achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVEBLOG. Oekraïne heeft onze YPR's ontvangen: beeld van Nederlandse pantservoertuigen in actie

Dag 79 +++ We doen mee +++ LIVEBLOG

Nou, we doen mee aan de oorlog hoor! Op de beelden hierboven ziet u Oekraïense strijders met Nederlandse YPR-765's, deze dingen, het voormalige infanteriegevechtsvoertuig van de Nederlandse krijgsmacht. Wij gebruiken ze niet meer (nu hebben we de CV90 en de Boxer) en dus hebben we er, kennelijk, wat naar Oekraïne gestuurd. Ongeveer een maand geleden communiceerde Mark Rutte al dat Nederland 'zwaarder materieel zoals pantservoertuigen' zou gaan leveren. Die pantservoertuigen zijn dus onze oude YPR's. En nu maar hopen dat ze de Nederlandse waarschuwingen en instructies goed gelezen hebben! In ander nieuws loeide in vrijwel heel Oekraïne het luchtalarm door Russische aanvallen (hier geluid uit Mykolaiv) - nieuws over inslagen en slachtoffers druppelt vaak in de loop van de ochtend binnen (zoals zojuist bij Sumy), dus dat houden we in de gaten. Bij de Azovstal-fabriek blijft de situatie giftig. Hieronder urban warfare-beelden. Oekraïne probeert te onderhandelen over de evacuatie van gewonden. Is er dan nog goed nieuws? Nee hoor! Later meer... LIVEBLOG.
UPDATE 9.14 uur - Beeld van het 'community center' in Derhachi, bij Kharkiv, 'where people received humanitarian aid'. Nou, nu niet meer!
UPDATE 12.20 uur - Ook wapentuig van andere landen is in Oekraïne: hier zie je de 152 mm DANA Howitzer van de Tsjechen in 'actie'
UPDATE 16.18 uur - Even hoor... Wat zijn die Russische lui nou aan het DOEN man?
UPDATE 21.30 uur - Oei! Die Rus loopt nèt de verkeerde kant op. BOEM, dronekill

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Russische soldaten

Russische soldaten

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.