Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Columniste stopt na bedreigingen

valt er nog wat te neuqen?Columniste Hasna El Maroudi (21) van de jongerenpagina van het NRC-Handelsblad stopt ermee. Gedwongen welteverstaan, want wat Berbertjes met lange tenen vonden dat El Maroudi te ver was gegaan. Zo schreef zij onder meer dat Berbers onontwikkeld en primitief, bijvoorbeeld omdat zij alle berggeiten naar Nederland laten overkomen. “Het zijn de Berbers die het criminele pad verkiezen en het zijn dus de Berbers die de Marokkanen een slechte naam bezorgen.” En dat is tegen het zere been van Marokkaanse gemeenschap, waarvan het merendeel in Nederland overigens uit Berbers bestaat. En dus ontving El Maroudi de afgelopen tijd wat gezellige boodschappen in de trend van: "We maken je af, hoer" en "Als ik je op straat zie trap ik je in elkaar". Ja, zelfs een lezer van NRC Handelsblad eiste haar hoofd. Enfin, Hasna heeft het bijltje erbij neergegooid. “Ik durf niet meer te schrijven wat ik wil…” Cohen, held, grijp eens in, Theo is nog geen jaar dood…

Reaguursels

Inloggen

mooie foto van die geit!!!!
zeer aantrekkelijk voor berbers!!!!!

poessie | 09-10-05 | 16:22

Het is geen arabierenstreek om vast te stellen dat de wereld veel beter af zou zijn zonder de racistische Arabieren . Je hoeft niet eens over een groot voorstellingsvermogen te beschikken om te concluderen dat we zonder deze krankzinnige idioten in een paradijs op aarde zullen leven. Het is ook geen toeval, moord en racisme zitten namelijk in de genen van dit ras waartoe deze familieverwanten behoren. De geschiedenis is al te vaak getuige geweest van hun plunderingen, moordpartijen en de ellende die ze de wereld insturen.

Het zijn volkeren die zich superieur voelen ten opzichte van anderen. de Arabieren die denken dat ze door Allah boven anderen zijn verheven. Zij gaan zelfs zover dat ze dezelfde Allah tot een Arabier bombarderen (als ze niet anderen aan het bombarderen zijn) en het Arabisch tot zijn taal en die van de hemel verklaren.

Het is mogelijk dat beschaving voor de Arabieren een ander betekenis heeft, maar ieder normaal denkend mens weet wie de echte Barbaren op aarde zijn. daarom zal ik me verder beperken tot de wandaden van de achterlijkheid Arabieren.

In geen van de tweeëntwintig ?zogenaamde? Arabische landen is er sprake van democratie en beschaving. In tegen stelling tot wat Hasna beweert, leven ze in achterlijkheid en wanorde. Een verward volk dat zich superieur gedraagt tegen de zwakkeren om de vernederingen die ze dagelijks incasseren te compenseren. Het zijn landen waar mensen met een ander etniciteit of opvatting simpel weg geëlimineerd worden. Zijn we de chemische aanvallen op koerden in Irak door de vader van de Arabische nationalistische alweer vergeten. Of een land als Libië waar kinderen met berber namen niet ingeschreven worden bij de gemeentes en niet naar school mogen. De ontvoering van christelijk koptisch vrouwen in Egypte, die verplicht worden om tot de islam te bekeren. Of een land als Marokko waar een wetenschapper, die een artikel schreef over de Berbers taal, een jaar achter de tralies moest verdwijnen. Terwijl de Berbers vochten voor de onafhankelijkheid van het land, werden deze Arabische nationalisten beschermd door de kolonialisten voor hun bewijzen diensten en vanzelfsprekend zijn ze aan de macht achtergelaten. Dit zijn maar een paar voorbeelden om te illustreren hoe beschaafd de Arabieren zijn. In werkelijkheid gaat de onderdrukking, het racisme en moorpartijen van dit onderontwikkelde ras veel verder.

In een tijd dat vrouwen in Egypte in de rest van Noord Afrika (Tamazgha, het land van de Berbers) aan de macht waren, begroeven de Arabieren nog hun dochters levend. Terwijl geleerden van berber afkomst als Sint Augustinus, die nog steeds gezien wordt als de belangrijkste denker in het westelijke christendom, de wereld veranderden met hun verlichtende werken. In in een tijd dat berber dynastieën die Noord Afrika en Spanje en daarmee de islam tot het centrum van de macht van de wereld hebben gemaakt, waren de Arabieren alleen maar bezig zoals nu nog het geval is met verkrachtingen en moordpartijen.

De enige troost, die de onbeschofte Arabieren nog hebben om hun minderwaardigheid complex goed te praten en de vernederingen te vergeten, is het steeds verwijzen naar het gouden tijdperk van de islam. Volgens de geschiedenis, die in deze landen wordt onderwezen, waren de Arabieren de machtigste en het meest beschaafde volk op aarde. Een geschiedenis die alles wat Arabisch is heilig heeft verklaard en de Arabieren tot een supernatie verheft. Het is dan ook niet voor niets dat de Amazigh beweging in Marokko het herschrijven van deze vervalste geschiedenis opeist. De historici uit dat tijdperk spreken echter over een ander verhaal.

Hieronder een fragment (1) over de Arabieren in Noord Afrika in de 14de eeuw geschreven door Ibn Khaldoun (1332-1406). Het is wel duidelijk dat er sindsdien weinig is veranderd.
(...) Arabieren zijn een achterlijk en onbeschoft volk, het is dan ook geen wonder dat de meeste moslim geleerden en wetenschappers van niet Arabisch afkomst zijn. Door hun ordeloosheid zijn de Arabieren plunderaars en vernielers. Ze plunderen alles wat ze tegenkomen. Daarna trekken ze zich terug in hun weidelanden in de woestijn. (...) Als de Arabieren ergens aan de macht komen dan betekent het einde van de beschaving. (...) Hun bron van inkomsten gaat gepaard met geweld . Ze deinsden niet voor terug de vruchten van andermans arbeid afhandig te maken. (...) Men constateert dat beschavingen bijna altijd zijn verdwenen zodra ze in aanraking zijn gekomen met de Arabische invasies.

De vraag is, wie zijn de Barbaren?
(1) Inleiding tot de universele geschiedenis.
(Uitgave Beyrouth, 1967, Tome I,).

zanzibar | 09-10-05 | 01:29

lekker voor je dat je stopt, maar ja dat zou ook niet helpen, je gif is al verspreid. ik had liever een excuus ipv je mandag woensdag dagboek te vertellen. Ik weet niet wat je studeer, maar als je iemand uitscheld kan je lelijke reactie terug verwachten, niet zo oer lelijk als jij maar toch. Is een wonder dat je geen blauwtje hebt gelopen in de tram. Zijn toch berbers niet barbaars zoals jij suggereerde. Kan ik niet zeggen van de arabieren die elke dag met autobommen gooien naar de Amerikanen die juist hun komen helpen met wegwerpen van extreme dictatorische regiem.
?Ik snap niet waarom de Spunk-redactie Spunk-redactie niet wat reacties weghaalt? heb ik horen zeggen hier zo, dat is juist arabische dictatorisme, alles wat anders is weghalen.

zanzibar | 09-10-05 | 01:27

Sinds waneer is feiten noemen discriminatie?
dis·cri·mi·na·tie (de ~ (v.))
1 ongeoorloofd onderscheid dat gemaakt wordt op grond van bepaalde kenmerken => achterstelling
2 onderscheiding

wimmert | 08-10-05 | 12:06

Neukuh die geituh :)

Don Gotcha | 07-10-05 | 18:31

Last post...

Eskimauh | 07-10-05 | 13:25

@knutsel
waaarom? omdat ze een stoere biker chick met veel geld en verstand van BTW heeft?

welk argument van haar vond je de doorslag geven? zelf kon ik er maar geen vinden...

Volgens mij heeft ze een papegaai die de hele dag roept: 'Nieet álle.. MMAAAARRR niet ALLE! NIEEET alllleee!'

Brullio | 06-10-05 | 12:06

Hehe, Hasna is een oud-collega van mij... ik zag er gister ineens op Talpa:P Aardig gek!:P

KeFFuN | 05-10-05 | 16:51

Ach dat die BERBERS criminelen zijn is duidelijk,niet voor niks mogen hun als gastarbeiders aan het werk in europa,de marokaanse overheid is ze liever kwijt dan rijk!

nummertje | 05-10-05 | 09:04

Berbers die de NRC lezen... wat raar eigenlijk

milky bar | 05-10-05 | 00:29

Moet rebarberke niet reberberke zijn
maar toch slim gedacht
Zou ze zichzelf niet aanstellen voor wat extra aandacht, misschien ging het haar daar in eertse instantie wel om

magic mike | 04-10-05 | 21:55

Moet rebarberke niet reberberke zijn
.
.
maar toch slim gedacht
.
Zou ze zichzelf niet aanstellen voor wat extra aandacht, misschien ging het haar daar in eertse instantie wel om

magic mike | 04-10-05 | 21:53

Iedereen weet dat 90% van alle marocs hier luie boeren uit het Rifgebergte zijn, waar de fatsoenlijke marokkanen zelf ook een schurfthekel aan hebben.
Helaas hebben wij die pech, in Marokko zijn ze blij dat ze opgelazerd zijn.

feuerfrei | 04-10-05 | 20:48

Kudtvolk!

pricky | 04-10-05 | 18:51

Rabarbeke kijkt mensen na? in de trandt -subtiele overgang naar trant- van de (motor)rijdende psychiater?

neuzel | 04-10-05 | 16:41

Deze topic loopt ten einde... Ik zou graag Raberberke tot winnares uitroepen...

knutsel | 04-10-05 | 15:45

Job Cohen zal wel weer rap met zijn leuter in de thee gaan hangen bij de eerstedebeste religieus fascistische kortlontige berber die ie tegen het lijf loopt. het is tenslotte niet voor niets de Redder van de Wereld, samen met Ali B. trouwens.

En we schroeven het geweldnivo nog maar een graadje naar boven in the good 'le Grachtengordel.

Is Job trouwens al met die Afghaan gaan pappen en nathouden die zijn vriendin en kind van de flat afkieperde ?

TheGlanconer | 04-10-05 | 13:10

jij bent nooit op het REM eiland geweest.

janfortune | 04-10-05 | 12:40

Er is op de noordzee genoeg plaats voor Crimiberbers, denk aan het leegstaande REM eiland.

NahUnd? | 04-10-05 | 12:17

1) ben ik met je eens! joepie!
2) Ik wel
3) doe ik ook
4) ik geloof niet zo in de politiek
5) Oops, je hebt moeite met tellen, zie ik..
6) ik ben ook moslim-foob. Deze teksten zijn voor mij een soort therapie, om niet tot geweld te verzakken, snap je? Hoe meer geweld/dreiging er uit gaat van de door jou zo opgehemelde groep moslims, hoe meer ik erop ga kankeren, gek heh?

Ik meen het echt. Zie je dan niet, met mij, een gevaar in de moslim mentaliteit?

Ik weet dat je moe word van mijn boodschap, maar zit er niet een ietsiepietsie klein beetje waarheid in?

Ik ben iemand met een missie. Jij bent een naïeve veelverdiener met een mooie brommer en verstant van grensoverschrijdende belastingvoordeeltjes. Mooi voor je.

Ik zal inderdaad niet rusten voor de macht van de moslims om andere te dwingen in de pas te lopen is gebroken.

Wie wat verkeerts zegt over moslims roept het geweld zelf op, volgens jou, nietwaar? of zit het geweld misschien ingebakken in de moslims? Zie je, ik heb nog een hoop werk te doen.

Ik ken trouwens maar weinig nederlanders die GEEN traumatiese ervaringen met 'berbers'-'moslims'-'marokanen' heeft gehad. Misschien kan ik bij jou therapie krijgen? je weet zoveel van alles af, jij hebt denk ik alle antwoorden... Vertel me, hoe kan ik afkomen van de angst voor het geweld van de moslims? door ze te knuffelen zeg je? Ik weet het niet hoor..

Brullio | 04-10-05 | 11:48

@brullio

Punt voor punt:

1. Ik vind niet dat je in Nederland niets mag zeggen, ik vind dat je in Nederland alles mag zeggen, maar niet verbaasd moet zijn als dat hier en daar de gemoederen hoog doet oplopen.

2. Als dan de gemoederen hoog oplopen en je stopt met wat je schrijft doe je het vrije woord meer geweld aan dan als je niets had gezegd. Nu heeft het vrije woord van de bedreigingen verloren. Kortom een zinloze column. Dat jij nu het woord Berber hebt geleerd en weer een collectieve schuldezel in je tirades kunt gebruiken vind ik geen winst.

3. Neem contact op met de politie in je woonplaats en doe aangifte van al die idioten die mensen bedreigen. Loop niet de hele dag op bevolkingsgroepen te kankeren maar onderneem actie. Loop niet tegen mij te zeiken, maar ga in je door moslims geplaagde wijk deur aan deur waarschuwen voor het naderende moslimgevaar, maar wijs even concrete voorbeelden aan waarin moslims over de schreef gaan en doe er wat aan!

4. Begin een politieke partij die tot doel heeft alle moslims Nederland uit te helpen, te beginnen met Berbers.

6. Laat je gewoon eens echt nakijken, want wat je zegt klinkt nogal traumatisch. Het is xenofobie ten top, je hebt een duidelijke behoefte aan een concreet en collectief vijandsbeeld, je hebt behoefte aan medestanders daarin, maar je vindt ze hoogstwaarschijnlijk alleen onder kaalkopjes, waar je je kennelijk niet thuis voelt. Je appeleert aan het gezonde verstand, maar wil eigenlijk gewoon aandacht voor je diepgewortelde en verwrongen pijn als gevolg van, wie zal het zeggen, een mogelijk verdrongen ervaring uit je vroege jeugd, iets in de trant van een rectale visitatie door de marokkaanse glazenwasser, het verplicht lezen van de Okki of LSD slikkende ouders etc.

Ik meen het echt, laat je helpen.

Rabarberke | 04-10-05 | 11:26

brullio heeft gelijk.
We laten ons niet intimideren.
www.groepwilders.nl/

ChristenUnie | 04-10-05 | 11:26

@Rabarberke
Ik moet je eerste argument nog horen, waarom jij het ok vind dat je in nederland niet meer mag zeggen wat je wilt, omdat anders de berbers je lek komen steken.

Je weet nix, dus gooi je het op mijn persoontje. Knap van je. Reageer hier maar eens op:

In nederland mag je schrijven wat je wilt, en we zullen met alle macht die we hebben strijden tegen lieden die anderen met geweld het zwijgen denken op te leggen.

Zwijgen, in de hoop ze niet boos te maken, is passe. Het werkt niet. Het is tijd om de agressor met zijn allen het land uit te werken... Dat is mijn argument. Wat is het jouwe? ijdele hoop dat het ooit wel weer goed zal komen als we maar aardig doen tegen de agressors? I think not.

Brullio | 04-10-05 | 10:42

@brullio

Vind je het niet tijd om de therapie bij de Willem Arntz kliniek wat te intensiveren?

Je draait wel erg door met je verwijten.

Rabarberke | 04-10-05 | 10:16

Snif

labarbe | 04-10-05 | 10:03

@neuzel
inderdaad, ik was een linkse rakker, maar ik ben nu ouder en wijzer. Niet dat ik perse rechts ben nu. Maar niet meer Naïef Links, zeg maar. Vooral het rechstextremistiche karakter van de moslims deed me keer op keer braken. Het geweld. Het verzieken. Helden als Pim en Theo die als varkens worden afgeslacht omdat ze het ijdele lef hebben er iets van te zeggen.

Het was dit (schrijven) of met een gote houten knuppel in de stad gaan staan zwaaien, denk ik... lol

Maar het klopt, ook ik dacht eerst dat alle mensen bruder werden, en met elkaar in een landje konden gaan zitten. Des te harder breekt mijn hart als ik ex-broeders als barberke zo blind zie zijn voor het geweld van moslimse zijde. Zo naïef hopend, dromend dat het vanzelf wel weer over zou gaan..

(snif)... wat is het toch mooi om naïef te kunnen zijn... Het doet me denken aan mijn veilige, linkse nestje, waar iedereen saampjes wollen sokken breidde. Een mooi droombeeld, totdat de moslims kwamen met hun koude douche..

Brullio | 04-10-05 | 09:59

@Brullio kampers schelden je gewoon recht in your face uit voor kankerhoer als je ze niet gedag terug zegt. word ik ook niet zo blij van. wat mij betreft gaan alle hufters tegelijk.

neuzel | 04-10-05 | 09:50

LOL@Brullio ik kan me je woede wel indenken. maar stond jij vanwege jouw opvoeding in eerste instantie ook niet open en met bloemen klaar -tot de 11e keer dus-? Ik kan me vaag herinneren dat je eens iets in die trand had geschreven. of was je altijd al zo verbitterd?

neuzel | 04-10-05 | 09:46

Misschien doet het NRC wel een mailing naar Magreb of zo, die Marookanen zullen immers nauwelijks het NRC lezen want degenen die bij mij solliciteren heb ik nog geen van allen kunnen betrappen op het lezen van een kwaliteitskrant. In de kantine worden de Spits en Metro ook nauwelijks door hen bekeken, ze hannessen de gehele pauze met hun mobieltjes, dom volk volgens mij en zij laten zich ook nauwelijks motiveren om bedrijstrainingen met aandacht te volgen. Zij lijken door hun gebrek aan een brede interesse ook zeer vaak uitsluitend geschikt voor eenvoudige baantjes, ook al hebben ze soms een HBO of WO opleiding.

Ksi-Ziks | 04-10-05 | 09:42

Hells angels en kampers en weet ik niet wie hebben ook een slechte naam.

Maar ze staan niet Numero One. Ze steken bijvoorbeeld niemand neer die wat onaardigs tegen ze zegt. Ze zijn niet verantwoordelijk voor 1/3 van slands criminaliteit, ze zuigen niet allemaal een uitkeringkje weg.

De grootste klootzakken het eerst. Allicht gaan de andere klootzakken zich dan ook wat beter gedragen, en ik ben de eerste om iemand die zijn leven betert weer een kans te geven. Maar geweld en bedreigingen van de moslims slikken, in de hoop dat het vanzelf beter word, ik garandeer je, het word ervan alleen maar slechter...

Brullio | 04-10-05 | 09:42

@neuzel
op barberke natuurlijk
Het hele volk heeft eindelijk door dat er iets moet gebeuren, komt barberke met relativerende opmerkingen... daar kan ik me zo kwaad over maken heh...

Zo van: Homo's worden uitgescholden door berbers, hadden ze maar geen homo moeten worden
Zo van: Ik al ben je 10 keer genaait door een marokaan, ik blijf erin geloven, op naar de elfde keer

barberke vertoont tekenen van een moslimse tante Tom. helsinki syndroom, denk ik. Volgens hem/haar moeten we vrolijk ons land open houden voor het geval er ooit nog een eerlijke berber ons land binnen mocht komen. Dan staat barberke met bloemen klaar!

Kijk eens achter je barberke, het hele land is door je vrienden leeggeplundert. O ja. Niet door allemaal. Krijgen we dat weer. Zucht..

De duitsers vielen ons land aan, vermoorden de joden, maar niet allemaal, heh, rabarberke?

in de oorlog was jij zeker ook de eerste die telkens zei: niet schieten op die duitsers! het zou een goeie kunnen zijn...

Met zulke gasten win je geen oorlog. En oorlog is het (helaas, door de akties van de moslims) al sinds de dood van Theo. ik probeer hem/haar over te halen naar de goeie kant. Kwestie van even achter je kijken, denk ik.

Het doet me denken aan een vrouw die keer op keer geslagen word, maar desondanks toch blijft geloven dat haar kerel wel aardig is...

De naam die de berbers hebben, hebben ze zichzelf te danken. We mogen niet in hokjes denken van Barberke, we moeten ze juist met open armen verwelkomen. Ook de kwaaien..

Ik stel: Marokanen staan al 10 jaar op nummer een op de lijst bij 75 procent van de mensen als meest geweldadige, criminele groep nieuwkomers. Dat word met de generaties niet beter. Dat roept dan om onpopulaire maatregelen. Misschien moet zelfs de hele klas wel nablijven tot de kwaaien opstappen, en als ze dat niet doen, moet de hele klas maar opstappen.

Zo kan het niet langer. Nederland is niet langer solidair met mensen die spugen op nederland. Heel logisch, toch? Nu barberke nog...

Brullio | 04-10-05 | 09:36

@Brullio je vergeet trouwens de kampers uit den haag. die zijn vrijwel allemaal onderontwikkeld en vervallen dus ook vrij gemakkelijk in crimineel gedrag. hufters.

neuzel | 04-10-05 | 09:32

bedreigende berbers behoeven beschaving\

sjonnie | 04-10-05 | 09:29

Ehm, Brullio op wie ben je nu eigenlijk boos op Rabarbeke of op je ouders die het zover hebben laten komen dat je nu zo moet reageren?

neuzel | 04-10-05 | 09:18

@rabarberke
Jij wil onze maatschappij continu blootstellen aan criminelen, in de hoop dat er een tussen zit die niet zo is.

Intussen weet heel nederland dat de situatie onhoudbaar is. Het geweld, het dreigen van de kant van de moslims/berbers/marokanen/hells angels moet ophouden. HET MOET OPHOUDEN.

Zachte maatregelen hebben we al geprobeert. Niet alle marokanen zijn crimineel. Mooi van ze. Wel zijn marokaanse criminelen verantwoordelijk voor IK WEET NIET hoeveel misdaad en geweld. Maar dat moet dan maar heh, want misschien zit er wel een aardige tussen...

Brullio | 04-10-05 | 09:11

@rabarberke
Niet alle berbers zijn slecht, correct. Wel 2/3 van ze worden direct gezocht door de pliesie, maar je mag ze niet over een kam scheren. Jou oplossing neigt dan ook naar zacht heelmeesterschap.

Ik schrijf 300 regels ontopic, jij lult wat over belastingen, en vertelt mij dan dat niemand om mijn mening verlegen zit. Mooi van je. Denk je echt dat mensen op jouw belastingadviezen zitten te wachten?

moslims, en BERBERS in het bijzonder, hebben het voor zichzelf verpest. Na jarenlang crimineel gedrag door SOMMIGEN uit die groep, word nu de hele groep gediscrimineerd. Niet zomaar, maar als reactie op de gedragingen vanuit die groep.

Maar jij staat zoals gewoonlijk weer op de bres voor je criminele medemens. Mooi van je. Denk je dat je een lintje krijgt van de berbers die je verdedigt?

doe je ogen open man. Het is een invasie. Ga nog eens om maroc.nl kijken naar je vrienden. Je verwacht van mij een oplossing? Ik weet er wel een: Zoveel mogelijk berbers weer terug naar berber land. Klinkt eenvoudig heh? is het ook.

Jij bent niet mans genoeg om te zeggen: nu is het genoeg. Nu hebben jullie de boel genoeg verpest. nu moeten de goeden maar eens onder de kwaden lijden. Ik zag die 'goeden' ook al zo hun best doen hun kwade broeders op het rechte pad te houden.. Nou nou.. wat een moeite doen die berbers om zich hier aan te passen. NUL KOMMA NUL.

Marokanen hebben 2 paspoorten, omdat ze zich in hart en nieren marokaan noemen. Daarnaast dragen zij zorg voor een flinke kluts misdaad, uitkeringstrekkerij, bedreigingen (ja, het meisje ja) en dan heb ik het nog niet over STEEKSTEEKtheo.

Maar telkens vind jij weer de moed om te zingen: 'maar niet IEDERE nazi is een beul, niet ALLE berbers zijn zo'

kijk, je trekt een blikje cola open. Hij smaakt verrot. Je gooit het hele blikje weg, ook al zit er ergens in het blikje nog een slokje goeie cola.

Nederlanders KOTSEN de berbers UIT, omdat ze zich MISDRAGEN, omdat ze het ZAT zijn, om uitgescholden te worden door de berbers, dezelfde berbers die wel 100 procent genieten van onze huizen, medische voorzieningen, uitkeringen, opleidingen.

Wie geen respect heeft voor nederland, heeft hier niets te zoeken.

Als je twee paspoorten hebt, dan moet je kiezen ja. OF je bent een trotse berber, OF je bent een trotse nederlander. Maar niet langer wil ik een trotse berber in nederland zien die hier de boel voor de trotse nederlanders verpest. EN IK BEDOEL OOK ECHT NIET, desnoods zet ik ze er eigenhandig uit.

Dat jij je door berbers laat uitschelden in je eigen land, toont jou zwakte. De mohamenazi's zijn hier binnengelaten door jou soort zwakke mensen, ze blijven hier ook door jou soort zwakke beredeneringen.

Wat is jouw basis plan? O ja, knuffelen, dan gaat alles vanzelf over heh...

Het is de hele groep. De hele berber groep spuugt op de nederlanders. Maar jij weet altijd weer een gaatje te vinden om nog meer van ons land aan ze kado te doen. Jammer hoor...

Brullio | 04-10-05 | 08:58

?Een oproep aan alle Berbers, Arabieren, Moslims, Rotterdammers, Amsterdamers, atheisten, christenen, gristenen, boeddhisten, taoisten, rechtsen, linksen en alle andere klootzakken: Gedraag je eerst gewoon maar eens als fatsoenlijk mens.
. Rabarberke 03-10-05 @ 18:14?

HAHAHAHA
Rabarbeke, de koning(in) van de snerende opmerkingen, de insinuaties, de steken onder water en het spelen op de man, roept op tot ?je gedragen als een fatsoenlijk mens?, op het weblog GeenStijl? whahahaha

zum kotzen | 04-10-05 | 08:35

toch jammer dat hij stopt...

Velvetrock | 04-10-05 | 07:13

Allemaal maar een gele ster, of niet?

grmbl | 04-10-05 | 05:25

Tja, zie je, een beetje easy moderating en GS leeft weer zoals vroegahr..
Blijft amusant leesvoer toch.

preacher | 04-10-05 | 03:45

Jezus wat veel reacties. Waar zitten de interessante gesprekken? Op welke namen moet ik control effen?

Mare | 04-10-05 | 01:31

Kenny013 04-10-05 @ 00:00
Was maar geintje, ik haat die dingen en die gasten die er op liggen.
Fietsen zowiezo. ;)

Pannie | 04-10-05 | 00:30

@Kenny

We lullen er een keer verder over. Truste voor nu.

Rabarberke | 04-10-05 | 00:22

kenny gaat z'n mandje opzoeken.

Kenny013 | 04-10-05 | 00:22

Bedtijd, tabee ermee!

Amtrak en Brullio, jullie moeten eens praten over eencilinder dieselmotoren voor zeiljachten. Buck is b.v. een goed merk.

Rabarberke | 04-10-05 | 00:20

@Rabarberke Kan goed kloppen, zal wel aan het type motor liggen. Mijne heeft hetzelfde, slingerweg door de ardennen geen probleem wel goed hangen, snelweg boven de 130 lijkt het contact met de weg te verliezen in bochten. Terwijl de vorige eigenaar stukken van de steps heeft afgesleten, plat door de bocht.

Kenny013 | 04-10-05 | 00:20

@kenny
Ja dat kan met die twin wellicht, maar echt niet met zo'n oude GS. Teveel wind, teveel zijwind ook (ruitje is vrij smal en hoog).

Ik zou voor lange afstanden toch echt een toermotor kopen. Bij Honda een Panamerican of zo :)

Of een BMW RT met kuip, abs en de hele meuk.

Wat me aan een Harley wel trekt is de eenvoud waarin je het onderhoud nog zelf kunt doen (niet dat ik dat doe, maar het is wel mogelijk om kleine dingen zelf te doen als je niet al teveel sjoege hebt van dat spul) en dat kun je bij de meeste japanse motoren tegenwoordig wel schudden.

Rabarberke | 04-10-05 | 00:19

@kenny

Jaja R1100GS, die R achter die S was fout. Ik vind hem niet zo. Je voelt weinig contact met het wegdek en hij is vrij nerveus bij lage snelheden en doordat ie topzwaar is, is ie niet echt stabiel in de bochten. Je moet hem echt sturen als je langzaam gaat. Echt in de bocht duiken gaat niet, wat ik jammer vind. Keer op een Buell gereden wat echt een smeerlap van een motor was, te gek voor woorden gewoon. Lag als een huis op de weg. Bij snelheden waar je met een GS gewoon bij wijze van spreken omvalt, blijf je met zo'n Buell overeind ook al wil je vallen. Kwestie van zwaartepunt en smaak denk ik.

Rabarberke | 04-10-05 | 00:15

Zijn echte roadracers, het is maar wat je wil. Ik wil lange afstanden kunnen rijden, 500 - 700 km/dag.

Kenny013 | 04-10-05 | 00:13

@Rabarberke Past een hoger ruitje niet? of een laten maken.
Goede motoren overigens, wel prijzig.
Vindt alleen wat bij r1100 gs?

Kenny013 | 04-10-05 | 00:09

Volgens Brusselmans moet ik een Buell kopen.

Rabarberke | 04-10-05 | 00:03

@kenny
Ik heb een 93'er RS1100GS en windvangen is daar een groot probleem (1m85).. dat ruitje doet niks... de nieuwere GS heeft een hoger ruitje, maar goed, die heb ik niet.

Rabarberke | 04-10-05 | 00:02

@pannie

Hoe kom je bij beleggen?

Rabarberke | 04-10-05 | 00:00

@Pannie Echt, hoe is dat?

Kenny013 | 04-10-05 | 00:00

@Rabarberke Schat verhoogt ruitje, ben 1,95, en je zit compleet uit de wind. Wat wat nadelig is voor de helm ventilatie, maar een zaligheid voor de nekspieren.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:58

Ik ben zelf meer een ligfiets type..

Pannie | 03-10-05 | 23:57

@Kenny
En qua wind vangen dan? Ik moet bekennen dat ik de recente Twin niet ken.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:56

Rabarbeke: een olijfolie verkopende licht christelijke motorchick met verstand van beleggen! ;)

Pannie | 03-10-05 | 23:55

@Rabarberke
Ook voor het asfalt heeft de Africa Twin een geweldig zitcomfort (als je het zadel zachter maakt) en pleegt niet zoals vele motoren een aanslag op de rug. Men zit comfortabel rechtop.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:55

@kenny

Dat hangt van de weg af. Ik hoef geen Africa Twin als ik 2000km snelweg moet afleggen en ik hoef geen Road King of Electra Glide als ik door de kalahari wil toeren.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:53

@Rabarberke 03-10-05 @ 23:48 Ik bedoelde alle niet yup (Pannie 03-10-05 @ 23:46 ) Harley monteurs.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:52

*bike alert*

Rabarberke | 03-10-05 | 23:51

@Pannie Dat zijn de ergste, en die bakken rijden ook nog eens voor geen meter.
Een mooie Honda Africa Twin dan heb je pas wat.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:49

@kenny
Maak jij er maar Yamaha van dan :)

Rabarberke | 03-10-05 | 23:48

Harleyrijders zijn patserige yuppen in de penopauze, ik zag er laatst weer een die legde een handoekje tussen z'n slot en z'n voorwiel, bang voor een krasje in z'n velg..

Pannie | 03-10-05 | 23:46

@brullio

Ze hebben het Nederlands staatsburgerschap, dubbele paspoorten of niet. Dat ontneem je ze niet zomaar. Je kunt je vragen stellen bij dubbele nationaliteiten. Prima. Laat ze kiezen, laat ze kleur bekennen.

Maar je kunt ze niet uitzetten op grond van crimineel gedrag omdat je dan ook elke Nederlander uit kunt zetten om dezelfde reden.

Het is wel leuk om elke keer driehonderd regels post te lezen van wat jij er van vindt, maar erg realistisch ben je niet. Bovendien lul je als een of andere door buitenlanders in elkaar geroste patatbakker die zijn frieten met oud vet bakt en een tyfushekel heeft aan iedereen die naar de shoarmaboer gaat.

Je hebt ergens ver weg ongetwijfeld een goed geargumentered betoog klaar, maar ontdoe het in godsnaam van die primitieve haatshit jegens andere culturen die een hoop engerds zo eigen is en misschien word je dan wel een stuk serieuzer genomen.

Mij persoonlijk aanvallen als moslimvriend, wat ik niet ben, draagt niet bij tot je geloofwaardigheid. Je argumenten wel, maar zoals gezegd, die moeten nog gevonden worden.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:46

@Rabarberke Alle niet yup rijders zijn dat ook.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:43

Was laatst een programma over 'Marokkaanse' voetballers (sommige hier geboren) en daar zat er een bij die voor het Nederlands elftal was gevraagd en daar op in was gegaan, die werd door z'n collega's al serieus voor landverrader uitgemaakt en door de supporters uitgescholden en bespuugd.

Pannie | 03-10-05 | 23:42

Jongens kan iemand een artikel schrijven over de Harley rijders en ze een stel criminele klootzakken noemen? Dan zullen er vast wel een paar bedreigingen vallen op grond waarvan we volgens Brullio elke Harley rijder als crimineel kunnen bestempelen.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:40

@brullio
"wel, er is wel iets bereikt. Iedereen heeft weer eens kunnen zien wat een fijne lui die berbers zijn."

Daarom vind ik je dus zo'n mongool. Denk je dat ALLE Berbers nu gereageerd hebben, of een aantal?

Als ik een alle inwoners van het dorp Brullio een stel mongolen noem en vervolgens van tien inwoners een bedreiging ontvang, is daarmee het hele dorp crimineel?

Rabarberke | 03-10-05 | 23:38

Rabarberke 03-10-05 @ 23:29
Nogmaals ik schat dat zeker 5 a 6 procent van de bevolking in mijn stad hier met een 'zwarte' gaat, dus met dat soort waanbeelden over discriminatie hoef je bij mij niet aan te komen.
En de Nederlandse voetballers sukkels noemen lijkt mij ook niet helemaal terecht, vergeleken met die veel grotere en rijkere landen om ons heen komen we toch redelijk mee dacht ik zo. En Kalou mag van mij lekker op z'n beurt wachten.

Pannie | 03-10-05 | 23:38

@Rabarberke
Ah! je praat tegen me! (smak! kusje!)

Nee, nederlandse marokkanen hebben gewoon allemaal twee paspoorten, dat weet jij ook wel. Die zijn hier geboren, maar voelen zich marokanen, noemen zich marokanen, zouden hun leven geven voor hun land, Maroko. Het zijn, kortom, marokanen, in hart en nieren. Ze staan voor hun superieure kultuur. En daarmee verdienen ze dus ook de inbeslagname van hun nederlandse paspoort. Ze zijn toch zo trots erop marokkaan te zijn? voila. Probleem opgelost. Prettige reis!

Dat ze staatsburgers van nederland zijn toont alleen maar aan hoever ze al in onze samenleving geworteld zijn.

Ze gedragen zich als duitsters in rusland. O, ze zijn hier geboren? so what? ze voelen zich toch zo marokaans? ze hebben toch een marokaans paspoort? nou dan? wie klaagt er dan? alleen jij toch?

Brullio | 03-10-05 | 23:38

@brullio
Ik reageer wel op je, lees ff. Schrijf wat minder, lees wat meer.

Het meisje is niet in elkaar geslagen, vraag de specialist om wat minder Tranxene, die zooi is zowiezo al achterhaald.

On topic: Ze mag alles schrijven wat ze wil, maar het leidt tot niets, omdat ze nu besluit te stoppen en omdat we in Nederland politie hebben die met prestatiecontracten werkt en niet ingezet wordt om dit soort zaken efficient te bestrijden. Lees mijn vorige post ook even en ga slapen.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:34

@amtrak

Je hele fiscale verhaal is inmiddels bij iedereen duidelijk. Bedankt voor de informatie Amtrak. Ga nu maar neuken en vergeet vooral niet een factuur met IVA te vragen.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:31

@Rabarberke
Leg het nou nog eens uit, was het nou voor of na belasting die 1200 euro? lol.. je ignored me, omdat je me niet uit kan staan, omdat je geen argumenten tegen me hebt, daarom schilder je me af als een gek, maar je weet dat je op een smeltende ijsschots staat. Daarom ben je zo. Maakt niet uit.. vind ik wel schattig.. :-)

Het meisje mag niets van je schrijven wat tegen het master-race is gericht. Dan vraagt ze er zelf om, right?

Ze vraagt zich af waarom berbers zo lomp zijn, en word in mekaar geslagen. En jij denkt dan niet: wat een lompe berbers, jij denkt dan: Had ze ook maar direct moeten buigen voor die berbers. Dan was dat niet gebeurt... Jup. Ik volg je niet.. volgens mij is er ergens een kink in je redenatie-trant.

Even in chronologische volgorde:
-Berbers doen lomp, en nemen 1/3 van alle misdaad in nederland voor hun rekening
-meisje schrijft: waarom zijn die berbers dan zo lomp?
-berbers dreigen meisje, (die ook al geen hoofddoekje draagt), zodanig, dat ze voor haar leven vreest, en stopt...
-Rabarberke wijst het meisje erop dat, als ze nou maar niets gezegt had tegen haar agressors, haar niets was gebeurt..

Nee, ik snap het nog steeds niet, was het meisje niet het slachtoffer dan? Staat rabarberke aan de kant van de dreigerts?
Hmmm... gelukkig ignored ie me.. anders snapte ik er helemaal niets meer van...

Brullio | 03-10-05 | 23:31

@pannie

Psies, en geen zwarten het land meer in behalve als ze een beetje kunnen voetballen, dan moeten ze versneld Nederlander kunnen worden. Alsof die sukkels dan wel wat gaan winnen in een EK.

Ik vind Verdonk een ontzettende muts, maar hierin geef ik haar gelijk.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:29

wie is hier sof, ik schreef dat ik de IVA naast die 30 eurie factureerde wat overigens een 33 is plus die 15% dus 37.95 eurie.
Kudt muts, het is ook niet raar dat discussies met je niet werken je wilt, kunt niet lezen of je kunt het niet verwerken.
Ik vraag me bij god af hoe sommige mutsen zich door de wereld bewegen, zal wel horizontaal gaan me dunkt.
Niet lezen en maar kankeren.
Me laatste comment ook trouwens, genoeg OT

Amtrak | 03-10-05 | 23:29

@brullio

Die Marokkanen die crimineel zijn, zijn hier geboren en zijn gewoon Nederlands staatsburger, net als jij, misschien met het enige verschil de huidskleur en de gesloten inrichting.

Mensen die hier net komen en met verblijfsvergunningen etc. te maken krijgen en er ook net zo snel weer uitgelazerd worden, zijn doorgaans vluchteling en daarover zijn weinig criminaliteitscijfers bekend. Tenzij jij natuurlijk over 'intelligence' beschikt dat vluchtelingen crimineler zijn dan z-siders, waarvan graag onderbouwing.

Kortom het tuig waar jij aan refereert, kan helemaal niet uitgezet worden omdat ze al Nederlander zijn of zelfs als Nederlander zijn geboren. Voor het ontnemen van het staatsburgerschap moet je geloof eerst weer wachten totdat Nederland een souverein land met politionele acties belaagt en moet je ongeveer het zelfde doen als Poncke Prinsen.

Je hele relaas is daarom gelul.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:27

@Pannie Wel winnend dan.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:25

@Rabarberke LOL :)

Kenny013 | 03-10-05 | 23:24

Kenny013 03-10-05 @ 23:15
LOL tuurlijk zo gaat dat, toen ik jong was waren de Turken messentrekkers en de Surinamers lui.
Als een Marokkaan voor het Nederlands elftal scoort in een finale tegen Duitsland, het liefst in de laatste minuut lullen we nergens meer over!

Pannie | 03-10-05 | 23:23

@kenny
Ik zei al eerder, dat ook de berbers onder te verdelen zijn in bepaalde stammen en families. Uiteindelijk blijkt het grote brein achter aaal die criminele berbers een 80 jarige oma te zijn die vanuit een zonnige helling in het rif gebergte met een in Nederland gestolen computer met illegale Windows 95 alle criminele organisaties via e-mail bestiert.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:20

@Kenny013
lol, ja, zou kunnen toch, een soort voorbeeldfunctie? generaliseren is geen wet van meden en perzen. Iedereen die zijn wil aan een ander met geweld oplegt is fout bezig, van waar ie komt is dan natuurlijk irrelevant. Maar het staat wel als een paal boven water dat 1 op de 3 marokjes een strafblad van twee meter heeft. En je kan je dan afvragen wat hun toegevoegde waarde aan dit land is. Toch? Of denk je dat jij naar een willeurig land kan immigreren, daar lekker een paar scooters jatten enzo, een paar columnisten die daar (Stout!) over schrijven in mekaar slaan en bedreigen, wat denk je dan. Dat je mag blijven?

we zijn roomser dan de paus.

Een tijdelijke verblijfsvergunning is als een soort langdurige sollicitatieprocedure. Wie zich niet weet te gedragen hoeft niet meer terug te komen. Moslim-fobies. Eigenlijk heel logies.

Brullio | 03-10-05 | 23:20

Rabarberke 03-10-05 @ 23:09
Nee hoor bepaalde gastjes hebben weer een deukje opgelopen, dat is goed, daar worden ze hard van, zo is dat met de christenen ook gegaan. Ik vind Monty Python met Life of Brian altijd een goed voorbeeld, we hadden toch raar opgekeken als John Cleese z'n strot was doorgesneden door een fundamentalistische Christen.
Hasna heeft ook een hoop medestanders gevonden, ook in haar eigen gemeenschap.
Ik denk dat veel van die gasten die zich nu zo opwinden de volgende keer denken 'pfft, heb je die leipo weer, waar maak ik me eigenlijk druk om' en veel van die medestanders van haar, en zij zelf ook volgende keer waarschijnlijk denken 'hmmm, misschien maar niet TE grof deze keer'
Ik denk dat sommige mensen dichter tot elkaar komen door onderlinge strubbelingen dan door theedrinken, zeker wanneer de verschillen zo groot zijn, laat al die verschillen tussen 'ons' en de Marokkanen maar lekker uitgespeeld worden, leren we allebei van.

Pannie | 03-10-05 | 23:20

Toch gaat het hier de goede kant op :eerst waren het,De buitenlanders, toen, De allochtonen, toen, alle moslims, daarna, De marocanen, nu de Berbers, als we er daarnu één van kunnen aanwijzen als schuldige, zetten we die uit, zijn we van alle problemen af.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:15

@Rabarberke
wel, er is wel iets bereikt. Iedereen heeft weer eens kunnen zien wat een fijne lui die berbers zijn. Elke keer als zoiets gebeurt kalft het aantal verstokte moslimknuffelaars af. DAT is er bereikt...

Brullio | 03-10-05 | 23:13

Dat gratenpakhuis?

Pannie | 03-10-05 | 23:09

Psies, het is nog altijd de keuze van dat meisje om te stoppen en te zwichten voor die ellende. Ze had kunnen weten dat zulke teksten zulke reacties oproepen, de redactie had dat ook kunnen weten. Toch publiceren? Prima, maar dan ook doorgaan when the shit hits the fan.

Nu hebben die idioten gewonnen en is zo'n publicatie, wat er ook mee beoogd werd, voslagen zinloos gebleken. Ze heeft mensen niet dichter bij elkaar gebracht, er is niets bereikt, alleen maar ellende.

En dat justitie actie gaat ondernemen lijkt me stug, ze hebben immers wel wat beters te doen op internet.

Rabarberke | 03-10-05 | 23:09

@pannie Maar da's nog niealles. Neen. Verwen mezelf ook met een filmpje van de beeldschone Kate Moss die zichzelf naar de kloten helpt. Filmpje?

doktersnuggles | 03-10-05 | 23:03

@Rabarberke 03-10-05 @ 22:49
Zag het ballonnetje al , ken deze constructie maar al te goed. :?
@Brullio Dus de schrijfster had gewoon stukjes moeten blijven schrijven. En zoals te lezen in Rabarberke 03-10-05 @ 22:43, opsporen en berechten. Zo zou het horen in Nederland. Of het nu hells angels, voetbalhufters, aso's, berbers of straat-racers zijn.

Kenny013 | 03-10-05 | 23:03

@rabarberke
Jup, no arguments at all.. LoL.. Kan ik je inhuren voor wat belastingadviezen? daar gaat dit topic toch over? Slaapt de moderator ofzo?

Brullio | 03-10-05 | 22:53

@Kenny013
ik vind gek genoeg hells angels toch een stuk sympathieker dan de gemiddelde berber. Maar dat zal aan mij liggen.

Ik denk even aan barend en van dorp, toen ze iets onaardigs over een of ander chapter hadden gezegt, dat ze de dag erop een tikje in mekaar getikt waren. Tja. Geweld loont, blijkt. Want ze durfden sindsdien niets meer erover te zeggen...

Ik zeg: geweld mag nooit lonen. Wie met geweld een mening meent te onderdrukken, verdient het niet zijn zin te krijgen!

Wie toegeeft aan een huilend, zeurend kind, denkt de oplossing gevonden te hebben, omdat het kind niet meer zeurt en huild. Totdat het kind weer iets wil, iets anders deze keer.

Je moet nooit een zeurend kind iets geven, net zomin als je opzij gaat voor iemand die staat te dreigen. Want dan staan ze dalijk weer te dreigen. En weer. En weer. En je moet dan telkens weer opzij. Steeds meer terein afgevent aan de agressor. Ik ga niet opzij voor dreigerts. Mijn vader zei altijd: wie dreigt heeft geen argumenten.

Ik denk dat de moslims geen argumenten hebben. Maar buigen voor hun geweld zou een geweldige fout zijn. het is als toegeven aan een zeurend kind. Toegeven aan geweld. Als je eraan begint, is het einde zoek.

Met terroristen word niet onderhandelt. Wij buigen niet voor geweld.

Brullio | 03-10-05 | 22:50

@kenny

Baloney without the mayo.

Meneer riep inkomen van 1200 netto per week. Netto inkomen is bij mij heel wat anders dan in je levensonderhoud voorzien d.m.v. allerlei in elkaar geprutste onkostendeclaraties om maar zo weinig mogelijk belasting te betalen.

En dan hier roepen dat je 1200 netto inkomen hebt. Wat een sof.

Rabarberke | 03-10-05 | 22:49

@Zak Chips 03-10-05 @ 15:16

jij bent knettergek

wannabecool | 03-10-05 | 22:46

@vraagstaart

Ik ga toch niet reageren op die dwaas.

Wat dat meisje schrijft vind ik ongenuanceerd en stigmatiserend. Het is dom van een redactie om dat zomaar te publiceren.

Maar het is haar goed recht om dat te schrijven. Ze moet echter niet verbaasd staan dat in sommige culturen de gemoederen hoog op kunnen lopen als je zoiets schrijft. Zij kan dat weten.

Wat de bedreigingen betreft: kan er nou eens gestopt worden met dat oeveloze gelul? Zoek de ip nummers op, leg beslag op de logs van de providers, herleid de adressen en arresteer die lui en breng ze voor de rechter.

Daadkracht.

En wat Brullio betreft: ik juich het toe dat ze in gesloten inrichtingen wifi hebben, maar dat elke lamlul daar zo'n dosis kraskaarten krijgt op kosten van de belastingbetaler gaat mij te ver.

Rabarberke | 03-10-05 | 22:43

@ Amtrak 03-10-05 @ 22:41
Dank u.
Zie je wel Rabarberke, gevalletje bedrijfs/privegoederen.

Kenny013 | 03-10-05 | 22:43

Rabarber voor een olijfolieverkoopster eb je wel erg veel interesse in geld en ook beleggen e.d. valt mij op of is dat gewoon het verschil tussen iemand die geen (zoals ik) en iemand die wel economie op school heeft gehad?

Pannie | 03-10-05 | 22:43

. Pannie 03-10-05 @ 22:34 je hebt hem, als ja dan ook nog veel vanuit je huis kan werken en je woning je kantoor is...
Dan is veel werk ook prive.
Plus een erg lange lijst van aftrekposten.
Overigens laat ik geregeld een bevriende papier vriend de zaken even checken of ik niet over de scheef ga.

Amtrak | 03-10-05 | 22:41

@Brullio 03-10-05 @ 22:36
Moet je eens een paar prikkelende stukjes over de: Hells angels, "voetbal supporters" of bepaalde volkswijken schrijven, grote kans dat het niet bij brieven blijft, als je die al krijgt.
. Kenny013 03-10-05 @ 21:06

Kenny013 | 03-10-05 | 22:39

Trusten allemaal, ik ga eens lekker kijken naar het andere kansloze deel der natie in Bureau Jeugdzorg op de Teevee.

vraagstaart | 03-10-05 | 22:38

@vraagstaart

Ik ben blij dat iemand hier nog modereert. Waar zouden we zijn zonder enige contemplatie.

Wel is het zo dat het on-topic geneuzel al lang is verstomd, dus als je het opnieuw zou willen aanzwengelen met iets zinnigers dan het gewauwel van een juffrouw die het klasje tot de orde roept, ga gerust je gang.

Misschien kan hij alle kosten aftrekken, dus ook eten, neuken (want hij gaf al toe daarvoor te betalen), zuipen etc., maar in zijn kostenoverzicht ben ik dat niet tegengekomen. Dat waren nette bedrijfskosten.

Bovendien moet je dan niet roepen dat je 1200 netto inkomen hebt, want dat heb je gewoonweg niet als je het over een kostenconstructie hebt.

Al met al gelul, maar m.i. toch de moeite waard om even te ontmaskeren, stel je voor dat ie wel wat slims had bedacht :)

Rabarberke | 03-10-05 | 22:37

@Kenny013
Ja, maar de berbers vallen dan ook wel erg op, nietwaar. Als we die als groep nou eens konden isoleren, in folie verpakken en terug naar af konden sturen, dan zou dat al een hele zucht van verlichting door het land doen gaan, nietwaar?

Ze doen erg hun best hoog op de iritantste-groep-top 5 lijst van nederland te komen. Met moorden en dreigen maak je je in nederland niet populair....

Brullio | 03-10-05 | 22:36

Morgen begint overigens de Ramadan.

Barbapoeppa | 03-10-05 | 22:36

@Rabarberke 03-10-05 @ 22:29
Das het jezelf toe eigenen van bedrijfsgoederen(geld) voor prive gebruik. Dat noemen ze dan dus ook jatten

Kenny013 | 03-10-05 | 22:36

Als je zeer veel zaken die je prive interessant vind zakelijk kunt kopen en je boekhouder en de belastingdienst gaan ermee accoord dan levert dat een aanzienlijke besparing op als freelancer lijkt mij.
Zo trekt bijvoorbeeld een theaterregiseur om maar eens wat te noemen volgens mij al zn beeld en geluidsapparatuur, cd's, dvd's, theater en bioscoopbezoek en dergelijke af van z'n aangifte, al dan niet over meerdere jaren verspreid, om maar eens even lekker offtopic te blijven.

Pannie | 03-10-05 | 22:34

@ Brullio tekst uit het hart zo te lezen en ook nog on topic! Ik ben erg benieuwd naar de Rabarberrepliek, zodra het fiscaal discours is afgesloten.

vraagstaart | 03-10-05 | 22:33

@Brullio 03-10-05 @ 22:29
Zoals ik al eerder probeerde te melden dit is niet alleen voor berbers weggelegt.
Wordt dus weer eens op een bepaalde groep gespeeld, terwijl er veel meer van dit soort groepen zijn.

Kenny013 | 03-10-05 | 22:33

Over het algemeen is het een goed gebruik om tijdens de discussies op GS te pas en te onpas de islam in het algemeen en de mocro's in het bijzonder erbij te slepen.
Nu is het andersom. Het gaat over intolerante Berbers en we hebben het over creatief boekhouden. Jawel, de Nederlandse Handelsgeest wint het dan toch van de xenofobie.

Barbapoeppa | 03-10-05 | 22:32

Je kunt natuurlijk altijd facturen laten sturen uit Nigeria voor remote beheer van je Windows 2003 Advanced Server Cluster die je daar gekocht hebt voor 10 ruggen en zo je omzet verlagen, maar ook daar weet de fiscus wel raad mee.

Rabarberke | 03-10-05 | 22:29

@rabarberke
Is al dat gelul over de IVA wel on topic?

Je argumenten heb ik nog niet mogen waarnemen. Jij wil iedereen met argumenten in een kliniek plaatsen, zodat niemand je pro-moslim-wereldbeeldje kan verpesten.

Dream on.. dream on..

je bent een verwend kind.

Mijn pappie verdient lekker 1500 euro PER DAG, en hij werkt maar TWEE uurtjes.

Nou goed? rijke stinkerd? Ga eens in de binnenstad tussen je moslimvrienden wonen, kijken of je je dan nog zo'n naieve houding kunt veroorloven...

De meeste mensen moeten gewoon slavenwerk doen voor nog geen zeven euries per uur. Maar jij bent zoo superieur. jij verdient wel een maandsalaris per dag, nietwaar? Zoooo off topic..

Voor de gewone man is meer dan 10 euro netto per uur een droomsalaris. Maar niet voor jou soort mensen heh? voor jullie gnuivertjes is dat een fooitje, nietwaar?

En wat heeft dat precies met het meisje te maken dat onder het terrorisme van de berber-fascisten moet zuchten?

O ja, iedereen die wat tegen de islamofascisten durft te zeggen word door jou gekleineerd en op-de-man gespeeld.

Je hebt geen argumenten. And it shows...

Terwijl mijn argumenten als bommen in bali en oorlog met boedhisten in thailand uit de lucht komen vallen, sta jij als een versufte nar te zwaaien naar de duitse tanks. Niets onaardigs zeggen hoor! dan worden ze boos..

Ik zou zeggen: die dreigende gastjes aanpakken. Waar is Willibrord Frequin als je hem nodig hebt? Ik wil hem wel eens zien: 'waarom doe je dat?' en dat ie dan in mekaar word geslagen door 20 berbertjes... mooie tv van, heel verduidelijkent.

aanpakken die gastjes: jij dreigen, jij land uit. Liefst live op tv, met foto's van hun moeders, en interviews met de vaders, net voordat ze gezamenlijk over de grens worden gezet.

jij snapt het niet, rabarberke, dat het een schokkende tragiek is, dat een marokkaans meisje, dat gewoon wat genuaceerd babbelde over haar eigen groep, grapjes makend, de boel proberen te relativeren, zo van, kom op jongens, laten we niet zo gespannen doen. DIE moet nu stoppen met werken, omdat ze voor haar leven moet vrezen. Hebben we dan helemaal NIETS geleerd van theo? Het meisje, dat een diplomatieke houding innam tussen de marokanen en de nederlanders, is door haar eigen berbers kei en kei hard naar beneden gehaald, ze moet nu voor haar leven vrezen.

Wie niet buigt voor de agressie van de berbers, moet voor zijn leven vrezen.

En rabarberke staat met de vinger te wijzen naar het meisje. Had ze maar niet zulke stoute dingen moeten schrijven over de islamofascisten, dan was haar niets gebeurt. Yeah right...

Brullio | 03-10-05 | 22:29

@Rabarberke Volgens mij vertelt Amtrak geen nieuws, zijn er meer die in de kostensfeer creatief verdienen - en ik moet trouwens de taxichauffeur nog ziet die 5 kilo? per maand netto overhoudt, maar dat terzijde. Waar het mij om gaat: het is lichtjes off topic, jullie uitingen van wederzijdse genegenheid beginnen verbaal baltsgedrag te worden dat wel erg veel bandbreedte pakt. Het is eigenlijk of ik naar kopkluivende pubers zit te kijken die in de Intercity tussen mij en mijn krant komen omdat dan niemand naar ze kijkt. Schattig, maar het leidt een beetje af....

vraagstaart | 03-10-05 | 22:25

@kenny

Hahahahaaa.... die moet ik onthouden.
o
Jantje loopt met een computer onder zijn arm naar buiten. "Wat is dat Jantje? Wat heb je daar?"
"Ehhh ik maak van dit bedrijfsgoed een privégoed en ik ga het ff in Beverwijk verkopen."

Dat noemen we in de volksmond jatten :)

Je kunt van bedrijfsgoederen geen privegoederen maken. Tenzij je ze verkoopt aan jezelf danwel uitkeert als loon. Guess what, verkoop is belast en loon ook.

Rabarberke | 03-10-05 | 22:25

@Rabarber haha ja maar als je tegen die tijd in Zuid Amerika zit maakt dat ook niet meer uit ;-)

Carpa | 03-10-05 | 22:22

@Rabarberke 03-10-05 @ 22:14
De hele constructie heeft alleen nut als je van bedrijfs"goederen" prive goederen maakt, anders verdien je niets.

Kenny013 | 03-10-05 | 22:19

@carpa

Psies, bij KPMG, maar ook bij Ahold en Enron kunnen ze je precies vertellen wat zo'n constructie op termijn kost.

Rabarberke | 03-10-05 | 22:19

@Rabarberke daar heb je gelijk in, desalniettemin kan je met een kerstboomconstructie een aardig eindje komen om een netto inkomen te creeren door middel van je bijv. onkostenvergoeding etc, maar laat maar dit is echt geen discussie voor hier...

Carpa | 03-10-05 | 22:16

@vraagstaart

Wach ff, ik ontdek hier bijna een constructie waar iedereen slapend rijk mee kan worden (als we Amtrak mogen geloven) en jij loopt te miepen?

Rabarberke | 03-10-05 | 22:14

@amtrak

Inkoop noem ik gemakshalve de kosten die je maakt. Dat kan directe inkoop zijn, maar ook indirecte kosten zoals de kosten die jij nu noemt.

Als ik schoenpoetser ben en ik verdien 200 euro in de maand, maar ik heb ook 200 euro kosten, dan pas hoef ik geen IVA te betalen, maar dan verdien ik ook geen ruk.

Naar de BV/NV/LTD/Holding/Galapagos eilanden constructie waarin dat anders zou zijn ben ik wel benieuwd.

Rabarberke | 03-10-05 | 22:12

Amtrak schrijf jij collumns?

Pannie | 03-10-05 | 22:07

lol@vraagstaart die spanning tussen Rabarberke en Armtrak merkte ik ook al op :-)

Carpa | 03-10-05 | 22:07

@carpa

BTW is geen aftrekpost. BTW, of IVA in dit geval, wordt geheven over omzet en kan worden verrekend met reeds betaalde IVA over directe inkoop.

Als er geen IVA wordt afgedragen is de omzet van een onderneming nihil. Of het nou een BV, NV, LTD, INC, is of wat dan ook, dat is de basis. Zeker bij BTW, VAT en IVA is dit internationaal geregeld.

Een bedrijf dat geen BTW hoeft te betalen verdient per definitie geen geld. Hoe je dan inkomen, salaris etc. overhoudt is mij een raadsel.

Het gaat dus niet om overgehevelde winst van de ene naar de andere BV hier, maar om gefactureerde omzet die tegen inkoop wegvalt.

Rabarberke | 03-10-05 | 22:07

@Pannie Huisvader?

Kenny013 | 03-10-05 | 22:04

God/Allah samme! Ik dacht dat het hier over een stoppende columniste ging, inmiddels zit ik te loeren naar een kudt-discussie van een gemankeerde accountant(e) en een dyslectische expat die zo te zien nog eens met elkaar gaan trouwen - want de echtelijke twisten over geld beheersen ze al volkomen. Willen jullie beiden niet een tsjet-roempje apart? Kunnen we elkaar dan gewoon weer de keel afsnijden over berbers, al dan niet handgeknoopt en onder een salontafel, racistische kaasjes (40-45 plus) en de Pickwick-jood? *vraagstaart kijkt zoekend naar zoek die de draad ook zoekt*

vraagstaart | 03-10-05 | 22:04

Toetreding van Turkije binnen de EU bedoel ik uiteraard.....

Carpa | 03-10-05 | 22:04

rabarbeke ik koop niks in... ik verleen diensten ofwel ik verkoop me kennis, freelance, indepediente, zelfstandig... wat jij wil.
Ik zei al dat ik problemen oploste.
Me facturen is dus geen omzet maar een salaris ik hoef niets in te kopen.
Aftrekposten zijn bijvoorbeeld kosten aan me wagen, telefoon, gas, meubels voor me huis (is me kantoor), computer apparatuur, kantoor artikelen, restaurants, benzine, gereedschap, ziektekosten verz. etc een erg lange lijst daarom kan ik vanuit me dagelijkse uitgaven nagenoeg me gehele IVA verrekenen.
Daarbij doe ik nog wat internationaal werk voor buitenlandse firmas en dat ligt nog weer anders.
Duidelijk nu?

Amtrak | 03-10-05 | 22:04

Ik zie trouwens dat we binnenkort allemaal veel wijzer zullen worden op het gebied van Islamitisch boekhouden, Turkije en de EU gaa onderhandelen en in mijn optiek is daarmee de toetreding van de EU een feit.

Carpa | 03-10-05 | 22:03

Rabarber dat was onder de gordel moet dat nou? :(

Pannie | 03-10-05 | 22:02

Is dit quotenet of GS? Maar goed, er zijn natuurlijk meer aftrekposten dan BTW Rabarberke, bovendien kan je ook nog in dienst zijn van je eigen BV, en via een Holding constructie het verlies uit je ene BV verrekenen met de winst uit de andere, enz enz enz dus jouw redenering is iets te simpel. Bovendien zit Armtrak god knows where en alhoewel ik niet veel weet van belastingstelsel buiten de landsgrenzen kan ik me voorstellen dat het er iets 'soepeler' aan toe gaat dan hier. Hoe zit dat trouwens in het Riffgebergte met de BTW aftrek?

Carpa | 03-10-05 | 21:59

@pannie

Ik geef toe dat het off topic is, maar ik wil graag weten hoe je 1200 euro inkomen kunt overhouden als je 0 netto omzet hebt.

Dat lijkt me voor jou ook belangrijk Pannie, dan kan je vrouw ook wat minder gaan werken.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:59

Piranha is een kudtfilm.
Ik kan postten en fightclub (Eurosport) kijken tegelijk...

Pannie | 03-10-05 | 21:59

@Rabarberke 03-10-05 @ 21:52
Ik stelde alleen hoe hij op 0 afdracht kan komen en hoe dan op illegale wijze gebruiksgoederen (writble dvd's)zou kunnen verkopen om aan 1200 p/w te komen.
Dit was alleen een hypothese.

Kenny013 | 03-10-05 | 21:58

De bedreigingen tonen al aan dat ze een punt heeft :-)

Wel grappig die berbertjes die netjes conformeren aan het geen wat van het verwacht word.

paranoia | 03-10-05 | 21:57

Rabarberke 03-10-05 @ 21:49
Wanneer iemand beweert in een bepaalde wijk te wonen om daarmee aan te geven meer zicht op bepaalde 'problemen' te hebben dan bv. mij, en ik die bewering in twijfel trek dan 'doet dat niet ter zake' en 'hoeft iemand geen verantwoording over zijn beweringen af te leggen', maargoed, ga door, best interessant de btw problematiek van een klein ondernemer in een ver land.

Pannie | 03-10-05 | 21:55

@allen Wat zitten jullie te doen hier? Sjezus, neem een voorbeeld aan mij! Heb net de Piranha film DVD nog eens bekeken. Coole film uit 1978. Hap hap hap, lieve visjes. Nu zit ik lekker de live feed van Big Brother te loeren. En wat doen jullie? Beetje zitten aftrekken. Muhaha.

doktersnuggles | 03-10-05 | 21:52

@amtrak
Ik zei niet dat jij producten verkoopt, ik zei zelfs het tegengestelde. Kenny zei dat. Ga je nu ook Kenny verrot schelden?

Rabarberke | 03-10-05 | 21:52

@amtrak

Dat bedoel ik.

Omzet: 1000 ex IVA, 1150 incl IVA

Inkoop 1000 ex IVA, 1150 incl IVA

Af te dragen IVA belasting: 150
Af te trekken voorbelasting: 150

(Jouw geval dus)

Wat houd je over aan netto omzet? NUL

Wat is je inkomen bij een omzet van NUL?

NUL.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:49

jezus, vrouwen je kunt er niet mee en je kunt er niet zonder en godverdomme zo ongelovelijk eigenwijs...
lezen, luisteren oogjes open.

Amtrak | 03-10-05 | 21:48

Is gewoon bullocks. Een beetje zelfstandige ondernemer die heeft een BV, en denkt dus in tantieme of dividend en niet in loon.

BitchSuperSoaker | 03-10-05 | 21:47

Sorry, jullie gaan me te snel.
Maarre, is toch helder, ik heb haar stuk gelezen, niet bijzonder maar ook niet hard.
Persoonlijke invalshoek hoe de Amazigh in Marokko onderdrukt worden door ' Arabieren' door de ogen van zo'n zich 'Arabier" noemende jonge dame.
Niks aan de hand.
Totdat Mej. stopt met schrijven wegens allerhande al dan niet imaginaire bedreigingen.
Of Mej. is een schijterd ofwel Mej. wordt stevig bedreigd.
Het eerste is heel vervelend het tweede ernstig en onacceptabel.

vander F | 03-10-05 | 21:46

dikke domme muts, ik los problemen op ik verkoop geen producten.
Je hebt echt een tyfus lees probleem he? of zit je te zuipen?

Amtrak | 03-10-05 | 21:46

Kenny
Omzetbelasting is gewoon BTW.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:45

Het geen af te dragen over mijn verdiensten (IVA) ligt op 15% ik meen ongeacht hoe hoog je inkomsten zijn.
Men heeft hier geen grens qua teruggave, dus wanneer ik voldoende aftrekposten heb, en er is nogal wat als aftrekpost te benutten, dan betaal ik 0 heb ik meer aftrekposten dan de 15% IVA die ik weg moet leggen dan neem ik het verschil mee naar de volgende maand.
En dat is alles wat je betaald, eind van het jaar betaal je ook nog wat maar miniem over het hele jaar alleen is dat even een beetje blijven liggen enzo.
Er is geen limiet op de teruggave, wanneer je dus fors investeert betaal je geen inkomsten belasting, ook niet vooraf daar je die zelf wegbrengt elke maand na je calculatie.
Heb je grote schommelingen kun je er op wachten dat ze langskomen en dan is het verstandig je bonnen bij de hand te hebben? of wel het systeem is erg op de man gericht met een lage controle verneuk je het hang je ook forse trouwens denk aan vrij onderdak voor lange tijd.
Afdoende? Me schijf is klaar?

Amtrak | 03-10-05 | 21:45

@Kenny

Sorry mijn fout. de IVA is 15%.
IVA wordt geheven over omzet en wordt verrekend met voorbelasting, de betaalde IVA over hetgeen ingekocht is. Nu zegt Amtrak dat hij evenveel inkoopt als factureert en dat hij de IVA dus op nihil kan stellen. Dat betekent dat zijn omzet dus ook 0 is. Goederen die niet verkocht zijn blijven op de balans staan, die kun je niet zomaar illegaal doorverkopen, hoogstens verbruiken.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:44

en het heeft me ook niemand verrast.

EnZLiN | 03-10-05 | 21:44

had niet verwacht dat op dit trieste berichtje van De Chileen die blijkbaar die column niet eens heeft goed gelezen [moet je ook opletten, joh! er zit nogal wat sarcasme in.] leesbaar reacties volgen...

EnZLiN | 03-10-05 | 21:42

@Rabarberke 03-10-05 @ 21:37
0% omzetbelasting = 0 omzet Dat is wat anders dan BTW, Als je evenveel inkoopt als je inkomen is kun je de BTW tegen elkaar wegstrepen, dus wel omzet, echter geen inkomsten(legaal, goederen weer illegaal verkopen).

Kenny013 | 03-10-05 | 21:40

I dooooon't heaaaar youuuuu

Rabarberke | 03-10-05 | 21:39

Ehh herstel, 15% IVA(BTW), 0 afdracht na voorbelasting, derhalve 0 omzet en toch 1200 netto inkomen.

Wie het weet mag het zeggen.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:38

Ik ben benieuwd naar de boekhoudkundige onderbouwing van 0% omzetbelasting = 0 omzet =>1200 netto inkomen.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:37

@brusselmans

Dat jij Afrikaans kent en daarom zijn eerdere comments wel kon ontcijferen, betekent nog niet dat iedereen dat voorrecht is gegund.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:33

@ Amtrak

Gut, de leesbaarheid van je comments neemt nu wel heel drastisch af.

Brusselmans | 03-10-05 | 21:31

@amtrak

Als je in Nederland geen BTW (het equivalent van IVA) hoeft te betalen is je omzet nihil. Met een omzet van 0 kun je onmogelijk een netto inkomen hebben van groter dan 0.

Dan hoeven we de discussie over inkomsten belasting niet eens te voeren :)

Rabarberke | 03-10-05 | 21:29

@ Pannie

Vergeet Theo van Gogh niet toen de brommerrijders Frits Barend op zijn bek sloegen.

Brusselmans | 03-10-05 | 21:29

@brullio

Hadden we nu net geregeld dat je gedoseerd mocht internetten daar, heb je weer iemand van de verzorgers om de tuin geleid?

Rabarberke | 03-10-05 | 21:25

dat ik hioer commenteer ligt in het feit dat me ander systeem nog nullen staat weg te bleren op de hardeschijf, 99% overigens dus het is zo gebeurd.
hoewel we dan in de format vervallen...

Amtrak | 03-10-05 | 21:25

@ Brullio, Xanaxje?

rennie b | 03-10-05 | 21:25

Ik vond die Hans Teeuwen indertijd met z'n Hells Angels opmerking "als die leernichten het leuk vinden mekaar in een blokhut af te trekken moet dat kunnen" best wel dapper trouwens.

Pannie | 03-10-05 | 21:24

@ Rabarbeke * over alle bronstige bevers om haar heen kijkend *

Klein detail.

Brusselmans | 03-10-05 | 21:24

@amtrak

Hey, IVA is zeker zoiets als BTW he? Hebben jullie geen inkomsten belasting?

Rabarberke | 03-10-05 | 21:24

Ik neuq alleen de weekend en met een tig keer modaal inkomen is dat geen probleem boven dat zijn de meeste vrouwen wel zo klein van geest dat extrangero lekker is.
Doordeweeks wil ik dat gezever niet over de vloer hebben.

Amtrak | 03-10-05 | 21:23

IVA (15%) betaal je elke 16e van maand hier, ik factureer hem apart derhalve weet ik wat er binnenkomt.
Bijna elke maand heb ik afdoende aftrekposten om überhaupt geen IVA weg te brengen en is het dus een vorm van extra inkomen.
Wanneer je niet weet hoe dingen buiten je eigen zielige straatje werken, kun je beter dimmen.

Amtrak | 03-10-05 | 21:21

ben weer de draad kwijt.
*zucht* weer opnieuw....

zoek | 03-10-05 | 21:20

@Rabarberke
ja, net een draak heh, je stampt iemand die de waarheid zegt de grond in, en HOPLA! weer iemand die de waarheid gaat zeggen.. pffff.. kon je me maar neersteken heh? je bent net als je moslimvriendjes....

Hoe is het met je zaak, heb je alweer een klant kunnen strikken? Je laat je toch niet betalen voor je superieure inzichten heh? oioioi, ik heb medelijden met de klanten die jij adviseert: 'blijven knuffelen, ze gaan vanzelf weer weg', ik weet het niet hoor...

Ik haat jou niet hoor barberke, ik vind je wel schattig, een soort aandenken aan de tijd dat ik links was. Jammer dat je nog steeds geen argumenten hebt kunnen verzinnen. Jammer ook dat je nog steeds aan de foute kant staat.

Jij valt een meisje dat gewoon wat grappige, genuanceerde tekstjes opkrabbelt, aan, omdat ze het in haar botte hoofdje heeft gehaald iets onaardigs over de rovende bendes in ons land (heh! toevallig altijd berbers!) te zeggen. Jij staat haar lekker aan te vallen, samen met de berbertjes die haar nu dreigen dood te steken. Knap hoor, van je. Hoop je op een PickWick-Award?

De ware agressor is niet het meisje dat over de waarheid schreef, maar de berbers, die haar nu naar het leven staan. Jij doet daar nog een schepje bovenop, en vraagt je af waar het meisje dan ook het lef vandaan haalt om zomaar de waarheid over berbers te zeggen. DAN LOKT ZE TOCH GEWELD UIT! ja duh..

Kijk, het is heeel simpel. Vecht je met de pen, dan ben je OK, steek je iedereen met een 'foute' mening neer, dan ben je uiterst fout. Jij waagt je aan de kant van de messentrekkers, jij komt op voor het recht van de beulen om hun slachtoffers een lesje te leren.

Stout slachtoffer. Had ze haar smoel ook maar moeten houden, heh, nietwaar, rabarberke?

Maar de keizer heeft geen kleren meer aan. Jij staat pal achter je moslimvrienden, ook als ze al begonnen zijn met terroriseren. iedereen ziet wie de ware agressor is, maar jij krijgt het nog uit je strot dat het het meisje haar eigen schuld is, HAD ZE MAAR NIETS onaardigs tegen de MOSLIMS moeten zeggen heh? Kom op joh. Wake up! je lijkt me zo'n slimme gast, hoe kan je dan zo blind zijn voor het geweld van de berbers?

het meisje mag van jou niets onaardigs zeggen tegen de berbers.

De berbers mogen van jou vervolgens wel het meisje kapot steken heh? dat is dan weer logisch, omdat zie iets onaardigs tegen ze zei...

Jup. Moslimlogica: vermoord het slachtoffer. Je bent besmet jongen, je moet maar snel richting mekka gaan bidden...

Brullio | 03-10-05 | 21:19

Jahhh... Die treinen houden zich tegenwoordig niet meer aan de aankomsttijden. Niet dat het mij een bal jeukt maar goed.

bethundered | 03-10-05 | 21:19

@brusselmans
Nee want onze vrienden daar zitten zo ongeveer in dezelfde tijdzone als hier en Amtrak gaf al aan dat het vroeger was daar. De VS is het niet, dus het zal Zuid Amerika zijn of zo.

@amtrak
Ik ben vrouw ja, het type waar jij bij gebrek aan neukgelegenheid vandaag liever mee disucussiert.

Moet ik nog sorry zeggen, of kun je leven met de gedachte dat ik je gewoon uitlach?

Rabarberke | 03-10-05 | 21:19

@Brusselmans

De vuurtoren staat stil, op u gericht
Ik herhaal:
De vuurtoren staat stil, op u gericht

Goldratt | 03-10-05 | 21:16

Internationale maatstaven weer uit de lucht gegrepen, hoe kom je erbij?
Je bent ook vrouw he!

Amtrak | 03-10-05 | 21:15

@amsterdammer

Zelfstandige ondernemers denken in omzet, omdat hun netto inkomen pas na het eind van het boekjaar bepaald kan worden na fiscale verrekeningen, kosten, afschrijvingen etc. etc. Niet in dit geval, meneer weet dat hij een inkomen van 1200 netto per week heeft, als zelfstandige.

Hoe het ook zij, in beide gevallen verdient een zelfstandige taxichauffeur in Amsterdam het driedubbele.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:15

@ Rabarberke

Cape Town wellicht..

Brusselmans | 03-10-05 | 21:12

@amtrak

Oh en in welk land is dat waar ze meertaligge engineers naar internationale maatstaven betalen op het niveau van schoenpoetsers?

Rabarberke | 03-10-05 | 21:10

@Amtrak

Lekker interessant dat "maandsalaris op één dag verhaal" ga je gebrabbel ergens ander ophangen en vergeet vooral niet morgen nog ff vijf sollicitaties te schrijven voor je weer je hand ophoudt.

milo | 03-10-05 | 21:08

@rabarberke, trek je, je beschuldigingen nog in of blijf je door mutsen?
Overigens zit me kop nog op me romp jezelf niet vleien.

Amtrak | 03-10-05 | 21:08

Van 1200 euro per week kan je veel boeken kopen en snuifsel. En investeren in echte, diepe vriendenschappen met hoeren in Yab Yum.

Amsterdammer | 03-10-05 | 21:06

@Allen
Moet je eens een paar prikkelende stukjes over de: Hells angels, "voetbal supporters" of bepaalde volkswijken schrijven, grote kans dat het niet bij brieven blijft, als je die al krijgt.

Kenny013 | 03-10-05 | 21:06

@rabarbeke, tjs onkruid vergaat niet rabarbeke, dat moet je geregeld weer aanpakken.

Amtrak | 03-10-05 | 21:05

Brusselmans
Haar intentie was hierover een discussie tussen Berbers en Arabieren te creëren.
Totaal mislukt dus.
-
Mensen mogen van mij schrijven wat zij willen.
Alleen leven wij tegenwoordig in een maatschappij waarin publieke figuren, zelfs indien zij GOEDE bedoelingen hebben, worden gestalkt etc. door gekken.
Vandaar dat zij dus daar elke keer rekening mee moeten houden, beveiliging is tegenwoordig een must.
Kijk maar naar alle nationale en internationale persoonlijkheden die de afgelopen 50 jaar door gekken hebben verloren.
Teveel om op te noemen...

MAXIMO | 03-10-05 | 21:05

Hit 'em hard!!

rennie b | 03-10-05 | 21:04

@ Goldratt

Het konijn gelooft thuis, tussen de andere vakbondsleden.

Ik herhaal:

Het konijn gelooft thuis, tussen de andere vakbondsleden.

Brusselmans | 03-10-05 | 21:03

Het lijkt soms wel een gevecht tegen zombies heer. Hak je de een zijn hoofd af, komt er een nog kwaadaardigere de hoek om zetten.

Rabarberke | 03-10-05 | 21:03

netto.
engineering.
Hier ongeveer een half modaal maandsalaris op een dag, dus fors.
Je dwaalt af en hebt nog niet gezegd sorry dat ik je beschuldigde van generaliseren, sommeren en een ?ik zal in het vervolg beter lezen en proberen het verstandelijk te verwerken? zou ook niet misplaatst zijn.

Amtrak | 03-10-05 | 21:00

@Brusselmans

De koffie staat klaar maar de deur is dicht.
Ik herhaal.
De koffie staat klaar maar de deur is dicht.

Goldratt | 03-10-05 | 20:59

@Amsterdammer

't zal vast bijstandsfraude zijn, randstad virus #1

milo | 03-10-05 | 20:59

@rabarberke
Ouwe moslimknuffelaar!

Het meisje was erg genuanceerd, iets waar de gemiddelde berber niet mee om kan gaan. Iedereen die hun (duidelijk failliete) superieure wereldbeeld aantast kan rekenen op een mes tussen de ribben. Dit is een gevolg van de aggresieve ubermenshcultuur die bij de mannelijke helft van de berbers, de marokkanen, maar ook de moslims in het algemeen 'siert'.

Marokanen voeren de discussie niet met argumenten, zoals wij hier, maar met kogels en geweld. Dat komt door hun fijne moslim geloof.

Hopelijk gaan ze vanzelf weg als we onze ogen dichtdoen. nix fout zeggen tegen ze! dan eindig je als Theo...

Brullio | 03-10-05 | 20:58

@Amsterdammer 03-10-05 @ 20:56
Bruto of netto?

Kenny013 | 03-10-05 | 20:57

1200 euro per week, wow!

Amsterdammer | 03-10-05 | 20:56

@ Rababerke, Denk dat z'n vrouw kiest voor neuqen, is ze in anderhalve minuut van het gezijk af...

rennie b | 03-10-05 | 20:55

lol@Rabarberke

Carpa | 03-10-05 | 20:52

@Rabarberke *heheheh, die zit*

milo | 03-10-05 | 20:52

Hihi..

* Lacht zich rot *

Brusselmans | 03-10-05 | 20:50

@rennie b

Dat verklaat ook waarom Amtrak al de hele dag op Geenstijl zit te neuken ipv met zijn vrouw of vriendin te discussieren.

Rabarberke | 03-10-05 | 20:48

"Ben er dus ook al flauw van, de meeste vrouwen moet je ook niet mee discussiëren enkel neuqen" Amen!

rennie b | 03-10-05 | 20:44

@Brusselmans, onderzoek heeft uitgewezen dat knappe mensen een makkelijkere weg naar een goede carrière bewandelen dat ze eenvoudiger door het leven gaan qua hulp ed. er dus meer kansen voor ze liggen.
Ik denk dat een ieder ergens racistisch denk eventueel zonder het zelf mee te krijgen.
ps. dat rijk valt wel mee, ik verdiep me nogal eens in wat zaken waardoor ik geen tijd heb om me elke dag met werk bezig te houden, een mens moet met de technologie mee hobbelen he anders lig je eruit op den duur.

Amtrak | 03-10-05 | 20:44

Go Rabarberke nou jij weer...

bethundered | 03-10-05 | 20:43

@ MAXIMO

Je gaat er blijkbaar dus mee akkoord dat een dergelijk schrijfseltje niet meer zou moeten verschijnen omdat anders het minder met verstand bedeelde Marokkaanse deel der natie dreigt de boel te verstieren?

Wat is dan de volgende steen des aanstoots die de veiligheid voor de goegemeente in gevaar brengt?

Brusselmans | 03-10-05 | 20:43

@amtrak
En nu met je grote waffel toch vrouwen gaat lopen afzeiken, even het volgende: Ik weet niet in welke bananenrepubliek je eigen baas bent en wat de uurtarieven voor "denkwerk" daar zijn, maar even omgerekend is 1200 euro per week, uitgaande van 8 uur denkwerk per dag en vijf werkdagen al een vette 30 euro per uur. Laten we ervan uitgaan dat 't netto is -ik mats je- en dat je een billabillity van 100% hebt (sure), dan is het, met alle respect, toch een kutbedrag wat je zo bij elkaar scharrelt. Ter illustratie: de meeste mensen die 30 euro netto verdienen in Nederland zijn boekhouders, systeembeheerders, progammeurs visual basic etc. allemaal nette, respectable beroepen van mensen die hun best doen om hun kop boven water te houden, maar mensen die je niet te lang aan het woord moet laten over ingewikkelde onderwerpen, omdat het ze ontbreekt aan abstractievermogen, enkele uitzonderingen zoals mijn boekhouder daargelaten.

Naja ik kan nog even doorgaan maar lopen opscheppen over een uurtarief van 30 euro en dan zeggen dat ik daar van zou kunnen dromen is zo belachelijk dat je op zijn minst zou moeten vertellen wat je voor denkwerk je nou verricht dat men er bereid is zo fucking weinig voor te betalen.

Ohja, met vrouwen moet je niet discussieren maar neuken he? Als je net zo neukt als dat je vandaag hier discussiert, snap ik wel dat je de voorkeur geeft aan discussie. De blamage is dan minder groot.

Rabarberke | 03-10-05 | 20:41

@Brusselmans
Niet tuig pleasen. Alstublieft niet.
Maar indien je publiekelijk en niet anoniem het als Nederlandse Arabier hebt over "stinkberbers" en andere stereotype vooroordelen bezigt in een slecht ironisch en sarcastisch stuk dan kan ik mij voorstellen dat je negatieve en ondedoelde kritiek krijgt.
Tenzij je het doet om het schelden maakt het niet veel uit wat anderen zeggen maar indien je,zoals zij achteraf zei, een debat probeert op te zetten dan moet je een stuk rustiger te werk gaan.
Dat er gekken zijn die bedreigen is inderdaad triest maar dan ook strafbaar.

MAXIMO | 03-10-05 | 20:35

@ brussel, stoom? ik vermaak me kostelijk met dergelijk vrouwen.

Amtrak | 03-10-05 | 20:32

En in spellen zijn ze ook beter:

Discussiëren dus..

Brusselmans | 03-10-05 | 20:30

@ rabarberke, Mensen die ongelofelijk eigenwijs zijn en denken het allemaal te weten die creëren het meestal.
Een soort rabarbekes dus, schot voor open doel, de slimste ben je ook niet zie ik.

Amtrak | 03-10-05 | 20:30

@ Amtrak

Nee kerel, te laat. Nu weet heel de wereld dat je een rijke rottende racist bent.

Kop op, Rabarbeke heeft wel meer mannen op GS het stoom uit de oren laten blazen.

Afdingen en discusieren, de vrouwen zijn er grootmeesters in..

Brusselmans | 03-10-05 | 20:29

@amtrak

Als jouw werk bestaat uit het oplossen van problemen, dan ben ik benieuwd wat voor idioten die problemen daar veroorzaken.

Rabarberke | 03-10-05 | 20:27

Tapijt van maken, van al die Berbers

gekke gerrit | 03-10-05 | 20:26

Rabarbeke, ik was zelfstandig stond er, probeer zelf eens te lezen, geen baas dus.
En het heeft met problemen op lossen te maken, dus denkwerk.
Er staat dat berbers het criminele pad verkiezen in de context plaats Nederland, doelgroepen Arabische Marokkanen en berberse Marokkanen, het meisje zegt nergens dat berbers per definitie crimineel zijn wel dat de berbers de Marokkanen zijn die criminaliteit verkiezen en het op deze manier verzieken voor de andere Marokkanen.
Vervolgens zegt ze zelf ook nog dat ze ook leuke berberse Marokkanen kent, het feit wil alleen dat de mindere berbers deze kant op komen.
Ik heb je nergens gemaand op te rotten, wanneer je even omhoog scrolt zie je bij de eerste een vraagteken en de tweede keer is een suggestie, lezen zal je wel goed af gaan denk ik jammer dat je het niet kunt verwerken.
Ik scheer berbers niet over één kam, mijn eerste comment aangaande de muur was satire, niet door jou herkent maar dat is niet mijn probleem.
Verder verdedig ik het meisje omdat ik niet zie waar zei generaliseert en ze dat ook niet doet volgens mij, en daarbij vind ik dat het moet kunnen.
Ik veroordeel nergens berbers tot criminelen en al helemaal niet gegeneraliseerd, ik werk enkel met het stukje van dat meisje zonder me eigen mening in te voegen over berbers.
Ik denk dat jij wat lees problemen hebt, ik niet.
Als ik al zei met een beetje niveau neuqen.
Overigens ben jij degene die geregeld sommeert, ik laat het wel uit me hoofd in de regel om te sommeren daar het me geen éne f*uk interesseert namelijk, net zoals dat jij me geen f*ck kan interesseren.
Enkel spel hier, vermaak, het meisje word te hoog opgepakt vind ik, interesseert me niet maar uit verveling verdedig ik haar daarbij erger ik me geregeld aan je betweterijen en je grote bek (de redactie moet oprotten bijvoorbeeld) en daar je een lees gebrek hebt is het wel vermakelijk voor me om je onderuit te schoppen? wil echter niet omdat je een betonnen plaat voor je kop hebt.
Ben er dus ook al flauw van, de meeste vrouwen moet je ook niet mee discussiëren enkel neuqen ik wist dat wel alleen soms laat ik me even gaan.
-
Nogmaals ik heb nergens gesommeerd, ik heb nergens mensen over één kam geschoren, ik heb duidelijk vermeld dat ik zelfstandig werk en dat zijn de enkele punten welke je niet mee gekregen hebt alleen al in je laatste comment van je jegens mij.
Zou ik al je commenten nemen en al dergelijk uit de lucht gegrepen insinuaties en de gerelateerde opmerking eruit sodemieteren, dan heb je in wezen niet veel zinnigs gezegd.
Nu niet weer reageren, eerst even goed lezen en dan bedenken of je me kunt afzeiken op iets wat ik daadwerkelijk deed of gezegd heb.

Amtrak | 03-10-05 | 20:23

Die allochtonen en autochtonen moeten eens ophouden met constant die verwijten over en weer te gooien. En blijkbaar zijn ze onder elkaar nog veel erger.

Allochtonen moeten vooral eens ophouden met dat gezeik over geen tollerantie van ons nederlanders.

Dit weekend een islamitische uitvaart gedaan van een baby en die gasten hebben echt alle vrijheid van ons gekregen om hun rituelen uit te voeren. Met 40 man tegelijk naar het toilet willen voor het bidden enzo.

Alleen het grafje was niet bedekt met hout, en ze renden allemaal de bosjes van de begraafplaats in om hout te sprokkelen voor het graf. (Trekken (takken) aan bomen enzo.) Begraafplaatsbeheerder zei: als die mensen maar tevreden zijn, en hun dierbare op hun eigen wijze kunnen begraven.

Dus nooit wil ik meer van allochtonen horen dat ze gediscrimineerd worden e.d. Dat er geen tollerantie is.

zo, pronto heeft gesproken.

Stelletje zeikerds met zijn allen. (globaal genomen dan he.)

pronto | 03-10-05 | 20:22

@ goeroeroe

En dan helpt onze verzameling opperknuppels in Den Haag ook niet echt.

Nog ff over die reacties van het bloeiende deel der mocro's op internet. Er zijn sites voor minder op zwart gegaan voor onwelvallige topics. Dat het NRC voor dit akkefietje nog geen opgehitste MDI's aan de deur voor heeft gekregen is bizar gezien de normale ijver waarmee deze instanties te werk gaan.

Brusselmans | 03-10-05 | 20:20

@goeroegoere

Dat is makkelijk op te lossen: een basisnorm en -waarde voor alle inwoners van dit land: bemoei u met uw eigen zaken en leg niemand uw normen en waarden op, of gaat u anders lekker ergens anders wonen. Voor de rest hebben we een wetgeving om conflicten op te lossen. Als de politie nu eens wat meer aan handhaving zou doen en wat minder aan verdekte belastingincasso, dan wordt het vast ook wat leefbaarder hier en daar.

Rabarberke | 03-10-05 | 20:19

@ Rabarberke
LOL Als ik dat zo lees wordt het hoog tijd dat ook ik eens fatsoenlijk ga integreren :]

Maareh.., helemaal mee eens, taal spreken en op een eerlijke manier je brood verdienen is meer dan genoeg.

Neemt niet weg dat er dan op het vlak van bijvoorbeeld normen en waarden(tm), interpretatie en beleving nog gigantische verschillen blijven bestaan die zeker voor conflicten zorgen.

goeroeroe | 03-10-05 | 20:14

@ Rabarberke

Juist, zo gedogen we goedverdoemme al eeuwen hele volkstammen infantielen!!

Brusselmans | 03-10-05 | 20:11

@bitchsupersoaker

Ik vind nog altijd dat als ze de westelijke sahara kwestie oplossen wij Nederland daar wel tegen kunnen ruilen. D'r staat een gigantisch lange kust te wachten om toeristisch te worden en wie weet meer van goedkoop amusement en zinloze vrijetijdsbesteding dan de Nederlanders? De Marokkanen kunnen dan in Nederland lekker hun gang aan en de boel verder verkloten. Verder valt hier weinig te halen. De productiefaciliteiten van bedrijven verkassen toch naar het verre oosten, de landbouw is failliet, de veeteelt volgt snel en die paar dienstverlenende bedrijven worden dan binnenkort zo overbodig als een prostituee in een verlaten klooster.

Rabarberke | 03-10-05 | 20:10

@ goeroeroe

Die verwachtingspatronen zijn ook met een hoop gebroddel de laatste 25 jaar de mensen door de strot geduwd. Dat heeft nooit ook maar iets met realiteitsbesef te maken gehad.

Brusselmans | 03-10-05 | 20:09

De oplossing is Antartica. Veel ruimte, lekker koud, weinig mensen en er zijn witte sneeuwduinen. De vraag is :"Gaan wij, of gaan zij?"

BitchSuperSoaker | 03-10-05 | 20:04

@goeroeroe

Waarom zouden mensen uberhaupt integreren en in welke richting?

De taal leren en een baan hebben vind ik al heel wat.

Niemand hoeft van mij nieuwe haring te eten, in met baseballpetjes en neusringen rond te lopen, door zijn neus met lodderige ogen te praten en chronisch overgewicht te hebben, het Wilhelmus niet te kennen, een vertekend beeld van de werkelijkheid volgens de Nederlandse slag te hebben en last but not least, fanatiek voetballiefhebber te worden van een of ander middelmatig presterende kutclub.

Kortom, wat schieten we met integratie op? Leer de taal, vind een baan, of lazer op. Integreren is onzin.

Rabarberke | 03-10-05 | 20:03

@ MAXIMO

De suggestie maak je zelf en die bevalt me weinig. Als het "intelligenter schrijven" waar je over spreekt moet betekenen dat agressieve minderheden gepleased moeten worden is het einde zoek, dunkt mij.

Moordenaar daarentegen is wellicht wat ovedreven... Gauw een Xanaxje..

Brusselmans | 03-10-05 | 20:01

@Brusselmans

Ik merk slechts op dat de sociale en emotionele verschillen tussen buurlanden al enorm is. Het gaat mij niet om de vraag zoals jij die formuleert. Soms is het verschil tussen culturen zo groot dat verwachtingspatronen met betrekking tot aanpassing/integratie (zeker op de korte termijn!) eigenlijk zeer naief zijn.

goeroeroe | 03-10-05 | 19:59

@Brusselmans
Hé! Ik bedoel daar niks mee, laat alleen ruimte voor suggestie en jij denkt gelijk weer aan het slechtste.....
Foei!
Begrijp het Arabische meisje nu opeens een stuk beter....
Of zijn het de vertouwde paranoïde waanbeelden van je?

MAXIMO | 03-10-05 | 19:52

@Brusselmans

Jaja, er mogen weer heel wat mensen bij het MDI "op de koffie"...

Goldratt | 03-10-05 | 19:45

@ trespasser

Wat een hoop verheven betogen he?

Ik ben benieuwd of deze uitingen het NRC ee bezoekje van het Meldpunt Discriminatie Internet oplevert.

Brusselmans | 03-10-05 | 19:39

@ MAXIMO

Vooral je .. op het eind zijn veelzeggend. Een gemankeerde schrijftafelmoordenaar ben je. Kotsmisselijk zou je d'r van worden.

@ Goeroeroe

Zouden Arabieren en Berbers zulks van Nederlanders verwachten wanneer die zich in hun land huisvesten?

@ Rennie B

Yep, de ramen uit de sponningen.

Brusselmans | 03-10-05 | 19:34

Genieten dit topic.

Die scheldkannonade over en weer door iSlamdunk gepost gaf overigens wel een leuk doorkijkje in de levenswereld van de gemiddelde beter bedeelde (computer hebbende) Noordafrikaanse Medelander.

trespasser | 03-10-05 | 19:33

Nog geneukt? Iemand?

rennie b | 03-10-05 | 19:27

Misschien hanteert de schrijfster de zeer naieve veronderstelling dat alle lezers van haar column haar stijl/humor begrijpen en aan haar ontwikkelingsniveau kunnen tippen. Wat dat betreft kan je stellen dat de columniste met een griffel is geintegreerd maar helaas volledig is vervreemd van haar eigen afkomst. Als de typische Nederlandse manier van doen in België al niet wordt begrepen, kunnen wij dat dan wel van Arabieren of Berbers verwachten?

goeroeroe | 03-10-05 | 19:27

@Brusselmans

Tja, mooi stukje toekomstvoorspelling van die Rasoel.

Goldratt | 03-10-05 | 19:22

Dit meisje heeft gewoon met haar mislukte intentie tot sarcasme en ironie een heel volk negatief in een hoekje geplaatst.
Dat de domste mensen uit die groep haar dan bedreigen is natuurlijk angstig maar geen reden om te stoppen.
Voortaan moet ze gewoon intelligenter schrijven en weten dat indien je in 'the spotlights' staat er altijd mensen zullen zijn die je haten....

MAXIMO | 03-10-05 | 19:21


@Da wizard,

Ik heb een snorfiets gehad telt dat ook?

Multikuli | 03-10-05 | 19:15

@ pannie
Nog immer aan het interen? Dat posten hier moet geen excuus worden voor een leven. Ik las nu ook al over Amtrak, die heel veel schijnt te verdienen. Het punt is dat xenofobisme (althans volgens mij) pas gaat leven als de rest niet zo lekker loopt. Die hele discussie over de zogenaamde tegenstelling tussen berbers en arabieren vind ik lachwekkend. Je moet eens zien hoeveel mooie dingen ze delen. Ik noem homohaat en jodofobisme.

Der Icebear | 03-10-05 | 19:02

Er is in Nederland nog nooit zo weinig xenofobie geweest als heden ten dage.
Heb jij bv. ooit gehoord van Nederlanders ouders die er serieuze problemen mee hebben wanneer hun dochter met een Surinamer of Turk thuis komt? Ik nog nooit. Ik heb wel eens van die mensen op tv gezien, die hebben ze met een zaklantaarn moeten zoeken.
Nogmaals ik woon in Rotterdam dus mijn werkelijkheid ziet er vast anders uit dan die in een dorp in de buurt van Groningen, maar ik voorzie weinig problemen.
Die Berbers hebben een paar schoppen onder hun hol nodig (SOMMIGEN althans) en dan komt alles goed hier.

Pannie | 03-10-05 | 18:42

Die zou namelijk echt niet over straat kunnen in Rotterdam.

Pannie | 03-10-05 | 18:33

Tsss wat een mongeaulen. Hoeren moet je neuqen, niet afmaken.

..zapper | 03-10-05 | 18:32

Rabarberke 03-10-05 @ 18:26
Meeprofiteren heeft er niks mee te maken, nogmaals ik zie geen xenofobie hier op straat, integendeel.
Althans niet bij de Nederlanders, want een Marokkaanse met een neger heb ik b.v. nog nooit gezien.

Pannie | 03-10-05 | 18:32

@pannie
Da's waar, je moet ook niet naar de huidige stand van zaken kijken maar naar de richting waarin de ontwikkelingen gaan. Verhuftering, toenemende xenofobie en een politiek die wel erg betuttelend met de hoofdprijs, het nederlanderschap, omgaat. Dooon't get me staarteeeed. Welke fucking hoofdprijs vraag ik u? Ik kan een aardig aantal landen noemen waar het Nederlanderschap zich in haar roemrijke geschiedenis heeft rijkgeplunderd. Bijna alle verworvenheden van deze samenleving vinden hun oorsprong in wat we nu als crimineel, koloniaal gedrag beschouwen. Wat we elders weggeplunderd hebben, hebben we ten behoeve van het eigen welzijn geinvesteerd in eigen land. Nu komen er wat buitenlanders meeprofiteren van de opbrengst. En iedereen loopt te janken, te steunen en te klagen.

Rabarberke | 03-10-05 | 18:26

@cousin
Heb je wel eens een Arabier bereden...

da wizard | 03-10-05 | 18:17

Rabarber misschien moet de collumn van youp van het Hek e.d. ook maar gelijk geschrapt worden, want die zijn ook niet altijd even 'fatsoenlijk'.

Pannie | 03-10-05 | 18:17

-edit stoere jongen!-

cousin | 03-10-05 | 18:15

Zolang ik zo ongeveer een op de tien blanke Rotterdammers met een partner zie lopen met een andere huidskleur dan de zijne of hare weiger ik te geloven dat wij Nederlanders een xenofoob volk zijn, want ik zie dat nergens anders ter wereld in die mate.
Om maar eens wat te noemen.

Pannie | 03-10-05 | 18:14

ben ff de draad kwijt,
*zucht* opnieuw...

zoek | 03-10-05 | 18:14

Een oproep aan alle Berbers, Arabieren, Moslims, Rotterdammers, Amsterdamers, atheisten, christenen, gristenen, boeddhisten, taoisten, rechtsen, linksen en alle andere klootzakken: Gedraag je eerst gewoon maar eens als fatsoenlijk mens.

Rabarberke | 03-10-05 | 18:14

@egwel

Hoezo terecht boze reacties? Voorzover ik weet was Indonesie tijdens de politionele acties al lang een onafhankelijke souvereine staat.

Wat dat meisje echter schrijft zijn ongefundeerde beledigingen en aantijgingen en die leiden nu eenmaal tot flinke escalatie in bepaalde culturen.

Dit meisje is hier opgegroeid, maar heeft kennelijk meer meegekregen hoe verschillende stammen in Afrika over elkaar denken. Of toch niet? Zijn we zelf zo intolerant geworden?

Deze samenleving heeft zich na een korte onderbreking van naoorlogs fatsoen en tolerantie de xenofobe haat weer eigen gemaakt. "Alles wat anders is dan ik deugt niet."

Ik snap nu waarom mijn kat alleen nog maar op Trouw wil schijten.

Rabarberke | 03-10-05 | 18:09

Wizard en Rotterdammers (of Amsterdammers) die serieus overwegen naar de rechter te stappen zeker?
En Rabarbeke die gaat vertellen dat het de collumnist z'n eigen schuld is?

Pannie | 03-10-05 | 18:09

@Pannie@18:02
En die mensen op die manier hun laatste pleziertje in het leven afpakken zeker...

preacher | 03-10-05 | 18:09

mensen moeten eens af van het idee dat het hebben van het recht op een mening gelijk staat aan het recht om die mening te mogen uiten zonder daarvoor verantwoording te hoeven afleggen.

neuzel | 03-10-05 | 18:09

Vul in de plaats van Berbers en Arabieren gewoon Amsterdammer en Rotterdammer in en je had ook een vete gehad.
De een zegt iets over de ander en een doodsbedreiging volgt. Is niets nieuws.
En nu allemaal samen thee drinken mensen...

da wizard | 03-10-05 | 18:04

Rabarberke 03-10-05 @ 17:58
Tsja zit wat in. Ik vind dat we die bejaarde homo's dan ook moeten kunnen overslaan bij het onverwachte fouilleren op straat.

Pannie | 03-10-05 | 18:02

@ Rabarberke
Je zou dan terecht boze reacties krijgen. Maar ook dan zou ik jouw recht om die bewering te doen verdedigen. Ik zou me er helemaal over opwinden als je met de dood bedreigd zou worden.
Dat heeft niets te maken met jouw mening maar met jouw RECHT op die mening.

egwel | 03-10-05 | 17:59

preacher 03-10-05 @ 17:54
Nee hoor, dat was achteraf maar aanstellerij, maar het blijft kut.
Er stond een groep jongens voor een snackbar en mijn moeder twijfelde even of ze haar wagen daar zou parkeren, waarschijnlijk zagen die jongens een aarzeling in haar blik en voelden ze zich gediscrimineerd, reden om even met het sleutelbossie langs de auto te gaan en er even een paar deuken in te schoppen blijkbaar. Tsja Lusthofstraat he

Pannie | 03-10-05 | 17:59

LOL@Rabarberke@17:52 !
Ik vond deze trouwens ook erg grappig:
-"dat jij weliswaar kunt lezen, maar dat je hersenen met het gelezene net zoveel zinnigs doen als een op het strand aangespoelde sepia met een beschadigde zenuwknoop."
Sorry Amtrak !

preacher | 03-10-05 | 17:59

Vergeet dan ook niet op te splitsen naar woestijnberbers en bergberbers.

Ik zie dan ook graag de statistieken van criminialiteitscijfers naar opleidingsniveau, woongebied, opleidingsniveau ouders, IQ, ziekte, sexuele gehaardheid, geloof en het liefst ook ras.

Ik wed dat onder hoogopgeleide dementerende homoseksuele bejaarden de minste gewapende bankovervallen voorkomen.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:58

Lekker ding die Hasna.

Lekker Belangrijk© | 03-10-05 | 17:56

Als je de Marokkaanse criminaliteiscijfers nog zou opsplitsen in Berbers en Arabieren zou je helemaal kunnen lachen volgens mij.

Pannie | 03-10-05 | 17:54

@Pannie
Ben je alweer over de beschadiging van je moeder's auto heen ? Of heb je je wraakgevoelens kunnen botvieren ?

preacher | 03-10-05 | 17:54

Een paar eeuwen geleden verscheepten de Europeanen alle criminelen en religieuze fanatici naar de nieuwe wereld en later volgde nog hordes domme keutelboeren. En kijk wat daarvan is gekomen.

Gavrilo | 03-10-05 | 17:53

@jaco

De Rotterdamse politie en Gemeente doen hun best vind ik... dat ze wat steekjes laten vallen is nog geen reden om ze tuig te noemen.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:52

@egwel

Ja een column vol onzin mag best provoceren, maar loop dan ook niet te klagen over de reacties die zo'n provocatie met zich mee brengt.

Als ik morgen een column schrijf over dat alle oud-indiestrijders een stel oorlogsmisdadigers zijn, dan krijg ik geheid ook e-mail.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:51

jaco 03-10-05 @ 17:46
Valt in de praktijk allemaal reuze mee hoor...

Pannie | 03-10-05 | 17:49

@labarbe

Aan te oud zijn kun je weinig doen. Aan het stigmatiseren van Marokkanen door Nederlanders en Marokkanen van een andere stam duidelijk wel.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:49

We zijn met zijn allen op de vlucht. kijk maar eens naar Rotterdam. Iedereen die het zich kan veroorloven is daar vertrokken en de rest is overgeleverd aan het tuig wat daar heerst.

jaco | 03-10-05 | 17:46

@ Rabarberke
Kom nou, een column mag best provoceren.
Dit 21 jarige meisje is niet verantwoordelijk voor de ellende van jouw berber kennis en ook niet voor het bestaan van vooroordelen in dit land.
Je overschat haar invloed door te stellen dat ze voor een berberstigma kan zorgen. Voor de domsten onder ons doet ze op haar manier zelfs aan voorlichting, die wisten niet dat er meer dan een smaak Marokkanen zijn.

egwel | 03-10-05 | 17:46

@pannie

Kennelijk alles, want het staat tussen haakjes achter haar naam. Ik gebruik het nu ook maar te pas en te onpas.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:43

Bij mij is het 12:42 nu.
www.sunny.org/visitors/index.cfm
(Beachcam)
Als je goed kijkt zie je mij zitten met m'n laptop. Wacht ik zal even zwaaien...

Pannie | 03-10-05 | 17:43

@Rab
En ìk ken toevallig een autochtoon die zich jarenlang bij een semi-overheidsinstantie uit de naad heeft gewerkt en toen hij door toedoen van de werkgever arbeidsongeschikt is geworden er uit is geluisd met een lullige afkoopsom. Nu hij jaren later weer aan de bak probeert te komen wil niemand hem meer hebben omdat hij te oud is.

labarbe | 03-10-05 | 17:41

Wat heeft de leeftijd van dat meisje er mee te maken?

Pannie | 03-10-05 | 17:41

Oh kan iedereen zijn woonplaats en tijdzone even posten hier voordat ik vanwege een gebrek aan ontwikkeling de tijd verkeerd duid?

Rabarberke | 03-10-05 | 17:41

@neuzel ah ok

@amtrak

In je boxje staat gewoon 17:31. Het doet er ook niet zo toe, feit is dat je al een tijdje weg wilt maar steeds maar niet wilt gaan. En dat terwijl ik nog moest opkrassen.

Wel, meneer de analfabete veelverdiener, als je iemand maant tot opkrassen, moet je daarna niet zelf blijven om te miepen dat de communicatie stroef verloopt.

Als je, terwijjl je elders vertoeft, in Nederlandse fora negatief uitlaat over mensen die als bevolkingsgroep worden veroordeeld in een taal waar je zelf kennelijk op kleuterschoolniveau in bent blijven steken, aangezien je niet kunt lezen wat er feitelijk staat: Berbers kiezen het pad van de criminaliteit en Berbers geven Marokkanen een slechte naam.

Dat je niet kunt lezen is geen ramp, dat je vervolgens op basis van je onkunde ook nog gaar proberen een verhaal in elkaar te flansen wat nauwelijks hout snijdt wel.

Klagen dat ik mij boven anderen stel, terwijl jij en dat meisje van 21 niet anders doen door Berbers over één kam te scheren?

Ik weet niet waar jouw baas je 1200 per week voor betaalt, maar het is vast iets wat je met je handen moet doen.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:38

Amtrak woon jij in het Rifgebergte?

Pannie | 03-10-05 | 17:36

Ik denk dat jouw ontwikkeling niet zo ver gaat dat jij ook maar een idee hebt hoe laat het is hier.

Amtrak | 03-10-05 | 17:31

@Rabarbeke misschien is het bij Amtrak nog ochtend of vroeg in de middag.

neuzel | 03-10-05 | 17:31

Rabarbeke waarom maak jij je druk om kleuterschool nederlands?
Ik heb de indruk dat het enige waar jij goed voor bent het neuqen met een beetje niveau behelsd.
Ik zie niet waarom er voor dit hoogstaand Nederlands weggezet moet worden.
Kijk ik ben niet moeilijk, ik pas me net zo makkelijk aan.
Hebben we nu wel degelijke communicatie?

Amtrak | 03-10-05 | 17:30

@amtrak

Was je nog niet weg? Die instanties zijn al bijna dicht.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:29

@Troetelallochtoon, je weet toch wel dat Berbers Marokkanen zijn... Trouwens ze ziet er wel goed uit....

Mucky | 03-10-05 | 17:28

Rabarberke die 03-10-05 @ 17:21 was zeker voor mij???

Pannie | 03-10-05 | 17:27

@pimpstah

Die koffieshop was nodig aan renovatie toe. De eigenaar krijgt nu vast een boete omdat hij geluisoverlast veroorzaakt met open ramen.

Kom je ook weer eens reageren als 'eigen volk eerst' weer een treinstelletje verbouwt?

Rabarberke | 03-10-05 | 17:26

@ rabarbeke, ik verdien meer in een week dan jij in maand maak je, je daar maar niet druk om.
Of je moet al met een 1200 euro in de week thuis komen bij werkdagen van een 8 uur, in dat geval herroep ik dit.
Geheel zelfstandig ook moraal he... hand ophouden ligt niet in me aard, brengt ook weinig hier trouwens moet je toch op zijn minst een voorruit voor wassen bij de stoplichten.
Overigens, doe ik het redelijk in het Engels, Spaans, Duits en Nederlands.
In het Portugees lukt het me ook nog wel in de lakens gevuld te krijgen die taalcursussen kunnen nog wel even wachten dus.
Communiceren met jouw zal wel nooit lukke overigens, althans een Sent and acknowledge is in wezen al communicatie dus wat dat aangaat doen we het wel redelijk.
Overigens verval je in slap moddergooien, en ik verdenk mezelf er sterk van me hier in mee te laten slepen.
Adios dus.

Amtrak | 03-10-05 | 17:25

Rabarberke O je hebt het over de schoonmakers? ;)

Pannie | 03-10-05 | 17:25

berbers zijn dat niet die rondreizende rovers die de woestijn leegplunderden met hun honger naar spullen die een ander had. en die hebben we hierheen gehaald. rovende kamelenrijders.

pimpstah | 03-10-05 | 17:24

@Pannie 17:21
Geloof me, ze bestaan.

knutsel | 03-10-05 | 17:23

tja gisteren nog gezien hoe een paar van die geitenneukers een koffieshop op de van wou straat verbouwden. op klaarlichte dag een fiets door de ruit en de eigenaar in elkaar geslagen. en dat is nog wel in hun eigen diamantbuurt. fijn volk....

tieft eens op!

pimpstah | 03-10-05 | 17:22

@pannie

Buitenlanders werken zich bij overheidsinstanties uit de naad. Nederlanders vergaderen.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:22

@brusselmans

Zulke dingen staan niet op internet. Om zoiets te begrijpen moet je ook boeken lezen.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:21

Sinds wanneer werken mensen zich uit de naad bij overheidsinstanties???

Pannie | 03-10-05 | 17:21

@amtrak

Ik heb het niet over spelfouten, die maken we allemaal.

Ik heb het over kleuterschoolnederlands.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:20

Brusselmans Huh??

Pannie | 03-10-05 | 17:17

@egwel

ja maar schrijf dan een artikel in een bijlage over de denkwereld van Marokkanse jongeren en wat ze van elkaar denken. Neem zo'n meisje tegen zichzelf in bescherming. Laat een Berber reageren, laat er discusise ontstaan. Neem dat meisje niet serieuzer dan hele bevolkingsgroepen.

Ik kén toevallig een berber die zich jarenlang bij een overheidsinstantie uit de naad heeft gewerkt en toen hij door toedoen van de werkgever arbeidsongeschikt is geworden er uit is geluisd met een lullige afkoopsom. Nu hij jaren later weer aan de bak probeert te komen wil niemand hem meer hebben omdat hij te oud is en een Marokkaan is.

Dankzij zo'n kutje en haar column in 's lands slijpsteen voor de botte geesten krijgt zo iemand een nog groter stigma op zijn naam. "Oh u bent niet alleen Marokkaan, u bent ook nog Berber?"

Maar goed, gelukkig zijn er altijd nog visionairs als Amtrak die een goed leesbaar verhaal kunnen maken van hoe de vork echt in de steel zit.

Rabarberke | 03-10-05 | 17:17

@rabarbeke de laatste, na het posten van me stuk, liep ik even de keuken is voor wat drinken, tijdens deze wandeling bedacht ik mij wat jij zou kunnen terugbrengen.
Het eerste dat in me opkwam was een opmerking over spelfouten, daar het daar in de regel altijd op uitloopt wanneer men in het nauw zit.
Tegelijkertijd bedacht ik me wanneer dit zo is onderschrijft ze het hele beeld dat ik van haar heb, omdat het simpelweg niet relevant of interessant is enkel een erg makkelijke manier om jezelf op de been te houden.
Bij deze dus.
Wanneer bijna alle landen in de wereld de Nederlanders als junks zien voel ik mij niet aangesproken overigens, maar dat zal wel weer een verschil in intellect zijn denk ik.
Het roepen dat een redactie moet tyften dat een krant zuigt zijn dingen die je wel een beetje zou moeten overdenken voordat je ze hier plaatst, anders ben je inderdaad gewoon een gillend viswijf.
Ik moet gaan, rekeningen?
Succes verder.

Amtrak | 03-10-05 | 17:16

@ pannie

In het Gent lopen al weken tientallen bloeddorstige Moslims met getrokken zwaard rond op zoek naar het Monster uit het Patershol..

Brusselmans | 03-10-05 | 17:16

@amtrak

Hoe zat dat ook alweer met integratiebudget voor autochtonen? Zit het er in dat we over een tijdje wel kunnen communiceren omdat je wat taallessen van de basischool gaat inhalen?

Rabarberke | 03-10-05 | 17:10

@ Rabarberke
Blijft dus punt 2 over.
dat de column niet grandioos geschreven is ben ik met je eens, maar als dat de norm wordt kunnen we columns beter afschaffen. De enorme toename in columns de afgelopen jaren lijkt mij recht evenredig met een afname in kwaliteit van die columns.
Toch moet ze die column kunnen schrijven al was het maar omdat die column zoals je terecht opmerkt meer over haar denkwereld zegt als over de Berbers. Dat geld ook overigens voor veel van de reacties op de column en op dit bericht.

egwel | 03-10-05 | 17:06

BASinnic nou dat is anders niet echt de oplossing gebleken.
Hollanders zijn geen mietjes, Hollanders blijven gewoon nuchter.

Pannie | 03-10-05 | 17:06


Ik ben persoonlijk banger voor het OM dan voor de mocro's bij een dergelijke actie BASinnic.

Multikuli | 03-10-05 | 17:05

Kan die Hasna geen collumnist bij GS worden?
Wordt GS ook een beetje multiculti qua reaguurders, wij hebben alleen Redondo en Bwahaha nou...
Onee, ze was gestopt...
Als Fleishbaum of de Chileen of hoe heten al die lutsers hier ook onder eigen naam en met foto zouden posten waren ze ook allang ondergedoken trouwens.

Pannie | 03-10-05 | 17:04

@Dvdk, het is erg moeilijk om dat te voorkomen, daar Rabarbeke dingen niet herkent zoals ze zijn maar haar eigen korte egoïstische gedachtegoed hier aan koppelt en derhalve de hele intentie welke eigenlijk geprofileerd werd tot null reduceert.
Daarom is het ook moeilijk discussiëren met haar, een tempramentje zeg maar en wat een temperament insinueert heb ik al verduidelijkt dat maakt het nog moeilijker om redelijk te communiceren.
Geeft allemaal niks, zei het niet dat ik door me tijd heen ben moet er weer een weekje vandoor zo rond woensdag en er moeten nog een stabel rekeningen betaald worden wat hier grotendeels neerkomt op in de wagen stappen met de rekeningen en de betreffende nutsbedrijven bij langs wandelen.
Ik ben weg dus.

Amtrak | 03-10-05 | 17:04

Het is al weer 30 jaar geleden dat de kk Hollanders het probleem zelf oplosten (Afrikaanderwijk, Rotterdam). Wat dat betreft hebben de Mocro's gelijk, we zijn met z'n allen mietjes geworden

BASinnic | 03-10-05 | 17:01

@amtrak

In welke professie leer je zo schrijven? Beeldhouwer?

Maar welke Berbers precies hoeven zich niet aangesproken te voelen door het artikel wanneer zij schrijft dat de cirminaliteit bij Berbers vandaan komen en dat Berbers de Marokkanen een slechte naam bezorgen? Alle Berbers die niet Berber zijn?

Bovendien stel ik me niet zozeer boven anderen, ik roep anderen vooral op om zich niet te gedragen als onopgeleide, fascistoide en gillende viswijven met discutabele moraal en gebrekkig denkvermogen.

Dat zij dit toch doen is hun goed recht. Zo is het ook mijn goed recht om ze daarvan op de hoogte te stellen.

Want je denkt toch niet dat ik op alle onzin hier serieus in ga alsof het weloverwogen gedacht en geformuleerd is?

Rabarberke | 03-10-05 | 16:59

De vonken vliegen hier op GS weer van het intermenselijk verkeer af!!

Tussen man en vrouw nog wel, gedoemd te mislukken natuurlijk, maar wat goed dat ze het blijven proberen.

Oh polemiek, stenen neushoorn in de regen, hoe ver is het nog naar Zelzate?

Brusselmans | 03-10-05 | 16:59

Tsabaothiemynoia ;) nee ik heb gelukkig geen hond.

Pannie | 03-10-05 | 16:56

@amtrak
Kijk je wel uit dat je rabarbeke niet volledig op de kast jaagt? Ik moet juist zo om haar lachen....

DvdK | 03-10-05 | 16:55

Redondo tuurlijk, effe checken... ;)
Ps en waar Berbers zijn daar........?

Pannie | 03-10-05 | 16:54

Lekker hoor, kopkluiven met een hond. Da's tenminste een tong met een bite

vraagstaart | 03-10-05 | 16:53

Toen ik nog op school zat toen had je nog helemaal geen Marokkanen, alleen maar Surinamers en Turken.
En als je op straat werd aangevallen of beroofd was dat nog gewoon door een blanke!
(*Ome Pannie verhaald over vroeger*)

Pannie | 03-10-05 | 16:53

@Pannie: Jij tongzoent met je hond?

Tsabaothiemynoia | 03-10-05 | 16:52

Hee Redondo, ben jij die van die wel heel erg lekker swingende muziek? www.redondo.nl/

vraagstaart | 03-10-05 | 16:52

@Pannie

Waarom vraag je dat aan Mij? denkje dat ik bereber ben ofzo?
Waar arabieren zijn is 't oorlog en armoede.

Redondo | 03-10-05 | 16:51

@Redondo, waarom ga je er van uit dat iemand gepest is door murkjes, mocro's jagen doorgaans op de ouden en de zieken en ontzien gezonde hollanders, tenzij ze met tenminste 3 keer zo veel zijn, en anders de mobieltjes he om een dergelijke verhouding te bewerkstelligen. Jammer dat het woord mobiele eenheid al is gereserveerd door de politie, weinig vooruitziende blik die dikke van dale.

Multikuli | 03-10-05 | 16:51

Die was helemaal voor jou rabarbeke...

Amtrak | 03-10-05 | 16:51

@egwel
1. Voor kritische lezers wel, voor vele naievelingen en nieuwkomers in de leeskunst heeft een krant als NRC helaas nog genoeg uitstraling.
2. Ja, maar het is een verschil tussen een goeie column die irriteert en een kutcolumn waarin onzin staat die irriteert. 21 jarigen moeten geen ongenuanceerde onzin gaan schrijven over Berbers, maar de traditioneel-discriminatoire benadering van volkeren binnen hun samenleving eens onder de loep nemen. Die column gaat niet over criminaliteit onder berbers, maar over de hersenspoeling van 2e/3e generatie jonge allochtoon meisje en haar naieve kijk op de samenleving waaruit ze voortkomt. Ze maakt zichzelf tot haar eigen karikatuur.
3. Correct. Je mag een hoop niet en we doen dat toch allemaal. Onderdeel van de nationale verhuftering.
4. Er lopen gewis een hoop malloten rond onder de blauwe hemel.

Rabarberke | 03-10-05 | 16:50

marocs, hollanders, turken, vrouwen ze doen allemaal hetzelfde, lekker samen hokken.
Het valt mij bijvoorbeeld op dat vrouwelijke reaguurders hier immer op één lijn zitten en elkaar altijd bijstaan.
Volgens mij zit hier ook wat mannenhaat bij trouwens, of een minderwaardigheids gevoel jegens de man.
Geeft niet, deze gevoelens zijn geheel terecht over het algemeen.

** Het zijn de Berbers die het criminele pad verkiezen en het zijn dus de Berbers die de Marokkanen een slechte naam bezorgen.
Ze impliceert hier dat de criminele aanleg onder Nederlandse Marokkanen bij de berbers ligt ze zegt niet dat alle berbers criminelen zijn.
Ik maak hieruit op dat ze vanuit het oogpunt criminele Marokkanen in Nederland kijkt en vervolgens haar conclusie trekt dat die bij de berbers vandaan komen.
Jij beziet het van de ander kant mijn inziens lees jij het dus fout, het zijn de berbers die het criminele pad verkiezen zegt niet dat alle berbers crimineel zijn enkel dat de criminelen niet onder de Arabische allochtonen gezocht moeten worden.
-
Hier heeft zij het over de berbers in Nederland, en dan een deel van die berbers die het criminele pad verkiezen (overigens een feit).
Ze heeft het niet over alle berbers.
-
** De meeste Berbers spreken wel Arabisch, maar vertikken het om de taal van de elitaire te spreken.
-
Hier wordt haar zicht op berbers duidelijk, Arabische Marokkanen zijn de elite, en berbers boerenvolk.
-
** Zoals wanneer ik op een bruiloft aan tafel word gezet met alleen maar Berberse vrouwen om mij heen.
-
Dit verduidelijkt waarom ze zich die opstelling dat Berbers primitieve boeren zijn heeft aangemeten.
-
** Maar hoewel in de minderheid, er zijn ook nog leuke berbers. De Imazighen komen bijvoorbeeld van een stam die niet kijkt naar afkomst en dus geen onderscheid maakt tussen verschillende Marokkanen.
-
** hier verduidelijkt ze nog een keer waarom ze berbers primitief vind, blijkbaar zijn berbers in haar ogen erg klasse gericht.
Tevens kun je hier opmaken dat ze niet alle berbers als crimineel ziet of zwakbegaafd, echter een groep voor ogen heeft welke primitiefs en van die groep een deel welke het criminele pad verkiest en wel de groep die naar Nederland komt en dan nog een deel van die groep.
Mijn stukje met het tuinhek was niet bedoeld als zinnige toevoeging in dit topic, enkel satire jammer dat jij dat niet zag, maar als ik al zei daar je beheersting niet op orde is en het kenmerk welke dit neerzet zal jij inderdaad satire van mijn kant niet als dusdanig kunnen herkennen.
Ik accepteer dat, geen enkel probleem.
--
Verder ben ik niet eng staat mijn moreel erg hoog dat zal een ieder die mij kent beamen.
Mijn ontwikkeling heeft een erg breed draagvlak met zekerheid een bredere dan de jouwe, en dat heeft alles met me professie te maken, daarnaast het feit dat ik me niet in de eenvoudigste situaties manoeuvreer en me wel ontwikkelen moet dus sterker nog er is me meerdere malen bewondering ten deel gevallen over het feit wat ik doe en dat ik dat aandurf (leefomgeving, en alle zware bijkomende ontwikkelingen die je hierin moet leggen om dit tot een succes af te handelen).
Verder wil ik geen slappe insinuaties op de man maken omtrent het in jou ogen waarschijnlijk hoogst inhoudsvolle leven dat je leeft, dergelijke niets rakende insinuaties laat ik aan jou over.
Dat ik je respect noemde in de context met jou keuze aangaande diersoorten was enkel omdat ik me erger aan mensen die intellect insinuaties maken jegens anderen op weglogen.
In het algemeen heb ik het niet op mensen die zich boven anderen stellen, dat ligt namelijk niet in mijn door mijn omgeving erg gewaardeerde moraal.
Muts.

Amtrak | 03-10-05 | 16:48

Redondo wat vind jij eigenlijk van die Arabieren? Zijn die echt zo arrogant?

Pannie | 03-10-05 | 16:48

Kunnen we Mocro's niet uit elkaar houden door Berbers verplicht een gele halve maan te laten dragen en Arabieren een rooie?

vraagstaart | 03-10-05 | 16:48

@redondo
Fuckface heeft gelijk. En als ik jou reacties zo lees dan mag jij met je broertjes en zusjes ook mee met de never-come-back line!

DvdK | 03-10-05 | 16:46

Ik begreep vroeger niet waarom iemand als Abou Jaja zo weinig aanhang kreeg hier, maar dat zal ook wel met deze Marokkaanse 2 of 3 deling te maken hebben.

Pannie | 03-10-05 | 16:46

Haha, blij dat die Malle Lorrie hier niet vaak komt. Wat een gefrustreerd figuurtje zeg. Bekertje melk, warm dekentje, het komt vast wel weer goed.

Horror Scoop | 03-10-05 | 16:43

-weggejorist-

fuckface | 03-10-05 | 16:41

@ Rabarberke
1. Het NRC is al jaren geleden opgehouden serieuze media te zijn.
Daar zijn we het lijkt mij over eens.
2. Een column mag toch best wel irriteren ?
3. Je mag sowieso niemand bedreigen (vraag maar aan Donner)
4. Ik maak me toch wel een beetje zorgen als ik de reacties lees. Per slot van rekening lopen die reaguurders wel los rond. Ze zullen op straat wel niet zo'n grote bek hebben als op het net, maar de helft is ook al teveel lijkt mij.

egwel | 03-10-05 | 16:41

@pannie

Overigens zijn er genoeg demonstraties waarin politici voor rotte vis worden uitgemaakt of straatoptredens van hooligans waarin hollandse jongens met blond haar en blauwe ogen zich verbaal en lichamelijk zeer misdragen. Er is verdomd veel hooliganisme onder laag opgeleide jongeren met een voorliefde voor voetbal. Misschien kan Amtrak voor hen ook een voetbaltuin ontwerpen met gele treinstelletjes op het hek geschilderd.

Rabarberke | 03-10-05 | 16:39

@redondo

Islamdunk doet niets anders dan de meningen van berbers aan ons kenbaar maken. De berbers geven zichzelf dus een slechte naam!

Jij bent zelf zeker ook zo'n zielig berbertje gezien je reactie?

DvdK | 03-10-05 | 16:39

@rabarbeke
Okee, het anoniem ongenuanceerd over zaken als 'breezah sletten' schrijven is niet al te heldhaftig (al was dhr. A. Wiegers wel zo dapper om vorig jaar op Ned. 3 plaats te nemen tegenover F. van Jeaule, brrr).

Maar als je daar niet van houdt kun je ervoor kiezen niet naar GS te surfen, net zoals ik ervoor kies Talpa over te slaan tijdens het zappen. Aan de straatterreur door Marokkaanse huftertjes valt echter niet te ontkomen. Daar zit toch een verschil.

Maar voor de rest heb je helemaal gelijk, de samenleving gaat kapot aan het egoïsme en het gebrek iets voor de ander over te hebben. Dat was trouwens 2000 jaar geleden al aangekondigd.

zum kotzen | 03-10-05 | 16:38

@egwel

Nah... ik maak me niet druk over wat een stel mafkezen op internet plempt. Ik maak me wel druk als serieuze media onzin gaan schrijven.

Rabarberke | 03-10-05 | 16:36

Hier in het Rotterdams dagblad stonden ook wel eens anti Nederlander collumns door een Marok geschreven, dat Hollanders bv smeerlappen zijn omdat ze zich helemaal laten onderkwijlen en tongzoenen met hun hond (als ze er een hebben), m'n bloed gaat koken wanneer ik die collums lees maar als m'n woede is gezakt moet ik toch ook wel toegeven dat die Marok gewoon 100% gelijk heeft! ;)
Dat is nou het leuke van zo'n collumn, heerlijk toch?

Pannie | 03-10-05 | 16:36

@ Iovanni
Nu ben ik ineens een meisie en daarnet was ik nog Michiel Smit. Maar behalve op de man spelen, zie ik hier nergens een nuttige reactie van jouw. Maar ik krijg het vermoeden dat ik hier met een Berber te maken heb. Vandaar de frustratie.

Zak Chips | 03-10-05 | 16:34

@pannie

Jij vindt dat anders, dat mag.

Maar waarom zou dat anders zijn? Misschien doe ik wel stand-up comedy en straatcolumns.

Rabarberke | 03-10-05 | 16:34

@ Rabarberke
De column storend vinden maar de reacties erop niet komt op mij over als selectieve verontwaardiging.

egwel | 03-10-05 | 16:34

Cohen zal eerst wel afwachten tot iemand haar ook omlegt om vervolgens de schuld te geven aan de Nederlandse maatschappij en de intolerantie jegens allochtonen.

Framoes | 03-10-05 | 16:33

Nou ik ga er weer vandoor, kan niemand uitdagen voor een grappig gesprek.
nou mensjes, paars groen, zwart, bruin of weet ik veel welk kleur,,, tot horens,,, hoop volgende keer meer lol te kunnen hebben , hier krijg ik ook niemand gek./

Mallory | 03-10-05 | 16:33

@ Mallory
Hou es op met logisch denken en ga in een hoekje stil zitten wezen, je bent al net zo erg als wannabe.

egwel | 03-10-05 | 16:32

@ multikuli

Berbers liggen in Nederland vooral onder bij zettafeltjes.Erg he?

Tebmaster | 03-10-05 | 16:31

Is Job al aan de thee met de berbertjes en heeft hij zich /ons al verontschuldigd? En heeft hij al beloofd dat Hasna bij de volgende overtreding niet meer in Amsterdam hoeft te komen? Net als Ebru?

vraagstaart | 03-10-05 | 16:31

Ik vind persoonlijk iemand hoer of breezerslet of geitenneuqer of neonazi noemen in bv een krantencollumn of op een ludieke internetsite als GS heel iets anders als het op straat naar het hoofd van een onbekende slingeren.

Pannie | 03-10-05 | 16:29

voor Mnr/mvr bwhahahaha

Ik ken ook een oplossing!: hang jezelf op
wat vind ik jou een ENORME dropluul.

De enige goeie straf voor extremistische moslims is beloven ze in een varkenshuid te begraven!! volgend de coran kom je dan niet in 't paradijs!! Nu zitten die eikels met een brede lach alles op te biechten en maken zich niet druk omdat ze toch denken: haha sluit me maar levenslang op, ik kom toch in 't paradijs. Als je ze belooft in een varkenshuidd te begraven, moet je dan eens opletten hoe vaak ze nadenken voordat ze dat doen.
Beetje logisch nadenken he?!

Mallory | 03-10-05 | 16:29


@wannabecool, ik zou dolgraag van je willen horen hoe berbers hier onderdrukt worden. Beetje minder gewoon die minderheid.

Multikuli | 03-10-05 | 16:27

Het is al eerder gezegd, maar 't blijft leuk:
een heethoofd die zichzelf wannabecool noemt is nooit grappig...

zum kotzen | 03-10-05 | 16:27

//Off topic

207 reacties dan houdt het dus op in Opera GRRRR, Joris doe er 's wat aan...

Mujahid | 03-10-05 | 16:27

Ik mis ALi B. een beetje veel in dezen.

Lucasdelinkselul | 03-10-05 | 16:24

Enkele reacties op de column van de spunk site:

JULLIE KUNNEN WEL ZEGGEN BERBER ZIJN CRIMENELE OK IK BEN EEN CRIMENEEL MAAR BEN TENMINSTE GEEN TERORIST NET ALS DE ARABIEREN NET ALS BINLADE ENZ DUS DENK VOOR TAAN NA VOOR DAT JE WAT GAAT ZEGE EN DE HOLLANDERS ZIJN DE ERGSTE ALS IK OP NIEUW?S CHEK JA DIE IS VERKRACHT JA DIE HEEFT HAAR EIGE KIND VERMOORD JULLIE ZIJN ECHT KK VIES ERG TFOEEEEEEEEE IK SPUUG OP JULLIE ALLEMAAL

11-9-2005 2:17 ? door

kk holladers jullie zijn de vieste mensen op deze hele werld ik zweer het je de vieste ik blijf hussele tot dat ik een fucking werk krijg ik blijf door gaan tot dat ik hier in deze kk land met respect behandelt word ik zou maar oppasen voor dat ik jullie moder beroof ik heb er scheit aan wat er met theo is gebeurt zijn verdiende loon
maar luister eens er zijn mij ras heeft het al gemaakt ze houden nu al van ali.b van shouf shouf habibi jullie houden van mocro?s maar de meiden die willen nu met marokkanen ik zie alleen hollanders met mij ras en niet met jullie jullie zijn veelste lelijk daarom kk moeder neuker?s
laterszzsszz kk rasiste

11-9-2005 2:13 ? door KK HOLLANDERS RASISTE jullie moeder?s

HEY DOOR JIJ KOMT PRATE DAT JE MEER RESPECT HEBT VOOR JOU RAS DAT IS DUS DE ARABIERES JONGE JULLIE ZIJN GEEN MAROKKANEN JE HEBT ARABIEREN DIE EGYPTENAREN ZIJN SOMALIAANEN AFGHANEN IRAK EN WIJ NIET NIEMAND SPREEKT ONZE TAAL JULLIE ZIJN HONDE DIEREN A ZEMMER TERORISTE MENSEN DODEN OM HUN GELOOF KK FLIKKER EN GELUKIG ZIJN WIJ NIET ZO WIE HEEFT DIE TERNTOREN OPGBLAZE WIE HEEFT DE VLIEGT GEKAAPT JA DE ARABIEREN EN IK ALS BERBER WORD ER VOOR AAN GEKEKE TERWIJL JULLIE HET DOEN JULLIE KK ARABIEREN HEBBEN HIER IN DIT LAND DE SLECHTE NAAM DUS HET MOET GEEN KUT MAROKKAAN ZIJN MAAR KK ARABIER DAT MOET HET ZIJN DUS KOM GEEN BULSHIT PRATE ZEMMER DUS BEGIN NATEDENKEN VOOR DAT JE WEER BEGINT TEPRATE GOD ZAL JULLIE STRAFE VOOR JULLIE DADE TERORIST VIEZE ZEMMER TFOEEE JOG ARABIER JULLIE ZIJN VOOR ONS BEESTE AHAHAHA FLIKKER

11-9-2005 2:08 ? door MOCRO-RIF

wat hebben jullie tegen mocro?s wij mocro?s slopen jullie helemaal dood dus kijk maar uit kk nederlanders

21-8-2005 10:28 ? door mocroboy

arabieren wollah zijn de meest vieze mensen die ik ken
echte fucking homo?s
marokko verkopen aan spanje
en dan breekt er oorlog uit en dan durven ze niks
berbers zijn pas echt mensen
wolah ik beschouw jullie als honden
als ik ooit 1 van julie kk arabieren tegen kom wollah ik spuug niet in haar gezicht ookal staat haar snor in brand
kk hoeren

19-8-2005 0:39 ? door berber

Door, te veel stront in uw bek gekregen ofwat .Wie geeft jou de toestemming zielig trut om zich met de Islam bezig te houden he wie. Wat heb je ermee te maken .Je bent het zelfs niet waard die naam uittespreken.Dit berichtje is speciaal voor jou zielig ding.

13-8-2005 6:54 ? door Bilal

iedereen die nog 1 x iets slechts over berbers zegt gaat dood ze hoere hoere moeder
jullie zijn abdelkrim elkhattabi zeker vergeten toen hij jullie kk arabieren ook had gered
kk mietjes wollah ik haat die kk arabieren zo erg he dat ik gewoon wens dat ze allemaal sterven tfoeeeeeeeeeeeeeeeee ieee izan

19-8-2005 0:34 ? door berber

vuile kankerhoer, wat denk je wel.
jullie kanker stinkarabieren met sars in hun kut.

vuile kankerhoer

18-7-2005 14:39 ? door fouad

He Hasna, je bent doodgeneukt door een Riffie. Ik weet alles.

Arabische dames zijn er om gebruikt te worden. Arabieren zijn net beesten, zonder manieren.

Ik bent trots dat ik geen arabier ben, want ik ben een berber, een echte man a jaloerse kreng.
trouwens, jullie zijn verarabiseerde berbers. Zielig!!

17-7-2005 21:48 ? door Naddor

Wat een bullshit column

Arabieren zijn gewoon jaloers op de imazighen/berbers. That;s it.
Wij hebben trots en eer.
Jullie Arabieren hebben alleen maar hoertjes, die voor weinig geld geneukt worden in de Rif (Al Hoceima en Nador) Daar moeten jullie arabieren trots op zijn.

Ooit hoop ik dat heel Noord-Afrika gezuiverd wordt van alle arabieren. Het zijn net ratten, die overal troep achter laten.

Onze trots hebben jullie voor een deel geschaadt. Maar desondanks zullen wij het van jullie winnen.

Amazigh Power 4ever

3-7-2005 13:23 ? door man uit Driouch,Nador

het zwaard der gerechtigheid zal je klieven

29-6-2005 15:45 ? door

Hasna Je KankerMoeder Op Een Cola Fles In de Gevangenis Van Nador Inshallah. Amin

En Jij Kankerbitch Jij Mag De Hoer Van Alhouceima Spelen Met Je Berbers zijn dit Berbers zijn dat. Wil Je Zien Wat Een Berber Is. Ga Naar Een Berber En Dus Niet Over Internet Maar Face 2 Face En Zeg Hem Dit Verhaal. Die Hele Domheid Van Jou Word Er Meteen Uitgeslagen. En Trouwens Ik Weet Wat Jij Hebt. Jij lijd Aan Berberfobie.

Afz. Soldaat van de Rif.

14-6-2005 18:10 ? door Rifinou

gelli dak lganza deslip ma3endha mat goel ik ben arabier en berbers zijn broeders !!! we moeten samen joden bestrijden

13-6-2005 11:57 ? door

www.spunk.nl/comments/view_comments.as...

iSlamDunk | 03-10-05 | 16:24

@zum kotzen

Je hebt gelijk. Ik wilde ook geen oorzakelijk verband suggereren, maar er is sprake van een verhuftering waarbinnen ook marokkanen verhufteren. Dat sommige groepen wat vatbaarder zijn voor verhuftering, omdat ze b.v. slecht geintegreerd zijn, moge best zo zijn. En dat de mate en de stijl van verhuftering niet altijd overeenkomt wat andere bevolkingsgroepen moreel aanvaardbaar vinden, kun je ze ook moeilijk kwalijk nemen.

Maar verhufteren doen we allemaal, iedereen op zijn eigen manier. Een marokkaan noemt een meisje zonder burkha een hoer, een onder pseudoniem schrijvend journalist van een landelijk ochtendblad noemt op Internet alles wat jonger is dan 18 en vrouwelijk: breezah sletjes. Wat een big deal...

Rabarberke | 03-10-05 | 16:24

Wannabecool is gewoon cool en nu geen geziek en gezeik meer over zijn nick.

neuzel | 03-10-05 | 16:23

Nee, waarschijnlijk mag mvr Maroudi ook in kamp zeist gaan overnachten.
We hadden kunnen weten dat er niets aan gedaan zou worden. Dhr balkellende zegt toch genoeg?

Mallory | 03-10-05 | 16:20

@wannabecool
Van Gogh een eikel? in elk geval geen wannabee, tss

Tebmaster | 03-10-05 | 16:19

@@ van rechts
Pas op hoor wannabe komt nu met argumenten !
. egwel 03-10-05 @ 16:11

Ach, Egwel, ik ben hélemaal onder de indruk van de welgekozen woorden van Wannabe.

Wel typisch dat zijn nick overeenkomt met zijn karakter. Net een baasje die op zijn hond gaat lijken ;-)

Voorlopig kreeg ik geen antwoord op mijn eenvoudige vragen, dus veronderstellen we maar even dat Wannabe geen idee heeft wat Limburg is, waar het ligt, hoe de geschiedenis van de twee provincies in elkaar zit en als klap op de vuurpijl heeft meneer Wannabe blijkbaar én geen uitgebreid vocabulair én geen woordenboek.

Het zal mijn tijd wel duren !

Van Rechts | 03-10-05 | 16:19

heb zin in geyle beuksex met mallory.

kolonel klootoog | 03-10-05 | 16:18

@ redactie
Is het geen idee om voor types als Wannabe en Mallory een apart forum op te starten ?

egwel | 03-10-05 | 16:17

@amtrak

Ik bepaal zelf wel hoe ik dingen op schrijf en als jou dat niet bevalt, dan moet je daar verder geen aandacht aan schenken. Zelf kom je doorgaans ook niet verder dan absolute onzin met Berbers in een tuintje met een hek en schilderingen.

Een hoofdredacteur die stelselmatig onzin publiceert moet gewoon weg. Jensma heeft al eerder bewezen niet geschikt te zijn voor dat vak.

En als je niet in staat bent om het onderscheid te maken tussen een uitspraak dat er veel criminaliteit is onder een bepaalde bevolkingsgroep en de uitspraak dat een bepaalde bevolkingsgroep crimineel is, dan beschik je niet slechts over de beperkte intellectuele capaciteiten van zo'n primitieve dierensoort, het beestje zal in morele zin waarschijnlijk ook nog beter ontwikkeld zijn dan jij.

En opkrassen doe ik wanneer het mij belieft en niet omdat engerds zoals jij dat graag willen.

Rabarberke | 03-10-05 | 16:17

We zouden eigenlijk eens aan die Berberjongens die Theo een rol in de film 'Cool' had gegeven moeten vragen wat voor een eikel Theo was...

Pannie | 03-10-05 | 16:17

Het kabinet is wel wakker, echter die hebben het te druk met zakkenvullen, een interessante toekomst weg te leggen voor veelverdieners in de toekomst (waaronder zijzelf dus) en het kapitalistische klimaat funderen waar zij zelf baat bij hebben.
Wat er zoal op straat gebeurt, interesseert ze geen fuck in Den Haag enkel her en der een aanpassing om de settel in het zicht te houden.

Amtrak | 03-10-05 | 16:16

@ Wannabecool

Eigelijk zou ik je moeten negeren (in de breedste zin van het woord want ik ben en blijf tenslotte racist) maar beargumenteer nu eens dat geblaat van je!!

Brusselmans | 03-10-05 | 16:14

Mallory: mischien omdat Theo zo'n enorme eikel was?

wannabecool | 03-10-05 | 16:14

@pannie

Gelukkig, als er een gezamenlijke vijand te herkennen is vallen berbers en arabieren elkaar als bloedbroeders in de armen.

zum kotzen | 03-10-05 | 16:14

Nederlanders hebben een grote muil en houden van schelden, maar gaan daarintegen zelden op de vuist, dat klopt. Dat is de volksaard.

Pannie | 03-10-05 | 16:14

@Mallory ssssst!!

neuzel | 03-10-05 | 16:14

Zak Chips, je wilt wat nuttigs horen, meissie? Doe ik zo m'n best, ga je schelden! Geen taal voor een jonge dame. Maar wat er in jouw hersenpan ronddrijft aan ideeën over volkeren is nogal embryonaal. Ga lekker chocolaatjes kopen en laat het denken aan anderen over.

Iovanni | 03-10-05 | 16:13

KLAAG KLAAG KLAAG KLAAG KLAAG,,,,,,,,

Wordt er nog wat aan GEDAAN, of gaan we massaal; net als de regering zelf alleen maar tegen elkaar aan klagen??

TSJA, zo lossen we het probleem ook ECHT op! De oorlog had ook niet een paar jaar later moeten komen,, anders zaten we nu nog te schuilen en te wachten op vrijheid.

OOIT was ik trots,, maar ik begin nu steeds meer schaamte te krijgen.
Theo v Gogh fan??? ik ben d'r nog geen 1 tegen gekomen!!! hoezo???
wanneer is het volk dan massaal opgestaan? dit soort dingen gebeuren alleen omdat WIJ dat toe blijven laten!!
Wie anders moet het kabinet wakker schudden dan het volk zelf?

Mallory | 03-10-05 | 16:12

jammer dat het pijltje, welke een causale relatie moest voorstellen, niet wordt herkend door de editor

zum kotzen | 03-10-05 | 16:12

@ van rechts
Pas op hoor wannabe komt nu met argumenten !

egwel | 03-10-05 | 16:11

Haha echt geweldig die reacties op dat artikel, GeenStijl is er niks bij..
Ik vind dit nog wel een van de mooisten:
?Arabieren en Berbers zijn broeders! We moeten samen de joden bestrijden!?

Pannie | 03-10-05 | 16:11

@rabarbeke 15:41
Voor de goede orde: zum kotzen gaat zich vanzelfsprekend niet als enige reaguurder op GS beschaafd en stijlvol gedragen en uiten. Maar jij speelt ook geregeld op de man, geeft steken onder water en insinueert er vrolijk op los. Dus ben je hier ook op de goede plaats, en tevens een mooi voorbeeld van de verhuftering van de maatschappij waar je het over hebt.

Maar weer terug naar de casus. Jij stelt, schematisch gezien, het volgende: de algehele sfeer in Nederland is hufteriger geworden  bepaalde groepen gaan zich hufteriger gedragen. Ik denk dat dat voor een deel waar is, maar dat dit proces heel wat complexer in elkaar zit, dat het geen simpele causale relatie is, dat factoren elkaar over en weer beïnvloeden.
1 van de redenen dat sommige Marokkaanse etterbakjes alles wat vrouwelijk is en niet in burka loopt als ?hoer? betitelen, is het feit dat hun ouders totaal niet geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving. Omdat hun cultuur volledig incompatibel is met de onze (waarbij ik dus NIET zeg welke cultuur ?schuldig? zou zijn, ik constateer slechts een droevig feit).

zum kotzen | 03-10-05 | 16:10

"Vrijheid van meningsuiting", dat schijnen we te hebben in Nederland. Nou, niet dus. We hebben geen vrijheid van meningsuiting meer. Hoe je ook over de mening van Hasna El Maroudi denkt, het is haar vrijheid om haar mening te uiten. Dat een stel rifbavianen haar vervolgens bedreigen geeft alleen maar aan dat er vrijheid van meningsuiting meer is in Nederland. Aangezien die slome eikels in Den Haag niets doen aan die rifbavianen, zal voor Hasna de vrijheid van meningsuiting niet meer terugkomen.

ErachterKijkerd | 03-10-05 | 16:10

@Van Rechts je bent te triest voor woorden...

wannabecool | 03-10-05 | 16:09

Ik denk dat die Berbertjes een zielige jeugd hebben gehad en vroeger te weinig T konden drinken!
In die bergen hebben ze nml. alleen geitenmelk.
Ze mogen dus best zo'n nietszeggend columnistje bedreigen.
Tegen Theo kan toch niemand op.

Oude Heks | 03-10-05 | 16:08

@ rabarbeke, en nogmaals het meisje heeft het over de berggeiten die door de berbers hier heen gestuurd worden.
Ze bedoeld hier dus waarschijnlijk dat de rotte appels naar Nederland komen, dat is niet generaliseren.

Amtrak | 03-10-05 | 16:08

@Brusselmans, hmm, ik meende dat er iemand voor veroordeeld was. Anyway, het was een soort protocollen van zion. het document staat ook op die webstek voor kaalkoppies "democrates", dat zegt eigenlijk al genoeg...

wannabecool | 03-10-05 | 16:07

@troetelallochtoon Lucht het lekker op jongen?

doktersnuggles | 03-10-05 | 16:07

Tsja, welkom in Nederland, het prachtige land waar je mag zeggen wat je wil, behalve als je bepaalde groepen kamelenrijders te veel in kwaad daglicht zet (terecht al dan niet onterecht). Dan staat hier in sommige gevallen zelfs de doodstraf. Uitermate treurig dat Hasna El Maroudi gedwongen is te stoppen.
-
Ik moet wel toegeven dat ik een beetje de woede van sommige Berbers kan begrijpen. Berbers zijn eeuwenlang onderdrukt door Arabieren, hun cultuur is verwoest door Arabieren, en dan is het niet leuk als Arabieren vervolgens ook nog eens gaan natrappen (terecht al dan niet onterecht).

Nordthiad | 03-10-05 | 16:07

Heb net een mooi stukje over die kutturken ingestuurd bij de NRC.

troetelallochtoon | 03-10-05 | 16:05

@JackRandom
polsbandje: kleur rood met ster...

da wizard | 03-10-05 | 16:05

@Culo 16:03
Weinig woorden, geen wol.

linksisooknietalles | 03-10-05 | 16:04

Ach in feite niks ongewoons wat dit meisje overkomt, althans hier in Rotterdam niet.
Vermoord zal ze echt niet worden hoor, hoogstens een paar klappies, en de Lijnbaan kan ze beter mijden op koopavond.

Pannie | 03-10-05 | 16:04

Overigens Rabarbeke, is beheersing en controle over je gestel één van de grootste kenmerken van intelect, dus ik denk dat jij best wel met wat respect over ide beesten mag spreken.

Amtrak | 03-10-05 | 16:04

WOW! Mallory ziet de beu inmiddels ook al hangen

neuzel | 03-10-05 | 16:04

@ LLL
Tsa het linkse evangelie, Gods evangelie, de ware gelovige kijkt niet zo nauw.

egwel | 03-10-05 | 16:03

Wat wil men nu eigenlijk?
Iedereen over een kam, of met zijn allen weer tussen wal en schip vallen... en dan weer van voor af aan beginnen ....

kozze | 03-10-05 | 16:01

@ rabarbeke,
De meeste Nederlanders hebben op school wel geleerd dat er binnen de landsgrenzen bepaalde bevolkingsgroepen zijn en dat die bevolkingsgroepen voor ons hier in Nederland voor de wet gelijk zijn
-
Jammer dat justitie hier niet naar handelt dan.

De hoofd redacteur heeft voor mij prima duidelijk gemaakt waarom hij er geen probleem in ziet, ligt in de plaatsing, het jeugdige karakter van die pagina, en de doorgaans brutaliteit welke geprofileerd word op die pagina.
In die context ziet hij er geen probleem in.

Dat dus de hoofdredactie maar even moet opkrassen om een stukje column op een open pagina tsjj, ik vind dat jij best wel een grote bek hebt momenteel, misschien kun je het wat genuanceerder brengen of gewoon zelf opkrassen?

Je geregelde niet echt komische vergelijkingen qua hersenscapaciteit met bepaalde dieren, dragen ook niet echt kracht bij in je geschreeuw.

Amtrak | 03-10-05 | 15:59

Niks mis met het woord Gods.

Lucasdelinkselul | 03-10-05 | 15:59

Het enige wat nu nog ontbreekt, is een benefietmanifestatie voor de onderdrukte Berbers onder leiding van Ali B.

JackRandom | 03-10-05 | 15:59

Ik ben dit soort praktijden MEER dan bui! moet de gastvrijheid ten koste gaan van de gastland zelf?? In dit land hebben we, correctie: HADDEN we een NEderlandse mentaliteit: dat wilt ook zeggen: vrije meningsuiting, voor degenen die het daar over NIET eens zijn: OPZOUTEN! als je denkt ht beter te hebben in land van herkomst,, dan ga je toch lekker daar naar toe? Mvr. El Maroudi: petje af! jmmr dat je stopt, maar ja, we zitten in een gekke tijd. Degenen die die klootzakken hier naartoe halen, en laten( want ze worden gewoon in NL vast gezet ipv; permanent naar marokko teruggestuurd met een zwarte stempel op 't paspoort) Doen er helemaal niets aan.
Het volk zelf zit OOK alleen maar te klachen en doet niets!! dit is dan mijn
VERZOEK AAN ALLE NEDERLANDERS
als er iemand komt om een protest met luide stem te organiseren,,,in IEDERE STAD blijf dan niet thuis zitten en GA ER DAN OOK NAARTOE!!!
het wordt tijd dat er een datum komt waarop HEEL NEDERLAND zijn werk neer legt en MASSAAL IN IEDERE STAD VOOR ZIJN STADHUIS zijn stem laat horen, je laat je toch de mond niet snoeren in eigen land??? wie is de volgende die omgelegd wordt omdat hij of zij geen blad voor de mond neemt. Met deze cutmentaliteit hadden we ook niet met behulp van de canadezen enz de oorlog overwonnen hoor!!
sjonge jonge, stelletje klachende sMietjes!!! Onze opa's en oma's mogen god op hun blote knieen danken dat wij de oorlog niet hebben meegemaakt, anders waren we nooit van HITLER verlost geweest. Zijn jullie doof? blind? of willen jullie het niet horen/zien?? Ik zie dit moslim probleem als zodanig HITLERGEHALTE,, Nederlanders,, onderschat dit probleem niet,, er MOET worden ingegrepen, VOOR het te laat is!!!
IEMAND ZIN IN EEN OUDERWETS VERZETJE??
met vriendelijke groet,
DUTCH MINDED 9innetje( dus NEE ik ben geen racist, jmmr dat je 't daar niet op kan gooien he? voor degene die mij als een racist zien: JE BENT HIER TE GAST< staat je dat niet aan dndr je maar op naar het cutgehucht waar je vandaan komt, en ga eens voor de grap kijken of je bedreigingen en grote bek daar getoloreerd wordt en wat ze daar met je doen. IK BEN NIET BANG! JIJ?? vast wel, durf te wedden dat je nog nooit een accefietje verbaal of met de vuist hebt opgelost, zelfs niet tegen een vrouw. (en laat ik nou een dametje zijn die zo tegen jou in gaat,,,, al gefrustreerd??? wen er maar vast aan of sodemieter op uit dit land.

Mallory | 03-10-05 | 15:58

Gezellig, de volledige tegengas-brigade is aanwezig: Rabar 'ik stop je in de negerzak!' berke, wannabe 'het is een complot!' cool en bwaha 'hihi' haha.
Ik ga ondertussen even lezen wat er allemaal gezegd is, misschien tot zo!

Lange Neus | 03-10-05 | 15:58

Wannabecool woont in de Diamantbuurt
*PROEST*
Vraag maar aan Pannie

linksisooknietalles | 03-10-05 | 15:57

@JackRandom
Sorry, maar zo voelen de Berbers zich ook op dit moment...

da wizard | 03-10-05 | 15:56

@wannabestupide

Wat versta jij onder racisme? De Berbers en/of Marrokanen zijn van het zelfde ras, het zijn alleen twee verschillende bevolkingsgroepen. Dus als ik pakweg een Engelsman een proleet noem, dan ben ik een racist? Pak d'r eens een woordenboek bij, en zoek de betekenis van het woord "racist" op....

brutus68 | 03-10-05 | 15:56

@Dikke tieten Rabarbeke is verheven boven zichzelf.

neuzel | 03-10-05 | 15:55

@ wannabecool

Nee hoor, het is nog steeds een groot raadsel.

Die Pakistaanse polkadanser had het niet geschreven en tegen Komrij is ook nog steeds niet genoeg bewijs.

Toch maar de jeauden?

Brusselmans | 03-10-05 | 15:55

Het meest zinnige dat Rabarberke meldt is dat niet álle berbers zich schuldig maken aan de zaken waarvan de berbers beschuldigd worden. Het feit onder de berbers blijkbaar een groter percentage daders is, dan onder andere bevolkingsgropen, wil nog steeds niet zeggen dat ALLE Berbermarrokanen schuldig zijn.

Jammer dat daar de discussie over gaat. Belangrijker is volgens mij hoe je het percentage daders in overeenstemming krijgt met de demografie van onze maatschappij. En daarbij is één ding duidelijk. Het op één hoop scheppen van alle berbers helpt daarbij niet. Net zoals het ook niet helpt om alleen maar hersenloos en hufterig te roepen wat de problemen zijn, in plaats van de oplossingen te benoemen.

Lof der Zotheid | 03-10-05 | 15:54

@ wannabe
Hoezo limburg niet onderdrukt ?
Zoek in je VMBO geschiedenis boekje maar eens op wat de Staten Generaal vroeger met een wingewest bedoelde.
Berbers vergelijken met Joden, dat is gelul, tenzij jij mij kunt aantonen dat er ooit 6 miljoen Berbers vergast zijn door Arabieren.

egwel | 03-10-05 | 15:54

@van rechts

Het enige dat het stuk duidelijk maakte is dat een miepje van 21 de discriminatie met de paplepel ingegoten heeft gekregen, dat NRC een kutkrant is geworden en dat jij weliswaar kunt lezen, maar dat je hersenen met het gelezene net zoveel zinnigs doen als een op het strand aangespoele sepia met een beschadigde zenuwknoop.

Wat is in godsnaam een niet zo ingevoerde oude-nederlander? Bedoel je je dementerende opa? De meeste Nederlanders hebben op school wel geleerd dat er binnen de landsgrenzen bepaalde bevolkingsgroepen zijn en dat die bevolkingsgroepen voor ons hier in Nederland voor de wet gelijk zijn. Want laten de berbers nou ook eens onder te verdelen zijn in verschillende stammen en uiteindelijk zelfs families. En laat de familie Bouroudah van de Bargah stam nou de crimineelste zijn. Wel 300 kamelendiefstallen in een jaar tijd.

Het stuk maakt helemaal geen ruk duidelijk. Dat meisje moet gewoon wat gaan studeren en bij de NRC moet de hoofdredactie gewoon snel opkrassen.

Rabarberke | 03-10-05 | 15:52

Nederland, nog steeds een van de minst racistische landen TER WERELD.
Ooit eens een donkere jongen neergestoken in een straatruzie, een paar zielige flesjes met benzine naar een moskee gegooid, een school afgebrand en een hoofddoekje afgetrokken ojaa en niet te vergeten een kaalkopje die op een groep kinderen afgefietst zou zijn en dan hebben we het wel gehad met het racistische geweld van wit naar andersgekleurden toe, vervelend genoeg daar niet van, maar de rest van deze planeet zou hier mee in z'n handjes klappen!
Over het geweld van de Berbers naar de blanke bevolking toe zal ik het verder maar niet hebben.

Pannie | 03-10-05 | 15:52

Brusselman: er iemand voor veroordeeld destijds, een of andere artiest - die geen moslim was.

wannabecool | 03-10-05 | 15:50

@ Drop

Kun je in die anderhalve hersencel nu niet bedenken dat het komt door amoebes als jij dat grote denkers als wannabecool voet aan de grond krijgen?

Ga een dood, mongool!

* ziet zijn bijdehante post gericht aan Rabarbeke in rook opgaan *

Brusselmans | 03-10-05 | 15:50

Geitenneukers was al dodelijk. Berggeiten al levensbedreigend. Dus waar staan we nu?

Geen enkele omroep durft meer een programma uit zenden met in de hoofdrol'Ome Willem en de geitebreiers'.

Dus het wordt hoogste tijd voor de 'film van ome Job.

Ik kijk er naar uit dat Cohen El Tawheed Moskee het stukje van Hasna El Maroudi gaat voordragen. Twintig camera's eromheen en je hebt Talpa in optima forma.

Kunnen we daar weer met zijn allen over gaan geiten. Lijkt mij top. Maar zorgelijk is het wel.

Tebmaster | 03-10-05 | 15:49

@wannabecool 03-10-05 @ 15:47 "Limburgers worden niet onderdrukt."

Oh nee ? En hoe weet jij dat dan ? Wanneer was je voor 't laatst in Limburg ?

Je denkt toch zeker niet dat het toeval is dat ze in héél Nederland per provincie een Commissaris der Koningin hebben, en in Limburg een Gouverneur ?

Zoek de betekenis van Gouverneur eens op in het woordenboek en kom dan nog 's terug.

Van Rechts | 03-10-05 | 15:49

@ Wannabe
Zucht, racisme, overdrijf toch niet zo.
Je bent net zo'n griezel als de ouderlingen die het woord gods prediken, met de waarheid in pacht en altijd een oordeel klaar.
Het meisje heeft de tegenstellingen tussen Berbers en Arabieren willen weergeven. Ik heb wel eens iets beters gelezen maar om nou direct naar de rechter te stappen. Jij doet wel eens ruigere uitspraken op dit forum, dan stapt toch ook niemand naar de rechter.

egwel | 03-10-05 | 15:49

Dear God,

Whats the meaning of religion?

deAmbtenaar | 03-10-05 | 15:48

@rabarbeke ze kamt ze niet allemaal over 1 scheert, ze heeft het over een de Nederlandse berbers, niet over de berbers die daar zijn waar ze allemaal zouden moeten zijn dus.
Dat vind ik wel een redelijk omcirkelde doelgroep.
Volgens mij doelt ze trouwens ook op een bepaalde groep die hier komt vanuit het oogpunt rifgebergte, ze zegt, omdat de berbers alle berggeiten naar Nederland laat overkomen.
Ik impliceer hieruit dat de er een bepaalde groep berbers naar Nederland komt.
Das dus niet scheren en kam.

Amtrak | 03-10-05 | 15:47

egwel: je snapt het gewoon niet he? Dat meisje verwoorde racistische sentimenten tegen een onderdrukte minderheid. Limburgers worden niet onderdrukt. Het is voor die berbers net alsof een duitser slecht over joden praat.

wannabecool | 03-10-05 | 15:47

@ Rabarbeke

Wie is "men" in "Men is zich als een hufter gaan gedragen"?

Pas op he, niet stigmatiseren of discrimineren!!

Brusselmans | 03-10-05 | 15:47

Berbers moeten op transport. Ze mogen zelf kiezen waarheen: Marokko of Westerbork.

Drop | 03-10-05 | 15:47

"gaan we nou opeens een knuffeldier van dit meisje maken zo vlak voor haar dood?"

goede tekst!

doktersnuggles | 03-10-05 | 15:46

Rabarbeke...
Sinds wanneer ben jij in staat om jezelf te verheven boven anderen?
Ga je schamen.

Dikke tieten | 03-10-05 | 15:45

@ Rabarberke 03-10-05 @ 15:35

Nou, Rabarberke, jij hebt vroeger dan kennelijk géén 9 gehad voor lezen.

Ik roep nu -herstel ROEP NU AL DRIE KEER- dat je met een beetje volwassen zelfrelativering niet meteen met je rugzak in een bomauto hoeft te klimmen na lezing van zo'n stuk.

Er wordt bij het leven gestigmatiseerd. Voor jouw algemene ontwikkeling heb ik daar dan meteen een paar historisch correcte voorbeelden bij genoemd.

Kortom -ik zal het maar uitspellen omdat het bij jou blijkbaar niet lukt om het op subtiele wijzen tussen je oren te krijgen- HET KAN DAN WEL ZO ZIJN DAT HET STUK NOGAL HEFTIG ONGENUANCEERD WAS, HET MAAKTE WEL DUIDELIJK VOOR DE NOG NIET ZO INGEVOERDE OUDE-NEDERLANDER DAT DE ENE MAROKKAN BLIJKBAAR DE ANDERE MAROKKAAN NIET IS.

Voor de criminaliteitsstatistieken raadpleeg ik normaal gezien een vriend van me die in de EBI in Vught werkt. Dat geeft een relevante afspiegeling van de criminele realiteit in dit land. Normaliter wend ik mij voor deze achtergrondinformatie niet tot een 20 jarige columniste in een krant die ik niet lees.

Van Rechts | 03-10-05 | 15:41

Studeert ze nu aan de kunstacademie of Frans, het is mij niet duidelijk geworden. Afin. heb het stuk doorgelezen en snap niet waar het rabarbervolk zich zo druk over maakt. Om over zo'n stukje nu kwaad te worden. Als ik een stukje zou moeten schrijven over de ontwikkeling van de berbers hier in Nederland zou het er toch vast minder rooskleurig uitzien. Even kijken hoe de reacties er dan zouden uitzien.

tjonge | 03-10-05 | 15:41

@ Iovanni
Ik heb Rabarbeke nog niks zinnigs zien beweren. In ieder geval niets waar ik wat aan heb. Hij is een van de vele linkse kerk gangers die de zaken graag omdraaien. En die reageerders zijn hier niet bepaald uniek. En waarom kom jij niet met een nuttige reactie i.p.v. Rabarbeke veren in z'n hol te steken?

Zak Chips | 03-10-05 | 15:41

@zum kotsen

Wat Bolkestein destijds zei was politiek niet echt opportuun. Maar hij schold niet, hij verwoordde een bepaalde problematiek op nette wijze.

Wat velen de laatste tien jaar zijn gaan doen, als gevolg van een gebrek aan opvoeding, fatsoen en respect voor anderen is schelden, kleineren, bedreigen etc.

Kortom men is zich gaan gedragen als hufter.

Hoe kun je nu van een jonge generatie kinderen, ook nederlanders, verwachten dat ze zich netjes gaan gedragen naar elkaar toe als je ze als maatschappij alleen maar hufterigheid hebt bijgebracht?

Je hoeft alleen maar naar je zelf te kijken om te snappen wat ik bedoel.

Rabarberke | 03-10-05 | 15:41

tja ik ben voor de verandering eens niet afgeleid, me 250gig drive met me mp3 collectie is een ietwat gecrashed.
Daarbij ze de compy hem nu weg na format als een 33gig...
Dus ben de hele nacht al een zero-null aan het bewerkstelligen, 60% heden.
Deugt volgens mij niet dat dit goedverdoeme 10 uur moet duren, wel de datarecovery softw. deed 2 er 2 dagen over zo ongeveer om de rommel weer boven te halen.
Ietwat verveeld dus hier van het naar progress bars loeren.

Amtrak | 03-10-05 | 15:41

@ Rabarberke

Laten ze het diertje tot in de hel kapotprocederen maar van meisjes van 21 en kerken en moskeen blijven we in Nederland af!!

Overigens heb je over het NRC natuurlijk gewoon gelijk.

@ Wannabecool

Bewijs eens dat dat een hoax is. Tot nu toe blijf thet slechts bij gissen. En dat al 15 jaar lang?

Brusselmans | 03-10-05 | 15:41

we leven in de Idols/Big Brother tijd. iedereen wil vet cool zijn. dus moet je op z'n minst iemand beledigen of uitschelden, in het verkeer of op het schoolplein. en dus ook dit kipje. wil ook graag lijken op ayaan hirsi ali. die heeft geen clitoris maar wel ballen om te blijven zeggen wat ze denkt ondanks bedreigingen. ons spunk-kipje heeft wel een clitoris maar overduidelijk geen ballen

Culo | 03-10-05 | 15:41

Het blijft een aardige discussie over een stukje in de krant van vorige week. Krijgt de chileen de zaterdagkrant via de leesmap?

Der Icebear | 03-10-05 | 15:40

... ik vind het gewoon geenstijl

kozze | 03-10-05 | 15:40

egwel: racisme is geen mening. Die mevrouw had strafrechtelijk moeten worden aangepakt. Die reactie's zijn van hetzelfde niveau als die van joodse mensen op kaalkoppies, volkomen begrijpelijk.

wannabecool | 03-10-05 | 15:40

Dinalfos: er zijn ne eenmaal veel racisten in nederland. Ik had het ook graag anders gehad.

wannabecool | 03-10-05 | 15:37

@ wannabe
Hoezo grof. In "ik heb altijd gelijk" van W.F. Hermans gaat de hoofdpersoon heel wat harder te keer tegen Limburgers.
Maakt dat de schrijver een fascist ?
Natuurlijk niet.
Toch maak jij die vergelijking bij Hasna nu wel, net als enkele inmiddels in de vergetelheid geraakte pastoors destijds.
Zolang een schrijver niet oproept tot geweld, moet je een schrijver zijn gang laten gaan, of het je nu aanstaat of niet.

egwel | 03-10-05 | 15:37

mooi meiske, bijna net zo mooi als louske van het BB huis.

superjan | 03-10-05 | 15:36

@van rechts

Je snapt er waarschijnlijk geen reet van, dus leg ik het ff uit.
Dat meisje beschuldigt een hele bevolkingsgroep van crimineel gedrag. Dat heet discriminatie, stigmatisatie, laster en smaad. Dat er ónder Marokkanen of van mijn part ónder Berbers veel meer criminaliteit is dan onder de gemiddelde autochtone talpatokkie kan best een statistisch te onderbouwen en correcte uitspraak zijn, maar om alle Berbers over een kam te scheren als crimineel gaat mij te ver.

Dat dat meisje dat niet ziet en dat een hoop vmbo-filosofen hier op GS het dat ook niet snappen verbaast me niets.

Maar dat NRC zoiets publiceert bewijst wel dat overmatig gebruik van cocaine en xtc bij hoofdredacteuren op de lange termijn de hersenen permanent aantast en dat het blad gewoon een kutkrant is geworden, nog erger dan De Volkskrant. En dan mag je je echt gaan schamen.

Rabarberke | 03-10-05 | 15:35

Chapeau Amtrak !

Heerlijk stuk ! Ga zo door !
ROTFL !!!

Van Rechts | 03-10-05 | 15:34

Wannabe Cool, dankzij mensen zoals jij wordt het woord racist nu op dezelfde manier gebruikt als het woord "hoer". I.E het is niet eens meer relevant of iemand ook daadwerkelijk seks bedrijft voor cold hard cash, het bekt gewoon lekker en daar gaat het om.

-
Kap daar nou eens mee en bewaar de woorden racist, fascist, (neo)-nazi(en wat dies meer zij)voor de momenten dat het echt nodig is. En nee, ik ben geen rechts kleinkleinburgertje.

Dinalfos | 03-10-05 | 15:33

Zak Chips, jij bent wel het domste dat hier in tijden voorbij is gekomen. Met afstand. Dus als Rabarberke iets tegen je zegt, luisteren he? Kun je hopelijk nog wat van leren.

Iovanni | 03-10-05 | 15:33

ROFLOL!!@Amtrak
Vergeet de geitjes niet !

preacher | 03-10-05 | 15:32

@rabarbeke 15:17
Wat een apert gelul van je

Er zijn al 10 jaar misstanden met bepaalde bevolkingsgroepen, waaronder Marokkaanse etterbakjes, al lang voordat Theo vG enige bekendheid genoot. En het is pas sinds Fortuijn zo dat 'alles zeggen wat je wilt' tot politieke correctheid wordt verheven. Bolkestein werd halverwege de jaren '90, toen de problemen er kennelijk ook al waren, verketterd door de hele politiek toen hij die problemen ter sprake wilde brengen.

Jouw omdraaiing van oorzaak - gevolg is net zo achterlijk als het geblaat van de wannabecools van deze wereld die beweren dat de haat tegen Amerika komt door de Amerikaanse bezetting van Irak en Afghanistan, voor het gemak vergetend er op 11 september 2001 geen Amerikaanse soldaat was te bekennen in die landen. (Overigens waren er ook in de jaren 90 al aanslagen van islamitische signatuur op Amerikaanse doelen)

zum kotzen | 03-10-05 | 15:32

Ik zie hier de kern van het probleem, het schijnt dat de Arabische Marokkaan zich weet te gedragen en de Berber Marokkaan uit het rif gebergte niet.
Lijkt me duidelijk, zo een ArabMoc weet wat vlak is en schiet niet in de stress wanneer hij een vlakte niet kan overzien, zo een BerbMoc kijkt hoogstens een Km of 3 en dan wordt het geblocked door een stuk berg of heuvel zo je wilt.
Die BerbMoc komt hier naar de NL en raakt compleet panisch immers er is meer dan hij kan overzien, goedverdoeme Allah en de polder komen samen, zou die kinderneuqert dan misschien gewoon bereikbaar zijn.
Wanneer je dergelijk zware vragen zo in enen op je bord krijgt en je bent niet al te ontwikkeld, dan zeg ik volkomen begrijpelijk dat die jongens in de criminaliteit geraken.
Ik zou dan ook willen voorstellen om grote schuttingen (zeg een beton) om die BerbMoc?s heen, wel belangrijk dat ze groot zijn geen lullige klein tuin geleuter.
Eventueel schilder je er wat bomen, heuveltjes en dat soort dingen op.
Ik garandeer dat de criminaliteit per direct aanzienlijk afneemt, wel belangrijk dat ze dus niet de mogelijkheid hebben om dusdanig ver te kijken dat hemel en aarde samenkomen.

Amtrak | 03-10-05 | 15:31

@wannabecool 03-10-05 @ 15:24
Ik had vroeger een 9 voor lezen, dus dat zit wel snor.

Dit stuk is precies hetzelfde als in voormalig Joegoslavië: ook daar slaan ze elkaar om de oren om een gebeurtenis van vóór de middeleeuwen (je kunt het iedere Servier vragen: in zeshonderd- of zevenhonderdzoveel is daar ook iets gebeurd waar ze vandaag de dag nog over leuteren).

Kijk, dat wij in 1830 de revolutie zijn begonnen en uiteindelijk onder de kolonisatie van Nederland zijn terechtgekomen, in plaats van samen met onze mederevolutionairen België hebben kunnen vormen, dat kun je nog RECENTE geschiedenis noemen.

Ik vond het stuk een aardige kijk in de geschiedenis van twee volksstammen uit Marokko. Maar dat is toch allemaal zoooooo 670 na Christus !!!!

Als Limbo wordt ik toch ook door half Nederland als half-achterlijk betiteld. Moet je hier de comments eens lezen als het weer eens carnaval is ! Oei, oei, achterlijke Limburgers.

Maar blijkbaar is de gemiddelde West-Europeaan dan net iets volwassener en intelligenter dan de gemiddelde Berber, of zo.

Geef mijn portie maar aan Fikkie !

Van Rechts | 03-10-05 | 15:29

ik dacht dat de berbers het probleem juist niét waren. Zij worden het land uitgepest door de migranten uit het oosten (egytpe e.d.). Tenminste, zo heb ik het me laten wijsmaken.

Het klopt alleszins zeker wel dat mensen in het zuiden van Marokko (de berbers dus) véél vriendelijker zijn dan in het noorden.

vdm | 03-10-05 | 15:29

Voor de tweede keer I &#9829; Hasna...
Lekker ding pik erin.

bethundered | 03-10-05 | 15:28

@ Lucifer

Tranen met tuiten..

@ Rabarbeke

Tuurlijk moeten ze kuthoer kunnen zeggen, als iemand anders ze maar -ik noem een zijweg- achterlijk mag noemen, nietwaar?

Zo werkt dat in beschaafde landen.

Brusselmans | 03-10-05 | 15:27

@Der Icebear 03-10-05 @ 15:18

Piet Grijs hetzelfde een slechte columnist, met meer ego dan nuance en zelfrelativering.

style.councillor | 03-10-05 | 15:26

@Brusselmans
Oei wat een kutochtend gaat het weer een beetje?

Lucifer | 03-10-05 | 15:24

De klokkenluider heeft maar een bloemlezing gemaakt van diverse reacties bij het NRC...
www.klokkenluideronline.nl/modules.php...

Is het gezwel opengebarsten door toedoen van dit jonge grietje ?

preacher | 03-10-05 | 15:24

Van Rechts, ik weet wel waar jij aan moet werken: leren lezen. Als jij dat niet een grof beledigend en dicriminerend stuk vond dan heb je het niet gelezen.

wannabecool | 03-10-05 | 15:24

@ De Visser

Opbeurend stukje literiatuur, is het niet?

Heb de hele ochtend niet kunnen reaguren vanwege moeilijkheden met inloggen en heb dus met lede ogen moeten aanzien wat de wannabecools in deze wereld verstaan onder vrijheid en democratie.

Enfin, niets nieuws dus onder de zon behalve dat TRS zijn commerciele activiteiten met een IP ban heeft moeten bekopen.

Ondank is 's werelds loon..

Brusselmans | 03-10-05 | 15:23

@ de visser
Niks hoax tot nu toe klopt het veel beter dan de voorspellingen van Nostradamus

Lucifer | 03-10-05 | 15:23

Hallo, het is hier geen Marokko?!

Horror Scoop | 03-10-05 | 15:22

Oké......

Ik heb dat stuk nu twéé keer gelezen en kan mij iemand proberen uit te leggen wat nu helemaal het probleem is ?

Ik ben het helemaal met Egwel eens: ook ik ben Limbo en ik zou er een dagtaak aan kunnen hebben om alle onzin over Limburgers op GS te weerleggen.

Dit stukje van die columniste is toch helemaal drie keer poeslief ? En dát is dan al genoeg voor een mailbox vol doodsbedreigingen ?

Goeiendag zeg, kunnen die Marokkanen in dit land niet eens gewoon aan het werk ? Dan hebben ze geen tijd voor dit soort onzin.

Van Rechts | 03-10-05 | 15:21

Dikke tieten 03-10-05 @ 15:15
..
sabbat? moslims? de link ontgaat me ff. leg eens uit.

kolonel klootoog | 03-10-05 | 15:21

Ik zag hier dat men een aantal malen ons Friezen verbaal onheus bejegende. Nog 1 maal, en ik kom persoonlijk een fjerlep-stok door je oog tikken en een fles Beerenburg rectaal inbrengen... ;)

JackRandom | 03-10-05 | 15:21

Vandaag de heer Cohen hier weer op de thee gehad.De man is hier niet meer weg te rammen vanwege de goede kwaliteit van mijn thee. Zegt hij.
Maar het aantal zilveren theelepeltjes bij mij thuis wordt na ieder bezoek van de heer Cohen minder.
Zou hij... ?
Ik kan het mij niet voorstellen. Zo'n aardige nette man.

Mrs. Pickwick | 03-10-05 | 15:20

@Courage1 Is het je wel eens opgevallen dat er op het strand hoofdzakelijk hoeren, klerenkasten, pooiers, "breezahs", en soortgelijk tuig rondloopt???

doktersnuggles | 03-10-05 | 15:20

"groots Nederlands cineast", maak daar maar middelmatig van. Die laatste film was gewoon lijkenpikkerij, geld verdienen aan een vermoorde Pim Fortuyn...

wannabecool | 03-10-05 | 15:20

@de visser die link een hoax uit de jaren 80 alweer...

wannabecool | 03-10-05 | 15:18

@de Visser: Puike link, goed gooi en smijt voer! Fijn leesvoer voor de GS redactie!

Kakbouter | 03-10-05 | 15:18

@ style
Sterk geheugen heb jij. Het valt mij altijd op hoe Grijs tegenwoordig de zegeningen van de 'islamiet' roemt. De islam is de tsaar van het midden oosten

Der Icebear | 03-10-05 | 15:18

Jesus man, dat kind is eenentwintig, ik zou zeggen kom maar een keer terug als je wel genoeg lef hebt om achter je eigen uitspraken te staan.

knutsel | 03-10-05 | 15:17

@courage

Dat komt omdat ze zijn opgegroeid in een land waarin alles maar kan en mag. Als een groots Nederlands cineast hele bevolkingsgroepen geitenneuker mag noemen, dan mag zo'n marokaan toch gewoon kuthoer zeggen tegen een voorbijlopend breezah sletje?

Rabarberke | 03-10-05 | 15:17

Volgens mij was het ons aller LdLL die in een topic op GS-nieuws al wees op Hasna en haar dispuut met de berbers, dus zo vers is dit onderwerp al niet meer.

Overigens heeft wannabecool gelijk als-tie zegt dat de arabische bevolking de berbers onderdrukt. Maar wat wil je, waar arabieren komen, komt gedonder. (zie Marokko, Algerije, Sudan, Afghanistan)
Jammer alleen dat die berbers niet eens een lontje hebben, maar direct ontploffen bij enige vorm van spot of kritiek.

Hehehe, wannabecool blijkt dus een Koerdische Berberse Marokkaan te zijn?

zum kotzen | 03-10-05 | 15:16

hypocriet kutvolk die berbers.
meesters in de kunst van het afschuiven en slachtoffer spelen.

Hodja | 03-10-05 | 15:16

@ icebear en wannabecool
Ik denk 't niet. Wannabe ziet de Joden liever vandaag dan morgen van de aardbodem verdwijnen, want zij zijn het immers die de wereldvrede bedreigen. Amerika wordt in zijn linkse denkbeelden gerund door een grote Joodse lobby, die Israel steunt om de zielige Palestijntje uit te roeien. Aan de andere kant sleept hij constant de holocaust bij iedere discussie. Alsof onze hypocriet ene moer geeft om wat toen gebeurd is. Zijn moslim vriendjes ontkennen de hele holocaust en moslimscholen geven er geeneens les over. Maar ja, zo is de linkse kerk nu eenmaal. Altijd de werkelijkheid verdraaien.

Zak Chips | 03-10-05 | 15:16

Jezus! Het zijn ook weer gelijk die Midden-Oosterlingen die anderen met de dood bedreigen.
Afschieten naar de maan, zeg ik je. Kunnen ze daar de ganze dag de geitjes uitlaten/neuqen met 0,6 gravitaite.
Hebben ze in november gelijk de sabbat met de verduistering... hehe.

Dikke tieten | 03-10-05 | 15:15

@toatec 14.48

Waar heb je het over?
Deze columniste schold niet op de Islam, dus de link met Wilders ontgaat me.
"Kopieeren van het gescheld van Van Gogh"?
Voorzover mij bekend is Van Gogh nooit op schelden te betrappen geweest. Hij noemde moslims stelselmatig geitenn*ukers, vrij naar een oekaze van Ayotollah Khomeny (toch een man met een zekere invloed binnen de Islamitische wereld; zeker in Iran) die stelde dat het oke is deze viervoeters te bevruchten als je vrouw onrein was vanwege haar ongesteldheid.
Is misschien niet leuk zo genoemd te worden, maar schelden is toch iets anders vriend!

pietje precies | 03-10-05 | 15:15

@zak chips

Joden zijn wel een volk, net als Nederlanders.

Rabarberke | 03-10-05 | 15:14

@Der Icebear 03-10-05 @ 15:12
Een citaat uit 1992.

style.councillor | 03-10-05 | 15:14

Ach de ramadan begint bijna en dan kunnen we zo tegen het einde met het suikerfeest weer de zegeningen tellen van de multicul samenleving en dan zal je zien dat Wannabefool gelijk krijgt, vraag maar aan de gemiddelde bioscoopexploitant toch?

Lucifer | 03-10-05 | 15:13

Wat een verschrikkelijk lekker ding by the fucking way. Ik heb nog wel wat voor der.

vinque | 03-10-05 | 15:13

@style
Heb jij de laatste paar jaar nog wel eens een stukje van Piet Grijs/HBC gelezen dat te verteren was? Ooit was het aardig toen het nog wel eens over het koningshuis ging, maar dat gemekker over woordrijgen en moslims (door Grijs consequent aangeduid als Islamieten), vind ik niks. Ik heb nog nooit gelezen dat hij iets over joden schrijft.

Der Icebear | 03-10-05 | 15:12

Sinds wanneer zijn de joden geen volk. Ga je mond spoelen met matzes!

Let my people go! zei mosje al.

superjan | 03-10-05 | 15:10

sinds wanneer is cohen burgemeester van rotterdam?
..
bovendien zijn joden wel degelijk een volk, trouwens.

kolonel klootoog | 03-10-05 | 15:09

Toen Heidi uit de bergen kwam, wilde ze zich ook niet aanpassen....

KABAAL | 03-10-05 | 15:09

Icebear, ik denk van niet...

wannabecool | 03-10-05 | 15:07

Is het iemand trouwens opgevallen dat als je, bijvoorbeeld liggend op het strand, je allerlei scheldkannonnades hoort waarin voornamelijk het woord "hoer"met allerlei voorvoegsels voorkomt, dat dat meestal afkomstig is van Maroc-jeugd?

Courage1 | 03-10-05 | 15:07

@Wanna
Joden zijn de Sovjets van het midden-oosten.

Oit schreef een grote vriend van Theo van Gogh (Piet) Grijs:

Israël vergelijken met de Sovjetunie, waarin het socialisme moest worden gerealiseerd..., een droom die alleen maar een monsterlijke vervorming en vervalsing van de werkelijkheid tot gevolg had, met alle negatieve gevolgen van dien..

Tja.. na zoveel wijze woorden..

style.councillor | 03-10-05 | 15:07

@wannabecool
Waarschijnlijk tot de Berbers.

Horror Scoop | 03-10-05 | 15:07

@ Wannabe und Zakje chips
Ben er vrij zeker van dat jullie ideetjes over jeauden raakpunten hebben.

Der Icebear | 03-10-05 | 15:06

@ wannabecool
Joden zijn geen volk, maar aanhangers van een religie. Dus dat is hier niet van toepassing.

Zak Chips | 03-10-05 | 15:05

@ zak chips: tot welk categorie reken je de joden?

wannabecool | 03-10-05 | 15:02

Wannabe, de cultuur heeft bepaalde negatieve eigenschappen, niet de mensen zelf(als in genetische bepaald, etc). Een cultuur van negatieve eigenschappen betichten is volgens mij geen racisme, maar de vinger op de zere plek leggen.

TV Dominee | 03-10-05 | 15:02

Berbers zijn de Friezen van Marokko...

da wizard | 03-10-05 | 15:02

@kakbouter
Voor relationele problemen kunt u zich vervoegen bij stichting correlatie, zeker daar waar het één van de MPS persoonlijkheden betreft.

style.councillor | 03-10-05 | 15:02

@ neuzel
Nee, ik heb de voorkeur voor Filip de Winter. Michiel Smit heeft niet het juiste charisma, al doet hij zijn best.

Zak Chips | 03-10-05 | 15:02

@egwel 03-10-05 @ 14:25
Correctie Onverdraagbaar, naief en generaliserend.

Lucifer | 03-10-05 | 15:01

Sinds wanneer zijn berbers een ras???

Dr.D | 03-10-05 | 15:01


@ wannabecool, het is volkomen normaal dat berbers zich onderdrukt voelen. Of het nou in nederland, frankrijk of marokko is maakt helemaal niets uit.

Multikuli | 03-10-05 | 15:00

@wannabecool: er bestaat zoiets als een collectieve mores,een cultureel gebruik, inderdaad. Wat moet jij in een enge wereld leven, vol nazi's en racisten, stakkerd.
En trouwens, ik ben in Marokko geweest, ook in de Rif, heb er het een en ander over gelezen en weet ook wel dat de Berbers het niet gemakkelijk hebben (gehad). Dat is m.i. geen excuus voor de neiging om, vol verlangen naar de tijden van zeeroverij, zichzelf collectief (sic)
als slachtoffer te beschouwen en dat slachtofferschap te gebruiken als legitimatie van zwaar zuigend gedrag naar iedereen buiten de eigen stam.

Zo, en val nu maar dood, ik heb genoeg van je.

shevek | 03-10-05 | 15:00

Je kunt ook reageren onder haar column op de SPUNK-site. Erg vermakelijk.

Lucasdelinkselul | 03-10-05 | 15:00

Mijn vriendin is ook wel eens voor hoer uitgemaakt, gewoon omdat ze dat is.
Nou, klaar dus.

Kakbouter | 03-10-05 | 15:00

Ik vind dat mevrouw wel een beetje gelijk heeft.

-

Het is alleen zo jammer dat de enige mensen(op Geenstijl) die dit inzien, gelijk ook de mensen zijn die doorslaan naar het andere uiterste.

Dinalfos | 03-10-05 | 14:59

@wannabecool

Wat ze wel hebben in ieder geval, is een collectief zelfmedelijden. En nok nou es om meteen iedereen een racist te noemen, want dat maakt je net zo intolerant als de mensen waar je klaarblijkelijk zo graag tegen aan schopt....

brutus68 | 03-10-05 | 14:58

@ wannabecool
Je hebt nu eenmaal minderwaardige parasietvolkeren en je hebt ook nuttige volkeren. Je moet onderscheid mogen maken. Een peer en een appel hebben immers ook een eigen naam. Dit spunk meisje heeft gewoon netjes 't beestje bij de naam genoemd.

Zak Chips | 03-10-05 | 14:58

Zak Chips = Michiel Smit?

neuzel | 03-10-05 | 14:58

Ik heb mevrouw hoogstpersoonlijk al een steunbetuiging gestuurd.
Er is immers niks mooiers dan dat iemand van je eigen bevolkingsgroep eens ff de waarheid verteld (voor zover deze nog niet bekend was dan).

@ wannabecool 03-10-05 @ 14:23:

Gezellig he! Kopje thee misschien? Koekje erbij?

de Rechtse winter | 03-10-05 | 14:57

@wannabe
Ja hoor wannabe, het is weer eens de schuld van de marokkanen. Die berbers worden zo verschrikkelijk onderdrukt. Net als die pleuizebolletjes uit Rammalah zeker?

Der Icebear | 03-10-05 | 14:57

Wat een rasistisch kutwijf...

da wizard | 03-10-05 | 14:56

Ow, dus toen ik vorige week zomaar, om werkelijk niets bedreigd werd door een opdondertje met een mes(wat een deobus bleek te zijn) zal dan ook vast wel een Berber zijn geweest.

TV Dominee | 03-10-05 | 14:55

shevek, jij schijnt te geloven dat een hele bevolkingsgroep collectief bepaalde negatieve eigenschappen kan hebben. Dit maakt je tot een enorme lutzer en ongeschikt om mee te debateren. Je weet klaarbkijkelijk helemaal NIETS van de onderdrukking van de berbers in Marokko maar je hebt er wel een racistische mening over...

wannabecool | 03-10-05 | 14:54

De reputatie van de NRC kennende heeft columniste zich niet buiten de gangbare paden begeven. Jammer is het dat een aantal kortlontigen haar dit besluit hebben doen nemen. Ik begrijp het wel, maar vind tegelijkertijd dat je niet moet toegeven aan dit soort waanzinnige reacties. Triest, evenals die litanie van dooddoeners en stereotypen die zich naar aanleiding van dit bericht weer onrolt.

QZNYWRLD | 03-10-05 | 14:53

Berbers stammen af van de Vandalen, dus dat zegt al genoeg. Zij hebben vandalisme uitgevonden.

Zak Chips | 03-10-05 | 14:53

Ach ja dat is weer een nader, wat te wijten is aan een voordeel, da's logisch.

style.councillor | 03-10-05 | 14:51

Zo Chileen, voor de draad ermee: wat moet Cohen eraan gaan doen?

knuffelpoes | 03-10-05 | 14:50

@. bwahaha
ik zou zeggen: hou eens op je telkens aangesproken te voelen! Die berbers zijn blijkbaar een stelletje piepers. Trouwens zodra een groep denkt dat er bedreigd moet worden, ben je in mijn ogen minderwaardig en overbodig.

collapse | 03-10-05 | 14:49

@style ja maar dat kan geloof ik weer niet als je het 'intentionally' doet... Anyway...

Carpa | 03-10-05 | 14:49

Tja de NRC is wel afgezakt qua niveau..

Dat de krant met dit soort dingen nu in het nieuws komt is triest.

Ze begonnen een tijd geleden al met Wilders zijn anti-islamitische taal op hun brieven forum te laten spuien..

Bijzonder onverantwoordelijk van de redactie, die blijkbaar een politieke agenda heeft..

Weinig inhoudelijk ook..

Kopiëren van het gescheld van van Gogh is nu niet echt een eerbetoon aan de Vrijheid van Meningsuiting...

toatec | 03-10-05 | 14:48

Je bedoelt w w w .l u c a s d e l i n k s e l u l . n l / ? p = 1 9 1 ?

Neen dat mag niet

style.councillor | 03-10-05 | 14:48

@wannabecool omdat de mentaliteit van deze bevolkingsgroep nogal primitief is - men bedreigt liever en vindt zoiets abstrakt als de "volkseer" belangrijker dan een democratisch uitgangspunt als vrijheid van meningsuiting, waarbij je altijd nog de gang naar de rechter kunt maken als je meent dat iemand echt te ver is gegaan.
Zo gaat het in een democratisch land, maar mensen zoals jij zijn er goed in om de zaken totaal om te draaien en van de daders slachtoffers te maken..... ziek.

shevek | 03-10-05 | 14:48

@Doktersnuggle;
Echt snuggle ben je niet.....

Kakbouter | 03-10-05 | 14:47

Hmm, da's wel heel erg gemakkelijk van dat meisje... Nog even, en je wordt als columnist niet meer serieus genomen als je niet tenminste een keer gestopt bent wegens bedreigingen. Misschien praten die Berbers wel altijd zo, dat als je zegt 'hoi, hoe gaat het, lekker weer he?', dat ze je dan helemaal verrot schelden...

JackRandom | 03-10-05 | 14:45

Hey, censuur hier. Er stonden net twee links naar de site van lucasdelinkselul, maar die zijn snel weggehaald. Interesting.

doktersnuggles | 03-10-05 | 14:45

Wat die meid schrijft, of je het er mee eens bent of niet doet er niet toe. Het is tekenend voor de mentaliteit van een bepaalde bevolkingsgroep dat er zo op gereageerd wordt. "Ze beledigt een heel volk" - nou en? Arme Berbertjes, hebben het al zo zwaar.....

shevek | 03-10-05 | 14:44

Carpa, ik sleep de nazis niet overal bij. Ik signaleer een hoog fascistisch gehalte in de reacties die toevallig overeen komen met het Marrokaanse staats racisme ten opzichte van Berbers. Het is gewoon racistisch om een bevolkingsgroep allelei kollektieve eigenschappen toe te dichten.

Waarom is er eigenlijk geen aanklacht tegen die nrc-trut ingedient?

wannabecool | 03-10-05 | 14:44

@Carpa 03-10-05 @ 14:40
Je hebt gelijk, maar je mag ook de Cruijffiaanse versie er op los te laten door te kiezen voorde uitzondering, want die bevestigt immers de regel!

style.councillor | 03-10-05 | 14:42

@Gijsie. De column is bedoeld om aan te geven dat de marokkaanse gemeenschap net zoveel vooroordelen heeft als de Nederlanders t.o.v. Marokkanen.

dwalmpje | 03-10-05 | 14:40

Ha style klopt, maar ik ben dat gedoe van Wannabe zo zat he.... Maar ik geef me graag gewonnen :-)

Carpa | 03-10-05 | 14:40

De meerwaarde van een Marokkaanse columniste is mij wat onduidelijk.

doktersnuggles | 03-10-05 | 14:40

?Het zijn de Berbers die het criminele pad verkiezen en het zijn dus de Berbers die de Marokkanen een slechte naam bezorgen"....
Deze zin zou zo in het Nationaal Dictee De Nederlandsche Taal kunnnen, of is dit een citaat?

Kakbouter | 03-10-05 | 14:39

edit en ban, nu zijn we die linkspam zat

TheRealShowstopper | 03-10-05 | 14:39

Tis discriminazi!

Big Willem | 03-10-05 | 14:39

Ha die Carpa je weet hoe dat gaat met hen die anderen er op wijzen, ook Godwins Law (maar daar hebben we het al eens over gehad)

style.councillor | 03-10-05 | 14:39

Wat een grootheidswaan van die Hasna om te denken dat ze belangrijk genoeg is om omgelegd te worden. Een schreeuwend meisje op de kinderpagina van een simpel krantje meer is ze niet. Elke publicist krijgt regelmatig bedreigingen van gefrustreerde types, dus niet zeiken. Ik ken die hele muts niet maar ik denk dat ze op deze manier bekendheid probeert te genereren om daar in een later stadium van te profiteren.

Rasses | 03-10-05 | 14:38

Ach Pornstar, maak je niet druk om dat geblaat van Wannabe. De nazi's bij elke discussie erbij slepen is een teken van totale onmacht. Een tijdje geleden werd ik door een medereaguurder gewezen op het feit dat er zelfs een uitdrukking voor dit soort geblaat bestaat, zie en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law...

Carpa | 03-10-05 | 14:37

Het is natuurlijk al te gemakkelijk om woordspelingen op het gezegde Barbetje moet hangen te maken, op straffe van een Joris-ban. Dus doe ik het maar niet

style.councillor | 03-10-05 | 14:36

@ Rabarberke
Blij om te lezen dat je vrij bent van vooroordelen.
Maar ik denk dat je toch lang zult moeten wachten voor een limbo of fries zich gaat opwinden over dit soort gelul. Wanneer onze berbers dat dus wel doen zegt dat veel over hun vermogen om te relativeren.

egwel | 03-10-05 | 14:36

Ik had tot vandaag nog nooit van Berbers gehoord, behalve een schattig hollands meisje wat bij mij in de klas gezeten heeft.

Dus hoe moet ik die column lezen?
Een randstad-figuur die "boeren" maar stom vind?
Een gast uit Wassenaer die neerkijkt op de rest van het plebs?
Een kaalkopje dat neerkijkt op joden/buitenlanders?

Ik kan me voorstellen dat ze het niet handig geformuleerd heeft, maar zoals ik die column lees, is dat nog geen reden om zo hoog van de toren te blazen. Als je het er niet mee eens ben stuur dan een tegen-column naar de krant. Of is dat weer te volwassen gedrag? (en kijk ik nu dus neer op puberaal geschreeuw. Oh jee ik ben geindoctrineerd en ziek in mijn hoofd)

Gijsie | 03-10-05 | 14:33

En ja mensen, Nazi sfeer hier. Volkomen terecht lijkt me, alleen heir blijft t bij 'sfeer' bij de berbertjes wordt t minimaal bedreigingkje, mesje, slachtpartijtje.
Is beter dan die Nazi sfeer toch????!!

Pornstar | 03-10-05 | 14:32

?Het zijn de Berbers die het criminele pad verkiezen en het zijn dus de Berbers die de Marokkanen een slechte naam bezorgen.?

Goed, het is me nu tenminste duidelijk... ;D

Dacht eerder dat Marokkanen, net als allochtoon een scheld woord was, maar het is dus Berbers!!!!

Mooi weer Berbers weer hier in NL.

szol2001 | 03-10-05 | 14:32

Ik vind het eigenlijk best een milde column. Ik snap niet dat ze half geitenbeminnend "Nederland" over haar heen krijgt.

w.flaman | 03-10-05 | 14:31

Ik vind het gelul. Typisch weer NRC Handelsblad om een of ander mutsje van 21 dingen te laten schrijven waarvan je weet dat er gezeik gaat komen. Huur gerust een Gronings breezah sletje in dat gaat schrijven dat Friezen asociale schreeuwers met een spraakgebrek zijn (wat ze ook zijn) of limburgers geboren leugenaars (en dan formuleer ik het nog netjes, ik had notoire oplichters moeten zeggen, maar dat zou te ver gaan) en je hebt altijd wel een stel debiele Friezen of Limburgers die zo iemand dan gaan lopen bedreigen.

Dat Berbers barbaren zijn moge best zo zijn, maar veel barbaarser dan de gemiddelde Noordafrikaan zullen ze niet zijn. In ieder geval zijn ze een stuk gecultiveerder dan de gemiddelde autochtone talpatokkie die op eigen bodem vanuit de klei tot in de goot vertoeft.

Rabarberke | 03-10-05 | 14:31

En opnieuw zien we hoe geweldig onze cultuur is verrijkt door de Marokanen.
Misschien tijd voor een immigratiestop voor deze groep?
En de plannen van Verdonk gaan uitvoeren?

Of ben ik nu ook een racist?

Hockey | 03-10-05 | 14:31

@ Carpa
Ik gloei van trots !

egwel | 03-10-05 | 14:30

Zelfs binnen de AEL waren berbers niet welkom.

Maraka | 03-10-05 | 14:28

@egwel je bent het lopende bewijs dat integratie, wat ook je achtergrond is, wel degelijk kan ;-)

Carpa | 03-10-05 | 14:27

En water is nat. Kortom, oud "nieuws". Het zijn helemaal niet de Berbers die het slechte pad verkiezen, het zijn hen die het slechte pad verkiezen die het slechte pad verkiezen. En daar zitten in Nederland opvallend veel Marokkanen tussen. Of ze nou uit Al-Sint Oenemaga of Lutjebroeklalala komen, het blijven Marokkanen.

Horror Scoop | 03-10-05 | 14:26

@ Carpa
Ik woon dan ook al 20 jaar buiten limburg, dat scheelt.

egwel | 03-10-05 | 14:26

@Iovanni iemand die bang is is niet laf.

Carpa | 03-10-05 | 14:26

@chileen
Moge lul! Ga nog eens lekker de zaterdagkrant lezen op maandagmiddag.

Der Icebear | 03-10-05 | 14:25

@ Wannabe
Zoals ik je al eens eerder schreef, niemand is hier onverdraagzamer dan juist jij. Dus wie de laars past trekke hem aan.

egwel | 03-10-05 | 14:25

Wat een lafbek zeg, om te stoppen. Begin dan niet met schrijven en word lekker secretaresse. Of tandarts of reisleider. Als Jensma het voor je opneemt, kun je trouwens beter emigreren.

Iovanni | 03-10-05 | 14:24

Op een dag zal Ba(e)rbertje hangen

BASinnic | 03-10-05 | 14:24

@egwel voor een Limburger sla je opmerkelijk zinnige taal uit! ;-)

Carpa | 03-10-05 | 14:24

Het zijn overal dat de bergvolken achterblijven. En die bergen hoeven niet eens hoog te zijn (limburg).

m*ch*l | 03-10-05 | 14:24

Weer gezellige nazi-sfeer hier...

wannabecool | 03-10-05 | 14:23

Volgens een arabische kennis zijn de berbers in Marokko net zo'n verrijking voor de cultuur als hier. Naar volkje.

Multikuli | 03-10-05 | 14:23

Ach ja, ik gok dat ze binnen drie maanden koud is en dat we dan, na wat initiële verontwaardiging, over een jaartje in koor met wannabe voorop roepen dat ze dat er toch echt zelf naar gemaakt heeft. **KOTS**

Carpa | 03-10-05 | 14:22

Ja geweldig he. Cohen krijgt de pickwick award voor heldenmoed!

superjan | 03-10-05 | 14:22

@ Bwahaha
Wat een lulkoek !
Ik ben limburger, moet ik nu iedereen gaan bedreigen die iets lulligs zegt over limbo's op GS (lijkt me een full time job trouwens)
Het is een vrij land en je mag nu eenmaal heel veel zeggen, dat was zo en dat moeten we vooral zo houden.

egwel | 03-10-05 | 14:21

mijn eerste reactie zou zijn gloeiende gloeiende t*fuskrant om iemand die iets kritisch over mocro's te schrijven op straat te zetten. Nu ik er over nadenk, mijn tweede reactie zou hetzelfde zijn...

IgNOraNcE | 03-10-05 | 14:21

De zoveelste stel lutser die zwichtten voor de mocro-maffia. Way2Go NRC.. ik vond het toch al een hypocriete k*tkrant. Tijd om het ouderwetsche nekschot uit de kast te halen.

IgNOraNcE | 03-10-05 | 14:20

Kritiek uit eigen kring zijn ze nooit zo dol op.

Traag | 03-10-05 | 14:19

Sinds Theo durfen mensen niet meer ongenegeerd te schelden en racistische taal uit te slaan? Is het toch nog ergens goed voor geweest.
Berbers worden ook in Marokko zwaar gediscrimeerd, dus die woede is volkomen begrijpelijk. Mevrouw loopt de marrokaanse versie van nazi-propaganda te verkondigen, geen wonder dat er dan reacties komen...

wannabecool | 03-10-05 | 14:19

Helemaal waar die kritiek. Ik heb me uit puur niet-racistisch willen worden een beetje in verdiept en het zijn eigenlijk altijd de Berbertjes die t vernuken voor ook de Arabische/franstalige marokanen.
Wat mij betreft donderen ze allemaal op, gisteren nog.
Iemand die deze column-fakkel durft over te nemen? Nee, daar is heel NL ondertuissen te bang voor. KUDT volk

Pornstar | 03-10-05 | 14:17

Ze had debaasjes.nl moeten ondersteunen bij de doldwaze moslim dagen...

Jalsmans | 03-10-05 | 14:17

Ik ken een oplossing!
Houd goedverdomme op met mensen beledigen. Nou ben ik zelf geen berber-Marokkaan. Maar ik kan me goed voorstellen dat je enorm pissig wordt als er zoiets over je wordt gezegd. En zo als een goed ingeburgerde Berbertje, heb je ook een kort lontje.

bwahaha | 03-10-05 | 14:16

Nou, die Berbertjes bewijzen zelf dat ze gelijk heeft. Maar dat mogen wij niet zeggen. Berbertjes uit het Rifgebergte moeten hier alles kunnen doen wat ze willen. En ze mogen vooral niet het land worden uitgezet als ze iets uithalen, want dat is natuurlijk schandalig.
Wat zal ik doen: verhuizen naar het Rifgebergte? Want dat tuig daar woont inmiddels hier, onder de vaderlijke blik van held Cohen.

zweefvlieger | 03-10-05 | 14:15

Hoe liep het ook al weer af met kritische columnusten in Nederland?

style.councillor | 03-10-05 | 14:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen