achtergrond

Geenstijl

Israël voorzichtig optimistisch over gijzelaarsdeal, onderhandeling Parijs wordt hervat in Qatar

Veel buzz gisteravond, maar handtekeningen ontbreken nog

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Dit lag er op tafel gisteren in Parijs tijdens onderhandelingen tussen Egypte, Qatar en Israël in notabele afwezigheid van Hamas zelf: een wapenstilstand van 6 weken en de vrijlating van 35 tot 40 gegijzelde vrouwen, kinderen, zieken en vrouwelijke soldaten. Er zijn sinds die reddingsoperatie op 11 februari nog 134 Israëlische gijzelaars in Gaza, maar volgens inlichten zjin 32 van hen al overleden, en mogelijks zelfs 52. In totaal gijzelde Hamas op 7 oktober 253 Israeli's.

Een Israëlische official zegt dat Hamas "dropped some of its demands" en Netanyahu meldt dat hij deze week een onderhandelingsdelegatie naar Qatar stuurt voor verdere gesprekken.

Ondertussen hield Netanyahu gisteren de hoogdruk op Hamas door te melden dat zijn oorlogskabinet deze week bijeen komt om een invasie van Rafah goed te keuren. Uiteraard, inclusief de evacuatie van Rafah's 1,4 miljoen burgers en vluchtelingen naar die 15 tentendorpen met 25.000 tenten per dorp langs de kust - mits Hamas hen laat vertrekken.

Belangrijk detail: Netanyah onderhandelt hier met een schim, een wandelend kadaver, en bovendien niet eens met Sinwar zelf. Want na die zes weken wordt de Israëlische operatie gewoon hervat en die laatste zes van de oorspronkelijke 24 Hamas-bataljons in Rafah worden sowieso beëindigd.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Israëlische aanval op Iraanse ambassade Syrië doodt zeven (!) hoge IRGC-commandanten

"Good effect on target" maar dan was het doelwit wel een ambassade, en daarmee is toch wel een nieuwe escalatie ingezet

@Spartacus | 02-04-24 | 10:31 | 304 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.