Je mag er best op trots zijn, maar het moet ook geen nare chauvinistische bijsmaak krijgen in je postings.

Voor dat avontuurtje in het bos kies je maar gelijkgestemden.

Rabarberke | 11-10-05 | 18:24

@. neuzel 18.12

Das dan nog beter dan de eerste keuze. Dit laatste doet ze dan vrijwillig ipv gedwongen te worden door zo'n loverboy pooier.
Wat is er tegen om je lekker elke week door een ander te laten nemen! Willen wij toch eigenlijk ook!

Black is beautiful | 11-10-05 | 18:23

Ach, daar hebben we MAXIMO ook. Als vliegen die op stront af komen, onze linkse vrienden. Hoe is het met de genetisch perfekte kindertjes en de trophy-wife, Max?

shevek | 11-10-05 | 18:21

@ MAXIMO
Draai de boel maar weer om: weg met ons! Doe me een lol en begin bij je zelf.

Zak Chips | 11-10-05 | 18:21

@ Rabarberke
Als je je een beetje verdiept had in de geschiedenis rond voormalig Joegoslavie, dan wist je dat de Serven alle reden hadden die moslims af te slachten. Dat wij hier in de linkse media de hele tijd het beeld voorgeschoteld kregen dat de moslims zo zielig waren, wil niet zeggen dat het ook waar was. Maar hier wil men zo graag de moslims te vriend houden, en dat alles in het belang van de olie.

Zak Chips | 11-10-05 | 18:17

Logisch eigenlijk dat de gemiddelde Nederlander schijt heeft aan economische vluchtelingen als we de door ons betaalde nonsense van AHA, ELian en Ephimenco telkens moeten aanhoren....
Voor dit type haatzaaiende vluchteling, die in ruil voor geld en faam koelbloedig een land probeert kapot te maken, eis ik een restrictiever toelatingsbeleid.

MAXIMO | 11-10-05 | 18:16

kkk is toch vooral amerikaans dacht ik.
dat zegt genoeg.

verder discussie tussen doven en blinden.
wees gegroet

janfortune | 11-10-05 | 18:16

En voor de rest verwijs ik naar de woorden van Brusselmans, wat kan die dingen toch mooi verwoorden. Brusselmans is de held van Geenstijl, en zo is het. Om maar even niet inhoudelijk te reageren.

CaptainGrunn | 11-10-05 | 18:15

@. Rabarberke
"While the dutch stood watching"
Heb je nu nog niet geleerd dat het zogenaamde wachten van onze jongens niet kwam omdat zij niet wilde ingrijpen maar omdat zij niet mochten ingrijpen?
Je moet je schamen om je Nederlander te noemen als je durft te beweren dat onze jongens schuldig zijn aan de misdaden daar begaan door beide kampen. Ga ff lekker een diepe kuil in het bos graven en ga er in liggen, kom ik je wel toedekken. Wil ik ook nog een liedje voor je zingen, als ik dan je stomme ongenuanceerde opmerkingen niet meer hoef te lezen!!!!!

Black is beautiful | 11-10-05 | 18:14

@Blakc is beautiful je mag blij zijn als je dochters uberhaupt nog met een man thuiskomen en zich niet ieder weekend in de plee van de eerste de beste club laten nemen door een willekeurige doorgesnoven Nederlander. ik weet niet waar je je meer voor zou moeten schamen.

neuzel | 11-10-05 | 18:12

@capo

Pardon? Jij vindt dat die serviers gelijk hadden toen ze die moslims in Srebrenica afslachtten?

Rabarberke | 11-10-05 | 18:10

Ik ben niet links, ik ben rechts en liberaal. En het echte extremistische geteisem, of het nou links of rechts is, is hier inderdaad rijkelijk vertegenwoordigd. Like I care.

Rabarberke | 11-10-05 | 18:07

@. CaptainGrunn
Hoera, eindelijk weer eens iemand die het nodig vind om in deze discussie links de schuld te geven. Volgens mij ging het over Maroccanen, en die zijn volgens mij zeker niet links. Mag toch niet van Allah. Maroccanen hebben geen politiek, want zij nemen nooit een stelling in!(tenminste niet als het over Marocco en zijn daden gaat!)

Black is beautiful | 11-10-05 | 18:06

@Rabarbeke
En gelijk hadden ze !

capo | 11-10-05 | 18:05

Dit bewijst maar hoe onze (extreem?) linkse rakkertjes een enorme tunnelvisie hebben. Het is heel normaal om als moreel meerdere Amerika te bashen maar owee er iets op Marokka valt aan te merken, nee dan is het einde in zicht. Normaal mag je ook nooit zeggen dat Marrokkanen crimineel zijn maar als het om Amerika draait dan mag je wel zeggen dat alle Amerikanen slecht zijn. En nu niet met het argument komen dat je dat moet lezen als dat 'sommige Amerikanen' toch echt slecht zijn want dat geldt natuurlijk omgekeerd ook.

CaptainGrunn | 11-10-05 | 18:02

@black is beautiful

Ik accepteer wat ik accepteer. Als mensen denken dat ze maar kunnen raaskallen over moslims en te pas en te onpas met drek kunnen smijten terwijl ze zelf boter op hun hoofd hebben, dan reageer ik daar op.

@capo

Voor wat betreft de recente geschiedenis zijn de meeste moslims afgeslacht door christelijk orthodoxe serviers in Srebrenica, while the Dutch stood watching.

Rabarberke | 11-10-05 | 18:01

Ha, ik zie dat ik niets meer toe te voegen heb; al het werk is al gedaan. Rabarberke, wannabecool en bwahaha zijn de mond aardig gesnoerd. Hun calimero-complexjes zijn weer duidelijk zichtbaar geworden. We hebben ze met z'n allen weer een stapje richting emigratie naar een heerlijk land onder sharia-wetgeving gedreven. Nog een paar topics als deze en ze komen niet meer terug. Nu de linkse kerk nog.

Zak Chips | 11-10-05 | 18:00

@Capo: Helder verwoord! En exact hetzelfde als wat ik al aan de orde stelde: geen dialogen, geen kritiek binnen die gemeenschap, ze communiceren niet naar buiten toe, houden zich vast aan de dingen die jij net noemde etc. Maar er is iemand genaamd Rabarberke die stelt dat dit gelogen is. :')

Ik ga nu gauw weer,. m'n varkenslapje brandt anders aan. ;-)

radiorukker | 11-10-05 | 17:56

Wat zijn die Marokkanen stil. Inderdaad. Marocco ist auch nicht dabei in 2006.

BASinnic | 11-10-05 | 17:56

Ach, rabarbeke ziet het niet altijd even helder. En Ephimenco's column's lees ik atijd met genoegen, hoewel ik het er niet altijd mee eens ben. In dit geval wel trouwens. Leuk toch, om geiteneukers m/v op de kast te jagen. Aan die reflexen kan pavlov nog een puntje zuigen.

shevek | 11-10-05 | 17:55

Verlichting is nodig in de moslimwereld, zoals de verlichters in Europa er voor gezorgd hebben dat het christelijke geloof zich ontwikkeld heeft. Probleem is dat er geen verlichte geesten opstaan binnen de moslimwereld, nu niet en nooit niet.Dit is in zijn geheel te wijten aan hoe de moslim tegen de koran aankijkt. De bijbel is een verzameling verhalen, de koran is het letterlijke woord van God zoals deze door de grote pedofiel zijn vastgelegd. Aangezien het interpreteren van de Koran naar de wereldlijke wereld van het nu in West Europa als beloning een lekkere vette fatwa oplevert voor de waaghals die dit gaat proberen, zal het nog wel even duren totdat er een verlichter opstaat in de moslimwereld.
Verder is het probleem dat een moslim altijd eerst een moslim is en dan pas een Nederlander, vandaar dat er nul tot generlei reinigend vermogen bestaat binnen de moslimgemeenschap.
Verder zou ik graag even gemeld zien dat in de recente geschiedenis de eerste radicale christen uit Staphorst die midden op een drukke straat een moslim kunstenaar afslacht ivm zijn anti christen werk zich nog moet manifesteren, ik bedoel maar.

capo | 11-10-05 | 17:51

Ach, rabarbeke ziet het niet altijd even helder.

shevek | 11-10-05 | 17:50

Sorry voor dubbel posting. Duurde wel 5 minuten en er gebeurde nix!

Black is beautiful | 11-10-05 | 17:50

@. Rabarberke

Waarom reageer je als iemand met veels te lange tenen. Je moet eigenlijk een Nederlander zijn met je veels te korte lontje. Dat Radiorukker raaskalt kan hij niet helpen, dat heeft hij wel vaker voor het eten. Gaat straks wel over! Voor jou echter zie ik weinig hoop. Accepteer nu maar dat de meeste reaguurders op dit forum niet veel op hebben met de moslims. Dat mag gelukkig in dit land. En je moet maar zo denken, als we 400 jaar verder zijn bestaat deze aardkloot niet meer of zijn we zo geintergreerd dat er alleen nog mensen bestaan met een zelfde huidskleur! Ben alleen wel blij dat ik dat niet hoef mee te maken. Zou me doodschamen als mijn dochters met een allochtoon zouden thuis komen die weigert om Nederlander te zijn in mijn eigen land!!!!

Black is beautiful | 11-10-05 | 17:48

@. Rabarberke

Waarom reageer je als iemand met veels te lange tenen. Je moet eigenlijk een Nederlander zijn met je veels te korte lontje. Dat Radiorukker raaskalt kan hij niet helpen, dat heeft hij wel vaker voor het eten. Gaat straks wel over! Voor jou echter zie ik weinig hoop. Accepteer nu maar dat de meeste reaguurders op dit forum niet veel op hebben met de moslims. Dat mag gelukkig in dit land. En je moet maar zo denken, als we 400 jaar verder zijn bestaat deze aardkloot niet meer of zijn we zo geintergreerd dat er alleen nog mensen bestaan met een zelfde huidskleur! Ben alleen wel blij dat ik dat niet hoef mee te maken. Zou me doodschamen als mijn dochters met een allochtoon zouden thuis komen die weigert om Nederlander te zijn in mijn eigen land!!!!

Black is beautiful | 11-10-05 | 17:46

dat= dan. Die verrekte Arabische toetsenbord driver weer :')

I'm out. Fijne avond verder. :)

radiorukker | 11-10-05 | 17:45

Binnenkort komt er een mooie handleiding uit over FGM in Europa, ofwel Female Genital Mutilation. Over achtergronden, gebruiken en misverstanden. Lijkt me handig eerst te lezen en dan te loellen.

shalom | 11-10-05 | 17:45

@rabarberke: Je bedoeld dat jij feiten verdraait en de KKK aanhaalt zoals je zostraks deed? Joh, ga eerst bij jezelf te rade en geef dat kritiek op een ander. Die boodschap geldt ook voor de moslimgemeenschap.
Neemt iemand t over? Ik ben weg hier ;-) Ik laat zo een varkenslapje in de pan sudderen, jij ook een hapje islamietje? :')

radiorukker | 11-10-05 | 17:43

Okee jongens en meisjes zal ik ff deze hele onzinnige discussie samenvatten!
Moslims zijn niet slecht, alleen extremistische moslims.
Christenen zijn niet slecht, alleen extremistische christenen.

Het grote verschil echter is dat de messte christenen zich wel durven en willen uitspreken als zij het niet met de christen-extremisten eens zij, en de moslims hun extremisten niet willen of durven aanspreken op hun daden. En wie wil kan zijn Marokkaanse paspoort gewoon inleveren en als Nederlander door het leven gaan. Kan je alleen niet meer op vakantie naar Marocco, maar welke Nederlander zou dan nu willen.

Black is beautiful | 11-10-05 | 17:39

@lekker belangrijk

Nee ik nodig geen jochies uit.

Rabarberke | 11-10-05 | 17:31

@radiorukker

Is het een idee dat je een paar poppenkast poppen pakt, ze radiorukker, rabarberke, neuzel etc. noemt en dan zelf alle dialogen schrijft? Misschien kun je dan wat optredens scoren bij bejaardentehuizen. Ik heb geen zin om tegen je te praten zodat je te pas en te onpas mijn woorden verdraait waarna ik weer dingen kan lezen die ik niet gezegd hebt.

Rabarberke | 11-10-05 | 17:22

@Rabarberke, gelukkig maar kindje. Over die "afgezogen lul", dat was toch geen verkapte uitnodiging hè?

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 17:22

@neuzel: je roept maar wat. vrouwenbesnijdenis staat voorgeschreven in de koran. Daarom kun jij mijn vraag ook niet beantwoorden en daarom kan ik ook niet aanwijzen dat het wel hoeft. ik kan bewijzen dat je dom bent, niet dat je niet dom bent. case closed.

radiorukker | 11-10-05 | 17:21

Ah, ik zie het inderdaad zinloos. jammer.

neuzel | 11-10-05 | 17:19

@rabarkerke: ga nou eens eerlijk in dan op de problemen binnen de islamitische gemeenschap? Nee, dan krijgen we verwijten, vergelijkingen met de KKK en nog een keer dat het aan een ander ligt. Typische trekjes van iemand met oogkleppen op! Niemand neemt dat gemekker van je nog serieus stakker, omdat je gewoon niet ingaat op de argumenten die worden aangevoerd. Je kronkeld en kruipt en weet niet waar je het moet zoeken.

Nee dan je laatste reactie, getuigd van zwakheid. Veel plezier met lesgeven op school. Ik zie het al helemaal voor me :') 'Ja kinderen, de KKK was erg fout! Eigenlijk waren alle christenen erg fout, maar de moslimgemeenschap? Die doet niets verkeerds, dat zijn alleen maar een kleine groep radicaaltjes hoor. En ja dat heeft niet te maken met islam. Vrouwenbesnijdenis? Moet niet hoor, dat is een westerse leugen....'. Pff, waar kan ik me inschrijven voor een jihadtraining op jouw trainingskamp?

radiorukker | 11-10-05 | 17:16

@Radiorukker je roept maar wat. vrouwenbesnijdenis staat nergens voorgeschreven in de koran. Daarom kun jij mijn vraag ook niet beantwoorden en daarom kan ik ook niet aanwijzen dat het niet hoeft. ik kan bewijzen dat je dom bent, niet dat je niet dom bent. case closed.

neuzel | 11-10-05 | 17:13

@lekker belangrijk

Je beledigt mij niet met azijnpissende kutpot, je haalt jezelf naar beneden.

Rabarberke | 11-10-05 | 17:13

@neuzel

Laat het rusten... het is zinloos. Hij roept dat iets waar is en dan moet jij bewijzen dat het niet zo is :)

@radiorukker

Valt er op de radio niets te rukken dat je 't hier doet? Ik kan ook wel een stel Nederlanders over homo's ondervragen en dan krijg je ook geen positieve verhalen.

Ik kan ook een stel Turken ondervragen over homo's en dan positieve verhalen krijgen.

Xenofobe kwal die je bent.

Rabarberke | 11-10-05 | 17:11

@Rabarbeke,
Maar de vrouwen hier op kantoor zijn allemaal heel aardig tegen mij, die ga ik toch niet zomaar beledigen? Heb jij geen fatsoen of zeau?

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 17:10

@ Rabarbeke

Ja maar...

Enfin, met LB kan ik weer een fijn boompje opzetten over de zegeningen van Johan Cruijff.

Zo is het altijd wat, worden we het nooit eens en weigert het feest van de democratie maar te bruisen..

Brusselmans | 11-10-05 | 17:09

@ikdus

Oops :) maar dat verandert niets aan het betoog.

Rabarberke | 11-10-05 | 17:06

@neuzel: ho even, jij komt met je opmerkingen over wikepedia, en jij stelt iets! Dus zoek jij het maar op waar het staat dat het niet hoeft!
@lekker belangrijk: nee, dus daarom dragen zij allemaal een hoofddoekje uit naam van allah. En worden ze onderworpen aan stokslagen, besnijdenis, en dat flikkers ziek en vies zijn.

Even een stukje uit nova van een tijdje geleden. Turken werden ondervraagd over homo's. En daar werden de volgende dingen gezegd:

rapidshare.de/files/6150414/turkje_-_o...

en:

rapidshare.de/files/6150454/turkje_-_h...

radiorukker | 11-10-05 | 17:05

@brusselmans

Je hoeft niet aan LB te vertellen dat ik aardig ben. Je zou hem kunnen vertellen hoe het overkomt als een volwassen man een vrouw een azijnpissende kutpot noemt zonder haar te kennen.

Zoiets zou hij tegen een vrouwelijke collega op kantoor moeten zeggen en kijken hoe snel hij met trillende knieën verantwoording zou mogen gaan afleggen om uiteindelijk als een afgezogen lul weer in zijn hokje te kruipen.

De held.

Rabarberke | 11-10-05 | 17:04

Weet wel een site waar vrouwen besnijdenis aan de kaak gesteld wordt... Heb daar problemen mee gehad al toen ik dat bekent maakte... Tja.. de moslim zit nou eenmaal verweven in europa. Officeel mag vrouwen besnijdenis niet, maar hoe raar het ook klinkt.. het wordt gedoogd zelfs in nederland!!!!!!.. die meisjes worden met een scheermesje van hun clitoris en schaamlippen ontdaan.. en blijven dan ff een paar weken weg van school... IN denhaag weten ze het maar die MOSLIM LIEFHEBBERS LATEN HET ZO ALS HET IS.. omdat het bange honden zijn.. een balkenende wil niet leven als hirshi ali moet leven.. (hirshi ali weet wat vrouwen besnijdenis inhoudt)

Napalm op de moslim landen.. en naar goed moslim gebruik het strotje doorsnijden van die linkse honden in onze regering die al meer dan 30 jaar ons land de afgrond aan het in helpen zijn!

LordBathory | 11-10-05 | 17:01

@rabarber

Had je liever gezien:
Tsja we wisten het niet zeker dus we hebben hem maar laten lopen. BOEM 60 doden, foutje bedankt?

Je zegt het maar hoor.

Hiermee niet gezegd dat het niet treurig is wat er gebeurd is met die man.

Ik hoor overigens ook nog graag van je waar de protestantse IRA zich ophield.....

Ikdus | 11-10-05 | 17:01

Er staat ook nergens in de koran dat vrouwen een hoofddoekje *moeten* dragen.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:59

@Lekker Belangrijk © @16:50: Dat geeft wel aan wat voor problemen er binnen die 'normale' gemeenschap zijn, die Rabarkerke gewoon niet onder ogen wil zien. Dan lijkt mij dat alleen mensen uit die gemeenschap zelf dit proberen te bestrijden en anti-westerse theologie er tegenaan gooit, zoals Rabarkerke al de hele middag doet. Dus voor de zoveelste keer: Rabarkerke, islamietje, kom uit de kast en geef gewoon toe dat er teveel problemen zijn die moeten worden aangepakt. Wees niet bang dat er een fatwah tegen je wordt uitgesproken ;-) Ga gewoon een eerlijke dialoog aan en stop met het verwijten naar andere groepen. We spreken over de islam 2005 en niet over het christelijk geloof van 2000 jaar geleden.

radiorukker | 11-10-05 | 16:58

@radiorukker dat bedoel ik dus. laten we bij het begin beginnen: waarom verwijs jij naar wikipedia en lees dan wat daar staat? of laat ook maar. wijs dan aan waar in de koran staat dat vrouwen zich moeten laten besnijden.

neuzel | 11-10-05 | 16:57

"Nu wilde ik net aan LB vertellen dat je best aardig bent krijg je dit."
ZWAAR LOL @Brussels.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:56

De koran staat bol van de nonsens, net als de bijbel. Gefeliciteerd met deze vaststelling.

@ikdus

Dat is waar, die angst is zelfs zo groot dat de Londense politie een volstrekt onschuldig iemand doorzeeft met kogels. Foutje bedankt.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:55

@Rabarberke 11-10-05 @ 16:49 , Meissie, da's gewoon een kwestie van einde kantoortijd. Je dacht toch niet dat ik maar eindeloos met je bleef spelen.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:53

insert "je" tussen 2x voor svp

Ikdus | 11-10-05 | 16:52

@neuzel: ik stooi niet met wikipediakennis, maar dat was in de context van een argument die rabarkerke aanvoerde: n.l. dat vrouwenbesijdenis niets met de islam te maken zou hebben. Nou dat heeft het wel degelijk, vandaar die verwijzing naar wikipedia. Maar naast deze sites zijn er wel genoeg andere sites te vinden over dit onderwerp. Ik zou zeggen google eens. En als jij het zo beter weet ben ik benieuwd waar in de koran staat te lezen dat vrouwenbesnijdenis niet hoeft en het vrijwillig is. Als je me die passage kan aanwijzen in de koran? Anders gewoon je muil houden :')

radiorukker | 11-10-05 | 16:52

@ Rabarberke

Nu wilde ik net aan LB vertellen dat je best aardig bent krijg je dit.

Ik neem nu en dan wel stelling en als ik benauwd zou zijn zou ik wel met mijn vriendin op de bank onder de dekens blijven liggen.

Ook ik krijg met de regelmaat van de klok gajes achter mij aan maar ik heb niet dezelfde onbedwingbare behoefte als jij mijzelf tot in den treure op de vierkante millimeter te gaan verdedigen.

Wat kan er gebeuren behalve dat we het oneens blijven? 't is niet anders en we moeten tenslotte zo nodig..

Brusselmans | 11-10-05 | 16:52

Nogmaals voor diegenen die (gelukkig) geen benul hebbben van de inhoud van de koran.

allah Is een god die pedofilie verkrachting, moord en rascisme predikt

Maar niemand durft het te zeggen.... je hebt tegenwoordig zo probleempjes met een Amsterdams knaapje die meent met een mes in je te mogen prikken.

LordBathory | 11-10-05 | 16:50

@radiorukker @16:46, Dat komt omdat zij geen dialoog aandurven al zouden ze dat al willen. De kans om als afvallige te worden aangemerkt is levensgroot en voordat je het weet loop je tegen een fatwah op. Vergeet niet, een afvallige islamiet is in de islam een veel erger vergrijp dan de ongelovige uithangen.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:50

insert "je" tussen 2x voor svp

Ikdus | 11-10-05 | 16:49

@lekker belangrijk

Maar zodra ik over jouw traumatische relatie met je moeder en de daaruitvoortvloeiende haat voor vrouwen begin, ben je meestal snel vertrokken.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:49

@
Rabarbewrke

quote
Gaven we de protestanten in Nederland de schuld van wat de IRA al die jaren deed?

Unquote

Pardon??? Lees ik dit goed???
Indien je deze stelling (protestanten =IRA) daadwerkelijk meent verlang ik nu haast naar een ip ban voor voor bewezen domheid!!!!

Ikdus | 11-10-05 | 16:48

Oke, alle gekheid op een stokje: Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de radicalen de werkpaarden zijn van de islamitische gemeenschap. Want ik kan er niet bij dat deze gemeenschap totaal geen moeite doet voor een dialoog en de problemen eens aankaart. Dat is uiterst dubieus te noemen.

radiorukker | 11-10-05 | 16:46

@Radiodukker ik geef ermee aan dat ik wikipedia nooit raadpleeg, omdat je eigenlijk niet weet waar je het over hebt als je met je net vergaarde wikipediakennis strooit. jouw zelfontwikkelde denkvermogen waarmee je iets denkt te kunnen lezen in andermans teksten wat er absoluut niet staat, ligt daar weer in het verlengde van en komt gevaarlijk in de buurt van een vervelende kortsluiting.

neuzel | 11-10-05 | 16:46

Als Satan mijn ziel zou kunnen claimen, en God mij vanwege pedofilie in het diepste dal van de hel zou storten.

Dan zou ik moslim zijn... en net als de "profeet" mohammed een meisje van 9 verkrachten in naam van allah!

Pedo religie.. en de linkse raddraaiers hier rennen er achteraan!

LordBathory | 11-10-05 | 16:46

@radiorukker

Bedankt voor de uitleg. Maak er eens een leuke tekening bij. Hopelijk werk je niet in het onderwijs.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:45

@Rabarbeke, ja ik ben meestal goed met mijn timing, azijnpissende kudtpot die je bent.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:45

@Rabarberke
Q
Waarom moet alles op hetzelfde moment gebeuren zodat het even hard meetelt?
U

Waarom? Vrij simpel. Omdat ik nu leef. Ik weet dat het jou niet zo welgevallig is omdat jij graag wandaden uit naam van de islam die in het heden plaatsvinden graag bagatelliseert met christelijke wandaden uit het verre verleden. Echter van de kruistochten heb ik nu geen last. Van een eventuele rugtasbom in de metro misschien wel.

Maar goed, nogmaals .... daar gaat de hele column van Ephimenco niet over en dat was toch het topic hier.

Ikdus | 11-10-05 | 16:44

Where can I drop some Kudo's for him?

cApo Di tutI Cap0 | 11-10-05 | 16:43

@rabarkerke: nog beter zou zijn als je uit naam van het geloof jezelf ophangt aan een kruis. Nogmaals, je maakt geen degelijke onderscheid tussen de problemen binnen de moslimgemeenschap en de radicalen. Er zit n.l. weinig verschil tussen deze 2 groepen. ik zal het je uitgellen: de radicaal is net als een kaalkopje, dom, impulsief en blaat maar raak. De moslim is slim, bespeelt de politiek, zorgt ervoor dat er mensen bepaalde posities krijgen zodat de weg naar een islamitisch europa vrij baan krijgt en in 2020 een feit is. Tevens zullen zij roepen dat vrouwenbesnijdenis en andere middeleeuwse taferelen gelogen zijn, maar na 17 uur snel naar huis gaan om de vrouw te slaan en een schaap te slachten. Bovendien profiteren ze al jaren van de staat met allerleie subsidieregeltjes en maken hiermee een land en rechtsstaat kapot doordat de overheid dit gewoon toelaat. Immers, terugdraaien van die regelingen zal zorgen voor veel weerstand van de moslimgemeenschap. Dus mensen zijn gewoon bang. De moslims laten de radicalen bewust hun gang gaan om haat te zaaien en de deur open te zetten naar een islamitisch europa. Want zometeen moet er ineens gepraat worden en wordt de islamitische politiek afgedwongen in europa. Zo krijgen we dus allerleie islamitische partijen die o.a. radicaaltjes vertegenwoordigen, naast de normale moslims. En zo is er ineens wel een dialoog mogelijk, kortweg omdat de islamieten er voordeel bij hebben: n.l. verdere islamisatie van europa.
Nou, we kunnen niet wachten totdat het zover is.

kortweg gezegd: de moslim is erg slinks en steekt net zoals mohammed een mes in je rug. Gevaarlijke situatie dus.

radiorukker | 11-10-05 | 16:42

@brusselmans

Volgens mij ben je gewoon schijtsbenauwd om hier stelling te nemen omdat je anders dezelfde gajes op je dak krijgt als ik.

Zoals b.v. Lekker Belangrijk, altijd bereid tot een inhoudelijke discussie, verscholen achter de brede schouders van mensen die wel verstand hebben, licht provocerend om dan vervolgens op een goed moment iets van "azijnpissende kutpot" te roepen.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:42

@holistic reefer
Ik heb mijn fundamentalisme gelukkig ook iets weten te temperen. Dat gesjouw met explosieven hing me danig de keel uit.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:42

@Lekker Belangrijk tikt ware woorden!

LordBathory | 11-10-05 | 16:40

Rabarbeke rules !!!
Fanatieke gelovigen zijn allemaal hetzelfde, het zijn de parasieten van de aarde.
Gematigden daarentegen zijn echter een toevoeging aan de maatschappij.

holistic river | 11-10-05 | 16:37

Er bestaan geen "gematigde moslims" Iemand die dat beweert weet niets van de islam.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:37

@radiorukker

Je raakt de weg kwijt. Je ijlt. Je denkt dat ik een moslim ben en je voert gesprekken namens mij.

Denk je dat een moslim zou ontkennen dat ie moslim is?

Ik ben g e e n moslim.

Is het voor jouw vijandsbeeld belangrijk dat ik dat wel ben of zo? Wordt het gevaarlijk als niet elke blanke nederlander net zo denkt als jij?

Rabarberke | 11-10-05 | 16:35

Rabarbeke, ga es in je mand! Braafff.

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:34

@Neuzel: je bedoeld: 'wikipedia geeft aan dat vrouwenbesnijdenis niet moet, terwijl dit uit een westerse standpunt is beschreven en niet gebasseerd op wat er in de koran staat' (m.a.w. het moet wel degelijk van die baardapen). Dank je voor de aanvulling ;-)

radiorukker | 11-10-05 | 16:33

@Brusselmans 11-10-05 @ 16:31
Oei oei oei Brussels!!

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:33

Als ik morgen een radicale christelijke groepering opricht en uit naam van God haringkarren ga opblazen, gaat radiorukker dan ook de katholieke kerk de schuld geven van al dat geweld?

Gaven we de protestanten in Nederland de schuld van wat de IRA al die jaren deed?

Rabarberke | 11-10-05 | 16:32

Brusselmans 11-10-05 @ 15:52
Oei oei Brussels...

Lekker Belangrijk© | 11-10-05 | 16:32

@ Rabarbeke

Ik heb geen hoge pet op van mezelf, noch van de mensheid in het algemeen.

Van nature begeef ik mij onder de verkeerde mensen en dans ik op de rand van het onbetamelijke.

Met mijn gevoel voor superioriteit zit het - kortgezegd- dus wel snor.

Verder mag van mij bijna alles - dat wil zeggen, ik heb het niet zo op het verbieden- zolang ik er maar wat op terug mag blijven zeggen.

Wat jij daar voor de rest allemaal voor conclusies uit trekt zal me werkelijk aan mijn kloten hangen.

Brusselmans | 11-10-05 | 16:31

hee mensen, vergeet de kruistochten niet!

zakje pinda´s | 11-10-05 | 16:31

@Rabarberke
Ik kan helemaal rationeel met je meegaan maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn onderbuik gevoelens over moslims niet weg gaan.

bethundered | 11-10-05 | 16:31

Nog even en Rabarkerke & wannabecool stellen dat Hitler erg geliefd was in 40 - 45 door de meeste Nederlanders :') Ofnee, nog beter: Wij europeanen zijn schuld aan die 5 miljoen, want wij wisten het wel degelijk! Bovendien waren we volledig gehersenspoeld door de bijbel. Hahaha, tja zo zie je maar, een dialoog met een moslim is gewoon onbegonnen werk. Dat bewijzen deze wannabeecool & rabarkerke wel. Alleen jammer dat laatst genoemde niet wil toegeven dat ie moslim of amrokkaan is. Kan je van wannabecool niet zeggen. Die is tenminste nog eerlijk in zijn mening en waar hij voor staat, al zorgt zijn kortzichtigheid voor de nodige leed & vermeack :')

radiorukker | 11-10-05 | 16:30

@ikdus

Waarom moet alles op hetzelfde moment gebeuren zodat het even hard meetelt?

Het gaat er niet om wat de KKK uitspookt, het gaat er om dat je binnen het christendom groeperingen hebt die dingen roepen en doen, waarvoor je niet elke christen ter verantwoording kunt roepen.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:30

ah de moslimdiscussie is weer eens goed op gang gekomen zie ik. wikipedia wordt trouwens gevormd door bij elkaar geplempte informatie die niet is gecontroleerd op onzin. "Hierdoor kan Wikipedia geen garantie geven over de juistheid van de aanwezige informatie" Radiorukker leer eens denken.

neuzel | 11-10-05 | 16:28

@radiorukker

De grootste idioten hebben altijd in hun eentje de grootste lol. Jij zou op een feestje dit soort dingen roepen en terwijl iedereen je stil staat aan te kijken nog een half uur doorlachen. Weet je wel hoe stupide je teksten overkomen?

Rabarberke | 11-10-05 | 16:27

radiorukker: "Kom je uit de kast joodje"? Zie je niet in dat je als een nazi praat?

wannabecool | 11-10-05 | 16:26

@Rabarberke
Wanneer heeft de KKK voor het laatst een paar vliegtuigen uit naam van het christendom in het WTC laten landen?

Misschien wordt het tijd dat je ook de concentratie kampen nog even tevoorschijn haalt?

Ikdus | 11-10-05 | 16:25

@rabarberke: En hoe zit het dan met moslims die een hekel hebben aan joden. net als de KKK................................. Ohnee, dat zijn natuurlijk radicale moslims *proest*. Ga gauw naar het middenoosten zou ik zeggen :')

radiorukker | 11-10-05 | 16:24

kkk gaat nog altijd met name over raszuiverheid...

zakje pinda´s | 11-10-05 | 16:24

@brusselmans

Niet alles is relatief, maar het schijnt er in jouw hoofd niet in te kunnen dat wat wij hier allemaal aan 'de moslims' verwijten we allemaal als 'niet-moslims' evenzo fout doen.

Het is dat eeuwige probleem van het wij goed-zij slecht gevoel wat ons overvalt in de meest beschamende momenten van onze intellectuele dieptepunten. Dat idioten een leven lang doorbrengen in een wij-zij cocon kun je ze moeilijk kwalijk nemen. Dat mensen zoals jij, die het vermogen tot nadenken hebben gekregen, dat vermogen verloren schijnen te hebben als het om dit soort onderwerpen gaat is heel jammer.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:24

Ik denk dat Rabarberke toch een punt heeft op die kkk site staat echt "Proclaiming a Message of hope and deliverance for White Christian America !"

bethundered | 11-10-05 | 16:23

@Rabarberke: Jouw opmerking over de KKK getuigd wel van vooroordelen inderdaad, laat staan de werkelijkheid ;-) Maar goed, ik besteed geen tijd aan moslimleeghoofden inderdaad. Dus nogmaals: kom je uit de kast islamietje?

radiorukker | 11-10-05 | 16:22

@Carpa ik herinner me nog een reportage van een marrokaanse nederlander die zijn kind ging aangeven en vroeg of ze dat svp niet aan marokko wilden doorgeven. Dat zat er niet in, dat bleven ze doen. Nederland is een gek land, er was in WO-II geen land dat net als .nl precies wist wie de joden waren. Nu weten ze precies wie er een2 of 3e generatie marrokaan is. Dit werkt zelfs mee in het labelen van een school als een "zwarte" school. En Brusselman is gewoon weer eens door de mand gevallen als een racist. Waarom moeten alleen NEDERLANDERS met marrokaanse voorouders zich hierover uit laten? Nogmaals Brusselman kan zich beter zorgen gaan maken over het, oa door amnesty international bekritiseerde, racistische vreemdelingen beleid van .nl. Heel de wereld ziet dat we een rechtsextremistische kaalkop-enclave in de eu aan het worden zijn, kompleet met tot haat aanzettende ministers.

wannabecool | 11-10-05 | 16:22

@ Reaguurders

Ik leg het nog een keer uit:

Rabarbeke: "Alles is relatief"
Reaguurders: "Ja, dat is waar.."
Rabarbeke:"Nou ja, niet per definitie, want (..) zodat je beide hersenhelften acteren als een weke diepzeekomkommer zonder besef van tijd en ruimte"

Brusselmans | 11-10-05 | 16:20

De KKK noemt zich christelijk, net als veel extremisten zich moslim noemen. De KKK vindt dat zij namens God spreekt, die extremistische moslims vinden dat zij namens Allah spreken.

Je haalt zo'n analogie niet onderuit door als een schaapachtig viswijf je gif te lozen en er in rond te wentelen, patjakker.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:20

die kkk vergelijking gaat idd nergens over :N

zakje pinda´s | 11-10-05 | 16:19

@radiorukker

Je vervalt tot laaghartig gezever door mijn naam te vebasteren, terwijl ik mijn best doe om iets uit te leggen. Waarom zou ik jouw stellingen onderbouwen, simpele zielige leeghoofd, als je door een dikke plank van vooroordelen je eigen werkelijkheid niet meer ziet?

Rabarberke | 11-10-05 | 16:18

Pfff :D !!!! Nu komt Rabarmoskeeke met een vergelijking tussen het christendom en de KKK, woehahahahahaa!!! Jij bent echt briljant ! Wat ben jij dom zeg ! hahahaha!!

radiorukker | 11-10-05 | 16:17

@carpa

Ik bedoel, waarom is het niet verboden toen het zijn wereldlijke macht verloor?

Leesvoer voor mensen die denken dat alle christenen geemancipeerd zijn tot vredelievend mensen: www.kkk.com

Rabarberke | 11-10-05 | 16:16

@Rabarmoskeeke @ 16:13: Ja klopt, dat staat op wikipedia zo beschreven dat het niet moet, maar mag ik van jou een passage uit de Koran waar dit ook zo staat beschreven? ben benieuwd naar je antwoord!

radiorukker | 11-10-05 | 16:15

Het enige wat rabarberke doet zijn oude koeien uit de sloot halen en middeleeuwse taferelen enof voor het jaar nul aanhalen en dit als agrument aanvoeren tegen de argumenten over de hedendaagse Islam. :') Niet te vergelijken dus, en erg, heel erg dom! Je hebt anti-westerse trekjes welke met name bij Marokkaanse hangjongeren en radicale islamieten terug is te vinden. Dus Rabarmoskeerke, kom je nog uit de kast vandaag?

radiorukker | 11-10-05 | 16:14

zijn = is

Brusselmans | 11-10-05 | 16:13

@radiorukker

Als je iets citeert, moet je het eerst wel begrijpen.

In de Koran staat nergens dat je vrouwen MOET besnijden. Van de passage over vrouwebesnijdenis zegt men zelfs dat het twijfelachtig is of deze authentiek is.

Dat er nog steeds vrouwenbesnijdenis voorkomt in allerlei achterlijke culturen is schandalig, maar dat kun je de islam niet verwijten. Ga maar eens een vrouw in Egypte besnijden, moet je kijken wat je krijgt. Een islamitisch land, fyi.

Wikipedia is niet anti-islam. Jij bent anti-islam. Je leest alles door een haatbril. Ik ben niet voor of tegen, ik houd van objectiviteit.

Rabarberke | 11-10-05 | 16:13

@ Ikdus

Gelijk heb je, het topic verzandt in welles niettes.

@ Drop & Rabarbeke

Zodra de de petitie aangaande de verboden werkelijkheid zijn weten jullie me wel te vinden, nietwaar?

Enfin, iemand Pritt Stift de laatste tijd gezien?

Brusselmans | 11-10-05 | 16:11

@Rabarberke "Waarom is het christendom niet verboden in Nederland?" Omdat het gemarginaliseerd en gelijktijdig geemancipeerd is. Als de moslimgemeenschappen dat nou ook eens voor elkaar kregen waren we al een stuk verder in NL.

Carpa | 11-10-05 | 16:10

@Rabarkerke @ 16:05: Omdat het christendom dit niet meer toepast en het verleden achter zich heeft gelaten. In de islam zijn nog genoeg middeleeuwse elementen te vinden, welke ook nog in de koran staat beschreven. En daarom mag deze achterlijke en middeleeuwse cultuur worden afgeschaft zoals Drop al vermelde.

radiorukker | 11-10-05 | 16:09

@Rabarberke:

Quote
Dat is nota bene hier op eigen bodem gebeurd, terwijl de islam hier nooit iets substantieels heeft misdaan.

Unquote.

Dit is een geintje zeker toch?

Ikdus | 11-10-05 | 16:09

@Rabarberke: Je legt maar uit tot je een ons weegt. De groep waar ik het over had, en waar men niet tegen aggregeert zijn de radicaaltjes. Naast dit zijn er genoeg problemen binnen de moslimgemeenschap zelf. Maar dat doe jij dus af als een leugen? Dus besnijdenis heeft niets met de islam te maken? Wie ben jij dan wel niet, Al Sahhaf?

'De oorsprong van vrouwenbesnijdenis is voor-christelijk, dus voor onze jaartelling. Ze werd toegepast in het christendom en de islam. Het werd opgenomen in de islamitische traditie, maar ook christelijke volken pasten besnijdenis toe.' nl.wikipedia.org/wiki/Besnijdenis onder kopje: vrouwenbesnijdenis. Of is Wikipedia ook anti islam?

radiorukker | 11-10-05 | 16:07

De bijbel heeft het ook over doden van ongelovigen en in naam van God zijn ook honderden duizenden mensen afgeslacht, verbrand en gemarteld door de kerk.

Dat is nota bene hier op eigen bodem gebeurd, terwijl de islam hier nooit iets substantieels heeft misdaan.

Waarom is het christendom niet verboden in Nederland?

Rabarberke | 11-10-05 | 16:05

@Brusslemans

Wannabecool heeft daar geen hulp voor nodig, die kan dat prima zelf.

Ik weet niet hoe de meeste mensen de column interpreteren en waarom die nu dus weer een moslimtopic wordt maar volgens mij neemt Ephimenco 1 groot en terecht standpunt in: Marokkaaanse regering moet zijn bek houden over mensenrechten omdat wij hier het normaal willen gaan vinden als import onze taal spreekt terwijl de Marokaanse regering voor het taalprobleem van imports een heel wat minder menselijk oplossing heeft. Je pleurt het probleem gewoo nde woestijn in.
Dat dan de vraag gesteld wordt, waarom horen we Rabbae c.s nu niet is alleen maar terecht. Dat soort pygmeeen weet het namelijk niet meer als het slachtoffer namelijk ineens ook niet meer zo aardig is. Vinden ze verwarrend.

Ikdus | 11-10-05 | 16:04

Alle moslim groepen hebben twee dingen gemeenschappelijk. Mohammed en de Koran.

Mohammed was een massa-moordenaar en de Koran heeft het over het doden van ongelovigen.

Ik snap echt niet dat de Islam niet verboden is in NL.

Drop | 11-10-05 | 16:01

@radiorukker

Het is kenmerkend voor rabiate moslimbashers dat ze iemand meteen in een moslim hoekje drukken als hij het voor moslims opneemt. Ten eerste ben ik geen moslim. Ten tweede neem ik het niet voor ze op.

Ik ga het nog een keer inhoudelijk uitleggen. Je hebt moslims en christenen. De rest laten we even voor het voorbeeld weg.

Zowel moslims als christenen bestaan uit veel groeperingen. Een aantal van die groeperingen zijn redelijk extremistisch, ook bij de christenen.

Wat wij nu doen is al die groepen binnen het moslimgeloof over één kan scheren en ze allemaal als gesprekspartner aan tafel uit te nodigen omdat een kleine groep van hen rare denkbeelden heeft. Waarom zou een gematigde Egyptische moslim die ingenieur is bij de Gasunie zich gaan lopen verantwoorden voor een Marokkaanse jeugdbende? Die man heeft wel wat beters te doen.

Maar zolang jij denkt dat besnijdenis iets is wat de islam voorstaat, kunnen we denk ik geen fatsoenlijke disscussie voeren.

Rabarberke | 11-10-05 | 15:57

Paspoort staat immers voor loyaliteit.

Drop | 11-10-05 | 15:54

@ Rabarbeke

Ik maak van wannabecool een karikatuur, snap je dat werkelijk niet?

Brusselmans | 11-10-05 | 15:52

@brusselmans

Je maakt een karikatuur van moslims. Heb je er ook een tekening bij?

Wat jij moslims verwijt kun je net zo goed over een hoop Nederlanders zeggen. Altijd maar babbelen over tolerantie, integratie en het altijd beter weten. Ondertussen spreken en schrijven ze hun eigen taal nauwelijks, werken zwart bij, trekken even hard uitkering en werken daarnaast zwart, richten vernielingen aan, misdragen zich als hooligans, etc. etc. maar hebben toevallig geen culturele of religieuze identiteit. Het zijn díe nederlanders die een hoop marokkanen en andere buitenlanders als voorbeeld hebben genomen voor hun integratie.

De integratie is daarom in vele opzichten wel gelukt.

Rabarberke | 11-10-05 | 15:47

afkost=afkomst :') (mijn tb stond op standje 'wannabecool' geloof ik ;-) Vast een arabische driver wat in de weg zit )

radiorukker | 11-10-05 | 15:47

Als ze twee paspoorten houden, dan is feitelijk door Marokko in NL een kolonie gesticht, in plaats van dat immigratie heeft plaatsgevonden.

Drop | 11-10-05 | 15:45

@rabarberke: Jij raaskaalt zelf, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je zelf een moslim bent of van allochtone afkost. Want ik snap niet waarop jij dit zeer slecht verdedigd door een argument als 'Ga dan ook even de héle katholieke, gereformeerde, apostolische, baptistische en weet ik veel wat nog meer voor kerk als één christelijke gemeenschap beschouwen en roep ze ALLEMAAL ter verantwoording voor de SGP.' Ten eerste hebben christenen zich wél aangepast aan deze tijd en houden er geen middeleeuwse denkwijze op na, en ten tweede, de SGP is een politieke partij en geen leefgemeenschap. De radicaaltjes hierin tegen vertegenwoordigen zichzelf en handelen uit naam van het geloof. Dus jouw vergelijking gaat totaal niet op. Bovendien, in de moslim gemeenschap gebeuren er dingen waar jeje vraagtekens bij kan plaatsen. Ik had al voorbeelden aangehaald zoals vrouwenbesnijdenis, verplicht dragen van hoofddoekje of burqa (symbool van onderdrukking). En ga zo maar door. Al deze dingen zijn voorbeelden dat er nog veel moet worden ingehaald. Ayaan Hirsi Ali zet zich hiervoor in, en stelt deze zaken aan de kaak. En het enige wat jij loopt te roepen is dat deze groep niets 'mankeert' en zij niet als collectieve verantwoordelijke groep moet worden bestempeld. Joh, lees jij de kranten wel? Praat jij wel met mensen? Enig idee wat er binnen die gemeenschap leeft?

radiorukker | 11-10-05 | 15:45

@Rabarberke ja ik zeg toch niet dat het niet mag? Maar zoals Brusselmans al zei dan mag daar toch ook tegen geageerd worden? Zie het als een complete acceptatie als gelijkwaardig Nederlander. Bovendien vind ik dat drop een punt heeft. Dat ze dat niet mogen is volstrekt onbelangrijk, ze zijn immers Nederlander dus who cares?

Carpa | 11-10-05 | 15:44

@ Rabarberke
Ephimenco heeft het in zijn column in ieder geval niet over "de Marokkanen" hij heeft het over die mensen die zulke grote woorden richten aan bijv. Verdonk.

egwel | 11-10-05 | 15:41

@ wannabecool

Als verkondiger van het politiek correcte gedachtegoed moeten al die verschrikkelijke dingen die ik schrijf je een doorn in het oog zijn, dat begrijp ik heel goed.

Dat is -geloof ik- ook het probleem met vele van mijn islamitische vrienden en vriendinnen. Nu nooit 'ns de hand in eigen boezem, altijd maar babbelen over 'de dialoog' maar niet gewend tegengesproken te worden maar boven alles het zieligste kindje uit de klas.

Wen er maar aan dat in het beschaafde Westen je (nog wel) een geloof belachelijk maken, ook als 't dat van zich in zelfmedelijden wentelende huilebalkjes van Allah betreft.

Brusselmans | 11-10-05 | 15:38

@drop

Dat schijnen ze niet te mogen.

Rabarberke | 11-10-05 | 15:34

> Hier geboren marrokanen hoefen
> helemaal NIETS te zeggen over
> het beleid van marroko.

Je kunt afstand van het beleid van Marokko door je Marokkaanse paspoort in te leveren ;).

Drop | 11-10-05 | 15:33

@carpa

Die Marokkanen zijn gewoon Nederlandse staatsburgers en hebben het recht om te protesteren ongeacht wat een regime in Marokko doet of laat. Ze kúnnen niet eens stelling nemen tegen zo'n regime als ze dat zouden willen.

@brusselmans

zie onder

@radiorukker

Ga dan ook even de héle katholieke, gereformeerde, apostolische, baptistische en weet ik veel wat nog meer voor kerk als één christelijke gemeenschap beschouwen en roep ze ALLEMAAL ter verantwoording voor de SGP. Waaromm zou een christen die b.v. baptist is een dialoog aan gaan met jou omdat jij vindt dat de SGP onzin raaskaalt?

Er is niet zoiets als 'de moslims' als collectief verantwoordelijke groep. Dat maak jij ervan.

Rabarberke | 11-10-05 | 15:32

@brusselam: hou eens op mensen die hier geboren zijn in een hoek te douwen alleen maar omdat hun vader, moeder of opa of opa en oma daar geboren is. Hier geboren marrokanen hoefen helemaal NIETS te zeggen over het beleid van marroko. Ga jij je maar schamen omdat wij een racistische minister van intergratie hebben.

wannabecool | 11-10-05 | 15:28

@Rabarberke: Lijkt me dat deze gemeenschap onderdeel is van de samenleving, dus het lijkt me zeer zeker voor de hand liggend dat zij een dialoog aangaan. De excessen zijn namelijk van invloed op hun geloof, omdat de groep radicaaltjes wel duidelijk een standpunt innemen en er niets tegenover wordt gesteld. Dat is dom, want het is dan niet zo gek dat (naast dat de media natuurlijk van degelijke invloed is) men meer angst krijgt voor mensen met een hoofddoekje om. Dat veroorzaken ze dus zelf, omdat ze nergens hun gezicht laten zien en een dialoog durven aan te gaan. Zij moeten eens meer gaan praten, dus ook binnen hun eigen gemeenschap om bepaalde zaken (welke ik hierboven heb beschreven) eens aan te kaarten, en dat naar buiten toe vertalen.
Het is mij te makkelijk om te zeggen (wat jij dus ook doet) 'ja maar wij voelen ons niet verantwoordelijk hoor, ookal wordt ons geloof in een kwaad daglicht gezet door radicaaltjes, nou en..'. Nou en? Maar als men ook deze groep aankijkt vanwege moorden, vanwege aanslagen kruipen ze gewoon in hun schulp of roepen 'discriminatie, niemand begrijpt ons'. Kom zeg, dat kennen we nu wel.

radiorukker | 11-10-05 | 15:23

@Rabarberke "Van mij mag heel den haag morgen met de berenboot naar equatoriaal Guinee" Dát vind ik nou niet aardig van je... :-)

Voor het overige kan ik me het meest vinden in de stelling van Brusselmans. Tuurlijk mag iedereen hier betogen wat hij wil, maar er mogen ook klappen uitgedeeld worden. Bovendien mogen de GL adepten met Mohammed "mister stigmatisatie" Rabbae voorop wel eens gewezen worden op de praktijken in andere delen van de wereld, alvorens ze hier alles lopen af te zeiken. Als je wil schoppen ok, maar verwacht dan ook teruggeschopt te worden.

Carpa | 11-10-05 | 15:22

@ Rabarbeke

Geen collectieve verantwoordelijk, wel een collectief belang.

Bovendien is het bezig blijven over dergelijke trivia m.i. hetgeen wat een beschaafd land van een middeleeuwse onderscheid.

Brusselmans | 11-10-05 | 15:18

Waarom zouden moslims een dialoog aangaan om excessen binnen hun geloof te bespreken als ze die excessen niet zien als onderdeel van hun geloof?

je gaat een zeeeer gematigd christen toch ook niet lopen opzadelen met wat de SGP roept over vrouwen en kiesrecht en hoe achterlijk sommige gemeenschappen hier met geloofsvraagstukken omgaan? Dan blijf je bezig.

Moslims hebben weliswaar een religieuze identiteit, maar ze hebben geen collectieve verantwoordelijk te nemen en rekenschap af te leggen aan niet moslims.

Bovendien, als je zo'n moslimgemeenschap dan als collectief verantwoordelijke groep wilt benaderen, welke collectief verantwoordelijke groep met religieuze identiteit vertegenwoordig jij dan?

Rabarberke | 11-10-05 | 15:10

@knutsel

Die van Ephimenco wellicht, de functie van de column van dat marokkaanse meisje in NRC (en de reacties daarop) was om eens wat meer ruchtbaarheid te geven aan dat online vod wat ze daar bij NRC maken.

Rabarberke | 11-10-05 | 15:06

Helemaal eens met deze man! Afgelopen zaterdag schreef ik hier min of meer nog een stuk over(zie onderaan). Een van de belangrijkste dingen die Sylvain Ephimenco schreef(ik quote even een stuk van een van zijn uitspraken in andere columns): Aan het onbehagen van Marokkanen heeft Ephimenco geen enkele boodschap. Hem gaat het uitsluitend om het autochtone onbehagen dat veroorzaakt zou worden door "de mislukte integratie" en "criminaliteit van vooral jongeren die het vreedzame leven in hele buurten verstoren". Die feiten zouden de 49 wegmoffelen. Hun manifest ademt volgens Ephimenco "nergens de wil om aan zelfkritiek en zelfonderzoek te werken". Dat zou aan "het gebrek aan introspectie" van de Marokkaanse cultuur liggen, verklaart hij als een volleerd nationalist. "Hand in eigen boezem steken is een specifiek Nederlandse trek die kennelijk niet vandaag of morgen bij trotse en lichtgeraakte Berbers school zal maken."

bron: www.gebladerte.nl/10899f57.htm
----

afgelopen zaterdag schreef ik hierrrr: www.geenstijl.nl/mt/archieven/008197.h... @ 20:08 het volgende:

"het is uitermate vreemd te noemen dat de moslimgemeenschap geen dialoog aangaat met de mensen die het zogenaamd lopen te verzieken en handelen uit naam van dat geloof. Ze riepen op de dag dat theo werd vermoord maar al te hard dat ze een dialoog willen, maar ik zie of lees er niets meer over. En ik zie ook niet dat zij proberen in te grijpen, en eens van zich laten horen inzake de hofstadgroep die een gezellig onderonsje hadden in de rechtbank, ik zie ze nergens uitspraken doen of een standpunt nemen inzake Mohammed B. Ik zie ze nergens mee discussieren over de radicalisering, ik zie ze nergens meediscussieren of een standpunt innemen inzake die bekeerde Nederlandse imam die anderen de dood wenst en jongetjes ronselt voor de Jihad. Ik zie ze nergens discussieren over de aanslagen, en een standpunt innemen m.b.t. het ronselen van deze knaapjes hiervoor. Ik hoor of lees nergens dat zij Ayaan Hirsi Ali steunen inzake alles eigenlijk. Ik hoor ze nooit over de onderdrukking van vrouwen & besnijdenis. Alleen Ayaan durft dit aan de kaak te stellen. Ik hoor of zie ze nergens een dialoog aangaan met de lokale bevolking, als het op profiteren aankomt of als het in hun eigen belang is dan wel natuurlijk. Maar de echte belangrijke zaken doen er niet toe."

-----
Eindelijk iemand die blijkbaar hetzelfde ziet en op een lijn zit als het om de dialoog gaat met Marokkanen en moslims. Deze mensen zijn in mijn ogen gewoon laf en erg selectief als het aankomt op dialogen. Een ander conclussie kan ik er niet uit trekken.

radiorukker | 11-10-05 | 15:04

@brusselmans

In een representatieve democratie kun je een burger niet het beleid van diens regering kwalijk nemen. Ik woon en werk hier, maar ik onderschrijf toch niet elke actie van dit rariteitenkabinet?

Moet ik dan als Nederlands staatsburger in het buitenland verantwoording afleggen voor het beleid van de Nederlandse regering, alsof ik dat beleid heb samengesteld?

Van mij mag heel den haag morgen met de berenboot naar equatoriaal Guinee om een driejarige cursus bananenplukken te volgen. Dat zou veel beter zijn voor dit land en die bananenoogst kan volgend jaar wel wat hebben.

Rabarberke | 11-10-05 | 15:03

De functie van de column is, dat er hier en nu over wordt gesproken...

knutsel | 11-10-05 | 15:02

Eigenlijk, he... Eigenlijk heeft die Ephimenco helemaal niet zoveel geschreven. Ik las het net maar eens. Fleischbaum heeft gewoon een olifant van een mug gemaakt. Die zieke clown zou op de verdachtenbank plaats mogen nemen, samen met Marokko.

bwahaha | 11-10-05 | 15:00

@Rabarberke
Ok ik zal inhoudelijk blijven. Maar ik kan slecht tegen die stokpaardjes van Bwahaha.
@ Der Icebear
Point taken. Ik zal proberen minder "stout" te zijn. Ik noemde die term alleen maar om aan te geven dat ik heus wel weet dat de meeste Marokkanen moslim zijn.

Zak Chips | 11-10-05 | 14:56

Uitgevers en redacties zouden hun columnisten beter kunnen beschermen tegen het schrijven van al te grote stupiditeiten. Zo'n ephimenco redt zich wel, maar of zo'n stukje van dat meisje uit NRC haar carriere en haar naam zoveel goeds heeft gedaan is maar de vraag.

Je moet kunnen schrijven wat je wilt in Nederland, maar dan moet je vervolgens ook op de blaren willen zitten en niet gaan lopen miepen dat er mensen al of niet ten onrechte boos worden.

Dat zo'n NRC redactie vervolgens niet in staat is om die reacties op zo'n column te modereren geloof ik niet. Die krant is al op sterven na dood en krijgt met zo'n heisa natuurlijk weer genoeg gratis publiciteit.

Jongens bij NRC: strakke actie om over het hoofd van zo'n meisje je alsmaar dalende oplage proberen te redden, stelletje lutsers.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:56

@ Zak Chips

Waar ik mij mee bemoei is jouw erop wijzen dat dat je zaken niet zijn.

Vertel eens tot welke verheven inzichten dat rassenbewustzijn je gebracht heeft.

Overigens hoef ik het niet voor Bwahaha op te nemen want die kan prima zijn eiegen standpunten verwoorden. Dat zit 'm namelijk niet in het ras.

@ Rabarbeke

Als ik als Nederlandse immigrant in Cape Town - hetgeen daar ook een grondwettelijk recht is - ga staan protesteren tegen de strenge immigratiewetten met leuzen waar de honden geen brood van lusten, terwijl in Nederland men de immigranten nog heel wat onmenselijker behandeld kan ik mij voorstellen dat iemand zegt: "Bru, jy moe nie so huigelaar wees nie"

Overigens Zak Chips, kan deze persoon in Cape Town elke soort pigment in zijn huidje hebben, wees dus gewaarschuwd..

Brusselmans | 11-10-05 | 14:55

@kroky
'Rassenbewust' is een raar woord als je het over Marokkanen, moslims en chips hebt. Geborneerde praatjes over moslims zijn niet lief. Tegenover mensen als jij bin ich auch ein Moslim.

Der Icebear | 11-10-05 | 14:50

@Rabarberke> Ligt eraan of -en hoe- honger je stellingen beinvloed.

Lange Neus | 11-10-05 | 14:50

@zak chips

Het zou je sieren als je de discussie gewoon inhoudelijk zou laten. Het feit of iemand moslim is of niet doet niets af aan de geldigheid of ongeldigheid van zijn stellingen.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:48

Laten we net als de VS ons beleid vergelijken met dat van derde-wereld landen. Kunnen we nog lekker veel naar beneden bijstellen.

0900 | 11-10-05 | 14:45

Rassenbewustzijn, is dat niets iets van
.. oh nee nu ga ik bijna zelf de Godwin's law foutin.

style.councillor | 11-10-05 | 14:44

Maar Ephimenco bewijst maar weer dat het beter is zich te hoeden voor columnisten. Ze kunnen schrijven wat ze willen of het nou hout snijdt of niet. Ze verzamelen wat feiten, doen er wat kunstlicht bij, brouwen een redenering bij elkaar, gooien voor het gemak maar wat krachttermen in de strijd en op het moment dat het allemaal klinkklare nonsens blijkt verschuilen ze zich achter het feit dat het een column is en dat je daar niet teveel waarde aan moet hechten, dat het om de vorm gaat, dat het ironie is, dat je tussen de regels moet doorlezen en wat voor excuses nog meer.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:44

Kan je in marokko trouwens ook voor 3 eurootjes een heerlijk broodje kebab bestellen?

LordBathory | 11-10-05 | 14:43

@ Brusselmans
Waar bemoei jij je mee? Of neem je het op voor die zielige zevert van een Bwahaha? De hele tijd maar de moslimpjes zielig vinden en de boze blanke man (of vrouw, in dit geval Verdonk) de schuld van alles geven. 't Altijd hetzelfde met de moslim: wel de splinter zien in het oog van de ander, maar nooit de balk in het eigen.

Zak Chips | 11-10-05 | 14:42

Leuk stukje idd Puntenslijper, van dat meisje op voettocht door Afrika.
Bwahahah vindt dat soort taferelen echter normaal ( Algemeen Beschaafde Cultuur)en daarom leest hij dat niet.
Hij houdt van het ABC der barbaren.

Oude Heks | 11-10-05 | 14:41

Der Icebear: Sylvain's 'leuke' stukje bestaat enkel uit het 'de rest van de wereld er bij betrekken als iemand wat zegt'. Of doelde je daar juist op?

En het lijkt me duidelijk waarom ik me in mn 'reet gebeten voel'. Het is ook al een paar keer geschreven. Het gaat om Marokko-bashing. En dat is eigenlijk een verkeerde term, want Marokko boeit mij niet. Het gaat hier om ordinaire allerdaage Ephimenco 'Nederlandse-Marokkanen-bashing'. Het is een volle bezigheid voor Ephimenco. Ik kan niet anders dan mij aangesproken voelen.

bwahaha | 11-10-05 | 14:39

wat lul je bwahaha? ken jij veel marokkanen dan die niet zeggen dat marokko een veel mooier land is dan nederland?

zakje pinda´s | 11-10-05 | 14:38

@ Zak chips

ga ff ergens anders "rassenbewust" zitten wezen, wil je?

Brusselmans | 11-10-05 | 14:38

Apropos Groen Links, die lui zijn gek geworden. Ze willen een bijdrage in de kinderopvang voor werkgevers verplicht stellen. Wat een onzin! Alsof je als werkgever iets opschiet met het feit dat je personeel zich voortplant, integendeel. En als ze zich al voortplanten, waarom betalen ze die opvang niet van hun eigen salaris. Een werkgever betaalt toch ook de luiers niet apart?

Dit even terzijde.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:37

@ Bwahaha
Je leest ook slecht. Ik zei helemaal niet dat Marokkanen geen moslims zijn. Ik weet precies wie moslim is en wie niet. Ik ben zeer rassenbewust. Zo merk ik ook uit jouw reacties dat je blijkbaar een moslim bent en geen bekeerde, maar een originele. Leuk voor je. Maar mocht je radicaliseren, blaas je dan niet in mijn buurt op. Of anders waarschuw me even van te voren.

Zak Chips | 11-10-05 | 14:36

Nah zeg Rabarbeke.
Hier kan ik maar 1 ding op tikken.. allah akbar!

LordBathory | 11-10-05 | 14:35

Het lijkt wel of niemand meer iets mag zeggen, zonder daarbij de rest van de wereld te betrekken. Bij iedere misstand moet worden vermeld dat het elders nog veel erger is. Het door Sylvain (leuke naam) aangehaalde voorbeeld is wel een mooi voorbeeld van hypocrisie.
@Bwahaha, waarom doe je elke keer alsof je in je reet wordt gebeten als het over Marokko gaat? Het is daar echt niet alleen de regering die er gestoorde standpunten op na houdt. Een mensenleven van propaganda vormt die mensen. En dat heeft zich inmiddels via het onderwijs in Rabat hier weer fijn vertaald in het partijstandpunt van Groenlinks. Zie Rushdie en Israel.

Der Icebear | 11-10-05 | 14:33

@lordbathory

Het is altijd goed om zo'n opmerking te maken, al was het alleen maar om aan te geven tot welk niveau van stompzinnigheid men vandaag de dag kan verzakken.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:29

@zakje poep. Je praat alweer chips en pinda's... Of andersom.

bwahaha | 11-10-05 | 14:29

@madego

Waarom moeten marokkanen zich aanpassen dan? Wat kan een niet aangepaste marokkaan doen om jou leven te vergallen in tegenstelling tot een wel aangepaste marokkaan?

gebbetje | 11-10-05 | 14:28

@brusselmans

internet moet interne zijn. -t dus.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:27

het gaat erom dat die demonstraties hypocriet zijn. ze roepen dat marokko het meest geweldige land ter wereld is en dat ze het liefste terug willen maar dat om financiele redenen niet kunnen. vervolgens roepen ze hier dat het beleid onmenselijk is terwijl het in hun geliefde marokko veel ernstiger(?) gesteld is.

zakje pinda´s | 11-10-05 | 14:27

Ja maar als ze in marokko makaakjes uit het land gegooit hebben.. dan kunnen wij toch wel wat marokkaantjes trug sturen, daar zijn immers wat plaatsen vrij weer.

LordBathory | 11-10-05 | 14:26

@brusselmans

Ja dat mag je doen, maar zo werkt dat niet. Het politieke systeem in Marokko dult geen demonstraties. Dat komt die mensen duur te staan. Willen jij en Ephimenco het op hun geweten hebben dat mensen in kerkers verdwijnen? Nee natuurlijk niet.

En wat ik al zei, met die gedachtengang moet Ephimenco zijn columns alleen richten op de internet problematiek bij Trouw en Perscombinatie.

Stel dat jij een tijdje in ZA vertoeft en de Nederlandse regering flikt wat. Moet je je dan anders gaan gedragen omdat een of andere malloot in een column zegt dat je eerst maar eens thuis moet gaan protesteren alvorens je bek daar open te mogen doen?

Rabarberke | 11-10-05 | 14:25

En allemaal een enkeltje uiteraard....... maar dat merken ze daar pas.

Neehè | 11-10-05 | 14:25

@Zak Chips: Je geeft keer op keer aan niet te weten waar je het over hebt. Allereerst moeten Marokkanen zus en zo want ze hebben een Marokkaans paspoort... Dat terwijl zelfs op GS de algemene kennis bestaat over dat deze niet weg te doen is. Daarna zeg je het hem zit in dat het nu geen Moslims zijn. Raad eens het geloof van het merendeel van die immigranten!!!! Islamitisch ja!

Maar goed, wat moet ik ook van je verwachten? In de Ramadan topic noemde je me al een bekeerde moslim, en hield je een betoog over dat dat de ergsten zijn, en dat zij een ramp zijn voor ouders, vrienden en familie. Niet echt de snuggerste dus.

bwahaha | 11-10-05 | 14:22

Jammer genoeg trekt marokko zich niets aan van de "verontwaardiging" van de rest van de wereld, en Nederland trekt zich wel wat aan van verontwaardiging van Marokko.
Win-Win voor marokko. Geen afro's en wel export bruiden

Weeraanmelden | 11-10-05 | 14:22

@putapanter

Ik ben er wezen kijken en ik heb documentaires gezien.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:22

@ Rabarberke

Ik dacht al, waar blijf je..

Daar gaan we, natuurlijk heeft iedereen - dus ook de Marokkaanse bloem der natie- het volste recht om tegen alles wat ze dwars zit te protesteren.

Zo werkt dat in beschaafde landen als Nederland.

Maar dan mag ik - en Ephimenco -ze toch zo nu en dan toch ook wel van hypocrisie betichten?

Brusselmans | 11-10-05 | 14:21

@ Zak Chips
"well spoken"
Ik heb sowieso niet het idee dat er veel echte "Nederlandse" Marokkanen zijn. Ja OK, ze wonen hier maar de meesten weigeren domweg zich als Nederlander te gedragen. Dit zijn ook de personen die last hebben van Rita's beleid. De ECHTE Nederlandse Marokkanen hebben helemaal niets van Rita te vrezen en hebben dus waarschijnlijk ook niet lopen protesteren.

MadeGo | 11-10-05 | 14:21

/quote/
Is het nog van belang te vermelden welke concentratiekampsfeer er heerst(e) in COA's en AMA's?
/quote/

u spreekt uit ervaring?

putapanter | 11-10-05 | 14:21

Riepen we tegen Spaanse gastarbeiders in de tijd van Franco ook dat ze het eerste vliegtuig moesten pakken naar Spanje om daar tegen het totalitaire bewind te protesteren?

Nee we gingen er volgens mij gewoon op vakantie.

Rabarberke | 11-10-05 | 14:20

soorry hoor het is ramadan, dan mag je helemaal niks drinken en eten...

holistic river | 11-10-05 | 14:19

@brusselmans

In Marokko woonachtige Marokkanen kunnen ook niet veel invloed uitoefenen op het beleid in Rabat.

In Nederland woonachtige mensen hebben het volste recht met spandoeken rond te banjeren. Of het nou krakers zijn, marokkanen, of zoveelste generatie immigranten uit Portugal.

Een Marokkaan mag in Nederland demonstreren, ongeacht het beleid dat de Marokkaanse regering in Rabat voert.

We zeggen toch ook niet tegen Ephimenco dat hij niet moet zeuren over wat er in de samenleving gebeurt, maar eerst maar eens b.v. de probelmatiek tussen redactie en de uitgeverij bij Trouw moet gaan zitten bekritiseren?

Rabarberke | 11-10-05 | 14:17

@ Bwahaha
Marokkanen zijn toch altijd zo solidair onder elkaar? Oude moslims krentenbrood, nietwaar. Waarom zijn ze dat nu dan ineens niet? Of heb je nu last van je calimero-complexje?

Zak Chips | 11-10-05 | 14:15

@brusselmans

Amen!

brutus68 | 11-10-05 | 14:12

@ Bwahaha

Ik snap ook wel dat de in Nederland woonachtige Marokkanen niet veel invloed kunnen uitoefenen op het beleid in Rabat.

Het zou ze echter sieren een keer niet potsierlijk met spandoeken met "genoeg is genoeg" rond te banjeren terwijl in hun oorspronkelijke land de toestand heel wat beroerder is.

Brusselmans | 11-10-05 | 14:09

@Amstel: nee, Marokkaanse Nederland zijn gewoon een makkelijk doelwil voor de superieure *kuch* Nederlanders. Zo een stuk van Ephimenco zou in Spanje zelf geen kans maken om gewaardeerd te worden. Natuurlijk zouden zij het Marokko wel kwalijk nemen, maar niet de Marokkanen in Spanje.

bwahaha | 11-10-05 | 14:09

LOVE THE BASTARD,

JE MOET ZANDNEGERTS NIET NAAR HET ZAND STUREN,

saulus | 11-10-05 | 14:08

Is het nog van belang te vermelden welke concentratiekampsfeer er heerst(e) in COA's en AMA's?

Rabarberke | 11-10-05 | 14:07

@ Bwahaha
De "Nederlandse" Marokkanen hebben anders wel een Marokkaans paspoort, dus je kunt niet zeggen dat wat in Marokko gebeurd, hen hier dus niks aangaat. Ze hechten zelf altijd zoveel belang aan het "Marokkaan zijn", dan moeten ze hier ook de lasten van dragen. En niet, als het hun even niet uitkomt, de andere kant op kijken. Dat is hypocriet.

Zak Chips | 11-10-05 | 14:07

@puntenslijper: als ik terug van vakantie kom zitten ook alle Nederlandse vrouwen geld aan me te vragen zodat ik ze eens flink kan gaan palen. Kga er eens een boekje over schrijven! Wat een lulverhaal heb jij zeg! OMG

bwahaha | 11-10-05 | 14:06

@ Bwahaha
Ik heb veel moeite om de teksten van de negerspraak en in SMS stijl schrijvende reageerders op Magreb te lezen. De teksten van 80% van de reageerders doen mij vermoeden dat zij beter een cursus Nederlands hadden kunnen volgen of leerling reageerder hadden kunnen worden bij GS.
.
Bij GS krijg je, via Joris, ook een cursus zindelijk reageren en dat is altijd handig bij een solicitatie gesprek.

Ksi-Ziks | 11-10-05 | 14:05

@bwahaha: Je kunt het de in NL wonende marokkanen idd niet kwalijk nemen. Wat je wél kunt doen, en daar doelt Brusselmans denk ik op, is het de regering in Marokko kwalijk nemen dat zij kritiek uiten op ONS vreemdelingenbeleid, terwijl dat van hen mensonterend en vermoordend is, en wij enkel een cursus NL vragen.
Verder ben ik het wel met de reacties eens dat dit een beetje marokko-bashen is. Er zijn genoeg andere landen waar hetzelfde zo niet erger gebeurd. Marokko is alleen een makkelijke zondebok want Marokko staat toch al slecht bekend...

Amstel | 11-10-05 | 14:02

Marokko heeft overigens meer op haar kerfstok. Immers. De 'coalition of the willing' waartoe Nederland ook behoort, en waarmee Nederland in Irak oorlogje voert, stuurt met regelmaat gevangenen door naar landen zoals Marokko, opdat ze daar lekker (wel) kunnen worden gemarteld en gefolterd.

Ow hypocriet Nederland en Ephimenco aan kop, waarom zie ik u niet op het binnenhof staan hierover?

bwahaha | 11-10-05 | 14:02

Het is opvallend dat West-Afrikaanse vluchtelingen en asielzoekers steen-en-been klagen over Marokkaanse grenswachten. Ze zouden toch wel wat gewend moeten zijn in donker afrika dacht ik zo.
Ik trouwens wel eens een boek gelezen over een blond engels vrouwtje dat het leuk vond africa te voet "te nemen". Van Zuid-Africa tot aan Marokko. De laatste 20 bladzijden van het boek waren echt grappig. Als ze voorbij liep stonden de mannen langs de kant van de weg te masturberen. bwahahahahaha!

Puntenslijper | 11-10-05 | 14:01

@wannabecool moeten ze wel eerst betalen.

neuzel | 11-10-05 | 14:01

@AIVD,
Wat is een picket-line?
PS.Heeft u trouwens al mijn IP-numer?
Dat is 76.43.29.87
Zo dan kunt u zich nu weer bezig houden met het vangen van echte boeven.

Oude Heks | 11-10-05 | 14:01

Meneer heeft enigszins toch een beetje gelijk.
Alleen heeft hij het niet over de misdragingen van de Spanjaarden...
Dit valt voor mij dus weer in de categorie Marokko-bashing.

MAXIMO | 11-10-05 | 13:57

@brusselsmans: Ik kan niet anders dan in herhaling vallen. Nederlandse Marokkanen wonen hier en niet daar. Affiniteit met de gruweldaad in Marokko ligt haast geen greintje hoger dan die in Italië. Je kunt het Marokko aanrekenen, haar overheid en onderdanen. Maar je kunt het niet de Nederlandse Marokkanen aanrekenen. Die leven hier. En Verdonk maakt hen HIER het leven zuur. Nogmaals: er was nooit een anti-Veronk demonstratie in Rabat. De vergelijkingen zijn erg krom getrokken.

bwahaha | 11-10-05 | 13:56

Arbeid sucks

gebbetje | 11-10-05 | 13:55

mee eensch

zakje pinda´s | 11-10-05 | 13:55

Ja hij heeft helemaal gelijk.
Tsjonge dat mag ook wel in de krant dat ze bij Trouw gelijk hebben.
Vind overigens dat outsourcen van vluchtelingen helemaal niet zo een gek idee, als het met productie en computers goedkoper kan waarom dan niet met vluchtelingen. 3 vliegen in een klap zeg ik.

Lucifer | 11-10-05 | 13:54

Het probleem ligt niet in Nederland noch in Marokland. Het probleem ligt bij de witruggorilla's met 12 vrouwen en 23 bentleys die elke cent wat wij als goede doel daar naar toe sturen gebruiken om westers te leven en genocide mee bekostigen.

Maraka | 11-10-05 | 13:54

@ Bwahaha

Het is de gretigheid waarmee de Marokkaanse gemeenschap Verdonk als een untermensch beschilderd terwijl in hun eigen bloeiende natie blijkbaar dergelijke onmenselijkheden ook goegemeente zijn.

Dat is nogal - hoe zeggen wij dat fatsoenlijk- hypocriet.

Bovendien had de Marokkaanse minister geen moeite Verdonk op de vingers te tikken toen het Verdonk's eis betrof ’importbruiden’ eerst een examen in het Nederlands te laten afleggen.

In een land waar de vrijheid van meningsuiting voornamelijk in de kelders van de koning welig tiert is zulks een tikkeltje ongeloofwaardig.

Brusselmans | 11-10-05 | 13:51

Hoe barbaars het handelen van Marokko ook is, het is een gigantisch probleem voor ze. Immers, al die gelukzoekers en stakkers die een beter leven zoeken in Europa hebben vaak geen papieren (meer) Waar moet je ze naar terug sturen, want vaak willen ze zelf niet zeggen wat het land van herkomst is, of is dat niet of nauwelijks te traceren. Ook de landen van herkomst werken vaak niet mee, blij dat ze zijn dat ze weer een aantal monden minder te voeden hebben. Wat voor oplossingen je ook verzint om de complexe problematiek in Afrika op te lossen, het is volstrekt zinloos, de patient Afrika is gedoemd om te sterven, zolang de internationale gemeenschap niet echt een keer de handen ineenslaat om de problemen daar op te lossen. En daar zal de V.S. het voortouw in moeten nemen. En een van de eerste stappen zal moeten zijn dat de ongelooflijke corruptie in bijna geheel Afrika een keer met wortel en tak uit te roeien en de Afrikanen een keer tot zelfreflectie te dwingen, i.p.v. van dat eeuwige passieve gedrag. Nog even over Marokko, ook daar huizen een hoop racisten, je wil niet weten hoe ze daar over negers denken, maar ongezien deze mensen ergens in de woestijn dumpen is zo'n beetje het laagste wat je kunt doen.

brutus68 | 11-10-05 | 13:50

de EEG betaald Marokko overigens voor die "opvang". Mooie staaltje newspeak. Ephimenco is een goedkope eikel! heb je hem al horen zeggen dat de grenzen dan maar open moeten? Heeft hij een oplossing voor die stromen mensen die ook een stukje van onze koek willen?

wannabecool | 11-10-05 | 13:49

Mee eens, fck 3de wereldland, heeft zelf genoeg op de kerfstok, noem er een paar..
Mensen rechten(vergeet het maar, zeker in de gevangenis daar is een mensen leven niets waard) komt je nooit uit... Hoe kort de straf ook mag zijn.
Als vrouw, kan je ook beter na "JE" geboorte gelijke verhuizen anders ben het "het lul".

Corruptie, na... beetje..

Maar goed, raar dat de Marokkanen hier, dat blijkbaar niets interesseert. (uit het oog uit het hart)
Wel zeiken over dat ze door nacht clubs geweigerd worden, als ze met 15 man binnen willen komen... Het is maar waar je, de prioriteit legt. Zullen we maar zeggen.

szol2001 | 11-10-05 | 13:48

@rabarberke
hahaha, je bedoelt dezelfde VN die tegen de moordende Janjaweed-bendes in Darfur zegt 'Foei! dat mag niet!' en ondertussen geen poot uitsteekt? Of Amnesty International, die, hoe symphatiek ook, in feite geen reet te vertellen hebben?

zum kotzen | 11-10-05 | 13:47

De Afrikaanse vluchtelingen willen niets weten van Marokko, Marokko is nl. niet het paradijs, de Marokkaanse bevolking geeft de vluchtelingen te eten en te drinken (toch menselijker dan in het Europese paradijs), de regering regelt vervoer retour, ik zie het probleem niet.

neuzel | 11-10-05 | 13:46

Dus als je demonstreert tegen onrecht dat je wordt aangedaan hier in Nederland, dat je dan VERPLICHT bent om ook te demonstreren tegen van al het andere op de wereld.

En welk nut zou het hebben als Nederlandse Marokkanen in Nederland zouden gaan demonstreren tegen het beleid van de overheid in Marokko? Ze wonen er niet eens.

En waar is Ephimenco wanneer er in het Italiaanse eiland Lampedusa immigranten tot bloedens toe worden geslagen, terwijl ze moeten verblijven in een miserabel verblijf? Tsjah. Dan heeft Ephimenco geen Marokkanen om te bashen. Ephimenco blijft een walgelijk ventje.

Het is overigens gelogen dat de Marokkanen hier stil over zijn. Check de diverse Marokkaanse sites in Nederland. Check het nieuws in Marokko. Spreek een willekeurige Marokkaan hierover.

Om een correcte vergelijking te trekken had die aartsmongool van een Ephimenco bijvoorbeerd een demonstratie tegen Verdonk in Rabat moeten nemen... Jah, maar die zijn er niet!

bwahaha | 11-10-05 | 13:43

Zum kotzen, inderdaad die. En de topambtenaren van Nuon, Essent, Schiphol, etcetera etcetera. Zeker niet de mensen die wel hard gewerkt hebben, maar die vindt je vooral een generatie voor de babyboemers, zeg maar degenen van de 'wederopbouw'.
En die pensioenen betalen ze niet zelf omdat door hun aanspraken pensioenkosten torenhoge tekorten zullen afwentelen op latere generaties. Net als de AOW eigenlijk.

Kees3382 | 11-10-05 | 13:42

Marokko moet zich helemaal niet bemoeien met onze binnenlandse aangelegenheden.

En wij moeten ons niet bemoeien met de hunne.

Waar de mensenrechten in het geding zijn, kan een organisatie als Amnesty of de VN actie ondernemen.

Rabarberke | 11-10-05 | 13:40

Die Sylvain Ephimenco snapt zeker niet dat Marokkanen alleen demonstreren om hun slachtofferpositie te bevestigen, niet omdat ze zo begaan zijn met de mensenrechten.

Dr. Faustus | 11-10-05 | 13:38

@kees 3382 je bedoelt zeg maar het type 'Marcel van Dam'
*pakt snel emmertje*

Die ouwelui die keihard fysiek werk hebben moeten doen kan ik nog wel begrijpen als ze iets eerder willen stoppen met werken. Maar veel ambtenaren hebben dubbel-goudomrande arbeidsvoorwaarden en taaien met 57 jaar af. Een voor de hand liggende maatregel zou zijn om die mensen geen of heel weinig AOW uit te betalen, ze hebben toch een vet pensioen opgebouwd.

zum kotzen | 11-10-05 | 13:36

Ephimenco (met zijn Frans - Algerijnse achtergrond) heeft recht van spreken. Hij heeft trouwens ook een lezenswaardig boekje geschreven getiteld "Het land van Theo van Gogh".
Die Marokkaanse regering voert gewoon het beleid uit dat de EU voorstaat. Immers Ceuta en Melilla vormen buitengrenzen van de EU als zijnde Spaans grondgebied.

theo-is-dood | 11-10-05 | 13:35

@brusselmans
op www.maghrebonline.nl wemelt het ook van de fans van Ephimenco...

zum kotzen | 11-10-05 | 13:30

@Kees3382 en verder iedere werkende jongere: www.avv.nu

Breek de macht van de ouwetjes die alleen voor hun eigen belang opkomen over de ruggen van de jongeren...

JackRandom | 11-10-05 | 13:29

Gewoon een hoge muur bouwen. Lekker het lot van de hele wereld aantrekken, dat is wat wij doen. Kom pop zeg! De Chinzen bouwden ooit ook een hoge en lange muur en dat is tegenwoordig één van de wereldwonderen. Dat kunnen wij beter.

Mokum Kosher | 11-10-05 | 13:27

2 vliegen in 1 klap ?

servant23 | 11-10-05 | 13:27

@goldratt terwijl je, als je hèèl voorzichtig kritiek geeft op Indymedia, je bericht wordt verwijderd en je IP gebanned.

Vrijheid van meningsuiting, als je onze opvattingen deelt tenminste...

zum kotzen | 11-10-05 | 13:26

@ Goldratt

Het wachten is totdat Marokko.nl o.i.d. dit artikel linkt.

Brusselmans | 11-10-05 | 13:26

Fleischbaum, nog even de bladen voor babyboemende ambtenaren, Trouw en 'zusterkrant' de Volkskrant. Hier woedt al maandenlang de discussie over de asociale generatie NIX en generaties daarna, die een eigen vakbond gaan oprichten om te voorkomen dat de babyboemers massaal en riant met prepensioen gaan.
In de Volkskrant had afgelopen zaterdag een zielige meneer Bos een ingezonden bijdrage. Hier verdedigde hij zijn generatie die altijd 'voor niets' hard gewerkt zou hebben. Nu zouden zij door egoistische luie jongeren wordt belaagd. De werkelijkheid is anders. Die babyboomende ambtenaren zijn de 'spijker- en ribpakken met een pakje shag in hun borstzak' van de jaren zeventig. De eeuwige studenten die tegen de arbeidsmoraal waren en massaal een riante uitkering kregen van Joop den Uijl en consorten. In de jaren tachtig hebben ze leuke baantjes bezet tot nu toe, de tijden dat ze vinden recht te hebben op het prepensioen.

Kees3382 | 11-10-05 | 13:26

Mohamed Rabbae en Anja Meulenbelt hebben het initiatief genomen voor het organiseren van een picket-line bij de Marokkaanse Ambassade, Oranjestraat 9 te Den Haag. De datum en de tijd worden nog bekend gemaakt.

aivd | 11-10-05 | 13:26

Ephimenco Rulez.
Lees trouwens ook de commentaren op zijn stukjes, staan vaak mooie voorbeeldjes van hoe onze linkse vrinden en vrindinnetjes tegen de wereld aankijken.

Goldratt | 11-10-05 | 13:24

Pim had gelijk
Theo had gelijk
Sylvain heeft gelijk

zum kotzen | 11-10-05 | 13:23

Hij heeft gelijk, dit mag niet door de vingers worden gezien door onze Marokkaanse Nederlanders. Net als met de "bezetting" van Israël heeft men (marokkanen) hier een grote mond over, terwijl ze (marokko) zelf de Westelijke Sahara bezet houden.

Puntenslijper | 11-10-05 | 13:23

Laat de toetredingsonderhandelingen met Marokko maar beginnen!

pek en veren | 11-10-05 | 13:22

Ephimenco geeft om de week weer haarfijn weer hoe hypocriet en selectief de morele verontwaardiging van het denkende deel der natie in Nederland is.

Eens kijken of Trouw het aandurft -het akkefietje bij NRC met Hasna El Maroudi ligt nog vers in het geheugen- de gemiddelde opvatting van de Parel uit de Rif weer te geven op de website.

MDI, lezen jullie mee?

Brusselmans | 11-10-05 | 13:22

Dat is al tijden mijn mening. Nederland zou zogenaamd asociaal zijn tegenover asielzoekers e.d. Nou .. ik zou zeggen .. ga es met een blueprint naar Iran en verzoek daar of je een kerk mag bouwen ! 10 tegen 1 dat je terugkomt zonder ballen. Het westen is zogenaamd de boosdoener vaak (vinden ook veel terroristen) .. maar bij dat volkje zelf is er volgens mij structureel iets mis als je kijkt naar tolerantie en acceptatie van verschillende culturen.

BoX | 11-10-05 | 13:22

Maar "ditmaal" mag gewoon aan elkaar geschreven worden.

John McClane | 11-10-05 | 13:22

Verdonk doet er verstandig aan om net als de Spanjaarden een contract te sluiten met Marokko om zo al haar asielzoekers en ongewenste vreemdelingen die niet naar land van herkomst gezonden kunnen worden te deporteren.

De fout ligt niet bij Marokko, maar eerder bij degene die niet willen dat je vluchtelingen en illegalen humaan moet behandelen en daarom terug moet sturen, dus waarom zeiken indien Marokko ze los laat in de woestijn waar ze ook vandaan kwamen? Immers Marokko doet ook aan grenscontrole, maar deze mensen gebruiken
de woestijn die slecht gecontroleerd wordt.

Dus in plaats het vingertje op te steken kunnen ze beter profiteren van de situatie.

Gewoon de helft van al die miljarden die Europa nu steekt in vluchtelingen en illegalen aan Marokko geven met het verzoek een humaan opvang kampje te bouwen in de Sahara, die net zo groot is als oud Europa (ruimte zat).

Iedereen blij, Marokko krijgt extra werkgelegenheid en middelen om die gasten op te vangen en Europa bespaard de helft op haar kosten.

Los hiervan is al in Nederland gezegd om helemaal geen vluchtelingen meer op te vangen, gewoon de helft aan VN te geven (deze helft is al meer als huidige VN budget hiervoor) en vluchtelingen op te vangen in de regio, dus het mes snijd aan twee kanten.

paranoia | 11-10-05 | 13:22


Wat zal Verdonk het jammer vinden dat we geen woestijn om de hoek hebben.

Naakte Waarheid | 11-10-05 | 13:20

Heerlijk, die google-ads onder een topic. Nu weer of we snel Marokkaans willen leren... :)

Maareh, om eens ff lekker rechts te lullen, wie gaat dat betalen, die vliegtickets naar Rabat voor al die protesterende uitkeringstrekkers? Wij hardwerkende mensen zeker weer?

JackRandom | 11-10-05 | 13:19

IJzersterke column, en een punt wat de Nederlandse regering ook zeker niet zou moeten laten liggen als ze straks weer eens op werkbezoek zijn in Marokko.

BobbyDrake | 11-10-05 | 13:18


Mooi gezegd van Sylvain.

Boze Buur | 11-10-05 | 13:18

Ieder land ter wereld werkt met dubbele agenda's, dus waarom Marokko niet.

Isser | 11-10-05 | 13:16

Hij heeft absoluut een punt, in de zin dat de Marokkaanse regering zeer fout bezig is. Helaas.

Amstel | 11-10-05 | 13:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl