Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lucas wil revolutie!

Links lullen, rechts vullen...Arme Lucas. Onze huiskrakert droomde na het verpletterende NEEN al van regeren. Maar zoals wij al voorspelden dronken zij een glas, deden zij een plas en bleef zoals gewoonlijk alles zoals het was. Onze Lucas wil het nog steeds niet geloven, onze Lucas heeft nog idealen. En dat siert hem eigenlijk wel. Dus probeert onze wereldverbeteraar het nog een laatste keer de meute in beweging te krijgen. Het woord is aan Lucasdelinkselul..


Sta op en loop!

Van Belgie tot Bomhoff, van Groene Amsterdammer tot Vrij Nederland. Allen zijn ze het er over één ding eens: Balkenende moet oprotten. Onder het volk is het vertrouwen in de regering reeds gezakt tot een ijskoud dieptepunt. Journalisten en intellectuelen zijn eensgezind over de magere politieke prestaties van onze laagvoorhoofdige sater die slechts kwijlt en huilt. Gelukkig mochten we allemaal met lede ogen aanzien hoe het machtsbeluste gajes zonder enige gêne drieeneenhalf miljoen uitgaf aan een weerzinwekkende propaganda-actie. Een beleid dat uitgelegd werd met de woorden: "u bent dom, wij weten wat goed voor u is."

Hoe groter de mond over democratie, hoe kleiner het blikveld en hoe schandelijker de daden. Uitgerekend een Democratisch zesenzestigende ultra-regent van boven de tachtig geeft opdracht tot het uitmoorden van miljoenen koeien, varkens en kippen. Uitgerekend een christen die zegt betrokken en sociaal te zijn, verkoopt uw grootouders, onderwijs en gezondheidszorg aan graaiers van het ergste soort. Het krachteloze, charismaloze, burgerlijke, bescheten en bekrompen leiderschap van stukgekookte spruit Balkenende jaagt de toekomst van uw kinderen, uw pensioen, ouderdomszorg, en sociale zekerheid rechtstreeks over de rand van de afgrond.

Daar op de bodem, in de duistere diepten wacht ons het hellevuur, opgestookt door de Van Baalens en Hoogervorsten. Hoogervorst, die zonder blikken of blozen het bestaan van de meest slopende ziektes ontkent. Hoogervorst die staatsartsen opdracht geeft alles wat niet in een rolstoel zit 'gezond' te verklaren. Sinds het aantreden van minister Hoogervorst is het aantal wonderbaarlijke genezingen drastisch toegenomen. Het is wachten op de dag dat ook kanker, aids, depressie en MS niet meer 'als serieuze aandoening' erkend worden. 'U heeft een dwarsleasie? De VVD zegt: sta op en loop.'

Waar is het verzet? Waar blijft uw opstand? Hoe lang gijzelt u zichzelf nog? Verzet u! Fuck foto’s, schrijf weblogs, stuur emails, richt een digitaal tijdschrift op en noem het BRIGHT. Distribueer uw tegen-propaganda in rokerige kroegen en noem uzelf Hannie Schaft of Francisco Van Jole. Staakt, lig dwars, schreeuw, huil en spreek uit. Dit kabinet moet weg en dit kabinet kan weg. Laat uw massale NEE van 1 juni de opmaat zijn tot een definitef NEE in de nabije toekomst. Op de digitale wegen waakt Cerberus niet. Laat de roep om vrijheid zich met de snelheid van het licht verplaatsen. Muis en keyboard zijn de hamer en sikkel van de eenentwintigste eeuw. Kameraden, ik vertrouw op jullie!

Lucasdelinkselul

Reaguursels

Inloggen

Wow, een van de betere threads hier sinds tijden!

LLL, wat men zei over demagogie en humor in je schrijfstijl zit wel wat in hoor, die 2 stukken die je met extra sarcasme schreef hadden dat probleem niet. Van dat soort devices moet je het echt hebben denk ik.
Wat de inhoud betreft, ik loop blind achter jou aan natuurlijk, want jouw tekst verschijnt bovenaan de pagina!
Of nee wacht, dat was 't niet... ik ben 't met je eens omdat ik er overna gedacht heb en mijn eigen mening strookt met de jouwe. Dus.

Grazert | 08-06-05 | 13:29

Ja hoor Lara honderduizenden Nederlanders kunnen niet meer overleven..

Pannie | 08-06-05 | 13:08

1 ding moet ik toegeven,Lucas staat tenminste wel ergens achter.
hier alles wat nu in de regering zit afkraken,en wat er misschien zou komen te zitten is ook niet goed volgens velen.
iedereen weet het beter maar wat moet er dan wel komen.
erg makkelijk om je mening neer te knallen en het nergens mee eens te zijn.
maar uitspreken waar je wel achter staat is voor velen erg moeilijk hier! hypocriet...

e-one2day | 08-06-05 | 09:24

@LucasDLL:
Je draaft door. Deze theorieën zijn reeds lang achterhaald, ook door links.
Dat neemt niet weg dat rechtse extravagante zakkenvullerij ook zeker mijn afkeuring geniet!

Chiant | 07-06-05 | 23:04

hhehehehe ... ik klaag niet ik zei alleen dat het verdomd moeilijk is tegenwoordig in een gewoon gezin te overleven. En de honderduizenden in Nederland lukt het niet. Vaak ook door werkeloosheid wat steeds meer mensen treft. En het is niet altijd je eigen schuld als je werkloos word. Maar goed ik geloof niet meer in een politieke partij gaat alleen maar over macht en carrieres ben wat dat betreft totaal cynisch geworden wat ik erg genoeg vind. Maar als ik die pippo's op tv zie debateren wordt ik totaal gek van. Zowel rechts als links interesseert me geen bal meer. En als je lang genoeg leeft hoor je steeds weer het zelfde.

lara | 07-06-05 | 19:26

Het is natuurlijk wel goed dat onder het communisme nooit gezeurd wordt over politici, misschien ook wel omdat ze anders naar de een of andere goelag-archipel getransporteerd worden?

garibaldi | 07-06-05 | 16:42

Dat 'kameraden' staat me niet zo aan, maar goed Lucas heeft een punt. Het mag ook best eens gezegd worden als je iets schrijft waar ik het wel mee eens ben ;). Hulde!

jpschadde | 07-06-05 | 16:37

Sorrie pannie *reikt alvast het zuurstofmasker aan* maar ik blijf van mening dat we nu in Nederland een asociaal beleid voeren. We staan op de zesde plaats van rijke landen. Waarom wordt die rijkdom niet gebruikt om de levensstandaard van de bevolking te handhaven ? Waarom wordt het zorgsstelsel tot op het bot afgebouwd ?
Voorbeeldje: Iemand heeft zijn hele leven lang hard gewerkt en netjes alle premies etc. betaald,wordt ziek, maar haalt de 26 weken grens niet, die je gewerkt hebt in een jaar om WW te kunnen krijgen. Hij loopt een jaar in de ziektewet, wordt afgekeurd voor de WAO, want hij kan nog enigzins bewegen, en moet dan gaan aankloppen bij de bijstand. Nee, mijnheer, u heeft nog een huis ga dat eerst maar opeten.
Schandalige manier om iemand te behandelen toch, die al die tijd geld in de staatskas heeft gestopt.
Voor de rest zijn hierboven al voorbeelden genoeg gegeven over de erbarmelijke toestanden in verzorgingstehuizen en psychiatrische inrichtingen.
Het is inmiddels ook al een gevaar voor de volksgezondheid aan het worden omdat veel mensen geen behandeling meer zoeken als ze ziek zijn omdat ze daar geen geld voor hebben of niet verzekerd zijn wegens geldgebrek en de torenhoge kosten daarvan op dit moment.
En hoeveel geld gaat de gemeenschap dat kosten als kwaaltjes die in de kiem gesmoord hadden kunnen worden zulke proporties aannemen dat mensen uiteindelijk in het ziekenhuis belanden ?
Of laten we ze op straat creperen ?
ASOCIAAL !

preacher | 07-06-05 | 16:16

Soms kunnen idealen je sieren inderdaad, en het is natuurlijk heel 'nobel en ambitieus' om "idealen" te hebben.
Ik ben het best eens met de wanprestaties van onze MP, en er valt erg veel op hem aan te merken, maar genoeg reden om nou een revolutie af te roepen, gaat ook weer wat ver. Op tal van gebieden zijn er toch echt zaken verbetert in Nederland, bovendien is het altijd zo dat een kabinet in recessietijd niet om impopulaire maatregelen heen kan om zaken die verkwanseld zijn (door wie toch!) weer gezond te krijgen. Maatregelen die pas op langere termijn werken. Maar natuurlijk is stemming maken leuker, en is Lucas eigenlijk opzoek naar nieuw onderkomen de uitzetting vorige week van zijn krakersbende. Dat torentje is echter gereserveerd Lucas, tief lekker op naar China, de heilstaat voor alle rooie flikkers hier.

Wolfgang | 07-06-05 | 15:36

Ik vind die kop boven dat PVDA artikel trouwens al schandalig, de meningen van de 'buitenlandse experts' gingen volgens het artikel heel ergens anders over.

Pannie | 07-06-05 | 14:45

Preacher als iemand over 'asociaal Nederland' begint reageer ik altijd als door een adder gebeten, want ik weet dat dat niet klopt.
In de landen om ons heen is het echt niet beter.
In Cuba of Noord Korea zorgen ze misschien wel beter voor de 'zwakkeren', maar ja....
Wat betreft de mensen die meer voor elkaar zorgen heb je natuurlijk gelijk, voor de rest doen wij het zo slecht nog niet hier!

Pannie | 07-06-05 | 14:40

@pannie
Excuses als ik je met de drab in mijn hersens, overgebleven van de filtering van duizenden nieuwsberichten en persoonlijke contacten, op de kast gejaagd heb. Ik heb vandaag het net doorgespit op zoek naar enige onderbouwing van mijn gezegdes, maar kon eigenlijk alleen dit vinden:
iekevandenburg.pvda.nl/renderer.do/men...
waarvan het spoor hier naar leidde:
www.siswo.nl/
Dit gaat echter alleen over Europa.
Wat betreft voormalige derde wereldlanden ben ik inderdaad niet zo goed op de hoogte van het verzorgingsstelsel daar.
Mea Culpa!
Misschien lijkt het daar beter omdat er veel meer sociale opvang is; de mensen zorgen daar nog voor elkaar !
In het westen daarentegen lijkt het alleen nog maar te gaan om keiharde ' pegels ' en is bijna iedereen een eiland.
Ik hoop dat je dit nog leest. Soms ben ik net een mens en blaat ik ook zomaar wat.

preacher | 07-06-05 | 14:29

En julie denken dat het echt allemaal anders zou zijn geweest als Pim had geregeerd? Lamenielachuh.....

witvoetje | 07-06-05 | 14:28

Geachte heer Lucasde(is uw naam écht linkselul? - vreemd hoor!),
Ik wil graag toestemming vragen uw artikeltje te lenen. Maakt u zich geen zorgen: bij publicatie worden alleen fiktieve namen en plaatsen gebruikt zodat u niet in de problemen komt bij bevriende buitenlandse staatshoofden. Nederland bijv, wordt vervangen door België. Balkenende door Verhofstadt.. enz. U zal zien: alleen verzonnen personages zoals De Gucht, Steve Stevaert & Koning Albert II komen in het boekwerk. U heeft er ongetwijfeld ook geen enkel probleem mee als ik de toon van het door u zo vurig aangemoedigde verzet eerder naar rechts laat overhellen. Het doel is ook nobel en u blijft zelf buiten verdenking.
Ik dank u plechtig voor uw officiële toestemming,
A.I.M.S.

schraegemusik | 07-06-05 | 13:46

Lucasdelinkselul
07-06-05 @ 11:50
Of het dan beter was geweest, dat hoor je mij niet beweren nee.
Volgens mij maakt het namelijk ook geen reet uit of GW of JM 'aan de macht komen', de problemen blijven hetzelfde, en slechte oplossingen zullen nooit stand houden, daar zorgt de kiezer voor.
Alleen grappig om te constateren dat de voormalige ubernazi PF ondertussen zowel links als rechts ruimschoots wordt ingehaald.

Pannie | 07-06-05 | 12:45

@Starf*cker 07-06-05 @ 12:35

Picture this: Agnes Kant als minister van Gezondheidszorg, van Bommel als minister van OCW, Albayrak op integratie, Dijksma op Buitenlandse zaken, Duivesteijn op ruimtelijke ordening, Pronk als staatsecr. voor ontw.hulp, Kalsbeek op binnenlandse zaken en Jan op Financien. Bos als MP maakt dan ook niet meer uit.

*zoekt een hoge brug uit*

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 12:42

@Starf*cker dat meen je niet serieus en zeg je alleen om ons te pesten.

Lucifer | 07-06-05 | 12:38

@The Real Nog 2 jaar blunderen door JPB en Marijnissen en Bos kunnen samen regeren. Zonder GL. Ik merk in mijn omgeving veel sympathie voor de SP, wat zich zal vertalen in veel proteststemmen. Jammer dat die vreselijke Agnes Kant daar zo hoog op de lijst staat. Anders kregen ze mijn stem ook.

Starf*cker | 07-06-05 | 12:35

@Starf*cker nop hij kan nl niet met zijn importvriendin trouwen door zijn eigen regeltjes, ik bedoelde die andere godenzoon. Wacht ik geef een hint maak de volgende zin af; Ik heb hier een brief voor de kleine jongen in de discotheek...

Lucifer | 07-06-05 | 12:27

Als de nood hoog is, als de vrouwen en kinderen niet meer naar buiten durven, als de scheur van Venlo tot A'dam zo diep zit dat er een familie Godzilla's komt uitkruipen dan is er nog maar een man die het land kan redden. Zij die hem moeten vrezen doen dat al en de atheisten aanbidden hem. De man met charisma, gevoel en kennis is.... Jan Pronk.

Gavrilo | 07-06-05 | 12:27

er is een nieuwe topic, SP naar 21 zetels en 3e partij van het land. Voor zolang het duurt.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 12:24

@ Starf*cker

Dichterlijke inspiratie opgedaan door Lucas?

@ TRS

Ik heb ook niet zoveel apathie tegenover Bos. Lijkt me zelfs een geschikte kerel.

Het is het sociaal-democratische gedachtegoed dat mij tegen de borst stuit.

't komt er puntje bij paaltje altijd op neer dat vrijheid ondergeschikt raakt aan respect voor agressieve minderheden.

Brusselmans | 07-06-05 | 12:24

@lucifer Ceremoniemeester bij geert?

Starf*cker | 07-06-05 | 12:23

@Starf*cker als je nou ook nog kan zingen en een hoedenhoofd hebt weet ik nog een vacature voor je met een goeden toekomst waarbij glorie, heineken bier en applaus je deel zijn.

Lucifer | 07-06-05 | 12:19

@Lucas Geert heeft ook geen verkiezingsprogram maar een Sinterklaaslijstje. Zo van : "Geert zat te denken. Wat hij het volk wel zou schenken. De Islam eruit en op het minimumloon de hogedrukspuit. Wel hypotheekrente-atrek. Anders ga ik in de kroeg op mijn bek. Dit is mijn nieuwe politiek. Voor ieder een piek. Voor de minder bedeelden een schop. Zo los ik de problemen op."

Starf*cker | 07-06-05 | 12:16

@ Brusselmans 07-06-05 @ 12:11

Bos durft toe te geven dat de PvdA een andere koers moet varen. Hij heeft een grote achterban onder de kiezers, maar hoe zit het met de partijleden? Daar zit volgens mij het grote probleem. Misschien is Bos slechts voor de PvdA wat Wiegel voor de VVD zou kunnen zijn: de garantie voor succesvolle verkiezingen. Ik zie Nieuw Paars al voor me... en met de recente ervaringen met het CDA wordt dat een bijna wenselijke optie. Welke alternatief is er? GL in de regering? Over my dead body.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 12:16

@Gavrilo Yep Mr. president may I introduce you to the prime minister of the Netherlands mr. Starf*cker and his minister of foreign affairs mr. de Lognazi

Lucifer | 07-06-05 | 12:16

Ik schrijf poep, dat over de sp gewoon negeren. Ik plakte waar ik knippen wilde en ik had nog iets gecopied

Gavrilo | 07-06-05 | 12:15

Het is echt niet een keuze tussen Bos of Wiegel, ze trekken zo weer een nieuw gezicht uit het bedrijfsleven, gemeentepolitiek of uit een of ander duister ven waar ze die beestjes kweken. De sp is leuk zolang maar niet te machtig worden dan worden ze president.
@Brusselmans Niets heb ik bereikt in de politiek en dat pleit voor me.

Gavrilo | 07-06-05 | 12:12

@Starf*cker het kan geen kwaad af en toe een andere langspeelplaat te horen.

Lucifer | 07-06-05 | 12:11

@ Starf*cker

Ok, mea culpa.

Heeft Lucifer geen punt wanneer hij zich afvraagt tot welke indrukwekkende prestaties Bos is gekomen die hem tot kandidaat voor het premierschap maken?

Een grote, maar zeer verdeelde achterban valt hem ten deel.

Brusselmans | 07-06-05 | 12:11

@LLL excuses aanvaard ; )

Lucifer | 07-06-05 | 12:10

Lucifer, sorry, maar: three strikes your out, en afschaffing van het minimumloon met behoud van hypotheekrenteaftrek is mij echt te gortig.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 12:08

@Lucifer Zo breed als Geert W?

@Brusselmans The Real kan wel tegen een plagerijtje en ik waardeer het dat hij tegen de mainstream hier op GS ingaat door Wouter Bos te prijzen. Verder waardeer ik The Real zeer en heb hem zelfs mijn favoriete reaguurder over 2004 genoemd.

Starf*cker | 07-06-05 | 12:07

@ wimpie 07-06-05 @ 12:03

Volgens Lucas zijn we daar nu toch hard meer bezig? *kuch kuch*

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 12:07

@Starf*cker, de problemen signaleren is al het halve werk, meer heeft Pim ook niet gedaan/ kunnen doen. Wilders moet zich nog bewijzen/ waarmaken en is relatief pas kort bezig. Geef hem de tijd, ik zie hem groeien. Vond hem zeker niet tegenvallen in het grondwet debat.

Lucifer | 07-06-05 | 12:06

@LLL zo kan ik ook een rijtje opnoemen over Marijnissen. Hoewel ik het met Marijnissen vrijwel nooit eens ben over het hoe en waarom geef ik onmiddellijk toe dat Marijnissen soms ook zeer zinnige dingen zegt. Sterker nog de meest grote onzin kan die man nog zinnig brengen daar ligt denk ik zijn grootste kracht (en die van van Bommel die het helemaal niet slecht deed). Probeer eens het bredere spectrum te zien ipv een enkele oneliner, een appetijtelijk kontje of een slecht kapsel.

Lucifer | 07-06-05 | 12:03

Waar en hoe laat begint na al dit geouwehoer nu eigenlijk de revolutie?

wimpie | 07-06-05 | 12:03

@ Starf*cker

beetje flauw om TRS zo te betichten.

Een hoop van de "JA campagne" op gestoken?

Brusselmans | 07-06-05 | 12:02

@Lucas

Komt Kouwes nog wel's langs? Ik mis de humoaah op GS sinds nico er bovenop is gaan liggen.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 12:02

Met dit verschil dat de SP niet als een natte dweil maar blijft verkondigen dat ze 'probelmen aan de kaak wil stellen die niemand durft.'
Geert stelt problemen aan de kaak zoals elke politicus, jezelf dan rijk rekenen met 'want dat wordt tijd en niemand doet het' is een beetje voorbarig.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 12:02

@The Real OK.

@Lucifer Aan de kaak stellen is gemakkelijk. Dat doet mijn visboer ook.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:59

@ Starf*cker 07-06-05 @ 11:54

Houd het niveau vast star!

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:58

@Lucasdelinkselul

Op die manier kunnen we iedereen in de hoek zetten. De SP die lege stoelen tijdens vluchten wil belasten, of bestuurders aanspreekt op het feit dat ze een kerstboom cadeau kregen (en daar dan intern ruzie over krijgt).

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:58

Kouwes kon het ook maar had helaas nog geen beschikking over leestekens.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:57

Die Lucas... Lekkere rant kaerel! Eindelijk iemand die lekker pamflettair(?) kan schrijven. De 70-ies are BaCk!
Beats die analfabete huppeltrut van een Kouwes anytime.

TM | 07-06-05 | 11:56

@Real: mij hoor je ook niet zeggen dat Jan M de nieuwe messias is, al helmaal niet op een pannie-toontje. Echter, Jan M lijkt me beter en vooral leuker dan Jan Potter.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:56

@ Lucasdelinkselul

- Fortuyn was voor een algemeen pardon voor de 26.000 gezichten.

- Fortuyn wilde de zorg saneren met het doel deze beter te maken.

- Fortuyn was een nicht.

Daar is geen speld tussen te krijgen. Of het allemaal beter was geweest is koffiedik kijken.

Brusselmans | 07-06-05 | 11:55

@Lucifer: nou, zoals 'hoofddoekjes' 'excessen van de Islam' en natuurlijk 'die nare pliesie die zomaar mensen die 200 rijden bekeurd!'
Ja, goed dat ie er is die Wilders...

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:55

@Lucasdelinkselul 07-06-05 @ 11:50

Wat maakt jou zo zeker van de SP en Jantje M als succesvol toekomstig MP of minister? De ervaringen?

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:54

@Lucifer Dat moet je aan The Real vragen, ha ha. Die is uit de kast en heeft het kontje van Wouter begeerlijk zien wippen.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:54

@Starf*cker Geert stelt wel zaken aan de kaak die anderen laten liggen omdat ze het niet aandurven.

Lucifer | 07-06-05 | 11:53

@Pannie Volgens mij mis jij je avonden met Pim in de darkroom vriend.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:52

@Starf*cker 07-06-05 @ 11:49

Hahaha, je moet mijn comments toch beter lezen, ik verkondigde maanden geleden al (tegen de stroom in) dat Bos nog niet zo'n slechte indruk op mij maakte en waarschijnlijk de grootste oppositie ondervindt in zijn eigen partij. Dat laatste maakt me wel kritisch tav. de PvdA.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:52

Vraagje tussendoor voor de fans van Wouter Bos; wat heeft hij eigenlijk tot nu toe gepresteerd dat jullie in hem een geschikte MP zouden zien?

Lucifer | 07-06-05 | 11:52

@The Real Een antenne is wat anders dan populist te zijn. Wiegel gaat desnoods dwars tegen "het volk" in. Maar hij voelt wel wat er leeft in de samenleving en wat haalbaar is. Geert W. brult om te brullen. Meer niet. Dat is het verschil.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:51

De VVD is nou eenmaal het kwaad van de moderne tijd.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:51

"Was die Goddelijke kale niet neergeknald dan hadden die 26.000 al lang hoog en droog aan de uitkering/studie gezeten, was de gezondheidszorg ondertussen allang gesaneerd, en had Bush een nicht een handje moeten geven, en z'n hondjes een pootje."

En dat beschuldigt mij van idealistische dromen. Leuk trouwens dat er nog van die Pim geilers bestaan. Dacht dat ze alweer uitgestorven waren.
En ja hoor, als Pim Fortuyn aan de amcht was geweest was het stukken beter nu. Dat weet je namelijk uit ervaring he...

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:50

@The Real Vriend. Wat lees ik. Jij pleit voor Wouter Bos in het pluche? Het licht gezien? De kastdeuren zijn wijd opengezet. The Real Showstopper is uit de kast! Dat ik dit nog mag meemaken.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:49

@Starf*cker 07-06-05 @ 11:43

Wiegel een populist? Hear hear. Ik heb niet de indruk dat Wiegel zegt wat het volk wil horen (def. van populist, toch?). Wiegel heeft wel charisma, net als Fortuijn die ook niet zei wat het volk wilde horen (die zelfs toegaf sommige problemen helemaal niet op te kunnen lossen) maar wiens mening blijkbaar door een groot deel van volk werd gedeeld.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:48

@ Starf*cker

"Lul!"

"Wiegel is de naam, aangenaam.."

Brusselmans | 07-06-05 | 11:47

@Gavrillo Je mag me afschieten of wat dan ook. Maar op dit moment is ter rechterzijde alleen Wiegel een geschikte MP-kandidaat en ter linkerzijde Wouter Bos. Er zijn veel politici geweest, zelfs de eminente Joop den Uyl, die Wiegel hebben onderschat. Dom, dom, dom. Wiegel heeft een perfecte antenne voor wat er in de samenleving leeft en is by far de sluwste debater hier ter lande. Hij zou die windbuil van een Wilders totaal wegvagen met zijn humorloos gekerm.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:46

Een discussie die Lukas begint, eindigt altijd in een discussie over de VVD.
Tja de aard van het beestje verloochend zich nooit.

Pannie | 07-06-05 | 11:45

@Brusselmans 07-06-05 @ 11:35

tav. gezondheidszorg: eens. Paars had slechts 1 beleidsvizie: pomp er maar meer geld in. Paars heeft jammer genoeg weinig van de verwachtingen waar gemaakt. Toch verlang ik zo af en toe terug naar een kabinet zonder het CDA, misschien dat dat met Bos (toch een gematigd soort VVD'r) tot een betere samenwerking leidt.

mbt. Wiegel: van Aartsen was in eerste instantie helemaal niet te spreken over een terugkeer van Wiegel, maar realiseerde zich later hoe hij Wiegel kan gebruiken voor electoraal gewin.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:44

@ Pannie

En zo is het!

Brusselmans | 07-06-05 | 11:44

@Lucifer Alleen niet in politieke cultuur en chemie. Wiegel is een populist maar kan relativeren en haat de eenvoud van de Wilders-oplossingen. Ik zie die twee ook echt niet samen campagne bedrijven. Je zet toch de Havenzangers ook niet in het voorprogramma van Bono?

Starf*cker | 07-06-05 | 11:43

Was die Goddelijke kale niet neergeknald dan hadden die 26.000 al lang hoog en droog aan de uitkering/studie gezeten, was de gezondheidszorg ondertussen allang gesaneerd, en had Bush een nicht een handje moeten geven, en z'n hondjes een pootje.

Pannie | 07-06-05 | 11:43

Maar ach een combinatie is niet uitgesloten in dit land van coalitie en consensus.

Lucifer | 07-06-05 | 11:41

@ Gavrillo

Tot welke hoogdravende politieke resultaten ben jij in de loop der jaren gekomen een lichtgewicht als Wiegel zo af te schrijven?

Brusselmans | 07-06-05 | 11:41

@The Real Maar in de VVD is de iedeologie vaak ondergeschikt aan de poppetjes. Uiteindelijk weet Van Aartsen heel goed dat de VVD-achterbannen in Aerdenhout en Heemstede ook niets van allerlei moderne dingen moeten hebben. Dus heeft hij Wiegel weer nodig. Wiegel als orakel op spreekbeurten in die typische VVD-gemeenten is veel gevaarlijker.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:41

@TRS denk inderdaad dat wiegel en wilders meer op een lijn zitten dan wiegel en van aertsen.

Lucifer | 07-06-05 | 11:41

@Brusselmans Wiegel neemt toch geen serieuze baan meer aan. Dan zou iedereen erachter komen dat hij alleen verstand heeft van het runnen van een schoenenwinkel. Daar is zijn ego niet tegen bestand. Hij durft wel maar hij kan het niet en dat weet hij.

Gavrilo | 07-06-05 | 11:40

@Starf*cker 07-06-05 @ 11:34

Staat iig. in zijn boekje en ik denk dat hij daarin oprecht is.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:39

@Starf*cker

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Wiegel en van Aartsen politiek alles behalve op een lijn zitten. En Wiegel is een bedreiging voor de positie van van Aartsen in de VVD. Tenzij van Aartsen geen zin heeft om MP te worden, of niet de illusie heeft dat de VVD ooit in de positie zal komen en Wiegel alleen als stemmentrekker wil gebruiken. Het liberaal manifest waar van Aartsen zich sterk voor maakte kan Wiegel iig. niet echt bekoren.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:38

De MP "die" durft te snijden..

Brusselmans | 07-06-05 | 11:37

Toen ik veertien was, en nog net zo dacht als Lukas, god wat haatte ik die Wiegel toen!
(Ome Pannie verteld..)

Pannie | 07-06-05 | 11:36

Wilders is er ook zo een die denkt dat ie kan toveren.
En als hij wordt gekozen gaat hij zich inzetten voor de wereld vrede en lost hij de hongersnood op. En nooit zal er nog iemand ongelukkig zijn. Dat allemaal als hij tot Miss universe wordt gekroond.

@lll dat was alweer 8 jaar terug ofzo. Het waren maar 2 stukkies. Niet eens goeie.

Gavrilo | 07-06-05 | 11:35

@ Lucas

Wanneer ik jeuk heb, krab ik. Kan daar verder ook niks aan doen.

Verder geen mening?

@ TRS

Van Aartsen is de eerste leider van de VVD die openlijk een terugkeer van Wiegel bepleit.

Die come back zou ik zeker niet uitsluiten.

In de zorg is jarenlang wanbeleid gevoerd terwijl paarse kabinetten er eindeloos geld in bleven pompen. Het kabinet Balkenende komt niet verder dat het op rantson zetten van de collectieve sector.

Alsof daarmee de duizenden competente werknemers in de zorg daarmee hun dienstverlening mee kunnen verbeteren.

De MP durft te snijden in het bureaucratische monster van de zorg en de aanzienlijke overhead en veel te uitgebreide management kan terug dringen zal als eerste effect sorteren.

Het centraal stellen van de patient ipv van de behandelaar en de behandelwijze leidt tot efficienter optreden en het beperken van wachtlijsten.

Brusselmans | 07-06-05 | 11:35

@The Real Dat van Geert en de gezondheidszorg?

Starf*cker | 07-06-05 | 11:34

@Lucifer Denk het niet. Tussen die mannen is geen chemie. Wiegel is wel goed met Van Aartsen. Sterker nog: Jozias is zijn voormalige medewerker in de VVD en op Binnenlandse Zaken. Ik denk dat Wiegel in campagnetijd souffleur van Van Aartsen wordt cq al is.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:34

Gepofte zemelen popcorn, geraspte winterpeen chips en rooibos bier?

Pannie | 07-06-05 | 11:32

@ Lucifer, lijkt me uitgesloten dat Wiegel daar interesse voor zou hebben

Apollo | 07-06-05 | 11:32

@ Starf*cker

Sinds wanneer wat?

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:32

@Starf*cker Al eens aan gedacht dat Geert Wiegel ook al wel eens gevraagd zou kunnen hebben, ik weet het niet maar het is maar een theorietje.

Lucifer | 07-06-05 | 11:31

@ Starfucker : Light chips en Best bier

Apollo | 07-06-05 | 11:31

@Lucas Wel light-chips en bier hoop ik?

Starf*cker | 07-06-05 | 11:29

@The Real Sinds wanneer?

@Pannie Beetje plagen mag toch?

@Lucas Ik kan je meestal goed volgen, maar vergis je niet in de rol van Wiegel. Van Aartsen was zo slim om hem te noemen als premierskandidaat. En ik denk dat dat speelt. Believe, als Pim de grootste was geworden dan had hij Wiegel gevraagd om premier te worden. Hans is het geheime wapen tegen Geert en Peter R. Let maar op.

Starf*cker | 07-06-05 | 11:28

Marktwerking (in gecontroleerde vorm) is waarschijnlijk de beste methode om een een efficient systeem te creeeren en kwalitief goede producten te leveren. Alleen heeft men in de haag vergeten dat er allerlei voorwaarden verbonden zijn aan een goede marktwerking: veel aanbieders, veel afnemers, doorzichtige markt en vrije keuze, alternatieve keuzes voor de afnemers, de mogelijkheid voor de afnemer om (van te voren) de kwaliteit van een product te kunnen beoordelen, etc.etc. Zowel in de zorg als bij openbaar vervoer is niet of nauwelijks aan deze voorwaarden voldaan.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:26

@Real: ja, jammer alleen van die andere punten.
@Gavrillo: stuur mij eens een mailtje met daarin het jaar dat je voor ANS schreef?

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:24

@Lucas als Starf*cker dan zijn zin krijgt en Wiegel MP wordt is het voortaan Lucasdedikkelul

Lucifer | 07-06-05 | 11:24

@Lucasdelinkselul

Is het trouwens niet zo dan Geert Wilders sterk voorstanders is van een verbetering van de gezondheiszorg en ouderenzorg?

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:22

Ik snap niet dat ze Wiegel nog voor de tv laten, elke josti kan roepen dat er marktwerking moet komen. Maar over de gevolgen nadenken, ho maar. Dat is niet zijn pakkie an.

Gavrilo | 07-06-05 | 11:20

Als ik Wiegel zie pak ik automatisch chips en bier. Kan er niks aan doen.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:20

Ik wil me ook nog wel even met de ME-discussie bemoeien. Degene die er last van heeft wil niets liever dan er wordt erkend DAT er iets aan de hand is.
De meeste mensen met vage klachten zijn dolgelukkig wanneer blijkt dat ze daadwerkelijk een ziekte hebben...
"Handje ophouden" is over het algemeen niet het voornaamste doel. En natuurlijk, misbruik zal vast wel eens voorkomen. Dat is vrijwel onvermijdelijk.

knutsel | 07-06-05 | 11:17

@Brusselmans

Wiegel keek een beetje sip. Zou hij zich realiseren dat zijn laatste droombaan, nl. die van MP voor de VVD niet meer haalbaar is na de acceptatie van het liberaal manifest en het 'succes' van het referendum?

En ach, het sterrensysteem voor de zorg, een aardig idee maar waarschijnlijk alleen de zoveelste symptoombestrijdingsmaatregel. Dat ze liever er voor zorgen dat de discriminatie van patienten bij ziekenhuizen wordt opgeheven en de efficiency in de zorg drastisch wordt verbeterd.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 11:17

Lukas je wordt chagerijnig wakker?
Sexisme komt trouwens na rascisme.

Pannie | 07-06-05 | 11:17

@Pannie: kijk uit met 'grapjes'. Er zijn al mensen voor minder gebanned. Vraag maar aan Fuckje.
Maar als het een grapje was: het zij zo, ik maak inderdaad voorturend grapjes.
Mijn site is studentikoos en sexistisch. Und?

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:14

Ik doel op de praktijken dat hele families hier naartoe vliegen en op de naam van een hier wonend en verzekerd familielid/bekende 'gratis' behandeling krijgen voor de meest uiteenlopende zaken. Kost de maatschappij (overheid, verzekeraars en uiteindelijk de burger) jaarlijks vele miljoenen en hoe nobel ook het is en blijft oneigenlijk gebruik. Geld dat veel beter besteed zou kunnen worden. Controle is er niet of nauwelijks. Raar he dat de zorg hier zo duur is?

Lucifer | 07-06-05 | 11:12

Lucasdelinkselul 07-06-05 @ 10:51
Die opmerking over maroks was uiteraard een 'grapje' in het kader van het topic.
Als hij serieus was geweest had ik 40% gezegd, dat getal is realistischer waarschijnlijk.
Zal ik eens wat quotes van jou bij andere topics op gaan graven?
Je site is trouwens studentikoos en sexistisch.

Pannie | 07-06-05 | 11:12

Het uitwisselen van meninkjes 's ochtends op GS met LLL, TRS en Starf*cker (e.v.a.) begint een terugkerend ritueel te worden.

Zoveel mensen, zoveel meningen en dus zoveel debiliteit tussen de opvattingen die hout snijden.

In dit kader vraag ik mij af of iemand Wiegel in het onvolprezen *kuch* Netwerk deze week heeft gezien?

Het Orakel van het Noorden gaf z'n zienswijze op de nieuwe zorginstellingen van Golden Tullip topman Kennedie.

Is een poging de natte droom van elke voorstander van het harmoniemodel te realiseren tracht Kennedie de zorg middels marktwerking een menselijker aangezicht te geven.

Wiegel was uiteraard in zn nopjes.

Ook gij, Lucas?

Brusselmans | 07-06-05 | 11:07

zweeds houtje ze willen je niet begrijpen zijn veel te druk met spotten van NS treinen.

dikke deur | 07-06-05 | 11:07

De gezondsheidsraad had toch duidelijk geconcludeerd dat me erkend moest worden, maar Hans wist het beter. Hans is namelijk heel slim, al erkent helemaal niemand dat.

Gavrilo | 07-06-05 | 11:07

Star ik heb trouwen niets maar dan ook helemaal niets met Geert.

Pannie | 07-06-05 | 11:06

Despoot ben je als je per DECREET wilt regeren...

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 11:06

Hoe het ook zij, van de politiek (links of rechts) moeten we het in Nederland niet hebben. Woekerend waaibomenhout, dat lijkt mij een aardige typering.

BummBumm | 07-06-05 | 11:05

Ik ben het met Preacher eens dat psychosomatisch ziek zijn (ME, Wiplash, depri enz ;) ook gewoon ziek zijn is.
Ik ben het ermee eens dat die mensen het wellicht niet makkelijk zullen hebben
Ik ben het er niet mee eens dat die mensen hier, zeker in vergelijking met de rest van de planeet, asociaal worden behandeld.
Volgens preacher zijn die mensen in de omringende landen, zelfs in voormalig 3e wereld landen (???) beter af, ja hallo....

Pannie | 07-06-05 | 11:04

@Brandend zwavelkopje Vertel eens?

Starf*cker | 07-06-05 | 11:01

En als het halve buitenland zich niet meer op het ziekenfondspasje van de familie zou laten helpen zou dat ook behoorlijk schelen.

Lucifer | 07-06-05 | 11:00

@Panny Sorry Pannie. Tukkie doen. Toch geen ME?

Starf*cker | 07-06-05 | 10:59

@Lucas Pannie doet in zijn 2 bij 2 kamertje zijn verplichte kniebuigingen voor Geert en is druk bezig met het passen van zijn zwarte uniformpje voor het geval Geert het Limburgs oproer uitroept en de treinen richting een nieuw Westerbork weer volgepropt moeten worden. Of is samen met Archie de titelsong van All in the family aan het oefenen.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:58

@Pannie

je was een beetje moe?

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 10:57

Starry ik was tukkie doen.

Pannie | 07-06-05 | 10:57

.starf*cker als je halfverlamd in je nest ligt kun je ook niet naar het UWV kantoor.het gaat hier om een andere categorie.dat is het kortjakje volk wat hier overduidelijk misbruik van gaat maken.en dat de zieken onder de gezonden moeten lijden is de andere kant van de medaille

dikke deur | 07-06-05 | 10:56

@Lucasdelinkselul 07-06-05 @ 10:47

Ok, ik dacht meer aan vakmatige expertise, niet aan ervaringsdeskundigheid als patient. In ieder geval: beterschap!

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 10:53

@Lucas
Als ik lig te creperen zal ik de laatste zijn die de overheid, oftewel de belastingbetaler en een anderhalve luie ambtenaar, zal belasten met mijn gemekker. Dan moet je het van je familie en vrienden hebben. Als je rechts bent en je krijgt ergens een kamermeerderheid voor (dat heet parlementaire democratie, daar heb je in een volksrepubliek geen last van) ben je een despoot? des·poot (de ~ (m.), -poten)
1 onderdrukkend alleenheerser => dictator, dwingeland, tiran
2 heerszuchtig persoon => potentaat ... Dat lijkt meer op Jan M. Of Stalin. Of Ceaucescu. Of Castro.

benage | 07-06-05 | 10:53

Grappig dat mensen als Pannie, die overduidelijk volledig vol zitten met haat tegen alles wat sociaal of links is, wel durven zeggen dat wij ons laten misleiden door 'haat tegen dit stropdassenkabinet.'
Pannie is overigens rascist: in een vorig topic zei ze/hij letterlijk: 'Laten we alle Marokkanen het land uitzetten dat scheelt 60% criminaliteit.'
Blijkbaar is criminaliteit bij Pannie raciaal bepaald: ALLE Marokkanen zijn crimineel.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:51

Lucas, je was op TV! Heeft oom Duitse agent je pijn gedaan toen ie je weer terug door dat hek drukte na die verwoedde poging een truck met Nucleaire troep te bestormen..?

Niels | 07-06-05 | 10:50

@Pannie Goed weer van je te horen. Ik had je in deze discussie al gemist. De gevreesde Archey Bunker onder de reaguurders.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:50

@star 10.15
Dat is nu precies wat ik bedoel. Laat de armere landen met uitgestrekte landbouwgronden ons voedsel maar verbouwen. EU-subsidies afschaffen en eerlijke concurrentie bevorderen.

knutsel | 07-06-05 | 10:48

@Real: laten we dat prive houden. Feit blijft dat ik elke keer als Dictator Hoogervrost weer een decreetje uitvaardigt ik mijn hart vast houdt: ben ik aan de beurt? Worden nu mijn medicijnen niet vergoed?
En dan? De medicijnen die ik gebruik zijn peperduur en zonder vergoeding niet op te brengen. Ik zou niet weten wat ik dan nog moet.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:47

preacher 07-06-05 @ 01:19
Denk please wat beter na voordat je wat beweerd man.
De 'zwakkere' wordt nog steeds nergens zo vertroeteld als bij ons.
Of denk je dat je bv als ME patient (om maar eens een zwakkere te noemen) in Belgie Duitsland Engeland Portugal Spanje Italie beter afbent? Ze zien je aankomen!
Ook weer zo iemand die zo verblind is door haat voor dit stropdassenkabinet dat hij de zaken niet in z;n juiste perspectief kan zien.
En jou kennissen lopen op hun tandvlees van armoede? Uiteraard zul je het als alleenstaande moeder met 3 kinderen, ME en Wehkamp schulden zwaarder hebben dan de gemiddelde werkende vrijgezel maar so what? Zonder een beetje creativiteit en zelfredzaamheid redt je het nergens ter wereld, hier kun je nog gewoon blijven roken (Het enige wat ik nog heb durven die losers dan ook nog te beweren)

Pannie | 07-06-05 | 10:47

@Dikke Deur Zal ik je eens iets onthullen. Je moet niet alles nablaaten wat je in de kroeg hoort. Dat staat zo dom. ME heeft weinig raciaals in zich. Jij kan het ook krijgen. En het is geen pretje als je half verlamd in je nest naar het plafond ligt te staren.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:47

@Lucasdelinkselul

Lucas, waar het om gaat is het kaf van het koren te scheiden, en daar hebben we in dit land de afgelopen decennia erg veel moeite meer gehad. Ik kan mij ook reportages herinneren waarin (vaak jonge) vrouwen aan het woord kwamen die (zogenaamd) depressief waren of ME hadden, maar waarbij toch grote vraagtekens geplaatst konden worden. Een vrouw die bv. door een sterk overgewicht vaak moe is moet niet als ME patient worden betiteld maar gaan aftrainen, hoe vermoeiend dat ook mag zijn. Verder laat ik het aan de artsen over om een oordeel te vellen over de vraag of iemand ziek is of niet, maar de vraag is of artsen niet te snel/vaak de patient het voordeel van de twijfel geven. Het verleden geeft voldoende stof tot twijfel op dit punt.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 10:46

@apollo
Juist, dat is ook mijn idee. Zoals ik eerder al zei: Dit vraagstuk los je niet op met links/rechts termen en ideeen.

de bier | 07-06-05 | 10:45

LLL Het is buigen of barsten bij jou he. Kritisch zijn over ziekten betekend bij jou meteen 'De andere optie is zieke mensen laten stikken'. Het zwart-wit gelijk van een linkse demagoog.

polderklootzak | 07-06-05 | 10:45

Ok Lucas! je hebt de stijl te pakken, dit keer wel boeiend geschreven , een warm vlammend betoog: Count me in !

Thygros | 07-06-05 | 10:45

.LLL je weet toch wat voor logees we in NL hebben. die hebben straks allemaal ME als jij in de kamer komt.

dikke deur | 07-06-05 | 10:43

Mensen, we kunnen toch niet ontkennen dat ons sociale stelsel naar de klote gaat, of reeds gegaan is. Zag gisteren nog op tv dat 17% v/d mensen ziekenzorg ontloopt omdat ze het niet kunnen/willen betalen. Het sociale stelsel waar we zo trots op waren gaat naar de verdoemenis. Deze lijn is trouwens veel eerder ingezet dan het huidige kabinet, maar dit kabinet gaat er nog eens in sneltreinvaart mee door.
Ik ben er ook van overtuigd dat er veel nepperts in de WAO lopen, maar laten we dan een manier verzinnen om die eruit te lichten en dat geld aanwenden voor diegenen die hulpbehoevend zijn. Amen.
PS, ik ben links nog rechts

Apollo | 07-06-05 | 10:41

@Lucasdelinkselul

"Mijn expertise beperkt zich echter tot andere aandoeningen."

vertel

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 10:39

@deBier: jij niet, Hoogervorst. Maar die ontkent zo'n beetje alles wat hem niet zint. Ach, je bent een despoot 'die per decreet wil regeren' of je bent het niet. Volgende stap is gewoon dictator.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:39

@Real: als ziektes als ME behandeld kunnen worden door een psychiater: fine by me. Tot op heden hebben behandelingen met gedragstherapieen maar beperkt resultaat.
Echjter, hoe de behandeling verloopt maakt niet uit. Maar geestelijk of niet het maakt die mensen niet minder ziek.
Mijn expertise beperkt zich echter tot andere aandoeningen.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:38

@lll
Waar heb ik ziektebeelden ontkent?

de bier | 07-06-05 | 10:36

De zak geld is terecht. De andere optie is zieke mensen laten stikken. In dat geval wens ik jou veel succes als je zelf ziek bent. Drgelijk sociaal stelsel is er ook voor jou en je kinderen bij ziekte.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:36

@Lucasdelinkselul

Ik ben toch wel benieuwd naar de achtergrond van jouw expertise en ervaring op dit gebied. Waarom denk jij wel te weten dat mensen met (tot heden) niet aantoonbare ziekten wel degelijk ziek zijn, en niet 'slechts' psychologisch ziek zijn en dus op die manier behandeld moeten worden, met terugkeer naar arbeid en zelfstandiheid als doelstelling?

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 10:35

Dat beunhazen met hun zwakke rug de uitkering misbruiken geeft je nog niet het recht, zoals Hoogervorst wel denkt, meteen maar hele ziektebeelden te ontkennen!
Moet je soms ook elke keer als iemand zegt dat hij kanker heeft dit gaan betwijfelen omdat er ooit ene Tara Sing Varma was die daarover loog?

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:34

Starf*cker als de nederlandse klaagcultuur al dan niet bestaat, het is wel terecht.en iemand met een zeurtoontje gelijk het gehenna in te flikkeren gaat mij ook te ver.

dikke deur | 07-06-05 | 10:33

@LLL De arrogantie om over anderen hun gezondheid te mogen beslissen heeft mischien iets te maken met de zak geld die beschikbaar is en opgebracht word door werkenden.

polderklootzak | 07-06-05 | 10:32

@lll
Omdat veel werkende mensen zien dat er op grote schaal gefraudeerd wordt met uitkeringen? Ik kan er in mijn omgeving (blank/autochtoon) zo een stuk of wat opnoemen die zich af laten keuren op (hoe kan het ook anders) de rug. nachtenlang beunhazen en houthakken kunnen ze wel. Ik ben het met je eens dat spotten met ME schandalig is. Ik ben wel van mening, waar een wil is is een weg. Ook gehandicapten moeten gewoon evenveel kansen krijgen, maar je wilt niet weten wat het kost aan sociale kosten voor bedrijven als een werknemer langdurig ziek wordt. Het mes snijdt gewoonlijk weer aan twee kanten. een eenzijdige oplossing (links/rechts) is er gewoon niet.

de bier | 07-06-05 | 10:32

@LLL, prima idee. Als we nu eens beginnen de 2e kamerpopulatie en het kabinet deze exercitie te laten doen, vindt er vanzelf enige natuurlijke selectie plaats (of ID, het is maar waar je van bent..)

Bugger_Me | 07-06-05 | 10:31

@Starf*cker: quote (08:50): "Hoe meer VERSCHILLENDE stukkies hoe meer de grijze kwabben onder de schedel in aktie moeten komen."

Kun je mij uitleggen wat er zo 'verschillend' is aan jullie opruiende geblaat? Het spectrum is rond; weldenkende mensen zitten in het midden, lijnrecht tegenover de holle vaten op de linker- en rechterflanken.

schoft | 07-06-05 | 10:31

@Bugger_Me: laat ze dan ook ff een dagje meelopen in een psychiatrische inrichting om te zien hoe slopend depressies zijn, en laat ze even langs de bedden lopen waar 23 uur per dag ME-patienten in het niets liggen te staren. Zou denk ik een hoop schelen.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:29

Kom jongens, even de discussie weer wat breder trekken dan alleen ons 'prachtige' zorgstelsel.
Ik zou alle non-believers willen uitnodigen eens een dagje (dat gaat nog wel lukken) mee te lopen in een verpleeghuis waar bijv je oma opgesloten zit. Als je daarna nog het idee hebt dat het met de zorg allemaal zo goed geregeld is draag ik je voor als compost.

Bugger_Me | 07-06-05 | 10:28

De reden om mensen met een ziekte serieus te nemen ligt in het verlengde van 'SAMENleving' en 'SOCIAAL'. Je weet wel, 'wat u niet wil dat u geschiedt...'
Ik mag aannemen dat jij niet klaagt als je plotseling ziekt wordt (jaja, ook jou kan dat gebeuren! Jij kunt morgen ineens zwaar ziek zijn. Hard maar waar) en niemand neemt jou serieus?
Niet klagen dan he als je ligt te creperen...

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:28

Het is makkelijk lullen over 'prikkels' als je gezond bent. Begrijp alleen niet waar die mensen de arrogantie vandaan halen om over anderen hun gezondheid te mogen beslissen.
Hoop voor Hoogervorst dat zijn dokter hem miskend als hij plotseling zijn bed niet uit kan komen, stemmen in zijn hoofd hoort, voortdurend angstig is, onbeschrijfelijk verdriet ervaart en elke levenslust verloren is. Hopelijk zegt zijn dokter dan: 'Sorry Hans, je stelt je aan. Ga werken.'
Zou jammer zijn als Hoogervorst op een dag wel de zorg krijgt die hij verdient.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:25

De sympathie voor dat clubje anarchoproleten van die Brabantse worstenmaker (arbeiders, ik pis op ze!) hier is wel beaucoup verontrustend. @Lucas, waarom denk je met een gigantische jattende, bemoeiende staat een volk gelukkig te maken? En omdat je mensen met ME (wat nog steeds een zeer discutabele 'ziekte' is) niet altijd even serieus neemt heb je ineens het inlevingsvermogen van een baksteen. Yeah right...

benage | 07-06-05 | 10:25

@lucasdelinkselul vind een methode om M.E. aan te tonen en ze mogen van mij de WAO in, zolang je de grote hoeveelheid op de loer liggend kaf kan scheiden van de echte zieke koren. Tot die tijd wens ik jou een eigen bedrijf toe in een negatief belastingklimaat met een aantal zieke werknemers.

polderklootzak | 07-06-05 | 10:24

@dikke deur Dat zijn we eens. Wat is je punt? Lara heeft een zeurtoontje. That's all. Over de Euro ken je mijn mening.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:21

starf*cker dat jij je ogen sluit voor de sterk stijgende prijzen in NL. lara heeft groot gelijk. NL heeft niet voor niets tegen gestemt er leeft gewoon veel onvrede onder de mensen en vooral over de euro.als je nu bij de visboer 5 haringen voor ? 10 op de borden ziet noemen ze dat een aanbieding. als ze toen 22 gulden vroegen dan had je alle ramen bij die kerel ingegooid.

dikke deur | 07-06-05 | 10:19

@Polder Of een combinatie van chronische depressiviteit, ME en een whipplash. Kijken met welke prikkels van marktwerking jij nog uit je stinkende bed kunt komen om de deur open te doen voor de keuringsarts die je weer naar je werk trapt of je uitkering afneemt.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:19

@lucas .. je bedoelt 'oplichter'

FamousLastWords | 07-06-05 | 10:17

@Polderklootzak: het is overduidelijk dat jij niet weet waar je over praat. De reden dat hoer geen mensen met ME typen is omdat ze zelfs daarvoor te moe zijn. Als je ooit iemand met ME ooit alleen al gezien hebt weet je al voldoende, laat staan als je een serieus gesprek met ze hebt gevoerd.
Het vergt echter wel enig emptaisch vermogen om mensonterende ziektes als ME op hun waarde te schatten, empatische vermogens die jij en de VVD niet hebben. (Volgens de JOVD raakt zelfs een kankerpatient gemotiveerd van financiele prikkels, maar dat terzijde. Marktwerking, goed voor alles. Fuck Jezus en Jomanda, de markt verricht de wonderen.)
Enfin, als je het niet snapt, ik wens je van harte ME toe in dat geval en ben zeer benieuwd hoe hard jij dan nog werkt.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:17

@knutsel Wij moeten helemaal geen tomaten verbouwen. Die smaken naar leidingwater uit Vlaardingen. Laten ze dat lekker in Italie en Spanje doen. Maak van het Westland maar een High Tech Valley en exporteer die tuinders maar naar Ter Apel of Valencia.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:15

Marcel van Dam wordt mijn voorlichter.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:13

@LLL Ik lees het woord 'inbeelding' voor het eerst net in jou reactie, maargoed. Ik werd vanochtend wakker met spierpijn en ben me toch moe! Een WAO'tje is wel op zijn plaats nu denk ik. Wordt de inkomstenbelasting voor werkenden al snel 80%, kijken hoe lang het duurt voor ook die pioniers M.E. krijgen.

polderklootzak | 07-06-05 | 10:13

@lucas Een porsche en doe verder een cursus humor en relativeren voor onze goddelijke apollo.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:13

@ LLL : qoute 10.04 "Star: ga door met de promotie! Jij mag minister worden in mijn kabinet. Wil je een porsche of een Bentley?"
Kijk, dat is nu nog eens een echte links opmerking a la Kok en Rosenmöller

Apollo | 07-06-05 | 10:08

@polder
Ik begrijp dat je het overdrachtelijk bedoelde, maar ik kon het niet nalaten erop te reageren. En ja, voorlichting en educatie zijn inderdaad het belangrijkst.
@Gi
Je bedoelt het zogenaamde "snaaimais" wellicht? Of doel je op braakliggend terrein? Voor beiden geldt dat ze vergoed worden door de EU. Het eerste om de bioindustrie in stand te houden. Het tweede omdat de bodem in NL anders te zeer wordt uitgeput en je ook niet ongelimiteerd de mest uit de eerder genoemde bioindustrie over het land uit kan rijden. Bovendien kun je ook vraagtekens zetten bij hetgeen er uit die kassen komt. Onze oosterburen spreken bijvoorbeeld al van wassertomaten aus Holland.

knutsel | 07-06-05 | 10:07

@Lara Jij bent wel een aardige representant van de Nederlandse klaagcultuur.

Starf*cker | 07-06-05 | 10:04

Zo, mag ik even spugen op al de mensen hier die zo heldhaftig zijn een ziekte als ME 'inbeelding' te noemen?
Ik wens u allen een jaar vol extreme vermoeidheid, depressie en chronische spierpijn toe. Blijft u wel 40 uur aan het werk dan?
Dank u.
@Star: ga door met de promotie! Jij mag minister worden in mijn kabinet. Wil je een porsche of een Bentley?

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 10:04

@lar die 946 euro betaal ik alleen al per maand aan de creche

Lucifer | 07-06-05 | 10:00

Dit gevoel hierboven geschreven hebben we allemaal, dat alles wordt afgebroken waar Nederland toch altijd goed in was onderwijs, gezondheidszorg, ouderenzorg etc. mijn gezin 2 pubers 16 en 17 in VBMO zie dagelijks wat onderwijs doet met mijn kinderen ...... niets het is zo ongelooflijk slecht. En kost me nog bakken met geld ook 946 euro alleen schoolgeld. Heb helaas niet de financiele middelen om mijn kinderen op prive. scholen te doen.En dan de de dagelijkse boodschappen met die euri alles dubbel zo duur geworden, versleten ze je ook voor gek in politiek als je dat zei. Je word verdorie als een idioot behandeld bij die regenten in Den haag.

En dat gedonder in de derde wereld houd ook nooit op laat ze eens een keer die machthebber en corrupte regeringen aanpakken in die landen. Ik betaal al genoeg belasting ik geef nergens meer voor. Heb ook geen euri meer over trouwens.

lara | 07-06-05 | 09:58

@Starf*cker de SP is dan ook zo links dat het verschil met heel rechts niet zo groot meer is.

Lucifer | 07-06-05 | 09:54

tijd voor een systeem waarin zowel links en rechts gelijk vertegenwoordigd zijn, levert dat volgens chinese filosofie niet een midden op!!

FamousLastWords | 07-06-05 | 09:53

@knutsel als je het efficient doet kun je een akker zwaar belasten. derdewereldboeren hakken een bos weg, putten de grond uit, en hakken dan weer een bos weg, enz... ook een aardig staaltje van consumptie als je het mij vraagt. Het zijn de linkse pakkettengooiers die ook maar eens een boek over Landbouw in het doosje moeten stoppen. Maar dit wordt wel een andere discussie, mijn akkertje stond meer symbool voor Nederland en zijn overheidsbeleid.

polderklootzak | 07-06-05 | 09:50

waar moet ik klikken en tikken dan lll

lay--z | 07-06-05 | 09:50

@Polder De SP was de eerste partij die deze problemen benoemde en door Ad "zweepje" Melkert als racisten werden weggezet.

Starf*cker | 07-06-05 | 09:49

@The Real Het leuke van Lucas is dat hij gewoon authentiek zichzelf is. Dus niet te coachen. Een ouderwetse linksbuiten. EEn soort Coen Moulijn of Piet Keizer. Artiesten aan de linkerkant die zonder coach op intuitie hun schaarbewegingen maken. De artiesten in het veld. De pingelaars.

Starf*cker | 07-06-05 | 09:47

ik krijg de indruk dat LLL de CP nieuw leven wil inblazen want eechte kameraden zal hij niet hebben.

dikke deur | 07-06-05 | 09:42

@polder
derdewereldboeren hebben geen akkers. Daar hebben wij ons uiterste best voor gedaan door telkens maar weer wat voedselpakketten over ze uit te strooien in plaats van ze structureel op de kaart zetten. Bovendien zijn WIJ degenen die de akkers te zwaar belasten.

knutsel | 07-06-05 | 09:41

Laat de meute alsjeblieft lekker slapen. Straks krijgen we weer zoiets als de LPF (is die nou nog niet weg?),

sjonnie | 07-06-05 | 09:40

@ starfucker, inderdaad. ik was erg verbaast over de 'kennis' die men heeft van onze problemen. De oplossingen zijn daar te hard, en hier te soft, ergens tussenin zal het moeten liggen. Maarja, dat bereik je niet met een linkse regering, Star.

polderklootzak | 07-06-05 | 09:39

@Starf*cker Lucas zijn stukje. Hij heeft het over het Hellevuur hebben ze die ouwe anarchateist toch nog wat geleerd.

Lucifer | 07-06-05 | 09:35

@Starf*cker

Je moet Lucas een beetje coachen bij het schrijven van zijn columns. De stijl van geenstijl is welliswaar ongenuanceerd en vol van demagogie, maar ook met ironie en een (soms verhulde) knipoog. De columns van Lucas blinken toch voornl. uit in de eerste categolrie van kenmerken. Is hij echt zo of doet hij slechts alsof?

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 09:33

Ik ben bang dat de linkse 'ploeg' aangevuld met de SBS6-bromsnor iets te grof is ingesteld, en niks meer overlaat van het akkertje. Een linkse coalitie is als een derdewereldboer die de akker zo zwaar belast dat er nadien jaren geen groei meer mogelijk is.

polderklootzak | 07-06-05 | 09:33

Als je wat leest brandend zwavelstokje?

Starf*cker | 07-06-05 | 09:30

Ach kom, ik ga maar weer eens aan het werk, voordat ze me nog eens beschuldigen dat ik een corpsballerige rechtenstudent ben met teveel tijd of een werkloze kankeraar

de Japanner | 07-06-05 | 09:30

Hmm toch dus best een goede regering als ik het zo lees.

Lucifer | 07-06-05 | 09:29

@The Real Dit krijg je als je als analfabeet wat krantenkoppen achter elkaar plakt in willekeurige volgorde.

Starf*cker | 07-06-05 | 09:29

@polder In Amman en Cairo weten ze exact wat er in Bos en Lommer aan de hand is. Die hebben dezelfde problemen met door Saoedie Arabie gesponsorde fanaten en gestoorde iman's maar lossen dat keihard op en poetsen af en toe het schavot weer op. Maar: dat moeten we hier weer niet doen. Maar wat harder mag het wel.

Starf*cker | 07-06-05 | 09:27

@Surtsj

"Ik ben helemaal geen fan van het kabinet Balkenende, maar HULDE voor dit kabinet die eindelijk wat DURFT te doen!"

Laat ik hier de consistentie missen.

TheRealShowstopper | 07-06-05 | 09:27

Grappig en toch wel een leuk stukje

de Japanner | 07-06-05 | 09:25

@polder Met alleen de hulp van de pastoor ploeg je het vaderland niet om. En zolang hij zich naast Jan M, Lucas de LL en Wouter Bos alleen als een moderne Bromsnor met openbare orde hoeft bezig te houden is het prima. Binnen de Rotary en de Lions bijvoorbeeld lopen minimaal zoveel (witteboorden) criminelen rond als bij Peter R. De huidige politici konkelen met de opdrachtgevers en De Vries is bevriend met de uitvoerders. What's new?

Starf*cker | 07-06-05 | 09:23

@starfucker 9.15 Klopt, pas in Dubai geweest en ik had dezelfde ervaring. Volgens de zandhappers zijn we gewoon te lief hier,

polderklootzak | 07-06-05 | 09:22

Peter Errrrr... Jawel, onze nieuwe hoop in bange dagen. Je bent toch een naieveling als je daar iets van verwacht, starfucker. Die vent heeft meer criminele vrienden dan Bruinsma ooit heeft gehad en het woord 'politiek' kan ie net goed spellen zonder fouten. Laat hij nou gewoon blijven doen waar ie goed in is, computers van OvJ en andere hotemetoten nazoeken op kinderporno, daarmee bewijst hij de samenleving in ieder gaval nog een goede dienst.

polderklootzak | 07-06-05 | 09:19

zo is dat Surtsj, dat laffe gedoe van links ben ik spuugzat.
Eindelijk een kabinet dat wat doet ! of het goed is is een 2de......

boggel | 07-06-05 | 09:18

@Surtsj Dit zijn wel erg veel krantenkoppen op een rijtje.

Starf*cker | 07-06-05 | 09:17

Als de armere eerst eens beginnen met stoppen met roken van zware shaq, en die stink hond de deur uit te flikkeren.
Dan praten we verder over het zielig zijn van de armere.

boggel | 07-06-05 | 09:16

Het is juist goed dat de gezondheidszorg op de schop gaat. Nederlandse werknemers behoren tot de duurste van de wereld door ons zorgstelsel. Tevens moeten steeds minder werkende mensen gaan betalen voor meer (echte?) zieken, dus per saldo gaan de kosten per werknemer alleen maar omhoog! Ik ben helemaal geen fan van het kabinet Balkenende, maar HULDE voor dit kabinet die eindelijk wat DURFT te doen!

Surtsj | 07-06-05 | 09:15

@Toine Rorije gevoetbald?

@da wizzard Het zand is een prima inspiratiebron. FF naar het Midden OOsten kleurt je wereldbeeld bij en je realiseert je ook weer dat de gemiddelde Arabier niet anders tegen de Mohammed's in Bos en Lommer aankijkt dan de meesten hier. Alleen daar vragen ze waarom wij zo goed voor ze zijn en geen schavot plaatsen bij de Munt.

Starf*cker | 07-06-05 | 09:15

@Apollo Paars was dat niet die combinatie waarvan ooit de heer Bolkestein de geestelijk vader was. Ik kots van al die anti-linkse sentimenten die weer over Paars beginnen. Van die club waren ook de VVD en D(om) 66 de leading party's. Was het niet meneer Zalm die weigerde iets te doen aan het verjubelen van de poen in de vette jaren '90? Ik krijg het onbehagelijke gevoel dat het opruimen van de Paars-smurrie beter door SP en PvdA aangevuld met Peter R voor de openbare orde zou kunnen gebeuren. En met Lucas als moderne variant op de aars likkende commentaren van Kees Lunshof in de Telegraaf, de als een rietje buigende hofnar van het CDA.

Starf*cker | 07-06-05 | 09:12

'Linkse mensen stinken', aldus mijn extreem rechtse alter ego rorije de rechtse rukker

Toine Rorije | 07-06-05 | 09:12

@Starf*cker
Welkom thuis, weer genoeg zand gezien voor een tijdje...

da wizard | 07-06-05 | 09:03

Leuk geschreven stuk, maar waren niet ook PvdA, D66 en Groen Links voor de grondwet ? Wat blijft er dan nog over ? Hoe dan ook, het is een teringzooi en met nieuwe verkiezingen zal er niet veel veranderen. We leven nu eenmaal met de erfenis die Paars heeft achtergelaten.

En, o ja, het zal Donderdag vast en zeker mooi weer worden, want de ambtenaren staken

Apollo | 07-06-05 | 09:01

Ik vind het beleid zo gek nog niet. Luie kloothommels met de meest vage klachten krijgen jaren lang een uitkering. Als het aan die linkse lullen ligt wordt de 'ziekte' M.E. ook nog erkend. Gouden tijden voor beroepssteuntrekkers want je kunt M.E. namelijk niet aantonen. je moet iemand dan maar gewoon op zijn
zijn blauwe ogen geloven... niet, Lucas. Dit kabinet heeft een mega imago en communicatieprobleem en een lullige uitstraling maar ze snijden best goed in de uit de klauwen gelopen verzorgingsstaat. Met 52% belasting op je inkomsten vind ik dit de hoogste tijd! Volgende keer VVD de grootste!!!

polderklootzak | 07-06-05 | 09:01

Het wordt nochtans een hele kluif om het gros van de reaguurders ook maar enigszins te "lucaseren".

knutsel | 07-06-05 | 09:00

@Jawel Het lekkere van GS is dat we geen podium aan een richting geven. Wat is bovendien een richting? Dat is zo 1970. Hoe meer VERSCHILLENDE stukkies hoe meer de grijze kwabben onder de schedel in aktie moeten komen. De Nederlander anno 2010 volgt niet meer slaafs een richting. Zelf ben ik een groot fan van Lucas.

Starf*cker | 07-06-05 | 08:50

Hand in hand kameraden, oja ontstijg nou eens de middelmaat.

RudyardK | 07-06-05 | 08:48

@Jawel
Stijlloos van ze hé, die rotjongens ook...

da wizard | 07-06-05 | 08:29

@LLL: zucht...... mijn hart is vol weemoed bij het lezen van uw essay aangaande een a.s. oproer. U is/wordt de Che Chevara v/d lage Landen. Als handleiding onderstaand vers wat gezongen kan worden in Bb.

De weg is lang, en kent ook eenzaamheid,
Maar mensen voer de strijd niet alleen.
In deze tijd, die nog geen vrede kent,
En geen gelijkheid voor iedereen.
Wie weet er dan niet dat kapitalisten
Nooit werkelijk zeggen waarom ze bestaan,
Ze hebben de macht, die willen ze houden,
Rechtvaardigheid kennen ze enkel als waan.

Kom, Socialisten, trek ten strijde!
Kom, Socialisten, wees paraat.
Onze strijd is niet langer te vermijden,
Als je maar weet waar het steeds om gaat.

Hij heeft gelijk, die het niet langer neemt,
Maar mensen, voer de strijd niet alleen.
In deze tijd, die nog geen vrede kent,
En geen gelijkheid voor iedereen.
Of laten we ons nog langer bedonderen,
Met instant-inspraak en praten in bed,
Kom doe met ons mee en doe het veranderen,
We maken ons klaar voor het verzet.

Kom, Socialisten, trek ten strijde!
Kom, Socialisten, wees paraat.
Onze strijd is niet langer te vermijden,
Als je maar weet waar het steeds om gaat.

Er komt een strijd, waarna er vrede zal zijn,
Maar mensen voor die strijd niet alleen.
In deze tijd, die nog geen vrede kent,
En geen gelijkheid voor iedereen.
We hebben tesaam nog zoveel te leren,
En wat ook gebeurt het is politiek.
We zullen de machten moeten bezweren,
Het einde der klassen het eind der paniek!

Kom, Socialisten, trek ten strijde!
Kom, Socialisten, wees paraat.
Onze strijd is niet langer te vermijden,
Als je maar weet waar het steeds om gaat.

Nil desperandum | 07-06-05 | 07:51

Voor welke richting geeft GS nou eigenlijk een podium? In een ander stukje, dat met de entree "GroenLinks toppertje", wordt gefulmineerd tegen links maar meteen wordt aan een communist, godezijdank hebben die malloten al zelf de poten onder hun stoel weggezaagd, alle ruimte gegeven om een eerder al weggerot systeem opnieuw te promoten. Je vraagt je af waar sommige mensen die ideeën vandaan halen. Behalve kortzichtig ook nog gevaarlijk ook: dit zijn de types die halve volkeren knechten voor hun eigen bestwil en andere helft over de klink jagen omdat die zelfstandig denken. En daar werkt GS aan mee door ze een forum te geven.

Jawel | 07-06-05 | 07:26

Best leuke column van Lucas. Ik voel zelfs nostalgie naar oude tijden opkomen. Rode vlaggen en gebalde vuisten. Het geknechte proletariaat marcheert op naar een Balkenende- en Zalmloze dageraad, waar Woutertje Bos en Femke Halsema al in de staatskas liggen te graaien en al hun vriendjes en vriendinnetjes aan een vetbetaalde overheidsbaan hebben geholpen.

burnie | 07-06-05 | 07:17

@witvoet eikel, ik zat al te zoeken op de antillen naar waarnemers, ik vroeg me af of ze ooit op Rottumerplaat een referendum hadden gehouden toen ik sliep, daarna was ik idd aan het gokken. Alles voor de alcohol. Leuke kwis.

Gavrilo | 07-06-05 | 05:22

LLL de zoveelste jonge salonkamer-kraker socialist die aan het graaien slaat zodra de kans daar is zoals alle GroenLinks Rosenmullertjes in de politiek.
Bah!

777bas777 | 07-06-05 | 05:09

Waar nu bovenstaand dat "zullen niet maar" vandaan heeft mogen komen is mij een raadsel... (Heil Kommaneuqer!)

witvoet | 07-06-05 | 05:03

@Gavrilo
Er zijn inderdaad momenteel slechts twee leveranciers van die dingen. De door jou genoemde en SDU. Zij hebben op basis van een ministeriele richtlijn (BiZa) nu het alleenrecht deze veredelde gokkasten te leveren.
Dat TNO een en ander heeft gefiatteerd is aardig, echter de betreffende rapporten en onderzoeksverslagen zijn zelfs met de WOB in de hand niet openbaar.
Dat niet-openbaar zijn van die broncode lijkt de laatste tijd behoorlijk onderhevig aan kritiek... mijns inziens terecht...
-
Maar goed. De laatste verkiezingen waarbij (OVSE)waarnemers in Nederland aanwezig waren, waren welzeker in 1998. De eerste zullen niet maar waren voorlopig ook de laatste. Sindsdien is dit projectje gewoon weer in de ijskast gezet.
Omdat de link die je eerder opgaf en de "gok" die je erna waagde nu niet echt voor pleiten maar toch een ambivalent juryrapport opleveren moet je maar even mailen als je op die fles gegiste vruchtensap alsnog een claim wenst te leggen (zevenvierzeven@hotmail.com)...

witvoet | 07-06-05 | 04:50

Wilders heeft voor zover ik het weet geen anderen voor zijn groep uitverkoren. Die lui van Burkestichting willen alleen komen zeuren voor een goed salaris. En Wilders heeft nou niet echt een vetpot, hij bedelt constant om geld. Hij bezuinigt al flink op zijn kleding en kapper.
Het is ook de vraag of lpf na de volgende verkiezing als eenmans fractie verder gaat. Als de muziek start begint de stoelendans tussen die 2 partijtjes.

Gavrilo | 07-06-05 | 04:49

Ja, die bedoelde ik. Maar niet om een persoon of Groep Mensen aan te wijzen die direct een rol van betekenis kunnen of zullen gaan spelen bij de komende (schaduw)verkiezingen.
-
In dit 010 heeft Leefbaar Rotterdam (waarmiddels de enige stemmen ooit zijn uitgebracht op een in leven zijnde wijlen Fortuyn) ook reeds contacten met Geert aangeknoopt. Maar nogmaals waar zou je bang voor moeten zijn?
-
Het hele Wilders-gebeuren zal marginaal blijven en blijken. De gouden modus zal voor hem en de zijnen te "links" liggen en hij heeft totop heden nog weinig "concurrentie" ervaren (zeker ook in de peilingen) van aansprekende figuren die eenzelfde themareeks kiezen...

witvoet | 07-06-05 | 04:34

@witvoet dan geef ik het op en drink maar huiswijn. (volgens mij heb ook nog ergens een jaren 70 fondu stel, wie niet eigenlijk)
Btw Over dat rapport van Zerflow zijn kamervragen geweest (lees ik net) www.sos.cs.ru.nl/research/society/voti...
In Nederland hebben we iets andere apparaten worden vooral door Nedap geleverd (zonder broncode) en worden getest door TNO

Gavrilo | 07-06-05 | 04:29

Nee, dat is een soort van kaliber Jan Maat. Daar trapt niemand meer in.

preacher | 07-06-05 | 04:22

@preacher
Ik gun je die zorg met liefde maar deel hem niet.
Laat ik het voorlopig maar op m'n klompen houden die aanvoelen alsof er zonder al; te veel drempels doorgestapt kan en dient te worden. (Maar misschien ben ik ook gewoon wat minder bevreesd voor een eventueel grotesk resultaat voor Wilders en de zijnen...)
-
Wat vind je van die Bart-Jan trouwens (je weet wel van die conservatieve club quasi-Republikeinen)?

witvoet | 07-06-05 | 04:11

O.K. die andere doet het dus ook niet....
Misschien wil je zelf even kijken ?
www.maurice.nl/

preacher | 07-06-05 | 04:07

n19.noties.nl/peil.nl/current.php
Deze was ik vergeten en die andere werkt schijnbaar niet maar hij staat op elf
zetels nu, geloof me dan maar.

preacher | 07-06-05 | 04:06

@witvoet
Zoals je kan zien staat Wilders nu op 11 ! zetels in de peilingen van Maurice.
n19.noties.nl/v/get.php?id=1621&a...
En in deze grafiek kan je zien dat ie na de moord op Theo v. Gogh een spike had, 5/12, en op bijna 30 zetels stond, weggetrokken bij VVD, Groen Links en CDA. Dat zijn dus mensen die emotioneel op hem zouden gaan stemmen!
Ik denk toch dat ik terecht bezorgd ben...

preacher | 07-06-05 | 04:03

@Gavrilo
Kan ik helaas niet goedrekenen. Onze democratisch gekozen weldoeners willen graag controleren maar van controle lijken ze over het algemeen tamelijk wars...
(Niet dat ik zo'n paranoide complottheoreticus ben overigens die Zuid-Amerikaanse of Oost-Europeesche toestanden veronderstelt. Maar dat niet "vrij" zijn van die broncode is op z'n minst opmerkelijk...)

witvoet | 07-06-05 | 03:59

@witvoet ik heb nog wel wat ouwe kaas, dus 2004 eu parlements verkiezingen?

Gavrilo | 07-06-05 | 03:46

@Gavrilo
Die mevrouw Pronk uit je link is nu secretaris (secretaresse?) van de Kiesraad. Verkiezingen in Ollanda kennen nog steeds als eindverantwoordelijke BiZa. Ook de deugdelijkheid van de stemmachines valt onder Johans verantwoordelijkheid (beetje typisch trouwens dat de broncode van de software niet openbaar is...). De Burgervaders gaan over mogelijk al te luide muziek in de stemlokalen, eventuele beinvloeding van voor de deur postende knokploegen die stemadviezen geven undsoweiter, undsoweiter...
Maar bovenstaand adres linkt naar een artikel over de eerste maal dat waarnemers hierheen kwamen... De vraag was wat de laatste maal was.
-
Een tweedehands fonduestel heb ik ook nog wel ergens in de schuur staan trouwens... mocht je dat verkiezen boven een mooie fles druivenvocht.

witvoet | 07-06-05 | 03:33

Lucas recente volksoprispingen zoals ontstonden na de dood van P.F. en V.v.G en het kijk eens hoe goed en flink wij zijn want wij zeggen NEE, dat alles leidt tot niks. Dezelfde meute die L.P.F. stemde, stemt net zo makkelijk weer PvdA, Grrrrrr Links of SPuugzat. Het stelt allemaal net zo weinig voor als jouw post communistische trauma dat je uit zelfbehoud koestert. Doe als de rest van Holland and fuck a duck man. Socialisme in al zijn verschijningen is passé of minimaal hersendood.

kansatsu | 07-06-05 | 03:25

@witvoet ik ga door voor het fondu-stel

Gavrilo | 07-06-05 | 03:15

Hoeveel "vifenhalf" is weet ik niet precies maar het zal dicht in de buurt van de "vijfenhalf komen"... (Heil Kommaneuqer!)

witvoet | 07-06-05 | 03:09

Maar iemand voor een flesje Chablis (portokosten zelf nemen) binnen een uurtje nog het antwoord op de vraag wanneer er in Nederland voor het laatst "waarnemers" (tip: deze waren niet van de VN of EU maar van de OVSE) geweest zijn om toe te zien op het eerlijk, ordentelijk, democratisch en correct verlopen van onze verkiezingen (lokaal, regionaal en/of nationaal)?

witvoet | 07-06-05 | 03:07

@preacher
Ja, wat dat achteraf editten betreft had ik mij kunnen voorstellen dat je als "poster" een minuut of tien de tijd krijgt om eea. nog te herzien.
-
Daar waar het je "voorspellingen" aangaat mbt. de wellicht naar voren te trekken verkiezingen, deel ik je angst niet. Laat Geert lekker die vifenhalve zetel opstrijken... en dan?
-
Dat sommige mensen die momenteel aan het (t)wijfelen zijn of ze zich eventueel, onder druk van de huidige politieke impasse, durven verenigen in een club die ook in het parlement haar stem wil laten horen er nog niet helemaal uit zijn is voor mij een zwaarwegender argument om die verkiezingen eerst pas in het voorjaar van 2006 te houden. Maar is er ooit een goed moment om (in vereniging) zo'n stap te wagen?

witvoet | 07-06-05 | 02:57

_0_ mooi gesproken ben het helemaal met je eens ditt vraagt om een mooie feauteaufoek opdracht

Kloes | 07-06-05 | 02:50

Widers=Wilders en ze kwamen massaal stemmen !

preacher | 07-06-05 | 02:33

@witvoet
Ouwe wordperfect-nazi ! Jammer dat je hier niet meer kan edit-en achteraf, vind je niet ?

preacher | 07-06-05 | 02:27

@witvoet
Tja, als ze zichzelf in achterstandswijken achter het blikje Hollandia en de geraniums vandaan rukken om hun stem van ongenoegen te uiten, dan verwacht ik toch wel veel Widers-stemmers helaas.
Misschien is het toch beter om af te wachten en om inderdaad te zien wat voor een verbanden er gesmeed worden, hoe de koers van deze regering nu gaat worden en misschien de geboorte van een nieuwe politieke partij mee te maken.

preacher | 07-06-05 | 02:24

In voorlaatste posting hebben "be" en "luitvormingsstructuur" er die "s" tussenuit weten te persen. Bij deze dus een poging hem er weer tussen te douwen... (Heil Kommaneuqer!)

witvoet | 07-06-05 | 02:21

Even (of alweer) off-topic: iemand enig idee wanneer er voor het laatst toezichthouders aanwezig zijn geweest bij Nederlandse verkiezingen (het referendum van afgelopen week incluis)?

witvoet | 07-06-05 | 02:16

@preacher
In alle redelijkheid. Je bent hier in Ollanda toch niet werkelijk bevreesd voor een Geert Wilders en dat hij dan een factor van betekenis zou worden bij instant verkiezingen...
P. Rudolf de Vries zal ook niet veel verder komen dan een zeteltje of twee, en dan moet hij nog alras campagne gaan voeren ook. (Z'n laatste "boeken" of mediaoptredens als aspirant-politicus liggen nou ook niet echt in die richting.)
-
Meer voor de hand zou liggen dat er gerechtvaardigde angst ingeboezemd wordt door de partij van die Boskabouter die nog bij lange na niet genoeg opgeschoond is (if ever) om weer te gaan regeren.
-
Een Zakenkabinet, werkelijk dualisme, verregaande lokale en regionale invloed op relevante beslissingen die het "federale gezag" neemt zitten er voorlopig nog niet in...
-
Hier in 010 lijkt de vaak geroemde kloof tussen politici en burgers al moeilijk vol te storten met gerechtvaardigd vertrouwen. Zelfs op deelgemeentelijk niveau krijg je als burger die beluitvormingsstructuur maar mondjesmaat openbaar...
-
Daar gaat nog best enige tijd overheen. Maar wat wel van niet te onderschatten belang lijkt is dat er zich een groep mensen formeert die dat gaat proberen en doen. Inspannings- EN resultaatsplichtig!
-
In het huidige politieke klimaat is elke degelijke paraplu er een...

witvoet | 07-06-05 | 02:11

@QZNetc.
De Nederlander is van nature een zeikerd. Ooit zullen ze dat gen eens vinden.
Maar er is nu geen sprake meer van chronische ontevredenheid, maar eerder een hulpkreet, geweeklaag.
Ik weet niet hoe jij in het leven staat, maar ik zie om mij heen een hoop mensen die op hun tandvlees lopen en waarvan sommige zelfs de wanhoop nabij zijn.
De armen worden te arm.

preacher | 07-06-05 | 02:04

Kijk, die Lucas heeft makkelijk lullen nu hij voor heel veel geld zo nu en dan wat typt voor GS. Het zijn maniertjes. Misschien dat hij wel oprecht is, maar ik denk toch dat hij zich heeft laten verleiden.
Tja en die revolutie die hij preekt. Da's allemaal wel aardig en zijn argumenten zijn best wel grappig, maar daar komt niemand meer zijn stoel voor uit. Het gaat ondanks de verdubbeling van de gulden (overigens een farce, maar dat komt over twintig jaar pas aan de orde) en allerhande ander ongemak maar om een ding: de Nederlander is chronisch ontevreden. Daar helpt maar een middel tegen: bittere armoede. Ga eens niet op vakantie in Roemenie, maar ga er drie jaar wonen.

QZNYWRLD | 07-06-05 | 01:55

Ik heb een tijdje nagedacht over het feit of je dit kabinet nou moet laten zitten en kijken wat ze doen met het overduidelijke signaal van de bevolking, of dat het tijd wordt voor nieuwe verkiezingen.
Ik ben bang voor veel stemmen voor Wilders in dat geval, dus ik ben er nog niet uit.

preacher | 07-06-05 | 01:52

@witvoet Onderzoeks journalisten op een onafhankelijke website. Wil ik wel lid van worden 3 eurie in de maand? Wel degelijk werk dan.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:42

@witvoet
Hear, hear !

preacher | 07-06-05 | 01:40

Mensen zijn niet dom. Hooguit onwetend.

witvoet | 07-06-05 | 01:39

@Kenny013
Zit wat in.
Mijns inziens is de "VALIDATIE van INFORMATIE" een van de terreinen waarop de komende jaren niet alleen veel geld maar ook veel progressie te verdienen is.
Maar ook een stortvloed van halve waarheden, propaganda en spam (vanuit tal van hoeken!) is een grote vooruitgang tov. de Zondagse woorden van meneer de Dominee, de gekleurde info uit de Zuilkrantjes en de nauwkeurig geselecteerde, gefilterde voorkauwsels via je favoriete radio- en televisieomroep.

witvoet | 07-06-05 | 01:37

@preacher Klopt. Sommige zaken zijn echter zo complex dat het werk is voor een team met goede onderzoeks journalisten.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:37

@kenny
Maar is het ook niet zo dat je steeds beter leert om alle bullshit eruit te filteren en dat je bijvoorbeeld d.m.v. een discussie op een forum ook weer een hoop opsteekt, waardoor je eigen mening duidelijker wordt ?

preacher | 07-06-05 | 01:34

Kijk hoe het in amerika toegaat.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:28

@witvoet Klopt, maar het vergaren van "objectieve informatie" vereist nogal wat van een leek. Zo verwordt democratie een dictatuur.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:26

@Kenny013
IT objectiveert!
Niet langer ben ik als boerenlul afhankelijk van een door den Koning gestuurde booschapper die zijn rolletje perkament komt voorlezen op het dorpsplein... De informatievoorsprong van de Goed Georganiseerde Minderheid smelt weg met de dag.
Op basis van toegankelijke informatie is eenieder in staat gefundeerd zijn of haar afwegingen te maken mbt. voorliggende keuzes.
IT is het vehikel bij uitstek naar een rechtvaardiger samenleven!

witvoet | 07-06-05 | 01:22

@pannie
De waarheid zal hun in het gezicht staren en toch zullen zij die niet zien.
Nederland kreunt en knarst. Als je dat niet ziet en voelt dan heb je schijnbaar geen vinger op de pols.
Het heeft geen zin om uit te wijden over details. Zo slecht als het hier gaat, gaat het niet in andere landen. Klaar uit, volg het nieuws zou ik zeggen.

preacher | 07-06-05 | 01:19

@witvoet Dit soort dingen, aardig van uiterlijke opzet. Maar corrupt uitgevoerd.
Geen politieke carriere meer, voorkom je dit soort uitwassen mee.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:19

Zou die lieve Hans H. dalijk ook een leukbetaald schnabbeltje bij de zorgverzekeraars toebedeeld krijgen?
VVD'ers zijn erg populair in die kringen...
-
Kent iemand trouwens al die mop van waar het kantoor van de Ombudsman voor het Verzekeringswezen gevestigd is...?
-
-
In het kapitale Kantoor van het Verbond van Verzekeraars!
-
Humor of Incest?

witvoet | 07-06-05 | 01:16

@preacher
grappenmaker..

Pannie | 07-06-05 | 01:15

Doe maar zo'n voormalig derde wereldland van je...

Pannie | 07-06-05 | 01:13

@pannie
zie @1:07

preacher | 07-06-05 | 01:13

@witvoet 07-06-05 @ 01:08
IT = Afstand verdwijnd.
Er is gebleken dat 1 mailtje wereldwijde gevolgen kan hebben.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:12

preacher noem eens EEN naam waar het als 'zwakkere' zoveel beter vertoeven is dat jij met een serieus gezicht kunt beweren dat Nederland daarmee vergeleken asociaal is?

Pannie | 07-06-05 | 01:11

Hoogervorst is arrogant, krankzinning en absoluut geen goede minister van volksgezondheid!
Oprotten met die idioot. En neem die Potter ook meteen mee.

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 01:11

@Lucasdelinkselul
Spruitjes slik ik alleen bij een opkomende verkoudheid.

witvoet | 07-06-05 | 01:10

@preacher Het is nog lang niet te laat.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:09

@pannie
You're grasping at straws here.
Jan Marijnissen = despoot . Hoezo ?

preacher | 07-06-05 | 01:09

preacher ???

Pannie | 07-06-05 | 01:09

@Kenny013
Nederland is klein. Denk groot!

witvoet | 07-06-05 | 01:08

@pannie
Wat dacht je van de meeste landen om ons heen en zelfs voormalige derde wereldlanden

preacher | 07-06-05 | 01:07

Jan Marijnissen is ook een despoot.

Pannie | 07-06-05 | 01:07

"Amandla Ngawethu Matla Ke A Rona!"
Je hebt WAT op je spruitjes gestrooid?

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 01:07

@witvoet 07-06-05 @ 01:04
Wat IT geweld doet heden ten dage wonderen.

Kenny013 | 07-06-05 | 01:05

Ik las net dat Hoogervorst het waarschijnlijk niet gaat halen in juni tijdens de eerstekamer stemrondes over zijn nieuwe zorgstelsel. metd ank aan de huisartsen.
Adieu Hoogervorst!

Citaat Hoogervorst: 'Het liefste regeer ik per decreet.'
En dergelijke despoten acht u goed genoeg voor ons land?

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 01:05

preacher noem EEN zo'n plek!

Pannie | 07-06-05 | 01:05

Jezus die ook

Kenny013 | 07-06-05 | 01:04

@Lucasdelinkselul
Ik neem terstond mijn bemerkingen terug op je afwezigheid. Een fluwelen revolutie is geen revolutie. Wapens en geweld horen er gewoon bij...
Alleen is de invloed van de media ten opzichte van die van het leger met onderhavige festiviteiten danig aan kracht aan het winnen...
-
Amandla Ngawethu Matla Ke A Rona!

witvoet | 07-06-05 | 01:04

Adolf H, die man had het vuur!

Pannie | 07-06-05 | 01:03

@Pannie
ik vond het juist ook goed en right on the button, maar het is natuurlijk wel een aparte bron.
En als ik zwakkere zou zijn, dan kan ik mij wel betere plekjes in het universum bedenken dan asociaal Nederland.

preacher | 07-06-05 | 01:02

Mo B, dat was nog een passie!

Pannie | 07-06-05 | 01:02

@Alexander the Second
Passie?
Verkopen ze dat niet in verpakte vorm middels Dubbelfriss? Met die leuke kijkbuisreclames waarin al die blanke horken flink te kakken worden gezet?
Vruchteloos gezever...

witvoet | 07-06-05 | 01:00

De waarheid is een subjectief begrip.

Kenny013 | 07-06-05 | 00:59

In het hele universum is het geen pretje voor de zwakkeren, al dan niet psychosomatisch.
En waarom zou een chauffeur niet de waarheid in pacht kunnen hebben?

Pannie | 07-06-05 | 00:58

Ik vind het allemaal bullshit. Maar passie heeft hij wel in zijn flikker. En liever iemand met passie die bullshit verkoopt dan een lul-de-behanger die de waarheid verkondigd.
Waar is de passie gebleven tegenwoordig?

Alexander the Second | 07-06-05 | 00:55

@ZI
Deze reactie had ik ook al vorige week opgepend. M'n huisgenootje zet 'm echter nu pas neer...

witvoet | 07-06-05 | 00:54

@john
Ha, de simpele waarheid ons geleverd door de chauffeur van Pim Fortuin !
Wat een wonderbaarlijke wereld is het toch aan het worden.
-
Aan een hoop reaguurders boven mij, ik ben blij dat jullie allemaal schijnbaar (nog) gezond zijn, want het is geen pretje voor de zwakkeren in Nederland door alle bezuinigingen van dit kabinet.
En psychosomatisch ziek zijn is ook ziek, klaar uit.
Aan profiteurs en luilakken heb ik ook een hekel.
En als dit kabinet niet zo koppig bij hun standpunt was gebleven om de staatsschuld te verminderen en i.p. daarvan de koopkracht in ieder geval nog een beetje gehandhaaft had. We hebben gewoon verzuimd in betere tijden die staatsschuld wat meer af te betalen. In plaats daarvan hebben we schijnbaar gefeest ten koste van de toekomst. En om daar nou alleen paars de schuld van te geven of Kok....
Ooit wel eens gehoord van oppositie !
En dat neem ik de oppositie van nu ook erg kwalijk, zeker de PvdA. Ze hebben alles maar laten gebeuren.
-
@lucas
Goed stukkie !

preacher | 07-06-05 | 00:53

DAn een kleine revolutie: LLL uit GS flikkeren.
Of een verdomd goede come back, iets wat minimaal 5 zetels oplevert.

Kenny013 | 07-06-05 | 00:53

Revolutie is een goed plan, maar linkse revolutie niet.

Framoes | 07-06-05 | 00:52

Sorry, was ff naar de Kalashnikov-dealert...

Lucasdelinkselul | 07-06-05 | 00:52

Kunnen we de 150 Kamerzetels niet gewoon gaan verloten onder rechtgeaarde Nederlanders?

wimpie | 07-06-05 | 00:51

UHm.. de column is geplaatst door de Chileen. Weliswaar geschreven door LLL, maar ik denk dat die column gewoon geplaatst is terwijl hijzelf bezig was zijn kamer rood te schilderen. Dus hij plempt niks neer en gaat weg. Hij is er gewoon de hele avond niet, maar zijn column is wel geplaatst. Zie je wel dat alle NEE-stemmerts dom zijn.

ZI | 07-06-05 | 00:51

Op die manier wordt het natuurlijk nooit wat met zijn Revolutie...

witvoet | 07-06-05 | 00:50

Waarschijnlijk blijven slapen, logeerkamers zat daar. Maar geen internet uiteraard, dat is voor het 'plebs'

Pannie | 07-06-05 | 00:48

Geen Stijl misschien?
Wij horen het plankier reeds kraken

squire | 07-06-05 | 00:46

Lukas was bij z'n ouders eten, in Aerdenhout

Pannie | 07-06-05 | 00:46

@Kenny013
Het zou me niks verbazen als @Linksdragende Lucas met een leeggepompte maag op de IC van het lokale MC ligt na het zuipen van een litertje zelfgestookte grasjenever... maar het blijft mi. meer dan lullig inderdaad om zo'n schrijfseltje neer te plempen en vervolgens niets van je te laten horen.
Was het maar stijlloos...

witvoet | 07-06-05 | 00:46

Iemand kandidaten voor Bijltjesdag?

witvoet | 07-06-05 | 00:39

@Doggystyle 07-06-05 @ 00:17
Of een discussie oproept en vervolgens het log verlaat.
LLL de "SalonVisionair" en dat zijn er vele met u, sta op en blink uit of rot op.

Kenny013 | 07-06-05 | 00:39

Misschien moeten we alle partijen eruit rotten en Alex als monarch nemen. Het wordt in ieder geval een stuk gezelliger. En Max gaat haar schoonopa vast eer aan doen.

Josina K | 07-06-05 | 00:34

Sinds wanneer is een column een ordinaire verpakking vol populaire feitjes zonder enige eigen visie van de schrijver? Zonder enig eigen inzicht?
Of is dit het soort column dat, net als legio cabaretiers tot vervelens toe doen, de onnozele lezer een 'spiegel' voorhoudt?

Doggystyle | 07-06-05 | 00:17

ik pleit voor spellingscheck op GS.....
**schaamt zich voor voorgaande post**

deAmbtenaar | 07-06-05 | 00:10

bedenk ineens dat ik tijdens paars nooit over doekoe heb nagedacht. de gedachte dringt zich tijdens dit kabikletsnet meer en meer op. misschien was ik nog in mijn "ontkenningsfase", maar vind die voormalige state-of-being een stuk aangenamer kan ik u melden.

bah, wat een walgelijke zitjes bij die s&s. daar zou ik mijn schoonmoeder nog niet op willen betrappen, zeg maar.

okra | 07-06-05 | 00:10

Mag ik dan ook mijn buddies pluggen?
www.hausmagger.nl/music.htm
('kutsong' als favoriet, helaas niet zo'n leuke clip erbij)

Pannie | 07-06-05 | 00:09

@pannie, ik ben al verhuist naar het stamcafe. Ben van mening dat de link daar beter op zijn plaats is..

TAFKAAL (The Abject | 07-06-05 | 00:09

@TAFKAAAL
lekker nummer.....
independet holland....?

deAmbtenaar | 07-06-05 | 00:05

tafkaal weet niet waar 'ie op slaat maar hij is wel leuk!
Trouwens voor de liefhebbers
www.seatsandsofas.nl/

Pannie | 07-06-05 | 00:02

@ SDI
Zeker zelf vergeten hoe links ook abortus, euthanasie en het Homohuwelijk er door drukte. Zeker vergeten hoe links haar rug recht hield tegenover Frankrijk wat betreffende het gedoogbeleid. Zie je dat Balkenende al doen? Het probleem bij dit kabinet is dat ze geen snoepje geven aan het mekkerende volk, waar ikzelf ook bij hoor.

King of controversy | 07-06-05 | 00:02

Is een goede handelsgeest (Seats&sofa`s) ineens slecht?

deAmbtenaar | 07-06-05 | 00:01

Ah ja, LDLL.

Zeker nog vergeten hoe links ons de Euro door de strot duwde? Je zeikt altijd zonder een alternatief aan te dragen.

Slaap lekker, rode clown!

SDI | 06-06-05 | 23:55

wonen wij in een nette buurt zeker.... krijg nooit spam door de brievenbus van seats en sofa's.......

De bovenburen | 06-06-05 | 23:53

Dan vindt ik deze column van Hans Smolders (de gene die Fortuyn rondreed)toch iets beter eigenlijk...

virtueelvaderland.nl/forum/viewtopic.p...

Huidige politiek laat het echt afweten. Nu de Engelse niet mogen stemmen is heel Europa een lachertje aan het worden.

John | 06-06-05 | 23:53

VVD voor burgers, boeren en buitenlui!

Nate Grey | 06-06-05 | 23:52

@LHW. De leenfiets..... men breekt de standaard af, steekt deze door het schakelslot en draait net zolang totdat de zwakste schakel of het slot het begeeft.

TAFKAAL (The Abject | 06-06-05 | 23:52

ik geef de 'nieuweling ' groep wilders een kans bij hem heb ik wel het gevoel dat hij naar het volk luistert en zo is het wel kan ik van jp bakelende nie zeggen

www.geertwilders.nl

superman8718 | 06-06-05 | 23:50

Over Seats and Sofa's gesproken: ik zie hier net bank 3+2 Yale (ECHT LEDER), strak ontwerp met een perfecte zithouding. Uitgevoerd in soepel leder welke in diverse kleuren verkrijgbaar is, op=op, 1089 maar dan wel off-oranje. Ik zou er godverdomme nog niet op gaan zitten als-ie bij Euromaster Bandenservice in de koffieruimte stond, terwijl ik - wegens onvoorziene complicaties aan de boodschappen-BMW - 3 uur moet wachten. Dan liever de leenfiets.

LHW | 06-06-05 | 23:50

Hmmmmm drnomad, als ik jou zo hoor (lees: lees) dan lijkt het mij niet verstandig dat ik ooit nog SP stem.

TAFKAAL (The Abject | 06-06-05 | 23:48

zie wel wat in revolutie op dit moment. kan mij bommen wat het alternatief is.. als het niet bevalt dan doen we die revolutie toch gewoon nog eens lichtelijk over. als dat de fundamenten niet aan het rammelen brengt dan weet ik het niet meer..;-) het gaat mij er gewoon om dat eens wat types in het pluche gaan luisteren. nadenken zou ook best handig kunnen zijn, maar wellicht teveel gevraagd?

okra | 06-06-05 | 23:47

"Ja LHW, laten we een economisch systeem oprichten dat is gebaseerd op het gemeenschappelijke eigendom van productiemiddelen waarbij eenieder procuceert naar vermogen en neemt naar behoefte."

Hmmmm, ik kan niks en ik heb regelmatig alle beschikbare resources nodig.

Gelukkig ben ik de enige die zo denkt, want anders zou je economisch systeem het niet gaan halen.

drnomad | 06-06-05 | 23:45

Denk dat ik het met Prins eens ben

TAFKAAL (The Abject | 06-06-05 | 23:44

en dan nog DIT KABINET
*zet de alcohol even buiten het bereik*

King of controversy | 06-06-05 | 23:43

Om terug te vallen op het Kouwes tijdperk

Ga eens dood

Prins | 06-06-05 | 23:43

Wij hebben dit volk de macht gegeven, en wat krijgen we terug? moet zijn
Wij hebben ALS VOLK

King of controversy | 06-06-05 | 23:42

Om de zaken in Nederland weer enigzins normaal te krijgen is het volgens mij van belang dat mensen weer een positief gevoel krijgen over Nederland. Dat is ook meteen het punt waar dit kabinet in faalt: het geeft niets terug. Wij hebben dit volk de macht gegeven, en wat krijgen we terug? Harde bezuinigingen, een asociaal beleid en grote onzekerheid in de wereldpolitiek. Daar kan Balkie trouwens weinig aan doen.
Maar goed, een revolutie lijkt mij niet nodig, al is het wel leuk om te doen. Wat wel dringend noodzakelijk is dat de politiek Nederland iets terug geeft waar de Nederlanders trots op kunnen zijn. Dit heeft ook altijd de Nederlandse cultuur gekenmerkt, sinds WO II. De laatste tijd is Nederland echter minder positief in het buitenland, en ik denk dat als de politiek dat aanpakt het vertrouwen vanzelf weer terugkeert.

King of controversy | 06-06-05 | 23:40

Ja maar Mujahid, met met mijn opvatting wordt aangesloten bij het post-christelijke tijdperk en de materialistische maatschappijvisie en het humanisme. Watskeburt.

TAFKAAL (The Abject | 06-06-05 | 23:39

Een huiskrakert heeft een kraakthuis, een kruishakert heeft een haaktkruis. Er is niet eens zoveel verschil tussen extreem links en rechts.

kalief | 06-06-05 | 23:37

@ TAFKAAL,

ja goed plan, laten we dat doen, welke symbolen zouden bij zulk een ideologie passen? Ik stel den Hamer en den Sikkel voor.

Mujahid | 06-06-05 | 23:37

De mens zou zijn eigen lot in handen moeten nemen zonder dat er een God, adel of bezitters van productiemiddelen nodig zijn. De mens kan zijn eigen wereld scheppen.

TAFKAAL (The Abject | 06-06-05 | 23:36

Ja LHW, laten we een economisch systeem oprichten dat is gebaseerd op het gemeenschappelijke eigendom van productiemiddelen waarbij eenieder procuceert naar vermogen en neemt naar behoefte.

TAFKAAL (The Abject | 06-06-05 | 23:33

Spuuglelijk spul is dat seats en sofa's trouwens!

Pannie | 06-06-05 | 23:33

@LHW
Als er wel 1 winkel heerscht dan is het Seats and Sofa's. Die lui verzinnen steeds weer de meest briljante smoezen om mensen naar hun tent te lokken. Schitterend bedrijf. En uiteindelijk word je er altijd genaaid.

ZI | 06-06-05 | 23:31

@LdLL
Over Seats and Sofa's gesproken: in de nieuwste folder (die krijg ik omdat mijn straat aan een achterstandswijk grenst) een schitterende 3+2 hangbank - leatherlook, type Miami HS - tegen de groothandelsprijs van 210 euri. En daarbij extra gratis 1 magnetron, 1 72-delige bestekcassette, 1 koffiezetapparaat, 1 12-delige pannenset, 1 grill, 1 citruspers, 1 jumpstarter (voor de auto) en 1 frituurpan. Daar kan zelfs de kringloopkoning niet tegenop! Het kapitaal is 's links beste vriend.

LHW | 06-06-05 | 23:29

@lucas maar je schrijfsel was leuk hoor, las hem nog eens door onder het genot van een pilsje en dan leest ie veel beter weg...

r_atzavlatz | 06-06-05 | 23:28

Politici kunnen mij niet genoeg verdienen, een grotere klotebaan is er niet.

Pannie | 06-06-05 | 23:28

@ incapable "de paleizen te verkopen en de oranjes ook gewoon belasting te laten betalen"
Wel dat is toch een aanzet. Hoe meer je er over nadenkt, hoe beter je je een mening kan vormen. Zouden meer mensen moeten doen.

Kenny013 | 06-06-05 | 23:26

zijn we voor het gemak ff vergeten dat deze regering zich een flinke loonsverhoging heeft gegeven terwijl de rest van nederland onder andere de werkende mensen ff een loonmatiging door de strot heengeduwd kregen......

De bovenburen | 06-06-05 | 23:25

@Pannie, heel begrijpelijk. Ik ben selectief lui.

fuckje | 06-06-05 | 23:24

@Pannie,

geweldig toch gewoon zeggen dat je vanuit religieuze en of medische gronden lui bent en je zit op rozen, zolang je maar PVDA, GL of SP stemt, natuurlijk.

Mujahid | 06-06-05 | 23:24

Ik geloof overigens best dat er mensen zijn die te depressief/moe zijn om te werken. Ik ben zelf namelijk ook heel lui.

Pannie | 06-06-05 | 23:21

@Kenny013
Ik ben geen econoom, ik heb de oplossing niet maar ik zie wel degelijk in dat EMU-schuld op deze manier niet de goede kant op gaat.
Ik ben trouwens ook voorstander om de republiek Nederland weer in het leven te roepen, de paleizen te verkopen en de oranjes ook gewoon belasting te laten betalen.

incapable | 06-06-05 | 23:21

@drnomad U bent van de AIVD ? Ja he.

Kenny013 | 06-06-05 | 23:18

Is het niet beter om een gesubsidiëerde commissie in het leven te roepen, die moet gaan onderzoeken hoe we de revolutie het beste kunnen organiseren? Met een beetje mazzel komt er deze kabinetsperiode nog een antwoord, hoewel de uitvoering zich waarschijnlijk laat wachten tot de volgende regeerperiode.

drnomad | 06-06-05 | 23:17

fuckje, fuckje, rustig. Wat positiever. We moeten met de situatie zoals hij is kijken naar oplossingen.

Kenny013 | 06-06-05 | 23:17

@deAmbtenaar,

ja vroeger toen kudt nog met dt geschreven werdt, nu is het het Chonisch Luiheids Syndroom of ook wel ME.

Mujahid | 06-06-05 | 23:16

@mujahid
is CLS niet gewoon Clear Screen?

deAmbtenaar | 06-06-05 | 23:15

@incapable,
dat komt omdat die rooie rotsocialisten uitverkoop hebben gehouden; elke buitenlander van harte welkom hebben geheten, subsidies hebben rondgestrooid waar nog nooit iemand van had gehoord....
vind je het gek dat de Partij van het Noorden zich wil afscheiden dan die Klote -grachtengordel met zn theedrinkcircuit?

fuckje | 06-06-05 | 23:14

@incapable
Laat de ideen maar komen, er zijn meerdere wegen naar rome , zo te zeggen.

Kenny013 | 06-06-05 | 23:14

@LHW,

er is inderdaad geen enkel bewijs dat ME iets anders is dan CLS: het chronisch luiheids syndroom.

Geen enkele objectiveerbare afwijking zichtbaar, behalve een enorme onwil om te werken, écht zieke mensen willen graag werken maar ME'ers zijn met geen stok aan het werk te krijgen, behalve een financiele prikkel, dan kunnen ze het ineens wel....

Mujahid | 06-06-05 | 23:12

@ witvoet Partij puntje? Ambtenarencutuur verandering.

Kenny013 | 06-06-05 | 23:12

@Kenny013
Ik ken idd de BBP en de inflatie cijfertjes wel en juist daarom heb ik zoiets van..... we hebben het gas uit het noorden... een export waar veel landen jalours op kunnen zijn....... en toch nog het huishoudboekje niet kloppend kunnen krijgen? Het is echt te triest voor woorden.
Echt tijd voor een zakelijker kabinet.

incapable | 06-06-05 | 23:11

@DikkeLeo 06-06-05 @ 23:03
Ja, maar voor hoe lang? Kan elders beter verdienen, het verschil moet niet te groot worden.
Als je bedoeld, er mag bij de ambtenaren wel wat meer bedrijfscultuur. Sneller ontslag bij slecht presteren, niet automasisch promoveren, ben ik helemaal voor. Maar das een cultuur verandering.

Kenny013 | 06-06-05 | 23:11

LHW hehehe inderdaad zo gaat het (soms)

Pannie | 06-06-05 | 23:09

@skcus-idlA (beter laat dan nooit)
.
Jammer, maar ook jij gaat niet door voor de kleurenkoelkast...

MYRZ | 06-06-05 | 23:08

Met de partij met een snor:
PRDV!!!

Dr.Kets | 06-06-05 | 23:07

Toch nog knap dat 'ie er nog vier alinea's uit heeft weten te persen, aangezien er eigenlijk niks staat op wat geforceerd gescheld na.

En alles beter dan Paars, inderdaad. Ook de economische hervormingen zijn broodnodig. Anders is er straks überhaupt geen welvaart meer te verdelen door de socialistische populisten. En kom dan nog maar eens aan je zetels, zonder andermans geld uit te kunnen delen. Oftewel, ook de zogenaamde 'progressieven' zijn uiteindelijk gebaat bij dit beleid.

Davitamon | 06-06-05 | 23:04

Me dunkt dat we onze rode vrinden uit Azie eens moeten uitnodigen. Zij worden de nieuwe Supermacht (naar het schijnt). Misschien kunnen wij al salonsocialistisch een rood voetje halen. Laten we een provincie van China worden, het bruggehoofd der Rode Revolutie (wederom op het Europese vaste land)!!!! En gratis Bami!!!!

Dr.Kets | 06-06-05 | 23:04

Ik weet zeker dat zelfs HIJ (LDLL) de SP niet als regeringsleider wil zien....
met wie moeten hun in goedsnaam een coalitie vormen??? PVDA?

deAmbtenaar | 06-06-05 | 23:04

Ja ja altijd zo raar aan sjosjalisten ; overal waar de staat een monopolie heeft is het een teringzoodje en de oplossing van die sjosjalisten -die weten wat goed voor u is en als u het er niet mee eens bent,bent u een klassevijand en dient u te worden uitgemoord- nóg meer overheid en dan werkt het opeens wel. weltrusten.

schele henk | 06-06-05 | 23:03

@kenny013 ja laten we het salaris van de gemeente ambtenaren nog maar eens verhogen. Dat lijkt me echt een prima oplossing om ons land er economisch weer bovenop te krijgen..... gemeenteambtenaar zeker?

DikkeLeo | 06-06-05 | 23:03

Hebben jullie ook zo'n last van de gedaalde eurokoers? Het is waarlijk vreselijk, nietwaar?

Lepo | 06-06-05 | 23:03

@ZI
Je slaat wel de spijker op z`n platte muil ja.
Maar je zal het vast wel met me eens zijn dat het juist de luie flikkers zijn die het meeste klagen.
Ik ben nog steeds van mening dat als je gezond bent en een heel klein beetje verstand in je bovenkamer hebt dat je dan goed kan leven..... juist dan pas is het je goed recht ( naar mijn mening ) om te ouwehoeren over de uitgaves van je belastingeuries.
Laat gewoon de regel zijn; als je 1 eurie heb dan kan je er ook maar maximaal 1 uitgeven.

incapable | 06-06-05 | 23:03

iets minder demagogie en iets meer humoaah Lucas, dat is het devies.

TheRealShowstopper | 06-06-05 | 23:03

@LHW
Inderdaad, wou ik ook nog even kwijt aan Lucas! Hoogervorst heeft groot gelijk met het niet erkennen van die 'ziekte'. Lucas is niet bekend met het principe 'modeziekte', je weet wel, eerst was het 'ja hij is wel drukker dan anderen' en nu hebben ze allemaal ADHD en staan ze stijf van de ritalin. Er zijn voldoende medische onderzoeken geweest waarin naar voren komt dat we niet kunnen spreken van een ziekte. En Lucas een vraagje, als we ergens niet zeker van zijn, dan wijzen we het toch af? Dat doen we met de grondwet, en nu dus ook, al worden daar quasi-zieken mee getroffen. O.. o.. o wat is die Hoogervorst toch een lul. Dat stukje tekst doet afbreuk aan je stukkie tekst, wat op zich wel lekker in elkaar zit, maar mijn nekharen overeind krijgt.

ZI | 06-06-05 | 23:02

@LHW Weet je hoe vaak ME in Afghanistan voorkomt ?

niet, gek he?

Kenny013 | 06-06-05 | 23:00

ik dacht, wat zou Lucas gaan organiseren om het kabinet te laten vallen, welke vorm zou Lucas geven aan de Revolutie!

"Waar is het verzet? Waar blijft uw opstand? Hoe lang gijzelt u zichzelf nog? Verzet u! Fuck foto?s, schrijf weblogs, stuur emails, richt een digitaal tijdschrift op en noem het BRIGHT. Distribueer uw tegen-propaganda in rokerige kroegen en noem uzelf Hannie Schaft of Francisco Van Jole. Staakt, lig dwars, schreeuw, huil en spreek uit."

... valt dat even tegen... de revolutie van de geitenwollen sokken.

TheRealShowstopper | 06-06-05 | 22:59

Jammer deze tendentieuze aanval op Hoogervorst. De man doet immers zijn stinkende best om de financiële ellende voor het handjevol mensen dat nog belasting betaalt, nog een beetje draaglijk te houden. Terwijl half Nederland thuis op de Seats and Sofa's-bank maandenlang ligt te janken over kalknagels (dokter, is het ME? Alstublieft?) draagt nog geen tiende de fiscale lasten van alle psychosomatische ellende.

LHW | 06-06-05 | 22:57

@DikkeLeo Nee omdat ze als eerste het kabinets-beleid voelen.
"kneuzen van de samenleving" en dat wordt nog erger wanneer er nog minder betaald wordt. Ga jij voor minder werken, maar wel goed personeel bij de gemeentes willen.

Kenny013 | 06-06-05 | 22:56

@incapable
Hoho, als er eentje anti-anti-bezuinigen is, dan ben ik het wel. Maar als ik alle zielige mensen moet geloven gaat iedereen dood van de honger omdat Balkie de tiefuszooi van de PvdA weer op mag ruimen. Diezelfde zielige mensen schreeuwen om uitgaven van het kabinet die ze niet kunnen doen omdat er simpelweg geen geld voor is. Hmm, geen geld hebben en het toch uitgeven, misschien moeten de zielige mensen eens na gaan denken waarom ze zo zielig zijn. Jaja, kommaar op, lekker kort door de bocht...

ZI | 06-06-05 | 22:55

De Gucht had dus wel gelijk.. of is dat hier offtopic?

Dus er is geen hoop meer voor de nederlandse politiek? Sjit had ik toch VOOR de EU-grondwet moeten stemmen. Bij de oosterburen aansluiten.. ja, daar gaat t lekker..?! Kan Wilders de macht grijpen in Duitsland en het 3e rijk... sjit licht uit.

Misschien ben ik wel blij dat er niet direct verkiezingen zijn: politiek verdeelt, volk verdeelt en erg veel slechte opties.

piemol | 06-06-05 | 22:54

Amen ZI ,
Maarja liever dit kabinet dan weer terug naar pvda.

boggel | 06-06-05 | 22:54

lucas, droom lekker verder...

Nev | 06-06-05 | 22:53

... wat een lul...

STAAFF | 06-06-05 | 22:53

Quote: "Journalisten en intellectuelen zijn eensgezind over de magere politieke prestaties van...".

Nou, nou Lucas....

.... en die andere vijftien miljoen negenhonderd negenennegentigduizend mensen in dit land dan ???

Of is een meerderheid alleen een meerderheid als het een linkse meerderheid is ?

Van Rechts | 06-06-05 | 22:53

Ik zit te springen om de revolutie van Lucas. Echt waar.

KrankindemKopf | 06-06-05 | 22:53

Lukas woont tegenwoordig in Utrecht, dus die heeft wel wat beters te doen. Paar joetjes pakken op GS en dan de kroeg in, linkse sletten naaien!

Pannie | 06-06-05 | 22:52

@LLL

Paars heeft zijn kans meer dan gehad en wat heeft het nu eerlijk opgeleverd?
Bevolkingsgroepen die hopeloos uit elkaar zijn gegroeid, verkloot spreidingsbeleid, terroristische aanslagen op columnschrijvers/politici en hoge geestelijken die het verdommen een minister een hand te geven.
Dit zijn toch echt kwesties die veel Nederlanders en GS-bezoekers aan het hart gaan.
Laat op z?n minst deze regering vier, bij voorkeur acht jaar, zijn werk doen.

Waarom zoveel afgeven op de politiek?? Uiteindelijk zullen we, voor wat betreft het bovenstaande punt, elkaar als samenleving ergens in het midden kunnen/moeten vinden (alsof een wet daarin verandering zal brengen).
Ik heb nooit gevraagd om een multiculti samenleving maar ik maak er nu deel vanuit en zou er graag het beste van willen maken.
Wil je echt eens een serieus initiatief nemen, organiseer dan een digitaal dialoog met de etnische minderheden in ons land en laten we kijken waarin we nou zo wezenlijk verschillen.
Wie durft dat na al die jaren van monddood gemaakt te zijn aan (kan zelf niet wachten)?
Lucas, nodig een paar vrienden uit en laten we de discussie aangaan.
Gooi er maar een paar fijne discussiepunten in:

Euthanasie, homoseksualiteit, scheiding van kerk en staat, de Nederlandse kernwaarden etc etc.

MG. | 06-06-05 | 22:52

"Dus probeert onze wereldverbeteraar het nog een laatste keer".

Lucas gaat Kouwes achterna.
Pas op die bocht naar rechts!

Waarschijnlijk een rede waarom hij niet reageert. Effe op zijn logje kijken!

Nooit meer slapen | 06-06-05 | 22:51

@ZI

Balkenende bezuinigt iedereen kapot?

Das dan heel jammer maar daar kan ik me beter in vinden dan het verhaal van Bos.
Ik bedoel... bij leven en wel zijn heb je gewoon voor je eigen poen te zorgen.
Het er met bakken uit gooien zoals Bos of links liever zou willen zint me niet.
Het mag er van mij best wel wat harder uitgaan zolang het maar hier in kennis, onderwijs en landsbelang is en dat er ff wat minder euries over de grens zullen gaan.
Ik werk me de tiefus..... ik heb het erg goed... ik betaal erg veel belasting..... en ik wil niet eens klagen.... maar ik heb een hekel aan schulden opbouwen dus vandaar dat ik de weg van bezuinigen meer waardeer dan dan al die mooie voornemens om nog meer uit te geven aan veelal onzinnige dingen.

incapable | 06-06-05 | 22:51

Wat de hamer en sikkel zijn voor links is het hakenkruis voor rechts. En qua doden in naam van deze symbolen doen ze niet voor elkaar onder.

Gek blijft dat niemand zich stoort aan de hamer en sikkel. Sterker nog: het is weer retro. Swastiki op je T-shirt, iemand?

Nooit meer slapen | 06-06-05 | 22:49

helaas ontspruiten al die fijne politci uit ons ambtenarenlegioen aka de kneuzen van de samenleving...... en als klap op de vuurpijl gaan die luie zelfvoldane lutsers deze week nog staken ook!
Boos dat hun europa vergoeding nu op de tocht is komen te staan natuurlijk.

DikkeLeo | 06-06-05 | 22:49

@witvoet @22:21
Perfect gezegd ! Power to the people !
-
Geen links of rechts meer, alleen nog maar gezond verstand, en wat mij betreft zijn de enige redelijk verstandige uitingen van de SP-kant gekomen.Nooit verwacht dat ik het ooit zo met ze eens zou zijn.

preacher | 06-06-05 | 22:48

Dat is nu typisch links, of zogenaamd links. Heeft iemand ooit Wouter Bos op een visie kunnen betrappen?????

fuckje | 06-06-05 | 22:47

Lucas blijft de grootte afwezige.

Kenny013 | 06-06-05 | 22:45

Als je het mij vraagt is lucas is een verzinsel die zich subtiel door de comments aan de opervlakte heeft gewerkt..

r_atzavlatz | 06-06-05 | 22:43

Ik vind dat jullie wel wat liever mogen doen tegen mij!!
Ik doe zo mijn best....
Ik kan niet toveren hoor.

En nou JA stemmen op alles wat ik zeg anders stuurt ik mijn Botje op jullie af!!!

Jan Petert | 06-06-05 | 22:39

Jammer dat die linkse lul Lucas hier iets neerpleurt en vervolgens stommetje gaat zitten spelen.
Komt volgende week de follow-up van je betoogje Lucas?
-
Jammer te meer daar er best iets te zeggen is in deze discussie...

witvoet | 06-06-05 | 22:39

Revolutie of niet, er verandert geen zak. Balkenende bezuinigt iedereen kapot, PvdA en de rest van de linkse kliek zou iedereen zoveel geld toestoppen tot we de schatkistbodem in zicht hebben. Wat is nou het beste? Of beter gezegd, het minst slechte? Het gaat toch nergens over in de politiek. Een partij met wat leuke puntnen in het programma, zodat ze kunnen laten zien dat ze 'toch echt anders zijn.' Vervolgens zien de kiezers -die idd gewoon te achterlijk zijn om te weten wat voor en achter is- iets van hun meningen terug en stemmen erop. De partij wordt groot, mag gaan onderhandelen over het regeerakkoord en vervolgens zien we geen flikker meer terug van de punten waar het tijdens de verkiezingen over ging. Zo gaat het altijd! Je kunt niet op een partij stemmen om hun punten, zodra ze aan de macht willen geven ze die punten zo weer op, zodat we weer 4 jaar tegen een stel losers aankijken. In het begin schreeuwen over daadkracht en weet-ik-allemaal-wat maar uiteindelijk komt er toch niks terecht.

En nee, geen partij die er wat aan kan doen. De SP kan wel lekker makkelijk alles afkankeren, uiteindeljk hebben ze het nooit zelf mogen doen. Typisch voorbeeldje van: de beste stuurlui moeten hun eerste tocht nog maken. Nee, er moet heel wat veranderen voordat de politiek weer interessant wordt.

ZI | 06-06-05 | 22:39

Sollicitatiemail Lucasdelinkselul :

Hoi piepeloi, ik ben links en aangezien jullie zo rechts zijn dat zelfs limburg drie keer moet kauwen voordat jullie schrijfsels richting slokdarm gaan lijkt het mij een goed idee om mij als tegenhanger te gebruiken. Dus neem mij aan lieve gs redactie, zal mijn uiterste best doen om het dagelijkse rechts getinte propaganda in de kiem te smoren...

kusjes!

Lucasdelinkselul

r_atzavlatz | 06-06-05 | 22:37

LOL@Mellorenz bedankt, ik vond het al te serieus worden maar deze doet weer wonderen.

Ik kan me niet voorstellen dat Femke het over een walkman heeft, veel te discriminerend naar vrouwen en minder validen. Zou het een MovingPerson zijn?

trusten allemaal, ik mag morgen vroeg op om weer wat uitkeringen bij elkaar te sponsoren. Met plezier trouwens, je moet wat voor elkaar over hebben in deze barre tijden.

vraagstaart | 06-06-05 | 22:34

@skcus-idlA
Ze wist gewoon haast niets en wanneer ze niet aan het woord was zat ze te bedelen bij het publiek om antwoorden.

de bier | 06-06-05 | 22:33

Offtopic het verassendste qua muziek heb ik altijd Rijkaard gevonden, die ging o.a. naar concerten van de Pixies...

Pannie | 06-06-05 | 22:32

Femke is meer voor Slager festival denk ik als het om muziek gaat.

incapable | 06-06-05 | 22:31

De oplossing: gewoon weer de zoveelste provincie van Duitsland worden. Zijn we van al het gezeik af. In Nederland is geen eer meer te behalen, misschien dat Peter R. nog een poging gaat doen, maar dan moet ie niet te popi jopi worden anders wordt ook hij omgelegd.

witchdoctor | 06-06-05 | 22:30

@ Pannie 06-06-05 @ 22:23
ach je moest eens weten...
dat ik niet gestudeerd heb is 1,maar om iemand dan gelijk als minderjarig te bestempelen getuigd ook niet echt van volwassenheid...

e-one2day | 06-06-05 | 22:30

Over 2 jaar of eerder wordt het weer gewoon PVDA natuurlijk. Hebben Balkie & z'n Boys mooi de kolen uit het vuur gehaald.
Hopen dat Wouter B. dit keer wel durft!

Pannie | 06-06-05 | 22:30

oh ja? Heb ik helaas gemist. Vertel.

skcus-idlA | 06-06-05 | 22:30

De doofpot doet wonderen, over een paar maanden was het ut kabinet zelve die niet wilde en het volk heeft gered van de europeesche untergang. Lucas zoals altijd de denkers en bedenkers zitten links en rechts strijkt met de eer

Mellorenz | 06-06-05 | 22:29

@skcus-idlA
verstand van muziek???
Ze viel anders aardig door de mand bij dat popkwisje van mathijs van Nieuwkerk.

de bier | 06-06-05 | 22:29

Nee, ze had het een keer over Nick Cave op haar walkman.

skcus-idlA | 06-06-05 | 22:28

Femke Halsema die zal wel Kate Bush draaien zeker.
En Tori Amos en die 'surfer' waar je nu overal mee doodgegooid wordt natuurlijk...

Pannie | 06-06-05 | 22:27

Verdomd. Excuus!

skcus-idlA | 06-06-05 | 22:27

@witvoet
Het zijn gouden tijden! In tijden van onvrede komt altijd het beste in de mens naar boven. Ik voorspel een cultuur-explosie van protest-kunst, heerlijk! GS's fotofucks waren een goeie appetiser... The best is yet to come!

Ultraextremist! | 06-06-05 | 22:26

@ skcus-idlA 06-06-05 @ 22:25 Jij gebruikt hier anders ook uitroeptekens.

vraagstaart | 06-06-05 | 22:26

Hoe eerder verkiezingen hoe sneller we ook van PRDV & kornuiten af zijn.

Pritt Stift | 06-06-05 | 22:26

Femke Halsema is de enige in de politiek met verstand van muziek! Ja, dat verandert de zaak natuurlijk volkomen voor dat stelletje schreeuwlelijkerts hier.

skcus-idlA | 06-06-05 | 22:25

Ontslaan die lucas, slechste collumnist van geenstijl.

K0ENTJE | 06-06-05 | 22:25

@Pannie
juist ja,
dat soort jankers moeten ze nog veel harder aan pakken. Ook in mijn omgeving wordt er wat af gebeurt. Op je 18e af laten keuren! en lekker zwart bijbeunen, en ze hebben het goedverdoeme nog breder dan de normaal werkende mensch.

de bier | 06-06-05 | 22:24

bij nader inzien..... na het lezen van LLL's stukje.... en een beetje nadenken met die paar hersencellen die volgens sommigen hier in volledig willekeurige patronen in de holle ruimte achter mijn veel te lage voorhoofd rondzweven..... en het luisteren naar mijn populisties brallerig gemoed.... denk ik toch.... dat dit kabinet zo gek niet is.... alles beter dan Jan en Wouter.... of ongeschoren Femke.... en Simone... JA! Op naar Balkenende 3! Harry, hij is zo gek nog nie!

vraagstaart | 06-06-05 | 22:24

@e-one2day
Ik deel die mening in het geheel.
Het is idd te triest voor woorden dat ik nu voor A. christenvoet meer respect heb dan voor het zittende zooitje.
Liever vandaag dan morgen de laan uit dat zooitje..... maareh ik heb toch echt geen zin in SP.... Femke halsnoer ed.
Owja ik zou haast Wouter stouter bos vergeten.
Nog meer schulden en lief zijn voor iedereen die hier wil komen wonen zie ik echt niet zitten.
Gvd zeg hee.... de situatie is echt kut hier :-)

incapable | 06-06-05 | 22:24

Overigens het "Nationaal Volkstribunaal 2007" zal veel helderheid scheppen mbt. eea.
Alvorens een nieuwe bon te stallen eerst even de openstaande rekeningen vereffenen aub...

witvoet | 06-06-05 | 22:24

e-one2day nog een paar duizend nachtjes slapen, dan mag je ook stemmen net als de grote mensen.

Pannie | 06-06-05 | 22:23

@witvoet U begrijpt het. Dank u.

Kenny013 | 06-06-05 | 22:23

@Kenny013
Het nutijds onzinnige en oneigenlijke Links-Rechtsonderscheid is waarachtig een van de belangrijkste oorzaken dat werkelijke (politiek-bestuurlijke) verandering uitblijft.
Als in alles raken ook hier de "uiteinden" mekaar, hetgeen maar weer es mooi zichtbaar werd met het afstemmen van die Europeesche Putwet.
-
Het gaat niet of zou niet moeten gaan om ingesleten beelden en met regelmaat imaginaire tegenstellingen van links en rechts... Oplossingen voor pregnante problemen, helder- en eigenlijkheid in beleid en oprechte compassie met de publieke zaak zouden richtinggevend behoren te zijn in Neerlands politiek-bestuurlijke werkelijkheid.
-
Dat een monsterverbond tussen schijnbare uitersten zo langzamerhand voor de hand ligt lijkt evident. Het zullen interessante tijden worden, de komende twintig maanden...

witvoet | 06-06-05 | 22:21

SP heeft alleen nog maar kunnen schoppen, eerlijk gezegt wil ik ze graag een kans geven (hoe eerder hoe beter),De overige partijen heb ik weinig vertrouwen in.

piemol | 06-06-05 | 22:19

@MYRZ: leuk geprobeerd, maar helaas, je gaat niet door naar de 2e ronde. Ga maar lekker slapen, morgen weer een examen zeker?

skcus-idlA | 06-06-05 | 22:19

Balkenende zit er toch alleen omdat Woutertje Bos niet durfde?
Ps wat is dat met Hoogenvorst en die 'slopende ziektes'?
Je doelt toch niet op die 'ik ben depri/ik zit in de overgang/ik wil alleen maar in m'n bed liggen/vind m'n werk/leven niet meer leuk' vrouwen aanstelleritis nepziektes?
Een goeie neukbeurt en het is in 9 van de 10 gevallen gelijk weer over, dat weet iedereen!

Pannie | 06-06-05 | 22:19

@barbapoeppa Gewoon twee nichten?

Rabarberke | 06-06-05 | 22:19

@Rabarbeke
In het geval van een homohuwelijk: Is Rafael in werkelijkheid een vrouw of is Sylvie een man?

Barbapoeppa | 06-06-05 | 22:18

@incapable 06-06-05 @ 22:14
de kleur van het kabinet zal me niet echt een worst zijn,links of rechts.
het gaat om de mensen die er achter schuil gaan.
de kameleons die er nu zitten[herben had het goed gezien]mogen nu echt wel vertrekken.
en zou volgens normen en waarden ook al gebeurt moeten zijn.
is mijn mening.

e-one2day | 06-06-05 | 22:18

OT: waarom krijgt dat huwelijk van meis en vdvaart zoveel aandacht? Er trouwt toch elke dag wel een voetballer met een snol? Of is het een homohuwelijk?

Rabarberke | 06-06-05 | 22:17

Ja, leuk stukje Lucas.
@Inuk
Ik mis in je lijstje Wilders, Peter R De Vries, de partij voor de dieren, en de bonapartisten. Dus door één van deze clubjes zou de oorlog gewonnen kunnen worden.

Barbapoeppa | 06-06-05 | 22:16

Kameraden? Alleen als ze van 't rechter spectrum komen.

superlutser | 06-06-05 | 22:16

Je ziet het verkeerd Lucas..... ik wil namelijk alleen maar dat Balkie gaat optieffen als ik de garantie heb dat er straks niet een vaag links / groen / rood kabinet zal komen.

incapable | 06-06-05 | 22:14

@skcus-idIA
Ok, handen omhoog wie hier nog allemaal nulde-jaars studentje zijn (skcus-idIA steekt zijn hand op).

MYRZ | 06-06-05 | 22:14

Misschien kunnen we de leiding over Nederland wel outsourcen bij China. Dan gaat het economisch ook wat beter hier.

Rabarberke | 06-06-05 | 22:13

"Van Belgie tot Bomhoff, van Groene Amsterdammer tot Vrij Nederland."
Tja, dat zijn nog eens mooie bronnen.

collapse | 06-06-05 | 22:13

Tijd voor een linkse regering om orde op zaken te stellen in dit land???
Er is nog hoop voor sommige reaguurders...

da wizard | 06-06-05 | 22:13

[terug van weggeweest]
ik sta volledig achter Lucas!
het lijkt wel of iedereen hier dus inderdaad is gaan zitten en het maar weer aanvaard.
ook al zijn we misschien niet beter af met verkiezingen... deze haagse kliek heeft wat mij betreft z'n credit allang verspeeld.
of hebben we liever dat ze het NOG ff erger maken,met nog een setje miskleunen te begaan.
dat ze met de verkiezingen weg zijn dat beseffen de heren heus wel,maar ik wil toch ook niet het risico lopen dat ze vanwege de prestige toch nog ff iets bekonkelen wat niet meer teruggedraaid kan worden.
oprottuh NU met de haagse kliek! is mijn motto!

e-one2day | 06-06-05 | 22:12

"Van Belgie tot Bomhoff, van Groene Amsterdammer tot Vrij Nederland."
.
Idd, alle domme idioten op een rij.

MYRZ | 06-06-05 | 22:11

JA koop je, NEE moet je krijgen.

DenkZelfstandig | 06-06-05 | 22:10

OK, handen omhoog wie hier nog allemaal hun VWO-diploma moeten halen (zei hij, en stak niet zijn hand omhoog).

skcus-idlA | 06-06-05 | 22:09

Met links aan de macht kunnen we nog beter opgaan in de EU.

Suave | 06-06-05 | 22:08

tja ik vind het mooi gezegt maar wat willen we er mee bereiken, het enige wat je van zo een praatje krijgt is onrust, hebben we hier wat aan. Hoe gaat ie dat omzetten in daden

raspoetin | 06-06-05 | 22:08

@de bier,
ik heb dat idd gezien, en hoe Jan Agnes aanpakte verdient niet de schoonheidsprijs. Maar later gaf Agnes ook toe dat ze die zaak verkeerd had aangepakt, en dan zijn kritische woorden van je fractievoorzitter niet verkeerd.
Dat is ook de reden dat we in Europa en in de VN het braafste jongetje zijn, we zijn te lief en laten over ons heen lopen. Met Jan Wit, jan Marijnissen, Agnes Kant en Harrie van Bommel hebben we in ieder geval wat bijtertjes.
van Bommel deed het referendum trouwens heel goed, zonder gedram en gezeur, bijna net zo goed als Andre Rouvoet.

fuckje | 06-06-05 | 22:08

Zo Lucas, dat gaat al aardig de goede kant op. "Waar is het verzet?" Waar tegen ? Onze eigen lamlendigheid om ook maar iets aan de situatie te veranderen.
De politieke elite die we zelf hebben gekozen.
Als je wat wil doen, en je bent al aardig opweg, zul je eerst moeten weten wat je wil. Regering weg is te populistisch en kortzichtig. Je zult dan toch echt moeten komen met een alternatief.
Ik stel voor om "links en rechts" maar eens te verlaten te oudbollig en niet van deze tijd. Beide "kampen" hebben goede en slechte oplossingen. Ik denk dat vele met mij een combinatie hiervan prefereren.
Dat zou een mooie basis zijn voor een nieuw politiek front. En nu is de tijd.

Kenny013 | 06-06-05 | 22:08

De Gevestigde Orde is opium voor het volk!

DenkZelfstandig | 06-06-05 | 22:06

Europa JA, Nederland NEE

wutski | 06-06-05 | 22:05

"Waar is het verzet? Waar blijft uw opstand? Hoe lang gijzelt u zichzelf nog? Verzet u! Fuck foto?s, schrijf weblogs, stuur emails, richt een digitaal tijdschrift op en noem het BRIGHT."

waar is de regie?

zeemeeuw | 06-06-05 | 22:05

En als we fuseren met Marokko: die Marokkanen kunnen enorm goed rellen en zo, dus dan gaat het met die Revolutie ineens ook een stuk sneller. En dan doen we daarna één grote fusie met Nederland, Marokko, Turkije, Suriname, Antillen en Indonesië en, voor mijn part, de EU... en als dan iedereen bij mekaar zitten, smeren we wij hem en beginnen we onze eigen heilstaat NEDERLAND.
-
Je moet er even bijblijven, maar het resultaat is er ook naar.

DenkZelfstandig | 06-06-05 | 22:05

Jan Maoijnissen

Rabarberke | 06-06-05 | 22:04

Ga zo door Lucas, nog even en we stemmen allemaal SP...

da wizard | 06-06-05 | 22:04

@Reinde
Moet fuckje haar vwo nog afmaken dan?

Rabarberke | 06-06-05 | 22:02

Hup fuckje,
ga maar in de strokarton fabriek aan de slag. Die staat ook in Groningen, lekker dichtbij dus. Ik weet niet of je ooit die docu over de tweede kamer hebt gezien. Mao Jan liet daar wel even z'n ware gezicht zien.

de bier | 06-06-05 | 22:02

@denkzelfstandig
Ruilen met Marokko is veel beter. Marakesh is een prachtige stad, of ligt dat in Tunesië?

Rabarberke | 06-06-05 | 22:01

@fuckje: Deskundig?? Denk dat jij na je vwo examen een stuk deskundiger bent dan menig SP'er!

ikheetechtnietReinde | 06-06-05 | 22:00

@fuckje
Okay vooruit :) Ik zie het alleen niet zitten, maar ik verhuis desnoods wel naar België.

Rabarberke | 06-06-05 | 21:59

Als we nou fuseren met Marokko, zit de EU klem tussen Nederlanders en Marokkanen. En wij hebben in ons land ineens veel meer goed weer.

DenkZelfstandig | 06-06-05 | 21:59

SP; een hoop deskundigheid EN daadkracht!
Het zijn geen geitenharensokkenvergaderaars, en reactionaire types? wel types die willen aanpakken!

fuckje | 06-06-05 | 21:57

Amandla Ngawethu Matla Ke A Rona!

witvoet | 06-06-05 | 21:57

Wow! Dit verslaat Kouwes elke dag van de week.

FriescheHengst | 06-06-05 | 21:56

xoxo. wat een gebeurtenis hier..

catnip | 06-06-05 | 21:55

Ik zie de sp niet als regeringspartij ben ik bang. Ik weet niet waarom niet, maar er zitten mij te veel reactionaire types in.

Rabarberke | 06-06-05 | 21:55

Hear Hear!!!!!

Opa-Buiswater | 06-06-05 | 21:54

@Rabarbeke,
mogen we GR.Links inruuilen voor Agnes Kant en haar vrienden?

fuckje | 06-06-05 | 21:53

Of een combinatie van Groen Links, VVD en Christenunie.

Rabarberke | 06-06-05 | 21:51

Zeg @Lucasdelinkselul,
Wat waren jouw eerste gevoelens bij de nagenoeg revolutionaire opkomst van de Volksbeweging in het kielzog van wijlen Fortuyn?
Kwam de kogel volgens jou ook van links?
Sloeg je jezelf op je knietjes van blijdschap toen iemand de liquidatie tot een goed einde had gebracht? Vond en vind je een dergelijke beweging gevaarlijk?
En voorzover je eventueel in complottheoretisch geleuter gelooft: welke krachten zouden er nu uiteindelijk verantwoordelijk (geweest) zijn dat een dergelijke Beweging maar niet van de grond komt?
-
-
Van der Hoeven heeft in ieder geval een punt wanneer zij zegt dat evoltie-denken te weinig antwoorden biedt. Ook wat mij betreft breekt de tijd aan voor het broertje met de grote "R"!

witvoet | 06-06-05 | 21:51

De PvdA terug zou een regelrechte ramp zijn, hoe belabberd ik Balk 2 ook vind.
Dan liever een zakenkabinet met een enkele politicus erin.

fuckje | 06-06-05 | 21:49

Van Groene tot VN. Dat is inderdaad erg breed. Balkenende voor Wereldheerser!

benage | 06-06-05 | 21:48

LLL schrijft:
"Laat uw massale NEE van 1 juni de opmaat zijn tot een definitef NEE in de nabije toekomst. Op de digitale wegen waakt Cerberus niet. Laat de roep om vrijheid zich met de snelheid van het licht verplaatsen."
volgens mij was er niet veel vrijheid in communisme...
Al ben ik voor alle ideën von mein herr Lucas!
you rule baby!

Mored | 06-06-05 | 21:45

LLL:
GS is veel te publiekelijk openbaar tegenwoordig. Ik werk in het diepste geheim aan revolutie..!

Ultraextremist! | 06-06-05 | 21:43

NEE tegen de EU.
JA tegen de Wiedervereinigung van Marokko en Nederland.

DenkZelfstandig | 06-06-05 | 21:42

@lucasdelinkselul Goed stuk Lucas, valt me 100% mee. Aan de andere kant: het volk krijgt de regering die het verdient.

Rabarberke | 06-06-05 | 21:40

JA stemmen vind ik zo makkelijk.

DenkZelfstandig | 06-06-05 | 21:39

O ja vergeten:
Wilders: te rechts populistisch

inuk | 06-06-05 | 21:36

waarom laat nou niemand mij wat weten,
we gaan meteen beginnen met de zaligverklaring van minister Hoogervorst.

Paus Benedictus XVI | 06-06-05 | 21:34

Tja als we zo het politieke spectrum doorlopen, blijft er echt weinig over:
SP: te links populistisch
GroenLinks: te groenzoeterig
PvdA: te regentesk
D66: te wispelturig
CDA: te achterkamertjespolitiekerig
VVD: te kapitalistisch
LPF: te ruziezoekerig
LN: (te) niks
Christenunie: te gristelijk
SGP: te taliban

inuk | 06-06-05 | 21:34

LLL schrijft:

Waar is het verzet? Waar blijft uw opstand? Hoe lang gijzelt u zichzelf nog? Verzet u! Fuck foto?s[/quote]

Waar moeten we die fotofucks plaatsen dan?

Mr.A.N. Alvabeet | 06-06-05 | 21:29

Ach en wee.... Links zit een keertje niet in de regering en ze grijpen alles aan om nieuwe verkiezingen te forceren...

Terwijl acht jaar Kok ook geen donder heeft opgeleverd! Het enige wat onder vadertje Kok is gebeurd, is dat de lopende zaken zijn afgehandeld. Helemaal niets hebben die kabinetten bereikt, behalve de opkomst van het Fortuinisme. Geen oplossing voor files, gezondheidszorg, of wat dan ook...

Moet links het tij nu gaan redden? Laat me niet lachen. Als dat gebeurd zal dat gebeuren onder leiding van Woutertje Bos. En da´s ook niet echt een visionair... En mochtie dat wel zijn, dan heeft hij zich deze kabinetsperiode toch mooi weten te verstoppen.

Dus Lucas jongen, vertel nu eens wat je wilt. Wat is je alternatief voor dit kabinet? Ik zou ze gewoon ff lekker laten zitten nu ze hun storm van nieuw beleid is over gewaaid....

Lof der Zotheid | 06-06-05 | 21:28

Goed schelden is een kunst, Lucas. Je hebt enige aanleg, maar je moet nog veel leren.

Iovanni | 06-06-05 | 21:27

LLL is de reincarnatie van Troelstra?
@cesarino: pssst, camera kopen?

Hop-SaSa | 06-06-05 | 21:26

Inderdaad! Revolutie. Maar dan die van Geert Wilders, en niet van Lucasdelinkselul.

aardappel | 06-06-05 | 21:26

Zullen we Karel de Gucht vragen of het Belgische leger ons komt bevrijden van Balkenende en zijn Gristelijke vriendjes?

De Zuid-Limbabwaan | 06-06-05 | 21:24

Lekker makkelijk hoor dat afzeiken. Heeft meneer de linkse lul ook oplossingen?

Ahonen | 06-06-05 | 21:24

Quote: Waar is het verzet? Waar blijft uw opstand? Hoe lang gijzelt u zichzelf nog? Verzet u! Fuck foto?s, Einde Quote.

De laatste keer dat ik foto`s fuckte ging er een camera me neus voorbij wegens de geldende censuur op GS. Eens maar nooit meer......

Cesarino | 06-06-05 | 21:22

lucas, ouwe azijnpisser, trek geytenwollensokken en jesus air's aan en ga voor een gesloten kazerne demonstreren.
Wannabee Den Uyl.

Kloothommel | 06-06-05 | 21:21

Tja wat is het alternatief een regering met de PvdA, Groenlinks en SP dat zou pas echt een ramp zijn. Nee, van mij mag Balkenende gewoon zijn klus afmaken en over 2 jaar stemmen we gewoon allemaal weer VVD of Geert Wilders.

Mujahid | 06-06-05 | 21:20

Lucas ruleerd! ennuh Lucas... Geyle Neuqseks op mijn weblog :)

Sterrenbeeldleeuw | 06-06-05 | 21:18

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen