achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Baas Britse bank baan kwijt na fakenews Farage

Heerlijke Britse zeep

Weet u nog, die video van Ome Farage die opeens geen rechtsdraaiende lagers meer kon pinnen omdat zijn bankrekening was geblokkeerd vanwege zijn politieke activiteiten? Dat was volgens de BBC propaganda, nepnieuws en een verzinseltje. Farage zou gewoon te weinig centjes op zijn rekening hebben en daardoor gedumpt zijn door het chique Coutts, waar ook de Koning een rekening heeft. Dus heel links Engeland keihard Farage uitlachen. Hahaha wat een pauper dit. Hohoho wat zitten die rechtse sukkels toch in hun eigen alternatieve realiteit dat. Enzovoorts enzovoorts. 

Maar wie het laatst lacht, lacht het best. Farage eiste namelijk stukken op en stuitte op een document van 40 pagina's waaruit bleek dat politieke overwegingen wel degelijk een rol speelden. Hoppekee, excuses van de BBC. Maar ja. Hoe kwamen die eigenlijk aan hun (incorrecte) informatie? 

Nou. Dat weten we nu. Van de CEO van NatWest Group, waar Coutts onder valt, Dame Alison Rose (Wiki: "She became the first woman to lead a major UK lender after leading government investigations into the poor representation of women in business") zelf. De hoogste baas dus. En ja, privé-informatie over klanten lekken aan de pers mag niet, zeker niet als die privé-informatie niet klopt. Alison Rose heeft nu ontslag genomen en inmiddels werkt de regering-Sunak aan overhaaste en waarschijnlijk onverstandige wetgeving om dit soort GEDOE in de toekomst te voorkomen. Wat. Een. Shitshow.

Allemaal oprotten!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.