achtergrond

Geenstijl

LIVE. Trump kondigt zijn kandidatuur voor 2024 aan in het Stamcafé

We kijken (met enig geduld want het is om 03u00 NL tijd maar we zijn de hele nacht open)

Voelt toch niet hetzelfde als in 2016 hè, toen we als enige Nederlandse publicatie zonder voorbehoud voorspelden dat Trump ging winnen. En dat beperkt zich niet tot die onaantrekkelijke aanval van een gekrenkte Trump op DeSantis vorige week. De populistische vleugel van 2016 zelf bestaat niet meer in die vorm.

Laat het ons als online onderstroom-kenners even met een brede kwast illustreren. QAnon staat nog steeds achter Trump en keert zich tegen DeSantis, waarbij hun huidige lijn lijkt dat DeSantis samen met dr. Fauci en een oud-CDC-directeur in de diamenthandel zit. Weet u dat ook weer!

Een ander belangrijk deel van de 2016 Trump-achterban vergeeft hem zijn verheerlijking en aanprijzing van 'zijn' corona-vaccin niet, én heeft bovendien gekozen voor de Kanye Pill waar het om de bevraging van de vermeende joodse prominentie in de media en showbizz gaat. Voor hen is vooral joodse schoonzoon Jared Kushner's ietwat mysterieuze maar vooraanstaande rol in een Trump-presidentschap 'problematisch'. Deze lijn wordt het best vertolkt door commentator en YouTuber @An0maly. Een iets mildere, maar zeker niet minder relevante break-away is de onderstaand toegelichte Candace Owens die haar steun aan Trump nu wegens het vaccin-vraagstuk én persoonlijke schoffering betwijfelt.

Daarbij heeft ook Fox News-eigenaar Rupert Murdoch via zijn New York Post voorlopig de kant van DeSantis gekozen. 

Maar, tegenover dat alles staat natuurlijk nog steeds dat DeSantis slechts een gouverneur is die zijn nationale appeal nog moet bewijzen, en The Golden Lion al vanaf 2016 tot november 2022 stadions vult met idolate menigten. Daarbij is de Afro-Amerikaanse en Latino online onderstroom ook steeds meer van Trump gaan houden.

Kortom: énorm zin in de GOP primaries.

Trump vanochtend op Zijn Twitter (Truth Social)

Trump vanochtend op Zijn Twitter (Truth Social)

Het is geen 2016 meer. Ook de populistische vleugel is verdeeld over Trump

Trump is druk aan het RT'en op Truth Social

De enige analist die we erkennen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.