achtergrond

Geenstijl

Al-Jazeera verwijdert stilletjes verhaal over IDF-verkrachtingen. Was volgens bron "verzonnen om vuur en broederschap aan te wakkeren"

Uiteraard; schade reeds berokkend en binnenkort te oogsten door Lenny Kuhr

Oud-directeur Al Jazeera gisteravond:

Het was overdrachtelijk waar! Jamila al-Hissi, een Gazaanse vrouw die de afgelopen zes dagen in het belegerde Shifa Hospital zou zijn verbleven terwijl Israël er 500 Hamas/PIJ-strijders arresteerde en minstens 170 doodde. Eergisteren vertelde zij per telefoon onderstaand aan Al Jazeera Arabic:

"Het is veel erger dan wat je op het nieuws ziet. Ze verkrachtten vrouwen, ontvoerden vrouwen, executeerden vrouwen."

Nou, dat lag uiteindelijk dus toch iets anders. En met iets anders bedoelen we dat het zelfs volgens Hamas in zijn volledigheid niet gebeurd is. Bovenstaand licht Al-Jazeera-columnist en oud-directeur Al-Jazeera Yasser Abu Hilalah toe:

"Uit Hamas-onderzoeken is gebleken dat het verhaal van de verkrachting in Shifa Hospital verzonnen is. De vrouw die over de verkrachtingen sprak rechtvaardigde haar overdrijving door te zeggen dat het doel was om het vuur en het broederschap van de natie aan te wakkeren."

Belangrijke noot overigens: dit is dus weer een ander verhaal dan die Israëlische generaal die in gesprek met een "portfoliohouder Israël-Palestina" van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken door haar zonder enige bewijsvoering ineens beschuldigd werd "dat Israël Palestijnse vrouwen systematisch seksueel misbruikt".

De overdrachtelijke ooggetuige aan het woord

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Israëlische aanval op Iraanse ambassade Syrië doodt zeven (!) hoge IRGC-commandanten

"Good effect on target" maar dan was het doelwit wel een ambassade, en daarmee is toch wel een nieuwe escalatie ingezet

@Spartacus | 02-04-24 | 10:31 | 304 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.