Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gezocht: homofiele politicus

Uitgesproken heaumeaux leven kort...Voor u geknipt (mirror). Een stukkie uit de New York Times van afgelopen weekeinde: Joods geweten Leon de Winter mocht daar zijn zegje doen over Nederland. Samengevat komt het op het volgende neer: we zitten hier met zijn allen op een multiculturele tijdbom. Pliesieagenten hebben net zulk lang haar als de leden van de Grateful Dead (waar dan?), het bloot straalt van de buis en de regering maakt het mensen die niet willen werken wel erg gemakkelijk. Een discussie over de immigratieproblemen is volgens de schrijver vrijwel onmogelijk door de houding van politici en media (oh ja?). Op korte termijn moet volgens De Winter de immigratie uit moslimlanden worden beperkt en geregelde huwelijken tussen Marokkanen in ons land en partners in het Rifgebergte worden bemoeilijkt. "Op de langere termijn moeten we moslimjongeren overtuigen van onze calvinistische waarden. Maar wat dit land boven alles nodig heeft, is een onorthodoxe uitgesproken homofiele politicus." Enfin roept u maarrr...

Reaguursels

Inloggen

Drogredenen, foei chileen ! Wat jij doet valt onder "setting up a straw man and then shoot him". Oftewel: je samenvatting klopt van geen kanten, en dan ga je je eigen samenvatting aanvallen. Je moet wel goed lezen he?:
- Hence the current IMAGE of Dutch tolerance
- It WAS simply not acceptable to discuss problems relating to religion and culture.

nietus | 30-07-05 | 09:28

@ Lucas de huis-extremist
Goh, wat een hoop haat tegen Pim Fortuyn. Bang dattie weer opstaat ofzo?
Asgrauwe Lucas: 'Mensen die dood en begraven zijn moeten gewoon hun mond houden.'

WillemIII | 29-07-05 | 22:32

Hypocriet vent die Leon. Theo van Gogh scheet op deze vent.

Nervoso | 29-07-05 | 20:35

Ja als we gaan filesoferen kunnen we verwyzen naar alineas uit HITLERS''MIJN KAMP''rassen vermening geeft bastaards en zwakke broeders,oorlog en verdoemenis!
Deze beroeps killer en massamoordenaar heeft na Volkswagen meer wyzen dingen geschreven en gedaan!

nummertje | 22-07-05 | 09:31

c eigenlijk zijn we het gewoon eens.
Lijkt me trouwens sterk dat el Moemni er in z'n preken een andere mening op na zou houden.
Wel grappig hoe die el Moemni door het stof is gegaan trouwens. Doodsbang dat'ie het land wordt uitgezet waarschijnlijk. In Marokko waren z'n preken per slot van rekening verboden, tolerant zijn wij toch hier...
Van mij mag hij mij 'lager dan een varken' noemen, als ik hem dan maar 'geitenneuqer' mag noemen, krijgt'ie nog een hand van me ook!
Ik las trouwens het laatste 'stukje' van LdW in de Elsevier, dat was echt niks...

Pannie | 21-07-05 | 11:27

Gerard Joling for President !

rowdy | 21-07-05 | 01:38

@pannie
Over Marcel van Dam zijn we het dan iig eens.
Dan effe voor de duidelijkheid bedoelde ik met 'in de moskee' niet dat hij al dan niet fysiek in de moskee aanwezig was, ik bedoelde dat hij het niet in een preek voor de gelovigen had gezegd, maar gewoon voor de camera tijdens een andere gelegenheid, (wat dus ook zo is, maar daar kwam je later pas achter). De bedoeling hiervan was dat ik jouw eerdere argument, dat Fortuyn wilde laten zien wat Imams zoal in die moskees verkondigden (een 'eye-opener'), dus ontkrachtte. Dat is dus de reden dat dat er op dit moment even toe doet. Daarnaast vind ik dat El Moumni best dergelijke zaken mag verkondigen op tv, als hij dat vindt. Theo van Gogh heeft wel grovere dingen gezegd en geschreven, en hij was toch de kampioen van het vrije woord?
En ik denk dat ik Fortuyn in deze aan mijn zijde heb.
Maar goed, dan komen we in die eeuwige discussie van vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdient, wat eigenlijk totaal niet boeiend is

c_to_the_cizzle | 20-07-05 | 23:33

Onee ik zie homofilie is een besmettelijke ziekte, dat was in Nova, en die varkens dat zijn wij westerlingen, dat stond in z'n boekie...
Of minder dan varkens en honden dan.

Pannie | 20-07-05 | 20:15

Volgens mij had El Moemni deze uitspraken trouwens in de moskee gedaan,maar dat zoeken we later op.
Ik zie niet in wat dat trouwens uitmaakt verder...

Pannie | 20-07-05 | 20:07

Ik bedoelde met linkse rancune (met een knipoog overigens, maar jij hapt goed ;)dat ik merk dat sommige gasten het nooit goed kunnen doen. Ik zie nog steeds niet in wat er mis zou zijn met dit korte artikeltje voor de Amerikaanse markt, jou 'leugens' zie ik ook niet.
Kijk ik heb een bloedhekel aan Marcel van dam maar daarom lees ik z'n stukjes nog wel, en daarom kan hij ook nog wel (zeer zeer incidenteel;) ) gelijk hebben.
Femke Halsema heeft voor mij ook wel eens gelijk, waarom niet?
En sommige mensen worden wijzer in de loop der jaren he!
Met el Moumni weet ik toch wel zeker dat Fortuyn blij was met die uitspraken, blij dat naarbuiten kwam hoe in bepaalde moskeen tegen homofilie werd aangekeken, lager dan varkens was het toch?
Fortuyn was een gemene straatvechter natuurlijk.

Pannie | 20-07-05 | 20:02

@pannie
Ten eerste, dat wat jij zegt van el Moumni klopt gewoon niet, dit had alleen maar met vrijheid van meningsuiting te maken. Als nou was aangetoond dat El Moumni deze uitspraken in de Moskee had gedaan had ik je gelijk gegeven maar dat is dus niet zo. Fortuyn zei ook dingen over moslims die voor veel mensen te ver gingen, en die voor Fortuyn zelfs onder de noemer extreem-rechts waren, maar Fortuyn vond dus dat dit gewoon moest kunnen. Het had dus niks te maken met wat jij ervan zegt.
Ik ga maar niet meer in op die 2 andere leugens want daar komen we toch nooit uit. Maar wat jij zegt over dat die aanklacht niks te maken heeft met dit artikel is natuurlijk bullshit. Het is toch vreemd dat hij de humor en het stylistische talent in de stukjes van Van Gogh prijst in dit stukje tekst, terwijl hij dezelfde soort humor, maar dan gericht tegen het Joodse geloof een paar jaar geleden nog wilde bestrijden via de rechter.
En leg mij nou eens uit wat het met 'linkse rancune' te maken heeft dat ik dit verwijt maak richting De Winter. Waarom zou ik rancune koesteren tegen deze Joodse schrijver als hij iemand voor de rechter sleept voor juist uiterst rechtse, in ieder geval niet linkse meningen? Daar gaat het helemaal niet om, ik probeerde aan te tonen dat De Winter gewoon een hypocriete demagoog is. Het kan me weinig schelen wat voor denkbeelden hij al dan niet verdedigd of aanvalt via gerechterlijke procedures, het gaat erom DAT hij dat doet, en een paar jaar later het tegenovergestelde opschrijft.

c_to_the_cizzle | 20-07-05 | 19:14

@Gavrilo 20-07-05 @ 00:45

juist.

TheRealShowstopper | 20-07-05 | 08:57

En Fortuyn vond dat el Moemni moest kunnen zeggen wat hij wou omdat hij het uiteraard zeer prettig vond dat ook de ongelovige Nederlanders eens kennis konden nemen van wat er zoal in desbetreffende moskee verkondigd werd. Een eye opener zeg maar.

Pannie | 20-07-05 | 07:40

_to_the_cizzle
.
1- hij heeft het over het 'current image of Dutch tolerance' en dan met name zoals dat in Amerika heerst natuurlijk, een beeld dat zoals hij aangeeft al in eind jaren 60 is ontstaan.
Hij beweert niet dat de agenten in Nederland ook daadwerkelijk met dat lange haar rondlopen uiteraard, hij beschrijft alleen een beeld.
(Afijn je geeft het in feite zelf al aan.) In feite klopt het beeld volgens mij nog steeds redelijk, zie agenten die mekaar huilend in de armen vallen, agenten die overlijden na xtc gebruik, enz.
Kijk als we beweren dat we in Nederland het beeld hebben dat de politici alleen lutsende zakkenvullers zijn en de agenten niks anders doen dan bonnen schrijven klopt dat ook niet, maar het beeld klopt wel. Hoe genuanceerd moet zo'n artikeltje voor jou zijn eigenlijk?
.
2- Tsja wat moet ik daar nou op zeggen? Hij was een homoseksueel en zat nou niet bepaald in de kast. En hij woonde in Feyenoord en daarna in Spangen. Dus hij zal het niet makkelijk hebben gehad met zijn 2 hondjes.
(Wijken waar de gemiddelde pvda politicus nog niet dood gevonden zou willen worden natuurlijk, maar dat is weer een ander verhaal.)
.
3- Zie punt een. Ik ken persoonlijk mensen die al 20 jaar een uitkering hebben, beetje zwarte handel erbij, niks aan de handa, tegenwoordig ligt het voor de jeugd allemaal wat ingewikkelder, maar nogmaals hij beschrijft een beeld.
.
En het feit dat hij TvG ooit probeerde aan te klagen voor anti-semitisme staat toch helemaal los van dit artikel?
Ik zie echt niet in wat daar vreemd aan is.
Rancune is een typisch linkse eigenschap denk ik wel eens.
Dat jij een hekel hebt aan Leon de W kan ik verder ook niets aan doen.

Pannie | 20-07-05 | 07:34

Mijn God wat een kromme zinnen, zijn engels is tenenkrommend...

Odoaker | 20-07-05 | 03:26

Daarnaast, en nu ga ik echt stoppen, is het een beetje vreemd dat Leon de Winter nu ineens zo in de bres springt voor Theo van Gogh en zijn vrije meningsuiting tegenover religie, terwijl hij niet lang geleden nog een procedure heeft aangespannen tegen Theo van Gogh omdat hij 'anti-semitische uitlatingen' zou hebben gedaan in zijn columns.

c_to_the_cizzle | 20-07-05 | 02:01

hij zegt trouwens idd wel het woordje HENCE, maar toch vind ik dat hij bovengenoemde feiten insinueerd op een verkeerde manier, ik zie het hem immers nergens zeggen dat dit beeld niet klopt. Daarnaast is Leon de Winter gewoon een klootzak

c_to_the_cizzle | 20-07-05 | 01:58

@pannie
1: dat politie-agenten hun haar lang laten groeien, ik heb persoonlijk nog nooit een mannelijke politie-agent gezien met lang haar gezien. Ik geef toe dat er ongetwijfeld een aantal in Nederland rond zullen lopen, maar dat zijn er zo weinig dat het niet noemenswaardig is, zeker niet als je als Nederlandse journalist/schrijver van de b-garnituur eens de kans krijgt een stukje te schrijven in de NYT. Door het wel in je column neer te zetten lijkt het net alsof dat in Nederland heel veel voorkomt, wat dus stierenfaeces is, en dus een leugen.

2: Hij schrijft in zijn stukje dat Pim Fortuyn streed tegen discriminatie van heaumeaux vanuit moslimhoek. Dit is absolute onzin, hij streed voor vrijheid van meningsuiting en goeie discussie en debat. Toen imam El Moumni zei dat flikkers gelijk zijn aan varkens enz. was Fortuyn zo ongeveer de enige die zei dat dit gewoon gezegd moest kunnen worden en dat de Imam niet berecht zou hoeven worden.
3:Dat de regering het mensen gemakkelijk maakt om een uitkering te krijgen is ook een leugen. Als hij dit een paar jaar geleden had opgeschreven had ik De Winter gelijk gegeven, maar de tijden zijn veranderd. Als jij het nu nog voor elkaar krijgt om je hele leven van een uitkering te genieten (wat volgens onze Leon gemakkelijk is) ben jij een hele grote.

Oftewel, mij lijkt het verstandig dat JIJ een cursus Nederlands Lezen en Schrijven voor Beginners gaat volgen, en niet IK.

Ik zou trouwens nog wel even door kunnen gaan maar dat lijkt me niet nodig. Als je je moeder zo ver hebt gekregen om dit voor te lezen zal je de point hopelijk wel begrijpen.

c_to_the_cizzle | 20-07-05 | 01:51

@LdLL@20:55
Omdat een idee van iemand jou niet aanstaat, betekent nog niet dat je jezelf af moet sluiten voor de rest van zijn gedachtengoed.
Er blijven dan weinig mensen, of zelfs geen, over om bij stil te blijven staan, aangezien dit een imperfecte wereld is bevolkt door imperfecte mensen....
Een goedmakertje dan van Bart
www.meervrijheid.nl/index.html?bc-hand...
Flauw trouwens die spoiler van H. Potter!
Nahnahnananah....

preacher | 20-07-05 | 01:08

@Pannie Dat vrouwtje van spuit El F laat zich niet echt hinderen door enige realiteitszin. Ze wil de koran terug op aarde krijgen. Ik dacht niet dat iemand de koran in een permanente baan om de aarde had geschoten.
Haar vader heeft zich wel bewonderingswwardig op gesteld, hij heeft haar als vermist op gegeven en daarbij verteld dat hij bang was dat zij gekke dingen zou kunnen gaan doen. Dat had hij goed in de smiezen en hij wilde Nederland voor zijn dochter behoeden.

Gavrilo | 20-07-05 | 00:45

Ik kan hier maar 1 ding op zeggen en dat is dat hij deze keer 100% gelijk heeft!
Erg goed artikel!
Enne Chileen, beter lezen, de Winter zegt "HENCE THE CURRENT IMAGE of Dutch tolerance: marijuana served at coffee shops, police officers growing their hair as long as the Grateful Dead"
Dus niet dat dat de werkelijkheid is.

Verder heeft ie ook gelijk over de politiek en media, veel allochtoonse misdaden worden nog steeds stilgezwegen uit angst voor discriminatie.

TiMaster | 20-07-05 | 00:21

Is Balkendende geen homoviel dan?

wannabecool | 19-07-05 | 22:30

@Leon de Winter: wat we nodig hebben zijn homosexuele joden in Israel!

wannabecool | 19-07-05 | 22:26

het is HOMOSEXUEEL!

niet datie viel ofzo

wannabecool | 19-07-05 | 22:25

Nooit meer slapen jij dacht natuurlijk dat het een passage uit Mein Kampf was?

Pannie | 19-07-05 | 22:13

ik kreeg bijna heimwee....

Return of the Beasjt | 19-07-05 | 21:46

c_to_the_cizzle 19-07-05 @ 20:24
Noem eens drie van die leugens?
Dan zal ik aantonen dat je niet kunt lezen.

Pannie | 19-07-05 | 21:42

Dacht effe dat Filip de Winter het geschreven had!

Nooit meer slapen | 19-07-05 | 21:18

Volgens Bart Croughs staat 'Zociale zwakheid' gelijk aan domheid, luiheid en incompetentie.
Ik wet voldoende.
Dahaag, Bart Croughs.
Welterusten he.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 20:50

Leon de Winter is iemand die het niet gegeven is enige relativering toe te laten en altijd vanuit een en dezelfde optiek de zaak belicht. Goed om de discussie op scherp te zetten, maar niet iemand die bereid is om tot concensus te komen. Een sektarier pur sang; een lastig heerschap.

QZNYWRLD | 19-07-05 | 20:47

Die Leon zegt ware dingen. Chapeau!

aardappel | 19-07-05 | 20:30

Wacht eens even, Leon schrijft voor de Amerikaanse Volkskrant, namelijk de New York Times? Over het algemeen staan die politiekincorrecte praat helemaal niet toe. Hoe heeft ie in vredesnaam het voor elkaar gekregen om in die krant toch zijn zegje te doen?

Nordthiad | 19-07-05 | 20:24

Randfiguren en volksopruiers als Leon de Winter zorgen ervoor dat het buitenland een verkeerd beeld krijgt van Nederland. De Chileen liet al een paar leugens zien in zijn column in de NYT maar er zijn er nog veel meer te vinden. Ik heb nog liever dat die gast terug gaat naar de Tafelberg dan dat al die kutmarokkaantjes teruggaan naar het Rifgebergte.
Het valt me overigens nog mee dat hij Goebels er een keer niet bij haalt. Normaal gesproken beschuldigd hij mensen al van nazisme als ze zeggen dat dat onbesneden penissen gewoon beter zijn tijdens geyle neuqsex dan besneden exemplaren.

c_to_the_cizzle | 19-07-05 | 20:24

Ik moet zeggen dat ik Leon's schrijfstukken altijd een verademing vind om te lezen. Jammer dat ie nu een half jaar niet meer voor de Elsevier schrijft.

Nordthiad | 19-07-05 | 20:19

Wat een sukkel, Boycotten die mongool !
Laat hem voor de Donald Duck gaan schrijven.......

bondje33 | 19-07-05 | 20:08

Eigenlijk zou iedereen die het links gedachtengoed aanhangt een integratie cursus islam moeten volgen.. zodat ze zich beter in kunnen voelen in de drijfveren van achtergestelde allochtone jongeren. Met als doel uiteraard de dialoog aan te kunnen gaan.

LordBathory | 19-07-05 | 20:05

@ Muxje
Ik geloof je op je woord dat je best bereid bent om te betalen voor zaken als defensie, maar als je nu moet kiezen tussen een nieuwe grotere koelkast of een vrijwillige bijdrage aan defensie, denk ik wel te weten waar mijn keuze naar uit zou gaan. Als je de keuze had om te betalen voor de WW of een nieuwe computer, idem.
MAW jij vindt dat de overheid zinloos geld uitgeeft, maar als je dat geld mocht houden zou je het zelf ook, denk ik, zinloos uitgeven.

King of controversy | 19-07-05 | 19:54

@preacher,
heel amusant idd.
Ik weet gelijk weer waarom m'n haren overeind gaan staan als ik Leon hoor spreken.
de pedante hypocriet.

vander F | 19-07-05 | 19:38

Leon de Winter heeft in het verleden ook hard meegedaan aan het onmogelijk maken van de discussie over de multiculturele samenleving. Zie het surrealistische boekje "Handleiding ter bestrijding van extreem-rechts" dat hij samen met zijn voormalige vriend Chris van der Heijden heeft geschreven.

Woutert | 19-07-05 | 18:29

@Gavrilo: misschien neig ik wel meer naar het liberalisme toe dan naar libertarisme. Maar met wat zich vandaag de dag 'liberaal' noemt (VVD bijvoorbeeld) heb ik niet zo veel. Ze hebben op economisch gebied vaak wel goede ideeën, maar ze blijven geloven in een te sterke en opvoedende rol van de overheid, en aan de andere kant zijn het soms gewoon corporatisten. Overigens zie je deze discussie ook wel op sites als meervrijheid.nl... de libertariërs zijn helemaal niet in overeenstemming met elkaar waar het gaat over de hoeveelheid overheid die nodig of wenselijk is. Maar in beginsel is dat "zo min mogelijk", en dat principe mis ik tegenwoordig erg onder de liberalen.
@Spooky, ik ben blij dat je me in elk geval serieus neemt :) Het begrip marktfalen is mij overigens niet vreemd, daarom geloof ik ook niet in het afschaffen van de overheid.
@KoC: Een belangrijk bezwaar van de 'roof' door de overheid is het ontbreken van een keuzemogelijkheid, en daarmee het alsmaar uitdijen van de zaken waar de overheid zich mee bemoeit en de kosten die dat met zich meebrengt. Voor ieder debiel goed doel is wel een groepje voorstanders te vinden. Ik zelf vind het prima om te betalen voor defensie, politie, ww, ziektekosten en aow (al zou ik die laatste 3 liever hebben als echte verzekeringen dan als een omslagstelsel). Ook klassiek ballet, noodhulp voor rampgebieden en opvang voor daklozen kunnen op mijn steun rekenen, ook als de overheid er niets aan zou doen. Maar subsidie voor het hoempapaorkest van Moddergat? Dacht het niet. Uiteraard is er ook wel een liefhebber van hoempapamuziek die ongewild mijn ballet sponsort, maar op die manier zijn we uiteindelijk wel erg veel geld kwijt, en waarschijnlijk ook voor een hoop flauwekul die eigenlijk niet zou moeten bestaan. Bovendien kweken organisaties die hun geld niet hoeven te verdienen hun eigen inefficiëntie en bureaucratie. Ik heb zelf zowel in 'echte' bedrijven als in overheidsinstanties gewerkt, het het is een verschil als dag en nacht.

Muxje | 19-07-05 | 17:53

Maak mij maar president. Ik beloof werk voor iedereen, we bouwen gewoon een paar pyramides ofzo. Niemand krijgt loon, maar dan hoeft ook niemand belasting te betalen. Iedereen, behalve ik natuurlijk, wordt vegetarier. Ik doe wel net alsof ik mensenvlees eet om de sch(r)ik er een beetje in te houden. Gezondheidszorg: gratis pijnstillers voor de rest van je leven. Onderwijs: leren lezen en met breuken leren rekenen, de rest google je maar. Voor de rest vrijheid van alles voor iedereen, als je maar uit mijn tuin blijft.

Gavrilo | 19-07-05 | 17:40

@Muxje
Leg dat examen VWO economie boek nu eens naast je neer. Helemaal waar dat daarin erg nuttige dingen staan, ik heb het altijd een nuttig vak gevonden. Economie geeft inzicht in een deel van ons leven, gezien de kapitalistische neo liberale samenleving waarin we nu leven, inzicht in een groot deel. Maar mijn standpunt is dat er een onheroepelijk falen is intrinsiek aan het economische systeem en aan de overheid. Door dit falen is er een overheid nodig en een markt. Mijn visie is dus dat zowel communisme als liberatisme een utopie is. Als je verder in discussie wil moet ik echt studie boeken pakken en opzoeken welke twee wetenschappers precies deze discussie hebben. Beide gebruiken het falen van de ander als argument om de ander te bestrijden maar onder kennen niet het falen van het systeem wat ze zelf voorstaan. Jij doet dat ook, legt de zere vinger op het falen van de overheid maar kijkt niet naar zwaktes die onherroepelijk vastkleven aan de markt.

spooky | 19-07-05 | 17:24

@ Muxje
Je pleit voor liefdadigheid en vrijwillige bijdragen van de rijken aan bijvoorbeeld de zorg. Dat verkies je boven overheidbemoeienis, toch? Overheidsbemoeienis vind jij namelijk gelijk aan roof, zoals je zelf zei. Maar dat geld is toch echt nodig in de zorginstellingen, of niet soms? Dus wat maakt het uit of jij dat geld vrijwillig afgeeft of dat de overheid het "wegrooft". Komt toch netto op het zelfde neer. Of wou je soms minder geld geven en de arme mensen in de zorginstellingen laten barsten?

King of controversy | 19-07-05 | 17:17

@preacher&Spooky Samen praten we die onzin wel uit Muxje's hoofd. Libertarisme is bijna net zo erg sociaal liberalisme en progressief calvinisme. Waar hebben we het over?

Gavrilo | 19-07-05 | 17:10

@preacher: niet alle libertariërs staan het volledig verdwijnen van de overheidsbemoeienis op economisch terrein voor. Ik zelf ben er zo eentje. Het is ook niet zo onlogisch als het klinkt; namelijk als er sprake is van misbruik van een monopolie om opkomende concurrentie te weren, of van prijsafspraken tussen grote bedrijven om hetzelfde te bereiken, dan kan je mijns inziens niet meer van een vrije markt spreken, in die zin dat de prijzen niet meer vrij door vraag en aanbod kunnen worden bepaald.

Muxje | 19-07-05 | 17:06

@Muxje Ben je eigenlijk niet gewoon ouwerwets een liberaal? Dus ook voor justitie, (minimale) belastingingen en een leger. Libertariërs zien deze organisaties als geweldgebruikers, of zelfs geweldsmonopolisten. Anti-monopolie wetgeving is wel erg socialistisch. Misschien zijn vakbonden toch ook wel handig zo af en toe. Per slot van rekening kan niet iedereen eigen baas zijn. En hoe meer ngo's, hoe meer directeuren. Hoe minder overheid, hoe minder controle op deze directeuren.
Er zijn zeker veel onzinnige regels, maar er zijn veel mensen die daar maar al te graag van profiteren. Ik ben niet zo overtuigd van de goede wil van de mens. Hoeveel revolutionairen zijn er niet geweest die de macht en welvaart voor het volk kwamen terug eisen zijn zelf dictators geworden.

Gavrilo | 19-07-05 | 17:06

@Muxje
Ik ben het ernstig met je oneens ik heb een paar weken geleden al eens wezen googlen op libertarisme, dat is Wiegel maar dan erger. Ben ik even blij dat jij niet veel te vertellen hebt. Je stukken vind ik goed, serieus met argumenten en geen oneliners alleen het idee achter jou comments deugt niet. Je bent zo goed in het benoemen van het falen van de overheid ooit gehoord van marktfalen waardoor overheidsbemoeienis noodzakelijk is. Jou stroming geeft als er sprake is van marktfalen altijd het falen van de oveheid als oorzaak. Ik zie het falen van de markt als intrensiek aan die markt. Overheid en markt elk met eigen krachten en zwaktes houden elkaar in evenwicht.

spooky | 19-07-05 | 17:06

@muxje@16:15
Dus in jouw maatschappijmodel blijft er een overheid aanwezig die de vrije markt moet controleren Klinkt mij niet echt libertarisch in de oren.
Deze bedrijven opereren wel op de vrije markt, maar wat doet de vrije markt, de kleine visjes worden opgegeten door de grote. Die grote bedrijven hebben net zo'n log bestuursapparaat als de overheid en halen ook hun onkosten daarvan bij de consument weg en nog medogenlozer dan de overheid.
Als de overheid toch in het spel blijft bij jouw model, waarom dan geen overheid die de basisbehoeftes van zijn burgers zelf onder controle houdt en op die manier zijn burgers een leefbaar bestaan kan blijven bieden?
Het functioneren van dergelijke overheidsbedrijven moet dan natuurlijk wel constant geevalueerd worden en vergeleken worden met prestaties in het bedrijfsleven...

preacher | 19-07-05 | 16:48

@preacher, zoals ik in het meest recente topic al zei: de vervoersbedrijven, energiebedrijven en ziekenfondsverzekeringen opereren NIET op een vrije markt. Men noemt dat graag zo omdat het een goed excuus is om nog meer regelneverij in te kunnen voeren.
Overigen heb je gelijk dat het ook op een vrije markt voor de overheid noodzakelijk blijft om tegen monopolies en prijsafspraken op te treden.

Muxje | 19-07-05 | 16:15

@muxje@15:56
En hoe goed dat libertarisme allemaal gaat, zien we nu al bij de vervoers en energiebedrijven.
Waarschijnlijk ook bij de ziektekostenverzekeringen in de toekomst.
De overheid is niet voor niets gaan zoeken bij de belangrijkste energieleveranciers naar geheime afspraken onderling...

preacher | 19-07-05 | 16:11

@muxje, Zakkenvullen zie je door de staat gesponsorde hulporganisaties. En dat niet alleen, De staten onderling kunnen op geen enkele wijze met elkaar door een deur. En dat is volgens mij nog een groter probleem.

tiswat | 19-07-05 | 16:09

"Als je de liefdadigheid aan de markt overlaat onstaat er versnippering" Integendeel. Ik denk dat de zaken dan beter geregeld gaan worden. Het echte zakkenvullen zie je juist bij de grote, door de staat gesponsorde hulporganisaties, evenals de volstrekt idiote bureaucratie die je verwacht bij wat eigenlijk halve overheidsorganisaties zijn geworden. Bijvoorbeeld de monteur die vanuit Nederland naar Thailand is gestuurd (business class uiteraard) om een paar copiers te fixen, omdat de monteur ISO90012483434a-bis gecertificeerd moest zijn... en dat soort monteurs konden ze in Thailand niet zo gauw vinden.
Nee, ik heb veel meer vertrouwen in de kleinere clubjes die het strikt van vrijwillige donaties en sponsoring moeten hebben. De verhalen dat deze clubjes zo inefficient en ineffectief zouden zijn, en dat ze de 'NGOs' in de wielen zouden rijden, zijn voornamelijk van diezelfde NGOs afkomstig, die liever zien dat de gulle giften bij hèn terecht komen.
"Een belangrijk principe vd libertariers is het niet initiëren van geweld. Maar als iemand toch zijn zelfbeheersing verliest, wat dan?" Ik weet niet precies wat je hiermee bedoelt. Als een libertariër zijn zelfbeheersing verliest en een ander op z'n bek slaat, dan hoort hij gewoon gestraft te worden.

Muxje | 19-07-05 | 15:56

Over archeologen gesproken, een debat over de multiculturele samenleving is ècht wel mogelijk hoor...
.
Leon, leon, leon.

Galileo | 19-07-05 | 15:54

@Muxje Amerika stuurde dan ook hun grootste overheids organisatie om de rotzooi vd tsunami te helpen opruimen. Als je de liefdadigheid aan de markt overlaat onstaat er versnippering en het voorkomt niet het zakkenvullen, sterker nog het zal alleen maar toenemen door die versnippering.
Een belangrijk principe vd libertariers is het niet initiëren van geweld. Maar als iemand toch zijn zelfbeheersing verliest, wat dan? Eigenrecht?

Gavrilo | 19-07-05 | 15:47

@ElEndoscoop
Zowel Joden als Arabieren vallen onder de term 'Semiet'. Kijk maar in het woordenboek.
Overigens ben ik het eens met je stelling: Lucas is in het echt net zo links als pak 'm beet, Hans Wiegel. En iedereen trapt erin.

hapseflaps | 19-07-05 | 15:47

www.hetvrijevolk.com/?pagina=245
Ook goed om te lezen als je per ongeluk in een discussie verzeild raakt met een opgefokte Moslima.
En die discussies vlammen her en der flink op.

vander F | 19-07-05 | 15:47

@Anti-links,
Ah, u prefereert een kale klemkaak..

hondelul | 19-07-05 | 15:45

@ Muxje

Recht op geluk in de Grondwet is vloeken in de linkse kerk..

Brusselmans | 19-07-05 | 15:42

En bedankt de Winter! Nederland een beetje zwart maken bij die aar(t)s-conservatieve amerikanen...

Vraag gelijk een US paspoort aan en kom nooit meer terug!

Op apegape! | 19-07-05 | 15:40

@gavrillo
wat verklaart de miljarden die zogenaamde bloedzuigende kapitalisten doneren aan liefdadigheids instellingen?
gebeurt zonder dwang van bemoeizuchtige overheden trouwens

www.aegis.com/news/afp/1999/AF990742.h...

mallebabbe | 19-07-05 | 15:40

@Gavrilo: waarom zouden die grote gemeenschappelijk instellingen niet kunnen bestaan in een libertarische samenleving?
Overigens: Amerika is géén libertarische samenleving, noch is het een lichtend voorbeeld voor libertariërs. Ze zijn wel het land (volgens mij het enige) met een expliciet libertarische grondwet, maar helaas brengen ze die principes slecht in de praktijk.

Muxje | 19-07-05 | 15:39

Mallebabbe: Die rijkdom concentreert zich bij een elite. De bevolking van de landen die ik noemde gaan echt niet rijk worden hoor! Bij vrije handel zal laaggeschoolde arbeid steeds slechter gewaardeerd worden (race to the bottom) en dit leidt tot een verslechtering van het leven van het grootste deel van deze bevolking. Soevereiniteit wordt uitgehold en democratische controle een illusie.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 15:38

@Muxje In Amerika kun je alleen rekenen op liefdadigheid als je met je zielige kop op tv bent geweest. En bij de hulpverlening na de tsunami bleek wel hoe zelfzuchtig de mens over het algemeen is. Pas als er mensen met duizenden tegelijk sterven komt er noodhulp opgang. Zoveel geld is weer in de zakken van directeuren van die zg Non-profit organisaties verdwenen. Ze hadden het zo druk met geld tellen dat ze geen tijd meer hadden om de slachtoffers te helpen. Maar op nationaal nivo heb je natuurlijk niks aan noodhulp als je een maatschappij wilt opbouwen. Grote gemeenschappelijke instellingen krijgen meer voor elkaar dan een versnipperde markt.

Gavrilo | 19-07-05 | 15:34

@elendoscoop
je slaat de spijker op zijn kop; alles waar een overvloed van is zal minder waard worden. zo ook de prijs van arbeid in azie. alleen heeft azie nu de snelst groeiende economie ter wereld en azie zal volgens de oeso wat welvaart betreft binnen 30 jaar europa hebben ingehaald.

mallebabbe | 19-07-05 | 15:33

@Ldll: prima, sluit een verzekering af zou ik zeggen. Maar wat je écht wil is dat de staat dat niet alleen bij jou doet maar ook bij alle anderen. En daar ben ik het dus niet mee eens.
Overigens moet je je ook eens afvragen waarom onze gezondheidszorg zo duur en tegelijkertijd zo slecht is? Komt door de collectivistische inrichting ervan. Ook de huidige hervormingen hebben niets met marktwerking te maken... Stalin zelf zou er nog wat van hebben kunnen leren. Daarentegen las ik een mooi stukje in het NRC een tijdje terug, over iemand met kanker die zich wilde laten onderzoeken. Kon niet in Nederland, wachtlijsten, te duur, doen we niet, etc. Hij is toen naar de States gegaan en heeft zich in het Hopkins-ziekenhuis laten behandelen; een van de beste ziekenhuizen ter wereld. Geen wachtlijst, en de behandelingen waren allemaal binnen één week voltrokken met een verbazingwekkende efficiency. Hetzelfde behandeltraject zou in Nederland vele maanden hebben geduurd door de bureaucratie. De prijs? Een bedrag dat zelfs voor een bijstandstrekker nog wel bij elkaar te lenen is... als je leven er van af hangt. En heel wat goedkoper dan in Nederland.

Muxje | 19-07-05 | 15:30

@Bucket of Shit and P, 12:55u

Jammer dat Mo B's passief kiesrecht waarschijnlijk wordt afgenomen. Na een paar jaar met Bubba zou hij anders wel passen in Leons voorstel met jouw aanpassing.

Klaverjas | 19-07-05 | 15:25

@Knakworth: Fortuynistische oproep...
HA!HA!HA!HA!HA!HA!
Je krijgt wel gratis een boekje van Fortuyn. Alleen is de winkelwaarde gaan 32,95 maar drie euro bij de Slegte.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:24

Mallebabbe: Libertarianisme is wat anders dan liberalisme. Wat voor werk doe je? Handelsliberalisme leidt tot een 'race to the bottom'. Landen worden tegen elkaar uitgespeeld en lonen worden steeds lager en arbeidsomstandigheden slechter. Als werknemers in Indonesie een mondkapje opmoeten zodat ze minder schadelijke gassen inademen, of 5 minuten pauze krijgen, of een minimum loon van 1,5 euro per dag, of verplicht 10 minuten pauze op een dag, verplaatsen alle bedrijven zich naar de Filipijnen. En als in Bangladesh kinderen van 11 jaar zo'n bal 3 cent goedkoper naaien dan veplaatst het werk zich van de Filipijnen naar Bangladesh. Arbeid is overvloedig op de wereld en landen zullen proberen het investeringsklimaat zo gunstig mogelijk maken. Dit betekent dat de productiekosten zo laag mogelijk zijn. Dit betekent een verbod op vakbonden, ongecontroleerde dumping van afvalstoffen en schijt aan de gezondheid van werknemers op de arbeidsplek.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 15:23

Ik heb inderdaad graag dat de staat een greep in mijn bankrekening doet ja. Als ik daardoor meebetaal aan chemo's heb ik daar zero problemen mee.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:22

"'Nee u krijgt geen chemo, wij wachten op een nieuwe lading liefdadigheid.'" Volgens mij hoeven ze dan niet zo lang te wachten, in elk geval minder lang dan op de wachtlijsten in ons huidige kudtsysteem. Overigens is het antwoord van Ldll: "U krijgt geen chemo, maar waarom loopt u niet even naar de pinautomaat op de hoek? Als u 3 of 4 pinners overvalt, dan krijgt u gemakkelijk genoeg bij elkaar voor een behandeling". Alleen is 'ie te laf om zelf bij de pinautomaat te gaan staan met een wapen, hij heeft liever dat de staat direct een greep in onze bankrekeningen doet. Maar het principe is hetzelfde.
Overigens verraadt hij zichzelf met de laatste zin in zijn post van 15:01... hij zit zelf aan de ontvangende kant, en dat zijn altijd degenen met de grootste bek over "solidariteit" (naast de politici die ook aan de ontvangende kant zitten, niet monetair maar in de vorm van macht).

Muxje | 19-07-05 | 15:20

Femke heeft op de Vrije Hogeschool gezeten. Mijn lievelingsopleiding: een jaar lang 'jezelf ontdekken' d.m.v. drama, tekenen, aarden, eurythmie, jezelf tulp denken en punniken.
Kosten slechts 15.000 euri.
www.vrijehogeschool.nl

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:16

@elendoscoop
je schiet net als lucas je doel hier voorbij in het verwerpen van het libertarische denken. het is de bemoeizucht van de overheid die ervoor zorgt dat deze vrouw 1000 keer minder verdient. Als er geen handels barrieres bestonden, had deze vrouw voor haar werk hetzelfde betaald gekregen als hier in nederland. juist de socialistische overheden zorgen voor armoede, door het blijven verlenen van hulp terwijl landen zelfstandig moeten kunnen opereren. dat is bijvoorbeeld het probleem nu in afrika. dat en de corrupte overheden in afrika

mallebabbe | 19-07-05 | 15:15

Ach politiek liberalen hadden hun moment in de 18e en 19e eeuw. De idealen van de klassiek liberalen zijn bereikt. Slechts de economische elite die het liberalisme gebruikte voor hun eigen belang zullen dat blijven doen dmv economisch liberalisme, dat helemaal los staat van politiek liberalisme. Intellectueel is het al lang achterhaald, alhoewel het politiek liberalisme wel de belangrijkste basis vormt voor het denken in Nederland.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 15:14

Oke excuses.

Knakworth | 19-07-05 | 15:13

@Lucas en Pannie

Ja Lucas... Pannie heeft gelijk... je kan jouw burgelijke opvoeding op een of ander manier toch niet verloochenen... uit jouw post blijkt de wens om door Bridget gepijpt te willen worden? Willen ECHTE Linkse Lullen van jouw kaliber wel gepijpt worden door een BrEEzAh type? Hiermee val je wel een beetje door de mand Lucas...
Een ECHTE L.L. zou meer voelen voor de kaken van Femke

FNV-lidaf | 19-07-05 | 15:13

Het mag dan inmiddels misschien wel "politiek correct" zijn om je kritisch over islamfundamentalisme en "kudt-marokkanen" uit te spreken, maar het probleem naar mijn idee is dat het daar bij blijft: Wat wordt er nu werkelijk GEDAAN om onze problemen op te lossen? Alles onder het motto: veel geschreew en weinig wol... Als de verwachting uitkomt dat we bij de komende verkiezingen een ruk naar links gaan maken, verwacht ik ook daar de komende jaren geen verandering. Laten we nu eens met een "links-kameraadschap" (de handen uit de mouwen, kameraden) een aantal daadwerkelijke problemen die hoog op de "rechtse agenda" staan aanpakken en er zo voor zorgen dat we doen wat de heer L. de Winter zegt, want hij heeft naar mijn idee toch wel een punt. (Ook al blijft het uiteraard weer bij woorden...)

Panchorito | 19-07-05 | 15:12

FNV: nee het eindigde bij het einde van de schoolstrijd. Knakworth volgende keer reageren op het argument aub.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 15:11

@Ellendoscoop: ja ik ben de linkse versie van Geert Wilders.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:11

ElEndoscoop: Tijd voor een nieuwe VVD? Misschien dat D66 hiermee een leuke nichespeler kan worden...

Je Zwager | 19-07-05 | 15:10

Bovendien is LLL een stuk minder gevaarlijk en overtuigend dan iemand die intelligent kan provoceren en goeie betogen kan neerzetten aan de linkerzijde.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 15:09

"we must somehow stimulate young Muslims to identify with the Calvinist values of the majority."

Ja, want het Calvinisme heeft lekker gewerkt in Nederland. Sheeshh....

QStel | 19-07-05 | 15:08

@Ellendoscoop: Ballennaaien of een internationaal concern leiden brengt ook een zeker verschil in verantwoordelijkheid met zich mee. Als de 1 het verneukt gaat de bal eerder stuk, als de ander het verneukt hebben die arme mensen daar geen werk meer.

Knakworth | 19-07-05 | 15:08

@Ellendoscoop

En begonnen met Bolk toe hij pleitte voor de dominanitie van de humanistisch/christelijke waarden?

FNV-lidaf | 19-07-05 | 15:08

Dumbledore gaat dood in Harry Potter deel 6.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:07

@FNV-lidaf: GeenStijl heeft -het is haar beeldmerk- juist behoefte om simpele zwart-wit plaatjes voor te schotelen aan de bezoekers. Een toch wel rechts georiënteerde redactie stelt er dus een enigszins achterlijke Lucas tegenover. Het is zo doorzichtig als het maar zijn kan.

Albert Heijn | 19-07-05 | 15:07

Ik word betaald door de uitgver van J.K Rowling. Elke keer als ik zeg 'Dumbledore gaat dood in Harry Potter deel 6' krijg ik duizend euro. Iedereen wil dat namelijk verifieren en daarom kopen ze het boek.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:06

Je Zwager: dat WAS de VVD tot ze besloten dat christenen de goeie gelovigen waren en moslims de slechte gelovigen.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 15:05

Dat si wel een leuke wedstrijd: spot Lucas in het wild!
De scherpste foto wint een reis naar oost-Duitsland.
U mag vanaf NU afreizen naar Utrecht...

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:04

Muxje: Je realiseert je niet dat ongelijkheid op de wereld niet alleen komt door het verschil tussen zij die hard werken en zij die niet hard werken. Een vrouw op de Filipijnen die 14 uur per dag aan het naaien is, werkt misschien even hard als haar baas, de directeur van Nike, maar verdient 2000 keer zo weinig. Ontken jij het belang van rechtvaardigheid? Statistisch gezien gaat 1 van haar vier kinderen dood aan diarrhee of een andere te voorkomen ziekte. Heeft zij minder recht op levende kinderen dan jij? En misschien is deze vrouw even slim als Einstein en had zij een gigantische wetenschappelijke bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de mensheid. Maar helaas, ze kan niet lezen.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 15:04

@Lucasdelinkselul
Het onderste deel van mijn comment was wel relevant en probeer nu eens een normaal antwoord te geven voor de verandering. Waarom vind jij het leuk om alleen dingen af te zeiken die andere de moeite waard vinden ipv een beetje respect tonen voor wat waardevol is voor een ander? Ik lees Harry Potter ja en snap echt niet wat er voor jou leuk aan is om drie keer de clou te vertellen? Een ander zag in Pim iets (wat moet je aan mij niet vragen ik zie het ook niet) Weer een ander vind het wel erg belangrijk dat Theo een beeld krijgt. En nog even over die targets, ik zie sinds je eerste GS stuk een verandering in jou comments. Vroeger had je een linkse mening en die verdedigde je met gevoel voor humor. Nu is het echt alleen maar u vraag wij draaien, waarom is dat heb je geen mening meer?

spooky | 19-07-05 | 15:03

@AH

Nee, Lucas is volgens mij wel echt. Hij heeft echt in Wageningen gewoond (aan zijn beschrijvingen te lezen) en hij zal wel milieuhygiene gestudeerd hebben en op een barak gewoond hebben.
Lijkt me stug dat LLL een alter ego is van een freelancende telegraafjourno.

FNV-lidaf | 19-07-05 | 15:03

Goed idee: we schaffen vanaf heden alle overheidshulp af en 'we gaan er maar vanuit dat er liefdadigheid bestaat.' Dat zullen die kankerpatienten leuk vinden.
'Nee u krijgt geen chemo, wij wachten op een nieuwe lading liefdadigheid.'
Anders kijken we naar de V.S. Die werken ook met liefdadigheid en daar zijn nauwelijks daklozen, ernstig zieken en wat dies meer zij die liggen te creperen op straat. Daar kun je dankij de liefdadige libertariers die aan de amcht zijn het wel schudden als je werkloos bent en je zooontje van vier heeft leukemie.
Echt, liefdadigheid en geld, een zeer logische combinatie, hebzucht bestaat namelijk niet.
Stort trouwens maar geld op mijn rekening, dat zou vast een liefdadig begin zijn.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 15:01

Lucas is een hoax.
Utrecht is niet zo groot, wie zet hem eens in het wild op de foto?

Pannie | 19-07-05 | 15:01

@lucas
libertariers hebben netzoveel bestaansrecht als socialisten die op andermans centen teren

mallebabbe | 19-07-05 | 15:00

@FNV-lidaf: je gelooft toch werkelijk niet in Lucas.DLL? Wat je zegt: alle cliché's worden uit de kast gehaald om een linkse reaguurder / columnist te creëren, maar aan de de stijl van de stukjes van deze pipo kan je zien dat er een "gewoon" redactielid achter zit. HOAX!!!

Albert Heijn | 19-07-05 | 15:00

ElEndoscoop: In het kader van "Gezocht: homofiele politicus". Ik vraag me af wat er zou gebeuren wanneer een atheisten partij zou opstaan die echt een scheiding tussen kerk en staat (of religie in het openbaar beleven) als speerpunt zou nemen. Religie beleven doe je maar lekker thuis.
Daarna moslims en christenen lekker hand in hand ten strijde? Zou de PVDA wel pijn doen om al die A-stemmen kwijt te raken...

Je Zwager | 19-07-05 | 14:59

@Lucas

Ik vind 1 pijpbeurt van Bridget wat mager. Op dat vlak zou ik wel wat meer afdingen

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:59

FNV, ik heb net John aan de telefoon. Hij bied een hummer, drie ton en een pijbeurt van Bridget.
Zal ik akkoord gaan?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:57

@Ldll: "'Wilt u chemokuur? Betaald door de maatschappij.' 'Nee dank u, ben liberarier, los het zelf wel op.'". Is een libertariër die gebruik maakt van collectieve voorzieningen hypocriet? Nee, niet zolang hij (gedwongen) bijdraagt aan die voorzieningen. Ook is het niet zo dat libertariërs niet geloven in liefdadigheid en solidariteit voor mensen die onder die "onvoorziene omstandigheden" lijden. Libertariërs zijn net zo liefdadig en solidair als anderen, dat wil zeggen: sommigen wat meer, sommigen wat minder, sommigen misschien wel helemaal niet. Maar waar we niet in geloven is *gedwongen*, van bovenaf opgelegde liefdadigheid (van solidariteit kan je niet meer spreken als het opgelegd is). Ik heb het vertrouwen dat er voldoende gemeenschapsgevoel onder de mensen is om het zonder dwang af te kunnen. Je moet echter links zijn om te geloven dat de gemiddelde mens zo slecht en egoïstisch is, dat dwang noodzakelijk is. Of zijn al die Pvda-stemmers zo hypocriet dat ze geen cent meer geven zodra het niet meer moet?

Muxje | 19-07-05 | 14:57

De Winter accepteert geen andere ideeen dan de zijne en wil andersdenkenden zo kneden dat ze hetzelfde denken als hij. Hij wil dat de ander stopt de ander te zijn.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:56

@Hangoudere
Mengele is aan het werk in Abu Graib, Guantanamo bay of een van de 12 geheime martelcentra die de amerikaanse fascisten er op na houden.

Taboz | 19-07-05 | 14:55

Alle comments gaan gvd alleen nog maar over Lucas.
Exit Leon de Winter.
Het wordt tijd dat Lucas de Linkse Lul een real life soap krijgt a la Frans Bauer, Tokkies en Paris Hilton... en dan natuurlijk met alle bijbehorende cliche's he... de bakbrommert... het zuurdesembrood... uitslapen tot 12.00.... dan weer wat Eurotoppen bezoeken....
Misschien moet dit maar als idee bij Talpa gepitched worden...
Krijgt de burgelijke white trash die Lucas zooooooo verachtelijk vind ook eens wat anders te zien

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:55

@ Lucas

Ceausescu was op het laatst nog populairder dan jij in dit Topic..

Waar is de Socialist als je hem nodig hebt?

Brusselmans | 19-07-05 | 14:54

@ Lucas heb je nog nooit gezien op de nieuwmarkt, zit je daar nu daadwerkelijk op zat je stink brood te verkoper?

SCraphy | 19-07-05 | 14:54

@ Lucas heb je nog nooit gezien op de nieuwmarkt, zit je daar nu daadwerkelijk op zat je stinik brood te verkoper?

SCraphy | 19-07-05 | 14:54

Libertariër is wel weer zo een irritante modern politiek correct term. Net zoals de ietsisten geef daarmee aan dat je halverwege bent opgehouden met denken en maar in een nietszeggend hokje bent gekropen. Ik kom zeer in opstand tegen deze onzuivere vorm van anarchisme.
Tuurlijk mag je wapens dragen, je mag ze alleen niet gebruiken. Tuurlijk moet er goed onderwijs zijn, maar ik wil er niet voor betalen. En nog meer van die onzin, dat is libertarisme.

Gavrilo | 19-07-05 | 14:53

Spooky: Targets? Jij dent dat GS targets heeft als 'zoveel aantal boze reaguurders per topic'?
Je moet toch eens van de Xanax afblijvend enk ik.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:53

Een zwaluw maakt nog geen Winter.

carloz | 19-07-05 | 14:52

'Stop het gezwel dat islam heet / Theo is voor ons gestorven / Wie wordt de volgende? / Kom in verzet nu! / Nationale Alliantie / Wij buigen niet voor Allah.'
Hilarisch...
Zit daar copyright op?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:51

@Lof der Zotheid,
Als jij dit boekje al kent begrijp ik niet jouw redenatie van je eerdere postings.
Ik heb niet ontkend dat de industrie de motivator was voor het binnenhalen van gastarbeiders (niet alleen turken en marokkanen maar veeleer spanjaarden in het begin). Maar er blijkt ook weer uit dat dit altijd als een tijdelijke maatregel was bedoeld met terugkerings clausules in de werving. Pas toen de linkse kerk ging dwarsliggen en de remigratie tegen hield begon zich een probleem te vormen. Dit is de conclusie van Lakeman, hoe strookt dit met jouw redenatie?

wib-o-flex | 19-07-05 | 14:51

Lucasdelinkselul wel eens Marokkaan of hoofddoekje in het algemeen gezien op die parade?
Daarom vind IK zo'n parade ook helemaal niks, maarja, in jou geval: soort zoekt soort.
De keurige, politiek correcte blanke middenklasse.

Pannie | 19-07-05 | 14:50

Lucas speelt zijn rol van linkse lul met verve, moet ik zeggen. Jammer dat intellectueel links helemaal niet meer intellectueel is tegenwoordig, dus het schort hem wat aan doorslaggevende argumenten, maar toch heel knap.

Lagonda | 19-07-05 | 14:50

@ Pannie Power to the people!!

SCraphy | 19-07-05 | 14:50

Muxje: Graaien zoveel je hebben wil en schijt aan degenen die geen onderwijs kunnen betalen, invalide zijn, of toevallig geen land of rijkdom hebben.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:50

@Pannie
Lees ElEndoscoop 19-07-05 @ 14:34 eens en zie hoe hij reageert 14.38. Ldl heeft geen echte mening meer, Lucas reaguurt slechts vanwege het effect dat het heeft, hij heeft als freelancer nu zijn targets. Elke opmerking van hem is bedoelt om een target te halen van boze reaguurders, mensen die online zijn op GS. Mensen die de adverteerders als doelgroep hebben, adverteerders die Lucas betalen. Lucas, als je weer wat vind ga ik weer reageren op je anders niet. En wat die Potter betreft Lucas dat is net als met Pim je kan blijkbaar alleen lol hebben in het verzieken van wat andere mensen de moeite waard vinden.

spooky | 19-07-05 | 14:49

Drommels Pannie! Trek mijn bloed niet onder mijn zorgvuldig gemanicuurde nagels vandaan: IK HEB GEEN KAKKINEUZE OPVOEDING GEHAD!
Ik veracht alles wat kakkineus is. Oh what the hell, ik veracht uberhauot alles.
Was ik maar libertarier. Lekker de hele dag aan mezelf denken.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:49

Beledigen moslims bestraft met voorwaardelijke celstraf

De 19-jarige M. B. uit Valkenswaard is vandaag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld wegens het beledigen van moslims. Hij kreeg twee weken voorwaardelijke celstraf opgelegd, hetgeen gelijk is aan de eis van de officier van justitie van 14 dagen geleden. Alleen de geëiste werkstraf van 40 uur werd door de rechter niet overgenomen.

B. hing op 7 november 2004, vlak na de moord op Theo van Gogh, voor zijn raam een pamflet op van de extreem-rechtse Nationale Alliantie (NA). Daarop stond te lezen: ''Stop het gezwel dat de islam heet''. Het was aan B. gegeven op een NA-jongerenbijeenkomst. De totale tekst op het pamflet luidde: 'Stop het gezwel dat islam heet / Theo is voor ons gestorven / Wie wordt de volgende? / Kom in verzet nu! / Nationale Alliantie / Wij buigen niet voor Allah'.
[...]

frontpage.fok.nl/nieuws/56059

TheRealShowstopper | 19-07-05 | 14:49

@Pannie

Hahaha

@Lucas

You can run but you can't hide!!!!! (van je kakkineuze opvoeding)
Ik , helaas, kan er ook niet van wegrennen dat ik ondanks alles en Wouter Boskabouter Bos hoogstwaarschijnlijk toch wel weer PvdA zal stemmen.....

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:49

Oh vandaar dat libertariers zo tegen elke vorm van overheidshulp zijn. Ze worden zelf liever niet geholpen als ze in nood zitten.
Goed idee.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:47

Lucasdelinkselul toen ik in 'de punktijd' als kraker in tenten als de blauwe aanslag kwam had ik ook een bloedhekel aan kaalkopjes, die toen nog gewoon 'skinheads' heetten. Wat vooral irritant was was dat die 'arbeidersjongeren' beter konden vechten natuurlijk. Sommige van die gasten kom ik nog wel eens tegen in de stad, valt op dat ze allemaal rechts zijn ingehaald door die voormalig linkse krakers (die het overleefd hebben dan)
Daarom vertrouw ik zo iemand als jou ook voor geen meter, je kakkineuze opvoeding zal je uiteindelijk op gaan breken, hoezeer je je er ook tegen af probeert te zetten.

Pannie | 19-07-05 | 14:46

@ElEndoscoop, als je het libertarisme wil samenvatten in één zin, dan is het niet "het recht van de sterkste", maar eerder "Doe anderen niet aan wat je zelf niet wil ondergaan".

Muxje | 19-07-05 | 14:46

Ellendoscoop: ik lees Harry Potter. Net als Spooky word ik daar enorm wijs van.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:46

Je Zwager, nou zeg jij dan eens iets interessants.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:46

@ Taboz

Waar haal je nu weer de Gestapo vandaan om je gelijk aan te tonen?

Een eenvoudig 'nee' was afdoende geweest..

Brusselmans | 19-07-05 | 14:46

De menining van de gemiddelde 'vol=vol' roeper en zijn beschrijving over het enorme leed wat tussen enge buitenlanders wonen heet vind ik ook niet interessant maar helaas heet dat 'nieuwe politiek'.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:44

Links kan ook wat anders zijn dan elitair, Luuk. Jammer dat je weinig boeken leest, anders had ik je kunnen uitschelden voor Leninistische voorhoederevolutionair.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:44

Leuk.. het gaat dus (weer eens) over Lucas, maar een inhoudelijk reactie, behalve een one-liner over calvanistische waarden, is er in zijn posts niet te ontdekken.

"WITHOUT a radical change in direction, Dutch tolerance may become its own victim. The first step is enacting laws to curb immigration from Islamic countries. We must also consider ways to prevent arranged marriages between Muslims living here and people from the Rif (more than half of Dutch Moroccans marry a traditional partner from their parents' home village)."

Leuk achtergrondverhaal hierover is hier te lezen. Een links pyramidespel?

www.hetvrijevolk.com/?pagina=266

Je Zwager | 19-07-05 | 14:44

brusselman: gestapo aspiraties? Overigens vergis je je in deze. Ben je wel gewent zeker?

Taboz | 19-07-05 | 14:43

Nee lul, dat bedoel ik niet.

Iovanni | 19-07-05 | 14:43

Maar waarom gaat het in de reaktie's steeds meer over Lucas en niet over Leon de Winter???

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:42

Libertariers zijn grappig. Die doen altijd net alsof mensen geen slachtoffer kunnen worden van onvoorziene omstandigheden.
Nog nooit een overtuigd libertarier met kanker gezien.
'Wilt u chemokuur? Betaald door de maatschappij.'
'Nee dank u, ben liberarier, los het zelf wel op.'
Welterusten libertarier.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:42

Lucas' mening is oninteressant en doet niet ter zake. Laat staan de beschrijving van zijn levensstijl en ongevraagde anekdotes daaromtrent.

Knakworth | 19-07-05 | 14:41

@Lucas

je bent gewoon wel amusant met dat hysterische voorspelbare geschreeuw van je. Dus als tijdsverdrijf doe je het wel goed.
Net zoals naar de Tokkies kijken om je weer lekker te ergeren aan stupid white trash en daar commentaar op leveren.
Of naar Paul Rosemoller kijken en je elke keer te bescheuren over dit journalistieke non-talent die om een of andere mysterieuze reden is binnengehaald bij de IKON.
Hell.... Paul Rosemoller is IKON's opvolger voor de Tokkie's

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:40

@ Lucas

Een kwijlende mongool in een Speedo trekt ook veel bekijks..

Dat zegt niet veel over het gebodene..

Brusselmans | 19-07-05 | 14:40

@Lucifer That's Right je hebt altijd die schele nog :o

SCraphy | 19-07-05 | 14:40

Een libertarier? Heb je ook kneedbommen, mijnen op je erf en een plattegrond van het Binnenhof op je slaapkamer? Het recht van de sterkste en de sterkste ben ik?

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:40

Lucasdelinkselul 19-07-05 @ 14:33
Ja hoor lukas de keren dat ik in elkaar ben gehoek was het meestal door blanke of gemixede gezelschappen. De keren dat ik een steekpartij voor m'n neus zag gebeuren waren 100% blank.
Als ik naar neergestoken vrienden kijk ligt de balans ongeveer 50/50

Pannie | 19-07-05 | 14:38

Ik mijn kameraden van GroenLinks zijn zowat de enige die goed kunnen denken. Wij lezen dan ook echte boeken en kijken uitlsuitend door de VPRO goedgekeurde Hongaarse films.
Niet iedereen kan daar aan tippen, dat is waar.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:38

Ellendoscoop: gezien het aantal reacties op wat ik zeg valt dat nog wel mee. U vraagt, ik draai.
Potje jokeren iemand?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:36

@ElEndoscoop: ook mee eens. Een libertariër als ik moet niets hebben van dit soort "integratie", en aan Calvinisme heb ik een broertje dood. Immigranten mogen van mij immigreren als ze voor zichzelf kunnen zorgen of een familie hebben die dat voor ze kan, en verder mogen ze hun gang gaan als ze zich maar aan dezelfde regels onderwerpen als de rest van het land, en in elk geval de waarden in onze grondwet onderschrijven.

Muxje | 19-07-05 | 14:36

Lucas rekent zichzelf tot "het denkend deel der natie". Enig idee waaraan ik refereer, Lucas? Je begint steeds geestiger te worden.

Iovanni | 19-07-05 | 14:35

@SCraphy Ach toen lucifer nog een jonge luci was kon die hem aardig raken, tsja vaag of niet open is open ; )

Lucifer | 19-07-05 | 14:34

gedachtengoed... Man... Dat betekent zoveel als: 'hij kan wel niet zelf meer denken maar wij vullen wel even in wat hij nu zou denken...'
Dan krijg je dus een Nawijn en Dewinter die gaan rochelen 'dat Pim het wel begrepen zou hebben.'

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:34

LdW heeft het - op enkele voornoemde missertjes - op hoofdlijnen bij het juiste eind.

Gelukkig wordt in bedoeld artikel geen link gelegd met Moslimextremisme, alhoewel het huidige wegkijken, ?de boel bij elkaar houden?, theedrinken en beroepsverboden (?in Amsterdam niet meer welkom?) door vertegenwoordigers van zowel lagere als hogere overheden binnen progressieve laisser fair past.

Als je 1000-jarige continuïteit voor de calvinistische Nederlands maatschappij voor ogen hebt, dan zul je maatregelen moeten nemen die de linkse bijdragen aan het huidige discontinuum ongedaan maken. LdW wijst aan, maar komt niet met alternatieven. Is zijn taak niet; maar waar blijven de conservatieven die blijven hameren op essentiële zaken. Een zuivere politieke paus. Een paus ook, die sjek (Niewe Spelling) rokende baardjongens en baardmeisjes in jeanspakken van dertig jaar terug openlijk aanspreekt verantwoording af te leggen en onzin ongedaan maakt zodat we eindelijk weer eens verder kunnen gaan. Geert?s aanpak gaat daar niet over. Eigenlijk is er geen politieke
vertegenwoordiger te onderscheiden die iets dergelijks voorstaat.

Wat ik vooral mis in LdW?s epistel is dat het huidige politieke spectrum zichzelf tot een mannetjesmakers instituut heeft opgewerkt. Een apolitieke oplossingsgerichte onderstroom is inmiddels tot stand gekomen. Een derde politieke revolte vanuit de provincie nodig om de jobstijdingen de politieke grachtengordel uit te jagen. Het is toch een universele wens, om te kiezen voor eeuwigdurende maximaal welbehagen.

Dat moslimjongeren zo graag de 'pain-in-the-ass' willen zijn van de Nederlanders, is hun zaak. Natuurlijk, het zijn onaangename mensen. Dat alleen is echter niet genoeg om je ongerust te maken.

En kan Lucasdelinkselul niet wat uitgebreider reguuren; of is je ADV al ingegaan? Aanpakken is louterend, weet je.

De bewoners van de huidige jankcultuur zullen eens weer hun nekbraces af moeten leggen en beseffen dat beschaafde hardvochtigheid bij ons leven hoort.

classNotFound | 19-07-05 | 14:34

Lucas: Ik vind dat provoceren wel leuk, maar doe het wel op een manier die uitdagend is. De dingen die je nu roept meen je zelf niet en je maakt je eigen uitspraken zo belachelijk dat je niemand dwingt om er over na te denken. Prikkelend is wat anders dan dom.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:34

Een BLANKE overvaller in Utrecht!
Pannie lees je dat???
EEN BLANKE!
Het kan dus wel!!!

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:33

@Lucifer Bonville? je bent een doorhalertje?

SCraphy | 19-07-05 | 14:32

@lucas
zit jij achter dat roze gordijntje?
www.vrankrijk.org

mallebabbe | 19-07-05 | 14:32

Goh, voor een keer ben ik het woord voor woord helemaal eens met een reactie van Ldll (14:28). Wie had dat gedacht? Dat gezeik over "het gedachtengoed van" alsof het een soort Heilig Schrift betreft...

Muxje | 19-07-05 | 14:31

Lucas als windvaan zou je het helemaal niet slecht doen weet je dat?

Lucifer | 19-07-05 | 14:31

Gepeupel, plebs, klootjesvolk... Whats in a name?
Dat soort lui komt altijd je uitgebreide lunch (focacciabrood met zalmsnippers. Zalmsnippers omdat we dat toepasselijk vinden. Ja ook wij linkse elite hebben humor...)verstoren als je net even lekker belangrijke zaken aan het bespreken bent met de GroenLinks-wethouders.
Plebs moet leren hun mondje te houden als de leiders het goede denkwerk doen.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:31

Muxje: mee eens. Maar de eis tot blinde assimilatie van andersdenkenden die De Winter stelt gaat nog wel een stukje verder.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:30

Nou sta ik dan met een bek vol tanden Lucas.

Al die Pannie's en andere reaguurders hier op GS die jou van naiviteit en wereldvreemdheid beschuldigen: De Amsterdamsestraat weg, daar woont alleen maar blank tuig. Dat is pas de echte wereld.

Zie:

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zaterdag 19 febrauri 2000, 15.30 uur

Gewapende overval
Utrecht - Een onbekende blanke man heeft vanmorgen rond half tien een overval gepleegd op een tabakswinkel aan de Amsterdamsestraat- weg. Hij maakte een geldbedrag, kras- en staatsloten buit.

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:30

Door de mand val.. Als wat? Als geen diehard-krakert?
Is me dat even een gezichtsverlies...
En ik heb helemaal geen argumenten TEGEN Fortuyn, ik vond Fortuyn zo (*steekt duim onhoog*). Alleen vind ik dat ie heel erg dood is en dat Fortuynisten eens op moeten gaan houden met Fortuyn als messias te gebruiken.
Ik heb uitsluitend iets tegen Fortuynaanhangers, en wel het feit dat er niets meer is om aan te hangen.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:28

@ElEndoscoop: "Andersdenkenden hebben per definitie ongelijk en je hoeft niet naar ze te luisteren, maar je kan ze je eigen ideeen opleggen? Ik dacht dat we die fase voorbij waren sinds de kruistochten en de kolonialisering?". Nee hoor, dit is toch een prima omschrijving van de linkse politiek-correcte kerk? Tot voor kort was het nog bon ton om onwelvoegelijke meningen te willen negeren of zelfs verbieden.

Muxje | 19-07-05 | 14:28

@Lucifer ken ik ook, heb nog een mooie foto reportage van de belegering en het ontruimen intresse ?

SCraphy | 19-07-05 | 14:27

@. SCraphy zou Lucas Vrankrijk wel kennen?

Lucifer | 19-07-05 | 14:27

Een semiet is trouwens een arabier, en De Winter is geen arabier.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:26

Gepeupel, ook al zo'n facistenterm.
Het 'gepeupel' mag van Lukas 'nooit meer aan het woord komen', hoe zielig ben je dan?

Pannie | 19-07-05 | 14:26

@Pannie: ik geef het toe: ik kan niet met schakelbrommers overweg.
Brusselmans, mag ik nou nog op die Buell?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:25

Op www.sturgesonline.com het volgende:

"Leon de Winter, schrijver en columnist van weekblad Elsevier, roept vandaag in de telegraaf dat we in dit land behoefte hebben aan een nieuwe Pim Fortuyn. Of, zoals hij het stelt, een orthodoxe uitgesproken homofiele politicus. Nu kan ik met de woorden orthodox en uitgesproken prima leven, maar waarom die nieuwe Fortuyn per sé homoseksueel moet zijn, is mij een raadsel. Nog even en Boris Dittrich scheert zijn hoofd kaal en juist dat wil ik mezelf en de rest van het land graag besparen. "

Anti-links | 19-07-05 | 14:25

@Lucas dat is geen gebazel van SCraphy maar gedegen onderzoek waardoor je keihard door de mand bent gevallen.

Lucifer | 19-07-05 | 14:25

Pannie: huh? Hij is toch een jood? Net als Aboutaleb een moslim is en Colin Powell een neger en Janpeter een christen?

De Winter heeft het over 'onze Calvinistische waarden'. Ik vroeg me af van wie die Calivinistische waarden zijn. Niet van mij, ik neem aan niet van jou en zeker niet van De Winter (want hij is Jood).

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:25

Brusselmans anders stuur je taboz toch een persoonlijk mailtje, z'n adres staat erbij.

Pannie | 19-07-05 | 14:24

@Lucas
Ik vindt dat je je er te gemakkelijk afmaakt door iedere keer Fortuyn postuum af te zeiken. Schrijf nou eens een column waarin je je argumenten tegen Fortuyn gefundeerd uiteen zet, zodat daarop gereageerd kan worden.
Jij je frustraties kwijt, wij de kans op een inhoudelijke discussie.

Huh..? | 19-07-05 | 14:24

SCraphy wat ben je toch aan het bazelen over de blauwe aanslag man! Heb je er aandelen in ofzo?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:24

@. SCraphy komt waarschijnlijk omdat lucas niet in die buurt durft te komen. Ken je de Bonville er schuin tegenover ook?

Lucifer | 19-07-05 | 14:23

Sterker nog, Lukas heeft nog nooit op een bakbrommert gereden.

Pannie | 19-07-05 | 14:23

Spooky is boos dat ik de clou van zijn literaire lievelingswerk heb verklapt.
Zal ik ook de clou van de nieuwste Kameleon-film verklappen Spooky? En duurt dat niet lang, dat wachten op zo'n Nederlandse vertaling uit dat ontzettend moeilijk engels?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:23

.wib-o-flex 19-07-05 @ 13:44

Mocht je ooit een keer dit boekje tegenkomen dan is het absoluut een aanrader. Alle feiten rondom de immigratie zijn hierin tot op de bodem uitgezocht. Alles wat in het boekje vermeld is, is voorzien van bronnen. (zo ongeveer 50% van het boekje bestaat dan ook uit bronvermeldingen). lekker controleerbaar en daar hou ik van! Het boek heeft bij mij op een aantal gebieden 'de schellen van de ogen doen vallen'. De onafhankelijkheid van Pieter Lakeman durf ik niet in twijfel te trekken...

www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm

Lof der Zotheid | 19-07-05 | 14:22

@Lucifer zo is het en niet anders.. een linkse lul die de blauwe niet kent DAmmnn

SCraphy | 19-07-05 | 14:21

. ElEndoscoop ik neem aan dat je met de term "Jood" een 'Semiet' bedoeld?
Of bedoel je gewoon dat leon de winter een 'vuile pleurisjood' is?
Beetje duidelijker graag.

Pannie | 19-07-05 | 14:21

Pim Fortuyn en zijn historische betekenis?
Ja: dankzij Pim F. weten we nu dat je gepeupel ECHT niet aan het woord moet laten. Nog een keer zo'n groep besnorde randdebielen die in Rotterdamse tongval gaan roepen dat 'de plitiesie ook es naar ut volluk motten luisteren' en je kunt mij voorgoed wegdragen. Pim Fortuyn stond voor Tokkies aan de macht.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:21

@Lucasdelinkselul
Rechts moet je zoveel mogelijk op geld en materialisme laten geilen, aldus de freelance GS medewerker. Ben je al opgegeild door je verdiensten? Sinds je bij GS zit ben je een erg vervelend en bekrompen denkend mannetje geworden. Zoals je zelf zegt normale mensen het denkwerk doen. Doe dat dan in stilte.

spooky | 19-07-05 | 14:19

@lucas Jij vele nep krakert, same on you dat je de blauwe niet kent en hier op geen stijl de linkse rakker uithangen!

SCraphy | 19-07-05 | 14:19

@ ElEndoscoop

Er is niets mis mee. Maar Indymedia opvoeren als serieuze bron is m.i. niet echt geloofwaardig.

Daar komt bij dat ik graag van Taboz hoor of hij de schrijver van het stukje is daar ik ook zo'n hartstochtelijke fan ben van zijn bijdrages hier op GS.

Brusselmans | 19-07-05 | 14:19

Lucas, dat "denkwerk" was inderdaad grappig.

Iovanni | 19-07-05 | 14:18

FNV: ik woon op de Amsterdamsestraatweg... Zegt genoeg?
@Elendoscoop: dat is ook stiekem waarvoor ik ben ingehuurd. Normaal post ik op polinco.net onder het pseudoniem 'Graver'.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:18

Lucas, grappig bedoeld cynisme, inderdaad. Maar zeg nou eens wat? Over dat stuk van Leon de Winter, bijvoorbeeld? Over Pim Fortuyn en zijn historische betekenis?

Of zeg iets grappigs.

Iovanni | 19-07-05 | 14:17

Die neukzomer van '68 zal zeker een grote indruk hebben achtergelaten op de jonge Leon. (Die provo's waren al een tijdje bezig, met name in '66.)
Toch vind ik dit een heel raar stuk van hem. Hij prijst de sexuele verworvenheden, zoals het openlijk voor je geaardheid uit kunnen komen, het vrijspreken en tegelijkertijd roept hij op tot meer calvinisme. Het zijn juist de calvinisten in de regering die onze vrijheden beperken.
Maar Leon roept: Weg met de orthodox-conservatieven, leve de progesieve conservatieven. Ik denk dat Leon een zeer verwarde socialist is. Nu zullen die arme Amerikanen nog verwarder achterblijven dan ze al waren.

Gavrilo | 19-07-05 | 14:17

Stelling: Lucas stelt op GeenStijl links in een kwaad daglicht.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:16

@ Pannie

Oooooohhhh... dus Lucas heeft de Kanaalstraat nog niet gezien?

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:16

Pannie, waarom denk jij mij toch telkens te kunnen betrappen op rijke ouders? Ik bedoel: als dat zo was had je het serieus mogen weten, maar het is echt niet zo. Mijn pappa en mamma waren eenvoudige calvinisten behorende tot de overige 8 miljoen modalen in Nederland.
Kindertjes die naar pianoles moesten vn hun ouders kwam ik pas tegen toen ik lid werd van GroenLinks, tot groot verdriet van mijn ouders want die haddden liever gezien dat ik mij had ingezet voor het CDJA, want dat wa spas waarheid.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:16

Fnv nee hoor, Lukas heeft een tussenstopje gemaakt in blanke studentenstad Utrecht, met dank aan z'n pappie.

Pannie | 19-07-05 | 14:15

Rechts aan het denken zetten? Ik kijk wel links uit... Rechts moet je zoveel mogelijk op geld en materialisme laten geilen, zoals het hoort, dan kunnen de normale mensen tenminste het denkwerk doen.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:13

Homoo's ook nog belachelijk maken, kleinburgerlijker kan het eigenlijk niet.

Pannie | 19-07-05 | 14:12

Wat kent Lucas de blauwe aanslag niet? Wat een salonkrakert. Basiskennis voor de ware linkse lul zeg ik je. Is ongeveer hetzelfde als Bush die niet weet wat een cowboyhoed is.

Lucifer | 19-07-05 | 14:12

lukas wat vind je eigenlijk van dat artikel van Leon de winter?
Nog foutjes kunnen ontdekken?

Pannie | 19-07-05 | 14:11

Lovanni, je raakt me zo diep! Hou op hou op ik kan het niet meer aan! Wat een snoeiharde kritieken!
@Lucifer: ik ben zo nicht als een paard, heb nog de leatherdance met pim gedaan in een darkroom op zuid. tevens maakt mijn gay-zijn een goed politicus van me, met dank aan Israel-fetisjist De Winter (niet Filip).

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:10

Nou dat posten ging een beetje lastig... Excuus.

Brusselmans, wat is er mis met indymedia?

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:10

Het is nog steeds gezellig hier, lees ik. En Lucas is ondertussen verhuisd van Wageningen naar de GROTE MENSEN WERELD van Pannie?
Ja Lucas, 't is ff schrikken, van de Hoogstraat en de Stadsbrink zo pardoes de echte wereld in.

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:10

@Muxje en links weigerde OOK AL een verbod op buitensporige voortplanting in te stellen

neuzel | 19-07-05 | 14:10

@Lucasdelinkselul
Vorige week Zembla herhaling gezien over de jeugd in Uden. Dat is echt niets meer dan een klas die tegen elkaar aan het opjutten is. Een beetje domme pubers waarvan de hoofddader gewoon haar had hebben toen een moskee in de fik gestoken. De aanleiding ruzie met marocs uitgelopen in een afgefikte turkse moskee. Ik bedoel hoe dom kun je zijn maar ook hoe naief? Ik denk dat jij het verschil tussen kindjes en nazi's niet helemaal goed ziet.

spooky | 19-07-05 | 14:10

Lukas heeft nooit tot de kraakscene behoort, Lucas heeft een rijke pappie namelijk.
Dat verklaart waarschijnlijk zijn afkeer van 'marmeren beeldjes'
Lukas laat me raden, jij moest als kind verplicht op pianoles van je ouders?

Pannie | 19-07-05 | 14:09

Jullie kunnen allemaal wel weer zeiken op Leon, het is waar dat ie wat open deuren intrapt, maar het staat allemaal wel weer eens netjes geordent bij elkaar in de NY-Times. En hij heeft dus helemaal gelijk in zijn uitspraken, ok dat lange haar is overdreven. En voor Lucas-de-LL: Jouw reacties doorlezen merk ik dat je alleen maar aan het kankeren bent op anderen, maar ik heb je nog niet op een gefundeerde mening uit de linkse hoek kunnen betrappen, zoeentje die mij als rechtse rakker aan het denken zet.

ErachterKijkerd | 19-07-05 | 14:08

Opa: elk verhaal is beschreven vanuit de visie van de schrijver... schijnt zelfs met geschiedenisboeken zo te zijn, maar ik zal uw advies ter harte nemen. Welk argument vond u nou "slap gelul"?

Je Zwager | 19-07-05 | 14:07

Wat een gelul.. Agenten met lang haar? Ik werd laatst nog heen gestuurd met de woorden "gaat heen en zondigt niet", alleen omdat ik een vriend een happy slap gaf. Zat bijna in de cel daarvoor. Als dat geen calvinistische waarden zijn.. Kutpliesie.

Peter Meyer | 19-07-05 | 14:07

Leon de Winter is een opportunist pur sang die naast een partij onleesbare & saaie boeken schrijven graag belangrijk wil doen in het buitenland. Nadat De Grote Schrijver merkte dat links uit de mode was, schoof hij direct de andere kant op. Pim F. had een behoorlijke media-attentie en een aantal leuke plannen maar zou na 'n paar maandjes in het Haagse incestcircus gillend voorgoed naar Italie zijn vertrokken. Dat Leon uitgerekend met de Goddelijke Kale op de proppen komt is meer een kwestie van name dropping dan een poging om iets zinvols te melden buiten ons Polderland.

BummBumm | 19-07-05 | 14:07

We moeten moslimjongeren overtuigen van onze calvinistische waarden? WTF?

Ten eerste, ik moet niks hebben van Calvinistische waarden, jullie wel? Wiens Calvinistische waarden zijn het dan wel? Die van een Jood?

Ten tweede, wat zijn die Calvinistsche waarden? Homohaat? God boven alles? Afschaffing van de democratie? Hard werken zonder te zeiken want de beloning komt in het hiernamaals? Het opgeven van elke poging om het leven hier op aarde dragelijk te maken? Alle vrouwen in rokken achter het aanrecht? Het Calvinisme is een doctrine om de bevolking gehoorzaam te houden en de positie van de (kerkelijke en wereldlijke) elite veilig te stellen.

Ten derde, hoe arrogant kan je zijn. Mensen met andere overtuigen zijn minderwaardig en moeten opgevoed worden in ons Calvinisme? Andersdenkenden hebben per definitie ongelijk en je hoeft niet naar ze te luisteren, maar je kan ze je eigen ideeen opleggen? Ik dacht dat we die fase voorbij waren sinds de kruistochten en de kolonialisering? Ik laat mij niks opleggen door die simpele drol van de Winter. En hij hoeft dat ook niet bij anderen te proberen.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:07

Het is weer gezellig hier, lees ik.
Lukas en Pannie nog steeds aktief en Lukas is nu eindelijk van zijn studentenflatje in Wageningen verhuisd naar een GROTE stad?
De wereld is wat groter dan de Hoogstraat, Unitas en de Stadsbrink dus....

FNV-lidaf | 19-07-05 | 14:07

Lucas, niet om nou gelijk Pannie, die ik in het geheel niet ken, veren in zijn of haar reet te steken, maar uit alles wat die schrijft, blijkt een wereldbeeld dat meer omvat dan zwart-wit, links-rechts of grappig bedoeld cynisme. Juist datgene waarin jij uitblinkt. En was je nou maar grappig, kon je nou maar schrijven.

Je zit alleen maar een beetje gniffelend onderdeel van een clubje te wezen.

Iovanni | 19-07-05 | 14:07

Lucas moet zelf ook heaumeau zijn, hij meet met zoveel maten dat het niet anders kan.

Lucifer | 19-07-05 | 14:06

. Lucasdelinkselul 19-07-05 @ 13:59
Homofobie is facistisch, waarom laat je dat keer op keer blijken?

Pannie | 19-07-05 | 14:06

Lucas is geen necrofiel, hij valt op stille types..

* Ontvangt de prijs die toebehoort aan 100.000ste maker van bovenstaand mopje uit de handen van F & S *

Brusselmans | 19-07-05 | 14:05

Nog nooit van gehoord? het ouwe belasting kantoor in Den haag wat ongeveer 20 jaar gekraart was en nu gesloopt is... hhm een echt anarchist die de blauwe niet kent. Ik ga twijfelen aan je status lucas!

SCraphy | 19-07-05 | 14:05

De Winter analyseert op heldere wijze wat er op dit moment speelt op veel plaatsen in Nederland, en constateert dat het door Fortuyn in gang gezette proces tot staan is gekomen, en dat datzelfde proces weer op gang moet worden gebracht. Beetje laat, maar daarom niet minder waar, en je kunt niet allemaal vooraan lopen.

Huh..? | 19-07-05 | 14:04

Lukas als jij noodgedwongen een tijdje op Rotterdam Zuid zou moeten wonen was je binnen 2 jaar de grootste NeoNazi van Nederland, een eerste vereiste daarvoor is namelijk extreem ongenuanceerd zijn.
De wereld is een stuk groter dan jou studentenwerkelijkheid.

Pannie | 19-07-05 | 14:03

Zou Pimmetje ook wat van die marmeren engel-jongetjesbeelden mee zijn graf in hebben genomen? En een foto van een huilend zigeunerjongetje?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 14:03

@Opa Buiswater (13:06): Het waren inderdaad de liberalen en industriëlen die maar wat blij waren met de gastarbeiders. Maar vergeet ook niet dat die gastarbeiders hier gewoon kwamen om te werken, en dat ze uiteindelijk gewoon goed functioneerden in deze samenleving. Ze waren niet geïntegreerd maar veroorzaakten ook geen problemen, en ze waren ook niet in idioot grote aantallen aanwezig. Allemaal prima, en destijds was er dus ook geen noodzaak om over moeilijke dingen als "multiculturele samenleving" te lullen. Mensen die zich zelf kunnen redden laten we met rust... we vragen ook niet aan een immigrerende Engelse consultant of hij "even in wil burgeren"... tenzij je een linkse lul bent en hem in het kader van de gelijkheid daartoe wil dwingen, omdat de moslimvrouwtjes ook moeten.

Het zijn juist de 2e en 3e generaties van deze immigranten die voor de problemen zorgen; door hun aantallen, het doorgaans dysfunctioneren in de economie (wie daar schuld aan heeft laat ik even in het midden), en botweg gezegd door hun gedrag en radicalisering. Al deze problemen kan je geheel op het bordje van links schuiven. Links weigerde paal en perk te stellen aan de toevloed van immigranten die vrijwel geen hoop hebben op een baan. Links weigerde om hardere eisen te stellen aan de gezinshereniging. Links weigerde om de specifieke problemen van de immigrantenjongeren aan te pakken. Links verbood zelfs om deze problemen te benoemen of bespreekbaar te maken.
Ik vraag me wel eens af of ze niet wisten welk een monster ze aan het scheppen waren... Misschien hoopten ze wat "verworpenen der aarde", te importeren in het kader van "jij een uitkering, wij een stem"; dergelijke handjeklap werktte immers ook prima onder de autochtone bevolking. Helaas voor ze is dat in hun smoel ontploft, de allochtonen zijn allesbehalve mak stemvee.

Muxje | 19-07-05 | 14:02

@ Lucasdelinkselul
Als je de leest over een onorthodoxe uitgesproken homofiele politicus welke zal de Winter dan in zijn hoofd hebben? Pim natuurlijk is het dan gek dat veel reaguurders het nu over Pim hebben? 1X een grap over dooie Pim is dan leuk maar dan blijven hameren op dooie Pim die stinkt een beetje flauw. Je weet waarschijnlijk wel wat ik van Pim vind maar dat ga ik toch ook niet tientallen keren roepen elke keer als het P*M-woord wordt voorbij komt.

spooky | 19-07-05 | 14:02

@Knakworth
He HIT'S he SCORES and the crowd go's NUTS !

ViPER | 19-07-05 | 14:02

We moeten moslimjongeren overtuigen van onze calvinistische waarden? WTF?

Ten eerste, ik moet niks hebben van Calvinistische waarden, jullie wel? Wiens Calvinistische waarden zijn het dan wel? Die van een Jood?

Ten tweede

ElEndoscoop | 19-07-05 | 14:01

@ Lucas

Met die vieze krakerspoten op m'n net gewassen Buell??

Ongezien mijn kloten!!

@ ElEndoscoop

Oh dat. Taboz had het hier over 'fatsoenlijke magazines'. Nu wil het geval dat er iemand bij Indymedia publiceerd onder de naam Taboz. Hij wil het hardnekkige gerucht dat hij de betreffende scribent is maar niet ontkrachten.

Brusselmans | 19-07-05 | 14:01

lucas 19-07-05 @ 13:57 tuurlijk, wat anders? Ben je nou echt gek geworden?
En dan ben ik ongenuanceerd, en scheer iedereen over een kam?

Pannie | 19-07-05 | 14:00

Fortuynisten komen altijd hun mesias-achtige religie tentoonspreiden. En dat voor een homo die al zo lang dood is dat je hem eigenlijk allang vergeten had moeten zijn. Wat is dat?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:59

@ Lucas Blauwe Aanslag

SCraphy | 19-07-05 | 13:59

Lucas zou maar wat graag een stukje schrijven dat dit aantal reacties teweegbrengt. Maar ja, dan moet je wel met argumenten een stelling poneren, en daar is Lucas geen held in natuurlijk. Lucas schreeuwt liever om het hardst dat hoe fout anderen zijn.

Knakworth | 19-07-05 | 13:58

Lukas komt ook altijd met geuren en kleuren het rottingsproces van Fortuyn beschrijven, wat is dat?

Pannie | 19-07-05 | 13:58

"kaalkopjes zijn jongeren die uit modieuze overwegingen hun hoofd kaalscheren"
U hoort het.
Loopt in Uden of Venray wat klaageschoren jongerebn tegen het lijf? Geen paniek! Het zijn slechts modieuze jongeren!

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:57

tijd voor een homosexuele politicus?
Is Boris Dittrich dan koffiedame of zow

zuivergeweten | 19-07-05 | 13:57

@Gavrilo: wat dacht je van de studentenopstand in Parijs onder leiding van Daniel Cohn-Bendit....... Het begin van de provo-beweging enz enz

Opa-Buiswater | 19-07-05 | 13:56

Gavrillo: De zomer van de liefde... Wie in 1969 geboren is heeft tenminste 400 mogelijke vaders. En een kleine culturele revolutie in Nederland natuurlijk.

ElEndoscoop | 19-07-05 | 13:56

Lovanni, waar precies kun jij nuance aanwijzen bij het gebraak van Pannie? Behlave 'ik woon er tussen dus ik weet waar ik het over heb' gaat het vooral over 'al die nare moslims op Hoog Cahtharijne en Rotterdam maken mijn leven onveilig'. Kun je nauwelijks genuanceerd noemen.
Rotterdamse tunnelvise ala Michiel Smit.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:56

@LucasdeLinkseLul
Ben jij nou nog steeds fan van Melkert en Folkert van der Graaf? Hebbie wat oplosmiddel nodig om je ogen weer open te krijgen? Wat een drammert ben jij zeg!

Hangoudere | 19-07-05 | 13:55

@lucas ga je je bakbrommert opvoeren?

Lucifer | 19-07-05 | 13:55

@Lange Neus
Inderdaad heeft de Winter Theo van Gogh niet vermoord.
Daar gaat het ook niet om.
Maar Leon de Winter beweert in z'n stuk dat de 'geradicaliseerde zonen van de immigranten de humor van van Gogh niet konden waarderen' en ik merk alleen op dat ik dat een vreemde uitspraak vind van iemand die meerdere malen zelf heeft geprobeerd van Gogh als anti-semiet veroordeeld te krijgen.
Ik ben benieuwd of de Winter net zo genuanceerd oordeelde over Van Gogh op 1 november 2005....

hapseflaps | 19-07-05 | 13:55

@ lucas bezoeker geweest van de blauwe??

SCraphy | 19-07-05 | 13:55

Het is pijnlijk om een Joodse Yank gelijk te moeten geven.

DJW | 19-07-05 | 13:54

Het is pijnlijk om een Joodse Yank gelijk te moeten geven.

DJW | 19-07-05 | 13:54

Lukas kaalkopjes zijn jongeren die uit modieuze overwegingen hun hoofd kaalscheren, hier op Gs wordt die term voor het gemak gebruikt voor 'white trash' jongeren die 'naar rechts' zouden neigen.
Jij zou nog geen 'echte' fascist kunnen herkennen op het moment dat die jou de strot zou afsnijden waarschijnlijk.
Of hangjongeren mij 'respecteren' weet ik altijd snel genoeg want in tegenstelling tot jou durf ik mensen die ik passeer wel recht in de ogen aan te kijken.

Pannie | 19-07-05 | 13:54

Lucas, je Nederlands is onbeholpen en je blik op wat er in Nederland gebeurt & gebeurd is, is ernstig vernauwd. De nuance die we bijvoorbeeld bij Pannie aantreffen, is bij jou ver te zoeken. Je moet tenslotte je linkse rolletje spelen. Maar ga eens op zoek daar je laatste beetje humor.

Iovanni | 19-07-05 | 13:54

Wat is er in '68 gebeurd dat Europa zo geschokt heeft? Nixon komt aan de macht, de Fransen die massaal gaan staken (gebeurt ook elk jaar), de Praagse lente, het Tet-offensief vd Vietcong, Leon werd 12?
Ik weet niet of het aan zijn kaas-accent ligt dat je door de tekst heen kan horen of dat het al die opgestapelde onzin is, maar dit is toch het slechtste schrijfsel van De Winter wat ik ooit heb gelezen.

Gavrilo | 19-07-05 | 13:54

Ik stem al jaren op de minister van feest.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:53

[ot] de trein is tot 16 augustus nog veilig http://www.nu.nl/news/560366/23/Al-Qaeda_geeft_landen_een_maand_om_Irak_te_verlaten.html [/ot]

Lucifer | 19-07-05 | 13:53

Leon slaat de spijker op z'n kop! Helemaal goed!
@Chileen: wel lezen jochie:
"Een discussie over de immigratieproblemen is volgens de schrijver vrijwel onmogelijk door de houding van politici en media (oh ja?)."
Leon spreekt toch duidelijk in de VERLEDEN TIJD:
"Meanwhile, the news media and politicians MAINTAINED an unofficial ban on any discussion of the problems of immigration: after all, in progressive Holland only socioeconomic problems were admissible. It WAS simply not acceptable to discuss problems relating to religion and culture."

jip81 | 19-07-05 | 13:52

Vanwaar die link?

ElEndoscoop | 19-07-05 | 13:52

En daarom stem je links? Stoned lucas?

SCraphy | 19-07-05 | 13:52

Brusselmans: mag ik je Buell ff lenen?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:52

@ ElEndoscoop

Niets noemenswaardig. Hoezo?

Brusselmans | 19-07-05 | 13:51

Welke SPer roept om respect dan? Dooie Professor Pim is hier de enige die heel posthuum via de mond van wat holmaatjes om respect schreeuwt. Stinken doet ie zeker.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:50

@Zwager: koop eens een boek over de geschiedenis van ons land tijdens de wederopbouw en misschien dat je dan niet meer zo slap lult.... Je weet maar nooit toch?

Opa-Buiswater | 19-07-05 | 13:50

@ Lucas

Wat je vandaag toch weer allemaal aan wartaal uit je botten slaat..

Brusselmans | 19-07-05 | 13:50

@ Lange Neus: tussen het herinneren van een vreselijke gebeurtenis en het blijven zeiken over 'hoe zou het zijn geweest' zit een groot verschil

gerookte paling | 19-07-05 | 13:49

Wat is er Brusselmans?

ElEndoscoop | 19-07-05 | 13:49

@Taboz
Gelukkig, ik dacht al, waar blijft Mengele toch. Maar je bent er.

Hangoudere | 19-07-05 | 13:48

Mensen die dood en begraven zijn moeten gewoon hun mond houden.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:48

@ Lucasdelinkselul weet jij hoe je een linkse sp'r herkent ze stinken en zien eruit als sloebers! geen respect dus.

SCraphy | 19-07-05 | 13:48

Respect is bij mij helemaal geen issue!
.
Lukas je bent totaal aan het doordraaien, heerlijk!

Pannie | 19-07-05 | 13:48

Mensen die het hardste om RESPECT roepen, verdienen dat het minste.

skcus-idlA | 19-07-05 | 13:48

@Superjan. Respect is goed, maar dat maakt hem niet minder dood en rottende...

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:47

De grote uitverkorenen, waar slaat dat nu weer op? Uitverkoren tot wat?
Probeer liever een in jou ogen onwaarheid in dat kleine artikeltje aan te halen...

Pannie | 19-07-05 | 13:46

Pannie, ken je het verschijnsel 'kaalkopje'? Daarbij, juist jij moet weten hoe je een crimineel herkent. Jij kunt al aan groepjes jongeren zien of ze wel of geen respect voor je hebben!

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:46

@Lucas> Hmmm, Ik vind dat iemand die is vermoord vanwege zijn overtuiging iets meer respect verdient.

superjan | 19-07-05 | 13:45

@Pannie:

Hitler was ook een socialist hoor ;)

AAPbanaan | 19-07-05 | 13:44

@gerookte paling
Dat het hier een politieke moord betrof is ook niet belangrijk. Laten we er maar gewoon over zwijgen en net doen alsof er niets mis is, dan komt het vast vanzelf allemaal wel goed.

Lange Neus | 19-07-05 | 13:44

@Lof der Zotheid,
de industrielen hebben zelf indertijd voor TIJDELIJKE werkkrachten gepleit bij de politiek, die het toen ook toestond.
De politiek is en was verantwoordelijk voor de situatie. Enne wie was de premier in die dagen?
Dacht je dat de industrielen de wet uitmaakten op dit punt? Het was een politieke beslissing!

wib-o-flex | 19-07-05 | 13:44

@ Taboz

Een fatsoenlijk magazine?

Je bijdrages aan indymedia wellicht? www.indymedia.nl/nl/2004/05/18936.shtml

@ Spooky

Daar heb je volkomen gelijk in. Dat is ook precies hetgeen wat me stoort aan De Winter. Daarmee is overigens nog niet alles wat hij stelt onzin.

Brusselmans | 19-07-05 | 13:44

@AAPbanaan:
Pim kwam met grote plannen die goed doordacht waren (of ze goed waren laat ik in het midden). Wat hiervan is uitgevoerd is nihiel te noemen.

Het enige wat er is ontstaan is dat het volk (van het VPRO publiek tot de SBS6 kijkers) de politiek goed in de gaten zijn gaan houden. En diezelfde politiek surft nu een beetje mee op zijn plannen en op de geluiden die ze nu ineens wel zijn gaan horen vanuit het gepeupel.

boom boom | 19-07-05 | 13:43

'PIMMETJE' is al zo lang dood dat de maden uit zijn oogakassen kruipen en NOG hebben mensen het over hem alsof het hub laatste pedosuksuele verovering betreft. laat die vent toch eens met rust! Gun hem zijn rottingsproces in zijn nichtenkitschgraf in dat Maffiaplaatsje in Italie.
De maatschappij wordt heus niet beter van het dwepen met dode heaumeuax.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:43

Leon de Winter, ehm, is dat niet de man van Jessica Durlacher, de grote schrijfster?

skcus-idlA | 19-07-05 | 13:43

Hahaha wat is het toch een idioot! Luistert er uberhaupt wel eens iemand naar hem?

ElEndoscoop | 19-07-05 | 13:43

Lukas en who de Fuck is liamP? Trouwens ook zo'n raar verschijnsel, door linkse lutsers als jou overgenomen nazigedachte dat je aan iemands uiterlijk z'n geestesgesteldheid kunt afmeten, de ongure jood enz. Zie Wilders, Balkenende, Fortuyn enz. Als die LiamP kort haar had zie ik geen reden om dat geen 'fris koppie' te noemen, maar jij ziet er gelijk weer een verwijzing naar het 3e Rijk in natuurlijk.

Pannie | 19-07-05 | 13:43

Ik heb het hele stuk gelezen maar het is best een goed stuk, de samenvatting zoals ie hierboven staat, klopt geen ruk van.

-=PyP=- | 19-07-05 | 13:43

Opa heeft weer duidelijk zijn rode bril op. Waren het niet dezelfde industriëlen en werkgevers die voor zo'n welvaart zorgden dat die hele 1e generatie poepscheppers (en alle overgekomen "familieleden") en masse de WAO ingeschopt konden worden? (plannetje van de PVDA als ik me niet vergis)

En Lucas, tja, die doet waar hij goed in is. Lekker ongenuanceerd links. Is er dan nergens een kern van waarheid in het stuk te vinden Lucas?

Je Zwager | 19-07-05 | 13:42

@Spooky: z'n eigen land? Het is een Nederlander hoor.

shevek | 19-07-05 | 13:42

Leon de Winter en Pannie zijn DE grote uitverkorenen.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:41

@ Lucasdelinkselul: helemaal mee eens, dat is typisch Nederlands om te blijven zeiken over iemand die al jaren dood is..... get over it!!
wat dan nog erger is; ze zoeken nu maar hun heil bij die lamlul van een Wilders, die waarschijnlijk op exact dezelfde manier naar het hiernamaals wordt geholpen, alleen dit keer door Mohammed C.

gerookte paling | 19-07-05 | 13:41

@hapseflaps
Hij heeft hem iig niet neergestoken, das dan wel weer tof.

Lange Neus | 19-07-05 | 13:41

@wiboflex
lekker verhaal, gaat echter niet op. De rechtse industrielen halen de goedkope arbeidskrachten binnen. 'Vergeten' zelf te regelen dat het tijdelijkheid betreft, en vervolgens krijgt links hier de schuld van? Mijn sympathie ligt niet aan de linkerzijde van het spectrum, maar van deze redenatie krijg ik pas echt jeuk...

Lof der Zotheid | 19-07-05 | 13:39

@LLL 13.38,
precies, je vat jezelf goed samen!

fuckje | 19-07-05 | 13:39

@Taboz: je hebt helemaal gelijk hoor. Vergassen of met hoofd vooruit van hoog gebouw? Roept u maar....

shevek | 19-07-05 | 13:39

Wat ik niet begrijp waarom hij een homo aan de macht wil? Wat heeft dat nou weer met homosexualiteit te maken. Waarom geen pot? Of een pedo? Misschien een jood? Een joodse homo met pedo neigingen en een pot als moeder??? Helemaal top!!!

BBR | 19-07-05 | 13:38

'Pimmetje...'
*kwijl*
*braaaaaaaaak*
PIM = DOOD!

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:38

De verdeling van rijkdom in de westerse wereld is kort door de het gevolg van het zijn van het uitverkoren volk. Een cruciaal onderdeel in de leer van Calvijn en dus de calvinistische waarden is predestinatie; het uitverkoren zijn. Volgens de die leer worden de levensomstandigheden van het individu als graadmeter geïnterpreteerd voor de mate van het uitverkorenzijn door God. Mensen die de calvinistische waarden onderschrijven zijn uitverkoren en hebben recht op welvaart, de mensen in armoede hebben dubbel pech ze zijn arm en niet uitverkoren. Dit onderwerp gaat over de Calvinistische ethiek en kapitalisme. Kortom als integratie het doel is snap ik nooit waarom Calvijn van stal gehaald wordt. Een ruzie over wie het uitverkoren volk is met moslims moeten we toch niet hebben. Laat staan beweren dat iedere vluchteling geboren is als niet uitverkoren en het zijn eigen schuld is dat hij niks te eten heeft. Er is 1 plek op de wereld waar dit alles schrijnend zichtbaar is de GAZA en de westelijke jordaan oever. Aangewezen door god voor het uitverkoren volk der joden. Nu al eeuwen lang het voorbeeld van wat er mis is met deze ideeen van Calvijn, ruzie over of die plekken voor uitverkoren moslims of joden zijn en ruzie of joden zich niet moeten bekommeren om de armoede van de palistijnen. Erg wrang net een jood dit te zien schrijven, kijk eens naar je eigen land voor je met Calvijn aankomt.

spooky | 19-07-05 | 13:37

Ik heb hem altijd zo gevonden: moraalridder met verkeerde percepties.

Ridge Forrester | 19-07-05 | 13:37

Leon de Winter is een revisonist die bv. alle misdaden van de internationaal talloze malen veroordeelde racistische schurkenstaat Israel onder de tafel veegt.
een eiqul van het zuiverste soort die zichzelf alleen kan bedruipen door het schrijven van haatzaai stukjes in de elsevier.
Een fatsoenlijk tijdschrift wil niets met die man te maken hebben.

Taboz | 19-07-05 | 13:36

interessant:
".. The radicalized children of disappointed Islamic immigrants were unable to appreciate the humorous side of the Van Gogh phenomenon..."

En dat komt van de Man die de afgelopen 20 jaar meerdere malen Van Gogh voor anti semitisme heeft aangeklaagd, sorry heeft proberen aan te klagen. Toen viel Leon ook niet op humor te betrappen...

Hoe gaat het trouwens met de amerikaanse film avonturen van dhr. de Winter?

hapseflaps | 19-07-05 | 13:35

@wib-o-flex:
Hulde!!

Helemaal mee eens, maar dan krijg je weer die linkse politiek die geld gaat vangen bij de industrie in de vorm van allerlei maatregelen en belastingen en het aan de achterkant uitdeelt aan uitkeringstrekkers en de landbouw

boom boom | 19-07-05 | 13:35

@boom boom: "We zijn nu alleen stil komen te staan nu Pim dood is en iedereen hem nog erg mist (ikke niet trouwens), maar zijn woorden en daden worden geen werkelijkheid meer aangezien hij deaud is."

Ik weet niet of jij de afgelopen 4 jaar in een grot hebt gezeten maar er is sinds Paars II/Pim wel degelijk wat veranderd in de nationale politiek. Het uitzettingsbeleid dat Verdonk nu uitvoert was acht jaar terug ondenkbaar. En ja, je mag van mij dit kabinet zo links (of rechts, hoi lucas!) noemen als je zelft wil, maar eenieder die durft te beweren dat er sinds Pim NIETS is verandert moet zijn hoofd eens gauw uit z'n reet gaan halen.

En je suggestie om Leon de Winter naar Den Haag te halen? Laten we dat maar niet doen. Krijgen we nog meer van die zwabberaars die elke dag wat anders verkondigen.

AAPbanaan | 19-07-05 | 13:34

Lukas ik ben bij meer gastarbeiders over de vloer geweest dan jou. En Moskeeen. En Marokkaanse feesten, om maar eens wat te noemen. Terwijl jij alleen in dat blanke bolwerk Tivoli uithangt waarschijnlijk. Ik werkte 15 jaar geleden al vrijwel dagelijks voor de moslimomroep en voor migranten tv en voor At5, dus ik heb aardig wat gezien in de tussentijd. Plus dat ik uit een echte multiculti stad kom natuurlijk, o.a. 6 jaar op de Kruiskade gewoond, ik woon nu in de wijk die o.a dit jaar in het nieuws kwam vanwege de groepsverkrachtingen.
Ik vind de nuance bij jou altijd totaal zoek.

Pannie | 19-07-05 | 13:34

@Lof der Zotheid
goed gesproken !

holistic river | 19-07-05 | 13:33

@Opa-Buiswater,
dat de Groot-Industrielen verantwoordelijk zijn voor onze multikul is niet geheel waar.
De industrielen hebben wel degelijk gepleit voor het TIJDELIJK binnenhalen van GASTarbeiders.
De linkse politiek heeft er later voor gezorgd dat er geen remigratie plaatsvond met alle gevolgen vandien. Dit is de werkelijke oorzaak van de multikul.

En wat hebben jullie toch altijd tegen groot-industrielen, zonder hun leven wij niet in zulke welvaart!

wib-o-flex | 19-07-05 | 13:33

LOL @ Pritt Stift

Brusselmans | 19-07-05 | 13:32

ik moet zeggen dat het stukje van mensen makkelijk maken die niet willen werken helaas heel erg correct is...(laatst kwam ik nog een kansloze tegen die wel wilde werken maar dat deed hij niet want dan ging hij er financieel op achteruit !!!, dan kreeg hij al z'n duurverdiende kortingen overal niet meer !!)

... verder is er veel te weinig bloot op TV en ik vind JP al té vrouwelijk.

holistic river | 19-07-05 | 13:31

Voor wat betreft één ding heeft LdW volkomen gelijk. Nog steeds is er sprake van een politiek correcte terreur in uitingen. Alleen is de politiek correcte wind 180 gr. gedraaid. Het is nu absoluut salonfähig om te verklaren dat het allemaal de schuld van de allochtonen is. Dat harde maatregelen vereist zijn. Dat je zelfs bereidt moet zijn om Mekka te willen bombarderen.

Net als toen de wind nog op stormkracht uit de linkse hoek waaide, is er nu ook geen sprake van een balans. En dat zorgt naar mijn bescheiden mening voor een verstoorde balans in de Nederlandse maatschappij. Dus terug naar het midden allemaal. Zeggen wat je wilt, tevens luisteren naar de anderen. Compromissen sluiten als nooit te voren, mits deze maar leiden tot streng én rechtvaardig behandelen van alle inwoners (maar evt. gespecificeerd naar doelgroepen).

Lof der Zotheid | 19-07-05 | 13:31

Ik ben geen liefhebber van Leon, maar hij heeft nu toch wel ergens gelijk.

De linkse politiek van een aantal decennia geleden leek meer op een struisvogel. Probleem: niet over praten!

Dat is nu een beetje rechtgetrokken en dit alles is in gang gezet door Pimmetje.

We zijn nu alleen stil komen te staan nu Pim dood is en iedereen hem nog erg mist (ikke niet trouwens), maar zijn woorden en daden worden geen werkelijkheid meer aangezien hij deaud is.

Geertje probeert nu een beetje mee te surfen, maar balkie zit nog op zijn troon met de rest van dat linkse gepeupel.

Het word ooit tijd voor daden, maar wanneer.....

Leon: lul niet teveel (word al genoeg gedaan in de politiek) en raap die handschoen op die jezelf hebt neergegooid!

boom boom | 19-07-05 | 13:30

we weten al langer dat er gewoon een hele hoop buitenlanders terug geschopt dienen te worden naar hun eigen land...
maar geen enkele politicus heeft het lef om ze d'r uit te schoppen... nee... zelfs Verdonk niet, want die moet het gewoon 10 graadjes erger doen...

gerookte paling | 19-07-05 | 13:27

Dat wordt weer een mailbox vol dreigmailtjes Pritt...:-)

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:26

Nee, ze verwarren Leon en Philip....

de_rest_van_NL | 19-07-05 | 13:26

Tja, dan noemen we Hans Wiegel maar weer eens. Weliswaar niet echt gay, maar geen vrouw houdt het bij 'm uit. Dus.

Pritt Stift | 19-07-05 | 13:25

@Lucasdelinkselul:

Met de warme zomerdagen is weinig haar wel zo lekker ;)

AAPbanaan | 19-07-05 | 13:24

Gatsamme, moet ik nou helemaal gaan verhuizen? Ik deug al niet omdat ik geen moslim ben, maar nou is het ook een ramp als je geen homofiel bent!
Heel "Hilversum" is vergeven van de flikkers! Waarom dan ook nog de politiek vol met die gasten? Heb ik dan helemaal geen rechten meer? O ja, Lingo stopt ook omdat er veel ouderen naar kijken. Dus je moet flikker zijn, jong, en allochtoon. Ander kun je in dit land opflikkeren. Wat een kudtzooi!

Hangoudere | 19-07-05 | 13:24

Pannie doet uberhauot nooit aan enige nuance, dus daar op wijzen is vrij zinloos. Voor Pannie bestaan er geen gastarbeiders maar alleen rondhangende moslimjongeren en vieze steuntrekkers.
LiamP heeft zelf een 'fris geschoren koppie' vermoed ik.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 13:23

Hij heeft een punt ook wat z´n calvinisme betreft. "Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg" Dat lijkt me een redelijk calvinistische insteek hebben. Onderbewust is toch een groot deel van nederland aan deze waarden gehecht. Goed artikel... Wel een beetje clichematig.

Bonzai | 19-07-05 | 13:20

Fredje 19-07-05 @ 13:08
Hoezo omslag van links naar rechts?
Hij is nog steeds links.

Pannie | 19-07-05 | 13:19

@Pannie: Rijn-Schelde-Verolme, ADM, Staatsmijnen, Hollandia-Kloos< NDSM, Philips, enz enz enz

Opa-Buiswater | 19-07-05 | 13:19

@Pannie:

Ga alle grote industriele bedrijven maar af. Shell bijvoorbeeld. Of hier in mijn wijk waar nog allemaal werkloze allochtonen wonen nadat ze bij de laatste paar saneringsrondes bij Akzo Nobel eruit getrapt zijn.

AAPbanaan | 19-07-05 | 13:17

Kan er niet eens een lijst met de bedrijven komen die indertijd actief in het Rifgebergte recruteerden? Gewoon voor de lol, komen we vast nog wel wat bekende namen tegen lijkt mij...

Pannie | 19-07-05 | 13:15

dat ze leon de winter daar voor nodig hebben om daar achter te komen... het is oud gelul... maar het blijft wel waar.

Quercus | 19-07-05 | 13:14

Een pauze van zijn stukjes in de Elsevier (die ook wel bekend stonden als het dagboek van Ayaan), heb ik ook meteen een vakantiegevoel!

m*ch*l | 19-07-05 | 13:13

Hij denkt zeker dat Pim nog leeft en verder is hij al eeuwen niet in Nederland geweest?

mennie | 19-07-05 | 13:11

Bij de derde zin viel ik in slaap.

Dirrek | 19-07-05 | 13:10

kunt zeggen wat je wil, maar leon slaat wel de spijker op het hoofd

iSlamDunk | 19-07-05 | 13:09

De winter heeft zo'n omslag gemaakt van links naar rechts, die is niet meer serieus te nemen, misschien alleen nog door dat hautain keuvelende vrouwtje van hem... Ook in Amerika is het duidelijk komkommer tijd als ze deze oude vesleten koe weer uit de sloot halen.
Misschien beginnen de oude media toch wat op te steken van de weblogs, makkelijk scoren zonder nuance is zeau 2005

Fredje | 19-07-05 | 13:08

excuus

superjan | 19-07-05 | 13:08

Inderdaad pliessie heeft net zo lang haar als de nog levende leden van de Grateful Dead ( Jerry Garcia overleed in 1995 ofzo ) Al in 1987 kon je op de LP hoes zien dat ze allemaal kort haar hadden.

ShimoKura | 19-07-05 | 13:07

Omdat een grote groep mensen toch naar SBS kijken, maakt Gerard Joling wel een kans.

de bier | 19-07-05 | 13:06

-weggejorist-

kenka | 19-07-05 | 13:06

@Sm@d: "Leon de Winter heeft helaas gelijk.

Niemand in Nederland heeft gevraag om de multiculturele samenleving (een aantal linkse, flink verdienende politicie daargelaten)Onder het mom links lullen rechts vullen."

Het historisch besef van deze poster doet mij versteld staan. Hier wordt niets anders gesuggereerd dan dat Joop den Uijl en de PVDA destijds persoonlijk naar Marokko zijn afgereisd om ter meerdere eer ende glorie van de linkse politiek gastarbeiders te importeren. Ik kan u toch echt verzekeren dat u daarvoor bij de aanhangers van de liberalen moet zijn, de industriëlen en werkgevers die op deze manier zeer goedkope werkkrachten in huurden en daarmee woekerwinsten behaalden. Zij zijn het die nu de maatschappij met de ellende laten zitten terwijl zij met hun quote 500 vriendjes langs de zuidfranse kust spelevaren en ons klootjesvolk hier ongezien de typhus wensen.Opdat u dat maar weet....

Opa-Buiswater | 19-07-05 | 13:06

ik ben gestrand in het enige boek dat ik ooit van leon de w. heb gelezen, maar nu heeft hij wel gelijk. vooral wat de media betreft, GS is nog steeds de enige die marokkanen of criminelen (of een combinatie daarvan) bij de naam noemt. alleen heeft mijn wijkagent wel een keurig geschoren koppie hoor.

LiamP | 19-07-05 | 13:06

Zeer goed artikel trouwens. Al gelezen?

Pannie | 19-07-05 | 13:05

Geert is geen heaumeau.
Misschien wil Jos Brink?

superjan | 19-07-05 | 13:04

Leon de Winter beweert duidelijk niet dat agenten hier lang haar hebben, alleen dat dat het imago is, zeker in Amerika.

Pannie | 19-07-05 | 13:04

Geert is geen heaumeau.
Misschien wil Jos Brink?

superjan | 19-07-05 | 13:03

@ Sm@D

Dergelijke jubelredes aan het adres van de dienstdoende scribent doen mij ook wat ongemakkelijk voelen.

Maar ja, wat recht is valt niet krom te lullen, al gaat het al die LdW bashers hier goed af..

Brusselmans | 19-07-05 | 13:03

De Winter is verdwaald in zijn eigen universum.

Ahum | 19-07-05 | 12:59

Pim? Die was homo. Was dat wel een goed idee? Ditrich? Win je de oorlog ook niet mee. Wat een onzin verhaal van die knakker. Die boeken van hem zijn ook kut. Laat hem toch lekker terug gaan naar A'dam naar die schrijversvrouw van hem. Gaan ze met zijn tweeen klote boeken schrijven. Wat is dat toch met schrijvers? Altijd maar semi intressant moeten doen over onze samenleving. Slaat 75% van de tijd nergens op.

BBR | 19-07-05 | 12:58

Geert, je bent nodig lees ik net.

de visser | 19-07-05 | 12:57

Hoezo "The murder last year of the filmmaker Theo van Gogh, whose killer was convicted this week..." ? Nu weet ik dat Leon altijd het nieuws erg *kuch* kritisch volgt maar dat doe ik zelf ook. Mohammed is toch echt nog niet veroordeeld. Het OM heeft alleen zijn eis bekend gemaakt. 26 juli volgt de uitspraak pas.

AAPbanaan | 19-07-05 | 12:56

Oprotten met je Calvinisme...
Daar doen we niet aan in Brabant.

Mr. Luke | 19-07-05 | 12:56

Als columnist is de Winter steeds vaker ontzettend kortzichtig. Het klopt gewoon niet wat die zegt. Dit is gewoon gemakzuchtige rechtse borrelpraat. Jammer!

Bomber Jack | 19-07-05 | 12:56

En natuurlijk moet die onorthodoxe uitgesproken homofiele politicus wel MOSLIM zijn want anders bereiken we de doelgroep toch niet.

Hmmm? Doelgroep? Oh ja, natuurlijk.

Ik ga op eenhoorns jagen, met aanzienlijk meer kans op succes.

Bucket of Shit and P | 19-07-05 | 12:55

Leon de Winter heeft helaas gelijk.

Niemand in Nederland heeft gevraag om de multiculturele samenleving (een aantal linkse, flink verdienende politicie daargelaten)Onder het mom links lullen rechts vullen. De multiculturele samenleving is en blijft een linkse utopie en zal de bottleneck blijken in de toekomst. Moet je mij horen, en ik stem niet eens rechts!

Sm@D | 19-07-05 | 12:55

leon was vroeger zo lelijk dat hij niet mee mocht doen met de sexuele revolutie en alles neuken wat los en vast zat. issie nu nog kwaad over.

pieterjan | 19-07-05 | 12:55

"calvinistische waarden"??
bourgondische waarden!

Delatio | 19-07-05 | 12:54

Laat die man toch ALSTUBLIEFT weer gewoon gezellige romannetjes zschrijven ipv gewauwel in rechtse blaadjes.

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 12:52

Tja...

Het is een nare gewaarwording maar op de kreetjes van De Winter valt niet zoveel af te dingen.

Dat stel slecht geschreven boeken ten spijt..

Brusselmans | 19-07-05 | 12:52

Wie denkt Leon de Winter wel niet dat die is? Het geweten van Nederland? Laat de here ons bewaren zeg..........

Opa-Buiswater | 19-07-05 | 12:51

"overtuigen van onze calvinistische waarden."
Welk jaar leeft die man? 1682?

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 12:51

Voor mij is er maar 1 oplossing voor de problemen in Nederland, die is wel individueel: Emigreren.

prodigy | 19-07-05 | 12:51

De Winter is alleen leuk in Oostenrijk.

St-Eenmans | 19-07-05 | 12:51

Leon is een oude lul die in de NYtimes wegkomt met cliches die zelfs op GS al oude koek zijn. Wanneer heb je voor het laatst agent met lang haar gezien? Ik in die documentaire over die krakersrellen uit de jaren 80. En er kan nu toch openlijk geluld worden over immigratieproblemen? En verdonk doet prima werk. Ben het eens dat rifgebergteBreeZahs lekker in rifland moeten blijven.

pieterjan | 19-07-05 | 12:50

@lucas
mooie amerikaanse uitspraak van je

mallebabbe | 19-07-05 | 12:49

"Een discussie over de immigratieproblemen is volgens de schrijver vrijwel onmogelijk door de houding van politici en media ". Pardon? Welk jaar leeft die man, 1992?

de visser | 19-07-05 | 12:49

Filip? Oh, Leon.

broomstick | 19-07-05 | 12:48

Die hadden we die is dood.

prodigy | 19-07-05 | 12:48

Bel fortuyn ff dan...

Megamuch | 19-07-05 | 12:47

Zeg je Leon de Winter, krijg je hem ook... Bedankt Chileen...
CALVINISTISCHE WAARDEN MY ASS!

Lucasdelinkselul | 19-07-05 | 12:47

Ben het niet vaak eens met het schrijvende gilde maar hulde voor Leon!

Lucifer | 19-07-05 | 12:46

Kom maar uit de kast Balkie!

MacManiac | 19-07-05 | 12:45

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen