achtergrond

Geenstijl

Stamcafé Speciaal. Het Israëlische redelijke midden - Yuval Harari - in gesprek met Nieuwsuur

Yuval, het onredelijke midden maar dan redelijk

Even voor de duidelijkheid, Harari behoort absoluut tot Israels progressieve academici, is al járen een zeer uitgesproken tegenstander van Netanyahu en iemand die soms tegen beter weten in blijft geloven in een vreedzame tweestatenoplossing. En zelfs hij zegt nu ondubbelzinnig: "We moeten Hamas bestrijden en het compleet ontwapenen en vernietigen". Maar, meteen daarna benadrukt hij dus hoe belangrijk het tegelijkertijd blijft de grondrechten van Palestijnen te blijven waarborgen en ruimte en hoop voor vrede te laten. En nog belangrijker, en dat getuigt van zijn ruimtelijkheid en introspectie, benadrukt hij: "Onze gedachten zijn tot de rand gevuld met pijn. De meeste Israeli's zijn niet in staat om zich de pijn van de ander voor te stellen of die te erkennen. Als je de Israeli's nu het gevoel geeft dat ze er helemaal alleen voor staan, dan zal dat Israel steeds extremer maken, uit wanhoop over de mensheid." Dat zijn belangrijke woorden.

Ideeën:

And precisely what happens after you’ve “Freed Palestine from German guilt.” What’s your plan after that, oh angry young Berliners?

Berliner Zeitung
Berliner Zeitung
@berlinerzeitung

Die Polizei hat die Demo am Auswärtigen Amt mittlerweile beendet. Die Demonstranten sitzen nun auf der Straße und werden von den Beamten weggetragen. #Gaza #Israel #Palaestine

2.0K
Reply

Consequenties (Duitse ME moet HOLOCAUSTMONUMENT BEWAKEN):

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.