Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hierrr met die gulden

Buigt u even?Binnenkort kun je, als het even meezit, je euri’s weer gewoon inruilen voor de ouderwetse gulden. Een aantal invloedrijke economen denkt dat de crisis in Europa na het NEE van Frankrijk en Nederland zo ernstig is dat de euro in haar bestaan wordt bedreigd. De "goedweer-koning" van het Frederiksplein, Nout Wellink, doet dergelijke verhalen af borrelpraat. Geeft niet, daar wordt deze buikspreker van Gerrit Zalm voor betaald. Paniek is namelijk slecht voor de economie. Van StarF*cker mag de gulden terug en Nederland wat minder Europees...


Europa hoezo?

Als je het weekend niks hebt te doen, rij naar het benzinestation en trek het NRC Handelsblad uit het rek. Lees hoe het Nederlandse kabinet elkaar de tent uitvocht in plaats van campagne te bedrijven voor een Nederlands JA. Lees hoe notabene de ex-europarlementariër Karla Peijs zo weinig in het referendum en Europa zag dat ze weigerde om als een "dwaze-Truus" te gaan folderen. Die, opnieuw notabene, zelfs op de dag van het referendum haar twijfels uitsprak en Turkije er zelfs helemaal niet bij wil hebben. Maar goed...

Nieuw is dat overal in Europa de twijfel over de euro de kop opsteekt. In de Italiaanse politiek, maar ook in Duitsland. Overal zien deskundigen dat de euro gemakkelijk is als je van Heerenveen naar Barcelona rijdt, maar verder alleen maar de afkeer van Europa vergroot. Gelukkig zien ook de economen deze dreiging. De voormalige Paarse staatssecretaris Rick van der Ploeg ziet de dreigende val van de munt waarover geen enkele Europeaan iets te zeggen heeft gehad.

"Het is niet langer ondenkbaar dat de euro uit elkaar zal spatten," stelt Paul de Grauwe, hoogleraar internationale economie aan de Universiteit van Leuven. "De huidige politieke realiteit kan tot gevolg hebben dat de euro wordt weggegooid," beaamt Rick van der Ploeg, tegenwoordig hoogleraar aan de prestigieuze universiteit van Florence.

Met dank aan gepatenteerde leugenaars als Gerrit Zalm en Nout Wellink, die de Euro hebben verkocht als een handig speeltje waar Nederland alleen maar beter van zou worden. Over die kleine prijsstijgingen moesten we vooral niet zeiken.

Handig is wat VVD-staatssecretaris Mark Rutte daarover vrijdag in Nova zei. Hij hanteerde de zogenaamde "Saténorm". Vlees aan de spies met pindasaus kostte voor de invoering van de euro 15 gulden, nu 12 Euro 85. Nog net geen verdubbeling in pakweg 3 jaar tijd. Mooie vergelijking. De voorbeelden kennen we allemaal en de politiek maar roepen dat er nauwelijks inflatie is geweest. Je zou al die zwendelaars in de horeca en bij de gemeenten vooral toewensen dat de gulden weer terugkomt, want dan weten we weer dat we geen 30 gulden betalen voor een frietje met pindasaus en wat vlees. Of bijna 25 gulden voor een uitreksel uit het geboorteregister. We zijn niet gek...

Nederland is over de euro voorgelogen en zit nu met de brokken. Iedere Jan Lul ziet wat er aan de hand is, maar uit angst voor paniek roept Zalm dat het allemaal onzin is. Ik heb heimwee naar de piek en het geeltje. Het massale NEE afgelopen woensdag smaakt naar meerrr...

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

plaats delict Breda n.b
lees b.n de stem
de 80 jarige mevr Ria Titus uit Oosterhoutis opgepakt door de politie in Breda omdat zij achterrijdend een andereauto net heeft geraakt totaal niks beschadigd maar de man in de andere auto was politieagent en die halve gare vondt het nodig om mevr in de cel te laten belanden. Wat denkt U daar van die paljas

jefke | 08-06-05 | 13:43

@Gavrilo (05-06-05 18:39)
Er zijn geen huurwoningen meer omdat de corporaties ze niet bouwen (terwijl ze over miljarden beschikken). Er zijn huizen gesloopt/opgeknapt omdat die corporaties geld nodig hadden (hebben ze nu dus) en omdat het wenselijk is dat er ook nog wat hogere inkomens in de steden wonen i.p.v. van alleen maar sociale minima (kijk naar 010).
En o ja, de huurhuizenmarkt is geen vrije markt, want deze is aanbodgestuurd en niet vraaggestuurd!
Lees het libertarisch manifest (niet te verwarren met liberaal manifest) op www.meervrijheid.nl!

jip81 | 07-06-05 | 14:25

Het ENIGE voordeel van de euro:

Je hoeft niet meer te wisselen bij de grens.

Broolio | 07-06-05 | 12:49

Ik kan meteen meedoen, ik heb mijn oude guldens nog

Broolio | 07-06-05 | 12:46

@zum kotsen: Prachtig betoog (dat in reactie op Mujahid)! En LLL verdient zeker sympathie, als eenzaam roepende in een woestijn van rechtse ballen!

Dowski | 07-06-05 | 10:13

Heb ik dat ik ben een eerlijke vervalser
heb ik eindelijk het maken van de ?????
onder de knie, willen zullie weer terug naar de gulden.
Ik kan nu zelf een ? briefje van ?7.50
maken.
bedank hoor!!!!

yes | 06-06-05 | 18:35

Mujahid:

Ik wens jou doe ziekte of ontslag, een fijne bijstand toe!
Dat je zo lang mogelijk mag genieten van de voordelen, en vooral! Nadelen
Die daar bij horen.

Ik denk dat ik je in een land, al NL. niets erger kan toe wensen!
Maar daar kom je later als je groot bent wel achter.

macc_1 | 06-06-05 | 14:35

get over it!

JuuLes | 06-06-05 | 14:20

@zum kotzen: Chapeau!

wilderst | 06-06-05 | 14:04

@wilderst dat is precies het probleem: het vertrouwen ontbreekt volledig, waardoor er geen bestedingen worden gedaan, waardoor de economie inderdaad stagneert, etc.
De oorzaak van het ontbreken van vertrouwen ligt m.i. voor een belangrijk deel bij dit kabinet. Er is overal op bezuinigd, daarnaast zijn diverse lasten (energie, gemeentelijke belastingen) op schofterige manier omhoog gegaan. Ook roept het kabinet nu al 2 jaar lang dat het slecht gaat en dat we niet moeten rekenen op hogere lonen en dat de broekriem aangehaald moet worden. Vind je het dan gek dat Jan Modaal (of heette hij nou Jan Lul) de hand op de knip houdt en eventjes afwacht tot de bui overdrijft? Dat ze door dit gedrag ervoor zorgen dat alle ach-en-wee- praat van het kabinet waarheid wordt, is het kabinet veel meer aan te rekenen dan de gewone burger zelf.

zum kotzen | 06-06-05 | 13:24

We zitten in een grotere dip dan 'men' wil toegeven maar er is geen land waar men op zoveel poen zit als Nederland. Ik zeg niet dat we net zoals de Yanks moeten leven van wat we in 2007 hopen te gaan verdienen maar laten we wat we hebben alsjeblieft uitgeven dan is het zo weer hoezee. Angst is nl. een slechte raadgever in de economie.

wilderst | 06-06-05 | 12:18

Zelfs in Egypte kun je prima met euro's betalen. De acceptatie van de euro in dat niet EU land is een stuk positiever dan hier ;-)

hAl | 06-06-05 | 11:25

citaatje Mujahid: ?strak plan. Ik heb sowieso nooit begrepen wat er nou zo eerlijk is aan progressieve belastingschijven. Het komt mij als heel oneerlijk over, hoe harder je werkt, hoe meer je je inzet voor de maatschappij hoe harder je gestraft wordt. ?
@mujahid & de rest van het simpele VVD-stemvee
Jij denkt serieus dat loon/inkomen/salaris alleen afhankelijk is van hoe hard je werkt? Bwahahaha, moet jij eens kijken naar al die boeren en tuinders die minstens 70 uur in de week lopen te ploeteren voor een inkomen onder het bestaansminimum? en wou je zeggen dat Michiel Boersma van Essent 30 keer zo hard werkt als ik aangezien zijn inkomen 30 keer zo hoog is?
En betitel godgloeiendegodver niet iedereen zonder werk als ?uitvreter?, lamlul!!! Mijn zus is 28 en heeft een dermate zwakke gezondheid dat ze waarschijnlijk nooit meer kan werken. Denk je dat ze dat leuk vindt, mujahid? De hele dag thuis zitten? Stephen Hawking werkt toch ook zeg je? Heeft iedereen met een zwakke gezondheid een IQ van 264 volgens jou???
En wat dacht je van mensen die dolgraag aan de slag willen, maar door bedrijven en overheid worden uitgekotst? (jonge starters zonder ervaring, mensen ouder dan 47) Ik heb, voordat ik mijn huidige baan kreeg, in 6 maanden 80 sollicitaties verstuurd. Resultaat: 2 uitnodigingen voor een gesprek. Tot die tijd heb ik schoonmaakwerk gedaan, maar zelfs daar werd ik ontslagen omdat er bezuinigd werd en ik er als eerste uitmoest omdat ik er als laatste was ingekomen. Uitzendbureau?s wilden me niet inschrijven want er was toch geen werk.
Voor veel mensen is dit nog steeds de keiharde kudt-realiteit. De economie groeit, de topsalarissen stijgen nog steeds exorbitant en het aantal SUV?s in het straatbeeld neemt hand over hand toe. Aan de andere kant stijgt de werkeloosheid nog steeds, omdat bedrijven hun goede resultaten niet gebruiken voor het creëren van arbeidsplaatsen maar voor het uitbetalen van dividend aan de aandeelhouders. De tweedeling in de maatschappij groeit schrikbarend en dat kan in de toekomst nooit goed blijven gaan.
Af en toe voel ik bijna symphatie voor LDLL!

zum kotzen | 06-06-05 | 11:04

@jip81:
Een kale kip kan geen veren uitgeven. Btw. Er zijn verschikkelijk veel miljonairs die heel veel op de spaarrekening hebben staan. Als die nou eens wat meer uit gaan geven. Ik wil graag die 500 euro op mijn bankrekening laten staan voor het geval dat de wasmachine er mee ophoudt.

Doucheputje | 06-06-05 | 10:23

@preacher en @Thygros:
Het verhaal van die spaarquote is toch echt waar. Als NL-ers meer spenden, maken bedrijven meer omzet, meer werkgelegenheid/stijgende salarissen, burgers krijgen meer koopkracht (dat heet de self-fulfilling prophecy). Andersom werkt het ook. Stel je voor dat jij je eigen toko hebt. Je regelt wat investeerders en slaat lekker aan het ondernemen. Plots krijgen je geldschieters een beetje kriebels (onderbuikgevoel?) en trekken zich terug. Gevolg: jouw tent op de fles! Dit was bijv. het begin van de grote crisis eind jaren '20/jaren '30 van de vorige eeuw.
Ik begrijp heus dat op micro-niveau de bijstand-trekkers hun uitgaven niet drastisch gaan opvoeren, laat staan dat je in je eentje voor ? 500,- gaat shoppen en de dag erna op de voorpagina van de metro staat dat het allemaal crescendo gaat met de NL-economie. Maar je moet dit in een macro-perspectief zien. Als iedereen (naar kunnen) meedoet met spenden, gaat het beter. Zie het als een kapitalistiche vorm van solidariteit!

jip81 | 06-06-05 | 10:19

Spullen worden geprijst, naar wat de gek er voor geeft.
In guldens was het gemiddelde artikel FL1,95

Nu naar gewenning van de euro ?1,50 = FL3,31.
Prijzenslag, maken de supermarkten het publiek dan ook nog wijs!
Met die smoes in de hand kwak je de helft van je personeel er uit.
En wat er nog wel staat, vervang je op termijn met Polen.

Tel uit de winst!

macc_1 | 06-06-05 | 09:58

Ik denk echt dat het goedkoper wordt als de gulden terugkomt.
Hier in Amsterdam vragen kroegbazen soms 2.75 Euro voor een biertje. Ik denk niet dat ze 6 gulden voor een biertje durven te vragen en denk dat mensen zich eerder bewust worden hoe duur het allemaal is geworden. Begrijp ook niet dat er nog mensen zijn die beweren dat het niet duurder geworden is.En eht is niet alleen de horeca, kijk nmaar eens wat een knappe spijkerbroek nu kost, een jaar of 4 geleden had je een hele dure voor 120 piek, nu is 80 Euro "normaal".

Apollo | 06-06-05 | 09:51

Tegen welke koers wordt hij eigenlijk dan terug gevoerd?

Gloff | 06-06-05 | 09:21

Wat toen 1 gulden was werd 1 euro tot 0,5 euro

alles wat nu 1 euro is wordt, als de Euro afgeschaft wordt, zeker weer 3 gulden. Je gaat er weer op achteruit.

krukev | 06-06-05 | 08:44

@de man
Even voor de vuist weg: heb jij het over de Leidse of Ruttse sate-norm ofzo?
Diezelfde in 010 beschrijft de verhouding pinda's-dunne stront!
En die balans is sinds de invoering van de pleuro keihard doorgeslagen in een nagenoeg niet te stuiten opmars van de laatste...

witvoet | 06-06-05 | 04:20

In mijn stamkroeg doet een gulden momenteel 0,79629 euro.
Ook de dichtsbijzijnde slager, bakker, groente- en visboer accepteren reeds weer guldens...

witvoet | 06-06-05 | 04:00

De euro zal wel blijven en is handig. Alles is idd duurder, vooral leven (lees: alcohol, sigaretten, benzine enz.). Wat ik als grootste nationaal probleem zie is de heersende politieke elite, die te ver staat van de werkelijkheid. Zelfs de VVD is beschamend bezig...

wilderst | 06-06-05 | 03:39

@starfucker

Ja, die saté-norm is een van de betrouwbaarste heb ik gehoord, net zo als het uittreksel (jaja, dat schrijf je met 2 t's) uit het geboorteregister. Ik betaal me tegenwoordig bont en blauw aangezien ik er per dag zo'n 3 nodig heb. Vind ook dat de mening van die twijfelende ex-europarlementariër zeker opweegt tegen het merendeel van de huidige europarlementariërs die WEL wat in de grondwet zagen.

Ik schruif me gezellig aan bij Wellink en doe ook het waanidee dat de gulden ooit terug zou kunnen komen af ALS borrelpraat. Als er geen burgerrevolutie uitbreekt en jij de minister van financiën post op je neemt, schat ik de kans hoger dat de Duitsers binnenkort binnenwandelen en ons de Duitsche mark in den arsch duwen.

Tot zover,

de man | 06-06-05 | 03:24

Ha ha... als de gulden terugkomt dan rekenen we alles weer terug in de euro :P

Kris | 06-06-05 | 02:17

De euro is gewoon een sterke munt, daar moet je trots op zijn. Ons nadeel wordt veroorzaakt doordat een werelddeel als Noord-Amerika allerlei trucs verzint om de eigen handel te stimuleren, wat iets heel anders is dan het vrije markt principe. Onthoud dit nu maar goed, want wie weet is de euro over een paar jaar nog maar 0,5 dollar waard en dan is ook niet goed en moeten we weer terug naar die goede tijden van weleer toen de euro zo hard was.

QZNYWRLD | 06-06-05 | 00:40

Mooi dat die gulden weer terug komt. Ik vond pas nog 50 gulden in m'n auto. Bewaar ik die gewoon nog ff.

Sunnygirl | 05-06-05 | 23:40

@Lucas

Als je dan toch naar vooraanstaande mensen luistert, heb je zeker ook vóór de Europese Grondwet gestemd?

Doggystyle | 05-06-05 | 22:46

Dat is dan meteen geen 'piek' meer maar een 'kale'

TM | 05-06-05 | 22:45

Pim Fortuyn op de nieuwe gulden!!!!

Doggystyle | 05-06-05 | 22:44

@ Buck Futter : En zo is't. En dat kan knap vervelend zijn. Overigens staan hier twee van die biertanks, valt wel errug op als je er eens een paar zwart aan zou schaffen hoor.
"Maar meneerde horeca-meneer, Heeft u nou echt twee weken geen enkel biertje verkocht?" ;-)

TM | 05-06-05 | 22:37

@lucasdelinkselul,

onzin als je de premies erbij optelt dan gaat het grootste gedeelta van de opbrengsten van premies en belastingen naar afbetalingen+rente en allerhande sociale uitkeringen. Maar goed laten we vooral niet kapitalistisch worden anders krijgen we straks nog amerikaanse toestanden waar meer dan 10% van de bevolking onder de armoede grens leeft (maar vergeet dan wel even voor het gemak dat al die armen daar 2 tv's, een magnetron én auto hebben...)

Mujahid | 05-06-05 | 22:24

@ sin:
.
Ik moet me aanpassen, maar het is goed voor de economie... Zou het niet zo moeten zijn dat wanneer ik iets bijdraag, dat ik dan ook iets terug zou mogen verwachten van die economie? Zo heeft dat toch al eeuwen gewerkt in de grotemensen-wereld? Het wordt nu echt éénrichtingsverkeer. Ik ervoer dat al zo, maar jij onderschrijft het.
.
Maar even voor de goede orde: Ik wil die gulden ook niet meer terug. Ik vind het wel best zo met de Euro, maar ik wil wél dat de prijzen eens naar normale proporties teruggehaald worden. De redelijkheid is nu volledig zoek.
.
Laatst wilde ik voor de kleine een kindermenuutje bestellen in een niet nader te noemen pretpark. Voor een hamburger, een frietje en een bekertje cola werd Eur 7,50 gevraagd. Waar HEBBEN we het dan in vredesnaam over?
.
En nee, ik heb het niet gekocht. Vervelend voor de kleine, maar die zal ook moeten leren dat er grenzen zijn aan papa's (en straks ook zijn) portemonnee.

Buck Futter | 05-06-05 | 22:13

Mujhid: vast. Jammer dat die mensen zielig blijven. Die belastingen gaan naar hypotheken die nog meer afgetrokken kunnen worden, en naar staatskassen, te gebruiken tijdens propaganda-en wanhoopsoffensiefjes.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 22:12

Kom op met die Gulden.
De pleuris met de Euro!

speromeliora | 05-06-05 | 22:11

@Thygros 05-06-05 @ 19:26

tja, die belastingen hé, en al dat geld gaat naar mensen die links zielig acht....

Mujahid | 05-06-05 | 22:08

@TM
.
Die brouwert verkocht vroeger 3 fustjes wit en 2 zwart. Bij de conversie naar de euro is die hele zwarte markt zo goed als verdampt. Dat verlies wordt nu gecompenseerd middels het opkrikken van de prijzen. Iedereen weet dat het de tussenhandel is die de prijzen heeft opgedreven. Maar de patatboer en de kroeg zijn de laatste schakel aan de ketting, en worden er dus het eerst op afgerekend!

Buck Futter | 05-06-05 | 21:59

Vroeger, écht vroeger, toen koste een musket slechts 10 florijnen. Na de invoering van de gulden werd dat 100 guldens voor een karabijn! En nu kost een flinke blaffer slechts 50 euro. Mijn conclusie: de euro werkt! Dus.

vast goed | 05-06-05 | 21:27

Ik geef ook toe weinig op te hebben met economie, maar mijn gevoel tijdens de gulden en nu met de euro is zo klaar als een klontje. Dat gevoel heet vertrouwen, en laat dat nou het fundament zijn van een economie!

Sm@D | 05-06-05 | 21:22

Ik geef toe dat ik weinig verstand heb van economie, maar ik haal mijn wijsheid niet uitsluitend van GS. Zoals Star al zegt: vooraanstaande economen zijn het er ook mee eens. En aangezien ik geen verstand heb van economie luister ik toch maar naar die vooraanstaande economen. Lijkt me sterk dat die het ook mis hebben.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 21:16

Zeg Starf*cker: ik werk hier voor een pop- en concertpodium dat geheel loopt op de inzet van vrijwillige medewerkers. Over dat bier en de horeca; wij hebben exact de guldenprijs overgenomen bij de invoering van de pleuro. Na drie jaar is de prijs van het bier bij ons 1,70 euro. Dat is een paar dubbeltjes meer, die nodig zijn om De Gestegen Prijzen bij de Brouwert te compenseren. Dit terwijl wij geconfronteerd worden met verhogingen van bandgages, wettelijke afdrachten, BUMA/Stemra-verhogingen, enzovoort.

Alle 'horeca' (lees drankverkopende etablissementen) over 1 kam scheren siert je niet. Dat de invoering van de euro in geldgraai-steden als Amsterdam enzovoort is aangegrepen om 8 euri te rekenen voor een biertje op het Leidseplein wil nog niet zeggen dat iedereen zo'n money-shark is.

De(vooral internationaal operende) brouwers, en andere toeleveranciers, zijn bij ons de oorzaak van eventuele prijsstijgingen, niet de inhaligheid van een concertpodium zonder winstoogmerk.

Dat het maar gezegd is.

TM | 05-06-05 | 21:11

@Lucasdelinkselul:

Heeft het ook niet sterk te maken met wat je leeftijd is.

En dan bedoel ik natuurlijk de gevoelswaarde ten opzichte van de gulden en de euro.

Ik heb het gevoel dat de gemiddelde puber die waarde niet in zich heeft.
Maar goed, ik weet natuurlijk niet hoe oud jij bent. Toch zijn mijn generatiegenoten (1970) allemaal aan het klagen (ik ook) en mijn zoon van 13 snapt geen klap van de discussie euro. Die gasten weten bij wijze van spreken niet beter, dan dat ze met de euro betalen!

Grappig feit: Voor de invoering van de Franse frank, kende de fransen een andere munteenheid. Er zijn nog steeds hoogbejaarden die in die munteenheid rekenen. Kun je nagaan wat het met je gevoel doet, als je van munt veranderd.

Door de strot gedrukt en nooit gedacht hoe het zou aflopen.

Ik roep Geen Stijl op, om de invoering van de euro, de nagel aan de doodskist van Zalm te maken.

Sm@D | 05-06-05 | 21:00

Als de gulden terugkomt krijgt iedereen een biertje van me !!!

Proost ( of alvast, prosit ! )

Apollo | 05-06-05 | 20:28

@sin En ja , ik ben op de hoogte met 'conjunctuur'. Ups en downs kun je afvlakken als je maar de juiste economische stimulansen geeft.

preacher | 05-06-05 | 20:25

@sin
En waarom zijn mensen gaan sparen, omdat ze midden in het leven staan, zien dat het niet goed gaat met Nederland en dat ook nog eens voelen in hun eigen portemonnee. Angst voor de toekomst, een appeltje voor de dorst.
Een mens kan je afrekenen op zijn prestaties, dus een goede econoom zorgt voor een goede economie. Go figure it out !
Volgens jou moeten mensen 'geloven' in een betere toekomst zoals de moslims geloven in de hemel met zijn maagden.....

preacher | 05-06-05 | 20:20

@sin: uh mensen teren nu juist in op hun spaargeld in de hoop op betere tijden..... Waar haal jij je wijsheid vandaan dat mensen dus al hun spaargeld maar moeten opmaken. Wanneer ben je voor het laatst in de echte wereld geweest? Mensen houden hun laatste beetje spaargeld om de laatste klappen te kunnen opvangen zonder dood te gaan van de honger... begrijp je hem een beetje?

Er G*dverdeg*dver bezuingigd op artsen bezoek door mensen, we zijn toch geen derde wereld land

Thygros | 05-06-05 | 20:16

@buck Futter, misschien is je loon niet inflatie gecorrigeerd, zijn er misschien bepaalde dingen die jij koopt wel duurder geworden, terwijl dingen die je niet koopt goedkoper zijn geworden. Ik kan over jou situatie weinig zeggen. Wat ik wel denk te weten is dat de euro goed is voor nederland. Dat je je moet aanpassen ok. maar het is goed voor de economie van Nederland.

@preacher. wat een gelul zeg. Zalm is een van de beste economen van Nederland, dat staat vast, los van zijn huidige beleid, waar ik ook niet altijd voorstander van ben. dat zijn beslissingen niet super zijn voor de huidige werkende klasse, so be it. Ik ben blij dat er tenminste nog mensen zijn die verder denken dan het nu. En dat het economisch minder gaat dat heet Conjunctuur. Het gaat al sinds de economische groei in kaart is gebracht met een golf beweging. Soms gaat het economisch wat minder, zo is het nou eenmaal. Ten slotte gaat het voor een groot deel zo slecht omdat wij consumenten zoveel sparen. Nederland heeft een van de hoogste spaarquotes van de wereld. Als alle consumenten hun geld eens zouden uitgeven zou het een stuk beter gaan met nederland. Maarja dan heeft niemand meer wat te zeiken, en dat is zo leuk he.

sin | 05-06-05 | 20:10

Als ik al deze reacties lees, dan is er maar een conclusie mogelijk: REVOLUTIE! GS for president!

HardeHand | 05-06-05 | 20:07

Nederland zorgt eindelijk weer voor een beetje echte opschudding, opschudding waar burgers uit de rest van Europa wel positief tegenover staan.

Framoes | 05-06-05 | 19:57

@buck futter
Het verlies van koopkracht is niet alleen terug te voeren op de Zalm-wisseltruc, maar ook op andere slechte economische beslissingen van dit kabinet en natuurlijk de gulzigheid van sommige zakkenvullende ondernemers.

preacher | 05-06-05 | 19:53

Beste sin: Mijn portemonnee is leeg. Hoe kan dat, terwijl mijn uitgave patroon t.o.v. 6 jaar terug NIETS veranderd is en ik toen kon sparen?
.
Als ik ergens een grotere hekel aan heb, dan is het wel dat Nout Wellink-achtige gel*l waarin de halvering van de koopkracht GLASHARD ontkend wordt.

Buck Futter | 05-06-05 | 19:48

En dan heb ik het nog geen eens gehad over de verhoging van de BTW vlak voor de invoering van de euro, ook een sterk staaltje van slechte toekomstvisie.

preacher | 05-06-05 | 19:45

Ow LLL, Je zou echt eens een cursus economie moeten volgen. Of koop eens het NRC en lees(dit was trouwens het enige goede stukje wat starfucker heeft geschreven). Dan had je geweten dat dat gelul over de instapkoers echt nergens over gaat. Allereerst door de lage instap zouden de prijzen zijn gestegen, dit klopt niet zeggen de cijfers. Wat wel klopt is dat onze concurrentie positie beter werd door de lage instap en daardoor werden we goedkoper ten opzichte van het buitenland. Dit zorgde er weer voor dat onze export steeg. Als ik ergens een grotere hekel aan heb dan dat gelul over herinvoering van de gulden is het wel dat gelul over de te lage instapkoers. STOP ermee je kennis te halen uit geenstijl-/ wilders-/ lpf-/ sp bronnen!

sin | 05-06-05 | 19:38

Als we de oorlog hadden gewonnen hadden we nu gewoon marken gehad.

corvanderlaak | 05-06-05 | 19:34

@. Thygros; Jawel. Gewoon verkopen en cashen. Daarna lekker emigreren naar een zonnig land en daar gelukkig doodgaan.

vanrechtsheeftvoorra | 05-06-05 | 19:29

@mujahid: probeer me nu eens uit te leggen waarom je zonodig een rijk land zou moeten zijn? Als je zoals jij mensen buiten hun schuld om laat creperen?

Economische groei is geen synoniem voor welvaart.....

Een oud buurvrouw van me, haar hele leven hard gewerkt, netjes premies betaald enzo, eigen huis: Ziet zich door de waarde vermeerdering van haar huis zich gedwongen haar huis te verkopen.... Haar inkomen is al jaren gelijk, maar door de waarde vermeerdering, moet ze meer inkomsten belasting betalen en een hogere Ozb...... dus duikt ze onder een armoedegrens, snap jij hem nog?

Thygros | 05-06-05 | 19:26

Twee daalders waard ?

preacher | 05-06-05 | 19:25

Op de markt is uw euro een daalder waard?

Lama El Drama | 05-06-05 | 19:24

Als ik mag kiezen tussen, of de staatschuld laten voor wat ie op dat moment is of zelfs bijlenen om de economie te stimuleren, of geld weg te plukken van sociale zekerheden en dus ook de minima en daarmee de staatsschuld af te lossen waardoor er koopkracht verdwijnt, dan kies ik toch voor het eerste. En als mij dat links maakt, so be it !
Ik noem dat gezond verstand !(en ook nog sociaal )

preacher | 05-06-05 | 19:23

@Mujahid,

Ik zal geen kinderen nemen als ik jou was... en als je ze al hebt kom dan niet aan met jou vehaal over het broeikaseffect.

Iedereen staat vrij om te kiezen op wie hij wilt, en gelukkig hebben we mensen als Wilders. Ik hoop ook echt dat Wilders blijft en dat er niet eentje bijkomt die politiek ook iets waar kan maken.

de Japanner | 05-06-05 | 19:17

Ben even aan het rekenen geslagen en vraag me af hoeveel die gulden dan straks weer waard is op de markt. U weet wel die markt, van alle markten thuis, waar voorheen uw gulden een daalder waard was. Slimme gasten. Direct na de invoering van de euro een andere slogan nemen.

vanrechtsheeftvoorra | 05-06-05 | 19:17

@Mujahid Straks mogen alle arme Nederlanders zeker in Roemenie gaan wonen. En dan komt Nederland vol te staan met grote leegstaande kantoorgebouwen.
En Hawking is meer graflegerig. Als je alle mensen waar iets mis mee is waardoor ze niet meer aantrekkelijk zijn voor de werkgevers liever laat creperen moet je ook niet gek opkijken als op een gegeven moment er een meute met fakkels en hooivorken voor je deur komt staan.

Gavrilo | 05-06-05 | 19:13

@preacher,

Ja dat keynesiaanse model waar we allemaal economie mee leren omdat het zo leuk rekenen is, in de praktijk werkt het echter al zo'n 30 jaar niet meer, maar juist contraproduktief. We zullen nu echt door de zure appel moeten heen bijten.

Maar niet bevreesd, landen als Ierland en Estland hebben heel snel hun economie op poten gezet door het kapitalisme door te voeren en de sociale zekerheid te schrappen. In 10-15 jaar is Ierland van het armst het rijkste land in Europa geworden, allemaal dankzij die vrije markt en kapitalisme.

Mujahid | 05-06-05 | 19:13

BTW het oorlog met Belgie Topic,
De oorlog met Belgie is afgeblazen.
Niet meer nodig, men is druk doende elkaar de hersens in slaan.

vander F | 05-06-05 | 19:11

@de japanner,

kijk eens een stukje terug, daar leg ik al uit dat het broeikas effect onzin is.

Ik geef mijn stem zoals het er nu uitziet aan Wilders, die mijn vertrouwen heeft in zowel economisch vlak als zijn visie op migratie en het mohammedanisme.

Mujahid | 05-06-05 | 19:09

Zalm en alle grijpgrage mede-misdadigers moeten gewoon publiekelijk op tv hun ecuses maken 'sorry, onze koers was een misvatting, we hadden wel moeten luisteren naar de mensen die verstand van hebben' om vervolgens voorgoed op te rotten. Dahaag eikeltjes.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 19:08

@mujahid
In goede tijden betaal je af, in slechte tijden leen je.

preacher | 05-06-05 | 19:08

@Mujahid,

Noem me maar eens combinatie van partijen die die toekomst kunnen 'garanderen' voor je kinderen.... kleine hint... milieu (daar bedoel ik geen leefmileu mee ala bloemendael).

de Japanner | 05-06-05 | 19:07

@preacher,

waarom zou iemand niet kunnen werken? Zelfs een bedlegerig iemand kan nog wat, kijk bv. naar Stephen Hawking.

Mujahid | 05-06-05 | 19:05

@Mujahid Omdat ze daar al woonde voordat de grond in waarde steeg. En het zijn niet voor niets sociale woningen. Maar buiten het centrum zou er idd meer van dat soort woningen gebouwd moeten worden. Dat gebeurt tot nu toe verrekte weinig. Er zijn nauwelijks alternatieven.

Gavrilo | 05-06-05 | 19:04

@mujahid
Je hebt ook mensen die niet kunnen werken of geen werk kunnen vinden.

preacher | 05-06-05 | 19:04

@preacher,

die 25% was aflossing plus rente, als je een schuld niet afbetaald groeit deze exponentieel, dat betekent dat de schuld ook relatief steeds groter wordt en moeilijker af te lossen.

Maar goed, steel van je kinderen stem PvdA, Groenlinks of SP, ik heb liever dat de mijne nog een toekomst heeft in dit land...

Mujahid | 05-06-05 | 19:03

@Mujahid: LOL, gelukkig was Den uyl de enige die staatschulden heeft opgebouwd, en hebben we daarna niet ook nog een aantal andere kabinetten gehad, eigenlijk voornamelijk met cda voormannen..... en de afgelopen jaren met een vvd-er op financiën....
Populistisch gezeik van een egocentrisch economie studentje, die denkt dat de wereld om hem draait en niet om die 6 miljard anderen die de aardkloot bevolken.

Thygros | 05-06-05 | 19:02

Economisch, excuses.

preacher | 05-06-05 | 19:01

Krullenbol, dank voor jouw sympathieke, zonnige opmerkingen. Wij kunnen het best goed vinden.
Kalief, starfucker heeft helemaal gelijk als hij heimwee heeft. Want wie bij deze snelle veranderingen niet vol nostalgische gevoelens terugkijkt heeft een hoofd zonder inhoud, en een gebrek aan gevoel.

Vince72 | 05-06-05 | 19:01

@Mujahid,

Tijden veranderen, Den Uyl is niet meer.
En in vergelijking met dit gif gele kabinet viel paars nog niet zo tegen.

de Japanner | 05-06-05 | 19:00

@mujahid
Maar waarom moest die staatsschuld ineens zo drastisch afbetaald gaan worden ? O.k. het scheelt in rente, maar naar mijn idee een slechte ecomische blunder.

preacher | 05-06-05 | 19:00

@Gavrilo,

waarom niet, als ze daar per se willen blijven wonen kunnen ze toch harder gaan werken? Waarom zouden zij bijna gratis op hele dure grond mogen wonen, terwijl anderen daar wel hard voor moeten werken, dat is toch niet eerlijk?

Mujahid | 05-06-05 | 18:56

@ Rabarberke

Halleluja praise the lord!

Ik ben het met je post van 18:48 eens!

Brusselmans | 05-06-05 | 18:55

Nou, die 'vrije' markt economie is in ene ook niet meer zo glanzend.
Met nadruk op aanhalingstekens in 'vrije'.

vander F | 05-06-05 | 18:54

@Japanner,

elk van deze combi's zou al een ramp zijn, we plukken nu nog de zure vruchten van Den Uil uit de jaren '70, door wie de staatsschuld zo de pan is uitgerezen dat nu 25% van ons BNP opgaat aan het afbetalen hiervan!

Mujahid | 05-06-05 | 18:54

@gavrilo
Sommige mensen hebben een rekenmachine op de plaats waar hun hart had moeten zitten.

preacher | 05-06-05 | 18:54

@mujahid Je kunt toch niet zomaar iemand uit zijn huis trappen omdat er iemand anders meer voor de grond biedt. De beterbedeelde hebben daar niet meer recht op dan anderen. Puur winstbejag.

Gavrilo | 05-06-05 | 18:52

@Mujahid,

Wees niet bang, dat zal niet gebeuren!
Als het zo doorgaat is PVDA - SP of PVDA - Groenlinks voldoende. Kunnen we toch nog rustig slapen

de Japanner | 05-06-05 | 18:51

@Gavrilo,

dan maar de linkse oplossing: Iedereen even arm en miserabel?

Mujahid | 05-06-05 | 18:49

@Muxje idd... iedereen zou in een riante villa kunnen wonen als we die failliete landbouw eens wat minder zouden subsidieren en wat landbouwland een bouwbestemming zouden geven.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:48

@de Japanner,

je moet er inderdaad niet aandenken als straks Marijnissen, Halsema en Bos het voor het zeggen gaan krijgen. Daar komt NL in geen 100 jaar meer bovenop :(

Mujahid | 05-06-05 | 18:47

Het feit dat van der Zalm en cohorten het zonodig vonden om de nationale schuld te verminderen in een tijd van recessie, terwijl iedere VWO-student met economie in zijn pakket je kan vertellen dat je dan juist moet zorgen voor koopkracht bij de bevolking, heeft ook niet echt geholpen volgens mij.

preacher | 05-06-05 | 18:47

@mujahid: ik refereerde nu bijv even aan een stuk in mijn favoriete krant op zondag, de telegraaf van zaterdag;-P

Een vrouw van 72, advocate geweest, dus geen dom mens , maar helaas nu dementerend, vergat wat rekeningen te betalen, woog toen ze op straat in elkaar zakte wegens uitputting nog geen 40 kilo en had alleen maar een aangevroten pot pastasaus in de koeling staan.

Zolang dit soort dingen in Nederland bestaan moet je mij niet vragen wat er nou zo gek of a-sociaal aan jouw opstelling is.

Thygros | 05-06-05 | 18:46

@jip81,

Je hebt groot gelijk de belachelijke huurprijzen heeft niks te maken met de Euro, maar alles met het achterlijke door de regering gesteunde beleid van die 'knul' Dekker. Alles is niet voorbips wat Balkenellende voorstelt, alles is voorbips wat DEZE ehm ... regering voorstelt.

Strakjes krijg je weer een hoop van die zeikers; "hoe kan dat nou dat zo'n figuur als Wilders zo populair is?"
Niet alleen nu veroozaakt deze regering een hoop ellende, ze creeren ook een mogelijkheid dat er straks een hoop ellende aan de macht komt.

de Japanner | 05-06-05 | 18:45

@Gavrilo, de huizenmarkt is allesbehalve vrij. Als we eens serieuze hoeveelheden woongrond zouden vrijmaken (je praat over een verdubbeling, hetgeen nog geen 10% van het totale bruikbare grondoppervlak in NL is), dan zou iedereen in een mooi en zéér betaalbaar huis kunnen wonen. Gaat dat ten koste van de landbouw en ons mooie rurale landschap? Ja, ten dele wel. Maar is dat ons zo dierbaar dat we ons daarvoor met z'n allen in onbetaalbare, piepkleine schoenendozen proppen?
Hmm we dwalen iets af, maar ik wilde dit toch even recht zetten.

Muxje | 05-06-05 | 18:44

Wij zijn niet gek. Starf*cker wel. Hij denkt dat het goedkoper wordt als de gulden terugkomt. Het wordt duurder. Wij maken zelf niks. We importeren, verwerken en verhandelen. Dat doen we niet in guldens maar in dollars of euro's. De gulden is niets zonder ontkoppeling van de DM en EMU. En daarmee wordt de gulden een stuurloze speelbal op de wereldmarkt. Een wereldmarkt die meer belang heeft bij hoge prijzen in Nederland dan lage.

Starf*cker heeft heimwee. Nostalgie is een duur product voor bezadigde gegoede consumenten. Goede handel. Voor het buitenland.

kalief | 05-06-05 | 18:42

@Gavrilo,

die arme mensen kunnen best wel in Almere of Lelystad wonen, die hoeven niet per se op goede locaties in 020 te wonen...

Mujahid | 05-06-05 | 18:40

@Jip81 De sloop van sociale huurwoningen en daarvoor in de plaats duurdere huurhuisjes neer te zetten is ook een oorzaak van de prijsopdrijving. Maar dat heeft idd niks met de euro te maken, wel met de manier waarop men de vrije markt verheerlijkt ten koste van de minderbedeelde.

Gavrilo | 05-06-05 | 18:39

@Thygros,

Wat is er nou zo gek of asociaal aan het idee dat iedereen voor zichzelf zorgt ipv er vanuit gaan dat iemand anders dat doet?

Veel mensen hebben vroeger hun pensioen afgekocht en daar toen geld voor gekregen, dan is het gewoon je eigen schuld als je nu niet meer kan rondkomen.

Mujahid | 05-06-05 | 18:38

@rabarberke,
sommige jongens mogen van mij ongezien...... en .... en ook nog eens.......... je snapt me

fuckje | 05-06-05 | 18:37

@mujahid: Iemand met een wao-tje heeft er geen zak aan als nieuwe pc's goedkoper worden.... het boeit ze niet of je nu al een nieuwe auto kan kopen voor "slechts" 9.999 Euro, want ze kunnen de maandelijkse lasten niet opbrengen.

Als het CBS dagelijkse noodzakelijke dingen zou wegen in hun verhaal over inflatie zou het inflatiecijfer betrouwbaar zijn.
Je zal mij niet horen zeggen dat het duurder is geworden door de Euro, ik signaleer wel dat het voor steeds meer mensen moeilijk is om rond te komen en daar schaam ik me voor als Nederlander.

We zitten hier g*dverdeg*dver in het land dat op de 6e plaats komt qua rijkdom in de unie en we laten dementerende bejaarden bijna doodgaan van de honger omdat ze niet weten dat ze huursubsidie kunnen aanvragen.
Als je dan aankomt zakken met gezeik "dan haddan ze zich maar moeten bijverzekeren"
dan heb ik hoef ik verder maar een paar woorden aan je te besteden: Je bent een a-sociale eikel.

Thygros | 05-06-05 | 18:34

@ Vince72: Driewerf neen! Ik zal mijn moederkloek-achtige oprispingen zeker niet ontkennen. Je zou het ook voor naastenliefde aan kunnen zien : )
Maar kinderen, daar is het zeker nog te vroeg voor.

Rijst bij mij de vraag, hoeveel GS-lolologgende huismoeders zouden er onder ons zijn?

Ik wens jou alvast voor morgen een hele fijne nostalgische middag. Check je wel even of die krengen niet wit uitgeslagen zijn? ; )

krullenbol | 05-06-05 | 18:33

~ik koop altijd warsteiner bij de ah.~

Een gristelijke met smaak!

~Pyro~ | 05-06-05 | 18:33

Er zitten trouwens best voordelen aan de Euro... zo kun je met de Euro nou lekker je hollandse (veel te dure) frieten in shit de mar kopen zonder wiseeltruckjes, en het heeft ook zo zijn creatieve voordelen, je kunt met een beetje bankwerk je eigen muntjes maken. Verder is het nu zo dat als je betaald, je niet altijd tegen die kop van Bea hoeft aan te kijken, maar ook eens naar die van een Belg bijv.

Grappig eigenlijk om te zien in de Volkskrant van gisteren dat de EU landen waar niet de Euro is ingevoerd, het economisch stukken beter gaat. Dit berust natuurlijk gewoon op toevalligheden...

de Japanner | 05-06-05 | 18:33

@LLL Het is fout geweest om te denken dat de vrije markt het wel weer zou recht trekken. Zalm had er op moeten toezien dat er eerlijk werd omgerekend. Hij had middenstanders hiertoe moeten verplichen en de gemaakte kosten via de belastingpot moeten vergoeden. Dan waren kosten waarschijnlijk veel lager geweest. Want overdrijven kunnen ze wel in het mkb, maar of ze Zalm en de belastingsdienst zouden hebben opgelicht zoals ze dat bij de burger hebben gedaan, ik denk van niet.
Vrije markt gelul doet het trouwens ook heel goed bij de benzine pomp. Die eikels verhogen ook elke keer hun prijs als er in Arabie een scheet wordt gelaten, maar de prijs verlagen als de algemene bezineprijs zakt staat niet in hun woordenboek, dat noemen ze gewoon winst.

Gavrilo | 05-06-05 | 18:31

Heerlijk, werkelijk alles wordt erbij gesleept in deze discussie! Gaat het eigenlijk nog wel om het al dan niet herintroduceren van de gulden?
Op het moment dat mensen wel mogen zeiken over gestegen horeca-prijzen lijkt het mij toegestaan om op te merken dat andere deelgebieden van de economie die inflatie-koers niet volgen (in dit geval de supermarkten).
@ Lucasdelinksel*l:
"De huur, de ziektekosten en de energierekening wordt dankzij het uitverkoopbeleid alleen maar duurder en duurder. Ondakns de beloofde 'vrije markt werking' en het 'paradijs van concurrentie' kun je nog steeds niet kiezen behalve tussen: duur wonen en heel duur wonen, dure stroom zonder service en hele dure stroom zonder service."
In mijn (bescheiden) optiek zijn de hoge huurprijzen te wijten aan een tekort aan woningen (dus niet de euro), de ziektekosten aan een scala aan oorzaken (vergrijzing, tekorten aan personeel, meer financiering via verzekeraars/minder via de overheid enz.) en de energierekening voor een groot deel door de olieprijzen. Dus hoe wilde jij dit oplossen met een herintroductie van de gulden (aangenomen dat dat nog steeds de discussie is).
En voor de duidelijkheid, nee, ik voel me niet verheven boven de rest (moet dat dan?) en ik verdien ook niet 3 keer modaal. Ik ben alleen bang dat teveel mensen zich laten leiden door het (aangepraatte) gevoel van "alles is kut, en dat komt door balkenende en de euro". Volgens mij is de waarheid toch iets genuanceerder!

jip81 | 05-06-05 | 18:31

@fuckje
Gezellig he.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:29

@Rabarberke
precies,
en niet te vergeten m'n benzine.

Henkiemaardannietgek | 05-06-05 | 18:26

@lucasdelinkselul Oh ik weet niet hoe dat bocht heet, ik koop altijd warsteiner bij de ah. Maar wat ik bedoel te zeggen is dat je niet omkomt wegens biertekort en dat als het echt te duur zou zijn, de horeca de prijzen wel zou verlagen om omzetderving te voorkomen. Je betaalt geen 2 euro voor het bier, maar je betaalt feitelijk de Jeep van die horecaboer. Die schijnt de laatste jaren flink duurder te zijn geworden.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:25

@Lucas,

je kan gewoon ook indrinken, als het je te duur is óf minder drinken want ga je uit voor de gezelligheid og om te zuipen. Als je uitgaat voor het eerste dan maakt de prijs niet uit, als het voor het laatste is dan raad ik een goedkope fles Kaapse Pracht van de ALDI aan, scheelt weer traytjes sjouwen.

Mujahid | 05-06-05 | 18:24

Alsjeblieft niet terug naar de gulden.... Dat geeft al die #@@#@ middenstandertjes weer de gelegenheid om alle prijzen naar boven af te ronden op 99 of 95 cent achter de komma !!!

Loebas | 05-06-05 | 18:22

@henkie,
afgeven op de kerk is zo achterlijk, kom met argumenten of hou je gekke kop.

fuckje | 05-06-05 | 18:21

@henkie Zoo grote auto, lange tenen, klein pikkie?

Rabarberke | 05-06-05 | 18:20

@Lucas,

Jip heeft gelijk, dat sommige zaken duurder zijn geworden is een feit maar dan wordt er gemakshalve vergeten dat ook een heleboel zaken goedkoper zijn geworden.

En al die arme AOW'ers ach hadden ze maar een aanvullend pensioen moeten nemen, zoals in de rest van de wereld gewoon gebeurt...

Mujahid | 05-06-05 | 18:20

Rabarberke, als jij nooit uitgaat en alleen maar Schultenbrau koopt bij de Aldi ben je niet alleen goedkoop uit maar heb je ook geen leven. Loop nu even naar de dichtsbijzijnde kroeg en vertel me hoe goedkoop daar een biertje is. Probeer dit keer eens iets te bewijzen ipv te 'geloven'.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 18:19

@Rabarberke
Moet je niet naar de kerk?
Daar kan je lekker vergiffenis vragen voor je afgunst.
Mogen jullie op zondag wel internetten?

Henkiemaardannietgek | 05-06-05 | 18:18

@lucasdelinkselul Ik heb nog nooit 2 euro moeten betalen voor een biertje. Ik geloof dat zo'n sixpackje bij de aldi nog geen 2 euro kost.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:17

Grappig, jip81 is zo arrogant dat hij/zij zelfs tegen de mening van vooraanstaande economen durft in te gaan. JOVD-lid zeker?
Lees Star's column nou nog eens goed: iedereen kan zien dat we genaaid zijn, economen voorspellen het failiet van de Euro, en zelfs Rutte, toch VVDer, ziet dat een sateschotel wel erg veel duurder is geworden. Berekeningen die je zelf ook wel had kunnen maken. Een biertje wat nu 2 euro zoveel kost en voor de euro nog maar 2 gulden is meer dan een beetje inflatie denk je ook niet?
Je opmerking: 'als je eens goedkoper boodschappen deed' slaat natuurlijk helemaal als kut op dirk. Ga dat die AOWers maar eens vertellen. Die zijn sinds de euro finaal uit de normale maatschappij getrapt. Ze konden nog maar net rondkomen, nu gaat dat echt niet meer. Goedkoper dan een half brood en een pak melk bij de Aldi per dag kan namelijk niet. De huur, de ziektekosten en de energierekening wordt dankzij het uitverkoopbeleid alleen maar duurder en duurder. Ondakns de beloofde 'vrije markt werking' en het 'paradijs van concurrentie' kun je nog steeds niet kiezen behalve tussen: duur wonen en heel duur wonen, dure stroom zonder service en hele dure stroom zonder service. Maar ach, het is duidelijk in welke gebieden van Nederland JA is gestemd: Wassenaar, Blaricum, Roozendaal, Amsterdam oud-zuid... Het is altijd makkelijk rekenen als je zelf een driedubbel modaal inkomen hebt. Een biertje van 2 gulden of twee euro makt immers geen zak uit als je twee ton per maand te spenderen hebt.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 18:14

Krullenbol, toch heb ik respect voor jouw cynisme. Maar ten opzichte van naastenliefde sta ik erg kritisch. Morgen ga ik gelijk naar de c1000, me misselijk eten aan de koetjesrepen. Ben jij trouwens een huismoeder?

Vince72 | 05-06-05 | 18:14

@rabarberke Ik heb nu toch wel spijt dat ik je een compliment gaf enkel omdat ik een stukje humanisme dacht te herkennen en dat probeerde te stimuleren zodat je van je theocentrische wereldbeeld afkwam. Het was echter niet de bedoeling om je gelijk door te laten schieten naar het egocentrieke. Mag ik mijn sokkel terug?

Gavrilo | 05-06-05 | 18:14

@rabarberke: Ja dan ben je genoodzaakt met briefgeld te betalen, dingen te laten opschrijven of gewoon je pinpas te trekken.
Bij de weg; wat ben je druk vandaag, goede preek geweest ?

Thygros | 05-06-05 | 18:13

Grappig, jip81 is zo arrogant dat hij/zij zelfs tegen de mening van vooraanstaande economen durft in te gaan. JOVD-lid zeker?
Lees Star's column nou nog eens goed: iedereen kan zien dat we genaaid zijn, economen voorspellen het failiet van de Euro, en zelfs Rutte, toch VVDer, ziet dat een sateschotel wel erg veel duurder is geworden. Berekeningen die je zelf ook wel had kunnen maken. Een biertje wat nu 2 euro zoveel kost en voor de euro nog maar 2 gulden is meer dan een beetje inflatie denk je ook niet?
Je opmerking: 'als je eens goedkoper boodschappen deed' slaat natuurlijk helemaal als kut op dirk. Ga dat die AOWers maar eens vertellen. Die zijn sinds de euro finaal uit de normale maatschappij getrapt. Ze konden nog maar net rondkomen, nu gaat dat echt niet meer. Goedkoper dan een half brood en een pak melk bij de Aldi per dag kan namelijk niet. De huur, de ziektekosten en de energierekening wordt dankzij het uitverkoopbeleid alleen maar duurder en duurder. Ondakns de beloofde 'vrije markt werking' en het 'paradijs van concurrentie' kun je nog steeds niet kiezen behalve tussen: duur wonen en heel duur wonen, dure stroom zonder service en hele dure stroom zonder service. Maar ach, het is duidelijk in welke gebieden van Nederland JA is gestemd: Wassenaar, Blaricum, Roozendaal, Amsterdam oud-zuid... Het is altijd makkelijk rekenen als je zelf een driedubbel modaal inkomen hebt. Een biertje van 2 gulden of twee euro makt immers geen zak uit als je twee ton per maand te spenderen hebt.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 18:13

@jip81
.
Je voelt je verheven boven de rest, en dat laat je graag blijken. Daarmee viel je door de mand, dus vandaar mijn constatering m.b.t. stemmen. En onderbuik gevoelens? Mwa nee hoor. Laurens-Jan en zijn software-patenten hebben mij over de streep getrokken.
.
Magoed, jij hebt blijkbaar je schaapjes op het droge. Wellicht tijd voor een cursusje "Sociale Vaardigheden 2"?

Buck Futter | 05-06-05 | 18:12

@henkie
Ik ken er nog eentje. De patser-norm.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:11

@jip81
supermarkten zijn drogredenen, dat is namelijk ook het enige dat goedkoper is.
ipv de sate-norm heb ik er nog een, de jeep-norm
in 2000 kocht ik een jeep voor fl 115.000
in 2003 kocht ik een jeep voor ? 68.000
volgend jaar kost ie ? 76.000,
let wel we hebben het over dezelfde auto\motor\options

Henkiemaardannietgek | 05-06-05 | 18:08

@Vince72: That's me! Cynisch, doch in tegenstelling tot jouw indruk zeer zeker wel sociaal en nagenoeg overlopend van naastenliefde.

Bij de C1000 : P

krullenbol | 05-06-05 | 18:07

@thygros Dat maakt nogal wat uit als je nikkelallergie hebt.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:06

@mujahid Het liefst 20. Met hetzelfde bedrag.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:04

Krullenbol, jouw geveinsde naastenliefde komt niet overeen met je cynisme in je comment. En dat doet me pijn. Je moet weten, ik ben een gevoelige jongen. Maar ik ben erg verheugd over de nog te verkrijgen koetjesrepen.

Vince72 | 05-06-05 | 18:04

@fuckje: Snap wat je bedoelt, maar ja: de zelfgestookte drank is voor mezelf, La balkonia op de twaalfde niet geschikt voor wietplantages ivm luis en ik kan niet breien. *ween* Ik hou het gewoon bij de Euro, tis idd maar net wat voor naam je het beestje geeft, de euro, de gulden, het blijft allemaal nikkel om oud ijzer

Thygros | 05-06-05 | 18:03

@Jean,

Typisch links om de mensen die hard werken en die sociale zekerheid in stand houden asociaal te noemen, stank voor dank.

Als Marijnissen, Halsema en Bos de werkende mensen eens lovend toesprak ipv hen asociaal te noemen zou ik veel minder moeite ermee hebben. Maar zo als het nu is onderhoud ik per maand 2 gezinnen uikeringstrekkers en wordt dan ook nog eens asociaal genoemd, moet ik er nou 3 of nog meer gaan onderhouden!?

Mujahid | 05-06-05 | 18:02

@grif
NRC is voor Nederland wat de Pravda was voor de USSR.

Rabarberke | 05-06-05 | 18:02

In diezelfde NRC is een prima verhaal www.nrc.nl/opinie/artikel/111717095533... te vinden waarom de euro met de huidige economische problemen van waarde is vergeleken met de situatie van begin jaren negentig.

Dat allerlei graaiers misbruik maken van de euro wil niet zeggen dat de euro nutteloos is.

grif | 05-06-05 | 18:02

@jip81
.
Ach natuurlijk, stom van mij. Voor 1 fles Chateau Rothschild kocht je toendertijd 3 treeën Cabernet...
.
Mensen, we zitten ernaast! Het zit allemaal tussen de oren! Hop de Kadett in en terug naar onze volkswijken!

Buck Futter | 05-06-05 | 17:59

@Buck Futter
wat heeft mijn stem voor de EU-grondwet te maken met een economische visie op het al dan niet terugschakelen naar de gulden? Als je eens wat goedkoper boodschappen zou doen, zou je geld over hebben voor een debatteercursus.
En ja, ik heb inderdaad VOOR gestemd. Ik ga nou eenmaal graag tegen de stroom (van onderbuikgevoelens) in!

jip81 | 05-06-05 | 17:59

@Brusselmans
Voor links-historische analogieën moet je bij Lucas zijn, ik lees geen Marx.

Rabarberke | 05-06-05 | 17:59

Rhygros,
ik denk nooit aan "leuke" turkse winkeltjes.... sorry.Ik denk meer aan eigengestookte drank, eigen gekweekte weed,zelfgebreide sokken voor Lucas e.d.
voor dat laatste krijg je dan in ruil weleswaar oeverloos gezwam terug maar ja...

fuckje | 05-06-05 | 17:58

Wat de neukende aapjes is dat met die NL versie van Wikipedia, zelfs in het Limburgs..... En er staat goedverdoemme ook nog eens bijna niets in.

~Pyro~ | 05-06-05 | 17:56

@ Vince72: 05-06-05 14:32 & 14:59

Ik schrok ook enorm van jouw belang bij de terugkeer van de koetjesreep en je desinteresse in de toekomst van je armlastige medemens.

Maar verder no offence, je zit bij mijn weten (ok.. gokje..) niet in een torentje in Den Haag. Dus nogmaals, ik wilde je alleen erop wijzen dat die overheerlijke reepjes hier nog te koop zijn. Fijn toch, voor jou een hele zorg minder!

krullenbol | 05-06-05 | 17:55

@Buck Futter
doe die oogkleppen af! Sin heeft gelijk, de supermarktprijzen zijn nu lager dan voor de invoering van de euro! Dat jij tegenwoordig alleen nog maar dure wijn en franse kaasjes koopt i.p.v. melk (huismerk) en brinta, is natuurlijk niet de schuld van de euro!

jip81 | 05-06-05 | 17:55

Rabarberke ziet de aardappel nog immer als de "oester van het volk", is het niet?

Brusselmans | 05-06-05 | 17:55

@fuckje: Ik voorzie problemen met ruilhandel, loop ik met een varken naar dat leuke turkse winkeltje, accepteren ze daar geen varkens. Koop ik een auto, moet ik een vrachtwagen meenemen om de zakken meel te vervoeren voor ik hem kan aanschaffen. Nee, niet echt handig

Thygros | 05-06-05 | 17:54

Graag de gulden terug. De gratis euroset wil ik dan wel ruilen voor een guldenset.

Rezim | 05-06-05 | 17:53

@jip81:
.
"... hier lopen idioten, van wie ik niet vermoed dat ze ooit enige vorm van economische scholing hebben genoten..."
.
Jij hebt... JA gestemd.... heb ik het goed? Zie je wel.

Buck Futter | 05-06-05 | 17:51

@buckfutter
AH dan noem je er ook eentje. Jumbo, Edah, Super... en dan heb je natuurlijk ook nog die Aldi en Lidl voor als het echt tegen zit en je weinig eisen aan eten stelt.

Rabarberke | 05-06-05 | 17:51

@Buck: ach tis maar wat je koopt.... met pakken toilletpapier heb je je kar zo vol voor weinig

Thygros | 05-06-05 | 17:50

@starfucker, Mujahid ofzo???

JeanB25 | 05-06-05 | 17:50

Kap nou met dat gezeik om de euro! Ook zónder de euro zou een biertje anno 2005 duurder zijn dan in 2001! Dat is nou eenmaal economie. Tel daarbij op dat er een recessie is en iedere debiel kan begrijpen waarom uitgaan op zaterdag opeens duurder is dan 5 jaar geleden! Maar nee, hier lopen idioten, van wie ik niet vermoed dat ze ooit enige vorm van economische scholing hebben genoten, te blaten dat de gulden terugmoet! Overigens is die gulden (florijn) ook de uitkomst van een muntunificatie ten tijde van Karel de 5e. Dus laten we teruggaan naar de gulden van pak 'm beet 500 jaar geleden en zo proberen de gouden eeuw te herleven! Ik zet bij deze al mijn (euro)spaargeld in dat het er niet beter op wordt!

jip81 | 05-06-05 | 17:49

@Thygros,
Wat ik al zei; gewoon ruilhandel.

fuckje | 05-06-05 | 17:49

We bannen hier graag extremisten, dus ook reli-extremisten.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 17:49

krullenbol, om 17:18 ben ik erg geschrokken van jouw reactie.

Vince72 | 05-06-05 | 17:48

Het grappige is, men loopt wel zo te emmeren dat we geen geld meer hebben, maar hanteren wel de horecaprijzen als voorbeeld.

~Pyro~ | 05-06-05 | 17:48

Zou het wat zijn om gewoon weer klompjes goud te gebruiken?

Thygros | 05-06-05 | 17:47

Geld is geld=een afspraak over een zekere waarde=dus volstrekt abstract want niet tastbaar.
Hoe je het ook noemt, Eypo,gulden, whatever.
Dus waar hebben we het over?
Nostalgie?

vander F | 05-06-05 | 17:46

Nu ik sin hierboven over de supermarktprijzen zie: Hoe lang is het geleden dat je voor fl. 100,- een winkelwagen VOL met boodschappen had? Gisteren had ik voor 44 euri aan boodschappen, wat probleemloos in 1 AH-shoppertas mee ging.

Buck Futter | 05-06-05 | 17:46

@gompie Ja de euro is goed voor de internationale economie, maar voor notoire kroegtijgers is het gewoon erg wennen.

Rabarberke | 05-06-05 | 17:46

Ik mag toch hopen dat die gulden nooit terug komt.
Vóór de euro had ik als int. chauffeur 1 kast in de auto speciaal voor alle geldsoorten van Europa...
Bij elke grensoverschrijding weer terugwisselen doe je niet, bovendien verlangden de banken en g.w.k. elke keer provisie!
Exporterende bedrijven hadden hier nóg meer last van.

gompie | 05-06-05 | 17:44

@Rabarberke
.
Ja... Na de operatie wel tenminste...

Buck Futter | 05-06-05 | 17:44

@dr. Lector
Ja en? Je kunt tegenwoordig hoostens nog de overwaarde zonder renteaftrek verkwanselen of je wijf uitkopen als het huwelijk op de klippen loopt. Als je de hut verkoopt mag je evenveel aftikken voor iets vergelijkbaars, dus wat schiet je met die waardevermeerdering op vraag ik je.

Rabarberke | 05-06-05 | 17:44

@gavrilo,
uit welke beerput ben jij net gekropen?

fuckje | 05-06-05 | 17:43

P.S. sorry dat het wat slecht is geschreven, ik had een beetje haast.

sin | 05-06-05 | 17:39

@gavrilo Dat is ongeveer de eerste keer dat jij een zinnig argument ontwaart :)

Rabarberke | 05-06-05 | 17:38

In 1999 een huisje gekocht voor 2 ton guldens.
Werd recent getaxeerd ( en voor de belastingheffing opgewaardeerd ) tot 3 ton euri's.
Dalijk terug naar de gulden ( wisselkoers om en nabij 1 euro = 2,2 gulden )..... joepie..!

dr.Lector | 05-06-05 | 17:38

Dit is de zo ongeveer de eerste keer dat @Rabarberke een zinnig argument geeft en dat zonder de bijbel of god erbij te hoeven halen. Je kan het wel, zelf nadenken.

Gavrilo | 05-06-05 | 17:38

Starfucker, wat weet je weer een slecht stuk te schrijven. Allereerst is inderdaad de inflatie al jaren zeer laag. Het bericht onlangs in de media dat de prijzen in de supermarkten (niet de meest representatieve branche op dit moment maar toch) lager zijn dan voor de invoering van de Euro, wordt ook hier voor het gemak genegeerd. Dat er in de horeca prijsstijgingen zijn geweest ok, dat de horeca niet garant staat voor de gehele Nederlandse economie lijkt me vanzelfsprekend. Dan die onzin over het invoeren van de gulden. Het invoeren van de gulden zal een zelfde effect hebben als de euro heeft gehad. Dit omdat het waarde gevoel van mensen is aangepast. Mensen denken deels in euro's maar vinden nog steeds dat ze in guldens denken. Daarnaast geeft zelfs de SP toe dat terug gaan naar de gulden praktisch onmogelijk is. Dat het economisch waarschijnlijk nog slechter zou gaan, dan nu zonder de gulden, wordt maar even vergeten. Accepteer nou eens dat de gulden er is, dat je als generatie op geoffert bent voor het welzijn van alle volgende generaties en ga door met je leven.

sin | 05-06-05 | 17:37

@buck futter
Slimme mama heb jij, zeker een vrouw.

Rabarberke | 05-06-05 | 17:36

Dus die nieuwe gulden krijgt aan de ene kant de kop van Balkie en aan de andere kant een BOM!!! Neen laat maar, ben nu gewend aan die Euro.

BenBack | 05-06-05 | 17:36

@fucke
Dat is zinloos. Als ik er voor ga loopt Lucas voordat je het weet om een ip ban te janken.

Rabarberke | 05-06-05 | 17:35

Mijn salaris is gehalveerd, zonder enige inflatie-correctie. Zodoende is het geld ook bijna 2x zo snel op.
.
Mijn oude moeder zegt altijd: Het is de tussenhandel die bij de overgang naar de Euro haar zwart geld is kwijtgeraakt. Zij zijn nu al enkele jaren bezig dat verloren kapitaal terug te halen door woekerprijzen te hanteren.

Buck Futter | 05-06-05 | 17:35

@drnomad

De milieurichtlijnen hebben niets met de monetaire unie te maken.

dawg | 05-06-05 | 17:34

@ fuckje
Ik zie het al helemaal voor me: Naast de euro ook de stijlloze gulden. Dat gaat een begrip worden in 2006. Overal verschijnen roze prijslijsten. nieuwe gezegdes: Een ijsje voor een Fleische. Het geeltje blijft. Wereldheerschappij!!

King of controversy | 05-06-05 | 17:33

@Rabarberke,
go for it!!!!

fuckje | 05-06-05 | 17:31

Moet ik straks zekers ook mijn gratis eurokitje teruggeven, gekregen in 2002?

Ome Henk | 05-06-05 | 17:30

@Lucasdelinkselul
Leer nou eerst maar eens wat beter schrijven linkse prutser :)

Rabarberke | 05-06-05 | 17:30

Ach, misschien kun je beter beginnen met het invoeren van boekenbonnen :D

drnomad | 05-06-05 | 17:28

@King,
guldens, roze guldens zonder Bix, maar met de CHileen erop?

fuckje | 05-06-05 | 17:27

@ redactie
Als ik mij niet vergis, is sinds de invoering van de Euro de gulden geen wettig betaalmiddel meer. Is het wellicht een goed idee dat jullie zelf guldens laten drukken, bij wijze van reklame?

King of controversy | 05-06-05 | 17:26

dawg, volgens mij kan de monetaire unie best wel zonder politieke unie. We hebben nu een verdragsunie die functioneert. Het zijn juist vaak de Europese regels die voor verpaupering zorgen. Denk aan Europese milieuregels die in de praktijk de Nederlandse economie aan het afbreken zijn.

drnomad | 05-06-05 | 17:26

@ Lucas

Aan Mirjam Sterk d'r tietjes zou ik best eens willen rammelen..

Brusselmans | 05-06-05 | 17:26

@de Japanner
????????????

dawg | 05-06-05 | 17:23

De reden dat Rabarberke best wel wat ziet in deze regering is natuurlijk omdat het zo'n brave gggristen is. Net als Balkenende, altijd genuanceerd, zonder humor, eeuwig in het midden. Durf te zweren dat ze Gerda Verburg of Mirjam Sterk zelve is.
Mirjam Sterk is wel lekker trouwens dus dat zal wel weer niet.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 17:22

@dawg,

Dat heet economische samenwerking

de Japanner | 05-06-05 | 17:20

@Rabarberke,
is goed,zeg daar maar dat ik het gezegd heb. ik ruil op de vismarkt altijd het 1 voor het ander, gewoon doen!

fuckje | 05-06-05 | 17:18

@ Vince72: Inhoudelijk weiger ik op je geblaat in te gaan. Het lijkt mij dat je het empathisch vermogen van een goudvis hebt.

Wat ik je wilde zeggen is dat de koetjesrepen 'hier' nog gewoon te koop zijn, dus kruip jij maar weer overgelukkig terug in je Gooise bunker.

krullenbol | 05-06-05 | 17:18

@drnomad 17-01

Landen zijn nu hun wisselkoers en de zeggenschap over de rente op de geldmarkt kwijt. De werkgelegenheid kan onder die omstandigheden op nationaal niveau eigenlijk aleen maar in stand gehouden worden door de loonkosten te drukken en de belastingen te verlagen. Maar als iedereen in Europa gaat concurreren op loonkosten en belastingen ontstaat een race naar de bodem die alleen maar uitloopt op een verpaupering van de beroepsbevolking en de collectieve voorzieningen. En daar zijn we op dit moment in Europa dus mee bezig.

dawg | 05-06-05 | 17:17

Stelletje dieven. Ik wil de gulden terug.
Ik betaal liever teveel met een gulden dan met die hele klote euro!

De euro, Europa, stop ze maar bij Harrie Potter en G. Zalm in de ass!

Dank u!

Sm@D | 05-06-05 | 17:17

@fuckje allemaal prima maar willen jullie stoppen met het vragen om euro's op de grote markt?

Rabarberke | 05-06-05 | 17:16

Als het echt aan de Euro zou liggen, dan zou het zo zijn dat in de meeste landen er protest is tegen de Euro. Wat ik zo heb gehoord schijnt dat wel mee te vallen, alleen in Nederland is men zeer negatief, vanwege de hoge prijs-stijgingen.

Euro is denk ik op zich zelf nixs mis mee
De midenstand houdt zich opvallend stil als het gaat over de Euro.

de Japanner | 05-06-05 | 17:16

@Lucasdelinkselul Ik heb geld zat, maar ik zou voor prijsverlagingen voor jou kunnen bidden. Zal ik er ook een driecijferig IQ voor je bijvragen?

Rabarberke | 05-06-05 | 17:15

. drnomad 05-06-05 @ 17:06
Nee, probeerde juist een verschil aan te geven, maar bij nader inzien, zag ik in dat er eigenlijk weinig verschil is.

King of controversy | 05-06-05 | 17:15

@ Raberbeke

Die had je van Lucas natuurlijk kunnen zien aankomen.

@ Lucas

Pak dat christentuig!!!

Brusselmans | 05-06-05 | 17:15

En het is allemaal zo simpel he? Hier in Grunn doen we nog steeds aan ruilhandel, telen onze eigen weed, stoken onze graanjenevert, brouwen ons eigen bier, bakken ons eigen brood, en vooral die ruilhandel is leuk;je doet wat en krijgt wat terug, er gaat helemaal niets boven Grunn ( en Friesland ook of course!)

fuckje | 05-06-05 | 17:14

@harrie Werd je daartoe gedwongen?

Rabarberke | 05-06-05 | 17:14

Rabarberke, kun jij niet gewoon gaan bidden om prijzenverlaging? Wetenschap of geloof maakt jou toch geen zak uit dus het is het proberen waard.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 17:12

@lucasdelinkselul Anders dan linkse regeringen, die het volk verneuken zónder list en bedrog?

Rabarberke | 05-06-05 | 17:11

@pyro dan heb je dat tentje zijn argentijnse steak nog niet geprobeerd. Die gamba's zijn gewoon de standaard heiploeg no. 2's.

Rabarberke | 05-06-05 | 17:10

Vrees ook dat omschakelen niet echt realistisch is. Waar het om gaat is dat deze Minister een van de foutste sinds tijden is, en dientengevolge op moet rotten. Dit kabinet heeft dit land volledig verneukt met list en bedrog.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 17:09

Ik betaalde laatst in de Heinekenhoek op het Leidseplein 2,80 euro voor een biertje. Fluitje of vaasje maakte voor de prijs geen ruk uit.
Fijn he, die euro?

Harrie N. | 05-06-05 | 17:08

King OC, dus motief maakt diefstal rechtvaardig?

drnomad | 05-06-05 | 17:06

Mark Rutte had het over de 'sate-schotel-index', wat natuurlijk gejat is van RC's 14 euro.
En dat we zijn opgelicht met de euro is niet geheel te verwijten aan Zalm en co. De winkeliers en andere oplichters hebben de kosten voor het omschakelen op het bordje van de klant geschoven en nadat die kosten allang terugverdiend waren hebben ze de hoge prijzen gewoon gehandhaafd.
Als de euro zou worden afgeschaft mogen jullie raden wie de omschakelingskosten weer op zijn boterham krijgt.

Gavrilo | 05-06-05 | 17:05

Integratie is noodzakelijk en wenselijk.
de voorwaarden zijn echter niet duidelijk-exit grondwet.
Dat wordt nog even doorlullen maar valt nog niet af te dwingen.

vander F | 05-06-05 | 17:04

Kon wel eens zijn dat veel mensen SP, Geert Wilders en eventuele andere Peter R de Vries-achtigen gaan stemmen als het zo doorgaat. Geloof in die krampachtige elite daalt met de dag. Eigen schuld zal ik maar zeggen.

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 17:03

@ drnomad 05-06-05 @ 16:32
Verschil is dat een socialist verschil maakt tussen arm en rijk, een inbreker doet dat *denk even* ach laat ook maar.
*hoopt dat Lucas vér weg is.* ;)

King of controversy | 05-06-05 | 17:02

dawg, waarom kan de monetaire unie niet zonder politiek unie?

drnomad | 05-06-05 | 17:01

@Starf*cker, is prima.
Ik wet nog wel een leuk eettentje in de Oosterstraat met heeeeeerlijke Gamba's.
Maar goed... weer even verder met info zoeken.

~Pyro~ | 05-06-05 | 17:01

Een gemeenschappelijke munt, zoals de euro, kan niet in stand worden gehouden als de er aan deelnemende landen ook niet een politieke unie willen. Nederland zit dus met een netelig dilemma. Of we blijven in de euro, maar dan moeten we ook mee met een verdere centralisering van de politieke macht in Europa. Of we doen dat laatste niet, maar dan kunnen we ook maar weer beter een eigen munteenheid invoeren. Vergis je niet: dit dilemma is bewust geschapen, of tenminste voor lief genomen, door de voorstanders van de euro. Zij wilden de gemeenschappelijk munt als hefboom gebruiken voor een grotere politieke integratie.

dawg | 05-06-05 | 16:59

Terug me die gulden en snel een beetje!!!

Nederland heeft altijd goed gefunctioneerd ook zonder de euro.

TheGame | 05-06-05 | 16:55

@King of controversy,

Misschien krijgen we wel weer het tientje van Lieftink (^^)

de Japanner | 05-06-05 | 16:51

@Mujahid: "inderdaad en dat allemaal om die verdomde sociale zekerheid instand te houden". Dank je wel jongen.....(knielt nederig en biedt z'n kont aan).

Nil desperandum | 05-06-05 | 16:50

Mensen het is heel simpel die gulden komt niet meer terug hoeft ook niet,
het zit hem in de belasting die we betalen dat is veel te veel, daar door houden we geen cent meer over. oplossing(het is zo simpel en ik zit niet eens in het kabinet)minder belasting dan houden we meer over dus kopen we meer gaan we vaker uit enz enz heel goed voor de economie probleem opgelost iedereen blij.

zweetlul | 05-06-05 | 16:47

@ Starf*cker
Wat een geweldig idee om de gulden weer in te voeren. Geloof je echt dat daardoor de prijzen omlaag zullen gaan? Ik dacht het niet. Ik denk juist dat het goed is dat de prijzen in voornamelijk de horeca omhoog zijn gegaan. In verband met de opkomende vergrijzing, kunnen we het ons, als samenleving, niet langer veroorloven om onze jeugd te verkwanselen met allerlei alcoholproducten. Ook hebben satéstaven en dergelijke geen positief effect op de gezondheid van een mens.
En gezien het feit dat het overgrote deel van de horecaklanten bestaan uit menspersonen van onder de 40 jaar, is het van belang dat deze groep zolang mogelijk kan blijven werken, dat dus in verband met de verwachte vergrijzing.

King of controversy | 05-06-05 | 16:46

@pyro Nee hoor,zit in Friesland. We plannen wel wat.

Starf*cker | 05-06-05 | 16:44

Staat! lijkt me een prima plan!
Dan maar wel volgens jou agenda doen...
Ik neem aan dat je nog ergens ver weg zit.

~Pyro~ | 05-06-05 | 16:42

@Pyro Als inwoner van Heerenveen, niet Fries, ben ik wel voor een rayon-diner in Groningen met Fuckje als gastvrouwe.

Starf*cker | 05-06-05 | 16:38

@pyro
laat maar, dacht dat reactie was op eerdere post

zitter | 05-06-05 | 16:38

We kunnen nld wel naar lichtensteins model vorm geven. Ik wed dat daar geen asielzoekers, drugsverslaafden of tokkies zijn. Voetbaltechnisch stelt het land ook geen ruk voor. Heerlijk.

Rabarberke | 05-06-05 | 16:37

zitter, wat bazel je? ik vat hem even niet.

~Pyro~ | 05-06-05 | 16:35

Socialist over belastingverhoging: "Ach, dat kunnen de mensen best wel missen"
.
Inbreker over zijn werk: "Ach, dat kunnen de mensen best wel missen"

drnomad | 05-06-05 | 16:32

uhmmm maar dat betalen van 5 euro voor een biertje is toch op basis van vrijwilligheid? Je kunt ook gewoon thuis blijven.

Rabarberke | 05-06-05 | 16:32

Ik zit ook op de kosten van de belastingbetaler op mijn stoel hier...

zitter | 05-06-05 | 16:27

@pyro
nee friesland (Moet Fryslân zeggen geloof ik maar be geen fries)

zitter | 05-06-05 | 16:26

Op kosten van de belastingbetaler gaan zitten wachten totdat anderen jouw problemen gaan oplossen vind ik pas asociaal.

drnomad | 05-06-05 | 16:26

Groningen?
Nemen we fuckje mee.

~Pyro~ | 05-06-05 | 16:23

@Jean Je bedoelt toch niet Lucasde LL? Namen en rugnummers.

Starf*cker | 05-06-05 | 16:22

@Starf*cker, de mensen die hier reageren zijn niet rechts, maar gewoon asociaal en wereldvreemd. Zelfs Zalm is nog socialer vergeleken met wat sommige mensen hier zeggen.

JeanB25 | 05-06-05 | 16:19

vander F

een vrijstaande hoekwoning?

uhhhmmmmmmmm...........

Mazzel | 05-06-05 | 16:18

@Pyro Waar?

Starf*cker | 05-06-05 | 16:16

@preacher,

devaluaties zijn korte termijn oplossingen maar leveren geen structurele oplossing voor het probleem, namelijk te hoge kosten. Een devaluatie houdt ook in dat produkten uit het buitenland duurder worden, schiet gewoon niet op.

Hoe komt het dat die kosten te hoog zijn? Belastingen en premies natuurlijk om die sociale zekerheid in stand te houden. We zijn een pyramide spel aan het spelen en nu komen we er achter dat er niemand meer is die nog niet meedoet en stort de pyramide in...

Mujahid | 05-06-05 | 16:13

En die man is nog maar net bezig.
Kun je nagaan, de qualijke dampen van het binnenhof tasten eenieder aan die ze inademd.

vander F | 05-06-05 | 16:12

vander F
hou me zo ver mogelijk van politiek als kan. bij de meeste namen van poltici krijg ik allergische reacties. Ja dus.

zitter | 05-06-05 | 16:09

Pechtold?
Negatieve klank heeft die naam?
Pech to old.
en nog onwijs dom l*ll*n ook nog.
echt D'36

Wolf17 | 05-06-05 | 16:08

Pechtold?
Doet deze naam reeds blaren rijzen op allerlei lichaamsdelen van reaguurders?

vander F | 05-06-05 | 16:06

Zou ik persoonlijk goede zaak vinden.
Ik verdien n.l. mijn brood met geld produceren. Ik werk bij J.Enschedé en daar is door de laksheid van Brussel heel wat werk ons door de neus geboord. Omdat Europese staatsdrukkerijen tot 2008 gesubsidieerd geld mogen drukken. Een particulier bedrijf als J. Enschedé kan daar dus nooit tegen leveren. Gelukkig gunt de nederlandse bank nog wat orders daarom hoeven er deze 'maar' 100 man uit inplaats dat het bedrijf maar helemaal sluit. Dus laat maar weer komen die mooie nederlandse biljetten !

Artwido | 05-06-05 | 16:05

Als de naam Rick van der Ploeg niet 1 maar zelfs twee keer moet worden aangehaald, dan is er serieus iets mis met de argumentatie. Rick van der Ploeg is de mislukte euro van de Nederlandse politiek.

blawablawa | 05-06-05 | 16:04

@Wolf17,
Heerlijk, dat van me afzeiken op GS.
Kan geen RIAGG tegenop.

vander F | 05-06-05 | 16:03

Euro? Euro? Kennnker hier heb je 1 gulden. Nee hoef ik niet :S

arlac | 05-06-05 | 16:03

Het probleem met de euro is, dat ie alleen werkt in een groot Europeesch rijk en niet zoals de EU nu is. Landen als Duitsland en Italie zouden graag gaan devalueren om hun economie een boost te geven terwijl dit voor andere landen weer ongunstige effecten te weeg brengt.

preacher | 05-06-05 | 16:02

@bondje
kom gerust eens naar het noorden.. sowieso stuk goedkoper dronken worden hier..

zitter | 05-06-05 | 16:01

@bunt,
Ik huur inderdaad een vrijstaande hoekwoning met tuin en garage.
Voor ¢380 p.m.
Ik ben niet zo dwaas om nu een woning te kopen.
Ik kan alle kanten uit zonder een onberekenbare schuld aan m'n reet en dat hou ik graag nog even zeau.

vander F | 05-06-05 | 16:01

Wat we in nederland hebben noemen ze in de VS "stagflation". Het houdt in geen economische groei (stagnation) en prijsstijgingen die NIET gepaard gaan met inflatie. De gepatenteerde leugenaars vertellen ons dat de inflatie slechts 1.7 % is of zoiets, maar iedereen die wel eens buiten komt weet dat de prijzen gestegen zijn. Praatjes zijn mooi maar stagflatie raakt je net zo hard in de portemonnee als echte inflatie!

geytennöker | 05-06-05 | 16:01

Een leuke voor een nieuwe poll?
De gulden terug ja of nee?

~Pyro~ | 05-06-05 | 16:00

Yep, vander F.
Maar kletsen doen we dus wel op .geenstijl.nl

Wolf17 | 05-06-05 | 15:56

StarF*cker, met jou wil ik wel eens een patatje pinda met wat vlees eten!
Geweldig stuk!

~Pyro~ | 05-06-05 | 15:56

@ zitter 05-06-05 @ 15:33

Geef mij het adres van dat Rembrandsplein dan , in welk Amsterdam ligt dat?

bondje33 | 05-06-05 | 15:55

Gewoon minder zuipen en meer werken!
Gotver, ik word nog eens kapitalist van al dat gezeur hier.

vander F | 05-06-05 | 15:55

Het was GODVERDOEME zo makkelijk
1000=1000 rooitje
100 = 100 meier 100%
50 = 50 begon al moeilijk te worden
25 = 25 geeltje 25%
10 = 10 1/10e meier KLAAR

Nu 10 = uhmumm 10x 2,20 = 22 gulden = bijna een geeltje dusse 2,50 = uhmuh een kwart tientje (eigenlijk een kwart geeltje)dusse uhmuhh 22 : 4 = uhmuhh 5,50 dusse een biertje van 2,75 is dus eigenlijk uhmuhh 2,75 x 2,20 = uhmuh , nou wordt het moeilijk , nou vooruit: 2x 2,20= 4,40 + 3/4 van 2,20 = uhmuh 3x 0,55 = 1,65 + die 4,40 = eigenlijk 6,15 WAAAAATTTTT ?????!!!!!
6 gulden 15 voor een kutbiertje ???

Pleures voor ze ! Ik geloof dat ik maar vluchteling wordt, naar Africa of eender welk land, kan ik niet ruilen met een asielzoeker ? Je schaamt je voor je oude kroegbaas !

bondje33 | 05-06-05 | 15:53

Zo ongeveer: kunnen we nog wel iets van een uitkering houden voor de pechvogels, met de nadruk op werk, al is het vrijwilligerswerk voor de kerk.

Wolf17 | 05-06-05 | 15:51

Dus: minder belasting, minder vergaderen, aan het werk.
En zelf je boontjes doppen.
Al dat ge-verzorg van de wieg tot het graf het graf in.

vander F | 05-06-05 | 15:49

Ik begrijp gewoon niet dat die Gerrit Zalm nog steeds in het kabinet zit! Ze moeten hem er uit trappen, vuile leugenaar dat tie is!!

kareltje | 05-06-05 | 15:49

@vander F,

De reden dat de plaatselijke gemeente's meer belasting heffen, komt omdat ze door de overheid (lees Zalm) gekort zijn in de jaarlijkse bijdrage, m.a.w. de overheid heeft een belasting verhoging afgewimpeld op de lokale overheden.

Karel Kruizenruiker | 05-06-05 | 15:49

@mercy
heb zelfde hoop voor mijn dochter. maar ben wel beetje bang dat onze aarde al te ver verkloot is..
pfff weer genoeg sombere gedachten voor vandaag

zitter | 05-06-05 | 15:47

@drnomad,

inderdaad nog meer idiote regelgeving van die linkse milieufreaks in Brussel...

Mujahid | 05-06-05 | 15:47

Hoewel het idee van afschaffing van de euro tamelijk onzinnig is, en voorbij gaat aan de vele voordelen die de munt biedt, zal wat nu aan de hand is mensen inderdaad aan het denken zetten. Op lange termijn zal dat waarschijnlijk wel leiden tot koopkrachtverbetering.

Want wat er aan de hand is, is dat mensen minder voor hun geld denken te kunnen kopen. Is dat ook zo? Waarschijnlijk niet, of althans niet veel minder dan logisch en acceptabel is (geldontwaarding). Een kenmerk van een markt is dat ie instort (prijs) als consumenten de producten die geboden worden niet kunnen kopen. Dat gebeurt niet, integendeel: het gemekker over hogere prijzen is zelden zo hard geweest, en zolang prijzen stijgen is er dus forse overvraag.

Neemt niet weg dat woensdag duidelijk aantoonde dat mensen ontevreden zijn over hun economische omstandigheden. De manier waarop een democratie werkt is dat daar naar alle waarschijnlijkheid, linksom of rechtsom, wel wat aan gedaan gaat worden.

En dat kan eigenlijk maar weer op een manier: kostenniveau's, zowel van productie als van inkomensverwerving via geld (belasting) verlagen.

Natuurlijk zijn in die richting al wel wat kleine stapjes gezet, maar laten we wel wezen; dat stelt nog steeds geen reet voor. Nederland blijft een belachelijk genivelleerd land, waar het voornaamste doel van bestuursorganen niet besturen is, maar geld losweken uit de samenleving om de overheidssector in stand te houden.

horse2 | 05-06-05 | 15:47

vander F: "afschaffen die hypotheekrente aftrek e.d. En wel rap."
-
Je woont zeker in een huurkrot.
-
Als de hypotheekrente moet worden afgeschaft, dan ook de huursubsidie.

Bunt | 05-06-05 | 15:47

@.Mercy;
Werken hier in Nederland?
Dat is werkelijk schijn we verlummellen
onze tijd met vergaderen, vergaderen, vergaderen, vergaderen, vergaderen, vergaderen, vergaderen, vergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen.
en wat is het resultaat van al dat vergaderen? Juist ja dat er geen zack gebeurd en al die vergaderingen kosten allemaal veel tijd en ???

Wolf17 | 05-06-05 | 15:46

Waarom denkt iedereen dat alles goedkoper wordt als we de gulden terugnemen? Ja, dingen zijn duurder geworden. Nee, als we de gulden terugnemen wordt alles niets goedkoper.

Kilroy | 05-06-05 | 15:46

Door dat NEE-gestem daar betaal ik nu 17% meer voor die spiegeltjes en kraaltjes hier in China. Dit slechts in 4 dagen tijd! Nu kost een pils wel 40 eurocent (halve ltr dan)

_nwanko_ | 05-06-05 | 15:45

@vander F,

strak plan. Ik heb sowieso nooit begrepen wat er nou zo eerlijk is aan progressieve belastingschijven. Het komt mij als heel oneerlijk over, hoe harder je werkt, hoe meer je je inzet voor de maatschappij hoe harder je gestraft wordt.

Mujahid | 05-06-05 | 15:45

Mujahid, ik weet wel dat Kyoto een aanfluiting is. Helaas is het een lastenverhoger tegen het schuldgevoel. En niet alleen Kyoto is lastenverhoger vanuit de milieuhoek. Denk ook tegenwoordig aan dat fijnstof. We mogen nergens meer bouwen, geen huizen, geen bedrijfsterreinen en geen wegen. Dat zal wel weer leuk uitpakken voor de grond en huizenprijzen.

drnomad | 05-06-05 | 15:43

@zitter, en dan ben je niet de enige denk ik. Ik kan alleen maar voor mijn kinderen hopen dat zij het beter zullen krijgen en denk er wel eens aan om weg te gaan uit dit land maar waarheen?

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:43

kan het fout hebben, maar ik zit ondertussen mijn tip te tellen van vanacht.

Justin | 05-06-05 | 15:42

@wolf17, mensen werken net zo hard. Wat wil je dan dat mensen 50 uur gaan werken?

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:41

Belasting!!!!!!!!!Belastingbelastingbelasting, veeeeeel belasting.
Echt van de zotte gewoon, die gemeente hier wil ook al meermeermeer belasting.
Bah.
Vlaktaks van een 25 %, afschaffen die hypotheekrente aftrek e.d.
En wel rap.

vander F | 05-06-05 | 15:41

stimulieren op allerlei manieren. Een verbod leggen op iets kan je ook compenseren met toezeggingen, verlaging van de belastingen, multiplier effect?

Justin | 05-06-05 | 15:41

mercy
dank je, ben er verder ook niets mee opgeschoten, verbaas me steedsweer dat er als salaris op is er nog maand over is

zitter | 05-06-05 | 15:41

prijslijst 2006:
fris fl 8
bier fl 10
wijn fl 12
cognac fl 18
whiskey fl 18
koffie fl 8
thee fl 8
appelpunt fl 12
broodje kaas fl 10
broodje kroket fl 12
tosti fl 12
bigmac fl 15
broodje shoarma fl 20
sigaretten fl 20

Zit echt op die gulden te wachten.

lulkoek | 05-06-05 | 15:40

Justin, met almaar stijgende lasten (belastingen) kunnen prijzen niet bevroren worden. Zouden ze dat wel doen, gaan er een boel bedrijven failliet.

drnomad | 05-06-05 | 15:39

nogmaals: Investeren is renderen.
Niet alleen door geld te besteden,
maar ook door hard te werken.
.
gezeik kost alleen maar,
en je krijgt er koppijn van.
Als katholiek zeg ik:
leest Calvijn, jullie protsestante dwazen. Niet meer praten maar doen!
.
Kletsen doen we wel bij .geenstijl.

Wolf17 | 05-06-05 | 15:39

Als men bij de invoering van die kankereuro niet zo inhalig was geweest, en de prijzen zelfs gezakt waren, was nu 60% VOOR de grondwet geweest.

aardappel | 05-06-05 | 15:38

@drnomad,

Ach Kyoto nog meer van die linkse onzin. Dat hele broeikas effect is een fabeltje, de temperatuur van de aarde is nooit constant maar wel redelijk voorspelbaar ook op de lange termijn, daar heeft Milankovich in de jaren '50 een model voor opgesteld, dat zeer goed blijkt te kloppen. We zitten gewoon in de natuurlijke opwarm periode van de aarde. Trouwens een vulkaan als de Pinatubo stoot meer broeikasgassen uit in een actieve periode als de hele mensheid in een jaar tijd.

Mujahid | 05-06-05 | 15:38

En ik werk in de horeca, geloof me iedereen zuipt nog steeds net zo hard. En de tip? maak je daar maar geen zorgen over. Wat moeten ze anders met het zwarte geld?

Justin | 05-06-05 | 15:38

Die gulden komt never nooit meer terug. Maar ik zie het zo, de prijzen zijn niet het dubbelen maar mijn inkomen is de helft geworden. Dus ik ga meer werken, meer eisen, en ik verwacht van een regering nu dat ze de economie op allerlei manieren stimuleren (multiplier effect) en wat doen aan prijsstijgingen. Als ze onze lonen kunnen bevriezen waarom niet de prijzen?

Justin | 05-06-05 | 15:36

Eerste Alinea

"Die, opnieuw notabene, zelfs op de dag van het referendum haar twijfels uitsprak en Turkije er zelfs helemaal niet bij wil hebben. Maar goed..."

Turkije had niets te maken met de EGW. Kortom, waarom verder lezen na dit duidelijk signaal over het gebrek aan kwaliteit?

Niet goed dus, het woord dat je zocht is Jammer.

NvdB | 05-06-05 | 15:34

@zitter, dat heb jij knap gedaan dan. Bij mij is het loon gewoon gedeeld door 2.2 (en nog iets).

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:34

@ Vince72
"oude telefoon met draaischijf, de oude stadsbussen uit de 80's, Blondie, de Puch maxi, de buurtwinkel, de grammafoonplaat, en de eerder genoemde koetjesreep" => zijn allemaal meer waard geworden
"gulden" => is minder waard geworden

Joltcan | 05-06-05 | 15:34

Zitter, de prijzen van de nutsbedrijven gaan in de toekomst nog verder omhoog dankzij Kyoto.

drnomad | 05-06-05 | 15:33

Tja, Starf*ckert: Ik weet niet wat wijsheid is. Die economen spreken elkaar lekker tegen.
Feit is dat we de afgelopen jaren duurder uit zijn geweest en dat onze sterke gulden hebben verkwanseld aan het Monopoly geld van de zuidelijke Europese staten.
Dus, Starf*ckert, het voordeel van de twijfel, maar wel effe wachten tot na mijn vakantie!

Nooit meer slapen | 05-06-05 | 15:33

@drnomad,

inderdaad en dat allemaal om die verdomde sociale zekerheid instand te houden.

Leven op de pof is het, we plukken nu nog de zure vruchten van het kabinet den Uil...

Mujahid | 05-06-05 | 15:33

ik heb nog zo'n antiek dubbeltje van vroeger ergens liggen..
ruilen tegen een paar euro?

prinsype | 05-06-05 | 15:33

@bondje
ik betaal 1,70 voor m'n biertje in de kroeg.... ook op feestdagen

zitter | 05-06-05 | 15:33

ik geloof dat iedereen nu beetje vergeet de de lonen ook (bijna) evenredig zijn gestegen. in 2000 verdiende ik een slordige 1800 guldentjes en nu een 1400 eurootjes en doe nog zelfde werk. Leven is vooral duurder geworden door de gemeentes dei hun eigen belastingen mogen bepalen en de nutsbedrijven die de tarieven erg hebben verhoogd de afgelopen jaren

zitter | 05-06-05 | 15:31

@Starf*ckert: ging dat afbouwen maar zo snel. Het ontzien van "bestaande gevallen" staat echter nog steeds voorop... Al met al werken er minder mensen dan er uit de grote ruif meeëten.

Guido | 05-06-05 | 15:31

Eigenlijk wel fijn dat alles duurder wordt, niet zoveel eikels in een leuke bar-dancing!
Verder natuurlijk geneuzel dat Zweden en Engeland beter draaien, dat zijn de meest achtergebleven economie-en (check fusie-verhaal van Hoogovens en British Steel) Nederland heeft de slechts groeiende economie in Nederland omdat iedereen zit te zeiken en het minste werkt van alle europeanen bij elkaar. Even wat verder denken dan je neus lang is. En als je wat verder kijkt dan moeten we ook een Europese grondwet.

_nwanko_ | 05-06-05 | 15:31

Je hebt een raak punt .Mujahid

Wolf17 | 05-06-05 | 15:30

Volgens mij is het een illusie om te denken dat met terugkeer van de Gulden ook de prijzen omlaag gaan.
Terugconversie naar de Gulden is een stuk werk dat geld kost, net zoals de conversie van de Gulden naar de Euro. Prijzen zullen dus alleen maar stijgen en het is ten alle tijde de consument die dit betaalt. Ik ben niet voor de Euro, maar ik besef mij wel dat terugconversie ervoor zorgt dat de pensioenfondsen nog mínder waard worden dan ze nu al zijn.
Ik ben dus een grotere voorstander van lagere prijzen, of dat nu mét of zonder Euro is.
Dat kan maar op één manier gebeuren en dat is door lastenverlaging.
Ik kwam ooit een figuur tegen die voor een magazijnopslag werkte, onder beheer van de douane. Er kwamen op een gegeven moment van één fabriaknt, twee pallets met tubes tandpasta binnen. Het ene pallet was voor NL, het andere pallet was voor Polen. Behalve de taal van het opschrift was er geen enkel verschil tussen de producten. Het toezicht van de douanier was om ervoor te zorgen dat Nederlandse tandpasta voor 1.69 in de schappen zouden komen, terwijl de Poolse tandpasta 0.29 moest kosten. Het verschil wordt gemaakt door belastingen, invoerrechten en ga zo maar door.

drnomad | 05-06-05 | 15:30

BOYCOT DE HORECA !!!

DAAR kan ik nou met mijn pet niet bij, iedereen ziet het gebeuren, zelfs ZALM zegt het,"de mensen hebben het gevoel dat alles duurder is geworden omdat de Horecaprijzen zo omhoog zijn gegaan" andere dingen zijn weer juist goedkoper, zoals electronica.
*****************************************
Op dagen als Koninginnedag betaal je 3,50 (2,50 + 1 Euro statiegeld die 9 van de 10x door zwervers die glazen liepen te rapen werden opgehaald)
Dus 7 gulden 70 voor een pislauw half glas schuim, en iedereen houd zijn bek ???!!!!
BOYCOTTEN DIE HAP.....!!!!!
Laat ze dat maar weer terugdraaien, die uitb(a)uiters !
Eens kijken of ze deze prijzen blijven hanteren als heel Nederland eens een paar weekjes thuisblijven met een biertje uit de supermarkt of uitgaan alleen naar tenten die normale prijzen rekenen.
Dus die 1 gulden 85 dat een biertje kostte gewoon voor 1 Euro, dat is nog 2,20 , nou ja ik zal niet lullig doen 1,20 dan .....= 2,65 oude guldens , rekening houdende met inflatie.

GEENSTIJL organiseer eens wat goeds ! Kan mij het rotten wat er verder gebeurt hier in Europa, als we het maar niet in de portemonnaie voelen

WIE STEMT ER VOOR EEN REFERENDUM TEGEN HOGE HORECAPRIJZEN ???????

OP NAAR DEN HAAG MET BUSSEN , maar nu ECHT !!!!
Meteen een feest erna met de OUDE prijzen,HAARLEMMERMEER FLORIADETERREIN opbrengst voor GEENSTIJL !!!!
DJ's en Artiesten nu inschrijven !!!!
We gaan geschiedenis schrijven !!!!
GEEN MYSTERYLAND maar HISTORIE-LAND!!!!

FUCK die EURO !! REVOLUTIE !!

bondje33 | 05-06-05 | 15:30

Iedereen klaagt maar over die euro, maar ik hoor niets over het verdwijnen van de oude telefoon met draaischijf, de oude stadsbussen uit de 80's, Blondie, de Puch maxi, de buurtwinkel, de grammafoonplaat, en de eerder genoemde koetjesreep. Dat waren vertrouwde dingen die, net als de gulden, verdwenen.

Vince72 | 05-06-05 | 15:29

Trouwens het verschil in bruto loonkosten vd werkgever en neto loon van de werknemer is nog altijd een factor 3 á 4! Daar hadden dus gewoon nog 3 of 4 mensen voor aan de slag gekund, echt van de gekke, en al dat geld gaat naar uitvreters...

Mujahid | 05-06-05 | 15:29

@ Starf*cker
Als iedereen nu alvast zijn euro's naar jullie toe gaat sturen. Zetten jullie dan een mooie actie op om er weer guldens voor terug te krijgen?

Joltcan | 05-06-05 | 15:28

HE!KO: "Ooit erover nagedacht hoeveel dat kost om al die muntjes en biljetten weer opnieuw te maken ??"
-
Net zoveel als het maken van Euro muntjes en biltjetten?

Bunt | 05-06-05 | 15:28

@HEIKO Iemand schreef hier al over hoe de CBS politiek gestuurd tot die inflatiecijfers komt. De satee-norm van Mark Rutte of de MC Donalds-norm is veel betrouwbaarder. Landen als Zwitserland, Engeland, Denemarken, Zweden en Noorwegen zullen zeer wel in staat zijn om mee te kunnen concureren. Dat doe je nameljk niet met je valuta maar met moderne industrie en hard werken.

Starf*cker | 05-06-05 | 15:27

@fuckje (moi):
Het is en blijft onze eigen schuld: wij zijn die losers die onze medewerkers zo graag willen onderbetalen.
.
Kom gerust bij ons werken hoor, maar geen cent teveel hoor!
.
Ik wordt gewoon niet goed van die lui. Jullie mogen gerust weten dat ik altijd voor gerechtsdeurwaarders en incassobureaus heb gewerkt. Mijn loon is normaal ?2500 bruto, maar dat vinden die knijperds veel te duur.
.
In Liechtenstein verdien ik straks ?4000 netto en dan hoef ik maar 32 uur per week te wereken.
.
Oh ja ik weet nog niet of ik mij in Euros laat uitbetalen of in Zwitserse Frankjes. Met het laatste lijkt het wel wat meer.

Wolf17 | 05-06-05 | 15:27

@Starf*cker,

ik werk in de sociale zekerheid *mujahid schaamt zich diep* en het kan wél. Gewoon zeggen dat je psychische klachten hebt, een conflict oid. en je hebt je ticket om 2 jaar op de baas z'n kosten te Geenstijlen...

Mujahid | 05-06-05 | 15:27

Die Polen, Letten en Roemenen geven al hun verdiende geld natuurlijk ook weer uit aan door ons geproduceerde luxe produkten en diensten, zo wint iedereen.

Kapitalisme kent alleen maar winnaars!

Mujahid | 05-06-05 | 15:24

@Mujahid Knap hoe jij zoveel onzin in zo'n kort stukje gepropt krijgt. In heel Europa wordt nou juist heel strak de sociale voorzieningen afgebouwd. WAO, Ziektewet, noem maar op. Zo maar thuis zitten is er bijna niet meer bij of luister je te veel naar LJ BRinkhorst?

Starf*cker | 05-06-05 | 15:24

Bekijk nou eerst de zaken eens goed voordat iedereen op zijn onderbuikgevoelens in gaat...
Hier staan de inflatiecijfers van de afgelopen jaren: www.allesopeenrij.nl/index.html?page=h...
Deze inflatiecijfers komen dus op 15% sinds 2000 !
Batuurlijk hebben de cafes/restaurants etc. schandalig misbruik gemaakt van de hele toestand, maar je staat er zelf bij en geeft zelf je geld uit ! Op vakantie let je toch ook op je vreemde muntjes ?
Verder dienen wij ons in te dekken tegen Amerika en China. Met name dit laatste land zal enorm groot worden in de komende decennia. Dus als je wilt dat jezelf en je hele gezin over 25 jaar aan de bedelstaf leven ga dan vooral zo verder zeuren ! Misschien dat het je nog lukt ook om die gulden weer terug te krijgen. Ooit erover nagedacht hoeveel dat kost om al die muntjes en biljetten weer opnieuw te maken ??

HE!KO | 05-06-05 | 15:23

@Wolf,
en daar komt nog bij dat Polen, Letten, Roemenen voor een habbekrats hier willen komen werken, omdat hun levensstandaard daar triest laag is. En of ze nu 6 gulden of 3 Euri per uur hier krijgen zal hun een rotzorg zijn.

fuckje | 05-06-05 | 15:22

@Vince Ik soft???? Nee hoor, gewoon de beuk erin. Maar wat bedoel je? Niks vervelends meegemaakt de laatste weken. Integendeel.

Starf*cker | 05-06-05 | 15:21

Hoe zou de gulden zich vervolgens tot de euro verhouden - de verhouding die de waarde van een munt bepaalt, zeg maar?

horse2 | 05-06-05 | 15:20

@wolf7, in satesaus zitten wel peanuts

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:20

Dat het ecomomisch zo slecht gaat in Europa heeft niets met de euro te maken maar alles met een sociaal zekerheidsstelsel dat niets doen beloont en hard werken en initiatief afstraft. Dat is het grootste probleem in bijna heel Europa. Europa heeft dringend meer kapitalisme en vrije markt nodig anders vervallen we tot een tweede Oostblok. Zij konden het net ietsje korter uithouden maar uiteindelijk voeren wij eenzelfde communistisch beleid. Die bubbel zal geen stand houden.

Mujahid | 05-06-05 | 15:20

Starfucker, hoe komt het toch dat je zo soft bent geworden? Heb je iets vervelends meegemaakt in je persoonlijke leven? Ik heb je wel eens scherper meegemaakt.

Vince72 | 05-06-05 | 15:18

Momenteel zijn we zelf de economie aan het verstieren. Het volgende is natuurlijk wel kort door de bocht, maar de ruimte en tijd laat mij aan niets anders over dan jullie deze verkorte versie voor te schotelen. Ook al het feit dat ik (snel) typ met twee vingers.
.
Stel je hebt ?1500 te besteden, en dat doe je. Je koopt er allerlei producten (dus ook diensten) en schept daar werk gelegenheid mee.
.
Nu is het zo gelegen:
Jij werkt voor dit geld, maar door een onverwachte wending (invoering Euro, of een te laag vliegend vliegtuigje in New York)kom je op straat te staan. Nu heb je zeker 30% minder te besteden en ga je minder luxe leven. Vervolgens kan een ander bedrijf niet meer leveren omdat het bedrijf waar je werkte failliet gaat. Deze mensen komen ook op straat te staan en kunnen ook niet meer zoveel besteden. Dit krijgt een kettingreactie, ook al gebleken uit de praktijk.
.
Met of zonder de ? dit maakt niet uit. Zien we dan niet dat we onszelf de put in kletsen: jongens het gaat slecht in ons land, welja doe er maar een schepje bovenop.
.
INVESTEREN is RENDEREN,
maak die rendament dan ook in eigen land,
ga zelf bepalen waar je geld heengaat.
Ivesteer in Nederland, of Duitsland (ons achterland) en ga niet zitten zeuren over Euro's en zeker niet over sateschoteltjes - dat zijn werkelijke peanuts.

Wolf17 | 05-06-05 | 15:18

@ Vince72
Of ze komen je huis leeghalen...

Joltcan | 05-06-05 | 15:18

@Vince: nee, dat leidt tot rebellie.

Habibi | 05-06-05 | 15:18

@star. Heb jij je afgevraagd wat het gaat kosten als de gulden weer ingevoerd wordt?
Die kosten worden meer dan waarschijnlijk in de prijzen doorberekend. Een biertje voor een geeltje.

Mazzel | 05-06-05 | 15:18

@ Starf*cker

Nog niet zo heel lang geleden werd het asielbeleid van Rasmussen in Nederland als bijzonder asociaal beschouwd.

Brusselmans | 05-06-05 | 15:17

@Starf*cker: tja je moet tenslotte prioroteiten stellen. Als Carlsberg de kwaliteit van het bier zou verhogen, zouden de Denen meer van die meuk drinken en minder hard werken, waardoor het GBP zou dalen :) Op de huidige wijze leert een Deen met een wat lagere levensstandaard te leven, wat goed is voor het socio-economische systeem. Geintje natuurlijk.

Habibi | 05-06-05 | 15:17

Mercy, de knappere huisvrouwen krijgen van mij korting. De rijkere dames betalen wat meer.
Habibi, mijn omzien naar de medemens in de bijlmer is niet zo groot. Als de financiele druk wordt opgevoerd, komen mensen tot een sterkere mentaliteit en betere prestaties.

Vince72 | 05-06-05 | 15:17

@Habibi Volledig eens! Die Denen doen het heel slim. Een mooie economische groei. Streng maar rechtvaardig asielbeleid en een eigen munt. Alleen dat Carlsberg is net paardezijk.

Starf*cker | 05-06-05 | 15:12

Denk heel logisch na; wij Nederlanders zijn zo dom dat bedragen als 6,50 euri voor een Sateetje als goedkoop in de oren klinkt. Zal dit 14,50 zijn dan zal dit een heel ander effect geven. Dan zal men wel 10 x nadenken voordat ze zo'n bedrag uitgeven. Wat mij betreft; "Trug die gulden"

ploert | 05-06-05 | 15:11

@vince72, en daar hebben ze nu net geen geld voor ;-)

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:10

@Vince: zelfvoorzienend wonen, werken en leven stimuleren? Sorry hoor, maar hoe leg je dat uit aan iemand die moet rondkomen van 800 euro per maand in een betonnen ghetto als de Bijlmer? Zie jij al die mensen een moestuin beginnen aan de Gaasperplas? Moeten we ons hier in Nederland aanpassen aan de normen van onze oosteuropese buren? In Denemarken wordt al jaren een sociaal systeem in stand gehouden met behulp van een gemiddelde belastingdruk, terwijl datzelfde systeem, dat juist de noodzaak tot autarkie zou moeten voorkomen hier in Nederland de afgelopen jaren steen voor steen is afgebroken, terwijl de belastingdruk hetzelfde is gebleven om betalingen aan Brussel te kunnen blijven opbrengen.

Habibi | 05-06-05 | 15:10

Nou star, je brengt me op een idee. Laat de meiden maar betalen voor dat strakke lijf van me.

Vince72 | 05-06-05 | 15:09

wat zijn eigenlijk de omrekenfactoren van Eetjes naar pleuro's en weer terug naar euri?

peppie12 | 05-06-05 | 15:09

@ QB.as.seen.on.RC
Zet Nova eens aan op je Plasma... kun je het dossier Europa bekijken.
Overigens is 108cm wel heel erg klein... volgens mij kan jij wel een grotere betalen... als we guldens hadden dan ;-)

Joltcan | 05-06-05 | 15:08

Dan is het goed mercy.

Vince72 | 05-06-05 | 15:08

@Vince Jij gaat toch hoop ik niet je lichaam in de strijd gooien?

Starf*cker | 05-06-05 | 15:07

@vince72, ik ben geen groenlinks stemmer, maar ik ben wel geintegreerd, al sinds mijn geboorte ;-)

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:07

Per jaar!

witvoet | 05-06-05 | 15:06

@mercy,

Ik kan het me prima permiteren maar ik weiger het gewoon te betalen.

Als mensen en masse zouden weigeren die absurde prijzen te betalen zouden ze snel weer dalen MAAR kennelijk vinden vrij weinig mensen die prijzen echt té veel want ze betalen het wél: Vraag en Aanbod...

Ik persoonlijk denk trouwens dat de omzetten in de horeca enorm zouden stijgen als de prijzen verlaagd zouden worden maar ik run geen tent dus ik hoef die afweging niet te maken, ik maak alleen de afweging om mijn geld niet meer aan dat soort zaken te verspillen...

Mujahid | 05-06-05 | 15:06

Iemand de zes a zeven procent groei van de geldhoeveelheid meegenomen?

witvoet | 05-06-05 | 15:06

@Lucas Precies vanwege dit soort reacties ga ik misschien wel SP stemmen. Net als een aantal van mijn bepaald niet linkse vrienden. Alleen die Agnes Kant staat me nog een beetje tegen. Wil de SP ook terug naar de gulden?

Starf*cker | 05-06-05 | 15:05

Inderdaad neemjemoe, geschoren huisvrouwtjes voor een luttel bedrag zouden een fijne bijkomstigheid kunnen worden van de dure euro. Laten we dat promoten. Alles draait om seks, ook de euro.
Mercy, je bent toch geen geinfiltreerde groenlinks-stemmer he?

Vince72 | 05-06-05 | 15:05

@witvoet, dat heb ik inderdaad gezien :(

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:05

Die Salm heeft zijn kontzakken vol dollars gekocht, wedden.
.
@St@rf*cker: net binnengekomen per fax:
Zalm:"SF is dat niet de president van Argentina?"

Wolf17 | 05-06-05 | 15:05

@neemjemoederindemali, en dus ook meer SOA waaronder AIDS want goedkope hoeren hebben geen geld voor condooms.

Rest In Privacy | 05-06-05 | 15:04

En rot op met dat nostalgisch kleinburgelijk gezeur over de Euro, terug naar Gulden?. Waarom geen florijnen en dubloenen, duiten, halve cent.
De EMU zit al bijna 20 jaar achter de wisselkoersen, er was allang geen vrije gulden meer.

vander F | 05-06-05 | 15:03

@mercy
Heb je Zalm ooit bij Netwerk gezien toen hij in 't kader van een propagandacampagne met een bijstandsmoeder een maaltijd moest gaan inkopen en bereiden voor een euri of vier?
Schitterende televisie! Stond Gerritje bij Appie om wat groente af te wegen...
"En wat moet ik nu doen", vroegtie aan een stonede vakkenvuller... "Nou op dat plaatje drukken waar prei opstaat..."
"Maar er komt geen bon uit."
"Blauwe knop meneer, daar waar BON opstaat..."
-
Gerrit "Victory-Boogie-Woogie" Zalm had beter op z'n broer kunnen blijven lijken.

witvoet | 05-06-05 | 15:03

Vince72 05-06-05 @ 14:59

Krijgen we eindelijk weer goedkope hoeren

neemjemoederindemali | 05-06-05 | 15:02

een voordeel is wel dat we op deze wijze de munthandel doodslaan en geen problemen hebben met im-/export.

Wolf17 | 05-06-05 | 15:01

Reactie van Zalm: 'HAHAHAHAHAHAHAHAHA!'
*zwaai arrogant naar gepeupel*

Lucasdelinkselul | 05-06-05 | 15:01

@Mujahid, toch wel jammer dat je je dus (bijna) niet meer kan permitteren om eens een biertje op een terras te nuttigen of een sateetje buiten de deur te eten :(

Rest In Privacy | 05-06-05 | 14:59

Fuck de $$$$$$$ helemaal; een onbetrouwbaar geval.

vander F | 05-06-05 | 14:59

idd, we zijn inmiddels 5 jaar verder, die factor 2.203 klopt allang niet meer. Je mag inmiddels niet meer omrekenen naar de gulden, zonder rekening te houden met 5 jaar inflatie a 3,5%!

peppie12 | 05-06-05 | 14:59

Starfucker, met bijstandsmoeders heb ik geen mercy. Desnoods verhuren ze hun lichaam maar om wat bij te verdienen.
Mercy, al die medelij-opwekkende mensen die nu klagen omdat het leven zo duur is, staan nog steeds in rijen voor de paspoortcontrole op Schiphol ...
Zijn we hier nu een beetje soft aan het worden of hoe zit het?

Vince72 | 05-06-05 | 14:59

@ Joltcan, ach als jij populistische televaagpraat als 'the real world' ziet...

kan je alleen maar sterkte toewensen dan.

*zet z'n (betaalde) 108cm plasmaTV maar weer eens aan*

QB.as.seen.on.RC | 05-06-05 | 14:59

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
.
Wat dacht je van:
geen Euro,
geen Gulden,
maar: De (US) Dollar?
.
tis maar een luchtballonetje.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Wolf17 | 05-06-05 | 14:58

Nee, geen terugkeer naar de gulden, ik zie die slimme handelaren, de de prijzen met de invoering van de euro deelden door 2, nu de prijs wel vermenigvuldigen met 2,2.

De gulden was op papier trouwens al veel langer verdwenen, '98, of zelfs nog maar eerder, zijn alle wisselkoersen van de EMU tegen elkaar vastgezet, zonder enige speling. DAt alles ineens duurder is geworden heeft dus niet met de euro te maken maar met misbruik dat wordt gemaakt of het feit dat mensen gewoon dom die euro uitgeven als gulden.

Beetje bij de les blijven, dus een satehtje van 12,85 kunnen ze in hun reet douwen, net als een biertje of koffie van 2,50 oid. dan drink ik wel thuis...

Mujahid | 05-06-05 | 14:57

@Joltcan
Ja die wegingsfactoren van het CBS zijn (als het niet zo triest was) hilarisch.
"Tja, u betaalt 80% meer voor uw ziektekostenverzekering dan drie jaar terug, 120% meer voor uw groente en fruit, 60% meer voor uw electriciteit, 150% meer aan lokale lasten... maar er zit ook een PC in uw mandje en voor diezelfde met deze specs had u drie jaar geleden vijf maal zoveel moeten neerleggen..."

witvoet | 05-06-05 | 14:57

@ QB.as.seen.on.RC
Zoals kunt lezen is hier niemand achterover aan het leunen. GeenStijl is meer "real" dan de "world" van de meesten onder ons...

Joltcan | 05-06-05 | 14:55

@vince72, er zijn nu mensen die geen geld meer hebben om naar het buitenland te gaan en dus niet van het niet wisselen kunnen genieten ;-)

Rest In Privacy | 05-06-05 | 14:54

@vince Ik lees al dat je geen bijstandsmoeder bent.

Starf*cker | 05-06-05 | 14:54

De broekriem moet aangetrokken worden. Iedereen op de fiets en een zakje brood in zijn lederen tas.

Vince72 | 05-06-05 | 14:54

@witvoet, Zalm zal inderdaad weinig merken van de invoering van zijn o, zo gewilde Euro!

Rest In Privacy | 05-06-05 | 14:52

@ Joltcan, een reden te meer om jezelf uit de naad te gaan werken om bij die 10% te horen . ipv achterover te gaan leunen en wachten op iets wat niet komen gaat......
welcome to the real world !

QB.as.seen.on.RC | 05-06-05 | 14:52

Ik vind het juist fijn dat ik in het buitenland geen geld hoef te wisselen. Dat alles daarom wat duurder is geworden vind ik daarom niet erg. Het scheidt het kaf van het koren, en stimuleert autarkie. Als je een pak melk te duur vindt, dan melk je zelf een koe.

Vince72 | 05-06-05 | 14:52

@mercy
Een referendum over de euro was leuk geweest maar dan had de vraag ongetwijfeld geluid: "Zou u het niet niet eens zijn met de invoering van de Euro?"
Hadden we de "interpretatie" van de uitkomst aan Zalm en Wellink overgelaten...

witvoet | 05-06-05 | 14:50

wel graag de gulden zoals de gulden was voor de euro, dat geldt dan ook voor de prijzen. We zijn lang genoeg belazerd

Mellorenz | 05-06-05 | 14:49

@QB.as.seen.on.RC
Als iets onder vuur ligt, dan is het wel het CBS. De inflatie geeft de ontwikkeling van de consumentenprijzen aan en dus van de ?kosten van het levensonderhoud? en is daarmee ook een soort welvaartsmaatstaf. Probleem is alleen dat het winkelmandje van CBS helemaal niet meer lijkt op het winkelmandje van de 50% Nederlanders die onder de armoede grens leven. Met de 10% elite gaat het inderdaad erg goed...

Joltcan | 05-06-05 | 14:49

Starfucker> dit is bijkans een van je slechtste stukjes ooit.

Gordijnrail | 05-06-05 | 14:49

Ja daar schiet je wat mee op Sterneuker.
Ook treurig ondoordachte shit kent z'n plek op GS, da's prettig.

Jazz | 05-06-05 | 14:48

@Vince72, in de tijd van de Gulden hoorde je minder geklaag en nu hoor je dat wel omdat het gewoon zo is dat (bijna) alles 2x zo duur geworden is.

Rest In Privacy | 05-06-05 | 14:47

Liever vandaag nog terug naar de gulden, dan morgen, ik kan het niet goed onderbouwen waarom, maar het is een gevoel, dat ik geen joetje, geen geeltje geen knaak, geen piekie, geen meier geen rooie rug meer in mijn zak heb, maar die ongevraagde tering euro!

Karel Kruizenruiker | 05-06-05 | 14:46

Misschien is het geklaag over het duurder worden van het leven ook wel een beetje gezeik. In de tijd van de gulden werd ook alles duurder, en toen werd er ook altijd over geklaagd. Volgens mij bestaat de onvrede uit het feit dat alles in hoog tempo verandert, en dat zaken waar je aan gehecht bent je worden afgenomen, zonder dat je overtuigd bent van de noodzaak ervan.

Vince72 | 05-06-05 | 14:45

Je ziet inderdaad de landen die de Euro niet hebben dat het daar best wel goed mee gaat. Ik geloof ook dat als er een referendum geweest was voor invoering van de Euro dat iedereen tegen had gestemd en dan was het laatste referendum over de Grondwet van de Eu niet nodig geweest ;-)

Rest In Privacy | 05-06-05 | 14:45

Is het niet veel makkelijker om de waarde van Nederlandshe Euromunten anders te waarderen dan die van dezelfde met verre, vreemde tekens en plaatjes...
"Biertje 3 euri, maar als u met Hollandsche munten betaalt komtie op anderhalf."
(Graag ook Nederlandsch-Europeesche euribiljetten dan, anders loopt 40% van de mensen hier na het kopen van een plastic tuinhuisje of een nieuw waterbed met een hernia.)

witvoet | 05-06-05 | 14:43

wat een popie-jopie lulpraat dit.....

FF een newsflash: zonder euro zou alles ook duurder geworden zijn !

btw is de inflatie heel erg laag geweest sinds de euro.

QB.as.seen.on.RC | 05-06-05 | 14:43

@iedereen die de euro niet meer wil
Ik wil ze wel!

Joltcan | 05-06-05 | 14:41

De snip, de zonnebloem en de vuurtoren.
Ik mis ze en ik wil ze terug.

Zoals mijn moeder reageerde toen ze de eerste euromunt zag;

"Het is net zo'n lego muntje".

rzer0 | 05-06-05 | 14:39

dasher@,

Voor iedere te plaatsen lantaarnpaal houden ze daar in Zwitserland een volksraadpleging.
Als buitenlander mag je je best vestigen, zolang je jezelf maar kan bedruipen en geen aanspraak maakt op de sociale voorzieningen.
En ja het is vreselijk duur, ben er 2 jaar geleden op vakantie geweest, liep financieel helemaal leeg daar.

Karel Kruizenruiker | 05-06-05 | 14:39

En nee, ik ben geen gestudeerde zeikert, maar redeneer gewoon vanuit mijn fucking portemonnee. Als ik weer een normale prijs voor een emmertje mag gaan betalen, bv. 2 gulden vijftig in plaats van 2 euro vijftig, ben ik een blij manneke!

Habibi | 05-06-05 | 14:37

Dank je wel GeenStijl... nu kan ik niet slapen van de spanning! Wanneer komt de gulden ook alweer terug? Houden jullie er overigens wel rekening mee dat jullie adverteerders dan ook in guldens gaan betalen? Zo te zien hebben jullie er steeds meer...

Joltcan | 05-06-05 | 14:37

@habibi Juist! En vergeet Denemarken en Noorwegen niet. Ik denk dat het daar juist goed vanwege de eigen koers.

Starf*cker | 05-06-05 | 14:37

Inmiddels zijn binnen de belastingdienst ook onderzoeken gaande over de gevolgen van de herinvoering van de euro. Dat zullen ze niet voor niets doen...

Bouwer | 05-06-05 | 14:36

Jaaa Buck dich! Iedereen die ingestemd heeft met de euro. Mij is niets gevraagd, dus geef me maar mooi de gulden terug of pl?p!!

Niflheim | 05-06-05 | 14:36

Wij nemen altijd zelf onze broodjes en koffie mee, en er staat altijd een kratje bier in de kofferbak

fuckje | 05-06-05 | 14:35

Voor mij mag de Gulden eerder gisteren als vandaag terugkomen.
Het is toch van de zotte dat je tegenwoordig gewoon (financieel) verplicht wordt om SAMEN (man en vrouw) in het gezin te gaan werken omdat je anders moeite hebt met het rondkomen van ÉÉN salaris.
Laat die Gulden wat mij betreft maar weer komen.

Rest In Privacy | 05-06-05 | 14:34

-weggejorist-

Bloodzone | 05-06-05 | 14:34

Vroeger betaalde je voor een koetjesreep hooguit 10 cent. Nu zijn niet alleen die oude centen verdwenen maar ook die koetjesrepen. Ik denk dat Europa achter het verdwijnen van de koetjesreep zit. Daarom: niet alleen de gulden moet terug, maar ook de koetjesreep.

Vince72 | 05-06-05 | 14:32

Prinsype,
Wel eens in het buitenland geweest?
-
Al lang voor de invoering van de Euro kon je gewoon met je bankpas in Europa pinnen.
Zelfs in Zwitserland!
-
Hoezo geldwisselgedonder?

Bunt | 05-06-05 | 14:30

we zouden eigelijk voorbeeld moeten nemen aan zwiterland... daar is ook alles stervens duur maar als je er werkt verdien je er ook naar.... en als je als buitenlander geen werk daar hebt mag je je ook niet vestigen...... en voor vraagstukken over asielbeleid, de euro, maar ook gratis openbaar vervoer houden referenda's dus ze betrekken het volk overal bij

dasher | 05-06-05 | 14:28

@Ganz Geeuwen
Dat we bezeikt zijn met de euro snapt iedereen,
maar die vergelijking met de mark snap ik niet,
dm 1 was gelijk aan fl. 1.117
? 1 is gelijk aan dm 2 (fl 2.234)
? 1 is gelijk aan fl 2.20371
ben je als duitser nog meer verneukt.

Henkiemaardannietgek | 05-06-05 | 14:26

Vroeger kocht ik in de kantine een croissantje voor F 0,70, tegenwoordig een tosti voor 1 f*cking euro...

Kale Korel | 05-06-05 | 14:25

Leve de ouderwetse, koperen cent. Dat anderen zijn belazerd met die euro kan me niet schelen, maar dat ik meer moest gaan betalen voor mijn overdadige consumptie, dat is schandalig natuurlijk.

Vince72 | 05-06-05 | 14:25

rot op met dat guldengeouwehoer..
die eypo is nou eenmaal zo, en daar heb je maar aan te wennen...
ik ben wel aan die euro gewend, want het scheelt behoorlijk wat geldwisselgedonder als je in europa op vakantie gaat..
bovendien is de waarde van de euro ook makkelijker dan die van de gulden en is de euro ook nog altijd beter dan de dollar...

prinsype | 05-06-05 | 14:23

De Euro en dus de EU heeft meer kapot gemaakt dan je lief is.

Bunt | 05-06-05 | 14:20

Natuurlijk haalt het inderdaad niks uit om de gulden terug te halen, maar weet door welk PAARSE kabinet we erin geluisd zijn!! Dat bewustzijn zwakt af, en voor je het weet gaat het weer scheef met die Teuro. Gaat ons nog een hoop narigheid opleveren, zeker icm de toetreding van AL die nieuwe lidstaten...

Ganz Geeuwen | 05-06-05 | 14:19

Overheden, horeca, winkeliers en andere schurken zullen ook aan het terugwisselen naar de echte gulden gaan verdienen. Dat kopje koffie van EUR 4,- gaat HFL 10,- kosten. Echt wel.

Guido | 05-06-05 | 14:18

Gelukkig heb ik nog een pot met stuivers, dubbeltjes, kwartjes en knaken op de schoorsteen bewaard.

Mazzeltov | 05-06-05 | 14:18

NEE!! De euro is er nou eenmaal en dat moet blijven zo...

swahalla | 05-06-05 | 14:17

Met die Euro zijn we goed belazerd door Zalm ja! Vooral de waardering ten opzichte van de mark is schandalig. We kunnen allemaal voordoen alsof 'wij niet met ons te spotten laten' en de gulden niet terug hoeven, maar hoeveel zijn wij hier qua koopkracht achteruit gegaan ten opzichte van andere landen. Doe mij maar de Gulden!

Ganz Geeuwen | 05-06-05 | 14:17

Wauw! Dan ben ik straks 15 gulden rijker want die kwam ik laatst nog ergens tegen achterin een laatje.

Josina K | 05-06-05 | 14:16

@OneTruth
Mooi alles blijven vergelijken met bierrr

eeduu | 05-06-05 | 14:16

Ik vind dit artikel net zoals al het gedoe over wel /niet euro opruiend (of hoe de fuck je dat ook schrijft)
We hebben die munt, die munt is ECHT niet zo slecht, en we schieten er geen reet mee op om de gulden terug te krijgen.
Of we nu wel of niet genaaid zijn met deze euro weet ik ook niet, maar ik weet wel dat we er geen zak mee opschieten om nu de gulden weer terug te eisen

Hatsiemoko | 05-06-05 | 14:15

maar het is een illusie dat als de gulden terugkomt alle prijzen weer omlaag gaan.... dan betalen we gewoon 10 gulden voor een biertje

dasher | 05-06-05 | 14:15

Leve de florijn! Al is het alleen maar om de oplichters in de horeca te naaien. Wie weet ga ik dan ook weer fooi geven, want sinds die prijsverhoging van 100% doe ik dat nog zelden.

christen | 05-06-05 | 14:15

Nu maar hopen dat Horeca bazen net zo goed kunnen delen als vermenigvuldigen.

Palani | 05-06-05 | 14:14

krijgen we dat weer.... alsjeblieft niet. Dan betaal je straks weer tien gulden voor een biertje. Dat is bijna 5 euro!

OneTruth | 05-06-05 | 14:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen